Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Συνελήφθη και ο τρίτος δράστης του μακελειού στον Ρέντη

Συνελήφθη στην περιοχή των Αχαρνών - Ο τέταρτος μάλλον έχει διαφύγει στο εξωτερικό

Εξάστερος ο Παναθηναϊκός - Νίκησε τη Μακάμπι στον τελικό

Στην κορυφή της Ευρώπης οι “πράσινοι” για έκτη φορά - Επικράτησε της Μακάμπι στον τελικό της Βαρκελώνης με 78-70 - MVP ο Διαμαντίδης - Εξαιρετικοί οι Σάτο, Μπατίστ. Δάκρυσε ο Ομπράντοβιτς

Αμερικανοί κομάντος σκότωσαν τον Μπιν Λάντεν

Ο επικεφαλής της Αλ Κάιντα, νούμερο ένα καταζητούμενος σε όλο τον κόσμο και φερόμενος ως ο ιθύνων νους των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου στις Η.Π.Α., Οσάμα Μπιν Λάντεν, είναι νεκρός.

Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

Μετανάστες: Όχι στο νοσοκομείο

Με την κατάσταση πλέον να έχει φτάσει σε οριακό σημείο, δεδομένης της κακοκαιρίας, αλλά και την επιδείνωση της υγείας τους, οι απεργοί πείνας αρνήθηκαν την μαζική μεταφορά τους σε νοσοκομείο, όπως είχε προτείνει το Υπουργείο Υγείας νωρίτερα τη Δευτέρα (7/3).

Οι μετανάστες απεργοί ζήτησαν για ακόμη μια φορά την πλήρη ικανοποίηση των αιτημάτων τους και δήλωσαν αποφασισμένοι να συνεχίσουν για όσο χρειαστεί.

“Σε περίπτωση που ικανοποιηθούν όλα τα αιτήματα μας, εμείς σταματάμε την απεργία τώρα”, είπαν οι μετανάστες στο άκουσμα της ανακοίνωσης του υπουργείου Υγείας.

Στο μέγαρο της Υπατίας μετέβησαν ο διοικητής της Α Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής, Άρης Μουσιώνης, και ο διευθυντής του ΚΕΕΛΠΝΟ, Θεόδωρος Παπαδημητρίου, προκειμένου να συζητήσουν την πρόταση που απέρριψαν αργότερα οι μετανάστες.

Η απεργία πείνας βρίσκεται στη 42η ημέρα, ενώ πάνω από 100 απεργοί νοσηλεύονται με σοβαρά συμπτώματα ασθενειών, όπως νεφρική ανεπάρκεια, ενώ σε προκωματώδη κατάσταση νοσηλεύεται ένας απεργός από τη Θεσσαλονίκη λόγω υπογλυκαιμικού επεισοδίου.

Πάντως, οι απεργοί έχουν να αντιμετωπίσουν και την κακοκαιρία που έχει πλήξει από το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας τη χώρα, αφού αρνούνται να κοιμηθούν μέσα στο κτήριο της Υπατίας, αλλά στον προαύλιο χώρο.

Μοντέλα μέσω... ΑΣΕΠ!

Από κάστινγκ θα περνούν τα μοντέλα που θα προσλαμβάνονται στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών. Το κάστινγκ θα το κάνουν οι υπάλληλοι του ΑΣΕΠ που µε τη µεζούρα ανά χείρας θα μετρούν τη μέση και την περιφέρεια τους.

Η απόφαση αυτή, δηµιουργεί τεράστια προβλήµατα στους καθηγητές και φοιτητές της σχολής Εικαστικών Τεχνών, όπου από το ξεκίνηµα της ακαδηµαϊκής τους χρονιάς µέχρι και σήµερα ζωγραφίζουν νεκρή φύση. Τα µοντέλα µέχρι νεωτέρας από το ΑΣΕΠ δεν µπορούν να τα χρησιµοποιήσουν. Τι κι αν το ίδιο το Ανώτατο Συµβούλιο έκρινε πως αυτές οι προσλήψεις πρέπει να εξαιρεθούν της διαδικασίας; Τι κι αν στο υπ. Παιδείας υποστηρίζουν ότι ουδέποτε πρότειναν κάτι τέτοιο;

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα της η εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής», τον γόρδιο δεσµό στο πρόβληµα πρέπει να λύσει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος.

Μέχρι εκεί έχει φθάσει αυτός ο παραλογισµός που αφήνει τις σχολές µε κλειστά εργαστήρια. Η υπόθεση αφορά δεκάδες ανθρώπους που αµείβονται µε 11 ευρώ µεικτά την ώρα για να ποζάρουν ακίνητοι πέντε ώρες την ηµέρα, Δευτέρα µε Παρασκευή, στα εργαστήρια Ζωγραφικής, Γλυπτικής και Χαρακτικής της Σχολής Καλών Τεχνών.

Η απουσία τους από τα εργαστήρια τινάζει όλο το πρόγραµµα σπουδών στον αέρα, µας λέει ο κ. Αντώνης Κυρίτσης, καθηγητής στη Σχολή. «Οι φοιτητές δεν εµφανίζονται στα εργαστήρια, καθώς δεν έχουν ουσιαστικά τίποτα να κάνουν.

Η δουλειά τους είναι κυρίως ανθρωποκεντρική και χωρίς να ποζάρουν τα µοντέλα είναι αδύνατον να προχωρήσουν τα µαθήµατα». Τα εικαστικά µοντέλα δεν είναι όπως πολλοί πιστεύουν σαν αυτά των εξώφυλλων των περιοδικών.

Είναι άνθρωποι της διπλανής πόρτας, µε όλα εκείνα τα ψεγάδια που κάνουν ένα πρόσωπο και ένα σώµα να διαφέρει από οποιοδήποτε άλλο. Είναι εργαζόµενοι, οι περισσότεροι των οποίων κρατούν για ευνόητους λόγους την ανωνυµία τους, που κάθονται και ποζάρουν πότε γυµνοί, πότε όχι, άκαµπτοι και ακούνητοι για ώρες στα ατελιέ των καλλιτεχνών.

Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν πάρει σύνταξη από αυτήν τη δουλειά και η φορολογική τους δήλωση έγραφε για µια ζωή: «µοντέλο της ΑΣΚΤ».

Μέχρι σήµερα οι υπουργοί Παιδείας, Εσωτερικών και Οικονοµικών µε κοινή απόφαση ενέκριναν τις προσλήψεις οκταµήνου που ζητούσε η Σχολή για ωροµίσθιους άντρες και γυναίκες που κάλυπταν τις εκπαιδευτικές ανάγκες των φοιτητών.

Η πρυτανεία της ΑΣΚΤ µε έγγραφό της προς το υπουργείο Παιδείας ζητεί την άµεση επίλυση του διορισµού των µοντέλων µε νοµοθετική ρύθµιση ανάλογη µε αυτήν που ισχύει για την ΕΡΤ. Το διοικητικό συµβούλιο της δηµόσιας τηλεόρασης έχει το δικαίωµα να υπογράφει συµβάσεις για προσωπικό ειδικών θέσεων.

Στρατιές λαθρομεταναστών στην Ιταλία

Παρά τις δυσμενείς μετεωρολογικές προβλέψεις, στρατιές εκατοντάδων λαθρομεταναστών φθάνους στις ακτές της Ιταλίας. Μόνο χθες κατά τη διάρκεια της νύχτας, δέκα πλοιάρια που μετέφεραν περίπου

850 λαθρομετανάστες έφθασαν στην ιταλική νήσο Λαμπεντούζα, στα νότια της Σικελίας.

Σήμερα το πρωί εθεάθη στα ανοικτά της νήσου άλλο ένα.

Όλοι οι λαθρομετανάστες πρόκειται να μεταφερθούν στο κέντρο υποδοχής της νήσου, όπου ήδη βρίσκονται άλλοι υπερχίλιοι ενώ οι υποδομές του είναι μόλις 850 κλινών.

Για τους νεοαφιχθέντες δεν διευκρινίζεται η χώρα καταγωγής.

Κινέζοι χάκερ "χτύπησαν" τη Νότια Κορέα

Πρόσβαση σε εμπιστευτικούς στρατιωτικούς φακέλους της Νότιας Κορέας που αφορούσαν την αγορά αμερικανικών κατασκοπευτικών αεροσκαφών απέκτησαν Κινέζοι χάκερ τον περασμένο Ιούνιο, όπως αποκάλυψε Νοτιοκορεάτης βουλευτής.

Οι χάκερς διείσδυσαν στους υπολογιστές του υπουργείου Αμύνης και κατόρθωσαν να αποκτήσουν πρόσβαση στον φάκελο αγοράς του μη επανδρομένου κατασκοπευτικού αεροσκάφους Global Hawk, τόνισε ο βουλευτής του αντιπολιτευόμενου Δημοκρατικού Κόμματος και μέλος της επιτροπής Αμύνης Σιν Χακ Γιονγκ.

«Κυβερνητικό στέλεχος με ενημέρωσε για το γεγονός, η κυβέρνηση όμως δεν έχει θίξει το θέμα στην Κίνα και εξετάζει ακόμη τον τρόπο με τον οποίο θα το χειριστεί», τόνισε εκπρόσωπος του Σιν, επιβεβαιώνοντας δημοσίευμα στην εφημερίδα Τσόσουν Ίλμπο.

Τον περασμένο χρόνο η Σεούλ ενέκρινε προϋπολογισμό 45,2 δισ.γουόν (28.9 εκατ. ευρώ) για την αγορά του κατασκοπευτικού αεροσκάφους, που έχει τη δυνατότητα να επιθεωρεί μία ζώνη έως και 200 χλμ πέραν της μεθορίου μεταξύ των δύο Κορεών, έπειτα από την επίθεση που δέχθηκε νοτιοκορεατική κορβέτα τον Μάρτιο του 2010, με 46 νεκρούς.

Η Ιαπωνία σχεδιάζει επίσης να αγοράσει το ίδιο αεροσκάφος, τονίζει η εφημερίδα, κίνηση που έχει προκαλέσει τη δυσαρέσκεια του Πεκίνου, το οποίο φοβάται ότι οι γείτονές του μπορούν να κατασκοπεύσουν εντός του εδάφους της χώρας.

Δημοπρατείται το Αστυνομικό Μέγαρο Μαγνησίας

Δρομολογείται επιτέλους η ανέγερση του νέου κτιρίου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας στην περιοχή Αλιβέρι Νέας Ιωνίας, καθώς η Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου ανακοίνωσε την διακήρυξη του διαγωνισμού για την ανάδειξη αναδόχου που θα κατασκευάσει το έργο.

Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 8 Μαρτίου, στις 10 το πρωί, στα γραφεία της ΚΕΔ στην Αθήνα.

Το νέο Αστυνομικό Μέγαρο θα κατασκευαστεί σε οικόπεδο 3.887 τ.μ. που βρίσκεται στην περιοχή Αλιβέρι της Νέας Ιωνίας, το οποίο έχει παραχωρήσει ο πρώην Δήμος Νέας Ιωνίας. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 11,32 εκ. ευρώ και η χρηματοδότησή του θα γίνει από δάνειο με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου.

Το κτίριο θα είναι τριώροφο, με ένα υπόγειο (συνολική επιφάνεια ορόφων 3.552,87 τ.μ. και υπογείου 1.618,17 τ.μ.,) και, εκτός από τους χώρους γραφείων, θα περιλαμβάνει επίσης χώρο συνάθροισης κοινού και επισκεπτών, χώρο άθλησης και εκπαίδευσης, χώρο κρατητηρίων, αποθήκες, μηχανολογικές εγκαταστάσεις, χώρο στάθμευσης και χώρο διαμονής προσωπικού.

Τέλος, έχουν προβλεφθεί σύγχρονα συστήματα ασφάλειας, ενώ ο βιοκλιματικός σχεδιασμός κατασκευής του κτιρίου στοχεύει στην εξοικονόμηση ενέργειας και στη μείωση των λειτουργικών εξόδων.

Αψήφισαν το κρύο οι Αθηναίοι και έκαναν κούλουμα στου Φιλοπάππου

Μπορεί οι μετεωρολόγοι να προειδοποιούν για κρύο τσουχτερό, ωστόσο οι Αθηναίοι τήρησαν την παράδοση που θέλει γλέντι και χορό στου Φιλοπάππου. Παρών ήταν και ο δήμαρχος της Αθήνας Γιώργος Καμίνης, ενώ το έθιμο περιλάμβανε τα παραδοσιακά εδέσματα της ημέρας, μουσική και χορό. Και φυσικά, το πέταγμα του χαρταετού.





Σε κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς

Με στάση εργασίας αύριο και 24ωρη απεργία την Τετάρτη συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς, οι οποίοι αντιδρούν στο νόμο για την αναδιάρθρωση των αστικών συγκοινωνιών.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, αύριο Τρίτη προχωρούν σε στάση εργασίας οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ, από την έναρξη της βάρδιας έως τις 7 το πρωί και από τις 10 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας. Δηλαδή τα τρόλεϊ θα κυκλοφορούν από τις 7 το πρωί έως τις 10 το βράδυ.

Η κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς κλιμακώνονται την Τετάρτη, με 24ωρη απεργία σε ηλεκτρικό, μετρό, τραμ και τρόλεϊ, σύμφωνα πάντα με όσα έχουν ανακοινωθεί έως σήμερα.

Στην κινητοποίηση δεν συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στην ΕΘΕΛ - δηλαδή στα λεωφορεία - οι οποίοι έχουν προγραμματίσει δημοψήφισμα την ημέρα της απεργίας, προκειμένου να καθορίσουν την τελική τους στάση.

Τα σωματεία των εργαζομένων σε ΗΣΑΠ, μετρό, τραμ και τρόλεϊ εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση με την οποία καλούν τους εργαζομένους στις συγκοινωνίες να συμμετάσχουν στην απεργία και στη κοινή συνέλευση – συγκέντρωση της 9ης Μαρτίου.

«Η απόφαση αυτή έχει να κάνει με την καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης, που υπό την καθοδήγηση της τρόικας συνέταξε και ψήφισε με διαδικασίες εξπρές έναν νόμο που ισοπεδώνει και διαλύει τον δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα των Αστικών Συγκοινωνιών» σημειώνεται στην ανακοίνωση. Τα σωματεία καταγγέλλουν ότι έρχονται νέες αυξήσεις στα κόμιστρα, ακυρώσεις και μειώσεις δρομολογίων, υποχρηματοδότηση του συγκοινωνιακού συστήματος, εξελίξεις οι οποίες όπως λένε, θα οδηγήσουν στην ιδιωτικοποίηση των μέσων μεταφοράς.

Οι συνδικαλιστές δεν αποδέχονται την κατάργηση των συμβάσεων και των κανονισμών εργασίας που προβλέπονται από τον νέο νόμο για τις αστικές συγκοινωνίες και θεωρούν ότι «το πείραμα με τις συγκοινωνίες, είναι το μοντέλο που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση σε όλους τους κλάδους και τους τομείς του Δημοσίου, για να καρατομήσει τους εργαζόμενους και να βάλει φουρνέλο στον κοινωνικό τους χαρακτήρα».

Μαθητές από την Ξάνθη στο CERN

Στο μεγαλύτερο ερευνητικό κέντρο πυρηνικής φυσικής στην Ευρώπη το γνωστό CERN, βρέθηκαν 35 μαθητές και 15 καθηγητές με αποστολή του ιδιωτικού σχολείου Άξιον Ξάνθης, όπου έζησαν μία απίστευτη εμπειρία παρακολουθώντας την εξέλιξη του πειράματος ATLAS και γνωρίζοντας τις έρευνες γύρω από τα σωματίδια Axions.

Ο Σταύρος Λίτσας υπεύθυνος των εκπαιδευτηρίων και συνοδός της αποστολής στις εγκαταστάσεις του CERN μετέφερε τις καλύτερες εντυπώσεις μαθητών και εκπαιδευτικών.

Καντάφι: Ελιχε ομάδα Ουκρανέζων... νοσοκόμων!

Η κατάσταση της υγείας του ηγέτη της Λιβύης είναι καλή και ο ίδιος είναι ένας "εξαιρετικός ψυχολόγος", δήλωσε μία από τις Ουκρανές νοσοκόμες του.

Η νοσοκόμα, που βιντεοσκοπήθηκε κρυφά, μιλώντας σε ρεπόρτερ του ουκρανικού τηλεοπτικού δικτύου TVI, εγκατέλειψε τη Λιβύη στα τέλη Φεβρουαρίου και τώρα μένει σε ένα χωριό έξω από το Κίεβο. Μόνο το μικρό της όνομα -Οξάνα- έγινε γνωστό.

Ο Καντάφι είχε μια ομάδα νοσοκόμων από την Ουκρανία. Σύμφωνα με τις δηλώσεις της Οξάνα, ήταν στην υπηρεσία του Λίβυου ηγέτη λίγο περισσότερο από δύο χρόνια.

"Πριν από 2,5 χρόνια ο Καντάφι επισκέφτηκε την Ουκρανία" είπε, προσθέτοντας ότι πέρασε από συνέντευξη μαζί με άλλες υποψήφιες. Ο Καντάφι ήταν εκείνος που τους μίλησε. "Ήταν σαν ένα κάστινγκ. Είναι εξαιρετικός ψυχολόγος" τόνισε η γυναίκα.

Ο 68χρονος Καντάφι φαίνεται υγιής. "Δεν είναι φυσικά 20 χρόνων, πρέπει να ελέγχει την πίεσή του. Αλλά μάλλον είναι σε καλύτερη κατάσταση από εσένα" είπε χαρακτηριστικά, απευθυνόμενη στο δημοσιογράφο.

Η Οξάνα αναφέρθηκε και στο «μύθο» ότι ο Καντάφι επιμένει να ζει σε σκηνή, όταν βρίσκεται στο εξωτερικό. "Δεν ζει, ούτε κοιμάται σε σκηνή και ούτε εμείς κοιμόμαστε μαζί του" υπογράμμισε.

Γαλλία: Χάκερ και στο Υπουργείο Οικονομικών

Στόχος το τμήμα εσόδων και τα έγγραφα για τη γαλλική προεδρία της G20. Πρόκειται για μια “πρωτόγνωρη” ηλεκτρονική επίθεση.

Το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών και Εθνικής Οικονομίας επιβεβαίωσε σήμερα πως έπεσε θύμα μίας «πρωτόγνωρης» ηλεκτρονικής επίθεσης, με κύριο στόχο το τμήμα εσόδων και τα έγγραφα για την G20, κατά το διάστημα ανάμεσα στον Δεκέμβριο και το περασμένο Σαββατοκύριακο, επιβεβαιώνοντας δημοσίευμα στη σημερινή στην ιστοσελίδα του περιοδικού Παρί-Ματς.

«Ανάμεσα στον μήνα Δεκέμβριο και αυτό το Σαββατοκύριακο το υπουργείο Οικονομικών και Εθνικής Οικονομίας έπεσε θύμα μίας πρωτοφανούς ηλεκτρονικής επίθεσης που αφορούσε κατά κύριο λόγο τα έγγραφα σχετικά με τη G20, τα τελωνεία και τη φορολογία» και οδήγησαν το υπουργείο να «ενισχύσει ουσιαστικά τα συστήματα ασφαλείας του», τόνισε ο γενικός διευθυντής του Ντομνίκ Λαμιό.

Την ηλεκτρονική επίθεση επιβεβαίωσε και ο υπουργός Προϋπολογισμού Φρανσουά Μπαρουάν, τονίζοντας πως το υπουργείο έχει «τα ίχνη» των δραστών, αλλά δεν θέλησε να τα κατονομάσει.

«Διαπιστώσαμε πως ένας συγκεκριμένος αριθμός από πληροφορίες δρομολογήθηκαν προς κινεζικούς ιστοτόπους. Όμως αυτό δεν λέει και πολλά πράγματα», τονίζει στο περιοδικό ανώτατος λειτουργός, που δεν θέλησε να κατονομασθεί.

Σύμφωνα με τον Πατρίκ Παγιού, διευθυντή της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας Πληροφορικών Συστημάτων (ANSSI) η επίθεση εστιαζόταν «στα έγγραφα που σχετίζονται με τη γαλλική προεδρία της Ομάδος G20 και τις διεθνείς οικονομικές υποθέσεις».

«Οι δράστες είναι επαγγελματίες οργανωμένοι και αποφασισμένοι. Πρόκειται για την πρώτη επίθεση κατά του γαλλικού κράτους με τέτοιο εύρος και τέτοιας κλίμακας», τονίζει ο Παγιού στο Παρί-Ματς.

Συνολικά, πάνω από 150 υπολογιστές του υπουργείου στο Μπερσί «παραβιάσθηκαν» και πολυάριθμα έγγραφα υπεκλάπησαν ηλεκτρονικά, τόνισε ο Λαμιό.

Το γαλλικό υπουργείο, που δεν ήταν σήμερα διαθέσιμο για σχόλια, κατέθεσε μήνυση κατά αγνώστου στην εισαγγελία των Παρισίων και στις γαλλικές υπηρεσίες πληροφοριών (DCRI).

Τα ισραηλινά σχέδια για το φυσικό αέριο

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Ντάνι Αγιαλόν απορρίπτει τις αιτιάσεις της Άγκυρας ότι η χάραξη της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης με την Κύπρο (ΑΟΖ) θα δυσχεράνει τις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού, υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι «αυτή είναι μια προσπάθεια να ανακατέψουν μήλα και πορτοκάλια».

Ο Ισραηλινός αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, σε συνέντευξη στην εφημερίδα «ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ», αποκαλύπτει ότι το Τελ Αβίβ αναμένει ότι σύντομα θα εντοπιστούν νέα κοιτασμάτων φυσικού αερίου στη θαλάσσια περιοχή του Ισραήλ.

Ο κ. Αγιαλόν, μιλώντας στον ανταποκριτή του «Φιλελεύθερου» στις Βρυξέλλες Παύλο Ξανθούλη, τονίζει ότι το Τελ Αβίβ βλέπει την Κύπρο και την Ελλάδα ως «πύλη» διαμετακόμισης φυσικού αερίου προς την Ευρώπη, σημειώνοντας ότι «οι οποιοιδήποτε αγωγοί, οι οποιεσδήποτε εγκαταστάσεις και η υποδομή θα μπορούσαν να πάνε και ίσως θα έπρεπε να πάνε μέσω της Κύπρου».

Αποκαλύπτει ακόμη ότι το Ισραήλ προβαίνει ήδη σε υπολογισμούς του κόστους ενός τέτοιου έργου, σημειώνοντας ότι «σίγουρα φαίνεται ότι ο πλέον οικονομικός και φυσικός τρόπος είναι να προχωρήσουμε μέσω της Κύπρου».

Αναφορικά με την ΑΟΖ, ο Ισραηλινός αξιωματούχος σημειώνει ότι το Τελ Αβίβ μελέτησε όλες τις νομικές παραμέτρους και ότι «τα μόνα μέρη που εμπλέκονται εδώ, είναι το Ισραήλ και η Κύπρος», διατυπώνοντας την αιχμηρή θέση ότι «οποιοσδήποτε άλλος ισχυρισμός, από οποιοδήποτε άλλο κράτος, είναι άσχετος».

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών επικρίνει τη στάση που τήρησε η Τουρκία στο ζήτημα του στολίσκου για σπάσιμο του αποκλεισμού της Γάζας και εκφράζει την ελπίδα να μην την επαναλάβει μετά το «φιάσκο».

Ο Ντάνι Αγιαλόν είναι και μέλος της Κnesset με το κόμμα Υisrael Βeitenu. Διετέλεσε πρεσβευτής του Ισραήλ στις Ηνωμένες Πολιτείες από το 2002 μέχρι το 2006 και σύμβουλος για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής πρωθυπουργών της χώρας. Διαδραμάτισε επίσης ηγετικό ρόλο στις διαπραγματεύσεις για τον «οδικό χάρτη για την ειρήνη».

Τον είχε πιάσει... πελάτη!!!

Ούτε… πελάτη να τον είχε έναν κάτοικο της Σορωνής στη Ρόδο ο 29χρονος συγχωριανός του, που «μπούκαρε» κάθε τρεις και λίγο στο σπίτι του και έκλεβε όσα χρήματα έβρισκε! Όμως, «μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη», τρεις και τον… τσακώσανε!

Ο νεαρός διαρρήκτης συνελήφθη από αστυνομικούς του τμήματος Ιαλυσού, όταν εντοπίστηκε να έχει παραβιάσει την πόρτα της κατοικίας του συχωριανού του και να ψάχνει στο εσωτερικό! Πάνω του, βρέθηκε ένα κλειδί
που είχε χάσει παλιότερα ο ιδιοκτήτης κι έτσι αναγκάστηκε να ομολογήσει ότι είχε «επισκεφθεί» άλλες δύο φορές το σπίτι και είχε κλέψει την πρώτη 350 και την δεύτερη 140 ευρώ!

Συνελήφθη 49χρονος στον Πειραιά μέσα σε μαγαζί αφορολογήτων ειδών

Για απόπειρα κλοπής συνέλαβαν οι άνδρες του λιμεναρχείου Πειραιά έναν 49χρονο μέσα σε κατάστημα αφορολογήτων ειδών στη περιοχή του Αγίου Σπυρίδωνα.

Ο δράστης είχε μπει στο κατάστημα αφού πρώτα είχε αφαιρέσει και καταστρέψει τον εξωτερικό συναγερμό και είχε παραβιάσει την κλειδαριά της εισόδου του με σιδηρολοστό.

Στη συνέχεια προσπάθησε να παραβιάσει δύο ταμειακές μηχανές, χωρίς να τα καταφέρει.

Θεσσαλονίκη: Οι πεζόδρομοι δεν είναι.... για τους πεζούς!!!

Στους πεζοδρόμους της Θεσσαλονίκης ο πρώτος λόγος δεν ανήκει στους... πεζούς. Ως επί το πλείστον, είναι κατειλημμένοι από μηχανάκια που πάνε κι έρχονται ανενόχλητα, «φιλοξενούν» σταθμευμένα οχήματα και δίκυκλα αλλά και... ατάκτως ερριμμένα τραπεζοκαθίσματα.

«Χρειαζόμαστε περισσότερους πεζοδρόμους, που θα είναι πραγματικοί πεζόδρομοι, όχι μόνο στο κέντρο αλλά σε όλη τη Θεσσαλονίκη, καθώς αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής, προσφέροντας στους πολίτες ένα περιβάλλον όπου μπορούν με ηρεμία και ασφάλεια να περπατήσουν, να καθίσουν, να ψωνίσουν», δίνει το... σύνθημα ο πρόεδρος της Ενωσης για τα Δικαιώματα των Πεζών, Γρηγόρης Μαυράκης.

Ο ίδιος επισημαίνει ότι η Θεσσαλονίκη διαθέτει απόθεμα πεζοδρόμων, όμως απαιτείται να γίνονται σεβαστοί, αλλά και να αυξηθούν. Οπως περιγράφει ο κ. Μαυράκης, δεν είναι όλα μαύρα κι άραχλα, αφού υπάρχουν τρεις μικροί πεζόδρομοι που, σε γενικές γραμμές, βρίσκονται σε καλή κατάσταση. Πρόκειται για τη Γεωργίου Σταύρου και την Αγίας Θεοδώρας (κάθετοι πεζόδρομοι μεταξύ της Καρόλου Ντηλ και της Αγίας Σοφίας), ενώ, σύμφωνα πάντα με τον πρόεδρο της Ενωσης για τα Δικαιώματα των Πεζών, υποδειγματικός είναι ο πεζόδρομος της οδού Κουντουρά, που βρίσκεται πίσω από το Μπεζεστένι.

Την εκβίαζε για να μην βλάψει συγγενείς της

12.000 ευρώ της ζητούσε για να μην βλάψει συγγενικά της πρόσωπα. Έπεσε όμως στα χέρια της αστυνομίας.

Δικογραφία σε βάρος 45χρονου σχηματίσθηκε από την ασφάλεια Θεσσαλονίκης επειδή ζητούσε εκβιαστικά 12.000 ευρώ για να μην βλάψει συγγενικά πρόσωπα 51χρονης.

Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 45χρονος, στις 22 Δεκεμβρίου 2010, άφησε κάτω από την είσοδο του σπιτιού της 51χρονης, επιστολή, με την οποία απαιτούσε εκβιαστικά το χρηματικό ποσό των 12.000 ευρώ, απειλώντας τη σωματική ακεραιότητα συγγενικών της προσώπων.

Η σχετική δικογραφία θα αποσταλεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Πιέσεις για το κόψιμο του αφορολόγητου

Πιέζεται να καταργήσει το αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ η κυβέρνηση, μέτρο που αν καθιερωθεί θα μειώσει σημαντικά το εισόδημα των εργαζομένων, ειδικά των κατώτερων και μεσαίων εισοδηματικά στρωμάτων.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Αποκαλύψεις», η φορολόγηση που μελετάται θα είναι μεν χαμηλή, αλλά κατά τα φαινόμενα, αναπόφευκτη, καθώς η τρόικα θεωρεί ότι οποιοδήποτε εισόδημα θα πρέπει να συνεισφέρει στην ενίσχυση των προσπαθειών για δημοσιονομική εξισορρόπηση, αλλά και ότι πολλοί φορολογούμενοι, κυρίως ελεύθεροι επαγγελματίες, καλύπτονται πίσω από το όριο αυτό, ενώ τα πραγματικά τους εισοδήματα είναι πολύ μεγαλύτερα.

Έντονη χιονόπτωση σε Βόρεια και κεντρική Ελλάδα

Πυκνό χιόνι πέφτει από τις 14:30 το μεσημέρι στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ενώ σε πολλές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, όπως οι Σέρρες, Κιλκίς, Φλώρινας σημειώθηκε έντονη χιονόπτωση.

Χιόνι από το πρωί πέφτει στο Καρπενήσι, Μπράλο και Δομοκό. Προς το παρόν αλυσίδες είναι απαραίτητες μόνο για τα οχήματα που κινούνται προς Καρπενήσι, στη Ράχη Τυμφρηστού, αλλά σε λίγο θα χρειαστούν και προς Μπράλο και Δομοκό.

Περισσότερο από τέσσερις ώρες χρειάστηκαν άνδρες της ΕΜΑΚ στην περιοχή Κάτω Αλισσός του δήμου Δυμαίων Αχαΐας, για τον απεγκλωβισμό τετραμελούς οικογένειας, μέσα από το ίδιο της το σπίτι. Οι γονείς μαζί με τα παιδιά τους είχαν εγκλωβιστεί, λόγω των νερών που έχουν κατακλύσει τον περίβολο της οικίας, η οποία βρίσκεται κοντά στον ποταμό Πείρο. Όλα τα μέλη της οικογένειας είναι καλά στην υγεία τους.

Χιόνι από το πρωί πέφτει και στα ορεινά της Δυτικής Φθιώτιδας, ενώ από νωρίς το βράδυ, ίσως και το απόγευμα, τα χιόνια θα επισκεφθούν τη Λαμία και τις πεδινές περιοχές.

Με τσουχτερό κρύο ξύπνησαν το πρωί της Καθαράς Δευτέρας οι κάτοικοι των νομών Εβρου, Φλώρινας, Γρεβενών, Ευρυτανίας, Καστοριάς, Πέλλας, Κιλκίς και Θεσσαλονίκης. Θυελλώδεις ανεμοι θα πνέουν σε Λάρισα και Μαγνησία, οπου αναμένονται και χιονοπτώσεις.

Εμβολιασμός & δωρεάν κλινική εξέταση για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού

Εμβολιασμός και δωρεάν κλινική εξέταση για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού στις γυναίκες που φιλοξενούνται στους ξενώνες του Ιδρύματος Αστέγων θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 8 Μαρτίου στις 11:00 στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος, παρουσία του δημάρχου Αθηναίων, Γεωργίου Καμίνη.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της συντονισμένης στρατηγικής που εφαρμόζει ο Δήμος Αθηναίων μέσω του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ) σε συνεργασία με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) και τον Πανελλήνιο Σύλλογο Επισκεπτών Υγείας (ΠΣΥΕ), με σκοπό την καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, την ισότιμη πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας και την πρόληψη των ασθενειών απόρων και αστέγων.

Facebook: Νέα απάτη με αφορμή το FarmVille!

Τον τελευταίο καιρό οι οπαδοί του δημοφιλούς παιχνιδιού FarmVille λαμβάνουν διάφορα μηνύματα που τους υπόσχονται μεγαλύτερες φάρμες.

Φυσικά τα μηνύματα αυτά δεν είναι τίποτα άλλο από spam τα οποία κάνοντας κλικ μεταφέρουν τον χρήστη σε μία ιστοσελίδα που του ζητάει να της κάνει “like” για να αναβαθμίσει τη φάρμα του σε διαστάσεις 30x30 ενώ στη συνέχεια του ζητάει να επισκεφθεί ακόμα ένα link όπου, σαν τελευταίο βήμα του ζητάει να συμμετέχει σε μια δημοσκόπηση.

Στόχος των ψεύτικων αυτών μηνυμάτων είναι η διάδοση της απάτης μέσω των like που θα κάνουν οι χρήστες και τα κέρδη που έχουν από τις απαντήσεις των παικτών στις δημοσκοπήσεις.

Η Zynga από την πλευρά της δεν έχει πραγματοποιήσει κανενός τέτοιου είδους προωθητική ενέργεια και ούτε έχει σκοπό να δώσει στους παίκτες την δυνατότητα αναβάθμισης της φάρμας τους σε διαστάσεις 30x30.

Το καλύτερο που έχουν να κάνουν όσοι χρήστες έχουν λάβει τέτοιου είδους μήνυμα είναι να το διαγράψουν και να μην του δώσουν παραπάνω σημασία ενώ στο μέλλον καλό θα είναι να ελέγχουν την επίσημη ιστοσελίδα της Zynga για την εγκυρότητα τέτοιων ειδήσεων.

Τραγωδία στο Κερατσίνι με τρεις νεκρούς

Οικογενειακή τραγωδία το πρωί στο Κερατσίνι με τρεις νεκρούς.

Νεκροί βρέθηκαν γύρω στις 05:30 στο ισόγειο διαμέρισμα τους στην οδό Σάντας 12 στο Κερατσίνι ένας άνδρας ηλικίας 57 ετών και μία γυναίκα 43 ετών.

Δράστης ο 66χρονος ξάδελφος του 57χρονου άνδρα.

Σύμφωνα με μαρτυρίες ο 66χρονος πήγε στις 5:30 το πρωί στο σπίτι του 57χρονου εξάδελφου του και ενώ αυτοί κοιμόντουσαν τους πυροβόλησε εν ψυχρώ στο κεφάλι μπροστά στα μάτια του 14 μηνών αγοριού.

Στη συνέχεια ο δράστης πήγε στο σπίτι του στη Νίκαια όπου και έστρεψε το πυροβόλο όπλο στον εαυτό του. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Νίκαιας όπου και τελικά εξέπνευσε.

Τους πυροβολισμούς άκουσε η αδελφή της άτυχης γυναίκας, που διαμένει στον πρώτο όροφο και η οποία ειδοποίησε την αστυνομία ενώ πήρε και το παιδί.

Σύμφωνα με την αστυνομία ο δράστης άφησε μια επιστολή πριν αυτοκτονήσει όπου ισχυρίζεται πως το παιδί ήταν δικό του. Όπως γράφει ο εξάδελφος και η γυναίκα του δεν τον άφηναν να δει το παιδί και ούτε τον ίδιο ήθελαν να βλέπουν. Έτσι όπως έγραψε “αφού δεν μπορώ να βλέπω το παιδί μου δεν θα το βλέπει κανείς και το παιδί θα ζήσει μόνο του”.

Έτσι πήρε το πυροβόλο όπλο και σκότωσε το ζευγάρι και μετά αυτοκτόνησε. Όπως φαίνεται και από την επιστολή του δράστη, δεν είχε σκοπό να βλάψει το παιδί παρά μόνο τους γονείς του. Οι συγγενείς και οι φίλοι σοκαρισμένοι δηλώνουν πως δεν μπορούν να πιστέψουν το τι έγινε.

Οι γυναίκες ροχαλίζουν σαν... κομπρεσέρ

Νέα επιστημονική έρευνα από τη Βρετανία αποκαλύπτει τώρα πως οι αντρες είναι αυτοί που συνήθως υποφέρουν από το ενοχλητικό ροχαλητό της συντρόφου τους, κι όχι αντίστροφα, όπως πιστεύαμε μέχρι τώρα.

Οι ερευνητές του πανεπιστημίου του Εσεξ μελέτησαν 14.000 ζευγάρια κατά τη διάρκεια του ύπνου τους και τα αποτελέσματα ήταν αναπάντεχα: το 30% των αντρών διαμαρτυρήθηκε πως η σύντροφος τους ροχαλίζει το βράδυ και δεν τους αφήνει να κοιμηθούν, με το αντίστοιχο ποσοστό των… διαμαρτυρόμενων γυναικών να είναι μόλις 20%.

Ειδικοί σε ζητήματα ύπνου λένε ότι εκατομμύρια γυναίκες στο κόσμο έχουν πρόβλημα ροχαλητού, αλλά ντρέπονται να το παραδεχτούν. Κάπως έτσι φαίνεται πως ξεκίνησε μια νέα μόδα στα ζευγάρια, που ονομάζεται… χωριστά κρεβάτια.

Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα της εφημερίδας «Ντέιλι Μέιλ», το 25% των ζευγαριών στη Βρετανία επιλέγει ως λύση στην περίπτωση του ροχαλητού τον...καναπέ ή το διαφορετικό κρεβάτι (ίσως και… διαφορετικό δωμάτιο) για τον ένα από τους δύο συζύγους. Υπάρχει όμως και το συντριπτικό υπόλοιπο ποσοστό, το 75% των ερωτηθέντων: αυτοί ή αυτές, μένουν ξάγρυπνοι ή ξάγρυπνες όλο το βράδυ ακούγοντας τον σύντροφό τους να ροχαλίζει.

Έξι στα 10 ζευγάρια στη Βρετανία επηρεάζεται αρνητικά από το συγκεκριμένο πρόβλημα, ενώ 1 στα 20 μελετά το ενδεχόμενο χωρισμού λόγω ροχαλητού. Οι επιστήμονες θεωρούν πως τα θύματα αυτής της ενοχλητικής συνήθειας στερούνται περίπου 70 λεπτά ύπνου κατά μέσον όρο κάθε βράδυ, δηλαδή οκτώ ώρες μέσα στην εβδομάδα.

Βρήκαν οπλοστάσιο και κομμάτι από κίονα άγνωστης χρονολογικής περιόδου

Ένα ολόκληρο οπλοστάσιο βρήκαν οι αστυνομικοί του ΤΑΕ Μεσσαράς στην κατοχή δύο κατοίκων της περιοχής. Εκείνο που δεν περίμεναν να βρουν οι αστυνομικοί, όμως, ήταν ένα τμήμα αρχαίου κίονα, που οι δράστες δεν
μπόρεσαν να δικαιολογήσουν πώς βρέθηκε στα χέρια τους και τι θα τον έκαναν.

Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. είχαν πληροφορίες για την δράση του 56χρονου πατέρα και του 30χρονου γιου του και έκαναν αιφνιδιαστική έρευνα στο σπίτι στο Νεοχώρι και το συνεργείο τους στα Πραιτόρια του δήμου Αρχάνων
Αστερουσίων. Εκεί βρήκαν δύο κυνηγετικές καραμπίνες από τις οποίες είχαν αφαιρεθεί οι μειωτήρες και είχαν υποστεί μετατροπή ώστε να παίρνουν πέντε φυσίγγια αντί τριών.

Κατέσχεσαν ακόμη δύο πιστόλια κρότου, ένα στιλέτο με μήκος λάμας οκτώ εκατοστών, ένα πολεμικό μαχαίρι με μήκος λάμας 14 εκατοστών, τέσσερις ανταλλακτικές κάννες από πολεμικά τoυφέκια, ένα ξύλινο κοντάκι πυροβόλου όπλου, 19 κροτίδες και ένα πτυσσόμενο μεταλλικό γκλοπ. Το κομμάτι από τον κίονα, που είναι άγνωστης χρονολογικής περιόδου,
παραδόθηκε στην αρμόδια αρχαιολογική υπηρεσία για φύλαξη και εξέταση, ενώ οι δύο άνδρες συνελήφθησαν για παράβαση των νόμων Περί Όπλων και Περί Προστασίας Αρχαιοτήτων.

Πάνω από 100 οι απεργοί πείνας στα νοσοκομεία

16 ακόμη μετανάστες από το κτίριο της Υπατίας, μεταφέρθηκαν μέχρι χθες το βράδυ στο νοσοκομείο, λόγω εξάντλησης από την απεργία πείνας που έφτασε ήδη στην 42 μέρα. Την ίδια ώρα άλλοι 8 μετανάστες απο τους απεργούς στη Θεσσαλονίκη, διακομίστηκαν με προβλήματα υγείας στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο. Ο ένας μεταφέρθηκε σε προκωματώδη κατάσταση εξαιτίας υπογλυκαιμικού επεισοδίου, ενώ οι υπόλοιποι με υπόταση και κάποιοι με βραδυκαρδία

Όπως αναφέρει ο κ. Γιώτης από την Επιτροπή Αλληλεγγύης και οι γιατροί που τους παρακολουθούν, οι απεργοί πείνας απο την Υπατία είχαν συμπτώματα αφυδάτωσης και μυϊκούς σπασμούς, ενώ ορισμένοι βρίσκονταν στον προθάλαμο νεφρικής ανεπάρκειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες κάποιοι από τους απεργούς σταμάτησαν να παίρνουν και υγρά, επισπεύδοντας την επιδείνωση της υγείας τους, σε μια κορύφωση της πίεσης για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους για μόνιμη άδεια παραμονής και εργασίας στη χώρα.

Πάντως σύμφωνα και με δημοσιεύματα οι εργαστηριακές εξετάσεις που έκαναν οι ιατροί που επισκέφθηκαν τους απεργούς αλλά και σε όσους νοσηλεύονται στα νοσοκομεία δεν φαίνεται να μην είχαν φάει κάτι όλες αυτές τις μέρες.

Ο Θεόδωρος Πάγκαλος μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ, τάχθηκε υπέρ της βίαιης εκκένωσης του κτιρίου και έκανε λόγο για καθοδηγούμενους απεργούς πείνας που εμφανίζονται ως θύματα.

''Ύστατη έκκληση'' προς τους μετανάστες του Μεγάρου Υπατία να σταματήσουν την απεργία πείνας και να επιτρέψουν τη νοσηλεία τους απευθύνει η κυβέρνηση, αποκλείοντας, παράλληλα, το ενδεχόμενο νομιμοποίησής τους.

Από το υπουργείο Εσωτερικών, ζήτησαν από τους μετανάστες να μεταβούν όλοι στα νοσοκομεία, χωρίς να αλλάζει η απόφαση για μη νομιμοποίηση.

ΔΕΙΤΕ VIDEO:

Ηράκλειο: Θηλυκή συμμορία

Δύο ταυτόχρονες διαρρήξεις επιχείρησε να κάνει μια... θηλυκή συμμορία σε σπίτια στο Τυμπάκι του Ηρακλείου Κρήτης, αλλά τελικά τα τρία μέλη της έπεσαν στα χέρια της Αστυνομίας. Την ίδια τύχη είχε και άλλο ένα «ντουέτο» γυναικών που έκλεψε χρυσαφικά από κοσμηματοπωλείο της Δράμας.

Οι τρεις γυναίκες, ηλικίας 40, 28 και 26 χρόνων έγιναν αντιληπτές από τους γείτονες την στιγμή που επιχειρούσαν να παραβιάσουν τις εισόδους των σπιτιών ενός 46χρονου κι ενός 49χρονου, με σκοπό να κλέψουν ό,τι θα έβρισκαν. Οι περίοικοι ειδοποίησαν την Αστυνομία και αμέσως έφτασαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. από την Μεσσαρά, που συνέλαβαν τις τρεις γυναίκες πριν προλάβουν να μπουν στα ξένα σπίτια.

Μέχρι 31 Μαρτίου οι αιτήσεις για το φοιτητικό επίδομα

Ξεκίνησε η υποβολή των αιτήσεων των φοιτητών στις κατά τόπους Εφορίες για την καταβολή του φοιτητικού επιδόματος. Πρόκειται για το ποσό των 1.000 ευρώ που καταβάλλεται εφάπαξ στους φοιτητές που πληρούν τις προϋποθέσεις και καταθέτουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Η υποβολή αιτήσεων είναι μέχρι 31 Μαρτίου 2011.

Ποιοι το δικαιούνται

Από την ισχύουσα νομοθεσία προβλέπεται ότι το επίδομα των 1.000 ευρώ καταβάλλεται στους γονείς των προπτυχιακών φοιτητών που σπουδάζουν:

- Σε Ιδρύματα Πανεπιστημιακού και Τεχνολογικού Τομέα της Ανώτατης Εκπαίδευσης.
- Στις Ανώτερες Σχολές Τουριστικών Επαγγελμάτων και τις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού.
- Στους προπτυχιακούς φοιτητές των Σχολών του Πανεπιστημίου της Κύπρου, που περιλαμβάνονται στο σύστημα των πανελλαδικών εξετάσεων.

Το επίδομα καταβάλλεται κάθε χρόνο, για όσο διάστημα διαρκούν οι σπουδές (σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας της Σχολής). Μπορεί να χορηγηθεί και στους ίδιους τους φοιτητές, εφόσον είναι πάνω από 25 ετών ή είναι ορφανοί και από τους δύο γονείς ή οι γονείς τους είναι κάτοικοι εξωτερικού.

Οι προϋποθέσεις

Οι προϋποθέσεις για την χορήγηση του επιδόματος είναι οι ακόλουθες:

- Ο φοιτητής να είναι Έλληνας υπήκοος ή υπήκοος άλλης χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

- Ο φοιτητής να διαμένει σε μισθωμένη οικία, λόγω των σπουδών του, σε πόλη άλλη από αυτήν στην οποία βρίσκεται η κύρια κατοικία της οικογένειας.

- Στην πόλη που σπουδάζει ο φοιτητής να μην έχουν ο ίδιος ή οι γονείς του πλήρη κυριότητα ή επικαρπία σε άλλη κατοικία.

- Το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα του προηγούμενου οικονομικού έτους να μην υπερβαίνει το ποσό των 30.000 ευρώ. Το όριο των 30.000 ευρώ προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο παιδί πέραν του ενός. Ως ετήσιο οικογενειακό εισόδημα νοείται το συνολικό ετήσιο φορολογούμενο πραγματικό ή τεκμαρτό, καθώς και το απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο εισόδημα του πατέρα, της μητέρας και των ανήλικων τέκνων τους από κάθε πηγή.

Το επίδομα καταβάλλεται στους γονείς προπτυχιακών φοιτητών που σπουδάζουν σε ιδρύματα του Πανεπιστημιακού και Τεχνολογικού Τομέα της Ανώτατης Εκπαίδευσης, στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού, και σε Πανεπιστήμια της Κύπρου που ισχύει το σύστημα των πανελλαδικών εξετάσεων. Επίσης, χορηγείται και στους ίδιους τους φοιτητές όταν: είναι πάνω από 25 ετών, ορφανοί και από τους δύο γονείς ή οι γονείς τους είναι κάτοικοι εξωτερικού.

Ράλι Μεξικό: Νικητής ο Λεμπ

Με νίκη του οδηγού της Citroen, Sebastien Loeb ολοκληρώθηκε ο δεύτερος γύρος του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι, που διεξήχθη σε χωμάτινες ειδικές διαδρομές του Μεξικό.

Αυτή ήταν η 63η νίκη του Γάλλου στο WRC, αλλά πρώτη του για το 2011, μετά την απογοητευτική 6η θέση που κατέλαβε στον πρώτο αγώνα της χρονιάς, στη Σουηδία. Στο Μεξικό, ο Loeb αναδεικνύεται για 5η φορά νικητής στην καριέρα του: Η πρώτη ήταν το 2006, ενώ ακολούθησαν οι πρωτιές του το 2007, το 2008 και το 2010.

Ο συμπατριώτης του Σεμπαστιάν Οζιέ, επίσης οδηγός της Citroen, υποχρεώθηκε να εγκαταλείψει κι ενώ είχε την πρωτοπορία 10 δευτερολέπτων μπροστά από τον Loeb, όταν το αυτοκίνητό του προσέκρουσε σε τοίχο, με αποτέλεσμα να σπάσει ένας τροχός.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής κατάφερε να ολοκληρώσει τη διαδρομή ενάμιση λεπτό νωρίτερα από τον νικητή του ράλι τους Σουηδίας τον περασμένο μήνα, Hirvonen (Ford) και περισσότερο από δύο λεπτά νωρίτερα από τον Latvala (Ford).

Από εκεί και κάτω, ακολούθησαν οι, Solberg (Citroen), Ostberg (Ford), Prokop (Ford), Henninen (Skoda), Villagra (Ford) και Tanak (Ford). Η συνέχεια του πρωταθλήματος θα δοθεί στις 24-27 Μαρτίου στην Πορτογαλία.


Βαθμολογία οδηγών
1. Hirvonen (46)
2. Loeb (37)
3. Latvala (31)
4. Ostberg (28)
5. P. Solberg (23)

Βαθμολογία Κατασκευαστών
1. Ford (73)
2. Citroen (47)
3. Stobart Ford (36)
4. P. Solberg Team (12)
5. Ice 1 Racing (8)

166 τα θύματα του σεισμού στη Νέα Ζηλανδία

Στους 166 ανέρχονται οι νεκροί στη Ζηλανδία σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό της αστυνομίας που προειδοποιεί πως θα χρειαστούν μήνες για να αναγνωριστούν ορισμένες σοροί, οι οποίες ανασύρθηκαν από τα ερείπια στο Κράιστσερτς, που μεγάλο τμήμα του ισοπεδώθηκε από τον σεισμό της 22ας Φεβρουαρίου.

Μία διεθνής ομάδα από ειδικούς, που έχουν έλθει από την Αυστραλία, τη Βρετανία, την Ιαπωνία, την Κίνα, την Ταϊλάνδη, τη Σιγκαπούρη, το Ισραήλ, εργάζεται εντατικά για την αναγνώριση των θυμάτων.

«Γνωρίζουμε πως οι οικογένειες θέλουν να πάρουν τους δικούς τους, ιδίως οι οικογένειες θυμάτων που έχουν έλθει από άλλες χώρες και οι ομάδες μας εργάζονται νυχθημερόν», τόνισε ο Σαμ Χόιλ, εκπρόσωπος της αστυνομίας, ενώ πρόσθεσε πως «η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική από αυτή που βλέπουμε σε τηλεοπτικά προγράμματα, τύπου CSI».

Η πρόσβαση στο κέντρο του Κράιστσερτς, που είχε απαγορευθεί στο κοινό μετά τον σεισμό, αποκαταστάθηκε τμηματικά σήμερα, προκειμένου να επιτραπεί στον κόσμο να απομακρύνει οχήματα, ή μηχανήματα που είναι αναγκαία για την εργασία του.

Η είσοδος εξακολουθεί να απαγορεύεται σε αμφίβολης ευστάθειας κτήρια, ή σε σημεία όπου συνεχίζονται οι έρευνες.

Οι αρχές εκτιμούν πως το κέντρο της πόλης έχει καταστραφεί και ό,τι παραμένει όρθιο πρέπει να κατεδαφισθεί.

Συνεχίζονται οι έρευνες στην Κρήτη

Με το πρώτο φως της ημέρας συνεχίζονται οι από θαλάσσης έρευνες για τον εντοπισμό των 11 αγνοουμένων, υπηκόων Μπαγκλαντές, που έπεσαν στη θάλασσα κατά τον κατάπλου του πλοίου «Ionian King» κατά τον κατάπλου του στο λιμάνι της Σούδας.

Συνολικά, στη θάλασσα έπεσαν 49 άτομα, με αποτέλεσμα 3 υπήκοοι Μπαγκλαντές να χάσουν τη ζωή τους. Οι υπόλοιποι εντοπίσθηκαν σώοι και μεταφέρθηκαν για την παροχή πρώτων βοηθειών στο λιμάνι της Σούδας.

Από αυτούς 17 παρέμειναν για νοσηλεία στο Ναυτικό Νοσοκομείο Κρήτης με συμπτώματα υποθερμίας και αφυδάτωση. Χθες το μεσημερι βρέθηκαν πέντε επιζώντες οι οποίοι έχουν μεταφερθεί και αυτοί σε νοσοκομεία .

Απεργούν την Πέμπτη δικαστές και εισαγγελείς

Απεργία για την ερχόμενη Πέμπτη εξήγγειλαν δικαστές και εισαγγελείς της Αθήνας, ενώ η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων κάλεσε τα μέλη του δικαστικού σώματος σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τον Άρειο Πάγο.

Η Ένωση κάλεσε και τους δικαστικούς της υπόλοιπης Ελλάδας να απόσχουν από τα καθήκοντά τους από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 3 μ.μ.

Προσοχή με τους χαρταετούς

Προσοχή στους χαρταετούς, συνιστά η ΔΕΗ ενόψει της Καθαράς Δευτέρας και συμβουλεύει να μην πετάτε το χαρταετό σας κοντά σε ηλεκτρικά σύρματα, καθώς υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ηλεκτροπληξίας και διακοπής της παροχής ρεύματος στη γύρω περιοχή.

Συνεργεία της ΔΕΗ θα είναι πάντως σε ετοιμότητα τη Δευτέρα σε όλη τη χώρα, για την ταχεία αποκατάσταση τυχόν βλαβών από το πέταγμα χαρταετών.

Αν ο χαρταετός σας μπλεχτεί στα σύρματα, τότε για την ασφάλειά σας:

- μην επιχειρήσετε να τον απελευθερώσετε τραβώντας τον σπάγκο ή χρησιμοποιώντας άλλα αντικείμενα, ακόμη και ξύλινα,

- σε καμιά περίπτωση μην προσπαθήσετε να αναρριχηθείτε πάνω στους πύργους ή σε στύλους της ΔΕΗ, ούτε και σε σημεία που βρίσκονται κοντά σε ηλεκτροφόρα σύρματα.

Σε κάθε περίπτωση που θα χρειαστείτε βοήθεια ειδοποιείστε τις βλάβες της ΔΕΗ ή το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής.

35 χιλιάδες ευρώ την ημέρα ξόδευε ο γιος του Καντάφι στην Μύκονο

Μαγικές και αξέχαστες νύκτες στη Μύκονο περνούσε αρκετές φορές τα καλοκαίρια ο γιος του Μοαμάρ Καντάφι, Μοουτασίμ, ο οποίος ξόδευε αμύθητα ποσά προκειμένου αυτός και η παρέα του να διασκεδάσουν υπέροχα στο νησί των Ανέμων!

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Αποκαλύψεις», ο Μουτασίμ ξόδευε περίπου 35 χιλιάδες ευρώ την ημέρα! Από αυτά, τα 20 χιλιάδες ήταν για την πανάκριβη θαλαμηγό που ενοικίαζε, 7.500 ευρώ για την ενοικίαση της προεδρικής βίλας «Diamond» για τη διασκέδαση του ιδίου και της παρέας του την οποία απάρτιζαν 25 μέλη μεταξύ των οποίων νεαρά μοντέλα αλλά και σωματοφύλακες.

Δεν υπάρχουν λεφτά για τα οχήματα της Δασικής Υπηρεσίας στη Ρόδο

Υπηρεσίες παράλυτες και ακρωτηριασμένες μοιάζουν μέρα με τη μέρα ολοένα και περισσότερο, νευραλγικοί τομείς του δημοσίου, οι οποίοι δεν έχουν ούτε τα βασικά κονδύλια που απαιτούνται έτσι ώστε να διασφαλίσουν την κίνηση των οχημάτων τους.

Αυτή την φορά έμειναν χωρίς έξοδα κίνησης, τα οχήματα της Δασικής Υπηρεσίας σε Ρόδο, Κω και Κάρπαθο, αφού το μόνο κονδύλιο που εγκρίνεται είναι αυτό των 75 ευρώ το μήνα σε καύσιμα για κάθε όχημα.

Το γεγονός, όπως ήταν φυσικό έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στις τάξεις και της υπηρεσίας αυτής.

Μιας υπηρεσίας νευραλγικής που αν μη τι άλλο τα στελέχη της έχουν καθημερινά σχεδόν κινήσεις προς την ύπαιθρο και τα χωριά των νησιών μας στο πλαίσιο άσκησης των καθηκόντων τους.

Καταγγελίες για εκχερσώσεις, για αυτοψίες, για λαθροθηρία, καθώς επίσης και αναδασώσεις, είναι μερικοί από τους λόγους που η υπηρεσία οφείλει να βρίσκεται καθημερινά κοντά στα περιστατικά αυτά, τα οποία απέχουν δεκάδες χιλιόμετρα από το διοικητικό κέντρο της Ρόδου.

Το κονδύλιο των 75 ευρώ ανά μήνα, που εγκρίνει το υπουργείο για τα επτά αυτοκίνητα που διαθέτει η υπηρεσία, εκτός του ότι αποτελεί αστείο γεγονός, θα πρέπει να προβληματίσει έντονα την τοπική κοινωνία.

Το ύψος του ποσού που θα πρέπει να υπάρχει έτσι ώστε να μπορεί να λειτουργήσουν τα οχήματα αυτά και να καλύψουν τις αποστάσεις που χρειάζονται, θα πρέπει να είναι της τάξης των 25.000 ευρώ ετησίως.

Βόλος: Σταματούν οι ταφές

Ορατός είναι ο κίνδυνος από την επόμενη εβδομάδα να σταματήσουν οι ταφές στο Κοιμητήριο του Βόλου, καθώς στον εργολάβο που έχει την εργολαβία ταφών - εκταφών οφείλονται ποσά συνολικού ύψους 165.000 και ήδη, όπως έχει διαμηνύσει στο Δήμαρχο Βόλου και στην αρμόδια Αντιδήμαρχο Οικονομικών κ.κ. Σκοτινιώτη και Οικονόμου, αν δεν εξοφληθεί μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη 10 Μαρτίου, τότε αδυνατεί να συνεχίσει την παροχή των υπηρεσιών του.

Το πρόβλημα ωστόσο παίρνει ανησυχητικές διαστάσεις μετά τη χθεσινή ανακοίνωση της αρμόδιας Αντιδημάρχου Οικονομικών Νατάσσας Οικονόμου η οποία εκτός των άλλων σημειώνει ότι για τις οφειλές, περίπου εκατόν εβδομήντα χιλιάδων ευρώ, που οφείλονται προς τον εργολάβο που έχει αναλάβει τις εργασίες ταφών και εκταφών, ο Επίτροπος δεν ενέκρινε σχετικό ένταλμα πληρωμής μέρους του ποσού, θεωρώντας άκυρες τις συμβάσεις που είχαν συναφθεί, το προηγούμενο έτος,.

Η αιτιολογία ήταν ότι επρόκειτο για σύμβαση παροχής υπηρεσιών και όχι έργου και συνεπώς δε δικαιολογείται εργολαβικό όφελος, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει δυνατότητα από το Δήμο της εκπλήρωσης της οικονομικής του υποχρέωσης προς τον εργολάβο.

Οι χιονοπτώσεις άρχισαν

Ξεκίνησε από νωρίς το πρωί να χιονίζει στο Καρπενήσι, Μπράλο και Δομοκό. Προς το παρόν αλυσίδες είναι απαραίτητες μόνο για τα οχήματα που κινούνται προς Καρπενήσι, στη Ράχη Τυμφρηστού, αλλά σε λίγο θα χρειαστούν και προς Μπράλο και Δομοκό.

Χιόνι από το πρωί πέφτει και στα ορεινά της Δυτικής Φθιώτιδας, ενώ από νωρίς το βράδυ, ίσως και το απόγευμα, τα χιόνια θα επισκεφθούν τη Λαμία και τις πεδινές περιοχές.

Με τσουχτερό κρύο ξύπνησαν το πρωί της Καθαράς Δευτέρας οι κάτοικοι των νομών Εβρου, Φλώρινας, Γρεβενών, Ευρυτανίας, Καστοριάς, Πέλλας, Κιλκίς και Θεσσαλονίκης. Θυελλώδεις ανεμοι θα πνέουν σε Λάρισα και Μαγνησία, οπου αναμένονται και χιονοπτώσεις.

Απαγορευτικό απόπλου υπάρχει από το πρωί στην γραμμή Ζακύνθου - Κυλλήνης.

Ήδη σε κάποιες περιοχές χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες.

Γενικά για τη σήμερα Καθαρά Δευτέρα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει επιδείνωση του καιρού απο βορρά προς νότο με βασικά χαρακτηριστικά την αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, τους θυελλώδεις ανέμους κυρίως στο βόρειο Αιγαίο και τις χιονοπτώσεις στα ορεινά αλλά και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα σε Μακεδονία, Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική και βόρεια Πελοπόννησο.

Η θερμοκρασία στη Μακεδονία και τη Θράκη θα κυμανθεί από μειον 2 έως 07 βαθμούς Κελσίου ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Βροχές, καταιγίδες και χιονόνερο σε παραθαλάσσιες περιοχές αναμένονται στην Ηπειρο. Το βραδυ της Δευτέρας θα χιονίσει στα ημιορεινά ακόμη και των νησιών του Ιονίου καθώς και σε πεδινές περιοχές της δυτικής Στερεάς.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 02 έως 13 βαθμούς Κελσίου αλλά στην Ηπειρο θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Για τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά. Απο το απόγευμα ο καιρός θα επιδεινωθεί με χιόνια στα ημιορεινά και από το βράδυ και στα πεδινά της Θεσσαλίας και της Στερεάς. Κατά τόπους τα φαινόμενα θα είναι έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν μέχρι 8 μποφόρ και στα βόρεια τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο μηδέν έως 09 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Το βράδυ και κατά τη διάρκεια της νύκτας προς την Τρίτη οι χιονοπτώσεις στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τη Βόρεια και Ανατολική Πελοπόννησο θα είναι κατά τόπους ισχυρές.

Σταδιακή ενίσχυση θα παρουσιάσουν οι βόρειοι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο και την Τρίτη και στο υπόλοιπο Αιγαίο φθάνοντας τα 9 και τοπικά τα 10 μποφόρ.

Την Τρίτη στη βόρεια Ελλάδα αναμένεται παγετός κατά τόπους ισχυρός και πιθανότητα για ασθενείς παροδικές χιονοπτώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα κακοκαιρία με χιονοπτώσεις όχι μονό στα ορεινά αλλά και σε πεδινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας. Τα φαινόμενα βαθμιαία στα δυτικά θα παρουσιάσουν ύφεση αλλά στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τη βόρεια και ανατολική Πελοπόννησο θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Στις υπόλοιπες περιοχές βροχή η χιονόνερο και τοπικά χιόνι κυρίως στην Κρήτη. Χιονόπτωση αναμένεται και στην πόλη της Αθηνας. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση.

Δεν είναι αποτελεσματικός ο τρόπος αντιμετώπισης των κουνουπιών

Αν και κάθε χρόνο σε πολλές περιοχές της χώρας πραγματοποιούνται ειδικά προγράμματα καταπολέμησης των κουνουπιών, τα αποτελέσματα που επιτυγχάνονται είναι έντονα αμφισβητήσιμα και επείγει η αλλαγή της στρατηγικής που ακολουθείται.

Ομάδα Ειδικών της Εντομολογικής Εταιρείας Ελλάδος ασχολήθηκε με το θέμα, με αφορμή την επιδημία του ιού του Δυτικού Νείλου που εκδηλώθηκε στη Βόρεια Ελλάδα το 2010, και προτείνει τη δημιουργία ειδικού φορέα σε κάθε περιφέρεια που θα ασχολείται αποκλειστικά με το θέμα των κουνουπιών.

Προτείνει επίσης τον επανασχεδιασμό του προγράμματος με επιδίωξη την ολοκληρωμένη αντιμετώπιση του προβλήματος εφαρμόζοντας τις σύγχρονες αρχές και μεθόδους.

Οι προτάσεις της Επιτροπής, οι οποίες δημοσιεύονται στη συνέχεια, κοινοποιήθηκαν από την Εντομολογική Εταιρεία Ελλάδος στην πολιτική ηγεσία των συναρμόδιων υπουργείων καθώς και σε περιφερειακές Αρχές και σχετικούς φορείς.

Σε γειτονικές χώρες πηγαίνουν να φτιάξουν τα δόντια τους οι Έλληνες

Το κόστος της οδοντιατρικής φροντίδας ποτέ δεν ήταν ευκαταφρόνητο, σήμερα όμως έχει γίνει για πολλούς απαγορευτικό και οι ασθενείς καθυστερούν την επίσκεψη μέχρι ο πόνος να γίνει αβάσταχτος.

Έτσι, μπήκαν στο παιχνίδι οι προσφορές «αν και τα περιθώρια εκπτώσεων είναι περιορισμένα, καθώς τα χρησιμοποιούμενα υλικά είναι όλα εισαγόμενα, ενώ μόνο ο εξοπλισμός ενός οδοντιατρείου κοστίζει περί τις 50.000 ευρώ». Καθώς η προοπτική του λουκέτου είναι ορατή σε πολλούς επαγγελματίες, κάποιοι αναζητούν λύσεις «σωτηρίας».

Η κρίση φαίνεται πως πλήττει περισσότερο οδοντιάτρους της δυτικής Μακεδονίας, οι οποίοι όχι μονάχα χάνουν τους εδώ και χρόνια πελάτες τους, αλλά συχνά καλούνται να διορθώσουν και τα λάθη των Βαλκάνιων συναδέλφων τους.

Το χαμηλό κόστος, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι οι Έλληνες δεν έχουν κάλυψη οδοντιατρικών εργασιών από τα ασφαλιστικά ταμεία ωθεί όλο και περισσότερους συμπολίτες μας σε οδοντιάτρους όμορων χωρών, παρά τον κίνδυνο κακοτεχνιών και μόλυνσης από ηπατίτιδα.

Εκτός από το φαινόμενο της μετακίνηση Ελλήνων ασθενών σε όμορες χώρες που ενισχύεται όλο και περισσότερο τον τελευταίο καιρό, παρατηρείται και τάση μετανάστευσης Ελλήνων οδοντιάτρων στα Βαλκάνια.

Απαγορεύεται η ρίψη ρυζιού και το πάτημα του ποδιού

Εγκύκλιο στους ναούς της περιοχής του απέστειλε ο μητροπολίτης Καλαβρύτων, Αμβρόσιος, ζητώντας από τους μελλόνυμφους, πριν ανέβουν τα σκαλιά της εκκλησίας, να καταθέτουν ως εγγύηση ένα ποσό, αναλαμβάνοντας την ευθύνη, ότι οι παρευρισκόμενοι στο μυστήριο, δε θα πετούν ρύζι.

Όπως υποστηρίζει ο κ. Αμβρόσιος, οι νεωκόροι κάνουν υπερωρίες για να καθαρίσουν το ρύζι από τους ναούς, κάτι το οποίο είναι αδιανόητο, εκτιμά, σε περίοδο κρίσης.

Η εγγύηση που θα καταβάλλουν οι μελλόνυμφοι καθώς και η απαγόρευση ρίψης ρυζιού θα ισχύσει από τον προσεχή Απρίλιο.

Όπως σημείωσε ο ίδιος, η ρίψη ρυζιού, θα επιτρέπεται, αλλά εκτός ναού, όταν θα βγαίνει το ζευγάρι.

Παράλληλα, σύμφωνα με την ίδια εγκύκλιο, απαγορεύεται και το πάτημα του ποδιού κατά τη διάρκεια του μυστήριου του γάμου.

Ένας 40χρονος από τη Σπερχειάδα ο «εγκέφαλος» της ληστείας του ταχυδρόμου

Στη φυλακή οδηγήθηκε, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, ένας 40χρονος Έλληνας από τη Σπερχειάδα, που αποκαλύφθηκε ότι ήταν ο «εγκέφαλος» της αιματηρής ληστείας, με θύμα έναν ταχυδρομικό υπάλληλο στη Μακρακώμη Φθιώτιδας.

Η Ασφάλεια Λαμίας βρίσκεται στα ίχνη των δύο συνεργών του, που επίσης προέρχονται από τη δυτική Φθιώτιδα.

Ο 40χρονος, που κατοικούσε μόνιμα στην Αθήνα, αλλά πηγαινοερχόταν στην ιδιαίτερη πατρίδα του, είχε θεωρηθεί από την πρώτη στιγμή ύποπτος για συμμετοχή στη ληστεία, καθώς πριν και κατά τη διάρκειά της τον είχαν δει αυτόπτες μάρτυρες να κάθεται σε διπλανό καφενείο και να μιλάει συνεχώς στο κινητό του.

Αμέσως μετά τον τραυματισμό του ταχυδρομικού, που νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο νοσοκομείο Λαμίας, ο 40χρονος έφυγε με την ασημί BMW που οδηγούσε. Έκανε, όμως, το λάθος να μην συμμορφωθεί στο σήμα αστυνομικών να σταματήσει για έλεγχο κι έτσι καταδιώχθηκε και συνελήφθη στην περιοχή της Βίστριζας.

Όπως αποδείχθηκε από την άρση απορρήτου στο κινητό του, αυτός ενημέρωνε τους δύο συνεργούς του για τις κινήσεις των ταχυδρομικών που είχαν πάει στην αντικρινή τράπεζα για να παραλάβουν τα 80.000 ευρώ.

3 Πακιστανοί συνελήφθησαν για πλαστά CD

Τρεις αλλοδαπούς, υπηκόους του Πακιστάν, συνέλαβαν οι αρχές στο Περιστέρι, αφού είχαν μετατρέψει το διαμέρισμά τους σε αποθήκη-εργαστήριο πλαστών CD.

Μέσα στο διαμέρισμα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 2.731 πλαστά CD και DVD, μια αυτόνομη μονάδα αναπαραγωγής, 4 κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ, προερχόμενο από την παράνομη δραστηριότητά τους.

Βρήκαν και επέστρεψαν το μισθό Γιαννιώτισσας εκπαιδευτικού!

Mπορεί οι οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν σήμερα οι περισσότεροι πολίτες λόγω της κρίσης να είναι μεγάλες, όμως η εντιμότητα παραμένει ένα βασικό χαρακτηριστικό των ανθρώπων που καθημερινά παλεύουν να εξασφαλίσουν μια αξιοπρεπή διαβίωση.

Τρανή απόδειξη των παραπάνω η προσωπική μαρτυρία που καταθέτει στον «Π.Λ.» η Γιαννιώτισσα εκπαιδευτικός κ. Μαρία Σακκή. Η ίδια είχε την ατυχία πρόσφατα να της πέσουν από την τσέπη του παντελονιού της 400 ευρώ –περίπου το μισό του μηνιαίου μισθού της- χρήματα που θεώρησε οριστικά χαμένα!

Ωστόσο, το ποσό βρήκαν εργαζόμενες της Ζωσιμαίας Βιβλιοθήκης, οι οποίες τα παρέδωσαν στην Αστυνομία και την ενημέρωσαν όταν επισκέφθηκε ξανά την Βιβλιοθήκη! Εδώ αξίζει να αναφερθεί ότι οι δύο νεαρές εργαζόμενες που βρήκαν και επέστρεψαν τα 400 ευρώ στην κάτοχό τους εργάζονται στη Ζωσιμαία με πρόγραμμα Stage. Γεγονός που σημαίνει ότι το εν λόγω ποσό είναι λίγο μικρότερο από τον δικό τους μηνιαίο μισθό!

Η κ. Σακκή, εντυπωσιασμένη από την ακεραιότητα και το ήθος των δύο νεαρών κοριτσιών, οι οποίες, σημειωτέον, ζήτησαν να μην δημοσιοποιηθεί αποκλειστικά το όνομά τους, αλλά να γίνει αναφορά γενικά στους εργαζόμενους της Βιβλιοθήκης, απέστειλε στον «Π.Λ.» ευχαριστήριο (δημοσιεύεται αυτούσιο στη σελ. 6), ως ένα μικρό δείγμα της ευγνωμοσύνης και της εκτίμησής της απέναντι στο προσωπικό της Ζωσιμαίας Βιβλιοθήκης.

Πολύνεκρο τροχαίο στη Βραζιλία

Πολύνεκρο τροχαίο συγκλονίζει τη Βραζιλία. Τουλάχιστον 26 άτομα έχασαν τη ζωή τους όταν φορτηγό που μετέφερε ξυλεία συγκρούστηκε με επιβατικό λεωφορείο.

Η σύγκρουση έγινε τις πρωινές ώρες, σήμερα. Απ αυτήν μεγάλος αριθμός επιβατών διακομίστηκε στα τοπικά νοσοκομεία, με τραύματα. Το δυστύχημα έγινε 700 χλμ. από τη Φλοριανόπολις, την πολιτειακή πρωτεύουσα, ενώ στη λατινοαμερικανική χώρα με πολλή λαμπρότητα γιορτάζεται το Καρναβάλι. Ψυχολόγοι βοηθούν τους συγγενείς των νεκρών του τροχαίου δυστυχήματος.

Το τουριστικό λεωφορείο προερχόταν από τη γειτονική πολιτεία του Ρίο Γκράντε ντο συλ, η οποία εκτείνεται στο νοτιότατο άκρο της Βραζιλίας.

Αγρίνιο: Συλλήψεις για παράνομο στοίχημα

Ο ιδιοκτήτης ενός ίντερνετ καφέ και ένας παίκτης συνελήφθησαν χθες το βράδυ.

Οι αρχές κατέσχεσαν 3 ηλεκτρονικούς υπόλογιστές, χρήματα, βιβλίο παικτών και κουπόνια.

Οι δύο συλληφθέντες θα οδηγηθούν στο εισαγγελέα υπηρεσίας για τα περαιτέρω.

Στις Βρυξέλλες οι Τουρκοκύπριοι κατά της Άγκυρας

Στις Βρυξέλλες είναι αποφασισμένοι οι Τουρκοκύπριοι να μεταφέρουν τις κινητοποιήσεις τους, προκειμένου να αναγκάσουν την Τουρκία να ακούσει τα μηνύματά τους ότι δεν θέλουν να είναι όμηροί της και ότι επιθυμούν λύση και επανένωση της Κύπρου.

Σε δηλώσεις στο ΡΙΚ, ο γενικός γραμματέας της Συντεχνίας των Τουρκοκυπρίων Δασκάλων, Σενέρ Ελτζίλ, ανέφερε ότι τα τουρκοκυπριακά συνδικάτα έχουν ήδη αποφασίσει να πραγματοποιήσουν περί τα τέλη Μαρτίου, εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ανέφερε ακόμη ότι προσπαθούν να διευθετήσουν συναντήσεις με αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως Επιτρόπους και Πολιτικές Ομάδες, προκειμένου να τους ενημερώσουν για το τί συμβαίνει στην Κύπρο και ειδικότερα στο βόρειο τμήμα και να τους τονίσουν ότι θέλουν μια επανενωμένη ομοσπονδιακή Κύπρο.

Σχολιάζοντας τη δήλωση Μπαγίς, ότι ουδείς μπορεί να διαχωρίσει την Τουρκία από τη Βόρεια Κύπρο και ότι αυτοί, που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο εκφράζοντας συνθήματα κατά της Τουρκίας ήταν μία μικρή μειοψηφία, ο κύριος Ελτζίλ επεσήμανε ότι πάντοτε οι κυβερνώντες στην Τουρκία, έβλεπαν τους Τουρκοκυπρίους ως μειοψηφία.

Τόνισε ότι η Τουρκία θα αναγκασθεί αργά ή γρήγορα να αντιληφθεί τα μηνύματα που στάλθηκαν στο συλλαλητήριο, γιατί, όπως είπε, οι Τουρκοκύπριοι είναι αποφασισμένοι.

Ο κύριος Ελτζίλ ανέφερε ότι η συνδικαλιστική πλατφόρμα θα διοργανώσει και άλλες δραστηριότητες.

Με το «πάσο» τους πήγαν στη δουλειά οι εργαζόμενο στη Ρόδο

Νέα έφοδο πραγματοποίησε προχθές από τις 7.20 το πρωί ο αντιδήμαρχος Ροδίων κ. Μανώλης Σαββής, στις υπηρεσίες της Πολεοδομίας στο κέντρο της Ρόδου, διαπιστώνοντας εκ νέου, ό,τι και οι χιλιάδες πολίτες καθημερινά σε διάφορες υπηρεσίες. Κανείς δεν ήταν στην θέση του μία ώρα μετά την έναρξη του ωραρίου.

Την εποχή που χιλιάδες νέα παιδιά είναι άνεργοι και την ώρα που η τοπική οικονομία στενάζει περνώντας την χειρότερη ίσως κρίση των τελευταίων 30 ετών, η υπόθεση των αργόσχολων - κοπανατζήδων από τις υπηρεσίες τους οι οποίοι μάλιστα, εντοπίζονται για δεύτερη φορά μέσα σε διάστημα ενάμιση μήνα, να απουσιάζουν, αποτελεί εκ των πραγμάτων κορυφαίο ζήτημα για την τοπική κοινωνία.

Μια τοπική κοινωνία, που παρακολουθεί άναυδη το μέγεθος της θρασύτητας ορισμένων υπαλλήλων, οι οποίοι μπορούν άνετα να γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους, ωράρια, συναδέλφους τους, προϊσταμένους τους, διευθυντές τους και την νεοεκλεγείσα τοπική δημοτική αρχή, αδιαφορώντας για τις όποιες συνέπειες.

Η νέα «έφοδος» του αντιδημάρχου κ. Μανώλη Σαββή, έγινε χθες το πρωί στις 7.20, έξω από το γραφείο της Πολεοδομίας Ρόδου. Ο αντιδήμαρχος, όπως και την πρώτη φορά έτσι κι αυτήν περίμενε μέσα στο υπηρεσιακό του αυτοκίνητο, περιμένοντας να έρθουν οι υπάλληλοι της υπηρεσίας και να αναλάβουν καθήκοντα. Η ώρα προσέλευσης στην υπηρεσία πρέπει σύμφωνα με το ωράριο να είναι στις 7.30!

Παρά το γεγονός ότι η υπηρεσία ήταν υπότροπη εν τούτοις κανένας υπάλληλος δεν ήταν στην θέση του. Ο πρώτος που προσήλθε και άνοιξε την υπηρεσία ήταν ο προϊστάμενος κ. Γιώργος Χατζάκης λίγο μετά τις 8. Οι υπόλοιποι υπάλληλοι άρχισαν να προσέρχονται σταδιακά από τις 8.30 μία δηλαδή ώρα μετά την έναρξη του ωραρίου τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε έντονο φραστικό επεισόδιο με τον αντιδήμαρχο και τους υπαλλήλους, ο οποίος κατέστησε σαφές προς κάθε υπάλληλο, ότι τα αστεία τελείωσαν και ότι θα κινηθούν σε βάρος τους οι προβλεπόμενες από τις διατάξεις του υπαλληλικού κώδικα διαδικασίες.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, με το νέο περιστατικό «πυρ και μανία» είναι και ο ίδιος ο Δήμαρχος Ροδίων κ. Στάθης Κουσουρνάς, ο οποίος ενημερώθηκε αναλυτικά για τη νέα περίπτωση εφόδου.

Μάλιστα, ο κ. Σαββής, απέστειλε χθες αυστηρή επιστολή προς όλος τους προϊσταμένους και τους διευθυντές των υπηρεσιών, τους οποίους καθιστά αποκλειστικά υπεύθυνους για την πιστή τήρηση του ωραρίου προσέλευσης και αποχώρησης των υπαλλήλων.

Στα ίδια επίπεδα με πέρυσι η τιμή της λαγάνας

Από 2,70 ευρώ έως 3 ευρώ θα κυμανθεί η τιμή της παραδοσιακής λαγάνας στους φούρνους της χώρας. Η τιμή είναι στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, σε μια προσπάθεια να διατηρηθεί η μεγάλη κατανάλωση. Πάντως, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα υπάρξουν αποκλίσεις, ανάλογα με την περιοχή, καθώς δεν έχει ανακοινωθεί ενιαία τιμή για το απαραίτητο έδεσμα της Καθαράς Δευτέρας.

Πύλος: Τραγωδία με καρναβαλικό άρμα και νεκρή γυναίκα

Ένα τραγικό δυστύχημα σφράγισε τις καρναβαλικές εκδηλώσεις στην Πύλο.

Σύμφωνα με το μεσσηνιακό κανάλι BestTV, μια άτυχη γυναίκα, επιστρέφοντας από την καρναβαλική παρέλαση με το τρακτέρ που είχε χρησιμοποιήσει ως άρμα, έπεσε από αυτό (από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία) και τραυματίστηκε σοβαρά.

Η άτυχη 40χρονη γυναίκα εξέπνευσε λίγο πριν τη μεταφορά της στο Νοσοκομείο Καλαμάτας.

Πάγκαλος: Βγάλτε τους μετανάστες απο το κτίριο

Οι απεργοί πείνας είχαν συμπτώματα αφυδάτωσης και μυϊκούς σπασμούς, ενώ ορισμένοι βρίσκονταν στον προθάλαμο νεφρικής ανεπάρκειας. Σκληρή γλώσσα απο τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης.

Δώδεκα ακόμη μετανάστες από το κτίριο της Υπατίας, μεταφέρθηκαν σήμερα στο νοσοκομείο, λόγω εξάντλησης από την απεργία πείνας που ξεπέρασε τις 40 ημέρες. Την ίδια ώρα άλλοι 8 μετανάστες απο τους απεργούς στη Θεσσαλονίκη, διακομίστηκαν με προβλήματα υγείας στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο. Ο ένας μεταφέρθηκε σε προκωματώδη κατάσταση εξαιτίας υπογλυκαιμικού επεισοδίου, ενώ οι υπόλοιποι με υπόταση και κάποιοι με βραδυκαρδία

Όπως αναφέρει ο κ. Γιώτης από την Επιτροπή Αλληλεγγύης και οι γιατροί που τους παρακολουθούν, οι απεργοί πείνας απο την Υπατία είχαν συμπτώματα αφυδάτωσης και μυϊκούς σπασμούς, ενώ ορισμένοι βρίσκονταν στον προθάλαμο νεφρικής ανεπάρκειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες κάποιοι από τους απεργούς σταμάτησαν να παίρνουν και υγρά, επισπεύδοντας την επιδείνωση της υγείας τους, σε μια κορύφωση της πίεσης για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους για μόνιμη άδεια παραμονής και εργασίας στη χώρα.

Ο Θεόδωρος Πάγκαλος μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ, τάχθηκε υπέρ της βίαιης εκκένωσης του κτιρίου και έκανε λόγο για καθοδηγούμενους απεργούς πείνας που εμφανίζονται ως θύματα.

''Ύστατη έκκληση'' προς τους μετανάστες του Μεγάρου Υπατία να σταματήσουν την απεργία πείνας και να επιτρέψουν τη νοσηλεία τους απευθύνει η κυβέρνηση, αποκλείοντας, παράλληλα, το ενδεχόμενο νομιμοποίησής τους.
Από το υπουργείο Εσωτερικών, ζήτησαν από τους μετανάστες να μεταβούν όλοι στα νοσοκομεία, χωρίς να αλλάζει η απόφαση για μη νομιμοποίηση.

Η τραγωδία στη Σούδα και η επερχόμενη κακοκαιρία επέδρασαν καταλυτικά στην κυβέρνηση ενώ από το υπουργείο Εσωτερικών βάλλουν κατά όσων υποστηρίζουν τη συνέχιση της απεργίας, τονίζοντας ότι ''η ενθάρρυνση της αδιαλλαξίας είναι όχι μόνο ανεύθυνη, αλλά ολέθρια και εγκληματική''.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More