Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Συνελήφθη και ο τρίτος δράστης του μακελειού στον Ρέντη

Συνελήφθη στην περιοχή των Αχαρνών - Ο τέταρτος μάλλον έχει διαφύγει στο εξωτερικό

Εξάστερος ο Παναθηναϊκός - Νίκησε τη Μακάμπι στον τελικό

Στην κορυφή της Ευρώπης οι “πράσινοι” για έκτη φορά - Επικράτησε της Μακάμπι στον τελικό της Βαρκελώνης με 78-70 - MVP ο Διαμαντίδης - Εξαιρετικοί οι Σάτο, Μπατίστ. Δάκρυσε ο Ομπράντοβιτς

Αμερικανοί κομάντος σκότωσαν τον Μπιν Λάντεν

Ο επικεφαλής της Αλ Κάιντα, νούμερο ένα καταζητούμενος σε όλο τον κόσμο και φερόμενος ως ο ιθύνων νους των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου στις Η.Π.Α., Οσάμα Μπιν Λάντεν, είναι νεκρός.

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

102 νεκροί, 228 αγνοούμενοι στη Νέα Ζηλανδία - Δείτε live τι συμβαίνει τώρα

102 άτομα έχουν χάσει μέχρι τώρα τη ζωή τους από τον ισχυρό σεισμό στην πόλη Κράιστσερτς στη Νέα Ζηλανδία, ενώ αγνοούνται ακόμη 228 πολίτες, ανακοινώθηκε σήμερα από τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας, Τζον Κάρτερ

«Μέχρι στιγμής έχουμε επιβεβαιωμένους 102 θανάτους και ο αριθμός των αγνοουμένων είναι 228» ανέφερε μιλώντας στον Τύπο ο υπουργός.

Ανώτατο στέλεχος της αστυνομίας δήλωσε πως οι ελπίδες για την ανεύρεση αγνοουμένων μειώνονται, αφού τα σωστικά συνεργεία δεν λαμβάνουν κανένα σημείο ζωής από τα χαλάσματα ήδη από χθες Τετάρτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
92 οι νεκροί στη Νέα Ζηλανδία - Πάνω από 200 οι αγνοούμενοι - Δείτε Live
Ν. Ζηλανδία: Συνεχίζεται η επιχείρηση διάσωσης
Φονικό χτύπημα του Εγκέλαδου στη Νέα Ζηλανδία - Τουλάχιστον 75 οι νεκροί


Δείτε Live τις επιχειρήσεις διάσωσης:

Σε πλήρη εξέλιξη η επιχείρηση επαναπατρισμού - Έφτασε το πρώτο, αναμένεται και το δεύτερο C-130

Η Οδύσσεια για τους πρώτους 85 Έλληνες από τη Λιβύη τελείωσε, καθώς στις 21:53 προσγειώθηκε το πρώτο μεταγωγικό αεροσκάφος C-130. Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση επαναπατρισμού και των υπόλοιπων Ελλήνων πολιτών.

Ήδη το δεύτερο αεροπλάνο που απογειώθηκε γύρω στις 21:15, από την πρωτεύουσα της Λιβύης, με 83 άτομα αναμένεται να προσγειωθεί στην Αθήνα γύρω στα μεσάνυχτα. Όσον αφορά στο τρίτο αεροπλάνο, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες αναμένεται να φτάσει τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής.

Στο μεταξύ δύο πλοία έφτασαν την Πέμπτη στο λιμάνι του Ηρακλείου από τη Βεγγάζη, μεταφέροντας Έλληνες και Κινέζους υπηκόους, άλλα τρία αναμένεται να καταπλεύσουν εντός της ημέρας σε διάφορα λιμάνια της Λιβύης, ενώ ένα βρίσκεται ήδη στη Βεγγάζη.

Συγκεκριμένα, στο Ηράκλειο έφτασαν την Πέμπτη από τη Βεγγάζη τα πλοία «Hellenic Spirit» και «Olympic Champion» της ANEK, μεταφέροντας περίπου 4.500 επιβάτες, στην πλειοψηφία τους Κινέζοι υπήκοοι, καθώς και 17 Έλληνες.

Επίσης, το επιβατηγό οχηματαγωγό «ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ» της ΑΝΕΚ έχει καταπλεύσει στο λιμάνι της Βεγγάζης, όπου αναμένεται και το «ΝΗΣΟΣ ΡΟΔΟΣ» της εταιρείας Hellenic Seaways.

Παράλληλα, το πλοίο της ίδιας εταιρείας, «ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ», αναμένεται να φτάσει τις βραδινές ώρες της Πέμπτης στο λιμάνι Ρας Λανούφ, ενώ το «ΚΝΩΣΣΟΣ ΠΑΛΑΣ» των Μινωικών απέπλευσε τις μεσημβρινές ώρες της Πέμπτης από το λιμένα Ηρακλείου για Μιζουράτα.

Διαβάστε επίσης: Σε εξέλιξη η επιχείρηση επαναπατρισμού των Ελλήνων από τη Λιβύη - Αναχώρησαν τα C-130 από την Λιβύη με τους Έλληνες
Διαβάστε επίσης: Κορυφώνεται η αγωνία καθώς παραμένουν καθηλωμένα τα δύο C-130 στην Τρίπολη
Διαβάστε επίσης: Συγκλονιστικές εικόνες - Video με τις σφαγές του Καντάφι - Ακατάλληλο για παιδιά
Διαβάστε επίσης: Έφτασαν τα πρώτα δύο πλοία από τη Λιβύη!
Διαβάστε επίσης: Απογειώθηκαν τα C-130
Διαβάστε επίσης: “Στην πρεσβεία δεν σηκώνουν τα τηλέφωνα”
Διαβάστε επίσης: Σήμερα το πρωί τα C-130 απογειώνονται για Λιβύη
Διαβάστε επίσης: Δεν θα διστάσει να σκοτώσει κόσμο!
Διαβάστε επίσης: Το τραβάει στα άκρα το σχοινί ο Καντάφι: Οι διαδηλωτές θα τιμωρούνται με θάνατο!
Διαβάστε επίσης: Δε φεύγει ο Καντάφι - Αναμένεται συνέντευξη τύπου του γιου του
Διαβάστε επίσης: 1.000 οι νεκροί της εξέγερσης στη Λιβύη - Χάος και αίμα
Διαβάστε επίσης: Ο Καντάφι «πνίγει» τη Λιβύη στο αίμα - 1.000 οι νεκροί της εξέγερσης

Τα νοσοκομεία στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ

Σημαντικά στοιχεία για παράνομες οικονομικές συναλλαγές στον τομέα της Υγείας έχει στα χέρια του το ΣΔΟΕ, όπως ενημερώνει, με έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Δημήτρης Κουσελάς.

Το έγγραφο διαβιβάστηκε στη Βουλή σε απάντηση ερώτησης των βουλευτών του ΛΑΟΣ Άδωνη Γεωργιάδη και Αθανάσιου Πλεύρη για τις καθυστερήσεις που σημειώνονται στη διενέργεια διαχειριστικών ελέγχων στα νοσοκομεία. Ο υφυπουργός Οικονομικών, απαντώντας, ενημερώνει τους βουλευτές ότι διενεργήθηκαν από το ΣΔΟΕ εκτεταμένοι έλεγχοι στον τομέα της υγείας, ο μεγαλύτερος αριθμός των οποίων βρίσκεται σε εξέλιξη, λόγω του μεγάλου όγκου των προς διερεύνηση και αξιολόγηση στοιχείων.

«Από τα μέχρι τώρα ευρήματα των ελέγχων προκύπτουν σημαντικά στοιχεία που αφορούν σε παράνομες οικονομικές συναλλαγές», πληροφορεί τη Βουλή ο κ. Κουσελάς και υπογραμμίζει ότι «στρατηγική επιδίωξη του ΣΔΟΕ αποτελεί η σταδιακή μετατόπιση της ελεγκτικής του δράσης σε τομείς της οικονομικής δραστηριότητας με μεγάλη παραβατικότητα και σε μεγάλου μεγέθους επιχειρήσεις».

Προς την κατεύθυνση αυτή μάλιστα, όπως προσθέτει ο υφυπουργός, το ΣΔΟΕ έχει ενισχυθεί και θεσμικά με τη δυνατότητα άμεσης επιβολής προστίμων και άμεσης αναστολής λειτουργίας επαγγελματικών εγκαταστάσεων.

Όπως σπεύδει επίσης να υπενθυμίσει με νόημα ο υφυπουργός, με αφορμή τους διαχειριστικούς ελέγχους στα νοσοκομεία, το ΣΔΟΕ διενεργεί προληπτικούς και προσωρινούς ελέγχους σε κάθε μορφής επιχειρηματική δραστηριότητα, όπου και αν αυτή εκδηλώνεται.

Αντικείμενο δε των ελέγχων αυτών είναι η διαπίστωση της ορθής εφαρμογής των διατάξεων της φορολογικής και τελωνειακής νομοθεσίας, ως προς την τήρηση των φορολογικών βιβλίων, την έκδοση φορολογικών στοιχείων και την ακριβή απόδοση των αναλογούντων φόρων.

Επιπλέον, ο κ. Κουσελάς αναφέρει, στο έγγραφό του, ότι η Διεύθυνση Επιθεώρησης Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και ΔΕΚΟ, διενεργεί διαχειριστικούς-οικονομικούς ελέγχους αλλά και έρευνες στις Δημόσιες Διαχειρίσεις, τους ΟΤΑ και τα Νομικά Πρόσωπα του ευρύτερου δημόσιου τομέα, κατόπιν εισαγγελικών παραγγελιών, αιτημάτων αρμοδίων φορέων και φυσικών προσώπων.

Ήδη μάλιστα η συγκεκριμένη διεύθυνση εξέδωσε εντολή διενέργειας διαχειριστικού ελέγχου στο ΠΑΓΝΗ (Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου), η οποία δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη ενώ εκκρεμεί και η εντολή διενέργειας διαχειριστικού ελέγχου στο Νοσοκομείο Κρατουμένων Κορυδαλλού.

Και μετά ρωτάνε γιατί υπάρχει βία στα γήμεδα; ΜΟΝΟ μία αγωνιστική στον Ολυμπιακό!!!!

Μετά τα όσα έγιναν στο "Γ.Καραϊσκάκης" στο ντέρμπι των "αιωνίων", το μοναδικό επακόλουθο ήταν μια ποινή που σίγουρα δεν είναι στο "πνεύμα" των νόμων για την εξάλειψη και καταστολή της βίας.

Τα έκτροπα του περασμένου Σαββάτου, με την είσοδο μερίδας φιλάθλων στον αγωνιστικό χώρο και η επίθεση στους παίκτες του Παναθηναϊκού αντιμετωπίστηκε ως κάτι περισσότερο απλό από όσο θα έπρεπε, με βάση την απόφαση που πάρθηκε και η ποινή τοποθετεί στα... "μαλακά" τις άσχημες εικόνες που εκτυλίχθηκαν.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής, Χαρίλαος Κλουκίνας, ζήτησε να χαρακτηριστούν τα επεισόδια ευρείας κλίμακας και να επιβληθεί ποινή δύο αγωνιστικών, αλλά επικράτησε η άποψη των άλλων δύο μελών και οι Πειραιώτες απέφυγαν μια πιο αυστηρή ποινή, που θα ήταν δύο αγωνιστικές.

Δεν είναι η πρώτη φορά που επιβάλλονται τέτοιες χαριστικές ποινές, καθώς στο ίδιο ύφος ήταν και εκείνες που αφορούσαν στον Παναθηναικό στα ματς με τον Αστέρα Τρίπολης και τον Ολυμπιακό Βόλου. Στην πρώτη περίπτωση τα επεισόδια των οπαδών των "πρασίνων" είχαν κοστίσει μόνο σε χρήμα στο "τριφύλλι", ενώ στην δεύτερη περίπτωση ο Παναθηναϊκός είχε δεχθεί ποινή μίας αγωνιστικηής. Επίσης, στη ρεβάνς του Κυπέλλου ΑΕΚ-Παναθηναϊκός, οι φίλοι της "ένωσης" μπήκαν στο γήπεδο και συγκρούστηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις και η ποινή ήταν μόνο μια αγωνιστική.

Αναλυτικά οι ποινές:

Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της καθώς επίσης και για τη συμπεριφορά του μασέρ κ. Π.Μαρινάκη στον αγώνα ΠΑΕ Ολυμπιακός-ΠΑΕ Παναθηναϊκός: «Δέχεται ότι οι εγκαλούμενοι τέλεσαν τις αποδιδόμενες σ΄ αυτούς πειθαρχικές παραβάσεις κατά τα στο σκεπτικό ειδικότερα αναφερόμενα. Επιβάλλει Ι) στην εγκαλουμένη ΠΑΕ την χρηματική ποινή των εκατόν σαράντα χιλιάδων (140.000,00) ευρώ και τη διεξαγωγή ενός (1) αγώνα χωρίς θεατές κατά πλειοψηφία, ΙΙ) στον β΄ εγκαλούμενο Π. Μαρινάκη (μασέρ) την απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για χρονικό διάστημα δύο (2) μηνών και την χρηματική ποινή των δεκαπέντε χιλιάδων (15.000,00) ευρώ, ΙΙΙ) στον γ΄ εγκαλούμενο Τ. Μητρόπουλο την απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για χρονικό διάστημα δύο (2) μηνών και την χρηματική ποινή των δεκαπέντε χιλιάδων (15.000,00) ευρώ».

Ο Ολυμπιακός έχει δικαίωμα να ασκήσει έφεση επί της απόφασης, αλλά αν ποινή παραμείνει ως έχει, θα στερηθεί την παρουσία του κόσμου του στο ματς με τον Εργοτέλη.

Παράλληλα, η πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λιγκ, επέβαλε στον γενικό αρχηγό της ομάδας, Τάσο Μητρόπουλο τιμωρία απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους, για τους επόμενους δύο μήνες.

ΠΑΕ ΠΑΟ: "Προκλητική η απόφαση για το κοινό περι δικαίου αίσθημα"

Ανακοίνωση για την ποινή που επιβλήθηκε στον Ολυμπιακό, εξέδωσε ο Παναθηναϊκός, με την οποία τονίζει ότι πρέπει να γίνουν σαρωτικές αλλαγές σε όλα τα επίπεδα.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:

"Η επιβολή της ποινής διεξαγωγής μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών για τα επεισόδια του προηγούμενου Σαββάτου στο «Γ. Καραϊσκάκης», τα οποία είδε όλη η Ελλάδα, αποτελεί αναμφισβήτητα πρόκληση για το κοινό περί δικαίου αίσθημα.

Η συγκεκριμένη απόφαση αν μη τι άλλο, καταδεικνύει με τον πλέον εύγλωττο τρόπο ότι κάτι στον τρόπο λειτουργίας και θεσμικής οργάνωσης του Ποδοσφαίρου μας είναι τόσο λάθος που πρέπει να το αλλάξουμε αύριο κιόλας.

Η δυσαναλογία των όσων έκαναν το γύρο του κόσμου (από την εισβολή φιλάθλων στο γήπεδο μέχρι τη χειροδικία σε βάρος ποδοσφαιριστών και από τη ρίψη μολότοφ (!) εντός αγωνιστικού χώρου μέχρι τους τραμπουκισμούς των αποδυτηρίων) με την επιβληθείσα ποινή είναι αποστομωτική.

Θα περιμένουμε ασφαλώς και τις αποφάσεις που εκκρεμούν στην Πειθαρχική της ΕΠΟ για δυσφήμιση του αθλήματος, αλλά είναι πλέον προφανές ότι οι αλλαγές που πρέπει να γίνουν σε όλα τα επίπεδα στο Ελληνικό Ποδόσφαιρο οφείλουν να είναι τόσο άμεσες όσο και σαρωτικές".

Στα 116 έχουν φτάσει τα θύματα του Η1Ν1

Άλλοι τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τη γρίπη Η1Ν1 ανεβάζοντας τη λίστα των θυμάτων στους 116.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα θύματα ήταν άνδρες, ηλικίας από 52-74 χρόνων, οι οποίοι αντιμετώπιζαν σοβαρά προβλήματα υγείας εκτός από έναν ο οποίος φαίνεται να είχε καθαρό ιατρικό ιστορικό.

Παράλληλα, το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν πέντε νέα σοβαρά περιστατικά γρίπης τα οποία νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, ανεβάζοντας τον αριθμό των ανθρώπων που έχουν νοσηλευτεί στις ΜΕΘ από τις αρχές του χρόνου στα 317 άτομα.

Του ζήτησε 200 Ευρώ για να του δώσει πίσω τα κλεμμένα!!!

Ένα τηλεφώνημα που δεν πρόκειται να ξεχάσει ποτέ δέχτηκε ιδιοκτήτης ταξί και κάπως έτσι άρχισε να μπλέκεται και η αστυνομία...

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομικής διεύθυνσης Χανίων, «ένας 26χρονος, αφού διέρρηξε το ταξί ενός 46χρονου, πήρε από το εσωτερικό του, μια φωτογραφική μηχανή, ένα κινητό τηλέφωνο, ένα βιβλιάριο τραπέζης και διάφορα προσωπικά έγγραφα».

Ο ιδιοκτήτης του ταξί πήγε το πρωί σε αστυνομικό τμήμα και κατήγγειλε την κλοπή, ενώ ανέφερε ότι άγνωστος άνδρας επικοινώνησε μαζί του τηλεφωνικά και του δήλωσε ότι έχει στην κατοχή του, τα κλοπιμαία, ζητώντας του, παράλληλα το χρηματικό ποσό των διακοσίων ευρώ.

Οι αστυνομικές αρχές, προσημείωσαν τέσσερα χαρτονομίσματα των πενήντα ευρώ, κλείστηκε συνάντηση μεταξύ του 46χρονου και του δράστη. Η συνάντηση έγινε υπό το βλέμμα των αστυνομικών και όταν ο δράστης παρέλαβε τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα και παρέδωσε τα κλεμμένα στον ιδιοκτήτη τους συνελήφθη.

Αιτωλοακαρνανία: Έπιασαν τον κλέφτη του σχολείου

Μια εβδομάδα μετά την διάρρηξη και την λεηλασία του Δημοτικού Σχολείου στην Κατούνα Αιτωλοακαρνανίας, ο δράστης έπεσε στα χέρια της Αστυνομίας και μάλιστα έχοντας πάνω του ναρκωτικά και οδηγώντας… κλεμμένη μοτοσικλέτα! Ο ηλεκτρονικός εξοπλισμός που είχε αρπάξει από το σχολείο βρέθηκε στην κατοχή του και επιστράφηκε.

Οι αστυνομικοί της Ασφαλείας εντόπισαν τον 30χρονο να οδηγεί μια μοτοσικλέτα για την οποία είχε δηλωθεί κλοπή την περασμένη Τρίτη από την ευρύτερη περιοχή του Αγρινίου. Στη σωματική έρευνα που τον υπέβαλαν, βρήκαν πάνω του μικροποσότητα ηρωίνης. Έτσι, οδηγήθηκε σε ανάκριση κατά την οποία ομολόγησε ότι είχε κλέψει από το σχολείο μία συσκευή τηλεφώνου και fax, ένα πληκτρολόγιο ηλεκτρονικού υπολογιστή και ένα ηχείο συνολικής αξίας 1.000 ευρώ, τα οποία βρέθηκαν και αποδόθηκαν στον διευθυντή του σχολείου.

Άγνωστοι εισέβαλαν σε τυποποιητήριο ελαιόλαδου στην εθνική οδό Τρίπολης- Καλαμάτας στο ύψος του Κατσαρού και τα «έγδυσαν» στην κυριολεξία! Συνολικά, σύμφωνα με την καταγγελία του ιδιοκτήτη, έκλεψαν μηχανολογικό εξοπλισμό αξίας περίπου 40.000 ευρώ, που περιλάμβανε 55 μοτέρ μετατροπής ηλεκτρικής ενέργειας, 13 βάνες δεξαμενών ελαιολάδου, εξαρτήματα μηχανημάτων τυποποίησης, ο ηλεκτρονικός εγκέφαλος και άλλα εξαρτήματα, καθώς και οι υπολογιστές και ο εξοπλισμός από τα γραφεία!

Σύνταξη στα 60: Ποιες γυναίκες την δικαιούνται

Στις τυχερές της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης, καταχωρούνται οι γυναίκες που συμπλήρωσαν 4.500 ένσημα έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2010 που είχαν - ταυτοχρόνως - συμπληρώσει το 55ο έτος της ηλικίας τους. Oσες ανήκουν σε αυτή την κατηγορία μπορούν να συνταξιοδοτηθούν στην ηλικία των 60 ετών.

Εγκύκλιος του ΙΚΑ αποσαφηνίζεται το καθεστώς συνταξιοδότησης των γυναικών- ασφαλισμένων στο ταμείο.

Σε αυτή υπογραμμίζεται ακόμη πως οι γυναίκες που δικαιούνται τη χορήγηση μειωμένης σύνταξης, θα υποστούν μείωση του ποσού της σύνταξης αντίστοιχη με τους μήνες που υπολείπονται από το ηλικιακό όριο των 60 ετών.

Σε περίπτωση που η ασφαλισμένη έχει κλείσει το 55ο έτος της ηλικίας αλλά οι 4.500 ημέρες συμπληρώνονται μετά την 1η Ιανουαρίου 2011, τότε ισχύουν τα νέα αυξημένα όρια ηλικίας.

Συγκεκριμένατο 2011- για όσες γυναίκες δεν θεμελίωσαν συνταξιοδοτικόδικαίωμα το 2010- το όριο ηλικίας διαμορφώνεται με 15 έτη ασφάλισης στο 61ο έτος για πλήρη σύνταξη και στο 56ο έτος για μειωμένη. Το 2012 θα απαιτείται η συμπλήρωση του 62ου έτους για πλήρη σύνταξη και του 57ου έτους για μειωμένη. Η αύξηση του ορίου ηλικίας θα συνεχιστεί μέχρι το 2015 οπότε η αποχώρηση θα γίνεται στο 65ο έτος για πλήρη σύνταξη και στο 60ο για μειωμένη κάτι που ισχύει και για τους άντρες ασφαλισμένος.

Σημειώνεται πως με βάση τη νομοθεσία σε όλες τις περιπτώσεις μειωμένης σύνταξης απαιτούνται 100 ημέρες ασφάλισης την τελευταία πενταετία.

Ωστόσο ανοιχτό παραμένει ακόμα το καθεστώς συνταξιοδότησης των γυναικών, που μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2010 είχαν 4.500 ημέρες ασφάλισης αλλά δεν είχαν συμπληρώσει το 55ο έτος της ηλικίας. Για το θέμα αυτό το ΙΚΑ περιμένει το επόμενο διάστημα την απάντηση του υπουργείου Εργασίας.

Φταίνε γιατί... δεν έτρεχαν πολύ!!!

Απολογήθηκε ο Ολυμπιακός για τα όσα έγιναν στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό με τους εκπροσώπους των “ερυθρόλευκων” να κάνουν λόγο για μεμονωμένο περιστατικό και να προβάλουν βίντεο με τους “πράσινους” να χτυπούν οπαδούς.

Την τιμωρία με απλό πρόστιμο ζήτησαν οι νομικοί εκπρόσωποι της ΠΑΕ Ολυμπιακός κατά την απολογία ενώπιον της Πειθαρχικής Επιτροπής της Σούπερ Λίγκας για τα επεισόδια στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Οι “ερυθρόλευκοι” επικαλέστηκαν δεδικασμένα (του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό Βόλου και τον Άρη και του Παναθηναϊκού με τον Πανσερραϊκό και τον Αστέρα Τρίπολης) στα οποία η τιμωρία ήταν μία αγωνιστική ισχυριζόμενοι πως σε εκείνες τις περιπτώσεις έγιναν χειρότερα επεισόδια.

Παράλληλα προέβαλαν βίντεο από τα επεισόδια εστιάζοντας σε στιγμιότυπα, όπου φαίνεται ο Τζιμπρίλ Σισέ να προστατεύεται από ανθρώπους του Ολυμπιακού αλλά και να χτυπά οπαδό, ένα αντίστοιχο περιστατικό με τον Αλέξανδρο Τζόρβα, καθώς κι ένα χτύπημα του Σίντνεϊ Γκοβού σε οπαδό.

“Αρκετοί φίλαθλοι εισέβαλαν στο γήπεδο για να πανηγυρίσουν. Προσπαθήσαμε να οδηγήσουμε γρήγορα τους παίκτες του Παναθηναϊκού στα αποδυτήρια. Δεν ήταν υποχρεωμένοι να τρέξουν, αλλά δεν έδειξαν και ιδιαίτερη διάθεση να φύγουν. Δεν βοήθησαν ώστε να μη γίνουν αυτά που έγιναν. Η είσοδος των φιλάθλων είναι κατακριτέα, αλλά ήταν κάποιοι μετρημένοι που επιχείρησαν να προπηλακίσουν φραστικά κάποιους παίκτες που είχαν μείνει πίσω. Δεν μπορούσαμε να προβλέψουμε το συμβάν”, είπε ο κ. Μώραλης.

Από την πλευρά του, ο κ. Γιαννίκος υποστήριξε: “Ζητάμε από την δικαιοσύνη να δικαστούμε όχι βάσει του τρόπου περιγραφής αλλά με βάση τον πειθαρχικό κώδικα που είναι σαφής. Με βάση ότι γράφτηκε στο φύλλο αγώνα, με όσα διαπιστώνει η πειθαρχική επιτροπή, με βάση τα βίντεο.

Μετά την λήξη οι φίλαθλοι εισήλθαν να πανηγυρίσουν και μόνο κάποια στιγμή βρέθηκαν κοντά στους παίκτες του ΠΑΟ με αποτέλεσμα να υπάρξει κάποια ένταση. Τα όσα έγιναν διήρκεσαν μόλις 20 δευτερόλεπτα. Ο ορισμός για τα ευρείας κλίμακας είναι πολύ περισσότερη ώρα. Η ποινή θα πρέπει να είναι αντίστοιχη των μεμονωμένων. Πρέπει να σημειώσουμε ότι στο τέλος υπάρχουν τέσσερις παίκτες του Παναθηναϊκού που επιστρέφουν από το πούλμαν και πάνε στο χώρο του ελέγχου ντόπινγκ για να συγκρουστούν, να επιτεθούν. Κανείς τους όμως δεν κλήθηκε σε απολογία".

Κατατέθηκε η πρόταση μομφής από τον ΠΑΟ

Από τη θεωρία στην πράξη πέρασε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός και όπως αναμενόταν, κατέθεσε σήμερα πρόταση μομφής εναντίον του προέδρου της Σούπερ Λίγκας, Βαγγέλη Μαρινάκη. Ανοιχτό το ενδεχόμενο να μετατεθεί η προγραμματισμένη για αύριο συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της διοργανώτριας αρχής, λόγω του συλλαλητηρίου του Ενιαίου Φορέα.

Η διοίκηση των «πρασίνων» κατέθεσε στη διοργανώτρια αρχή και επίσημα το αίτημα 24 ώρες πριν από το προγραμματισμένο για την Παρασκευή διοικητικό συμβούλιο, ώστε να μπει στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης.

Ωστόσο, με δεδομένο ότι για αύριο έχει προγραμματιστεί και το συλλαλητήριο του Ενιαίου Φορέα και ότι εντός της ημέρας θα ανακοινωθεί και η ποινή που θα επιβληθεί στον Ολυμπιακό, υπάρχουν πλέον ερωτηματικά για το αν τελικά η συνεδρίαση θα γίνει την Παρασκευή ή θα μετατεθεί για κάποια άλλη μέρα.

Μνημόνιο: Πρωταγωνιστής και στο καρναβάλι του Βόλου!

Το Μνημόνιο θα αποτελέσει το βασικό θέμα του Καρνάβαλου, φέτος, στο Βόλο, ώστε, "να διακωμωδηθεί και, προς γενική τέρψη, στο τέλος, να καεί", όπως εξήγησε, παρουσιάζοντας το φετινό πρόγραμμα των εκδηλώσεων για την Αποκριά, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Βόλου, Απόστολος Παντσάς.

Οι φετινές εκδηλώσεις θα είναι λιτές, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, αλλά φιλοδοξούν, όπως τόνισε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, "να προσφέρουν μία νότα αισιοδοξίας, μία μικρή αναψυχή, ένα χαμόγελο στους δημότες, που δοκιμάζονται αυτές τις δύσκολες μέρες".

Σε εξέλιξη η επιχείρηση επαναπατρισμού των Ελλήνων από τη Λιβύη - Αναχώρησαν τα C-130 από την Λιβύη με τους Έλληνες

Γύρω στα μεσάνυχτα, αναμένονται -καλώς εχόντων των πραγμάτων- στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος τα στρατιωτικά αεροσκάφη C-130 της επιχείρησης επαναπατρισμού των Ελλήνων από την ταραγμένη Λιβύη.

Ιδιαίτερες δυσκολίες συνάντησαν τα δύο αεροσκάφη, που με επικεφαλής τον υφυπουργό Εξωτερικών, Δημήτρη Δόλλη, και στελέχη από των υπουργείων Εξωτερικών και Άμυνας, προσγειώθηκαν σήμερα, γύρω στις 12 το μεσημέρι στο αεροδρόμιο της Τρίπολης.

Καλύτερη τύχη είχε το τρίτο αεροσκάφος, που προσγειώθηκε στην Σάμπχα, στο οποίο επιβιβάστηκαν 36 άτομα Έλληνες, Κύπριοι και πολίτες τρίτων χωρών. Δεδομένων των λιγότερο δυσμενών συνθηκών εκεί, αποφασίστηκε το αεροσκάφος αυτό, πριν επιστρέψει στην Αθήνα, να μεταβεί και σε αεροδρόμιο της Σύρτης.

Σε Οδύσσεια έχει μετατραπεί για πολλούς Ελληνες η προσπάθεια να επιστρέψουν στη χώρα μας, καθώς στη Λιβύη η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου και καθίσταται επικίνδυνο ακόμα και να κυκλοφορήσεις στον δρόμο.

Δύο πλοία έφτασαν την Πέμπτη στο λιμάνι του Ηρακλείου από τη Βεγγάζη, μεταφέροντας Έλληνες και Κινέζους υπηκόους, άλλα τρία αναμένεται να καταπλεύσουν εντός της ημέρας σε διάφορα λιμάνια της Λιβύης, ενώ ένα βρίσκεται ήδη στη Βεγγάζη.

Συγκεκριμένα, στο Ηράκλειο έφτασαν την Πέμπτη από τη Βεγγάζη τα πλοία «Hellenic Spirit» και «Olympic Champion» της ANEK, μεταφέροντας περίπου 4.500 επιβάτες, στην πλειοψηφία τους Κινέζοι υπήκοοι, καθώς και 17 Έλληνες.

Επίσης, το επιβατηγό οχηματαγωγό «ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ» της ΑΝΕΚ έχει καταπλεύσει στο λιμάνι της Βεγγάζης, όπου αναμένεται και το «ΝΗΣΟΣ ΡΟΔΟΣ» της εταιρείας Hellenic Seaways.

Παράλληλα, το πλοίο της ίδιας εταιρείας, «ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ», αναμένεται να φτάσει τις βραδινές ώρες της Πέμπτης στο λιμάνι Ρας Λανούφ, ενώ το «ΚΝΩΣΣΟΣ ΠΑΛΑΣ» των Μινωικών απέπλευσε τις μεσημβρινές ώρες της Πέμπτης από το λιμένα Ηρακλείου για Μιζουράτα.

Για όλα τα ενδεχόμενα, τα μεσάνυχτα της Τετάρτης αποφασίστηκε να αποσταλεί στη θαλάσσια περιοχή ανοικτά της Λιβύης η φρεγάτα "Ψαρά" του Πολεμικού Ναυτικού, η οποία βρισκόταν στη βάση της Σούδας. Το πολεμικό πλοίο κινείται ήδη με τη μεγίστη ταχύτητα προς τον κόλπο της Σύρτης, με αποστολή να υποστηρίξει από θαλάσσης την προσπάθεια μετακίνησης των Ελλήνων, όπου και προβλέπεται να φτάσει περίπου στις τέσσερις το μεσημέρι της Πέμπτης.

Προς την ίδια περιοχή ανοικτά της Λιβύης δεν αποκλείεται να πλεύσει και μία δεύτερη φρεγάτα του ΠΝ, η "Υδρα", το πλήρωμα της οποίας έχει ήδη διαταχθεί να κινηθεί στην Κρήτη για περιπολία. Επισήμως δεν έχει διευκρινιστεί αν οι Ελληνες πολίτες που θέλουν να εγκαταλείψουν τη Λιβύη και δεν καταφέρουν να μπουν σε κάποια από τα C-130 θα μπορέσουν να επιβιβαστούν σε μία από τις δύο φρεγάτες του Πολεμικού Ναυτικού.

Διαβάστε επίσης: Κορυφώνεται η αγωνία καθώς παραμένουν καθηλωμένα τα δύο C-130 στην Τρίπολη
Διαβάστε επίσης: Συγκλονιστικές εικόνες - Video με τις σφαγές του Καντάφι - Ακατάλληλο για παιδιά
Διαβάστε επίσης: Έφτασαν τα πρώτα δύο πλοία από τη Λιβύη!
Διαβάστε επίσης: Απογειώθηκαν τα C-130
Διαβάστε επίσης: “Στην πρεσβεία δεν σηκώνουν τα τηλέφωνα”
Διαβάστε επίσης: Σήμερα το πρωί τα C-130 απογειώνονται για Λιβύη
Διαβάστε επίσης: Δεν θα διστάσει να σκοτώσει κόσμο!
Διαβάστε επίσης: Το τραβάει στα άκρα το σχοινί ο Καντάφι: Οι διαδηλωτές θα τιμωρούνται με θάνατο!
Διαβάστε επίσης: Δε φεύγει ο Καντάφι - Αναμένεται συνέντευξη τύπου του γιου του
Διαβάστε επίσης: 1.000 οι νεκροί της εξέγερσης στη Λιβύη - Χάος και αίμα
Διαβάστε επίσης: Ο Καντάφι «πνίγει» τη Λιβύη στο αίμα - 1.000 οι νεκροί της εξέγερσης

"Πουλούσαν" διαδικτυακή προστασία!!!

Στα πρότυπα των νονών της νύχτας, ομάδα χακεράδων με επικεφαλής στέλεχος μεγάλης επιχείρησης από την Κηφισιά, έσπαγαν τα αρχεία μεγάλων επιχειρήσεων και στη συνέχεια ζητούσαν χρήματα για να μην τα καταστρέψουν. Με απλά λόγια «πουλούσαν» διαδικτυακή προστασία με φόντο εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Η πρωτοφανής για τα ελληνικά χρονικά υπόθεση, άρχισε να ξετυλίγεται πριν από περίπου τρεις μήνες. Αρχηγός της εταιρείας ηλεκτρονικών μπράβων ένας 29χρονος, γόνος καλής οικογένειας από την Κηφισιά με καίριο πόστο σε μεγάλη εταιρεία πληροφορικής. Ο νεαρός, στρατολόγησε χάκερς και όλοι μαζί ξεκίνησαν το ηλεκτρονικό μπραβιλίκι. Η μέθοδος απλή. Έσπασαν τα αρχεία εταιρείων κυρίως πώλησης αυτοκινήτων και τηλεπικοινωνιών όπου υπήρχε πληθώρα προσωπικών δεδομένων πελατών και στη συνέχεια ζητούσαν από τους υπευθύνους μεγάλα ποσά για να μην τα καταστρέψουν αλλά και μηνιαίο χαράτσι για να μην τους κάνουν ζημιά…

Η ιστορία αποκαλύφθηκε όταν η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κλήθηκε από εταιρεία που είχε πέσει θύμα εκβιασμού να διαλευκάνει την υπόθεση. Αμέσως εντοπίστηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη των εισβολέων και οδηγήθηκαν στο σπίτι του αρχηγού των διαδικτυακών μπράβων στην Κηφισιά, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σκληροί δίσκοι και usb με δεδομένα.

Ο 29χρονος συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα ενώ η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εκτιμά ότι το μέγεθος του εκβιασμού είναι πολύ μεγάλο. Μάλιστα όπως λένε αξιωματικοί, ο νεαρός και η ομάδα του φέρεται να έχουν εμπλακεί και σε άλλες μεγάλες υποθέσεις παραβίασης και αρπαγής δεδομένων από εταιρείες στο διαδίκτυο χωρίς όμως τα συμβάντα αυτά να έχουν μέχρι στιγμής καταγγελθεί.

Είχαν γεμίσει με πλαστά 50ρικα όλη την Πρέβεζα

Δύο δράστες είχαν γεμίσει όλη την πόλη αλλά και γενικότερα την Ήπειρο με πλαστά χαρτονομίσματα.

Αγόραζαν διάφορα προϊόντα από καταστήματα και έδιναν σε όλους πλαστά. Οι δύο συνελήφθησαν μετά από καταδίωξή τους, όταν αρνήθηκαν να σταματήσουν σε έλεγχο αστυνομικών.

Όσο διαρκούσε η καταδίωξη πετούσαν από το παράθυρο πλαστά χαρτονομίσματα των 50 ευρώ. Όταν ακινητοποιήθηκε το αυτοκίνητο, οι αστυνομικοί βρήκαν στο εσωτερικό του, ένα πλαστό χαρτονόμισμα των 50 ευρώ.

Η κακοκαιρία σφυροκοπά τη χώρα

Η κακοκαιρία που πλήττει τη χώρα συνεχίζει να δημιουργεί σοβαρά προβλήματα τόσο στο Λεκανοπέδιο όσο και στις υπόλοιπες περιοχές, με ισχυρές βροχές, καταιγίδες, θυελλώδεις ανέμους αλλά και χιόνια.

Στην Αττική ήδη τα προβλήματα είναι σοβαρά στις περιοχές του Μαρκόπουλου και στο Πόρτο Ράφτη όπου η πυροσβεστική έχει δεχθεί περισσότερες από 30 κλήσεις. Οι δρόμοι στις δύο αυτές περιοχές έχουν μετατραπεί σε χειμάρρους με αποτέλεσμα να είναι σχεδόν απροσπέλαστοι, ενώ πολλά σπίτια κυρίως υπόγεια έχουν πλημμυρίσει.

Την ίδία ώρα απίστευτες εικόνες καταγράφηκαν στην περιοχή του Γενναδιού στη Ρόδο χθες το απόγευμα λίγο μετά τις πέντε όταν ένας ανεμοστρόβιλος χτύπησε την παραλιακή νοτιοανατολικά πλευρά του νησιού. Όπως γράφει το newskosmos.com στη δίνη του βρέθηκαν δύο παραθαλάσσια εστιατόρια, που σχεδόν καταστράφηκαν.

Xιονοπτώσεις να σημειώθηκαν σε όλη τη διάρκεια της νύχτας στο νομό της Φλώρινας και οι κάτοικοι θα τσικνίσουν με... χιόνια! Η χιονόπτωση είναι ιδιαίτερα έντονη με το ύψος του χιονιού να φτάνει τα 5 εκατοστά μέσα στην πόλη, ενώ ορεινά της Δυτικής Μακεδονίας ξεπέρασε τα 20 εκατοστά.

ΔΕΙΤΕ VIDEO


Σύμφωνα με την ΕΜΥ στις 8 το βράδυ θυελλώδεις άνεμοι θα επικρατήσουν σε:

ΕΥΒΟΙΑ
ΜΑΓΝΗΣΙΑ
ΠΡΕΒΕΖΑ
ΚΑΒΑΛΑ
ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ
ΛΕΣΒΟ
ΛΗΜΝΟ

Ισχυρές καταιγίδες αναμένονται σε:
ΛΑΡΙΣΑ
ΚΑΡΔΙΤΣΑ
ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ

'Ηδη χιονίζει από χθες το βράδυ στην Φλώρινα και η θερμοκρασία είναι στους -5 βαθμούς. Ωστόσο δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Στην Αττική βρέχει ασταμάτητα από τις 11 το πρωί. Πολύ χαμηλές θερμοκρασίες θα έχει απόψε σε Καστοριά, Κιλκίς, Ξάνθη Ροδόπη και 'Εβρο.

ΠΙΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Πρόγνωσης Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων τα φαινόμενα θα είναι ιδιαίτερα έντονα από το μεσημέρι και θα επηρεάσουν τα νησιά του Ιονίου (από τη Λευκάδα και νοτιότερα) και την νοτιοδυτική Πελοπόννησο και θα επεκταθούν στην υπόλοιπη Πελοπόννησο, τη δυτική και κεντρική Στερεά, τη βόρεια Εύβοια, τη Θεσσαλία (κυρίως ανατολικά και νότια) και τις νότιες περιοχές της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας.

Το απόγευμα, τα ισχυρά φαινόμενα θα επηρεάσουν βαθμιαία τις Σποράδες, την υπόλοιπη Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), τις Κυκλάδες πρόσκαιρα την Κρήτη (κυρίως νότια), τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου (από τη Χίο και νοτιότερα) και τα Δωδεκάνησα.

Από το βράδυ, ο καιρός θα παρουσιάσει ύφεση στα δυτικά και έτσι το πρωί της Παρασκευής ισχυρά φαινόμενα θα εκδηλωθούν στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά-Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα, την Κρήτη και βαθμιαία θα εξασθενήσουν και εκεί.

Παράλληλα πυκνές χιονοπτώσεις προβλέπονται κατά διαστήματα σε όλα τα ορεινά, αλλά και σε περιοχές της βόρειας χώρας με χαμηλό υψόμετρο.

Οι άνεμοι στα πελάγη θα φτάσουν τα 8 και τοπικά στο Αιγαίο τα 9 μποφόρ.

Τις πρωινές ώρες της Παρασκευής θα εκδηλώνονται ισχυρά φαινόμενα στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την ανατολική Πελοπόννησο και τις Κυκλάδες. Σταδιακά, όμως, τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και εκεί.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εφιστά την προσοχή των πολιτών κατά το τριήμερο αυτό και τους συστήνει όπως προβούν στις παρακάτω ενέργειες:

- Να ελέγξουν τις υδρορροές των κατοικιών τους (οροφές, μπαλκόνια, βεράντες κλπ) και να βεβαιωθούν για την ομαλή λειτουργία τους.
- Να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.
- Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα πεζή ή με το αυτοκίνητο τους.
- Να ενημερώνονται κατά τακτά χρονικά διαστήματα για την πρόβλεψη του καιρού από τα ΜΜΕ.
- Να ενημερώνονται από τα κατά τόπους λιμεναρχεία για οποιαδήποτε πιθανή δια θαλάσσης μετακίνησή τους.

Αίγινα: Βρέθηκε νάρκη 150 μέτρα από την ακτή

Στη θαλάσσια περιοχή της Καβουρόπετρας, βόρεια της Αίγινας, εντοπίστηκε νάρκη σε βάθος 6 μέτρων και απόσταση 150 μέτρων από την ακτή.

Στην περιοχή έσπευσε το λιμενικό που έλαβε κατάλληλα μέτρα φύλαξης του συγκεκριμένου σημείου προς αποφυγή τυχόν ατυχήματος.

Παράλληλα ειδοποιήθηκε η αρμόδια Υπηρεσία της Ναυτικής Διοίκησης Αιγαίου για την εξουδετέρωση και την απομάκρυνση της νάρκης.

Έρχονται αλλαγές στις εξετάσεις για δίπλωμα οδήγησης

Την αναδιάρθρωση του συστήματος εκπαίδευσης και εξέτασης των υποψηφίων οδηγών αλλά και του πλαισίου λειτουργίας των σχολών οδηγών και των Κέντρων Θεωρητικής Εκπαίδευσης Υποψηφίων Οδηγών, προωθεί το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, όπως αναφέρει σε έγγραφο του που διαβιβάστηκε στη Βουλή ο αρμόδιος υφυπουργός Σπύρος Βούγιας.

Με αφορμή ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Θεόδωρου Καράογλου σχετικά με την οδική ασφάλεια στη χώρα ο κ. Βούγιας ενημερώνει ότι «είναι υπό επεξεργασία όλο το θεσμικό πλαίσιο που καθορίζει την εκπαίδευση των υποψηφίων οδηγών, τη λειτουργία των σχολών οδηγών και την εκπαίδευση και εξέταση των υποψηφίων οδηγών».

Στις προσπάθειες για την ενίσχυση της κυκλοφοριακής αγωγής, το Εθνικό Συμβούλιο Οδικής Ασφάλειας έχει αποφασίσει την άμεση αξιοποίηση του θεσμού των Πάρκων Κυκλοφοριακής Αγωγής σε συνεργασία με την ΚΕΔΚΕ, το υπουργείο Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, τα περιφερειακά τμήματα του ΤΕΕ καθώς και με τη συμμετοχή ιδιωτικών φορέων.

Πρόθεση του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων είναι, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, να ενταχθεί το μάθημα της κυκλοφοριακής αγωγής στην εκπαιδευτική διαδικασία και στα αναλυτικά προγράμματα.

Κορυφώνεται η αγωνία καθώς παραμένουν καθηλωμένα τα δύο C-130 στην τρίπολη

Μεγάλη καθυστέρηση στο αεροδρόμιο της Τρίπολης στη Λιβύη,για την απογείωση των δύο ελληνικών C-130.

Η επικοινωνία είναι εξαιρετικά δύσκολη αλλά σε μία από τις λίγες τηλεφωνικές συνδέσεις που έγιναν με επιτυχία,τόσο ο υφυπουργός Εξωτερικών,όσο και τα πληρώματα των αεροσκαφών ανέφεραν ότι υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση στην διαδικασία επιβίβασης,λόγω των δρακόντειων μέτρων που έχουν επιβάλει οι Λίβυοι.

Οι απογειώσεις των δύο C-130 αναμένονται για μετά από τις 19.00 το βράδυ.

Καμμία επικοινωνία δεν υπάρχει με το πλήρωμα του τρίτου μεταγωγικού που έχει προσγειωθεί στη Σάμπχα. Το αεροσκάφος αυτό θα παραλάβει 25 άτομα και στη συνέχεια θα προσγειωθεί και στη Σύρτη όπου το περιμένουν άλλοι 20 Έλληνες. Η άφιξή του στην Αθήνα αναμένεται τα ξημερώματα.

Διαβάστε επίσης: Για όλα φταίει η... Αλ Κάιντα!!!
Διαβάστε επίσης: Συγκλονιστικές εικόνες - Video με τις σφαγές του Καντάφι - Ακατάλληλο για παιδιά
Διαβάστε επίσης: Έφτασαν τα πρώτα δύο πλοία από τη Λιβύη!
Διαβάστε επίσης: Απογειώθηκαν τα C-130
Διαβάστε επίσης: “Στην πρεσβεία δεν σηκώνουν τα τηλέφωνα”
Διαβάστε επίσης: Σήμερα το πρωί τα C-130 απογειώνονται για Λιβύη
Διαβάστε επίσης: Δεν θα διστάσει να σκοτώσει κόσμο!
Διαβάστε επίσης: Το τραβάει στα άκρα το σχοινί ο Καντάφι: Οι διαδηλωτές θα τιμωρούνται με θάνατο!
Διαβάστε επίσης: Δε φεύγει ο Καντάφι - Αναμένεται συνέντευξη τύπου του γιου του
Διαβάστε επίσης: 1.000 οι νεκροί της εξέγερσης στη Λιβύη - Χάος και αίμα
Διαβάστε επίσης: Ο Καντάφι «πνίγει» τη Λιβύη στο αίμα - 1.000 οι νεκροί της εξέγερσης

Για την πρόκριση!!!

Με στόχο τη υπέρβαση ο Άρης φιλοξενείται από την Μάντσεστερ Σίτι (22:05) στον επαναληπτικό του 0-0 της Θεσσαλονίκης. Μιχαλήτσος: “Δεν ήρθαμε για τουρισμό”.

Οι “κιτρινόμαυροι” υπολογίζεται πως θα έχουν την συμπαράσταση 2.500 φίλων τους οι οποίοι από την Τετάρτη έχουν δώσει ιδιαίτερο χρώμα στην πόλη του Μάντσεστερ.

Στα αγωνιστικά ο προπονητής του Άρη δεν αντιμετωπίζει νέα προβλήματα και αναμένεται να παρατάξει τους: Σηφάκη, Βαγγέλη, Μίτσελ, Ρονάλντο, Λαζαρίδη, Φατί, Πρίττα, Τόχα, Νέτο, Σακάτα, Μπομπαντίγια.

"Δεν ήρθαμε για τουρισμό στην Αγγλία. Γνωρίζουμε τις δυσκολίες του παιχνιδιού. Είναι σημαντικό που κρατήσαμε την Σίτι μακριά από το γκολ στο πρώτο ματς. Προσπαθήσαμε να προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα για να διεκδικήσουμε τις πιθανότητες που έχουμε για πρόκριση. Έχουμε έρθει αποφασισμένοι για να διεκδικήσουμε την πρόκριση", τόνισε χαρακτηριστικά ο Ελληνας προπονητής στη συνέντευξη Τύπου, ενώ ο Ρικάρντο Φατί που εκπροσώπησε τους ποδοσφαιριστές είπε: "Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Όλοι γνωρίζουμε το μέγεθος της Μάντσεστερ Σίτι και τις δυσκολίες που έχει η αναμέτρηση. Ωστόσο, έχουμε έρθει εδώ για να πάρουμε ό,τι”.

Στην αντίπερα όχθη η Μάντσεστερ Σίτι αναμένεται να παραταχθεί με τους Χαρτ, Κολάροφ, Ρίτσαρτς, Μπόατενγκ, Κόλο Τουρέ, Γιάγια Τουρέ, Κομπανί, Μπάρι, Σίλβα, Τέβεζ, Μπόατενγκ.

Στο στόχαστρο της αμερικανικής κυβέρνησης η Apple

Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης και η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου εξετάζουν κατά πόσον η νέα συνδρομητική υπηρεσία μέσων επικοινωνίας της Apple παραβιάζει τους αντιμονοπωλιακούς νόμους, σύμφωνα με πληροφορίες που δόθηκαν στο πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg.

Οι οργανισμοί δεν έχουν αποφασίσει αν θα προβούν σε μια πιο επίσημη διαδικασία έρευνας αφού η εξέταση είναι σε προκαταρκτικό στάδιο, δήλωσε ο πληροφοριοδότης ο οποίος ζήτησε ανωνυμία, επειδή το θέμα είναι εμπιστευτικό. Η Wall Street Journal ανέφερε σήμερα πως ήδη διενεργούνται προκαταρκτικές έρευνες σε ό,τι αφορά το συγκεκριμένο θέμα

Η Apple στις 15 Φεβρουαρίου είχε αναφέρει πως ξεκινά μια συνδρομητική υπηρεσία για τους εκδότες εφημερίδων και περιοδικών μέσω του iPad και άλλων συσκευών, μία διεργασία η οποία θα λειτουργεί μέσω του online App store της εταιρείας. H Apple θα λαμβάνει κατά αυτόν τον τρόπο το 30 τοις εκατό τυχών συνδρομών που αγοράζονται μέσω του App Store. Οι εκδότες που συμμετέχουν θα πρέπει να προσφέρουν χαμηλότερες τιμές για την εγγραφή των προϊόντων τους στο App store.

Την επόμενη ημέρα της ανακοίνωσης της Apple, η Google Inc παρουσίασε μια αντίπαλη υπηρεσία που αφήνει την εταιρεία να διατηρεί μόνο το 10 τοις εκατό των τελών από τους εκδότες.

Το πλάνο της Apple είναι «οικονομικά απαράδεκτο,» είπε ο Jon Irwin, πρόεδρος της online παρόχου μουσικής Rhapsody International Inc, σε μία δήλωση μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στις 15 Φεβρουαρίου.

Ανησυχία εκδοτών
Η υπηρεσία της Apple, επίσης, μάλλον θα αποτρέψει την διαφορετική τιμολόγηση των δημοσιεύσεων και τις ειδικές προσφορές που μπορεί να θέλουν να προωθήσουν οι εκδότες εφημερίδων, περιοδικών και λοιπού τύπου προς τους αναγνώστες, σύμφωνα με τον John Sturm, Διευθύνων Σύμβουλο της εφημερίδας «Association of America».

Η Gina Talamona, εκπρόσωπος του υπουργείου Δικαιοσύνης των Η.Π.Α., αρνήθηκε να σχολιάσει, κάτι που έκανε και ένας εκπρόσωπος της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εμπορίου (Federal Trade Commission). H εκπρόσωπος της Apple, Trudy Muller, αρνήθηκε επίσης να κάνει κάποιο σχόλιο πάνω στο θέμα.

Η FTC έχει αρχίσει να επανεξετάζει ξεχωριστά τους ισχυρισμούς πως η Apple εμπλέκεται σε αντιανταγωνιστικές τακτικές, προσπαθώντας έτσι να περιορίσει τους αντιπάλους στην πολύ δύσκολη και ανταγωνιστική αγορά της κινητής διαφήμισης. Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ επίσης εξετάζει τις επιχειρηματικές πρακτικές της Apple όσον αφορά το iTunes.

"Χρυσάφι" η αμόλυβδη - Έως και 1,80 από αύριο!!!

Άμεσα θα φανούν πλέον οι επιτπώσεις από την κρίση στην Λιβύη στις τσέπες των ελλήνων καταναλωτών. Η ήδη τσουχτερή τιμή της βενζίνης θα γίνει ακόμα πιο απλησίαστη αφού σύμφωνα με τους ίδιους τους εμπόρους πετρελαιοειδών, αύριο θα φτάσει να πωλείται και 1,80 ευρώ το λίτρο!

'Οπως δήλωσε στο Newsit, ο Γιώργος Μασσαλής - πρόεδρος Συνδέσμου Εμπορίας Πετρελαιοειδών καυσίμων, επιβεβαιώνονται με τον χειροτερο τρόπο οι προβλέψεις που είχε κάνει μέσω του Νewsit την περασμένη εβδομάδα.

"Η κρίση στη Μέση Ανατολή δυστυχώς επεκτείνεται. Αυτό έχει άμεσο αποτέλεσμα την εκτόξευση των τιμών του πετρελαίου. Σήμερα ήδη η τιμή του brent ξεπέρασε τα 119 δολλάρια το βαρέλι. Αν αυτή η τάση συνεχιστεί θα έχουμε απρόβλεπτες συνέπειες στις τιμές των υγρών καυσίμων στην Ελλάδα".

Και συνεχίζει: "Από εχθές ήδη οι τιμές αρχίζουν και ανεβαίνουν ως απόρροια των γεγονότων στη Μέση Ανατολή και στα ελληνικά δυιλιστήρια και απο αύριο έχουμε αυξήσεις τιμών σε όλα τα είδη των καυσίμων. Ελπίζουμε και ευχόμαστε η κατάσταση αυτή να σταματήσει το συντομότερο γιατί εάν συνεχιστεί με αυτό το ρυθμό που εκδηλώνεται τότε κανεις δεν μπορεί να προβλέψει τις αρνητικές συνέπειες."

"Αύριο", όπως υποστηρίζει ο κ. Μασσαλής, "η χαμηλότερη του πετρελαίου θέρμανσης θα είναι 83 λεπτά το λίτρο με αυξητικές τάσεις στην επαρχία όπου θα ξεπεράσει τα 90 λεπτά. Η αμόλυβδη βενζίνη, η χαμηλότερη τιμή θα είναι στο 1.60 το λίτρο στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη με την υψηλή τιμή να είναι στο 1,80. Δυστυχώς αυτές οι δυσοίωνες προβλέψεις θα συνεχιστούν καθώς η τάση είναι ανοδική. Αυριο τα δυιλιστήρια θα πωλούν ακριβότερα κατά 1 λεπτό του ευρώ την τιμή των καυσίμων και δυστυχώς αυτή η τάση θα είναι και μεθαύριο."

Κόβουν την πίστωση από Δευτέρα σε 7 ταμεία οι φαρμακοποιοί

Όπως δήλωσε το πρωί σε ραδιοφωνικό σταθμό (ΒΗΜΑ 99,5) ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, Κ.Λουράντος πρόκειται για τα ταμεία ΟΠΑΔ, ΔΕΗ, ΗΣΑΠ, Εμπορικής Τράπεζας, Δικηγόρων Αθήνας, Δικηγόρων επαρχίας και ΤΣΑΥ.

Σχετικά με την εξαφάνιση της ασπιρίνης από τα ράφια των φαρμακείων ο κ.Λουράντος τόνισε ότι ευθύνονται τόσο οι «κομπίνες που γίνονται με τις εξαγωγές των φαρμάκων», όσο και «η ελλιπής τροφοδοσία της ελληνικής αγοράς από τις εταιρείες».

Και στο παρελθόν είχα ζητήσει από την κ.Κατσέλη και γενικά από το υπουργείο να μην παίζει με τα φάρμακα, τόνισε ο κ.Λουράντος, προσθέτοντας ότι δεν είναι μόνο η ασπιρίνη που λείπει από τα ράφια των φαρμακείων. «Εξαφανίστηκαν τα φθηνά φάρμακα από την αγορά» είπε.

Για όλα φταίει η... Αλ Κάιντα!!!

Αυτή τη φορά, ο Λίβυος ηγέτης προτίμησε να μιλήσει τηλεφωνικά στην κρατική τηλεόραση. Επιτέθηκε ξανά στους διαδηλωτές, κάλεσε τους γονείς να νουθετήσουν τους γιούς της που μετέχουν στις διαδηλώσεις και κατηγόρησε τη Δύση πως βρίσκεται πίσω από την εξέγερση στη χώρα. «Δεν είναι ο κόσμος της Λιβύης πίσω από την εξέγερση, αλλά διεθνής τρομοκρατία, καθοδηγούμενη από την Αλ Κάιντα», είπε!

Και επανέλαβε ότι αν χρειαστεί θα χρησιμοποιήσει ξανά βια. Δε δίστασε μάλιστα να ρίξει το... μπαλάκι στους ίδιους τους διαδηλωτές: «είστε υπεύθυνοι για το τι συμβαίνει στη χώρα, αν θα είναι ειρήνη ή πόλεμος. Δική σας η απόφαση»!

«Ο αδελφός ηγέτης της επανάστασης απευθύνεται στους κατοίκους της Ζαουίγια», είπε ο Καντάφι και κάλεσε τους πολίτες να μην στηρίζουν την αντιπολίτευση και τους διαδηλωτές καθώς οι ομαλοί ρυθμοί πρέπει να επιστρέψουν στη χώρα. «Δεν έχω καμία δύναμη, είναι ο ίδιος ο λαός που έχει το προνόμιο να αποφασίζει για σημαντικά θέματα», πρόσθεσε και επανέλαβε ότι δεν προτίθεται να αποχωρήσει. Άλλωστε, όπως είπε, η βασίλισσα Ελιζάβετ της Αγγλίας κυβερνά περισσότερα χρόνια από εκείνων και δεν έχει αποχωρήσει από την εξουσία.

Όσο ο Μουαμάρ Καντάφι παραμένει στην εξουσία, είναι σαφές ότι η Λιβύη θα πνίγεται στο αίμα. Οι διαδηλωτές δεν κάνουν πίσω και όπως χαρακτηριστικά τονίζουν, οι επόμενες 48 ώρες είναι κρίσιμες. Κι αν γίνει ό,τι στην Τυνησία και την Αίγυπτο, μπορούν να ελπίζουν ότι ο Καντάφι θα αποχωρήσει.

Εκείνος, όμως, δείχνει έμπρακτα ότι δεν προτίθεται να κάνει κάτι τέτοιο. Νωρίτερα, δυνάμεις πιστές στον Λίβυο ηγέτη αιματοκύλησαν την πόλη Ζαουγίγια, δυτικά της Τρίπολης. Αυτόπτες μάρτυρες έκαναν λόγο για 100 νεκρούς.

Μάχες με πυροβόλα όπλα σημειώθηκαν, ενώ αυτόπτες μάρτυρες είδαν ανθρώπους με πολιτικά τρέχουν στους δρόμους κρατώντας όπλα, ενώ ακούγονται κρότοι από πυρά βαρέων όπλων.

Την ίδια στιγμή, οι δυνάμεις ασφαλείας επιτέθηκαν σε αντικυβερνητικές πολιτοφυλακές στην πόλη Μιζουράτα και «σκότωσαν αρκετούς ανθρώπους», δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας τηλεφωνικώς στο Reuters.

Μονάδα παραστρατιωτικής δύναμης που ελέγχεται από έναν από τους γιους του Καντάφι, τον Χάμις, επιτέθηκε στους αντικυβερνητικούς κοντά στο αεροδρόμιο της Μιζουράτα, η οποία βρίσκεται περίπου 200 χιλιόμετρα ανατολικά της Τρίπολης.

Την ώρα που η Τρίπολη θυμίζει πόλη φάντασμα, αφού οι πολίτες φοβούνται ακόμη και τη... σκιά του, στη Βεγγάζη η κατάσταση είναι τεταμένη. Κάτοικοι της πόλης έχουν φυλακίσει άνδρες που θεωρούν μισθοφόρους και δημιούργησαν επιτροπές οι οποίες κυβερνούν την πόλη.

Ανταποκριτής του Reuters είδε περίπου δέκα ανθρώπους, οι οποίοι σύμφωνα με τους κατοίκους της Βεγγάζης είναι "μισθοφόροι" που δρουν για λογαριασμό του Καντάφι, να κρατούνται σε κτίριο των δικαστηρίων της πόλης,

Παράλληλα ο επικεφαλής της ασφάλειας στη Βεγγάζη παραιτήθηκε και ανακοίνωσε ότι υποστηρίζει τους αντικυβερνητικούς διαδηλωτές, μετέδωσε το δίκτυο Αλ Αραμπίγια.

Εξάλλου σύμφωνα με άρθρο ουκρανικής εφημερίδας Segodnya μισθοφόροι πιλότοι από την Ουκρανία πετούν λιβυκά πολεμικά αεροπλάνα προσφέροντας υποστήριξη στο καθεστώς του Καντάφι και πληρώνονται 2.000 με 8.000 δολάρια το μήνα.

H εταιρεία στρατηγικών αναλύσεων Stratfor ανακοίνωσε την Τρίτη ότι οι Ουκρανοί μισθοφόροι χειρίζονταν τα αεροσκάφη που βομβάρδισαν εκατοντάδες διαδηλωτές κοντά στην Τρίπολη. Πάντως η εκπρόσωπος Τύπου της ουκρανικής πρεσβείας στη λιβυκή πρωτεύουσα διέψευσε τις πληροφορίες.

Διαβάστε επίσης: Συγκλονιστικές εικόνες - Video με τις σφαγές του Καντάφι - Ακατάλληλο για παιδιά
Διαβάστε επίσης: Έφτασαν τα πρώτα δύο πλοία από τη Λιβύη!
Διαβάστε επίσης: Απογειώθηκαν τα C-130
Διαβάστε επίσης: “Στην πρεσβεία δεν σηκώνουν τα τηλέφωνα”
Διαβάστε επίσης: Σήμερα το πρωί τα C-130 απογειώνονται για Λιβύη
Διαβάστε επίσης: Δεν θα διστάσει να σκοτώσει κόσμο!
Διαβάστε επίσης: Το τραβάει στα άκρα το σχοινί ο Καντάφι: Οι διαδηλωτές θα τιμωρούνται με θάνατο!
Διαβάστε επίσης: Δε φεύγει ο Καντάφι - Αναμένεται συνέντευξη τύπου του γιου του
Διαβάστε επίσης: 1.000 οι νεκροί της εξέγερσης στη Λιβύη - Χάος και αίμα
Διαβάστε επίσης: Ο Καντάφι «πνίγει» τη Λιβύη στο αίμα - 1.000 οι νεκροί της εξέγερσης


Έφτασαν τα πρώτα δύο πλοία από τη Λιβύη!

Το πλοίο "Olympic Champion" "έδεσε" λίγο πριν τις 15.00 και αναμένεται η αποβίβαση των επιβατών προκειμένου να προωθηθούν σε ξενοδοχεία της περιοχής. Στο λιμάνι βρίσκονται ο Κινέζος πρέσβης, ο περιφερειάρχης Κρήτης και υπηρεσιακοί παράγοντες που συντονίζουν την όλη επιχείρηση.

Λίγο νωρίτερα έδεσε στο λιμάνι του Ηρακλείου και το πλοίο "Ηellenic Spirit" από τη Λιβύη το οποίο μεταφέρει και νέους υπηκόους Κίνας, οι οποίοι πρόκειται, μέσω Κρήτης, να επαναπατριστούν τις επόμενες ημέρες στην πατρίδα τους. Οι Κινέζοι θα παραμείνουν μερικές ημέρες στην Κρήτη, έως ότου οργανωθεί η μεταφορά τους με ασφάλεια στην Κίνα, η οποία εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί εντός 15 ημερών.

Ολόκληρος ο μηχανισμός της Κρήτης, όπως η Πολιτική Προστασία, το λιμενικό σώμα, η αστυνομία, τα νοσοκομεία, το ΕΚΑΒ και κάθε εμπλεκόμενη υπηρεσία, βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα, ενώ στο Ηράκλειο βρίσκονται, ο Κινέζος πρέσβης και κινέζικη αντιπροσωπεία, οι οποίοι έχουν συνεχείς επαφές και συσκέψεις με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη και τις αρμόδιες αρχές για τον συντονισμό της όλης επιχείρησης.

Ήδη, μέσα σε χρόνο ρεκόρ, άνοιξαν ξενοδοχεία στις περιοχές Αμμουδάρας, Λινοπεραμμάτων Χερσονήσου, Μαλλίων προκειμένου να καταλύσουν εκεί οι Κινέζοι και να απολαύσουν την Κρητική φιλοξενία. Αντιπροσωπεία της κινεζικής πρεσβείας, που επισκέφθηκε χθες τα συγκεκριμένα ξενοδοχεία, έμεινε απολύτως ικανοποιημένη.

Δημοτικοί αστυνόμοι με... πλαστά απολυτήρια!!!

Τρείς δημοτικοί αστυνόμοι που είχαν προσληφθεί το έτος 2005 μετά τη διενέργεια σχετικού διαγωνισμού, για την πρόσληση ένστολου προσωπικού στο Δήμο Ροδίων, βρέθηκαν μετά από έρευνα που προκάλεσε ανώνυμη καταγγελία σε βάρος δημόσιας λειτουργού, να έχουν κάνει χρήση πλαστών απολυτηρίων λυκείου.

Το γεγονός έχει προκαλέσει θόρυβο στο Δήμο Ρόδου και στη Δημοτική Αστυνομία ενώ έως το τέλος της εβδομάδας οι τρείς δημοτικοί αστυνόμοι θα υποβάλουν απολογητικά υπομνήματα ενώπιον αξιωματικού της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου που έχει αναλάβει τη σχετική προκαταρκτική εξέταση μετά από παραγγελία του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου κ Κ. Μπούτσικου και την άσκηση σχετικών ποινικών διώξεων.

Κατά μια εκδοχή η χρήση των πλαστών απολυτηρίων λυκείου με τα οποία οι δημοτικοί αστυνόμοι εξασφάλισαν την πρόσληψη τους, συγκεντρώνοντας περισσότερα μόρια έναντι των συνυποψηφίων τους, έχει ήδη υποπέσει σε πενταετή παραγραφή.

Πληροφορίες όμως αναφέρουν ότι η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου αντιμετωπίζει την υπόθεση ως κακούργημα διότι το οικονομικό όφελος καθενός εξ' αυτών και συγκεκριμένα το ύψος των αποδοχών τους υπερβαίνει τα 15.000 ευρώ ετησίως και συνολικά τα 73.000 ευρώ.

Η έρευνα για την υπόθεση ξεκίνησε με μια ανώνυμη επιστολή με την οποία καταγγέλθηκε δημόσιος λειτουργός σε υπηρεσία αυξημένης ευθύνης για μεθοδεύσεις στο διαγωνισμό.

Ο ανώνυμος επιστολογράφος σε καταγγελία του προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου που κοινοποίησε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου, στον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, στο ΑΣΕΠ, στους Βουλευτές του νομού, στο Νομάρχη, στον Δήμαρχο Ροδίων και στις νομαρχιακές επιτροπές των κομμάτων διατείνεται ότι σε διαγωνισμό που προκηρύχθηκε το έτος 2004 για την πρόσληψη δημοτικών αστυνόμων διαπίστωσε ότι ένας φίλος του και συνυποψήφιος του στη διαδικασία, παρότι ήταν από τους χειρότερους μαθητές στο σχολείο, είχε παρουσιάσει απολυτήριο με βαθμό άνω του 18.

Το γεγονός, όπως είχε υποστηρίξει, συζήτησε με το δημόσιο λειτουργό ο οποίος την επομένη σε νέα συνάντηση τους φέρεται να του κανόνισε συνάντηση με ένα τρίτο πρόσωπο σε καφετέρεια της πόλης στον οποίο παρέδωσε 1000 ευρώ προκειμένου να του εκδώσει πλαστό απολυτήριο λυκείου και να προκριθεί έναντι των συνυποψηφίων του στον ίδιο διαγωνισμό. Η αναλυτική του βαθμολογία αλλάχτηκε προς τα πάνω και ο τελικός του βαθμός διαμορφώθηκε στο 18,7.

Ισχυρίζεται ότι στη συνέχεια πήρε το πλαστό απολυτήριο στο δημόσιο λειτουργό ο οποίος το θεώρησε ως προς τη γνησιότητα του σε άλλο δημόσιο λειτουργό της ίδιας υπηρεσίας. Εν συνεχεία διατείνεται ότι του παρέδωσε το πρωτότυπο απολυτήριο του, το άλλαξε με το πλαστό και τροποποίησε την αίτηση του.

Ο καταγγέλλων ισχυρίζεται ότι εκμυστηρεύτηκε στον πατέρα του τα ανωτέρω ο οποίος εξοργισμένος του ζήτησε να αποσύρει το πλαστό έγγραφο από το φάκελο του, πράγμα που έκανε.

Στο διαγωνισμό που ακολούθησε όπως ισχυρίζεται, πέρασαν όσοι είχαν ευνοηθεί από το δημόσιο λειτουργό.

Οι ισχυρισμοί αυτοί αναμένεται να οδηγήσουν σε Εισαγγελική έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί αν είναι αληθείς ή ψευδείς. Στην πορεία της έρευνας κατασχέθηκαν όλοι οι φάκελοι των υποψηφίων και ελέγχθηκαν ένας προς έναν.

Χρυσό 11 δισ. ευρώ "κρύβει" η Χαλκιδική

Χρυσό θεωρητικής, όσο δεν τυγχάνει εκμετάλλευσης, αξίας 15,6 δισ. ευρώ, ο οποίος με τη συνδρομή της μεταλλουργίας είναι εφικτό να «μεταφραστεί» σε πραγματική αξία έως 11 δισ. ευρώ, δίδοντας ετήσιο εισόδημα έως και 450 εκ. ευρώ για πολλά χρόνια στην τοπική και την εθνική οικονομία γενικότερα, «κρύβουν» τα τρία κοιτάσματα του Στρατωνίου, των Σκουριών και της Ολυμπιάδας στη Βόρεια Χαλκιδική.

Την άποψη αυτή εξέφρασε ο καθηγητής τομέα Μεταλλουργίας και Τεχνολογίας Υλικών και πρόεδρος της σχολής μηχανικών μεταλλείων και μεταλλουργών, στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο κ. Ιωάννης Πασπαλιάρης, ξεκαθαρίζοντας, ωστόσο, πως είναι στο χέρι των κατοίκων της περιοχής αν θα θελήσουν να τα αξιοποιήσουν τα συγκεκριμένα κοιτάσματα ή θα τα αφήσουν στα έγκατα της γης.

Μιλώντας στο πλαίσιο ενημερωτικής εκδήλωσης που οργάνωσε η Πρωτοβουλία Πολιτών του Δήμου Αριστοτέλη, με θέμα «Ο ορυκτός πλούτος της Βόρειας Ελλάδας κι η αξιοποίησή του», ο καθηγητής του ΕΜΠ παρουσίασε στοιχεία από τα οποία προκύπτει πως το μεταλλείο του Στατωνίου έχει εκτιμώμενη διάρκεια εκμετάλλευσης 7 χρόνια, οι Σκουριές περίπου 30 χρόνια κι η Ολυμπιάδα τουλάχιστον 20 έτη.

«Η θεωρητική αξία του μεταλλείου Στρατωνίου είναι 575 εκ. ευρώ, αλλά ακόμη και γίνει η εξόρυξή του η πραγματική του αξία είναι μηδενική. Δεν μπορούμε να το πουλήσουμε», είπε ο κ. Πασπαλιάρης για να εξηγήσει πως «αν γίνει εμπλουτισμός, που είναι απαραίτητος για να αξιοποιηθεί ο χρυσός, τότε η πραγματική αξία που μπορεί να ανακτηθεί εκτιμάται σε 192 εκ. ευρώ ή 28% της θεωρητικής του».

Στην ίδια λογική όπως ανέφερε, στις Σκουριές η θεωρητική αξία είναι 8,7 δισ. ευρώ και με εμπλουτισμό μπορεί να ανακτηθεί το 36% αυτής, πραγματικής αξίας 3,12 δισ. ευρώ. Στο κοίτασμα της Ολυμπιάδας δε, η θεωρητική αξία του χρυσού είναι στα 6,38 δισ. ευρώ, ενώ αν γίνει εμπλουτισμός είναι δυνατή απόληψη χρυσού πραγματικής αξία 1,7 δισ. ευρώ ή το 28% της θεωρητικής της. «Σε σύνολο δηλαδή, η θεωρητική αξία των τριών σημαντικών κοιτασμάτων είναι στα 15,6 δισ. ευρώ και με εμπλουτισμό μπορούμε να πάρουμε το 32% ή ποσό περίπου 5 δισ. ευρώ, το οποίο θα προσδίδει ετήσια έσοδα 211 εκ. ευρώ για τα επόμενα πολλά χρόνια», ανέφερε ο καθηγητής αλλά έσπευσε να ξεκαθαρίσει πως το ποσό της πραγματικής αξίας είναι δυνατό να υπερδιπλασιαστεί. «Με τη μεταλλουργία το ποσό της πραγματικής αξίας μπορεί να φθάσει τα 11 δισ. ευρώ ή το 70% της θεωρητικής αξίας των κοιτασμάτων.

Κάτι που σημαίνει πως σε ετήσια βάση τα έσοδα θα κυμαίνονται στα 450 εκ. ευρώ», σημείωσε ο κ. Πασπαλιάρης και προκειμένου να επισημάνει τη σημαντικότητα του συγκεκριμένου ποσού ανέφερε ότι «αυτή τη στιγμή η Ελλάδα έχει έσοδα περί τα 1,1 δισ. ευρώ, το χρόνο από όλες τις εκμεταλλεύσεις ορυκτού πλούτου που διαθέτουμε στη χώρα. Δηλαδή, μόνο τα τρία κοιτάσματα μπορούν να δώσουν σχεδόν το 40% του συνολικού τζίρου που επιτυγχάνει η χώρα από τις μεταλλευτικές δραστηριότητες σε ετήσια βάση».

Απασχόληση
Εξίσου σημαντική, όμως, είναι η συμβολή που αναμένεται να έχει η επένδυση των 1,2 δισ. ευρώ της "Ελληνικός Χρυσός", στα τρία κοιτάσματα της Βόρειας Χαλκιδικής και σε σχέση με την απασχόληση τοπικά. «Στην εξόρυξη θα απασχοληθούν συνολικά 770 άτομα, ενώ αν προσθέσουμε και τον εμπλουτισμό θα χρειαστούν ακόμη 215 εργαζόμενοι», ανέφερε ο κ.Πασπαλιάρης για να προσθέσει πως «με τη μεταλλουργία ο αριθμός του προσωπικού θα φθάσει στα 1.235 άτομα ή 25% περισσότερα από ό,τι χωρίς αυτή».

Ο καθηγητής εξέφρασε, ακόμη, την εκτίμηση πως σε τέτοιες επενδύσεις «δίπλα» στις άμεσες θέσεις εργασίας, δημιουργούνται, εμμέσως, από 3 έως 5 νέες θέσεις απασχόλησης σε παράπλευρά αντικείμενα. Όσον αφορά, εξάλλου, στις οικονομικές παραμέτρους της επένδυσης, ο κ. Πασπαλιάρης παρουσίασε άλλα στοιχεία από τα οποία συμπεραίνεται πως η τιμή του χρυσού, ανά ουγγιά από τα 300 ευρώ το 2000, έχει φθάσει σήμερα σε πάνω από 1.000 ευρώ η ουγγιά, η τιμή του αργύρου από τα 4 ευρώ έχει φθάσει στα 20 ευρώ και η τιμή του χαλκού από τα 2.000 ευρώ ο τόνος, σήμερα είναι στα 7.000 ευρώ ο τόνος.

Στην παρέμβασή του ο καθηγητής του τομέα μεταλλευτικής τεχνολογίας, αναπληρωτής πρόεδρος του τμήματος μηχανικών ορυκτών πόρων στο Πολυτεχνείο Κρήτης, Ζαχαρίας Αγιουτάντης τόνισε πως είναι εφικτή η ορθολογική εκμετάλλευση ορυκτών πλούτων, με παράλληλη προστασία του περιβάλλοντος. «Μπορεί να γίνει εκμετάλλευση ακόμη και σε περιοχή Natura 2000» είπε χαρακτηριστικά κι αφού τόνισε ότι «υπάρχουν πολλά παραδείγματα στα οποία γαλακτοβιομηχανίες είναι πιο ρυπογόνες από μεταλλεία» επισήμανε ότι είναι κρίσιμο να αξιοποιηθούν νέες τεχνολογίες και βέλτιστες πρακτικές προκειμένου «να περιορίσουμε τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις».

Στο σημείο αυτό δε, ανέφερε ότι «δεν είναι βιώσιμη ανάπτυξη να κλείσουμε όλα τα μεταλλεία της χώρας ή να πούμε όχι σε όλα» και επικαλούμενος τη μελέτη τόσο της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων όσο και των θεμάτων που αφορούν στην εκμετάλλευση των τριών κοιτασμάτων από τη μεταλλουργία χρυσού, εξέφρασε την άποψη ότι η προωθούμενη επένδυση «είναι ορθολογική και βιώσιμη μεταλλευτική δραστηριότητα».

Την ανάγκη για ορθολογική εκμετάλλευση των ορυκτών κοιτασμάτων που διαθέτει η χώρα, σημείωσε και ο καθηγητής του τομέα γεωλογίας και πρόεδρος του τμήματος γεωλογίας – κοσμήτορας στη Σχολή Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ Σπύρος Παυλίδης, προσθέτοντας ότι η Ελλάδα συνιστά μια από τις σημαντικότερες κοιτασμολογικές περιφέρειες της Ευρώπης και «αυτό πρέπει να αποτελέσει βασικό στοιχείο για τη βιώσιμη ανάπτυξή της» και ότι «δεν πρέπει να χαθεί αυτή η ευκαιρία». Προς επίρρωσιν αυτών παρουσίασε στοιχεία βάσει των οποίων κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα τα οριακά εκμεταλλεύσιμα κοιτάσματα αφορούν περίπου 3 εκ. τόνους μόλυβδο και ψευδάργυρο, 1,5 εκ. τόνους χαλκό, 410 τόνους χρυσό, 2.100 τόνους άργυλο και 6 τόνους πρόσχημα χρυσού.

Παρόλα αυτά ο καθηγητής δεν παρέλειψε να πει πως η προστασία του περιβάλλοντος είναι πρόκληση της εποχής μας και να συμπληρώσει με έμφαση ότι είναι επιτακτική ανάγκη να λαμβάνονται αυστηρά μέτρα προστασίας για να αποτρέπονται οι όποιες περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Αν τηρούνται αυτά, εξέφρασε την άποψη ότι «η εκμετάλλευση θα είναι ασφαλής» και μιλώντας ειδικότερα για τους δείκτες ασφαλείας στην προωθούμενη επένδυση εκτίμησε πως είναι υψηλότεροι και από εκείνους που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή πυρηνικών σταθμών στη σεισμογενή Ιαπωνία.

Στο «άνοιγμα» της εκδήλωσης ο πρόεδρος της πρωτοβουλίας πολιτών Δήμου Αριστοτέλη κ. Βασίλης Μοσχόπουλος, τάχθηκε αναφανδόν υπέρ της υλοποίησης της επένδυσης, κάνοντας λόγο για το «ιερό δικαίωμα στην εργασία» και για «οργή και αγανάκτηση στην κοινωνία, που φοβάμαι ότι θα φέρει και κοινωνικό ξεσηκωμό, διότι είναι περισσότεροι αυτοί που αγωνιούν και προβληματίζονται από ό,τι αυτοί που απλώς φωνάζουν περισσότερο για να ακούγονται».

Περαιτέρω τόνισε ότι «θέλουμε να πάρουμε τη μοίρα μας στα χέρια μας» και πως ο «κόσμος από τα Μαντεμοχώρια έχει αποφανθεί υπέρ της επένδυσης όταν ψήφισε το συνδυασμό του δημάρχου, πλέον, Χρήστου Πάχτα, ο οποίος είχε ως προμετωπίδα του προεκλογικού του αγώνα την πραγματοποίηση της επένδυσης». Στο σημείο αυτό δε, ο κ. Μοσχόπουλος στηλίτευσε τα φαινόμενα «παραπληροφόρησης και στρέβλωσης της αλήθειας από αυτόκλητους επιστήμονες που εκφοβίζουν το λαό της βόρειας Χαλκιδικής», κατηγόρησε την πολιτεία ότι λειτουργεί σαν Πόντιος Πιλάτος και την κάλεσε να αναλάβει τις ευθύνες της, ενώ κατέστησε σαφές πως «αυτόν τον αγώνα θα τον κερδίσουμε γιατί είναι απαίτηση των κατοίκων της Βόρειας Χαλκιδικής».

ΣΟΚ: Πυροβόλησαν φώκια την ώρα του θηλασμού

Πυροβολημένη βρέθηκε μία φώκια στην παραλία Αχλάδι. Κάτοικοι της περιοχής ειδοποίησαν τον Λιμενικό σταθμό του Πευκίου στην Εύβοια για μία νεκρή μεσογειακή φώκια που είχε ξεβραστεί στην παραλία.

Το Λιμενικό διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό των ασυνείδητων δραστών.

Συγκλονιστικές εικόνες - Video με τις σφαγές του Καντάφι - Ακατάλληλο για παιδιά

Τους έδεσαν χέρια και πόδια για να μην μπορούν να αντιδράσουν. Στην συνέχεια τους πυροβόλησαν στο κεφάλι και σε όλο το σώμα. Οι εικόνες σοκάρουν. Πρόκειται για στρατιώτες που αρνήθηκαν να εκτελέσουν πολίτες και έτσι εκτελέστηκαν οι ίδιοι για παραδειγματισμό.

Τουλάχιστον, λένε πολίτες, αυτοί γλίτωσαν το κάψιμο. Πρίν από μερικές μέρες στρατιώτες που αρνήθηκαν να πυροβολίσουν και να σκοτώσουν πολίτες, τους πυροβόλισαν στα πόδια και στην συνέχεια τους έκαψαν ζωντανούς.



Οι απάνθρωπες και βίαιες μεθόδοι που χρησιμοποιεί ο Καντάφι δείχνουν το πόσο πολύ "ενδιαφέρετε" όπως ο ίδιος λέει για τον λαό του.



Χάος στο αερδρόμιο της Τρίπολης
Πυρά πυροβολικού στα προάστια, φόβος, πείνα και φήμες στην πρωτεύουσα: αυτή την εικόνα περιγράφει ο βρετανός δημοσιογράφος Ρόμπερτ Φισκ από την Τρίπολη της Λιβύης, σε ρεπορτάζ του που δημοσιεύεται σήμερα στην Ιντιπέντεντ.

Όπως γράφει, 15.000 άνδρες, γυναίκες και παιδιά πολιόρκησαν χθες το βράδυ το διεθνές αεροδρόμιο της Τρίπολης σε μια προσπάθειά τους να εξασφαλίσουν ένα μαγικό εισιτήριο που θα τους επέτρεπε να φύγουν από τη χώρα. Πολλοί προσπάθησαν να δωροδοκήσουν λίβυους αστυνομικούς για να φτάσουν στα εκδοτήρια, ενώ δεν έλειψαν και οι άγριοι ξυλοδαρμοί απελπισμένων ανδρών που έσπρωχναν για να φτάσουν πρώτοι.

Ανάμεσά τους ήταν πολλοί Αιγύπτιοι που βρίσκονταν τις δύο τελευταίες ημέρες στο αεροδρόμιο χωρίς φαγητό και φάρμακα. Ο τόπος μύριζε παντού ούρα, κόπρανα και φόβο.

Στην ίδια την Τρίπολη υπάρχουν λιγοστές ενδείξεις αντίστασης στον Μεγάλο Ηγέτη, γράφει ο απεσταλμένος της Ιντιπέντεντ. Ομάδες νεαρών άνδρων με Καλάσνικοφ στέκονται δίπλα σε οδοφράγματα φτιαγμένα από αναποδογυρισμένες καρέκλες και ξύλινες πόρτες, στα οποία έχουν καρφιτσώσει φωτογραφίες του Πράσινου Βιβλίου. Είναι τα μέλη των φιλο-κανταφικών επιτροπών επαγρύπνησης και θυμίζουν τους «φρουρούς των γειτονιών» που είχε δει ο δημοσιογράφος στην Αίγυπτο πριν από ένα μήνα.

Τα τρόφιμα στην Τρίπολη είναι λιγοστά και η Πράσινη Πλατεία ήταν χθες το βράδυ άδεια. Δεν υπήρχαν άρματα μάχης ούτε θωρακισμένα οχήματα, στρατιώτες ή μαχητικά αεροπλάνα στον αέρα. Μόνο μερικοί αστυνομικοί και κάποιοι ηλικιωμένοι άνθρωποι που περπατούσαν. Δυστυχώς για τη Δύση και για τους κατοίκους της ελεύθερης Βεγγάζης, η πρωτεύουσα της Λιβύης έμοιαζε όσο ήσυχη θα ήθελε οποιοσδήποτε δικτάτορας.

Η εικόνα αυτή, όμως, είναι παραπλανητική. Οι τιμές της βενζίνης και των τροφίμων έχουν τριπλασιαστεί και ολόκληρες πόλεις έχουν καταρρεύσει από τις μάχες μεταξύ φιλοκανταφικών και αντικανταφικών δυνάμεων. Στα περίχωρα της πόλης, ιδιαίτερα στο Νουφρίν, οι πρώτες έχουν επικρατήσει ύστερα από άγριες μάχες με πολυβόλα και πιστόλια.

Αυτό που φαίνεται ότι μπορεί να ρίξει το καθεστώς, όμως, είναι η έξοδος των ξένων εργατών. Τουλάχιστον 30.000 Τούρκοι, που αποτελούσαν τον σκελετό της κατασκευαστικής βιομηχανίας της Λιβύης, έχουν φύγει από την Τρίπολη, μαζί με δεκάδες χιλιάδες ακόμη ξένους εργάτες. Πολωνοί, γερμανοί, ιάπωνες και ιταλοί επιχειρηματίες είπαν στον Ρόμπερτ Φισκ ότι την τελευταία εβδομάδα έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους. Το χειρότερο απ’όλα για τον Καντάφι είναι ότι τα εργοστάσια πετρελαίου, ουρανίου και χημικών υλών βρίσκονται νοτίως της «απελευθερωμένης» Βεγγάζης. Η Τρίπολη ελέγχει μόνο τους υδάτινους πόρους. Αυτό σημαίνει ότι η προσωρινή διαίρεση της Λιβύης, που μπορεί να έχει περάσει από το μυαλό του Καντάφι, δεν μπορεί να λειτουργήσει.

Λίβυοι και ξένοι με τους οποίους μίλησε χθες ο βρετανός δημοσιογράφος εξέφραζαν την εκτίμηση ότι ο Καντάφι έχει χάσει τα λογικά του. Μεγαλύτερος ήταν όμως ο θυμός τους για τον γιο του, τον Σαϊφ αλ-Ισλάμ. «Νομίζαμε ότι ο Σαϊφ είναι φιλελεύθερος, αλλά συνειδητοποιήσαμε ότι είναι πιο τρελλός και πιο ωμός από τον πατέρα του», είπε ένας λίβυος επιχειρηματίας.

Διαβάστε επίσης: Για όλα φταίει η... Αλ Κάιντα!!!
Διαβάστε επίσης: Απογειώθηκαν τα C-130
Διαβάστε επίσης: “Στην πρεσβεία δεν σηκώνουν τα τηλέφωνα”
Διαβάστε επίσης: Σήμερα το πρωί τα C-130 απογειώνονται για Λιβύη
Διαβάστε επίσης: Δεν θα διστάσει να σκοτώσει κόσμο!
Διαβάστε επίσης: Το τραβάει στα άκρα το σχοινί ο Καντάφι: Οι διαδηλωτές θα τιμωρούνται με θάνατο!
Διαβάστε επίσης: Δε φεύγει ο Καντάφι - Αναμένεται συνέντευξη τύπου του γιου του
Διαβάστε επίσης: 1.000 οι νεκροί της εξέγερσης στη Λιβύη - Χάος και αίμα
Διαβάστε επίσης: Ο Καντάφι «πνίγει» τη Λιβύη στο αίμα - 1.000 οι νεκροί της εξέγερσης


Νομοσχέδιο κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας

Αυτεπάγγελτη εισαγγελική διερεύνηση και ποινική δίωξη των εγκλημάτων ρατσισμού και ξενοφοβίας ή άλλων εγκλημάτων που διαπράττονται από τέτοια κίνητρα, προβλέπει νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που με το οποίο θεσπίζεται το γενικό πλαίσιο ρύθμισης για την καταπολέμηση ορισμένων μορφών και εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας μέσω του Ποινικού Δικαίου, σύμφωνα με την απόφαση-πλαίσιο 2008/913/ΔΕΥ του Συμβουλίου της 28ης.11.2008.

Με το νομοσχέδιο – που δόθηκε σε δημόσια διαβούλευση μέχρι τις 3 Μαρτίου - προβλέπεται ότι για να διερευνηθούν και να διωχθούν ποινικά εγκλήματα ξενοφοβίας ή ρατσισμού δεν θα πρέπει να προηγηθούν αναφορές ή καταγγελίες των θυμάτων που συχνά είναι ευάλωτα και σε δυσχερή θέση.

Ακόμη, με το νομοσχέδιο θεσπίζεται η διοικητική ευθύνη των νομικών προσώπων που εμπλέκονται με οποιοδήποτε τρόπο σε εκδηλώσεις ρατσισμού και ξενοφοβίας ή στη διάπραξη εγκλημάτων με τέτοια κίνητρα.

Επίσης, επεκτείνεται η προστασία και σε ομάδες ή πρόσωπα που δεν προσδιορίζονται μόνο με βάση τη φυλή, το χρώμα, τη θρησκεία, την εθνική ή εθνοτική καταγωγή τους αλλά και τον γενετήσιο-σεξουαλικό τους προσανατολισμό.

Αξίζει να σημειωθεί τέλος ότι με το νομοσχέδιο θεωρούνται αξιόποινες και οι ρατσιστικές και ξενοφοβικές εκδηλώσεις που στρέφονται κατά πραγμάτων (κινητών ή ακινήτων), όπως για παράδειγμα θρησκευτικά αντικείμενα, εθνικά σύμβολα, οίκοι λατρείας, χώροι διαμονής, εκπαίδευσης, ψυχαγωγίας, κ.λπ.

Πάτησε κόρη και μέλλουσα πεθερά

Ο Faleh Hassan Almaleki καταδικάστηκε για τη δολοφονία της κόρης του Noor και για εγκατάλειψη της τραυματισμένης Amal Khalaf όταν και πέρασε από πάνω τους με το αυτοκίνητο σε πάρκο στο Phoenix, τον Οκτώβριο του 2009. Η ποινή του προβλέπεται να είναι τουλάχιστον 17 χρόνια φυλάκισης.

Το δικαστήριο χαρακτήρισε τη συγκεκριμένη ενέργεια ως έγκλημα τιμής. Συγγενείς της Amal Khalaf κατέθεσαν ότι η Noor είχε παντρευτεί έναν άνδρα στο Ιρακ, τον οποίο και εγκατέλειψε προκειμένου να ζήσει με τον γιο της Amal Khalaf στην Arizona. Ο Almaleki δεν το δέχτηκε ποτέ και προσπαθούσε να μεταπείσει κόρη και μέλλουσα πεθερά, ώσπου εκείνο το βράδυ αποφάσισε να τους «πατήσει» με το αυτοκίνητό του.

Οι δικηγόροι του Almaleki τόνισαν ότι ο «πελάτης τους δεν είχε ποτέ πρόθεση να σκοτώσει τη Noor, αλλά πρόκειται για ατύχημα».

Αποκριάτικες εκδηλώσεις στην Αθήνα

Για τις φετινές Απόκριες η επιδίωξη του Δήμου Αθηναίων είναι να προσφέρει σε όλους ένα ζωντανό, χαρούμενο γλέντι, τόσο στο κέντρο όσο και στις γειτονιές της πόλης.

Οι εκδηλώσεις οργανώνονται από τον Πολιτισμικό Οργανισμό του Δήμου Αθηναίων, με τη συνεργασία των Μουσικών Συνόλων του Δήμου Αθηναίων και τις 7 Δημοτικές Κοινότητες (διαμερίσματα).

Οι εκδηλώσεις ξεκινάνε παραδοσιακά σήμερα Τσικνοπέμπτη, στις 11.30 πρωί στη Βαρβάκειο Αγορά με πολλή μουσική από τη Γιούλη Τσίρου και εδέσματα, προσφορά του Συλλόγου Κρεοπωλών Βαρβακείου Αγοράς.

Τις δύο Κυριακές 27/2 & 6/3, τα παιδιά θα διασκεδάσουν με την ψυχή τους στον κλασικό αποκριάτικο παιδικό προορισμό το Ζάππειο, όπου θα έχει στηθεί ένα μεγάλο σκηνικό που θα φιλοξενεί διαφορετικά δρώμενα. Όλος ο χώρος θα είναι διακοσμημένος αποκριάτικα, ενώ θα περιμένουν τα παιδιά εμψυχωτές, μασκότ, εργαστήρια, face painting, μουσική, αλλά και πολλά αποκριάτικα δρώμενα.

Η Αποκριά θα κλείσει τον κύκλο της την Καθαρά Δευτέρα 7 Μαρτίου σε δύο σημεία της πόλης: στο Λόφο του Φιλοπάππου (11.00) με το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής των Μουσικών Συνόλων με τους Λάκη Χαλκιά και Νάντια Καραγιάννη και στο Πάρκο ΚΑΠΑΨ (11.30) , όπου το πέταγμα του αετού θα συνοδευτεί από λαϊκό - παραδοσιακό γλέντι σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Α. Αμπελοκήπων.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Τσικνοπέμπτη 24/2
Ώρα 11.00 Μουσικός περίπατος της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων (Πλατ. Κοτζιά, Βαρβάκειος, Μοναστηράκι) .
Ώρα 11.30 Πλ. Βαρβακείου
Τσίκνισμα κρεάτων προσφορά του Συλλόγου κρεοπωλών Βαρβακείου Αγοράς.
Λαϊκό ξεφάντωμα με τη Γιούλη Τσίρου και το συγκρότημά της.

Σάββατο 26 /2
Ώρα 11.30 Μουσικός περίπατος της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων (πλατ. Κοτζιά, Αιόλου, Ερμού).
Ώρα 12.00 Διον . Αρεοπαγίτου (στο ύψος του Μετρό )
Μουσική εκδήλωση από το καλλιτεχνικό σχολείο και τα μουσικά σχολεία
Αττικής.
Ώρα 13.00 Πλάκα Περίπατος της χορωδίας των Μουσικών Συνόλων του Δήμου Αθηναίων

Κυριακή 27/2
Ώρα 11.30-14.30 Ζάππειο Εμψυχωτές, μασκότ, εργαστήρια, μουσική, face painting και αποκριάτικα δρώμενα περιμένουν τους μικρούς μας φίλους.
Ώρα 11.00-13.00 Μουσικός περίπατος της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων (Λ. Αμαλίας, Θησείο, Μοναστηράκι).

Παρασκευή 4/3
Ώρα 20.30 Πλάκα (Κυδαθηναίων και Αδριανού) Θέατρο Σκιών «Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΔΟΥΛΤΣΙΝΕΑ» με συνοδεία ζωντανής μουσικής.

Σάββατο 5/3
Ώρα 12.00 Μουσικός περίπατος δύο αγημάτων της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων. (πλ. Κοτζιά , Αίολου, Ερμού, Σύνταγμα και Παναθηναϊκό Στάδιο, Ζάππειο, Σύνταγμα)

Κυριακή 6/3
Ώρα 11.30 -14.30 Ζάππειο Εμψυχωτές, μασκότ, εργαστήρια, μουσική, face painting και αποκριάτικα δρώμενα περιμένουν τους μικρούς μας φίλους.
Ώρα 17.00 Πλάκα (Κυδαθηναίων και Αδριανού ) Συναυλία με λαϊκή μουσική και τραγούδια της αποκριάς


ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ

1ο ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ

Σάββατο 26/2
Ώρα 12.00 πλατ. Κολωνακίου Λάτιν μουσική από τη Big Band του Δήμου Αθηναίων.

Κυριακή 27/3
Ώρα 11.30 πλατ. Αγ. Παύλου, αποκριάτικη γιορτή για παιδιά

Παρασκευή 4 /3
Ώρα 11.00 πλατ. Κουμουνδούρου, αποκριάτικο δρώμενο παντομίμας από την ομάδα «Ανήσυχοι Θεατρίνοι».

2ο ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ

Σάββατο 26/2
Ώρα 13.00-14.00 Άλσος Παγκρατίου, αποκριάτικο δρώμενο παντομίμας από την ομάδα «Ανήσυχοι Θεατρίνοι ».

Κυριακή 27/2
Ώρα 11.00-13.00 πλατ. Χελντράιχ, αποκριάτικο ξεφάντωμα για παιδιά.

3ο ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ

Σάββατο 26/2
΄Ωρα 20.00 Θησείο (έναντι σταθμού ΗΣΑΠ) Το μουσικό σχήμα Encardia τραγουδά ταραντέλες. Συνοδεύει το χορευτικό ντουέτο ballo del mare.

Πέμπτη 3/3
Ώρα 18.00 Πολιτιστικό κέντρο «Μελίνα» (Ηρακλειδών και Θεσσαλονίκης) Παράσταση καραγκιόζη από τον Χαρίδημο.

Κυριακή 6/3
Ώρα 11.30 Μουσικός περίπατος της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων (Λ. Αμαλίας, Θησείο, Μοναστηράκι)
.
4ο ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ

Κυριακή 27/2
Ώρα 11.00 Μουσικός περίπατος της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων (πλατ. Σ. Πέτρουλα, Αϊ-Γιώργης, Ακαδημία Πλάτωνος).
Ώρα 11.30 πλατ. Σ. Πέτρουλα, αποκριάτικο ξεφάντωμα για παιδιά.

5ο ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ

Κυριακή 27/2
Ώρα 11.30 -13.30 πλατ. Αγ. Ανδρέα, αποκριάτικο ξεφάντωμα για παιδιά.
Ώρα 11.30 -1330 Άλσος Προμπονά, αποκριάτικο ξεφάντωμα για παιδιά.

6ο ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ

Σάββατο 26/2
Ώρα 12.30 Πεζόδρομος Φωκ. Νέγρη (Μεγίστης και Σκύρου ) Το συγκρότημα Ritmo Latino σε λάτιν ρυθμούς .

Κυριακή 27/2
Ώρα 12.00 πλατ. Αττικής Συναυλία salsa και ποπ λάτιν μουσικής.

7ο ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ

Κυριακή 27/2
Ώρα 11.30 πλατ. Αγ. Δημητρίου, αποκριάτικο ξεφάντωμα για παιδιά.

ΚΑΘΑΡΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 7 ΜΑΡΤΙΟΥ

Λόφος Φιλοπάππου
Ώρα 11.00 -15.00 Κούλουμα με λαγάνες, χαλβά και ελιές .
Λαϊκή και παραδοσιακή μουσική με το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής των Μουσικών Συνόλων του Δ.A. Τραγούδι : Λάκης Χαλκιάς, Νάντια Καραγιάννη.

Πάρκο Κ.Α.Π.Α.Ψ
Ώρα 11.30-15.30 Παραδοσιακά κούλουμα σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Α. Αμπελοκήπων. Συναυλία λαϊκής και παραδοσιακής μουσικής.

Στο 20% του ΑΕΠ πλέον η «μαύρη» εργασία

Το υψηλό ποσοστό αδήλωτης εργασίας που φθάνει και το 20% του ΑΕΠ, αλλά και την ένταση του φαινομένου του εργασιακού trafficking, τόνισε σε ημερίδα ο Ειδικός Γραμματέας του ΣΕΠΕ, Μιχάλης Χάλαρης.

Συγκεκριμένα, ο Ειδικός Γραμματέας έκανε λόγο για την αδήλωτη εργασία, η οποία και αποτελεί έναν εκ των βασικών μοχλών της παραοικονομίας, αφού στην Ελλάδα, σύμφωνα με ευρωπαϊκές έρευνες, αντιστοιχεί στο 20% του ΑΕΠ.

Σύμφωνα με τους ελέγχους που διενεργήθηκαν από τα μικτά κλιμάκια ΣΕΠΕ – ΕΥΠΕΑ το 2010 σε 27.538 επιχειρήσεις, οι οποίες αντιστοιχούν στο 3% των συνολικών επιχειρήσεων, ο αριθμός των εργαζομένων είναι 77.666 και ο αριθμός των ανασφάλιστων εργαζομένων είναι 19.435.

Από τους 19.435 οι 6.687 είναι αλλοδαποί και αντιπροσωπεύουν το 31,54% σε σχέση με τον αριθμό των αλλοδαπών εργαζομένων που αντιστοιχεί στις 21.119 για τις επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκαν οι έλεγχοι.

Μεσσηνία: Οι ληστές ήθελαν... λάδωμα!!!

Εκλεψαν 1.500 κιλά ελαιόλαδο από σπίτι στο Βουρνάζι μέσα στο Σαββατοκύριακο. Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη που κατήγγειλε τη διάρρηξη του σπιτιού του και την κλοπή, η αξία του ελαιολάδου υπολογίζεται στις 3.500 ευρώ.

Επίσης, άγνωστοι αναρριχήθηκαν στον 1ο όροφο πολυκατοικίας στην Καλαμάτα και αφού μπήκαν σε διαμέρισμα από ανοιχτό παράθυρο έκλεψαν χρυσαφικά αξίας 5.000 ευρώ. Ακόμα, κλέφτες μπήκαν σε σπίτι στον Αγιο Γεώργιο Φιλιατρών κι έκλεψαν χρυσαφικά αξίας 400 ευρώ, ενώ από άλλο διαμέρισμα στην Καλαμάτα έκαναν… φτερά 350 ευρώ και χρυσαφικά.

Απογειώθηκαν τα C-130

Με σκοπό να μεταφέρουν πίσω στην Ελλάδα όσους περισσότερους από τους 300 Έλληνες που βρίσκονται στη Λιβύη (δεδομένου ότι βρίσκονται διάσπαρτοι σε πολλές περιοχές της αφρικανικής χώρας), δύο μεταγωγικά αεροσκάφη C-130 απογειώθηκαν το πρωί της Πέμπτης από το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας (και αναμένεται να απογειωθεί άλλο ένα).

Τα δύο C-130 θα προσγειωθούν στην Τρίπολη, ενώ το τρίτο θα κατευθυνθεί στην πόλη Σάπκα περίπου 700 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα της Λιβύης.

Επικεφαλής της επιχείρησης είναι ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δόλλης ο οποίος μεταβαίνει στη Λιβύη με ένα από τα στρατιωτικά αεροσκάφη για να συντονίζει επί τόπου την επιχείρηση επαναπατρισμού των Ελλήνων.

Ωστόσο, ενώ στην Τρίπολη η κατάσταση προς το παρόν είναι ήρεμη και οι πολίτες μπορούν να μεταφερθούν στα αεροδρόμια, δεν ισχύει το ίδιο για τις υπόλοιπες πόλεις της χώρας αλλά και για όσους βρίσκονται «εγκλωβισμένοι» στην έρημο. Μιλώντας σε πρωινές εκπομπές, πολλοί Έλληνες δήλωσαν ότι δε γνωρίζουν καν για την επιχείρηση επαναπατρισμού και πως λόγω οδοφραγμάτων δεν μπορούν να μετακινηθούν στη Λιβύη και να προσεγγίσουν τα αεροδρόμια. Στην Αθήνα έχουν ήδη φτάσει Ελληνες με πτήσεις της γραμμής, οι οποίοι κατήγγειλαν ότι δεν είναι δυνατή η επικοινωνία με την ελληνική πρεσβεία, ότι υπήρχαν προβλήματα με τις πτήσεις λόγω της γενικής απεργίας χθες στη χώρα μας και πως γενικώς οι Ελληνες αισθάνονται εντελώς μόνοι τους σε μία χώρα όπου η ασφάλεια δεν είναι δεδομένη.

Για όλα τα ενδεχόμενα, τα μεσάνυχτα της Τετάρτης αποφασίστηκε να αποσταλεί στη θαλάσσια περιοχή ανοικτά της Λιβύης η φρεγάτα "Ψαρά" του Πολεμικού Ναυτικού, η οποία βρισκόταν στη βάση της Σούδας. Το πολεμικό πλοίο κινείται ήδη με τη μεγίστη ταχύτητα προς τον κόλπο της Σύρτης, με αποστολή να υποστηρίξει από θαλάσσης την προσπάθεια μετακίνησης των Ελλήνων, όπου και προβλέπεται να φτάσει περίπου στις τέσσερις το μεσημέρι της Πέμπτης.

Προς την ίδια περιοχή ανοικτά της Λιβύης δεν αποκλείεται να πλεύσει και μία δεύτερη φρεγάτα του ΠΝ, η "Υδρα", το πλήρωμα της οποίας έχει ήδη διαταχθεί να κινηθεί στην Κρήτη για περιπολία. Επισήμως δεν έχει διευκρινιστεί αν οι Ελληνες πολίτες που θέλουν να εγκαταλείψουν τη Λιβύη και δεν καταφέρουν να μπουν σε κάποια από τα C-130 θα μπορέσουν να επιβιβαστούν σε μία από τις δύο φρεγάτες του Πολεμικού Ναυτικού.

Το μεσημέρι της Πέμπτης αναμένεται να φτάσουν στην Κρήτη δύο εμπορικά πλοία με 4.500 άτομα από τη Λιβύη, ενώ άλλα τρία εμπορικά βρίσκονται εν πλω προς τη χώρα που μαστίζεται από βίαια επεισόδια.

Διαβάστε επίσης: “Στην πρεσβεία δεν σηκώνουν τα τηλέφωνα”
Διαβάστε επίσης: Σήμερα το πρωί τα C-130 απογειώνονται για Λιβύη
Διαβάστε επίσης: Δεν θα διστάσει να σκοτώσει κόσμο!
Διαβάστε επίσης: Το τραβάει στα άκρα το σχοινί ο Καντάφι: Οι διαδηλωτές θα τιμωρούνται με θάνατο!
Διαβάστε επίσης: Δε φεύγει ο Καντάφι - Αναμένεται συνέντευξη τύπου του γιου του
Διαβάστε επίσης: 1.000 οι νεκροί της εξέγερσης στη Λιβύη - Χάος και αίμα
Διαβάστε επίσης: Ο Καντάφι «πνίγει» τη Λιβύη στο αίμα - 1.000 οι νεκροί της εξέγερσης


Καλό καλοκαίρι... και βλέπουμε!!!

Το επιβατικό κοινό του ΗΣΑΠ θα πρέπει να κάνει υπομονή μέχρι το καλοκαίρι, όπου και αναμένεται να παραδοθεί το τμήμα Αττική-Μοναστηράκι που σήμερα υπολειτουργεί εξαιτίας των έργων που εκτελούνται για τον εκσυγχρονισμό του δικτύου του.

Παράλληλα ο σταθμός Βικτώρια βρίσκεται εκτός λειτουργίας. Ο αρχικός προγραμματισμός ανέφερε ότι τα έργα που ξεκίνησαν πριν από δύο χρόνια θα ολοκληρώνονταν τον Φεβρουάριο του 2010 οπότε και ένας νέος ΗΣΑΠ, εφάμιλλος του Μετρό της πρωτεύουσας, θα προσέφερε στο επιβατικό κοινό υπηρεσίες υψηλής ποιότητας.

Ο σχεδιασμός αυτός όμως σε κανένα σημείο του δεν τηρήθηκε καθώς σήμερα, μετά από πολλές παρατάσεις, καταγράφεται ήδη υπέρβαση του αρχικού χρονοδιαγράμματος κατά 100% ενώ δεν είναι ακόμη ορατό το πότε το έργο θα ολοκληρωθεί.

Ο βρετανικός Gurdian για τη λίμνη Κορώνεια

Η βρετανική ηλεκτρονική εφημερίδα αναφέρει μιλά σε άρθρο της για τον αργό θάνατο της ελληνικής λίμνης.

Συγκεκριμένα αναφέρει πως η τέταρτη μεγαλύτερη λίμνη της Ελλάδας, κοντά στη Θεσσαλονίκη, παλαιότερα έφτανε τα 45 τετραγωνικά χιλιόμετρα, όμως μέσα σε 30 χρόνια έχασε το 1/3 της επιφάνειάς της. Το βάθος της μειώθηκε από πέντε σε ένα μέτρο, ίσως και λιγότερο.

Παρόλο που η λίμνη εντάσσεται στο σχέδιο Natura 2000 και προστατεύεται από τη Σύμβαση Ramsar για τους υγρότοπους, η Ελλάδα έχει παραπεμφεί στο Ευρωδικαστήριο στις 27 Ιανουαρίου γιατί δεν κατάφερε να την προστατεύσει.

Διαβάστε επίσης: Ένα έγκλημα χωρίς τιμωρία στην αυλή της Θεσσαλονίκης

Το κόκκινο κρασί "ασπίδα" στον καρκίνο του μαστού

Να ενισχύσει τις επιδράσεις των φαρμακευτικών ουσιών που χρησιμοποιούνται σήμερα για την καταπολέμηση του καρκίνου του μαστού είναι ικανό το κόκκινο κρασί, σύμφωνα με την ερευνήτρια Dr Charis Eng από την κλινική του Cleveland στο Οχάιο των ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, η οργανική ένωση ρεσβερατρόλη, που βρίσκεται στο κόκκινο κρασί, μπορεί να αποτρέψει τα καρκινικά κύτταρα από το να αναπτύξουν αντοχή στη φαρμακευτική ουσία rapamycin, η οποία επιβραδύνει ή ακόμα και σταματά την ανάπτυξη των καρκινικών όγκων.

Η ρεσβερατρόλη είναι ένα αντιοξειδωτικό που παράγεται με φυσικό τρόπο από τα σταφύλια, τα βατόμουρα, τα μούρα και τα φυστίκια και χρησιμοποιείται από τα φυτά αυτά για την καταπολέμηση των βακτηριακών λοιμώξεων, που τα προσβάλλουν καθώς αναπτύσσονται.

Προηγούμενες έρευνες είχαν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η αντιοξειδωτική ουσία ρεσβερατρόλη συνδέεται με την καταπολέμηση των καρδιακών παθήσεων, του Alzheimer, καθώς και τη φυσική διαδικασία γήρανσης.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εργαστηριακών πειραμάτων της Dr Eng συγκεκριμένη οργανική ένωση διπλασιάζει την επίδραση της ανοσοκατασταλτικής ουσίας rapamycin που χρησιμοποιείται σε χημειοθεραπείες αυξάνοντας 50% τις πιθανότητες ανάρρωσης από καρκίνο του μαστού.

Η μελέτη δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Cancer Letters.

Μαδάνε μαργαρίτες στην πλατεία: Θα παίξει τελικά ο Μήτρογλου εναντίον του Ολυμπιακού;

O Πανιώνιος θα έχει μπελάδες στην κορυφή της επίθεσής του, όπου εστιάζεται το πρόβλημα, ενόψει του αγώνα με τον Ολυμπιακό. Οι διοικήσεις των δύο ομάδων είχαν αρχικά συμφωνήσει (προφορικά) να μην αγωνιστεί ο 22χρονος στο παιχνίδι της Νέας Σμύρνης, ωστόσο, ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει οριστικά τι μέλλει γενέσθαι.

Την ίδια στιγμή, μάλιστα, εξαιρετικά αμφίβολη κρίνεται η συμμετοχή του Σβέρκος. Ο Τσέχος πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο, ενώ, σύμφωνα με το ιατρικό τιμ της ομάδας της Νέας Σμύρνης, η αλλεργία του παίκτη προκλήθηκε από έντομο που τον τσίμπησε! Ο Σβέρκος ακολουθεί φαρμακευτική αγωγή και του συστάθηκε να μείνει εκτός προπονήσεων για δυο-τρεις μέρες.

Επίσης, πιθανή είναι και η απουσία του Ριέρα, εφόσον, βέβαια, τιμωρηθεί από τις Αρχές επειδή χτύπησε εκτός φάσης τον Καφέ.

Άρα, γίνεται αντιληπτό ότι, αν, τελικά, λείψει και ο Μήτρογλου, ο Πανιώνιος θα έχει πρόβλημα στην επίθεση για το ματς με τους «ερυθρόλευκους».

Από 'κει και πέρα, ο Λάτκα εξέτισε την ποινή του και επιστρέφει, ενώ ο Μάχο, στον οποίο έγινε ένεση προχθές, επειδή υποφέρει από τενοντίτιδα, αναμένεται να τεθεί στη διάθεση του Τάκη Λεμονή.

Όσον αφορά τον Γκαλίτσιο, που αγωνίζεται κι αυτός δανεικός από τον Ολυμπιακό, θα δώσει κανονικά το «παρών».

Τέλος, ο Κουμορτζί, που συμπλήρωσε κάρτες στον αγώνα με την ΑΕΚ, περιμένει να μιλήσει με τον Τάκη Λεμονή, προκειμένου να αποφασιστεί σε ποιο ματς θα εκτίσει την ποινή του.

Έμαθαν πως τους είχε κλέψει, μετά την... σύλληψη του!!!

Τόσο… «ελαφροχέρης» ήταν ο 36χρονος που συνελήφθη την περασμένη Παρασκευή στο Ηράκλειο Κρήτης επειδή έκλεψε δύο χρυσούς σταυρούς από ένα κοσμηματοπωλείο απασχολώντας τον ιδιοκτήτη, ώστε έπρεπε να συλληφθεί για να μάθουν οι ιδιοκτήτες άλλων δύο καταστημάτων ότι τους είχε… κλέψει!

Οι ιδιοκτήτες των δύο κοσμηματοπωλείων έπεσαν από τα σύννεφα όταν δέχθηκαν ένα τηλεφώνημα από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου, που τους καλούσε να αναγνωρίσουν τα χρυσαφικά τα οποία είχε κλέψει ο δράστης από τα καταστήματά τους! Ούτε καν είχαν αντιληφθεί πως ο «πελάτης» -τον οποίο αναγνώρισαν- τους είχε κλέψει!

Κι όμως, ο 36χρονος είχε αρπάξει και από τους δύο συνολικά οκτώ χρυσούς σταυρούς και δύο μενταγιόν, τα οποία –όπως ο ίδιος ομολόγησε- τα είχε πουλήσει σε ένα ανταλλακτήριο συναλλάγματος, από το οποίο εισέπραξε 2.250 ευρώ! Τα κοσμήματα βρέθηκαν και αποδόθηκαν στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους, ενώ η δικογραφία σε βάρος του δράστη «φούσκωσε» ακόμη περισσότερο!

Έρχονται καταιγίδες και χιόνια - Απαγορευτικό απόπλου για Β.Αιγαίο και Ιόνιο

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Πρόγνωσης Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εξέδωσε το μεσημέρι της Τετάρτης η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση από σήμερα το πρωί με ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

'Ηδη χιονίζει από χθες το βράδυ στην Φλώρινα και η θερμοκρασία είναι στους -5 βαθμούς. Ωστόσο δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Τα φαινόμενα θα είναι ιδιαίτερα έντονα από το μεσημέρι και θα επηρεάσουν τα νησιά του Ιονίου (από τη Λευκάδα και νοτιότερα) και την νοτιοδυτική Πελοπόννησο και θα επεκταθούν στην υπόλοιπη Πελοπόννησο, τη δυτική και κεντρική Στερεά, τη βόρεια Εύβοια, τη Θεσσαλία (κυρίως ανατολικά και νότια) και τις νότιες περιοχές της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας.

Το απόγευμα, τα ισχυρά φαινόμενα θα επηρεάσουν βαθμιαία τις Σποράδες, την υπόλοιπη Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), τις Κυκλάδες πρόσκαιρα την Κρήτη (κυρίως νότια), τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου (από τη Χίο και νοτιότερα) και τα Δωδεκάνησα.

Από το βράδυ, ο καιρός θα παρουσιάσει ύφεση στα δυτικά και έτσι το πρωί της Παρασκευής ισχυρά φαινόμενα θα εκδηλωθούν στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά-Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα, την Κρήτη και βαθμιαία θα εξασθενήσουν και εκεί.

Παράλληλα πυκνές χιονοπτώσεις προβλέπονται κατά διαστήματα σε όλα τα ορεινά, αλλά και σε περιοχές της βόρειας χώρας με χαμηλό υψόμετρο.

Οι άνεμοι στα πελάγη θα φτάσουν τα 8 και τοπικά στο Αιγαίο τα 9 μποφόρ.

Τις πρωινές ώρες της Παρασκευής θα εκδηλώνονται ισχυρά φαινόμενα στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την ανατολική Πελοπόννησο και τις Κυκλάδες. Σταδιακά, όμως, τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και εκεί.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εφιστά την προσοχή των πολιτών κατά το τριήμερο αυτό και τους συστήνει όπως προβούν στις παρακάτω ενέργειες:

- Να ελέγξουν τις υδρορροές των κατοικιών τους (οροφές, μπαλκόνια, βεράντες κλπ) και να βεβαιωθούν για την ομαλή λειτουργία τους.
- Να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.
- Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα πεζή ή με το αυτοκίνητο τους.
- Να ενημερώνονται κατά τακτά χρονικά διαστήματα για την πρόβλεψη του καιρού από τα ΜΜΕ.
- Να ενημερώνονται από τα κατά τόπους λιμεναρχεία για οποιαδήποτε πιθανή δια θαλάσσης μετακίνησή τους.

SOS για την οικολογική καταστροφή στον βυθό του Μεξικού

Η διαρροή πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού το 2010 κατέστρεψε πλήρως τη θαλάσσια ζωή στην περιοχή, σύμφωνα με την επιστήμονα Samantha Joye από το Πανεπιστήμιο της Georgia.

Σε ένα μεγάλο τμήμα της περιοχής που μολύνθηκε, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι δεν έχει μείνει ίχνος ζωής στο βυθό, αντίθετα έχει δημιουργηθεί ένα στρώμα ύψους 10 εκατοστών από νεκρούς οργανισμούς και πετρέλαιο.

Όπως καταγγέλλεται, οι προσπάθειες για καθαρισμό έχουν επικεντρωθεί στην επιφάνεια της θάλασσας, την ίδια ώρα που στον βυθό έχει σχηματιστεί μία νεκρή ζώνη! Όπως επεσήμανε η επιστήμονας σε συνέδριο στην Ουάσιγκτον, ενδεχομένως οι πραγματικές επιπτώσεις από την οικολογική αυτή καταστροφή να μην είναι ορατε΄ς παρά μόνο σε 10 χρόνια από τώρα!

47χρονος Ρουμάνος στη Λακωνία σκότωσε τον συγκάτοικό του και πέταξε το πτώμα στα σκουπίδια!

Δράστης ένας 47χρονος Ρουμάνος και θύμα ένας 58χρονος Πολωνός. Οι δυο τους, συγκατοικούσαν σε σπίτι στο δημοτικό διαμέρισμα της Σκάλας Λακωνίας και σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής δεν έδιναν δικαιώματα. Το βράδυ της περασμένης Δευτέρας (21-02-2011) οι δύο φίλοι άρχισαν να τσακώνονται και κάποια στιγμή η κατάσταση ξέφυγε για τα καλά...

Ο δράστης έβαλε κάτω τον 58χρονο και άρχισε να τον χτυπάει στο κεφάλι με πρωτοφανή αγριότητα. Κάποια στιγμή ο Πολωνός δεν άντεξε τα δολοφονικά χτυπήματα και πέθανε. Ο δράστης κρατούσε το πτώμα στο σπίτι μέχρι το απόγευμα της Τρίτης (22-02-2011). Τότε το έβαλε στο αυτοκίνητο και το μετέφερε στην περιοχή Αφανιά, όπου το εγκατέλειψε δίπλα από τα σκουπίδια.

Το πτώμα βρέθηκε το βράδυ της Τετάρτης (23-02-2011). Σε βάρος του δράστη σχηματίστηκε δικογραφία η οποία διαβιβάσθηκε στις αρμόδιες Δικαστικές Αρχές, προκειμένου εκδοθεί σε βάρος του ΅Ένταλμα Σύλληψης.

92 οι νεκροί στη Νέα Ζηλανδία - Πάνω από 200 οι αγνοούμενοι - Δείτε Live

Οι ώρες περνούν και όσο περνούν οι ελπίδες ότι οι αγνοούμενοι θα βρεθούν ζωντανοί λιγοστεύουν. Το Κράιστσέρτς παραμένει μια πόλη ερείπιο. Μια πόλη που ακούς μόνο κλάματα και φωνές.

Στους 92 ανήλθε ο αριθμός των θυμάτων του ισχυρού σεισμού που έπληξε το Κράιστσέρτς, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Νέας Ζηλανδίας, δήλωσε σήμερα στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky News ο πρωθυπουργός της χώρας Τζον Κι, σύμφωνα με τον οποίο ο αριθμός των νεκρών πιθανότατα είναι πολύ μεγαλύτερος.

"Με βάση ενδείξεις που έχουμε από την αστυνομία, οι ανθρώπινες απώλειες ίσως είναι πολύ περισσότερες απ΄ όσες θα μπορούσε να φανταστεί κάποιος από εμάς", πρόσθεσε.

"Η αστυνομία είναι σε επαφή με πάνω από 200 οικογένειες, οι οποίες έχουν αναφέρει ότι ένας συγγενής τους είναι αγνοούμενος και έχει κάθε λόγο να πιστεύει ότι οι άνθρωποι αυτοί είναι ίσως νεκροί", τόνισε ο πρωθυπουργός.

Παντού ερείπια. Ο κόσμος σε απόγνωση ενώ αρκετοί είναι ακόμη με εκδορές και σκόνη στο πρόσωπο τους έξω από γκρεμισμένα σπίτια και κτίρια και εκλιπαρούν τα σωστικά συνεργεία να ψάξουν για τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Οι διασώστες κάνουν ότι μπορούν. Προσπαθούν να ακούσουν φωνές ή κάποιο θόρυβο μέσα στα συντρίμμια για να τρέξουν εκεί πρώτα.

Ο αριθμός των αγνοούμενων είναι πάνω από 200 όμως το να βρεθεί κανείς ζωντανός είναι δύσκολο λένε οι διασώστες. Όμως και σε άλλους σεισμούς ανά τον κόσμο υπήρξαν επιζώντες ακόμη και μετά από 10 ημέρες. “Ο Θεός είναι μεγάλος και η ελπίδα ποτέ δεν πεθαίνει. Είναι ζωντανοί. Το ξέρω.” είπε σε τηλεοπτικό κανάλι μια νεαρή γυναίκα που ψάχνει τα αδέλφια της.

Μια από τις πιο τραγικές εικόνες του σεισμού είναι το κτίριο του Canterbury TV. Το κτίριο γκρεμίστηκε σαν χάρτινο πύργος και πιστεύεται πως μέσα βρίσκονται περίπου 120 άτομα.

“Δεν υπάρχει περίπτωση να βρούμε επιζώντες. Το κτίριο απλά πλέον δεν υπάρχει. Γκρεμίστηκε. Δεν ξέρουμε που να κοιτάξουμε”, δήλωσε ο Ντέιβ Κλιφ υπεύθυνος για τις έρευνες στην περιοχή.

Αρκετά από τα άτομα που ήταν μέσα στο κτίριο είναι Ιάπωνες μαθητές.

Οι αρχές έχουν απομακρύνει και τον κόσμο κοντά στο ξενοδοχείο Grand Chancellor καθώς εκτιμούν ότι είναι ζήτημα ωρών το ξενοδοχείο να καταρρεύσει και αυτό και υπάρχει ο κίνδυνος να τραυματιστούν όσοι βρίσκονται πολύ κοντά σε αυτό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ν. Ζηλανδία: Συνεχίζεται η επιχείρηση διάσωσης
Φονικό χτύπημα του Εγκέλαδου στη Νέα Ζηλανδία - Τουλάχιστον 75 οι νεκροί


Δείτε Live τις επιχειρήσεις διάσωσης:

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More