Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Συνελήφθη και ο τρίτος δράστης του μακελειού στον Ρέντη

Συνελήφθη στην περιοχή των Αχαρνών - Ο τέταρτος μάλλον έχει διαφύγει στο εξωτερικό

Εξάστερος ο Παναθηναϊκός - Νίκησε τη Μακάμπι στον τελικό

Στην κορυφή της Ευρώπης οι “πράσινοι” για έκτη φορά - Επικράτησε της Μακάμπι στον τελικό της Βαρκελώνης με 78-70 - MVP ο Διαμαντίδης - Εξαιρετικοί οι Σάτο, Μπατίστ. Δάκρυσε ο Ομπράντοβιτς

Αμερικανοί κομάντος σκότωσαν τον Μπιν Λάντεν

Ο επικεφαλής της Αλ Κάιντα, νούμερο ένα καταζητούμενος σε όλο τον κόσμο και φερόμενος ως ο ιθύνων νους των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου στις Η.Π.Α., Οσάμα Μπιν Λάντεν, είναι νεκρός.

Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Αγωνία για τους υπόλοιπους Έλληνες της Λιβύης

Η πρώτη φάση της επιχείρησης επαναπατρισμού των Ελλήνων της Λιβύης μπορεί να στέφθηκε με επιτυχία, όμως περίπου δέκα ακόμη ομοεθνείς μας, παραμένουν εγκλωβισμένοι στη λιβυκή έρημο της περιοχής Τζιάλο.

Εκτός από τους Έλληνες, παραμένουν στη Λιβύη, πολίτες της Κύπρου, αλλά και περίπου 200 άτομα διαφορετικών εθνικοτήτων, ενώ για όλους γίνονται προσπάθειες επαναπατρισμού από το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών σε συντονισμό με τις κυβερνήσεις των άλλων χωρών.

Δραματική έκκληση για βοήθεια απηύθυνε ο Π. Κορυφίδης, ένας εκ των Ελλήνων, που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στην έρημο, ενώ περιέγραψε την κατάσταση λέγοντας χαρακτηριστικά πως "είμαστε περί τους 20 Ελληνοκυπρίους εδώ, 38 Ευρωπαίοι και συνολικά είμαστε 270 άτομα. Δεν πρέπει να εφησυχάζει κανείς. Η περιοχή βρίσκεται σε πόλεμο. Αυτή τη στιγμή είμαστε ασφαλείς, αλλά δεν ξέρουμε τι θα γίνει το επόμενο λεπτό."

Να σημειωθεί ότι ο υφυπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δόλλης, ο οποίος συντονίζει το σχέδιο επαναπατρισμού, βρίσκεται σε μόνιμη επαφή με τους εναπομείναντες Έλληνες στη Λιβύη.

"Είναι οχτώ Έλληνες αλλά είναι σαν να είναι 1.008. Την ίδια σοβαρότητα δίνουμε στους 8 που δίναμε και στους υπόλοιπους", είπε ο κ. Δόλλης, σε συνέντευξή του.

Ο ίδιος ανέφερε ότι οι προσπάθειες για τους εργαζόμενους, που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στην περιοχή του Τζιάλο, είναι σε εξέλιξη εδώ και τρεις μέρες, ενώ γίνονται σε συντονισμό και με άλλες χώρες.

Οι εγκλωβισμένοι βρίσκονται σε εγκαταστάσεις εταιρείας στην έρημο και δηλώνουν απελπισμένοι, καθώς υπάρχουν προμήθειες για μόλις δύο ημέρες.

Συνολικά στο συγκεκριμένο συγκρότημα στη μέση της ερήμου βρίσκονται αποκλεισμένοι περίπου 600 άνθρωποι.

AWACS στον αέρα - SAS στη Μάλτα... Ετοιμάζουν επέμβαση;


Η έκτακτη σύνοδος του Βορειοατλαντικού Συμβουλίου με τη συμμετοχή των πρεσβευτών των χωρών μελών του ΝΑΤΟ, για να συζητήσουν το θέμα της Λιβύης, σηματοδοτήθηκε από τη δήλωση του Anders Fogh Rasmussen στο Twıtter, ο οποίος είπε ότι το ΝΑΤΟ μπορεί να αναλάβει δράση, εάν τα μέλη του συμφωνήσουν να προχωρήσουν σε δράση.

Ήδη όμως από το μεσημέρι της Τετάρτης o Ιταλός δημοσιογράφος David Cenciotti είχε αναφέρει την παρουσία ΝΑΤΟϊκών κατασκοπευτικών αεροσκαφών, τα οποία μέσα από το FIR Μάλτας, παρακολουθούσαν στενά την αεροπορική κίνηση στην περιοχή της Λιβύης. Ολλανδός ραδιοναυτίλος που ενημερώνει διαρκώς για την κατάσταση στην περιοχή της Μεσογείου αναφέρει την αναμονή άφιξης αμερικανικών αεροσκαφών, ενώ παράλληλα επιβεβαιώνει τη δραστηριότητα των κατασκοπευτικών αεροσκαφών στη Μεσόγειο.

Ήδη τα αεροδρόμια στη Λιβύη έχουν κλείσει, εκτός από το αεροδρόμιο της Τρίπολης, σύμφωνα με ενημέρωση του Eurocontrol στο Twitter. Όλες οι επικείμενες πτήσεις αεροσκαφών, ακόμα και για να απομακρύνουν κόσμο από τη Λιβύη, κατευθύνονται πλέον στη Μάλτα.

Στη Μάλτα παρέμεναν μέχρι νωρίς το πρωί και ελικόπτερα Chinook των Βρετανικών Ενόπλων Δυνάμεων, με πλήρωμα ειδικούς κομάντος της SAS, τα οποία αναμένεται να αναλάβουν δράση εάν χρειαστεί. Ο επίσημος πάντως λόγος της άφιξής τους στη Μάλτα είναι για να συμμετέχουν σε αποστολές απομάκρινσης Ευρωπαίων πολιτών, εάν απαιτηθεί.

Αν κάτι τέτοιο γίνει η Ελλάδα θα παίξει θέλοντας και μη πρωταγωνιστικό ρόλο στις επιχειρήσεις.

Η αεροπορική και ναυτική βάση της Σούδας θα αποτελέσει το επίκεντρο της όποιας στρατιωτικής επιχείρησης γίνει στη Λιβύη. Περίπου 330 ναυτικά μίλια χωρίζουν τη βάση από τις ακτές της Λιβύης. Ανεφοδιασμός πολεμικών πλοίων και αεροσκαφών θα γίνεται αποκλειστικά στη Σούδα.

Το Άκτιο, είναι η δεύτερη βάση που θα έχει σημαντικό ρόλο στις επιχειρήσεις. Βάση η οποία αποτελεί αεροδρόμιο μεταστάθμευσης ιπτάμενων ραντάρ AWACS, του ΝΑΤΟ. Δεν θα είναι η πρώτη φορά που από το Άκτιο θα πετάξουν AWACS για να συμμετάσχουν σε πολεμικές επιχειρήσεις της Συμμαχίας. Οι αεροπορικές επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ στην πρώην Γιουγκοσλαβία είναι ένα παράδειγμα.

Ποια θα είναι η ελληνική συμμετοχή σε επίπεδο στρατιωτικών δυνάμεων;
Το πιθανότερο είναι ότι η Αθήνα θα επιχειρήσει ως συνήθως να έχει όσο το δυνατόν μικρότερη συμμετοχή. Η παροχή διευκολύνσεων στις νατοϊκές δυνάμεις θα είναι τόσο μεγάλη που ίσως και να τα καταφέρει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Σκοτώνουν εν ψυχρώ όποιον διαδηλώνει εναντίον του Καντάφι
Το ποτάμι αίματος δεν έχει τελειωμό στη Λιβύη - Video
Τον χαβά του ο Καντάφι: "Θα πολεμήσουμε και θα νικήσουμε"
Συγκλονιστικές εικόνες - Video με τις σφαγές του Καντάφι - Ακατάλληλο για παιδιά
Διαβάστε επίσης: Έφτασαν τα πρώτα δύο πλοία από τη Λιβύη!
Διαβάστε επίσης: Απογειώθηκαν τα C-130
Διαβάστε επίσης: “Στην πρεσβεία δεν σηκώνουν τα τηλέφωνα”
Διαβάστε επίσης: Σήμερα το πρωί τα C-130 απογειώνονται για Λιβύη
Διαβάστε επίσης: Δεν θα διστάσει να σκοτώσει κόσμο!
Διαβάστε επίσης: Το τραβάει στα άκρα το σχοινί ο Καντάφι: Οι διαδηλωτές θα τιμωρούνται με θάνατο!
Διαβάστε επίσης: Δε φεύγει ο Καντάφι - Αναμένεται συνέντευξη τύπου του γιου του
Διαβάστε επίσης: 1.000 οι νεκροί της εξέγερσης στη Λιβύη - Χάος και αίμα
Διαβάστε επίσης: Ο Καντάφι «πνίγει» τη Λιβύη στο αίμα - 1.000 οι νεκροί της εξέγερσης

Δεν έγινε δεκτή η αίτηση μομφής κατά του Μαρινάκη

Στον προεδρικό θώκο της Σούπερ Λίγκας θα παραμείνει ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Η πρόταση μομφής που κατέθεσε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός δεν έτυχε της ανάλογης στήριξης από τις υπόλοιπες ΠΑΕ με αποτέλεσμα να μην γίνει δεκτή.

Στο πλευρό του Παναθηναϊκού τάχθηκαν μόνο δύο ΠΑΕ: αυτή της ΑΕΚ και του Άρη. "Λευκό" ψήφισαν οι: Αστερας Τρίπολης, SKODA Ξάνθη, Λάρισα, Καβάλα, ΠΑΟΚ και ο εκπρόσωπος της ΕΠΟ.

Αντίθετα, υπέρ της παραμονής του Βαγγέλη Μαρινάκη τάχθηκαν οι υπόλοιπες ΠΑΕ της Σούπερ Λίγκας.

Σφοδρές αντιδράσεις εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων προκαλούν οι καταργήσεις και συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων.

Μαθητές σε όλη τη χώρα ετοιμάζονται για καταλήψεις, ενώ ήδη σε κάποιες περιοχές όπως στο Βελεστίνο Μαγνησίας και στην Χαλανδρίτσα Αχαίας τα σχολεία τελούν υπό κατάληψη.

Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Δημήτρης Πεπές, εξέφρασε την αντίθεση του στις αλλαγές αυτές και επεσήμανε πως η επαρχία θα ερημώσει.

Και προσθεσε "η κυβέρνηση υπακούοντας στο Διεθνές Νομισματικό ταμείο και την Τρόϊκα προχωρά στις καταργήσεις και συγχωνεύσεις σχολείων. Με τις επιχειρούμενες συγχωνεύσεις, ουσιαστικά καταργούνται τα σχολεία της γειτονιάς και δημιουργούνται πολυπληθή σχολικά συγκροτήματα με 30 μαθητές στην τάξη. Είναι βέβαιο οτι σε τέτοιες συνθήκες η παιδαγωγική διαδικασία θα υποβαθμιστεί και η σχολική παραβατικότητα θα ανθίσει.

Επίσης είναι αυτονόητο ότι πολλά χωριά θα ερημώσουν, δεδομένου ότι πολλές οικογένειες θα μετοικησουν στην έδρα του πλησιέστερου σχολειου που θα φοιτούν τα παιδιά. Το θέμα των σχολείων της επαρχίας είναι πολύ σοβαρό. Υπάρχει τεράστιο ζήτημα όσον αφορά στον νησιωτικό χώρο και στις παραμεθόριες περιοχές. Δεν θα πρέπει να γίνει καμία συγχώνευση καθώς και εθνικοί λόγοι το απαιτούν και η ανάγκη να μην ερημώσουν οι περιοχές αυτές το επιβάλλει.

Όσοι γονείς δεν θα έχουν τη δυνατότητα να μετακομίσουν κοντά στα σχολεία των παιδιών τους ουσιαστικά οι ίδιοι θα αναγκαστουν να βάλουν εμπόδια στη μόρφωση των παιδιών τους όπως συνέβαινε και παλαιοτερα στην Ελλάδα. Εμείς ως εκπαιδευτικοί θα αντιταχθούμε στην εφαρμογή του μνημονίου στο χώρο της εκπαίδευσης για το λόγο αυτό θα πραγματοποιήσουμε διαμαρτυρία έξω απο το υπουργείο Παιδείας την ερχόμενη Δευτέρα".

Στο ίδιο μήκος κύματος και αντιπρόεδρος της Ανωτάτης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδας, Δημήτρης Κοντός ο οποίος είπε πως "εμείς δεν θέλουμε την γκετοποιηση των σχολείων" .

Και συνέχισε λέγοντας "σκεφτείτε τι έχει να γίνει αν ένα παιδί κολλήσει τον ιό Η1Ν1 και είναι σε μια τάξη 30 μαθητών. Επίσης οι συγχωνεύσεις γίνονται δίχως την παραμικρή παιδαγωγική λογική. Υπάρχουν κτίρια που δεν έχουν κατασκευαστεί, υπάρχουν σχολεία σε διπλοβάρδια και προς Θεού δε θέλουμε σχολεία που να είναι γκέτο, όπως η Γκράβα.

Είμαστε ενάντια στη λογική που προσπαθεί να συγχωνεύσει την παιδεία, προσπαθει να βγάλει τα παιδιά μας αμορφωτα και να κάνει τα σχολεία χώρου μη μάθησης ενισχύοντας έτσι και την παραπαιδεία και την ιδιωτική παιδεία".

Σε κάθε περίπτωση η αντιπαράθεση εκπαιδευτικής κοινότητας και Υπουργείου Παιδείας κορυφώνεται καθώς την ερχόμενη Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου, η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου θα έχει συνάντηση με τους δημάρχους όλης της χώρας προκειμένου να συζητήσει το θέμα των συγχωνεύσεων. Την ίδια ώρα έξω απο το Υπουργείο Παιδείας η ΟΛΜΕ θα πραγματοποιησει διαμαρτυρία.

Για την ίδια ημέρα, το ΔΣ της ΟΛΜΕ καλεί όλα τα Δ.Σ. των τοπικών Ενώσεών της (εκτός Αττικής) να οργανώσουν. παραστάσεις διαμαρτυρίας στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Συγχρόνως η ΟΛΜΕ κηρύσσει 4ωρη στάση εργασίας από τις 8 το πρωί ως τις 12 το μεσημέρι για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των εκπαιδευτικών στις παραστάσεις διαμαρτυρίας.

Αποχή από την προπόνηση έκαναν οι παίκτες του ΠΑΟΚ

Σε αποχή από την προπόνηση της Παρασκευής προχώρησαν οι παίκτες του ΠΑΟΚ λόγω των οικονομικών οφειλών της ΠΑΕ προς αυτούς.

Μπορεί οι παίκτες του ΠΑΟΚ να πήγαν κανονικά στην προπόνηση της Παρασκευής, αλλά αυτή δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ. Οι “ασπρόμαυροι” αποφάσισαν να απέχουν λόγω των οικονομικών οφειλών που έχει η βορρειοελλαδίτικη ΠΑΕ προς αυτούς.

Σε συζήτηση που είχαν με τον τεχνικό διευθυντή της ομάδας, Παντελή Κωνσταντινίδη εξέφρασαν την έντονη δυσφορία τους για το γεγονός ότι η ΠΑΕ δεν κατέθεσε οφειλόμενα στις 20 Φεβρουαρίου, όπως ήταν προγραμματισμένο. Παρά τις προσπάθειες του τεχνικού διευθυντή να τους πείσει πως τα χρήματα θα κατατεθούν την ερχόμενη εβδομάδα, οι παίκτες δεν πείστηκαν και αποφάσισαν να προχωρήσουν σε αποχή.


Στην ανακοίνωση που οι παίκτες εξέδωσαν αναφέρουν:
“Εμείς οι ποδοσφαιριστές του Π.A.Ο.Κ. μετά από μεταξύ μας συζήτηση αποφασίσαμε να μην προπονηθούμε σήμερα (25/2) σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις καθυστερήσεις αρκετών μηνών στις πληρωμές δόσεων συμβολαίων, πριμ (σ.σ. περσινών του Ιουνίου) και διάφορων άλλων παροχών (σ.σ. από Σεπτέμβριο έως σήμερα).

Επίσης, μ' αυτόν τον τρόπο συμπαραστεκόμαστε στους συμπαίκτες μας εκείνους, κυρίως στους νέους ποδοσφαιριστές, που αντιμετωπίζουν σημαντικό οικονομικό πρόβλημα, λόγω των καθυστερήσεων αυτών. Από αύριο (26/2) θα συμμετέχουμε κανονικά στο πρόγραμμα της ομάδας”.

Οι μετατάξεις στο δημόσιο αλλάζουν και τους μισθούς

Αναπροσαρμογές στις αποδοχές των υπαλλήλων της Αυτοδιοίκησης φέρνουν οι μετατάξεις που έγιναν λόγω του Προγράμματος Καλλικράτη.

Στην πλειοψηφία των υπαλλήλων που μετατάχθηκαν οι αναπροσαρμογές αυτές αφορούν σε αυξήσεις αποδοχών όπως προκύπτει από σχετική διευκρινιστική εγκύκλιο του υφυπουργού Οικονομικών κ. Φ. Σαχινίδη.

Έτσι, μεγαλύτερο μισθό θα λάβουν οι εργαζόμενοι οι οποίοι υπηρετούσαν μέχρι πρότινος στις νομαρχίες και τώρα έχουν μεταφερθεί στους Καλλικρατικούς δήμους. Καμία διαφοροποίηση δεν θα υπάρξει για υπαλλήλους που απασχολούνταν στις πρώην κρατικές περιφέρειες και μετακινήθηκαν στις επτά νέες αποκεντρωμένες διοικήσεις, καθώς και το προσωπικό των πρώην νομαρχιών που μετατάχθηκε στις αιρετές περιφέρειες. Αντιθέτως, περιορισμένος θα είναι ο μισθός εργαζομένων στις πρώην κρατικές περιφέρειες, που από τα μέσα του 2011 θα αναλάβουν καθήκοντα στις αιρετές περιφέρειες.

Στην εγκύκλιο διευκρινίζεται αναλυτικότερα ότι:
Α) Το προσωπικό των πρώην Κρατικών Περιφερειών που παραμένει προσωπικό των συσταθέντων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, εξακολουθεί να λαμβάνει τις αποδοχές που ελάμβανε και ως προσωπικό των πρώην Κρατικών Περιφερειών.

Β) Το μόνιμο και ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου προσωπικό των πρώην Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων (Ν.Α.), το οποίο καθίσταται αυτοδίκαια από 1-1-2011 προσωπικό των Περιφερειών της αντίστοιχης χωρικής αρμοδιότητας, θα λαμβάνει από 1-1-2011 τις αποδοχές που ελάμβανε και ως προσωπικό των πρώην Ν.Α.

Γ) Το μόνιμο και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου προσωπικό των οργανικών μονάδων (Διευθύνσεων, Τμημάτων, Αυτοτελών Τμημάτων, Γραφείων, Αυτοτελών Γραφείων) των υπηρεσιών των πρώην Κρατικών Περιφερειών των οποίων αρμοδιότητες απονέμονται στις Περιφέρειες της αντίστοιχης χωρικής αρμοδιότητας, και το οποίο μετατάσσεται, είτε με αίτησή του είτε αυτοδικαίως, στην Περιφέρεια με απόφαση που εκδίδεται από το Γενικό Γραμματέα της πρώην Κρατικής Περιφέρειας που ισχύει από 1-7-2011, θα λαμβάνει από 1-7-2011 μόνο τις αποδοχές των υπαλλήλων της Περιφέρειας, ήτοι τις αποδοχές των υπαλλήλων των πρώην Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων.

Δ) Το μόνιμο και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου προσωπικό των οργανικών μονάδων (Διευθύνσεων, Τμημάτων, Αυτοτελών Τμημάτων, Γραφείων, Αυτοτελών Γραφείων) των πρώην Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων (Ν.Α.), αρμοδιότητες των οποίων απονέμονται στους Δήμους και το οποίο μετατάσσεται, είτε με αίτησή του είτε αυτοδικαίως, από 1-1-2011 σε Δήμους, θα λαμβάνει από 1-1-2011 μόνο τις αποδοχές που λαμβάνουν οι αντίστοιχοι υπάλληλοι των Δήμων.

Ε) Το υπηρετούν κατά την 1-1-2010 μόνιμο και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου προσωπικό των καταργούμενων Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμων και Κοινοτήτων των πρώην Κρατικών Περιφερειών, το οποίο μετατάσσεται αυτοδικαίως σε υφιστάμενες ή ιδρυόμενες Τεχνικές Υπηρεσίες των Δήμων από 1-1-2011, θα λαμβάνει από 1-1-2011 μόνο τις αποδοχές που λαμβάνουν οι αντίστοιχοι υπάλληλοι των Δήμων.

Θλιβερός ο απολογισμός του σεισμού στη Ν. Ζηλανδία

Ο θλιβερός απολογισμός του φονικού σεισμού που έπληξε την πόλη Κράιστσερτς, στη Νέα Ζηλανδία είναι 113 νεκροί, 2280 αγνοούμενοι, χιλιάδες τραυματίες και ζημιές που ξεπερνούν τα 16 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Κράιστσερτς, Παναγιώτης Χαλουμής, κάνει λόγο για την "απόλυτη καταστροφή".

"Τα περισσότερα κτίρια στο κέντρο έπαθαν μεγάλες ζημιές και δεν υπάρχει ούτε ένας δρόμος που δεν θα χρειαστεί να επισκευαστεί", αναφέρει και προσθέτει πως μεταξύ των νεκρών, των τραυματιών και των αγνοουμένων δεν έχουν αναφερθεί, μέχρι στιγμής, ονόματα Ελλήνων. Ωστόσο, τα σπίτια κάποιων ομογενών υπέστησαν σημαντικές ζημιές και θα πρέπει να κατεδαφιστούν, όπως είπε, ενώ κάποιες ζημιές υπέστη και η ελληνική εκκλησία της πόλης, το ελληνικό σχολείο και άλλα οικήματα της Κοινότητας.

"Δεν έχω ελέγξει ακόμα την κατάσταση και να δω τις ζημιές, γιατί πολλοί δρόμοι είναι κλειστοί", τόνισε ο κ. Χαλουμής.

Ο ομογενής Θίο Κερδεμελίδης, ιδιοκτήτης του Ουζερί "Σαντορίνη" δηλώνει πως το κέντρο της πόλης, τέσσερις μέρες μετά τον σεισμό, παραμένει χωρίς ηλεκτροδότηση και τηλέφωνα και σημειώνει πως τα ειδικά συνεργεία ελέγχουν πρώτα τα σούπερ-μάρκετ και τα πρατήρια βενζίνης και μετά θα ελέγξουν τις άλλες επιχειρήσεις.

"Οι σύγχρονες κατοικίες άντεξαν αλλά οι παλιές καταστράφηκαν. Πολλοί κάτοικοι εγκατέλειψαν την πόλη για άλλα μέρη της Νέας Ζηλανδίας και άλλοι για την Αυστραλία", λέει ο κ. Κερδεμελίδης και εκτιμά ότι θα περάσει καιρός για να συνέλθει η πόλη.

Οι ελπίδες να βρεθούν επιζώντες στα ερείπια, από το σεισμό που ισοπέδωσε την πόλη Κραϊστσέρτς, όλο και λιγοστεύουν, ανακοίνωσε την Παρασκευή η κυβέρνηση της Νέας Ζηλανδίας.

Η αστυνομία ανέφερε ότι έχουν ανασυρθεί 113 πτώματα τα οποία αναγνωρίσθηκαν και βρίσκονται στο νεκροτομείο.

Οι αρχές φοβούνται ότι ο αριθμός των θυμάτων από το σεισμό θα υπερβεί τους 200, καθώς συνεχίζονται οι έρευνες, αλλά και οι ανασκαφές στις σωρούς των ερειπίων.

Ελπίζουμε ακόμα ότι ίσως υπάρξουν και άλλοι διασωθέντες, αλλά αυτό γίνεται συνεχώς και πιο απίθανο να συμβεί ", δήλωσε ο υπουργός Πολιτικής Άμυνας, Τζον Κάρτερ στους δημοσιογράφους.

Το τελευταίο άτομο που ανασύρθηκε ζωντανό από τα ερείπια, ήταν το απόγευμα της Πέμπτης, ενώ υπάρχουν φόβοι ότι περισσότεροι από 100 άνθρωποι έχουν βρει το θάνατο στο κτήριο του Καθεδρικού Τηλεοπτικού σταθμού, που κατέρρευσε, οι πιο πολλοί μέλη του προσωπικού και φοιτητές.

Ανάμεσα στα θύματα υπάρχουν πολίτες από την Κίνα, την Ιαπωνία, την Σαουδική Αραβία τις Φιλιππίνες, τις ΗΠΑ, τη Βρετανία και την Αυστραλία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
102 νεκροί, 228 αγνοούμενοι στη Νέα Ζηλανδία
92 οι νεκροί στη Νέα Ζηλανδία - Πάνω από 200 οι αγνοούμενοι - Δείτε Live
Ν. Ζηλανδία: Συνεχίζεται η επιχείρηση διάσωσης
Φονικό χτύπημα του Εγκέλαδου στη Νέα Ζηλανδία - Τουλάχιστον 75 οι νεκροί

119 οι νεκροί από τον Η1Ν1 στη χώρα

Άλλοι 3 άνθρωποι έχασαν σήμερα τη ζωή τους από τον ιό Η1Ν1 ανεβάζοντας συνολικά τον αριθμό των νεκρών στους 119.

Εκτός από τους νέους θανάτους, αλλά τέσσερα άτομα νέα κρούσματα εισήχθησαν σήμερα σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας ανεβάζοντας συνολικά τον αριθμό των ανθρώπων που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ στους 110.

Πάντως, ο ρυθμός των θανατηφόρων κρουσμάτων έχει καθημερινά φθίνουσα πορεία αλλά ωστόσο οι γιατροί εξακολουθούν να μιλούν για ύφεση του φαινομένου από τα μέσα Μαρτίου.

Την ίδια ώρα αυξητική είναι η τάση του αριθμού των μαθητών που απουσιάζει από το σχολείο καθημερινά, λόγω γρίπης, όπως διαπιστώνουν οι διευθυντές των σχολείων, σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Παιδείας, το οποίο προβληματίζεται για τις συγκεκριμένες αποφάσεις, που πρέπει να λάβει, πέραν των οδηγιών, που ήδη έχει στείλει στα σχολεία.

Ένα σοβαρό πρόβλημα, που αναμένεται να λύσει τις αμέσως επόμενες ημέρες, είναι αυτό των απουσιών, οι οποίες τον τελευταίο καιρό έχουν πολλαπλασιασθεί.

Πάντως, καθημερινά γίνονται συσκέψεις προκειμένου να αντιμετωπισθεί το συγκεκριμένο πρόβλημα, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Σε κάθε περίπτωση, οι μαθητές θα πρέπει να προσκομίζουν στο σχολείο τα απαραίτητα δικαιολογητικά και συγκεκριμένα τις ιατρικές βεβαιώσεις.

Αποφασισμένοι να πεθάνουν δηλώνουν οι απεργοί πείνας στη Θεσσαλονίκη

«Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε. Ή θα πάρουμε άδειες παραμονής ή θα πεθάνουμε, αφού, έτσι κι αλλιώς, πεθαίνουμε κάθε μέρα». Τα λόγια ανήκουν στον 29χρονο Τζεγουέτ, μετανάστη απεργό πείνας, ο οποίος διανύει την 32η ημέρα της απεργίας πείνας, μαζί με τους συνολικά 300 απεργούς πείνας.

Για μη αναστρέψιμες πλέον βλάβες στην υγεία των απεργών πείνας έκανε λόγο, σε συνέντευξη Τύπου, ο Στρατής Πλωμαρίτης, πρόεδρος της Ενωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης και μέλος της ομάδας ιατρών που παρακολουθούν την υγεία των 50 απεργών στο κτίριο του Εργατικού Κέντρου.

«Κινδυνεύουν να καταστραφούν εντελώς τα νεφρά και να υποστούν σημαντικές βλάβες το συκώτι, η καρδιά και το νευρικό τους σύστημα» πρόσθεσε.

Μέχρι στιγμής, 13 απεργοί πείνας έχουν μεταφερθεί σε προκωματώδη κατάσταση σε εφημερεύοντα νοσοκομεία και πέντε εξ αυτών παραμένουν νοσηλευόμενοι.

Ο κ. Πλωμαρίτης κατήγγειλε το διευθυντή της Παθολογικής Κλινικής του νοσοκομείου «Άγιος Δημήτριος», γιατί υπέβαλε τους ασθενείς «σε μαρτύριο», όπως το χαρακτήρισε, αφού έδωσε εντολή να τους φέρουν δίσκο με φαγητό και να τον αφήσουν μπροστά τους για μισή ώρα. «Θα τον καταγγείλουμε στο πειθαρχικό του Ιατρικού Συλλόγου, ζητώντας την αφαίρεση της αδείας του» τόνισε.

Ο κ. Πλωμαρίτης και η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης στους απεργούς πείνας κατήγγειλαν την κυβέρνηση για αναλγησία, σημειώνοντας ότι η «λύση είναι στα χέρια τους και, ό,τι κι αν γίνει, η ευθύνη θα είναι αποκλειστικά δική τους».

Τον χαβά του ο Καντάφι: "Θα πολεμήσουμε και θα νικήσουμε"

Αιφνιδίασε τους πάντες το Μουαμάρ Καντάφι όταν το μεσημέρι της Παρασκευής εμφανίστηκε στην Πράσινη Πλατεία της Τρίπολης για να μιλήσει στον κόσμο. Την εμφάνιση του Λιβύου ηγέτη μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.

Κάλεσε τους υποστηρικτές του να προετοιμαστούν να υπερασπιστούν τη Λιβύη και υποσχέθηκε να ανοίξει τις αποθήκες όπλων «για να εξοπλιστεί όλος ο λαός»! «Θα πολεμήσουμε αν το θέλουν», είπε, αναφερόμενους στους "εχθρούς" της χώρας. "Θα πολεμήσουμε και θα τους νικήσουμε", πρόσθεσε.

Ο κλοιός σφίγγει για το καθεστώς Καντάφι, η διεθνής κοινότητα των αποξενώνει για ακόμη μια φορά, αλλά εκείνος αρνείται να «παραιτηθεί». Και φαίνεται πως μέχρι να το κάνει, θα παρασύρει πολλούς μαζί του. Οι πληροφορίες πως οι νεκροί από την έναρξη της εξέγερσης αγγίζουν τους 2.000 συγκλονίζει. Όπως συγκλονίζει και η κατάσταση στην Τρίπολη.

Πεδίο μάχης ανάμεσα σε διαδηλωτές και τις δυνάμεις ασφαλείας η πρωτεύουσα, βυθίστηκε στο αίμα από νωρίς το πρωί της Παρασκευής. Αμέσως μετά το τέλος της προσευχής, δηλαδή. Τότε που χιλιάδες πιστοί θέλησαν να διαδηλώσουν ειρηνικά, αλλά οι πιστές στον Καντάφι δυνάμεις ασφαλείας είχαν διαφορετική άποψη.

Πυροβολισμοί, δακρυγόνα και μάχες σώμα με σώμα στα προάστια της πρωτεύουσας, με τους αυτόπτες μάρτυρες να κάνουν λόγο για τουλάχιστον πέντε νεκρούς, μεταξύ των οποίων και παιδιά!

Πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν επίσης. «Οι δυνάμεις της τάξης άνοιξαν αδιακρίτως πυρ κατά των διαδηλωτών. Υπάρχουν νεκροί στους δρόμους του Σουγκ Αλ Τζομάα», δήλωσε κάτοικος της συνοικίας.

Την ίδια ώρα, η Μιζουράτα, η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Λιβύης που βρίσκεται περίπου 150 χιλιόμετρα ανατολικά της Τρίπολης, έχει εγκαταλειφθεί από τους οπαδούς του, όμως από τις συγκρούσεις που σημειώθηκαν σε μία αεροπορική βάση κοντά στην πόλη έχουν χάσει τη ζωή τους πολλοί άνθρωποι.

Μακριά από τη Λιβύη, βρίσκεται σε εξέλιξη ένας άλλος «πόλεμος», αυτή τη φορά σε διπλωματικό επίπεδο. Στη Γενεύη συνεδριάζει το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ και στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.


Στο μεταξύ, ο ένας μετά τον άλλο παραιτούνται οι αξιωματούχοι του καθεστώτος Καντάφι. Την Παρασκευή υπέβαλε την παραίτησή του ο πρέσβης της χώρας στη Γαλλία και ο πρεσβευτής της στην UNESCO. Το ίδιο έκαναν ο γενικός εισαγγελέας, Αμπντούλ-Ραχμάν αλ-Aμπαρ, που προσχώρησε στην αντιπολίτευση καθώς και ο Καντάφ αλ-Νταμ, στενός συνεργάτης, σύμβουλος και εξάδελφος του Μουάμαρ Καντάφι.

Υιός Καντάφι: «Με Κάθε κόστος θα παραμείνουμε στη Λιβύη»
Αποφασισμένοι να μην εγκαταλείψουν τη χώρα για κανένα λόγο είναι ο Μουαμάρ Καντάφι και η οικογένειά του. Βέβαια, η φράση του Σάιφ αλ Ισλάμ, γιου του Λιβύου ηγέτη, πως «θα παραμείνουμε στη Λιβύη με οποιοδήποτε κόστος» ηχεί στα αυτιά των διαδηλωτών περισσότερο ως... απειλή!

«Δεν θα καταστρέψουμε ποτέ το πετρέλαιο της Λιβύης» δήλωσε στο τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN-Turk TV ο υιός Καντάφι, τονίζοντας πως η οικογένειά του δεν θα επιτρέψει σε μια «χούφτα τρομοκράτες» να ελέγχουν ένα μέρος της χώρας.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου του CNN-Turk για το αν υπάρχει ένα ενδεχόμενο εναλλακτικό σχέδιο για φυγή της οικογένειάς του από τη Λιβύη στην περίπτωση νίκης των αντικαθεστωτικών, ο Σάιφ αλ Ισλάμ σημείωσε: «Το πρώτο σχέδιό μας είναι να ζήσουμε και να πεθάνουμε στη Λιβύη. Το εναλλακτικό σχέδιό μας είναι να ζήσουμε και να πεθάνουμε στη Λιβύη».

Ο γιος του Καντάφι παραδέχθηκε την απώλεια του ελέγχου του ανατολικού τμήματος της Λιβύης, αλλά διαβεβαίωσε ότι οι λιβυκές αρχές θα ξαναπάρουν σύντομα τον έλεγχο της περιοχής.

«Υπάρχουν περισσότεροι από δύο εκατομμύρια κάτοικοι σε αυτήν τη ζώνη, ο αριθμός των τρομοκρατών είναι 200 ή 300 το ανώτερο. Ο λαός μας καλεί (...) Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε μια χούφτα τρομοκρατών να ελέγχει μέρος της Λιβύης και του πληθυσμού της», σημείωσε, υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση ελέγχει το δυτικό, το νότιο και το κεντρικό τμήμα της χώρας.

Διαβάστε επίσης:
Το ποτάμι αίματος δεν έχει τελειωμό στη Λιβύη - Video
Προσγειώθηκε και το δεύτερο C-130
Σε πλήρη εξέλιξη η επιχείρηση επαναπατρισμού - Έφτασε το πρώτο, αναμένεται και το δεύτερο C-130
Σε εξέλιξη η επιχείρηση επαναπατρισμού των Ελλήνων από τη Λιβύη - Αναχώρησαν τα C-130 από την Λιβύη με τους Έλληνες
Κορυφώνεται η αγωνία καθώς παραμένουν καθηλωμένα τα δύο C-130 στην Τρίπολη
Συγκλονιστικές εικόνες - Video με τις σφαγές του Καντάφι - Ακατάλληλο για παιδιά
Έφτασαν τα πρώτα δύο πλοία από τη Λιβύη!
Απογειώθηκαν τα C-130
“Στην πρεσβεία δεν σηκώνουν τα τηλέφωνα”
Σήμερα το πρωί τα C-130 απογειώνονται για Λιβύη
Δεν θα διστάσει να σκοτώσει κόσμο!
Το τραβάει στα άκρα το σχοινί ο Καντάφι: Οι διαδηλωτές θα τιμωρούνται με θάνατο!
Δε φεύγει ο Καντάφι - Αναμένεται συνέντευξη τύπου του γιου του
1.000 οι νεκροί της εξέγερσης στη Λιβύη - Χάος και αίμα
Ο Καντάφι «πνίγει» τη Λιβύη στο αίμα - 1.000 οι νεκροί της εξέγερσης

ΙΚΑ: Απίστευτο φαγοπότι…

Με 1000% καπέλο αγοράζει το ΙΚΑ τα ορθοπεδικά υλικά για τους ασφαλισμένους από τις εταιρείες ιατρικών ειδών με αποτέλεσμα ο ασφαλιστικός φορέας να ζημιώνεται με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ και φυσικά οι φορολογούμενοι να πληρώνουν το... μάρμαρο της υπερβολικής κερδοσκοπίας των προμηθευτών.

Γιατροί, ελεγκτές και προμηθευτές νοσοκομειακών υλικών έχουν στήσει ένα απίστευτο φαγοπότι, το οποίο διπλασίασε τις δαπάνες για την Υγεία από 1,5 δισ. ευρώ σε 3 δισ. ευρώ τα τελευταία πέντε χρόνια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν από τον πρόχειρο διαγωνισμό που έγινε για πρώτη φορά ηλεκτρονικά στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο οι τιμές που αγόρασε το νοσοκομείο από μειοδότρια εταιρεία κυμαίνονται σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα από αυτές που υποδεικνύει και αγοράζει ο μεγαλύτερος ασφαλιστικός φορέας της χώρας.

Για την ακρίβεια οι ανώτερες τιμές των ορθοπεδικών υλικών που το ΙΚΑ χορηγεί στους ασφαλισμένους του – σύμφωνα με τις οποίες προκηρύχθηκε ο πρόχειρος διαγωνισμός - για το ίδιο προϊόν κυμαίνονται μεταξύ 700% και 1.200% παραπάνω!

Μερικά παραδείγματα αρκούν για να αποδειχθεί το μεγάλο πάρτυ στον χώρο της υγείας που αδειάζει τα ταμεία και τις τσέπες του Έλληνα φορολογούμενου. Για μία ζώνη μετεγχειρητική και κοιλίας 30 εκατοστών, το αποδοτέο ποσό του ΙΚΑ είναι 110 ευρώ ενώ το νοσοκομείο έπειτα από μειοδοτικό ηλεκτρονικό διαγωνισμό την αγόρασε μόλις 8,14 ευρώ. Μια επιγονατίδα ενισχυμένη στοιχίζει στο ΙΚΑ 36 ευρώ ενώ στο νοσοκομείο 5,80 ευρώ. Για τον νάρθηκα χιαστών το ΙΚΑ πληρώνει έως 600 ευρώ την ώρα που το 401 στρατιωτικό νοσοκομείο το βρήκε στην αγορά μόλις με 79 ευρώ ενώ για αμαξίδιο ειδικού τύπου με ψηλή πλάτη το ΙΚΑ δικαιολογήσει το ποσό των 608,30 ευρώ και το στρατιωτικό νοσοκομείο την αγόρασε με 180 ευρώ.

Το όργιο σπατάλης συνεχίζεται καθώς μια επιαγκωνίδα απλή ελαστική κοστίζει στο ΙΚΑ 12 ευρώ και στο νοσοκομείο μόνο 1,90 ευρώ. Ένας νάρθηκας υποστήριξης αντίχειρα θα πωληθεί στο ΙΚΑ 41 ευρώ ενώ στο στρατιωτικό νοσοκομείο 5,60 ευρώ και ένας νάρθηκας καρπού και αντίχειρα 50 ευρώ στο ΙΚΑ και 7,80 στο 401. Τέλος, έναν νάρθηκα αστραγάλου έσω υποδήματος θα αγοραστεί από το στρατιωτικό νοσοκομείο 49 ευρώ και όχι 165 όπως το ΙΚΑ.

Οι διαφορές αυτές εξηγούνται από το γεγονός ότι το 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο αγόρασε από εταιρεία ορθοπεδικών η οποία μειοδότησε σε ηλεκτρονικό διαγωνισμό και φυσικά βρήκε τα ίδια ιατρικά είδη σε χαμηλότερες τιμές. Αντιθέτως το ΙΚΑ δεν κάνει διαγωνισμούς αλλά ούτε και έρευνα αγοράς για να ελέγξει τις πραγματικές τιμές των αναλώσιμων ορθοπεδικών υλικών. Ταυτόχρονα οι υψηλές τιμές των υλικών του ΙΚΑ «εξηγούν» γιατί σε κάθε πόλη, χωριό και γειτονιά έχει ανοίξει κατάστημα ορθοπεδικών ειδών. Διότι η υπερτιμολόγηση των ορθοπεδικών και η συνταγογράφησή τους συμφέρουν!

Τόσο η ηγεσία του υπουργείου Υγείας όσο και ο διοικητής του ΙΚΑ κ. Ροβέρτος Σπυρόπουλος προσπαθούν πάντως να επισπεύσουν τις διαδικασίες για τις ηλεκτρονικές προμήθειες για καλύτερο έλεγχο της δαπάνης και της υπερβολικής συνταγογράφησης.

Πολύνεκρο τροχαίο με λεωφορείο που μετέφερε Έλληνες στην Τουρκία- Updated

Το τροχαίο έγινε κοντά στην περιοχή της Ανδριανούπολης. Το λεωφορείο βγήκε από το δρόμο λόγω παγετού και έπεσε σε χαράδρα.

Τέσσερις Ελληνες και ένας Τούρκος σκοτώθηκαν και πέντε ακόμα τραυματίστηκαν στο σοβαρό δυστύχημα που σημειώθηκε στις 4.50 π.μ. στον οδικό άξονα Υψάλων -Κωνσταντινούπολης στην Τουρκία, στο ύψος των Μαλγάρων.

Τα ονόματα των τεσσάρων Ελλήνων που έχασαν τη ζωή τους στο τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε στην Τουρκία έδωσε στη δημοσιότητα πριν από λίγο το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Πρόκειται για τους:

1) Μαριάδη Σοφία του Βασίλειου, γενν. 5/4/1957 στο Καζακστάν

2) Μιτακίδη Φώφω του Γεωργίου, γενν. 23/3/1936 στην Κων/πολη

3) Μωυσίδη Αρκάδιο του Αλέξανδρου, γενν. 27/9/1975 στη Γεωργία

4) Σολακίδη Μηνά, γενν. 1960 στη Θεσσαλονίκη

Οι συγγενείς τους έχουν ειδοποιηθεί από τις ελληνικές προξενικές αρχές στην Τουρκία.

Επίσης, στο νοσοκομείο Ραιδεστού (Tekirdag) νοσηλεύονται οι :

1) Μαριάδη Μαρία (αδελφή της θανούσης Μαριάδη Σοφίας)

2) Σοφιανός - Pavletits Παναγιώτης

Τέλος, στο νοσοκομείο Μαλγάρων νοσηλεύεται ο Έλληνας πολίτης Νάρης Βασίλειος.

Το τροχαίο σημειώθηκε όταν το λεωφορείο της τουρκικής εταιρίας METRO, που πραγματοποιούσε δρομολόγιο από την Αθήνα προς την Κωνσταντινούπολη, έπεσε σε γκρεμό κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Aυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν σε τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι το λεωφορείο έπεσε σε χαράδρα, βάθους 8 μέτρων, προφανώς λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που περιόριζαν την ορατότητα.

Η Ελληνίδα Πρόξενος στην Αδριανούπολη, κ. Παρασκευή Τζιβελέκου, έχει επιληφθεί της αναγνώρισης των νεκρών και της περίθαλψης των τραυματιών, οι περισσότεροι από τους οποίους βρίσκονται στο δημόσιο νοσοκομείο Μαλγάρων.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι περισσότεροι από τους επιβάτες του λεωφορείου ήταν Ελληνες υπήκοοι Ποντιακής καταγωγής, προερχόμενοι από περιοχές της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο σημείο σπεύδουν οι πρόξενοι της Ελλάδας σε Ανδριανούπολη και Κωνσταντινούπολη για να εκτιμήσουν την κατάσταση από κοντά.

ΔΕΙΤΕ VIDEO

Εμμένει στην απόφασή του να φύγει το καλοκαίρι Σισέ

Εμμένει στην απόφασή του να φύγει από την Ελλάδα το προσεχές καλοκαίρι ο Τζιμπρίλ Σισέ. Ο Γάλλος επιθετικός, ο οποίος νωρίτερα και μέσω του δικηγόρου του, υπέβαλε μήνυση κατά του Βαγγέλη Μαρινάκη, ξεκαθάρισε ότι δεν έχει αλλάξει τίποτα σε σχέση με όσα είχε πει σχετικά με το μέλλον του μετά το τέλος του ντέρμπι.

Παράλληλα, τόνισε ότι κατανοεί την απογοήτευση όλων, αλλά επανέλαβε την πρόσκλησή του προς τον κόσμο της ομάδας να γεμίσει το ΟΑΚΑ.

Αναλυτικά, όσα είπε ο επιθετικός του «τριφυλλιού»:
«Ήμουν πολύ απογοητευμένος μετά τον αγώνα και δήλωσα ότι υπό αυτές τις συνθήκες δεν θα μπορούσα να μείνω. Υπάρχουν ακόμα επτά παιχνίδια μέχρι το τέλος και πρέπει να δώσουμε την μάχη μας, αλλά από εκεί και πέρα, δεν έχει αλλάξει κάτι σε όσα έχω δηλώσει για το εάν θα μείνω ή θα φύγω.

Στο Καραϊσκάκη, δώσαμε την μάχη μας, αλλά δεν μας άφησαν να κερδίσουμε. Όλοι είδατε τι έγινε», δήλωσε αρχικά και στη συνέχεια αναφέρθηκε στο προσεχές ματς με τον Ατρόμητο και τη συμπεριφορά που οφείλει να επιδείξει ο κόσμος της ομάδας.

«Κατανοώ την απογοήτευση του κόσμου, διότι και εμείς είμαστε απογοητευμένοι. Όμως, κάνω κλήση στην λογική και στην καλή τους πρόθεση, αλλά και στην αγάπη που έχουν για την ομάδα. Σαν αρχηγός ζητάω ηρεμία και να μην αντιδράσουν αύριο. Όλοι ξέρουμε ποια είναι η ποινή. Υπάρχουν άνθρωποι στην ομάδα που έχουν τις γνώσεις και τις ικανότητες να επιλύσουν τα προβλήματα.

Ας τους αφήσουμε να το κάνουν, να κάνουν την δουλειά τους και εμάς, ας μας αφήσουν να παίξουμε μπάλα. Τους καλώ να έρθουν στον αγώνα και να χαρούν την ομορφιά του ποδοσφαίρου. Ξέρω ότι όλα όσα έγιναν στο Καραϊσκάκη, είναι απαράδεκτα, αλλά ας τα αφήσουν αυτά, να έρθουν να μας υποστηρίξουν και εμείς θα παλέψουμε μέχρι το τέλος».

Αχαΐα: Αφγανοί προσπάθησαν να λιντσάρουν οδηγό στην Ε.Ο.!

Οι Αφγανοί εξαγριώθηκαν όταν νταλίκα χτύπησε ομοεθνή τους, που προσπαθούσε να τρυπώσει σε φορτηγό - Δείτε στο βίντεο τα όσα ακολούθησαν.

Όλα ξεκίνησαν όταν νεαρός Αφγανός, που προσπαθούσε να μπει σε καρότσα φορτηγού, χτυπήθηκε από νταλίκα που ακολουθούσε. Αλλοδαποί θεώρησαν σκόπιμο το χτύπημα και επιχείρησαν να λιντσάρουν τον οδηγό. Στο σημείο κλήθηκε και έφτασε γρήγορα η αστυνομία που γλίτωσε τον οδηγό από τα χειρότερα.

Είναι χαρακτηριστικό πως την ώρα που τον φυγάδευε περιπολικό επιτέθηκαν με πέτρες σπάζοντας παρμπρίζ διερχόμενων αυτοκινήτων.

Δείτε το βίντεο από το Patra TV

Σχολική εκδρομή ο... τελικός του μπάσκετ!!!

Με την παρουσία μαθητών Δημοτικού και των κηδεμόνων τους θα διεξαχθεί ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό στο Ελληνικό την Κυριακή 6 Μαρτίου.

Τα εισιτήρια θα διατεθούν μέσω του Υπουργείου Παιδείας και αναμένεται να βρεθούν στις εξέδρες 2 με 3000 παιδιά (όλα συνοδευόμενα από τον κηδεμόνα τους), στο κάτω διάζωμα του γηπέδου. Απορρίφθηκε το αίτημα της ΓΓΑ να βρίσκονται και μέλη των Ακαδημιών των ομάδων, παλαίμαχοι παίκτες και μέλη του Συνδέσμου φιλάθλων της Εθνικής "οι Πελαργοί".

Την ευθύνη ανέλαβε η Πολιτεία και η μόνη αντίδραση που ακούστηκε ήταν αυτή του Γενικού Διευθυντή της ΚΑΕ Ολυμπιακός Χρήστου Σταυρόπουλου για τις προσκλήσεις. Θα μοιραστούν 350 στις ομάδες και όχι από 700 περίπου εισιτήρια και προσκλήσεις όπως στους προηγούμενους τελικούς.

"Στο τέλος και οι ιδιοκτήτες θα βλέπουν το παιχνίδι από το σπίτι τους", είπε ο εκπρόσωπος του Ολυμπιακού. Από την πλευρά του ο Παναθηναϊκός ξεκαθάρισε πως θα αποχωρήσει από το γήπεδο, αν δεν τηρηθούν τα προβλεπόμενα.

Εξουδετερώθηκε εκρηκτικός μηχανισμός σε αγωγό αερίου στη Ρωσία

Οι ομοσπονδιακές ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας (FSB, πρώην KGB) ανακοίνωσαν ότι ματαίωσαν μια τρομοκρατική επίθεση μετά την ανακάλυψη και εξουδετέρωση αυτοσχέδιας βόμβας σε έναν αγωγό αερίου στο Σότσι, πόλη που πρόκειται να φιλοξενήσει τους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2014.

Ένας εκρηκτικός μηχανισμός που είχε τοποθετηθεί κατω από ένα αγωγό που συνδέει το Σότσι με το Μαϊκόπ εντοπίστηκε και εξουδετερώθηκε την Παρασκευή στο πλαίσιο αντιτρομοκρατικών επιχειρήσεων, ανέφερε εκπρόσωπος τοπικού σταθμού όπως μεταδίδει το πρακτορείο Ιντερφάξ.

Οι αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις που θα διαρκέσουν μέχρι τις 6 Μαρτίου θα επεκταθούν και στις γειτονικές περιοχές και ο βασικός στόχος τους είναι να ληφθούν τα πρέποντα μέτρα για να αποτραπεί η περίπτωση τρομοκρατικών επιθέσεων στην ευαίσθητη αυτή περιοχή.

Υπενθυμίζεται ότι η Ρωσία έχει δαπανήσει έως τώρα 1,4 δισεκατομμύρια ευρώ για την ασφάλεια των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων, σύμφωνα με την ρωσική καθημερινή οικονομική εφημερίδα Vedomosti.

Το ποτάμι αίματος δεν έχει τελειωμό στη Λιβύη - Video

Τουλάχιστον πέντε διαδηλωτές έχασαν τη ζωή τους και πολλοί τραυματίστηκαν στις συγκρούσεις στην περιοχή Τζανζούρ της Τρίπολης, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα.

Το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα μετέδωσε ότι δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πολλοί τραυματίστηκαν στις διαδηλώσεις στην Τρίπολη.

Οι δυνάμεις της τάξης της Λιβύης άνοιξαν πυρ κατά των διαδηλωτών σε πολλές συνοικίες της λιβυκής πρωτεύουσας μετά το πέρας της προσευχής της Παρασκευής, προκαλώντας το θάνατο ανθρώπων, δήλωσαν λίγο νωρίτερα αυτόπτες μάρτυρες στο Γαλλικό Πρακτορείο.

"Οι δυνάμεις της τάξης άνοιξαν αδιακρίτως πυρ κατά των διαδηλωτών. Υπάρχουν νεκροί στους δρόμους του Σουγκ Αλ Τζομάα" δήλωσε κάτοικος της συνοικίας αυτής. Άλλοι αυτόπτες μάρτυρες σε συνοικίες των ανατολικών προαστίων της Τρίπολης, όπως το Μπεν Άσουρ και το Φάσλουμ, κάνουν λόγο για "σφοδρά πυρά εναντίον όλων όσων βρίσκονται στο δρόμο".

Διαβάστε επίσης: Προσγειώθηκε και το δεύτερο C-130
Διαβάστε επίσης: Σε πλήρη εξέλιξη η επιχείρηση επαναπατρισμού - Έφτασε το πρώτο, αναμένεται και το δεύτερο C-130
Διαβάστε επίσης: Σε εξέλιξη η επιχείρηση επαναπατρισμού των Ελλήνων από τη Λιβύη - Αναχώρησαν τα C-130 από την Λιβύη με τους Έλληνες
Διαβάστε επίσης: Κορυφώνεται η αγωνία καθώς παραμένουν καθηλωμένα τα δύο C-130 στην Τρίπολη
Διαβάστε επίσης: Συγκλονιστικές εικόνες - Video με τις σφαγές του Καντάφι - Ακατάλληλο για παιδιά
Διαβάστε επίσης: Έφτασαν τα πρώτα δύο πλοία από τη Λιβύη!
Διαβάστε επίσης: Απογειώθηκαν τα C-130
Διαβάστε επίσης: “Στην πρεσβεία δεν σηκώνουν τα τηλέφωνα”
Διαβάστε επίσης: Σήμερα το πρωί τα C-130 απογειώνονται για Λιβύη
Διαβάστε επίσης: Δεν θα διστάσει να σκοτώσει κόσμο!
Διαβάστε επίσης: Το τραβάει στα άκρα το σχοινί ο Καντάφι: Οι διαδηλωτές θα τιμωρούνται με θάνατο!
Διαβάστε επίσης: Δε φεύγει ο Καντάφι - Αναμένεται συνέντευξη τύπου του γιου του
Διαβάστε επίσης: 1.000 οι νεκροί της εξέγερσης στη Λιβύη - Χάος και αίμα
Διαβάστε επίσης: Ο Καντάφι «πνίγει» τη Λιβύη στο αίμα - 1.000 οι νεκροί της εξέγερσης


ΔΕΙΤΕ VIDEO

Μεγάλη κομπίνα στην Ξάνθη με πλαστά ένσημα του ΙΚΑ

Απάτη πολλών χιλιάδων ευρώ σε βάρος του ΙΚΑ από πρώην εργαζόμενους συνεταιριστικών επιχειρήσεων της Ξάνθης που βγήκαν παράτυπα στη σύνταξη, ενώ δεν πληρούσαν όλες τις προϋποθέσεις, αποκαλύφθηκε τα τελευταία εικοσιτετράωρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύουν την Παρασκευή τοπικές εφημερίδες της Ξάνθης, πρόκειται για εργαζόμενους που έπρεπε μέσα στο 2010 να έχουν συμπληρωμένα 7.500 ένσημα, προκειμένου να βγουν στη σύνταξη εφόσον ήταν άνω των 45 ετών.

Για τη συμπλήρωση όμως αυτών των ενσήμων προσκόμισαν εικονικά ένσημα, τα οποία είχαν αγοράσει παράνομα. Τα ένσημα, σύμφωνα με το ΙΚΑ, είχαν περιέλθει στην κατοχή κάποιων επιτήδειων από διάφορες επιχειρήσεις στο παρελθόν και αρκετά, είχαν παρακρατηθεί εν αγνοία των δικαιούχων.

Σε δηλώσεις του, ο υποδιοικητής του ΙΚΑ, Διονύσης Πατσιούρης, υπογράμμισε μεταξύ άλλων πως θα πρέπει να θεωρείται αυτονόητο ότι όσοι εργαζόμενοι συνταξιοδοτήθηκαν παράτυπα, θα επανέλθουν στην ενεργό δράση, ενώ θα υποχρεωθούν να επιστρέψουν τα ποσά που έχουν λάβει ως προκαταβολή σύνταξης και θα λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε κατά τον τακτικό έλεγχο στην καταβολή των νέων συντάξεων, καθώς προβλέπεται οι συνταξιούχοι να λαμβάνουν μια προκαταβολή της σύνταξής τους και στη συνέχεια να γίνεται ο έλεγχος που καθορίζει ακριβή ποσά και αποζημιώσεις.

Σύμφωνα με τον κ. Πατσιούρη, η λίστα των πρώτων 20 ατόμων που συνταξιοδοτήθηκαν παράτυπα ζημίωσε το ΙΚΑ κατά 194.000 ευρώ, ωστόσο παραμένει ακόμα άγνωστος ο ακριβής αριθμός των συνταξιούχων που παραπλάνησαν το ΙΚΑ, άρα και τα ποσά που χορήγησε το ασφαλιστικό ταμείο για την καταβολή των παράτυπων συντάξεων.

Κίνα: Πέθανε, επειδή έπαιζε 3 μερόνυχτα... online!!!

Ένας 30χρονος Κινέζος πέθανε ύστερα από τριήμερη παραμονή του σε on-line παιχνίδι χωρίς ύπνο και τροφή, ανακοίνωσαν οι αρχές του Πεκίνου. Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι είδαν τον άνδρα κάποια στιγμή να καταρρέει πάνω στο πληκτρολόγιο σε κατάστημα παροχής διαδικτυακών υπηρεσιών στην πρωτεύουσα της Κίνας, το Πεκίνο.

Αμέσως μεταφέρθηκε σε κλινική όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του , αναφέρει η εφημερίδα Beijing Times. Ο 30χρονος άνδρας ήταν εθισμένος στο διαδίκτυο και υποστηρίζεται ότι είχε ξοδέψει το ποσό των 10 χιλ. γουάν (1500 δολάρια) τον τελευταίο μήνα πριν πεθάνει.

Η Κίνα έχει παραπάνω από 450 εκατ. χρήστες που συμμετέχουν σε online παιχνίδια όπου τους δίνεται η δυνατότητα να έχουν ένα χαρακτήρα σε έναν εικονικό κόσμο, παίζοντας μαζί με άλλους χρήστες από όλο τον κόσμο.

Ερευνητές λένε αυτή τη στιγμή 10 εκατ. Κινέζοι (οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι έφηβοι) παρουσιάζουν εξάρτηση από το διαδίκτυο.

Το 2005 είχε πεθάνει ένας 28χρονος στη Νότια Κορέα ύστερα από πενήντα ώρες συνεχόμενου παιχνιδιού.

Ξυλοκοπήθηκε άγρια στη φυλακή επίδοξος βιαστής

Οι κρατούμενοι στις φυλακές έχουν τον δικό τους ηθικό κώδικα, που συχνά αποδεικνύεται πιο σκληρός από τους νόμους του κράτους… Ένα από τα αδικήματα που δεν συγχωρούνται στις φυλακές, είναι οι επιθέσεις με σεξουαλικό κίνητρο σε βάρος ανήλικων παιδιών και αυτή ήταν η αιτία που ξυλοκοπήθηκα βάναυσα από συγκρατούμενούς του ένας νεαρός Πακιστανός!

Το περιστατικό συνέβη στις δικαστικές φυλακές της Κω, όπου είχε μεταχθεί ο 26χρονος αλλοδαπός που συνελήφθη στις 9 Φεβρουαρίου στην Σύμη, όταν τον κατήγγειλε για απόπειρα βιασμού ένα 14χρονο κορίτσι. Το θύμα επέστρεφε από το φροντιστήριο Γαλλικών, όταν ο αλλοδαπός την πλησίασε, την ρώτησε πως την λένε και την έσπρωξε σε ένα ακατοίκητο σπίτι, όπου άρχισε να την φιλά, της ανέβασε την μπλούζα και την θώπευσε στο στήθος και τα γεννητικά όργανα! Όμως, την στιγμή που κατέβαζε το παντελόνι του η ανήλικη κατάφερε να ξεφύγει.

Μετά την άσκηση δίωξης και την απολογία του, διατάχθηκε η προφυλάκισή του και ο Πακιστανός μετήχθη στο σωφρονιστικό κατάστημα της Κω. Εκεί, όμως, τον περίμεναν με άγριες διαθέσεις οι υπόλοιποι κρατούμενοι που είχαν πληροφορηθεί για τι κατηγορείται! Ο 26χρονος υπέστη άγριο ξυλοδαρμό και μεταφέρθηκε με σοβαρά τραύματα στο σώμα και στο πρόσωπο στο Γενικό Νοσοκομείο της Κω, όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος εδώ και μια εβδομάδα!

Μόλις τον άφησαν, αντί να πάει στη στάνη, ξανάρχισε να πουλάει ναρκωτικά

Ο εισαγγελέας και ο ανακριτής Λέσβου εξάντλησαν όλη τους την επιείκεια όταν άσκησαν δίωξη για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών σε έναν 32χρονο κτηνοτρόφο, ορίζοντας τακτική δικάσιμο και αφήνοντάς τον ελεύθερο. Όμως, την ίδια κιόλας μέρα, συνελήφθη και πάλι με ποσότητα ηρωίνης από την οποία είχε ήδη πουλήσει ένα μέρος!

Οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Μυτιλήνης έτριβαν τα μάτια τους όταν είδαν τον 32χρονο να αποχωρεί ελεύθερος από το δικαστικό μέγαρο, μετά τους περιοριστικούς όρους που του επιβλήθηκαν! Ήταν, όμως, σίγουροι ότι δεν θα άλλαζε τρόπο ζωής κι έτσι τον έθεσαν υπό διακριτική παρακολούθηση. Και, πράγματι, δεν διαψεύστηκαν!

Χωρίς να το γνωρίζει, ο 32χρονος τους οδήγησε στο ποιμνιοστάσιο που διατηρεί στην περιοχή «Ουτζά» της Μυτιλήνης. Εκεί βρισκόταν η «καβάντζα» που χρησιμοποιούσε για να κρύβει το «εμπόρευμά» του! Μόλις έβγαλε από μια μεταλλική συσκευασία έντεκα ανισοβαρείς νάιλον συσκευασίες με ηρωίνη σε «βραχάκια» συνολικού βάρους 41,8 γραμμαρίων, συνελήφθη και πάλι! Πάνω του, κατασχέθηκαν 890 ευρώ που προέρχονταν από τις πωλήσεις ναρκωτικών τις οποίες είχε κάνει πριν από την αρχική σύλληψή του.

Οργιάζει η εγκληματικότητα στην Εύβοια - Τον πυροβόλησαν έξω από το σπίτι του

Οργιάζει η εγκληματικότητα στην Εύβοια όπου, μέσα σε λίγες ώρες δύο πολίτες έπεσαν θύματα αδίστακτων κακοποιών στην Κύμη και την Χαλκίδα. Ο ένας, μάλιστα, τραυματίσθηκε πολύ σοβαρά καθώς οι δράστες τον πυροβόλησαν εν ψυχρώ δύο φορές και εξαφανίστηκαν!

Το θύμα είναι ένας 64χρονος άνδρας που κατευθυνόταν ανυποψίαστος προς το σπίτι του στην Κύμη, όταν ξαφνικά δύο άγνωστοι που τον περίμεναν του επιτέθηκαν και άρχισαν να τον χτυπούν με πρωτοφανή μανία! Και ενώ εκείνος καλούσε σε βοήθεια, ένας από τους δράστες τον πυροβόλησε δύο φορές με πιστόλι, τραυματίζοντας τον σοβαρά! Αμέσως μετά, τράπηκαν σε φυγή και εξαφανίστηκαν. Ο 64χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Χαλκίδας, όπου υποβλήθηκε σε εγχείρηση, ενώ η Ασφάλεια Κύμης προσπαθεί να εξακριβώσει τα κίνητρα των δραστών, που δεν φαίνεται να έκλεψαν κάτι από το θύμα.

Στην Χαλκίδα, ο ιδιοκτήτης μιας αποθήκης βρέθηκε πρόσωπο με πρόσωπο με έναν 26χρονο Έλληνα διαρρήκτη που είχε μπει μέσα και προσπαθούσε να κλέψει εργαλεία! Όταν προσπάθησε να τον ακινητοποιήσει, εκείνος του επιτέθηκε με μαχαίρι και κρατώντας τον σε απόσταση διέφυγε με μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού. Ωστόσο, οι αστυνομικοί τον αναζήτησαν με τις περιγραφές που έδωσε το θύμα και κατάφεραν να τον συλλάβουν λίγες ώρες αργότερα. Με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Χαλκίδας.

Χωρίς περιπολικά η Φθιώτιδα - Απροστάτευτοι οι πολίτες

Tην ίδια ώρα που οι πολίτες σε όλα τα χωριά του νομού νιώθουν απροστάτευτοι και πολλοί κοιμούνται με τις καραμπίνες αγκαλιά, τα περιπολικά της αστυνομίας το ένα μετά το άλλο ακινητοποιούνται και σε λίγο οι αστυνομικοί δεν θα έχουν αυτοκίνητα να περιπολούν έστω υποτυπωδώς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του lamiareport.gr αυτή τη στιγμή είναι ακινητοποιημένα 35 περιπολικά και σε αυτά θα προστεθούν άλλα 20 τις επόμενες ημέρες, τα οποία ήδη δεν έπρεπε να κυκλοφορούν!

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το Β' Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων στις Θερμοπύλες, που έχει ΜΟΝΟ 1 περιπολικό για να κινείται, αφού έχουν βγει off 18 αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι άνδρες του τμήματος με δική τους ευθύνη και με κίνδυνο της ζωής τους , χρησιμοποιούν 2-3 περιπολικά ακόμα, τα οποία όμως είναι χωρίς λάστιχα, χωρίς σέρβις και με άλλα σοβαρά προβλήματα.

Μόνιμοι... πελάτες!!!

Για πολλοστή φορά μέσα σε διάστημα λίγων μηνών, θύμα ζωοκλοπής πέφτει 80χρονη αγρότισσα στην περιοχή των Ιτεών της Πάτρας. Όπως καταγγέλλει η ηλικιωμένη οι άγνωστοι δράστες έχουν γίνει πλέον... μόνιμοι πελάτες της στάνης!

Όποια μέτρα και να πάρει οι δράστες της κλέβουν όλα τα ζώα που έχει για το σπίτι και την οικογένεια της, προκαλώντας απίστευτες ζημιές και στις κατασκευές.

Μάλιστα η δράση των αγνώστων είναι τόσο συχνή, που πολλές φορές κυριολεκτικά ρημάζουν το βιος της, με αποτέλεσμα να αναγκάζεται να αρχίζει από το μηδέν την εκτροφή των ζώων.

Η άτυχη αγρότισσα εχει φτάσει σε απόγνωση και ζητά από την αστυνομία μέριμνa και προστασία, καθώς όπως μας είπε οι αντοχές και τα χρήματά της έχουν τελειώσει.

Σε κίνδυνο οι μεταφορές των μαθητών και στην Στερεά

Οι εκπρόσωποι των ΚΤΕΛ της Φθιώτιδας, της Βοιωτίας, της Εύβοιας, της Φωκίδας και της Ευρυτανίας κρούουν από κοινού τον κώδωνα.

Δηλώνουν ότι αδυνατούν πλέον να συνεχίσουν το έργο μεταφοράς των μαθητών, εάν δεν εξοφληθούν από το κράτος, αφού πλέον αντικειμενικά δεν θα έχουν να πληρώσουν το πετρέλαιο και το προσωπικό.

"Είναι το τελευταίο "καμπανάκι" προς την πολιτεία. Δεν μπορούμε άλλο. Δεν μπορούμε να αντεπεξέλθουμε οικονομικά. Μέχρι τώρα, παρ' ότι απλήρωτοι για αρκετούς μήνες εκτελούμε κανονικά τα δρομολόγια μεταφοράς μαθητών", δήλωσε μεταξύ άλλων στο LamiaReport ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Φθιώτιδας Δημήτρης Χαιρόπουλος.

Στην ερώτηση αν αντιλαμβάνεται το μέγεθος του κοινωνικού προβλήματος που θα δημιουργηθεί και ο κ. Χαιρόπουλος απάντησε: "Φυσικά και αντιλαμβανόμαστε το μέγα κοινωνικό πρόβλημα που θα δημιουργηθεί. Δεν τίθεται θέμα δεν θέλουμε ή πιέζουμε την πολιτεία. Δεν μπορούμε να αντεπεξέλθουμε οικονομικά.

Μέχρι τώρα παρ' ότι απλήρωτοι για αρκετούς μήνες εκτελούμε κανονικά τα δρομολόγια μεταφοράς μαθητών. Καταλαβαίνουμε τους γονείς. Και εμείς έχουμε παιδιά που πάνε σχολείο."

Όχι μόνο μας τους πήραν, αλλά τους δώσανε και στην Τουρκία!!!

Στην τουρκική πόλη της Μερσίνας πήγαν οι Μεσογειακοί Αγώνες του 2013, οι οποίοι είχαν αφαιρεθεί από τον Βόλο και τη Λάρισα πριν από περίπου ένα μήνα, εξαιτίας σημαντικών καθυστερήσεων στα έργα.

Μαζί με την Τουρκία υποψηφιότητα είχε θέση και η ισπανική Ταραγόνα, αλλά και η Λιβύη, πριν όμως ξεσπάσουν οι ταραχές. Παρόλα αυτά, η Μερσίνη αναδείχθηκε από τον πρώτο γύρο, καθώς στη σχετική ψηφοφορία απέσπασε ποσοστό μεγαλύτερο του 50%.

Υπενθυμίζεται οτι στις 28/01 η Διεθνής Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων συνεδρίασε έκτακτως στο Παρίσι και αποφάσισε να πάρει πίσω τους Μεσογειακούς Αγώνες του 2013, που ήταν να διεξαχθούν στον Βόλο και τη Λάρισα, λόγω των διαρκών καθυστερήσεων και της συνεχούς αναβλητικότητας που υπήρχε από την πλευρά της χώρας μας, στην εξέλιξη των έργων.

Αυτό που δυσαρέστησε τη ΔΕΜΑ και αποτέλεσε τον κύριο λόγο για να προχωρήσει στην αφαίρεση των αγώνων από τη χώρα μας ήταν το θέμα του Μεσογειακού Χωριού. Παρά το γεγονός ότι η χώρα μας είχε υποσχεθεί ότι οι αγώνες θα γίνονταν στις δύο πόλεις της Θεσσαλίας, τελικά λόγω κόστους, έμεινε στα σχέδια και προτάθηκε από την Ελλάδα, η φιλοξενία των αθλητών να γίνει σε ξενοδοχεία ή κρουαζιερόπλοια.

Πιστολίδι και ένας νεκρός μετά από άγρια καταδίωξη 5 ληστών των ΕΛΤΑ και της ΑΤΕ Μώλου

Όλα ξεκίνησαν στις 09.40 στο Μώλο. Οι 5 ένοπλοι Αλβανοί κακοποιοί λήστεψαν υποκατάστημα των ΕΛ.ΤΑ και στη συνέχεια της ΑΤΕ. Στα ΕΛΤΑ στο Μώλο της Φθιώτιδας και με την απειλή των όπλων πήραν από τους τρεις υπαλλήλους κάτι παραπάνω από 2.000 ευρώ. Φεύγοντας πήγαν κατευθείαν στο υποκατάστημα της ΑΤΕ, ακριβώς την πλατεία του Μώλου. Μάλιστα, οι κάτοικοι που εκείνη τη στιγμή βρίσκονταν στην πλατεία, τους έβλεπαν με κουκούλες και καλάσνικοφ να κινούνται βιαστικά.

Έξω από το Υποκατάστημα της Τράπεζας, την ώρα που οι υπάλληλοι της χρηματαποστολής ετοιμάζονταν να παραδώσουν τους σάκους, ξανά με την απειλή των όπλων, πήραν περίπου 20.000 ευρώ και στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε αυτοκίνητο που είχαν σταθμεύσει στην πλατεία του Μώλου και ξέφυγαν προς την εθνική οδό. Αυτόπτες μάρτυρες που ειδοποίησαν την αστυνομία, περιέγραψαν το προφίλ των δραστών και το χρώμα του αυτοκινήτου, με το οποίο διέφυγαν οι δράστες. Όπως είπαν τους είδαν να μπαίνουν σε ένα Honda Civic...

Η κινητοποίηση της αστυνομίας ήταν άμεση. Στήθηκαν μπλόκα και έφτασαν στο σημείο περιπολικά. Στις 09.55 ένα περιπολικό εντόπισε ένα ύποπτο αυτοκίνητο κοντά στα διόδια της Τραγάνας. Το μόνο που δεν ταίριαζε ήταν η μάρκα του αυτοκινήτου, καθώς αυτό που έβλεπαν ήταν ένα Volvo. Όπως όμως διαπιστώθηκε αργότερα οι ληστές ξεκίνησαν με το Honda και κάποια στιγμή άλλαξαν αυτοκίνητο. Και τα δύο ήταν κλεμμένα από περιοχές της Αθήνας.

Το περιπολικό άρχισε να καταδιώκει το Volvo και του έκανε σήμα να σταματήσει. Ο οδηγός όχι μόνο δεν υπάκουσε αλλά επιτάχυνε. Κάπου εκεί ξεκίνησε η άγρια καταδίωξη που έμελλε να τελειώσει με αίμα...

Κάποια στιγμή, ο ένας από τους 5 ληστές άνοιξε το παράθυρο και άρχισε να πυροβολεί τους αστυνομικούς. Οι άνδρες της αστυνομίας ανταπέδωσαν τα πυρά και μία από τις σφαίρες βρήκε και σκότωσε έναν από τους 5 κακοποιούς, ενώ ένας ακόμη τραυματίστηκε στο πόδι. Οι δράστες όμως δεν σταμάτησαν. Συνέχισαν την ξέφρενη πορεία τους στην Εθνική και προσπάθησαν να απομακρυνθούν.

Κάποια στιγμή όμως η αστυνομία τους έκλεισε το δρόμο και αναγκάστηκαν να παραδοθούν. Οι 4 δράστες συνελήφθησαν ενώ ο νεκρός και ο τραυματίας μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο. Στο αυτοκίνητο των δραστών βρέθηκαν δύο καλάσνικοφ, ένα πιστόλι και τα χρήματα που είχαν κλέψει νωρίτερα.

Τα όπλα θα φτάσουν στα εργαστήρια της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, που ασχολείται με την υπόθεση για να διερευνήσει αν οι δράστες είναι συνεργοί του Παλαιοκώστα. Αν έχουν να κάνουν δηλαδή με τα άτομα που τον βοήθησαν να ξεφύγει πριν από λίγες μέρες από την Αράχωβα και την Στυλίδα...

Δεν ήθελε να φάει φρέσκο ψαράκι...

Η κλασική μουσική σταμάτησε και η ηρεμία πήγε περίπατο σε γνωστή ψαροταβέρνα στον Καραβόμυλο...

Χθες το μεσημέρι 3 φίλοι από την Φλώρινα, που είχαν πάει στη Λαμία για κάποια δουλειά, σταμάτησαν σε γνωστή ταβέρνα στο Καραβόμυλο για να φάνε ψάρια. Στο διπλανό τραπέζι, αν και το μαγαζί ήταν σχεδόν άδειο, κάθισε ένα ζευγάρι.

Σε λιγότερο από δέκα λεπτά και αφού οι δύο παρέες συνομίλησαν και για λίγο, το ζευγάρι φεύγει χωρίς να παραγγείλει. Ο ένας από τους 3 φίλους αναρωτήθηκε μήπως του πήραν το κινητό και τότε ανακάλυψαν ότι από το μπουφάν, που ειχαν ακουμπήσει στην πλάτη της καρέκλας, είχαν κάνει φτερά 5.400 ευρώ, που είχαν μαζί τους για αγορά κάποιου μηχανήματος.

Ο υπάλληλος της ταβέρνας είδε ότι το ζευγάρι επιβιβάστηκε σ' ένα αυτοκίνητο μάρκας Renault μέσα στο οποίο ήταν ακόμη ένα ζευγάρι και έφυγαν στην εθνική προς Θεσσαλονίκη. Αμέσως ειδοποιήθηκε η αστυνομία, ενώ και οι ίδιοι τους ακολούθησαν με δικό τους αυτοκίνητο. Το αυτοκίνητο με τα δύο ζευγάρια εντοπίστηκε λίγο αργότερα στο 274 χλμ, στις στροφές των Αγ. Θεοδώρων και ακινητοποιήθηκε.

Στον έλεγχο που έγινε βρέθηκαν τα χρήματα και τα δύο ζευγάρια συνελήφθησαν. Οι "χρυσοδάχτυλοι", όπως αποδείχτηκε ήταν αλλοδαποί. Οι 2 γυναίκες ήταν από την Πολωνία, ο ένας από την Τυνησία και ο άλλος από την Αλγερία , με Πολωνική υπηκοότητα.

Εγώ πότε θα γίνω μάνα; Στα... 66!!!

Μία 66χρονη Ουκρανή, η οποία υποβλήθηκε σε εξωσωματική γονιμοποίηση, έφερε στον κόσμο ένα υγιές αγοράκι.

Η 66χρονη έγινε η γηραιότερη γυναίκα που γίνεται μητέρα στην πρώην σοβιετική δημοκρατία, καταρρίπτοντας το προηγούμενο ρεκόρ που κατείχε μία γυναίκα που γέννησε στα 57 της χρόνια, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Η ανύπαντρη μητέρα, η οποία γέννησε την Τρίτη με καισαρική τομή, περιγράφεται ως "η μέση συνταξιούχος" και κατάγεται από την βόρεια πόλη Τσερνίχιβ.

Το αγοράκι, το μοναδικό παιδί της γυναίκας, όταν γεννήθηκε ζύγιζε 3.3 κιλά.

Και νέα παράταση για τους ημιυπαίθριους

Από παράταση σε παράταση το πάει η κυβέρνηση για τους ημιυπαίθριους χώρους. Η προηγούμενη προθεσμία έληγε στις 28 Φεβρουαρίου.

Το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών προχώρησαν σε νέα μετάθεση της προθεσμίας για την κατάθεση αιτημάτων «τακτοποίησης» των ημιυπαίθριων στις κατά τόπους πολεοδομίες.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν πλέον να καταθέτουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά μέχρι και το τέλος Ιουνίου, όπως ανακοινώθηκε την Πέμπτη σε σχετική συνέντευξη Τύπου από την ηγεσία του ΥΠΕΚΑ.

Η προηγούμενη προθεσμία εξέπνεε την Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου.

Το ενδιαφέρον των ιδιοκτητών παραμένει ιδιαίτερα μεγάλο, καθώς πάνω από 500.000 αιτήσεις για 730.000 περιπτώσεις κλεισμένων ημιυπαίθριων έχουν ήδη κατατεθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες.

Σημειώνεται ότι τον Ιούνιο προβλέπεται ότι θα πρέπει να είναι έτοιμα τα αντίστοιχα πολεοδομικά γραφεία στους Δήμους, με βάση την μεταρρύθμιση του Καλλικράτη.

Βυτιοφόρο χωρίς χαρτιά "τσίμπησε" το ΣΔΟΕ

Φορτηγό όχημα μεταφοράς υγρών καυσίμων (βυτιοφόρο), το οποίο ανήκει σε επιχείρηση εμπορίας υγρών καυσίμων, το οποίο μετέφερε ποσότητα 7.900 λίτρων πετρελαίου κίνησης χωρίς έγγραφα στοιχεία πιάστηκε στα δίχτυα του ΣΔΟΕ την Πέμπτη στην περιοχή Αγίου Ιωάννου Ρέντη.

Οι υπάλληλοι του οργανισμού προέβησαν στην κατάσχεση της παραπάνω ποσότητας του πετρελαίου κίνησης και του φορτηγού οχήματος με την οποία μεταφερόταν, ενώ συνελήφθη ο οδηγός του φορτηγού οχήματος, προκειμένου να οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέως με την αυτόφωρη διαδικασία, κατηγορούμενος για λαθρεμπορία υγρών καυσίμων και για μη έκδοση παραστατικού στοιχείου αξίας άνω των 500 ευρώ.

Υπατία: Η Κυβέρνηση τους παρακαλάει (!!!) να λήξουν την κατάληψη - Την δίωξη τους ζητάει ο εισαγγελέας

Ποινικές ευθύνες και στους περίπου 300 μετανάστες, που κατέλαβαν χώρους της Νομικής Σχολής, αποδίδει στο πόρισμά του ο εισαγγελέας εφετών, Σπύρος Μουζακίτης, που διερεύνησε την υπόθεση.

Ο εισαγγελέας προτείνει να διωχθούν οι μετανάστες για τα αδικήματα της διατάραξης οικιακής ειρήνης και πρόκλησης διακεκριμένων φθορών, αδικήματα για τα οποία ηθικούς αυτουργούς θεωρεί οκτώ μέλη της Επιτροπής Αλληλεγγύης.

Υπενθυμίζεται ότι ο εισαγγελέας προτείνει την άσκηση ποινικής δίωξης και σε βάρος του πρύτανη του πανεπιστημίου, Θεοδόση Πελεγρίνη, για παράβαση καθήκοντος.

Την ίδια ώρα ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούσης, απήθυνε σήμερα έκκληση στους μετανάστες που κάνουν απεργία πείνας εδώ και πολλές εβδομάδες στο κτίριο Υπατία να λήξουν την κατάληψη.

Κατεδάφιση όλων των αυθαιρέτων κτισμάτων του όρους Υμηττού

Ανοίγει ο δρόμος για την κατεδάφιση όλων των αυθαιρέτων κτισμάτων που έχουν κατασκευαστεί σε προστατευόμενες ζώνες του ορεινού όγκου του Υμηττού, που προβλέπονται σε προεδρικό διάταγμα του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, το οποίο κρίθηκε νόμιμο από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Με τη θεσμοθέτηση των «πράσινων διατάξεων » στόχος είναι η προστασία του Όρους Υμηττού και των περιφερειακών εκτάσεων με οικολογική διαχείριση και η προστασία του τοπίου με έλεγχο δόμησης.

Για το λόγο αυτό , σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο σχετικό διάταγμα, οι αρμόδιες πολεοδομικές υπηρεσίες,η Διεύθυνση δασών Ανατολικής Αττικής και η Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Χωροταξίας της Περιφέρειας Αττικής αναλαμβάνουν την «επιχείρηση χαρτογράφησης» όλων των αυθαιρέτων κτισμάτων και περιφράξεων που βρίσκονται στις προστατευόμενες ζώνες της περιοχής για να δρομολογηθούν οι διαδικασίες κατεδάφισής τους.

Το «δίχτυ» προστασίας του Υμηττού απλώνεται στους δήμους Αγίας Παρασκευής, Χολαργού, Παπάγου,Αθηναίων, Ζωγράφου,Καισαριανής,Βύρωνα,Ηλιούπολης,Αργυρούπολης ,Γλυφάδας, Βούλας, Βάρης ,Κορωπίου, Παιανίας και Γλυκών Νερών. Με αυτό η ευρύτερη περιοχή χωρίζεται σε πέντε ζώνες προστασίας καθορίζοντας τις χρήσεις γης για κάθε μία ξεχωριστά.

Σε ό,τι αφορά το ξήλωμα των κεραιών ραδιοφωνίας και τηλεόρασης που υπάρχουν στον ορεινό όγκο του Υμηττού και την εγκατάσταση μέχρι δύο ιστών , οι ανώτατοι δικαστές ενέκριναν ως «ανεκτή» τη νομοθετική ρύθμιση που αποβλέπει στην αποκατάσταση του φυσικού τοπίου. Επισημαίνουν, όμως ότι πρέπει να ξαναδιατυπωθεί η επίμαχη διάταξη ώστε να προσδιοριστεί το στίγμα της εγκατάστασης των κεραιών τόσο για την προστασία του περιβάλλοντος, όσο και για την ασφάλεια των πτήσεων .


Σε άλλες διατάξεις του προεδρικού διατάγματος προβλέπονται τα εξής:

*Η κατεδάφιση του Ολυμπιακού Κέντρου «Μπάντμιντον» μετά τη λήξη της σύμβασης με τον ανάδοχο .

*Όλα τα λατομεία χαρακτηρίζονται ανενεργά και εντός τριετίας πρέπει να έχουν προχωρήσει στην αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος.

*Παραμένουν σε λειτουργία τα στρατόπεδα «Ζορμπά» και «Φακίνου».

*Απαγορεύεται σε όλες τις ζώνες το κυνήγι,η ανάρτηση υπαίθριων διαφημίσεων και ο μηχανοκίνητος αθλητισμός.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε ότι η διαχείριση των Μητροπολιτικών Πάρκων Γουδή και Ιλισίων μπορεί να ανατεθεί προσωρινά στον Οργανισμό Αθήνας και για το λόγο αυτό επιβάλλεται το συντομότερο να συσταθεί ο φορέας για τη διαχείρισή τους.

Δεν ήθελαν service!!!

Οι 3 δράστες ηλικίας 35, 37 και 42 ετών, βρίσκονταν στο στόχαστρο της δίωξης ναρκωτικών. Τις τελευταίες μέρες τους παρακολουθούσαν αδιάκοπα και γνώριζαν τα ένοχα μυστικά τους. Στο συνεργείο του 42χρονου, έδιναν ραντεβού με χρήστες ναρκωτικών και τους προμήθευαν τη δόση τους. Αυτό όμως το έμαθε η αστυνομία και έτσι το απόγευμα της Τετάρτης (23-02-2011) έγινε αιφνιδιαστική έφοδος.

Οι δράστες συνελήφθησαν και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου «Περί Ναρκωτικών».

Ειδικότερα, στην κατοχή, στο σπίτι και σε αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε ο 42χρονος για μεταφορά και απόκρυψη ναρκωτικών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: ένα δέμα ηρωίνης, βάρους 630 γραμ., ένα μικρόδεμα ηρωίνης, βάρους 2,7 γραμ., μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, 15 ναρκωτικά δισκία και 1.050€ προερχόμενα από εμπορία ναρκωτικών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Στοπ στην παιδική πορνογραφία από την Ευρωπαϊκή Ένωση

Σκληρότερα μέτρα αντιμετώπισης της παιδικής πορνογραφίας και σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών προβλέπει οδηγία που εγκρίθηκε από επιτροπή του ΕΚ.

Το θέμα της παιδικής πορνογραφίας εξετάστηκε από ευρωβουλευτές σε συνεδρίαση της επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, κατά την οποία κρίθηκε πως τα κράτη μέλη δεν αντιδρούν αποφασιστικά.
Η επιτροπή ενέκρινε σχέδιο οδηγίας που επιτρέπει είτε τη φραγή είτε τη διαγραφή ιστοσελίδων με τέτοιου είδους περιεχόμενο και γι’ αυτό ζητήθηκε η αυστηρή εφαρμογή της.

Πέραν αυτού, το σχέδιο οδηγίας επιβάλλει ακόμα σκληρότερες ελάχιστες ποινές σε όσους καταδικασθούν ως ενεχόμενοι σε κάποιο από τα 22 συναφή αδικήματα που περιλαμβάνει και αφορούν τη σεξουαλική κακοποίηση ή εκμετάλλευση ανηλίκων.

Προβλέπει επίσης την απαγόρευση, είτε προσωρινά είτε εφ' όρου ζωής στους καταδικασθέντες να εργάζονται με οποιονδήποτε τρόπο με παιδιά, καθώς έχει παρατηρηθεί ότι περίπου ο ένας στους πέντε θα υποτροπιάσει.
Με την οδηγία ποινικοποιείται επίσης, το λεγόμενο "γκρούμινγκ" ή "προετοιμασία" ανηλίκων στο ίντερνετ, η διαδικτυακή γνωριμία μαζί τους με σκοπό τη μεταγενέστερη σεξουαλική επαφή αλλά και η σκληρότερη δίωξη όσων ταξιδεύουν με στόχο τη σεξουαλική επαφή. Προβλέπονται ακόμη αυστηρότεροι κανόνες για την προστασία και στήριξη των θυμάτων κατά τη διάρκεια της ανακριτικής διαδικασίας.

"Παγώνει" ο ΦΠΑ στην οικοδομή με σκοπό την τόνωση της αγοράς

Ρυθμίσεις που μεταθέτουν για περίπου τρία χρόνια την επιβολή του ΦΠΑ στις οικοδομές, στην περίπτωση που δεν πωλούνται τα διαμερίσματα ή καταστήματα προβλέπει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

Το μέτρο κρίθηκε αναγκαίο για να διευκολυνθούν πολλές κατασκευαστικές εταιρίες που έχουν χιλιάδες απούλητα «νεόδμητα ακίνητα χωρίς ΦΠΑ», ήδη από το 2006 και 2007, που θα έπρεπε να καταβληθεί φέτος στην εφορία από τους εργολάβους.

Δίνεται η δυνατότητα, αφενός, στις κατασκευαστικές επιχειρήσεις να αποπερατώνουν την οικοδομή χωρίς πρόσθετα βάρη, τα οποία αυξάνουν το κόστος και τελικώς την τιμή διάθεσης του ακινήτου, και αφετέρου το δημόσιο εισπράττει πλέον ΦΠΑ κατά την πώληση ή την αυτοπαράδοση του ακινήτου (μίσθωση, ιδιόχρηση, δωρεάν παραχώρηση κλπ).

Σε περίπτωση δε που αυτό δεν έχει μεταβιβασθεί ή χρησιμοποιηθεί μέσα σε μία 3ετία από την αποπεράτωση της οικοδομής, τότε οι αδιάθετες ιδιοκτησίες θεωρείται ότι χρησιμοποιήθηκαν και καταβάλλεται πλέον ΦΠΑ επί του συνολικού κόστους αυτών (αποπερατωμένων) και όχι πλέον και ημιτελών όπως συνέβαινε με τις προϊσχύουσες διατάξεις.

Το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΙΚΑ) υποχρεούται μέσα στο μήνα Φεβρουάριο κάθε έτους, να αποστέλλει στην Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών (ΓΓΠΣ), τα στοιχεία των οικοδομών που δηλώθηκαν ως αποπερατωθείσες κατά το αμέσως προηγούμενο ημερολογιακό έτος καθώς και τα στοιχεία του κυρίου του έργου και του κατασκευαστή.

Εφόσον διαπιστώνεται η μη υποβολή από τον υπόχρεο του φόρου, περιοδικής δήλωσης ΦΠΑ για κάποια φορολογική περίοδο, ο προϊστάμενος της ελεγκτικής υπηρεσίας μπορεί, χωρίς άλλη ελεγκτική ενέργεια, να εκδώσει προσωρινή πράξη προσδιορισμού του φόρου, με την οποία προβαίνει στον προσδιορισμό της φορολογητέας αξίας, των ποσοστών και των εκπτώσεων του φόρου με βάση τα στοιχεία των περιοδικών δηλώσεων στις οποίες έχει προβεί ο υπόχρεος κατά τις τρεις προηγούμενες φορολογικές περιόδους.

Στην περίπτωση αυτή, ως φορολογητέα αξία ανά συντελεστή φόρου λαμβάνονται οι αντίστοιχοι μέσοι όροι που προκύπτουν από τις παραπάνω δηλώσεις.

Κάνατε περαίωση; Ε, και λοιπόν; Ζητούν επανέλεγχο!!!

Σύμφωνα με καταγγελίες πολιτών που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, το Υπουργείο Οικονομικών έχει εξαπολύσει φοροκυνηγητό ακόμη και σε όσους έχουν υπαχθεί στη περαίωση, προκειμένου να γεμίσει τα άδεια ταμεία στις εφορίες της χώρας.

Οι φοροτεχνικοι λένε πως αφενός όσοι έχουν υπαχθεί στην περαιωση δεν πρέπει να ελέγχονται εκτός αν διαπιστωθεί παράβαση, πχ. εικονικών τιμολογίων, αφετέρου δίνουν οδηγίες για το τι να κάνουν όσοι επανελέγχονται.

Σε κάθε περίπτωση πρέπει να ζητούν γραπτώς την παράβαση για την οποία θα επανελεγθούν. Διαβάστε τις οδηγίες που δίνει ο έγκριτος φοροτεχνικός Βαγγέλης Αμπελιώτης.

"Δε θα πρέπει σε καμία περίπτωση το υπουργείο αν δεν υπάρχει προσδιορισμένη αιτία να ζητάει απο τους επιτηδευματίες που έχουν υπαχθεί στην περαίωση, βιβλία και στοιχεία για να επανέλθει σε έλεγχο. Σε κάθε περίπτωση οι πολίτες διασφαλίζονται με την περαίωση και θα πρέπει το υπουργείο Οικονομικών να μην επανέρχεται σε αυτές τις χρήσεις.

Σε κάθε περίπτωση όταν προσκαλείτε κάποιος να επανελεγχθεί για περιόδους που έχει περαιώσει ή να του γίνει οποισδήποτε τακτικός έλεγχος θα πρέπει για να δώσει τα στοιχεία αυτά, να του δώσουν γραπτώς την αιτία που τον επανελέγχουν. Αν για παράδειγμα υπάρχει εικονικό τιμολόγιο ή αποδεδειγμένη παράβαση σε κάποιο στοιχείο.

Σε κάθε άλλη περιπτωση ο πολίτης δεν θα πρέπει να επιδείξει τα βιβλία του και τα φορολογικά του στοιχεία. Επειδή τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται κατά κόρον το φαινόμενο να ελέγχουν πολίτες που έχουν υπαχθεί στην περαιωση τους συνιστουμε να υποβάλλουν αίτημα στο ΣΔΟΕ και να ρωτούν γιατί πρεπει να τους ελέγξουν".

Πρόστιμα εκατ. χιλιάδων σε 5 εταιρείες ιχθυοκαλλιέργειας

Πρόστιμα συνολικού ύψους περίπου 680.000 ευρώ επέβαλε η Επιτροπή Ανταγωνισμού στις πέντε επιχειρήσεις ιχθυοκαλλιέργειας.

Παράλληλα προειδοποιεί την επιχειρηματική κοινότητα χτυπώντας το «καμπανάκι» με την αναφορά που γίνεται στην απόφαση ότι: «κατά πάγια ευρωπαϊκή νομολογία και πρακτική, οι τυχόν οικονομικές κρίσεις δεν δικαιολογούν συμπράξεις οι οποίες περιορίζουν τον ανταγωνισμό».

Με την απόφαση της, η Επιτροπή, υποχρεώνει τις συμπράττουσες επιχειρήσεις να παύσουν και να μην επαναλάβουν την εν λόγω παράβαση και τους επιβάλλει πρόστιμο, μειωμένο όμως, λαμβάνοντας υπόψη τις ειδικές συνθήκες και περιστάσεις της υπόθεσης και τη σχετικά βραχεία διάρκεια της παράβασης, ως ακολούθως :

«ΝΗΡΕΥΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ Α.Ε»: πρόστιμο ύψους διακοσίων εβδομήντα τριών χιλιάδων πεντακοσίων ογδόντα δύο (273.582) ευρώ,

«ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΕΙΑ ΣΕΛΟΝΤΑ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΕΩΝ»: πρόστιμο ύψους εκατόν σαράντα έξι χιλιάδων τριακοσίων τριάντα εννέα (146.339) ευρώ, «ΔΙΑΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ Α.Β.Ε.Ε»: πρόστιμο ύψους εκατόν δέκα εννέα χιλιάδων δέκα πέντε (119.015) ευρώ,

«ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΥΔΡΟΒΙΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ»: πρόστιμο ύψους σαράντα δύο χιλιάδων εννιακοσίων πέντε (42.905) ευρώ, και

«ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ Α.Β.Ε.Ε»: πρόστιμο ύψους ενενήντα έξι χιλιάδων σαράντα τέσσερα (96.044) ευρώ.

Παράλληλα, η Επιτροπή Ανταγωνισμού, απειλεί κάθε μια από τις ανωτέρω επιχειρήσεις, με την επιβολή προστίμου ύψους 10% επί της συνολικής αξίας των πωλήσεων της, σε περίπτωση συνέχισης ή επανάληψης της διαπιστωθείσας παράβασης.

Επέστρεψαν οι Έλληνες από την Λιβύη - Στιγμές ανακούφισης και χαράς στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος»

Ανά τρεις σχεδόν ώρες προσγειωνόταν στο αεροδρόμιο τα αεροσκάφη της Π.Α. που μετέφεραν τους συμπατριώτες μας μακριά από την κόλαση της Λιβύης που σπαράσσεται από τον εμφύλιο.

Στο δεύτερο αεροσκάφος, επέβαινε ένας Έλληνας τραυματίας, ο Γιάννης Πυρόβολος, υπάλληλος της ελληνικής πρεσβείας στη Λιβύη, ο οποίος, πυροβολήθηκε την Τετάρτη, κατά τη διάρκεια αναταραχών. Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β. που τον μετέφερε σε νοσοκομείο.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δόλλης, που επέβαινε στο δεύτερο αεροσκάφος, μιλώντας για την επιχείρηση μεταφοράς των πολιτών, έκανε λόγο για μεγάλη επιτυχία των συντονιστών και όσων συμμετείχαν σε αυτή. «ρέπει να είμαστε υπερήφανοι για τις ένοπλες δυνάμεις μας και τον κόσμο που υπηρετεί αυτό το κράτος», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Είπε ακόμη ότι μένει ακόμη να επικοινωνήσουν 8- 10 Έλληνες πολίτες με τις ελληνικές Αρχές που βρίσκονται στην έρημο, ενώ διαβεβαίωσε ότι θα κινηθούν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες, προκειμένου να μεταφερθούν με ασφάλεια στην Ελλάδα.

Η επιχείρηση των τριών μεταγωγικών της ΠΑ ήταν εξαιρετικά δύκολη αλλά η εκτέλεσή της έγινε με άριστο τρόπο από τα πληρώματα της ΠΑ. Πρόκειται για τη δεύτερη μέσα σε λίγες ημέρες επιτυχημένη αποστολή των αεροπόρων που αποδεικνύουν ότι δίκαια συγκαταλέγονται στους κορυφαίους του κόσμου.

Εκτός από το ...κυβερνητικό αλαλούμ τα πληρώματα των τριών μεταγωγικών είχαν να αντιμετωπίσουν την έκρυθμη κατάσταση που επικρατούσε στα αεροδρόμια που προσγειώθηκαν αλλά και τις άσχημες καιρικές συνθήκες που αντιμετώπισαν και στη Λιβύη, αλλά και κατά τη διάρκεια των πτήσεων.

Διαβάστε επίσης: Προσγειώθηκε και το δεύτερο C-130
Διαβάστε επίσης: Σε πλήρη εξέλιξη η επιχείρηση επαναπατρισμού - Έφτασε το πρώτο, αναμένεται και το δεύτερο C-130
Διαβάστε επίσης: Σε εξέλιξη η επιχείρηση επαναπατρισμού των Ελλήνων από τη Λιβύη - Αναχώρησαν τα C-130 από την Λιβύη με τους Έλληνες
Διαβάστε επίσης: Κορυφώνεται η αγωνία καθώς παραμένουν καθηλωμένα τα δύο C-130 στην Τρίπολη
Διαβάστε επίσης: Συγκλονιστικές εικόνες - Video με τις σφαγές του Καντάφι - Ακατάλληλο για παιδιά
Διαβάστε επίσης: Έφτασαν τα πρώτα δύο πλοία από τη Λιβύη!
Διαβάστε επίσης: Απογειώθηκαν τα C-130
Διαβάστε επίσης: “Στην πρεσβεία δεν σηκώνουν τα τηλέφωνα”
Διαβάστε επίσης: Σήμερα το πρωί τα C-130 απογειώνονται για Λιβύη
Διαβάστε επίσης: Δεν θα διστάσει να σκοτώσει κόσμο!
Διαβάστε επίσης: Το τραβάει στα άκρα το σχοινί ο Καντάφι: Οι διαδηλωτές θα τιμωρούνται με θάνατο!
Διαβάστε επίσης: Δε φεύγει ο Καντάφι - Αναμένεται συνέντευξη τύπου του γιου του
Διαβάστε επίσης: 1.000 οι νεκροί της εξέγερσης στη Λιβύη - Χάος και αίμα
Διαβάστε επίσης: Ο Καντάφι «πνίγει» τη Λιβύη στο αίμα - 1.000 οι νεκροί της εξέγερσης

Στάσεις εργασίας σε λεωφορεία και τρόλεϊ σήμερα

Από τις 11:00 το πρωί έως τις 16:30 το απόγευμα θα πραγματοποιήσουν σήμερα στάση εργασίας τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ, ενώ κανονικά θα κινηθούν τα υπόλοιπα μέσα μεταφοράς.

Τη Δευτέρα, όλα τα μέσα αναμένεται να ακινητοποιηθούν από τις 11 το πρωί μέχρι τις 16:30 το απόγευμα, καθώς οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν κοινή γενική συνέλευση στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Προσγειώθηκε και το δεύτερο C-130

Λίγα λεπτά πριν τις 12:30 τα μεσάνυχτα (στις 12:27) προσγειώθηκε και το δεύτερο μεταγωγικό αεροσκάφος C-130 στο αεροδρόμιο, «Ελ. Βενιζέλος», το οποίο απογειώθηκε γύρω στις 21:15, από την πρωτεύουσα της Λιβύης, με 83 άτομα, μεταφέροντάς τα στην Ελλάδα.

«Το απόλυτο χάος επικρατεί στη Λιβύη» σύμφωνα με μαρτυρίες των πρώτων Ελλήνων που επαναπατρίστηκαν. Συγκινητικές στιγμές στο Ελ. Βενιζέλος με τους συγγενείς να βλέπουν ανακουφισμένοι τους ανθρώπους τους να γυρίζουν από την «κόλαση».

Στο δεύτερο αεροσκάφος, επέβαίνε ένας Έλληνας τραυματίας, ο Γιάννης Πυρόβολος, υπάλληλος της ελληνικής της πρεσβείας στη Λιβύη, ο οποίος χθες πυροβολήθηκε κατά τη διάρκεια αναταραχών.

Στις 21:53 προσγειώθηκε το πρώτο μεταγωγικό αεροσκάφος C-130, το οποίο απογειώθηκε από τη Λιβύη στις 07:30 το βράδυ, με στόχο τον επαναπατρισμό 85 Ελλήνων και άλλων, ξένων πολιτών.

Διαβάστε επίσης: Σε πλήρη εξέλιξη η επιχείρηση επαναπατρισμού - Έφτασε το πρώτο, αναμένεται και το δεύτερο C-130
Διαβάστε επίσης: Σε εξέλιξη η επιχείρηση επαναπατρισμού των Ελλήνων από τη Λιβύη - Αναχώρησαν τα C-130 από την Λιβύη με τους Έλληνες
Διαβάστε επίσης: Κορυφώνεται η αγωνία καθώς παραμένουν καθηλωμένα τα δύο C-130 στην Τρίπολη
Διαβάστε επίσης: Συγκλονιστικές εικόνες - Video με τις σφαγές του Καντάφι - Ακατάλληλο για παιδιά
Διαβάστε επίσης: Έφτασαν τα πρώτα δύο πλοία από τη Λιβύη!
Διαβάστε επίσης: Απογειώθηκαν τα C-130
Διαβάστε επίσης: “Στην πρεσβεία δεν σηκώνουν τα τηλέφωνα”
Διαβάστε επίσης: Σήμερα το πρωί τα C-130 απογειώνονται για Λιβύη
Διαβάστε επίσης: Δεν θα διστάσει να σκοτώσει κόσμο!
Διαβάστε επίσης: Το τραβάει στα άκρα το σχοινί ο Καντάφι: Οι διαδηλωτές θα τιμωρούνται με θάνατο!
Διαβάστε επίσης: Δε φεύγει ο Καντάφι - Αναμένεται συνέντευξη τύπου του γιου του
Διαβάστε επίσης: 1.000 οι νεκροί της εξέγερσης στη Λιβύη - Χάος και αίμα
Διαβάστε επίσης: Ο Καντάφι «πνίγει» τη Λιβύη στο αίμα - 1.000 οι νεκροί της εξέγερσης

Μάντσεστερ Σίτι - Άρης 3-0

Μπορεί μέσα στο γήπεδο τα... εκατομμύρια της Μάντσεστερ Σίτι να έδειξαν την ποιότητα τους και να κέρδισαν τον Άρη με 3-0, όμως η παρουσία του κόσμου των κιτρινόμαυρων στην εξέδρα θα μείνει αξέχαστη, όχι μόνο στους Έλληνες φιλάθλους, αλλά και στους Άγγλους που βρέθηκαν στο γήπεδο. Μια μαγική εικόνα κόντρα στα αποτρόπαια γεγονότα των τελευταίων ημερών.

Προσπάθησε αλλά δεν κατάφερε ο Άρης να γράψει ένα ακόμα έπος μέσα στον ίδιο χρόνο, μετά από αυτό της Μαδρίτης. Οι «κιτρινόμαυροι» αποχαιρέτησαν την Ευρώπη χάνοντας την πρόκριση από μια σπουδαία ομάδα. Κορυφαίος της βραδιάς ο Τζέκο.

Απίστευτη και αξέχαστη η κερκίδα που δημιούργησε ο κόσμος του Άρη, που κέρδισε τη μάχη της κερκίδας από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό, επικρατώντας σε αυτό το σημείο κατά κράτος των Άγγλων. Το χρώμα μάλιστα που είχαν δώσει πίσω από τη μια εστία του γηπέδου ήταν καταπληκτικό.

Ο Γιάννης Μιχαλήτσος παρέταξε την ίδια ενδεκάδα με αυτή του αγώνα στον «Κλεάνθης Βικελίδης», ενώ από την πλευρά του ο Ρομπέρτο Μαντσίνι κατέβασε μια πολύ επιθετική 11αδα και για πρώτη φορά ξεκίνησε στο ίδιο σχήμα τους Τέβες, Τζέκο, Μπαλοτέλι και Σίλβα, με εμφανή σκοπό να τελειώσει από νωρίς την πρόκριση.

Η Σίτι πήρε από νωρίς την πρωτοβουλία των κινήσεων και προσπάθησε στα πρώτα λεπτά να απειλήσει την εστία του Σηφάκη από τα δεξιά, με τον Τέβες να δημιουργεί πολλά προβλήματα στον Μίτσελ. Οι Άγγλοι προηγήθηκαν μάλιστα στο 7ο λεπτό, όταν ο Τζέκο εκμεταλλεύτηκε άψογα το λάθος του Λαζαρίδη, κατέβασε την μπάλα και με σπουδαίο πλασέ νίκησε τον τερματοφύλακα των Θεσσαλονικιών.

Ο ρυθμός των γηπεδούχων ήταν καταιγιστικός και μετά το γκολ και πέντε λεπτά αργότερα πάλι ο Βόσνιος επιθετικός με αριστερό πλασέ έξω από την περιοχή αυτή την φορά διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του. Μετά το δεύτερο γκολ ο ρυθμός του αγώνα έπεσε. Οι «γαλάζιοι» έδωσαν χώρο στον Άρη, ο οποίος προσπάθησε από τα πλάγια να απειλήσει, αλλά δεν έφτασε ποτέ με καλές προ»υποθέσεις απέναντι από την εστία του Χαρτ.

Βέβαια, όποτε οι παίκτες του Μαντσίνι ανέβαζαν λίγο ταχύτητα δημιουργούσαν προβλήματα στην «κιτρινόμαυρη» άμυνα και στον Σηφάκη. Μάλιστα λίγο έλειψε στο τελευταίο λεπτό του ημιχρόνου ο Τζέκο να κάνει χατ τρικ, όταν μετά από εκπληκτική κάθετη πάσα του Σίλβα βγήκε τετ α τετ με τον Έλληνα γκολκίπερ, αλλά τελευταία στιγμή ο διεθνής τερματοφύλακας του στέρησε το γκολ.

Ένα ενδιαφέρον παρασκήνιο που έγινε στο ημίχρονο ήταν η ανταλλαγή φανέλας του Νέτο με τον Τέβες. Στο δεύτερο μισό ο Άρης μπήκε λίγο πιο ζεστά από την Μάντσεστερ Σίτι, η οποία κατέβασε ταχύτητα για να κάνει συντήρηση δυνάμεων. Όμως τα πολλά λάθη των παικτών του Γιάννη Μιχαλήτσου δεν έδωσαν την ευκαιρία στον Άρη να βγει μπροστά με καλές προϋποθέσεις και να απειλήσει τον Χαρτ.

Η πρώτη καλή στιγμή των φιλοξενούμενων έγινε στο 60ο λεπτό με τον Μπομπαντίγια να σουτάρει από μακριά και η μπάλα να φεύγει λίγο άουτ. Έξι λεπτά αργότερα πάντως η Σίτι ανέβασε και πάλι τον ρυθμό της και μετά από ένα εξαιρετικό τρίγωνο των Ζαμπαλέτα, Τέβες, Μπαλοτέλι, ο Ιταλός μπήκε μόνος του στην περιοχή του Σηφάκη σούταρε, αλλά το σουτ βρήκε στο δοκάρι.

Ότι δεν κατάφερε ο Μπαλοτέλι πέτυχε στο 75’ ο Γιάγια Τουρέ με δυνατό σουτ εκτός περιοχής και αφού η μπάλα πρώτα κόντραρε στον Λαζαρίδη και τον Βανγκέλι. Κάπου εκεί γράφτηκε ο επίλογος, αφού τα υπόλοιπα λεπτά του ματς ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More