Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Συνελήφθη και ο τρίτος δράστης του μακελειού στον Ρέντη

Συνελήφθη στην περιοχή των Αχαρνών - Ο τέταρτος μάλλον έχει διαφύγει στο εξωτερικό

Εξάστερος ο Παναθηναϊκός - Νίκησε τη Μακάμπι στον τελικό

Στην κορυφή της Ευρώπης οι “πράσινοι” για έκτη φορά - Επικράτησε της Μακάμπι στον τελικό της Βαρκελώνης με 78-70 - MVP ο Διαμαντίδης - Εξαιρετικοί οι Σάτο, Μπατίστ. Δάκρυσε ο Ομπράντοβιτς

Αμερικανοί κομάντος σκότωσαν τον Μπιν Λάντεν

Ο επικεφαλής της Αλ Κάιντα, νούμερο ένα καταζητούμενος σε όλο τον κόσμο και φερόμενος ως ο ιθύνων νους των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου στις Η.Π.Α., Οσάμα Μπιν Λάντεν, είναι νεκρός.

Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Συγκέντρωση έξω από το σπίτι του Σημίτη - Video

Πολύς κόσμος συγκεντρώθηκε στο Κολωνάκι έξω από το σπίτι του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη. Ο κόσμος στάθηκε και στις δυο πλευρές της Αναγνωστοπούλου την οποία έκοψαν στα δυο οι διμοιρίες των ΜΑΤ.

Η συγκέντρωση είχε προγραμματιστεί εδώ και αρκετές μέρες, μέσω ίντερνετ. Η ατμόσφαιρα ήταν ειρηνική και οι συγκεντρωμένοι φώναζαν συνθήματα.

Παραδόθηκε η νέα πτέρυγα του Γ.Κ.Ν.Π «Άγιος Ανδρέας»

Επαναλειτουργεί η νέα πτέρυγα του γενικού κρατικού νοσοκομείου της Πάτρας ο «Άγιος Ανδρέας», στην οποία στεγάστηκαν οι τρεις κλινικές, που είχαν μεταφερθεί στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο, μετά τις ζημιές που είχε υποστεί το οκταόροφο κτίριο από τον ισχυρό σεισμό της 8ης Ιουνίου του 2008.

Συγκεκριμένα στην νέα πτέρυγα, που είναι δυναμικότητας περίπου 90 κλινών, λειτουργούν η Παθολογική, η Χειρουργική και η Ορθοπεδική κλινική, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να λειτουργήσει και η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Αστυνομικός και λιμενικός σε κύκλωμα διακίνησης λαθρομεταναστών και λαθραίων τσιγάρων!

Όλα ξεκίνησαν το απόγευμα της Τετάρτης 02-03-2011, στο λιμάνι της πόλης. Κατά την διαδικασία ελέγχου του φορτηγού, διαπιστώθηκε η ύπαρξη πέντε αλλοδαπών, οι οποίοι βρίσκονταν επιμελώς κρυμμένοι, κάτω από χαρτοκιβώτια με πορτοκάλια. Οι λαθρομετανάστες συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στα γραφεία του λιμενικού.

Στην συνέχεια, σε περαιτέρω έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο φορτηγό, διαπιστώθηκε και η ύπαρξη 266.800 πακέτων λαθραίων τσιγάρων, για τα οποία δεν είχαν καταβληθεί οι νόμιμοι δασμοί και φόροι. Οι λιμενικοί συνέλαβαν ως συνεργούς στην μεταφορά των λαθραίων τσιγάρων και των λαθρομεταναστών στο εξωτερικό, έναν 44χρονο αρχιφύλακα της αστυνομίας και έναν 39χρονο, στέλεχος του Λιμενικού Σώματος, που αμφότεροι υπηρετούν στην Πάτρα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας, το οποίο διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκε το φορτηγό, η ποσότητα των λαθραίων τσιγάρων, ένα πιστόλι και δύο κινητά τηλέφωνα.

Ο λιμενικός που συνελήφθη τέθηκε σε διαθεσιμότητα, ενώ την ίδια τύχη είχε και ο αρχιφύλακας της αστυνομίας μετά από απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ο καιρός το τριήμερο

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά αύριο Παρασκευή και το Σάββατο βελτιωμένος θα είναι ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας με καλύτερο καιρό και περισσότερη ηλιοφάνεια στη Θράκη, το Ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα, ενώ λίγα χιόνια περιμένουμε και βροχές κυρίως σποραδικές στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Το Σάββατο περιμένουμε συννεφιά στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με εξαίρεση τα Δωδεκάνησα και τα νότια, νοτιοανατολικά νησιά, ενώ λίγες βροχές και χιονόνερο στα ορεινά περιμένουμε στην Ηπειρο και μάλιστα η θερμοκρασία κατά τρόπο παράξενο θα παρουσιάσει και άνοδο.

Η Κυριακή είναι μια μεταβατική μερα όπου βαθμιαία ο καιρος θα παρουσιάσει μεταβολή από τη Βόρειο Ελλάδα, καλύτερος θα είναι στις νοτιότερες περιοχές και μάλιστα θα έχουμε και ήλιο στην Πελοπόννησο, την Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα. Η μεταβολή του καιρού θα ξεκινήσει απο τη Βόρειο Ελλάδα, με τα πρώτα χιόνια να πέφτουν στην Πίνδο, με χιονόνερο στα πεδινά και χιονοπτώσεις να κατεβαίνουν όσο περνάνει η μέρα και ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της νύχτας να κατεβαίνουν και σε χαμηλότερα υψόμετρα και κυρίως να κατηφορίζουν νοτιότερα.

Την Καθαρά Δευτέρα περιμένουμε χιονόνερο και χιόνι στη Βόρεια Ελλάδα το οποίο θα ξεκινήσει τις πρώτες πρωϊνές ώρες, ενώ στις παραλιακές περιοχές περιμένουμε καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και στα ηπειρωτικά της κεντρικής και νότιας χώρας και στα ημιορεινά κυρίως τμήματά τους, ενώ τα χιόνια θα κατέβουν και σε χαμηλότερα υψόμετρα τη νύχτα και κυρίως τις πρώτες πρωϊνές ώρες.

Θρήνος και οδύνη στην κηδεία των ανδρών της ομάδας ΔΙΑΣ - Video

Αυτό που άκουγε κανείς στις δυο κηδείες των νεαρών αστυνομικών που έπεσαν νεκροί από πυρά αδίστακτων κακοποιών ήταν ένας βουβός πόνος και οργή για όλα όσα οδήγησαν στον χαμό των δυο μελών της ομάδας ΔΙΑΣ.

Με δύο συγκεντρώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και με τις λέξεις "Μας εγκαταλείψατε" οι αστυνομικοί της Ομάδας Δίας αλλά και συνάδελφοί τους αστυνομικοί απέτισαν φόρο τιμής στους δύο αδικοχαμένους συναδέλφους τους, στους οποίους κάποιοι αδίστακτοι έκοψαν τόσο γρήγορα το νήμα της ζωής τους.

Στα Τρίκαλα, χιλιάδες κόσμου συγκεντρώθηκε από νωρίς στον ιερό ναό του Αγίου Αθανασίου, άνθρωποι που ούτε καν γνώριζαν τον 23χρονο Γιώργο Σκυλογιάννη.

Στο Περιστέρι ο κόσμος ήταν τόσος πολύς που είχε πλημμυρίσει τους δρόμους γύρω από το νεκροταφείο. Ιδιαίτερα αισθητή έκαναν την παρουσία τους οι συνάδελφοι του 22χρονου αδικοχαμένου Γιάννη Ευαγγελινέλη.

Μάλιστα, η οργή ήταν τόσο μεγάλη που πολλοί από τους χαμηλόβαθμους αξιωματικούς αποδοκίμασαν έντονα τους υψηλόβαθμους. 'Ηταν τόσο μεγάλη η συναισθηματική φόρτιση που ακόμα και όταν κάποιοι από τους υψηλόβαθμους αξιωματικούς κοίταξαν με έντονο ύφος τους υφιστάμενούς τους η απάντηση που πήραν ήταν ο αριθμός μητρώου τους.



Πέρα όμως από τον πόνο, υπήρξαν και αποδοκιμασίες από συγγενείς και φίλους κατά των πολιτικών που έφθασαν στην κηδεία, καθώς η οικογένεια είχε ζητήσει να μην παρεβρεθεί ουδείς πολιτικός και εκπρόσωπος της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας.

Μάλιστα, ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης έφθασε στο νεκροταφείο και πριν καν πλησιάσει την οικογένεια, απωθήθηκε από φίλους και συγγενείς, ενώ πολλοί ήταν εκείνοι που τον αποδοκίμασαν. Παρόμοια συμπεριφορά είχαν και οι δύο πολιτικοί του ΛΑΟΣ, κ. Γεωργιάδης και Πλεύρης, στους οποίους δεν επετράπη να πλησιάσουν και παρακολούθησαν την τελετή από ένα μακρινό σημείο έξω από το νεκροταφείο.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ένας φάρος ήταν αρκετός.....
Η καταδίωξη δεν έγινε ποτέ; - Οι αστυνομικοί "πάγωσαν" στο θέαμα των αιματοβαμένων συναδέλφων τους;
«Γάζωσαν» τους αστυνομικούς με 49 σφαίρες! - "Καθαρά" τα όπλα - Βάζουν από την τσέπη τους για βενζίνη!!!
Επικίνδυνοι και οπλισμένοι οι μακελάρηδες με το κλεμμένο τζιπ
Οι φωτογραφίες των δυο παληκαριών που έχασαν τη ζωή στους στον Ρέντη - Ήθελαν λουτρό αίματος οι δράστες
Μακελειό στου Ρέντη: Γάζωσαν με Καλάσνικοφ αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ - 2 οι νεκροί
Πυροβολούσαν επί 10 δευτερόλεπτα συνεχώς τους αστυνομικούς στου Ρέντη
Δηλώσεις Παπουτσή από την Άγκυρα για το μακελειό στον Ρέντη
Κατέληξε και ο δεύτερος αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ

Κορινθία: Αγανακτισμένοι πολίτες πήραν το νόμο στα χέρια τους

Τον νόμο στα χέρια τους πήραν οι κάτοικοι στο Σπαθοβούνι Κορινθίας, μια περιοχή που έχει γίνει αμέτρητες φορές στόχος αδίστακτων ληστών και διαρρηκτών, με αποτέλεσμα να κάνουν περιπολίες για να προστατεύσουν τις οικογένειες και τις περιουσίες τους. Μάλιστα, το μικρό αυτό χωριό θα μείνει αξέχαστο σε έναν επίδοξο κακοποιό ο οποίος είχε την ατυχία να πέσει στα χέρια εξαγριωμένων χωρικών.

Οι ύποπτες κινήσεις τεσσάρων αγνώστων που επέβαιναν σε ένα μαύρο όχημα έξω από ένα σπίτι του οποίου οι ένοικοι έλειπαν στην Αθήνα έκαναν έναν κάτοικο της περιοχής να σταματήσει το φορτηγό του και να τους ρωτήσει τι έψαχναν. Οι θρασύτατοι δράστες όχι μόνο δεν πτοήθηκαν, αλλά τον απείλησαν με ξυλοδαρμό και σπάσιμο του αυτοκινήτου του αν δεν έφευγε σύντομα. Α

μέσως μετά, όμως, «κατάπιαν» τη γλώσσα τους, αφού ο οδηγός κατέβασε από την καρότσα δέκα Πακιστανούς που εργάζονται για λογαριασμό του και οι οποίοι κινήθηκαν με άγριες διαθέσεις εναντίον των αγνώστων! Οι τρεις που βρίσκονταν μέσα στο αυτοκίνητο πανικοβλήθηκαν και αμέσως πάτησαν γκάζι και έγιναν καπνός εγκαταλείποντας σύξυλο τον τέταρτο της ομάδας.

Αυτός ήταν που πλήρωσε τη νύφη και για λογαριασμό των συνεργών του, αφού οι αλλοδαποί όρμησαν πάνω του και τον έκαναν μαύρο στο ξύλο! Κατόπιν τον έβαλαν στο φορτηγό και τον μετέφεραν δεμένο χειροπόδαρα με σχοινί στην πλατεία του χωριού, όπου τον έδεσαν στον κορμό ενός δέντρου μέχρι να μεταβεί στο σημείο η αστυνομία. Τα λεπτά μέχρι να φτάσει η αστυνομία φάνηκαν σαν αιώνες στον επίδοξο κλέφτη, ο οποίος πέρασε αξέχαστες στιγμές στα χέρια των κατοίκων αυτή τη φορά!

Έβγαζε πιστωτικές κάρτες και δάνεια με ψευδή στοιχεία

Στη σύλληψη ενός 32χρονου άνδρα, ελληνικής υπηκοότητας, προχώρησε η αστυνομία, αφού ο δράστης είχε επιδείξει λαμπρή πορεία στην πλαστογραφία!

Συγκεκριμένα, ο 32χρονος συνελήφθη στην Καλλιθέα, στην οδό Λασκαρίδου, κατηγορούμενος για απάτη, πλαστογραφία και πλαστογραφία πιστοποιητικών κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση.

Ο δράστης με τη χρήση πλαστών εγγράφων και πλαστών δελτίων ταυτότητας, είχε βγάλει πιστωτικές κάρτες και καταναλωτικά δάνεια από διάφορες τράπεζες.

Στο σκαμνί για εγκλήματα πολέμου ο Καντάφι

Ενώ το ΔΠΔ ξεκινά έρευνα για το αν ο Μουαμάρ Καντάφι έχει διαπράξει εγκλήματα πολέμου, ο Λίβυος ηγέτης αποδέχτηκε την πρόταση της Βενεζουέλας για αποστολή διαμεσολαβητών. Η αντιπολίτευση όμως ξεκαθαρίζει: «συζητάμε μόνο παραίτηση ή εξορία».
Πριν συμφωνήσει, σε μια κίνηση καλής θέλησης προφανώς, ο Καντάφι είχε ακούσει τα... μαντάτα από τη Χάγη για τον ίδιο, τους γιούς του και τους άμεσους συνεργάτες του.

«Αν δυνάμεις υπό τον έλεγχο και τις διαταγές τους διέπραξαν εγκλήματα κατά άμαχων, οι υπεύθυνοι θα προσαχθούν», διεμήνυσε ο εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου Λουίς Μορένο Οκάμπο σε συνέντευξη Τύπου στη Χάγη. «Εντοπίσαμε ορισμένα άτομα που έχουν de facto εξουσία», είπε ο Μορένο-Οκάμπο και ανέφερε τον Καντάφι και το στενό κύκλο του, περιλαμβανομένων των γιών του.

Αναφέρθηκε επίσης στον υπουργό Εξωτερικών, τον επικεφαλής της ασφάλειας του καθεστώτος και των στρατιωτικών πληροφοριών, τον επικεφαλης του προσωπικού ασφαλείας του Καντάφι και τον επικεφαλής του οργανισμού της εσωτερικής ασφάλειας, χωρίς να τους κατονομάσει.

Από την έναρξη της λιβυκής εξέγερσης, στις 15 Φεβρουαρίου, έχουν χάσει τη ζωή τους 6.000 χιλιάδες άνθρωποι - σύμφωνα με το λιβυκό Σύνδεσμο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων-, καθώς οι δυνάμεις ασφαλείας του καθεστώτος Καντάφι είχε άνοιξαν πυρ κατά άμαχων είτε βομβάρδισαν διαδηλωτές.

«Δε μπορούμε να επιβεβαιώσουμε τους βομβαρδισμούς. Αλλά έχουμε επιβεβαιώσει πως πολίτες που διαδήλωναν, πυροβολήθηκαν από τις δυνάμεις ασφαλείας. Παίρνουμε καταθέσεις και θα παρουσιάσουμε τα στοιχεία στους δικαστές. Κι εκείνοι θα αποφασίσουν ποιος θα προσαχθεί», επεσήμανε ο επικεφαλής εισαγγελέας του ΔΠΔ.

Προειδοποίησε, όμως, και τους αντικαθεστωτικούς. «Στις διαδηλώσεις δε λαμβάνουν μέρος μόνο πολίτες, υπάρχουν και κάποιοι ένοπλοι που αντιτίθενται στον Καντάφι. Και θα θέλαμε να τους προειδοποιήσουμε: δε μπορείτε να διαπράξετε εγκλήματα. Η αποστολή μας στη Λιβύη είναι να σταματήσουμε τα εγκλήματα».

Ο Οκάμπο τόνισε πως ευελπιστεί η έρευνά του να τελειώσει μέσα στις επόμενες εβδομάδες, ώστε η απόφαση των δικαστών του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για το αν διαπράχθηκαν τελικά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στη Λιβύη να εκδοθούν τους αμέσως επόμενους μήνες.

Μαίνεται η μάχη της Μπρέγκα
Η πόλη του «μαύρου χρυσού» και τον πετρελαιοπηγών, η πόλη που ελέγχει την πρόσβαση προς τη Βεγγάζη, παραμένει στο επίκεντρο, με τις δυνάμεις που είναι ακόμη πιστές στον Μουαμάρ Καντάφι να προσπαθούν με κάθε μέσο να την επανακαταλάβουν.

Νωρίτερα, οι κυβερνητικές δυνάμεις πραγματοποίησαν επίθεση από αέρος, ενώ το μεσημέρι το BBC μετέδωσε πως υπάρχει κινητικότητα, καθώς ενισχύσεις από τη Βεγγάζη και την Αντζαμπίγια φτάνουν στην πόλη για να βοηθήσουν τους αντικαθεστωτικούς.

Σύμφωνα με τον γιατρό Αμπντέλ Καρίμ αλ Μογκράμπι, από τις μάχες της Τετάρτης, έχασαν τη ζωή τους 11 άνθρωποι, εκ των οποίων τρεις μισθοφόροι. Στη διάρκεια των χθεσινών συγκρούσεων, περίπου 100 στρατιώτες που παραμένουν πιστοί στον Καντάφι αιχμαλωτίστηκαν από την ένοπλη αντιπολίτευση.

Μισθοφόροι από χώρες της Αφρικής είναι πλέον η πλειοψηφία των δυνάμεων ασφαλείας της Λιβύης, αφού ο Καντάφι έχει χάσει την εμπιστοσύνη του στο στρατό του. Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο περίπου 800 Τουαρέγκ από τον Νίγηρα, το Μαλί, την Αλγερία και την Μπουρκίνα Φάσο έχουν στρατολογηθεί μέχρι στιγμής για να βοηθήσουν το καθεστώς Καντάφι να καταπνίξει τη λαϊκή εξέγερση που.

Έκτακτη βοήθεια για τους πρόσφυγες
Τη χορήγηση έκτακτης βοήθειας 30 εκατ. ευρώ για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης με τους πρόσφυγες που εγκαταλείπουν τη Λιβύη ανακοίνωσε η Ευρωπαία επίτροπος Κρισταλίνα Γκριγκορίεβα.

«Αυξάνουμε σημαντικά την οικονομική υποστήριξή μας από τα 3 εκατ. ευρώ που είχαμε ανακοινώσει την Παρασκευή στα 30 εκατ. ευρώ», δήλωσε η Γκριγκορίεβα κατά την επίσκεψή της στην μεθόριο μεταξύ Λιβύης και Τυνησίας, όπου έχουν καταφύγει περίπου 90.000 άνθρωποι από την έναρξη των ταραχών στη Λιβύη στις 20 Φεβρουαρίου.

Ιρανός μετέφερε λαθρομετανάστες στην Ηγουμενίτσα

Ένας αλλοδαπός από το Ιράν συνελήφθη στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας γιατί μετέφερε προς το εσωτερικό της χώρας με αυτοκίνητο του τέσσερις λαθρομετανάστες από το Αφγανιστάν, έναντι χρηματικής αμοιβής.

Ο διακινητής και οι λαθρομετανάστες, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημ/κών Θεσπρωτίας, ενώ το όχημα κατασχέθηκε από το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση.

Πάτρα: Ξενοδοχεία τρίτης κατηγορίας ξεπέρασαν τα 100 ευρώ τη βραδιά!!!

Βόμβα στα θεμέλια της τουριστικής κίνησης για το τελευταίο τριήμερο της Αποκριάς στην Πάτρα, αποτελούν οι τιμές πολλών ξενοδοχείων στην περιοχή. Γνωστά ξενοδοχεία της Πάτρας έχουν κυριολεκτικά ξεφύγει, ζητώντας - εν μέσω κρίσης, ανεργίας, ακρίβειας και ανασφάλειας, σε μια πόλη που εχει διψάσει για τουρισμό - τιμές ακόμα και για… Κροίσους.

Έτσι καταγράφτηκε κόστος διανυκτέρευσης με πρωινό από 100 ευρώ ενώ τις άλλες ημέρες ήταν 60 και η τιμή έφτασε μέχρι τα 250 ευρώ!

MIG: Κανένα επενδυτικό ενδιαφέρον για Ελευθεροτυπία

Με επίσημη ανακοίνωση η MIG έβαλε τέλος στα σενάρια σύμφωνα με τα οποία ο όμιλος ή προσωπικά ο κ. Ανδρέας Βγενόπουλος ενδιαφέρεται για την εξαγορά της εφημερίδας "Ελευθεροτυπία".

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: "Επαναλαμβάνουμε για πολλοστή φορά ότι ούτε ο όμιλος, ούτε ο κ. Α. Βγενόπουλος έχουν οποιοδήποτε επενδυτικό ενδιαφέρον για Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης".

«Κάθονται» 352 μηχανές της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. λόγω βλαβών

Στους 3.640 αστυνομικούς των ομάδων ΔΙ.ΑΣ., που δραστηριοποιούνται σε πανελλαδικό επίπεδο, έχει χορηγηθεί, για την αποτελεσματική εκπλήρωση της αποστολής τους, αλλά και για τη διασφάλιση τόσο της ζωής όσο και της σωματικής ακεραιότητάς τους, σύγχρονος ατομικός υλικοτεχνικός εξοπλισμός σε ό,τι αφορά:
  • Αλεξίσφαιρα γιλέκα
  • Πιστόλια USP, τελευταίας τεχνολογίας
  • Φορητούς πομποδέκτες
  • Στολές ειδικής προστασίας, σύμφωνα με τα Ευρωπαϊκά Πρότυπα Ασφαλείας αναβατών δικύκλων
  • Κράνη μοτοσικλετιστών, τύπου full face
  • Ειδικές μπότες μοτοσικλετιστών
  • Γάντια μοτοσικλετιστών και
  • Αστυνομικές ράβδους

Επιπλέον, σημειώνεται ότι:

Στο προσωπικό των ομάδων ΔΙ.ΑΣ. δεν έχουν χορηγηθεί ακόμα αδιάβροχα, διότι η ποσότητα που παραδόθηκε από τον προμηθευτή απορρίφθηκε από την Πρωτοβάθμια Επιτροπή Παραλαβής, λόγω τεχνικών εκτροπών.

Επίκειται εντός του τρέχοντος μηνός η παράδοση στολών, 500 τεμαχίων, μεγεθών small και medium, καθώς και 701 ζευγαριών μποτών. Τα ζεύγη των μποτών δεν παραδόθηκαν στον προγραμματισμένο χρόνο με υπαιτιότητα της συμβεβλημένης εταιρείας, που κηρύχθηκε έκπτωτη.

Λόγω των αλλαγών που επήλθαν, από 01-01-2011, στον τρόπο και τις διαδικασίες έγκρισης των δαπανών από το υπουργείο Οικονομικών, από το σύνολο 1.526 μοτοσικλετών δεν μπορούν να διατεθούν, λόγω βλαβών, 352 μοτοσικλέτες. Για την επισκευή τους απαιτείται έγκριση δαπάνης ύψους 500.000 ευρώ περίπου, από την Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου του υπουργείου Οικονομικών.

Συνολικά έχουν διατεθεί μέχρι σήμερα, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, περίπου 20.000.000 ευρώ, για τις μοτοσικλέτες, τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό, τα ατομικά είδη και τα εφόδια του προσωπικού των ομάδων Δίκυκλης Αστυνόμευσης.

Σε "διάσταση" Μπιρμπίλη - Ρέππας λόγω Αχελώου

Νέα επεισόδια προσλαμβάνει ο χειρισμός στο θέμα της εκτροπής του Αχελώου, φέρνοντας για πολλοστή φορά σε διάσταση τους υπουργούς Περιβάλλοντος κ. Τίνα Μπιρμπίλη και Υποδομών κ. Δημήτρη Ρέππα.

Αιτία αυτή την φορά είναι το «χαστούκι» του ΣτΕ στο αίτημα του υπουργείου Υποδομών για ανάκληση της απόφασης, με την οποία απαγορεύονταν τα έργα της εκτροπής προτού απαντηθούν τα προδικαστικά ερωτήματα που έχουν υποβληθεί στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Το υπουργείο με το επιχείρημα ότι υπάρχει κίνδυνος κατάρρευσης της σήραγγας είχε καταθέσει προ μηνών αίτημα για μερική αναστολή της απόφασης του Ανώτατου Δικαστηρίου, το οποίο όμως έγινε μερικώς δεκτό.

Το ΣτΕ καλεί το υπουργείο Υποδομών, εντός 30 ημερών, να υποδείξει τα απολύτως αναγκαία μέτρα ενίσχυσης ή αντικατάστασης των προσωρινών υποστηρίξεων ώστε να μην απειληθεί η ευστάθεια της σήραγγας.

Προχθές, σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Υποδομών έδινε την δική του ερμηνεία για την τύχη του έργου, υποστηρίζοντας ότι «θα κριθεί καταρχήν από την απόφαση του δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με τα προδικαστικά ερωτήματα που έθεσε το ΣτΕ και κατά δεύτερο λόγο από την ολοκλήρωση των νέων μελετών διαχείρισης των υδάτων των υδατικών διαμερισμάτων Δυτικής Ελλάδας και Θεσσαλίας και την έγκριση των νέων περιβαλλοντικών όρων του έργου, που εκπονεί το ΥΠΕΚΑ». Δήλωνε μάλιστα πρόθυμο να συμμορφωθεί με τις επιταγές του δικαστηρίου.

Χθες συνεργάτες της υπουργού Περιβάλλοντος επισήμαιναν ότι οι μελέτες διαχειριστικών σχεδίων δεν περιλαμβάνουν νέους περιβαλλοντικούς όρους και ότι είναι ανάγκη να συμβαδίζουν τα έργα με το διαχειριστικό σχέδιο κάθε περιοχής στο πνεύμα της οδηγίας πλαίσιο για τα νερά». Το υπουργείο δηλαδή επιμένει στο ότι το έργο πρέπει να αποδεικνύεται αναγκαίο όχι τόσο με αναπτυξιακά κριτήρια αλλά με επιστημονικά.

Είναι η τρίτη φορά που το ΥΠΕΚΑ διαχωρίζει τη θέση του από τους χειρισμούς του συναρμόδιου υπουργείου! Η πρώτη ήταν με «φρέσκια» ακόμη την κυβέρνηση, όταν η κ. Μπιρμπίλη είχε ταχθεί κατά της συνέχισης των έργων της εκτροπής πριν ολοκληρωθούν οι διαχειριστικές μελέτες. Η δεύτερη ήταν η άρνησή της να συνυπογράψει το αίτημα ανάκλησης της απόφασης του ΣτΕ, παρά το γεγονός ότι το ΥΠΟΜΕΔΙ εμφανίζεται να τη είχε «υφαρπάξει».

Κοντά στους 700.000 οι άνεργοι στην Ελλάδα

Πάνω από 5% αυξήθηκε η ανεργία μέσα σε ένα μήνα, σχεδόν 17% μειώθηκαν οι αναγγελίες προσλήψεων.

Το αδιέξοδο είναι κάτι παραπάνω από εμφανές. Αυτή τη στιγμή στη χώρα επισήμως υπάρχουν 689.558 άνεργοι. Αριθμός που δεν αντιστοιχεί όμως στον πραγματικό αφού δεν υπολογίζονται οι part time εργαζόμενοι, εκείνοι που δουλεύουν ανασφάλιστοι με μισθούς πείνας ή όσοι κάνουν μερικά μόνο μεροκάματα. Ταυτόχρονα τα στοιχεία δείχνουν ότι μέσα στον Ιανουάριο αυξήθηκαν και οι απολύσεις σε ένα ποσοστό 7%, γεγονός που δείχνει ότι καθημερινά προστίθενται και νέοι.

Οι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ άνεργοι φθάνουν στα 689.558 άτομα. Από αυτούς 295.529 είναι άνδρες (ποσοστό 42,86%) και 394.029 είναι γυναίκες (ποσοστό 57,14%).
Στην ηλικιακή ομάδα από 30-54 ετών αναλογεί το (62,31%) των εγγεγραμμένων ανέργων, στην ηλικιακή ομάδα κάτω των 30 αναλογεί το (28,29%) και στην ηλικιακή ομάδα άνω των 55 ετών αναλογεί το (9,40)%.

Μέτρα 22 δισ. ευρώ ως το 2015

"Στενό κορσέ" για αυτοαπασχολούμενους, μισθοσυντήρητους, εργαζόμενους στο δημόσιο, αλλά και ακόμα στους υπουργούς (αυτής ή και της επόμενης κυβέρνησης) βάζει το μεσοπρόθεσμο πλαίσιο δημοσιονομικής πολιτικής 2012-2015, το οποίο θα παρουσιάσει σήμερα στους εκπροσώπους των κοινωνικών και παραγωγικών φορέων ο υπουργός Οικονομικών.

Το σχέδιο εξέθεσε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου και χθες, στους εκπροσώπους των κομμάτων (ΛΑΟΣ, Δημοκρατική Συμμαχία και Δημοκρατική Αριστερά) που ανταποκρίθηκαν καταρχήν στην πρόσκλησή του για διάλογο (αρνήθηκαν να μετάσχουν ΝΔ, ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ, στους οποίους απέστειλε εκ νέου γραπτές προσκλήσεις). Αυτό προβλέπει νέα μέτρα στους εξής βασικούς τομείς: μόνιμες δημοσιονομικές παρεμβάσεις, μισθοδοσία του δημοσίου, κλαδικά σχέδια εξυγίανσης των δημοσίων επιχειρήσεων και νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, κοινωνικές δαπάνες και καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

Το χρονοδιάγραμμα που θέτει η κυβέρνηση προβλέπει ότι ο διάλογος θα ολοκληρωθεί τις επόμενες 15-20 μέρες, ώστε στα τέλη Μαρτίου να κατατεθεί το πρώτο σχέδιο για "μακράς διαρκείας" πρόγραμμα λιτότητας που προβλέπει το Μνημόνιο. Με βάση αυτό, θα συνταχθεί και θα σταλεί στις Βρυξέλλες έως τα μέσα Απριλίου, το νέο Πρόγραμμα Σταθερότητας, μαζί με το τελικό σχέδιο του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής, το οποίο θα κατατεθεί το Μάιο στη Βουλή, για συζήτηση και ψήφιση.

Μέτρα 22 δισ. ευρώ

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Παπακωνσταντίνου στους συνομιλητές του, θα χρειαστούν νέες παρεμβάσεις με συνολικά μέτρα ύψους 22 δισ. ευρώ ή 9,5% του ΑΕΠ ως το 2015.

Συγκεκριμένα βάζει στόχο τα πρωτογενή πλεονάσματα της γενικής κυβέρνησης, αρχής (δηλαδή μαζί με τον ευρύτερο δημόσιο τομέα) από το 2012 και μετά: από 0,9% του ΑΕΠ το 2012, σε 3% το 2013, σε 5,5% το 2014 και σε πλεόνασμα 6% το 2015%.

Με το μεσοπρόθεσμο πλαίσιο δημοσιονομικής στρατηγικής η κυβέρνηση επιχειρεί να μειώσει το δημοσιονομικό έλλειμμα από τα 17 δισ. ευρώ (που εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί στις αρχές του 2012) στα 2,6 δισ. στο τέλος του 2015. Θα απαιτηθεί δηλαδή μια προσαρμογή της τάξης των 14,5 δισ. ευρώ ή 6,4% του ΑΕΠ.

Το μεσοπρόθεσμο πλαίσιο δημοσιονομικής στρατηγικής είναι εμπροσθοβαρές, δηλαδή τα πιο πολλά μέτρα σε αξία πρέπει να βρεθούν το 2012. Πρέπει να εξοικονομηθούν 7 δισ. ευρώ με αντίστοιχα μέτρα, ενώ το 2013 αναζητούνται 4 δισ. ευρώ, το 2014, θα πρέπει να βρεθούν και πάλι 7 δισ. και άλλα 4 δισ. ευρώ για μέσα στο 2015.

Αν και τα επιμέρους μέτρα της περιόδου 2012-2015 βρίσκονται ακόμα σε στάδιο διαβούλευσης η βασική κατεύθυνση που έχει θέσει η κυβέρνηση είναι ότι το 1/3 δισ. ευρώ (8 δισ. ευρώ) θα προέλθει από αύξηση των εσόδων και τα υπόλοιπα 2/3 (14 δισ. ευρώ) από την περικοπή δαπανών με επίκεντρο τους μισθούς και τις κοινωνικές μεταβιβάσεις (επιδόματα και συντάξεις).

Στο μεσοπρόθεσμο πλαίσιο δημοσιονομικής στρατηγικής ορίζεται στόχος για είσπραξη εσόδων, το 2015, που θα αντιστοιχούν στο 43% του ΑΕΠ και τονίζεται ότι αν δεν ληφθούν ειδικά μέτρα τότε οι εισπράξεις θα κινηθούν σε πολύ χαμηλότερα ποσοστά. Για τις δημόσιες δαπάνες, ο αντίστοιχος στόχος, προβλέπει μείωση τους στο 44% του ΑΕΠ, από 50% που βρίσκονται σήμερα.

Ειδική μνεία γίνεται και για το δημόσιο χρέος καθώς η Ελλάδα το 2011 θα καταλάβει την πρώτη θέση σε όλη την Ε.Ε. με χρέος 153% του ΑΕΠ ή 345 δισ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν άλλοι επιζώντες από τον σεισμό στο Christchurch της Νέας Ζηλανδίας και επίσημα

Δεν υπάρχουν άλλοι επιζώντες από τον σεισμό στο Christchurch της Νέας Ζηλανδίας, ανακοίνωσε ο συντονιστής Πολιτικής Προστασίας John Hamilton.

«Το ζητούμενο πλέον είναι η συλλογή των πτωμάτων και όχι η διάσωση. Αντιμετωπίζουμε πλέον την πραγματικότητα ότι δεν υπάρχει περίπτωση να βρεθεί κάποιος άλλος επιζών ανάμεσα στα ερείπια», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, έγινε η ανακοίνωση των πρώτων θυμάτων από το εξωτερικό με τη γνωστοποίηση των ονομάτων δύο Ισραηλινών τουριστών. Οι Ofer Levy και Gabi Moshe Ingel, 22 και 23 χρονών αντίστοιχα, ανασύρθηκαν νεκροί από τα ερείπια.

Σχετικά με το ζήτημα της ανοικοδόμησης της πόλης, ο υπουργός Οικονομικής ανάπτυξης, Ντέιβιντ Κάρτερ τόνισε ότι θα διαρκέσει τουλάχιστον δέκα χρόνια. Αυτό όμως δεν σημαίνει απαραίτητα ότι δεν θα φιλοξενηθούν οι αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ράγκμπι το προσεχές καλοκαίρι.

Πρός "λύση Τσάβες" στην Λιβύη - Νέες αεροπορικές επιθέσεις στην πόλη του "μαύρου χρυσού"

Ο Καντάφι συνεχίζει τις απελπισμένες προσπάθειες να πάρει πίσω την πόλη Μπρεγκα. Στόχος του οι πετρελαιοπηγές. Σε συμφωνία με τον Αμρ Μούσα φαίνεται να κατέληξε ο Μουαμάρ για να εφαρμοστεί το σχέδιο Τσάβες.

Με στόχο το αεροδρόμιο της πόλης Μπρέγκα και μία θέση εξεγερμένων στην παρακείμενη πόλη Ανταμπίγια πραγματοποιήθηκαν το πρωί αεροπορικές επιδρομές στη Λιβύη, σύμφωνα με το Reuters που επικαλείται αξιωματικό των αντικαθεστωτικών.

Πηγές των αντικαθεστωτικών ανέφεραν επίσης ότι δυνάμεις πιστές στο Μουαμάρ Καντάφι απωθήθηκαν στο Ρας Λανούφ, 600 χλμ. ανατολικά της Τρίπολης, μία ημέρα μετά την επίθεση από εδάφους στην Μπρέγκα

Συμφώνησε ο Καντάφι και ο Μούσα
Ο λίβυος ηγέτης Μουάμαρ Καντάφι και ο πρόεδρος του Αραβικού Συνδέσμου Αμρ Μούσα συμφώνησαν με το ειρηνευτικό σχέδιο του προέδρου της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες για τον τερματισμό της κρίσης στη βορειοαφρικανική χώρα, μετέδωσε το πρωί το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα.

Ο Τσάβες σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε προχθές, Τρίτη, με τον Καντάφι, πρότεινε την εξεύρεση μιας διαγματεύσιμης λύσης στην κρίση, δήλωσε ο υπουργός Επικοινωνιών της Βενεζουέλας Αντρές Ιζάρα.

Ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος της Βενεζουέλας δήλωσε ότι δε γνωρίζει ποιά ήταν η αντίδραση του Καντάφι στην πρόταση του Τσάβες να σταλούν στη Λιβύη αντιπρόσωποι από πολλές χώρες.

Ωστόσο, σύμφωνα με το Αλ Τζαζίρα, ο Καντάφι συμφώνησε με το σχέδιο αυτό, το οποίο προβλέπει την αποστολή στη Λιβύη επιτροπής από τη Λατινική Αμερική, την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή προκειμένου να βρεθεί μια διαπραγματεύσιμη λύση στην κρίση.

Επικαλούμενη ανώτερες κυβερνητικές πηγές, η ανταποκρίτρια του Αλ Τζαζίρα στο Καράκας Ντίμα Χατίμπ ανέφερε στο Twitter της ότι ο υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας είχε επικοινωνία με τον πρόεδρο του Αραβικού Συνδέσμου Αμρ Μούσα, ο οποίος επίσης συμφώνησε με το σχέδιο αυτό.

Όμως η κατάσταση που επικρατεί στην Λιβύη δείχνει ακριβώς το αντίθετο. Μάλιστα η χθεσινή εμφάνιση του Καντάφι ήταν ακόμη πιο επιθετική λέγοντας πως η Λιβύη θα γίνει το νέο Βιετνάμ.

Μάλιστα χθες ο Μουαµάρ Καντάφι, πέρασε στην αντεπίθεση εξαπολύοντας από ξηράς και αέρος επιχείρηση για την ανακατάληψη της Μπρέγκα, µιας πόλης στρατηγικής σηµασίας, σηµαντικού σταθµού εξαγωγής πετρελαίου, στο δυτικότερο άκρο της περιοχής πέριξ της Βεγγάζης που έχει περιέλθει στον έλεγχο των εξεγερµένων.

Σε ένα πρώτο τουλάχιστον στάδιο, δεν πέτυχε τον στόχο του – κατάφερε όµως να κάνει το νεοσύστατο «προσωρινό εθνικό κυβερνητικό συµβούλιο», που όπως ανακοινώθηκε θα έχει πρόεδρο τον πάλαι ποτέ υπουργό ∆ικαιοσύνης και νυν πολέµιο του Καντάφι Μουσταφά Αµπντέλ Τζαλίλ, να ζητήσει από τη Βεγγάζη όπου εδρεύει την πραγµατοποίηση «στρατηγικών αεροπορικών επιθέσεων», υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, στις θέσεις των αφρικανών µισθοφόρων που χρησιµοποιεί ο λίβυος ηγέτης εναντίον του λαού του.

Νέα μέτρα για τα πλαστά εισιτήρια

Μέτρα για τα πλαστά εισιτήρια, όπως το «ηλεκτρονικό εισιτήριο», αρχής γενομένης από φέτος, προσανατολίζεται η κυβέρνηση καθώς έχει παρατηρηθεί ότι διακινούνται κατά χιλιάδες στην αγορά.


Τα νέα μέτρα περιλαμβάνουν:


♦ Σύσταση ενιαίου σώματος ελέγχου εισιτηρίων
♦ Συνεργασία με την Αστυνομία και τη Δημοτική Αστυνομία.
♦ Δημιουργία ειδικού τμήματος στον ΟΑΣΑ για άμεση διεκπεραίωση και αποστολή προς τη δικαιοσύνη σχετικών συμβάντων
♦ Προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού για την υλοποίηση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου


Μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί περίπου 50 περιπτώσεις και οι διακινητές έχουν καταδικαστεί σε φυλάκιση 3 έως 18 μήνες.

Απίστευτο Ελληνικό "δαιμόνιο": «Ροκάνιζε»... τους ανταγωνιστές του!!!

Την απίστευτη κατηγορία πως τοποθέτησε ζωντανά ποντίκια στα καταστήματα των ανταγωνιστών του αντιμετωπίζει ένας ιδιοκτήτης πιτσαρίας στη Φιλαδέλφεια των Ηνωμένων Πολιτειών, ο οποίος λέγεται Nickolas Galiatsatos...

Με σκοπό να τους βγάλει εκτός ανταγωνισμού - ποιος θα ξαναπήγαινε να φάει αν το σχέδιό του είχε επιτυχία - ο Galiatsatos κατηγορείται πως είχε βρει αυτήν την αθέμιτη μέθοδο.

Ο ιδιοκτήτης της πιτσαρίας Nina's Bella Pizzeria στο Upper Darby, στην Πενσιλβανία, θα πρέπει τώρα να αντιμετωπίσει τόσο τις κατηγορίες όσο και την κατακραυγή από τους υπόλοιπους επιχειρηματίες της περιοχής...

Αντιδράσεις για τα νέα κέντρα μεταναστών

Την αντίθεσή τους στη ίδρυση νέων κέντρων φιλοξενίας λαθρομεταναστών στο Έβρο, εξέφρασαν σε εκδήλωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στην Ορεστιάδα, δήμαρχοι, εκπρόσωποι φορέων και κάτοικοι της περιοχής, που συγκεντρώθηκαν μπροστά στο δημαρχείο της πόλης.

Την εκδήλωση διαμαρτυρίας οργάνωσε η «Πρωτοβουλία Πολιτών κατά Κέντρων Παράνομων Λαθρομεταναστών», ενώ προηγήθηκε ανάγνωση ομόφωνου ψηφίσματος του Δημοτικού Συμβουλίου Ορεστιάδας, που μεταξύ άλλων αναφέρει πως «η ίδρυση νέων Κέντρων, θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη απαξίωση όλη την περιοχή, θα πλήξει την τοπική κοινωνία και θα αποτελέσει αντικίνητρο για επενδυτικές ή άλλες παραγωγικές δράσεις».

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο εκπρόσωπος της «Πρωτοβουλίας Πολιτών», Φώτης Μάρης, «με τη σημερινή μας διαμαρτυρία και το ψήφισμά μας, ζητούμε να αρθεί από την κυβέρνηση κάθε σκέψη, απόφαση και σχεδιασμός για νέα κέντρα λαθρομεταναστών στο νομό Έβρου και δηλώνουμε ότι θα αντισταθούμε σε επιλογές που υπονομεύουν το μέλλον του τόπου».

Δεν θα απελαθεί κανένας από τους μετανάστες απεργούς πείνας για ένα χρόνο

Τη διαβεβαίωση ότι δεν θα απελαθεί κανένας από τους μετανάστες απεργούς πείνας για ένα χρόνο έδωσε σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χάρης Καστανίδης.

Είπε ότι η μόνη διέξοδος είναι να υπαχθούν σε καθεστώς ανοχής, κατά τη διάρκεια του οποίου θα πρέπει να γίνει διάλογος προκειμένου να εξεταστούν τα αιτήματά τους.

«Η κυβέρνηση δεν θέλει να χαθεί καμία ανθρώπινη ζωή» τόνισε ο κ. Καστανίδης, μιλώντας στη ΝΕΤ. «Προτείνουμε μία συμβιβαστική λύση» τόνισε ο κ. Καστανίδης, χωρίς αυτό να σημαίνει-όπως υπογράμμισε-ότι θα πρέπει να εκβιάζεται μία ολόκληρη χώρα.

Ο ίδιος κάνει έκκληση προς τους μετανάστες να δείξουν και οι ίδιοι κατανόηση και να δεχτούν το διάλογο με την κυβέρνηση. Όπως τόνισε, υπάρχουν συγκεκριμένοι υπουργοί που θέλουν να συζητήσουν με τους απεργούς πείνας και εκείνοι δεν τους δέχονται.

Η αλήθεια είναι οτι τις τελευταίες ημέρες έχουν κοπεί όλες οι δίοδοι επικοινωνίας με τους απεργούς πείνας.

Υπενθυμίζεται οτι ο υπουργός Εσωτερικών, Γ.Ραγκούσης έχει επιρρίψει σημαντικές ευθύνες σε όλους αυτούς που καθοδηγούν πολιτικά τους απεργούς πείνας και «βγαίνουν καθημερινά και μιλούν στα κανάλια», κατηγορώντας τους ότι έχουν απαγορεύσει το διάλογο μεταξύ των αρχών και των μεταναστών.

Ήδη 90 εκ των μεταναστών της Υπατίας έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία, ενώ άλλοι 17 απεργοί πείνας έχουν μεταφερθεί στα νοσοκομεία από το Εργατικό Κέντρο της Θεσσαλονίκης.

ΙΚΕΑ: Ανακαλεί επικίνδυνες καφετιέρες

Η εταιρεία ΙΚΕΑ ανακοίνωσε ότι ανακαλεί 11.912 καφετιέρες/τσαγιέρες της FORSTA με κωδικό 20149707 καθώς διαπιστώθηκε ότι η πίεση από το μεταλλικό στήριγμα του γυάλινου δοχείου μπορεί να γίνει η αιτία να σπάσει απροσδόκητα, θέτοντας το χρήστη σε κίνδυνο από κάψιμο ή κόψιμο.

Η εταιρεία καλεί τους καταναλωτές που έχουν αγοράσει την καφετιέρα/τσαγιέρα FORSTA να σταματήσουν να τη χρησιμοποιούν αμέσως και να επιστρέψουν το προϊόν πίσω στο Τμήμα Αλλαγών και Επιστροφών του καταστήματος ΙΚΕΑ, όπου και θα πάρουν πίσω τα χρήματά τους.
Περισσότερες πληροφορίες στη Γραμμή Εξυπηρέτησης Πελατών της ΙΚΕΑ στο τηλέφωνο 801 11 22722.

Ραγδαία η εξάπλωση των «συνθετικών ναρκωτικών»

Ανησυχητικές διαστάσεις έχει λάβει η παραγωγή των «designer drugs» («ναρκωτικά σχεδιαστών»), των οποίων η μοριακή δομή έχει τροποποιηθεί για ν διαφεύγει από τους κανονισμούς ελέγχου, προειδοποιεί η υπηρεσία INCB του ΟΗΕ στην ετήσια έκθεσή της.

Το Διεθνές Όργανο Ελέγχου Ναρκωτικών (INCB), το οποίο εδρεύει στη Βιέννη, αναφέρει ότι «στην Ευρώπη 16 νέα «designer drugs» αποτελούν αντικείμενο παρακολούθησης, ενώ στην Ιαπωνία δεν είναι λιγότερα από 56».

«Λόγω των κινδύνων για την υγεία που δημιουργεί η κατανάλωση «συνθετικών ναρκωτικών», καλούμε τις κυβερνήσεις να υιοθετήσουν εθνικά μέτρα έλεγχου για την παρεμπόδιση της παραγωγής, της διακίνησης και της κατανάλωσης των ουσιών αυτών», δήλωσε ο Πρόεδρος του INCB, Χαμίντ Γόντσε σύμφωνα με την έκθεση.

Σύμφωνα με την έρευνα του ΟΗΕ, ποτ δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, οδηγίες για την παραγωγή τέτοιων ουσιών ανταλλάσσονται συχνά στο διαδίκτυο.

Γιουροβίζιον: Μιζέρια και μικρότητα στον χθεσινό τελικό

Η ΕΡΤ έχασε αίγλη και έσοδα από τη μίζερη Γιουροβίζιον καθώς το χθεσινό θλιβερό θέαμα του ελληνικού τελικού της Γιουροβίζιον αποπνέει μιζέρια και μικρότητα.

Αν λόγω οικονομικής κρίσης η κρατική τηλεόραση επέλεγε μια φθηνή παραγωγή κανείς δε θα είχε να πει το παραμικρό.

Όμως η παραγωγή μόνο φθηνή δεν ήταν. Ισως να ήταν φθηνότερη από την προκλητική σπατάλη περασμένων ετών. Όμως τα διέθετε όλα. Και τα πλήρωσε. Το ζήτημα είναι πως τα αξιοποίησε. Και κυρίως πως αντιλαμβάνεται τη Γιουροβίζιον συνολικά. Ενα δικό της προιόν, ενα δικό της περιουσιακό στοιχείο.

Τις απαντήσεις τις έδωσε η παρουσιάστρια της βραδυάς Λ. Αρώνη.

"Ας βάλουμε τη Γιουροβίζιον στην πραγματική της διάσταση!" είπε. Δηλαδή ας τη "χαμηλώσουμε" λίγο. Τέτοια υποτίμηση! Γιατί άραγε; Αν η ΕΡΤ δεν τη θέλει ας τη δώσει αλλού ή ας μη την κάνει.

Η Γιουροβίζιον είναι ένα πανευρωπαικό πανηγύρι. Από αυτά τα τόσο σπάνια που έχουμε ανάγκη για να ξεφύγουμε έστω και λίγο από τη μιζέρια που μας έχουν βουλιάξει.

Διασκέδαση είναι. Δεν είναι ψυχαγωγία. Αλλά ποιός μπορεί τέτοιους καιρούς να υποτιμά τη διασκέδαση; Και για επιτελέσει το ρόλο της πρέπει οι συντελεστές της να την πιστεύουν. Να την υπερτιμουν και όχι να την υποτιμούν.

Είναι χαρακτηριστικός ο επίλογος της παρουσιαστριας στο κλείσιμο της βραδυάς. "Δε δώσαμε απαντήσεις στα μεγάλα ερωτήματα της ζωής", είπε με ενοχή.

Μα κ. Αρώνη Γιουροβίζιον σας ανέθεσαν να παρουσιάσετε. 'Ενα νεανικό διαγωνισμό τραγουδιού. 'Οχι λογοτεχνική βραδυά, όχι φιλοσοφική εκδήλωση. Και δε μπήκατε ποτέ σε αυτό το concept. Γιατί δε σας ταιριάζει. Κι αυτό δεν είναι κακό. Ούτε και δική σας ευθύνη. Φταίνε αυτοί που σας επέλεξαν. Γιατί ενώ είστε ικανή δεν είστε η κατάλληλη για τη Γιουροβίζιον.

Ο διαγωνισμός θέλει κέφι. Θέλει ζωντάνια και πάθος. Κι αυτά τα στοιχεία δεν πέρασαν ούτε έξω από το στούντιο χθες το βράδυ.

Δεν ήταν ομως η παρουσιάστρια το πρόβλημα της χθεσινής βραδυάς. Επεσε κι αυτή θύμα της αντίληψης με την οποία διοργανώθηκε το event. Κορυφαίο παράδειγμα το...κοινό. Η ΕΡΤ αποφάσισε να βάλει στην εκδήλωση και κοινό.

Ξόδεψε τα χρήματα για το στούντιο, το φωτισμό και όλα τα υπόλοιπα αλλά έβαλε το κοινό σε ένα άλλο στούντιο!

Δεν έβλεπε τους τραγουδιστές. Δεν τους χειροκροτούσε. Δεν "έφτιαξε"ατμόσφαιρα ούτε για τους διαγωνιζόμενους ούτε για τους τηλεθεατές. 'Εβλεπε μια οθόνη. Είναι σαν να πηγαίνεις στο γήπεδο αλλά σε άλλο να γίνεται το ντέρμπι και σε άλλο να σε βάζουν να κάτσεις! Πραγματικό ανέκδοτο.

Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω είναι η οικονομική ζημιά της κρατικής τηλεόρασης. Γιατί η Γιουροβίζιον αποτελεί πηγή εσόδων. Τόσο οι διαφημίσεις όσο και τα sms είναι πολύτιμα.

Αν -όπως έγινε χθες-υποβιβάζεις "στην πραγματική του διάσταση" το όλο γεγονός η τηλεθέαση μειώνεται και τα έσοδα πέφτουν. Αυτά και συνέβησαν χθες.

'Ετσι η ΕΡΤ έχασε και αίγλη και έσοδα. Και όσοι ενδιαφέρονται για τη Γιουροβίζιον ή ήθελαν να περάσουν ευχάριστα κι όχι μίζερα ένα δίωρο απογοητεύτηκαν. Κρίμα...

Πόσο πρέπει να μας ανησυχεί ένας πόνος στο στήθος;

Ένας πόνος στο στήθος, όσο άτυπος και εάν είναι πάντα μας ανησυχεί, γιατί πάντα υπάρχει ο φόβος να υποκρύπτει κάτι σοβαρό. Μπορεί να υποκρύπτει οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου ή ασταθή στηθάγχη ή ρήξη ανευρύσματος στην αορτή ή περικαρδίτιδα ή πνευμονία ή και πνευμονική εμβολή.

Εν τούτοις, στις περισσότερες περιπτώσεις ο άτυπος πόνος σχετίζεται με διάφορες άλλες καταστάσεις οι οποίες δεν απειλούν τη ζωή.

Οι συνηθέστεροι πόνοι είναι:
Νευρόπονοι: Πρόκειται για διάφορες νευρίτιδες που συνήθως εκδηλώνονται με διάφορους πόνους στη ράχη ή τον αυχένα (λαιμό). Κατά κανόνα είναι αποτέλεσμα αρθρίτιδας των αρθρώσεων των σπονδύλων (σπονδυλοαρθρίτιδα) ή προέρχονται από βλάβες των μεσοσπονδυλίων δίσκων που βρίσκονται μεταξύ των σπονδύλων (πρόπτωση του δίσκου). Σε άλλες περιπτώσεις μπορεί να οφείλονται σε οστεοπόρωση των σπονδύλων η οποία είναι δυνατόν να προκαλέσει καθίζηση του σπονδύλου, με αποτέλεσμα ο σπόνδυλος να πιέζει τα μεσοσπονδύλια νεύρα.

Ιογενείς λοιμώξεις: Διάφοροι ιοί, όπως το κοινό κρυολόγημα της γρίπης κλπ. είναι δυνατόν να προκαλέσουν άτυπους πόνους στο στήθος. Πρόκειται για τους πόνους που ο κόσμος αποκαλεί ψύξη. Συνήθως οι πόνοι αυτοί εμφανίζονται στις περιοχές όπου οι πλευρές ενώνονται με το στέρνο λόγω πιθανής φλεγμονής του χόνδρου που τα ενώνει (χονδρίτιδα). Το χαρακτηριστικό γνώρισμα του πόνου αυτού είναι ότι επιδεινώνεται όταν εξασκηθεί με το χέρι πίεση στην περιοχή του πόνου ή κατά τις κινήσεις του θώρακα κατά την αναπνοή. Το χαρακτηριστικό όλων των οργανικών πόνων πλην του πόνου της περικαρδίτιδας είναι ότι παραμένουν κατά κανόνα σταθεροί και ανεπηρέαστοι.

Μεταξύ των πόνων που προκαλούν οι ιοί ιδιαίτερη σημασία έχει ο πόνος που οφείλεται στον έρπητα ζωστήρα. Ο πόνος αυτός ακολουθεί την πορεία των μεσοπλευρίων νεύρων και συνοδεύεται από δερματικό εξάνθημα που παρακολουθεί και αυτό την πορεία των μεσοπλευρίων νεύρων.

Μυαλγίες: Πρόκειται για πόνους των μεσοπλευρίων μυών, οι οποίοι κινούν τον θώρακα κατά την εισπνοή και την εκπνοή. Οι μύες αυτοί μπορούν να υποστούν κακώσεις κατά την έντονη γυμναστική χωρίς προηγουμένως να γίνει αντιληπτή αυτή καθ’ ευατή η κάκωση. Έτσι ο πόνος αυτός εμφανίζεται αιφνίδια εν αιθρία.

Καυστικός πόνος: Ο πόνος αυτός όταν δεν αντανακλά πουθενά και ιδιαίτερα στην πλάτη, στο λαιμό ή τα χέρια, όπου συνήθως αντανακλά ο καρδιακός πόνος, τότε μπορεί να οφείλεται σε οισοφαγίτιδα, δηλαδή σε φλεγμονή του οισοφάγου. Ο οισοφάγος είναι ένας μυώδης σωλήνας που συνδέει το στόμα με το στομάχι και από τον οποίο περνούν οι τροφές.

Ο καυστικός αυτός πόνος (καούρα) μπορεί να εκδηλωθεί μετά το φαγητό και ιδιαίτερα τη νύχτα. Όταν ο άνθρωπος είναι ξαπλωμένος και αυτό συμβαίνει κατά τον ύπνο, τα όξινα υγρά του στομαχιού είναι δυνατόν να παλινδρομήσουν και να προκαλέσουν οισοφαγίτιδα. Αυτό παρατηρείται κυρίως όταν υπάρχει κήλη του οισοφάγου. Ο καυστικός αυτός πόνος υποχωρεί ύστερα από λήψη αντιόξινων φαρμάκων ή γάλακτος. Αντίθετα, ο πόνος αυτός χειροτερεύει όταν ο άνθρωπος τρώει ερεθιστικά φαγητά με καρυκεύματα ή πίνει οινοπνευματώδη.

Γενικά, οι άτυποι πόνοι του θώρακος υποχωρούν ύστερα από λήψη παυσίπονων φαρμάκων. Σε αντίθεση με το στηθαγχικό πόνο που υποχωρεί με υπογλώσσια τρινιτρίνης οι άτυποι θωρακικοί πόνοι δεν υποχωρούν ύστερα από λήψη υπογλωσσίων νιτρωδών.

Συμπερασματικά, όταν υπάρχουν αμφιβολίες όσον αφορά την προέλευση του θωρακικού πόνου τότε τα φαρμακευτικά tests των παυσιπόνων και της τρινιτρίνης αναμφισβήτητα βοηθούν στο να τεθεί η σωστή διάγνωση.

Κυκλοφορούσαν και... οπλοφορούσαν

Χαράματα είχαν βγει βόλτα με το αυτοκίνητό τους οι δύο αλλοδαποί στην οδό Πιπίνου. Οι αστυνομικοί που περιπολούσαν τους θεώρησαν ύποπτους και τους σταμάτησαν για έλεγχο. Ευτυχώς οι ύποπτοι είδαν ότι δεν είχαν κανένα περιθώριο αντίδρασης.

Οι αστυνομικοί τους ακινητοποίησαν και στην έρευνα που έκαναν στο αυτοκίνητο ανακάλυψαν ότι δεν ... επέστρεφαν από διασκέδαση.

Είχαν μαζί τους ένα πιστόλι, σφαίρες, κουκούλες, περούκες. Όλα τα σύνεργα για μια ένοπλη ληστεία.

Θεσσαλονίκη: Θα διεκδικήσει να είναι Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας

Τον τίτλο της «Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας» για το 2014 θα διεκδικήσει η Θεσσαλονίκη, σε μία προσπάθεια να παρουσιάσει η πόλη την οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ζωή και ανάπτυξή της στο νεανικό κοινό.

«Η Θεσσαλονίκη είναι η ευρωπαϊκή πόλη με τους περισσότερους νέους σε σχέση με το γενικότερο πληθυσμό της. Το 12% - 13% του πληθυσμού της πόλης είναι νέα άτομα», δήλωσε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, προσθέτοντας: «Έχουμε εμπειρία, υποδομές και διάθεση να πετύχουμε».

Ο φάκελος του δήμου Θεσσαλονίκης για τη διεκδίκηση του τίτλου θα πρέπει να κατατεθεί έως την 1η Μαΐου και η απόφαση για το ποια πόλη θα αναδειχτεί «Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας» αναμένεται να ληφθεί τον Οκτώβριο του 2011 στις Βρυξέλλες.

Συνελήφθησαν 2 άτομα με 35.000 παράνομα βεγγαλικά

Το δέμα που μύρισε χθες σκύλος του λιμενικού σε πλοίο που ήταν αγκυροβολημένο στο λιμάνι του Πειραιά δεν είχε μέσα ναρκωτικά, αλλά 2.000 κροτίδες. Λίγη ώρα αργότερα εμφανίστηκε στο πλοίο ο 52χρονος άντρας που είχε φορτώσει το συγκεκριμένο δέμα στο πλοίο, ο οποίος και συνελήφθη γιατί δεν κατείχε κατάλληλα έγγραφα νόμιμης κατοχής των κροτίδων.

Ο συλληφθείς υπέδειξε ως προμηθευτή έναν 39χρονο στη Νέα Φιλαδέλφεια στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν μέσα σε πλαστική σακούλα 2.700 τεμάχια «Petards» και 6 τεμάχια «Mad hatter» για τα οποία επίσης δεν υπήρχαν έγγραφα.

Σε έρευνα στο σπίτι του 39χρονου, παρουσία εισαγγελέα, βρέθηκαν 35.284 τεμάχια πυροτεχνήματα-βεγγαλικά διαφόρων ειδών, το οποία και κατασχέθηκαν, ενώ οι δύο άντρες συνελήφθησαν.

Κρήτη: Κοινωνικό Παντοπωλείο και κινητή Μονάδα Μαστογραφίας

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο είναι πλέον πραγματικότητα και για τον νομό Κρήτης, ενώ μεγάλη προσφορά θα αποτελέσει για τους πολίτες του νησιού η κινητή Μονάδα Μαστογραφίας και η κινητή Μονάδα Προληπτικής Οδοντιατρικής για τα παιδιά.

Σύμφωνα με εισήγηση της αρμόδιας αντιπεριφερειάρχη Κρήτης για θέματα κοινωνικής πολιτικής Θεανώς Βρέντζου-Σκορδαλάκη, και με την στήριξη του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη και του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργου Πιτσούλη, διευρυμένος θα είναι ο ρόλος και το κοινωνικό έργο που προσφέρουν τόσο το Κοινωνικό Παντοπωλείου, όσο και οι Κινητές Μονάδες Μαστογραφίας και Προληπτικής Οδοντιατρικής.

Σύμφωνα με την Θεανώ Βρέντζου-Σκορδαλάκη, τον Απρίλιο θα έχουν ολοκληρωθεί οι απαραίτητες διαβουλεύσεις και οι ενέργειες για την θέσπιση ενός στρατηγικού σχεδιασμού για την ένταξη των κοινωνικών αυτών δράσεων σε ένα ουσιαστικό πλαίσιο λειτουργίας. Με τη συνεργασία των δήμων, της Εκκλησίας και των κοινωνικών εταίρων θα επαναλειτουργήσουν σε επίπεδο περιφέρειας Κρήτης οι παραπάνω κοινωνικές δομές προς όφελος των ευπαθών κοινωνικά ομάδων, αλλά και όλων των πολιτών σε κάθε γωνιά του νησιού, και ιδιαίτερα όσων ζουν σε ορεινές και απομακρυσμένες περιοχές και χωριά

Λήστεψε ντελιβερά με... αεροβόλο!

Δεν πρόλαβε να πάει και πολύ μακριά ο ληστής. Πίστεψε ότι ο ντελιβεράς είναι αύκολο θύμα, όμως δεν υπολόγισε καλά...

Έστησε καρτέρι στον ντελιβερά στη Μεταμόρφωση. Όταν ό άτυχος νεαρός πλησίασε ο δράστης έβγαλε το αεροβόλο και τον ανάγκασε να του δώσει όσα χρήματα είχε πάνω του.
Έκανε όμως ένα... λάθος. Δεν φρόντισε να του πάρει το κινητό με αποτέλεσμα ο ντελιβεράς να ενημερώσει την αστυνομία.

Οι αστυνομικοί δεν άφησαν το δράστη να κάνει παρά μερικά μέτρα. Στη συμβολή Ερμού και Χλόης τον έπιασαν και τον οδήγησαν στο τμήμα για τα... περαιτέρω

Τουριστικά οφέλη για την Ελλάδα από την αραβική κρίση

Η Ελλάδα και η Ισπανία είναι οι χώρες που θα καρπωθούν τα τουριστικά οφέλη της πολιτικής κρίσης στις χώρες της Μέσης Ανατολής και Βόρειας Αφρικής

Αυτό υποστηρίζει ο επικεφαλής του δεύτερου μεγαλύτερου διοργανωτή ταξιδιών στην Ευρώπη, «Thomas Cook Group Plc.» στο πρακτορείο Bloomberg.

Οι χώρες της Νότιας Ευρώπης είναι «σαφώς νικητές» στην κούρσα της προσέλκυσης μεριδίου από τις συγκεκριμένες χώρες (Αίγυπτο και Τυνησία), με τους Έλληνες ξενοδόχους να προσφέρουν σημαντικά μειωμένες τιμές στα ξενοδοχεία τους, απόρροια της οικονομικής συρρίκνωσης του περασμένου έτους.

Η ίδια, ωστόσο, πολιτική ακολουθείται και από τους Ισπανούς επιχειρηματίες.

Ο βρετανικός όμιλος, που μεταφέρει περίπου ένα εκατομμύριο επισκέπτες στην Αίγυπτο κάθε χρόνο, ελπίζει να αντισταθμίσει τις απώλειες από την ακύρωση ταξιδιωτικών «πακέτων» στην περιοχή, με την οργάνωση ταξιδιών σε εναλλακτικούς προορισμούς, όπως στην Ελλάδα και στην Ισπανία.

Η «Thomas Cook» έχει υπολογίσει ότι το κόστος της ακύρωσης των ταξιδιών στην Αίγυπτο και την Τυνησία μπορεί να επιφέρει μείωση στα κέρδη της στο δεύτερο τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης έως και 27 εκατομμύρια ευρώ.

Στην Ελλάδα οι επιχειρηματίες του κλάδου αναμένουν τη διεθνή τουριστική έκθεση στο Βερολίνο ΙΤΒ 2011 την επόμενη εβδομάδα, προκειμένου να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι πώς διαμορφώνονται οι τουριστικές ροές προς τη χώρα μας.

Κλειστά σχολεία σήμερα και αύριο στη Σάμο

Επί ποδός βρίσκονται οι γονείς των μαθητών, αλλά και οι δάσκαλοι στη Σάμο, καθώς αυτή είναι η δεύτερη εβδομάδα που έχει διακοπεί η μεταφορά των παιδιών τους στο σχολείο.

Στις 18:30 την Παρασκευή διοργανώνεται συγκέντρωση στην πλατεία Πυθαγόρα στο Βαθύ την οποία στηρίζει και η ΕΛΜΕ Σάμου. «Η κυβέρνηση και οι τοπικοί εκπρόσωποί της συνεχίζουν να εκβιάζουν μαθητές , γονείς, εκπαιδευτικούς, εργαζόμενους, να αποδεχτούν την κατάργηση της δωρεάν μεταφοράς των μαθητών και τη διάλυση των σχολείων τους» αναφέρεται σε ανακοίνωση της Επιτροπής Γονέων Μεταφερόμενων Μαθητών.

«Η προκλητική στάση της κυβέρνησης και των εκπροσώπων της στη Σάμο, που αρνούνται για δεύτερη βδομάδα να ικανοποιήσουν το αίτημα της αποκατάστασης της δωρεάν μεταφοράς των μαθητών, οδηγώντας τη λειτουργία των σχολείων σε διάλυση, μπορεί να ηττηθεί!» αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Σάμου.

Στα Τρία-Πέντε Πηγάδια για μια θέση στο «Γκίνες»

Μια θέση στο βιβλίο των ρεκόρ «Γκίνες», μέσω του χιονοδρομικού κέντρου Τρία-Πέντε Πηγάδια, στη Νάουσα, θα επιδιώξουν να κατακτήσουν δύο χιονοδρόμοι από το Ντένβερ του Κολοράντο των ΗΠΑ.

Πρόκειται για τον Πιέτρο Σιμονέτι, συντάκτη του βρετανικού περιοδικού σκι «Good Ski Guide» και την Έρικα Πλέσκο, οι οποίοι ξεκίνησαν το εγχείρημα τους στις 24 Φεβρουαρίου από την Αγγλία, θέλοντας να γίνουν η πρώτη ομάδα που θα κάνει σκι σε τριάντα ευρωπαϊκές χώρες, σε διάστημα μόλις δύο εβδομάδων, προκειμένου να κατακτήσουν μια θέση στο βιβλίο με τα ρεκόρ «Γκίνες».

Την Παρασκευή, 4 Μαρτίου, το «δίδυμο» θα βρεθεί στη Νάουσα και την επομένη μέρα θα κάνει σκι στις πλαγιές του χιονοδρομικού Τρία-Πέντε Πηγάδια. Το χιονοδρομικό κέντρο της Ημαθίας είναι ένας από τους συνολικά τριάντα σταθμούς των χιονοδρόμων, στόχος των οποίων είναι να δοκιμάσουν τα όρια της αντοχής κι επιμονή τους, την αφοσίωση και την εμπειρία τους στο άθλημα και να στείλουν ένα μήνυμα: τη βελτίωση του περιβάλλοντος, στο οποίο ζούμε.

Η ομάδα των χιονοδρόμων, καθ’ όλη τη διάρκεια του εγχειρήματος, καλούνται να αντιμετωπίσουν τους κινδύνους και τις προκλήσεις του αθλήματος, καθώς θα κάνουν σκι σε ορεινά περάσματα, μεταμεσονύχτιο σκι και διέλευση συνόρων.

«Είναι τιμή για εμάς που επέλεξαν τα Τρία-Πέντε Πηγάδια για να κάνουν σκι. Οι χιονοδρόμοι έρχονται από προηγμένα χιονοδρομικά κράτη και ελπίζουμε να μείνουν ευχαριστημένοι από τις εγκαταστάσεις μας. Γι' αυτούς είναι ένας αγώνας δρόμου, καθώς θέλουν να κάνουν σκι σε όσα περισσότερα χιονοδρομικά κέντρα γίνεται μέσα σε διάστημα δύο εβδομάδων», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του χιονοδρομικού «Τρία-Πέντε Πηγάδια», Χρήστος Παππάς.

Οι χιονοδρόμοι -βάσει των όσων αναφέρονται στο πρόγραμμά τους- ξεκίνησαν από την Αγγλία, ενώ έκαναν σκι στη Σκοτία,την Ισπανία, την Ανδόρα, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Αυστρία, τη Γερμανία και τη Σλοβενία. Μετά την Ελλάδα θα μεταβούν για σκι στο Μπάνσκο της Βουλγαρίας, ενώ στη συνέχεια θα ταξιδέψουν στη Ρουμανία, την Ουγγαρία, τη Σλοβακία, την Πολωνία και το μακρύ ταξίδι τους θα ολοκληρωθεί, με δύο τελευταίες στάσεις, στη Σουηδία και τη Νορβηγία.

Πλήρωσε από την τσέπη του για αλεξίσφαιρο, κράνος και εξοπλισμό

Μια μόνο φράση περιγράφει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες δρουν οι άνδρες και οι γυναίκες της ΔΙ.ΑΣ.: “τους στέλνουν γυμνούς στο θάνατο”.

Αυτό περιγράφει ο Θέμης Μπαλλής που έχει κατάστημα στο Μοναστηράκι. Εκεί είχαν πάει και τα δύο παλικάρια της ΔΙ.ΑΣ. για να ψωνίσουν με χρήματα απ' το υστέρημά τους τα σωστά “εργαλεία” για τη δουλειά τους.

Όπως λέει στην εφημερίδα “Τα Νέα” πριν ενάμιση χρόνο έγινε πελάτης του ο Γιώργος Σκυλογάννης. Ο 22χρονος κατάλαβε αμέσως μόλις ανέλαβε υπηρεσία ότι πρέπει να ... πετάξει ό,τι του είχε δώσει η υπηρεσία. Για να προστατέψει τη ζωή του αναγκάστηκε να αγοράσει νέο αλεξίσφαιρο καθώς το υπηρεσιακό ζυγίζει 4,5 κιλά και δεν ενδείκνυται σε καμία περίπτωση για μοτοσικλετιστές. Επίσης το αλεξίσφαιρο της υπηρεσίας δεν “αντέχει” πλήγματα από δυνατά όπλα.

Ο Γιώργος πλήρωσε άλλα 50 ευρώ για χειροπέδες και 80 ευρώ για έναν φακό.

ίγο αργότερα έγινε πελάτης του και ο 23χρονος Γιάννης Ευαγγελινέλης. Σχεδόν όλοι οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ είναι εξαναγκασμένοι να πηγαίνουν και να ψωνίζουν από τέτοιου είδους καταστήματα, αφού ούτε κράνη δεν έχουν. Είναι χαρακτηριστικό, όσο και εξοργιστικό, το γεγονός ότι αρχικά τους δόθηκαν κράνη που προβλέπονται για τα... ΜΑΤ (!).

Οποιοσδήποτε μοτοσικλετιστής ακούσει κάτι τέτοιο είναι βέβαιο ότι θα γελάσει. Αναρωτιέται όμως κανείς ποιος από το υπουργείο γελάει μετά το μακελειό.

Ποιος θέλησε να τους ξεγελάσει παραγγέλλοντας τις στολές τους που δεν ήταν αδιάβροχες με... δικαιολογία ότι όταν βρέχει οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ έχουν δικαίωμα να μην αναλάβουν δράση;

Ποιος γελάει σήμερα όταν μαθαίνει ότι αυτά τα παιδιά εκπαιδεύονται σε μηχανές 250 κ.ε. Και ύστερα καβαλάνε 650άρες;

Είναι για γέλια το γεγονός ότι οι περισσότερες μηχανές βγαίνουν off γιατί λήγει η εγγύηση; Γιατί δεν έχουν ανταλλακτικά...

Ποιος ήταν εκείνος που έδωσε στην αρχή εκτός από ακατάλληλα και ληγμένα αλεξίσφαιρα στην ομάδα ΔΙ.ΑΣ. ;

2.236 αστυνομικοί με 1002 μηχανές κατάφεραν (το δείχνουν τα στοιχεία) ισχυρό πλήγμα στην εγκληματικότητα. Όπως φαίνεται το κατάφεραν μόνο χάρη στη δική τους αυτοθυσία.

Αυξάνουν τον κίνδυνο υπέρτασης τα αναψυκτικά

Αυξάνεται ο κίνδυνος υπέρτασης με την καθημερινή κατανάλωση ανθρακούχων αναψυκτικών με προσθήκες ζάχαρης, σύμφωνα με νέα βρετανική έρευνα. Τα ευρήματα της έρευνας έδειξαν ότι η πίεση αυξάνεται κατ' αναλογία με τις ποσότητες, που καταναλώνει κανείς. Μόλις ένα κουτάκι, όμως, την ημέρα (330 ml) αρκεί για να διαταραχθεί η ισορροπία, δημοσιεύουν στην επιθεώρηση «Hypertension».

Ο ακριβής μηχανισμός πίσω από αυτή τη διαταραχή παραμένει άγνωστος, αλλά οι επιστήμονες εκτιμούν ότι η πολλή ζάχαρη διαταράσσει τον τόνο των αιμοφόρων αγγείων και τα επίπεδα αλάτων στον οργανισμό.

Τα ροφήματα και αναψυκτικά δίχως ζάχαρη δε φέρνουν ανάλογο κίνδυνο, ενώ η καφεΐνη που υπάρχει σε πολλά αναψυκτικά δε φαίνεται να επηρεάζει την αρτηριακή πίεση.

Οι επιστήμονες της Αμερικανικής Εταιρείας Καρδιάς (ΑΗΑ) υποστηρίζουν ότι δεν πρέπει να καταναλώνουμε περισσότερα από τρία κουτάκια αναψυκτικών και ροφημάτων με ζάχαρη την εβδομάδα.

Στη νέα μελέτη συμμετείχαν σχεδόν 2.700 άντρες και γυναίκες, ηλικίας 40 έως 59 ετών, οι οποίοι κατέγραφαν αναλυτικά ό,τι έτρωγαν και ό,τι έπιναν και υποβλήθηκαν σε μέτρηση της πίεσής τους και εξετάσεις ούρων.

Όσοι έπιναν καθημερινά ένα ή περισσότερα ροφήματα με ζάχαρη, κατανάλωναν συνολικά την περισσότερη ζάχαρη στη διάρκεια της ημέρας και προσλάμβαναν από τη διατροφή τους περισσότερες θερμίδες σε σύγκριση με όσους δεν έπιναν ροφήματα με ζάχαρη (η διαφορά μεταξύ τους ήταν 397 θερμίδες ημερησίως).

Για κάθε έξτρα κουτάκι ροφήματος με ζάχαρη, που έπιναν οι εθελοντές, η μέση συστολική πίεση (η «μεγάλη» πίεση) παρουσίαζε αύξηση κατά 1,6 mmHg και η μέση διαστολική πίεση (η «μικρή» πίεση) κατά 0,8 mmHg.

Επιπλέον, οι εθελοντές που έπιναν ένα ή περισσότερα ροφήματα με ζάχαρη έτειναν να ακολουθούν λιγότερο υγιεινή διατροφή και είχαν περισσότερες πιθανότητες να είναι υπέρβαροι σε σύγκριση με όσους δεν έπιναν κανένα.

Άγρια μάχη για τα πετρέλαια στην Μπρέγκα

Με αιματηρό πόλεμο απείλησε χθές Τετάρτη ο συνταγματάρχης Καντάφι σε περίπτωση στρατιωτικής επέμβασης των ΗΠΑ ή του ΝΑΤΟ στη Λιβύη.

Οι Λίβυοι θα πεθάνουν κατά χιλιάδες, αν οι ΗΠΑ ή άλλες ξένες δυνάμεις εισβάλουν στη Λιβύη, ανέφερε Μουαμάρ Καντάφι, σημειώνοντας ότι ο ίδιος προτίθεται να συζητήσει συνταγματικές και άλλες νομικές μεταρρυθμίσεις, χωρίς να γίνει χρήση βίας.

Αναφερόμενος στην Αλ Κάιντα, υπογράμμισε: "Προτίθεμαι να μιλήσω με οποιονδήποτε από αυτούς, έναν από τους «εμίρηδές» τους, οποιονδήποτε διορίσει εαυτόν (ως εμίρη), ο οποίος θα έρθει να συζητήσει μαζί μου, αλλά αυτοί δεν συζητούν (...), δεν έχουν καν αιτήματα".

Ο Λίβυος ηγέτης κατηγόρησε επίσης τα δορυφορικά τηλεοπτικά δίκτυα ότι δεν έχουν δείξει τις "τεράστιες διαδηλώσεις" που γίνονται από το λαό που βρίσκεται στο πλευρό του. Τόνισε ακόμη ότι τα κοιτάσματα πετρελαίου στη χώρα του είναι ασφαλή, αλλά η παραγωγή βρίσκεται "στο χαμηλότερο επίπεδο" και οι ξένες εταιρείες ανησυχούν λόγω των "ένοπλων κακοποιών".

Την ίδια ώρα, ο Λίβυος ηγέτης κάλεσε εξάλλου τον ΟΗΕ και το ΝΑΤΟ να διερευνήσουν τα γεγονότα στη Λιβύη, υπογραμμίζοντας ότι ο ίδιος πιστεύει ότι πρόκειται για μια συνωμοσία, που έχει στόχο την ανάληψη του ελέγχου της Λιβύης και του πετρελαίου της.

Παράλληλα, ο Σαΐφ αλ Ισλάμ, ένας από τους γιους του Λίβυου ηγέτη, προέβλεψε, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γαλλική εφημερίδα Le Figaro, ότι το λιβυκό καθεστώς θα ανακτήσει τον έλεγχο της χώρας "εντός δύο ημερών". "Είναι αλήθεια ότι είναι λίγο ανάστατα τα πράγματα στο ανατολικό τμήμα της χώρας" δήλωσε. "Μερικές εκατοντάδες άνθρωποι πέθαναν εκεί"

Άγρια μάχη για τα πετρέλαια στην Μάρσα ελ Μπρέγκα

Πραγματική μάχη δίνεται τώρα στην παραλιακή πόλη Μπρέγκα στην ανατολική Λιβύη, ένα από τα πετρελαϊκά κέντρα της χώρας. Η λιβυκή αεροπορία, έριξε βόμβα για να εκφοβίσει τους αντικυβερνητικούς, οι οποίοι έχουν τον έλεγχο της πόλης.

"Είδαμε ένα αεροσκάφος της πολεμικής αεροπορίας, που έριξε τουλάχιστον μία βόμβα και μεγάλες ποσότητες καπνού να βγαίνουν από το σημείο" είπε ο ανταποκριτής του Aljazeera. Σύμφωνα με τον ίδιο, στην πόλη βρίσκονται ως 300 υποστηρικτές του Καντάφι, οι οποίοι βρίσκονται περικυκλωμένοι.

Η Μπρέγκα βρίσκεται μεταξύ της Σύρτης - γεννέτειρας του Καντάφι- που βρίσκεται υπό κυβερνητικό έλεγχο και της Βεγγάζης, κέντρου της εξέγερσης.

Στο μεταξύ, μαχητικά του καθεστώτος βομβάρδισαν αποθήκες όπλων στη πόλη Ατζαμπίγια, περίπου 200 χιλιόμετρα νοτίως της Βεγγάζης. Τα περίχωρα της Ατζαμπίγια βομβαρδίστηκαν το πρωί της Τετάρτης από αεροσκάφη και στην πόλη κατευθύνεται κατά πληροφορίες κονβόι 100 στρατιωτικών οχημάτων.

Αραβικός Σύνδεσμος: Όχι σε στρατιωτική επέμβαση

Ο Αραβικός Σύνδεσμος ανακοίνωσε πως θα επιβάλλει μία «ζώνη απαγόρευσης πτήσεων» στη Λιβύη σε συντονισμό με την Αφρικανική Ένωση εάν συνεχισθούν οι συγκρούσεις στο βορειοαφρικανικό κράτος.

«Ο Αραβικός Σύνδεσμος δεν πρόκειται να καθίσει με σταυρωμένα χέρια ενόσω ρέει το αίμα του αδελφού λαού της Λιβύης», τόνισε ο ΓΓ του Αμρ Μούσα. Ένα από τα μέτρα που θα ληφθούν θα είναι η επιβολή «μίας ζώνης απαγόρευσης πτήσεων» σε συντονισμό με την Αφρικανική Ένωση, πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο Αφρικανικός Σύνδεσμος έχει αναστείλει την συμμετοχή της Λιβύης στον οργανισμό, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την βίαιη καταστολή της λαϊκής εξέγερσης.

Την ίδια ώρα η Γαλλία ανακοίνωσε πως θα στείλει μεταγωγικά αεροσκάφη και ένα πλοίο για να βοηθήσουν στον επαναπατρισμό χιλιάδων Αιγυπτίων από τα δυτικά σύνορα της Λιβύης με την Τυνησία.

Η ισπανική κυβέρνηση από την πλευρά της ανακοίνωσε ότι θα παγώσει τα περιουσιακά στοιχεία που έχει το καθεστώς του Λίβυου ηγέτη στην Ισπανία.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Αμυνας των ΗΠΑ Ρόμπερτ Γκέιτς, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο οριοθέτησης και περιφρούρησης μιας ζώνης απαγόρευσης των πτήσεων στη Λιβύη, που έχει προταθεί από ορισμένους, επισήμανε πως κάτι τέτοιο θα απαιτούσε επίθεση στη χώρα αυτή ώστε να καταστραφεί η αντιαεροπορική άμυνά της: «Ας πούμε τα πράγματα με το όνομά τους. Μια ζώνη απαγόρευσης των πτήσεων αρχίζει με μια επίθεση στη Λιβύη για να καταστραφεί η αντιαεροπορική άμυνα (...) και μετά μπορείς να στείλεις να πετάξουν αεροπλάνα γύρω στη χώρα χωρίς να ανησυχείς ότι θα καταρριφθούν οι δικοί μας».

Τέλος, η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον σημείωσε πως είναι απίθανο οι υπεύθυνοι στρατηγικού σχεδιασμού των ΗΠΑ να καταλήξουν σύντομα σε απόφαση σχετικά με το κατά πόσον θα οριοθετήσουν ζώνη απαγόρευσης πτήσεων. Πρόσθεσε ότι είναι πιθανόν στρατιωτικά μέσα των ΗΠΑ να μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να μεταφερθούν εξοπλισμός και προμήθειες σε περιοχές που τις έχουν ανάγκη και όπου είναι ευπρόσδεκτες.

«Τελεσίγραφο» για τη μεταφορά μαθητών και στην Κόρινθο

«Τελεσίγραφο» στο υπουργείο Οικονομικών ότι θα σταματήσουν τα δρομολόγια για τη μεταφορά των μαθητών στις 16 Μαρτίου, εφόσον δεν τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα- 4,5 εκατομμύρια ευρώ- στέλνουν οι οδηγοί των ΚΤΕΛ Κορίνθου.

Νωρίτερα, το υπουργείο είχε δεσμευτεί ότι προτίθεται να ρυθμίσει συνολικά το θέμα του χρέους που υπάρχει από τη μεταφορά των μαθητών με όλα τα ΚΤΕΛ της χώρας.

Κρήτη: 3 μήνες απλήρωτοι οι καθηγητές των ΤΕΙ

Απλήρωτοι εδώ και τρεις μήνες και σε καθεστώς αβεβαιότητας καλούνται να ζήσουν οι συμβασιούχοι διδάσκοντες στο ΤΕΙ Κρήτης.

Η κωλυσιεργία των συναρμόδιων υπουργείων να υπογραφεί η απόφαση για τις εγκεκριμένες πιστώσεις στο Ίδρυμα, έχει τινάξει «στον αέρα» τον οικογενειακό προϋπολογισμό χιλίων, περίπου, διδασκόντων.

Σημειώνεται πως το πρόβλημα ξεκινά από τα τρία συναρμόδια υπουργεία, Οικονομικών, Εργασίας και Παιδείας, που καθυστερούν να υπογράψουν την πράξη που απαιτείται για την πληρωμή των συμβασιούχων. Το ελεγκτικό συνέδριο αρνείται να εγκρίνει τις πληρωμές των διδασκόντων χωρίς τη συγκεκριμένη ΠΥΣ (Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου).

Όμως, μετά από πιέσεις του Ιδρύματος, δέχτηκε να καταβάλει τα χρήματα των μηνών Οκτωβρίου και Νοεμβρίου αλλά και να πληρωθεί το ΙΚΑ των συμβασιούχων.

Συνεπώς, αναμένεται το επόμενο διάστημα να δοθούν τα δεδουλευμένα - δώρο Χριστουγέννων και μήνα Δεκεμβρίου- στους διδάσκοντες.

Μεγαλοδικηγόροι, μεγαλογιατροί και.... μέντιουμ πιάστηκαν από το ΣΔΟΕ!

Στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ μπήκαν για άλλη μία φορά, μεγαλογιατροί, μεγαλοδικηγόροι, αλλά αυτή τη φορά και... μέντιουμ που στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους βρέθηκαν εκατομμύρια ευρώ, ενώ είχαν δηλώσει ελάχιστα ποσά στις φορολογικές τους δηλώσεις.

Είναι η πρώτη φορά που το ΣΔΟΕ στοχοποιεί μέντιουμ και τα αποτελέσματα των ελέγχων του είναι εντυπωσιακά. Όλοι αυτοί οι νέοι φοροφυγάδες που πιάστηκαν από το ΣΔΟΕ πρόκειται να οδηγηθούν, όπως δήλωσαν στελέχη του ΣΔΟΕ, στην εισαγγελία.

Σύμφωνα με το “Βήμα” εντοπίσθηκαν:

* Ιατρός καρδιοχειρουργός, ο οποίος δήλωσε για τα δύο τελευταία χρόνια, φορολογητέο εισόδημα 300.000 ευρώ , ενώ βρέθηκε στην κατοχή του τραπεζικός λογαριασμός με 6 εκατ. ευρώ.

*Ιατρός δημοσίου νοσοκομείου, μισθωτός, μαιευτήρας, δήλωσε εισόδημα 50.000 ευρώ, βρέθηκαν όμως στον τραπεζικό του λογαριασμό του 10 εκατ. ευρώ.

*Δικηγόρος από την περιφέρεια, δήλωσε στη φορολογική του δήλωση 50.000 ευρώ ετήσιο εισόδημα, βρέθηκαν στους λογαριασμούς του 2,5 εκατ. ευρώ.

*Οφθαλμίατρος ο οποίος τα δύο τελευταία χρόνια δήλωσε εισόδημα 170.000 ευρώ και βρέθηκαν σε τραπεζικούς λογαριασμούς του 4 εκατ. ευρώ.

*Πλαστικός χειρουργός δήλωσε τα δύο τελευταία χρόνια συνολικά 100.000 ευρώ εισόδημα, βρέθηκαν ωστόσο στον τραπεζικό λογαριασμό του 10 εκατ. ευρώ.

* Τέσσερα μέντιουμ βρέθηκαν ο καθένας με τραπεζικούς λογαριασμούς από 2 έως 2,5 εκατ. ευρώ. Το ΣΔΟΕ ανακάλυψε και πώς έως τώρα ορισμένα μέντιουμ απέφευγαν την εφορία.

Έβαζαν αγγελίες στις εφημερίδες ότι δήθεν μπορούσαν να δώσουν συμβουλές (για επαναπροσέγγιση ατόμων, πρόβλεψη του μέλλοντος, λύση μαγικών κτλ.) και στην συνεχεία όταν κάποιοι έπεφταν στα δίχτυα τους και τηλεφωνούσαν, τους ζητούσαν να καταθέσουν σε τράπεζα από 300 έως 350 ευρώ για να προχωρήσουν περαιτέρω.

Τα μέντιουμ που πιάστηκαν στα δίκτυα του ΣΔΟΕ δεν είχαν καν δηλώσει επάγγελμα και βεβαίως ΦΠΑ.

Τα πρώτα χρήματα ήρθαν στο ΣΔΟΕ από τους σκαφάτους. Σύμφωνα με το «Βήμα online», 35 ιδιοκτήτες σκαφών, που τα είχαν δηλώσει επαγγελματικά, τα μετέτρεψαν και πάλι ιδιωτικά (δηλαδή νόμιμα) και εισπράχθηκαν περί τα 15 εκατ. ευρώ.

Συνολικά το ΣΔΟΕ είχε δεσμεύσει για έλεγχο 300 ύποπτα σκάφη. Άλλοι 15 ιδιοκτήτες σκαφών εξέφρασαν την πρόθεσή τους να τα μετατρέψουν από επαγγελματικά σε ιδιωτικά και να πληρώσουν τους σχετικούς φόρους.
Την ίδια ώρα άρχισαν να επιστρέφουν χρήματα και διάφοροι ιδιοκτήτες ξενοδοχείων στις παραμεθόριες περιοχές που είχαν λάβει χρήματα με τον αναπτυξιακό νόμο και δεν τον αξιοποίησαν.

«Κρίση» και στα κινέζικα μαγαζιά στην Ελλάδα

Η οικονομική κρίση δεν έχει χτυπήσει μόνο τις πόρτες χιλιάδων ελληνικών εμπορικών καταστημάτων, απειλώντας τα με λουκέτο, αλλά φαίνεται ότι βάζει «φρένο» στην ανάπτυξη και φέρνει επίσης «λουκέτα» ακόμα και στα κινέζικα μαγαζιά που λειτουργούν στη χώρα μας.

Ο εκδότης και διευθυντής της «China Greece Times» Robin Wang, της μόνης εφημερίδας που κυκλοφορεί στην Ελλάδα στα κινέζικα, αναφέρει ότι σήμερα λειτουργούν στην Αθήνα 200 με 300 κινέζικα καταστήματα όταν πέρυσι ήταν περίπου 15% περισσότερα και φαίνεται ότι η κρίση πέρα από το ότι οδήγησε περίπου 150 εμπορικές επιχειρήσεις στο οριστικό κλείσιμο έχει προβληματίσει τους κινέζους υπήκοους που εξακολουθούν να ασχολούνται με το λιανικό εμπόριο καθώς όλα τα καταστήματα δηλώνουν ότι έχουν υποστεί σημαντική πτώση του τζίρου τους που εκτιμάται ότι κυμαίνεται μεταξύ 30% και 50%.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά κ. Γ. Ζησιμάτος σημειώνει ότι σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία που βρίσκεται το εμπόριο δεν μένει καιρός για να ασχοληθεί η αγορά με το τζίρο που κάνουν τα κινέζικα μαγαζιά καθώς ο μεγάλος εχθρός σήμερα είναι το παρεμπόριο με το...σεντόνι στο πεζοδρόμιο.

Αυτόφωρο, διώξεις και ότι άλλο μπορεί να σκεφτεί κανείς για ληξιπρόθεσμα χρέη

Αυτόφωρο, πρόστιμα χιλιάδων ευρώ, διώξεις και ότι άλλο μπορεί να σκεφτεί κανείς, προβλέπει το φορολογικό νομοσχέδιο που έχει κατατεθεί στη Βουλή για όσους έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη.

Ειδικότερα, οι ρυθμίσεις και οι ποινές του νέου φορολογικού νομοσχεδίου είναι οι ακόλουθες:

ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΑ

Θεσπίζεται ως διαρκές και επομένως, ως συνεχές αυτόφωρο, το αδίκημα της μη καταβολής ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο, αλλά με χρόνο τέλεσης του αδικήματος το χρονικό διάστημα από την παρέλευση των τεσσάρων μηνών από τότε που έγιναν ληξιπρόθεσμα μέχρι τη συμπλήρωση χρόνου ίσου με το 1/3 της προθεσμίας παραγραφής.

Δηλαδή, για χρονικό διάστημα 20 μηνών από τότε που παρήλθε χρόνος 4 μηνών από την ημερομηνία που κατέστησαν ληξιπρόθεσμα.

Παράδειγμα: Χρέος που έγινε ληξιπρόθεσμο την 31-1-2011. Από την 1-6-2011 αρχίζει να «μετράει» το 20μηνο του αυτοφώρου που λήγει στις 28-3-2012.
Αυξάνονται οι ποινές:

* Μέχρι 5.000 ευρώ δεν υπάρχει ποινικό αδίκημα.

* Από 5.000 - 10.000 ευρώ, επιβάλλεται φυλάκιση έως 1 έτος.

* Από 10.000 - 50.000 ευρώ, επιβάλλεται φυλάκιση 6 τουλάχιστον μήνες.

* Από 50.000 έως 150.000 ευρώ, επιβάλλεται φυλάκιση 1 τουλάχιστον έτους.

* Από 150.000 ευρώ και άνω, επιβάλλεται φυλάκιση 3 τουλάχιστον έτη.

Εάν το ποσό που οφείλεται στο Δημόσιο εξοφληθεί μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε οποιονδήποτε βαθμό, η πράξη μπορεί να κριθεί ατιμώρητη.

Πώς ασκείται η ποινική δίωξη

Ο Προϊστάμενος της αρμόδιας Δ.Ο.Υ. ή του Τελωνείου υποβάλει αίτηση με πίνακα χρεών προς τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών της έδρας της Δ.Ο.Υ. ή του Τελωνείου, ο οποίος ασκεί την ποινική δίωξη. Αν δεν υποβληθεί τέτοια αίτηση, δεν ασκείται ποινική δίωξη.

Αν η αίτηση υποβληθεί μέσα στο χρονικό διάστημα των 20 μηνών που το αδίκημα είναι αυτόφωρο, ο εισαγγελέας κρίνει κατά πόσο θα τον παραπέμψει να δικαστεί με την αυτόφωρη διαδικασία, δηλαδή χωρίς καμμία προδικασία στο ακροατήριο του μονομελούς ή του τριμελούς πλημμελειοδικείου, ανάλογα, συνήθως σε δικάσιμο μετά από 15 ημέρες.

Αν υποβληθεί αίτηση, αλλά έχει παρέλθει το 20μηνο του αυτοφώρου, τότε ο εισαγγελέας εάν δεν διατάξει προανάκριση, μπορεί να παραπέμψει τον κατηγορούμενο με κλητήριο θέσπισμα απευθείας στο ακροατήριο.

ΑΔΙΚΗΜΑ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ ΣΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ

Θεσπίζεται ως διαρκές και επομένως ως συνεχές αυτόφωρο, το αδίκημα της φοροδιαφυγής με την παράλειψη υποβολής ή την υποβολή ανακριβούς δήλωσης στη φορολογία εισοδήματος, εφόσον από την παράλειψη ή των ανακρίβεια της δήλωσης δεν αποδόθηκε ο οφειλόμενος φόρος.

· Μέχρι 15.000 ευρώ δεν υπάρχει ποινικό αδίκημα.

· Από 15.000 - 150.000 ευρώ, επιβάλλεται φυλάκιση τουλάχιστον 1 έτους.

· Από 150.000 ευρώ και άνω, επιβάλλεται από 5 ως 20 χρόνια κάθειρξη.

Χρόνος τέλεσης του αδικήματος αυτού είναι το χρονικό διάστημα από την ημέρα κατά την οποία για πρώτη φορά όφειλε να ενεργήσει ο υπαίτιος μέχρι τη συμπλήρωση χρόνου αντίστοιχου με το 1/3 της κατά περίπτωση προβλεπόμενης προθεσμίας παραγραφής, δηλαδή στα πλημμελήματα 20 μήνες και στα κακουργήματα 5 χρόνια από τότε που παρέλειψε να υποβάλει ή υπέβαλε ανακριβή δήλωση.

Πώς ασκείται η ποινική δίωξη

· Ο Προϊστάμενος της αρμόδιας Δ.Ο.Υ. ή της υπηρεσίας που διενήργησε τον έλεγχο (π.χ. ΣΔΟΕ, ΔΕΚ ή ΠΕΚ) ή Προϊστάμενος της Γενικής Δ/νσης Φορολογικών Ελέγχων καλεί το φορολογούμενο σε διοικητική επίλυση της διαφοράς.

· Αν ασκήσει προσφυγή στα διοικητικά δικαστήρια, η ποινική δίωξη δεν αρχίζει προτού να τελεσιδικήσει η απόφαση του διοικητικού δικαστηρίου.

· Αν δεν ασκηθεί προσφυγή, η ποινική δίωξη αρχίζει μόλις περάσουν 60 ημέρες για την άσκησή της.

· Εξαιρετικά, στα κακουργήματα αυτής της περίπτωσης, ο Εισαγγελέας Οικονομικού Εγκλήματος μπορεί να παραγγείλει την άμεση άσκηση ποινικής δίωξης, χωρίς δηλαδή να αναμένεται τελεσίδικη απόφαση από τα διοικητικά δικαστήρια ή ακόμη και χωρίς να παρέχεται δυνατότητα συμβιβασμού στο φορολογούμενο.

Και αυτό γιατί οι διαφορές που ανακύπτουν στη φορολογία του εισοδήματος είναι πολύπλοκες και σύνθετες και δεν επιτρέπουν συνήθως τη διεξαγωγή ποινικής δίκης, χωρίς να έχει ξεκαθαριστεί από τα διοικητικά (φορολογικά) δικαστήρια, η διαφορά.

Σε εξαιρετικές περιπτώσεις, όμως, όταν κατά την κρίση του Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος, η διαφορά ως προς το φορολογικό της κομμάτι είναι απλή και το αδίκημα που έχει τελεστεί τιμωρείται σε βαθμό κακουργήματος, δηλαδή ο φόρος που δεν αποδόθηκε υπερβαίνει τις 150.000 ευρώ, ο Εισαγγελέας μπορεί να ζητήσει την άμεση άσκηση ποινικής δίωξης, οπότε, επειδή πρόκειται για κακούργημα, μπορούν να εφαρμόζονται τα εξής:

· Αν δεν έχει παρέλθει η πενταετία του διαρκούς και αυτοφώρου από τότε που δεν υπέβαλε ή υπέβαλε ανακριβή δήλωση, ο αρμόδιος Εισαγγελέας πρωτοδικών μπορεί να εκδώσει ένταλμα σύλληψης.

· Ο συλληφθείς οδηγείται στον Εισαγγελέα το αργότερο μέσα σε 24 ώρες από τη σύλληψή του.

· Αν κρίνεται αιτιολογημένα ότι αν αφεθεί ελεύθερος είναι πιθανώς να διαπράξει και άλλα εγκλήματα μπορεί να διαταχθεί η προσωρινή του κράτηση (προφυλάκιση).

· Ακολούθως, διατάσσεται τακτική ανάκριση. Κατά τα λοιπά, ακολουθείται η διαδικασία που προβλέπει ο Κώδικας Ποινικής Δικαιοσύνης προκειμένου περί κακουργημάτων.

· Αν έχει παρέλθει η 5ετία του αυτοφώρου, ακολουθείται η ίδια διαδικασία πλην του εντάλματος σύλληψης από τον Εισαγγελέα.

ΑΔΙΚΗΜΑ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ ΣΤΟΝ ΦΠΑ

Θεσπίζεται ως διαρκές και επομένως ως συνεχές αυτόφωρο, το αδίκημα της φοροδιαφυγής για μη απόδοση ή ανακριβή απόδοση Φ.Π.Α., Φ.Μ.Υ. και λοιπών παρακρατούμενων φόρων, τελών ή εισφορών.

· Από 1 - 3.000 ευρώ, επιβάλλεται φυλάκιση τουλάχιστον 10 ημερών.

· Από 3.000 - 75.000 ευρώ, επιβάλλεται φυλάκιση τουλάχιστον 1 έτους.

· Από 75.000 ευρώ και άνω, επιβάλλεται από 5 ως 20 χρόνια κάθειρξη.

Χρόνος τέλεσης του αδικήματος είναι το χρονικό διάστημα από την ημέρα κατά την οποία για πρώτη φορά όφειλε να ενεργήσει ο υπαίτιος μέχρι τη συμπλήρωση χρόνου αντίστοιχου με το 1/3 της κατά περίπτωση προβλεπόμενης προθεσμίας παραγραφής, δηλαδή στα πλημμελήματα 20 μήνες και στα κακουργήματα 5 χρόνια από τότε που δεν απέδωσε ή απέδωσε ανακριβώς Φ.Π.Α., Φ.Μ.Υ. κ.λπ.

Πώς ασκείται η ποινική δίωξη

· Στα κακουργήματα η μηνυτήρια αναφορά υποβάλλεται από το όργανο που έκανε τον έλεγχο αμέσως, χωρίς να παρέχεται προθεσμία για συμβιβασμό και ανεξάρτητα αν αυτός ασκήσει προσφυγή στα διοικητικά (φορολογικά) δικαστήρια.

Κατά τα λοιπά, ακολουθείται η ίδια διαδικασία (ανάλογα με το εάν έχει παρέλθει ή όχι ο χρόνος τέλεσης του αδικήματος ως αυτοφώρου), που ακολουθείται και στα κακουργήματα του εισοδήματος.

· Σε εξαιρετικές περιπτώσεις η μηνυτήρια αναφορά υποβάλλεται αμέσως και στα πλημμελήματα των αδικημάτων αυτών, όταν ο έλεγχος με βάση τον οποίο διαπιστώθηκαν είχε διαταχθεί για την ημερομηνία που διενεργήθηκε, με απόφαση του υπουργού Οικονομικών.

· Στις άλλες περιπτώσεις των πλημμελημάτων, δηλαδή όταν το αδίκημα διαπιστώθηκε με τους κοινούς ελέγχους που διενεργούνται, η μηνυτήρια αναφορά υποβάλλεται μέσα σε ένα μήνα, αφού περάσουν οι 60 ημέρες για το διοικητικό συμβιβασμό της διαφοράς.

· Στα πλημμελήματα, αν η ποινική δίωξη ασκηθεί μέσα στο χρόνο του αυτοφώρου (20 μήνες), ο εισαγγελέας κρίνει κατά πόσο θα τον παραπέμψει να δικαστεί με την αυτόφωρη διαδικασία δηλαδή χωρίς καμμία προδικασία στο ακροατήριο του μονομελούς ή του τριμελούς πλημμελειοδικείου, ανάλογα, συνήθως σε δικάσιμο μετά από 15 ημέρες.

· Αν έχει παρέλθει το 20μηνο του αυτοφώρου, τότε ο εισαγγελέας εάν δεν διατάξει προανάκριση, μπορεί να παραπέμψει τον κατηγορούμενο με κλητήριο θέσπισμα απευθείας στο ακροατήριο.

ΕΙΚΟΝΙΚΑ - ΠΛΑΣΤΑ - ΝΟΘΕΥΜΕΝΑ

Ο χαρακτήρας του αδικήματος παραμένει στιγμιαίος.

· Από 1 - 3.000 ευρώ, επιβάλλεται φυλάκιση τουλάχιστον 3 μηνών.

· Από 3.000 - 150.000 ευρώ, επιβάλλεται φυλάκιση τουλάχιστον 1 έτους.

· Από 150.000 ευρώ και άνω, επιβάλλεται από 5 ως 20 χρόνια κάθειρξη.

Πώς ασκείται η ποινική δίωξη

· Στα πλημμελήματα, η μηνυτήρια αναφορά υποβάλλεται μέσα σε 1 μήνα από την πάροδο άπρακτης της προθεσμίας διοικητικού συμβιβασμού, ανεξάρτητα αν ασκήθηκε προσφυγή στα διοικητικά (φορολογικά) δικαστήρια.

· Στα κακουργήματα, η ποινική δίωξη ασκείται αμέσως, χωρίς να του παρέχεται προθεσμία για συμβιβασμό και ανεξάρτητα από το αν έχει ασκήσει προσφυγή στα διοικητικά (φορολογικά) δικαστήρια.

· Κατά τα λοιπά ακολουθείται η διαδικασία για τα μη αυτόφωρα πλημμελήματα και κακουργήματα.

ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

1) Στα αδικήματα των παρακρατούμενων (Φ.Π.Α., Φ.Μ.Υ. κ.λπ.), αν η κατακράτηση των οφειλόμενων φόρων δεν υπερβαίνει το ένα έτος και καταβληθούν οι οφειλόμενοι φόροι, ο κατηγορούμενος απαλλάσσεται. Επίσης, αν αυτός καταβάλει μετά τη συμπλήρωση έτους, αλλά προτού λήξει η διαδικασία του ποινικού δικαστηρίου στον πρώτο βαθμό, του επιβάλλεται ποινή μειωμένη.

2) Στα αδικήματα του εισοδήματος και των παρακρατούμενων (Φ.Π.Α., Φ.Μ.Υ. κ.λπ.) λαμβάνεται υπόψη για την επιμέτρηση της ποινής ως επιβαρυντικός παράγοντας, η διάρκεια της απόκρυψης ή της παρακράτησης.

3) Στα πλημμελήματα χωρεί μετατροπή ή αναστολή της ποινής, εφόσον διαπράττονται για πρώτη φορά. Δεν χωρεί μετατροπή ή αναστολή εκτέλεσης της ποινής σε περίπτωση δεύτερης και κάθε περαιτέρω υποτροπής. Η μετατροπή της ποινής, στις περιπτώσεις που αυτό γίνεται με ελάχιστο ποσό ανά ημέρα εξαγοράς τα 20 ευρώ και ανώτατο τα 100 ευρώ (αντί 3 ως 100 ευρώ που ισχύει σήμερα).

4) Η διαδικασία για την άσκηση ποινικής δίωξης δεν αρχίζει, αν αυτός κατά του οποίου πρόκειται να ασκηθεί η ποινική δίωξη έχει κατά του Δημοσίου βέβαι η και εκκαθαρισμένη απαίτηση, ποσού ίσου ή μεγαλύτερου από αυτό για το οποίο επρόκειτο να ασκηθεί η ποινική δίωξη.

5) Στα κακουργήματα λαμβάνεται υπόψη για τον ανασταλτικό χαρακτήρα της έφεσης, η καταβολή από τον κατηγορούμενο των οφειλομένων φόρων, τελών ή εισφορών με τις κάθε είδους προβλεπόμενες προσαυξήσεις, τέλη και πρόστιμα επί αυτών.

Παγίδευε με την μέθοδο του μόντελινγκ ανήλικα κορίτσια και τα βίαζε

Ο 33χρονος δράστης ψάρευε τα θύματά του στο facebook. Παρουσιαζόταν ως φωτογράφος και πήγαινε τα ανυποψίαστα θύματά του στο σπίτι του. Η συνέχεια ήταν φρικτή για τα μικρά κορίτσια.

Ποινή κάθειρξης 13 ετών και χρηματική ποινή 90 χιλιάδων ευρώ επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης στον 33χρονο που υπόσχονταν καριέρα μοντέλου σε ανήλικα κορίτσια, πείθοντάς τα μ’ αυτόν τον τρόπο όχι μόνο να φωτογραφηθούν γυμνά, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις και να έρθουν σε σεξουαλική επαφή μαζί του.

Ο 33χρονος αγρότης γνώριζε τα ανήλικα θύματά του -στην πλειοψηφία τους κορίτσια ηλικίας 14 έως 16 ετών από την περιοχή της Πέλλας- μέσω του facebook που είχε δημιουργήσει ψεύτικο προφίλ. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, παρουσιάζονταν ως φωτογράφος πρακτορείου μοντέλων και υπόσχονταν στα κορίτσια υψηλές αμοιβές και καριέρα στο χώρο του μόντελινγκ.

Ο 33χρονος συνελήφθη τον περασμένο Ιούνιο στο χωριό Εσωβάλτα της Πέλλας, έπειτα από καταγγελία δύο 16χρονων κοριτσιών. Σε αποθήκη στη συγκεκριμένη περιοχή που είχε μετατρέψει σε φωτογραφικό στούντιο, βρέθηκαν στην κατοχή εκατοντάδες γυμνές φωτογραφίες των ανήλικων θυμάτων του.

Σε κάποιες από αυτές, μάλιστα, εμφανίζονταν ο ίδιος σε ερωτικές σκηνές με τις ανήλικες, ενώ σε κάποιες άλλες εμφανίζονταν δύο κοπέλες σε μεταξύ τους ερωτικές σκηνές. Απολογούμενος στο δικαστήριο ισχυρίστηκε ότι προέβη στις πράξεις για να ικανοποιήσει τις σεξουαλικές του επιθυμίες.

Επιδείνωση του καιρού σε Κεντρική και Δυτική Μακεδονία

Ομαλά διεξάγεται σήμερα το πρωί, η κίνηση των οχημάτων περιφερειακά της Θεσσαλονίκης, παρά την επιδείνωση των καιρικών συνθηκών και τη χιονόπτωση που σημειώνεται στην περιοχή του Χορτιάτη, αλλά και του Αγίου Βασιλείου. Ο δρόμος από το Χορτιάτη προς τον Άγιο Βασίλη παραμένει ανοιχτός την ώρα αυτή. Στο κέντρο της πόλης πέφτει χιονόνερο.

Αλυσίδες πρέπει να έχουν μαζί τους οι οδηγοί που κατευθύνονται προς τα χιονοδρομικά κέντρα του Καϊμακτσαλάν, του Σελίου και των «3-5 Πηγαδιών» καθώς οι καιρικές συνθήκες επιδεινώνονται.

Ελαφρά χιονόπτωση σημειώνεται στην πόλη της Κατερίνης, ενώ χιονίζει στα ορεινά του νομού της Χαλκιδικής. Χιονόνερο πέφτει στον Προμαχώνα, ενώ ελαφρά χιονόπτωση σημειώνεται στο οδικό δίκτυο του νομού Σερρών.

Χιόνια πέφτουν στη Δυτική Μακεδονία, στους νομούς Φλώρινας, Κοζάνης και Γρεβενών.

Οι υπηρεσίες της Τροχαίας συνιστούν στους οδηγούς να είναι ιδιαιτέρως προσεχτικοί κατά την κίνησή τους, στο οδικό δίκτυο της Κεντρικής και της Δυτικής Μακεδονίας, λόγω των χιονοπτώσεων, αλλά και του παγετού σε αρκετά σημεία.

Έπιασαν σωματέμπορους και λαθρομετανάστες στον Έβρο

Τους έπιασαν την ώρα που αποβίβαζαν με δύο πλαστικές βάρκες 14 λαθρομετανάστες.

Οι δύο Τούρκοι διακινητές συνελήφθησαν το πρωί από αστυνομικούς της ειδικής ομάδας δίωξης λαθρομετανάστευσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας, καθώς επιχειρούσαν να περάσουν στην χώρα μας 14 παράνομους μετανάστες. Η σύλληψη έγινε στην περιοχή Πυθίου Έβρου, την ώρα που οι λαθρομετανάστες αποβιβαζόταν στην ελληνική όχθη από δύο πλαστικές βάρκες.

Από την αρχή του έτους και παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή του Έβρου, οι παραπάνω ομάδα της αστυνομίας, έχει συλλάβει επτά διακινητές, από τους οποίους οι πέντε είναι υπήκοοι Τουρκίας και οι δυο υπήκοοι Αφγανιστάν.

Απεργούν την Παρασκευή οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ

Με 24ωρη πανελλαδική προειδοποιητική απεργία στον Όμιλο ΟΤΕ την Παρασκευή 4 Μαρτίου, απαντά η ΟΜΕ-ΟΤΕ στην απόφαση για απολύσεις στην Cosmote, απειλώντας ταυτόχρονα με νέες απεργιακές κινητοποιήσεις από την Τρίτη 8 Μαρτίου, οι οποίες θα αποφασιστούν από τη διαρκή συνεδρίαση των Οργάνων της.

Οι συνδικαλιστές καλούν τη διοίκηση του ΟΤΕ και της COSMOTE να πάρουν πίσω τις απολύσεις που εξαγγέλθηκαν, να σταματήσουν κάθε ενέργεια άσκησης του Διευθυντικού Δικαιώματος σε ζητήματα που βρίσκονται στα πλαίσια της διαπραγμάτευσης και να προσέλθουν για υπογραφή Σ.Σ.Ε. που θα διασφαλίζουν τα συμφέροντα των εργαζόμενων και του Ομίλου Επιχειρήσεων ΟΤΕ.

Ταυτόχρονα η ΟΜΕ-ΟΤΕ καλεί το σύνολο των εργαζόμενων του Ομίλου ΟΤΕ σε μποϊκοτάζ όλων των γερμανικών προϊόντων, γιατί όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, «θα πρέπει και οι "στρατηγικοί σύμμαχοι" να καταλάβουν ότι δεν θα γίνουν οι εργαζόμενοι του ΟΤΕ αλλά και της χώρας, οι "κουβαλητές" των κερδών των επενδύσεών τους ούτε τα θύματα των εκβιαστικών διλημμάτων τους».

Στη Eurovision με ραπ ζεϊμπεκιά και Λούκα Γιώρκα

Με τον τελικό της Τετάρτης, ο οποίος ανέδειξε νικητή το Λούκα Γιώρκα και το τραγούδι «Watch my dance», η ΕΡΤ απέδειξε ότι για κάποιους, μεταξύ των χλιδάτων υπερπαραγωγών και της απόλυτης μιζέριας, μέσος δρόμος δεν υπάρχει…

Ηταν ένας τελικός που ούτε τα νιάτα και η δροσιά των υποψηφίων δε μπόρεσαν να διασώσουν, αντίθετα διεξήχθη σε total black look: Mαύρο το σκηνικό, μαύρα τα ρούχα της παρουσιάστριας Λένας Αρώνη, μαύρα ως επί το πλείστον τα ρούχα των υποψηφίων, μαύρα τα γραφικά, γενικώς μαύρη μαυρίλα πλάκωσε…

Το αποτέλεσμα προέκυψε κατά 50% από το televoting και κατά 50% από τις ψήφους της κριτικής επιτροπής, την οποία απάρτιζαν οι:

Μαρίνα Λαγανά διευθύντρια Β προγράμματος της ΕΡΑ
Μπέσσυ Μάλφα, ηθοποιός
Ανδρέας Πυλαρινός αρχιμουσικός
Γιώργος Παυριανός στιχουργός
Μιχάλης Τσαουσόπουλος ραδιοφωνικός παραγωγός

Στην έναρξη της βραδιάς ο μετρ των κρουστών Νίκος Τουλιάτος, ο άνθρωπος που παρέσυρε ολόκληρη την υφήλιο ντύνοντας μουσικά την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, συνόδευσε τους διαγωνιζόμενους στα τραγούδια τους. Ολοι μαζί κάθισαν και ερμήνευσαν ένα μικρό κομμάτι από το ρεφρέν του υποψήφιου τραγουδιού, με τον Νίκο Τουλιάτο να δίνει το ρυθμό με ένα τύμπανο.

Ο τελικός έδωσε νέο νόημα ακόμα και στο «σεμνά και ταπεινά», με την ΕΡΤ να προσπαθεί να δώσει το στίγμα του νοικοκυρέματος, μαζί με μία έντονη δόση αυτοκριτικής δια στόματος της παρουσιάστριας Λένας Αρώνη. Όπως είπε χαρακτηριστικά η κ. Αρώνη «στόχος φέτος είναι ο τελικός να επιστρέψει στις πραγματικές του διαστάσεις», μία ατάκα με την οποία αποχαιρετίσαμε για τα καλά ένδοξες και «πληθωρικές» στιγμές του παρελθόντος.

Καλεσμένος ήταν και ο τραγουδιστής Απόλλων Ρέτσος, ο οποίος τραγούδησε το κομμάτι του «P.I.G.S.». Όπως εξήγησε η παρουσιάστρια, για όσους δε γνώριζαν, PIGS αποκαλούν οι Βορειοευρωπαίοι τους «φτωχούς συγγενείς» του ευρωπαϊκού Νότου από τα αρχικά της κάθε χώρας Πορτογαλία, Ιταλία, Ελλάδα και Ισπανία, παραπέμποντας ταυτόχρονα και στα συμπαθή, πλην βρώμικα τετράποδα.

Στον τελικό τραγούδησαν οι εκπρόσωποι της Κύπρου, της Βουλγαρίας και της Μάλτας, ενώ μερικοί ακόμα μας έστειλαν ευχές για καλή τύχη μέσω ενός σύντομου βίντεο, το οποίο η κυρία Αρώνη θεώρησε «πολύ συγκινητικό». Βίντεο με ευχές έστειλε και ο Σάκης Ρουβάς, ενώ παρουσία στον τελικό είχε και ο σαξοφωνίστας Ντεϊβιντ Λιντς, ο οποίος χαρακτήρισε τη συμμετοχή του στη βραδιά ως κάτι το «σουρεάλ», άποψη με την οποία σπεύσαμε άπαντες να συμφωνήσουμε.

Οι υποψήφιοι με τα νιάτα τους και τη δροσιά τους προσπάθησαν να αλλάξουν λίγο τον τόνο. Τα Κόκκινα Χαλιά ερμήνευσαν με πάθος το τραγούδι τους, η Βαλάντω Τρύφωνος (ευτυχώς στα λευκά) τραγούδησε αισθαντικά τη μπαλάντα της, ενώ οι Τριημητόνιο είχαν πιο πλούσια σκηνική παρουσία, καθώς πλαισιώνονταν από τρεις χορεύτριες με σέξι φουστίτσες αλλά και όργανα ρυθμικής γυμναστικής, όπως μπάλες και κορδέλες. Η πιο καυτή εμφάνιση της βραδιάς ανήκε στην Αντιγόνη Ψυχράμη, η οποία εμφανίστηκε και χόρεψε με μαύρο (φυσικά), πολύ κοντό φουστανάκι και τέσσερις χορεύτριες. Με σχεδόν ίδιο λουκ εμφανίστηκε και η Νίκη Πόντε, η οποία ωστόσο προτίμησε άντρες παρτενέρ, ενώ ο Λούκας Γιώρκας χρησιμοποίησε ένα κόκκινο τραπέζι για ντεκόρ, ρίχνοντας και δύο γύρους ζεϊμπέκικο.

Ανοιχτά τα ΚΕΠ το Σάββατο στη Λάρισα

Ανοιχτά θα παραμένουν κάθε Σάββατο τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών του Δήμου Λαρισαίων (εκ περιτροπής) προκειμένου να εξυπηρετούν τους δημότες.

Αυτό το Σάββατο 5 Μαρτίου 2011 θα είναι ανοιχτό το ΚΕΠ της οδού Ι. Δραγούμη 10 (και Σούτσου) από τις 8.00 π.μ έως τις 14.00 μ.μ.

Αύξηση έως και 60% στις αντικειμενικές αξίες Ψυχικού και Φιλοθέης

Αυξάνονται έως 60% οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων της Δημοτικής Κοινότητας Ψυχικού, του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού.

Την απόφαση αναπροσαρμογής των αντικειμενικών αξιών ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Οικονομικών καθώς το Συμβούλιο της Επικρατείας είχε προηγουμένως ακυρώσει την παλαιότερη απόφαση του 2007 για τις αντικειμενικές αξίες στις συγκεκριμένες περιοχές.

Ετσι το υπουργείο έδωσε νέες τιμές αναπροσαρμοσμένες με βάση τα σημερινά δεδομένα της αγοράς.

ΔΗΜΟΣ: ΦΙΛΟΘΕΗΣ - ΨΥΧΙΚΟΥ

Α Ζώνη: Γραμμικές

ΔΕΛΤΑ ΣΤΕΦ. (από Χάουλαντ μέχρι Κων/πόλεως) αριστερά

ΔΙΑΔΟΧΟΥ ΠΑΥΛΟΥ (από Θεοτόκη μέχρι Αχ. Παράσχου) αριστερά

ΔΡΥΑΔΩΝ (από Αχ. Παράσχου μέχρι Όριο Σχεδίου Πόλεως) αριστερά

ΚΟΡΥΤΣΑΣ (από Μπιζανίου μέχρι Διαδόχου Παύλου) αριστερά

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ (από Στεφ. Δέλτα μέχρι Μπιζανίου) αριστερά

ΜΠΙΖΑΝΙΟΥ (από Κωνσταντινουπόλεως μέχρι Κορυτσάς) αριστερά 10.000 €

Β Ζώνη: ΔΑΦΝΗΣ - ΟΡΙΟ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΛΕΩΣ - ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΟΥ ΕΛΙΚΑΣ - Θ. ΔΟΛΑΣΙΚ - ΟΡΙΟ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΛΕΩΣ - ΔΡΥΑΔΩΝ - ΔΙΑΔΟΧΟΥ ΠΑΥΛΟΥ - ΚΟΡΥΤΣΑΣ - ΜΠΙΖΑΝΙΟΥ - ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ - ΔΕΛΤΑ ΣΤΕΦ. - ΧΑΟΥΛΑΝΤ - ΚΟΚΚΩΝΗ - ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ - ΚΩΣΤΗ ΠΑΛΑΜΑ - ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΚΑΛΛΑΡΗ - ΑΛ. ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ - 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ - ΥΑΚΙΝΘΩΝ - ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗ - ΙΛΙΣΣΟΥ - ΧΛΟΗΣ - ΔΑΦΝΗΣ 8.000 €

Γ Ζώνη: Γραμμική

ΔΕΛΤΑ ΣΤΕΦ. (από Κηφισίας μέχρι Χάουλαντ) αριστερά 6.000 €

Δ Ζώνη: ΣΤΕΦ. ΔΕΛΤΑ - ΛΕΩΦ. ΚΗΦΙΣΙΑΣ (ΜΑΡΑΘΩΝΟΔΡΟΜΩΝ) - ΜΟΥΣΩΝ - ΔΑΦΝΗΣ - ΧΛΟΗΣ - ΙΛΙΣΣΟΥ - ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗ - ΥΑΚΙΝΘΩΝ - 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ - ΑΛ. ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ - ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΚΑΛΛΑΡΗ - ΚΩΣΤΗ ΠΑΛΑΜΑ - ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ - ΚΟΚΚΩΝΗ - ΧΑΟΥΛΑΝΤ - ΣΤΕΦ. ΔΕΛΤΑ 6.000 €

Ε Ζώνη: Γραμμική

ΚΗΦΙΣΙΑΣ (ΜΑΡΑΘΩΝΟΔΡΟΜΩΝ) (από Κύπρου μέχρι Στεφ. Δέλτα) αριστερά 4.500 €

ΣΤ Ζώνη: ΜΟΥΣΩΝ - ΜΠΛΕΣΣΑ - ΜΕΛΕΤΟΠΟΥΛΟΥ - ΟΡΙΟ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΛΕΩΣ - ΡΟΥΠΕΛ - ΟΡΙΟ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΛΕΩΣ - ΔΑΦΝΗΣ - ΜΟΥΣΩΝ 5.500 €

Ζ Ζώνη: Γραμμικές

ΚΗΦΙΣΙΑΣ (ΜΑΡΑΘΩΝΟΔΡΟΜΩΝ) (από Μουσών μέχρι Βίκτωρος Ουγκώ) αριστερά

ΜΟΥΣΩΝ (από Κηφισίας μέχρι Μπλέσσα) δεξιά 4.500 €.

Ντυθείτε καλά σήμερα!

Νεφώσεις με βροχές θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του αυριανού καιρού. Παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά αλλά και σε πεδινές περιοχές της βόρειας χώρας. Σταδιακή εξασθένηση των φαινόμενων από το μεσημέρι. Άνεμοι τοπικά 6 με 7 μποφόρ στα πελάγη.

Στην Αττική, θα σημειωθούν νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα βόρεια όπου μέχρι το μεσημέρι είναι πιθανό να βρέξει. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, θα έχουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές και παροδικές χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά και ημιορεινά. Βελτίωση από το απόγευμα Άνεμοι, ανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 2 έως 7 βαθμούς Κελσίου.

132 οι νεκροί από τη νέα γρίπη στη χώρα

Τρεις νέους θανάτους μετράει σήμερα η χώρα από τη νέα γρίπη.

Άλλοι τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σήμερα με τον συνολικό αριθμό των νεκρών να φτάνει πλέον από την αρχή του χρόνου στου 132.

Μόλις σήμερα δέκα άνθρωποι βρέθηκαν θετικοί στον ιό Η1Ν1 και λόγω επιπλοκών εισήχθησαν σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Αυτή τη στιγμή στο σύνολο της χώρας 105 άτομα βρίσκονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

2 νεκροί στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης

Δύο άνθρωποι έχασαν σήμερα τη ζωή τους και τουλάχιστον ένας ακόμη τραυματίστηκε σοβαρά από πυρά εναντίον λεωφορείου στο αεροδρόμιο της Φραγκφούρτης, στη δυτική Γερμανία.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες νεκροί είναι ένας Αμερικανός στρατιώτης και ο οδηγός του λεωφορείου. Η επίθεση σημειώθηκε στις 15:20 τοπική ώρα (16:20 ώρα Ελλάδας) στο ανοιχτής πρόσβασης τμήμα του λεωφορειόδρομου στο Terminal 2 του αεροδρομίου της Φραγκφούρτης. Ο δράστης ήταν οπλισμένος και με μαχαίρι.

Η αστυνομία συνέλαβε έναν 21χρονο ύποπτο από το Κόσσοβο, όπως ανακοίνωσε η ίδια.

Η αστυνομία της Φραγκφούρτης δεν αποκλείουν την πιθανότητα να πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια, αλλά είναι ακόμα νωρίς να ειπωθεί κάτι τέτοιο, όπως ανέφερε εκπρόσωπός της.

«Φαίνεται ότι όλα συνέβησαν στο λεωφορείο», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Γιούργκεν Λίνκερ στο Γερμανικό Πρακτορείο.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More