Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Συνελήφθη και ο τρίτος δράστης του μακελειού στον Ρέντη

Συνελήφθη στην περιοχή των Αχαρνών - Ο τέταρτος μάλλον έχει διαφύγει στο εξωτερικό

Εξάστερος ο Παναθηναϊκός - Νίκησε τη Μακάμπι στον τελικό

Στην κορυφή της Ευρώπης οι “πράσινοι” για έκτη φορά - Επικράτησε της Μακάμπι στον τελικό της Βαρκελώνης με 78-70 - MVP ο Διαμαντίδης - Εξαιρετικοί οι Σάτο, Μπατίστ. Δάκρυσε ο Ομπράντοβιτς

Αμερικανοί κομάντος σκότωσαν τον Μπιν Λάντεν

Ο επικεφαλής της Αλ Κάιντα, νούμερο ένα καταζητούμενος σε όλο τον κόσμο και φερόμενος ως ο ιθύνων νους των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου στις Η.Π.Α., Οσάμα Μπιν Λάντεν, είναι νεκρός.

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Στη Σούδα το USS Kearsarge

Το ελικοπτεροφόρο πλοίο του Αμερικανικού Ναυτικού USS Kearsarge κατέπλευσε στις 8:30 το πρωί της Παρασκευής, συνοδεία ρυμουλκών, στην προβλήτα Κ14 της ναυτικής βάσης Μαραθίου στη Σούδα.

Το πλοίο έχει πλήρωμα 77 αξιωματικούς και 1.100 ναύτες. Μεταφέρει αεροσκάφη καθέτου απογειώσεως, ελικόπτερα και αμφίβια σκάφη, ενώ είναι εξοπλισμένο με πυραύλους Sea Sparrow και Rolling Airframe, καθώς επίσης και με αντιαεροπορικά πολυβόλα Phalanx. Η κύρια αποστολή του, είναι η επιβίβαση, η επέκταση, η προσγείωση και η υποστήριξη μιας θαλάσσιας δύναμης προσγείωσης οπουδήποτε στον κόσμο.

Μπορεί, επίσης, να παρέχει υπηρεσίες ελέγχου αεροσκαφών για αποστολές, ενώ διαθέτει και νοσοκομειακή μονάδα που μπορεί να υποστηρίξει μέχρι και 600 ασθενείς με τέσσερα κύρια και δύο λειτουργούντα δωμάτια έκτακτης ανάγκης, τέσσερα οδοντικά δωμάτια, δωμάτιο ακτίνων X, μια τράπεζα αίματος, εργαστήρια και εγκαταστάσεις θαλάμων εντατικής παρακολούθησης. Το σκάφος διαθέτει επίσης βιβλιοθήκη, γυμναστήριο και χώρους αναψυχής.

Ο διάδρομος προσέγγισης απογείωσης εναερίων μέσων είναι 844 πόδια και η χωρητικότητα του πλοίου 40.500 τόνοι. Εκτός από στρατεύματα μπορεί να μεταφέρει οχήματα, πυροβολικό, πυρομαχικά και προμήθειες. Το κατάστρωμα του πλοίου ανοίγει και στη θάλασσα μέσω πυλών που βρίσκονται στην πρύμνη του σκάφους, κάτι που εξυπηρετεί τις αμφίβιες επιχειρήσεις. Διαθέτει πλήρη ηλεκτρονικά συστήματα που του δίνουν τη δυνατότητα να «επιχειρεί» έχοντας πλήρη εικόνα του πεδίου δράσης.

Η παρουσία του αμερικανικού πλοίου στη Σούδα, αλλά και το ενδεχόμενο εμπλοκής της ναυτικής βάσης στην κρίση της Λιβύης, προκαλεί αντιδράσεις. Στις 6:30 το απόγευμα στην πλατεία 1866 των Χανίων, το ΚΚΕ διοργανώνει συλλαλητήριο διαμαρτυρίας.

Καρναβάλι σε όλη την Ελλάδα!

Τελευταία εβδομάδα των αποκριών και σίγουρα θέλεις να βγεις και να το γιορτάσεις με τους φίλους σου. Αυτό το Σαββατοκύριακο θα κορυφωθούν οι εκδηλώσεις και λίγο πριν κάψουν το Βασιλιά “Καρνάβαλο”, οι Δήμοι θα γιορτάσουν με παρελάσεις αρμάτων. Ενώ, την Καθαρά Δευτέρα, παρόλο που ο καιρός μπορεί να σου τα χαλάσει λίγο, δες πού μπορείς να πετάξεις το χαρταετό.

Σερπατίνες, χαρτοπόλεμος, σοκολάτες και πολλές μεταμφιέσεις θα παρασύρουν εσένα και την παρέα σου στο κλίμα τον αποκριών, για να γιορτάσεις και να συμμετέχεις και εσύ στο τρελό γλέντι των "μασκαράδων". Διάλεξε τα πιο πρωτότυπα κουστούμια, φόρεσε τη μάσκα σου και μπες κι εσύ στην ξέφρενη γιορτή. Εμείς σου προτείνουμε μερικά από τα πιο γνωστά μέρη που μπορείς να πάς τόσο στην Αθήνα, όσο και στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας!

Καρναβάλι στην Αθήνα
Πολλές εκδηλώσεις για τους λιλιπούτειους καρναβαλιστές έχει προγραμματίσσει για το τελευταίο Σαββατοκύριακο της Αποκριάς ο Δήμος Αθηναίων. Οι γονείς με τους μικρούς τους “μασκαράδες” θα έχουν προορισμό το Ζάππειο, όπου έχει στηθεί ένα μεγάλο σκηνικό που θα φιλοξενεί πολλά και ενδιαφέροντα δρώμενα. Όλος ο χώρος είναι κατάλληλα διακοσμημένος, ενώ θα περιμένουν τα παιδιά εμψυχωτές, μασκότ, εργαστήρια, face painting και πολύ μουσική και χωρός.

Από σήμερα Παρασκευή, μέχρι την Κυριακή της Αποκριάς, τον λόγο έχουν τα αγήματα της Φιλαρμονικής Ορχήστρας που θα πραγματοποιήσουν μουσικό περίπατο από την πλατεία Κοτζιά μέχρι το Παναθηναϊκό Στάδιο, (μεσημέρι Σαββάτου), ενώ στην Πλάκα, το θέατρο σκιών θα "μπλεχτεί" με τη ζωντανή μουσική και η λαϊκή μουσική θα συναντήσει το αποκριάτικο πνεύμα (Κυριακή στις 17.00, πεζόδρομος Κυδαθηναίων).

Η Αποκριά θα κλείσει τον κύκλο της την Καθαρά Δευτέρα 7 Μαρτίου σε δύο σημεία της πόλης: στο Λόφο του Φιλοπάππου (11.00) με το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής των Μουσικών Συνόλων και με άφθονη λαγάνα και χαλβά στο Πάρκο ΚΑΠΑΨ στους Αμπελόκηπους (11.30) , όπου το πέταγμα του αετού θα συνοδευτεί από λαϊκό - παραδοσιακό γλέντι σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Α. Αμπελοκήπων.

Καρναβάλι στο Ρέντη
Στο Ρέντη οι απόκριες ξεκίνησαν από την κεντρική πλατεία πριν από τρεις βδομάδες και θα ολοκληρωθούν με μια μεγάλη αποκριατική παρέλαση την Κυριακή 06 Μαρτίου 2011. Εκεί θα συμμετέχουν άρματα με πρωτότυπα θέματα και θα κάνουν παρέλαση μικροί και μεγάλοι.

Το Σάββατο 05 Μαρτίου 2011 στην Πλατεία Κρήνης, στις 11 το πρωί θα γίνει παιδική εκδήλωση με τη συμμετοχή των τμημάτων παραδοσιακών χορών, τα εργαστήρια κατασκευής αποκριάτικης μάσκας του Πνευματικού Κέντρου & ρεμπέτικο πρόγραμμα από την μπάντα του καθηγητή Γιάννη Λαμπράκη. Στις οδούς Βουρνόβα, Ελλησπόντου, Κουταϊση, στις 11 το πρωί, θα περιοδεύουν μπάντες Κουβανών και στις 7 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία Ρέντη, θα έχει νυχτερινή παρέλαση αρμάτων.

Αποκορύφωμα των εκδηλώσεων θα είναι η μεγάλη παρέλαση αρμάτων και πληρωμάτων, που θα γίνει στην κεντρική πλατεία Ρέντη, στις 12 το μεσημέρι της Κυριακής.

Καρναβάλι στη Θεσσαλονίκη
Μερικά από τα παραδοσιακά έθιμα του Καρναβαλιού θα αναβιώσουν την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς στη Θέρμη της Θεσσαλονίκης. Το ξύρισμα του γαμπρού, τα πέταλα της καμήλας, παρελάσεις με φλόγα, είναι λίγα μόνο από τα συστατικά των εκδηλώσεων, που θα ζήσουν, όσοι βρεθούν εκεί. Την Κυριακή η παρέλαση των αρμάτων στα Βασιλικά θα ακολουθήσει την τήρηση του εθίμου αναβίωσης ενός παραδοσιακού γάμου, ενώ το γλέντι θα κορυφωθεί με την καύση του βασιλιά “Καρνάβαλου”. Ενώ, στη Χαλκηδόνα Θεσσαλονίκης, οι εκδηλώσεις ξεκινούν με τις περίφημες γιαουρτομαχίες.

Η Καθαρά Δευτέρα θα βρει τους Θεσσαλονικείς στο φράγμα της Θέρμης να πετούν τον χαρταετό και στην πλατεία Σουρωτής να απολαμβάνουν την πατροπαράδοτη φασολάδα.

Πατρινό Καρναβάλι
Το Πατρινό Καρναβάλι οδεύει στη νέα εποχή, χωρίς προκαταλήψεις στις σύγχρονες απαιτήσεις αλλά με ανοιχτούς ορίζοντες, εξωστρέφεια και διάθεση ανανέωσης. Θα συναντήσει τις συναρπαστικές διαδρομές της ξεγνοιασιάς και καλεί τους αναρίθμητους φίλους του κεφιού να αποδράσουν από τα ασφυκτικά όρια της οικονομικής κρίσης και τη συμβατική καθημερινότητα και να νιώσουν τη χαρά της ζωής.

Το Σάββατο στις 12.30, αναβιώνει η πιο "γλυκιά" συνήθεια του καρναβαλιού, καθώς στους δρόμους θα βρεθούν οι “σοκολατορίχτες”, που θα γεμίσουν τα παιδιά με σοκολάτες και γλυκά. Στις 18.30 ξεκινά η λεγόμενη “βραδινή ποδαράτη”, με τους μεταμφιεσμένους να γίνονται μία χαρούμενη πορεία.

Τέλος, η Κυριακή φέρνει την λήξη του Καρναβαλιού, με την grande παρέλαση που καταλήγει στον μόλο του Αγ. Νικολάου.

Καρναβάλι στο Μοσχάτο
Το Σάββατο θα γίνει αποκριάτικο πάρτυ στον Ταύρο, Αίθουσα 7 δημοτικών σφαγείων, με ποπ-ροκ ελληνικό και ξένο από το συγκρότημα Acustic. Μικροί και μεγάλοι μπορούν να ντυθούν με τις αποκριάτικες στολές τους και να βρεθούν στη γιορτή.

Την Καθαρά Δευτέρα, η παραλία Μοσχάτου και το Πάρκο Ενόπλων Δυνάμεων Ταύρου θα οργανωθούν για να περιμένουν όσους θέλουν να πετάξουν το χαρταετό τους. Ο Δήμος Μοσχάτου καλεί τον κόσμο να γιορτάσει τα Κούλουμα με παραδοσιακά εδέσματα, να πετάξει χαρταετούς, να χορέψει και να διασκεδάσει.

Το καρναβάλι της Ξάνθης
Ένα από τα πιο μεγάλα και ζωντανά καρναβάλια με αέρα Βενετίας, είναι αυτό της Ξάνθης, που σκορπίζει τις σερπαντίνες και το κέφι του στους δρόμους της παλιάς πόλης. Είτε επισκεφθείς την πανέμορφη πόλη της Θράκης για ένα απολαυστικό τριήμερο, είτε σχεδιάσεις μια μικρή βόλτα λίγων ωρών, μην χάσεις τον κυριακάτικο “τζάρο” στη γέφυρα του ποταμού Κόσυνθου, τη μεγάλη δηλαδή φωτιά που ανάβει την Κυριακή, “για να μην έχουν ψύλλους το καλοκαίρι όσοι την πηδούν”, σύμφωνα με το ξανθιώτικο έθιμο.

Στο καρναβάλι της Ξάνθης πραγματοποιούνται και εκδηλώσεις για την παρουσίαση της μεγαλύτερης μάσκας του κόσμου, σε μια προσπάθεια του ξανθιώτικου καρναβαλιού να μπει στις λίστες των ρεκόρ Guinness.

Καρναβάλι στην Καρδίτσα!
Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες για το “Παλαμιώτικο Καρναβάλι 2011”, που θα πραγματοποιηθεί την τελευταία Κυριακή της Μεγάλης Αποκριάς στις 16:30 με παρέλαση καρναβαλιστών και αρμάτων στο κέντρο της πόλης του Παλαμά, που ήδη έχει ντυθεί στα γιορτινά περιμένοντας τον Καρνάβαλο!

Το Σάββατο, στις 21:00, στον πεζόδρομο, ο Δήμος Παλαμά διοργανώνει πάρτι για μικρούς και μεγάλους, στο club Diverso. Ενώ, την Κυριακή, το ραντεβού για την μεγάλη παρέλαση του “Παλαμιώτικου Καρναβαλιού” δόθηκε στις 16:30, ώρα που θα ξεκινήσει το πρώτο άρμα από την πλατεία Λαϊκής Αγοράς.

Αρχή της Σαρακοστής και η παραδοσιακή φασολάδα έχει την τιμητική της στις καθιερωμένες εκδηλώσεις του Δήμου Παλαμά, που φέτος περιλαμβάνει και κοινότητες από τους πρώην Δήμους Φύλλου και Σελλάνων.

Καρναβάλι στο Ρέθυμνο της Κρήτης
Το βράδυ του Σαββάτου θα ξεκινήσει η νυχτερινή παρέλαση από το ξενοδοχείο “Ελίνα”, Λ. Κουντουριώτη & Παπανδρέου και θα γίνει η εκφώνηση και αντιφώνηση του βασιλιά "Καρνάβαλου". Ενώ, την Κυριακή θα γίνει η μεγάλη παρέλαση πληρωμάτων και αρμάτων. Η παρέλαση θα ξεκινήσει στις 14:00 με παρουσιαστή τον Γιώργο Σατσίδη. Παίζουν οι: Dj Πέτρος, Black Jockey, Dj Ηρώ, Dj Νίκος Ριτζάς, Dj Γιώργος και Dj Νίκος. Τελετή Λήξης - Κάψιμο Βασιλιά Καρνάβαλου.

Την Καθαρά Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι στην Παραλία Ελ. Βενιζέλου (τέως Λαβύρινθος), οι κάτοικοι του Ρεθύμνου θα γιορτάσουν τα Κούλουμα με κατασκευές και διαγωνισμός χαρταετών με το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων Ρεθύμνης.

Κοζανίτικο καρναβάλι 2011
Το καρναβάλι στην Κοζάνη επιστρέφει και φέτος με το έθιμο των φανών στις γύρω περιοχές. Οι κάτοικοι συγκεντρώνονται και ανάβουν μεγάλες φωτιές και γλεντούν με τον παραδοσιακό τρόπο. Το Σάββατο το βράδυ, όλοι θα συγκεντρωθούν στην κεντρική πλατεία, ενώ την Κυριακή θα γίνει η παρέλαση των "μασκαράδων"!

ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ!

Εικόνες από τα Ιωάννινα βρέθηκαν στο... Λονδίνο

Εικόνες από εκκλησίες και μοναστήρια κυρίως της περιοχής Ζαγοροχωρίων, εντοπίστηκαν από την Ιντερπόλ σε συνεργασία με την Σκότλαντ Γυάρντ σε γκαλερί του Λονδίνου.

Την τελευταία διετία έχουν κλαπεί δεκάδες εικόνες και τμήματα τέμπλων από εκκλησίες και μοναστήρια των Ιωαννίνων. Από τα μέχρι τώρα στοιχεία αναγνωρίστηκαν έξι εικόνες και η έρευνα συνεχίζεται.

Επίσης εικόνες εντοπίστηκαν και στο Βερολίνο, αλλά δεν ανακοινώθηκε ο αριθμός τους και από ποιες περιοχές έχουν κλαπεί.

Υπατία: Δεν δέχθηκαν την πρόταση οι απεργοί πείνας

Από την κυβέρνηση προτάθηκε στους απεργούς πείνας να ενταχθούν στο καθεστώς ανοχής, το οποίο προβλέπεται από το νόμο για το πολιτικό άσυλο.

Σύμφωνα με το νόμο, το υπό ανοχή καθεστώς χορηγείται σε παρανόμους μετανάστες όταν συντρέχουν ειδικοί λόγοι όπως τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν οι εν λόγω απεργοί πείνας. Συνιστά αναστολή απέλασης για έξι μήνες. Η αναβολή απέλασης μπορεί να ανανεωθεί για εύλογο χρονικό διάστημα, ύστερα από απόφαση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Επίσης, το υπό ανοχή καθεστώς προβλέπει δυνατότητα νόμιμης εργασίας για όσο καιρό παραμένει ο αλλοδαπός στη χώρα. Ομως, για την εφαρμογή του νόμου και κατά συνέπεια των συγκεκριμένων διάταξεων -οι οποίες προστέθηκαν στο πλαίσιο της ενσωμάτωσης της ευρωπαϊκής οδηγίας για τις Επιστροφές- απαιτείται η έκδοση προεδρικού διατάγματος, το οποίο εκκρεμεί.

Από την πλευρά της κυβέρνησης, διαβεβαιώθηκε δια στόματος του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου ότι "το θέμα της ανθρώπινης ζωής δεν αποτελεί αντικείμενο συναλλαγής και πάνω σε αυτή τη συμφωνία θα βαδίσουμε για την επίλυση του προβλήματος".

Ο κ. Ραγκούσης δήλωσε ότι αποτελεί θετικό βήμα για την κυβέρνηση το γεγονός ότι "είχαμε επικοινωνία για να ξεκαθαρίσουμε αυτά που λέμε από την πρώτη ημέρα. Η ελληνική κυβέρνηση έχει εξαντλήσει τα περιθώρια του νόμου. Δεν μπορεί να προχωρήσει σε μαζική νομιμοποίηση μεταναστών. Οι απεργοί υπέβαλαν τις προτάσεις τους. Θα τις μελετήσουμε. Εξηγήσαμε τα όρια που μπορούμε να κινηθούμε. Η πρότασή μας διαφοροποιεί τις συνθήκες που ζουν και εργάζονται στη χώρα. Το αποτέλεσμα θα είναι θετικό εάν σταματήσουν την απεργία πείνας". Ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις του ο κ. Ραγκούσης επανέλαβε κι αυτός από την πλευρά του ότι "τίποτα δεν είναι πάνω από την ανθρώπινη ζωή".

Από τους απεργούς πείνας ζητήθηκε χορήγηση ανθρωπιστικού καθεστώτος, πρόταση που απορρίφθηκε.

Σύμφωνα με το νόμο, το ανθρωπιστικό καθεστώς χορηγείται σε αλλοδαπούς που είχαν στο παρελθόν άδεια παραμονής ή αποδείκνυεται ότι ζουν στη χώρα ως παράνομοι για 12 χρόνια.

Και σήμερα ο ένας μετά τους άλλους οι απεργοί πείνας μεταφέρονται εξαντλημένοι στα νοσοκομεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ίδιος ο πρωθυπουργός ζήτησε από τους αρμόδιους υπουργούς να δοθεί λύση ακόμα και σήμερα. Αίσθηση παντως έχει προκαλέσει η απουσία της υφυπουργού αρμόδιας για θέματα μεταναστευτικής πολιτικής, Αννας Νταλάρα.

Περισσότεροι από 100 μετανάστες βρίσκονται ήδη στα νοσοκομεία ενώ γιατροί του ΕΣΥ μετέβησαν στην Υπατία για να ελέγξουν την κατάσταση της υγείας τους. Οπως είπαν: "Η κατάσταση της υγείας τους είναι πολύ σοβαρή".

Οι γιατροί έχουν φτάσει και αυτοί στα όρια τους αφού δεν ξέρουν πως να ελέγξουν την κατάσταση.

Ο διοικητής της Πρώτης Υγειονομικής Περιφέρειας, Άρης Μουσιόνης, και ο παθολόγος Θανάσης Καραμπέλης, από την ομάδα των γιατρών που εξετάζουν τους μετανάστες στο Μέγαρο Υπατία, πήγαν σήμερα στο κτίριο για να εξετάσουν από κοντά την κατάσταση όσων συνεχίζουν την απεργία.

"Πρέπει επειγόντως όλοι να μεταφερθούν στα νοσοκομεία. Η κατάσταση τους είναι πολύ σοβαρή και να συνεχίσουν την απεργία τότε δυστυχως τα πράγματα δεν θα είναι καθόλου ευχάριστα", είπαν οι γιατροί.

Οι "Αλληλέγγυοι" επέτρεψαν στους γιατρούς να εξετάσουν τους μετανάστες.

Κομπίνα πάνω από 1 εκ. € από γυναίκα φαρμακοποιό σε βάρος του ΙΚΑ

Η ζημιά σε βάρος του ΙΚΑ έγινε από ένα μόνο φαρμακείο στην Αττική, όπως διαπιστώθηκε από έλεγχο που διενεργήθηκε από την Κεντρική Μονάδα Επεξεργασίας Συνταγών και από έρευνα της Φαρμακευτικής Υπηρεσίας του Ιδρύματος.

Η κομπίνα στήθηκε από την φαρμακοποιό που υπερκοστολογούσε λογαριασμούς συνταγών και στη συνέχεια τις κατέθετε στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ απ' όπου και τις εισέπραττε.

Ο εως τώρα έλεγχος δείχνει ότι η απάτη ξεπερνάει το ποσό των 660.000 ευρώ και πως θα ξεπεράσει ακόμα και το ένα εκατομμύριο ευρώ.

Οι υπεύθυνοι του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ κατέθεσαν μήνυση κατά της φαρμακοποιού ενώ έχει διαταχθεί η συντηρητική κατάσχεση της περιουσίας της.

Πλοίο μετέφερε στη Λιβύη 117 εκατ. ευρώ!

Αίσθηση και ερωτήματα προκαλεί η είδηση πως οι βρετανικές αρχές αναχαίτισαν πλοίο που μετέφερε λιβυκά χαρτονομίσματα, αξίας 117 εκατομμυρίων ευρώ με προορισμό τη Λιβύη.

«Το πλοίο συνοδεύεται στο λιμάνι του Χάργουιτς, στη νοτιοανατολική Αγγλία από το πολεμικό HMS Vigilant», δήλωσε εκπρόσωπος του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών, συμπληρώνοντας ότι τα κιβώτια ξεφορτώθηκαν από το πλοίο και κατασχέθηκαν.

«Το πλοίο μετέφερε μια σημαντική ποσότητα λιβυκών νομισμάτων, που υπόκεινται στις κυρώσεις του ΟΗΕ», σύμφωνα με το υπουργείο. Ερωτηθείς για τις δημοσιογραφικές πληροφορίες ότι επρόκειτο για ποσό 100 εκατομμυρίων στερλινών (117 εκατομμύρια ευρώ), ο εκπρόσωπος το επιβεβαίωσε.

Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης, το πλοίο εντοπίσθηκε από τις βρετανικές αρχές και οδηγήθηκε στα βρετανικά ύδατα αφού απέτυχε το Σαββατοκύριακο να μπει στο λιμάνι της Τρίπολης.

Δίπλα στο δωμάτιο των παιδιών του, είχε σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας

Το απίστευτο είναι ότι ο 48χρονος οδηγός της ΕΘΕΛ που είχε χιλιάδες φωτογραφίες και βίντεο με βιασμούς και βασανισμούς παιδιών στο σπίτι του, μόλις είχε αποκτήσει δίδυμα...

Ο 48χρονος μέσω internet και των κυκλωμάτων που ανταλλάσσουν σκληρό πορνογραφικό υλικό μα πρωταγωνιστές-θύματα παιδιά ηλικίας από μερικών μηνών ως 12 ετών είχε καταφέρει να συγκεντρώσει υλικό 4 terabite!

Οι αστυνομικοί του τμήματος δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος κατάφεραν να φτάσουν στα ίχνη του και του πέρασαν χειροπέδες.

Απειλούσε να αυτοκτονήσει μετά την αποκάλυψη ροζ video

Μία παντρεμένη γυναίκα, από ορεινό χωριό της κεντρικής Ηλείας, απειλούσε ότι θα δώσει τέλος στη ζωή της, αναστατώνοντας τους οικείους αλλά και τους συγχωριανούς της. Αιτία ήταν το «ανέβασμα» στο Διαδίκτυο ενός βίντεο στο οποίο η μεσήλικη γυναίκα και μητέρα τριών παιδιών «πρωταγωνιστούσε» σε σκηνές σεξ, με παρτενέρ ένα διαζευγμένο από γειτονικό χωριό καθώς και ένα στέλεχος σε υπηρεσία του νομού που έχει να κάνει με τον τομέα της Υγείας!

Τα βίντεο, όπως δημοσίευσε η εφημερίδα Παλμός, αντελήφθησαν στο Ίντερνετ γνωστά πρόσωπα και δεν άργησε να μαθευτεί στην περιοχή πως η συγκεκριμένη γυναίκα ήταν η «πρωταγωνίστρια», προκαλώντας μάλιστα σοκ στους περισσότερους κατοίκους που «έπεσαν από τα σύννεφα» για το συγκεκριμένο γεγονός.

Ωστόσο η γυναίκα δεν άντεξε την «κατακραυγή» με συνέπεια να απειλεί πως θα αυτοκτονήσει ενώ όπως είναι ευνόητο το γεγονός αυτό προκάλεσε την οργή και αγανάκτηση των δικών της ανθρώπων!

Τα λεφτά είναι πολλά... Πάνω από 1.000 € δίνει ο Καντάφι μεροκάματο

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες οι εφημερίδες την Ευρώπης, ειδικά οι Γαλλικές, οι Αγγλικές και οι Βελγικές έχουν γεμίσει από περίεργες αγγελίες που απευθύνονται σε όσους ξέρουν να τις διαβάσουν.

Αυτοί που γνωρίζουν τι είδους δουλειά κρύβεται πίσω από μια αθώα αγγελία για επαγγελματική αποκατάσταση στο χώρο της ασφάλειας και της φύλαξης προσώπων και ευαίσθητων χώρων δεν είναι άλλοι από σκληροτράχηλους επαγγελματίες της Βρετανικής S.A.S. ή της Γαλλικής Λεγεώνας των Ξένων.

Άνθρωποι που αν και έχουν πλέον τα ... χρονάκια τους εκτός από τους επίσημους κρατικούς στρατούς έχουν αποκτήσει εμπειρίες σε χώρες όπως το Τσαντ, η Ρουάντα...

Πρόκειται για μισθοφόρους φυσικά που αυτή τη φορά είπαν το “ναι” στο προσκλητήριο του Καντάφι ο οποίος αφού “αγόρασε¨τις υπηρεσίες 800 ανδρών της φυλής Τουαρέγκ την περασμένη βδομάδα, έβαλε και αγγελίες στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με την “Ελευθεροτυπία” τις τελευταίες ημέρες το αεροδρόμιο των Βρυξελλών βρίθει από σκληροτράχηλους τύπους στην αίθουσα αναμονής.

Περιμένουν την πτήση της Afriqiyah για Τρίπολη. Το μεροκάματο ξεκινάει από τα 1.000 δολάρια, χώρια τα ... μπόνους.

Το περίεργο είναι ότι από την Ευρωπαϊκή πρωτεύουσα οι πτήσεις της εταιρείας δεν έχουν απαγορευτεί, ούτε γίνεται και κανείς έλεγχος.

Πήραν ακόμα και την μηχανή του! Νέα ληστεία σε ταχυδρόμο

Πρωί, πρωί και πριν προλάβει να παραδώσει το περιεχόμενο του σάκου χτύπησαν οι ληστές τον ταχυδρόμο στο Περιστέρι.

Είκοσι λεπτά πριν τις εννιά οι δύο δράστες ακινητοποίησαν τον ταχυδρόμο στην οδό Κωνσταντινουπόλεως. Ο ταχυδρόμος φαίνεται πως μόλις είχε σταματήσει τη μηχανή του για να παραδώσει την αλληλογραφία.

Οι δράστες τον απείλησαν, του άρπαξαν το σάκο και τον ανάγκασαν να τους δώσει και τα κλειδιά της μηχανής. Την άρπαξαν και εξαφανίστηκαν...

Ο καιρός για το τριήμερο

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά σήμερα Παρασκευή και το Σάββατο βελτιωμένος θα είναι ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας με καλύτερο καιρό και περισσότερη ηλιοφάνεια στη Θράκη, το Ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα, ενώ λίγα χιόνια περιμένουμε και βροχές κυρίως σποραδικές στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Το Σάββατο περιμένουμε συννεφιά στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με εξαίρεση τα Δωδεκάνησα και τα νότια, νοτιοανατολικά νησιά, ενώ λίγες βροχές και χιονόνερο στα ορεινά περιμένουμε στην Ηπειρο και μάλιστα η θερμοκρασία κατά τρόπο παράξενο θα παρουσιάσει και άνοδο.

Η Κυριακή είναι μια μεταβατική μερα όπου βαθμιαία ο καιρος θα παρουσιάσει μεταβολή από τη Βόρειο Ελλάδα, καλύτερος θα είναι στις νοτιότερες περιοχές και μάλιστα θα έχουμε και ήλιο στην Πελοπόννησο, την Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα. Η μεταβολή του καιρού θα ξεκινήσει απο τη Βόρειο Ελλάδα, με τα πρώτα χιόνια να πέφτουν στην Πίνδο, με χιονόνερο στα πεδινά και χιονοπτώσεις να κατεβαίνουν όσο περνάνει η μέρα και ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της νύχτας να κατεβαίνουν και σε χαμηλότερα υψόμετρα και κυρίως να κατηφορίζουν νοτιότερα.

ΡΑΓΔΑΙΑ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ

Την Καθαρά Δευτέρα περιμένουμε χιονόνερο και χιόνι στη Βόρεια Ελλάδα το οποίο θα ξεκινήσει τις πρώτες πρωϊνές ώρες, ενώ στις παραλιακές περιοχές περιμένουμε καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και στα ηπειρωτικά της κεντρικής και νότιας χώρας και στα ημιορεινά κυρίως τμήματά τους, ενώ τα χιόνια θα κατέβουν και σε χαμηλότερα υψόμετρα τη νύχτα και κυρίως τις πρώτες πρωϊνές ώρες.

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΧΙΟΝΙΣΕΙ.

Το Σαββατοκύριακο θα έχουμε συννεφιά, η θερμοκρασία θα φτάσει τους 13 βαθμούς και την Κυριακή το μεσημέρι τους 14 βαθμούς.

Την Καθαρά Δευτέρα η ραγδαία επιδείνωση θα χτυπήσει και την Αττική. Οι βοριάδες θα φτάσουν τα 6 μποφόρ, το απόγευμα μάλιστα θα ενισχυθούν περισσότερο και το βράδυ θα φτάσουν τα 7 ακόμη και τα 8 μποφόρ και χιόνα στα ορεινά του νομού.

Την Τρίτη θα έχουμε εκτεταμένη κακοκαιρία στην Αττική με χιονόνερο και χιονοπτώσεις που μάλιστα κατά τόπους θα είναι ισχυρές και στα ορεινά και στα ημιορεινά.

Χιονοπτώσεις θα σημειθούν ακόμη και σε χαμηλότερες περιοχές. Οι πρώτες περιοχές που θα χτυπηθουν είναι το Καπανδρίτι, ο Βαρνάβας και το Γραμματικό, ενώ σταδιακά θα χιονίσει σε Εκάλη και Δροσια και ο χιονιάς θα αρχίσει να μπαίνει στον ιστό της Αθήνας και θα φτάσει ακομη και στο κέντρο της Αθήνας, αλλά εκεί δε θα το στρώσει. Ιχυρούς βοριάδες 8 ακομη και 9 μποφόρ θα έχουμε σε Κερατέα, Λάυριο και άλλες περιοχές.

Τον πυροβόλησαν για τα χρυσαφικά

Την ώρα που δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή ο 22χρονος ο οποίος πυροβολήθηκε από ληστές μέσα στο σπίτι του στο Καναλάκι Πρέβεζας μπροστά στα μάτια της μητέρας του, η Αστυνομία έχει εξαπολύσει πραγματικό ανθρωποκυνηγητό με μπλόκα και περιπολίες για τον εντοπισμό και την σύλληψη δύο Αλβανών που εργάζονται στην περιοχή και φέρονται να άρπαξαν σημαντικό αριθμό χρυσαφικών.

Η μητέρα του 22χρονου διατηρεί ένα κατάστημα νυφικών και ένα χρυσοχοείο στην περιοχή, από το οποίο κάθε βράδυ που έκλεινε έφερνε στο σπίτι πανάκριβα κοσμήματα για να τα ασφαλίσει στο χρηματοκιβώτιο που είχε εκεί. Αυτό, πιθανότατα το γνώριζαν ή το υποψιάζονταν οι δράστες… Πριν εισβάλλουν στο σπίτι, έκοψαν το καλώδιο του τηλεφώνου κι αυτό δείχνει ότι σκοπός τους ήταν η ληστεία και όχι ο φόνος.

Αιφνιδίασαν το νεαρό που εκείνη την στιγμή διάβαζε αμέριμνος και τον έδεσαν, περιμένοντας να έρθει η μητέρα από το χρυσοχοείο. Όταν, όμως, η γυναίκα μπήκε στο σπίτι, ο 22χρονος προσπάθησε να την προειδοποιήσει και να εμποδίσει τους δράστες να της επιτεθούν! Εκείνη την στιγμή, οι κακοποιοί πυροβόλησαν εναντίον του τρεις φορές με πιστόλι και μια σφαίρα καρφώθηκε στον πνεύμονα του νεαρού δίπλα στην καρδιά.

Ακούγοντας τους πυροβολισμούς, η μητέρα του νεαρού μπήκε ανάστατη στο σπίτι και οι κακοποιοί της άρπαξαν την τσάντα πριν τραπούν σε φυγή! Όμως, οι φωνές της κινητοποίησαν τους γείτονες που ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο με τους ενόπλους και αναγνώρισαν τους αλλοδαπούς οι οποίοι εργάζονται στην περιοχή.

Ο βαρύτατα τραυματισμένος νεαρός μεταφέρθηκε αρχικά στο τοπικό Κέντρο Υγείας κι από εκεί στο νοσοκομείο της Πρέβεζας, όπου διαπιστώθηκε ότι η κατάσταση του ήταν ιδιαίτερα σοβαρή. Έτσι, διακομίσθηκε εσπευσμένα στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ιωαννίνων όπου χειρουργήθηκε τα ξημερώματα και νοσηλεύεται στην εντατική μονάδα.

Ο θάνατος πέρασε χιλιοστά μακρυά του...

Το κράνος ενός από τους αστυνομικούς της ΔΙ.ΑΣ. που ευτυχώς δεν τραυματίστηκε δείχνει, μεταξύ άλλων, το μέγεθος της φονικής μάχης.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες ένα μόνο από τα όπλα των δραστών έκανε φονικές βολές. Και οι τέσσερις αστυνομικοί έχουν χτυπηθεί από το καλάσνικοφ.

Στοιχείο που δείχνει ότι ο κακοποιός που το κρατούσε είχε την ψυχραιμία να στοχεύσει, είχε συνεπώς και το δολοφονικό ένστικτο. Βρήκε στόχο εν μέσω μάχης, καθώς μπορεί να έβγαλε εκτός σίγουρα δύο αστυνομικούς με την πρώτη βολή, συνέχισε όμως να βρίσκει στόχο και όταν οι αστυνομικοί άρχισαν να ανταποδίδουν τα πυρά. Όλα αυτά εκτός από ψυχραιμία και δολοφονική διάθεση δείχνουν και εκπαίδευση στα όπλα. Φαίνεται ότι ο εν λόγω κακοποιός είναι το “όπλο” της εγκληματικής οργάνωσης.

Ευτυχώς για μια γυναίκα της ομάδας ΔΙΑΣ που οι σφαίρες πέρασαν πλάι της, αλλά κυρίως για τον άνδρα που φορούσε το κράνος της φωτογραφίας, ο δολοφόνος αστόχησε. Ο θάνατος πέρασε πλάι τους.

Ωστόσο σύμφωνα με “Το Βήμα” υπάρχουν κάποια στοιχεία πανικού στις κινήσεις των αστυνομκών από κει και μετά. Ένας αστυνομικός, που επέβαινε σε περιπολικό, μόλις είδε το εγκαταλελειμμένο τζιπ των δραστών με τα φιμέ τζάμια έριξε έναν πυροβολισμό, πιστεύοντας ότι οι δράστες του μακελειού ήταν ακόμη μέσα στο όχημα. Ένας άλλος έκανε το λάθος να κρατήσει στα χέρια του το καλάσνικοφ που άφησαν στο αυτοκίνητο οι δράστες με αποτέλεσμα να έχει καταστεί προβληματικός ο έλεγχος των αποτυπωμάτων.

ΤΕΛΟΣ στο επίδομα για την συντριπτική πλειοψηφία των ανέργων

Η είδηση σοκ για εκατοντάδες χιλιάδες έλληνες ανέργους δεν επιδέχεται καμίας αμφισβήτησης αφού προέρχεται από τα πλέον αρμόδια χείλη, του κοινοτικού επιτρόπου δηλαδή για οικονομικά θέματα.

Ο Όλι Ρεν ρωτήθηκε από τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Χουντή να διευκρινίσει τι σημαίνει η δέσμευση στο πλαίσιο του Μνημονίου για εξοικονόμηση 500 εκ ευρώ από επιδόματα ανεργίας με κριτήριο τα ελάχιστα απαιτούμενα μέσα διαβίωσης.

Ο Φινλανδός επίτροπος απάντησε χωρίς περιστροφές πως από το 2012 θα εξοικονομηθούν τα χρήματα αυτά καθώς θα γίνει έλεγχος των περιουσιακών στοιχείων και των εισοδημάτων βάσει των οποίων χορηγούνται επιδόματα ανεργίας.

Δηλαδή για να το πούμε απλά το επίδομα ανεργίας θα το στερηθεί η συντριπτική πλειοψηφία των δικαιούχων και θα το δικαιούνται όσοι θα περιλαμβάνονται στα κριτήρια ελάχιστων απαιτούμενων μέσων διαβίωσης.

Συνεπώς θα ελεγχθούν τα εισοδηματικά και περιουσιακά στοιχεία ΟΛΩΝ των ανέργων και από το ''κόσκινο'' μετά θα περάσουν ελάχιστοι.

Η εξέλιξη αυτή μας οδηγεί σε σταδιακή κατάργηση των επιδομάτων ανεργίας δηλώνει στο newsit ο εργατολογος Δήμητρης Μπούρλος. Όπως χαρακτηριστικά είπε "αν πλέον τα εισοδηματικά δεδομένα αποτελουν το βασικό κριτήριο για τη χορήγηση επιδομάτων ανεργίας, είναι βέβαιο ότι ο αριθμος των δικαούχων θα περιοριστεί δραστικά και έτσι το επίδομα ανεργείας θα πάψει να επιτελεί τον ρόλο που έπαιζε σαν παροχή κοινωνικής ασφάλισης, την κάλυψη δηλαδή της απώλειας εισοδήματος λογω της ανεργίας.

Έτσι λοιπόν, μια θεσμοθετημένη παροχή που στηρίζεται σε ασφαλιστικές εισφορές με τις οποίες βαρύνεται και ο εργαζομενος θα καταλήξει ένα βοήθημα προνοιακού τύπου περιορισμένης χρήσης και αξίας. Εχω την αίσθηση ότι οδηγουμαστε σε σταδιακή κατάργηση των επιδομάτων ανεργείας με τη σημερινή τους μορφή και θα καταλήξουν να αποτελούν προνοιακά βοηθήματα που βέβαια θα τα παίρνουν ελάχιστοι καθώς είναι σίγουρο ότι ελάχιστοι θα πληρούν τις προϋποθέσεις των εισοδηματικών κριτηρίων που θα απαιτούνται."

Πότε μπορούν να κάνουν χρήση όπλου οι αστυνομικοί;

Τροπολογία για τη χρήση όπλου από αστυνομικούς σε συνθήκες καταδίωξης κατέθεσαν οι βουλευτές του ΛΑΟΣ Αθανάσιος Πλεύρης, Μάκης Βορίδης και Άδωνις Γεωργιάδης στο νομοσχέδιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τη σύσταση Γραφείου Αντιμετώπισης Περιστατικών Αυθαιρεσίας.

Όπως επισημαίνουν, το άρθρο 3 του Ν. 3169/03 ρυθμίζει τη δυνατότητα χρήσης πυροβόλων όπλων από αστυνομικούς κατά τέτοιο τρόπο, που, ουσιαστικώς, ο αστυνομικός δεν μπορεί να γνωρίζει με σαφήνεια πότε μπορεί να κάνει χρήση όπλου.

Επισημαίνουν ακόμη ότι τα συνεχή περιστατικά δολοφονιών αστυνομικών από εγκληματίες καθιστούν απαραίτητο, μέχρι να τροποποιηθεί πλήρως ο Ν. 3169/03, να προστεθεί παράγραφος στο άρθρο 3 του συγκεκριμένου νόμου ώστε τουλάχιστον σε περιπτώσεις καταδιώξεων εγκληματιών να δύνανται οι αστυνομικοί να κάνουν χρήση πυροβόλου όπλου χωρίς να συντρέχουν οι λοιπές προϋποθέσεις.

Συνεπώς, οι τρεις βουλευτές προτείνουν στο συγκεκριμένο άρθρο να προστεθεί εδάφιο που ορίζει: «Σε περίπτωση καταδίωξης υπόπτων που σχετίζονται με εγκληματικές δραστηριότητες ο αστυνομικός δύναται να κάνει χρήση πυροβόλου όπλου χωρίς να απαιτείται να συντρέχουν οι λοιπές προϋποθέσεις του παρόντος άρθρου».

Τον σκότωσε επειδή.... τον απέλυσε!!!!

Βαρύτατες ποινές επέβαλλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης στον 48χρονο και τους δύο γιους του που κατηγορούνταν για την άγρια δολοφονία 31χρονου στελέχους εταιρίας παροχής οδικής βοήθειας. Το δικαστήριο καταδίκασε σε ισόβια κάθειρξη και επιπλέον κάθειρξη 22 ετών τον 48χρονο, ενώ οι δύο γιοι του, ηλικίας 24 και 25 ετών, καταδικάστηκαν -αντιστοίχως- σε ποινές κάθειρξης 23 και 22 ετών, καθώς τους αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.

Το άγριο έγκλημα σημειώθηκε τον περασμένο Απρίλιο στη δυτική Θεσσαλονίκη. Όπως κατέθεσε ο 48χρονος, απολογούμενος στο δικαστήριο, το κίνητρο της δολοφονίας ήταν η απόλυση του ιδίου και ενός εκ των παιδιών του από την εταιρία και οι οικονομικές διαφορές, της τάξης των 3.500 χιλιάδων ευρώ, που είχε με το 31χρονο θύμα.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι δράστες είχαν στήσει ενέδρα στον 31χρονο πρώην εργοδότη τους σε περιοχή του Ωραιοκάστρου. Φορώντας κουκούλες επιτέθηκαν στο θύμα τους με σιδηρολοστούς, ενώ επιχείρησαν να ρίξουν στο πρόσωπό του μπογιά με διαλυτικό υγρό.

Ο άτυχος νεαρός προέβαλλε σθεναρή αντίσταση και η κατάσταση ξέφυγε από τον έλεγχο. Τελικά, οι δράστες με περιπετειώδη τρόπο τον μετέφεραν με αυτοκίνητο σε εγκαταλελειμμένη οικοδομή στο Ελευθέριο - Κορδελιό όπου τον ξαναχτύπησαν με τους σιδηρολοστούς και επιχείρησαν ανεπιτυχώς να τον κάψουν, περιλούζοντάς τον με βενζίνη. Τελικά, ο 48χρονος άρπαξε ένα αυτοσχέδιο όπλο και πυροβόλησε τον 31χρονο, καταφέροντάς του θανάσιμα τραύματα.

Ο 48χρονος ανέφερε στο δικαστήριο καρέ-καρέ τις ανατριχιαστικές λεπτομέρειες της δολοφονίας, ενώ αίσθηση προκάλεσε η ωμότητα και ο κυνισμός στην περιγραφή του. «Αισθανόμουν μίσος γι’ αυτόν. Ήθελα τα χρήματά μου», είπε, χωρίς κανένα ίχνος μεταμέλειας, υποστηρίζοντας ότι αρχικός στόχος ήταν να απαγάγουν το θύμα, να τον κρατήσουν όμηρο και να ζητήσουν από την οικογένειά του τα χρήματα.

Από την άλλη, τα δύο παιδιά του, ισχυρίστηκαν ότι εκτελούσαν τις εντολές του πατέρα τους.

Με χειροπέδες στη Λιβυκή τηλεόραση οι Ολλανδοί πιλότοι - Δείτε το video

Στην αντεπίθεση πέρασε χθες η κυβέρνηση του Καντάφι, σχετικά με το θέμα των τριών συλληφθέντων Ολλανδών, μελών του πληρώματος του ελικοπτέρου που έπεσε στα χέρια των δυνάμεων του Καντάφι την περασμένη Κυριακή.

"Το ελικόπτερο πέταξε στον εναέριο χώρο της Λιβύης χωρίς σχετική άδεια, κάτι που αντιβαίνει στο διεθνές δίκαιο" υποστήριξε η Λιβυκή τηλεόραση.Κατά τη διάρκεια προβολής μεγάλης διάρκειας αφιερώματος του καναλιού Al-Arabiya στο ελικόπτερο και το πλήρωμά του,υποστηρίχθηκε ότι ακομα κι αν επρόκειτο για επιχείρηση απομάκρυνσης πολιτών, το ελικόπτερο θα έπρεπε να πάρει άδεια από τις λιβυκές αρχές για να πετάξει στον λιβυκό εναέριο χώρο και να προσγειωθεί στη Σύρτη.

Κατά τη διάρκεια του ρεπορτάζ προβάλλεται η κατάσταση του ελικοπτέρου αλλά και του πληρώματος, τα πρόσωπα των οποίων έχουν καλυφθεί με τηλεοπτικά εφέ. Πάντως διακρίνεται καθαρά η ξανθιά Ολλανδή μέλος του τριμελούς πληρώματος και οι άλλοι δυο άνδρες συνάδελφοί της με χειροπέδες στα χέρια.

Παράλληλα προβάλλονται αυτα που κατασχέθηκαν από το ελικόπτερο, χάρτες, φωτογραφικές μηχανές και τα σωστικά υλικά του πληρώματος.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Όργιο σπατάλης στον ΟΚΑΝΑ

Χαρακτηριστικό της σπατάλης είναι ότι έδιναν χρήματα για καθαριότητα, ενώ είχαν εξειδικευμένο προσωπικό καθαριότητας.

Σπατάλη, κακοδιαχείριση και αδιαφάνεια διαπίστωσαν οι ελεγκτές δημόσιας διοίκησης στον ΟΚΑΝΑ, μετά από πολύμηνη έρευνα που είχε ζητήσει η πρόεδρός του Μένη Μαλλιόρη, καθώς τον περασμένο Μάρτιο τα χρέη του Οργανισμού ξεπερνούσαν τα 35 εκατομμύρια ευρώ.

Ο έλεγχος στον ΟΚΑΝΑ από Μικτό Κλιμάκιο Ελέγχου, που συγκροτήθηκε με εντολή του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρου Ρακιντζή, ο οποίος και ανέλαβε την υπόθεση, διήρκεσε 10 μήνες, αφορά τις διοικήσεις των προηγούμενων χρόνων και η τελική Έκθεση παραδόθηκε στον οργανισμό και εν συνεχεία προωθήθηκε στην Εισαγγελική αρχή.

Η έρευνα των ελεγκτών καταδεικνύει, σύμφωνα με πληροφορίες, διοικητικά, οικονομικά και διαχειριστικά προβλήματα στον ΟΚΑΝΑ, ενώ όπως όλα δείχνουν, υπάρχει αδιαφάνεια στις λειτουργίες του οργανισμού και στην τήρηση των κανονιστικών διατάξεων. Επίσης, δεν υπήρχε καταγραφή των φαρμάκων και των υποκατάστατων που δίδονταν στους ασθενείς, αλλά ούτε και αρχεία και στοιχεία που μπορούσαν να διασταυρωθούν.

Επιπλέον, οι ελεγκτές αναφέρουν στην έκθεσή τους, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, ότι φύλακες λάμβαναν υπερωρίες ίσες με τις αποδοχές τους, διοικητικά στελέχη έπαιρναν υπέρογκες αμοιβές προκειμένου να συμμετάσχουν σε επιτροπές, ενώ αρκετοί λογαριασμοί κινητών τηλεφώνων είναι ιδιαιτέρως υψηλοί και δεν δικαιολογούνται. Ενδεικτικό της σπατάλης που επικρατούσε στον οργανισμό είναι και τα στοιχεία που αναφέρουν ότι σε διάστημα έξι ετών, από το 2003 μέχρι το 2009, οι μισθοί ορισμένων υπαλλήλων του οργανισμού έχουν αυξηθεί έως και 170%, ενώ τα ταξίδια κόστισαν αρκετά περισσότερο απ’ όσο η προμήθεια μεθαδόνης.

Ενδεικτικό της σπατάλης είναι και η παρατήρηση, που υπάρχει στην έκθεση των ελεγκτών, ότι δόθηκαν τεράστια ποσά σε ιδιωτική εταιρία για την καθαριότητα, παρότι ο οργανισμός διαθέτει μόνιμο προσωπικό καθαριότητας.

Ηράκλειο: Έπιασαν τον «έμπορο» μαζί με τους πελάτες

Μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης και χασίς διακινούσε στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου Κρήτης ένας 20χρονος ο οποίος συνελήφθη μετά από παρακολούθηση από άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών. Προηγουμένως, είχαν συλληφθεί και τέσσερις "πελάτες" του στους οποίους είχε παραδώσει ναρκωτικά.

Οι αστυνομικοί παρακολούθησαν τον διακινητή να βγαίνει από το σπίτι του και να συναντά σε παρακείμενο δρόμο έναν 41χρονο και έναν 43χρονο, οι οποίοι συνελήφθησαν μόλις εκείνος έφυγε. Πάνω τους κατασχέθηκαν 4,1 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και 0,1 γραμμάρια κοκαΐνης. Λίγο αργότερα, ο έμπορος ναρκωτικών ξαναβγήκε από το σπίτι του και συνάντησε έναν 19χρονο και έναν 18χρονο που επίσης συνελήφθησαν μόλις απομακρύνθηκε και πάνω τους κατασχέθηκαν 4,8 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης.

Οι αστυνομικοί αποφάσισαν να επέμβουν όταν είδαν τον στόχο τους να μπαίνει στο αυτοκίνητό του. Τον σταμάτησαν και, παρά την σθεναρή αντίσταση που προέβαλε, του φόρεσαν χειροπέδες. Σε σωματική έρευνα που του έκαναν, βρήκαν ένα κινητό τηλέφωνο και μία σιδερογροθιά. Ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του, όπου βρέθηκαν 505 ευρώ τα οποία κατασχέθηκαν ως προερχόμενα από εμπορία ναρκωτικών ουσιών και ένα πλαστό χαρτονόμισμα των 50 ευρώ, ενώ στους χώρους περιμετρικά του σπιτιού του, βρέθηκαν μία νάιλον συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη βάρους 165 γραμμαρίων, δύο συσκευασίες με κοκαΐνη 20,5 και 11,5 γραμμαρίων αντίστοιχα και μια ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.

Παρά λίγο ξύλο για τα... "τυχερά"

Βαριές κουβέντες αντάλλαξαν δύο ιερείς με φόντο τα «τυχερά» του Ψυχοσάββατου.

Το περασμένο Ψυχοσάββατο στο νεκροταφείο του Αγίου Φλώρου (Μεσσηνία) ο ηλικιωμένος ιερέας του χωριού π. Νικόλαος Θ. πήγε να τελέσει τα τρισάγια. Όμως στο νεκροταφείο είδε ακόμη έναν νεαρό κληρικό που τελούσε τρισάγιο σε έναν τάφο και το αίμα του ανέβηκε στο κεφάλι.

Λόγια στα λόγια ο ηλικιωμένος ιερέας «είπε και δυο κουβέντες παραπάνω» όπως είπαν παρευρισκόμενοι, οι οποίοι αν δεν ήταν εκεί το νεκροταφείο θα είχε γίνει αρένα. Ο ηλικιωμένος ιερέας μίλησε άσχημα στον νεαρό κληρικό, ο οποίος έβαλε το κεφάλι κάτω και αποχώρησε από το κοιμητήριο.

Τα Ψυχοσάββατα είθισται η Μητρόπολη Μεσσηνίας να στέλνει στα κοιμητήρια και κληρικούς πέραν αυτών που υπηρετούν σε κάθε ενορία, προκειμένου να εξυπηρετείται ο κόσμος. Έτσι, το συγκεκριμένο Σάββατο είχε στείλει στο νεκροταφείο της ενορίας του Αγίου Φλώρου τον νέο ιερομόναχο Π.Α από την Καλαμάτα.

Τελικά, ο μητροπολίτης Χρυσόστομος επέβαλε στον ιερέα την ποινή την τρίμηνης αργίας από κάθε ιεροπραξία.

Ρεκόρ ανόδου στις τιμές των καυσίμων

Σύμφωνα με το παρατηρητήριο τιμών υγρών καυσίμων του Υπουργείου Οικονομίας η μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης είναι 1,664, η χαμηλότερη 1,549 και η υψηλοτερη 1,844.

Στο πετρέλαιο θέρμανσης η μέση τιμή διαμορφώνεται στο 0.865, η χαμηλότερη 0.799 και η υψηλότερη 1,385.
Ενδεικτικά αναφέρουμε σημεία όλης της Ελλάδας για να βγάλετε και μόνοι σας τα συμπεράσματά σας.

Νομαρχία Αθηνών
-Μαρούσι, αμόλυβδη βενζίνη 1,729 και πετρέλαιο θέρμανσης 0,879
-Γλυφάδα, αμόλυβδη βενζίνη 1,727 και πετρέλαιο θέρμανσης 0,896
-Καλλιθέα, αμόλυβδη βενζίνη 1,679 και πετρέλαιο θέρμανσης 0,875

Νομαρχία Ανατολικής Αττικής
- Καπανδρίτι, αμολυβδη βενζίνη 1,639 και πετρέλαιο θέρμανσης 0,85

Νομαρχία Δυτικής Αττικής
- Άνω Λιόσια, αμόλυβδη βενζίνη 1,669 και πετρέλαιο θέρμανσης 0,89

Νομαρχία Αχαϊας
- Ακράτα, αμόλυβδη βενζίνη 1,747 και πετρέλαιο θέρμανσης 0,89

Νομαρχία Ευβοίας
- Κάρυστος, αμόλυβδη βενζίνη 1,73 και πετρέλαιο θέρμανσης 0,89

Νομαρχία Έβρου
-Σουφλί, αμόλυβδη βενζίνη 1,709 και πετρέλαιο θέρμανσης 0.86

Νομαρχία Θεσσαλονίκης
- Καλαμαριά, αμόλυβδη βενζίνη 1,647 και πετρέλαιο θέρμανσης 0,874

Νομαρχία Καστοριάς
- Αγία Τριάδα, αμόλυβδη βενζίνη 1,65 και πετρέλαιο θέρμανσης 0,87

Νομαρχία Φθιώτιδας
-Λαμία, αμόλυβδη βενζίνη 1,759 και πετρέλαιο θέρμανσης 0,88

Νομαρχία Ρεθύμνου
- Ανώγεια, αμόλυβδη βενζίνη 1,785 και πετρέλαιο θέρμανσης 0,91

Νομαρχία Κυκλάδων
-Νάξος, αμόλυβδη βενζίνη 1,71 και πετρέλαιο θέρμανσης 0,91

Νομαρχία Δωδεκανήσων
-Ρόδος, αμόλυβδη βενζίνη 1,709 και πετρέλαίο θέρμανσης 0.89

Ακινητοποιημένα περιπολικά λόγω... Καλλικράτη!!!

Ακινητοποιημένα παρέμειναν πολλά περιπολικά της Αστυνομικής Διεύθυνσης Γρεβενών, αφού έχουν κλείσει οι στρόφιγγες για ανεφοδιασμό με καύσιμα.

Η διαδικασία, για να συνεχίσει ο ανάδοχος να προμηθεύει τα οχήματα με βενζίνη ή πετρέλαιο (ανάλογα με τις απαιτήσεις), καθώς έληξε η σύμβαση που υπήρχε, κολλάει στα «γρανάζια» της Γραφειοκρατίας, αφού θα πρέπει να πάρουν την έγκριση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση που βρίσκεται τώρα στα Ιωάννινα.

Προδόθηκαν από την κλεμμένη μηχανή

Για μια εβδομάδα, μια συμμορία νεαρών είχε καταφέρει να προκαλέσει μεγάλο «πονοκέφαλο» στην Αστυνομία του Ηρακλείου με τις απανωτές διαρρήξεις και κλοπές που διέπραξε. Ωστόσο, η σύλληψη του 18χρονου «εγκέφαλού» της με κλεμμένη μοτοσικλέτα, οδήγησε στην εξάρθρωσή της.

Ο νεαρός εντοπίστηκε να κινείται με την μοτοσικλέτα ενός 50χρονου που είχε κλαπεί στις 21 Φεβρουαρίου και καταδιώχθηκε από άνδρες της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. οι οποίοι τον εγκλώβισαν. Ο άγνωστος προς το παρόν συνεργός του που ήταν μαζί του διέφυγε τρέχοντας, όμως ο 18χρονος συνελήφθη και οδηγήθηκε στην Ασφάλεια.

Εκεί, ομολόγησε ότι μέσα σε λίγες ώρες τα ξημερώματα της Τετάρτης μαζί με τους συνεργούς του είχαν διαρρήξει τα καταστήματα ενός 45χρονου και ενός 65χρονου, είχαν κλέψει την τσάντα μιας 20χρονης και είχαν διαρρήξει το αυτοκίνητο μιας 23χρονης από το οποίο είχαν αρπάξει την τσάντα της! Ο νεαρός ομολόγησε και άλλες δύο διαρρήξεις που είχε κάνει η σπείρα σε μια καφετέρια στις 24 και σε ένα κατάστημα ηλεκτρονικών ειδών στις 22 Φεβρουαρίου και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, ενώ οι συνεργοί του αναζητούνται.

Βίντεο σοκ - Άγγλοι φαντάροι δέρνουν 13χρονα παιδάκια

Θα μπορούσε να είναι ένα απλό βίντεο από τον πόλεμο στο Ιράκ. Θα μπορούσε κάλλιστα να περάσει απαρατήρητο, εάν δεν είχε δύο καθοριστικές λεπτομέρειες.

Πρώτον ότι 13χρονα παιδιά πέφτουν θύματα άγριου ξυλοδαρμού, από εκπαιδευμένους επαγγελματίες στρατιώτες και δεύτερον αν ο φαντάρος που τραβάει το βίντεο αλλά και οι άλλοι συνάδελφοι του δίπλα του, δεν παρότρυνε σαδιστικά, να τα χτυπήσουν αλύπητα, περισσότερο. Δείτε αλλά προπάντων ακούστε τους ήχους στο βίντεο και θα καταλάβετε...

Μια ομάδα 100 παιδιών που το μεγαλύτερο είναι δεν είναι 15 χρονών και το μικρότερο δεν ξεπερνάει τα 10, διαμαρτύρονται στους δρόμους. Τα περισσότερα είναι ξυπόλητα και ρακένδυτα. Μόνο ένα φαρδύ παντελόνι και μια κοντομάνικη μπλούζα. Σε ένα κεντρικό δρόμο βρίσκονται αντιμέτωπα με Βρετανούς στρατιώτες. Τα παιδιά δεν κρατάνε όπλα. Ούτε και οι στρατιώτες. Κρατάνε γκλόμπς και ρίχνουν χημικά. Κάτι σαν ΜΑΤ, των δυνάμεων κατοχής του Ιράκ. Αριστερά του δρόμου, έχουν ακροβολιστεί στις ταράτσες, άλλοι στρατιώτες που σημαδεύουν με τα όπλα τους τους 100 ξυπόλητους “τρομοκράτες”.

Ξαφνικά οι Βρετανοί φαντάροι ορμούν προς το μπουλούκι των παιδιών και τα καταδιώκουν. Τα παιδάκια σκορπίζουν δεξιά και αριστερά του δρόμου... Όχι όλα όμως. Κάποια σαστίζουν κάποια παγώνουν στο θέαμα των στρατιωτών που τρέχουν κατά πάνω τους, κραυγάζοντας, λυσσασμένα, και αργούν να ξεκινήσουν.

Μετά την εφόρμηση των εκπαιδευμένων στρατιωτών, συλλαμβάνονται 3 παιδάκια που τα μεταφέρουν πίσω από μια μάνδρα σε μια αυλή. Ακριβώς κάτω από τους άλλους ακροβολισμένους στρατιώτες, ένας εκ των οποίων τραβάει το βίντεο.

Με το που τα κρύβουν από τα “αδιάκριτα” μάτια του κόσμου, πίσω από τη μάνδρα, ακούγεται σαδιστικά η φωνή εκείνου που τραβάει τα πλάνα: “Ohhhh yeeeeees”. Λες και είχε γυρίσει με άδεια στο σπίτι του και συναντιόταν με την κοπέλα του σε κάποιο ξενοδοχείο...

Στην αυλή έχουν βγει τα ρόπαλα και τα παιδάκια ξυλοκοπούνται αλύπητα. Άγριο ξύλο γεμάτο μίσος. Στο πρόσωπο στο κεφάλι στο στομάχι στα πόδια στα χέρια. Σαν να μην έχουν να κάνουν με μικρά παιδιά. Σαν να μην έχουν ψυχή αυτοί που χτυπάνε. Οι μπουνιές συνεχίζονται πιο άγριες. Κλωτσιές και λακτίσματα στο πρόσωπο. Και όμως δεν δέρνουν κάποιον ισάξιο τους. Δέρνουν παιδικά κορμάκια, κακοποιούν βάναυσα παιδικές ψυχούλες.

Ο φαντάρος από πάνω ξεσπά σε ανατριχιαστικά γέλια, λες και βλέπει κάποια ταινία και όχι να χτυπούν μέχρι αναισθησίας 13χρονα. Την ίδια στιγμή που εκείνος γελάει ακούγονται οι κραυγές πόνου και οι ικεσίες των παιδιών: “No sir, noooo, noooo”

Οι κλωτσιές στο πρόσωπο πέφτουν σαν βροχή και ο φαντάρος από πάνω συνεχίζει να απολαμβάνει : “Yeeeeeeeees” . Ενώ όταν παιδάκι ξεσπάει σε κλάματα εκείνος φωνάζει και το ειρωνεύεται σαν να κλαίει ο ίδιος: “Nooo please dont hurt me” "οχι σας παρακαλώ μη με χτυπάτε” λέει και ο σαδισμός και η ειρωνεία ξεχειλίζουν. Μετά ξεσπάει πάλι σε ένα σαδιστικό γέλιο και σε άναρθρες κραυγές. Όμοιες με εκείνες που θα έβγαζε στο ξενοδοχείο με την κοπέλα του, ή τον φίλο του δεν ξέρουμε...

Το βίντεο σοκάρει. Δείτε το και ακούστε το.

Φιλούσε υπέροχα, αλλά το χέρι της ήταν.... ελαφρύ!!!

Θυμήθηκε τα… νιάτα του ένας ηλικιωμένος συνταξιούχος στην Κομοτηνή, όταν μια νεαρή και όμορφη κοπέλα όρμησε ξαφνικά στην αγκαλιά του και άρχισε να τον φιλάει και να του κάνει… πιπεράτες προτάσεις! Θολωμένος από την ξαφνική ερωτική επίθεση, δεν κατάλαβε ότι η κοπέλα δεν είχε σκοπό να του κλέψει την καρδιά, αλλά το… πορτοφόλι!

Η όμορφη τσιγγάνα αποδείχτηκε ιδιαίτερα… «ελαφροχέρα», αφού βούτηξε από την τσέπη του ηλικιωμένου το πορτοφόλι του με 650 ευρώ, ένα βιβλιάριο καταθέσεων και την άδεια κυνηγιού! Μάλιστα, έκανε ότι ενοχλήθηκε που ο «εκλεκτός» της αρνήθηκε τις προτάσεις της! Η κλοπή αποκαλύφθηκε λίγα λεπτά μετά την αποχώρησή της, όταν ο συνταξιούχος χρειάστηκε τα χρήματα και αμέσως κατήγγειλε την αρπαγή στην Αστυνομία.

Όμως, άρχισε να ψάχνει και ο ίδιος την δράστιδα και στάθηκε τυχερός, αφού την βρήκε σε κοντινή απόσταση! Την άρπαξε από το χέρι και την οδήγησε στο αστυνομικό τμήμα, όπου βρέθηκαν πάνω της όσα του είχε κλέψει και σε βάρος της σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή.

400.000 ευρώ ζητάνε στο Ηράκλειο από νεκρο νεφροπαθή

Ο νεφροπαθής δικαιούταν χαρτί απορίας από την Πρόνοια και τόσο το Νοσοκομείο όσο και ο ασθενής το αμέλησαν. Ο άτυχος άνδρας ζούσε με την μητέρα του και ξεκίνησε να κάνει αιμοκάθαρση πριν το 1998. Πριν 2 χρόνια η μητέρα του πέθανε και του άφησε κληρονομιά ένα παλιό σπίτι και ένα μαγαζί στην οδό Ιτάνου, το οποίο δόθηκε αντιπαροχή.

Στις 15 Οκτωβρίου του 2010, πέθανε στην Εντατική του ΠΕΠΑΓΝΗ και πριν λίγο καιρό οι συγγενείς του έλαβαν ένα χαρτί ότι οφείλει για νοσηλεία 12 ημερών στη ΜΕΘ 14.000 ευρώ.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο ξάδερφος του αποθανόντος στην εφημερίδα "Πατρίδα", όταν ζητήσανε να μάθουν τι συμβαίνει, ενημερώυηκαν από το νοσοκομείο ότι οφείλει συνολικά 402.000 ευρώ για νοσηλεία στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού την τριετία 2007- 2010. Επί τόσα χρόνια χρέωναν αυτό τον άνθρωπο χωρίς να τον πιέσουν να εκδόσει χαρτί απορίας.

"Τώρα καλούμαστε εμείς να ξεκαθαρίσουμε αυτό το ποσό, όμως κάναμε όλοι οι συνδικαιούχοι αποποίηση κληρονομιάς του οικήματος στην Ιτάνου και το νοσοκομείο δεν πρόκειται να εισπράξει τίποτα. Εγώ πρότεινα να δώσουμε στο ΠΕΠΑΓΝΗ το μισό ποσό δηλαδή 200.000 ευρώ, όμως το Δ.Σ. αρνήθηκε", αναφέρει χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Ξέρουν τους δράστες του μακελειού

Ο πυρήνας της δολοφονικής ομάδας αποτελείται από τρεις, ελληνικής καταγωγής, μετανάστες από την πρώην Σοβιετική Ένωση.

Τη σπείρα συμπληρώνουν ένας Αλβανός και ένας Ρουμάνος. Ευθύνονται για “πάμπολλες χαμηλού οικονομικού ενδιαφέροντος ληστείες σε όλο το λεκανοπέδιο”.

Το ενδιαφέρον εστιάζεται κυρίως στους δύο από τους τρεις ελληνοπόντιους. Πρόκειται για σκληρούς κακοποιούς. Και οι δύο είχαν βρεθεί πίσω απ' τα κάγκελα της φυλακής όμως σε μια άδεια που πήραν δεν επέστρεψαν ποτέ.

Ειδικά ο ένας, ο οδηγός στην περίπτωση του μακελειού στο Ρέντη, θεωρείται αδίστακτος και επικίνδυνος. “Εκπαιδευμένος δολοφόνος” όπως δείχνει η δράση του καθώς δεν βγήκε καν από το αυτοκίνητο, κατέβασε το τζάμι, έβγαλε το καλάσνικοφ και έριξε 23 σφαίρες εναντίον των ανδρών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Οι οκτώ από αυτές βρήκαν στόχο.

Για τους δύο δραπέτες οι αστυνομικοί γνωρίζουν τα πάντα. Φαίνεται ότι έχουν σχηματίσει όμως άποψη και για το ποιοι είναι οι υπόλοιποι με βάση το παρελθόν τους αλλά και τις πληροφορίες από τις ληστείες που έχουν διαπράξει και τώρα μετά το μακελειό συνέθεσαν σαν ένα παζλ.

Ήδη σε δύο περιπτώσεις οι αστυνομικοί πίστεψαν ότι έφτασαν μια ανάσα από τη σύλληψή τους μετά το μακελειό. Οι πληροφορίες λένε ότι και τις δύο φορές σύμανε συναγερμός στα ΕΚΑΜ που βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα καθώς θεωρείται βέβαιο ότι οι κακοποιοί δεν θα παραδοθούν εύκολα, ειδικά μετά τη διπλή δολοφονία αστυνομικών.

Αυτή τη στιγμή ουσιαστικά όλες οι υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. έχουν θέσει σε πρώτη προτεραιότητα τη σύλληψη της συμμορίας των δολοφόνων, ακόμη και η δίωξη ναρκωτικών.

Πρόκειται για μια γιγαντιαία επιχείρηση συγκέντρωσης πληροφοριών ώστε να εντοπιστεί έστω ένα ίχνος τους. Οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι όπως κατάφεραν να αξιοποιήσουν όλα τα στοιχεία και να φτάσουν στο “οργανόγραμμα” της σπείρας έτσι θα μπορέσουν να φτάσουν και στους ίδιους.

Βέροια: Εργαστήριο εμπλουτισμού της Wikipedia στα ελληνικά!

Στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας έγινε με επιτυχία το εργαστήριο για τον εμπλουτισμό της Wikipedia στα Ελληνικά.

Στο εργαστήριο συμμετείχαν εκπαιδευτικοί, στελέχη φορέων της τοπικής κοινωνίας και άλλοι πολίτες κάθε ηλικίας, οι οποίοι ενδιαφέρονται για την Wikipedia, τη διαδικτυακή εγκυκλοπαίδεια που χρησιμοποιείται και συντάσσεται από εκατομμύρια ανθρώπους σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Στο σεμινάριο παρουσιάστηκαν οι βασικές αρχές για τη σύνταξη της Wikipedia και στη συνέχεια οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν έμπρακτα τρόπους συγγραφής και επιμέλειας των λημμάτων της εγκυκλοπαίδειας.

Επίσης συζητήθηκαν εμπειρίες συμμετοχής στην ελληνική wikipedia από παλαιότερους έμπειρους χρήστες, που συμμετείχαν στο εργαστήριο. Παράλληλα, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη χρήση και αξιοπιστία της wikipedia, αλλά και την ποιότητα του υλικού που αναρτάται στην διαδικτυακή εγκυκλοπαίδεια.

Η εκδήλωση ήταν η πρώτη από μια σειρά δράσεων που έχουν προγραμματιστεί σε πανελλαδικό επίπεδο στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας για τον εμπλουτισμό της Wikipedia στα Ελληνικά.

Στόχος των εκδηλώσεων είναι η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και η εξοικείωση με την Wikipedia (Βικιπαίδεια), ώστε να αποτελέσει ένα σημαντικό εργαλείο για την εκπαίδευση και την καθημερινή ζωή της ελληνικής κοινωνίας.

Παράλληλα, οι εκδηλώσεις στοχεύουν στον εμπλουτισμό των λημμάτων της Wikipedia στα Ελληνικά μέσω της συμμετοχής ομάδων, κοινοτήτων αλλά και εθελοντών που θέλουν να είναι ενεργά μέλη της Κοινωνίας της Γνώσης, μιας γνώσης που δεν περιορίζεται σε επαΐοντες αλλά αναπτύσσεται με την εθελοντική συνεισφορά, την τεκμηρίωση και τη συστηματική χρήση της διαδικτυακής εγκυκλοπαίδειας.

Φουντώνει ο εμφύλιος στην Λιβύη

Οι αντικαθεστωτικοί, που κρατούν υπό τον έλεγχό τους την παραθαλάσσια πόλη Ζαουίγια, 50 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Τρίπολη, στη Λιβύη, προετοιμάζονται για να αποκρούσουν ευρείας κλίμακας αντεπίθεση των δυνάμεων του καθεστώτος Καντάφι, που θέλει να επανανακτήσει τον έλεγχο σε μεγάλες πόλεις της ανατολικής περιοχής της χώρας, που βρίσκονται στα χέρια των εξεγερμένων.

Όπως δήλωσαν σε τηλεφωνική συνομιλία με ξένα πρακτορεία ειδήσεων, κάτοικοι της πόλης, ο στρατός του Καντάφι τους έχει περικυκλώσει με βαριά εξοπλισμένες μονάδες και άρματα μάχης, ενώ οι ίδιοι διαθέτουν ανεπαρκή εξοπλισμό, προερχόμενο κυρίως από στρατιωτικά φυλάκια που εγκαταλείφθηκαν από τους άνδρες τους τις προηγούμενες ημέρες, αλλά και ελάχιστο ιατρικό υλικό.

Παρόλα αυτά δηλώνουν αποφασισμένοι να αντισταθούν στην ευρείας κλίμακας επίθεση που αναμένεται να εκδηλωθεί εναντίον τους από ώρα σε ώρα και παρά τις διαβεβαιώσεις της Τρίπολης, ότι η ανακατάληψη των πόλεων από το στρατό θα γίνεται μόνο με ειρηνικό τρόπο, χωρίς εν τούτοις ανεπισήμως να αποκλείεται και η χρήση βίας.

Την ίδια ώρα οι ΗΠΑ απέρριψαν σήμερα την προσφορά διεθνούς μεσολάβησης για τη Λιβύη που προτάθηκε από την κυβέρνηση της Βενεζουέλας, ενώ παράλληλα η Ουάσινγκτον συνεχίζει να απαιτεί την εγκατάλειψη της εξουσίας από τον συνταγματάρχη Καντάφι.

"Δεν υπάρχει ανάγκη διεθνούς επιτροπής για να ειπωθεί στον συνταγματάρχη Καντάφι αυτό που πρέπει να κάνει για το καλό της χώρας και του λαού του δηλαδή να φύγει", επανέλαβε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Φίλιπ Κρόουλι.

Σήημερα ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα τόνισε ότι ο κόσμος όλος "επαναστατεί" από τη βία που ασκείται κατά των Λίβυων και επανέλαβε την πρότασή του για αποχώρηση του Μουάμαρ Καντάφι από την εξουσία, προειδοποιώντας ότι οι ΗΠΑ εξατάζουν όλα τα ενδεχόμενα "στρατιωτικά και μη".

Σύμφωνα με το Καράκας ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Ούγκο Τσάβες συζήτησε την μεσολαβητική πρότασή του με τον ίδιο τον Καντάφι, σήμερα δύο εβδομάδες μετά την λαϊκή εξέγερση.

Ο Αραβικός Σϋνδεσμος ανακοίνωσε ότι μελετά την πρόταση αυτή ενώ η λιβυκή αντιπολίτευση την απέρριψε κατηγορηματικά .

Πάντως το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης θα "καθίσει" στο σκαμνι τον Καντάφι και τους γιους του για εγκλήματα πολέμου.

Χθες βράδυ ο διευθυντής του London School of Economics παραιτήθηκε μετά τον σάλο που ξέσπασε για τις σχέσεις που είχε με το πανεπιστήμιο η οικογένεια Καντάφι.

Οικογένεια με 3 ανήλικα παιδιά βρίσκεται στα χέρια αδίστακτων πειρατών

Κρατούν ομήρους ακόμη και τα τρία ανήλικα παιδιά της οικογένειας. Γνώριζαν όμως ότι βρίσκονταν σε επικίνδυνα νερά! Οι πειρατές απειλούν να τους σκοτώσουν.

Ούτε η πολύµηνη εµπειρία στη θάλασσα ούτε το «αντιπειρατικό σχέδιο» ήταν αρκετά για να βοηθήσουν πενταµελή οικογένεια Δανών από επίθεση σοµαλών πειρατών στον Ινδικό Ωκεανό. Εκτός από τους τρεις εφήβους – ηλικίας από 12 έως 16 ετών – και τους γονείς τους, στο σκάφος επέβαιναν ακόµη δύο µέλη του πληρώµατος, όλοι τους Δανοί.

Σήμερα το πρωί σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης της Δανίας, οι πειρατές απείλησαν να σκοτώσουν όλη την οικογένεια αν δεν πάρουν σύντομα τα λεφτά που ζητάνε.

Από το µπλογκ της οικογένειας, το οποίο τα µέλη της ενηµέρωναν καθηµερινά, φαίνεται καθαρά πως γνώριζαν πολύ καλά ότι έπλεαν σε επικίνδυνη περιοχή: βρίσκονταν σε συνεχή επαφή µε τη ΝΑΤΟΪΚΉ περίπολο ασφαλείας και είχαν καταστρώσει σχέδιο σε περίπτωση επίθεσης. «Επανεξετάσαµε το πειρατικό µας σχέδιο. Ορίσαµε ποιος θα κάνει τι», γράφουν πέντε ηµέρες πριν από την επίθεση. Χαρακτηριστικό είναι και το µήνυµα του 15χρονου γιου, µόλις µία ηµέρα πριν από την πειρατεία: «Κάναµε τα µαθήµατά µας, µαζέψαµε τα σύνεργα ψαρικής, κοιµηθήκαµε, διαβάσαµε, και µετά τα ίδια πάλι από την αρχή… Δεν µας επιτέθηκαν πειρατές».

Το πλοίο εξέπεµψε σήµα κινδύνου την περασµένη Πέµπτη, η πληροφορία όµως επιβεβαιώθηκε µόλις την Τρίτη από το υπουργείο Εξωτερικών της Δανίας, το οποίο απέφυγε να δώσει περαιτέρω πληροφορίες για τους οµήρους, «ώστε να µη διαιωνιστεί η κατάσταση, δεδοµένου ότι οι πειρατές συλλέγουν πληροφορίες για τους οµήρους από την τηλεόραση».

Τα πλήρη ονόµατά τους ωστόσο και φωτογραφία της οικογένειας δηµοσίευσε η δανέζικη ταµπλόιντ «Ekstra Bladet», όπου γείτονας αποκάλυψε επίσης ότι όλοι µαζί έκαναν τον γύρο του κόσµου σε δύο χρόνια και πως το ταξίδι τους επρόκειτο να ολοκληρωθεί φέτος τον καλοκαίρι. Μέχρι στιγµής, είχαν επισκεφθεί την Πορτογαλία, τα Κανάρια Νησιά, τη Νότια Αµερική, την Καραϊβική, τα Νησιά Φίτζι και την Ταϊλάνδη. Πριν από δύο εβδοµάδες αναχώρησαν από τις Μαλβίδες και έπλεαν προς Αφρική, όπου ο µεγαλύτερος γιος της οικογένειας θα ταξίδευε αεροπορικώς για Δανία.

Είναι η δεύτερη φορά που σοµαλοί πειρατές κρατούν ως οµήρους ανηλίκους: το 2009 απήγαγαν ένα αγοράκι τριών ετών από τη Γαλλία, του οποίου ο πατέρας σκοτώθηκε κατά την επιχείρηση διάσωσης από γάλλους κοµάντος. Συνήθως βέβαια επιτίθενται σε έµπειρους ναυτικούς.

Εξάμηνη “ανοχή” στους απεργούς πείνας της Υπατίας

Εν μέσω ενδοκυβερνητικού πολέμου και αργά τη νύχτα ο Χρήστος Παπουτσής ανακοίνωσε ότι οι μετανάστες απεργοί πείνας της Υπατίας θα μπορούν να παραμείνουν στη χώρα για έξι μήνες με γραπτή βεβαίωση που θα λάβουν.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη δήλωσε ότι οι συγκεκριμένοι μετανάστες υπό προϋποθέσεις θα μπορέσουν να παραμείνουν στη χώρα και μετά τη λήξη του εξαμήνου.

“ Η απόφαση αναβολής απομάκρυνσης από τη χώρα σημαίνει για κάθε αλλοδαπό απεργό πείνας στο κτίριο Υπατία γραπτή βεβαίωση με εξάμηνη ισχύ που δικαιολογεί τη διαμονή στην Ελλάδα. Μετά την παρέλευση του εξαμήνου η βεβαίωση μπορεί να ανανεώνεται μετά από νέα κρίση αν συνεχίσει να είναι ανέφικτη η απομάκρυνση.

Επισημαίνεται επίσης ότι η γραπτή βεβαίωση για τη μη εκτέλεση της απόφασης επιστροφής γίνεται μόνο εάν οι μετανάστες απεργοί πείνας καταγραφούν και τακτοποιηθούν μέσω των αστυνομικών αρχών” ανέφερε ο υπουργός, καλώντας και τις ΜΚΟ που τους στηρίζουν να συμβάλουν στην εξεύρεση λύσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ραγκούσης κατά Βενιζέλου για τους μετανάστες

Στις εξαγωγές... σπέρματος πάμε καλά!!!

Η έλλειψη σπέρματος προβληματίζει τις αρμόδιες αρχές στην Αυστραλία. “Πρέπει επειγόντως να γίνει εισαγωγή από χώρες του εξωτερικού” λένε οι ειδικοί. Θέλουν και από την Ελλάδα!

Η Αυστραλία αντιμετωπίζει έλλειψη σπέρματος και οι αρμόδιες αρχές πιέζουν για να αρθούν όλοι οι περιορισμοί στην εισαγωγή του από χώρες του εξωτερικού, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας.

Βέβαια η νομοθεσία διαφέρει από πολιτεία σε πολιτεία, αλλά το πρόβλημα της έλλειψης σπέρματος αφορά ολόκληρη την Αυστραλία και είναι οξύτερο στις πολυπληθέστερες πολιτείες, όπως η Νέα Νότια Ουαλία και η Βικτώρια.

Υποστηρίζεται μάλιστα, πως η εισαγωγή σπέρματος θα πρέπει να γίνεται από χώρες από όπου προέρχονται οι κάτοικοι της Αυστραλίας.

Ο διευθυντής της κλινικής εξωσωματικής γονιμοποίησης Melbourne IVF, Τζον Μακμπέν, λέει χαρακτηριστικά: "Έχουμε στεγνώσει. Δεν υπάρχει σπέρμα. Αυτό εγκυμονεί πολλούς κινδύνους γιατί οι γυναίκες που θέλουν να τεκνοποιήσουν καταφεύγουν σε μη νόμιμες διαδικασίες θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία τους και την υγεία των παιδιών που ενδεχομένως θα κυοφορήσουν".

Κατά τον ίδιο, η μόνη λύση είναι η νομιμοποίηση της εισαγωγής σπέρματος από το εξωτερικό.

"Έχουμε κατοίκους που προέρχονται από την Ελλάδα, την Ασία, Αραβικές χώρες ή την Ινδία. Κάποια ζευγάρια θέλουν τα παιδιά τους να τους μοιάζουν. Μια λύση θα ήταν, λοιπόν, εισαγωγή σπέρματος από διάφορες χώρες".

Άφησε δε να εννοηθεί ότι μια από τις χώρες αυτές θα μπορούσε να ήταν και η Ελλάδα, καθώς αποτελεί ένας από τους δημοφιλέστερους προορισμούς για Αυστραλές που επιθυμούν να κάνουν εξωσωματική γονιμοποίηση, μιας και η έλλειψη δωρητών σπέρματος τις αναγκάζει να στρέφονται προς το εξωτερικό για να αποκτήσουν παιδί. Υπολογίζεται πως έως σήμερα, πάνω από 300 Αυστραλές έχουν τεκνοποιήσει στην Ελλάδα.

Την ίδια στιγμή, η αυστηρή νομοθεσία στην Αυστραλία, που απαγορεύει στους δωρητές να παραμείνουν ανώνυμοι και να αμείβονται, έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση του αριθμού τους - σε αντίθεση με χώρες του εξωτερικού όπου οι δωρητές όχι μόνο πληρώνονται αλλά κρατούν και την ανωνυμία τους.

Για την ώρα η πολιτεία του Κουίνσλαντ επιτρέπει την εισαγωγή σπέρματος από ειδική αμερικανική τράπεζα αλλά η ζήτηση είναι σαφώς μεγαλύτερη.

Η Λουίζ Τζόνσον, από την αρμόδια επιτροπή εξωσωματικής γονιμοποίησης της Βικτώριας δηλώνει πως το γεγονός ότι υπάρχει έλλειψη δεν σημαίνει αυτόματα πως θα εισαχθεί σπέρμα από την Ελλάδα και διάφορες άλλες χώρες.

"Υπάρχουν και πολλά νομικά και άλλα περίπλοκα ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν" λέει και προσθέτει: "Πάνω από όλα λαμβάνουμε υπ' όψη τα συμφέροντα του παιδιού που θα γεννηθεί και το δικαίωμά του να γνωρίζει ποιος είναι ο βιολογικός του πατέρας, ακόμα και για λόγους υγείας''.

Μικρής έκτασης επεισόδια στη Κερατέα

Τα επεισόδια στη Κερατέα καλά κρατούν καθώς και χθες συνεχίστηκαν οι εντάσεις, παρά την απόφαση του Ειρηνοδικείου να απορρίψει την αίτηση αναστολής εκτέλεσης, που είχε κατατεθεί από το ελληνικό Δημόσιο, κατά της πρωτόδικης απόφασης, για την παύση εργασιών δημιουργίας Χ.Υ.Τ.Α. στην περιοχή.

Στις 21:20 προκλήθηκε το πρώτο επεισόδιο, μεταξύ των εξαγριωμένων κατοίκων και των αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες για να τους απομακρύνουν απάντησαν με εκτεταμένη χρήση χημικών. Η κατάσταση εξομαλύνθηκε για λίγα λεπτά, ωστόσο νέα ένταση σημειώθηκε στις 23:00, καθώς μερίδα των συγκεντρωμένων πέταξε μολότοφ εναντίον αστυνομικών, οι οποίοι χρησιμοποίησαν και πάλι χημικά, για να τους απωθήσουν.

Μετά τις 23:30 εκτονώθηκε η ένταση.

Firefox: Το νέο update κλείνει πολλά κενά ασφαλείας!

Η Mozilla κυκλοφόρησε προχθές ένα νέο update για το δημοφιλή browser Firefox.

Tο νέο update που αναβαθμίζει τον Firefox στην έκδοση 3.6.14 κλείνει συνολικά δέκα κενά ασφαλείας σύμφωνα με το επίσημο Release Note.

Εκτός από τη βελτίωση της ασφάλειας όμως, ο ανανεωμένος Firefox γίνεται ακόμα πιο σταθερός και πιο γρήγορος μιας και διορθώθηκαν και αρκετά bugs που υπήρχαν από τις προηγούμενες εκδόσεις.

Το μόνο που έχετε να κάνετε λοιπόν είναι ένα απλό κλικ στο update αν δεν σας έχει ήδη εμφανιστεί στην οθόνη του υπολογιστή σας.

Θεσσαλονίκη - Κων/πολη από τις τουρκικές αερογραμμές

Πτήσεις στη Βόρεια Ελλάδα προγραμματίζει από τον ερχόμενο Μάιο η τουρκική αεροπορική εταιρία Turkish Airlines. Η επίσημη έναρξη των απευθείας πτήσεων μεταξύ Θεσσαλονίκης και Κωνσταντινούπολης θα γίνει στις 27 Μαΐου και θα πραγματοποιούνται τέσσερις πτήσεις την εβδομάδα ως τις 28 Οκτωβρίου.

Στη σχετική ανακοίνωση της εταιρίας σημειώνεται ότι η ενέργεια αυτή, που εντάσσεται στο πλάνο επέκτασης του δικτύου της Turkish Airlines για το 2011, αποτελεί μία στρατηγική κίνηση για την αγορά της Ελλάδας και έχει σαν στόχο την τόνωση της ελληνικής αγοράς, μέσω της αύξησης της εισροής των τουριστών από τις ανατολικές χώρες και κατ' επέκταση την ενίσχυση του ελληνικού τουρισμού.

Οι πτήσεις θα εκτελούνται κάθε Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή και Κυριακή. Από την εταιρία δεν ανακοινώθηκε ούτε το ύψος του κομίστρου, ούτε ο τύπος των αεροσκαφών που θα εκτελούν τα δρομολόγια.

Αρχίζει η κατασκευή του ανισόπεδου κόμβου Βελεστίνου

Αρχίζει άμεσα η κατασκευή του ανισόπεδου κόμβου Βελεστίνου με τον οποίο θα βελτιωθεί σημαντικά η κυκλοφοριακή σύνδεση του Βελεστίνου με το Βόλο και τον αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ.

Η σύμβαση του έργου, ποσού 2,5 εκ ευρώ, υπογράφηκε στις 12-04-2010, αλλά οι εργασίες δεν είχαν ξεκινήσει, επειδή δεν είχαν προχωρήσει οι απαλλοτριώσεις του «Στρατοπέδου ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ», σε τμήμα του οποίου αναπτύσσεται ο κόμβος.

Μετά από συμφωνία των Υπουργείων Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και Εθνικής Άμυνας, με την οποία αναγνωρίστηκε η αναγκαιότητα κατασκευής, τόσο του Κόμβου Βελεστίνου, όσο και των αντιπλημμυρικών έργων του Στρατοπέδου και της ευρύτερης περιοχής, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας συναινεί στη παραχώρηση της απαραίτητης έκτασης του στρατοπέδου, για την άμεση έναρξη της κατασκευής του κόμβου.

Το τεχνικό αντικείμενο του έργου περιλαμβάνει
  • Γέφυρα μήκους περίπου 70μ. για την διέλευση του κλάδου πάνω από την Π.Ε.Ο. και την παράπλευρη συνδετήρια οδό.
  • Μονό κλάδο πρόσβασης με κατεύθυνση το Βελεστίνο, μήκους 455μέτρων, που αναπτύσσεται στο χώρο του 304 Π.Ε.Β.
  • Υπερύψωση τμήματος της υπάρχουσας ενωτικής οδού μήκους 350 μέτρων.
  • Τοπική οδό (Νο5) μήκους 270 μέτρων, η οποία κατασκευάζεται επί υφισταμένης οδού.
  • Τοίχους αντιστήριξης μεταξύ της ενωτικής οδού και της Παλιάς Εθνικής Οδού, μήκους 140 μέτρων.
  • Έργα αποχέτευσης - αποστράγγισης κόμβου.

Το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων προχωρεί παράλληλα στην ολοκλήρωση της μελέτης για την αντιπλημμυρική προστασία του Στρατοπέδου και της ευρύτερης περιοχής και θα μεριμνήσει για την εξασφάλιση της απαιτούμενης χρηματοδότησης για τη κατασκευή του αντιπλημμυρικού έργου προϋπολογιζόμενης δαπάνης 14,5 εκ. ευρώ περίπου.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, το εν λόγω έργο έχει μεγάλη περιβαλλοντική σημασία, δεδομένου ότι φυσικός αποδέκτης των αποστραγγίσεων του Στρατοπέδου (στις οποίες υπάρχει κίνδυνος να περιλαμβάνονται και απόβλητα από την επισκευή των αρμάτων) είναι η λίμνη της Κάρλας.

Σιβηρία: Εντοπίστηκε σκελετός σκύλου 5.000 ετών

Σε μία σημαντική ανακάλυψη προχώρησαν οι αρχαιολόγοι, οι οποίοι εντόπισαν θαμμένα τα οστά ενός σκύλου που πιθανολογείται ότι έζησε το 5.000 π.χ στην περιοχή της λίμνης Βαϊκάλης στη Σιβηρία.

Σύμφωνα με τον Ρόμπερτ Λόζι, αναπληρωτή καθηγητή Ανθρωπολογίας στο Πανεπιστήμιο της Αλμπέρτα και μελετητή της ταφής, «η πράξη αυτή δείχνει ότι οι άνθρωποι της εποχής εκείνης γνώριζαν ότι είχε ψυχή γι΄ αυτό και ακολούθησαν ταφικά έθιμα τέτοια, που θα την διασφάλιζαν».

Ένας λύκος, που ήταν επίσης τελετουργικά θαμμένος εκεί κοντά, ίσως σήμαινε την προστασία των ανθρώπων στην μετά θάνατον ζωή.

Ως κτέρισμα είχε τοποθετηθεί δίπλα στον σκύλο ένα μακρύ κουτάλι, κατασκευασμένο από κέρατο ελαφιού. Το σώμα του ήταν προσεκτικά τοποθετημένο από την δεξιά πλευρά σε έναν τάφο, σε άλλα επίπεδα του οποίου βρέθηκαν τα κατάλοιπα σκελετών πέντε ανθρώπων.

Εκδηλώσεις για μικρούς «μασκαράδες» στον Πειραιά

Αποκριάτικες εκδηλώσεις για παιδιά διοργανώνει ο Δήμος Πειραιά, στις 5 και 6 Μαρτίου 2011, στο Πασαλιμάνι (πλατεία Κανάρη) και στα Καμίνια, στην πλατεία Γεννηματά (συμβολή των οδών Αγ. Ελευθερίου, Αμοργού και Σάμου), από τις 11:00 μέχρι τις 17:00.

Παιδότοποι με φουσκωτά παιχνίδια, εργαστήρι ζωγραφικής με θέμα το καρναβάλι, κατασκευή μάσκας και αποκριάτικων καπέλων, πρωτότυπες ζωγραφιές, το κυνήγι του χαμένου θησαυρού, διαγωνισμοί χορού, παιδικό καραόκε, ζογκλέρ, ξυλοπόδαροι, ταχυδακτυλουργοί και αποκριάτικες φουσκωτές φιγούρες καρτούν, θα διασκεδάσουν μικρούς και μεγάλους, δίνοντας μια ξεχωριστή αποκριάτικη νότα στη πόλη.

Τόπλες διαμαρτυρία

Γυμνόστηθη διαμαρτυρία πραγματοποίησαν εννέα φεμινίστριες στην Ουκρανία ως ένδειξη διαμαρτυρίας για έναν διαγωνισμό ραδιοφωνικού σταθμού στη Νέα Ζηλανδία, που καλούσε τους ακροατές να λάβουν μέρος για να κερδίσουν μία σύζυγο από την Ουκρανία.

Με σύνθημα «Η Ουκρανία δεν είναι οίκος ανοχής», μέλη της οργάνωσης Femen, που καταγγέλλουν το εμπόριο λευκής σαρκός, πραγματοποίησαν διαμαρτυρία στο Κίεβο και η επικεφαλής της οργάνωσης Άννα Χούτσολ δηλώνει: «Οι γυναίκες από την Ουκρανία δεν είναι εμπόρευμα».

Ο σταθμός Rock FM από την πλευρά του, ανακοίνωσε τον… τυχερό νικητή του διαγωνισμού, ο οποίος είναι ένας οινοποιός ονόματι Γκρεγκ.

Ο Γκρεγκ θα ταξιδέψει στην πόλη Ντόνετσκ στις 23 Μαρτίου και θα διαλέξει μία γυναίκα από το γραφείο συνοικεσίων Endless Love για να του κάνει συντροφιά τις 12 ημέρες που θα περάσει στην Ουκρανία. Από εκεί και πέρα, το ζευγάρι θα αποφασίσει αν θέλει να συνεχίσει τη σχέση.

«Το βραβείο δεν περιλαμβάνει αίτηση για χορήγηση βίζας στην γυναίκα από την Ουκρανία», διευκρινίζει το site του σταθμού.

Ανεξέλεγκτη διοχέτευση αποβλήτων στον Καλαμά

Ως έναν από τους πολλούς ποταμούς της χώρας οι οποίοι εκπέμπουν σήμα κινδύνου λόγω της τεράστιας μόλυνσης που γνωρίζουν από τα λύματα που δέχονται, επεξεργασμένα ή μη, θεωρείται ο Καλαμάς, σύμφωνα με πόρισμα επιθεωρητών Περιβάλλοντος (Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος ΕΥΕΠ).

Η αναφορά των Επιθεωρητών δόθηκε στην Επιτροπή Υδατικών Πόρων της Βουλής στα τέλη του προηγούμενου μήνα και σύμφωνα με τα στοιχεία που έγιναν γνωστά, υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στα ποτάμια ολόκληρης της χώρας και ενδεικτικό της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί είναι τα 3,9 εκ. ευρώ προστίμων που έχουν εισηγηθεί από το 2004 μέχρι σήμερα οι επιθεωρητές.

Η ρύπανση των ποταμών οφείλεται κατά βάση στην απόρριψη αστικών και βιομηχανικών υγρών αποβλήτων καθώς και τις εντατικές καλλιέργειες και τις κτηνοτροφικές δραστηριότητες.

Επιβάρυνση όμως, όπως προκύπτει, επιφέρουν και οι παράνομες εξορυκτικές δραστηριότητες (αμμοληψίες και χαλικοληψίες) που έχουν εντοπιστεί σε αρκετούς ποταμούς ανά τη χώρα, χωρίς να διευκρινίζεται στην αναφορά για ποιους ποταμούς πρόκειται.

Όσον αφορά την απόρριψη των αποβλήτων, όπως επισημαίνεται στην έκθεση, σε σχέση με τον ποταμό Καλαμά, η μόλυνση προέρχεται, τουλάχιστον το μεγαλύτερο φορτίο της, από την Τάφρο της Λαψίστας, όπου καταλήγουν τα επεξεργασμένα ή ανεπεξέργαστα λύματα των επιχειρήσεων της Βιομηχανικής περιοχής των Ιωαννίνων.

Αλλάζει το 2012 το λογότυπο η Skoda

Στην έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης έκανε την εμφάνισή του το νέο λογότυπο της Skoda. Το νέο αυτό logo βρίσκεται σε περίοπτη θέση στο περίπτερο της μάρκας και δίπλα στο πρωτότυπο μοντέλο με την ονομασία VisionD.

Όπως μπορείτε να διαπιστώσετε, η τσέχικη φίρμα απέβαλε τα γράμματα από το σήμα, άλλαξε χρωματισμούς και το μαύρο-πράσινο έγινε φυσικό πράσινο σε χρωμιωμένο περίγραμμα. Με αυτή την κίνηση, οι άνθρωποι της μάρκας θέλουν να δώσουν μία άλλη, σύγχρονη, διάσταση και να στείλουν το μήνυμα, πως το μέλλον τούς ανήκει.

Πάνω από δέκα χρόνια θα πάρει η ανοικοδόμηση του Κράιστσερτς

Η ανοικοδόμηση της πόλης Κράιστσερτς, η οποία επλήγη από καταστροφικό σεισμό, θα διαρκέσει "πάνω από δέκα χρόνια", ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Νέας Ζηλανδίας, οι οποίες θέλουν ωστόσο να φιλοξενήσουν τους αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ράγκμπι.

Με βάση τον τελευταίο απολογισμό των θυμάτων του σεισμού της 22ας Φεβρουαρίου, οι νεκροί είναι 161.
Η αστυνομία εκτιμά ωστόσο ότι θα φθάσουν τους 240 καθώς αγνοείται η τύχη δεκάδων ανθρώπων, για τους οποίους δεν υπάρχει καμία ελπίδα να βρεθούν ζωντανοί.

Ο τελευταίος επιζών ανασύρθηκε από τα συντρίμμια την επομένη του σεισμού.

"Η ανοικοδόμηση της πόλης θα διαρκέσει πάνω από δέκα χρόνια", δήλωσε ο υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης Ντέιβιντ Κάρτερ.

Η συνοικία στην οποία βρίσκονται τα γραφεία επιχειρήσεων θα μείνει κλειστή για μήνες, καθώς το ένα τρίτο της πόλης όπου βρίσκεται η συνοικία αυτή, έχει καταστραφεί.

Όμως, οι αρχές της πόλης είναι αποφασισμένες να φιλοξενήσουν τους αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ράγκμπι, το φθινόπωρο.

Συγκεκριμένα η πόλη θα φιλοξενήσει επτά αγώνες στη διάρκεια του Κυπέλλου, το οποίο έχει προγραμματιστεί για το διάστημα από τις 9 Σεπτεμβρίου ως τις 23 Οκτωβρίου.

Εμπειρογνώμονες θα εξετάσουν πόσος χρόνος χρειάζεται για να αποκατασταθούν οι ζημιές στο Στάδιο ΑΜΙ και την τελική απόφαση θα λάβει η επιτροπή Rugby New Zealand 2011, διοργανώτρια του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Νέες επιβαρύνσεις για τις ακτοπλοϊκές στο λιμάνι της Ραφήνας

Νέο τέλος προς τις εταιρείες καυσίμων που συνίσταται σε 0,15€ διακινούμενου τόνου πλέον ΦΠΑ και επιπρόσθετα άλλο τέλος 5€ ανά βυτιοφόρο επέβαλε ο Οργανισμός Λιμένος Ραφήνας Α.Ε. Η Ενωση Επιχειρήσεων Ναυτιλίας διαμαρτύρεται για τη νέα επιβάρυνση, την οποία χαρακτηρίζει «χαράτσι».

«Επειδή τα μέλη μας που δραστηριοποιούνται στο εν λόγω λιμάνι εφοδιάζονται καθημερινά με ένα ή δύο βυτιοφόρα και το νέο “χαράτσι” οι εταιρείες πετρελαιοειδών το μετακυλύουν στο τιμολόγιό τους προς τις εταιρείες-μέλη μας, καταγγέλλουμε την επιδρομή αυτή και γνωρίζουμε προς το επιβατικό κοινό ότι για το πλασματικά ακριβό ακτοπλοϊκό εισιτήριο υπεύθυνοι δεν είναι οι πλοιοκτήτες αλλά η νοσηρή εισπρακτική νοοτροπία διορισμένων εκπροσώπων Οργανισμών Λιμένων, οι οποίοι αδιαφορούν για τη βιωσιμότητα των πλοιοκτητριών εταιρειών-μελών μας» και προσθέτει:

«Υπενθυμίζουμε ότι οι χερσαίοι χώροι λιμένος έγιναν με τα χρήματα των επιβατών που πληρώνουν ποσοστιαία λιμενικά τέλη εαυτών και των οχημάτων τους και η ολιγόλεπτη χρήση των χώρων αυτών από τα βυτιοφόρα αυτοκίνητα δεν είναι δυνατόν να είναι ίση χρηματικά (εισπρακτικά) με την παραμονή φορτηγού οχήματος για ένα εικοσιτετράωρο στο λιμάνι. Ελεος, κύριοι.

Ζητάμε την άμεση παρέμβαση της Πολιτείας και συγκεκριμένα της ΓΓΛΛΠ και της ΕΛΙΜΕ, προκειμένου να σταματήσει η επιβολή των «χαρατσιών» εις βάρος της ακτοπλοϊκής οικογένειας.

Θυμηθείτε, κύριοι, ότι όταν πτωχεύσουν οι ακτοπλοϊκές εταιρείες, το κράτος (δηλαδή ο Ελληνας φορολογούμενος) θα πληρώσει-επιδοτήσει ό,τι σήμερα έχει δωρεάν, δηλαδή τις ελεύθερες δρομολογήσεις με 1,5 δισ. ευρώ ετησίως».

Ο καρκίνος «απειλεί» τους διαβητικούς

Είναι γνωστό ότι οι διαβητικοί εμφανίζουν υψηλότερο του μέσου όρου κίνδυνο να πεθάνουν από έμφραγμα ή εγκεφαλικό. Τώρα, μια νέα διεθνής επιστημονική έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα, ότι οι πάσχοντες με διαβήτη έχουν αυξημένο κίνδυνο θανάτου από διάφορες μορφές καρκίνου και άλλες ασθένειες.

Οι ερευνητές, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο ιατρικό περιοδικό «New England Journal of Medicine», ανέλυσαν στοιχεία από 97 προηγούμενες μελέτες, οι οποίες συνολικά αφορούσαν σε περισσότερους από 820.000 ανθρώπους διεθνώς.

Η έρευνα (μετα-ανάλυση) διαπίστωσε ότι οι διαβητικοί έχουν 25% κατά μέσο όρο μεγαλύτερο κίνδυνο να πεθάνουν από καρκίνο (κυρίως του ήπατος, του παγκρέατος, του εντέρου και του πνεύμονα), ενώ αναλογικά αυξημένος είναι ο αντίστοιχος κίνδυνος και για θάνατο από μολύνσεις, πνευμονία ή πάθηση του ήπατος. Ο αυξημένος κίνδυνος αφορά μόνο σε όσα άτομα δεν μπορούν να ελέγξουν τον διαβήτη τους σωστά (π.χ. όταν έχουν υψηλό σάκχαρο στο αίμα τους, ακόμα και μετά από νηστεία).

«Τα νέα ευρήματα αναδεικνύουν ακόμη περισσότερο την ανάγκη καταπολέμησης του διαβήτη και καλύτερης κατανόησής του, καθώς ο διαβήτης δεν αποτελεί μόνο παράγοντα καρδιαγγειακού κινδύνου, αλλά συνδέεται και με άλλες παθήσεις» δήλωσε ο ερευνητής του Πανεπιστημίου Cambridge Εμανουέλε Ντι Αντζελαντόνιο.

Μια άλλη μελέτη, με επικεφαλής επιστήμονες του Πανεπιστημίου Cambridge της Βρετανίας, κατέληξε στο ανησυχητικό συμπέρασμα ότι ο διαβήτης δεν διαγιγνώσκεται ούτε θεραπεύεται σωστά σε εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, αυξάνοντας έτσι τον κίνδυνο αυτών των ανθρώπων να πεθάνουν πρόωρα ή να πάθουν διάφορες άλλες σοβαρές επιπλοκές, όπως τύφλωση ή νεφροπάθεια.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, ένας 50χρονος με διαβήτη πεθαίνει, κατά μέσο όρο, έξι χρόνια νωρίτερα σε σχέση με έναν συνομήλικό του χωρίς διαβήτη.

“Ξεκινάει άμεσα η εξόρυξη χρυσού στη βόρεια Ελλάδα”

Βέβαιη ότι θα εξασφαλίσει άμεσα τις δύο περιβαλλοντικές άδειες δηλώνει η καναδική εταιρεία European Goldfield, μητρικής της εταιρίας Ελληνικός Χρυσός.

Ο εκτελεστικός Πρόεδρος της καναδικής εταιρίας πολύτιμων μετάλλων,Μάρτιν Κόνινγκ, έκανε αυτή τη δήλωση σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.μετά από δημοσιεύματα ότι οι εγκρίσεις μπορεί να καθυστερήσουν.

Η δήλωση είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση της τιμής της μετοχής της εταιρίας λίγο πριν από το κλείσιμο της χθεσινής συνεδρίασης στο καναδικό χρηματιστήριο.

Την ίδια ώρα οι τιμές του πολύτιμου μετάλλου σημειώνουν το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Η τιμή του χρυσού, άμεσης παράδοσης, είναι στα 1.428,50 δολάρια η ουγγιά, ενώ χθες έφτασε στο ιστορικό υψηλό των 1.434,93 δολαρίων.

Στο συμβόλαιο παράδοσης Απριλίου η τιμή είναι στα 1.428,90 δολάρια, πολύ κοντά στο επίπεδο-ρεκόρ των 1.435,90 δολαρίων στο οποίο έκλεισε την χθες.

Εκτός από τον χρυσό, μεγάλα κέρδη σημειώνει και το ασήμι. Νωρίτερα έφτασε έως τα 34,74 δολάρια η ουγγιά, υψηλότερο επίπεδο από το 1980.

24ωρη απεργία σε όλα τα μέσα μεταφοράς στις 9 Μαρτίου

Ριζική ανατροπή στις ισορροπίες των συνδικάτων των αστικών συγκοινωνιών προκάλεσε τελικά η παραίτηση του πρόεδρου του Συνδικάτου της ΕΘΕΛ, Ν. Κουλουμπαρίτση και η εκλογή στην ίδια θέση του συνδικαλιστή, Μ. Λιαγούρη.

Η αλλαγή σκυτάλης στις τάξεις της ΕΘΕΛ, η οποία αποτελεί την κρίσιμη μάζα των δημοσίων μεταφορών, καθώς απασχολεί την πλειονότητα των εργαζομένων, δημιούργησε ένα χάσμα στην «συναντίληψη» που συμμερίζονταν τα ηγετικά συνδικαλιστικά στελέχη των μέσων μαζικής μεταφοράς.

Ετσι, η νέα συνδικαλιστική ηγεσία της ΕΘΕΛ φαίνεται να απομακρύνεται από τη βούληση των άλλων εκπροσώπων των σωματείων στα υπόλοιπα μέσα μεταφοράς για συνέχιση των κινητοποιήσεων. Μάλιστα, ο κ. Λιαγούρης έκανε λόγο για τη διενέργεια «μίνι δημοψηφίσματος» στους κόλπους των εργαζομένων της ΕΘΕΛ για τον καθορισμό της τελικής τους στάσης, με τις κάλπες να στήνονται στις 9 Μαρτίου.

Επίσης, ανακλήθηκαν οι στάσεις εργασίας που είχαν ανακοινωθεί και οι οποίες δεν ισχύουν, καθώς οι αποφάσεις για την πραγματοποίησή τους ελήφθησαν με παράνομες διαδικασίες.

Η αλλαγή γραμμής έγινε εμφανής και στη συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες, η οποία, πρότεινε την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας την επόμενη Τετάρτη 9 Μαρτίου και την εκ νέου συνεδρίασή της δύο ημέρες αργότερα. Ωστόσο, προκειμένου να εφαρμοστεί η εν λόγω πρόταση, χρειάζεται να εγκριθεί από τα διοικητικά συμβούλια των σωματείων. Επίσης, οι συνδικαλιστές ετοιμάζουν εκστρατεία ενημέρωσης των επιβατών, η οποία θα περιλαμβάνει τη διανομή φυλλαδίων, προκειμένου να εξηγήσουν στο κοινό τις επιπτώσεις του νόμου για τις αστικές συγκοινωνίες.

Αυτές οι εξελίξεις πυροδότησαν την έκρηξη του «σκληρού» πρόεδρου του σωματείου λειτουργίας του Μετρό (ΣΕΛΜΑ), κ. Α. Σταματόπουλου, ο οποίος επιτέθηκε στη συνδικαλιστική ηγεσία της ΠΑΣΚΕ και στον πρόεδρο της ΓΣΕΕ, κ. Ι. Παναγόπουλο. «Φυσικά και δεν μπορεί να θεωρηθεί τυχαία η παντελής σκόπιμη απουσία του προσκείμενου στο κυβερνών κόμμα εκλεγμένου μεγαλοσυνδικαλιστή Παναγόπουλου καθώς και των μικροσυνδικαλιστών της ΠΑΣΚΕ, οι οποίοι ανήμποροι να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να κάνουν το χρέος τους ακολουθούν γραμμή λιποταξίας από την σημερινή μάχη που δίνει η εργατική τάξη για την διαφύλαξη των δικαιωμάτων της» δήλωσε.

«Δυστυχώς απεδείχθη πως κάθε διάλογος ήταν προσχηματικός και άκαρπος. Μας ζητάνε να κατανοήσουμε την οικονομική κρίση που οι ίδιοι δημιούργησαν δίνοντάς μας ως ανταμοιβή ημερομισθίου μια κούπα ρύζι. Καλούμαστε να επιλέξουμε: την συναίνεση στην ολοκληρωτική εξαθλίωση μας ή την συνέχεια του αγώνα με οποιοδήποτε τίμημα. Βρισκόμαστε σε εμπόλεμη κατάσταση και μόνο με πόλεμο μπορούμε να απαντήσουμε» κατέληξε.

"Δίνω ζωή στα σκουπίδια μου"

Μια πρωτοποριακή εκδήλωση, με θέμα την προστασία του περιβάλλοντος, οργάνωσαν την προηγούμενη εβδομάδα, το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο Βρίας Πιερίας. Οι τέσσερις εκπαιδευτικοί των δύο σχολικών μονάδων κάλεσαν τους γονείς να παρακολουθήσουν, μαζί με τα παιδιά τους, μια ομιλία - παρουσίαση με θέμα την ανακύκλωση, και στη συνέχεια να συμμετάσχουν στην κατασκευή κομποστοποιητών, οι οποίοι τοποθετήθηκαν στον προαύλιο χώρο του σχολείου.

Μαθητές και γονείς παρακολούθησαν αρχικά μια σύντομη ομιλία, σχετικά με την ανακύκλωση και τη διαχείριση αποβλήτων, ενώ παράλληλα προβλήθηκε οπτικοακουστικό υλικό με ενδιαφέροντα παραδείγματα οικιακής κομποστοποίησης, η οποία αποτελεί βασικό παράγοντα λύσης για τη μείωση των απορριμμάτων.

Ακολούθησε συζήτηση με τους γονείς και τους μαθητές σχετικά με τα χαρακτηριστικά και τα πλεονεκτήματα της οικιακής και κοινοτικής κομποστοποίησης, έναντι άλλων μεθόδων, ενώ οι εκπαιδευτικοί αναφέρθηκαν σε προσωπικές τους εμπειρίες προβάλλοντας στοιχεία φορέων που ασχολούνται με την κομποστοποίηση στην Ελλάδα.

Στη συνέχεια, μαθητές και γονείς παρακολούθησαν την κατασκευή δύο απλών οικιακών κομποστοποιητών από ένα κομμάτι μεταλλικού πλέγματος, οι οποίοι τοποθετήθηκαν στην αυλή του σχολείου. Στις μαθήτριες και στους μαθητές του νηπιαγωγείου διανεμήθηκαν πάνινες τσάντες και έντυπο υλικό με πληροφορίες για την αποφυγή της χρήσης της πλαστικής σακούλας.

Βέβαια, στόχος της εκδήλωσης δεν ήταν μόνο η ενημέρωση των γονέων και των μαθητών. Τις τελευταίες ημέρες, όλα τα παιδιά του σχολείου φέρνουν υλικά κομποστοποίησης από το σπίτι, τα οποία ρίχνουν μέσα στον κομποστοποιητή, έτσι ώστε σε λίγους μήνες να μπορέσουν να δουν με τα ίδια τους τα μάτια πώς μετατρέπονται κάποια από τα υπολείμματα της κουζίνας μας σε άριστο λίπασμα.

Τα παιδιά πληροφορήθηκαν μέσα από αυτή τη δράση για το κομπόστ, το παλαιότερο και το πιο φυσικό λίπασμα του κόσμου, το οποίο μπορεί να παραχθεί και να χρησιμοποιηθεί σε κάθε κήπο. Με κατάλληλο τεμαχισμό, μείξη και αερισμό, τα οργανικά υλικά αποσυντίθενται δημιουργώντας ένα πολύτιμο λίπασμα.

Είναι βέβαιο ότι μέχρι σήμερα η κομποστοποίηση δεν έχει αναδειχθεί στη χώρα μας. Η παραπάνω δράση είναι από τις πρώτες που οργανώθηκαν σε σχολική μονάδα στον Νομό Πιερίας, ειδικά για να προβάλλουν την κομποστοποίηση και να αναδείξουν τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα, σε σχέση με άλλες τεχνολογικές επιλογές.

Το υλικό της εκδήλωσης διατέθηκε από μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας, η οποία στο πλαίσιο της δράσης «Δίνω ζωή στα σκουπίδια μου», τα δύο τελευταία χρόνια, έχει αναπτύξει σημαντικές πρωτοβουλίες για τη διάδοση της οικιακής κομποστοποίησης και της ανακύκλωσης στον Νομό Πιερίας.

87.000 λουκέτα σε έναν μήνα

“Καπνός” έγιναν μέσα σε δύο χρόνια έξι δισεκατομμύρια ευρώ από το τζίρο του ελληνικού εμπορίου. Η μείωση από τα 57 στα 51 δισεκατομμύρια δείχνει την κρίση σε όλο της το μεγαλείο, αλλά και το μέγεθος του προβλήματος

Η μείωση των πωλήσεων αγγίζει το 20% και οι κλάδοι που δέχθηκαν το μεγαλύτερο πλήγμα είναι:
  • Πολυκαταστήματα -16,4% σε κύκλο εργασιών και -18% σε όγκο,
  • Έπιπλα, ηλεκτρικά είδη, οικιακός εξοπλισμός -34,5% και -34,6%,
  • Ένδυση - υπόδηση -21,9% και -23,6%,
  • Βιβλία-χαρτικά -14,3% και -16,7%,
  • Φαρμακευτικά- καλλυντικά -12,3% και -9,5%,
  • Μεγάλα καταστήματα τροφίμων -9,9% και -14,4%
  • Τρόφιμα-ποτά-καπνός -15,1 και -20,0%,
  • Καταστήματα καυσίμων-λιπαντικών +13,6% και -20,7%,
  • Πωλήσεις εκτός καταστημάτων -25%.

Ραγκούσης κατά Βενιζέλου για τους μετανάστες

Την πρωτοφανή αντίδραση του υπουργού Εσωτερικών προκάλεσαν τα επίσης πρωτοφανή σχόλια του υπουργού Άμυνας κ. Ευάγγελου Βενιζέλου σχετικά με τη διαχείριση της κρίσης των απεργών πείνας της Υπατίας.

Ο κ. Γιάννης Ραγκούσης σφόδρα ενοχλημένος δήλωσε ότι δεν είναι δυνατόν να υπάρχει δημόσια παρέμβαση μέλους της κυβέρνησης χωρίς να έχει προηγουμένως ζητήσει να πληροφορηθεί τα δεδομένα.

Κάλεσε δε προσωπικά τον κ. Βενιζέλο «να διευκρινίσει αν προτείνει τη νομιμοποίηση των παράνομων μεταναστών».

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Ραγκούση:
«Δεν είναι δυνατόν, την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η διαχείριση μιας πολύ σοβαρής κρίσης, που στο επίκεντρό της έχει ανθρώπινες ζωές αλλά και το γενικότερο συμφέρον, να υπάρχει δημόσια παρέμβαση μέλους της κυβέρνησης, χωρίς να έχει προηγουμένως ζητήσει να πληροφορηθεί τα δεδομένα που συνθέτουν το σύνολο του προβλήματος.

Πολύ περισσότερο, δεν είναι δυνατόν με αυτή τη δημόσια παρέμβαση να λέγεται ουσιαστικά ότι χρειάζεται να ασκηθεί πίεση στους αρμόδιους υπουργούς προκειμένου να εξευρεθεί μία λύση με την οποία θα αποτραπεί η απώλεια μίας ανθρώπινης ζωής.

Από την πρώτη στιγμή δεν πράττουμε τίποτα διαφορετικό από το να προσπαθούμε να βρούμε μία λύση που θα υπηρετεί το γενικό συμφέρον και την αρχή της ευνομίας, με την επιδίωξη να αποτρέψουμε κάθε κίνδυνο για τη ζωή των απεργών πείνας κάμπτοντας την αδιαλλαξία των διαμεσολαβητών - καθοδηγητών τους. Μόνον ο κ. Βενιζέλος μπορεί να διευκρινίσει αν προτείνει τη νομιμοποίηση των παράνομων μεταναστών».

Νωρίτερα, ο κ. Βενιζέλος είχε δηλώσει χαρακτηριστικά στη Βουλή ότι «σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να οδηγηθούμε στο τραγικό σημείο της απώλειας μιας ανθρώπινης ζωής», αναφερόμενος στην υπόθεση της "Υπατίας" και των παράνομων μεταναστών.

Απαντώντας, συγκεκριμένα σε σχετικό ερώτημα του προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη, είχε χαρακτηρίσει το όλο θέμα ως «μείζον ανθρωπιστικό», υπογραμμίζοντας ότι «θα ασκήσει την όποια πίεση μπορεί προς τους αρμοδίους συναδέλφους του, για να αποτραπεί πάση θυσία και πάση δυνάμει αυτό το ενδεχόμενο, που θα μπορούσε να σηματοδοτήσει εξελίξεις, οι οποίες δεν βοηθούν σε τίποτε τη χώρα, την οικονομία και τη λειτουργία του δημοκρατικού μας πολιτεύματος».

Από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας δεν υπάρχει μέχρι στιγμής κάποια επίσημη δήλωση. Στενοί, δε, συνεργάτες του κ. Βενιζέλου περιγράφουν την αντίδρασή του, στην ανάγνωση της ανακοίνωσης Ραγκούση, ως ένα χαμόγελο με νόημα.

Το κλίμα στην κυβέρνηση είναι προφανώς πολύ βαρύ και η σημερινή συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον…

Ετοιμάζονται για χτύπημα στη Λιβύη!

Ανησυχία ότι η κατάσταση στην Λιβύη μπορεί να βρεθεί εκτός ελέγχου, δείχνει η μεγάλη κινητικότητα των αμερικανικών -και όχι μόνο- πλοίων που καταπλέουν στην περιοχή.

Οι αμερικανοί επικαλούμενοι κινδύνους από ιρανικούς πυραύλους στην Ευρώπη αποστέλλουν αυτή την εβδομάδα το USS Monterey στη Μεσόγειο, σύμφωνα με δήλωση του διευθυντή αντιπυραυλικής άμυνας John Plumb.

Το πλοίο διαθέτει κατευθυνόμενους πυραύλους, αλλά και το Aegis ραντάρ, ικανό να εντοπίζει βαλλιστικούς πυραύλους και θα παραμείνει στη Μεσόγειο για έξι περίπου μήνες.

Το USS Monterey είναι πιθανό να καταπλεύσει και στη ναυτική βάση της Σούδας, στην οποία έχει φιλοξενηθεί πολλές φορές στο παρελθόν, πριν “φορέσει” το νέο αντιπυραυλικό του ραντάρ και στόχος είναι να “συμπηρώσει” τις υπάρχουσες χερσαίες αντιπυραυλικές εγκαταστάσεις των αμερικανών σε ευρωπαϊκό έδαφος.

Η εμπλοκή του USS Monterey στις επιχειρήσεις στη Λιβύη, αν και δεν έχει ανακοινωθεί, θεωρείται σχεδόν βέβαιη, καθώς η κατάσταση στην περιοχή έτσι όπως εξελίσσεται εμπνέει ανησυχία, ενώ η συγκέντρωση των πλοίων του 6ου στόλου και η ενίσχυσή του με το αμφίβιο ελικοπτεροφόρο USS KEARSARGE από σήμερα και ο αναμενόμενος κατάπλους του αεροπλανοφόρο USS ENTERPRISE αύριο με όλα τα συνοδά τους πλοία, μαρτυρά μεγάλης κλίμακας προετοιμασίες για κάθε ενδεχόμενο στη Λιβύη. Ανάμεσα στα πλοία συνοδείας και ένα υποβρύχιο, το USS Scranton, το οποίο έχει σχεδιαστεί για τη στήριξη ενεργειών ειδικών δυνάμεων

Στη Σούδα βρίσκονται 300 περίπου Αμερικανοί πεζοναύτες που έφθασαν άοπλοι, οι οποίοι κατά πάσα πιθανότητα θα επιβιβαστούν στα διερχόμενα για την καυτή ζώνη πλοία.
Πάντως στο USS KEARSARGE περίπου 2.200 πεζοναύτες του 26ου Εκστρατευτικού Σώματος των Πεζοναυτών, το οποίο έχει ενισχυθεί από δύο τάγματα ειδικών δυνάμεων.



«Ή θα φύγει ή θα ανατραπεί»
Οι Λίβυοι αντικαθεστωτικοί που δημιούργησαν το Εθνικό Συμβούλιο που εδρεύει στο ανατολικό τμήμα της χώρας στη Βεγγάζη, δέχονται συνομιλίες με μοναδικό θέμα την παραίτηση του Μουάμαρ Καντάφι ή την εξορία του για να σταματήσει η αιματοχυσία, δήλωσε σήμερα ένας βοηθός του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης της χώρας Μουστάφα Αμπντέλ Τζαλίλ ο οποίος τέθηκε επικεφαλής του Εθνικού Συμβουλίου.

«Εάν θα υπάρξουν διαπραγματεύσεις θα υπάρξουν για ένα και μοναδικό θέμα: πώς θα φύγει ή θα ανατραπεί ο Καντάφι για να σωθούν ανθρώπινες ζωές. Τίποτε άλλο δεν υπάρχει για διαπραγμάτευση» είπε μιλώντας στο πρακτορείο Ρόιτερς εκ μέρους του επικεφαλής του Εθνικού Συμβουλίου.

«Έφαγε πόρτα» από τη Νικαράγουα
Φήμες που κυκλοφόρησαν χθες Τετάρτη στην Λιβύη ανέφεραν ότι τα παιδιά του Καντάφι τον συμβούλευσαν να ζητήσει άσυλο στην Νικαράγουα.

Η Νικαράγουα δεν θα χορηγήσει άσυλο στον Λίβυο ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι, δήλωσε σήμερα ένας ανώτατος αξιωματούχος του Μετώπου Σαντινίστας του προέδρου Ντανιέλ Ορτέγκα Ο υπεύθυνος για τις διεθνείς σχέσεις του Μετώπου Σαντινίστας Γιασίντο Σουάρεζ, χαρακτήρισε τις φήμες αυτές ως "τμήμα της διαμάχης των μέσων ενημέρωσης στην Λιβύη", ενώ το υπουργείο Εξωτερικών και η κυβερνητική ιστοσελίδα δεν αναφέρθηκαν στα σχόλια αυτά.

«Είναι αργά… έχει χυθεί πολύ αίμα»
Η λιβυκή αντιπολίτευση αρνήθηκε κατηγορηματικά την προσφορά διαμεσολάβησης του προέδρου της Βενεζουέλας για την εξεύρεση ειρηνικής λύσης στην κρίση με τη Λιβύη, όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος του Εθνικού Συμβουλίου που σχηματίστηκε από τους εξεγερμένους.«Έχουμε μια πολύ σαφή θέση: είναι πολύ αργά, έχει χυθεί πολύ αίμα», δήλωσε ο εκπρόσωπος Μουστάφα Γεριάνι, υπεύθυνος Τύπου του Εθνικού Συμβουλίου το οποίο εκπροσωπεί τις πόλεις που ελέγχονται από την εξέγερση και εδρεύει στη Βεγγάζη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Στο σκαμνί για εγκλήματα πολέμου ο Καντάφι
Ο Καντάφι αρνείται να φύγει – Η “Δύση” είναι έτοιμη να ανοίξει πυρ
Μυρίζει "μπαρούτι" η Λιβύη - Καταφθάνουν στρατιωτικές δυνάμεις - Video
Για 100.000 ανθρώπους που έφυγαν από την Λιβύη κάνει λόγο ο ΟΗΕ
"Ο λαός μου θα πέθαινε για εμένα"
Mεταναστευτικό κύμα από Λιβύη - Eπιφυλακή στην Ε.Ε.
Απέλπιδα προσπάθεια του Καντάφι να διατηρηθεί στην εξουσία - Video
Βομβαρδισμοί στη Βεγγάζη
Όργιο κερδοσκοπίας λόγω… Λιβύης
Αντίστροφη μέτρηση για την πτώση του Καντάφι; - Video
AWACS στον αέρα - SAS στη Μάλτα... Ετοιμάζουν επέμβαση;
Το ποτάμι αίματος δεν έχει τελειωμό στη Λιβύη - Video
Τον χαβά του ο Καντάφι: "Θα πολεμήσουμε και θα νικήσουμε"
Συγκλονιστικές εικόνες - Video με τις σφαγές του Καντάφι - Ακατάλληλο για παιδιά
Έφτασαν τα πρώτα δύο πλοία από τη Λιβύη!
Απογειώθηκαν τα C-130
“Στην πρεσβεία δεν σηκώνουν τα τηλέφωνα”
Σήμερα το πρωί τα C-130 απογειώνονται για Λιβύη
Δεν θα διστάσει να σκοτώσει κόσμο!
Το τραβάει στα άκρα το σχοινί ο Καντάφι: Οι διαδηλωτές θα τιμωρούνται με θάνατο!
Δε φεύγει ο Καντάφι - Αναμένεται συνέντευξη τύπου του γιου του
1.000 οι νεκροί της εξέγερσης στη Λιβύη - Χάος και αίμα
Ο Καντάφι «πνίγει» τη Λιβύη στο αίμα - 1.000 οι νεκροί της εξέγερσης

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More