Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Συνελήφθη και ο τρίτος δράστης του μακελειού στον Ρέντη

Συνελήφθη στην περιοχή των Αχαρνών - Ο τέταρτος μάλλον έχει διαφύγει στο εξωτερικό

Εξάστερος ο Παναθηναϊκός - Νίκησε τη Μακάμπι στον τελικό

Στην κορυφή της Ευρώπης οι “πράσινοι” για έκτη φορά - Επικράτησε της Μακάμπι στον τελικό της Βαρκελώνης με 78-70 - MVP ο Διαμαντίδης - Εξαιρετικοί οι Σάτο, Μπατίστ. Δάκρυσε ο Ομπράντοβιτς

Αμερικανοί κομάντος σκότωσαν τον Μπιν Λάντεν

Ο επικεφαλής της Αλ Κάιντα, νούμερο ένα καταζητούμενος σε όλο τον κόσμο και φερόμενος ως ο ιθύνων νους των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου στις Η.Π.Α., Οσάμα Μπιν Λάντεν, είναι νεκρός.

Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

ΠΟΡΤΟ – ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ 5-1

Παραδίδοντας για ένα ημίχρονο μαθήματα ποιοτικού και επιθετικού ποδοσφαίρου, η Πόρτο τσέκαρε ήδη από απόψε τα εισιτήρια της για τον μεγάλο τελικό του Δουβλίνου. Η ομάδα του Αντρέ Βίλας Μπόας συνέτριψε με 5-1 τη Βιγιαρεάλ στο “Ντραγκάο”, στον πρώτο αγώνα των δύο ομάδων για την ημιτελική φάση του Europa League, και πλέον σε μια εβδομάδα στο “Μαδριγάλ” πρέπει να γίνουν... μαγικά για να ανατραπεί το σκηνικό.

Οι “δράκοι” βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο πρώτο μέρος, όμως στην επανάληψη Φαλκάο και Χουλκ έκαναν... όργια, με τον πρώτο να σημειώνει καρέ γκολ. Απίστευτος και ο Γκουαρίν στα χαφ, με το “κίτρινο υποβρύχιο” να... βυθίζεται αύτανδρο από τη στιγμή που δέχθηκε την γρήγορη ισοφάριση.

Η παραμικρή έκπληξη στο αρχικό σχήμα της Πόρτο από τον Αντρέ Βίλας Μπόας, και το καθιερωμένο 4-3-3, ενώ στη Βιγιαρεάλ προτιμήθηκε τελικά ο Νιλμάρ αντί του Μάρκο Ρουμπέν, σε ένα κλασικό, και σαφώς πιο επιθετικό του αναμενομένου, 4-4-2.

Στο πρώτο μέρος Πόρτο μπήκε πολύ δυνατά στο ματς, απειλώντας μόλις στα πρώτα δευτερόλεπτα σοβαρά με τον Φαλκάο, αλλά η Βιγιαρεάλ δεν... μάσησε. Τρεις φορές μέχρι το 30', όλες από τα δεξιά, οι Ισπανοί απείλησαν σοβαρά στις αντεπιθέσεις, με κορυφαία στιγμή το 28', όταν ο Ρόσι κατάφερε να ντριπλάρει και τον Έλτον, όμως το πλασέ που επιχείρησε, από πολύ δύσκολη γωνία, σταμάτησε πάνω στον Ρολάντο.

Η καλύτερη στιγμή της Πόρτο στο ματς ήρθε στο 30', όταν το σουτ-οβίδα του Χουλκ, από το ύψος της μεγάλης περιοχής, πέρασε σύριζα άουτ από την εστία του ανήμπορου να αντιδράσει Ντιέγκο Λόπες. Νέα... τρύπα στο αριστερό άκρο της άμυνας των “δράκων” στο 45' και αυτή τη φορά έγινε η ζημιά για τους γηπεδούχους. Ωραία σέντρα στο πρώτο δοκάρι, αφύλακτος ο Κάνι και με μια πολύ απλή κεφαλιά το 0-1 ήταν γεγονός.

Με τον Φαλκάο εξαφανισμένο και τον Χουλκ μαχητικό, αλλά αναποτελεσματικό, η Πόρτο δεν θα μπορούσε να περιμένει κάτι καλύτερο. Απλά πράγματα από τους Ισπανούς, οι οποίοι χτύπησαν τους “δράκους” στο αδύνατο σημείο τους, αφού ο Μάξι Περέιρα περισσότερο αριστερό χαφ είναι, παρά μπακ.

Στο δεύτερο μέρος, ο... εξαφανισμένος Φαλκάο ακούμπησε μια φορά τη μπάλα και ήταν αρκετή για να γίνει η διαφορά. Εξαιρετική κάθετη μπαλιά από τον Γκουαρίν για τον Κολομβιανό στράικερ στο 49', ο οποίος στην προσπάθειά του να ντριμπλάρει και τον Ντιέγκο Λόπεθ ανετράπη από τον πορτιέρο των Ισπανών. Πέναλτι, σωστή κίτρινη κάρτα, αν και κάποιος αυστηρός ρέφερι θα έδειχνε ακόμα και κόκκινη και δεν θα του έλεγε κανείς τίποτα. Εύστοχη εκτέλεση από τον Φαλκάο και 1-1.

Οι “δράκοι” πήραν ψυχολογία από αυτό το γκολ και γύρισαν τελείως το ματς στο 61'. Ο Γκουαρίν εκμεταλλεύτηκε μια μακρινή μπαλιά από το χώρο της άμυνας για να βρεθεί απέναντι από τον Ντιέγκο Λόπεθ. Με τη συμβολή του τελευταίου η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι στο πρώτο σουτ του δυναμικού μέσου, ο οποίος όμως πήρε το... ριμπάουντ και με κεφαλιά έγραψε το 2-1. Το... ποτάμι δεν γυρνούσε πλέον πίσω και στο 67' έγινε και το 3-1.

Ο Φαλκάο με εξαιρετική μπαλιά έβγαλε τον Χουλκ σε θέση βολής από τα δεξιά, με τον Βραζιλιάνο να ξεπερνάει τους αντίπαλους αμυντικούς και την κατάλληλη στιγμή να πασάρει αυτός στον Φαλκάο που σε κενή εστία από το ύψος της μικρής περιοχής απλά έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα. Να την... πιεις στο ποτήρι η Πόρτο των πρώτων 25 λεπτών του δευτέρου μέρους.

Το... πάρτι των “δράκων” όμως δεν σταμάτησε εκεί. Εκτέλεση φάουλ του Γκουαρίν από τα δεξιά, ο Φαλκάο έφυγε στο απόλυτο όριο και με κεφαλιά έγραψε το 4-1, ολοκληρώνοντας το προσωπικό του χατ τρικ. Ο Κολομβιανός όμως πετούσε... φωτιές και ακριβώς στο 90' αποτελείωσε τη Βιγιαρεάλ, διαμορφώνοντας το τελικό 5-1 με απίστευτη κεφαλιά, μετά από εκτέλεση κόρνερ.

Βρήκαν τσάντα με όπλα δίπλα σε κλεμμένο αυτοκίνητο

To κλεμμένο αυτοκίνητο εντοπίστηκε αργά το βράδυ της Τεταρτης (27-04-2011), στον οικισμό Τρανή Λάκκα, Νεοχωρίου του δήμου Γορτυνίας στην ορεινή Αρκαδία. Δίπλα βρισκόταν ένα μεγάλο σακ βουαγιάζ, που περιείχε δύο πολεμικά τυφέκια τύπου ΚΑLASHNIKOV με γεμιστήρες, ένα πιστόλι αγνώστου μάρκας, μία κουκούλα και ένα ζευγάρι γάντια.

Από την περαιτέρω αστυνομική έρευνα που ενεργήθηκε στην γύρω περιοχή, βρέθηκε, σε μικρή απόσταση, ένας ακόμα σάκος, ο οποίος περιείχε αθλητικά είδη και μια κουκούλα. Τόσο το αυτοκίνητο όσο και ο οπλισμός και τα αντικείμενα έχουν κατασχεθεί για εγκληματολογική έρευνα.

Τέλη Μάη οι απολογίες των υπόπτων για τα υποβρύχια

Εκτός του Άκη Τσοχατζόπουλου που οι συνάδελφοί του βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ζητούν προκαταρκτική εξέταση στη Βουλή για να διερευνηθούν τυχόν ποινικές τους ευθύνες η Δικαιοσύνη μετά τη σχετική έρευνα έχει καλέσει σε απολογία άλλα 38 μη πολιτικά πρόσωπα.

Οι άνθρωποι αυτοί έχουν κληθεί με την ιδιότητα του υπόπτου για την εμπλοκή τους στην υπόθεση της προμήθειας του Δημοσίου με τα τέσσερα υποβρύχια τύπου 214 , από τις Ferrostaal- HDW και τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά με απευθείας ανάθεση το 1998.

Η εισαγγελέας έχει καλέσει σε ανωμοτί κατάθεση και άλλο ένα πρόσωπο, συνεργάτη του πρώην υπουργού Ακη Τσοχατζόπουλου, ο οποίος είχε επίσημη συνεργασία με την Ferrostaal το 2000 εως το 2003, αλλά όπως ο ίδιος δηλώνει με άλλο αντικείμενο, που δεν είχε σχέση με έργα του υπουργείου Άμυνας. Και ο συγκεκριμένος μάρτυρας έχει λάβει προθεσμία για τις 30 Μαίου, όπως και οι υπόλοιποι 37.

Μαρόκο: Πολύνεκρη έκρηξη στο Μαρακές

14 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 20 τραυματίστηκαν εξαιτίας ισχυρότατης έκρηξης σε καφετέρια στο κέντρο του Μαρακές, στο Μαρόκο. Έργο βομβιστή αυτοκτονίας η επίθεση, 11 ξένοι μεταξύ των θυμάτων.

Η έκρηξη σημειώθηκε στην καφετέρια Argana που βρίσκεται στο μέσο της κεντρικής πλατεία Τζεμάα ελ Φνα, την οποία επισκέπτονται πολλοί τουρίστες. Για αυτό και ανάμεσα στα θύματα της αιματηρής επίθεσης είναι και 11 ξένοι υπήκοοι.

Τα προκαταρκτικά στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών επιβεβαιώνουν η έκρηξη ήταν ενέργεια βομβιστή αυτοκτονίας, μετέδωσε το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο MAP.

«Τα πρώτα στοιχεία που έχουμε συλλέξει στο σημείο της έκρηξης υποδηλώνουν ότι πρόκειται για εγκληματική ενέργεια», αναφέρει το υπουργείο Εσωτερικών.

Νωρίτερα, υψηλόβαθμος αξιωματούχος του υπουργείου είχε δηλώσει ότι η έκρηξη προκλήθηκε από την ανάφλεξη φιαλών αερίου που βρίσκονταν μέσα στην καφετέρια. Πάντως, πλέον, οι αρχές εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα.

ΤΕΑΔΥ: Έκανες αίτηση το 2010; Εφάπαξ το 2013 και αν

Πάνω από δύο χρόνια πρέπει να στηθούν στην ουρά οι δημόσιοι υπάλληλοι που αποφασίζουν να συνταξιοδοτηθούν υπό την απειλή των αλλαγών για να εισπράξουν το εφάπαξ τους από το Ταμείο Πρόνοιας!

Το σχέδιο της κυβέρνησης για το ταμείο που έχει φτάσει ένα βήμα από την κατάρρευση είναι να ενισχυθεί με εσωτερικό δανεισμό από το ΤΕΑΔΥ (επικουρικό του δημοσίου) τμηματικά με στόχο να ξεμπλοκάρει η καταβολή του εφάπαξ τουλάχιστον για όσους έχουν υποβάλει αίτηση το 2009 .

Ετσι, σε πρώτη φάση θα δοθούν 100 εκατομμύρια ευρώ. Συνολικά αναμένεται να διατεθούν 350 εκατομμύρια για την επιτάχυνση της έκδοσης των βοηθημάτων

Επίσης συζητείται η έκδοση ομολόγου ύψους 100 εκατομμυρίων για τη στήριξη του ταμείου.

Συνολικά θα εκδοθούν ομόλογα 250 εκατομμυρίων ευρώ.

Επιπλέον στο Ταμείο Πρόνοιας θα ασφαλίζονται στο εξής 60.000 εργαζομένοι με συμβάσεις στο δημόσιο τομέα. Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι ασφαλίζονται στο ΙΚΑ και μέχρι τώρα δεν έπαιρναν το εφάπαξ που χορηγεί το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων.
Από την 1η Ιουλίου καταβάλλουν τις απαιτούμενες εισφορές στο Ταμείο Πρόνοιας και όταν έρθει η ώρα της συνταξιοδότησης θα πάρουν και το εφάπαξ που τους αναλογεί. Η σχετική ρύθμιση περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο για το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ), που αναμένεται να ψηφιστεί από τη Βουλή μέσα στο Μάιο.

Σε περίπτωση που και με τα νέα μέτρα δεν ξεμπλοκάρει η καταβολή του βοηθήματος θα εξεταστεί το ενδεχόμενο επιβολής ειδικής εισφοράς από 2% έως 3% σε όλα τα επιδόματα των δημοσίων υπαλλήλων.

Τα χρήματα αυτά θα πηγαίνουν για τη στήριξη του Ταμείο Πρόνοιας και οι όποιες αποφάσεις θα συνδεθούν με την εφαρμογή του νέου μισθολογίου στον δημόσιο τομέα.

Πήρε προθεσμία μέχρι τη Δευτέρα για να απολογηθεί ο εφοριακός για τα 2,2 εκατ. ευρώ

Καλύπτοντας το πρόσωπό του με ένα μαύρο μπουφάν, ο 50χρονος εφοριακός Νίκος Ανδριόπουλος, που κατηγορείται για υπεξαίρεση 2.200.000 ευρώ από την ΚΓ’ Εφορία Αθηνών, πέρασε την πύλη των δικαστηρίων, για να οδηγηθεί ενώπιον της 10ης ειδικής ανακρίτριας.

Ζήτησε, όμως, και έλαβε προθεσμία για την ερχόμενη Δευτέρα, προκειμένου να προετοιμάσει την απολογία του και να αντικρούσει τις βαρύτατες κατηγορίες, τις οποίες αντιμετωπίζει. Κατηγορείται για ψευδείς βεβαιώσεις και για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις περί καταχραστών του Δημοσίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται διατεθειμένος να αναλάβει την ευθύνη για την υπεξαίρεση, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι δεν εμπλέκεται άλλος συνάδελφός του στην υπόθεση.

Ο 50χρονος είχε εισαχθεί στο Δαφνί κατόπιν προτροπής, όπως ισχυρίζεται, του καρδιολόγου του. Όπως λέγεται από το περιβάλλον του, επιχείρησε να βάλει τέλος στη ζωή του, όταν αποκαλύφθηκε η υπεξαίρεση.

Κατολισθήσεις και πλημμύρες από ξαφνικό μπουρίνι στην Κρήτη

Κατολισθήσεις στο οδικό δίκτυο πλυμμήρες σπιτιών και καταστημάτων και πολλά προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων, προκάλεσε το ξαφνικό μπουρίνι που ξέσπασε στα Χανιά στη 1 και μισή το μεσημέρι.

Στο Πάνω Γεράνι συνεργεία του Δήμου Πλατανιά με ειδικό μηχάνημα, αποκατέστησαν τα προβλήματα στο οδικό δίκτυο από τις κατολισθήσεις ενώ δρόμοι πλημμύρισαν στο Βαμβακόπουλο και στον Βλητέ Σούδας.

Στην κοινότητα της Αγυάς Κυδωνίας τα ορμητικά νερά της βροχής πλημμύρισαν 7 σπίτια και ένα Mini-Market στο οποίο οι ζημιές ξεπερνούν τις 25000 ευρώ.

Διακίνηση ναρκωτικών με... τρακτέρ!!!

Ένα τρακτέρ με 204 κιλά ναρκωτικών ουσιών εντόπισαν άντρες τις αστυνομίας στην Ηγουμενίτσα. Ο οδηγός του συνελήφθη με την κατηγορία διακίνησης ναρκωτικών και μεταφέρθηκε στον εισαγγελέα.

Europa League: Ιβηρική υπόθεση

Με κοινή ώρα έναρξης της 22.05 ώρα Ελλάδας η… καρδιά του Europa League θα «χτυπά» σε δυο μεγάλες πόλεις της Πορτογαλίας, τη Λισσαβόνα και το Οπόρτο. Σε «Ντα Λουζ» και «Ντραγκάο» (δύο γήπεδα στα οποία έγραψε ιστορία η Εθνική μας ομάδα πριν από επτά χρόνια…) θα διεξαχθούν οι ιβηρικές μονομαχίες μεταξύ των Μπενφίκα-Μπράγκα και Πόρτο-Βιγιαρεάλ.

Φυσικά, τα βλέμματα μαγνητίζει περισσότερο η αναμέτρηση της Πόρτο με τους Ισπανούς μια και οι δύο ομάδες μοιάζουν να είναι τα φαβορί για την κούπα, και θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους με στόχο να πάρουν ένα θετικό αποτέλεσμα που θα τους δώσει επιπλέον πιθανότητες για την πρόκριση στον επαναληπτικό του «Ελ Μαδριγάλ».

Στον αντίποδα, στην πρωτεύουσα της Πορτογαλίας, η Μπενφίκα ως φαβορί θα υποδεχτεί την συμπατριώτισσά της Μπράγκα η οποία και αποτελεί την έκπληξη της διοργάνωσης. Οι «αετοί» θέλουν να «καθαρίσουν» από το πρώτο κιόλας ματς την υπόθεση πρόκριση για τον τελικό του Δουβλίνου, αλλά οι φιλόδοξοι παίκτες της Μπράγκα θα κάνουν ότι περνά από το χέρι τους για να βάλουν το δικό τους χρώμα στον πορτογαλικό εμφύλιο…

Βουλή: Ψήφισε παραπομπή Τσοχατζόπουλου στην Προανακριτική Επιτροπή

Υπέρ της σύστασης Προανακριτικής Επιτροπής για την υπόθεση των υποβρυχίων και την παραπομπή του πρώην υπουργού, Άκη Τσοχατζόπουλου, τάχθηκε η πλειοψηφία της Βουλής ύστερα από μυστική ψηφοφορία που διεξήχθη.

Από το σύνολο των 250 ψηφισάντων, έγκυρα ήταν 245 ψηφοδέλτια εκ των οποίων οι 226 ψήφισαν υπέρ της σύστασης της επιτροπής και εννέα βουλευτές ψήφισαν κατά. Παρόν ψήφισαν 9 βουλευτές και βρέθηκε ένα λευκό και 5 άκυρα ψηφοδέλτια.

Από την ψηφοφορία απουσίαζε ο ΛΑΟΣ και η Ντόρα Μπακογιάννη με τους βουλευτές που πρόσκεινται στη Δημοκρατική Συμμαχία.

Το πόρισμα της Προανακριτικής ανακοινώθηκε πως θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί στις 6 Ιουνίου.

Νωρίτερα, φανερά καταβεβλημένος ο πρώην υπουργός, Άκης Τσοχατζόπουλος εμφανίστηκε στο βήμα της Βουλής μετά από αρκετό καιρό προκειμένου να υπερασπιστεί τον εαυτό του απέναντι στο ενδεχόμενο σύστασης Προανακριτικής Επιτροπής για την υπόθεση των υποβρυχίων.

Όπως δήλωσε ο κ. Τσοχατζόπουλος αποφάσισε να έρθει στη Βουλή προκειμένου να δώσει τη μάχη για την αλήθεια απέναντι σε μία μεθοδευμένη επιλεκτική στοχοποίηση όπως την χαρακτήρισε. Έκανε λόγο για συστηματική και αδιάκοπη επίθεση εδώ και ένα χρόνο με ψεύδη, λάσπη και συκοφαντίες σε βάρος του.

Ο κ. Τσοχατζόπουλος αναφέρθηκε στην κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ με βαριές εκφράσεις λέγοντας πως οδηγήθηκε από κάποιους σε μία ενέργεια πολιτικά, ηθικά ακόμη και νομικά απαράδεκτη.

Κατηγόρησε μάλιστα το ΠΑΣΟΚ πως σκοπό έχει να στήσει ένα “Κολοσσαίο” προκειμένου με την εξόντωση κάποιων και τη διάσωση άλλων να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη. Άφησε δηλαδή σαφές υπονοούμενο ότι στο πρόσωπό του το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να κρύψει άλλα σκάνδαλα και να σώσει άλλα πρόσωπα. Μάλιστα, άφησε να εννοηθεί ότι την ίδια σύμβαση για την οποία κατηγορείται ο ίδιος πως υπέγραψε έχει υπογράψει και ο νυν υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Σημείωσε με νόημα για το ΠΑΣΟΚ πως αντί να δώσει τη μάχη για να αναδειχθεί η συνολική αλήθεια για ένα υπαρκτό σκάνδαλο οδήγησαν την Κ.Ο. σε έναν πολιτικό αυτοεγκλωβισμό. Μάλιστα, κατηγόρησε την κυβερνητική παράταξη ότι προσπαθεί να κατασκευάσει ένα βολικό ένοχο για να ξεγελάσουν το λαό “δήθεν ανταποκρινόμενοι στο πραγματικό λαϊκό αίτημα για κάθαρση στο δημόσιο βίο”.

Με σκληρά λόγια έκανε λόγο για πολιτικές σκοπιμότητες και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι “αναγόρευσε σε δήθεν αξιόπιστους “κατήγορους” και “δικαστές” τους κατηγορούμενους μιζαδόρους ενώπιον της γερμανικής δικαιοσήνης, τους ντόπιους διακινητές μιζών ν και τα μεμονωμένα το τονίζω- αργυρώνητα επικοινωνιακά εργαλεία τους”.

Ο κ. Τσοχατζόπουλος παραδέχθηκε ότι νιώθει οργή αλλά και λύπη για το κείμενο της πρότασης του ΠΑΣΟΚ καθώς, όπως σημείωσε δεν βασίζεται σε κανένα πραγματικό στοιχείο παρά μόνο σε αόριστες αναφορές κατηγορούμενων και αυθαίρετα συμπεράσματα άλλων.

Έκανε λόγο επίσης για μεγάλο ατόπημα του ΠΑΣΟΚ με αυτή την πρόταση λέγοντας ότι μοιράζει αφειδώς και συγχωροχάρτια “εξού και τα συγχαρητήρια της Ν.Δ. Προς το ΠΑΣΟΚ μια και εξασφάλισε την απαλλαγή των δικών της κυβερνήσεων από όποιες ευθύνες.

Ο κ. Τσοχατζόπουλος παραδέχθηκε ότι ότι στην υπόθεση των υποβρυχίων δεν έγιναν όλα ωραία και καλά και για το λόγο αυτό η ελληνική δικαιοσύνη σε συνεργασία με τη γερμανική ερευνά εδώ και ένα χρόνο το θέμα, αλλά όπως υπογράμμισε δεν τον αφορά και δεν τον αγγίζει.

Όπως έκανε γνωστό ο πρώην υπουργός επί σειρά ετών ζήτησε ο ίδιος από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου την επίσπευση των σχετικών διαδικασιών ώστε να δοθούν τα πάντα στο φως.

Πέρα όλων, ο κ. Τσοχατζόπουλος έκανε λόγο για μία πρόταση που στην ουσία είναι νομικά απαράδεκτη. Όπως δήλωσε η Βουλή δεν έχει τη δυνατότητα μνα ζητήσει την άσκηση ποινικής δίωξης, μετά τη δεύτερη τακτική σύνοδο της βουλευτικής περιόδου, που αρχίζει μετά την τέλεση του αδικήματος.

Επιπλέον, διευκρίνισε πως “παρά τη θέληση των βουλευτών που υπέγραψαν την πρόταση να γίνει η έρευνα για τη «νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα» με τις διατάξεις του ν. 2331/95, γίνεται απόπειρα να συνδυαστεί με κάποιες διατάξεις του ν. 3691/08, γιατί μόνο σε αυτό το νόμο προβλέπεται ως εγκληματική δραστηριότητα η απόκτηση και διαχείριση περιουσίας”.

Μετά το τέλος της ομιλίας του ο κ. Τσοχατζόπουλος έφυγε “σχεδόν κυνηγημένος” από τη Βουλή, ενώ κανείς κυρίως από την κυβερνητική παράταξη δεν χειροκρότησε.

Από το πρωί όταν ξεκίνησε η συζήτηση στην Ολομέλεια η ένταση ήταν εμφανής.Τα περισσότερα κόμματα της αντιπολίτευσης κατηγόρησαν την κυβέρνηση οτι ρίχνει στον καιάδα μόνο τον κ.Τσοχατζόπουλο ενώ όπως λένε υπάρχουν και ευθύνες άλλων.

Αποχώρησε το ΛΑΟΣ
Ο ίδιος ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ, τάχθηκε υπέρ της σύστασης προανακριτικής επιτροπής για όλους τους τυχόν εμπλεκόμενους και όχι μόνο για τον πρώην υπουργό Ακη Τσοχατζόπουλο. Στην συνέχεια το κόμμα του αποχώρησε.

Προηγήθηκε το ξέσπασμα Γιακουμάτου ο οποίος έφτασε στο σημείο να ζητήσει να μην επιτραπεί στον κ.Τσοχατζόπουλο να μπει στην Βουλή γιατί θα την βεβηλώσει.

Από τις πιο αξιοσημείωτες κόντρες εκείνη του υφυπουργού Αμυνας, Πάνου Μπεγλίτη, ο οποίος δέχθηκε επίθεση από τον βουλευτή της ΝΔ, Αργύρη Ντινόπουλο. "Εκανες τη Βουλή πρωινάδικο", είπε ο κ. Μπεγλίτης. "Βουλιάζετε από τα πράσινα υποβρύχια", είπε μεταξύ άλλων στον υφυπουργό Αμυνας ο βουλευτής της ΝΔ, Αργύρης Ντινόπουλος.

Η πρόεδρος της Δημοκρατίας Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη τάχθηκε υπέρ της σύστασης Προανακριτικής Επιτροπής αλλά ζήτησε και εξεταστική για την περίοδο μέχρι σήμερα. Όπως τόνισε τα νομικά επιχειρήματα που ακούστηκαν στην αίθουσα είναι σωστά "και κινδυνεύουμε να βρεθούμε ξανά μπροστά σε μία παραγραφή αδικημάτων και ο κόσμος νομίζεις πως η Βουλή δεν θέλει να ψάξει". Δήλωσε τέλος πως συμφωνεί με τη θέση της Νέας Δημοκρατίας και την κάλεσε να καταθέσει το σχετικό αίτημα που έχει τον απαιτούμενο αριθμό.

Καμπάνες για αυθαίρετα στη Θεσπρωτία

Στα Σύβοτα και την Πέρδικα Θεσπρωτίας, βεβαιώθηκαν οι πρώτες πολεοδομικές παραβάσεις για αυθαίρετες κατασκευές κτιρίων, οι οποίες μέχρι τώρα ανέρχονται σε 2,5 εκατομμύρια ευρώ συνολικά και η μεγαλύτερη αφορά πρόστιμο 650.000 ευρώ σε αυθαίρετο κτίριο.

Τα άλλα πρόστιμα ξεκινούν από 13.368 ευρώ και φθάνουν μέχρι 397.769 ευρώ. Είναι τα πρώτα 15 περίπου που επιβάλλονται πανελλαδικά από την αρμόδια πολεοδομική επιτροπή μετά την γνωστή εντολή του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και οι σχετικοί έλεγχοι συνεχίζονται τόσο στην Θεσπρωτία όπως και σε ολόκληρη την χώρα.

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γιώργος Κάτσινος, η ανάρτηση των προστίμων στα Σύβοτα και Πέρδικα από την Πολεοδομική Επιτροπή, δεν σημαίνει ότι σε όσους επιβλήθηκαν τα πρόστιμα θα πρέπει εντός ορισμένου χρόνου να σπεύσουν να πληρώσουν, αφού μεσολαβεί ένα διάστημα ενστάσεων αλλά και προσφυγών στα Διοικητικά Δικαστήρια, εφόσον το επιθυμούν.

Οι πολεοδομικές παραβάσεις που εντοπίστηκαν και καταγράφηκαν στα Σύβοτα και την Πέρδικα, αφορούν κυρίως τουριστικά καταλύματα, αφού οι δύο αυτές περιοχές, είναι οι πλέον τουριστικές στην Θεσπρωτία. Τα τελευταία χρόνια, ξενώνες, ξενοδοχεία κ.λ.π. ξεφυτρώνουν σαν «μανιτάρια» σε κάθε γωνιά κυρίως των Συβότων και οι συνεχιζόμενοι έλεγχοι, αναμένεται να αποδείξουν πολλές παράνομες παρεμβάσεις, ακόμη και σε παραλίες...

Κρήτη: Βρήκαν...κλεμμένα σε ενεχυροδανειστήρια

Έφοδο" σε ενεχυροδανειστήρια του Ηρακλείου έκαναν χθες άνδρες της υποδιεύθυνσης ασφαλείας, αναζητώντας κοσμήματα και άλλα αντικείμενα που "κλαίνε" πολίτες, οι οποίοι έχουν πέσει θύματα κλοπών και διαρρήξεων.

Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται όταν μικροδιαρρήκτης ομολόγησε στην αστυνομία ότι "σκότωσε" σε ενεχυροδανειστήριο κοσμήματα που είχε αφαιρέσει από σπίτι που "άνοιξε".

Συγκεκριμένα ο 20χρονος συνελήφθη και στο πλαίσιο της προανάκρισης κατονόμασε τα ενεχυροδανειστήρια, στα οποία- όπως καταγγέλλει- είχε πουλήσει τα χρυσαφικά. Μάλιστα οι αστυνομικοί για να είναι σίγουροι τον οδήγησαν ενώπιον των ιδιοκτητών των ενεχυροδανειστηρίων με τους οποίους είχε συναλλαγή τις προηγούμενες ημέρες, όπως ισχυρίζεται.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, μέρος των χρυσαφικών βρέθηκε στην κατοχή ορισμένων εκ των καταγγελλόμενων, σε άλλους πάλι δεν βρέθηκε τίποτα. Οι ελεγχόμενοι προσήχθησαν στο Αστυνομικό Μέγαρο προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις ενώ δεν έλειψαν και τα παρατράγουδα αφού ορισμένοι αντέδρασαν, αρνούμενοι να μπουν στο περιπολικό.

Όπως αναφέρεται από την Αστυνομία, ο 20χρονος μαζί με έναν συνομήλικο του εκβίαζαν 19χρονο για κάποια παλαιά υπόθεση. Κατά διαστήματα του αποσπούσαν με την άσκηση σωματικής βίας χρήματα ή και χρυσαφικά, τα οποία τα πουλούσαν δεξιά και αριστερά για μερικά ευρώ.

Η συνολική αξία των χρυσαφικών υπολογίζεται στις 7000 ευρώ. Τα χρυσαφικά αυτά ο εκβιαζόμενος αναγκαζόταν να τα κλέψει από τη μητέρα του προκειμένου να «κλείσει» το στόμα των δύο δραστών.

Σύμφωνα με την Ασφάλεια Ηρακλείου για την υπόθεση σχηματίζεται δικογραφία και με βάση τα στοιχεία που έχουν ανακύψει στο πλαίσιο της προανάκρισης στη Δικαιοσύνη θα παραπεμφθούν οι δύο νεαροί που εκβίαζαν τον 19χρονο αλλά και τρεις ιδιοκτήτες ενεχυροδανειστηρίων με την κατηγορία της αποδοχής προϊόντων εγκλήματος.

Πάντως οι εμπλεκόμενοι αρνούνται κάθε εμπλοκή σε όσα καταγγέλλει ο 20χρονος. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι τήρησαν τη διαδικασία και ότι σε καμία περίπτωση δεν γνώριζαν ότι ήταν κλεμμένα, άλλοι αρνούνται ότι είχαν την οποιαδήποτε συναλλαγή μαζί του.

Τα ενεχυροδανειστήρια οφείλουν να ακολουθούν συγκεκριμένη διαδικασία για κάθε συναλλαγή που γίνεται. Θα πρέπει ο ενδιαφερόμενος να δώσει ακριβή στοιχεία, την αστυνομική του ταυτότητα και να παραλάβει την σχετική απόδειξη για την τήρηση της νομιμότητας και της διαφάνειας.

Βγήκε στη σύνταξη στα... 102!!!

Σε ηλικία 102 ετών, μια γυναίκα που εργάζεται ακόμη για την Πολιτεία της Νεμπράσκα αποφάσισε τελικά να αποχωρήσει από την ενεργό δράση και να συνταξιοδοτηθεί γιατί ήρθε η ώρα να απολαύσει τα γεράματά της.

Η Σάλι Γκόρντον εργάστηκε για τρεις κυβερνήτες και στα 75 της απέρριψε την πρόταση να συνταξιοδοτηθεί. Αντ' αυτού επέλεξε να αρχίσει μια νέα καριέρα ως κλητήρας στην πολιτειακή Βουλή. Τα τελευταία 27 χρόνια μεταφέρει μηνύματα κατά τη διάρκεια των συζητήσεων και φροντίζει να διατηρείται η τάξη κατά τις ακροάσεις των επιτροπών.

Η κατάσταση της υγείας της δεν έπαιξε κανένα ρόλο στην απόφασή της να αποχωρήσει από την υπηρεσία, είπε η ίδια. "Απλώς αποφάσισα ότι ήρθε η ώρα", εξήγησε.

Ντυμένη με ένα βαθυκόκκινο μπλέιζερ και ένα φουλάρι στα γκρίζα μαλλιά της, η Γκόρντον είναι πρώην μοντέλο, γνωστή για την αγάπη της στα περίτεχνα καπέλα και τον έντονο τρόπο ζωής.

"Η συλλογή των καπέλων της θα έκανε τους Άγγλους αριστοκράτες να κοκκινίσουν από ντροπή", είπε ο γερουσιαστής Μπραντ Άσφορντ, που γνωρίζει την Γκόρντον από το 1987.

Η Γκόρντον μεγάλωσε στο Φορτ Κόλινς του Κολοράντο αλλά στην εφηβεία της η οικογένειά της μετακόμισε στο Λίνκολν της Νεμπράσκα. Εκεί είδε με τα μάτια της τους Ιταλούς τεχνίτες που τοποθετούσαν τα μαρμάρινα πατώματα του Καπιτώλιου -- το κτίριο όπου εργάζεται μέχρι και σήμερα είναι κατά 23 χρόνια νεώτερό της.

Πέρσι η οργάνωση "Η εμπειρία μετράει" -- μη κερδοσκοπική οργάνωση που βοηθάει ηλικιωμένους να βρίσκουν δουλειά -- ανακήρυξε την Γκόρντον "Διακεκριμένη Γηραιότερη Εργαζόμενη" των ΗΠΑ.

Η Γκόρντον είπε ότι η τελευταία ημέρα της στη δουλειά θα είναι πολύ συγκινητική. "Προσπαθώ να ζω την κάθε στιγμή. Ο Θεός δεν μας έδωσε κουμπί για να γυρνάμε πίσω. Μας έδωσε μόνο κουμπί για να σταματάμε και για να προχωράμε. Είμαι ακόμη νέα. Θέλω να απολαύσω τη σύνταξη", τόνισε.

Παράνομο στοίχημα σε ίντερνετ καφέ στη Βέροια

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν το μεσημέρι δυο άτομα που χθες το βράδυ συνελήφθησαν στην Βέροια για διενέργεια παράνομου στοιχηματισμού.

Οι δυο κατηγορούμενοι είναι, ο ένας ιδιοκτήτης ίντερνετ καφέ και΄ο άλλος παίκτης παράνομου στοιχηματισμού, που συνελήφθησαν με προσημειωμένα χαρτονομίσματα στο κατάστημα του πρώτου, στο κέντρο της πόλης.

Πάτρα: Του έκλεψαν το... αρνί!!!

Δεν πίστευε στα μάτια του ένας Πατρινός από την περιοχή των Προσφυγικών, ο οποίος έκανε το λάθος να αφήσει τον οβελία... μόνο του στη σούβλα για λίγα λεπτά.

Λίγο πριν βάλει τη φωτιά για να ξεκινήσει το ψήσιμο, μπήκε στην κουζίνα του για να πάρει κάποια σύνεργα. Οταν επέστρεψε όμως, το αρνί... είχε κάνει φτερά!

Αγνωστοι δράστες του άρπαξαν το αρνί... μαζί με τη σούβλα! Προφανώς επρόκειτο για πεινασμένους αλλοδαπούς οι οποίοι βρήκαν την ευκαιρία να ικανοποιήσουν την πείνα τους και θεωρείται βέβαιο ότι εκείνη η μέρα... θα τους μείνει αξέχαστη (όπως και στον άτυχο Πατρινό που ξέμεινε από κρέας).

ΟΓΑ: 2 Μαΐου η καταβολή συντάξεων

Η καταβολή των συντάξεων στους 812.048 δικαιούχους θα γίνει με πίστωση στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους ή στους λογαριασμούς ΕΛ.ΤΑ, που έχουν επιλέξει σύμφωνα με το νέο σύστημα πληρωμής του ΟΓΑ.

Η διοίκηση του ΟΓΑ αναφέρει ότι η συνολική δαπάνη για την καταβολή των συντάξεων μηνός Μαΐου ανέρχεται στα 345.344.063 ευρώ, ενώ ενημέρωσε ότι η καταβολή των συντάξεων του ΟΓΑ, από το μήνα Μάιο, θα γίνεται αποκλειστικά και μόνο με πίστωση τραπεζικού λογαριασμού ή λογαριασμού ΕΛ.ΤΑ.

Χωρίς τρένα και προαστιακό την Πρωτομαγιά

Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν τα τρένα του ΟΣΕ και οι συρμοί του Προαστιακού,την προσεχή Κυριακή, 1η Μαίου, λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων στην 24ωρη απεργία που έχει εξαγγείλει η ΓΣΕΕ για την Εργατική Πρωτομαγιά.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών Π.Ο.Σ. σημειώνει ότι συμμετέχει στην απεργία αντιδρώντας στη συρρίκνωση του σιδηροδρόμου, στην περικοπή δρομολογίων και στην κατάργηση αμιγώς σιδηροδρομικών δραστηριοτήτων, καθώς και στο ξεπούλημα, όπως αναφέρει, που ετοιμάζουν, της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, αφού πρώτα εντέχνως την έχουν πλήρως απαξιώσει.

Παράλληλα, ζητάει να εφαρμοστούν οι στοιχειώδεις βασικές αρχές στους Κανονισμούς Εργασίας για την εύρυθμη λειτουργία του σιδηροδρόμου και τα οργανογράμματα που θα διασφαλίζουν τις θέσεις εργασίας, τη λειτουργικότητα και πάνω από όλα την ασφάλεια του σιδηροδρόμου σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα.

Ανοίγουν απόψε τα Τέμπη

Σήμερα λίγο μετά τις 9 το βράδυ έχει προγραμματιστεί να ανοίξει η εθνική οδός στο ύψος των Τεμπών που έκλεισε από χθες το πρωί εξαιτίας εργασιών από ομάδα αλπινιστών για την απομάκρυνση βράχων στο 387ο χιλιόμετρο.

Η κοινοπραξία «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου» που διαχειρίζεται τον οδικό άξονα έχει ανακοινώσει πως αυτές τις δύο ημέρες δεν θα λειτουργήσουν οι σταθμοί διοδίων Μακρυχωρίου και Πυργετού, οι πλευρικοί σταθμοί Γυρτώνης και Μακρυχωρίου ενώ το αντίτιμο των διοδίων στο Μοσχοχώρι θα μειωθεί κατά 40 λεπτά.

Την Δευτέρα η νεα "φορο- καμπάνα"

Για τότε, μεταφέρθηκε η ανακοίνωση του εθνικού επχιειρησιακού προγράμματος για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.

Το πρόγραμμα εξετάστηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στο υπουργείο Οικονομικών μεταξύ των τεσσάρων συναρμόδιων υπουργών, Οικονομικών κ.Γ.Παπακωνσταντίνου, Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Μ.Χρυσοχοΐδη, Δικαιοσύνης, διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων Χ.Καστανίδη, και Προστασίας του Πολίτη Χ.Παπουτσή.

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει μέτρα και στόχους για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, με ορίζοντα τριετίας, δηλαδή θα έχει διάρκεια από το 2011 έως και το 2013 στο πλαίσιο της προσπάθειας της κυβέρνησης να περιορίσει τη φοροδιαφυγή και να αυξηθούν τα έσοδα του προϋπολογισμού.

Τρεις θα είναι οι βασικοί άξονες των μέτρων του προγράμματος.

Ειδικότερα θα στοχεύουν στον έλεγχο φυσικών προσώπων που δηλώνουν πολύ χαμηλά εισοδήματα στην εφορία σε αντίθεση με την περιουσιακή κατάστασή τους και το επίπεδο διαβίωσης, σε ελέγχους για την απόδοση του ΦΠΑ καθώς και για τον περιορισμό του λαθρεμπορίου από το οποίο το δημόσιο χάνει κάθε χρόνο σημαντικά ποσά εσόδων.

Σημειώνεται ότι, βάσει του αρχικού σχεδιασμού τα παραπάνω μέτρα επρόκειτο να δοθούν στη δημοσιότητα αύριο.

Άρτα: Συνέλαβαν ανήλικους ληστές

Δύο ανήλικοι και ένας ενήλικος συνελήφθησαν στην Άρτα και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τους, γιατί οι δύο πρώτοι την Μ. Παρασκευή, στο Νεοχώρι Άρτας διέρρηξαν σπίτι και αφαίρεσαν κοσμήματα αξίας 8.000 ευρώ.

Μέρος των κοσμημάτων, παρέλαβε ο τρίτος συλληφθείς τα οποία στη συνέχεια πούλησε σε ιδιοκτήτρια κοσμηματοπωλείου.

Τα κλοπιμαία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους.

Εξαντλήθηκαν τα "κίτρινα" εισιτήρια

Τα τελευταία 2.500 εισιτήρια που διέθεσε η ΑΕΚ στους φίλους της έγιναν ανάρπαστα μέσα σε λίγη ώρα και έτσι η Ένωση θα έχει τη συμπαράσταση 35.000 φιλάθλων της στον τελικό κυπέλλου κόντρα στον Ατρόμητο.

Με ανακοίνωση της η ΑΕΚ ενημερώνει τους φίλους της ότι τα εισιτήρια που είχε στη διάθεση της εξαντλήθηκαν και έτσι στις εξέδρες του ΟΑΚΑ θα βρεθούν 35.000 φίλαθλοι της.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΚ:

"Η ΠΑΕ ΑΕΚ ενημερώνει τους φιλάθλους της ομάδας μας ότι τα περίπου 35.000 εισιτήρια που παρέλαβε από την ΕΠΟ για τον τελικό Κυπέλλου της 30ης Απριλίου εξαντλήθηκαν ολοκληρωτικά και επιθυμεί να τους ευχαριστήσει για τη δυναμική ανταπόκριση και παρουσία τους σε αυτό το πολύ κρίσιμο παιχνίδι.

Από την πλευρά της η ΠΑΕ ΑΕΚ έκανε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να εξασφαλίσει τον υψηλότερο αριθμό εισιτηρίων που μπορούσε και να τα διαθέσει με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο για την εξυπηρέτηση των φιλάθλων.

Ζητούμε την κατανόηση όσων δεν κατάφεραν να προμηθευτούν εισιτήριο, καθώς ήταν αδύνατον τα 35.000 κομμάτια να επαρκέσουν για τους εκατοντάδες χιλιάδες φίλους της ΑΕΚ σε Ελλάδα και εξωτερικό."

Πως θα υπολογίσετε τις αποδείξεις

Οδηγίες για τον τρόπο που θα υπολογίσουν το ποσό των αποδείξεων που τους αναλογεί, αλλά και το ποιοι φορολογούμενοι θα ελεγχθούν μετά τη λήξη της διαδικασίας υποβολής φορολογικών δηλώσεων, δίνει το υπουργείο Οικονομικών.
Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

Με τον νόμο 3842/2010 «Αποκατάσταση φορολογικής δικαιοσύνης, αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και άλλες διατάξεις», στο πλαίσιο της φορολογικής μεταρρύθμισης, της δημιουργίας δίκαιου φορολογικού συστήματος και της πάταξης της φοροδιαφυγής, μεταξύ των μέτρων που θεσπίστηκαν ήταν και το κτίσιμο του αφορολόγητου ορίου των 12.000 ευρώ με αποδείξεις.

Επιπλέον, με τον ίδιο νόμο δίνεται και η δυνατότητα επιστροφής φόρου, αν ο φορολογούμενος συγκεντρώσει μεγαλύτερο ποσό αποδείξεων από αυτό που απαιτείται για το αφορολόγητο όριο. (Συνολικά 15.000 ευρώ ο μεμονωμένος φορολογούμενος και 30.000 ευρώ η οικογένεια σε κοινή δήλωση).

Το Υπουργείο Οικονομικών, σχετικά με τις αποδείξεις του έτους 2010 διευκρινίζει ότι πρέπει να συνυποβάλλονται με τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος του οικονομικού έτους 2011, που υποβάλλονται στις Δ.Ο.Υ. ή στέλνονται ταχυδρομικά.

Σε περίπτωση ηλεκτρονικής υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, οι αποδείξεις φυλάσσονται από τους φορολογούμενους μαζί με τα λοιπά δικαιολογητικά, για να προσκομιστούν στην Δ.Ο.Υ., όταν ζητηθούν.

Αμέσως μετά τη λήξη της προθεσμίας παραλαβής των δηλώσεων, θα επιλέγεται μηνιαίως δείγμα ελέγχου, με σχετική οδηγία που θα δοθεί και θα διενεργηθεί οπωσδήποτε δειγματοληπτικός έλεγχος, για να διαπιστωθεί η ύπαρξη των αποδείξεων και η ακριβής δήλωσή τους.

Αυτονόητο είναι ότι θα ληφθεί υπόψη στο δείγμα η αναλογία εισοδήματος και προσκομιζομένων αποδείξεων, καθώς και τα ποσά επιστρεφομένων φόρων.

Σαράντα ώρες δουλειάς και στο Δημόσιο!

Το νομοσχέδιο για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση του υπουργείου Εσωτερικών κατατέθηκε στη Βουλή ενώ τις επόμενες μέρες θα δοθεί στη δημοσιότητα το επιχειρησιακό σχέδιο και το χρονοδιάγραμμα εφαρμογής του νόμου.

Πρόκειται για το νομοσχέδιο το οποίο, πέραν των αλλαγών που στοχεύουν στον περιορισμό της διαφθοράς και της κακοδιαχείρισης, περιλαμβάνει και τη διάταξη σύμφωνα με την οποία αυξάνονται οι ώρες εργασίας για τους δημόσιους υπαλλήλους και τους υπαλλήλους των ΟΤΑ και των ΝΠΔΔ από 37,5 σε 40.

Αναλυτικά, με τις αλλαγές που φιλοδοξεί να επιφέρει ο υπουργός κ. Γιάννης Ραγκούσης στον δημόσιο τομέα στοχεύει να βάλει τέλος στη γραφειοκρατία και την ταλαιπωρία των πολιτών κάθε φορά που επισκέπτονται δημόσιο οργανισμό. Το σκεπτικό του ν/σ, το οποίο αποτελεί προσωπικό στοίχημα του υπουργού, είναι να κάνει σύμμαχο το Διαδίκτυο ώστε μέσω αυτού και μιας ηλεκτρονικής ταυτότητας την οποία θα προμηθευτούν οι πολίτες να πραγματοποιούνται όλες οι συναλλαγές με τις δημόσιες υπηρεσίες ζητώντας έγγραφα, πιστοποιητικά ή πληρώνοντας λογαριασμούς.

Επιπλέον, κάθε δημόσια αρχή, φορέας δημόσιου τομέα, υποχρεούται να ιδρύσει και να διατηρεί διαδυκτιακό τόπο με τις κατάλληλες εφαρμογές, ενώ «επανάσταση» στις απαρχαιωμένες υπηρεσίες θα φέρει η «ηλεκτρονική διακίνηση εγγράφων μεταξύ δημόσιων αρχών», ένα ζήτημα που ταλαιπωρεί τους πολίτες οι οποίοι αναγκάζονται να τρέχουν από υπηρεσία σε υπηρεσία για την ίδια υπόθεση. Οι πληρωμές των φόρων, παραβόλων, τελών, ενσήμων, χαρτοσήμων θα γίνεται ηλεκτρονικά, ενώ το κόστος όλων των παραπάνω θα επαναπροσδιοριστεί μια και με τον τρόπο αυτό δεν υπάρχει κόστος χαρτιού.

Δεύτερο Βόσπορο χτίζει ο Ερντογάν!

Ο τούρκος πρωθυπουργός αποκάλυψε οτι η κυβέρνηση του θα κατασκευάσει έναν "δεύτερο Βόσπορο" στην Κων/πολη. Ο "δευτερος Βόσπορος" θα είναι μια νέα διώρυγα που θα κατασκευαστεί πιθανότατατα 60 χιλιόμετρα δυτικά απο το Βόσπορο και θα συνδέει τη Μαύρη Θάλαασσα με τη θάλασσα του Μαρμαρά.

"Θα είναι μια διώρυγα που θα έχει μήκος 45-50 χιλιόμετρα. Το όνομα του θα είναι "Κanal Istanbul". Μέσα απο την Κων/πολη θα περνούν δυο θάλασσες. Απο τη διώρυγα θα περνούν τα μεγαλύτερα πλοία του κόσμου".

Ο Ερντογάν δήλωσε οτι η τρίτη γέφυρα που θα περνά απο το Βόσπορο θα περνά και απο τη διώρυγα.

Ο τούρκος πρωθυπουργός δήλωσε οτι με το σχέδιο αυτό θα αποσυμφορηθεί η κίνηση στο Βόσπορο και θα προστατευθεί το περιβάλλον.

Στο σημείο οπου θα κατασκευαστεί η διώρυγα ο τούρκος πρωθυπουργός ανακοίνωσε οτι θα κατασκευαστεί και το μεγαλκύτερο αεροδρόμιο της Τουρκίας.Ο τούρκος πρωθυπουργός δεν ανακοίνωσε το κόστος και τον τρόπο χρηματοδότησης του έργου.

Με την κατασκευή αυτής της διώρυγας φαίνεται πως θα αποσυμφορηθεί ο Βόσπορος καθώς τα πλοία που περιμένουν ακόμη και 2 ημέρες για να περάσουν τα "Στενά" τώρα θα μπορούν να περνουν μεσα σε λίγες ώρες. Αρα θα μειωθεί το πλεονέκτημα που θα είχε ο πετρελαιαγωγός "Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη".

Θεσσαλονίκη: Αβέβαιο το μέλλον για 1.000 παιδιά που φιλοξενούνται σε ιδρύματα

Τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν 14 προνοιακά ιδρύματα "απειλούν" το μέλλον πολλών παιδιών.

Πέρυσι η νομαρχία είχε λάβει 4,5 εκατ. ευρώ για τα 14 ιδρύματα της Θεσσαλονίκης, ενώ φέτος το ποσό αυτό εκτιμάται ότι δε θα ξεπεράσει τα 1,7 εκατ. ευρώ για 20 τέτοια ιδρύματα όλης της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας!

Στο αρμόδιο τμήμα της περιφέρειας, σύμφωνα με την εφημερίδα "Αγγελιοφόρος", πριν από λίγες μέρες έφτασε η επιχορήγηση για το πρώτο τρίμηνο του έτους που ανέρχεται σε μόλις 437.000 ευρώ.

"Ανησυχητικό επίσης είναι το γεγονός ότι, ενώ μέχρι τώρα την επιχορήγηση την έδινε το υπουργείο Οικονομικών, για πρώτη φορά φέτος η επιχορήγηση ήρθε από το υπουργείο Υγείας και αυτό κατόπιν συνεχών οχλήσεων", εξηγεί στην εφημερίδα η περιφερειακή σύμβουλος, εντεταλμένη σε θέματα Κοινωνικής Πρόνοιας, Εφη Βασιλειάδου.

"Το μέλλον προδιαγράφεται δυσοίωνο για αυτά τα ιδρύματα, που προσφέρουν πραγματικά έργο όλα αυτά τα χρόνια. Η περικοπή στην επιχορήγηση αυτών των δομών φτάνει στο 60%, ενώ για αντίστοιχα δημόσια ιδρύματα δεν έχει γίνει καμία περικοπή", συνεχίζει η ίδια.

Ανάμεσα σε αυτά τα ιδρύματα περιλαμβάνονται το ορφανοτροφείο "Μέλισσα", το "Άσυλο του Παιδιού", η "Αγροτική Φωλιά", η "Αργώ", η "Ελπίς", καθώς και άλλα ιδρύματα που φιλοξενούν άτομα με κινητικά προβλήματα.

1.500 εταιρίες ελληνικών συμφερόντων «μετακόμισαν» στην Κύπρο

Περίπου 1.500 εταιρίες, ελληνικών συμφερόντων, μετέφεραν την έδρα τους στη Κύπρο τους τελευταίους 18 μήνες, σύμφωνα με διαθέσιμα στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου, όπως αναφέρεται σε έκθεση του γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της πρεσβείας μας στην Κύπρο.

Σημειώνεται ότι οι ελληνικές επενδύσεις στην Κύπρο το 2009 ήταν της τάξεως των 710,2 εκατ. ευρώ (κυρίως σύσταση κυπριακών εταιριών ελληνικών συμφερόντων).

Στο μεταξύ, όπως αναφέρεται, οι κυπριακές επενδύσεις στην Ελλάδα φθίνουν συνεχώς και δεν αφορούν άμεσες παραγωγικές επενδύσεις, αλλά επαναπατρισθέντα κέρδη κλπ θυγατρικών ελληνικών εταιριών στη Κύπρο (μετά από τη φορολόγηση τους στη Κύπρο).

Το 2009 περιορίσθηκαν στο ποσό των 1,9 εκατ. ευρώ. Παραδοσιακά, το μεγαλύτερο ποσοστό των άμεσων κυπριακών επενδύσεων κατευθύνθηκε στους τομείς τραπεζών (48,%), κατασκευών (35%) και μεταφορών/επικοινωνιών (13%).

Επανέλεγχοι για τις αναπηρικές συντάξεις και τα κοινωνικά επιδόματα

Τη μελέτη που έχει ανατεθεί εδώ και επτά μήνες στον οργανισμό οικονομικής συγκρότησης και ανάπτυξης περιμένει τον Ιούνιο η κυβέρνηση, ώστε να αποφασίσει ποια κοινωνικά επιδόματα θα περικοπούν το 2012.

Μέχρι τότε οι κοινωνικές παροχές, ακόμα και οι ανταποδοτικές, μπαίνουν στην «πρέσα», μέσω των νέων μειωμένων προϋπολογισμών και των αυστηρών ελέγχων. Έτσι, στον ΟΕΚ, το επίδομα ενοικίου ψαλιδίστηκε από τα 200 στα 180 ευρώ και θα γίνουν αυστηρότεροι οι έλεγχοι για πλαστά δικαιολογητικά, ώστε να το παίρνουν μόνο όσοι πραγματικά το δικαιούνται. Επίσης, κατά 20% περιέκοψε τα κονδύλια η Εργατική Εστία για τον Κοινωνικό Τουρισμό.

Θέσπιση αυστηρότερων εισοδηματικών κριτηρίων αναμένεται και για το φοιτητικό επίδομα (σήμερα το οικογενειακό εισόδημα δεν πρέπει να ξεπερνάει τα 30.000 ευρώ + 3.000 για κάθε παιδί), ενώ θα καθιερωθεί από την αρχή εισοδηματικό πλαφόν για τα πολυτεκνικά επιδόματα. Στη «μέγγενη» τα επόμενα χρόνια θα βρεθεί και το επίδομα ανεργίας.

Επίσης, σχεδιάζεται ο περιορισμός στο 8%-9%, που είναι ο ο μέσος όρος της ΕΕ, του αριθμού των αναπηρικών συντάξεων, από 14,5% που είναι σήμερα. Εκτιμάται ότι σήμερα περίπου 60.000 με 70.000 ανάπηροι-«μαϊμού» παίρνουν αναπηρικές συντάξεις. Συνολικά, οι δικαιούχοι αναπηρικών συντάξεων υπολογίζονται στις 350.000 και το υπουργείο Εργασίας ευελπιστεί να τις μειώσει στις 160.000 -δηλαδή, κατά το ήμισυ, μέσω του επανελέγχου που θα αναλάβει το Ενιαίο Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας.

Κίνα: Αλλοι 26 τόνοι γάλακτος μολυσμένου με μελαμίνη

Η κινεζική αστυνομία κατέσχεσε περισσότερους από 26 τόνους γάλακτος σε σκόνη μολυσμένους με μελαμίνη από παρασκευαστή παγωτού σε πόλη της νοτιοδυτικής Κίνας, μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Η εταιρία, η οποία εδρεύει στην Τσονγκίνγκ, προμηθεύτηκε το γάλα σε σκόνη από μία άλλη εταιρία στην νότια περιοχή Γκουανγκξί τον Μάρτιο σε χαμηλότερη από την τρέχουσα τιμή της αγοράς, μετέδωσε αργά χθες Τρίτη το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

Η σκόνη, η οποία παράγεται στην Εσωτερική Μογγολία στον Βορρά, αρχικά πουλήθηκε στην εταιρία στην Γκουανγκξί το 2009, μετέδωσε το Xinhua, προσθέτοντας ότι η μεγαλύτερη ποσότητά της ήταν αλλοιωμένη όταν κατασχέθηκε.

Στην αγορά δεν διοχετεύτηκαν γαλακτοκομικά προϊόντα, που να έχουν παρασκευαστεί από την σκόνη γάλακτος καθώς η εταιρία έκλεισε για συντήρηση ρουτίνας λίγο αφότου αγόρασε τη σκόνη, προσθέτει το πρακτορείο.

Στελέχη τριών εταιριών κρατούνται ως ύποπτα για συμμετοχή στην υπόθεση, σύμφωνα με το πρακτορείο.

Το 2008 τουλάχιστον έξι παιδιά πέθαναν και σχεδόν 300.000 αρρώστησαν από την κατανάλωση γάλακτος μολυσμένου με μελαμίνη.

Η μελαμίνη είναι μια βιομηχανική χημική ουσία που χρησιμοποιείται στην παραγωγή πλαστικών και προστίθεται στο γάλα για να παραπλανήσει τους επιθεωρητές αναφορικά με την ποσότητα πρωτεΐνης που περιέχονται σε αυτό.

Η Κίνα ανακοίνωσε τον Μάρτιο ότι τουλάχιστον το 20% των εγχώριων γαλακτοπαραγωγικών μονάδων θα χάσουν την άδεια λειτουργία τους μετά τους ελέγχους που έγιναν σε μονάδες παραγωγής φρέσκου και βρεφικού γάλακτος.

Τρία παιδιά πέθαναν αυτό τον μήνα αφού κατανάλωσαν γάλα μολυσμένο με νιτρικό άλας, σε μία υπόθεση την οποία η αστυνομία χαρακτήρισε σκόπιμη δηλητηρίαση.

Ημιυπαίθριοι: Η προθεσμία λήγει σήμερα για την πρώτη δόση, αλλά δεν ξέρουν τι να πληρώσουν!!!

Μπορεί να εκπνέει σήμερα η προθεσμία για την καταβολή της πρώτης δόσης για όσους εντάχθηκαν μέχρι τα τέλη του 2010, στην ρύθμιση για τους ημιυπαίθριους, ωστόσο υπάρχουν πολίτες που ακόμη δεν γνωρίζουν τι θα πληρώσουν!

Το μπάχαλο με την υποστελέχωση και τη στοίβα από φακέλους στα πολεοδομικά γραφεία που ακόμη περιμένουν τους υπαλλήλους για να ελεγχθούν συνεχίζεται, αναγκάζοντας το υπουργείο Περιβάλλοντος να δώσει νέα παράταση για να γίνει η αναγκαία επεξεργασία.

Σύμφωνα με τις διευκρινίσεις που απέστειλε προς τις πολεοδομίες ο Γενικός Γραμματέας κ. Νίκος Αλεξόπουλος, οι προϊστάμενοι των πολεοδομικών υπηρεσιών που αντιμετωπίζουν θέματα τήρησης προθεσμιών για αιτήσεις που κατατέθηκαν πριν την 1/1/2011, καλούνται να παρατείνουν τη σχετική προθεσμία έως τις 10 Μαίου.

Σύμφωνα με τις οδηγίες, η πολεοδομική υπηρεσία με εισήγησή της καταγράφει τον αριθμό των αιτήσεων που εκκρεμούν και προτείνει τον απαιτούμενο χρόνο ολοκλήρωσης του ελέγχου και του υπολογισμού του ειδικού προστίμου, ο οποίος δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 15 ημέρες από την ημερομηνία έκδοσης της παραπάνω πράξης.

Μετά την παράταση της προθεσμίας η πρώτη δόση καταβάλλεται εντός αποκλειστικής προθεσμίας δέκα πέντε ημερών από τη λήξη της. Για όσους εντάχθηκαν στην ρύθμιση των ημιυπαιθρίων από τις αρχές του έτους η πρώτη δόση θα πρέπει να καταβληθεί τέλη Οκτωβρίου.

Το ΥΠΕΚΑ αποδίδει τις καθυστερήσεις στο έλλειμμα επεξεργασίας των φακέλων λόγω του πλήθους των αιτήσεων που εστάλησαν ταχυδρομικά έως τα τέλη του περασμένου χρόνου αλλά και στην έλλειψη προσωπικού στις πολεοδομίες.

Υπενθυμίζεται ότι πριν δοθεί η νέα παράταση για τους ημιυπαίθριους που είναι ως τα τέλη Ιουνίου, καθημερινά υποβάλλονταν στις πολεοδομίες περί τις 4.000 αιτήσεις την ημέρα, γεγονός που δυσκόλεψε την επεξεργασία τους για να καταλογιστούν και τα πρόστιμα.

Παρόμοια φύσης προβλήματα συναντά σύμφωνα με πληροφορίες η Πολεοδομία Πειραιά ενώ σύμφωνα με πηγές του ΤΕΕ έχει μείνει τόσο πίσω η επεξεργασία των φακέλων με αποτέλεσμα να μην είναι σε θέση το υπουργείο να γνωρίζει σε τι ύψους πρόστιμα αντιστοιχούν οι αιτήσεις που έχουν υποβληθεί έως σήμερα και οι οποίες έχουν φτάσει τις 573.000.

Στην Τουρκία για 5 ημέρες ο αρχηγός της CIA

Οι ΗΠΑ δείχνουν να ανησυχούν για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και θέλουν την Άγκυρα δίπλα τους , γι' αυτό φαίνεται και πραγματοποιήθηκε η "μυστική" αποστολή του αρχηγού της CIA Λίον Πανέτα στην Τουρκία.

Ο αρχηγός της CIA επισκέφθηκε την Τουρκία στα τέλη Μαρτίου και έμεινε στην τουρκική πρωτεύουσα για διαπραγματεύσεις και συνομιλίες, ακριβώς 5 ημέρες! Η επίσκεψη Πανέτα αποκρύφτηκε απο την κοινή γνώμη. Η άφιξη του έγινε αργά τη νύχτα όπως και αναχώρηση του.

Ο αρχηγός της CIA είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον διοικητή της ΜΙΤ Χακάν Φιντάν και πολλούς αξιωματούχους της κυβέρνησης και του Γενικού Επιτελείου Στρατού της Τουρκίας.

Αυτές τις 5 ημέρες της παραμονής του, ο Πανέτα συζήτησε τις εξελίξεις στις κρίσεις στη Λιβύη και στη Συρία, επίσης εξετάστηκαν οι σχέσεις Τουρκίας -Ισραήλ αλλά και η δράση του PKK στη Νοτιοανατολική Τουρκία.

Στο θέμα της Λιβύης διαπιστώθηκε οτι υπάρχει κενό ελέγχου στα χερσαία σύνορα, στη Συρία πως η κατάσταση βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο. Επίσης εξετάστηκε και ο "κρυφός κωδικός" ο οποίος περιλαμβάνει την προστασία και διάσωση της οικογένειας Άσαντ σε περίπτωση αλλαγής τους καθεστώτος στη χώρα.

Οι κάμερες κατέγραψαν τους... ζωοκλέφτες!!!

Στη λύση της τεχνολογίας κατέφυγε ένας απελπισμένος κτηνοτρόφος στα Καλάβρυτα για να βάλει τέλος στις αλλεπάλληλες «επισκέψεις» ζωοκλεφτών στο μαντρί του! Το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης που εγκατέστησε δεν έσωσε μόνο τον ίδιο αλλά και τους συναδέλφους του, αφού οδήγησε στην σύλληψη ενός αλλοδαπού που, μαζί με έναν ασύλληπτο ακόμη συνεργό του, είχαν ρημάξει τις κτηνοτροφικές μονάδες της περιοχής!

Η τελευταία εισβολή των δυο ζωοκλεφτών στο μαντρί του κτηνοτρόφου στο Ξηρολίθι Αιγιαλείας, καταγράφηκε από τις κάμερες το βράδυ του Μ. Σαββάτου. Οι εισβολείς ήταν αυτοί που είχαν κλέψει επτά αρνιά τα οποία έσφαξαν και έγδαραν 50 μέτρα δίπλα από τον περιφραγμένο χώρο. Το υλικό παραδόθηκε στην Αστυνομία, άνδρες της οποίας συνέλαβαν έναν από τους δράστες. Ο νεαρός Αλβανός ομολόγησε ότι το τελευταίο διάστημα είχε διαπράξει 25 ζωοκλοπές στην περιοχή της Αιγιάλειας, πολλές από τις οποίες στην συγκεκριμένη στάνη!

Αλλά και οι γνώριμοι «πεινασμένοι» έδρασαν ως την τελευταία στιγμή, στην προσπάθειά τους να κάνουν Πάσχα… δωρεάν! Με απίστευτο θράσος παραμόνευαν στην περιοχή των Προσφυγικών της Πάτρας και, όταν είδαν τον ιδιοκτήτη ενός σπιτιού να αφήνει μόνο του τον οβελία πάνω στη σούβλα για να πάρει κάποια σύνεργα για το ψήσιμο, όρμησαν ξαφνικά και άρπαξαν το αρνί... μαζί με τη σούβλα!

Σικάγο: Πυροβόλησαν 12χρονο έξω από το σχολείο του!

Άγνωστος πυροβόλησε εν ψυχρώ ένα δωδεκάχρονο αγόρι, έξω από το σχολείο του στο Σικάγο, για αδιευκρίνιστο μέχρι στιγμής λόγο. Το συμβάν έλαβε χώρα στη νότια πλευρά του κτιρίου και το θύμα δέχθηκε τη σφαίρα στην πλάτη. Ο άτυχος μαθητής αμέσως μεταφέρθηκε σε κοντινό Ιατρικό Κέντρο όπου νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Chicago Sun Times», στις 14.45, ο 12χρονος έφευγε από το σχολείο του (Cook Elementary School) και σε ένα κοντινό στενό βρέθηκε πληγωμένος.

Η αστυνομία δήλωσε στην εφημερίδα «Chicago Tribune» πως έχει βάσιμες υποψίες, ότι ο δράστης είναι ένας πρώην μαθητής, ο οποίος πυροβόλησε τέσσερις φορές μπροστά στους έντρομους μαθητές και το προσωπικό του σχολείου, πριν τραπεί σε φυγή.

Συνελήφθη ο εφοριακός που κατηγορείται ότι υπεξαίρεσε 2,2 εκατ. ευρώ

Στην περιοχή του Βύρωνα συνελήφθη λίγο μετά τις 21.00 το βράδυ της Τετάρτης ο εφοριακός της ΚΓ ΔΟΥ Αθηνών, ο οποίος κατηγορείται ότι υπεξαίρεσε 2,2 εκατ. ευρώ.

Ο 50χρονος εφοριακός, ο οποίος ήταν προϊστάμενος του τμήματος εσόδων της εφορίας, συνελήφθη βάσει εντάλματος που είχε εκδοθεί σε βάρος του και οδηγήθηκε στην Ασφάλεια Αττικής όπου κρατείται για να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Σημειώνεται ότι σε βάρος του εφοριακού έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για ψευδείς βεβαιώσεις, σε συνδυασμό με το νόμο 1608 περί καταχραστών του δημοσίου, καθώς και για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Η υπόθεση ήρθε στο φως μετά τη διαπίστωση κινήσεων μεγάλων ποσών μέσω τραπεζικών λογαριασμών του εφοριακού, τα οποία ξεπερνούσαν συνολικά τα 2 εκατομμύρια ευρώ.

Σκέψεις για κατάργηση των κρατήσεων υπέρ τρίτων στην ακτοπλοΐα

Προσπάθειες να βγει η ακτοπλοΐα από το οικονομικό αδιέξοδο κάνει το υπουργείου Θαλασσίων Υποθέσεων Γιάννης Διαμαντίδης. Πιο συγκεκριμένα ο υπουργός αναζητά τρόπους για να καταργήσει κάποιες από τις κρατήσεις υπέρ τρίτων που επιβαρύνουν το εισιτήριο της ακτοπλοΐας συνολικά κατά 35%. Πρόκειται για πάγιο αίτημα των ακτοπλοϊκών επιχειρήσεων προκειμένου να τονωθεί η τουριστική κίνηση. Ο Γιάννης Διαμαντίδης έχει υποσχεθεί ότι θα τακτοποιήσει το θέμα όμως όλα προσκρούουν στο υπουργείο Οικονομίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η υπόθεση βαδίζει σε καλό δρόμο και δεν αποκλείεται την ερχόμενη εβδομάδα ο ίδιος ο πρωθυπουργός να κάνει ανακοινώσεις για το θέμα αυτό στη διάρκεια της γενικής συνέλευσης των ξενοδόχων.
Υπολογίζεται ότι το τελικό όφελος για τον επιβάτη αλλά και για τις εμπορευματικές μεταφορές μπορεί θα είναι μία μείωση τιμών των ναύλων, σε ποσοστό 13%.

Ειδικότερα το ΥΘΥΝΑΛ προσανατολίζεται στην κατάργηση μη ανταποδοτικών τελών όπως είναι τα αχθοφορικά και λεμβουχικά τέλη αλλά και το τέλος του ΚΑΕΟ (Κεφάλαιο Ασφάλισης Επιβατών Οχημάτων) το οποίο επιβαρύνει τα εισιτήρια της ακτοπλοΐας σε ποσοστό 6,5% και εισπράττεται από το ΝΑΤ.

Όμως υπάρχουν σκέψεις για την κατάργηση τελών διαφυγούσης εργασίας φορτοεκφορτώσεων το οποίο επιβαρύνει κατά 4% τις εμπορευματικές μεταφορές από την Κρήτη και κατά 8% περίπου τα φορτία από τον Πειραιά προς τα λιμάνια του νησιού.

Καμπούλ: Λουτρό αίματος στο αεροδρόμιο όπου υπηρετούν και Έλληνες

Συνολικά 9 είναι οι νεκροί από το μακελειό στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Καμπούλ. Σώοι οι Έλληνες στρατιώτες που υπηρετούν εκεί. Οι Ταλιμπάν προκάλεσαν... μπέρδεμα αναλαμβάνοντας την ευθύνη.

Οκτώ στρατιώτες της δύναμης του ΝΑΤΟ και ένας υπεργολάβος έχασαν τη ζωή τους όταν πιλότος της Αφγανικής Πολεμικής Αεροπορίας άνοιξε πυρ εναντίον ξένων εκπαιδευτών του στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Καμπούλ. Καλά οι Έλληνες στρατιώτες.

Ο αντισμήναρχος Ποιμενίδης, επικεφαλής των Ελλήνων αεροπόρων που βρίσκονται στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, "όλοι οι Έλληνες στρατιωτικοί είναι καλά".

Έξι από τους νεκρούς είναι Αμερικανοί στρατιώτες, σύμφωνα με την αγγλόφωνη ειδησεογραφική υπηρεσία του δορυφορικού δικτύου Αλ Τζαζίρα που επικαλείται ανώνυμη πηγή. Στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της αφγανικής πρωτεύουσας υπηρετούν και Έλληνες.

Σύμφωνα με το αφγανικό υπουργείο Άμυνας, οι πυροβολισμοί άρχισαν ύστερα από φιλονικία μεταξύ ενός Αφγανού στρατιώτη και ξένων στρατιωτών. Το υπουργείο δεν ανακοίνωσε τον απολογισμό των θυμάτων και απέκλεισε την εκδοχή της επίθεσης ανταρτών.

Ο στρατηγός Ζαχίτ Αζίμι δήλωσε ότι ο επιτιθέμενος, ένας βετεράνος πιλότος του αφγανικού στρατού, σκοτώθηκε κατά την ανταλλαγή πυρών και πρόσθεσε ότι υπάρχουν αρκετοί νεκροί και τραυματίες. «Επί του παρόντος υπάρχουν αναφορές για απώλειες του ΝΑΤΟ», ανακοινώθηκε από το κέντρο εκπαίδευσης του ΝΑΤΟ.

Οι Ταλιμπάν δήλωσαν από την πλευρά τους ότι ένας από τους μαχητές τους που «εργαζόταν» στη βάση πραγματοποίησε την επίθεση αυτοκτονίας. Ο εκπρόσωπός τους, Ζαμπιουλάχ Μουτζαχίντ, ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, σε ανακοίνωση που έστειλε στα μέσα ενημέρωσης, προκαλώντας σύγχυση.

Όπως ανέφερε, αυτός που πυροβόλησε ήταν ένας πράκτοράς τους εν υπνώσει που φορούσε στολή του αφγανικού στρατού και εισήλθε στο στρατιωτικό αεροδρόμιο με τη συνεργασία ενός «προσώπου από μέσα». Πρόσθεσε ότι εννέα άνδρες του ΝΑΤΟ και πέντε Αφγανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν στην επίθεση αυτοκτονίας, ενώ ο μαχητής τους τον οποίο ονομάζει Αζιζουλάχ, σκοτώθηκε μόλις πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος.

Τις τελευταίες εβδομάδες κύμα επιθέσεων, μεταξύ τους αρκετές επιθέσεις αυτοκτονίας, από μέλη των Ταλιμπάν που φορούν στολές του αφγανικού στρατού, πλήττει τη χώρα.

Παρέλαση... γιοκ υπό το φόβο των Ταλιμπάν
Μετά απ’ όλα αυτά, η κυβέρνηση Καρζάι αποφάσισε την αναβολή της ετήσιας στρατιωτικής παρέλασης που γίνεται για τον γιορτασμό της Ημέρας της Νίκης, φοβούμενη πιθανές νέες επιθέσεις από Ταλιμπάν.

Η παρέλαση που επρόκειτο να γίνει την Πέμπτη για τον γιορτασμό 19 χρόνων από την πτώση της τελευταίας κομμουνιστικής κυβέρνησης, αναβλήθηκε μετά από απόφαση του υπουργικού συμβουλίου για «λόγους ασφαλείας».

Η κυβέρνηση καθιέρωσε την ετήσια παρέλαση αμέσως μετά την πτώση των Ταλιμπάν στα τέλη του 2001. Και το 2008 η παρέλαση διεκόπη όταν εξεγερμένοι άνοιξαν πυρ κατά του προέδρου Χαμίντ Καρζάι, υπουργών και ξένων διπλωματών που παρίσταντο στους γιορτασμούς. Ο πρόεδρος δεν έπαθε τίποτε αλλά πολλοί παριστάμενοι έχασαν τη ζωή τους.

Ινδονησία: Κάθειρξη 18 ετών σε ομογενή για διακίνηση ναρκωτικών

"Είμαι σοκαρισμένος. Αν και αθώος καταδικάστηκα σε 18 χρόνια φυλάκιση. Είναι απίστευτο". Με αυτόν τον τρόπο αντέδρασε ο Ελληνοαυστραλός Μιχάλης Σακατίδης, που καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 18 χρόνων από δικαστήριο της Ινδονησίας, για εισαγωγή αμφεταμινών στο Μπαλί.

Τα ναρκωτικά ήταν κρυμμένα μέσα σε βαλίτσα από την Ταϊλάνδη, από όπου προερχόταν ο ομογενής. Ο ίδιος υποστήριξε ότι είναι αθώος και ότι "δανείστηκε" την αποσκευή από έναν Ινδό φίλο του. Όπως λένε νομικοί κύκλοι η επιμονή του να υποστηρίζει ότι είναι αθώος ενδεχομένως να συνέβαλε στο να αυξηθεί η ποινή του κατά δυο χρόνια.

Ο συνήγορος του Σακατίδη, Σίγκιντ Σουτάντο, δήλωσε ότι ενδεχομένως ο πελάτης του να κάνει έφεση. "Είμαι κι εγώ σοκαρισμένος. Ανέμενα πως θα αθωωνόταν" είπε. Πάντως ο εισαγγελέας είχε προτείνει ποινή 20 ετών.

Ο Σακατίδης βρίσκεται στις φυλακές Κερόμποραχ όπου, επίσης, κρατούνται άλλοι δέκα Αυστραλοί, καταδικασθέντες για εισαγωγή ναρκωτικών στην Ινδονησία, ανάμεσά τους και τρεις που έχουν καταδικαστεί σε θάνατο, καθώς και η Σαπέλ Κόρμπι.

Σικελία: Συντριβή μαχητικού F-16 που είχε μετάσχει στις επιχειρήσεις στη Λιβύη

Μαχητικό αεροσκάφος F-16 που μετείχε στις επιχειρήσεις στη Λιβύη συνετρίβη την Τετάρτη, την ώρα της προσγείωσής του σε βάση στη Σικελία, δήλωσε αξιωματούχος του ΝΑΤΟ, ο οποίος συμπλήρωσε ότι ο πιλότος του είχε προλάβει να χρησιμοποιήσει με ασφάλεια το σύστημα εκτίναξης.

"Ένα F-16 συνετρίβη στη βάση της Σιγκονέλα. Ο πιλότος χρησιμοποίησε το σύστημα εκτίναξης και τώρα εξετάζεται η κατάστασή του" δήλωσε ο αξιωματούχος, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Το αεροσκάφος, το οποίο δεν βρισκόταν σε αποστολή, μετέβαινε από τη βάση του Ντετσιμομάνου, στη Σαρδηνία, σε αυτήν της Σιγκονέλα, στη Σικελία, διευκρίνισε ο ίδιος, ο οποίος αρνήθηκε να δώσει περισσότερες εξηγήσεις.

Σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa, η συντριβή του αεροσκάφους, που φέρεται να ανήκε στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, προκάλεσε το προσωρινό κλείσιμο της βάσης.

Προσπάθησε να αυτοκτονήσει λόγω ανεργίας

Τέλος στη ζωή του επιχείρησε να βάλει χθες το απόγευμα ένας 37χρονος Μεσσαρίτης ο οποίος πήδηξε στο κενό από την ταράτσα του σπιτιού του στο Τυμπάκι.

Ο νεαρός άνδρας, το τελευταίο διάστημα φέρεται να ήταν πολύ απογοητευμένος, γιατί δεν έβρισκε δουλειά και την κακή του ψυχολογική κατάσταση γνώριζαν οι οικείοι του στους οποίους καθημερινά μιλούσε για το Γολγοθά που ανέβαινε.

Αρχικά ο 37χρονος μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας των Μοιρών και στη συνέχεια στο ΠΑΓΝΗ. Σήμερα μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας όπου νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση με κακώσεις στο κεφάλι και βαριά τραύματα στα πόδια.

Αποφασίζει η Ολομέλεια για Ακη

Σε ειδική συνεδρίαση, η Ολομέλεια της Βουλής καλείται να αποφασίσει επί της πρότασης 112 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, για τη σύσταση ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση της προμήθειας τριών γερμανικών υποβρυχίων τύπου 214.

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ζητούν τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών του πρώην υπουργού και ηγετικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ Άκη Τσοχατζόπουλου και συγκεκριμένα για τα αδικήματα "της παθητικής δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες με τη μορφή της απόκτησης και κατοχής περιουσίας, εν γνώσει κατά το χρόνο κτήσης του γεγονότος ότι προέρχεται από εγκληματικές δραστηριότητες".

Με το περιεχόμενο και την κατεύθυνση της πρότασης των κυβερνητικών βουλευτών συμφωνεί και η αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία επίσης συγκατατίθεται στην πρόταση που έχει κατατεθεί από το κυβερνών κόμμα, οι παράμετροι της όλης υπόθεσης, όσον αφορά τους διατελέσαντες υπουργούς Αμύνης μετά τον κ. Τσοχατζόπουλο, δηλ. τους κ.κ. Γιάννο Παπαντωνίου, Σπήλιο Σπηλιωτόπουλο και Ευάγγελο Μεϊμαράκη, οι οποίοι διαχειρίστηκαν στη συνέχεια την επίμαχη σύμβαση που υπογράφηκε το 2000, να ερευνηθούν από την κοινοβουλευτική επιτροπή εξοπλισμών, η οποία διαθέτει οιονεί ανακριτικές αρμοδιότητες.

Το ενδιαφέρον κατά την διαδικασία δεν εντοπίζεται μόνο στο αποτέλεσμα της μυστικής ψηφοφορίας, καθώς αναμένεται η υπερψήφιση της πρότασης για σύσταση της προκαταρκτικής επιτροπής, αλλά και στην ομιλία του κ. Τσοχατζόπουλου.

O κ. Άκης Τσοχατζόπουλος, θα κάνει χρήση του δικαιώματος που του δίδει ο Κανονισμός της Βουλής να παραστεί στην συνεδρίαση και να εκθέσει τις απόψεις του για την υπόθεση.

Ως εισηγητές από το ΠΑΣΟΚ στην αυριανή συνεδρίαση έχουν ήδη οριστεί οι Μάρκος Μπόλαρης (που προαλείφεται για πρόεδρος της προκαταρκτικής), Γιώργος Χαραλαμπόπουλος και Μαρία Μίχου, ενώ από τη ΝΔ οι Πάνος Καμμένος, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και Αργύρης Ντινόπουλος.

Θετική υπέρ της συγκρότησης προκαταρκτικής επιτροπής θέση αναμένεται να λάβουν και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης, ενώ ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, σε τοποθέτησή του στη Βουλή ,τάχθηκε υπέρ της διερεύνησης της υπόθεσης από την προκαταρκτική και για τους υπολοίπους διατελέσαντες υπουργούς που διαχειρίστηκαν τη σύμβαση.

Η συζήτηση θα αρχίσει στις 11 το πρωί και αναμένεται να ολοκληρωθεί τις απογευματινές ώρες με μυστική ψηφοφορία.

Η ΓΕΝΟΠ ζητά 12 δισ. από το κράτος

Η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ ζητά το συγκεκριμένο ποσό προκειμένου να σταματήσει την όποια αντίδραση και την όποια αξίωση από την επιχείρηση εν όψει και της νέας μετοχοποίησης της ΔΕΗ.

Μετά τις αποκαλύψεις για διακοπές σε πολυτελέστατα ξενοδοχεία, πανάκριβα δώρα, εκθέσεις φαντάσματα που πληρώθηκαν και ποτέ δεν υλοποιήθηκαν, τώρα οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ έρχονται και τραβούν την κατάσταση στα άκρα ζητώντας το ιλιγγιώδες ποσό των 12 δισεκατομμυρίων ευρώ από την κυβέρνηση.

Όπως αναφέρουν οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ αυτό το ποσό των 12 δισεκατομμυρίων ευρώ αποτελούν περιουσία των εργαζομένων, καθώς τα προηγούμενα χρόνια είχαν ενσωματώσει τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα.

Μάλιστα, η ΓΕΝΟΠ απειλεί πως εάν δεν ικανοποιηθεί η απαίτησή τους τότε θα προσφύγουν με ομαδικές αγωγές στη δικαιοσύνη κατά του ελληνικού δημοσίου, προκειμένου να διεκδικήσει όπως αναφέρουν τα χρήματά τους.

Όπως δήλωσε ο αναπληρωτής Γραμματέας της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ, Γιώργος Γκαραβέλας "ο νόμος 2773 του 1999, το άρθρο 34 κάνει λόγο ρητά και κατηγορηματικά ότι το κράτος αναλαμβάνει την υποχρέωση να καταβάλλει τις ασφαλιστικές υποχρεώσεις και παροχές. Επειδή το κράτος δεν ειναι συνεπές στις υποχρεώσεις ο κόσμος αδυνατεί να πάρει σύνταξη και εφάπαξ. Είναι χρήματα δικά μας. Εμείς θα τα διεκδικήσουμε νομικά και στα Ελληνικά και στα Ευρωπαϊκά δικαστήρια. Όσον αφορά στις περαιτέρω κινητοποιήσεις μας οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν το μεσημέρι στη συνεδρίαση του Δ.Σ της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ".

Λούξορ: Βρήκαν τεράστιο άγαλμα του Αμενχοτέπ Γ'

Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα αγάλματα του Φαραώ που έχουν ανακαλυφθεί μέχρι σήμερα. Το φιλοτεχνημένο σε χαλαζίτη γλυπτό, ύψους μεγαλύτερου από 13 μέτρα, βρέθηκε σε επτά κομμάτια στον ταφικό ναό του Αμενχοτέπ Γ' στο Κομ αλ-Χιτάν, ανακοίνωσε το υφυπουργείο Αρχαιοτήτων.

Είναι ένα από τα δύο αγάλματα που είχαν τοποθετηθεί στη βόρεια είσοδο του ναού, τα οποία πιθανότατα καταστράφηκαν κατά το σεισμό του έτους 27 π.Χ., αναφέρεται στην ανακοίνωση. Το άγαλμα, του οποίου το κεφάλι δεν έχει ακόμη βρεθεί, είχε από τότε "θαφτεί" κάτω από τη γη.

Το άλλο άγαλμα θα πρέπει να αποκαλυφθεί σύντομα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υφυπουργείου.

«Η αρχαιολογική ομάδα ασχολείται τώρα με τον καθαρισμό, την συλλογή και την αποκατάσταση των επτά κομματιών για να τα ξαναβάλει στη θέση τους, και την αναζήτηση του κεφαλιού του αγάλματος», ανέφερε το υφυπουργείο Αρχαιοτήτων, προσθέτοντας ότι αυτός ο «πέτρινος» Φαραώ πρόκειται να ξανατοποθετηθεί στη θέση του στην είσοδο του ναού.

Ο Αμενχοτέπ Γ', ο οποίος κυβέρνησε την Αίγυπτο από το 1390 έως το 1352 π.Χ., ήταν πατέρας του Ακενατόν, του «αιρετικού Φαραώ» που θεωρείται πρόδρομος του μονοθεϊσμού, επειδή προσπάθησε να επιβάλει την αποκλειστική λατρεία του Ατόν, και παππούς του Τουταγχαμών.

Οι "Παπαροκάδες" κληρώνουν Jeep!!!


Απίστευτο κι όμως αληθινό! Στην Ιερά Μονή Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σάρωφ, γνωστό ως το Μοναστήρι των «Παπαροκάδων» φέτος αποφάσισαν να κάνουν έναν ξεχωριστό Πασχαλινό δώρο στους πιστούς.

Έβαλε λοιπόν σε λαχειοφόρο ένα πολυτελέστατο Jeep αξίας πολλών δεκάδων χιλιάδων ευρώ. Πάντως, όπως φαίνεται, οι «Παπαροκάδες» αντιλαμβάνονται την δύσκολη οικονομική συγκυρία κι έτσι στην περίπτωση που ο υπερτυχερός δεν μπορεί να συντηρήσει το αυτοκίνητο, του έχουν έτοιμη την λύση.

Το μήνυμα προς τους πιστούς λέει: "Με ένα λαχνό των δύο Ευρώ κερδίζετε αυτό το αυτοκίνητο. Αν δεν θέλετε να το κρατήσετε μπορείτε να το πουλήσετε"!!!

Την έσπασε στο ξύλο, αλλά δεν είχε 100 € για να του κάνει μήνυση!!!

Το περιστατικό συνέβη μπροστά στα έκπληκτα μάτια των περαστικών. Ο δράστης σταμάτησε μόνο όταν είδε να φτάνουν οι αστυνομικοί. Δ

Άρχισε να την χτυπάει ασταμάτητα στη μέση της οδού Χαριλάου Τρικούπη, στην Πάτρα, μπροστά στους κατοίκους της περιοχής. Η άτυχη γυναίκα καλούσε σε βοήθεια αλλά ο σύζυγός της δεν σταματούσε μέχρι την στιγμή που εμφανίστηκαν οι άνδρες της αστυνομίας.

Τότε ο δράστης τράπηκε σε φυγή αλλά για να τον καταδιώξουν και ν ατον συλλάβουν θα έπρεπε η γυναίκα να υποβάλλει μήνυση. Ωστόσο δεν είχε τα 100 ευρώ που είναι απαραίτητα για την υποβολή της και έτσι ο δράστης παρέμεινε ατιμώρητος.

Πρωτομαγιά: 24ωρη απεργία στα λιμάνια

Πρωτομαγιάτικη ταλαιπωρία περιμένει όσους έχουν προγραμματίσει να ταξιδέψουν την Κυριακή 1 Μαΐου με πλοίο εξαιτίας της 24ωρης απεργίας που αποφάσισαν να προχωρήσουν οι ναυτεργάτες.

Οι διοικήσεις των Πανελλήνιων Ενώσεων Μηχανικών και Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», Πληρωμάτων ρυμουλκών-ναυαγοσωστικών και Συνταξιούχων ΝΑΤ αποφάσισαν να συμμετέχουν με 24ωρη απεργία στον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, από τις 12 τα μεσάνυχτα του Σαββάτου έως τις 12 τα μεσάνυχτα της Κυριακής.

Η διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας θα πραγματοποιήσει 4ωρη στάση εργασίας των πληρωμάτων των πλοίων σε όλες τις κατηγορίες, με έναρξη από τις 12 το μεσημέρι έως στις 4 μμ για την 1η Μαΐου 2011.

Η ναυτική ομοσπονδία ζητά απορρόφηση όλων των ανέργων ναυτικών, προστασία των θέσεων εργασίας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων καθώς και αποτροπή της αποβολής της Ελληνικής σημαίας από τα κρουαζιερόπλοια της εταιρείας LOUIS, για την οποία η ΠΝΟ είχε προειδοποιήσει με σαφήνεια.
Επίσης ζητά :

-Άμεση ανάκληση και κατάργηση της νομοθεσίας για την πολιτική επιστράτευση των Ελλήνων ναυτεργατών.

- Άμεση υπογραφή ικανοποιητικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας για το 2011 και ολοκλήρωση της σχετικής διαδικασίας όπου αυτή εκκρεμεί για το 2010.

-Προσέλκυση νέων και παραμονή τους στο ναυτικό επάγγελμα.

-Αυστηρή εφαρμογή από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του ΥΘΥΝΑΛ της κείμενης νομοθεσίας όπως δεκάμηνη απασχόληση των ναυτεργατών στην Ακτοπλοΐα, ώρες εργασίας κλπ.

-Αναβάθμιση ναυτικής εκπαίδευσης - μετεκπαίδευσης - Δημιουργία Σχολών για κάθε κλάδο.

-Επιτάχυνση και ολοκλήρωση των διαδικασιών για την ίδρυση ανεξάρτητου Ειδικού Ταμείου Ανεργίας Ελλήνων ναυτεργατών.

-Κάλυψη από τον κρατικό προϋπολογισμό των παροχών όλων των Ταμείων (κύριων συντάξεων ΝΑΤ, εφάπαξ παροχών επικουρικών συντάξεων ΚΕΑΝ, ΕΛΟΕΝ) και Εστίας Ναυτικών.

-Σαφής καθορισμός χρονοδιαγράμματος για την αναπροσαρμογή όλων των συντάξεων των ναυτεργατών στο 80% των εν ενεργεία.

-Διπλασιασμός των χορηγουμένων εφάπαξ από τα Ταμεία Προνοίας Αξιωματικών & Κατωτέρων Πληρωμάτων.

-Το καθεστώς φορολόγησης των εν ενεργεία να ισχύει και για τους συνταξιούχους ναυτικούς.

-Μοριοδότηση των παιδιών των ναυτικών διά νόμου, σε όλους τους διαγωνισμούς του Α.Σ.Ε.Π. ή τις προσλήψεις που αφορούν υπηρεσίες που εποπτεύονται από το Υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας (ΝΑΤ-Οίκος Ναύτου, Εστία Ναυτικών - ΕΛΟΕΝ και Υπηρεσίες ΥΘΥΝΑΛ).

-Η πλειοψηφία των Μελών της Διοίκησης του Γραφείου Εύρεσης Ναυτικής Εργασίας (Γ.Ε.Ν.Ε.), να περιέλθει στους ναυτεργάτες, ώστε να επιτελεί τον ρόλο για τον οποίο ιδρύθηκε σύμφωνα με την ΔΣ υπ’ αριθ. 9/1920 και να πάψει επιτέλους να αποτελεί Γραφείο έκδοσης σημειωμάτων μη προσφερομένων ναυτεργατών.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More