Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Συνελήφθη και ο τρίτος δράστης του μακελειού στον Ρέντη

Συνελήφθη στην περιοχή των Αχαρνών - Ο τέταρτος μάλλον έχει διαφύγει στο εξωτερικό

Εξάστερος ο Παναθηναϊκός - Νίκησε τη Μακάμπι στον τελικό

Στην κορυφή της Ευρώπης οι “πράσινοι” για έκτη φορά - Επικράτησε της Μακάμπι στον τελικό της Βαρκελώνης με 78-70 - MVP ο Διαμαντίδης - Εξαιρετικοί οι Σάτο, Μπατίστ. Δάκρυσε ο Ομπράντοβιτς

Αμερικανοί κομάντος σκότωσαν τον Μπιν Λάντεν

Ο επικεφαλής της Αλ Κάιντα, νούμερο ένα καταζητούμενος σε όλο τον κόσμο και φερόμενος ως ο ιθύνων νους των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου στις Η.Π.Α., Οσάμα Μπιν Λάντεν, είναι νεκρός.

Τρίτη 12 Απριλίου 2011

ΣΑΧΤΑΡ ΝΤΟΝΕΤΣΚ – ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ 0-1

Με τον Λιονέλ Μέσι να γράφει ιστορία, η Μπαρτσελόνα σφράγισε απόψε την πρόκρισή της στην ημιτελική φάση του Champions League, όπου την περιμένει, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, η Ρεάλ Μαδρίτης.

Οι “μπλαουγκράνα” επιβλήθηκαν με 1-0 της Σαχτάρ Ντόνετσκ μέσα στη “Ντόνμπας Αρίνα”, με τον Αργεντινό σούπερ σταρ να φτάνει τα 48 γκολ σε όλες διοργανώσεις, επίδοση ρεκόρ που ξεπερνάει την προηγούμενη του Ρονάλντο.

Με... μαξιλαράκι ασφαλείας το 5-1 του “Καμπ Νου”, οι Καταλανοί δεν χρειάστηκε να φορτσάρουν στο ελάχιστο, κόντρα σε ένα αντίπαλο που είχε διάθεση, όμως ήταν ξεκάθαρο ότι υστερούσε σε ποιότητα.

Στο αναμενόμενο 4-2-3-1 της Σαχτάρ στο ξεκίνημα ο Λουίζ Αντριάνο προτιμήθηκε εκ νέου αντί του Εντουάρντο ως μοναδικός προωθημένος, ενώ στα αμυντικά χαφ ο Μκχιταριάν επιλέχθηκε και πάλι ως παρτενέρ του Χούμπσμαν, αφού ο Φερναντίνιο δεν έχει αναρρώσει ακόμα πλήρως από τον τραυματισμό του. Όσον αφορά τη θέση του τραυματία Σρνα, επιλέχθηκε τελικά ο Σεφτσούκ αντί του Κριφτσόφ.

Από το αντίπαλο στρατόπεδο, στο πάγιο 4-3-3 της Μπαρτσελόνα, ο Κεϊτά πήρε τη θέση του τιμωρημένου Ινιέστα στο αρχικό σχήμα, ενώ η μόνη ουσιαστική αλλαγή ήταν η χρησιμοποίηση του Αφελάι αντί του Πέδρο.

Σαφώς με μεγαλύτερη διάθεση στο ξεκίνημα του ματς η Σαχτάρ, με τον Ντάγκλας Κόστα στο 8' να φτάνει από πλάγια θέση απέναντι από τον Βαλντές, αλλά να νικιέται από τον πορτιέρο των Καταλανών. Χρειάστηκε να φτάσουμε στο 22' για να κάνει τελική προσπάθεια η Μπαρτσελόνα, με το μακρινό σουτ του Τσάβι να φεύγει αρκετά άουτ. Δύο λεπτά αργότερα το πλασέ του Ζάντσον δεν ανησύχησε τον Βαλντές, όπως και το σουτ του Μέσι στο 28' τον Πιατόφ.

Με το πέρασμα του χρόνου η Μπαρτσελόνα κέρδισε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και ξεκάθαρα πλέον την κατοχή της μπάλας, με το 0-1 μα μοιάζει θέμα χρόνου και τελικά να γίνεται στο 43' με ατομική προσπάθεια του Μέσι που πέρασε τους πάντες και τα πάντα. Αυτό ήταν το 9ο γκολ του Αργεντινού σούπερ σταρ σε δέκα φετινά ματς στη διοργάνωση, αλλά και το 48ο σε όλες τις διοργανώσεις, επίδοση ρεκόρ στην ιστορία των “μπλαουγκράνα”. Η Σαχτάρ θα μπορούσε να απαντήσει στις καθυστερήσεις, αλλά το φάουλ του Γιάντσον κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι, με τη συμβολή του Βαλντές.

Στο δεύτερο μέρος, στο 58' ο Αφελάι νικήθηκε σε τετ α τετ από τον Πιατόφ, με τον Άλβες στην επαναφορά της μπάλας να στέλνει τη μπάλα άουτ. Σαφώς σε χαμηλότερο τέμπο το ματς, με τη Μπαρτσελόνα να παίζει απλά στο ρελαντί και τη Σαχτάρ να θέλει,αλλά να μην μπορεί. Ο Μκχιταριάν νικήθηκε στο 74' από τον Βαλντές από εξαιρετικά πλεονεκτική θέση, ενώ δέκα λεπτά αργότερα ο Μορένο με προβολή προ κενής εστίας κατάφερε να στείλει τη μπάλα άουτ. Λίγα πράγματα μέχρι το φινάλε, για ένα ματς που από το ξεκίνημα μάλλον έδειχνε αγγαρεία.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Γ. - ΤΣΕΛΣΙ 2-1

Μετά από ένα χρόνο απουσίας η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ βρίσκεται και πάλι στα ημιτελικά του Champions League, μετά το 2-1 επί της Τσέλσι στον δεύτερο προημιτελικό του «Ολντ Τράφορντ».

Η ομάδα του σερ Άλεξ Φέργκιουσον περιμένουν τον αντίπαλο τους, που αν δεν συμβεί η τρομερή ανατροπή στην Γερμανία, θα είναι η μεγάλη έκπληξη της φετινής διοργάνωσης Σάλκε.

Οι δυο ομάδες μπήκαν αρκετά επιφυλακτικά στ ο παιχνίδι, αφού το σκορ του πρώτου αγώνα ήταν αρκετά πονηρό και χρειαζόταν υπομονή και από τους δυο. Η Τσέλσι ήταν λίγο πιο κινητική από την Μάντσεστερ και παραλίγο να... παγώσει το «Ολντ Τράφορντ» με τον Λάμπαρντ στο 14’, αλλά το σουτ του διεθνή μέσου των «μπλε» έφυγε λίγο άουτ.

Στο 26΄ και ενώ οι γηπεδούχοι είχαν ανεβάσει λίγο την απόδοση τους, βρήκαν δίχτυα με τον Ερνάντες, αλλά το γκολ του ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Ότι δεν κατάφερε σε εκείνο το λεπτό ο Μεξικανός το κατάφερε στο 43ο λεπτό, όταν μετά από παράλληλη μπαλιά του Γκιγκς, που πέρασε από όλους τους αμυντικούς της Τσέλσι, μπήκε με την μπάλα στα δίχτυα. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του ημιχρόνου.

Παρά το γεγονός ότι ο Φέρντιναντ κούτσαινε από το πρώτο πεντάλεπτο και με τον Βίντιτς να κρατάει όλη την άμυνα της Γιουνάιτεντ, η Τσέλσι δεν κατάφερε να απειλήσει την εστία του Φαν Ντερ Σαρ. Σα να μην έφτανε αυτό, η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι έμεινε και με δέκα παίκτες από το 69ο λεπτό, μετά τη δεύτερη κίτρινη που δέχθηκε ο Ραμίρες για φάουλ πάνω στον Νάνι.

Παρ’ όλα αυτά οι «μπλε» μπήκαν και πάλι στο παιχνίδι στο 77’ όταν ο Ντρογκμπά κατέβασε πολύ όμορφα την πάσα του Εσιέν και μόνος απέναντι από τον τερματοφύλακα της Μάντσεστερ δε δυσκολεύτηκε να στείλε την μπάλα στα δίχτυα.

Οι γηπεδούχοι όμως είχαν απάντηση και μάλιστα άμεση, αφού στο ίδιο λεπτό(!!!) έκαναν το 2-1 με τον Παρκ να εκτελεί τον Τσεχ, μετά από ακόμα μια πολύ όμορφη ασίστ του Γκιγκς. Αυτό ήταν και το τελικό σκορ, αφού στα τελευταία λεπτά η Μάντσεστερ κατέβασε ταχύτητα και κράτησε το σκορ πρόκρισης!

Επεισόδια με τραυματίες έξω από το κτίριο του ΟΛΠ

Ένταση και επεισόδια σημειώθηκαν το μεσημέρι της Τρίτης έξω από τον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς μεταξύ δυνάμεων των ΜΑΤ και περίπου 400 εργαζομένων της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος, οι οποίοι πραγματοποιούσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν ότι, στην προσπάθειά τους να μπουν στον ΟΛΠ, για να δουν κάποιο μέλος της διοίκησης, δέχθηκαν αναίτια επίθεση από τα ΜΑΤ με χρήση δακρυγόνων και γκλομπ.

Από τα επεισόδια τραυματίστηκαν τέσσερα άτομα, τα οποία μεταφέρθηκαν στο Ασκληπιείο Βούλας, όπου υποβλήθηκαν σε ιατρικές εξετάσεις.

Οι εργαζόμενοι σε ανακοίνωσή τους ζητούν την άμεση χωροθέτηση της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, ώστε να μπορεί να συνυπάρξει με άλλες χρήσεις, να περάσουν τα Ναυπηγεία Ελευσίνας και Σκαραμαγκά σε κρατικό έλεγχο και να λειτουργήσουν με κρατικές παραγγελίες, ενώ δηλώνουν ενάντια στην παραχώρηση της τρίτης προβλήτας από τον ΟΛΠ, ζητώντας να κατασκευαστεί πλωτή δεξαμενή.

«Για βάρβαρη και προσχεδιασμένη επίθεση που δέχθηκαν οι εργάτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης έξω από τον ΟΛΠ» κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

«Για δολοφονική επίθεση εναντίον των διαδηλωτών εργατών της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης, έξω από το κτίριο του ΟΛΠ» κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής Θ. Δρίτσας και αναφέρει ότι «καμιά ενέργεια των διαδηλωτών δεν μπορεί να δικαιολογήσει τη συμπεριφορά των ΜΑΤ και των ειδικών δυνάμεων του Λιμενικού Σώματος».

ΤΕΙ Πειραιά: Κλειστό από χθες - Ανακοίνωση με αιχμές για κακοδιαχείριση από το Υπουργείο Παιδείας

Ανακοινώσεις με σαφείς αιχμές για τον τρόπο διαχείρισης των οικονομικών του ΤΕΙ Πειραιά, εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας, με αφορμή την αναστολή λειτουργίας του από χθες, λόγω έλλειψης πόρων.

“Το ΤΕΙ Πειραιά έχει λάβει τα τελευταία χρόνια χρηματοδότηση υψηλότερη από αυτή που αντιστοιχεί στα στοιχεία λειτουργίας του. Παραμένει ζητούμενο από το συγκεκριμένο ΤΕΙ και τη Διοίκησή του, αφού εξηγήσει το αυξημένο κόστος λειτουργίας του και προβεί σε όλους τους απαραίτητους διοικητικούς, οικονομικούς και διαχειριστικούς ελέγχους από τα όργανα της Πολιτείας, να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες διορθωτικές κινήσεις εξορθολογισμού σε ορίζοντα διετίας", τονίζεται από το υπουργείο Παιδείας

Με δεύτερη ανακοίνωσή του, το υπουργείο επισημαίνει ότι “η κατανομή της κρατικής επιχορήγησης προς τα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ της χώρας πρέπει να πραγματοποιείται με τρόπο διαφανή και με βάση τα πραγματικά στοιχεία λειτουργίας τους. Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος συμφωνήθηκε και εγκρίθηκε από τη σύνοδο των Προέδρων των ΤΕΙ η εφαρμογή ενός αλγόριθμου, στον οποίο θα λαμβάνονται υπόψη ο φοιτητικός πληθυσμός, το εκπαιδευτικό προσωπικό, ο Δείκτης Κόστους Σπουδών, καθώς και ορισμένα κριτήρια ωρίμανσης, όπως π.χ. πολυεδρικότητα.

Παρατηρήθηκε, λοιπόν, μετά την εφαρμογή του αλγόριθμου, ότι το ΤΕΙ Πειραιά λάμβανε επιχορήγηση πολύ υψηλότερη σε σχέση με τα στοιχεία λειτουργίας του. Παρόλα αυτά, είναι το μοναδικό ΤΕΙ της χώρας, το οποίο παρουσίασε στο τέλος του έτους έλλειμμα άνω του 1,5 εκατομμύριου ευρώ, χωρίς να δίδεται κάποια εξήγηση για την αιτία. Το επιχείρημα πως «τα περιφερειακά ΤΕΙ δεν έχουν σπουδαστές και κακώς τους δίδεται χρηματοδότηση εις βάρος του ΤΕΙ Πειραιά», επιχειρεί να μεταθέσει αλλού τη συζήτηση και όχι εκεί που πρέπει, δηλαδή στο κατά πόσο γίνεται ορθολογική κατανομή των πόρων και πώς εξηγούνται τα ελλείμματα που παρουσιάζονται".

Χασισόδεντρα σε θερμοκήπια!!!!

Το πρωί συνελήφθη ένας 45χρονος γιατί αστυνομικοί εντόπισαν σε θερμοκήπιό του στην αγροτική περιοχή ''Τηγάνια'', τριάντα εννέα δενδρύλλια χασίς ύψους από 0,02 ως 0,80 εκατοστά του μέτρου, τα οποία καλλιεργούσε επιμελώς.

Επίσης πλησίον του σπιτιού του και μέσα σε θερμοκήπιο βρέθηκαν άλλα τέσσερα δενδρύλλια, ύψους 0,10 έως 0,15 εκατοστά του μέτρου.

Τα δενδρύλλια εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν, ενώ ο 45χρονος που ομολόγησε την πράξη του θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Σπάρτης.

Μαχαίρωσε τον γαμπρό του και εξαφανίστηκε

Οι αστυνομικοί έχουν αξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για να συλλάβουν τον 30χρονο δράστη. Το θύμα νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της πόλης με σοβαρά τραύματα.

Ο 30χρονος φαίνεται πως είχε διαφορές από παλιά με τον γαμπρό του. Παρόλα αυτά δεν γίνει γνωστή η αιτία που οδήγησε στο αιματηρό ξεκαθάρισμα μεταξύ τους.

Το μοιραίο συνέβη όταν κάποια στιγμή άρχισαν να λογομαχούν. Ξαφνικά ο 30χρονος κουνιάδος άρπαξε ένα μαχαίρι με μήκος λεπίδας 19 εκατοστών και επιτέθηκε στον 33χρονο γαμπρό του...

Αφού τον τραυμάτισε στα χέρια και στο λαιμό, το έβαλε στα πόδια και εξαφανίστηκε! Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου, ενώ η αστυνομία αναζητά τον δράστη σε όλη την Ξάνθη.

Ξυλοκόπησε τη γυναίκα του, μπροστά στα μάτια των παιδιών του!

Άγριος ξυλοδαρμός μιας 57χρονης γυναίκας από το σύζυγό της σημειώθηκε για οικογενειακές διαφορές, σε χωριό της Ηλείας.

Ο ξυλοδαρμός σημειώθηκε μπροστά στα μάτια των τεσσάρων παιδιών τους, έπειτα από λογομαχία που είχε το αντρόγυνο, με αποτέλεσμα η γυναίκα να μεταφερθεί αρχικά στο κέντρο υγείας Σιμόπουλου και στη συνέχεια στο νοσοκομείο Αμαλιάδας.

Μετά την αποχώρησή της από το νοσοκομείο η γυναίκα υπέβαλε μήνυση εις βάρος του 40χρονου συζύγου της.

Δραπέτης φυλακών λήστεψε κοσμηματοπωλείο στα Γιάννενα

Ο συγκεκριμένος είναι δραπέτης των Δικαστικών φυλακών Αλικαρνασσού και στις 30 Νοεμβρίου 2010 μπήκε σε κοσμηματοπωλείο ιδιοκτησίας 80χρονου, στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας και με την απειλή όπλου έκλεψε κοσμήματα συνολικής αξίας 200.000 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο.

Σε βάρος του 45χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για ένοπλη ληστεία, από το αστυνομικό τμήμα Φιλιατών.

Η δικογραφία υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Ηγουμενίτσας.

Έκλεισαν το λιμάνι Ηγουμενίτσας για 4 ώρες

Για ένα τετράωρο περίπου, από τις 07.00 μέχρι τις 11.00 το πρωί, αποκλείστηκε από πολίτες και φορείς της περιοχής, το λιμάνι εξωτερικού της πόλης, σε μια προειδοποιητική πρώτη διαμαρτυρία για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί από τους εκατοντάδες λαθρομετανάστες που συγκεντρώθηκαν τους τελευταίους μήνες, με την ελπίδα να περάσουν με πλοία στα λιμάνια της Ιταλίας. Με τον αποκλεισμό, δεν επετράπη η είσοδος και η έξοδος από το λιμάνι σε κανένα αυτοκίνητο.

"Η σημερινή μας διαμαρτυρία είναι η πρώτη, αλλά θα ακολουθήσουν κι άλλες, περισσότερο δυναμικές...", δήλωσε ο δήμαρχος Ηγουμενίτσας, Γιώργος Κάτσινος, συμπληρώνοντας: "Σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται για κίνηση ρατσισμού κατά αυτών των απεγνωσμένων ανθρώπων. Κατάφεραν να καταστρέψουν την ηρεμία της περιοχής, να εξαφανίσουν το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων, να δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα, που καθημερινά οξύνονται και δεν ξέρουμε ποια θα είναι η κατάληξή τους. Τη λύση πρέπει να τη δώσει η κυβέρνηση. Έχουμε καλέσει κατ’ επανάληψη των αρμόδιο υπουργό κ. Παπουτσή να έλθει στην Ηγουμενίτσα, να δει από κοντά το πρόβλημα και από κοινού να προωθήσουμε λύσεις. Δεν μπορεί αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση...".

Συμπαραστάτες των κατοίκων της περιοχής εμφανίσθηκαν και οι οδηγοί των φορτηγών, οι οποίοι αντιμετωπίζουν πολλά και σοβαρά προβλήματα με τους λαθρομετανάστες, ενώ αρκετοί συνάδελφοί τους βρίσκονται αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη, όταν εντοπίστηκαν στα αυτοκiνητά τους λαθρομετανάστες, που είχαν μπεί κρυφά ανάμεσα στα εμπορεύματα που μετέφεραν.

Οι εκατοντάδες Σομαλοί, Πακιστανοί, Ιρακινοί, Ιρανοί, Αφγανοί και από άλλες χώρες, έχουν δημιουργήσει ένα καταυλισμό, με πρόχειρα στέγαστρα, στο δασύλλιο που βρίσκεται δίπλα από το λιμάνι και όταν δένουν τα πλοία στην προβλήτα, εξορμούν για να επιβιβαστούν στις νταλίκες, με την ελπίδα ότι δεν θα τους εντοπίσουν. Επίσης, στην πόλη, έχουν καταλάβει γιαπιά και παλιά σπίτια για να διανυκτερεύουν.

Στην Ηγουμενίτσα, το φαινόμενο να αναζητούν τροφή σε κάδους απορριμμάτων είναι πλέον κάτι σύνηθες, αλλά ιδιαίτερα ανησυχητικό είναι για την μικρή κοινωνία της πόλης, η αύξηση του αριθμού κλοπών, διαρρήξεων και λεηλασιών σπιτιών. Όμως, το πλέον ανησυχητικό είναι ότι καθημερινά γίνονται συμπλοκές μεταξύ των λαθρομεταναστών, με αποτέλεσμα να τραυματίζονται Έλληνες αστυνομικοί και λιμενικοί, που προσπαθούν να τους απωθήσουν.

ΜΑΤ: Συνεχίζουν τις διαμαρτυρίες για την Κερατέα

Νέα διαμαρτυρία και παρά τις έντονες πιέσεις που ασκεί η ηγεσία του Σώματος, προετοιμάζουν οι αστυνομικοί των ΜΑΤ και οι εκπρόσωποι τους προκειμένου να κάνουν γνωστές τις θέσεις και τις αντιθέσεις τους για το θέμα της Κερατέας.

Βασικό αίτημα παραμένει, όπως αυτό εκφράστηκε με το συμβολικό αποκλεισμό διάρκειας μίας ώρας της έδρας της υπηρεσίας τους στο Γουδή την Πρωταπριλιά, η πολύωρη καθημερινή απασχόληση τους και κάτω από αντίξοες συνθήκες, στα υπαίθρια μέτωπα της νοτιοανατολικής Αττικής.

Αυτή τη φορά, η πρόταση που απ’ ότι φαίνεται έχει ήδη εγκριθεί, σχετίζεται με νέο αποκλεισμό της υπηρεσίας, μεγαλύτερης όμως χρονικής διάρκειας που δεν αποκλείεται να ξεπεράσει ακόμη και τις τρεις ώρες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι συνδικαλιστές μιλούν για εξοντωτικά ωράρια απασχόλησης που φτάνουν μέχρι και τις 16 ώρες απασχόλησης την ημέρα, ενώ εξακολουθούν να παραμένουν «αγεφύρωτα» τα ρήγματα στη διοικητική υποστήριξη, που σχετίζεται με τροφοδοσία πρόχειρου φαγητού και νερού.

Από την άλλη, καμία μέριμνα δεν έχει ληφθεί προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν ή να εξαλειφθούν οι όποιοι κίνδυνοι αναφέρουν ότι αντιμετωπίζουν, από τις ξαφνικές και κατά την αστυνομία οργανωμένες επιθέσεις των κατοίκων εναντίον τους, κάποιες από τις οποίες καταγγέλλεται ότι εγκυμονούν κίνδυνο σωματικής βλάβης.

Στο μεταξύ παρότι δεν έχει ληφθεί ακόμα συγκεκριμένη απόφαση, εξακολουθεί να εξετάζεται η προοπτική κλιμάκωσης των αντιδράσεων, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά τη διεξαγωγή της τελευταίας αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League, όπως επίσης και η υποβολή μηνύσεων κατά της ηγεσίας για έκθεση σε κίνδυνο των υπηρετούντων.

Νέοι βομβαρδισμοί του ΝΑΤΟ με θύματα αμάχους στη Λιβύη

Η κρατική τηλεόραση της Λιβύης μετέδωσε σήμερα ότι από αεροπορικό πλήγμα του ΝΑΤΟ στην πόλη Κίκλα, 100 χλμ. νότια της Τρίπολης, σκοτώθηκαν πολλοί άμαχοι και μέλη της αστυνομικής δύναμης.

Το κανάλι Αλ-Τζαμαχιρία δεν έκανε γνωστό τον αριθμό των νεκρών από την επίθεση που σημειώθηκε χθες.

Στο μεταξύ, στο περιθώριο συνόδου των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στο Λουξεμβούργο, ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ουίλιαμ Χέιγκ κάλεσε σήμερα το ΝΑΤΟ να "συνεχίσει και να ενισχύσει" τις στρατιωτικές προσπάθειές του στη Λιβύη για την προστασία του άμαχου πληθυσμού.

"Πρέπει να συνεχίσουμε και να ενισχύσουμε τις προσπάθειές μας στο ΝΑΤΟ. Αυτός είναι ο λόγος που το Ηνωμένο Βασίλειο προσέφερε τις τελευταίες εβδομάδες επιπλέον αεροσκάφη ικανά να πλήττουν χερσαίους στόχους που απειλούν τον άμαχο πληθυσμό... εννοείται ότι είναι ευπρόσδεκτες και άλλες χώρες να πράξουν το ίδιο", πρόσθεσε ο βρετανός υπουργός.

Ο Χέιγκ δήλωσε ακόμη ότι ένα "βιώσιμο" μέλλον για τη Λιβύη σημαίνει την αποχώρηση του Μουάμαρ Καντάφι από την ηγεσία της.

Στο τέλος της συνόδου των υπουργών Εξωτερικών στο Λουξεμβούργο "πιστεύω ότι θα πούμε πολύ καθαρά ότι οποιοδήποτε βιώσιμο μέλλον για τη Λιβύη σημαίνει την αποχώρηση του συνταγματάρχη Καντάφι", υπογράμμισε ο βρετανός υπουργός.

Νωρίτερα ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών Αλέν Ζιπέ είχε ήδη δηλώσει πως το ΝΑΤΟ "δεν επιτελεί επαρκώς" το ρόλο του στη Λιβύη όσον αφορά την εξουδετέρωση των βαρέων όπλων των δυνάμεων του Καντάφι και την προστασία του άμαχου πληθυσμού.

"Ιερές ανταλλαγές": Σε απολογία η Αικατερίνη Πελέκη

Η Εφέτης Ειδική ανακρίτρια της υπόθεσης των ανταλλαγών εκτάσεων του Δημοσίου με τη Μονή Βατοπεδίου, Ειρήνη Καλού, έστειλε την κλήση σε απολογία στην κα Πελέκη και στις αρχές Μαΐου η συμβολαιογράφος θα βρεθεί ενώπιόν της.

Η κλήση αφορά τα αδικήματα της «συνέργειας σε απιστία», «ψευδούς βεβαίωσης», καθώς και για «παράβαση του νόμου περί αρχαιοτήτων».

Οι κατηγορίες για τις οποίες καλείται να απολογηθεί η κα Πελέκη αφορούν συμβόλαια που συνέταξε για τις ανταλλαγές εκτάσεων μεταξύ του Δημοσίου και της Ιεράς Μονής, για τα οποία, όπως η ίδια έχει καταθέσει στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, δεν αποκόμισε κανένα περιουσιακό όφελος.

Η Αικατερίνη Πελέκη μάλιστα, έχει αποδώσει την ποινική εμπλοκή της στην υπόθεση, στην ιδιότητά της ως συζύγου του πρώην υπουργού, ενώ στην Εξεταστική Επιτροπή είχε υποστηρίξει ότι η υπόθεση των ανταλλαγών ήταν «κεντρική πολιτική απόφαση που ελήφθη με ευθύνη του Πρωθυπουργού».

Πάτρα: Την στραγγάλισε με καλώδιο η γυναίκα που... τη φρόντιζε!!!

Η ηλικιωμένη γυναίκα βρέθηκε δολοφονημένη μέσα στο σπίτι της στη διασταύρωση της Υψηλάντου με την Αγίου Νικολάου, λίγο μετά τις 9 χθες το βράδυ.

Η αστυνομία από την πρώτη στιγμή έστρεψε τις έρευνες στην 35χρονη Βουλγάρα που είχε αναλάβει να την φροντίζει. Φίλη της 35χρονης ειδοποίησε την αστυνομία και μετά από έρευνες εντοπίστηκε και συνελήφθη.

Η ίδια θα υποβληθεί μάλιστα και σε εξετάσεις για να διαπιστωθεί αν ήταν υπό την κατάσταση μέθης.

Ο εγκέφαλος σπείρας με πλούσια δράση ήταν φαντάρος

Από το τμήμα ασφάλειας Καβάλας εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα, που όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και προανάκριση, έχει διαπράξει μεγάλο αριθμό ληστειών και κλοπών στην ευρύτερη περιοχή της Καβάλας και Δράμας.

Στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας Καβάλας, συνελλήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Καβάλας, ένας 23χρονος κάτοικος της περιοχής και ένας 21χρονος στρατιώτης, για απόπειρα κλοπής μιας μοτοσικλέτας και ενός μοτοποδηλάτου από πυλωτή πολυκατοικίας. Λίγο αργότερα έπεσαν στα χέρια της αστυνομίας και δύο συνεργοί τους, ηλικίας 20 και 21 ετών.

Στην κατοχή των συλληφθέντων, καθώς και σε αυτοκίνητο, που χρησιμοποιούσαν και είχαν σταθμεύσει στην πολυκατοικία, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία, 2 κινητά τηλέφωνα, 2 ζευγάρια μαύρα μάλλινα γάντια, ένα κράνος χρώματος μαύρο-ασημί, μία μαύρη υφασμάτινη τσάντα πλάτης, που περιείχε μία μαύρη κουκούλα, τύπου full - face , καθώς και δύο παραχαραγμένα χαρτονομίσματα των 50 και 20€, τα οποία εντοπίστηκαν μέσα σε μαύρο υφασμάτινο τσαντάκι που ανήκε σε ανωτέρω 21χρονο δράστη-στρατιώτη.

Ακολούθησαν έρευνες στα σπίτια των 4 δραστών, καθώς και σε άλλα σημεία που αυτοί υπέδειξαν στους αστυνομικούς.
Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: μία κυνηγετική καραμπίνα, μάρκας REMINGTON , διαμετρήματος 12 CAL , της οποίας η κάνη έχει αποκοπεί-λιμαριστεί (κοντόκανη), ενώ στη λαβή έχει επικολληθεί πρόσθετο αυτοσχέδιο κοντάκι. Μία κυνηγετική φυσιγγιοθήκη, καθώς και κυνηγετικά φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων. Τέσσερα μαχαίρια με διάφορα μήκη λάμας. Μία σιδερογροθιά και ένας σιδερολοστός. Δύο μαύρα κράνη, τρεις μαύρες μάσκες τύπου full face, διάφορα ζευγάρια γαντιών (πλαστικά και μάλλινα), καθώς και μαύρα ρούχα και φόρμες. Ένα σπρέι πιπεριού, μία πινακίδα κυκλοφορίας δίκυκλης μοτοσικλέτας, ένα κινητό τηλέφωνο, δύο μοτοσικλέτες, οι οποίες είχαν κλαπεί την 24-06-2010 και την 01-02-2011 από την Καβάλα και οι οποίες κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους.

Κατά τη διάρκεια της ανάκρισης διαπιστώθηκε ότι: την 1η Φεβρουαρίου του 2011, δύο εκ των δραστών πήγαν με κλεμμένη μοτοσικλέτα σε παντοπωλείο στο Ζυγός Καβάλας, εντός του οποίου λειτουργεί Ταχυδρομικό Πρακτορείο και με την απειλή όπλων αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό 19.950,20€. Κατά τη διαφυγή τους, ο ένας δράστης πυροβόλησε με κοντόκανη καραμπίνα μία φορά στην οροφή του καταστήματος, όταν δύο από τους παρευρισκομένους συνταξιούχους επιχείρησαν να τον ακινητοποιήσουν.

Στις 02 Απριλίου του 2011, δύο εκ των ανωτέρω δραστών, πήγαν με κλεμμένη μοτοσικλέτα σε κατάστημα Super Market στη Νέα Πέραμο Καβάλας, όπου ο ένας εξ αυτών εισήλθε στο κατάστημα και με την απειλή πιστολιού ανάγκασε την ταμία του καταστήματος να του παραδώσει το χρηματικό ποσό των 110 ευρώ.

Δύο μέρες αργότερα οι ίδιοι δράστες με την ίδια κλεμμένη μοτοσικλέτα, πήγαν στο Ταχυδρομικό Γραφείο Καλαμπακίου Δράμας, όπου ο ένας εξ αυτών μπήκε στο Γραφείο και με την απειλή πιστολιού ανάγκασε τους υπαλλήλους του καταστήματος να του παραδώσουν το χρηματικό ποσό των 940 ευρώ, ενώ ο δεύτερος δράστης ανέμενε εντός του καταστήματος κρατώντας μια κοντόκαννη καραμπίνα.

Οι τέσσερις συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα. Ο πέμπτος δράστης της ανωτέρω εγκληματικής ομάδας αναζητείται, ενώ το Τμήμα Ασφαλείας Καβάλας συνεχίζει την προανάκριση για την εξιχνίαση και άλλων παρόμοιων αδικημάτων.

Στις 20:30 θα γίνει ο τελικός Κυπέλλου Ελλάδας

Βραδινός θα είναι ο τελικός του Κυπέλλου ΟΠΑΠ ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ατρόμητο. Στη σημερινή σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας που έγινε στο ΟΑΚΑ παρουσία εκπροσώπων των δύο ομάδων, της ΕΠΟ και της Αστυνομίας, αποφασίστηκε η σέντρα στο μεγάλο παιχνίδι να γίνει στις 20:30.

Σε ό,τι αφορά στα εισιτήρια, σε πρώτη φάση η ΑΕΚ θα πάρει 33.283 και ο Ατρόμητος 12.030 εισιτήρια, με τους οργανωμένους οπαδούς των δύο ομάδων να «τοποθετούνται» στα δύο πέταλα του ΟΑΚΑ. Οι τιμές των εισιτηρίων θα είναι 15, 25 και 40 ευρώ, ενώ η ΕΠΟ θα διαθέσει έναν αριθμό εισιτηρίων των 60 ευρώ (4.382).

Τα εισιτήρια θα τεθούν στη διάθεση του κοινού σε τρεις ημέρες και οι λεπτομέρειες θα γίνουν γνωστές προσεχώς από τις δύο ΠΑΕ. Όσο για τη μετακίνηση των οπαδών των δύο ομάδων στο ΟΑΚΑ, ο τρόπος που θα γίνει θα αποφασιστεί σε νέα σύσκεψη που θα γίνει τη Μεγάλη Δευτέρα (18 Απριλίου). Πιθανότατα οι οπαδοί της ΑΕΚ θα μετακινηθούν στο ΟΑΚΑ με τον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο (ΗΣΑΠ) και αυτοί του Ατρομήτου με πούλμαν.

Το ζαχαροπλαστείο μύριζε... μπαρούτι!!!

Χιλιάδες κροτίδες και βεγγαλικά σε ζαχαροπλαστείο της πόλης έκρυβε 35χρονη, που συνελήφθη το πρωί της Δευτέρας στο Πλατανιά Χανίων. Η νεαρή γυναίκα, ανάμεσα σε πάστες και γλυκά, διατηρούσε προς πώληση 4.652 κροτίδες και 932 παιδικά παιχνίδια, χωρίς να έχει σχετική άδεια.

Σύμφωνα με το flashnews.gr, οι Αστυνομικές αρχές, επιβεβαίωσαν τις πληροφορίες που είχαν για τη δράση της νεαρής, και σε έλεγχο που πραγματοποίησαν σήμερα στο ζαχαροπλαστείο που διατηρεί τη συνέλαβαν για παράβαση του νόμου περί βεγγαλικών - κροτίδων.

Έκλεψαν εταιρεία διαχείρησης κοινοχρήστων

Αρχές του μήνα οι δράστες μάλλον υπολόγιζαν ότι η εταιρεία που αναλαμβάνει τα κοινόχρηστα πολυκατοικιών θα έχει αρκετά χρήματα στο συρτάρι της.

Έτσι οι τρεις δράστες αποφάσισαν να “χτυπήσουν” στην εταιρεία στην οδό Χαλή στην Αθήνα λίγο μετά τις επτά χθες το απόγευμα.

Οι υπάλληλοι στη θέα του όπλου των ληστών δεν πρόβαλαν καμία αντίδραση. Απλά παρακολούθησαν τους δράστες να αδειάζουν το ταμείο.

Μέχρι να φτάσει επιτόπου η αστυνομία οι ληστές είχαν γίνει “καπνός”

2 χρόνια περιμένουν αποζημιώσεις μηλοπαραγωγοί στην Καστοριά

Απλήρωτοι για τις ζημιές που υπέστη η παραγωγή τους το 2009 παραμένουν ακόμα μηλοπαραγωγοί του νομού.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Τοιχιού, Νίκος Βαενάς, σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουν οι παραγωγοί από κυβερνητικούς παράγοντες, το θέμα τους παραμένει «κολλημένο» στα συρτάρια της Ε.Ε. Πρόσθεσε ότι τον Ιανουάριο τους είχαν ζητηθεί συμπληρωματικά στοιχεία και είχαν λάβει τη διαβεβαίωση πως έως το τέλος Μαρτίου θα ενημερωθούν για την ακριβή ημερομηνία πληρωμής τους.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Βαενάς είπε πως σε επιτόπιες εκτιμήσεις των συνεργείων του ΕΛΓΑ, από τα μέσα Ιουλίου έως και το Σεπτέμβριο του 2009, το σύνολο των ζημιών των μηλοπαραγωγών είχε υπολογιστεί στα 4,2 εκατ. ευρώ. Η ετήσια παραγωγή μήλων στο νομό Καστοριάς κυμαίνεται μεταξύ 25.000 και 30.000 τόνων.

Δανειστήκαμε 1,650 δις ευρώ με αυξημένο επιτόκιο

Με επιτόκιο που θεωρείται ικανοποιητικό από το οικονομικό επιτελείο στο 4,80%, αλλά αυξημένο από το 4,75% που δανειστήκαμε την προηγούμενη αντίστοιχη φορά, η Ελλάδα δανείστηκε σήμερα από τις αγορές 1,650 δις ευρώ.

Το ποσό που ζητούσαμε αρχικά 1,250 δις ευρώ μέσω της έκδοσης των εξάμηνων εντόκων γραμματίων υπερκαλύφθηκε 3,8 φορές με τους ξένους να συμμετέχουν σχεδόν στο μισό.

Στην προηγούμενη δημοπρασία του Μαρτίου το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο 4,75% από 4,64% που ήταν η απόδοση τον Φεβρουάριο ενώ η κάλυψη ξεπέρασε τις 3,59 φορές. Το δημόσιο άντλησε 1,65 δις ευρώ και μαζί με τις συμπληρωματικές προσφορές έφθασαν τα 2 δις ευρώ στην δημοπρασία των 6μηνων εντόκων γραμματίων του Μαρτίου.

Ποδοσφαιριστής συστήθηκε ως... καθηγήτρια μαθηματικών σε 13χρονη!!!

Πρόκειται για μια υπόθεση που συγκλονίζει την τοπική κοινωνία και που πλέον παίρνει το δρόμο της Δικαιοσύνης. Πρωταγωνιστής ένας 30χρονος ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται σε ομάδα ερασιτεχνικού πρωταθλήματος της πόλης και θύμα μία μαθήτρια Γυμνασίου.

Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται πριν από λίγες μέρες όταν η μητέρα της μικρής, πήγε στο τμήμα δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Αττικής και κατέθεσε μήνυση κατά αγνώστου, που είχε επικοινωνία με την κόρη της στο ίντερνετ, μέσω του ηλεκτρονικού προγράμματος «msn - messenger» (πρόγραμμα ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων σε πραγματικό χρόνο).

Το άτομο αυτό εμφανίσθηκε ως καθηγήτρια Μαθηματικών (!) και αφού κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη της ανήλικης, προέβη μέσω των συνομιλιών στο «msn - messenger» και τη χρήση της κάμερας του ηλεκτρονικού υπολογιστή της, στην αποπλάνησή και προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας της. Την έβαζε να αυνανίζεται και την παρακολουθούσε από το σπίτι του.

Από ψηφιακή έρευνα και μετά από δίμηνη ανάλυση, εξακριβώθηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη του άγνωστου δράστη. Κλιμάκιο Αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μετέβη στις Σέρρες και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 30χρονου, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, ο οποίος μετά από την επιτόπια έρευνα εξειδικευμένου Αξιωματικού, διαπιστώθηκε ότι περιείχε στοιχεία που αποδεικνύουν την είσοδο του στο διαδίκτυο με το επίμαχο όνομα χρήστη, τον συγκεκριμένο χρόνο.

Ο δράστης κατά την εξέτασή του παραδέχτηκε ότι εισερχόταν σε προγράμματα ανταλλαγής μηνυμάτων, χρησιμοποιώντας τις επίμαχες ηλεκτρονικές διευθύνσεις καθώς και ότι συνομιλούσε με την ανωτέρω ανήλικη. Η σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία, υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.

Έκαναν έφοδο με πλακάτ στο δημοτικό συμβούλιο στα Τρίκαλα

Δεκάδες κάτοικοι οικισμών εισέβαλαν χθες στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου κρατώντας πλακάτ στα χέρια, διακόπτοντας έτσι τη συνεδρίασή του.

Οι κάτοικοι αντιδρούν σε απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να τοποθετηθεί πυλώνας ανάρτησης κεραιών, συγκεκριμένα δίκτυο wifi.

Παράλληλα, η εγκατάσταση συστημάτων UHF, στην περιοχή Άλσος Λογγακίου, προκειμένου να καλυφθούν οι τηλεπικοινωνιακές ανάγκες του Δήμου Τρικκαίων απειλεί, όπως υποστηρίζουν, την υγεία τους.

Σε τουρκικά χέρια τα αεροδρόμια των Σκοπίων

Το αεροδρόμιο της Οχρίδας ανακαινίστηκε πλήρως απο την τουρκική εταιρεία και η διαχείρηση και η λειοτυργία του θα είναι στην ευθύνη των τούρκων καθώς όλο το έργο ήταν αυτοχρηματοδοτούμενο. Στην τελετή εγκαινίων που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, συμμετείχε και ο πρωθυπουργός των Σκοπίων Νικολα Γκουρέφσκι.

Το αεροδρόμιο "Απόστολος Παύλος" όπως ονομάζεται θα είναι στα χέρια των τούρκων για 20 χρόνια.

Η τουρκική εταιρεία TAV που διαχειρίζεται και το αεροδρόμιο της Κων/πολης, έχει αναλάβει τη συντήρηση και τη λειτουργία του διεθνούς αεοροδομίου των Σκοπίων "Μέγας Αλέξανδρος" όπως το ονομάζουν οι γείτονες μας.

Απόψε σφραγίζονται τα δύο πρώτα εισιτήρια για τους ημιτελικούς του Champions League

Οι δύο πρώτες ομάδες της ημιτελικής φάσης του Champions League θα αναδειχθούν το βράδυ της Τρίτης. Τον πρώτο λόγο έχει η Μαν. Γιουνάιτεντ υποδεχόμενη την Τσέλσι με προίκα το 1-0 στο «Στάμφορντ Μπριτζ». Σαφές προβάδισμα για την Μπαρτσελόνα που κάνει πρόβα για το «κλάσικο» στο Ντόνετσκ απέναντι στη Σαχτάρ μετά το 5-1 της Βαρκελώνης.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Τσέλσι 21:45 (1-0)
Με σαφές προβάδισμα που της δίνει το γκολ του Γουέιν Ρούνεϊ πριν από έξι ημέρες στο «Στάμφορντ Μπριτζ» (1-0), η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ φιλοξενεί την Τσέλσι στο «Ολντ Τράφορντ».

Οι γηπεδούχοι μετά το άνετο 2-0 επί της Φούλαμ το Σάββατο εξακολουθούν να οδηγούν την κούρσα στην Premiership με αέρα επτά βαθμών από τη δεύτερη Άρσεναλ. Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα τραυματισμού, αφού και ο Ράφαελ ξεπερνά τις ενοχλήσεις που τον οδήγησαν πρόωρα στον πάγκο στον πρώτο αγώνα. Οι φιλοξενούμενοι νίκησαν το Σάββατο 1-0 τη Γουίγκαν και σκαρφάλωσαν στην τρίτη θέση. Ο Κάρλο Αντσελότι δεν υπολογίζει και πάλι στον Νταβίντ Λουίς, ο οποίος δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής.

Πέρα από την επικράτηση της Μαν. Γιουνάιτεντ στον τελικό του 2008 στα πέναλτι, οι δύο ομάδες έχουν… βαρεθεί να αναμετρώνται σε όλες τις διοργανώσεις. Η Γιουνάιτεντ μετρά 68 νίκες έναντι 44 της Τσέλσι, ενώ 44 παιχνίδια έχουν λήξει ισόπαλα σε όλες τις διοργανώσεις. Ως γηπεδούχοι οι «κόκκινοι διάβολοι» έχουν 33 νίκες έναντι 19 των «μπλε» και 24 ματς δεν είχαν νικητή. Στα χρόνια του Champions League μόλις δύο ομάδες έχουν προκριθεί σε νοκ άουτ φάση έχοντας χάσει στο πρώτο παιχνίδι στην έδρα τους, ο Άγιαξ το 1996 κόντρα στον Παναθηναϊκό στα ημιτελικά και φέτος η Ίντερ απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου στη φάση των «32».

Μόνο η Τσέλσι έχει παίκτες στο όριο των καρτών, συγκεκριμένα τους Φερνάντο Τόρες, Ραμίρες, Γιούρι Ζιρκόφ και Τζον Όμπι Μίκελ. Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Πορτογάλος Ολεγκάριο Μπενκερένσα.

Η ομάδα που θα προκριθεί από το ζευγάρι, θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά το νικητή του Σάλκε-Ίντερ (5-2), στις 26 Απριλίου εκτός έδρας και στις 4 Μαΐου στην Αγγλία.

Σαχτάρ Ντόνετσκ-Μπαρτσελόνα 21:45 (1-5)
Έτοιμη να σφραγίσει το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Champions League είναι η Μπαρτσελόνα, που φιλοξενείται στην «Ντόνμπας Αρένα» από τη Σαχτάρ Ντόνετσκ με την ασφάλεια που της δίνει το 5-1 από τον πρώτο αγώνα στο «Καμπ Νου».

Οι Καταλανοί προέρχονται από νίκη με 3-1 επί της Αλμερία και ο Πεπ Γκουαρντιόλα είχε την ευκαιρία να δώσει ανάσες σε αρκετούς παίκτες του εν όψει και του ντέρμπι του Σαββάτου με τη Ρεάλ Μαδρίτης στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου». Εκτός αποστολής έμειναν οι τραυματίες Πουγιόλ, Αμπιντάλ και Μπόγιαν (οι δύο τελευταίοι ως το τέλος της σεζόν), καθώς και ο τιμωρημένος Ινιέστα. Η Σαχτάρ προέρχεται από την πρώτη της ήττα στο νέο της γήπεδο, 1-0 από την Ομπολόν, ωστόσο διατηρεί διαφορά έντεκα βαθμών από τη δεύτερη Ντιναμό Κιέβου έξι αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος. Ο Μιρτσέα Λουτσέσκου δεν θα έχει στη διάθεσή του τον τιμωρημένο Ραζβάν Ρατ και τον τιμωρημένο Ολεξέι Κούτσερ, ενώ εξαιρετικά αμφίβολη είναι η συμμετοχή των Ντάριο Σρνα και Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι.

Οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί άλλες οκτώ φορές στο παρελθόν, με τους Καταλανούς να μετρούν πέντε νίκες έναντι δύο των Ουκρανών, ενώ ένα ματς έχει λήξει ισόπαλο. Η πιο πρόσφατη αναμέτρησή τους ήταν στον τελικό του Ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ του 2009, όταν οι «μπλαουγκράνα» είχαν επικρατήσει 1-0 στην παράταση με γκολ του Πέδρο (115’). Μόλις τέσσερις ομάδες έχουν καταφέρει να ανατρέψουν ήττα με τέσσερα γκολ και να προκριθούν στην ιστορία των διοργανώσεων της UEFA.

Η Σαχτάρ, που μετρά μόλις μία ήττα σε όλες τις διοργανώσεις στην «Ντόνμπας Αρένα» από το Σεπτέμβριο του 2009, έχει μία νίκη, τρεις ισοπαλίες και δύο ήττες ως γηπεδούχος απέναντι σε ουκρανικές ομάδες. Η Μπαρτσελόνα, που έχει πανηγυρίσει πρόκριση στις 10 από τις 12 συμμετοχές της στα προημιτελικά της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, μετρά 4 νίκες, 1 ισοπαλία και 3 ήττες.

Μόνο η Σαχτάρ έχει παίκτες στο όριο των καρτών, συγκεκριμένα τους Ολεξέι Γκάι, Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι, Λουίς Αντριάνο Χένρικ Μκιταριάν, Ντάριο Σρνα και Γιάροσλαβ Ρακίτσκι. Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Γερμανός Φλόριαν Μέιερ.

Η ομάδα που θα προκριθεί από το ζευγάρι, θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά το νικητή του Τότεναμ-Ρεάλ Μαδρίτης (0-4), με το πρώτο ματς να διεξάγεται σε Μαδρίτη ή Λονδίνο στις 27 Απριλίου και τον επαναληπτικό σε Βαρκελώνη ή Ντόνετσκ στις 3 Μαΐου.

30χρονος κατηγορείται για αποπλάνηση ανήλικης μέσω internet

Δικογραφία σε βάρος ενός 30χρονου για αποπλάνηση ανήλικης μέσω διαδικτύου σχηματίστηκε από το τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Η μητέρα της 13χρονης υπέβαλε μήνυση κατά αγνώστου, ο οποίος είχε επικοινωνία με την κόρη της, μέσω του ηλεκτρονικού προγράμματος msn- messenger.

Ο 30χρονος εμφανίσθηκε ως καθηγήτρια μαθηματικών και κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη της ανήλικης.

Από ψηφιακή έρευνα και μετά από δίμηνη ανάλυση εξακριβώθηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη του άγνωστου δράστη και συγκεκριμένα διαπιστώθηκε ότι ανήκουν σε άνδρα, ηλικίας 30 ετών.

Κλιμάκιο Αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μετέβη στις Σέρρες και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 30χρονου, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, ο οποίος μετά από την επιτόπια έρευνα εξειδικευμένου Αξιωματικού, διαπιστώθηκε ότι περιείχε στοιχεία που αποδεικνύουν την είσοδο του στο διαδίκτυο με το επίμαχο όνομα χρήστη, τον συγκεκριμένο χρόνο.

Ο άνδρας παραδέχτηκε ότι εισερχόταν σε προγράμματα ανταλλαγής μηνυμάτων, χρησιμοποιώντας τις επίμαχες ηλεκτρονικές διευθύνσεις καθώς και ότι συνομιλούσε με την ανωτέρω ανήλικη.

Απεργία στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους

Σε τετραήμερη απεργία προχωρούν από σήμερα οι εργαζόμενοι στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους μετά την απεργία που κήρυξε ο Σύλλογος Δημοσιονομικών Υπαλλήλων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Οι υπάλληλοι αντιδρούν σε περικοπές αρμοδιοτήτων των υπηρεσιών και των κονδυλίων προς το ταμείο τους.

Όμως η κινητοποίηση αυτή αναμένεται να μπλοκάρει την καταβολή των επιδομάτων του Πάσχα σε συνταξιούχους και δημόσιους υπαλλήλους και δεν θα μπορούν να καταβληθούν οι μισθοί τους.

Και ενώ η περισσότεροι περιμένουν μέχρι την Μεγάλη Τετάρτη να πάρουν το δώρο του Πάσχα μάλλον όπως όλα δείχνουν το επίδομα αυτό θα καθυστερήσει πολύ.

“Δεν θα επηρεαστεί το δώρο” λέει ο πρόεδρος των εργαζόμενων, Θωμάς Σακκάς, “θα προσπαθήσουμε και από την πλευρά μας να συμβάλουμε σε αυτό” συμπληρώνει.

Νέα υπόσχεση Μπουτάρη για πάταξη του παραεμπορίου

Πρόθεση του δήμου Θεσσαλονίκης είναι η διαρκής αστυνόμευση και η απομάκρυνση των παράνομων πλανόδιων πωλητών, τόνισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ύστερα από συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ), Μιχάλη Ζορπίδη.

Ο τελευταίος ζήτησε από το δήμαρχο τη διενέργεια συνεχών ελέγχων, ενώ έθεσε και το αίτημα της απαλλαγής από τα δημοτικά τέλη των επαγγελματιών που πλήττονται οικονομικά από τα έργα του μετρό.

Για το θέμα της καθαριότητας της πόλης, ο κ. Μπουτάρης επισήμανε ότι μέχρι το καλοκαίρι θα έχει αποκατασταθεί πλήρως το πρόβλημα, ενώ πρότεινε στη διοίκηση του ΕΕΘ να αναλάβει το κόστος επιδιόρθωσης πέντε απορριμματοφόρων του Δήμου Θεσσαλονίκης. «Είμαστε διατεθειμένοι να στηρίξουμε οποιαδήποτε προσπάθεια στοχεύει στο καλό της πόλης», απάντησε ο κ. Ζορπίδης.

Σε ό,τι αφορά την τουριστική προβολή της Θεσσαλονίκης, ο δήμαρχος ανέφερε ότι βρίσκεται στα σκαριά η δημιουργία τριών περιπατητικών διαδρομών στην πόλη, ενώ πρότεινε και τη συμμετοχή του ΕΕΘ στον Οργανισμό Τουριστικής Προβολής της Θεσσαλονίκης.

12 οι νεκροί πάνω από 100 οι τραυματίες από την έκρηξη στο μετρό του Μινσκ

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο, δήλωσε ότι η έκρηξη που σημειώθηκε στο σταθμό του μετρό Οκτάμπρσκαγια και είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν 12 άνθρωποι και να τραυματιστούν περισσότεροι από 100 ήταν μία απόπειρα αποσταθεροποίησης της χώρας.

Ο Λουκασένκο συνέδεσε την επίθεση με εκείνη που σημειώθηκε τον Ιούλιο του 2008, όταν αυτοσχέδιος μηχανισμός εξερράγη σε υπαίθρια συναυλία, την οποία παρακολουθούσε και ο ίδιος ο πρόεδρος τραυματίζοντας 50 ανθρώπους. Οι δράστες της επίθεσης δεν εντοπίστηκαν ποτέ. "Αυτοί είναι ίσως κρίκοι της ίδιας αλυσίδας", σχολίασε ο Λουκασένκο.

"Πρέπει να μάθουμε ποιός βγήκε κερδισμένος υπονομεύοντας την ειρήνη και τη σταθερότητα στη χώρα, ποιος βρίσκεται πίσω από αυτό", πρόσθεσε ο ίδιος αναφερόμενος στη χθεσινή επίθεση.

Μέλος της αντιπολίτευσης εξέφρασε φόβους ότι ο Λουκασένκο θα χρησιμοποιήσει την έκρηξη ως αφορμή για να εξοντώσει τους πολιτικούς του αντιπάλους.

"Ανεξάρτητα από το ποιός οργάνωσε και διέταξε την επίθεση, η κυβέρνηση θα μπει στον πειρασμό να την χρησιμοποιήσει ως δικαιολογία για να σφίξει τον κλοιό...Φοβάμαι ότι θα την χρησιμοποιήσει", δήλωσε ο Ανατόλι Λεμπέντκο, ηγέτης του Ενωμένου Κόμματος Πολιτών.

Κίνδυνος στην ομαλή τροφοδοσία καυσίμων στην Κρήτη

Σοβαρό πρόβλημα στην τροφοδοσία των πρατηρίων υγρών καυσίμων σε ολόκληρη την Κρήτη, αναμένεται να παρουασιαστούν λόγω των κυλιόμενων 24ωρων απεργιακών κινητοποιήσεων των υπαλλήλων στην θυγατρική εταιρεία "Ελληνικά Πετρέλαια" στη ΒΙΠΕ Ηρακλείου.

Σύμφωνα με τους πρατηριούχους του Ηρακλείου η εκτίμηση που γίνεται από τον κλάδο είναι ότι εάν η απεργία κλιμακωθεί οι καταναλωτές στη Κρήτη θα αντιμετωπίσουν οξυμένα προβλήματα.

Το flashnews.gr γράφει ότι και οι βενζινοπώλες των Χανίων εκτιμούν ότι εάν παραταθούν οι απεργιακές κινητοποιήσεις η αγορά καυσίμων θα αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα, ειδικά κατά την περίοδο των εορτών του Πάσχα, που η κίνηση αναμένεται αυξημένη...

Ένας υπαξιωματικός και δύο... βοσκοί (!) οι δράστες της κλοπής εκρηκτικών από πλοία του Πολεμικού Ναυτικού!!!

Η ιστορία κινείται στα όρια του... απίθανου. Την περασμένη Τετάρτη το απόγευμα το Γενικό Επιτελείο του Ναυτικού ενημερώθηκε ότι λείπουν εκρηκτικά από δύο ναρκαλιευτικά σκάφη.

Όπως ήταν φυσικό αμέσως σήμανε συναγερμός και καθώς επρόκειτο για ΤΝΤ ενημερώθηκε και η Αντιτρομοκρατική που ανέλαβε δράση άμεσα.

Τα δύο αντιτορπιλικά το “Αυρα” και το “Αηδών” έγινα κυριολεκτικά φύλλο και φτερό. Οι άνδρες του Ναυτικού και της Αντιτρομοκρατικής αναζητούσαν στοιχεία όχι μόνο για τους κλέφτες αλλά και για τους πιθανούς αποδέκτες της σημαντικής ποσότητας εκρηκτικής ύλης, η οποία έχει χρησιμοποιηθεί από εγχώριες τρομοκρατικές οργανώσεις, όπως τον “Επαναστατικό Αγώνα”, για την πυροδότηση μεγαλύτερων ποσοτήτων ANFO (νιτρικό αμμώνιο και πετρέλαιο). Οι δράστες είχαν αρπάξει 16 μασούρια, μισής λίβρας το καθένα, του συγκεκριμένου εκρηκτικού, περίπου 4 κιλά δηλαδή, και σχεδόν 20 πυροκροτητές.

Διαπιστώθηκε ότι είχαν γίνει δύο κλοπές, η πρώτη κλοπή είχε γίνει στις 20 Μαρτίου και η δεύτερη στις 5 προς 6 Απριλίου.

Κάλεσαν για κατάθεση όλους όσοι ήταν βάρδιες τις συγκεκριμένες ημερομηνίες και τις ύποπτες ώρες.

Στη συνέχεια εντοπίστηκε ο μόνιμος υπαξιωματικός, με βαθμό Αρμενιστή, που υπηρετεί σε άλλο πλοίο, που ήταν αγκυροβολημένο ανάμεσα στα δύο πλοία, στα οποία είχε σημειωθεί η κλοπή των εκρηκτικών από ασφαλισμένες αποθήκες των καταστρωμάτων τους.

Η ποσότητα του ΤΝΤ χρησιμοποιείται για καταστροφή διαβαθμισμένου υλικού ή ακόμη και ολόκληρου του πλοίου αν υπάρξει έκτακτη ανάγκη.

Ο υπαξιωματικός φαίνεται να παραδέχθηκε ότι είναι ο δράστης της κλοπής, χωρίς όμως να έχει δώσει σαφείς επεξηγήσεις για την αιτία της αλλά και τι θα έκανε την ποσότητα του εκρηκτικού.

Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας ταξίδευσαν έως τον Αγ. Ανδρέα Αγρινίου, όπου συνέλαβαν και τους δύο κτηνοτρόφους, ενώ εντόπισαν 13 μασούρια του εκρηκτικού και τους πυροκροτητές, τα υπόλοιπα τρία μασούρια τα είχε πετάξει ο Αρμενιστής, φοβούμενος ότι θα γίνει αντιληπτός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Έκλεψαν εκρηκτικά από πλοία του Πολεμικού Ναυτικού

ΑΤΜ: Τι να προσέχετε όταν τα χρησιμοποιείτε

Με αφορμή την εξάρθρωση σπείρας που παγίδευε ΑΤΜ στη Θεσσαλονίκη, η αστυνομία υπενθυμίζει ορισμένες χρήσιμες συμβουλές σχετικά με τη χρήση των αυτόματων τραπεζικών μηχανών.

-Πριν ξεκινήσετε τη συναλλαγή ελέγξτε προσεκτικά το χώρο γύρω σας για τυχόν ύποπτες κινήσεις.
-Βεβαιωθείτε ότι στο χώρο που βρίσκεται το Α.Τ.Μ. δεν υπάρχει κάποιο πρόσθετο εξάρτημα, του οποίου η παρουσία δεν δικαιολογείται.
-Εάν εντοπίσετε οποιοδήποτε ύποπτο αντικείμενο, αλλοιώσεις ή σημάδια στη σχισμή υποδοχής της κάρτας, όπως στρεβλωμένο πλαίσιο, εκδορές, επιπλέον εξαρτήματα, τρύπες κ.λ.π. αποφύγετε να χρησιμοποιήσετε το συγκεκριμένο Α.Τ.Μ. Ειδοποιήστε αμέσως την Τράπεζα.
-Σε περίπτωση που το Α.Τ.Μ. κρατήσει την κάρτα ή αντιμετωπίσετε οποιοδήποτε προβλήματος κατά τη συναλλαγή, επικοινωνήστε μόνο με την Τράπεζα που σας χορήγησε την κάρτα.
-Μην εμπιστεύεστε αγνώστους που προθυμοποιούνται να σας βοηθήσουν στο χειρισμό του Α.Τ.Μ. ή ζητούν το ΡΙΝ της κάρτας σας.
-Σε περίπτωση που το μηχάνημα παρουσιάσει οποιαδήποτε βλάβη, επικοινωνήσετε μόνο με τα τηλέφωνα της Τράπεζας.
-Όταν πληκτρολογείτε τον κωδικό σας ΡΙΝ «προστατέψτε» το πληκτρολόγιο, ώστε κανείς γύρω σας να μην αντιληφθεί τον τετραψήφιο αριθμό.
-Μετά την ολοκλήρωση της ανάληψης χρημάτων μετρήστε τα χρήματα με διακριτικότητα και όσο πιο σύντομα μπορείτε.
-Φροντίστε να μην είστε μόνοι σας, αν χρειαστεί να χρησιμοποιήστε Α.Τ.Μ. κατά τη διάρκεια της νύχτας και σε μη πολυσύχναστες περιοχές.
-Αν σκοπεύετε να αναλάβετε μεγάλο χρηματικό ποσό από τραπεζικό κατάστημα καλό θα ήταν να συνοδεύεστε από δεύτερο άτομο.
-Εάν χρησιμοποιείτε Α.Τ.Μ. που βρίσκεται σε ειδικό θάλαμο, μην επιτρέπετε σε άτομα που δεν γνωρίζετε να εισέλθουν στο χώρο, κατά τη διάρκεια της συναλλαγής.

Πυροβόλησαν και λήστεψαν το Σ. Μπαϊρακτάρη

Αντιμέτωπος με τρεις αδίστακτους ληστές ήρθε ο Σταύρος Μπαϊρακτάρης ο ένας από τους τρεις συνιδιοκτήτες του γνωστού σουβλατζίδικου στο κέντρο της Αθήνας. Ο 61χρονος άνδρας επέστρεφε στο σπίτι του στην οδό Βαλτινών στου Γκύζη όταν την ώρα που έφτανε στην πόρτα είδε να πετάγονται μπροστά του τρεις άγνωστοι.

Οι ληστές κρατούσαν όπλα ωστόσο ο άνδρας προσπάθησε να αντιδράσει. Το αποτέλεσμα ήταν ο ένας από αυτούς να στρέψει το όπλο πάνω του και να τον πυροβολήσει τρεις φορές στα πόδια.

Οι δράστες άρπαξαν την τσάντα που κρατούσε ο άτυχος άνδρας και έφυγαν τρέχοντας αφήνοντάς τον αιμόφυρτο στο πεζοδρόμιο. Από τους πυροβολισμούς ξεσηκώθηκε ολόκληρη η γειτονιά και έτσι, τυχερός μέσα στην ατυχία του, ο 61χρονος μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός όπου νοσηλεύεται...

Λάστιχα μπαλώνουν μόνα τους τις τρύπες!

Μία νέα τεχνολογία στα ελαστικά των ποδηλάτων ήρθε να λύσει το πρόβλημα του σκασμένου λάστιχου.

Τα νέα ελαστικά ποδηλάτου από τη Michelin διαφέρουν σίγουρα από τα συνηθισμένα ελαστικά, αφού είναι σχεδιασμένα για να μπορούν να κρατούν την πίεση του αέρα παραπάνω απ' ότι μπορούσαν μέσω των μικρών σωλήνων που έχουν στο εσωτερικό τους.

Τα Protek Max Tubes μπορούν να δημιουργήσουν περισσότερη πίεση στο εσωτερικό του ελαστικού με αποτέλεσμα αν δημιουργηθεί κάποια τρύπα, να κλείνει από μόνη τους.

Ο σχεδιασμός τους επίσης είναι και αυτός παράξενος αφού έχουν τετράγωνο σχήμα για να μην μπερδεύονται οι μικροί σωλήνες μεταξύ τους ενώ η επιφάνειά τους είναι ανώμαλη με εξογκώματα για να μπορούν να πηγαίνουν και στις πιο άγριες διαδρομές.

Βάφτισε τις περικοπές μισθών... "παρεμβάσεις"!!!!


Κατηγορηματικός ήταν για μια ακόμη φορά ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου μιλώντας στο ΚΤΕ Οικονομικών, έβαλε ωστόσο ένα “όμως” και έτσι τα άφησε όλα ανοιχτά. Ο κ. Παπακωνσταντίνου ξεκαθάρισε ότι “δεν θα μειώσουμε μισθούς και συντάξεις, δεν θα κάνουμε οριζόντιες περικοπές, θα υπάρξουν όμως παρεμβάσεις

Αυτές οι παρεμβάσεις λοιπόν έρχονται να επιβεβαιώσουν ουσιαστικά τα σενάρια για νέο γύρο μειώσεων στη μισθοδοσία κυρίως των υψηλόμισθων των ΔΕΚΟ, τις μειώσεις ή και την πλήρη κατάργηση επιδομάτων αλλά και περιορισμό στο ελάχιστο υπερωριών, νυχτερινών και αργιών ώστε να μειωθεί το μισθολογικό κόστος.

Ο υπουργός στην εισήγησή του εκτίμησε ότι “τα μέτρα δεν θα προκαλέσουν φόβο και πανικό” αντίθετα είπε “θα δημιουργήσουν μια νέα δυναμική στη χώρα, ώστε τέλη του 2011, αρχές 2012 να αρχίσουν οι θετικοί ρυθμοί ανάπτυξης”.

Οι διαβεβαιώσεις καλά κρατούν ωστόσο το πρόγραμμα πάει άλλες 15 μέρες πίσω. Ως τώρα γνωρίζαμε ότι το νομοσχέδιο για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα θα πήγαινε στη Βουλή για να ψηφιστεί ως τις 16 Μαϊου, τώρα μαθαίνουμε ότι τελικά θα πάει μέσα Μάι στη Βουλή για να ψηφιστεί αρχές Ιούνη.

Αναγκαστική είσπραξη από φαρμακευτικές εταιρείες

Τέλος στα χρωστούμενα προς τα ασφαλιστικά ταμεία θέλει να βάλει η Γ.Γ. Κοινωνικών Ασφαλίσεων με την επιβολή μέτρων αναγκαστικής είσπραξης.

Τα ποσά αυτά οφείλονται ως επιστροφή για τα έτη 2009-2010. To "rebate" όπως αποκαλείται είναι μια διαδικασία που προβλέπει την επιστροφή από τις φαρμακευτικές εταιρίες προς τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης του 3% της αξίας των φαρμάκων της που χορηγήθηκαν στα ασφαλιστικά ταμεία.

Σύμφωνα με την Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων η συνολική οφειλή ανέρχεται στα 175 εκατομμύρια ευρώ. Οι καταβολές μέχρι 31/12/2010, είναι 38 εκατομμύρια ευρώ και από 1/1/2011 έως και 31/3/2011 46 εκατομμύρια ευρώ. Το υπόλοιπο ανέρχεται στα 40 εκατομμύρια ευρώ.

Ανεξόφλητες παραμένουν ακόμη και οι επιστροφές του 2006-2007 ύψους 133 εκατομμυρίων ευρώ, για τις οποίες εκκρεμεί δικαστική απόφαση για αναστολή της πληρωμής εκ μέρους των εταιρειών.

Σε ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης αναφέρεται ότι "το Υπουργείο είναι αποφασισμένο να διεκδικήσει αυτά που αναλογούν στους ασφαλισμένους και τα ταμεία τους" και επισημαίνεται ότι σε "μια εξαιρετικά δύσκολη οικονομική συγκυρία για τη χώρα και την κοινωνική ασφάλιση επιβάλλεται να αρθούμε όλοι στο ύψος των περιστάσεων και να εκπληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας τουλάχιστον απέναντι σε νόμους που έχουν ψηφιστεί εδώ και 6 χρόνια".

57χρονος από τη Λαμία χάρισε τη ζωή σε δύο ανθρώπους

Αργά το βράδυ της Κυριακής (10-04-2011) έγινε λήψη οργάνων, στο νοσοκομείο Λαμίας, από 57χρονο εγκεφαλικά νεκρό. Ομάδα γιατρών από τον Ευαγγελισμό ήρθε στη Λαμία για την λήψη των νεφρών του θανόντα με σκοπό να τους μεταμοσχεύσει σε δύο άλλους συνανθρώπους μας.

Για την χθεσινοβραδινή γέφυρα ζωής μίλησε στο lamiareport.gr, ο Συντονιστής Μεταμοσχεύσεων Στερεάς Ελλάδας, Επιμελητής Α ΜΕΘ – ΓΝ Λαμίας, Γιώργος Κυριαζόπουλος:

''Κατά την παραμονή του Δότη στη ΜΕΘ του ΓΝ Λαμίας έγιναν όπως πάντα, από το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, υπεράνθρωπες σωστικές προσπάθειες, παρά τον εξαρχής διαφαινόμενο εγκεφαλικό θάνατο. Μετά την τεκμηρίωση του εγκεφαλικού θανάτου, σύμφωνα με τη κείμενη νομοθεσία και ιατρική δεοντολογία, οι προσπάθειες συνεχίσθηκαν αμείωτες, εστιασμένες πλέον στην καλή ομοιόσταση και λειτουργία των οργάνων χωρίς την ύπαρξη εγκεφάλου, με το προσδόκιμο της συναίνεσης της οικογενείας για δωρεά, όπερ και εγένετο.

Η σύζυγος, τα τέκνα και ο αδελφός του θανόντα, μετά την ενημέρωση και την πρόταση που τους έγινε από τους γιατρούς της ΜΕΘ, είχαν τον αλτρουισμό και το περίσσευμα ψυχής, εν μέσω της τραγικής τους απώλειας, να συναινέσουν στη δωρεά οργάνων του ανθρώπου τους, για την σωτηρία άλλων συνανθρώπων μας.

Έτσι 2 τουλάχιστον άλλοι συνάνθρωποί μας θα κάνουν πρόωρα Πάσχα και τόσο αυτοί, όσο και οι οικογένειές τους, θα τους ευγνωμονούν, έστω κι αν δεν ξέρουν ποιοι είναι. Όσον αφορά στην οικογένεια του Δότη, εύχομαι να αντλήσει παρηγοριά, μέσα στο πένθος της, από τη γνώση ότι, κάποια «κομμάτια» του αγαπημένου τους όχι μόνο θα εξακολουθούν να ζουν, αλλά και θα χαρίζουν ζωή και ευτυχία σε δύο άλλους συνανθρώπους μας (και στους αγαπημένους αυτών).''

30.000 αιτήσεις για το "Εξοικονόμηση κατ' Οίκον"

Στις τριάντα χιλιάδες φθάνουν μέχρι στιγμής οι αιτήσεις για συμμετοχή στο πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ΄ Οίκον», που παρέχει επιδοτήσεις, άτοκα ή χαμηλότοκα δάνεια για ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών, ενώ η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει στις 16 Μαίου.

Τα στοιχεία ανακοίνωσε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γιάννης Μανιάτης την Πέμπτη, κηρύσσοντας τα εγκαίνια της 4ης Διεθνούς Έκθεσης «Ecotec - Τεχνολογίες Περιβάλλοντος & Φωτοβολταϊκά Συστήματα» στο Εκθεσιακό κέντρο Expo Athens.

Όπως ανέφερε ο κ. Μανιάτης, τουλάχιστον οι μισές αιτήσεις προωθούνται για προέγκριση, ενώ ενδεικτικό στοιχείο του ενδιαφέροντος είναι το γεγονός ότι σε δύο από τις τέσσερις συνεργαζόμενες τράπεζες οι αιτήσεις δανείων για το «Εξοικονόμηση κατ΄ Οίκον» ξεπερνούν το 30% του κύκλου εργασιών για ανάλογα προϊόντα. Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, 7 στις 10 αιτήσεις για ένταξη στο πρόγραμμα προέρχονται από την περιφέρεια.

«Είναι αναλογικά, το μεγαλύτερο πρόγραμμα αυτής της δράσης που πραγματοποιείται σήμερα στην Ευρώπη και αναμένεται να μοχλεύσει συνολικά περισσότερα από 1 δισ. ευρώ στην αγορά», επεσήμανε ο υφυπουργός.

Στην ομιλία του ο κ. Μανιάτης εκτίμησε ότι στην επόμενη πενταετία αναμένονται περισσότερα από 15 δισ. ευρώ για επενδύσεις σε Ανανεώσιμες Πηγές, ενώ άλλα 4 με 5 δισ. ευρώ θα διατεθούν για τα δίκτυα διασύνδεσης κυρίως των νησιών του Αιγαίου με την ηπειρωτική Ελλάδα. Μόνο το 2011 αναμένεται να προστεθούν στο 500 μεγαβάτ από νέες εγκαταστάσεις αιολικών και φωτοβολταϊκών πάρκων.

Οι εφορίες καλούν τους... "ξεχασιάρηδες"

Η ΓΓΠΣ έστειλε χθες 18.000 ηλεκτρονικά μηνύματα σε φορολογούμενους με βιβλία Γ΄ κατηγορίας βιβλίων που δεν υπέβαλλαν δηλώσεις ΦΠΑ τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του 2011.

Τους "ξεχασιάρηδες" φορολογούμενους -επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα- που για χρόνια ολόκληρα δεν δήλωναν τα ακριβή τους εισοδήματα καλεί η Εφορία, κατ΄εφαρμογή των μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.

Σε εφαρμογή διάταξης του τελευταίου φορολογικού νόμου (άρθρο 8 του ν 3943/31.03.201) το υπ. Οικονομικών προχωρά στον τεκμαρτό υπολογισμό του ΦΠΑ που έχει αποκρυβεί ενώ ανάλογη τακτική θα ακολουθηθεί γενικότερα για τον προσδιορισμό φόρων που έχουν παρακρατηθεί και δεν αποδόθηκαν.

Όσοι φορολογούμενοι, διαπιστωθεί ότι έκρυβαν εισοδήματα από την εφορία, θα κληθούν από το υπουργείο Οικονομικών να καταβάλουν φόρους που θα προσδιοριστούν τεκμαρτώς, με βάση τα ποσά που δήλωσαν σε προηγούμενες φορολογικές περιόδους.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, η τυποποιημένη σύγχρονη ελεγκτική διαδικασία με την συνεργασία της Γενική Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ), της Γενικής Διεύθυνσης Φορολογικών Ελέγχων και της 5ης ομάδας για την καταπολέμηση της Φοροδιαφυγής άρχισε ήδη να εφαρμόζεται, για όσους δεν υποβάλλουν ΦΠΑ για βιβλία Β’ και Γ’ κατηγορίας.

Για να πάρουν τις επιχορηγήσεις δήλωναν ένα κοπάδι που δεν… είχαν!

Ενδεικτικό του «πάρτι» που γίνεται με τις παραποιημένες δηλώσεις κτηνοτρόφων, είναι το περιστατικό που αποκαλύφθηκε στο ποιμνιοστάσιο που διατηρούσε ένα ζευγάρι στον Άγιο Θωμά του Ηρακλείου Κρήτης. Δεν φτάνει που το μαντρί ήταν παράνομο, αφού δεν έφερε πινακίδα με τα στοιχεία τους, οι ιδιοκτήτες του είχαν δηλώσει κοπάδια που δεν… υπήρχαν για να πάρουν τις επιχορηγήσεις!

Οι αστυνομικοί του τμήματος Αγίου Μύρωνα και του ΤΑΕ Μεσσαράς έκαναν αιφνιδιαστικό έλεγχο στο ποιμνιοστάσιο, έχοντας στα χέρια τους τις κτηνοτροφικές δηλώσεις που υπέβαλαν το 2010 ο 41χρονος κτηνοτρόφος και η 29χρονη σύζυγός του που εμφανίζεται ως συνιδιοκτήτρια. Όπως αποδείχθηκε, τα 224 προβατοειδή που είχε δηλώσει ο σύζυγος δεν… υπήρχαν πουθενά! Αντίθετα, σε περιφραγμένο χώρο έξω από το σπίτι του βρέθηκαν 25 αρνιά χωρίς τα απαραίτητα ενώτια, που φυσικά δεν μπορούσε να αποδείξει ότι δεν ήταν προϊόντα ζωοκλοπής γι’ αυτό και συνελήφθη!

Την ίδια τύχη θα είχε και η 29χρονη σύζυγός του, καθώς στην κτηνοτροφική δήλωση του 2010 είχε δηλώσει ότι κατείχε 372 προβατοειδή, αλλά όταν οι αστυνομικοί τα μέτρησαν τα βρήκαν… 208, δηλαδή 164 λιγότερα! Άλλα 42 ζώα, δεν έφεραν ενώτια. Όμως, η γυναίκα την γλίτωσε επειδή απουσίαζε την ώρα του ελέγχου.

Καταδικάστηκε ο χειρουργός που πήρε φακελάκι στη Θεσσαλονίκη

Σε φυλάκιση 12 μηνών, με 3ετή αναστολή, καταδικάστηκε από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης ο χειρουργός, που κατηγορούνταν ότι πήρε φακελάκι από ασθενή στο νοσοκομείο «Ιπποκράτειο».

Ο γιατρός, ο οποίος υπηρετούσε ως διευθυντής χειρουργικής κλινικής του νοσοκομείου, κρίθηκε ένοχος για την πράξη της παθητικής δωροδοκίας.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, έλαβε το ποσό των 500 ευρώ από τη σύζυγο ασθενούς τον οποίο επρόκειτο να χειρουργήσει. Η παράδοση των χρημάτων έγινε κατά την ημέρα εξόδου του ασθενούς από το νοσοκομείο. Ο κατηγορούμενος έλαβε τα χρήματα τα οποία προηγουμένως είχαν προσημειωθεί από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος της ΕΛ.ΑΣ., όπου απευθύνθηκε η καταγγέλλουσα.

Απολογούμενος στο δικαστήριο, ο γιατρός αρνήθηκε την κατηγορία, αφήνοντας αιχμές για σκευωρία από το περιβάλλον το εργασικό. Ωστόσο δεν έπεισε το δικαστήριο, που τον έκρινε ένοχο. Μετά την καταδίκη του, άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος.

ΣΕΠΕ: Απαραίτητο το μάθημα της πληροφορικής

Προ εκπλήξεως βρέθηκε ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας, με την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, να καταργήσει τη διδασκαλία του μαθήματος της πληροφορικής από το «νέο Λύκειο».

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, ο ΣΕΠΕ ζητά από το υπουργείο να επανεξετάσει τη θέση του και είναι έτοιμος να συμβάλει εποικοδομητικά στην κατεύθυνση όχι μόνο να μην καταργηθεί, αλλά να αναβαθμιστεί η διδασκαλία του μαθήματος της πληροφορικής. Παράλληλα επισημαίνει πως η εκμάθηση των σύγχρονων τεχνολογιών αντικατοπτρίζει ένα νέο τρόπο σκέψης, παραγωγικό, ορθολογιστικό και δημιουργικό. Θέτει τις προϋποθέσεις για τον περιορισμό της τεχνοφοβίας, του ψηφιακού αναλφαβητισμού, του σκοταδισμού, της αναχρονιστικής αντίληψης περί μάθησης και διδασκαλίας. Κυρίως όμως, ενισχύει την αναζήτηση, την ανάδυση του καινούργιου, της καινοτομίας που τόσο πολύ έχει ανάγκη η ελληνική οικονομία και κοινωνία.

Ο ΣΕΠΕ θα εντείνει τη δράση του, προκειμένου να παρουσιάσει πως οι Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών δεν είναι απλά ένα τεχνολογικό εργαλείο που περιορίζεται στην όψη και την αφή του ηλεκτρονικού υπολογιστή. "Είναι ένας ολόκληρος κόσμος γνώσης και εμπειρίας, πολλαπλών δυνατοτήτων και εκφάνσεων, στον οποίο μπορούν να εντρυφήσουν οι μαθητές των ελληνικών σχολείων χωρίς περιορισμούς και προσκόμματα, με σωστή καθοδήγηση και επίβλεψη. Εξάλλου το δικαιούνται και τους αξίζει" αναφέρεται στην ανακοίνωση.

18 Μαΐου οι εκλογές σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ

Η 18η Μαΐου ορίστηκε η ημερομηνία των φοιτητικών εκλογών ύστερα από απόφαση του απερχόμενου Κεντρικού Συμβούλιο της ΕΦEE.

Η κάθε φοιτητική παράταξη έχει καταθέσει κατά τη διάρκεια της φετινής χρονιάς το δικό της πλαίσιο προτάσεων για την αναμόρφωση του εκπαιδευτικού συστήματος, για όλα τα ζητήματα που μαστίζουν την τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Τα τελευταία χρόνια στις φοιτητικές εκλογές η αποχή φαίνεται να είναι η πρώτη δύναμη.

6 γιατροί διώκονται για κακουργήματα

Εις βάρος έξι γιατρών άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ο εισαγγελέας, οι οποίοι εμπλέκονται σε σκάνδαλο χρηματισμού, από την εταιρεία ορθοπεδικών ειδών DePuy International, προκειμένου να προωθηθούν τα προϊόντα της στα νοσοκομεία, ζημιώνοντας έτσι το ελληνικό Δημόσιο με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

Οι γιατροί εργάζονταν σε δημόσια νοσοκομεία των Αθηνών και της Θεσσαλονίκης.

Στην Αμερική, η μητρική εταιρεία της DePuy, Johnson & Johnson η καλείται να πληρώσει εκατομμύρια δολάρια στο Αμερικανικό Δημόσιο για παραβίαση των κανόνων ανταγωνισμού, αλλά και για ποινικές διώξεις.

Η Johnson & Johnson, θα πληρώσει 70 εκατομμύρια δολάρια αφού οι υπεύθυνοι της παραδέχθηκαν ότι πράγματι δωροδόκησαν γιατρούς στην Ευρώπη και έδωσαν μίζες ακόμη και στο Ιράκ για να κερδίσουν συμβόλαια και να πουλήσουν φάρμακα και τεχνητές αρθρώσεις.

Η Κρήτη κινείται προς την Αίγυπτο και όχι το ανάποδο

Εδώ και πολλά εκατομμύρια χρόνια η λιθοσφαιρική (τεκτονική) πλάκα της Αφρικής συγκρούεται με την αντίστοιχη ευρωπαϊκή και βυθίζεται αργά κάτω από την τελευταία, μία γεωλογική διαδικασία που προκαλεί συνεχείς σεισμούς και, σπανιότερα, τσουνάμι στη Μεσόγειο.

Ο Ολλανδός καθηγητής Ρίνους Βόρτελ, του πανεπιστημίου της Ουτρέχτης, παρουσίασε νέες εκτιμήσεις στο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γεωεπιστημών (EGU) στη Βιέννη, σύμφωνα με το BBC, με βάση τις οποίες έχει σταματήσει πια η βόρεια άκρη της αφρικανικής τεκτονικής πλάκας να βυθίζεται κάτω από τη νότια άκρη της ευρασιατικής πλάκας, πάνω στην οποία βρίσκεται η Ευρώπη. Όπως είπε, είναι πιθανό ότι ήδη έχει αρχίσει η αντιστροφή της διαδικασίας. Οι δύο πλάκες θα συνεχίσουν να συγκλίνουν, αλλά αυτή τη φορά η Ευρώπη θα γλιστράει κάτω από την "μαύρη ήπειρο".

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των γεωλόγων του πανεπιστημίου της Ουτρέχτης, η αργή σύγκλιση των δύο πλακών, με ρυθμό λίγων εκατοστών το χρόνο, εμποδίζεται από τη σύγκρουσή τους στην περιοχή της Τουρκίας, αλλά και από το γεγονός ότι η αφρικανική ήπειρος είναι πιο ελαφριά και δυσκολεύεται να γλιστρήσει άλλο κάτω από την ευρασιατική πλάκα. Γι' αυτούς τους λόγους, η αφρικανική πλάκα που ήδη έχει βυθιστεί κάτω από την Ευρώπη, έχει διασπαστεί και σταδιακά βυθίζεται όλο και πιο βαθιά στο μανδύα της Γης, το στρώμα που είναι κάτω από το φλοιό.

Την ίδια στιγμή, τμήματα της ευρασιατικής πλάκας, στα οποία ανήκουν η Κρήτη, οι Βαλεαρίδες νήσοι, η Σικελία και η Σαρδηνία, κινούνται νότια. Τελικά, σύμφωνα με εκτιμήσεις των σχετικών προσομοιώσεων (μοντέλων) σε ηλεκτρονικό υπολογιστή, που έκαναν οι Ολλανδοί γεωλόγοι, είναι πιθανή η έναρξη της αντίστροφης διαδικασίας, δηλαδή της βύθισης της Ευρώπης κάτω από την Αφρική. Ο καθηγητής Βόρτελ πιστεύει ότι οι παρατηρήσεις των σεισμών στην Μεσόγειο ενισχύουν αυτό το σενάριο, καθώς υποστηρίζει ότι τα επίπεδα των σεισμικών ρηγμάτων φαίνεται να κινούνται προς το νότο.

Στο ίδιο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γεωεπιστημών, ο καθηγητής Στέφανο Τίντι, του πανεπιστημίου της Μπολόνια της Ιταλίας, εξέφρασε την ανησυχία του, την οποία συμμερίζονται κι άλλοι επιστήμονες, ότι η ΕΕ δε διαθέτει επαρκείς χρηματοδοτήσεις για τη δημιουργία συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης για τσουνάμι στη Μεσόγειο (μόνο 8 εκατ. ευρώ την τελευταία πενταετία), όταν την ίδια περίοδο μόνο η Γερμανία προσέφερε περίπου 55 εκατ. ευρώ για κατασκευή ανάλογου συστήματος προειδοποίησης στην Ινδονησία.

Ιαπωνία: Το σκέφτεται για το 2020

Το Τόκιο εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα για την ανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020 σε μια προσπάθεια να επέλθει ακόμα γρηγορότερα η ανάκαμψη της οικονομίας, η οποία δέχτηκε ισχυρό πλήγμα από τον καταστροφικό σεισμό και το τσουνάμι που ακολούθησε στις 11 Μαρτίου, σύμφωνα με Ιάπωνα αξιωματούχο.

«Παρόλο που οι αγώνες είναι σε εννιά χρόνια, μπορούμε να προετοιμαστούμε από τώρα. Αν εργαστούμε σκληρά και με ελπίδα, οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα διαδραματίσουν κομβικό ρόλο στην ανακατασκευή της χώρας», ανέφερε ο δήμαρχος του Τόκιο, Shintaro Ishihara.

Να σημειωθεί ότι το Τόκιο είχε θέσει υποψηφιότητα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 οι οποίοι τελικά κατέληξαν στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Εκείνη τη χρονιά, ο δήμαρχος του Τόκιο είχε δεχτεί έντονη κριτική για τα υπέρογκα έξοδα της αποτυχημένης υποψηφιότητας (176 εκατ. δολάρια).

Ο φάκελος με την υποψηφιότητα της κάθε χώρας θα πρέπει να έχει κατατεθεί μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου 2011, με την τελική ανακοίνωση να γίνεται τον Σεπτέμβριο του 2013 στο Μπουένος Άιρες.

Βούτηξε το κινητό της και την απειλούσε με προσωπικές της φωτογραφίες!

Στα δίχτυα της αστυνομίας έπεσε ένας 17χρονος ο οποίος μαζί με ακόμη τρία άτομα απειλούσε νεαρή πως θα έστελνε προσωπικές φωτογραφίες στον πατέρα της.

Οι δράστες έκλεψαν το κινητό της κοπέλας και αφού το "ξεψάχνισαν" βρήκαν προσωπικές φωτογραφίες. Μάλιστα της ζητούσαν 50 ευρώ προκειμένου να της παραδώσουν το "υλικό". Η κοπέλα όμως βρήκε το θάρρος, μίλησε στους γονείς της και όλοι μαζί αποφάσισαν να παγιδέψουν τον δράστη.

Μέσω του facebook η 17χρονη έκλεισε ραντεβού με τον 17χρονο στην οδό Σεφέρη, κοντά στο 1ο ΕΠΑΛ προκειμένου όπως του είπε να του δώσει τα χρήματα και να πάρει το κινητό της. Ο νεαρός εμφανίστηκε μαζί με ένα ακόμη άτομο, και όταν διαπίστωσε πως η 17χρονη δεν ήταν μόνη προσπάθησε να ξεφύγει. Ομως συνελήφθη από την αστυνομία, ενώ αναζητείται ο συνεργός του.

Ιτέα: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των κατοίκων

Για ακόμα μια φορά οι κάτοικοι της Ιτέας θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο μόλο την ερχόμενη Τετάρτη 13/4 στις 20:00 το βράδυ, διαμαρτυρόμενοι για την παραμονή στο λιμάνι της Ιτέας από τις 21/3 ενός καραβιού που διεξήγαγε λαθραία τσιγάρα μαζί με τέσσερις νταλίκες.

Πέρα από το αντιαισθητικό θέαμα η παραμονή του καραβιού και των νταλικών έχει δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα στη λειτουργία του λιμανιού εμποδίζοντας τη χρήση του μισού λιμανιού σε μια περίοδο που έχουν αρχίσει οι αφίξεις κρουαζιερόπλοιων.

Παράλληλα για τη φύλαξή τους απασχολείται σε 24άωρη βάση το σύνολο του προσωπικού του λιμεναρχείου της πόλης με αποτέλεσμα να μην υπάρχει προσωπικό για τις αυξημένες αυτήτην περίοδο ανάγκες των λιμενικών αρχών.

Οι κάτοικοι της Ιτέας που έκαναν την πρώτη τους διαμαρτυρία την περασμένη Τετάρτη είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν και να εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους για το θέμα γιατί μέχρι στιγμής οι τοπικές αρχές δεν έχουν καμία ουσιαστική ενέργεια για την απομάκρυνση του κατασχεμένου καραβιού και των τεσσάρων νταλικών στο λιμάνι της Ιτέας.

ΔΕΚΟ: Η τρόικα τις θεωρεί βασική αιτία για το χρέος

«Ανοιχτό» άφησε το ενδεχόμενο για εφαρμογή ενιαίου μισθολογίου και στις ΔΕΚΟ, όπου επίσης υπάρχουν ανισότητες στις αποδοχές των υπαλλήλων λόγω των πολλών και διαφορετικών επιδομάτων που λαμβάνουν, στέλεχος της Ειδικής Γραμματείας Δημόσιων Επιχειρήσεων.

Μέσω αυτής της διαδικασίας, θα διευκολυνθούν τα σχέδια της Κυβέρνησης για νέες περικοπές μισθών -ώστε να εξοικονομηθούν πόροι 800 εκατ. ευρώ- ενώ εάν τελικώς προχωρήσει αυτή η ιδέα θα εξυπηρετήσει και τα σχέδια για αναδιάρθρωση του προσωπικού, καθώς θα έχει εκλείψει το αντικίνητρο της μισθολογικής ανισότητας.

Όπως επεσήμανε το εν λόγω στέλεχος της Ειδικής Γραμματείας ΔΕΚΟ, υπάρχουν ακόμη σημαντικά περιθώρια για τη μείωση του κόστους λειτουργίας των επιχειρήσεων και οργανισμών του ευρύτερου δημόσιου τομέα, κυρίως στο σκέλος των λειτουργικών δαπανών (ενοίκια, κινητή τηλεφωνία, αυτοκίνητα, αναλώσιμα και άλλα).

Μόνο τα ενοίκια που πληρώνουν οι εν λόγω επιχειρήσεις για να στεγάσουν τις υπηρεσίες τους ανέρχονται σε 30 εκατ. ευρώ το χρόνο, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις το μέσο κόστος ανά υπάλληλο για τα κινητά τηλέφωνα φθάνουν τις 2.000 ευρώ το χρόνο!

Άλλο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών υποστήριζε πάντως ότι δεν θα υπάρξουν νέες οριζόντιες περικοπές στους μισθούς των υπαλλήλων, δεν απέκλεισε ωστόσο μεμονωμένες περικοπές κατά ΔΕΚΟ. Τόνισε, επίσης, ότι το μισθολογικό κόστος περιορίστηκε κατά 30% έως 35% λόγω των τριών συνολικά μειώσεων που αποφασίσθηκαν το προηγούμενο διάστημα.

«Πιέζει» η τρόϊκα
Η τρόικα, πάντως, έχει δείξει εδώ και καιρό τις προθέσεις τις για τις ΔΕΚΟ: Τις θεωρεί τ«υπεύθυνες» για ένα μεγάλο κομμάτι του δημοσίου χρέους της χώρας, το οποίο στο τέλος του 2010 ανήλθε στα 340,2 δισ. ευρώ, δηλαδή στο 149% του ΑΕΠ.

Στο επικαιροποιημένο Μνημόνιο αναφέρεται ξεκάθαρα ότι θα πρέπει να προχωρήσουν διαδικασίες αναδιάρθρωσης των ΔΕΚΟ, ενώ εκφράζονται ανησυχίες ότι μπορεί να υπάρχουν και «κρυμμένα» κόστη που θα δημιουργήσουν ακόμη περισσότερα προβλήματα στο μέλλον.

Μάλιστα, η «τρόικα» θέτει και πιο μακροπρόθεσμους στόχους στην κυβέρνηση, σημειώνοντας ότι το 2012 θα πρέπει να έχουν μειωθεί κατά 1,2 δισ. ευρώ οι εισφορές προς τις επιχειρήσεις, καθιστώντας με τον τρόπο αυτό ακόμη πιο επιτακτική την εξυγίανση των ΔΕΚΟ.

Κέρκυρα: Πρώτη σε κρατήσεις για το Πάσχα

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Συνδέσμου εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων, η Κέρκυρα βρίσκεται στην πρώτη θέση της λίστας των πιο δημοφιλών προορισμών για την Ελλάδα ενόψει των εορτών του Πάσχα.

Συγκεκριμένα από τα στοιχεία του Συνδέσμου προκύπτει ότι και φέτος «βασίλισσα» των κρατήσεων για το Πάσχα στέφεται η Κέρκυρα και ακολουθούν:

-Σαντορίνη
-Δυτική Πελοπόννησος (Ηλεία και Μεσσηνία)
-Ζαγοροχώρια
-Καρπενήσι
-Πήλιο
-Εύβοια
Στο εξωτερικό δημοφιλέστεροι Πασχαλινοί προορισμοί στέφονται:
- Κωνσταντινούπολη
- Πράγα
- Βουδαπέστη
- Βαρκελώνη

Spiegel: Μίζες και για το μετρό της Αθήνας

"Μάρτυρες αναφέρουν ότι τα χρήματα μεταφέρονταν με βαλίτσες στην Αθήνα" γράφει το δημοσίευμα στο οποίο γίνεται λόγος για προμήθειες που φτάνουν το ύψος των 300.000 ευρώ.

Τα ποσά φέρεται να πλήρωσε θυγατρική των Γερμανικών Σιδηροδρόμων στο πλαίσιο της κατασκευής του μετρό στην Αθήνα, σύμφωνα με δημοσίευμα του εβδομαδιαίου περιοδικού Spiegel που κυκλοφόρησε σήμερα, ενώ τα μέχρι τώρα στοιχεία της έρευνας δείχνουν εμπλοκή της Siemens και στην υπόθεση αυτή.

Στην υπόθεση των προμηθειών εμπλέκεται η θυγατρική Deutsche Bahn International (DBI).
Ήδη η εισαγγελία της Φραγκφούρτης διενεργεί έρευνα εναντίον τουλάχιστον 38 πρώην και νυν στελεχών των γερμανικών εταιρειών.

Μεταξύ αυτών είναι δύο πρώην διευθύνοντες σύμβουλοι της DBI. Η έρευνα διενεργείται για τις κατηγορίες της απάτης και της δωροδοκίας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Σπίγκελ οι έρευνες της εισαγγελίας που ξεκίνησαν τον περασμένο Απρίλιο σχετίζονται με προμήθειες "μονοψήφιου αριθμού" εκατομμυρίων ευρώ που δόθηκαν κυρίως σε χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας και της βόρειας Αφρικής.

Από την Πέμπτη το εορταστικό ωράριο

Την Πέμπτη 14 και την Παρασκευή 15 Απριλίου τα καταστήματα θα ανοίξουν από τις 9 το πρωί και θα κλείσουν στις 9 το βράδυ, ενώ το Σαββάτο 16 Απριλίου θα μείνουν ανοιχτά από τις 9 το πρωί ως τις 6 το απόγευμα.

Από την Μεγάλη Δευτέρα ως την Μεγάλη Πέμπτη τα καταστήματα θα μείνουν ανοιχτά 09:00-21:00, ενώ τη Μεγάλη Παρασκευή θα ανοίξουν στη 1 το μεσημέρι μετά την αποκαθήλωση και θα κλείσουν στις 19:00, ενώ το Μεγάλο Σάββατο θα ανοίξουν στις 9 το πρωί και θα κλείσουν ως τις 3 το απόγευμα.

Την Δευτέρα 25 Απριλίου τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά και θα επαναλειτουργήσουν κανονικά από την Τρίτη 26 Απριλίου.

Σημειώνεται ότι τα καταστήματα του Πειραιά ανοίγουν μια ώρα νωρίτερα.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More