Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Συνελήφθη και ο τρίτος δράστης του μακελειού στον Ρέντη

Συνελήφθη στην περιοχή των Αχαρνών - Ο τέταρτος μάλλον έχει διαφύγει στο εξωτερικό

Εξάστερος ο Παναθηναϊκός - Νίκησε τη Μακάμπι στον τελικό

Στην κορυφή της Ευρώπης οι “πράσινοι” για έκτη φορά - Επικράτησε της Μακάμπι στον τελικό της Βαρκελώνης με 78-70 - MVP ο Διαμαντίδης - Εξαιρετικοί οι Σάτο, Μπατίστ. Δάκρυσε ο Ομπράντοβιτς

Αμερικανοί κομάντος σκότωσαν τον Μπιν Λάντεν

Ο επικεφαλής της Αλ Κάιντα, νούμερο ένα καταζητούμενος σε όλο τον κόσμο και φερόμενος ως ο ιθύνων νους των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου στις Η.Π.Α., Οσάμα Μπιν Λάντεν, είναι νεκρός.

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Μαρσέγ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-0


Μαρσέιγ και Μάντσεστερ Γ. έμειναν στο 0-0 σε ένα ματς που οι γηπεδούχοι είχαν την υπεροχή αλλά δημιούργησαν ελάχιστες φάσεις μπροστά από την εστία του Φαν Ντε Σαρ.

Οι Μασεγέζοι έπαιξαν πολύ προσεκτικά και συντηρητικά, κλείνοντας καλά τα ατού των αντιπάλων και κατάφεραν να πάρουν την ισοπαλία.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έμεινε όρθια στο «Βελοντρόμ» και πλέον έχει τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στους «8» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, αφού η ρεβάνς θα πραγματοποιηθεί στο «σπίτι» τους.

Ίντερ - Μπάγερν 0-1

Το «πάνω χέρι» για την πρόκριση στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ έχει η Μπάγερν Μονάχου.

Οι Βαυαροί άλωσαν το «Σαν Σίρο», επικρατώντας με 1-0 της Ίντερ, στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για τη φάση των «16», και έτσι απέκτησαν σαφές προβάδισμα για την κατάκτηση του «εισιτηρίου», δεδομένου ότι ο επαναληπτικός θα διεξαχθεί στην έδρα τους.

Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση κι έδωσε τη νίκη στην ομάδα του Φαν Γκάαλ σημείωσε ο Γκόμες στο 90ο λεπτό.

Ισπανία: Ηλεκτρικά αυτοκίνητα με την... ώρα!

Τη στιγμή που στην Ελλάδα αναρωτιόμαστε, αν και πότε θα εισαχθούν ηλεκτρικά αυτοκίνητα εξαιτίας του φορολογικού καθεστώτος, στην Ισπανία εταιρείες ετοιμάζονται για δυνατές… μπίζνες. Συγκεκριμένα, εταιρεία που έχει αποκτήσει στο δυναμικό της 10 ηλεκτρικά αυτοκίνητα Peugeot ion, θα ξεκινήσει να τα νοικιάζει με την… ώρα.

Οι 10 μονάδες του ion που έχουν αποκτηθεί με χρηματοδοτική μίσθωση, θα είναι διαθέσιμα προς 4.5 ευρώ την ώρα και ανάλογα με τα χιλιόμετρα (χρέωση 0.29 ευρώ/χλμ.) θα βγαίνει και η τελική τιμή. Το γεγονός αυτό πάντως κάνει ιδιαίτερα δελεαστική τη χρήση τους, αφού το κόστος είναι λιγότερο και από …ταξί. Να σημειώσουμε πως το ion έχει αυτονομία περίπου 150 χιλιόμετρα και μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι τέσσερις επιβάτες.

Ο απολογισμός....

Οι πορείες στο κέντρο της Αθήνας με την μεγάλη συμμετοχή αμαυρώθηκε από τα επεισόδια που σημειώθηκαν μετά το μεσημέρι στην πλατεία Συντάγματος. Η αστυνομία βρισκόταν σε αυξημένο συναγερμό, καθώς φοβόντουσαν έκτροπα και για αυτό το λόγο η παρουσία της ήταν ισχυρότατη.

Οι διαδηλωτές από την πλευρά τους είχαν σκοπό να κάνουν στην ουσία κατάληψη της πλατείας Συντάγματος για να την μετατρέψουν σε πλατεία διαμαρτυρίας όπως ακριβώς έγινε και στην περίπτωση της Αιγύπτου. Η αστυνομία παρατηρούσε με ιδιαίτερη προσοχή, αλλά όταν οι διαδηλωτές άρχισαν να καταστρέφουν διάφορα στην πλατεία, τότε επενέβη και με μία επιχείρηση με χρήση χημικών, κατάφερε να διαλύσει τους διαδηλωτές.

Τον απολογισμό των όσων έγιναν στο κέντρο της Αθήνας κατά τη διάρκεια των συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας στο πλαίσιο της πανελλαδικής απεργίας της Τετάρτης έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία.

Ο αριθμός των αστυνομικών που τραυματίστηκαν φτάνει τους 15. Από τις συνολικά 26 προσαγωγές, οι εννέα μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Αίσθηση προκαλεί το γεγονός πως στην κατοχή ενός από τους συλληφθέντες βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα τόξο, τρία βέλη, ένα τσεκούρι και ένα καδρόνι. Κατασχέθηκαν επίσης έξι βόμβες μολότωφ.

Όσον αφορά στις υλικές ζημιές που προξενήθηκαν, καταστράφηκε μια υπηρεσιακή μοτοσικλέτα, δυο ιδιωτικές κάμερες, η πρόσοψη ενός τραπεζικού υποκαταστήματος, ενώ ομάδα διαδηλωτών έσπασε το τζάμι σε γυάλινο στέγαστρο του Μετρό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αποκλεισμένη από τα ΜΑΤ η Βουλή, ένταση στους γύρω δρόμους - Video

Όλη η Ελλάδα στους δρόμους

Χιλιάδες κόσμου παραμένει στο Σύνταγμα - Κλεφτοπόλεμος με τα ΜΑΤ


ΔΕΙΤΕ VIDEO ΑΠΟ ΤΑ ΕΠΙΣΟΔΙΑ:




Μετεγγραφές τέλος!

Δραστικές αλλαγές στο σύστημα των μετεγγραφών ετοιμάζει για άλλη μια φορά το υπουργείο Παιδείας προκειμένου να ανακόψει το τεράστιο «ρεύμα» αιτήσεων μετεγγραφής από τα ιδρύματα ανώτατης εκπαίδευσης της περιφέρειας προς τα κεντρικά.

Η υπουργός Αννα Διαμαντοπούλου μελετά το ενδεχόμενο -και μάλιστα το ανακοίνωσε στους πρυτάνεις των ΑΕΙ- να μην επιτρέπονται πλέον οι μετεγγραφές από τα τμήματα των περιφερειακών ιδρυμάτων προς τα αντίστοιχα κεντρικά, αλλά μόνο σε αυτά που έχουν ίδια μόρια εισαγωγής.

Δηλαδή αν κάποιος εισαχθεί στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης με 15.000 μόρια δεν θα μπορεί να ζητήσει μετεγγραφή στο αντίστοιχο τμήμα του Πανεπιστημίου της Αθήνας το οποίο απαιτεί 17.000 μόρια αλλά σε οποιοδήποτε άλλο που θα έχει βάση εισαγωγής τα 15.000 και ας μην είναι αντίστοιχο.

Μόνο με μόρια οι μετεγγραφές
Η πρόταση αυτή έγινε επίσημα από την υπουργό Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου προς τους πρυτάνεις το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, κατά τη διάρκεια της συνόδου τους, που έγινε στο Ναύπλιο. Η σκέψη της υπουργού μάλιστα έγινε αποδεκτή από τους εκπροσώπους των πανεπιστημίων, οι οποίοι χρόνια τώρα ζητούν ουσιαστικές αλλαγές στο σύστημα των μετεγγραφών ή να καταργηθεί, διότι προκαλεί στα ιδρύματα σοβαρότατα προβλήματα λειτουργίας.

Για το ζήτημα αυτό δεν έγινε περαιτέρω συζήτηση για τις λεπτομέρειες των αλλαγών (καθώς θα χρειαστούν πολλές επιπλέον ρυθμίσεις) κατά τη διάρκεια των εργασιών της συνόδου, αλλά οι πρυτάνεις δήλωσαν στην υπουργό εκ των προτέρων ότι θέλουν ένα σύστημα μετεγγραφών λειτουργικό, το οποίο δεν θα γίνεται αιτία να «αποδεκατίζονται» τα περιφερειακά ιδρύματα από φοιτητές και τα κεντρικά να φτάνουν σε κατάσταση ασφυξίας.

Κατάρριψη ή ατύχημα η πτώση Λιβικού πολεμικού αεροσκάφους στη Βεγγάζη;

Μαχητικό αεροσκάφος της Λιβύης ,έπεσε στη Βεγγάζη. Σύμφωνα με πληροφορίες ο χειριστής του κατόρθωσε να εγκαταλείψει το αεροσκάφος. Πληροφορίες του BBC αναφέρουν ότι το αεροσκάφος βρισκόταν σε αποστολή βομβαρδισμού.

Ενδέχεται ο πιλότος να μην υπάκουσε στις διαταγές του και να δόθηκε εντολή κατάρριψης του αεροσκάφους του. Αυτές οι πληροφορίες όμως προς το παρόν δεν μπορούν να επιβεβαιωθούν.

Την απέλυσαν επειδή... αρρώστησε!

Στην απόλυσή μιας 25χρονης υπάλληλου προχώρησε η ιδιοκτήτριά ταβέρνας στην Πάτρα με αιτία την 10ημερη απουσία της πρώτης λόγω ασθένειας. Η κοπέλα εξήγησε σε δηλώσεις της σε τοπική εφημερίδα ότι άρχισε να δέχεται πιέσεις να γυρίσει το συντομότερο στην εργασία της, ενώ παράλληλα κατήγγειλε ότι εργαζόταν ανασφάλιστη.

«Εργάζομαι στη συγκεκριμένη ταβέρνα εδώ και περίπου δύο χρόνια. Δεν είχα δώσει δικαίωμα και αφορμή ποτέ και για το οτιδήποτε. Ήμουν πάντοτε τυπική στα καθήκοντά μου, κάτι που και ο ίδιος ο εργοδότης μου το είχε αναφέρει αρκετές φορές κατά το παρελθόν. Πριν από 10 μέρες αρρώστησα, έχοντας υψηλό πυρετό, που με είχε καθηλώσει στο κρεβάτι.

Αμέσως ειδοποίησα τη διεύθυνση, λέγοντας ότι δεν έχω τη δυνατότητα να εργαστώ. Μετά από τέσσερις με πέντε μέρες ξεκίνησαν τα τηλέφωνα από το μαγαζί, λέγοντάς μου ότι πρέπει να γυρίσω στη δουλειά λόγω φόρτου εργασίας. Τους εξήγησα ότι αυτό είναι αδύνατο, αφού η κατάστασή μου παρέμενε άσχημη και ο πυρετός δεν έχει υποχωρήσει».

Και συνέχισε, λέγοντας ότι «με απειλούσε ότι αν δεν επιστρέψω θα με απολύσει. Προσπαθούσα να του εξηγήσω ότι αυτό ήταν αδύνατο. Τότε λοιπόν μου είπε από το τηλέφωνο ότι να ψάξω αλλού για δουλειά γιατί απολύομαι» είπε χαρακτηριστικά.

Νέες συλλήψεις λαθρομεταναστών στο λιμάνι της Κορίνθου

Άνδρες της Λιμενικής Αρχής του λιμανιού της Κορίνθου συνέλαβαν στις 20:30 χθες έναν 40χρονο άνδρα, οδηγό φορτηγού οχήματος με τη κατηγορία της μεταφοράς παράνομων μεταναστών.

Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε λίγο πριν επιβιβαστεί σε πλοίο με κατεύθυνση την Ιταλία. Κατά τη διάρκεια της έρευνας βρέθηκαν έξι αλλοδαποί οι οποίοι δεν είχαν τα απαραίτητα έγγραφα και συνελλήφθησαν.

Το όχημα κατασχέθηκε και η Λιμενική Αρχή Κορίνθου διενεργεί προανάκριση.

Φωτιά καρναβαλικό στέκι στην Πάτρα - Από θαύμα δε θρηνήσαμε θύματα

Το ενδεχόμενο ο εμπρησμός που σημειώθηκε σε καρναβαλικό στέκι στην οδό Ζαϊμη 10 να έγινε εξαιτίας εκβιαστικών πιέσεων σε βάρος των υπευθύνων εξετάζουν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών.

Σύμφωνα με πληροφορίες η πυρκαγιά στο εσωτερικό του στεκιού ξέσπασε ενώ στο εσωτερικό του παρέμεναν δύο από τους υπευθύνους. Κατάφεραν να γλιτώσουν ανοίγοντας μια πόρτα εξόδου προς τον ακάλυπτο της πολυκατοικίας, σε διαφορετική περίπτωση δεν θα είχαν γλιτώσει.

Η φωτιά φαίνεται ότι ξέσπασε όταν άγνωστοι έριξαν βόμβα μολότοφ στο εσωτερικό του καρναβαλικού στεκιού. Οι φλόγες μεταδόθηκαν με μεγάλη ταχύτητα λόγω του εύφλεκτου υλικού που περιείχε το μπουκάλι και η έκρηξη ξύπνησε τους περιοίκους της οδού Ζαΐμη.

Συλλήψεις κυνηγών στη Ρόδο

Στελέχη της Θηροφυλακής, σε συνεργασία με το Δασαρχείο Ρόδου προχώρησαν στη σύλληψη δύο κυνηγών οι οποίοι εκπαίδευαν τα σκυλιά τους εντός της προστατευόμενης περιοχής των Λαέρμων.

Συνολικά μαζί τους είχαν έξι σκυλιά και σε βάρος τους εφαρμόστηκαν όλες οι προβλεπόμενες διατάξεις του νόμου.

Σομαλοί πειρατές εκτέλεσαν 4 Αμερικανούς ομήρους

Σοκ σε όλο τον κόσμο έχει προκαλέσει η είδηση της δολοφονίας τεσσάρων αμερικανών πολιτων από Σομαλούς πειρατές, στον Ινδικό Ωκεανό.

Το τραγικο περιστατικό συνέβη την προηγούμενη Παρασκευή, όταν οι πειρατές, κατέλαβαν το 58 πόδων σκάφος με το όνομα Quest, με το οποίο η Jean με τον σύζυγό της Scott Adam και η Phyllis Macay με τον Bob Riggle από την Καλιφόρνια, συμμετείχαν στους αγώνες ιστιοπλοΐας, "Blue Water Rally".

Τα δύο ζευγάρια λάτρευαν τη θάλασσα και από τότε που συνταξιοδοτήθηκαν επιδόθηκαν με πάθος στο αγαπημένο τους σπορ.

Δυστυχώς το ταξίδι των ονείρων τους μετατράπηκε σε εφιάλτη και οι τέσσρεις αμερικανοί, κατέληξαν νεκροί μέσα στο σκάφος τους από πυρά Σομαλών πειρατών.

Τα δύο άτυχα ζευγάρια εντόπισαν οι Αμερικανικές δυνάμεις, ύστερα από ανεπιτυχείς διαπραγματεύσεις με τους πειρατές.

Το αμερικανικό πλοίο, που έσπευσε να βοηθήσει το γιοτ, δέχτηκε μια ρουκέτα από απόσταση 600 μέτρων και δεν κατάφερε να σώσει τα ζευγάρια.

Αμερικανός Αντιναύαρχος, δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι το ναυτικό προσπαθούσε να διαπραγματευτεί με τους πειρατές για την απελευθέρωση των ομήρων, όταν χωρίς προειδοποίηση οι πειρατές έριξαν ρουκέτα σε αμερικανικό πολεμικό πλοίο. Η ρουκέτα αστόχησε, αλλά ακούστηκαν πυρά πάνω στο σκάφος με τους ομήρους.

Από την πλευρά τους οι Σομαλοί, ισχυρίζονται ότι δέχτηκαν πρώτοι επίθεση από τα αμερικανικά πολεμικά πλοία.

Το αμερικανικό ναυτικό προχώρησε στην συλλήψη 13 πειρατών, ενώ τα πτώματα άλλων δύο βρέθηκαν πάνω στο γιότ των Αμερικανών, χωρίς κανείς να γνωρίζει ακόμα το πως και το γιατί.

1.000 οι νεκροί της εξέγερσης στη Λιβύη - Χάος και αίμα`

Ξεπερνάει τους 1.000 ο αριθμός των νεκρών από τη βίαιη καταστολή των διαδηλώσεων στη Λιβύη, την ώρα που η διεθνής κοινότητα, βλέποντας ίσως το τέλος να πλησιάζει, απομονώνει τον Μουαμάρ Καντάφι.

Την εκτίμηση για τους 1.000 νεκρούς έκανε ο ίδιος ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας, Φράνκο Φρατίνι. «Πιστεύουμε ότι η εκτίμηση για τους 1.000 νεκρούς είναι αξιόπιστη», είπε ο Ιταλός υπουργός, αφήνοντας άφωνη τη διεθνή κοινότητα.

Αυτόπτης μάρτυρας στην Τρίπολη ανέφερε πως υπάρχουν πληροφορίες ότι τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ανταλλαγή πυρών στην περιοχή της Φασλουμ, ενώ σε άλλο περιστατικό άλλοι τέσσερις πολίτες εκτελέστηκαν, ο ένας εξ επαφής!

Οι διαδηλώσεις συνεχίζονται, με τους πολίτες της Λιβύης να απαιτούν την πτώση του καθεστώτος Καντάφι. Μόνο που ο Λίβυος ηγέτης δεν προτίθεται να «πέσει». Μόνο έτσι μπορεί να ερμηνευτεί η –ανεπιβεβαίωτη πάντως- πληροφορία πως το καθεστώς Καντάφι έδωσε εντολή σε τρία πολεμικά πλοία να κατευθυνθούν στη Βεγγάζη (που τελεί υπό τον έλεγχο των διαδηλωτών) για να της επιθέτουν! Σύμφωνα με αρθρογράφο των New York Times, τα πληρώματα είναι διχασμένα για το τι θα κάνουν.

Νωρίτερα, δόθηκε εκ νέου εντολή σε πολεμικά αεροσκάφη να βομβαρδίσουν διαδηλωτές. Δυο πιλότοι προτίμησαν να καταρρίψουν το ίδιο το αεροσκάφος τους, παρά να υπακούσουν στην εντολή.

Μετά την Βεγγάζη και το Τόμπρουκ, κι άλλες πόλεις φέρονται να βρίσκονται πλέον υπό τον έλεγχο των διαδηλωτών και της αντιπολίτευσης, ενώ ο υπουργός Εσωτερικών Αμπντέλ Φατάχ Γιούνες αλ-Αμπίντι, θεωρούμενος και δεξί χέρι του Καντάφι, παραιτήθηκε από το Ίδρυμα Καντάφι, τασσόμενος υπέρ της αντιπολίτευσης και θέλοντας έτσι να εκδηλώσει την αντίθεσή του με τη βίαιη καταστολή των διαδηλώσεων.

Μετά το διάγγελμα-παραλήρημα του Καντάφι και την ευθεία απειλή για αιματοκυλήσει την ίδια του τη χώρα, καταδικάζοντας σε θανατική ποινή όποιον «τολμά» να διαδηλώνει, οι ξένοι ηγέτες έχουν αρχίσει να αποστασιοποιούνται από το καθεστώς της Λιβύης.

Χαρακτηριστική η αντίδραση του Γάλλου προέδρου, Νικολά Σαρκοζί, που ζήτησε από την Ευρώπη να διακόψει τις οικονομικές της σχέσεις με τη Λιβύη και να υιοθετήσει κυρώσεις κατά της Τρίπολης.

Την ίδια στιγμή, η ώρα της μεγάλης φυγής για τους ξένους υπηκόους έχει ξεκινήσει. Περίπου 10.000 Ευρωπαίοι πολίτες βρίσκονται στη Λιβύη και δεκάδες ευρωπαϊκές χώρες (η Ελλάδα ανάμεσά τους) στέλνουν πλοία για να τους παραλάβουν. Στα αεροδρόμια, ταυτόχρονα, η κατάσταση είναι χαοτική. Όσοι κατάφεραν να βρουν θέση σε αεροπλάνο και να αφήσουν πίσω τους την κόλαση της Λιβύης, δήλωσαν ότι τουλάχιστον 5.000 άνθρωποι προσπαθούν να βρουν τρόπο διαφυγής.

Διαβάστε επίσης: Δεν θα διστάσει να σκοτώσει κόσμο!
Διαβάστε επίσης: Το τραβάει στα άκρα το σχοινί ο Καντάφι: Οι διαδηλωτές θα τιμωρούνται με θάνατο!
Διαβάστε επίσης: Δε φεύγει ο Καντάφι - Αναμένεται συνέντευξη τύπου του γιου του


Αποκλεισμένη από τα ΜΑΤ η Βουλή, ένταση στους γύρω δρόμους - Video

Πεδίο μάχης το κέντρο της Αθήνας, με εκτεταμένα και σοβαρά επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών δυνάμεων, οδοφράγματα, οδομαχίες και καταστροφές.

Η κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας ήταν εκρηκτική, με τις δυνάμεις των ΜΑΤ να κάνουν εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων και ρίψη χειροβομβίδων κρότου-λάμψης και τους διαδηλωτές να απαντούν με βόμβες μολότοφ. Ένας διαδηλωτής επιχείρησε να κάψει σημαία της ΕΕ έξω από το κτίριο της Βουλής, ωστόσο παρεμποδίστηκε από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Μάχες σώμα με σώμα και πετροπόλεμος σημειώθηκαν στα Προπύλαια, ενώ συνελήφθη ένα άτομο, που έφερε τόξο με δύο βέλη, ένα τσεκούρι και ένα καδρόνι.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Όλη η Ελλάδα στους δρόμους
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χιλιάδες κόσμου παραμένει στο Σύνταγμα - Κλεφτοπόλεμος με τα ΜΑΤ


ΔΕΙΤΕ VIDEO ΑΠΟ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ




Φοβάται "εισβολή" 300.000 μεταναστών από την Λιβύη η Ιταλία

Ακόμα και 300.000 άνθρωποι ενδεχομένως να αναγκαστούν να μεταναστεύσουν από την ταραγμένη Λιβύη και να κατευθυνθούν προς τις ακτές της Ιταλίας, όπως εκτιμά ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας Φράνκο Φρατίνι. Το ένα τρίτο του πληθυσμού της χώρας, περίπου 2,5 εκατομμύρια άνθρωποι, είναι μετανάστες από την υποσαχάρια Αφρική και είναι πολύ πιθανό να εγκαταλείψουν τη χώρα αν πέσει η κυβέρνηση Καντάφι, είπε στην Corriere della Sera.

«Ξέρουμε τι να περιμένουμε όταν το σύστημα καταρρεύσει στη Λιβύη: ένα αφύσικο κύμα μεταναστών που θα φτάνει τις 200.000 με 300.000 ανθρώπους. Δηλαδή, δέκα φορές το φαινόμενο προσφύγων από την Αλβανία που είδαμε τη δεκαετία του '90», πρόσθεσε.

«Κι αυτά είναι μόνο εκτιμήσεις και μάλιστα οι πιο χαμηλές. Πρόκειται για μία Βιβλική έξοδο», κατέληξε.

Οι υπουργοί Εσωτερικών της Ελλάδας, της Ιταλίας, της Κύπρου, της Γαλλίας, της Μάλτας και της Ισπανίας συναντώνται σήμερα στη Ρώμη προκειμένου να καταρτίσουν μία κοινή πολιτική για τις εξεγέρσεις στη βόρεια Αφρική και να διατυπώσουν μία πρόταση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Στη χειρότερη θέση των τελευταίων 30 ετών ο κατασκευαστικός κλάδος

Στη χειρότερη θέση των τελευταίων 12 ετών στον δημόσιο τομέα και 30 ετών στον ιδιωτικό, βρίσκεται ο κατασκευαστικός κλάδος της χώρας μας, σύμφωνα με την εξαμηνιαία έκθεση του ΣΑΤΕ, η οποία δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Όπως επισημαίνεται ο κλάδος των δημοσίων έργων δοκιμάζει τις χειρότερες επιδόσεις των τελευταίων τουλάχιστον δώδεκα ετών, ενώ ο κλάδος των ιδιωτικών έργων βρίσκεται στην χειρότερη θέση, από πλευράς παραγγελιών και δραστηριότητας, των τελευταίων τριάντα ετών.

Οι βραχυπρόθεσμες και οι συνολικές υποχρεώσεις ανά εργοληπτική εταιρεία αυξήθηκαν περαιτέρω, ενώ ταυτόχρονα μειώθηκε ο κύκλος εργασιών τους, με συνέπεια μια στις πέντε εταιρείες να εμφανίζει ζημιές, με βάση τα δεδομένα τα οποία καταγράφηκαν στην διάρκεια του 2010 (αναφέρονται στους ισολογισμούς του 2009).

Ταυτόχρονα, η ανεργία στον κλάδο έκανε ένα ακόμη μεγάλο άλμα στο 15,3%, έναντι του Γ’ τριμήνου 2009, με συνέπεια να προστεθούν στον κατάλογο των ανέργων 57,5 χιλιάδες άτομα !

Τόσο από τα στοιχεία του ΣΑΤΕ, όσο και από τις αναλύσεις άλλων φορέων (ΚΕΠΕ, Alpha Bank, IOBE), αναδεικνύεται ο κεντρικός ρόλος τον οποίο καλούνται να διαδραματίσουν οι δημόσιες επενδύσεις υποδομής στην χώρα μας, είτε από εθνικούς πόρους, είτε μέσω του ΕΣΠΑ και άλλων διαρθρωτικών ταμείων, αφού μπορούν, ακόμη και άμεσα, να αποτελέσουν το αναπτυξιακό αντίβαρο στην μείωση της κατανάλωσης που προκαλεί αναπόφευκτα η δημοσιονομική προσαρμογή.

Όπως επισημαίνεται, αυτή η επιλογή ενισχύεται και από τις προτροπές του ΔΝΤ, περί ελαχιστοποίησης των επιπτώσεων των μέτρων προσαρμογής στην ανάπτυξη και την εργασία, ενώ την υιοθετούν και όλοι οι κορυφαίοι οικονομολόγοι ως την βασική προϋπόθεση για την μακροπρόθεσμη μείωση του χρέους.

Αντί αυτών στην Ελλάδα διαπιστώνονται τα εξής:

• Το ΠΔΕ του έτους 2010 μειώθηκε τέσσερις συνεχόμενες φορές και από 10,3 δισ. € που προϋπολογίζονταν το 2010 κατέληξε σε 8,5 δις. € στα τέλη του 2010, παρά το γεγονός ότι επανειλημμένα έχει επισημανθεί ότι η περικοπή των παραγωγικών δημόσιων επενδύσεων με σκοπό την μείωση του ελλείμματος τελικώς έχει τα αντίθετα αποτελέσματα.

• Αντί να επιχειρηθεί επίσπευση των ρυθμών απορρόφησης του ΕΣΠΑ, παράλληλα με την χρονική ανακατανομή της κοινοτικής συγχρηματοδότησης προς τα εμπρός και με την μεγαλύτερη εμπλοκή της ΕΤΕΠ, στο τέλος του 2010 είμαστε στην 17η θέση από πλευράς απορρόφησης σε σύνολο 27 Χωρών.

• Χρονίζοντα προβλήματα τα οποία θα επιλύονταν με το νέο θεσμικό πλαίσιο που θα αναμόρφωνε τα δημόσια έργα, δεν έχουν ακόμη ξεπεραστεί αφού το εν λόγω νομοσχέδιο παρουσιάζει πολύμηνη καθυστέρηση που επιδρά αρνητικά στις επιχειρηματικές δράσεις στον κλάδο δυσχεραίνοντας ολοένα και περισσότερο την ανταγωνιστικότητα των εγχώριων τεχνικών εταιρειών.

Ως χαρακτηριστικότερο παράδειγμα σημειώνεται αυτό του τρόπου καθορισμού των τιμών προϋπολογισμού των δημοσίων έργων, ο οποίος εδώ και τουλάχιστον έξι έτη γίνεται εντελώς αυθαίρετα με πλήρη απουσία έστω και ενός στοιχειώδους κοστολογικού συστήματος παρακολούθησης των μεταβολών των τιμών των σχετικών προϊόντων και εργασιών.

Κατόπιν αυτών δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι τα στοιχεία τα οποία παρουσιάζονται στην έκθεση του ΣΑΤΕ αναδεικνύουν ότι ο κλάδος των δημοσίων έργων δοκιμάζει τις χειρότερες επιδόσεις των τελευταίων τουλάχιστον δώδεκα ετών (12), ενώ ο κλάδος των ιδιωτικών έργων είναι στην χειρότερη θέση, από πλευράς παραγγελιών και δραστηριότητας, των τελευταίων τριάντα ετών (30).

Κατά την διάρκεια του Γ’ τριμήνου του 2010 καταγράφηκαν τα εξής:

• ο δείκτης παραγωγής στις κατασκευές (σύνολο κλάδου) εμφανίστηκε μειωμένος κατά 36,5% έναντι του Γ’ τριμήνου 2009, λαμβάνοντας την χαμηλότερη τιμή του από το 2000,

• η συνολική απασχόληση στον κλάδο μειώθηκε κατά 15,3% έναντι του Γ’ τριμήνου 2009, ήτοι 57,5 χιλιάδες,

• η συμμετοχή του κλάδου στην δημιουργία του ΑΕΠ κατέγραψε την χαμηλότερη τιμή της τα τελευταία 12 έτη, μόλις 3,6%, έναντι 4,0% του Γ’ τριμήνου του 2009,

• οι συνολικές ακαθάριστες επενδύσεις σε κατασκευές παρουσίασαν μείωση κατά 15%, έναντι του Γ’ τριμήνου 2009,

• ο δείκτης παραγωγής έργων πολιτικού μηχανικού (δημόσια έργα) εμφάνισε μείωση κατά 31,3%, έναντι του Γ’ τριμήνου του 2009,

• ο δείκτης παραγωγής οικοδομικών έργων (ιδιωτικά έργα) εμφάνισε μείωση κατά 46,9%, έναντι του Γ’ τριμήνου του 2009, λαμβάνοντας την χαμηλότερη τιμή των τελευταίων δέκα ετών.

Ειδικότερα ως προς τον όγκο κτιριακών έργων που αντιστοιχεί στις οικοδομικές άδειες οι οποίες εκδόθηκαν το πρώτο δεκάμηνο του 2010, η μείωση ήταν 24,8%, έναντι της αντίστοιχης περιόδου του 2009, η οποία – ας σημειωθεί – ήταν επίσης μειωμένη κατά 28,3% έναντι του πρώτου δεκαμήνου του 2008. Για να γίνει καλύτερα αντιληπτή η σημερινή κατάσταση σημειώνεται ότι η ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα, βάσει του όγκου που αντιστοιχεί στις οικοδομικές άδειες κατά το πρώτο δεκάμηνο του 2010, είναι η μικρότερη των τελευταίων τριάντα ετών.

Εξάλλου, σύμφωνα και με τα στοιχεία του ΣΑΤΕ, κατά το 2010 παγιώθηκε ο μειωμένος συνολικός προϋπολογισμός των δημοπρατούμενων έργων προϋπολογισμού άνω των 2 εκ. € έναντι των ετών 2005 (-39,3%) και 2006 (-51,4%), ύψους 3,54 δισ. €, δηλαδή, στα επίπεδα του 2009 (3,49 δισ. €).

Αυτό το γεγονός αναγκάζει σε επανάληψη της διαπίστωσης των πρόσφατων εξαμηνιαίων εκθέσεων του ΣΑΤΕ περί ανεπάρκειας του διατιθέμενου ποσού που προϋπολογίζεται για τα δημόσια τεχνικά έργα στην χώρα.

Ωστόσο διαφαίνεται μία σημαντική διαφοροποίηση έναντι των προηγούμενων ετών, η οποία εντοπίζεται στην ενδυνάμωση της σχετικής σημαντικότητας των έργων μικρού και μεσαίου προϋπολογισμού, αφού κατά το 2010 το σύνολο των 516 δημοπρασιών προϋπολογισμού άνω των 2 εκ. € αφορούν σε έργα προϋπολογισμού μικρότερου των 100 εκ. €, ενώ ως πλήθος εμφανίζονται αυξημένες κατά 67% έναντι του 2009 (309 δημοπρασίες).

Αρνητική εικόνα προκύπτει και από την εξέταση των χρηματοοικονομικών δεδομένων των εταιρειών 3ης – 7ης τάξης, αφού ο κύκλος εργασιών ανά εργοληπτική εταιρεία μειώνεται από 13,3 εκ. € το 2008 σε 12,1 εκ. € το 2009, ενώ αύξηση παρουσιάζουν τα μεγέθη των βραχυπρόθεσμων υποχρεώσεων από 7,2 εκ. € ανά εργοληπτική εταιρεία το 2008 σε 8,4 εκ. € το 2009 και των συνολικών υποχρεώσεων από 10,1 εκ. € το 2008 σε 11 εκ. € το 2009. Τέλος, μία στις πέντε εργοληπτικές εταιρείες 3ης – 7ης τάξης του ΜΕΕΠ παρουσιάζει ζημία το 2009.

Champions League: Μαρσέιγ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Μαρσέιγ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κοντράρονται απόψε στο «Βελντρόμ», στο πρώτο παιχνίδι της φάση των «16» του Champions League. Σε μία πρώτη ανάγνωση το ζευγάρι έχει ξεκάθαρο φαβορί για την πρόκριση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και αουτσάιντερ τη Μαρσέιγ.

Για το σημερινό παιχνίδι οι πρωταθλητές Γαλλίας δεν υπολογίζουν τον τραυματία Ζινιάκ, ενώ εκτός αναμένεται να μείνει και ο Βαλμπουενά. Αντίθετα, Ρεμί και Μπραντάο θα τεθούν στη διάθεση του Ντιντιέ Ντεσάμπ.

Από την άλλη, ο σερ Άλεξ Φέργκιουσον θα παρατάξει τους «κόκκινους διάβολους», χωρίς τον Άντερσον που θα μείνει δύο μήνες εκτός δράσης και τους επίσης τραυματίες Φέρντιναντ, Γκιγκς, Έβανς, Όουεν, Χάργκριβς, Βαλένσια και Παρκ.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Μαρσέιγ κοντραρίστηκαν τη σεζόν 1999/2000 στη φάση των ομίλων, όπου οι Άγγλοι κέρδισαν 2-1 στο «Ολντ Τράφορντ» και έχασαν1-0 στο «Βελοντρόμ». Η Μαρσέιγ ως γηπεδούχος απέναντι σε αγγλικές ομάδες έχει 7 νίκες και 2 ήττες σε 9 αγώνες, ενώ οι «κόκκινοι διάβολοι» επί γαλλικού εδάφους έχουν 3 νίκες, 6 ισοπαλίες και 2 ήττες.

Στο όριο από πλευράς Μαρσέιγ είναι ο Αγιέου, ενώ κανένας παίκτης της Μαν. Γιουνάιτεντ δεν βρίσκεται σε αντίστοιχο κίνδυνο.

Χιλιάδες κόσμου παραμένει στο Σύνταγμα - Κλεφτοπόλεμος με τα ΜΑΤ

Κι ενω υπήρχε ηρεμία λίγο μετά τις πέντε και μισή επικράτησε ένταση και πάλι στην πλατεία Συντάγματος. 'Οπως ισχυρίζονται οι συγκεντρωμένοι αστυνομικός έβρισε και χτύπησε μια κοπέλα και αυτό πυροδότησε την ένταση.

Οι ισχυρότατες αστυνομικές δυνάμεις έκαναν και πάλι χρήση χημικών ενώ παραμένουν στην πλατεία περίπου 1.000 διαδηλωτές. Λίγο πριν τις 6 το απόγευμα οι διαδηλωτές ξήλωσαν παγκάκια και επιτέθηκαν κατά των ΜΑΤ. Λίγη ώρα αργότερα έγινε επέμβαση των αστυνομικών και τους απώθησε.

Οι διαδηλωτές δηλώνουν αποφασισμένοι να μείνουν εκεί και όπως λένε θέλουν να μετατρέψουν το Σύνταγμα σε "πλατεία Ταχρίρ" του Καϊρου. Προηγήθηκαν 2 μεγαλειώδεις πορείες με ένταση και πάθος και οι συμπλοκές που έγιναν προκλήθηκαν όταν οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης εναντίον των διαδηλωτών.

Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός οτι ενώ η πορεία του ΠΑΜΕ έγινε κανονικά και πέρασε μπροστά από τον Αγνωστο Στρατιώτη, η πορεία της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ δεν κατάφερε ποτέ να προσεγγίσει το Σύνταγμα. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις δεν επέτρεψαν στους διαδηλωτές να πορευθούν στην λεωφόρο Βασιλίσσης Αμαλίας. Μόνο λίγο πριν τις 3.30 επετράπη σε περίπου 3.000 άτομα να "ανέβουν" από τη Μ.Βρετανία στο Σύνταγμα.

Στην πλατεία Συντάγματος συνελήφθη διαδηλωτής που είχε στην κατοχή του τόξο, δύο βέλη, ένα καδρόνι και ένα τσεκούρι!

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες από την πλευρά των διαδηλωτών αναφέρουν πως ενώ η πορεία διεξαγόταν ειρηνικά και χωρίς προβλήματα, ακούστηκε από τα cb της αστυνομίας η εντολή «Σπάστε την πορεία».

ΠΙΟ ΠΡΙΝ
Ένταση και εκτεταμένες συμπλοκές, με ρίψεις μολότοφ από ομάδα διαδηλωτών και βομβίδων κρότου - λάμψης αλλά και χημικών από αστυνομικές δυνάμεις, σημειώνονται αυτή την ώρα στην κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος, δίπλα ακριβώς από το κτήριο του υπουργείου Οικονομικών.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το κτήριο τελεί υπό αστυνομικό κλοιό, ενώ στο σημείο έχουν σπεύσει αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Μια μοτοσικλέτα της ομάδας ΔΕΛΤΑ τυλίχθηκε στις φλόγες από ρίψη μολότοφ, ενώ και ένας αστυνομικός τραυματίστηκε, όταν δέχθηκε αντίστοιχη επίθεση.

Οδομαχίες σημειώνονται και στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ οι διαδηλωτές υποχωρούν προς την Ομόνοια.

Ενταση προκλήθηκε από άγνωστη αιτία και ενώ η πορεία ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ κατευθυνόταν μέσω της Σταδίου προς το Σύνταγμα. Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών και έριξαν χειροβομβίδες κρότου λάμψης.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ


Στην Πλατεία Συντάγματος έφτασε λίγο μετά τις 12:00 το κύριο σώμα της πορείας, στην οποία συμμετείχαν εργαζόμενοι από τον ιδιωτικό αλλά και το δημόσιο τομέα.

Δεκάδες χιλιάδες άτομα έχουν συρρεύσει στο χώρο ακριβώς μπροστά από το κτήριο της Βουλής, φωνάζοντας συνθήματα εναντίον της κυβερνητικής πολιτικής.

Ηρεμία επικρατεί αυτή τη στιγμή μπροστά από τη Βουλή όπου βρίσκονται συγκεντρωμένοι χιλιάδες διαδηλωτές της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ με έντονη την παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων.

Οι διαδηλωτές τραγουδούν «Πότε θα κάνει ξαστεριά» δίνοντας με το δικό τους τρόπο ένα μήνυμα στην κυβέρνηση για την πολιτική της και τα σκληρά οικονομικά μέτρα.

Κλειστές παραμένουν μέχρι και αυτή την ώρα όλοι οι δρόμοι γύρω από την πλατεία Συντάγματος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Όλη η Ελλάδα στους δρόμους

"Εκτυπώσεις" δέρματος για τραύματα από έγκαυμα - Τυπώθηκε αυτί μόνο σε μισή ώρα!

Φανταζόσασταν ποτέ ότι ο παλιός σκονισμένος εκτυπωτή, μπορεί να σας φανεί χρήσιμος στο μέλλον για να τυπώνετε… δέρμα. Οι επιστήμονες αναπτύσσουν μια καινοτομική τεχνολογία «εκτύπωσης» μοσχευμάτων δέρματος για ανθρώπους που έχουν υποστεί εγκαύματα, χρησιμοποιώντας όχι τίποτε υπερ-εξελιγμένες ιατρικές συσκευές, αλλά κοινούς φορητούς εκτυπωτές γραφείου.

Οι νέες τεχνολογίες παρουσιάστηκαν, από τον καθηγητή Χοντ Λίπσον του Εργαστηρίου Υπολογιστικής Σύνθεσης του πανεπιστημίου Κορνέλ των ΗΠΑ και τον Τζέιμς Γιού της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Γουέικ Φόρεστ της Β. Καρολίνα, στο τελευταίο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Ένωσης για την Προώθηση της Επιστήμης (AAAS).

Τη σχετική έρευνα χρηματοδοτείται από το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ επειδή θα μπορούσε να αξιοποιηθεί ιδιαίτερα στο πεδίο της μάχης από το στρατό για την αποκατάσταση τραυμάτων από γιατρούς, που θα μεταφέρουν επί τόπου τον βιο-εκτυπωτή (το 30% των τραυμάτων στην μάχη αφορούν εγκαύματα).

Για τη διαδικασία χρειάζεται μόνο η λήψη δείγματος κυττάρων από τον τραυματία, προκειμένου στη συνέχεια το μηχάνημα να «εκτυπώσει» συμβατό δέρμα, χρησιμοποιώντας καλλιέργειες κυττάρων αντί για μελάνη και το ανθρώπινο σώμα αντί για χαρτί! Μέχρι στιγμής έχουν εκτυπωθεί δερματικά μοσχεύματα διαστάσεων δέκα επί δέκα εκατοστών για γουρούνια.

Τα μέχρι τώρα πειράματα σε ζώα έχουν δείξει ότι αυτή η τεχνολογία βιο-εκτύπωσης είναι πολλά υποσχόμενη, αν και υπάρχουν προβλήματα, όπως είπε ο Λίπσον, που σχετίζονται πρωτίστως με το ότι δεν είναι όλα τα κύτταρα ευεπίφορα στον χειρισμό τους για «εκτύπωση». Ο ίδιος επεσήμανε ότι η εκτύπωση δέρματος βρίσκεται ακόμα στο πειραματικό στάδιό και θα χρειάζστεί περαιτέρω βελτίωση πριν εφαρμοστεί σε ανθρώπους.

Ο Γιού εκτίμησε ότι η εκτύπωση δέρματος θα είναι έτοιμη για χρήση σε λίγα χρόνια και σε μια 20ετία το πολύ, θα έχει γίνει πια η κύρια πρακτική για την αποκατάσταση εγκαυμάτων.

Champions League: Ίντερ και Μπάγερν ξανά…

Μόλις εννέα μήνες μετά τον τελικό του Champions League Ίντερ και Μπάγερν Μονάχου κοντράρονται ξανά. Αυτή τη φορά οι δρόμοι τους διασταυρώθηκαν νωρίς στη διοργάνωση με τις δύο ομάδες να ζητούν την πρόκριση για τους «8» του θεσμού.

Το πρώτο ραντεβού για το ζευγάρι είναι σήμερα στις 21:45 στο Μιλάνο και τόσο η Ίντερ, όσο και η Μπάγερν αναμένεται να κάνουν τα πάντα για την πρόκριση, αφού στα εγχώρια πρωταθλήματά τους έχουν χάσει σημαντικό έδαφος και δύσκολα θα φτάσουν στην κατάκτηση του τίτλου.

Στην Ιταλία η Ίντερ βρίσκεται στην τρίτη θέση 5 βαθμούς πίσω από την πρώτη Μίλαν, ενώ στη Γερμανία η Μπάγερν απέχει 13 ολόκληρους βαθμούς από την πρωτοπόρο Ντόρτμουντ.

Για τον Λεονάρντο, ο οποίος θα κάνει ντεμπούτο στα ευρωπαϊκά παιχνίδια με την Ίντερ, ετοιμοπόλεμοι θα είναι οι Λούσιο και Σνάιντερ, ενώ εκτός είναι οι τραυματίες Μιλίτο και Σάμουελ, όπως και ο νεοαποκτηθείς Τζιαμπάολο Πατσίνι που δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Το Σάββατο για τη Σέριε Α οι «νερατζούρι» έφτασαν στη νίκη με 1-0 κόντρα στην Κάλιαρι.

Από την άλλη, η Μπάγερν προέρχεται από νίκη 3-1 επί της Μάιντς. Εκτός μάχης είναι μόνο ο Ίβιτσα Όλιτς, ενώ στη διάθεση του Φαν Γκάαλ είναι οι τραυματίες Μάριο Γκόμεζ και Τόμας Κραφτ.

Εκτός από τον περσινό τελικό όπου η Ίντερ του Ζοσέ Μουρίνιο κέρδισε 2-0 με τα γκολ του Μιλίτο, οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί άλλες τέσσερις φορές στο παρελθόν. Τη σεζόν 1988/89 η Ίντερ είχε κερδίσει 2-0 στο Μόναχο, στον τρίτο γύρο του Κυπέλλου UEFA, όμως στον επαναληπτικό οι Βαυαροί πήραν τη νίκη με 3-1 και πέρασαν στην επόμενη φάση.

Τη σεζόν 2006/07 στους ομίλους του Champions League η Μπάγερν πέρασε 2-0 από το Μιλάνο, ενώ οι δύο ομάδες είχαν έρθει ισόπαλες 1-1. Να σημειωθεί ότι η Ίντερ μετρά 10 νίκες και 4 ήττες σε 15 παιχνίδια ως γηπεδούχος απέναντι σε γερμανικές ομάδες, ενώ η Μπάγερν επί ιταλικού εδάφους έχει 9 ήττες, 4 νίκες και 2 ισοπαλίες.

Συνολικά από τις δύο ομάδες πέντε παίκτες βρίσκονται στο όριο των καρτών. Από την Ίντερ είναι οι Λούσιο και Κίβου και από τη Μπάγερν οι Κρόος, Γκόμεζ και Πράνιτς.

Online σύνδεση σε ταμειακές μηχανές-λογιστήρια!

Με ηλεκτρονικά μάτια θα μπορεί να παρακολουθεί το υπουργείο Οικονομίας τις ταμειακές μηχανές και τους υπολογιστές των επιχειρήσεων για να εντοπίζει πλαστές αποδείξεις και εικονικά τιμολόγια.

Μέσα στους επόμενους μήνες, το Δημόσιο θα αναθέσει σε ιδιωτικές εταιρείες ένα φιλόδοξο σχέδιο:

Να διασυνδεθούν ηλεκτρονικά οι ταμειακές μηχανές και οι υπολογιστές των επιχειρήσεων με τις κεντρικές υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομίας.

Με τον τρόπο αυτό η γενική γραμματεία πληροφοριακών συστημάτων του υπουργείου οικονομίας θα μπορεί να βλέπει όλο το εικοσιτετράωρο:

- τις αποδείξεις που κόβονται
- τα τιμολόγια και δελτία αποστολής που εκδίδονται
- θα παρακολουθεί το τζίρο και το απόθεμα της επιχείρησης
- αλλά και τους φόρους που παρακρατούνται και πληρώνονται

Στο φορολογικό νομοσχέδιο προβλέπεται οι ταμειακές μηχανές των καταστημάτων θα έχουν online σύνδεση με τη Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων. Οι επιχειρηματίες θα υποχρεούνται να στέλνουν δεδομένα για τις πωλήσεις τους στο υπουργείο και σε περιπτώσεις που δεν τα στέλνουν θα απειλούνται με πρόστιμο από 200 έως 5.000 ευρώ.

Σύμφωνα με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο δικηγόροι , μηχανικοί συμβολαιογράφοι , υποθηκοφύλακες , επιμελητήρια θα στέλνουν στο υπουργείο Οικονομικών αναλυτικά στοιχεία για τις συναλλαγές τους.

Παράλληλα όλοι οι λιανοπωλητές οφείλουν να υποβάλλουν τα στοιχεία των αποδείξεων που εκδίδουν στην Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.

Οι επίμαχες ρυθμίσεις

- Οι δικηγόροι αλλά και οι δικηγορικοί σύλλογοι υποχρεούνται να υποβάλλουν μέχρι την 20η ημέρα του μηνός Φεβρουαρίου κάθε έτους με την χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου επικοινωνίας, αναλυτική κατάσταση των έγγραφων συμφωνιών που έχουν συνάψει με τους εντολείς τους, κατά την προηγούμενη διαχειριστική περίοδο. Στην αναλυτική κατάσταση πρέπει να αναγράφονται το ονοματεπώνυμο, η διεύθυνση, ο ΑΦΜ του κάθε εντολέα, το είδος της παρεχόμενης υπηρεσίας και η συμφωνηθείσα αμοιβή. Την ευθύνη για την υποβολή αυτή, προκειμένου για τους δικηγορικούς συλλόγους, φέρει ο πρόεδρος του κάθε συλλόγου.

- Καθιερώνεται η υποχρέωση για τους μηχανικούς όπως και για το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος να υποβάλλουν ηλεκτρονικά στη ΓΓΠΣ μέχρι την 20η ημέρα του μηνός Φεβρουαρίου κάθε έτους κατάσταση με στοιχεία των έγγραφων συμβάσεων (είδος παρεχόμενης υπηρεσίας, συμφωνηθείσα αμοιβή κλπ.) που έχουν συνάψει οι μηχανικοί με τους αντισυμβαλλομένους τους μέσα στην προηγούμενη διαχειριστική περίοδο, προκειμένου για τον αποτελεσματικότερο έλεγχο στο πλαίσιο των σχετικών διασταυρώσεων.

- Οι επιτηδευματίες που εκδίδουν αποδείξεις λιανικής πώλησης ή παροχής υπηρεσιών με χρήση φορολογικών ταμειακών μηχανών, υποχρεούνται να διαβιβάζουν ηλεκτρονικά τα δεδομένα των φορολογικών στοιχείων που εκδίδονται σε βάση δεδομένων της ΓΓΠΣ

- Καθίσταται πλέον υποχρεωτική η υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος, με τη χρήση σύγχρονων ηλεκτρονικών μεθόδων και δικτυακών υποδομών, από όλα τα νομικά πρόσωπα (ΑΕ, ΕΠΕ, Δημοτικές και Κοινοτικές Επιχειρήσεις κερδοσκοπικού χαρακτήρα, Συνεταιρισμοί, Αλλοδαπές επιχειρήσεις, Νομικά Πρόσωπα μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα).

Λήστεψαν μέχρι και κατάστημα χαρτικών στη Θεσσαλονίκη!

Μέχρι και κατάστημα χαρτικών στο κέντρο της Θεσσαλονίκης έβαλαν στο στόχαστρό τους δυο ληστές χθες το απόγευμα.

Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, οι δράστες με την απειλή όπλου ακινητοποίησαν την ιδιοκτήτρια του καταστήματος, που βρίσκεται στην οδό Ολύμπου και άρπαξαν από το ταμείο το ποσό των 300 ευρώ.

Στη συνέχεια διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση και αναζητούνται.

Έκλεψαν εξωλέμβιες και στην Καβάλα!

Διαστάσεις μάστιγας κοντεύουν να πάρουν τα κρούσματα κλοπής εξωλέμβιων μηχανών από διάφορες περιοχές της χώρας. Τα αλλεπάλληλα περιστατικά κάνουν τις αστυνομικές αρχές να στρέφουν τις έρευνες προς την κατεύθυνση οργανωμένου κυκλώματος με πολλά «πλοκάμια», το οποίο αποτελείται πιθανότατα από Ρουμάνους.

Στόχος της νέας κλοπής ήταν ένα συνεργείο συντήρησης και επισκευής μηχανών σκαφών στην Άσπρη Άμμο Καβάλας, όπου οι άγνωστοι δράστες έκοψαν το συρματόπλεγμα της πλαϊνής εξωτερικής περίφραξης και έκλεψαν επτά εξωλέμβιες
μηχανές πελατών κόβοντας τα καλώδια τροφοδοσίας και χειρισμού και τους σωλήνες καυσίμων! Η συνολική αξία των κλοπιμαίων φτάνει τα 30.000 ευρώ!

• Πριν από λίγες μέρες, άγνωστοι είχαν κλέψει τις καινούργιες μηχανές με τις οποίες ήταν εφοδιασμένα επτά σκάφη σε ένα αλιευτικό καταφύγιο στο Αχλάδι Πελασγίας και στο λιμανάκι στις Ράχες Φθιώτιδας, αφήνοντας τις βάρκες να παραδέρνουν στα ανοιχτά!

• Τον Ιανουάριο είχαν γίνει μέσα σε λίγες ώρες τρεις διαρρήξεις σε ισάριθμα καταστήματα τριών διαφορετικών περιοχών της Ηλείας με στόχο εξωλέμβιες μηχανές.

• Τον περασμένο Νοέμβριο συνελήφθησαν τρεις Ρουμάνοι που είχαν κλέψει τουλάχιστον 20 κινητήρες σκαφών τα Λουτρά Αιδηψού, την Ερέτρια και την Χαλκίδα και τις μετέφεραν με πλαστά έγγραφα φορτωτικής στην πατρίδα τους.

• Τις ίδιες μέρες είχαν συλληφθεί άλλοι δύο Ρουμάνοι στην Θεσσαλονίκη, που είχαν κλέψει… 47 εξωλέμβιες μηχανές συνολικής αξίας 100.000 ευρώ από έξη εταιρείες πώλησης σκαφών και από μια μαρίνα! Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι οι κλοπές είναι πιθανότατα έργα της ίδιας σπείρας κακοποιών και συνεχίζουν τις έρευνες προς κάθε κατεύθυνση.

Αναμένονται τα επόμενα 24ωρα στην Κρήτη 15.000 Κινέζοι από τη Λιβύη

Περίπου 15000 Κινέζοι αναμένονται στην Κρήτη από τη Λιβύη με επιβατηγά πλοία, προκειμένου να αναχωρήσουν αεροπορικώς για την Κίνα., όπως ανακοίνωσε με σχετικό δελτίο Τύπου το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Επιπλέον, έχει ζητηθεί η συνδρομή ελληνικών επιβατηγών πλοίων για τη μεταφορά Αιγύπτιων υπηκόων, από την Τρίπολη στην Αλεξάνδρεια.

Αναλυτικότερα στο δελτίο Τύπου του υπ.Προ.Πο. αναφέρονται τα εξής : "Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστος Παπουτσής και ο Υφυπουργός κ. Μανώλης Όθωνας, βρίσκονται σε διαρκή συνεργασία με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο Ελευθέριο Οικονόμου και τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος Αντιναύαρχο Κωνσταντίνο Σούλη, καθώς και τους επιτελείς των δύο Σωμάτων, αξιολογώντας τις νέες συνθήκες, που διαμορφώνονται, μετά τις εξελίξεις στη Β. Αφρική.

Δε φεύγει ο Καντάφι - Αναμένεται συνέντευξη τύπου του γιου του

Ο ηγέτης της Λιβύης Μουαμάρ Καντάφι δήλωσε κατά το διάγγελμα που απεύθυνε στο λαό ότι δεν σκοπεύει να παραιτηθεί, παρά τις αντικαθεστωτικές διαδηλώσεις στη χώρα.

"Δεν θα φύγω από τη χώρα μου, θα πεθάνω σαν μάρτυρας εδώ στη Λιβύη όπως ο πατέρας μου , ο παππούς μου και ο θείος μου."

Αναφερόμενος στους διαδηλωτές τους χαρακτήρισε ούτε λίγο ούτε πολύ ναρκομανείς και αλκοολικούς. «Η ολιγομελής ομάδα των υποκινητών των διαδηλώσεων είναι χρήστες και διακινητές ναρκωτικών. Οι διαδηλωτές στην Τυνησία και την Αίγυπτο είναι ναρκομανείς και αλκοολικοί.»

Αποκάλεσε του διαδηλωτές «ποντίκια και μισθοφόρους» που θέλουν να μετατρέψουν τη Λιβύη σε ισλαμικό κράτος, προσθέτοντας ότι σύμφωνα με το λιβυκό νόμο τους αξίζει η θανατική ποινή.

Οι μάχες θα συνεχιστούν σε κάθε γειτονιά και σε κάθε δρόμο. Δεν θα παραδοθούμε στις διεθνείς υπερδυνάμεις
Θα χρησιμοποιήσουμε βία αν προκύψει θέμα ανάλογα με τους διεθνείς κανονισμούς και το Σύνταγμα της χώρας.

Παράλληλα, κάλεσε τους υποστηρικτές του να βγουν στους δρόμους την Τετάρτη. Όπως είπε, είχε φέρει τη δόξα στη Λιβύη και δεν έχει κάποιο επίσημο αξίωμα από το οποίο να παραιτηθεί, αλλά είναι ηγέτης της επανάστασης.

Αναμένεται συνέντευξη τύπου του γιού του Καντάφι
Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, ο γιός του Συνταγματάρχη Καντάφι, Σαΐφ αλ-Ισλάμ, θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στην Τρίπολη.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες.

Διαβάστε επίσης: Δεν θα διστάσει να σκοτώσει κόσμο!
Διαβάστε επίσης: Το τραβάει στα άκρα το σχοινί ο Καντάφι: Οι διαδηλωτές θα τιμωρούνται με θάνατο!

Πτώματα πουλιών στο Εθνικό Πάρκο της Βιστωνίδας

Πτώματα πουλιών και δυσάρεστες οσμές αντίκρισε επισκέπτης στη λίμνη της Βιστωνίδας όταν και επιχείρησε να αιχματωλίσει μερικές όμορφες στιγμές με τη φωτογραφική του μηχανή.

Αντί όμως για όμορφες στιγμές και ένα ευχάριστο περιβάλλον, αντίκρισε δεκάδες πτώματα πουλιών και έντονες δυσοσμίες.

«Τα κατάσπαρτα κανάλια από πτώματα ψαροφάγων πουλιών μου αποκάλυψαν ένα διαρκές έγκλημα που εδώ και χρόνια συντελείται στα όρια της περιοχής που χρησιμοποιείται από τον τοπικό συνεταιρισμό αλιέων» δηλώνει ο ίδιος.

Δεκαοκτώ νεκροί Αργυροπελεκάνοι σε αποστάσεις βολής όπλου από τον δρόμο (αν προστεθούν και παλαιότεροι σκελετοί είναι πάνω από 30), δεκάδες ίσως και εκατοντάδες κορμοράνοι, Ερωδιοί, Λαγόνες και πολλά άλλα.

Απ ότι φαίνεται η δολοφονία των πουλιών αποτελεί πάγια τακτική του συνεταιρισμού για την προστασία των αλιευμάτων. Σε συνεργασία με την Ορνιθολογική έγιναν οι καταγγελίες και μετά από διάφορα κωμικοτραγικά όπως η εξαφάνιση των νεκρών πελεκάνων, (ευτυχώς βρέθηκαν πουλιά για τις ακτινογραφίες) η υπόθεση πήρε τον δρόμο της.

Στόχος φυσικά θα πρέπει να είναι η απαγόρευση της οπλοφορίας στην συγκεκριμένη περιοχή που έτσι και αλλιώς απαγορεύεται το κυνήγι αλλά και η αναζήτηση λύσεων για τους αλιείς που πραγματικά μπορούν να δουν την παραγωγή τους να εκμηδενίζεται αν δεν πάρουν μέτρα φύλαξης των λιμνών που εκτρέφουν τα ψάρια λόγω του μεγάλου αριθμού των πουλιών εκεί.

Διαβάστε επίσης: Ένα έγκλημα χωρίς τιμωρία στην αυλή της Θεσσαλονίκης

Στο στόχαστρο τα κινεζικά προϊόντα

Εντατικές έρευνες για να εντοπιστούν περιπτώσεις υποτιμολόγησης υφαντουργικών προϊόντων και υποδημάτων που εισάγονται από την Κίνα. Με εγκύκλιο του προς τα τελωνεία της χώρας το υπουργείο Οικονομικών τονίζει πως η δασμολογητέα αξία των εισαγομένων εμπορευμάτων είναι η συναλλακτική αξία, δηλαδή η πράγματι πληρωθείσα ή πληρωτέα για τα εμπορεύματα τιμή, όταν πωλούνται προς εξαγωγή με προορισμό το τελωνειακό έδαφος της Κοινότητας.

Το υπουργείο ζητά να ερευνηθούν περιπτώσεις όπως:

- Τα πραγματικά έξοδα μεταφοράς είναι τόσο υψηλά όσο η δηλωθείσα δασμολογητέα αξία ή και ακόμα μεγαλύτερα
- Η δηλωθείσα αξία είναι σημαντικά χαμηλότερη από το μέσο όρο των συγκρίσιμων τιμών εισαγομένων ομοειδών εμπορευμάτων
- Η τιμή μεταπώλησης (από τα διαθέσιμα στοιχεία) είναι δυσανάλογα υψηλή, συγκρινόμενη με την δηλωθείσα κατά την εισαγωγή αξία
- Η πληρωμή του τιμολογίου γίνεται με μετρητά

Όταν οι τελωνειακές αρχές έχουν αμφιβολίες ως προς την δηλούμενη αξία,θα πρέπει να ζητούν από τον εισαγωγέα κάθε πρόσθετη πληροφορία, ενώ ο εισαγωγέας αναλαμβάνει πλήρη ευθύνη, για την ακρίβεια των πληροφοριών που καλείται να παράσχει συμπληρωματικά στις τελωνειακές αρχές και για την εγκυρότητα και γνησιότητα των στοιχείων που θα προσκομίσει.

Τα παρακάτω έγγραφα, εκτός του τιμολογίου, θα μπορούσαν να ζητηθούν από τις τελωνειακές αρχές, σε περιπτώσεις αμφιβολιών:

* Συμβόλαια πώλησης
* Έγγραφα μεταφοράς και εξόδων ασφάλισης
* Έγγραφα παραγγελίας
* Λογιστικά έγγραφα
* Αλληλογραφία
* Αποδεικτικά πληρωμής.

Επιπλέον, θα μπορούσε να ζητηθεί από τον εισαγωγέα, να αιτιολογήσει γραπτώς την αξία του τιμολογίου, εφόσον η αξία αυτή κρίνεται πολύ χαμηλή.
Εάν, μετά την παροχή πρόσθετων πληροφοριών, οι αμφιβολίες των τελωνειακών αρχών εξακολουθούν να υφίστανται, τότε οι εν λόγω αρχές πρέπει να κοινοποιούν στον ενδιαφερόμενο, πριν λάβουν την τελική απόφαση, την αιτιολογία στην οποία στηρίζονται οι αμφιβολίες αυτές και να του παρέχουν λογικά περιθώρια απάντησης, Η τελική απόφαση των τελωνειακών αρχών πρέπει να κοινοποιείται στον ενδιαφερόμενο εγγράφως.

Να καταβάλει αποζημίωση 400.000 € καταδικάστηκε η Τουρκία

Επικυρώνοντας την απόφαση που είχε λάβει στις 23 Μαρτίου 2010 με την οποία καταδίκασε την Τουρκία για παραβίαση του δικαιώματος προστασίας της ιδιοκτησίας, το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων υποχρέωσε σήμερα την Τουρκία να καταβάλλει 400.000 ευρώ αποζημίωση, για υλικές ζημιές, στον Αρίφ Ερντέμ, που είχε προσφύγει στο Δικαστήριο διαμαρτυρόμενος ότι οι τουρκικές αρχές του είχαν αφαιρέσει από την ιδιοκτησία του μεγάλες εκτάσεις, χωρίς να του καταβάλλουν αποζημίωση.

Σήμερα, εξάλλου, το ΕΔΑΔ με άλλη απόφαση του καταδίκασε την Τουρκία για παραβίαση του δικαιώματος στην ελευθερία και ασφάλεια, δικαιώνοντας τον Ζεκί Σαχίν ο οποίος στη προσφυγή του ισχυρίσθηκε ότι με μόνη την υποψία της συμμετοχής σε παράνομη ένοπλη οργάνωση, κρατήθηκε για υπερβολικά μεγάλο διάστημα στις τουρκικές φυλακές.

Παγκόσμια συνάντηση "πρώην" χίπηδων στον "παράδεισο της ελευθερίας" στα Μάταλα

Τα Μάταλα θα γεμίσουν με το άρωμα από τη δεκαετία του "70, καθώς σε ένα Σαββατοκύριακο του Ιουνίου θα συγκεντρωθούν οι απανταχού της γης πρώην χίπιδες. Η πρωτοβουλία ανήκει σε δύο Γερμανούς που είχαν επισκεφτεί τα Μάταλα και γοητεύτηκαν από την αύρα της περιοχής.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Αποψη του Νότου" , εμπνευστές της ιδέας αυτής είναι ο συγγραφέας Arn Strohmeyer και ο εκδότης Thomas Balistier , οι οποίοι έχουν αφιερώσει στο νησί σειρά βιβλίων. Μάλιστα στο τελευταίο τους βιβλίο με τίτλο "The Myth of Matala" αφορά ακριβώς στην περιοχή που αποτέλεσε , κυρίως την δεκαετία του '70 τον ιδανικό τόπο "ελευθερίας" για ανθρώπους- κυρίως νέους- απ' όλο τον κόσμο.

Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν σε αυτή την επανασύνδεση θα πρέπει να επικοινωνήσουν μεσω της ιστοσελίδας www.arnstrohmeyer.de ενώ σύμφωνα με τους εμπνευστές της γιορτής αναμένεται να υπάρξει μεγάλη ανταπόκριση.

Αυτοπυρπολήθηκε μέσα στην εκκλησία!

Οι απελπισμένοι βρίσκουν συνήθως καταφύγιο στην εκκλησία για να προσευχηθούν… Όμως, ο 49χρονος άνδρας που μπήκε στον ναό του Αγίου Κωνσταντίνου στον Βόλο το απόγευμα της Δευτέρας, είχε χάσει και την τελευταία του ελπίδα και διάλεξε το ιερό μέρος για να βάλει τέλος στη ζωή του, ευτυχώς χωρίς να το καταφέρει!

Οι λιγοστοί πιστοί που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στην εκκλησία, «πάγωσαν» όταν είδαν τον 49χρονο να βρέχει τα ρούχα του με εύφλεκτο υγρό και να προσπαθεί να αυτοπυρποληθεί με έναν αναπτήρα που κρατούσε! Ένας από αυτούς έπεσε πάνω του αποφασιστικά, τον έριξε στο δάπεδο και έσβησε τις φλόγες πριν τον τυλίξουν για τα καλά!

Ο επίδοξος αυτόχειρας, που κατοικεί στην περιοχή του Αγίου Ονουφρίου, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Βόλου όπου διαπιστώθηκε ότι αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, ενώ πάνω του βρέθηκαν δύο ναρκωτικά χάπια. Στις τσέπες του βρέθηκε ένα σημείωμα που έλεγε ότι αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα και γι’ αυτό είχε αποφασίσει να βάλει τέλος στη ζωή του…

Έκλεψαν ακόμα και… ελαιόλαδο από εκκλησία στην Καρδίτσα!

Δύο διαρρήκτες με πλούσιο παρελθόν είχαν βάλει στο στόχαστρό τους ναούς και μοναστήρια στην περιοχή της Καρδίτσας. Οι αστυνομικοί τους έβαλαν στο χέρι την στιγμή που ετοιμάζονταν να εισβάλλουν σε μια μονή, αφού πρώτα είχαν αρπάξει… ελαιόλαδο, καύσιμα και το παγκάρι μιας εκκλησίας!

Ο 46χρονος είχε αποφυλακιστεί πρόσφατα αφού εξέτισε ποινή φυλάκισης για κλοπές και έπρεπε να δίνει το παρών στο αστυνομικό τμήμα της Λάρισας όπου κατοικεί, όπως και ο 33χρονος που έχει απασχολήσει για σωρεία διαρρήξεων. Όμως, δεν το έκαναν και συνέχιζαν τις «δουλειές» τους. Κάτοικοι του Ανθηρού Καρδίτσας τους είδαν να βγαίνουν από την εκκλησία της αγίας Μαρίνας και να φορτώνουν στο αυτοκίνητο του ενός δύο τενεκέδες ελαιόλαδο που είχαν κλέψει από το ναό αφού πρώτα διέρρηξαν το παγκάρι και ένα δοχείο με βενζίνη που έκλεψαν από μία ηλεκτρογεννήτρια στην αποθήκη της εκκλησίας!

Οι αστυνομικοί που ειδοποιήθηκαν, τους εντόπισαν και τους συνέλαβαν στην αυλή της κοντινής μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου, όπου είχαν πάει για να κάνουν άλλη μια διάρρηξη! Στο αυτοκίνητο βρέθηκαν τα κλοπιμαία και πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων που κατασχέθηκαν.

Μυτιλήνη: Έκλεβε... νερό από Δημοτικό κτίριο!!!

Ως τώρα, είχαμε συνηθίσει τις κλοπές τροφίμων από «πεινασμένους» διαρρήκτες που δρουν πλέον σε όλη την Ελλάδα, αλλά και αυτούς που κλέβουν… ρεύμα από στύλους της ΔΕΗ! Να, όμως, που εκτός από αυτούς υπάρχουν και οι… διψασμένοι που δεν φροντίζουν για τα είδη διατροφής τους αλλά για να εξασφαλίσουν το πολυτιμότερο υγρό: το νερό!

Έναν από αυτούς συνέλαβαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης. Πρόκειται για έναν 38χρονο Έλληνα ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, που είχε βρει έναν έξυπνο τρόπο για να μην ξοδεύει χρήματα στην κατανάλωση νερού.

Ακριβώς δίπλα στο μαγαζί του, βρίσκεται ένα κτίριο του Δήμου Μυτιλήνης στην εξωτερική πλευρά του οποίου υπάρχει μια βρύση! Ο παμπόνηρος εστιάτορας είχε συνδέσει έναν ελαστικό σωλήνα κι έτσι έπαιρνε νερό… δωρεάν, ως την στιγμή βέβαια που κάποιος είδε τον σωλήνα και ειδοποίησε την Αστυνομία!

Η αδήλωτη εργασία αντιστοιχεί στο 20% του ΑΕΠ

Το εργασιακό trafficking και η αδήλωτη εργασία είναι ένας από τους βασικούς μοχλούς της παραοικονομίας και φαινόμενο το οποίο παρουσιάζει πανευρωπαϊκή έξαρση. Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων, ο Ειδικός Γραμματέας του Σ.ΕΠ.Ε., κ. Μιχάλης Χάλαρης, μιλώντας στη Συνάντηση Εργασίας για την Εμπορία Ανθρώπων και την Εργασιακή Εκμετάλλευση στην Ελλάδα και την Κύπρο, που διοργανώθηκε στις 22-02-2011 στο ξενοδοχείο «ΤΙΤΑΝΙΑ» από το Κέντρο Συμπαραστάσεως Παλιννοστούντων Μεταναστών.

Σύμφωνα με έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η αδήλωτη εργασία στην Ελλάδα αντιστοιχεί στο 20% του ΑΕΠ, γεγονός που την κατατάσσει δεύτερη μεταξύ των μελών των 27 χωρών της ΕΕ. Ο ειδικός γραμματέας του ΣΕΠΕ, επεσήμανε ότι η πλειονότητα των αδήλωτων εργαζομένων ανήκει στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες (άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, εποχικοί και μετανάστες), οι οποίες δεν έχουν οικεία δύναμη να διαπραγματευθούν τους όρους και τις συνθήκες εργασίας τους. Στην Ελλάδα, η καταπολέμηση του Human Trafficking (ΤΗΒ) συνδέεται με την καλύτερη διαχείριση των μεγάλων μεταναστευτικών ροών που δέχεται η Ε.Ε. εξαιτίας της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, η οποία εντείνει το πρόβλημα της οικονομικής και σεξουαλικής εκμετάλλευση αλλοδαπών.

Εν συνεχεία ο κ. Χάλαρης αναφέρθηκε στις αρμοδιότητες και στα αποτελέσματα του έργου του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, στην καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων για εργασιακή εκμετάλλευση, αλλά και τη συσχέτισή τους με την αδήλωτη εργασία.

Σύμφωνα με τους ελέγχους που διενεργήθηκαν από τα μικτά κλιμάκια ΣΕΠΕ - ΕΥΠΕΑ το 2010 σε 27.538 επιχειρήσεις, οι οποίες αντιστοιχούν στο 3% των συνολικών επιχειρήσεων, ο αριθμός των εργαζομένων είναι 77.666 και ο αριθμός των ανασφάλιστων εργαζομένων είναι 19.435. Από τους 19.435 οι 6.687 είναι αλλοδαποί και αντιπροσωπεύουν το 31,54% σε σχέση με τον αριθμό των αλλοδαπών εργαζομένων που αντιστοιχεί στις 21.119 για τις επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκαν οι έλεγχοι.

Ν. Ζηλανδία: Συνεχίζεται η επιχείρηση διάσωσης

Στους 75 έχει φθάσει μέχρι στιγμής ο αριθμός των θυμάτων από τον φονικό σεισμό της Τρίτης στην πόλη Christchurch της Νέας Ζηλανδίας. H περιοχή έχει τεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και τα συνεργεία διάσωσης κάνουν ότι μπορούν για να απεγκλωβίσουν έγκαιρα μερικούς από τους ανθρώπους που παραμένουν παγιδευμένοι στα ερείπια.

Αναφέρονται και περιπτώσεις όπου τα μέλη των σωστικών συνεργείων προβαίνουν ακόμα και σε ακρωτηριασμούς.

Υπολογίζεται ότι περισσότεροι από 100 εγκλωβισμένοι δεν έχουν απελευθερωθεί ακόμα, ενώ μία ημέρα μετά από το σεισμό συνεχίζεται να αγνοείται η τύχη περισσοτέρων από 300 κατοίκους.

Όπως σημειώνει ο αστυνομικός διευθυντής της περιοχής οι δυνάμεις διάσωσης προσέχουν και τον παραμικρό ήχο προκειμένου να φτάσουν έγκαιρα κοντά στους επιζώντες.

Δείτε επίσης: Φονικό χτύπημα του Εγκέλαδου στη Νέα Ζηλανδία - Τουλάχιστον 75 οι νεκροί

Δείτε Live τις επιχειρήσεις διάσωσης:

Διώξεις εις βάρος επίορκων οικονομικών επιθεωρητών...

Στοιχεία-σοκ για επίορκους οικονομικούς επιθεωρητές, οι οποίοι... έσβηναν πρόστιμα που είχαν επιβληθεί σε επιχειρήσεις και μάλιστα χωρίς να έχουν καμία δικαιοδοσία, προέκυψαν σύμφωνα με πληροφορίες από έρευνα που πραγματοποίησε το τμήμα Οικονομικού Εγκλήματος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας.

Για την υπόθεση αναμένεται να ασκηθούν βαρύτατες ποινικές διώξεις για σειρά κακουργηματικών πράξεων, ενώ η εισαγγελέας που διενεργεί την έρευνα, Πόπη Παπανδρέου, αποστέλλει εντός των επόμενων ημερών κλήσεις στους πρώτους εμπλεκόμενους στην υπόθεση με την ιδιότητα του υπόπτου.

Οι περισσότεροι από αυτούς είναι εν ενεργεία οικονομικοί επιθεωρητές και θα κληθούν ως ύποπτοι τέλεσης αξιοποίνων πράξεων σε βαθμό κακουργήματος και σε συνδυασμό με το νόμο 1608 του 1950 περί καταχραστών του Δημοσίου. Για τέτοιου είδους αδικήματα, εφόσον οι κατηγορούμενοι κριθούν ένοχοι, προβλέπεται ακόμη και η ποινή των ισοβίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την εισαγγελική έρευνα προκύπτει ότι οι εμπλεκόμενοι -περίπου δέκα-, χωρίς να έχουν καμία δικαιοδοσία, επισκέπτονταν επιχειρήσεις, για τις οποίες γνώριζαν ότι είχαν οικονομικές εκκρεμότητες με το Δημόσιο. Εκμεταλλευόμενοι την ιδιότητά τους, διενεργούσαν επανελέγχους στις εταιρείες αυτές και ως διά... μαγείας έσβησαν τα πρόστιμα που είχαν επιβληθεί στις επιχειρήσεις κατά τον αρχικό έλεγχο.

Από τη δράση τους το ελληνικό Δημόσιο έχασε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, χρήματα που δεν αποδόθηκαν ποτέ από τις επιχειρήσεις, αφού αυτές εμφανίζονταν «καθαρές» και χωρίς οφειλές προς το Δημόσιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εισαγγελική διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε έπειτα από καταγγελίες συναδέλφων των εμπλεκομένων οικονομικών επιθεωρητών.

Όλη η Ελλάδα στους δρόμους - Live Streaming

Μέρα γενικής απεργίας σήμερα και παραλύει το σύνολο της χώρας. οι συγκεντρώσεις που έχουν προγραμματιστεί αναμένεται να είναι πολυπληθείς. Παρακολουθείστε λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις.

Watch live streaming video from stopcarteltvgr at livestream.com


Οι δημόσιες υπηρεσίες, οι δήμοι, τα μέσα μαζικής μεταφοράς, τα νοσοκομεία, οι τράπεζες, τα σχολεία, τα μέσα ενημέρωσης, συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για ασφαλιστικά και μισθολογικά θέματα, ενώ κλειστά θα παραμείνουν τα εμπορικά καταστήματα.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, καλούν τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στην απεργία και να διαμαρτυρηθούν για την κατάργηση ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων, τις περικοπές του 13ου και 14ου μισθού και των επιδομάτων, το νέο μισθολόγιο στο δημόσιο, τις αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων λαϊκής κατανάλωσης, των εισιτηρίων και των διοδίων, ενώ ζητούν να μην υπάρξουν νέες ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις.

Τα συνδικάτα εκφράζουν επίσης τη διαφωνία τους για τις πολιτικές που ακολουθεί η Κυβέρνηση και υποστηρίζουν, ότι οι συγχωνεύσεις και οι καταργήσεις Δημοσίων Υπηρεσιών και Επιχειρήσεων γίνονται με μοναδικό κριτήριο τον περιορισμό των δαπανών και την εξεύρεση πόρων για τους δανειστές, ενώ μεταφέρουν το κόστος στις πλάτες των εργαζομένων.

Στην Αθήνα, θα πραγματοποιηθούν δύο συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, η μια στο Πεδίον του Άρεως από ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στις 11 το πρωί και η δεύτερη στην Ομόνοια από το ΠΑΜΕ.

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν:

- Οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι εφοριακοί, οι τελωνειακοί, το προσωπικό των Ταμείων και οι εργαζόμενοι στους δήμους και στις νομαρχίες.

- Οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, το προσωπικό των ΔΕΚΟ και οι τραπεζοϋπάλληλοι.

-Οι νοσοκομειακοί γιατροί, οι γιατροί του ΙΚΑ, το νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό των νοσοκομείων, το προσωπικό του ΕΚΑΒ και οι εργαζόμενοι στην πρόνοια. Τα νοσοκομεία θα εξυπηρετούν μόνο τα επείγοντα περιστατικά.

- Απέχουν από τα καθήκοντά τους δικηγόροι, γιατροί και μηχανικοί του δημοσίου.

- Κλειστά θα παραμείνουν τα εμπορικά καταστήματα σε όλη τη χώρα μετά από απόφαση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ).

- Δεν θα πραγματοποιηθούν οι πτήσεις από τις 12 έως τις 4 το απόγευμα λόγω στάσης εργασίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας.

- Τα πλοία θα μείνουν δεμένα στα λιμάνια, λόγω της απεργίας της ΠΝΟ.

- Απεργούν οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς της Αθήνας, αλλά σε ώρες που δεν θα παρεμποδίζεται η συμμετοχή στις συγκεντρώσεις.

- Οι δάσκαλοι και οι καθηγητές οι οποίοι πραγματοποιούν 48ωρη απεργία (Τρίτη και Τετάρτη).

- Απεργούν και οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, μετά από απόφαση της ΠΟΕΣΥ.

Τετάρτη και Πέμπτη «λουκέτο» στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης

Κλειστό είναι σήμερα και αύριο το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, μετά από απόφαση για κατάληψη που έλαβε ο σύλλογος έκτακτου εκπαιδευτικού προσωπικού σε γενική συνέλευση.

Αύριο Πέμπτη, 24 Φεβρουαρίου, θα προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας και σε νέα γενική συνέλευση, προκειμένου να καθορίσει τη συνέχιση των κινητοποιήσεών του. Το έκτακτο εκπαιδευτικό προσωπικό ξεκίνησε την επίσχεση εργασίας από τις 19 Ιανουαρίου, διεκδικώντας δεδουλευμένα από την αρχή της ακαδημαϊκής χρονιάς, αλλά και αύξηση της χρηματοδότησης του ΤΕΙ.

Λόγω των συνεχών κινητοποιήσεων, έχει ακυρωθεί μεγάλο ποσοστό μαθημάτων της εξεταστικής περιόδου, που ημερολογιακά λήγει στα τέλη του μήνα, καθώς το έκτακτο προσωπικό αποτελεί το 70-80% των διδασκόντων του ιδρύματος.

Την πρόλαβαν την τελευταία στιγμή πριν φτάσει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Την τελευταία στιγμή αποφεύχθηκε στα Ιωάννινα ένα επεισόδιο που θα γεννούσε ερωτηματικά για τις συνθήκες ασφαλείας του Προέδρου της Δημοκρατίας! Μια γυναίκα που είχε σκοπό να διαμαρτυρηθεί, έφτασε μόλις ένα μέτρο πριν από την είσοδο της αίθουσας όπου δινόταν το επίσημο δείπνο προς τιμή του κ Κάρολου Παπούλια, αλλά εμποδίστηκε από αστυνομικούς!

Η γυναίκα από τον Κατσικά Ιωαννίνων κατάφερε να μπει στο ξενοδοχείο όπου δινόταν το δείπνο και να φτάσει ως την πόρτα της αίθουσας, χωρίς να υποβληθεί σε έλεγχο. Άλλωστε, σύμφωνα με το epiruspost.gr, φορούσε επίσημο μαύρο ένδυμα ώστε να την περάσουν οι αστυνομικοί για καλεσμένη! Παρ’ όλα αυτά, η αντίδραση των ανδρών της Ασφάλειας Ιωαννίνων που βρίσκονταν έξω από την αίθουσα, ήταν καίρια και αποτελεσματική.

Η ηλικιωμένη γυναίκα δεν σκόπευε, φυσικά, να κάνει κακό στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αλλά να διαμαρτυρηθεί επειδή δεν έχουν ξεκαθαρίσει ακόμη οι συνθήκες θανάτου της κόρη της που πέθανε πριν από πέντε χρόνια στην Αθήνα.

Η ίδια υποπτευόταν ότι για τον θάνατό της ευθυνόταν ο αστυνομικός σύζυγός της και είχε ζητήσει να γίνει εκταφή και δεύτερη νεκροτομή. Αν και η υπόθεση θεωρείται κλεισμένη, θεωρεί ότι ακόμη δεν έχει μάθει όλη την αλήθεια για το χαμό του παιδιού της.

52 εκατ. ευρώ για τον εκσυγχρονισμό των ΜΜΜ

Μέσω των Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας τόνισε την Τρίτη για τα δημόσια μέσα μεταφοράς, πως δημοπρατήθηκε η πρώτη φάση του δημόσιου διεθνούς διαγωνισμού από τον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (ΟΑΣΑ) για την υλοποίηση ολοκληρωμένου συστήματος πληροφόρησης των επιβατών, διαχείρισης και εποπτείας του στόλου των αστικών λεωφορείων και τρόλεϊ της Αθήνας, διάρκειας 12 ετών και προϋπολογισμού 52 εκατ. ευρώ.

Με το διαγωνισμό αυτό εγκαινιάζεται μια νέα γενιά έργων ΣΔΙΤ στον τομέα των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών, ενώ για πρώτη φορά αξιοποιούνται κοινοτικοί πόροι (μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ψηφιακή Σύγκλιση» του ΕΣΠΑ) σε έργο ΣΔΙΤ με πληρωμές διαθεσιμότητας.

Η προθεσμία υποβολής φακέλων εκδήλωσης ενδιαφέροντος είναι η 19η Απριλίου 2011.

Οι εταιρείες τεχνολογίας είναι οι καλύτεροι εργοδότες

Δεκατρείς εταιρείες τεχνολογίας βρίσκονται στη λίστα με τους 100 καλύτερους εργοδότες στις ΗΠΑ, σύμφωνα με το περιοδικό «Fortune». Μάλιστα, πρώτη των πρώτων -βάση κριτηρίων που έχουν να κάνουν με το περιβάλλον εργασίας, την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, τις έξτρα παροχές, τις ημέρες άδειας και τις νέες θέσεις εργασίας- είναι μια εταιρεία εξειδικευμένου λογισμικού, που βρίσκεται 14 χρόνια στη σχετική λίστα και ήταν και πέρυσι στο νούμερο ένα.

Η SAS (απλή συνωνυμία με τη σκανδιναβική αεροπορική εταιρεία) ειδικεύεται από το 1976 στο λογισμικό αναλύσεων για επιχειρήσεις, έχει την έδρα της στη Βόρεια Καρολίνα, απασχολεί 5.629 εργαζόμενους και, μεταξύ άλλων, τους παρέχει ιατρική περίθαλψη στο σπίτι, καλοκαιρινή κατασκήνωση για τα παιδιά τους, πλύσιμο των αυτοκινήτων, γυμναστήριο και άλλες παρόμοιες ευκολίες στους χώρους εργασίας.

Στο νούμερο τέσσερα -όπως και πέρυσι- βρίσκεται η Google, δίνοντας αύξηση αποδοχών 10% στο σύνολο των εργαζόμενων και πρωτοποριακά μπόνους, σε ένα περιβάλλον εργασίας που θυμίζει περισσότερο... παιδική χαρά, παρά τα συνήθως αυστηρά γραφεία ενός πολυεθνικού κολοσσού.

Μια θέση πιο κάτω είναι η Netapp (αποθήκευσης και διαχείρισης δεδομένων), που είχε βρεθεί στην κορυφή το 2009 και πέρσι προχώρησε σε εκατοντάδες προσλήψεις. Όσον αφορά στο ύψος των αμοιβών, αναφέρεται χαρακτηριστικά το παράδειγμα μεσαίου στελέχους που εισέπραξε σε μια χρονιά 76.458 δολάρια, με επιπλέον μπόνους 21.917 δολαρίων.

Ακόμη μια χαρακτηριστική περίπτωση εργασιακών σχέσεων, που δεν θυμίζουν σε τίποτα το πως αντιμετωπίζεται στη χώρα μας οι πλειοψηφία των εργαζομένων, είναι αυτή της Cisco (δικτυακά προϊόντα και εφαρμογές), όπου το 85% των υπαλλήλων της συνήθως εργάζεται από το σπίτι ή εξ αποστάσεως!

Από τις περισσότερο γνωστές εταιρείες τεχνολογίας, η Intel βρίσκεται στην 51η θέση (με πλάνο επενδύσεων 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τα επόμενα τρία χρόνια), η Adobe Systems στην 65η (με τα μεγαλύτερα προγράμματα δωρεών στη Σίλικον Βάλεϊ) και η Microsoft στην 72η.

Αξιοσημείωτο είναι ότι οι περισσότερες από τις 100 εταιρείες της λίστας προσλαμβάνουν αυτήν την περίοδο κόσμο, που πρακτικά σημαίνει ότι έχουν τουλάχιστον 50 ανοικτές θέσεις εργασίας.

Ακυρώνονται παραστάσεις στα θέατρα λόγω της απεργίας

Η 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ οδήγησε πολλά θέατρα στην Αθήνα να ακυρώσουν τις αυριανές παραστάσεις.

Οι παραστάσεις που ακυρώνονται είναι οι εξής:

Τυχαίος θάνατος ενός αναρχικού – Θέατρο Αλέκος Αλεξανδράκης

Ο Συμβολαιογράφος - Νέο Ελληνικό Θέατρο Γιώργου Αρμένη

Γαμήλια ψευδαίσθηση - Θέατρο Αργώ

Επικίνδυνες σχέσεις - Θέατρο Άλμα

Λεωφορείο ο πόθος - θέατρο Ιλίσια-Ντενίση

Όσοι επιθυμείτε να παρακολουθήσετε κάποια παράσταση, καλό θα ήταν να ενημερώνεστε για το αν θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση επικοινωνώντας με το θέατρο

Δεν θα διστάσει να σκοτώσει κόσμο!

Οι προειδοποιήσεις ότι ο Καντάφι δεν θα διστάσει να σκοτώσει όποιον βρεθεί μπροστά του πληθαίνουν. Η κατάσταση στην Λιβύη βρίσκεται εκτός ελέγχου. Αγωνία για τους Έλληνες που ζουν στην χώρα.

Ο Ιμπραίμ Νταμπασί, επικεφαλής της διπλωματικής αποστολής της Λιβύης στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, που προσχώρησε στην πλευρά των διαδηλωτών απαιτώντας την απομάκρυνση του Καντάφι από την εξουσία, είπε την Τρίτη στους δημοσιογράφους, πως σύμφωνα με πληροφορίες που έχει, το καθεστώς της Λιβύης έχει ξεκινήσει μια " γενοκτονία ", στη δυτική περιοχή της χώρας.

Όπως δήλωσε σε εκπροσώπους του Τύπου, ο Νταμπασί, ο Καντάφι έστειλε ισχυρές στρατιωτικές ενισχύσεις στο δυτικό τμήμα της χώρας για να καταπνίξει στο αίμα την αντίσταση των εξεγερμένων πολιτών.

" Το μήνυμα του Καντάφι ήταν ξεκάθαρο. Κάλεσε τους συνεργάτες του να διαπράξουν γενοκτονία εις βάρος του λαού ", είπε ο Λίβυος υψηλόβαθμος διπλωμάτης.

Ο Νταμπασί τη Δευτέρα είχε παροτρύνει και άλλους Λίβυους διπλωμάτες να καταδικάσουν τις προσπάθειες καταστολής των διαδηλωτών, του καθεστώτος Καντάφι. Όπως είπε, όμως, οι συνάδελφοί του αρνήθηκαν να παραιτηθούν από τις θέσεις τους,λέγοντας ότι αυτοί υπηρετούν το λαό της Λιβύης και όχι κάποιο άτομο στην κυβέρνηση της χώρας.

" Καλώ το καθεστώς να σταματήσει αμέσως τις δολοφονίες των πολιτών ", είπε ο Νταμπασί, ο όποίος πρόσθεσε ότι, η ανακοίνωση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τα γεγονότα στη Λιβύη δεν ήταν αρκετά αυστηρή, αλλά οπωσδήποτε, ήταν ένα μέτρο κατά της επιχείρησης του καθεστώτος να καταστείλει τους διαδηλωτές που διαμαρτύρονται κατά του Καντάφι.

Την ίδια ώρα σφίγγει ο κλοιός γύρω από τον λίβυο ηγέτη Μουαμάρ Καντάφι. Όπως μετέδωσε το Αλ Τζαζίρα ο υπουργός Εσωτερικών Αμπντέλ Φατάχ Γιούνις, “αυτομόλησε” ανακοινώνοντας την υποστήριξή του προς την «Επανάσταση της 17 Φεβρουαρίου» και προτρέποντας τον στρατό να συνταχθεί με τον λαό και τα «νόμιμα αιτήματά του».

Η Ουάσινγκτον καταδίκασε την «αποτρόπαια» βία στη Λιβύη, όπου οι δυνάμεις ασφαλείας πνίγουν στο αίμα τους αντικυβερνητικούς διαδηλωτές οι οποίοι ζητούν την απομάκρυνση του Καντάφι που κυβερνά την χώρα επί περισσότερα από 40 χρόνια. «Η βία αυτή είναι εντελώς απαράδεκτη», δήλωσε η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον.

Ο λίβυος ηγέτης είπε σε ομιλία του από τηλεοράσεως πριν από λίγες ώρες ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί και ότι σκοπεύει να πεθάνει σαν μάρτυρας μαχόμενος όσους ξεσηκώνονται εναντίον του. Αυτό ενέτεινε την ανησυχία ότι η Λιβύη βρίσκεται στα πρόθυρα εμφυλίου πολέμου με τις δυνάμεις ασφαλείας να ανοίγουν πυρ στο ψαχνό εναντίον των διαδηλωτών.

Διαβάστε Επίσης: Το τραβάει στα άκρα το σχοινί ο Καντάφι: Οι διαδηλωτές θα τιμωρούνται με θάνατο!

36 άτομα ποδοπατήθηκαν μέχρι θανάτου

Τουλάχιστον 36 άνθρωποι ποδοπατήθηκαν και σκοτώθηκαν προχθές το βράδυ σε στάδιο στην πρωτεύουσα του Μάλι, Μπαμάκο.

Όπως μετέδωσε το κρατικό ραδιόφωνο, χιλιάδες άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί στο στάδιο Μομπίντο Κέιτα για να ακούσουν μουσουλμάνο κληρικό.

Σύμφωνα με αρμόδιο αξιωματούχο σχεδόν όλα τα θύματα είναι γυναίκες.
Τα αίτια του περιστατικού παραμένουν άγνωστα.

Οστεοπόρωση: Μετά την εμμηνόπαυση χτυπάει 1 στις 3 γυναίκες

Μία στις τρεις γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση έρχεται αντιμέτωπη με την οστεοπόρωση. Σύμφωνα με τους ειδικούς του Ελληνικού Ιδρύματος Οστεοπόρωσης (ΕΛΙΟΣ), η νόσος λαμβάνει πλέον διαστάσεις επιδημίας στον γυναικείο πληθυσμό, και μάλιστα «σιωπηλής» καθώς δεν δίδει ενδείξεις και προ-συμπτώματα παρά μόνο όταν επέλθει. Ωστόσο, τα νέα που κομίζει η βιοτεχνολογία είναι θετικά σε ό,τι αφορά την αντιμετώπισή της νόσου.

«Η οστεοπόρωση αποτελεί μια σύγχρονη αλλά ταυτόχρονα σιωπηλή επιδημία που αφορά ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού», αναφέρει ο κ. Γεώργιος Λυρίτης, ομότιμος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος του ΕΛΙΟΣ, συμπληρώνοντας ότι «στην Ευρώπη, μία στις 3 γυναίκες ηλικίας άνω των 50 ετών θα υποστεί κάποιο οστεοπορωτικό κάταγμα κατά τη διάρκεια της ζωής της».

Σε ό,τι αφορά τη χώρα μας, περίπου 20% των Ελληνίδων άνω των 50 ετών έχουν εγκατεστημένη οστεοπόρωση, ενώ το 30% του αντίστοιχου πληθυσμού εμφανίζει χαμηλή οστική πυκνότητα. Η οστεοπόρωση εάν δεν προληφθεί ή αφεθεί χωρίς θεραπεία, μπορεί να εξελιχθεί χωρίς έκδηλη συμπτωματολογία μέχρι να συντελεστεί κάποιο οστεοπορωτικό κάταγμα. Ο κίνδυνος δε για μεταγενέστερα κατάγματα είναι διπλάσιος σε άτομα που έχουν στο ιστορικό τους ένα προηγούμενο κάταγμα ισχίου ή σπονδύλου. Η ανάγκη για νέες θεραπείες για την οστεοπόρωση, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που θα είναι αποτελεσματικές σε όλα τα σημεία του σκελετού και όχι μόνο στο ισχίο και τη σπονδυλική στήλη, είναι μεγάλη.

«Η επιστήμη της βιοτεχνολογίας, μετά από πολλά χρόνια έρευνας, ανακάλυψε πρόσφατα νέα μονοπάτια που οδηγούν στη στοχευμένη, αντιμετώπιση της οστεοπόρωση» τονίζει ο κ. Πολυζώης Μάκρας, ενδοκρινολόγος, επιμελητής του 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας, αναφέροντας ενδεικτικά την κυκλοφορία της πρώτης στοχευμένης θεραπείας για την αντιμετώπιση της οστεοπόρωσης.

Βοήθεια σε υποψηφίους

Το υπουργείο Παιδείας μπορεί να κατάργησε την πρόσθετη διδακτική στήριξη οι καθηγητές ωστόσο βρήκαν …άλλο δρόμο για να βοηθήσουν τους μαθητές που πλήττονται από την οικονομική κρίση, παρέχοντας φροντιστηριακά μαθήματα δωρεάν.

Ήδη στην Καλαμπάκα, αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας με τη συνδρομή των ΕΛΜΕ οι εκπαιδευτικοί αποφάσισαν να προχωρήσουν στα λεγόμενα «μαθήματα αλληλεγγύης».

Εν ενεργεία αλλά και συνταξιούχοι εκπαιδευτικοί τέθηκαν στην υπηρεσία, κυρίως των παιδιών της Γ’ τάξης του Λυκείου, που προετοιμάζονται για τις πανελλαδικές εξετάσεις.

Μια ενέργεια που έχει πάρει τη μορφή κινήματος και ασφαλώς κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση…

Σύλληψη Έλληνα υψηλόβαθμου στελέχους της Credit Suisse για εμπλοκή σε κύκλωμα φοροδιαφυγής

Οι αμερικανικές Αρχές συνέλαβαν έναν Έλληνα πολίτη, υψηλόβαθμο στέλεχος της ελβετικής τράπεζας Credit Suisse, στο πλαίσιο έρευνας που διεξάγουν για την ανακάλυψη κυκλώματος φοροδιαφυγής στο οποίο εμπλέκονται εύποροι Αμερικανοί.

Σύμφωνα με σειρά δημοσιευμάτων σε διεθνή μέσα ενημέρωσης, ο Χρήστος Μπάτζιος συνελήφθη πριν δυο περίπου εβδομάδες κατά την είσοδό του στις ΗΠΑ και βρίσκεται στη διαδικασία της μεταφοράς του σε κέντρο κράτησης στη νότια Φλόριδα.

Οι κατηγορίες τις οποίες αναμένεται να απαγγείλουν οι αμερικανικές Αρχές επικεντρώνονται στον ρόλο που διαδραμάτισε ο κ. Μπάτζιος ως σύμβουλος εύπορων Αμερικανών πολιτών από τη Δυτική Ακτή των ΗΠΑ οι οποίοι κατηγορούνται για τη μη καταβολή φόρων ύψους δεκάδων εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο κ. Μπάτζιος εργάζεται από το 2009 στην Credit Suisse όπου πήγε μετά από δεκαπενταετή σταδιοδρομία στην UBS. Στη διάρκεια αυτής της περιόδου, στα τέλη της δεκαετίας του 1990, εργαζόταν για τον ελβετικό τραπεζικό κολοσσό στο Σαν Φραντσίσκο και το Λος Άντζελες. Επίσημα, ούτε οι δυο τράπεζες, ούτε η Ομοσπονδιακή Εφορία των ΗΠΑ και το Υπουργείο Δικαιοσύνης της χώρας προέβησαν σε σχετικές ανακοινώσεις ή δηλώσεις, αλλά, σύμφωνα με παράγοντες που γνωρίζουν τις πτυχές της υπόθεσης, οι Αρχές αναμένεται να απαγγείλουν κατηγορίες και κατά άλλων υπόπτων στους οποίους περιλαμβάνονται και τραπεζικά στελέχη.

Δεν είναι σαφές εάν ο συλληφθείς συνεργάζεται με τις τις αμερικανικές Αρχές, κάτι που πιθανώς να του εξασφαλίσει ηπιότερη ποινή, αλλά εγκυμονεί κινδύνους για τη μια ή και τις δυο τράπεζες στις οποίες εργαζόταν. Η σύλληψη του κ. Μπάτζιου εντάσσεται σε ένα πλαίσιο συντονισμένων ενεργειών των αμερικανικών Αρχών κατά της φοροδιαφυγής οι οποίες έχουν κλονίσει το ελβετικό τραπεζικό σύστημα.

Την έστειλε στη φυλακή η φωτογραφία στο facebook!!!

Η Hazel Cunningham από τη Βρετανία είχε στήσει την απάτη της με σχεδόν άψογο τρόπο! Παρίστανε την ανύπαντρη μητέρα προκειμένου να λαμβάνει χρήματα από την πρόνοια, ενώ εκείνη ήταν παντρεμένη και στο σπίτι έμπαιναν χρήματα και από τον σύζυγό.

Όλα αυτά όμως έλαβαν τέλος λόγω… Facebook.

Η Cunningham δε είχε φανταστεί ότι υπάρχουν υπάλληλοι τόσο ευσυνείδητοι που ψάχνουν ακόμα και στο Διαδίκτυο για στοιχεία. Ενας τέτοιος υπάλληλος διασταύρωσε τη γαμήλια φωτογραφία της γυναίκας (ο γάμος μάλιστα έγινε στα Μπαρμπέιντος παρακαλώ!) με τα στοιχεία που την ήθελαν να είναι μία φτωχή ανύπαντρη μητέρα. Και ενώ εισέπραττε παχυλά επιδόματα εκείνη απολάμβανε διακοπές στην Τουρκία, ενώ ο γάμος της στην Καραϊβική ήταν πολύ, πολύ χλιδάτος.

Τελικά καταδικάστηκε σε 120 μέρες φυλάκιση και εκλήθη να επιστρέψει στο κράτος το ποσό που είχε λάβει και ανέρχεται σε 18.000 ευρώ.

Στους 108 πλέον οι νεκροί από τη γρίπη

Ολοένα και μακραίνει ο «μαύρος» κατάλογος των θυμάτων της γρίπης Α(Η1Ν1) στη χώρα μας. Πλέον, η θλιβερή λίστα της εποχικής γρίπης αριθμεί 108 νεκρούς, ενώ στους τελευταίους οκτώ ασθενείς που έχασαν τη μάχη με τη γρίπη και τις επιπλοκές της περιλαμβάνεται και ένας ανήλικος!

Πρόκειται για ένα παιδί 2,5 χρόνων, το οποίο κατέληξε στην Εντατική παιδιατρικού νοσοκομείου, έπειτα από ολιγοήμερη νοσηλεία. Σημειωτέον, ότι είναι η τρίτη απώλεια ανηλίκου λόγω γρίπης που καταγράφεται κατά τη φετινή περίοδο της νόσου. Το πρώτο θύμα ήταν ένα 14χρονο παιδί, το οποίο ήταν απολύτως υγιές και δεν είχε κανέναν επιβαρυντικό παράγοντα για την εξέλιξη της νόσου. Το δεύτερο θύμα ήταν ένα οκτάχρονο παιδί, που έχασε τη ζωή του τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το 2,5 ετών παιδί αντιμετώπιζε πρόβλημα υγείας, που το καθιστούσε εξαιρετικά ευάλωτο στη μόλυνσή του από τον ιό Α(Η1Ν1).

Ειδικότερα, άλλοι οκτώ άνθρωποι προστέθηκαν το τελευταίο 24ωρο στους νεκρούς της γρίπης, ενώ εννέα εισήχθησαν σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) όλης της χώρας. Συνολικά, πλέον έχουν νοσηλευτεί 304 ασθενείς σε ΜΕΘ, με τους 115 -οι οκτώ εξ αυτών, μάλιστα, είναι κάτω των 15 ετών- να είναι διασωληνωμένοι ή με αναπνευστήρα από το πρωί της Τρίτης.

Καμπανάκι της Ε.Ε: Εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες μπορούν να έρθουν από τη Λιβυή

Η Ευρωπαϊκή Ένωση καλείται να αντιμετωπίσει ένα κύμα λαθρομεταναστών αν συνεχιστούν οι ταραχές στον αραβικό κόσμο χωρίς να έχει μια ξεκάθαρη στρατηγική. Για τη Λιβύη, οι υπουργοί Εξωτερικών εξέδωσαν χτες μια ανακοίνωση, όπου καταδικάζουν τη βία εναντίον των διαδηλωτών.

Ωστόσο, όπως αναφέρουν οι New York Times, χώρες όπως η Μάλτα και η Ιταλία είχαν πιο άμεσες και επείγουσες ανησυχίες για το ενδεχόμενο οι συνεχιζόμενες ταραχές στη Λιβύη να σημαίνουν εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες στα εδάφη τους. Ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας, Φράνκο Φρατίνι, ανέφερε το πρόσφατο παράδειγμα των 3.000 Τυνήσιων που κατέφτασαν στη χώρα του.

Η Λιβύη, αναφέρει η εφημερίδα, είχε προειδοποιήσει την Ε.Ε., ότι σε περίπτωση που βοηθηθεί η αντιπολίτευση στη προσπάθεια της για δημοκρατική αλλαγή, θα επανεξέταζε τη συνεργασία μεταξύ τους για τη λαθρομετανάστευση. Ένας υπουργός Εξωτερικών, μιλώντας ανώνυμα, τόνισε πως «χάος και αναρχία» θα επικρατήσουν στη Λιβύη, στη περίπτωση κατάρρευσης τους καθεστώτος.

Μέρκελ: “Είστε στο σωστό δρόμο, αλλά πρέπει να κάνετε κι άλλα…”

Η επιμήκυνση της διάρκειας αποπληρωμής των δανείων που έχει λάβει η Ελλάδα μπορεί να συζητηθεί στο πλαίσιο της συνολικής απάντησης στην κρίση χρέους της Ευρώπης, σημείωσε η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ, στις κοινές της δηλώσεις με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, μετά τη συνάντησή τους στο Βερολίνο.

Η κ. Μέρκελ αναγνώρισε ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο σωστό δρόμο και πως έχει αρχίσει να φέρνει σε τάξη τα του οίκου της, τονίζοντας, ωστόσο, ότι «ο δρόμος αυτός δεν είναι πολύ εύκολος» και «απαιτεί πολιτικό θάρρος».

Ερωτηθείσα σχετικά με τις αντιδράσεις των Γερμανών πολιτών, επισήμανε πως «πολλοί στη Γερμανία είναι πεπεισμένοι ότι η Ελλάδα είναι στο σωστό δρόμο, αλλά υπάρχουν ακόμη κάποια πράγματα που πρέπει να γίνουν».

Από την πλευρά του ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε πως όλες οι μεταρρυθμίσεις στις οποίες προχωρά η ελληνική κυβέρνηση στοχεύουν στην αποφυγή της αναδιάρθρωσης του δημόσιου χρέους.

Διαβεβαίωσε μάλιστα για άλλη μία φορά πως η χώρα μας θα αποπληρώσει τα δάνεια που έχει λάβει από την ΕΕ στο πλαίσιο του προσωρινού μηχανισμού στήριξης.

Φονικό χτύπημα του Εγκέλαδου στη Νέα Ζηλανδία - Τουλάχιστον 75 οι νεκροί

6,3 Ρίχτερ συνταράσσουν τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Νέας Ζηλανδίας, την Κράιστσερτς, για δεύτερη φορά μέσα σε πέντε μήνες.

Παντου υπάρχουν ερείπια. Η πόλη των 400.000 κατοίκων θυμίζει βομβαρισμένο τοπίο. Τα κτίρια, τα περισσότερα από αυτά είναι φτιαγμένα από ξύλο, έχουν καταρρεύσει σαν χάρτινοι πύργοι. Αρκετοί άνθρωποι είναι εγκλωβισμένοι στα συντρίμμια ενώ άλλοι έχουν παγιδευτεί σε κτίρια που παραδόθηκαν στις φλόγες.

Μέχρι στιγμής υπάρχουν 75 νεκροί και 300 αγνοούμενοι, ενώ υπάρχουν φόβοι ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί.

Μαρτυρίες αναφέρουν ακόμα ότι σωλήνες ύδρευσης έχουν ξηλωθεί ενώ το έδαφος σε πολλά σημεία έχει ανασηκωθεί σε ύψος που φθάνει και το ένα μέτρο.

Το τοπικό κανάλι έδειξε σώματα να ανασύρονται μέσα από συντρίμμια στο κέντρο της πόλης, αλλά δεν διασαφηνίστηκε αν υπάρχουν νεκροί ανάμεσά τους. Σύμφωνα πάντως με τις αστυνομικές αρχές, η δόνηση προκάλεσε πολλές απώλειες, καθώς συνέβη την ώρα του μεσημεριανού γεύματος.



Οι Γεωλόγοι εκτιμούν ότι το επίκεντρο του σεισμού βρίσκεται σε απόσταση 10 χιλιομέτρων από το κέντρο της πόλης, ενώ το βάθος κείτεται στα 5 χιλιόμετρα κάτω από την επιφάνεια της γης.

Ο δήμαρχος της πόλης κήρυξε το Κράιστσερτς σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Μάλιστα είπε πως είναι σαν να βρίσκεσαι σε εμπόλεμη ζώνη.



Η πόλη της Κράιστσερτς είχε κτυπηθεί από τον Εγκέλαδο και μόλις πριν από πέντε μήνες, με δόνηση έντασης 7,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, αλλά τα έργα αποκατάστασης των ζημιών παρεμποδίστηκαν σημαντικά από μια σειρά μετασεισμικών δονήσεων.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More