Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Συνελήφθη και ο τρίτος δράστης του μακελειού στον Ρέντη

Συνελήφθη στην περιοχή των Αχαρνών - Ο τέταρτος μάλλον έχει διαφύγει στο εξωτερικό

Εξάστερος ο Παναθηναϊκός - Νίκησε τη Μακάμπι στον τελικό

Στην κορυφή της Ευρώπης οι “πράσινοι” για έκτη φορά - Επικράτησε της Μακάμπι στον τελικό της Βαρκελώνης με 78-70 - MVP ο Διαμαντίδης - Εξαιρετικοί οι Σάτο, Μπατίστ. Δάκρυσε ο Ομπράντοβιτς

Αμερικανοί κομάντος σκότωσαν τον Μπιν Λάντεν

Ο επικεφαλής της Αλ Κάιντα, νούμερο ένα καταζητούμενος σε όλο τον κόσμο και φερόμενος ως ο ιθύνων νους των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου στις Η.Π.Α., Οσάμα Μπιν Λάντεν, είναι νεκρός.

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Τον πρόδωσε το κινητό…

Συνελήφθη ένας 40χρονος άνδρας ο οποίος φαίνεται ότι εμπλέκεται στην υπόθεση ληστείας και απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά ταχυδρομικού υπαλλήλου στην Μακρακώμη. Ο 40χρονος από την Σπερχειάδα, από την πρώτη στιγμή θεωρήθηκε ύποπτος για συμμετοχή στην χθεσινή αιματηρή ληστεία στη Μακρακώμη.

Πριν και κατά την διάρκεια της ληστείας ήταν σε διπλανό καφενείο και με το κινητό ενημέρωνε τους 2 ληστές για τις κινήσεις των ταχυδρομικών, ενώ μετά σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία της αστυνομίας, ΔΕΝ σταμάτησε σε μπλόκο αστυνομικών, με την ασημί BMW που οδηγούσε, στην περιοχή της Βίστριζας.

Ο 40χρονος, έμενε στην Αθήνα, αλλά το τελευταίο διάστημα πηγαινοερχόταν στη Σπερχειάδα. Η ασφάλεια Λαμίας συνεχίζει τις έρευνες για τον εντοπισμό και των άλλων ληστών, περιμένοντας βεβαίως τα αποτελέσματα από την χρήση των κινητών, που μάλλον θα "μιλήσουν" και θα ρίξουν φως στην υπόθεση.

Σε βάρος του 40χρονου σχηματίσθηκε δικογραφία και θα οδηγηθεί ενώπιον ανακριτή και εισαγγελέα, οι οποίοι θα αποφασίσουν για το αν θα κρατηθεί ή όχι.

Ο ταχυδρομικός υπάλληλος νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο νοσοκομείο Λαμίας, ωστόσο παραμένει το ερώτημα γιατί η μεταφορά των χρημάτων δεν έγινε συνοδεία της αστυνομίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πυροβόλησαν ταχυδρόμο μπροστά στα μάτια δεκάδων περαστικών

ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 1-1

Δεν κρίθηκε απολύτως τίποτα μετά τα πρώτα 90 λεπτά του δεύτερου ημιτελικού του κυπέλλου Ελλάδας. Ο ΠΑΟΚ αν και αγωνίστηκε στα τελευταία 15 περίπου λεπτά με 9 ποδοσφαιριστές λόγω των αποβολών των Ίβιτς και Λίνο κατάφερε με ηρωικό τρόπο να κρατήσει το “μηδέν” στην άμυνα του και το τελικό 0-0 αφήνει ορθάνοιχτους λογαριασμούς εν όψει της ρεβάνς της Τούμπας στις 16 Μαρίου. Δύο δοκάρια είχε για την ΑΕΚ ο Πάπα Μπούμπα Ντιόπ.

Ένα δοκάρι του Ντιόπ, μια-δυο καλές ευκαιρίες των γηπεδούχων και άλλες δύο ανολοκλήρωτες φάσεις και ένα σουτ από τον Σαλπιγγίδη για τους Θεσσαλονικείς. Αυτό ήταν το σκηνικό του πρώτου ημιχρόνου με τις δύο ομάδες να έχουν σοβαρό πρόβλημα στην ανάπτυξη. Κυρίως η ΑΕΚ, αφού ο ΠΑΟΚ έτσι κι αλλιώς είχε δώσει χώρο για να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις.

Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά, αλλά σύντομα ο δικέφαλος κατάφερε να ισορροπήσει την κατάσταση. Πάντως, ήταν εμφανές το τεράστιο κενό των “κιτρινόμαυρων” ανάμεσα σε μεσαία γραμμή και επίθεση. Οι παίκτες του Μανόλο Χιμένεθ δεν έκαναν κίνηση χωρίς τη μπάλα και όταν κάποια στιγμή συνέβαινε αυτό μπροστά από τον Μάκο και τον Ντιόπ υπήρχαν μόνο ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ.

Ακριβώς αυτό προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν οι φιλοξενούμενοι. Όταν οι δύο ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ αποφάσιζαν να πάρουν πρωτοβουλίες και έφευγαν μπροστά, ο ΠΑΟΚ μπορούσε σχετικά εύκολα να βγάλει την “κόντρα”. Ή τουλάχιστον είχε τον χώρο για να το κάνει, αλλά σπάνια τα κατάφερνε εκνευρίζοντας τον Χάβο που παρακολουθούσε από σουίτα του ΟΑΚΑ και έκοβε βόλτες δείχνοντας τη δυσφορία του. Σίγουρα, η “κίτρινη” πλευρά ήταν αυτή που δικαιούταν ένα γκολ στο πρώτο μέρος, είχε και το δοκάρι με τον Ντιόπ στο 34΄, αλλά την ίδια στιγμή, κινδύνευε να την “πατήσει”.

Όλα αυτά, βέβαια, στο πρώτο μέρος, γιατί με την έναρξη του δεύτερου ο ΠΑΟΚ μπήκε πολύ δυνατά, μετέφερε την πίεση στην περιοχή της ΑΕΚ και λίγο έλειψε να ανοίξει το σκορ νωρίς-νωρίς με τον Σάχα να νικάει τον Μουσλίμοβιτς. Οι γηπεδούχοι φαινόταν να τα έχουν “χαμένα”, αλλά σύντομα ισορρόπησαν το ματς και αν και δεν απείλησαν είχαν γρήγορη ανάπτυξη. Ο Χιμένεθ έριξε στο παιχνίδι και τον Μπλάνκο (τον ζητούσε ο κόσμος), ενώ ο Χάβος φρέσκαρε τα πλευρά του με την είσοδο του Ελ Ζαρ, αλλά το παιχνίδι συνέχισε να είναι ισορροπημένο αλλά και να κρέμεται σε μία... κλωστή.

Ο ρυθμός ήταν γρήγορος αλλά η μπάλα κυκλοφορούσε με άναρχο τρόπο και οι δύο ομάδες όσο περνούσε η ώρα άφηναν στην άκρη τη λογική και την ανάπτυξη και κοίταζαν να δημιουργήσουν όσο το δυνατόν πιο σύντομα τις προϋποθέσεις για ευκαιρία. Κάπου εκεί τα πράγματα δυσκόλεψαν αρκετά για τον ΠΑΟΚ που έχασε τόσο τον Λίνο (δεύτερη κίτρινη κάρτα), όσο και τον Ίβιτς (το ίδιο λόγω διαμαρτυρίας). Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα για αυτές τις αποφάσεις του Σιδηρόπουλου και η συγκέντρωση στο ματς άφησε τη θέση της στον εκνευρισμό.

Η ΑΕΚ προσπάθησε να εκμεταλλευτεί αυτή την κατάσταση και προσπάθησε να ανοίξει το σκορ αλλά ο Ντιόπ σημάδεψε και πάλι το δοκάρι. Ο ΠΑΟΚ άντεξε, λοιπόν, ενώ παραλίγο να προκαλέσει “έμφραγμα” στο ΟΑΚΑ με ευκαιρία του Ελ Ζαρ στις καθυστερήσεις. Η πρόκριση θα κριθεί σε δύο εβδομάδες στην Τούμπα (16/3).

Τα Βαλκάνια φλερτάρουν το λιμάνι Θεσσαλονίκης

Πρόσφορο έδαφος για τον επανακαθορισμό του λιμανιού της Θεσσαλονίκης ως της κύριας πύλης για το θαλάσσιο εμπόριο των Βαλκανίων, δημιουργεί η παρουσία της ΟΛΘ ΑΕ στις αγορές των Βαλκανίων.

Εκδηλώθηκε ενδιαφέρον από διακινητές φορτίων σε Σερβία, Βουλγαρία και ΠΓΔΜ να αυξήσουν τα φορτία τους διαμέσου του λιμένα της Θεσσαλονίκης. Ενδεικτική του ενδιαφέροντος που καταγράφηκε είναι η πρόθεση εταιρείας, που δραστηριοποιείται στα Σκόπια, να μεταφέρει το 2011, περίπου 1.000.000 τόνους φορτίου παραπάνω σε σχέση με το 2010.

Το βασικό πλεονέκτημα του λιμανιού της Θεσσαλονίκης είναι οι υποδομές, οι ανωδομές, ο μηχανολογικός εξοπλισμός και το προσωπικό που διαθέτει.
Επιπρόσθετα, η σύνδεση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης με το εθνικό και διεθνές οδικό και σιδηροδρομικό δίκτυο επιτρέπει την εκμετάλλευση των συνδυασμένων μεταφορών και την επέκταση της ενδοχώρας του λιμένα, μια δυνατότητα που πολλά, ανταγωνιστικά λιμάνια δεν διαθέτουν.

Nοσηλεύονται 68 μετανάστες από το Μέγαρο Υπατίας

Η εξάντληση πλέον των απεργών πείνας έχει ξεπεράσει κάθε όριο καθώς μέχρι αυτήν την ώρα, νοσηλεύονται συνολικά 68 μετανάστες από το Μέγαρο Υπατίας. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί στους νοσηλευόμενους στα νοσοκομεία της Αθήνας. Ακόμη δέκα απεργοί νοσηλεύονται σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Όπως λένε οι θεράποντες γιατροί, η νοσοκομειακή περίθαλψη είναι απαραίτητη ώστε οι απεργοί πείνας να μην υποστούν οξεία νεφρική ανεπάρκεια. Κάποιοι ωστόσο υποφέρουν από καρδιακές αρρυθμίες, αφυδάτωση κι εξάντληση.

Πάντως, αν και οι απεργοί διανύουν ήδη την 37η ημέρα αποχής από το φαγητό (κάποιοι δε αποφάσισαν να σταματήσουν ακόμη και το νερό), κανείς από την κυβέρνηση, σύμφωνα με τους γιατρούς και την Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης, δεν έχει έρθει σε επικοινωνία μαζί τους.

Και γι’ αυτό κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου ώστε να μην υπάρξει νεκρός αφού οι απεργοί είναι αποφασισμένοι να θυσιάσουν ακόμη και την ίδια τους τη ζωή για να νομιμοποιηθούν.

Γιατρός του ΕΣΥ στο Βόλο με τραπεζικές καταθέσεις 6 εκατ. ευρώ

Ακόμη μια περίπτωση έρχεται να προστεθεί στη μακρά λίστα με τους επίορκους γιατρούς και αυτή τη φορά τα «ύποπτα» στοιχεία εντοπίζονται στο «Αχιλλοπούλειο» Γενικό Νοσοκομείου Βόλου.

Ένα υπερπολυτελές γραφείο-διευθυντή ιατρού του ΕΣΥ- αντίκρισε κλιμάκιο του ΣΔΟΕ, όταν πριν λίγους μήνες και συγκεκριμένα στις 6/10/2010, πραγματοποίησε έφοδο στο εν λόγω γραφείο καταγράφοντας την ακριβή και μεγαλοπρεπή επίπλωσή του και συντάσσοντας πρωτόκολλο Ποσοτικής Καταμέτρησης, το οποίο και επιδόθηκε στον αναπληρωτή Διοικητή του Νοσοκομείου.

Με αφορμή τις ανώνυμες καταγγελίες που υποβάλλονται σωρηδόν, για το Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο, διεξάγεται Προκαταρτική έρευνα από την εισαγγελία Βόλου, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες ο πλούσιος εξοπλισμός του συγκεκριμένου γραφείου προέρχεται από φαρμακευτικές εταιρείες και εταιρείες υλικών.

Για κατάθεση στον πταισματοδίκη, έχει κληθεί το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της κλινικής που υπηρετεί ο διευθυντής-ιατρός και η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη.

Εύλογο, πάντως, είναι το ερώτημα πώς, πότε και για ποιο λόγο βρέθηκαν τα υπερπολυτελή έπιπλα στο γραφείο του διευθυντή, ιδιαίτερα δε αν πρόκειται για «χορηγία» φαρμακευτικών εταιρειών.

Ωστόσο, οι υποψίες της τοπικής υπηρεσίας του ΣΔΟΕ στο Βόλο έχουν στραφεί και στους φουσκωμένους τραπεζικούς λογαριασμούς ιατρών του ΕΣΥ. Σύμφωνα με πληροφορίες ο εν λόγω ιατρός φαίνεται να συσχετίζεται με την υπόθεση, καθώς το υπέρογκο χρηματικό ποσό των έξι εκατομμυρίων ευρώ φαίνεται να έχει βρεθεί στις καταθέσεις του.

Έντονος προβληματισμός επικρατεί στην τοπική κοινωνία, ενώ αναμένεται η παρέμβαση του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας, του διοικητή του Νοσοκομείου Βόλου και του Υπουργείου Υγείας.

Εξαρθρώθηκε η συμμορία του τρόμου στην Πάτρα

Στη σύλληψη έξι ατόμων προχώρησε σήμερα η αστυνομία της Πάτρας. Οι δράστες κατηγορούνται για απόπειρες ανθρωποκτονίας, ληστεία, διαρρήξεις, απόπειρες εκβιασμών, καθώς και εμπρησμό.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι συλληφθέντες είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση και είχαν διαπράξει, με διαφορετική σύνθεση κατά περίπτωση, απόπειρες ανθρωποκτονίας σε βάρος επιχειρηματιών, ληστεία σε τράπεζα της Πάτρας, διαρρήξεις σε καταστήματα και γραφεία, απόπειρες εκβίασης σε καρναβαλικά πληρώματα, ενώ έβαλαν φωτιά σε καρναβαλικό στέκι με αποτέλεσμα να κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές.

Όπως ανακοίνωσε ο διοικητής Ασφαλείας Πατρών Άρης Ανδρικόπουλος, η εξάρθρωση της σπείρας, που δρούσε τα τελευταία δύο χρόνια, έγινε ύστερα από πολύμηνη έρευνα και αφού αξιοποιήθηκαν τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν.

Ειδικότερα τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης είχαν διαπράξει, σύμφωνα την αστυνομία και με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, δύο απόπειρες ανθρωποκτονίας σε βάρος επιχειρηματιών, ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα της Αγροτικής τράπεζας στα Ζαρουχλέικα της Πάτρας, όπου εκεί αποπειράθηκαν να σκοτώσουν τον φύλακα, καθώς και 30 διαρρήξεις σε καταστήματα και γραφεία.

Επίσης, είχαν ξεκινήσει απόπειρες εκβιασμών σε βάρος επικεφαλής καρναβαλικών πληρωμάτων, με σκοπό να τους παρέχουν προστασία.

Σύμφωνα πάλι με την Αστυνομία, οι απόπειρες εκβιασμών φθάνουν τις εννέα, ενώ σε μία περίπτωση κατηγορούνται ότι έβαλαν φωτιά σε καρναβαλικό στέκι, την ώρα μάλιστα που μέσα σε αυτό βρίσκονταν δύο άτομα.

Σε έρευνες που ακολούθησαν στα σπίτια των συλληφθέντων βρέθηκαν δύο όπλα καλάσνικοφ, τρεις πυροκροτητές, δυο γεμιστήρες, περισσότερα από 300 φυσίγγια, διαρρηκτικά εργαλεία κ.α.

Τα όπλα εστάλησαν για εξέταση στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν χρησιμοποιηθεί σε άλλες εγκληματικές ενέργειες.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα και τον ανακριτή, αλλά πήραν προθεσμία και θα απολογηθούν την Παρασκευή.

"Παγώνουν" τα έργα - Απολύονται άνθρωποι - «Big Brother» στα διόδια της χώρας

Καθηλωμένες μέχρι να εκταμιευτεί ρευστό από τις τράπεζες θα είναι οι συμβάσεις παραχώρησης, καθώς το ένα μετά το άλλο τα εργοτάξια κατεβάζουν ρυθμούς και δεκάδες εργαζόμενοι βγαίνουν στον δρόμο. Στελέχη των κοινοπραξιών που κατασκευάζουν την Κορίνθου - Πατρών επιβεβαιώνουν ότι το τελευταίο διάστημα έχουν παγώσει τα υπαίθρια έργα και όλο το βάρος έχει πέσει στις σήραγγες και τις εξειδικευμένες εργασίες, ενώ με βήμα σημειωτόν προχωρούν τα έργα στον Ε65 και την Ιόνια Οδό. Τα μόνα εργοτάξια που δουλεύουν με κανονικούς ρυθμούς είναι στον άξονα Κόρινθος - Τρίπολη - Καλαμάτα και στο Μαλιακός - Κλειδί.

Το κλίμα της μιζέριας που διακατέχει τους αυτοκινητόδρομους μεταφέρουν και οι εταιρείες τσιμέντου που προμηθεύουν με τεχνικά υλικά τον κλάδο δείχνοντας ότι οι επόμενοι μήνες θα είναι οι δυσκολότεροι. Ηδη από την Ολυμπία Οδό, που κατασκευάζει την Κορίνθου - Πατρών, έχουν απολυθεί 125 άτομα, αλλά ανώτατα στελέχη του κλάδου αναφέρουν ότι κόσμος άνω των 100 ατόμων έχει φύγει και από τις άλλες εταιρείες και έπεται συνέχεια.

Εάν, μάλιστα, επιβεβαιωθούν οι ανησυχίες ότι τα έργα θα αναβληθούν για ένα ορισμένο διάστημα μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο με τη χρηματοδότησής τους, τότε στον δρόμο θα βρεθούν εκατοντάδες εργαζόμενοι. «Θέλουμε με το λιγότερο κόστος να κρατήσουμε ζωντανά τα έργα και αυτό μας αναγκάζει να περιορίσουμε αισθητά το λειτουργικό κόστος», δηλώνει στέλεχος από την πλευρά των παραχωρησιούχων.

Χθες η κυβέρνηση διά στόματος του υφυπουργού Υποδομών κ. Γιάννη Μαγκριώτη, υποστήριξε ότι η διαπραγμάτευση με τους ιδιώτες θα ολοκληρωθεί μέσα στον μήνα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το υπουργείο έχει αποστείλει επιστολή προς τις τράπεζες που τους ζητά να συνεχίσουν τη χρηματοδότηση, χαρακτηρίζοντας αδικαιολόγητη τη στάση πληρωμών.

Την ίδια ώρα θετικά αντιμετωπίζεται η λύση του ευρωομολόγου, που έχει προτείνει η Ε.Ε. Σύμφωνα με τον κ. Μαγκριώτη, το ευρωομόλογο μπορεί να χρηματοδοτήσει έργα υποδομών σε περίοδο δραστικής περιστολής του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και το υπουργείο το αντιμετωπίζει θετικά.

Θα ελέγχουν τα διόδια σε όλους τους δρόμους
Πιο άμεσο μέτρο θεωρείται ο έλεγχος στα έσοδα των παραχωρησιούχων και των πέντε αυτοκινητόδρομων, κάτι που αποδεικνύει την προσπάθεια της κυβέρνησης να παρακολουθήσει τι μπαίνει και τι βγαίνει από το ταμείο της κάθε εταιρείας.

Η παρέμβαση της Δικαιοσύνης στο θέμα της Αττικής Οδού ξανανοίγει την κουβέντα για τη διαχείριση των οικονομικών της εταιρείας, παρά την προσπάθεια του υπουργείου Υποδομών να κλείσει το θέμα, επικαλούμενο τη μελέτη της Εθνικής Τράπεζας που δεν άφηνε περιθώρια λογιστικών αλχημειών ή γρηγορότερης επιστροφής του αυτοκινητοδρόμου στο Δημόσιο.

Το πιθανότερο είναι ότι με τις νέες αρμοδιότητες «ντετέκτιβ» θα επιφορτιστεί το αποδυναμωμένο σήμερα Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας, το οποίο έως το 2008 εισέπραττε τα διόδια από είκοσι σταθμούς και από το 2005 διαθέτει εξελιγμένο ηλεκτρονικό σύστημα και κάμερες για να παρακολουθεί σε πραγματικό χρόνο, τα διόδια και τις διελεύσεις.

Σήμερα το ΤΕΟ διαχειρίζεται μόνο δύο σταθμούς στα Μάλγαρα και το Ακτιο, από τους οποίους πέρυσι εισέπραξε περί τα 50 από 250 εκατ. ευρώ που ήταν οι εισπράξεις προτού τα έργα των αυτοκινητόδρομων περάσουν σε ιδιώτες και πολύ προτού αυξηθεί η πυκνότητα των σταθμών.

Από τα Μάλγαρα η κυβέρνηση έχει υποσχεθεί ότι θα παραχωρήσει μέρος των εσόδων στην «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου» για τη μη λειτουργία στον σταθμό του Αιγινίου. Η κοινοπραξία διεκδικούσε μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου 7 εκατ. ευρώ! Ωστόσο επί του παρόντος δεν έχει πληρωθεί ούτε ένα ευρώ.

Τα έσοδα από το ΤΕΟ διοχετεύονται στη συντήρηση του εθνικού-περιφερειακού δικτύου που δεν έχει διόδια και το οποίο φτάνει τα 12.000 χιλιόμετρα σε όλη τη χώρα. Για το δίκτυο αυτό υπάρχει πρόνοια από το υπουργείο Υποδομών να προχωρήσουν τα έργα αναβάθμισης με 60 μελέτες που, σύμφωνα με όσα είπε χθες σε εκδήλωση για την οδική ασφάλεια στους αυτοκινητοδρόμους ο γενικός γραμματέας Συγχρηματοδοτούμενων έργων κ. Σέργιο Λαμπρόπουλο, η καθεμία θα αφορά σε 200 χιλιόμετρα και οι πρώτες δημοπρατήσεις θα γίνουν εντός του μήνα.

Το κόστος των έργων εκτιμάται στα 250 εκατ. ευρώ και θα ακολουθήσουν και άλλες παρεμβάσεις αντίστοιχης αξίας σε ανισόπεδους κόμβους, γέφυρες και περιοχές με έντονες βραχοπτώσεις.

"Καθαρά" τα οχήματα του ΜΟΡΕΑ κατά τον ΣΔΟΕ

Κλιμάκια του ΣΔΟΕ πραγματοποίησαν, χθες το πρωί, έλεγχο σε εργοτάξια της κοινοπραξίας ΜΟΡΕΑΣ, στα φορτηγά και στα μηχανήματα που εργάζονται στην κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου Κόρινθος-Τρίπολη-Καλαμάτα και Λεύκτρο-Σπάρτη.

«Στα οχήματα και τα μηχανήματα της κοινοπραξίας, δεν διαπιστώθηκε ουδεμία παράβαση, ούτε σχετικά με τη νομιμότητά τους, ούτε σε σχέση με το καύσιμο που χρησιμοποιούσαν», επισημαίνεται στην ανακοίνωση της κοινοπραξίας.

Υπογραμμίζεται επίσης ότι «στο χώρο εργάζονται φορτηγά αυτοκίνητα Δημόσιας Χρήσης και μηχανήματα υπεργολάβων, με τους οποίους έχουν υπογραφεί οι νόμιμες συμβάσεις. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τα όργανα του ΣΔΟΕ φαίνεται ότι διαπίστωσαν παρατυπίες σε τέσσερα φορτηγά, που λειτουργούσαν με υπεργολαβικές συμβάσεις στο έργο. Επομένως δεν υπάρχει καμία ευθύνη της Κ/Ξ ΜΟΡΕΑΣ».

Βγήκε εκτός το TAXISnet - Τώρα το υπουργείο στέλνει τους πολίτες στις ΔΟΥ!

Ήταν... “στραβό το κλήμα, το έφαγε και ο γάιδαρος” λέει ο λαός και αυτό που γίνεται με την ηλεκτρονική υποβολή δηλώσεων εισοδήματος ή Φ.Π.Α. αποδεικνύει τη γύμνια του μηχανισμού του κράτους που κατά τα άλλα “απειλεί” με χειροπέδες τους πολίτες ακόμη και για 1 ευρώ!!!

Δέκα μέρες και αφού από το πουθενά οι ελεύθεροι επαγγελματίες έμαθαν ότι από 1η Μάρτη θα είναι υποχρεωμένοι να υποβάλλουν τη δήλωσή τους μόνο ηλεκτρονικά, μάθαμε ότι ο μηχανισμός δεν μπορεί να δεχθεί τις δηλώσεις...

Τώρα και με το φορολογικό να προβλέπει χειροπέδες για τη μη απόδοση Φ.Π.Α. μαθαίνουμε ότι το σύστημα που δέχεται τις ηλεκτρονικές δηλώσεις βγήκε off και θα λειτουργήσει ξανά την Παρασκευή.

Το υπουργείο Οικονομικών ενημερώνει στην αντίστοιχη ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων πως για τεχνικούς λόγους, η υπηρεσία ηλεκτρονικής υποβολής της Εκκαθαριστικής Δήλωσης ΦΠΑ δεν θα είναι διαθέσιμη έως και την Παρασκευή 04/03/2011.

Τώρα το υπουργείο στέλνει τους πολίτες στις ΔΟΥ.

Ένας φάρος ήταν αρκετός.....

Ένα περιπολικό φαίνεται πως έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην αιματηρή κατάληξη της χτεσινής καταδίωξης στου Ρέντη, με αποτέλεσμα δύο νεαροί άνδρες της ομάδας Δίας να βρουν τραγικό θάνατο.

Ο Alpha παρουσίασε ένα βίντεο ντοκουμέντο από κάμερα κλειστού κυκλώματος από πρατήριο υγρών καυσίμων επί της λεωφόρου Κηφισού.

Σε αυτό το βίντεο ντοκουμέντο φαίνεται καθαρά το σκουρόχρωμο τζιπ των τριών αδίστακτων κακοποιών να περνά μπροστά από το βενζινάδικο. Περνάει αλλά όχι με ιλιγγιώδη ταχύτητα.



Ακριβώς πίσω από το τζιπ των κακοποιών φαίνεται πως ακολουθούν δύο μηχανές με 4 άνδρες της ομάδας Δίας. Από αυτό φαίνεται πως εκείνη την ώρα δεν υπήρχε καταδίωξη των κακοποιών, αλλά ήρεμη παρακολούθησή τους, αφού γνώριζαν πως είναι οπλισμένοι, αλλά και για να μην υπάρξουν θύματα, καθώς η γύρω περιοχή είναι κατοικημένη.



Όπως φαίνεται και στην παραπάνω φωτογραφία από το βίντεο ντοκουμέντο οι άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ δεν έχουν ανοιγμένους τους φάρους, γεγονός που δείχνει ότι τους παρακολουθουσαν, προκειμένου να τους εντοπίσουν. Οπότε έως και εκείνη την ώρα δεν υπάρχει καταδίωξη, σύμφωνα και με τις εντολές που είχαν λάβει οι αστυνομικοί.

Αυτό όμως που συμβαιίνει λίγα δευτερόλεπτα αργότερα δημιουργεί εντύπωση και προκαλεί ερωτήματα. Μετά τους άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ ακολουθεί ένα περιπολικό μάρκας Hyundai το οποίο όλο περιέργως έχει ανοιχτό το φάρο. Αξίζει να σημειώσουμε ότι τα περιπολικά μάρκας Hyundai δεν χρησιμοποιούνται για καταδιώξεις κακοποιών και δεν ανήκουν στην Άμεση Δράση.



Αντίθετα είναι περιπολικό που χρησιμοποιούν τα αστυνομικά τμήματα. Όπως βλέπετε και στην φωτογραφία το συγκεκριμένο περιπολικό έχει τον φάρο αναμμένο σε αντίθεση με την υπόλοιπη αστυνομία. Γιατί αυτό όμως;

Πολλά ερωτήματα δημιουργούνται από την ύπαρξη του συγκεκριμένου περιπολικού. Ένα από αυτά τα σενάρια αναφέρει πως το περιπολικό αυτό δεν είχει ενημερωθεί για την παρακολούθηση των αδίστακτων κακοποιών και μάλιστα είναι εκείνο που άγχωσε και κατά συνέπεια αγρίεψε τους κακοποιούς, που λίγα μέτρα πιο κάτω άνοιξαν πυρ κατά των αστυνομικών.

Το περιπολικό λοιπόν αυτό είναι πολύ πιθανό να ήταν εκείνο που στην ουσία "ψίλιασε" τους κακοποιούς και έγινε το μακελειό.

Το σενάριο αυτό έχει σοβαρή βάση, καθώς λίγο αργότερα από αυτό ακολουθεί και νέο περιπολικό μάρκας Skoda Octavia τα οποία είναι εκείνα που χρησιμοποιούν στις καταδιώξεις και το οποίο επίσης έχει κλειστό το φάρο. Οπότε γιατί το πρώτο περιπολικό έχει αναμμένο το φάρο; Κρίσιμο ερώτημα κυρίως για τις οικογένειες των δύο νεκρών αστυνομικών.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO ΤΟΥ ALPHA:



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η καταδίωξη δεν έγινε ποτέ; - Οι αστυνομικοί "πάγωσαν" στο θέαμα των αιματοβαμένων συναδέλφων τους;
«Γάζωσαν» τους αστυνομικούς με 49 σφαίρες! - "Καθαρά" τα όπλα - Βάζουν από την τσέπη τους για βενζίνη!!!
Επικίνδυνοι και οπλισμένοι οι μακελάρηδες με το κλεμμένο τζιπ
Οι φωτογραφίες των δυο παληκαριών που έχασαν τη ζωή στους στον Ρέντη - Ήθελαν λουτρό αίματος οι δράστες
Μακελειό στου Ρέντη: Γάζωσαν με Καλάσνικοφ αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ - 2 οι νεκροί
Πυροβολούσαν επί 10 δευτερόλεπτα συνεχώς τους αστυνομικούς στου Ρέντη
Δηλώσεις Παπουτσή από την Άγκυρα για το μακελειό στον Ρέντη
Κατέληξε και ο δεύτερος αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ

Βρίστηκαν στο facebook και... έδωσαν ραντεβού για ξύλο!

Μεγάλη αναστάτωση λίγο μετά τις 10:00 χθες βράδυ στο κέντρο της πόλης από την συμπλοκή νεαρών, που παρεξηγήθηκαν μέσα από το facebook...

Όλα ξεκίνησαν όταν δύο 16χρονοι συνομιλώντας στο facebook, παρεξηγήθηκαν και αντάλλαξαν υβριστικές και προσβλητικές φράσεις μεταξύ τους. Τα "γαλλικά" στο chat δεν ήταν αρκετά για να εκτονώσουν την κατάσταση και έτσι αποφάσισαν να δώσουν ραντεβού στο κέντρο της πόλης για να τα πουν από κοντά...

Στο ραντεβού όμως δεν πήγαν μόνοι τους, αλλά έφεραν και τις παρέες τους. Μάλιστα ο ένας βρήκε πρώτα τον αδελφό του άλλου που συνομιλούσε και άρχισε να πέφτει ξύλο.

Μέσα σε λίγα λεπτά η οδός Υψηλάντη, μπροστά στο κτίριο της Περιφέρειας, είχε μετατραπεί σε πεδίο μάχης. Αυτόπτες μάρτυρες είπαν στο lamiareport.gr, ότι στον καυγά πήραν μέρος πάνω από 15 ανήλικα παιδιά και από τις δύο πλευρές.

Ευτυχώς στο σημείο που ήδη είχε μαζευτεί αρκετός κόσμος, έφτασαν άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ, αλλά και αστυνομικοί με περιπολικά. Οι περισσότεροι εμπλεκόμενοι εξαφανίστηκαν στα γύρω στενά, ενώ οι πρωταγωνιστές του επεισοδίου, μαζί με έναν γονιό που είχε καταφθάσει για να ηρεμήσει την κατάσταση, κατέληξαν στο τμήμα, όπου δόθηκαν αμοιβαίες εξηγήσεις και το θέμα φαίνεται να σταμάτησε εκεί...

Ατρόμητος - Ολυμπιακός Βόλου 2-1

Ο Ατρόμητος ήταν πολύ καλύτερος του Ολυμπιακού Βόλου και με το 2-0 που είχε στο... χέρι, φάνταζε πως η πρόκριση στον τελικό είχε κλειδώσει από το πρώτο ματς! Ομως ο Σανκαρέ είχε διαφορετική άποψη και με το γκολ του στο 80’ διαμόρφωσε το τελικό 2-1 κι έβαλε για τα καλά του Βολιώτες στην υπόθεση πρόκριση! Σαγκανόφσκι και Νεμπεγλέρας τα γκολ του Ατρόμητου. Από ένα δοκάρι είχαν οι δύο ομάδες.

Το ντέρμπι των πρωτάρηδων ήταν ο πρώτος ημιτελικός ανάμεσα στον Ατρόμητο και τον Ολυμπιακό Βόλου. Οι δύο ομάδες ήθελαν πάση θυσία να κάνουν ένα καλό βήμα για να πάνε πρώτη φορά στην ιστορία τους στον τελικό!

Οι γηπεδούχοι μπήκαν από το πρώτο λεπτό πολύ δυνατά, προκειμένου να πετύχουν ένα γρήγορο γκολ, που θα τους έδινε άλλον αέρα και από την άλλη οι φιλοξενούμενοι με πρωταρχικό στόχο να κρατήσουν το μηδέν θέλησαν να πετύχουν ένα γκολ στην αντεπίθεση! Στο 3’ οι γηπεδούχοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία! Ο Καμαρά μπήκε μέσα στην περιοχή, αλλά ο Αλβαρεζ απομάκρυνε, η μπάλα έφτασε στον Νεμπεγλέρα που σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής αλλά βρήκε το σώμα αμυντικού. Η πίεση του Ατρόμητου απέδωσε καρπούς, καθώς στο 11’ οι παίκτες του Δώνη πήραν κεφάλι στο σκορ! Ο Καμαρά με πλάτη στο τέρμα υποδέχτηκε την κάθετη πάσα από τον Σαρμιέντο, αλλά “έσπασε” τη μπάλα απευθείας στον Σαγκανόφσκι που δεν δυσκολεύτηκε από κοντά να ανοίξει το σκορ, πλάσαρε εύστοχα τον Γιακούποβιτς.

Ο Ατρόμητος με τον αέρα του γκολ πίεσε για να πετύχει ένα δεύτερο τέρμα. Από την άλλη οι φιλοξενούμενοι είχαν σαστίσει και δεν μπορούσαν να απειλήσουν με ιδιαίτερες αξιώσεις. Οσο η ώρα περνούσε ο ρυθμός έπεφτε και όλα έδειχναν ότι οι δύο ομάδες θα πάνε με το 1-0 στα αποδυτήρια, μιας και οι φάσεις ήταν ελάχιστες. Ομως στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, λίγο έλειψε οι παίκτες του Δώνη να πετύχουν και δεύτερο τέρμα. Ο Σφακιανάκης αιφνιδιάστηκε όταν η μπάλα πέρασε πάνω από αντίπαλο και με προβολή έστειλε τη μπάλα από πολύ κοντά στο οριζόντιο δοκάρι. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου.

Στην επανάληψη ο Ολυμπιακός Βόλου βγήκε μπροστά να κυνηγήσει το γκολ της ισοφάρισης και θα μπορούσε να το είχε πετύχει στο 50’. Χαμηλή σέντρα του Ζαραδούκα στο πρώτο δοκάρι, όπου πιάνει την κεφαλιά ο Μαρτίν αλλά η μπάλα προσκρούει στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Μιχαηλίδη και φεύγει εκτός εστίας.

Το δοκάρι ταρακούνησε τους γηπεδούχους που βγήκαν μπροστά για να πετύχουν και δεύτερο γκολ. Και τα κατάφεραν στο 61’. Ο Καμαρά μπήκε μέσα στην περιοχή από τα αριστερά και την κατάλληλη στιγμή γύρισε παράλληλα και ο αφύλακτος στο δεύτερο δοκάρι Νεμπεγλέρας απλά έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα

Το 2-0 έδινε άλλον αέρα στους γηπεδούχους που προσπάθησαν να ελέγξουν τον ρυθμό, μιας και αυτό το σκορ τους έκανε το απόλυτο αφεντικό για την πρόκριση στον τελικό. Οι φιλοξενούμενοι αφού ξεπέρασαν το δεύτερο σοκ, βγήκαν στην αντεπίθεση, καθώς ήξεραν ότι μόνο με γκολ θα ξαναμπουν στο παιχνίδι τις πρόκρισης και τα κατάφεραν στο 80’! Η φάση ξεκίνησε από την εντυπωσιακή απόκρουση του Μιχαηλίδη σε σουτ από πολύ κοντά του Ντολεζάι. Την εκτέλεση του κόρνερ ανέλαβε ο Ουμπίντες, κεφαλιά του Σανκαρέ, εκεί που πήγε η μπάλα (αριστερό παραθυράκι) δεν πιανόταν. Κι έγινε το 2-1.

Ο Γιώργος Δώνης που έβλεπε έως τότε να του πηγαίνουν όλα κατ’ ευχή και δεν είχε κάνει καμία αλλαγή έκανε δύο, προκειμένου να ροκανίσει τον χρόνο. Στα τελευταία λεπτά δεν άλλαξε κάτι και το 2-1 ήταν το τελικό αποτέλεσμα.

Θεσσαλονίκη: Έκλεβε καλώδια χαλκού από βιοτεχνίες και εργοστάσια

Ο δράστης μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα είχε χτυπήσει σε 4 βιοτεχνίες και εργοστάσια.
Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία και όπως προέκυψε από την έρευνα κατά το χρονικό διάστημα από τις 29 Ιανουαρίου μέχρι την 1 Μαρτίου διέπραξε κλοπές στην ευρύτερη περιοχή του Δενδροπόταμου.

Οι τέσσερις κλοπές για τις οποίες κατηγορείται έγιναν σε βιοτεχνίες και εργοστάσια από όπου αφαιρούσε καλώδια χαλκού, ανταλλακτικά και διάφορα εργαλεία.

Αμερικανικά πλοία κατευθύνονται στη Λιβύη - Και ο Καναδάς στέλνει πλοίο - Video

Δύο αμερικανικά πλοία με εκατοντάδες πεζοναύτες κατευθύνονται προς τη Μεσόγειο με προορισμό τη Λιβύη, προκειμένου να συμμετάσχουν σε ενδεχόμενες επιχειρήσεις μεταφοράς πολιτών ή διανομής ανθρωπιστικής βοήθειας. Όσον αφορά στο θέμα της στρατιωτικής επέμβασης, το ενδεχόμενο μοιάζει αρκετά μακρινό, σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους.

«Δεν υπάρχει καμιά εξουσιοδότηση για χρήση στρατιωτικής δύναμης από το Συμβούλιο Ασφαλείας του Ο.Η.Ε.» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Υπουργός Άμυνας, Ρόμπερτ Γκέϊτς σε συνέντευξη τύπου σε Αμερικανούς δημοσιογράφους.

Δείτε το video...


Ο Καναδάς στέλνει φρεγάτα στη Λιβύη
Ένα πλοίο του πολεμικού ναυτικού του Καναδά θα ταξιδέψει στη Μεσόγειο με σκοπό να συμμετάσχει στις διεθνείς επιχειρήσεις για όσο χρονικό διάστημα θα διαρκέσει η κρίση στη Λιβύη, σύμφωνα με ανακοίνωση του πρωθυπουργού του Καναδά Στέφεν Χάρπερ.

Η φρεγάτα Σαρλοτάουν φέρει ελικόπτερο και έχει προγραμματιστεί να αποπλεύσει σήμερα από το λιμάνι του Χάλιφαξ με πλήρωμα 240 άτομα. Η άφιξη του στα χωρικά ύδατα της Λιβύης αναμένεται σε μια εβδομάδα.

Ο καναδός υπουργός Άμυνας, Πίτερ Μακέϊ, τόνισε ότι η φρεγάτα θα βοηθήσει στην παράδοση ανθρωπιστικού υλικού στο λαό της Λιβύης, αλλά και στην επιχείρηση μεταφοράς από τη χώρα των ξένων υπηκόων. Παράλληλα όμως δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να συμμετάσχει στην επιβολή των κυρώσεων κατά του καθεστώτος Καντάφι, που αποφάσισε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Δεκάδες επιδόματα στο Δημόσιο θα εξαφανιστούν με το ενιαίο μισθολόγιο

Η έκθεση εστάλη ήδη στην ΑΔΕΔΥ, καθώς θα αποτελέσει τη βάση για τις διαπραγματεύσεις για το νέο ενιαίο μισθολόγιο

Δεκάδες ειδικά επιδόματα παίρνουν το δρόμο του ιστορικού αρχείου για δεκάδες χιλιάδες δημόσιους υπαλλήλους, σύμφωνα με την έκθεση της ειδικής ανεξάρτητης επιτροπής που συνέστησαν τα υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών, για το νέο ενιαίο μισθολόγιο.

Η έκθεση εστάλη ήδη στην ΑΔΕΔΥ, καθώς θα αποτελέσει τη βάση για τις διαπραγματεύσεις για το νέο ενιαίο μισθολόγιο, το οποίο θα πρέπει να ενεργοποιηθεί μέχρι τον Ιούνιο, προκειμένου να μισθοδοτηθούν 768.000 δημόσιοι υπάλληλοι από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών.

Όπως επισημαίνεται στην έκθεση, οι μεγαλύτερες αμοιβές - από πλευράς τακτικών προβλεπόμενων αμοιβών, δηλαδή βασικός μισθός, κίνητρο απόδοσης και επιδόματα- δίδονται στο υπουργείο Οικονομικών και ακολουθούν το υπουργείο Εσωτερικών και Δικαιοσύνης. Η αμοιβή ενός νεοδιόριστου στο υπουργείο Οικονομικών βρίσκεται γύρω στο 40% πάνω από τα μέσο όρο των υπουργείων και για έναν με 33 χρόνια υπηρεσίας στο 55-64% πάνω από το μέσο όρο.

Στα άλλα δύο υπουργεία, δηλαδή το Εσωτερικών και Δικαιοσύνης οι αμοιβές υπερβαίνουν το 8-12% και 7-14% αντίστοιχα από την κατηγορία ΠΕ (Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης) μέχρι την κατηγορία ΥΕ (Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης) για τους νεοδιορισμένους.

Οι χαμηλότερες αμοιβές, σε σχέση με τα υπόλοιπα υπουργεία, δίδονται στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, για το πολιτικό προσωπικό, κατά 20%, στο υπουργείο Θαλάσσιων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας κατά 15% και στο υπουργείο Παιδείας κατά 19%, από το μέσο όρο.

Επίσης, όπως σημειώνεται το 50 τοις εκατό των υπαλλήλων λαμβάνει το ποσό των 1.639 ευρώ, ενώ μόλις το 0,4% πληρώνεται με ποσό 5.856 ευρώ.

Τονίζεται δε ότι η μισθολογική δαπάνη του τακτικού προϋπολογισμού το 2010 μειώθηκε κατά 11% σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο και πως η μεταβολή αυτή οφείλεται κατά κύριο λόγο στη σημαντική μείωση των επιδομάτων στο δημόσιο και δευτερευόντως στη μείωση της απασχόλησης, δηλαδή της αποχώρησης 53.000 υπαλλήλων.

Στην έκθεση, επιπλέον, γίνεται αναλυτική αποτύπωση του αριθμού εργαζομένων ανά τομέα του δημοσίου, θα αναλύονται οι μισθολογικές διαφορές και θα προτείνεται η ανακατανομή του προσωπικού στο σύνολο της δημόσιας διοίκησης, προκειμένου να γίνουν οι μετατάξεις και οι μετακινήσεις που θα ενισχύσουν τις υποστελεχομένες υπηρεσίες.

Όπως αναφέρουν, σε κοινή τους ανακοίνωση τα υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών, αντικείμενο της μελέτης είναι η ανάλυση των υφιστάμενων στοιχείων αναφορικά με τη δυναμική της απασχόλησης στο Δημόσιο Τομέα, τη διάρθρωση των αμοιβών, καθώς και η παρουσίαση πρακτικών άλλων χωρών ως προς το μισθολόγιο του δημόσιου τομέα, ενώ σημειώνεται ότι η έκθεση αποτελεί προσχέδιο και πως θα ολοκληρωθεί με την ενσωμάτωση της επεξεργασίας δεδομένων της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών από τη μισθοδοσία του Μαρτίου 2011, τα οποία θα καλύπτουν το σύνολο σχεδόν της Κεντρικής Διοίκησης.

Η έρευνα παρουσιάζει το θεσμικό πλαίσιο αμοιβών στο Δημόσιο, επικεντρώνεται στην μακροοικονομική ανάλυση της απασχόλησης και των αποδοχών στο δημόσιο τομέα χρησιμοποιώντας πραγματικά δεδομένα μισθοδοσίας από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών και κάνει σύγκριση με τις δαπάνες και τα μισθολογικά συστήματα άλλων χωρών. Επιπλέον, γίνεται παρουσίαση της δυναμικής της απασχόλησης στο Δημόσιο, καθώς και των εκτιμήσεων της μισθολογικής δαπάνης για την περίοδο 2011 - 2013.

Ποιο τραγούδι θα μας εκπροσωπήσει στη Eurovision;

Λίγες ώρες απομένουν μέχρι να ξεκινήσει ο ελληνικός τελικός της Eurovision όπου θα επιλεγεί το τραγούδι που θα στείλουμε φέτος στη Γερμανία.

Στη βραδιά που θα παρουσιάσει η Λένα Αρώνη οι τηλεθεατές θα έχουν την ευκαιρία να επιλέξουν το τραγούδι που τους αρέσει είτε στέλνοντας γραπτό μήνυμα, είτε μέσω της διαδικασίας televoting. Το τελικό αποτέλεσμα θα βγει 50% από τις ψήφους του κοινού και 50% από την κριτική επιτροπή.

Πυρετωδώς ετοιμάζονται οι υποψήφιοι προβάροντας τα τραγούδια τους και τις χορογραφίες αυτών. Στο κόκκινο έχει φτάσει η αγωνία για τη Βαλάντω Τρύφωνος, τα Κόκκινα Χαλιά, τους Τριημιτόνιο, την Aντιγόνη Ψυχράμη, το Λούκα Γιώρκα και τη Nikki Ponte, που θα βάλουν το δυνατά τους προκειμένου να ταξιδέψουν στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας και να σηκώσουν την ελληνική σημαία.

Το κοινό θα ψηφίσει μέσω τηλεφωνημάτων (televoting) και γραπτών μηνυμάτων (SMS).
Ειδικότερα, από σταθερό τηλέφωνο, το κοινό θα πρέπει να καλέσει:
• 901 111 90 01 για τα ΚΟΚΚΙΝΑ ΧΑΛΙΑ
• 901 111 90 02 για τη ΒΑΛΑΝΤΩ ΤΡΥΦΩΝΟΣ
• 901 111 90 03 για το ΤΡΙΗΜΙΤΟΝΙΟ
• 901 111 90 04 για την ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΨΥΧΡΑΜΗ
• 901 111 90 05 για τον ΛΟΥΚΑ ΓΙΩΡΚΑ feat. STEREO MIKE
• 901 111 90 06 για τη ΝΙΚΚΙ ΡΟΝΤΕ

Όσοι από το κοινό επιθυμούν να ψηφίσουν μέσω γραπτού μηνύματος (SMS), θα πρέπει να στείλουν μήνυμα στο 54555 ως εξής:
• Ε - κενό - 01 για τα ΚΟΚΚΙΝΑ ΧΑΛΙΑ
• Ε - κενό - 02 για τη ΒΑΛΑΝΤΩ ΤΡΥΦΩΝΟΣ
• Ε - κενό - 03 για το ΤΡΙΗΜΙΤΟΝΙΟ
• Ε - κενό - 04 για την ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΨΥΧΡΑΜΗ
• Ε - κενό - 05 για τον ΛΟΥΚΑ ΓΙΩΡΚΑ feat. STEREO MIKE
• Ε - κενό - 06 για τη ΝΙΚΚΙ ΡΟΝΤΕ

Η χρέωση για κάθε κλήση από σταθερό τηλέφωνο είναι 0,61 ευρώ/κλήση και για κάθε γραπτό μήνυμα 0,65 ευρώ/SMS.

Συντονιστείτε σήμερα στις 22:00 στη ΝΕΤ!

ΔΕΗ: Νέα παράταση για το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο ως τις 31 Μαρτίου

Νέα παράταση για ένταξη στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) ηλεκτρικής ενέργειας, έως τις 31 Μαρτίου 2011, δόθηκε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Η αρχική προθεσμία έληγε χθες και η παράταση, σύμφωνα με τη ΔΕΗ, δόθηκε εξαιτίας της αύξησης του ρυθμού υποβολής αιτήσεων, οι οποίες ξεπέρασαν τις 295.000.

Το ΚΟΤ είναι 20 - 30 % φθηνότερο σε σχέση με τα οικιακά τιμολόγια που ισχύουν από την 1η Ιανουαρίου 2011 και απευθύνεται σε ευπαθείς ομάδες καταναλωτών.

Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να υποβάλλουν αίτηση χρειάζεται να γνωστοποιούν τα στοιχεία της παροχής τους (Κωδικό Ηλεκτρονικής Πληρωμής και Αύξοντα Αριθμό Λογαριασμού), και τα στοιχεία της Αστυνομικής τους Ταυτότητας και το ΑΦΜ τους (και του/της συζύγου, εφόσον είναι έγγαμοι).

Σε περίπτωση που η παροχή ρεύματος των ενδιαφερομένων δεν είναι στο όνομά τους και χρειάζεται αλλαγή ονόματος:
  • Δεν απαιτείται η υποβολή Υπεύθυνης Δήλωσης Εγκαταστάτη (ΥΔΕ), ακόμη και αν αυτή έχει λήξει.
  • Δεν χρειάζεται η καταβολή της προκαταβολής κατά την υπογραφή του συμβολαίου.
  • Στις περιπτώσεις που έγινε καταβολή προκαταβολής θα πραγματοποιηθεί συμψηφισμός μέσω ισόποσης πίστωσης του πρώτου λογαριασμού.

Το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο εφαρμόζεται στις πρώτες 800 κιλοβατώρες της τετραμηνιαίας κατανάλωσης, εφόσον:

1. Η κατανάλωση αφορά σε κάλυψη αναγκών της κύριας κατοικίας του δικαιούχου

2. Η παροχή ρεύματος είναι στο όνομα του δικαιούχου ή του/της συζύγου

3. Η κατανάλωση είναι μεγαλύτερη ή ίση με 200kWh ανά τετράμηνο

4. Η συνολική τετραμηνιαία κατανάλωση δεν υπερβαίνει τα όρια κατανάλωσης που ορίζονται για κάθε κατηγορία δικαιούχου (1000 ή 1200 kWh). Στα όρια κατανάλωσης δεν λαμβάνονται υπόψη οι καταναλώσεις του νυχτερινού τιμολογίου.

Η υποβολή της αίτησης γίνεται στα ΚΕΠ, από την ιστοσελίδα της ΔΕΗ (www.dei.gr) και τηλεφωνικά στα 210 9797400 και 210 9298000.

Η καταδίωξη δεν έγινε ποτέ; - Οι αστυνομικοί "πάγωσαν" στο θέαμα των αιματοβαμένων συναδέλφων τους;

“Κάποτε θα συνέβαινε κι αυτό. Κάποτε θα θρηνούσαμε θύματα.” Αυτό λένε όσοι γνωρίζουν καλά τον τρόπο λειτουργίας της ομάδας ΔΙΑΣ, ενός σώματος που κάνει αισθητή την παρουσία του στους δρόμους, αλλά ταυτόχρονα “πάσχει” σε θέματα εκπαίδευσης και στελέχωσης.

Όλα ξεκίνησαν στις 18.37'. Το Κέντρο Επιχειρήσεων της Αμεσης Δράσης δέχθηκε τηλεφώνημα για ληστεία σε περίπτερο στην Λ. Δημοκρατίας στο Μενίδι.
Από τις περιγραφές που δόθηκαν, φάνηκε οτι οι 3 δράστες ήταν επικίνδυνοι και βαριά οπλισμένοι. Αν σκεφτεί κανείς ότι χωρίς ίχνος δισταγμού ο ένας από τους τρείς στεκόταν στον δρόμο με το καλάσνικοφ στο χέρι...

Το Κέντρο, ενημέρωσε αμέσως όσους αστυνομικούς βρίσκονταν στην περιοχή. 'Οταν εντόπισαν το Volvo η εντολή ήταν να ενημερώνεται το κέντρο για τις κινήσεις προκειμένου να βάλει στο “παιχνίδι” και άλλες ομάδες που κινούνταν στις γύρω περιοχές.

Αυτό και έγινε. Μοτοσυκλετιστές της ομάδας ΔΙΑΣ και περιπολικό ακολουθούσαν από απόσταση και ενημέρωναν. Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε ήδη δοθεί σήμα και τουλάχιστον 24 μηχανές της ομάδας ΔΕΛΤΑ κατευθύνονταν από διάφορα σημεία για να βοηθήσουν τους συναδέλφους τους.

Δεν είχαν περάσει 10 λεπτά και το αυτοκίνητο με τους αδίστακτους κακοποιούς κινούνταν στην Λεωφ. Κηφισσού, στο ρεύμα προς Πειραιά. Οι κακοποιοί καταλαβαίνουν οτι παρακολουθούνται και αυξάνουν ταχύτητα. Το ίδιο κάνουν και οι αστυνομικοί και αρχίζει η καταδίωξη από Αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ και περιπολικά.

Το αυτοκίνητο με τους δράστες έχει καταφέρει να προπορευθεί αρκετά και έτσι οι κακοποιοί έχουν χρόνο να στήσουν καρτέρι. Και έτσι γίνεται. Στις 18.50’ οι κακοποιοί μπαίνουν στον παράδρομο της Λεωφ. Κηφισσού στο Ρέντη. Στρίβουν σε ένα στενό και περιμένουν τους αστυνομικούς.

Την ώρα λοιπόν που οι μηχανές της ομάδας ΔΙΑΣ και το περιπολικό στρίβουν στο στενό τα όπλα των κακοποιών αρχίζουν να “ξερνούν” μολύβι και θάνατο.

Ο Γιάννης Ευαγγελινέλης και ο Γιώργος Σκυλογιάννης πέφτουν από τις μηχανές μην μπορώντας να αντιδράσουν στον καταιγισμό των πυρών.

Είναι οι πιο άτυχοι απ' όλους. Ο ένας “σβήνει” στην άσφαλτο και ο άλλος κατά την μεταφορά του στο νοσοκομείο. Άλλοι 2 τραυματίζονται ενώ οι σφαίρες πέφτουν σαν βροχή.

Εδώ, είναι το κομβικό σημείο, όπου μπορεί κανείς εύλογα ν' αναρωτηθεί: Πως είναι δυνατόν να μην ακολουθήσει καταδίωξη και μάλιστα να μην συλληφθούν οι δράστες από τουλάχιστον 48 αστυνομικούς που έσπευδαν ή είχαν ήδη φτάσει στην περιοχή;

Αν τελικά όλοι οι αστυνομικοί αλλά και οι επικεφαλής τους “πάγωσαν” μπροστά στο θέαμα των νεκρών συναδέλφων τους και δεν συνέχισαν όπως έπρεπε την καταδίωξη, μπορεί κανείς να μιλά για κολοσσιαίο λάθος στους χειρισμούς.

Αν σκεφτεί μάλιστα κανείς οτι το αυτοκίνητο βρέθηκε στην ίδια περιοχή και πιθανότατα οι δράστες έφυγαν ακόμα και πεζοί τότε τα ερωτήματα είναι μεγάλα.

Χρόνος για να συγκεντρωθούν ενισχύσεις, δόθηκε. Χρόνος για να συνδράμουν την επιχείρηση περιπολικά δόθηκε. 'Ομως, τελικά, τα λάθη που ακολούθησαν μετά την εκτέλεση των 2 ειδικών φρουρών πρέπει να αναγνωρισθούν.

Κι αυτό, γιατί ενώ είναι γνωστό ότι τα μέλη της ομάδας ΔΙΑΣ είναι ταχύτατα και ευέλικτα, ωστόσο εκ των πραγμάτων έχουν αδυναμία σε επιχειρήσεις ακινητοποίησης οχημάτων ή σε συμπλοκές με ενόπλους. Αυτό θα μπορούσε να γίνει μόνο από περιπολικά.






ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
«Γάζωσαν» τους αστυνομικούς με 49 σφαίρες! - "Καθαρά" τα όπλα - Βάζουν από την τσέπη τους για βενζίνη!!!
Επικίνδυνοι και οπλισμένοι οι μακελάρηδες με το κλεμμένο τζιπ
Οι φωτογραφίες των δυο παληκαριών που έχασαν τη ζωή στους στον Ρέντη - Ήθελαν λουτρό αίματος οι δράστες
Μακελειό στου Ρέντη: Γάζωσαν με Καλάσνικοφ αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ - 2 οι νεκροί
Πυροβολούσαν επί 10 δευτερόλεπτα συνεχώς τους αστυνομικούς στου Ρέντη
Δηλώσεις Παπουτσή από την Άγκυρα για το μακελειό στον Ρέντη
Κατέληξε και ο δεύτερος αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ

Βρήκε θησαυρό και τον παρέδωσε στην αστυνομία!

Πρόκειται για μια σπάνια περίπτωση εντιμότητας που αποκαλύφθηκε στην Κέρκυρα, με πρωταγωνιστή έναν 52χρονο, ο οποίος έπεσε πάνω σε έναν θησαυρό, όπως περπατούσε αλλά προτίμησε να μην τον κρατήσει (όπως θα έκαναν οι περισσότεροι).

Μέσα στη νάιλον σακούλα που βρέθηκε στον δρόμο του υπήρχε ένα μεγάλο χρηματικό ποσό σε χαρτονομίσματα, χρυσές λίρες και άλλα πολύτιμα αντικείμενα, μεταξύ των οποίων μια ονομαστική τραπεζική επιταγή! Ο 52χρονος δεν σκεφτηκε καθόλου τι να κάνει. Τηλεφώνησε αμέσως στην Αστυνομική Διεύθυνση Κέρκυρας και παρέδωσε την σακούλα στο πλήρωμα του περιπολικού που του έστειλαν!

Την επόμενη κιόλας ημέρα, ο νόμιμος ιδιοκτήτης κατέφυγε αγχωμένος στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας του νησιού για να δηλώσει την απώλεια. Ήταν ένας 51χρονος που περιέγραψε με ακρίβεια όσα υπήρχαν μέσα στην σακούλα και διηγήθηκε ότι την είχε τοποθετήσει στο βαλιτσάκι της μοτοσικλέτας του, αλλά του έπεσε χωρίς να το αντιληφθεί όταν η μηχανή ανατράπηκε και ο ίδιος έπεσε στο έδαφος!

Η σακούλα και το περιεχόμενό της του αποδόθηκαν, αλλά δεν έγινε γνωστό αν ευχαρίστησε τον σωτήρα του για την τιμιότητά του.

Ραγδαία η αύξηση των τιμών της βενζίνης

Η ραγδαία αύξηση των τιμών των καυσίμων στο Ρέθυμνο συνεχίζεται , με την αμόλυβδη να φτάνει στα 1, 84 ευρώ, με αποτέλεσμα ο νομός Ρεθύμνου να καταλαμβάνει μια από τις τρεις πρώτες θέσεις , στον κατάλογο των περιοχών με τις πιο ακριβές τιμές στα καύσιμα και οι πολίτες να εξαντλούνται οικονομικά για τη μετακίνηση τους.

Όπως επισημαίνουν οι πρατηριούχοι η Πολιτεία πρέπει άμεσα λάβει μέτρα και να πραγματοποιήσει ελέγχους για να διαπιστωθεί που οφείλεται αυτή η ξέφρενη κατάσταση. Σχετικά με το ενδεχόμενο επιβολής πλαφόν, ο πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπωλών Ρεθύμνου, Ηρακλής Ξυδάκης, ανέφερε πως η Ένωση θα είναι αντίθετη σε περίπτωση που αυτό το μέτρο δεν επιβληθεί σε όλα τα στάδια διακίνησης.

«Οι πρατηριούχοι μειώνουμε συνεχώς το κέρδος, με αποτέλεσμα να έχουμε εξαντληθεί οικονομικά. Οι υπόλοιποι, όσοι δηλαδή εμπλέκονται στην παραγωγή και διακίνηση, δεν αποφασίζουν να κάνουν μειώσεις. Οπότε το πλαφόν που θα αφορά μόνο στα πρατήρια μας βρίσκει κάθετα αντίθετους», δήλωσε ο κ. Ξυδάκης.

Χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι ότι την τελευταία μόνο εβδομάδα η μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης «τσίμπησε» δύο λεπτά, με βάση τα στοιχεία που ανακοινώνονται μέσω του παρατηρητηρίου τιμών του υπουργείου ανταγωνιστικότητας και ανάπτυξης, ενώ μέσα σε μόλις τρεις εβδομάδες το πετρέλαιο θέρμανσης «σκαρφάλωσε» συνολικά στα τέσσερα λεπτά το λίτρο. Η απλή αμόλυβδη βενζίνη και το ντίζελ κίνησης ανέβηκαν πάνω από τρία λεπτά.

Την ίδια ώρα που ο Έλληνας καταναλωτής γονατίζει στην κυριολεξία από την ακρίβεια, από την άλλη πλευρά οι επιχειρηματίες μετρούν νέα άνοδο του κόστους παραγωγής και λειτουργίας των εταιρειών τους και είτε θα αναγκαστούν να τις κλείσουν είτε να μετακυλήσουν μέρος των ανατιμήσεων στην κατανάλωση.

Ενεργοβόρες επιχειρήσεις ή άλλες που παράγουν προϊόντα με πρώτη ύλη το πετρέλαιο αλλά και απλές εταιρείες που καταναλώνουν ντίζελ για τις μετακινήσεις των οχημάτων τους, τρώνε νέο χαστούκι μετά την τεράστια πτώση της ζήτησης που έχει προκαλέσει η ύφεση.

Εκτός από την δραματική αύξηση των τιμών, το μεγάλο ζητούμενο είναι και η αισχροκέρδεια. Περίπου 800 με 1.000 πρατήρια υγρών καυσίμων κλέβουν με ηλεκτρονικούς μηχανισμούς τους καταναλωτές, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Πολυτεχνείου.

Στο ΕΣΠΑ τρία νέα έργα στην Πελοπόννησο

Τρία σημαντικά έργα στην Πελοπόννησο εντάχθηκαν στο Ε.Σ.Π.Α με απόφαση του γενικού γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Τάσου Αποστολόπουλου, μετά και τη θετική αξιολόγηση της Διαχειριστικής Αρχής.

Το πρώτο έργο αφορά την προμήθεια μαγνητικού τομογράφου στο νοσοκομείο Καλαμάτας, προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ.

Το δεύτερο αφορά το έργο «Εκτέλεση εργασιών συντήρησης τοιχογραφιών Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου στην Παλαιά Επισκοπή Τεγέας», ο προϋπολογισμός του οποίου φθάνει τα 230.000 ευρώ, ενώ οι εργασίες που θα πραγματοποιηθούν περιλαμβάνουν τη συντήρηση των τοιχογραφιών του συνόλου του Ναού, που θεωρείται ως ένας από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της Αρκαδίας.

Τέλος, το τρίτο έργο είναι η «Προστασία και ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου του Ανακτόρου του Νέστορος», με προϋπολογισμό 400.000 ευρώ. Η εγκεκριμένη μελέτη που θα υλοποιηθεί, περιλαμβάνει τη διαμόρφωση και κατασκευή διαδρομών κίνησης επισκεπτών, ενώ ιδιαίτερη είναι η μέριμνα για την κυκλοφορία των ατόμων με ειδικές ανάγκες. Επίσης το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή αναψυκτηρίου, χώρο προβολών και τοποθέτηση πινακίδων πληροφόρησης για την εξυπηρέτηση του κοινού, καθώς και την εγκατάσταση οπτικοακουστικών μέσων στο χώρο προβολής και παρουσίασης.

“Πιστολέρο” στον Άλιμο πυροβόλησαν ιδιοκτήτη καταστήματος

Πυροβολούν πια με το παραμικρό... Μιάμιση ώρα μετά τη δολοφονική ενέδρα εναντίον των αστυνομικών στου Ρέντη δυο ληστές τράβηξαν σκανδάλη και πυροβόλησαν εναντίον του θύματός τους που προσπάθησε να τους εμποδίσει.

Πέντε λεπτά πριν τις οκτώ οι δυο ληστές εισέβαλαν με τα όπλα στα χέρια στο κατάστημα ρούχων ενός άνδρα στη λεωφόρο Βουλιαγμένης.

Ο άτυχος ιδιοκτήτης προσπάθησε να αντιδράσει. Ο ένας από τους ληστές χωρίς δεύτερη σκέψη έστρεψε το όπλο και τον πυροβόλησε.

Ευτυχώς η σφαίρα δεν βρήκε τον άτυχο άνδρα σε ζωτικό όργανο. Τον τραυμάτισε στο πόδι. Ο πυροβολισμός ξεσήκωσε τη γειτονιά και οι ληστές αναγκάστηκαν να φύγουν. Ανέβηκαν στη μηχανή τους και εξαφανίστηκαν.

Άνθρωποι από τα διπλανά καταστήματα ενημέρωσαν την αστυνομία, αλλά και το ΕΚΑΒ που μετέφερε τον άτυχο άνδρα στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Πολύ χαμηλά τα ποσοστά γονιμότητας στην Ελλάδα


Αν και ο μέσος όρος των «ποσοστών γονιμότητας», στην ΕΕ των 27 είναι 1.60 (παιδί ανά γυναίκα), η Ελλάδα βρίσκεται σε πολύ υποδεέστερη θέση με 1.46, ενώ στην κορυφή της λίστα είναι η Ιρλανδία με 2.07. Όπως σημειώνεται στη σχετική έκθεση του Κεντρικού Στατιστικού Γραφείου της Ιρλανδίας, το 2008 τις επιδόσεις της Ιρλανδίας ακολουθούν οι: Γαλλία (2.01), Βρετανία (1.96 ), Σουηδία (1.91) Δανία (1.89), Βέλγιο (1.86), Φινλανδία (1.85). Ακολουθούν η Ουγγαρία και η Ρουμανία (1.35), η Πορτογαλία (1.37) και η Πολωνία (1.39), ενώ στη χειρότερη θέση βρίσκεται η Σλοβακία (1.32).

Σύμφωνα με την έκθεση, για να εξισωθεί ο αριθμός των θανάτων με αυτό των γεννήσεων, στην Ιρλανδία το ποσοστό τεκνοποιίας θα πρέπει να φτάσει στο 2.1. Πάντως το 2008 γεννήθηκαν 73.996 παιδιά, δεύτερο υψηλότερο ρεκόρ μετά το 1980 - όταν είχαν γεννηθεί 74.064 παιδιά. Ο μέσος όρος της ηλικίας των μανάδων είναι τα 31.2 έτη, ενώ υψηλό είναι το ποσοστό των παιδιών που γεννώνται εκτός γάμου (33,4%), ίσως λόγω της απαγόρευσης των αμβλώσεων. Ενδεχομένως εξαιτίας και της εξωσωματικής γονιμοποίησης αυξήθηκε εντυπωσιακά ο δείκτης των διδύμων - στο 17.9% έναντι του 11.8% που ήταν το 1988.

Στην ίδια έκθεση δημοσιεύεται και το ποσοστό θνησιμότητας - δείκτης θανάτου ανά 1000 κατοίκους. Με μέσο όρο στην ΕΕ των 27 το 6.20, η Ελλάδα βρίσκεται σε σχετικά καλό επίπεδο με 5.96, ενώ σε κακό επίπεδο βρίσκεται η Λιθουανία (10.34), Λετονία (10.07), Βουλγαρία (9.96), Ρουμανία (9.64), Ουγγαρία (9.26), Εσθονία (8.94) και Πολωνία (8.19). Στην καλύτερη θέση βρίσκεται η Ιταλία (5.12), η Γαλλία (5.18), η Ισπανία (5.20), το Λουξεμβούργο (5.30), η Σουηδία (5.41) και η Αυστρία (5.57).

Αλυσοδέθηκαν σε ένδειξη συμπαράστασης

Αλυσοδέθηκαν τα μέλη Ανοιχτής Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στους μετανάστες απεργούς πείνας, το πρωί στο κτίριο της Γενικής Γραμματείας Μακεδονίας-Θράκης και ανήρτησαν πανό διαμαρτυρίας κατά της κυβερνητικής πολιτικής.

Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν με πορεία στα γραφεία των βουλευτών Θεσσαλονίκης και των υπουργών Εθνικής Άμυνας και Δικαιοσύνης, Χάρη Καστανίδη και Ευάγγελου Βενιζέλου, και προχώρησαν σε συμβολικές καταλήψεις «ως ένδειξη αλληλεγγύης», όπως ανέφεραν, «στον αγώνα των 300 μεταναστών απεργών πείνας, γιατί θεωρούμε άμεσα υπεύθυνο το κόμμα του ΠΑΣΟΚ».

Σημειώνεται ότι σήμερα συμπληρώνονται 37 μέρες απεργίας πείνας και αρκετοί από τους μετανάστες έχουν μεταφερθεί σε διάφορα νοσοκομεία λόγω επιβάρυνσης της κατάστασης υγείας τους.

«Γάζωσαν» τους αστυνομικούς με 49 σφαίρες! - "Καθαρά" τα όπλα - Βάζουν από την τσέπη τους για βενζίνη!!!

Αναστάτωση και πρωτοφανή κινητοποίηση στην Ελληνική Αστυνομία προκάλεσε η ενέδρα θανάτου σε βάρος τεσσάρων αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. το απόγευμα της Τρίτης στου Ρέντη.

Στον τόπο της επίθεσης οι αστυνομικοί βρήκαν 23 κάλυκες από "καλάσνικοφ", 17 κάλυκες των 9 χιλιοστών και 9 βολίδες. Επίσης, σε σχετικά μικρή απόσταση από το σημείο, στην περιοχή του Ρέντη, βρέθηκε και ένας γεμιστήρας πιστολιού με πέντε φυσίγγια. Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, το αυτοκίνητο μάρκας "Βόλβο", το οποίο χρησιμοποιούσαν για τη διαφυγή τους οι δράστες, είχε κλαπεί στις 17 Ιανουαρίου, από έκθεση μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, στο 18ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας στη Νέα Ερυθραία. Επίσης οι πινακίδες που είχε, είχαν κλαπεί την ίδια ημέρα από την ίδια έκθεση και ανήκουν σε άλλο αυτοκίνητο.

Η υπόθεση αξιολογήθηκε ως άκρως σημαντική και για το λόγο αυτό την ανέλαβαν προσωπικά οι στρατηγοί της ΕΛ.ΑΣ., ενώ και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστος Παπουτσής επέστρεψε εσπευσμένα από την Άγκυρα όπου βρισκόταν, προκειμένου να έχει άμεση ενημέρωση για την πορεία των ερευνών.

Το γεγονός ότι η αιματηρή καταδίωξη με τους δύο νεκρούς αστυνομικούς συνέβη λίγα 24ωρα πριν ξεκινήσουν οι ετήσιες κρίσεις της ΕΛ.ΑΣ. αναγκάζει τους επιτελείς της να διαλευκάνουν άμεσα την υπόθεση, τόσο γιατί είναι πλέον θέμα τιμής για το Σώμα, όσο και για το αποτέλεσμα των αποφάσεων του ΚΥΣΕΑ.

Αν και η Αντιτρομοκρατική επισήμως δεν έχει συμμετοχή στις έρευνες, ωστόσο οι δηλώσεις του κ. Παπουτσή πυροδότησαν σενάρια σε ό,τι έχει να κάνει με τον τρόπο δράσης, αλλά και την ταυτότητα των τριών ενόπλων του γκρι κλεμμένου τζιπ Volvo.

«Η ιστορία είναι πολύ περίεργη. Δεν μπορεί να εξηγηθεί πως, ληστές περιπτέρων για 50 ευρώ και συνεπώς «ψιλικατζήδες» κυκλοφορούν με κλεμμένο Volvo που αλλάζει συνεχώς πινακίδες και βαρύ οπλισμό», τονίζει αξιωματικός της Ασφάλειας και προσθέτει: «Το «μυστήριο» μεγαλώνει από το γεγονός ότι με κινηματογραφικό τρόπο σταματούν το όχημα και γαζώνουν τους αστυνομικούς».

"Καθαρά" τα όπλα
Από τους μέχρι τώρα βαλλιστικούς ελέγχους τα όπλα που βρέθηκαν δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε άλλες εγκληματικές ενέργειες.

Εξοπλισμός
Ερωτηματικά πάντως προκαλούν, όλα όσα είδαν το φώς της δημοσιότητας τον τελευταίο καιρό τα οποία ξαναήρθαν στην επικαιρότητα λόγο του τραγικού αυτού συμβάντος, και αφορούν τον εξοπλισμό των ανδρών της ομάδας Δίας και όχι μόνο. Οι ελλείψεις και τα προβλήματα στα οχήματα της αστυνομίας είναι πάρα πολλά απόδειξη είναι το γεγονός πως σε πολλούς νομούς της χώρας τα περιπολικά μένουν ακινητοποιημένα διότι δεν υπάρχουν τα κονδύλια για σέρβις και βενζίνη. Επίσης εντυπωσιακό είναι το γεγονός, που ακούστηκε στα ΜΜΕ από χθες, πως στις περισσότερες των περιπτώσεων οι δικυκλιστές της αστυνομίας αγοράζουν με χρήματα από την τσέπη τους κράνη, αλεξίσφαιρα γιλέκα, μπότες, εξοπλισμό που τους είναι απαραίτητος από τη στιγμή που περνάνε 8-10 ώρες ημερησίως πάνω σε μία μοτοσικλέτα.





ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Επικίνδυνοι και οπλισμένοι οι μακελάρηδες με το κλεμμένο τζιπ
Οι φωτογραφίες των δυο παληκαριών που έχασαν τη ζωή στους στον Ρέντη - Ήθελαν λουτρό αίματος οι δράστες
Μακελειό στου Ρέντη: Γάζωσαν με Καλάσνικοφ αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ - 2 οι νεκροί
Πυροβολούσαν επί 10 δευτερόλεπτα συνεχώς τους αστυνομικούς στου Ρέντη
Δηλώσεις Παπουτσή από την Άγκυρα για το μακελειό στον Ρέντη
Κατέληξε και ο δεύτερος αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ

Μετά τις νέες αυξήσεις στα διόδια, υπόσχεται - ξανά - μειώσεις διοδίων ο υπουργός!

Τώρα που μπήκαν και οι τελευταίες αυξήσεις, αυτές των διοδίων στη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, τώρα η Κυβέρνηση είναι έτοιμη να τα μειώσει!

Για μια ακόμη φορά ο υφυπουργός Υποδομών λέει ότι θα γίνουν εκπτώσεις και μάλιστα πως η συμφωνία για τη μείωση των διοδίων με τις κοινοπραξίες που κατασκευάζουν τους μεγάλους οδικούς άξονες θα ολοκληρωθεί μέσα στο Μάρτιο.

Και πάλι ο υφυπουργός μίλησε για μείωση που θα είναι δραστική στα υπό κατασκευήν τμήματα. Θα υπάρξουν επίσης διευκολύνσεις για τις τοπικές κοινωνίες και τους οδηγούς που κάνουν πολύ συχνές διαδρομές, με εκπτωτικές κάρτες. Τη διαφορά κόστους από τη μείωση των διοδίων θα την επιβαρυνθεί το Δημόσιο μέσα από τα προβλεπόμενα μελλοντικά έσοδά του από την εκμετάλλευση των αυτοκινητόδρομων.

Βέβαια σε σημεία όπως η γέφυρα του Ρίου δεν θα μειωθεί ούτε ένα “σεντ” η τιμή, αφού το έργο έχει ολοκληρωθεί, άσχετα απ' το ότι πριν και μετά ο δρόμος είτε είναι υπό κατασκευή είτε έχει να φτιαχτεί ... απ' τη χούντα.

Τελικά στην αστυνομία εκπαιδεύονται να γίνουν αστυνομικοί ή καμικάζι αυτοκτονίας;

Συνηθίζουμε να τα ρίχνουμε στο κράτος όλα τα στραβά αυτού του τόπου. Όμως δεν είναι ένα, δεν είναι δύο, είναι πολλά πια. Και το κράτος εδώ, έχει τεράστια ευθύνη.

Το άγχος του κάθε κυβερνώντα που είναι να μην του τύχει κάτι σοβαρό στην θητεία του, τον οδηγεί σε ερασιτεχνισμούς και λύσεις ανάγκης, όπως άλλωστε γίνονται όλα στην χώρα μας.

Τα περιστατικά με κακοποιούς, που πλέον δεν έχουν κανένα δισταγμό να χτυπήσουν στο ψαχνό, έχουν αυξηθεί επικίνδυνα κι έχουν κάνει τον κόσμο να αισθάνεται έντονα πάλι το αίσθημα ανασφάλειας.

Σ’ αυτή την άτυπη μάχη μεταξύ των κακοποιών και της αστυνομίας, η δεύτερη μοιάζει ανίκανη να αντιμετωπίσει το έγκλημα, είτε γιατί δεν υπάρχει η κατάλληλη εκπαίδευση είτε γιατί ο επιχειρησιακός σχεδιασμός, κάθε φορά, είναι λάθος.

Δεν είμαι εγώ εκείνος που θα κρίνει έναν αξιωματικό που εκπαιδεύει τον δόκιμο νεαρό αστυνομικό. Όμως, μετά από τέτοια περιστατικά, βγαίνουν στο φως απίστευτες καταγγελίες.

Μέχρι που άκουσα ότι οι ίδιοι αστυνομικοί, πληρώνουν από την τσέπη τους τα κράνη και τα αλεξίσφαιρα γιλέκα. Κι αν ισχύει αυτό, αναρωτιέμαι γιατί πρέπει να είναι κάποιοι στις θέσεις τους ακόμη και πολύ περισσότερο γιατί ένα νέο παιδί να πάει να γίνει αστυνομικός;

Τα δύο 23χρονα παιδιά δεν πρόλαβαν να μεγαλώσουν. Να διασκεδάσουν. Να ερωτευτούν ενδεχομένως. Σίγουρα δεν πρόλαβαν να ονειρευτούν ότι θα κάνουν οικογένεια.

Κάποιος θα πει, επιλογή τους ήταν. Κι ενώ ήξεραν ότι με 700 ευρώ, κάθε μέρα έπαιζαν τη ζωή τους κορώνα γράμματα, πλήρωσαν το πάθος τους γι’ αυτή τη δουλειά.

Πολλές φορές, έχουμε κατηγορήσει την αστυνομία για κατάχρηση εξουσίας, για υπερβολές, για χίλια δυο πράγματα, επειδή είναι ο εύκολος στόχος.

Πίσω από αυτήν όμως, υπάρχει μια πολιτική ηγεσία. Που με τον τρόπο της εκπαιδεύει τους νεαρούς αστυνομικούς να γίνονται καμικάζι αυτοκτονίας.

Κρίμα για τα παιδιά. Η σκέψη όλων μας, είναι στις οικογένειές τους.

Παιδιά: Ευτυχία είναι να ζουν και να τρώνε με ευτυχισμένους γονείς

Τα παιδιά που μεγαλώνουν σε παραδοσιακές και ευτυχισμένες οικογένειες, έχοντας κοντά τους και τους δύο γονείς τους και τρώγοντας τακτικά μαζί τους, είναι πιθανότερο να έχουν αργότερα ευτυχισμένες ζωές.

Oλα αυτά σύμφωνα με μια βρετανική έρευνα. Μια δεύτερη μελέτη, όμως, συμπέρανε ότι οι ευτυχισμένοι έφηβοι μπορεί να γίνονται πιο χαρούμενοι ενήλικοι, αλλά κινδυνεύουν περισσότερο να χωρίσουν!

Η πρώτη μελέτη, έγινε σε περίπου 100.000 ανθρώπους σε 40.000 νοικοκυριά στο πλαίσιο της μεγάλης έρευνας "Κατανοώντας την Κοινωνία" και -όπως αναφέρει η βρετανική "Τέλεγκραφ"- κατέληξε στο συμπέρασμα ότι να τρώει ένα παιδί μαζί με την οικογένειά του, τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα, αποτελεί παράγοντα-κλειδί για τη δημιουργία στενών δεσμών με τους γονείς του.

Η έρευνα, που χρηματοδοτείται από τη βρετανική κυβέρνηση, εντάσσεται στο πλαίσιο των προσπαθειών της για την μέτρηση της εθνικής ευημερίας με νέους τρόπους, πέρα από το ακαθάριστο εθνικό προϊόν (ΑΕΠ).

Η μελέτη επιβεβαίωσε την κεντρική σημασία της παραδοσιακής οικογενειακής μονάδας για την ανάπτυξη των παιδιών και την ισορροπία τους όταν μεγαλώσουν. Μεταξύ άλλων, επίσης, διαπιστώθηκε ότι τα παντρεμένα ζευγάρια είναι πιο πιθανό να είναι ευτυχισμένα από τη σχέση τους, σε σχέση με τα ανύπαντρα, καθώς επίσης ότι η κατάρρευση μιας οικογένειας (π.χ. λόγω χωρισμού των γονέων) κάνει περισσότερο κακό στο παιδί και από το να ζει στη φτώχεια. «Το να μη ζει και με τους δύο φυσικούς γονείς του ένα παιδί, έχει μεγαλύτερη αρνητική επίδραση για τον βαθμό ικανοποίησης στη μετέπειτα ζωή του, ακόμα και από την υλική κατάσταση που βρίσκεται», σύμφωνα με την έρευνα.

Η μελέτη ακόμα διαπίστωσε ότι «οι σχέσεις μεταξύ των ίδιων των γονιών και με τα παιδιά τους είναι σημαντικές για τη νοητική και συναισθηματική ανάπτυξή των τελευταίων και για τη σταθερότητα των οικογενειών». Ακόμα, τονίζει ότι «τα παιδιά είναι πιο ευτυχισμένα με την οικογενειακή κατάστασή τους, αν οι γονείς είναι ευτυχισμένοι με τη σχέση που οι ίδιοι έχουν μεταξύ τους».

Από την άλλη, ο εκφοβισμός από τα αδέλφια του μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για τη συμπεριφορά ενός παιδιού και την απόδοσή του στο σχολείο, καθώς και για την κατοπινή ψυχική υγεία του. Ακόμα, από την έρευνα προκύπτει ότι είναι ζωτικό για την ευημερία των παιδιών να μπορούν να συζητούν τα σημαντικά θέματα που τους απασχολούν, με τουλάχιστον ένα μέλος της οικογένειάς τους, καθώς επίσης να μην λογομαχούν κάθε λίγο και λιγάκι με τους γονείς τους και με τα αδέλφια τους.

«Ακόμα και ένα γεύμα ή ένα δείπνο από κοινού με όλη την οικογένεια είναι σημαντικό», υπογραμμίζουν οι ερευνητές και αναφέρουν ότι τα παιδιά που τρώνε συχνά μαζί με τους γονείς τους, δηλώνουν πολύ συχνότερα ότι είναι ευτυχισμένα, σε σχέση με όσα παιδιά δεν τρώνε ποτέ μαζί με την οικογένειά τους ή τρώνε μαζί λιγότερες από τρεις φορές την εβδομάδα.

Εξάλλου, η έρευνα διαπίστωσε ότι η ευτυχία ενός ζευγαριού είναι ανάλογη με τη χρονική διάρκεια μιας σχέσης. Οι πιο ευτυχισμένες σχέσεις φαίνεται να είναι εκείνες που διαρκούν λιγότερο από πέντε χρόνια. Ακόμα, οι 25χρονοι δηλώνουν πιο ευτυχισμένοι όταν δεν δουλεύουν ή δεν ψάχνουν για δουλειά, παρόλο που αυτή η ηλικιακή ομάδα, σε περίοδο κρίσης, υποφέρει κατ’ εξοχήν από ανεργία.

Σε μια άλλη έρευνα, από ερευνητές του πανεπιστημίου Κέμπριτζ, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό θετικής ψυχολογίας "Journal of Positive Psychology", διαπιστώθηκε ότι όσοι νέοι μεγάλωσαν ευτυχισμένοι στην οικογένειά τους, είναι 60% λιγότερο πιθανό να υποφέρουν από ψυχικά προβλήματα αργότερα και επίσης έχουν καλύτερη απόδοση στις σπουδές και στην εργασία τους. Από την άλλη, όμως, είναι πιο πιθανό να χωρίσουν.

Η έρευνα, που αφορούσε περίπου 2.800 άτομα, βρήκε ότι όσα παιδιά είχαν ωραία σχέση με τους γονείς τους, είχαν και υψηλότερα επίπεδα ευημερίας και ικανοποίησης στην μετέπειτα ζωή τους, μεγαλύτερη ευχαρίστηση από τη δουλειά τους και περισσότερους φίλους. Παράλληλα, όμως, ήταν πιθανότερο να καταλήξουν χωρισμένοι. Μια πιθανή εξήγηση, κατά τους ερευνητές, είναι ότι επειδή έχουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση, τους είναι ευκολότερο να εγκαταλείψουν μια σχέση που τους δεν φέρνει πια ικανοποίηση.

Δημόσιο: Απίστευτες μισθολογικές διαφορές ανάμεσα σε υπαλλήλους με τα ίδια προσόντα

Τις προνομιακές αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων που εργάζονται σε κομβικά υπουργεία όπως το Οικονομικών ξεπερνούν κατά 40%-60%τις αντίστοιχες αποδοχές των εργαζομένων σε άλλα υπουργεία φωτογραφίζει μελέτη των υπουργείων Εσωτερικών και Οικονομικών για τις μισθολογικές εξελίξεις στο Δημόσιο που έστειλαν στην ΑΔΕΔΥ για να ξεκινήσει ο διάλογος για τον ενιαίο μισθολόγιο.

Τις μεγάλες εισοδηματικές ανισότητες μεταξύ των δημοσίων υπαλλήλων που σε ορισμένες περιπτώσεις ξεπερνούν ακόμα και τα 1.600 ευρώ τον μήνα, θα προσπαθήσει να εξομαλύνει η κυβέρνηση το ενιαίο μισθολόγιο. Σύμφωνα με την μελέτη ο μέσος μισθός στο δημόσιο φθάνει στα 1.639 ευρώ, ενώ μόνο το 10% των υπαλλήλων που περιλαμβάνεται στο δείγμα αμείβεται άνω των 2.418 ευρώ. Το 0,4% των εργαζομένων του δείγματος πληρώνεται άνω των 5.856 ευρώ.

Τα «χρυσά» υπουργεία
Στην έκθεση αυτή φαίνεται ξεκάθαρα ότι οι «κερδισμένοι» σήμερα είναι όσοι εργάζονται στο υπουργείο Οικονομικών, ενώ οι λιγότερο «ευνοημένοι» είναι οι υπάλληλοι του υπουργείου Άμυνας. Η διαφορά στις συνολικές αποδοχές ενός νεοδιοριζόμενου πανεπιστημιακής εκπαίδευσης στα δύο αυτά υπουργεία φτάνει στα 850 ευρώ τον μήνα. Το ποσό αυτό σχεδόν διπλασιάζεται (1.616 ευρώ τον μήνα) για όσους έχουν υπηρεσία 33 ετών.

Οι αποδοχές ενός νεοδιόριστου στο υπουργείο Οικονομικών ξεπερνούν κατά 38% έως 41% κατά μέσο όρο τις αποδοχές νεοδιόριστου σε άλλο υπουργείο ενώ οι αποδοχές εργαζόμενου πάνω από 33 χρόνια στο υπουργείο οικονομικών ξεπερνούν κατά 55%-64% τις αποδοχές των υπολοίπων δημοσίων υπαλλήλων.

Για παράδειγμα, υπάλληλος του υπουργείου Οικονομικών με 33 χρόνια υπηρεσία και υποχρεωτική εκπαίδευση (δηλαδή με απολυτήριο δημοτικού παλαιότερα ή γυμνασίου) έχει αποδοχές 2.779 ευρώ τον μήνα. Αντιθέτως, υπάλληλος με 33 χρόνια εργασίας στο υπουργείο Παιδείας και πανεπιστημιακή εκπαίδευση, (π.χ. ένας καθηγητής) έχει μηνιαίες αποδοχές ύψους 1.993 ευρώ. Η διαφορά είναι 786 ευρώ τον μήνα.

Μικρότερες οι αυξήσεις για τα άλλα δύο υπουργεία όπου στο Εσωτερικών είναι 8%-12% πάνω από το μέσο όρο και το Δικαιοσύνης 7%-14%.

Οι… χαμένοι
Από τα υπουργεία που φαίνεται ότι ήδη από τις προβλεπόμενες αμοιβές πληρώνουν χαμηλά σε σχέση με τα υπόλοιπα, είναι το υπουργείο Εθνικής Άμυνας για το πολιτικό προσωπικό, το οποίο πληρώνει τους νεοδιόριστους 19% με 20% χαμηλότερα από το μέσο όρο των υπουργείων, το υπουργείο Θαλάσσιων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας και το υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, τα οποία πληρώνουν από 15% -19% χαμηλότερα από το μέσο όρο και γύρω στο 12% με 13% από την Κατηγορία Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης έως την Κατηγορία Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης αντίστοιχα.

Στο στόχαστρο τα επιδόματα
Στόχος του ενιαίου μισθολογίου θα είναι η εξομοίωση των αποδοχών μεταξύ των υπαλλήλων σε όλα τα υπουργεία που έχουν τα ίδια προσόντα (εκπαίδευση, έτη προϋπηρεσίας και θέση άρα θα περιοριστεί σημαντικά η αναλογία των επιδομάτων προς τον βασικό μισθό). Επί της ουσίας θα περικοπούν σημαντικά τα διάφορα ειδικά επιδόματα ή και θα καταργηθούν ορισμένα. Είναι ενδεικτικά τα στοιχεία της μελέτης που δείχνουν ότι ο βασικός μισθός του νεοεισερχόμενου σε όλα τα υπουργεία είναι 984 ευρώ τον μήνα. Στο υπουργείο Οικονομικών, όμως, φτάνει μαζί με τα επιδόματα στα 2.076 ευρώ, ενώ στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας στα 1.226 ευρώ.

Με το ενιαία μισθολόγιο, οι αμοιβές θα συνδεθούν και με την παραγωγικότητα των υπαλλήλων, ενώ αναμένεται να αυξηθούν και τα χρόνια που ισχύουν σήμερα για την αλλαγή μισθολογικών κλιμακίων (από 2 έτη σε 3 με 5 έτη).

Μερικά ενδιαφέροντα στοιχεία:

ΝΕΟΕΙΣΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΗΜΕΡΑ
- Υπουργείο Οικονομικών: 2.309 ευρώ
- Υπουργείο Εθνικής Άμυνας: 1.260 ευρώ

ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ 2 ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ
33 ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ – ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
- ΕΦΟΡΙΑΚΟΣ 3.524 ευρώ
- ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 2.070 ευρώ
- ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑΣ 1.908 ευρώ

ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ 2 ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ
17 ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Σύνολο αποδοχών ανάλογα με τα «έξτρα»
- ΚΛΗΤΗΡΑΣ ΥΠ.ΟΙΚ 2.861 ευρώ
- ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ 1.671 ευρώ

Θεαματική υποχώρηση της ανεργίας στην Τουρκία

Ο δείκτης ανεργίας της Τουρκίας υποχώρησε στο 11,9% το 2010 από το 14% πριν από ένα χρόνο, κάτι που σημαίνει ότι μέσα στο 2010 500.000 άνεργοι Τούρκοι βρήκαν δουλειά.

Από τα στοιχεία που ανακοίνωσε το τουρκικό ινστιτούτο στατιστικής προκύπτει πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος της γεωργίας στη γειτονική χώρα.

Η απασχόληση χωρίς τη γεωργία, αυξήθηκε κατά 874.000 ανθρώπους το 2010, ενώ ο αριθμός των θέσεων εργασίας στη γεωργία αυξήθηκε κατά 443.000.

Ο δείκτης ανεργίας της Τουρκίας αναμένεται να διαμορφωθεί στο 12% το 2011 και στο 11,7% το 2012, σύμφωνα με το νέο οικονομικό πρόγραμμα της χώρας.

tatsimbouria: ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΓΙΝΟΥΜΕ ΙΣΑ ΚΙ ΟΜΟΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ!!!!!! ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΑΥΤΟΙ; ΑΥΞΗΣΗ ΕΜΕΙΣ!!!!!!!! ΚΑΤΑΝΤΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!!

O Καντάφι αντεπιτίθεται - Πήρε πίσω την Μπρέγκα

Πιστές στον λίβυο ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι δυνάμεις κατέλαβαν την πόλη Μπρέγκα, στην ανατολική περιοχή της χώρας, έπειτα από σφοδρές συγκρούσεις με τις δυνάμεις των αντικαθεστωτικών, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera, σε μία πρώτη ένδειξη ότι οι δυνάμεις του Καντάφι προχωρούν σε συντεταγμένη αντεπίθεση.

Οι πληροφορίες επιβεβαιώθηκαν από λίβυους στρατιωτικούς στην ανατολική Λιβύη. Το τηλεοπτικό δίκτυο Al Arabiya μετέδωσε ότι ένα αεροδρόμιο στην περιοχή της Μπρέγκα κατελήφθη από πιστές στον Καντάφι δυνάμεις.

"Είναι αλήθεια. Υπήρξε αεροπορικός βομβαρδισμός της Μπρέγκα και οι δυνάμεις του Καντάφι την κατέλαβαν", δήλωσε ο Μοχάμεντ Γιούσεφ, αξιωματικός στην πόλη Αζνταμπίγια.

Σύμφωνα με το Al Jazeera, πολεμικά αεροσκάφη βομβάρδισαν την Αζνταμπίγια, κοντά στην Μπρέγκα, όπου οι αντικαθεστωτικές δυνάμεις ελέγχουν μία στρατιωτική βάση και μία αποθήκη πυρομαχικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ο Καντάφι αρνείται να φύγει – Η “Δύση” είναι έτοιμη να ανοίξει πυρ
Μυρίζει "μπαρούτι" η Λιβύη - Καταφθάνουν στρατιωτικές δυνάμεις - Video
Για 100.000 ανθρώπους που έφυγαν από την Λιβύη κάνει λόγο ο ΟΗΕ
"Ο λαός μου θα πέθαινε για εμένα"
Mεταναστευτικό κύμα από Λιβύη - Eπιφυλακή στην Ε.Ε.
Απέλπιδα προσπάθεια του Καντάφι να διατηρηθεί στην εξουσία - Video
Βομβαρδισμοί στη Βεγγάζη
Όργιο κερδοσκοπίας λόγω… Λιβύης
Αντίστροφη μέτρηση για την πτώση του Καντάφι; - Video
AWACS στον αέρα - SAS στη Μάλτα... Ετοιμάζουν επέμβαση;
Το ποτάμι αίματος δεν έχει τελειωμό στη Λιβύη - Video
Τον χαβά του ο Καντάφι: "Θα πολεμήσουμε και θα νικήσουμε"
Συγκλονιστικές εικόνες - Video με τις σφαγές του Καντάφι - Ακατάλληλο για παιδιά
Έφτασαν τα πρώτα δύο πλοία από τη Λιβύη!
Απογειώθηκαν τα C-130
“Στην πρεσβεία δεν σηκώνουν τα τηλέφωνα”
Σήμερα το πρωί τα C-130 απογειώνονται για Λιβύη
Δεν θα διστάσει να σκοτώσει κόσμο!
Το τραβάει στα άκρα το σχοινί ο Καντάφι: Οι διαδηλωτές θα τιμωρούνται με θάνατο!
Δε φεύγει ο Καντάφι - Αναμένεται συνέντευξη τύπου του γιου του
1.000 οι νεκροί της εξέγερσης στη Λιβύη - Χάος και αίμα
Ο Καντάφι «πνίγει» τη Λιβύη στο αίμα - 1.000 οι νεκροί της εξέγερσης

''Λιώνει'' το αεροδρόμιο της αυστραλιανής βάσης στην Ανταρκτική

Το αεροδρόμιο της αυστραλιανής βάσης στην Ανταρκτική ενδέχεται να είναι το πρώτο θύμα των κλιματολογικών αλλαγών, που έχουν ως αποτέλεσμα την άνοδο της θερμοκρασίας σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Το αεροδρόμιο άρχισε να λειτουργεί πριν από τρία χρόνια και η κατασκευή του στοίχισε στο αυστραλιανό δημόσιο 46 εκατομμύρια (αυστραλιανά) δολάρια.

Όμως, ο ασυνήθιστα ζεστός καιρός φέτος το καλοκαίρι, είχε ως αποτέλεσμα να "μαλακώσει" ο πάγος και να μην μπορούν να προσγειωθούν μεγάλα αεροπλάνα, για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες της βάσης.

Φέτος προσγειώθηκε μόνο ένα μόνο αεροπλάνο, Airbus A319, ενώ τα δύο προηγούμενα καλοκαίρια είχαν προσγειωθεί 29 μεγάλα αεροσκάφη.

Το αεροδρόμιο σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε έτσι ώστε να μεταφέρονται ταχύτερα στη βάση τόσο τα άτομα που εργάζονται εκεί όσο και τα εφόδια που απαιτούνται για τη λειτουργία της.

Οι αυστραλιανές αποστολές χρησιμοποίησαν φέτος το αμερικανικό αεροδρόμιο, το οποίο αντιμετωπίζει, επίσης, παρόμοιο πρόβλημα και μείωσε τον αριθμό των πτήσεων που δέχεται.

Επικίνδυνοι και οπλισμένοι οι μακελάρηδες με το κλεμμένο τζιπ

Αναστάτωση και πρωτοφανή κινητοποίηση στην Ελληνική Αστυνομία προκάλεσε η ενέδρα θανάτου σε βάρος τεσσάρων αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. το απόγευμα της Τρίτης στου Ρέντη.

Η υπόθεση αξιολογήθηκε ως άκρως σημαντική και για το λόγο αυτό την ανέλαβαν προσωπικά οι στρατηγοί της ΕΛ.ΑΣ., ενώ και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστος Παπουτσής επέστρεψε εσπευσμένα από την Άγκυρα όπου βρισκόταν, προκειμένου να έχει άμεση ενημέρωση για την πορεία των ερευνών.

Το γεγονός ότι η αιματηρή καταδίωξη με τους δύο νεκρούς αστυνομικούς συνέβη λίγα 24ωρα πριν ξεκινήσουν οι ετήσιες κρίσεις της ΕΛ.ΑΣ. αναγκάζει τους επιτελείς της να διαλευκάνουν άμεσα την υπόθεση, τόσο γιατί είναι πλέον θέμα τιμής για το Σώμα, όσο και για το αποτέλεσμα των αποφάσεων του ΚΥΣΕΑ.

Αν και η Αντιτρομοκρατική επισήμως δεν έχει συμμετοχή στις έρευνες, ωστόσο οι δηλώσεις του κ. Παπουτσή πυροδότησαν σενάρια σε ό,τι έχει να κάνει με τον τρόπο δράσης, αλλά και την ταυτότητα των τριών ενόπλων του γκρι κλεμμένου τζιπ Volvo.

«Η ιστορία είναι πολύ περίεργη. Δεν μπορεί να εξηγηθεί πως, ληστές περιπτέρων για 50 ευρώ και συνεπώς «ψιλικατζήδες» κυκλοφορούν με κλεμμένο Volvo που αλλάζει συνεχώς πινακίδες και βαρύ οπλισμό», τονίζει αξιωματικός της Ασφάλειας και προσθέτει: «Το «μυστήριο» μεγαλώνει από το γεγονός ότι με κινηματογραφικό τρόπο σταματούν το όχημα και γαζώνουν τους αστυνομικούς».

Περιμένουν τη βαλλιστική και τα αποτυπώματα
Οι αστυνομικοί που μετέχουν στις έρευνες έχουν στα χέρια τους δύο ισχυρά «χαρτιά» που θα τους βοηθήσουν να φθάσουν στον εντοπισμό και την ταυτότητα των δραστών. Το ένα καλάζνικοφ και το πιστόλι που άφησαν πίσω τους οι ένοπλοι, αλλά και τα αποτυπώματα στο κλεμμένο αυτοκίνητο αποτελούν «άσσους» στο μανίκι της Αστυνομίας που βρίσκονται ήδη στα εγκληματολογικά εργαστήρια και «ξεσκονίζονται».

«Τα αποτελέσματα αυτών των δύο θα δείξουν με τι έχουμε να κάνουμε. Αν πρόκειται δηλαδή για τρομοκράτες ή κακοποιούς του κοινού ποινικού δικαίου» τονίζει πηγή του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και προσθέτει «Ήδη ψάχνουμε υλικό από τις κάμερες παρακολούθησης κυκλοφορίας για να δούμε το δρομολόγιο που ακολούθησαν οι τρεις δράστες του μακελειού».

Τα μπλόκα που έχουν στηθεί αλλά και οι πληροφορίες που φθάνουν στα γραφεία των αστυνομικών δεν έχουν βοηθήσει στις έρευνες της Αστυνομίας, ωστόσο όπως λένε αξιωματικοί που χειρίζονται την υπόθεση αποτελεί άμεση προτεραιότητα να βρεθούν, καθώς κακοποιοί που κυκλοφορούν ακόμη ελεύθεροι και κουβαλούν βαρύ οπλισμό είναι σίγουρο ότι θα πουλήσουν ακριβά το τομάρι τους.





ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Οι φωτογραφίες των δυο παληκαριών που έχασαν τη ζωή στους στον Ρέντη - Ήθελαν λουτρό αίματος οι δράστες
Μακελειό στου Ρέντη: Γάζωσαν με Καλάσνικοφ αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ - 2 οι νεκροί
Πυροβολούσαν επί 10 δευτερόλεπτα συνεχώς τους αστυνομικούς στου Ρέντη
Δηλώσεις Παπουτσή από την Άγκυρα για το μακελειό στον Ρέντη
Κατέληξε και ο δεύτερος αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ

Αφύλακτα είναι τα σύνορα της Ελλάδας από το νότο

Ανοχύρωτα τα νότια παράλια της Κρήτης όπως καταγγέλει ο πρόεδρος της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Ανατολικής Κρήτης !

Όπως λέει ο κ. Μ. Δαφέρμος στην «Πατρίδα» κανένα πλωτό επιχειρησιακό μέσο του Λιμενικού Σώματος στα νότια του νησιού για τον εντοπισμό και την αποτροπή της εισόδου λαθρομεταναστών δεν περιπολεί στα θαλάσσια μας ύδατα . Όλα είναι ακινητοποιημένα, λόγω βλαβών εδώ κι αρκετό καιρό, παρά το ότι θα μπορούσαν να επισκευαστούν μέσα σε λίγες μονάχα ημέρες.

Ακινητοποιημένα σκάφη
Το περιπολικό σκάφος μήκους 18 μέτρων που βρίσκεται στην Αγία Γαλήνη είναι ακινητοποιημένο καθώς αντιμετωπίζει πρόβλημα με τις μπαταρίες του.

Επίσης, το σκάφος της Ιεράπετρας (περιπολικό- καταδιωκτικό) είναι σε αχρηστεία εδώ και ενάμιση μήνα παρόλου που όπως λέει ο κ. Δαφέρμος. «Κι αυτό επισκευάζεται άμεσα, εάν έρθει συνεργείο από τον Πειραιά» υπογραμμίζει ο πρόεδρος της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Ανατολικής Κρήτης.

«Το τραγελαφικό της υπόθεσης είναι ότι οι ζημιές αυτές μπορούν να επισκευαστούν άμεσα. Χρειάζεται απλώς ένα κονδύλιο των 200 ευρώ για οδοιπορικά προκειμένου να έρθουν οι συνάδελφοι από τον Πειραιά για να τα επισκευάσουν. Εμείς σαν Ένωση καταγγέλλουμε την πολιτεία ότι έχει αφήσει σε αυτή την πολύ κρίσιμη χρονική περίοδο τη νότια Κρήτη και κατ’ επέκταση τα νότια σύνορα της χώρας χωρίς πλωτά επιχειρησιακά μέσα. Απορούμε πώς θα γίνει ακτοφυλακή χωρίς επιχειρησιακά μέσα, χωρίς προσωπικό και χωρίς οικονομικά κίνητρα».

Τέλος σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα της εφημερίδας "Πατρίς" το τελευταίο δίμηνο λόγω έλλειψης χρηματοδότησης στα καύσιμα έχει διαταχθεί οι περιπολίες που γίνονται κάθε βδομάδα να διαρκούν συνολικά 4ώρες.

Ο Καντάφι αρνείται να φύγει – Η “Δύση” είναι έτοιμη να ανοίξει πυρ

Η αμερικανική Γερουσία ζητεί από τον Καντάφι να παραιτηθεί. "Εξαιρετικά δύσκολή" η δημιουργία ζώνης εναέριου αποκλεισμού, σύμφωνα με αμερικανούς ανώτατους στρατιωτικούς. Ο Καντάφι τον χαβά του.

Η αμερικανική Γερουσία επικύρωσε απόφαση, συμβολικού χαρακτήρα, με την οποία καταδικάζει τις βιαιότητες του καθεστώτος στη Λιβύη και ζητεί από την διεθνή κοινότητα να εξετάσει το ενδεχόμενο επιβολής μιας ζώνης εναέριου αποκλεισμού της χώρας.

Οι Γερουσιαστές, που επικύρωσαν ομόφωνα την απόφαση, ζητούν από τον Μουάμαρ Καντάφι να "σταματήσει τις βιαιότητες, να δεχτεί τη βούληση του λαού της Λιβύης για δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις, να παραιτηθεί και να επιτρέψει μια ειρηνική μετάβαση στην δημοκρατία".

Η απόφαση "ασκεί πίεση στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για τη λήψη νέων μέτρων που κρίνονται απαραίτητα για την προστασία των πολιτών στη Λιβύη, αλλά και την ενδεχόμενη επιβολή εναέριου αποκλεισμού της χώρας".

Νωρίτερα, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων Μάικ Μάλεν δήλωσε πως η δημιουργία μιας ζώνης εναέριου αποκλεισμού είναι "εξαιρετικά δύσκολη", ενώ ο αμερικανός υπουργος Αμυνας Ρόμπερτ Γκέιτς τόνισε πως δεν υπάρχει ομοφωνία στους κόλπους του ΝΑΤΟ για "χρήση στρατιωτικών δυνάμεων" στη Λιβύη.

Στο μεταξύ, οι ηγέτες των αντικαθεστωτικών συζητούν την πιθανότητα να ζητήσουν αεροπορικές επιδρομές από ξένες χώρες, υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών.

Οι εφημερίδες "The New York Times" και "Washington Post" αναφέρουν πως οι επικεφαλής των συμβουλίων της αντιπολίτευσης στην περιοχή της Βεγγάζης εξετάζουν την πιθανότητα αυτή.

"Θέλουμε την ξένη επέμβαση σε επιμελητειακά θέματα, εναέριο αποκλεισμό, βομβαρδισμό των αεροπορικών βάσεων και έλεγχο των ακτών", δήλωσε στην Post ο Μουφτάχ Κεντίρ, δικηγόρος, που συμμετέχει στον συνασπισμό της αντιπολίτευσης.

Η συζήτηση αυτή δείχνει την ανησυχία των ηγετών των αντικαθεστωτικών εξαιτίας της παραμονής του Καντάφι στην εξουσία και της στρατιωτικής του ισχύος.

"Κατέστρεψε τον στρατό. Εχουμε δύο ή τρία αεροσκάφη", δήλωσε στους Times ο Αμπντελ Χαφίντ Γόγκα, εκπρόσωπος του επαναστατικού συμβουλίου στην Βεγγάζη.

Αμερικανοί γερουσιαστές πάντως εξέφρασαν τις αμφιβολίες τους για το αν πρέπει να δοθούν όπλα στους αντικαθεστωτικούς.

Η γερουσιαστής Ντιάν Φέινστάιν του Δημοκρατικού Κόμματος τόνισε: "Ειλικρινά δεν είμαι σίγουρη πως αυτό θα ήταν μια έξυπνη ιδέα". Η ίδια πρόσθεσε πως η διεθνής κοινότητα πρέπει να δείξει ότι βρίσκεται σε επιφυλακή και να στείλει προειδοποίηση στον Καντάφι.

Οι κυρώσεις που αποφάσισε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ δεν περιλαμβάνουν τη χρήση στρατιωτικών δυνάμεων στη Λιβύη.

Στην Ουάσινγκτον, η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον προειδοποίησε ότι η Λιβύη οδεύει προς έναν εμφύλιο πόλεμο και τόνισε πως η αντιπολίτευση θέλει φανεί ότι "χειρίζεται την υπόθεση μόνη της για λογαρισμό του λιβυκού λαού, ότι δεν υπάρχει παρέμβαση καμμιάς ξένης δύναμης".

Ο στρατηγος Τζέιμς Μάτις, επικεφαλής της αμερικανικής Κεντρικής Διοίκησης, δήλωσε στο Κονγκρέσο πως το ένα από τα ενδεχόμενα που εξετάζονται--η δημιουργία ζώνης εναέριου αποκλεισμού της Λβύης--θα απαιτούσε τον βομβαρδισμό της αντιαεροπορικής άμυνας της χώρας και αυτό θα σήμαινει πλήρη στρατιωτική εμπλοκή.

"Θα έπρεπε να καταστρέψουμε το αντιαεροπορικό σύστημα για να εγκαταστήσουμε μια ζώνη εναέριου αποκλεισμού", διευκρίνισε ο Μάτις και πρόσθεσε: "Ας μην έχουμε αυταπάτες, αυτό θα ήταν μια στρατιωτική επιχείρηση. Δεν μπορείς απλώς να πεις στους ανθρώπους να μην πετούν τα αεροσκάφη τους"


Η ∆ύση συγκεντρώνει πολεµικά πλοία και αεροπλάνα σε ακτίνα βολής από τη Λιβύη, ωστόσο επισήµως ουδείς επιθυµεί τη στρατιωτική επέµβαση.

Οι µάχες των εξεγερµένων µε τα κυβερνητικά στρατεύµατα συνεχίσθηκαν χθες γύρω από την Τρίπολη, ενώ χιλιάδες πρόσφυγες καταφθάνουν στα σύνορα της Λιβύης µε την Τυνησία. Την ίδια ώρα ηιδέα της επιβολής µιας ζώνης απαγόρευσης των πτήσεων πάνω από τη Λιβύη φαίνεται να υποχωρεί, καθώς η ∆ύση εµφανίζεται διχασµένη.

Το Κρεµλίνο, πηγή του οποίου χαρακτήρισε χθες τον Μουαµάρ Καντάφι «ζωντανό πολιτικό πτώµα» που«δεν έχει θέση στον πολιτισµένο κόσµο», τάσσεται εναντίον µιας στρατιωτικής επέµβασης, αν και δεν προδικάζει τη στάση που θα κρατήσει σε περίπτωση που υπάρξουν επίσηµες προτάσεις για επιβολή ζώνης απαγόρευσης των πτήσεων. Κατά της στρατιωτικής επέµβασης στη Λιβύη χωρίς σαφή εντολή του ΟΗΕ τάχθηκε χθες και η Γαλλία, ενώ ο γενικός γραµµατέας του ΝΑΤΟ δήλωσε πως η επιβολή ζώνης απαγόρευσης των πτήσεων θα ήταν πρόωρη.

Οι δυτικές δυνάµεις έχουν άφθονους στρατιωτικούς πόρους στη διάθεσή τους αν θελήσουν να ρίξουν τον Καντάφι, όµως είναι µάλλον απίθανο να αναλάβουν ανοικτά στρατιωτική δράση, εκτός αν η αναταραχή στη Λιβύη σηµειώσει δραµατική επιδείνωση. Οι δυτικοί ηγέτες φαίνεται πως ελπίζουν ότι η αύξηση της πολιτικής πίεσης, οι επιδείξεις ισχύος και οι προσφορές για βοήθεια στους εξεγερµένους θα αποδειχθούν αρκετές για να πειστεί ο Καντάφι να αποχωρήσειαπό την εξουσία. Εναντίον µιας ξένης στρατιωτικής επέµβασηςστη Λιβύη τάσσεται και ο 22µελήςΑραβικός Σύνδεσµος, οι υπουργοί Εξωτερικών του οποίου θα συνεδριάσουν σήµερα στο Κάιρο για να ψηφίσουν τη σχετική απόφαση.

Ωστόσο οι ΗΠΑ εκτιµούν πως, αν ο Καντάφι αρνηθεί ναπαραιτηθεί, στη χώρα θα ξεσπάσει εµφύλιος πόλεµος και κάνουν στρατιωτικέςπροετοιµασίες. Αµερικανικά πολεµικά πλοία µετακινούνται πλησιέστερα στη Λιβύη για να είναι έτοιµα για κάθε ενδεχόµενο – κυρίως για να αναλάβουν δράση ανθρωπιστικήςφύσης, σύµφωνα µε εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου,ο οποίος πρόσθεσε πάντως ότι «δεν βγάζουµε καµιά επιλογή από το τραπέζι». Η ΕυρωπαϊκήΕνωση θα πραγµατο ποιήσει Σύνοδο Κορυφής των 27 ηγετών της στις 11 Μαρτίου στις Βρυξέλλες, για να συζητήσει την κατάσταση στη Λιβύη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Μυρίζει "μπαρούτι" η Λιβύη - Καταφθάνουν στρατιωτικές δυνάμεις - Video
Για 100.000 ανθρώπους που έφυγαν από την Λιβύη κάνει λόγο ο ΟΗΕ
"Ο λαός μου θα πέθαινε για εμένα"
Mεταναστευτικό κύμα από Λιβύη - Eπιφυλακή στην Ε.Ε.
Απέλπιδα προσπάθεια του Καντάφι να διατηρηθεί στην εξουσία - Video
Βομβαρδισμοί στη Βεγγάζη
Όργιο κερδοσκοπίας λόγω… Λιβύης
Αντίστροφη μέτρηση για την πτώση του Καντάφι; - Video
AWACS στον αέρα - SAS στη Μάλτα... Ετοιμάζουν επέμβαση;
Το ποτάμι αίματος δεν έχει τελειωμό στη Λιβύη - Video
Τον χαβά του ο Καντάφι: "Θα πολεμήσουμε και θα νικήσουμε"
Συγκλονιστικές εικόνες - Video με τις σφαγές του Καντάφι - Ακατάλληλο για παιδιά
Έφτασαν τα πρώτα δύο πλοία από τη Λιβύη!
Απογειώθηκαν τα C-130
“Στην πρεσβεία δεν σηκώνουν τα τηλέφωνα”
Σήμερα το πρωί τα C-130 απογειώνονται για Λιβύη
Δεν θα διστάσει να σκοτώσει κόσμο!
Το τραβάει στα άκρα το σχοινί ο Καντάφι: Οι διαδηλωτές θα τιμωρούνται με θάνατο!
Δε φεύγει ο Καντάφι - Αναμένεται συνέντευξη τύπου του γιου του
1.000 οι νεκροί της εξέγερσης στη Λιβύη - Χάος και αίμα
Ο Καντάφι «πνίγει» τη Λιβύη στο αίμα - 1.000 οι νεκροί της εξέγερσης

Δεν θα χορηγούνται ενημερότητες στους ελέυθερους επαγγελματίες σε περίπτωση που χρωστάνε στο ΙΚΑ

Μπλόκο στη χορήγηση ασφαλιστικής ενημερότητας σε ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ θέτει εγκύκλιος της διοίκησης,ακόμη και στην περίπτωση που αυτοί είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους προς τον Οργανισμό.

Σύμφωνα με εγκύκλιο, ο αυτοαπασχολούμενος ασφαλισμένος στον ΟΑΕΕ, που απασχολεί προσωπικό το οποίο ασφαλίζεται στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ για κύρια σύνταξη και στο ΕΤΕΑΜ για επικουρική σύνταξη, δεν θα μπορεί να πάρει ασφαλιστική ενημερότητα, επειδή πχ θέλει να θεωρήσει βιβλία και στοιχεία στη Δ.Ο.Υ., αν δεν προσκομίσει βεβαίωση του ΙΚΑ -ΕΤΑΜ και του ΕΤΕΑΜ ότι δεν οφείλει εισφορές για το προσωπικό του ή ότι έχει ρυθμίσει τις οφειλές του στα παραπάνω Ταμεία και τηρεί τις ρυθμίσεις του.

Στην εγκύκλιο διευκρινίζεται ότι ο περιορισμός ισχύει και για ασφαλισμένους που έχουν ρυθμίσει τις οφειλές τους στον ΟΑΕΕ.
Ακόμη, ότι στην περίπτωση που ο εν λόγω ασφαλισμένος είναι και ασφαλισμένος στον Κλάδο Επικουρικής Ασφάλισης οι αρμόδιες Υπηρεσίες του ΟΑΕΕ θα πρέπει να ελέγχουν και ότι δεν οφείλει εισφορές και στον Κλάδο αυτό.

Σύμφωνα με το νέο ασφαλιστικό νόμο, (Νόμος 3863 άρθρο 58), στους οφειλέτες που υπάγονται στη ρύθμιση αποπληρωμής των ασφαλιστικών εισφορών και τηρούν τους όρους της ρύθμισης, χορηγείται βεβαίωση ταμειακής ενημερότητας διάρκειας ενός μηνός για θεώρηση περιορισμένου αριθμού βιβλίων και στοιχείων υπό την προϋπόθεση ότι η ρύθμιση τηρείται έναντι όλων των φορέων κύριας και επικουρικής ασφάλισης στην οποία υπάγεται το προσωπικό των επιχειρήσεων ή ο αυτοαπασχολούμενος.

ΟΜΕ-ΟΤΕ: Προειδοποιητική απεργία στις 4 Μαρτίου

Με απεργιακές και άλλες κινητοποιήσεις απαντά η ΟΜΕ-ΟΤΕ στις πρόσφατα ανακοινωθείσες απολύσεις, περίπου 120 τον αριθμό, στην Cosmote, με το αιτιολογικό της κατάργησης δραστηριοτήτων της εταιρείας.

Η ΟΜΕ-ΟΤΕ εξήγγειλε 24ωρη προειδοποιητική απεργία για την προσεχή Παρασκευή, 4 του μηνός, σε όλο τον Όμιλο του ΟΤΕ. Την άλλη Τρίτη, θα καθοριστούν οι περαιτέρω κινητοποιήσεις των εργαζομένων.

Η Συνδικαλιστική Οργάνωση κάνει λόγο για εργοδοτική αυθαιρεσία και ανάλγητη συμπεριφορά και καλεί τη Διοίκηση του ΟΤΕ και της COSMOTE να πάρουν πίσω τις απολύσεις, να σταματήσουν κάθε ενέργεια άσκησης του Διευθυντικού Δικαιώματος σε ζητήματα που βρίσκονται στα πλαίσια της διαπραγμάτευσης και να προσέλθουν για υπογραφή Σ.Σ.Ε. που θα διασφαλίζουν τα συμφέροντα των εργαζόμενων και του Ομίλου Επιχειρήσεων ΟΤΕ.

Παράλληλα, καλεί το σύνολο των εργαζομένων του Ομίλου ΟΤΕ σε μποϊκοτάζ όλων των γερμανικών προϊόντων, γιατί επιτέλους θα πρέπει και οι «στρατηγικοί σύμμαχοι» να καταλάβουν ότι οι εργαζόμενοι του ΟΤΕ, αλλά και της χώρας, δεν θα γίνουν οι «κουβαλητές» των κερδών της Deutsche Telekom.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
ΔΕΚΟ: Το άγριο μαχαίρι των περικοπών άρχισε από τον ΟΤΕ

Εντός του 2012 προσωρινοί σταθμοί διοδίων στην Εγνατία

Στον προγραμματισμό της «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ ΑΕ» εντάσσεται η εγκατάσταση συστήματος ηλεκτρονικών διοδίων, πιθανότατα εντός του 2012, όπως αναφέρεται σε έγγραφο του υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Ιωάννη Μαγκριώτη που διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Παπουτσή.

Το σύστημα των ηλεκτρονικών διοδίων θα καλύπτει το σύνολο της Εγνατίας Οδού. Στο ενδιάμεσο διάστημα, ενδέχεται να λειτουργήσουν προσωρινά Σταθμοί Διοδίων σε ορισμένα σημεία του αυτοκινητοδρόμου. Ήδη τελεί υπό διερεύνηση - αναφέρει ο υφυπουργός - η εγκατάσταση έξι νέων προσωρινών μετωπικών σταθμών διοδίων, κατά μήκος της Εγνατίας Οδού, οι οποίοι θα λειτουργούν με συμβατικά μέσα.

Η χωροθέτηση, η οποία είναι υπό μελέτη και σε εξέλιξη, γίνεται σε θέσεις που διαθέτουν τις απαραίτητες προϋποθέσεις και προδιαγραφές με ταυτόχρονη μέριμνα ώστε το κόστος κατασκευής να είναι χαμηλό, αναφέρει ο κ. Μαγκριώτης και πληροφορεί τον βουλευτή ότι οι προσωρινοί σταθμοί θα λειτουργούν μέχρι την ολοκλήρωση και λειτουργία του συστήματος πλήρους ηλεκτρονικής συλλογής διοδίων, για το οποίο η διαδικασία διαγωνισμού έχει ήδη ξεκινήσει. Στις προτεινόμενες θέσεις περιλαμβάνεται και αυτή του χώρου Στάθμευσης - Αναψυχής Μουσθένης.

"Η στρατηγική στον τομέα επιβολής διοδίων τελών σε αυτοκινητόδρομους εκπορεύεται από τα συναρμόδια υπουργεία Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και Οικονομικών. Σχετικές υπουργικές αποφάσεις καθορίζουν τις θέσεις των σταθμών διοδίων και το ύψος των αντίστοιχων τελών διέλευσης. Η στρατηγική αυτή αποσκοπεί, αναφέρει ο υφυπουργός Υποδομών, στη μεταφορά της επιβάρυνσης για τη λειτουργία και τη συντήρηση του αυτοκινητοδρόμου της Εγνατίας Οδού από τον Έλληνα φορολογούμενο στον χρήστη της οδού. "Με τη λειτουργία των ηλεκτρονικών διοδίων θα επιτευχθεί για τους χρήστες της οδού δίκαιη χρέωση, ανάλογη της διανυόμενης απόστασης", προσθέτει ο κ. Μαγκριώτης.

Πάνω από 12% σηκώνει τις μπάρες

Περισσότεροι από 10% των οδηγών, που κινούνται στο εθνικό οδικό δίκτυο, δεν καταβάλλουν διόδια, όπως προκύπτει από την «Έρευνα Καταγραφής Στάσεων και Απόψεων σχετικά με τις Οδικές Υποδομές και την Οδική Ασφάλεια», που εκπόνησαν οι εταιρίες Invision και Metron Analysis για λογαριασμό των κοινοπραξιών των μεγάλων οδικών αξόνων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, 87,1% των οδηγών, που χρησιμοποιούν οδικούς άξονες με διόδια, τα πληρώνουν κανονικά, ενώ το 12,9% σηκώνουν τη μπάρα.

Ανασφάλεια, εξάλλου, αισθάνονται για το οδικό δίκτυο της περιοχής τους επτά στους δέκα οδηγούς. Ποσοστό 95,8% δηλώνουν ότι η ολοκλήρωση κατασκευής των μεγάλων οδικών αξόνων, που έχει ξεκινήσει τα τελευταία χρόνια θα συμβάλει θετικά, όχι μόνο στην ασφάλεια των μετακινήσεων, αλλά και στην ποιότητα ζωής των πολιτών (89,1%), τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας (84,5%) και την οικονομία της χώρας (70,9%).

Αντίθετα, 52,2% των οδηγών εκτιμούν ότι η δημιουργία των μεγάλων αυτοκινητοδρόμων θα επηρεάσει θετικά το περιβάλλον.

Σύμφωνα με την έρευνα, 97,5% των πολιτών δηλώνουν υπέρ της ολοκλήρωσης της κατασκευής των αυτοκινητοδρόμων σε όλη τη χώρα, 96% θεωρούν επιβεβλημένη τη βελτίωση των υπαρχόντων εθνικών δρόμων και 83% την ανάπτυξη νέων αυτοκινητοδρόμων.

Η πλειονότητα των ερωτηθέντων οδηγών, 7 στους 10, έχουν χρησιμοποιήσει το τελευταίο έτος τους οδικούς άξονες με διόδια. Ποσοστό 50,8% αυτών προτάσσουν για την επιλογή τους τον μειωμένο χρόνο διάνυσης της διαδρομής και 31,5% την καλύτερη ποιότητα των αξόνων από εκείνη των εναλλακτικών δρόμων.

Τέλος, τα ευρήματα της έρευνας δείχνουν ότι ένας στους δύο οδηγούς χρησιμοποιεί φέτος λιγότερο σε σύγκριση με πέρσι το αυτοκίνητο του. Σχεδόν έξι στους δέκα, λόγω των υψηλών τιμών των καυσίμων και 36,6%, λόγω των συνεπειών της οικονομικής κρίσης στην τσέπη του.

Παραβιάζει τους κανονισμούς η έφεση του εισαγγελέα κατά τη Super league

Την έκπληξη της για την έφεση που άσκησε ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας κ. Αντωνακάκης κατά της πρωτόδικης απόφασης για την τιμωρία μίας αγωνιστικής στον Ολυμπιακό, εξέφρασε η Σούπερ Λίγκα, με ανακοίνωση που εξέδωσε.

Σε αυτή τονίζεται ότι ο κ Αντωνακάκης όφειλε πρώτα να ζητήσει το σύνολο του υλικού που ελήφθη υπόψη από την Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή και εάν έκρινε ότι τα παραπάνω αιτιολογούν άσκηση έφεσης, να προβεί στη σχετική διαδικασία.

Πιο αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:
“Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας της Ε.Π.Ο. άσκησε έφεση κατά της υπ’ αριθμ. 94/2011 απόφαση της Πρωτοβάθμιας Πειθαρχικής Επιτροπής της Super League, που επέβαλε ποινή στην ΠΑΕ Ολυμπιακός για επεισόδια στον αγώνα ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ της 23ης Αγωνιστικής.

Η έκπληξη οφείλεται στην δικονομική πρωτοτυπία όπου πρώτα ασκείται η έφεση και μετά ζητείται από το αρμόδιο όργανο το υλικό που παρουσιάστηκε κατά την εκδίκαση της υπόθεσης καθώς και το σκεπτικό των δικαστών που έκριναν την υπόθεση.

Η αιτιολογία που επικαλείται ο Ποδοσφαιρικός Εισαγγελέας για την άσκηση της έφεσης μνημονεύει, ουσιαστικά, δημοσιεύματα του γραπτού και ηλεκτρονικού τύπου, αναφορικά με όσα διαδραματίστηκαν στον εν λόγω αγώνα.

Επειδή τις τελευταίες ημέρες η Super League και ο τρόπος λειτουργίας της έχουν δεχθεί ποικίλες επιθέσεις και σχόλια, υπενθυμίζουμε ότι οι όποιες τυχόν δυσλειτουργίες υπάρχουν, δεν νομιμοποιούν οιονδήποτε στο να παραβιάζει τους πλέον απλούς και ξεκάθαρους δικονομικούς κανονισμούς.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο Ποδοσφαιρικός Εισαγγελέας όφειλε πρώτα να ζητήσει το σύνολο του υλικού που ελήφθη υπόψη από την Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της Super League καθώς και το σκεπτικό της απόφασης, και εάν έκρινε ότι τα παραπάνω αιτιολογούν άσκηση έφεσης, να προβεί στη σχετική διαδικασία.

Σε κάθε περίπτωση, ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας έχει στη διάθεσή του οκταήμερο για την άσκηση της έφεσης, χρόνος που θα έπρεπε να χρησιμοποιηθεί για την εξέταση όλων των στοιχείων”.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More