Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Συνελήφθη και ο τρίτος δράστης του μακελειού στον Ρέντη

Συνελήφθη στην περιοχή των Αχαρνών - Ο τέταρτος μάλλον έχει διαφύγει στο εξωτερικό

Εξάστερος ο Παναθηναϊκός - Νίκησε τη Μακάμπι στον τελικό

Στην κορυφή της Ευρώπης οι “πράσινοι” για έκτη φορά - Επικράτησε της Μακάμπι στον τελικό της Βαρκελώνης με 78-70 - MVP ο Διαμαντίδης - Εξαιρετικοί οι Σάτο, Μπατίστ. Δάκρυσε ο Ομπράντοβιτς

Αμερικανοί κομάντος σκότωσαν τον Μπιν Λάντεν

Ο επικεφαλής της Αλ Κάιντα, νούμερο ένα καταζητούμενος σε όλο τον κόσμο και φερόμενος ως ο ιθύνων νους των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου στις Η.Π.Α., Οσάμα Μπιν Λάντεν, είναι νεκρός.

Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Δεν πλήρωνε τη ΔΕΗ, αλλά... την υπάλληλο!!!

Ισχυρό σοκ έπαθε η 33χρονη ιδιοκτήτρια ενός το μίνι μάρκετ στο Άργος, όταν ο λογιστής της ζήτησε από τη ΔΕΗ τους συγκεντρωτικούς λογαριασμούς για να τους καταθέσει στην φορολογική της δήλωση και πληροφορήθηκε ότι χρωστούσε… 13.500 ευρώ από το 2009, αν και πλήρωνε τακτικά το οφειλόμενο ποσό σε μια συγχωριανή της υπάλληλο της Επιχείρησης!

Η επιχειρηματίας κατάλαβε αμέσως ότι είχε πέσει θύμα μακροχρόνιας απάτης από την 44χρονη υπάλληλο της ΔΕΗ, στην οποία έδινε χέρι με χέρι τα χρήματα για την εξόφληση των λογαριασμών στο χωριό τους, το Νέο Ηραίο Αργολίδας. Έτσι, κατέφυγε στην Ασφάλεια Ναυπλίου που προσημείωσε 500 ευρώ τα οποία θα έδινε στην απατεώνισσα για τον τελευταίο λογαριασμό της ΔΕΗ.

Μόλις η 44χρονη υπάλληλος παρέλαβε τα προσημειωμένα χρήματα και έδωσε στην 33χρονη μία μηχανογραφημένη απόδειξη είσπραξης με το πληρωτέο ποσό σημειωμένο με στυλό, οι αστυνομικοί του τμήματος την συνέλαβαν. Στην προανάκριση αποκαλύφθηκε το ύψος των χρημάτων που έβαζε στην τσέπη αντί να εξοφλεί τους λογαριασμούς. Όπως αποδείχθηκε, το θύμα δεν είχε ανησυχήσει επί δυο χρόνια γιατί ποτέ δεν της είχαν κόψει το ρεύμα, αν και δεν έπαιρνε ταχυδρομικά τους λογαριασμούς!

Προσωρινά ελεύθεροι οι 3 από τους 4 προσαχθέντες για την τραγωδία της Marfin

Προσωρινά ελεύθεροι αφέθηκαν οι τρεις από τους προσαχθέντες χθες για την φονική επίθεση στη Marfin κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους τρεις υπάλληλοι, μεταξύ τους και μία γυναίκα που περίμενε να γίνει μητέρα.

Κρατείται ακόμη μόνο ένας 36χρονος, για τον οποίο αναμένεται να συνταχθει κατηγορητήριο βάσει του νόμου περί όπλων, μέχρι να δώσει κατάθεση στον εισαγγελέα και στη συνέχεια να αφεθεί επίσης προσωρινά ελεύθερος. Στο σπίτι του βρέθηκε γκλομπ, ένα τόξο και μία σφεντόνα σύμφωνα με πληροφορίες.

Από τους συλλήφθέντες, οι δύο προσήχθησαν ως ύποπτοι για τη δολοφονία της Marfin και οι άλλοι δύο για τον εμπρησμό και τις φθορές στον “Ιανό” που βρίσκεται απέναντι, ωστόσο θεωρείται ότι οι δύο ομάδες συνδέονται.

Οι προσαχθέντες ηλικίας 36, 32, 27 και 21 χρόνων θα καταθέσουν ανωμοτί μέσα στην εβδομάδα στην αστυνομία και βάσει των καταθέσεων αυτών και αξιολογώντας και άλλα στοιχεία ο εισαγγελέας θα αποφασίσει αν θα διωχθούν.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν ακόμη τέσσερα άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση - μεταξύ τους και μία γυνάικα - τα οποία αναζητούνται, ενώ η αστυνομία προσπαθεί να μαζέψει στοιχεία εναντίον τους.

Πληροφορίες του Newsit αναφέρουν ότι η αστυνομία έχει στη διάθεσή της οπτικό υλικό με τα άτομα αυτά πριν την επίθεση και μετά αλλά όχι τη στιγμή της επίθεσης. Ωστόσο υπάρχουν μάρτυρες που μπορούν να καταθέσουν ότι είδαν τα άτομα αυτά και στην επίθεση.

Ατρόμητος - ΑΕΚ 0-3 - Κυπελλούχος Ελλάδος ο Δικέφαλος!!!

Η «κιτρινόμαυρη»… ξηρασία έλαβε τέλος! Η ΑΕΚ νίκησε 3-0 τον Ατρόμητο και κατέκτησε το 15ο Κύπελλο της ιστορίας της, αποδεικνύοντας ότι υπάρχει ζωή και διάθεση να πρωταγωνιστήσει ξανά!

Οι παίκτες του Μανόλο Χιμένεθ παρουσιάστηκαν συνεπείς στο μεγάλο τους ραντεβού και υπέταξαν τους αξιόμαχους Περιστεριώτες, κατακτώντας το πρώτο τους τρόπαιο μετά το μακρινό 2002!

Ο Νίκος Λυμπερόπουλος άνοιξε το σκορ στο 28΄με κεφαλιά, ενώ στο 78’ ο Μπαχά έδωσε το έναυσμα για ξέφρενους πανηγυρισμούς στην κιτρινόμαυρη εξέδρα. Ο Παντελής Καφές με εντυπωσιακό… σκάψιμο έδωσε διαστάσεις θριάμβου στην αναμέτρηση, διαμορφώνοντας στο 85’ το τελικό αποτέλεσμα.

Φοβόταν το θεριό τον Γιάννη και ο Γιάννης το θεριό στην εκκίνηση του αγώνα. Ο Ατρόμητος με ενισχυμένο κέντρο έφερε προβλήματα στην επιθετική τακτική της ΑΕΚ και ήταν κάτι παραπάνω από οφθαλμοφανές ότι κυνηγούσε την «κόντρα» με τον Καμαρά. Η τριάδα Σαρμιέντο, Σφακιανάκης και Νεμπεγλέρας έκλεισαν χώρους στη μεσαία γραμμή, ο δικέφαλος αναζήτησε εμπνεύσεις με τον Σκόκο, αλλά καμία από τις δύο ομάδες δεν πάτησε με αξιώσεις την αντίπαλη περιοχή μέχρι το 25΄.

Στο 28ο λεπτό, όμως, η ΑΕΚ τη βρήκε τη λύση, με τον Σκόκο να σεντράρει και τον Λυμπερόπουλο -που μάλλον είχε εκτεθειμένο το... ένα πόδι- να ανοίγει το σκορ με κεφαλιά εν μέσω έξαλλων πανηγυρισμών! Ακολούθησε όμως ο τραυματισμός του Σκόκο που αποχώρησε κλαίγοντας στο φορείο από τον αγωνιστικό χώρο και τον αντικατέστησε ο Μπαχά. Μοιραία το παιχνίδι πήγε στο ημίχρονο με σκληρά μαρκαρίσματα, ενώ δεν έλειψαν και οι διαπληκτισμοί ανάμεσα στους παίκτες.

Δυναμικά μπήκε στο δεύτερο μέρος ο Ατρόμητος προκειμένου να ισοφαρίσει. Ο Αναστασάκος έχασε μεγάλη ευκαιρία με κεφαλιά, καθώς η μπάλα κατέληξε άουτ, την που στο γήπεδο η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική λόγω καπνογόνων. Οι Περιστεριώτες πήραν πρωτοβουλίες, κινήθηκαν στον χώρο και πίεσαν την ΑΕΚ που έμοιαζε να έχει αμυντικό ρόλο. Ο Μπαζίνσκι στο 53΄ βρέθηκε επίσης σε θέση βολής, αλλά αστόχησε με κεφαλιά και χτύπησε νέο καμπανάκι στους Κιτρινόμαυρους που είχαν διπλή εξαιρετική φάση και δοκάρι με τον Δέλλα τρία λεπτά μετά.

Η ομάδα του Δώνη ρίσκαρε, έπαιξε επιθετικά και ουσιαστικά στρίμωξε την ΑΕΚ στα καρέ της. Χώροι για την αντεπίθεση υπήρχαν πάντως για τον δικέφαλο που όμως δεν μπορούσε να αναπτυχθεί σωστά καθώς ήταν κλεισμένος καλά στο κέντρο. Η είσοδος του Μπρίτο αντί του Σαγκανόφσκι έδωσε περισσότερη ώθηση στα άκρα την στιγμή που ο Χιμένεθ έβαζε παίκτη κέντρου, τον Καφέ, στην θέση του Μπλάνκο. Εντέλει ο Μπαχά σε μια κόντρα επίθεση εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια της άμυνας και με πλασέ πέτυχε το 2-0, ενώ τέσσερα λεπτά πριν το τέλος ο Καφές έβαλε σφραγίδα στην κούπα με έξυπνο σουτ, γράφοντας το τελικό 3-0.

Κακαβιά: Τους έπιασαν με 30 κιλά χασίς και Καλάσνικοφ

Η επ’ αυτοφώρω σύλληψη ενός νεαρού Αλβανού στην περιοχή της Κακαβιάς, την ώρα που εισήγαγε στην χώρα 30 κιλά ακατέργαστης ινδικής κάνναβης και ένα αυτόματο Καλάσνικοφ, οδήγησε τους αστυνομικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιωαννίνων στον εντοπισμό και των τριών Ελλήνων παραληπτών των ναρκωτικών που συνελήφθησαν στα Τρίκαλα.

Ο μεταφορέας των ναρκωτικών ομολόγησε ότι θα παρέδιδε τα ναρκωτικά και το όπλο σε τρεις Έλληνες οι οποίοι θα του έδιναν την αμοιβή του κατά την παράδοση και δέχθηκε να συμμετάσχει σε ελεγχόμενη μεταφορά στο σημείο του προκαθορισμένου ραντεβού, στην συνοικία του Αγίου Οικουμενίου στα Σεισμόπληκτα Τρικάλων.

Πράγματι, μόλις οι παραλήπτες εμφανίστηκαν στην περιφερειακή οδό Τρικάλων-Καλαμπάκας για να παραλάβουν τα ναρκωτικά, οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. τους συνέλαβαν. Πρόκειται για δυο άνδρες από την Λάρισα και έναν από την Γαστούνη, που μάλιστα δέχθηκαν επίθεση από ηλικιωμένους οι οποίοι βγήκαν από το παρακείμενο ΚΑΠΗ και άρχισαν να τους χτυπούν με μαγκούρες, να τους βρίζουν και να τους φτύνουν κατηγορώντας τους ότι καταστρέφουν την νεολαία!

Συρία: Νέο αιματοκύλισμα

Ενώ οι τελευταίες πληροφορίες που φθάνουν από τη Συρία ανεβάζουν την εκατόμβη των θυμάτων του καθεστώτος του Μπασάρ αλ-Άσαντ κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων καταστολής των διαδηλώσεων της Παρασκευής σε πολλές πόλεις της χώρας τουλάχιστον στους 62, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει το Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στη Συρία, ΗΠΑ και ΕΕ, προχώρησαν αργά το βράδυ στη λήψη μέτρων.

Ο Λευκός Οίκος που προηγήθηκε κατά λίγες ώρες των Ευρωπαίων στη λήψη μέτρων, προχώρησε την Παρασκευή στην επιβολή στοχευμένων κυρώσεων κατά του καθεστώτος, ενώ με ανακοίνωσή του κάλεσε τον πρόεδρο της χώρας Μπασάρ αλ-Άσαντ, "να αλλάξει πορεία, τώρα".

Οι κυρώσεις που επέβαλλε η κυβέρνηση των ΗΠΑ, στοχοποιούν κυρίως τον αδελφό του προέδρου Άσαντ, Μαχίρ αλ-Άσαντ, που διοικεί την 4η Θωρακισμένη Μεραρχία του στρατού της Συρίας, που θεωρείται υπεύθυνη για την πολιορκεία και τις σφαγές των διαδηλωτών στην πόλη Ντεράα.

Τα μέτρα που περιλαμβάνουν την προσωρινή δέσμευση των καταθέσεων αλλά και την απαγόρευση οποιασδήποτε συναλλαγής μαζί τους από πολίτες των ΗΠΑ, συμπεριλαμβάνουν ακόμα τον εξάδελφο του προέδρου και διοικητή της Διεύθυνσης Πολιτικής Ασφάλειας, που επίσης ενοχοποιείται για το αιματοκύλισμα στη Ντεράα, Ατίφ Ναίμπ, αλλά και τον διοικητή της ΚΥΠ Αλί Μαμλούκ.

" Οι ΗΠΑ, καταδικάζουν με σφοδρότητα τη χρήση βίας από την κυβέρνηση της Συρίας ενάντια στο λαό της και την καλεί, όπως και όσους την υποστηρίζουν να σταματήσει άμεσα τη βίαιη καταστολή των διαδηλώσεων και την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των πολιτών της Συρίας που θέλουν να εκφράσουν τις πολιτικές τους πεποιθήσεις ", αναφέρει η δήλωση που συνοδεύει την εξαγγελία των κυρώσεων.

" Επιπρόσθετα στα μέτρα που έλαβαν οι ΗΠΑ, θεωρούν ότι η απαράδεκτη συμπεριφορά της κυβέρνησης της Συρίας εις βάρος του λαού της, δικαιολογεί απόλυτα την ισχυρή διεθνή κινητοποίηση και αντίδραση", αναφέρει ακόμα στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέϊ Κάρνεϊ. Παράλληλα στο στόχαστρο της αμερικανικής κυβέρνησης μπήκαν και οι Ομάδες Κρούσης των Φρουρών της Ισλαμιστικής Ιρανικής Επανάστασης, που θεωρείται ότι βοηθούν το καθεστώς του Μπασάρ αλ-Άσαντ,να καταπνίξει την εξέγερση.

Σε συμφωνία για την επιβολή κυρώσεων κατά της Συρίας προχώρησαν αργά τη νύχτα της Παρασκευής και οι 27 πρέσβεις των χωρών της ΕΕ, που συνεδρίασαν για το θέμα στις Βρυξέλλες, παρουσία της επικεφαλής επί θεμάτων Εξωτερικής Πολιτικής της ένωσης Κάθριν Άστον.

Η ΕΕ, αποφάσισε σε πρώτη φάση να επιβάλλει καθεστώς εμπάργκο στην πώληση όπλων και πολεμικού τεχνολογικού εξοπλισμού στη Συρία, ενώ τις επόμενες ημέρες όταν και θα πρέπει να υπογραφεί η σημερινή απόφαση, θα εξετασθεί και το ενδεχόμενο άλλων περιοριστικών μέτρων όπως η έκδοση ταξιδιωτικής οδηγίας, καθώς και η απαγόρευση μετακινήσεων εντός των Ευρωπαϊκών συνόρων.


Εν τω μεταξύ, τουλάχιστον 50 μέλη του κυβερνώντος κόμματος Μπαάθ, στη Συρία, από την πόλη Ραστάν που πολιορκείται από τις δυνάμεις ασφαλείας του καθεστώτος Άσαντ, παραιτήθηκαν την Παρασκευή, μετά το νέο λουτρό αίματος, σύμφωνα με όσα ανέφερε ακτιβιστής για τα ανθρώπινα δικαιώματα που βρίσκεται σε επαφή με την αποκλεισμένη πόλη.

Η παραίτηση των 50 Μπααθιστών, ανακοινωνόταν δημόσια κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στην πόλη, που βρίσκεται 20 χιλιόμετρα νότια της Χομς, που αποτελεί ένα από τα προπύργια της λαϊκής εξέγερσης εδώ και έξι εβδομάδες, όταν απροειδοποίητα, άντρες της μυστικής αστυνομίας και οπλοφόροι πιστοί στον Μπασάρ αλ-Άσαντ, άνοιξαν πυρ κατά του πλήθους σκοτώνοντας 13 από τους συγκεντρωμένους, προσέθεσε η ίδια πηγή.

Τις αναφορές αυτές επιβεβαίωσε με την μαρτυρία του και κάτοικος της Ραστάν, που πολιορκείται εδώ και αρκετές μέρες από το Συριακό στρατό και οπλοφόρους, που επίσης δήλωσε ότι 13 πολίτες έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια αντικυβερνητικής διαδήλωσης, όπου απαιτούσαν " την απομάκρυνση από την εξουσία του καθεστώτος ", από τα πυρά στρατού και παραστρατιωτικών.

Την Παρασκευή οι συριακές δυνάμεις πυροβόλησαν θανάσιμα 48 πολίτες, συμπεριλαμβανόμενων και δύο παιδιών, σε επιθέσεις που πραγματοποίησαν για να διαλύσουν συγκεντρώσεις διμαρτυρίας σε διάφορες πόλεις της χώρας , κατάγγειλε η συριακή οργάνωση για τα ανθρώπινα δικαιώματα Sawasiah.

Μόνο στην πόλη Ραστάν στρατιωτικοί, εκπρόσωποι των μυστικών υπηρεσιών και ένοπλοι πιστοί στον πρόεδρο Μπασάρ Αλ Ασαντ άνοιξαν πυρ κατά διαδηλωτών που φώναζαν συνθήματα κατά του προέδρου και σκότωσαν 13 πολίτες και τραυματίζοντας σοβαρά και άλλους 45.

Ανάλογες ήταν οι εικόνες και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Συρίας.

Ζητούν λύτρα οι χάκερ από τη Sony!

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι χάκερ που έκλεψαν τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών από το Playstation Network, ζητούν λύτρα από την εταιρία για να μην τα πουλήσουν.

Αυτές οι πληροφορίες επιβεβαιώνονται μέσα από το προφίλ του Kevin Stevens της Trend Micro, στο Tweeter ο οποίος γράφει ότι οι χάκερ εκβιάζουν τη Sony ζητώντας της χρήματα, για να μην πουλήσουν στη μαύρη αγορά, τα στοιχεία 2.2 εκατομμυρίων πιστωτικών καρτών, από μέλη του PSN ενώ στη συνέχεια συμπληρώνει οτι η Sony αρνείται να πληρώσει.

Επίσης ένας χρήστης του PSN, διαμαρτύρεται ότι κάποιος χρέωσε την κάρτα του με 2000 αυστραλιανά δολάρια σύμφωνα με ρεπορτάζ του ABC News.

Μετά από αυτά καλό θα ήταν όσοι χρήστες είχαν βάλει στο λογαριασμό του PSN κάποιον αριθμό πιστωτικής κάρτας, να την μπλοκάρουν γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί.

Πέρασαν 12 χρόνια από την τραγωδία στα Καμμένα Βούρλα

Ημέρα μνήμης η σημερινή για τους αδικοχαμένους πυροσβέστες, που έπεσαν στο καθήκον στον περιφερειακό δρόμο των Καμένων Βούρλων, την παραμονή της Πρωτομαγιάς του 1999.

Η τραγωδία συνέβη όταν άνδρες της τροχαίας σταμάτησαν για έλεγχο, στον περιφερειακό τότε δρόμο των Καμένων Βούρλων, ένα βυτιοφόρο που μετέφερε προπάνιο.

Λίγα λεπτά μετά ένα μικρό φορτηγάκι τύπου βαν έπεσε στο πίσω μέρος του βυτιοφόρου με αποτέλεσμα να ξσπάσει πυρκαγιά.

Από την Πυροσβεστική Λαμίας αμέσως όχημα και μετά από 20 λεπτά περίπου έφτασαν στο τόπο του συμβάντος οι 3 αδικοχαμένοι πυροσβέστες, ο αρχιπυροσβέστης Στάθης Ριζόπουλος, ο πυρονόμος Σωτήρης Σταμέλος και ο πυροσβέστης Νίκος Νικολάου.

Πριν καν ξεκινήσουν την προσπάθεια κατάσβεσης μια τρομακτική έκρηξη συγκλονίσε την περιοχή στοιχίζοντας τη ζωή στους τρεις πυροσβέστες αλλά και στον 39χρονο οδηγό του βυτιοφόρου Ανδρέα Παπακωνσταντίνου και τον οδηγό του βαν Κωνσταντίνο Μανανά.

Από την έκρηξη τραυματίστηκαν 14 ακόμη άτομα ενώ κομμάτια από το βυτιοφόρο είχαν βρεθεί σε απόσταση ακόμη και ενός χιλιομέτρου.

Σήμερα οι συνάδελφοι των πυροσβεστών πραγματοποίησαν ετήσιο μνημόσυνο στη μνήμη τους, όπως κάνουν κάθε χρόνο.

Κρήτη: Την έπιασαν να κλέβει ρούχα

Αδυναμία στα ρούχα είχε μια 29χρονη από το Ηράκλειο Κρήτης, η οποία συνελήφθη επ' αυτοφώρω από τους υπαλλήλους καταστήματος γυναικείων ενδυμάτων.

Η νεαρή γυναίκα αφαίρεσε τα αντικλεπτικά από τα ρούχα, ωστόσο κατά την έξοδο της από το κατάστημα έγινε αντιληπτή από το προσωπικό του καταστήματος.

Οι υπάλληλοι τη σταμάτησαν και βρήκαν στην κατοχή της ρούχα συνολικής αξίας 280 ευρώ, τα οποία και δεν είχε πληρώσει.

Η 29χρονη, είχε κρύψει στη τσάντα της και σε δύο ακόμα σακούλες εμπορικών καταστημάτων, ρούχα και από άλλα μαγαζιά συνολικής αξίας 135 ευρώ.

Σε εξονυχιστικό έλεγχο που έγινε πάνω της, βρέθηκαν ένα μαχαίρι οικιακής χρήσης και ένα ψαλίδι γραφείου τα οποία και χρησιμοποιούσε για να αφιρέσει τα αντικλεπτικά.

Κατά τη διάρκεια της προανάκρισης, εξετάστηκαν και οι εκπρόσωποι των άλλων καταστημάτων, οι οποίοι επιβεβαίωσαν την κλοπή, ενώ η ίδια η κοπέλα παραδέχτηκε την πράξη της.

"Εξοικονόμηση κατ΄ Οίκον": Πιο ελαστικά κριτήρια ένταξης

Πιο ελαστικά κριτήρια για ένταξη στο πρόγραμμα "Εξοικονόμηση κατ' Οίκον", που επιδοτεί παρεμβάσεις για μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης σπιτιών αποφάσισε η αρμόδια επιτροπή υποστήριξης του προγράμματος, και αποδέχθηκε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γ. Μανιάτης με στόχο τη διευκόλυνση συμμετοχής των ενδιαφερομένων.

Μεταξύ άλλων προβλέπεται ότι στις επιδοτούμενες παρεμβάσεις εντάσσονται οι δαπάνες για την κατασκευή σωληνώσεων, για αποξηλώσεις και αποκομιδή παλιών εγκαταστάσεων καθώς και για την τοποθέτηση σητών στα κουφώματα, ότι στα κτίρια με τις χειρότερες ενεργειακές επιδόσεις δεν είναι αναγκαίο να επιτυγχάνεται η αναβάθμισή τους κατά μια κατηγορία αλλά εξετάζεται το ποσοστό εξοικονόμησης ενέργειας ενώ ρυθμίζονται, επίσης, περιπτώσεις που τα κτίρια έχουν κατασκευαστεί μεν πριν από το 1979 (είναι μια από τις βασικές προϋποθέσεις συμμετοχής) αλλά δεν υπάρχει η οικονομική άδεια.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι η προθεσμία υποβολής αιτήσεων, μετά την παράταση που δόθηκε, λήγει στις 16 Μαΐου.

Αναλυτικά, με τις νέες ρυθμίσεις:

1. Η χρήση του ακινήτου ως "κύρια ή πρώτη δευτερεύουσα κατοικία" μπορεί εναλλακτικά να πιστοποιηθεί από τη διεύθυνση κατοικίας του Ε1.

2. Στην περίπτωση που το κτήριο έχει κατασκευαστεί πριν τις 31.12.1979 αλλά ο ιδιοκτήτης του δε διαθέτει οικοδομική άδεια, μπορεί να προσκομίσει σχετικό νομιμοποιητικό έγγραφο, ανεξάρτητα από την ημερομηνία που αυτό εκδόθηκε (π.χ. περιπτώσεις εξαίρεσης από κατεδάφιση).

3. Στην περίπτωση που η οικοδομική άδεια ή το σχετικό νομιμοποιητικό έγγραφο δεν είναι άμεσα διαθέσιμα, μπορούν να προσκομιστούν στη τράπεζα πριν την υπογραφή της δανειακής σύμβασης.

4. Η προσκόμιση των προσφορών στην τράπεζα δεν είναι υποχρεωτική. Ο επιλέξιμος προϋπολογισμός διαμορφώνεται βάσει της αίτησης του πολίτη.

5. Είναι επιλέξιμες και οι δαπάνες που αφορούν στα εξής: σήτες, αποξηλώσεις / καθαιρέσεις και αποκομιδή, δίκτυο διανομής για τη θέρμανση των χώρων.

6. Η πρόταση του ενεργειακού επιθεωρητή πρέπει να περιλαμβάνει υλικά/ συστήματα με ενεργειακά χαρακτηριστικά. Ωστόσο, δεν είναι υποχρεωτικό να πληρούν τις ελάχιστες προδιαγραφές του ΚΕΝΑΚ.

7. Μοναδική απαίτηση για συμμετοχή στο Πρόγραμμα είναι η αναβάθμιση κατά μια ενεργειακή κατηγορία (δεν εξετάζεται η επίτευξη εξοικονόμησης ενέργειας σε ποσοστό 80%).

Κατ' εξαίρεση, στην περίπτωση κατάταξης της κατοικίας στην κατηγορία Η, εάν δεν επιτυγχάνεται αναβάθμιση κατά μία κατηγορία, αρκεί η ετήσια εξοικονόμηση ενέργειας να είναι μεγαλύτερη από το 50% της κατανάλωσης του κτηρίου αναφοράς (kWh/m2).

Νεκρός Πυροσβέστης σε αιματηρή ληστεία σε super market στην Πάτρα

Σοκ προκάλεσε στην τοπική κοινωνία η αιματηρή ληστεία που σημειώθηκε νωρίς το μεσημέρι σε κεντρικό σούπερ μάρκετ της Πάτρας.

Όλα συνέβησαν λίγο στις 12.40 το μεσημέρι όταν δυο άτομα φορώντας γυαλιά ηλιου και τις κουκούλες απο τις λευκές μπλούζες τους στο κεφάλι εισέβαλαν στο σούπερ μάρκετ Τσάμπιον Μαρινόπουλος που βρίσκεται στη συμβολή της Ελευθερίου Βενιζέλου με την οδό Κορίνθου. Κρατώντας ένα πιστόλι κατευθύνθηκαν αμέσως στο χώρο που βρίσκονται τα τέσσερα ταμεία και άρπαξαν απο τις εργαζόμενες των τριών απο αυτά περίπου 3000 ευρώ.

Εκείνη την ώρα επισκέφθηκε το κατάστημα για να ψωνίσει ο 59χρονος πυροσβέστης Χρήστος Μαντάς. Βλέποντας απο τη τζαμαρία του καταστήματος την εξέλιξη της ληστείας, επέστρεψε στο αυτοκίνητο που είχε σταθμεύσει στο πάρκιγκ του καταστήματος, πήρε ένα λοστό και μπαίνοντας απο την κύρια είσοδο επιχείρησε να ακινητοποιήσει τους δράστες.

Ο ένας απο τους ληστές όμως δεν δίστασε στιγμή. Έστρεψε το όπλο του προς τον 59χρονο και τον πυροβόλησε τρεις φορές. Επικράτησε πανικός στο κατάστημα, με τους δράστες να τρέπονται σε φυγή με ένα μαύρο δίκυκλο μικρού κυβισμού και τον άτυχο πυροσβέστη να κείτεται σοβαρά τραυματισμένος μπροστά απο τα ταμεία.

Ο 59χρονος διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο, αλλά δεν τα κατάφερε αφού εξέπνευσε κατα τη μεταφορά του. Επί τόπου έσπευσε δύναμη της αστυνομίας που έγινε αποδέκτης των έντονων αντιδράσεων όσων ήταν μπροστά στο συμβάν και είχαν σοκαριστεί. Οι αστυνομικοί εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών που διέφυγαν προς την Ελευθερίου Βενιζέλου.

Ο άτυχος 59χρονος πυροσβέστης, εργαζόταν ως τηλεφωνητής στον α' πυροσβεστικό σταθμό της Πάτρας και ήταν πατέρας δυο παιδιών. Πήγαινε συχνά στο συγκεκριμένο σούπερ μάρκετ αφού ήταν κάτοικος της περιοχής.

Στο 1,713 ευρώ η μέση τιμή της αμόλυβδης!

Στο 1,713 διαμορφώνεται σήμερα η μέση τιμή της αμόλυβδης, η οποία συγκεντρωτικά από την αρχή του 2010 έχει αυξηθεί κατά 12 λεπτά το λίτρο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του παρατηρητηρίου τιμών το φθηνότερο πρατήριο της επικράτειας είναι με 1,624 ευρώ και το ακριβότερο με 1,899, ενώ και τα δύο βρίσκονται στο νομό Μαγνησίας.

Ακόμη, στην Αθήνα οι τιμές κυμαίνονται από 1,627 έως 1,769 ευρώ και στη Θεσσαλονίκη από 1,633 ως 1,819 ευρώ. Ακριβότερος νομός είναι η Κεφαλονιά, με μέση τιμή 1,85 ευρώ και ακολουθούν Λασίθι, Ρέθυμνο, Χίος, Σάμος και Κυκλάδες.

Τέλος, όσον αφορά στο πετρέλαιο θέρμανσης το φθηνότερο και το ακριβότερο πρατήριο (86 λεπτά και 1,03 ευρώ αντίστοιχα) βρίσκονται και αυτά στον ίδιο νομό και συγκεκριμένα στις Κυκλάδες. Η μέση τιμή διαμορφώνεται στα 91,8 λεπτά, από 91,9 λεπτά την προηγούμενη εβδομάδα.

Πύργος: Όπλο και ναρκωτικά σε σπίτι 41χρονου

Πιστόλι, σφαίρες και ένα διπλό μαχαίρι βρήκαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών σε έρευνα που έκαναν στο σπίτι 41χρονου, σε περιοχή του Πύργου. Οι αστυνομικοί εντόπισαν αρχικά μικροποσότητα ακατέργαστης αποξηραμένης κάνναβης -βάρους 0,4 του γραμμαρίου- και στη συνέχεια το όπλο, τις σφαίρες και το μαχαίρι.

Συγκεκριμένα βρέθηκαν ένα πιστόλι των 9 mm μάρκας Browning με δύο γεμιστήρες και θήκη, ογδόντα σφαίρες των 9 mm, 36 σφαίρες των 7,62 mm και ένα πτυσσόμενο μαχαίρι με δύο λάμες μήκους 12 εκατοστών έκαστη, που η θήκη του περιείχε και ξιφίδιο γροθιάς με λάμα τριών εκατοστών.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στο αυτόφωρο, καταδικάστηκε για οπλοκατοχή, άσκησε έφεση και κατέβαλε χρηματική εγγύηση για προηγούμενες υποθέσεις για τις οποίες είχε απασχολήσει τη Δικαιοσύνη και αφέθηκε ελεύθερος.

Μοιραία σύγκρουση ΙΧ με τρένο

Η μοιραία σύγκρουση σημειώθηκε χθες τη νύχτα σε φυλασσόμενη διάβαση, στο 20ο χιλιόμετρο της Εθνικής οδού Τρικάλων-Ιωαννίνων. Συγκεκριμένα στις 21.20 αμαξοστοιχία που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα - Τρίκαλα – Καλαμπάκα, συγκρούστηκε με Ι.Χ. αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού του οχήματος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, το αυτοκίνητο επιχείρησε να διασχίσει το σιδηροδρομικό δίκτυο παραβιάζοντας το αυτόματο σύστημα ισόπεδης διάβασης,με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με τη διερχόμενη αμαξοστοιχία 887 που εκτελούσε το δρομολόγιο Καλαμπάκα - Παλαιοφάρσαλος.

Το αυτοκίνητο παρασύρθηκε περίπου 400 μέτρα μετά τη διάβαση, ενώ τα σωστικά συνεργεία της πυροσβεστικής και του ΕΚΑΒ κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια να απεγκλωβίσουν τον οδηγό μέσα από μια άμορφη μάζα σιδερικών.

Η κυκλοφορία στις γραμμές του ΟΣΕ αποκαταστάθηκε στις 23.40 και το τρένο αναχώρησε κανονικά για τον προορισμό του.

Κανένας επιβάτης της αμαξοστοιχίας δεν τραυματίστηκε ενώ για το συμβάν διενεργείται προανάκριση.

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ εκφράζει τη λύπη της για το συμβάν, καθώς και τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια του θύματος.

ΟΠΑΔ: Τροπολογία για την εξόφληση των χρεών του

Εντός 45 ημερών από την υποβολή του λογαριασμού θα εξοφλεί ο Οργανισμός Περίθαλψης Ασφαλισμένων του Δημοσίου τις οφειλές του προς τους φαρμακοποιούς ενώ άμεσα θα καταβάλει το 90% απαιτήσεων που έχουν άλλοι προμηθευτές.

Τα παραπάνω προβλέπονται σε τροπολογία που κατατέθηκε αργά το μεσημέρι της Παρασκευής στη Βουλή και ορίζει ότι οι ρυθμίσεις που υιοθετούνται έχουν αναδρομική ισχύ από τις 2 Μαρτίου 2011.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στην εισηγητική έκθεση της τροπολογίας που υπογράφουν οι υπουργοί Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου και Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανδρέας Λοβέρδος καθώς και ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κουτρουμάνης, η καταβολή των οφειλομένων "γίνεται με έκδοση χρηματικού εντάλματος μετά από πρόχειρο λογιστικό έλεγχο, που διενεργείται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Ο.Π.Α.Δ.".

"Η θεώρηση του εντάλματος γίνεται από την αρμόδια υπηρεσία του Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου", αναφέρεται στο κείμενο της τροπολογίας που θα ενσωματωθεί σε ν/σ για την αναμόρφωση του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων που αναμένεται να ψηφιστεί εντός της προσεχούς εβδομάδας.

"Αν κατά τον έλεγχο και την εκκαθάριση των λογαριασμών προκύψει τελικό ποσό μικρότερο του αιτηθέντος και εξοφληθέντος, η διαφορά παρακρατείται από τους επόμενους λογαριασμούς των προμηθευτών".

Γερμανία: Συναγερμός από το φόβο τρομοκρατικού χτυπήματος

Η εφημερίδα "Μπιλντ" γράφει ότι οι αστυνομικές δυνάμεις κατάσχεσαν μεγάλο αριθμό όπλων και πυρομαχικών κατά τη σύλληψη των τριών.

Ο γερμανός υπουργός Εσωτερικών Χανς-Πέτερ Φρίντριχ δήλωσε σήμερα ότι η Γερμανία αντιμετωπίζει "συγκεκριμένο και άμεσο κίνδυνο" τρομοκρατικών επιθέσεων στο έδαφός της , μετά τη σύλληψη τριών ατόμων, στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, που κατηγορούνται ότι είναι μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης Αλ Κάιντα και επρόκειτο να προχωρήσουν σε μεγάλη τρομοκρατική επίθεση.

"Καταφέραμε να αποφύγουμε έναν συγκεκριμένο και άμεσο κίνδυνο. Η σύλληψή τους δείχνει ότι η Γερμανία συνεχίζει να είναι στόχος της διεθνούς τρομοκρατίας και ότι εμείς χρειάζεται να βρισκόμαστε σε επαγρύπνιση" πρόσθεσε ο κ. Φρίντριχ που επισήμανε ότι επί επτά μήνες οι αρχές ερευνούσαν για τον εντοπισμό των τρομοκρατών αυτών.

Η εισαγγελία της Καρλσρούης δεν ανακοίνωσε περαιτέρω στοιχεία για τους τρείς συλληφθέντες ενώ περισσότερα για τη δράση τους θα ανακοινωθούν σε συνέντευξη Τύπου που θα δοθεί αύριο Σάββατο από τις αρμόδιες ερευνητικές αρχές.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο ZDF και οι τρεις είναι γερμανικής καταγωγής και βρίσκονταν υπό την επιτήρηση της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας εδώ και αρκετούς μήνες.

Απεργούν την Πρωτομαγιά οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ

Με προσωπικό ασφαλείας θα κινηθούν τα λεωφορεία του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ), την Πρωτομαγιά καθώς οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, «οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία την Κυριακή, 1η Μαΐου. Κατά την ημέρα της απεργίας, ο Οργανισμός θα κυκλοφορεί λεωφορεία με προσωπικό ασφαλείας.

Η νυκτερινή λεωφορειακή γραμμή Νο 78Ν "ΚΤΕΛ - Αεροδρόμιο" θα λειτουργήσει κανονικά από τις 22:30 έως τις 06:25».

Κλεπτομανής σύζυγος επιχειρηματία με... καμουφλάζ!!!!

Oι υπάλληλοι του σούπερ μαρκετ έμειναν άναυδοι! Δεν πίστευαν στα μάτια τους πιάνοντας επ' αυτοφώρω σύζυγο γνωστού επιχειρηματία της πόλης με διάφορα κλεμμένα είδη στην πολυτελή της τσάντα.

Το απίστευτο περιστατικό συνέβη σε σούπερ μάρκετ, το οποίο βρίσκεται απέναντι από το Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» της Πάτρας. Η γνωστή κυρία ήταν πελάτισσα στο συγκεκριμένο κατάστημα, αλλά για κακή της τύχη οι κινήσεις της έγιναν αντιληπτές από υπαλλήλους. Μάλιστα, τη δράση της κατέγραψε μέχρι και το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν ήταν η πρώτη φορά που οι υπάλληλοι είχαν παρατηρήσει τις «περίεργες» κινήσεις της, αλλά το ποτήρι φαίνεται πως ξεχείλισε τη Μεγάλη Τετάρτη. Ο υπεύθυνος του καταστήματος ειδοποιήθηκε από κάποιον υπάλληλο, εκείνος έσπευσε στο διάδρομο που στεκόταν η καλοντυμένη -και μάλιστα κρατώντας μια Louis Vuitton τσάντα- κυρία, και της ζήτησε ευγενικά να τον ακολουθήσει. Στο ταμείο εκτυλίχθηκαν σκηνές... απείρου κάλους!

Μόλις ο υπάλληλος άρχισε να βγάζει από την πανάκριβη τσάντα... τα κλεψιμαίικα, η γυναίκα ενεργοποίησε το σχέδιο «εκτάκτου ανάγκης». «Δεν είμαι καλά. Η καρδιά μου. Σας παρακαλώ, αφήστε με», έλεγε συνεχώς, προσπαθώντας να αποφύγει περαιτέρω διασυρμό. «Είμαι γνωστή στην Πάτρα και ο σύζυγός μου είναι γνωστός επιχειρηματίας», έλεγε προσπαθώντας να αποφύγει τη σύλληψη.

Οι υπεύθυνοι της επιχείρησης αποφάσισαν να την αφήσουν να φύγει χωρίς να προχωρήσουν σε μηνύσεις. Άλλωστε έτυχε να γνωρίζουν και το σύζυγό της, ο οποίος παλαιότερα είχε κατάστημα στο κέντρο της πόλης, τώρα όμως λειτουργεί μεγάλη επιχείρηση... εκτός!

Πρόκειται για επιχειρηματία που πρωτοπορεί στο αντικείμενο της εργασίας του και μάλιστα αρκετά σπίτια.... φέρουν την υπογραφή του!

ΤΑΠ ΟΤΕ: Μέσω τραπεζικών λογαριασμών οι συντάξεις από Ιούνιο

Με το μηχανογραφικό σύστημα πληρωμής των συντάξεων θα καταβληθεί στις 28 Ιουνίου η σύνταξη Ιουλίου των δικαιούχων του ΤΑΠ- ΟΤΕ και Μ/Κ ΟΤΕ.

Η καταβολή των συντάξεων των ασφαλισμένων του κλάδου σύνταξης ΤΑΠ-ΟΤΕ, θα εξακολουθεί, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΙΚΑ, να γίνεται την 28η κάθε μηνός, με την πίστωση του τραπεζικού λογαριασμού κάθε συνταξιούχου ή του νομίμως πληρεξουσίου προς τούτο προσώπου, όπως έχει δηλωθεί στο απογραφικό δελτίο ή στην σχετική αίτηση. Για περιπτώσεις αλλαγής λογαριασμού, θα πρέπει να ενημερώνεται με αίτηση και αντίγραφο της πρώτης σελίδας του νέου λογαριασμού, το Υποκατάστημα ασφαλισμένων κλάδου σύνταξης ΤΑΠ-ΟΤΕ.

Κατά την πρώτη πληρωμή με τον νέο τρόπο στις 28/6/2011, ενδέχεται να παρουσιαστεί διαφοροποίηση του προαναφερόμενου τρόπου πληρωμής για ορισμένο αριθμό συνταξιούχων, οι οποίοι δεν θα έχουν καταθέσει απογραφικό δελτίο. Οι συνταξιούχοι αυτοί θα πληρωθούν μέσω σχετικών εμβασμάτων σε καταστήματα της Εθνικής Τράπεζας, αφού πρώτα καταθέσουν το απαιτούμενο απογραφικό δελτίο.

Ο νέος ασφαλιστικός νόμος (Ν. 3863/2010) προβλέπει ενιαίο τρόπο πληρωμής όλων των συντάξεων υποχρεωτικά με πίστωση τραπεζικών λογαριασμών. Μετά τη λήξη της σύμβασης μεταξύ του ΤΑΠ-ΟΤΕ και Μ/Κ ΟΤΕ, περί μηχανογραφικής υποστήριξης της πληρωμής των συντάξεων στους δικαιούχους του εντασσόμενου κλάδου σύνταξης ΤΑΠ-ΟΤΕ, η Διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ προχώρησε στην υλοποίηση νέου Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος συντάξεων-πληρωμών των ασφαλισμένων του παραπάνω εντασσόμενου κλάδου.

Ο Κλάδος σύνταξης του ΤΑΠ - ΟΤΕ έχει ενταχθεί στο ΙΚΑ - ΕΤΑΜ, από τον Αύγουστο του 2008.

"Μεγάλη γιορτή για τον Ατρόμητο"

Ως μια μεγάλη γιορτή αντιμετωπίζει ολόκληρη η οικογένεια του Ατρομήτου τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας με την ΑΕΚ, όπως δήλωσε ο Γιώργος Σπανός μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6. «Πρωτόγνωρο αυτό που ζούμε, είναι μια ευχάριστη έκπληξη και το μεγάλο στοίχημα είναι να κρατήσουμε δίπλα μας ένα μέρος του κόσμου αυτού, που θα μας στηρίξει στον τελικό».

Σε ερώτηση αν αυτό υπήρχε στο μυαλό του όταν προχώρησε στην κίνηση συγχώνευσης Χαλκηδόνας και Ατρομήτου δήλωσε:
«Αν δεν βάλεις στόχους και δεν έχεις όνειρα δεν μπορείς να καταφέρεις κάτι. Για αυτό έγινε η συγχώνευση της Χαληκδόνας με τον Ατρόμητο πέντε χρόνια πριν. Πολύ μεγάλο αυτό που είχαμε πετύχει με τη Χαλκηδόνα, αυτό που θέλαμε ήταν να πάρουμε τους φιλάθλους που είχε μια ιστορική ομάδα, όπως ο Ατρόμητος, ώστε να δώσουμε ώθηση στην ομάδα και να φτάνει να διεκδικεί τίτλους. Είναι μια μεγάλη γιορτή για τον Ατρόμητο, ο οποίος πρώτη φορά έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει ένα τίτλο στα 88 χρόνια ιστορίας του».

Για την ανταπόκριση του κόσμου και την κίνηση των εισιτηρίων του τελικού ανέφερε:
«Σημαντικός στόχος που επετεύχθη, οι 13.000 κόσμου. Πρωτόγνωρο αυτό που ζούμε είναι μια ευχάριστη έκπληξη και τo μεγάλο στοίχημα είναι να κρατήσουμε δίπλα μας ένα μέρος του κόσμου αυτού, για να συνεχίσουμε να διεκδικούμε περισσότερα πράγματα και να βάζουμε υψηλότερους στόχους».

Για το ενδεχόμενο να βρεθούν οπαδοί της ΑΕΚ ανάμεσα σε αυτούς του Ατρομήτου τόνισε:
« Ήταν πολύ προσεκτική η πώληση των εισιτηρίων και θέλω να πιστεύω ότι η πλειοψηφία έχει δοθεί σωστά και δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα».

Για το αν υπάρχει άγχος στην ομάδα του Περιστερίου:
«Πάμε με λιγότερο άγχος εμείς από την ΑΕΚ που είναι το σαφές φαβορί, στόχος είναι να εξαντλήσουμε όσες πιθανότητες έχουμε για να κατακτήσουμε το κύπελλο».

Για το διαιτητή του αγώνα Τάσο Κάκο:
«Προσωπικά δεν ρωτήθηκα για τον ορισμό του κυρίου Κάκου, έχουμε εμπιστοσύνη στους θεσμούς. Ελπίζουμε σε καλό ποδοσφαιρικό θέαμα και να κερδίσει ο καλύτερος. Ο διαιτητής έχει όλες τις δυνατότητες να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις του τελικού. Εύχομαι να κερδίσει ο καλύτερος ή ο πιο τυχερός».

Σε ερώτηση για παλαιότερη εμπλοκή της οικογένειας του με αγορά των μετοχών της ΑΕΚ ανέφερε:
«Αληθινά τα σενάρια για εμπλοκή στην αγορά της ΑΕΚ, πριν ασχοληθώ με την Χαλκηδόνα, δεν προχωρήσαμε γιατί ήταν οικονομικά ασύμφορο για την οικογένεια μου. Πράγματι μετά τον Ιωνικό ομάδα μου και εξαιτίας της προσφυγικής μου κληρονομίας ήταν η ΑΕΚ, για την οποία έτρεφα τα καλύτερα συναισθήματα».

Χαρακτήρισε ως μια ευκαιρία για γιορτή τον τελικό
«Έχει ταλαιπωρηθεί το ποδόσφαιρο φέτος από συμπεριφορές παραγόντων μας. Το Σάββατο είναι χρυσή ευκαιρία για μια γιορτή. Με την ίδια φιλοσοφία θα κινηθούμε και στη νέα περίοδο ανεξάρτητα από το τι θα συμβεί στον τελικό».

Και ολοκλήρωσε λέγοντας ότι ο τελικός του στόχος είναι όταν φύγει από την ομάδα να έχει αφήσει σε καλή κατάσταση τον σύλλογο
«Θα πρέπει να βάζεις το χέρι στην τσέπη δεν κάνουμε αλόγιστες δαπάνες πηγαίνουμε βάσει των δυνατοτήτων μας. Στόχος μου θα είναι να αφήσω μια ομάδα με στέρεες βάσεις, χωρίς να χρωστάει και να έχει τη δυνατότητα να σταθεί στα πόδια της».

Έκανε φάρσα στο λιμενικό, αλλά τον συλλάβανε!

Δράστης ένα 51χρονος που συνελήφθη από τη λιμενική αρχή Ηρακλείου. Στις 13/04 του 2011 το βράδυ είχε καλέσει τηλεφωνικά το Κεντρικό Λιμεναρχείο και ανέφερε ψευδώς την πτώση ατόμου στη θάλασσα, στην περιοχή του βόρειου λιμενοβραχίονα του λιμένα Ηρακλείου.

Σε βάρος του συλληφθέντος σχηματίστηκε δικογραφία και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα ο οποίος διέταξε την κράτησή του, λόγω και τεσσάρων καταδικαστικών αποφάσεων που εκκρεμούσαν εις βάρος του.

Χάκερ και στο στο Xbox Live;

Σύμφωνα με πληροφορίες, συναγερμός σήμανε στην Microsoft ύστερα από μηνύματα χρηστών που αναφέρονται για phishing στο Xbox Live.

Τα στοιχεία λένε οτι κάποιοι προσπαθούν να αποκτήσουν τα προσωπικά στοιχεία χρηστών μέσω μηνυμάτων στο παιχνίδι Modern Warfare 2, το οποίο είναι σίγουρα ένα από τα πιο δημοφιλή στο δίκτυο της εταιρίας.

Από την πλευρά της η εταιρία δήλωσε πως αυτές οι επιθέσεις δεν σχετίζονται με το Xbox Live αλλά με το συγκεκριμένο παιχνίδι και πως οι ειδικοί της εταιρίας του παιχνιδιού αναμένεται να κυκλοφορήσουν ένα update που θα το διορθώνει.

Το θέμα δεν θα έπαιρνε τόσο μεγάλες διαστάσεις υπό φυσιολογικές συνθήκες όμως λόγω του πανικού που επικρατεί με την παραβίαση του PlayStation Network ήταν λογικό να δημιουργηθεί ένας μικρός πανικός.

ΑΕΚ: Τεράστια πρόκληση η κατάκτηση του Κυπέλλου

Τεράστια πρόκληση για την ΑΕΚ χαρακτήρισε την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος ο Σταύρος Αδαμίδης, μιλώντας στο NovaΣΠΟΡ FM 94,6. Ο πρόεδρος της Ένωσης τόνισε ότι ενδεχόμενη επιστροφή στους τίτλους έπειτα από εννιά χρόνια θα παίξει ρόλο ακόμα και για το αύριο της ομάδας.

Για την σημασία που έχει για την ΑΕΚ η κατάκτηση του Κυπέλλου:
«Για την οικογένεια της ΑΕΚ είναι μία μεγάλη πρόκληση η επιστροφή στους τίτλους μετά από εννιά χρόνια. Το αντιμετωπίζουμε ως μία πολύ μεγάλη πρόκληση. Σεβόμαστε τον Ατρόμητο, προσηλωμένοι και ψύχραιμοι θα διεκδικήσουμε το τρόπαιο. Είναι το ματς της 20ετίας όχι τόσο για το τρόπαιο αλλά για την σημασία που έχει η επιστροφή στους τίτλους μετά από 9 χρόνια αλλά και για την επόμενη μέρα της ΑΕΚ. Είναι πολύ σημαντική η ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα που κάναμε για τον τελικό. Έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία».

Για το πώς αντιμετωπίζει η ΑΕΚ το ματς:
«Όπως σας είπα αντιμετωπίζουμε με μεγάλη προσοχή το ματς,. Ο Ατρόμητος είναι πολύ καλή ομάδα και παίζει ποιοτικό ποδόσφαιρο και όχι αντι-ποδόσφαιρο. Σε καμία περίπτωση δεν αντιμετωπίζουμε το ματς ως φαβορί. Οι πιθανότητες είναι 50-50, είναι ένα παιχνίδι».

Για τους υπόλοιπους στόχους της ΑΕΚ, εκτός από τον τελικό:
«Οι στόχοι μας δεν σταματάνε με το Κύπελλο, μετά έχουμε το πλέι οφ και εκεί θέλουμε την πρώτη θέση. Οπωσδήποτε θα το κυνηγήσουμε και θα διεκδικήσουμε την πρώτη θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ».

Για τον ορισμό του Τάσου Κάκου στον τελικό:
«Δεν ερωτηθήκαμε για τον κ. Κάκο. Έχουμε εμπιστοσύνη όμως καθώς τον θεωρούμε από τους κορυφαίους, αν όχι τον κορυφαίο Έλληνα διαιτητή. Έχει τις δυνατότητες να αντεπεξέλθει σε ένα τέτοιο παιχνίδι και πιστεύουμε πως θα το κάνει. Και η ΑΕΚ και ο Ατρόμητος θέλουν ένα 50-50. Εύχομαι να γίνει ένα καλό παιχνίδι και ελπίζω να βγει η ομάδα μου νικήτρια».

Βουλευτής πέταξε τα λεφτά του στα... σκουπίδια!!!

Ο βουλευτής αν και κυβερνητικός δεν φαίνεται να είχε πειστεί από τις καθησυχαστικές διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού και του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης ότι "όλα πάνε καλά" και δεν πάμε για αναδιάρθρωση.

Γι΄ αυτό και απέσυρε τις καταθέσεις του από τη τράπεζα. Έβαλε τα χρήματα σε μαύρη σακκούλα σκουπιδιών αλλά επιστρέφοντας σπίτι δεν τα "τακτοποίησε" σε ασφαλές μέρος.

Η οικιακή βοηθός που ήρθε για να αναλάβει υπηρεσία στο σπίτι,θεώρησε ότι οι μαύρες σακκούλες είναι σκουπίδια και τις πέταξε στο κάδο!

Καταλαβαίνετε τι έπαθε ο βουλευτής! Του κόπηκαν τα πόδια! Μέχρι να φτάσει στο κάδο σκουπιδιών για να δει αν είχε περάσει στο μεταξύ το απορριματοφόρο...τα είδε όλα! Ευτυχώς βρήκε τη σακκούλα και ηρέμησε.

Εξιχνιάστηκε δολοφονία 21χρονου Αλβανού

Εξιχνιάστηκε η στυγερή δολοφονία 21χρονου αλλοδαπού υπηκόου στα τέλη Μαρτίου που είχε γίνει στη οδό Μιαούλη στου Ψυρρή με τη σύλληψη δύο νεαρών ελλήνων ηλικίας 28 και 22 ετών για τους οποίους ήδη εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης γιθα ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συναυτουργία και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Οι δράστες, μετά από φραστικό επεισόδιο του θύματος, με παρέα πέντε (5) ημεδαπών γυναικών και ενός (1) ημεδαπού άνδρα, που διέρχονταν μπροστά από κατάστημα στην οδό Μιαούλη, και τον τραυματισμό στο κεφάλι, από χτύπημα με καρέκλα, μίας εκ των γυναικών της παρέας, επιτέθηκαν στο θύμα και το τραυμάτισαν θανάσιμα με μαχαίρι.

Ατρόμητος VS AEK: Ραντεβού με την ιστορία

Η ώρα της... κρίσης έφτασε. ΑΕΚ και Ατρόμητος κοντράρονται (20:30) στον 69ο τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος. Τα πλάνα των δύο τεχνικών, οι δηλώσεις των προέδρων και τα τελευταία νέα.

Τον πρώτο της τίτλο μετά από 9 χρόνια ψάχνει η "Ένωση" απέναντι στους Περιστεριώτες που διεκδικούν το πρώτο τρόπαιο στην ιστορία τους. Η δίψα και στα δύο στρατόπεδα είναι μεγάλη με τους δύο προπονητές να καταστρώνουν τα πλάνα τους χωρίς να ανοίγουν τα χαρτιά τους.

Τα πράγματα, πάντως, είναι πιο ξεκάθαρα, σχετικά με τους έντεκα που προτίθεται να παρατάξει ο Μανόλο Χιμένεθ. Αυτοί πιθανότατα θα είναι οι: Σάχα, Γεωργέας, Καράμπελας, Ματέος, Δέλλας, Μίτσελ, Ντιόπ, Μάκος, Λυμπερόπουλος, Σκόκο και Μπλάνκο.

Ο Ισπανός προπονητής που απέκλεισε από την αποστολή του Γιάχιτς και Μπερνς επισήμανε την σημασία του ματς, με τον πρόεδρο της "Ένωσης", Σταύρο Αδαμίδη να χαρακτηρίζει τον τελίκό ως τον σημαντικότερο των τελευταίων 20 χρόνων.

Στην αντίπερα όχθη, όπως δήλωσε και ο ιδιοκτήτης του Ατρομήτου, Γιώργος Σπανός "οι στιγμές είναι πρωτόγνωρες". Οι Περιστεριώτες θα αγωνιστούν με νέα συλλεκτική φανέλα ενώ Ανρί Καμαρά και Μαρσέλο Ολιβέιρα έχουν διαλέξει και την ανάλογη κόμμωση, ελπίζοντας να τους φέρει γούρι και να πανηγύρισουν τον πρώτο τίτλο στην 88χρονη ιστορία της ομάδας.

Από όσα έδειξε στις τελευταίες προπονήσεις ο Γιώργος Δώνης προβάδισμα να ξεκινήσουν έχουν οι Ιτάνζ, Σκόνδρας, Νάστος, Μπαζίνσκι, Ολιβέιρα, Νεμπεγλέρας, Σφακιανάκης, Σαρμιέντο, Σαγκανόφσκι, Μπρίτο και Καμαρά. Θέση επίσης διεκδικούν οι Σαμπού, Τάτος, Καραγκούνης και Αναστασάκος.

Ο Έλληνας τεχνικός που πριν λίγα χρόνια είχε κατακτήσει το Κύπελλο ως προπονητής της Λάρισας απέναντι στον Παναθηναϊκό έχει δώσει μεγάλο βάρος στο ψυχολογικό κομμάτι και με τις δηλώσεις του προϊδέασε για την νοοτροπία με την οποία θα παραταχθούν οι Περιστεριώτες.

Τέλος, για εισιτήριο ούτε λόγος καθώς 35.000 φίλοι της ΑΕΚ και 15.000 φίλοι του Ατρομήτου θα γεμίσουν το Ολυμπιακό Σταδίο με την ευχή το κλίμα να είναι γιορτινό.

Κύπελλο ΟΠΑΠ: Οδηγίες της ΕΠΟ για την ομαλή μετάβαση των φιλάθλων στο ΟΑΚΑ

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία με ανακοίνωση της ενημερώνει τον κόσμο που θα βρεθεί στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας για τον τελικό του κυπέλλου.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

"Ενόψει του τελικού αγώνα Κυπέλλου Ελλάδας ΟΠΑΠ 2010-2011 Ατρόμητος-ΑΕΚ, ο οποίος θα διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ το Σάββατο 30 Απριλίου με ώρα έναρξης 20:30, από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ανακοινώνονται τα εξής:

1. Οι θύρες του Ολυμπιακού Σταδίου θα ανοίξουν για το κοινό τρεις ώρες πριν από την έναρξη του αγώνα, δηλαδή στις 17:30.

2. Οι κάτοχοι των εισιτηρίων θα πρέπει να κατευθύνονται στη θύρα που αναγράφει το εισιτήριό τους. Περίπτωση να εισέλθει κάποιος στο γήπεδο από διαφορετική θύρα από αυτή που αναγράφεται στο εισιτήριο, δεν υπάρχει. Αμέσως μετά την είσοδο στο γήπεδο, ο κάτοχος του εισιτηρίου θα πρέπει να κατευθύνεται και να καταλαμβάνει τη θέση που αναγράφεται στο εισιτήριό του.

3. Κατά την προσέλευση των θεατών στο γήπεδο και την είσοδό τους σε αυτό, θα διενεργηθούν έλεγχοι από την Αστυνομία. Απαγορεύεται οι κάτοχοι των εισιτηρίων να έχουν μαζί τους κέρματα, αναπτήρες και μεταλλικά αντικείμενα. Επίσης, δεν θα επιτραπεί η είσοδος πανό με υβριστικό ή ξενόγλωσσο περιεχόμενο.

4. Για τον τελικό αγώνα Κυπέλλου Ελλάδας ΟΠΑΠ 2010-2011, ΔΕΝ ΘΑ ΙΣΧΥΣΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΙΣΟΔΟΥ.
Δικαίωμα εισόδου στο ΟΑΚΑ έχουν μόνο οι κάτοχοι των εισιτηρίων και των διαπιστεύσεων που έχουν εκδοθεί από την ΕΠΟ. ΕΠΙΣΗΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΙΣΧΥΣΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΚΑΡΤΑ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ (PARKING) ΠΛΗΝ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΚΔΟΣΕΙ Η ΕΠΟ ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ."

5. Την ημέρα του αγώνα θα λειτουργήσει το κλειστό κύκλωμα ασφαλείας του ΟΑΚΑ

Το πρόγραμμα των πλέι οφ

Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας τα οποία ξεκινούν στις 8 Μαΐου και ολοκληρώνονται στις 25 του ίδιου μήνα. Πρεμιέρα σε ΟΑΚΑ και Τούμπα.

Το πρόγραμμα των πλέι οφ

1η αγωνιστική – Κυριακή 8 Μαΐου

ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός
ΑΕΚ – Ολυμπιακός Βόλου

2η αγωνιστική – Τετάρτη 11/5/2011

Παναθηναϊκός – ΑΕΚ
Ολυμπιακός Βόλου – ΠΑΟΚ

3η αγωνιστική – Κυριακή 15/5/2011

Ολυμπιακός Βόλου – Παναθηναϊκός
ΑΕΚ – ΠΑΟΚ

4η αγωνιστική – Κυριακή 18/5/2011

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ
Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός Βόλου

5η αγωνιστική – Τετάρτη 22/5/2011

Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ
Ολυμπιακός Βόλου – ΑΕΚ

6η αγωνιστική – Κυριακή 25/5/2011

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός
ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός Βόλου
Η βαθμολογία

1. Παναθηναϊκός 3
2. ΑΕΚ 1
3. ΠΑΟΚ 0
4. Ολυμπιακός Βόλου 0

Μετά το τέλος της κλήρωσης οι τέσσερις προπονητές των ομάδων δήλωσαν:

Ζεσουάλδο Φερέιρα: "Δύσκολο για εμάς. Ο πρώτος γύρος είναι ενδεχομένως πιο δύσκολος για όλες τις ομάδες. Παίζουμε τα δύο ματς εκτός έδρας και γνωρίζουμε ότι σε ένα πρωτάθλημα τόσο σύντομο, οι πρώτοι αγώνες είναι αυτοί που θα είναι πιο αποφασιστικοί. Είναι ανούσιο να μιλήσουμε από τώρα. Μετράει να είναι καλά προετοιμασμένες οι ομάδες."

Μανόλο Χιμένεθ: "Όποια και να ήταν η σειρά των αναμετρήσεων θα ήταν ενδιαφέρουσα. Μετά τον Ολυμπιακό οι τέσσερις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος καλούνται να παίξουν μεταξύ τους. Όλα τα παιχνίδια θα είναι δύσκολα αλλά θα τα κυνηγήσουμε."

Μάκης Χάβος: "Δεν έχει σημασία η σειρά των παιχνιδιών. Όταν ξεικνάς μέσα στην Τούμπα έχεις σοβαρό πλεονέκτημα, γιατί θα είναι ο κόσμος στο πλευρό μας, ενώ ο Παναθηναϊκός θα έχει και απουσίες. Με νίκη θα σβήσουμε το χάντικαπ των τριών βαθμών, μετά έχουμε ματς εκτός έδρας και εκεί έχουμε δείξει ότι είμαστε δυνατοί. Δύσκολα δεχόμαστε γκολ, πιστεύω ότι θα αρχίσουμε να σκοράρουμε κιόλας. Πάμε για την πρώτη θέση. Έχουμε και την εμπειρία και πιστεύω ότι θα παίξουμε καλό ποδόσφαιρο. Ελπίζω να συνδυάσουμε ουσία και θέαμα, γιατί μπορούμε να το κάνουμε."

Μάκης Κατσαβάκης: "Πρέπει να παραβλέψουμε το γεγονός πως νικήσαμε την ΑΕΚ στο πρωτάθλημα και να δούμε αυτά τα ματς με τελείως διαφορετική ματιά."

Αφού δεν μπορεί ο Δήμος, εθελοντές καθάρισαν τη Θεσσαλονίκη

Χθες στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, πλήθος εθελοντών πήρε τον κατάλληλο εξοπλισμό και ομόρφυνε τη Θεσσαλονίκη.

Παιδιά, κατασκηνωτές και έτεροι εθελοντές με τη συμβολή της Αντιδημαρχίας Ανακύκλωσης και Καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης προσπάθησαν να ευαισθητοποιήσουν τους δημότες σε θέματα καθαριότητας και ανακύκλωσης.

Στο τέλος, οι εθελοντές έφτασαν στο Δημαρχιακό Μέγαρο όπου τους υποδεχθηκε ο Δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης προκειμένου να τους ευχαριστήσει για την προσπάθεια τους αυτή.

Ο κ.Μπουτάρης ευχαρίστησε τα παιδιά για την προσπάθειά τους αυτή και χαρακτήρισε την εξόρμηση καθαριότητας ως «μία συμβολική πρωτοβουλία νέων ανθρώπων που αποδεικνύει στην πράξη ότι η καθαριότητα της πόλης αφορά όλους τους δημότες και όχι μόνο την υπηρεσία καθαριότητας Τέτοιες προσπάθειες εθελοντισμού και ειδικά από μαθητές μας βοηθούν, διότι λειτουργούν πολλαπλασιαστικά».

Και πρόσθεσε: «Η δική μας διοίκηση θα κερδίσει στο στοίχημα του εθελοντισμού. Βασιζόμαστε στην ευαισθητοποίηση και στην εθελοντική διάθεση και συμμετοχή όλων, για να κάνουμε μια νέα αρχή για μία όμορφη και καθαρή Θεσσαλονίκη. Στοχεύουμε στην ταχεία ανάπτυξη της ανακύκλωσης, αναδεικνύουμε το αίσθημα της κοινωνικής ευθύνης και σχεδιάζουμε ένα νέο πρόγραμμα αποκομιδής των απορριμμάτων. Θέλουμε μία Θεσσαλονίκη απαλλαγμένη από σκουπίδια και προς την κατεύθυνση αυτή πρέπει να βοηθήσουν όλοι οι συνδημότες μας».

Με τη σειρά του ο αντιδήμαρχος Στάθης Αβραμίδης δήλωσε:

«Ο Δήμος Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής πολιτικής και της ευαισθητοποίησης σε θέματα καθαριότητας και ανακύκλωσης, πέραν της καθημερινής προσπάθειας για την βελτίωση των προσφερόμενων υπηρεσιών καθαριότητας, θέτει ως μια από τις προτεραιότητές του την υλοποίηση και στήριξη ενεργειών που στοχεύουν στην συμμετοχή και συνεργασία όλων των δημοτών.

Ως Αντιδήμαρχος Ανακύκλωσης και Καθαριότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης, θέλω να ευχαριστήσω τους μαθητές-κατασκηνωτές των ‘’Κατασκηνώσεων ΣΚΟΥΡΑ’’ για την πρωτοβουλία της εθελοντικής προσφοράς στον καθαρισμό της πόλης μας. Οι μικροί κατασκηνωτές σε ρόλο εθελοντών μάς παραδειγματίζουν, σε μια προσπάθεια προώθησης της καθαριότητας.

Η πόλη μας, η γειτονιά μας, τα πάρκα και οι πλατείες ανήκουν σε όλους και πρέπει να φροντίζουμε όχι μόνο σήμερα αλλά κάθε μέρα για την καθαριότητα τους αλλά και για την ανακύκλωση.»

Σαν δημότες δεν αρκεί να προσέχουμε μόνο εμείς αλλά να δίνουμε το μήνυμα και στους άλλους, ότι το περιβάλλον, η πόλη μας, είναι το κοινό μας σπίτι. Οι μικροί κατασκηνωτές δίνουν το δικό τους μάθημα περιβαλλοντικής ευαισθησίας και συνείδησης. Με συλλογική προσπάθεια συνεχίζουμε για ένα καλύτερο αύριο της πόλης μας».

2 αποθήκες με "μαϊμού" ρούχα

Η μία από τις 2 αποθήκες που εντόπισαν οι αστυνομικοί περιείχε 1000 tasers, δηλαδή ηλεκτρικά πιστόλια που προκαλούν ηλεκτροσόκ και πωλούνται παράνομα προς 35 ευρώ το καθένα.

Και οι 2 αποθήκες εντοπίστηκαν και πάλι στο Μεταξουργείο σε πολύ κοντινή απόσταση μεταξύ τους ενώ συνολικά συνελήφθησαν 3 άτομα ασιατικής καταγωγής. Τα περισσότερα ρούχα που κατασχέθηκαν ήταν αντίγραφα εταιρειών όπως Adidas, Puma και Nike.

Πάντως στους αστυνομικούς ιδιαίτερη έκπληξη δημιούργησε η ποσότητα των όπλων-ηλεκτροσόκ που για πρώτη φορά πέφτουν στα χέρια τους.

Στην τέταρτη φορά τους έπιασαν

Στην τέταρτη εισβολή τους περίμεναν οι άνδρες του αστυνομικού τμήματος Σχηματαρίου. Πρόκειται για δύο 23χρονους, έναν 26χρονο και ένα 25χρονο που διέμεναν στην Αθήνα. Οι "κυνηγοί μετάλλων" φόρτωναν σε ένα φορτηγό βέργες αλουμινίου αξίας 7.000 ευρώ όταν τους έπιασαν οι αστυνομικοί.

Κατά την πρώτη τους "επίσκεψη" στο εργοστάσιο, που είχε γίνει στις 18 του περασμένου Οκτωβρίου, έκλεψαν δύο τόνους αλουμινίου, αξίας 6.000 ευρώ. Στις 16 Νοεμβρίου επέστρεψαν και έκλεψαν εξαρτήματα αλουμινίου αξίας 5.000 ευρώ, ενώ και μια εβδομάδα πριν συλληφθούν είχαν κλέψει ένα Ι.Χ. φορτηγό.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, ενώ ερευνάται η εμπλοκή τους και σε άλλες παρόμοιες κλοπές.

Λοβέρδος: "Χάθηκαν 3 πολύτιμοι μήνες από την κυβέρνηση"

Πολλές είναι εκείνες οι φωνές μέσα στην κυβέρνηση που κάνουν πλέον λόγο για ασυνεννοησία μεταξύ των υπουργών, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται επιπλέον δυσκολίες στο κυβερνητικό έργο.

Άλλωστε με αφορμή την εικόνα που παρουσιάζει πλέον η κυβέρνηση, ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου αναγκάστηκε στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου να ασκήσει δριμεία κριτική προς τους υπουργούς, στους οποίους ζήτησε να σταματήσουν να λειτουργούν με φέουδα, να κοιτάξουν τις δουλειές τους και να αφήσουν τις κόντρες.

Μία τέτοια εικόνα περιγράφη και ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στη Real News. Η αμηχανία της κυβέρνησης μαζί με τη συζήτηση περί πρόωρων εκλογών και τις αντιδράσεις των συνδικαλιστών αποτελούν σύμφωνα με τον Ανδρέα Λοβέρδο τους παράγοντες τους οποίους και εκμεταλλεύονται οι διάφοροι σπεκουλαδόροι εκτός Ελλάδας.

O υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης δηλώνει πως δεν υπάρχουν περιθώρια προσωπικών στρατηγικών μέσα στην κυβέρνηση, επισημαίνει πως έχουν χαθεί τρεις πολύτιμοι μήνες και ξεκαθαρίζει πως στις σημερινές τραγικές καταστάσεις που βιώνει η χώρα κανείς δεν μπορεί και δεν πρέπει να αντιπολιτεύεται τον πρωθυπουργό μέσα από την κυβέρνηση.

Εκφράζοντας την εκτίμηση πως πράγματι ο Γιώργος Παπανδρέου θα συνεχίσει με όσους πιστεύουν στην πολιτική του, ο κ. Λοβέρδος τάσσεται κατά των πρόωρων εκλογών, επισημαίνει πως όποιος αρνηθεί τον αγώνα θα απορριφθεί με πάταγο ενώ όσον αφορά την οικονομία δεν απέκλεισε τη λήψη και νέων μέτρων.

" Δεν μπορούμε να λέμε ότι αυτά είναι τα μέτρα και τελειώσαμε. Δεν θα χρειαστούν όμως οριζόντιες και άδικες πολιτικές εάν κάθε υπουργείο πετύχει τους στόχους που θέσαμε το Δεκέμβριο του 2010 ή όσους νέους χρειαστεί να θέσουμε", τόνισε χαρακτηριστικά.

Θα μείνουν από βενζίνη τα περιπολικά στη Θεσσαλονίκη!!!

Oπως κατήγγειλε o Γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Θεόφιλος Παπαδάκης "εμείς οι αστυνομικοί προμηθευόμαστε καύσιμα από υπηρεσία του Στρατού όμως επειδή δεν έχει εκγριθεί το απαραίτητο κονδύλι τα καύσιμα που ηδη έχουμε φτάνουν εώς την Κυριακή, άντε μέχρι τη Δευτέρα.

Επίσης στο πρόβλημα συνετέλεσε και το γεγονός πως απο τη Μεγάλη Παρασκευή έρχονται και βάζουν καύσιμα τα περιπολικά της Ημαθίας. Πράγμα που δεν έχει και λογική καθώς μέχρι να έρθουν και να γυρίσουν χαλάνε το 1/3 της βενζίνης που βάζουν.

Αυτή τη στιγμή μας βάζουν μέχρι 30 λίτρα, δεν υπάρχει περιπολικό που να φουλάρει.
Εκπέμπουμε SOS. Από τη Δευτέρα θα αναγκαστούμε είτε να κάνουμε πεζές περιπολίες ή να βάζουμε χρήματα από την τσέπη μας. Κινδυνεύει η ασφάλεια των πολιτών. Δεν μπορούμε να κυνηγάμε τους ληστές με τα πόδια".

Αποβολή 12 μαθητών στο Βόλο λόγω facebook

Οι μαθητές του Γυμνασίου της Ν. Αγχιάλου ανέβασαν στις σελίδες τους φωτογραφίες που συνοδεύονταν με υβριστικά σχόλια.

Αυτός ήταν και ο λόγος που αποβλήθηκαν! Σύμφωνα με το Volostv, δύο από τους μαθητές είχαν αναρτήσει φωτογραφίες καθηγήτριας του σχολείου και οι υπόλοιποι δέκα τις σχολίασαν βρίζοντας χυδαία.

Οι δύο μαθητές που ανέβασαν τις φωτογραφίες πήραν πενθήμερη αποβολή ενώ όσοι σχολίασαν κάτω από αυτές πήραν από δύο μέρες ο καθένας.

Οι φωτογραφίες, που τραβήχτηκαν μέσα στον Απρίλιο, από την επόμενη κιόλας ημέρας κυκλοφορούσαν στο facebook. Το περιστατικό αυτό είναι το δεύτερο που συμβαίνει στην περιοχή.

Προληπτική απόσυρση πορτοκαλάδας

Σε προληπτική ανάκληση συγκεκριμένης παρτίδας πορτοκαλάδας της εταιρείας "Λούξ" προχώρησε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων μετά από καταγγελία που έγινε στο Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων Θεοδώρων ότι μια συγκεκριμένη συσκευασία περιείχε τμήμα γυαλιού.

O πρόεδρός του ΕΦΕΤ Γιώργος Νύχας δήλωσε ότι ο φορέας ενημέρωσε την εταιρεία για την ανάγκη προληπτικής ανάκλησης της συγκεκριμένης παρτίδας πορτοκαλάδας όσο και τους καταναλωτές μέσω δελτίου τύπου και ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία των ελέγχων.

''Προέχει η άμεση ενημέρωση των καταναλωτών'' σχολίασε ο κ. Νύχας σημειώνοντας ότι έχουν γίνει ήδη όλες οι απαιτούμενες ενέργειες και έχει ενημερωθεί σχετικά και η εταιρεία.

H ανάκληση αφορά την παρτίδα της πορτοκαλάδας 500 ml με ημερομηνία λήξης 15 Ιουνίου 2011.

Η ανάκληση είναι προληπτικού χαρακτήρα καθώς το μπουκάλι που πήγαν οι καταγγέλλοντες στο αστυνομικό τμήμα και ελέγχθηκε από το Γενικό Χημείο του Κράτους ήταν ανοικτό, μια και διαπιστώθηκε το πρόβλημα, κατά δήλωσή τους, εφόσον είχε ανοιχθεί η συσκευασία.

"Εάν ήταν σφραγισμένο η εντολή θα αφορούσε άμεση ανάκληση", πρόσθεσε ο κ. Νύχας.

Μεγάλη περικοπή του αριθού των εισακτέων

Αν και ακόμη δεν υπάρχει τελική ανακοίνωση υπάρχουν διαρροές για μεγάλη περικοπή του αριθού των εισακτέων κυρίως σε σχολές που δεν έχουν μεγάλη ζήτηση, αλλά και σε σχολές με αυξημένη ζήτηση καθώς τα πανεπιστήμια έχουν πρόβλημα να δεχθούν μεγάλο αριθμό φοιτητών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Το Έθνος” δύο είναι οι κατευθύνσεις στις οποίες κινούνται οι περικοπές θέσεων.

Η πρώτη σχετίζεται με τις κεντρικές σχολές και ενδεχομένως και ορισμένες περιζήτητες/υψηλόβαθμες, οι οποίες έχουν δεχτεί τα τελευταία χρόνια υπερβολικό αριθμό εισακτέων από μετεγγραφές. Η δεύτερη ομάδα σχετίζεται με τα τμήματα τα οποία δεν έχουν αντίκρισμα στην αγορά εργασίας καθώς η υπερπληθώρα αποφοίτων τα τελευταία χρόνια έχει δημιουργήσει μία σειρά από κορεσμένα επαγγέλματα. Επίσης, υπάρχουν σκέψεις να μειωθούν οι εισακτέοι σε περιφερειακά τμήματα που βρίσκονται στα... αζήτητα, δηλαδή αυτά τα οποία δεν καλύπτουν όλες τις προσφερόμενες θέσεις.

Μείωση στους εισακτέους, που σε κάποιες περιπτώσεις φτάνει και το 50% ζητούν οι πρυτάνεις

Το υπουργείο λέει απλά ότι θα ληφθούν υπόψη αυτά που ζητούν οι πρόεδροι των σχολών (μείωση ως και 50% στους εισακτέους), αλλά δεν μιλάει με αριθμούς.

Σε κάθε περίπτωση, φέτος το υπουργείο Παιδείας έχει αργήσει πολύ να ανακοινώσει τον αριθμό των εισακτέων (κάθε χρόνο γνωστοποιείται εντός του Μαρτίου), γεγονός που έχει προκαλέσει αγωνία ιδιαίτερα στους υποψηφίους που στοχεύουν σε υψηλόβαθμες σχολές και οι οποίοι θέλουν να γνωρίζουν πριν αρχίσουν οι εξετάσεις πόσεις θέσεις αναλογούν για το τμήμα που τους ενδιαφέρει.

Στη φόρα οι φοροφυγάδες

Στα «μανταλάκια» του διαδικτύου σκέφτεται να «κρεμάσει» το υπουργείο Οικονομικών τα ονόματα 1.500 φοροφυγάδων. Πρόκειται ως επί το πλείστον για γιατρούς και δικηγόρους που έπειτα από έρευνες του ΣΔΟΕ αποκαλύφθηκε ότι οι «φουσκωμένοι» τραπεζικοί τους λογαριασμοί δεν δικαιολογούνταν από τα εισοδήματα που δήλωναν επί σειρά ετών.

Στο στόχαστρο βρίσκονται:
110 φυσικά άτομα που δήλωσαν τη μεγαλύτερη αξία περιουσίας το 2007
150 άτομα με "περίεργο" το πόθεν έσχες
1.700 κατασκευαστές που δεν δήλωναν εισοδήματα από οικοδομές
9.173 φυσικά πρόσωπα που δεν υπέβαλαν δήλωση ΦΜΑΠ το 2007
αλλά και όσοι όσοι δεν υπέβαλαν ΦΜΑΠ για ένα ή παραπάνω έτη, την περίοδο 1999-2007

Χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις, ενός οδοντιάτρου ο οποίος δήλωνε φορολογητέο εισόδημα μόλις 25.000 ευρώ και στον τραπεζικό του λογαριασμό βρέθηκαν 2 εκατ. ευρώ. Το ΣΔΟΕ του επέβαλε πρόστιμο 1,5 εκατ. ευρώ. «Καμπάνα» 3,7 εκατ. ευρώ έπεσε και σε καρδιοχειρουργό, ο οποίος δήλωνε 35.000 ετήσιο εισόδημα, ενώ στον τραπεζικό του λογαριασμό βρέθηκαν 5 εκατ. ευρώ.

Στο υπουργείο Οικονομικών υπάρχει η σκέψη τα ονόματα που φιγουράρουν στις λίστες των φοροφυγάδων να δοθούν στην δημοσιότητα, μέσω του διαδικτύου. Αλλά το ΣΔΟΕ δεν θα σταματήσει εκεί: Εντολή για άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών και άλλων 1.700 ατόμων που βρίσκονται στο «κόκκινο» και θεωρούνται ύποπτοι για φοροδιαφυγή δόθηκε μία ημέρα πριν από το Πάσχα.

Στο μικροσκόπιο μπαίνουν άτομα που ανήκουν στις ομάδες «υψηλού κινδύνου» θα πρέπει κατά τη διάρκεια των ελέγχων να δικαιολογήσουν ότι το ύψος των περιουσιακών τους στοιχείων καλύπτεται από τα εισοδήματα που έχουν δηλώσει στην Εφορία.

Μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου οι ειδικές ομάδες «κρούσης» θα πρέπει να ολοκληρώσουν τους ελέγχους και να έχουν ενημερώσει για τα αποτελέσματά τους και τα φορολογικά έσοδα που προέκυψαν.

Μάλιστα, στο υπουργείο κάνουν λόγο για ελέγχους «man to man» και ευελπιστούν ότι θα αποφέρουν άμεσα αποτελέσματα

Σε εξέλιξη βρίσκονται κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων όσων έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη στο Δημόσιο, μεταξύ των οποίων όσοι χρωστούν οφειλές άνω των 200.000 ευρώ, προμηθευτές αλυσίδων ηλεκτρονικών, μεγάλων εταιρειών, σούπερ μάρκετ, τραγουδιστές, συμβολαιογράφοι.

Μέτρα αναγκαστικής είσπραξης των οφειλών λαμβάνονται και για τις εξής κατηγορίες φορολογουμένων:
Φορολογούμενοι με ακίνητα σε Μύκονο-Σαντορίνη, όσοι έχουν επαγγελματικά ακίνητα στο 1ο Διαμέρισμα Αθηνών, όσοι έχουν ακίνητα σε περιοχές με υψηλή τιμή ζώνης, φαρμακεία, οφειλέτες ΔΟΥ εξωτερικού, προμηθευτές του υπουργείου Υγείας, ιδιοκτήτες μισθωμένων ακινήτων του υπουργείου Πολιτισμού.

Ο καιρός το Σαββατοκύριακο

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ
Ο καιρός θα παραμείνει άστατος. Οι βροχές θα είναι περισσότερες κυρίως στη Θεσσαλία, στη Μακεδονία και στη Θράκη ενώ δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές σταδιακά θα συννεφιάσει στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά και κατά τόπους περιμένουμε βροχές και μπόρες κυρίως το απόγευμα. Οι άνεμοι δε θα περνούν τα 4 με 5 μποφόρ με εξαίρεση την αρχή της ημέρας που στο νοτιοανατολικό Αιγαίο οι βορειοδυτικοί άνεμοι μπορεί να φτάνουν τα 6 μποφόρ και το απόγευμα στο Ιόνιο που οι νοτιάδες θα φτάσουν τα 6 μποφόρ επίσης. Η θερμοκρασία θα ανέβει έναν με δύο βαθμούς στις περισσότερες περιοχές κυρίως όμως θα ανέβουν οι ελάχιστες τιμές της.

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ
Ο καιρός θα είναι αρκετά άστατος κυρίως στη Δυτική και στη Βόρεια Ελλάδα όπου θα σημειώνονται βροχές και οι καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στις απογευματινές ώρες και υπάρχει πιθανότητα να βρέξει και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Σε γενικές γραμμές πάντως στο Αιγαίο και στις υπόλοιπες περιοχές εκτός από τα Δυτικά και Βόρεια θα έχουμε αρκετή ηλιοφάνεια. Οι νοτιοανατολικοί άνεμοι θα ενισχυθούν πρόσκαιρα στα πελάγη μέχρι τα 7 μποφόρ αλλά το βράδυ θα γίνουν στο Ιόνιο δυτικοί και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία περιμένουμε να ανέβει και να φτάσει τους 21έναν με 23 βαθμούς κελσίου, όμως τη νύχτα θα έχει σχετική ψύχρα.

Ήρθε και το ... ανεργόσημο

Δεν έχουν τέλος τα απίστευτα χαράτσια που πληρώνει ο Έλληνας. Τώρα ήρθε και το ανεργόσημο, αφού ούτε λίγο ούτε πολύ οι εγκέφαλοι των υπουργείο σκέφτηκαν να βάλουν “τέλος” σε όποιον θέλει να βρει μια θέση εργασίας μέσω του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ.

Φαίνεται κάποιοι είδαν τις συμμετοχές που είναι κοντά στις 100.000 και σκέφτηκαν να βγάλουν λεφτά για λογαριασμό του Κράτους.

Έτσι η μέχρι τώρα δωρεάν συμμετοχή στο διαγωνισμό του ΣΕΠ ... δεν είναι πλέον δωρεάν.
Στο νομοσχέδιο για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση προβλέπεται οι υποψήφιοι (οι άνεργοι δηλαδή) να καταβάλουν το ποσό των 40 ευρώ μόνο και μόνο για να πάρουν μέρος...

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More