Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Συνελήφθη και ο τρίτος δράστης του μακελειού στον Ρέντη

Συνελήφθη στην περιοχή των Αχαρνών - Ο τέταρτος μάλλον έχει διαφύγει στο εξωτερικό

Εξάστερος ο Παναθηναϊκός - Νίκησε τη Μακάμπι στον τελικό

Στην κορυφή της Ευρώπης οι “πράσινοι” για έκτη φορά - Επικράτησε της Μακάμπι στον τελικό της Βαρκελώνης με 78-70 - MVP ο Διαμαντίδης - Εξαιρετικοί οι Σάτο, Μπατίστ. Δάκρυσε ο Ομπράντοβιτς

Αμερικανοί κομάντος σκότωσαν τον Μπιν Λάντεν

Ο επικεφαλής της Αλ Κάιντα, νούμερο ένα καταζητούμενος σε όλο τον κόσμο και φερόμενος ως ο ιθύνων νους των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου στις Η.Π.Α., Οσάμα Μπιν Λάντεν, είναι νεκρός.

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Ηράκλειο: Διάρρηξη στο....Ενετικό Φρούριο του Κούλε!

Ανοιχτή βρήκαν την πόρτα του φρουρίου του Κούλε στο Ηράκλειο, χθες το πρωί, οι φύλακες του Υπουργείου Πολιτισμού, που ενημερώθηκαν από άνδρες του Λιμεναρχείου, οι οποίοι με τη σειρά τους, πληροφορήθηκαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά από το Κέντρο Λήψης του Υπουργείου Πολιτισμού καθώς ενεργοποιήθηκε ο συναγερμός του Ενετικού φρουρίου!

Άμεσα στο σημείο μετέβη προσωπικό του Λιμεναρχείου και διαπίστωσαν ότι η πόρτα του φρουρίου ήταν ανοιχτή.

Από τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, δεν διαπιστώθηκε η ύπαρξη ύποπτων ατόμων αλλά η παραβίαση του χώρου φύλαξης εισιτηρίων ενώ σύμφωνα με την αρμόδια υπάλληλο, έλειπε το χρηματικό ποσό των 125 ευρώ σε κέρματα.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου, ενώ η αρμόδια υπάλληλος κατέθεσε μήνυση κατ’ αγνώστων.

Σύρος: Πεδίο μάχης η κεντρική Πλατεία της Ερμούπολης - Video

Αν και ο όγκος των συγκεντρωμένων φοιτητών δεν... προμήνυε αρνητική εξέλιξη τελικά υπήρξε ένταση, η οποία σταδιακά πήρε μεγάλες διαστάσεις και εξελίχθηκε σε "πόλεμο" ανάμεσα στους συγκεντρωμένους και τις αστυνομικές δυνάμεις.

Στη στιγμή που τα επεισόδια πήραν έκταση, δηλαδή περίπου στις 14:20 το μεσημέρι, ο πρωθυπουργός βρισκόταν στο Πνευματικό Κέντρο της Σύρου, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση 50 μέτρων από την κεντρική πλατεία του νησιού.

Ο Πρωθυπουργός που συνοδευόταν από ευρύ κυβερνητικό κλιμάκιο βρισκόταν σε τηλεδιάσκεψη με παραρτήματα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Κυκλάδων με τα παραρτήματά του σε επτά νησιά του νοτίου Αιγαίου.

Στην πλατεία της Ερμούπολης πραγματοποιούσαν διαμαρτυρία φοιτητές του τοπικού τμήματος του Πανεπιστημίου. Κάποια στιγμή ορισμένοι από τους διαμαρτυρόμενους επιχείρησαν να σπάσουν το “φραγμό” των ΜΑΤ και να πλησιάσουν στο κτίριο όπου βρισκόταν ο Πρωθυπουργός.

Όταν οι αστυνομικοί θεώρησαν ότι οι φοιτητές πλησιάζουν πολύ στο χώρο όπου επρόκειτο να μιλήσει ο κ. Παπανδρέου, πέταξαν δακρυγόνο. Και αυτό ήταν η σπίθα που άναψε τη φωτιά και πυροδότησε τα επεισόδια.

Τα ΜΑΤ τους απώθησαν και τότε κάποιοι άρχισαν να εκτοξεύουν νεράντζια και αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών που απάντησαν με δακρυγόνα. Στη συνέχεια, όμως, τα πράγματα έγινα πιο... ροκ! Οι συγκεντρωμένοι άρχισαν να παίρνουν καρέκλες από τα μαγαζιά που βρίσκονται στην πλατεία και να τις πετούν στους αστυνομικούς. Ο πετροπόλεμος δεν έλειψε, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση χημικών.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκε ένας αστυνομικός που χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO:

Εκρήξεις και αντί-αεροπορικά πυρά στην Τρίπολη – Ελληνική συμμετοχή στις επιχειρήσεις κατά της Λιβύης

Αντί-αεροπορικά πυρά φώτισαν τον ουρανό της λιβυκής πρωτεύουσας λίγο πριν από τις 21:00 το βράδυ της Δευτέρας (ώρα Ελλάδας), με τον ανταποκριτή του CNN στην Τρίπολη, Νικ Ρομπερτσον, να μεταδίδει πως ακούστηκαν και εκρήξεις.

Σειρήνες ακούστηκαν από την περιοχή της πρωτεύουσας όπου βρίσκεται το καταφύγιο του Καντάφι και πυρά φαίνεται να προέρχονται από εκεί. Την επίθεση κατά της Τρίπολης επιβεβαίωσε και η κρατική τηλεόραση της Λιβύης, που ανέφερε πως σημειώθηκαν ζημιές σε πολλές περιοχές της πόλης από το "στρατό των στραυροφόρων". Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, σύμφωνα με το Reuters, δήλωσε ότι από τις επιθέσεις που σημειώθηκαν σε λιμάνια της χώρας αλλά και στο αεροδρόμιο της Σύρτης, έχασαν τη ζωή τους πολλοί άνθρωποι.

Την ώρα που η πρωτεύουσα της Λιβύης βομβαρδίζεται, η Δύση προσπαθεί να συντονιστεί αλλά φαίνεται ανήμπορη να τα καταφέρει. Οι εκπρόσωποι των κρατών μελών του ΝΑΤΟ απέτυχαν να καταλήξουν στο πως θα δράσει η Συμμαχία κατά της Λιβύης, με την Τουρκία να μπλοκάρει την οριστική απόφαση. (Διαβάστε περισσότερα στο OnAlert). Οι περισσότερες χώρες θέλουν να αναλάβει το ΝΑΤΟ την ηγεσία των επιχειρήσεων, την οποία για την ώρα ασκούν ΗΠΑ, Γαλλία και Βρετανία. Υπέρ αυτής της άποψης και η Ιταλία, όπως δήλωσε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Και ενώ η Τουρκία «πατάει πόδι» και διαχωρίζει την θέση της –μετά τη Γερμανία- η Ελλάδα δίνει ό,τι της ζητηθεί και εμπλέκεται άμεσα στην επιχείρηση. Στη Σούδα φτάνει το γαλλικό αεροπλανοφόρο Σαρλ ντε Γκολ, βελγικά μαχητικά απογειώθηκαν και επέστρεψαν στον Άραξο, ενώ στη διάρκεια της νύχτας αναμένονται στη βάση της Σούδας και έξι Νορβηγικά F-16.

ΔΕΙΤΕ LIVE ΑΠΟ ΤΟ ALJAZEERA:


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Χάσανε τα ίχνη του Καντάφι - Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί στην Λιβύη
ΥΕΘΑ: Ο πόλεμος στη Λιβύη θα κρατήσει 100 μέρες
Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί στην Λιβύη - Χτύπησαν το σπίτι του Καντάφι - Live από το Aljazeera
Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί στη Λιβύη - Κατάπαυση πυρός διέταξε ο Καντάφι - Live οι εξελίξεις από το Aljazeera
Λιβύη: Κάνει πίσω η Ελλάδα
Συνεχίζεται ο βομβαρδισμός της Λιβύης - Ρήξη στους κόλπους του ΝΑΤΟ - Live οι εξελίξεις από το Aljazzera
ΗΠΑ, Γαλλία και Βρετανία βομβαρδίζουν τον Καντάφι - Live από το Aljazeera
ΝΑΤΟϊκά αεροσκάφη βομβαρδίζουν την Λιβύη - Live από το Aljazeera - Updated 22:29
Σαρκοζί: Ξεκινάει η στρατιωτική δράση - Δείτε το βίντεο
Κατελήφθη από τις δυνάμεις του Καντάφι η Βεγγάζη - Νέο Video από την κατάρριψη του αεροσκάφους
Λιβύη: Και αντίστροφα ο χρόνος μετράει...
Οι δυνάμεις του Καντάφι εισήλθαν στη Βεγγάζη - Καταρρίφθηκε αεροπλάνο - Δείτε Video
Οι αντικαθεστωτικοί παραβίασαν την εκεχειρία

Κτηνοτρόφοι έκλεισαν τη νομαρχία Χαλκιδικής και μοίρασαν γιαούρτια στους υπαλλήλους

Σε συμβολική κατάληψη του κτιρίου της Νομαρχίας Χαλκιδικής, προχώρησαν από τις 12:45 το μεσημέρι -για μια ώρα- οι κτηνοτρόφοι Χαλκιδικής και μοιράζοντας γιαούρτια στους υπαλλήλους της υπηρεσίας, πραγματοποίησαν τη δική τους συγκέντρωση διαμαρτυρίας, όπως τόνισε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων, Δημήτρης Καμπούρης.

Οι κτηνοτρόφοι διεκδικούν καλύτερες τιμές σε γάλα και κρέας, εντατικοποίηση των ελέγχων για πάταξη των ελληνοποιήσεων, ιδίως ενόψει των εορτών του Πάσχα, και μέτρα ουσιαστικής στήριξης και ενίσχυσης της κτηνοτροφίας, ενώ διαμαρτύρονται και για την κατακόρυφο άνοδο του κόστους των ζωοτροφών

Στο μεταξύ, την Τετάρτη στις 12.00 το μεσημέρι, οι κτηνοτρόφοι της Θεσσαλονίκης έχουν προγραμματίσει να κατευθυνθούν στον κόμβο της Περιστεράς και να κλείσουν συμβολικά με τα τρακτέρ τους το δρόμο, το πολύ για ένα μισάωρο, όπως τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσής τους, Στέλιος Βογιατζής.

Συνελήφθη αλβανός που είχε κλέψει και βιάσει 71χρονη στη Θεσπρωτία

Ο δράστης είχε μπει στο σπίτι της 71χρονης και αφού την βίασε, στην συνέχεια αφαίρεσε μικρό χρηματικό ποσό στις 30 Ιανουαρίου 2011.

Ο λόγος για έναν 49χρονο αλλοδαπό αλβανικής καταγωγής ο οποίος συνελήφθη το Σάββατο το βράδυ στο Μορφάτι Θεσπρωτίας από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας και του Α.Τ. Παραμυθιάς γιατί κατελήφθη να κατέχει ένα μαχαίρι με μήκος λάμας 15 εκατοστών ενώ δεν είχε και άδεια παραμονής.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι ο δράστης είχε βιάσει στο σπίτι της την 71χρονη στις 30 Ιανουαρίου. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Θεσπρωτίας.

Η κόντρα Πάγκαλου - ΣΥΡΙΖΑ, καλά... κρατεί!

Οι φράσεις αλλά και η τακτική του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ οδηγούν στη στοχοποίηση και τη δολοφονία μου, υποστήριξε ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης που επιτέθηκε όχι μόνο προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα αλλά και στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι επικροτεί πράξεις βίας, πολλές από τις οποίες δημιουργεί ο ίδιος.

Ο κ. Πάγκαλος δεν δίστασε μάλιστα να μιλήσει για δημιουργία κλίματος εμφυλίου στην Ελλάδα. Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του mega ο Θ. Πάγκαλος “ξεσπάθωσε” κατά του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως ακολουθεί την πολιτική του “μπάχαλου” ότι διαθέτει τους λεγόμενους “μπαχαλάκηδες” που είναι οι ίδιοι που κάνουν και τα επεισόδια στα γήπεδα.

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης προχώρησε όμως ένα βήμα παραπέρα μιλώντας για στοχοποίησή του αναφέροντας πως η λογική του ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί στη δολοφονία του. Προειδοποίησε μάλιστα τον Αλέξη Τσίπρα ότι θα έχει την ευθύνη για οποιαδήποτε δολοφονική επίθεση εναντίον του.

“Δεν θα κάνω πίσω, θα πηγαίνω όπου θέλω και θα λέω ότι θέλω” συνέχισε ο Θ. Πάγκαλος τονίζοντας ότι με αυτόν τον τρόπο θεωρεί ότι υπερασπίζεται τη Δημοκρατία και την ελευθερία του λόγου απέναντι σε φασιστικές όπως τις χαρακτήρισε πρακτικές όπως αυτές που χρησιμοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ καπηλευόμενος την ιδεολογία της αριστεράς.

Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, έστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό ζητώντας του να μην ταυτίζεται με συμπεριφορές σαν του κ. Πάγκαλου.

“Αξιότιμε κ. Παπανδρέου,

Βρίσκομαι στη δυσάρεστη θέση να επανέλθω σε ένα θέμα που σας έχω θέσει τόσο δημόσια όσο και σε κατ ιδίαν συνομιλίες μας.
Πρόκειται για την απαράδεκτη συμπεριφορά και τις χυδαίες συκοφαντικές επιθέσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησής σας, κ. Πάγκαλου, απέναντι σε ένα πολιτικό χώρο με μακροχρόνια ιστορία και σημαντική συμβολή στους αγώνες για τη δημοκρατία στο τόπο μας.

Θα σας υπενθυμίσω ορισμένα μόνο περιστατικά:
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σας, στις 6/3/2010, κατήγγειλε ψευδώς ότι μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, των οποίων τα ονόματα θα έδινε στην αστυνομία, ξυλοκόπησαν τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ. Οι έρευνες της αστυνομίας απέδειξαν πως οι δράστες δεν είχαν καμία σχέση με τον πολιτικό μας χώρο.

Μετά το τραγικό περιστατικό του εμπρησμού της MARFIN, άφησε χυδαία υπονοούμενα, σχετικά με τη συμμετοχή μελών του ΣΥΡΙΖΑ στο εμπρησμό. Στις 6/3/2011, επανήλθε από τη δημόσια τηλεόραση, καταλογίζοντας ότι οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ καίνε πολυκαταστήματα στο κέντρο της Αθήνας

Στις 27/2/2011 κατήγγειλε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε προσχεδιάσει τις διαμαρτυρίες εναντίον του στο Παρίσι, σε εκδήλωση μάλιστα, όπου κανείς δεν γνώριζε ότι θα παρευρίσκονταν.

Στις 21/3/2011, επανήλθε με τις ίδιες ανυπόστατες κατηγορίες για διαμαρτυρίες των κατοίκων της Κερατέας εναντίον του. Κατονόμασε μάλιστα δύο πολίτες ως τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που οργάνωσαν και υποκίνησαν αυτό το περιστατικό, αλλά για κακή του τύχη κανείς εκ των δύο δεν είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ.

Παρά τις διαψεύσεις και στα τέσσερα αυτά περιστατικά, ο κ. Πάγκαλος όχι μόνο δεν ζήτησε συγνώμη, αλλά επέμεινε να χυδαιολογεί εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, συγκρίνοντας τη δράση μας με αυτή των ναζί και καταλογίζοντάς μας σχεδιασμό ‘αντάρτικου πόλεων’ για τη κατάλυση της δημοκρατικής νομιμότητας.

Σήμερα, μάλιστα, σε ένα νέο τηλεοπτικό παραλήρημα, ούτε λίγο ούτε πολύ με κατέδειξε ως υποκινητή δολοφονικής απόπειρας εναντίον του.

Είναι πια προφανές ότι η στάση και η συμπεριφορά του αντιπροέδρου σας, ξεπερνά κάθε όριο ανοχής. Στους παλιότερους φέρνει στη μνήμη άλλες εποχές που όλοι νομίζαμε ότι δε θα ξαναεπιστρέψουν. Εποχές όπου η δημοκρατία ήταν σε κίνδυνο και κάποιοι προετοίμαζαν το έδαφος για αντιδημοκρατικές πρακτικές ενάντια στις δυνάμεις της αριστεράς.

Σε εμάς τους νεότερους γεννά την ανησυχία για τη δημοκρατική ομαλότητα αλλά και για το επίπεδο της πολιτικής αντιπαράθεσης.

Κε πρόεδρε,

κατανοώ απολύτως ότι η χώρα βρίσκεται σε πολύ κρίσιμη κατάσταση, για να έχει τη πολυτέλεια η πολιτική ζωή, η κυβέρνηση και τα κόμματα, να ασχολούνται με τον χυδαίο και προβοκατόρικο ρόλο και λόγο του κ. Πάγκαλου.

Ωστόσο ο κος Πάγκαλος δεν είναι ένας γραφικός πολιτικός σχολιαστής που έχει το ακαταλόγιστο να επιτίθεται κατά πάντων. Είναι αντιπρόεδρος της κυβέρνησής σας. Και αν η συμπεριφορά του αποτελεί όνειδος για τη δημοκρατία, αυτό το χρεώνεστε εσείς προσωπικά, όσο επιμένετε να μην την αποδοκιμάζετε.

Από την πλευρά μας, σας ενημερώνω ότι δεν σκοπεύουμε πλέον να ασχοληθούμε με τον κ. Πάγκαλο μεμονωμένα, αλλά όσο τον ανέχεστε να σας εκπροσωπεί, με τη κυβέρνησή και με εσάς προσωπικά.

Οτιδήποτε συμβεί από εδώ και στο εξής, οποιαδήποτε συκοφαντική επίθεση ή προβοκάτσια στηθεί εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, θα θεωρήσουμε πως έχει την συμφωνία και την κάλυψή σας.

Με εκτίμηση

Αλέξης Τσίπρας”

Στις κατηγορίες Τσίπρα ο κ. Πάγκαλος σήκωσε ξανά το γάντι και απάντησε επίσης σε έντονο ύφος.

Ο κύριος Τσίπρας ο οποίος μέχρι αυτή την στιγμή δεν έχει βρει ούτε μια λέξη για να καταδικάσει τους τραμπουκισμούς εναντίον εκπροσώπων του λαού που έχουν συμβεί τις τελευταίες μέρες σε διάφορες δημόσιες εκδηλώσεις, επιμένει να προσπαθεί να υποδείξει στο ΠΑΣΟΚ την κατά τη γνώμη του σωστή συμπεριφορά.

Αφού χρησιμοποιήσει, όπως συνήθως, πλήθος επιθέτων και χαρακτηρισμών προσπαθεί να δημιουργήσει την αίσθηση της αξιοπιστίας αναφερόμενος σε συγκεκριμένα γεγονότα. Θα υποχρεωθούμε να του θυμίσουμε μερικά πολύ απλά πράγματα.

1. Ο ίδιος ο κ.Παναγόπουλος είχε πει ότι αυτοί που του επετέθησαν βγήκαν από το μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ και ότι εν πάση περιπτώσει τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως φαινόταν και στο σχετικό βίντεο, δεν έκαναν τίποτα για να αποτρέψουν τους επιτιθέμενους.

2. Για την δολοφονική πυρπόληση της Marfin, γράφτηκε σε όλο τον τύπο ότι οι εμπρηστές που δεν έχουν ακόμα συλληφθεί και λογοδοτήσει, βγήκαν από το μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ το οποίο επευφημούσε την πυρπόληση του κτιρίου και παρεμπόδισε την έλευση των πυροσβεστικών οχημάτων

3. Λόγω του τρόπου με τον οποίο είναι οργανωμένος ο ΣΥΡΙΖΑ τελικά κανείς δεν ξέρει ποιος είναι ΣΥΡΙΖΑ εκτός από τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει μέλη, μέλη έχουν οι συνιστώσες τους των οποίων ο αριθμός είναι δύσκολο να εξακριβωθεί. Την ηγεσία της επιχείρησης στο Παρίσι διεκδίκησαν μετά από λίγες μέρες με άρθρα τους σε blogs και εφημερίδες αλλά και με δηλώσεις τους σε μέσα ενημέρωσης, συγκεκριμένοι φοιτητές εκ των οποίων κάποιοι ανήκουν σε φοιτητικές οργανώσεις του Συνασπισμού και κάποιοι άλλοι –πλην δύο που ανήκουν στον ΑΝΤΑΡΣΥΑ- σε συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ. Σχετικός κατάλογος ονομάτων είναι στη διάθεση του κ.Τσίπρα όποτε το ζητήσει.

4. Όσο δε για τα Καλύβια όλος ο κόσμος γνωρίζει ποιοι είναι οι οργανωτές, ποιοι είναι οι δράστες και ποιοι καμαρώνουν για την δημιουργία «απελευθερωμένης πόλης» στην Κερατέα ανάλογης με τα «απελευθερωμένα Πανεπιστήμια» στα οποία βασιλεύει η βία και ο τρόμος των εξεγερμένων τραμπούκων.

Το πρόβλημα είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κοινοβουλευτικό κόμμα. Συμφωνεί άραγε ο κύριος Τσίπρας με το σύνθημα που, τη βραδιά των Καλυβίων, κυριαρχούσε εναντίον των 11 βουλευτών που ήταν παρόντες, «να καεί, να καεί, το μ………. η Βουλή»;

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΩΜΑ:


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Άγρια κόντρα Πάγκαλου - ΣΥΡΙΖΑ για το γιαούρτωμα
Επεισόδια τη νύχτα στην Κερατέα - Γιαούρτωσαν τον Πάγκαλο!!! Video
"Πίσω από το γιαούρτωμα κρύβεται ο ΣΥΡΙΖΑ"

Πάτρα: Οι λαθρομετανάστες κρύβονται ακόμα και σε υπονόμους!

Μέχρι και στους υπονόμους εντός της λιμενικής ζώνης βρέθηκαν κρυμμένοι μετανάστες στο λιμάνι της Πάτρας.

Όπως δήλωσε στην εφημερίδα Πελοπόννησο ο Κεντρικός Λιμενάρχης της Πάτρας Ευάγγελος Τζάντζαλος "μείναμε άφωνοι όταν εντοπίστηκαν περίπου 15 μετανάστες εντός του δικτύου των υπονόμων. Οι μετανάστες μελετούν τις κινήσεις τους και τα προβλήματα εντός και πέριξ της λιμενικής ζώνης μεγαλώνουν. Και όταν βρίσκουν τρόπο να χαρτογραφούν το δίκτυο των υπονόμων και να αξιοποιούν κάθε δίοδο πρόσβασης προς το λιμάνι αυτό κάτι σημαίνει".

Λευκάδα: Ατύχημα σε αγώνες αυτοσχέδιων καρτ

Ο αγώνας αυτοσχέδιων κάρτ που πραγματοποιήθηκε χθες στα Χαραδιάτικα Λευκάδας έληξε με άσχημο τέλος όταν στην τρίτη και τελική διαδρομή του αγώνα λίγο πριν το σημείο του τερματισμού ένα από τα αυτοσχέδια καρτ ανετράπη με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο οδηγός.

Ανάμεσα στους θεατές βρίσκονταν γιατρός του νοσοκομείου Λευκάδας ο οποίος αμέσως έδωσε πρώτες βοήθειες στον άτυχο οδηγό ενώ λίγα λεπτά αργότερα έφτασε στο σημείο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ το οποίο μετέφερε τον νεαρό στο Νοσοκομείο Λευκάδας.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο άτυχος οδηγός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο τον Ιωαννίνων ενώ η κατάσταση του, είναι σταθερή. Έρευνα για τα αίτια του ατυχήματος διενεργείται από το αστυνομικό τμήμα Βλυχού.

Νέος συναγερμός στην Φουκουσίμα για τον αντιδραστήρα 3

Μπορεί οι γραμμές ηλεκτροδότησης να συνδέθηκαν και στους έξι αντιδραστήρες του πυρηνικού εργοστασίου της Φουκουσίμα, όπως ανακοίνωσε η διαχειρίστρια εταιρία TEPCO αλλά τα πράγματα δεν φαίνεται να πηγαίνουν καλά.

Η τροφοδοσία με ηλεκτρικό ρεύμα δεν έχει αρχίσει κι αυτό για λίγο μετά τις 10 ώρα Ελλάδος βγήκε καπνός από τον αντιδρασήρα Νο 3. Τότε σήμανε συναγερμός και απομακρύνθηκε το προσωπικό.

Εν τω μεταξύ, όπως έγινε γνωστό η TEPCO ενημέρωσε, δύο εβδομάδες πριν από τον σεισμό, την ιαπωνική αρχή ασφαλείας για τα πυρηνικά ότι δεν πραγματοποίησε ορισμένες από τις προγραμματισμένες επιθεωρήσεις στις εγκαταστάσεις.

Σε έκθεση που απέστειλε στις 28 Φεβρουαρίου στην υπηρεσία, η TEPCO αναφέρει πως δεν έλεγξε 33 κομμάτια του εξοπλισμού στους έξι αντιδραστήρες του εργοστασίου Φουκουσίμα Νταΐτσι.

Ανάμεσα στα κομμάτια που δεν ελέγχθηκαν ήταν ένας ηλεκτροκινητήρας και μια βοηθητική γεννήτρια, διευκρίνισε η εταιρία.

Η μη πραγματοποίηση των συγκεκριμένων επιθεωρήσεων πήρε μεγάλες διαστάσεις λόγω της συγκυρίας, αλλά και της σημασίας των συστημάτων που δεν ελέγχθηκαν.

Η μη λειτουργία των βοηθητικών συστημάτων είναι βασικό στοιχείο στην κρίση που ξέσπασε αμέσως μετά τον σεισμό στις πυρηνικές εγκαταστάσεις της Φουκουσίμα.

Η ιαπωνική Υπηρεσία για την Πυρηνική και Βιομηχανική Ασφάλεια απαντώντας στην ενημερωτική επιστολή της TEPCO, της έδωσε διορία ως της 2 Ιουνίου για να καταρτίσει ένα διορθωτικό σχέδιο ελέγχου για το συγκεκριμένο εργοστάσιο, το οποίο είναι το παλαιότερο του συγκροτήματος (δεκαετία του '70).

Σήμερα αναμένεται να λειτουργήσει μερικώς η αίθουσα ελέγχου του αντιδραστήρα Νο. 2, σύμφωνα με ανακοίνωση της Υπηρεσίας Πυρηνικής Ασφάλειας, γεγονός που θα επιτρέψει τη λειτουργία του συστήματος κλιματισμού και εξαερισμού, τα οποία, καθώς είναι εξοπλισμένα με φίλτρα άνθρακα που παγιδεύουν τα σωματίδια ραδιενεργού ιωδίου, γεγονός που "θα βελτιώσει σημαντικά το περιβάλλον εργασίας των τεχνικών".

Αν και η νέα γραμμή ηλεκτροδότησης που έχει εγκατασταθεί από την Παρασκευή επέτρεψε την ηλεκτροδότηση των εγκαταστάσεων και του αντιδραστήρα Νο. 2, απαιτείται η αντικατάσταση πολλών τμημάτων του συστήματος ώστε να λειτουργήσει η αίθουσα ελέγχου και το σύστημα ψύξης.

Η ηλεκτροδότηση του αντιδραστήρα Νο. 2 θα επιτρέψει την τροφοδοσία και του αντιδραστήρα Νο. 2. Οι αντιδραστήρες Νο. 5 και Νο. 6 θα τροφοδοτηθούν σύντομα και οι αντλίες τους λειτουργούν.

ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ
Οι ιαπωνικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα ότι θα πραγματοποιήσουν μετρήσεις ραδιενέργειας στη θάλασσα, στην περιοχή του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα, από όπου εκλύονται ραδιενεργές ουσίες εδώ και δύο εβδομάδες.

"Είναι πιθανόν μία πολύ μικρή ποσότητα ραδιενεργών ουσιών να απελευθερώθηκε στη θάλασσα...Αλλά ακόμη και αν αυτό επιβεβαιωθεί, δεδομένων των χαμηλών επιπέδων ραδιενέργειας στον αέρα, αυτό δεν θα έχει επιβλαβείς για την υγεία συνέπειες", ανακοίνωσε αξιωματούχος της ιαπωνικής Υπηρεσίας Πυρηνικής Ασφάλειας.

Αύξηση των επιπέδων ραδιενέργειας, που οφείλεται στην παρουσία ιωδίου 131 και καισίου 137, ανιχνεύθηκε σε τρόφιμα (γάλα, σπανάκι, όσπρια) και το νερό του δικτύου στο Τόκιο.

Οι τοπικές αρχές έχουν πολλαπλασιάσει τους ελέγχους στα λαχανικά, αλλά τα ψάρια, τα θαλασσινά και τα φύκια δεν έχουν ακόμη ελεγχθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ιαπωνία: Πάνω από 20.000 νεκροί και αγνοούμενοι
Ιαπωνία: Θα αφήσουν ραδιενεργό νέφος για να εκτονωθεί η πίεση στον αντιδραστήρα
Η βιβλική καταστροφή μέσα από Video
Βρέθηκαν ζωντανοί εννιά μέρες από το σεισμό στην Ιαπωνία! - Δείτε το βίντεο
Τρέμουν στον φόβο πυρηνικής καταστροφής
Ιαπωνία: Το απόλυτο χάος - 6.000 οι επιβεβαιωμένοι θάνατοι - Μάχη με τη ραδιενέργεια
Εικόνες Βιβλικής καταστροφής στην Ιαπωνία - Φωτογραφίες που κόβουν την ανάσα
Νέες εκρήξεις σε πυρηνικό εργοστάσιο στην Ιαπωνία - Video
Αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των νεκρών στην Ιαπωνία - Οι νεκροί θα ξεπεράσουν τους 10.000 - Updated 15:21
Ιαπωνία: Ραδιενεργός εφιάλτης
Συνταρακτικές εικόνες από τον σεισμό στην Ιαπωνία
Νέο βίντεο από την έκρηξη στο πυρηνικό εργοστάσιο!
Έκρηξη σε πυρηνικό εργοστάσιο στην Ιαπωνία - Δείτε το βίντεο
433 μέχρι τώρα οι νεκροί στην Ιαπωνία - 88.000 οι αγνοούμενοι - Updated 23:41 - Νέο Video
Καλιφόρνια: Αγνοούμενος από το τσουνάμι - Δείτε βίντεο

Πρωτάθλημα Pole Dancing - Δείτε Video

Πρωτάθλημα Pole Dancing διεξήχθη στο Essex της Αγγλίας και συμμετείχαν 25 διαγωνιζόμενες από 10 χώρες.

Οι 25 γυναίκες χόρεψαν στο στύλο τραβώντας τα βλέμματα όλων λόγω του καλλίγραμμου σώματος και των ερωτικών κινήσεών τους!

Για 5 λεπτά κάθε μια διαγωνιζόμενη χόρεψε στο στύλο ωστόσο μην σκεφτείτε ότι είναι κάτι εύκολο αφού χρειάζεται πολύ εξάσκηση και ισορροπία.

Η μόδα του pole dancing διαδίδεται με πολύ γρήγορους ρυθμούς με τις γυναίκες να πηγαίνουν σε σχολές χορού ώστε να μάθουν να χορεύουν σε στύλο!

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO:

Χάσανε τα ίχνη του Καντάφι - Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί στην Λιβύη

Η πληροφορία πως ένας από τους γιους του Λιβύου ηγέτη άφησε τη Δεύτερα την τελευταία του πνοή, μετά από εσκεμμένη επίθεση που πραγματοποίησε αεροπόρος της λιβυκής αεροπορίας δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί. Αν όμως η πληροφορία ισχύει, είναι δεδομένο ότι θα αλλάξει τα δεδομένα στη Λιβύη.

Από το βράδυ της Κυριακής όταν οι συμμαχικές δυνάμεις βομβάρδισαν ένα από τα καταφύγια του Καντάφι, η τύχη του Λίβυου ηγέτη αγνοείται. Κάνεις δεν τον έχει δει, κάνεις δε γνωρίζει που είναι. Όπως επίσης, άγνωστη παραμένει και η επόμενη κίνηση του.

Το σίγουρο είναι ότι ο Καντάφι δε μένει με σταυρωμένα τα χέρια στις επιθέσεις που δέχεται από τη Δύση. Παρά τις εξαγγελίες για κατάπαυση του πυρός, τη Δευτέρα, οι κυβερνητικές δυνάμεις εξαπέλυσαν νέα επίθεση στην πόλη Μιζράτα. Αυτόπτες μάρτυρες μίλησαν για «απόλυτη καταστροφή και σφαγή» στην πόλη. Οι τελευταίες πληροφορίες των διεθνών ειδησεογραφικών πρακτορείων κάνουν λόγο για τουλάχιστον 11 νεκρούς.

«Η Μιζράτα ισοπεδώνεται» είπε αυτόπτης μάρτυρας στο CNN και κατήγγειλε πως «ο Καντάφι χρησιμοποιεί τανκ και ελεύθερους σκοπευτές για να τρομοκρατεί την πόλη. Πυροβολούν πολίτες στον κεντρικό δρόμο και σε σοκάκια».

«Βομβαρδίζει την πόλη για τέταρτη συνεχόμενη μέρα», δήλωσε εκπρόσωπος των ανταρτών στο BBC, κάνοντας λόγο για 200 ελεύθερους σκοπευτές που έχουν ακροβολιστεί στην πόλη.

Την ίδια στιγμή, ο απεσταλμένος του βρετανικού δικτύου μετέδωσε πως άκουσε «ισχυρές εκρήξεις» κατά μήκος της ακτής του Τομπρούκ, ενώ επί πολλές ώρες βομβαρδίστηκε και η πόλη Ζιντάν στη δυτική Λιβύη.

Το Associated Press μετέδωσε, επικαλούμενο πηγές του Πενταγώνου, ότι ακόμη 12 πύραυλοι τύπου Κρουζ εκτοξεύτηκαν σε λιβυκό έδαφος και είχαν στόχο αμυντικές και διοικητικές εγκαταστάσεις. Συγχρόνως, τέσσερα βελγικά αεροσκάφη απογειώθηκαν από τον Άραξο.

Αεροσκάφη «σήκωσε» και η Νορβηγία αλλά τα αεροσκάφη της δε θα μετάσχουν στις επιχειρήσεις όσο δεν γνωρίζουν ποια χώρα κάνει... κουμάντο, ενώ η Γαλλία δείχνει να πληρώνει τον κακό σχεδιάσμό των πρώτων ημερών. Είναι χαρακτηριστικό ότι το Παρίσι έχει αναπτύξει περίπου 20 αεροσκάφη πάνω από τη Λιβύη, αλλά δεν έχουν επιχειρήσει κανένα χτύπημα.

Όλα αυτά ενώ τα ρήγματα στις τάξεις της Συμμαχίας ενισχύονται. Μετά τη Γερμανία που διαχώρισε από την αρχή τη θέση της, ήρθε και ο Βλαντιμίρ Πούτιν να εκφράσει με σαφή τρόπο την αντίθεσή του στη στρατιωτική επίθεση κατά του Καντάφι. Έντονες αντιδράσεις για τις κινήσεις που γίνονται έχει και η Τουρκία. Για αυτό και αναμένεται τηλεφωνική επικοινωνία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Μπαράκ Ομπάμα.

Με στόχο να ξεπεραστεί κάθε αντίδραση, συνεδριάζει το απόγευμα της Δευτέρας το ΝΑΤΟ, με την ελπίδα πως θα υπάρξει οριστική συμφωνία. Παράλληλα, το βράδυ (21:00 ώρα Ελλάδας) συνεδριάζει κεκλεισμένων των θυρών και το Συμβούλιο Ασφαλείας για να συζητήσει την κατάσταση στη Λιβύη μετά τις δυο πρώτες μέρες των βομβαρδισμών.

Οι οποίοι γίνονται με τις... ευλογίες των εξεγερμένων, οι οποίοι όμως διαμηνύουν ότι είναι αντίθετοι στην εισβολή χερσαίων στρατευμάτων. Ο στόχος των εξεγερμένων εξακολουθεί να είναι η κατάληψη της πρωτεύουσας Τρίπολης, όμως θέλουν να τον πετύχουν χωρίς ξένη επιθετική δράση, δήλωσε εκπρόσωπος των ανταρτών.

Νέες κυρώσεις από τις Βρυξέλλες
11 νέα πρόσωπα προστίθενται στον κατάλογο των 27 ατόμων (μεταξύ τους και ο ίδιος ο Μουαμάρ Καντάφι) τις περιουσίες των οποίων έχει «παγώσει» η Ε.Ε., ενώ τους έχει επιβάλει και απαγόρευση εισόδου στην Ευρώπη.

Οι υπουργοί Εξωτερικών των 27 κρατών-μελών που συνεδριάζουν στις Βρυξέλλες αποφάσισαν επίσης να προσθέσουν εννέα χρηματοπιστωτικές "οντότητες" (επενδυτικές εταιρείες, ιδρύματα, κρατικές οντότητες και τράπεζες) σε ένα κατάλογο εταιρειών και οργανισμών στους οποίους η ΕΕ επιβάλει κυρώσεις. Ο κατάλογος περιλάμβανε ως τώρα πέντε και μεταξύ αυτών ήταν η κεντρική τράπεζα της Λιβύης και ένα κρατικό ταμείο που διαχειρίζεται τα πετρελαϊκά έσοδα της χώρας.

ΔΕΙΤΕ LIVE ΑΠΟ ΤΟ ALJAZEERA:


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
ΥΕΘΑ: Ο πόλεμος στη Λιβύη θα κρατήσει 100 μέρες
Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί στην Λιβύη - Χτύπησαν το σπίτι του Καντάφι - Live από το Aljazeera
Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί στη Λιβύη - Κατάπαυση πυρός διέταξε ο Καντάφι - Live οι εξελίξεις από το Aljazeera
Λιβύη: Κάνει πίσω η Ελλάδα
Συνεχίζεται ο βομβαρδισμός της Λιβύης - Ρήξη στους κόλπους του ΝΑΤΟ - Live οι εξελίξεις από το Aljazzera
ΗΠΑ, Γαλλία και Βρετανία βομβαρδίζουν τον Καντάφι - Live από το Aljazeera
ΝΑΤΟϊκά αεροσκάφη βομβαρδίζουν την Λιβύη - Live από το Aljazeera - Updated 22:29
Σαρκοζί: Ξεκινάει η στρατιωτική δράση - Δείτε το βίντεο
Κατελήφθη από τις δυνάμεις του Καντάφι η Βεγγάζη - Νέο Video από την κατάρριψη του αεροσκάφους
Λιβύη: Και αντίστροφα ο χρόνος μετράει...
Οι δυνάμεις του Καντάφι εισήλθαν στη Βεγγάζη - Καταρρίφθηκε αεροπλάνο - Δείτε Video
Οι αντικαθεστωτικοί παραβίασαν την εκεχειρία

Συνέλαβαν τον έναν από τους δύο δολοφόνους του εργάτη στην Αργολίδα

Στα χέρια της Ασφάλειας Ναυπλίου βρίσκεται ένας από τους δύο αλλοδαπούς που είχαν σκοτώσει με πρωτοφανή μανία έναν 30χρονο Ρουμάνο εργάτη στην Αγία Τριάδα Αργολίδας, μπροστά στα μάτια δεκάδων κατοίκων της περιοχής στις 8 Φεβρουαρίου.

Πρόκειται για έναν 22χρονο από Αφγανιστάν ο οποίος εντοπίστηκε, συνελήφθη και θα οδηγηθεί στια αρμόδιες δικαστικές αρχές για να προφυλακιστεί. Οι αστυνομικοί αναζητούν έναν ακόμη αλλοδαπό Ασιατικής καταγωγής ο οποίος συμμετείχε στην δολοφονία του άτυχου Ρουμάνου που έμενε χρόνια στην Αγία Τριάδα και δεν είχε δώσει αφορμές για επεισόδια.

Κίνητρο του εγκλήματος ήταν μια διαφωνία που είχε με τους δράστες λίγες μέρες πριν δολοφονηθεί. Οι δολοφόνοι περίμεναν κρυμμένοι το θύμα τους και, όταν ο Ρουμάνος πλησίασε στο σημείο που είχαν στήσει ενέδρα, του επιτέθηκαν και άρχισαν να τον μαχαιρώνουν στη μέση του δρόμου, αδιαφορώντας για την παρουσία κατοίκων της περιοχής που παρακολουθούσαν «παγωμένοι» το έγκλημα! Μέσα στον πανικό που επικράτησε, το έβαλαν στα πόδια και εξαφανίστηκαν.

Βρέθηκε το πτώμα του 81χρονου συζυγοκτόνου στα Ιωάννινα

Νεκρός ανασύρθηκε από άνδρες της ΕΜΑΚ σήμερα το πρωί ο 81χρονος, που είχε την προηγούμενη εβδομάδα σκοτώσει τη σύζυγό του και από τότε είχαν χαθεί τα ίχνη του.

Το πτώμα του ηλικιωμένου, που είχε δολοφονήσει το πρωί της προηγούμενης Τρίτης την 77χρονη σύζυγό του, στο χωριό Βαπτιστή του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων Ιωαννίνων, βρέθηκε χθες στη συμβολή των ποταμων Καλαρύτικου και Άραχθου, από εκδρομείς ομάδας Rafting, οι οποίοι και ειδοποίησαν την αστυνομία.

Η προανάκριση συνεχίζεται από το αστυνομικό τμήμα Κατσικά Ιωαννίνων.

Πιάστηκαν στα χέρια για τη θέση του.. ψαρέματος!

Άγριος καυγάς στην Πάτρα ανάμεσα σε δύο ερασιτέχνες ψαράδες. Ο ένας μάλιστα κατέληξε στη θάλασσα! Οι δύο άντρες ήρθαν στα χέρια για τη θέση του ψαρέματος στην προκυμαία!

Ενας Ελληνας τα έβαλε με 55χρονο αλλοδαπό, κατηγορώντας τον ότι του έκλεψε τη θέση όπου συνήθιζε να ψαρεύει.

Τα αίματα άναψαν και ο αλλοδαπός κατέληξε.. στη θάλασσα! Προς βοήθεια έσπευσαν θαμώνες των παρακείμενων καφετεριών οι οποίοι κατάφεραν και ανέσυραν τον άτυχο άντρα.

Νόμιζε πως ήταν... ντοματιές!!!

Πολλά γέλια προκάλεσε σε δικαστήριο της Καλαμάτας η εκδίκαση μιας υπόθεσης για καλλιέργεια φυτείας ινδικής κάνναβης σε ένα εξοχικό στην περιοχής της Βέργας Μεσσηνίας. Οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών είχαν ανακαλύψει μια μικρή χασισοφυτεία με 13 δενδρύλλια.

Τα χασισόδεντρα είχαν φυτευτεί σε γλάστρες κι έτσι ο ιδιοκτήτης του εξοχικού δεν μπορούσε να ισχυριστεί ότι ήταν αυτοφυή και παραπέμφθηκε σε δίκη . Μαζί του, παραπέμφθηκε και η οικιακή βοηθός που και αυτή είχε συλληφθεί επ’ αυτοφώρω να περιποιείται τα χασισόδεντρα.

Στην απολογία της, όμως, προκάλεσε θυμηδία στο ακροατήριο, καθώς ισχυρίστηκε πως δεν γνώριζε ότι ήταν δενδρύλλια ινδικής κάνναβης αλλά νόμιζε πως ήταν… ντοματιές, γι’ αυτό και τα φρόντιζε με ιδιαίτερη προσοχή, περιμένοντας να… βλαστήσουν!

Τελικά, το δικαστήριο την αθώωσε, ενώ ο ιδιοκτήτης της χασισοφυτείας που ισχυρίστηκε ότι καλλιεργούσε τα φυτά για δική του χρήση καταδικάστηκε σε φυλάκιση 10 μηνών με αναστολή.

“Κλείστε επιτέλους κάποιον στη φυλακή”

Η ανικανότητα των αρμοδίων αρχών να οδηγήσουν ενώπιον της Δικαιοσύνης τους φοροφυγάδες και όσους απο τους πολιτικούς αποδεδειγμένα ευθύνονται για την τραγική κατάσταση της οικονομίας οδηγεί το Ταμείο στην απόφαση να ασχοληθεί σοβαρά με το θέμα.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες του “Εθνους της Κυριακής” έγινε και σχετική συζήτηση στο διοικητικό συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα οι εμπειρογνώμονες του ΔΝΤ που ασχολούνται με την Ελλάδα προσπάθησαν να εστιάσουν την προσοχή των μελών του ΔΣ στην ανάγκη να αποκτήσει το Πρόγραμμα Σταθερότητας δικαιότερο χαρακτήρα και κοινωνική αποδοχή, χαρακτηριστικά τα οποία αυτή τη στιγμή απουσιάζουν εντελώς, αφού ο λαός, όπως έδειξε και στο πρόσφατο συλλαλητήριο, κλιμακώνει τις αντιδράσεις του εναντίον των μέτρων.

Πληροφορίες της εφημερίδας αναφέρουν οτι στη συνεδρίαση της περασμένης Δευτέρας υπογραμμίστηκε ότι για να γίνει κοινωνικά αποδεκτό το Πρόγραμμα Σταθερότητας θα πρέπει να κατανέμονται τα βάρη ανάλογα με την οικονομική και κοινωνική ισχύ των πολιτών. Ενα από τα θέματα στα οποία εστιάστηκε η προσοχή είναι η άμεση πάταξη της φοροδιαφυγής. Στο ΔΝΤ πιστεύουν ότι χωρίς την παραδειγματική τιμωρία όσων φοροδιαφεύγουν δεν θα εμπεδωθεί κανένα αίσθημα δικαιοσύνης σε ό,τι αφορά το Πρόγραμμα Σταθερότητας.

«Πώς είναι δυνατόν να περικόπτονται οι μισθοί και οι μεγαλοφοροφυγάδες να εξακολουθούν να σφυρίζουν αδιάφορα και να παραμένουν ανενόχλητοι σε αναμονή της εφαρμογής του νέου νόμου, που υποτίθεται ότι προβλέπει αυστηρότερες ποινές γι' αυτούς;» ανέφερε μία πηγή στην εφημερίδα.

Πρόσθεσε μάλιστα πως το μήνημα του ΔΝΤ είναι διπλό: "Κάντε επιτέλους μεταρρυθμίσεις» και «κλείστε επιτέλους κάποιον στη φυλακή"

Οπως αναφέρει το δημοσίευμα, πηγές που γνωρίζουν τον τρόπο σκέψης στο ΔΝΤ προειδοποιούν ότι "η ελληνική οικονομία θα διέλθει φέτος το χειρότερο σημείο της, στη διάρκεια του δεύτερου εξαμήνου". Και για τον λόγο αυτό απαιτείται, όπως λένε, η συναίνεση του λαού, η οποία είναι αναγκαία για την επιτυχία του Προγράμματος Σταθερότητας. Χωρίς τη βοήθεια του λαού εκφράζουν φόβους ακόμα και για ολική κατάρρευση.

Κρήτη: Eξοντώνουν σκυλιά και γάτες

Περισσότερα από 60 σκύλοι και γάτες έχουν δηλητηριαστεί με φόλες από τις αρχές Φεβρουαρίου μέχρι σήμερα σε διάφορες περιοχές του δήμου Χανίων. Σμφωνα με καταγγελία του φιλοζωικού συλλόγου Χανίων "Η προστασία των ζώων" τα μισά από τα περιστατικά έχουν συμβεί σε περιοχή του Γαλατά της Νέας Κυδωνίας.

Επίσης φόλες, με θύματα δεκάδες σκυλιά και γάτες, έχουν σκορπιστεί στον Μακρύ Τοίχο Νέας Κυδωνίας, τα Χωραφάκια Ακρωτηρίου και τα Μεγάλα Χωράφια Σούδας.

Ο σύλλογος καλεί τους πολίτες να κατακλύσουν με επιστολές διαμαρτυρίας τις αστυνομικές και δημοτικές αρχές.

Η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Ζωοφιλικών Σωματείων( 110 σωματεία) και η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία ( 23 σωματεία και στην πλειοψηφία τους τα κρητικά ) και ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων "Η προστασία των ζώων" σε ανακοίνωσή τους εκφράζουν την έντονη αγανάκτησή και οργή τους για το συνεχιζόμενο έγκλημα δηλητηρίασης ζώων στα Χανιά και αναφέρουν μεταξύ άλλων τα εξής :

- Περίπου 60 ζώα εκ των οποίων πάνω από 27 στην περιοχή Γαλατά και τα υπόλοιπα στις περιοχές, Χωραφάκια, Μεγάλα Χωράφια, Μακρύς Τοίχος, Καλαθάς, Πόλη των Χανίων βρήκαν επώδυνο θάνατο.

- Τα κρητικά σωματεία συγκεντρώνουν στοιχεία και βρίσκονται στα ίχνη των δραστών, ενώ έχουν ενημερώσει τις αρμόδιες αρχές.

- Καλούν την Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων και τους Δήμους του νομού να πάρουν εδώ και τώρα μέτρα για να σταματήσουν επιτέλους οι δολοφονίες αδέσποτων ζώων.

24 νεκροί και 24 αγνοούμενοι σε ανθρακωρυχείο στο Πακιστάν

Τουλάχιστον 24 εργάτες σκοτώθηκαν και ακόμη 24 εξακολουθούν να αγνοούνται έπειτα από έκρηξη που σημειώθηκε χθες Κυριακή σε ανθρακωρυχείο του Μπαλουτσιστάν στο νοτιοδυτικό Πακιστάν.

Σύμφωνα με τον σημερινό νέο επίσημο απολογισμό, οι αρχές πιστεύουν ότι υπάρχουν πολύ μικρές πιθανότητες οι 24 αγνοούμενοι να είναι ακόμη ζωντανοί.

"Ανασύραμε 24 πτώματα, 24 ανθρακωρύχοι εξακολουθούν να βρίσκονται μέσα", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μουστάκ Ραϊσάνι, του τοπικού υπουργείου Ορυχείων και Μεταλλευμάτων.

"Κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να τους σώσουμε, όμως θα είναι θαύμα" αν έχουν επιβιώσει, πρόσθεσε.

Συνολικά 48 εργάτες βρίσκονταν σε βάθος 1.200 μέτρων στο ανθρακωρυχείο τη στιγμή της έκρηξης, δήλωσαν αξιωματούχοι. Οι ίδιοι αξιωματούχοι πρόσθεσαν ότι το ορυχείο διαθέτει ένα σύστημα εξαερισμού το οποίο υπολειτουργούσε, με αποτέλεσμα να σημειωθεί μεγάλη συγκέντρωση αερίου μεθανίου, το οποίο προκάλεσε τρεις εκρήξεις.

Εύβοια: Ψώνιζαν με πλαστά 50ρικά

Η αστυνομία συνέλαβε ένα ζευγάρι και εξετάζει ενδεχόμενη συμμετοχή του σε οργανωμένο κύκλωμα παραχαρακτών.

Ένα ζευγάρι από την Αθήνα πετάχτηκε μέχρι την Εύβοια για αγορές, αλλά τα 50ευρα που ξόδευε, ήταν πλαστά. Ο 22χρονος και η 30χρονη, χθες το απόγευμα πραγματοποίησαν αγορές στη Στροφυλιά, με πλαστά χαρτονομίσματα.

Μετά από καταγγελία στο αστυνομικό τμήμα της Λίμνης, αστυνομικοί της Χαλκίδας εντόπισαν δύο ώρες αργότερα το ζευγάρι να κινείται με το αυτοκίνητό του στη Νέα Αρτάκη και τους συνέλαβαν.

Σήμερα οι δράστες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας, και παραπέμφθηκαν για να απολογηθούν στον κ. Ανακριτή Χαλκίδας, κατηγορούμενοι για από κοινού κυκλοφορία πλαστών χαρτονομισμάτων, ενώ ερευνάται το ενδεχόμενο εμπλοκής των συλληφθέντων, σε οργανωμένο κύκλωμα παραχαρακτών.

Τα κέρματα του ευρώ βασίστηκαν σε άκυρο διαγωνισμό στην Κύπρο

Τα ευρωκέρματα, που κυκλοφορούν στην Κύπρο, βασίζονται σε άκυρο διαγωνισμό επιλογής του σχεδιασμού των ανάγλυφων παραστάσεών τους.

Την ακύρωση του διαγωνισμού, ο οποίος έγινε το 2005, αποφάσισε το πενταμελές Εφετείο.

Το δικαστήριο απέρριψε την έφεση που είχε καταθέσει η Κεντρική Τράπεζα Κύπρου εναντίον πρωτόδικης απόφασης, με την οποία έγινε δεκτή η προσφυγή του καλλιτέχνη Άντη Ιωαννίδη (πατέρα του δημοφιλούς τραγουδιστή Αλκίνοου Ιωαννίδη) και ακυρώθηκε ο διαγωνισμός.

Η πρωτόδικη απόφαση εκδόθηκε το 2008 και σ’ αυτή κρίθηκε πως ήταν αδικαιολόγητη η επιλογή της πρότασης των Τατιάνας Σωτηροπούλου και Ερικ Μάελ, που τελικά υιοθετήθηκε από την Κεντρική Τράπεζα. Μετά την εξέλιξη αυτή, η Κεντρική Τράπεζα κατέθεσε έφεση της πρωτόδικης απόφασης, έφεση που το πενταμελές Εφετείο απέρριψε ομόφωνα.

Το Εφετείο έκρινε ότι όχι μόνο η επίδικη απόφαση ήταν αναιτιολόγητη, αλλά και η σύσταση της Συμβουλευτικής Επιτροπής που συνέστησε τους Σωτηροπούλου και Μάελ ήταν άκυρη. Σημειώνεται ότι η Συμβουλευτική Επιτροπή είχε απορρίψει τις 44 από τις 46 προτάσεις, που υποβλήθηκαν.

Ανάμεσα στις προτάσεις, που απορρίφθηκαν, περιλαμβάνεται και αυτή του κ. Ιωάννιδη, ο οποίος αναμένεται τώρα να καταθέσει αγωγή για αποζημιώσεις, παρόλο που το κίνητρό του για την προσφυγή στο Δικαστήριο δεν ήταν αυτό, αλλά η ηθική δικαίωση. Επίσης, το δικηγορικό γραφείο, που εκπροσώπησε τον αιτητή, τόσο στο πρωτόδικο Δικαστήριο όσο και στο Εφετείο, αναμένεται ν’ αποστείλει την απόφαση του Εφετείου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Συνελήφθη γνωστός επιχειρηματίας με κοκαΐνη και όπλα

Μόνο η λέξη σοκ μπορεί να περιγράψει αυτό που ένιωσε η κοινωνία της Κέρκυρας στο άκουσμα της είδησης ότι οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες σε 44χρονο πασίγνωστο και πολύ επιτυχημένο επιχειρηματία του νησιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι επιχειρηματίας πιάστηκε με σφαίρες και όπλα στα χέρια ενώ όταν οι αστυνομικοί έκαναν έλεγχο στο κατάστημα και το σπίτι του βρήκαν μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών αλλά και ... όλα τα σύνεργα για το εμπόριο.

Οι αστυνομικοί, σύμφωνα με την εφημερίδα “espresso”, φαίνεται ότι είχαν πληροφορίες και έτσι παρακολούθησαν τον 44χρονο μέχρι το λιμάνι όπου παρέλαβε έναν Αλβανό, επίσης επιχειρηματία.

Ο Αλβανός έφερε από... απέναντι στο νησί ένα σάκο γεμάτο σφαίρες και ένα όπλο τα οποία φαίνεται να παρέδωσε στον 44χρονο Κερκυραίο.

Στην έρευνα που ακολούθησε οι αστυνομικοί εντόπισαν ολόκληρο “εγκληματικό θησαυρό”. Δυο συσκευασίες με 340 γραμμάρια κοκαϊνης, μια ζυγαριά ακριβείας, όπλα, χρήματα κινητά τηλέφωνα και ... 34 (!) βιβλιάρια καταθέσεων που τώρα ερευνώνται.

Οι δυο συλληφθέντες θα πάρουν το δρόμο για τον ανακριτή.

Τουρκοκύπριοι κατέσχεσαν βιβλία Κυπρίων μαθητών!

Καινές Διαθήκες και προσευχητάρια, για τους ελληνοκύπριους μαθητές του Δημοτικού και του Γυμνασίου στο κατεχόμενο Ριζοκάρπασο, κατασχέθηκαν από τις τουρκικές αρχές.

Τα συγκεκριμένα βιβλία προσπάθησε να μεταφέρει στα κατεχόμενα σχολεία ο επίσκοπος Μεσαορίας Γρηγόριος, ως δώρα προς τα παιδιά. Παρόλα αυτά, το λεγόμενο τελωνείο στο κατοχικό οδόφραγμα απαγόρευσε τη μεταφορά τους και κράτησε τα βιβλία.

Ο επίσκοπος μαζί με τον επαρχιακό επιθεωρητή Λάρνακας του υπουργείου Παιδείας, Μιχάλη Λοϊζίδη, και έναν εκπαιδευτικό, θέλησαν να επισκεφθούν το Ριζοκάρπασο.

Η τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Κίπρις» υπό τον τίτλο «Και τώρα κρίση με τα βιβλία», έγραψε για αριθμό βιβλίων θρησκευτικού περιεχομένου που προορίζονταν για Ε/Κ μαθητές του Ριζοκαρπάσου, τα οποία κατασχέθηκαν.

Η «Αφρίκα» αφιέρωσε το κύριο άρθρο της στο συγκεκριμένο θέμα, με τον τίτλο «Ισλαμικός φανατισμός - Απαγόρευση του Ιησού».

Στον επίτιτλο, μάλιστα, έγραψε ότι αυτοί που ισχυρίζονται ότι στην «ΤΔΒΚ» υπάρχει ελευθερία έκφρασης των θρησκευτικών πιστεύω, απαγόρευσαν βιβλία με θρησκευτικό περιεχόμενο.

Τέλος, η εφημερίδα «Βολκάν» τιτλοφόρησε το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα «Και πάλι οι παπάδες, και πάλι προβοκάτσια».

Η εν λόγω εφημερίδα έγραψε ότι όπως πιστεύεται, τώρα η ε/κ διοίκηση, όπως αποκάλεσε την Κυπριακή Δημοκρατία, θα καταγγείλει το γεγονός στην ΕΕ.

Ανεκμετάλλευτος ο δασικός πλούτος της χώρας μας

Ανεκμετάλλευτος παραμένει ο δασικός πλούτος της χώρας μας ελλείψει σχεδιασμού ανάπτυξης, όπως εκτιμά ο Δρ. Παύλος Κωνσταντινίδης, ερευνητής του Ινστιτούτου Δασικών Ερευνών Θεσσαλονίκης- ΕΘΙΑΓΕ, τονίζοντας παράλληλα την επιτακτική ανάγκη αναβάθμισης της δασικής υπηρεσίας.

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Δασοπονίας, ο κ. Κωνσταντινίδης, τόνισε ότι στη χώρα μας τα δάση καλούνται να διαδραματίσουν έναν πολύπλευρο ρόλο. "Ο ρόλος αυτός εστιάζεται κυρίως στις έμμεσες ωφέλειες, οι οποίες όμως είναι ανεκτίμητης αξίας και τις αντιλαμβανόμαστε κατά δραματικό τρόπο, όταν το δάσος καταστραφεί", ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι επιβάλλεται η αξιοποίηση όλου του διαθέσιμου δυναμικού στον αγώνα για την προστασία και την αξιοποίηση των δασών μας.

"Ασέβεια τα Cd του πατέρα μου στις εφημερίδες"

«Απογοήτευση και λύπη για την ασέβεια με την οποία αντιμετωπίζουν κάποιοι το καλλιτεχνικό έργο του Μανώλη Ρασούλη», εκφράζει σε ανακοίνωσή της η κόρη τού προσφάτως εκλιπόντος τραγουδοποιού, Ναταλία.

Αφορμή στάθηκε, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της, η απόφαση δύο εφημερίδων να μοιράσουν με τα κυριακάτικα φύλλα τους CD με έργα του δημιουργού, «χωρίς την ηθική συγκατάθεση των νόμιμων κληρονόμων και υπευθύνων για τη διαχείριση του πνευματικού και καλλιτεχνικού έργου του».

«Ασκώντας το ηθικό δικαίωμα για λογαριασμό του πατέρα μου και σεβόμενη τη μνήμη, τις πεποιθήσεις, τις αρχές του και την προσωπικότητά του, θεωρώ αυτή τη βιαστική κυκλοφορία από τις δισκογραφικές εταιρείες, με προφανή σκοπό το εμπορικό κέρδος, ως θίγουσα την τιμή και την υπόληψη τόσο τη δική μου, ως ασκούσα το ηθικό δικαίωμα του πατέρα μου, όσο και τη μνήμη ενός ανθρώπου που όλη του η πορεία και η φιλοσοφία είχε ως σκοπό την προαγωγή του Πολιτισμού και όχι το κέρδος», τονίζει η κ. Ρασούλη.

ΥΕΘΑ: Ο πόλεμος στη Λιβύη θα κρατήσει 100 μέρες

Η κωδική ονομασία της επιχείρησης εναντίον της Λιβύης,δεν επιλέχθηκε τυχαία: "Αυγή Οδύσσειας". Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τις εκτιμήσεις και τελικά τις αναλύσεις κορυφαίων αξιωματούχων του ΥΕΘΑ η Οδύσσεια μπορεί να διαρκέσει 100 ημέρες και βρισκόμαστε ακόμη στην αυγή της. Αυτή την εκτίμηση συμμερίζεται και κορυφαία πηγή του ΥΕΘΑ.

Όλα δείχνουν ότι η επιπολαιότητα με την οποία έγινε η προετοιμασία της επιχείρησης κυρίως από τη Γαλλία,η κάκιστη επιλογή του χρόνου για την εκδήλωσή της (με μεγάλη καθυστέρηση) και το σκληρό πολιτικό-διπλωματικό και κυρίως οικονομικό και ενεργειακό παιχνίδι που παίζεται,ενδέχεται να μην οδηγήσει στην Ιθάκη. Κι αυτό δεν αφορά μόνο στους πολιτικούς που έχουν πάρει επάνω τους την ευθύνη αλλά κυρίως τους πολίτες της Λιβύης που πίστεψαν σ΄ ένα γρήγορο τέλος και διαπιστώνουν ότι ο θάνατος και η ανεξέλεγκτη βία θα σημαδεύει την καθημερινότητά τους για πολύ καιρό ακόμη.

Οι στρατιωτικοί, Έλληνες και ξένοι έχουν καταλήξει ότι οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί από μόνοι τους είναι δύσκολο αν όχι απίθανο να οδηγήσει τον Καντάφι στην έξοδο. Οι βομβαρδισμοί πλήττουν περισσότερο τον απλό κόσμο που βλεπει κάθε ώρα ζωές να χάνονται όχι πια μόνο από τα όπλα του Καντάφι, αλλά και από την "καταιγίδα φωτιάς" των συμμαχικών δυνάμεων.

Ο Μιλόσεβιτς στη Γιουγκοσλαβία συνθηκολόγησε μετά από 78 ημέρες κι αφού είχαν προηγηθεί ανηλεείς βομβαρδισμοί σε μία χώρα με υποδομές η καταστροφή των οποίων "πόναγε" τον πληθυσμό. Στη Λιβύη οι μοναδικές υποδομές που υπήρχαν μέχρι το απόγευμα του Σαββάτου, ήταν οι στρατιωτικές εγκαταστάσεις τεχνολογικά ξεπερασμένες εδώ και χρόνια και ουσιαστικά άχρηστες και στον Καντάφι και στους πολίτες του. Άρα αποτέλεσμα μηδέν.

Ο Καντάφι δεν έχει τίποτα να χάσει και δεν πρόκειται να εμπιστευτεί τους δυτικούς ούτε καν για ηρωϊκή έξοδο. Τα παραδείγματα του Μιλόσεβιτς, του Σαντάμ και τα πιο πρόσφατα του Μπεν Άλι και του Μουμπάρακ τον οδηγούν προς την αντίθετη κατευθυνση.

Δεν είναι τυχαίο ότι χθες, όλη την ημέρα οι ΗΠΑ μέσω κορυφαίων αξιωματούχων τόνιζαν σε κάθε ευκαιρία ότι "στόχος της επιχείρησης δεν είναι ο Καντάφι". Θέλουν μ΄ αυτό το τρόπο να μην ταυτιστεί σε καμμία περίπτωση η "επιτυχία" της επιχείρησης με την αποκαθήλωση Καντάφι. Αν προκύψει έχει καλώς. Αν όχι θα παρουσιαστεί κάποιος άλλος στόχος που θα έχει επιτευχθεί ως επιτυχία και ο δρόμος για την απεμπλοκή μένει ανοιχτός.

Συνεπώς όπως συμβαίνει πάντα η μόνο λύση για οριστική εκκαθάριση των λογαριασμών της Δύσης με τον συνταγματάρχη Καντάφι, είναι η αποστολή χερσαίων δυνάμεων. Ποιος θέλει να εμπλακεί σε τέτοια περιπέτεια; Οι αμερικανοί το είπαν καθαρά: "δεν ξανακάνουμε τα λάθη του Ιράκ και του Αφγανιστάν".

Οι Ευρωπαίοι; Πολύ δύσκολα θα πειστούν. Ίσως μόνο ο Πρόεδρος Σαρκοζί που έχει πάρει φόρα να σκέφτεται κάτι τέτοιο. Αν μάλιστα οι δημοσκοπήσεις για τη δημοτικότητά του έχουν ανέβει μετά από τους βομβαρδισμούς των Rafale στη Λιβύη,κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει τίποτα.

Συνελήφθη Αλβανός για ληστεία στη Θεσπρωτία

Στο Μορφάτι Θεσπρωτίας συνελήφθη χθες το βράδυ ένας 49 χρονος Αλβανός.

Ο αλλοδαπός συνελήφθη γιατί στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα μαχαίρι, ενώ δεν διέθετε και τα νόμιμα έγγραφα παραμονής στη χώρα.

Από την έρευνα προέκυψε ότι στις 30 Ιανουαρίου, με χρήση σωματικής βίας είχε ληστέψει μια ηλικιωμένη και της είχε αποσπάσει χρηματικό ποσό.

Αντιδράσεις για την Κάρτα του Πολίτη

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν την Κυριακή στις 13:00 μ.μ. στην Πλατεία Αρχαίας Αγοράς, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, τα μέλη της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής κατά της Κάρτας του Πολίτη.

Στη διάρκεια της συγκέντρωσης, οι ομιλητές τόνισαν την αντίθεσή τους στην έκδοση της κάρτας του πολίτη, αλλά και στην "ψηφιοποίηση" των προσωπικών δεδομένων.

"Οικειοθελής επιστροφή" των αυτοκινήτων στις τράπεζες

Η απόσυρση όχι απλά δεν έφερε τα αναμενόμενα, αντίθετα εμφανίζεται πεσμένη κατά σχεδόν 90%, παράλληλα σε μια μόνο τράπεζα που πριν 2 χρόνια είχε 400 αιτήσεις το μήνα για δάνειο αυτοκινήτου σήμερα οι αιτήσεις δεν ξεπερνούν τις 20!

Η αγορά δεν έχει πέσει απλά σε χειμερία νάρκη, ήδη παρατηρείτε ένα πρωτοφανές για την Ελλάδα φαινόμενο.

Οι αγοραστές αυτοκινήτου επιστρέφουν πλέον οικειοθελώς τα αυτοκίνητα στις τράπεζες καθώς δεν μπορούν να αποπληρώσουν το υπόλοιπο του δανείου.

Οι απανωτές μειώσεις μισθών, αλλά και η απειλή για νέες κάνουν τους πολίτες είτε να αδυνατούν να βρουν κάθε μήνα το ποσό της δόσεις, είτε να φοβούνται ότι δεν θα μπορούν να αποπληρώσουν το δάνειο που έχουν πάρει για 3 ή 5 χρόνια. Έτσι αντί του “φαινομένου” των κατασχέσεων περάσαμε στην οικειοθελή επιστροφή.

Άλλωστε οι τράπεζες με ένα κόστος περί τα 1.000 ευρώ ανά κατάσχεση προτιμούν να αλλάξουν τους όρους του δανείου παρά να προβούν σε κατάσχεση, ωστόσο όλο και περισσότεροι πολίτες αρνούνται διακανονισμό και καλούν την τράπεζα να πάρει το αμάξι!

Τέλος η φαλάκρα, αλλά τέλος και στο... σεξ!

Έτσι είναι κάποια φάρμακα. Κάτι βελτιώνεται κάτι επιδεινώνεται. Αυτό φαίνεται να ισχύει και για τη δραστική ουσία φιναστερίδη που χρησιμοποιείται κατά της φαλάκρας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Journal of Sexual Medicine, έρευνα που έγινε σε 71 άνδρες από 21 ως 46 ετών, αποδεικνύει ότι η ουσία έχει μεν αποτελέσματα για τη φαλάκρα αλλά προκαλεί χαμηλές επιδόσεις στο σεξ.

Ο δρ. Μάικλ Ίρβινγκ από το πανεπιστήμιο George Washington αναφέρει ότι ορισμένοι άνδρες που παίρνουν την ουσία φιναστερίδη, μπορεί να παρουσιάσουν μειωμένη λίμπιντο και στυτική δυσλειτουργία – συμπτώματα που έμειναν ακόμη και αφού σταμάτησαν να παίρνουν τα φάρμακα.

Η έρευνα χρησιμοποίησε ως δείγμα 71 άνδρες σε καλή κατάσταση υγείας κατά τα άλλα, οι οποίοι ωστόσο είχαν αυτό το πρόβλημα στη σεξουαλική τους ζωή αφού χρησιμοποίησαν την ουσία.

Από αυτούς, το 94% δήλωσαν ότι είχαν χαμηλή επιθυμία για σεξ, το 92% ότι ανέπτυξαν στυτική δυσλειτουργία, το 92% ότι είχαν αδύναμη στύση και το 69% ότι δεν έφταναν σε οργασμό.

Οι εν λόγω άνδρες έπαιρναν την ουσία για διάστημα κατά μέσο όρο 28 μηνών και οι ανεπιθύμητες ενέργειες από αυτήν διήρκεσε κατά μέσο όρο περίπου 40 μήνες αφού τη διέκοψαν.

Σχολεία: Πάγωσε ο αντισεισμικός έλεγχος

Ενώ όλος ο κόσμος παρακολουθεί με τρόμο τα τεκταινόμενα στην προηγμένη Ιαπωνία, στη σεισμογενή Ελλάδα έχουν παγώσει τα συνεργεία ελέγχου σε σχολεία από το Μάρτιο του 2010, σύμφωνα με δημοσίευμα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Έθνους της Κυριακής, η υπουργική απόφαση για εκταμίευση 2,5 εκ. ευρώ που αφορούν την έναρξη της β' φάσης αντισεισμικών ελέγχων, αγνοείται από πέρυσι.

Παράλληλα, κόπηκε και το 60% του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να πληρωθούν ούτε οι εργολαβίες που τρέχουν για κτίσιμο νέων σχολείων.

Χιλιάδες μαθητές, αναφέρει το ρεπορτάζ, κάνουν μάθημα σε κτίρια που δεν έχουν ελεγχθεί καθως ο πρώτος έλεγχος στο πλαίσιο του προγράμματος προσεισμικού ελέγχου αφορούσε μόνο το ένα τρίτο των σχολικών κτιρίων που χτίστικαν πριν το 1960 -.

Τον Δεκέμβριο του 2009 παραδόθηκε στις αρμόδιες νομαρχίες η έκθεση για την πρώτη φάση του πρωτοβάθμιου ελέγχου, που πραγματοποιήθηκε σε περίπου 6.000 παλιά σχολεία. Συνολικά όμως έπρεπε να ελεγχθούν 14.500 σχολεία.

Λίγους μήνες μετά θα ξεκινούσε η β' φάση του πιλοτικού προγράμματος ελέγχων σε σχολικά κτίρια, ωστόσο το μπλοκάρισμα των χρημάτων σταμάτησε τους ελέγχους. Η δεύτερη περίοδος θα αφορούσε 5.500 σχολεία και θα γινόταν αρχικά σε τέσσερις νομούς.

“Στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος προσεισμικών ελέγχων στις σχολικές μονάδες η ΟΣΚ ΑΕ σε συνεργασία με τα πολυτεχνεία της χώρας αποφασίστηκε να επεκτείνει το πρόγραμμα στα σχολικά κτίρια που σχεδιάστηκαν και κατασκευάστηκαν από το 1960 μέχρι το 85. Αναμένεται η έκδοση των σχετικων υπουργικών αποφάσεων” αναφέρει έγγραφο του ΟΣΚ για το έτος 2010. Η υπουργική απόφαση δεν έχει ακόμη ωστόσο εκδοθεί σύμφωνα με το ρεπορτάζ.

Ιαπωνία: Θα αφήσουν ραδιενεργό νέφος για να εκτονωθεί η πίεση στον αντιδραστήρα

Η πίεση αυξήθηκε ξανά σήμερα το πρωί στον πιο κατεστραμμένο αντιδραστήρα του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα, τον αντιδραστήρα 3, με αποτέλεσμα οι εργάτες που βρίσκονται στο εργοστάσιο να εξετάζουν το ενδεχόμενο να αφήσουν να διαρρεύσει στην ατμόσφαιρα ποσότητα ραδιενεργού νέφους, προκειμένου να εκτονωθεί η πίεση και να αποφευχθεί, η πιθανότητα έκρηξης.

Το ενδεχόμενο αυτό ανακοίνωσε η υπηρεσία πυρηνικής ασφάλειας της Ιαπωνίας τη Δευτέρα.

Η αίθουσα ελέγχου του αντιδραστήρα 2 του ιαπωνικού πυρηνικού εργοστασίου Φουκουσίμα 1, που έχει υποστεί ζημιές από το σεισμό και το τσουνάμι που έπληξαν την Ιαπωνία στις 11 Μαρτίου, μπορεί να λειτουργήσει μερικών σήμερα, όπως ανακοίνωσε ένας υπεύθυνος της υπηρεσίας πυρηνικής και βιομηχανικής ασφάλειας της Ιαπωνίας.

"Είναι πιθανό κάποια συστήματα να μπορέσουν να λειτουργήσουν σήμερα, όπως για παράδειγμα το σύστημα κλιματισμού και εξαερισμού, που έχει φίλτρα άνθρακα, τα οποία περιορίζουν το ραδιενεργό ιώδιο στην αίθουσα ελέγχου".

Πρόσθεσε εξάλλου ότι κάτι τέτοιο: "θα βελτιώσει το εργασιακό περιβάλλον των τεχνικών".

"Ανάμεσα στα συστήματα που μπορεί να επαναλειτουργήσουν είναι επίσης και τα όργανα μέτρησης της θερμοκρασίας και της πίεσης", επεσήμανε ο αξιωματούχος αυτός.

Εν τω μεταξύ η υπηρεσία πυρηνικής ασφάλειας επιβεβαίωσε σήμερα ότι συνδέθηκαν καλώδια παροχής ηλεκτρικής ενέργειας με τους αντιδραστήρες 5 και 6 του Φουκουσίμα 1, οι οποίοι έχουν υποστεί τις μικρότερες ζημιές από το σεισμό, καθώς και οι δύο ήταν κλειστοί.

Η υπηρεσία πυρηνικής ασφάλειας της Ιαπωνίας παραδέχθηκε πάντως σήμερα ότι υπάρχει κίνδυνος οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο να έχουν εισπνεύσει ραδιενεργή σκόνη, χωρίς όμως προς το παρόν να υπάρχουν ενδείξεις ότι κάτι τέτοιο έχει συμβεί.

Εξάλλου το υπουργείο Υγείας της Ιαπωνίας κάλεσε κάποιους από τους ανθρώπους που ζουν στην περιοχή γύρω από το Φουκουσίμα 1 να αποφεύγουν να πίνουν νερό από τη βρύση μετά τον εντοπισμό υψηλών επιπέδων ραδιενεργού ιωδίου, όπως μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο Kyodo.

Οι παραλίες θα μας σώσουν από το δημόσιο χρέος

Οι παραλίες θα μας σώσουν. Όχι να δροσιστούμε αλλά θα αξιοποιηθούν από τη κυβέρνηση, μπαίνοντας έτσι πρώτες στη λίστα των ακινήτων που θα χρησιμοποιήσουμε για τον περιορισμό του δημόσιου χρέους.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Έθνους, οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες έχουν «χαράξει» δύο ηπειρωτικά αναπτυξιακά τόξα.

Η εντολή είναι οι ανακοινώσεις να γίνονται με το σταγονόμετρο ώστε να μην υπάρχουν έντονες αντιδράσεις από τις τοπικές κοινωνίες, αλλά και γιατί πολλά ακίνητα είναι μπλεγμένα και ενδέχεται να εγερθούν αξιώσεις και να ανακινηθούν διάφορα ζητήματα.

Το ρεπορτάζ του Έθνους αναφέρει ότι το «σύνθημα» από το Μαξίμου, είναι ότι «η Ελλάδα δεν είναι μόνο το Ελληνικό».

Στον πόλεμο κατά του χρέους θα πρωτοστατήσουν οι παραλίες:
Φιλέτο θεωρείται ο Σαρωνικός. Εκεί, στην ευθύνη της ΕΤΑ είναι οι μαρίνες και οι πλαζ, από τον Πειραιά και μέχρι το Σούνιο, αλλά και οικόπεδα με κέντρα διασκέδασης και ξενοδοχεία. “Όπου υπάρχουν συμβόλαια θα τηρηθούν, όπου τελειώνουν το ακίνητο θα μπαίνει στο καλάθι” λέει συνεργάτης του πρωθυπουργού στο Έθνος.

Σε ό,τι αφορά τις παραλίες και τους αιγιαλούς, στην ηπειρωτική Ελλάδα και στο Ιόνιο, μερικές από τις περιπτώσεις που εξετάζονται είναι:

Ανατολικό τόξο:
Εύβοια: ακτή Αγίου Μηνά, ακτή Αιδηψού, ακτή Αμαρύνθου
Φθιώτιδα: Αρκίτσα, Καμμένα Βούρλα
Μαγνησία: ακτή Βόλου, Δράκεια, κτήμα Καλά Νερά
Πιερία: Σκάλα Σκοτίνας, έκταση Ξενία Πλαταμώνα -το ξενοδοχείο δεν λειτουργεί, Χασκάρα
Θεσσαλονίκη: παραθαλάσσιες εκτάσεις στην Επανομή, την Αγία Τριάδα και την Ασπροβάλτα.
Χαλκιδική: Αρναία, κτήμα Άγιος Ιωάννης Σιθωνίας, Μονοδένδρι, κτήμα Νέας Φώκαιας, Νέα Μουδανιά
Καβάλα: ακτή Kαλαμίτση, κτήμα νέας ηρακλείτσας

Δυτικό τόξο:
Κόρινθος: ακτή Σικυώνος, ακτή Βραχατίου, Πευκίας Ξυλοκάστρου
Αργολίδα: Τολό
Κέρκυρα: ακτή Κορακιάνα, Ερμόνες, Κανόνι
Κεφαλονιά: Μακρύς Γυαλός, Καταβόθρες, Τραπεζάκι
Ηλεία: Βαρθολομιό, ιαματικές πηγές Κουνουπελίου
Θεσπρωτία: τέσσερις νησίδες.

Επίσης ετοιμάζεται ρύθμιση για την εξαγορά των καταπατημένων εκτάσεων για εισροή 1,5 δισ. ευρώ στα δημόσια ταμεία την περίοδο 2011 - 2013.

Μαρμάρι: Θαλάσσια ρύπανση

Ρύπανση από διάσπαρτα κομμάτια πίσσας και κομμάτια ξύλων εντοπίστηκε χθες το πρωί στη θαλάσσια περιοχή του Μαρμαρίου.

Τα κομμάτια εντοπίστηκαν νωρίς το πρωί σε απόσταση ενός ναυτικού μιλίου από την ακτή.

Στο σημείο έσπευσε πλωτό αντιρρυπαντικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος ενώ από τη Λιμενική Αρχή πάρθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα αντιμετώπισης της ρύπανσης.

Η έρευνα για τον εντοπισμο του υπαίτιου είναι σε εξέλιξη.

Πως το Facebook μπορεί να χαλάσει τα γενέθλιά σου

Μια 16χρονη από την Αυστραλία, με αφορμή τον εορτασμό των γενεθλίων της αποφάσισε να κάνει πάρτι στο σπίτι της. κάλεσε λοιπόν μέσω Facebook τους φίλους ειδοποιώντας ότι θα κάνει πάρτι.

Όμως δεν ρύθμισε σωστά την κοινοποίηση της και έτσι η πρόσκληση ήταν ανοιχτή, δηλαδή ο καθένας θα μπορούσε να πάει. Ένας 17χρονος που το είδε αυτό αναδημοσίευσε την πρόσκλησή και σίγα σίγα μαζεύτηκαν 200.000 προσκεκλημένοι που δήλωσαν ότι θα παραβρεθούν στο πάρτι.

Η είδηση έκανε το γύρο του κόσμου και μάλιστα μια εταιρεία τύπωσε και μπλούζες με την φωτογραφία αι τα γενέθλια της 16χρονης πουλώντας την προς 15 δολάρια.

Βλέποντας αυτό η νεαρή ακύρωσε το πάρτι. Ο 17χρονός μαθητής εντοπίστηκε από τη δίωξη του ηλεκτρονικού εγκλήματος και του αναγγέλθηκαν κατηγορίες για «παρενόχληση» και «προσβολή» μέσω του Διαδικτύου. Στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση και παραπέμφθηκε σε δίκη.

Ενώ την ημέρα που θα γινόταν το πάρτι η αστυνομία ανακοίνωσε ότι παρενέβη προκειμένου να εμποδίσει την έλευση «ανεπιθύμητων» επισκεπτών στο σπίτι του κοριτσιού.

Μεγάλη ποσότητα λαθραίων τσιγάρων στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας

Μεγάλη ποσότητα λαθραίων τσιγάρων έκρυβε κάτω από το εμπόρευμα που μετέφερε με το φορτηγό του ένας 45χρονος.
Ο 45χρονος συνελήφθη λίγο μετά τα μεσάνυχτα από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας όταν μετά από έλεγχο διαπιστώθηκε ότι μετέφερε μεγάλη ποσότητα τσιγάρων, κρυμμένη κάτω από το φορτίο.

O δράστης μετέφερε συσκευασίες από φελιζόλ με ψάρια και σε συσκευασίες όμοιες με αυτές του φορτίου ήταν κρυμμένα τα τσιγάρα, χωρίς να διαθέτει τα νόμιμα παραστατικά κατοχής και διακίνησης.

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, ενώ το φορτηγό και η ποσότητα των λαθραίων τσιγάρων κατασχέθηκαν.

Ετοιμάζουν παραχωρήσεις δρόμων και ακινήτων για 90 χρόνια!


Μέσα στο επόμενο 15ήμερο και μέχρι τα μέσα Απριλίου το υπουργείο θα έχει παρουσιάσει στην Τρόικα το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας που θα βάλει στα ταμεία το περιβόητο ποσό των 50 δισ.

Τα νούμερα όμως δεν βγαίνουν και έτσι η Κυβέρνηση αποφάσισε να κάνει πιο... δελεαστική την προσφορά με παραχωρήσεις εκμετάλλευσης που θα φτάσουν ως και τα 90 χρόνια.

Ακόμη χειρότερα, φαίνεται πως ό,τι έχει για ... πούλημα η Ελλάδα ως το 2015 δεν πρόκειται να φέρει πάνω από 30 δισ. και έτσι όλα δείχνουν ότι το κράτος θα υπογράψει συμβάσεις παραχώρησης δρόμων λιμανιών κλπ για δεκάδες χρόνια ώστε να προεισπράξει έσοδα αξίας άλλων 10 με 20 δισ.

Με λίγα λόγια και με παράδειγμα τους δρόμους θα πρέπει να πάψουμε να αναφερόμαστε σε “εθνικές” οδούς αφού για τα επόμενα 30 (ή και περισσότερα) χρόνια θα έχουν παραχωρηθεί σε ιδιώτες και ακόμη χειρότερα θα πρέπει να περιμένουμε ραγδαία αύξηση σε τιμές διοδίων αφού οι εργολάβοι θα έχουν προπληρώσει το δημόσιο για όλα αυτά τα χρόνια και το δημόσιο δεν θα μπορεί παρά να δεχθεί τις τιμές που εκείνοι θα επιβάλλουν.

Παρόμοιες κινήσεις θα γίνουν σε κάθε πλουτοπαραγωγική πηγή της χώρας όπως σε ορυχεία και μεταλλεία, ακόμη και σε μονάδες παραγωγής ενέργειας.

Παράλληλα το υπουργείο ετοιμάζει μεγάλες αποκρατικοποιήσεις σε εταιρείες που είναι εισηγμένες στο χρηματιστήριο με στόχο άλλα 8 με 10 δισ. ευρώ, εφόσον διατηρηθεί η σημερινή χρηματιστηριακή τους αξία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τα πάνω κάτω στις φοροαπαλλαγές - Τις... "επανεξετάζουν" όλες!

Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί στην Λιβύη - Χτύπησαν το σπίτι του Καντάφι - Live από το Aljazeera

Ενα διοικητικό κτίριο που βρισκόταν στο σύμπλεγμα κατοικιών του λίβου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι στην Τρίπολη καταστράφηκε από τις επιθέσεις των συμμαχικών δυνάμεων διότι αποτελούσε κέντρο "διοίκησης και ελέγχου" των λιβυκών δυνάμεων, όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας αξιωματούχος της συμμαχίας.

Το βρετανικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε αργά το βράδυ της Κυριακής ότι ένα από τα υποβρύχια του βρετανικού βασιλικού ναυτικού, επανέλαβε την εκτόξευση κατευθυνόμενων πυραύλων Τόμαχοκ κατά στόχων στο έδαφος της Λιβύης, στο πλαίσιο του δεύτερου κύματος της επίθεσης εναντίον του συστήματος αεράμυνας της Λιβύης.

"Για δεύτερη φορά το Ηνωμένο Βασίλειο, προέβη στην εκτόξευση κατευθυνόμενων πυραύλων Τόμαχοκ κατά επίγειων στόχων, από ένα υποβρύχιο τύπου Τραφάλγκαρ, στη Μεσόγειο, στό πλαίσιο της εκτέλεσης του σχεδίου των συμμαχικών δυνάμεων να επιβάλλουν το ψήφισμα του ΟΗΕ", αναφέρεται σε ηλεκτρονικά ταχυδρομημένη ανακοίνωση που υπογράφει ο Αρχιστράτηγος Τζον Λόριμερ.

"Εμείς και οι σύμμαχοί μας από τα άλλα κράτη , συνεχίζουμε τις επιχειρήσεις για να εφαρμοστεί το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ ", προσθέτει η ανακοίνωση, του βρετανικού υπουργείου Άμυνας

"Στο πλαίσιο της απόφασης 1973 συνεχίζουμε να επικεντρωνόμαστε σε στόχους που αποτελούν άμεση απειλή για το λιβυκό λαό και που εμποδίζουν την επιβολή ζώνης εναέριου αποκλεισμού", πρόσθεσε αυτός ο αξιωματούχος που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Το κτίριο, που βρισκόταν περίπου 50 μέτρα από τη σκηνή όπου ο Καντάφι συνήθιζε να δέχεται τους επίσημους προσκεκλημένους του, καταστράφηκε ολοσχερώς από έναν πύραυλο, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του λιβυκού καθεστώτος Μούσα Ιμπραχίμ στους ξένους δημοσιογράφους που μεταφέρθηκαν στο σημείο.

Νωρίτερα είχαν ακουστεί στην Τρίπολη δυνατές εκρήξεις, μία από τις οποίες στο σύμπλεγμα κατοικίών του Καντάφι, στην Μπαμπ Αζιζίγια στα νότια της πρωτεύουσας.

Οι πρεσβευτές των χωρών-μελών του ΝΑΤΟ στη συμμαχία, στη "μαραθώνια" σύνοδο της Κυριακής στις Βρυξέλλες, ενέκριναν ένα επιχειρησιακό σχέδιο , που συμβάλλει στην εφαρμογή του εμπάργκο όπλων που επέβαλλε ο ΟΗΕ στη Λιβύη όπως ανακοινώθηκε από τον οργανισμό.

Αξιωματούχος του ΝΑΤΟ, δήλωσε ότι ένα άλλο σχέδιο που αφορά πιθανή εμπλοκή των συμμαχικών δυνάμεων, στην επιβολή από τα Ηνωμένα Έθνη, ζώνης απαγόρευσης πτήσεων πάνω από τη Λιβύη, θα συζητηθεί ξανά τη Δευτέρα που συνεχίζεται η έκτακτη σύνοδος, των Μόνιμων Αντιπροσώπων των χωρών-μελών.

Η Τουρκία που συμμετείχε στην έκτακτη σύνοδο για τη Λιβύη, και η οποία είχε πάρει θέση κατά της ενεργού ανάμιξης της συμμαχίας στις επιχειρήσεις, έβαλε προσκόμματα νωρίτερα στην επίτευξη τελικής συμφωνίας ανάμεσα στους αντιπροσώπους, όπως ανέφερε διπλωμάτης του ΝΑΤΟ, την Κυριακή.

Οι αντιπρόσωποι των 28 χωρών-μελών, στη συνάντηση που θα επαναλάβουν σήμερα θα πρέπει να συμφωνήσουν πλέον στην ενεργό ανάμιξη των δυνάμεων της συμμαχίας στο σχέδιο επιβολής απαγόρευσης πώλησης όπλων, το οποίο περιλαμβάνει τη χρήση αεροσκαφών και πλοίων, της συμμαχίας για την παρεμπόδιση του καθεστώτος Καντάφι να εφοδιαστεί με οπλισμό.

Κάποιες χώρες-μέλη της συμμαχίας, όπως οι ΗΠΑ, η Βρετανία και η Γαλλία, έχουν ήδη αναλάβει δράση με αεροπορικούς βομβαρδισμούς και πυραυλικές επιδρομές κατά στόχων της Λιβυκής αεράμυνας, το Σαββατοκύριακο.Όμως το ΝΑΤΟ σαν οργανισμός, που βάσει καταστατικού λαμβάνει όλες τις αποφάσεις με ομοφωνία, στη συνεδρίαση της Κυριακής παρουσιάστηκε διαιρεμένο, σχετικά με το αν θα έπρεπε να εμπλακεί η όχι.

Η Γερμανία επίσης τάχθηκε ενάντια στη διεθνή επέμβαση στη Λιβύη, ενώ όπως ανέφεραν διπλωματικές πηγές, διαφώνησε με αυτή τη θέση η Γαλλία, που υποστήριξε την άποψη ότι η φήμη της συμμαχίας στον Αραβικό κόσμο είναι αποτέλεσμα κυρίως του πολέμου στο Αφγανιστάν, και με δεδομένο ότι έχει δημιουργηθεί η εντύπωση ότι κυριαρχείται από τις ΗΠΑ.

Οι ίδιες πηγές είπαν ότι η Βρετανία, οι ΗΠΑ και ο Καναδάς, ήταν ανάμεσα στα κράτη-μέλη που επιθυμούσαν να αναλάβει το ΝΑΤΟ, την πρωτοβουλία των επιχειρήσεων εναντίον του καθεστώτος Καντάφι. Ο ρόλος πάντως της συμμαχίας περιορίζεται μέχρι τώρα στην εναέρια επιτήρηση.

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Ρόμπερτ Γκέϊτς επέμεινε στο ότι η χώρα του δεν θα πρέπει να έχει " προεξέχοντα ρόλο ", στις επιχειρήσεις στη Λιβύη, λέγοντας ότι η πρωτοκαθεδρία πρέπει να αναληφθεί από άλλες χωρες-μέλη τις επόμενες ημέρες.

ΔΕΙΤΕ LIVE ΑΠΟ ΤΟ ALJAZEERA:


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί στη Λιβύη - Κατάπαυση πυρός διέταξε ο Καντάφι - Live οι εξελίξεις από το Aljazeera
Λιβύη: Κάνει πίσω η Ελλάδα
Συνεχίζεται ο βομβαρδισμός της Λιβύης - Ρήξη στους κόλπους του ΝΑΤΟ - Live οι εξελίξεις από το Aljazzera
ΗΠΑ, Γαλλία και Βρετανία βομβαρδίζουν τον Καντάφι - Live από το Aljazeera
ΝΑΤΟϊκά αεροσκάφη βομβαρδίζουν την Λιβύη - Live από το Aljazeera - Updated 22:29
Σαρκοζί: Ξεκινάει η στρατιωτική δράση - Δείτε το βίντεο
Κατελήφθη από τις δυνάμεις του Καντάφι η Βεγγάζη - Νέο Video από την κατάρριψη του αεροσκάφους
Λιβύη: Και αντίστροφα ο χρόνος μετράει...
Οι δυνάμεις του Καντάφι εισήλθαν στη Βεγγάζη - Καταρρίφθηκε αεροπλάνο - Δείτε Video
Οι αντικαθεστωτικοί παραβίασαν την εκεχειρία

Ρόβλιας: Δεν υπάρχει αισχροκέρδεια στα καύσιμα

Κάμψη παρουσιάζει η μέση πανελλαδική τιμή της αμόλυβδης βενζίνης, ακολουθώντας την κάμψη των διεθνών τιμών του αργού πετρελαίου, υποστηρίζει σε δήλωσή του ο υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Ντίνος Ρόβλιας.

Παραλλήλως αναφέρει ότι διεξάγονται συνεχείς έλεγχοι από το υπουργείο, έτσι ώστε «οι τιμές να κινούνται στο εύλογο και νόμιμο ύψος σε σχέση με τις διεθνείς τιμές των πετρελαιοειδών και τις τιμές των διυλιστηρίων».

Ο υφυπουργός χαρακτηρίζει «κακόπιστη παραπληροφόρηση» τους ισχυρισμούς ότι δήθεν ο Επίτροπος Υγείας και Πολιτικής Καταναλωτών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Τζον Ντάλι, απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή της ΝΔ Κώστα Πουπάκη, αναγνώρισε ότι υπάρχει αισχροκέρδεια στην Ελλάδα.

«Η αλήθεια είναι ακριβώς αντίθετη. Ο κ. Πουπάκης ήταν αυτός που έκανε λόγο στην ερώτησή του για δήθεν ασύστολη κερδοσκοπία και ο επίτροπος κ. Ντάλι του απάντησε ότι, για τα όσα ισχυρίζεται, δεν είναι αρμόδια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή», υποστηρίζει ο κ. Ρόβλιας.

«Ο κ. Ντάλι ουδόλως υιοθέτησε τους ισχυρισμούς του κ. Πουπάκη περί αισχροκερδείας», προσθέτει ο υφυπουργός και καταλήγει: «Άλλωστε δεν θα μπορούσε να τους υιοθετήσει διότι δεν είναι αληθείς. Δεν υπάρχει αισχροκέρδεια ούτε κερδοσκοπία στην ελληνική αγορά υγρών καυσίμων. Αν παρουσιαστούν τέτοια φαινόμενα η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη βάσει του νόμου να παρέμβει, και θα παρέμβει για τη προστασία των καταναλωτών, όπως έγινε στο παρελθόν δύο φορές».

Ένας αλλοδαπός τραυματίας από επίθεση μοτοσικλετιστών

Περίπου δέκα άγνωστοι δράστες, οι οποίοι επέβαιναν σε 6-7 μοτοσικλέτες αποπειράθηκαν χθες λίγο μετά τα μεσάνυχτα και με τη χρήση σωματικής βίας να ληστέψουν δύο αλλοδαπούς.

Τα θύματα της επίθεσης αντιστάθηκαν και ο ένας από τους δράστες τραυμάτισε με μαχαίρι τον έναν αλλοδαπό.

Στη συνέχεια οι άγνωστοι, αφού του πήραν χρήματα και το κινητό του τηλέφωνο, εξαφανίστηκαν.

Συνελήφθη 25χρονος Πακιστανός με πλαστά χαρτονομίσματα

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσε ένας 25χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Πακιστάν, στο Μεταξουργείο, με πλαστά χαρτονομίσματα.

Άνδρες της αστυνομίας εντόπισαν τον δράστη την ώρα που έβγαινε από το σπίτι του, ο οποίος κρατούσε στα χέρια του μια τσάντα την οποία τοποθέτησε κάτω από τροχό σταθμευμένου αυτοκινήτου.

Ο νεαρός άνδρας μόλις αντιλήφθηκε την παρουσία των αστυνομικών προσπάθησε να διαφύγει, χωρίς όμως να τα καταφέρει.

Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 250 χαρτονομίσματα των 20 ευρώ, κρυμμένα μέσα σε συσκευασία κινητής τηλεφωνίας και μίας χάρτινης συσκευασίας γάλακτος, δυο κινητά τηλέφωνα και 25 ευρώ.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Ο ρόλος της Morgan Stanley στον γάμο που δεν έγινε ποτέ

Η αμερικανική τράπεζα Μorgan Stanley λειτουργούσε ως σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας κατά τις διαπραγματεύσεις για τη συγχώνευση με την Αlpha Βank και μετά την ασυμφωνία αποκαλύφθηκε πως αγόραζε μετοχές της Αlpha Βank

Σύμφωνα με οικονομικούς παράγοντες πρόκειται για μία τελείως "ασυνήθιστη" πρακτική καθώς η ξένη τράπεζα, ως σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας και έχοντας γνώση πληροφοριών δεν θα έπρεπε να κάνει μετοχικά παιχνίδια.

Σύμφωνα με το Βήμα τίθεται ζήτημα κατάχρησης της θέσης της ως συμβούλου και το χειρότερο ενδέχεται να έχει υποπέσει στο αδίκημα της εσωτερικής πληροφόρησης, το οποίο θεωρείται μείζον αδίκημα στις διεθνείς χρηματαγορές και δη στα αμερικανικά δικαστήρια, τα οποία μετά τη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008 είναι πολύ ευαίσθητα σε ζητήματα κατάχρησης της εσωτερικής πληροφόρησης από διαμεσολαβούσες τράπεζες.

Το θέμα προέκυψε την περασμένη Δευτέρα, όταν η Μorgan Stanley αιφνιδίασε την Αlpha ενημερώνοντας την εγγράφως ότι το μερίδιό της ξεπέρασε το 5%.

Η διοίκηση της Αlpha απέστειλε το σχετικό έγγραφο της αμερικανικής τράπεζας στο Χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς κατάλαβε ότι βρίσκεται προ επιθετικής εξαγοράς.

Η Αlpha στην τελευταία ανακοίνωσή της σημείωνε ότι μπορεί να συνδράμει τις Αρχές, ακριβώς διότι αυτού του τύπου οι συναλλαγές είναι απολύτως ασυνήθιστες, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και διεθνώς. Η Μorgan Stanley απαντά ότι ως θεματοφύλακας έχει νομικά τη δυνατότητα τέτοιων πράξεων για λογαριασμό πελατών της και στις διάφορες οχλήσεις που δέχθηκε μετέδωσε ότι διαφορετικά τμήματα της ίδιας τράπεζας μπορούν να ενεργούν αυτόνομα, χωρίς κατ΄ ανάγκην να γνωρίζουν το έργο και την ευθύνη άλλων, που προσφέρουν υπηρεσίες συμβούλου.

Η συνέχεια είναι στην ευθύνη των εποπτικών αρχών. Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, η Τράπεζα της Ελλάδος, αλλά και η αντίστοιχη βρετανική εποπτική αρχή που εποπτεύει τη δραστηριότητα της αμερικανικής τράπεζας στην Ευρώπη, αλλά και οι δύο ελληνικές τράπεζες, η Εθνική και η Αlpha, οφείλουν να συνδράμουν στην έρευνα ώστε να καταδειχθεί αν και για ποιο σκοπό και για λογαριασμό ποίων η αμερικανική τράπεζα έπαιξε αυτό τον διπλό ρόλο του συμβούλου και του επενδυτή μαζί.

H Μorgan Stanley έχει εμπλακεί και στο παρελθόν σε σοβαρές υποθέσεις διαρροής εμπιστευτικών πληροφοριών προκαλώντας την αντίδραση των αρχών κεφαλαιαγοράς στις ΗΠΑ.
Το 2007, η αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς υπέβαλε μηνυτήριες αγωγές κατά 11 ατόμων και τριών εταιρειών για διαρροή εμπιστευτικών πληροφοριών από υπαλλήλους της UΒS Securities LLC και της Μorgan Stanley σε hedge funds και χρηματιστές που κατάφεραν να εξασφαλίσουν κέρδη 15 εκατ. δολ.

.XXX το νέο domain για τα πορνογραφικά sites!

Όλες οι καταλήξεις στα πορνογραφικά site στο internet θα είναι πλέον μόνο .xxx
Το 2005, το domain .xxx εγκρίθηκε για πρώτη φορά, όμως μετά από αντιδράσεις πολλών οργανώσεων, η απόφαση ανακλήθηκε.

Μετά από συνεδριάσεις πολλών ετών, ο ICANN, o οργανισμός που είναι υπεύθυνος για τη χορήγηση ονομάτων και αριθμών στο Internet, έδωσε τελικά την έγκρισή του για δημιουργία ενός νέου domain με την κατάληξη .xxx.

Στο domain αυτό θα ενταχθούν αποκλειστικά τα sites με πορνογραφικό περιεχόμενο ή περιεχόμενο για ενηλίκους.

Η απόφαση αυτή θα βελτιώσει την κατηγοριοποίηση των Site του Internet και θα δώσει τη δυνατότητα σε όλους όσους θέλουν να αναζητήσουν τέτοιο περιεχόμενο ή ακόμα πιο εύκολα να μπορούν να το αποφύγουν και να το μπλοκάρουν.

Για την ώρα υπάρχουν ήδη 110.000 αιτήσεις για ιστοσελίδες στο νέο domain ενώ τον Ιούνιο ο ICANN προγραμματίζει μια συνεδρίαση στην οποία αναμένεται να συζητηθούν και άλλα δυνατά "Domain Name Suffixes" .

Θετικές εξελίξεις στο θέμα της ραδιενέργειας στην Ιαπωνία

Tα επίπεδα της ραδιενέργειας στις περισσότερες ιαπωνικές πόλεις δεν έχουν αλλάξει και παραμένουν κάτω από τα επικίνδυνα επίπεδα για την υγεία δήλωσε ο Γκράχαμ Αντριου, ανώτερος αξιωματούχος της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας.

"Υπάρχουν κάποιες θετικές εξελίξεις τις τελευταίες 24 ώρες αλλά η συνολική κατάσταση παραμένει πολύ σοβαρή" ανέφερε ο κ. Αντριου σε συνέντευξη Τύπου, προσθέτοντας ωστόσο οτι η κατάσταση παραμένει πολύ σοβαρή

Συμπλήρωσε ότι η ΙΑΕΑ επιβεβαιώνει πως σε ορισμένες περιοχές κοντά στο εργοστάσιο της Φουκουσίμα η ραδιενέργεια που ανιχνεύτηκε σε οπωροκηπευτικά είναι υψηλή.

Βρέθηκαν ζωντανοί εννιά μέρες από το σεισμό στην Ιαπωνία! - Δείτε το βίντεο

Η 80χρονη και ο 16χρονος επέζησαν τρώγοντας γιαούρτι και ό,τι άλλο έβρισκαν στο ψυγείο, κάθως είχαν παγιδευτεί στην κουζίνα.

Μια 80χρονη και ένας 16χρονος βρέθηκαν ζωντανοί κάτω από ερείπια στην πόλη Ισιμάκι της βορειοανατολικής Ιαπωνίας, εννέα ημέρες μετά την ερήμωση της περιοχής από τον ισχυρό σεισμό και το τσουνάμι, μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο NHK.

Το κανάλι επικαλέσθηκε την αστυνομία της επαρχίας Μιγιάγκι σύμφωνα με την οποία, η 80χρονη και ο 16χρονος έδωσαν σημεία ζωής σε αστυνομική ομάδα διάσωσης. Και οι δυο ήταν πολύ αδύναμοι, αλλά είχαν τις αισθήσεις τους.

Οπως μετέδωσε ο δημοσιογράφος του καναλιού, που επικαλείται γιατρό του νοσοκομείου οπου μεταφέρθηκαν, η γιαγιά και ο νεαρός κατάφεραν να επιζήσουν τρώγοντας γιαούρτι και ό,τι άλλο έβρισκαν στο ψυγείο καθως είχαν παγιδευτεί στην κουζίνα.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO:

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More