Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Συνελήφθη και ο τρίτος δράστης του μακελειού στον Ρέντη

Συνελήφθη στην περιοχή των Αχαρνών - Ο τέταρτος μάλλον έχει διαφύγει στο εξωτερικό

Εξάστερος ο Παναθηναϊκός - Νίκησε τη Μακάμπι στον τελικό

Στην κορυφή της Ευρώπης οι “πράσινοι” για έκτη φορά - Επικράτησε της Μακάμπι στον τελικό της Βαρκελώνης με 78-70 - MVP ο Διαμαντίδης - Εξαιρετικοί οι Σάτο, Μπατίστ. Δάκρυσε ο Ομπράντοβιτς

Αμερικανοί κομάντος σκότωσαν τον Μπιν Λάντεν

Ο επικεφαλής της Αλ Κάιντα, νούμερο ένα καταζητούμενος σε όλο τον κόσμο και φερόμενος ως ο ιθύνων νους των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου στις Η.Π.Α., Οσάμα Μπιν Λάντεν, είναι νεκρός.

Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Ο καιρός της Τετάρτης

Τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά αλλά κατά τόπους και σε πεδινές περιοχές της βόρειας χώρας. Καταιγίδες θα σημειωθούν στα Δυτικά και βαθμιαία στα νότια. Πολύ θυελλώδεις νοτιοανατολικοί άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο.

Στην Αττική θα σημειωθούν νεφώσεις που παροδικά θα είναι αυξημένες και θα σημειωθούν βροχές. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχοπτώσεων θα σημειωθούν στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα σημειωθούν νεφώσεις. Ιδιαίτερα αυξημένες θα είναι στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, όπου θα εκδηλωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και τις βραδινές ώρες σε πεδινές περιοχές. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

Στην Ήπειρο, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησο και στα νησιά του Ιονίου, θα σημειωθούν νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου και της Δυτικής Στερεάς. Τα φαινόμενα στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο και απόγευμα στη Δυτική Στερεά και την Βορειοδυτική Πελοπόννησο θια είναι ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 6 με 8 Μποφόρ και στο Ιόνιο 9 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 18 βαθμούς Κελσίου

Στη Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια και Ανατολική Πελοπόννησο σημειωθούν νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και στις ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας και της Ανατολική Στερεάς. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί εντάσεως 4 με 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Στην Κρήτη και στις Κυκλάδες θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες αρχικά στη Δυτική Κρήτη και τις Κυκλάδες. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από Ανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 17 βαθμούς Κελσίου

Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα, θα σημειωθούν νεφώσεις που τοπικά θα είναι αυξημένες και από το μεσημέρι θα σημειωθούν σποραδικές βροχές στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και το βράδυ στα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια, βορειοανατολικοί 5 με 7 Μποφόρ. Στα νότια θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Tο Δημόσιο έχει ... ξεχασμένη περιουσία μέσω κληροδοτημάτων αξίας δέκα δισεκατομμυρίων!!!!

Μόνο οργή μπορεί να προκαλέσει η είδηση ότι το Δημόσιο έχει ... ξεχασμένη περιουσία μέσω κληροδοτημάτων αξίας δέκα δισεκατομμυρίων, αλλά και έσοδα επίσης ξεχασμένα στο ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Στην αξία μάλιστα των κληροδοτημάτων δεν περιλαμβάνεται η κινητή και ακίνητη περιουσία των πολύ μεγάλων κοινωφελών περιουσιών.

Το απίστευτο είναι ότι το Δημόσιο, τώρα και αφού μπαίνουμε στο δεύτερο χρόνο του Μνημοσίου τρέχει να αξιοποιήσει αυτή την περιουσία και κυρίως να επιβάλει φόρους!
Ακόμη πιο εξοργιστικό όμως είναι το γεγονός ότι ακόμη και οι καταθέσεις που προέρχονται από τις κληρονομιές ... είναι αναξιοποίητες!

Τώρα, εν έτει 2011 έρχεται το Δημόσιο να αλλάξει το νόμο του Μεταξά από το 1939 για τις σχολάζουσες κληρονομιές, για την περιουσία δηλαδή που ανήκει σε κάποιον πολίτη αλλά κανείς δεν τη διεκδικεί.

Το επιτελείο σκέφτεται να βάλει χρονικό περιορισμό στους κληρονόμους. Όρια εντός των οποίων θα πρέπει να έχουν διεκδικήσει την κληρονομία και φυσικά να πληρώσουν τους σχετικούς φόρους.

Κυνηγός σκότωσε άλλον κυνηγό στη Δράμα

Τραγική κατάληξη είχε για έναν 29χρονο το παράνομο κυνήγι ζαρκαδιών σε δασική περιοχή της Δράμας.

Συγκεκριμένα, το μεσημέρι της Δευτέρας, στη δασική περιοχή «Φαρασινό» του Δήμου Παρανεστίου, δύο άτομα, 38 και 29 ετών, αντίστοιχα, είχαν πάει για παράνομο κυνήγι ζαρκαδιού.

Κατά τη διάρκεια του κυνηγιού σε δύσβατη και κρημνώδη περιοχή ο 38χρονος πυροβόλησε αρχικά σε κοπάδι ζαρκαδιών, σκοτώνοντας ένα από αυτά. Στη συνέχεια, πυροβόλησε πάλι, εκλαμβάνοντας μάλλον ως θήραμα τον άλλο κυνηγό, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει θανάσιμα.

Το κυνηγετικό όπλο και τα φυσίγγια που βρέθηκαν στον τόπο του συμβάντος κατασχέθηκαν και θα αποσταλούν στην αρμόδια υπηρεσία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Δράμας για εργαστηριακή εξέταση.

Ο δράστης συνελήφθη και με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του θα προσαχθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας.

Καταδίκασε ο πολιτικός κόσμος τα γεγονότα στου Ρέντη - Επιστρέφει άρον-άρον από την Άγκυρα ο Παπουτσής

Εσπευσμένα για την Αθήνα θα αναχωρήσει τα μεσάνυχτα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής, από την Άγκυρα που βρίσκεται, λόγω του αιματηρού περιστατικού στου Ρέντη που κόστισε τη ζωή σε δύο νέους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ.

Τον Έλληνα υπουργό θα συνοδεύσει στο αεροδρόμιο ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Μπεσίρ Αταλάι, ο οποίος και όταν πληροφορήθηκε το συμβάν στην Αθήνα πρότεινε στον Έλληνα υπουργό να διαθέσει η τουρκική κυβέρνηση αεροσκάφος για την περίπτωση που εκείνος θα ήθελε να αναχωρήσει για την Ελλάδα.

Οι δύο υπουργοί επρόκειτο την Τετάρτη να έχουν συνάντηση στην τουρκική πρωτεύουσα, κυρίως για το θέμα της λαθρομετανάστευσης.

Την καταδίκη για το έγκλημα στου Ρέντη και τον αποτροπιασμό τους, την θλίψη και την οδύνη τους για τον θάνατο του αστυνομικού στην συμπλοκή και την συμπαράστασή τους στους τραυματίες, τις οικογένειές τους και το αστυνομικό σώμα, εξέφρασε σύσσωμη η Βουλή, η κυβέρνηση και τα κόμματα.

Ο Πρόεδρος της Βουλής, Φ. Πετσάλνικος σε γραπτή του δήλωση εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για την δολοφονική επίθεση και την βαθύτατη οδύνη του για την απώλεια του αστυνομικού από αδίστακτους εγκληματίες «ενός νέου ανθρώπου που θυσίασε τη ζωή του για την ασφάλεια και την προστασία των πολιτών». Ο κ. Πετσάλνικος εξέφρασε θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του αστυνομικού και ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση στους συναδέλφους του που τραυματίστηκαν την ώρα άσκησης του καθήκοντός τους.

Ταυτόχρονα στην Ολομέλεια, οι εκπρόσωποι των κομμάτων ζήτησαν να ληφθούν εκ μέρους της Πολιτείας όλες οι πρόνοιες ώστε να μην επαναληφθούν τέτοια γεγονότα αλλά και για την αποκατάσταση των θυμάτων και των οικογενειών τους, για να λάβουν την διαβεβαίωση από τον υφυπουργό Οικονομικών Φ. Σαχινίδη εκ μέρους της κυβέρνησης, ότι όποια πρόταση κατατεθεί θα ληφθεί σοβαρά υπόψη. Ο κ. Σαχινίδης διαβεβαίωσε επίσης τους Έλληνες πολίτες ότι η κυβέρνηση θα αναλάβει κάθε πρωτοβουλία για την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας.

Για «αποτρόπαιο γεγονός μιας άνανδρης επίθεσης εναντίων αστυνομικών» έκανε λόγο κ. Φ. Σαχινίδης ο οποίος εκ μέρους της κυβέρνησης εξέφρασε συμπαράσταση στους οικείους των θυμάτων της επίθεσης και καταδίκασε το γεγονός.

Διερμηνεύοντας τα αισθήματα όλων των πτερύγων ο Α’ αντιπρόεδρος της Βουλής Γρ. Νιώτης εξέφρασε αγανάκτηση για αυτό το νέο κρούσμα βίας, την θλίψη και τα συλλυπητήρια για τον άτυχο αξιωματικό που έπεσε στην εκπλήρωση του καθήκοντος, επιδεικνύοντας ηρωισμό και αυταπάρνηση. Επίσης ευχήθηκε στους τραυματίες καλή ανάρρωση και τόνισε: «Είμαστε στο πλευρό τους».

Και ο Δ΄ αντιπρόεδρος της Βουλής Β. Πολύδωρας καταδίκασε την επίθεση κατά των αστυνομικών, εξέφρασε την λύπη του για τον άδικο χαμό του νεαρού αστυνομικού και ευχήθηκε για την ανάρρωση των τραυματισμένων.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Μ. Κεφαλογιάννης, εξέφρασε εκ μέρους του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποτροπιασμό για το πρωτοφανές γεγονός, συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκτελεσθέντος και συμπαράσταση στους τραυματίες. Σημείωσε ωστόσο ότι η Βουλή δεν έκανε στο ακέραιο το καθήκον της, ούτε απέναντι στα θύματα αλλά κυρίως στο να δημιουργήσει προϋποθέσεις για την προστασία των αστυνομικών και παρέχοντάς τους όλα τα μέσα για να επιτελέσουν το καθήκον τους. «Αυτό είναι ένα θέμα που με ειλικρίνεια, σε μια σύγχρονη Δημοκρατία πέρα από ταμπού, αγκυλώσεις του παρελθόντος πρέπει να το δούμε με προσοχή γιατί τέτοια γεγονότα θρηνήσαμε στο παρελθόν και φοβάμαι πολύ και για το μέλλον», είπε.

Εκ μέρους της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ, ο Χρ. Πρωτόπαπας εξέφρασε αποτροπιασμό για την προκλητική εγκληματική ενέργεια, συμπαράσταση προς τις οικογένειες των θυμάτων και στο αστυνομικό σώμα και τόνισε πως θα πρέπει να γίνουν τα αδύνατα δυνατά προκειμένου οι ένοχοι να υποστούν την τιμωρία που τους αξίζει «γιατί πρέπει να αποδοθεί Δικαιοσύνη και να εμπεδωθεί το αίσθημα ασφάλειας στον ελληνικό λαό». Συμφωνώντας με τον κ. Κεφαλογιάννη είπε πως πρέπει να υπάρξει μέριμνα για τις οικογένειες όπως και στο παρελθόν και πρόσθεσε πως κάθε βελτιωτική πρόταση που επιδεικνύει έμπρακτη αλληλεγγύη είναι ευπρόσδεκτη.

Το ΚΚΕ, δια του Ν. Καραθανασόπουλου, δήλωσε ότι καταδικάζει το αποτρόπαιο έγκλημα και τόνισε πως το οργανωμένο έγκλημα δεν πατάσσεται απλώς με μέτρα αστυνόμευσης.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρης τόνισε πως είναι φυσική συνέπεια να καταθέτουμε τον πόνο μας, τη θλίψη μας και τα συλλυπητήρια για τον νεκρό αστυνομικό που έπεσε στο καθήκον, έθεσε όμως το ερώτημα «Φτάνει αυτό;».

Επισήμανε πως παραμένει ακόμη ρευστό στους αστυνομικούς εάν, πώς και πότε πρέπει να χρησιμοποιήσουν το υπηρεσιακό τους όπλο τη στιγμή που ο δολοφόνος έχει μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και γρηγορότερα όπλα. «Χρειάζεται, λοιπόν, κάποια στιγμή να βρει το πολιτικό θάρρος η κυβέρνηση, να κυβερνήσει ως κυβέρνηση όλων των Ελλήνων και όχι ως κυβέρνηση με φοβικά σύνδρομα. Παιδιά αγροτών και εργατών είναι, δεν είναι παιδιά της πλουτοκρατίας οι αστυνομικοί» τόνισε.

«Σκεφτείτε να ήταν ανάποδα τα πράγματα και ο αστυνομικός, κάτω από την πίεση, να είχε πυροβολήσει πρώτος, τι θα είχε γίνει τώρα και πολύ περισσότερο τι θα γινόταν αύριο. Λες και πρέπει να πονάμε περισσότερο τα παιδιά τα μεν από τα παιδιά τα άλλα. Τα ένστολα παιδιά πρέπει να εισπράττουν περισσότερη τρυφερότητα και ευγνωμοσύνη που, για ένα χιλιάρικο που τους δίνετε, αυτά τα παιδιά είναι καθημερινώς μπροστά στον κίνδυνο. Παιδιά που φίλησαν τη γυναίκα τους και το παιδί τους και σήμερα το βράδυ δεν θα γυρίσουν πίσω», είπε.

Καταλήγοντας ανέφερε ότι πρέπει σαφώς η Πολιτεία να κάνει κάτι περισσότερο κι όχι μόνο σε ό,τι αφορά την εκτίμηση του έργου τους. «Είναι και κατά πόσο αυτά τα παιδιά μπορούν να αισθάνονται ψυχολογικά ότι πίσω τους είναι η Πολιτεία». «Το έγκλημα καλπάζει! Οι λαθρομετανάστες πρωταγωνιστούν! Κι εσείς αρνείστε να πάρετε πρωτοβουλίες προς αυτήν τη κατεύθυνση, μήπως και «κατηγορηθείτε». Κατηγορείστε όμως από την κοινωνία, για όλα αυτά που συμβαίνουν και για όλα αυτά που συνεχίζουν να επαναλαμβάνονται. Θέλω να ελπίζω ότι θα λάβετε τα μέτρα να προστατευτεί ο αστυνομικός!», κατέληξε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, ο Π. Λαφαζάνης εξέφρασε την οδύνη του για την τραγωδία και τα συλλυπητήριά του για τον αστυνομικό, ενώ ευχήθηκε γρήγορη ανάρρωση στους τραυματίες. Τόνισε ότι οι αστυνομικοί δίνουν τη μάχη για τον ελληνικό λαό, είναι παιδιά του ελληνικού λαού με μεγάλα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα, τα οποία διαχρονικά δεν αντιμετωπίστηκαν από την Πολιτεία. «Αν κάτι πρέπει να μας διδάξει η τραγική αυτή υπόθεση είναι ότι χρειάζεται πολύ καλύτερη εκπαίδευση της Αστυνομίας» είπε.

«Είναι ώρα ευθύνης αυτή και χαίρομαι που όλοι τοποθετήθηκαν με τρόπο υπεύθυνο σε ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα» ανέφερε ο υφυπουργός Οικονομικών Φ. Σαχινίδης, διαβεβαιώνοντας ότι όποια πρόταση κατατεθεί θα ληφθεί σοβαρά υπόψη από την κυβέρνηση γιατί «αντιλαμβανόμαστε και την κρισιμότητα των στιγμών και το μέγεθος του προβλήματος που δημιουργείται. Διαβεβαιώνουμε με κάθε τρόπο τους Έλληνες πολίτες ότι η κυβέρνηση θα πάρει κάθε πρωτοβουλία ώστε να υπάρχει ένα ασφαλές περιβάλλον για τους Έλληνες πολίτες. Από την άλλη, θα πρέπει να αναλάβουμε κι ως χώρα όλες τις ευθύνες που αντιστοιχούν σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πυροβολούσαν επί 10 δευτερόλεπτα συνεχώς τους αστυνομικούς στου Ρέντη

Με βολές κατά ριπάς «γάζωσαν» τους τέσσερις αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ που τους καταδίωκαν, οι δράστες της αιματηρής συμπλοκής στο Ρέντη, σύμφωνα με μαρτυρίες. Κάτοικος της περιοχής, σε ερώτηση αν είδε το γεγονός απάντησε ότι εκείνη την ώρα βρισκόταν μέσα στο σπίτι του και έπεσε στο πάτωμα ακούγοντας τους πυροβολισμούς. «Δεν σταμάτησαν να ρίχνουν. Έριξαν πάρα πολλές φορές, σχεδόν επί 10 δευτερόλεπτα πυροβολούσαν συνεχώς» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το συμβάν έγινε δίπλα στη συμβολή των οδών Περικλέους και Παντελή Νικολαϊδη. Το όχημα τύπου τζιπ, σύμφωνα με τα λεγόμενα των αστυνομικών, μπήκε ανάποδα στην οδό Περικλέους όπου οι δράστες έστησαν ενέδρα στους αστυνομικούς και ακολούθησαν οι πυροβολισμοί που είχαν αποτέλεσμα τον θάνατο του ενός και τον τραυματισμό των άλλων τριών.

Αυτή τη στιγμή στο τόπο του συμβάντος βρίσκονται περισσότεροι από 150 αστυνομικοί που «χτενίζουν» την περιοχή, ενώ έρευνες πραγματοποιεί και το ελικόπτερο της αστυνομίας. Το ασημί τζιπ εντοπίστηκε κοντά στην πλατεία του Αγίου Ιωάννη Ρέντη και οι δράστες αναζητούνται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Κατέληξε και ο δεύτερος αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ
Μακελειό στου Ρέντη: Γάζωσαν με Καλάσνικοφ αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ - 2 νεκροί - (Video)
Δηλώσεις Παπουτσή από την Άγκυρα για το μακελειό στον Ρέντη

Δεν κόβει απόδειξη, ένας στους δύο γιατρούς

Τι δείχνουν οι έλεγχοι για το 2010 και το πρώτο δίµηνο φέτος. “Ξεχασιάρηδες” οι περισσότεροι γιατροί. Ανοίγουν τραπεζικούς λογαριασμούς.

Δεν κόβουν αποδείξεις, δεν αποδίδουν ΦΠΑ ή εµφανίζουν φουσκωµένες δαπάνες τουλάχιστον ένας στους δύο γιατρούς από όσους έλεγξε το ΣΔΟΕ το 2010 και το πρώτο δίµηνο φέτος.

Από τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του γι’ αυτούς τους ελεύθερους επαγγελµατίες, προκύπτει ότι σε 777 γιατρούς που ελέγχθηκαν το 2010 βρέθηκαν παραβάσεις στους 389, δηλαδή στο 50%. Φέτος µάλιστα το ποσοστό έχει αυξηθεί αφού παραβάσεις εντοπίστηκαν σε 6 στους 10 γιατρούς που έλεγξε το ΣΔΟΕ από τις αρχές του έτους. Συγκεκριµένα, σε 144 ελέγχους που έγιναν το δίµηνο Ιανουάριος -Φεβρουάριος 2011, 89 βρέθηκαν να µην εκδίδουν αποδείξεις ή να εµφανίζουν φουσκωµένες δαπάνες (62%). Το αντίστοιχο ποσοστό για το 2009 ήταν 55 παραβάσεις σε σύνολο 130 γιατρών που είχαν ελεγχθεί (42%).

Οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ σε επίφοβες επαγγελµατικές οµάδες αποτελούν έναν από τους στόχους του επιχειρησιακού σχεδίου του για το 2011. Κατά προτεραιότητα οι έλεγχοι στρέφονται σε όσους έχει προκύψει, µέσω διασταυρώσεων που έγιναν στο παρελθόν, ότι υπέπεσαν σε παραβάσεις. Σε αυτές τις περιπτώσεις ανοίγονται οι τραπεζικοί λογαριασµοί τους.

Ηδη για τους 185 από τους 389 γιατρούς που εντοπίστηκαν µε παραβάσεις το 2010,το ΣΔΟΕ έχει προχωρήσει στο άνοιγµα των τραπεζικών λογαριασµών τους προκειµένου να εξακριβωθεί αν τα ποσά που περιέχουν δικαιολογούνται από τα εισοδήµατα που έχουν δηλώσει στις φορολογικές δηλώσεις τους.

Σε περίπτωση που εντοπιστούν καταθέσεις που δεν µπορεί να δικαιολογηθούν, οι κάτοχοί τους θα βρεθούν αντιµέτωποι µε πρόστιµα για φοροδιαφυγή. Επίσης έχει αρχίσει σύγκριση των εισοδηµάτωνπου δηλώνονται µε την ακίνητη περιουσία που διαθέτουν.

Μάλιστα τα αποτελέσµατα θα έρχονταν νωρίτερα, αν δεν υπήρχαν τα προσκόµµατα που προβάλλουν πολλές τράπεζες στο πλαίσιο της διαδικασίας άρσης του τραπεζικού απορρήτου. Βεβαίως οι φορολογικές αρχές έχουν τη δυνατότητα να ανοίγουν τραπεζικούς λογαριασµούς, αλλά ορισµένες τράπεζες προκειµένου να προστατεύσουν τους «καλούς πελάτες» τους δεν διευκολύνουν τους ελεγκτές, παρά το γεγονός ότι η νοµοθεσία για τον παράνοµο πλουτισµό ορίζει σαφώς τις υποχρεώσεις τους απέναντι στον φοροελεγκτικό µηχανισµό.

Κατέληξε και ο δεύτερος αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ


Έχασε τη μάχη για τη ζωή και δεύτερος αστυνομικός, από τους τέσσερις που δέχθηκαν τα πυρά αγνώστων το απόγευμα στο Ρέντη.

Όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Διοικητής του Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας κ. Χρήστος Ρέσος, ο αστυνομικός που έφερε τραύμα από σφαίρα στο κεφάλι και είχε μεταφερθεί σε κωματώδη κατάσταση στο νοσοκομείο, υπέκυψε στα τραύματά του στις 21.45, παρά τις τιτάνιες προσπάθειες που κατέβαλαν οι γιατροί για να τον σώσουν.

Ο πρώτος αστυνομικός ήταν ήδη νεκρός όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ενώ οι άλλοι δυο τραυματίες είναι εκτός κινδύνου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πυροβολούσαν επί 10 δευτερόλεπτα συνεχώς τους αστυνομικούς στου Ρέντη
Μακελειό στου Ρέντη: Γάζωσαν με Καλάσνικοφ αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ - 1 νεκρός - (Video)
Δηλώσεις Παπουτσή από την Άγκυρα για το μακελειό στον Ρέντη

Σοκαριστικό video με αυτοκίνητο να πέφτει πάνω σε ποδηλάτες


Η σκηνή καταγράφηκε σε βίντεο και πραγματικά σοκάρει αφού ένα αυτοκίνητο στην κυριολεξία θερίζει ποδηλάτες που έκαναν πορεία στους δρόμους.

Μια ειρηνική πορεία με ποδήλατα στη Βραζιλία, μετατράπηκε σε ''λουτρό αίματος'', αφού ένας οδηγός συγκρούστηκε με τους 130 ποδηλάτες, ενώ τραυμάτισε 20 από αυτούς, εκ των οποίων οι 9 αναγκάστηκαν να μεταφερθούν στο νοσοκομείο.

Η σκηνή καταγράφηκε και το video σοκάρει αφού παρουσιάζει λεπτό προς λεπτό το αμάξι να συγκρούεται με τους ποδηλάτες.

Η πορεία γινότανε στην πόλη Porto Alegre στη νοτιοανατολική Βραζιλία, την Παρασκευή που μας πέρασε και ο δράστης οδηγούσε ένα μαύρο VW Golf, το οποίο, σύμφωνα με μάρτυρες, ακολουθούσε την πορεία για αρκετή ώρα.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δηλώσεις Παπουτσή από την Άγκυρα για το μακελειό στον Ρέντη

Τραγική υπόθεση χαρακτήρισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής, από την Άγκυρα όπου βρίσκεται, το αιματηρό επεισόδιο με τους πυροβολισμούς κατά αστυνομικών στην περιοχή του Ρέντη.

Ο υπουργός διέκοψε το δείπνο εργασίας που είχε με τον Τούρκο ομόλογό του κ. Μπεσίρ Αταλάι και μετέβη στην ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα για να πληροφορηθεί για το συμβάν. Ο ίδιος ανέφερε ότι ακόμη είναι νωρίς για συμπεράσματα, αλλά άφησε να εννοηθεί ότι οι δράστες ενδεχομένως να μην είναι του κοινού ποινικού δικαίου.

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Προστασίας του Πολίτη της Ν.Δ., βουλευτής Μαγνησίας Θανάσης Νάκος, επισκέφθηκε στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας τους τρεις τραυματίες αστυνομικούς. Αμέσως μετά, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η άνανδρη δολοφονία ενός αστυνομικού και ο σοβαρός τραυματισμός άλλων τριών, την ώρα που εκτελούσαν το καθήκον τους, περιφρουρώντας την ασφάλεια των συμπολιτών μας, προκαλεί σοκ και αποτροπιασμό. Εκφράζουμε τη βαθιά μας οδύνη για το χαμό του αστυνομικού της ομάδας ΔΙΑΣ από τις σφαίρες αδίστακτων εγκληματιών».

Τους τραυματίες αστυνομικούς επισκέφθηκαν στο νοσοκομείο ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μ. Όθωνας, ο ΓΓ του υπουργείου κ. Γ. Τασούλας και ο Αρχηγός της ΕΛΑΣ κ. Ε. Οικονόμου .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Μακελειό στου Ρέντη: Γάζωσαν με Καλάσνικοφ αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ - 1 νεκρός - (Video)

Έρχεται σχέδιο εξαγοράς των καταπατημένων εκτάσεων του Δημοσίου

Έπρεπε να φτάσουμε ένα βήμα πριν την πτώχευση και να μας βάλει το μαχαίρι στο λαιμό η τρόικα για να βρεθεί επιτέλους μετά από δεκαετίες ένα σχέδιο για τις καταπατημένες εκτάσεις του Δημοσίου και τα αυθαίρετα που έχουν ανεγερθεί.

Όμως πλέον έχει δρομολογηθεί η φόρμουλα που και θα απεγκλωβίσει από την ομηρία εκατομμύρια Ελλήνων αλλά και θα γεμίσει και τα δημόσια ταμεία.

Στο Μνημόνιο, στα δημοσιονομικά μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν ΕΝΤΟΣ του 2011 περιλαμβάνεται ρητά και κατηγορηματικά η προαναγγελία της ρύθμισης για τις καταπατημένες εκτάσεις του Δημοσίου, στην οποία ρύθμιση ως πρώτο μέτρο ξεχωρίζει η παροχή κινήτρων για τις παραβιάσεις χρήσης γης.

Μόλις οι εκπρόσωποι της τρόικας έκαναν τον πρόχειρο υπολογισμό πως με τις νομιμοποιήσεις θα εισρεύσουν στα κρατικά ταμεία τουλάχιστον 1,5 δισεκατομμύρια ευρώ, τα καταπατημένα με fast track διαδικασία περνάνε από υπουργικό συμβούλιο αφού ήδη το σχέδιο νόμου ετοιμάστηκε από το υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με το Euro2day, η ρύθμιση θα δίνει τη δυνατότητα απόκτησης από χιλιάδες πολίτες του δικαιώματος να εξαγοράσουν από το κράτος τις εδαφικές εκτάσεις που καταπάτησαν, έναντι τιμημάτων τα οποία θα υπολογίζονται με βάση τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων και με έκπτωση για κάθε έτος κατοχής πριν από τον Δεκέμβριο του 2009.

Μάλιστα προβλέπεται πως όσοι έχουν ανεγείρει σε καταπατημένες εκτάσεις του Δημοσίου οικοδομές τις οποίες χρησιμοποιούν για πρώτη κατοικία, καθώς και όσοι από αυτούς είναι ανάπηροι ή πολύτεκνοι, θα μπορούν να εξαγοράσουν τις εκτάσεις πληρώνοντας στο κράτος το σχετικό τίμημα με πρόσθετες εκπτώσεις από 10% έως και 30%.

Αναλυτικά το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών:
- Οποιοσδήποτε κατέχει αυθαίρετα δημόσιο ή ανταλλάξιμο ακίνητο, καταγεγραμμένο ή μη (με ή χωρίς κτίσματα), το οποίο ανήκει στην ιδιωτική περιουσία του Δημοσίου και υπάγεται στην αρμοδιότητα του υπουργείου Οικονομικών, είτε έχει τίτλους είτε όχι, δικαιούται να ζητήσει από την αρμόδια Κτηματική Υπηρεσία την εξαγορά αυτού, μέσα σε αποκλειστική προθεσμία 6 μηνών από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου, εφόσον το ακίνητο κατέχεται αυθαίρετα πριν από την 1η Ιανουαρίου 2010 τουλάχιστον για 20 έτη, που συμπληρώνονται στις 31/12/2009, και η κατοχή του συνεχίζεται χωρίς διακοπή μέχρι και την έναρξη της ισχύος του παρόντος νόμου.

- Η εξαγορά δημοσίου ή ανταλλαξίμου κτήματος επί του οποίου έχουν ανεγερθεί αυθαίρετα κτίσματα σε καμία περίπτωση ΔΕΝ θα νομιμοποιεί τα κτίσματα αυτά.

- Ως τίμημα εξαγοράς θα λαμβάνεται υπ’ όψιν η αντικειμενική αξία που έχει το ακίνητο κατά τον χρόνο υποβολής της σχετικής αίτησης εξαγοράς. Όπου δεν ισχύει το σύστημα αντικειμενικού προσδιορισμού, ως τίμημα εξαγοράς θα λαμβάνεται η αγοραία αξία μειωμένη κατά ένα ποσοστό.

- Το τίμημα εξαγοράς θα μειώνεται κατά 0,25% για κάθε χρόνο κατοχής πριν από την 31η Δεκεμβρίου 2009. Δηλαδή, για το ελάχιστο διάστημα αυθαίρετης κατοχής των 20 ετών, το οποίο τίθεται ως προϋπόθεση για την υπαγωγή στις ευνοϊκές διατάξεις, η συνολική μείωση ανέρχεται σε 5%.

- Το τίμημα εξαγοράς μπορεί να μειωθεί περαιτέρω κατά 10%, εφόσον ο αυθαίρετος κάτοχος έχει ανεγείρει πρώτη κατοικία στη δημόσια έκταση και κατά επιπλέον 10% εφόσον είναι πολύτεκνος ή ανάπηρος. Για έναν ενδιαφερόμενο ο οποίος υπάγεται στις δύο ή και στις τρεις παραπάνω περιπτώσεις η συνολική πρόσθετη έκπτωση επί του τιμήματος μπορεί να φτάσει το 20% ή το 30%.

- Η μείωση του τιμήματος εξαγοράς θα αναφέρεται σε αντικειμενική αξία των ακινήτων μέχρι 50.000 ευρώ. Η πέραν του ποσού αυτού αξία δεν θα υπόκειται σε οποιαδήποτε μείωση και το αντίστοιχο τίμημα θα καταβάλλεται από τον αγοραστή εξ ολοκλήρου.

- Ο δικαιούχος οφείλει να καταβάλει εφάπαξ τον αναλογούντα φόρο μεταβίβασης και την πρώτη δόση του τιμήματος εξαγοράς για να λάβει αντίγραφο της απόφασης παραχώρησης. Η απόφαση αυτή αποτελεί τίτλο ιδιοκτησίας προς μεταγραφή με δαπάνη του δικαιούχου.

- Το τίμημα εξαγοράς, όπως διαμορφώνεται μετά τις μειώσεις που προβλέπονται, καταβάλλεται στην αρμόδια ΔΟΥ φορολογίας του αγοραστή σε 6 κατ’ ανώτατο όριο ισόποσες εξαμηνιαίες δόσεις. Σε περίπτωση εφάπαξ καταβολής παρέχεται έκπτωση 5%.

Καθηγήτρια μπαλέτου στο κρεβάτι με μαθητή της!

Τα 12 χρόνια που χώριζαν τον μικρό Reece Washington από την 27χρονη καθηγήτρια μπαλέτου του, Sarah Pirie, φαίνεται πως δεν στάθηκαν αρκετά για να τους εμποδίσουν να ερωτευτούν και να πλαγιάσουν μαζί.

Όταν όμως η παράνομη σχέση τους έγινε γνωστή, τελείωσε η κάθε επαφή μεταξύ τους.

Όμως δυο χρόνια μετά, ο 17χρονος Reece πήγε την υπόθεση στα δικαστήρια, κατηγορώντας την δασκάλα του για αποπλάνηση για ανηλίκου.

Ο Reece ισχυρίζεται ότι ήταν ένας ταλαντούχος μαθητής μπαλέτου όταν η 27χρονη άρχισε να τον εκμεταλλεύεται. Ο νεαρός ισχυρίστηκε μάλιστα στο δικαστήριο ότι η καθηγήτριά του τον γύρναγε σπίτι με το αμάξι της, όπου του έδινε να πιει αλκοόλ και έκανε σεξ μαζί του.

Η καθηγήτρια είχε κατηγορηθεί αρχικά για πέντε αρχικά αδικήματα αλλά όλες οι κατηγορίες αποσύρθηκαν τελικά από το δικαστήριο τον περασμένο Νοέμβρη. Η ίδια παραδέχεται ότι έκανε παρέα με το αγόρι αλλά ισχυρίζεται ότι ποτέ δεν ‘έκανε σεξ μαζί του.

Δυστυχώς για τον νεαρό, οι δικαστές δεν είχαν τότε στην κατοχή τους μια φωτογραφία που είχε τραβήξει ένας ξάδερφος της 27χρονης, στην οποία απεικονίζεται η δασκάλα μπαλέτου στο κρεβάτι με τον 15χρονο.

Μακελειό στου Ρέντη: Γάζωσαν με Καλάσνικοφ αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ - 2 οι νεκροί - (Video) - Updated 23:31

Όλα ξεκίνησαν δέκα λεπτά πριν τις επτά όταν οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ προσπάθησαν να ελέγξουν ένα ύποπτο τζιπ μάρκας VOLVO στον παράδρομο της εθνικής στο ύψος του Ρέντη. Λίγο νωρίτερα είχαν πάρει σήμα ότι οι επιβαίνοντες του οχήματος το οποίο όπως διαπιστώθηκε είχε κλαπεί, είχαν εμπλακεί σε ληστεία περιπτέρου στο Μενίδι. Ο οδηγός του τζιπ όμως όχι μόνο αγνόησε το σήμα αλλά πάτησε γκάζι και προσπάθησε να εξαφανισθεί με αποτέλεσμα να ακολουθήσει καταδίωξη.

Δύο από τους επιβαίνοντες του οχήματος, σε μια προσπάθεια να ξεφύγουν, άνοιξαν τα παράθυρα, σήκωσαν τα καλάζνικοφ και άνοιξαν πυρ εναντίον των αστυνομικών. Με βολές κατά ρυπάς, έριξαν πάνω από 100 σφαίρες στους αστυνομικούς. Στη συνέχεια οι δράστες κατάφεραν να χαθούν στα στενά της περιοχής.

Από την ανταλλαγή πυροβολισμών που ακολούθησε τραυματίστηκαν τέσσερις αστυνομικοί, ένας εκ των οποίων έχασε τη ζωή του και άλλος ένας νοσηλεύεται στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας σε κρίσιμη κατάσταση με τραύμα στο κεφάλι.

Υπέκυψε στα τραύματά του ο ένας από τους τέσσερις αστυνομικούς που τραυματίστηκαν όταν κακοποιοί άνοιξαν πυρ εναντίον τους με καλάσνικοφ στην οδό Μακρυγιάννη. Πρόκειται για έναν 23χρονο, ο οποίος έφερε τραύματα στο κεφάλι, μετά από πυροβολισμό που δέχθηκε από τους δράστες.

Έχασε τη μάχη για τη ζωή και δεύτερος αστυνομικός, από τους τέσσερις που δέχθηκαν τα πυρά αγνώστων το απόγευμα στο Ρέντη, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Διοικητής του Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας κ. Χρήστος Ρέσος.

Σοβαρά, αλλά εκτός κινδύνου, είναι ο τρίτος αστυνομικός, ο οποίος χτυπήθηκε στο μηρό, ενώ ελαφρά νοσηλεύεται ο τέταρτος ο οποίος τραυματίστηκε στο αριστέρο γόνατο.

Πέρα από τους δύο αστυνομικούς που έπεσαν νεκροί και τους άλλους δύο τραυματισμένους, βολές από τους πυροβολισμούς των δραστών δέχθηκαν τέσσερις ακόμη αστυνομικοί, δύο (2) στα κράνη και δύο (2) στα αλεξίσφαιρα γιλέκα τους, χωρίς να τραυματισθούν.

Στις τάξεις της ΕΛ.ΑΣ. έχει σημάνει συναγερμός και ήδη η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών.

Η περιοχή του Κηφισού, ήδη, βρίσκεται σε αστυνομικό κλοιό. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται επί τόπου, ενώ πάνω από το σημείο του μακελειού πετά και το ελικόπτερο της αστυνομίας.

Λίγο μετά τις οχτώ το βράδυ, εντοπίστηκε στην περιοχή του Ρέντη, στην οδό Παλαιολόγου, το τζιπ των δράστων, μέσα στο οποίο βρέθηκε και ένα καλάσνικοφ, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Το αυτοκίνητο που βρέθηκε είχε κλαπεί μαζί με άλλα 7 αυτοκίνητα στις 17 Ιανουαρίου από αντιπροσωπεία αυτοκινήτων στην Ερυθραία. Ένα από αυτά είχε εντοπιστεί στις 11 Φεβρουαρίου στη Λίμνη Υλίκη στη Βοιωτία, μετά τη ληστεία στα Άσπρα Σπίτια με λεία 250.000 ευρώ.

Μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ, από την Άγκυρα όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρ. Παπουτσής δήλωσε συγκλονισμένος, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας.

Σύμφωνα με τον κ. Παπουτσή, τα καλάσνικοφ και ο τρόπος που οι δράστες τα χρησιμοποίησαν «οδηγούν σε ενδείξεις πολύ σοβαρές, καθώς χρησιμοποιούνται και από ομάδες οργανωμένου εγκλήματος και από την τρομοκρατία».

ΔΕΙΤΕ VIDEO:












ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πυροβολούσαν επί 10 δευτερόλεπτα συνεχώς τους αστυνομικούς στου Ρέντη
Δηλώσεις Παπουτσή από την Άγκυρα για το μακελειό στον Ρέντη
Κατέληξε και ο δεύτερος αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ

Πυροβόλησαν ταχυδρόμο μπροστά στα μάτια δεκάδων περαστικών

Ληστεία νωρίς το πρωί σε βάρος ταχυδρομικού διανομέα στην κεντρική πλατεία Μακρακώμης. Με τυφλό τραύμα στο πόδι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Λαμίας.

Δύο κουκουλοφόροι επιτέθηκαν λίγο μετά τις 8 το πρωί στον ταχυδρόμο που μοίραζε συντάξεις. Όταν αντιστάθηκε για να μην καταφέρουν να του πάρουν την τσάντα με τα χρήματα, δεν δίστασαν να τον πυροβολήσουν στο πόδι. Το ποσό υπολίζεται πως είναι 70.000 ευρώ.

Όλο αυτό το σκηνικό εκτυλίχθηκε μπροστά στα μάτια δεκάδων ανθρώπων που ήταν στη πλατεία εκείνη τη στιγμή. Σύμφωνα με πληροφορίες του LamiaReport ο ταχυδρομικός διανομέας μόλις είχε πάρει χρήματα από την ΕΤΕ που είναι στη πλατεία της Μακρακώμης και πήγαινε για το ταχυδρομείο που είναι στην άλλη άκρη της πλατείας.

Μεγαλη κινητοποίηση της αστυνομίας για τον εντοπισμό των δραστών στην ευρύτερη περιοχή, οι οποίοι διέφυγαν αρχικά με ένα φίατ και στην συνέχεια επιβιβάστηκαν σε ένα ασημί BMW.

Να σημειώσουμε ότι πριν από ένα μήνα περίπου είχαν κάνει και πάλι απόπειρα ληστείας στο υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στη Μακρακώμη.

Βλέπουν αυξητική τάση στις εξαγωγές τροφίμων

Οι αρνητικές οικονομικές συνθήκες, οι επιπτώσεις τους στην Ελληνική Βιομηχανία Τροφίμων και την επιχειρηματικότητα συνολικά καθώς και τα μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης αποτέλεσαν τα κυρίως θέματα στην ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων.

Στην ομιλία του, ο Πρόεδρος του ΣΕΒΤ, Ευάγγελος Καλούσης, αναφέρθηκε στη χρονιά που πέρασε «ως χρονιά των μεγάλων προκλήσεων» λόγω των οικονομικών συγκυριών και δήλωσε: «Η ένταση και η ταχύτητα των επιβεβλημένων αλλαγών, είναι κάτι νέο για την πολιτεία, την κοινωνία, την αγορά και τον επιχειρηματικό κόσμο ο οποίος βρίσκεται σε περίοδο προσαρμογής στα νέα δεδομένα. Είναι όμως η τελευταία ευκαιρία που μας δίνεται να καταστήσουμε την Ελλάδα μια πραγματική Ευρωπαϊκή χώρα. Και εξαρτάται από τη δική μας βούληση και συνείδηση να μην τη χάσουμε. Όλοι μας ξέρουμε ότι η ανάπτυξη είναι η μόνη προϋπόθεση για να βγει η Ελλάδα από την κρίση.

Η σύγχρονη ανάπτυξη εξαρτάται καταρχάς από σκληρή δουλειά και δημιουργία αλλά επίσης άμεσα και καθοριστικά από πολλούς άλλους παράγοντες όπως η παιδεία, η αγορά εργασίας, η λειτουργία της νομοθετικής εξουσίας αλλά και από τον περιορισμό της γραφειοκρατίας και την πάταξη της διαφθοράς. Πρέπει επιτέλους, ως χώρα να επιδιώξουμε να αποκτήσουμε ένα σύγχρονο ανταγωνιστικό θεσμικό πλαίσιο, που θα ενισχύσει την ιδιωτική πρωτοβουλία και θα αναδεικνύει την επιχειρηματική δράση».

Ο Πρόεδρος του ΣΕΒΤ επεσήμανε την εξέχουσα θέση της Ελληνικής Βιομηχανίας Τροφίμων στην ελληνική οικονομία και αναφέρθηκε στη δυναμική του κλάδου παρά το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον: «Το 2010 ο μέσος όρος των εξαγωγών των επιχειρήσεων του κλάδου παρουσίασε αυξητικές τάσεις, παρά την κρίση. Το ενδεκάμηνο του 2010 οι εξαγωγές σε Τρόφιμα και Ποτά συμμετείχαν κατά 21,6% στο σύνολο των ελληνικών εξαγωγών ενώ η αξία τους ανήλθε σε ¤3.096,4 εκατομμύρια παρουσιάζοντας αύξηση κατά 4,6% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2009».

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Καλούσης επεσήμανε ότι η Ελλάδα μπορεί να βγει από το σημερινό αδιέξοδο όμως αυτό προϋποθέτει κοινωνική συναίνεση και βαθιές τομές στο πλαίσιο ενός ολοκληρωμένου προγράμματος.

Χαιρετισμό στη Γενική Συνέλευση απηύθυνε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας, Στέφανος Κομνηνός, ο οποίος ανακοίνωσε τη δημιουργία του Γενικού Εμπορικού Μητρώου, ενός ενιαίου εμπορικού μητρώου για τις επιχειρήσεις, που θα αποκτήσει η Ελλάδα για πρώτη φορά. Ο κ. Κομνηνός αναφέρθηκε στην ανάγκη για ενίσχυση και διευκόλυνση της επιχειρηματικότητας και δήλωσε πως το σύνολο του αγορανομικού κώδικα θα τεθεί ύπο αναδιατύπωση με στόχο να αρθούν οι αναποτελεσματικές διατάξεις ενώ η αδειοδότηση των επιχειρήσεων θα γίνεται σε 4 ημέρες. Τέλος ο κ. Κομνηνός ανακοίνωσε ότι το Υπουργείο σε συνεργασία με τον ΕΦΕΤ, τα συναρμόδια Υπουργεία και τον ΣΕΒΤ θα προτίνει σύντομα τη σύσταση ομάδας διαχείρισης διατροφικών κρίσεων, απατώντας σε ένα από τα πάγια αιτήματα της Ελληνικής Βιομηχανίας Τροφίμων τα τελευταία χρόνια.

Ακολούθησε συζήτηση με θέμα «Η έξοδος από την κρίση: η Ανάπτυξη και ο Ρόλος της Βιομηχανίας Τροφίμων». Στο πάνελ συμμετείχαν οι κ.κ. Γεώργιος Χατζημαρκάκης, Βουλευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τη Γερμανία, Ιωάννης Στουρνάρας, Καθηγητής Οικονομικών του Παν/μίου Αθηνών και Γενικός Διευθυντής ΙΟΒΕ και ο Αθανάσιος Παπανδρόπουλος, Επίτιμος Πρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων.

Ο κ. Χατζημαρκάκης αναφερόμενος στην οικονομία της Γερμανίας είπε χαρακτηριστικά: «εμείς στη Γερμανία τα πάμε καλά. Και τα πάμε καλά σε βάρος της Ελλάδας. Αυτό όμως λίγοι Γερμανοί το κατανοούν» και επεσήμανε ότι η Ελλάδα δεν αξιοποίησε σωστά τα χρόνια της Ευρωζώνης επιλέγοντας την κατανάλωση αντί για τις επενδύσεις. Ο κ. Στουρνάρας επεσήμανε με τη σειρά του ότι η Ελλάδα είναι σε θέση να φέρει σε πέρας το δύσκολο πρόγραμμα προσαρμογής όμως είναι απαραίτητη η ανάπτυξη μέσω επενδύσεων υποδομών και επενδύσεων του ιδιωτικού τομέα. Από την πλευρά του, ο κ. Παπανδρόπουλος, αναφερόμενος στις προοπτικές της διεθνούς βιομηχανίας τροφίμων, τόνισε ότι είναι ευνοϊκές διότι οι ρυθμοί οικονομικής ανάπτυξης στις αναπτυσσόμενες χώρες (Ασία, Αφρική) είναι ισχυροί και έχουν διάρκεια. Ειδικότερα για την ελληνική βιομηχανία ειδών διατροφής, ο ομιλητής επεσήμανε ότι θα πρέπει να στρέψει την προσοχή της προς την Αφρική: «Στην αφρικανική ήπειρο την προσεχή εικοσαετία ο πληθυσμός θα φθάσει τα 1,3 δισεκατομμύρια ανθρώπους, οι οποίοι επόμενον είναι να έχουν να λύσουν σοβαρά προβλήματα διατροφής. Υπό αυτή την έννοια, η ελληνική βιομηχανία τροφίμων μπορεί να αναπτύξει δίπλα της μια μεγάλη εσωτερική αγορά, η ζήτηση της οποίας θα είναι περισσότερο προσαρμοσμένη στα ποιοτικά πρότυπα της ελληνικής παραγωγής ειδών διατροφής».

Συνέντευξη Τύπου στον... δρόμο! - Video

'Ενα περίεργο σκηνικό στήθηκε στο Σύνταγμα. Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης για τους μετανάστες απεργούς πείνας έδωσε συνέντευξη Τύπου στο ρεύμα ανόδου της Β. Σοφίας.

Οπως δηλώνουν τα μέλη της εκείνο που είχαν προγραμματίσει ηταν να δώσουν την συνέντευξη Τύπου στο πεζοδρόμιο. 'Ομως η αστυνομία έχει εντολή να μην τους αφήσει και τους... κατέβασε στον δρόμο!

Παρόντες στην συνέντευξη Τύπου ο συγγραφέας Βασίλης Αλεξάκης και ο σκηνοθέτης Διαγόρας Χρονόπουλος. Οπως είπαν τα μέλη της Πρωτοβουλίας ήδη 59 απεργοί πείνας έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο με συμπτώματα νεφρικής ανεπάρκειας και αφυδάτωσης.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ


ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ VIDEO ΤΙ ΕΙΠΕ Ο Κος ΑΛΕΞΑΚΗΣ

Πανικός το πρωί στο Αττικό νοσοκομείο - Τρεις ένοπλοι λαχτάρησαν ασθενείς και γιατρούς

Ξαφνικά ασθενείς, συνοδοί και προσωπικό είδαν τρεις άνδρες να... κυκλοφορούν με τα όπλα στα χέρια.

Στόχος των δραστών το υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας εντός του χώρου του νοσοκομείου. Οι δράστες μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα μπήκαν στο υποκατάστημα, άρπαξαν 20.000 ευρώ και βγήκαν τρέχοντας, ευτυχώς χωρίς να πειράξουν κανέναν.

Η παρουσία τους και μόνο ήταν αρκετή για να προκαλέσει πανικό, ευτυχώς όμως κατά τα ... άλλα δεν υπήρξε πρόβλημα.

Παρά την άμεση κινητοποίηση της αστυνομίας οι δράστες κατάφεραν να γίνουν... καπνός.

Η απόλυτη ξεφτίλα: Αναβλήθηκε ο τελικός του Κυπέλλου Μπάσκετ!!

Σε αδιέξοδο οδηγήθηκε η σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας του τελικού και έτσι ο αγώνας αναβλήθηκε. Η αστυνομία αρνήθηκε να εγγυηθεί την ομαλή διεξαγωγή του ματς, ο Ολυμπιακός κάνει λόγο για σκάνδαλο και ο Παναθηναϊκός ζητά να πέσουν οι τόνοι.

Η απόφαση της προηγούμενης εβδομάδα να γίνει το ματς με την παρουσία μόνο παιδιών από δημοτικά σχολεία ήταν αδύνατο να εφαρμοστεί αφού το Υπουργείο Παδείας δεν μπορούσε να διαθέσει τα 3000 εισιτήρια στα παιδιά.

Οι αρμόδιοι φορείς συνεδρίασαν το πρωί στην αστυνομική διεύθυνση Γλυφάδας και συμφώνησαν ότι διαφωνούν. Η αστυνομία πήρε την κατάσταση στα χέρια της και αποφάσισε την αναβολή του αγώνα.

Η ΕΟΚ ζήτησε να γίνει το ματς όπως τα προηγούμενα χρόνια δηλαδή με φιλάθλους και των δύο ομάδων κάτι στο οποίο δεν συμφωνούσε η ΓΓΑ που επέμεινε στην παρουσία παιδιών, παρά το ότι γνώριζε πως αυτό δεν ήταν εφικτό στην προκαθορισμένη ημερομηνία.

Ο Ολυμπιακός κατέθεσε πρόταση να γίνει το παιχνίδι με τις ακαδημίες των δύο ομάδων στις εξέδρες, αλλά η αστυνομία τόνισε ότι δεν υπήρχε τρόπος να εξασφαλιστεί πως θα βρεθούν αθλητές στο γήπεδο και όχι οπαδοί.

Η αστυνομία και η ΓΓΑ πρότειναν το ματς να γίνει χωρίς κόσμο, αλλά οι δύο ομάδες ήταν κάθετα αντίθετας, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι αυτό θα ήταν το "τέλος" του μπάσκετ.

Ο γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Χρήστος Σταυρόπουλος, εξερχόμενος έκανε λόγο για απόφαση-σκάνδαλο, ενώ τόνισε ότι η ομάδα του δεν δέχεται καμία άλλη ημερομηνία για να γίνει ο αγώνας.

"Είναι μια απόφαση-σκάνδαλο. Εμείς προτείναμε να φέρουμε παιδιά από τις ακαδημίες του Ολυμπιακού, γύρω στα 500, μαζί με τους γονείς τους, αλλά αυτό απορρίφθηκε από τον Παναθηναϊκό. Δεν υπάρχει καμία κενή ημερομηνία για μας. Φτάσαμε να συζητάμε αυτό το πράγμα λίγες μέρες πριν τον τελικό. Θα εξετάσουμε ξανά το ζήτημα και θα επανέλθουμε."

Από την άλλη ο μάνατζερ της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Μάνος Παπαδόπουλος, τόνισε: "Είναι θέμα της Πολιτείας. Ίσως ήταν το πιο φρόνιμο να αναβληθεί το ματς, για να κάτσουμε όλοι μαζί και να βρούμε μία καλή λύση, ώστε το παιχνίδι να είναι πραγματική διαφήμιση. Υπήρχε πρόταση να γίνει ο αγώνας κεκλεισμένων των θυρών, αλλά θα ήταν δυσφήμηση για το άθλημα. Η διεξαγωγή του αγώνα με μαθητές ήταν μια καλή ιδέα, αλλά η σύσκεψη έγινε πολύ αργά. Εμείς σαν Παναθηναϊκός σεβόμαστε τις αποφάσεις της Πολιτείας και δεν ρίχνουμε λάδι στη φωτιά, ούτε θέλουμε να κάνουμε προπαγάνδα. Πρέπει να υπάρχει καλή θέληση από όλους. Η απόφαση της αναβολής και επηρεάζει και δεν επηρεάζει τον Παναθηναϊκό. Εμείς έχουμε πολλά Κύπελλα και δεν θέλουμε να πάρουμε ένα ακόμη πάσει θυσία. Το θέμα είναι να μη θρηνήσουμε θύματα."

Όπως γίνεται αντιληπτό και από τις πρώτες δηλώσεις των εκπροσώπων των ομάδων αναμένεται να ξεσπάσει "πόλεμος". Από την πλευρά του Ολυμπιακού ισχυρίζονται ότι η αναβολή συμφέρει τον Παναθηναϊκό που την ερχόμενη Πέμπτη έχει κρίσιμο ματς για την Ευρωλίγκα, ενώ οι ερυθρόλευκοι αντιμετωπίζουν την Ζαλγκίρις σε αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι.

Κι όλα αυτά την ώρα που σε ευρωπαϊκές χώρες το κύπελλο αποτελεί γιορτή και μάλιστα σε ένα γήπεδο φιλοξενούνται 8 ομάδες, χωρίς να... ανοίξει μύτη.

Φουρτούνες στο ΥΕΘΑ και το ΓΕΝ προκάλεσε ο Καρατζαφέρη - Σάλος με τις φωτογραφίες των υποβρυχίων

Μεγάλη "φουρτούνα" προκαλεί στο ΥΕΘΑ και το ΓΕΝ ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης! Η δημοσίευση φωτογραφιών από το εσωτερικό δύο υποβρυχίων τύπου ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ ,τα οποία ναυπηγούνται στον Σκαραμαγκά,αλλά και από το εκσυγχρονισμένο υποβρύχιο ΩΚΕΑΝΟΣ, είναι σύμφωνα με τον κ.Καρατζαφέρη τεράστιο ατόπημα και με παρέμβασή του στη Βουλή ζητά εξηγήσεις για το πως, από ποιον και γιατί δόθηκε άδεια σε φωτογράφο να φωτογραφήσει το εσωτερικό των υποβρυχίων.

Οι φωτογραφίες που δημοσιεύονται στο τελευταίο τεύχος του έγκυρου περιοδικού ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΚΑΙ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ,είναι συνολικά 40. Για την φωτογράφηση το περιοδικό είχε ζητήσει την άδεια των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, η οποία και του είχε δοθεί. Μόνο που τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά ...ξέχασαν να ενημερώσουν το ΓΕΝ,για να έχουν την έγκρισή του,κάτι το οποίο προβλέπεται και στην σύμβαση που έχει υπογραφεί για τη ναυπήγηση των υποβρυχίων!

Στο ΓΕΝ οι ναύαρχοι είναι απλά έξαλλοι! Δεν μπορούν να πιστέψουν το ατόπημα των ναυπηγείων ,τα οποία με τη σειρά τους προσπαθούν να ρίξουν το φταίξιμο σε εταιρεία δημοσίων σχέσεων την οποία έχουν προσλάβει, με πολύ ικανοποιητική αμοιβή!

Το ποιος έκανε τη "γκάφα" θα αποσαφηνιστεί τη Παρασκευή ,στη Βουλή, όπου ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, θα ζητήσει εξηγήσεις, για τηη διαρροή των φωτογραφιών τις οποίες ο ίδιος χαρακτηρίζει "άκρως απόρρητες,για τις οποίες οι Τούρκοι θα είναι πολύ ,πολύ ευτυχείς".

Βαρύ το κλίμα στο υπουργείο Υγείας για τον πρόεδρο του ΕΟΦ

Λέξη για την ταμπακιέρα δεν κάνει ο πρόεδρος του ΕΟΦ Γιάννης Τούντας για την αποκάλυψη, που έκανε την περασμένη Κυριακή το «Πρώτο Θέμα», ότι στην ιστοσελίδα «Νέα Υγεία», την οποία διαχειρίζονται φορείς, στους οποίους διαδραματίζει ηγετικό ρόλο, διαφημίζονται πολυεθνικές φαρμακοβιομηχανίες, τις οποίες, υποτίθεται ως πρόεδρος του Ελληνικού οργανισμού Φαρμάκου, πρέπει να ελέγχει.

Συγκεκριμένα η ιστοσελίδα «http://neaygeia.gr», την οποία έχουν δημιουργήσει οι επιστημονικοί φορείς, που ελέγχει ο κ. Τούντας, είναι γεμάτη με διαφημίσεις από τις πανίσχυρες “Novartis”, “Novonordisk”, “Pfizer”, “GlaxoSmithkline”, “Merk Serono”, “Abott” και “Lilly”. Στην ίδια ιστοσελίδα διαφημίζεται και ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Εταιριών Ελλάδος (ΣΦΕΕ), ενώ έχει και δύο κρατικές διαφημίσεις – με τελευταίες τις καμπάνιες, που αφορούν στο κάπνισμα και στην αντιμετώπιση του καρκίνου.

Ουσιαστικά δηλαδή η επαγγελματική δραστηριότητα του κ. Τούντα επιχορηγείται από τους φαρμακοβιομηχάνους, κατά παράβαση κάθε έννοιας δεοντολογίας και ηθικής. Οι χορηγοί της ιστοσελίδας και των δραστηριοτήτων του κ. Τούντα είναι εταιρίες, που κατέχουν ηγεμονικές θέσεις στην ελληνική αγορά φαρμάκου και λαμβάνουν τεράστια ποσά από το ελληνικό δημόσιο και τους ασθενείς.

Ως ιδιοκτήτες ή διαχειριστές της ιστοσελίδας αναφέρονται το Ινστιτούτο Κοινωνικής & Προληπτικής Ιατρικής, η Ελληνική Εταιρεία Προαγωγής & Αγωγής Υγείας και το Κέντρο Μελετών Υπηρεσιών Υγείας.

Στην ιστοσελίδα ακόμη και σήμερα (28 Φεβρουαρίου) αναφέρεται ο κ. Τούντας ως πρόεδρος της Ελληνική Εταιρείας Προαγωγής & Αγωγής Υγείας. Κατά την ίδια ημερομηνία για το Κέντρο Μελετών Υπηρεσιών Υγείας αναφέρεται «υπεύθυνος του Κέντρου είναι ο Αναπληρωτής Καθηγητής κ. Γ. Τούντας». Όσο για τον τρίτο φορέα, που εμφανίζεται στο σχήμα ιδιοκτησίας και διαχείρισης της ιστοσελίδας, το Ινστιτούτο Κοινωνικής & Προληπτικής Ιατρικής, ο κ. Τούντας διευκρινίζει στην απάντησή του ότι υπέβαλε την παραίτησή του από την προεδρία τον περασμένο Μάιο και αντικαταστάθηκε.

Παρότι το όνομά του υπάρχει φαρδιά πλατιά σε δύο σημεία της ιστοσελίδας με τον προαναφερόμενο τρόπο, την ίδια ώρα, που το συγκεκριμένο site φιλοξενεί τις διαφημίσεις των πολυεθνικών εταιριών, ο κ. Τούντας δεν νιώθει την παραμικρή ανάγκη να δώσει εξηγήσεις.

Το γεγονός ότι ο πρόεδρος του ΕΟΦ φαίνεται να έχει τόσο στενές διασυνδέσεις με τις εποπτευόμενες από τον Οργανισμό πολυεθνικές φαρμακοβιομηχανίες έχει ενοχλήσει έντονα την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Ο κ. Τούντας άλλωστε δεν υπήρξε επιλογή του κ. Ανδρέα Λοβέρδου, αλλά της προκατόχου του κυρίας Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου και λέγεται ότι η τοποθέτησή του προέκυψε από τις στενές του διασυνδέσεις με ανθρώπους του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος – οι οποίοι πάντως είναι αμφίβολο εάν εξακολουθούν να του παρέχουν στήριξη, μετά τον θόρυβο, που έχει προκληθεί.

Πολλοί στο κυβερνών κόμμα μιλούν για μείζον ηθικό θέμα, αφού δεν νοείται ο ελεγκτής να έχει τόσο στενές και αυτού του είδους σχέσεις με τον ελεγχόμενο. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΕΟΦ είναι ο επίσημος φορέας του κράτους που δίνει εγκρίσεις, ανακαλεί ή απαγορεύει την κυκλοφορία των φαρμάκων, έχοντας την αποκλειστική αρμοδιότητα προς τούτο στη χώρα μας. Οι αποφάσεις δηλαδή του ΕΟΦ επηρεάζουν τεράστια οικονομικά συμφέροντα.

Δύο λεπτών σιγή στη μνήμη των θυμάτων του σεισμού θα τηρήσει η Νέα Ζηλανδία

Δύο λεπτών σιγή, θα τηρήσει την Τρίτη η Νέα Ζηλανδία, στη μνήμη των 154, μέχρι στιγμής καταγεγραμμένων, θυμάτων του καταστροφικού σεισμού, που ισοπέδωσε τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας το Κράισττσέρτς. Κατά τη διάρκεια της σιγής ακόμα και τα συνεργεία διάσωσης θα σταματήσουν προσωρινά το σκάψιμο στα ερείπια.

Τα δύο λεπτά σιγής θα κρατηθούν στις 23.51΄ ώρα Γκρίνουιτς, δηλαδή στις12.51΄ μ.μ., τοπική ώρα, ακριβώς την στιγμή που πριν από μία εβδομάδα ο ισχυρότατος σεισμός 6,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ισοπέδωσε τα κτήρια και γέμισε με ερείπια και μπάζα τους δρόμους του Κράισττσέρτς, που ήταν γεμάτοι από ανθρώπους.

"Περιμένω ότι θα υπάρξει έντονη συγκίνηση, από όλους, εκείνη την στιγμή. Θα βγούμε έξω από τα αυτοκίνητά μας, θα σταματήσουμε το περπάτημα στο δρόμο, θα ενωθούμε με τους τριγύρω μας, θα σχηματίσουμε ομάδες μέσα στην πόλη και όλοι μας θα τηρήσουμε αυτή τη σιγή των δύο λεπτών" είπε ο δήμαρχος Μπομπ Πάρκερ.

Τα διασωστικά συνεργεία δεν έχουν βρει επιζώντα, παρά το ότι συνεχίζουν αδιάκοπα τις ανασκαφές στα ερείπια, από την περασμένη Τετάρτη και οι ελπίδες να συμβεί κάτι τέτοιο έχουν σχεδόν εξανεμιστεί.

Η αστυνομία εκτιμά ότι ο τελικός απολογισμός των θυμάτων θα φτάσει ίσως τους 240, γεγονός που θα σημαίνει τη δεύτερη μεγαλύτερη φυσική καταστροφή στην ιστορία της χώρας.

Ήπειρος - Δ. Μακεδονία: 25 νέα ασθενοφόρα

Με δεδομένη την προσπάθεια που καταβάλλει το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για την αναβάθμιση των υπηρεσιών επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας, η γενική γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Δήμητρα Γεωργακοπούλου-Μπάστα, έδωσε το «πράσινο φως», μέσω του Ε.Σ.Π.Α., για την ενίσχυση του στόλου του Ε.Κ.Α.Β. στην Ήπειρο και τη Δυτική Μακεδονία με υπερσύγχρονα ασθενοφόρα.

Συγκεκριμένα, υπέγραψε αποφάσεις με τις οποίες εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας «06-Αειφόρος Ανάπτυξη και ποιότητα ζωής Ηπείρου» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας-Ηπείρου 2007-2013» και στον Άξονα Προτεραιότητας «8- Αειφόρος Ανάπτυξη και ποιότητα ζωής στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Μακεδονίας-Θράκης 2007-2013» η προμήθεια 25 ασθενοφόρων: 11 για τις ανάγκες του Ε.Κ.Α.Β. στην Ήπειρο, προϋπολογισμού 770.000 ευρώ, και 14 για τις ανάγκες του Ε.Κ.Α.Β. στη Δυτική Μακεδονία, προϋπολογισμού 980.000 ευρώ.

Η ενίσχυση του στόλου του Ε.Κ.Α.Β., μέσα από την προμήθεια νέων πλήρως εξοπλισμένων και τεχνολογικά προηγμένων ασθενοφόρων, αποτελεί ιδιαίτερα επιτακτική ανάγκη για τις Περιφέρειες Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας, καθώς η υφιστάμενη κατάσταση δεν συμβαδίζει με τις τεχνολογικές εξελίξεις αλλά και τις ανάγκες του πληθυσμού.

Πρόκειται για 25 οχήματα «VAN» κλειστού τύπου που πληρούν τις απαιτήσεις των ευρωπαϊκών προτύπων CEN EN 1789:2007 για ασθενοφόρα τύπου «Β».

Να σημειωθεί πως το ασθενοφόρο τύπου «Β» έχει τη δυνατότητα βασικής υποστήριξης ζωτικών λειτουργιών και μεταφοράς του πάσχοντος και δυνητικά (σε έκτακτες περιστάσεις) μεταφορά και υποστήριξη δύο ασθενών.

Επίσης, προβλέπονται ανάλογο ύψος του εσωτερικού χώρου του θαλάμου ασθενούς, ώστε να επιτρέπει την παροχή αποτελεσματικής ιατρικής και διασωστικής παρέμβασης, όταν επιβάλλεται, κατά τη μεταφορά του ασθενούς, καθώς και κατάλληλη εσωτερική διαρρύθμιση και σχεδιασμός του θαλάμου ασθενούς, που να επιτρέπει τη μέγιστη δυνατή αξιοποίηση του χώρου, από εργονομικής άποψης.

Μέχρι τις 11 Μαρτίου η προθεσμία για την απογραφή των δικαιούχων πολυτεκνικών επιδομάτων

Την παράταση της προθεσμίας για την απογραφή των δικαιούχων πολυτεκνικών επιδομάτων μέχρι και τις 11 Μαρτίου ανακοίνωσε η διοίκηση του ΟΓΑ.

Όπως επισημαίνεται, η διενεργούμενη απογραφή (άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού ή λογαριασμό των ΕΛ.ΤΑ.) των επιδοματούχων του ΟΓΑ (πολυτεκνικού επιδόματος, επιδόματος τρίτου παιδιού, πολυτεκνικό επιδόματος στις τρίτεκνες οικογένειες, εφάπαξ παροχής και ισόβια σύνταξης), προκειμένου η καταβολή των επιδομάτων να γίνεται με πίστωση τραπεζικού λογαριασμού ή λογαριασμού που θα τηρείται στα ΕΛ.ΤΑ., η οποία λήγει σήμερα 28-02-2011, παρατείνεται μέχρι και 11 Μαρτίου 2011.

Όπως διευκρινίζεται σε σχετική ανακοίνωση, επειδή μέχρι σήμερα μεγάλος αριθμός επιδοματούχων δεν έχει προλάβει να απογραφεί, θα πρέπει να καταθέσουν το "Απογραφικό Δελτίο", που τους έχει σταλεί από τον ΟΓΑ στο κατάστημα της τράπεζας ή των ΕΛ.ΤΑ., που επιθυμούν να καταβάλεται το επίδομά τους έως την ανωτέρω ημερομηνία.

Διαδικασία ανοίγματος λογαριασμού δικαιούχων πολυτεκνικών επιδομάτων (απογραφή):

Σχετικά με τη διαδικασία απογραφής και το νέο τρόπου είσπραξης των επιδομάτων μέσω τραπεζικού λογαριασμού ή λογαριασμού στα ΕΛ.ΤΑ, ο επιδοματούχος του ΟΓΑ πρέπει να δηλώσει το λογαριασμό, που επιθυμεί να πιστώνεται το πολυτεκνικό επίδομα του, ως εξής:

- Προκειμένου να απογραφεί και να ανοίξει λογαριασμό σε τράπεζα ή στα ΕΛΤΑ ή να δηλώσει αυτόν που ήδη έχει, πρέπει να ελέγξει προσεκτικά τα στοιχεία, που έχουν εκτυπωθεί στο "Απογραφικό Δελτίο" και να το καταθέσει έως τις 11/03/2011 στο κατάστημα της τράπεζας ή των ΕΛ.ΤΑ., που θα επιλέξει.

Αν κάποιο από τα στοιχεία, που ήδη αναγράφονται στο απογραφικό δελτίο, δεν συμφωνεί με τα πραγμάτικά του ή έχει αλλάξει, αφού το διαγράψει, πρέπει να συμπληρώσει το σωστό δίπλα στο αντίστοιχο πεδίο.

- Κατά την κατάθεση του Απογραφικού Δελτίου, θα πρέπει οπωσδήποτε να έχει μαζί του:

α) Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας ή διαβατήριο ή ειδικό δελτίο ταυτότητας ομογενούς/αλλοδαπού πολιτικού φυγάδα ή ειδικό δελτίο, υπό ανοχή διαμονής αλλοδαπού, που δεν έχει αναγνωριστεί ως πρόσφυγας, κατά περίπτωση.

β) Το τελευταίο εκκαθαριστικό σημείωμα φόρου εισοδήματος ή βεβαίωση απόδοσης ΑΦΜ.

Αν δεν διαθέτει ΑΦΜ, θα πρέπει να απευθυνθεί στη ΔΟΥ, που υπάγεται, για να λάβει βεβαίωση απόδοσης ΑΦΜ.

γ) Οποιοδήποτε έγγραφο στοιχείο από το οποίο να προκύπτει ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ). Σε περίπτωση που δεν διαθέτει, θα πρέπει να απευθυνθεί στο πλησιέστερο ΚΕΠ ή στα Γραφεία ΑΜΚΑ των Ασφαλιστικών Φορέων, για να του χορηγηθεί.

δ) Το βιβλιάριο της τράπεζας, εφόσον υπάρχει.

Αν ο δικαιούχος αδυνατεί να προσέλθει ή απουσιάζει, η κατάθεση του απογραφικού δελτίου θα γίνει από τρίτο πρόσωπο, το οποίο θα πρέπει οπωσδήποτε να έχει μαζί του, εκτός των ανωτέρω, πληρεξούσιο ή πρόσφατη εξουσιοδότηση θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής.

Ο λογαριασμός, στον οποίο θα κατατίθεται το ποσό της παροχής, μπορεί να είναι:

- Καταθετικός τράπεζας ή ΕΛ.ΤΑ.

- Ατομικός ή κοινός με άλλα πρόσωπα.

Αν ο λογαριασμός είναι κοινός, πρώτο όνομα θα είναι του δικαιούχου της παροχής.

Μετά το τέλος της απογραφής, η παροχή θα αρχίσει να καταβάλεται με πίστωση του λογαριασμού της τράπεζας ή των ΕΛ.ΤΑ., που θα έχει υποδείξει ο δικαιούχος.

Μετά την έναρξη της καταβολής της παροχής, μπορεί αν θέλει ο δικαιούχος, να αλλάξει το λογαριασμό πίστωσης και να επιλέξει κάποια άλλη τράπεζα ή τα ΕΛ.ΤΑ.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του ΟΓΑ, όσοι δεν έχουν απογραφεί, πρέπει να φροντίσουν άμεσα να απογραφούν, ώστε να μην υπάρξουν καθυστερήσεις από τον Απρίλιο 2011 στην καταβολή των επιδομάτων τους, με πίστωση του λογαριασμού τους.

Σχολείο αγοράζει πετρέλαιο με... λαχειοφόρο! Το διαψεύδει η διευθλυντρια

Λαχειοφόρο αγορά για να ζεσταθούν οι μικροί μαθητές, πραγματοποιούν δάσκαλοι, γονείς αλλά και οι μαθητές του 40ου δημοτικού σχολείου Ηρακλείου καθώς το ντεπόζιτο του σχολείου παραμένει άδειο εδώ και αρκετό καιρό.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης του δήμου Ηρακλείου, Μανώλης Συντυχάκης, στο δημοτικό συμβούλιο Ηρακλείου, o σύλλογος γονέων και κηδεμόνων αρκετές φορές έχει αντικαταστήσει το κράτος καλύπτοντας τα έξοδα, ώστε οι μικροί μαθητές να μην κρυώνουν την ώρα που βρίσκονται στο σχολείο.

Αδυνατώντας όμως πλέον να καλύψουν την δαπάνη πληρωμής του πετρελαίου, προχωρούν στην λαχειοφόρο αγορά, ευελπιστώντας ότι θα μαζέψουν το ποσό που απαιτείται.

Κατηγορηματικά τον διαψεύδει η διευθύντρια του σχολείου Κατερίνα Πιτσουλακη, μέσω του newsit. Όπως είπε η διευθύντρια "ουδέποτε έγινε λαχειοφορος αγορά για την προμήθεια πετρελαίου.

Αυτό που έγινε ειναι πως ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων έβαλε με δικά του χρήματα έναν τόνο πετρέλαιο μέχρι να πάρει το σχολειο τα χρήματα απο τον Δήμο ο οποίος καθυστερεί την πληρωμή λογω των προβλημάτων στην εφαρμογή του "Καλλικράτη". Αυτό βέβαια είναι κάτι που συμβαίνει σε όλες τις σχολικές μονάδες".

tatsimbouria: Προσέξτε αυτό που λέει: " Ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων έβαλε με δικά του χρήματα πετρέλαιο" και "Αυτό βέβαια είναι κάτι που συμβαίνει σε όλες τις σχολικές μονάδες".... Δηλαδή είναι κάτι το φυσιολογικό για αυτήν!!!!!!!!!!!! Να πληρώνουν οι γονείς για τη θέρμανση των παιδιών τους στο "δωρεάν" σχολείο!!!!! Και που όλα αυτά; Στην Ελλάδα της Ευρώπης!!!!!!!!! Ν Τ Ρ Ο Π Η Κύριοι ΑΝΕΥΘΥΝΟΙ (και όχι υπεύθυνοι)

Νέα αποφαση του Ειρηνοδικείου δικαιώνει τους κατοικους της Κερατέας

Δικαιώνει και πάλι τους κατοίκους της Λαυρεωτικής η νέα απόφαση του Ειρηνοδικείου Λαυρίου, όπως έγινε γνωστό πριν λίγη ώρα. Όπως δήλωσε o πρώην Δήμαρχος Κερατεάς Σταύρος Ιατρού, "το Ειρηνοδικείο Λαυρίου εμμένει στην πρώτη του απόφαση για απαγόρευση των εργασιών στην περιοχή του Οβριοκάστρου, όπου σχεδιάζεται να γίνει ΧΥΤΑ.

Η νέα απόφαση του Ειρηνοδικείου βγηκε μετά την έφεση του Ελληνικού Δημοσίου κατά της πρώτης απόφασης του Δήμου Κερατέας που ειχε εκδοθεί τον προηγούμενο χρόνο και κήρυττε παράνομο το εργο ΧΥΤΑ.

Η πρώτη απόφαση του Ειρηνοδικείου Λαυρίου απαγόρευε την έναρξη οποισδήποτε εργασίας στην επίμαχη περιοχή καθώς δεν είχε δοθεί έγκριση της αρχαιολογίας και δεν είχαν εκτελεσθεί απαλλοτριώσεις ούτε ειχαν εκδοθεί οι σχετικές πολεοδομικές άδειες για την εκτέλεση των εργασιών της εργολαβίας.

Ετσι λοιπόν το Ειρηνοδικείο απέρριψε στο σύνολό της την ένσταση του ελληνικού Δημοσιου. Αυτή η αποφαση που είναι η δεύτερη από τότε που ξεκινησε η επέμβαση των ΜΑΤ στην Κερατέα, δικαιώνει πλήρως και όχι μερικώς τον αγώνα μας. Ελπίζουμε ότι μετά απο αυτή την απόφαση οι αστυνομικές δυνάμεις θα συνειδητοποιήσουν για δεύτερη φορά ότι φυλάνε τα μηχανήματα ενός παράνομου εργολάβου και το δις εξαμαρτείν του Υπουργείου Προστασίας του Πολιτη δεν μπορεί να σταθεί πλέον."

“Στο σφυρί” η περιουσία όσων απασχολούν “αδήλωτους” εργάτες

Η “μαύρη εργασία” ανθεί και εκτός του ότι το κράτος χάνει έσοδα, χάνουν θέσεις εργασία και χιλιάδες άνεργοι.

Έτσι τώρα η ΓΣΕΕ προτείνει σκληρές ποινές για τους εργοδότες που απασχολούν παράνομα εργάτες, είτε Έλληνες, είτε αλλοδαπούς, που περιλαμβάνουν ακόμη και δήμευση της περιουσίας τους.

Την ίδια ώρα όμως έχει αρχίσει να διαμορφώνεται μια νέα κατάσταση η οποία μπορεί να αποδειχθεί πιο επικίνδυνη.

Με τα μεροκάματα να μειώνονται χιλιάδες είναι οι μετανάστες κυρίως που επιλέγουν τη “μαύρη εργασία” από την ανεργία.

Έτσι μελετάται ως ένα ακόμη μέτρο κατά της αδήλωτης εργασίας να είναι και η μείωση των απαιτούμενων ενσήμων για την εξασφάλιση της άδειας παραμονής.

Η αποχή θα είναι(;) η απάντηση των ποδοσφαιριστών στη βία

Ο πρόεδρος του ΠΣΑΠ, Στέλιος Γιαννακόπουλος ανέλαβε την πρωτοβουλία και επικοινώνησε με τους αρχηγούς όλων των ομάδων, καλώντας τους να κάνουν αποχή μίας αγωνιστικής για να στείλουν το μήνυμα τους.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Sportday, ήδη στα αποδυτήρια των ομάδων υπάρχει ανακοίνωση του ΠΣΑΠ η οποία καλεί τους παίκτες σε αποχή μίας αγωνιστικής και αν η Πολιτεία δεν αντιδράσει τότε να προχωρήσουν σε απεργία διαρκείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπέρ της αποχής είναι ήδη οι Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Άρης και Ξάνθη.

Πρόταση 13 κινήσεων για την μεταμόρφωση του Κεραμεικού

Πρόταση 13 κινήσεων προτεραιότητας που μπορούν να υλοποιηθούν σε 12 μήνες και να ενεργοποιήσουν θετικά την περιοχή Κεραμεικού - Μεταξουργείου (ΚΜ), διαβιβάστηκε προς τον υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Γιάννη Ραγκούση, καθώς και στον περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρό και στον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη.

Η πρόταση υπογράφεται από ενεργούς πολίτες, επαγγελματίες και συλλόγους της περιοχής και αποτελεί μια πρωτοβουλία της κίνησης «ΚΜ Πρότυπη Γειτονιά», με αίτημα τη συνεργασία της Πολιτείας και την ανάληψη συγκεκριμένων πρωτοβουλιών στην περιοχή, ώστε να ανατραπεί η σημερινή εικόνα και να δοθεί πνοή ζωής για την ανάκαμψη της ιστορικής αυτής αστικής γειτονιάς.

Η πρόταση «13/12» αποτελεί μια προσπάθεια της τοπικής κοινωνίας της περιοχής να αναδείξει 13 κινήσεις που, εφόσον εφαρμοστούν από την Πολιτεία, μπορούν σε 12 μήνες να εξελιχθούν σε σύγχρονες και βιώσιμες λύσεις.

Μεταξύ των 13 κινήσεων προτεραιότητας, που μπορούν σε σύντομο χρονικό διάστημα να «μεταμορφώσουν» την περιοχή σε μια γειτονιά-πρότυπο, περιλαμβάνονται η θεσμοθέτηση φορολογικών και λοιπών κινήτρων για την ενίσχυση της κατοικίας στην περιοχή και την εγκατάσταση νέων δημιουργικών επιχειρήσεων, η βελτίωση του αισθήματος ασφάλειας στη γειτονιά, η θεσμοθέτηση προγράμματος για τη διαχείριση και αξιοποίηση διατηρητέων, η ανάπλαση και τελική διαμόρφωση της πλατείας Αυδή με επανατοποθέτηση της παιδικής χαράς στην περιοχή, κ.α.

Ένα από τα κεντρικότερα αιτήματα όσων συνυπέγραψαν την πρόταση «13/12» είναι η άμεση ένταξη της περιοχής στο στρατηγικό σχεδιασμό της Πολιτείας για την εξέλιξη της Αθήνας (πρόγραμμα Αθήνα Αττική 2014, Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνα 2020).

Παράταση στην προθεσμία υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος

Παράταση στην προθεσμία υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος, για ατομικές επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες, όσους απόκτησαν εισοδήματα από συμμετοχή σε ΕΠΕ, από κινητές αξίες, από ακίνητα, τους κατόχους ΕΙΧ, ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών. Ενώ η αρχική πρώτη καταληκτική ημερομηνία για τη υποβολή των δηλώσεων αυτών με βάση το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ έληγε σήμερα ( 1η Μαρτίου 2011) με την παράταση θα λήξει την 4η Απριλίου 2011.

Η παράταση, όπως διευκρινίζεται στην απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών κ. Δημήτρη Κουσελά δόθηκε προκειμένου να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι για τους οποίους εφαρμόζεται για πρώτη φορά η υποχρεωτική ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων και των λογιστικών γραφείων.

Η υποβολή των δηλώσεων αυτών ολοκληρώνεται μέσα σε έντεκα εργάσιμες μέρες ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ, με αρχή για το ψηφίο 1 την 4η Απριλίου 2011.

Η προθεσμία υποβολής δηλώσεων στοιχείων ακινήτων (έντυπο Ε9), ορίζεται στις ίδιες ημερομηνίες με τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος.

Στον "αέρα" ο τελικός του μπάσκετ

Συναντήθηκαν, συμφώνησαν, αποφάσισαν αλλά δεν μπορούν να εφαρμόσουν τις αποφάσεις τους. Η Ελλάδα αδυνατεί να διοργανώσει έναν τελικό μπάσκετ την ώρα που σε άλλες χώρες συνυπάρχουν 8 ομάδες στο ίδιο γήπεδο!

Την προηγούμενη εβδομάδα στη σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας του αγώνα Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός που είναι προγραμματισμένος για την ερχόμενη Κυριακή στις 18.30, μετά από εισήγηση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού αποφασίστηκε ότι το ματς θα γίνει παρουσία μόνο παιδιών από δημοτικά σχολεία.

Έτσι εκδόθηκαν 3000 εισιτήρια (προφανώς οι υπεύθυνοι φοβούνται ακόμη και τα παιδιά και δεν θέλουν γεμάτο γήπεδο ούτε με μαθητές) αλλά ακόμη και έτσι το Υπουργείο Παιδείας ενημέρωσε ότι δεν είναι σε θέση να διαθέσει το συγκεκριμένο αριθμό εισιτηρίων, ενώ δεν μπορεί να εξασφαλίσει την ομαλή μετάβαση των παιδιών στο γήπεδο.

Όπως αντιλαμβάνεται ο καθένας ο τελικός είναι για ακόμη μία φορά στον "αέρα" και στη νέα σύσκεψη που βρίσκεται σε εξέλιξη θα ληφθούν νέες αποφάσεις!

Η ΓΓΑ φέρεται διατεθειμένη να επιμείνει στη θέση της για διεξαγωγή του αγώνα με μαθητές, αλλιώς θα ζητήσει την αναβολή του.

Συμπλοκή μεταναστών στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας

Είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο για τις αρχές και τους κατοίκους της περιοχής. Λίγο μετά τα μεσάνυχτα, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, ξεκίνησε συμπλοκή μεταξύ μεταναστών και Ελλήνων στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας.

Το αποτέλεσμα ήταν να προκληθούν φθορές στα γειτονικά καταστήματα, στα αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα στο σημείο και σε δύο υπηρεσιακά.

Μετά από επέμβαση της αστυνομίας έγιναν 8 προσαγωγές αλλοδαπών και τρεις συλλήψεις εκ των οποίων οι δύο είναι Έλληνες.

Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας, Γιώργος Κατσινός εξηγεί στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ ότι το φαινόμενο αυτό συμβαίνει συχνά στην περιοχή. Από την δική τους μεριά οι αρχές της περιοχής έχουν προτείνει να εγκαταστήσουν μία κινητή μονάδα γιατρών για να περιθάλψουν προσωρινά τους μετανάστες μέχρι να βρουν πλοίο για την Ιταλία ή να δωθεί μία άλλη λύση.

Στις 28 Μαρτίου ξεκινά το πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου

Ο ΟΕΚ ανακοίνωσε ότι από τις 28 Μαρτίου ξεκινάει το πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου, το οποίο είναι αισθητά μειωμένο.

Η ανακοίνωση του ΟΕΚ.

Μετά τη διακοπή των στεγαστικών προγραμμάτων του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας τον Ιούλιο του 2010 λόγω του οικονομικού αδιεξόδου που είχε οδηγηθεί ο Οργανισμός, είχαμε δεσμευθεί:

• Να ανασχεδιάσουμε όλη την πολιτική στεγαστικής συνδρομής του Οργανισμού, με στόχο την καλύτερη αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων μέσω της αναμόρφωσης και εξορθολογικοποίησης των υφιστάμενων προγραμμάτων, επεξεργασίας νέων και αντικειμενικοποιήσης των κριτηρίων.
• Να επανεκκινήσουν σταδιακά όλα τα προγράμματα (αναμορφωμένα και νέα) σε συνάρτηση με την οικονομική δυνατότητα του Οργανισμού,
• Να εξεταστεί η δυνατότητα ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Σήμερα, μετά την απόφαση του ΔΣ του ΟΕΚ της Παρασκευής 25ης Φεβρουαρίου 2011, ανακοινώνουμε ότι:

Α. Ξεκινούν δύο προγράμματα:
1. Το πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου 2011 που έχει έτος αναφοράς το 2009 με διάστημα υποβολής αιτήσεων από την 28η Μαρτίου 2011 έως την 1η Ιουλίου 2011.
2. Το κατασκευαστικό και μελετητικό πρόγραμμα με έναρξη δημοπρατήσεων από τον Μάρτιο 2011.

• Η προτεραιότητα στο πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου καθορίστηκε από την ανάγκη στήριξης των ασθενέστερων στρωμάτων των δικαιούχων που πλήττονται περισσότερο από την οικονομική κρίση.
• Η επανέναρξη του κατασκευαστικού και μελετητικού προγράμματος με νέες, σύγχρονες τεχνικές προδιαγραφές και ενίσχυση της διαφάνειας και του ελέγχου υλοποίησης επιβεβαιώνει τη βούλησή μας για ενδυνάμωση της προσφοράς του Οργανισμού με τη δημιουργία νέων οικισμών και απαντά θετικά στην ομόθυμη άποψη των βουλευτών – μελών της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής κατά την ακρόαση της Προέδρου του ΟΕΚ στις 9 Φεβρουαρίου 2011.

Β. Για τα υπόλοιπα προγράμματα:
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, η επεξεργασία αλλαγής του κανονισμού, καθώς και όλων των δανειοδοτικών προγραμμάτων, συνεχίζεται παράλληλα με την αξιολόγηση προτάσεων για νέα προγράμματα και συνεργασίες με πιστωτικούς οργανισμούς.

Η διαδικασία αυτή θα έχει ολοκληρωθεί μέσα στο επόμενο τρίμηνο και σε κάθε περίπτωση θα έχουν εκδοθεί οι απαραίτητες αποφάσεις μέχρι την 30η Ιουνίου 2011 για την έναρξη των δανειοδοτικών προγραμμάτων.

Γ. Ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών:
Το επόμενο διάστημα θα ενημερωθούν με επιστολή του Οργανισμού όλοι οι δικαιούχοι που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2011 από δάνεια ή κατοικίες που έχει χορηγήσει ο ΟΕΚ και για τις προϋποθέσεις ρύθμισής τους.

Ειδικότερα για το πρόγραμμα της επιδότησης ενοικίου

- Προσδιορίστηκε το ύψος του προγράμματος στα 110 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που είναι μεν μειωμένο σε σχέση με το προηγούμενο πρόγραμμα, ωστόσο, το ποσό αυτό, εξαντλεί τα οικονομικά όρια του Οργανισμού όσον αφορά στην επιδότηση ενοικίου, χωρίς να αποκλείεται ταυτόχρονα κάποια κατηγορία δικαιούχου.

- Αναμορφώθηκαν τα κριτήρια έτσι ώστε να δοθεί προτεραιότητα και να στηριχθούν εκείνοι που έχουν περισσότερο ανάγκη, συνταξιούχοι, μακροχρόνια άνεργοι, νέα ζευγάρια και ευπαθείς ομάδες εργαζομένων, εργαζόμενοι με προστατευόμενα μέλη, πάντα με βάση τις πραγματικές οικονομικές δυνατότητες του ΟΕΚ.

- Τηρήθηκε το γενικό εισοδηματικό κριτήριο μέχρι 12.000€ για την ένταξη στο πρόγραμμα, με αυξημένο ποσό επιδότησης για εισοδήματα μέχρι 6.000€ και από 6.001€ έως 9.000€. Π.χ., για δικαιούχο παντρεμένο χωρίς παιδιά με εισόδημα α) έως 6.000€ το επίδομα ανέρχεται στα 125,00€ ανά μήνα, β) από 6.001€ έως 9.000€ 105,00€ ανά μήνα και γ) από 9.001€ - 12.000€ 85,00€ το μήνα. Τα όρια εισοδήματος προσαυξάνονται κατά 2.000€ και το ποσό της επιδότησης κατά 25,00€ ανά προστατευόμενο μέλος.

- Επικαιροποιήθηκαν οι ασφαλιστικές προϋποθέσεις με γνώμονα την άμβλυνση ανισοτήτων.

- Επανακαθορίστηκαν τα δικαιολογητικά και καθιερώνεται διαδικασία διασταύρωσης των στοιχείων με συναρμόδιους φορείς και υπηρεσίες ώστε να αποκλειστούν οι μη δικαιούχοι από το πρόγραμμα της επιδότησης. Π.χ. ζητούνται, εκτός από θεωρημένο από αρμόδια Δ.Ο.Υ. ενοικιαστήριο, πλήρη στοιχεία όχι μόνο του ιδιοκτήτη ή νομέα, αλλά και για την ίδια την κατοικία που μισθώνεται (αριθμός λογαριασμού ΔΕΗ, όροφος κλπ).

- Αναλυτική ενημέρωση από τον ΟΕΚ για τα απαιτούμενα δικαιολογητικά από 16 Μαρτίου 2011.

- Για κατάθεση αιτήσεων και πληροφορίες στα ΚΕΠ από τις 28 Μαρτίου έως την 1η Ιουλίου 2011.

Ομπρέλα για... σκύλους!!!

Μη μου πείτε ότι σας φαίνεται ακραίο κάτι τέτοιο μετά από τόσα που έχουμε δει. Η Dogbrella είναι μια ανεστραμμένη ομπρέλα ικανή να προφυλάξει από τη βροχή μικρούς σκύλους!

Η άκρη της ομπρέλας έχει μια θηλιά για να δέσετε το λουρί του κατοικίδιου σας, ώστε να το κρατήσετε εντός του προστατευτικού κουβούκλιου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ξενοδοχείο πολυτελείας για... σκύλους!!!

Δεν βρίσκουν λύση για τα «φέσια» στα Φαρμακεία

Σε αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων στους ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ από 1η Μαρτίου, καλεί ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος τους φαρμακοποιούς όλης της χώρας, μετά την αδυναμία εξεύρεσης λύσης για το θέμα των πολύμηνων καθυστερήσεων στην εξόφληση των λογαριασμών των φαρμακείων που υπερβαίνουν τα 300 εκατομμύρια ευρώ.

Η αναστολή της πίστωσης θα επεκταθεί και για όσα ταμεία, έχουν καθυστερήσει την εξόφληση των συνταγών για διάστημα μεγαλύτερο των έξι μηνών.

Συγκεκριμένα, οι ασφαλισμένοι που ανήκουν στον ΟΠΑΔ, στο ΤΣΑΥ, το Ταμείο των δικηγόρων και στο ΤΥΔΕ (Δικηγόροι Επαρχίας), των συμβολαιογράφων, του ΗΣΑΠ, της ετε θα πρέπει να πληρώνουν από την τσέπη τους τα φάρμακά τους και στη συνέχεια να διεκδικούν τα χρήματά τους από τα Ταμεία τους. Η απόφαση αυτή ελήφθη καθότι τα συγκεκριμένα Ταμεία έχουν να αποπληρώσουν τις οφειλές τους στους φαρμακοποιούς από τον περασμένο Απρίλιο και πλέον τα χρέη αγγίζουν τα 300 εκατ. ευρώ για τους φαρμακοποιούς όλης της χώρας, εκ των οποίων τα 200 αφορούν τους φαρμακοποιούς της Αττικής και του Πειραιά.

Σημειώνεται ότι αν και για τα 100 εκατομμύρια ευρώ που οφείλει ο ΟΠΑΔ έχει εγκριθεί η εκταμίευση τους και η απόδοσή τους στους φαρμακοποιούς, γραφειοκρατικοί λόγοι από την πλευρά του υπουργείου Οικονομικών έχουν προκαλέσει την καθυστέρηση της εξόφλησης των φαρμακοποιών.

Σε ανακοίνωση του ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος σημειώνει ότι «Οι καθυστερήσεις αυτές ουσιαστικά ακυρώνουν τις θετικές εξελίξεις που υπήρξαν με την μετατροπή του ΟΠΑΔ σε ταμείο , την ΚΥΑ υπ΄ αριθμ. 22532 σχετικά με την ταχύρυθμη εξόφληση των συνταγών και την εκσυγχρονισμένη Συλλογική Σύμβαση μεταξύ του ΟΠΑΔ και του Π.Φ.Σ».

Αυξάνονται οι αγορές πολυτελών κατοικιών στο Λονδίνο από Έλληνες

Σε άνοδο βρίσκονται για τέταρτο μήνα, σύμφωνα με το Bloomberg, οι τιμές πολυτελών κατοικιών στο Λονδίνο λόγω αύξησης της ζήτησης.

Οι μεγαλύτερες αυξήσεις επενδύσεων από ξένους σημειώθηκαν από Έλληνες, Ισπανούς, Ουζμπέκους, κατοίκους του Χονγκ Κονγκ και Αμερικανούς, σύμφωνα με στοιχεία που μεταδίδει το πρακτορείο επικαλούμενο το μεσιτικό γραφείο Knight Frank LLP.

Η αναφορά σε πολυτελείς κατοικίες αφορά κατοικίες και διαμερίσματα αξίας πάνω από 1 εκατ. αγγλικές λίρες.

Η αγορά ακινήτων στο Λονδίνο προσελκύει επενδυτές που φοβούνται την οικονομική και πολιτική αστάθεια στις δικές τους αγορές, σύμφωνα με τον επικεφαλής έρευνας του γραφείου Knight Frank.

Οι Έλληνες και οι Ισπανοί αυξάνουν τις επενδύσεις τους λόγω της δύσκολης κατάστασης των οικονομιών τους και οι Ασιάτες για να προστατευθούν από τον πληθωρισμό, αναφέρει το Bloomberg.

Οι τιμές των πολυτελών κατοικιών στο Λονδίνο αυξήθηκαν 1% το Φεβρουάριο σε σχέση με τον Ιανουάριο και 8% σε ετήσια βάση. Ο πιο ακριβός δρόμος της πόλης είναι η οδός Βικτόρια στο Κένσινγκτον, όπου το μέσο κόστος των κατοικιών ανέρχεται σε 6,43 εκατ. λίρες.

SOS για την έξαρση της μαθητικής βίας

Διαστάσεις «επιδημίας» τείνουν να πάρουν οι άγριες συμπλοκές μεταξύ συμμαθητών.

Πάνω από 100 κρούσματα σημειώθηκαν τον τελευταίο χρόνο δεν υπάρχει μαθητής σχολείου που να μην έχει υποστεί ή ασκήσει λεκτική βία σε συμμαθητές του. Από τη λεκτική προσβολή και την κοροϊδία, όμως, μέχρι τον ξυλοδαρμό και την άγρια επιθετικότητα που οδηγεί στο νοσοκομείο υπάρχει τεράστια απόσταση

Αυτήν την απόσταση δείχνουν να καλύπτουν με «ταχύτητα φωτός» τα τελευταία βίαια και συνεχώς πολλαπλασιαζόμενα περιστατικά που κατεγράφησαν σε σχολεία της Αττικής και της Περιφέρειας. Μέσα σε 15 μέρες καταγγέλθηκαν στο υπουργείο Παιδείας 5 περιστατικά ακραίας μαθητικής βίας.

Σημειώθηκαν περισσότερα από 100 κρούσματα επιθετικότητας στα σχολεία τον τελευταίο χρόνο, ενώ 20-30 αναφορές ανάλογων υποθέσεων τον χρόνο φθάνουν και στον Συνήγορο του Παιδιού. Η κατάσταση βρίσκεται ένα βήμα πριν να ξεφύγει από οποιονδήποτε έλεγχο.

Εγκύκλιο για την αντιμετώπιση της βίας και της επιθετικότητας μεταξύ των μαθητών απέστειλε προ ημερών ο Ειδικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας, Μιχάλης Κοντογιάννης, ύστερα και από εισήγηση του Συνηγόρου του Παιδιού.

Τεράστια τα οικονομικά ανοίγματα των κομάτων

"Κραχ" για τα οικονομικά των κομμάτων τα οποία με περικοπές δαπανών, μη ανανεώσεις συμβάσεων και "έξυπνες ιδέες" προσπαθούν να βγουν από την κρίση.

Διακόπτει το ΠΑΣΟΚ τις συμβάσεις όσων δεν έχουν σχέση αορίστου χρόνου και δεν έχει χρήματα ούτε για τις καθαρίστριες, η ΝΔ προχώρησε στην έκδοση κουπονιών και προσπαθεί να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα, το ΚΚΕ ετοιμάζει εξόρμηση, ενώ το ΛΑΟΣ παίρνει επιχορήγηση για το ίδρυμα ΙΩΝ Δραγούμης για να καλύψει άλλες πάγιες ανάγκες.

Υποφέρουν από το «κραχ»
Ποιος είπε πως ακόμα και οι κατεξοχήν υπεύθυνοι για τη σημερινή οικονομική κατάσταση, τα κοινοβουλευτικά κόμματα, δεν υποφέρουν από το «κραχ»; Έγκυρες πηγές αναφέρονται σε δραματική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα οικονομικά σε Ιπποκράτους και Συγγρού, με αποτέλεσμα ελάχιστα κομματικά στελέχη να επιθυμούν πραγματικά την τέλεση πρόωρων εκλογών. Οι ισολογισμοί που μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες θα παρουσιαστούν για τα μεγέθη των μεγάλων κομμάτων θα είναι ενδεικτικοί της δυσπραγίας αλλά και του αδιεξόδου στο οποίο περιήλθε το πολιτικό σύστημα της χώρας. Κι αυτό διότι τα δάνεια πνίγουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

Δάνεια πολλών εκατομμυρίων ευρώ
Δάνεια που συνολικά για το κυβερνών κόμμα αγγίζουν τα 150 εκατ. ευρώ (μόνο σε τρεις τράπεζες οφείλει περί τα 112 εκατ. ευρώ) και για τη ΝΔ τα 130 εκατ. ευρώ (στις τράπεζες οφείλει 110 εκατ. ευρώ). Μεγάλο θέμα προκύπτει καθώς ο κύριος όγκος των δανείων αφορά μια τράπεζα, την Αγροτική, η οποία ήδη από την τρόικα έχει στοχοποιηθεί για πώληση, με αποτέλεσμα στα οικονομικά επιτελεία των δύο μονομάχων για τη διακυβέρνηση της χώρας να επικρατεί αναστάτωση.

Περικοπές και μειώσεις στο ΠΑΣΟΚ
Χαρακτηριστική της κατάστασης που επικρατεί είναι η διάθεση του Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ κ. Μιχάλη Καρχιμάκη να μειώσει περαιτέρω – μετά από κάποιες πρώτες ήδη απομακρύνσεις – το προσωπικό της Ιπποκράτους με τη μη ανανέωση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου στο κόμμα. Παράλληλα, περικοπές έχουν αποφασιστεί σε μια σειρά διοικητικές δαπάνες (καθαρισμός, χρήση κινητών τηλεφώνων, δαπάνες δημοσιότητας κ.ά). Μέχρι στιγμής ο Γενικός Διευθυντής του κόμματος κ. Ροβέρτος Σπυρόπουλος έχει αναγκαστεί να διώξει περί τα 100 και πλέον άτομα και έπεται συνέχεια. Πρόκειται φυσικά για ενέργεια που προκαλεί κόστος στο κόμμα καθώς τα επαγγελματικά στελέχη ανέκαθεν αποτελούσαν τη ραχοκοκαλιά του Κινήματος.

Η ΝΔ, τα εξαφανισμένα στελέχη και η μάχη των κουπονιών
Την ίδια στιγμή στη ΝΔ συνεχίζεται ο εξορθολογισμός των δαπανών, με τον Γενικό Διευθυντή του κόμματος κ. Θανάση Σκορδά να σπαζοκεφαλιάζει για το πώς θα εισρεύσει χρήμα στο κομματικά ταμεία και πως θα διατηρήσει όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις εργασίας. Και στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχουν υπάρξει περικοπές θέσεων εργασίας αν και η βασική μέριμνα του κ. Σκορδά ήταν να επαναφέρει «εξαφανισμένα» στελέχη στη δουλειά.

Τραπεζικές πηγές αναφέρουν πως η ΝΔ πρόσφατα έλαβε δάνειο για να καταβάλλει μισθούς και εισφορές, όμως στόχος της διοικητικής ομάδας του κόμματος είναι να υπάρξουν άλλου τύπου ενέργειες για να καλυφθούν οι «τρύπες». Για παράδειγμα ήδη έχουν δοθεί κουπόνια αξίας 10 χιλ. ευρώ ανά βουλευτή με σκοπό να συγκεντρωθεί ένα σημαντικό ποσό. Η μέχρι στιγμής κινητικότητα όμως δεν αφήνει περιθώρια εφησυχασμού. Για το λόγο αυτό σκέψεις υπάρχουν και για ενεργοποίηση των δυνάμεων του κόμματος στον απόδημο Ελληνισμό. Σε κάθε περίπτωση, τα δύσκολα οικονομικά του κόμματος, συν το γεγονός πως η μετακόμιση στη Συγγρού (ενώ τρέχει το ενοίκιο και για τη Ρηγίλλης) κόστισε αρκετά χρήματα είναι οι παράγοντες που πονοκεφαλιάζουν τον Αντώνη Σαμαρά.

Το ΚΚΕ κρατά, ανοιχτές πληγές έχει ο ΣΥΡΙΖΑ
To KKE ως τρίτη κοινοβουλευτική δύναμη, ήδη ξεκινά καμπάνια, όμως σε καμία περίπτωση δεν έχει εναποθέσει τις ελπίδες του σε δάνεια (αν και χρωστά περί τα 5 εκατ. ευρώ στην Εθνική) αλλά στην πάγια καλή οικονομική του κατάσταση. Κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει στον ΣΥΡΙΖΑ όπου οι απανωτές διασπάσεις τόσο σε επίπεδο Ανανεωτών όσο και σε αυτό του Αλέκου Αλαβάνου έχουν αφήσει οικονομικές πληγές.

Σφιχτή διαχείριση από τον ΛΑΟΣ
Τέλος ο ΛΑΟΣ έχει επιλέξει να ακολουθήσει σφιχτή διαχείριση, με όλους τους πόρους να συγκεντρώνονται στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στην Καλλιρόης ακόμα κι αν αυτοί οι πόροι αφορούν τη χρηματοδότηση του Κέντρου Πολιτικού Στοχασμού «Ιών Δραγούμης» το οποίο επιχορηγήθηκε με 400 χιλ. ευρώ εκ των οποίων μόνο 90 χιλ. ευρώ πήγαν σε μισθοδοσίες.

Μεγάλο επίσης πρόβλημα σε τυχόν διεξαγωγή πρόωρων εκλογών είναι και η αρνητική διάθεση πολλών μεγάλων διαφημιστικών να προβάλλουν τα κόμματα και τις θέσεις τους, λόγω χρεών των τελευταίων προς αυτές.

Νέα γενική απεργία για τις 17 Μαρτίου;

Με αφορμή τις... λεπτομέρειες του Μνημονίου νούμερο 4 που έρχονται στο φως και προβλέπουν νέες περικοπές αλλά και σαρωτικές αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις
η Αυτόνομη Παρέμβαση προτείνει στις τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις την κήρυξη νέας Γενικής Απεργίας στις 17 Μάρτη λίγο πριν τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση:
“Η Κυβέρνηση σε συνεργασία με το ΔΝΤ και την ΕΕ στα πλαίσια των επιλογών τους για ανατροπή, περιορισμό και κατάργηση όλων των δικαιωμάτων των εργαζομένων προς όφελος του κεφαλαίου και των δανειστών, κορυφώνει την επίθεση της ενάντια στα εργασιακά, ασφαλιστικά και κοινωνικά δικαιώματα των εργαζομένων και του ελληνικού λαού.

Συνεχίζοντας με μεγαλύτερη ένταση τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές, προωθεί μέσα από το 4ο μνημόνιο νέες περικοπές στους μισθούς στον ιδιωτικό και το Δημόσιο τομέα, στις συντάξεις, ιδιαίτερα τις επικουρικές, στο θεσμό των Βαρέων και ανθυγιεινών, στις Συλλογικές Συμβάσεις, στις εργασιακές σχέσεις ενώ ταυτόχρονα ιδιωτικοποιεί και ξεπουλά τις Δημόσιες επιχειρήσεις και τη Δημόσια περιουσία.

Ταυτόχρονα σε επίπεδο ΕΕ προωθείται το σύμφωνο ανταγωνιστικότητας με στόχο να τεθούν στο γύψο τα δικαιώματα και οι ζωές των εργαζομένων για πολλές δεκαετίες.”

Ζυμώσεις στις Βρυξέλλες για Ευρωομόλογο προκειμένου να γίνουν τα έργα

Διαβουλεύσεις για την έκδοση ευρωομολόγων προκειμένου να διευκολυνθεί η χρηματοδότηση μεγάλων έργων υποδομής, κυρίως στους τομείς των μεταφορών, της ενέργειας και των τηλεπικοινωνιών αρχίζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Την πρωτοβουλία αυτή παρουσίασαν στις Βρυξέλλες ο αρμόδιος για τις οικονομικές υποθέσεις επίτροπος Ολι Ρεν και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Φιλίπ Μεϊστάντ.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, το γενικό περίγραμμα της πρότασης, που αποσκοπεί στην τόνωση της ανάπτυξης και την ενίσχυση της απασχόλησης-με δεδομένη την περιορισμένη κατάσταση των δημοσίων οικονομικών των χωρών μελών της ΕΕ- είχε παρουσιάσει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, το Φθινόπωρο του 2010, στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κατά την ομιλία του για την «κατάσταση της ΕΕ».

Αναλυτικότερα, τα ομόλογα για έργα υποδομής θα έχουν ως στόχο την άντληση πρόσθετων-πέραν της δημόσιας χρηματοδότησης και των τραπεζικών δανείων- ιδιωτικών κεφαλαίων από ενδιαφερόμενους επενδυτές, όπως συνταξιοδοτικά ταμεία και ασφαλιστικές εταιρείες, που με την εγγύηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, θα μπορούσαν να συμβάλουν περισσότερο στη χρηματοδότηση και την υλοποίηση των έργων.

Όπως ανέφερε ο Ολι Ρεν υπολογίζεται ότι την επόμενη δεκαετία θα απαιτηθούν 1,5-2 τρισ. ευρώ σε επενδύσεις, ενώ μόνο στον τομέα των μεταφορών εκτιμάται ότι οι ανάγκες σε επενδύσεις ανέρχονται σε 21,5 δισ. ευρώ ετησίως για τη μετά 2013 περίοδο.

Η διαβούλευση θα ολοκληρωθεί στις 2 Μαϊου με στόχο τον Ιούνιο να υποβάλει η Επιτροπή συγκεκριμένες προτάσεις, ώστε αυτά τα ομόλογα να είναι λειτουργικά από το 2014.

Χούφτωσ'τον χούφτωσ'τον!!! - Video

Αυτό δεν το είχαμε ξαναδεί. Κατά τη διάρκεια της απονομής ανεξάρτητου κινηματογράφου ο Paul Rudd ανέβηκε στη σκηνή με την Eva Mendes για να παρουσιάσουν ένα βραβείο. Εκείνη τη στιγμή η Rosario Dawson έτρεξε στη σκηνή και έπιασε τα γεννητικά όργανα του Paul και δεν του τα άφησε μέχρι ο Paul να της τραβήξει το χέρι.

Τότε όμως ο ίδιος συνέχισε την πλάκα και έβαλε το χέρι του στο στήθος της Eva Mendes.

Στη φυλακή 3 επίορκοι εφοριακοί

Στην φυλακή οδηγούνται τρεις επίορκοι εφοριακοί στην Θεσσαλονίκη για παράνομες επιστροφές 800 εκατομμυρίων δραχμών. Και άλλοι εφοριακοί και επιχειρηματίες έχουν ήδη καταδικαστεί.

Ποινές κάθειρξης από 5 έως 10 χρόνια επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης σε βάρος τριών επίορκων εφοριακών για το μεγάλο σκάνδαλο με τις παράνομες επιστροφές ΦΠΑ ύψους 30 δισ. δρχ. από ιδιοκτήτες εταιριών-μαϊμού που παρουσίαζαν εικονικές εξαγωγές.

Πρόκειται για την πρώην προϊσταμένη του τμήματος ΦΠΑ της Α’ ΔΟΥ Θεσσαλονίκης - ήδη κρατούμενη στις φυλακές Διαβατών - και δύο πρώην διευθυντές της υπηρεσίας. Η πρώτη καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 10 ετών ενώ οι άλλοι δύο σε ποινές κάθειρξης 5 και 8 ετών.

Η υπόθεση αφορούσε παράνομες επιστροφές 800 εκατομμυρίων δρχ. σε εταιρεία της Θεσσαλονίκης, την περίοδο 1998/99.

Για την ίδια υπόθεση το ίδιο δικαστήριο επέβαλε ποινές φυλάκισης 4 ετών στον λογιστή Ν.Κ. και σε ιδιώτη - έμπορο, ενώ αθωώθηκαν δύο υπάλληλοι της παραπάνω ΔΟΥ.

Στον 58χρονο λογιστή αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας. Ήδη από το περασμένο καλοκαίρι ο 58χρονος υπέβαλλε στην εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης δύο πολυσέλιδες αναφορές με τις οποίες κατήγγειλε επωνύμως δεκάδες εφοριακούς, τελωνειακούς, στελέχη διαφόρων ΔΟΥ για παράνομες δραστηριότητες κατά την τελευταία 10ετία. Βάσει αυτών των καταγγελιών διεξάγεται εισαγγελική έρευνα.

Να σημειωθεί ότι για το σκάνδαλο με τις επιστροφές ΦΠΑ έχουν καταδικαστεί αρκετοί εφοριακοί και επιχειρηματίες σε διαφορετικές δίκες που γίνονται στη Θεσσαλονίκη.

Νέες κινητοποιήσεις αποφάσισαν οι γιατροί

Την πραγματοποίηση απεργιακών κινητοποιήσεων το δεύτερο δεκαπενθήμερο Μαρτίου, αποφάσισε η πανιατρική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στην Αθήνα.

Η συνέλευση ήταν μαζικότατη και διήρκεσε πάνω από πέντε ώρες. Όπως ανακοινώθηκε, κρίθηκε ως επιτακτική ανάγκη η κατάρτιση το ταχύτερο δυνατόν συλλογικής συμφωνίας των γιατρών, την οποία θα διαπραγματευθούν με τους φορείς της Πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας.

Τις επόμενες μέρες, ομάδα νομικών από κοινού με εκπροσώπους των γιατρών θα ξεκινήσει τη σύνταξή της.

Η συνέλευση αποφάσισε να εισηγηθεί στους Ιατρικούς Συλλόγους, τις Ομοσπονδίες καθώς επίσης και στη γενική συνέλευση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), που θα διεξαχθεί στις 12 Μαρτίου, τη διερεύνηση κινητοποίησης το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου, σε συνδυασμό με τυχόν εξαγγελίες της κυβέρνησης περί ενιαίου μισθολογίου και των συνακόλουθων περικοπών.

Τέλος, αποφασίστηκε να διοργανωθούν από την Ομοσπονδία νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) και τους τοπικούς ιατρικούς συλλόγους συγκεντρώσεις ειδικευομένων, ώστε να συζητηθούν τα προβλήματα που τους απασχολούν και τα οποία θα τεθούν στην ατζέντα των διεκδικήσεων του ιατρικού κινήματος.

Για 100.000 ανθρώπους που έφυγαν από την Λιβύη κάνει λόγο ο ΟΗΕ

Περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει την Λιβύη μέσω της Αιγύπτου και της Τυνησίας, ενώ ο αριθμός των νεκρών κυμαίνεται από εκατοντάδες μέχρι και χιλιάδες.

"Δεν υπάρχει επιβεβαιωμένος απολογισμός αλλά οι εκτιμήσεις είναι από εκατοντάδες έως και χιλιάδες", σημείωσε η επικεφαλής του γραφείου συντονισμού των ανθρωπιστικών υποθέσεων του ΟΗΕ, Βάλερι Έιμος.

Περισσότερα από 61.000 άτομα έχει φύγει μέσω της Αιγύπτου και μέχρι και 40.000 μέσω της Τυνησίας, πρόσθεσε, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Σχεδόν ακόμη χίλιοι άνθρωποι έχουν καταφύγει στον Νίγηρα.

"Είμαι πολύ ανήσυχη για τις πληροφορίες ότι οι βιαιότητες συνεχίζονται", δήλωσε η κ. Έιμος, υπογραμμίζοντας ότι υπάρχουν αναφορές για γυναίκες και παιδιά που είναι σοβαρά τραυματισμένα.

"Η κατάσταση της ασφαλείας είναι εξαιρετικά ασταθής", σημείωσε.

Μπουτάρης: Τραπεζάκια τέλος για τους καπνιστές στα πεζοδρόμια!

Θα κατεδαφιστούν οι αυθαίρετοι χώροι που στήνουν οι ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στα πεζοδρόμια ή σε κοινόχρηστους χώρους και φιλοξενούν τους καπνιστές πελάτες τους, δήλωσε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

Ο αντιδήμαρχος Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων, Ανδρέας Κουράκης, τόνισε ότι αύριο θα σταλεί επιστολή στους καταστηματάρχες με βεβαιωμένη παράβαση που θα τους καλεί να απομακρύνουν τις κατασκευές. Πρόσθεσε, δε, ότι εξετάζεται η πιθανότητα να απεικονίζεται στα πεζοδρόμια ο χώρος όπου μπορούν να τοποθετηθούν τραπεζοκαθίσματα και να τοποθετηθούν κινητά χωρίσματα.

Στο πόδι η Βόρεια Ελλάδα για τα σχολεία

Ριζικά καλείται να αλλάξει ο χάρτης της εκπαίδευσης μετά την ανακοίνωση του μεγάλου σχεδίου συγχωνεύσεων - καταργήσεων σχολείων, αλλά και επανιδρύσεων, σε περιπτώσεις που αυτό κρίνεται απαραίτητο.

Στην πρώτη γραμμή των επικείμενων αλλαγών βρίσκονται μονοθέσια, διθέσια και τριθέσια σχολεία, αλλά και σχολικές μονάδες που λειτουργούν στον ίδιο χώρο.

Τα κριτήρια, σύμφωνα με το το υπουργείο Παιδείας, δεν είναι οικονομικά αλλά παιδαγωγικά, ενώ οι περιπτώσεις μαθητών που φοιτούν σε σχολεία με περισσότερους δασκάλους από μαθητές, είναι συχνές.

Αν και ακόμη δεν έχει καταστεί σαφές το ποσοστό των σχολείων που θα βάλουν λουκέτο, ο συγκεκριμένος «Καλλικράτης» έχει προκαλέσει πονοκέφαλο τόσο σε τοπικούς άρχοντες, όσο σε εκπαιδευτικές ομοσπονδίες, γονείς και μαθητές.

Έτσι, με αφορμή τη συνάντηση της υπουργού Παιδείας με τους δημάρχους και τους περιφερειάρχες για το θέμα των συγχωνεύσεων - καταργήσεων σχολικών μονάδων και τη χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών, πλήθος αντιδράσεων έχει ξεσπάσει σε πολλές περιοχές της χώρας.

Συγκεκριμένα, στη Λάρισα συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις με εκατοντάδες κατοίκους να συγκεντρώνονται στο χώρο της ιστορικής Οικονομείου Σχολής στην Τσαριτσάνη, προκειμένου να δηλώσουν τη συμπαράστασή τους στους μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου, που από την Τρίτη έχουν καταλάβει το ιστορικό σχολικό κτήριο εις ένδειξη διαμαρτυρίας για το επιχειρούμενο σχέδιο κατάργησής του.

Στην Καβάλα με το σύνθημα «ό,τι και να γίνει σχολείο δεν κλείνει» οι μαθητές των γυμνασίων και λυκείων της περιοχής έδωσαν δυναμικό «παρόν» στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας, ενόσω οι μεγάλοι μέσα μιλούσαν επί ώρες για να καταλήξουν εάν το θέμα των συγχωνεύσεων των σχολείων επρόκειτο να εισαχθεί ως τακτικό θέμα στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης.

Με πρότασή του, ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων, κ. Θ. Τσέλιος εισηγείται την παραμονή των γυμνασίων Μεγαλοχωρίου και Οξύνειας και το κλείσιμο των γυμνασίων Ζάρκου, Φήκης, Ριζώματος και Μεγάρχης.

Δυναμικά αντιδρά και το Κιλκίς τονίζοντας ότι η υλοποίηση αυτών των σχεδιασμών έχει δραματικές συνέπειες, στην ήδη υποβαθμισμένη μόρφωση των παιδιών και σίγουρα θα οδηγήσει σε όξυνση των ταξικών φραγμών στη μόρφωση, ενώ ταυτόχρονα, ανοίγει το δρόμο για απολύσεις εκπαιδευτικών με πρόσχημα πάντα πως όταν δεν υπάρχει αντικείμενο εργασίας, μονιμότητα δεν υφίσταται.

Την ίδια στιγμή, στην Ορεστιάδα ο δήμαρχος, κ. Δημήτρης Μουζάς αναφερόμενος στην πρόταση του προϊσταμένου της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να κλείσει το σχολείο στα Ρίζια, δηλώνει «Δε θα επιτρέψω να κλείσει κανένα σχολείο στο Δήμο Ορεστιάδας»!

Τέλος, στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας, την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου, ο αντιπεριφερειάρχης, κ. Δ. Ηλιάδης είχε σύσκεψη εργασίας με τους διευθυντές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας με θέμα τις «Συνενώσεις-καταργήσεις Σχολικών Μονάδων».

Ελληνικό: Τελευταία “ζαριά” για να μειωθούν τα επιτόκια

Σημαία της κάνει η κυβέρνηση το Ελληνικό, την πρώτη μεγάλη ξένη επένδυση στην μετά- Μνημόνιο-εποχή, για να πείσει ότι το "κλίμα αλλάζει" και να πιάσει το στόχο των 15 δισ. από αποκρατικοποιήσεις έως το 2013 που γράφτηκε στο Μνημόνιο.

Μετά από πολύμηνη απραξία και παλινωδίες στον τομέα των αποκρατικοποιήσεων, ο υπουργός Οικονομικών ρίχνει στη μάχη για μείωση των επιτοκίων και τα περίφημα 50 δισ. ευρώ, με αξιοποίηση εθνικής γης, ως εχέγγυο προς την Τρόικα των δανειστών - και κυρίως τη Γερμανία - πως "δεν θα χάσουν ούτε ένα σεντ" από τα λεφτά τους.

Ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, δεν κρύβει πλέον πως η επιμήκυνση και μόνο, δεν αρκεί. "Το αν αρκεί ή όχι, εξαρτάται από το πώς θα το αντιμετωπίσουν οι αγορές. Για αυτό βάζουμε στο τραπέζι ζητήματα, όπως τη βελτίωση των όρων δανεισμού, αλλά και η δυνατότητα μέσω του ευρωπαϊκού μηχανισμού ή με άλλο τρόπο, να υπάρξει μία διαχείριση του δημοσίου χρέους, όπως για παράδειγμα το ζήτημα της δυνατότητας επαναγοράς κάποιου μέρους του" αναφέρει.

Για να το επιτύχει όμως, το υπουργείο Οικονομικών και συνολικά η κυβέρνηση θα πρέπει να δώσουν –πραγματικά αυτή τη φορά- αγώνα δρόμου, για να παρουσιάσουν το Μάιο συγκεκριμένο σχέδιο για τη λίστα των αποκρατικοποιήσεων και τρόπους είσπραξης φορολογικών εσόδων.

Βαραίνει διεθνώς το κλίμα
Τη διαπραγμάτευση περιπλέκουν όμως τα σύννεφα που μαζεύονται πάνω από τη διεθνή οικονομία. Η πετρελαϊκή κρίση σκορπίζει ανησυχίες και στις χώρες που μας δανείζουν. Το γερμανικό ΟΧΙ προμηνύει αρνητικές εξελίξεις στις Συνόδους Κορυφής του Μαρτίου και νέα επίθεση των αγορών στα ελληνικά ομόλογα.

Ανησυχίες για την έκβαση του κρίσιμου Συμβουλίου Kορυφής εκφράζει και μέλος της "επιτροπής σοφών" της γερμανικής κυβέρνησης, που διαπιστώνει επίσης πως τα μέτρα που έχουν δρομολογηθεί δεν επαρκούν για να σωθεί η Ελλάδα.

Ο Λαρς Φελντ δήλωσε μάλιστα, μιλώντας στο γερμανικό περιοδικό Wirtschaftswoche για τη χώρα μας πως "η επιμήκυνση της αποπληρωμής των δανείων δεν αρκεί. Η Ελλάδα είναι ένας πολιτικός δυναμίτης. Αν θέλει να αποφύγει τη μεγάλη έκρηξη, δεν υπάρχει άλλος δρόμος πλην της αναδιάρθρωσης. Δεν έχω καλό προαίσθημα, εν όψει της Συνόδου Κορυφής στις 24 Μαρτίου".

Βέβαιος για deals ο υπουργός
Όλα αυτά όταν ο υπουργός Οικονομικών εμφανίζεται ως “απόλυτα πεπεισμένος” ότι τις επόμενες εβδομάδες θα δούμε πολλά στον τραπεζικό τομέα. Τη συγκεκριμένη εκτίμηση εξέφρασε με συνέντευξή του στη σαββατιάτικη οικονομική εφημερίδα “Κεφάλαιο” όπου επεσήμανε ότι ανάλογη είναι η κατεύθυνση που δίνουν για το εγχώριο χρηματοπιστωτικό σύστημα και οι δανειστές μας.

“Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η ΕΚΤ και το ΔΝΤ στις κοινές τους τοποθετήσεις έχουν μιλήσει για την ανάγκη αναδιάρθρωσης του ελληνικού τραπεζικού συστήματος. Αυτή περνάει και μέσα από συγχωνεύσεις. Και στο επικαιροποιημένο κείμενο του Προγράμματος που ανακοινώθηκε υπάρχει παράγραφος που προτρέπει τις ελληνικές τράπεζες σε συγχωνεύσεις είτε με ελληνικές είτε με ξένες τράπεζες. Εδώ ήταν η πρώτη πράξη όπως πιστεύουμε ενός έργου που θα παιχτεί τις επόμενες εβδομάδες και μήνες. Είμαι απολύτως πεπεισμένος πως θα δούμε στην συνέχεια πολλά” ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Ερωτηθείς, δε, σχετικά με τη στάση που κράτησε το Δημόσιο στη διάρκεια των συνομιλιών ανάμεσα στην Εθνική και στην Alpha Bank, απάντησε ότι “ο εκπρόσωπος μας ζήτησε περισσότερο χρόνο για να μελετήσει την προσφορά και δεν θεώρησε πρόσφορο να υπάρξει μια τόσο γρήγορη απόφαση”.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More