Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Συνελήφθη και ο τρίτος δράστης του μακελειού στον Ρέντη

Συνελήφθη στην περιοχή των Αχαρνών - Ο τέταρτος μάλλον έχει διαφύγει στο εξωτερικό

Εξάστερος ο Παναθηναϊκός - Νίκησε τη Μακάμπι στον τελικό

Στην κορυφή της Ευρώπης οι “πράσινοι” για έκτη φορά - Επικράτησε της Μακάμπι στον τελικό της Βαρκελώνης με 78-70 - MVP ο Διαμαντίδης - Εξαιρετικοί οι Σάτο, Μπατίστ. Δάκρυσε ο Ομπράντοβιτς

Αμερικανοί κομάντος σκότωσαν τον Μπιν Λάντεν

Ο επικεφαλής της Αλ Κάιντα, νούμερο ένα καταζητούμενος σε όλο τον κόσμο και φερόμενος ως ο ιθύνων νους των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου στις Η.Π.Α., Οσάμα Μπιν Λάντεν, είναι νεκρός.

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Ηλεία: Νέα λεηλασία σε νεκροταφείο

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι αλλεπάλληλες εισβολές βανδάλων σε νεκροταφεία όλης της χώρας, με στόχο τα μπρούντζινα αντικείμενα από τα μνήματα τα οποία πωλούν σε χυτήρια. Το τελευταίο κρούσμα καταγράφηκε σε κοιμητήριο του δήμου Ήλιδας στην Ηλεία, προκαλώντας αγανάκτηση στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής.

Οι ιερόσυλοι «τρύπωσαν» αθέατοι στο νεκροταφείο του δημοτικού διαμερίσματος του Αγίου Ηλία και λεηλάτησαν σχεδόν όλα τα μνήματα, από τα οποία έκλεψαν ό,τι μεταλλικό αντικείμενο βρήκαν προκαλώντας φθορές στους τάφους, χωρίς ίχνος σεβασμού προς τους νεκρούς.

Οι συγγενείς που επισκέφθηκαν τα μνήματα την επόμενη ημέρα, τα βρήκαν «γυμνά» καθώς οι εισβολείς είχαν προκαλέσει αρκετές ζημιές, αρπάζοντας περισσότερα από 20 καντήλια, μεταλλικά κάδρα με τις φωτογραφίες των νεκρών τους, ακόμη και τους μεταλλικούς σταυρούς. Η λεηλασία καταγγέλθηκε στην Αστυνομία που διενεργεί έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών.

ΛΑ.Ο.Σ. - Λιάσκος: Πόλεμος ανακοινώσεων εκατέρωθεν

Σοβαρές διαστάσεις λαμβάνει το θέμα της προσέγγισης του πρώην υφυπουργού Τουρισμού και πρώην βουλευτή Ευβοίας της ΝΔ, Αναστάσιου Λιάσκου, με τον ΛΑΟΣ, καθώς εκτός από τις εκατέρωθεν αλληλοδιαψεύσεις, εμπλέκονται διαψεύσεις, «ηχογραφημένες συνομιλίες», σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση.

Όλα ξεκίνησαν το μεσημέρι της Πέμπτης όταν οι συνεργάτες του προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη ενημέρωναν τους δημοσιογράφους ότι ο κ. Λιάσκος προσχώρησε στο ΛΑΟΣ. Αργότερα βγήκε ανακοίνωση και σήμερα το πρωί, επαναλήφθηκε η ανακοίνωση του ΛΑΟΣ που ενημέρωνε ότι ο πρώην υφυπουργός προσχώρησε στο κόμμα.

Από το γραφείο του πρώην βουλευτή Ευβοίας ενημέρωναν τους δημοσιογράφους ότι δεν είναι τίποτα οριστικό, αλλά από το ΛΑΟΣ ήταν απόλυτοι, διαβεβαιώνοντας ότι το θέμα «έκλεισε». Μάλιστα έστειλαν εκ νέου την ανακοίνωση της Τετάρτης, μαζί με φωτογραφίες από την συνάντηση του κ. Λιάσκου με τον κ. Καρατζαφέρη, καθώς και βιογραφικό του.

Με καθυστέρηση 24 ωρών ο κ. Λιάσκος προέβη σε δήλωση διάψευσης της προσχώρησης, παραδεχόμενος ότι συναντήθηκε με τον κ. Καρατζαφέρη. «Πληροφορήθηκα ότι έχει εκδοθεί ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ. σύμφωνα με την οποία προσχωρώ στον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό. Πράγματι, είχα μία συνάντηση με τον κ. Γ. Καρατζαφέρη, στην οποία μου προτάθηκε η συμμετοχή μου στο κόμμα του. Παρά την τιμητική - εκ μέρους του - πρόταση, παραμένω και αγωνίζομαι στη Μεγάλη Κεντροδεξιά Παράταξη, τη Νέα Δημοκρατία», ανέφερε ο κ. Λιάσκος στη δήλωσή του.

Μια δήλωση η οποία προκάλεσε την άμεση αντίδραση του ΛΑΟΣ, ο οποίος σε ανακοίνωσή του, παρέπεμψε τον κ. Λιάσκο σε «ηχογραφημένη συνομιλία με τον πρόεδρο του κόμματος», ενώ κάνει λόγο για πιέσεις που δέχθηκε ο πρώην βουλευτής και σύμφωνα με την ανακοίνωση «υπαναχώρησε».

«Ο κ. Λιάσκος υπαναχώρησε. Αντιλαμβανόμαστε τους εκβιασμούς που εδέχθη. Λυπούμεθα για τη αδυναμία του αυτή, και τον καλούμε να παραλάβει την ηχογραφημένη συνομιλία με τον πρόεδρο του κόμματος, όπως και τις φωτογραφίες της προσχώρησης με τα πλατιά χαμόγελα», ανακοίνωσε το γραφείο τύπου του ΛΑΟΣ.

Η κατάσταση, όμως, περιεπλάκη ακόμη περισσότερο από νεώτερη ανακοίνωση του ΛΑΟΣ σύμφωνα με την οποία «ο κ. Αναστάσιος Λιάσκος επικοινώνησε με τον Πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρη μετά την ανακοίνωση της Ν.Δ. και του είπε τα εξής: «Πρόεδρε, δέχθηκα τέτοιες πιέσεις, τόσο εγώ, όσο και η οικογένειά μου, που είπα τα παρατάω και δεν ασχολούμαι άλλο. Συγνώμη για ότι έγινε, αλλά ήταν πολύ σοβαρές οι πιέσεις».

Προσπάθησαν να κλέψουν αυτοκίνητο με... ρυμουλκό!

Πρωτότυπη ληστεία με ρυμουλκό επιχείρησαν δύο νεαροί 20 και 24 χρονών στις Γούβες του Δήμου Χερσονήσου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την καταγγελία ενός 35χρονου άνδρα, το βράδυ της Πέμπτης, είδε έναν νεαρό να κινείται με το αυτοκίνητό του στην επαρχιακή οδό της Παλαιάς Εθνικής Οδού Ηρακλείου - Αγ. Νικολάου, και να ρυμουλκεί ταυτόχρονα ένα δεύτερο όχημα.

Μόνο που το δεύτερο όχημα ανήκε στον πατέρα του και είχε κλαπεί νωρίτερα της ίδιας ημέρας ενώ ήταν σταθμευμένο στο δημοτικό διαμέρισμα της Ανισαράς στη Χερσόνησο.

Για κακή τους τύχη όμως το σκοινί ρυμούλκησης έσπασε και τότε οι δύο νεαροί προσπάθησαν πεζοί να διαφύγουν. O 20χρονος εντοπίστηκε από άνδρες της Αστυνομίας αργά το βράδυ στη περιοχή των Γουβών όπου και συνελλήφθη ενώ ακόμα καταζητείται ο 24χρονος συνεργός του.

Χανιά: Έπιασαν έμπορο με μισό κιλό ηρωίνης

Απογευματινές ώρες της Πέμπτης, συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Χανίων, στα Χανιά, ένας αλλοδαπός, ηλικίας 22 ετών, υπήκοος Αλβανίας, για κατοχή και εμπορία ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, ύστερα από την αξιοποίηση πληροφοριών που περιήλθαν στο αρμόδιο Τμήμα Δίωξης, ότι ο παραπάνω κατέχει και διακινεί ναρκωτικές ουσίες, αφού εντοπίστηκαν οι χώροι που χρησιμοποιεί, πραγματοποιήθηκαν νομότυπες έρευνες, με την συνδρομή του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών, κατά τις οποίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 24 αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες, περιέχουσες ποσότητα ηρωίνης, συνολικού βάρους πεντακόσια εξήντα πέντε (565) γραμμαρίων
  • μία αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία περιέχουσα ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους (4) γραμμαρίων
  • ένα μαχαίρι με ίχνη ηρωίνης στην επιφάνειά του
  • δύο εύχρηστες ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, με υπολείμματα – ίχνη ηρωίνης στις επιφάνειές τους τρεις νάιλον σακούλες με υπολείμματα ηρωίνης
  • Μεγάλος αριθμός νάιλον περιτυλιγμάτων ως μέσα συσκευασίας ναρκωτικών ουσιών και χρηματικό ποσό δύο χιλιάδων (2.000) ευρώ ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών.

Ο παραπάνω δράστης απουσίαζε κατά τη διάρκεια του αστυνομικού ελέγχου ενώ στη συνέχεια, διαπιστώθηκε ότι νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων από την Τετάρτη, λόγω τραυματισμού του, κάταγμα στο πόδι, που προκλήθηκε από από πτώση στο έδαφος.

Ο Συλληφθείς συνεχίζει να νοσηλεύεται φρουρούμενος στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων, και θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων, όταν λάβει εξιτήριο από τους θεράποντες ιατρούς.

Κρατούσαν φυλακισμένη 28χρονη Ρουμάνα και την εξέδιδαν

Συνελήφθη Αλβανίδα μέλος της σπείρας που έκανε σωματεμπορία, ενώ αναζητούνται ακόμα δυο συνεργοί της.

Στο μαρτύριο μιας 28χρονης Ρουμάνας έδωσαν τέλος οι άνδρες της Ασφάλειας Χαλκίδας, μετά την εξάρθρωση τριμελούς οργανωμένης ομάδας, που δραστηριοποιούταν στο χώρο του οργανωμένου εγκλήματος και η οποία ενεργούσε σωματεμπορία γυναικών.

Σε αιφνιδιαστική έρευνα που έκαναν χθες το πρωί , σε διαμέρισμα στην πόλη της Χαλκίδας, συνέλαβαν επ' αυτοφώρω την 28χρονη Αλβανίδα που κρατούσε παράνομα με τη χρήση βίας, την απειλή όπλου και άλλων εκβιαστικών μέσων την άτυχη Ρουμάνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του LamiaReport, ένας 31χρονος ομοεθνής της κατείχε ηγετικό ρόλο στην οργάνωση και ήταν αυτός που έδινε εντολή να κρατούν την 28χρονη και να την εκδίδουν χωρίς τη θέλησή της, κυρίως σε Πακιστανούς, αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος.

Η 28χρονη Ρουμάνα, από την οποία οι δράστες είχαν αφαιρέσει τα ταξιδιωτικά της έγγραφα και το κινητό της τηλέφωνο, είχε παραχωρηθεί στους παραπάνω αλλοδαπούς, προ εβδομάδας περίπου από το τρίτο μέλος της οργάνωσης έναντι του χρηματικού ποσού των πέντε χιλιάδων ευρώ αποκλειστικά για σεξουαλική εκμετάλλευση.

Η 28χρονη Αλβανίδα, θα οδηγηθεί σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας με τις κατηγορίες της Εγκληματικής Οργάνωσης, Εμπορίας Ανθρώπων και Σωματεμπορίας. Αναζητούνται για να συλληφθούν και τα άλλα δύο μέλη της οργάνωσης, ενώ στην 28χρονη Ρουμάνα, θα παρασχεθεί κάθε δυνατή βοήθεια από τους αρμόδιους για την περίπτωση κρατικούς φορείς.

Ερευνάται η δράση της παραπάνω ομάδας και σε άλλες περιοχές της Επικράτειας.

Αεροπλάνα της Ελληνικής πολεμικής αεροπορίας θα συμμετάσχουν στις επιχειρήσεις κατά της Λιβύης

Αύριο θα αποφασιστεί το είδος της ελληνική συνδρομής, πάντως σύμφωνα με τις πρώτες πληροροφορίες από την έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου που τελείωσε λίγο μετά τις έξι το απόγευμα, η Ελλάδα δεν θα εμπλακεί στο επιχειρησιακό κομμάτι.

"Συμμετέχουμε σ΄ όλα εκτός από τους βομβαρδισμούς στο Λιβυκό έδαφος". Αυτό είναι το νόημα όσων αποφασίστηκαν στον ΚΥΣΕΑ που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο.

Σύμφωνα λοιπόν με όσα ενεκρίθησαν στη συνεδρίαση:

*Η Ελλάδα με μαχητικά αεροσκάφη αλλά και ιπτάμενα ραντάρ θα συμμετέχει σε περιπολίες στη περιοχή μεταξύ Σικελίας και Λιβύης.

*Αεροσκάφη της ελληνικής ΠΑ μπορει να χρησιμοποιηθούν ως αεροσκάφη υποστήριξης των μαχητικών που θα αναλάβουν τους βομβαρδισμούς εντός Λιβύης.

*Ελικόπτερα έρευνας διάσωσης της ελληνικής ΠΑ θα τεθούν στη διάθεση των αεροπορικών δυνάμεων που θα επιτεθούν σε στόχους εντός Λιβύης.

* Η ναυτική παρουσία της Ελλάδας παραμένει σε επίπεδο δύο φρεγατών με ανοιχτό το ενδεχόμενο να αυξηθεί.

Είναι δεδομένο ότι η Σούδα θα χρησιμοποιηθεί αλλά όχι για βομβαρδισμούς ,όπως είπε ο κ.Μπεγλίτης αφού υπάρχουν σημεία πολύ εγγύτερα στη Λιβύη που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως ορμητήρια.

Αύριο το ΝΑΤΟ ολοκληρώνει τους σχεδιασμούς του. Αυτό θα κρίνει πότε θα πατηθεί η σκανδάλη.

Για το θέμα της ελληνικής εμπλοκής τηλεφώνησε στον Πρωθυπουργό η Αλέκα Παπαρήγα ενώ ο Γρηγόρης Δελαβέκουρας, εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε: "Δεν είμαστε ακόμη σε θέση να πούμε λεπτομέρειες με ποιο τρόπο θα συμμετάχει η Ελλάδα επιχειρησιακά".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ζήτημα χρόνου ο βομβαρδισμός της Λιβύης - Συμμετοχή και της Ελλάδας στις επιχειρήσεις
ΟΗΕ: Απαγόρευση πτήσεων πάνω από την Λιβύη
Τελεσίγραφο Καντάφι στους κατοίκους της Βεγγάζης
Ο Καντάφι παίρνει πίσω μία μία τις πόλεις
Οι δυνάμεις του Καντάφι προ των πυλών της Βεγγάζης
Ο Καντάφι ελέγχει την Ρας Λανούφ
Ανακατέλαβε και τη Ζουάρα ο Καντάφι
Προελαύνουν οι δυνάμεις του Καντάφι

Ξεπέρασαν τις 16.500 οι νεκροί και οι αγνοούμενοι στην Ιαπωνία

Ο τελευταίος απολογισμός του σεισμού και των τσουνάμι που έπληξαν στις 11 Μαρτίου την βορειοανατολική Ιαπωνία αυξήθηκε σήμερα σε περισσότερους από 16.600 νεκρούς και αγνοούμενους, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Μέχρι στιγμής έχουν επιβεβαιωθεί 6.405 νεκροί ενώ ο αριθμός των αγνοουμένων βρίσκεται στους 10.259, διευκρίνισε η αστυνομία.

Συνολικά 2.409 άνθρωποι έχουν τραυματισθεί.

Ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε σημαντικά τις τελευταίες ημέρες και εκφράζονται φόβοι ότι θα συνεχίσει να αυξάνεται, καθώς τα σωστικά συνεργεία δεν έχουν πλέον σχεδόν καμιά ελπίδα να ανακαλύψουν επιζώντες μέσα στα συντρίμμια.

Μετά το χάος των πρώτων ημερών, η διαδικασία αναγνώρισης των πτωμάτων προχωράει κανονικά.

Ορισμένοι τοπικοί αξιωματούχοι έχουν εκφράσει φόβους για ένα πολύ βαρύ απολογισμό. Ο δήμαρχος του λιμανιού Ισινομάκι, μια από τις τοποθεσίες που επλήγησαν περισσότερο από τα τσουνάμι που προκάλεσε ο σεισμός μεγέθους 9, δήλωσε ότι αγνοείται η τύχη 10.000 ανθρώπων από την πόλη του, σύμφωνα με το πρακτορείο Kyodo.

Εκατομμύρια άνθρωποι στο Τόκιο μένουν σήμερα κλεισμένοι στα σπίτια τους, φοβούμενοι μια έκρηξη ραδιενεργού υλικού από το σταθμό που βρίσκεται σε απόσταση 240 χιλιομέτρων προς το βορρά, αν και οι άνεμοι που πνέουν θα ήταν πιθανό να μετέφεραν το μολυσμένο καπνό ή ατμό μακρία από την πυκονκατοικημένη πόλη, προς τον Ειρηνικό ωκεανό.

Πάντως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) εκτιμά ότι η διάδοση της ραδιενέργειας από το σταθμό στη Φουκουσίμα παραμένει τοπική και δεν δημιουργεί κίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του ΠΟΥ στην Κίνα Μάικλ Ο' Λίρι.

Εξάλλου ο ιάπωνας υπουργός Εμπορίου ζήτησε από τις εταιρείες και από τον ιαπωνικό λαό να καταβάλουν μεγαλύτερες προσπάθειες για να κάνουν οικονομία στην ενέργεια, καθώς η κορυφαία εταιρεία ενέργειας στη χώρα, η Tokyo Electric Power, εφαρμόζει κυλιόμενα μπλακ-άουτ.

Ο υπουργός Μπάνρι Καέιντα ζήτησε επίσης από τις εταιρείες στη δυτική Ιαπωνία να αυξήσουν την παραγωγή τους για να αντισταθμίσουν τη μείωση της παραγωγής στην πληγείσα περιοχή.

"Σήμερα ζητώ από τις εταιρείες στην περιφέρεια Κανσάι και δυτικά του Κανσάι να αυξήσουν την παραγωγή από τα συνήθη επίπεδα", δήλωσε ο Καέιντα.

Στις ΗΠΑ, ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος υπογράμμισε ότι οι ΗΠΑ δεν αναμένουν ότι θα φτάσει στις ακτές τους επικίνδυνη ραδιενέργεια, ανακοίνωσε ότι έδωσε εντολή για ένα γενικό έλεγχο των αμερικανικών πυρηνικών σταθμών και υποσχέθηκε στην Ιαπωνία ότι η Ουάσινγκτον θα την στηρίξει.

Εξάλλου η Ομάδα των Επτά (G7) πλουσιότερων βιομηχανικών χωρών επεδίωξαν να ηρεμήσουν τις παγκόσμιες χρηματοπιστωτικές αγορές έπειτα από μια ταραχώδη εβδομάδα και συμφώνησαν να παρέμβουν από κοινού για να περιορίσουν την άνοδο της ισοτιμίας του γεν.

Στο μεταξύ, η κορυφαία αμερικανική κανονιστική αρχή για την πυρηνική ενέργεια ανακοίνωσε ότι θα χρειαστούν εβδομάδες για να υποχωρήσει η υπερθέρμανση των ράβδων καυσίμων στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα.

"Είναι κάτι που θα χρειαστεί καιρό, πιθανόν εβδομάδες", δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στο Λευκό Οίκο ο πρόεδρος της Πυρηνικής Κανονιστικής Επιτροπής Γκρέγκορι Τζάσκο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η βιβλική καταστροφή μέσα από Video
Συνταρακτικές εικόνες από τον σεισμό στην Ιαπωνία
Εικόνες Βιβλικής καταστροφής στην Ιαπωνία - Φωτογραφίες που κόβουν την ανάσα
Ιαπωνία: Το απόλυτο χάος - 6.000 οι επιβεβαιωμένοι θάνατοι - Μάχη με τη ραδιενέργεια
Νέες εκρήξεις σε πυρηνικό εργοστάσιο στην Ιαπωνία - Video
Αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των νεκρών στην Ιαπωνία - Οι νεκροί θα ξεπεράσουν τους 10.000 - Updated 15:21
Ιαπωνία: Ραδιενεργός εφιάλτης
Συνταρακτικές εικόνες από τον σεισμό στην Ιαπωνία
Νέο βίντεο από την έκρηξη στο πυρηνικό εργοστάσιο!
Έκρηξη σε πυρηνικό εργοστάσιο στην Ιαπωνία - Δείτε το βίντεο
433 μέχρι τώρα οι νεκροί στην Ιαπωνία - 88.000 οι αγνοούμενοι - Updated 23:41 - Νέο Video
Καλιφόρνια: Αγνοούμενος από το τσουνάμι - Δείτε βίντεο

Τα πάνω κάτω στις φοροαπαλλαγές - Τις... "επανεξετάζουν" όλες!

Έρχεται δραστικό κόψιμο στις φοροαπαλλαγές, με άρμα την "επανεξέταση" όλων των φοροαπαλλαγών και των φόρων υπέρ τρίτων. Επίσης ανακοινώθηκε κατάργηση εφοριών από τον υπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου σε χθεσινή ομιλία του σε συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Συλλόγου για τη φορολογία

Σε ότι αφορά τις φοροαπαλλαγές ο υπουργός αναφερόμενος στις περικοπές που έγιναν με τον προηγούμενο φορολογικό νόμο είπε ότι θα υπάρξει και δεύτερος γύρος "επανεξέτασης".

Τέλος ακόμα και στις λιγοστές φοροαπαλλαγές - κοινωνικού χαρακτήρα στην πλειοψηφία τους - που απέμειναν στο φορολογικό μας σύστημα, θέλει να βάλει η κυβέρνηση. Το σχέδιο αυτό, για να γεμίσει τα κρατικά ταμεία, προανήγγειλε την Πέμπτη ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, μιλώντας σε Φορολογικό Συνέδριο, που διοργάνωσε το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο.

Ο υπουργός προανήγγειλε αναθεώρηση όσων φοροαπαλλαγών δεν δικαιολογούνται για αναπτυξιακούς ή κοινωνικούς σκοπούς, ενώ αναφέρθηκε και στην κατάργηση και των φόρων «υπέρ τρίτων», για να μην επιβαρύνουν την αγορά ορισμένοι κλάδοι και επαγγέλματα.

Υπό εξέταση είναι έτσι, για τα εισοδήματα που αποκτώνται από φέτος, οι εκπτώσεις φόρου για δαπάνες που αφορούν: δίδακτρα, νοσήλια, ενοίκια, εγκατάσταση φυσικού αέριου, ασφαλιστικές εισφορές, αλλά μόνο για όσους δηλώνουν ετήσιο εισόδημα άνω των 60.000 ευρώ.

Στην ουσία, το υπουργείο σκέπτεται να καταργήσει όλες τις φοροαπαλλαγές για όσους δηλώνουν υψηλότερα εισοδήματα. Τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών δείχνουν ότι φορολογούμενοι με εισοδήματα άνω των 75.000 κερδίζουν με τις φοροαπαλλαγές πάνω από 4.000 ευρώ, ενώ οι φοροαπαλλαγές που έχουν τα χαμηλά εισοδήματα έως 20.000 ευρώ είναι μόλις 600 ευρώ κατά μέσο όρο.

Για τους φορολογούμενους με υψηλά εισοδήματα, πιθανώς να διατηρηθούν μόνο οι φοροαπαλλαγές για τα ασφάλιστρα και για τους τόκους στεγαστικών δανείων απόκτησης πρώτης κατοικίας.

Από το ίδιο βήμα ο κ Παπακωνσταντίνου προανήγγειλε σειρά συγχωνεύσεων και κατάργηση δεκάδων εφοριών στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης του φοροελεγκτικού μηχανισμού. Όπως είπε "Θα κλείσουν εφορίες, σας λέω ειλικρινά, δεν θέλω ο πολίτης να πηγαίνει στη ΔΟΥ, σε κανένα κράτος της Ευρώπης δεν έχουμε τόσες πολλές ΔΟΥ", ανέφερε ο υπουργός. "Η χώρα αυτή δεν χρειάζεται 289 Δ.Ο.Υ, να χρειάζεται 100 το πολύ" πρόσθεσε χαρατκηριστικά.

Αναφερόμενος στη νέα πολιτική φορολογικών ελέγχων έκανε λόγω για μια εντελώς νέα λογική που θα αρχίσει να ισχύει από το αμέσως επόμενο διάστημα, και θα έχει σύγχρονα εργαλεία όπως το Elenxis, τους φορητούς υπολογιστές, και τα αντικειμενικά κριτήρια, και αφετέρου τους μετρήσιμους στόχους που θέτει το νομοσχέδιο για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου φωτογραφίζοντας την κατεύθυνση των ελέγχων δήλωσε ότι είναι αδιανόητο στην Ελλάδα να υπάρχουν επαγγελματικές ομάδες, που δηλώνουν μέσο ετήσιο εισόδημα 11.000 ευρώ όπως οι μηχανικοί και 14.000 ευρώ όπως οι δικηγόροι, όταν το μέσο εισόδημα των μισθωτών είναι πιο υψηλό.

Οι λησταρχίνες τρόμαξαν στη.... γυμνή θέα της!

Τρείς γυναίκες, οι οποίες έμπαιναν σε διαμερίσματα την ώρα που απουσίαζαν οι ένοικοι, έπεσαν στην...περίπτωση. Σε διαμέρισμα - στόχο, βρήκαν μια καλλονή να κοιμάται ολόγυμνη και στη θέα της τρόμαξαν και το έβαλαν στα πόδια!!!

Οι τρείς γυναίκες που είναι ηλικίας, 32, 39 και 45 ετών, συνελήφθησαν στη Πεύκη μετά από απόπειρα διάρρηξης σ' άλλο διαμέρισμα. Οιtσιγγάνες μπορεί να γlίτωσαν από τη... γυμνή, αλλά ήταν γενικώς άτυχες καθώς στο διαμέρισμα βρήκαν και χτύπησαν μια ηλικιωμένη γυναίκα, η οποία και έβαλε τις φωνές με αποτέλεσμα να ειδοποιηθεί η Άμεση Δράση και να σπεύσουν στο σημείο οι άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ και να τις συλλάβουν.

Οι τσιγγάνες από τετραμήνου τουλάχιστον, είχαν συστήσει ομάδα η οποία αφού εντόπιζε διαμερίσματα στις περιοχές της Κηφισιάς, Πεύκης και Αμαρουσίου, εισέρχονταν σε αυτά και αφαιρούσαν χρήματα και κοσμήματα.

Οι τρεις "λησταρχίνες" έμπαιναν σε ξεκλείδωτα διαμερίσματα χρησιμοποιώντας κλεμμένες αστυνομικές ταυτότητες με τις οποίες παραβίαζαν την "γλώσσα" της πόρτας. Προηγουμένως όμως εξασφάλιζαν πως δεν είναι κανείς μέσα στο διαμέρισμα.

Στο δρόμο απλήρωτοι εργαζόμενοι σε εταιρεία ταχυμεταφορών

Οι δικαστικές αρχές έκαναν δεκτή την αίτηση κήρυξης πτώχευσης που είχε καταθέσει η εταιρεία ταχυμεταφορών Goldmail η οποία είχε ιδρυθεί το 1996.

Σύμφωνα με τον Capital, η Goldmail είχε μεγάλα χρέη προς το Δημόσιο, στα ασφαλιστικά ταμεία και στους εργαζομένους.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ταχυδρομικών και Ταχυμεταφορικών Επιχειρήσεων ισχυρίζεται πως η Goldmail οφείλει πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ στο ΙΚΑ, 911 χιλιάδες ευρώ στο Δημόσιο, 88,5 χιλιάδες ευρώ σε προμηθευτές και κατά προσέγγιση 20 χιλιάδες ευρώ στους εργαζόμενους.

25η Μαρτίου: Το σκέφτονται να κάτσουν στα επίσημα....

Ο ερχομός της Εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου αγχώνει αρκετούς υπουργούς και βουλευτές, αφού βρίσκονται ενώπιον ενός σημαντικού διλήμματος: να παραστούν στην καθιερωμένη παρέλαση, καθήμενοι στις θέσεις των επισήμων και μετέχοντας στις λοιπές εορταστικές εκδηλώσεις, ή να προτιμήσουν εκείνη την ημέρα να βρίσκονται για διακοπές με την οικογένειά τους ή κλεισμένοι στο σπίτι;

Πολιτικοί κυρίως από το χώρο του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. φοβούνται πως εκείνη την ημέρα ο κόσμος θα τους αποδοκιμάσει στις εκλογικές τους περιφέρειες.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι, όπως αναφέρει δημοσίευμα της Espresso, που παραδέχονται ότι φοβούνται έντονους προπηλακισμούς, λόγω της οικονομικής ανέχειας και των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο κόσμος.

«Οι πολίτες μέχρι ένα σημείο έδειχναν να κατανοούν ότι θα πρέπει να γίνουν θυσίες και σιωπηρά υπέμεναν τα μέτρα που λαμβάναμε κατόπιν παροτρύνσεως του ΔΝΤ, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τον τελευταίο καιρό όμως δείχνουν πλέον να μη συναινούν και πιστεύουν ότι αφενός δεν πληρώνουν όσα θα έπρεπε οι έχοντες και αφετέρου πως η εφαρμογή του μνημονίου ενδεχομένως να μη φέρει τελικά τα επιθυμητά αποτελέσματα», δήλωνε χαρακτηριστικά πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ.

Άλλωστε μνημειώδης έχει μείνει η φράση του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου από το βήμα της Ολομέλειας του Κοινοβουλίου «θα μας πάρουν με τις πέτρες», σε περίπτωση που δεν υπάρξουν τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Η αλήθεια είναι, όπως αναφέρει η εφημερίδα, πως και κατά το παρελθόν οι παρελάσεις αποτέλεσαν μια καλή ευκαιρία διαμαρτυρίας για πάσης φύσης σωματεία ή ομάδες, αλλά τώρα η κατάσταση μοιάζει να είναι ανεξέλεγκτη.

«Όταν έδειραν τον Κωστή Χατζιδάκη δεν το έκαναν επειδή είχαν κάτι εναντίον του, αλλά επειδή στο πρόσωπό του έβλεπαν το σύνολο του πολιτικού κόσμου. Ποιος μπορεί να αποκλείσει ότι κάτι ανάλογο θα μπορούσε να συμβεί ανήμερα της 25ης Μαρτίου σε κάποια περιοχή της Ελλάδας;», αναρωτιούνται οι πολιτικοί.

Οικιακές... χασισοφυτείες!!!

Πλησιάζει η άνοιξη και οι χασισοκαλλιεργητές έπιασαν… δουλειά, με όλο και πιο πολλούς να δημιουργούν τις δικές τους «οικιακές» φυτείες στα σπίτια τους! Ταυτόχρονα, όμως, έπιασαν δουλειά και οι… αστυνομικές αρχές που ξεκίνησαν τις συλλήψεις!

Στην Ρόδο, οι άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών είχαν πληροφορίες ότι ένας 27χρονος καλλιεργούσε υδροπονική κάνναβη (skang) μέσα στο σπίτι του και έκαναν έφοδο. Πράγματι, ανακάλυψαν τρία δοχεία με ισάριθμα δενδρύλλια ύψους από 0,15 ως 0,85 εκατοστά τα οποία θερμαίνονταν τεχνητά με δύο ειδικούς λαμπτήρες για να αναπτύσσονται γρήγορα! Στο σπίτι κατασχέθηκαν ακόμη 38,9 γραμμάρια ακατέργαστου χασίς και 80 ευρώ, ενώ ο 27χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα που του άσκησε δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος και τον παρέπεμψε στο Αυτόφωρο για να δικαστεί.

Αλλά και στις Καλυθιές Ρόδου, συνελήφθη ένας 49χρονος που καλλιεργούσε στην αυλή του σπιτιού του τρία δενδρύλλια ινδικής κάνναβης ύψους 0,64, 0,30 και 0,15 εκατοστών. Στο σπίτι του βρέθηκαν ακόμη 20 γραμμάρια χασίς και 24 γραμμάρια κοκαΐνης.

Στους Δολούς Μεσσηνίας, συνελήφθη ένας Έλληνας κάτοικος της περιοχής, γιατί σε έρευνα που έγινε στην κατοικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 17 δενδρύλλια ινδικής κάνναβης.

Τα μυστικά της βρώμης

Η βρώμη είναι ιδιαίτερα γνωστό δημητριακό για την υποχοληστερολαιμική του δράση. Στο πλαίσιο μία υγιεινής διατροφής, που διακρίνεται από την περιορισμένη κατανάλωση λιπαρών ουσιών (κυρίως ζωικής προελεύσεως) και την αυξημένη σωματική άσκηση η καθημερινή κατανάλωση της βρώμη στις διάφορες μορφές τροφίμου που μπορούμε να τη συναντήσουμε μπορεί να οδηγήσει σε μείωση των επιπέδων της «κακής» χοληστερόλης στο αίμα (LDL), με παράλληλη διατήρηση των επιπέδων της «καλής» χοληστερόλης στο αίμα (HDL) σε υψηλά επίπεδα.

Αυτή η υποχοληστερολαιμική ιδιότητα της βρώμης οφείλεται στο γεγονός ότι είναι πλούσιο σε διαλυτές φυτικές ίνες και συγκεκριμένα στην διαλυτή ίνα β- γλυκάνη. H β- γλυκάνη συναντάται κυρίως στα κυτταρικά τοιχώματα των δημητριακών σπόρων και έχει την ιδιότητα:

1. Να δημιουργεί μέσα στο έντερο ένα είδος ζελατίνης, που δεσμεύει την χοληστερόλη και δεν επιτρέπει την απορρόφησή της από το έντερο.
2. Να δεσμεύει τα χολικά οξέα στο λεπτό έντερο με αποτέλεσμα την μείωση της χοληστερόλης στο αίμα.
3. Να συμβάλλει στην μείωση της ζύμωσης από τα βακτήρια του παχέος εντέρου, με αποτέλεσμα να αναστέλλεται η σύνθεση χοληστερόλης.

Παρόλο που η κύρια πηγή της β- γλυκάνης είναι η βρώμη, της συναντάμε επίσης στο σιτάρι και στο ρύζι. Άλλες πηγές διαλυτών ινών είναι τα φρούτα, τα λαχανικά, τα όσπρια (φασόλια, φακές, ρεβίθια).

Μελέτες έχουν δείξει ότι σε μία ισορροπημένη διατροφή η καθημερινή πρόσληψη 3 γρ. διαλυτών ινών βρώμης μπορεί να οδηγήσει έως και 2% των μείωση των επιπέδων χοληστερόλης στο αίμα και έχει ως αποτέλεσμα την καρδιοαγγειακή προστατευτική δράση. Επιπρόσθετα, η κατανάλωση βρώμης συμβάλλει στον έλεγχο σακχάρου και ινσουλίνης στο αίμα, στην καλή λειτουργία του πεπτικού και του ανοσοποιητικού αλλά στην επίτευξη ευεξίας και τη βελτίωση της φυσικής εικόνας μας, μέσω των πολύτιμων αντιοξειδωτικών ουσιών, που περιέχει.

Εκτός από τις φυτικές ίνες και τις αντιοξειδωτικές ουσίες, η βρώμη είναι πλούσια σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, σε βιταμίνη Ε, Κ, βιοτίνη και φυλλικό οξύ. Τα μέταλλα που περιέχει είναι το ασβέστιο, ο χαλκός, ο σίδηρος, το μαγνήσιο, το μαγγάνιο, ο φώσφορος και ο ψευδάργυρος.

Η βρώμη, λόγω της αυξημένης περιεκτικότητάς της σε φυτικές ίνες και πρωτεΐνες συμβάλλει στη γρήγορη ικανοποίηση της όρεξης και του κορεσμού. Η εφαρμογή της σε ένα ισορροπημένο διαιτολόγιο μπορεί σταδιακά να συνεισφέρει στην επίτευξη του επιθυμητού σωματικού βάρους.

Η βρώμη συνήθως διατίθεται στο εμπόριο ως πλιγούρι, μετά τον τεμαχισμό των καρπών ή σαν αλεύρι βρώμης, μετά από άλεση. Συνήθως, η βρώμη τρώγεται σε μορφή χυλού. Για να αυξήσουμε την κατανάλωση βρώμης μπορούμε να την εντάξουμε σε διάφορα γεύματα καθημερινά.

Η πιο διαδεδομένη χρήση της βρώμης είναι στο πρωινό γεύμα, που είναι και το σημαντικότερο της ημέρας. Στο πρωινό καταναλώνουμε συχνά τη βρώμη ως μούσλι και να τη συνοδεύσουμε με γαλακτοκομικά προϊόντα (γιαούρτι, γάλα, κεφίρ). Η βρώμη μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στην αρτοποιία, παρασκευάζοντας ψωμί και μπισκότα από αλεύρι βρώμης.

Χρησιμοποιείται σε διάφορες συνταγές στη μαγειρική, με αντικατάσταση του ρυζιού από πλιγούρι (π.χ στα γεμιστά, σε σούπες, κρέας με πλιγούρι). Η βρώμη χρησιμοποιείται επίσης σε διάφορες συνταγές της ζαχαροπλαστικής, κάνοντας διάφορα γλυκά πιο υγιεινά και ελαφρά.

Είναι γνωστό, ότι μαζί με τη βρώμη, πολλά τρόφιμα, όπως καρύδια και αμύγδαλα, ψάρια, ελαιόλαδο, είναι σε θέση να μειώσουν ουσιαστικά τη χοληστερόλη στο αίμα. Η σωστή και προσεκτική επιλογή τροφίμων και φαγητών συμβάλλει μαζί με ένα υγιεινό τρόπο ζωής (αυξημένη φυσική δραστηριότητα, μέτρια κατανάλωση αλκοόλ, αποφυγή καπνίσματος, μικρά και συχνά γεύματα) να έχουμε καλά επίπεδα χοληστερίνη του αίματος και γενικότερα καλή λειτουργία της καρδιάς.

Κρήτη: Έκλεψαν σταυρό του 19ου αιώνα

Ιερόσυλοι έκλεψαν από εκκλησία ένα ξύλινο σταυρό του 19ου αιώνα.

Ειδικότερα, πρωινές ώρες της Τρίτης, καταγγέλθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων, ότι κατά το χρονικό διάστημα ανάμεσα στις 5 έως 13 του μήνα, άγνωστοι δράστες αφού εισήλθαν από ανασφάλιστη κεντρική είσοδο στον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου στο δημοτικό διαμέρισμα Δελιανών, αφαίρεσαν τον ξύλινο σταυρό.

Ο σταυρός - κειμήλιο συμβόλιζε από τη μια πλευρά τη σταύρωση του Χριστού και από την άλλη την Ανάσταση και προφανώς η αξία του, χρηματική όσο και συμβολική είναι μεγάλη

Οι δράστες αναζητούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων που ενεργεί την προανάκριση.

Θα εξεταστούν όλα τα αιτήματα για φωτοβολταϊκά

Μέχρι να καλυφθεί η εκτιμώμενη μέγιστη δυνατότητα απορρόφησης θα εξετάζονται τα αιτήματα εγκατάστασης φωτοβολταϊκών ανά νομό, ακόμη και αν τα δίκτυα χαρακτηριστούν κορεσμένα ή μη από τη ΡΑΕ.

Αυτό αναφέρει σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Ιωάννης Μανιάτης, σε απάντηση ερωτήσεων της βουλευτού της ΝΔ, Θεοδώρας Αυγερινοπούλου, για τη διακοπή κατάθεσης νέων αιτήσεων εγκατάστασης φωτοβολταϊκών ανά νομό της χώρας.

Όπως ειδικότερα αναφέρει ο υφυπουργός «ανεξάρτητα αν τα δίκτυα χαρακτηριστούν κορεσμένα ή μη από τη ΡΑΕ σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες, δεν σημαίνει ότι τα αιτήματα που έχουν ήδη υποβληθεί δεν θα εξεταστούν μέχρις ότου οι δεσμευτικές προσφορές σύνδεσης υπερκαλύψουν την εκτιμώμενη μέγιστη δυνατότητα απορρόφησης. Ούτε, όμως, σημαίνει πως υπάρχει στον παρόντα χρόνο πρόθεση αύξησης της ισχύος των 2.200MW από φωτοβολταϊκούς σταθμούς που είναι το όριο για το 2020 ώστε να ικανοποιηθεί η ζήτηση, αφού κάτι τέτοιο θα ήταν ιδιαίτερα επιβαρυντικό για τον Έλληνα καταναλωτή».

Σε κάθε περίπτωση αναμένεται ότι πολλά από τα έργα εγκατάστασης φωτοβολταϊκών για τα οποία έχουν υποβληθεί αιτήματα, έχουν σημαντική πιθανότητα να μη γίνουν είτε για τεχνικούς λόγους ή και για λόγους αδυναμίας χρηματοδότησης, προειδοποιεί ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, σημειώνοντας ότι «οι υποψήφιοι επενδυτές γνωρίζουν το σχεδιασμό του υπουργείου και λαμβάνουν το ρίσκο ενός νέου, πιθανά μη υλοποιήσιμου αιτήματος, κάτι που αφορά τα νέα αιτήματα που υποβλήθηκαν από ιδιώτες».

Ο κ. Μανιάτης αναφέρει ότι «για την εξασφάλιση της ομαλής ροής της διείσδυσης των φωτοβολταϊκών σταθμών στο ενεργειακό σύστημα της χώρας, το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής βρίσκεται σε διαρκή συνεργασία με τον Διαχειριστή του δικτύου διανομής, τη ΔΕΗ ΑΕ».

Έριξαν γκαζάκια στο πολιτικό γραφείο του Ανδρ. Λοβέρδου

Στόχος επίθεσης έγινε το απόγευμα της Παρασκευής το πολιτικό γραφείο του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδου, που βρίσκεται στον πρώτο όροφο κτιρίου επί της οδού Απόλλωνος 6 στο Σύνταγμα.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο εκρηκτικός μηχανισμός αποτελούνταν από τρία γκαζάκια, περίοικοι όμως δήλωσαν ότι άκουσαν δυο εκρήξεις και σπάσιμο τζαμιών.

Περίπου στις 17:40 ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική και στο σημείο έσπευσαν τέσσερα οχήματα με 12 άνδρες.

Προς ακύρωση το Grand Prix του Μπαχρέιν

Μέχρι το τέλος Μαΐου η FIA θα περιμένει την απόφαση των υπεύθυνων της πίστας του Μπαχρέιν σχετικά με τη διεξαγωγή του συγκεκριμένου Grand Prix.

Ωστόσο, η κατάσταση στην χώρα συνεχίζει να είναι τεταμένη με τον κόσμο να συνεχίζει να διαδηλώνει στους δρόμους.

Το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει με τον αγώνα της Αυστραλίας (25-27 Μαρτίου), ενώ ήδη αναζητείται ημερομηνία πιθανής διεξαγωγής του Μπαχρέιν ώστε να μην ακυρωθεί το event.

Μάλιστα, ο εμπορικός διευθυντής της Formula 1, Μπέρνι Έκλεστοουν, έχει εκφράσει την επιθυμία του να γίνει ο αγώνας, αλλά κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί αυτή τη στιγμή για τη σωματική ακεραιότητα των ανθρώπων που θα βρεθούν για τη διεξαγωγή του Grand Prix.

Άγρια κόντρα Πάγκαλου - ΣΥΡΙΖΑ για το γιαούρτωμα

Εκρηκτικές διαστάσεις προσλαμβάνει η κόντρα μεταξύ του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ μετά την επίθεση που δέχθηκε ο κ. Πάγκαλος σε ταβέρνα στα Καλύβια από κατοίκους της Κερατέας.

Ο Θ. Πάγκαλος με ανακοίνωσή του χθες επιτέθηκε κατά του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι “ένας τραμπούκος του ΣΥΡΙΖΑ πέταξε μία σπασμένη καρέκλα” και συνέχισε την επίθεση κατά του κόμματος τονίζοντας ότι “η επίθεση διοργανώθηκε και εκτελέστηκε από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που προωθούν την στρατηγική των επιθέσεων και του προπηλακισμού των Βουλευτών και των Υπουργών του κυβερνώντος κόμματος για να δημιουργήσουν κλίμα εμφυλίου πολέμου”.

Όπως ήταν φυσικό ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση-απάντηση στα λεγόμενα του κυρίου Παγκάλου ευχόμενος... περαστικά αλλά ταυτόχρονα προτρέποντας τον Πρωθυπουργό να τον απομακρύνει από την Κυβέρνηση:

“Λυπούμαστε ειλικρινά για τη δεινή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Πάγκαλος.

Η αμετροεπής συμπεριφορά του, οι προκλητικές δηλώσεις του καθώς και τα ακροδεξιά του παραληρήματα έχουν προκαλέσει την κατακραυγή της κοινής γνώμης εναντίον του. Κάθε φορά που βρίσκεται αντιμέτωπος με αυτή την πραγματικότητα, η κατάστασή του επιδεινώνεται δραματικά και ξεσπά σε μνημειώδη παραληρήματα εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ.

Στον ίδιο του ευχόμαστε περαστικά, στον δε πρωθυπουργό του συστήνουμε γρήγορα να τον αποσύρει”.

Πριν προλάβει να... κρυώσει το μελάνι στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ ο Αντιπρόεδρος επανήλθε δριμύτερος με νέους βαρύτατους χαρακτηρισμούς κάνοντας λόγο ακόμη και για “χιτλερικής εμπνεύσεως απόψεις”:

“Θα μπορούσε κάποιος να περιμένει την αποδοκιμασία ή τουλάχιστον την έκφραση λύπης για το γεγονός ότι καθοδηγούμενοι από επώνυμα και πασίγνωστα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, 50 περίπου άτομα αποδοκίμαζαν και προπηλάκιζαν επί 2 περίπου ώρες τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και 11 Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που δεν μετείχαν σε κανενός είδους πολιτική ή δημόσια εκδήλωση, αλλά απλώς είχαν την ατυχία να βρίσκονται κοντά στην βάση επιχειρήσεων των τραμπούκων του ΣΥΡΙΖΑ. Αργότερα το ίδιο βράδυ με εκατοντάδες κοκτέιλ μολότοφ επιτέθηκαν εντελώς απρόκλητα εναντίον των δυνάμεων της αστυνομίας.

Είναι προφανές ότι η συστηματική βία εναντίον των εκπροσώπων της Κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ είναι πλέον στρατηγική επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή εξυπηρετείται από την θεωρία της πρόκλησης, τη γνωστή, χιτλερικής εμπνεύσεως, άποψη, ότι ο πολιτικός αντίπαλός σου είναι υποχρεωμένος να υφίσταται επιθέσεις και βία απλώς και μόνο γιατί εσύ τον επιλέγεις ως στόχο με δικά σου ανεξέλεγκτα κριτήρια.

Δεν ευχόμαστε περαστικά στον Συνασπισμό ούτε μας ενδιαφέρει η ευθύνη του ενός ή του άλλου από τα πρόσωπα που συγκροτούν την ηγεσία του. Ο λαός παρακολουθεί, κρίνει και θα δώσει όταν έρθει η στιγμή την απάντηση σ' αυτή την στροφή της πάλαι ποτέ «ανανεωτικής αριστεράς» προς το πολιτικό και κοινωνικό περιθώριο” αναφέρει η δήλωση στην ανακοίνωσή του το γραφείο του Αντιπροέδρου.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΩΜΑ:


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Επεισόδια τη νύχτα στην Κερατέα - Γιαούρτωσαν τον Πάγκαλο!!! Video
"Πίσω από το γιαούρτωμα κρύβεται ο ΣΥΡΙΖΑ"

Δεν ήταν μόνο τυρί τελικά!!!

Χαμογελούσε κάτω από τα μουστάκια του ο 58χρονος έμπορος ναρκωτικών όταν είδε τους αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών Δράμας να φτάνουν στο αγρόκτημά του στον Ξηροπόταμο, καθώς πίστευε ότι είχε βρει την κατάλληλη κρυψώνα για το «εμπόρευμά» του. Όμως, το χαμόγελο… πάγωσε στο πρόσωπό του, όταν είδε ότι μαζί τους είχαν έναν ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο «δανεικό» από την αντίστοιχη υπηρεσία της Αλεξανδρούπολης!

Όταν η έρευνα των ανδρών της ΕΛ.ΑΣ. δεν απέδωσε καρπούς, ανέλαβε ο τετράποδος βοηθός τους να ανακαλύψει αυτά που ήταν σίγουροι ότι υπήρχαν κρυμμένα στο αγρόκτημα. Και πράγματι, λίγη ώρα αργότερα ο σκύλος κουνούσε χαρούμενα την ουρά του, μυρίζοντας δύο πλαστικά και πέντε μεταλλικά δοχεία με… τυρί που βρίσκονταν στον στάβλο!

Μόλις τα άνοιξαν και σήκωσαν τις πρώτες στρώσεις τυριού, διαπίστωσαν ότι από κάτω κρύβονταν συσκευασίες με ναρκωτικά! Συνολικά, ο πονηρός αγρότης έκρυβε ακατέργαστη ινδική κάνναβη βάρους έξη κιλών και 422 γραμμαρίων κι έτσι συνελήφθη και οδηγήθηκε στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Δράμας.

Κίνηση... Ματ του Καντάφι - "Έδεσε" τα χέρια του ΝΑΤΟ!!!

Στην παγκόσμια σκακιέρα όπου «παίζεται» το παιχνίδι της Λιβύης, ο Μουαμάρ Καντάφι αποδεικνύεται εξαιρετικά δύσκολος και ικανός αντίπαλος για τη διεθνή κοινότητα που μέσα σε μια νύχτα θυμήθηκε να στραφεί εναντίον του.

Λίγες ώρες μετά την απόφαση του ΟΗΕ να επιτρέψει τη ζώνη απαγόρευσης πτήσεων και να ανοίξει ουσιαστικά το δρόμο για την έναρξη των βομβαρδισμών, ο Συνταγματάρχης έκανε μια κίνηση ματ, δένοντας τα χέρια του ΝΑΤΟ. Διέταξε την κατάπαυση του πυρός και συμμορφώθηκε με την εντολή του Συμβουλίου Ασφαλείας.

«Η κυβέρνηση της Λιβύης διακόπτει όλες τις στρατιωτικές επιχειρήσεις σεβόμενη την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Μούσα Κούσα, τονίζοντας πως το καθεστώς Καντάφι «ενδιαφέρεται πάρα πολύ για την προστασία των αμάχων». Σημείωσε δε ότι θα προστατευθούν όλοι οι ξένοι και οι ξένες επενδύσεις και οι πόροι των εταιριών που έχουν επενδύσει στη χώρα.

Αμέσως μόλις η Τρίπολη ανακοίνωσε την άμεση κατάπαυση του πυρός, η τιμή του πετρελαίου έπεσε κατά περίπου τρία δολάρια στο Λονδίνο όπως και στη Νέα Υόρκη.

Νωρίτερα, πριν ακόμη ψηφιστεί η απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας, ο Καντάφι είχε φροντίσει να απειλήσει με... κόλαση όποιον τολμούσε να του επιτεθεί.

Η Γαλλία, πάντως, ανακοίνωσε ότι παραμένει επιφυλακτική καθώς η απειλή που υφίσταται στη Λιβύη δεν έχει αλλάξει.

Με... αναμμένες τις τουρμπίνες τα μαχητικά
Από νωρίς ήχησε ο... συναγερμός πως έρχονται στρατιωτικά πλήγματα κατά της Λιβύης. Φρόντισε η Γαλλία να δώσει το κλίμα και ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ντειβιντ Κάμερον να κινηθεί στο ίδιο μήκος. Και ανακοίνωσε ότι δε θα περιμένει την απόφαση της Βουλής για να διατάξει τη συμμετοχή των Βρετανικών δυνάμεων σε επιχειρήσεις στη Λιβύη.

Η Ελλάδα είναι έτοιμη, στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, να συμμετάσχει στις επιχειρήσεις, άγνωστο ακόμη πως, αφού συνεδριάζει το ΚΥΣΕΑ σχετικά.

Την ίδια ώρα και το Βέλγιο ανακοίνωσε ότι προτίθεται να μετάσχει σε μια στρατιωτική επέμβαση στη Λιβύη στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ με 6 καταδιωκτικά F-16 και μια φρεγάτα, ενώ η Ισπανία ανακοίνωσε μέσω της υπουργού της Άμυνας Κάρμε Τσακόν ότι θα θέσει στη διάθεση του ΝΑΤΟ δύο στρατιωτικές βάσεις όπως και αεροπορικά και ναυτικά μέσα, μόλις εξασφαλίσει την έγκριση του κοινοβουλίου της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ζήτημα χρόνου ο βομβαρδισμός της Λιβύης - Συμμετοχή και της Ελλάδας στις επιχειρήσεις
ΟΗΕ: Απαγόρευση πτήσεων πάνω από την Λιβύη

Καταδικάστηκε πρώην χωροφύλακας για καλλιέργεια χασίς

Εννέα ολόκληρα χρόνια φυγοδικούσε ένας χασισοκαλλιεργητής με θητεία στην πρώην… Χωροφυλακή και, όπως αποδείχθηκε, ήταν αμετανόητος αφού συνελήφθη πέρυσι στη Σάμο με δύο κιλά «φούντας»! Παρά τους ισχυρισμούς του ότι είναι τοξικομανής, το δικαστήριο του επέβαλε ποινή κάθειρξης 12 ετών.

Ο άλλοτε «υπηρέτης» του νόμου είχε ήδη καταδικαστεί μια φορά στο παρελθόν για καλλιέργεια κάνναβης, αλλά είχε νοσηλευτεί στο ψυχιατρείο των φυλακών και του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του… μειωμένου καταλογισμού! Όμως, τον Ιούνιο του 2002, εξακριβώθηκε ότι καλλιεργούσε μια φυτεία με 158 δενδρύλλια ινδικής κάνναβης στην Καλλιθέα Πυλίας στην Μεσσηνία, μαζί με δύο συνεργούς του ένας από τους οποίους συνελήφθη μέσα στη χασισοφυτεία και ο άλλος αργότερα. Στο σπίτι του πρώην χωροφύλακα στη Ράχη Καλαμάτας, βρέθηκαν άλλα εννέα φυτά και μικροποσότητα χασίς.

Ο ίδιος, όμως, δεν είχε συλληφθεί και φυγοδικούσε ως το περασμένο καλοκαίρι, όταν συνελήφθη και πάλι στη Σάμο με μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών. Η δίκη έγινε στην Καλαμάτα και το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων δεν του χαρίστηκε, παρά το γεγονός ότι παραδέχτηκε στην απολογία του ότι καλλιεργούσε τα εννέα δενδρύλλια που βρέθηκαν στο σπίτι του και ισχυρίστηκε ότι δεν είχε σχέση με τη μεγάλη χασισοφυτεία.

Αίτηση αποφυλάκισης για να μην χάσει το χέρι του

Μέσα από τις δικαστικές φυλακές Χανίων απευθύνει έκκληση για την αποφυλάκισή του για λόγους υγείας ένας από τους δυο 25χρονους κατηγορούμενους για το μακελειό που έγινε τα ξημερώματα της 5ης Φεβρουαρίου, στην χοροεσπερίδα ενός εσπερινού λυκείου σε νυχτερινό κέντρο του Ρεθύμνου!

Ο 25χρονος είχε κριθεί προφυλακιστέος για συνέργεια στην απόπειρα ανθρωποκτονίας ενός 31χρονου μαθητή με δράστη τον φίλο του, που μάλιστα είχε κατά λάθος τραυματίσει και τον ίδιο στο χέρι. Όμως, το τραύμα αποδείχθηκε πολύ πιο σοβαρό απ’ ότι είχε φανεί αρχικά και ο νεαρός κατέφυγε στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών ζητώντας να αφεθεί ελεύθερος με σκοπό να εισαχθεί στο νοσοκομείο του Ρεθύμνου για να κάνει μεταμόσχευση στο οστό του χεριού, το οποίο κινδυνεύει να ακρωτηριαστεί εάν δεν του παρασχεθούν οι απαραίτητες ιατρικές υπηρεσίες!

Ο δικηγόρος του 25χρονου κρατούμενου υποστηρίζει ότι λόγω του σοβαρού προβλήματος αδυνατεί να αυτοεξυπηρετηθεί και στηρίζεται στη βοήθεια των συγκρατουμένων του. Επισημαίνει ακόμη πως δεν πυροβόλησε, αλλά μπήκε στη μέση για να χωρίσει τον φίλο του που είχε έρθει στα χέρια με τον 31χρονο, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί. Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών συζητά την αίτηση και θα αποφασίσει τις επόμενες ημέρες, λόγω της άμεσης ανάγκης να υποβληθεί σε επέμβαση ο τραυματίας.

Δικογραφία εναντίον 10 ατόμων για το e-mail της χρεωκοπίας

Από το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος (10) ημεδαπών, για διασπορά ψευδών ειδήσεων και φημών, σχετικά με χρεοκοπία της χώρας μας.

Ειδικότερα στις 09-03-2011, μέσω του διαδικτύου, διαδόθηκε ψευδές μήνυμα, σχετικό με χρεοκοπία της χώρας μας. Άμεσα η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Αθηνών διέταξε προκαταρκτική έρευνα.

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μετά από ψηφιακή διερεύνηση του ψευδούς μηνύματος και στοχευμένων ενεργειών της, εντόπισε τον συντάκτη του ψευδούς μηνύματος, ο οποίος απέστειλε αυτό από τον χώρο της εργασίας του σε διαδικτυακή ιστοσελίδα (BLOG), στις 09-03-2011 και ώρα 10.43. Επιπλέον ο ανωτέρω ταυτοποιήθηκε και ψηφιακά, ως αποστολέας του ψευδούς μηνύματος.

Κατόπιν και μετά την δημοσιοποίηση του μηνύματος σε κοινή θέα στους χρήστες του Ίντερνετ, αυτό διαδόθηκε άμεσα. Παράλληλα με την δημοσιοποίησή του σε δεκάδες ιστολόγια, διαμοιράζετο σε χιλιάδες χρήστες του διαδικτύου, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mails) και με αυτόν τον τρόπο έγινε γνωστό στο ευρύ κοινό της χώρας μας.

Η δικογραφία υποβλήθηκε στην Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Αθηνών.

Τους κατέγραψε η κάμερα που έκλεψαν!

Δύο φίλοι από την Χερσόνησο πήγαν να ξηλώσουν από την θέση της την κάμερα κλειστού κυκλώματος ασφαλείας που υπήρχε σε κατάστημα τράπεζας. Για κακή τους τύχη όμως, την ώρα που την έβγαζαν από το ΑΤΜ, ο σκληρός δίσκος του υπολογιστή στον οποίο καταχωρούνται οι εικόνες κατέγραψε τα πρόσωπά τους!

Δεν ήταν δύσκολο λοιπόν για τις αστυνομικές αρχές να τους εντοπίσουν και να τους συλλάβουν. Το οπτικό υλικό έδωσε στην διάθεση της αστυνομίας εκπρόσωπος της τράπεζας που κατήγγειλε την κλοπή στις 25 Φεβρουαρίου.

Πρόκειται για δυο άνδρες ηλικίας 38 και 31 χρόνων, στην κατοχή των οποίων βρέθηκε η κλεμμένη κάμερα αξίας 270 ευρώ. Ωστόσο δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου!

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία η οποία διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα Ηρακλείου, ενώ η κάμερα παραδόθηκε στην τράπεζα.

50χρονος αγρότης έχασε τη ζωή του από τρακτέρ

Τραγικό θάνατο βρήκε 50χρονος, πατέρας δύο παιδιών, σήμερα στις 10 το πρωί στο Φλόκα Αρχαίας Ολυμπίας, όταν κατά τη διάρκεια αγροτικών εργασιών μέσα σε λιοστάσι(ελαιώνα), το τρακτέρ που οδηγούσε αναποδογύρισε και τον καταπλάκωσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το δυστύχημα συνέβη όταν κατά τη διάρκεια μανούβρας με την όπισθεν σε κατηφορικό σημείο, το τρακτέρ βρήκε σε εμπόδιο (πιθανώς σε κορμό ελιάς), με τραγική συνέπεια να αναποδογυρίσει και να κόψει το νήμα της ζωής του 50χρονου...

Θες νύφη; Να πας αλλού!!!

Με νόμο απαγορεύεται πλέον στους ξένους άνδρες άνω των 50 ετών που θέλουν να ξαναπαντρευτούν να παίρνουν για γυναίκα τους...ντόπια. Ψάξτε αλλού για νύφη και όχι εδώ!

Αξιωματούχοι της κυβέρνησης της Καμπότζης επιβεβαίωσαν σήμερα ότι οι ξένοι άνδρες, ηλικίας άνω των 50 ετών, δεν θα επιτρέπεται πλέον να παντρεύονται ντόπιες γυναίκες.

Σύμφωνα με έναν νέο νόμο, ο οποίος ισχύει από την 1η Μαρτίου, όποιος ξένος είναι κάτω των 50 ετών, μπορεί να κερδίσει πάνω από 2.500 δολάρια αν παντρευτεί μία ντόπια.

Ο νόμος ισχύει μόνο για όσους ξένους θέλουν να παντρευτούν εντός της χώρας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κόι Κουόνγκ δήλωσε ότι ο νέος νόμος σχεδιάστηκε εν μέρει για να εξασφαλίσει ότι οι σύζυγοι θα φροντίζουν οικονομικά τις γυναίκες τους στο μέλλον.

"Και ακόμα δεν θέλουμε τα νεαρά κορίτσια από την Καμπότζη να παντρεύονται έναν γέρο ξένο. Θέλω ένα ζευγάρι να μοιάζει με φυσιολογικό ζευγάρι, όχι σαν τον παππού με την εγγονή του", είπε ο ίδιος.

Μεταξύ 50 και 70 γάμοι ανάμεσα σε ξένους άνδρες και καμποτζιανές τελούνται κάθε μήνα.

Ο νόμος όμως δεν αφορά τις ξένες γυναίκες που θέλουν να παντρευτούν καμποτζιανούς.

Γλύτωσαν από το τσουνάμι την τελευταία στιγμή - Video

Καθώς αριθμός των επιβεβαιωμένων νεκρών αυξάνεται ώρα με την ώρα, η αστυνομία ανακοίνωσε ακόμη έναν απολογισμό, σύμφωνα με τον οποίο από τον σεισμό των 9 Ρίχτερ και το τσουνάμι της περασμένης Παρασκευής έχασαν τη ζωή τους 5.692 άνθρωποι, ενώ ο αριθμός των αγνοούμενων είναι 9.506.

Αυτός όμως αφορά μόνο εκείνους η εξαφάνιση των οποίων έχει δηλωθεί επίσημα στην αστυνομία. Οι τελευταίες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι οι νεκροί θα ξεπεράσουν τους 15.000.

Ένα νέο συγκλονιστικό βίντεο από τη στιγμή που το τσουνάμι «χτύπησε» την πόλη Σεντάι προκαλεί δέος για το μέγεθος της καταστροφής και θαυμασμό για την ψυχραιμία που έδειξε μια ομάδα ανθρώπων στην προσπάθειά της να σωθεί αλλά και να σώσει όποιον κινδύνευε!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η βιβλική καταστροφή μέσα από Video
Συνταρακτικές εικόνες από τον σεισμό στην Ιαπωνία
Εικόνες Βιβλικής καταστροφής στην Ιαπωνία - Φωτογραφίες που κόβουν την ανάσα

"Λουκέτο" στην Καρδιολογική του Παίδων "Αγ. Σοφία" λόγω περικοπών

Το δημόσιο νοσοκομείο περιέθαλψε μέσα στο 2010 160 παιδάκια με σοβαρά προβλήματα στην καρδία του όμως το... Μνημόνιο δεν νοιάζεται!

Οι καταγγελίες των ίδιων των εργαζόμενων σοκάρουν. Λόγω περικοπών στον τομέα της υγείας, λένε, το καρδιολογικό του νοσοκομείου δεν στελεχώνεται και επιπλέον υπάρχουν τμήματα που συγχωνεύονται με αποτέλεσμα η λίστα αναμονής να μεγαλώνει και οι γονείς που τρέμουν για την υγεία των μικρών παιδιών να είναι αναγκασμένοι να πάνε σε ιδιωτικά θεραπευτήρια!

Ήδη υπάρχουν 30 καρδιές βρεφών που χτυπούν με αγωνία περιμένοντας πότε θα έρθει η σειρά τους για περίθαλψη, αλλά φαίνεται ότι κανείς δεν νοιάζεται. Παράδειγμα της υπολειτουργίας του Εθνικού Κέντρου Αντιμετώπισης Συγγενών Καρδιοπαθειών Παίδων (που φαίνεται ότι μόνο ο τίτλος του έχει απομείνει) είναι ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν μόνο δύο καρδιοαναισθησιολόγοι. Μόνο η μια γιατρός είναι μόνιμη ενώ η δεύτερη είναι επικουρική. Όταν η μια χρειάστηκε να πάρει άδεια το κέντρο ουσιαστικά έμεινε κλειστό για έναν μήνα.

Αν η ... αναδιάρθρωση του κράτους ξεκίνησε από 'κει και αν βάζει σε κίνδυνο παιδικές ζωές ή “σκοτώνει” οικονομικά τους γονείς στέλνοντάς τους σε ιδιωτικά θεραπευτήρια, τότε η ... αρχή έγινε λάθος

Λαθραία τσιγάρα μέσα σε... σπανάκι!

Μέσα στο φορτηγό του έκρυβε 412.240 πακέρα τσιγάρα ανάμεσα σε παλέτες με κιβώτια κατεψυγμένου σπανακιού.

Ο 32χρονος μετέφερε τα λαθραία τσιγάρα διαφόρων επωνυμιών, χωρίς νόμιμα παραστατικά κατοχής και διακίνησης, με προορισμό την Ολλανδία.

Τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος ωστόσο τον συνέλαβαν στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας έπειτα από έλεγχο που έκαναν στο όχημά του.

Οι διαφυγόντες δασμοί από το εμπόρευμα, ανέρχονται στο 1.314.833,88 ευρώ, ενώ κατασχέθηκε από το λιμεναρχείο το φορτηγό όχημα και η εν λόγω ποσότητα λαθραίων τσιγάρων.

Έτοιμη η λίστα τα πρώτα ακίνητα του Δημοσίου που βγαίνουν στο σφυρί

Η Κτηματική Εταιρία του Δημοσίου έχει ήδη εγκρίνει τη λίστα με τα 20 ακίνητα και είναι πλέον θέμα χρόνου η “αξιοποίησή” τους.

Η λίστα των περιοχών των ακινήτων και η έκταση ανά περιοχή:
1.Λ. Κύμης, Νερατζιώτισσα, Κηφισίας το πακέτων των τριών ΧΕΥ θα μπεί σε έναν διαγωνισμό
2.Μίκρα Θεσσαλονίκης 600.000 τ.μ.
3.Αφάντου Ρόδου 175.000 τ.μ.
4.“Φωνή της Αμερικής” -Ξάνθη
5.Αντιρρίου 270.000 τ.μ.
6.Λαυρίου 30.000 τ.μ.
7.Λίνδος Ρόδος
8.Μέθανα Αττικής
9.Ερμιόνη Αργολίδα
10.ΧΕΥ
11.Αρχάγγελος Ρόδος
12.Χαλκίδα Εύβοια
13.Θέρμη Θεσσαλονίκη
14.Μεγάλη Βρύση Φθιώτιδα
15.Ελευθερών Καβάλας 324.000 τ.μ.
16.Ορφανού Καβάλας 518.000 τ.μ.
17.Κυκλάδες
18.Αχαϊα
19.Βαθή Σάμου 939.000 τ.μ.
20.Κασσιώπη Κέρκυρας 489.000 τ.μ.

Το γεγονός πάντως ότι είναι έτοιμη η λίστα με τις περιοχές και τις εκτάσεις που είναι προς αξιοποίηση δεν σημαίνει ότι θα μπουν άμεσα στα κρατικά ταμεία χρήματα.

Πρέπει να κηρυχθούν διαγωνισμοί κλπ κάτι που έχει αποδειχθεί κάτι παραπάνω από χρονοβόρο...

27 Μαρτίου: «Δεν πληρώνω» Πανελλαδικά

Την Κυριακή 27 Μαρτίου όρισαν το νέο ραντεβού τους τα μέλη του κινήματος «Δεν πληρώνω» για πανελλαδικό άνοιγμα των διοδίων.

Την απόφαση έλαβε το συμβούλιο του κινήματος στο πλαίσιο της τέταρτης πανελλαδικής συνέλευσής τους.

Ζήτημα χρόνου ο βομβαρδισμός της Λιβύης - Συμμετοχή και της Ελλάδας στις επιχειρήσεις

Με την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για αποκλεισμό των πτήσεων πάνω από την Λιβύη ανάβει το πράσινο φως για βομβαρδισμό της χώρας από δυνάμεις του ΝΑΤΟ. Μάλιστα το ΝΑΤΟ φαίνεται πως βάζει Άραβες να βομβαρδίσουν Άραβες.

Όλα είναι έτοιμα για να γίνει πράξη ο αεροπορικός αποκλεισμός του Καντάφι. Οι συμμαχικές δυνάμεις φέρνουν στη Μεσόγειο τεράστια δύναμη πυρός και όλες η βάσεις σε Ελλάδα, Ιταλία και Τουρκία είναι σε κατάσταση συναγερμού.

«Είμαστε έτοιμοι να συνδράμουμε, σε συνεργασία με τους εταίρους και συμμάχους μας για να γίνει σεβαστή η διεθνής νομιμότητα» δήλωσε αναφορικά με την διεθνή επέμβαση στη Λιβύη ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας, ο οποίος είχε, σήμερα, έκτακτη συνάντηση με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Ευάγγελο Βενιζέλο.

Ο χρόνος πλέον κυλάει αντίστροφα στην Λιβύη. Οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ είναι έτοιμες να σηκώσουν αεροπλάνα από τις στρατιωτικές βάσεις της Μεσογείου και να ξεκινήσουν οι βομβαρδισμοί. Μια απόφαση που έλαβε χθες το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ το οποίο για δεκάδες άλλα σημαντικά γεγονότα του πλανήτη κοιμάται εδώ και χρόνια τον ύπνο του δικαίου.

Η αναταραχή στην Λιβύη δεν ξεκίνησε χθες. Είναι σε εξέλιξη εδώ και εβδομάδες. Τι περίμεναν άραγε οι σύμμαχοί μας στο ΝΑΤΟ για να ξεκινήσουν τους βομβαρδισμούς; Να αποδυναμωθούν οι εξεγερμένοι; Να φτάσει ο Καντάφι στην Βεγγάζη; 'Οπως και να έχει ο λίβυος ηγέτης δείχνει οτι είναι ακόμα πολύ σκληρός για να πεθάνει.

Στις περισσότερες ευρωπαϊκες πρωτεύουσες έχουν συγκληθεί έκατκτα υπουργικά συμβούλια. Η γαλλική κυβέρνηση έχει βγεί μπροστά, πιο μπροστά και από τις ΗΠΑ και δίνει τον τόνο για όσα θα ακολουθήσουν.

"Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Λιβύη, μετά την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, θα ξεκινήσουν "σύντομα", "εντός ολίγων ωρών" και οι Γάλλοι θα συμμετάσχουν σε αυτές", δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης Φρανσουά Μπαρουέν.

"Τα πλήγματα θα αρχίσουν σύντομα. Εντός ολίγων ωρών", δήλωσε ο επισης στο ραδιοφωνικό δίκτυο RTL χωρίς να διευκρινίσει ακριβώς με ποιόν τρόπο, εναντίον ποιών στόχων και υπό ποιά μορφή θα διεξαχθούν οι επιχειρήσεις.

Αυτή η επέμβαση δεν αποτελεί "κατοχή του λιβυκού εδάφους", αλλά "μία επιχείρηση στρατιωτικού χαρακτήρα για να προστατευθεί ο λιβυκός λαός και να του επιτραπεί να φθάσει στην ελευθερία και για να ανατραπεί το καθεστώς Καντάφι", είπε.

Αναφερόμενος στη Γερμανία είπε ότι το Παρίσι είχε απογοητευθεί ήδη από τη στάση του Βερολίνου στη διάρκεια της συνόδου κορυφής των Βρυξελλών, κατά την οποία δεν ενώθηκε με τη Γαλλία και τη Βρετανία.
Η Νορβηγία και η Δανία είναι έτοιμες να συμβάλουν στις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Λιβύη που εγκρίθηκαν τη νύκτα από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Η υπουργός Άμυνας της Νορβηγίας Γκρέτε Φαρέμο και ο υπουργός Εξωτερικών Γιόνας Γκαρ Στόρε δήλωσαν ότι το Οσλο εξετάζει, μαζί με συμμάχους στο ΝΑΤΟ, τους τρόπους συμβολής της Νορβηγίας στις επιχειρήσεις.

Στην Κοπεγχάγη, η υπουργός Εξωτερικών της Δανίας Λένε Εσπερσεν δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα ζητήσει "το συντομότερο δυνατόν" εντός της ημέρας την έγκριση της κοινοβουλευτικής επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων για τη συμμετοχή της χώρας με μαχητικά αεροσκάφη F-16 στις επιχειρήσεις στη Λιβύη.

Tο Βερολίνο δεν είναι υπέρ της στρατιωτικής επέμβασης στη Λιβύη, ωστόσο "κατανοεί" την επιθυμία των συμμάχων του να προχωρήσουν σ΄αυτήν, δήλωσε σήμερα ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε.

Σε δηλώσεις του, ο Βεστερβέλε υπεραμύνθηκε της αποχής της χώρας του από την ψηφοφορία τονίζοντας ότι η Γερμανία δεν επιθυμεί "να συμμετάσχει σε έναν πόλεμο". "Κατανοούμε αυτούς, που για λόγους οι οποίοι είναι σεβαστοί, τάχθηκαν υπέρ μιας διεθνούς στρατιωτικής επέμβασης στη Λιβύη", τόνισε ο Βεστερβέλε σε συνέντευξη Τύπου.

"Ομως, ύστερα από εκτίμηση των κινδύνων, καταλήξαμε στο ότι δε θέλουμε να εμπλέξουμε γερμανούς στρατιώτες σε έναν πόλεμο, σε μια στρατιωτική επέμβαση στη Λιβύη", τόνισε ο υπουργός. "Μπορώ να σας βεβαιώσω ότι αυτοί που ψήφισαν υπέρ (της απόφασης) σέβονται και κατανοούν τη στάση μας", πρόσθεσε.

Η Πολωνία ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει επιμελητειακή υποστήριξη, αλλά αποκλείει τη συμμετοχή της σε μία δύναμη κρούσης στη Λιβύη, σύμφωνα με δήλωση του υπουργού Άμυνας Μπονγκντάν Κλιτς.

Το Κατάρ ανακοίνωσε τη συμμετοχή του στις επιχειρήσεις για την επιβολή ζώνης αεροπορικού αποκλεισμού επάνω από τη Λιβύη.

"Η Λιβύη δεν φοβάται", δήλωσε ο Σάιφ αλ-Ισλάμ, ένας από τους γιούς του Καντάφι, μετά την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που προβλέπει αεροπορικές επιθέσεις εναντίον των λιβυκών κυβερνητικών δυνάμεων.

“Είμαστε στην πατρίδα μας και μαζί με τον λαό μας. Δεν φοβόμαστε", τόνισε από την Τρίπολη στην εκπομπή News Nightline του αμερικανικού δικτύο ABC. "Δεν θα φοβηθούμε. Δεν θα φοβηθούμε. Δεν θα βοηθήσετε τον λαό αν βομβαρδίσετε την Λιβύη για να σκοτώσετε Λίβυους. Καταστρέφεται τη χώρα μας. Κανείς δεν είναι ευχαριστημένος με αυτό", πρόσθεσε.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ενέκρινε απόφαση υπέρ της χρήσης στρατιωτικής ισχύος εναντίον των δυνάμεων του Καντάφι, που ανοίγει το δρόμο για αεροπορικές επιθέσεις στη Λιβύη.

Την ίδια ώρα η Ιντερπόλ, με «πορτοκαλί» σήμα της προς την Κυπριακή Αστυνομία, την καλεί να βρίσκεται σε εγρήγορση και να την ενημερώσει, σε περίπτωση, κατά την οποία ο Μουαμάρ Καντάφι, μέλη της οικογένειάς του και στενοί συνεργάτες του, επιχειρήσουν να ταξιδεύσουν μέσω Κύπρου ή να μεταφέρουν περιουσιακά τους στοιχεία.

Οπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Μιχάλης Κατσουνωτός, με το σήμα της, που απεστάλη στις αστυνομικές δυνάμεις όλων των κρατών που μετέχουν στην Ιντερπόλ, γίνεται ειδική αναφορά σε 16 άτομα της οικογένειας ή του περιβάλλοντος Καντάφι.

Ο κ. Κατσουνωτός ανέφερε, επίσης, ότι η ενέργεια της Ιντερπόλ εντάσσεται στο πλαίσιο εφαρμογής του ψηφίσματος που ενέκρινε το Συμβούλιο Ασφαλείας, όταν άρχισε η κρίση στη Λιβύη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
ΟΗΕ: Απαγόρευση πτήσεων πάνω από την Λιβύη
Τελεσίγραφο Καντάφι στους κατοίκους της Βεγγάζης
Ο Καντάφι παίρνει πίσω μία μία τις πόλεις
Οι δυνάμεις του Καντάφι προ των πυλών της Βεγγάζης
Ο Καντάφι ελέγχει την Ρας Λανούφ
Ανακατέλαβε και τη Ζουάρα ο Καντάφι
Προελαύνουν οι δυνάμεις του Καντάφι

Μετά από 12 εκδόσεις beta, κυκλοφορεί στις 22 Μαρτίου ο Firefox 4

Ο Mozilla φέρεται έτοιμος να διαθέσει στο κοινό την τελική έκδοση του πολυαναμενόμενου Firefox 4. Σύμφωνα με δηλώσεις που αποδίδονται στον Damon Sicore της Mozilla, ο Firefox 4 πρόκειται να κυκλοφορήσει στις 22 Μαρτίου.

Ο Sicore φέρεται να δήλωσε ότι «η έκδοση που κυκλοφόρησε έτυχε πολύ θερμής υποδοχής. Είναι καιρός να αποφασίσουμε για την τελική έκδοση. Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει κάποιο θέμα που να μας μπλοκάρει και μάλλον η RC1 θα είναι η τελική έκδοση». Έσπευσε, πάντως, να διευκρινίσει ότι «αν ανακαλύψουμε ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα και δε μπορούμε να δώσουμε άμεσα την τελική έκδοση, θα βγει και δεύτερη έκδοση».

Είναι σίγουρα θετικό το γεγονός ότι έχουμε επιτέλους μια συγκεκριμένη ημερομηνία για τον Firefox 4, ωστόσο φρόνιμο θα ήταν να περιμένουμε μέχρι να τον δούμε με τα μάτια μας. Το ότι χρειάστηκε να βγουν 12 εκδόσεις beta μέχρι σήμερα είναι ένας λόγος που μας κάνει να διατηρούμε κάποιες επιφυλάξεις.

Η κυκλοφορία του Firefox 4 θα λάβει χώρα λίγες μόνο ημέρες μετά την κυκλοφορία του Internet Explorer 9 της Microsoft. Εν αναμονή των μετρήσεων σχετικά με τις επιδόσεις των δύο browsers, οι άνθρωποι του Mozilla έσπευσαν να αξιοποιήσουν ένα αδιαμφισβήτητο γεγονός: ο Firefox 4 λειτουργεί στα Windows XP, ενώ ο Internet Explorer 9 όχι.

Πως μπορούμε να προστατευτούμε από την ραδιενέργεια

Η έκθεση σε ιοντίζουσα ακτινοβολία μπορεί να έχει είτε άμεσα, είτε πιο μακροπρόθεσμα βλαπτικά αποτελέσματα για την υγεία. Οι άνθρωποι μπορούν να εισπνεύσουν τα ραδιενεργά σωματίδια, να τα καταπιούν ή αυτά να κάτσουν στο δέρμα τους.

Η δόση και η διάρκεια της έκθεσης παίζουν καθοριστικό ρόλο για τις μετέπειτα συνέπειες, καθώς επίσης το είδος των ραδιενεργών σωματιδίων, καθώς μερικά είναι πιο επικίνδυνα ή πιο ανθεκτικά από άλλα.

Η έκθεση σε πολύ μεγάλες δόσεις ακτινοβολίας μπορεί να ακολουθηθεί από άμεση καταστροφή κυττάρων, οργάνων και συστημάτων και να οδηγήσει στο θάνατο του ανθρώπου.

Τέτοιες δόσεις που οδηγούν σε άμεσα αποτελέσματα, παρατηρήθηκαν μόνο σε μεγάλα ραδιολογικά ή πυρηνικά ατυχήματα και είναι μια πιθανή απειλή και για την περίπτωση της Ιαπωνίας, αν η κατάσταση στους αντιδραστήρες της Φουκουσίμα επιδεινωθεί περαιτέρω.

Για σχετικά χαμηλές δόσεις, μικρότερες από αυτές που οδηγούν σε άμεσα αποτελέσματα, υπάρχει στατιστικά η πιθανότητα μελλοντικής εμφάνισης καρκίνου, που είναι τόσο πιθανότερη όσο μεγαλύτερη είναι η δόση της ακτινοβολίας.

Σημαντικές είναι οι βλάβες που μπορεί να προκληθούν στο γενετικό του υλικό του κυττάρου (στο DNA), διότι αυτές συνδέονται τόσο με τη μεταβίβαση κληρονομικών ανωμαλιών στους απογόνους, όσο και με τη διαδικασία της καρκινογένεσης.

Οι ακτινοβολίες περιλαμβάνονται στους περίπου 4.000 γνωστούς καρκινογόνους παράγοντες, σύμφωνα με την Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας (ΕΕΑΕ). Πιο ευαίσθητοι στη ραδιενέργεια είναι ο θυρεοειδής (καρκίνος του συγκεκριμένου αδένα) και ο μυελός των οστών (λευχαιμία).

Ο κίνδυνος για τα μακροπρόθεσμα αποτελέσματα της ακτινοβολίας εξαρτάται από τη λεγόμενη ενεργό δόση, η οποία, με τη σειρά της, εξαρτάται από την απορροφούμενη στο ανθρώπινο σώμα ενέργεια, το είδος της ακτινοβολίας και το είδος του ακτινοβολούμενου ιστού. Μονάδα μέτρησης της ενεργού δόσης είναι το Sievert (Sv-Σιβέρτ) και τα υποπολλαπλάσιά του mSv (μιλισιβέρτ) και μSv (μικροσιβέρτ).

Η μέση ενεργός δόση ενός ατόμου που οφείλεται στις τεχνητές και στις φυσικές πηγές ραδιενέργειας του γήινου περιβάλλοντος, είναι 0,31 mSv και 2,4 mSv για κάθε χρόνο αντίστοιχα, ενώ η ενεργός δόση που αντιστοιχεί σε μια τυπική ακτινογραφία θώρακος, είναι περίπου 0,02 mSv, σύμφωνα με την ΕΕΑΕ.

Το όριο ασφαλούς έκθεσης ενός ατόμου σε ακτινοβολία είναι 1 mSv ετησίως, ενώ για τους επαγγελματικά εκτιθέμενους αυξάνει στα 20 mSv. Η ένταση της ραδιενέργειας είναι αντιστρόφως ανάλογη με το τετράγωνο της απόστασης από την πηγή της ακτινοβολίας (π.χ. από ένα πυρηνικό αντιδραστήρα με διαρροή).

Σύμφωνα με ειδικούς, ο κίνδυνος για καρκίνο αυξάνεται όταν η έκθεση στην ακτινοβολία ξεπεράσει τα 100 mSv το χρόνο και γίνεται θανατηφόρα αν φτάσει στα 5.000 mSv (5 Sv) σε διάστημα μερικών ωρών. Η έκθεση σε 1 Sv ακτινοβολίας εκτιμάται ότι αυξάνει τον κίνδυνο θανατηφόρου καρκίνου κατά περίπου 5%.

Οι μέχρι τώρα μετρήσεις στην Ιαπωνία γύρω από τους κατεστραμμένους αντιδραστήρες είναι γύρω στα 400 mSv, δηλαδή δείχνουν τετραπλάσια επίπεδα σε σχέση με αυτά που αυξάνουν τον κίνδυνο για καρκίνο.

Οι μέχρι τώρα επιστημονικές μελέτες έχουν εστιάσει κυρίως στον κίνδυνο καρκίνου λόγω μεγάλων δόσεων ακτινοβολίας και υπάρχει μικρότερη επιστημονική συμφωνία σχετικά με τις συνέπειες της έκθεσης σε μικρές δόσεις.

Οι μεγάλες δόσεις προκαλούν ναυτία, εμετό, αδυναμία, διάρροια, πονοκεφάλους, πυρετό, πτώση μαλλιών, δερματικά εγκαύματα, δυσλειτουργία οργάνων, πρόωρη γήρανση και πιθανώς πρόωρο θάνατο. Τα καρκινογόνα ραδιοϊσότοπα καίσιο-137 και ιώδιο-131 είναι οι κυριότερες απειλές μέχρι στιγμής από τη διαρροή ραδιενέργειας στην Ιαπωνία.

Το καίσιο-137, που είναι πιο επικίνδυνο, μπορεί να μολύνει την τροφή και το νερό, συσσωρευόμενο στους μαλακούς ιστούς του οργανισμού, όπως στους μυς. Έχει ημι-ζωή περίπου 30 ετών και αποβάλλεται σταδιακά μέσω των ούρων.

Το ιώδιο-131, που αναπνέεται ή καταπίνεται, έχει πιο σύντομη ημι-ζωή οκτώ ετών. Συγκεντρώνεται στον θυρεοειδή και μπορεί να προκαλέσει καρκίνο σε λίγα χρόνια, ενώ σε χαμηλές δόσεις μειώνει την παραγωγή των ορμονών του αδένα.

Τρόποι προστασίας
Η εκκένωση μιας περιοχής ώστε να απομακρυνθεί ο πληθυσμός, η καταφυγή σε ένα αεροστεγώς κλεισμένο χώρο, κατά προτίμηση σε ένα υπόγειο ή ειδικό καταφύγιο, καθώς και η λήψη χαπιών ιωδίου, είναι οι τρεις κυριότεροι μέθοδοι προστασίας των πολιτών σε περίπτωση διαρροής ραδιενέργειας.

Η σφράγιση του χώρου διαμονής, αν πρόκειται για σπίτι, πρέπει να γίνεται σε όλα τα παράθυρα και τις πόρτες με κολλητικές ταινίες και κάθε άλλο μέσο, ώστε να μην εισχωρήσει η ραδιενεργός σκόνη στο χώρο, την εισπνεύσουν οι άνθρωποι και επικαθήσει στους πνεύμονές ή το δέρμα τους.

Βοηθάνε επίσης τα συχνά ντους, ώστε να απομακρυνθούν τυχόν ραδιενεργά σωματίδια που έχουν εναποτεθεί στο δέρμα, αλλά δεν πρέπει κανείς να τρίβει το δέρμα του για να μην διευκολύνει την είσοδο των σωματιδίων στον οργανισμό.

Το κάπνισμα, το φάγωμα των νυχιών, η επαφή των δαχτύλων με το στόμα κλπ. πρέπει να αποφεύγονται επίσης, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Ραδιοπροστασίας και Πυρηνικής Ασφάλειας (IRSN) της Γαλλίας.

Τα χάπια ιωδίου, που μοιράζουν οι αρμόδιες Αρχές, όταν κρίνουν ότι πρέπει, πλημμυρίζουν με ιώδιο τον θυρεοειδή, ώστε να μην μπορεί να απορροφήσει πια το ραδιενεργό ιώδιο. Έτσι, εμποδίζουν τον καρκίνο του θυρεοειδούς, ένα κίνδυνο που αφορά πρωτίστως τα μωρά, τα παιδιά, τους εφήβους, τις έγκυες και τις μητέρες που θηλάζουν.

Κατά προτίμηση, το ιώδιο λαμβάνεται μια ώρα πριν την έκλυση της ραδιενέργειας, ενώ μπορεί να ληφθεί και 24 ώρες μετά το πυρηνικό ατύχημα, αλλά η προστασία του που παρέχει τότε, είναι μειωμένη πια κατά 25%, σύμφωνα με τον διευθυντή του IRSN Πατρίκ Γκουρμελόν.

Η ιαπωνική κρίση, σύμφωνα με τα ξένα πρακτορεία, έχει πυροδοτήσει ένα πανικό στην Ιαπωνία και σε γύρω χώρες για την αγορά χαπιών ιωδίου, κυρίως μέσω Ίντερνετ, όπου πουλιούνται πλέον πάνω και από 500 δολάρια το κουτί των 14 χαπιών. Τα αποθέματα αμερικανικών εταιριών που πουλάνε ιωδιούχο κάλιο, έχουν ήδη εξαντληθεί.

Το ιωδιούχο κάλιο είναι ένα άλας που μπλοκάρει την είσοδο στον οργανισμό του καρκινογόνου ραδιενεργού ιωδίου. Σε περιοχές της Ασίας πολλοί άνθρωποι έχουν αδειάσει τα φαρμακεία ακόμα και από τα μπουκαλάκια του αντισηπτικού υγρού ιωδίου, για να το αλείψουν γύρω από το λαιμό τους, μια πρακτική όμως που δεν έχει αποτέλεσμα.

Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι είναι περιττή αυτή η υστερία και ότι τα χάπια ιωδίου έχουν περιορισμένη χρησιμότητα, ενώ ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, με ανακοίνωσή του, ζητά από τους ανθρώπους να συμβουλεύονται το γιατρό τους και να μην παίρνουν μόνοι τους χάπια, καθώς δεν αποτελούν "αντίδοτο κατά της ραδιενέργειας" και δεν προσφέρουν προστασία από ισχυρότερα ραδιενεργά στοιχεία όπως το καίσιο, ενώ μπορεί να έχουν παρενέργειες σε μερικούς ανθρώπους, ειδικά σε εγκύους.

Ενεργειακή αναβάθμιση: Έκπτωση του 20% της δαπάνης από το φορολογητέο εισόδημα

Σε ότι αφορά τις δαπάνες ενεργειακής αναβάθμισης ακινήτων προβλέπεται ότι για τις εργασίες αυτές θα εκπίπτει από το φορολογητέο εισόδημα το 20% δαπάνης για ποσά μέχρι 3.000 ευρώ.

Αύξηση της φοροαπαλλαγής για όσους αναβαθμίζουν ενεργειακά τις κατοικίες τους, αλλαγές σε ότι αφορά τη στελέχωση του φοροελεγκτικού μηχανισμού καθώς και διευκρινίσεις σχετικά με την εταιρία "Ελληνικό ΑΕ" που θα αναλάβει την αξιοποίηση της έκτασης του πρώην αεροδρομίου, επέρχονται μεταξύ άλλων στις διατάξεις του φορολογικού νομοσχεδίου με μια σειρά διορθώσεις και προσθήκες που κατατέθηκαν στη Βουλή.

Σε ότι αφορά τις δαπάνες ενεργειακής αναβάθμισης ακινήτων προβλέπεται ότι για τις εργασίες αυτές θα εκπίπτει από το φορολογητέο εισόδημα το 20% δαπάνης για ποσά μέχρι 3.000 ευρώ, και το 10% για ποσά από 3.0001-6.000 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι η συνολική έκπτωση δαπάνης μπορεί να φθάσει τα 900 ευρώ από 600 ευρώ που προβλέπεται σήμερα.

Μεταξύ άλλων με βάση τις τροποποιήσεις αυτές προβλέπονται τα ακόλουθα:

- Καταργείται το επίδομα επίτευξης στόχων που προβλέπονταν στο αρχικό κείμενο του νομοσχεδίου για τους εργαζόμενους στο φοροελεγκτικό μηχανισμό.

- Η απαλλαγή από τα τεκμήρια για όσους έχουν κατοικία στην αλλοδαπή, ισχύει από την 1η-1-2011

- Το 5% του συνολικού αριθμού των υπαλλήλων στο νέο σώμα Ελεγκτών Βεβαίωσης και Αναγκαστικής Είσπραξης εσόδων που δημιουργείται θα μπορεί να στελεχώνεται και από υπαλλήλους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (ΔΕ).

- Το τέλος ταξινόμησης για φορτηγά οχήματα που αποσύρονται, και είναι άνω των 3,5 τόνων, θα μειώνεται κατά 40%.

Η βουλή θα εκλέγει το πρόεδρο του Σώματος Φορολογικών Διαιτητών, θα είναι επίτιμος ανώτατος δικαστικός λειτουργός του ΣτΕ και η θητεία του θα είναι 5 ετών, που θα μπορεί να ανανεώνεται μία φορά.

Στις υπηρεσίες του ΣΔΟΕ θα μπορούν να αποσπασθούν σε ποσοστό 10% και υπάλληλοι του υπ. Οικονομικών με περισσότερα από 20 έτη υπηρεσίας.

H εταιρία Ελληνικό ΑΕ δεν θα έχει τα δικαιώματα των ακινήτων της έκτασης του πρώην αεροδρομίου, αλλά θα συμμετέχει σε συμβάσεις για την εκμετάλλευση και αξιοποίηση της.

Αγωνιώδεις προσπάθειες στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα

Με κάθε μέσο, εξειδικευμένο προσωπικό καταβάλλει αγωνιώδεις προσπάθειες στο εργοστάσιο της Φουκουσίμα προκειμένου να αποφευχθεί μια καταστροφική έκλυση ραδιενέργειας, με καταστροφικές συνέπειες για ολόκληρη την Ιαπωνία.

Αξιωματούχοι είπαν πως ελπίζουν ότι θα επισκευάσουν ένα καλώδιο ηλεκτροδότησης, το οποίο τροφοδοτεί τουλάχιστον δύο από τους έξι αντιδραστήρες, με την ελπίδα ότι θα λειτουργήσουν ξανά οι αντλίες νερού, ενώ κάνουν παράλληλα προετοιμασίες για να τους ρίξουν νερό από πυροσβεστικές αντλίες που περιμένουν στην περιοχή.

Εφόσον τους ζητηθεί, πυροσβεστικές αντλίες του στρατού θα ρίξουν νερό στη δεξαμενή καυσίμου του αντιδραστήρα 3. Μια αντλία της πυροσβεστικής υπηρεσίας του Τόκιο αναμένεται επίσης να ρίξει νερό στον αντιδραστήρα 1, καθώς το επίπεδο του νερού στη δεξαμενή καυσίμου του πιστεύεται πως μειώνεται. Την ίδια ώρα, οι θερμοκρασίες αυξάνονται σταδιακά και στους αντιδραστήρες 5 και 6, όμως δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος.

Η κορυφαία αμερικανική κανονιστική αρχή για την πυρηνική ενέργεια πάντως ανακοίνωσε ότι θα χρειαστούν εβδομάδες για να υποχωρήσει η υπερθέρμανση των ράβδων καυσίμων στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα.

Εκπρόσωπος της ιαπωνικής υπηρεσίας πυρηνικής ενέργειας παραδέχθηκε ότι οι αρχές σκέπτονται μια "λύση Τσερνόμπιλ", να ταφούν δηλαδή οι αντιδραστήρες μέσα σε άμμο και τσιμέντο.

Η εταιρεία που διαχειρίζεται τον πυρηνικό σταθμό ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν θα ήταν αδύνατο να ταφούν σε τσιμέντο οι αντιδραστήρες της εγκατάστασης, όμως η προτεραιότητα είναι να ψυχθούν.

Εκατομμύρια άνθρωποι στο Τόκιο μένουν σήμερα κλεισμένοι στα σπίτια τους, φοβούμενοι μια έκρηξη ραδιενεργού υλικού από το σταθμό που βρίσκεται σε απόσταση 240 χιλιομέτρων προς το βορρά, αν και οι άνεμοι που πνέουν θα ήταν πιθανό να μετέφεραν το μολυσμένο καπνό ή ατμό μακριά από την πυκνοκατοικημένη πόλη, προς τον Ειρηνικό ωκεανό.

Και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εκτιμά ότι η διάδοση της ραδιενέργειας από το σταθμό στη Φουκουσίμα παραμένει τοπική και δεν δημιουργεί κίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ιαπωνία: Το απόλυτο χάος - 6.000 οι επιβεβαιωμένοι θάνατοι - Μάχη με τη ραδιενέργεια
Νέες εκρήξεις σε πυρηνικό εργοστάσιο στην Ιαπωνία - Video
Ιαπωνία: Ραδιενεργός εφιάλτης
Νέο βίντεο από την έκρηξη στο πυρηνικό εργοστάσιο!
Έκρηξη σε πυρηνικό εργοστάσιο στην Ιαπωνία - Δείτε το βίντεο

Έτος Κρουαζιέρας το 2011

Ως έτος κρουαζιέρας χαρακτήρισε το 2011 για την ΟΛΠ Α.Ε. ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Γιώργος Ανωμερίτης.

«Γι’ αυτό το μεγάλο βάρος δόθηκε στη νέα τιμολογιακή πολιτική και στις υπηρεσίες. Δημιουργούμε νέα χαμηλότερα τιμολόγια για προσόρμιση και παραβολή των πλοίων, εκπτώσεις από 5%-30% ανάλογα με την περίοδο και προσεγγίσεις και νέο τιμολόγιο στη φόρτωση τροφοεφοδίων», επεσήμανε.

Σύμφωνα με τα νέα τιμολόγια, οι χρεώσεις κρουαζιερόπλοιων για προσόρμιση από 0,090 ευρώ πάει στο 0,086 ευρώ. Για παραβολή (με το μέτρο) από 1,5 ευρώ μειώνεται στο 1,425 ευρώ.
Σύμφωνα με τη νέα τιμολογιακή πολιτική:
- Εκπτωση 5% σε κρουαζιερόπλοια που πραγματοποιούν πλέον των 3 και έως 7 κατάπλους τον μήνα.
- Εκπτωση 15% σε κρουαζιερόπλοια που πραγματοποιούν πλέον των 8 κατάπλων τον μήνα
- Εκπτωση 10% σε κρουαζιερόπλοια για τους κατάπλους που θα πραγματοποιήσουν από/επιβίβαση στον Πειραιά τουλάχιστον των 2/3 των επιβατών που μεταφέρουν (Home Port).
- Εκπτωση 30% στα πλοία που πραγματοποιούν κατάπλους κατά τους μήνες Δεκέμβριο, Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο.

Για την υπόθεση της ελληνικής κρουαζιέρας ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων Γιάννης Διαμαντίδης έχει επισημάνει στο «ΘΕΜΑ»:

«Η Ελλάδα έχει το καλύτερο τουριστικό προϊόν από όλους τους ανταγωνιστές της. Ναι, είμαι αισιόδοξος ότι όλες οι μεγάλες εταιρείες κρουαζιέρας θα επιλέξουν να έχουν ως αφετηρία ελληνικές πόλεις και λιμάνια, κάτι που θα σημάνει τεράστια έσοδα και επενδύσεις για την ελληνική οικονομία.

Η ελληνική κυβέρνηση θέλει να κερδίσει και αυτό το στοίχημα, κόντρα αν θέλετε σε παλαιολιθικές, δογματικές, αναχρονιστικές συνδικαλιστικές λογικές. Θα αναβαθμίσουμε τα λιμάνια μας και θα είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε ασφάλεια και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στους ξένους πολίτες που θα έχουν την ευκαιρία να ξεκινήσουν από εδώ τις διακοπές τους. Που θα έρθουν για να αφήσουν χρήματα στην ελληνική οικονομία». Τέλος προσέθεσε:

«Υλοποιούμε βήμα προς βήμα, σταθερά, αποφασιστικά και χωρίς πισωγυρίσματα μια εθνική αναπτυξιακή πολιτική που θα μας βγάλει από το τέλμα, από τον αναχρονισμό, την κακομοιριά και την κακοδαιμονία μιας εποχής που μας έφερε στο χείλος της χρεοκοπίας. Εχω εμπιστοσύνη στον ελληνικό λαό και τη δημοκρατία μας.

Οχι, δεν φοβάμαι τίποτα, αντίθετα είμαι πολύ αισιόδοξος ότι οι κάτοικοι των πόλεων θα προασπίσουν την ευημερία και προοπτική τους. Η Ελλάδα μην ξεχνάμε είναι η χώρα του ξένιου Δία. Αλλωστε, η ψήφιση του νόμου για την άρση του καμποτάζ στην κρουαζιέρα έγινε ευρύτερα αποδεκτή από τον ελληνικό λαό μετά τα γεγονότα του περασμένου καλοκαιριού που μας εξέθεσαν διεθνώς».

ΟΗΕ: Απαγόρευση πτήσεων πάνω από την Λιβύη

Μετά από πολύωρη συνεδρίαση το Συμβούλιο Ασφαλείας αποφάσισε να απαγορεύσει τις πτήσεις πάνω από την Λιβυή. Αναλυτές εκτιμούν ότι ο Καντάφι ετοιμάζει την μεγάλη “σφαγή”!

Έπειτα από τρεις ημέρες εντατικών διαπραγματεύσεων, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ψήφισε χθες το βράδυ υπέρ της προσφυγής στη στρατιωτική ισχύ εναντίον των στρατευμάτων του συνταγματάρχη Μουάμαρ Καντάφι, ανοίγοντας το δρόμο για αεροπορικά πλήγματα στη Λιβύη.

Λίγες ώρες νωρίτερα, ο Καντάφι είχε απειλήσει ότι θα επιτεθεί στη διάρκεια της νύχτας στη Βεγγάζη, το οχυρό των εξεγερμένων, χωρίς να δείξει "ούτε έλεος ούτε οίκτο".

"Θα έρθουμε. Σπίτι με σπίτι, δωμάτιο με δωμάτιο", δήλωσε ο Καντάφι σε ραδιοφωνική ομιλία του αργά χθες το βράδυ προς τους εξεγερμένους της Βεγγάζης.

Το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ-Τζαζίρα έδειξε χιλιάδες ανθρώπους να ακούνε την ομιλία σε μια κεντρική πλατεία της Βεγγάζης, έπειτα να ξεσπούν σε πανηγυρισμούς μετά την ψηφοφορία στον ΟΗΕ, κουνώντας τις τρίχρωμες σημαίες τους και φωνάζοντας συνθήματα εναντίον του Καντάφι.

Η απόφαση του ΟΗΕ δίνει την έγκριση για να ληφθούν "όλα τα απαραίτητα μέτρα", περιλαμβανομένων των αεροπορικών πληγμάτων, για να προστατευθούν οι άμαχοι και να επιβληθεί στον λιβυκό στρατό μια κατάπαυση του πυρός, όμως διευκρινίζεται ότι δεν τίθεται ζήτημα στρατιωτικής κατοχής.

Στην απόφαση προβλέπεται επίσης μια ζώνη αεροπορικού αποκλεισμού ώστε να εμποδιστεί η αεροπορία του Καντάφι να σφυροκοπά τους εξεγερμένους.

Ο λίβυος υφυπουργός Εξωτερικών Χάλεντ Καάιμ αντέδρασε λέγοντας πως η απόφαση του ΟΗΕ αποτελεί μια "πρόσκληση προς τους Λίβυους να αλληλοσκοτωθούν".

"Η απόφαση αυτή μεταφράζει μια επιθετική στάση της διεθνούς κοινότητας, η οποία απειλεί την ενότητα της Λιβύης και τη σταθερότητά της", δήλωσε ο Καάιμ και κατήγγειλε μια "συνωμοσία" της διεθνούς κοινότητας και τη "βούληση χωρών όπως η Γαλλία, η Βρετανία και οι ΗΠΑ να διαμελίσουν τη χώρα".

Ο υφυπουρός δήλωσε επίσης πως η χώρα του είναι έτοιμη για μια κατάπαυση του πυρός: είμαστε έτοιμοι γι' αυτή την απόφαση (της κατάπαυσης του πυρός), όμως έχουμε ανάγκη έναν συνομιλητή για να συζητήσουμε την εφαρμογή της", διαβεβαίωσε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Τρίπολη.

Το κείμενο υιοθετήθηκε με 10 ψήφους από τα 15 μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας. Η Κίνα και η Ρωσία απείχαν, όμως δεν χρησιμοποίησαν το βέτο τους για να μπλοκάρουν το κείμενο. Η Γερμανία, η Βραζιλία και η Ινδία απείχαν επίσης.

Τη στιγμή που ο Καντάφι ανακοίνωνε την πρόθεσή του να επιτεθεί στη Βεγγάζη, ο γάλλος υπουργός Εξωτειρκών Αλέν Ζιπέ προειδοποιούσε, πριν από την ψηφοφορία, ότι απομένει λίγος χρόνος για επέμβαση.

Η Γαλλία είχε ανακοινώσει προηγουμένως ότι θα προχωρήσει σε αεροπορικά πλήγματα μόλις υιοθετηθεί η απόφαση.

Μετά την ψηφοφορία, ο βρετανός πρεσβευτής στον ΟΗΕ Μαρκ Λάιαλ Γκραντ υπογράμμισε ότι η Βρετανία είναι "έτοιμη να αναλάβει τις ευθύνες της για να βάλει τέλος στις βιαιότητες και να προστατεύσει τους αμάχους".

Η αμερικανίδα πρεσβευτής στον ΟΗΕ Σούζαν Ράις δήλωσε πως οι ΗΠΑ "βρίσκονται στο πλευρό του λιβυκού λαού και υποστηρίζουν την ανάγκη του για ανθρώπινα δικαιώματα". "Το Συμβούλιο Ασφαλείας απάντησε στην έκκληση του λιβυκού λαού για βοήθεια", πρόσθεσε.

Ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε δικαιολόγησε την αποχή της χώρας του λέγοντας ότι μια στρατιωτική επέμβαση στη Λιβύη εμπεριέχει "σημαντικούς κινδύνους". "Οι γερμανοί στρατιώτες δεν θα συμμετάσχουν σε μια στρατιωτική επέμβαση στη Λιβύη", πρόσθεσε ο αντικαγκελάριος της Άγγελας Μέρκελ.

Η Μαρία Λουίζα Ριμπέιρο Βιότι, πρεσβευτής της Βραζιλίας, εξήγησε πως η χώρα της "δεν έχει πειστεί ότι η χρήση στρατιωτικής ισχύος θα οδηγήσει στον τερματισμό της βίας". "Θα μπορούσε να προκαλέσει περισσότερο κακό παρά καλό για το λιβυκό λαό", πρόσθεσε.

Ο ρώσος πρεσβευτής Βιτάλι Τσούρκιν έκρινε "λυπηρό" το γεγονός ότι "επικράτησε το πάθος για τη χρήση ισχύος". Υπενθύμισε πως η χώρα του είχε προτείνει μια απόφαση που καλούσε για κατάπαυση του πυρός.

Ο πρεσβευτής της Κίνας Λι Μπαοντόνγκ, ο οποίος προεδρεύει κατά το μήνα Μάρτιο του Συμβουλίου Ασφαλείας, εξήγησε πως η χώρα του "είναι πάντα εναντίον της χρήσης βίας στις διεθνείς σχέσεις".

Επιπρόσθετα, την πρώτη από αέρος επίθεση κατά των εξεγερμένων στη Βεγγάζη εξαπέλυσαν την Πέμπτη οι δυνάμεις του Μουαμάρ Καντάφι, όπως επιβεβαιώνουν αυτόπτες μάρτυρες και ξένοι δημοσιογράφοι.

Μεταξύ των στόχων των βομβαρδισμών βρίσκεται και το αεροδρόμιο στην Μπενίνα, σύμφωνα με απεσταλμένους του BBC στην περιοχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τελεσίγραφο Καντάφι στους κατοίκους της Βεγγάζης
Ο Καντάφι παίρνει πίσω μία μία τις πόλεις
Οι δυνάμεις του Καντάφι προ των πυλών της Βεγγάζης
Ο Καντάφι ελέγχει την Ρας Λανούφ
Ανακατέλαβε και τη Ζουάρα ο Καντάφι
Προελαύνουν οι δυνάμεις του Καντάφι

Φτιάξτε την Ferrari των ονείρων σας!!!

Μπορεί να την αποκτήσουμε σε… κάποια άλλη ζωή αλλά αυτό δεν πρέπει να μας αποθαρρύνει από το να την ονειρευόμαστε. Μάλιστα, ένας online σύστημα διαχείρισης μας επιτρέπει να διαμορφώσουμε όποιον συνδυασμό επιθυμούμε επιλέγοντας το χρώμα του αμαξώματος (ανάμεσα σε 44), του σαλονιού, τις ζάντες, την απόχρωση στις δαγκάνες των κεραμικών δισκόφρενων κ.α.

Η εφαρμογή «τρέχει» μέσα από το επίσημο site της Ferrari (κάντε κλικ εδώ) και αν σας περισσεύει χρόνος μπορείτε να δημιουργήσετε την Ferrari των ονείρων σας. Χρόνος ίσως και να περισσεύει αλλά σίγουρα όχι και περίπου 260.000 ευρώ που κοστίζει η πρώτη τετρακίνητη Ferrari παραγωγής.

Είχε βάλει κάμερες στις τουαλέτες!!!

Η τεχνολογία ήταν ο σύμμαχος του υπαλλήλου αλλά ταυτόχρονα και "εχθρός" του αφού τον εντόπισαν από υλικό που διέρρευσε στο διαδίκτυο. Ο δράστης ήθελε φαίνεται να "κατασκοπεύει" τους πελάτες της επιχείρησης και τοποθέτησε μικροκάμερες στις τουαλέτες.

Το υλικό που μάζεψε προφανώς ήταν αρκετό και αποφάσισε να το μοιραστεί και στο ίντερνετ, με αποτέλεσμα να γίνει αντιληπτός. Ωστόσο ο εργαζόμενος απολύθηκε γιατί πολύ απλά εξαφανίστηκε από την Τρικαλινή επιχείρηση χωρίς προειδοποίηση.

Τώρα, ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού ελπίζει να μην βρεθεί σε κάποιο μπλογκ υλικό από τις πελάτισσές του και βρει μπελάδες με την δικαιοσύνη!

350 εκατ. ευρώ για επενδύσεις σε γεωθερμικά πεδία

Μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον για επενδύσεις στον τομέα της γεωθερμίας, στο πλαίσιο του πρώτου, ιστορικά, διεθνούς πλειοδοτικού διαγωνισμού στην χώρα μας, ο οποίος είχε ως αντικείμενο τη μίσθωση τεσσάρων προσφερόμενων προς έρευνα - ανάπτυξη περιοχών (Δέλτα ποταμού Νέστου, Δέλτα Έβρου, Σαμοθράκη, κεντρική και νότια Χίος), όπου σύμφωνα με το Ι.Γ.Μ.Ε. υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις πλούσιου Γεωθερμικού δυναμικού.

Ο διαγωνισμός διενεργήθηκε την Τετάρτη και για τις 4 περιοχές συγκεντρώθηκαν συνολικά 18 προσφορές, από έξι εταιρίες ή Κοινοπραξίες. Το χρηματικό ύψος των προσφορών και για τα 4 πεδία ξεπέρασε τα 350 εκατ. ευρώ.

Αναλυτικά, στο διαγωνισμό συμμετείχαν μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο χώρο της γεωθερμίας, όπως η Ιταλική ENEL SA, η Ισραηλο-αμερικανική ORMAT Int. και η Καναδικών συμφερόντων Hellenic Geothermal Holdings Corp., καθώς και μεγάλες Ελληνικές επιχειρήσεις όπως η ΔΕΗ Ανανεώσιμες Α.Ε., η Ενεργειακή Αιγαίου και η ΙΤΑ - ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή ΑΒΕΤΕ.

“Η επιτυχία του διαγωνισμού δικαιώνει την Υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνα Μπιρμπίλη και τον Υφυπουργό ΠΕΚΑ, Γιάννη Μανιάτη, οι οποίοι ανταποκρινόμενοι στα χρόνια αιτήματα Ελλήνων και αλλοδαπών επενδυτών προχώρησαν σε αυτήν την Προκήρυξη, εκτιμώντας ότι αυτή τη φορά θα υπάρξει πραγματική αξιοποίηση του πλούσιου Γεωθερμικού δυναμικού της χώρας, που χειμάζει τα τελευταία 20 χρόνια λόγω λανθασμένων ενεργειών και γραφειοκρατικών αγκυλώσεων”, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΥΠΕΚΑ.

Ο Υφυπουργός Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γ. Μανιάτης, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Σήμερα έγινε ένα μεγάλο βήμα, τόσο σε επενδυτικό, όσο και σε ενεργειακό επίπεδο για τη χώρα μας. Η προσέλκυση μερικών από τις μεγαλύτερες επενδυτικές εταιρείες γεωθερμίας του κόσμου, με συνολικά 18 επενδυτικές προτάσεις για τα 4 γεωθερμικά πεδία που προκηρύχθηκαν, ανοίγει ένα μεγάλο παράθυρο στον πιο παραμελημένο τομέα της πράσινης ενέργειας, τη Γεωθερμία.

Έναν τομέα στον οποίο η Ελλάδα έχει μεγάλα συγκριτικά πλεονεκτήματα και όπου μπορούν να αναπτυχθούν σοβαρές επενδύσεις, τόσο για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, όσο και για τη χρήση της σε βιολογικές καλλιέργειες, τουρισμό υψηλού επιπέδου, ενίσχυση του εισοδήματος της περιφέρειας κ.ά. Η περίπτωση της γεωθερμίας αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι, όταν η χώρα μας με σοβαρότητα και τεκμηρίωση αναδεικνύει τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα, τότε το επενδυτικό ενδιαφέρον είναι μεγάλο και προς όφελος της εθνικής οικονομίας».

Νέα μάχη με κακοποιούς με Καλάσνικοφ - Κατάφεραν και πάλι να ξεφύγουν

Οπλισμένοι σαν αστακοί οι τρεις δράστες ήταν έτοιμοι για μάχη. Δεν είχαν μπει καν στον κόπο να καλύψουν τα χαρακτηριστικά τους, δεν φορούσαν ούτε κουκούλες, ούτε κράνη. Αντίθετα είχαν φροντίσει να έχουν οπλοπολυβόλα καλάσνικοφ και να φορούν αλεξίσφαιρα ώστε να μπορέσουν, αν χρειαστεί, να δώσουν μάχη με την αστυνομία.

Πρόκειται για αποφασισμένους και ψυχρούς δολοφόνους λένε οι άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ που ήρθαν αντιμέτωποι με τα όπλα τους.

Πυροβολούσαν “στο ψαχνό” εναντίον των αστυνομικών και κολλούσαν τα όπλα στα κεφάλια των ανυποψίαστων οδηγών για να τους αρπάξουν τα αυτοκίνητα και να φύγουν.

Όλα ξεκίνησαν όταν ένα τέταρτο πριν τις εννιά αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ εντόπισαν ένα κλεμμένο αυτοκίνητο στα σύνοπρα των Άνω Πατησίων με το Γαλάτσι. Όταν επιχείρησαν να πλησιάσουν είδαν τους δράστες να πατάνε το γκάζι.

Αμέσως υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση και κατάφεραν να εγκλωβίσουν τους δράστες. Οι τρεις αδίστακτοι ληστές κατέβηκαν από το αμάξι και άρχισαν να πυροβολούν με τα καλάσνικοφ που κρατούσαν.

Ευτυχώς από τους πυροβολισμούς δεν τραυματίστηκε κανένας αστυνομικός και οι κακοποιοί που σημειωτέον δεν φορούσαν κουκούλες, τράπηκαν σε φυγή με τα πόδια παρατώντας το αυτοκίνητό τους εκεί μάρκας SCODA.

Τρέχοντας οι κακοποιοί σταμάτησαν ένα άλλο αυτοκίνητο και κόλλησαν το όπλο στον κρόταφο του οδηγού, καταφέρνοντας έτσι να τον κατεβάσουν και κλέψουν το φορτηγό με κατεύθυνση τα Λιόσια.

Για να μπορέσουν να φύγουν και ενώ οι αστυνομικοί προσπαθούσαν και πάλι να τους κυκλώσουν άρχισαν και πάλι να πυροβολούν. Κατάφεραν έτσι να διαφύγουν για μια ακόμη φορά. Το αυτοκίνητο που πήραν βρέθηκε αργότερα στην περιοχή του Ίλιον, όπου σύμφωνα με πληροφορίες οι κακοποιοί άρπαξαν ένα ακόμη αμάξι από μια γυναίκα για να διαφύγουν.

Παρά την τεράστια κινητοποίηση της αστυνομίας οι δράστες κατάφεραν (και αυτοί) να ξεφύγουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Χαμός στα Πατήσια - Πυροβόλησαν πάλι άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ

"Επιχείρηση Σωτηρίας" σε 13 χ΄'ωρες κατά της παιδικής πορνογραφίας


Στην εξάρθρωση ενός διεθνούς δικτύου παιδικής πορνογραφίας στο Διαδίκτυο και στη σύλληψη 184 υπόπτων οδήγησε μία από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις της αστυνομίας που πραγματοποιήθηκε ποτέ εναντίον τέτοιων δικτύων, ανακοίνωσε την Τετάρτη η Europol.

"Έχουν αναγνωριστεί 176 ύποπτοι, έχουν ήδη πραγματοποιηθεί 184 συλλήψεις και έχουν αναγνωριστεί 230 παιδιά, θύματα αυτών των τρομερών εγκλημάτων" δήλωσε ο διευθυντής της Europol, Ρομπ Γουάινραϊτ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Χάγη. "Αναμένουμε ότι αυτοί οι αριθμοί θα αυξηθούν κι άλλο" σημείωσε, προσθέτοντας ότι "είναι η πιο σημαντική υπόθεση που έχουμε δει ποτέ".

Η έρευνα, που ονομάστηκε "Επιχείρηση Σωτηρίας" και ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια, επικεντρώθηκε σε ένα διαδικτυακό φόρουμ, το "boylover.net", το οποίο προωθούσε τις σεξουαλικές σχέσεις μεταξύ ενηλίκων και νεαρών αγοριών και έχει μέχρι στιγμής 70.000 μέλη. "Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι πρόκειται για μία από τις πιο επιτυχημένες επιχειρήσεις των τελευταίων ετών ενάντια στο μεγαλύτερο ίσως δίκτυο παιδεραστών στο παγκόσμιο Διαδίκτυο" ανέφερε ο κ. Γουάινραϊτ.

Στην επιχείρηση εμπλέκονταν 13 χώρες: η Ελλάδα, η Αυστραλία, η Βρετανία, το Βέλγιο, ο Καναδάς, οι ΗΠΑ, η Νέα Ζηλανδία, η Πολωνία, η Ρουμανία, η Ισπανία, η Ισλανδία, η Ολλανδία και η Ιταλία.

"Δεν πληρώνω": Τακτικοί στην Αττική Οδό

Ο περίφημος νόμος Ρέππα, που δίνει το δικαίωμα στους άνδρες της τροχαίας να επεμβαίνουν στην περίπτωση που οι πολίτες δεν επιθυμούν να πληρώσουν ή δεν έχουν χρήματα, έχει δημιουργήσει αναστάτωση στις τάξεις των μελών του κινήματος «Δεν πληρώνω».

Όπως αποκάλυψε στο Βασίλη Σαρημπαλίδη και στην εκπομπή «Μπιπ Μπιπ» στο Zougla Radio, ο Βασίλης Παπαδόπουλος, μέλος του συγκεκριμένου κινήματος, από εδώ και στο εξής, η Αττική οδός θα γίνει… σουρωτήρι. Συγκεκριμένα, ξεκαθάρισε πως πάρα πολύ συχνά τα μέλη του κινήματος θα ανοίγουν της μπάρες στην Αττική οδό θέλοντας με αυτό τον τρόπο να διαμαρτυρηθούν.

Από τη μία, εξαιτίας των διοδίων που πληρώνουν οι οδηγοί μέσα στην πόλη τους και από την άλλη εξαιτίας κινήσεων της τροχαίας η οποία τις τελευταίες ημέρες έχει προχωρήσει σε «ξήλωμα» πινακίδων και αδειών κυκλοφορίας επειδή οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων αρνήθηκαν να καταβάλλουν το αντίτιμο.

Κινητοποιήσεις από τους εργαζόμενους στα δημόσια νοσοκομεία

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία το τρίτο 10ημερο του Μαρτίου, ζητώντας να διατηρηθεί ο δημόσιος χαρακτήρας του ΕΣΥ, προσλήψεις προσωπικού, νέο ενιαίο μισθολόγιο με ουσιαστικές αυξήσεις μισθών και ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.

Με απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), στις 23 Μαρτίου, θα προχωρήσουν σε συμβολική κατάληψη των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών και θα επιτρέπουν στους πολίτες να έχουν δωρεάν πρόσβαση στις υπηρεσίες των νοσοκομείων.

Στις 31 Μαρτίου, θα προχωρήσουν σε 24ωρη απεργία στην Περιφέρεια και 5ωρη στάση εργασίας στα νοσοκομεία Αθήνας - Πειραιά από 10 π.μ. έως 3 μ.μ.. Στις 11 π.μ. θα πραγματοποιήσουν πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στο υπουργείο Υγείας.

Εισαγγελική παρέμβαση για τα επεισόδια στην Τούμπα

Το πρωί της Πέμπτης ο εισαγγελέας Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνου , ο οποίος ήταν στο γήπεδο ζήτησε να του παραδοθεί όλο το οπτικό υλικό από τα επεισόδια που προκάλεσαν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ κατά την εισβολή τους στον αγωνιστικό χώρο αλλά και με τα καπνογόνα που εκτόξευσαν προς τους παίκτες.

Από τα συγκεκριμένα βίντεο θα ξεκινήσουν και οι έρευνες για τον εντοπισμό των ατόμων που μετείχαν στα επεισόδια αλλά και όσων προκάλεσαν σημαντικές φθορές στον εξοπλισμό του Conn-x που κάλυπτε την αναμέτρηση. Σύμφωνα με τον απολογισμό, το καλωδιακό κανάλι μετρά δυο κατεστραμμένες κάμερες ενώ τραυματίστηκε και ένας εικονολήπτης.

“Χτυπούσαν ό,τι έβλεπαν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ”
Με τα χειρότερα λόγια περιγράφουν ξένα sites τα επεισόδια στη Τούμπα, κατά τη διάρκεια του αγώνα για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος, ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ. Ένα από αυτά, η γαλλική ιστοσελίδα “sofoot.com” αναφέρει:

“Οι φίλοι του ΠΑΟΚ είχαν άσχημη αντίδραση και πέταξαν καπνογόνα στο γήπεδο. Ένα από αυτά χτύπησε στην πλάτη τον Αργεντινό τερματοφύλακα της ΑΕΚ, Σεμπάστιαν Σάχα. Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ όμως δεν έμειναν εκεί. Αργότερα κατά τη διάρκεια του αγώνα έχοντας χάσει κάθε ελπίδα για πρόκριση στον τελικό, αποφάσισαν να εισβάλλουν στο γήπεδο και να χτυπήσουν ό,τι κινείται, για να ακολουθήσει σύρραξη με την αστυνομία”.

Τσιγκάνοι ήρθαν στα χέρια με την Security και τους γιατρούς του νοσοκομείου Κορίνθου

Θύμα ξυλοδαρμού ένας ιατρός του νοσοκομείου Κορίνθου, από ομάδα τσιγγάνων οι οποίοι διαμαρτύρονταν επειδή δεν εξυπηρετήθηκαν άμεσα από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και εκτόξευαν απειλές εναντίον όλων, ακόμη και των περαστικών από τους διαδρόμους.

Δεν άργησε να χαθεί ο έλεγχος και τελικά να ρθούν στα χέρια με τους άντρες ασφαλείας του νοσοκομείου αλλά και τους γιατρούς.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η διοικήτρια του νοσοκομείου αναφέροναι τα εξής:

«Σχετικά με το επεισόδιο με τους Ρομ και τους ιατρούς εφημερίας, τα ξημερώματα της Κυριακής 13/03/’11,στο Νοσοκομείο Κορίνθου, τα οποία και πληροφορήθηκα άμεσα από την συντονίστρια εφημερίας, σας πληροφορώ ότι επικοινώνησα την επομένη τηλεφωνικά με τον Διοικητή Ασφαλείας κο Μουρελάτο, στον οποίο επεσήμανα την συχνότητα και την επικινδυνότητα παρόμοιων επεισοδίων και ζήτησα την προστασία της Αστυνομίας με την μορφή βραδύνων περιπολιών.

Στο Νοσοκομείο υπάρχει όλο το 24ωρο υπηρεσία φύλαξης(Security),οι άντρες της οποίας, φυσικά, δεν οπλοφορούν. Χωρίς να θέλουμε να επιδοθούμε σε κυνήγι μαγισσών, γνωρίζετε και γνωρίζουμε ότι επεισόδια από αυτή την ομάδα συμπολιτών μας, από ασήμαντα μέχρι δύσκολο να προβλεφθεί η έκβαση τους απασχολούν καθημερινά την Αστυνομία και τον τοπικό Τύπο».

Με κινητοποιήσεις και στάσεις εργασίας, απαντούν στον Καλλικράτη

Με στάσεις εργασίας από τις 12:00 ως τις 14:00 και από τις 14:00 ως τις 16:00 συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις αντιδρώντας στον εκπαιδευτικό “Καλλικράτη” δάσκαλοι και καθηγητές.

ΟΛΜΕ και ΔΟΕ καλούν για σήμερα μαθητές και γονείς σε παραστάσεις διαμαρτυρίας σε όλες τις κατά τόπους διευθύνσεις εκπαίδευσης.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More