Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Συνελήφθη και ο τρίτος δράστης του μακελειού στον Ρέντη

Συνελήφθη στην περιοχή των Αχαρνών - Ο τέταρτος μάλλον έχει διαφύγει στο εξωτερικό

Εξάστερος ο Παναθηναϊκός - Νίκησε τη Μακάμπι στον τελικό

Στην κορυφή της Ευρώπης οι “πράσινοι” για έκτη φορά - Επικράτησε της Μακάμπι στον τελικό της Βαρκελώνης με 78-70 - MVP ο Διαμαντίδης - Εξαιρετικοί οι Σάτο, Μπατίστ. Δάκρυσε ο Ομπράντοβιτς

Αμερικανοί κομάντος σκότωσαν τον Μπιν Λάντεν

Ο επικεφαλής της Αλ Κάιντα, νούμερο ένα καταζητούμενος σε όλο τον κόσμο και φερόμενος ως ο ιθύνων νους των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου στις Η.Π.Α., Οσάμα Μπιν Λάντεν, είναι νεκρός.

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

ΠΑΟ - Μπαρτσελώνα 78 - 67 - ΠΑΟ.... Final 4!!!!

Έχασε νωρίς τον Νίκολας με διάστρεμμα, είχε τον Διαμαντίδη φορτωμένο με φάουλ κι άποντο για ένα ημίχρονο, αλλά το μέταλλο πρωταθλητή του Παναθηναϊκού δεν λυγίζει με τίποτα. Με μία παλικαρίσια εμφάνιση επικράτησε της Μπαρτσελόνα με 78-67, της έκανε... έξωση από το Final 4 που θα γίνει στην πόλη της και δείχνει έτοιμος να καθίσει στο κενό πλέον θρόνο της προσθέτοντας το έκτο αστέρι στη φανέλα του. Κρυφά όπλα της Λερναίας Ύδρας του Ομπράντοβιτς οι Καλάθης και Βουγιούκας

Δυνατός παρά τις απώλειες
Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς δεν επιφύλασσε εκπλήξεις στην πεντάδα του ξεκινώντας με Διαμαντίδη, Καλάθη, Σάτο, Τσαρτσαρή και Βουγιούκα, σε αντίθεση με τον Τσάβι Πασκουάλ, ο οποίος άφησε στον πάγκο τον Ναβάρο κι άρχισε με τους Ρούμπιο, Γκριμάου, Άντερσον, Βάσκεθ και Λόρμπεκ. Ο Παναθηναϊκός με τον Καλάθη να δίνει ρυθμό στην εξέδρα πετυχαίνοντας δύο παλικαρίσια λέι απ προηγήθηκε με 6-0, αλλά γρήγορα ήρθαν κακά μαντάτα.

Ο Διαμαντίδης μέσα στα πρώτα 130 δευτερόλεπτα του αγώνα φορτώθηκε με δύο φάουλ, ένα εμφανώς ανύπαρκτο κι ένα επιεικώς αμφισβητούμενο, με συνέπεια να αποσυρθεί στον πάγκο. Οι Καταλανοί αναθάρρησαν και μέσα στα επόμενα τέσσερα αγωνιστικά λεπτά πέρασαν μπροστά (10-11). Οι «πράσινοι» ανέκτησαν το προβάδισμα με τον Καλάθη να φτάνει τους επτά πόντους (12-11), αλλά έχασαν τον Νίκολας με διάστρεμμα. Παρά την απουσία δύο βασικών του γκαρντ και την αστοχία στις βολές (6/12) οι γηπεδούχοι έκλεισαν προηγούμενοι με 16-12 την πρώτη περίοδο δείχνοντας χαρακτήρα.

Σώμα με σώμα
Η παρουσία του Τέπιτς αντί του Καλάθη και η παραμονή του Διαμαντίδη στον πάγκο αποσυντόνισε τον Παναθηναϊκό και η Μπαρτσελόνα με οκτώ γρήγορους πόντους του Φραν Βάσκεθ κι ένα ακροβατικό του Λάκοβιτς προηγήθηκε με τέσσερις (20-24) πετυχαίνοντας σε τέσσερα λεπτά στο δεύτερο δεκάλεπτο όσους πόντους σε ολόκληρο το πρώτο. Η επιστροφή του αρχηγού στο παρκέ μετά από δέκα λεπτά στον πάγκο επανέφερε την τάξη στο παιχνίδι του «τριφυλλιού», που απάντησε με ένα σερί 7-0 (27-24) και λίγο αργότερα έφτασε στο +5 (31-26), αλλά ο Ναβάρο «ξύπνησε» και επανέφερε την ισορροπία με ένα τρίποντο και μία «μπομπίτα» (31-31). Ένα απίθανο γκολ-φάουλ του Τσαρτσαρή κι ένα καλάθι του Λόρμπεκ στην τελευταία επίθεση έγραψαν τον επίλογο του πρώτου ημιχρόνου με 34-33.

Πάτησε γκάζι κι... έφυγε
Με τον Νίκολας λαβωμένο και τον Διαμαντίδη να περιορίζεται στη δημιουργία ο Παναθηναϊκός ανέτρεξε στον πάγκο του για σκοράρισμα. Ο Βουγιούκας με τρία προσωπικά καλάθια φώναξε «παρών» και με τη βοήθεια του Φώτση στα δύο άκρα του παρκέ οι «πράσινοι» διατηρούσαν ένα μικρό προβάδισμα στο ξεκίνημα της επανάληψης (44-39). Όταν ο Καστοριανός γκαρντ άρχισε συν τοις άλλοις να σκοράρει η διαφορά έφτασε για πρώτη φορά στο +8 (48-40) και λίγο αργότερα στο +9 (56-47) από τρίποντο του Τσαρτσαρή προκαλώντας έκρηξη χαράς στις κερκίδες με τη λήξη της τρίτης περιόδου.

Πάρτι πρόκρισης
Το τρίποντο του Λόρμπεκ και το νευρικό ξεκίνημα του Παναθηναϊκού στις αρχές του τέταρτου δεκαλέπτου έδωσαν νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι, όμως το κάρφωμα του Βουγιούκα και το τρίποντο του Διαμαντίδη έφεραν την ομάδα του Ομπράντοβιτς στο +11 (61-50), επτά λεπτά πριν το τέλος κι ένα λεπτό μετά στο +13 (63-50). Το τρίποντο του Καλάθη στα μισά της περιόδου ξεσήκωσε το πλήθος (66-53), όμως ο Μόρις με πέντε συνεχείς πόντους κράτησε την «Μπάρτσα» στην εντατική μειώνοντας στους οκτώ δυόμισι λεπτά πριν το τέλος και ο Βάσκεθ μείωσε ακόμη περισσότερο με 92’’ δευτερόλεπτα να έχουν μείνει στο ταμπλό (68-62).

Ένα λάθος του Διαμαντίδη έδωσε ευκαιρία στους Καταλανούς να πλησιάσουν στους τρεις, αλλά το τρίποντο του Άντερσον ήταν άστοχο και η Μπαρτσελόνα υποχρεώθηκε να καταφύγει στη λύση των φάουλ. Με τρεις βολές του Αμερικανού έπειτα από φάουλ του Σάτο σε προσπάθεια για τρίποντο, η διαφορά έπεσε στους πέντε (72-67) μισό λεπτό πριν το φινάλε. Η ψυχραιμία Διαμαντίδη και Καλάθη από τη γραμμή δεν επέτρεψαν την αντεπίθεση της Μπαρτσελόνα να ολοκληρωθεί και το κάρφωμα του Σάτο έβαλε το κερασάκι στην τούρτα της πρόκρισης στο δέκατο Final 4 του πεντάστερου και πιθανώς προσεχώς εξάστερου Παναθηναϊκού.

Δεκάλεπτα: 16-12, 34-33, 56-47,

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Περπέρογλου 8, Μπατίστ 8 (6 ριμπ.), Φώτσης 11 (6 ριμπ.), Σάτο 10, Τσαρτσαρής 8, Διαμαντίδης 11 (5 ασίστ, 4 ριμπ.), Βουγιούκας 10, Καλάθης 12, Καϊμακόγλου, Νίκολας, Τέπιτς.

Μπαρτσελόνα (Πασκουάλ): Σάδα, Ρούμπιο 3, Λάκοβιτς 5, Ναβάρο 7, Βάσκεθ 14, Ινγκλς 2, Εντόνγκ 7, Μόρις 5, Λόρμπεκ 9, Άντερσον 13, Γκριμάου 2.

"Δεν πληρώνω" αύριο στη Γέφυρα Χαρ. Τρικούπης

Ο αγώνας του Πανελλαδικού Συντονιστικού Επιτροπών Αγώνα "Δεν Πληρώνω" κλιμακώνεται. Το κίνημα σε ανακοίνωσή του προαναγγέλλει νέα κινητοποίηση αύριο στην Γέφυρα Χαρίλαος Τρικούπης.

Συγκεκριμένα αναφέρει: "Την Κυριακή 27/3 ανοίξαμε τα διόδια σε όλη την Ελλάδα, τη Δευτέρα 29/3 τα διόδια της Αττικής οδού στον κόμβο Δημοκρατίας, την Τετάρτη 30/3 τα διόδια Αφιδνών καταδρομικά και ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ 1η Απρίλη στις 2:30μμ τα διόδια της γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου και στις 4μμ τα διόδια της Ελευσίνας... Και δεν θα ειναι πρωταπριλιάτικο ψέμα!!

Την Κυριακή 3 Απρίλη ανοίγουμε τα διόδια της Αγίας Τριάδος Φθιώτιδας στις 4μμ. Όλες οι εκδηλώσεις αναρτημένες στο http://www.oxidiodia.gr/"

Υπουργείο Υγείας: Σταματήστε την απεργία, οι εκταμιεύσεις είναι σε ροή

Ενα αλαλούμ γίνεται στα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης. Ποιοί θα μπορούν και ποιοί όχι να παίρνουν τα φάρμακά τους.

"Kάνω έκκληση στον κ. Λουράντο να σταματήσει την απεργία επειδή οι εκταμιεύσεις είναι σε ροή", είπε σήμερα μιλώντας στην Βουλή ο υφυπουργός Υγείας, Χρήστος Αηδόνης.

Θεσσαλονίκη
Κανονικά θα μπορούν να παίρνουν από αύριο τα φάρμακά τους, από τα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης, οι ασφαλισμένοι του ΤΣΑΥ και του ταμείου Συμβολαιογράφων, ενώ από αύριο θα μείνουν χωρίς φάρμακα οι ασφαλισμένοι των ταμείων της Εμπορικής Τράπεζας, του Λιμενικού και της ΔΕΗ. Εξάλλου κανονικά θα συνεχίσουν να παίρνουν τα φάρμακά τους και οι ασφαλισμένοι του ΟΠΑΔ.

Στη χθεσινή έκτακτη γενική συνέλευσή του Συλλόγου αποφασίστηκε να συνεχιστεί η χορήγηση φαρμάκων στους ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ, μετά τις διαβεβαιώσεις που έδωσε ο πρόεδρος του ΟΠΑΔ για την αποπληρωμή των οφειλομένων στους φαρμακοποιούς.

Αποφασίστηκε επίσης να συνεχιστεί η εκτέλεση των συνταγών των ασφαλισμένων του ΤΣΑΥ, μετά τη δρομολόγηση αποπληρωμής του μεγαλύτερου μέρους των οφειλομένων, ενώ από αύριο θα αρχίσει η εκτέλεση των συνταγών των ασφαλισμένων του ταμείου των Συμβολαιογράφων.

Τέλος αποφασίστηκε η διακοπή της χορήγησης φαρμάκων στους ασφαλισμένους της Εμπορικής Τράπεζας και η συνέχιση της αναστολής της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων στους ασφαλισμένους του Λιμενικού και της ΔΕΗ, λόγω των οφειλών στους φαρμακοποιούς.

Στέγαστρο στο αεροδρόμιο της Φλόριντα, καταπλάκωσε 70 άτομα!

Τουλάχιστον 70 άνθρωποι έχουν παγιδευτεί σε κτίριο σε αεροδρόμιο της Φλόριντα, όταν υποχώρησε το στέγαστρο. Αιτία οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν τις τελευταίες 48 ώρες στην περιοχή.

Μια αεροπορική επίδειξη βρισκόταν σε εξέλιξη στο αεροδρόμιο του Λέικλαντ όταν ένας ανεμοστρόβιλος προκάλεσε την κατάρρευση του στεγάστρου σε κτίριο όπου «παρκάρουν» αεροπλάνα μετέδωσε το Foxnews.

Ισχυροί άνεμοι, θύελλες και ανεμοστρόβιλοι σαρώνουν τον Κόλπο της Τάμπα στη Φλόριντα. Ένα ρυμουλκούμενο τρακτέρ παρασύρθηκε από τους ανέμους και έπεσε πάνω σε δυο αυτοκίνητα, με συνέπεια οι οδηγοί να χρειαστούν τις πρώτες βοήθειες.

Στο αεροδρόμιο Κλιαργουότερ, πολλά μικρά αεροσκάφη παρασύρθηκαν, ενώ υπήρξαν πολλές αναφορές για δέντρα και καλώδια ηλεκτρικού που έπεσαν. Οι άνεμοι είχαν ταχύτητα 90 μίλια στην Τάμπα και ένας επιστάτης σε δημοτικό σχολείο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όταν κεραυνός έπεσε στο σημείο όπου βρισκόταν.

Πάτρα - Τον συνέλαβαν μέσα στο... νεκτροταφείο!!!

Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ καταδίωξαν ένα νεαρό, ο οποίος στην προσπάθεια του να ξεφύγει μπήκε μέσα στο κοιμητήριο.

Οι κάτοικοι της περιοχής του πρώτου νεκροταφείου της Πάτρας έγιναν μάρτυρες μίας απίστευτς καταδίωξης! Ο νεαρός που σύμφωνα με πληροφορίες είναι τοξικομανής, είχε εισβάλει σε ΜΙΝΙ ΜΑΡΚΕΤ στην οδό Αχαϊκής Συμπολιτείας και με αστραπιαίες κινήσεις έκλεψε τα χρήματα που υπήρχαν μέσα στην ταμειακή μηχανή, χωρίς ο ηλικιωμένος ιδιοκτήτης του να προλάβει να αντιδράσει.

Έβαλε όμως τις φωνές, σύμφωνα με το thebest.gr, καλώντας σε βοήθεια και περαστικοί άρχισαν να καταδιώκουν τον 26χρονο, ειδοποιώντας ταυτόχρονα την Αστυνομία.

Οι άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ έφτασαν συνέχισαν την καταδίωξη μέσα στο πρώτο νεκροταφείο της Πάτρας όπου τον εντόπισαν λίγο αργότερα ανάμεσα στους τάφους και τον συνέλαβαν.

Σέρρες: Συλλήψεις ιερόσυλων για λεηλασίες σε νεκροταφεία

Ένα ακόμη «ντουέτο» ιερόσυλων που λεηλατούν τα νεκροταφεία της βόρειας Ελλάδας αναζητώντας χάλκινα είδη για να τα πουλήσουν, έπεσε στα χέρια της Αστυνομίας στις Σέρρες. Στα χέρια τους βρέθηκαν δεκάδες κλοπιμαία, όμως δεν έχει εξακριβωθεί ακόμη από ποιο κοιμητήριο προέρχονται!

Οι δύο Βούλγαροι ηλικίας 22 και 37 χρόνων υποβλήθηκαν σε έλεγχο στο συνοριακό Σταθμό του Προμαχώνα Σερρών, λίγο πριν περάσουν τα σύνορα με την πατρίδα τους. Έκπληκτοι οι άνδρες της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος διαπίστωσαν ότι είχαν κρύψει μέσα στη… ρεζέρβα του αυτοκινήτου τους 60 καντήλια, 55 διαλυμένα μεταλλικά ανθοδοχεία και μία τσάντα γεμάτη με διαρρηκτικά εργαλεία! Οι δράστες οδηγήθηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Σερρών όπου ανακρίνονται και θα παραπεμφθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών.

Στόχος ιερόσυλων έγινε και η εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στα Κεραμειά Λέσβου, όπου οι άγνωστοι δράστες «τρύπωσαν» από ένα ανασφάλιστο παράθυρο. Στόχος τους ήταν το παγκάρι από το οποίο άρπαξαν περίπου 2.500 ευρώ, σύμφωνα με την καταγγελία που έκανε ο εφημέριος του ναού στo αστυνομικό τμήμα Αγιάσου.

ΚΑΣ: Ναι στην επέκταση του μετρό στον Πειραιά

Εγκρίθηκε ομόφωνα η μελέτη για τη χωροθέτηση του έργου «Επέκταση της Γραμμής 3, τμήμα Χαϊδάρι-Πειραιάς», από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ), κατά τη συνεδρίαση της Τρίτης 29 Μαρτίου.

Η Γραμμή 3 θα είναι προέκταση της σημερινής που φτάνει μέχρι το Αιγάλεω και θα καλύπτει τις περιοχές Αγία Βαρβάρα, Χαϊδάρι, Νίκαια, Κορυδαλλό και Πειραιά. Θα έχει μήκος 7,6 χλμ. και έξι νέους σταθμούς: Αγία Βαρβάρα, Κορυδαλλός, Νίκαια, Μανιάτικα, Πειραιάς, Δημοτικό Θέατρο. Στον Πειραιά θα υπάρχουν δύο σταθμοί, ο πρώτος στον τερματικό του ΗΣΑΠ και ο δεύτερος στο πάρκο απέναντι από το Δημοτικό Θέατρο.

Η σήραγγα θα περιλαμβάνει 10 φρεάτια εξαερισμού, από τα οποία τα 8 θα λειτουργούν και ως έξοδοι κινδύνου για τους εργαζόμενους του μετρό, ενώ τα άλλα δύο θα είναι προσωρινά, θα βρίσκονται στην αρχή και στο τέλος της γραμμής και θα εξυπηρετούν την εκκίνηση και την απόσυρση του μετροπόντικα.

Σύμφωνα με τις αρμόδιες Εφορείες και την εισήγηση της Διεύθυνσης Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, αρχαία κατάλοιπα έχουν βρεθεί σε πολλές από τις περιοχές αυτές. Στην Αγία Βαρβάρα έχουν εντοπιστεί τάφοι κλασικών χρόνων, οι οποίοι όμως δεν βρίσκονται στην πορεία του έργου, ενώ στον Πειραιά ο μετροπόντικας είναι πιθανόν να συναντήσει αρχαία νεκροταφεία, τμήματα του τείχους της πόλης, εμπορικής αποβάθρας, καθώς και στοών που βρίσκονταν στον αρχαίο λιμένα του Κανθάρου, που ήταν το μεγαλύτερο και συμπίπτει με το σύγχρονο κεντρικό λιμάνι.

Η νέα σήραγγα πιθανότατα θα συναντήσει τη Μακρά Στοά η οποία, όπως υποδηλώνει και το όνομά της, ήταν ιδιαίτερα μεγάλη (έφτανε περίπου τα 200 μ. μήκος) και εξυπηρετούσε τη στέγαση, την αποθήκευση και τη διάθεση του σίτου. Γι’ αυτό ονομαζόταν και «αλφιτόπολις», από τα άλφιτα, δηλαδή τα άλευρα.

Στο τμήμα του Δημοτικού Θεάτρου έχουν βρεθεί διάφορα μνημεία, μεταξύ των οποίων τείχη και πηγάδια, ενώ η πιθανότητα να βρεθούν κι άλλα είναι μεγάλη. Γι’ αυτό και η Γενική Γραμματέα κ. Λίνα Μενδώνη ζήτησε από τους εκπροσώπους της εταιρείας, που παραβρέθηκαν στη συνάντηση, να σκεφτούν τη μικρή μετακίνηση του σταθμού, ώστε να αποφευχθούν μελλοντικά προβλήματα.

Τέλος, στο τερματικό μόνιμο φρέαρ, που θα κατασκευαστεί στο οικόπεδο του Πανεπιστημίου του Πειραιά, έχει ανευρεθεί οικοδομικό τετράγωνο, προσωρινά καταχωμένο και διατηρημένο, σύμφωνα με παλιότερη απόφαση του ΚΑΣ. Για την περιοχή, το Πανεπιστήμιο έχει προτείνει τη διαμόρφωση του χώρου και την ανάδειξη του πολεοδομικού τετραγώνου, όπου πιθανότατα βρίσκεται και ο αρχαίος ναός του Διονύσου.

Η έγκριση του ΚΑΣ έγινε με την παρατήρηση να ζητηθεί ειδική μελέτη κραδασμών για τον Ιερό Ναό Ταξιαρχών στον Κορυδαλλό, το Δημοτικό Θέατρο, τη Μακρά Στοά και όσα μνημεία το απαιτούν ώστε να προστατευθούν κατάλληλα κατά τις εργασίες και τη λειτουργία του νέου μετρό.

Το έργο θα ξεκινήσει μετά τον ορισμό του αναδόχου, που προβλέπεται για το καλοκαίρι και αναμένεται να διαρκέσει πέντε χρόνια. Ο προϋπολογισμός του -όχι ο τελικός- ανέρχεται στα 515.000.000 ευρώ.

Δώρισαν τα όργανα και σώθηκαν τρεις ζωές

Νεαρός άνδρας νοσηλευόταν εγκεφαλικά νεκρός σε νοσοκομείο Καλαμάτας και η οικογένειά του αποφάσισε να δωρίσει τα όργανά του δίνοντας ζωή σε άλλους ανθρώπους.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες χθες η αφαίρεση τριών μοσχευμάτων, ήπατος και νεφρών από τον νεαρό που νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Μετά την γεναία απόφαση της οικογένειάς του, τα μοσχεύματα διατέθηκαν σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας.

Η διοίκηση του νοσοκομείου εκφράζει τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια του δότη, αλλά και τις ευχαριστίες της για την απόφαση να διαθέσει τα μοσχεύματα.

Επίσης, συγχαίρει το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου για την άριστα οργανωμένη διαδικασία της λήψης των οργάνων του δότη.

Δήμαρχος Φυλής: Δεν πάει άλλο!!!

Ο κ. Μπουραίμης σημειώνει ότι «σύμφωνα με αισιόδοξες εκτιμήσεις, ο χρόνος ζωής στον ΧΥΤΑ Φυλής βρίσκεται στα 2,5 χρόνια και η τάση είναι πτωτική. Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο χρόνου και καμία απολύτως τεχνική δυνατότητα ο ΧΥΤΑ Φυλής-Ανω Λιοσίων να εξυπηρετήσει ολόκληρη την Αττική».

Ακόμα όμως κι αν υπήρχε η τεχνική αυτή δυνατότητα, συνεχίζει, «μετά τα όσα έγιναν τα τελευταία 7 χρόνια αλλά και όσα γίνονται σήμερα, κανείς δεν θα μπορούσε να πει στους κάτοικους των Ανω Λιοσίων, της Φυλής και του Ζεφυρίου που υφίστανται -μόνοι αυτοί- τις συνέπειες της αδιέξοδης πολιτικής διαχείρισης των απορριμμάτων, ότι εκείνος που σέβεται τη νομιμότητα είναι τελικά εκείνος που πράττει το ορθό για το συμφέρον της χώρας και του τόπου του. Αντίθετα, θα μπορούν πολλοί να επιχειρηματολογήσουν και να πείσουν ότι η αυτοδικία και η βία φέρνουν τελικά αποτέλεσμα».

Στην επιστολή του ο κ. Μπουραΐμης ξεσπά, τονίζοντας ότι «στη Δυτική Αττική κάναμε το χρέος μας επί έτη πολλά και πληρώσαμε και πληρώνουμε το κόστος. Εάν σήμερα η κυβέρνηση δεν κινηθεί στα πλαίσια της νομιμότητας και των αρχών που σας εκθέσαμε, τότε η ανοχή των κατοίκων της Δυτικής Αττικής και ιδιαίτερα του νέου Δήμου Φυλής θα ανήκει στο παρελθόν με ό,τι αυτό συνεπάγεται».

Ο δήμαρχος Φυλής ζητεί τέλος «να σταματήσει να φοβάται η Ελλάδα τους ΧΥΤΥ και να προτιμά να θάβει το πρόβλημα σε ανεξέλεγκτες χωματερές».

Φάκελος - βόμβα στις φυλακές Κορυδαλλού

Συναγερμός σήμανε στις 14:30 το μεσημέρι της Πέμπτης στις φυλακές Κορυδαλλού όταν ύποπτος φάκελος, με παραλήπτη τον διευθυντή των φυλακών έφτασε στο σωφρονιστικό ίδρυμα.

Κρίθηκε ύποπτος όταν πέρασε από το ειδικό μηχάνημα (XRAY), απομακρύνθηκε και αμέσως κλήθηκαν οι άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών και έκλεισε η οδός Σολωμού. Αρχικά, υπήρχε η εκτίμηση πως πρόκειται για ομοίωμα βόμβας, αλλά αποδείχθηκε κανονικός εκρηκτικός μηχανισμός, ο οποίος και εξουδετερώθηκε.

Ήταν μέσα σε κασετίνα και φάκελο μικρότερο, από Α4, ενώ δεν αποκλείεται ο φάκελος να περιείχε και επιστολή-δόλωμα. Όσον αφορά στη συνδεσμολογία, ήταν με μανταλάκι, μπαταρία 9Volt, μικρές βίδες και μαύρη πυρίτιδα.

Τα γραμματόσημα που ήταν στο φάκελο ήταν από την Ιταλία, για αυτό και υπάρχει η εκτίμηση πως μπορεί να έχει σταλεί από την Ιταλία, δεν υπάρχει όμως σφραγίδα που να το επιβεβαιώνει. Ως αποστολέα έφερε τα στοιχεία EUROFOR, VIA ARETINA 354, 50136, FIRENZE, ITALIA) και ως παραλήπτης ήταν ο διευθυντής των φυλακών.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, μοιάζει με άλλους φακέλους που εστάλησαν πρόσφατα στην ελληνική και άλλες πρεσβείες στην Ιταλία. Άλλωστε, μηχανισμοί με παρόμοια συνδεσμολογία έχουν εκραγεί και στην Ιταλία, από την Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία (FAI). Οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, μάλιστα, περιμένουν την προκήρυξη από τη FAI και θεωρούν ότι το περιστατικό συνδέεται με τις πρόσφατες συλλήψεις των φερόμενων μελών της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς».

Έκρηξη στο Λιβόρνο με έναν τραυματία, αναζητούν τη σύνδεση με τον Κορυδαλλό
Η είδηση πως ένας Ιταλός στρατιώτης τραυματίστηκε από έκρηξη παγιδευμένου δέματος το οποίο είχε σταλεί σε στρατόπεδο στο Λιβόρνο, κοντά στην Τοσκάνη, απέκτησε άλλη «βαρύτητα». Δεν αποκλείεται να υπάρχει σύνδεση ανάμεσα στις δυο υποθέσεις.

Το δέμα είχε προορισμό το στρατόπεδο αλεξιπτωτιστών Πιζακάνε. Σύμφωνα με τον ιστότοπο της εφημερίδας La Repubblica ο στρατιώτης που το άνοιξε τραυματίστηκε σοβαρά όταν εξερράγη στα χέρια του.

Κερατέα: Πόσο κοστίζουν στην ΕΛ.ΑΣ τα επεισόδια;

Πάνω από την οργανική δύναμη τριών μεσαίας στελέχωσης αστυνομικών τμημάτων της Αθήνας διαθέτει σε καθημερινή βάση η αστυνομία στην Κερατέα, ενώ στη διάρκειας 110 ημερών παρουσίας της στην περιοχή, "ξοδεύτηκαν" κάτι περισσότερο από 2.000.000 ευρώ.

Μόνο για καύσιμα και αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από τις εμπρηστικές ή από τις καταδρομικές επιθέσεις των οργανωμένων -κατά τους αρμόδιους αξιωματούχους- σε λόχους και διμοιρίες "κομάντο", όπως επίσης από την καταστροφή αστυνομικού εξοπλισμού από τις μάχες σώμα με σώμα με τους κατοίκους που αντιστέκονται στην προοπτική δημιουργίας χώρου υγειονομικής ταφής υπολειμμάτων, ξεπερνά τις 500.000 ευρώ.

Οι ... "λογιστές" της ΕΛΑΣ που καταγράφουν σε καθημερινή βάση τα έξοδα για τις ειδικού χαρακτήρα αστυνομικές αποστολές στην Κερατέα, αναλύουν σε ταξινομημένες στήλες τις λειτουργικές δαπάνες, καταχωρίζοντας μεταξύ άλλων τις ζημιές από τους εμπρησμούς των περιπολικών, της καντίνας από την οποία γίνονταν η τροφοδοσία πρόχειρου φαγητού των δυνάμεων που διημερεύουν και διανυκτερεύουν, ενώ σε άλλη καταχωρούν τα κόστη από κατεστραμμένες ασπίδες και κράνη, όπως επίσης από τις υφαρπαγές ασυρμάτων και άλλων εξαρτημάτων του "απαλλοτριωμένου" ατομικού εξοπλισμού.

Το υπόλοιπο χρηματικό ποσό που δαπανήθηκε στις 110 ημέρες του κλεφτοπόλεμου και της πολιορκίας για να συμπληρωθούν τα 2.000.000 ευρώ, αναλογεί στις εργατοώρες των απασχολίσιμων εκεί καθημερινά αστυνομικών.

Όπως προαναφέρθηκε, η αστυνομία διαθέτει περίπου 300 αστυνομικούς στο 24ωρο, που αντιστοιχεί στη δύναμη τριών κεντρικών τμημάτων της Αθήνας. Με μέσο όρο ημερήσιας αποζημίωσης τα 50 ευρώ για τον καθένα, προκύπτει ο ιλιγγιώδης υπολογισμός του 1.650.000 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πεδίο μάχης για περισσότερες από 7 ώρες ήταν η Κερατέα
Μολότοφ και δακρυγόνα στην Κερατέα - Δείτε video από τα επεισόδια

ΕΛΠΕ: Golden Boys με απίστευτους μισθούς

Ακόμη και οι πιο καλοπληρωμένοι Γερμανοί εργαζόμενοι θα ζήλευαν το μισθό και τα επιδόματα που παίρνουν κάποιοι Έλληνες. Οι εργαζόμενοι στα ΕΛΠΕ έχουν 17,8 μισθούς για 197 μέρες εργασίας και 38 ώρες την εβδομάδα. Εαν μάλιστα υπερβούν το ωράριο, τότε οι υπερωρίες τους είναι μεγαλύτερες κατά 12% από αυτές που προβλέπονται.

Στα επιδόματα που απολαμβάνουν περιλαμβάνεται επίδομα για όποιον είναι πάνω από 35 ετών και παραμένει εργένης, ενώ όσοι έχουν οικογένεια δικαιούνται διακοπές σε ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων για 4 ημέρες. Επίσης οι εργαζόμενοι έχουν δωρεάν σίτιση στο εστιατόριο, αλλά και επιπλέον επίδομα σίτισης 200 ευρώ το χρόνο.

Παράλληλα οι εργαζόμενοι δικαιούνται δωρεάν μεταφορά στην εργασία, δωρεάν παιδικό σταθμό για τα παιδιά και δωρεάν κατασκήνωση.

Όσο για τους μισθούς; Αρκουν ίσως μερικά παραδείγματα όπως:
Φύλακας 110.000 ευρώ το χρόνο
Οδηγός πυροσβεστικού 88.000
Αποθηκάριος 78.000
Τραπεζοκόμος 74.000 ευρώ το χρόνο
Κλητήρας 67.000 ευρώ το χρόνο
Οδηγός 67.000

Ένα συγκριτικό στοιχείο με τους μισθούς εργαζομένων άλλων πιο προηγμένων χωρών δείχνει ότι στην Ελλάδα ο επόπτης των διυλιστηρίων έχει μισθό 104.300 ευρώ το χρόνο ενώ στη Γερμανία ο αντίστοιχος υπάλληλος 78.700 ευρώ.

Επικαλούνται τους ευρωπαϊκούς μισθούς και λένε ότι οι μισθοί αυτοί συμβάλουν στην αύξηση της παραγωγικότητας ωστόσο η άλλη πλευρά απαντάει ότι η παραγωγικότητα των ΕΛΠΕ είναι κατά 30 με 40% μικρότερη από αυτή άλλων ευρωπαϊκών εταιρειών

Η εταιρεία προσπάθησε με διαπραγματεύσεις να μειώσει το μισθολογικό κόστος ωστόσο οι εργαζόμενοι αποχώρησαν ανακοινώνοντας δύο δεκαήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες για να μη θιγούν τα μισθολογικά τους δικαιώματα.

Η διοίκηση λέει ότι πρότεινε πάγωμα μισθών για φέτος και αύξηση του ωραρίου κατά δύο ώρες από τις 38 στις 40. Οι εργαζόμενοι φαίνεται ότι από την πλευρά τους απάντησαν πως θέλουν αυξήσεις 18% χωρίς επέκταση του ωραρίου και έτσι η συζήτηση κατέληξε σε αδιέξοδο.

Διαψεύδουν τα πάντα οι εργαζόμενοι
Όπως δήλωσε στο Νewsit o κύριος Θωμάς Κότσιας, μέλος ΔΣ του Πανελληνιού Σωματείου Εργαζομένων στα Ελληνικά Πετρέλαια "αυτός ο καταιγισμός των δημοσιευμάτων εκπορεύεται από την ίδια την εταιρεία και είναι η απάντηση τους στις κινητοποιήσεις μας. Το πρώτο που έχουμε να πούμε είναι ότι δεν υπάρχει αυτό που λέγεγαι για επίδομα εργένηδων. Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα στα ΕΛΠΕ, είναι ψευδέστατο. Η σύμβαση μας δεν ειναι μυστική.

Δεύτερον οι 17,8 μισθοί οι οποίοι προβάλλονται σκανδαλωδώς, ήταν μισθοί που η εταιρεία έκανε πριμ και παρουσιάζονται σαν 17,8. Όταν ενοποιήθηκαν οι 5 εταιρείες που συγκρότησαν τα ΕΛΠΕ, οι συνάδελφοι που εντάχθηκαν στην σύμβαση των παλιών δυιλυστηρίων Ασπροπύργου, (γιατί ακολουθήθηκε στα ΕΛΠΕ η σύμβαση των παλιών ΕΛΔΑ). Για παράδειγμα, αν κάποιος έπαιρνε 500.000 χιλιάδες δραχμές πήγε στις 450.000 χιλιάδες δραχμές, οι 50.000 χιλιάδες δραχμές που του κόπηκαν από το μισθό, του είπαν τα πάρεις σε πριμ και στο τέλος του χρόνου θα φτάσεις να παίρνεις τα ίδια χρήματα, άσχετα εάν μειώνονταν και το ωρομίσθιό του.

Δεν είναι κάποια λεφτά λοιπόν που λαμβάνουμε παραπάνω. Και μάλιστα αυτή τη στιγμή εκκρεμμούν δικαστήρια από δεκαετίας, γιατί ακριβώς πολύ συνάδελφοι που εντάχθηκαν στην σύμβαση ζημιώθηκαν. Τα λεφτά τα έκανε πριμ η εταιρεία ακριβώς για να μπορεί να παίξει σήμερα αυτό το επικοινωνιακό παιχνίδι. Απο τα πριμ εμείς υπολειπόμαστε απο τα λεφτά που παίρναμε. Δεν κάναμε συμφωνία να μας δίνει η εταιρεία παραπάνω μισθούς. Αυτό σε οτι εχει να κάνει με τους εργαζόμενους στα ΕΛΠΕ και όχι στις θυγατρικές των ΕΛΠΕ.

Σε ότι έχει να κάνει με τους μισθούς τραπεζοκόμων και οδηγών δεν υπάρχουν τέτοια επίπεδα αμοιβών. Εξαιρετικά μπορεί να υπήρξαν για κάποιους συναδέλφους, που η ίδια η εταιρεία τα δίνει ως υπερωρίες και μόνο σε προϊσταμένους τμημάτων, όχι σε εργαζόμενους. Οι μισθοί μας κινούνται στα επίπεδα των μισθών που δίνονται σε άλλη παρομοια ελληνική εταιρεία. Ο φύλακας αυτή τη στιγμή δεν παίρνει 110.000 ευρώ, κινείται γύρω στις 50.000 χιλιάδες ευρώ.

Όλα αυτά ειναι αμαρτίες παλιές που συνεχίζουν ακόμη και σήμερα λόγω της κομματοκρατίας και οδήγησαν κάποιους προνομιούχους που συνδέονται με κλαδικές στους οποίους έδιναν αφειδώς λεφτά.Ο οδηγός του διοικητή και του διευθύνοντος συμβούλου βεβαίως μπορεί να παίρνει 100.000 ευρώ γιατί τον έχει απο το πρωί μέχρι το βράδυ δίπλα του. Θα συγκριθεί με τον οδηγό που μεταφέρει τους εργαζόμενους και παίρνει από 30.000 εώς 40.000 ευρώ;

Επίσης δεν υπάρχει αυτο που λέγεται πως ζητάμε 18%, αύξηση, είναι ψευδές. Δεν ζητάμε τίποτα. Ζητάμε στις περικοπες που θέλει να κάνει η εταιρεία να μην μειωθούν οι μισθοί μας, εμείς ζητάμε το απόλυτο μηδέν. Δεν δεχόμαστε απλά να μας μειώσουν τους μισθούς γιατί εμείς δεν είμαστε δημόσιοι υπάλληλοι, δεν είμαστε ΔΕΚΟ, είμαστε ιδιωτική εταιρεία. Με το ελαχιστο ποσοστό που έχει το Δημόσιο θα βγει πιο ζημιωμένο εάν μας κόψουν τους μισθούς. Ζητάμε να σταματήσει η παραπληροφόρηση".

Είχαν γίνει καταγγελίες για τον πα-ΤΕΡΑΣ και οι αρχές τις αγνόησαν

O πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού αποκαλύπτει πως οι αρμόδιες υπηρεσίες άφησαν να επιστρέψει το κοριτσάκι στο ακατάλληλο περιβάλλον που ζούσε και να έχει αυτή την τραγική κατάληξη.

Ένα κοριτσάκι, μόλις 18 μηνών, κακοποιήθηκε σεξουαλικά και σωματικά από τον ίδιο του τον πατέρα -τέρας και κατέληξε έπειτα από τα σοβαρά τραύματα που έφερε.

Τον Αύγουστο του 2010 για την συγκεκριμένη περίπτωση είχε λάβει καταγγελία η Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή Για Τα Παιδιά SOS 1056 και είχε προβεί σε επιτόπια παρέμβαση. Ωστόσο, κατόπιν του απαραίτητου εργαστηριακού ελέγχου, τα παιδιά επέστρεψαν στο οικείο περιβάλλον τους καθώς, όπως ενημέρωσαν Το Χαμόγελο του Παιδιού, οι ιδιαιτερότητες που παρουσιάζει αυτή η ομάδα πληθυσμού δεν επιτρέπει ουσιαστικότερη παρέμβαση στον τρόπο ζωής τους αφού πρόκειται για αθίγγανους!

Τον Οκτώβριο του 2010 έλαβε εκ νέου καταγγελία στην Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή Για Τα Παιδιά SOS 1056 και την είχε διαβιβάσει άμεσα στις αρμόδιες αρχές. "Δε μπορούμε πλέον παρά να αναρωτηθούμε πόσα ακόμη παιδιά βιώνουν καθημερινά την κακοποίηση παρά τις καταγγελίες που φτάνουν στις αρμόδιες υπηρεσίες οι οποίες, όπως φαίνεται, αδυνατούν να αναγνωρίσουν και να επιλύσουν το πρόβλημα", τονίζουν οι άνθρωποι του οργανισμού.

O Πρόεδρος του οργανισμού Kώστας Γιαννόπουλος αποκαλύπτει πως οι αρμόδιες υπηρεσίες άφησαν να επιστρέψει το κοριτσάκι στο ακατάλληλο περιβάλλον που ζούσε και να έχει αυτή την τραγική κατάληξη.

"Αυτό είναι η πολλοστή φορά που γίνεται! Εμείς δεχόμαστε καταγγελίες, κάνουμε παρέμβαση και μετά οι αρμόδιες υπηρεσίες κάνουν αυτό που έκαναν και στη συγκεκριμένη περίπτωση. Με αυτό το περιστατικό έχουν να κάνουν οι υπηρεσίες της Θεσσαλονίκης, η Πρόνοια κλπ.

Υπήρξε και δεύτερη καταγγελία και δεν μέναμε μόνο σε αυτό. Τα παιδιά τα παίρναμε κιόλας αλλά τα επέστρεφαν. Μιλάμε σαν οργανισμός σήμερα, επειδή μόλις διασταυρώσαμε το όνομα του παιδιού και καταλάβαμε ότι πρόκειται για αυτή την περίπτωση. Για εμάς ήταν μυστικό το όνομα, οι δημοσιογράφοι το ξέρανε... καταλαβαίνετε!"

Δόθηκε εισαγγελική εντολή, τα παιδιά μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο και είπαν ότι έπρεπε να απομακρυνθούν από το περιβάλλον. Τα παιδιά βρέθηκαν μόνα τους στο δρόμο εγκαταλειμμένα, έγινε η καταγγελία και ειδοποιήθηκε η αστυνομία. Τα πήραμε τα παιδιά και έγινε ό,τι σας είπα. Οι καταγγελίες γίνονταν ανώνυμες από γείτονες...

Η ουσία είναι ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο. Δυστυχώς σε λίγο καιρό θα ξαναμιλάμε για ανάλογη περίπτωση αν δεν αλλάξουν τα πράγματα. Δεν μπορούμε να λεγόμαστε κοινωνία που ενδιαφέρεται για τα παιδιά και να γίνονται όλα αυτά στις μέρες μας. Πρέπει να γίνει μια ουσιαστική επένδυση... Είναι θέμα νοοτροπίας... Αυτά τα λίγα παιδιά που κινδυνεύουν στην Ελλάδα μπορούν να σωθούνε. Δίνουμε εκατομμύρια για να σωθούνε παιδιά στον υπόλοιπο κόσμο και έχουμε παιδιά που πεθαίνουν στη διπλανή μας πόρτα και δεν κάνουμε τίποτα. Όλα παδιά είναι σίγουρα... Αλλά ας κάνουμε κάτι και για τα δικά μας. Για το 2010 δεχτήκαμε καταγγελίες για 1.000 παιδιά!"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Φρίκη στη Θεσσαλονίκη: Πα-ΤΕΡΑΣ βίασε μέχρι θανάτου το 1,5 χρονών βρέφος του

Διαψεύδουν την ύπαρξη προβλήματος σχετικά με την επίσκεψη της Τρόικας κύκλοι του υπουργείου

«Δεν υπάρχει θέμα αναβολής αναφορικά με την επίσκεψη των εκπροσώπων της τρόικας», διαβεβαιώνουν κύκλοι του υπουργού Οικονομικών.

Αφορμή στάθηκαν σενάρια που είδαν το φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με τα οποία η τρόικα θα έρθει στην Αθήνα αργότερα από τον αρχικό προγραμματισμό.

Οι πηγές του υπουργού εξηγούν ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα μη ετοιμότητάς μας που να καθυστερεί την επίσκεψη, και όπως λένε χαρακτηριστικά, «αν δηλαδή δεν έρθουν Δευτέρα και έρθουν Τετάρτη, γιατί αυτό πρέπει να σημαίνει κάτι;»

Στο μεταξύ, κύκλοι του οικονομικού επιτελείου αναφερόμενοι στο θέμα των διεθνών οίκων κάνουν λόγο για επικείμενη παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενδεχομένως με τη μορφή ρυθμίσεων, ενώ τονίζουν ότι «δεν έχουμε εγκαταλείψει το σενάριο να κινηθούμε εναντίον τους δικαστικά», αν και επισημαίνουν ότι δεν έχει γίνει κάποια κίνηση προς αυτή την κατεύθυνση.

Οι ίδιες πηγές εκτιμούν ότι οι οίκοι αξιολόγησης «δεν κάνουν αντικειμενική αξιολόγηση των χωρών, αλλά αξιολογούν την αίσθηση των αγορών και οι αγορές αντιδρούν στην αξιολόγηση των οίκων. Έτσι, δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος».

Ο δήμος προσπαθεί να συμμαζέψει την παραλία στο Ρέθυμνο

Τις επόμενες ημέρες, τα συνεργεία του δήμου θα ξεκινήσουν, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, τον εξωραϊσμό της παραλιακής, καθώς επίσης και την κάλυψη των λακκουβών που δημιουργήθηκαν σε εκατοντάδες σημεία της πόλης λόγω της φετινής κακοκαιρίας.

Λίγο πριν την έναρξη της τουριστικής σεζόν, η εικόνα της παραλιακής της πόλης είναι πολύ κακή, αφού λόγω και της κακοκαιρίας δημιουργήθηκαν πολλά προβλήματα. Όπως σημείωσε ο αντιδήμαρχος τεχνικών έργων κ. Κονταξάκης, τις επόμενες ημέρες τα συνεργεία του δήμου πρόκειται να ξεκινήσουν τις εργασίες βελτίωσης της περιοχής. Μεταξύ των παρεμβάσεων είναι να αποκατασταθούν τα τοιχία που έχουν σπάσει, να βαφτούν τα κάγκελα και οι στύλοι του δημοτικού φωτισμού, να καθαριστούν τα παρτέρια και το πράσινο.

Στο μεταξύ, όπως γράφει το goodnet.gr, τις επόμενες ημέρες τα συνεργεία θα ξεκινήσουν και την κάλυψη των λακουβών σε όλους τους δρόμους της πόλης, που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα. Ο κ. Κονταξάκης σημείωσε πως πλέον και οι εταιρείες παράγουν ασφαλτικό και έτσι μπορεί να το προμηθευτεί και ο δήμος Ρεθύμνου, επομένως και η παρέμβαση θα είναι πιο σοβαρή και πιο μόνιμη.

Ωστόσο, σε ό,τι αφορά την προοπτική ασφαλτόστρωσης δρόμων και όχι μόνο λακκουβών, ο κ. Κονταξάκης τόνισε πως σε αυτή τη φάση δεν είναι εύκολο, λόγω και της οικονομικής δυσκολίας, αυτό να προγραμματιστεί. Πρόσθεσε, πάντως, πως στις προτεραιότητες της δημοτικής αρχής θα είναι η αποκατάσταση του οδοστρώματος στον Πλατανιά, μετά την ολοκλήρωση των έργων στην περιοχή.

ΕΠΟ: Φέρτε εγγυητικές επιταγές για να πάρετε τις άδειες!

Ένα νέο πρόβλημα έχουν να αντιμετωπίσουν οι ομάδες που παλεύουν να πάρουν την αδειοδότηση αφού η ΕΠΟ ζήτησε εγγυητικές επιταγές ώστε να είναι σίγουρη ότι οι ΠΑΕ θα μπορέσουν να καλύψουν τους δικανονισμούς που έχουν κάνει με τους παίκτες.

Μεταξύ των ομάδων είναι και η ΑΕΚ, από την οποία όπως αναφέρει η εφημερίδα "Τα Νέα" ζητήθηκε εγγυητική επιταγή ύψους 7 εκ. ευρώ.

Αν και η προθεσμία για την υποβολή των φακέλων εκπνέει σήμερα, οι ομάδες μπορούν να δώσουν συμπληρωματικά στοιχεία σε διάστημα 2 εβδομάδων, μέχρι δηλαδή τη συνεδρίαση της επιτροπής.

Πάντως το θέμα είναι σοβαρό αφού είναι πολύ δύσκολο να βρουν οι ομάδες ανθρώπους που θα εκδώσουν τέτοιες επιταγές και θα εγγυηθούν ότι θα βρεθούν τα χρήματα.

Αποκρατικοποιήσεις: Στις 15 Απριλίου τα σπουδαία....

Αναπτυξιακά και δημοσιονομικά χαρακτηριστικά θα έχει το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που θα κατατεθεί στις 15 Απριλίου, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, ο οποίος αναχώρησε από το υπουργικό Συμβούλιο πριν τη λήξη του.

Πιο συγκεκριμένα το νομοσχέδιο θα περιλαμβάνει ζητήματα αποκρατικοποιήσεων, το μεσοπρόθεσμο σχέδιο δημοσιονομικής σταθερότητας καθώς και δημοσιονομικές διορθώσεις για το 2011.Σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων συμφωνήθηκε ότι θα εξειδικεύονται ανά έτος, ενώ παραμένει θέση της κυβέρνησης η στρατηγική συμμετοχή του δημοσίου σε βασικές υποδομές.

Διευκρινίζεται επίσης ότι η κατάθεση του σχεδίου αποκρατικοποιήσεων δεν σημαίνει ότι αυτές θα γίνουν και αυτόματα, αλλά μόνο την κατάλληλη στιγμή, κατόπιν και της σχετικής εισήγησης των συμβούλων αποκρατικοποιήσεων.

Επί του ιδίου ζητήματος επισημάνθηκε επίσης η προτροπή του πρωθυπουργού για τήρηση ενιαίας "γραμμής" και αποφυγή της πολυφωνίας από τα κυβερνητικά στελέχη.

Το δεύτερο ζήτημα που αφορά το υπουργείο Οικονομικών και για το οποίο αποφάσισε σήμερα το υπουργικό συμβούλιο, είναι εκείνο του επιτρόπου των τραπεζών, του οποίου ο ρόλος ενισχύεται, πρώτον, μέσω της απόκτησης του δικαιώματος πρόσβασης στις πληροφορίες των τραπεζών, με τις τελευταίες να υποχρεούνται να παρέχουν πληροφορίες, εφόσον ζητηθούν, και, δεύτερον, μέσω της ενίσχυσης του δικαιώματος αρνησικυρίας (βέτο) του επιτρόπου σε στρατηγικές αποφάσεις των τραπεζών.

Νέες συλλήψεις στην Κρήτη για τα κυκλώματα της νύχτας

Τρία άτομα “πήραν” μέσα από χαρτοπαιχτική λέσχη στο Ρέθυμνο και το Χάρακα Ηρακλείου οι αστυνομικοί. Δεν έχουν ανακοινωθεί τα πλήρη στοιχεία των τριών ωστόσο πρόκειται για άνδρες ηλικίας 36, 48 και 53 ετών.

Και οι τρεις συνελήφθησαν βάσει εντάλματος που είχε διαβιβάσει στις αστυνομικές αρχές του νησιού η 5η ανακρίτρια Πειραιά, ενώ και οι τρεις έχουν απασχολήσει και κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές. Το βράδυ θα μεταφερθούν στην Αθήνα, ανακοίνωσε ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης, υποστράτηγος Μανώλης Παραβολιδάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί δεν κατάφεραν να συλλάβουν ένα τέταρτο άτομο που κατάφερε να διαφύγει και αναζητείται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Συγκλονιστικές αποκαλύψεις για τη δράση των νονών της νύχτας - 217 κατηγορούμενοι!!!

Τους έπιασαν στον ύπνο

Όλα ξεκίνησαν στις 03.00 όταν από ανασφάλιστη πόρτα που βρίσκονταν στην κουζίνα μπήκαν μέσα στο σπίτι δύο άγνωστοι δράστες, που φορούσαν στρατιωτικές φόρμες, μαύρα γάντια, ενώ είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους. Το άτυχο ζευγάρι κοιμόταν εκείνη την ώρα δεν κατάλαβε την είσοδό τους. Όταν ξύπνησαν ήταν αργά...

Οι δράστες τους ακινητοποίησαν με τα μαχαίρια που κρατούσαν και τους είπαν να μείνουν ακίνητοι! ''Μην φωνάξετε θα σας σκοτώσουμε. Πείτε που είναι τα λεφτά και γρήγορα''. Οι ένοικοι του σπιτιού υπάκουσαν. Έδειξαν στους ληστές το συρτάρι που είχε τα χρήματα και εκείνοι πήγαν και τα άρπαξαν.

Συνολικά βούτηξαν 1.500€! Στη συνέχεια έκοψαν το καλώδιο του τηλεφώνου και έγιναν καπνός...

Η Τρόϊκα αναβάλλει το ραντεβού της με την Ελλάδα γιατί δεν είμαστε έτοιμοι ακόμα να τους ενημερώσουμε!

Η Τρόϊκα αναβάλλει το ραντεβού της με την Ελλάδα γιατί είμαστε ανέτοιμοι! Το μεσοπρόθεσμο πακέτο δεν είναι ολοκληρωμένο, τα πρόσθετα μέτρα 1,8 δισ. ευρώ το 2011 δεν έχει αποφασιστεί 100% ποια θα είναι. Ακόμα και το έλλειμμα του 2010 πάει για ακόμα μια αναθεώρηση.

Με άλλα λόγια η Τρόϊκα με την κίνησή της αυτή εκφράζει την δυσφορία της για το γεγονός οτι κάνενα από τα μέτρα που έχουν ή δεν έχουν εξαγγελθεί δεν έχει αποτυπωθεί γραπτώς από την κυβέρνηση ή δεν έχει εφαρμοστεί. Μάλιστα, είχαν ζητήσει να έχουν μια πρώτη γραπτή ενημέρωση για όλα, πριν από το ταξίδι τους στην Ελλάδα, πράγμα που μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει.

Όλα τα παραπάνω ήταν προγραμματισμένα να ξεκινήσουν από τη Δευτέρα.

Η διάρκεια της επίσκεψης (όταν γίνει)
Η επίσκεψη αναμένεται να διαρκέσει από 2 έως και 4 ημέρες, ανάλογα με την πρόοδο των συνομιλιών. Ο κάθε διεθνής οργανισμός που συμμετέχει με τον ένα ή τον άλλον τρόπο στο μηχανισμό του οικονομικού προγράμματος (Ε.Ε., ΔΝΤ ΕΚΤ) θα στείλει, αυτή τη φορά, από δύο εκπροσώπους, συν έναν επικεφαλής, χωρίς να έχει προηγηθεί η έλευση τεχνικών κλιμακίων, όπως στις επισκέψεις που αφορούν την αξιολόγηση του μνημονίου.

Μαζί με το μεσοπρόθεσμο σχέδιο, οι τρεις οργανισμοί ζήτησαν να έχουν και μια ενημέρωση για τη βάση της επόμενης φάσης του μνημονίου, που είναι η δημοσιονομική προσαρμογή για το 2011. Μαζί βέβαια θέλουν να κλείσουν και τα νέα μέτρα ύψους 1,8 δισ., που θέλουν να ληφθούν «προληπτικά» τόσο η Ε.Ε. όσο και το ΔΝΤ.

Γιατί καθυστερούμε
Tο μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό πλαίσιο βρίσκεται ακόμη σε διαβούλευση μεταξύ του υπουργείου Οικονομικών και των υπόλοιπων υπουργείων που θα πρέπει να καταθέσουν τις προτάσεις τους για τα μέτρα της τριετίας.

O δημοσιονομικός σχεδιασμός για το τρέχον έτος καθυστερεί για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι ότι ακόμη δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις για τις πηγές των νέων εσόδων ή περικοπές δαπανών ύψους 1,8 δισ. που ζητούν οι δύο βασικοί δανειστές της Ελλάδας.

Ο δεύτερος είναι ότι αναμένεται να αλλάξει έστω και λίγο η «βάση» προσδιορισμού δεδομένων, λόγω αναθεώρησης προς τα πάνω του ελλείμματος του προηγούμενου χρόνου.

Συγκεκριμένα, οι αποκλίσεις που υπήρξαν τόσο στα αποτελέσματα των ασφαλιστικών ταμείων (προέκυψε έλλειμμα 900 εκατ. ευρώ έναντι εκτιμήσεων για πλεόνασμα 500 εκατ. ευρώ), αλλά και μικρότερες αποκλίσεις σε άλλους φορείς της Κεντρικής Κυβέρνησης, ανέβασαν το ύψος του ελλείμματος για τον προηγούμενο χρόνο, στην περιοχή του 10% του ΑΕΠ.

Αναγκαστικά μέτρα είσπραξης για χρέη προς το δημόσιο

Σειρά κατασχέσεων απαιτήσεων εις χείρας τρίτων για μεγάλο αριθμό οφειλετών του δημοσίου ξεκίνησε το υπουργείο Οικονομικών. Απώτερος στόχος είναι με την επιβολή αναγκαστικών μέτρων είσπραξης το δημόσιο να εισπράξει τα ληξιπρόθεσμα χρέη που έχουν οι οφειλέτες προς αυτό.

Έτσι όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, η πρώτη κατάσχεση επιβλήθηκε εις χείρας μεγάλης αλυσίδας Super Market στις 18 Μαρτίου 2011 και αφορούσε σε 290 προμηθευτές της - οφειλέτες του Ελληνικού Δημοσίου με οφειλές συνολικού ύψους 28.499.301 ευρώ. Η εταιρεία κατέθεσε θετική δήλωση στις 28 Μαρτίου 2011 και θα καταβάλει άμεσα ποσό 1.100.059 ευρώ για εξόφληση τρεχουσών υποχρεώσεων της, σε πίστωση μέρους των οφειλών 86 οφειλετών και για εξόφληση οφειλών 42 από αυτές. Επίσης, η εταιρεία με την δήλωση της δεσμεύεται να αποδίδει στο μέλλον και κάθε άλλο ποσό που θα γεννηθεί από την συνεργασία της με τους 290 οφειλέτες αυτούς και μέχρις εξοφλήσεως των υποχρεώσεων κάθε ενός από αυτούς.

Σε άλλη περίπτωση όπως ανακοίνωσε το υπουργείο και ειδικότερα, στις 24 Μαρτίου 2011 επιβλήθηκε δεύτερη κατάσχεση εις χείρας άλλης μεγάλης αλυσίδας, που αφορά σε 302 προμηθευτές της - οφειλέτες του Ελληνικού Δημοσίου με οφειλές συνολικού ύψους 38.127.101 ευρώ.

Το Υπουργείο Οικονομικών όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση θα συνεχίσει και θα εντατικοποιήσει τις στοχευμένες και συντονισμένες ενέργειες για την αναγκαστική είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών, με στόχο, «πέραν της αύξησης των εσόδων, την εμπέδωση της φορολογικής συνέπειας των πολιτών ως συστατικό στοιχείο για την επίτευξη της φορολογικής δικαιοσύνης».

Κερατέα: Εν αναμονή νέων επιχειρήσεων

Για «απαράδεκτη κατάσταση», που έχει διαμορφωθεί στην Κερατέα μίλησε σήμερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, λέγοντας πως δεν είναι δυνατόν κάθε φορά να γίνεται κλεφτοπόλεμος.

Συμπλήρωσε πως ορισμένοι επιχειρούν με συστηματικό τρόπο να μετατρέψουν την προσπάθεια της κυβέρνησης να δημιουργήσει έναν οργανωμένο χώρο για την διαχείριση των απορριμμάτων σε αστυνομική υπόθεση και τόνισε: «Κάποιοι είναι οχυρωμένοι πίσω από την κατάσταση, κάποιοι ωφελούνται».

Ο κ. Παπουτσής σημείωσε πως «φέρουν ευθύνη όσοι πρωτοστατούν στα επεισόδια και καλύπτουν έκνομες ενέργειες».

Ο υπουργός παραδέχθηκε ότι η Δικαιοσύνη έχει ήδη επιληφθεί, την κάλεσε ωστόσο να λάβει περισσότερες πρωτοβουλίες, ενώ για τη στάση της ΕΛ.ΑΣ. στην υπόθεση είπε πως «ρόλος της είναι να προστατέψει τις ζωές και τα δικαιώματα των πολιτών».

Όλοι εκείνοι που αρνούνται το διάλογο με τους αρμόδιους υπουργούς και υποθάλπουν τα επεισόδια φέρουν ευθύνη, επανέλαβε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Για το νέο κλείσιμο της λεωφόρου Λαυρίου με μεγάλες πέτρες που τοποθέτησαν κάτοικοι στο οδόστρωμα ο κ. Παπουτσής διαβεβαίωσε ότι θα επιχειρηθεί εκ νέου να ανοίξει ο δρόμος, καθώς στόχος είναι να γίνεται απρόσκοπτα η κυκλοφορία.

Στις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται στη περιοχή έχουν δοθεί από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ εντολές για ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση, είπε ο κ. Παπουτσής και πρόσθεσε πως από τις εμπρηστικές επιθέσεις κινδυνεύουν και ζωές αστυνομικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πεδίο μάχης για περισσότερες από 7 ώρες ήταν η Κερατέα
Μολότοφ και δακρυγόνα στην Κερατέα - Δείτε video από τα επεισόδια

Στο ΕΣΠΑ 4 προγράμματα της Πελοποννήσου

Τέσσερα έργα στον άξονα προτεραιότητας «Αειφόρος Ανάπτυξη και Ποιότητα Ζωής Πελοποννήσου» του Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτικής Ελλάδας-Πελοποννήσου-Ιονίων Νήσων 2007-2013, ενέταξε με απόφασή του ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, Τάσος Αποστολόπουλος, ύστερα από θετική αξιολόγηση της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Πελοποννήσου.

Πρόκειται για:

Την επέκταση δικτύου αποχέτευσης στο Δημοτικό Διαμέρισμα Γερακίου Λακωνίας, με προϋπολογισμό 591.000 € και αφορά εργασίες επεκτάσεις δικτύου αποχέτευσης για την πλήρη κάλυψη της ανατολικής επέκτασης του οικισμού Γερακίου του δήμου Ευρώτα.

Την κατασκευή ποδηλατόδρομου στον δήμο Κορινθίων με προϋπολογισμό 530.000 €, που αφορά τη δημιουργία ποδηλατόδρομου μήκους 1.500 μ. εντός της Κορίνθου, εκτεινομένου μεταξύ του βορείου και του δυτικού παραλιακού μετώπου και διερχομένου μέσα από το κέντρο της πόλης.

Την ανάπλαση εγκιβωτισμένου χειμάρρου Ξηριά στον δήμο Κορινθίων, με προϋπολογισμό 1.000.000 €. Πρόκειται για παρέμβαση με στόχο τη δημιουργία χώρων ανάπλασης σε μία υποβαθμισμένη περιοχή και αφορά οικοδομικές, ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου του εγκιβωτισμένου χειμάρρου, ενώ παράλληλα, επιδιώκεται η ενοποίηση όλου του παραλιακού τμήματος από την περιοχή Καλαμιά έως το λιμάνι της Κορίνθου, με στόχο την υλοποίηση ενιαίου παραλιακού μετώπου της πόλης.

Την ανάπλαση-διαμόρφωση της πλατείας Μπαθαρίστρας, με προϋπολογισμό 320.000 €.

Ο δήμαρχος Βόλου κατέθεσε μήνυση για τη ρύπανση της λίμνης Κάρλας

Μηνυτήρια αναφορά κατέθεσε σήμερα ο δήμαρχος Βόλου, Πάνος Σκοτινιώτης, στον εισαγγελέα Πρωτοδικών της πόλης, εναντίον όσων μπορεί να φέρουν ευθύνη για τη ρύπανση της λίμνης Κάρλας.

Παράλληλα, ο δήμαρχος έχει ζητήσει από το αρμόδιο υπουργείο να διενεργηθεί άμεση και ολοκληρωμένη περιβαλλοντική επιθεώρηση από την Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος.

Το θέμα προέκυψε ύστερα από στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με τα οποία, λύματα του Βιολογικού Καθαρισμού Λάρισας διοχετεύονται στη λίμνη της Κάρλας.

Το κανάλι της λίμνης βρίσκεται σε ελάχιστη απόσταση από το σημείο όπου καταλήγουν τα νερά του βιολογικού καθαρισμού στον Πηνειό και, μέσω αυτού, στον Παγασητικό Κόλπο, με αποτέλεσμα να συντελείται περιβαλλοντικό έγκλημα.

Όπως επισημαίνεται στην επιστολή που απέστειλε ο δήμαρχος Βόλου προς την υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνα Μπιρμπίλη, δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να επιτραπεί να γίνει βόθρος η λίμνη Κάρλα, αλλά και να επιβαρυνθεί ο Παγασητικός κόλπος.

Μόρνος: Ξεκίνησαν οι εργασίες αποκατάστασης της ζημιάς

Σε περίπου μία εβδομάδα θα έχει αποκατασταθεί εν μέρει η υδροδότηση της πρωτεύουσας από τον Μόρνο, μέσω ενός μεγάλου μεταλλικού σωλήνα, ο οποίος θα τοποθετηθεί προσωρινά στο σημείο όπου έσπασε το κανάλι στο Σαράντι Βοιωτίας, όπως διευκρίνισε σε δηλώσεις του ο γενικός διευθυντής της Εταιρείας, Νίκος Μπάρδης.

Η Ε.Υ.Δ.Α.Π. έχει ήδη θέσει σε λειτουργία το εναλλακτικό σύστημα τροφοδοσίας του δικτύου με νερό από τον Μαραθώνα και την Υλίκη, ενώ παράλληλα θα ξεκινήσουν τα έργα για την αποκατάσταση της ζημιάς του καναλιού στο Σαράντι.

Επίσης, θα αποζημιωθούν οι κάτοικοι της περιοχής που υπέστησαν ζημιές, είτε από το Δημόσιο είτε από την Ε.Υ.Δ.Α.Π..

Λήστεψαν σπίτι στη Βούλα

Ένα ζευγάρι ηλικιωμένων ανθρώπων έπεσαν στα χέρια των κακοποιών που εισέβαλαν στο σπίτι τους λίγο μετά τις δέκα το βράδυ.

Άγνωστο πως οι δυο ληστές μπήκαν μέσα στο σπίτι χωρίς το ηλικιωμένο ζευγάρι να καταλάβει το παραμικρό. Ξαφνικά είδαν μπροστά τους τους δράστες να τους απειλούν με αιχμηρά αντικείμενα.

Οι ληστές δεν δίστασαν να χτυπήσουν άσχημα τους δυο ηλικιωμένους για να τους ... πείσουν να τους πουν που έχουν τα χρήματα και τα κοσμήματά τους.

Αφού άρπαξαν ό,τι βρήκαν έγιναν καπνός. Ευτυχώς οι δυο ηλικιωμένοι κατάφεραν να ειδοποιήσουν την αστυνομία, αλλά και το ΕΚΑΒ που τους μετέφερε για τις πρώτες βοήθειες στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύονται εκτός κινδύνου.

Με την πλάτη στον τοίχο - Σιένα-Ολυμπιακός 22:00

Κι αν ο Παναθηναϊκός έχει την… πολυτέλεια της ήττας στο αποψινό ματς, για τον Ολυμπιακό δεν ισχύει το ίδιο. Οι «ερυθρόλευκοι» είναι υποχρεωμένοι να κερδίσουν απόψε στην κατάμεστη «Παλαέστρα» τη Σιένα, προκειμένου να ισοφαρίσουν τη σειρά σε 2-2 και να την επαναφέρουν στο ΣΕΦ. Σε διαφορετική περίπτωση, η παρουσία σε τρίτο συνεχές Final 4 θα μείνει όνειρο και θα έχει ολοκληρωθεί με το χειρότερο δυνατό τρόπο μία σειρά αγώνων που άρχισε ιδανικά.

Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς αναζητεί λύση στα χαμένα αμυντικά ριμπάουντ, τα λάθη και την αστοχία στα τρίποντα, που ήταν οι βασικές αγωνιστικές αδυναμίες της ομάδας του στα δύο τελευταία παιχνίδια με τους πρωταθλητές Ιταλίας. Και ο ίδιος, ωστόσο, γνωρίζει πως η ψυχολογία και ο χαρακτήρας που θα δείξουν οι παίκτες του παίζοντας με την πλάτη στον τοίχο μπαίνει πάνω από τακτικές, συστήματα και στατιστικά.

Οι πρωτοπόροι της Α1 καλούνται να θυμηθούν το πρόσωπο που παρουσίασαν στο ΟΑΚΑ, τη Βαλένθια και την Κωνσταντινούπολη, αν θέλουν να γίνουν μετά τη Ρεάλ Μαδρίτης μόλις η δεύτερη ομάδα που κερδίζει τη Σιένα στην «Παλαέστρα» φέτος σε 20 αγώνες. Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν και ο Ολυμπιακός θα έχει ξανά στο πλευρό του περίπου 80 Έλληνες, αλλά και τον Γιώργο Αγγελόπουλο που παρέμεινε στην Τοσκάνη για τον κρισιμότερο (μέχρι τον επόμενο) αγώνα της χρονιάς.

Διαιτητές του αγώνα θα είναι ο Ισπανός Χοσέ Μαρτίν, ο Κροάτης Σίνισα Χέρτσεγκ και ο Σέρβος Μίλια Βοΐνοβιτς. Σε περίπτωση νίκης του Ολυμπιακού, η πρόκριση θα κριθεί σε πέμπτο παιχνίδι που θα γίνει 6 ή 7 Απριλίου στο ΣΕΦ.

Απόψε το μεγάλο βήμα - Παναθηναϊκός-Μπαρτσελόνα 21:45

Η συμμετοχή στο δέκατο Final 4 και η προοπτική κατάκτησης του έκτου ευρωπαϊκού του τίτλου είναι πιο κοντά από ποτέ. Ο Παναθηναϊκός χρειάζεται μία ακόμη νίκη απέναντι στην Μπαρτσελόνα για να θέσει εκτός μάχης όχι απλώς το θεωρητικό φαβορί για την κατάκτηση της Ευρωλίγκας, αλλά και την οικοδέσποινα της τελικής φάσης που θα γίνει 6-8 Μαΐου στη Βαρκελώνη. Οι «πράσινοι» γνωρίζουν πως η αποστολή τους δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί.

Κόντρα στη φυσιολογική κόπωση από τις τρεις εξαντλητικές μάχες με τους Καταλανούς, αλλά με σύμμαχο 20.000 οπαδούς τους που εξαφάνισαν τα εισιτήρια του αγώνα, οι πρωταθλητές Ελλάδας θέλουν να τελειώσουν απόψε τη δουλειά γνωρίζοντας μεν πως αν χάσουν δεν χάνοντας, αλλά πως θα είναι πολύ δύσκολο να κερδίσουν δεύτερη φορά στο «Παλάου Μπλαουγκράνα» στο απευκταίο ενδεχόμενο που η σειρά πάει σε πέμπτο παιχνίδι.

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς δούλεψε στην προετοιμασία του μυαλού των παικτών του και την τακτική, προσπαθώντας να δώσει ανάσες στα καταπονημένα σώματά τους. Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν και η προετοιμασία ολοκληρώθηκε δίχως απρόοπτα και υπό το βλέμμα του Θανάση Γιαννακόπουλου.

Διαιτητές του αγώνα θα είναι ο Ιταλός Λουίτζι Λαμόνικα, και δύο Ουκρανοί, ο Βολόντιμιρ Ντραμπικόφσκι και ο Μπόρις Ρίζικ. Σε περίπτωση ήττας του Παναθηναϊκού, η πρόκριση θα κριθεί σε πέμπτο παιχνίδι που θα γίνει 6 ή 7 Απριλίου στο «Παλάου Μπλαουγκράνα».

Η General Electric... δεν πληρώνει φόρους!!!

Μπορεί για εμάς τους Έλληνες να έχει καταντήσει... νόμος οι μεγάλες επιχειρήσεις να μην πληρώνουν φόρους, φαίνεται όμως ότι στον «Νέο Κόσμο» δε συμβαίνει το ίδιο. Η αποκάλυψη των New York Times πως η εταιρία General Electric δεν κατέβαλε το 2010 τους φόρους που της αναλογούσαν προκάλεσε αίσθηση στην αμερικανική κοινή γνώμη. Αυτή την περίοδο, οι Αμερικανοί συμπληρώνουν τις φορολογικές τους δηλώσεις. Και όταν έμαθαν τα μαντάτα, έμειναν με το στόμα ανοιχτό.

Και η κυβέρνηση Ομπάμα; Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Τζέφρι Ίμελτ προωθήθηκε τον Ιανουάριο από τον ίδιο τον Αμερικανό πρόεδρο στη θέση του επικεφαλής του Συμβουλίου του για την απασχόληση και την ανταγωνιστικότητα. Η αποκάλυψη έδωσε τροφή στους γελοιογράφους και τους έντονα διαφωνούντες.

«Πληρώνουμε αυτά που οφείλουμε, δήλωσε ο αντιπρόεδρος του ομίλου Τζον Κρένικι. «Αλλά η GE επλήγη σοβαρά από την οικονομική κρίση και στη GE Capital (θυγατρική της GE, εταιρεία χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών) καταγράψαμε σημαντικές απώλειες οι οποίες ελάφρυναν τη φορολογική μας δήλωση».

«Οι φόροι θα αυξομειώνονται. Καθώς η GE και η GE Capital πήγαν καλύτερα το 2011, ο οφειλόμενος φόρος θα αλλάξει», πρόσθεσε.

Ο όμιλος είχε κέρδη 10,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2009, χρονιά κατά την οποία επίσης δεν είχε πληρώσει φόρους στις ΗΠΑ σύμφωνα με το περιοδικό Forbes. Όσον αφορά τα 2,7 δισεκατομμύρια δολάρια φόρους καταχωρημένους στα λογιστικά του ομίλου για το 2010, πληρώθηκαν σε άλλες χώρες.

Κανείς δεν φαίνεται πως είναι ικανοποιημένος από τον κώδικα φορολογίας εισοδήματος στις ΗΠΑ. Ενώ οι διοικητές των επιχειρήσεων, φιλελεύθεροι οικονομολόγοι και ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές διαμαρτύρονται ότι οι συντελεστές φορολόγησης στη χώρα είναι από τους υψηλότερους στον κόσμο (35% για το ανώτερο κλιμάκιο), άλλοι οικονομολόγοι και δημοκρατικοί γερουσιαστές σημειώνουν την ζέση με την οποία στρατιές λογιστών μεριμνούν ώστε οι μεγαλύτερες εταιρίες στη χώρα να αποφύγουν τη φορολογία.

Από την ανάληψη των καθηκόντων του στο Λευκό Οίκο, ο Ομπάμα τονίζει συχνά ότι πρέπει να κλείσουν οι «τρύπες» του φορολογικού ελέγχου, κατανέμοντας περισσότερο ισομερώς το βάρος των φόρων και μειώνοντας το ποσοστό της φορολόγησης.

Φουκουζίμα: Συνεχίζεται η διαρροή ραδιενεργής ουσίας στη θάλλασα

Τα σταθερά υψηλά επίπεδα ραδιενεργής ουσίας που ανιχνεύονται στο νερό της θάλασσας έξω από το ιαπωνικό πυρηνικό εργοστάσιο Φουκουσίμα Νταϊίτσι (Φουκουσίμα 1), που έχει υποστεί ζημιές από τον ισχυρό σεισμό και το τσουνάμι της 11ης Μαρτίου, μπορεί να σημαίνουν ότι διαρρέει συνεχώς ραδιενέργεια, όπως ανακοίνωσε σήμερα η ιαπωνική Υπηρεσία Πυρηνικής και Βιομηχανικής Ασφάλειας.

"Αυτή είναι μία πιθανότητα", δήλωσε ο αναπληρωτής διευθυντής της υπηρεσίας Χιντεχίκο Νισιγιάμα σε συνέντευξη Τύπου όταν ρωτήθηκε αν η μόλυνση της θάλασσας είναι συνεχής.

Πρόσθεσε άλλωστε ότι οι μηχανικοί δεν γνωρίζουν από πού προέρχεται η διαρροή.

Τα επίπεδα του ραδιενεργού ιωδίου-131 τα οποία βρέθηκαν στο θαλασσινό νερό στην περιοχή γύρω από τον σχεδόν ολοκληρωτικά κατεστραμμένο πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα, ήταν 4.385 φορές υψηλότερα από το επιτρεπτό όριο, την Πέμπτη, όπως ανακοίνωσε η υπηρεσία πυρηνικής ασφάλειας της Ιαπωνίας.

Πρόκειται για την υψηλότερη συγκέντρωση ραδιενεργού ουσίας που καταμετρήθηκε από την ώρα της έναρξης της πυρηνικής κρίσης στο εργοστάσιο πυρηνικής ενέργειας στη Φουκουσίμα της επαρχίας Νταιίτσι, που προξενήθηκε από τον τεράστιο σε μέγεθος σεισμό και το γιγαντιαίων διαστάσεων τσουνάμι, που έπληξαν την περιοχή, στις 11 Μαρτίου, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της Υπηρεσίας Πυρηνικής και Βιομηχανικής Ασφάλειας, Χιντεχίτο Νισιγιάμα.

Προσέθεσε δε ότι το γεγονός αυτό δεν αντιπροσωπεύει ιδιαίτερο παράγοντα κινδύνου. καθώς οι κάτοικοι της περιοχής την έχουν εκκενώσει σε ακτίνα 20 χιλιομέτρων πίσω από το εργοστάσιο, το οποίο καταλήγει στη θάλασσα.

Πάντως η μέτρηση των επιπέδων ραδιενεργού ιωδίου-131 την Τετάρτη, όπως είχε ανακοινωθεί από την ίδια κυβερνητική υπηρεσία, ήταν 3.355 φορές υψηλότερη από τα επιτρεπτά όρια. Παρουσιάζει δηλαδή αύξηση 1000 περίπου φορές μέσα στο τελευταίο 24ωρο, πράγμα που επιτείνει τις υποψίες για γενικευμένη πλέον διαρροή ραδιενέργειας από τους κατεστραμμένους αντιδραστήρες.

Δεν επεκτείνουν τη ζώνη εκκένωσης γύρω από την Φουκουσίμα
Οι ιαπωνικές αρχές δεν σκοπεύουν να επεκτείνουν άμεσα την ζώνη εκκένωσης των 20 χιλιομέτρων που έχει επιβληθεί γύρω από το πυρηνικό εργοστάσιο Φουκουσίμα Νταϊίτσι (Φουκουσίμα 1), που έχει υποστεί ζημιές από τον σεισμό και το τσουνάμι της 11ης Μαρτίου, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της κυβέρνησης μετά την ανακοίνωση της Διεθνούς Υπηρεσίας Πυρηνικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) ότι τα επίπεδα ραδιενέργειας είναι αυξημένα σε απόσταση 40 χιλιομέτρων από το εργοστάσιο.

"Η ΙΑΕΑ μας ενημέρωσε ότι τα επίπεδα ραδιενέργειας στο έδαφος ξεπερνούν τα προβλεπόμενα από την ίδια όρια και μας ζήτησε να παρακολουθούμε στενά την κατάσταση με βάση αυτές τις πληροφορίες", δήλωσε ο Γιουκίο Εντάνο.

Οταν ρωτήθηκε για την πιθανότητα επέκτασης της ζώνης εκκένωσης ο Εντάνο απάντησε: "Δεν πιστεύω ότι συντρέχει άμεση ανάγκη για κάτι τέτοιο. Ομως το γεγονός ότι τα επίπεδα ραδιενέργειας στο έδαφος είναι αυξημένα μας οδηγεί αναπόφευκτα στην υπόθεση ότι μία μακροπρόθεσμη συγκέντρωση (ραδιενέργειας) μπορεί να είναι επικίνδυνη για την υγεία".

"Βάσει αυτού θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε τα επίπεδα ραδιενέργειας με τη μεγαλύτερη δυνατή προσοχή και θα πάρουμε μέτρα αν αυτό κριθεί αναγκαίο", πρόσθεσε ο Εντάνο.

Η ΙΑΕΑ είχε ανακοινώσει χθες Τετάρτη ότι τα επίπεδα ραδιενέργειας που ανιχθεύθηκαν σε ένα χωριό που βρίσκεται σε απόσταση 40 χιλιομέτρων από το Φουκουσίμα 1 ξεπερνούν τα επιτρεπτά όρια.

"Η πρώτη εκτίμηση αναφέρει ότι ένα από τα επιχειρησιακά κριτήρια της ΙΑΕΑ για την εκκένωση, έχει ξεπεραστεί στο Ιιτάτε", δήλωσε σε συνέντευξη τύπου ο αξιωματούχος της ΙΑΕΑ Ντένις Φλόρι.

Η ζώνη εκκένωσης γύρω από το Φουκουσίμα 1 παραμένει στα 20 χιλιόμετρα, όμως η ιαπωνική κυβέρνηση έχει συνστήσει στους κατοίκους που ζουν σε ακτίνα 20 με 30 χιλιομέτρων από το πυρηνικό εργοστάσιο να φύγουν χωρίς όμως να το επιβάλλει, συμβουλεύοντάς τους πάντως να παραμένουν μέσα στα σπίτια τους.


Πολύ μικρό ποσοστό ραδιενεργού ιωδίου ανιχνεύθηκε σε γάλα στην Ουάσινγκτον
Ένα "μικροσκοπικό" ποσοστό ραδιενεργού ιωδίου-131, ανιχνεύθηκε σε δείγμα γάλακτος, προερχόμενο από την πολιτεία της Ουάσινγκτον, σύμφωνα με τις μετρήσεις της κυβερνητικής υπηρεσίας ελέγχου των συνεπειών της πυρηνικής κρίσης της Ιαπωνίας, όπως ανακοίνωσαν οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ, την Τετάρτη.

Το ποσοστό που ανιχνεύθηκε ήταν "πάρα πολύ πιο χαμηλά από τα όρια ανησυχίας για τη δημόσια υγεία, τόσο αυτών για τους ενήλικες, όσο και εκείνων για τα παιδιά", αναφέρεται στην κοινή δήλωση, της Υπηρεσίας Προστασίας του Περιβάλλοντος και της Διοίκησης Φαγητών και Τροφίμων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ιαπωνία: Συνεχίζεται το θρίλερ - 3.355 φορές πάνω το ραδιενεργό ιώδιο-131 στο θαλασσινό νερό
Πυρηνικό θρίλερ για γερά νεύρα - Σε ύψιστο συναγερμό η Ιαπωνία
Ιαπωνία: Συνεχίζεται το θρίλερ στη Φουκουσίμα - Το ραδιενεργό ιώδιο είναι 1.150 φορές πάνω από το φυσιολογικό
Ιαπωνία: Η ραδιενέργεια μόλυνε την θάλασσα - 1.250 φορές πάνω από το φυσιολογικό! - Video
Ιαπωνία: 25.000 οι νεκροί ή αγνοούμενοι της τραγωδίας - Μοιράζουν εμφιαλωμένο νερό στο Τόκιο - Η μάχη της Φουκουσίμα
Υψηλά επίπεδα ραδιανέργειας γύρω από την Φουκουσίμα
Στα ύψη πάλι τα επίπεδα της ραδιενέργειας στον αντιδραστήρα No2
Τα έκαναν... θάλασσα στη Φουκουσίμα - Η ραδιενέργεια έφτασε και στην Ελλάδα
Προσπαθούν ακόμη να πάρουν ρεύμα στη Φουκουσίμα
Νέος συναγερμός στην Φουκουσίμα για τον αντιδραστήρα 3

Οι διαρρήκτες ήταν... μαθητές δημοτικού!!!

Η υπόθεση άφησε με το στόμα ανοιχτό ακόμα αξιωματικούς της αστυνομίας - Τρία αμούστακα παιδιά, έκαναν διάρρηξη σε σπίτι και έφτασαν στο σημείο να κλέψουν παρκαρισμένο αυτοκίνητο!

Ο μικρότερος της συμμορίας δεν είχε κλήσει καν τα 10 του χρόνια! Οι δύο συνεργοί του, ήταν λίγο μεγαλύτεροι. Όλοι όμως ήταν μαθητές δημοτικού, που στον ελεύθερο χρόνο τους σκορπούσαν τον τρόμο στις γειτονιές του νομού. Η δράση τους, αποκαλύφθηκε, όταν αστυνομικοί έπιασαν τον μικρότερο της παρέας επ’ αυτοφώρω να προσπαθεί να κλέψει καύσιμα από ένα παρκαρισμένο φορτηγό.

Το παιδί οδηγήθηκε στο τμήμα και εκεί αποκάλυψε τα πάντα. Οι τρεις ανήλικοι είχαν κλέψει λίγο νωρίτερα ένα παρκαρισμένο αυτοκίνητο από το σπίτι ενός 42χρονου στο Βέλο Κορινθίας και με αυτό πήγαν στο χωριό όπου, έξω από ένα fast food, άρπαξαν την τσάντα ενός άνδρα που την είχε αφήσει πάνω σε ένα τραπέζι χωρίς να την προσέχει! Στη συνέχεια οι δύο από τους δράστες περίμεναν μέσα στο κλεμμένο αυτοκίνητο και ο μικρότερος βγήκε για να κλέψει καύσιμα από το φορτηγό. Συνελήφθη αλλά οι δύο συνεργοί του, πρόλαβαν να ξεφύγουν.

Λίγη ώρα αργότερα όμως εντοπίστηκαν στα Εξαμίλια με το κλεμμένο αυτοκίνητο και συνελήφθησαν. Στην προανάκριση ομολόγησαν τις κλοπές, καθώς και μια διάρρηξη σε σπίτι στο Ζευγολατιό Κορινθίας την οποία είχαν διαπράξει την προηγούμενη εβδομάδα, από το οποίο είχαν κλέψει ηλεκτρονικές συσκευές και ένα μικρό χρηματικό ποσό.

Πλέον το λόγο στην υπόθεση που προκαλεί ιδιαίτερη αίσθηση έχει η Δικαιοσύνη.

Συγκλονιστικές αποκαλύψεις για τη δράση των νονών της νύχτας - 217 κατηγορούμενοι!!!

Γνωστή τραγουδίστρια φέρεται να ζήτησε τη βοήθεια μπράβων της νύχτας, προκειμένου να πείσει συγκεκριμένο άτομο επιχειρηματία, προκειμένου να τις επιστρέψει το χρηματικό ποσό που σύμφωνα με την ίδια της χρωστούσε.

Απόστρατος Υποστράτηγος της Ελληνικής Αστυνομίας είχε ενεργό ρόλο στις παράνομες δραστηριότητες του μεγάλου ιστού «διαπλοκής» ανάμεσα στις εκβιαστικές ομάδες. Υπάλληλοι της Τράπεζας της Ελλάδος κατηγορούνται για απόπειρα απάτης, καθώς με τα μέλη μιας εκβιαστικής ομάδας και του απόστρατου υποστράτηγου επιχείρησαν να «ανταλλάξουν» 1.500.000 πλαστών χαρτονομισμάτων με κανονικά μέσω της τράπεζας.

«Περιφερειακός» κατηγορούμενος της υπόθεσης φέρεται να συμμετείχε στην απόπειρα ανθρωποκτονίας του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή Γιώργου Σιδέρη, έπειτα από «εντολή» επιχειρηματία, εμπλεκόμενου σε σκάνδαλο που απασχόλησε έντονα την κοινή γνώμη, ωστόσο δεν φαίνεται να μπορεί να στοιχειοθετηθεί κατηγορία σε βάρος του.

500.000 ευρώ μηνιαία έσοδα
Τα παραπάνω αποτελούν σημεία της ογκωδέστατης δικογραφίας που σχημάτισαν οι αξιωματικοί του τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής για τις πολυποίκιλες παράνομες δραστηριότητες αλληλοσυγκρουόμενων εκβιαστικών ομάδων. Σύμφωνα με τους αρμόδιους αξιωματικούς ουσιαστικά πρόκειται για μία σφοδρή διαμάχη ανάμεσα σε εκβιαστική ομάδα, οι «αρχηγοί» της οποίας είναι έγκλειστοι στις φυλακές, κατηγορούμενοι μεταξύ άλλων και για την απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου, και σε άλλη ομάδα αυτή με έδρα τον Πειραιά, με αιτία την επικυριαρχία στους εκβιασμούς ιδιοκτητών νυχτερινών κέντρων διασκέδασης. Μέχρι στιγμής έχουν εκδοθεί 44 εντάλματα σύλληψης, έχουν εκτελεστεί τα 22, με συλλήψεις ατόμων, ενώ συνολικά κατηγορούνται 217 άτομα, μεταξύ των οποίων 7 εν ενεργεία και απόστρατοι αστυνομικοί.

Σύμφωνα με αστυνομικές πληροφορίες, προκύπτει με στοιχεία, καταθέσεις, οπτικό και ακουστικό υλικό (φωτογραφίες, βίντεο), ο εκβιασμός 268 ιδιοκτητών νυχτερινών κέντρων διασκέδασης, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Αγρίνιο, Ναύπακτο, Κόρινθο, Λουτράκι, Χαλκίδα και άλλες επαρχιακές πόλεις της Ηλείας και της Κρήτης. Από κάθε ιδιοκτήτη κέντρου διασκέδασης λάμβαναν με το πρόσχημα της παροχής προστασίας χρηματικά ποσά που κυμαίνονταν από 1.000 έως 3.000 ευρώ τον μήνα, με το συνολικό ποσό να ξεπερνά το μισό εκατομμύριο ευρώ το μήνα, χρήματα που μέλη των εκβιαστικών κυκλωμάτων τα «ξέπλεναν» σε ναυτιλιακές και ακτοπλοϊκές εταιρείες, αγορές ακινήτων και ξενοδοχειακών μονάδων, αγορά κερδών από δελτία στοιχηματισμού πρακτορείων του ΟΠΑΠ.

Από τα συνολικά 217 άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, τα 70 περίπου, αποτελούσαν βασικά μέλη των τεσσάρων εγκληματικών οργανώσεων, που προέβαιναν σε εκρήξεις και εμπρησμούς καταστημάτων, απόπειρες ανθρωποκτονιών, εμπορία ανθρώπων, ναρκωτικών, όπλων και πυρομαχικών, προμήθεια, κατοχή και διάθεση εκρηκτικών υλών, ληστείες, απάτες κατ’ εξακολούθηση, εκβιαστικές εισπράξεις από οφειλέτες, παραχάραξη και κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων, πλαστογραφίες και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Απέτρεψαν 7 «συμβόλαια θανάτου»
Με «εικονικούς» αστυνομικούς ελέγχους άλλων υπηρεσιών όπως της Άμεσης Δράσης, ακόμη και της Τροχαίας, οι αστυνομικοί του τμήματος Δίωξης Εκβιαστών απέτρεψαν τουλάχιστον 7 «προγραμμένες» δολοφονίες, που είχαν στόχο μέλη των αντίπαλων εκβιαστικών ομάδων.

Σε μία περίπτωση ο Αλβανός «εκτελεστής», που θα λάμβανε 50.000 ευρώ από τους «αρχηγούς της φυλακής» για τις δολοφονίες των αντίπαλων δύο αρχηγών, έφθασε 50 μέτρα από το σπίτι ενός εκ των στόχων αλλά οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής «έστησαν» δήθεν ένστολο αστυνομικό μπλόκο από άλλες αστυνομικές υπηρεσίες. Να σημειωθεί ότι από το 2006 έως το 2009 είχαν διαπραχθεί συνολικά 19 ανθρωποκτονίες, σε βάρος άλλων ομάδων εκβιαστών. Σε άλλη περίπτωση επιτηρούσαν 30 μέρες το μπαρ-καφετέρια TERRA PETRA στην Πετρούπολη, που είχαν «ακούσει» ότι θα γίνει στόχος βομβιστικής επίθεσης, δυστυχώς λόγω έλλειψης αστυνομικής δύναμης απέσυραν την επιτήρηση και η βομβιστική επίθεση εκδηλώθηκε 10 ημέρες αργότερα.

Η πρώτη εκβιαστική ομάδα που «διοικείται» από τις φυλακές, και απαρτίζεται από 20 συνολικά μέλη, φαίνεται πως ευθύνεται για πέντε βομβιστικές επιθέσεις σε νυχτερινά κέντρα διασκέδασης. Συγκεκριμένα στις 27-04-2010 τοποθέτησαν βόμβα στη Λ. Λιοσίων 325 έξω από το κέντρο διασκέδασης FOCUS, με αποτέλεσμα να σημειωθεί έκρηξη και να προκληθούν σοβαρές υλικές ζημιές στο κατάστημα. Στις 18-08-2010 τοποθέτησαν βόμβα στο TERRA PETRA στην Πετρούπολη, στις 31-10-2010 έκαναν το ίδιο στην οδό Πέτρου Ράλλη 18-20 στο POLIS STUDIO, στις 02-12-2010 τοποθέτησαν βόμβα στη Λ. Ποσειδώνος 3-5 στον Άλιμο έξω από το ΘΕΑ, όπου συνελήφθη ως φυσικός αυτουργός ένας 24χρονος από την Αλβανία, ενώ παραμονή Πρωτοχρονιάς στις 31-12-2010 τοποθέτησαν ισχυρή βόμβα στην οδό Λαγουμιτζή 25 στον Ν. Κόσμο έξω από το FEVER, με αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρές υλικές ζημιές στο κατάστημα.

Για την τελευταία περίπτωση, είχαν συλληφθεί δύο άτομα στη Νίκαια, που επέβαιναν σε αυτοκίνητο, στο πορτμπαγκάζ του οποίου βρέθηκε μία έτοιμη βόμβα, η οποία, σύμφωνα με αξιωματικούς της Ασφάλειας Αττικής, είχε προορισμό το FEVER, πήγαν στον Εισαγγελέα, αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, και 10 ημέρες μετά, πιθανόν οι ίδιοι, τοποθέτησαν τελικά την βόμβα που εξερράγη.

«Δικηγόρος= Εκτελεστής ή βομβιστής»
Στις περίπου 150.000 σελίδες των απομαγνητοφωνημένων συνομιλιών, που εμπεριέχονται στη δικογραφία-«μαμούθ», ανάμεσα στα μέλη των τεσσάρων εγκληματικών οργανώσεων, προκύπτουν και κάποιοι χαρακτηριστικοί διάλογοι με κωδικούς σε κρίσιμες φράσεις, πίσω από τις οποίες κρύβονταν εγκληματικές ενέργειες. Για παράδειγμα λέγοντας δικηγόρος, εννοούσαν τον εκτελεστή ή βομβιστή, Δικαστήρια: ήταν η τοποθεσία διάπραξης αδικήματος ή πλήξης στόχου, Προπόνηση: ήταν η προετοιμασία ή δοκιμαστική ενέργεια, Μακαρονάδα: ήταν το δηλητήριο σε έγκλειστο αντίπαλο αρχηγό, Κουρτίνες: ήταν οι βόμβες, Καφές: η προστασία, Ρούχα: η μηνιάτικη εκβιαστική είσπραξη, Ψαλίδια: τα ποσοστά και Οικόπεδα: τα αντίπαλα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης.

Κατασχέσεις και διαπιστώσεις
Σε έρευνες που ενεργήθηκαν στην περιοχή της Αττικής αλλά και επαρχιακών πόλεων βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν: Επτά πιστόλια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων, εννέα γεμιστήρες, 450 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων, 81.000 ευρώ, μικρές ποσότητες ναρκωτικών ουσιών. Επίσης κατασχέθηκαν αλεξίσφαιρα γιλέκα, στιλέτα, ηλεκτρικοί εκκενωτές, συστήματα παρακολούθησης (κοριοί), αστυνομικοί ράβδοι, φωτοβολίδες, δεκάδες κινητά τηλέφωνα και κάρτες SIM, βιβλιάρια τραπεζών με μεγάλα χρηματικά ποσά καταθέσεων, μεγάλων αριθμός επιταγών, συναλλαγματικών, αποδείξεων κερδών του ΟΠΑΠ, χαρτοφυλακίων μετοχών και αμοιβαίων κεφαλαίων, έγγραφες σημειώσεις με εισπράξεις από καταστήματα.

Διαπιστώθηκε η εμπλοκή αστυνομικών και δημοσίων υπαλλήλων οι οποίοι, κατά περίπτωση, παρείχαν πληροφορίες ή συνεργούσαν με μέλη των εγκληματικών οργανώσεων στην τέλεση αξιοποίνων πράξεων. Επίσης, οι εγκληματικές ομάδες, πέρα από τις βασικές εγκληματικές ενέργειες των μελών τους δραστηριοποιούνταν σε απάτες σε βάρος τραπεζικών ιδρυμάτων, πλαστογραφίες εγγράφων, παραχάραξη χαρτονομισμάτων, προμήθεια-κατοχή και διάθεση όπλων, πυρομαχικών και εκρηκτικών, προμήθεια-κατοχή και διάθεση ναρκωτικών, τοποθέτηση ηλεκτρονικών τυχερών παιγνίων σε καταστήματα, εκβιαστικές εισπράξεις από οφειλέτες, νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Να σημειωθεί ότι η προσπάθεια «καθαρισμού» του 1,5 εκατομμυρίου πλαστών ευρώ, στην Τράπεζα της Ελλάδος, δεν ολοκληρώθηκε καθώς, στις 22-07-2010, συνελήφθη μέλος της εγκληματικής οργάνωσης τους για κατοχή πλαστών χαρτονομισμάτων. Παράλληλα αρχηγικό μέλος μίας εκβιαστικής ομάδας, που ήδη έχει συλληφθεί με ένταλμα, οργάνωσε την ληστεία που διαπράχθηκε στις 26- 08-2010 στην Εθνική Τράπεζα στην Αλόννησο, από όπου αφαιρέθηκε το χρηματικό ποσό του 1.000.000 ευρώ.

Πληροφορίες για εμπλοκή γνωστής τραγουδίστριας
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, γνωστή τραγουδίστρια του λαϊκού πενταγράμμου φέρεται να εμπλέκεται με την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας σε απάτη και εκβίαση, καθώς όπως αναφέρθηκε ζήτησε τη βοήθεια μπράβων της νύχτας, προκειμένου ένας επιχειρηματίας να της επιστρέψει ένα μεγάλο χρηματικό ποσό.

Για την υπόθεση αναμένεται να καταθέσει και ο γνωστός ηθοποιός, Κώστας Σόμμερ με αφορμή τον εμπρησμό της καφετέριάς του στην Γλυφάδα τον Δεκέμβριο του 2009.

Θεσσαλονίκη, αυτή η απέραντη χωματερή....

Τραγική χαρακτήρισε την κατάσταση στην καθαριότητα του δήμου Θεσσαλονίκης ο δήμαρχος και υποστήριξε ότι μέχρι το καλοκαίρι η πόλη θα είναι υπόδειγμα και για τις ευρωπαϊκές!

Στη μάχη για την αποκομιδή των σκουπιδιών που πνίγουν την πόλη της τελευταίες εβδομάδες μπήκαν από χθες και ιδιωτικά συνεργεία. Από τα 35 απορριμματοφόρα που βγήκαν χθες, τα πέντε οχήματα ανήκουν σε ιδιωτικό συνεργείο, με εργατικό δυναμικό από την αντιδημαρχία Καθαριότητας.

Το πρόβλημα έχει γίνει πάρα πολύ έντονο καθώς πάνω από 700 τόνοι σκουπιδιών έχουν συσωρευτεί και αποτελούν πλέον εστία μόλυνσης για τους κατοίκους της πόλης. Μάλιστα, οι χθεσινές βροχοπτώσεις έκαναν τους δρόμους της Θεσσαλονίκης να μοιάζουν μίζεροι κάνοντας την δυσφορία των κατοίκων μεγαλύτερη.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης απευθύνει έκκληση στους πολίτες να μην κατεβάζουν τα σκουπίδια με την συχνότητα που συνήθιζαν και να κατεβάζουν στους κάδους μόνο τα οργανικά απορρίματα, κρατώντας τα ανακυκλώσιμα στο σπίτι μέχρι να περιοριστεί το πρόβλημα.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Ευάγγελος Μπακέλας παρήγγειλε προκαταρκτική έρευνα για το θέμα. Αφορμή για την εισαγγελική παρέμβαση στάθηκαν καταγγελίες και δημοσιεύματα στον Τύπο, ενώ η έρευνα ανατέθηκε σε Πταισματοδίκη.

Χθες ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης έδωσε απαντήσεις για το θέμα των σκουπιδιών που "πνίγουν" την πόλη στη συνέντευξη τύπου που πραγματοποίησε. Από θέμα εξοπλισμών, οργάνωση και ανθρώπινου δυναμικού. Ο ίδιος δεσμεύτηκε ότι μέσα στο επόμενο δεκαήμερο θα έχει αντιμετωπιστεί η κατάσταση και δεν θα θυμίζει η συμπρωτεύουσα μία απέραντη χωματερή.

Νέες πιέσεις για ένταξη στις ρυθμίσεις για τους οφειλέτες του ΙΚΑ

Στις 14 Μαρτίου, δηλαδή λίγες μέρες πριν το σχέδιο νόμου για το ΣΕΠΕ τεθεί σε δημόσια διαβούλευση, με εγκύκλιό του ο διοικητής του ΙΚΑ κ. Ροβέρτος Σπυρόπουλος, αφού διαπιστώνει πως δεν έχουν ληφθεί σε ικανοποιητικό επίπεδο τα προβλεπόμενα, ζητεί από τις υπηρεσίες του Ιδρύματος, να εφαρμόσουν τα αναγκαστικά και άλλα μέτρα είσπραξης των οφειλών, σε βάρος των περιουσιακών στοιχείων των οφειλετών που δεν έχουν υπαχθεί σε καθεστώς ρύθμισης οφειλών του νόμου (3863/2010), ή αντίστοιχων προηγούμενων ρυθμίσεων.

Με τις νέες ρυθμίσεις, προβλέπεται η δυνατότητα κεφαλαιοποίησης των οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία μετά από υποβολή της σχετικής αίτησης και η υπαγωγή σε καθεστώς προσωρινού διακανονισμού με ταυτόχρονη αναστολή μέχρι 31/12/2012, όλων των αναγκαστικών και άλλων μέτρων είσπραξης, για τους εργοδότες - οφειλέτες που θα υπαχθούν στις διατάξεις του νέου νόμου. Στις επιχειρήσεις που θα υπαχθούν στη ρύθμιση θα χορηγείται και αποδεικτικό ασφαλιστικής ενημερότητας.

Η αναστολή ισχύει υπό τον όρο ότι οι επιχειρήσεις θα καταβάλλουν κατά το χρονικό διάστημα από 1ης Ιανουαρίου 2011 μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου 2013 εμπρόθεσμα τις τρέχουσες ασφαλιστικές τους εισφορές.

Ο διοικητής του ΙΚΑ, ζητά από τις αρμόδιες Υπηρεσίες των Υποκαταστημάτων και των Ταμείων Είσπραξης Εσόδων Ι.Κ.Α. - Ε.Τ.Α.Μ., να προβούν κατά σειρά προτεραιότητας, μέχρι την ψήφιση της σχετικής διάταξης και τη δημοσίευσή της σε ΦΕΚ, στη λήψη αναγκαστικών μέτρων είσπραξης σε βάρος των οφειλετών που δεν έχουν υπαχθεί σε καθεστώς ρύθμισης ακόμη και στις περιπτώσεις που έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος για την υπαγωγή τους σε καθεστώς ρύθμισης χωρίς όμως να έχουν προβεί σε ρύθμιση των οφειλών τους.

Η εγκύκλιος αποτελεί μέσο πίεσης, κυρίως προς τους μεγαλοοφειλέτες ώστε να υπαχθούν στη νέα ρύθμιση προκειμένου να αποφύγουν τις συνέπειες και να ωφεληθούν από τα ευεργετήματα του νέου νόμου

Διευκρινίζεται άλλωστε, ότι μετά την έναρξη υποβολής των αιτήσεων, για υπαγωγή σε προσωρινό διακανονισμό, οι αρμόδιες υπηρεσίες του Ιδρύματος, θα πρέπει να προβούν σε:

- Ανάκληση παραγγελιών κατάσχεσης κατόπιν συνεννόησης με τους δικαστικούς επιμελητές.

- Αναστολή εκτέλεσης όλων των περιλήψεων εγγραφών υποθηκών.

- Επιστροφή μη επιδοθέντων κατασχετηρίων εις χείρας τρίτων.

- Αναστολή εκδοθέντων προγραμμάτων πλειστηριασμού.

Άλλα 30 άτομα κλήθηκαν για την υπόθεση των υποβρυχίων

Οι νέες κλήσεις προέκυψαν ύστερα από στοιχεία που έφτασαν στη διάθεση των ελληνικών αρχών από την εισαγγελία του Μονάχου και αφορούν κυρίως στην πορεία λογαριασμών από τη Γερμανία στην Ελλάδα αλλά και από τράπεζες της Ελβετίας και άλλων ευρωπαϊκών κρατών σύμφωνα με το Βήμα.

Τα πρόσωπα που καλούνται να απολογηθούν φέρονται να έχουν εμπλοκή στην υπόθεση την περίοδο 2002-2009, διάστημα κατά το οποίο έχουν εντοπιστεί εικονικά τιμολόγια εκατομμυρίων ευρώ, με ποσά που δεν κατέληξαν στους αποδέκτες στους οποίους τιμολογούνται αλλά σε άλλα στελέχη των Ελληνικών Ναυπηγείων.

Οι λογαριασμοί που διαθέτουν στις ελληνικές τράπεζες έχουν ανοιχτεί και αναμένεται σύντομα να διερευνηθεί αν έχουν δεχτεί καταβολές από εταιρείες συμβούλων, οι οποίες λειτούργησαν ως ενδιάμεσες για τις μίζες που τελικά κατέληξαν στη χώρα μας, σύμφωνα με καταθέσεις Γερμανών αξιωματούχων αλλά και αποφάσεις της γερμανικής Δικαιοσύνης.

Όπως προκύπτει από πηγές του ΣΔΟΕ αλλά και της Εισαγγελίας, οι καταβολές εκατομμυρίων ευρώ από το υπουργείο Άμυνας προς την κοινοπραξία Ferrostaal / HDW / Ελληνικά Ναυπηγεία συνεχίστηκαν ως το καλοκαίρι του 2009!

Από το πόρισμα του ΣΔΟΕ προκύπτει ότι εταιρείες, οι οποίες δεν εμφανίζονταν ως προμηθεύτριες του υπουργείου Άμυνας, τιμολογούνταν και πληρώνονταν με εκατομμύρια ευρώ για υποκατασκευές. Οι αποκαλύψεις έγιναν χάρη στην κατάθεση στο ΣΔΟΕ του λογιστή των Ναυπηγείων, ο οποίος έπαιρνε τις περίεργες εντολές πληρωμών και έπρεπε να τις υλοποιήσει.

Γερμανός κατηγορούμενος και πρώην στέλεχος της Ferrostaal κατέθεσε ότι «οι πληρωμές μιζών στην Πορτογαλία δεν ήταν τίποτε σε σύγκριση με αυτές στην Ελλάδα. Ο Dr Gehlhoff (υπεύθυνος για την εκτέλεση του έργου των υποβρυχίων) μου έλεγε ότι στην Ελλάδα υπήρχαν υπέρογκες πληρωμές. Το θέμα αυτό δεν με ενδιέφερε περισσότερο, σοκαρίστηκα, όμως από το γεγονός ότι μια χώρα της ΕΕ είναι τόσο απαιτητική από την άποψη αυτή....

Ο κ. Ματαντός έχει άριστες σχέσεις και εξασφάλισε τις επαφές με την κυβέρνηση, πράγμα, που δεν είναι μεμπτό. Υποθέτω, όμως ότι μέρος της αμοιβής του το χρησιμοποίησε για να πληρώνει μίζες».

Στον αέρα η μεταφορά των μαθητών στη Φθιώτιδα

Αν μέχρι την Παρασκευή το υπουργείο δεν καταβάλει τα οφειλόμενα του 2010 στα ΚΤΕΛ, από Δευτέρα τα μαθητικά δρομολόγια θα αποτελέσουν παρελθόν.

Στέλεχος των ΚΤΕΛ είπε στο lamiareport.gr: "Σε λίγο θα πηγαίνουν σχολείο μόνο τα παιδιά των πλουσίων όπως το ΄50. Εκεί θα μας γυρίσουν". Η κατάσταση και στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ Φθιώτιδας, όπως και σε όλα τα ΚΤΕΛ, έχει φτάσει σε οριακά επίπεδα, αφού το πετρέλαιο έφτασε στα ύψη, τα έξοδα συνεχώς αυξάνονται και τα έσοδα μειώνονται.

Οι οφειλές μόνο στο ΚΤΕΛ Φθιώτιδας για δρομολόγια, που έχουν γίνει μέχρι τώρα, αγγίζουν τα 700.000 ευρώ! Ο αρμόδιος Υφυπουργός Οικονομικών κ. Σαχινίδης ζήτησε από τα ΚΤΕΛ έκπτωση 35% στα οφειλόμενα, αλλά η απάντηση ήταν αρνητική από την Ομοσπονδία.

Το τελεσίγραφο προς την πολιτεία, μετά και την δεύτερη παράταση, λήγει την Παρασκευή και ένας Θεός ξέρει τι θα γίνει με τα μαθητικά δρομολόγια το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Μετά το Πάσχα έρχονται σαρωτικές αλλαγές σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Τα περισσότερα ΤΕΙ θα... εξαφανιστούν από το χάρτη, καθώς όλα δείχνουν ότι θα μετατραπούν σε τμήματα των ΑΕΙ (στην καλύτερη περίπτωση) ή θα καταργηθούν πλήρως.

Στόχος είναι τα πανεπιστήμια της χώρας να μην ξεπερνούν τα δέκα! Τα πρώτα ιδρύματα που παίρνουν σειρά για σαρωτικές αλλαγές είναι αυτά που βρίσκονται στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τα Ιωάννινα, την Κρήτη και την Πελοπόννησο.

Ο... Καλλικράτης των Πανεπιστημίων δεν είναι τελείως άσχετος με τη νέα διοικητική δομή της χώρας αφού η νέα λογική θέλει ένα ίδρυμα-μαμούθ ανά περιφέρεια. Το ίδρυμα αυτό θα απορροφήσει υπό τη διοίκησή του όλα τα υπόλοιπα ΑΕΙ και ΤΕΙ που βρίσκονται στην περιφέρειά του.

Χωροταξικά στην αρχή δεν θα υπάρξουν αλλαγές αφού οι κτιριακές εγκαταστάσεις είναι ήδη ανεπαρκείς, ωστόσο φαίνεται ότι πάμε σε δημιουργία πανεπιστημιουπόλεων.

Οι τελικές αποφάσεις θα ανακοινωθούν όπως όλα δείχνουν μετά το Πάσχα, αλλά όλα δείχνουν ότι από τα 25 πανεπιστήμια θα πάμε στα 10 το πολύ και σε ότι έχει να κάνει με τα ΤΕΙ ... κανείς δεν ξέρει αν θα απομείνει κάποιο ως αυτόνομο ίδρυμα.

Ανέστειλαν το εμπάργκο προς τον ΟΠΑΔ οι φαρμακοποιοί του Πειραιά

Από την 1η Απριλίου οι φαρμακοποιοί του Πειραιά αποφάσισαν να αναστείλουν το εμπάργκο που είχαν επιβάλει προς τους ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ μετά την απόφαση που πήρε το ΔΣ του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πειραιά σε έκτακτη συνεδρίασή του, αργά το απόγευμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το μεσημέρι είχαν προχωρήσει οι διαδικασίες καταβολής των οφειλών του ΟΠΑΔ προς αυτούς σε αντίθεση με τους φαρμακοποιούς της Αθήνας οι οποίοι λένε ότι δεν έχουν πάρει ακόμη τα εντάλματα πληρωμής από τις υπηρεσίες του ταμείου.

Από το ταμείο του δημοσίου έγινε σήμερα σαφές ότι η αποπληρωμή των φαρμακοποιών για τους δύο πρώτους μήνες του 2011, που φθάνει τα 100 εκατ. ευρώ, είναι ζήτημα ημερών.

Πλήρης αποτυχία εφαρμογής της απαγόρευσης καπνίσματος

Χωρίς αποτέλεσμα συνεχίζεται η μάχη κατά του τσιγάρου από το υπουργείο Υγείας. Έξι μήνες μετά την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, στις καφετέριες, τα μπαρ, τα εστιατόρια, ακόμη και στα νοσοκομεία, ο καπνός όχι μόνο δεν… σβήνει αλλά θεριεύει.

Αντίθετα, αυτό που «σβήνει» και ατονεί είναι η επιβολή προστίμων από τη Δημοτική Αστυνομία –γεγονός που με τη σειρά του οδηγεί στην προκλητική καταπάτηση του νόμου τόσο από τους ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος όσο και από τους πολίτες. Είναι ενδεικτικό ότι ο αριθμός των προστίμων το τελευταίο δίμηνο οπότε και εντατικοποιήθηκαν οι έλεγχοι δεν ξεπερνά το 5% επί του συνόλου των ελέγχων.

«Εγκλωβισμένη» η Δημοτική Αστυνομία
Παρά τις δυναμικές ανακοινώσεις της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας στις αρχές του περασμένου Φεβρουαρίου για «συστράτευση» του ελεγκτικού μηχανισμού και κινητοποίηση όλων των «δυνάμεων» προκειμένου να εφαρμοστεί ο αντικαπνιστικός νόμος, τα Σώματα της Δημοτικής Αστυνομίας, δηλαδή ο κύριος όγκος του περιβόητου «στρατού», φαίνονται εγκλωβισμένα στις διαφορετικές επιταγές των Δημοτικών αρχόντων που τις περισσότερες φορές δίνουν «γραμμή» για απλές συστάσεις και όχι για πρόστιμα στους παραβάτες - καταστηματάρχες της περιοχής τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το protothema.gr, από τα 169 Σώματα Δημοτικής Αστυνομίας που υπάρχουν ανά την χώρα, τα 114 διενεργούν πλέον ελέγχους. Στις άλλες 55 περιπτώσεις οι Δήμοι αρνούνται να διαθέσουν το προσωπικό της Δημοτικής Αστυνομίας για αντικαπνιστικούς ελέγχους, επικαλούμενοι άλλες προτεραιότητες στην περιοχή τους. Επίσης, ελέγχους διενεργούν και οι 27 από τις 54 Διευθύνσεις Υγείας που υπάρχουν στην περιφέρεια.

Εντατικοί οι έλεγχοι, λίγα τα πρόστιμα
Ο αριθμός των ελέγχων σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώνουν οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας είναι ικανοποιητικός – το τελευταίο δίμηνο αναφέρθηκαν περίπου 15.000 έλεγχοι σε κλειστούς δημόσιους χώρους, επιχειρήσεις, μέσα μεταφοράς κα. Είναι ενδεικτικό ότι μέσα σε μία εβδομάδα (12 – 19 Μαρτίου ) έγιναν πανελλαδικά 2.189 αντικαπνιστικοί έλεγχοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος όλης της χώρας τη στιγμή που κατά το διάστημα Οκτωβρίου- Δεκεμβρίου 2010 σε όλη τη χώρα οι έλεγχοι δεν ξεπέρασαν τους 6.500.

Ωστόσο, ενώ το μεγαλύτερο ποσοστό των χώρων όπου απαγορεύεται το κάπνισμα, δηλαδή καφέ, μπαρ, εστιατόρια κ.α., καλύπτεται από σύννεφα καπνού, οι ελεγκτές βρήκαν μόλις 148 παραβάτες και έκοψαν πρόστιμα μόνο στους 128 εξ αυτών! Το σύνολο των προστίμων για την τελευταία εβδομάδα ελέγχου είναι 78.850 ευρώ.

Έλεγχοι και από τους Επιθεωρητές Υγείας
Σε μια ύστατη προσπάθεια εφαρμογής του νόμου το υπουργείο Υγείας έριξε στη μάχη κατά του καπνού και 20 Επιθεωρητές Υγείας.

Ο πρώτος έκτακτος έλεγχός τους το διήμερο 20-21 Μαρτίου σε καταστήματα της Αθήνας (Κολωνάκι, Εξάρχεια, Γκάζι) κρίθηκε αποτελεσματικός από την ηγεσία του υπουργείου. «Ήταν πολύ πιο αυστηροί από τους άλλους ελεγκτές, ιδίως από τη Δημοτική Αστυνομία, που δεν κάνει τη δουλειά της όπως πρέπει διότι δεν την αφήνουν» ανέφερε χαρακτηριστικά στέλεχος του υπουργείου.

Μάλιστα, η αυστηρότητα των Επιθεωρητών Υγείας αιφνιδίασε σε αρκετές περιπτώσεις τους ιδιοκτήτες των καφέ, μπαρ και λοιπών χώρων οι οποίοι δυσκολεύονταν να… πιστέψουν ότι τους επιβάλλονται πρόστιμα. Σε άλλες περιπτώσεις οι Επιθεωρητές διαπίστωσαν ότι κάποια καταστήματα, δημοφιλή στέκια του Κολωνακίου και του Κεραμεικού, βρίσκονταν ένα βήμα πριν από το προσωρινό λουκέτο λόγω υποτροπής στην παράβαση της αντικαπνιστικής νομοθεσίας.

Οι έκτακτοι έλεγχοι των 20 Επιθεωρητών θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα αλλά η ηγεσία του υπουργείου Υγείας αναμένει ακόμη περισσότερα από το 40μελές Σώμα Επιθεωρητών Κατά του Καπνού που στελεχώνεται με γοργούς ρυθμούς.

Βούλα: Πυροβόλησαν 39χρονο στη μέση του δρόμου

Λίγο μετά τις 23:00 το βράδυ μία μαφιόζικη δολοφονία έγινε στην οδό Αθηνών 31 στην περιοχή της Βούλας, όπου άγνωστοι άνοιξαν πυρ εναντίον ενός 39χρονου άνδρα ελληνικής καταγωγής, ο οποίος σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν την αστυνομία.

Ο 39χρονος άνδρας εκείνη την ώρα πάρκαρε το αυτοκίνητό του, όταν σταμάτησε δίπλα του μία μηχανή και άγνωστοι άνοιξαν πυρ εναντίον του.

Υπήρξαν δύο πυροβολισμοί και ο 39χρονος τραυματίστηκε. Ωστόσο, με τα πόδια προσπάθησε να διαφύγει και να σωθεί, αλλά η μηχανή τον ακολουθούσε και συνέχισε να πυροβολεί. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες οι δράστες πυροβόλησαν εναντίον του 39χρονου και με "καλάσνικοφ". Το θύμα έχει δεχθεί 10 σφαίρες.

Ο 39χρονος άνδρας έπεσε στο έδαφος αναίσθητος και περίοικοι κάλεσαν το ΕΚΑΒ το οποίο τον μετέφερε σε κρισιμότητατη κατάσταση στο νοσοκομείο Ασκληπιείο Βούλας. Τελικά ο άνδρας υπέκυψε στα τραύματά του

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, η αστυνομία κάνει λόγο για ξεκαθάρισμα λογαριασμών.

Κινητοποιήσεις για Ολυμπία Οδό και Αεροδρόμιο Ανδραβίδας

Δυναμικές κινητοποιήσεις για τη σχεδιαζόμενη εγκατάλειψη της Ολυμπίας Οδού και το θολό τοπίο σε ότι αφορά το Αεροδρόμιο Ανδραβίδας ανακοίνωσαν σε συνέντευξη τύπου ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Χαράλαμπος Καφύρας, ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ και δήμαρχος Ηλιδας Γιάννης Λυμπέρης και ο δήμαρχος Πύργου Μάκης Παρασκευόπουλος.

Το πρόγραμμα δράσεων που ανακοινώθηκε στη συνέντευξη έχει ως εξής:

- Να τεθεί και πάλι στο Περιφερειακό Συμβούλιο, που συνεδριάζει στην Πάτρα, το θέμα των μεγάλων έργων υποδομής της Ηλείας και κυρίως της Ολυμπίας Οδού που κινδυνεύει.

- Nα επιδιωχθεί άμεσα συνάντηση με τους αρμόδιους Υπουργούς.

- Nα πραγματοποιηθεί το κλείσιμο των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας και των Δήμων του Νομού μας την Παρασκευή 1-04-11, με ταυτόχρονο αποκλεισμό της Εθνικής Οδού Πύργου – Πατρών – Καλαμάτας (στον κόμβο της Φιλοθέης).

- Να αποσταλεί ενημερωτική επιστολή σε όλους τους φορείς του Νομού μας αλλά και στους συλλόγους ετεροδημοτών της Αθήνας, ώστε να εκδώσουν ψηφίσματα συμπαράστασης και συμπόρευσης των αγώνων.

- Να πραγματοποιηθεί νέα σύσκεψη μετά την κινητοποίηση της Παρασκευής, για απόφαση κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων οι κύριοι Καφύρας, Λυμπέρης και Παρασκευόπουλος δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο να υποβάλλουν ακόμη και τις παραιτήσεις τους, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, στην περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα της Ηλείας.

Ποια κατάπαυση; Το ΝΑΤΟ συνεχίζει τους βομβαρδισμούς...

Μετά την Τρίπολη, ήταν η σειρά της Ατζνταμπίγια. Αεροσκάφη του διεθνούς συνασπισμού πραγματοποίησαν το απόγευμα της Τετάρτης αεροπορική επιδρομή κατά των δυνάμεων του Μουάμαρ Καντάφι δυτικά της πόλης Ατζνταμπίγια.

Μετά το τέλος της επιδρομής, μια τεράστια στήλη μαύρου καπνού πολλών εκατοντάδων μέτρων ήταν ορατή από μακριά, μετάδωσαν δημοσιογράφοι που βρίσκονται στην περιοχή.

Η προέλαση των εξεγερμένων έχει σταματήσει και τώρα είναι η σειρά των κυβερνητικών να αντεπιτεθούν. Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, οι αντάρτες οπισθοχωρούν προς τα ανατολικά μετά από τους βομβαρδισμούς με ρουκέτες και πυρά εναντίον τους, αφήνοντας έτσι τις κυβερνητικές δυνάμεις να προελαύνουν προς τις πετρελαιοπαραγωγές περιοχές της χώρας.

Οι δυνάμεις του Καντάφι, που έχουν ήδη φτάσει στις πόλεις Ες Σίντερ και Ρας Λανούφ, προελαύνουν προς την Μπρέγκα. Ανταποκριτής του Reuters ανέφερε ότι είδε δεκάδες εξεγερμένους πεζούς ή με οχήματα να αποχωρούν από την Μπρέγκα φτάνοντας στην Ατζνταμπίγια, εγκαταλείποντας με ταχύτητα τα εδάφη που με την ίδια ταχύτητα είχαν καταλάβει. Σύμφωνα με πηγές που πρόσκεινται στους εξεγερμένους η Μπρέγκα έπεσε στα χέρια των δυνάμεων του Καντάφι νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης, αλλά η πληροφορία δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Καθώς οι επιθέσεις των κυβερνητικών δυνάμεων συνεχίζονται, γιατρός που εργάζεται στη Μιζράτα αλλά και εκπρόσωπος των εξεγερμένων ανέφεραν πως οι πιστοί στον Καντάφι στρατιώτες σκότωσαν, την Τρίτη, 18 άτομα. «Έριξαν οβίδες και ρουκέτες στα τυφλά σε πολλές περιοχές της πόλης», είπε ο αντάρτης, ενώ σύμφωνα με τον γιατρό ανάμεσα στου 18 νεκρούς είναι και μια τετραμελής οικογένεια.

Ανοιχτή στον εξοπλισμό των ανταρτών η Βρετανία - Νέο ρήγμα στη Συμμαχία
Απόφαση δεν έχει πάρει, αλλά δεν αποκλείει και το ενδεχόμενο να εξοπλίσει τους αντάρτες της Λιβύης η κυβέρνηση Κάμερον. Το παραδέχτηκε ο ίδιος ο Βρετανός πρωθυπουργός, στηριζόμενος στο... ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ!

Μπορεί το εμπάργκο όπλων να ισχύει ακόμη, αλλά η απόφαση 1973 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ επιτρέπει τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων για την προστασία των αμάχων και των κατοικημένων περιοχών όπου ζουν άμαχοι, «ερμήνευσε» ο Βρετανός πρωθυπουργός. «Η άποψή μας είναι ότι αυτό δεν αποκλείει απαραιτήτως την παροχή βοήθειας σε αυτούς που προστατεύουν αμάχους σε ορισμένες περιστάσεις», προσέθεσε.

Γαλλία και ΗΠΑ έχουν συμφωνήσει στο ότι πρέπει να συζητηθεί η πιθανότητα προσφοράς όπλων στους εξεγερμένους της Λιβύης. Αλλά δεν είναι όλες οι χώρες που συγκροτούν τη διεθνή συμμαχία σύμφωνες με τον εξοπλισμό των ανταρτών. Και αυτό είναι το νέο «μέτωπο» που έχει ανοίξει!

Τα μέλη της διεθνούς κοινότητας είναι ελεύθερα να εξοπλίσουν τους Λίβυους εξεγερμένους που μάχονται το καθεστώς του συνταγματάρχη Καντάφι, αλλά κάνοντας κάτι τέτοιο θα προέβαιναν σε μια παραβίαση της απόφασης 1973 των Ηνωμένων Εθνών, δήλωσε ο πρεσβευτής της Ιταλίας στο ΝΑΤΟ, Ρικάρντο Σέσα.

Ο Σέσα καταλήγοντας επέμεινε ότι το να δοθούν όπλα στους Λίβυους εξεγερμένους «δε συζητείται στις δομές της δυτικής στρατιωτικής συμμαχίας ούτε και εντός της σφαίρας αρμοδιοτήτων του ΝΑΤΟ».

Στο μεταξύ, η Βρετανία απέλασε πέντε Λίβυους διπλωμάτες σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις πράξεις της λιβυκής κυβέρνησης και επειδή μπορεί να αποτελούσαν απειλή για την εθνική ασφάλεια, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Ουίλιαμ Χέιγκ. Ανάμεσα στους απελαθέντες και ο στρατιωτικός ακόλουθος.

Απέλασαν δημοσιογράφο του Reuters
Τον ανταποκριτή του πρακτορείου Reuters, τον Μάικλ Γκεόργκι, Αμερικανό πολίτη που ζει τώρα στο Πακιστάν, απέλεσε η λιβυκή κυβέρνηση. Ο Γκεόργκι βρισκόταν στην Τρίπολη από τις 28 Φεβρουαρίου μαζί με μια μικρή ομάδα ξένων δημοσιογράφων. Την Τρίτη διατάχθηκε να αποχωρήσει από το λιβυκό έδαφος και αναχώρησε ήδη για τη γειτονική Τυνησία.

«Λυπούμαστε πολύ για την απόφαση των λιβυκών αρχών να απελάσουν τον ανταποκριτή μας και λυπόμαστε επίσης γιατί δεν δόθηκε από μέρους τους καμία εξήγηση για την απέλασή του» ανέφερε ο διευθυντής του Ρόιτερς Στέφεν Άντλερ.

«Αποστασίες» από το στρατόπεδο Καντάφι «βλέπει» ο Ζιπέ
Μια μέρα μετά τη διεθνή Σύνοδο για το μέλλον της Λιβύης που φιλοξενήθηκε στο Λονδίνο, ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών έκανε λόγο για τις «πρώτες αποστασίας» από το περιβάλλον Καντάφι, μιλώντας στη γαλλική Εθνοσυνέλευση. Είχε προηγηθεί ανάλογη εκτίμηση από την υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον και τον Αμερικανό υπουργό Άμυνας, Ρόμπερτ Γκέιτς.

Το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο που εδρεύει στη Βεγγάζη ανακοίνωσε, στο μεταξύ, πώς όσοι από τους πιστούς του Καντάφι αποφασίσουν να τον εγκαταλείψουν δεν θα διωχθούν από τους εξεγερμένους.

Και τώρα, απειλή μηνύσεων!
Μήνυση κατά οποιασδήποτε διεθνούς εταιρείας συνάψει ενεργειακές συμφωνίες με τους αντικαθεστωτικούς, οι οποίοι ελέγχουν κάποιο μέρος από την πετρελαϊκή υποδομή της χώρας, θα υποβάλει η κυβέρνηση της χώρας μετέδωσε ο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων.

«Το λιβυκό κράτος θα υποβάλει μήνυση κατά οποιασδήποτε πλευράς συνάψει συμφωνίες για λιβυκό πετρέλαιο με άλλες πλευρές εκτός της Εθνικής Εταιρείας Πετρελαίου», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

ΔΕΙΤΕ LIVE ΑΠΟ ΤΟ ALJAZEERA:


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Οπισθοχώρησαν οι αντικαθεστωτικοί… Προελαύνει ο στρατός του Καντάφι προς τα Ανατολικά
Ετοιμάζονται στην Λιβύη για την μάχη της Σύρτης - Video από το βομβαρδισμό της Μιζράτα
Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί στη Λιβύη - Live οι εξελίξεις από το Aljazeera
Washington Post: Οι ΗΠΑ θα δώσουν όπλα στους αντάρτες της Λιβύης
Επιχειρήσεις και στο έδαφος της Λιβύης από το ΝΑΤΟ
Λιβύη: Οι εξεγερμένοι πήραν την Ατζαμπίγια - Live οι εξελίξεις από το Aljazeera
Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί στη Λιβύη - Μακελειό αμάχων – Ξεπέρασαν τους 100 οι νεκροί στη Μιζράτα
Λιβύη: 18 στρατιώτες νεκροί στην Τρίπολη - Ο Καντάφι άνοιξε τα νεκροτομεία για να δείξει οτι οι Δυτικοί χτυπούν αμάχους
Άρχισε με την συμμετοχή Ελληνικής Φρεγάτας ο ναυτικός αποκλεισμός της Λιβύης
Νύχτα κόλασης στη Λιβύη - Ολονύκτιο σφυροκόπημα από τις ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις
Επίσημα στο «παιχνίδι» και το ΝΑΤΟ - Η Ελλάδα δεν δίνει F-16, αλλά δίνει όλα τα άλλα - Σε σύγκρουση ο Σαρκοζί με Ομπάμα
Έπεσε Αμερικανικό αεροπλάνο στην Λιβύη - Συνεχίστηκαν οι βομβαρδισμοί για 3η νύχτα στη Λιβύη - Live οι εξελίξεις από το Aljazzera
Εκρήξεις και αντί-αεροπορικά πυρά στην Τρίπολη – Ελληνική συμμετοχή στις επιχειρήσεις κατά της Λιβύης
Χάσανε τα ίχνη του Καντάφι - Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί στην Λιβύη
ΥΕΘΑ: Ο πόλεμος στη Λιβύη θα κρατήσει 100 μέρες
Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί στην Λιβύη - Χτύπησαν το σπίτι του Καντάφι - Live από το Aljazeera
Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί στη Λιβύη - Κατάπαυση πυρός διέταξε ο Καντάφι - Live οι εξελίξεις από το Aljazeera
Λιβύη: Κάνει πίσω η Ελλάδα
Συνεχίζεται ο βομβαρδισμός της Λιβύης - Ρήξη στους κόλπους του ΝΑΤΟ - Live οι εξελίξεις από το Aljazzera
ΗΠΑ, Γαλλία και Βρετανία βομβαρδίζουν τον Καντάφι - Live από το Aljazeera
ΝΑΤΟϊκά αεροσκάφη βομβαρδίζουν την Λιβύη - Live από το Aljazeera - Updated 22:29
Σαρκοζί: Ξεκινάει η στρατιωτική δράση - Δείτε το βίντεο
Κατελήφθη από τις δυνάμεις του Καντάφι η Βεγγάζη - Νέο Video από την κατάρριψη του αεροσκάφους
Λιβύη: Και αντίστροφα ο χρόνος μετράει...
Οι δυνάμεις του Καντάφι εισήλθαν στη Βεγγάζη - Καταρρίφθηκε αεροπλάνο - Δείτε Video
Οι αντικαθεστωτικοί παραβίασαν την εκεχειρία

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More