Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Συνελήφθη και ο τρίτος δράστης του μακελειού στον Ρέντη

Συνελήφθη στην περιοχή των Αχαρνών - Ο τέταρτος μάλλον έχει διαφύγει στο εξωτερικό

Εξάστερος ο Παναθηναϊκός - Νίκησε τη Μακάμπι στον τελικό

Στην κορυφή της Ευρώπης οι “πράσινοι” για έκτη φορά - Επικράτησε της Μακάμπι στον τελικό της Βαρκελώνης με 78-70 - MVP ο Διαμαντίδης - Εξαιρετικοί οι Σάτο, Μπατίστ. Δάκρυσε ο Ομπράντοβιτς

Αμερικανοί κομάντος σκότωσαν τον Μπιν Λάντεν

Ο επικεφαλής της Αλ Κάιντα, νούμερο ένα καταζητούμενος σε όλο τον κόσμο και φερόμενος ως ο ιθύνων νους των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου στις Η.Π.Α., Οσάμα Μπιν Λάντεν, είναι νεκρός.

Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Τελική συμφωνία” για τη μεταφορά των μεταναστών από τη Νομική

Τελική συμφωνία επήλθε, σύμφωνα με πληροφορίες , όσον αφορά το κτήριο το οποίο θα εγκατασταθούν οι μετανάστες απεργοί πείνας που κατέλαβαν τη Νομική.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το κτήριο βρίσκεται στη γωνία των οδών Κύπρου και Πατησίων και ο ιδιοκτήτης μαζί με τον πρόεδρο της Συνόδου Πρυτάνεων, πρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κ. Θ. Παπαθεοδώρου βρίσκεται εκεί για να διευθετήσει τις τελικές λεπτομέρειες.

Παράλληλα, τα αιτήματα των μεταναστών ικανοποιήθηκαν καθώς, η αστυνομία δεσμεύτηκε να παρακολουθεί πολύ διακριτικά τον χώρο

Θεσσαλονίκη: Φρικτή δολοφονία αλλοδαπού εργάτη - Τον μαχαίρωναν και τον χτυπούσαν με κούτσουρο στο κεφάλι!

Τον σκότωσαν σε φυτώριο που εργαζόταν στην περιοχή των Λαχανόκηπων - Η ασφάλεια ερευνά όλα τα ενδεχόμενα για τη διαλεύκανση της δολοφονίας του 34χρονου από τη Μπουρκίνα Φάσο και του τραυματισμού 40χρονου συμπατριώτη του, μέσα στο φυτώριο όπου εργάζονταν. Τους δύο Αφρικανούς βρήκε το πρωί ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης που ειδοποίησε τις αρχές.

Στο σημείο μετέβη η ιατροδικαστής Ελένη Ζαγγελίδου, η οποία κατά την επιτόπια έρευνα διαπίστωσε ότι ο 34χρονος έφερε κακώσεις στο κεφάλι, πιθανότατα από κούτσουρο ξύλου που βρέθηκε κοντά στο σημείο της δολοφονίας και τραύματα στο πρόσωπο, που εκτιμάται ότι προήλθαν από στιλέτο.

Ματέο Ελένη σχεδιάζουν κοινές επενδύσεις στην Άνδρο


Σαββατοκύριακο στην Άνδρο πέρασε το πολυσυζητημένο ζευγάρι Ελένη Μενεγάκη - Ματέο Παντζόπουλος προκειμένου να επιβλέψει ο Ματέο τις εργασίες που γίνονται στην ξενοδοχειακή του μονάδα.

Οι δύο ερωτευμένοι που κυκλοφορούν συνεχώς μαζί προσπαθούν να μην γίνονται στόχος ούτε στους φωτογράφους που τους κυνηγούν αλλά ούτε και στο νησί. Αλλά αυτό δεν είναι εύκολο αν μιλάμε για την Ελένη Μενεγάκη.

Ηράκλειο: ''Προσπάθησαν να με απαγάγουν λίγο πριν μπω στο φροντιστήριο για μάθημα''!

Απόπειρα αρπαγής ανηλίκου από άγνωστο άνδρα ή δημιούργημα της φαντασίας ενός 11χρονου αγοριού; Αυτό το βασανιστικό ερώτημα απασχολεί τα τελευταία 24ωρα τους αστυνομικούς του τμήματος Μοιρών μετά την καταγγελία γνωστού κατοίκου της περιοχής, ότι το παιδί του γλίτωσε από μία ενδεχόμενη αρπαγή-απαγωγή επειδή δεν έχασε την ψυχραιμία του.

Το περιστατικό έγινε πριν από λίγες ημέρες, τη στιγμή που το παιδί ξεκίνησε από το σπίτι του (σε χωριό της Μεσαράς) για να πάει στο φροντιστήριο Αγγλικών. Μάλιστα, μέχρι ενός σημείου το συνόδευε η γιαγιά του, η οποία όταν το άφησε λίγα μέτρα πριν το φροντιστήριο άκουσε τον ήχο από το σπινάρισμα των ελαστικών ενός τζιπ, που οδηγούσε ο μυστηριώδης δράστης.

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων


Στην Αττική ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν μέχρι τις πρώτες απογευματινές ώρες της Παρασκευής.

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από τη νύχτα της Πέμπτης 27-1-2011 στα δυτικά, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, τα χιόνια σε όλα τα ορεινά καθώς και σε περιοχές της Ηπείρου και δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο, και τους θυελλώδεις νοτιοανατολικούς ανέμους που στο Ιόνιο θα φθάσουν τα 9 μποφόρ.

Για την Παρασκευή προβλέπονται πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά της ηπειρωτικής Ελλάδας καθώς και σε περιοχές της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας με χαμηλότερο υψόμετρο.

Συνέχεια στις έρευνες της Αντιτρομοκρατικής

Συνέχεια ερευνών της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας σε σπίτι στην οδό Θεμιστοκλέους 18, στην περιοχή της Νέας Χαλκηδόνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο κτίριο δεν έχει βρεθεί οπλισμός ή άλλα αξιόλογα ευρήματα καθώς, ενώ διαρρέεται ότι η έρευνα έχει σχέση με τη σύλληψη του Μιχάλη Νικολόπουλου το μεσημέρι της Τετάρτης στην Νέα Κηφισιά.

Επιπλέον, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, πραγματοποιήθηκε η προσαγωγή ενός ατόμου, ωστόσο δεν έχουν βρεθεί στοιχεία εναντίον του και αναμένεται να αφεθεί ελεύθερος.

Φάκελος με σφαίρες στην ελληνική πρεσβεία στη Μαδρίτη

Φάκελος που περιείχε οκτώ σφαίρες των 22 χιλιοστών και μία επιστολή στην οποία αναγραφόταν στα Ισπανικά «προσέχετε πώς συμπεριφέρεστε στους κρατούμενους και στους δρόμους», εστάλη το πρωί στην ελληνική πρεσβεία στη Μαδρίτη.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, η επιστολή δεν περιείχε όνομα αποστολέα, αλλά αντίθετα πολλά γραμματόσημα, γεγονός που γέννησε υποψίες στην ασφάλεια της πρεσβείας που ενημέρωσε την Ισπανική αστυνομία.

Ισπανική δικαστική έρευνα για το θάνατο κάμεραμαν στο Ιράκ

Ο Ισπανός δικαστής Σαντιάγκο Πέδραθ ταξίδεψε στο Ιράκ, μετά από χορήγηση σχετικής άδειας των ιρακινών αρχών, για να ερευνήσει το θάνατο του Ισπανού κάμεραμαν Χοσέ Κούσο στη διάρκεια αμερικανικής επίθεσης στον ιρακινό πόλεμο, ανακοινώθηκε από την οικογένεια του νεκρού.

Ο δικαστής έφτασε σήμερα στη Βαγδάτη συνοδευόμενος από δικηγόρους και δημοσιογράφους, ορισμένοι από τους οποίους μάλιστα ήταν παρόντες στην επίθεση κατά την οποία σκοτώθηκε ο Ισπανός συνάδελφός τους.

Νέα εντάλματα για τα «τρόμο-δέματα» - «Καθαρό» το πιστόλι του Νικολόπουλου

Τρία νέα εντάλματα σύλληψης, για ήδη καταζητούμενους για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» εξέδωσαν οι Εφέτες Ανακριτές. Αφορούν στην αποστολή 14 παγιδευμένων δεμάτων σε πρεσβείες στην Αθήνα και ξένους ηγέτες στο εξωτερικό.

Τα νέα εντάλματα εκδόθηκαν για τους Γιώργο Νικολόπουλο, αδελφό του 23χρονου που συνελήφθη στην Κηφισιά, Νταμιανό Μπολάνο και Χρήστο Τσάκαλο, αδελφό του Γεράσιμου Τσάκαλου που συνελήφθη επ' αυτοφώρω τον περασμένο Νοέμβριο με τον Παναγιώτη Αργυρού για τα «τρόμο-δέματα».

Με κόσμο το ΑΕΚ – Παναθηναϊκός

Με πρόστιμο 15.000 ευρώ τιμωρήθηκε η ΑΕΚ για τα επεισόδια στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Βόλου. Αυτό σημαίνει πως θα έχει την συμπαράσταση του κόσμου της στην ρεβάνς του Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό. Έκλεισε και έρχεται ο Μπάχα.

Κατά την απολογία της ΑΕΚ, ο νομικός εκπρόσωπος του “δικεφάλου”, Χάρης Γρηγορίου, ανέφερε χαρακτηριστικά πως “είχαμε μόνο ευρείας κλίμακα ήττα κι όχι επεισόδια”.

Διευκρινίσεις για την επιστροφή ΦΠΑ στους αγρότες ειδικού καθεστώτος

Διευκρινίσεις με στόχο την ορθή εφαρμογή των διατάξεων του Κώδικα ΦΠΑ για την επιστροφή στους αγρότες του ειδικού καθεστώτος, με την εφαρμογή του κατ’ αποκοπή συντελεστή 5%, ανακοίνωσε το Υπουργείο Οικονομικών.

Συγκεκριμένα, η εγκύκλιος αναφέρει τα εξής:

1. Σύμφωνα με τις διατάξεις των παραγράφων 2, 4 και 5 του άρθρου 41 του Κώδικα ΦΠΑ (ν.2859/2000), όπως ισχύουν από 23.4.2010 (ν.3842/10), και κοινοποιήθηκαν με την ΠΟΛ.1100/24.6.2010, οι αγρότες του ειδικού καθεστώτος, δικαιούνται επιστροφή ΦΠΑ με την εφαρμογή κατ’ αποκοπή συντελεστή 5% στην αξία των πωλήσεων αγροτικών προϊόντων παραγωγής τους από δικό τους κατάστημα ή από λαϊκές αγορές ή λόγω εξαγωγής ή παράδοσης σε άλλο κράτος - μέλος.

Εξαρθρώθηκε σπείρα κακοποιών στα Τρίκαλα

Στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης, με έδρα τα Τρίκαλα, προχώρησε ύστερα από συντονισμένες ενέργειες και αξιοποίηση πληροφοριών η Ασφάλεια της πόλης.

Αφού εξέτασαν δεκάδες φωτογραφίες και έγγραφα καθώς και πληροφορίες από τις οικονομικές εφορίες, διαπίστωσαν ότι έξι άνδρες είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση.

Ηράκλειο: ''Βροχή'' οι μηνύσεις για μεγάλη απάτη με θύματα δεκάδες κατοίκους!

Έρευνες σε Ελλάδα και Κύπρο διεξάγονται για την κομπίνα της «πυραμίδας» που φέρεται να είχε στηθεί σε βάρος δεκάδων Ηρακλειωτών...

Πρόκειται για μία υπόθεση -σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Πατρίς- κατά την οποία εταιρείες ιδρύονται εν μία νυκτί μόνο και μόνο για να διευκολύνουν ως «αγωγοί» τη μεταβίβαση χρημάτων σε εταιρείες, τράπεζες και ιδρύματα ανά τον κόσμο. Η νέα μήνυση υποβλήθηκε από δώδεκα Ηρακλειώτες που επένδυσαν συνολικά το ποσό των περίπου 5 εκατομμυρίων ευρώ.

Σπείρα ανήλικων εκβιαστών στη Θεσσαλονίκη

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσε σπείρα ανήλικων εκβιαστών, τα μέλη της οποίας είχαν ως αρχηγό και «καθοδηγητή» έναν ενήλικο. Οπως προέκυψε από την έρευνα, τα τελευταία πέντε χρόνια η άγουρη συμμορία εκβίαζε έναν ανήλικο με απειλές κατά της ζωής του και της οικογένειάς του και με τον τρόπο αυτόν του αποσπούσαν τμηματικά διάφορα χρηματικά ποσά. Οι δράστες είχαν καταφέρει να αφαιρέσουν από το θύμα συνολικά 6.000 ευρώ και κοσμήματα αξίας 800 ευρώ!

Στόχος και θύμα της απίστευτης αυτής ιστορίας ήταν ένας 17χρονος από τη Θεσσαλονίκη. Ολα αυτά τα χρόνια ο νεαρός απειλούνταν από δύο αδέλφια, ομογενείς από τη Ρωσία (ηλικίας 20 και 18 ετών σήμερα), καθώς κι από έναν 18χρονο Γεωργιανό, ότι θα βλάψουν τον ίδιο και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς του.

Αλληλένδετα ύπνος και βάρος

Τα παχύσαρκα παιδιά κοιμούνται λιγότερο τα Σαββατοκύριακα

Όσο περισσότερο κοιμούνται τα παιδιά το Σαββατοκύριακο τόσο μεγαλύτερες πιθανότητες έχουν να είναι αδύνατα.

Αυτό αποκαλύπτει έρευνα που εξέτασε τις συνήθειες που είχαν στον ύπνο 300 παιδιά ηλικίας από 4 έως 10 ετών για μια εβδομάδα και ανακάλυψαν ότι τα παχύσαρκα παιδιά εμφάνιζαν την τάση να κοιμούνται λιγότερες ώρες συγκριτικά με τα πιο αδύνατα παιδιά.

Ο κινέζικος "Καλλικράτης" δημιουργεί πόλη 42 εκατ. κατοίκων!

Αμοιβή για πνευματικά δικαιώματα θα πρέπει να ζητήσει από τους Κινέζους ο Γιάννης Ραγκούσης: με σχέδιο ανάλογο του «Καλλικράτη», οι αρχές της χώρας θα συνενώσουν 9 δήμους για να φτιάξουν την μεγαλύτερη πόλη στον κόσμο, με πληθυσμό 42 εκατομμύρια!

Ο κινέζικος «Καλλικράτης» αφορά τις πόλεις Guangzhou, Foshan, Dongguan, Zhongshan, Zhuhai, Jiangmen, Huizhou, Zhaoqing και Shenzhen στην Νότια Κίνα και η πόλη που θα δημιουργηθεί θα είναι δύο φορές μεγαλύτερη από την Ουαλία.

Πώς πουλούσε τα μωράκια η σπείρα

Ετσι πωλούσε παιδάκια η πολυπληθής εγκληματική οργάνωση που εμπορευόταν βρέφη από τη γειτονική Βουλγαρία για άτεκνα ζευγάρια στη χώρα μας! Η «Espresso» φέρνει σήμερα στο φως καρέ-καρέ τη δράση της συμμορίας, στην οποία πρωταγωνιστικό ρόλο έπαιζε ένας 50χρονος φανοποιός από τη Λαμία. Εγκέφαλος της ομάδας φέρεται ότι είναι ένας 36χρονος Βούλγαρος μαζί με τη γυναίκα του, ο 20χρονος γιος της τελευταίας από τον πρώτο της γάμο, ενώ μια ομοεθνής τους δικηγόρος των Αθηνών, παντρεμένη με Ελληνα, φέρεται ότι νομιμοποιούσε τις παράνομες υιοθεσίες.

Κάντε την κηδεία των αγαπημένων σας στο Internet!

Έφυγε από την ζωή κάποιος συγγενής ή γνωστός σας και δεν μπορείτε ή βαριέστε να πάτε στην κηδεία; Μην αγχώνεστε! Πλέον, μπορείτε να την παρακολουθήστε μέσω... Ίντερνετ και να αποκτήσετε ακόμα και φωτογραφίες του εκλιπόντος από τον τάφο!

Ο λόγος για την ιστοσελίδα FuneralOne, που απευθύνεται τόσο σε γραφεία κηδειών, όσο και σε μεμονωμένους πελάτες. Αν θέλετε να κάνετε ένα ξεχωριστό δώρο στον αγαπημένο σας που έφυγε από την ζωή, η ιστοσελίδα έχει την λύση...

Και δεύτερη ανήλικη στα πάρτι του Μπερλουσκόνι

Μια δεύτερη ανήλικη συμμετείχε στα πάρτι που γίνονταν στις κατοικίες του Ιταλού πρωθυπουργού, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, κοντά στο Μιλάνο και στη Σαρδηνία, σύμφωνα με έγγραφα που εστάλησαν από την εισαγγελία στο Κοινοβούλιο, σχετικά με την έρευνα για το σεξουαλικό σκάνδαλο Ρουμπιγκέιτ, και τα οποία επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων ANSA.

Η Ίρις Μπεράρντι, η οποία χαρακτηρίζεται από τους ερευνητές «γνωστή πόρνη» και έχει γεννηθεί τον Δεκέμβριο του 1991, ήταν ανήλικη, όταν μετέβη σε τουλάχιστον δύο κατοικίες του Καβαλιέρε,

Η τρόικα «ξεσκονίζει» τα υπουργεία


Με επισκέψεις στο υπουργείο Οικονομικών (Καραγεώργη Σερβίας και Γενικό Λογιστήριο του Κράτους), στην Ελληνική Στατιστική Αρχή, στην Τράπεζα της Ελλάδος, αλλά και στα υπουργεία που «εμπλέκονται» στο μνημόνιο, αρχίζει από σήμερα ο τρίτος γύρος ελέγχου της ελληνικής οικονομίας από την τρόικα.

Στην Αθήνα βρίσκεται το τεχνικό κλιμάκιο του ΔΝΤ, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ενώ από την προσεχή Δευτέρα αναμένεται να αφιχθούν και οι επικεφαλής της τρόικας. Αντικείμενο του ελέγχου είναι η επικύρωση του αναθεωρημένου μνημονίου και η έγκριση της τρίτης δόσης, ύψους 15 δισ. ευρώ, του δανείου, αλλά και η εξειδίκευση των μέτρων, ύψους 12,77 δισ. ευρώ, για την τριετία 2012- 2014.

Γέννησε έξι φορές δίδυμα!

Δεν της φτάνει που προσπαθεί να μεγαλώσει με δυσκολία τα παιδιά της, έχει και την ατυχία να είναι γεννημένη στην Κένυα, όπου θεωρούνται κατάρα τα δίδυμα παιδιά. Η Gladys Bulinya έχει γεννήσει έξι φορές δίδυμα και ο άντρας της, αλλά και οι συγγενείς της την έχουν αφήσει, αφού τη θεωρούν καταραμένη.

«Ο John και ο James γεννήθηκαν το 1993, αλλά ήμουν μικρή τότε», λέει με δάκρυα στα μάτια η μητέρα, η οποία αναγκάστηκε από την οικογένειά της να αφήσει τα παιδιά της. Τώρα μεγαλώνει τα υπόλοιπα δέκα παιδιά, ενώ οι γύρω της θεωρούν ότι προκαλούν κακή τύχη. Μάλιστα, σύμφωνα με τις παραδόσεις στην Κένυα, πρέπει ένα από τα δίδυμα να πεθάνει για να «σπάσει» η κατάρα.

Νεκρός από πυροβολισμό στα Τρίκαλα

Νεκρός, σε μία λίμνη αίματος, εντοπίστηκε ένας άνδρας περίπου 35 ετών, λίγο μετά τις 14:00 στον εξωτερικό χώρο του γηπέδου των Σαραγίων στα Τρίκαλα. Δίπλα του ήταν πεσμένη μία μονόκκανη καραμπίνα.

Ο άνδρας μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του και στη συνέχεια στην ιατροδικαστική υπηρεσία για τη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

Απέκλεισε ο Γ. Πεταλωτής αναδιάρθρωση χρέους

Απέκλεισε εκ νέου, με κατηγορηματικό τρόπο το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτή και τόνισε ότι η κυβέρνηση συζητά μόνο για την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του ελληνικού δανείου των 110 δισ. ευρώ.

«Επί 15 μήνες, κάθε μέρα, υπάρχουν δεκάδες δηλώσεις για την ελληνική οικονομία, δηλώσεις που αρχικά μιλούσαν για πτώχευση και που, όπως αποδεικνύουμε, όχι μόνο δεν πτωχεύσαμε, αλλά δημιουργούμε και προοπτική για την έξοδο από την κρίση», τόνισε.

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις οι βενζινοπώλες

Μιλούν για διαρκή αποκλεισμό του σταθμού των Ευζώνων

Σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με διαρκή αποκλεισμό του μεθοριακού σταθμού των Ευζώνων αν δεν ανακληθεί η απόφαση που επιτρέπει στα Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών να λειτουργεί πρατήρια αφορολόγητων καυσίμων στα σύνορα προσανατολίζεται η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος. Ήδη χθες πραγματοποιήθηκε ολιγόωρος αποκλεισμός του σταθμού, από βενζινοπώλες του νομού Κιλκίς.

Βρέθηκε σκελετός 1.700 ετών!

Έναν σκελετό Αφρικανού 1.7000 ετών ανακάλυψαν πρόσφατα άγγλοι αρχαιολόγοι σε ρωμαϊκό νεκροταφείο της Αγγλίας. Από την εξέταση του προκύπτει ότι πιθανότατα πρόκειται για αφρικανό σκλάβο, ενώ η ανακάλυψή του οδηγεί στο συμπέρασμα ότι οι Αφρικανοί μετανάστευσαν στην Αγγλία γύρω στον 3ο με 4ο αιώνα.

«Σκελετοί Αφρικανών έχουν βρεθεί και κατά το παρελθόν σε μεγάλες ρωμαϊκό- βρετανικές πόλεις, όπως το Γιόρκ, ενώ είναι γνωστό ότι ομάδες Αφρικανών συντέλεσαν στη δημιουργία του Τείχους του Αδριανού, αλλά δεν είχαμε λόγο να περιμένουμε κάποιον στο Γουοργουικσαϊρ και όχι σε μια μικρή κοινότητα, όπως είναι το ρωμαϊκό Στράτφορντ, δήλωσε ο επικεφαλής της ομάδας αρχαιολόγων, Στιούαρτ Πάλμερ.

Από την εξέταση του ευρήματος προκύπτει ότι ο άντρας πέθανε σε ηλικία 40-50 ετών και κουβαλούσε βαριά φορτία, λόγω της κατάστασης της σπονδυλικής του στήλης.

Αναδιάρθρωση χρέους... από το Νταβός

Τι δήλωσε ο επικεφαλής του ΟΟΣΑ

Σοβαρή πιθανότητα αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους «βλέπει» ο επικεφαλής του ΟΟΣΑ, μιλώντας στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Συνεδρίου στο Νταβός.

«Μία χώρα μπορεί να χρειαστεί αναδιάρθρωση χρεών και αυτή είναι η Ελλάδα» δήλωσε ο ο κ. Gurria όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters συμπληρώνοντας ότι «δεν ανησυχώ για την Πορτογαλία και την Ισπανία, αντιμετωπίζονται με άδικο τρόπο από τις αγορές».

Έτοιμα τα ΜΑΤ έξω από τη Νομική για επέμβαση

Την εκκένωση της Νομικής Σχολής από τους καταληψίες μετανάστες ζήτησε με επίσημο γράπτό αίτημά της προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών πριν λίγη ώρα η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθηνών, έπειτα από το "όχι" που αποφάσισε η γενική συνέλευση των καταληψιών - μεταναστών στην μεταφορά τους σε χώρο που είχε βρει η Πρυτανεία. Με άλλα λόγια, ζήτησε την άρση του πανεπιστημιακού ασύλου.

Ήδη επί τόπου στη Νομική βρίσκεται εισαγγελέας ενώ άλλοι τρεις εισαγγελείς κατευθύνονται προς την ΓΑΔΑ. Ωστόσο έγινε δεκτός μέσα στο κτήριο με συνθήματα από αλληλέγγυους των μεταναστών ότι δεν θα πάνε πουθενά. Λέγεται μάλιστα ότι μετανάστες και αλληλέγγυοι ετοιμάζονται να κλείσουν τις πόρτες και να κλειδαμπαρωθούν εντός του κτηρίου.

Ζεσταίνουν τις μηχανές οι αγρότες της Πελοποννήσου

Σε συμβολική κατάληψη των περιφερειακών γραφείων του ΕΛΓΑ και του ΟΓΑ στην Τρίπολη προχώρησα σήμερα το πρωί αγρότες και κτηνοτρόφοι της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης, από την περιφέρεια της Πελοποννήσου.

Οι αγρότες διεκδικούν ΕΛΓΑ αποκλειστικά κρατικό φορέα, με πλήρη ασφάλιση αγροτικής παραγωγής και κεφαλαίου για το 100% των ζημιών, από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους.

Εμπλοκή με το «χρηματιστήριο ρύπων»

Μετά από σοβαρά κρούσματα ηλεκτρονικής κλοπής που παρατηρήθηκαν το τελευταίο διάστημα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε την αναστολή από τις 19 Ιανουαρίου σε όλη την Ευρώπη, της λειτουργίας των μητρώων για τα δικαιώματα των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου όλων των κοινοτικών κρατών-μελών όσον αφορά όλες τις εσωτερικές και εξωτερικές συναλλαγές εκτός από την κατανομή και παράδοση δικαιωμάτων.

Όπως διαπιστώθηκε, υπήρξαν κρούσματα ηλεκτρονικής κλοπής δικαιωμάτων εκπομπών και μεταπώληση τους προς λογαριασμούς μητρώων άλλων κρατών.

Σύμμαχος της κατάθλιψης τα λιπαρά φαγητά

Οι άνθρωποι που τρώνε τροφές πλούσιες σε λιπαρά, αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο κατάθλιψης, σύμφωνα με μια νέα ισπανική επιστημονική έρευνα.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν επίσης ότι ορισμένες μεσογειακές τροφές, όπως το ελαιόλαδο, που έχουν πολλά ωμέγα-9 λιπαρά οξέα, μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο της κατάθλιψης.

Κατά τη διάρκεια της μελέτης διαπιστώθηκε ότι όσοι από τους εθελοντές κατανάλωναν συχνά «γρήγορο» φαγητό και γλυκά βιομηχανικής παραγωγής, πλούσια σε υδρογονωμένα τρανς λιπαρά, εμφάνιζαν αύξηση έως 48% του κινδύνου εμφάνισης κατάθλιψης, σε σχέση με όσους δεν κατανάλωναν τέτοια λίπη.

Αγρότες κατέλαβαν υποκατάστημα του ΕΛΓΑ

Στην κατάληψη του υποκαταστήματος του ΕΛΓΑ στη Βέροια προχώρησαν από τις 11:00 αγρότες της ΠΑΣΕ Πέλλας και Ημαθίας, που διεκδικούν τη μετατροπή του οργανισμού σε αποκλειστικά κρατικό φορέα, με πλήρη ασφάλιση αγροτικής παραγωγής και κεφαλαίου για το 100% των ζημιών από όλους τους φυσικούς κινδύνους και κάλυψη ελλειμμάτων του από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Ανάλογες κινητοποιήσεις πραγματοποιούν αγροτοσυνδικαλιστικές οργανώσεις σε υποκαταστήματα των ΕΛΓΑ σε όλη την Ελλάδα.

Σε αυστηρή δίαιτα ο Κ. Καραμανλής

«Μαχαίρι» στο πολύ φαγητό έχει βάλει ο Κώστας Καραμανλής και τα αποτελέσματα είναι ήδη εντυπωσιακά.

Εδώ και καιρό το διαιτολόγιό του έχει πάψει να περιλαμβάνει λιπαρούς μεζέδες, παχιά κρέατα και τηγανητά. Τώρα πια, ο πρώην Πρωθυπουργός προτιμά τα ψητά, στεγνά φαγητά και τις σαλάτες, ενώ λέει «όχι» και στο αλκοόλ, το οποίο επίσης επιβάρυνε τη σιλουέτα του. Μέχρι στιγμής φέρεται να έχει χάσει 15 κιλά και συνεχίζει...

Στο Μαυροβούνιο ο Δρούτσας

Στο Μαυροβούνιο μεταβαίνει σήμερα, ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας, προκειμένου να λάβει μέρος στη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, με σκοπό την προώθηση της περιφερειακής συνεργασίας και των διμερών σχέσεων με τις γειτονικές χώρες.

Ο υπουργός Εξωτερικών θα έχει σειρά επαφών με το σύνολο της πολιτικής ηγεσίας του Μαυροβουνίου. Θα συναντηθεί με τον ομόλογό του Μίλαν Ρότσεν, τον πρωθυπουργό Ίγκορ Λούξιτς, τον πρόεδρο της Βουλής Ράνκο Κριβόκαπιτς και με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Φιλίπ Βουγιάνοβιτς. Ο στόχος των συναντήσεων του είναι η προαγωγή των διμερών σχέσεων, αλλά και την υποστήριξη της ευρωπαϊκής πορείας του Μαυροβουνίου.

Στόχος δικαστικός ή η τροχαία Κηφισιάς

Ο 23χρονος Μιχάλης Νικολόπουλος, καταζητούμενος για την οργάνωση Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς είναι τελικά ο νεαρός άντρας που συνελήφθη χθες κοντά στο τμήμα τροχαίας Κηφισιάς από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ.

Όπως είχε αποκαλύψει το newsbeast.gr οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής ήταν σχεδόν σίγουροι για την ταυτότητα του ατόμου που είχαν στα χέρια τους. Όμως το πάθημα με την 27χρονη γερμανίδα Φαίη Μέγιερ, τους έκανε να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Θανατώθηκαν 150.000 μολυσμένα πουλερικά

Η κυβέρνηση της νομαρχίας Αϊτσί στην Ιαπωνία άρχισε να θανατώνει 150.000 πουλερικά που βρίσκονται στη φάρμα της πόλης Τογιοχάσι επειδή βρέθηκαν μολυσμένα με τον ιό της γρίπης των πτηνών.

Απαγορεύτηκε επίσης η μεταφορά των περίπου 2,6 εκατομμυρίων πουλερικών και των αβγών τους σε 44 πτηνοτροφεία σε ακτίνα 10 χιλιομέτρων.

Στην φάρμα στο Τογιοχάσι, περίπου 800 πτηνά βρέθηκαν νεκρά από την Κυριακή ως την Τετάρτη, ενώ τέσσερα στα πέντε πτηνά βρέθηκαν θετικά στον ιό της γρίπης των πτηνών, ανακοίνωσε η κυβέρνηση της νομαρχίας Αϊτσί.

Συνεχίζεται η υπερθέρμανση του πλανήτη

Χωρίς μία σοβαρή αλλαγή των πολιτικών, που υλοποιούνται από τους μεγαλύτερους ρυπαντές του πλανήτη, ο κόσμος δεν θα επιτύχει τον στόχο περιορισμού της ανόδου της θερμοκρασίας του πλανήτη κατά 2 βαθμούς Κελσίου, υποστηρίζει ο επικεφαλής οικονομολόγος της Διεθνούς Υπηρεσίας Ενέργειας (IEA) Φατίχ Μπιρόλ.

Σε συνέντευξη, που έδωσε στον δικτυακό τόπο ClimateWire, το στέλεχος της Υπηρεσίας που συμβουλεύει για θέματα ενέργειας τις χώρες-μέλη του ΟΟΣΑ είπε ότι «όπως είμαστε σήμερα, απέχουμε λίγα μέτρα από το να πούμε "αντίο" στον στόχο των 2 βαθμών Κελσίου».

Τον «τσάκωσε» ο αστυνομικός σκύλος


Σύλληψη για ένα τσιγάρο στα Χανιά

Ένας 32χρονος συνελήφθη τα ξημερώματα σήμερα στο λιμάνι της Σούδας από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής, καθώς αστυνομικός σκύλος εντόπισε ένα τσιγάρο με ακατέργαστη ινδική κάνναβη.

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων διενεργεί προανάκριση.

20μελής συμμορία οργάνωσε δολοφονία μαθητή μέσω Facebook!


Ενας 15χρονος μαθητής δολοφονήθηκε σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους σιδηροδρομικούς σταθμούς του Λονδίνου, και μάλιστα εν ώρα αιχμής, σε μια ανελέητη επίθεση που είχε κανονιστεί μέσω Facebook.

Σύμφωνα με το δικαστήριο που ξεκίνησε σήμερα, ο Sofyen Belamouadden κυνηγήθηκε από μια συμμορία 20 εφήβων με βαρύ οπλισμό, οι οποίοι τον χτύπησαν άγρια και στη συνέχεια τον μαχαίρωσαν, μπροστά στα έντρομα μάτια εκατοντάδων περαστικών στον σταθμό της Victoria.

Παράταση για Εφορία και ΙΚΑ γιατί …μπλόκαρε το Internet!

Περιθώριο μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα 31 Ιανουαρίου θα έχουν όσοι δεν μπόρεσαν να υποβάλουν ηλεκτρονικά μέσω διαδικτύου τις δηλώσεις ΦΠΑ και τις Περιοδικές Δηλώσεις Ε Εργοδοτών.

Λόγω τεχνικών προβλημάτων που παρατηρήθηκαν στη λειτουργία του TAXISNET, παρατείνεται μέχρι την 31 Ιανουαρίου η προθεσμία για την υποβολή των περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ που έληξε κανονικά στις 26 Ιανουαρίου. Η προθεσμία ισχύει αποκλειστικά για όσους όφειλαν να υποβάλουν ηλεκτρονικά τον ΦΠΑ και καλύπτει και την υποβολή των ανακεφαλαιωτικών πινάκων μετά από τεχνικά προβλήματα που παρατηρήθηκαν στην λειτουργία του. Οι ενδιαφερόμενοι όμως θα πρέπει να πάνε στις ΔΟΥ για να καταθέσουν αυτοπροσώπως τις δηλώσεις τους.

Σκουριάζουν τα τρένα στην Πελοπόννησο

Περισσότερα από 200 εκατομμύρια ευρώ πετάει «στα σκουπίδια» η κυβέρνηση, με την κατάργηση δρομολογίων στο δίκτυο της Πελοποννήσου.

Το αμαξοστάσιο της Καλαμάτας παρουσιάζει πλέον αποκαρδιωτική εικόνα, με δεκάδες βαγόνια, πολλά εκ των οποίων ολοκαίνουργια, να σκουριάζουν παραπεταμένα. Αναξιοποίητες παραμένουν και οι εγκαταστάσεις που είχαν κατασκευαστεί μόλις πριν λίγο καιρό.

Φονική έκρηξη σε ορυχείο στην Κολομβία

Είκοσι εργάτες σκοτώθηκαν και έξι ακόμη τραυματίστηκαν από έκρηξη μεθανίου σε στοές ορυχείου στην πόλη Σαρντινάτα της βορειοανατολικής Κολομβίας. Μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί από τα έγκατα της γης τέσσερα πτώματα, ενώ ακόμη 15 νεκροί παραμένουν στις στοές.

Οι έξι επιζώντες διακομίστηκαν με ελικόπτερο στην πόλη όπου νοσηλεύονται.

Τον Οκτώβριο, στο ίδιο ορυχείο, το Λα Πρεσιόσα, είχε γίνει έκρηξη που στοίχισε τη ζωή σε 30 εργάτες.

«Ασπίδα» ο εμβολιασμός κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας

Περισσότερα από 70 εκατ. εμβόλια για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας έχουν χορηγηθεί σε όλο τον κόσμο. Η προφανής οικονομική διάσταση είναι η μία όψη της κυκλοφορίας του εμβολίου, η άλλη -η επιστημονική- αποτυπώνεται στην ελάττωση της συχνότητας εμφάνισης νέων κρουσμάτων HPV, αλλά και στην έλλειψη σοβαρών παρενεργειών από τον εμβολιασμό.

Οι παραπάνω επισημάνσεις έγιναν από διακεκριμένους καθηγητές και επαγγελματίες της υγείας στη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε από τον Όμιλο Εθελοντών κατά του Καρκίνου Αγκαλια-ΖΩ στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ», με αφορμή την 5η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Πρόληψης του Καρκίνου του Τραχήλου της Μήτρας.

ΑΙΣΧΟΣ: Έδεσαν και έπνιξαν χελώνα καρέτα καρέτα

Αντιμέτωποι με ένα μακάβριο θέαμα που πλημμυρίζει με οργή κάθε πολιτισμένο άνθρωπο, βρέθηκαν πολίτες της Μεσαράς στην περιοχή του Αγιοφάραγγου, όταν πριν από λίγες ημέρες, εντόπισαν μία χελώνα καρέτα καρέτα- που χαρακτηρίζεται είδος προς εξαφάνιση και θεωρητικά προστατεύεται παγκοσμίως- δεμένη και...πνιγμένη!

Σύμφωνα με τον "Αντίλαλο της Μεσαράς" (Σ. Πλουτινάκη), το άτυχο ερπετό είχε θανατωθεί με βίαιο τρόπο, στα χέρια αγνώστων που, όπως φαίνεται, έδεσαν μία πέτρα στο λαιμό του και το πέταξαν στη θάλασσα για να πνιγεί!

Facebook - Twitter διαθέσιμα πλέον στο Xbox LIVE


Facebook και Twitter έρχονται να εμπλουτίσουν την εμπειρία που προσφέρει η υπηρεσία του Xbox LIVE και στην Ελλάδα!

Από την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου είναι διαθέσιμα και σε εμάς, ανεβάζοντας τον αριθμό των χωρών που διαθέτουν Xbox LIVE σε 35 παγκοσμίως.

Το Xbox LIVE αριθμεί περισσότερα από 30 εκ. μέλη σε όλο τον κόσμο, καθένα από τα οποία περνά κατά μέσο όρο 40 ώρες το μήνα στην υπηρεσία, που σημαίνει ότι στο σύνολό τους τα μέλη συνδέονται συνολικά για περισσότερο από 1 δις ώρες το μήνα παγκοσμίως.

Με "e-πρόστιμο" απειλεί το υπουργείο Οικονομικών τους φορολογούμενους

“Έχετε πρόστιμο στο e-mail σας!”

Με "e-πρόστιμο" απειλεί το υπουργείο Οικονομικών τους φορολογούμενους που κάνουν δηλώσεις μέσω ίντερνετ αλλά … δεν εκπληρώνουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις.

Την ίδια στιγμή, θέλοντας να βγάλει "από τη μύγα ξύγκι", θεσπίζει διάταξη με την οποία το δημόσιο θα ΄ζητά να εισπράξει ακόμα και τρία (3) ευρώ, καταργώντας το σημερινό καθεστώς σύμφωνα με το οποίο δεν βεβαιώνεται οφειλή προς το Δημόσιο αν δεν υπερβαίνει τα είκοσι επτά (27) ευρώ, (που αντιστοιχεί στις 10.000 δρχ που καθιερώθηκαν το 1994). Αν μάλιστα χρωστά πχ 2 ευρώ ο ένας σύζυγος και 2 ο άλλος, η εφορία πρέπει να τα εισπράξει επειδή αθροιστικά ξεπερνούν τα 3 ευρώ.

Έρχεται το Εξοικονόμηση κατ' Οίκον


Από την ερχόμενη Τρίτη, 1η Φεβρουαρίου μέχρι τις 31 Μαρτίου θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν στις τράπεζες Άλφα, Εθνική, Πειραιώς και Eurobank - Ergasias αιτήσεις για ένταξη στο πρόγραμμα Εξοικονόμηση κατ' Οίκον, που παρέχει επιδοτήσεις, άτοκα και χαμηλότοκα δάνεια για βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης κατοικιών.

Ενόψει της έναρξης εφαρμογής του προγράμματος και με βάση το ενημερωτικό υλικό που έχει ετοιμάσει το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής το ΑΠΕ παρουσιάζει τα βασικά χαρακτηριστικά του προγράμματος, τις προϋποθέσεις υπαγωγής και τα ωφελήματα που προκύπτουν για όσους υπαχθούν σε αυτό.

Σε διαβούλευση η βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης

Σε δημόσια διαβούλευση, στο opengov.gr, βρίσκονται τα σχέδια δύο Υπουργικών Αποφάσεων του υπουργείου Περιβάλλοντος που αφορούν στη δημιουργία μητρώων φορέων και στοιχείων των διανομέων ενέργειας και μεθοδολογίας υπολογισμού της εξοικονόμησης ενέργειας και στοχεύουν στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών και τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης κατά την τελική χρήση.

Πρόκειται για τις Υπουργικές Αποφάσεις με τίτλους «Υποχρεώσεις διανομέων ενέργειας, διαχειριστών δικτύων διανομής και επιχειρήσεων λιανικής πώλησης ενέρ­γειας και Δημιουργία Πλη­­ροφοριακού Συστήματος Μητρώων:

Έφτασαν τους 8 οι νεκροί από τον Η1Ν1

Άλλοι δύο ασθενείς έχασαν τη ζωή τους τα τελευταία 24ωρα από τον ιό της γρίπης Η1Ν1, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των θυμάτων σε οκτώ.

Κατά το ίδιο χρονικό διάστημα εισήχθησαν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας άλλα εννέα άτομα, λόγω σοβαρών επιπλοκών, που εμφάνισαν εξαιτίας της λοίμωξης από τη γρίπη.

Σύμφωνα με στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ),

Πρόταση νόμου για κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου κατατέθηκε από το ΛΑΟΣ


Όπως είχε προαναγγείλει ο Γιώργος Καρατζαφέρης από το βήμα της Βουλής, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΛΑΟΣ κατέθεσε σήμερα το πρωί πρόταση νόμου για την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, όπως είχε προτείνει και στην αναθεώρηση του Συντάγματος του 2008.

«Εκτός του ότι πλέον το άσυλο δεν εξυπηρετεί κάποια αναγκαιότητα, γινόμαστε καθημερινά μάρτυρες απαράδεκτων καταστάσεων εντός των ΑΕΙ και ΤΕΙ, καθώς οι χώροι αυτοί υπό το πρόσχημα του ασύλου και εξαιτίας της συνεχούς άρνησης των πρυτανικών αρχών να δώσουν άδεια στα όργανα του κράτους, γίνονται άντρο παρανομίας, τρομοκρατών, επιθέσεων, βανδαλισμών, παραεμπορίου και εσχάτως καταλύματος λαθρομεταναστών.

Οπαδοί των πιστωτικών καρτών οι Βούλγαροι

Τις κάρτες έναντι του «φρέσκου» χρήματος επιλέγουν στις συναλλαγές τους οι Βούλγαροι πολίτες, σύμφωνα με τα στοιχεία έρευνας της Visa Europe που παρουσιάστηκαν στη Σόφια, από τον αντιπρόεδρο της Visa Europe και γενικό διευθυντή της για την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Βουλγαρία, Νίκο Καμπανόπουλο.

Το 2010, ο αριθμός των συναλλαγών στα σημεία πώλησης με κάρτες Visa στη Βουλγαρία αυξήθηκε κατά 45% έναντι του 2009. Η αξία των συναλλαγών με τις κάρτες Visa αντιστοιχεί σε 535 εκ. ευρώ ή στο 2,3% της ιδιωτικής κατανάλωσης πέρυσι στη Βουλγαρία.

Δεν θα γίνει επέμβαση αν δεν το ζητήσει η πρυτανεία


Ολοκληρώθηκε πριν λίγο η συνάντηση του πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε για το θέμα των μεταναστών που έχουν καταλύσει στη Νομική Σχολή.

Σύμφωνα με εισαγγελικές αρχές, η συνάντηση έγινε σε θετικό κλίμα, με τον πρύτανη Θεοδόση Πελεγρίνη να εξηγεί στον εισαγγελέα ότι η μη ανταπόκρισή του χθες στην πρόσκληση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Ιωάννη Σακελάκου, να τον επισκεφθεί προκειμένου να παρέχει εξηγήσεις για την κατάληψη της Νομικής, οφείλεται σε παρανόηση.

Ηλεκτρονική συνταγογράφηση έως την 1η Μαΐου σε όλα τα ταμεία


Ως την πρώτη Μαίου όλα τα ασφαλιστικά ταμεία θα έχουν ενταχθεί στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, ενώ η μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης του 2011 αναμένεται να ανέλθει στο 1,4 εκατομμύρια ευρώ.

Αυτό δήλωσε η υπουργός Εργασίας κατά την υπογραφή μνημονίου για τη χορηγία 1,5 εκατομμυρίου ευρώ από την Εθνική Τράπεζα για την ολοκλήρωση του συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης.

Δημοσκόπηση για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους


Μηδαμινό θεωρούν 50 οικονομολόγοι το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους μέσα στο πρώτο εξάμηνο του έτους, ενώ μεγαλύτερες είναι οι πιθανότητες να επιμηκυνθεί η περίοδος αποπληρωμής των δανείων που λαμβάνει η Ελλάδα από την ΕΕ και το ΔΝΤ.

Συγκεκριμένα, περισσότεροι από 50 οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters έδωσαν πιθανότητα 15% στην αναδιάρθρωση του χρέους για το πρώτο εξάμηνο του έτους και 45% για την επιμήκυνση της αποπληρωμής των δανείων ύψους 110 δισ. ευρώ.

Αυξάνεται το ποσοστό των εθισμένων στα video games!

Σύμφωνα με μια έρευνα που έγινε στη Σιγκαπούρη σε 3.034 εφήβους που έπαιζαν video games, περίπου το 10% των gamers εμφανίζουν... συμπτώματα παθολογίας, με σοβαρές επιπτώσεις φυσικά και στην καθημερινή τους ζωή.

Mερικά από τα συμπτώματα που παρατηρήθηκαν στους εξαρτημένους gamers είναι η κατάθλιψη, οι κοινωνικές φοβίες και το άγχος.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More