Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Συνελήφθη και ο τρίτος δράστης του μακελειού στον Ρέντη

Συνελήφθη στην περιοχή των Αχαρνών - Ο τέταρτος μάλλον έχει διαφύγει στο εξωτερικό

Εξάστερος ο Παναθηναϊκός - Νίκησε τη Μακάμπι στον τελικό

Στην κορυφή της Ευρώπης οι “πράσινοι” για έκτη φορά - Επικράτησε της Μακάμπι στον τελικό της Βαρκελώνης με 78-70 - MVP ο Διαμαντίδης - Εξαιρετικοί οι Σάτο, Μπατίστ. Δάκρυσε ο Ομπράντοβιτς

Αμερικανοί κομάντος σκότωσαν τον Μπιν Λάντεν

Ο επικεφαλής της Αλ Κάιντα, νούμερο ένα καταζητούμενος σε όλο τον κόσμο και φερόμενος ως ο ιθύνων νους των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου στις Η.Π.Α., Οσάμα Μπιν Λάντεν, είναι νεκρός.

Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

Φονική πυρκαγιά σε ορφανοτροφείο στην Εσθονία

Δέκα παιδιά έχασαν τη ζωή τους όταν ξέσπασε πυρκαγιά σήμερα στο θάλαμο νοσηλείας ορφανοτροφείου για παιδιά με αναπηρίες στην πόλη Χααπσάλου της Εσθονίας.

Τα αίτια της πυρκαγιάς παραμένουν άγνωστα αλλά εκφράζονται φόβοι πως θα αυξηθεί ο αριθμός των νεκρών γιατί η φωτιά ξέσπασε σε θάλαμο με 37 παιδιά και 9 ενήλικες.

Γέμισε λιλιπούτειους καρναβαλιστές η Πάτρα

Σε ένα πανηγύρι χρωμάτων, παιχνιδιών, χαρούμενων διαθέσεων και ευρηματικών στιγμών μετατράπηκε η Κεντρική Καρναβαλούπολη, που φιλοξενήθηκε το Σαββατοκύριακο στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων προσφέροντας σε μικρούς και μεγάλους μια ξεχωριστή διέξοδο από την καθημερινότητα και προσκαλώντας τους σε μια αυθόρμητη σύναξη, όπου αναδείχτηκαν το παιχνίδι, το κέφι και η δημιουργική και εκπαιδευτική διάσταση.

Σε έναν εκτεταμένο παιδόκοσμο, όπου κυριαρχούσαν οι ευφάνταστες κατασκευές, επηρεασμένες από το φετινό θέμα του Καρναβαλιού των Παιδιών, την κυκλοφοριακή αγωγή(βενζινάδικο, δύο τούνελ, φανάρια Γρηγόρης και Σταμάτης, μποτιλιάρισμα, μηχανόβιος, ανθρωπάκια-κορύνες που οριοθετούσαν το χώρο, ελέφαντας που πετούσε κομφετί), το Σάββατο το κάλεσμα δόθηκε από τη μεταμφιεσμένη αποκριάτικα Μπαντίνα του Δήμου, που έπαιζε καρναβαλικά τραγούδια, ενώ ακολούθησε το διαδραστικό παιχνίδι «Παιδιά, παίρνουμε τους δρόμους;» για την κυκλοφοριακή αγωγή προσαρμοσμένο στις ειδικές κατασκευές με την συμμετοχή των παιδιών(εμψύχωση/δραματοποίηση παιχνιδιού: Σύλλογος Α.Σ.Τ.Ο.-Επικοινωνούμε και Θεατρική Ομάδα Sempre Viva).

Εξαιρετικό αποδείχτηκε το θέαμα δρόμου, που πρόσφεραν οι Εquipoize παρουσιάζοντας την βραβευμένη με ειδικό βραβείο στο 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου Δρόμου παράστασή τους «non+». Ένα ιδιαίτερα πρωτότυπο σχόλιο αρθρωμένο με φρεσκάδα, ευελιξία, ευαισθησία πάνω στις θέσεις μας και τις σχέσεις μας στον δημόσιο χώρο. Ένα σύνολο αντικειμένων και δράσεων, που ενέταξαν μικρούς και μεγάλους στο θέαμα. Το «non+» με ένα ευφάνταστο φινάλε, όπου οι Χρήστος Καούκης και Marion Renard διέκοψαν την κυκλοφορία στον κάτω δρόμο των Υψηλών Αλωνίων με τα λευκά μαξιλάρια τους, πέρασε τα μηνύματά του και μέσα από εικόνες διατύπωσε την άποψή του για την αστική κινητικότητα – την έννοια του δημόσιου και ιδιωτικού χώρου που δημιουργείται στο αστικό περιβάλλον.

Με την αισθητική σφραγίδα μιας διαφορετικής καλλιτεχνικής πρότασης.
Τη σκυτάλη πήρε ο Ουρουγουανός με έδρα την Ελλάδα Alvaro Ramirez Marquez και το Τσίρκο Πειρατίσκο, που παρουσίασε την παράσταση "Διασκεδάστε κι εσείς, μπορείτε". Ένα αστείο και δεξιοτεχνικό θέαμα-τσίρκο δρόμου από έναν κλόουν-ισορροπιστή πάνω σε ένα ποδήλατο με μια ρόδα, που συνδύασε ζογκλερικά, παντομίμα, ταχύτητα, κίνηση, γέλιο και ξεχωριστή επιδεξιότητα και αμεσότητα ενθουσιάζοντας τους λιλιπούτειους θεατές.

Κυριακή πρωί και τα Υψηλά Αλώνια υποδέχτηκαν τους πολυάριθμους μικρούς και τους γονείς τους σε μια αξέχαστη γιορτή του Καρναβαλιού των Παιδιών.

Μετά τους παιανισμούς των παιδιών της Μπαντίνας και το διαδραστικό παιχνίδι «Παιδιά, παίρνουμε τους δρόμους;» οι Χ-Saltibagos, τρεις θαυμάσιοι γκαφατζήδες κλόουν "εκπαιδευμένοι τέλεια" στις τεχνικές του τσίρκο, πάνω σε πανύψηλα ποδήλατα προκάλεσαν γέλιο, ενθουσιασμό και θαυμασμό στα παιδιά με σχοινοβασία, ζογκλερικά και ακροβατικά. Ήταν η παράσταση «Cyclowns» που εντυπωσίασε πετυχαίνοντας θαυμάσια επικοινωνία με μικρούς και μεγάλους.

Η Κεντρική Καρναβαλούπολη έκλεισε με μια διαφορετική, από αυτή του Σαββάτου, παράσταση του Alvaro Ramirez Marquez, που ενθουσίασε για μια ακόμη φορά και συνδύαζε ακροβατικά, φωτιές, θεατρικό δρώμενο και άριστη επικοινωνία με το κοινό.

Χαλάει ο καιρός από αύριο το μεσημέρι

Στη Μακεδονία προβλέπονται νεφώσεις με σποραδικές βροχές και στα ορεινά τοπικές χιονοπτώσεις. Από το απόγευμα και από τα δυτικά τα φαινόμενα θα ενταθούν. Από το βράδυ υπάρχει πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα.

Στη Θράκη θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις που από το απόγευμα θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί, νοτιοανατολικοί 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις με σποραδικές βροχές κυρίως στα βόρεια και στα κεντρικά και βόρεια ορεινά τοπικές χιονοπτώσεις. Από το μεσημέρι και από τα βορειοδυτικά οι βροχές βαθμιαία θα ενταθούν, θα επεκταθούν σε όλες τις περιοχές και θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρά.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα στο Ιόνιο μέχρι 7 μποφόρ. Από αργά το απόγευμα θα γίνουν νοτιοδυτικοί και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 13 και στα νότια έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις με σποραδικές βροχές και στα κεντρικά και βόρεια ορεινά τοπικές χιονοπτώσεις. Από το βράδυ οι βροχές θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Τα φαινόμενα τη νύχτα θα είναι πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί, νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ και από τη νύχτα στα νότια νοτιοδυτικοί. Από 6 έως 15 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία. Στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα για λίγες σποραδικές βροχές. Από το απόγευμα οι νεφώσεις θα αυξηθούν, το βράδυ θα σημειωθούν βροχές και τη νύχτα καταιγίδες κυρίως στις Κυκλάδες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 4 και από το απόγευμα νότιοι τοπικά 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται τοπικές νεφώσεις, κυρίως στα βόρεια. Το βράδυ οι νεφώσεις θα αυξηθούν και τη νύχτα θα σημειωθούν βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα ανατολικοί νοτιοανατολικοί. Στα νότια βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και από το βράδυ νότιοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Αττική θα επικρατήσουν νεφώσεις, με τοπικές βροχές κατά διαστήματα. Το βράδυ οι βροχές θα ενταθούν και τη νύχτα θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί, βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Από το μεσημέρι νοτιοανατολικοί τοπικά μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα επικρατήσουν νεφώσεις με βροχή. Από το βράδυ πιθανότητα καταιγίδας. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

Εκρηξη στα γραφεία της Σούπερ Λίγκα!

Εκρηξη σημειώθηκε πριν από λίγα λεπτά στα γραφεία της Σούπερ Λίγκα. Αγνωστοι πέταξαν εκρηκτικό μηχανισμό με γκαζάκια.

Την ώρα της έκρηξης, υπήρχαν υπάλληλοι στα γραφεία, ωστόσο δεν τραυματίστηκε κανείς, αφού ο εμπρηστικός μηχανισμός τοποθετήθηκε στην είσοδο των γραφείων. Από την έκρηξη σημειώθηκαν υλικές ζημιές στην είσοδο , καθώς έσπασε η τζαμαρία στο ισόγειο. Στο σημείο έφτασαν άμεσα δυνάμεις της αστυνομίας για να αποκλείουν το σημείο.

Σοκ! 93 οι νεκροί στη χώρα μας από τη νέα γρίπη

Συναγερμός έχει σημάνει καθώς αυξάνονται διαρκώς τα θύματα ενώ η πληρότητα στις πνευμονολογικές κλινικές των νοσοκομείων μας αγγίζει το 100%.

Η μεγάλη ανησυχία των επιστημόνων οφείλεται στο γεγονός πως οι νεκροί από τη νέα γρίπη έχουν ήδη φτάσει τους 93, όταν πέρσυ είχαν χάσει τη ζωή τους 99 άνθρωποι, ενώ με αγωνία αναμένονται οι ανακοινώσεις που θα κάνει το ΚΕΕΛΠΝΟ τη Δευτέρα το πρωί.

Πιο ευάλωτοι να νοσήσουν βαριά είναι οι άνδρες, καθώς το 60% των μέχρι στιγμής κρουσμάτων αφορά στον ανδρικό πληθυσμό και ο μέσος όρος ηλικίας είναι τα 51 έτη, κατηγορία για την οποία δεν προβλέπεται υποχρεωτικός εμβολιασμός.

Οι επιστήμονες τονίζουν ότι η χρήση αντιϊκών φαρμάκων πρέπει να ξεκινά μόλις εμφανιστούν τα συμπτώματα. Το ΚΕΕΛΠΝΟ εκτιμά ότι η έντονη δραστηριότητα της γρίπης στη χώρα μας θα διαρκέσει τουλάχιστον 4 εβδομάδες ακόμα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΚΕΕΛΠΝΟ

Το Κέντρο Ελέγχου & Πρόληψης Νοσημάτων, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εποχικής γρίπης, τονίζει πως η χορήγηση αντι-ιικών φαρμάκων σε ασθενείς όπου υπάρχουν οι κατάλληλες ενδείξεις πρέπει να ξεκινά το ταχύτερο δυνατόν.

Ανακοινώνει ότι από τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011 τα φαρμακεία όλης της χώρας, που δεν διαθέτουν ικανό απόθεμα αντι-ιικών φαρμάκων, δύνανται να παραλαμβάνουν από τα φαρμακεία των Νοσοκομείων με απλό πρωτόκολλο παραλαβής την απαραίτητη ποσότητα αντι-ιικών φαρμάκων προς δωρεάν διάθεση, τηρώντας απλό αρχείο των αντιστοίχων ιατρικών συνταγών.

Υπενθυμίζει ότι για τους ασθενείς που πληρούν τις ενδείξεις θεραπείας, η χορήγηση αντι-ιικών φαρμάκων πραγματοποιείται δωρεάν από τα Φαρμακεία των Δημοσίων Νοσοκομείων και τα Κέντρα Υγείας με απλή ιατρική συνταγή.

Διεθνώς ρεζίλι για όσα έγιναν στο ντέρμπι

Τον γύρο του κόσμου κάνουν τα όσα έγιναν στο "Γ. Καραϊσκάκης" στο ντέρμπι των "αιωνίων" ενώ στο επίκεντρο βρίσκεται η προαναγγελία της αποχώρησης του Σισέ.

“Βόμβα” Σισέ: Δεν μένω στην Ελλάδα με αυτές τις συνθήκες! – Λογομαχία του Γάλλου με τον Μαρινάκη!

Το τέλος του ντέρμπι βρήκε τον Σισέ εκτός εαυτού να δηλώνει ότι αυτά τα πράγματα δεν τα έχει ξαναζήσει και πως δεν σκοπεύει να μείνει στην Ελλάδα υπό αυτές τις συνθήκες.

Σαν να μην έφτανε το "ντου" των οπαδών του Ολυμπιακού, όπως καταγγέλει ο Παναθηναϊκός, ήρθε και η έντονη λογομαχία με τον πρόεδρο της Σούπερ Λίγκας, Βαγγέλη Μαρινάκη.

Στην επιστροφή της αποστολής στην Παιανία ο Σισέ "λύγισε" βλέποντας τους φίλους του Παναθηναϊκού να αποθεώνουν τους παίκτες και να του ζητούν να παραμείνει.

Τα διεθνή ΜΜΕ και κυρίως τα γαλλικά κάνουν εκτενή αναφορά στο ντέρμπι "αιωνίων" και μιλούν για την απόφαση του Σισέ να φύγει από την Ελλάδα.

Francefootball.fr: "Αρρωστημένος ο Σισέ από την Ελλάδα. Ο Καλόπουλος έριξε λάδι στην φωτιά."

L’ Equipe: "Ο Σισέ έσπασε και είναι θυμωμένος. Η ήττα του Παναθηναϊκού το Σάββατο και η είσοδος των οπαδών στο γήπεδο έκαναν τον Σισέ να προαναγγείλει την αποχώρησή του."

Rmc.fr: "Φεύγω" είναι ο βασικός τίτλος του Radio Monte Carlo.

Mercato 365: "Ο Σισέ απείλησε να εγκαταλείψει το ελληνικό πρωτάθλημα, μετά από επίθεση που δέχτηκε από οπαδούς του Ολυμπιακού στο ντέρμπι!"

Newsticker.sueddeutsche.de: "Βιαιότητες στο ελληνικό ντέρμπι."

Τα όσα ευτράπελα συνέβησαν στο ντέρμπι του Καραϊσκάκη έκαναν το γύρο του κόσμου και, μάλιστα, φιλοξενούνται και στους New York Times!

Οι Αμερικανοί στο κείμενο τουτς με τίτλο “ένα βράδυ ελληνικού δράματος” στέκονται στην ατμόσφαιρα και φιλοξενούν video με τα εκατοντάδες βεγγαλικά που άναψαν οι “ερυθρόλευκοι” οπαδοί, στο κείμενο τους όμως, αναφέρουν πως κακώς ακυρώθηκε το γκολ του Παναθηναϊκού, πως κακώς επικυρώθηκε το γκολ του Ολυμπιακού στις καθυστερήσεις, ενώ σημειώνουν τα επεισόδια στη φυσούνα και την είσοδο εκατοντάδων οπαδών στον αγωνιστικό χώρο με τη λήξη του αγώνα. Στο κείμενό τους παραπέμπουν στη φωτογραφία του Σισέ, τον οποίο έχουν πάρει καροτσάκι οι εισβολείς.

Οι Times τελειώνουν με την υποσημείωση πως αυτά σίγουρα δεν υπάρχουν σε έναν αγώνα του δικούς τους πρωταθλήματος, ενώ προσθέτουν την υποσημείωση: “Είναι δύσκολο να πεις, αν θαυμάζεις αυτού του είδους το πάθος, ή φοβάσαι από αυτό”

ΑΕΚ - Πανιώνιος 1-1

Ο Κώστας Μήτρογλου ισοφάρισε στην εκπνοή σε 1-1 και χάρισε το βαθμό της ισοπαλίας στον Πανιώνιο απέναντι στην ΑΕΚ, η οποία αρκέστηκε στο γκολ του Λυμπερόπουλου, και δεν προσπάθησε να «καθαρίσει» το παιχνίδι.

Η ΑΕΚ παρατάχθηκε με επιθετικό σχήμα, με τους Καφέ και Μάκο σε ως ανασταλτικούς μέσους και το Λυμπερόπουλο σε επιτελικό ρόλο. Οι Μπλάνκο και Σκόκο βρίσκονταν στις πτέρυγες, με τον Μπάχα στην κορυφή της επίθεσης. Οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή της μπάλας, ωστόσο δεν κατάφερναν να πλησιάσουν με αξιώσεις την εστία του Μάχο. Οι Δέλλας και Καφές προσπαθήσουν να «χτίσουν» τις επιθέσεις από την άμυνα, ωστόσο η ανασταλτική λειτουργία των «κυανέρυθρων» ήταν αποτελεσματικοί.

Ο Μπλάνκο, παίζοντας σε θέση δεξιού χαφ, δεν μπορούσε να πλαγιοκοπήσει με ατομικές ενέργειες, ενώ δεν είχε πολλή βοήθεια από το Γιάχιτς, που προωθήθηκε λίγες φορές. Από την αριστερή πλευρά ο Σκόκο συνήθιζε να αφήνει το άκρο συγκλίνοντας, με τον Καράμπελα να ανεβαίνει στον κενό χώρο.

Οι περισσότερες επιθετικές προσπάθειες της Ένωσης κατέληγαν σε ατομικές προσπάθειες και σουτ εκτός περιοχής από το Σκόκο, και σέντρες τις οποίες εξουδετέρωναν οι Τσότσαλιτς και Σιόβας, έχοντας σωστές τοποθετήσεις, ενώ τα στόπερ του Πανιωνίου ακολουθούσαν τους Μπάχα και Λυμπερόπουλο ψηλά, χωρίς να τους επιτρέπουν να πάρουν τη μπάλα με μέτωπο στην εστία.

Οι φιλοξενούμενοι παρατάχθηκαν με τους Όμο και Γκαλίτσιο σε ανασταλτικό ρόλο, με τον Γκαλίτσιο να κινείται στην «πλάτη» του προωθημένου Μήτρογλου, και τους Μπάλαμπαν και Ριέρα στα άκρα. Οι «κυανέρυθροι» ξεκινούσαν την αμυντική τους λειτουργία λίγο πάνω από τη μεσαία γραμμή με το Γουνδουλάκη να ανεβαίνει για να πιέσει, και στη συνέχει να οπισθοχωρεί σε θέση τρίτου «κόφτη», με τον Ομο να πηγαίνει μπροστά από τα στόπερ.

Οι «κυανέρυθροι» έριξαν βάρος στην αμυντική τους λειτουργία, και με τους Μπάλαμπαν και Ριέρα να δίνουν βοήθειες στα μπακ τις πλευρά τους, δεν επέτρεψαν τη δημιουργία επικίνδυνων φάσεων για την εστία του Μάχο. Οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν να «κλέψουν» τη μπάλα στο χώρο του κέντρου για να εκδηλώσουν γρήγορες αντεπιθέσεις, έχοντας ως σημείο αναφοράς το Μήτρογλου, που υποδεχόταν τη μπάλα με πλάτη στην εστία, και την «έσπαγε» στους Μπάλαμπαν και Ριέρα στα πλάγια. Οι «κυανέρυθροι» είχαν ευκαιρίες για να εκδηλώσουν επικίνδυνες αντεπιθέσεις, αλλά τους έλειπε η καλή τελική πάσα, ενώ οι πλάγιοι μπακ του Πανιωνίου προωθήθηκαν λίγες φορές, σε φάση οργανωμένης επίθεσης.

Η Ένωση δεν μπορούσε να γίνει απειλητική, καθώς η ανασταλτική λειτουργία των φιλοξενούμενων ήταν εξαιρετική, ενώ οι αλλαγές θέσεων ανάμεσα στους Μπάχα, Λυμπερόπουλο και Σκόκο δεν έφερνε αποτέλεσμα. Ο 35χρονος επιθετικός της ΑΕΚ δεν έβρισκε χώρο ανάμεσα στους αμυντικούς μέσους του Πανιωνίου, ενώ ο Μαροκινός φορ τροφοδοτήθηκε ελάχιστα.

Η λύση για το «Δικέφαλο» δόθηκε από στημένη φάση στην εκπνοή του ημιχρόνου, με το Σκόκο να εκτελεί κόρνερ, το Λυμπερόπουλο να παίρνει την πρώτη κεφαλιά και το Μπλάνκο να βγαίνει απέναντι με το Μάχο στο δεύτερο δοκάρι. Ο Αυστριακός τερματοφύλακας απέκρουσε την κεφαλιά του Αργεντινού φορ, ο οποίος έβγαλε νέα σέντρα, και ο Λυμπερόπουλος με κεφαλιά άνοιξε το σκορ.

Στην επανάληψη οι δύο ομάδες παρατάχθηκαν χωρίς αλλαγές στη σύνθεση τους, με τους «κυανέρυθρους» να είναι «αναγκασμένοι» να αναζητήσουν το γκολ. Το εκτός φάσης χτύπημα του Ριέρα στον Καφέ, το οποίο δεν υπέπεσε στην αντίληψη διαιτητή και βοηθού προκάλεσε ένταση, ενώ η είσοδος του Κουμορτζί, έκανε πιο δημιουργικό τον Πανιώνιο στο χώρο της μεσαίας γραμμής, με το Γκανέζο μέσο να προωθείται από τον άξονα.

Οι φιλοξενούμενοι πήραν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και προσπάθησαν να βγάλουν παίκτες στην επίθεση, ενώ έψαχναν συχνά τις κινήσεις του Μήτρογλου στην «πλάτη» της άμυνας των γηπεδούχων. Ο Μανόλο Χιμένεθ προσπάθησε να «φρεσκάρει» τη μεσαία γραμμή της ομάδας του, με την είσοδο του Μίτσελ, με το Λυμπερόπουλο να προωθείται σε θέση φορ, και να προσπαθεί να παίξει με πλάτη στην εστία, θέλοντας να βελτιώσει την κυκλοφορία της μπάλας.

Οι «κυανέρυθροι» προσπάθησαν να βγουν μπροστά, αναζητώντας το γκολ, ωστόσο δεν κατάφερνα να πλησιάσουν με αξιώσεις την εστία του Σάχα. Οι γηπεδούχοι έλεγχαν το χώρο της μεσαίας γραμμής, «παγώνοντας» το ρυθμό, χωρίς να βγάζουν πολλούς παίκτες στην επίθεση, και έδειχναν να συμβιβάζονται με την ιδέα υπεράσπισης του προβαδίσματος στο σκορ. Οι παίκτες του Μανόλο Χιμένεθ δεν προσπάθησαν να «καθαρίσουν» το ματς, και ο Κώστας Μήτρογλου τους «τιμώρησε» στην εκπνοή, αξιοποιώντας τη μοναδική κλασική ευκαιρία που δημιούργησε η ομάδα του, ύστερα από συνδυασμό των Μπάλαμπαν και Γκαλίτσιου.

Skoda Ξάνθη - Λάρισα 1-1

Ξάνθη και Λάρισα ήθελαν απεγνωσμένα τη νίκη για να αποκτήσουν ελπίδες για πεντάδα και παραμονή αντίστοιχα, αλλά έκαναν... μισή δουλειά! Το τελικό 1-1 που διαμορφώθηκε μετά τα γκολ των Μπόατενγκ (14΄) και Ρομέου (38΄) δεν βόλεψε καμία από τις δύο ομάδες, αλλά ήταν το δίκαιο σκορ σε ένα μέτριο ματς στο οποίο οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι αλλά και οι φιλοξενούμενοι είχαν μια-δυο ευκαιρία για να “κλέψουν” τη νίκη. “Μοιραίος” ο Τσιμπάμπα για τους Θεσσαλούς.

Αν διαιρέσουμε το πρώτο ημίχρονο σε διαφορετικά μέρη, τότε θα το κάναμε σε πέντε κομμάτια. Στο πρώτο (1΄-10΄), η Λάρισα έδειξε να βρίσκεται σε... άλλο γήπεδο και τους γηπεδούχους να προσπαθούν να βρουν τα “πατήματα” τους. Στο δεύτερο (11΄-20΄), οι παίκτες του Νίκου Παπαδόπουλου ανέβασαν ακόμα περισσότερο τις γραμμές τους και μετέφεραν την πίεση στην περιοχή του Τσοντοφάλσκι. Πριν καν βρουν τρόπο να αντιδράσουν σε αυτό οι “βυσσινί” βρέθηκαν πίσω στο σκορ (14΄ Μπόατενγκ).

Στο τρίτο (20΄-30΄), όπως συμβαίνει στα περισσότερα παιχνίδια της Λάρισας φέτος, οι παίκτες του Νίκου Κωστένογλου... ξύπνησαν αφού δέχτηκαν το γκολ. Οι φιλοξενούμενοι, λοιπόν, άρχισαν σιγά-σιγά να φαίνονται στο γήπεδο και να έχουν μία υποτυπώδη ανάπτυξη. Κάπως έτσι δημιουργήθηκαν και οι πρώτες ευκαιρίες μπροστά από την εστία του Γκσπούρνινγκ.

Στο τέταρτο (30΄-37΄), η Ξάνθη άντεξε αυτή την πίεση και άρχισε και πάλι να σπρώχνει τους αντιπάλους της μακριά από την περιοχή της. Και όχι μόνο ισορρόπησαν αλλά απείλησαν και για δεύτερο γκολ. Στο πέμπτο (38΄-45΄), τελικά, η Λάρισα κατάφερε να ανατρέψει και πάλι το σκηνικό και σχεδόν αμέσως να πετύχει την ισοφάριση με σουτ του Ρομέου.

Στο δεύτερο ημίχρονο, όμως, η Ξάνθη και πάλι πήρε τα ηνία του ματς και προσπάθησε να πετύχει και δεύτερο γκολ, αλλά στις περισσότερες των προσπαθειών οι παίκτες του Παπαδόπουλου δεν ήταν εύστοχοι. Η μεγαλύτερη φάση, μάλιστα, σημειώθηκε στο 64΄, όταν μετά από μία εξαιρετική συνεργασία, η κεφαλιά του Μπόατενγκ πέρασε μόλις άουτ.

Ο Κωστένογλου πέρασε στο ματς τους Ρέντζα και Σίμιτς αλλά και πάλι δεν άλλαξε η εικόνα της ομάδας του, με τον Τσιμπάμπα να είναι αποκομμένος από την υπόλοιπη ομάδα και η λέξη “ανάπτυξη” να μην υπάρχει στο ρεπερτόριο των ποδοσφαιριστών του.

Ο ρυθμός στο τελευταίο μισάωρο του αγώνα έπεσε κατακόρυφα και οι δύο ομάδες, τελικά, αρκέστηκαν στη λογική πως καλά είναι και ο ένας βαθμός στον κίνδυνο να χαθεί κι αυτός... Παρόλα αυτά, ο Τσιμπάμπα είχε δύο πολύ καλές στιγμές για να δώσει τη νίκη στην ομάδα του, αλλά “κλώτσησε” και τις δύο!

Επικίνδυνα σχολεία στην Αθήνα

Οκτώ στα δέκα σχολεία που βρίσκονται στα όρια του δήμου Αθηναίων έχουν ουσιαστικά εγκαταλειφθεί και είναι επικίνδυνα αφού δεν γίνεται καμμία συντήρηση και οι απαιτούμενες εργασίες επισκευών ''αραχνιάζουν'' σε συρτάρια.

Σήμα κινδύνου εκπέμπουν τα σχολικά κτίρια της Αθήνας όπως αποκαλύπτει η Καθημερινή, καθώς οι χρόνιες ελλείψεις και τα κτιριακά προβλήματα καθιστούν αρκετά από αυτά ολικώς ή μερικώς ακατάλληλα.

Σύμφωνα με στοιχεία από τη νέα δημοτική αρχή μεταξύ των 31 νέων σχολικών κτιρίων, τα οποία είναι υπό κατασκευή και δεν έχουν παραδοθεί ακόμα, υπάρχει σχολική μονάδα που ξεκίνησε να χτίζεται το 1986 και ακόμα δεν έχει παραδοθεί, καθώς εκκρεμεί η ''αποπεράτωση εργασιών πυρασφάλειας'' ενώ σε άλλα δεν έχει ολοκληρωθεί η ''διαδικασία άρσης επικινδυνότητας τοίχου''.

Ο δήμος της Αθήνας σε συνεργασία με τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων αναζητεί ελεύθερα οικόπεδα προκειμένου να ξεκινήσουν εργασίες ανέγερσης 36 καινούργιων σχολείων.
Πρόκειται για έναν αρκετά δύσκολο στόχο δεδομένου ότι υπάρχουν αρκετές καθυστερήσεις από τις αρχαιολογικές υπηρεσίες, ενώ και εξαιτίας της κρίσης δεν υπάρχουν λεφτά για απαλλοτριώσεις.

Καθαρίζουν αύριο οι Merabellistas τη λίμνη του Αγίου Νικολάου

«Πρεμιέρα» στη Λίμνη του Αγίου Νικολάου κάνουν αύριο οι Merabellistas, οι Λασηθιώτες εθελοντές που αποφάσισαν ... να πάρουν την κατάσταση στα χέρια του!

Το μεσημέρι της Δευτέρας, από τις 3 μέχρι τις 5, εθελοντές πολίτες θα βρίσκονται στη Λίμνη για «να σηκώσουν τα μανίκια» και να καθαρίσουν τη Λίμνη, περιφερειακά (και τα σκαλοπάτια).

Ο "Iron Mike" , αντιμέτωπος με τον Τούρκο Αλί Γκιουνάρ

Ο Μιχάλης Ζαμπίδης απέδειξε πως εκτός από καλός αθλητής είναι και καλός χορευτής.

Η συμμετοχή του στο « Dancing with the stars» είχε σαν αποτέλεσμα να αποκτήσει καλές σχέσεις με το κανάλι του Αμαρουσίου.

Στις 12 Μαρτίου, ο Μιχάλης θα έρθει αντιμέτωπος με τον Τούρκο πρωταθλητή Αλί Γκουνιάρ
στο «Iron Challenge», όπου θα διεξαχθεί στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Ο ΑΝΤ1 για πρώτη φορά θα παραχωρήσει τηλεοπτικό χώρο και συγκεκριμένα στην prime time ζώνη του για την μετάδοση του αγώνα kick boxing.

Ο Παπανδρέου είχε ζητήσει τη βοήθεια του ΔΝΤ από το 2009

Σοκ και πολλά ερωτήματα προκαλεί η αποκάλυψη του Ντομινίκ Στρος Καν, ο οποίος υποστηρίζει ότι ο Γιώργος Παπανδρέου τον προσέγγισε ζητώντας τη βοήθεια του ΔΝΤ, από το φθινόπωρο του 2009.

Σε γαλλικό ντοκιμαντέρ που πρόκειται να προβληθεί σε λίγες εβδομάδες, ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, λέει ότι ο έλληνας Πρωθυπουργός είχε αντιληφθεί από πολύ νωρίς τη σοβαρότητα της κατάστασης στα οικονομικά της Ελλάδας και είχε επικοινωνήσει με τον Ν. Στρος Καν για να εξετάσει την πιθανότητα στήριξης της Ελλάδας από το Ταμείο. Ο επικεφαλής του ΔΝΤ τονίζει ότι είχε προειδοποιήσει τον Πρωθυπουργό ότι οι ηγέτες της Ε.Ε. δεν θα δέχονταν κάτι τέτοιο και γι’ αυτό τον συμβούλεψε να απευθυνθεί πρώτα σε αυτούς.

Πράγματι, όπως αποκαλύπτει σημερινό δημοσίευμα της «Καθημερινής», στη διάρκεια της συνόδου κορυφής της Ε.Ε. το φθινόπωρο του 2009, ο Γ. Παπανδρέου είχε διαμηνύσει στους ευρωπαίους ομολόγους του ότι, εάν δεν στήριζαν την Ελλάδα, θα κατέφευγε στο ΔΝΤ.

Μέχρι πρότινος επικρατούσε η άποψη ότι η συμφωνία με το ΔΝΤ, «κλείδωσε» στη διάρκεια της διάσκεψης του Νταβός, τον Ιανουάριο. Το μεγάλο μυστικό φέρεται να γνώριζε και ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

590.000 φορολογούμενοι θα κληθούν να εξοφλήσουν ληξιπρόθεσμα χρέη

«Ραβασάκι» για ληξιπρόθεσμα χρέη θα λάβουν σύντομα 590.000 φορολογούμενοι. Μαζί με το έντυπο για τη φορολογική δήλωση του 2011 η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων θα τους αποστείλει σημείωμα με το ποσό της οφειλής τους και θα τους καλεί να το τακτοποιήσουν αμέσως.

Το χρέος μπορεί να προέρχεται από φόρο εισοδήματος, ΦΠΑ ακόμη και από κλήσεις της τροχαίας. Όσοι δεν ανταποκριθούν κινδυνεύουν ακόμη και με κατάσχεση της κινητής και ακίνητης περιουσίας τους.

Πτώμα γυναίκας εντοπίστηκε στη Θεσσαλονίκη

Το πτώμα μιας γυναίκας ηλικίας περίπου 50 ετών, εντοπίστηκε από δύναμη του λιμενικού σώματος στη θαλάσσια περιοχή του Μεγάρου Μουσικής, στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης.

Η σορός της άτυχης γυναίκας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο «ΑΧΕΠΑ», ενώ πρόκειται να παραδοθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης για νεκροψία - νεκροτομή.

Ατρόμητος - Άρης 0-0

Λίγο κοντά στα σύνορα ενός «Σίτι», όχι αυτού του Μάντσεστερ που θα επισκεφθεί μέσα στην εβδομάδα, ο Αρης συνέχισε τις άνευρες, άγευστες εμφανίσεις που μας έχει συνηθίσει στο ελληνικό πρωτάθλημα. Μετά το 0-0 με την ομάδα του Μαντσίνι, σήμερα ακολούθησε η «λευκή» ισοπαλία με τον Ατρόμητο του Γιώργου Δώνη και τα πλέι-οφ αρχίζουν να μοιάζουν μακρινά. Οι Κίτρινοι είχαν δύο φάσεις σε όλο το ματς και οι δύο σταμάτησαν στο δοκάρι.

Ο Γιώργος Δώνης ξεκίνησε με τον Αναστασάκο κορυφή στην επίθεση, Καμαρά και Τάτο σε βοηθητικό ρόλο και τριάδα από πίσω τους Σαρμιέντο, Σφακιανάκη και Νεμπεγλέρα. Από την πλευρά του ο Γιάννης Μιχαλήτσος με τον Παπαζαχαρία δεξί μπακ, ανέβασε στα χαφ τον Νέτο, μετέφερε τον Βανγκέλι αριστερά και ξεκίνησε και πάλι τους Σακάτα-Μπομπαντίγια.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν ένα ατελείωτο χασμουρητό για όλους. Ο Ατρόμητος στα πρώτα 25 λεπτά με τον Αρη να μοιάζει με φάντασμα, κυκλοφόρησε την μπάλα, αλλά μέχρι εκεί. Ο Ολιβέιρα στο 21΄ θα έπρεπε να έχει τιμωρηθεί με κάρτα, ίσως και κόκκινη, για χτύπημα εν ψυχρώ στον Μπομπαντίγια. Ο Αρης χωρίς κίνηση, ολοκλήρωσε το ημίχρονο με το καταπληκτικό μηδενικό στις ευκαιρίες. Ο Καμαρά για τον Ατρόμητο προσπαθούσε μόνος να δημιουργήσει ευκαιρίες, χωρίς μεγάλη επιτυχία.

Ο Γιώργος Δώνης με την έναρξη του δευτέρου μέρους πέρασε τον Σκόνδρα αντί του Δάρλα, μεταφέροντας τον Νάστο αριστερά. Η εκκίνηση ήταν καρμπόν του πρώτου ημιχρόνου με τον Ατρόμητο να ταλαιπωρεί την μπάλα. Ο Μιχαλήτσος έκανε πρώτη αλλαγή με τον Καστίγιο, ενώ σχεδόν αμέσως είχε και την πρώτου ευκαιρία. Ο Μπομπαντίγια με το κεφάλι σημάδεψε τα οριζόντιο δοκάρι, μετά από σέντρα του Νέτο.

Δεν ξέρουμε αν ο Μπομπαντίγια άντεχε άλλο στον αγωνιστικό χώρο, πάντως ο Μιχαλήτσος επέλεξε να τον αντικαταστήσει με τον Τσέζαρεκ, και η διάθεση του Αργεντινού δεν ήταν και η καλύτερη βγαίνοντας. Νωρίτερα ο Δώνης έριξε μέσα και τον Σαγκανόφσκι. Στο 83΄ με κεφαλιά του λίγο έλειψε να δώσει την νίκη, αλλά ο Σηφάκης ήταν σε σωστή θέση. Ακριβώς στο 90΄ ο Καστίγιο είχε την ευκαιρία να γίνει ο πρωταγωνιστής, αλλά το πλασέ του βρήκε δοκάρι.

Σύλληψη δύο ανδρών στη Μεσσηνία με όπλα και ναρκωτικά

Η αστυνομία της Μεσσηνίας συνέλαβε χθες δύο άνδρες, οι οποίοι, μετά από έρευνα, διαπιστώθηκε πως είχαν στην κατοχή τους 4.774 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, μία ζυγαριά ακριβείας, ένα πιστόλι τύπου μπρελόκ και 13 φυσίγγια των 9mm.

Αμύθητη περιουσία και χλιδή για μαστροπό στην Ελλάδα

Αμύθητες περιουσίες, χλιδάτη ζωή, πολυτελέστατες βίλες και καταθέσεις εκατομμυρίων ευρώ σε τράπεζες του εξωτερικού είναι μερικά από τα προνόμια που απολαμβάνει ένας μεγάλος μαστροπός!

Σύμφωνα με στοιχεία, πριν από μια πενταετία στην Ελλάδα δραστηριοποιούνταν 26 μεγάλες σπείρες «εισαγωγής» γυναικών από την Ανατολική Ευρώπη, τις οποίες προωθούσαν στην πορνεία, είτε σε οίκους ανοχής, στριπτιζάδικα, κακόφημα μπαρ είτε μέσω ροζ αγγελιών. Αυτή η δραστηριότητα αποφέρει στους μαστροπούς δεκάδες χιλιάδες ευρώ τον μήνα – και μάλιστα αφορολόγητα.

Αλβανός μαστροπός που έκανε «δουλειές» μέσω Διαδικτύου, σε συζήτηση που είχε με αξιωματικό της Ασφάλειας, ο οποίος τον συνέλαβε, του εξήγησε με απλά λόγια την… ευκολία του «επαγγέλματος»: «Η γυναίκα είναι το μοναδικό εμπόρευμα που το κλοτσάς και πάει μόνο του στον πελάτη» άκουσε τον μαστροπό να του λέει και ο αστυνομικός έμεινε εμβρόντητος.

Βέβαια, όταν άνοιξαν οι λογαριασμοί του Αλβανού σε τράπεζες της πατρίδας του, τότε ο συγκεκριμένος αστυνομικός κατάλαβε τι ακριβώς του έλεγε ο μαστροπός που είχε αδυναμία στα ακριβά τζιπ. Τουλάχιστον 1.500.000 ευρώ βρέθηκαν στον λογαριασμό του 35χρονου έπειτα από σήμα των ελληνικών αρχών! Μάλιστα, είναι η πρώτη φορά που δεσμεύονται χρήματα στην αλλοδαπή για αδικήματα που διαπράχθηκαν στην Ελλάδα.

Αυτή την εποχή πάντως, χάρη στην καλή δουλειά της ΕΛ.ΑΣ., οι 26 μεγάλες σπείρες που δραστηριοποιούνται στην πορνεία ανήκουν στο παρελθόν. Ο νέος προϊστάμενος στο Τμήμα Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος έχει καταφέρει απανωτά και καίρια χτυπήματα στα οργανωμένα κυκλώματα διακίνησης και πορνείας γυναικών, με αποτέλεσμα στη χώρα να δραστηριοποιούνται αυτή τη στιγμή μόλις πέντε οργανωμένες συμμορίες.

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΥ ΕΒΓΑΖΕ 4.000 ΕΥΡΩ ΤΗ ΜΕΡΑ ΚΑΙ Ο ΝΟΝΟΣ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ
Πολυκατοικίες, αγορά πολυτελών σκάφων, δημιουργία επιχειρήσεων, ακόμη και χρηματιστηριακές εταιρείες ιδρύουν οι μαστροποί προκειμένου να «ξεπλένουν» με ασφάλεια το παράνομο μαύρο χρήμα από την πορνεία. Χαρακτηριστική περίπτωση είναι η τελευταία σπείρα που εξάρθρωσε η Ασφάλεια, όπου τέσσερις Ρουμάνες που είχαν πέσει στα δίχτυα του κυκλώματος τις υποχρέωναν να δέχονται τουλάχιστον πενήντα πελάτες τη μέρα, έναντι του ποσού των 20 ευρώ έκαστος. Δηλαδή, μόνο από μία γυναίκα το κύκλωμα έβαζε στην τσέπη 1.000 ευρώ ημερησίως. Με άλλα λόγια, 4.000 ευρώ την ημέρα και από τις τέσσερις δυστυχισμένες γυναίκες που βασανίζονταν άγρια από τους μαστροπούς προκειμένου να δέχονται τους πελάτες.

Και σε αυτό το κύκλωμα αρχηγός φέρεται να είναι ένας Ελληνας που κατάφερε να διαφύγει τη σύλληψη και αναζητείται. Μάλιστα, οι πληροφορίες που έχουν συγκεντρώσει στη Δίωξη Οργανωμένου Εγκλήματος γι’ αυτό τον άνθρωπο αναφέρουν πως έμενε σε μια πολυτελή θαλαμηγό, ελλιμενισμένη στη μαρίνα του Φλοίσβου, κυκλοφορούσε με Πόρσε και τζιπ Μερσεντές, ενώ κάθε βράδυ ήταν πρώτο τραπέζι πίστα σπαταλώντας μεγάλα χρηματικά ποσά για τη διασκέδασή του. Χαρακτηριστική επίσης είναι η περίπτωση γνωστού νονού της νύχτας που τα τελευταία χρόνια το είχε ρίξει στα «ροζ ραντεβού», κερδίζοντας από αυτή τη δραστηριότητα αμύθητα ποσά, τα οποία θα «ξέπλενε» μέσω χρηματιστηριακής εταιρείας που ήταν έτοιμος να ιδρύσει προτού συλληφθεί από το «μακρύ χέρι» του νόμου.

Πριν από μερικούς μήνες η Ασφάλεια έβαλε λουκέτο σε τουλάχιστον δέκα παράνομους οίκους ανοχής στις ακριβές περιοχές της Αττικής και προσήγαγε έναν Ελληνα τον οποίο θεωρούσε ως τον εγκέφαλο του κυκλώματος. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος ζούσε σε μια έπαυλη στα βόρεια προάστια, ενώ στο χρηματοκιβώτιο που είχε στο σπίτι του οι αστυνομικοί βρήκαν το ποσό του μισού εκατομμυρίου ευρώ! Ο ίδιος δήλωνε επιχειρηματίας, όμως χωρίς συγκεκριμένο αντικείμενο ή γραφεία εταιρείας. Οταν οδηγήθηκε στην Ασφάλεια, μέσα σε λίγα λεπτά είχαν φτάσει δύο δικηγόροι που ρωτούσαν γιατί κρατείται ο… επιχειρηματίας.

Τελικά, την επόμενη μέρα που οδηγήθηκε στον εισαγγελέα κρίθηκε προφυλακιστέος, ενώ στην υπόθεση ενεπλάκη και το ΣΔΟΕ καθώς ο «επιχειρηματίας» είχε στην ιδιοκτησία του τέσσερις πολυκατοικίες σε περιοχές-φιλέτα, αλλά έκανε φορολογική δήλωση που δεν ξεπερνούσε τα 10.000 ευρώ τον χρόνο!

Στα ίχνη κυκλώματος που δίνει «μοντέλες» σε βαριά πορτοφόλια
Στα ίχνη του μεγαλύτερου κυκλώματος μαστροπών που κυκλοφορούν στις high γειτονιές της Αθήνας και προμηθεύουν με όμορφες «μοντέλες» τα κρεβάτια της υψηλής κοινωνίας βρίσκεται η ΕΛ.ΑΣ. Πρόκειται για σπείρα που απευθύνεται μόνο σε «βαριά» πορτοφόλια καθώς η ώρα για ένα από τα κορίτσια του κυκλώματος κοστίζει -ούτε λίγο, ούτε πολύ- 400 ευρώ, ενώ ολόκληρη η βραδιά ξεκινά από τα 1.000 ευρώ και ανάλογα με τα οικονομικά προσόντα και τα βίτσια του πελάτη η τιμή είναι δυνατόν να εκτοξευτεί στα 3.000 ευρώ! Το κύκλωμα έχει απλώσει τα «πλοκάμια» του σε πολλές από τις λεγόμενες καλές γειτονιές της Αθήνας προκειμένου να «ψαρεύει» τους φορτωμένους με χρήμα πελάτες που είναι διατεθειμένοι να ξοδέψουν μια μικρή περιουσία για μια βραδιά αχαλίνωτου σεξ. Η αρχή του τέλους για το πολυδαίδαλο κύκλωμα, το οποίο φαίνεται να έχει επαφές και με την Ευρώπη όπου «στέλνει» τις καλλίγραμμες νεαρές που έχουν πέσει στα δίχτυα του, ξεκίνησε έπειτα από τη σύλληψη ενός αλλοδαπού που προωθούσε καλλίγραμμες νεαρές σε κυρίους υπεράνω υποψίας.

Η σύλληψη
Ο νεαρός αλλοδαπός που συνελήφθη επ’ αυτοφώρω να μιλά στο κινητό του και να κλείνει άλλο ένα ακριβό ερωτικό ραντεβού κυκλοφορούσε με ακριβά τζιπ και ξόδευε αφειδώς χρήματα σε νυχτερινά κέντρα διασκέδασης. Την ίδια μέρα συνελήφθησαν και δύο «λαγουδάκια» του κυκλώματος που είχαν κλείσει ραντεβού με αστυνομικούς, οι οποίοι εμφανίστηκαν ως δήθεν επιχειρηματίες.

Από εκεί και έπειτα, οι αστυνομικοί της ΕΛ.ΑΣ. που χειρίστηκαν την υπόθεση κατάλαβαν πως απλά είχαν εξαρθρώσει ένα κομμάτι του πολυδαίδαλου κυκλώματος και πλέον οι έρευνες έπρεπε να επικεντρωθούν στον εντοπισμού του εγκεφάλου. Οι δύο κοπέλες είπαν στους αστυνομικούς εκείνα που γνώριζαν, κάνοντας λόγο για αρχηγό του κυκλώματος, ο οποίος είναι Ελληνας, χωρίς όμως να δώσουν άλλα στοιχεία.

Οι πληροφορίες που έχουν συγκεντρώσει οι αστυνομικοί αναφέρουν πως το κύκλωμα έχει «στρατολογήσει» κάποιους νεαρούς με γνωριμίες στη showbiz, που «ψαρεύουν» επίδοξες σταρλετίτσες, τις οποίες στη συνέχεια προωθούν σε «ακριβά κρεβάτια» της Αττικής. Μάλιστα, οι συγκεκριμένοι μαστροποί που κινούνται στα σαλόνια της Αθήνας και τα glamour κέντρα διασκέδασης έχουν επαφές με «συναδέλφους» τους στην Ευρώπη, οι οποίοι επίσης «κλείνουν» δουλειές για τις hot κοπέλες τους.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για μεσήλικες Ευρωπαίους πελάτες που διαθέτουν τα χρήματα ώστε να πληρώσουν τα έξοδα διαμονής της Ελληνίδας νεαρής καλλονής που θα τους κρατήσει ερωτική συντροφιά και θα τους ικανοποιήσει τις πιο κρυφές σεξουαλικές τους επιθυμίες για μια ολόκληρη νύχτα. Ολα αυτά, βέβαια, αρκεί να έχουν πάνω από 3.000 ευρώ διαθέσιμα να ξοδέψουν γι’ αυτή τη νύχτα…

Μετά τους "Δεν πληρώνω" τη σκυτάλη παίρνουν οι "Δεν ψηφίζω"

Στις 3,5 μονάδες τοποθετούν τη διαφορά ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ δύο νέες δημοσκοπήσεις για την πρόθεση ψήφου που δημοσιεύονται σήμερα στον Τύπο.

Σε έρευνα της εταιρίας «Pulse» που δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Τύπος της Κυριακής», το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει την προτίμηση των ερωτηθέντων σε ποσοστό 23,5%, έναντι 20% του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Κατά την ίδια δημοσκόπηση, το ΚΚΕ συγκεντρώνει 9%, ο ΛΑΟΣ 5,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 3%, οι Οικολόγοι - Πράσινοι, η Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη και η Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη... ισοψηφούν στο 2%, ενώ 3% εκφράζουν την προτίμηση τους σε «άλλο» κόμμα.

Το ποσοστό εκείνων που δηλώνουν ότι προτίθενται να απόσχουν από την εκλογική διαδικασία ή να ψηφίσουν «λευκό» ανέρχεται στο 22%, ενώ το 8% των ερωτηθέντων δηλώνουν αναποφάσιστοι.

Αντίστοιχα σε έρευνα της εταιρίας «Rass» για λογαριασμό της εφημερίδας «Το Παρόν της Κυριακής» την προτίμηση τους στο ΠΑΣΟΚ εκφράζουν το 26,1% των ερωτηθέντων, έναντι 22,7% που προτιμούν τη Νέα Δημοκρατία.

Από τα άλλα κόμματα, το ΚΚΕ συγκεντρώνει 8%, ο ΛΑΟΣ 5,1%, ο ΣΥΡΙΖΑ 3,2%, οι Οικολόγοι - Πράσινοι 3%, η Δημοκρατική Συμμαχία 1,8% και η Δημοκρατική Αριστερά 1,7%.

Το 2,8% των ερωτηθέντων προτιμούν «άλλο» κόμμα, 2,6% δηλώνουν προτίμηση στο λευκό ή το άκυρο ψηφοδέλτιο, ενώ στο 23% είναι, σύμφωνα με την έρευνα, η αδιευκρίνιστη ψήφος.

23 Φλεβάρη κλείνουν και τα καταστήματα του Πειραιά

Θα κατεβάσουν ρολά στις 23 Φεβρουαρίου 2011 τα εμπορικά καταστήματα και στον Πειραιά συμμετέχοντας στις τριήμερες κινητοποιήσεις της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου.

Αυτό αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς, "εκφράζοντας την έντονη διαμαρτυρία του εμπορικού κόσμου για την μεθοδευμένη προσπάθεια αφανισμού των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, μέσω του νέου φορολογικού νομοσχέδιου, του ανοίγματος των κλειστών επαγγελμάτων που απελευθερώνει την εγκατάσταση πολυεθνικών υπερκαταστημάτων και επιτρέπει την ανεξέλεγκτη λειτουργία του υπαίθριου εμπορίου, της έλλειψης ρευστότητας και συρρίκνωσης του εισοδήματος των καταναλωτών" όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

Στις 23 του μήνα θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή συγκέντρωση – συζήτηση των μελών του Διοικητικού του Συμβουλίου με τον εμπορικό κόσμο στο εμπορικό κέντρο της πόλης στις 11.00 το πρωί.

Παράλληλα απευθύνει κάλεσμα στον εμπορικό κόσμο του Πειραιά, για κλείσιμο των φώτων των καταστημάτων τους και τις τρεις μέρες των κινητοποιήσεων, μετά το ωράριο λειτουργίας τους, αφήνοντας ανοικτά μόνο τα φώτα ασφαλείας, ενώ θα διοργανωθεί ομαδική αιμοδοσία για τον εμπορικό κόσμο με το σύνθημα «Δίνουμε λίγο από το αίμα μας».

Συνεχίζει την απεργία πείνας η πρόεδρος των Περιπτερούχων Ηρακλείου

Διαστάσεις με Πανελλήνιο χαρακτήρα παίρνει το θέμα με την απεργία πείνας της προέδρου του Σωματείου Περιπτερούχων Ν.Ηρακλείου Ελένης Χαιρέτη, αφού κατασκήνωσε ακριβώς δίπλα στη σκηνή της, ο αντίστοιχος πρόεδρος του Σωματείου της Μυτιλήνης Γιώργος Πιταράς.

Μάλιστα σήμερα αναμένονται οι πρόεδροι των σωματείων των περιπτερούχων της Θεσσαλονίκης, της Πάτρας, της Λάρισας και της Ελασσόνας.

Εν τω μεταξύ η πρόεδρος του σωματείου περιπτερούχων Ν.Ηρακλείου συνεχίζει την απεργία πείνας δηλώνοντας ανυποχώρητη , ενώ χθες έγινε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της περιφέρειας Κρήτης από ιδιοκτήτες περιπτέρων, εναντίον της συρρίκνωσης του ποσοστού κέρδους τους από τις καπνοβιομηχανίες αλλά και για το ενδεχόμενο απαγόρευσης επιβολής αύξησης 0,10 ευρώ ανά πακέτο τσιγάρα

Έρχεται «λουκέτο» ή συγχώνευση για τις μη αποδοτικές υπηρεσίες

Με καθαρά ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια θα βαθμολογούνται οι δημόσιες υπηρεσίες από σώμα ιδιωτών τεχνοκρατών οι οποίοι θα συνεπικουρηθούν στο έργο τους από συμβούλους διεθνών οργανισμών όπως του ΟΟΣΑ. Από τις επιδόσεις τους θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό ποιες από αυτές θα κλείσουν και ποιες θα συγχωνευτούν και ποιες θα κλείσουν.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Αδέσμευτος Τύπος», το μοντέλο που προκρίνεται είναι η ίδρυση ενός σώματος εμπειρογνωμόνων, με μακρά εμπειρία στη διοίκηση επιχειρήσεων και στη διαχείριση οικονομικών θεμάτων.

Τα μέλη του θα επιφορτισθούν με τη μέτρηση της παραγωγικότητας του προσωπικού και που απασχολείται στο δημόσιο τομέα.

Τα κριτήρια που θα καθορίσουν την απόδοση του κρινόμενου είναι, η γνώση του αντικειμένου, η νομιμότητα-ηθική συμπεριφορά, ο προσανατολισμός στην επίτευξη στόχων, η υπηρεσιακή συμπεριφορά, η απόδοση και η εξυπηρέτηση του πολίτη.

Αφρικανούς μισθοφόρους στρατολόγησε ο Καντάφι στη Λιβύη

Μια εβδομάδα μετά την παραίτηση του Χόσνι Μουμπάρακ από την προεδρία της Αιγύπτου και το ποτάμι της οργής σε όλο τον αραβικό κόσμο έχει ξεχειλίσει από αίμα εκατοντάδων ανθρώπων. Από την Μέση Ανατολή μέχρι και την Αφρική ο κόσμος έχει ξεσηκωθεί και ζητάει με αντάλλαγμα την ίδια του τη ζωή την πτώση των καθεστώτων. Οι φωτογραφίες που μεταδίδουν τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία είναι σοκαριστικές. Ανθρωποι με ανοιγμένα κεφάλια, άγριο ξύλο και ωμή βία συνθέτουν το σκηνικό ενός «πολέμου» που από ότι φαίνεται μόλις ξεκίνησε.

Λιβύη
Η κατάσταση στη Λιβύη δείχνει να είναι εκτός ελέγxου αφού σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Al Arabiya ο γιος του Μουαμάρ Καντάφι στρατολόγησε εκατοντάδες μισθοφόρους από την υποσαχάρια Αφρική για να καταστείλουν το κίνημα των πολιτών.

Αυτόπτες μάρτυρες από τη Βεγγάζη αναφέρουν ότι οι διαδηλωτές έπιασαν μερικούς Αφρικανούς μισθοφόρους, που μιλούσαν γαλλικά και που ομολόγησαν ότι τους διέταξε ο γιος του Mουαμάρ Καντάφι, Χάμις, να πυροβολούν εν ψυχρώ κατά διαδηλωτών.

Παράλληλα, υπάρχουν μαρτυρίες ότι τέσσερα αεροπλάνα που προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο Μπενίνα κοντά στη Βενγκάζη μετέφεραν Αφρικανούς μισθοφόρους. Ανάλογες μαρτυρίες υπάρχουν και για το αεροδρόμιο Μιτίγκα κοντά στην Τρίπολη.

Χθες τα νοσοκομεία της Λιβύης είχαν γεμίσει από δεκάδες τραυματίες την ώρα που αριθμός των νεκρών από τις συγκρούσεις έφτανε τους 100. Η Βεγγάζη λούστηκε στο αίμα όταν ελεύθεροι σκοπευτές των δυνάμεων ασφαλείας άνοιξαν πυρ σε κηδεία σκοτώνοντας τουλάχιστον 15 αμάχους.

Τα αθώα θύματα πενθούσαν τους δεκάδες διαδηλωτές που είχαν σκοτωθεί στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις των προηγούμενων ημερών. Σύμφωνα με γιατρό που εργάζεται στο νοσοκομείο Al Jalah δεκάδες άνθρωποι ηλικίας 13-35 ετών πηγαίνουν τραυματισμένοι και όλοι δηλώνουν έτοιμοι να πεθάνουν αρκεί να φύγει από την εξουσία ο Καντάφι.

Μπαχρέιν
Στο Μπαχρέιν μετά από τρεις μέρες αιματηρών συγκρούσεων και η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε τον διάλογο με τα κόμματα της αντιπολίτευσης που ζητούν μεταρρυθμίσεις. Βέβαια οι διαδηλωτές που τηρούν στάση αναμονής παραμένουν στην πλατεία του Μαργαριταριού παρόλο που ο στρατός είχε αποχωρήσει. Περισσότεροι από 80 άνθρωποι μετέβησαν σε νοσοκομείο της πόλης με αναπνευστικά προβλήματα από τα δακρυγόνα που είχε ρίξει η αστυνομία.

Υεμένη
Εκτός ελέγχου η κατάσταση και στην Υεμένη όπου χθες ένας φοιτητής έχασε την ζωή του και πέντε άλλοι τραυματίστηκαν κατά την διάρκεια συγκρούσεων γύρω από το Πανεπιστήμιο της Σαναά. Περισσότεροι από 1000 διαδηλωτές φώναζαν αντικαθεστωτικά συνθήματα και ζητούσαν επιτακτικά από τον πρόεδρο της χώρας President Ali Abdullah Saleh να παραιτηθεί και να εγκαταλείψει τη χώρα

Αλγερία
Μετά την ένταση της 12ης Φεβρουαρίου άναψαν και πάλι τα αίματα μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας χθες στο κεντρικό Αλγέρι. Οι διαδηλωτές ζήτησαν για άλλη μια φορά "αλλαγή του πολιτικού συστήματος" και κατάφεραν για λίγο να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό πριν βρεθούν λίγο αργότερα αποκλεισμένοι από την αστυνομία.

Αφγανιστάν
Την ώρα που αραβικός κόσμος θυμίζει καζάνι που βράζει οι Ταλιμπάν σκορπούσαν το θάνατο στην Καμπούλ.Δεκαοχτώ άνθρωποι έχασαν χθες τη ζωή τους και περισσότεροι από 70 τραυματίστηκαν από επίθεση Ταλιμπάν, σε μια τράπεζα της Τζαλαλαμπάντ στο ανατολικό Αφγανιστάν.

Ολυμπιακός Βόλου - Ηρακλής 1-1

Έναν πολύτιμο βαθμό για την παραμονή του σε μια δύσκολη έδρα απέσπασε ο Ηρακλής, ο οποίος αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με τον Ολυμπιακό Βόλου. Οι Ερυθρόλευκοι είχαν την υπεροχή, αλλά το γκολ του Καπετάνου δεν έφτανε. Ο Μάρα χτύπησε 11λεπτα πριν το φινάλε και έγραψε τον επίλογο στο Πανθεσσαλικό.

Πιο κινητικός ο Ολυμπιακός Βόλου κατάφερε να στριμώξει τον Ηρακλή κυρίως με επιθέσεις από τα άκρα. Οι Θεσσαλονικείς έδωσαν μάχες στη μεσαία γραμμή, αλλά δέχθηκαν γκολ στο 13΄ από τον Καπετάνο.

Μετά το 25΄, ο Γηραιός ισορρόπησε κάπως το παιχνίδι, όμως δεν μπόρεσε να πατήσει με αξιώσεις την αντίπαλη περιοχή. Οι Βολιώτες διατήρησαν την κατοχή της μπάλας δεν κινδύνεψαν ιδιαίτερα και πήγαν με προβάδισμα στα αποδυτήρια.

Με την είσοδο του Επαλέ αντί του Μάχοπ στο δεύτερο μέρος, ο Ηρακλής πίεσε για το γκολ της ισοφάρισης. Οι Ερυθρόλευκοι ωστόσο είχαν κενούς χώρους δράσης και με τους Μπρέσκα, Μόνχε και Καπετάνο δημιούργησαν προβλήματα στους «κυανόλευκους».

Χάθηκαν ευκαιρίες από τους γηπεδούχους, αλλά ο Ηρακλής ισοφάρισε με πέναλτι του Μάρα στο 79΄.

Διέρρηξαν τον Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου στην Πάτρα

Στόχος ιερόσυλων διαρρηκτών η εκκλησία του Αγίου Αθανασίου στην πλατεία Μαρούδα στην Πάτρα. Οι δυο άγνωστοι εισέβαλαν στις 4 παρα δέκα τα ξημερώματα και άρπαξαν το εξωτερικό μεταλλικό κουτί όπου τοποθετούν κέρματα οι πιστοί. Την ώρα όμως που έφευγαν όμως στάθηκαν άτυχοι γιατί έγιναν αντιληπτοί απο αστυνομικό του τμήματος τροχαίας Πατρών που περνούσε απο το σημείο.

Ο αστυνομικός κατάφερε να συλλάβει τον έναν εκ των δυο διαρρηκτών, έναν 19χρονο Έλληνα, ο οποίος είχε στην κατοχή του 880 ευρώ που είχε αρπάξει απο το κουτί αλλά και τα διαρρηκτικά εργαλεία που χρησιμοποίησε με το συνεργό του για τη διάρρηξη. Ο δεύτερος δράστης όμως κατάφερε να διαφύγει.

Θύμα χάκερ ακόμα και η... κυβέρνηση του Καναδά!

Η καναδική κυβέρνηση και συγκεκριμένα το υπουργείο οικονομικών, φαίνεται πως έπεσε θύμα Κινέζων χάκερ σύμφωνα με τις πληροφορίες.

Οι πληροφορίες θέλουν τους χάκερ να απέκτησαν πρόσβαση στους υπολογιστές υψηλά ιστάμενων κυβερνητικών αξιωματούχων και κατάφεραν μέσα από εκεί να αλιεύσουν τους κεντρικούς κωδικούς πρόσβασης που ξεκλειδώνουν όλα τα συστήματα μυστικών δεδομένων της κυβέρνησης.

Financial Times: «Πως χαλάνε τέτοιες συμφωνίες όταν έχουν ανάγκη από ρευστό»

Η είδηση της πρότασης εξαγοράς της Alpha Bank από την Εθνική Τράπεζα προβλήθηκε, την Παρασκευή το απόγευμα, με «πηχυαίους τίτλους» από τα περισσότερα διεθνή ΜΜΕ, ιδιαιτέρως από τα εξειδικευμένα οικονομικά sites, που πρώτα αντέδρασαν και εν συνεχεία και από αρκετά μεγάλα, «παραδοσιακά» Μέσα.

Στη συνέχεια όμως η απόρριψη, από το διοικητικό συμβούλιο της Alpha Bank, της πρότασης της Εθνικής «πάγωσε» αρκετούς αναλυτές που είχαν σπεύσει να χαιρετίσουν την είδηση, είχε αρνητικές επιπτώσεις στην πορεία του ADR της Εθνικής στην αμερικανική αγορά (NYSE) και εν τέλει πέρασε στην διεθνή ειδησεογραφία, κυρίως στα «ειδικά» μέσα, με έντονο τον προβληματισμό των αναλυτών για το πώς και που οδεύει ο ελληνικός τραπεζικός κλάδος!

Ενδεικτικό το κείμενο που φιλοξενείται στο Yahoo! Finance, με τους συντάκτες του να εστιάζουν στο γεγονός πως, σε αντίθεση με την Ιρλανδία, η Ελλάδα μπήκε στην κρίση και στο μηχανισμό διάσωσής της με έναν σχετικά υγιή τραπεζικό κλάδο, όμως σήμερα οι τράπεζές της είναι απολύτως εξαρτημένες από τη ρευστότητα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και ενδεχόμενη αποτυχία περαιτέρω ενίσχυσής τους θέτει εν αμφιβόλω την πορεία ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας γενικότερα.

Οι συντάκτες επισημαίνουν ότι ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου και η κυβέρνηση επιζητούν τέτοιες συνεργασίες μεταξύ των μεγάλων ελληνικών τραπεζών και καταλήγουν διερωτώμενοι κατά πόσον αυτή η απόρριψη της συνεργασίας Εθνικής Alpha είναι τελεσίδικη!

Στους Financial Times το ερώτημα πλέον έχει να κάνει με το κατά πόσον οι ελληνικές τράπεζες έχουν πλέον την «πολυτέλεια» να αρνούνται εναλλακτικές προσβάσεις σε μεγαλύτερη ρευστότητα και «ασφάλεια». Στην ηλεκτρονική έκδοση της έγκριτης εφημερίδας είναι ορατή η … απογοήτευση των αναλυτών για την εξέλιξη αυτή, ενώ χαρακτηριστικά αναγράφεται πως οι ελληνικές εταιρείες και κυρίως οι τράπεζες «πεινάνε» (Σ.Σ: starved of funds ο όρος στο αγγλικό κείμενο) για ρευστό, οπότε δεν μπορούν να απορρίπτουν καμία πρόταση ενίσχυσής τους …

Ανάλογες είναι και οι εκτιμήσεις των αναλυτών που φιλοξενούνται στις σελίδες των Business News και MarketWatch οι οποίοι πάντως διευκρινίζουν πως ακόμα κι αν μια μεγα-συγχώνευση μεταξύ κορυφαίων ελληνικών τραπεζών υλοποιείτο αύριο κιόλας, δύσκολα θα μπορούσε να αποδώσει καρπούς (περικοπές κόστους, οφέλη από συνέργιες) μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα!

Κρατήστε την μπαταρία του laptop σαν καινούργια

Όσοι είχατε ποτέ φορητό υπολογιστή, θα έχετε παρατηρήσει πως, με τα χρόνια, η μέγιστη διάρκεια της μπαταρίας ολοένα και μειώνεται – μέχρι το σημείο όπου πλέον το laptop δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί καθόλου αν δεν είναι στην πρίζα.

Ενώ αυτό μπορεί να φαίνεται σαν κάτι το αναπόφευκτο, η αλήθεια είναι πως υπάρχει μια πολύ απλή και εύκολη μέθοδος να κρατήσετε τη μπαταρία του υπολογιστή σας σε φόρμα όσο το δυνατόν περισσότερο.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αφαιρείται την μπαταρία από τον υπολογιστή όταν το laptop βρίσκεται στην πρίζα και η μπαταρία είναι 100% φορτισμένη.

Ένας από τους λόγους που η διάρκεια της μπαταρίας μικραίνει με το χρόνο είναι πως, ενώ όταν είναι στο 100% υποτίθεται πως πρέπει να σταματήσει να φορτίζεται, στην πράξη υπερφορτίζεται ελαφρώς, κάτι που τελικά καταστρέφει τα στοιχεία της.

Αυτός είναι και ο λόγος που ενώ ορισμένα laptop μπορεί οι ιδιοκτήτες τους να μην τα χρησιμοποιούν καθόλου εκτός πριζας, και σε εκείνες τις περιπτώσεις η μπαταρία εξασθενεί και τελικά αχρηστεύεται.

Γι’ αυτό, για να έχετε μια μπαταρία που να είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, να τη χρησιμοποιείτε όταν δεν έχετε πρόσβαση σε πρίζα, στη συνέχεια να τη φορτίζετε και όταν φτάσει στο 100% να την αφαιρείτε από τον υπολογιστή, κρατώντας την τροφοδοσία του από την πρίζα.

Δυστυχώς, η μέθοδος αυτή δεν πρόκειται να βελτιώσει την κατάσταση μιας μπαταρίας που έχει ήδη εξασθενήσει – στην καλύτερη περίπτωση θα ανακόψει την εξασθένησή της. Σίγουρα όμως θα αποβεί σωτήρια για μία καινούρια μπαταρία.

Εντόπισαν γονίδιο που συνδέεται με μία μορφή καρκίνου του μαστού

Ερευνητές από τη Βρετανία και τον Καναδά εντόπισαν γονίδιο, το οποίο συνδέεται με μία άκρως επιθετική μορφή καρκίνου του μαστού. Το ZNF703, όπως ονομάζεται, είναι το πρώτο «ογκογονίδιο», το οποίο εντοπίζεται τα τελευταία πέντε χρόνια και είναι υπερδραστήριο σε περίπου μία ανά 12 περιπτώσεις καρκίνου του μαστού.

Σύμφωνα με ειδικούς από το Ερευνητικό Ινστιτούτο του Κέιμπριτζ και από την Υπηρεσία για τον Καρκίνο της Βρετανικής Κολομβίας στον Καναδά, που βρίσκονται πίσω από την ανακάλυψη του ογκογονιδίου, αυτό μπορεί να αποτελέσει έναν από τους κύριους υποψηφίους για την ανάπτυξη νέων φαρμάκων για τον καρκίνο του μαστού.

Τα ογκογονίδια είναι γονίδια, τα οποία υπό φυσιολογικές συνθήκες δίνουν εντολή στα υγιή κύτταρα να διαιρεθούν. Ωστόσο όταν γίνονται υπερδραστήρια, χαλάει η ισορροπία της σωστής διαίρεσης των κυττάρων. Η βλάβη αυτή, όπως την περιγράφουν οι επιστήμονες, είναι σαν να έχει κολλήσει το γκάζι του αυτοκινήτου. Έτσι τα κύτταρα λαμβάνουν εντολή να διαιρούνται ασταμάτητα με αποτέλεσμα τον σχηματισμό καρκινικών όγκων.

Στο πλαίσιο της νέας μελέτης, που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό «EMBO Molecular Medicine», οι ερευνητές παρακολούθησαν τη γονιδιακή δραστηριότητα σε 1.172 δείγματα όγκων του μαστού.

Παράλληλα, μελέτησαν καρκινικά κύτταρα του μαστού στο εργαστήριο. Όπως είδαν, το γονίδιο ZNF703, το οποίο εντοπίστηκε στο χρωμόσωμα 8, ήταν υπερδραστήριο σε όλα τα δείγματα που εξετάστηκαν. Σε δύο μάλιστα περιπτώσεις δειγμάτων, το συγκεκριμένο γονίδιο ήταν το μόνο, που έδειχνε υπερβολική δραστηριότητα, γεγονός που μαρτυρούσε ότι οδηγούσε την ανάπτυξη του καρκίνου.

Ο επικεφαλής της μελέτης από το Ερευνητικό Ινστιτούτο του Κέιμπριτζ καθηγητής, Κάρλος Κάλντας, σημείωσε ότι «οι επιστήμονες πρωτοανακάλυψαν πριν από 20 χρόνια ότι αυτή η περιοχή του DNA μπορεί να κρύβει γονίδια, που συνδέονται με την ανάπτυξη καρκίνου του μαστού. Ωστόσο μόνο με την τεχνολογία, που έχουμε σήμερα στα χέρια μας μπορέσαμε να εντοπίσουμε το ένοχο γονίδιο».

Σύμφωνα με τον καθηγητή, ο έλεγχος των γυναικών με καρκίνο του μαστού για ύπαρξη του γονιδίου θα μπορεί να δείξει μελλοντικά τις ασθενείς, που αντιμετωπίζουν αυξημένες πιθανότητες να εμφανίσουν ανθεκτικότητα στις συμβατικές ορμονοθεραπείες και να κατευθύνει τους γιατρούς προς την χορήγηση πιο εξατομικευμένων θεραπειών.

Το έθιμο της χοιροσφαγής στα Μακρίσια

Από την εποχή της Τουρκοκρατίας φέρεται να έχει τις ρίζες του το έθιμο της χοιροσφαγής στα Μακρίσια, το κεφαλοχώρι του Δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων που δεσπόζει σε μια πλαγιά δίπλα στον ποταμό Αλφειό.

Κάθε χρόνο την τελευταία Παρασκευή πριν από την Κυριακή του Ασώτου και την Τσικνοπέμπτη, το έθιμο αναβιώνει και σε όλο το χωριό ξεκινά το γλέντι. Έθιμο που χαρακτηρίζει την αποκριά στα Μακρίσια, ίσως περισσότερο και από την Τσικνοπέμπτη.

Η χοιροσφαγή αποτελεί μια από τις πιο γνωστές παραδόσεις στην Ελλάδα, για αυτό και κάθε χρόνο αρκετοί επισκέπτονται το χωριό για να συμμετάσχουν στη διαδικασία παρασκευής της παραδοσιακής και γευστικότατης τσιγαρίδας: Σφάξιμο των χοιρινών, λιώσιμο του κρέατος στα καζάνια και τοποθέτησή του στα λαΐνια για μήνες, ώστε να «ψηθεί» η τσιγαρίδα, δηλαδή το παστό.

Αν ξεκινήσουμε από τις ρίζες της παράδοσης τότε πρόκειται, κατά μια εκδοχή, για τον εορτασμό της επιστροφής του άσωτου υιού. Κατά μια άλλη άποψη οι Τούρκοι ως μουσουλμάνοι δεν επιτρεπόταν να τρώνε χοιρινό, αλλά αρνιά και κατσίκια, τα οποία και είχαν αφανίσει στην περιοχή, κάτι που οδήγησε τους ντόπιους στο να εκτρέφουν χοιρινά για να τη φέρουν στους Τούρκους. Έτσι κατάφεραν όχι μόνο να ησυχάσουν από τους Τούρκους, αλλά να δημιουργήσουν και μια πολύ γευστική παράδοση.

Συνηθίζεται για αυτούς που έχουν πολλά γουρούνια για σφάξιμο να ξεκινούν μια μέρα πριν, την Πέμπτη, για να προλάβουν τις ημέρες έως την Τρίτη, ενώ πάλι για τους ίδιους λόγους το λιώσιμο ξεκινά πολλές φορές από τη Δευτέρα.

Στα Μακρίσια ψάχνουν αφορμές για γλέντι, καλό κρασί, μεζέδες και κάθε τι που τους κάνει να περνούν καλύτερα τη ζωή τους!

Καλλιεργούσαν δενδρύλλια κάνναβης στο δωμάτιο τους

Συνελήφθησαν στη Ρόδο, χθες (18-02-2011) στις 7 μμ, από Αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου α) 40χρονος ημεδαπός και β) 31χρονη ημεδαπή, κάτοικοι Ρόδου, διότι σε έρευνα που διενεργήθηκε στο σπίτι τους κατελήφθησαν να έχουν εγκαταστήσει εντός δωματίου υδροπονική καλλιέργεια, με τεχνητό φωτισμό και δέκα (10) πήλινα δοχεία (γλάστρες), εντός των οποίων είχαν εμφυτεύσει δώδεκα δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 0,30 μ. έως 1,60 μ.

Επίσης, βρέθηκε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 11 γραμμαρίων.
Τα δενδρύλλια και η ναρκωτική ουσία κατασχέθηκαν.

Δείτε τα «στραβά» πριν να είναι αργά - Η συγκατοίκηση προλαμβάνει το διαζύγιο

Σύµφωνα µε έρευνα του Πανεπιστηµίου του Τέξας, ναι! Όπως επισηµαίνουν οι επικεφαλής της έρευνας που δηµοσιεύτηκε στο Personal Relationships, τα άτοµα που παντρεύονται ύστερα από µια βραχύχρονη σχέση είναι πιο πιθανό να χωρίσουν από εκείνους που έχουν συγκατοικήσει για αρκετό καιρό πριν από το γάµο.

Όπως διαβάζουμε στο περιοδικό Forma, οι ειδικοί εκτιμούν ότι οι αιτίες ενός πιθανού διαζυγίου µπορούν να εντοπιστούν από την αρχή µιας σχέσης. Έτσι τα ζευγάρια που έχουν συγκατοικήσει πριν από το γάµο έχουν περάσει την περίοδο της αποµυθοποίησης που φέρνει η καθηµερινή συµβίωση µε αποτέλεσµα να είναι πιο βέβαια για την απόφασή τους µειώνοντας τις πιθανότητες να χωρίσουν µετά.

Μαχαιριές μεταξύ αλλοδαπών στην Λευκάδα

Το βράδυ της Παρασκευής στην περιοχή "Κεραμυδάκι" στην Νικιάνα δυο αλλοδαποί με καταγωγή από το Κασμίρ προσπάθησαν να λύσουν τις διαφορές τους με μαχαίρι, τραυματίζοντας ο ένας τον άλλον. Στο σημείο έφτασε δύναμη της αστυνομίας καθώς και ασθενοφόρο.

Οι δυο άντρες τραυματίστηκαν ελαφρά στα άνω άκρα και κρατούνται στην Αστυνομική διεύθυνση Λευκάδας.

Aγωνία και ζυμώσεις για να ξαναζεσταθεί το deal

Ένα πρωτοφανές μπαράζ ζυμώσεων βρίσκεται σε εξέλιξη, προκειμένου να αναζωπυρωθεί η προοπτική συγχώνευσης της Εθνικής με την Alpha Bank, μετά το σοκ του “OXI” που απάντησε το διοικητικό συμβούλιο της τελευταίας στην πρόταση της μεγαλύτερης τράπεζας της χώρας.

Στη διάρκεια του Σαββάτου εξελίχθηκαν επαφές τόσο υψηλά ιστάμενων αξιωματούχων του υπ. Οικονομικών με διοικητικά στελέχη των δύο τραπεζών, όσο και συζητήσεις ανάμεσα σε στελέχη της Εθνικής και της Alpha Bank.

Η κυβερνητική αγωνία – ειδικά του υπουργού Οικονομικών κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου, ο οποίος έσπευσε να χαιρετίσει την προοπτική συμφωνίας, δίνοντας ουσιαστικά μήνυμα στις αγορές ότι το deal είναι κλεισιμένο – είναι έκδηλη, ειδικά μετά τις αθρόες τοποθετήσεις επενδυτών στο ADR (πιστοποιητικό) της Εθνικής στo χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, κατά τη συνεδρίαση της Παρασκευής.

Η σχετική πληροφόρηση θέλει τις τράπεζες Citigroup και JP Morgan, οι οποίες έχουν σημαντική μετοχική παρουσία και στις δύο τράπεζες, να έχουν ουσιαστικά υποδείξει ότι το deal, από τη στιγμή που γνωστοποιήθηκαν οι συνομιλίες, θα πρέπει να προχωρήσει.

“Ερχεται καταστροφή, αν δεν...”
“Οι συνέπειες όχι μόνο για τις μετοχές αλλά και για τα ομόλογα θα είναι καταστροφικές”, ανέφερε στο protothema gr. αρμόδιο στέλεχος ξένου οίκου, προσθέτοντας ότι η επίπτωση στο κλίμα γύρω από την ελληνική οικονομία, σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη, θα είναι πρωτοφανής.

Είναι σαφές ότι η διοίκηση της Εθνικής πιέζεται να βελτιώσει την πρότασή της σε βαθμό ώστε η παρουσία των μετόχων στο νέο ενιαίο σχήμα να είναι τουλάχιστον Εθνική 65% και Alpha Bank 35%, έναντι 71% και 29% αντιστοιχως, στο οποίο παραπέμπει η πρόταση της Εθνικής που απορρίφθηκε από το δ.σ. της Alpha Bank.

Άλλο τόσο σαφές είναι, επίσης, το ότι το υπουργείο Οικονομικών, σε περίπτωση αρνητικής εξέλιξης, θα προσδοκούσε να διατηρηθεί το κλίμα συγχωνεύσεων στον εγχώριο τραπεζικό τομέα με επίκεντρο κάποια άλλη πρόταση, είτε από ελληνική τράπεζα είτε από ξένο σχήμα.

Ο χρόνος σε βάρος της ελληνικής οικονομίας...
Πηγές της αγοράς δεν μπορούν να αποκλείσουν το ενδεχόμενο παρέμβασης της Eurobank στο όλο ζήτημα, με δεδομένο ότι τα μεγέθη της τράπεζας που ανήκει στον όμιλο Λάτση είναι παραπλήσια σε πολλές κατηγορίες προς εκείνες της Alpha Bank.

Ωστόσο, είναι σαφές ότι μία τέτοια εξέλιξη - αν υποθέσουμε, βεβαίως, ότι η Eurobank θα έμπαινε σε αυτήν την λογική – θα απαιτούσε χρόνο, ο οποίος θα μετρούσε αρνητικά για την ελληνική αγορά, με δεδομένο το κλίμα που έχει δημιουργηθεί.

Στέλεχος της Εθνικής επισημαίνει στο protothema gr. ότι η πρόταση που έχει ήδη γίνει είναι “πρωτοφανής” στα χρονικά των συγχωνεύσεων τραπεζών στην Ελλάδα, αφού επιτρέπει στους μετόχους της Alpha Bank να αυξήσουν κατά 50% περίπου την αξία της επένδυσής τους.

Το ίδιο στέλεχος φυσικά και δεν αποκλείει το ενδεχόμενο υποβολής νέας πρότασης, τονίζει ωστόσο ότι σε καμία περίπτωση δεν είναι δυνατό να θιγούν οι μέτοχοι της Εθνικής, επειδή η Alpha Bank δεν ικανοποιείται με μία τόσο δελεαστική πρόταση...

Εννοείται πως, ειδικά υπό το βάρος των περιπτώσεων, και η διοίκηση της Alpha Bank είναι ανοικτή στην υποβολή νέας πρότασης με όρους που θα κριθούν συμφέροντες για τους μετόχους.

Να προσθέσουμε, τέλος, ότι σύμφωνα με δηοσιογραφικές πηγές, το ζήτημα παρακολουθεί στενά και το Κατάρ, το οποίο έχει ήδη μετοχική παρουσία στην Alpha Bank, ενώ στο παρελθόν έχει ατελέσφορα συζητήσει το ενδεχόμενο να αποκτήσει σημαντική πακέτο μετοχών και στην Εθνική.

Η επόμενη μέρα του «πολέμου»

Με τη σκόνη από τον «πόλεμο» στο Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός να μην έχει καθίσει ακόμα, οι λοιποί …συγγενείς της Σούπερ Λίγκας δίνουν τις δικές τους «μάχες», για την 23η αγωνιστική.

Η ΑΕΚ υποδέχεται στο χωρίς κίνδυνο εισβολής οπαδών, λόγω τιμωρίας, ΟΑΚΑ τον Πανιώνιο με στόχο τη νίκη ώστε να μην μπλέξει σε σενάρια που τη φέρνουν εκτός πλέι οφ.

Ο Άρης κοντράρεται στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο, με τους παίκτες του να είναι …φευγάτοι, α λα Σισέ, για Αγγλία και τον επαναληπτικό με την Μάντσεστερ Σίτι για τη φάση των «32» του Europa League, αλλά να θέλουν τη νίκη για μην χάσουν την ευρωπαϊκή πεντάδα.

Ο Ολυμπιακός Βόλου ψάχνει το «τρίποντο» εντός με τον Ηρακλή, για να παραμείνει στα υψηλά στρώματα της βαθμολογίας, ενώ η Λάρισα στην Ξάνθη ψάχνει υπερπολύτιμους βαθμούς σωτηρίας.

Αναλυτικότερα οι σημερινοί αγώνες:

Ολυμπιακός Βόλου-Ηρακλής (15:00, NovaSports 2)
Νεοφώτιστος σου λέει μετά… Η ομαδάρα του Τσιώλη παρουσιάστηκε ως… τέτοια και στο θεσσαλικό ντέρμπι και επιβεβαίωσε πως ο (αρχικός) στόχος της παραμονής παραείναι μικρός για εκείνη. Απέναντι στον Ηρακλή -που δεν δίστασε να παραδεχθεί με τον Αστέρα πως εκείνο είναι που θέλει πρώτα να εξασφαλίσει- άντε να του απαγορεύσεις να κοιτάξει και ψηλότερα…

Ατρόμητος-Άρης (17:15, NovaSports 2)
Πού μυαλό για… Superleague! Με το σώμα κουρασμένο από την μάχη με τη Σίτι και το πνεύμα ήδη στη ρεβάνς του Μάντσεστερ, ο Άρης κατεβαίνει στην Αθήνα. Εκεί όπου την κατάσταση… πρέπει να εκμεταλλευτεί ο Ατρόμητος, αν δεν θέλει να χωθεί ακόμα περισσότερο στα μπλεξίματα -που πάνε να τον (ξανα)βάλουν οι δύο σερί ήττες μακριά από το Περιστέρι.

ΑΕΚ-Πανιώνιος (19:30, NovaSports 1)
Κοίτα τι έκανες… Οι τρεις συνεχόμενες ήττες -και περισσότερο οι τραγικές εμφανίσεις που τις συνόδευσαν- δημιούργησαν συζητήσεις ακόμα και για το αν η ΑΕΚ θα μπει στα play-off! Μπροστά στα καρεκλάκια του ΟΑΚΑ (λόγω της τιμωρίας) και με αντίπαλο που ζορίζεται -αλλά προέρχεται από… γλέντι με «δικέφαλο» (1-0 τον ΠΑΟΚ), η «Ένωση» θα ψάξει την πρώτη εντός έδρας νίκη της μέσα στο 2011 (!)

SKODA Ξάνθη-Λάρισα (19:30, ΝΕΤ)
Η ωραία κι η… μοιραία! Μετά από ένα Σ/Κ όπου η μεν «ξεμπούκωσε» (3-0 τον Ατρόμητο) και η δε «ξεφούσκωσε» (η ήττα από τον Βόλο διέγραψε την αισιοδοξία των τεσσάρων μαζεμένων πόντων), Ξάνθη και Λάρισα σμίγουν στα Πηγάδια. Αν βγουν κι απ’ αυτά «βρεμένοι» οι Θεσσαλοί, τίποτα (ούτε καν μια… βροχή) δεν τους σώζει!

ΠΑΟΚ-Εργοτέλης
(δεν έχει οριστεί ακόμα)

Οι μοναδικοί δίδυμοι κούροι της Κορίνθου «Μήλον της Έριδος»

Κείτονταν για αιώνες στο χωράφι ενός γεωργού στην Κόρινθο και γλύτωσαν πριν από μερικούς μήνες από τα χέρια αρχαιοκάπηλων που ετοιμάζονταν να τους πουλήσουν στο εξωτερικό.

Σήμερα, οι μοναδικοί δίδυμοι κούροι, σπάνια αριστουργήματα αρχαϊκής γλυπτικής, βρίσκονται στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, προκειμένου να συντηρηθούν και, επειδή αποτελούν «Μήλον της Έριδος» ανάμεσα στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κορίνθου, η κυβέρνηση δηλώνει ότι «μετά το πέρας των εργασιών συντήρησης θα αποφασιστεί ο χώρος ένταξης και έκθεσής τους».

Ηπατίτιδα σε χουρμάδες

Σε ανάκληση χουρμάδων προχώρησε ο ΕΦΕΤ καθώς ύστερα από ελέγχους ανιχνεύτηκε ο ιός της Ηπατίτιδας Α. Συγκεκριμένα, πρόκειται για χουρμάδες προέλευσης Αλγερίας, οι οποίοι έχουν διακινηθεί από την ολλανδική επιχείρηση "King Nuts en Raaphorst", μέσω Γαλλίας, στην ελληνική επιχείρηση "Κων. Καρδασιλάρης & Υιοί Α.Ε.Β.Ε.".

Η εταιρεία "Κων. Καρδασιλάρης & Υιοί Α.Ε.Β.Ε.", προχώρησε σε ανασυσκευασία του προϊόντος σε συσκευασίες των 230 g, με εμπορική επωνυμία "ΑΒ Χουρμάδες απύρηνοι, προέλευσης Αλγερίας, συσκευάζεται από την "Κων. Καρδασιλάρης & Υιοί Α.Ε.Β.Ε.", με αριθμούς παρτίδας 16-20518-046-047-11 και 9-20518-031-031-11 και με την ίδια ημερομηνία λήξης 29.02.2012.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση-απόσυρση του συνόλου των δύο συγκεκριμένων παρτίδων από την συγκεκριμένη επιχείρηση και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Καλούνται οι καταναλωτές, που πιθανώς να έχουν ήδη προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν, η απεικόνιση του οποίου φαίνεται παρακάτω, να μην το καταναλώσουν.

Ήθελαν να κάνουν στάχτη τα πορνεία

Φωτιά σε δρόμο της Τυνησίας όπου υπάρχουν πορνεία και εκδιδόμενες επιχείρησαν να βάλουν Ισλαμιστές ωστόσο οι κάτοικοι μπήκαν εμπόδιο στα σχέδια του.

Οι Ισλαμιστές επιχείρησαν να βάλουν φωτιά σε ένα δρόμο στο κέντρο της Τύνιδας όπου εργάζονται πόρνες, προτού να διαλυθούν από τις δυνάμεις ασφαλείας, όπως δήλωσε Τυνήσιος αστυνομικός. "Επιχείρησαν να περάσουν στον δρόμο Αμπντάλαα Γκουές για τον κάψουν", ανέφερε.

Σε αυτόν τον δρόμο, ο οποίος είναι κοντά στη Μεδίνα, βρίσκεται ένας απ' τους μεγαλύτερους οίκους ανοχής της Τύνιδας.

Ο αστυνομικός, ο οποίος δεν αποκάλυψε το όνομά του, δήλωσε πως "οι κάτοικοι εμπόδισαν τους ισλαμιστές να φτάσουν σε αυτό τον δρόμο μέχρι την άφιξη των δυνάμεων ασφαλείας. Στη συνέχεια, εκείνες κατάφεραν να διαλύσουν τους διαδηλωτές".

Είχε προηγηθεί συγκέντρωση δεκάδων ισλαμιστών έξω από το υπουργείο Εσωτερικών στο κέντρο της Τύνιδας, με συνθήματα όπως "όχι στους χώρους της πορνείας σε μια μουσουλμανική χώρα" και πλακάτ που ανέγραφαν "το κλείσιμο των οίκων ανοχής είναι υποχρέωση".

"Δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι η γυναίκα θεωρείται ένα αγαθό. Απαιτούμε το κλείσιμο όλων των οίκων ανοχής στην Τυνησία", επεσήμανε ένας 20χρονος διαδηλωτής, προσθέτοντας πως "οι Aραβες τουρίστες έρχονται ειδικά στην Τυνησία για να επισκεφθούν αυτά τα σπίτια".

Σε δόσεις πληρώνουμε το φως και το νερό

Στη λύση του διακανονισμού των λογαριασμών της ΔΕΗ, του ΟΤΕ αλλά και της ΕΥΔΑΠ καταφεύγουν ολοένα και περισσότεροι πολίτες καθώς η οικονομική κρίση τους έχει «λυγίζει» και αδυνατούν να εξοφλήσουν ολόκληρο το ποσό.

Ο διακανονισμός τους χρέους σε τέτοιου είδους λογαριασμούς ίσχυε και στο παρελθόν ωστόσο ο κόσμος που επιλέγει τη συγκεκριμένη λύση αυξάνεται με ταχύτατους ρυθμούς σε σημείο να σχηματίζονται και ουρές έξω από το αρμόδιο τμήμα.

Άνεργοι, συνταξιούχοι και φοιτητές είναι μερικές από τις ομάδες που καταφεύγουν στο διακανονισμό χρεών λογαριασμών καθώς δεν μπορούν να αποπληρώσουν ολόκληρο το ποσό.

«Χρωστάω 350 ευρώ. Δεν κατάφερα να πληρώσω τους δύο τελευταίους λογαριασμούς. Ο διακανονισμός που έκανα είναι για τρεις μήνες. Θα πληρώσω τον πρώτο μήνα 120 ευρώ, τον δεύτερο 100 και τον τρίτο 130 ευρώ», είπε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων η κ.. Χριστίνα, συνταξιούχος.

Από την πλευρά του, ο κ. Χρήστος, επιχειρηματίας στο επάγγελμα είπε στο ίδιο μέσο: «Η ΔΕΗ είναι μία επιχείρηση εισηγμένη στο χρηματιστήριο. Αυτό που την ενδιαφέρει είναι να πάρει με κάποιον τρόπο τα λεφτά της.

Δεν τη συμφέρει να μην διευκολύνει τους πελάτες της, από την στιγμή που δεν έχουν να πληρώσουν άμεσα, γιατί πολύ απλά, εάν τους κόψει το ρεύμα, θα τους χάσει από πελάτες και τότε δεν θα εισπράξει τίποτα, αφού η νομική διεκδίκηση των ποσών θα της κοστίσει πολλά περισσότερα».

Όσον αφορά το διακανονισμό που γίνεται αφότου έχει κοπεί η παροχή ρεύματος εξαιτίας χρεών, συμβαίνει σε συγκεκριμένες περιπτώσεις.

Σημειώνεται ότι διακανονισμός αποπληρωμής, σε περίπτωση που η ΔΕΗ κόψει την παροχή λόγω οφειλών, δεν γίνεται, παρά μόνο για εξαιρετικές περιπτώσεις. Ο Δημήτρης είναι λογιστής σε ιδιωτική εταιρεία. Σε ένα από τα γραφεία της εταιρείας, το ρεύμα «κόπηκε».

«Δεν μας κάνουν διακανονισμό. Ζητούν όλο το ποσό για να συνεχίσουν την παροχή. Καλό θα ήταν να είχαμε κάνει τον διακανονισμό πριν φτάσουμε σε σημείο να το “κόψουν”. Τώρα απλά πρέπει να συγκεντρώσουμε το ποσό και να ξεχρεώσουμε», τόνισε ο κ. Δημήτρης λογιστής σε ιδιωτική εταιρία.

Μολαταύτα, ακόμη και αν γίνει ο διακανονισμός αρκετοί είναι εκείνοι που δεν καταφέρνουν ούτε και τότε να αποπληρώσουν και στο τέλος να κόβεται η παροχή ρεύματος.

Στελέχη της ΔΕΗ, δήλωσαν στο ΑΠΕ πως καλύτερο είναι οι καταναλωτές να φροντίζουν όσο μπορούν να πληρώνουν τους λογαριασμούς διότι σε αρκετές περιπτώσεις ενδέχεται ο διακανονισμός να φέρει σημαντικότερα προβλήματα.

Ανάληψη ευθύνης για την απόπειρα εμπρησμού της Νομικής - "Βασίλη κράτα γερά"

Την ευθύνη για την απόπειρα εμπρησμού της Νομικής Σχολής ανέλαβε οργάνωση με το όνομα “Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο”.

Σημειώνεται ότι η φωτιά είχε ξεσπάσει πριν από λίγες ημέρες στην αίθουσα Οικονομίδη που ευτυχώς έχει διπλά τζάμια και έτσι δεν επεκτάθηκε. Ο πρύτανης είχε καταδικάσει το επεισόδιο, που θεωρήθηκε εξ' αρχής ότι είχε σχέση με την υπόθεση των μεταναστών απεργών πείνας.

Το Σάββατο μέσω προκήρυξης στο Διαδίκτυο, μία ομάδα ανέλαβε την ευθύνη. Πρόκειται για το “Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο- Αποκλίνουσες Συμπεριφορές για τη διάδοση του επαναστατικού τερρορισμού/ Πυρήνας αναρχικής δράσης”.

Σε αυτήν αναφέρουν ότι “η απεργία πείνας των μεταναστών αντιμετώπισε τον πολιτικό τσαμπουκά με την άρση ασύλου της νομικής και τους πάνοπλους μπάτσους - μέχρι και εκαμίτες που απειλούσαν να εισβάλλουν να βγάλουν έξω τους απεργούς πείνας. Προφανώς το δημοκρατικό προσωπείο του καθεστώτος καταρρέει μπρος την πίεση των αντιστάσεων που συναντά”.

“Μας φάνηκε ιδιαίτερα προκλητικό το γεγονός ότι ενώ τόσοι άνθρωποι έθεταν σε κίνδυνο τη ζωή τους για να ευαισθητοποιήσουν, το μόνο που ευαισθητοποίησε αυτά τα καθάρματα, ήταν τα ντουβάρια της Νομικής. Τους αντιμετώπισαν κυριολεκτικά σαν σκουπίδια και με έναν ωμό εκβιασμό τους παραπέταξαν σε μια άλλη γωνιά της πόλης, που οι περισσότεροι μένουν σε αντίσκηνα σε άθλιες συνθήκες ώστε να ενοχλούν λιγότερο”, λένε.

“Και οι στυγνοί δημοσιογράφοι να επιχαίρουν το καθεστώς για τη διπλωματική του νίκη, όταν είχαν μετατρέψει το κέντρο σε εμπόλεμη ζώνη -ξεκάθαρη πολιορκία, έχοντας κλείσει μέχρι και το μετρό στο Πανεπιστήμιο, προετοιμάζοντας την ενδεχόμενη ρίψη χημικών. Τώρα οι άνθρωποι αυτοί εξακολουθούν αυτόν το σκληρό αγώνα και αντιμετωπίζουν τόσο τις δυσκολίες του ασφυκτικού περιβάλλοντός τους, όσο και τις συνεχείς προκλήσεις των μπάτσων. Αφού λοιπόν οι δημοσιογράφοι μετέφεραν τόσο εύκολα το επίκεντρο της συζήτησης από τον αγώνα των μεταναστών στο χώρο στέγασης, αποφασίσαμε να δώσουμε την μοναδική απάντηση που αρμόζει έμπρακτα. Κάψαμε το μπ..... τους, το χώρο που εκκολάπτονται οι αυριανοί υπηρέτες του σάπιου συστήματός τους”.

Για το άσυλο αναφέρουν: “Όταν 300 βασανισμένοι άνθρωποι επιλέγουν να χρησιμοποιήσουν το άσυλο για να αναδείξουν το πρόβλημα τους και να διεκδικήσουν κάτι παραπάνω (ασχέτως αν θεωρούμε αυτό τον τρόπο αποτελεσματικό ή όχι), αυτό παύει να ισχύει καθώς δεν εξυπηρετεί το σκοπό της ύπαρξης του και σίγουρα αποτελεί προνόμιο μόνο αποβλακωμένων και ακίνδυνων για την εξουσία. Έτσι με κλίμα συναίνεσης ή στην καλύτερη, σιωπής, αποφασίζεται άρση του ασύλου, το κράτος είναι έτοιμο να καθαρίσει την βρωμιά των κατώτερων αυτών ανθρώπων προστατεύοντας ένα μάτσο τούβλα και στο τέλος με την συνδρομή των προοδευτικών όλα λήγουν με τη συνθηκολόγηση”.

Το κείμενο περιέχει ακόμη απειλές κατά φοιτητών: “Απειλούμε ευθέως τους φοιτητές της νομικής σχολής να γνωρίζουν πως όσο αυτοί είναι έτοιμοι να στελεχώσουν τη δικαστική σαπίλα άλλο τόσο εμείς είμαστε έτοιμοι να τους τσακίσουμε. Να γνωρίζετε μελλοντικοί υπηρέτες ότι είσαστε ένα βήμα πριν τη στοχοποίησή σας”.

Το υστερογραφο του κειμένου απευθύνει μία ευχή στον Βασίλη Παλαιοκώστα: “Και ενώ οι κυνηγοί κεφαλών επικηρύσσουν τον αποφασισμένο δραπέτη Βασίλη Παλαιοκώστα με 1.000.000. ευρώ, εμείς του ευχόμαστε καλή δύναμη στο δύσκολο δρόμο που έχει διαλέξει. Βασίλη κράτα γερά...”

Συναυλία αλληλεγγύης για τους απεργούς πείνας

Συναυλία αλληλεγγύης στους 300 μετανάστες απεργούς πείνας διοργανώνει την ερχόμενη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου στη Θεσσαλονίκη η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης και καλλιτέχνες της πόλης.

Στη συναυλία που θα πραγματοποιηθεί στις 8 το βράδυ στην πλατεία Αριστοτέλους (σε περίπτωση βροχής έχει ήδη προβλεφθεί να μεταφερθεί στο χώρο του Πολυτεχνείου) θα συμμετέχουν οι καλλιτέχνες Δημήτρης Ζερβουδάκης, Ευγένιος Δερμιτάσογλου, Φώτης Θεοδωρίδης, Βασίλης Λέκκας, Παναγιώτης Καραδημήτρης, Γιάννης Μήτσης, Κώστας Πρατσινάκης, Μαρία Παπανικολάου, Υπόγεια Ρεύματα, κ.α.

Καινούρια εβδομάδα ταλαιπωρίας

Εβδομάδα ταλαιπωρίας ξεκινά για το επιβατικό κοινό από Δευτέρα, καθώς θα έχουν απεργιακές κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία, τρόλεϊ και στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο.

Τη Δευτέρα, ακινητοποιημένα θα μείνουν από τις 11 το πρωί έως τις 4:30 το μεσημέρι τα αστικά λεωφορεία και από τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα τα τρόλεϊ.

Οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας τις ίδιες ώρες και την Τρίτη, ενώ ακινητοποιημένοι από τις 12 το μεσημέρι, έως τις 4 το απόγευμα θα μείνουν και οι συρμοί του ΗΣΑΠ.

Τρόλεϊ και λεωφορεία θα συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία της Τετάρτης, ενώ ο ΗΣΑΠ θα λειτουργήσει από τις 9 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα, ώστε να μπορέσουν να μετακινηθούν όσοι θα συμμετάσχουν στα συλλαλητήρια.

Οι εργαζόμενοι σε μετρό και τραμ δεν έχουν λάβει ακόμη αποφάσεις για νέες κινητοποιήσεις, ωστόσο τη Δευτέρα συνεδριάζουν οι συνδικαλιστές από όλα τα μέσα σταθερής τροχιάς προκειμένου να επανεκτιμήσουν την κατάσταση.

Έκλεψαν... ακόμα και την πόρτα μιας καρότσας!

Ό,τι βρήκαν μπροστά τους πήραν ληστές στην Ηλεία... Ανάμεσα στα κλοπιμαία.. και ένα μπολ με μεζέδες!

Σύμφωνα με το iliatora.gr πεινασμένοι... διαρρήκτες στον Κακόβατο της Ζαχάρως! Οι δράστες έσπασαν το παράθυρο και εισέβαλαν σε καφενείο. Από εκεί έκλεψαν τέσσερα μπουκάλια ουίσκι από το ράφι και 50 ευρώ από το συρτάρι της ταμειακής. Μαζί τους ωστόσο πήραν φεύγοντας και το μπολ με τους μεζέδες!

Στόχος ληστών έπεσε και το φορτηγάκι της Ιεράς Μονής Χρυσοπηγής Δίβρης που σταθμευμένο στο προαύλιο της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής και Αγιογραφίας στον Αγ. Ιωάννη Πύργου. Συγκεκριμένα, άγνωστοι κατάφεραν να κλέψουν την... πόρτα της καρότσας, αξίας 500 ευρώ.

Τέλος, στη Γαστούνη τρία άτομα με καλυμμένα πρόσωπα διέρρηξαν κατάστημα εμπορίας μοτοποδηλάτων και συναφών ανταλλακτικών. Οι δράστες διέφυγαν αφού πρώτα κατάφεραν να πάρουν τέσσερα καινούργια αλυσοπρίονα και 50 ευρώ από την ταμειακή.

27ο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου στην Καρδίτσα

Ερασιτεχνικοί θίασοι από κάθε γωνιά της χώρας, θα παρουσιάσουν στο θεατρόφιλο κοινό της πόλης -και όχι μόνο- παραστάσεις που πάνω από όλα ξεχωρίζουν για το μεράκι και την αγάπη των μελών τους για το θέατρο.

Το 27ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου που διοργανώνει η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων Νομού Καρδίτσας θα ξεκινήσει στις 11 Μαρτίου και θα τελειώσει στις 20 Μαρτίου 2011.

Το ραντεβού με το θεατρόφιλο κοινό θα δίνεται κάθε βράδυ στις 8.30 μ.μ. στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο.

Πρόκειται για ένα θεσμό, ο οποίος στοχεύει στην ενθάρρυνση της ερασιτεχνικής δημιουργίας και στην καλλιέργεια της θεατρικής παιδείας και κάθε φορά τυγχάνει μεγάλης αποδοχής.

Θα λάβουν μέρος οκτώ θίασοι στο διαγωνιστικό μέρος και ένας εκτός συναγωνισμού, ενώ θα απονεμηθούν ένα χρηματικό βραβείο και δώδεκα τιμητικά, ενώ θα τιμηθούν για το έργο τους και την προσφορά τους στο χώρο του θεάτρου και του πολιτισμού γενικότερα κορυφαίες προσωπικότητες.

Η μεγάλη «κομπίνα» με τον Άγιο Ραφαήλ στη Μυτιλήνη

Νέα συγκλονιστικά στοιχεία βγαίνουν στην επιφάνεια για τις δραστηριότητες της ηγουμένης της Μονής του Αγίου Ραφαήλ στη Λέσβο κ. Ειρήνη Κλειδαρά.

Ήδη ο Εισαγγελέας ερευνά με ποιο τρόπο απέκτησε την τεράστια κτηματική περιουσία της στο νησί η ηγουμένη, τη στιγμή που το Μοναστήρι του Αγίου Ραφαήλ με τα εκατομμύρια των επισκεπτών τα τελευταία χρόνια έχει αυτήν τη στιγμή στην κυριότητά του μόνο μισό στρέμμα γης.

Παράγοντες της Μυτιλήνης αποκαλύπτουν τώρα ότι η ηγουμένη στις τελευταίες εκλογές χρηματοδοτούσε προεκλογικούς αγώνες υποψήφιων βουλευτών, νομαρχών και δημάρχων, ώστε να τους «κρατάει στο χέρι» και παράλληλα να μην ενοχλείται στις όποιες δραστηριότητές της.

Το σχέδιο εμφανίζεται να είναι καλοστημένο. Η ηγουμένη υποστηρίζει ότι επικοινωνεί συχνά με τον Άγιο Ραφαήλ, γράφει βιβλία για θαύματα κ.λ.π. τονίζοντας ότι αυτά έχουν πουλήσει 10 εκατ. αντίτυπα σε όλον τον κόσμο.

Εάν τα πράγματα είναι έτσι, η εφορία της Λέσβου απαντά ότι η κ. Κλειδαρά δεν έχει πληρώσει ούτε μία δραχμή ΦΠΑ για τα υπερκέρδη από τα βιβλία της. Παράλληλα, πριν από δύο χρόνια εμφανίστηκε ένας παπάς – καθηγητής του Νιού Τζέρσεϊ, ο οποίος την βράβευσε με το ξίφος του Ιππότης της Στρογγυλής Τράπεζας, γεγονός που προκάλεσε μεγάλη εντύπωση στον κόσμο της Μυτιλήνης.

Λίγο καιρό αργότερα αποκαλύφθηκε από το Πανεπιστήμιο του Νιού Τζέρσεϊ ότι ούτε παπά – καθηγητή έχουν, ούτε βραβεία Ιπποτών απονέμουν.

Να σημειωθεί ότι η ηγουμένη Ευγενία – κατά κόσμον Ειρήνη Κλειδαρά – απειλεί με τη μεταπήδησή της στο Παλιό ημερολόγιο και τη δημιουργία ενός καινούργιου μοναστηριού του Αγίου Ραφαήλ σε περίπτωση που η επίσημη εκκλησία της Ελλάδας ή η Εισαγγελία τη διώξουν για τις δραστηριότητές της.

Καρναβάλι Νίκαιας - Ρέντη 2011

Ιστορική είναι η φετινή χρονιά για το καρναβάλι του Ρέντη, καθώς φέτος θα υπάρχουν εκδηλώσεις και στη Νίκαια. Άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι υπάρχει πλέον ενιαίος δήμος Νίκαιας – Άγιου Ιωάννη Ρέντη.

Η συμμετοχή στις εκδηλώσεις για το καρναβάλι του Ρέντη, είναι μια διέξοδος σε μια δύσκολη εποχή για όλους, θέλοντας να ζήσουν κάποιες πιο ευχάριστες στιγμές.

Ο δήμαρχος Νίκαιας – Ρέντη, Γιώργος Ιωακειμίδης δήλωσε σχετικά με τις φετινές εορταστικές εκδηλώσεις: «Οι φετινές εκδηλώσεις μας θα είναι σίγουρα πιο περιορισμένες λόγω της οικονομικής κρίσης. Χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι περιορίζουμε και τις παροχές στους λιλιπούτειους φίλους μας. Τόσο στη Νίκαια όσο και στο Ρέντη, σε όλες τις πλατείες, θα φιλοξενούνται δραστηριότητες καρναβαλικές όπου τα παιδιά θα μπορέσουν να διασκεδάσουν και με το παραπάνω».

Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις ξεκίνησαν την Κυριάκη 13 Φεβρουαρίου από την κεντρική πλατεία του Ρέντη.

Πιο συγκεκριμένα το πρόγραμμα των αποκριάτικων – εορταστικών έχει ως εξής:

Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011
Κεντρική Πλατεία Ρέντη – 11:00
Παιδική εκδήλωση στην κεντρική πλατεία Ρέντη ώρα 11:00

Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011
Από τον Αη Γιώργη έως την Πλατεία Αγίου Ν ικολάου – 17:30
Μέλη των ΚΑΠΗ με 6μελή μπάντα μοιράζουν το κέφι και τη ζωντάνια τους σε μια μουσική βραδιά Flamengo στην πλατεία Αγίου Νικολάου

Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011
Πλατεία Αγίου Νικολάου – 11:00
Παιδική εκδήλωση στην πλατεία Αγίου Νικολάου με πολλά παιχνίδια, ζογκλέρ, ταχυδακτυλουργούς.
Συμμετέχουν τα τμήματα ζωγραφικής και η Χορωδία του Ωδείου
Στις οδούς 28ης Οκτωβρίου και Ανωγείων, στην Χαλκηδόνα – 11:00
Περιοδεύουν μπάντες Κουβανών σε ρυθμούς Καρναβαλιού

Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011
Κεντρική Πλατεία Ρέντη – 11:00
Παιδική εκδήλωση

Σάββατο 05 Μαρτίου 2011
Πλατεία Κρήνης – 11:00
Παιδική εκδήλωση με τη συμμετοχή των τμημάτων παραδοσιακών χορών, τα εργαστήρια κατασκευής αποκριάτικης μάσκας του Πνευματικού Κέντρου & ρεμπέτικο πρόγραμμα από την μπάντα του καθηγητή Γιάννη Λαμπράκη
Στις οδούς Βουρνόβα, Ελλησπόντου, Κουταϊση – 11:00
Περιοδεύουν μπάντες Κουβανών
Κεντρική Πλατεία Ρέντη – 19:00
Νυχτερινή παρέλαση αρμάτων

Κυριακή 06 Μαρτίου 2011
Κεντρική Πλατεία Ρέντη – 12:00
Μεγάλη παρέλαση αρμάτων και πληρωμάτων

Τους έπιασαν για μπαρμπούτι

Στην περιοχή της Πτολεμαΐδας, σε αιφνιδιαστικό έλεγχο αστυνομικών της ασφάλειας Κοζάνης, σε καφενείο, συνελήφθησαν τέσσερις άνδρες ηλικίας 45-50 ετών, οι οποίοι έπαιζαν σε ειδικά διαμορφωμένο τραπέζι με χρήματα και ζάρια.

Στο χώρο του καφενείου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μάρκες, ζάρια, τράπουλες καθώς και το ποσό των 15.285 ευρώ. Μαζί με τους τέσσερις άνδρες συνελήφθησαν και οι δύο υπάλληλοι του καταστήματος με την άδεια των οποίων είχε στηθεί το παιχνίδι.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More