Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Συνελήφθη και ο τρίτος δράστης του μακελειού στον Ρέντη

Συνελήφθη στην περιοχή των Αχαρνών - Ο τέταρτος μάλλον έχει διαφύγει στο εξωτερικό

Εξάστερος ο Παναθηναϊκός - Νίκησε τη Μακάμπι στον τελικό

Στην κορυφή της Ευρώπης οι “πράσινοι” για έκτη φορά - Επικράτησε της Μακάμπι στον τελικό της Βαρκελώνης με 78-70 - MVP ο Διαμαντίδης - Εξαιρετικοί οι Σάτο, Μπατίστ. Δάκρυσε ο Ομπράντοβιτς

Αμερικανοί κομάντος σκότωσαν τον Μπιν Λάντεν

Ο επικεφαλής της Αλ Κάιντα, νούμερο ένα καταζητούμενος σε όλο τον κόσμο και φερόμενος ως ο ιθύνων νους των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου στις Η.Π.Α., Οσάμα Μπιν Λάντεν, είναι νεκρός.

Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ – ΑΡΣΕΝΑΛ 3-1

Πολύ... σκληρή για τα «δόντια» της Μπαρτσελόνα αποδείχτηκε η Αρσεναλ. Με δύο γκολ του... ανυπέρβλητου Μέσι και ένα του Τσάβι, η «αρμάδα» του Πεπ Γκουαρδιόλα έκαμψε την αντίσταση των «κανονιέρηδων» στο «Καμπ Νόου» με 3-1, ανατρέποντας το 2-1 του πρώτου αγώνα στο Λονδίνο και πήρε επάξια το εισιτήριο για τα προημιτελικά.

Η αποβολή του Φαν Πέρσι, λίγο μετά την ισοφάριση από το αυτογκόλ του Μπουσκέτς, αποδείχτηκε καθοριστική για τους Λονδρέζους, οι οποίοι πάντως σε καμία περίπτωση δεν έδειξαν ικανοί να σταθούν επάξια απέναντι στους Καταλανούς, ολοκληρώνοντας το ματς χωρίς τελική προσπάθεια!

Ο Γκουαρδιόλα επιφύλασσε μία έκπληξη στην αρχική ενδεκάδα, καθώς (απόντων των Πικέ και Πουγόλ) έβαλε στόπερ τον Μπουσκέτς δίπλα στον Αμπιντάλ, αφήνοντας εκτός τον Μιλίτο, ενώ στα χαφ επιλέχτηκε ο Ματσεράνο. Στον αντίποδα, ο Βενγκέρ έριξε όλα τα «όπλα» του στη «μάχη», ξεκινώντας τους Φάμπρεγας και Φαν Πέρι, παρότι ήταν ανέτοιμοι, μαζί με τους Νασρί και Ροζίτσκι.

Από το πρώτο λεπτό οι γηπεδούχοι πήραν τα ηνία του αγώνα και με το γνωστό παιχνίδι τους, επέβαλαν το ρυθμό τους, περιορίζοντας σε παθητικό ρόλο τους «κανονιέρηδες». Οι παίκτες του Βενγκέρ, όμως, έκλειναν σωστά τους διαδρόμους και δεν επέτρεψαν πολλές ευκαιρίες στους «μπλαουγκράνα», «παγώνοντας» όποτε χρειαζόταν και τον ρυθμό.

Στο 19’ αποχώρησε ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων Στσέσνι λόγω προβλήματος τραυματισμού, δίνοντας τη θέση του στον Αλμούνια, με τους Λονδρέζους να συνεχίζουν να κρατούν τους Καταλανούς μακριά από τα καρέ τους. Ο Μέσι είχε κέφια, δεν μπορούσε όμως να τελειώσει τις φάσεις, ενώ η πρώτη μεγάλη ευκαιρία του αγώνα χάθηκε στο 36’ με σουτ του Αντριάνο από πλάγια θέση, που «τράνταξε» το δεξί δοκάρι του Αλμούνια.

Στο τελευταίο τέταρτο η Μπάρτσα ανέβασε την πίεσή της, όμως το ματς παραλίγο να «χαλάσει», λόγω των συνεχόμενων διακοπών και κάποιων διαπληκτισμών μεταξύ των παικτών. Τελικά, ευνοημένοι απ’ όλα αυτά βγήκαν οι «μπλαουγκράνα», καθώς στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων πήραν το προβάδισμα με ένα υπέροχο τέρμα του Μέσι.

Ο Αργεντινός σούπερ-σταρ, που λίγο νωρίτερα είχε χάσει μοναδική ευκαιρία σουτάροντας από ευνοϊκή θέση πάνω στον Αλμούνια, βγήκε στην πλάτη της αγγλικής άμυνας, μετά από υπέροχη «κάθετη» του Ινιέστα και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, περνώντας και τον Ισπανό γκολκίπερ.

Το γκολ άλλαξε την εικόνα του παιχνιδιού, όμως με το ξεκίνημα της επανάληψης οι Λονδρέζοι ξαναμπήκαν στο ματς από το... πουθενά. Ο Νασρί εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά, πρώτος στην μπάλα πήγε ο Μπουσκέτς, αλλά έβαλε λάθος το κεφάλι του και την έστειλε στα δίχτυα του εμβρόντητου Βαλντές.

Οι εναλλαγές συναισθημάτων συνεχίστηκαν όμως, καθώς τρία λεπτά αργότερα ο Φαν Πέρσι αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα, γιατί «συνελήφθη» σε θέση οφ-σάιντ και συνέχισε τη φάση, αφήνοντας με δέκα παίκτες την Αρσεναλ, την ώρα που είχε το μομέντουμ του αγώνα.

Αυτόματα το «Καμπ Νόου»... έγειρε προς την εστία του Αλμούνια και η λονδρέζικη άμυνα άντεξε μόνο 13 λεπτά, καθώς στο 69’ ο Τσάβι βρέθηκε «φάτσα» με τον Ισπανό γκολκίπερ, μετά από νέα κάθετη μπαλιά (του Βίγια αυτή τη φορά) και δεν αστόχησε, ισοφαρίζοντας το σκορ του πρώτου αγώνα. Η ψυχολογία των Καταλανών... εκτοξεύτηκε και δύο λεπτά αργότερα ο Μέσι ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-1 από το σημείο του πέναλτι, το οποίο μέρισε ο Πέδρο από τον Κοσιελνί.

Η τύχη του αγώνα είχε πλέον κριθεί, αφού η Μπαρτσελόνα ήλεγχε απόλυτα το παιχνίδι και οι παίκτες της δημιουργούσαν ευκαιρίες σε κάθε επίθεσή τους. Η Αρσεναλ δεν είχε δυνάμεις και έψαχνε μία καλή αντεπίθεση για να «κλέψει» την πρόκριση, στη μοναδική ευκαιρία που της παρουσιάστηκε όμως ο Μπέντνερ άργησε χαρακτηριστικά.

ΣΑΧΤΑΡ ΝΤΟΝΕΤΣΚ – ΡΟΜΑ 3-0

Χωρίς να χρειαστεί να φορτσάρει, η Σαχτάρ Ντόνετσκ εξασφάλισε απόψε τη συμμετοχή της στα προημιτελικά του Champions League. Οι πρωταθλητές Ουκρανίας επικράτησαν με 3-0 της Ρόμα στη “Ντόνμπας Αρίνα”, στην επαναληπτική αναμέτρηση των δύο ομάδων για την φάση των “16”της διοργάνωσης, έχοντας ως... μαξιλάρι και τη σπουδαία νίκη τους με 3-2 μέσα στο “Ολίμπικο” στο πρώτο ματς.

Οι Ουκρανοί προηγήθηκαν με ένα μάλλον τυχερό γκολ, με τη Ρόμα να αστοχεί σε πέναλτι για την ισοφάριση, αλλά και να μένει με παίκτη λιγότερο από το πρώτο μέρος, λόγω αποβολής του Μεξές, για να τελειώσει πρόωρα το ματς. Ειδικά μετά το δεύτερο γκολ στο 58' από τον Βίλιαν, οι Ρωμαίοι πέταξαν... λευκή πετσέτα. Σαφώς ποιοτικότεροι συνολικά και στα δύο ματς οι Ουκρανοί, κόντρα σε μια ομάδα απείθαρχη, προβληματική και χωρίς προπονητή.

Χωρίς μεγάλες εκπλήξεις στο αναμενόμενο 4-2-3-1 της Σαχτάρ στο ξεκίνημα, με μοναδικό προωθημένο τον Λουίς Αντριάνο και τον Μκχιταριάν να παίρνει τη θέση του Στεπανένκο στη θέση του εντός αμυντικού χαφ. Όσον αφορά τη Ρόμα, ο Βιτσέντσο Μοντέλα προτίμησε και αυτός το 4-2-3-1, αλλά με τη μεγάλη έκπληξη να έρχεται με την παραμονή του Τότι στον πάγκο και τη θέση του στο αρχικό σχήμα να παίρνει ο Μποριέλο.

Πιο ενθουσιώδης η Ρόμα στο ξεκίνημα, αλλά η καλύτερη φάση της ήταν μια μακρινή εκτέλεση φάουλ από τον Ρίισε στο 10' που έφυγε αρκετά άουτ. Αντίθετα, η Σαχτάρ κατάφερε να προηγηθεί από το πουθενά. Ο Γουίλιαν “χόρεψε” τον Πιζάρο από τα αριστερά και επιχείρησε σέντρα σουτ, με τον Χούμπσμαν με τακουνάκι να ακουμπάει ελάχιστα τη μπάλα για το 1-0. Η Ρόμα συνέχισε να είναι πιο κινητική, χάνοντας μοναδική ευκαιρία για να μπει και πάλι στο ματς στο 28'.

Ο Μκχιταριάν κράτησε τον Μποριέλο σε εκτέλεση κόρνερ, με τον Χάουαρντ Γουέμπ να καταλογίζει το πέναλτι. Ο Μποριέλο ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά νικήθηκε από τον Πιατόφ.

Στο 32' είχαμε προσωρινή δίλεπτη διακοπή λόγω πτώσης της τάσεως του ρεύματος, ενώ στο 41' οι ισορροπίες άλλαξαν. Ο Μεξές κράτησε από τη φανέλα τον Λουίζ Αντριάνο, ανακόπτοντας αντεπίθεση της Σαχτάρ, με αποτέλεσμα να αποβληθεί δικαιολογημένα με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Ένταση στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, με τον Ντε Ρόσι να ρίχνει αγκωνιά στον Σρνα, αλλά αντί να αποβληθεί με απευθείας κόκκινη κάρτα, τελικά δέχθηκε κίτρινη ο Σρνα για διαμαρτυρία.

Στο δεύτερο μέρος, στο 48' ο Πιατόφ έδιωξε σε κόρνερ το διαγώνιο σουτ του Μποριέλο, ενώ στο 52' χρειάστηκε η επέμβαση του Ντόνι στο δυνατό σουτ του Μκχιταριάν γα να αποτραπεί το 2-0. Τα πάντα τελείωσαν όμως και τυπικά στο 58'. Ο Σρνα με εκτέλεση κόρνερ βρήκε τον Γουίλιαν στο δεύτερο δοκάρι και ο Βραζιλιάνος με ένα υπέροχο πλασέ δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον Ντόνι για το 2-0. Στο 72' η Ρόμα γλίτωσε νέα κόκκινη κάρτα, με αντιαθλητικό μαρκάρισμα του Μποριέλο αυτή τη φορά στον Σρνα, με τις πολλές αλλαγές να ρίχνουν τον ρυθμό του ματς στη συνέχεια.

Στο 82' ήταν η σειρά του Ρίισε να... κόψει στα δύο τον Σρνα, αλλά τη γλίτωσε και αυτός με κίτρινη κάρτα. Ο ουκρανικός... περίπατος ολοκληρώθηκε στο 87', με τον Εντουάρντο να κλέβει τη μπάλα από το λανθασμένο γύρισμα του Ρόζι και να πλασάρει ιδανικά από πλάγια θέση τον Ντόνι για το 3-0. Για πρώτη φορά στους “8” του Champions League η Σαχτάρ, η οποία πλέον στα συνολικά 61 ματς στη “Ντόνμπας” έχει το απίστευτο ρεκόρ των 57 νικών και τεσσάρων ισοπαλιών.

Σφοδρές χιονοπτώσεις αναμένονται στην Αττική - Updated 23:34

Έντονη χιονόπτωση πλήττει την Εθνική Οδό με το δεύτερο κύμα του χιονιά να πλήττει την Φθιώτιδα, τη Βοιωτία κα την Εύβοια, ενώ και στα βόρεια προάστια σε πολλές περιοχές έχουν ήδη οι χιονοπτώσεις.

Αυτή τη φορά τα φαινόμενα πέρασαν ανατολικά της Λαμίας, χωρίς ωστόσο να δημιουργήσουν προβλήματα και χωρίς φυσικά να έχουμε μεγάλη κίνηση στην εθνική. Σφοδρή χιονόπτωση έχουμε στην εθνική οδό στους Αγ. Θεοδώρους στα όρια Φθιώτιδας -Μαγνησίας, στο ύψος του Μαρτίνου και της Μαλεσίνας, ενώ χιονίζει και στην ευθεία της Θήβας, όχι όμως με την ίδια ένταση.

Όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες είναι στο πόδι και οι αλατιέρες έχουν πιάσει δουλειά, όπως μεταδίδει το Lamiareport.gr. Πριν από λίγα λεπτά δόθηκε εντολή από την τροχαία να σταματήσει η κυκλοφορία των φορτηγών στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη, μέχρι νεοτέρας, για να μην επαναληφθούν τα χθεσινά φαινόμενα.

Το χιόνι δεν θα σταματήσει να πέφτει ειδικά από την Λαμία και κάτω. Σήμερα οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν και μάλιστα θα ειναι κατά τόπους ισχυρές από τη Λαμία και κάτω και κυρίως Ανατολική Στερεά, Εύβοια και Ανατολική Αττική, Κυκλάδες, Δωδεκάνησα, Σάμος και Χίος αργότερα μέσα στην ημέρα και στην Κρήτη.

Οι άνεμοι εξακολουθούν να πνέουν ισχυροί στα πελάγη 9 και κατά τοπους 10 μποφόρ. Στην Αττική το έχει στρώσει στα Βόρεια πρόστια αλλά μόλις κοπάσουν οι άνεμοι θα δούμε να το στρώνει και σε πιο πεδινά σημεία του νομού κυρίως μεσα στη νύχτα.

Ο χιονιάς, πάντως μέχρι στιγμής έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα. Από νωρίς το πρωί η Πυροσβεστική εχει δεχθεί περισσότερες απο 60 κλήσεις για κοπές δέντρων σε Αγία Παρασκευή, Πεύκη, Βριλήσσια, Μαρούσι, Νέο Ηράκλειο, Νέα Ιωνία, Παλλήνη, Χαλάνδρι, Μεταμόρφωση και Πολύδροσο.

Από το πρωί συνεχίζεται η χιονόπτωση στα βόρεια και ανατολικά προάστια, όμως οι περισσότεροι δρόμοι είναι ανοιχτοί.

Tα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά στην Παλιά και τη Νέα Πεντάλη, την Εκάλη, την Πολιτεία, το Χαλάνδρι, το Μαρούσι, τα Μελίσσια, τους Θρακομακεδόνες, την Κηφισιά, τη Νέα Ερυθραία, τον Διόνυσο, τη Χασιά, τη Φυλή και τον Ωρωπό.

Προσοχή κατά την κίνησή σας στους δρόμους καθώς οι άνεμοι είναι πολύ δυνατοί και παρασύρονται πολλά αντικείμενα.

Είναι κλειστοί οι δρόμοι:

Πάρνηθος από το τελεφερίκ και πάνω
Διονύσου από το 141 Στρατιωτικό Νοσοκομείο και πάνω
Αθηνών- Θηβών (παλιά) από το 4οχλμ
Φυλής προς Δερβενοχώρια από το μοναστήρι και πάνω.

Προβλήματα με το ρεύμα σε περιοχές της Αττικής

Ίδια με το πρωί παραμένει η κατάσταση όσον αφορά στα προβλήματα ηλεκτροδότησης που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία. Η ΔΕΗ έχει θέσει σε λειτουργία ειδική τηλεφωνική γραμμή ενημέρωσης πελατών για βλάβες λόγω της συνεχιζόμενης κακοκαιρίας. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν όλο το 24ωρο στο 210-9298100.

Τα συνεργεία είναι στο δρόμο και προσπαθούν να αποκαταστήσουν τις βλάβες. Πρόβλημα υπάρχει στην ηλεκτροδότηση στο λεκανοπέδιο Αττικής κυρίως στην Πεντέλη, στην περιοχή του Μαραθώνα, Αγιο Στέφανο, Βριλήσσια, Θρακομακεδόνες, σε ορισμένες περιοχές Κηφισιάς και Κάτω Κηφισιάς.

Στην υπόλοιπη Ελλάδα προβλήματα έχουμε κυρίως στη Βοιωτία, Ασπρα Σπίτια, Δίστομο, Κωπαϊδα, στην Ευβοια σε Υπάτη, Νεοχώρι και Ψαχνά. Σε κάθε περιπτωση το πιο σοβαρό πρόβλημα είναι η πτώση του πυλωνα στη Δρακιά Πηλίου που έχει αφήσει χωρίς ρεύμα τις Σποράδες.

Χωρίς ρεύμα οι Σποράδες
Από σήμερα το βράδυ θα ξεκινήσει σταδιακά η ηλεκτροδότηση της Αλοννήσου, της Σκιάθου και της Σκοπέλου, ανέφεραν αρμόδιες πηγές της ΔΕΗ, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι η αποκατάσταση της βλάβης στο δίκτυο υψηλής τάσης που τροφοδοτεί τις Σποράδες (έχει πέσει ένας πυλώνας στο Πήλιο) δεν προβλέπεται να γίνει πριν την Παρασκευή. Η τροφοδότηση των νησιών θα γίνει, ανέφεραν, από εναλλακτικά δίκτυα.

Στην κατάψυξη όλη η χώρα
Χαμηλές θερμοκρασίες επικρατούν από νωρίς το πρωί στην Κεντρική και στη Δυτική Μακεδονία, με κύριο χαρακτηριστικό την επικράτηση συνθηκών παγετού στο οδικό δίκτυο.

Ομαλά διεξάγεται η κίνηση των οχημάτων στην περιφερειακή οδό της Θεσσαλονίκης, ενώ κλειστός παραμένει ο δρόμος από το Χορτιάτη προς τον Άγιο Βασίλη.

Αλυσίδες απαιτούνται για την κίνηση των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Γρίβας- Καστανερής-Λειβαδίων στο νομό Κιλκίς. Αλυσίδες πρέπει να έχουν μαζί τους, οι οδηγοί που κινούνται προς τα χιονοδρομικά κέντρα του Καϊμακτσαλάν, του Σελίου, αλλά και προς τα «3-5 Πηγάδια».

Οι αλυσίδες είναι απαραίτητες για την κίνηση των οχημάτων στον παλιό δρόμο της Καστανιάς, αλλά και για την κίνηση των οχημάτων σε ολόκληρο το ορεινό δίκτυο του νομού Χαλκιδικής.

Στο νομό Φλώρινας, οι αλυσίδες είναι απαραίτητες για την κίνηση των οχημάτων σε ολόκληρο το οδικό δίκτυο του νομού, λόγω των συνθηκών παγετού, αλλά και στα ορεινά του νομού Γρεβενών.

Προβλήματα με τα πλοία
Πολλά προβλήματα δημιούργησαν στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, σε πολλές περιοχές, οι θυελλώδεις άνεμοι που πνέουν στα πελάγη και φθάνουν κατά τόπους έως και τα 10 μποφόρ. Δεμένα παραμένουν τα πλοία στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, ενώ για τον Αργοσαρωνικό τα δρομολόγια εκτελούνται μόνο με πλοία κλειστού τύπου.

Κανένα δρομολόγιο πλοίου δεν γίνεται επίσης από Σαλαμίνα για Πειραιά, ενώ κανονικά γίνονται τα δρομολόγια στη γραμμή Παλούκια-Πέραμα. Κλειστές παραμένουν οι ακτοπλοϊκές γραμμές Αλεξανδρούπολης - Σαμοθράκης, Πρίνου - Καβάλας, Αρκίτσας - Αιδηψού, Βόλου - Σποράδων, Κεραμωτής-Λιμένα Θάσου και Κυλλήνης για Ζάκυνθο και Κεφαλονιά.

Ανοιχτή παραμένει η πορθμειακή γραμμή στο Ρίο, ενώ κανονικά γίνονται τα δρομολόγια των πλοίων από Πάτρα και από Ηγουμενίτσα - Κέρκυρα και Ηγουμενίτσα - Λευκίμη. Στο μεταξύ, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών έσπασαν οι πρωραίοι κάβοι του επιβατηγού-οχηματαγωγού "RΟPΑΧ 1" που βρισκόταν στο λιμάνι της Κορίνθου, με αποτέλεσμα να πέσει επάνω στο φορτηγό - οχηματαγωγό "Hellenic Sailor" που βρισκόταν και αυτό εντός του λιμανιού. Από την πρόσκρουση προκλήθηκαν μόνο υλικές ζημιές.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ εξασθένηση των ανέμων αναμένεται από την Τρίτη το απόγευμα, ενώ οι λιμενικές αρχές καλούν τους επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν, πριν ξεκινήσουν να επικοινωνούν με τα κατά τόπους Λιμεναρχεία ή τις ναυτιλιακές εταιρείες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Στα λευκά όλη η χώρα
Προβλήματα στη Μαλακάσα - Κλειστή η Εθνική Οδός

Δεν τα κατάφερε καλά στο παρκάρισμα!

Αυτοκίνητο που ήταν παρκαρισμένο μέσα σε ιδιωτικό χώρο στάθμευσης βρέθηκε αιωρούμενο στον αέρα και σφηνωμένο στον τοίχο…

Ο οδηγός του μπέρδεψε το γκάζι με το φρένο με αποτέλεσμα το αμάξι να πέσει με ταχύτητα στον τοίχο, να τον σπάσει και να σφηνωθεί μέσα σε αυτόν με τις ρόδες να περιστρέφονται στον αέρα…

Κάτοικος της περιοχής στην πόλη Chongqing της Κίνας, που είδε το περιστατικό δεν μπορούσε να διανοηθεί ότι πρόκειται για πραγματικό περιστατικό.

«Ακουσα δύο κρότους και βγήκα να δω τι συμβαίνει. Έκπληκτος διαπίστωσα ότι ένα αυτοκίνητο ήταν σφηνωμένο στον τοίχο του γειτονικού πάρκινγκ. Θεώρησα ότι επρόκειτο για γυρίσματα ταινίας και είπα στη γυναίκα μου ότι φαινόταν πολύ αληθινό» είπε ο κ.Xiaoping.

Ο οδηγός και η συνοδηγός γλίτωσαν με ελαφρά τραύματα.

Αλβανική μαφία εκβίαζε ιδιοκτήτες μπαρ στη Ρόδο

Αποκαλύψεις που διαδέχονται η μία την άλλη, σε μια υπόθεση που κεντρίζει το ενδιαφέρον των συζητήσεων στην τοπική κοινωνία.

Πρωταγωνιστές της υπόθεσης, Αλβανοί «νταήδες» που είχαν βρει τον εύκολο τρόπο να πίνουν δωρεάν στα μπαρ του νησιού και να παίρνουν χρήματα από τους ιδιοκτήτες τους, για να τους προστατεύουν από... τους εαυτούς τους! Όποιος δεν δεχόταν τους όρους των Αλβανών, το πλήρωνε ακριβά. Και αυτό το έζησε ένας 55χρονος ιδιοκτήτης μαζί με τον 28χρονο γιο του...

Ο αρχηγός της Αλβανικής συμμορίας, ένας 29χρονος άνδρας πήγε τα ξημερώματα σε ένα μπαρ στο Φαληράκι μαζί με δύο ομοεθνείς του και χτύπησαν άγρια τους δύο ιδιοκτήτες, για να τους δείξουν από τι… κινδύνευαν αν δεν πλήρωναν για την «προστασία» τους! Για να τους πείσουν, μάλιστα, να τους δώσουν 200 ευρώ, τους απείλησαν με όπλο!

Μόλις έφυγαν, όμως, οι ιδιοκτήτες κάλεσαν αστυνομικούς του τμήματος Αρχαγγέλου οι οποίοι τους αναζήτησαν και κατάφεραν να συλλάβουν τον 29χρονο εκβιαστή που έχει αποφυλακιστεί με περιοριστικούς όρους για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών, όχι όμως και τους συνεργούς του.

Η είδηση της σύλληψης έκανε, σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα και τους υπόλοιπους ιδιοκτήτες να ξεθαρρέψουν κι έτσι ένας 56χρονος κατήγγειλε ότι οι «νονοί» τον είχαν υποχρεώσει από τις αρχές Δεκεμβρίου του 2010 να τους πληρώνει 80 ευρώ και να τους… κερνάει ποτά κάθε φορά που τους έβλεπε, απειλώντας να τον χτυπήσουν και να καταστρέψουν το μαγαζί του! Ο αρχηγός της συμμορίας φέρεται να έχει τουλάχιστον άλλους πέντε συνεργούς που αναζητούνται.

Αυστραλία: Ζευγάρι γυναικών απέκτησαν πεντάδυμα

Ένα ζευγάρι ομοφυλόφιλων γυναικών από το Μπρίσμπαν της Αυστραλίας έφερε στον κόσμο πεντάδυμα!

Αν και γεννήθηκαν πρόωρα, τα μωρά της Μελίσας Κίβερς και της Ρόζμαρι Νόλαν, η κατάσταση της υγείας τους περιγράφεται ως «σταθερή».

Η 27χρονη Μελίσα Κίβερς και η 22χρονη Ρόζμαρι Νόλαν, που είναι ζευγάρι εδώ και δυο χρόνια, έλαβαν το σπέρμα από τον ίδιο αμερικανό δότη που χρησιμοποίησαν για τη γέννηση του πρώτου τους παιδιού, τον οποίο και είχαν βρει μέσω μιας ιστοσελίδα στις ΗΠΑ.

Ο βιολογικός πατέρας, ένας 27χρονος φοιτητής της νομικής, υπέγραψε ότι δεν θα δει ποτέ τα παιδιά και έτσι παραιτήθηκε από κάθε δικαίωμα.

Οι γιατροί υποστήριξαν ότι πέτυχαν τη μια στις εξήντα εκατομμύρια πιθανότητες να καταφέρουν να κυοφορήσει η Κίβερς χωρίς τη βοήθεια εξωσωματικής γονιμοποίησης.

Το πρώτο παιδί η Λίλι, γεννήθηκε από την 22χρονη Νόλαν πριν ένα χρόνο ακριβώς.

500 εκατομμύρια ευρώ λιγότερα τα έσοδα από τις προβλέψεις

"Ναυάγιο" στα έσοδα του κρατικού προυπολογισμού καθώς οι εισπράξεις Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου μετά βίας έφτασαν τα 8,3 δις ευρώ όταν ο στόχος ήταν 8,8 δις ευρώ.

Από τα στοιχεία των αρμόδιων υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών προκύπτει πως τείνει να γίνει ρουτίνα η απώλεια 500 εκατ. ευρώ στις εισπράξεις ανά δίμηνο, αφού και τον Ιανουάριο οι απώλειες, σε σχέση με το μηνιαίο στόχο που είχε τεθεί, ήταν της τάξης των 270 εκατ. ευρώ.

Για αυτό το λόγο εξαπλώνεται η ''μαύρη τρύπα'' του προϋπολογισμού προκαλώντας πανικό στην κυβέρνηση καθώς δικαιολογείται τόσο η οργή της τρόικας με τις επιδόσεις μας όσο και η υποβάθμιση από τον οίκο αξιολόγησης Moody's.

''Έξω'' πέσαμε σε όλες τις πηγές των εσόδων, δηλαδή και από τον ΦΠΑ και από τους Ειδικούς Φόρους Κατανάλωσης και από τους φόρους εισοδήματος, ενώ το ίδιο φοβούνται ότι θα γίνει και με την περαίωση των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων, αλλά και των ληξιπρόθεσμων χρεών.

Σαρωτικές αλλαγές στο Λύκειο

Νέα προγράμματα σπουδών κι ένα σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση αποσυνδεδεμένο από το σχολείο έρχονται να καταργήσουν το Λύκειο με τη μορφή που το γνωρίζουμε σήμερα.

Το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας φέρνει τέσσερις ανατροπές, πάνω στις οποίες χτίζεται το «Νέο Λύκειο», την αυλαία του οποίου θα ανοίξει τον Σεπτέμβριο του 2011 η Α' Τάξη.

Το σχέδιο του «Νέου Λυκείου», που παρουσιάζει το «Έθνος της Κυριακής», βρίσκεται στο τελικό στάδιο της επεξεργασίας του.

Εντός του μηνός ολοκληρώνονται οι συναντήσεις των ιθυνόντων του υπ. Παιδείας, τόσο με τις επιστημονικές ενώσεις των καθηγητών ανά μάθημα όσο και με τους υπευθύνους των σχολών ΑΕΙ-ΤΕΙ, για τη συμφωνία στα προαπαιτούμενα μαθήματα ανά κατεύθυνση (στο νέο σύστημα εισαγωγής οι σχολές θα είναι αυτές που θα βάζουν τα μαθήματα και τους συντελεστές τους).

Η Α' Λυκείου θα είναι η «ομαλή μετάβαση» στο νέο πρόγραμμα σπουδών, η Β' Λυκείου θα είναι το πρώτο σκαλί για το πανεπιστήμιο με την καθιέρωση των κατευθύνσεων σπουδών (Θεωρητική - Θετική - Τεχνολογική) και η Γ' Τάξη θα είναι η πλήρης εξειδίκευση και η οριστική στροφή του υποψηφίου προς τη σχολή που θα σπουδάσει.

Στη Γ' Λυκείου τα μαθήματα θα είναι προσαρμοσμένα προς τα ΑΕΙ-ΤΕΙ και μόνο με αποτέλεσμα, όπως μας λένε στελέχη του υπουργείου Παιδείας, να πάψει να υφίσταται η ανάγκη του φροντιστηρίου.

Θα είναι τέτοια η εξειδίκευση και η μείωση της περιττής ύλης, που οι υποψήφιοι θα επικεντρώνονται αποκλειστικά και μόνο στην κατεύθυνση σπουδών που έχουν επιλέξει.

Οι στόχοι
Η Α' Λυκείου, δηλαδή, θα είναι τάξη προσανατολισμού για τους μαθητές, ενώ στη Β' και τη Γ' Λυκείου ο μαθητής θα επιλέγει υποχρεωτικά κύκλο σπουδών. Το «Νέο Λύκειο» θα βασιστεί στο τρίπτυχο: λίγα μαθήματα, δραστικός περιορισμός της «περιττής» γενικής παιδείας και εξειδίκευση ανά κύκλο μαθημάτων.

Το σίγουρο είναι ότι οδεύουμε σε μια ιδιαίτερα αναβαθμισμένη και ισχυρή Γ' Λυκείου με κύκλους μαθημάτων, από τους οποίους θα επιλέγουν οι μαθητές τον κύκλο που θα τους οδηγήσει στη σχολή της αρεσκείας τους.

Καινοτομίες συνιστούν τόσο η ένταξη στο πρόγραμμα μαθημάτων του Σχεδίου Ερευνας (τρεις ώρες την εβδομάδα), που θα βαθμολογείται και στις τρεις τάξεις του Λυκείου (στη Γ' Τάξη, μάλιστα, θα αποτελέσει και κριτήριο εισαγωγής στο πανεπιστήμιο), όσο και το «άνοιγμα του φακέλου του μαθητή» με τις επιδόσεις του και στα τρία χρόνια φοίτησης.

Φιλοδοξία του υπ. Παιδείας είναι οι μελλοντικές γενιές των μαθητών που θα φτάνουν στον προθάλαμο του Λυκείου: α) να έχουν πάρει το κρατικό πιστοποιητικό γλωσσομάθειας τουλάχιστον σε μία ξένη γλώσσα μέχρι και τη Γ' Γυμνασίου και β) να έχουν αποκτήσει μια ευρύτατη δυνατότητα χρήσης της τεχνολογίας των υπολογιστών και του ψηφιακού σχολείου.

Στόχοι του «Νέου Λυκείου», όπως μας λένε πηγές τόσο του υπ. Παιδείας όσο και του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, είναι: η ολοκληρωμένη επικοινωνία στη μητρική γλώσσα, η ελευθερία επιλογής γνωστικών αντικειμένων από ομάδες μαθημάτων, η εισαγωγή της τέχνης και του πολιτισμού στο Πρόγραμμα Σπουδών, η καθιέρωση του θεσμού της δραστηριότητας, η καθιέρωση του θεσμού της ερευνητικής εργασίας, η ένταξη των νέων τεχνολογιών στη διδασκαλία καθώς και η αξιολόγηση όλου του παραγόμενου διδακτικού και ερευνητικού έργου των μαθητών.

ΟΙ 4 ΡΙΖΙΚΕΣ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ
Το νομοσχέδιο του υπ. Παιδείας για το «Νέο Λύκειο» φέρνει τέσσερις ριζικές ανατροπές:
1. Καθιερώνεται για πρώτη φορά η Εργασία (αντίστοιχη της Πτυχιακής για την τριτοβάθμια εκπαίδευση), που θα βαθμολογείται από ειδική επιτροπή και θα βαρύνει στην εισαγωγή του υποψηφίου σε ΑΕΙ-ΤΕΙ.
2. Δημιουργείται από την Α' μέχρι και τη Γ' Τάξη ο ατομικός φάκελος του μαθητή, που θα παρακολουθεί τη βαθμολογική εξέλιξή του.
3. Δημιουργούνται 4, απολύτως εξειδικευμένες σε επιστημονικό αντικείμενο, κατευθύνσεις σπουδών στη Γ' Λυκείου και λιγοστεύουν δραματικά τα περιττά μαθήματα.
4. Αυξάνονται οι ώρες διδασκαλίας της Ελληνικής Γλώσσας - Λογοτεχνίας, των Αρχαίων και των Μαθηματικών, αλλάζουν περιεχόμενο η Ιστορία και τα Θρησκευτικά και συνεχίζουν να ανήκουν στον βασικό κορμό των μαθημάτων.

Ο Ζορό... λήστεψε 66χρονη

Μεταμφιεσμένος σε Ζορό, φορώντας ένα ψάθινο καπέλο και κρατώντας μαχαίρι, νεαρός αλλοδαπός λήστεψε 66χρονη Γερμανίδα το βράδυ της Παρασκευής στα Χανιά.

Ο Ζορό εμφανίστηκε ξαφνικά στην μπαλκονόπορτα της γερμανίδας, την ώρα που η ίδια ετοιμαζόταν να κοιμηθεί και την αιφνιδίασε κρατώντας ένα μαχαίρι.

Στην αρχή, όπως δήλωσε η Γερμανίδα στο Flashnews.gr, δεν πανικοβλήθηκε καθόλου, καθώς πίστευε ότι ήταν αποκριάτικο παιχνίδι, από κάποιο φίλο.

Μη χάνοντας, ούτε για μία στιγμή, την ψυχραιμία της η 66χρονη του έδωσε όσα χρήματα κατείχε στο σπίτι της, περίπου 200 ευρώ, καθώς και 2 παλαιά κινητά.

Ο δράστης θέλησε να πάρει και το καινούργιο της κινητό, εκείνη όμως του αποκρίθηκε ότι το είχε ανάγκη και της το επέστρεψε.

Πάνω στον πανικό του ο δράστης έχασε το μαχαίρι του, το οποίο αναγνωρίζοντάς το η γερμανίδα, του υπέδειξε να το μαζέψει και να το πάρει μαζί του πριν φύγει.

Το γεγονός δεν καταγγέλθηκε στην αστυνομία από την παθούσα, καθώς όπως μας ανέφερε, δεν ένιωσε ότι έπεσε θύμα ληστείας.

Χαρακτηριστικά η 66χρονη δήλωσε στο Flashnews.gr:

«Αν πιαστούν οι πολιτικοί και οι τραπεζικοί manager, που μας έχουν κλέψει, ίσως τότε έχουμε δικαίωμα να συλλάβουμε τον νεαρό ληστή που όπως φάνηκε είχε πολύ ανάγκη τα χρήματα».

Ανεστάλη και η αυριανή απεργία στα ΜΜΜ

Κανονικά θα κινηθούν αύριο Τετάρτη όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας, καθώς οι εργαζόμενοι ανακοίνωσαν ότι αναβάλλουν την προγραμματισμένη 24ωρη απεργία.

Σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν τα προεδρεία των συνδικαλιστικών οργανώσεων του Μετρό του ΗΣΑΠ του Τραμ και των Τρόλεϊ, αναφέρουν ότι οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες θα σταθούν με αίσθημα ευθύνης δίπλα στους πολίτες και για το λόγο αυτό αναβάλλουν την εξαγγελθείσα απεργία της 9ης Μαρτίου, λόγω της κακοκαιρίας.

Να παραιτηθεί ο Καντάφι εντός 72 ωρών ζητούν οι αντάρτες

Περιθώριο 72 ωρών για να παραιτηθεί δίνουν στον Μουάμαρ Καντάφι οι αντικαθεστωτικοί στη Λιβύη. Όπως μάλιστα δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής του Εθνικού Συμβουλίου της Λιβύης, δεν θα διώξουν δικαστικά τον Καντάφι για τα εγκλήματα που, όπως λένε, έχει διαπράξει, αν αποχωρήσει από την εξουσία μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα.

"Αν φύγει από τη Λιβύη αμέσως, μέσα στις επόμενες 72 ώρες, και σταματήσει τους βομβαρδισμούς, εμείς ως Λίβυοι δεν θα επιδιώξουμε την δικαστική του δίωξη", δήλωσε ο Μουστάφα Αμπντέλ Τζαλίλ, πρώην υπουργός Δικαιοσύνης της κυβέρνησης του Καντάφι.

Ο Αμπντέλ Τζαλίλ πρόσθεσε ότι η διορία δεν θα παραταθεί πέραν των 72 ωρών.

Νωρίτερα, εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης δήλωσε στη Βεγγάζη ότι απεσταλμένος του Καντάφι πρότεινε τη διεξαγωγή συνομιλιών με το Εθνικό Λιβυκό Συμβούλιο για την έξοδο του Καντάφι, αλλά το συμβούλιο απέρριψε τις προτάσεις για συνομιλίες με έναν ηγέτη που δεν εμπιστεύεται.

Στο μεταξύ, ένας λίβυος κυβερνητικός αξιωματούχος ενημέρωσε την Τρίτη την Ε.Ε. ότι η Τρίπολη θέλει να διεξαχθεί μια διεθνής έρευνα σχετικά με τις κατηγορίες εναντίον του καθεστώτος ότι διέπραξε παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη διάρκεια της εξέγερσης εναντίον του Καντάφι, σύμφωνα με ανώτερο αξιωματούχο της Ε.Ε.

Ο αξιωματούχος πρότεινε μάλιστα να πραγματοποιηθεί μια αξιολόγηση της κατάστασης από τον ΟΗΕ και μια από την Ε.Ε., ενώ είπε ότι η ιδέα για μια ανεξάρτητη έρευνα υποστηρίζεται από διπλωμάτες οκτώ χωρών της ΕΕ που διατηρούν πρεσβείες στην Τρίπολη -Βουλγαρία, Κύπρος, Ελλάδα, Ολλανδία, Ουγγγαρία, Ιταλία, Μάλτα και Ρουμανία.

Το μεσημέρι της Τρίτης, εντατικό σφυροκόπημα με βαρέα όπλα ακουγόταν στο δυτικό τμήμα της πόλης του Ρας Λανούφ, σύμφωνα με ξένους δημοσιογράφους που βρίσκονται στην περιοχή, αλλά και βάσει ρεπορτάζ του αραβικού τηλεοπτικού δικτύου Αλ Τζαζίρα, που ανέφερε ότι οι δυνάμεις του Καντάφι συνεχίζουν το βομβαρδισμό της πόλης .

"Οι άνθρωποι πεθαίνουν εκεί πέρα. Οι δυνάμεις του Καντάφι έχουν πυραύλους και τεθωρακισμένα" κατήγγειλε ένας 21χρονος πολίτης. Οι ξένοι δημοσιογράφοι ανέφεραν επίσης ότι είδαν ένα αεροσκάφος να βομβαρδίζει ένα διώροφο κτίριο κοντά στο Ρας Λανούφ, που όλοι οι κάτοικοί του το εγκατέλειψαν, καταστρέφοντάς το ολοσχερώς.

Το πρωί της Τρίτης, πολεμικό αεροσκάφος πραγματοποίησε επιδρομή στην έρημο, ανατολικά του στρατηγικής σημασίας λιμανιού του Ρας Λανούφ, που αποτελεί σταθμό μεταφόρτωσης πετρελαίου και είναι η πλέον προκεχωρημένη θέση των δυνάμεων της λιβυκής αντιπολίτευσης στην ανατολική περιοχή της χώρας, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Ο πύραυλος έπεσε σε απόσταση οκτώ χιλιομέτρων ανατολικά της πόλης, που βρίσκεται σε απόσταση 300 χιλιομέτρων νοτιο-δυτικά της Βεγγάζης, έδρας της αντιπολίτευσης.

Η λιβυκή αεροπορία πραγματοποιεί καθημερινές επιδρομές εναντίον θέσεων των αντικαθεστωτικών δυνάμεων στην ανατολική περιοχή της χώρας, κυρίως επί της γραμμής του μετώπου, αλλά και στις στρατηγικής σημασίας πόλεις Μπρέγκα και Ατζνταμπίγια.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, οι δυνάμεις των αντικαθεστωτικών είναι λιγότερο πολυπληθείς σήμερα στο σημείο ελέγχου του Ρας Λανούφ.

Σε κατ' οίκον περιορισμό στελέχη της κυβέρνησης
Δύο ανώτερα στελέχη της κυβέρνησης του λίβυου ηγέτη έχουν τεθεί σε κατ' οίκον περιορισμό στην Τρίπολη, όπως δήλωσε σήμερα πηγή από την κυβέρνηση.

Ο στρατηγός Μουστάφα αλ Χαρούμπι, μέλος του Συμβουλίου της Επανάστασης της Λιβύης, και ο υπουργός Αμυνας Αμπού Μπακρ Γιούνις έχουν τεθεί σε κατ' οίκον περιορισμό διότι "απέρριψαν τις επιχειρήσεις που διεξάγονται τώρα εναντίον του λαού", δήλωσε η πηγή, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της.

Πάντως, νωρίτερα την Τρίτη, μέλος της Επαναστατικής Φρουράς του Καντάφι πέταξε μία χειροβομβίδα στο παράθυρο ενός ξενοδοχείου στη Βεγγάζη, όπου διαμένουν ξένοι δημοσιογράφοι, όπως δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν τραυματίες.

Ζάρια, Καλάσνικοφ, ληστεία, πυροβολισμοί και συλλήψεις στη Θεσσαλονίκη

Δύο νεαροί συνελήφθησαν και κρατούνται στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης με την κατηγορία ότι επιχείρησαν να ληστέψουν αλλοδαπούς, την ώρα που έπαιζαν ζάρια. Πρόκειται για 19χρονο ομογενή και έναν 22χρονο αλλοδαπό, ενώ από την αστυνομία αναζητείται ένας ακόμα αλλοδαπός ο οποίος φέρεται ότι οργάνωσε τη ληστεία.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δύο δράστες οπλισμένοι με Καλάσνικοφ και με πιστόλι κρότου, εισέβαλαν σε νεοαναγειρόμενη οικοδομή, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, και προσπάθησαν να αιφνιδιάσουν τους πέντε αλλοδαπούς, που επιδίδονταν την ώρα εκείνη στο απαγορευμένο παιχνίδι.

Οι δύο ληστές, με καλυμμένα τα πρόσωπα, τούς απέσπασαν τα χρήματά τους και τα τοποθέτησαν σε σάκο, ενώ ακολούθησε συμπλοκή, με πυροβολισμούς στον αέρα.

Αστυνομικοί τους συνέλαβαν, ενώ ο αλλοδαπός συνεργάτης τους, που αναζητείται, φέρεται ότι οργάνωσε την ένοπλη ληστεία και έδωσε πληροφορίες για την παράνομη "μπαρμπουτιέρα" που είχαν στήσει οι ομοεθνείς του, καθώς, όπως αποκαλύφθηκε, πριν από μερικές ημέρες έχασε μεγάλο χρηματικό στα ζάρια και αποφάσισε να τους εκδικηθεί.

Ειδικός φρουρός.... χούλιγκαν!

Ένορκη διοικητική εξέταση διατάχθηκε σε βάρος ειδικού φρουρού ο οποίος υπηρετεί στη Θεσσαλονίκη, ενώ παράλληλα τέθηκε σε διαθεσιμότητα. Ο ειδικός φρουρός μαζί με έναν ιδιώτη μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο, κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα ερασιτεχνικού τοπικού πρωταθλήματος που διεξαγόταν στο Νησέλι Αλεξάνδρειας Ημαθίας, και επιτέθηκαν στον διαιτητή και το βοηθό του.

Είχε προηγηθεί αποβολή ποδοσφαιριστή της τοπικής ομάδας.

Ο Ειδικός Φρουρός και ο δράστης συνελήφθησαν και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για παράβαση νομοθεσίας περί αθλητικής βίας.

Η ληστεία απέτυχε λόγω... χιονιά!!!

Δεν πίστευαν σε αυτό που άκουγαν οι δύο κουκουλοφόροι, που εισέβαλαν με τα όπλα στα χέρια, στις 08:30 το πρωί στην Αγροτική Τράπεζα στις Λιβανάτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του lamiareport.gr, oι υπάλληλοι τους ενημέρωσαν ότι ο διευθυντής δεν είχε πάει ακόμη, λόγω των καιρικών συνθηκών και ότι δεν είχαν κλειδιά για να ανοίξουν τα ταμεία και το χρηματοκιβώτιο.

Στην αρχή ήταν δύσπιστοι αλλά οι υπάλληλοι επέμεναν και επειδή τα λεπτά περνούσαν χωρίς να αλλάζει τίποτα, οι επίδοξοι ληστές πείστηκαν και τράπηκαν σε φυγή βρίζοντας, χωρίς φυσικά να πάρουν ευρώ.

Απ΄ έξω τους περίμενε μια μπλέ BMW με δύο ακόμη συνεργούς...

Μαχαίρωσε αστυνομικό στη Μονεμβασιά

Εκτός κινδύνου νοσηλεύεται ένας αστυνομικός, μετά την επίθεση που δέχτηκε το βράδυ της Κυριακής από 28χρονο άνδρα, ο οποίος προηγουμένως επιτέθηκε, για άγνωστο λόγο, σε τρεις Ρουμάνους.

Αυτόπτες μάρτυρες ειδοποίησαν την αστυνομία και πολύ γρήγορα έφτασε στο σημείο ένας αστυνομικός που προσπάθησε να ακινητοποιήσει τον δράστη. Τότε ο 28χρονος τον τραυμάτισε ελαφρά με το μαχαίρι στο λαιμό και ο αιμόφυρτος αστυνομικός κάλεσε ενισχύσεις.

Στο σημείο έφτασαν συνάδελφοί του και ο δράστης συνελήφθη.

Με τη δικογραφία που σχηματίζεται σε βάρος του θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κων Σπάρτης.

Πρόληψη: Λέξη άγνωστη για το κράτος

Οι εποπτεύοντες υπάλληλοι του υπουργείου μπαίνουν σε διαθεσιμότητα διότι προφανώς κάτι δεν πήγε καλά και επί έξι ώρες ο βασικός οδικός άξονας την χώρας έμεινε εκτός για πέντε πόντους χιόνι.

Ταυτόχρονα ο ίδιος ο υπουργός ζητάει απ' τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες από πράξεις ή παραλείψεις των υπευθύνων.

Τώρα το υπουργείο ζητάει και από την εταιρεία που εκμεταλλεύεται το δρόμο να στείλει το σχέδιο που έχουν για τέτοιες περιπτώσεις...

Όλα αυτά τώρα και κατόπιν ... εορτής. Αφού για μια ακόμη φορά αποδείχθηκε η “γύμνια” όποιου μηχανισμού.

Αυτή τη φορά το κράτος κρύβεται πίσω από την παραχώρηση της εκμετάλλευσης του δρόμου, λέει ότι η καλή συντήρηση του δρόμου και φυσικά το να είναι ανοιχτός υπό όποιες συνθήκες δεν ανήκει στο ίδιο αλλά στις εταιρείες εκμετάλλευσης...

Αυτό λέγεται και ... μπαλάκι ευθυνών, μόνο που ξεχνάει το υπουργείο ότι θα έπρεπε πολύ πριν να έχει ζητήσει σχέδια, να τα επιβάλει αν δεν υπήρχαν και να είναι εκεί για να εποπτεύσει και να διασφαλίσει τη λειτουργία των σχεδίων αυτών.

Αντ' αυτού για μια ακόμη φορά τρέχουμε πίσω από ευθύνες κάποιων υπαλλήλων και από “τυχόν ποινικές ευθύνες” η λέξη πρόληψη για το ελληνικό κράτος είναι άγνωστη λέξη...

Δεν τους άφησαν να... φάνε οι αλληλέγγυοι!!!

Δύο νεαρές φοιτήτριες, μέλη της Επιτροπής Αλληλεγγύης, που συνόδευαν μετανάστες στον Ερυθρό Σταυρό, συνελήφθησαν από αστυνομικούς με την κατηγορία της παρεμπόδισης σίτισης των νοσηλευόμενων μεταναστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εναντίον των δύο γυναικών υποβλήθηκε μήνυση από το διευθυντή της Β' Παθολογικής Κλινικής, Δημήτριο Ζαχάρωφ, όταν εκείνος διαπίστωσε ότι οι δύο συνοδοί των απεργών πείνας δεν τους επέτρεψαν, μολονότι εκείνοι το ζήτησαν, να δεχθούν φαγητό από το νοσηλευτικό προσωπικό. Μάλιστα, οι δύο νεαρές δεν επέτρεψαν στον ίδιο τον κ. Ζαχάρωφ να χορηγήσει ορό στους μετανάστες και διαπληκτίστηκαν μαζί του.

Οι δύο συλληφθείσες οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ το μεσημέρι της Τρίτης, ενώ εκεί έχει μεταβεί και η συνήγορός τους, κα. Ιωάννα Κούρτοβικ.

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση φαίνεται να υιοθετεί σκληρή στάση απέναντι στους μετανάστες της «Υπατίας», καθώς αρμόδιοι κύκλοι διαμηνύουν ότι υπάρχει τελεσίγραφο: «Ή δέχεστε την πρόταση για τους 6+6 μήνες ή θα σας απελάσουμε άμεσα» είναι το μήνυμα, το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, ισχύει συνολικά για τους απεργούς πείνας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Ναι στη μείωση του επιτοκίου και την επιμήκυνση του δανείου από τον Όλι Ρεν


Ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων έθεσε θέμα βιωσιμότητας του χρέους τόσο της Ελλάδας όσο και της Ιρλανδίας λέγοντας ότι πρόκειται για το πλέον πιεστικό ζήτημα που πρέπει να αντιμετωπίσει αυτή τη στιγμή η Ε.Ε.

“Το θέμα τώρα αλλά και για το μέλλον είναι η βιωσιμότητα του χρέους και για αυτό πιστεύω ότι τίθεται θέμα μείωσης των επιτοκίων που πληρώνει η Ελλάδα και η Ιρλανδία. Σε αυτό το πλαίσιο, είναι σημαντικό να εξετάσουμε επίσης τις λήξεις των δανείων ώστε να πάμε μετά το 2014 και 2015 και να συμβάλει και αυτό στη βιωσιμότητα του χρέους” δήλωσε ο Όλι Ρεν.

Εάν δεν αδυνατίσεις… απολύεσαι!

Άσκηση διακρίσεων καταλόγισε η Εθνική Επιτροπή για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα της Νόριας Κορέας σε επιχείρηση που έβαζε στους υπαλλήλους της... πρόστιμα εάν δεν κατόρθωναν να χάσουν βάρος.

Η Επιτροπή ερεύνησε την υπόθεση μετά την αγωγή που κατέθεσε ένας μηχανικός 31 ετών από μία εταιρεία ηλεκτρονικών, ο οποίος υποχρεώθηκε να αφήσει την εργασία του μόλις τρεις μήνες μετά την πρόσληψή του, εξαιτίας των πιέσεων που του ασκούνταν σχετικά με τη φυσική του κατάσταση.

Αμέσως μετά την προσληψή του, ο άνδρας αυτός εντάχθηκε σε μία ομάδα πέντε υπέρβαρων εργαζομένων, οι οποίοι ήταν υποχρεωμένοι να ακολουθήσουν πρόγραμμα αδυνατίσματος με αθλητικές δραστηριότητες, υπό την επιτήρηση των προϊσταμένων τους.

Η επιχείρηση καταδικάσθηκε να καταβάλει αποζημιώσεις 5 εκατ. γουόν (3.200 ευρώ).

Σύμφωνα με την επιχειρηματολογία της επιχείρησης, οι υπάλληλοί της εγγράφονταν εθελοντικά στο πρόγραμμα αδυνατίσματος, όμως στα ηλεκτρονικά του μηνύματα ο αντιπρόεδρος της εταιρείας στηλίτευε τους απείθαρχους εργαζομένους, αναφέροντας μάλιστα ονομαστικά όσους δεν κατόρθωναν να αδυνατίσουν, τονίζει η Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Τα ηλεκτρονικά μηνύματα επιφόρτιζαν τους επικεφαλής των τμημάτων να επιβλέπουν στενά τα προγράμματα αδυνατίσματος. Ζητούσαν επίσης από τους υπαλλήλους να καταθέσουν μία εν λευκώ επιστολή παραίτησης, η οποία ακολούθως ετίθετο εν ισχύι σε περίπτωση που δεν κατόρθωναν να χάσουν κάποια περιττά κιλά.

Σύμφωνα με την Επιτροπή, η επιχείρηση ζητούσε από τους υπαλλήλους της να υπόκεινται σε τακτικούς ελέγχους της φυσικής τους κατάστασης και τους ανάγκαζε να δικαιολογούνται σε περίπτωση που δεν κατόρθωναν να κάνουν «τζόγκινγκ» τρεις φορές ημερησίως.

Δεν ήθελαν να κάνουν... μάθημα!!!

Φάρσα αποδείχτηκε, μετά από έρευνα της αστυνομίας, το τηλεφώνημα που έγινε στις 08.30 το πρωί για βόμβα στο σχολικό συγκρότημα γυμνασίου και ενιαίου λυκείου Μεγαλόπολης.

Με απόφαση του δημάρχου Μεγαλόπολης Παναγιώτη Μπούρα, το γυμνάσιο-λύκειο Μεγαλόπολης δεν λειτουργεί σήμερα, καθώς ο χιονιάς και το κρύο δεν επέτρεπε να βρίσκονται στην αυλή οι μαθητές μέχρι να ελεγχθεί το κτίριο.

Στάση εργασίας την Πέμπτη οι εκπαιδευτικοί

«Ο αγώνας για την υπεράσπιση της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης και για την απομάκρυνση της τρόϊκας από τη χώρα συνεχίζεται», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης, διοργανώνοντας εκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Πέμπτη στις 12:30 στα Προπύλαια.

Για να διευκολυνθεί η συμμετοχή των εκπαιδευτικών στο συλλαλητήριο κηρύσσεται στάση εργασίας από τις 12 έως τις 2 για την πρωινή βάρδια και από τις 2 έως τις 4 για την απογευματινή.

Ακριβός δανεισμός με επιτόκιο 4,75% μετά από την υποβάθμιση

Με τσουχτερό επιτόκιο 4,75% κατάφερε να δανεισθεί το ελληνικό δημόσιο 1,6 δισ. ευρώ από Έλληνες και ξένους επενδυτές δημοπρατώντας έντοκα γραμμάτια 6μηνης διάρκειας.

Η χθεσινή υποβάθμιση την πιστοληπτικής ικανότητας της ελληνικής οικονομίας είχες σαν αποτέλεσμα να δανειστούμε με υψηλότερο κόστος από το αντίστοιχη δημοπρασία του περασμένου Φεβρουάριο οπότε το επιτόκιο διαμορφώθηκε στα 4,64%, ενώ το Ιανουάριο το επιτόκιο ήταν σε ακόμα πιο χαμηλά επίπεδα 4,49%.

Πάντως οι προσφορές ήταν κατά 3,6 δις ευρώ υψηλότερο από το ύψος των εσόδων που αναζητούσε το δημόσιο.

Φόρος... ρύπανσης στην Αυστραλία

Παρά τις αντιδράσεις και την "λαϊκή οργή" που προκάλεσε ο φόρος ρύπανσης, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Αυστραλίας δείχνει αποφασισμένη να προχωρήσει στην εφαρμογή του μέτρου που υπολογίζεται ότι θα επιβαρύνει τους προϋπολογισμούς των νοικοκυριών κατά $300 το χρόνο.

Αναφερόμενη στη πρόσφατη δυσμενή σφυγμομέτρηση, μετά την αναγγελία του μέτρου, η πρωθυπουργός της χώρας Τζούλια Γκίλαρντ, κατηγόρησε τον αρχηγό της αντιπολίτευσης Τόνι Άπμποτ για εκφοβιστική εκστρατεία γύρω από το θέμα.

Αμέσως μετά τη συνάντησή της στον Λευκό Οίκο με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα, η κ. Γκίλαρντ δήλωσε ότι είναι πολύ εύκολο να κάνει κάποιος αυτό που κάνει σήμερα ο αρχηγός της αντιπολίτευσης, ο οποίος συστηματικά φοβίζει τους ψηφοφόρους. Στη συνέχεια, πρόσθεσε ότι είναι βέβαιη ότι ο αυστραλιανός λαός θα αντιληφθεί ότι ο φόρος ρύπανσης είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για την οικονομική μεταρρύθμιση που θα συμβάλει να αντιμετωπιστούν οι κλιματολογικές αλλαγές.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με την τελευταία σφυγμομέτρηση του οργανισμού Newspoll για λογαριασμό της εφημερίδας The Australian, η δημοτικότητα της κυβέρνησης σημείωσε νέο αρνητικό ρεκόρ, ενώ κατά 11 ποσοστιαίες μονάδες υποχώρησε σε διάστημα δύο μόνο εβδομάδων και η δημοτικότητα της πρωθυπουργού Τζούλιας Γκίλαρντ!

Σε ψήφους πρώτης προτίμησης, η εκλογική δύναμη του Εργατικού Κόμματος υποχώρησε στο 30%, μία ποσοστιαία μονάδα λιγότερη από την εποχή που πρωθυπουργός της χώρας ήταν ο Πολ Κίτινγκ. Αντίθετα, στο 45% ανήλθε η δημοτικότητα της αντιπολίτευσης, που σημαίνει ότι αν είχαν γίνει ομοσπονδιακές εκλογές το περασμένο Σαββατοκύριακο, η κυβέρνηση θα είχε ηττηθεί πανηγυρικά.

Από τις 28 Μαρτίου οι ετήσιες κάρτες απεριορίστων διαδρομών

Από τις 28 Μαρτίου θα διαθέτει προς πώληση ο Οργανισμός Αστικών συγκοινωνιών Αθήνας τις ετήσιες κάρτες απεριορίστων διαδρομών. Οι κάρτες θα είναι δύο τύπων, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Οργανισμού.

ΕΤΗΣΙΑ ΚΑΡΤΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΜΕΣΑ
Μετρό (έως Κορωπί), Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος, Λεωφορεία, Τρόλλευ, Τραινοσέ (Μαγούλα-Πειραιά-Κορωπί) με τιμή πώλησης € 450,00 (10 μήνες χ € 45 = € 450, έκπτωση 2 μήνες χ € 45 = €90)
-Περιλαμβάνονται οι γραμμές Express Αεροδρομίου και Σαρωνίδας.

ΕΤΗΣΙΑ ΚΑΡΤΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ – ΤΡΟΛΛΕΥ – ΤΡΑΜ.
Με τιμή διάθεσης € 200,00 (10 μήνες χ € 20= € 200, έκπτωση 2 χ € 20 = € 40).
-Δεν ισχύει για τις λεωφορειακές γραμμές Express Αεροδρομίου και για το τμήμα Βάρκιζα-Σαρωνίδα της γραμμής E 22.

Για περισσότερες πληροφορίες, το επιβατικό κοινό μπορεί να επικοινωνεί με το Τηλεφωνικό Κέντρο 185 του ΟΑΣΑ και μέσω internet στη διεύθυνση www.oasa.gr.

Εκτός από χιονιά, απόψε έχει και Champions League

Τα προημιτελικά δεν «χωρούν» την Μπαρτσελόνα και την Άρσεναλ. Οι δύο πιο θεαματικές ομάδες του πλανήτη αναμετρώνται απόψε στο «Καμπ Νου» στον επαναληπτικό του 2-1 στο «Emirates». Με σύμμαχο το 3-2 της Ρώμης και την παράδοση στην απόρθητη έδρα της η Σαχτάρ φιλοξενεί τη Ρόμα.

Μπαρτσελόνα-Άρσεναλ (1-2)
Σπουδαίο ματς προμηνύεται να γίνει στο «Καμπ Νου», όπου η Μπαρτσελόνα φιλοξενεί την Άρσεναλ στη ρεβάνς του 2-1 υπέρ των «κανονιέρηδων» στο Λονδίνο.

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα είδε την ομάδα του να επικρατεί το Σάββατο της Σαραγόσα με 1-0 στη Βαρκελώνη και να διατηρείται σε απόσταση επτά βαθμών από τη δεύτερη Ρεάλ Μαδρίτης. Οι Καταλανοί δεν θα έχουν στις τάξεις τους τον τιμωρημένο Ζεράρ Πικέ και τον τραυματία Κάρλες Πουγιόλ, συνεπώς το δίδυμο στο κέντρο της άμυνας θα συνθέσει ο Αμπιντάλ με έναν εκ των Μπουσκέτς και Μιλίτο. Κανονικά θα αγωνιστεί ο Βίκτορ Βαλντές, που ξεπέρασε τον τραυματισμό του.

Οι Λονδρέζοι δεν έχουν ξεπεράσει το σοκ της ήττας από την Μπέρμιγχαμ στον τελικό του Λιγκ Καπ και μετά το 0-0 του Σαββάτου με τη Σάντερλαντ στο «Emirates» έχασαν την ευκαιρία να πιάσουν τη Μαν. Γιουνάιτεντ στην κορυφή. Ο Αρσέν Βενγκέρ δεν υπολογίζει σίγουρα στους τραυματίες Άλεξ Σονγκ, Θίο Γουόλκοτ, Τόμας Βερμάελεν και Λούκας Φαμπιάνσκι, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή των Ρόμπιν Φαν Πέρσι και Σεσκ Φάμπρεγκας, που πάντως συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή. Το παρήγορο είναι πως ετοιμοπόλεμος είναι ο Τζακ Γουίλσιρ.

Οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί πολλάκις στο θεσμό, με τον τελικό του 2006 στο Παρίσι να ξεχωρίζει, όταν και οι «μπλαουγκράνα» κατέκτησαν το τρόπαιο με 2-1. Πέρυσι συναντήθηκαν στα προημιτελικά, με το πρώτο παιχνίδι στο Λονδίνο να λήγει ισόπαλο 2-2 και τον επαναληπτικό στο «Καμπ Νου» με 4-1 με τέσσερα γκολ του Λιονέλ Μέσι, παρότι η Άρσεναλ προηγήθηκε. Την περίοδο 1999/2000 υπήρξε το πρώτο ραντεβού, στην πρώτη φάση των ομίλων του Champions League, με σκορ 1-1 στη Βαρκελώνη και νίκη της Μπαρτσελόνα με 4-2 στο «Γουέμπλεϊ». Η Μπαρτσελόνα έχει προκριθεί 11 φορές από τις 23 που έχει ηττηθεί στον πρώτο αγώνα ευρωπαϊκής διοργάνωσης, ενώ η Άρσεναλ έχει προκριθεί στις 14 από τις 15 φορές που είχε επικρατήσει στον πρώτο αγώνα.

Στο όριο των καρτών είναι για την Μπαρτσελόνα ο Αντρές Ινιέστα και για την Άρσεναλ ο Εμανουέλ Εμπουέ.

Σαχτάρ Ντόνετσκ-Ρόμα (2-3)
Με «προίκα» τη νίκη της με 3-2 στο «Ολίμπικο» της Ρώμης η Σαχτάρ υποδέχεται τη Ρόμα. Η ομάδα του Μιρτσέα Λουτσέσκου στην επανεκκίνηση του ουκρανικού πρωταθλήματος επικράτησε την Πέμπτη 1-0 της Σεβαστοπόλ και εξακολουθεί να οδηγεί την κούρσα. Ο Ρουμάνος τεχνικός δεν θα έχει στη διάθεσή του τον αμυντικό Ολεξάντρ Κούτσερ και τον μέσο Φερναντίνιο.

Στον αντίποδα, οι «τζιαλορόσι» θα εμφανιστούν με νέο προπονητή τον Βιντσέντζο Μοντέλα, που αντικατέστησε τον Κλαούντιο Ρανιέρι μετά την απομάκρυνσή του στον απόηχο του πρώτου αγώνα των δύο ομάδων. Οι Ρωμαίοι, που μετρούν επτά βαθμούς σε τρεις αγώνες υπό τη νέα τεχνική ηγεσία και το Σάββατο νίκησαν τη Λέτσε στο «Βία ντελ Μάρε» (2-1), δεν υπολογίζουν στους τιμωρημένους Μάρκο Κασέτι και Ζερεμί Μενέζ, ενώ εκτός πλάνων παραμένει ο Αντριάνο.

Η Σαχτάρ είναι αήττητη στην «Ντόνμπας Αρένα», όπου μετακόμισε τον Αύγουστο 2009, σε 11 ευρωπαϊκά ματς. Παράλληλα είχε υποστεί πέντε συνεχείς εντός έδρας ήττες από ιταλικές ομάδες πριν κερδίσει με 1-0 τη Ρόμα το 2006. Οι Ρωμαίοι από την πλευρά τους στις υπόλοιπες δύο επισκέψεις τους στην Ουκρανία είχαν μία ήττα (2-0) από τη Ντιναμό Κιέβου στη φάση των ομίλων της σεζόν 2004/05 και μία νίκη επί της ίδιας αντιπάλου στην ίδια φάση (4-1) τρία χρόνια μετά.

Στο όριο των καρτών για τη Σαχτάρ είναι οι Ολεξέι Γκάι, Ραζβάν Ρατ, Λουίς Αντριάνο και Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι, ενώ για τη Ρόμα ο Φιλίπ Μεξές.

Ραβασάκια του ΣΔΟΕ για πισίνες και σκάφη αναψυχής

Το ΣΔΟΕ θα στείλει τις επόμενες μέρες ειδοποιητήρια σε περίπου 24.000 ιδιοκτήτες ακινήτων. Πρόκειται για όσους ουδέποτε είχαν δηλώσει τις πισίνες που διαθέτουν και εντοπίστηκαν από αέρος μέσω δορυφόρων, αλλά και από επιτόπιους ελέγχους.

Το ΣΔΟΕ έχει πάρει σχετικά στοιχεία από εταιρείες κατασκευής και συντήρησης και έτσι γνωρίζει και την ημερομηνία κατασκευής. Στους νομούς Πιερίας, Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης οι αδήλωτες πισίνες φθάνουν τις 1.740, ενώ μόνο 121 ιδιοκτήτες ακινήτων τις είχαν δηλώσει στην εφορία.

Οι ιδιοκτήτες θα κληθούν τώρα να πληρώσουν αναδρομικά και η χρέωση θα γίνει από την ημέρα κατασκευής της πισίνας.

Επίσης ειδοποιητήρια θα σταλούν και σε 1.200 ιδιοκτήτες σκαφών αναψυχής.

Μέχρι σήμερα, ήδη, έχουν προσέλθει στο ΣΔΟΕ 90 ιδιοκτήτες που εφάρμοζαν το ίδιο τέχνασμα και αυτοβούλως κατέβαλαν φόρους και δασμούς με αποτέλεσμα να εισπραχθούν μέχρι τώρα 38 εκατομμύρια ευρώ.

Σβήνουν οι ελπίδες για τους αγνοούμενους μετανάστες στη Σούδα

Συνεχίζονται από το πρωί σε θάλασσα και στεριά οι έρευνες για τον εντοπισμό των 11 αγνοουμένων υπηκόων Μπαγκλαντές που τα ξημερώματα της Κυριακής έπεσαν στη θάλασσα από το πλοίο "Ionian King" που τους μετέφερε στη Σούδα από την Λιβύη.

Σύμφωνα με τον κεντρικό λιμενάρχη Χανίων Αντώνη Δασκαλάκη στις έρευνες συμμετέχουν περιπολικά του Λιμενικού Σώματος και τις Αστυνομίας στη στεριά, ενώ στις έρευνες από τη θάλασσα συμμετέχουν δυο πλωτά του Λιμενικού Σώματος και δυο του Πολεμικού Ναυτικού.

Ωστόσο, όπως ο ίδιος είπε, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών υπάρχουν δυσκολίες κυρίως στις έρευνες από τη στεριά καθώς είναι πιθανόν, σε περίπτωση που κάποιοι από τους αγνοουμένους έχουν βγει στην στεριά, δεν μετακινούνται λόγω της βροχής

Ο κ. Δασκαλάκης αναφέρθηκε και στον τρόπο με τον οποίο οι υπήκοοι Μπαγκλαντές εγκατέλειψαν το πλοίο, λέγοντας ότι κάποιοι από αυτούς χρησιμοποίησαν σχοινί που ανήκει στο πλοίο. Η άποψη αυτή επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι στις παλάμες τους βρέθηκαν εγκαύματα, όπως έδειξαν και οι ιατρικές εξετάσεις, ενώ το σχοινί ανασύρθηκε από δύτες κάτω από το βυθό κοντά στο πλοίο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, κατά την εξέταση τους από άνδρες του Λιμενικού δεν προκύπτει ότι είχαν βοήθεια από κάποιον στο πλοίο. Στο "Ionian King" βρίσκονται 1.277 άνθρωποι, ενώ όλοι οι μετανάστες που νοσηλεύτηκαν στο νοσοκομείο έχουν επιστρέψει στο πλοίο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τραγωδία στο λιμάνι της Σούδας - Video

Έλληνες: Φανατικοί με το internet

Με εντυπωσιακούς ρυθμούς αυξάνεται η δημοφιλία των ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης στη χώρα μας, ακολουθώντας μια παγκόσμια τάση που θέλει τους χρήστες του διαδικτύου να υποκύπτουν μαζικά στις σειρήνες των εν λόγω σάιτ.

Σύμφωνα με πανελλήνια έρευνα της Focus Bari για την εξέλιξη των social media, που δημοσιεύεται στην εφημερίδα «’Εθνος της Κυριακής», το 36% των Ελλήνων, δηλαδή περίπου ένας στους τρεις, χρησιμοποιεί τα σάιτ κοινωνικής δικτύωσης για να ικανοποιήσει διαφορετικές ανάγκες, μεταξύ των οποίων η επικοινωνία και η απόκτηση νέων φίλων, η έκφραση, η ψυχαγωγία, η απόδραση από την καθημερινότητα, η εκτόνωση και φυσικά το φλερτ.

Τον Μάρτιο του 2009 το αντίστοιχο ποσοστό ήταν μόλις 14%. Οι μεγαλύτεροι θαυμαστές των social media είναι γένους αρσενικού, με έμφαση στις ηλικίες έως 34 ετών. Ωστόσο το στοιχείο που εντυπωσιάζει και ταυτόχρονα προβληματίζει, είναι η θραύση των δημοφιλών αυτών ιστοσελίδων μεταξύ των νέων και ιδιαίτερα των μαθητών.

Ιδιαίτερη μνεία γίνεται στο Facebook, εφόσον, όπως επισημαίνει η έρευνα, αποδεικνύεται το δημοφιλέστερο σάιτ του είδους, με τον αριθμό των ημερήσιων επισκεπτών του να έχει πενταπλασιαστεί μέσα σε μία διετία, από τον Σεπτέμβριο του 2008 μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2010.

Αρκεί να αναλογιστεί κανείς ότι η μέση ημερήσια επισκεψιμότητα στην εν λόγω ιστοσελίδα τον Σεπτέμβριο του 2008 ήταν 4% και λίγο πριν, τον Μάρτιο του 2008, μόλις που έφθανε το 1%.

Το μόνο σάιτ που ξεπερνά το Facebook σε μέση μηνιαία διείσδυση είναι το YouTube με 44%, ενώ το Twitter φαίνεται να βρίσκεται ακόμη σε πολύ πρώιμο στάδιο ανάπτυξης στη χώρα μας, με μέση μηνιαία διείσδυση μόλις 2%.

Την τακτοποίηση των αυθαίρετων εξετάζει το υπ. Οικονομικών

Την τακτοποίηση 1.000.000 αυθαιρέτων εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών με σκοπό να εξοικονομηθεί 1 δισεκατομμύριο ευρώ το οποίο θα προκύψει από ένας τέλος-πρόστιμο βάση του οποίου το εκάστοτε οίκημα θα ημι-νομιμοποιείται.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Αποκαλύψεις, το υπουργείο Οικονομικών σκέφτεται πολύ σοβαρά την εφαρμογή του προαναφερθέντος μέτρου διότι τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί σε χιλιάδες πολίτες που διατηρούν αυθαίρετο οίκημα δεν έχουν πληρωθεί ποτέ καθώς είναι πολύ υψηλά.

Παράλληλα, αρκετοί ήταν οι νομάρχες που δεν κατέγραφαν αυθαίρετα ώστε να μην επιβληθούν πρόστιμα ή βγουν αποφάσεις για την κατεδάφισή τους.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης εξετάζει την επιβολή ενός τέλος-προστίμου που θα προκύπτει από το μέσο όρο της πρόσθεσης των προστίμων ανέγερσης και διατήρησης του αυθαιρέτου. Μάλιστα, ο πολίτης θα έχει τη δυνατότητα να αποπληρώσει το πρόστιμο σε πολλές δόσεις διότι και σε αυτήν την περίπτωση τα πρόστιμα δε θα είναι χαμηλά.

Η κυβέρνηση μέσω αυτού του μέτρου υπολογίζει πως θα εξοικονομήσει περίπου 1 δισεκατομμύριο ευρώ και μάλιστα θα δοθούν κίνητρα στους ιδιοκτήτες ώστε να αποπληρώσουν το πρόστιμο. Τα κίνητρα κυρίως θα αφορούν τις κοινωφελείς παροχές όπως φως και νερό, εντάξεις στο σχέδιο πόλης και κατασκευή αποχετευτικού δικτύου.

Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών κάνουν λόγο για τελευταία ευκαιρία στους ιδιοκτήτες αυθαιρέτων καθώς τονίζουν πως όσα δε δηλωθούν θα κατεδαφιστούν.

Προβληματισμένο ωστόσο είναι το ΥΠΕΚΑ καθώς θεωρεί πως με την τακτοποίηση των αυθαίρετων θα νομιμοποιηθεί η αυθαιρεσία. Στο δημοσίευμα τονίζεται πως το ΥΠΕΚΑ έχει βάλει πολύ αυστηρούς όρους ζητώντας να αποκλειστούν από τη ρύθμιση τα αυθαίρετα που βρίσκονται κοντά σε αιγιαλούς, δασικές εκτάσεις και αρχαιολογικούς χώρους και να κατεδαφιστούν.

Που να σου καεί η... κάρτα γραφικών!!!

Έρευνα έδειξε οτι πολλοί είναι οι κάτοχοι ηλεκτρονικού υπολογιστή που τον κακομεταχειρίζονται ή απλά τον βρίζουν.

Σύμφωνα με μία έρευνα που έκαναν οι ειδικοί σε θέματα ασφάλειας της Avira ότι σχεδόν δύο στους πέντε ανθρώπους σε όλο τον κόσμο έχουν βρίσει και καταραστεί τους υπολογιστές τους, κάποια στιγμή στο παρελθόν!

Ενώ από την άλλη σχεδόν το ίδιο ποσοστό ατόμων παραδέχτηκαν οτι δεν έχουν ποτέ βρίσει τον υπολογιστή τους σε στιγμές απογοήτευσης.

Το 11% των συμμετεχόντων παραδέχτηκαν ότι ευχήθηκαν να συμβεί κάτι καταστροφικό στο PC τους, ενώ το 9 % έχουν, στην πραγματικότητα, χτυπήσει τον υπολογιστή τους με ένα άλλο αντικείμενο (π.χ. ρόπαλο του μπέιζμπολ, γροθιά, κλπ.) και μόλις το 3% έχει κάνει θρύψαλα τον υπολογιστή του πετώντας το κάτω, ή προς κάποιο άλλο αντικείμενο.



Tέλος στην έρευνα συμμετείχαν 14.284 χρήστες απ’ όλο τον κόσμο.

Τον πυροβόλησε στα εκδοτήρια του ΟΣΕ στους Αγίους Θεοδώρους!

Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 03.00 το πρωί στον σταθμό των Αγίων Θεοδώρων. Ο 44χρονος υπάλληλος του ΟΣΕ, άκουσε ένα θόρυβο από ρίψη πέτρας στα εκδοτήρια του σταθμού και βγήκε από την αίθουσα αναμονής. Πήγε στο σημείο, δεν είδε κανέναν και άρχισε να επιστρέφει στο γραφείο του.

Όταν γύρισε είδε έναν άγνωστο άνδρα να τον περιμένει. Εκείνος τον πλησίασε και χωρίς να του μιλήσει τον πυροβόλησε με αεροβόλο όπλο από απόστση περίπου 4 μέτρων στο πρόσωπο, προκαλώντας του ελαφρύ τραυματισμό. Ο άτυχος υπάλληλος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, όπου και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Ο δράστης έγινε καπνός και οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του, δεν απέφεραν καρπούς...

"Η Ευρώπη υφίσταται εισβολή"

Οι περισσότεροι Ιταλοί υπουργοί το δήλωναν καθημερινά από την πρώτη κιόλας μέρα που ξεκίνησαν οι ταραχές σε Τυνησία, Αίγυπτο, Λιβύη και άλλες αραβικές χώρες. Το κύμα μετανάστευσης θα είναι μεγάλο. Πάνω από 1.200 Τυνήσιοι μετανάστες έφθασαν στο νησί Λαμπεντούζα της Ιταλίας την Δευτέρα, ενώ η επικεφαλής της Γαλλικής ακροδεξιάς Μαρίν Λε Πεν ανακοίνωσε ότι προτίθεται να την επισκεφθεί.

Ιταλοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι πάνω από 12 πλεούμενα αναχαιτίστηκαν από σκάφη της Ιταλικής ακτοφυλακής και οδηγήθηκαν στο νησί, που βρίσκεται πιο κοντά στις ακτές της Βόρειας Αφρικής από ό,τι στην ηπειρωτική Ιταλία.

"Η Ευρώπη υφίσταται εισβολή", είπε ο υπουργός Εσωτερικών της κυβέρνησης Μπερλουσκόνι Ρομπέρτο Μαρόνι, ηγετικό στέλεχος της Λέγκας του Βορρά, μιλώντας σε δημοσιογράφους. "Περίπου 8.000 λαθρομετανάστες έφθασαν τον τελευταίο μήνα -- πολύ περισσότεροι από όσους ήλθαν ολόκληρο το 2010", συνέχισε.

Ο Μαρόνι και άλλα στελέχη της κυβέρνησης του Σίλβιο Μπερλουσκόνι έχουν σημειώσει ότι φοβούνται μεγάλη αύξηση των αριθμών των μεταναστών εάν η κρίση στη Λιβύη συνεχιστεί.

Στη Λαμπεντούζα έχουν σημειωθεί χιλιάδες αφίξεις τις τελευταίες εβδομάδες και το κέντρο υποδοχής μεταναστών, που διαθέτει 850 κλίνες, είναι ασφυκτικά γεμάτο. Η κυβέρνηση της Ιταλίας μεταφέρει με αερογέφυρες μετανάστες σε κέντρα κράτησης στη Σικελία και την ηπειρωτική Ιταλία.

Αξιωματούχοι ανέμεναν οι αφίξεις να συνεχιστούν τις επόμενες ώρες. Ο Βιτόριο Αλεσάντρο, εκπρόσωπος του λιμενικού στη Λαμπεντούζα, προειδοποίησε πάντως ότι οι συνθήκες καθιστούν τα ταξίδια από την Τυνησία επικίνδυνα. "Αναμένουμε επιδείνωση των (καιρικών) συνθηκών κι αυτό θέτει τις ζωές όσων επιβαίνουν σε πλεούμενα σε κίνδυνο", είπε ο Αλεσάντρο στο τηλεοπτικό κανάλι SkyTG24.

Στο μεταξύ η νέα επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου εξέφρασε την επιθυμία να επισκεφθεί τη Λαμπεντούζα για να εκτιμήσει επί τόπου το πρόβλημα της μετανάστευσης, αν και πρόσθεσε ότι "είναι ακόμα ένα σχέδιο, δεν έχει επιβεβαιωθεί".

"Η Ευρώπη είναι πραγματικό σουρωτήρι", είπε η Λε Πεν, η οποία έχει προτείνει να τεθεί σε εφαρμογή το άρθρο 2.2 της συνθήκης Σένγκεν που προβλέπει "αναστολή της ελεύθερης κυκλοφορίας ανθρώπων" καθώς και τη σύναψη διμερών συμφωνιών με την Ισπανία και την Ιταλία για να αντιμετωπιστεί "ο κίνδυνος της μαζικής λαθρομετανάστευσης".

Twitter: Πόσο κοστίζει;

Η αξία του Twitter απ’ οτι φαίνεται μέσα σε λίγους μήνες διπλασιάστηκε και αυτό αρέσει στους επενδυτές.

Σύμφωνα με ένα δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters η χρηματιστηριακή αξία του Twitter αγγίζει τα 7,7 δις δολάρια.

Το ποσό αυτό προέκυψε μετά τη γνωστοποίηση της πρόθεσης μιας εταιρείας επενδυτών να καταβάλλει 34,5 δολάρια για κάθε μετοχή του Twitter.

Έτσι λοιπόν με απλά μαθηματικά αφού ξέρουμε οτι το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο έχει συνολικά 224 εκατομμύρια μετοχές, με έναν απλό πολλαπλασιασμό, βγαίνει ότι η αξία του Τwitter ανέρχεται κοντά στα 7,7 δις δολάρια δηλαδή η διπλάσια απ’ οτι ήθελαν οι εκτιμήσεις του Δεκέμβρη.

Καλοκαίρι χωρίς... Καναντέρ!!!

Στο έδαφος κινδυνεύουν να μείνουν τα πυροσβεστικά αεροσκάφη Καναντέρ, ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου.

Η έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού λόγω των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων το 2010 σε συνδυασμό με το πάγωμα των προσλήψεων καθιστούν εξαιρετικά αμφίβολο εάν θα ολοκληρωθούν οι εργασίες συντήρησης των καναντέρ ώστε να είναι επιχειρησιακά έτοιμα τον προσεχή Μάιο.

Σύμφωνα με την διοίκηση της εταιρίας, για την κάλυψη των αναγκών απαιτείται η πρόσληψη συνολικά 167 εργαζομένων αορίστου χρόνου και 145 τεχνικών ορισμένου χρόνου.

Το υπουργείο οικονομικών που έχει και τον τελικό λόγο δεν έχει καταλήξει μέχρι ποιο βαθμό θα ικανοποιήσει τις απαιτήσεις της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας, δεδομένου ότι η εταιρία βρίσκεται σε διαδικασία αναδιάρθρωσης για τον περιορισμό των χρεών της που ανέρχονται στα 700 εκατομμύρια ευρώ.

Επιτελείς της Πολεμικής Αεροπορίας δηλώνουν πως είναι αβέβαιο αν τα 11 αεροσκάφη που εισήλθαν για συντήρηση στις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας, τον περασμένο Οκτώβριο θα μπορούν στο σύνολο τους να προσφέρουν – αν χρειαστεί - τις υπηρεσίες τους το καλοκαίρι. Μέχρι στιγμής έχει ολοκληρωθεί η συντήρηση μόλις τεσσάρων εξ αυτών.

«Φωτιά» η αμόλυβδη

Νέο ρεκόρ σημείωσε την σήμερα η μέση τιμή της αμόλυβδης, ενώ η μέγιστη τιμή στο σύνολο της χώρας έφτασε στο 1,846 ευρώ.

Την Παρασκευή οι εκδρομείς του τριημέρου εγκατέλειψαν τις πόλεις με μέση τιμή το 1,656 ευρώ και τρεις ημέρες αργότερα επιστρέφουν με την αμόλυβδη στο 1,662 ευρώ.

Στην Αθήνα, η μέση τιμή είναι 1,632 και η μέγιστη 1,745 ευρώ το λίτρο.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας αγροτών την Τετάρτη

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αιτ/νίας, Ηλείας, ο Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου και Γραμματεία Αχαΐας της Π.Α.Σ.Υ. με ανακοίνωσή τους καλούν όλους να παρευρεθούν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 9 Μαρτίου, στις 4:00 , το απόγευμα, στην πλατεία Τριών Συμμάχων, στην Πάτρα, εν όψει της επίσκεψης στην περιοχή, του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κ. Σκανδαλίδη.

Έσωσαν Monachus monachus στην Αλόννησο

Μέλη οικολογικών οργανώσεων έσωσαν στο «παρά πέντε» μια αρσενική μεσογειακή φώκια μόλις δύο μηνών, την οποία βάπτισαν Νηρέα. Το είδος αυτό, γνωστό και ως Monachus monachus, είναι η πλέον απειλούμενη φώκια και ένα από τα πιο απειλούμενα είδη θαλάσσιων θηλαστικών.

Σύμφωνα με το βιολόγο της οργάνωσης MΟm Αλέξανδρο Καραμανλίδη, ο Νηρέας ήταν πολύ αδύναμος όταν εντοπίστηκε από τον ίδιο και τους συναδέλφους του. «Διασώθηκε την τελευταία στιγμή», πριν από ακριβώς ένα μήνα, όταν μέλη της οργάνωσης για την προστασία της φώκιας, παρατηρούσαν αποικία φώκιας στο νοτιο-δυτικό Αιγαίο, σε ένα νησί που -για την ασφάλεια του είδους- δεν κατονομάζεται.

«Δύο ημέρες αργότερα, το ζώο άρχισε να δείχνει τα πρώτα σημάδια αδυναμίας, καθώς δεν προσπαθούσε καν να μπει στο νερό και δεν αντιδρούσε στην ανθρώπινη παρουσία», δήλωσε ο Καραμανλίδης στο BBC. Ο Νηρέας μεταφέρθηκε σε κέντρο αποκατάστασης στην Αλόνησο, όπου και αναρρώνει.

«Είχε χωριστεί από τη μητέρα του και ήταν γεμάτος παράσιτα. Τώρα παίρνει βάρος με ταχείς ρυθμούς και, εάν όλα εξελιχθούν βάσει σχεδίου, θα τον αφήσουμε σύντομα ελεύθερο».

Ο Νηρέας και περίπου 600 άλλες φώκιες Monachus monachus είναι οι μόνες που ζουν ελεύθερες στη φύση. Η ανθρώπινη δραστηριότητα έχει προκαλέσει δραστική συρρίκνωση των οικοτόπων τους, διώχνοντάς τις από τις ακτές και οδηγώντας τις σε σπήλαια. Έτσι, τα μικρά τους γίνονται ακόμη πιο ευάλωτα, αφού αυξάνεται η πιθανότητα να παρασυρθούν από την παλίρροια και να χωριστούν από τις μητέρες τους.

Οι φώκιες ωστόσο διατρέχουν και άλλους κινδύνους στη χώρα μας... Μόλις πριν από λίγες ημέρες, η οργάνωση MOm ειδοποιήθηκε από τις λιμενικές αρχές της Εύβοιας ότι φώκια ξεβράστηκε σε ακτή κοντά στο Μαντούδι, φέροντας τραύμα από σφαίρα. Πρόκειται για το έκτο τέτοιο περιστατικό που καταγράφεται στη Βόρεια Εύβοια.

Τους έστειλε στο κρατητήριο το... Facebook

Στο αστυνομικό τμήμα κατέληξε ζευγάρι από τη Φλόριντα και η αιτία ήταν η αλλαγή οικογενειακής κατάστασης που έκανε η κοπέλα στο προσωπικό της λογαριασμό στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο 35χρονος Thomas Gannon από το Brooksville υποστήριξε στην απολογία του ότι η σύντροφός του, η 31χρονη Tina Cash ήταν ταραγμένη με την σχέση τους και έτσι αποφάσισε να δηλώσει στο Facebook ότι είναι ελεύθερη και αμέσως μετά τον διέγραψε και από φίλο της.

Ο Gannon ήρθε αντιμέτωπος με την Cash μέσα στο σπίτι τους στην οδό Angel Street, σύμφωνα με την δήλωση ενός αστυνομικού. Ο Gannon δήλωσε πως η αγαπημένη του άρχισε να του πετά πράγματα, συμπεριλαμβανομένης και μιας κορνίζας-κειμήλιο της γιαγιάς του, με την οποία μετά τον χτύπησε στο πρόσωπο.

Η Cash από την πλευρά της υποστήριξε πως και εκείνος της πετούσε πράγματα και μάλιστα τόνισε πως την χτύπησε στο κεφάλι.

Τελικά συνελήφθησαν και οι δύο και κρατούνται στη φυλακή με την κατηγορία της ενδοοικογενειακής βίας, και τους απαγορεύτηκε η έξοδος από τη φυλακή με εγγύηση.

Το πιο ξέφρενο πάρτι του πλανήτη

Στην αποκορύφωσή του έφτασε το πιο φημισμένο καρναβάλι του κόσμου, στο Ρίο ντε Τζανέιρο στη Βραζιλία με την παρέλαση των αρμάτων ενώπιον δεκάδων χιλιάδων θεατών.

Περισσότεροι από 3.000 τυμπανιστές και χορευτές κατέκλυσαν το Σαμπαδρόμιο του Ρίο, το τεράστιο στάδιο όπου οι σχολές χορού Σάμπα από όλη τη χώρα αλλά και το εξωτερικό, διαγωνίζονται μέσα σε εντυπωσιακές στολές με πλούσιες εξαρτύσεις.

Το μοναδικό θέαμα απόλαυσαν μεταξύ άλλων και διασημότητες, όπως το κορυφαίο μοντέλο από τη Βραζιλία Ζιζέλ Μπούντσεν έδωσε το παρόν, ο Βρετανός ηθοποιός Τζουντ Λο, αλλά και η σταρ του Χόλιγουντ Πάμελα Άντερσον.

Ο νικητής του διαγωνισμού της Σάμπα θα ανακηρυχθεί την Τετάρτη







Έβρος: Χωρίς καύσιμα τα περιπολικά

Προβλήματα παρουσιάστηκαν, όσον αφορά την χορήγηση καυσίμων κίνησης, στα υπηρεσιακά οχήματα της Αστυνομίας του Έβρου, καθώς οι ιδιοκτήτες βενζινοπωλών οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι εδώ και μήνες από την Ελληνική Αστυνομία, αρνήθηκαν να γεμίσουν τα ντεπόζιτα των περιπολικών.

Χρειάστηκε η παρέμβαση των υπηρεσιακών παραγόντων και δόθηκε προσωρινή λύση στο πρόβλημα μέχρι και τέλος Μαρτίου.

«Το πρόβλημα αυτό ο νομός μας το αντιμετωπίζει για πρώτη φορά», είπε μιλώντας στην ΕΡΑ της Νέας Ορεστιάδας ο γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Έβρου υπογραμμίζοντας ότι, «το πρόβλημα δημιουργήθηκε καθώς οποιαδήποτε δαπάνη γίνεται για αυτά τα θέματα πρέπει η έγκριση να δίνεται από την υπηρεσία δημοσιονομικού ελέγχου του υπουργείου Οικονομικών.»

«Είμαστε μια υπηρεσία του Δημοσίου με πολύ νευραλγικό πόστο και οι αρμόδιοι θα πρέπει να καταλάβουν ότι δεν είμαστε μια οποιαδήποτε υπηρεσία, άρα θα πρέπει αυτές οι δαπάνες όσον αφορά τουλάχιστον τα καύσιμα και την συντήρηση των οχημάτων να εγκρίνονται άμεσα, η να υπάρχει ένα κονδύλι που θα το χρησιμοποιούν οι διαχειριστές των υπηρεσιών και όχι να περιμένουμε την υπηρεσία δημοσιονομικού ελέγχου του υπουργείου Οικονομικών», κατέληξε.

Λαγάνα... ΔΝΤ! - Video

Μέχρι και στις λαγάνες απεικονίστηκαν σήμερα η τρόικα και τα σκληρά οικονομικά μέτρα.

Μπορεί το καρναβάλι να πέρασε, σάτιρα όμως έχουμε και τη Σαρακοστή...

Νηπιαγωγείο χωρίς λεφτά για πετρέλαιο - Πρέπει να πληρώσουν οι γονείς!!!

«Σας ενημερώνουνε ότι το πετρέλαιο για τη θέρμανση του σχολείου τελειώνει. Πρέπει να γεμίσουμε τη δεξαμενή με πετρέλαιο, όμως στο ταμείο δεν υπάρχουν καθόλου χρήματα. Σας παρακαλώ πολύ το κάθε παιδί να φέρει 10 ευρώ για το σκοπό αυτό».

Με μία τόσο σύντομη ανακοίνωση, που έφερε στην επιφάνεια η εφ. Χρόνος, ήταν αρκετή για να δυσαρεστήσει και φυσικά να προβληματίσει του γονείς των νηπίων του 2ου νηπιαγωγείου Κομοτηνής.

Η ανακοίνωση, που έφερε την υπογραφή της προϊσταμένης του νηπιαγωγείου, έκανε γνωστό ότι το πετρέλαιο έχει τελειώσει, το αποθεματικό του ταμείου είναι μηδαμινό και για να συνεχίσουν τα παιδιά να πηγαίνουν στο νηπιαγωγείο, θα πρέπει οι γονείς να βάλουν το χέρι στη τσέπη και να πληρώσουν χρήματα, για τα οποία κανονικά φροντίζει ο δήμος.

Αιγάλεω: Τραγωδία με 6 νεκρούς από φωτιά σε κατάστημα

Σε πρωτοφανή πολύνεκρη τραγωδία εξελίχθηκε πυρκαγιά που εκδηλώθηκε γύρω στις 02:00 σε πολυώροφο κινεζικό κατάστημα με είδη ρουχισμού στη συμβολή των οδών Ελευθερίου Βενιζέλου και Κανάρη στην Αγία Βαρβάρα του Αιγάλεω.

Η πυροσβεστική ενημερώθηκε για την πυρκαγιά στο κτίριο το οποίο έχει υπόγειο, ισόγειο, πρώτο και δεύτερο όροφο, στις 02:16 αλλά όταν έφθασαν εκεί δυνάμεις της είχε τυλιχθεί ολόκληρο στις φλόγες.

Η πυρκαγιά κατασβέστηκε στις 04:15 κι όταν οι άνδρες της πυροσβεστικής κατάφεραν να μπουν στο κτίριο βρήκαν έξι απανθρακωμένα πτώματα ενώ ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος όλων των ορόφων.

Πρόκειται για ένα ζευγάρι και τα δύο τους παιδιά και άλλοι δύο άνθρωποι, μάλλον φίλοι του ζευγαριού. Εκτιμάται ότι πρόκειται για μετανάστες οι οποίοι εργάζονταν και κοιμούνταν στο κτίριο και παγιδεύτηκαν στις φλόγες.

Στα λευκά όλη η χώρα

Στα λευκά «ξύπνησαν», πολλές περιοχές της χώρας μας σήμερα, καθώς ασταμάτητα χιονίζει από το απόγευμα της Δευτέρας σε Βόρεια Ελλάδα όπως σε Σέρρες, Κιλκίς, Φλώρινα, καθώς και σε περιοχές της Πελοποννήσου και της Αττικής, ενώ η χιονόπτωση σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία θα συνεχιστεί.

Από το πρωί συνεχίζεται η χιονόπτωση στα βόρεια και ανατολικά προάστια, όμως οι περισσότεροι δρόμοι είναι ανοιχτοί. Μέχρι στιγμής έχει ανακοινωθεί ότι τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά στην Παλιά και τη Νέα Πεντάλη, την Εκάλη, την Πολιτεία, το Χαλάνδρι, το Μαρούσι, τα Μελίσσια, τους Θρακομακεδόνες, την Κηφισιά, τη Νέα Ερυθραία, τον Διόνυσο, τη Χασιά, τη Φυλή και τον Ωρωπό.

Λόγω της κακοκαιρίας, κλειστά όπως ανακοινώθηκε θα παραμείνουν τα σχολεία στους νομούς Φλώρινας, Καστοριάς, Φθιώτιδας, Νάουσας, στα Γρεβενά και στην ορεινή Αχαϊα.

Σε ό,τι αφορά την Αττική κλειστά θα μείνουν τα σχολεία σε παλιά και Νέα Πεντέλη, Εκάλη, Πολιτεία και Διόνυσο.

Προβλήματα στην κυκλοφορία έχει προκαλέσει η σφοδρή κακοκαιρία που πλήττει και την Αττική. Στα βόρεια προάστια χιονίζει από χθες και πολλές περιοχές ξύπνησαν καλυμμένες από ένα στρώμα χιονιού.

Κλειστή από το Τελεφερίκ και πάνω είναι η λεωφόρος Πάρνηθος. Η κυκλοφορία έχει διακοπεί και στην Πεντέλης από το 414 στρατιωτικό νοσοκομείο προς Νέα Μάκρη. Κλειστή είναι η λεωφόρος Διονύσου στην Άνοιξη και η Φυλής από Μονή Κλειστών προς Δερβενοχώρια, η παλιά εθνική Ελευσίνας-Θηβών.

Ομαλά διεξάγεται η κίνηση των οχημάτων στην περιφερειακή οδό της Θεσσαλονίκης, ενώ κλειστός παραμένει ο δρόμος από το Χορτιάτη προς τον Άγιο Βασίλη.

Αλυσίδες απαιτούνται για την κίνηση των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Γρίβας- Καστανερής-Λειβαδίων στο νομό Κιλκίς.

Αλυσίδες πρέπει να έχουν μαζί τους, οι οδηγοί που κινούνται προς τα χιονοδρομικά κέντρα του Καϊμακτσαλάν, του Σελίου, αλλά και προς τα «3-5 Πηγάδια».

Στο νομό Φλώρινας, οι αλυσίδες είναι απαραίτητες για την κίνηση των οχημάτων σε ολόκληρο το οδικό δίκτυο του νομού, λόγω των συνθηκών παγετού, αλλά και στα ορεινά του νομού Γρεβενών.

Ασταμάτητα χιονίζει και στα ορεινά της Φθιώτιδας, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις το ύψος του χιονιού έχει ξεπεράσει και τα 30 εκ.

Από τις 16:00 το απόγευμα της Δευτέρας χιόνιζε ασταμάτητα και μέσα στην πόλη της Λαμίας.

Προβλήματα στο ορεινό οδικό δίκτυο της Αχαΐας δημιούργησε το κύμα κακοκαιρίας, που πλήττει την περιοχή. Ειδικότερα, αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα που κινούνται από Αίγιο και Διακοπτό προς Καλάβρυτα, καθώς και από Ακράτα προς Ζαρούχλα.

Επίσης αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα, που κινούνται στην περιοχή των Καλαβρύτων, ενώ εκχιονιστικά μηχανήματα εργάζονται, για να κρατούν ανοικτούς τους δρόμους. Τα οχήματα κινούνται με πολύ χαμηλές ταχύτητες.

Από τις 9:00 το βράδυ της Δευτέρας, χιονίζει και σε όλη την κεντρική Πελοπόννησο.

Στα ορεινά της Κορινθίας και της Αρκαδίας η χιονόπτωση είναι πολύ πιο έντονη. Το εθνικό οδικό δίκτυο είναι ανοικτό και η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά.

Συνεργεία εκχιονισμού της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου και των Δήμων βρίσκονται σε ετοιμότητα να επέμβουν προκειμένου το βασικό οδικό δίκτυο να μείνει ανοικτό.

Η Πολιτική Προστασία και οι αρχές καλούν τους οδηγούς να μην κάνουν άσκοπες μετακινήσεις, να μετακινούνται αφού υπάρχει απόλυτη ανάγκη, ειδικά τις νυχτερινές ώρες και να είναι απαραίτητα εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Λόγω των επικίνδυνων καιρικών συνθηκών επιβλήθηκε γενικό απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά και του Λαυρίου και από το λιμάνι της Ραφήνας προς τις Κυκλάδες.

Προβλήματα με το ρεύμα σε 13 περιοχές της Αττικής
Συνεχείς ήταν οι διακοπές ρεύματος όλη τη νύχτα, αλλά και αυτή τη στιγμή σε πολλές περιοχές. Σύμφωνα με τη ΔΕΗ τα συνεργεία είναι στο δρόμο και προσπαθούν να αποκαταστήσουν τις βλάβες. Πρόβλημα υπάρχει στην ηλεκτροδότηση στον Υμηττό, την Πεντέλη, τον Άγιο Στέφανο, τα Βριλήσσια, το Γέρακα, τους Θρακομακεδόνες,το Μενίδι,τα Λιόσια. το Ντράφι, την Ανθούσα και την περιοχή του Ολυμπιακού Σταδίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Κλειστή η Εθνική Οδός στην Μαλακάσα από τα χιόνια

Απειλεί το οικοσύστημα η εξόντωση αργυροπελεκάνων

Καταγγελία από Βρετανούς ορνιθοπαρατηρητές για μεγάλο αριθμό νεκρών αργυροπελεκάνων στη λιμνοθάλασσα Πόρτο Λάγος του Εθνικού Πάρκου Αν. Μακεδονίας – Θράκης έχει λάβει η Ορνιθολογική Εταιρεία.

Το Πάρκο περιλαμβάνει τις προστατευόμενες περιοχές των υγροτόπων Δέλτα Νέστου, Λίμνης Βιστωνίδας, Λίμνης Ισμαρίδας και της ευρύτερης περιοχής τους, με χερσαία και υδάτινη συνολική έκταση περίπου 726.000 στρέμματα.

Στην περιοχή αυτή υπάρχουν 22 λιμνοθάλασσες. Σήμερα στις λιμνοθάλασσες δραστηριοποιούνται 8 αλιευτικοί συνεταιρισμοί, οι οποίοι τις μισθώνουν και τις εκμεταλλεύονται αλιευτικά.

Σύμφωνα με την Ορνιθολογική, στις 16 Φεβρουαρίου, κατά την αυτοψία του Λιμεναρχείου Λάγους, του Δασαρχείου Ξάνθης και φυλάκων του Φορέα Διαχείρισης διαπιστώθηκε ότι 15 από τους 18 νεκρούς αργυροπελεκάνους είχαν μετακινηθεί ή θαφτεί στην περιοχή.

Η έκθεση νεκροψίας του Αγροτικού Κτηνιατρείου Ξάνθης για τα εναπομείναντα πουλιά έδειξε ότι πυροβολήθηκαν.

Η Ορνιθολογική, όπως αποκαλύπτει σε άρθρο της η εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής», μαζί με το περιστατικό των θανατώσεων στο Πόρτο Λάγος, κατήγγειλε και συμβάν στο Εθνικό Πάρκο Αμβρακικού, όπου έγινε νυχτερινή επιδρομή σε νησίδες φωλιάσματος αργυροπελεκάνων, καταστράφηκαν τα αβγά τους και εκδιώχθηκαν τα πουλιά.


Σύμφωνα με τον Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης οι θανατώσεις αργυροπελεκάνων στη λιμνοθάλασσα του Πόρτο Λάγος στα μέσα Φλεβάρη είναι μεμονωμένο περιστατικό.

Ωστόσο, η Ορνιθολογική από την πλευρά της, χαρακτήρισε το συμβάν ως «διεθνή ντροπή και δυσφήμηση που αποτελεί σοβαρή πληγή για το Εθνικό Πάρκο και την κατάσταση των Προστατευόμενων Περιοχών της Ελλάδας».

Κανονικά τα τρόλεϊ

Την αναστολή της προγραμματισμένης στάσης εργασίας αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ.

Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών το σωματείο των εργαζομένων αποφάσισε να μην πραγματοποιηθεί η κινητοποίηση, προκειμένου να εξυπηρετηθεί καλύτερα το επιβατικό κοινό.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More