Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Συνελήφθη και ο τρίτος δράστης του μακελειού στον Ρέντη

Συνελήφθη στην περιοχή των Αχαρνών - Ο τέταρτος μάλλον έχει διαφύγει στο εξωτερικό

Εξάστερος ο Παναθηναϊκός - Νίκησε τη Μακάμπι στον τελικό

Στην κορυφή της Ευρώπης οι “πράσινοι” για έκτη φορά - Επικράτησε της Μακάμπι στον τελικό της Βαρκελώνης με 78-70 - MVP ο Διαμαντίδης - Εξαιρετικοί οι Σάτο, Μπατίστ. Δάκρυσε ο Ομπράντοβιτς

Αμερικανοί κομάντος σκότωσαν τον Μπιν Λάντεν

Ο επικεφαλής της Αλ Κάιντα, νούμερο ένα καταζητούμενος σε όλο τον κόσμο και φερόμενος ως ο ιθύνων νους των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου στις Η.Π.Α., Οσάμα Μπιν Λάντεν, είναι νεκρός.

Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Δεν τους... έκανε το χατήρι ο Μουμπάραγκ!!!

Ύστερα από ένα πολύωρο θρίλερ και με καθυστέρηση σχεδόν μιας ώρας, ο Χόσνι Μουμπάρακ εμφανίστηκε σε εθνικό δίκτυο αλλά δεν είπε αυτό που περίμενε το εξεγερμένο πλήθος στην πλατεία Ταχρίρ. Κάλεσε σε ενότητα και τόνισε πως η κατάσταση δεν έχει να κάνει με το πρόσωπο του αλλά με την Αίγυπτο.

«Υποσχέθηκα ότι δεν θα είμαι υποψήφιος στις επόμενες προεδρικές εκλογές. Θα μείνω μέχρι το τέλος της θητείας μου, στις επόμενες εκλογές του ερχόμενου Σεπτεμβρίου, που εγγυώμαι ότι θα είναι απόλυτα δημοκρατικές.

Καλός με λίγες συννεφιές ο καιρός αύριο

Καλές καιρικές συνθήκες σε ολόκληρη τη χώρα με λίγες νεφώσεις που στα δυτικά θα είναι πυκνότερες, κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα, και παγετό τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά, περιμένουμε αύριο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -6 έως 13 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 1 έως 16 στη Δυτική Ελλάδα, από -2 έως 15 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από 2 έως 12 στο Βόρειο και Βορειοανατολικό Αιγαίο και από 8 έως 14 - 15 βαθμούς στις υπόλοιπες νησιωικές περιοχές και την Κρήτη.

HI tech παραχάραξη... Δεν τα "έπιαναν" ούτε τα μηχανήματα!!!

Σε εξέλιξη εξακολουθεί να βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση της Ασφάλειας Πάτρας για την εξάρθρωση πολυμελούς κυκλώματος Νιγηριανών παραχαρακτών χαρτονομισμάτων του ευρώ, που είχαν απλώσει δίχτυα σε ολόκληρη τη χώρα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τις τελευταίες ώρες έγιναν τουλάχιστον 3 ταυτόχρονες επιχειρήσεις σε Κόρινθο, Αττική και Θεσσαλονίκη, στη διάρκεια των οποίων συνελήφθησαν μέχρι στιγμής 4 άτομα και έχει κατασχεθεί τεράστιος αριθμός χαρτονομισμάτων.

Μηχανοκίνητη διαμαρτυρία οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες

Μηχανοκίνητη διαμαρτυρία ετοιμάζουν για αύριο οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς, προκειμένου να προβάλουν και με τον τρόπο αυτό την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο για τις αστικές συγκοινωνίες.

Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι έχουν δώσει ραντεβού με τις μηχανές τους στις 11:30 στην Ομόνοια, από όπου θα ξεκινήσουν με προορισμό το Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, στο Χολαργό, όπου αναμένεται να φτάσουν γύρω στις 12 το μεσημέρι και θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Οι εργαζόμενοι θα επιδιώξουν συνάντηση με τον υπουργό, προκειμένου να του εκθέσουν τις απόψεις τους επί του νομοσχεδίου.

9 θάνατοι τις τελευταίες 48 ώρες από τον ιό Η1Ν1

Όλο και πιο ανησυχητικές οι διαστάσεις που λαμβάνει η έξαρση της γρίπης. Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μόνο σήμερα Πέμπτη.

Τις τελευταίες δυο μέρες, ο αριθμός των θυμάτων από τον ιό Η1Ν1 έφτασε τους εννέα: πέντε την Τετάρτη και τέσσερις την Πέμπτη. Συνολικά, ο αριθμός των νεκρών από τη γρίπη φτάνει τους 45.

Βρήκαν ολόκληρο οπλοστάσιο στη Κρήτη

Ολόκληρο οπλοστάσιο είχε στην κατοχή του ένας 36χρονος που συνελήφθη, σήμερα τις πρωινές ώρες, στο Ηράκλειο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας για παράβαση Νόμου Περί Όπλων, μετά από πληροφορίες που είχαν οι αστυνομικοί ότι διακινεί όπλα τα οποία κρύβει στο σπίτι του.

Ο 36χρονος, όταν αντιλήφθηκε την παρουσία των αστυνομικών, φέρεται να επιχείρησε να απαλλαγεί από ένα από τα όπλα, πετώντας το στο φωταγωγό. Ο συλληφθείς, που αναμένεται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Ηρακλείου, υποστηρίζει ότι κατείχε τα όπλα από χόμπι, και όχι με σκοπό την εμπορία.

Νέα κριτήρια στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ

Στον επόμενο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ που θα διεξαχθεί κατά πάσα πιθανότητα μέσα στο 2012 είναι στραμμένο το βλέμμα χιλιάδων νηπιαγωγών, δασκάλων και καθηγητών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος του υπουργείου Παιδείας είναι να μην προκηρυχτεί συγκεκριμένος αριθμός θέσεων ενώ απαραίτητη προϋπόθεση για το διορισμό σε θέσεις μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού ή για την πρόσληψη αναπληρωτών, θα είναι βάσει της νέας νομοθεσίας η επιτυχία σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.

Φεύγουν από την Ελλάδα οι οικονομικοί μετανάστες της Γεωργίας

Λόγω της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, τα τελευταία 2-3 χρόνια, την εγκατέλειψαν περίπου 50.000 - 60.000 παράνομοι μετανάστες από τη Γεωργία, σύμφωνα με εκπρόσωπο της γεωργιανής κοινότητας στην Αθήνα, δηλώσεις του οποίου επικαλείται η γεωργιανή εφημερίδα «Ρεζονάνσι».

«Έχασαν τη δουλειά τους πάρα πολλοί άνδρες» επισημαίνει ο εκπρόσωπος και προσθέτει: «Όσοι απ’ αυτούς είχαν έγγραφα για να μεταβούν σε άλλες χώρες της Ε.Ε., πήγαν σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη.

Την Παρασκευή το "ραβασάκι" της τρόικας

Την Παρασκευή θα παραδώσουν την έκθεσή τους, οι επικεφαλής της τρόικας ώστε να προχωρήσει η εκταμίευση της τέταρτης δόσης του δανείου των 110 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το νέο πρόγραμμα για την εξοικονόμηση 12,7 δισ. ευρώ δε θα είναι μέχρι το 2014, όπως ειπώθηκε αρχικά, αλλά επιμηκύνεται έως το 2015.

Δεν είχαν σπίρτα τα σπιρτόκουτα

Τρεις αλλοδαποί συνελήφθησαν χθες βράδυ στην Αγία Τριάδα Μιδέας από αστυνομικούς της ασφάλειας, γιατί βρήκαν να έχουν στην κατοχή τους ναρκωτικά. Συγκεκριμένα, σε αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε οι αλλοδαποί βρέθηκε να κατέχουν από κοινού ποσότητα χασίς εξακοσίων τριάντα εννιά γραμμαρίων.

Όπως προέκυψε από την προανάκριση, συσκεύαζαν το χασίς σε σπιρτόκουτα και τα διέθεταν, αντί τιμήματος, σε χρήστες της περιοχής, μεταξύ των οποίων και σε μαθητές σχολείων. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Ναυπλίου.

Oι συναλλαγές άνω των 1.500 ευρώ μέσω τραπεζών από 1η Απριλίου

Από την 1η Απριλίου θα τεθεί σε ισχύ το μέτρο του υπουργείου Οικονομικών που προβλέπει την υποχρεωτική εξόφληση συναλλαγών άνω των 1.500 ευρώ μέσω τραπεζών, πιστωτικών ή χρεωστικών καρτών.

Από 1η Απριλίου επίσης, οι συναλλαγές μεταξύ επιχειρήσεων για ποσά άνω των 3.000 ευρώ θα γίνονται υποχρεωτικά μέσω ειδικών τραπεζικών λογαριασμών. Όπως αποκάλυψε στην πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών, Δημήτρης Γεωργακόπουλος, σχετική ρύθμιση θα συμπεριληφθεί στο φορολογικό νομοσχέδιο.

Πρώτος γαστρονομικός προορισμός στην Ελλάδα η Κρήτη!

Πρώτος γαστρονομικός προορισμός στην Ελλάδα θεωρείται η Κρήτη. Αυτό επισημάνθηκε χθες κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που διοργάνωσε το Δίκτυο Οινοποιών Νομών Χανίων - Ρεθύμνης και το Δίκτυο Κρητικής Γαστρονομίας στο ΕΒΕΧ.

Όπως ανέφεραν οι ομιλητές ο γαστρονομικός τουρισμός, ο οποίος αναπτύσσει διεθνώς σημαντική δυναμική μπορεί να γίνει ένας από τους κύριους λόγους τουριστικής επισκεψιμότητας και στον Νομό Χανίων.

Υπέρ των διοδίων ο Δ. Ρέππας

Υπέρ της ύπαρξης και της διατήρησης των διοδίων τάχθηκε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρης Ρέππας. Μιλώντας στο ραδιοσταθμό Real ο κ. Ρέππας υπογράμμισε ότι δεν μπορεί να υπάρχει γενικευμένη αντίδραση με μη πληρωμή των διοδίων και πρόσθεσε πως όσοι θεωρούν ότι είναι υψηλό το κόμιστρο, μπορούν να ασκήσουν κριτική ή να προβούν σε άλλες δράσεις.

Ο υπουργός Μεταφορών αποκάλυψε ότι έχει στα χέρια του έκθεση του οικονομικού συμβούλου της κυβέρνησης από τον Μάιο του 2010, από την οποία προκύπτει ότι δεν μπορεί η Αττική Οδός να περιέλθει στο Ελληνικό Δημόσιο, την οποία όπως είπε, θα καταθέσει και στη Βουλή.

Ημερίδα στο Εμπορικό Επιμελητήριο Λέσβου το Σάββατο με επίκεντρο τα παραδοσιακά προϊόντα

Αυξάνεται με ταχείς ρυθμούς τα τελευταία χρόνια η ζήτηση παραδοσιακών, ποιοτικών, περιβαλλοντικά φιλικών και γευστικών προϊόντων. Τα διατροφικά σκάνδαλα έχουν κλονίσει την εμπιστοσύνη των καταναλωτών που στρέφονται στην παράδοση αναζητώντας πιο υγιεινές και ασφαλείς λύσεις.

Μεταξύ των περιοχών που έχουν ποικιλία τοπικών προϊόντων είναι και η Λέσβος. Με την πάροδο του χρόνου, οι τοπικές ποικιλίες εξαφανίζονται λόγω της γενετικής διάβρωσης και της εντατικής γεωργίας.

Νέες στάσεις εργασίας στα μέσα μεταφοράς

Νέες κινητοποιήσεις θα πραγματοποιήσουν και αύριο, Παρασκευή, τα μέσα μεταφοράς, κάνοντας για ακόμη μία φορά το επιβατικό κοινό να δυσανασχετεί.

Ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και το μετρό θα ξεκινήσουν τα δρομολόγιά τους μετά τις 8 το πρωί, τα τρόλεϊ και το τραμ θα ακινητοποιηθούν από τις 11 μέχρι τις 15:00, ενώ τα λεωφορεία της Ε.Θ.Ε.Λ. τραβούν χειρόφρενο από τις 11 έως και τις 15:30.

Γέμισε φόλες και πτώματα το Ζάππειο

Με ένα μακάβριο θέαμα ήρθαν αντιμέτωποι σήμερα οι φιλόζωοι αλλά και οι περαστικοί στο Ζάππειο. Δεκάδες αδέσποτα σκυλιά και γάτες αλλά και πολλά περιστέρια βρέθηκαν νεκρά από δηλητηρίαση.

Τα άτυχα ζώα πέθαναν μέσα σε φρικτούς πόνους και αιμορραγώντας, ενώ από το πρωί οι υπεύθυνοι του Δήμου μαζεύουν πτώματα από παρτέρια, πεζοδρόμια και γωνίες.
adespoto.gr

Έκθεση στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης για την τέχνη του βιβλίου

Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης έχει τη χαρά να φιλοξενήσει την έκθεση του Εργαστηρίου Γραφικών Τεχνών – Τυπογραφίας και Τέχνης του Βιβλίου της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών. H έκθεση που έχει τον τίτλο «Ό,τι: H Τέχνη του Βιβλίου στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών», θα παρουσιαστεί από τις 16 Φεβρουαρίου μέχρι την 1η Μαΐου 2011.

Tο Εργαστήριο επιμένει και συγκεντρώνει ό, τι έχει: ιδέες, λέξεις, εικόνες, σελίδες και βιβλία. Δάσκαλοι, φοιτητές και υπότροφοι, σχεδιάζουν μαζί ένα μεγάλων διαστάσεων βιβλίο-εγκατάσταση, που ξεδιπλώνεται στις αίθουσες του Μεγάρου Σταθάτου, οι σελίδες του οποίου δημιουργούν ένα περιβάλλον και σχηματίζουν μια διαδρομή, όπου ο επισκέπτης καλείται να περιηγηθει.

Ανοίγει τις πύλες της η 3η Κηποτέχνικα την Παρασκευή

Μια έκθεση που έχει γίνει θεσμός στο χώρο του πράσινου και της κηποτεχνίας, η Κηποτέχνικα 2011, ανοίγει τις πύλες της την Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011, για τέσσερις ολόκληρες ημέρες, στο χώρο της EXPO ATHENS στην Ανθούσα.

Στα πλαίσια της σφαιρικής ενημέρωσης επάνω στις σύγχρονες τεχνολογίες Πρασίνου αλλά και τα προβλήματα που υπάρχουν αυτή τη δύσκολη περίοδο, η EXPOCOM, εκτός από τις εταιρικές παρουσιάσεις αλλά και τις δράσεις για το κοινό (επίδειξη λιμνούλας, ανθοδετική κλπ) διοργανώνει ημερίδα με θέμα «Η κρίση στο χώρο της κηποτεχνίας και του πρασίνου- Η επόμενη μέρα» την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011 από τις 12 το πρωί έως και τις 7 το απόγευμα.

Αυτοκτόνησε απελπισμένος 37χρονος

Ένας, ακόμη, νέος άνθρωπος και οικογενειάρχης δεν άντεξε τις βαριές συνέπειες της οικονομικής κρίσης και έβαλε τέλος στην ζωή του γι να γλιτώσει από τα χρέη! Η νέα αυτοκτονία έγινε στην Σύρο με αυτόχειρα έναν 37χρονο άνδρα, που άφησε πίσω του ορφανά δύο μικρά παιδιά!

Ο άτυχος 37χρονος, που εργαζόταν ως εργάτης στα Ναυπηγεία του Νεωρίου Σύρου, είχε εξαφανιστεί τις τελευταίες δύο ημέρες και οι συνεργάτες του τον αναζητούσαν.

«Σήμα κινδύνου» εκπέμπουν οι επαγγελματοβιοτέχνες - Αναμένουν 225.000 "λουκέτα"

Σύμφωνα με έρευνα της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ),αναμένεται περαιτέρω επιδείνωση του κλίματος στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Η εξαμηνιαία έρευνα της ΓΣΕΒΕΕ προβλέπει ότι τα λουκέτα αναμένεται να φτάσουν τις 225.000 μέσα στους επόμενους μήνες.

Η προηγούμενη έρευνα υπολόγιζε σε 170.000 τις επιχειρήσεις που βρίκονται στο «κόκκινο» και αναμένεται να κλείσουν έως το τέλος του 2011.

Ταυτοποιήθηκαν από την αστυνομία 5 άτομα για την επίθεση στον Αλαβάνο

Πέντε άτομα κατηγορούνται από την αστυνομία για την επίθεση με γιαούρτια και άλλα αντικείμενα, καθώς και την εξύβριση, πριν από τις περιφερειακές εκλογές, εναντίον του υποψήφιου περιφερειάρχη Αλέκου Αλαβάνου, στον Άγιο Παντελεήμονα.

Πρόκειται για δύο άνδρες 62 και 20 ετών, δύο γυναίκες 48 και 50 ετών και ένα ανήλικο αγόρι 16 ετών. Οι κατηγοροούμενοι ταυτοποιήθηκαν από την έρευνα που έκανε η κρατική Ασφάλεια για την επίθεση και σχηματίστηκε σε βάρος τους δικογραφία, η οποία απεστάλη την Τετάρτη στον εισαγγελέα.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας συνταξιούχων σήμερα το πρωί

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα,Πέμπτη, στις 10 το πρωί, στην πλατεία Συντάγματος περίπου 500 συνταξιούχοι.

Φωνάζοντας συνθήματα και κρατώντας πλακάτ, οι συγκεντρωθέντες ζητούσαν αξιοπρεπή σύνταξη και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Στη συνέχεια, επιχείρησαν να κατευθυνθούν με πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου, όπου τους σταμάτησε αστυνομική δύναμη.

Εξαρθρώθηκε σπείρα διαρρηκτών στην Άνω Μεσσηνία

Αστυνομικοί του τμήματος Μελιγαλά συνέλαβαν την Τρίτη, σε σπίτι στο Σολάκι Οιχαλίας, τέσσερις Αλβανούς, ηλικίας 24, 20, 16 και 15 ετών, ο οποίοι έκλεψαν από εστιατόριο στο Ζευγολατιό Μεσσηνίας, το χρηματικό ποσό των 150 ευρώ, 15 κιλά κρέας και 5 φιάλες ουίσκι.

Επίσης, την ίδια μέρα το πρωί, λήστεψαν, σε σπίτι στο Ζευγολατιό, το ποσό των 500 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο, αξίας 180 ευρώ.

15 γιατροί έγραψαν συνταγές ππάνω από 150.000 € ο καθένας!!!

Δεκαπέντε συμβεβλημένους γιατρούς σε όλη τη χώρα, οι οποίοι μέσα σε δυο μήνες ξεπέρασαν σε αξία συνταγών τις 150.000 ευρώ ο κάθε ένας, εντόπισε το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης στον ΟΑΕΕ.

Αυτό τόνισε, ενημερώνοντας σήμερα την στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή για την πορεία του Οργανισμού ο πρόεδρος κ. Γεράσιμος Βουδούρης. Ο κ. Βουδούρης, επεσήμανε ότι πρόκειται για νέους σε ηλικία γιατρούς και πρόσθεσε ότι έχει ξεκινήσει διοικητική έρευνα ώστε να καταλογισθούν ευθύνες.

Καρδιά, όχι αγκινάρα, αλλά... αγγούρι!!!

Αν νομίζετε ότι τα σοκολατάκια και οι φράουλες είναι κάτι πολύ συνηθισμένο για να κάνετε δώρο σε κάποιον την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, τότε τα σούπερ μάρκετ Sainsbury’s του Λονδίνου έρχονται να σας βγάλουν από τη δύσκολη θέση. Ειδικά για τις 14 Φεβρουαρίου θα πουλάνε αγγούρια σε σχήμα… καρδιάς!

Δεν προσδοκούν φυσικά να τα προσφέρετε αντί για ένα ωραίο μπουκέτο λουλούδια, αλλά είναι σίγουροι ότι η πρωτότυπη ιδέα τους θα έχει μεγάλη επιτυχία σε όσους διαλέξουν να μην επισκεφθούν κάποιο ακριβό εστιατόριο, αλλά προτιμήσουν να φτιάξουν ένα ρομαντικό δείπνο για τον αγαπημένο τους.

"Βουλιάζουν" οι ιχθυοκαλλιέργειες

Στο «κόκκινο» είναι οι δανειακές υποχρεώσεις των επιχειρήσεων ιχθυοκαλλιέργειας στη χώρα μας. Τα επίπεδα τραπεζικού δανεισμού είναι ιδιαίτερα υψηλά, λόγω της σοβαρής έλλειψης ρευστότητας και του κατακερματισμού του κλάδου.

Οι ελληνικές επιχειρήσεις εμφανίζονται διστακτικές σχετικά με την δυναμική είσοδο του Επενδυτικού fund Linnaeus Capital Partners, που ενδιαφέρεται να καταστεί ο κυρίαρχος επενδυτής στον κλάδο με όπλο την μεγάλη ρευστότητα και τα επενδυτικά κεφάλαια που διαθέτει.

Πιο καλόψυχες οι γυναίκες από τους άνδρες σύμφωνα με βρετανική έρευνα

Το λεγόμενο «ασθενές» φύλο είναι φαίνεται και πιο καλόψυχο λόγω γονιδίων, αφού μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι γυναίκες έχουν ισχυρότερη γενετική προδιάθεση, σε σχέση με τους άνδρες, να βοηθούν τους γύρω τους.

Οι ερευνητές, υπό τον ψυχολόγο Γκάρι Λιούις του πανεπιστημίου του Εδιμβούργου, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό βιολογίας “Biology Letters” της Βασιλικής Εταιρείας Επιστημών της Βρετανίας, σύμφωνα με την «Ιντιπέντεντ», μελέτησαν περίπου 1.000 ζεύγη ταυτόσημων και μη ταυτόσημων διδύμων.

Παραδόθηκε ο νεαρός που πυροβόλησε συμμαθητή του στο Ρέθυμνο

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται ο 25χρονος που τραυμάτισε συμμαθητή του κατά την διάρκεια σχολικής γιορτής. Ο 25χρονος μαζί με τον 23χρονο φίλο του που θεωρείται συνεργός του παραδόθηκαν αφού παρουσιάστηκαν στον ανακριτή.

Για τους πρωταγωνιστές της παρολίγον τραγωδίας στα Τρία Μοναστήρια είχαν εκδοθεί εντάλαματα σύλληψης και οι άνδρες της αστυνομίας είχαν προσεγγίσει το οικογενειακό τους περιβάλλον με σκοπό να τους πείσουν να παραδοθούν. Έτσι, σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε η διαδικασία παράδοσης στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου.

Συνελήφθη Δραμινός με όπλα και Αρχαία

Δεκάδες νομίσματα των ελληνιστικών και βυζαντινών χρόνων, αλλά και αρχαία αντικείμενα άγνωστης προέλευσης και χρονολόγησης, είχε στην κατοχή του ένας αρχαιοκάπηλος που συνελήφθη στην Δράμα. Οι αστυνομικοί που έκαναν έφοδο στο σπίτι του, βρήκαν και ένα μικρό οπλοστάσιο!

Αξιοποιώντας πληροφορίες που είχαν για αρχαιοκαπηλική δραστηριότητα, οι άνδρες της Ομάδας Πρόληψης και Καταπολέμησης Εγκλήματος Δράμας έκαναν αιφνιδιαστική έρευνα στην κατοικία του 56χρονου στην περιοχή Δασωτό του δήμου Κάτω Νευροκοπίου.

Έκλεψαν το πετρέλαιο από σχολείο στην Κρήτη

Ούτε τους ανήλικους μαθητές δεν σεβάστηκαν οι αδίστακτοι διαρρήκτες που διέρρηξαν τις εγκαταστάσεις ενός σχολείου στην Κρήτη. Άδειασαν την δεξαμενή του καλοριφέρ και «ρούφηξαν» όσο πετρέλαιο περιείχε, αφήνοντας τα παιδιά να «ξυλιάσουν» από την παγωνιά μαζί με τους δασκάλους τους!

Η κλοπή αποκαλύφθηκε όταν οι εκπαιδευτικοί επιχείρησαν να ανάψουν τα καλοριφέρ του σχολείου για να ζεσταθούν οι αίθουσες του σχολείου που βρίσκεται στους Αγίους Δέκα, ένα χωριό της επαρχίας Καινουργίου του Ηρακλείου Κρήτης, με 800 κατοίκους όλους κι όλους. Αναζητώντας την βλάβη, διαπίστωσαν ότι το πετρέλαιο είχε κάνει «φτερά» κι έτσι το μάθημα έγινε σε συνθήκες… παγετού!

Ραντεβού με γιατρούς του ΙΚΑ που πέθαναν ή βγήκαν σε σύνταξη!

Απίστευτο κι όμως ελληνικό! Η ταλαιπωρία για χιλιάδες ασφαλισμένους που δεινοπάθησαν να κλείσουν ένα ραντεβού για τις μέρες αυτές συνεχίζεται...

Οι ιδιώτες γιατροί κατέβασαν ρολά, τα νοσοκομεία λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας και οι γιατροί του ΙΚΑ συνεχίζουν την απεργία. Οι χιλιάδες ασφαλισμένοι δεινοπαθούν καθημερινά για να κλείσουν ένα ραντεβού για να εξεταστούν.

Κιτρολέμονα για Γκίνες!!!

Κιτρολέμονα που θα διεκδικούσαν άνετα μια θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες -λόγω «υπερφυσικού» μεγέθους και βάρους- καρποφόρησαν τα δέντρα του Μύρωνα Τσαγκαράκη από τα Καπαριανά Δήμου Μοιρών.

Ο ίδιος δεν πίστευε στα μάτια του, βλέποντας τους φετινούς τεράστιους καρπούς πάνω στις κιτρολεμονιές στο περιβόλι που έχει σε αγροτική περιοχή στο Πέρι. Τα φορτωμένα δέντρα καρποφόρησαν για πρώτη φορά μόλις πέρυσι και το δεύτερο κι όλας χρόνο τους παρουσίασαν αυτή την εντυπωσιακή καρποφορία.

Εργαζόμενοι με 621 ευρώ μεικτά και χωρίς δικαιώματα

“Ξέχασαν” να πουν πολλά πράγματα για τις λεπτομέρειες του νόμου που αφορά τις εργασιακές σχέσεις στον ιδιωτικό τομέα, προτίμησαν να πουν ότι δίνουν... μάχη με την Τρόικα.

Τα... ψιλά γράμματα του νόμου που αφορούν στις αποζημιώσεις ούτε λίγο ούτε πολύ δείχνουν ότι οι συμβάσεις αορίστου χρόνου που καταρτίζονται για περισσότερο από δώδεκα μήνες θεωρούνται, αν δεν συμφωνηθεί ρητά κάτι άλλο από εργοδότες και εργαζόμενους, ως συμβάσεις δοκιμής!

Και ποιος δεν θα "ανέβαινε" στη θέση του Νίνη...

Η Έβελυν-Θεώνη Κρίστα, όπως έχει βαφτιστεί, γεννήθηκε στις 29 Αυγούστου του 1985 στην Σκωτία, απ’ όπου κατάγεται η μητέρα της και εκεί πέρασε τα παιδικά της χρόνια. Το σχολείο όμως, το τελείωσε στην Ελλάδα.

Σε ηλικία 17 ετών ξεκίνησε να ασχολείται με το μόντελινγκ, ενώ παράλληλα σπούδαζε styling και image making. Στη συνέχεια, έκανε μεταπτυχιακό στην Αγγλία.

Δεκαπεντάχρονη μαθήτρια έβγαζε 112 χιλιάδες ευρώ ως... πόρνη πολυτελείας

Δεκαπεντάχρονη μαθήτρια κέρδιζε περίπου 112.000 ευρώ το χρόνο, αφού, παράλληλα με τα μαθήματα της, εργάζονταν και ως πόρνη πολυτελείας!

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily News, η ανήλικη κοπέλα εργάζονταν για ένα γραφείο, με έδρα την περιοχή του Newcastle της Μεγάλης Βρετανίας, που της κανόνιζε τα «ροζ» ραντεβού.

O.A.Ε.E.: Διώξεις εναντίον 1.485 μικροξενοδόχων

Με ποινική δίωξη απειλούνται 1.485 ξενοδοχειακές επιχειρήσεις δυναμικότητας κάτω των 10 δωματίων, όπως τόνισαν σε σημερινή συνάντηση με τους δημοσιογράφους τα μέλη του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, λόγω της άνισης μεταχείρισης από τον Οργανισμό Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών Ο.Α.Ε.Ε. και της υποχρεωτικής καταβολής εισφοράς που ξεκινά από 4.800 ευρώ και φτάνει τα 12.000 ευρώ.

Μάλιστα εισαγγελείς Πλημμελειοδικών της περιφέρειας έχουν ήδη ασκήσει διώξεις σε δεκάδες μικροξενοδόχους για τη μη καταβολή

«Όχι» του Δήμου Αλεξανδρούπολης για το πλωτό κέντρο λαθρομεταναστών

«Όχι» λέει ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης στην εγκατάσταση πλωτού κέντρου φιλοξενίας λαθρομεταναστών στο λιμάνι της πόλης.

Με επιστολή του ο Βαγγέλης Λαμπάκης ζητά την παρέμβαση του πρωθυπουργού, προκειμένου να διακοπεί και να ματαιωθεί «κάθε ενέργεια για την μίσθωση πλωτής φυλακής στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης».

Ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης προειδοποίησε για κινητοποιήσεις των κατοίκων σε περίπτωση έγκρισης του σχεδίου.

"Μαγική"... φοροδιαφυγή στη Ρουμανία...

Στη Ρουμανία είναι πολύ μπροστά καθώς ο νέος φορολογικός νόμος προβλέπει φορολόγηση μέχρι και στις... μάγισσες.

Κι όμως δεν πρόκειται για αστείο καθώς εάν περάσει το νομοσχέδιο οι μάγισσες που θα κάνουν λάθος πρόβλεψη θα πρέπει να πληρώσουν πρόστιμο ενώ θα βρεθούν αντιμέτωπες μέχρι και με ποινή φυλάκισης.

Ημερίδα ΙΕΝΕ: Μεγάλες οι Πιθανότητες για Ενεργά Πετρελαϊκά Συστήματα στην Ελλάδα

Την πεποίθηση του ότι υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να βρεθούν ενεργά πετρελαϊκά συστήματα στην Ελλάδα εξέφρασε ο Δρ Κων. Νικολάου, γεωλόγος πετρελαίων-ενεργειακός οικονομολόγος και μέλος του ΙΕΝΕ.

Μιλώντας χθες το απόγευμα στην εκδήλωση που διοργάνωσε το ΙΕΝΕ, για τις έρευνες υδρογονανθράκων και τις προοπτικές παραγωγής στην Ελλάδα, ο κ. Νικολάου αποκάλυψε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν 11 ενεργά πετρελαϊκά συστήματα σε όλη την Ελλάδα, από τα οποία θα μπορούσαν να ξεκινήσουν άμεσα έρευνες οι ενδιαφερόμενες ξένες εταιρίες.

δράνεια από τους Δήμους και από το κράτος για το κόκκινο σκαθάρι

Θέμα εβδομάδων είναι η συνολική προσβολή όλων των φοινίκων των Χανίων από το γνωστό και ως κόκκινο σκαθάρι (Rhynchophorus Ferrugineus) καθώς, παρά την έγκαιρη προειδοποίηση από πλευράς των Υπηρεσιών, παρουσιάζεται αδράνεια τόσο από τους Δήμους όσο και από το κεντρικό κράτος.

Ειδικότερα με βάση τις καταγραφές της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης το σκαθάρι έχει εντοπιστεί σε όλο σχεδόν τον βόρειο άξονα των Χανίων, από την περιοχή της Κισάμου, το Κολυμπάρι, τις Βουκολιές, τον Πλατανιά, την περιοχή του Αλικιανού, την πόλη των Χανίων, το Ακρωτήρι, τις Καλύβες, τους Αρμένους, τον Βάμο και τις Βρύσες.

23 Φεβρουαρίου «κατεβάζουν ρολά» τα καταστήματα

Κλειστά θα παραμείνουν τα εμπορικά καταστήματα στις 23 Φεβρουαρίου 2011, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις αλλαγές που επιχειρούνται από την κυβέρνηση τόσο στο φορολογικό σχέδιο νόμου, όσο και στον τρόπο λειτουργίας της αγοράς.

Μετά από πολύωρη συζήτηση σε σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου αποφασίστηκε να εγκριθεί η πρόταση του προέδρου κ. Β. Κορκίδη για τριήμερο κινητοποιήσεων από τις 21 έως τις 23 Φεβρουαρίου, με αποκορύφωση το κλείσιμο των καταστημάτων πανελλαδικά την, Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011.

Δεν θα δίνουν ενημερότητα σε όσους "δεν πληρώνουν" διόδια!!!

Σε δημόσιο έσοδο που εφόσον δεν εισπράττεται θα δημιουργεί προβλήματα με τις εφορείες, σχεδιάζει να μετατρέψει το υπουργείο Υποδομών τα χρήματα που «ρουφάει» το κίνημα κατά των διοδίων.

Θέλοντας να αντιμετωπίσει τη χασούρα ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ από το ισχυρό ρεύμα που έχει δημιουργηθεί κατά των αυτοκινητοδρόμων σε όλη την χώρα, εξετάζεται να υπάρξει ειδική ρύθμιση στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ώστε για τα διόδια που δεν εισπράττονται να υπάρξουν πρόστιμα που θα καταβάλλονται στον οικείο δήμο.
<--more-->
Η κυβέρνηση πηγαίνει άρον –άρον σε ρύθμιση υπό το βάρος των ισχυρών πιέσεων αλλά και διεκδικήσεων των εργολάβων για τα μπλοκαρισμένα σε όλη την επικράτεια, έργα.

Σε περίπτωση που το πρόστιμο δεν πληρωθεί τότε, ο πολίτης θα έχει κυρώσεις και προβλήματα στις συναλλαγές του καθώς δεν θα μπορεί να λάβει ούτε φορολογική ενημερότητα.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Υποδομών η ρύθμιση αυτή πλήττει όλους τους χρήστες και κυρίως τις εταιρείες Μεταφορών που προκαλούν την μεγαλύτερη αιμορραγία εσόδων από τα διόδια, λόγω της τακτικής του τσάμπα.

Αντίστοιχα προβλήματα συναντά η Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου, η οποία κατασκευάζει το Μαλιακός –Κλειδί, όπου οι απώλειες από τους φορτηγατζήδες ξεπερνούν το 30%. Η εφαρμογή του μέτρου θεωρείται ότι μπορεί να ξεκινήσει μέσα στους επόμενους 1 έως 2 μήνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες η νέα ρύθμιση αναμένεται να περάσει με τροπολογία στο νομοσχέδιο για την εξυγίανση των αστικών συγκοινωνιών και έρχεται να προστεθεί σε εκείνη για τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Μέχρι τις 14 Φεβρουαρίου συνεχίζουν την αποχή τους οι δικηγόροι

Θα συνεχίσουν την αποχή από τα καθήκοντά τους μέχρι και τις 14 Φεβρουαρίου οι δικηγόροι, σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση που έλαβε η ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων η οποία συνεδρίασε στη Λάρισα.

Οι δικηγόροι αποφάσισαν επίσης ότι θα υπάρξει νέα συνεδρίαση της ολομέλειας το Σάββατο 12 Φεβρουαρίου, ενώ την Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου, θα διοργανώσουν συλλαλητήριο διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή στη μία το μεσημέρι. Οι δικηγόροι αντιδρούν στο νομοσχέδιο που αφορά το άνοιγμα του επαγγέλματός τους.

Κοιμούνται εν ώρα... πτήσης!!!

Πρόσφατη έρευα έδειξε ότι οι μισοί Νορβηγοί πιλότοι παραδέχτηκαν ότι έχουν κοιμηθεί στο τιμόνι του αεροσκάφους που κυβερνούσαν, κάτι που αποδίδουν στους εξουθενωτικούς ρυθμούς εργασίας.

Από τους 389 πιλότους που απάντησαν στο ερωτηματολόγιο της έρευνας, την οποία διενήργησε το τηλεοπτικό κανάλι NRK, το 2% δήλωσε ότι κοιμάται «συχνά» στο κόκπιτ, χωρίς καν να προειδοποιήσει προηγουμένως το συγκυβερνήτη.

Ζητούν κατάργηση της δημοσίευσης ισολογισμών

Την κατάργηση δημοσίευσης οικονομικών καταστάσεων (ισολογισμών) Ανώνυμων Εταιριών και Εταιριών Περιορισμένης Ευθύνης, ζητούν εκ νέου οι Σύνδεσμοι Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ) και Επιχειρήσεων Πλεκτικής & Ετοίμου Ενδύματος της χώρας (ΣΕΠΕΕ), με κοινή επιστολή τους προς τους υπουργούς Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου και Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Γιάννη Ραγκούση.

Μάλιστα, ζητούν η κατάργηση της δημοσίευσης να γίνει με νομοθετική ρύθμιση και να προωθηθεί άμεσα στη Βουλή, ώστε να μην δημοσιευθούν οι ισολογισμοί της χρήσης 2010.

"Το έπαιζε" παραλής με... κλεμμένο αυτοκίνητο!!!

Πρωταγωνιστής της υπόθεσης ένας 28χρονος Ρεθυμνιώτης. Όλα ξεκίνησαν όταν κατάφερε να κάνει σχέση με μία συνομήλική του. Μόνο που ο 28χρονος της είχε πουλήσει μια εικόνα για τον εαυτό του φανταστική.

Ανάμεσα στα άλλα παραμύθια της είχε πει ότι έχει πολλά χρήματα και ότι κυκλοφορεί με ένα πανάκριβο αυτοκίνητο. Η κοπέλα εντυπωσιάστηκε και του ζήτησε να πάνε βόλτα.

Κανονικά σήμερα τα ΜΜΜ

Κανονικά θα κινηθούν σήμερα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς με τα σωματεία των εργαζομένων να μιλούν για κινητοποιήσεις την Παρασκευή, χωρίς τίποτα ακόμα να είναι σίγουρο.

Μέχρι στιγμής για την Παρασκευή, η ΕΘΕΛ έχει προκηρύξει στάση εργασίας 11 - 3, ενώ πιθανολογείται πως ανάλογες κινητοποιήσεις θα εξαγγείλουν και οι εργαζόμενοι στα υπόλοιπα μέσα μεταφοράς.

Την έπιασαν να καπνίζει

Στη σύλληψη μιας 31χρονης προχώρησε χθες το λιμενικό στην προβλήτα του Αγίου Διονυσίου στο λιμάνι του Πειραιά κατά την επιβίβασή της σε πλοίο με προορισμό την Κρήτη.

Η 31χρονη εντοπίστηκε να κάνει αυτοσχέδιο τσιγάρο που περιείχε 0,6 γραμμάρια χασίς, ενώ παρέδωσε οικειοθελώς μια πλαστική συσκευασία, η οποία περιείχε 11,3 χασίς. Τα ναρκωτικά κατασχέθηκαν, ενώ προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Πειραιά.

Επικήρυξαν με 1 εκατ. ευρώ τον Παλαιοκώστα!

Να «απαντήσει» στα ερωτήματα που προκάλεσε η... προαγωγή του Βασίλη Παλαιοκώστα σε τρομοκράτη επιχειρεί η κυβέρνηση. Και με κοινή απόφαση των υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Χρήστου Παπουτσή και Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, προκηρύχθηκε χρηματική αμοιβή 1.000.000€ σε οποιονδήποτε παράσχει στοιχεία και πληροφορίες, που θα οδηγήσουν στον εντοπισμό και σύλληψη του διαβόητου δραπέτη.

Για τα πρόσωπα που θα παράσχουν πληροφορίες και στοιχεία θα εξασφαλιστεί ανωνυμία έναντι κάθε αρχής και οποιουδήποτε τρίτου, αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Οικογένεια στο Αρκαλοχώρι σκότωνε και έτρωγε σκυλιά

Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Κρήτης από τα μέλη της οικογένειας που μάζευε σκύλους με σκοπό... να τους φάει! Μία οικογένεια Κινέζων που μένει στο Αρκαλοχώρι του δήμου Μινώα Πεδιάδος φέρεται να αιχμαλωτίζει και να θανατώνει σκυλιά για να τα φάει!

Η απίστευτη ιστορία, σύμφωνα με το cretalive.gr, αποκαλύφθηκε χάρη στην παρατηρητικότητα των γειτόνων.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More