Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Μυρίζει "μπαρούτι" η Λιβύη - Καταφθάνουν στρατιωτικές δυνάμεις - Video


Με κάθε μέσο και ενώ η δύση εξετάζει το ενδεχόμενο στρατιωτικής επέμβασης, ο Μουαμάρ Καντάφι προσπαθεί να κρατήσει την Τρίπολη υπό τον έλεγχό του.
Αυτό όμως μόνο εύκολο δεν αποδεικνύεται, αφού οι αντικαθεστωτικοί είναι αποφασισμένοι να παλέψουν μέχρι τέλους. Η Τρίπολη είναι μια πόλη σε ομηρεία. Όπως αναφέρουν κάτοικοι της λιβυκής πρωτεύουσας, μετά την απογευματινή προσευχή κανείς δεν τολμά να κυκλοφορήσει, φοβούνται τους ελεύθερους σκοπευτές και τους μισθοφόρους.

Δεν είναι όμως μόνο η πρωτεύουσα στρατηγικής σημασίας στον σπαρακτικό εμφύλιο που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Λιβύη. Μεγάλης σημασίας είναι και η πόλη Αζ Ζαουίγια, 50 χιλιόμετρα δυτικά της Τρίπολης.

Εκεί όπου σημειώθηκαν ολονύκτιες μάχες, ενώ και την Τρίτη αντικαθεστωτικές δυνάμεις απέκρουσαν επίθεση των πιστών στον Καντάφι, που προσπάθησαν να ανακαταλάβουν την πόλη. Οι μάχες είναι συνεχείς. Σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν, κυβερνητικές δυνάμεις επιτέθηκαν στην πόλη από τα δυτικά και τα ανατολικά, ενώ μαχητικά αεροσκάφη βομβάρδισαν αποθήκη πυρομαχικών στην Ατζνταμπίγια.

Θέλοντας να κερδίσει χρόνο, ο Καντάφι ανακοίνωσε πως θα στείλει ανθρωπιστική βοήθεια στη Βεγγάζη. Μόνο που η κίνηση του αυτή έγινε δεκτή με ειρωνεία από την αντιπολίτευση που πια ελέγχει τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας αλλά και από τη Δύση.

Πυρά ακούστηκαν το βράδυ της Τρίτης. Η πόλη τελεί υπό το καθεστώς της αντιπολίτευσης και ήδη οι διαδηλωτές έχουν αρχίσει στρατιωτική εκπαίδευση για να υπερασπιστούν την πόλη από τις δυνάμεις ασφαλείας που παραμένουν πιστές στον Καντάφι. Ανακοίνωσαν επίσης τη δημιουργία ενός στρατιωτικού συμβουλίου, πρώτο βήμα για τη «γέννηση» ενός μελλοντικού στρατού.

Το ΝΑΤΟ έτοιμο για παν ενδεχόμενο
Τα κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ έχουν αρχίσει τις διαβουλεύσεις ώστε να προετοιμαστούν για κάθε ενδεχόμενο, προκειμένου να απαντήσουν στην κρίση στην Λιβύη, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της Ατλαντικής Συμμαχίας, υπογραμμίζοντας ότι μια ζώνη απαγόρευσης των πτήσεων θα απαιτούσε την έγκριση του ΟΗΕ.

Αποφασισμένες για απόβαση οι ΗΠΑ
Το αμερικανικό πολεμικό πλοίο, USS Kearsarge, στο οποίο επιβαίνουν αρκετές εκατοντάδες πεζοναύτες πλησιάζει σήμερα στη Λιβύη, ανακοίνωσαν δύο αξιωματούχοι του τομέα της άμυνας των ΗΠΑ, σε μια στιγμή που οι Δυτικοί εντείνουν την πίεση στο καθεστώς του συνταγματάρχη Καντάφι.

Το USS Kearsarge, ένα ελικοπτεροφόρο που μεταφέρει και αποβατικά σκάφη, και δυο πλοία συνοδείας, ετοιμαζόταν να περάσει τη Διώρυγα του Σουέζ προερχόμενο από την Ερυθρά Θάλασσα, δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο οι αξιωματούχοι.

Η μονάδα αμφίβιων επιχειρήσεων του Kearsarge, με περίπου 800 πεζοναύτες, στόλο ελικοπτέρων και ιατρικές εγκαταστάσεις, μπορεί να παράσχει υποστήριξη σε επιχειρήσεις ανθρωπιστικού χαρακτήρα, καθώς και στρατιωτικές.

Ο υπουργός Άμυνας Ρόμπερτ Γκέιτς δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι το Πεντάγωνο μετακινεί δύο αμφίβια αποβατικά σκάφη και εκατοντάδες πεζοναύτες στη Μεσόγειο προκειμένου να βοηθήσουν στην εκκένωση των προσφύγων και στην παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας, εφόσον χρειαστεί.

Στη Σούδα αμερικανικά στρατεύματα
Στη βάση της Σούδας θα καταφθάσουν τις επόμενες ημέρες, αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, γεγονός που καταδεικνύει τη πρόθεση στρατιωτικής επέμβασης στη Λιβύη.

«Πρόκληση» η απαγόρευση των πτήσεων
Η δημιουργία μιας ζώνης απαγόρευσης των πτήσεων στη Λιβύη για την προστασία του πληθυσμού από ωμότητες του καθεστώτος του συνταγματάρχη Μουάμαρ Καντάφι αποτελεί μια «πρόκληση», καθώς θα απαιτούσε την προηγούμενη καταστροφή της αντιαεροπορικής άμυνας της χώρας, δήλωσε σήμερα ο αμερικανός στρατηγός Τζέιμς Μάτις, διοικητής της Κεντρικής Διοίκησης των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO ΜΕ ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ:


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Για 100.000 ανθρώπους που έφυγαν από την Λιβύη κάνει λόγο ο ΟΗΕ
"Ο λαός μου θα πέθαινε για εμένα"
Mεταναστευτικό κύμα από Λιβύη - Eπιφυλακή στην Ε.Ε.
Απέλπιδα προσπάθεια του Καντάφι να διατηρηθεί στην εξουσία - Video
Βομβαρδισμοί στη Βεγγάζη
Όργιο κερδοσκοπίας λόγω… Λιβύης
Αντίστροφη μέτρηση για την πτώση του Καντάφι; - Video
AWACS στον αέρα - SAS στη Μάλτα... Ετοιμάζουν επέμβαση;
Το ποτάμι αίματος δεν έχει τελειωμό στη Λιβύη - Video
Τον χαβά του ο Καντάφι: "Θα πολεμήσουμε και θα νικήσουμε"
Συγκλονιστικές εικόνες - Video με τις σφαγές του Καντάφι - Ακατάλληλο για παιδιά
Έφτασαν τα πρώτα δύο πλοία από τη Λιβύη!
Απογειώθηκαν τα C-130
“Στην πρεσβεία δεν σηκώνουν τα τηλέφωνα”
Σήμερα το πρωί τα C-130 απογειώνονται για Λιβύη
Δεν θα διστάσει να σκοτώσει κόσμο!
Το τραβάει στα άκρα το σχοινί ο Καντάφι: Οι διαδηλωτές θα τιμωρούνται με θάνατο!
Δε φεύγει ο Καντάφι - Αναμένεται συνέντευξη τύπου του γιου του
1.000 οι νεκροί της εξέγερσης στη Λιβύη - Χάος και αίμα
Ο Καντάφι «πνίγει» τη Λιβύη στο αίμα - 1.000 οι νεκροί της εξέγερσης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More