Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Συνελήφθη και ο τρίτος δράστης του μακελειού στον Ρέντη

Συνελήφθη στην περιοχή των Αχαρνών - Ο τέταρτος μάλλον έχει διαφύγει στο εξωτερικό

Εξάστερος ο Παναθηναϊκός - Νίκησε τη Μακάμπι στον τελικό

Στην κορυφή της Ευρώπης οι “πράσινοι” για έκτη φορά - Επικράτησε της Μακάμπι στον τελικό της Βαρκελώνης με 78-70 - MVP ο Διαμαντίδης - Εξαιρετικοί οι Σάτο, Μπατίστ. Δάκρυσε ο Ομπράντοβιτς

Αμερικανοί κομάντος σκότωσαν τον Μπιν Λάντεν

Ο επικεφαλής της Αλ Κάιντα, νούμερο ένα καταζητούμενος σε όλο τον κόσμο και φερόμενος ως ο ιθύνων νους των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου στις Η.Π.Α., Οσάμα Μπιν Λάντεν, είναι νεκρός.

Κυριακή 17 Απριλίου 2011

Συλλαλητήριο του ΚΚΕ το αύριο το απόγευμα

Συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος οργανώνει το ΚΚΕ στις 7.30 μ.μ., με ομιλήτρια την Αλέκα Παπαρήγα.

Σε σχετικό κάλεσμα που απευθύνει το ΚΚΕ προς τους εργαζόμενους, τους νέους, τους αυτοαπασχολούμενους και τους ανέργους, τούς καλεί «να δώσουμε τώρα ηχηρή αγωνιστική απάντηση στην κλιμάκωση των βάρβαρων αντιλαϊκών μέτρων» και «να διατρανώσουμε: καμία ανοχή, καμία υποταγή στην πορεία πτώχευσης του λαού που οδηγούν κυβέρνηση - ΕΕ - ΔΝΤ, για να προστατευθούν τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας».

«Εγκέφαλος» της ληστείας ταχυδρόμου, ήταν υπάλληλος των ΕΛΤΑ

Από την πρώτη στιγμή οι αστυνομικοί είχαν εξετάσει το ενδεχόμενο να είχαν «εκ των έσω» πληροφόρηση οι δράστες της ληστείας σε βάρος διανομέα των ΕΛ.ΤΑ., που είχε γίνει την 1η Δεκεμβρίου 2010 στην περιοχή Κοκκίνη Χάνι του Ηρακλείου. Και όπως αποδείχθηκε, είχαν δίκιο αφού ο «εγκέφαλος» ήταν ένας 56χρονος συνάδελφος του θύματος ο οποίος γνώριζε τις ώρες και τα δρομολόγια των χρηματαποστολών!

Ο ίδιος, βέβαια, που θεωρούνταν υπεράνω υποψίας, δεν συμμετείχε στην ληστεία την οποία είχαν διαπράξει δύο Έλληνες 25 και 22 χρόνων και ένας 24χρονος αλλοδαπός με την δική του καθοδήγηση. Η ληστεία είχε γίνει από δυο κουκουλοφόρους οπλισμένους με καραμπίνες, οι οποίοι είχαν κλείσει τον δρόμο στο αυτοκίνητο του ταχυδρομικού υπαλλήλου και το ακινητοποίησαν στην επαρχιακή οδό Κοκκίνη Χάνι– Κάτω Βάθειας. Αμέσως μετά, έσπασαν το τζάμι και υπό την απειλή των όπλων τους ανάγκασαν τον οδηγό να τους παραδώσει έξη από τους 12 σάκους που μετέφερε, οι οποίοι περιείχαν τα χρήματα.

Οι δράστες διέφυγαν με αυτοκίνητο το οποίο βρέθηκε στην κατοχή τους, όπως
και το όπλο που χρησιμοποίησαν. Και τα δυο αναγνωρίσθηκαν με απόλυτη βεβαιότητα από τον ταχυδρόμο. Στο σπίτι του 56χρονου «εγκέφαλου» της ληστείας στα Χάνια, κατασχεθήκαν δύο κυνηγετικά όπλα και 21 πλήρη φυσίγγια πυροβόλου όπλου, ενώ στο σπίτι όπου συγκατοικούν ο 25χρονος και ο 22χρονος βρέθηκαν τρία ναρκωτικά χάπια.

Όπλα, εκρηκτικά, αρχαία και... συλλήψεις στο Αγρίνιο

Tρία άτομα συνελήφθησαν χθες το πρωί στην Παντάνασσα Αγρινίου καθώς βρέθηκαν να κατέχουν παράνομα εκρηκτικές ύλες, φυσίγγια πολεμικών όπλων, πιστόλια κρότου, κροτίδες, κυνηγετικά όπλα, καθώς και αρχαία αντικείμενα της κλασσικής περιόδου.

Οι συληφθέντες, ανάμεσα τους και μία γυναίκα είναι ηλικίας 20,31 και 36 ετών και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση των Νόμων "Περί όπλων και εκρηκτικών, βεγγαλικών και προστασίας αρχαιοτήτων".

Ειδικότερα, σύμφωνα με το astynomia.gr ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και ενδελεχή έρευνα, οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου στην Παντάνασσα Αγρινίου Αιτ/νίας, όπου σε έρευνα, παρουσία εισαγγελικού λειτουργού, στο σπίτι των τριών συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα εξής:

Δεκαπέντε ανισοβαρή μασούρια ζελατοδυναμίτιδας συνολικού βάρους 24.158 γραμμαρίων.

Έξι ανισοβαρή μασούρια αμμωνίτιδας συνολικού βάρους 8.700 γραμμαρίων.

Υπολείμματα αμμωνίτιδας συνολικού βάρους 760 γραμμαρίων.

Τέσσερα τεμάχια προωθητικής εκρηκτικής ύλης βάρους 144 γραμμαρίων.

Είκοσι πέντε κοινά καψύλλια (πυροκροτητές).

Δέκα μέτρα και πενήντα εκατοστά βραδύκαυστο φυτίλι χρώματος μαύρου.

Ένα μέτρο και είκοσι πέντε εκατοστά ακαριαίο φυτίλι χρώματος κόκκινου.

Έντεκα φυσίγγια πολεμικών όπλων διάφορων διαμετρημάτων.

Δυο δίκαννα παλαιού τύπου.

Ένα μαχαίρι εντός θήκης μήκους 21 εκατοστών.

Εβδομήντα εννέα κροτίδες MEFISTO .

Δύο πιστόλια κρότου.

Δύο μηχανήματα ανίχνευσης μετάλλων.

Ένας αρχαίος αμφορέας πήλινος με πώμα ύψους 43,5 εκατοστών.

Ένα αρχαίο πήλινο ειδώλιο καθιστής μορφής (γυναίκα) ύψους 12 εκατοστών.

Ένα αρχαίο πήλινο ειδώλιο γυναικείας μορφής ύψους 9,5 εκατοστών.

Ένα αρχαίο πήλινο ειδώλιο πτηνού ύψους 8,5 εκατοστών.

Ένα αρχαίο μαχαιρίδιο σιδερένιο μήκους 23,5 εκατοστών.

Χρηματικό ποσό 2.000 ευρώ.

Τα αρχαία αντικείμενα που κατασχέθηκαν, σύμφωνα με τις αρμόδιες αρχαιολογικές Αρχές, εμπίπτουν στις διατάξεις του Νόμου 3028/2002 "Για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς" και χρονολογούνται στην κλασσική περίοδο (490-323 π.χ.).

Οι τρεις συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα το πρωί στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κων Αγρινίου.

Καβάλα: «Ρήμαξαν» ολόκληρη πολυκατοικία!!!

Πολύ εύκολο έκαναν το έργο των διαρρηκτών οι ένοικοι μιας πολυκατοικίας στην Καβάλα, αφού απουσίαζαν όλοι χωρίς να έχουν πάρει σοβαρά μέτρα ασφαλείας! Έτσι, οι κακοποιοί έδρασαν ανενόχλητοι και… ρήμαξαν τρία από τα διαμερίσματα του κτιρίου, από το οποίο έφυγαν με εξαιρετικά πλούσια λεία!

Όλες οι διαρρήξεις έγιναν στον δεύτερο όροφο της πολυκατοικίας μέσα σε λιγότερο από τρεις ώρες, μέρα- μεσημέρι! Οι άγνωστοι δράστες έσπασαν τους ομφαλούς από τις κλειδαριές των εισόδων και μπήκαν ανενόχλητοι στα διαμερίσματα. Στο πρώτο από αυτά, τους περίμενε ένας μικρός θησαυρός! Από την κρεβατοκάμαρα άρπαξαν 4.000 ευρώ και 6.000 κορόνες Σουηδίας, ενώ στα υπόλοιπα δωμάτια βρήκαν και πήραν μία ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, έναν φορητό υπολογιστή, μία τηλεόραση και διάφορα άλλα αντικείμενα, συνολικής αξίας 5.000 ευρώ!

Από το χώρο της κρεβατοκάμαρας του δεύτερου διαμερίσματος, οι κακοποιοί έκλεψαν διάφορα χρυσαφικά, κοσμήματα και 15 λίρες Αγγλίας, συνολικής αξίας 30.000 ευρώ σύμφωνα με την δήλωση της ιδιοκτήτριας. Τέλος, στο τρίτο διαμέρισμα στάθηκαν… άτυχοι, αφού το μόνο που βρήκαν να κλέψουν ήταν ένα χαρτονόμισμα των… 20 ευρώ, που ο ιδιοκτήτης είχε αφήσει στον χώρο του σαλονιού!

ΗΠΑ: Τους 45 έφτασαν οι νεκροί από τους τυφώνες

Τουλάχιστον 45 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τους ισχυρούς ανεμοστρόβιλους που έπληξαν επτά αμερικανικές πολιτείες στο Νότο, σύμφωνα με το NBC News.

Οι ανεμοστρόβιλοι έπληξαν χθες Σάββατο την Βόρεια Καρολίνα. Σπίτια καταστράφηκαν και διακόπηκε η ηλεκτροδότηση, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο. Οι ανεμοστρόβιλοι ξερίζωσαν δέντρα και οροφές σπιτιών.

Την Παρασκευή ανεμοστρόβιλοι καταγράφηκαν και στο Μισισίπι, καταστρέφοντας δεκάδες σπίτια και ένα διυλιστήριο πετρελαίου.

Εξαπάτησαν ηλικιωμένη και της πήραν 800 €

Το γνωστό δίδυμο των απατεώνων που δρα μήνες τώρα στην περιοχή των Τρικάλων και την ευρύτερη Θεσσαλία εξαπατώντας ανυποψίαστους ηλικιωμένους, έκανε και πάλι την εμφάνισή του. Οι δράστες ήταν τόσο καλά ενημερωμένοι για την οικογενειακή κατάσταση της γερόντισσας που έβαλαν στο στόχαστρό τους, ώστε δεν αρκέστηκαν στα χρήματα που τους έδωσε αλλά την πήγαν να κάνει και ανάληψη από την τράπεζα για να… συμπληρώσει το ποσό!

Οι δύο απατεώνες εμφανίστηκαν σε μια 85χρονη γυναίκα που κατοικεί μόνη στα Τρίκαλα και ισχυρίστηκαν ότι είναι εκπρόσωποι εταιρείας, από την οποία ο ανιψιός της που κατοικεί στην Αθήνα είχε δήθεν αγοράσει έναν υπολογιστή και οφείλει το αντίτιμό του! Η άτυχη γριούλα σκέφτηκε να ζητήσει να επικοινωνήσει μαζί του και οι αδίστακτοι απατεώνες της έδωσαν να μιλήσει στο κινητό τους με έναν συνεργάτη τους ο οποίος παρίστανε ότι είναι ο ανιψιός της!

Όπως αποδείχθηκε, όχι μόνο γνώριζαν το όνομα της γυναίκας και του ανιψιού της, αλλά και το ότι εκείνος είχε ένα σπίτι το οποίο ο συνεργός τους ισχυρίστηκε ότι κινδύνευε με… κατάσχεση αν η 74χρονη δεν πλήρωνε το ποσό της αγοράς! Πεπεισμένη ότι όλα αυτά ήταν αλήθεια, η άτυχη γυναίκα έδωσε στους απατεώνες 500 ευρώ που είχε πάνω της.

Όμως, εκείνοι της είπαν ότι δεν ήταν αρκετά και την έπεισαν να την μεταφέρουν με το αυτοκίνητό τους στην τράπεζα για να «σηκώσει» άλλα 300 ευρώ που είχε στον λογαριασμό της! Όταν πήραν και αυτά, εξαφανίστηκαν αφήνοντας σύξυλη την γερόντισσα, που μόνο τότε κατάλαβε ότι είχε πέσει σε παγίδα!

Συνελήφθησαν για ναρκωτικά και ανακρίνονται για… κατασκοπεία!

Μπροστά σε μια περίεργη υπόθεση που «μυρίζει» κατασκοπεία βρέθηκαν οι άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών Ροδόπης, καθώς έκαναν έρευνες για… ναρκωτικά σε δύο μουσουλμάνους κατοίκους της περιοχής. Ναρκωτικά δεν βρήκαν, αλλά οι φωτογραφίες από ελληνικά στρατόπεδα μαζί με το σήμα των «Γκρίζων Λύκων» και προπαγανδιστικό υλικό, κινητοποίησαν τις αρχές!

Οι αστυνομικοί σταμάτησαν για έλεγχο τους δυο υπόπτους, για τους οποίους είχαν πληροφορίες ότι διακινούσαν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών. Όταν τους οδήγησαν στο τμήμα και ερεύνησαν όσα είχαν πάνω τους, αντίκρισαν έκπληκτοι στο μενού των κινητών τους τηλεφώνων φωτογραφίες από τους εσωτερικούς χώρους στρατοπέδων στα οποία είχαν υπηρετήσει, στην Αλεξανδρούπολη και την Χαλκιδική.

Κι αν αυτό δεν ήταν αρκετό για να κινήσει υποψίες, το σήμα της ακροδεξιάς τουρκικής οργάνωσης «Γκρίζοι Λύκοι» και η… «σημαία» της Δυτικής Θράκης ήταν! Οι αστυνομικοί ενημέρωσαν αμέσως την ΕΥΠ, κλιμάκιο της οποίας έφτασε στο τμήμα και ανέλαβε την ανάκριση των συλληφθέντων οι οποίοι δεν θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα αν δεν αποσαφηνιστεί ο ρόλος τους.

Φέτος θα τσουγκρίσουμε 250 εκ αυγά!!!

Το 15-20% της ετήσιας κατανάλωσης αυγών γίνεται αυτές τις ημέρες. Μόνο μέσα στον Απρίλιο σπάνε συνολικά περίπου 250 εκατομμύρια αυγά, με αφορμή τον εορτασμό του Πάσχα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Βήματος, η Ελλάδα δεν είναι στην πρωτοκαθεδρία της κατανάλωσης αυγών σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Για την ακρίβεια η ετήσια κατά κεφαλήν κατανάλωση στην Ελλάδα είναι μόλις 140 αυγά – μαζί με όσα χρησιμοποιούνται στη μαγειρική – ενώ στη Γερμανία για παράδειγμα η ετήσια κατά κεφαλήν κατανάλωση είναι 280 με 290 αυγά. Στις ΗΠΑ ο αντίστοιχος αριθμός είναι 350 αυγά και στην ΕΕ τα 212 αυγά. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης στην κατανάλωση αυγών είναι η Ουγγαρία με 310.

Ετησίως οι Ελληνες καταναλώνουν περίπου 1,7 δισ. αυγά και συνολικά ο ετήσιος τζίρος της αγοράς υπολογίζεται στα 200 εκατ. ευρώ.

SKODA ΞΑΝΘΗ – ΑΡΗΣ 1-2

Ο Αρης έκανε αυτό που έπρεπε στα Πηγάδια, επικράτησε με 2-1 της Ξάνθης αλλά η νίκη του Ολυμπιακού Βόλου επί του Παναθηναϊκού τον αφήνει εκτός πλέι-οφ. Τα γκολ των Κιτρίνων οι Νέτο (26’) και Ντανίλο Περέιρα (47’), ο Σταθάκης είχε ισοφαρίσει προσωρινά για τους γηπεδούχους, στο 39’.

Μπορεί ο άνεμος να ήταν πολύ δυνατός στα Πηγάδια αλλά τελικά οι δύο ομάδες δεν επηρεάστηκαν και προσέφεραν πολύ καλό θέαμα στο πρώτο ημίχρονο. Δίκαιο 1-1 με φάσεις εκατέρωθεν και δύο γκολ. Πολλές τελικές προσπάθειες και ο Αρης μπήκε πιο δυνατά στο ματς, περιμένοντας την Ξάνθη να μη δείξει ιδιαίτερο κίνητρο. Κι όμως δεν ήταν έτσι, παρότι οι Κίτρινοι απείλησαν στο 14’ και το 17’ με τους Μπομπαντίγια και Πορτίγια αντιστοίχως, ο Λυμπερόπουλος ήταν σε ετοιμότητα.

Στο 22’ ο Σιδηρόπουλος αρνήθηκε πέναλτι στον Αρη, σε τράβηγμα του Φλίσκα πάνω στον Καστίγιο, ωστόσο το 0-1 ήρθε στο 26’. Ο Καστίγιο σούταρε, ο Λυμπερόπουλος δεν συγκράτησε και ο Νέτο σκόραρε το όγδοο φετινό του γκολ στο πρωτάθλημα. Οι γηπεδούχοι όμως με αφετηρία το γκολ του Νέτο άλλαξαν πρόσωπο και πίεσαν τον Αρη, έτσι μετά την ευκαιρία του Μαρσελίνιο (30’) η Ξάνθη έφτασε στο 1-1 με τον Σταθάκη, πρώτο γκολ του νεαρού μπακ στη μεγάλη κατηγορία.

Το φινάλε του πρώτου μέρους είχε ακόμα περισσότερες συγκινήσεις, με την Ξάνθη να πλησιάζει στο 2-1 με τον Πόι και στην αντίπερα όχθη ο Καστίγιο με σουτ βρήκε το δοκάρι του Λυμπερόπουλου!

Στην επανάληψη είδαμε άλλο παιχνίδι. Το γρήγορο 1-2 από τον Ντανίλο Περέιρα (47’) έστρεψε το ενδιαφέρον αλλού. Ο Αρης είχε πλέον και το μυαλό του στο Βόλο, εκεί ήταν οι εναλλαγές συναισθημάτων. 2-0 ο Βόλος, 2-2 ο Παναθηναϊκός αλλά τελικά τα καλά νέα δεν ήρθαν για τον Αρη. Ο Ολυμπιακός Βόλου έβαλε το τρίτο και άφησε τους Κίτρινους εκτός πλέι-οφ.

Για την ιστορία και πλην του γκολ του Περέιρα, ο Αρης πλησίασε στο 3-1 με τον Καστίγιο και τον Μπομπαντίγια (67’) και στη συνέχεια όλοι περίμεναν τα νέα από τον Βόλο. Που τελικά δεν ήρθαν για τον Αρη.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β. – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 3-2

Αυτό δεν ήταν ματς, αυτό ήταν ψυχοβγάλτης... Σε λεπτές ισορροπίες ο Ολυμπιακός Βόλου ισορρόπησε πάνω σε τεντωμένο σκοινί και κατάφερε να πάρει μεγάλη νίκη με την οποία εξασφάλισε την είσοδο στα πλέιοφ. Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να γυρίσει από το 2-0, όμως όταν έμεινε με 9 παίκτες δεν άντεξε.

Ο Φερέιρα έβαλε τον Καντέ αριστερό μπακ, επέλεξε και πάλι την γνωστή τριάδα Καραγκούνη, Κατσουράνη και Ζιλμπέρτο με τον Σισέ μόνο και έρημο μπροστά. Ο Κατσαβάκης από την πλευρά του είχε τον Μητρόπουλο με τον Ακόστα στα χαφ, ενώ έβαλε και Μαρτίν και Σολάκη.

Το γλιστερό τερέν δεν βοήθησε τις δύο ομάδες και ειδικά τον Παναθηναϊκό που σε ορισμένες περιπτώσεις έκανε αγώνα να σταθεί στον αγωνιστικό χώρο. Οι γηπεδούχοι είχαν τσαγανό, όμως και την ατυχία μαζί τους. Ο Ουμπίντες μόλις στο 13 τραυματίστηκε σε ένα σπριντ και αποχώρησε με τον Κατσαβάκη να αναγκάζεται να αλλάξει όλη την διάταξη από την μέση και μπροστά.

Ο Μάνταλος στο 24΄ σωστά έδειξε πέναλτι στο χέρι του Μπουμσόνγκ, το οποίο αξιοποίησε ο Μαρτίν, ενώ σωστά απέβαλλε και τον Καντέ που ανέτρεψε τον Μπρέσκα σε προφανή θέση για γκολ. Γενικά η πράσινη άμυνα παρέπαιε με τον Σαριέγκι να κάνει κάτι γκέλες άλλο πράγμα... Ο Σολάκης θα μπορούσε να χριστεί σκόρερ στο πρώτο ημίχρονο, αλλά σημάδεψε το δοκάρι. Αλγεινή εντύπωση προκάλεσαν οι συμπλοκές των τελευταίων δύο λεπτών ανάμεσα στους παίκτες. Οι Πράσινοι διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι του Τομάς με το χέρι στο 30΄.

Στην επανάληψη έγινε πραγματικά της κολάσεως. Ο Μπρέσκα στο 54΄ με ωραίο διαγώνιο σουτ έγραψε το 2-0 για τον Ολυμπιακό Βόλου και κάπου εκεί όλα φάνηκαν να τελειώνουν. Αμ δε... Με την σέντρα ο Παναθηναϊκός κέρδισε φάουλ, ο Καραγκούνης εκτέλεσε, ο Μαρούλης έχασε την μπάλα στην κεφαλιά του Κατσουράνη και οι Πράσινοι μείωσαν σε 2-1. Ο Φερέιρα με διπλή αλλαγή σουλούπωσε λίγο την ομάδα. Ο Γκαρσία έδωσε πνοή και στο 66΄ ο Σισέ μετά από κόρνερ έφερε το παιχνίδι στα ίσια.

Στο 79΄ ο Μάνταλος έδωσε δεύτερο πέναλτι και αποβολή στον Παναθηναϊκό. Ο Μπουμσόνγκ αφού σπρώχτηκε από τον Σολάκη, αναγκάστηκε να διώξει με το χέρι πάνω στην γραμμή. Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε ο Σολάκης που κατάφερε να ψαρώσει από τον Τζόρβα και να χάσει μεγάλη ευκαιρία. Ωστόσο με 9 παίκτες το τριφύλλι ήταν εξαιρετικά δύσκολο να μπορέσει να κρατήσει.

Η λύτρωση για τον Ολυμπιακό ήρθε στο 85΄ από τον Μαρτίν με κοντινό πλασέ. Με το γκολ ο αποβληθείς Κατσαβάκης έκανε βολτούλα στον αγωνιστικό χώρο, ενώ ο Μπέος είχε φτάσει στο κόρνερ. Πάνω στον ενθουσιασμό όλα επιτρέπονται... Σε κάποια στιγμή οι παίκτες έπαιζαν με τέσσερις μπάλες στον αγωνιστικό χώρο. Απίστευτα πράγματα σε μία μακριά νύχτα για τον Ολυμπιακό Βόλου.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 3-1

Μετά από τέσσερα χρόνια παρουσίας στη Σούπερ Λιγκ, με πολλές χαρές ,αλλά και απογοητεύσεις, ο Αστέρας Τρίπολης αποχαιρέτησε σήμερα τη μεγάλη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, με τον τρόπο που ήθελε: Η νίκη με 3-1 επί του Πανιωνίου μπορεί να μην άλλαξε τίποτα για τους Αρκάδες, ωστόσο ήταν ο ιδανικός τρόπος για να πουν αντίο και… στο επανιδείν.

Με δεδομένη την έλλειψη άγχους των δύο ομάδων, το παιχνίδι ήταν εξ’αρχής ελεύθερο και δίχως σκοπιμότητες. Ο ρυθμός ήταν γρήγορος και μόλις στο 7΄της αναμέτρησης οι Αρκάδες άνοιξαν το σκορ, με το ωραίο γυριστό του κορυφαίου της αναμέτρησης Πουλίδο.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν στο ίδιο τέμπο και περιόρισαν σε παθητικό ρόλο τον Πανιώνιο που απώλεσε την πρώτη του ευκαιρία στο 26’ με το σουτ του Κβιρκβέλια που απέκρουσε ο Αναστασόπουλος. Στο 41’ ήρθε το δεύτερο γκολ για τον Αστέρα και πάλι με τον Πουλίδο, ο οποίος πήρε την κεφαλιά μετά ρο φάουλ του Αργυρόπουλου κάνοντας το 2-0 για την ομάδα του, η οποία ωστόσο… δεν είχε ακόμα τελειώσει.

Και αυτό γιατί ένα λεπτό πριν τη συμπλήρωση των 45 ο Λαδάκης ανέβας το δείκτη του σκορ στο 3-0 με ωραίο πλασέ, τελειώνοντας ουσιαστικά από το πρώτο μέρος την υπόθεση νίκη για τους «κυανοκίτρινους».

Στην επανάληψη, οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν την απόδοσή τους και πήραν μέτρα στο γήπεδο, απόρροια της χαλαρότητας που επεδείκνυαν οι γηπεδούχοι. Τελικά δεν κατάφεραν αν αλλάξουν και πολλά πράγματα, εκτός από τη μείωση του σκορ σε 3-1 στο 87’ με το γκολ του Γκαλίτσιου.

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ - ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ 0-4

Με τον καλύτερο τρόπο έκλεισε μια αρκετά δύσκολη χρονιά ο Εργοτέλης, ο οποίος επικράτησε με 4-0 του Πανσερραϊκού στις Σέρρες. Οι παίκτες του Νίκου Καραγεωργίου χωρίς άγχος απέδωσαν πολύ καλό ποδόσφαιρο και σκόρπισαν τον υποβιβασμένο Πανσερραϊκό στο τελευταίο ματς της χρονιάς.

Με αρκετές αλλαγές παρατάχθηκαν και οι δυο ομάδες, μιας και δεν υπήρχε βαθμολογικό άγχος για καμία. Ο Εργοτέλης μπήκε από νωρίς δυνατά στο ματς και προηγήθηκε μόλις στο 5ο λεπτό με τον Βερπακόφσκις μετά από δοκάρι του Μπούντιμιρ.

Οι Σερραίοι αιφνιδιάστηκαν από το γρήγορο γκολ, αλλά κατάφεραν να ανεβάσουν την απόδοση του και κάνουν αισθητή την παρουσία τους στα καρέ του Αθανασιου. Μάλιστα στο 20’ είχαν μια πολύ καλή στιγμή με τον Σουμπίνιο, όμως το σουτ του Βραζιλιάνου έφυγε λίγο άουτ.

Δέκα λεπτά αργότερα, πάντως, οι φιλοξενούμενοι σκόραραν για δεύτερη φορά με τον Ορφανό, ο οποίος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Βαλσαμάκη, έπειτα από σέντρα του Χαντί. Αυτό ήταν και το σκορ ημιχρόνου, αφού μετά από το 2-0 λίγες φορές κάποια από τις δυο ομάδες απείλησε τις εστίες των Αθανασίου και Βαλσαμάκη.

Στο δεύτερο μισό ο Πανσερραϊκός μπήκε πιο δυνατά στο ματς και είχε δοκάρι με τον Πάρκερ στο 47ο λεπτό. Ότι δεν κατάφερε ο Νοτιοαφρικανός για τις Σέρρες το κατάφερε ο Μπούντιμιρ για τον Εργοτέλη στο 73’. Ο Κροάτης με δυνατό σουτ έκανε το 3-0, ενώ το τελικό 4-0 διαμόρφωσε ο Καρέλης έντεκα λεπτά αργότερα από τα έντεκα βήματα, κλείνοντας με τον καλύτερο τρόπο τη χρονιά για τους Κρητικούς.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΛΑΡΙΣΑ 6-0

Ο Ολυμπιακός πανηγύρισε την κατάκτηση του πρωταθλήματος με τον καλύτερο τρόπο! Ισοπέδωσε την Λάρισα με 6-0 και επέστρεψε στην κορυφή του πρωταθλήματος. Στην τελευταία βραδιά του Αντώνη Νικοπολίδη, ο οποίος κρέμασε τα γάντια του, οι Πειραιώτες έκαναν πάρτι. Δύο γκολ ο Φουστέρ και από ένα οι Φετφατζίδης, Τζιμπούρ, Πάντελιτς και Μέλμπεργκ. Τίτλοι τέλους και για την Λάρισα, που έπεσε στην Football League.

Στη φιέστα, ο Ολυμπιακός ήθελε ένα μεγάλο σκορ για δύο λόγους. Πρώτον να πανηγυρίσει με τον καλύτερο τρόπο την κατάκτηση του πρωταθλήματος και δεύτερο για να διατηρήσει το αήττητο στο κάστρο του και να σπάσει ακόμα ένα ρεκόρ φέτος. Από την άλλη η Λάρισα έδινε το τελευταίο παιχνίδι στην Σούπερ Λίγκ.

Το ματς είχε διαδικαστικό χαρακτήρα, καθώς με το... καλημέρα, οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ κι έδειξαν ότι θα κάνουν... πάρτι! Στο 8’ εντυπωσιακή σέντρα του Ριέρα με το εξωτερικό, στην καρδιά της άμυνας της Λάρισας ο Τζιμπούρ με ψαράκι κεφαλιά έκανε το 1-0. Στο 15’ ωραία πάσα του Ριέρα στον Μανιάτη, αυτός πασάρει προς τον Φουστέρ, ο Ταλ με μία... ζεμπεκιά, αντί για να διώξει με το... δεξί, η μπάλα βρήκε στο αριστερό, έστρωσε στον Φουστέρ και διπλασίασε τα τέρματα του. Δύο λεπτά αργότερα ο Ιμπαγάσα από κόρνερ έψαξε τον Φουστέρ που ήταν έξω από την περιοχή. Αυτός με κοντρόλ στο στήθος και απευθείας σουτ, πριν σκάσει η μπάλα στο έδαφος έκανε το 3-0, που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου!

Στην επανάληψη δεν άλλαξε κάτι και ο Ολυμπιακός συνέχισε με τον ίδο καταιγιστικό ρυθμό! Στο 62’ σέντρα του Μανιάτη, ο Μέλμπεργκ μόνος του κάνει την κεφαλιά και κάνει το 4-0! Τρία λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Πάντε΄λιτς να χριστεί σκόρερ. Αφού εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Αμπάρη ανέβασε κι άλλο τον δείκτη του σκορ. Στο 76’ ο Μιραλάς τροφοδοτεί τέλεια τον Φετφατζίδη, ο οποίος δεν αστόχησε στο τετ α τετ με τον Αμπάρη κι έκανε το 6-0!

Στη συνέχεια ο Μιραλάς έψαξε το γκολ, αλλά δεν του βγήκε και το παιχνίδι έληξε με το ευρύ 6-0 που ήταν η μεγαλύτερη νίκη για τον Ολυμπιακό (σ.σ. το ίδιο σκορ και στο παιχνίδι με την ΑΕΚ), αλλά και η μεγαλύτερη ήττα της Λάρισας.

ΠΑΟΚ – ΚΕΡΚΥΡΑ 2-0

Ο ΠΑΟΚ για ένα ημίχρονο ήταν πολύ καλός και πήρε αυτό που ήθελε από το παιχνίδι με την Κέρκυρα, δηλαδή τους τρεις βαθμούς με τους οποίους εξασφάλισε μία θέση στα πλέι οφ. Ο Ίβιτς άνοιξε νωρίς το σκορ (8΄), με τον Αθανασιάδη να έρχεται από τον πάγκο και να σκοράρει για ακόμα ένα παιχνίδι και να κλείνει το τελικό 2-0.

Είχαμε πολύ καιρό να δούμε τον ΠΑΟΚ να αναπτύσσεται τόσο “στρωτά” μέσα στο γήπεδο και να γίνεται σωστό “σπάσιμο” της μπάλας από τον Ίβιτς προς τα δύο άκρα. Ο Ετό ανέβαινε ψηλά και βοηθούσε επιθετικά, ο Σαλπιγγίδης αν ήταν πιο ψύχραιμος θα έκανε τέλεια τη δουλειά του ανάμεσα στο αντίπαλο αμυντικό δίδυμο και οι Ελ Ζαρ και Βιεϊρίνια ήταν ορεξάτοι.

Μία άκρως ενδιαφέρουσα και ελπιδοφόρα εμφάνιση από τον ΠΑΟΚ, αλλά ας κρατάμε και μικρό καλάθι, καθώς από τη μία έπαιζε κόντρα σε μία αδιάφορη βαθμολογικά ομάδα, ενώ και η απουσία του κόσμου έπαιξε το ρόλο της, αφού δεν υπήρχε η πίεση από την εξέδρα.

Πάντως, το σκορ του πρώτου ημιχρόνου αδικούσε και τις δύο ομάδες που είχαν από μία τεράστια ευκαιρία (Σαλπιγγίδης-Φλαβίνιο), ενώ ο ΠΑΟΚ έχασε πέναλτι (12΄ Λίνο) και ζήτησε άλλο ένα, αλλά του το αρνήθηκε ο Παμπορίδης. Έτσι και παρά τη χαμένη ευκαιρία και του Ελ Ζαρ, μετά από μία εξαιρετική έμπνευση του Βιεϊρίνια, το γκολ του Ίβιτς πολύ νωρίς (9΄) ήταν αυτό που σημάδεψε το πρώτο μέρος που τα... είχε όλα!

Στην επανάληψη, ο ρυθμός έπεσε κατακόρυφα, οι ευκαιρίες πλέον στέρεψαν και μετά τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα οι δύο προπονητές προσπάθησαν να αλλάξουν τη ροή του του. Έκαναν τις αλλαγές τους, αλλά όπως συμβαίνει όλο και πιο συχνά φέτος, αυτός που δικαίωσε τον προπονητή του για την επιλογή του ήταν ο Αθανασιάδης. Μπορεί το γκολ που πέτυχε στο 75΄ να μην ήταν... δείγμα της κλάσης του, αλλά και μόνο το γεγονός πως βρέθηκε πάλι εκεί που έπρεπε, δεν είναι και πάλι σύμπτωση...

Δεν υπήρχε κάτι άλλο να σημειωθεί από αυτό το ματς, παρά μόνο η χρησιμοποίηση, έστω και για λίγα λεπτά του Τσουκαλά στη “φυσική του θέση”, αυτή του “δεκαριού”, χωρίς όμως να προλάβει να κάνει κάτι σημαντικό. Ο ΠΑΟΚ έψαξε ένα τρίτο γκολ, η Κέρκυρα, χωρίς άγχος βγήκε μπροστά, αλλά οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή, χωρίς να δημιουργήσουν άλλη ευκαιρία.

ΑΕΚ-ΗΡΑΚΛΗΣ 0-0

Στο τελευταίο της «διαγώνισμα» πριν τον τελικό Κυπέλλου της 30ης Απριλίου, η ΑΕΚ έμεινε...μεταξεταστέα ή αν προτιμάτε καλύτερα κόλλησε στο 0-0 κόντρα στον Ηρακλή, για την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος στο άδειο και παγωμένο ΟΑΚΑ. Κακό ποδόσφαιρο, καλύτερο θέαμα στην επανάληψη.

Το παιχνίδι ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, για την ΑΕΚ αποτελούσε μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία ενόψει του τελικού της 30ης Απριλίου, ενώ για τον Ηρακλή η τελευταία παράσταση κατά την οποία ήθελε να αφήσει όσο τον δυνατόν καλύτερες εντυπώσεις...

Ο Μανόλο Χιμένεθ προτίμησε σύστημα-ρόμβο με τους Αραμπατζή κάτω από τα δοκάρια αντί του Σάχα, Νασούτι, Γιάχιτς, Ματέος, Λαγό στην τετράδα της άμυνας, Καφέ, Μίτσελ, Λαγό στη μεσαία γραμμή, με τον Γκερέιρο να αντικαθιστά τον Σκόκο και να αγωνίζεται ως δεκάρι πίσω από τους Μπαχά και Μπλάνκο που συνέθεσαν το επιθετικό δίδυμο.

Στον αντίποδα, ο Γιώργος Παράσχος, που με τα χίλια ζόρια συμπλήρωσε 17άδα, προχώρησε σε αναγκαστικές... αλχημείες δεδομένου ότι αντιμετώπιζε απουσίες δώδεκα (!)ποδοσφαιριστών του. Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με περισσότερη διάθεση, κυκλοφορούσαν καλά την μπάλα, με τον Γκερέϊρο να έχει αναλάβει να φτιάξει το παιχνίδι της ΑΕΚ αλλά στην συνέχεια ο Ηρακλής ισορρόπησε δημιουργώντας τις πιο αξιόλογες φάσεις.

Και αν η πρώτη φάση ήταν καθαρά λάθος από τον Μίτσελ, που παραλίγο να εκμεταλλευτεί ο Σολτάνι, αργότερα η εξαιρετική πάσα του Ρόμπλες στον Ηλιάδη απλά φανέρωσε την σωστή ανάπτυξη των φιλοξενούμενων. Αυτά έμελλε να δούμε στο πρώτο ημίχρονο...Μια κακή ΑΕΚ, και έναν Μανόλο Χιμένεθ να ψάχνεται διαρκώς και να μετακινεί σε άλλες θέσεις τους παίκτες του...

Στην επανάληψη, ο Ισπανός τεχνικός πέρασε στην «μάχη» τον Νάτσο Σκόκο και ο Αργεντινός έδωσε άλλη φρεσκάδα και ρυθμό στους «κιτρινόμαυρους». Η ΑΕΚ ανέβασε απόδοση δημιουργόντας φάσεις με κορυφαία την διπλή ευκαιρία στο 66' με τον Λαγό να πιάνει ένα "ξερό" σουτ, η μπάλα να σταματάει στον Χοσέμι, και στην επαναφορά ο Καφές να μην μπορεί να την στείλει στα δίχτυα σε κενή εστία!

Τίποτα δεν άλλαξε, οι δύο ομάδες βολεύτηκαν με την κατάκτηση του βαθμού, σε ένα παιχνίδι που θα ξεχαστεί πολύ γρήγορα...

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-ΚΑΒΑΛΑ 0-0

Στο 0-0 έμειναν ο Ατρόμητος και η Καβάλα στο Περιστέρι. Βαθμολογικό ενδιαφέρον δεν υπήρχε και έτσι οι δύο ομάδες έκλεισαν την σεζόν παίρνοντας από έναν πόντο. Πλέον το «αστέρι» σκέφτεται τον τελικό με την ΑΕΚ, και οι «Αργοναύτες» ετοιμάζει τον σχεδιασμό της νέας σεζόν.

Είχε την υπεροχή ο Ατρόμητος και κινήθηκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο. Η Καβάλα έδωσε χώρους, αλλά προσπάθησε κι αυτή να παίξει επιθετικά. Το ματς ήταν σε καλό ρυθμό καθώς και οι δύο ομάδες ήταν απαλλαγμένες από άγχος και ουσιαστικά δεν είχαν βαθμολογικό κίνητρο. Οι γηπεδούχοι πάντως ήταν πιο δυναμικοί στο πρώτο μέρος και δημιούργησαν κινδύνους με τον Αναστασάκο, ενώ οι «Αργοναύτες» απείλησαν με τον Νικουλάε.

Ίδια ήταν η εικόνα και του δευτέρου μέρους. Τόσο ο Ατρόμητος όσο και η Καβάλα αναζήτησαν τρόπους να πατήσουν με αξιώσεις την αντίπαλη περιοχή. Στη μεσαία γραμμή έπεφταν κορμιά, ο Νικουλάε στο 63΄ αστόχησε εξ επαφής. Άλλες σημαντικές ευκαιρίες δεν έγιναν και το ματς έμεινε στην λευκή ισοπαλία.

Ρωσία: 300 παιδιά έκαναν εμβόλιο και αρρώστησαν!

Περίπου 300 παιδιά έχουν αρρωστήσει μετά από τον εμβολιασμό τους για την αντιμετώπιση της μηνιγγίτιδας.

Οι αρχές έχουν θορυβηθεί μετά το περιστατικό στη βόρεια πόλη Βολόγκντα της Ρωσίας. Περίπου 40 σπουδαστές εμφάνισαν συμπτώματα αμέσως μετά τον εμβολιασμό τους κατά της μηνιγγίτιδας.

Η κρατική τηλεόραση ανέφερε ότι οι αρχές απέσυραν το σκεύασμα EnzeWir, με το οποίο γινόταν ο εμβολιασμός, από την διανομή. Οι υγειονομικές αρχές ανέφεραν ότι η αντίδραση των παιδιών σε μαζική κλίμακα είναι ιδιαίτερα ασυνήθιστη.

Σαλαμίνα: Φωτιά σε 3 εξοχικά

Οι εμπρησμοί έγιναν μέσα σε διάστημα πέντε ωρών τη νύχτα Σαββάτου προς Κυριακή.

Στη 01.52 στη συμβολή των οδών Αγίου Αθανασίου και Ευριβιάδου, άγνωστοι διέρρηξαν εξοχικό, πέταξαν μέσα εύφλεκτο υγρό και άναψαν φωτιά με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές.

Στις 02.42 στην οδό Αρτέμιδος, διέρρηξαν και πάλι εξοχικό και με τον ίδιο τρόπο έβαλαν φωτιά στο σπίτι, το οποίο σχεδόν κάηκε ολοσχερώς.

Στις 03.25 στη Λεωφ. Αιαντείου, άνοιξαν το σπίτι και έβαλαν φωτιά με αποτέλεσμα και εδώ να προκλήθουν πολύ σοβαρές υλικές ζημιές.

Από την αστυνομία δεν είναι γνωστό αν πρόκειται για πράξεις εκφοβισμού ή εκδίκησης ή έγιναν ληστείες και οι φωτιές μπήκαν για να εξαφανίσουν τα ίχνη των δραστών.

Σε έξαρση οι ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις

Ανθεκτικά στα αντιβιοτικά μικρόβια προκάλεσαν σε τρεις μόνο μήνες 229 θανάτους σε 23 νοσοκομεία, έναντι 174 θανάτων που προκάλεσε η νέα γρίπη.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «ο Κόσμος του Επενδυτή», εάν λάβει κάποιος υπόψη ότι τα στοιχεία αφορούν μόνο τις τρεις πιο συνηθισμένες λοιμώξεις, και μόνο το 1/6 των νοσοκομείων, τότε σε ετήσια βάση ο συνολικός αριθμός των θανάτων μπορεί να φθάνει τις 6.000.

Δεν είναι λίγοι οι επιδημιολόγοι που υποστηρίζουν ότι οι ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις αναδεικνύονται σε πρώτη αιτία θανάτου στην Ελλάδα.

Κύρια αιτία για την ανάπτυξη των λοιμώξεων είναι η κατάχρηση αντιβιοτικών, τόσο εντός των νοσοκομείων, όσο και εκτός. Άλλη μια αιτία είναι η πλημμελής τήρηση των κανόνων υγιεινής από το προσωπικό των νοσοκομείων.

Έρχεται ρύθμιση για τα αυθαίρετα;

Ρύθμιση για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων ενδεχομένως να θεσπίσει η κυβέρνηση. Σύμφωνα με τον οδικό χάρτη που παρουσίασε ο Πρωθυπουργός το επόμενο διάστημα η κυβέρνηση θα αρχίσει μεγάλο θεσμικό διάλογο με την κοινωνία, τους κοινωνικούς εταίρους και με τη Δικαιοσύνη για να «τραβήξουμε μια κόκκινη γραμμή σε σχέση με το παρελθόν στο θέμα της αυθαίρετης δόμησης».

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», δεν τίθεται θέμα νομιμοποίησης των αυθαιρέτων, διότι υπάρχουν νομικά κωλύματα, γι’ αυτό και η κυβέρνηση επί της παρούσης εξετάζει τη δυνατότητα τακτοποίησης των αυθαιρέτων αφού όμως προηγηθεί διάλογος με τη Δικαιοσύνη. Από την πλευρά της ωστόσο, η κυβέρνηση εξετάζει σχέδιο για τακτοποίηση των αυθαιρέτων προκειμένου να αντλήσει πόρους για τα ελλείμματα.

Για παράδειγμα:
-Το κόστος τακτοποίησης ενός αυθαιρέτου, πώς θα προκύπτει αυτός ο φόρος, αν θα πρόκειται για εφάπαξ καταβολή ενός συγκεκριμένου ποσού ή για δόσεις.

-Τι θα γίνει με κραυγαλέες περιπτώσεις αυθαίρετων κτισμάτων

-Πώς θα ξεπεραστούν οι αντιρρήσεις του Ε’ Τμήματος του Συμβουλίου Επικρατείας το οποίο «ανθίσταται» σθεναρά εδώ και πολλά χρόνια σε απόπειρες για νομιμοποίηση των αυθαιρέτων.

Στον διάλογο με τη Δικαιοσύνη θα καθοριστούν και οι μηχανισμοί ελέγχου της αυθαίρετης δόμησης, μετά την τακτοποίηση που θα επιχειρηθεί. Στόχος είναι να υπάρξει αυστηρός έλεγχος για να αποτραπεί μια νέα γενιά αυθαιρέτων, μετά την περαίωση.

Ιράν: Κρέμασαν δημόσια τέσσερις ανθρώπους

Τέσσερις κατάδικοι θανατώθηκαν δι' απαγχονισμού δημόσια το Σάββατο στο νότιο Ιράν, μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Mehr.

Οι τέσσερις θανατοποινίτες (που είχαν καταδικαστεί για φόνο, απαγωγή κι ένοπλη ληστεία), απαγχονίστηκαν στην πόλη Σιράζ μετά την επικύρωση των ποινών τους από το Ανώτατο Δικαστήριο.

Οι δολοφονίες, οι βιασμοί, οι ένοπλες ληστείες και το λαθρεμπόριο ποσοτήτων ναρκωτικών μεγαλύτερων από πέντε κιλά είναι κακουργήματα που επισύρουν την εσχάτη των ποινών στο Ιράν.

Επεκτείνεται ο προαστιακός κατά τους καλοκαιρινούς μήνες

Την επέκταση του προαστιακού από τον Άγιο Βασίλη ως τον Ψαθόπυργο εγκρίνει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, τουλάχιστον για τους καλοκαιρινούς μήνες.

Τη διαβεβαίωση έδωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Αθανάσιος Ζηλιασκόπουλος, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, παρουσία του Αχαιού βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Αθανάσιου Παπαδόπουλου, του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΓΑΙΟΣΕ, Νικόλαου Ιωαννίδη, του προέδρου του Συλλόγου Φίλων Οδοντωτού, Γιάννη Καραπαναγιώτη και του προέδρου του Συλλόγου Φίλων του Σιδηροδρόμου Αθήνας, Σπύρου Νικολόπουλου.

Βρέθηκαν αυτοί που γάζωσαν κέντρο διασκέδασης στο Ηράκλειο

Ένας 32χρονος και ένας 21χρονος είναι οι, ως χθες άγνωστοι, που πριν περισσότερο από ένα χρόνο "γάζωσαν" νυχτερινό κέντρο διασκέδασης στο Ηράκλειο.

Στους δύο άνδρες κατέληξαν οι αστυνομικοί, ταυτοποιώντας τα ίχνη από τους κάλυκες που είχαν βρεθεί στις 3 Ιανουαρίου του 2010 στο club, επί της οδού Δουκός Μποφόρ, στην παραλιακή, με τους κάλυκες που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα ξημερώματα της 26ης Μαρτίου του 2010, κατόπιν απόπειρας κλοπής, φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και άσκοπων πυροβολισμών από τους δύο δράστες.

Στην περίπτωση των πυροβολισμών εναντίον του καταστήματος οι δύο άνδρες, επιβαίνοντες σε ΙΧ αυτοκίνητο, πυροβόλησαν τουλάχιστον δέκα φορές προκαλώντας φθορές σε γυάλινο στέγαστρο εισόδου νυχτερινού κέντρου διασκέδασης, καθώς και σε Ι.Χ.Ε αυτοκινήτου ιδιοκτησίας ενός 65χρονου.

Φονικοί τυφώνες σαρώνουν την Αμερική

Τουλάχιστον 17 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους απο τους συνολικά 30 ανεμοστρόβιλους που το τελευταίο 48ωρο τις νότιες και μεσοδυτικές ακτές των ΗΠΑ. Πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν ενώ μεταξύ των νεκρών περιλαμβάνονται και 5 παιδιά.

Απο τους ανεμοστρόβιλους χτυπήθηκαν συνολικά οκτώ πολιτείες ενω τα θύματα καταγράφηκαν στο Άρκανσο, την Οκλαχόμα και την Αλαμπάμα.

Πιο σοβαρά χτυπήθηκε το Άρκανσο όπου επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από δέντρα που ξεριζώθηκαν και έπεσαν πάνω σε σπίτια και τροχόσπιτα. Ένας πατέρας και η μικρή κόρη του, μόλις 18 μηνών, σκοτώθηκαν ενώ κοιμούνταν στην πόλη Κρίσταλ Νομπ. Στην πρωτεύουσα της Πολιτείας, το Λιτλ Ροκ, σκοτώθηκαν μια μητέρα με το οκτάχρονο παιδί της ενώ στην Αλαμπάμα έχασαν τη ζωή τους άλλη μία γυναίκα με δύο από τα παιδιά της.

Μεσα σε έξι ώρες , έξι ανεμοστρόβικοι χτύπησαν το Μαρένγκο της Αλαμπάμα.

Την Παρασκευή ανεμοστρόβιλοι καταγράφηκαν και στο Μισισίπι, καταστρέφοντας δεκάδες σπίτια και ένα διυλιστήριο πετρελαίου.

Χιλιάδες ευρώ ο τζίρος από την παράνομη πώληση κροτίδων

Όλο και μεγαλύτερες ποσότητες επικίνδυνων βεγγαλικών εισάγουν παράνομα οι έμποροι που αδιαφορούν για την σωματική ακεραιότητα των αγοραστών μπροστά στο κέρδος τους.

Πάνω από 50.000 ευρώ θα ήταν τα έσοδα από την παράνομη πώληση χιλιάδων κροτίδων για έναν 53χρονο που συνελήφθη στο κατάστημά του στο Αγρίνιο! Στο μαγαζί και στο σπίτι του εμπόρου στη Ματαράγκα, οι αστυνομικοί κατέσχεσαν 48.500 κροτίδες, 13.200 αθύρματα και 1.000 τεμάχια άλλων τύπων βεγγαλικών!

Στα Χανιά συνελήφθη ένας 50χρονος έμπορος στο κατάστημα του οποίου οι αστυνομικοί της Ασφαλείας κατέσχεσαν συνολικά 36.572 παράνομες κροτίδες και τον οδήγησαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.

Στην Πάτρα, ένας 19χρονος Έλληνας έπεσε στα χέρια της Αστυνομίας, όταν κατά την έρευνα στο σπίτι του στις εργατικές κατοικίες Ταραμπούρα διαπιστώθηκε ότι είχε στην κατοχή του δύο κιβώτια με 213 συσκευασίες που περιείχαν συνολικά 5.650 κροτίδες.

Πάλι στην Πάτρα, συνελήφθη ένας 66χρονος που βρισκόταν στο μίνι μάρκετ το οποίο διατηρεί η σύζυγός του, όταν εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 263 κροτίδες.

Μεντβέντεφ: Δεν αλλάζει πυρηνικά σχέδια η Ρωσία

Η σοβαρή πυρηνική κρίση στην Ιαπωνία δεν θα πρέπει να εμποδίσει την ανάπτυξη της ατομικής ενέργειας, τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

«Στο προσεχές μέλλον, θα παρουσιάσουμε στους εταίρους μας προτάσεις για την ανάπτυξη της πυρηνικής ενέργειας για ειρηνικούς σκοπούς, λαμβάνοντας υπόψη την τραγωδία στην Ιαπωνία», τόνισε ο Μεντβέντεφ από το νησί Χαϊνάν, όπου συμμετέχει στο Φόρουμ του Μποάο, του «Ασιατικού Νταβός».

«Οι καταστροφές δεν πρέπει να σταματήσουν την ανθρώπινη πρόοδο, αλλά πρέπει να τις εκμεταλλευόμαστε για να εξάγουμε τα κατάλληλα συμπεράσματα», πρόσθεσε ο Ρώσος πρόεδρος, χωρίς να προσθέσει άλλες λεπτομέρειες.

Είκοσι πέντε χρόνια μετά την καταστροφή του Τσερνομπίλ, η Ρωσία δείχνει αποφασισμένη να προχωρήσει στα πυρηνικά της σχέδια, παρά τις προειδοποιήσεις πολλών ειδικών. Το πυρηνικό δυστύχημα της Φουκουσίμα δεν πυροδότησε εθνικό διάλογο στη Ρωσία για τους κινδύνους των πυρηνικών και ο πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν κατέστησε σαφές ότι η Μόσχα δεν θα αλλάξει την πολιτική της στο θέμα αυτό.

Η λίστα με τα 39 ύποπτα ματς

Ρεπορτάζ της εφημερίδας «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», παρουσιάζει τα 39 ελληνικά παιχνίδια τα οποία σύμφωνα με την UEFA θεωρούνται ύποπτα για στήσιμο.

Το συγκεκριμένο ρεπορτάζ, που βασίζεται στα στοιχεία των 4 φακέλλων που απέστειλε η UEFA στην ΕΠΟ, αναφέρει πως υπάρχουν 39 ελληνικά παιχνίδια, που κατά την Ευρωπαϊκή Αρχή του Ποδοσφαίρου θεωρούνται ύποπτα για στήσιμο.

Πιο αναλυτικά, οι φάκελλοι περιλαμβάνουν 4 ύποπτα παιχνίδια από την Superleague (2009-2010), 3 ύποπτα παιχνίδια του Κυπέλλου Ελλάδας (2009-2010), 14 ύποπτα παιχνίδια στο πρωτάθλημα της B' Εθνικής (σ.σ. σεζόν 2008-2009) και 18 ύποπτα παιχνίδια στο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής (σ.σ. σεζόν 2009-2010).

Να σημειωθεί ότι υπάρχουν πέντε διαφορετικές διαβαθμίσεις «διαφθοράς», με βάση την κατηγοριοποίηση που προκύπτει από το Σύστημα Ανίχνευσης Στοιχηματικής Απάτης, γνωστό ως BFDS.

Αναλυτικά, οι χαρακτηρισμοί για τους 39 αγώνες είναι οι ακόλουθοι

1. Ελαφρώς ύποπτος

2. Ύποπτος

3. Σοβαρά ύποπτος

4. Διεφθαρμένος

5. Άκρως διεφθαρμένος.

Αναλυτικά οι 39 αγώνες:

ΑΓΩΝΑΣ - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ - ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ - ΒΑΘΜΙΔΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ – ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1-2 10/01/2010 ΕΛΑΦΡΩΣ ΥΠΟΠΤΟΣ

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ –ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 0-1 14/03/2010 ΕΛΑΦΡΩΣ ΥΠΟΠΤΟΣ

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ – ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ 2-0 21/03/2010 ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΣ

ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ –ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ 3-1 28/03/2010 ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΣ

ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β. 0-4 30/08/2009 ΕΛΑΦΡΩΣ ΥΠΟΠΤΟΣ

ΑΓΡ. ΑΣΤΕΡΑΣ – ΝΕΑ ΚΑΒΑΛΑ 0-3 28/10/2009 ΥΠΟΠΤΟΣ

ΚΑΛΛΙΘΕΑ – ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ 1-0 28/10/2009 ΣΟΒΑΡΑ ΥΠΟΠΤΟΣ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ 2-0 27/10/2008 ΥΠΟΠΤΟΣ

ΔΙΑΓΟΡΑΣ – ΕΘΝ. ΠΕΙΡΑΙΩΣ 2-2 01/02/2009 ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΣ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β –ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. 1-1 02/02/2009 ΥΠΟΠΤΟΣ

ΔΙΑΓΟΡΑΣ –ΚΑΛΛΙΘΕΑ 0-0 07/03/2009 ΕΛΑΦΡΩΣ ΥΠΟΠΤΟΣ

ΝΕΑ ΚΑΒΑΛΑ – ΑΓΡ. ΑΣΤΕΡΑΣ 4-1 14/03/2009 ΑΚΡΩΣ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΣ

ΙΩΝΙΚΟΣ – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. 0-1 23/03/2009 ΥΠΟΠΤΟΣ

ΝΕΑ ΚΑΒΑΛΑ – ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ 2-0 29/03/2009 ΕΛΑΦΡΩΣ ΥΠΟΠΤΟΣ

ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ – ΕΘΝ. ΠΕΙΡΑΙΩΣ 3-2 06/04/2009 ΕΛΑΦΡΩΣ ΥΠΟΠΤΟΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ – ΚΑΣΤΟΡΙΑ 1-2 12/04/2009 ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΣ

ΙΩΝΙΚΟΣ – ΔΙΑΓΟΡΑΣ 1-0 12/04/2009 ΕΛΑΦΡΩΣ ΥΠΟΠΤΟΣ

ΝΕΑ ΚΑΒΑΛΑ – ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 2-1 13/04/2009 ΕΛΑΦΡΩΣ ΥΠΟΠΤΟΣ

ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ – ΑΓΡ. ΑΣΤΕΡΑΣ 3-2 27/04/2009 ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΣ

ΑΝ. ΚΑΡΔΙΤΣΑ – ΝΕΑ ΚΑΒΑΛΑ 3-0 04/05/2009 ΕΛΑΦΡΩΣ ΥΠΟΠΤΟΣ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β – ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ 0-1 04/05/2009 ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΣ

ΕΘΝ. ΑΣΤΕΡΑΣ – ΠΙΕΡΙΚΟΣ 1-2 15/11/2009 ΣΟΒΑΡΑ ΥΠΟΠΤΟΣ

ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡ. – ΚΑΛΑΜΑΤΑ 1-0 16/11/2009 ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΣ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β – ΚΑΛΑΜΑΤΑ 3-0 21/12/2009 ΥΠΟΠΤΟΣ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β – ΕΘΝ. ΠΕΙΡΑΙΩΣ 2-0 15/01/2010 ΣΟΒΑΡΑ ΥΠΟΠΤΟΣ

ΔΙΑΓΟΡΑΣ – ΕΘΝ. ΑΣΤΕΡΑΣ 3-1 17/01/2010 ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΣ

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ 1-1 24/01/2010 ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΣ

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β 1-3 06/02/2010 ΣΟΒΑΡΑ ΥΠΟΠΤΟΣ

ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑ 3-1 27/02/2010 ΣΟΒΑΡΑ ΥΠΟΠΤΟΣ

ΔΙΑΓΟΡΑΣ – ΕΘΝ. ΠΕΙΡΑΙΩΣ 0-2 07/03/2010 ΣΟΒΑΡΑ ΥΠΟΠΤΟΣ

ΕΘΝ. ΑΣΤΕΡΑΣ – ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ 0-1 14/03/2010 ΕΛΑΦΡΩΣ ΥΠΟΠΤΟΣ

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΚΑΛΑΜΑΤΑ 3-1 10/04/2010 ΣΟΒΑΡΑ ΥΠΟΠΤΟΣ

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΡΟΔΟΣ 2-0 26/04/2010 ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΣ

ΕΘΝ. ΠΕΙΡΑΙΩΣ – ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ 2-1 02/05/2010 ΕΛΑΦΡΩΣ ΥΠΟΠΤΟΣ

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΚΕΡΚΥΡΑ 1-0 09/05/2010 ΕΛΑΦΡΩΣ ΥΠΟΠΤΟΣ

ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ – ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ 2-0 26/05/2010 ΣΟΒΑΡΑ ΥΠΟΠΤΟΣ

ΙΩΝΙΚΟΣ – ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ 2-1 30/05/2010 ΣΟΒΑΡΑ ΥΠΟΠΤΟΣ

ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ – ΙΩΝΙΚΟΣ 2-0 02/06/2010 ΣΟΒΑΡΑ ΥΠΟΠΤΟΣ

ΙΩΝΙΚΟΣ - ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ 2-0 06/06/2010 ΣΟΒΑΡΑ ΥΠΟΠΤΟΣ

Παντρεύτηκαν… γυμνοί!

Μια πολύ πρωτότυπη ιδέα βρήκε ένα νεαρό ζευγάρι από την Αυστρία ώστε ο γάμος τους να μείνει για πάντα αξέχαστος σε όλους τους καλεσμένους, αλλά φυσικά και στους ίδιους. Ο 31χρονος Rene Schachner και η 26χρονη Melanie Schachner αποφάσισαν να παντρευτούν… ολόγυμνοι, μπροστά στα εκπληκτα μάτια συγγενών και φίλων!

Οι δυο αγαπημένοι νέοι στάθηκαν μπροστά από το γραφείο του δημάρχου στην πόλη Feldkirchen χωρίς καμία ντροπή! Η Melanie φορούσε το νυφικό πέπλο και ψηλοτάκουνες γόβες, ενώ προτίμησε να φορέσει ένα στρινγκ στο χρώμα του δέρματος. Ο γαμπρός από την άλλη, ήταν εντελώς γυμνός με μόνο ένα καπέλο το οποίο έκρυβε το επίμαχο σημείο.

«Δεν ντρεπόμαστε για το σώμα μας και θέλαμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό. Σίγουρα γλιτώσαμε το νυφικό» είπε η Melanie. Στη συνέχεια το ζευγάρι και οι καλεσμένοι πήγαν σε ένα γειτονικό κάστρο, όπου διασκέδασαν με τη ψυχή τους!

Προσφορές των εμπόρων για την προσέλκυση καταναλωτών

Με δεδομένη την υπάρχουσα οικονομική κατάσταση, πολλές επιχειρήσεις προχώρησαν ήδη σε σημαντικές προσφορές για την τόνωση του αγοραστικού ενδιαφέροντος των καταναλωτών. Τα γραπτά μηνύματα (sms), τα διαφημιστικά έντυπα, τα sites των εταιρειών, είναι κάποιοι από τους τρόπους που επιλέγουν οι εταιρείες να επικοινωνήσουν στο καταναλωτικό κοινό τις οικονομικές ευκαιρίες, που του προσφέρουν, ενόψει της πασχαλινής περιόδου.

«Σύμφωνα με τιμοληψίες στα σούπερ μάρκετ, στις κεντρικές αγορές, καθώς και στα ανεξάρτητα καταστήματα τροφίμων, τα κρέατα εμφανίζονται φθηνότερα κατά 3% και τα λαχανικά κατά 5%» ανέφερε ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, Βασίλης Κορκίδης, για το κόστος του πασχαλινού τραπεζιού.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Καταναλωτών Ελλάδας, Μιχάλη Τσιφάκη, όσον αφορά στην αγορά κρέατος, υπάρχει αβεβαιότητα για το που θα κυμανθούν οι τιμές των αμνοεριφίων τη Μεγάλη Εβδομάδα, συμπληρώνοντας ότι το αρνί φέτος αναμένεται να λείψει από την ελληνική οικογένεια, καθώς, όπως λένε οι κρεοπώλες, οι γειτονικές χώρες, που μας προμήθευαν με ζώντα ζώα (Βουλγαρία, Αλβανία, κλπ), δεν είναι σε θέση να καλύψουν την ελληνική ζήτηση, αφού σχεδόν το σύνολο της παράγωγής τους έχει απορροφηθεί από την Τουρκία σε πολύ υψηλές τιμές, καθ’ όλη τη διάρκεια του χειμώνα.

Ο κ. Τσιφάκης αναφέρει ότι παρατηρείται μια ανοδική τάση της τιμής των αρνιών από τα Σκόπια, η οποία έως τώρα διαμορφώνεται στα 7 έως 7,99 ευρώ το κιλό από 5,50 έως 6 ευρώ την αντίστοιχη περυσινή εορταστική περίοδο. Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχουν και αποκλίσεις των τιμών προς τα πάνω στα αρνιά από τα Σκόπια. Ενδεικτικά, επισημαίνει περίπτωση κρεοπωλείου, που πωλούσε την μία ημέρα 7,49 ευρώ το κιλό και την αμέσως επόμενη η τιμή είχε «σκαρφαλώσει» στα 7,99 ευρώ.

«Το καλύτερο θα ήταν ο καταναλωτής, αν είναι αποφασισμένος να αγοράσει αρνί και του το επιτρέπει η αγοραστική δύναμή του, να το κάνει όσο το δυνατόν νωρίτερα» υπογράμμισε ο κ. Τσιφάκης, καθώς, κατά την εκτίμησή του, οι τιμές τη Μεγάλη Εβδομάδα ενδέχεται να αυξηθούν.

Σχετικά με τις τιμές των οπωροκηπευτικών, εκεί παρατηρούνται υψηλές τιμές στις πατάτες και τις ντομάτες και πλέον είναι ακριβότερες κατά 9% και 6,7%, αντίστοιχα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιμών για τα σούπερ μάρκετ. Αξίζει να σημειωθεί ότι η τιμή της εισαγόμενης πατάτας είναι ακριβότερη κατά περίπου 43%, σε σχέση με πέρυσι, λόγω των ελλείψεων, που παρατηρούνται, διεθνώς.

Κρήτη: Περίστροφο & ξίφη στην κατοχή 54χρονου

Ένας 54χρονος συνελήφθη χθες το πρωί στο Τυμπάκι του δήμου Φαιστού από αστυνομικούς του ΤΑΕ Μεσσαράς για παράβαση του Νόμου περί όπλων.

Ειδικότερα, κατόπιν πληροφοριών που περιήλθαν στο Τ.Α.Ε ΜΕΣΣΑΡΑΣ ότι ο 54χρονος έχει στην κατοχή του όπλα, διενεργήθηκε νομότυπη κατ’ οίκον έρευνα στην οικία του, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα περίστροφο, τέσσερα πλήρη φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων και τρία ξίφη συνολικού μήκους ενός μέτρου, με μήκος λάμας 70cm έκαστο.

Συνέλαβαν ιδιοκτήτρια ψιλικατζίδικου για βεγγαλικά

Περισσότερες απο 3.260 κροτίδες βρήκαν οι αστυνομικοί στο κατάστημα της γυναίκας, επι της οδού Κολοκοτρώνη, στην Αργυρούπολη, στο πλαίσιο των ερευνών ενόψει του Πάσχα.

Οι κροτίδες κατασχέσθηκαν και η ιδιοκτήτρια συνελήφθη.

Κυκλοφορούν 1.000.000 ανασφάλιστα αυτοκίνητα!!!

Κραχ στην αγορά ασφαλειών αυτοκινήτου. Η οικονομική κρίση που πλήττει την οικονομική ζωή της χώρας δεν θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστο και τον κλάδο ασφάλισης αυτοκινήτου, τον πιο ανεπτυγμένο της αγοράς, προκαλώντας μεγάλα προβλήματα σε δεκάδες εταιρείες και χιλιάδες πελάτες τους.

Στα προβλήματα του κλάδου που είχαν συσσωρευτεί την τελευταία δεκαετία εξ αιτίας του κλεισίματος πολλών ασφαλιστικών εταιρειών, ήρθε τώρα να προστεθεί και η οικονομική αδυναμία χιλιάδων οδηγών είτε να εξοφλήσουν τα ασφάλιστρα των αυτοκινήτων τους είτε πολλών άλλων που επιλέγουν να οδηγούν ανασφάλιστα οχήματα.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις παραγόντων της ασφαλιστικής αγοράς, υπολογίζεται πως σήμερα κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους περίπου 1 εκατομμύριο ανασφάλιστα αυτοκίνητα φέρνοντας μπροστά σε οικονομικό αδιέξοδο τις ασφαλιστικές εταιρείες που αδυνατούν να εισπράξουν τα ασφαλιστήρια χιλιάδων πελατών τους που δηλώνουν αδυναμία πληρωμής λόγω της κρίσης. Έτσι όλο και περισσότεροι Ελληνες επιλέγουν το ρίσκο της κυκλοφορίας χωρίς ασφαλιστική κάλυψη.

Από την πλευρά τους οι εταιρείες και με βάση τα νέα δεδομένα που έχει προκαλέσει στην αγορά η οικονομική κρίση και με δεδομένη την αδυναμία είσπραξης των οφειλών από τους παρά μη έχοντες πελάτες τους, έχουν ξεκινήσει έναν αγώνα δρόμου περικοπών. Στα πλαίσια της προσπάθειας συμπίεσης του κόστους λειτουργίας τους όλο και περισσότερες ασφαλιστικές εταιρείες προχωρούν σε σημαντική μείωση των ποσών με τα οποία αποζημιώνουν τους όλο και λιγότερους «καλοπληρωτές» πελάτες τους ενώ για τις επισκευές των αυτοκινήτων χρησιμοποιούν πλέον δικά τους συνεργεία.

Σύμφωνα με στοιχεία της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών το έλλειμμα του Επικουρικού Κεφαλαίου της Ασφάλισης Αυτοκινήτου για το 2010 έφτασε τα 629 εκατομμύρια ευρώ αναγκάζοντας τους επικεφαλείς του κλάδου να εκπέμψουν σήμα κινδύνου προς το υπουργείο Οικονομικών.

Super League: Η τελευταία στροφή πριν τα πλέι οφ

Άλλοι «μεθυσμένοι» (απ’ τη χαρά του τίτλου) κι άλλοι… γκαζωμένοι (για το πώς θα παρκάρουν στα πλέι-οφ) μπαίνουν στην τελευταία στροφή της Superleague!

Την ώρα που ο πρωταθλητής Ολυμπιακός θα στήνει φιέστα με τη Λάρισα, ο Παναθηναϊκός -ελπίζει ότι- θα «στήνει στον τοίχο» το συνονόματο του Βόλου.

Κι ενώ ο Άρης θα… προσεύχεται για κάτι τέτοιο -παίζοντας στην Ξάνθη- η ΑΕΚ θα «ποντάρει» εναντίον του, φιλοξενώντας τον Ηρακλή!

ΑΕΚ-Ηρακλής (NovaSports 6)
Νίκη και… έφυγε για τελικό! Στο τελευταίο παιχνίδι πριν διεκδικήσει την κούπα, η ΑΕΚ δεν έχει περιθώρια για πρόβες. Απέναντι στον… ξεκληρισμένο «Γηραιό» (δώδεκα παίκτες θα μείνουν στη Θεσσαλονίκη), η «Ένωση» είναι υποχρεωμένη για το τρίποντο. Αν… βγάλει την υποχρέωση -και ταυτόχρονα δεν κάνει το ίδιο ο Παναθηναϊκός στο Βόλο ή ο Άρης στην Ξάνθη- θα διατηρήσει στα (αναστρέψιμα) επίπεδα των δύο πόντων τη διαφορά από τους «πράσινους» στα πλέι-οφ.

SKODA Ξάνθη-Άρης (ΕΤ3)
Αυτός τη δουλειά του! Ελπίζοντας πως το… σώμα θα κάνει το καθήκον του στα Πηγάδια (με τη νίκη απέναντι στην ελλιπέστατη Ξάνθη), το πνεύμα του Άρη θα στέλνει θετική ενέργεια στον Παναθηναϊκό. Εφόσον το «βουντού» πιάσει και οι «πράσινοι» δεν χάσουν στο Βόλο, το απόλυτο του Σάκη Τσιώλη στον πάγκο (θα είναι το πέμπτο σερί τρίποντο, αν το πάρει την Κυριακή) θα έχει βάλει «από το παράθυρο» τους «κίτρινους» στα πλέι-οφ!

Αστέρας Τρίπολης-Πανιώνιος (NovaSports 7)
«Εγώ λέω να πηγαίνω»! Αυτό θα τραγουδήσει στην τελευταία… εμφάνισή του στη Σούπερ Λίγκα ο Αστέρας! Μετά από τέσσερα χρόνια παρουσίας, οι Αρκάδες θα εκφράσουν τη ζήλεια τους στους Νεοσμυρνιώτες (για εκείνο που δεν κατάφεραν οι ίδιοι) και -με την ελπίδα να μην αργήσουν να ανταμώσουν ξανά- θα αποχαιρετήσουν την κατηγορία.

Ατρόμητος-Καβάλα (Nova Highlights)
Απόκριες στο Περιστέρι! Χωρίς βαθμολογικές σκοτούρες πλέον στο πρωτάθλημα (μετά τη νίκη-σωτηρία με τον Ολυμπιακό), ο Ατρόμητος στρέφει το βλέμμα στο Κύπελλο. Στο τελευταίο παιχνίδι πριν τον τελικό, οι Περιστεριώτες «ντύνουν ΑΕΚ την (αδιάφορη) Καβάλα και κάνουν πρόβα-τζενεράλε για το μεγάλο «ραντεβού» της 30ης Απριλίου.

Ολυμπιακός Βόλου-Παναθηναϊκός (NovaSports 1)
Κι όμως, το θέλουν κι οι δυο! Στο μοναδικό παιχνίδι της αγωνιστικής όπου ο ένας από τους δύο ΔΕΝ θα δροσίζεται -την ώρα που ο άλλος θα ζορίζεται- Βολιώτες και «πράσινοι»… καίγονται το ίδιο για τη νίκη! Την παίρνουν οι γηπεδούχοι; Πανηγυρίζουν (έστω και καταφέρνοντας να το κάνουν θρίλερ) την είσοδο στα πλέι-οφ. Την παίρνει ο Παναθηναϊκός; Μπαίνει σ’ αυτά με διαφορά (τριών πόντων) και ως απόλυτο «αφεντικό» για τη δεύτερη θέση.

Ολυμπιακός-Λάρισα (ΝΕΤ)
Κούπα σηκώνει, τιμώντας τον Αντώνη! Η ώρα της φιέστας του Ολυμπιακού για τον τίτλο συναντιέται με εκείνη της αποχώρησης του Αντώνη Νικοπολίδη και ο Πειραιάς τιμά… δεόντως και τους δύο! Στο ρέκβιεμ της Λάρισας για τον υποβιβασμό, οι οπαδοί των «ερυθρόλευκων» θα φτιάχνουν την τραγική ειρωνεία, τραγουδώντας για το 13ο πρωτάθλημα στα 15 τελευταία χρόνια!

ΠΑΟΚ-Κέρκυρα (NovaSports 4)
Χαλαρά, αλλά σοβαρά! Μπροστά στα… καρεκλάκια της Τούμπας (εξαιτίας της τιμωρίας του), ο ΠΑΟΚ δεν χρειάζεται να «σκοτωθεί», αλλά χρειάζεται σίγουρα να προσέξει. Απέναντι στην -ανακουφισμένη από τον υποβιβασμό και άρα… άνετη- Κέρκυρα, στον «δικέφαλο του Βορρά» αρκεί ένας πόντος για να εξασφαλίσει τη συμμετοχή στα πλέι-οφ, χωρίς να τον ενδιαφέρει τι θα κάνει ο Άρης στην Ξάνθη.

Πανσερραϊκός-Εργοτέλης (NovaSports 3)
Παιχνίδι… κυριλέ! Αφού ο μεν εξασφάλισε ότι θα είναι και του χρόνου «κύριος» στα σαλόνια και ο δε εμφανίστηκε αποφασισμένος (νίκη με Παναθηναϊκό, ισοπαλία στη Νέα Σμύρνη) να τα αποχαιρετήσει ως τέτοιος, Πανσερραϊκός και Εργοτέλης ανταλλάσσουν την τελευταία… χειραψία τους στη φετινή Σούπερ Λίγκα.

Η κρίση «δεν έχει το Θεό της»

Στη "γύρα" προς αναζήτηση πόρων έχουν βγει ακόμη και μητροπολίτες, που βλέπουν να έρχεται η χρεοκοπία για τις μητροπόλεις τους, πολλές εκ των οποίων έχουν περιέλθει σε δεινή οικονομική κατάσταση.

Αιτία, η οικονομική συγκυρία, που δεν αφήνει ανεπηρέαστη ούτε την Εκκλησία, σε συνδυασμό, όμως, αφενός με μεγάλα οικονομικά "ανοίγματα" για δραστηριότητες των μητροπόλεων κι αφετέρου με τις αυξημένες ανάγκες του ποιμνίου που καταφεύγει, μαζικά πλέον, στην Εκκλησία ακόμη και για ένα πιάτο φαγητό.

Λιγότεροι Έλληνες στο εξωτερικό φέτος το Πάσχα

Μέχρι στιγμής, η μείωση στις κρατήσεις εξωτερικού υπολογίζεται στο 35% με 40% σε σύγκριση με το 2009 και το 2008.

Σύμφωνα με την Καθημερινή της Κυριακής, αν και τα πρακτορεία έχουν διατηρήσει τις τιμές των εκδρομικών πακέτων εξωτερικού στα επίπεδα του 2010, λιγότεροι Ελληνες θα ταξιδέψουν στο εξωτερικό τις ημέρες του φετινού Πάσχα.

Η μείωση αυτή αποδίδεται, εκτός απο την οικονομική στενότητα, στη χρονική σύμπτωση του Ορθόδοξου με το Καθολικό Πάσχα, αλλά και της «γειτνίασης» του Πάσχα με την Πρωτοχρονιά.

Αντιθέτως, σύμφωνα με το δημοσίυεμα, το τουριστικό ρεύμα από το εξωτερικό εμφανίζεται ενισχυμένο. Κύριοι λόγοι, τα προβλήματα στις χώρες της Βόρειας Αφρικής και το «παγώμα» των τιμών των ελληνικών ξενοδοχειακών μονάδων.

Αυστρία: "Οι Έλληνες θεοί επιστρέφουν

Μεγάλη έκθεση, αφιερωμένη στους θεούς της Αρχαίας Ελλάδας, με τίτλο "Η επιστροφή των θεών", εγκαινιάστηκε χθες βράδυ στο γνωστό Μουσείο Τέχνης "Κούνστχαλε" της πόλης Λεόμπεν της Αυστρίας, στην οποία θα φιλοξενείται μέχρι την 1η Νοεμβρίου, όπου αναμένεται να τη δουν δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες από την Αυστρία και τις γύρω χώρες.

Στο ίδιο Μουσείο της πόλης Λεόμπεν, στο ομόσπονδο κρατίδιο της Στυρίας, είχε φιλοξενηθεί πέρσι, για οκτώ μήνες, μία από τις σημαντικότερες εκθέσεις που παρουσιάστηκαν ποτέ διεθνώς για τη ζωή και τη δράση μιας από τις μεγαλύτερες φυσιογνωμίες της παγκόσμιας ιστορίας, τον Μέγα Αλέξανδρο.

Στους χαιρετισμούς τους κατά την τελετή των εγκαινίων (στα οποία παραβρέθηκαν δεκάδες εκπρόσωποι της δημόσιας ζωής και των Γραμμάτων και Τεχνών και εκ μέρους της ελληνικής πρεσβείας στην Αυστρία η μορφωτική ακόλουθος Καίτη Πετράκη) τόσο ο κυβερνήτης του ομόσπονδου κρατιδίου της Στυρίας, Φραντς Βόβες, όσο και ο δήμαρχος της Λεόμπεν, Ματίας Κόνραντ, τόνισαν την υψηλή ποιότητα της φετινής έκθεσης και τη σημασία της παρουσίασής της στην "Κούνστχαλε".

Η έκθεση, η 14η της σειράς "Μεγάλες εκθέσεις Ιστορίας του Πολιτισμού" που διοργανώνει το Μουσείο Τέχνης στο Λεόμπεν προσελκύοντας κάθε χρόνο το διεθνές ενδιαφέρον, περιλαμβάνει 150 κύρια εκθέματα, τα οποία προέρχονται από το ξακουστό Μουσείο της Περγάμου στο Βερολίνο και την εκεί τεράστια Συλλογή Αρχαιοτήτων (ελληνικών και ρωμαϊκών).

Πρόκειται για εξαιρετικά δείγματα ελληνικής γλυπτικής, αυθεντικά αλλά και ρωμαϊκά αντίγραφα καθώς και πολλά αγάλματα Ελλήνων θεών που βρέθηκαν σε ανασκαφές στη Μίλητο, Σάμο και Νάξο, όπως επίσης για πολύτιμα δείγματα αγγειοπλαστικής, μεταλλοτεχνίας και μικροτεχνίας, τα οποία δίνουν πλήρη εικόνα της εξέλιξης της ελληνικής τέχνης από την Εποχή του Χαλκού έως τα Ρωμαϊκά Χρόνια.

Κατά τη χθεσινή διεθνή συνέντευξη Τύπου τονίστηκε πως η έκθεση έχει διαμορφωθεί με τρόπο ώστε να παρουσιάζονται οι σημαντικότεροι θεοί της αρχαίας Ελλάδας, όχι μεμονωμένα, αλλά σε σύνδεση με την Ελληνική Μυθολογία και το συμβολισμό τους για τους αρχαίους Έλληνες, ενώ κατά την ξενάγηση που ακολούθησε, ο Γερμανός αρχαιολόγος και διευθυντής της συλλογής αρχαιοτήτων του Μουσείου της Περγάμου, Αντρέας Σολ, περιέγραψε αναλυτικά στους συμμετέχοντες κάθε έκθεμα ξεχωριστά.

Με τα 150 γλυπτά, προτομές, αγγεία και άλλα αντικείμενα λατρείας όπως και κοσμήματα (τα οποία είναι πρωτότυπα της κλασσικής και ελληνιστικής περιόδου ή ρωμαϊκά αντίγραφα) δίνεται στον επισκέπτη μια συνολική εικόνα της σημασίας των Ολύμπιων θεών και της λατρείας τους για τους αρχαίους Έλληνες, αλλά και τους Ρωμαίους, ενώ ένα μικρότερο μέρος της έκθεσης είναι αφιερωμένο και στο αρχαίο θέατρο.

Η έκθεση αποτελείται από δύο μέρη: στο πρώτο και μεγαλύτερο μέρος παρουσιάζονται οι σημαντικότεροι θεοί των αρχαίων Ελλήνων με επεξηγήσεις για την προέλευσή τους, το ρόλο τους και τον τρόπο λατρείας τους, με τη βαρύτητα να δίνεται στο Δία, τον Άδη και τον Ποσειδώνα, ενώ σε ξεχωριστές αίθουσες φιλοξενούνται η Αθηνά, η Αφροδίτη, η Ήρα και η Δήμητρα.

Στο δεύτερο μέρος της έκθεσης προβάλλει ως σημαντικότερο έκθεμα ο Μεγάλος Βωμός από την Ακρόπολη της Περγάμου στη Μικρά Ασία με τμήματα του περίφημου διαζώματος, όπου απεικονίζεται η πάλη των Ολύμπιων θεών εναντίον των Γιγάντων, επίσης την "τιμητική του" έχει ο Διόνυσος, ενώ δίνονται στον επισκέπτη πληροφορίες για το αρχαίο ελληνικό θέατρο και τη σημασία του.

Η Συλλογή Αρχαιοτήτων, από την οποία προέρχονται τα εκθέματα, έχει μια πολυκύμαντη ιστορία. Μετά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, ένα μεγάλο μέρος της από το Μουσείο της Περγάμου, είχε βρεθεί στη Μόσχα και στο Λένινγκραντ, απ΄ όπου, και έπειτα από μια 13χρονη "εξορία", επιστράφηκε το 1958 στην τότε Γερμανική Λαοκρατική Δημοκρατία (Ανατολική Γερμανία).

Μέχρι το 2006, τα περισσότερα από αυτά τα πολύτιμα έργα τέχνης βρίσκονταν στις αποθήκες της Συλλογής απ' όπου και ανασύρθηκαν και συντηρήθηκαν επιμελώς και το Νοέμβριο του 2008, με την ευκαιρία της 50ής επετείου της επιστροφής τους, παρουσιάστηκαν στο κοινό για πρώτη φορά μετά το 1939, στο Μουσείο της Περγάμου στο Βερολίνο, όπου, μέχρι το τέλος της περασμένης χρονιάς, πάνω από 600.000 επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να τα θαυμάσουν.

Τα αντικείμενα της Συλλογής Αρχαιοτήτων, μιας από τις πλέον φημισμένες του κόσμου, η οποία στεγάζεται στο Μουσείο της Περγάμου, που χτίστηκε από το 1912 μέχρι το 1930 σε σχέδια των Άλφρεντ Μέσελ και Λούντβιχ Χόφμαν, προέρχονται από ανασκαφές που διεξήγαγαν οι γερμανικές αρχαιολογικές αποστολές στην Εγγύς και Μέση Ανατολή στα τέλη του 19 ου και στις αρχές του 20 ου αιώνα.

Σημαντικότερο των εκθεμάτων είναι ο Μεγάλος Βωμός από την Ακρόπολη της αρχαίας ελληνικής Περγάμου στη Μικρά Ασία, που αποτελούσε τμήμα ενός μεγαλύτερου αρχιτεκτονικού συγκροτήματος και έγινε διάσημος από το μήκος 113 μέτρων μαρμάρινου διαζώματος στο οποίο γίνεται η αναπαράσταση του αγώνα των Ολύμπιων Θεών κατά των Γιγάντων, ενώ η συλλογή περιλαμβάνει τμήματα από άλλα οικοδομήματα της Περγάμου.

Η περσινή έκθεση στο Λεόμπεν για το Μέγα Αλέξανδρο, που περιλάμβανε πάνω από 400 πολύτιμα εκθέματα από 25 μουσεία όλου του κόσμου, από το Λούβρο, το Βρετανικό Μουσείο, το Ερμιτάζ, μέχρι τα Εθνικά Μουσεία του Τατζικιστάν και του Αφγανιστάν όπως επίσης και το ξακουστό βιεννέζικο Μουσείο Ιστορίας και Τέχνης, σημείωσε πρωτοφανή επιτυχία, αφού στη διάρκειά της την επισκέφτηκαν περισσότεροι από 100.000 επισκέπτες.

Ζητήσαμε 2 φορές επιμήκυνση όλου του χρέους της χώρας

Το δημοσίευμα της Καθημερινής της Κυριακής, επικαλείται πηγές της Κομισιόν. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ το αίτημα για συνολική επιμήκυνση τέθηκε από τον περασμένο Φεβρουάριο και επαναλήφθηκε τον Απρίλιο κατά την επίσκεψη της τρόικας από τον υπουργό Οικονομικών.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου φέρεται να έκανε αυτή την κίνηση με την αιτιολογία ότι έτσι θα ησυχάσουν οι αγορές και θα σταματήσει η κουβέντα για “κούρεμα”.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, η εκτίμηση του υπουργείου Οικονομικών είναι ότι η αβεβαιότητα για το τί θα συμβεί σε Ιρλανδία και Πορτογαλία, απομακρύνει την ημερομηνία που θα μπορέσουμε να βγούμε στις αγορές, με αποτέλεσμα να ανατρέπεται ο συνολικός σχεδιασμός του Μνημονίου. Ως λύση προτείνεται η επιμήκυνση του συνολικού χρέους της χώρας ώστε να μειωθούν οι δανειακές ανάγκες της περιόδου 2013-15, ώστε να ηρεμήσουν οι αγορές.

Η απάντηση στο ελληνικό αίτημα προς την ΕΕ λέει το ρεπορτάζ , ήταν αρνητική με το αιτιολογικό ότι η επιμήκυνση θα προκαλούσε προβλήματα στην Ευρωζώνη. Ωστόσο χώρες όπως η Γερμανία και η Ολλανδία είναι πρόθυμες να το συζητήσουν καθώς κρίνουν ότι αυτό θα απομάκρυνε το ενδεχόμενο να μας ξαναδανείσουν.

Μάλιστα πληροφορίες από ευρωπαϊκές κυβερνητικές πηγές, που δεν επιβεβαιώνονται ούτε και διαψεύδονται από την ΕΚΤ και την Κομισιόν, φέρουν τον Γ. Παπακωνσταντίνου να έθεσε το ζήτημα και στη συνεδρίαση του Eurogroup στην Ουγγαρία την περασμένη Παρασκευή.

Τρίπολη: Θα αποκτήσει ποδηλατόδρομο

Βήματα προς την λύση του κυκλοφοριακού της προβλήματος αλλά και της δυσχέρειας στους χώρους στάθμευσης οχημάτων θέλει να κάνει η Τρίπολη το αμέσως επόμενο διάστημα.

Τόσο η ανάπλαση του ιστορικού κέντρου όσο και η δημιουργία ποδηλατοδρόμου είναι στα σχέδια της νέας Δημοτικής αρχής. Βέβαια το όποιο έργο προϋποθέτει πρωτίστως τεχνικό πρόγραμμα, όσο και επιχειρησιακό σχέδιο το οποίο από την πλειοψηφία των αυτοδιοικητικών έχει χαρακτηριστεί ως εργαλείο αλλά και προϋπόθεση ανάπτυξης.

Ο Δήμος Τρίπολης με την Καποδιστριακή του μορφή διέθετε επιχειρησιακό σχέδιο, πλέον όμως αυτό πρέπει να επανεξεταστεί αφού τα Καλλικρατικά δεδομένα και η συνένωση των νέων δήμων άλλαξαν τα όσα ίσχυαν και πλέον θα πρέπει να καταρτιστεί ένα ενιαίο επιχειρησιακό σχέδιο που θα καλύπτει το σύνολο του νέου διευρυμένου δήμου. Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε πως μονάχα 2 από τους δήμους που συνενώθηκαν με το Δήμο Τρίπολης διέθεταν επιχειρησιακό σχέδιο.

Ο Δήμος Τρίπολης με την προηγούμενη μορφή του είχε καταρτίσει και μελέτη για την κατασκευή ποδηλατοδρόμου στην πόλη.

ΟΠΑΠ: Στο πλευρό της Αρχιεπισκοπής Αθηνών

Στην πρωτοβουλία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών για τη σίτιση συνανθρώπων μας που βρίσκονται σε ιδιαίτερα δυσχερή θέση συμβάλει η ΟΠΑΠ ΑΕ, με περίπου 300.000 μερίδες φαγητού.

Τη Μεγάλη Τρίτη, 19 Απριλίου, στις 15:00, σε μια συμβολική κίνηση, ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΟΠΑΠ ΑΕ, Γιάννης Σπανουδάκης, θα επισκεφθούν το Ίδρυμα Αστέγων του Δήμου Αθηναίων (Σοφοκλέους και Πειραιώς - Αθήνα), όπου θα γίνει διανομή συσσιτίου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το πρόγραμμα διανομής συσσιτίων με τη συμβολή του ΟΠΑΠ ξεκίνησε την 1η Μαρτίου και θα ολοκληρωθεί στις 23 Απριλίου, μέσω των ενοριακών κέντρων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, στα οποία συμπεριλαμβάνεται και το Κέντρο Υποδοχής Αστέγων του Δήμου Αθηναίων.

Γκραν πρι της Κίνας: Νικητής ο Χάμιλτον

Την κυριαρχία του Σεμπάστιαν Φέτελ έσπασε ο Λιούις Χάμιλτον, ο οποίος στο γκραν πρι της Κίνας πήρε την πρώτη του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα, δίνοντας ωστόσο εντυπωσιακές μάχες με τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή. Ο Γερμανός πιλότος της Red Bull ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου.

Ναι! Αυτός ήταν αγώνας Φόρμουλα 1! Τίποτα δεν έλειψε από το τρίτο γκραν πρι της σεζόν στην πίστα της Σανγκάης. Τα πιτ στοπ και τα ελαστικά της Pirelli έπαιξαν το δικό τους, σημαντικό, ρόλο, δημιουργώντας τις κατάλληλες προϋποθέσεις για πολλά και εντυπωσιακά προσπεράσματα!

«Τιτανομαχία» Πρωταθλητών!

«Σας ευχαριστώ πάρα πολύ», ήταν τα λόγια του Λιούις Χάμιλτον προς τους μηχανικούς της McLaren, ύστερα από την πρώτη του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα. Ο Βρετανός πιλότος επωφελήθηκε από την στρατηγική που ακολούθησε και πήρε την καρό σημαία, δίνοντας εντυπωσιακές μάχες με τον Φέτελ.

Ωστόσο, από νωρίς ο Χάμιλτον έδειξε τις προθέσεις του, κάνοντας μια εκπληκτική εκκίνηση, από την οποία κατάφερε να κερδίσει μια θέση και να αφήσει πίσω του τον Φέτελ.

Στην Κίνα έμελε να σπάσει το σερί του Παγκόσμιου Πρωταθλητή, Σεμπάστιαν Φέτελ. Ο Γερμανός πιλότος της Red Bull, δεν εκκίνησε καλά, ωστόσο κατά τη διάρκεια του αγώνα κατάφερε να φτάσει στην πρώτη θέση, την οποία δεν κατάφερε να πανηγυρίσει.

Ο Φέτελ στους τελευταίους γύρους δεν άντεξε στην πίεση του Χάμιλτον και τα ελαστικά έπαιξαν σίγουρα το δικό τους ρόλο, καθώς οι «κόκκινοι ταύροι» επέλεξαν στρατηγική δύο πιτ στοπ, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους πιλότους του βάθρου, που άλλαξαν ελαστικά τρεις φορές.

Πράσινη ενέργεια από... συμπιεσμένο αέρα!!!

Η ηλιακή και η αιολική ενέργεια έρχονται πρώτες στην πράσινη επανάσταση, ωστόσο όταν δεν φυσά ο άνεμος ή δεν υπάρχει ηλιοφάνεια, η παραγωγή ενέργειας είναι αδύνατη.

Αυτό ώθησε τους ερευνητές του Πανεπιστημίου της Αριζόνα να αναζητήσουν νέους τρόπους για να αποθηκεύσουν αυτές τις πηγές ενέργειας και να τις αναπαράγουν μέσω του αέρα, που είναι πάντοτε διαθέσιμος.

Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Arizona Daily Star, το Πρόγραμμα Αποθήκευσης Ενέργειας Συμπιεσμένου Αέρα, επικεντρώνεται στην αποθήκευση, με χαμηλό κόστος, του συμπιεσμένου αέρα σε φυσικές ή τεχνητές δεξαμενές.

Ο αποθηκευμένος αέρας, που παράγεται από συμπιεστές οι οποίοι τροφοδοτούνται από κάποια άλλη πηγή ενέργειας, όταν απελευθερώνεται τροφοδοτεί τις γεννήτριες, παρέχοντας ενέργεια σε σπίτια και κτίρια όταν άλλες μορφές ενέργειας, όπως για παράδειγμα η ηλιακή, δεν είναι διαθέσιμες.

Η συγκεκριμένη τεχνολογία αποτελεί πολύ καλύτερη επιλογή συγκριτικά με τις μεγάλες μπαταρίες που χρησιμοποιούνται ως μέσω αποθήκευσης της ενέργειας, γιατί το κόστος τους είναι υψηλό και έχουν περιορισμένο κύκλο φόρτισης και αποφόρτισης.

Αυξήθηκαν οι απειλές για τα smartphones!

Το 2010, οι απειλές για mobile συσκευές αυξήθηκαν κατά 65% σε σχέση με το 2009.

Oι ειδικοί της Kaspersky Lab σε έρευνά τους, εντόπισαν πάνω από 1.000 παραλλαγές 153 διαφορετικών κατηγοριών mobile malware μέχρι και τα τέλη του 2010. Σε πρόσφατη ανάλυση του, ο Denis Maslennikov, Senior Malware Analyst της Kaspersky Lab δήλωσε οτιο αριθμός των πλατφόρμων που μπήκε στο στόχαστρο των κακόβουλων προγραμμάτων αυξήθηκε σημαντικά το 2010.

Σύμφωνα με την ανάλυση, η αυξανόμενη απήχηση της πλατφόρμας Android έχει αναπόφευκτα τραβήξει το ενδιαφέρον των κυβερνοεγκληματιών. Το πρώτο κακόβουλο πρόγραμμα για Android εντοπίστηκε τον Αύγουστο του 2010. Έκτοτε, έχουν δημιουργηθεί 15 κακόβουλα προγράμματα και συνολικά 7 οικογένειες απειλών για Android.

Οι πρώτες απειλές που στόχευαν το λειτουργικό σύστημα του iPhone της Apple εμφανίστηκαν κατά τη διάρκεια της τελευταίας περιόδου παρακολούθησης, αλλά επηρέασαν μόνο «σπασμένες» συσκευές, στις οποίες γινόταν εγκατάσταση παιχνιδιών από τρίτους developers και λογισμικού που δεν είχε αναπτυχθεί από την Apple.

Οι περισσότερες mobile απειλές συνέχισαν να στοχεύουν την πλατφόρμα Java 2 Micro Edition (J2ME), η οποία υποστηρίζεται από μεγάλο αριθμό κινητών συσκευών. Αυτό σημαίνει ότι δεν κινδυνεύουν μόνο τα smartphones, αλλά και τα απλά κινητά τηλέφωνά. Επίσης, ιδιαίτερα «δημοφιλείς» αποδείχτηκαν οι πλατφόρμες Symbian και Python (δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα).

Από το 2010 και μετά, η αποστολή γραπτών μηνυμάτων με ειδικές χρεώσεις σταμάτησε να αποτελεί τη μοναδική στρατηγική απόσπασης χρημάτων για όσους αναπτύσσουν απειλές για διαφορετικές πλατφόρμες. Μεταξύ των νέων παράνομων πρακτικών που εφαρμόστηκαν, περιλαμβάνονται η ανακατεύθυνση των χρηστών mobile banking υπηρεσιών σε ιστοσελίδες phishing και η απόσπαση κωδικών ασφαλείας που στέλνονται από τράπεζες σε κινητά τηλέφωνα.

Οι mobile απειλές έχουν γίνει πιο περίπλοκες από ποτέ, καθώς έχουν πλέον εμφανιστεί και mobile botnets, αλλά και τύποι λογισμικού που ελέγχονται εξ αποστάσεως. Σύμφωνα με τον Denis Maslennikov: «Αυτό σημαίνει ότι οι επιθέσεις που εξαπολύονται από mobile απειλές έχουν περάσει σε ένα πραγματικά νέο επίπεδο».

Η Kaspersky Lab προβλέπει αύξηση του αριθμού των τρωτών σημείων που εντοπίζονται σε mobile πλατφόρμες, καθώς και αύξηση του αριθμού απειλών για Android συστήματα. Τέλος, εκτιμά ότι οι κυβερνοεγκληματίες θα συνεχίσουν να εκμεταλλεύονται συντομευμένους αριθμούς ειδικών χρεώσεων.

Αυτο-μαχαιρώθηκε και έβαλε φωτιά στο σπίτι του!

<Αλλεπάλληλες μαχαιριές κατάφερε στον εαυτό του ένας 30χρονος άνδρας, αφού πρώτα έβαλε φωτιά στο διαμέρισμα του.

Το περιστατικό συνέβη χθες το πρωί σε διαμέρισμα του πρώτου ορόφου πολυκατοικίας, που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης των Σερρών.

Οι γείτονες έντρομοι ειδοποίησαν την Πυροσβεστική ενώ είδαν τον άνδρα να τρέχει αιμόφυρτος έξω από το διαμέρισμα, κρατώντας το μαχαίρι, με το οποίο προσπάθησε να βάλει τέλος στη ζωή του.

Οι άνδρες της Πυροσβεστικής έσβησαν άμεσα τη φωτιά, που στο μεταξύ είχε εξαπλωθεί στους χώρους του διαμερίσματος. ενώ ο 30χρονος,

Ο επίδοξος αυτόχειρας που είναι τρόφιμος των φυλακών και βρίσκεται σε άδεια, μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο των Σερρών, χωρίς να διατρέχει άμεσο κίνδυνο η υγεία του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνδρας είναι πατέρας δύο ανήλικων παιδιών και βρίσκεται σε διάσταση με τη γυναίκα του.

Στους δρόμους οι ένστολοι για τα μέτρα λιτότητας στην Ουγγαρία

Περίπου 10.000 αστυνομικοί, πυροσβέστες, στρατιώτες και τελωνειακοί υπάλληλοι διαδήλωσαν στη Βουδαπέστη κατά των μέτρων λιτότητας που έχει επιβάλει η κεντροδεξιά κυβέρνηση.

Στα μέτρα που πήρε τον περασμένο μήνα η κυβέρνηση προκειμένου να μειώσει τα έξοδα και να κρατήσει το έλλειμα κάτω από το 3% του ΑΕΠ περιλαμβάνονται η κατάργηση της πρόωρης συνταξιοδότησης, η μείωση του χρόνου κατά τον οποίο θα μπορεί κάποιος να λαμβάνει επίδομα ανεργίας και οι αυστηρότεροι όροι με τους οποίους θα χορηγούνται αναπηρικές συντάξεις.

Τα συνδικάτα ενστόλων ένωσαν τις δυνάμεις τους και διαδήλωσαν μπροστά από το κτίριο του κοινοβουλίου ζητώντας να διατηρηθεί το ισχύον συνταξιοδοτικό καθεστώς. Ζητούν επίσης αυξήσεις στους μισθούς τους που παραμένουν επί χρόνια "παγωμένοι" και να μην μειωθούν οι συντάξεις των απόστρατων.

Οι διαδηλωτές κρατούσαν ένα φέρετρο και πανώ στα οποία έγραφαν "Θέλουμε ευρωπαϊκούς μισθούς, όχι λιτότητα" και "Πορεία θανάτου 2011".

Τα συνδικάτα σκοπεύουν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι να υπάρξει κάποια συμφωνία με την κυβέρνηση για τα αιτήματά τους.

Έλληνες βλάχους των Βαλκανίων τους "βαφτίζουν" Ρουμάνους

Κατά την επίσκεψη του Σκοπιανού υπουργού Εξωτερικών κ. Μιλοσόσκι στις 23-2-2011 στη Ρουμανία, όπου συναντήθηκε με τον Ρουμάνο ομόλογο του έγινε αναφορά από τον δεύτερο για μια ισχυρή μειονότητα αποτελούμενη από 150.000 Ρουμανοβλάχους που διαβιούν στα Σκόπια.

Στην ουσία πρόκειται για Βλάχους ελληνικής καταγωγής που επί σειρά ετών η εξωτερική πολιτική της Ρουμανίας επιδιώκει να τους «ρουμανοποιήσει». Σύμφωνα με τον βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ, Κυριάκο Βελόπουλο, πρόκειται για ιδιαιτέρως προκλητική συμπεριφορά αφού ο ρουμάνος υπουργός ζήτησε και πήρε διαβεβαιώσεις από τον Σκοπιανό ομόλογο του «περί της δυνατότητας προσβάσεως στην εκπαίδευση, στην μητρική γλώσσα(;) της βλάχικης μειονότητας» στο σκοπιανό κρατίδιο.

Ο κ. Βελόπουλος υπέβαλλε ερώτηση στη βουλή απευθυνόμενος στον Υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα από τον οποίο έλαβε την εξής απάντηση: « το ΥΠΕΞ παρακολουθεί και καταγράφει τη προσπάθεια ρουμανοποίησης του βλάχικου μειονοτικού στοιχείου και αναλαμβάνει δράσεις προκειμένου να αντιμετωπιστεί η σχετική προπαγάνδα. Η ελληνική κυβέρνηση παρέχει στους βλάχικους συλλόγους στην ΠΓΔΜ υποτροφίες για τα ελληνικά ΑΕΙ, φιλοξενία βλαχόφωνων παιδιών και θερινά προγράμματα κατασκηνώσεων στη χώρα μας.

Το ερώτημα έγκειται στο κατά πόσο το ελληνικό κράτος προστατεύει και διασφαλίζει την ελληνικότητα των μειονοτήτων και με ποιο τρόπο τη στιγμή που το ρουμανικό κράτος ευθαρσώς οικειοποιείται την ελληνική μειονότητα και την ταυτολογεί ως ρουμανική.

Πάνε για νέο ρεκόρ για τα φέσια στην αγορά

Ξεπέρασαν τα 580 εκατ. ευρώ τα «φέσια» στην αγορά το πρώτο τρίμηνο του έτους, εξέλιξη που προοιωνίζεται νέο ρεκόρ φέτος, καθώς εντείνονται τα προβλήματα ρευστότητας στην αγορά λόγω των επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης.

Η αξία των ακάλυπτων επιταγών έφθασε τα 517,5 εκατ. ευρώ και των απλήρωτων συναλλαγματικών τα 65 εκατ. ευρώ.

Επιμέρους, τον Μάρτιο, τα στοιχεία της «Τειρεσίας Α.Ε.» δείχνουν ότι έμειναν ακάλυπτες 15.812 επιταγές αξίας 163,2 εκατ. ευρώ, ενώ οι απλήρωτες συναλλαγματικές ήταν 12.703 τεμάχια, αξίας 19,1εκατ. ευρώ.

Σε σχέση με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα, οι ακάλυπτες επιταγές ήταν αυξημένες κατά 8,2% ως προς την αξία τους και κατά 5,4% ως προς τον αριθμό τους. Οι απλήρωτες συναλλαγματικές ήταν μειωμένες σε ποσοστό 4,74% και αυξημένες κατά 0,5% αντιστοίχως.

Από μήνα σε μήνα (τον Μάρτιο σε σχέση με τον Φεβρουάριο) προκύπτει μείωση 5,11% όσον αφορά στον αριθμό των ακάλυπτων και 10,32% ως προς την αξία τους. Στις συναλλαγματικές τα αντίστοιχα ποσοστά είναι μειωμένα κατά 4,11% και 23,41%.

Το 2010, συνολικά, τα «φέσια» στην αγορά έφτασαν τα 2,1 δισ. ευρώ, ποσό το οποίο αναμένεται να ξεπεραστεί φέτος εάν συνεχιστεί ο εκρηκτικός ρυθμός αύξησης που καταγράφηκε στο πρώτο τρίμηνο του έτους.

Facebook: Διασφαλίστε περισσότερο το λογαριασμό σας με μια απλή επιλογή

Για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με το διαδίκτυο πέραν των βασικών, υπάρχουν κάποια πρωτόκολλα επικοινωνίας το πιο γνωστό το οποίο λογικά οι περισσότεροι έχουν παρατηρήσει είναι αυτό το http που βρίσκεται στην αρχή της κάθε διεύθυνσης στο διαδίκτυο. Όταν βλέπουμε https τότε περιηγούμαστε μέσω ασφαλέστερων συνδέσεων σε έναν συγκεκριμένο ιστόπο.

Αυτό λοιπόν μπορούμε να το ενεργοποιήσουμε και στην ιστοσελίδα του facebook, εάν δεν το έχουμε κάνει ήδη με 3 απλές κινήσεις.

1. Πηγαίνουμε στη καρτέλα λογαριασμός, που βρίσκεται επάνω δεξιά στην ιστοσελίδα του facebook.
2. Ρυθμίσεις λογαριασμού
3. Ασφάλεια λογαρισμού, και εκεί τσεκάρουμε την επιλογή περιήγηση στο facebook με ασφαλή σύνδεση.

Και είμαστε έτοιμοι. Τώρα θα έχει αλλάξει λογικά και η μορφή της διεύθυνσης, υποδηλώνοντας ότι κινούμαστε σε ασφαλές περιβάλλον.

Λονδίνο 2012: Τα όρια για τον στίβο

Η IAAF ανακοίνωσε τα όρια συμμετοχής στα αγωνίσματα του στίβου για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, όπου αναμένεται να δώσουν το «παρών» περίπου 2.000 αθλητές.

Οι επιδόσεις κυμαίνονται στα ίδια επίπεδα με εκείνες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος που θα γίνει φέτος στο Νταεγού, αλλά είναι δυσκολότερες σε κάποια αγωνίσματα σε σχέση με τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου το 2008.

Οι επιδόσεις αυτές θα πρέπει να σημειωθούν από 1/5/2011 έως 8/7/2012. Ειδικότερα για τα αγωνίσματα των 10.000 μ., του Μαραθωνίου, του βάδην και των συνθέτων θα πρέπει να σημειωθούν από 1/1/2011 έως 8/7/2012 και για τις σκυταλοδρομίες από 1/1/2012 έως 2/8/2012.

Αναλυτικά τα όρια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου:

Αριστερά τα όρια για τους άνδρες, στη μέση το αγώνισμα και δεξιά τα όρια για τις γυναίκες

10.18 10.24 100μ. 11.29 11.38

20.55 20.65 200μ. 23.10 23.30

45.25 45.70 400μ. 51.50 52.30

1:45.60 1:46.30 800μ. 1:59.90 2:01.30

3:35.50 3:38.00 1500μ. 4:06.00 4:08.90

13:20.00 13:27.00 5000μ. 15:15.00 15:25.00

27:45.00 28:05.00 10.000μ. 31:45.00 32:10.00

2:15:00 2:18:00 Μαραθώνιος 2:37:00 2:43:00

8:23.10 8:32.00 3.000μ. στιπλ 9:43.00 9:48.00

13.52 13.60 110μ. εμπ./100μ. εμπ. 12.96 13.15

49.50 49.80 400μ. εμπ. 55.40 56.55

2.31 2.28 Υψος 1.95 1.92

5.72 5.60 Επί κοντώ 4.50 4.40

8.20 8.10 Μήκος 6.75 6.65

17.20 16.85 Τριπλούν 14.30 14.10

20.50 20.00 Σφαιροβολία 18.35 17.30

65.00 63.00 Δισκοβολία 62.00 59.50

78.00 74.00 Σφυροβολία 71.50 69.00

82.00 79.50 Ακοντισμός 61.50 59.00

8.200β. 7.950β. Δέκαθλο/Επταθλο 6.150β. 5.950β.

1:22:30 1:24:30 20χλμ. βάδην 1:33:30 1:38:00

Οι 16 κορυφαίες ομάδες 4Χ100μ.

Οι 16 κορυφαίες ομάδες 4Χ400μ.

Το ντέρμπι της Α1 στον Ολυμπιακό

Με... μπροστάρη τον Γιοτάμ Χαλπερίν που πέτυχε 25 πόντους (6/9 τρ.), ο Ολυμπιακός ήταν ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι της 25ης αγωνιστικής της Α1 μπάσκετ των ανδρών, επικρατώντας στην παράταση 87-83 του Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ. Οι “ερυθρόλευκοι” έτσι θα έχουν το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στα πλέι-οφ.

Οι “ερυθρόλευκοι” είχαν τον έλεγχο του αγώνα, κυρίως χάρις τα επιθετικά τους ριμπάουντ (16), αλλά και την ευστοχία του Γιοτάμ χαλπερίμ από την θέση του τριπόντου.

Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε λίγο πριν το φινάλε και κατάφερε να πάει το ματς στην παράταση, με τον Διαμαντίδη να αστοχεί σε ελεύθερη βολή, προκειμένου να μπορέσει το “τριφύλλι” να καλύψει το -4 του πρώτου αγώνα (σκορ: 76-76 )

Εκεί όμως, «μίλησε» ξανά ο Ισραηλινός γκαρντ που πήρε από το… χέρι την ομάδα του και την οδήγησε σε αυτή τη μεγάλη νίκη. Απ' τον Παναθηναϊκό ξεχώρισαν οι Διαμαντίδης (21 π) και Καλάθης (12) που τράβηξε την ομάδα σε στιγμές που ο Ολυμπιακός προσπαθούσε να ξεφύγει.

Τα δεκάλεπτα: 16-15, 34-32, 60-52, 76-76 (καν. αγ.) 87-83

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ντούσαν Ίβκοβιτς): Παπαλουκάς 9 (7/7 βολές, 1/2 διπ., 0/2 τριπ.), Γκόρντον 8 (2/3 τριπ.), Σπανούλης 2 (2/4 βολές, 0/4 διπ., 0/5 τριπ.) , Μπουρούσης 12 (8 ριμπάουντ, 3 μπλοκ), Κέσελ 2, Πελεκάνος, Μαυροκεφαλίδης 9, Χαλπερίν 25 (3/4 βολές, 2/4 διπ., 6/9 τριπ.), Γλυνιαδάκης 5, Παπανικολάου, Έρτσεγκ 3, Τεόντοσιτς 12 (3/5 τριπ., 3/4 βολές, 0/3 διπ.)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζέλικο Ομπράντοβιτς): Τέπιτς, Μάριτς 2, Περπέρογλου 12 (5/8 διπ.), Μπατίστ 15 (7/9 διπ.), Φώτσης 13 (4/4 βολές, 3/4 διπ.,1/3 τριπ), Σάτο 2 (1/4 διπ.), Νίκολας, Τσαρτσαρής, Διαμαντίδης 18 (2/3 βολές, 5/6 διπ., 2/5 τριπ., 7 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 6 λάθη), Βουγιούκας 2, Καλάθης 10, Καϊμακόγλου.

Ισοπαλία... τίτλου για την Μπαρτσελόνα

Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα ήρθαν ισόπαλες 1-1 στο “Μπερναμπέου”. Οι Καταλανοί προηγήθηκαν με πέναλτι του Μέσι, αλλά με τον ίδιο τρόπο η “Βασίλισσα” έφερε το ματς στα ίσα με τον Ρονάλντο. Με δέκα παίκτες ολοκλήρωσε το ματς η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο, μετά την αποβολή του Αλμπιόλ (51').

Την έκτη της συνεχόμενη ήττα από την Μπαρτσελόνα κατάφερε να γλιτώσει η Ρεάλ Μαδρίτης.

Οι δυο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1 στο “Σαντιάγκο Μπερναμπέου” , αποτέλεσμα που διατήρησε την διαφορά των οκτώ βαθμών ανάμεσα τους και έχρισε αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου την ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα (απομένουν έξι αγωνιστικές πριν το φινάλε).

Μπορεί οι γηπεδούχοι να έφτασαν μία ανάσα απ' το να ανοίξουν το σκορ στο 49' με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κρ. Ρονάλντο, που κετέληξε στο δοκάρι του Βαλντές, αλλά οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που πέτυχαν πρώτοι γκολ.

Στο 51' ο Ραούλ Αλμπιόλ “κατεδάφισε” μέσα στην περιοχή τον Νταβίντ Βίγια, έτσι ο διαιτητής έδωσε πέναλτι και τον απέβαλε. Ο Λιονέλ Μέσι ανέλαβε την εκτέλεση και ευστόχησε, κάνοντας το 0-1 με το 30ό γκολ του στο πρωτάθλημα και 49ο σε όλες τις διοργανώσεις.

Στο 62' η "Μπάρτσα" έφτασε κοντά στο δεύτερο γκολ, αλλά η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι του Κασίγιας από το σουτ του Τσάβι. Η παίκτες του Μουρίνιο στη συνέχεια ανέβασαν στροφές και έφτασαν στην ισοφάριση στο 81', με τον ίδιο τρόπο.

Ο Ντανιέλ Άλβες ανέτρεψε στην περιοχή τον Μαρσέλο και η Ρεάλ κέρδισε πέναλτι. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο ανέλαβε να το εκτελέσει, σκοράροντας με την σειρά του από τα 11 βήματα και πετυχαίνοντας το 29ο φετινό του γκολ.

ΡΕΑΛ: Κασίγιας, Σέρχιο Ράμος, Ραούλ Αλμπιόλ, Ρικάρντο Καρβάλιο, Μαρσέλο, Πέπε, Κεντίρα, Τσάμπι Αλόνσο (67' Αρμπελόα), Ντι Μαρία (67' Αντεμπαγιόρ), Κριστιάνο Ρονάλντο, Μπενζεμά (57' Μεσούτ Εζίλ).

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Βίκτορ Βαλντές, Ντανιέλ Άλβες, Πικέ, Πουγιόλ (58' Σεϊντού Κεϊτά), Αντριάνο (80' Μάξουελ), Μπουσκέτς, Τσάβι (68' Πέδρο), Ινιέστα, Πέδρο, Μέσι, Βίγια.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More