Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Συνελήφθη και ο τρίτος δράστης του μακελειού στον Ρέντη

Συνελήφθη στην περιοχή των Αχαρνών - Ο τέταρτος μάλλον έχει διαφύγει στο εξωτερικό

Εξάστερος ο Παναθηναϊκός - Νίκησε τη Μακάμπι στον τελικό

Στην κορυφή της Ευρώπης οι “πράσινοι” για έκτη φορά - Επικράτησε της Μακάμπι στον τελικό της Βαρκελώνης με 78-70 - MVP ο Διαμαντίδης - Εξαιρετικοί οι Σάτο, Μπατίστ. Δάκρυσε ο Ομπράντοβιτς

Αμερικανοί κομάντος σκότωσαν τον Μπιν Λάντεν

Ο επικεφαλής της Αλ Κάιντα, νούμερο ένα καταζητούμενος σε όλο τον κόσμο και φερόμενος ως ο ιθύνων νους των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου στις Η.Π.Α., Οσάμα Μπιν Λάντεν, είναι νεκρός.

Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Τρίωρες στάσεις εργασίας στις φυλακές Ναυπλίου

Ο Σύλλογος εργαζομένων στις φυλακές Ναυπλίου πραγματοποίησε τρίωρη στάση εργασίας, που θα επαναληφθεί και αύριο, από τις 11.00 το πρωί έως 2.00 το μεσημέρι σε ένδειξη συμπαράστασης στους συναδέλφους τους των Φυλακών Δοκομού.

Σε ανακοίνωσή του κάνει λόγο για εκρηκτική κατάσταση, εξαιτίας του υπερπληθυσμού της φυλακής, που ξεπερνάει τους 540 κρατούμενους ενώ συμπληρώνει ότι "και με τις μεταγωγές να ξεπερνούν τα 120 άτομα εβδομαδιαίως, έχει φτάσει εργαζόμενους και υποδομές στα όριά τους".

Ο σύλλογος ενημερώνει ότι θα εκτιμούν την κατάσταση εβδομαδιαίως και θα αντιδρούν αναλόγως, σύμφωνα με τα κατοχυρωμένα δικαιώματά τους.

Κίνδυνος "ντόμινο" λόγω Ατλάντικ

Αυτό που ολόκληρη η αγορά απευχόταν εδώ και μερικούς μήνες, η πλήρης δηλαδή κατάρρευση της πέμπτης - μέχρι το 2010 - σε τζίρους αλλά και σε απασχολούμενο προσωπικό αλυσίδας σούπερ μάρκετ, της Ατλάντικ, φαντάζει πιο ορατό από ποτέ. Κι αυτό διότι τα συνολικά της χρέη ύψους 130 εκατ. ευρώ θέτουν σε αμφισβήτηση ακόμα και τη βιωσιμότητα τουλάχιστον 2.000 μικρών σε μέγεθος και τοπικού χαρακτήρα προμηθευτών της.

Πρόκειται για επιχειρήσεις που είτε παρήγαγαν προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας για λογαριασμό της εταιρείας που πλέον η ύπαρξη της μετά και τις χθεσινές εξελίξεις στο Πολυμελές Πρωτοδικείο και τη μη επίτευξη συμφωνίας είναι οριακή. Συγκεκριμένα, δεν επιτεύχθηκε η πολυπόθητη συνδιαλλαγή με τους πιστωτές της αλυσίδας, αφού μόλις το 6,7% αυτών συναίνεσε στη συγκεκριμένη πρόταση. Σημειώνεται ότι για να προχωρήσει η διαδικασία συνδιαλλαγής απαιτούνταν η συναίνεση του 51% των πιστωτών της εταιρίας.

Όπως ειπώθηκε στο δικαστήριο, στο δίκτυο της αλυσίδας έχουν πλέον μείνει μόλις 25 καταστήματα, ενώ οι υποχρεώσεις της έχουν εκτοξευθεί στα 220 εκατ. ευρώ και οι ζημίες της έχουν ξεπεράσει τα 100 εκατ. ευρώ. Άλλοι περίπου 1200 προμηθευτές της εταιρείας δεν φαίνεται να έχουν πρόβλημα βιωσιμότητας καθώς πρόκειται για μεγάλες εταιρείες όμως σε κάθε περίπτωση ενδεχόμενο λουκέτο της Ατλάντικ τους οδηγεί σε αναγκαστικές περικοπές και σε μείωση των μεγεθών τους.

Προανακριτική για τα υποβρύχια: Μέχρι την 6η Ιουνίου πρέπει να ολοκληρώσει τις εργασίες της

Υπογράφτηκε σήμερα από τον πρόεδρο της Βουλής η σύσταση της προανακριτικής επιτροπής για τη διερεύνηση των ευθυνών του κ. Άκη Τσοχατζόπουλου στην υπόθεση των υποβρυχίων.

Η επιτροπή αναμένεται να ξεκινήσει το έργο της στις αρχές της επόμενης εβδομάδας και πρέπει να κινηθεί σε χρόνους ρεκόρ, αφού η προθεσμία που έχει οριστεί είναι η 6η Ιουνίου. Τα 12 μέλη που έχουν ορίσει τα κόμματα αναμένεται να καταρτίσουν στις πρώτες συνεδριάσεις της επιτροπής τη λίστα μαρτύρων τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό.

Παράλληλα οι βουλευτές του ΛΑΟΣ κ. κ. Αθανάσιος Πλεύρης και Κώστας Αϊβαλιώτης κατέθεσαν αίτηση κατάθεσης εγγράφων προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Άμυνας με την οποία ζητούν να τους κατατεθούν τα έγγραφα εκείνα που να εξηγούν γιατί τον Ιούλιο του 2009 πληρώθηκε το ποσό των 105.000.000 ευρώ προς τη γερμανική κατασκευάστρια εταιρεία Ferostaal, ενώ υπήρχε αντίθετη γνωμοδότηση της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων του Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, σύμφωνα με τα όσα κατάθεσε ο πρώην διευθυντής της ΓΔΑΕΕ στην Δικαιοσύνη.

Κεφές με... φρουτάκια!!!

Η αστυνομία συνέλαβε έναν 36χρονο μιας και στο κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος που διατηρούσε μαζί με έναν 39χρονο, βρέθηκαν εγκατεστημένες και έτοιμες προς χρήση δύο τυχερές παιχνιδομηχανές με τα γνωστά πλέον «Φρουτάκια» και επιπλέον τρεις υπολογιστές, στους οποίους ήταν επίσης εγκατεστημένο το απαγορευμένο τυχερό παιχνίδι.

Επίσης, ο 36χρονος δεν είχε αναρτήσει σε εμφανές σημείο του καταστήματος την απαραίτητη από το νόμο πινακίδα περί απαγόρευσης εισόδου ανηλίκων και κατανάλωσης οινοπνευματωδών ποτών από ανηλίκους.

Σύμφωνα με το flashnews.gr, τα μηχανήματα κατασχέθηκαν, μαζί με 104 ευρώ που περιείχαν, ως προερχόμενα από την παράνομη χρήση του τυχερού παιχνιδιού, ενώ η Αστυνομία βρίσκεται σε έρευνες για τον εντοπισμό του 39χρονου συνιδιοκτήτη...

Θεσσαλονίκη: Κατεδάφιση αυθαίρετων κατασκευών κατά μήκος των βυζαντινών τειχών

Στην κατεδάφιση αυθαίρετων κατασκευών που βρίσκονται κατά μήκος των βυζαντινών τειχών προχώρησε το πρωί η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης σε μια προσπάθεια για περαιτέρω ανάδειξη και αξιοποίηση της περιοχής.

Τα συνεργεία της Αντιδημαρχίας Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων, παρουσία του αντιδημάρχου, Ανδρέα Κουράκη, προχώρησαν στην κατεδάφιση δύο αυθαίρετων κατασκευών καθώς και στον καθαρισμό του χώρου με την απομάκρυνση των μπαζών.

«Κάναμε το αυτονόητο, να απομακρύνουμε τις αυθαίρετες κατασκευές που εφάπτονται στα βυζαντινά τείχη της περιοχής. Θέλουμε να αναδείξουμε την περιοχή», δήλωσε ο κ.Κουράκης, προσθέτοντας πως θα τηρηθεί η νομιμότητα και για τα υπόλοιπα κτίσματα τα οποία θα κατεδαφιστούν εφόσον έχουν απαλλοτριωθεί και έχουν αποζημιωθεί οι ιδιοκτήτες.

35χρονη Ρωσίδα εμπλέκει αστυνομικούς σε κύκλωμα πορνείας

H 35χρονη Ρωσίδα άνοιξε το στόμα της και ενέπλεξε στην υπόθεση και αστυνομικούς - Λίγο αργότερα μετακινήθηκαν δύο ένστολοι εκτός Λαμίας.

Μπορεί οι 3 κατηγορούμενοι, που οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα για την υπόθεση της σωματεμπορίας στη Λαμία, να αφέθηκαν ελεύθεροι, ωστόσο η κατάθεση της Ρωσίδας, αλλά και άλλων μαρτύρων έχουν προκαλέσει αναστάτωση στο Αστυνομικό Μέγαρο, αφού στην υπόθεση φέρονται να εμπλέκονται αστυνομικοί.

Από την πρώτη στιγμή που ενημερώθηκε ο Αστυνομικός Διευθυντής, ο Γενικός Διευθυντής Στερεάς και το Αρχηγείο, δόθηκαν εντολές η υπόθεση να διερευνηθεί σε βάθος, διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση και την υπόθεση ερευνά και το Τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ . Από την επόμενη μέρα μάλιστα 2 αστυνομικοί μετακινήθηκαν, ο ένας στο Δομοκό και ο άλλος στην Αμφίκλεια.

Οι καταθέσεις εμπλέκουν και άλλους 2 ένστολους, που δεν κατονομάζονται, ενώ οι 3 κατηγορούμενοι, που φέρονται ως σωματέμποροι, μήνυσαν τη Ρωσίδα και τον έναν από τους αστυνομικούς, που φέρεται να είναι γνωστός της και να την παρακίνησε να πάει στην Αστυνομία και να κάνει την καταγγελία, ανοίγοντας έτσι τους ασκούς του Αιόλου...

Τα σενάρια που εξετάζονται για να μπορέσει να επιβιώσει ο Ηρακλής

Αυτό που όλοι θεωρούσαν ως εφιάλτη είναι από χθες πραγματικότητα για τον Ηρακλή. Ο υποβιβασμός στη Football League είναι γεγονός και - δυστυχώς για τους «κυανόλευκους»- είναι κάτι που δύσκολα μπορεί να αλλάξει.

Πλέον ο «Γηραιός» καλείται να σταθεί στα πόδια του, να μαζέψει τα κομμάτια του και να κοιτάξει την επόμενη μέρα. Η οποία είναι απίστευτα δύσκολη, την παρούσα στιγμή ο ιστορικός σύλλογος δεν μπορεί να τη σκεφτεί, ίσως και να την κατανοήσει, αλλά - εκ των πραγμάτων - θα αναγκαστεί να το κάνει μόλις καταλαγιάσουν η πίκρα και ο θυμός.

Τα σενάρια
Τα σενάρια για το αύριο είναι τρία και το καθένα έχει τις δικές του παραμέτρους. Το θεμιτό, το απευκταίο και το καταστροφικό. Εξυπακούεται πως κανένα από τα τρία σενάρια δεν είναι στο χέρι των ανθρώπων της διοίκησης για να το προχωρήσει από σήμερα κιόλας. Το καθένα θα αξιολογηθεί και θα επιλεγεί, όταν η κατάσταση θα έχει ξεκαθαρίσει.

Το πρώτο σενάριο
Το πρώτο σενάριο (υπό τις παρούσες συνθήκες) είναι το καλύτερο και το επικρατέστερο. Είναι μάλιστα αυτό που ακουγόταν ως «plan b», όσο η υπόθεση της αδειοδότησης «παιζόταν» σε πρώτο και δεύτερο βαθμό και αφορά τη δυνατότητα του Ηρακλή να συγχωνευθεί με άλλη ομάδα και να εκμεταλλευτεί το ΑΦΜ της παίζοντας μεν στη Β΄ Εθνική αλλά απαλλαγμένο πλέον από τα χρέη.

Η ομάδα με την οποία ακούστηκε ότι θα γίνει η συγχώνευση είναι η Αναγέννηση Επανομής, η οποία βρίσκεται αγκαλιά με την απ΄ ευθείας άνοδό της από την τρίτη στη δεύτερη κατηγορία, δυο αγωνιστικές πριν από την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος της Football League 2. Ωστόσο, ο πρόεδρος της Επανομής, Μιχάλης Μπαλασάς, απέκλεισε κατηγορηματικά αυτό το ενδεχόμενο. Αν πρόεδρος της Επανομής επιμείνει σε αυτή τη θέση του, τότε είναι προφανές ότι θα πρέπει να βρεθεί ΑΦΜ άλλης ομάδας που αγωνίζεται στη δεύτερη κατηγορία για να γίνει η συγχώνευση. Η πιάτσα, πάντως, υποστηρίζει ότι με συζήτηση όλα μπορούν να γίνουν. Εφόσον βρεθεί το ΑΦΜ, η διαδικασία που θα ακολουθηθεί είναι συγκεκριμένη και απλή.

Η ΠΑΕ Ηρακλής θα πάει στη Δ΄ εθνική όπου (σε αυτές τις περιπτώσεις) γίνεται η εκκαθάριση της εταιρίας και εν συνεχεία η διάλυσή της. Ακολούθως με τη συγχώνευση και με νέο ΑΦΜ (κι ένα καινούριο όνομα, όπως πχ. Νέος Ηρακλής) θα παίξει του χρόνου στη δεύτερη κατηγορία χωρίς να τον βαρύνει το παραμικρό χρέος και θα επιχειρήσει άμεσα να επιστρέψει στη Σούπερ Λίγκα. Η ομάδα δε θα χρωστά πουθενά και οι πιστωτές μπορούν να διεκδικήσουν τα χρήματά τους μόνο από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της προηγούμενης διοίκησης, δηλαδή τον Αντώνη Ρέμο.

Ο Γιάννης Τάκης, ως πρόεδρος της διοίκησης Πρωτοδικείου, εμπλέκεται μόνο σε ότι αφορά τα της δικής της χρήσης τον τελευταίο ένα χρόνο. Το ποσό που τον βαρύνει υπολογίζεται στο ένα εκατομμύριο ευρώ. Το σενάριο της συγχώνευσης είναι προφανές ότι ευνοεί (υπό τις υπάρχουσες συνθήκες) τον Ηρακλή, όχι όμως αυτούς που είχαν τη διαχείριση του (ως εταιρία) τα τελευταία χρόνια.

Το δεύτερο σενάριο
Το δεύτερο σενάριο δεν είναι θεμιτό, αλλά ίσως καταστεί αναγκαίο εφόσον δε συντρέξουν οι προϋποθέσεις για να συμβεί το πρώτο. Ο Ηρακλής θα παίξει στην κατηγορία που τον στέλνει η απόφαση της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής της ΕΠΟ, με το δικό του ΑΦΜ και φυσικά με τα χρέη του παρελθόντος να συνεχίζουν να τον βαρύνουν. Το σενάριο αυτό δεν εγγυάται τη βιωσιμότητα του Ηρακλή, καθώς τα (ελάχιστα) έσοδα της κατηγορίας μόλις και μετά βίας φτάνουν (αν φτάνουν) για το μπάτζετ μιας χρονιάς με ένα ρόστερ που θα μπορεί να διεκδικήσει την άνοδο. Πόσο μάλλον να περισσέψουν χρήματα για να εξοφλεί η ομάδα τους πιστωτές της.

Η μοναδική επιλογή σ' αυτήν την περίπτωση είναι να βρεθεί τρόπος να «παγώσουν» τα χρέη για διάστημα ενός χρόνου και μέχρι η ομάδα να επιστρέψει στη Σούπερ Λίγκα και ανακτήσει τα παλαιότερα έσοδά της. Αυτό απαιτεί τη συγκατάθεση των πιστωτών της ΠΑΕ. Αν δεν «παγώσουν» τα χρέη και ξεκινήσει ο Ηρακλής στη δεύτερη κατηγορία, υπάρχει ο κίνδυνος μετά από κάποιο σύντομο διάστημα να υποβιβαστεί λόγω χρεών στη Δ΄ Εθνική κατηγορία, όπως συνέβη πριν από μερικά χρόνια με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς.

Το τρίτο σενάριο
Το τρίτο σενάριο είναι εφιαλτικό και δεν εξετάζεται. Δηλαδή, να επιλέξει η ομάδα να αγωνιστεί στη Δ' Εθνική. Σ' αυτήν την περίπτωση τα χρέη του διαγράφονται και η ομάδα ξεκινά μια νέα προσπάθεια από το απόλυτο μηδέν. Το ενδεχόμενο αυτό είναι το απευκταίο, δεν το συζητά κανένας και θα προκύψει ως ανάγκη μόνο στην περίπτωση κατά την οποία δε βρεθεί λύση με τα άλλα δύο σενάρια.

4 άτομα ανακρίνονται για το μακελειό στο Ρέντη

Τέσσερα άτομα ύποπτα για τη δολοφονία των δύο νέων αστυνομικών της ομάδας Δίας στου Ρέντη προσήχθησαν το μεσημέρι στα γραφεία του τμήματος της Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής.

Οι δύο νεαροί αστυνομικοί, Γιάννης Ευαγγελινέλης 23 χρονών και Γιώργος Σκυλογιάννης 22 ετών δολοφονήθηκαν εν ψυχρώ, όταν ο οδηγός ενός ύποπτου αυτοκινήτου άνοιξε πυρ εναντίον τους με πολεμικό καλάσνικοφ. Σύμφωνα με πληροφορίες που ακόμα δεν έχουν επιβεβαιωθεί οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ εδώ και αρκετό καιρό βρίσκονται στα ίχνη υπόπτων.

Μάλιστα, περίμεναν τις αναλύσεις DNA από την κηλίδα αίματος που είχε βρεθεί έξω από το αυτοκίνητο που εγκατέλειψαν μετά τις δολοφονίες των αστυνομικών, προκειμένου οι αρχικές υπόνοιες και ενδείξεις να μετατραπούν σε αποδείξεις.
Η αστυνομία εδώ και αρκετό καιρό έχει βάλει στο στόχαστρό της μία συμμορία 10-15 ατόμων που είναι ληστές με καλάσνικοφ και έκανε κλοπές οχημάτων από εκθέσεις αυτοκινήτων, προκειμένου να τα χρησιμοποιούν στις εγκληματικές τους ενέργειες.

Οι ίδιες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η επιχείρηση για την προσαγωγή 4 υπόπτων προσώπων έγινε σήμερα σε περιοχές της Δυτικής Αττικής καικυρίως στην Ελευσίνα και τον Ασπρόπυργο. Οι δύο ύποπτοι είναι ομογενείς από χώρες της Σοβιετικής Ένωσης και οι άλλοι δύο από την Αλβανία.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ έχουν αντλήσει αρκετά στοιχεία και από την κλοπή οκτώ αυτοκινήτων, ανάμεσα σε αυτά και το όχημα των δραστών, που σημειώθηκε στις 17 Ιανουαρίου 2011 από αντιπροσωπεία αυτοκινήτων στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας στο ύψος της Νέας Ερυθραίας.

Φουκουσίμα: Μπήκαν για πρώτη φορά στον αντιδραστήρα 1

Εργάτες εισήλθαν σήμερα στο κτίριο του αντιδραστήρα 1 του πυρηνικού σταθμού Φουκουσίμα Νταΐτσι της βορειοανατολικής Ιαπωνίας, για πρώτη φορά από τότε που ο πυρηνικός σταθμός υπέστη ζημιές από τον ισχυρό σεισμό και το φονικό τσουνάμι της 11ης Μαρτίου, ανακοίνωσε η διαχειρίστρια εταιρία Tepco.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρίας, δυο εργάτες, εφοδιασμένοι με ειδικές στολές και φιάλες οξυγόνου εισήλθαν στο κτίριο, στο πλαίσιο επιχείρησης που στόχο έχει τη δημιουργία ενός συστήματος εξαερισμού για να μειωθούν τα επίπεδα της ραδιενέργειας.

Εργάτες της Tepco προσπαθούν εδώ και περίπου δυο μήνες να αποκαταστήσουν τα συστήματα ψύξης των τεσσάρων αντιδραστήρων που έχουν υποστεί ζημιές από το καταστροφικό τσουνάμι.

Η εταιρία εκτιμά ότι θα χρειαστούν τρεις μήνες για ν΄αρχίσουν να μειώνονται τα επίπεδα της ραδιενέργειας και εννέα μήνες για να ψύξουν τους αντιδραστήρες.

Ναύπλιο: Super Market με όπλα και ναρκωτικά!!!

Σε σούπερ μάρκετ εκρηκτικών και πυρομαχικών είχε μετατρέψει το σπίτι του στο Ναύπλιο ένας άνδρας που συνελήφθη μετά από έρευνες της Αστυνομίας. Όμως, εκτός από όπλα και σφαίρες, είχε στην κατοχή του και ναργιλέδες τους οποίους θα χρησιμοποιούσε για να καπνίζει χασίς.

Στο σπίτι του δράστη βρέθηκαν δύο γυάλινα βάζα που περιείχαν κάνναβη βάρους 20 γραμμαρίων και άλλες δυο αυτοσχέδιες συσκευασίες με τέσσερα γραμμάρια ναρκωτικού. Όμως, οι δυο συσκευασίες με τους ναργιλέδες και το έμβλημα της κάνναβης, καθώς και ένα σετ με εργαλεία για την κοπή και την χρήση κοκαΐνης και μια ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, δείχνουν ότι ασχολούνταν σε επαγγελματικό επίπεδο με τα ναρκωτικά όλων των ειδών.

Ωστόσο, εκείνο που προβλημάτισε τους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν, ήταν το οπλοστάσιο που έκρυβε σε διάφορα σημεία του σπιτιού του. Αν και βρέθηκε μόνο ένα πιστόλι των 9 χιλιοστών, ο ύποπτος διέθετε σφαίρες για όλα τα γούστα. Συγκεκριμένα, κατασχέθηκαν 318 σφαίρες των 9 χιλιοστών, 64 των 38 χιλιοστών, 15 των 45 χιλιοστών, τέσσερις σφαίρες των 22 χιλιοστών, τέσσερις των 7,65 και τρεις σφαίρες αγνώστου διαμετρήματος. Στο σπίτι βρέθηκαν ακόμη 150 γραμμάρια πυρίτιδας, δέκα μέτρα βραδύκαυστο και 20 εκατοστά ακαριαίο φυτίλι, καθώς και ένδεκα πυροκροτητές και ο κάτοχός τους οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ναυπλίου.

Φόβοι για αιματοκύλισμα στη Συρία

Τμήματα του στρατού της Συρίας με τη συνοδεία αρμάτων μάχης ενίσχυσαν την Τετάρτη τον κλοιό της πολιορκίας σε δύο πόλεις, που πρωταγωνιστούν εδώ και έξι εβδομάδες στην αιματοβαμμένη εξέγερση του λαού ενάντια στο καθεστώς του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ.

Βαριά άρματα μάχης και θωρακισμένα οχήματα του στρατού αναπτύχθηκαν την Τετάρτη γύρω από την πόλη Ραστάν, ενώ τμήματα του στρατού έστησαν σημεία ελέγχου στις συνοικίες που διαμένουν Σουνίτες στην πόλη Μπανίας, λίγες μόνο ημέρες μετά το αιματοκύλισμα με τους δεκάδες νεκρούς διαδηλωτές που προκάλεσε η 4η μηχανοκίνητη ταξιαρχία, υπό τη διοίκηση του αδερφού του προέδρου Άσαντ, Μαχέρ, στην πόλη Ντεράα, στο νότο, όταν άνοιξε πυρ με πολυβόλα και όλμους κατά του άοπλου πλήθους.

Οι διαδηλώσεις στη Συρία που ακολούθησαν το ντόμινο των εξεγέρσεων στον Αραβικό κόσμο και στη Βόρεια Αφρική, ενώ αρχικά περιορίζονταν σε αιτήματα που είχαν να κάνουν με μεταρρυθμίσεις και καταπολέμηση φαινομένων διαφθοράς, γρήγορα πήραν τη μορφή καθολικής εξέγερσης κατά του καθεστώτος του Μπασάρ αλ-Άσαντ και υπέρ της εκδημοκρατικοποίησης της χώρας.

Ο πρόεδρος Άσαντ προτίμησε να αντιδράσει σπασμωδικά με κινήσεις βίαιης καταστολής της εξέγερσης, που έχουν προκαλέσει, μέσα σε διάστημα έξι εβδομάδων, το θάνατο περισσοτέρων από 560 πολιτών σύμφωνα με τους ακτιβιστές για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στη χώρα, αλλά και την κατακραυγή της διεθνούς κοινότητας για τη σφαγή των αμάχων που εκφράστηκε ήδη αυτή την εβδομάδα με μια πρώτη σειρά κυρώσεων από την ΕΕ και τις ΗΠΑ.

Η προσπάθεια του καθεστώτος να αποπροσανατολίσει το κίνημα των διαδηλωτών με τη μορφή κάποιων περιορισμένων μεταρρυθμίσεων εξόργισε ακόμα περισσότερο τις τάξεις των εξεγερμένων που επανήλθαν με το αίτημα πλέον της απομάκρυνσης του Άσαντ από την εξουσία.

" Η απόφαση του Άσαντ να χρησιμοποιήσει τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας κατά των διαδηλωτών αποτελεί τη μέγιστη κλιμάκωση της βίας της καταστολής και σαφές σημάδι ότι δεν τον ενδιαφέρει οποιοδήποτε ενδεχόμενο συμφιλίωσης ", δήλωσε αξιωματούχος Αραβικής κυβέρνησης που παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στη Συρία.

Ο Άσαντ που ανήκει στη μειονότητα των Αλαουϊτών κυβερνάει εδώ και 11 χρόνια τη χώρα καθώς διαδέχτηκε στην εξουσία τον πατέρα του Χαφέζ που κυβέρνησε επί 30 έτη.

Ο πρόεδρος Άσαντ επεξέτεινε τη διείσδυση των Αλαουϊτών στις ηγετικές θέσεις του στρατού, ο οποίος πλέον ελέγχεται από Αλαουίτες αξιωματικούς και καθοδηγείται από τον αδερφό του Μπασάρ, Μαχέρ.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν οι οργανώσεις για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα την περασμένη Παρασκευή άντρες των μυστικών υπηρεσιών του στρατού σκότωσαν τουλάχιστον 17 διαδηλωτές στην πόλη Ραστάν, ενώ περίπου 50 τοπικά μέλη του κυβερνώντος κόμματος Μπαάθ, παραιτήθηκαν μετά από αυτή τη σφαγή άοπλων πολιτών.

Τα τεθωρακισμένα του στρατού την Τετάρτη πήραν θέσεις γύρω και μέσα στην πόλη Ραστάν μετά την απόρριψη από τους κατοίκους της πόλης της, πρότασης του υψηλόβαθμου στην ιεραρχία στελέχους του κόμματος Μπαάθ, Σόμπχι Χάρμπ, που πρότεινε να του παραδώσουν μερικές εκατοντάδες αντικαθεστωτικών συμπολιτών τους με αντάλλαγμα να παραμείνουν τα άρματα μάχης έξω από την πόλη τους.

Στην πόλη Μπανίας ο στρατός έστησε φυλάκια ελέγχου που διαχωρίζουν τις γειτονιές των Σουνιτών από αυτές των Αλαουϊτών ενώ ήδη προχώρησαν προληπτικά στις συλλήψεις 10 Σουνιτών αντικαθεστωτικών προκειμένου να εκφοβίσουν τους αντικαθεστωτικούς.

Οι νέες κινητοποιήσεις που προγραμματίζονται για την Παρασκευή μετά την καθιερωμένη προσευχή δημιουργούν μεγάλο πονοκέφαλο στο καθεστώς που με την ανάπτυξη στρατευμάτων μέσα στις πόλεις θέλει να περάσει το μύνημα στο λαό ότι είναι αποφασισμένο για όλα.

Έφοδος 25 τροϊκανών στα Υπουργεία

Ούτε ένας ούτε δύο αλλά 25 είναι τα άτομα-στρατιωτάκια οι οποίοι συγκροτούν το τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας που αναλαμβάνει τη "βρώμικη δουλειά" να προετοιμάζει κάθε φορά το έδαφος για τον έλεγχο από τα "μεγάλα κεφάλια".

Η "εμπροσθοφυλακή" της τρόικας στην πραγματικότητα απαρτίζεται από τεχνοκράτες-καταδρομείς που οι επιχειρήσεις τους είναι ο εφιάλτης των υπουργών της κυβέρνησης.

Αντί για όπλα κραδαίνουν laptops και με τη βάσανο των "excel" αποσπούν τις πληροφορίες που θέλουν από κάθε υπουργείο που είναι ο τομέας ευθύνης τους και στο οποίο εξειδικεύονται. Δηλαδή κάθε φορά κάθονται απέναντι από τον αρμόδιο υπουργό στο γραφείο του, πατάνε το κουμπί του start στο laptop τους και ανοίγουν σαδιστικά τα excel με τα οποία κάνουν τους ελέγχους.

Ο συνήθης διάλογος είναι ο εξής :
- Μου είχατε πει και είχα σημειώσει πως το μήνα Μάιο θα πιάνατε αυτούς τους στόχους. Για να δούμε τα αποτελέσματα.
- Ξέρετε, απαντάει κάθε φορά και άλλος υπουργός, είχαμε μία απόκλιση μικρή που οφείλεται..
- Δεν χρειάζεται να μου πείτε, τον διακόπτει ευγενικά και απότομα ο τροικανός που ταυτόχρονα στέλνει με email τα αποτελέσματα του ελέγχου στο αρμόδιο γραφείο των Βρυξελλών.

Σύμφωνα με πληροφορίες τη ζωή και τη δράση της ομάδας των 25 στην Αθήνα καλύπτει πέπλο μυστηρίου απαραίτητο για την ασφάλεια τους και έτσι κανείς δεν ξέρει όχι που βρίσκονται ανά πάσα στιγμή αλλά και τον τόπο διαμονής τους.

Από τους ελέγχους τους που είναι σε εξέλιξη αλλά και από τις συνενοήσεις τους με τους επικεφαλής τους, τελικά θα δοθεί συνέντευξη τύπου στο τέλος της επίσκεψης-επιθεώρησης της τρόικας στην Αθήνα παρά τις αντιδράσεις της τελευταίας πικρής εμπειρίας.

Ο λόγος είναι πως, μετά από συνενόηση με το υπουργείο Οικονομικών, θα δοθεί η συνέντευξη για να μην δημιουργηθούν άσχημες εντυπώσεις ότι η οικονομία μας δεν πάει καλά και πως κάτι θέλουν να κρύψουν (Ήθελα να' ξερα ποιος κακόπιστος θα πίστευε κάτι τέτοιο)!!!

Ηγουμενίτσα: Λαθρομετανάστες κρυμμένοι σε ψυγείο με κηπευτικά!!!

Άνδρες του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Λιμενικού εντόπισαν 63 παράνομους μετανάστες μέσα σε μία κρύπτη φορτηγού - ψυγείου με κηπευτικά, που οδηγούσε 45χρονος Έλληνας. Οι 63 λαθρομετανάστες βρίσκονταν σε διαμορφωμένη κρύπτη καλυμμένοι από συσκευασίες κηπευτικών.

Προορισμός του φορτηγού - ψυγείου, ήταν λιμάνι της Ιταλίας. Όλοι οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα ενώ το φορτηγό κατασχέθηκε.

Δεσμοφύλακας διακινούσε... ηρωίνη!!!

Λαυράκι έβγαλε η επιχείρηση αστραπή που πραγματοποίησε στις φυλακές Αλικαρνασού η Δίωξη Ναρκωτικών της Ασφάλειας Ηρακλείου η οποία εντόπισε μεγάλη ποσότητα ηρωίνης στην κατοχή δεσμοφύλακα!

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κατοχή του δεσμοφύλακα βρέθηκε τόσο μεγάλη ποσότητα ηρωίνης (250 γραμμάρια τουλάχιστον!) που εξέπληξε ακόμη και τους αστυνομικούς που είχαν τις πληροφορίες και έκαναν την έφοδο στις κλειστές φυλακές Αλικαρνασού!

Πρόκειται για ένα σωφρονιστικό υπάλληλο υπεράνω πάσης υποψίας όπως λένε συνάδελφοί του, αλλά τα όσα βρέθηκαν στην κατοχή του εκτός από την τεράστια ποσότητα ηρωίνης, τα κινητά τηλέφωνα δείχνουν ότι ήταν βασικός μεγαλέμπορος! Η έρευνα και η επιχείρηση είναι σε εξέλιξη...

Στο μεταξύ βαρύτατους χαρακτηρισμούς για τον πρώην πια συνάδελφο του χρησιμοποίησε ο πρόεδρος των σωφρονιστικών υπαλλήλων Νέας Αλικαρνασσού Γιώργος Ζωάκης μιλώντας στην ΕΡΑ Ηρακλείου. Ο κ. Ζωάκης τον χαρακτήρισε αχρείο και άχρηστο τον συγκεκριμένο "συνάδελφο" του, που δούλευε εδώ και δέκα χρόνια στις φυλακές Αλικαρνασσού, ήταν ήδη ενημερωμένες οι αρχές για τη δράση του και στη φυλακή έχουν γιορτή σήμερα, όπως είπε, καθώς η σύλληψη του ανακουφίζει όλους εκείνους που ευσυνείδητα κάνουν τη δουλειά τους.

Υπήρχαν και... μοντέλα μέσα στη λίστα βαρέων και ανθυγιεινών !!!

Η Επιτροπή που θα επεξεργαστεί τη νέα λίστα Βαρέων και Ανθυγιεινών και θα πρέπει να παραδώσει το πόρισμά της ως την 1η Ιουλίου, ενώ ο νέος Κανονισμός Βαρέων και Ανθυγιεινών θα ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου του 2012.

"Δεν πρόκειται για επιτροπή που συγκροτήθηκε, προκειμένου να κερδίσει χρόνο μια πολιτική ηγεσία, αλλά για ομάδα εργασίας με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα και στοχεύσεις, η οποία θα βασισθεί στη διεθνή βιβλιογραφία και εμπειρία και θα καταλήξει στα πορίσματά της με επιστημονικά κριτήρια και ασφαλιστικό προσανατολισμό", τόνισε σε δηλώσεις του ο Αναπληρωτής Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κουτρουμάνης.

"Η επιτροπή δεν δεσμεύεται από αριθμητικά δεδομένα", σημείωσε ο κ. Κουτρουμάνης, "ούτε αποσκοπεί στη μείωση του αριθμού των εργαζομένων, που θα ενταχθούν τελικά στη λίστα των Βαρέων και Ανθυγιεινών αλλά στο να μη θιγούν όσοι έχουν συμπληρώσει κάποια χρόνια ασφάλισης και να μη χάνουν δικαιώματα όσοι εντάσσονται περιστασιακά για συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα, σε αυτή την κατηγορία και οι οποίοι θα πρέπει να ωφελούνται ανάλογα με το χρόνο της ένταξής τους".

Ο κ. Κουτρουμάνης επέμεινε ότι η δέσμευση του μνημονίου σύμφωνα με την οποία οι εργαζόμενοι που εντάσσονται στα Βαρέα δεν πρέπει να υπερβαίνουν το 10% του εργατικού δυναμικού, δεν είναι απόλυτη με δεδομένο ότι αντίθετα με τις εκτιμήσεις που έχουν κατά καιρούς δημοσιευτεί, σήμερα βρίσκονται στη λίστα Βαρέων και Ανθυγιεινών του ΙΚΑ 538.000 εργαζόμενοι. Σημείωσε, ότι οι αλλαγές θα γίνουν κατά επαγγελματική κατηγορία και θα αφορούν τόσο τον ιδιωτικό τομέα όσο και το δημόσιο τομέα, ενώ διευκρίνισε ότι στο δημόσιο τομέα στα Βαρέα και Ανθυγιεινά εντάσσονται μόνο εργαζόμενοι της ΔΕΗ και εργάτες καθαριότητας στους ΟΤΑ που έχουν προσληφθεί μετά την 1/1/2011.

"Το πιο σημαντικό είναι να προσαρμοσθεί η λίστα στις αλλαγές που έχουν συντελεστεί στην αγορά εργασίας να εξαιρεθούν εργαζόμενοι για τους οποίους δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις και να ενταχθούν νέες κατηγορίες εργαζομένων", πρόσθεσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εργασίας και τόνισε ότι "δεν είναι δυνατόν να παίρνουν το σχετικό επίδομα υπάλληλοι γραφείου και να βρίσκονται εκτός λίστας νοσηλευτές, ή εργαζόμενοι στην επεξεργασία λυμάτων".

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Εργασίας, σήμερα βρίσκονται στη λίστα, κατηγορίες εργαζομένων, όπως υπάλληλοι γραφείου (16.464), φυσικοί και μαθηματικοί (1.129) αρχιτέκτονες τεχνολόγοι (3.886), μοντέλα και πωλητές (2.328), απασχολούμενοι σε ψυχαγωγικές και αθλητικές δραστηριότητες (2,569), στην παροχή υπηρεσιών (1.134) εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά Ταμεία (303), κ.ά.

Ο μεγαλύτερος αριθμός ασφαλισμένων στα βαρέα και ανθυγιεινά είναι οικοδόμοι, (104.423), οδηγοί μέσων μεταφοράς και χειριστές (107.542), εργαζόμενοι σε ξενοδοχεία και εστιατόρια (38.056), στο χονδρεμπόριο (30.690), στη βιομηχανία τροφίμων και ποτών (25.436),στις κατασκευές (24.290), τεχνίτες ανέγερσης κτιρίων και δομικών έργων (20.333).

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 17 του ασφαλιστικού νόμου, (ν.3863/2010), οι εργαζόμενοι που υπάγονται στον κανονισμό Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων του ΙΚΑ εξακολουθούν να υπάγονται στο ίδιο καθεστώς συνταξιοδότησης, ακόμη και αν το επάγγελμά τους εξαιρεθεί από τη λίστα, εφόσον μέχρι τις 31/12/2015 έχουν συμπληρώσει τις ελάχιστες προϋποθέσεις για συνταξιοδότηση, έχουν δηλαδή πραγματοποιήσει 4.500 ημέρες ασφάλισης, από τις οποίες οι 3.600 σε ΒΑΕ και από αυτές 1000 την τελευταία 13ετία, πριν από τη συμπλήρωση του ορίου ηλικίας ή την υποβολή της αίτησης συνταξιοδότησης.

Οι εργαζόμενοι των οποίων η εργασία θα εξαιρεθεί από τον Πίνακα πριν να συμπληρώσουν τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης, θα λάβουν τις προσαυξήσεις που προβλέπονται για τις ημέρες της ασφάλισής τους στα βαρέα και ανθυγιεινά (ν. 1902/90).

Σε ότι αφορά πάντως το ενδεχόμενο της μείωσης των αποδοχών για τις ειδικότητες που θα εξαιρεθούν, σε παλαιότερες δηλώσεις του ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας έχει διευκρινίσει ότι οι συνέπειες αφορούν μόνο τα όρια ηλικίας, καθώς "η προνομιακή μεταχείριση των ασφαλισμένων στα Βαρέα και Ανθυγιεινά σχετίζεται μόνο με την παροχή πλήρους σύνταξης με μειωμένο όριο ηλικίας και δεν συνεπάγεται προσαύξηση του ποσού της σύνταξης".

Παράνομη η απεργία στα Ελ.Πε.

Παράνομη και καταχρηστική έβγαλε το δικαστήριο την απεργία των εργαζομένων στα Ελληνικά Πετρέλαια που θα ξεκινούσε από αύριο και θα διαρκούσε 10 ημέρες.

Το σωματείο των εργαζομένων επιβεβαίωσε αυτή την πληροφορία αν και όπως επεσήμαναν δεν τους έχει κοινοποιηθεί επίσημα η απόφαση.

Κρήτη: Επιδοτήσεις για ζώα που δεν… υπήρχαν!!!

Ο ένας μετά τον άλλο πέφτουν στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. οι κτηνοτρόφοι που εμφανίζουν άλλα αντ’ άλλων στις κτηνοτροφικές δηλώσεις τους για να εισπράττουν χωρίς να το δικαιούνται μεγαλύτερες επιδοτήσεις από αυτές που πρέπει! Οι παρατυπίες στην σύνταξη των δηλώσεων αποτελούν συχνό φαινόμενο στην Κρήτη και δεν είναι άσχετες με την έξαρση της ζωοκλοπής.

Η έφοδος και η καταμέτρηση που έκαναν οι αστυνομικοί του ΤΑΕ Ηρακλείου στο ποιμνιοστάσιο ενός 48χρονου στην περιοχή Μεταξοχώρι, αποκάλυψαν όχι μόνο ότι τα ζώα του ήταν… λειψά σε σχέση με όσα είχε δηλώσει, αλλά και ότι αυτά που πραγματικά είχε ίσως και να μην ήταν… δικά του! Έτσι, σχηματίστηκε σε βάρος του δικογραφία για ζωοκλοπή.

Ο ίδιος ο 48χρονος απουσίαζε κατά την στιγμή του ελέγχου και τώρα αναζητείται για να συλληφθεί εντός των ορίων του αυτοφώρου, καθώς ο έλεγχος που έκαναν οι αστυνομικοί απέδειξε ότι είχε 86 πρόβατα λιγότερα από όσα ανέφερε στην κτηνοτροφική δήλωση που είχε κάνει το 2010 και οι επιδοτήσεις που εισέπραξε ήταν παράνομες! Αλλά και από τα ζώα που βρέθηκαν στη μονάδα του, τα 70 δεν έφεραν τα ειδικά ενώτια με τον κωδικό αριθμό εκτροφέα πράγμα που σημαίνει ότι πιθανότατα ήταν κλεμμένα!

Ένοπλες Δυνάμεις: πό Γερμανικό έλεγχο οι επικοινωνίες!!!

Υπό Γερμανικό έλεγχο, βρίσκονται από τον Ιανουάριο του 2009 υποδομές του ΟΤΕ,που μέχρι και σήμερα χρησιμοποιούνται από τις Ένοπλες Δυνάμεις “και διασφάλιζαν θέματα εθνικής ασφάλειας”!!!

Αυτό προκύπτει από έγγραφο του ΓΕΕΘΑ με το οποίο ενημερώνεται ο υπουργός Άμυνας για την ανάγκη να υλοποιηθεί άμεσα το χρηματοδοτούμενο από το ΝΑΤΟ έργο του Ενοποιημένου Συστήματος Επικοινωνιών Εθνικής Άμυνας,ώστε οι επικοινωνίες των ΕΔ να μην εξαρτώνται απ΄ αυτές τις υποδομές.

O μειοδοτικός διαγωνισμός αν και βρισκόταν ένα βήμα πριν την ολοκλήρωσή του, "πάγωσε", χωρίς προφανή αιτία, όπως προκύπτει από έγγραφα του ΓΕΕΘΑ.

Το Ενοποιημένο Σύστημα Επικοινωνιών Εθνικής Άμυνας (ΕΣΕΕΘΑ),είναι ένα έργο συγχρηματοδοτούμενο με πιστώσεις του ΝΑΤΟ, που φθάνουν τα 8.655.000 ευρώ. Ο εκσυγχρονισμός του συστήματος επικοινωνιών κρίνεται επιχειρησιακά απαραίτητος από το ΓΕΕΘΑ και λογικά αφού το έργο χρηματοδοτείται σχεδόν εξ΄ ολοκλήρου από τη Συμμαχία,όλα θα έπρεπε να κυλήσουν,γρήγορα και ομαλά.

Στην Ελλάδα,αυτά όμως δεν ισχύουν. Η σκληρή μάχη που γίνεται μεταξύ εταιρειών και συμφερόντων ακόμη και ...για τις βίδες που χρειάζονται οι Ένοπλες Δυνάμεις, έχει οδηγήσει το πρόγραμμα στο “ψυγείο” και τον υπουργό ΄Αμυνας Ευάγγελο Βενιζέλο σε άβολη θέση, με όλες τις ενδιαφερόμενες πλευρές να τον “κατηγορούν” ότι κάτι δεν πάει καλά.

Η υπόθεση θα μπορούσε να χαρακτηριστεί εύκολα ένα απλό “ξεκαθάρισμα” λογαριασμών μεταξύ εταιρειών οι οποίες διεκδικούν το ίδιο πρόγραμμα. “Μπερδεύεται” όμως από ένα ενημερωτικό του ΓΕΕΘΑ,το περιεχόμενο του οποίου έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις αποφάσεις που ελήφθησαν για το πρόγραμμα του ΕΣΕΕΘΑ.

Θέλησαν να ανανεώσουν την γκαρνταρόμπα τους.... τζάμπα!!!

Αποφάσισαν να ανενώσουν την γκαρνταρόμπα τους, χωρίς να ξοδέψουν, ωστόσο, ούτε ένα ευρώ!

Ο λόγος για δύο Ρουμάνες, ηλικίας 23 και 30 ετών, οι οποίες μπήκαν σε κατάστημα ρούχων στα Χανιά κι έκλεψαν διάφορα ρούχα.

Για κακή τους τύχη, όμως, έγιναν αντιληπτές από τον ιδιοκτήτη του καταστήματος και συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων.

Οι συλληφθείσες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.

Europa League: Πορτογαλική υπόθεση.

Το φετινό Europa League είναι πορτογαλική υπόθεση. Κι αν η Πόρτο έχει ήδη κλείσει θέση για τον τελικό της 18ης Μαΐου στο Δουβλίνο μετά το 5-1 επί της Βιγιαρεάλ στο «Ντραγκάο», η αντίπαλός της θα προκύψει από τη ρεβάνς του πορτογαλικού εμφυλίου ανάμεσα σε Μπράγκα και Μπενφίκα, με τη δεύτερη να έχει το ισχνό προβάδισμα που της δίνει το 2-1 της Λισαβόνας.

Μπράγκα-Μπενφίκα 22:05 (1-2)
Ανοικτός σε προγνωστικά είναι ο επαναληπτικός πορτογαλικός εμφύλιος ανάμεσα στην Μπράγκα και την Μπενφίκα στο «Μουνισιπάλ», αφού το 2-1 του πρώτου αγώνα στο «Ντα Λουζ» δίνει μόνο ένα μικρό προβάδισμα στην ομάδα της Λισαβόνας. Οι δύο ομάδες έχουν συμβιβαστεί με τη μοίρα τους στο πρωτάθλημα, αφού η μεν Μπράγκα, που την Κυριακή έμεινε στο 1-1 στην έδρα της Νασιονάλ, θα περιοριστεί στην έξοδο στο Europa League, η δε Μπενφίκα, που ήρθε την πρωτομαγιά ισόπαλη 1-1 με την Ολιανένσε, δεν χάνει τη δεύτερη θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League.

Ο Ντομίνγκο Πασιέντσα καταστρώνει τα πλάνα της Μπράγκα χωρίς τρεις παίκτες. Εκτός πλάνων είναι ο τιμωρημένος Πάουλο Σέζαρ, ο τραυματίας Κιμ και ο Βινίσιους που δεν είναι δηλωμένος στην UEFA. Για λογαριασμό της Μπενφίκα, ο Ζόρζε Ζεσούς δεν υπολογίζει στον τιμωρημένο Αϊμάρ και στους Ρούμπεν Αμορίμ, Σάλβιο και Νούνο Γκόμες.

Οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί 120 φορές σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, με την Μπενφίκα να έχει συντριπτική υπεροχή με 78 νίκες έναντι μόλις 15 της Μπράγκα. Ως γηπεδούχος η τελευταία έχει 14 νίκες, 16 ισοπαλίες και 31 ήττες από τους «αετούς».

Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Βρετανός Μάρτιν Άτκινσον.

Βιγιαρεάλ-Πόρτο 22:05 (1-5)
Η Βιγιαρεάλ επιζητά ένα... θαύμα, αφού καλείται να ανατρέψει το «ασήκωτο» 5-1 στο «Ντραγκάο», που ήταν και η βαρύτερη ήττα της στην ιστορία της στα Κύπελλα Ευρώπης. Μόλις τρεις ομάδες στην ιστορία των Κυπέλλων Ευρώπης έχουν ανατρέψει ήττα με διαφορά τεσσάρων γκολ από τον πρώτο αγώνα, με πιο πρόσφατη το 4-0 της Ρεάλ Μαδρίτης απέναντι στην Γκλάντμπαχ μετά την ήττα με 5-1 στη Γερμανία για τον τρίτο γύρο του Κυπέλλου UEFA τη σεζόν 1985/86. Το συγκρότημα του Χουάν Κάρλος Γκαρίδο προέρχεται από νίκη, 2-1, επί της Χετάφε για την Primera Division. Τέσσερις αγωνιστικές πριν το φινάλε, βρίσκεται στην τέταρτη θέση (που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League) με τρεις βαθμούς λιγότερους από την τρίτη Βαλένθια, ενώ δεν απειλείται από την πέμπτη Σεβίλλη, με την οποία τη χωρίζουν οκτώ βαθμοί. Eκτός πλάνων είναι οι τραυματίες Γκονσάλο, Άνχελ Λόπεθ και Ολίβα, αλλά επανέρχεται μετά από καιρό ο Μάρκος Σένα.

Η Πόρτο, με τη σειρά της, έχοντας κατακτήσει ήδη το πρωτάθλημα (δύο αγωνιστικές πριν το τέλος έχει διαφορά 21 βαθμών από την Μπενφίκα) και συμμετέχοντας στον τελικό του Κυπέλλου, κάνει όνειρα για το τρεμπλ. Οι «δράκοι» συνέτριψαν με 4-0 τη Σετούμπαλ εκτός έδρας την Κυριακή συνεχίζοντας την εξαιρετική τους πορεία. Ο Αντρέ Βίλας Μπόας άφησε εκτός αποστολής τους Κίεζεκ και Μαριάνο, ενώ τραυματίες παραμένουν οι Μπελούτσι, Ράφαελ και Φουτσίλε.

Οι δύο ομάδες πριν από τον αγώνα στο Οπόρτο δεν είχαν συναντηθεί ποτέ ξανά. Η Βιγιαρεάλ πριν το φετινό ραντεβού με την Πόρτο, είχε αναμετρηθεί μόνο με μία πορτογαλική ομάδα, την Μπενφίκα, στη φάση των ομίλων του Champions League τη σεζόν 2005/06, με απολογισμό μία ισοπαλία στην Ισπανία (1-1) και μία νίκη στη Λισσαβόνα (0-1). Αντίθετα, η Πόρτο έχει αντιμετωπίσει 35 φορές ομάδες από την Ισπανία με απολογισμό 12 νίκες, 5 ισοπαλίες και 18 ήττες. Επί ισπανικού εδάφους έχει 5 νίκες, 2 ισοπαλίες και 10 ήττες.

Φίδια και… αλιγάτορες πολιορκούν σπίτια στην ελληνική περιφέρεια

Η ζούγκλα… επιτίθεται στην ελληνική περιφέρεια όπου οι κάτοικοι βρίσκονται συχνά αντιμέτωποι με άγρια ζώα, ακόμη και από τα πιο ασυνήθιστα είδη! Στην Κέρκυρα έκανε την εμφάνισή του ένας αδέσποτος… αλιγάτορας (!), ενώ στην Φθιώτιδα ένα σπίτι βρέθηκε πολιορκημένο από δεκάδες… φίδια!

Ο τηλεφωνητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Κέρκυρας δεν πίστευε στα αυτιά του, όταν άκουσε μια γυναίκα να του λέει πανικόβλητη ότι είδε έναν... αλιγάτορα να κολυμπάει αμέριμνος μέσα σε ένα χαντάκι με νερό στην περιοχή Κατακαλού! Όμως, το ενδεχόμενο φάρσας αποκλείστηκε, καθώς η γυναίκα έδωσε τα πλήρη στοιχεία της κι έτσι αμέσως κινητοποιήθηκαν μονάδες της Πυροσβεστικής που άρχισαν να αναζητούν το επικίνδυνο ερπετό…

Μετά από πολύωρες έρευνες, οι πυροσβέστες διαπίστωσαν ότι πράγματι ο αλιγάτορας βρισκόταν στο χαντάκι και χρειάστηκε συντονισμένη επιχείρηση για να τον ακινητοποιήσουν χωρίς να κινδυνεύσει κάποιος από αυτούς. Προς το παρόν, φυλάσσεται σε ειδικό χώρο ώσπου να τον αναλάβει κάποια φιλοζωική οργάνωση και, αφού κανείς δεν τον αναζήτησε, οι άνδρες της Πυροσβεστικής εκτιμούν ότι κάποιος κάτοικος της περιοχής τον είχε αγοράσει όταν ήταν μικρός αλλά, όταν ξεπέρασε το ένα μέτρο σε μήκος, άρχισε να… φοβάται και τον άφησε ελεύθερο!

*** Στη Νέα Άγναντη Φθιώτιδας, έναν οικισμό που δημιουργήθηκε πριν από τέσσερα χρόνια από τους κατοίκους της Άγναντης του δήμου Μώλου στον Άγιο Κωνσταντίνο όταν αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους λόγω των συνεχιζόμενων κατολισθήσεων, ένα φίδι που έκοβε… βόλτες στο παράθυρο ενός σπιτιού προκάλεσε πανικό στην ένοικό του.

Όταν πλησίασε να δει, διαπίστωσε ότι δεν ήταν μόνο ένα, αλλά ολόκληρο… κοπάδι από δεκάδες φίδια, άλλα μικρά και άλλα μεγαλύτερα! Πανικόβλητη η γυναίκα ειδοποίησε την Πυροσβεστική, άνδρες της οποίας έφτασαν στην περιοχή και άδειασαν την φιδοφωλιά! Ωστόσο, υπήρχε κίνδυνος κάποια από τα φίδια να είχαν καταφύγει μέσα στο σπίτι κι έτσι χρειάστηκε ολόκληρη… μετακόμιση ώσπου να ελεγχθούν όλοι οι χώροι! Οι πυροσβέστες σκόρπισαν θειάφι στην γύρω περιοχή για να απομακρυνθούν τα ερπετά και αποχώρησαν, αφού πρώτα έδωσαν οδηγίες στους ενοίκους του σπιτιού πώς να αντιμετωπίσουν τις απρόσκλητες «επισκέψεις».

40χρονη απειλούσε να πέσει από την γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου

40χρονη απολυμένη εργαζόμενη από το Καζίνο Ρίο, που βρισκόταν σε πλήρη απόγνωση, αποπειράθηκε χθες το απόγευμα στις 19.00 να βάλει τέλος στη ζωή της, επιλέγοντας για το απονενοημένο διάβημα τη Γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου.

Η εργαζόμενη απολύθηκε από το Καζίνο του Ρίου την περασμένη Παρασκευή και σύμφωνα με τους εκπροσώπους των εργαζομένων η απόλυση δεν συνοδευόταν από τη νόμιμη αποζημίωση, γεγονός που προκάλεσε μεγαλύτερη ανασφάλεια, άγχος και ψυχολογική πίεση στη συνάδελφό τους.

Στις 18.45 χθες το απόγευμα πρόσωπο του φιλικού περιβάλλοντος της εργαζόμενης βρήκε επιστολή στο κατώφλι του σπιτιού του, όπου μεταξύ άλλων η 40χρονη ανέφερε ότι «όταν θα διαβάζετε αυτό το γράμμα εγώ δεν θα βρίσκομαι κοντά σας».

Αμέσως υπήρξε κινητοποίηση φίλων και γνωστών, αλλά και της Αστυνομίας, προκειμένου ν’ αναζητηθεί η 40χρονη. Το φιλικό περιβάλλον της 40χρονης ενημέρωσε και τον πρόεδρο των εργαζομένων του Καζίνο Δημήτρη Καραγεωργόπουλο, ο οποίος βρισκόταν στα γραφεία του Σωματείου στο Καζίνο και κατευθύνθηκε άμεσα στο πιθανό σημείο που του υπέδειξαν ότι μπορεί να βρίσκεται η εργαζόμενη. Μετά από αναζήτηση αρκετών λεπτών στην περιοχή της Παραλίας του Ρίου και της Γέφυρας, η 40χρονη βρέθηκε να κινείται πεζή επάνω στη Γέφυρα, μόνη μέσα στη βροχή.

Εκεί απομονώθηκε από τον κ. Καραγεωργόπουλο και τη Γενική Γραμματέα του Σωματείου Γεωργία Τερζάκη, οι οποίοι κάλεσαν αμέσως ασθενοφόρο για να μεταφερθεί εν συνεχεία στο Νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα.

Η εταιρεία τους τελευταίους μήνες έχει απολύσει 30 συνολικά εργαζόμενους.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση η απολυμένη αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά και οικογενειακά προβλήματα, καθώς και σοβαρά προβλήματα υγείας, γεγονός που ήταν γνωστό στους υπευθύνους του Καζίνου.

Πανελλαδικές: «Γολγοθάς» για εκατοντάδες δυσλεκτικούς υποψηφίους

Παρά το «κύμα» των έντονων αντιδράσεων και παρά την κοινωνική κατακραυγή, το υπουργείο Παιδείας εμμένει στην απόφασή του να μην ορίσει ειδικά εξεταστικά κέντρα στην περιφέρεια για τους 1.152 υποψήφιους με ειδικές εξεταστικές ανάγκες, υποχρεώνοντάς τους να μεταβούν για τις πανελλαδικές εξετάσεις στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για μαθητές που εξετάζονται προφορικά, επειδή αδυνατούν να υποστούν γραπτές εξετάσεις, λόγω προβλημάτων δυσλεξίας, δυσγραφίας, δυσαριθμησίας, δυσαναγνωσίας, δυσορθογραφίας ή προβλημάτων στα άνω άκρα κ.ά. Οι εξετάσεις αυτές δεν αφορούν υποψηφίους με σοβαρές παθήσεις, για τους οποίους η πολιτεία έχει θεσμοθετήσει τη διαδικασία εισαγωγής χωρίς εξετάσεις και σε ποσοστό θέσεων 5%.

Τα δύο προηγούμενα χρόνια λειτούργησαν επιπλέον ειδικά εξεταστικά κέντρα σε Χανιά, Ηράκλειο, Ρόδο και Πάτρα αλλά, σύμφωνα με το υπουργείο, προέκυψαν προβλήματα εξεύρεσης εξεταστών-καθηγητών στη Ρόδο και στην Κρήτη για τη διεξαγωγή των ειδικών προφορικών πανελλαδικών εξετάσεων.

Με αφορμή την έλλειψη καθηγητών, το υπουργείο αποφάσισε την κατάργηση των ειδικών εξεταστικών κέντρων, προκαλώντας την έντονη αντίδραση εκατοντάδων οικογενειών, που θα πρέπει να «μετακομίσουν» στην Αθήνα κατά τη διάρκεια των Πανελλαδικών Εξετάσεων, με το όποιο οικονομικό κόστος αυτό συνεπάγεται.

Να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη απόφαση του υπουργείου Παιδείας έχει χαρακτηριστεί ως απαράδεκτη και ανάλγητη από συλλόγους γονέων, ενώ σχετικές ερωτήσεις έχουν καταθέσει και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ζητώντας να οριστούν και φέτος ειδικά εξεταστικά κέντρα στην περιφέρεια, όπως γινόταν και τα προηγούμενα χρόνια.

Ζητούν... εγγυήσεις για να γίνουν τα πλέι οφ!

Γραπτές εγγυήσεις από τις ομάδες, αλλά και την Αστυνομία, ότι δεν θα γίνει το παραμικρό στα πλέι οφ, ζητάει η Πολιτεία, προκειμένου να επιτρέψει τη διεξαγωγή τους!

«Οι αγώνες των πλέι οφ θα γίνουν, εφόσον όλοι οι εμπλεκόμενοι εγγυηθούν για την ομαλή διεξαγωγή τους. Αν δεν το κάνουν, η Πολιτεία θα τους αναβάλει. Δεν έχουμε τη δυνατότητα να τους ματαιώσουμε, αλλά ο πρωθυπουργός δεν αποκλείει τίποτα…», τόνισε ο υπουργός Πολιτισμού, Παύλος Γερουλάνος!

«Τις εγγυήσεις θα τις κρίνει η Αστυνομία. Ας κάνουν τα ματς και κεκλεισμένων των θυρών. Αυτό που θέλουμε είναι, απόλυτη ευθυγράμμιση με τις ποινές της UEFA. Περιμένουμε τη Γ.Σ. της ΕΠΟ. Είναι η τελευταία τους ευκαιρία! Αν δεν πάρουμε αυτά που θέλουμε, τέρμα το δημόσιο χρήμα και τα δημόσια γήπεδα για το ποδόσφαιρο», πρόσθεσε!

Για να γίνουν, λοιπόν, τα ματς, θα πρέπει να εγγυηθούν για την ομαλή διεξαγωγή τους όλοι οι εμπλεκόμενοι με το ποδόσφαιρο φορείς.

Περίπτωση να μην εγγυηθούν οι ομάδες, δεν υπάρχει. Το θέμα, όμως, είναι να δώσουν εγγυήσεις οι αστυνομικές αρχές, που έχουν επιφυλάξεις για δύο ημερομηνίες.

Την 11η Μαϊου, ημέρα πανελλαδικής απεργίας της ΓΣΕΕ και την 15η Μαϊου, ημέρα διεξαγωγής του τελικού του Κυπέλλου στο μπάσκετ, ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό.

Εξάλλου, αποφασίστηκε να δοθεί περιθώριο-τελεσίγραφο στην ΕΠΟ και στη Σούπερ Λίγκα, για ν' αποφασίσουν από κοινού ποια θα είναι τα συγκεκριμένα βήματα για την κάθαρση στο χώρο του ποδοσφαίρου. Αν δεν ληφθούν άμεσα τα κατάλληλα μέτρα κατά της διαφθοράς και της βίας, τότε η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να κλείσει τη «στρόφιγγα» της χρηματοδότησης των ΠΑΕ.

Η σύσκεψη που έγινε στη Βουλή, υπό την παρουσία του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, ήταν ευρείας κλίμακας, καθώς συμμετείχαν και ο υπουργός Πολιτισμού, Παύλος Γερουλάνος και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, αλλά και ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χάρης Καστανίδης.

Επίσης, παρόντες ήταν ο υφυπουργός Πολιτισμού με αρμοδιότητα την τηλεόραση, Τηλέμαχος Χυτήρης, ο υφυπουργός Οικονομικών, Μιχάλης Κουσελάς και ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ, Γιάννης Σπανουδάκης.

Το Διαδίκτυο "κύριο εργαλείο" του οργανωμένου εγκλήματος!!!

Το Διαδίκτυο έχει εξελιχθεί σε "κύριο εργαλείο" του οργανωμένου εγκλήματος, που το χρησιμοποιεί κυρίως για το λαθρεμπόριο ναρκωτικών και την λαθραία διακίνηση ανθρώπων καθώς και για ξέπλυμα χρήματος, δήλωσε σε συνέντευξή του στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ρομπ Ουέινραϊτ, διευθυντής της ευρωπαϊκής υπηρεσίας Europol.

"Η χρησιμοποίηση του Ίντερνετ έχει καταστεί πολύ εκτεταμένη, είναι πλέον το κύριο εργαλείο του οργανωμένου εγκλήματος, θα έλεγα", είπε ο Ουέινραϊτ στο πρακτορείο, με την ευκαιρία της δημοσίευσης της έκθεσης OCTA 2011 από τη Europol.

Όλο και περισσότερο οι συμμορίες του οργανωμένου εγκλήματος χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο για να διαπράξουν εγκλήματα που θεωρούνται "παραδοσιακά", σύμφωνα με τον Ουέινραϊτ.

"Παράλληλα με τα εγκλήματα στο Διαδίκτυο που αφορούν τις πιστωτικές κάρτες, την ανταλλαγή υλικού παιδικής πορνογραφίας και την πειρατεία, το Ίντερνετ χρησιμοποιείται εφεξής για την παραγωγή, την παραλαβή και την διανομή ναρκωτικών, αλλά και την προσέλκυση και την εμπορευματοποίηση θυμάτων της λαθραίας διακίνησης ανθρώπων", σύμφωνα με την έκθεση για την αποτίμηση της απειλής του οργανωμένου εγκλήματος (Organized Crime Threat Assessment), που η Europol εκδίδει κάθε δύο χρόνια.

Το κείμενο, που αποτελείται από 37 σελίδες, αναφέρεται επίσης στη "διευκόλυνση της παράνομης μετανάστευσης", την πλαστογραφία και το λαθρεμπόριο ζωικών ειδών. Το Διαδίκτυο χρησιμοποιείται ακόμα "ως ένα ασφαλές μέσο επικοινωνίας και για το ξέπλυμα χρήματος".

Οι απάτες με τις πιστωτικές κάρτες "απέφεραν" το 2009 1,5 δισεκατομμύριο δολάρια στις οργανώσεις του οργανωμένου εγκλήματος, ανέφερε μεταξύ άλλων η έκθεση, η οποία διανέμεται στους υπουργούς Δικαιοσύνης και Εσωτερικών των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και συμβάλλει στο να τεθούν προτεραιότητες στην μάχη εναντίον του οργανωμένου εγκλήματος.

Η παγκόσμια οικονομική κρίση από το 2008 και μετά "ώθησε τους πολίτες πλησιέστερα στο οργανωμένο έγκλημα", υποστηρίζεται στην έκθεση της Europol.

"Οι οικονομικές δυσχέρειες κατέστησαν τον πληθυσμό πιο ανεκτικό έναντι των παράνομων προϊόντων", αναφέρει.

Από γεωγραφικής άποψης, οι εγκληματικές οργανώσεις έχουν πέντε μεγάλα κέντρα δραστηριότητας, σύμφωνα με την έκθεση. Στο βορειοδυτικό τμήμα της ΕΕ, στις Κάτω Χώρες και στο Βέλγιο, συντονίζεται η διανομή ναρκωτικών στην Ευρώπη.

Στο βορειοανατολικό τμήμα της Ευρώπης, στη Λιθουανία, στη Λετονία και στην Εσθονία, διεξάγεται κυρίως λαθρεμπόριο κλεμμένων προϊόντων ή/και απομιμήσεων.

Στη νοτιοδυτική Ευρώπη, κυρίως στην Ισπανία και στην Πορτογαλία, οι βασικές δραστηριότητες των συμμοριών αφορούν το λαθρεμπόριο κοκαΐνης, κάνναβης και τη λαθραία διακίνηση ανθρώπων. Νοτιοανατολικά, στη Βουλγαρία, στη Ρουμανία και στην Ελλάδα, σημειώθηκε η πιο ταχεία ανάπτυξη του λαθρεμπορίου διαμέσου της Μαύρης Θάλασσας, σύμφωνα με την έκθεση.

Στη νότια Ευρώπη, ακόμα, η Ιταλία παραμένει το επίκεντρο των δραστηριοτήτων του οργανωμένου εγκλήματος, της πλαστογραφίας και της λαθραίας διακίνησης ανθρώπων.

Πήγαινε στο γήπεδο με... 11 βόμβες μολότοφ!!!

Τον συνέλαβαν αστυνομικοί της ομάδας “Ζ” πριν προλάβει ευτυχώς να τις πετάξει. Άγνωστο τι ετοιμαζόταν να κάνει έξω από το γήπεδο όπου ήταν σε εξέλιξη αγώνας χάντμπολ

Ένδεκα βόμβες μολότοφ, πάνω στις οποίες είχε κολλημένα με μονωτική ταινία βεγγαλικά, καθώς και τέσσερα ακόμα βεγγαλικά ξεχωριστά, βρέθηκαν στο πορτ μπαγκάζ αυτοκινήτου 33χρονου που ήταν έξω από το κλειστό γυμναστήριο του Βύρωνα χθες το βράδυ την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη ο αγώνας για τα πλέι οφ του πρωταθλήματος χάντμπολ μεταξύ των ομάδων ΑΕΚ -Διομήδης Άργους.

Ο 33χρονος θεωρήθηκε ύποπτος από αστυνομικούς της ομάδας "Ζ" οι οποίοι σε έλεγχο που του έκαναν βρήκαν τις μολότοφ και τον συνέλαβαν. Με το περιστατικό ασχολείται το τμήμα Πρόληψης Αθλητικής Βίας της Ασφάλειας Αττικής.

Πάνω από 250 ελληνικές εταιρείες στη Σερβία

Στην κορυφή της λίστας των ξένων επενδυτών στη Σερβία, βρίσκονται οι ελληνικές επιχειρήσεις, καθώς περισσότερες από 250 ελληνικές εταιρείες δραστηριοποιούνται στη γειτονική μας χώρα, με το συνολικό επενδεδυμένο κεφάλαιο να υπερβαίνει το ποσό των 2 δισ. ευρώ και το ενδιαφέρον των ελληνικών επιχειρήσεων για επενδύσεις στην Σερβία συνεχώς αυξάνει.

Αυτό τόνισε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος, στο χαιρετισμό του στο Επιχειρηματικό Συνέδριο με θέμα «Δυνατότητες Επιχειρηματικής Συνεργασίας με την Σερβία», που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών στο και στο οποίο παρέστη ο Αναπληρωτής Πρωθυπουργός της Σερβίας κ. Bozidar Delic, ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Σπύρος Κουβέλης, ο υφυπουργός Υποδομών της Σερβίας κ. Rajko Peric , καθώς και εκπρόσωποι του επιμελητηριακού και επιχειρηματικού κόσμου των δύο χωρών.

Στον εναρκτήριο χαιρετισμό του ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Κ. Μίχαλος, τόνισε ότι οι Έλληνες επενδυτές επέλεξαν να επενδύσουν στη Σερβία, λόγω της εγγύτητας της αγοράς, της νοοτροπίας και των συναισθημάτων φιλικότητας και εκτίμησης στη χώρα, καθώς και λόγω της εμπιστοσύνης και της ελκυστικότητας των ελληνικών προϊόντων στα μάτια των Σέρβων καταναλωτών . Ανέφερε δε, ότι οι ελληνικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη Σερβία (τράπεζες, τρόφιμα και ποτά, τηλεπικοινωνίες, λιανικό εμπόριο, τουρισμός, κατασκευές, βαριά βιομηχανία, διάφορες υπηρεσίες κ.λπ.) έφεραν την Ελλάδα στην κορυφή της λίστας των ξένων επενδυτών στη χώρα, με περισσότερες από 250 εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη Σερβία και το συνολικό επενδεδυμένο κεφάλαιο να υπερβαίνει το ποσό των 2 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Ο Αναπληρωτής Πρωθυπουργός της Σερβίας κ. Bozidar Delic, στο χαιρετισμό του ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι από σερβικής πλευράς υπάρχει έντονα ενδιαφέρον για εισαγωγές ελληνικών προϊόντων, ενώ φέτος εκτιμάται ότι θα επισκεφθούν την χώρα μας περισσότεροι από 1.000.000 Σέρβοι τουρίστες, από 700.000 πέρυσι , που αποτελεί αριθμό ρεκόρ και θα κατατάξει τη Σερβία μεταξύ των τριών πρώτων χωρών στον αριθμό τουριστών που επισκέπτονται τη χώρα μας.

Από την πλευρά του ο Έλληνας υφυπουργός Εξωτερικών κ. Σπύρος Κουβέλης, ανέφερε ότι οι ελληνικές τράπεζες μπορούν να αποτελέσουν εφαλτήριο για την περαιτέρω προώθηση ελληνικών επενδύσεων στις γειτονικές μας χώρες , ενώ ειδικά στην Σερβία κατέχουν το 16% της αγοράς και σε καταθετικό επίπεδο η διείσδυση τους πλησιάζει το 25%.

4ωρη στάση εργασίας ιατρών και νοσηλευτών αύριο

Γιατροί και νοσηλευτές των νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά, στο πλαίσιο της στάσης εργασίας που έχει προγραμματιστεί αύριο από τις 11:00 έως τις 14:00, θα συγκεντρωθούν έξω από το Υπουργείο Υγείας, για να διαμαρτυρηθούν για τα συσσωρευμένα χρόνια προβλήματα που αφορούν στη δημόσια υγεία.

Παράλληλα, την Τετάρτη 11 Μαΐου οι γιατροί και οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία συμμετέχουν στην πανεργατική απεργία που έχουν κηρύξει ΑΔΕΔΥ - ΓΣΕΕ.

Η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) κάνει λόγο για κατεδάφιση της δημόσιας υγείας και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) αναφέρει ότι τα προβλήματα στην Υγεία παραμένουν άλυτα και οξύνονται, ενώ προαναγγέλλει κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Η ΟΕΝΓΕ με ανακοίνωσή της αναφέρεται στις «άδικες επιθέσεις που δέχεται το τελευταίο διάστημα ο ιατρικός κόσμος και ειδικότερα οι νοσοκομειακοί γιατροί» και εξαγγέλλει ότι από κοινού με ομοσπονδίες, σωματεία και συλλόγους πολιτών ορίζει την 1η Ιουνίου ως μέρα «Δωρεάν Πρόσβασης στις υπηρεσίες Υγείας».

IOBE: Περαιτέρω πτώση στην καταναλωτική εμπιστοσύνη τον Απρίλιο

Περαιτέρω υποχώρηση σημειώνει τον Απρίλιο ο Δείκτης Οικονομικού Κλίματος στην Ελλάδα στην Ελλάδα και διαμορφώνεται στις 74,2 μονάδες (από 78,4 μονάδες), σύμφωνα με τα στοιχεία του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ).

Η νέα πτώση εκπορεύεται από την επιδείνωση του κλίματος κυρίως στη Βιομηχανία και το Λιανικό Εμπόριο ενώ και στην πλευρά της ζήτησης σημειώνεται πτώση στην καταναλωτική εμπιστοσύνη.

Ο δείκτης οικονομικού κλίματος ουσιαστικά βρίσκεται στα περσινά επίπεδα, γεγονός που υποδηλώνει ότι ένα χρόνο μετά την προσφυγή στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης, οι προσδοκίες επιχειρήσεων και καταναλωτών δεν έχουν βελτιωθεί. Δεν έχουν διαμορφωθεί δηλαδή συνθήκες σταθεροποίησης της οικονομίας, καθώς η αβεβαιότητα για πλήθος παραμέτρων της οικονομικής πολιτικής εμμένει. Διστακτικότητα και αδράνεια χαρακτηρίζει το οικονομικό περιβάλλον, με αποτέλεσμα αφενός οι επιχειρηματικές προσδοκίες να είναι φτωχές, αφετέρου οι περισσότεροι καταναλωτές να δυσπιστούν απέναντι στη δυνατότητα ανάκαμψης της οικονομίας.

Αναλυτικότερα:

- στη Βιομηχανία, οι προβλέψεις της παραγωγής περιορίζονται, με το σχετικό δείκτη να είναι πλέον αρνητικός, ενώ έντονη είναι η πτώση που καταγράφεται και στις ήδη πολύ αρνητικές εκτιμήσεις για το τρέχον επίπεδο της ζήτησης και των παραγγελιών. Τέλος, οι εκτιμήσεις για τα αποθέματα αυξάνονται, υποδηλώνοντας διόγκωση.

- στις Υπηρεσίες, οι αρνητικές εκτιμήσεις για το τρέχον επίπεδο εργασιών περιορίζονται τον Απρίλιο, ενώ οι αντίστοιχες για την τρέχουσα πορεία της ζήτησης επιδεινώνονται οριακά, με τις προβλέψεις για τη βραχυπρόθεσμη πορεία της να παραμένουν αμετάβλητες.

- στο Λιανικό Εμπόριο, σημαντική πτώση καταγράφουν οι εκτιμήσεις για τις τρέχουσες πωλήσεις, η οποία είναι ακόμη βαθύτερη στις προβλέψεις για την εξέλιξη των πωλήσεων το επόμενο τρίμηνο. Τέλος, οι εκτιμήσεις για τα αποθέματα κινούνται προς τα πάνω, υποδηλώνοντας χαμηλότερη ρευστοποίηση.

- στις Κατασκευές, οι εκτιμήσεις για το επίπεδο προγράμματος εργασιών των επιχειρήσεων βελτιώνονται για δεύτερο μήνα, εξέλιξη που όμως αντισταθμίζεται από την πτώση στις προβλέψεις για την απασχόληση του τομέα, οι οποίες καταγράφουν τον Απρίλιο ιστορικά χαμηλό ρεκόρ.

- στην Καταναλωτική Εμπιστοσύνη, όλοι οι επιμέρους δείκτες καταγράφουν επιδείνωση: οι αρνητικές προβλέψεις των νοικοκυριών για την οικονομική τους κατάσταση περιορίζονται κατά 3 μονάδες, ενώ εντονότερη είναι η πτώση στις προβλέψεις για την οικονομική κατάσταση της χώρας και στην πρόθεση για αποταμίευση στο επόμενο 12-μηνο. Τέλος, οι ήδη έντονα δυσμενείς προβλέψεις για την ανεργία στο επόμενο 12-μηνο κινούνται οριακά ανοδικά, με το φόβο της ανεργίας να διατηρείται έντονος στους περισσότερους καταναλωτές.

Τόσο στην Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και στην Ευρωζώνη ο Δείκτης Οικονομικού Κλίματος υποχώρησε τον Απρίλιο κατά 2,3 και 1,1 μονάδες, φθάνοντας στις 105,1 και 106,2 μονάδες αντίστοιχα. Παρά την επιδείνωση, οι δύο δείκτες παραμένουν σε υψηλότερα επίπεδα από το μακροχρόνιο μέσο όρο τους. Η επιδείνωση του κλίματος τόσο στην ΕΕ, όσο και την Ευρωζώνη εκπορεύεται από πτώση των προσδοκιών σε όλους τους τομείς, εκτός των Κατασκευών, όπου κυρίως λόγω των ευνοϊκότερων καιρικών συνθηκών του Απριλίου, η δραστηριότητα ενισχύθηκε. Η αρνητική εξέλιξη του δείκτη κλίματος τροφοδοτείται σημαντικά από τη μεγάλη πτώση των προσδοκιών στο Ην. Βασίλειο στους τομείς των Υπηρεσιών και του Λιανικού Εμπορίου.

Στη Βιομηχανία, σημειώνεται υποχώρηση του δείκτη κλίματος και στις δύο ζώνες, κατά 1,4 και 0,9 μονάδες αντίστοιχα σε ΕΕ και Ευρωζώνη, όμως οι σχετικοί δείκτες παραμένουν υψηλότερα του μακροχρόνιου μέσου όρου τους. Ο δείκτης κλίματος στις Υπηρεσίες περιορίζεται σημαντικά στην ΕΕ (-3 μονάδες) και οριακά στην Ευρωζώνη (-0,4 μονάδες), εξέλιξη ανάλογη με εκείνη στο Λιανικό Εμπόριο, όπου οι σχετικοί δείκτες περιορίζονται αμφότεροι, με την υποχώρηση στην ΕΕ να είναι πολύ εντονότερη (-4,1 μονάδες) σε σχέση με την αντίστοιχη στην Ευρωζώνη (-0,4 μονάδες).

Στις Κατασκευές, σημειώθηκε μικρή βελτίωση του κλίματος κατά 1,3 και 1,2 μονάδες αντίστοιχα σε ΕΕ και Ευρωζώνη. Τέλος, η Καταναλωτική Εμπιστοσύνη επιδεινώνεται εκ νέου και στις δύο ζώνες, κατά -1,1 και -1 μονάδες σε ΕΕ και Ευρωζώνη αντίστοιχα, αντανακλώντας τις μειωμένες προσδοκίες των καταναλωτών κυρίως ως προς τη γενική οικονομική κατάσταση, με το φόβο της ανεργίας όμως να έχει ελαφρώς εξομαλυνθεί.

Άμστερνταμ: Νεκροί και τραυματίες από πυροβολισμούς

Λουτρό αίματος στο Άμστερνταμ από ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ συμμοριών. Αρκετοί νεκροί και τραυματίες σε υπαίθρια αγορά αυτοκινήτων

Νεκροί και σοβαρά τραυματισμένοι ήταν το αποτέλεσμα επεισοδίου με ανταλλαγή πυροβολισμών σε υπαίθρια αγορά αυτοκινήτων στο Άμστερνταμ, την Τετάρτη, όπως ανακοίνωσε η Ολλανδική αστυνομία, που ανέφερε ακόμα ότι έχουν συλληφθεί πέντε άτομα.

Η αστυνομία βρήκε αρκετούς τραυματίες στο χώρο του επεισοδίου και κατάσχεσε πολλά πυροβόλα όπλα. Δεν έγινε δυνατό να γίνει σαφές από την αρχή πόσα άτομα συνολικά έχουν χάσει τη ζωή τους και πόσοι έχουν τραυματισθεί.

Οι αστυνομικές αρχές πιστεύουν ότι το επεισόδιο το οποίο εκτυλίχθηκε νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης αλλά δεν έγινε γνωστό μέχρι αργά το βράδυ της ίδιας μέρας, πιθανότατα να οφείλεται σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ συμμοριών.

Τους έπιασαν πριν πιάσουν την καλή!!!

Είχαν εφοδιαστεί με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και ήταν έτοιμοι να ξεκινήσουν το παραμυθένιο ταξίδι που θα τους έβγαζε για τα καλά από την οικονομική κρίση, οι τρεις επίδοξοι «Ιντιάνα Τζόουνς» που αναζητούσαν κρυμμένους θησαυρούς έξω από την Κομοτηνή. Όμως, δεν πρόλαβαν καλά καλά να ξεκινήσουν, όταν έκανε την εμφάνισή της η Αστυνομία.

Φαίνεται ότι οι τρεις χρυσοθήρες ηλικίας 66, 56 και 33 χρόνων είχαν μιλήσει περισσότερο από όσο χρειαζόταν για τα παράνομα σχέδιά τους, που δεν άργησαν να φτάσουν στα «αυτιά» της τοπικής Αστυνομίας. Έτσι, κλιμάκιο αστυνομικών του σταθμού Ιάσμου σε συνεργασία με άνδρες της Ασφαλείας Κομοτηνής έστησαν μπλόκο στην επαρχιακή οδό Κομοτηνής, Πολυάνθου Ροδόπης όπου κινούνταν με το αυτοκίνητό τους και τους σταμάτησαν για έλεγχο.

Μέσα στο αυτοκίνητο βρέθηκαν δύο ανιχνευτές μετάλλων για τους οποίους οι δράστες δεν είχαν άδεια από την αρμόδια αρχή, αλλά σκόπευαν να τους χρησιμοποιήσουν για να εντοπίσουν τους κρυμμένους θησαυρούς που αναζητούσαν. Έτσι, προσήχθησαν στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ροδόπης με δικογραφία για παράβαση του νόμου περί προστασίας αρχαιοτήτων και πολιτιστικής κληρονομιάς.

Αντιδρούν οι πρατηριούχοι με το πλαφόν σε Κέρκυρα και Σάμο

Το ένα μετά το άλλο κλείνουν τα πρατήρια βενζίνης στην Κέρκυρα και συγκεκριμένα από σήμερα, 30 από τα 80 που λειτουργούν στο νησί. Όπως υποστήριξαν οι ιδιοκτήτες τους, στην έκτακτη γενική συνέλευση του σωματείου χθες το βράδυ, είναι ασύμφορη η τιμή του πλαφόν γιατί αγοράζουν πιο ακριβά. Για τον ίδιο λόγο, ορισμένοι από τους βενζινοπώλες που άνοιξαν τα πρατήρια σήμερα, αρνήθηκαν να εφοδιαστούν με αμόλυβδη.

Ο Πρόεδρος των πρατηριούχων, Αντώνης Σάκκος ,σε δηλώσεις του ζήτησε την επιβολή πλαφόν σε όλα τα στάδια τιμολόγησης, όπως δηλαδή προβλέπει το μέτρο του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας για τους 5 από τους 13 Νομούς. Το τελευταίο διάστημα στην περιφέρεια του νησιού, η τιμή της αμόλυβδης σε ορισμένα πρατήρια έφτασε 1,85 το λίτρο. Χθες πολλοί από τους πρατηριούχους αρνήθηκαν να εφαρμόσουν το μέτρο, δηλαδή να πωλούν την αμόλυβδη 1,765 όπως ορίζει η κοινή υπουργική απόφαση και δήλωναν αποφασισμένοι να κλείσουν τα βενζινάδικα.

Κλιμάκια του τμήματος Εμπορίου της Περιφέρειας Ιονίων ξεκίνησαν από σήμερα τους ελέγχους προκειμένου να διαπιστωθεί εάν εφαρμόζουν το μέτρο οι βενζινοπώλες του νησιού. Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη Κέρκυρας, Χρήστο Σκούρτη, θα επιβληθούν κυρώσεις σε όσους πρατηριούχους δεν τηρήσουν τις προβλεπόμενες τιμές πώλησης.

Επίσης, 24ωρες απεργίες ξεκίνησαν σήμερα τα ξημερώματα και τα πρατήρια υγρών καυσίμων της Σάμου, ως απάντηση στην επιβολή πλαφόν στην τιμή της βενζίνης...

S.O.S. από τη λίμνη Κάρλα

Σε κρίσιμη κατάσταση βρίσκεται η λίμνη Κάρλα, σύμφωνα με την ειδική γραμματέα του Υπουργείου Περιβάλλοντος Μαργαρίτα Καραβασίλη.

«Το πρόβλημα της λίμνης Κάρλας δημιουργήθηκε μετά την αποξήρανση της αρχικής λίμνης, που ήταν ένας βιότοπος 130.000 στρεμμάτων, με 430.000 πτηνά συνολικό πληθυσμό. Χίλιες οικογένειες ζούσαν από την αλιεία, όμως το 1962 ξεκίνησε η αποξήρανσή της. Τα περιβαλλοντικά προβλήματα επιδεινώθηκαν, όπως και η κατάσταση του εισοδήματος του τοπικού πληθυσμού και έτσι αποφασίστηκε η ανασύσταση της λίμνης. Η λίμνη άρχισε να γεμίζει το 2009 και μέσα στο 2010 σημειώθηκαν δύο περιστατικά με νεκρά ψάρια» αναφέρει η κυρία Καραβασίλη.

Κοινό χαρακτηριστικό των λιμνών αυτών είναι ότι έχουν δεχθεί αστικά λύματα, βιομηχανικά απόβλητα, γεωργικές εκπλύσεις από τα λιπάσματα.

«Ο συνδυασμός αυτός ευνοεί την ανάπτυξη μικροοργανισμών που παράγουν τοξίνες, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να υπάρχει στην Κάρλα ένα κοκτέιλ τοξικών μικροοργανισμών» σημειώνει, από την πλευρά της, η αναπληρώτρια καθηγήτρια Βιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Μαρία Μουστάκα.

Το πρώτο ζητούμενο είναι ο σωστός συντονισμός των φορέων που εμπλέκονται στο θέμα.
Μετά τη σύσκεψη στον Δήμο Ρήγα Φεραίου, επιχειρείται μια πρώτη καταγραφή προτάσεων.

Η σχετική διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τις 13 Μαΐου.

Τρόικα: “Φρένο” στα προγράμματα ανεργίας

Με .. φόρα ήρθαν τα τεχνικά κλιμάκια της τρόϊκας αυτή την φορά στην Αθήνα, δείχνοντας τα δόντια τους αφού δεν αρκούνται πλέον στην συλλογή και την καταγραφή στοιχείων, αλλά κάνουν και υποδείξεις..

Και αυτό την ώρα που οι επικεφαλής τους, οι οποίοι συνήθως αναλαμβάνουν τέτοιου είδους ..αποστολές, αναμένονται την ερχόμενη εβδομάδα..

Ενδεικτικά είναι τα όσα συνέβησαν στο υπουργείο Εργασίας, κατά την διάρκεια συνάντησης που είχαν μέλη της τρόϊκα με την γενική γραμματέα Κοινωνικής Ασφάλισης Αθηνά Δρέττα. Μια συνάντηση την οποία στέλεχος του υπουργείου χαρακτήριζε ως την «χειρότερη -σε κλίμα- που έχει γίνει ανάμεσα σε έλληνες, ευρωπαίους και αξιωματούχους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου».

Το κλιμάκιο των πιστωτών της Ελλάδας έθεσε «βέτο» στην αύξηση κατά 700 εκατομμύρια ευρώ του κονδυλιού του ΙΚΑ προς τον ΟΑΕΔ για τα προγράμματα ανεργίας.
Το συγκεκριμένο κονδύλι από 1,2 δισ. ευρώ αυξήθηκε στα 1,9 δισ. ευρώ, την ώρα που τα έσοδα του ΙΚΑ είναι μειωμένα κατά 6%

Εξέφρασαν ακόμη έντονες επιφυλάξεις για τη δυνατότητα των ασφαλιστικών ταμείων να μειώσουν κατά 12 ποσοστιαίες μονάδες την αδήλωτη εργασία - που σήμερα ανέρχεται στο 26%, - αυξάνοντας, έτσι τα έσοδα, όπως ισχυρίζεται το υπουργείο Εργασίας. Τα ποσά που προβλέπονται να εισπραχθούν έως το 2015 τόσο από τον περιορισμό της «μαύρης εργασίας» όσο και από την εισφοροδιαφυγή αγγίζουν τα 6 δις. ευρώ, με την τρόϊκα όμως να εκτιμά ότι αυτές οι προβλέψεις είναι υπερβολικές δεδομένου ότι δεν περιλαμβάνονταν σαφείς και συγκεκριμένες δράσεις και χρονοδιαγράμματα..
Η «πίεση» για λήψη άμεσων μέτρων θα γίνει ασφυκτική μετά και από τις σοβαρές αποκλίσεις που παρουσιάζει ο κρατικός προϋπολογισμός τόσο στο σκέλος των εσόδων όσο και των δαπανών.

Κατά τις πληροφορίες, η τρύπα στα κρατικά ταμεία προσεγγίζει τα 2 δις. ευρώ στο τετράμηνο Ιανουαρίου – Απριλίου 2011, παρά την αύξηση κατά 3,5% που κατέγραψαν τα έσοδα τον Απρίλιο.
Το ύψος αυτής της απόκλισης, ενδεχομένως να αυξήσει το έκτακτο πακέτο των μέτρων γι φέτος που η κυβέρνηση το υπολογίζει σε 3 δις. ευρώ.
Αυτό σημαίνει ότι τα συνολικά μέτρα που θα ληφθούν έως το 2105 θα ξεπεράσουν τα 26 δισ. ευρώ.

Τα στελέχη του ΔΝΤ και της Ε.Ε. που βρέθηκαν για δεύτερη μέρα χθες στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους στάθηκαν ιδιαίτερα στην λήψη πρόσθετων μέτρων ώστε να μην υπάρχει απόκλιση τους επόμενους μήνες από τους στόχους του Μνημονίου.

Πρότειναν μάλιστα από την στιγμή που κανένα από τα μέτρα του Μεσοπρόθεσμου Δημοσιονομικού Σχεδίου δεν έχει πάρει ακόμη την απαραίτητη πολιτική νομιμοποίηση να γίνουν εκ των προτέρων αλλαγές στους τομείς στους οποίους αποκλίνουν από τους στόχους.

Στην ομάδα αυτή περιλαμβάνονται οι τομείς με τις υψηλότερες δημόσιες δαπάνες, όπως οι φοροαπαλλαγές ή τα κοινωνικά επιδόματα και σίγουρα ο δημόσιος τομέας στενός και ευρύτερος, ο τομέας της υγείας, και το ασφαλιστικό σύστημα που απορροφά το μεγαλύτερο μέρος των πρωτογενών δαπανών.

Η εξειδίκευση των μέτρων θα ξεκινήσει από την ερχόμενη Δευτέρα όταν θα φτάσουν στην Αθήνα οι επικεφαλης της Τρόικα. Τα μέτρα αναμένεται να έχουν αποκρυσταλλωθεί και υπογραφεί από την κυβέρνηση μέχρι και τις 18 του μήνα. Ημερομηνία κατά την οποία ολοκληρώνεται και επίσημα η τέταρτη αξιολόγηση του Μνημονίου.

Ζάκυνθος: Αύξηση των αφίξεων κατά 500%!!!

Με ανακούφιση αλλά και αισιοδοξία για το καλοκαίρι του 2011 διάβασαν οι τουριστικοί πράκτορες της Ζακύνθου, αλλά και οι κάτοικοι που ζουν από τον τουρισμό, τα επίσημα στατιστικά στοιχεία του αεροδρομίου Ζακύνθου για την κίνηση τον πρώτο μήνα της τουριστικής σεζόν, δηλαδή τον Απρίλιο.

Τα στοιχεία κάνουν λόγο για αύξηση που ξεπέρασε το 500% στις αφίξεις, ποσοστό που ξεπερνά κάθε προσδοκία.

Αναλυτικά, στο αεροδρόμιο Ζακύνθου προσγειώθηκαν τον Απρίλιο 18 αεροπλάνα με 2.601 επιβάτες, ενώ τον ίδιο μήνα πέρυσι έφθασαν στο νησί 3 αεροπλάνα με 461 επιβάτες.

Ξεφτίλα: Κοντά στο λουκέτο το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

Μετά την Αρχιτεκτονική σχολή και τη Σχολή Καλών Τεχνών που ανέστειλαν τη λειτουργία τους, τον κώδωνα του κινδύνου επισείει και η πρυτανεία του Ε.Μ. Πολυτεχνείου.
Σε σχετική ανακοίνωσή της αναφέρεται στα "εκρηκτικά" προβλήματα του ιδρύματος και συγκεκριμένα αναφέρεται στις "δραστικές περικοπές χρηματοδότησης, την αναστολή της λειτουργίας ερευνητικών προγραμμάτων και υποτροφιών, την αναστολή των εξελίξεων μελών ΔΕΠ, τη δραματική μείωση της αναπλήρωσης των συνταξιοδοτούμενων, την αναστολή των διορισμών κάθε κατηγορίας προσωπικού και ιδιαίτερα την εκκρεμότητα διορισμού 800 εκλεγμένων μελών ΔΕΠ πανελλαδικά".

Η πρυτανεία, εκφράζει τη βαθιά ανησυχία της για τη διασφάλιση της λειτουργίας των Ελληνικών Πανεπιστημίων και ιδιαίτερα του ιστορικού και με μοναδική συμβολή στην ανάπτυξη της χώρας, Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Και η πρυτανεία καταλήγει :" Φρονώντας ότι είναι υποχρέωση όλων μας απέναντι στο Ανοιχτό Δημόσιο πανεπιστήμιο και στο ιδεώδες της δωρεάν Παιδείας, να συνεχίσουμε να στηρίζουμε έστω και με υπερπροσπάθεια την εκπαιδευτική, ερευνητική και διοικητική λειτουργία του ιδρύματος χωρίς εκπτώσεις στην ποιότητα, καλούμε όλη την Πολυτεχνειακή Κοινότητα να αναλάβει τις ευθύνες που της αναλογούν στην κατεύθυνση αυτή".

Λιτότητα, αλλά όχι και στο... σκι!!!

Με ρεκόρ προσελεύσεων έκλεισε το τρίμηνο Φεβρουάριος-Μάρτιος-Απρίλιος 2011 για το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού (Χ.Κ.Π.). Η τρέχουσα χιονοδρομική περίοδος παρά τη γενική δύσκολη οικονομική συγκύρια, και αν και μικρότερη από άλλες χρονιές λόγω των καθυστερημένων χιονοπτώσεων, ήταν μια άκρως επιτυχημένη χρονιά.

Τα κύρια χαρακτηριστικά του φετινού χειμώνα ήταν η αύξηση των προσελεύσεων τις καθημερινές, λόγω του χαμηλού εισιτηρίου, η αύξηση του web ticketing που επίσης παρείχε έκπτωση 10%, καθώς και το ότι όλα τα Σαββατοκύριακα το Χιονοδρομικό λειτούργησε κανονικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι επιχειρήσεις που εμπορεύονται στην περιοχή του Παρνασσού λαμβάνοντας υπόψιν τις δυσκολίες, διατήρησαν σταθερή την τιμή των εισιτηρίων για τέταρτη συνεχή χρονιά, ενώ ταυτόχρονα απορρόφησαν όλες τις αυξήσεις και τον ΦΠΑ.

Final Four Βαρκελώνης: Πόλεμος για το HD της ΕΡΤ

Η γιορτή για το ευρωπαϊκό μπάσκετ θα γίνει για ακόμα μία φορά αφορμή για εγχώριο πόλεμο στο τηλεοπτικό τοπίο. Η ΝΕΤ θα καλύψει με απευθείας μεταδόσεις από τη Βαρκελώνη τη μάχη του Παναθηναϊκού αλλά και ειδικές εκπομπές για το Final 4 της Euroleague.

Η ΕΡΤ όμως, συνεχίζοντας τις πιλοτικές μεταδόσεις σε υψηλή ευκρίνεια (High Definition) θα μεταδώσει τους αγώνες για το Final 4 και από το κανάλι ERT HD, φουντώνοντας ακόμα περισσότερο την κόντρα με τους υπόλοιπους τηλεοπτικούς σταθμούς που κατηγορούν την ΕΡΤ ότι καταστρατηγεί με προκλητικό τρόπο το νομικό πλαίσιο της πολιτείας για τη λειτουργία της τηλεοπτικής αγοράς αλλά και για τη μετάβαση στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση.

Ωστόσο η διοίκηση της ΕΡΤ φαίνεται ότι δεν σκοπεύει να αλλάξει τη στάση και τις αποφάσεις της αφού συνεχίζει κανονικά τις μεταδόσεις σε High Definition.

Τις μεταδόσεις των αγώνων θα κάνουν ο Δημήτρης Χατζηγεωργίου και ο Βαγγέλης Ιωάννου. Έτσι λοιπόν, τσήμερα στις 20.00, η εκπομπή «FINAL…6», με τον Γρηγόρη Παπαβασιλείου θα κάνει αφιερώματα στους τέσσερις φιναλίστ, με προσκεκλημένους στο στούντιο, συνεντεύξεις με τον Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς και τον Δημήτρη Διαμαντίδη και ζωντανές συνδέσεις με τη Βαρκελώνη και το Παλάου Σαν Τζόρντι. Η αρχισυνταξία της εκπομπής είναι της Μαρίας Παπαδοπούλου.

Την Παρασκευή 6 Μαΐου στις 18.15, θα μεταδοθεί η εκπομπή «FINAL…6» κι αμέσως μετά, στις 19.00, θα ακολουθήσει η ζωντανή μετάδοση της αναμέτρησης Παναθηναϊκός-Σιένα. Στις 22.00 θα μεταδοθεί ο αγώνας της Μακάμπι με τη Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ τα μεσάνυχτα, με την ολοκλήρωση του αγώνα, θα ακολουθήσει η εκπομπή «FINAL…6», με συνεντεύξεις, δηλώσεις των πρωταγωνιστών, ζωντανή σύνδεση με τη Βαρκελώνη και όλα τα παραλειπόμενα των δύο ημιτελικών.

Το Σάββατο 7 Μαΐου στις 20.00, η εκπομπή «FINAL…6», θα παρουσιάσει την προετοιμασία του Παναθηναϊκού για το σπουδαίο αγώνα της Κυριακής. Σε ζωντανή σύνδεση με την πρωτεύουσα της Καταλονίας, η εκπομπή θα μεταφέρει στους Έλληνες φιλάθλους όλα τα τελευταία νέα.

Η ώρα των τελικών φτάνει την Κυριακή 8 Μαΐου. Σε απευθείας μετάδοση από τη Βαρκελώνη, η ΝΕΤ θα μεταδώσει στις 14.30 τον μικρό και στις 17.30 τον μεγάλο τελικό. Αμέσως μετά τη λήξη των δύο αγώνων (στις 16.30 και 19.30 αντίστοιχα), η εκπομπή «FINAL…6», θα μεταφέρει το κλίμα από τους αγωνιστικούς χώρους , ενώ έμπειροι σχολιαστές στο στούντιο, θα αναλύσουν την πορεία του Παναθηναϊκού στη διοργάνωση.

Στις 3 Ιουνίου γυμνή ποδηλατοδρομία στη Θεσσαλονίκη

Πρόκειται για την 4η Διεθνή Γυμνή Ποδηλατοδρομία που θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο της πόλης.

Πάνω από 2.000 γυμνοί ποδηλάτες θα κατακλύσουν τους δρόμους της πόλης θέλοντας να προωθήσουν τη χρήση του ποδηλάτου ως μέσου μετακίνησης.

Επίσης, μαζί θα συμμετάσχουν και ομάδες με rollers, skateboards και πατίνια, παρουσιάζοντας μία άλλη πλευρά εναλλακτικής μετακίνησης.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 3 Ιουνίου. Η ώρα και η τοποθεσία της συγκέντρωσης θα ανακοινωθούν μία εβδομάδα νωρίτερα μέσα από την σελίδα της Διεθνής Γυμνής Ποδηλατοδρομίας (worldnakedbikeride.gr).

Με αυτόφωρο και βαριά πρόστιμα ύψους έως κι 1,5 εκατ. ευρώ απειλούνται όσοι παραβούν το πλαφόν στα καύσιμα

Να το δούμε κι αυτό! Με αυτόφωρο και βαριά πρόστιμα ύψους έως κι 1,5 εκατ. ευρώ απειλεί όσους παραβούν το πλαφόν που εχθές τέθηκε, το υπουργείο το Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

Πιο συγκεκριμένα, μετά τις ανακοινώσεις εχθές, ο Υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κ. Ντίνος Ρόβλιας με έγγραφό του προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κ. Ι. Τέντε, ζήτησε τη συνδρομή των αρμοδίων Εισαγγελικών αρχών για τις περιπτώσεις μη συμμόρφωσης προς το πλαφόν, με την ενδεχόμενη κίνηση της αυτόφωρης διαδικασίας, σε βάρος των παρανομούντων.

Σήμερα το πρωί, ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, κ. Ι. Τέντες, διαβίβασε την απόφαση επιβολής πλαφόν στις αρμόδιες Εισαγγελίες Εφετών για την πιστή εφαρμογή της και την ενδεχόμενη κίνηση της αυτόφωρης διαδικασίας, ενώ το μεσημέρι, ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου, κ. Στέφανος Κομνηνός απέστειλε προς τις Περιφερειακές Αυτοδιοικήσεις νέα εντολή ελέγχων για την τήρηση του πλαφόν.


Κατόπιν αυτών αναμένονται οι νόμιμες και άμεσες ενέργειες, από τις αρμόδιες υπηρεσίες των Περιφερειακών Αυτοδιοικήσεων για την τήρηση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης. Παράλληλα ενεργοποιούνται οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος για το φορολογικό έλεγχο όσων δεν συμμορφώνονται.

Επισημαίνεται ότι οι μη τηρούντες το πλαφόν υπέχουν ποινικές ευθύνες και υφίστανται αυστηρές διοικητικές κυρώσεις (πρόστιμα από 5.000 έως 1,5 εκατ. ευρώ).

Βάσει των στοιχείων του Παρατηρητηρίου Τιμών Υγρών Καυσίμων, τα μέχρι στιγμής (ώρα 15.00 μ.μ.) ποσοστά συμμόρφωσης προς το πλαφόν ανά νομό, έχουν ως εξής:

- Χίος: 100%
- Ρέθυμνο: 83.3%
- Λασίθι: 94.5%
- Δωδεκάνησα: 58.1%
- Σάμος: 0%
- Γρεβενά: 85.3%
- Λέσβος:50%
- Κεφαλονιά: 31%
- Κυκλάδες: 73%
- Κέρκυρα: 72%
- Έβρος: 87%
- Ευρυτανία: 100%
- Φωκίδα: 100%

Σε περίπτωση δηλαδή που συνεχισθεί σε συγκεκριμένους νομούς της χώρας η μη συμμόρφωση θα πρέπει να τιμωρηθεί – βάσει των σημερινών ποσοστών – τουλάχιστον το 30% των πρατηριούχων. Γεγονός πάντως είναι πως μέχρι σήμερα το απόγευμα δεν υπάρχει πλήρης συμμόρφωση αν και το crach test θα πρέπει να το περιμένουμε στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.


Με τη σειρά του ο Σύνδεσμος Εταιριών Εμπορίας Πετρελαιοειδών εκφράζει την έντονη αντίθεσή του στην επιβολή πλαφόν από την πολιτεία, ενέργεια που όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση «αντιβαίνει τους κανόνες της ελεύθερης αγοράς και τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ιδιαίτερα στην παρούσα οικονομική κρίση όπου, με τις πωλήσεις να τρέχουν με πτωτική τάση της τάξης του 16%, κρίνεται πλέον η βιωσιμότητα πολλών επιχειρήσεων και επαγγελματιών του Κλάδου». Η ίδια ανακοίνωση συμπληρώνει πως «ο ισχυρισμός της πολιτείας ότι η επιβολή πλαφόν επιβάλλεται προς όφελος του καταναλωτή, για να παταχθούν φαινόμενα αισχροκέρδειας, έρχεται σε αντίφαση με τις ενέργειες του δημοσίου να αυξήσει τρεις φορές συνολικά τους φόρους (Ε.Φ.Κ. και Φ.Π.Α.) στις βενζίνες κατά 93%, τα τελευταία δύο χρόνια».

Το αλκοόλ συμβάλει στην δημιουργία καρκίνου του στήθους

Το Αντικαρκινικό Ινστιτούτο Αυστραλίας υποστηρίζει ότι το αλκοόλ συμβάλλει πολύ περισσότερο, απ' ότι πιστευόταν μέχρι τώρα, στην εκδήλωση κάποιο είδους καρκίνου.

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο, το 5% όλων των ειδών καρκίνου οφείλεται στο αλκοόλ, ενώ στην περίπτωση των καρκίνων του στήθους το ποσοστό που έχει ως αιτία το ποτό ανέρχεται σε 20%!

Αναφερόμενος στο θέμα, ο πρόεδρος του Ινστιτούτου, καθηγητής Ίαν Όλιβερ, τόνισε ότι είναι χρήσιμο να γνωρίζουν οι γυναίκες που βρίσκονται στην επικίνδυνη ζώνη όλες τις πληροφορίες, ώστε να λαμβάνουν τα μέτρα τους προκειμένου να ελαχιστοποιούν τις πιθανότητες να προσβληθούν από την ασθένεια.

Marfin: Κλειστά λόγω πένθους σήμερα τα καταστήματα της

Κλειστά λόγω πένθους θα παραμείνουν σήμερα Πέμπτη 5 Mαΐου τα καταστήματα της Marfin Egnatia Bank, όπως ανακοινώθηκε από την διοίκηση της τράπεζας.

"Tα καταστήματα της Τράπεζας θα παραμείνουν κλειστά λόγω πένθους, στη μνήμη των συναδέλφων Επαμεινώνδα Τσακάλη, Παρασκευής Ζούλια και Αγγελικής Παπαθανασοπούλου, που χάθηκαν άδικα πριν ένα χρόνο", αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Πρόβλημα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες της Δωδεκανήσου

Πρόβλημα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες της Δωδεκανήσου δημιουργείται μετά την απόφαση της Υφυπουργού Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας, Ελπίδας Τσουρή, να κηρύξει έκπτωτη η Ναυτιλιακή Εταιρία της Σύμης, με διακριτικό τίτλο «Α.Ν.Ε.Σ Α.Ε,» στην οποία είχε ανατεθεί η εξυπηρέτηση των δρομολογιακών γραμμών Ρόδου – Σύμης – Τήλου – Νισύρου – Κω, καθώς και της γραμμής Ρόδου – Μεγίστης, ενώ, επιβάλλονται, επίσης, οι νόμιμες κυρώσεις, σε βάρος της αναδόχου.

Η απόφαση οφείλεται στο γεγονός ότι, η εταιρία δεν εκπλήρωσε, ως όφειλε, την υποχρέωσή της, για εμπρόθεσμη ανανέωση της εγγυητικής επιστολής καλής εκτέλεσης δρομολογίων, όπως προβλέπεται από τις συμβατικές υποχρεώσεις της, καθώς και στο ότι αθέτησε την υποχρέωσή της για πλήρη εκτέλεση των δρομολογίων, που είχε αναλάβει.

Το κενό, που προκύπτει, θα καλυφθεί, προσωρινά, στο μέγιστο δυνατό βαθμό, με άλλο πλοίο, ενώ, εντός του Μαΐου, θα προκηρυχθεί νέος διαγωνισμός, από τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

Κρήτη: Στη Σούδα η ναυαρχίδα του Βρετανικού Πολεμικού ναυτικού

Η ναυαρχίδα του Βασιλικού Πολεμικού Ναυτικού της Μεγάλης Βρετανίας, το πλοίο αμφίβιων επιχειρήσεων HMS Albion, κατάπλευσε στο λιμάνι της Σούδας, στα Χανιά, στο πλαίσιο εθιμοτυπικής επίσκεψης και ξεκούρασης του πληρώματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πλοίο θα μείνει περίπου πέντε ημέρες, ενώ απέπλευσε στις αρχές Απριλίου από το Πλύμουθ ως επικεφαλής πλοίο ναυτικής αρμάδας του Βασιλικού Πολεμικού ναυτικού στο πλαίσιο της επιχειρησιακής άσκησης Cougar την οποία εκτελεί το υπουργείο Άμυνας της Μ.Βρεττανίας στην Μεσόγειο.

Η άσκηση έχει σχεδιαστεί να διαρκέσει έξη μήνες, ενώ σύμφωνα με το Βρετανικό υπουργείο Άμυνας δεν σχετίζεται με τον πόλεμο στην Λιβύη, αλλά εάν χρειαστεί τα Βρετανικά πλοία θα συμμετέχουν σε επιχείρηση παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας σε χώρες της Βόρειας Αφρικής.

Το πλοίο αμφίβιων επιχειρήσεων HMS Albion μπορεί να μεταφέρει 256 πεζοναύτες και έχει 325 άτομα πλήρωμα.

Ουσιαστικά αποτελεί μια πλωτή πλατφόρμα προσγείωσης και απογείωσης ελικοπτέρων, αλλά στο εσωτερικό του πλοίου μεταφέρονται τέσσερα αμφίβια σκάφη (LCU) (φωτο 2) τα οποία χρησιμοποιούνται για μεταφορά στρατευμάτων, ερπυστιοφόρων και άλλων οχημάτων στην ξηρά.

Επίσης μεταφέρει τα τεθωρακισμένα Βρετανικά τανκ Challenger 2 (φωτο 3)

Τον Δεκέμβριο του 2010 και μετά τον παροπλισμό του αεροπλανοφόρου HMS Ark Royal, ορίστηκε το HMS Albion ως η ναυαρχίδα του Βρετανικού Πολεμικού Ναυτικού.

Κατηγορεί τον 2,5 ετών γιο του για το φόνο της συζύγου του!

Μία αμφιλεγόμενη αλλά σίγουρα τραγική υπόθεση είναι σε εξέλιξη στο Μίραμαρ της Φλόριντα των ΗΠΑ, όπου πατέρας ανέφερε τον θάνατο της γυναίκας του από πυροβολισμό, λέγοντας ότι προήλθε από όπλο που κρατούσε το μωρό της οικογένειας.

Σύμφωνα με την Αμεσο Δράση (το γνωστό μας πλέον 911, αντίστοιχο του ελληνικού 100), ο άνδρας είπε στις Αρχές ότι η μητέρα του παιδιού πυροβολήθηκε στην πλάτη και πέθανε. Ο πυροβολισμός προήλθε από όπλο που κρατούσε ο δυόμιση ετών γιός της οικογένειας, ενώ ο πατέρας προσπαθούσε να του το αποσπάσει, όπως ισχυρίστηκε.

Το γεγονός ότι η άτυχη 33χρονη, ονόματι Julia Bennett, πυροβολήθηκε στην πλάτη, εγείρει κάποιες αμφιβολίες για την αλήθεια των λεγομένων του πατέρα, ενώ σημειώνεται ότι οι γονείς του παιδιού δεν ήταν παντρεμένοι και δεν κατοικούσαν μαζί την περίοδο του συμβάντος.

Αλλά, όπως είπε στον Τύπο η Tania Rues, εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας «αυτό που ξέρουμε είναι ότι την (σ.σ. Μεγάλη) Τετάρτη, λίγο μετά τις επτά, δεχθήκαμε κλήση στο 911 από ένα κύριο που δήλωσε ότι ο 2,5 ετών γιος του πυροβόλησε τη μητέρα του κατά λάθος». Οπως προσέθεσε, οι Αρχές θα μιλήσουν και με το παιδί για το συμβάν, αλλά «λόγω της ηλικίας του δεν περιμένουμε να προκύψει κάτι σημαντικό».

Η Εισαγγελία θα καθορίσει εάν ο πατέρας θα διωχθεί ούτως ή άλλως, με την κατηγορία της εγκληματικής αμέλειας.

Ελληνικό: Φοβούνται επανάληψη του φιάσκου του Αστακού

Παρά τις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις, από κορυφαίους υπουργούς μάλιστα, ότι δεν υπάρχει η παραμικρή εμπλοκή στην αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, παρά τις κατηγορηματικές διαψεύσεις του δημοσιεύματος της εφημερίδας “Ελευθεροτυπία” που έκανε λόγο για εμπλοκή λόγω της συμμετοχής του Χ. Αθεμπίγιο σε εταιρεία που μετέχει στις διαπραγματεύσεις, φαίνεται ότι το Μαξίμου φοβάται ότι όσο περνάει ο καιρός, τόσο απομακρύνεται το επενδυτικό ενδιαφέρον του Κατάρ.

Το “φάντασμα” του Αστακού πλανάται πάνω απ' το Ελληνικό λένε κάποιοι που μετρούν τους μήνες απ' τις πρώτες εξαγγελίες για ενδιαφέρον από την πλευρά του Κατάρ και αναρωτιούνται γιατί ακόμη δεν έχει γίνει τίποτε στην πράξη.

Η εφημερίδα επανέρχεται στο θέμα και κάνει λόγο για εμπλοκή της επένδυσης σε επίπεδο Ε.Ε. καθώς το κοινοτικό πλαίσιο είναι σαφές και απαγορεύει τις απευθείεας αναθέσεις, όπως προβλέπει το μνημόνιο που έχει υπογράψει η Ελλάδα με το Κατάρ.

Γίνεται λόγος για έρευνα από μέρους της Ε.Ε. για να διερευνηθεί κατά πόσο η σύμβαση μπορεί να είναι καταχρηστική, την ώρα που στελέχη της Κυβέρνησης τόνιζαν από την πρώτη στιγμή ότι το Κατάρ έχει τον πρώτο λόγο αφήνοντας να εννοηθεί ότι υπάρχει σχετική διακρατική συμφωνία.

Από χθες ωστόσο και ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου και ο Χάρης Παμπούκης διέψευδαν κατηγορηματικά ότι υπάρχει οποιαδήποτε εμπλοκή στο επενδυτικό πρόγραμμα τονίζοντας ότι το Κατάρ δεν είναι ο μόνος ενδιαφερόμενος...

Πώς θα λάβετε απολυτήριο λυκείου χωρίς πανελλαδικές

Οι μαθητές που επιθυμούν να αποκτήσουν το απολυτήριο με την παραπάνω διαδικασία θα υποβάλουν αίτηση οι ίδιοι, εφόσον είναι ενήλικες ή οι γονείς-κηδεμόνες τους.

Από το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι με νομοθετική ρύθμιση που έχει κατατεθεί στη Βουλή, οι μαθητές της Γ’ τάξης των ημερήσιων Γενικών Λυκείων μπορούν να αποκτήσουν το απολυτήριο Γενικού Λυκείου χωρίς να συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις του σχολικού έτους 2010-2011.

Οι μαθητές θα εξεταστούν σε επίπεδο σχολικής μονάδας σε όλα τα γραπτώς εξεταζόμενα μαθήματα της Γ’ τάξης του Γενικού Λυκείου, σε θέματα που ορίζονται από τον οικείο σύλλογο διδασκόντων. Για τη διαδικασία αξιολόγησης των ανωτέρω ενδοσχολικά εξεταζομένων μαθημάτων εφαρμόζονται οι αντίστοιχες διατάξεις του π.δ. 60/2006 (65 Α’).

Με εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων καλούνται οι Διευθυντές των Γενικών Λυκείων να ενημερώσουν άμεσα τους μαθητές της Γ’ τάξης του σχολείου τους για τη δυνατότητα απόκτησης του απολυτηρίου τους με ενδοσχολικές εξετάσεις κατά το τρέχον σχολικό έτος.

Οι μαθητές που επιθυμούν να αποκτήσουν το απολυτήριο με την παραπάνω διαδικασία θα υποβάλουν αίτηση οι ίδιοι, εφόσον είναι ενήλικες ή οι γονείς-κηδεμόνες τους, εφόσον είναι ανήλικοι, την οποία θα πρέπει να καταθέσουν το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα 9 Μαΐου 2011 στο Διευθυντή του Γενικού Λυκείου στο οποίο φοιτούν.

Οι Διευθυντές των Γενικών Λυκείων θα πρέπει να ενημερώσουν τους Προέδρους των εξεταστικών κέντρων μέχρι την Τρίτη 10 Μαΐου 2011, για όσους καταθέσουν αίτηση απόκτησης απολυτηρίου με ενδοσχολικές εξετάσεις, ενόψει της έναρξης των πανελλαδικών εξετάσεων την Πέμπτη 12 Μαΐου 2011.

"Στερημένη" σύζυγος ζητά 12 εκατ. δολάρια αποζημίωση!!!

Ένας υπήκοος των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων μηνύθηκε από τη σύζυγό του, η οποία ζητεί αποζημίωση ύψους 12 εκατομμυρίων δολαρίων για ηθική βλάβη, κατηγορώντας τον ότι δεν μπόρεσε να ασκήσει τα συζυγικά του καθήκοντα, γράφει η εφημερίδα Gulf News.

Η γυναίκα, της οποίας η εθνικότητα δεν έχει διευκρινιστεί, εξήγησε σε δικαστήριο του Ντουμπάι ότι το ζευγάρι δεν είχε έρθει σε σεξουαλική επαφή κατά τους τέσσερις πρώτους μήνες του γάμου του το 2008, προσθέτοντας ότι αργότερα ανακάλυψε ότι ο σύζυγός της έπασχε από στυτική δυσλειτουργία, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Η σύζυγος, εγκαταλελειμμένη, δήλωσε ότι ο σύζυγός της δεν είχε ικανοποιήσει τις ανάγκες της. Αλλά "λόγω των συντηρητικών αξιών και της κατάστασης της γυναίκας στην κοινωνία, παρέμεινα σιωπηλή και προσπάθησα να προσαρμοστώ προσευχόμενη να βελτιωθεί η κατάσταση", πρόσθεσε.

Η μηνύτρια ζητεί 45 εκατομμύρια ντίρχαμ (12,25 εκατ. δολάρια) ως αποζημίωση, υποστηρίζοντας ότι ο σύζυγός της την είχε αναγκάσει να εγκαταλείψει την εργασία της και της είχε στερήσει τα κοσμήματά της.

Νέα στάση εργασίας σήμερα στον Ηλεκτρικό

Νέα προβλήματα θα αντιμετωπίσει σήμερα το επιβατικό κοινό που χρησιμοποιεί για τις μετακινήσεις του τον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο. Τα Σωματεία των εργαζομένων αποφάσισαν και νέα 4ωρη στάση εργασίας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις υποχρεωτικές, όπως τις χαρακτηρίζουν, μετατάξεις προσωπικού, στο πλαίσιο του νόμου για την αναδιάρθρωση των αστικών συγκοινωνιών.

Συγκεκριμένα, οι συρμοί του ΗΣΑΠ θα μείνουν ακινητοποιημένοι από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα και όπως ανακοινώθηκε, τα τελευταία δρομολόγια πριν από τη στάση θα αναχωρήσουν στις 11:40 από Πειραιά προς Μοναστηράκι, στις 11:45 από Αττική για Κηφισιά, στις 11:58 από Μοναστηράκι για Πειραιά και στις 11:40 από Κηφισιά για Αττική.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More