Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Συνελήφθη και ο τρίτος δράστης του μακελειού στον Ρέντη

Συνελήφθη στην περιοχή των Αχαρνών - Ο τέταρτος μάλλον έχει διαφύγει στο εξωτερικό

Εξάστερος ο Παναθηναϊκός - Νίκησε τη Μακάμπι στον τελικό

Στην κορυφή της Ευρώπης οι “πράσινοι” για έκτη φορά - Επικράτησε της Μακάμπι στον τελικό της Βαρκελώνης με 78-70 - MVP ο Διαμαντίδης - Εξαιρετικοί οι Σάτο, Μπατίστ. Δάκρυσε ο Ομπράντοβιτς

Αμερικανοί κομάντος σκότωσαν τον Μπιν Λάντεν

Ο επικεφαλής της Αλ Κάιντα, νούμερο ένα καταζητούμενος σε όλο τον κόσμο και φερόμενος ως ο ιθύνων νους των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου στις Η.Π.Α., Οσάμα Μπιν Λάντεν, είναι νεκρός.

Τρίτη 5 Απριλίου 2011

ΙΝΤΕΡ - ΣΑΛΚΕ 2-5

Τη δική της… Εβδομάδα των Παθών, έστω και ετεροχρονισμένα περνά η πρωταθλήτρια κόσμου Ίντερ. Λίγα 24ωρα μετά το 3-0 από τη Μίλαν, οι φίλοι των «νερατζούρι» βίωσαν μια από τις πιο «μαύρες» βραδιές της ομάδας τους, την οποία είδαν να… ξεφτιλίζεται με 5-2 από τη Σάλκε του Ραούλ και του συγκλονιστικού Κυριάκου Παπαδόπουλου, ο οποίος δικαίωσε και με το παραπάνω την επιλογή του Ραλφ Ράνγκινκ να τον ξεκινήσει στο κέντρο των «βασιλικών «μπλε».

Το ματς… δεν αντέχει ιδιαίτερης κριτικής, καθώς η Ίντερ έδειξε ότι έχει προβλήματα που εκτίνονται πολύ πέραν της (ιδιαίτερα αισθητής) απουσίας του Λούσιο. Να αναφέρουμε ότι οι Γερμανοί, που είχαν και δύο δοκάρια, τα τελευταία 15 λετπα επιδόθηκαν σε ανταλλαγή… πασών, προφανώς επιλέγοντας να μην ασελγήσουν στο… κουφάρι της νεκρής τους αντιπάλου.

Πριν καλά-καλά συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης η Ίντερ άνοιξε το σκορ, όταν μετά τη μακρινή μπαλιά του Καμπιάσο και το διώξιμο του Νόιερ, ο Στάνκοβιτς έπιασε ένα μονοκόμματο σουτ λίγο μπροστά από τη σέντρα, πετυχαίνοντας ένα από τα πιο εντυπωσιακά γκολ της εφετινής περιόδου.

Λίγο αργότερα στο 4’ η Σάλκε έριξε τις πρώτες… προειδοποιητικές βολές, όταν η κεφαλιά του Ραούλ πέρασε δίπλα από το δοκάρι. Τα αμυντικά κενά των «νερατζούρι» ωστόσο ήταν τρανταχτά και στο 16’ οι Γερμανοί έφθασαν στην ισοφάριση, όταν μετά την κεφαλιά του Παπαδόπουλου ο Ματίπ από κοντά έφερε το ματς στα ίσια.

Κάπου εκεί τα πράγματα… δυσκόλεψαν για την Ίντερ, η οποία έχασε και τον Στάνκοβιτς, την ώρα που σε κάθε αντεπίθεσή της η Σάλκε έδειχνε επικίνδυνη. Ωστόσο και πάλι οι «νερατζούρι» ήταν αυτοί που βρήκαν δίχτυα, όταν στο 34’ μετά τη συνεργασία των Ζανέτι, Καμπιάσο και Μιλίτο και Σνάιντερ, ο Μιλίτο έστειλε από κοντά τη μπάλα στα δίχτα των φιλοξενούμενων, οι οποίοι… δεν έμειναν με σταυρωμένα τα χέρια.

Και αυτό γιατί στο 40’ ο Έντου με διπλή προσπάθεια έστειλε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια ισόπαλες, με τους οπαδούς της Ίντερ να αντιλαμβάνονται πλέον ότι η Σάλκε απέχει πολύ από τον εύκολο αντίπαλο που περίμεναν να αποκλείσουν δίχως μεγάλη προσπάθεια,

Στο ξεκίνημα της επανάληψης, η Ίντερ έδειξε ξεκάθαρα τη διάθεση να επιτεθεί και να πάρει εκ νέου το προβάδισμα, ωστόσο τόσο στη φάση του 46’ ο Μιλίτο, όσο και δυο λεπτά αργότερα ο Ετό, δεν μπόρεσαν να νικήσουν τον Νόιερ.

Ότι δεν κατάφεραν οι «νερατζούρι» πέτυχε στο 53’ ο Ραούλ, με το 70ο του γκολ στο Champions League, τιμωρώντας την κάκιστη αμυντική λειτουργία της Ίντερ, η οποία ωστόσο φάνηκε χθες ότι είναι… ανεπίδεκτη μαθήσεως. Και αυτό γιατί τέσσερα λεπτά αργότερα ο Ρανόκια έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του μετά το γύρισμα του Χουράδο κάνοντας το 2-4, ενώ λίγο αργότερα η πρωταθλήτρα Ευρώπης έμεινε με δέκα παίκτες, λόγω της (τραβηγμένης) δεύτερης κίτρινης κάρας του Κίβου.

Ωστόσο το εφιαλτικό βράδυ για την Ίντερ δεν είχε τελειωμό. Στο 64’ ο Χουράδο φθάνει μια ανάσα από το 2-5, ωστόσο τον σταμάτησε το δοκάρι του Σέζαρ, κάτι που δεν επαναλήφθηκε στο 76’, όταν ο Εντού νίκησε εκ νέου τον Βραζιλιάνο πορτιέρο με… κίνηση πίβοτ, μπροστά στα μάτια της αστείας χθες, άμυνας της Ίντερ.

Κάπου εκεί η ομάδα του Ράνγκινκ έβαλε… φρένο και ενώ οι οπαδοί της Ίντερ αποχωρούσαν μαζικά από το γήπεδο, πήρε μια άνετη και ιστορική νίκη, η οποία δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι τη φέρνει στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ – ΤΟΤΕΝΑΜ 4-0

Την πρόκριση για 22η φορά στην ιστορία της σε ημιτελική φάση ευρωπαϊκής διοργάνωσης πανηγυρίζει ουσιαστικά από απόψε η Ρεάλ Μαδρίτης. Η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο επικράτησε με το εντυπωσιακό 4-0 της Τότεναμ στο “Σαντιάγκο Μπερναμπέου”, στον πρώτο αγώνα των δύο ομάδων για την ημιτελική φάση της διοργάνωσης, και θα πάει σε μια εβδομάδα στο Λονδίνο για το τυπικό της υπόθεσης.

Δυο γκολ του Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ, από ισάριθμες κεφαλιές, έκαναν τη διαφορά, με τη Τότεναμ να έχει τη δικαιολογία ότι έπαιζε δικαιολογημένα από το 15' με παίκτη λιγότερο, μετά την αποβολή του Γκόμες, ενώ στο 41' δεν δόθηκε και πέναλτι στη “Βασίλισσα” σε καθαρό χέρι του Ντόουσον. Το... κερασάκι στην τούρτα έβαλε στο δεύτερο μέρος ο Ντι Μαρία με ένα εξαιρετικό γκολ για το 3-0 και απλά ο Ρονάλντο αποτελείωσε τους Λονδρέζους.

Απολύτως αναμενόμενο το 4-2-3-1 για τη Ρεάλ Μαδρίτης στο ξεκίνημα, με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να ξεπερνάει τον τραυματισμό του και να δίνει κανονικά το παρών, με τον Αντεμπαγιόρ σε ρόλο μοναδικού προωθημένου. Από την άλλη μεριά, στην Τότεναμ ο Γκαλάς κέρδισε τη μάχη από το Μπασόνγκ, για μια θέση στο κέντρο της άμυνας, ενώ στα χαφ ο Σάντρο επιλέχθηκε αντί του Λένον. Με 4-4-1-1 οι “πετεινοί”, με μοναδικό προωθημένο τον Κράουτς και λίγο πιο πίσω του τον Φαν ντερ Φάαρτ.

Η Ρεάλ Μαδρίτης μπήκε δυνατά στο ματς και μετά από δύο μακρινά σουτ του Ρονάλντο που έφυγαν άουτ, αλλά και ένα του Ντι Μαρία που κόντραρε σε σώματα και κατέληξε ελάχιστα άουτ, κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Από την εκτέλεση κόρνερ του Οζίλ στο 4' ο Αντεμπαγιόρ έπιασε τη δυνατή κεφαλιά από το ύψος της μεγάλης περιοχής, με τον Γκόμες να μην μπορεί να να αντιδράσει και το 1-0 να είναι γεγονός. Ούτε ο Μόντριτς που ήταν πάνω στη γραμμή μπόρεσε να κάνει κάτι, αφού μπερδεύτηκε από την κίνηση του Γκόμες.

Οι Μαδριλένοι συνέχισαν να έχουν τον απόλυτο έλεγχο, ενώ από το 15' απέκτησαν δικαιολογημένα και αριθμητικό πλεονέκτημα. Ο Πίτερ Κράουτς κατάφερε να αποβληθεί με δύο κίτρινες κάρτες σε επτά λεπτά, αφού μετά το πολύ δυνατό φάουλ που έκανε στο 8' στον Σέρχιο Ράμος, και τη γλίτωσε μόνο με κίτρινη κάρτα, έκανε ένα ακόμα, αυτή τη φορά στον Μαρτσέλο, και ο διαιτητής της αναμέτρησης δεν είχε άλλη επιλογή από το να του δείξει νωρίς νωρίς την άγουσα για τα αποδυτήρια.

Η “Βασίλισσα” συνέχισε να έχει τον έλεγχο, με τη Τότεναμ να απειλεί για πρώτη φορά στο 30', με το κοντινό σουτ του Μπέιλ να σταματάει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Δυο λεπτά αργότερα ο Αντεμπαγιόρ δεν μπόρεσε να βρει τη μπάλα με το κεφάλι, όντας μόνος του προ κενής εστίας. Δικαιολογημένες διαμαρτυρίες για πέναλτι από τη Ρεάλ στο 41', αφού στο σουτ του Ντι Μαρία ο Ντόουσον βρήκε εντός της μεγάλης περιοχής τη μπάλα με τα δύο χέρια, αλλά ο ρέφερι του ματς δεν συγκινήθηκε.

Γενικότερα, δίκαιο το προβάδισμα της Ρεάλ στο πρώτο μέρος, αν και η Τότεναμ άντεξε σχετικά καλά στα μετόπισθεν, παρά το αριθμητικό μειονέκτημα.

Στο δεύτερο μέρος, στο 49' το μακρινό σουτ του Ρονάλντο πέρασε ελάχιστα άουτ, αλλά τα πάντα ουσιαστικά τελείωσαν στο 57'. Μετά από γρήγορη εκτέλεση κόρνερ ο Μαρτσέλο έβγαλε ωραία σέντρα από τα αριστερά και ο Αντεμπαγιόρ με νέα εξαιρετική κεφαλιά έγραψε το 2-0. Στο 65' ο επιθετικός από το Τόγκο άγγιξε και το χατ τρικ, αλλά η κεφαλιά που επιχείρησε βρήκε το οριζόντιο δοκάρι, μετά από παρέμβαση και του Γκόμες.

Το 3-0 ήταν θέμα χρόνου και έγινε στο 72', μετά από ασύλληπτο σουτ του Ντι Μαρία από το ύψος της μεγάλης περιοχής. Το... κερασάκι στην τούρτα έβαλε στο 87' ο Κριστιάνο Ρονάλντο, γράφοντας με σουτ στη κίνηση το τελικό 4-0. Αυτό ήταν το 7ο γκολ του Πορτογάλου σε 15 ματς κόντρα στη Τότεναμ, αλλά και το 16ο στα τελευταία 21 ματς της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης που έχει συμμετάσχει. Επιπλέον, παραμένει αήττητος κόντρα στους “πετεινούς”.

Ο Ζοσέ Μουρίνιο μετράει πλέον έξι νίκες, σε ισάριθμα ματς, κόντρα στον Χάρι Ρέντκναπ, αλλά και έξι νίκες, και μόλις μία ήττα, στα εννιά ματς κόντρα στη Τότεναμ. Αυτή ήταν η πρώτη νίκη για τη Ρεάλ κόντρα σε αγγλικές ομάδες μετά από πέντε ματς (0-1-4), καθώς και τα πρώτα γκολ μετά από τέσσερα ματς. Οι “μερένχες” διατήρησαν παράλληλα τόσο το απαραβίαστο της εστίας τους εντός έδρας στα ευρωπαϊκά κύπελλα, αλλά συνεχίζουν να σκοράρουν και σε όλα τα ματς στο “Σαντιάγκο Μπερναμπέου”.

Μόλις μία νίκη,σε εννιά ματς, μετράει πλέον η Τότεναμ κόντρα σε ισπανικές ομάδες.

Εκρηξη σε καφετέρια στην Πρέβεζα

>Σε εμπρηστικό-εκρηκτικό μηχανισμό που τοποθέτησε ένας άγνωστος οφείλεται η έκρηξη που σημειώθηκε χθες σε καφετέρια της Πρέβεζας, από την οποία προκλήθηκαν υλικές ζημιές στο κατάστημα, χωρίς, ωστόσο, ευτυχώς να υπάρξουν τραυματίες.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία, ο δράστης, έχοντας καλυμμένο το πρόσωπό του, μπήκε στην καφετέρια και τοποθέτησε τον μηχανισμό.

Στη συνέχεια επιβιβάσθηκε σε δίκυκλη μοτοσικλέτα, όπου τον περίμενε συνεργός του, και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Οι δράστες αναζητούνται, ενώ προανάκριση για το περιστατικό διενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Καταφύγιο για τα πλαστά χαρτονομίσματα, ήταν η... εκκλησία!!!

Το κουβάρι της υπόθεσης με τα πλαστά χαρτονομίσματα που διοχέτευε στην αγορά της Λαμίας, και όχι μόνο, η 44χρονη πρώην σύζυγος αστυνομικού από το Ρεγγίνι Φθιώτιδας, μαζί με τους δύο γιους της, άρχισαν να ξετυλίγουν αστυνομικοί της Ασφάλειας Λαμίας.

Προς έκπληξη των αστυνομικών, το εκτυπωτικό μηχάνημα που τύπωνε τα πλαστά χαρτονομίσματα είχε κρύψει στην εκκλησία του χωριού ο ένας γιος της οικογένειας, ο οποίος μάλιστα ετοιμαζόταν να χειροτονηθεί και παπάς.

Η 44χρονη ήταν επίτροπος στην εκκλησία και μάλιστα με το ίδιο μηχάνημα, το όποιο ήταν υψηλής πιστότητας, έβγαζαν φωτοτυπίες τις παλαιές εικόνες της εκκλησίας και τις έδιναν στους πιστούς.

Κατηγορούμενος είναι και ο άλλος γιος της 44χρονης, στο αυτοκίνητο του οποίου βρέθηκε πλαστό χαρτονόμισμα.

Ωστόσο, η δράστις υποστηρίζει ότι τα παιδιά της δεν γνώριζαν τίποτα για την υπόθεση.

Χθες, μετά τη σύλληψη της παραχαράκτριας, οι αστυνομικοί βρήκαν επιμελώς κρυμμένα στην κάλτσα της και στο σημειωματάριό της:

* 17 πλαστά χαρτονομίσματα των 50 ευρώ
* 9 πλαστά χαρτονομίσματα των 20 ευρώ
* 2 πλαστά χαρτονομίσματα των 10 ευρώ

Ο σύζυγος της 44χρονης, πρώην αστυνομικός, δεν είναι κατηγορούμενος για την υπόθεση, ενώ η γυναίκα, σύμφωνα με πληροφορίες, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Λαμίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Έκανε αγορές με πλαστά χαρτονομίσματα!

Σύσταση Προανακριτικής για το σκάνδαλο Siemens

Ο κύβος ερρίφθη για την περαιτέρω έρευνα του σκανδάλου Siemens, με αποτέλεσμα να έχει ξεκινήσει ήδη η συλλογή υπογραφών ώστε ως το τέλος της βδομάδας να κατατεθεί η πρόταση προς τον Πρόεδρο της Βουλής για να συζητηθεί το πόρισμα στην Ολομέλεια.

Το Μέγαρο Μαξίμου άναψε το «πράσινο φως» για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής και ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ κ. Βασίλης Εξαρχος κινητοποίησε τα αρμόδια όργανα για να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες.

Με τον τρόπο αυτό τις επόμενες ημέρες αναμένεται να μαζευτούν οι 60 βουλευτές που με γραπτή πρόταση θα ζητούν να έρθει το πόρισμα της Εξεταστικής στην Ολομέλεια για συζήτηση.

Στη συνέχεια κατατίθεται νέα πρόταση, αυτή τη φορά από τουλάχιστον 30 βουλευτές, οι οποίοι θα ζητούν σύσταση προανακριτικής επιτροπής. Η δεύτερη πρόταση συζητείται στην Ολομέλεια και στο τέλος τα μέλη της ψηφίζουν για το εάν συμφωνούν ή όχι με την περαιτέρω έρευνα.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, στην κυβέρνηση υπάρχει διχογνωμία για το εάν η έρευνα πρέπει να συνεχιστεί στο σύνολό της ή μόνο για εκείνη την περίοδο της οποίας τα αδικήματα δεν έχουν παραγραφεί.

Δηλαδή, για το δεύτερο σκέλος της υπόθεσης προμήθειας του συστήματος C4I επί υπουργίας των κυρίων Προκόπη Παυλόπουλου και Χρήστου Μαρκογιαννάκη, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, «το Μαξίμου, για το ισοζύγιο, θα προτείνει την παραπομπή του κ. Τάσου Μαντέλη και ενδεχομένως του κ. Ακη Τσοχατζόπουλου».

Να σημειωθεί πως την ερχόμενη Παρασκευή θα συζητηθεί το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής που ερεύνησε το σκάνδαλο των δομημένων ομολόγων. Σύμφωνα με πληροφορίες, για τη συγκεκριμένη υπόθεση δεν θα υπάρξει περαιτέρω έρευνα λόγω παραγραφής των αδικημάτων.

Κάιρο: Φτερά έκαναν 145 αρχαιότητες από Μουσείο

Περισσότερες από 140 ισλαμικές αρχαιότητες κλάπηκαν από το αμερικανικό Πανεπιστήμιο του Καΐρου (AUC), όπου εκτίθενται συνολικά 1.000 αρχαιότητες.

Οι αιγυπτιακές αρχές διεξάγουν έρευνα αλλά και το πανεπιστήμιο έχει ξεκινήσει τη δική του εσωτερική έρευνα, τα αποτελέσματα της οποίας θα δοθούν στη δημοσιότητα δήλωσε η υπεύθυνη του τμήματος επικοινωνίας του πανεπιστημίου, Ρεχάμπ Σάαντ.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό αιγυπτιακών αρχαιοτήτων Ζάχι Χαουάς στο διάστημα 15-17 Μαρτίου κλάπηκαν από το πανεπιστήμιο 145 αυθεντικές ισλαμικές αρχαιότητες και 50 αντίγραφα.

Όλα τα αντικείμενα που φυλάσσονται στο πανεπιστήμιο είχαν βρεθεί σε μια αρχαιολογική ανασκαφή στην αρχαία πόλη Φοστάτ, που σήμερα αποτελεί τμήμα του Καΐρου.

Κατά τη διάρκεια της λαϊκής εξέγερσης που οδήγησε στην παραίτηση του Χόσνι Μουμπάρακ, στις 11 Φεβρουαρίου, λεηλατήθηκαν πολλοί χώροι όπου φυλάσσονταν αρχαιότητες και η Unesco έκανε έκκληση για τη διάσωση της πολιτιστικής κληρονομιάς της Αιγύπτου.

Μεταξύ άλλων, διαρρήκτες μπήκαν στο Αιγυπτιακό Μουσείο του Καΐρου και έκλεψαν πολλά αντικείμενα μεγάλης αξίας. Ορισμένα πάντως εντοπίστηκαν άθικτα, όπως ένα ανεκτίμητης αξίας άγαλμα του φαραώ Ακενατόν το οποίο βρέθηκε από ένα παιδί κοντά σε ένα κάδο απορριμμάτων.

"Απόσυρση" σε παλιά νοσοκομεία και δημιουργία 8 καινούριων

Παλιά νοσοκομεία όπως το Αμαλία Φλέμιγκ ή το πρώτο θεραπευτήριο του ΙΚΑ παίρνουν το δρόμο της... απόσυρσης και τη θέση τους φαίνεται να παίρνουν 8 νέα. Το σχέδιο προβλέπει τρία νέα νοσοκομεία στην Αττική και από ένα σε Θεσσαλονίκη, Δυτική Μακεδονία, Δυτική Ελλάδα, Πελοπόννησο και Κρήτη.

Το κόστος για τα οκτώ νέα νοσοκομεία που θα έχουν περί τις 300-400 κλίνες θα φτάσει τα 480 εκατομμύρια, αλλά το δημόσιο υπολογίζει ότι με τον εξορθολογισμό των υπηρεσιών και τη μείωση των εξόδων από τις παλιές ομάδες ότι θα εξοικονομήσει το 100πλάσιο.

Τα νέα νοσοκομεία στην Αττική μελετάται να κατασκευαστούν στα Μελίσσια, τη Βάρη κοντά στο αεροδρόμιο και στη Βούλα ή τον χώρο του παλιού αεροδρομίου στο Ελληνικό.

Προβλέπεται και “απόσυρση” νοσοκομείων όπως του Ιπποκράτειου της Θεσσαλονίκης με την κατασκευή νέου αλλά και κατασκευή νέας σύγχρονης μονάδας που θα καλύψει το τεράστιο κενό στη Δυτική Μακεδονία αλλά και τη Δυτική Ελλάδα μεταξύ Αγρινίου, Πρέβεζας και Λευκάδας. Παράλληλα μελετάται η κατασκευή μεγάλης μονάδας “πάνω” στην εθνική που ενώνει Κόρινθο,Τρίπολη και Καλαμάτα, αλλά και ενός ακόμη νέου νοσοκομείου στο νομό Λασιθίου.

Από σήμερα σε λειτουργία το Σιδηροδρομικό Κέντρο Αχαρνών

Παραδίδεται για χρήση στο επιβατικό κοινό ο σταθμός ΣΚΑ, Σιδηροδρομικό Κέντρο Αχαρνών, ο οποίος παράλληλα θα αποτελεί και σιδηροδρομικό κόμβο, καθώς θα παρέχει τη δυνατότητα μετεπιβίβασης προς όλα τα σιδηροδρομικά μέσα.

Ο συγκεκριμένος σταθμός θα εξυπηρετεί τους επιβάτες όλων των αμαξοστοιχιών του άξονα Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Αθήνα και Αθήνα-Χαλκίδα-Αθήνα, καθώς και των αμαξοστοιχιών του προαστιακού σιδηροδρόμου που εκτελούν δρομολόγια στο τμήμα Αεροδρόμιο-Λιόσια-Μαγούλα-Κιάτο και αντιστρόφως.

Ρύθμιση ή κατάσχεση για χρέη σε ΙΚΑ και ΟΑΕΕ

Περίπου 720.000 είναι οι αυτοαπασχολούμενοι και οι επιχειρήσεις που έχουν οφειλές στο ΙΚΑ και πλέον θα βρεθούν αντιμέτωποι με κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων στην περίπτωση που δεν ενταχθούν στη ρύθμιση.

Περιθώρια για τις διοικήσεις των Ταμείων και την Κυβέρνηση δεν υπάρχουν, οι οφειλές φτάνουν το αστρονομικό ποσό των 10 δισεκατομμυρίων, ποσό που θα μπορούσε να δώσει ανάσα ζωής στα Ταμεία, αλλά και στον κρατικό προϋπολογισμό που αιμορραγεί για να τα διατηρήσει στη ζωή.

Αναστέλλονται οι πλειστηριασμοί
Για όσους θελήσουν να υπαχθούν στη ρύθμιση για οφειλές μέχρι τις 31/12/10 θα αναστέλλονται οι πλειστηριασμοί μέχρι το τέλος του χρόνου, αρκεί οι ενδιαφερόμενοι να κάνουν τη σχετική αίτηση στο Ταμείο τους και να μην έχουν οφειλές από 1/1/ του 2011. Προϋπόθεση είναι να προκαταβάλουν το 20% των εισφορών που αντιστοιχούν στο μηνιαίο ποσό του τελευταίου τριμήνου του 2010 και σε κάθε περίπτωση αυτό το ποσό δεν μπορεί να είναι μικρότερο των 150 ευρώ.

Αυτοκτόνησε επιχειρηματίας στην Αράχωβα

Ένας πολύ γνωστός επιχειρηματίας στην κοινωνία της Αράχωβας σε ηλικία 64 ετών αποφάσισε να δώσει τέλος στη ζωή του με τον χειρότερο τρόπο, περνώντας μια θηλιά στο λαιμό του ως απόρροια των χρεών που αδυνατούσε να πληρώσει.

Σοκαρισμένοι οι περαστικοί αντίκρισαν το άψυχο σώμα να κρέμεται στα κάγκελα ενός τοιχίου σε κεντρικό δρόμο της Αράχωβας που οδηγεί στην έξοδο προς τους Δελφούς.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το θύμα είχε γράψει δυο επιστολές, που απευθύνονταν η μια στους δικούς του και η άλλη στην Αστυνομία, όπου εξηγούσε τους λόγους που τον ώθησαν σε αυτή του την πράξη.

Ζήτησαν να μάθουν αν ισχύει το 1 προς 5

Με την τρόικα στην Αθήνα, ακόμη κι αν δε βρίσκονται εδώ οι επικεφαλής της, η κυβέρνηση θέλει να είναι σίγουρη πως κάνεις δε θα της... τραβήξει το αυτί! Πριν ανακοινώσει τα νέα μέτρα που ζητούν οι δανειστές, το υπουργείο Εσωτερικών ζήτησε να μάθει τι γίνεται με τις προσλήψεις και τις αποχωρήσεις.

Ο υφυπουργός Εσωτερικών, Γιώργος Ντολιος, απέστειλε εγκύκλιο και ζητά στοιχεία με τις προσλήψεις και αποχωρήσεις του τακτικού προσωπικού για το α' τρίμηνο του 2011.

Στην εγκύκλιο σημειώνεται ότι προκειμένου να εφαρμοστεί το μέτρο του 1/5 «πρέπει στο τέλος κάθε τριμήνου να αποστέλλεται εγκαίρως ο συνολικός αριθμός των αποχωρήσεων και των προσλήψεων τακτικού προσωπικού (μόνιμοι και ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου) καθώς και οι υπηρετούντες στο τέλος του τριμήνου».

Στην εγκύκλιο διευκρινίζεται ακόμη ότι, εκτός των γνωστών στοιχείων (προσλήψεις, αποχωρήσεις, υπηρετούντες) θα καταχωρίζονται και στοιχεία μετατάξεων και μεταφοράς προσωπικού τόσο στο στενό δημόσιο τομέα (δημόσιες υπηρεσίες, ΝΠΔΔ, ΟΤΑ) όσο και στο διευρυμένο δημόσιο τομέα (ΔΕΚΟ, ΝΠΙΔ κ.λπ.). Οι μετατάξεις μάλιστα από το διευρυμένο δημόσιο τομέα προς τις υπηρεσίες του Δημοσίου θεωρούνται νέες προσλήψεις και ως τέτοιες θα καταχωρίζονται στις σχετικές καταστάσεις.

Απογειώθηκε το Σογιούζ με πλήρωμα δύο Ρώσους και έναν Αμερικανό

Το ρωσικό διαστημόπλοιο, Σογιούζ, εκτοξεύθηκε τα χαράματα της Τρίτης από τη διαστημική βάση του Μπαϊκονούρ, στο Καζακστάν, μεταφέροντας δύο Ρώσους κοσμοναύτες και έναν Αμερικανό αστροναύτη, στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Μία φωτεινή τροχιά διεγράφη στο νυχτερινό ουρανό για αρκετό χρονικό διάστημα μετά την εκτόξευση του, όπως αναφέρουν οι μαρτυρίες.

Ο Ρώσος κυβερνήτης του Σογιούζ, Αλεξάντερ Σαμοτκάγιεφ, ο ιπτάμενος μηχανικός της ΝΑSΑ Ρον Γκαράν και ο κοσμοναύτης Αντρέϊ Μπορισένκο, πρόκειται να συναντήσουν, μετά από ταξίδι δύο ημερών με το περιορισμένων διαστάσεων διαστημόπλοιο, τα άλλα τρία μέλη του διαστημικού σταθμού.

Ο Ρώσος επικεφαλής του Κέντρου Ελέγχου της Διαστημικής Αποστολής, ανακοίνωσε ότι οι τρείς αστροναύτες απογειώθηκαν από το Μπαϊκονούρ, στις 4.18', τα χαράματα της Τρίτης, τοπική ώρα.

Στα λύκεια της χώρας από το 2011 η... 5η δέσμη!

Οι μαθητές που δε θέλουν να μπουν στη διαδικασία εισαγωγής στο πανεπιστήμιο, δε θα είναι πλέον υποχρεωμένοι να δώσουν πανελλαδικές εξετάσεις ώστε να πάρουν απολυτήριο.
Μέχρι σήμερα δεν υπάρχει πρόβλεψη για απόκτηση απολυτηρίου με άλλον τρόπο, εκτός από τη συμμετοχή τους στις πανελλαδικές εξετάσεις.

Αλλά τώρα το υπουργείο Παιδείας αποφάσισε να προωθήσει ρύθμιση που να επιτρέπει σε όποιον δε θέλει να συνεχίσει στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση αλλά να επιλέξει επαγγελματική ενασχόληση, να μπορεί μέσω των ενδοσχολικών εξετάσεων να πάρει το απολυτήριο Λυκείου.

Η ρύθμιση θα αφορά τους μαθητές της Γ' Τάξης των ημερήσιων Γενικών Λυκείων από το σχολικό έτος 2010-2011 και μετά και το απολυτήριο όσων δεν επιδιώξουν την είσοδο τους σε κάποιο ΑΕΙ θα είναι ισότιμο με εκείνο όσων δώσουν πανελλαδικές εξετάσεις.

Θα δίνεται επίσης η δυνατότητα σε όσους δεν περάσουν από τη διαδικασία των πανελλαδικών, αν θέλουν, να δώσουν κάποια άλλη στιγμή εξετάσεις στα μαθήματα της Γ’ Λυκείου και σύμφωνα με τη βαθμολογία τους, να διεκδικήσουν θέση σε σχολές επιλογής τους.

Η ρύθμιση και η δυνατότητα που δίνει στους τελειόφοιτους του Γενικού Λυκείου θυμίζει... άλλες εποχές και συγκεκριμένα τις δέσμες, όταν εκτός από τις τέσσερις βασικές, υπήρχε και η πέμπτη, οι μαθητές της οποίας δεν υποχρεούνταν να δώσουν πανελλαδικές εξετάσεις.

Πάμε για μακροβούτια στην... Ομόνοια!

"Πάμε όλοι μαζί σε μια παραλίαααα", λέει το γνωστό σε όλους μας άσμα, αλλά που να φανταστεί κανείς ότι θα το τραγουδούσαμε στη διαδρομή για να φτάσουμε στην Ομόνοια!

Ναι, καλά διαβάσατε. Η μέχρι τώρα άχαρη πλατεία της Αθήνας έχει γεμίσει σήμερα με χρυσόξανθη άμμο, ομπρέλες θαλάσσης, τόπια, μπρατσάκια και "καυτά" μαγιό.

Μια ολόκληρη πλάζ μπροστά στα μάτια των έκπληκτων Αθηναίων. Ομπρέλες, νέα παιδιά με μαγιό, ξαπλώστρες ακόμα και ναυαγοσώστες. 'Ο,τι δηλαδή μπορεί να βρει κανείς σε μια οργανωμένη παραλία.



ΟΓΑ : Πληρωμή των Πολυτεκνικών Επιδομάτων από αύριο

Τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΓΑ (πολυτεκνικό επιδόματο, επίδομα τρίτου παιδιού, πολυτεκνικό επίδομα στις τρίτεκνες οικογένειες, εφάπαξ παροχή και ισόβια σύνταξη) του Β’ διμήνου 2011 θα καταβληθούν σε 425.544 οικογένειες από αύριο Τετάρτη 6 Απριλίου έως και 15 Απριλίου 2011 ως εξής:

Α) Στους επιδοματούχους που απογράφηκαν μέχρι 21 Μαρτίου 2011 και έχουν ανοίξει λογαριασμό σε Τράπεζα ή στα ΕΛ.ΤΑ., το οικογενειακό επίδομα θα καταβληθεί με πίστωση του λογαριασμού τους (νέος τρόπος πληρωμής του ΟΓΑ) στις 6 Απριλίου 2011.

Β) Στους επιδοματούχους που δεν απογράφηκαν και δεν άνοιξαν λογαριασμό σε Τράπεζα ή λογαριασμό ΕΛ.ΤΑ. μέχρι την ανωτέρω ημερομηνία, το επίδομα θα καταβληθεί μέσω των ΕΛ.ΤΑ (με το προηγούμενο σύστημα πληρωμών των επιδομάτων) από 6 έως και 15 Απριλίου 2011.

Η διαδικασία της Απογραφής, η οποία θα συνεχιστεί μέχρι 29 Απριλίου 2011, πραγματοποιείται με επιτυχία, αφού μέχρι σήμερα έχει ανταποκριθεί περίπου το 84% των επιδοματούχων, εκτιμάται δε, ότι μέχρι την ανωτέρω ημερομηνία θα έχει απογραφεί το σύνολο των επιδοματούχων.

Με την ευκαιρία ενημερώνουμε ότι, όσοι από τους δικαιούχους πολυτεκνικών επιδομάτων δεν έχουν απογραφεί, θα πρέπει να φροντίσουν άμεσα να απογραφούν και να καταθέσουν μέχρι 29 Απριλίου 2011 το «Απογραφικό Δελτίο» που τους έχει σταλεί από τον ΟΓΑ, στο κατάστημα της Τράπεζας ή των ΕΛ.ΤΑ. που επιθυμούν να καταβάλλεται το επίδομα τους, ώστε η πληρωμή τους να γίνει αποκλειστικά με πίστωση του τραπεζικού λογαριασμού ή λογαριασμού των ΕΛ.ΤΑ που θα έχουν επιλέξει.

Αναστολή της λειτουργίας της ελληνικής πρεσβείας στην Λιβύη

Την αναστολή της λειτουργίας της Πρεσβείας της Ελλάδος στην Τρίπολη της Λιβύης, ανακοίνωσε απόψε το Υπουργείο Εξωτερικών της χώρας μας.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, την εκπροσώπηση των ελληνικών συμφερόντων έχει αναλάβει η εκεί Πρεσβεία της Ουγγαρίας, που ασκεί την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αλλαγές στα ωράρια εργασίας

Νέα τροπολογία ετοιμάζεται να φέρει η κυβέρνηση καθώς η προηγούμενη που επέτρεπε στις εταιρείες να επιβάλουν ελαστικό ωράριο διάρκειας 4 μηνών δεν... τσούλησε. Δεν βολεύει τις εταιρείες και έτσι αλλάζει, τους εργαζόμενους κανείς δεν τους ρωτάει με τη δικαιολογία της διασφάλισης (σε έναν κόσμο αγγελικό) των θέσεων εργασίας.

Έτσι με την τροπολογία που αναμένεται να έρθει μέσα στον επόμενο μήνα το 4μηνο γίνεται 6μηνο. Δηλαδή ο εργοδότης για έξι μήνες θα μπορεί να επιβάλει 10ωρο χωρίς υπερωρίες για τρεις μήνες και 6ωρη εργασία για τους υπόλοιπους τρεις χωρίς φυσικά να καταβάλλει τις υπερωρίες.

Παράλληλα ο εργοδότης θα μπορεί αντί να μειώνει το ωράριο άλλες ημέρες να πληρώνει με ρεπό.

Πλέον τα ωράρια αυτά θα μπορούν να εφαρμόζονται και σε εποχικές εργασίες, αλλά και σε απασχολούμενους που έχουν σύμβαση μικρότερη του ενός έτους.

Φουκουζίμα: Επίπεδα ραδιενεργού ιωδίου 7,5 εκατομμύρια φορές υψηλότερα από το νόμιμο όριο.

Έντονη ανησυχία προκαλεί η νέα ανακοίνωση της εταιρείας TEPCO, σύμφωνα με την οποία στο θαλασσινό νερό κοντά στην τσιμεντένια τάφρο που έχει υποστεί ρωγμή στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα, ανιχνεύτηκαν επίπεδα ραδιενεργού ιωδίου 7,5 εκατομμύρια φορές υψηλότερα από το νόμιμο όριο.

Το Σάββατο, η TEPCO, η οποία εκμεταλλεύεται το σταθμό, διαπίστωσε ότι μολυσμένο νερό διαρρέει απ' ευθείας στη θάλασσα από τάφρο κοντά στον αντιδραστήρα αριθμός 2.

Στην Ιαπωνία, το νόμιμο όριο του ραδιενεργού ιωδίου στο θαλασσινό νερό είναι 0,04 μπεκερέλ ιωδίου-131 ανά κυβικό εκατοστό.

Το επίπεδο του ραδιενεργού ιωδίου στο θαλασσινό νερό που μετρήθηκε το Σάββατο ήταν 480.000 φορές υψηλότερο από το νόμιμο όριο στο νερό κοντά στον αντιδραστήρα αριθμός 1, ενώ ήταν 380.000 φορές υψηλότερο κοντά στον αντιδραστήρα αριθμός 3 και 350.000 φορές κοντά στον αντιδραστήρα αριθμός 4, μετέδωσε το πρακτορείο Jiji Press.

Στον πυρηνικό σταθμό, συνεχίζονται οι εργασίες της απόρριψης στη θάλασσα 11.500 τόνων ραδιενεργού ύδατος. Η επιχείρηση ξεκίνησε χθες το απόγευμα και θα συνεχισθεί επί πέντε ημέρες. Η Tepco επιμένει ότι το ύδωρ αυτό, που απορρίπτεται σε απόσταση 250 χιλιομέτρων βόρεια του Τόκιο, με πληθυσμό 35 εκατομμυρίων κατοίκων, είναι μόνο ελαφρά μολυσμένο. Η απόρριψη του ύδατος αυτού στον ωκεανό, όπου τα ραδιενεργά στοιχεία αναμένεται, σύμφωνα με την εταιρεία, να διαλυθούν, είναι αναγκαία για να απελευθερωθούν οι δεξαμενές που προορίζονται για την αποθήκευση ποσοτήτων ύδατος με υψηλά επίπεδα ραδιενέργειας. Η αλιεία απαγορεύθηκε σε ακτίνα 20 χιλιομέτρων γύρω από τον πυρηνικό σταθμό.

Ολόκληρο το σύστημα ηλεκτροδότησης των έξι αντιδραστήρων του πυρηνικού σταθμού ετέθη εκτός λειτουργίας στις 11 Μαρτίου, διακόπτοντας τη λειτουργία των αντλιών ψύξης του πυρηνικού καυσίμου που άρχισε να υπερθερμαίνεται.

Οι τεχνικοί που εργάζονται στον πυρηνικό σταθμό έχουν παγιδευθεί σε έναν φαύλο κύκλο: είναι ζωτικής σημασίας η ψύξη του καυσίμου των αντιδραστήρων και του αποθηκευμένου στις δεξαμενές αναλωθέντος καυσίμου, αλλά όσο χρησιμοποιούν νερό αυξάνονται οι συγκεντρώσεις υψηλά ραδιενεργού ύδατος.

Η ρίψη νερού για την ψύξη των αντιδραστήρων έχει προκαλέσει τεράστιες πλημμύρες των υπέργειων και υπόγειων εγκαταστάσεων, που έχουν κατακλυσθεί από τεράστιες ποσότητες ραδιενεργού ύδατος, γεγονός που καθυστερεί την πρόοδο των εργασιών για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης.

Αν και η απόρριψη του μολυσμένου ύδατος έχει επισκιάσει το θέμα της ψύξης του πυρηνικού καυσίμου, αυτή συνεχίζεται σήμερα με τη βοήθεια τεράστιων τσιμεντένιων σωλήνων που έχουν φθάσει από το εξωτερικό.

Οι ομάδες των τεχνικών συνεχίζουν επίσης τις προσπάθειες φραγής της διόδου διαφυγής υψηλά ραδιενεργού ύδατος που συγκεντρώνεται σε τεχνητή τάφρο που βρίσκεται κοντά στην ακτή και χύνεται απευθείας στον ωκεανό.

Προσπαθούν να εντοπίσουν από πού διαρρέει το μολυσμένο νερό, που υποθέτουν ότι προέρχεται από το κτίριο του αντιδραστήρα 2.

Η Tepco θα προχωρήσει σε ελέγχους ακολουθώντας τη ροή του ύδατος ώστε να προχωρήσει σε φραγή της διόδου προς τη δεξαμενή που έχει υποστεί ρήγμα, σύμφωνα με τον Χιντεχίκο Νισιγιάμα, εκπρόσωπο της Υπηρεσίας Πυρηνικής Ασφάλειας της Ιαπωνίας.

Μετρήσεις ραδιενέργειας ξεκίνησαν σήμερα στα νηπιαγωγεία, τα δημοτικά και τα γυμνάσια σχολεία στη βορειο-ανατολική Ιαπωνία, που βρίσκονται κοντά στην περιοχή του πυρηνικού εργοστασίου της Φουκουσίμα, το οποίο επλήγη από το σεισμό και το τσουνάμι τον περασμένο μήνα.

Κατέρρευσε η μετοχή της Tepco
Στο μεταξύ, η μετοχή της Tepco κατέρρευσε σήμερα στο χρηματιστήριο του Τόκιο, εξαιτίας της απόρριψης στον ωκεανό χιλιάδων τόνων ραδιενεργού ύδατος που προέρχεται από τους αντιδραστήρες του σταθμού.

Είκοσι πέντε ημέρες μετά τον σεισμό και το τσουνάμι που ακολούθησε και τις συνεχείς προσπάθειες για τον έλεγχο των πυρηνικών καυσίμων του σταθμού και την αποφυγή της τήξης τους, ο κίνδυνος σοβαρής πυρηνικής καταστροφής δεν έχει αποτραπεί και η μόλυνση του περιβάλλοντος επιβαρύνεται.

Η μετοχή της Tepco υποχώρησε κατά 18,10%, στο χαμηλότερο επίπεδό της εδώ και 60 χρόνια, σε ένδειξη των αμφιβολιών των επενδυτών για την ικανότητα της εταιρείας να καταβάλει τις αποζημιώσεις που θα τής ζητηθούν.

8 νεκροί από πυρκαγιά σε φυλακή στην Συρία

Τουλάχιστον οκτώ κρατούμενοι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 17 τραυματίστηκαν σε φυλακή της Λαττάκειας, όταν ένας φυλακισμένος έβαλε φωτιά σε στρώματα. Την τραγική είδηση μετέδωσε το επίσημο συριακό πρακτορείο Sana, επικαλούμενο τον αστυνομικό διευθυντή της πόλης.

Οι οκτώ από τους 25 κρατούμενους που μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο πέθαναν από ασφυξία και λόγω σοβαρών εγκαυμάτων. «Γύρω στις 5 τα ξημερώματα ένας κρατούμενος έβαλε φωτιά σε στρώματα και κουβέρτες στην πτέρυγα όπου κρατούνται άτομα που έχουν καταδικαστεί για δολοφονίες και εμπόριο ναρκωτικών», είπε ο στρατηγός Κάμαλ Φτέιχ.

Η Λαττάκεια βρίσκεται 350 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Δαμασκού και πρόσφατα ήταν μια από τις συριακές πόλεις όπου πραγματοποιήθηκαν διαδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά του καθεστώτος Άσαντ.

Δημοτικό Βρεφοκομείο: Χωρίς προσωπικό τα μωρά

Προβλήματα στη λειτουργία του αντιμετωπίζει το Δημοτικό Βρεφοκομείο του Δήμου Αθηναίων, καθώς το 1/3 από τους 1.462 εργαζόμενους σε αυτό είναι συμβασιούχοι, πολλοί εκ των οποίων για δυο βδομάδες ήδη απέχουν από την εργασία τους μετά και την κατάληψη του Δημαρχιακού Μεγάρου.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, «μόνο 1.074 από τα 3.717 παιδιά που φιλοξενούνται σε δημοτικούς παιδικούς σταθμούς απολαμβάνουν το σύνολο των προβλεπόμενων υπηρεσιών και 2.643 οικογένειες εξ αιτίας μιας πολιτικά υποκινούμενης και συνδικαλιστικά ακατανόητης κινητοποίησης αντιμετωπίζουν προβλήματα στην εργασία τους ή επιβαρύνονται με επιπλέον έξοδα».

Χειροπαίδες στον ληστή, αλλά και στον... ιδιοκτήτη του σπιτιού!!!

Ανάμεσα στους συλληφθήντες για μία σειρά από κλοπές ήταν και ο άνθρωπος που κατήγγειλε ότι του έκλεψαν το σπίτι. Ένας 32χρονος συνελήφθη το βράδυ της Κυριακής την περιοχή του Αποκόρωνα έπειτα από καταγγελία του ιδιοκτήτη του σπιτιού στο οποίο "μπούκαρε".

Ο 30χρονος ιδιοκτήτης υποστήριξε στο αστυνομικό τμήμα Κρυονερίδας ότι ο δράστης μαζί με έναν 31χρονο συνεργό μπήκαν στο σπίτι του και απέσπασαν χρηματικό ποσό, κοσμήματα μεγάλης αξίας καθώς και μία κυνηγετική καραμπίνα.

Ωστόσο στο τμήμα με χειροπέδες βρέθηκε και ο ιδιοκτήτης του σπιτιού μαζί με τον αδερφό του καθώς στην κατοχή τους είχαν ένα καλάσνικοφ κι ένα πλήρες φυσίγγιο αυτού.

Το αστυνομικό τμήμα Κρυονερίδας διενεργεί προανάκριση ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανιών.

Απόψε έχει Champions League!!!

Tα φαβορί είναι ξεκάθαρα -θεωρητικά, αν μη τι άλλο- στα δύο ζευγάρια που το βράδυ της Τρίτης ανοίγουν την αυλαία των προημιτελικών του Champions League. Η Ρεάλ Μαδρίτης υποδέχεται την Τότεναμ στο Μπερναμπέου και η Ίντερ τη Σάλκε στο Σαν Σίρο, θέλοντας, πέρα απ' όλα τ' άλλα, να αμβλύνουν και τις εντυπώσεις από τις πρόσφατες αποτυχίες τους εντός συνόρων.

Ρεάλ Μαδρίτης-Τότεναμ
Η πολύπειρη Ρεάλ Μαδρίτης και η... πρωτάρα Τότεναμ συγκρούονται με έπαθλο την πρόκριση στα ημιτελικά, όπου θα περιμένει ο νικητής του ζευγαριού Μπαρτσελόνα-Σαχτάρ Ντόνετσκ. Η μεν «βασίλισσα» θέλει να φτιάξει μία καλή προίκα εν όψει της ρεβάνς στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν», ενώ οι Λονδρέζοι έχουν οδηγό τη νίκη επί της Μίλαν στο «Σαν Σίρο» στην προηγούμενη φάση.

Μετά την ήττα σοκ από τη Χιχόν στο «Μπερναμπέου» και την αύξηση της διαφοράς από την πρωτοπόρο Μπαρτσελόνα στους οκτώ βαθμούς, το Champions League είναι... μονόδρομος προς τη δόξα για τη Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Ζοσέ Μουρίνιο, που το Σάββατο είδε να τερματίζεται το σερί 150 εντός έδρας αγώνων πρωταθλήματος χωρίς ήττα, θα έχει στη διάθεσή του τον Κριστιάνο Ρονάλντο και τον Μαρσέλο, όχι όμως και τον Καρίμ Μπενζεμά που παραμένει τραυματίας. Τη θέση του στην κορυφή της επίθεσης αναμένεται να πάρει ο Εμανουέλ Αντεμπαγιόρ, καθώς ο Γκονσάλο Ιγκουαΐν, που πλέον είναι υγιής, δεν κρίνεται έτοιμος για να αγωνιστεί σε 90λεπτο.

Η Τότεναμ μετά την υπέρβαση της πρόκρισης επί της Μίλαν φιλοδοξεί να... φονεύσει έναν ακόμη γίγαντα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Οι Λονδρέζοι προέρχονται από εκτός έδρας ισοπαλία με τη Γουίγκαν (0-0) για την Premiership και βρίσκονται στην πέμπτη θέση. Ο Χάρι Ρέντναπ αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα για τη στελέχωση της αμυντικής γραμμής, καθώς εκτός πλάνων είναι οι τραυματίες Κινγκ, Καμπούλ, Χάτον και Γούντγκείτ, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Γκαλάς. Νοκ άουτ τέθηκε και ο Στίβεν Πίεναρ, ενώ αντίθετα αναμένεται να επανέλθει ο Γκάρεθ Μπέιλ.

Οι δύο ομάδες είχαν αναμετρηθεί στα προημιτελικά του Κυπέλλου UEFA της σεζόν 1984/85 με τη Ρεάλ να κερδίζει 1-0 στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» (με αυτογκόλ του Στιβ Πέριμαν στο 15’) και να προκρίνεται στους «4» μετά το 0-0 στη Μαδρίτη. Η «βασίλισσα» φτάνει για 27η φορά στους «8» ευρωπαϊκής διοργάνωσης, αλλά πρώτη μετά το 2003 κι έχει προκριθεί στα ημιτελικά 21 φορές. Απέναντι σε αγγλικές ομάδες ως γηπεδούχος μετρά 4 νίκες, ισάριθμες ισοπαλίες και 2 ήττες. Η Τότεναμ επισκέπτεται για τέταρτη φορά την Ισπανία έχοντας στις προηγούμενες τρεις αναμετρήσεις επί ισπανικού εδάφους μία ισοπαλία και δύο ήττες.

Στο όριο των καρτών από πλευράς Ρεάλ βρίσκονται οι Κριστιάνο Ρονάλντο, Άνχελ Ντι Μαρία, Πέπε, Σέρχιο Ράμος, Ρικάρντο Καρβάλιο και Ραούλ Αλμπιόλ. Από την Τότεναμ κανένας παίκτης δεν διατρέχει τέτοιο κίνδυνο. Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Γερμανός Φέλιξ Μπριχ.

Ίντερ-Σάλκε
Αφού ξεπέρασε το σκόπελο της Μπάγερν Μονάχου, η Ίντερ θέλει να υπερασπιστεί μέχρι τέλους τον τίτλο που κατέκτησε τον περασμένο Μάιο στη Μαδρίτη. Οι «νερατζούρι» φιλοξενούν τη Σάλκε, από την οποία δεν έχουν και τις καλύτερες των αναμνήσεων στην Ευρώπη, με στόχο την πρόκριση στα ημιτελικά, όπου θα συναντήσουν το νικητή του αγγλικού εμφυλίου ανάμεσα σε Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Τσέλσι.

Οι «νερατζούρι» απομακρύνθηκαν πέντε βαθμούς από την πρωτοπόρο Μίλαν μετά τη συντριβή τους με 3-0 στο ντέρμπι του Σαββάτου. Ο Λεονάρντο, που δέχτηκε σκληρή κριτική για τις επιλογές του, δεν θα έχει στη διάθεσή του τον τιμωρημένο Λούσιο κι έτσι ο Ιβάν Ραμίρο Κόρντομπα αναμένεται να αγωνιστεί δίπλα στον Αντρέα Ρανόκια.

Η Σάλκε την Παρασκευή βρέθηκε να προηγείται με 2-0 στην έδρα της Ζανκτ Πάουλι στο ντεμπούτο του Ραλφ Ράνγκνικ στον πάγκο της, προτού το ματς διακοπεί λόγω τραυματισμού του βοηθού διαιτητή από αντικείμενο. Οι «βασιλικοί μπλε» είναι μόλις ενδέκατοι στην Bundesliga, αλλά έχουν προκριθεί στον τελικό του Κυπέλλου και συνεχίζουν την ευρωπαϊκή τους πορεία. Οι τραυματίες Μάριο Γκαβράνοβιτς και Πέερ Κλούγκε, καθώς και ο Άντονι Ανάν που δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής, θα απουσιάσουν, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Κριστόφ Μέτσελντερ, που υπέστη κάταγμα στη μύτη στον τελευταίο αγώνα της ομάδας του.

Οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί στον διπλό τελικό του Κυπέλλου UEFA το 1997, με τη Σάλκε να νικά 1-0 στο Γκελζενκίρχεν (με σκόρερ τον Μαρκ Βίλμοτς στο 69’), την Ίντερ να επικρατεί με το ίδιο σκορ στον επαναληπτικό του «Μεάτσα» (με σκόρερ τον Ιβάν Ζαμοράνο στο 84’), αλλά τους Γερμανούς να κατακτούν το τρόπαιο με 4-1 στα πέναλτι. Την επόμενη σεζόν οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν στα προημιτελικά και η Ίντερ πήρε την πρόκριση με συνολικό σκορ 2-1 χάρη σε γκολ του Ταρίμπο Γουέστ στην παράταση. Η Ίντερ, που φιλοδοξεί να γίνει η πρώτη ομάδα που κατακτά το τρόπαιο του Champions League διαδοχικές σεζόν, συμμετέχει για 11η φορά στα προημιτελικά μετρώντας 8 προκρίσεις. Απέναντι σε γερμανικές ομάδες ως γηπεδούχος έχει 10 νίκες, 1 ισοπαλία και 5 ήττες. Η Σάλκε, που απέτυχε να προκριθεί στις δύο προηγούμενες απόπειρές της στα προημιτελικά (1958/59 και 2007/08), έχει μία νίκη και τέσσερις ήττες επί ιταλικού εδάφους.

Στο όριο των καρτών από πλευράς Ίντερ βρίσκονται οι Κριστιάν Κίβου και Τιάγκο Μότα και από πλευράς Σάλκε οι Τζέφερσον Φαρφάν, Κλας-Γιαν Χούντελαρ και Μανουέλ Χουράδο. Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Άγγλος Μάρτιν Άτκινσον.

Βρέθηκαν και σοροί στα συντρίμμια του Airbus της Air France

Η στιγμή που περίμεναν κάποιοι από τους συγγενείς των θυμάτων της μοιραίας πτήσεις 447 της Air France φαίνεται πως έφτασε. Σαν από θαύμα, σχεδόν δυο χρόνια μετά, εντοπίστηκαν οι σοροί των αγαπημένων τους.
Μόνο ο εντοπισμός τμημάτων του αεροσκάφους με τους 228 επιβαίνοντες που συνετρίβη στον Ατλαντικό Ωκεανό τον Ιούνιο του 2009 άφησε άφωνους τους πάντες. Πόσω μάλλον η αποκάλυψη πως στα συντρίμμια που βρέθηκαν υπάρχουν εγκλωβισμένα πτώματα.

«Υπάρχουν πτώματα που βρίσκονται στα τμήματα του αεροσκάφους που εντοπίστηκαν» είπε η Γαλλίδα υπουργός Οικολογίας Ναταλί Κουτσιουσκό Μοριζέ στο Radio France, μετέδωσε το CNN.

Οι ερευνητές του αεροπορικού δυστυχήματος δεν έχουν, πάντως, επιβεβαιώσει ότι βρέθηκαν πτώματα στα συντρίμμια, αλλά ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας δήλωσε πως πιστεύει ότι βρέθηκε το κύριο μέρος των τμημάτων του αεροσκάφους που αγνοούνταν.

Το αεροσκάφος της Air France συνετρίβη την 1η Ιουνίου του 2009 ενώ εκτελούσε πτήση από το Ρίο Ντε Τζάνειρο της Βραζιλίας προς το Παρίσι. Εξαφανίστηκε από τα ραντάρ λίγο μετά την απογείωσή του.

Μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί η αιτία που προκάλεσε την πολύνεκρη συντριβή αλλά μετά τον εντοπισμών των τμημάτων του αεροσκάφους, οι αρχές ελπίζουν ότι θα βρουν και τα μαύρα κουτιά, τα οποία και θα λύσουν το «μυστήριο» της συντριβής.

Μόνο εκτιμήσεις έχουν γίνει. Και αυτές αναφέρουν ότι το αεροσκάφος βρέθηκε εν μέσω καταιγίδας και έπεσε στο νερό πρώτα με την κοιλιά. Οι μάσκες οξυγόνου δεν έπεσαν κάτι που, σύμφωνα με την έκθεση της αρμόδιας υπηρεσίας για την έρευνα και την ανάλυση αεροπορικών δυστυχημάτων (BEA), σημαίνει ότι δε λειτούργησε η αποσυμπίεση στην καμπίνα των επιατών. Οι περισσότερες σοροί δεν εντοπίστηκαν ποτέ.

Άρση του εμπάργκο των φαρμακοποιών Αττικής προς τους ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ

Αίρουν το εμπάργκο προς τους ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ οι φαρμακοποιοί της Αττικής, μέχρι την 1η Μαΐου, δίνοντας χρόνο στο ταμείο να προχωρήσει στην άμεση εξόφλησή τους.

Η απόφαση πάρθηκε αργά το απόγευμα και σύμφωνα με κύκλους του φαρμακευτικού συλλόγου Αττικής πρόκειται για μία κίνηση καλής θέλησης προκειμένου να σταματήσει και η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων.

Στο μεταξύ οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ, που συναντήθηκαν χθες με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Υγείας κ. Πολύζο, δεν έμειναν ικανοποιημένοι και συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας μέχρι και την Τετάρτη οπότε και ζήτησαν να συναντήσουν τον υφυπουργό Υγείας κ. Τιμοσίδη.

Συνεχίζεται η μάχη κατά των σκουπιδιών στη Θεσσαλονίκη

Τα συνεργεία του δήμου προσπαθούν να καθαρίσουν την πόλη από τους τόνους των απορριμμάτων, ενώ το πρόβλημα εστιάζεται πλέον στα στενά δρομάκια, καθώς υπάρχει έλλειψη στα μικρά απορριμματοφόρα.

Ο αντιδήμαρχος καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης, Στάθης Αβραμίδης, ανέφερε πως έχει ήδη συγκεντρωθεί το 75% - 80% των σκουπιδιών που υπάρχουν στην πόλη και τις επόμενες ημέρες η εικόνα θα βελτιωθεί ακόμη περισσότερο.

Στο μεταξύ, για δεύτερη φορά μέσα σε μια εβδομάδα επισκέφτηκε τον Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, στην περιοχή του Φοίνικα, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Κώστας Γκιουλέκας, ο οποίος άσκησε κριτική εναντίον του δημάρχου σχετικά με το θέμα των σκουπιδιών.

«Είμαι υποχρεωμένος να καταγγείλω τον δήμαρχο, γιατί πέρα από τις δηλώσεις και τις δημόσιες σχέσεις πρέπει να ασχοληθεί με τα αυτονόητα. Να καθαρίσει την πόλη», δήλωσε ο κ.Γκιουλέκας.

Χανιά: Πυροβόλησε τη γυναίκα του με καραμπίνα!

Η γυναίκα μεταφέρθηκε με ιδιωτικό αυτοκίνητο στο νοσοκομείο της πόλης με σοβαρά τραύματα στην κοιλιακή χώρα.

Η νεαρή μητέρα ενός ανήλικου παιδιού εισήχθη αμέσως στο χειρουργείο καθώς είχε πυροβοληθεί από κοντινή απόσταση και το τραύμα της στην κοιλιά ήταν ιδιαίτερα σοβαρό.

Όλα έγιναν το βράδυ μέσα στο σπίτι της οικογένειας, στην συνοικία Λενταριανά. Η άτυχη γυναίκα άρχισε να τσακώνεται με τον σύζυγό της και κάποια στιγμή η κατάσταση ξέφυγε για τα καλά. Ο 26χρονος βούτηξε την κυνηγετική καραμπίνα και την πυροβόλησε από κοντινή απόσταση.

Ο δράστης άφησε την καραμπίνα στο σπίτι και εξαφανίστηκε. Όταν έφτασε η αστυνομία, βρήκε μόνο το όπλο ενώ οι ολονύχτιες έρευνες που ακολούθησαν για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη δεν απέφεραν καρπούς.

Η άτυχη γυναίκα νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο της πόλης, ενώ οι έρευνες της αστυνομίας βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Ξαναχτύπησε η σπείρα των ΑΤΜ στη Βοιωτία

Οι άγνωστοι δράστες, αυτή τη φορά επέλεξαν το ΑΤΜ της Alpha Bank στη Θήβα.

Αφού παραβίασαν την πλαϊνή πόρτα, έκοψαν με τροχούς τους μεντεσέδες από την "πλάτη" του ΑΤΜ και πήραν τις κασέτες που περιείχαν 93.000€. Η "επίσκεψη" έγινε πιθανότατα τα ξημερώματα του Σαββάτου, αλλά χθες το πρωί έγινε αντιληπτό από τους υπαλλήλους της τράπεζας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τα στοιχεία που συνέλεξε η αστυνομία, πρόκειται για την ίδια σπείρα που έχει αδειάσει πολλά ΑΤΜ σε επαρχιακές πόλεις της περιφέρειας Στερεάς.

Οι ίδιες πηγές της Αστυνομίας αναφέρουν ότι πρόκειται για αδίστακτους κακοποιούς που πρέπει να εμπλέκονται και σε ληστείες τραπεζών.

Κρήτη: Φοβούνται μεγάλο κύμα μεταναστών από τη Λιβύη

Σαφείς οδηγίες για εντατικοποίηση των αστυνομικών μέτρων ελέγχου και επιτήρησης της ευρύτερης θαλάσσιας περιοχής της Κρήτης και ιδιαίτερα των νότιων ακτών, έχει λάβει το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή, για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης.

Με έγγραφο του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρήστου Παπουτσή το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή, προς απάντηση ερώτησης των βουλευτών του ΛΑΟΣ κ.κ. Θανάση Πλεύρη και Σπύρου-Άδωνη Γεωργιάδη, γίνεται γνωστό ότι αποφασίστηκε η επέκταση της ζώνης της ευρωπαϊκής επιχείρησης ΠΟΣΕΙΔΩΝ, στη θαλάσσια περιοχή της Κρήτης, προκειμένου να υπάρχει αυξημένη ετοιμότητα για τη διαχείριση μεταναστευτικών ροών στην περιοχή.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ενημερώνει επίσης ότι το τρέχον διάστημα, για λόγους προληπτικούς, έχει ενισχυθεί η διακλαδική συνεργασία με το ΓΕΕΘΑ, με γνώμονα τη συνεχή επιτήρηση του επίμαχου θαλάσσιου πεδίου με διατιθέμενα μέσα και εξοπλισμό (συστήματα παράκτιας επιτήρησης, μονάδες επιφανείας και αέρος).

Όσον αφορά τα περιπολικά σκάφη των Λιμενικών Αρχών της Κρήτης βρίσκονται όλα σε ενέργεια πλην του σκάφους του Λιμεναρχείου Σητείας, το οποίο έχει βλάβη, αλλά αναμένεται να ενεργοποιηθεί σύντομα.

Ο κ. Παπουτσής ενημερώνει τους δύο βουλευτές για το πρόγραμμα προμήθειας προηγμένου εξοπλισμού συστημάτων επιτήρησης θαλάσσιων περιοχών, την αναβάθμιση των συστημάτων επικοινωνίας με πρωταρχικό στόχο την επιχειρησιακή αποτελεσματικότητα των Λιμενικών Αρχών και των επιχειρησιακών μονάδων σε όλη την επικράτεια.

Πάντως οι παραμεθόριες Λιμενικές Αρχές που παρουσιάζουν έντονες λαθρομεταναστευτικές ροές, ενισχύονται κάθε φορά που παρουσιάζεται έκτακτη ανάγκη. Για προληπτικούς εξάλλου λόγους προγραμματίζεται η υλοποίηση πρόσθετων επιχειρησιακών μέτρων με την αποστολή σκαφών του Λιμενικού Σώματος αλλά και της FRONTEX.

Οι βουλευτές του ΛΑΟΣ που είχαν απευθύνει ερώτηση στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, έχουν επισημάνει ότι με τις τραγικές συνθήκες που επικρατούν στη Λιβύη, παρουσιάστηκαν ανησυχητικά φαινόμενα, όπως αυτό στο λιμάνι της Σούδας, που οι αλλοδαποί προερχόμενοι από τη Λιβύη, έπεσαν στη θάλασσα προκειμένου να μην προωθηθούν στο Μπαγκλαντές. "Ο φόβος για μαζική είσοδο λαθρομεταναστών από τη βόρεια Αφρική, προς τις ακτές της Νοτίου Κρήτης είναι ιδιαίτερα έντονος", έχουν επισημάνει οι κ.κ. Πλεύρης και Γεωργιάδης ζητώντας να αυξηθεί η επιτήρηση στις ακτές της Κρήτης αλλά και ο έλεγχος στο Λιβυκό Πέλαγος.

Την Τετάρτη στο σφυρί το πατρικό του Βοσκόπουλου

Ο πλειστηριασμός του ακινήτου στον Κορυδαλλό θα γίνει την Τετάρτη προκειμένου να καλυφθεί ένα μέρος των οφειλών του τραγουδιστή προς το Δημόσιο ύψους 5.884.924,32 ευρώ που προέρχονται από φόρους εισοδήματος και φορολογικές παραβάσεις.

Το Διοικητικό Πρωτοδικείο Πειραιά απέρριψε την ανακοπή που υπέβαλε ο τραγουδιστής κατά της έκθεσης αναγκαστικής κατάσχεσης και το ακίνητο βγαίνει στο σφυρί με τις διαδικασίες της νέας νομοθεσίας για τις φορολογικές δίκες-εξπρές, που υποχρεώνουν τον προϊστάμενο κάθε ΔΟΥ να εκδίδει πρόγραμμα πλειστηριασμού της ακίνητης περιουσίας των οφειλετών του Δημοσίου μέσα σε τέσσερις το πολύ μήνες από την κατάσχεση.

Έτσι έπεσε στο κενό η νομική άμυνα του τραγουδιστή ότι δεν πρέπει να βγει σε πλειστηριασμό οποιοδήποτε περιουσιακό του στοιχείο, αφού εκκρεμούν στο Συμβούλιο της Επικρατείας οι αναιρέσεις που έχει υποβάλει κατά των φορολογικών προστίμων, προσαυξήσεων και γενικά των φορολογικών χρεών του.

Ληστεία σε βιοτεχνία στη Θεσσαλονίκη

Tρεις άγνωστοι που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους, εισέβαλαν σε βιοτεχνία η οποία βρίσκεται σε πρώτο όροφο πολυκατοικίας, επί της οδού Σελευκιδών, έχοντας στην κατοχή τους όπλο και ρόπαλο.

Οι δράστες αφού χτύπησαν με το ρόπαλο στο κεφάλι τον 39χρονο που ήταν εκείνη τη στιγμή στην επιχείρηση, άρπαξαν το ποσό των 400 ευρώ, διάφορα πολύτιμα αντικείμενα και εξαφανίστηκαν.

Ο τραυματίας, η κατάσταση του οποίου δεν εμπνέει ανησυχία, μεταφέρθηκε για την παροχή πρώτων βοηθειών σε νοσοκομείο της πόλης.

Καταστράφηκαν χιλιάδες στρέμματα με σιτηρά στην Καρδίτσα

Απαραίτητα θεωρεί τα έργα υποδομής που θα στοχεύουν στην αντιπλημμυρική θωράκιση του δήμου Παλαμά, ο δήμαρχος της περιοχής κ. Κώστας Πατσιαλής μιλώντας μετά τις καταστροφές που σημειώθηκαν από υπερχείλιση ποταμού.

Ο ίδιος σημειώνει, ότι η κατάσταση αυτή τη στιγμή είναι ελεγχόμενη, με τα αντλιοστάσια να λειτουργούν απομακρύνοντας το νερό από τις καλλιέργειες.

Η καταστροφή επεκτείνεται σε μια έκταση 3.000-4.000 στρεμμάτων σιτηρών, μετά την υπερχείλιση του ποταμού Ενιπέα, από τις έντονες βροχοπτώσεις. Επίσης ο κ. Πατσιαλής υπογράμμισε πως θα πρέπει να καθαριστούν και οι ποταμοί που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή, για να μην παρατηρηθούν στο μέλλον ανάλογα φαινόμενα.

Προσπάθησε να περάσει λαθραία μεταχειρισμένες μπαταρίες

Άλλη μια απόπειρα λαθραίας μεταφοράς μεταχειρισμένων συσσωρευτών αυτοκινήτων από την Ελλάδα στη Βουλγαρία σταμάτησαν στα σύνορα οι αστυνομικοί πριν ολοκληρωθεί! Δράστης ήταν και πάλι Βούλγαρος υπήκοος, που είχε γεμίσει το φορτηγό του με μπαταρίες χωρίς να έχει την απαιτούμενη άδεια ή να έχει πάρει τα προβλεπόμενα μέτρα για την προστασία του περιβάλλοντος.

Οι άνδρες του αστυνομικού τμήματος Σιδηροκάστρου έτριβαν τα μάτια τους όταν σταμάτησαν για έλεγχο το φορτηγό του 50χρονου Βούλγαρου για έλεγχο, στον συνοριακό σταθμό του Προμαχώνα Σερρών. Μέσα στην καρότσα ήταν στοιβαγμένοι 425 μεταχειρισμένοι συσσωρευτές από αυτοκίνητα διαφόρων τύπων! Τόσο το φορτηγό, όσο και οι μπαταρίες κατασχέθηκαν και θα παραδοθούν σε συλλέκτη του συστήματος εναλλακτικής διαχείρισης, ενώ ο αλλοδαπός οδηγός θα οδηγηθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Πριν από ένα μήνα, είχε συλληφθεί άλλος ένας Βούλγαρος την στιγμή που προσπαθούσε να περάσει τον Έλεγχο Διαβατηρίων στο φυλάκιο του τελωνείου Εξοχής στην Δράμα, έχοντας στο φορτηγάκι του 63 μεταχειρισμένους συσσωρευτές και 13 καταλύτες οχημάτων!

Ταξίδι - «αστραπή»... για ψώνια από τη Βουλγαρία

Ταξίδι - «αστραπή» στην Βουλγαρία για ψώνια, έκαναν δύο φίλες από την Κομοτηνή. Μόνο που δεν αγόρασαν ρούχα, τσάντες ή ό,τι άλλο θα έβρισκαν σε χαμηλές τιμές στην γειτονική χώρα, αλλά… ναρκωτικά τα οποία μάλιστα μετέφεραν με το… λεωφορείο!

Οι δύο Ελληνίδες ηλικίας 45 και 43 χρόνων συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών, οι οποίοι είχαν πληροφορίες για το φαινομενικά «αθώο» ταξίδι τους και τις περίμεναν να αποβιβαστούν από το λεωφορείο.

Κατά τον έλεγχο στον οποίο υποβλήθηκαν, βρέθηκαν στην τσάντα της μιας έξη πλαστικά φιαλίδια που περιείχαν μεθαδόνη βάρους 269,5 γραμμαρίων σε υγρή μορφή και στην τσάντα της άλλης επτά παρόμοια φιαλίδια με άλλα 314,3 γραμμάρια της ίδιας ουσίας! Οι δύο γυναίκες προσήχθησαν στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ροδόπης.

32 οι νεκροί από την πτώση του αεροπλάνου του ΟΗΕ

Αεροπλάνο των Ηνωμένων Εθνών έπεσε και συνετρίβη, καθώς επιχειρούσε τους ελιγμούς προσγείωσης στο αεροδρόμιο που χρησιμοποιείται, στην πρωτεύουσα του Κογκό, Κινσάσα, το βράδυ της Δευτέρας, οπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος του Οργανισμού στη Νέα Υόρκη. Ο τραγικός απολογισμός, σύμφωνα με τις δηλώσεις του αξιωματούχου του ΟΗΕ, είναι 32 άνθρωποι νεκροί και μόνο ένας να έχει επιζήσει..

" Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι επέζησε μόνο ένας από τους 33 επιβαίνοντες, στο αεροπλάνο ", είπε ο Φαρχάν Χακ, εκπρόσωπος του Οργανισμού.Νωρίτερα στην ολομέλεια του σώματος είχε ανακοινωθεί ότι στην πτήση βρίσκονταν τόσο Κογκολέζοι, όσο και μέλη του ΟΗΕ, διαφόρων εθνικοτήτων.

Αγελάδες παράγουν γάλα παρόμοιο με το μητρικό!

Οι ερευνητές των Εργαστηρίων Αγροβιοτεχνολογίας του Αγροτικού Πανεπιστημίου της Κίνας, με επικεφαλής τον καθηγητή Νιγκ Λι, σε συνεργασία με επιστήμονες της εταιρείας βιοτεχνολογίας «GenProtein» του Πεκίνου, παρουσίασαν σχετική έρευνα στο περιοδικό «PLoS ONE». Σύμφωνα με αυτήν λοιπόν, γενετικά μεταλλαγμένες αγελάδες παράγουν γάλα που έχει θρεπτικές και αντιμικροβιακές ιδιότητες παρόμοιες με το ανθρώπινο μητρικό γάλα.

Σύμφωνα με τις βρετανικές «Τέλεγκραφ» και «Ντέιλι Μέιλ», στην προσπάθειά τους να κάνουν πιο θρεπτικό το αγελαδινό γάλα, εισήγαγαν με επιτυχία ανθρώπινα γονίδια σε 300 αγελάδες, οι οποίες στη συνέχεια παρήγαγαν «ανθρώπινο» γάλα. Το φυσιολογικό ανθρώπινο γάλα του μητρικού στήθους παρέχει μεγάλες ποσότητες σημαντικών θρεπτικών ουσιών, που βοηθούν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος των μωρών και μειώνουν τις πιθανότητες μόλυνσής τους από παθογόνους μικροοργανισμούς. Οι κινέζοι ερευνητές πιστεύουν ότι το γάλα των τροποποιημένων ζώων μπορεί να αποτελέσει μια εναλλακτική λύση και ελπίζουν ότι σε μερικά χρόνια αυτό το γάλα θα μπορεί να πωλείται στην αγορά, κάτι που εκτίμησαν ότι θα συμβεί σε περίπου δέκα χρόνια.

Όμως το επίτευγμά τους αναμένεται να ξεσηκώσει αντιδράσεις, ιδίως από τους πολέμιους της βιοτεχνολογίας και των μεταλλαγμένων τροφίμων. Ήδη εκπρόσωποι τέτοιων οργανώσεων εξέφρασαν αμφιβολίες τόσο για τη διατροφική ασφάλεια του νέου γάλατος για τους ανθρώπους, όσο και για την μελλοντική υγεία των ίδιων των γενετικά τροποποιημένων αγελάδων. Εκπρόσωπος της βρετανικής Βασιλικής Εταιρίας για την Προστασία των Ζώων δήλωσε «υπερβολικά ανήσυχος» για την κινεζική έρευνα και επεσήμανε ότι τα μεταλλαγμένα ζώα, σύμφωνα με την προηγούμενη εμπειρία, συχνά αντιμετωπίζουν διάφορα προβλήματα υγείας. «Τι χρειαζόμαστε αυτό το γάλα; Τι μας δίνει που δεν το έχουμε ήδη;», αναρωτήθηκε. «Για απίστευτους κινδύνους από τέτοιου είδους προϊόντα, τους οποίους σήμερα δεν γνωρίζουμε ακόμα», έκανε λόγο εκπρόσωπος της οργάνωσης Baby Milk Action.

Όμως ο καθηγητής Λι, ο οποίος τόνισε ότι είναι δυνατό να «εξανθρωπιστεί» το αγελαδινό γάλα, επέμεινε ότι το μεταλλαγμένο γάλα είναι εξίσου ασφαλές με το γάλα από μη τροποποιημένα ζώα και μάλιστα, όπως είπε, το νέο γάλα έχει πιο έντονη γεύση, ενώ χωνεύεται ευκολότερα από το κανονικό αγελαδινό γάλα. Η Κίνα έχει αναλάβει πλέον διεθνώς ηγετικό ρόλο στη βιοτεχνολογική έρευνα στον αγροδιατροφικό τομέα, εφαρμόζοντας πιο χαλαρούς κανονισμούς σε σχέση με την Ευρώπη.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, οι κινέζοι ερευνητές χρησιμοποίησαν τεχνικές κλωνοποίησης για να εισάγουν τα ανθρώπινα γονίδια στο DNA των αγελάδων ράτσας «Χολστάιν» και στη συνέχεια τα γενετικά τροποποιημένα έμβρυα εμφυτεύτηκαν σε παρένθετες μητέρες αγελάδες. Τελικά, προέκυψαν αγελάδες που παρήγαγαν γάλα, το οποίο περιέχει λυσοζύμη, μια ανθρώπινη πρωτεΐνη με αντιμικροβιακές ιδιότητες, η οποία υπάρχει σε αφθονία στο ανθρώπινο μητρικό γάλα. Επίσης, πάλι μέσω γενετικής τροποποίησης, δημιουργήθηκαν αγελάδες που παρήγαγαν γάλα που περιείχε δύο άλλες ανθρώπινες πρωτεΐνες, την λακτοφερίνη και την άλφα-λακταλβουμίνη. Ακόμα, οι κινέζοι επιστήμονες κατάφεραν να αυξήσουν κατά 20% περίπου την περιεκτικότητα του γάλατος σε λιπαρά.

Σφηνωμένη σε πηγάδι βάθους 10 μέτρων για 2 μέρες η κόρη του Μίκη Θεοδωράκη

Η κόρη του μεγάλου μας μουσικοσυνθέτη γλίστρησε και έπεσε σε πηγάδι στην περιοχή του Κιάτου πριν από ΔΥΟ ολόκληρες ημέρες και τελικά πριν από λίγο την απεγκλώβισαν άντρες της πυροσβεστικής και μεταφέρθηκε εκτός κινδύνου στο νοσοκομείο Κορίνθου.

Η 52χρονη Μαργαρίτα Θεοδωράκη πέρασε έναν γολγοθά αφού επί 48 ώρες ζητούσε απεγνωσμένα βοήθεια όμως δεν την άκουγε κανείς.

Τελικά εντοπίστηκε το μεσημέρι και αμέσως έσπευσαν και την γλίτωσαν 6 άντρες της Πυροσβεστικής οι οποόι την ανέσυραν από πηγάδι βάθους 10 μέτρων αφού πρώτα δέθηκε σε ιμάντες που της έριξαν.

Όπως δήλωσε η Διοικητής του Νοσοκομείου Κορίνθου "η πρώτη εικόνα για την κατάσταση της ασθενούς σε γενικές γραμμές είναι καλή. Δηλαδή δεν έχει κατάγματα, δεν έχασε τις αισθήσεις της. Την έχουμε αυτή τη στιγμή στη χειρουργική κλινική, όχι γιατί χρειάζεται χειρουργείο αλλά για παρακολούθηση καθώς πονάει όταν αναπνέει.

Οπωσδήποτε επειδή έμεινε στο πηγάδι ένα 48ωρο της έχουμε βάλει ορό για να ενυδατωθεί. Επίσης έδωσα εντολή να βρεθεί κοντά της ψυχολόγος για να υποστήριξη. Δεν είναι αστείο πράγμα να είσαι κλεισμένος σε ένα πηγάδι δύο μέρες. Και δεν το κάνουμε αυτό γιατι προκειται για την κόρη του αγαπητού μας Μίκη, θα το κάναμε για οποιονδήποτε θα είχε ανάλογο συμβάν".

Τρίχρονος σκοτώθηκε σε λούνα παρκ στις ΗΠΑ!

Σοκ έχει προκαλέσει στις Ηνωμένες Πολιτείες η είδηση ότι ένα παιδάκι μόλις 3 ετών έπεσε από ρόλερ κόστερ σε λούνα παρκ του Σικάγο και σκοτώθηκε!

Το παιδάκι καθόταν στη μπροστινή θέση του «τρένου» στο λούνα παρκ «Go Bananas» μαζί με τον δίδυμο αδερφό του, όταν συνέβη το τραγικό δυστύχημα.

Προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες πληροφορίες για τις συνθήκες του δυστυχήματος.

Δημόσιο: Οκτάωρο και απογευματινή εργασία

Τουλάχιστον οκτώ υπηρεσίες του Δημοσίου θα αποκτήσουν και απογευματινή βάρδια ενώ σε όλο το Δημόσιο Τομέα θα ισχύσει η οκτάωρη εργασία.

Τα σενάρια, σύμφωνα με την εφημερίδα “Το Έθνος” είναι δύο. Το νομοσχέδιο θα είναι έτοιμο και θα ψηφιστεί μετά το Πάσχα, ενώ το μέτρο θα ισχύσει από τον Οκτώβριο.

Ποιες υπηρεσίες θα δουλεύουν και το απόγευμα

Πολεοδομίες
Ληξιαρχεία
Οικονομικές υπηρεσίες ΟΤΑ
Βρεφονηπιακοί σταθμοί
Εφορίες
Ασφαλιστικά Ταμεία
Γραφεία μεταναστών
ΚΕΠ

Αντί της απογευματινής εργασίας προτείνεται οι παραπάνω υπηρεσίες να είναι ανοιχτές μόνο Δευτέρα και Τετάρτη τα απογεύματα. Το δεύτερο σενάριο τις θέλει ανοιχτές από 8 το πρωί ως τις 2 το μεσημέρι και η απογευματινή βάρδια να ξεκινάει από 2 και να σχολάει στις 8, καθημερινά.
Εναλλακτικά προτείνεται η απογευματινή βάρδια να ξεκινάει στις 12 ή στις 12:30 και να σχολάει στις 7 ή τις 8 το απόγευμα.
Το μέτρο αυτό υπολογίζεται ότι αφορά σε τουλάχιστον 20.000 υπαλλήλου και ότι θα εξοικονομήσει και θέσεις στο Δημόσιο ενώ θα εξασφαλίσει επιπλέον εργατοώρες χωρίς το κράτος να πληρώνει υπερωρίες.

"Έγδυσαν" αυτοκίνητα στη Λαμία

Φορτωμένο ως τον… ουρανό ήταν το φορτηγάκι με τους τέσσερις τσιγγάνους που έφευγαν από την περιοχή όπου στεγάζονται δύο επιχειρήσεις στην Αγία Παρασκευή Λαμίας. Όπως αποδείχθηκε, όμως, όλα όσα μετέφερε είχαν μόλις… κλαπεί από τις εγκαταστάσεις!

Οι δράστες βρήκαν κλειστές τις επιχειρήσεις και θεώρησαν καλό να… καθαρίσουν τον περιβάλλοντα χώρο της μιας από τα σίδερα και μηχανήματα που υπήρχαν! Στη συνέχεια, πέρασαν στο διπλανό φανοποιείο και άρχισαν να… «γδύνουν» όσα αυτοκίνητα βρίσκονταν εκεί!

Όταν ένας περίοικος τους αντιλήφθηκε, η ομάδα ΔΙ.ΑΣ. τους εντόπισε στην Νέα Μαγνησία και τους συνέλαβε. Στο φορτηγάκι βρέθηκαν τέσσερις πόρτες από δύο διαφορετικά ΙΧ, δύο φτερά, ένα καπό, ψυγεία, αμορτισέρ και ολόκληρο το μπροστινό μέρος από ένα τρίτο αυτοκίνητο!

Οι δράστες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα που έδωσε εντολή να κρατηθούν οι τρεις και να αφεθεί ελεύθερος ο τέταρτος, που είναι ανήλικος.

Πασχαλινό ωράριο από 14-25 Απριλίου στη Θεσσαλονίκη

Πασχαλινό ωράριο θα ισχύσει από τις 14 έως τις 25 Απριλίου στα εμπορικά καταστήματα του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης, για την καλύτερη εξυπηρέτηση του καταναλωτικού κοινού, ενόψει των εορτών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, ΕΣΘ, την Πέμπτη 14 και την Παρασκευή 15 Απριλίου τα καταστήματα θα ανοίξουν στις 10 το πρωί και θα παραμείνουν ανοιχτά μέχρι τις 9 το βράδυ, ενώ το Σάββατο 16 Απριλίου θα κλείσουν στις 6 το απόγευμα.

Από τη Μεγάλη Δευτέρα μέχρι και τη Μεγάλη Πέμπτη, θα παραμείνουν ανοιχτά από τις 10 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ, ενώ τη Μεγάλη Παρασκευή θα λειτουργήσουν από τη μία το μεσημέρι μέχρι τις 7 το βράδυ και το Μεγάλο Σάββατο από τις 10 το πρωί μέχρι τις 4 μετά το μεσημέρι.

Κλειστά θα παραμείνουν τα μαγαζιά την Κυριακή του Πάσχα και τη Δευτέρα 25 Απριλίου, ενώ α

ΗΠΑ: Λαμπραντόρ έσωσε παιδάκι που είχε χαθεί

Όταν ο μόλις 22 μηνών Tyler Jacobson χάθηκε την Παρασκευή στο πυκνό δάσος της Νότιας Καρολίνας που περιτριγύριζε το σπίτι του, όλοι φοβήθηκαν το χειρότερο.

Το αγοράκι άλλωστε, που το έσκασε από το σπίτι ενώ η μητέρα του με τον φίλο της παρακολουθούσαν μία ταινία, φορούσε μόνο ένα φανελάκι και την πάνα του και το κρύο ήταν τσουχτερό. Αμέσως στήθηκε μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό του, αλλά οι δυνατοί άνεμοι και το βαθύ σκοτάδι ανάγκασε τους διασώστες να περιμένουν μέχρι να ξημερώσει Σάββατο.

Ευτυχώς όμως, το παιδάκι είχε μαζί του έναν φύλακα άγγελο: το λαμπραντόρ της οικογένειας. Το σκυλί όχι απλώς ακολούθησε το παιδί, αλλά το «αγκάλιασε» και το κράτησε ζεστό καθ’ όλη τη διάρκεια της παγωμένης νύχτας.

Κύπρος: Υπόθεση παιδικής πορνογραφίας

Έχει ήδη συλληφθεί ένας άνδρας 58 ετών, ενώ εμπλέκονται και άλλα τρία άτομα. Ένας από τους υπόπτους διαμένει στην περιοχή που ελέγχεται από τις βρετανικές βάσεις.

Από τις έρευνες που έγιναν σε αγροκτήματα στην επαρχία της Λευκωσίας βρέθηκε υλικό που συνδέεται με παιδική πορνογραφία. Το «κουβάρι» άρχισε να ξετυλίγεται μετά από σήμα της Interpol Λουξεμβούργου στο τμήμα της υπηρεσίας στη Λευκωσία, τον περασμένο Ιανουάριο.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της κυριακής αστυνομίας, Μιχάλης Κατσουνωτός, από τις έρευνες που έγιναν «διαπιστώθηκε ότι υπήρχαν πέντε ηλεκτρονικές διευθύνσεις, οι κάτοχοι/χρήστες των οποίων, σε συγκεκριμένες ημερομηνίες και ώρες, επισκέφθηκαν και επέλεξαν να κατεβάσουν βίντεο, μέσω της ιστοσελίδας όπου ήταν αναρτημένο το παιδικό πορνογραφικό υλικό».

Εντοπίστηκαν μόνο οι τέσσερις ηλεκτρονικές διευθύνσεις και έτσι εκδόθηκαν τέσσερα εντάλματα έρευνας. Τη Δεύτερα, οι αστυνομικές αρχές, σε συνεργασία και με την Αστυνομία Βάσεων. Κατασχέθηκαν συνολικά έξι ηλεκτρονικοί υπολογιστές, κάρτες μνήμης και άλλα τεκμήρια, τα οποία θα αποτελέσουν αντικείμενο έρευνας.

Εναντίον του 58χρονου από τη Λευκωσία εκδόθηκε διάταγμα τετραήμερης κράτησης, ενώ οι έρευνες και οι ανακρίσεις συνεχίζονται.

Ένα στα τέσσερα παιδιά είναι υπέρβαρο

Ένα στα τέσσερα παιδιά κι ένας στους τέσσερις ενήλικες είναι υπέρβαροι, ενώ τα ποσοστά του σακχαρώδη διαβήτη τύπου δύο, τον μέχρι πρότινος χαρακτηριζόμενο ως διαβήτη των ενηλίκων, φτάνουν το 33% με 45% των νεοδιαγνωσθέντων περιστατικών στους εφήβους.

Τα παραπάνω τόνισε η κλινική διαιτολόγος - διατροφολόγος Αμαλία Γιωτοπούλου, κατά τη διάρκεια της επιστημονικής εκδήλωσης με θέμα «Μεσογειακή διατροφή: Από τη θεωρία στην πράξη», που έγινε χθες στην Αθήνα από τα Κέντρα Μεσογειακής Δίαιτας - Διατροφής Mediterranean Diet.

Σύμφωνα με την κ. Γιωτοπούλου η παχυσαρκία στην παιδική και την εφηβική ηλικία συμβάλλει σ’ ένα εύρος άμεσων, αλλά και μακροχρόνιων προβλημάτων, όπως σακχαρώδης διαβήτης, υπερλιπιδαιμίες, υπέρταση, άπνοια ύπνου, μυοσκελετικά, γαστρεντερικά και ψυχολογικά προβλήματα.

Υπέρβαρα παιδιά, ειδικά άνω των 7 χρόνων, διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο για παχυσαρκία και καρδιαγγειακά νοσήματα κατά την ενήλικη ζωή. Η συχνότητα εμφάνισής τους στα παιδιά σ’ όλο τον κόσμο ενδέχεται να αυξηθεί έως και 50% στα επόμενα 15 χρόνια.

Ένα στα πέντε παιδιά είναι καπνιστής

Θα περίμενε κανείς τα ποσοστά να πέφτουν ωστόσο όσο το κράτος δεν τηρεί ούτε τους νόμους που φτιάχνει και ξανα-φτιάχνει τα αποτελέσματα στη νέα γενιά είναι τα ίδια με αυτά του παρελθόντος.

Έτσι την ημερίδα του υπουργείου Παιδείας με θέμα "Πρόληψη του Καπνίσματος στη Σχολική Κοινότητα" φάνηκε ότι σχεδόν οι μισοί μαθητές, ηλικίας 14 έως 18 ετών, έχουν καπνίσει τουλάχιστον μια φορά, ένας στους πέντε είναι καθημερινός καπνιστής, ενώ ένας στους δέκα είναι βαρύς καπνιστής, δηλαδή καπνίζει περισσότερα από δέκα τσιγάρα την ημέρα.

Όσο μένουμε στα ... ευχολόγια το πρόβλημα θα μένει. Μπορεί ο αριθμός των μαθητών που καπνίζουν σήμερα, σε σχέση με τους μαθητές της δεκαετίας του 1980 και τα μέσα της δεκαετίας του 1990 όταν κάπνιζε το 35% των εφήβων να είναι μειωμένος, ωστόσο, το 22% των εφήβων που καπνίζει συστηματικά σήμερα δεν θεωρείται καθόλου μικρό.

Το χειρότερο είναι ότι υπάρχει ένα ποσοστό 8% παιδιών κάτω των 13 που είναι συστηματικοί καπνιστές.

Νέες τιμές στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια

Νέες αυξημένες τιμές ισχύουν από την 1η Απριλίου στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, με τους ακτοπλόους να επικαλούνται ως βασικούς λόγους για την εν λόγω απόφασή τους την άνοδο στην τιμή των καυσίμων, τις κρατήσεις υπέρ τρίτων και το ΦΠΑ.

Ο όμιλος ATTICA GROUP με τις δύο ακτοπλοϊκές εταιρείες «super star ferries» και «blue star ferries» που εκτελούν δρομολόγια Κρήτη Κυκλάδες και Δωδεκάνησα, είχε ανακοινώσει από τέλη Ιανουαρίου την αύξηση 8% στο ναύλο των επιβατών από 1ης Απριλίου, αν δεν γίνει καμία κίνηση από πλευράς υπουργείου για τη μείωση των κρατήσεων υπέρ τρίτων.

Από την αύξηση αυτή εξαιρούνται οι επιβάτες της καμπίνας και τα οχήματα ενώ η εταιρεία όπως και άλλες έχουν δεσμευτεί να μειώσουν τους ναύλους ισόποσα αν υπάρξει μείωση στις κρατήσεις υπέρ τρίτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες , το υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας εξετάζει το γεγονός τη μείωσης κάποιων κρατήσεων, αρκεί οι ακτοπλόοι να συμφωνήσουν με τους ναυτεργάτες για τη συλλογική σύμβαση εργασίας και αν γίνει αυτό, η οποιαδήποτε μείωση στο εισιτήριο για την οποία έχουν δεσμευτεί κάποιες από τις ακτοπλοϊκές εταιρείες, να γίνει προς όφελος των επιβατών.

Οι ακτοπλοϊκές εταιρείες αντιδρούν για τέλη υπέρ τρίτων τα οποία τονίζουν επιβαρύνουν τα εισιτήρια των επιβατών εδώ και χρόνια , όπως ο επίναυλος και τα τέλη υπέρ ΝΑΤ/ΚΑΕΟ.

Ευρωλίγκα: Θα αλλάξει το φάιναλ φορ για χάρη της Μακάμπι;

Οι Ισραηλινοί έστειλαν έγγραφο στην Ευρωλίγκα με το οποίο ζητούν την αλλαγή των ημερομηνιών του φάιναλ φορ της Βαρκελώνης λόγω της "ημέρας των πεσόντων".

Η 8η Μαϊου είναι ημέρα επετείου στο Ισραήλ και δεν γίνεται καμία δραστηριότητα στη χώρα. Την ημέρα αυτή είναι προγραμματισμένος να γίνει ο τελικός του φάιναλ φορ της Βαρκελώνης, στον οποίο υπάρχει ενδεχόμενο να βρίσκεται και η Μακάμπι.

Η "ομάδα του λαού" με έγγραφο της ζήτησε να αλλάξουν οι ημέρες διεξαγωγής της τελικής φάσης της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης μπάσκετ και με ανακοίνωση της η Ευρωλίγκα ενημέρωσε ότι θα εξετάσει το αίτημα και μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα ενημερώσει τους ενδιαφερόμενους για την απόφαση της.

Πάντως φαντάζει δύσκολο να αλλάξουν οι ημέρες αφού έχουν κανονιστεί ταξίδια των φιλάθλων ενώ υπάρχουν και τα τηλεοπτικά δικαιώματα στη μέση. Το μόνο που ίως γίνει είναι να αλλάξει η ώρα διεξαγωγής του τελικού.

Εντοπίστηκαν συντρίμμια από το Airbus της Air France

Πλοίο ερευνών εξοπλισμένο με μη επανδρωμένα βαθυσκάφη εντόπισε συντρίμμια του προ διετίας συντριβέντος στον Ατλαντικό αεροσκάφους Airbus A330 της Air France που είχε προκαλέσει τον θάνατο και των 228 επιβατών του, ανακοίνωσε η αρμόδια υπηρεσία για την έρευνα και την ανάλυση αεροπορικών δυστυχημάτων (BEA).

Πρόκειται για την τέταρτη κατά σειρά επιχείρηση έρευνας στα νερά του Ατλαντικού που διεξάγουν οι γαλλικές αρχές για να εντοπίσουν τα "μαύρα κουτιά" του αεροσκάφους που είχε συντριβεί ενώ εκτελούσε πτήση από τη Βραζιλία με προορισμό το Παρίσι την 1η Ιουνίου 2009.

Η ανακάλυψη τους θεωρείται απαραίτητη προκειμένου να αποκαλυφθούν οι αιτίες που το αεροσκάφος συνετρίβη στον Ατλαντικό στην διάρκεια θύελλας.

Ως πιθανή αιτία του δυστυχήματος εικάζεται το πάγωμα των αισθητήρων ταχύτητας του αεροσκάφους, οι οποίοι έδωσαν αντιφατικές ενδείξεις λίγο πριν την εξαφάνισή του από τα ραντάρ. Όμως μια έκθεση για το δυστύχημα αναφέρει ότι είναι αδύνατον να καθοριστεί με σαφήνεια η αιτία ελλείψει των δεδομένων από τις συσκευές καταγραφής των συμβάντων της πτήσης.

Στους καταγραφείς καταχωρούνται αφ' ενός οι συνομιλίες που ακούγονται στο πιλοτήριο και στον ασύρματο και αφ' ετέρου δεδομένα από τα συστήματα του αεροσκάφους.

Σημειώνεται πως οι δύο εταιρίες που χρηματοδοτούν τη συνεχιζόμενη αναζήτηση για τα εναπομείναντα συντρίμμια - Air France και Airbus - αντιμετωπίζουν επίσημη έρευνα. Οργανώσεις που εκπροσωπούν τις οικογένειες των θυμάτων έχουν επικρίνει τον τρόπο διεξαγωγής των προηγούμενων αναζητήσεων.

Κτηνοτρόφοι έριξαν γάλα στην Λάρισα

Οι κτηνοτρόφοι ζητούν καταβολή της εξισωτικής αποζημίωσης πριν από το Πάσχα, καθώς και άμεση τακτοποίηση των εκκρεμοτήτων που υπάρχουν από πληρωμές.

Σε κατάληψη του υποκαταστήματος του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ) στη Λάρισα προχώρησαν χθες το πρωί κτηνοτρόφοι, κυρίως από την επαρχία Τυρνάβου, και έριξαν, συμβολικά, στην είσοδο μερικούς τόνους γάλα.

Στην συνέχεια οι κτηνοτρόφοι επισκέφθηκαν την Περιφέρεια Θεσσαλίας, προκειμένου να εκθέσουν τα προβλήματα τους και στον περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό.

Μυτιλήνη: Επίθεση σε αυτοκίνητα του ΣΔΟΕ

Στόχος δολιοφθοράς έγιναν οι εγκαταστάσεις του Σ.Δ.Ο.Ε. Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στην Μυτιλήνη, από άγνωστους οι οποίοι προκάλεσαν φθορές στα υπηρεσιακά αυτοκίνητα τα οποία ήταν σταθμευμένα έξω από το κτίριο της Υπηρεσίας.

Σύμφωνα με την μήνυση κατ’ αγνώστων που υπέβαλε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης ο διευθυντής του τοπικού Σ.Δ.Ο.Ε., η επίθεση έγινε κατά το χρονικό διάστημα από το απόγευμα της Πέμπτης 31 Μαρτίου ως το πρωί της Παρασκευής 1 Απριλίου, από άγνωστο δράστη ο οποίος προκάλεσε φθορές σε ένα υπηρεσιακό αυτοκίνητο σπάζοντας τρία από τα τζάμια του.

Ωστόσο, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Εμπρός» και πληροφορίες που επικαλείται ο τοπικός ραδιοφωνικός σταθμός «Ράδιο Καλλονή», στόχος της επίθεσης έγιναν τρία αυτοκίνητα τα οποία υπέστησαν σοβαρές ζημιές, ενώ οι δράστες έριξαν και κόκκινη μπογιά πάνω τους. Προανάκριση για την επίθεση διενεργεί η Ασφάλεια Μυτιλήνης.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More