Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Συνελήφθη και ο τρίτος δράστης του μακελειού στον Ρέντη

Συνελήφθη στην περιοχή των Αχαρνών - Ο τέταρτος μάλλον έχει διαφύγει στο εξωτερικό

Εξάστερος ο Παναθηναϊκός - Νίκησε τη Μακάμπι στον τελικό

Στην κορυφή της Ευρώπης οι “πράσινοι” για έκτη φορά - Επικράτησε της Μακάμπι στον τελικό της Βαρκελώνης με 78-70 - MVP ο Διαμαντίδης - Εξαιρετικοί οι Σάτο, Μπατίστ. Δάκρυσε ο Ομπράντοβιτς

Αμερικανοί κομάντος σκότωσαν τον Μπιν Λάντεν

Ο επικεφαλής της Αλ Κάιντα, νούμερο ένα καταζητούμενος σε όλο τον κόσμο και φερόμενος ως ο ιθύνων νους των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου στις Η.Π.Α., Οσάμα Μπιν Λάντεν, είναι νεκρός.

Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Την περίμεναν στην... πόρτα της!!!

Το μόνο που δεν περίμενε η 47χρονη γυναίκα ήταν να πέσει θύμα ληστείας την ώρα που άνοιξε την πόρτα του σπιτιού της!

Την ώρα που άνοξε την πόρτα της πολυκατοικίας της στην Κυψέλη έπεσε πάνω στους ληστές η γυναίκα και πριν προλάβει να αντιδράσει οι τρεις δράστες έπεσαν πάνω της τη χτύπησαν και της άρπαξαν το πορτοφόλι που περιείχε 250 ευρώ.

Μέχρι να φτάσει στο σημείο η αστυνομία οι δράστες είχαν γίνει καπνός.

15 νεκροί και εκατοντάδες τραυματίες στις διαδηλώσεις στην Υεμένη

Πραγματικά πυρά αλλά και χημικά χρησιμοποίησε η αστυνομία στην Υεμένη για να διαλύσει την διαμαρτυρία των πολιτών. 15 νεκροί και πάνω από 400 οι τραυματίες.

Τουλάχιστον δώδεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν αστυνομικοί και στρατιώτες άνοιξαν πυρ εναντίον διαδηλωτών στην πόλη Ταΐζ της Υεμένης, νοτίως της πρωτεύουσας Σαναά, δήλωσε ιατρική πηγή.

Σύμφωνα με διαδηλωτές, τα πρώτα θύματα δέχθηκαν τα πυρά αστυνομικών και στρατιωτών. Στη συνέχεια οι διαδηλωτές προσπάθησαν να φθάσουν στην έδρα του κυβερνήτη της επαρχίας και μάλιστα κάποιοι κατάφεραν να εισέλθουν στον περίβολο του κτιρίου, αλλά δέχθηκαν τα πυρά ενόπλων, ορισμένοι από τους οποίους είχαν ακροβολιστεί στη στέγη του.

Εξάλλου, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, στο λιμάνι Χουντάιντα ένοπλοι με πολιτικά άνοιξαν πυρ και πάλι εναντίον διαδηλωτών.

Νωρίς τα ξημερώματα αστυνομικοί που έκαναν χρήση πραγματικών πυρών και χημικών τραυμάτισαν 409 διαδηλωτές που επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν πορεία προς ένα προεδρικό παλάτι στην πόλη Χουντάιντα της Ερυθράς Θάλασσας στην Υεμένη, δήλωσαν ιατροί.

Κάτοικοι είπαν στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερς ότι οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στις 02:00 κι άρχισαν πορεία σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αιματηρή καταστολή στην πόλη Τάιζ, νότια της πρωτεύουσας, όπου δύο διαδηλωτές σκοτώθηκαν κι εκατοντάδες τραυματίστηκαν την Κυριακή. Στην κινητοποίηση έλαβαν μέρος χιλιάδες άνθρωποι, σύμφωνα με τους ίδιους.

Οι διαδηλώσεις - που εμπνέονται από τις λαϊκές εξεγέρσεις στην Αίγυπτο και στην Τυνησία - έχουν φέρει την κυβέρνηση του προέδρου Άλι Αμπντάλα Σάλεχ, που βρίσκεται στην εξουσία επί 32 χρόνια, στα πρόθυρα της κατάρρευσης. Όμως ο πρόεδρος κάλεσε χθες να "τερματιστεί η βία", αφήνοντας να διαφανεί ότι δεν προτίθεται να αποχωρήσει σύντομα από το θώκο.

Έκλεψαν την... καμπάνα!!!

Κάθε όριο θράσους έχει ξεπεράσει οι κλέφτες, που πλέον αφαιρούν ό,τι βρουν μπροστά τους και μπορεί να αποφέρει μερικά ευρώ από τη μεταπώλησή του.

Την καμπάνα της εκκλησίας του Τιμίου Σταυρού στην Κριτσά Λασιθίου έκλεψαν άγνωστοι πριν λίγες ημέρες, όπως είπε στο "Ράδιο Κρήτη" κάτοικος της περιοχής. Σύμφωνα με πληροφορίες οι άγνωστοι ανέβηκαν στο καμπαναριό, κατέβασαν την καμπάνα, έκοψαν την αλυσίδα και το έσκασαν με την καμπάνα ... παραμάσχαλα!

Το περιστατικό είναι το τρίτο που έχει γνωστοποιηθεί στην Κρήτη.

Πυροβόλησαν 2 φορές ταχυδρόμο, αλλά εκείνος γλύτωσε τις συντάξεις

Στο 41ο χιλιόμετρο του δρόμου Καλαμάτα - Αρεόπολη, η δίκυκλη μηχανή που οδηγούσε νεαρός έχοντας καλυμμένο το πρόσωπό του με την μπλούζα του, έκλεισε το δρόμο στο αυτοκίνητο του 49χρονου ταχυδρόμου των ΕΛΤΑ Καρδαμύλης.

Ο ταχυδρόμος, ο οποίος μετέφερε τα χρήματα για την πληρωμή των συντάξεων, με ελιγμό του αυτοκινήτου του, απέφυγε την μηχανή. Ωστόσο ένα άλλο άτομο πεζό τον περίμενε και τον πυροβόλησε δύο φορές με αποτέλεσμα να σπάσει το παρμπρίζ του αυτοκινήτου και το λάστιχο του πίσω τροχού.

Παρόλα αυτά, ο 49χρονος ταχυδρόμος διατήρησε την ψυχραιμία του και συνέχισε την πορεία του στο χωριό Στούπα, ενώ οι δύο δράστες διέφυγαν και αναζητούνται από τις αρχές.

Ρήμαξαν τρία νεκροταφεία στην Πάτρα

Οι δράστες αφαιρούν κρίκους από τους ταφους, καντήλια και μπουκάλια με λάδι.

Στην περίπτωση της Εγλυκάδας συνελήφθη ένα ζευγάρι ενώ στο Κοιμητήριο στην Λεύκα οι καταγγελίες πεφτουν βροχή!

Άγνωστοι δράστες χτύπησαν και το νεκροταφείο στην παραλία Πατρών...

Ιαπωνία: Θα ρίξουν στην θάλασσα 11.500 τόνους νερού με ραδιενέργεια!

Με πόση στωικότητα μπορεί πλεον η ανθρωπότητα να συνεχίσει ν' αντιμετωπίζει όσα γίνονται από την ανεκδιήγητη εταιρεία TEPCo στην Φουκουσίμα αλλά και την ανήμπορη ν' αντιδράσει ιαπωνική κυβέρνηση;

Λίγο πριν αρχίσει η διαδικασία αυτή, εκπρόσωπος της Tepco με δάκρυα στα μάτια και με τρεμάμενη φωνή από τους λυγμούς ζήτησε συγνώμη. Εδώ προκύπτουν τα εξής ερωτήματα: Από ποιόν; Από την θάλασσα; Από τους κατοίκους της Ιαπωνίας; 'Η από τους κατοίκους του πλανήτη; Πάντως απ' οτι φαίνεται το χαρακίρι δεν έχει πλέον θέση στην ιαπωνική κοινωνία.

"Εχουμε ήδη προκαλέσει πολλά δεινά στους κατοίκους της περιοχής. Δεν μπορούμε να σας πούμε πόσο λυπούμαστε γι΄αυτό το νέο κακό", είπε επίσης.

Νωρίτερα με μια φυσικότητα που τρομάζει η ιαπωνική εταιρία ηλεκτρικής ενεργείας Tepco, η οποία διαχειρίζεται τον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα, ανακοίνωσε ότι θα απορρίψει στη θάλασσα 11.500 τόννους ραδιενεργού ύδατος, το οποίο έχει συγκεντρωθεί στις εγκαταστάσεις του σταθμού!

Εκπρόσωπος της Tokyo Electric Power διευκρίνισε ότι "περίπου 10.000 τόννοι νερού αποθηκευμένου σε δεξαμενές και 1.500 τόννοι που υπάρχουν αυτήν τη στιγμή στους αντιδραστήρες 5 και 6", θ΄απορρριφθούν στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Εντωμεταξύ ο ιάπωνας επικεφαλής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας συνέχισε σήμερα τα ευχολόγια και είπε για ακόμα μια φορά το αυτονόητο: οτι η πυρηνική ενέργεια πρέπει να γίνει ασφαλέστερη για να προληφθούν συμβάντα όπως αυτό στην Ιαπωνία.

"Δεν μπορούμε να υιοθετήσουμε την προσέγγιση 'συνεχίζουμε όπως συνήθως'", δήλωσε ο Αμάνο κατά την πέμπτη σύνοδο για την ανασκόπηση της Σύμβασης για την Πυρηνική Ασφάλεια που διεξάγεται στη Βιένη. "Οι ανησυχίες εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο για το αν η ενέργεια είναι ασφαλής πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη".

16 νεκροί από συντριβή αεροσκάφους του ΟΗΕ στο Κονγκό

Το δυστύχημα έγινε όταν ο πιλότος επιχείρησε να προσγειωθεί στο διεθνές αεροδρόμιο της Κινσάσα, εν μέσω ισχυρής βροχόπτωσης.

Ο πρώτος απολογισμός της τραγωδίας αναφέρει ότι τουλάχιστον 16 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τη συντριβή του αεροσκάφους της αποστολής του ΟΗΕ. Δεν έχει γίνει γνωστός μέχρι στιγμής ούτε ο τύπος του αεροσκάφους ούτε ο ακριβής αριθμός των επιβαινόντων.

Προερχόταν από την πόλη Κισανγκάνι, την πρωτεύουσα της επαρχίας Οριεντάλ. Η αποστολή του ΟΗΕ (Monusco) στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό είναι από τις πλέον ενισχυμένες στον πλανήτη. Η ΛΔ του Κονγκό, άλλωστε, είναι πέντε φορές μεγαλύτερη από τη Γαλλία.

Συνέλαβαν έναν από τους ληστές με τα Καλάσνικοφ

Μέλος μιας απο τις πιο άγριες συμμορίες με καλάσνικοφ έπεσε στα χέρια της αστυνομίας στο πλαίσιο των ερευνών για την ανακάλυψη των δραστών της δολοφονίας των δύο ειδικών φρουρών που γαζώθηκαν με σφαίρες την 1η Μαρτίου στην περιοχή του Ρέντη.

Πρόκειται για έναν καταζητούμενο κακοποιό, ομογενή από τη Ρωσία ηλικίας περίπου 45 χρόνων, ο οποίος πιάστηκε προ ημερών στο Μενίδι μέσα στο αυτοκίνητο του. Επισήμως, ο ομογενής ήταν αναζητούμενος μετά από ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε το καλοκαίρι από την εισαγγελία Σύρου, για συμμετοχή στη συμμορία που διέπραξαν δίδυμες ληστείες στη Σαντορίνη.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που συνέταξε η τοπική Ασφάλεια, ο 45χρονος συμμετείχε σε ληστεία σε χρηματαποστολή που διαπράχτηκε στην Περίσσα στις 21 Αυγούστου 2009 και λίγες ημέρες αργότερα στην ένοπλη επιδρομή στο υποκατάστημα της Εθνικής τράπεζας στα Φηρά, στις 25 Αυγούστου.

Υπενθυμίζεται ότι για εκείνες τις ληστείες είχε συλληφθεί ένας ολυμπιονίκης μας στην πυγμαχία, ενώ στις 8 Δεκεμβρίου πέρσι, πιάστηκε στη Λιβαδειά σε τυχαίο έλεγχο και μετά από περιπετειώδη καταδίωξη που τον ακολούθησε, το αρχηγικό μέλος της σκληρής συμμορίας.

Σύμφωνα με την αστυνομία η διαβόητη συμμορία των ληστών με τα καλάσνικοφ και τις κουκούλες, φέρονται ως οι δράστες σειράς επιθέσεων σε χρηματαποστολές με λεία που αγγίζει τα 7 εκατομμύρια ευρώ.

Ξύπνησε και είδε τους ληστές μέσα στο σπίτι του

Δεν πρόλαβε καν να καταλάβει τι συνέβαινε. Ο άτυχος άνδρας άκουσε έναν θόρυβο και πριν προλάβει να σηκωθεί είδε ξαφνικά μπροστά του τέσσερις άνδρες να τον σημαδεύουν με τα όπλα.

Οι ληστές μπήκαν στο σπίτι στο Ζεφύρι έναν τέταρτο πριν τα μεσάνυχτα. Απείλησαν τον άτυχο άνδρα, τον ακινητοποίησαν και αφού έκαναν το σπίτι άνω, κάτω άρπαξαν ό,τι πολύτιμο υπήρχε και τα χρήματά του και έγιναν “καπνός”. Μέχρι να προλάβει ο άτυχος άνδρας να συνέλθει και να ειδοποιήσει την αστυνομία οι τέσσερις δράστες είχαν εξαφανιστεί.

Ευρυτανία: Η βαλίτσα δεν περιείχε ρούχα!

Δρομολόγια για την μεταφορά… ναρκωτικών έκανε με το αυτοκίνητό του ένας νεαρός αλλοδαπός, που πιθανότατα ήταν ένα από τα δεκάδες «βαποράκια» τα οποία χρησιμοποιούν οι «βαρόνοι» των αλβανικών καρτέλ για να εισάγουν μεγάλες ποσότητες κάνναβης στη χώρα. Όμως, το ταξίδι του σταμάτησε στα ορεινά της Ευρυτανίας!

Ο 29χρονος Αλβανός που κατοικεί στο Αγρίνιο οδηγούσε στον δρόμο προς το Καρπενήσι, όταν έπεσε σε μικτό μπλόκο της Ασφαλείας Καρπενησίου και της ΟΠΚΕ κοντά στο ορεινό χωριό Προυσσός. Οι αστυνομικοί τον σταμάτησαν για έλεγχο και σύντομα διαπίστωσαν ότι η βαλίτσα που είχε στο πορτ μπαγκάζ δεν περιείχε τα… ρούχα του, αλλά δέκα κιλά ακατέργαστης ινδικής κάνναβης! Τα ναρκωτικά και το αυτοκίνητο κατασχέθηκαν, ενώ ο αλβανικής καταγωγής δράστης θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Προσπαθούν να βρουν τα ίχνη του "Μπιλ"

Είναι 41 ετών και θεωρείται πρωτοπαλίκαρο της αντιμαχόμενης εκβιαστικής ομάδας των “Πειραιωτών”, που ο έγκλειστος αντίπαλος αρχηγός ήθελε μετά μανίας να τον εξοντώσει.

Φαίνεται πως είναι ο μόνος που εκμεταλλεύτηκε τη δημοσιότητα και τη διαρροή της εξάρθρωσης των εκβιαστικών ομάδων, και διαφεύγει τη σύλληψη, παρά τις έντονες αστυνομικές έρευνες του τμήματος Δίωξης Εκβιαστών.

Για το δικό του κεφάλι όπως και του «συνεταίρου» του Μπου ή Μπούμπι, ο έγκλειστος αντίπαλος αρχηγός έδινε 50.000 ευρώ για την εξόντωσή του. Ήταν ένας από τους Χοντρούς, τις Σαμπρέλες, όπως τους αποκαλούσε στις κωδικές συνομιλίες του, ο 40χρονος αρχηγός και έγκλειστος των φυλακών Τρικάλων. Σε μία από τις συνομιλίες του στις 2 Ιουνίου 2010 λέει ότι ο εκτελεστής θέλει 50.000 ευρώ για να σκοτώσει τους Μπιλ και Μπούμπι. Μετά όμως από δημοσίευμα ότι η ΕΛ.ΑΣ ετοιμάζει συλλήψεις μπράβων στον Πειραιά, οι στόχοι αλλάζουν διευθύνσεις κατοικίας και σώζονται εκείνη τη φορά.

Ο 40χρονος έγκλειστος αρχηγός έχει “σκυλιάσει” και αμφισβητεί την αξιοπιστία πληροφοριοδοτών και εκτελεστή. Κάποια άλλη στιγμή μαθαίνει ότι ο Μπιλ συχνάζει σε γυμναστήριο της Ν. Ερυθραίας και ζητά από τους «υπαρχηγούς» του να βρουν που μένει.

Το μεσημέρι στις 11 Σεπτεμβρίου του 2010, οι αστυνομικοί εντοπίζουν έναν 36χρονο από την Αλβανία, μέλος της ομάδας του έγκλειστου αρχηγού, να φεύγει από το σπίτι του και με το αυτοκίνητό του μέσω της Αττικής Οδού να πηγαίνει στην περιοχή του Γέρακα και κοντά στην οδό Ροδόπης, όπου έμενε ο Μπιλ. Σταμάτησε το αυτοκίνητό του 80-100 μέτρα σε μία αλάνα έχοντας οπτική επαφή από το σπίτι του Μπιλ. Τον είχε στείλει ο 38χρονος “υπαρχηγός” του φυλακισμένου αρχηγού, που συνελήφθη πρόσφατα μετά από επιχείρηση της ΕΚΑΜ στο Καματερό, προκειμένου να ελέγξουν τον χώρο. Ο 36χρονος Αλβανός είχε μείνει έξω από το σπίτι του υποψήφιου στόχου για 7 ώρες.

Ο Μπιλ στις 26 Ιουνίου 2010 επιχειρούσε να ανταλλάξει 1.500.000 ευρώ πλαστών χαρτονομισμάτων με γνήσια με την βοήθεια υπαλλήλου της τράπεζας της Ελλάδος. Ο Μπιλ έδωσε κάποια χαρτονομίσματα των 50 ευρώ ως «δείγματα» για δοκιμή γνησιότητας. Τα πλαστά χαρτονομίσματα τα είχε προμηθευτεί από τον απόστρατο Υποστράτηγο της ΕΛ.ΑΣ. Οι αστυνομικοί έχουν ακούσει τη συνομιλία και χαλούν τη συναλλαγή συλλαμβάνοντας έναν από τους διαμεσολαβητές.

Ο υποστράτηγος απευθυνόταν πολλές φορές στον Μπιλ προκειμένου να του βρίσκει «παιδιά» για κάποιες συνοδείες αθλητικών παραγόντων σε εκτός έδρας αγώνες των ομάδων τους.

Όπως και να έχει ένα πρωταγωνιστικό μέλος εκβιαστική ομάδας χαίρεται προσωρινά την ελευθερία του, προκαλώντας όμως πονοκέφαλο στις αρμόδιες διωκτικές αρχές, για τα μελλοντικά του σχέδια.

Έκανε αγορές με πλαστά χαρτονομίσματα!

Στα χέρια της ασφάλειας Λαμίας βρίσκεται μία ξανθιά γυναίκα, που συνελήφθη από άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ πριν από λίγο στο κέντρο της πόλης. Λίγο πριν σε 2 καταστήματα της Αγ. Νικολάου έκανε αγορές με πλαστά 50ευρα. Η ιδιοκτήτρια ενός καταστήματος που κατάλαβε το πλαστό χαρτονόμισμα, λίγα λεπτά μετά την ακολούθησε τρέχοντας και κατάφερε να την σταματήσει στην οδό Καποδιστρίου απέναντι από την Εθνική Τράπεζα.

Το "θύμα" που δεν κρατούσε τηλέφωνο, παρακαλούσε τους περαστικούς να ειδοποιήσει κάποιος την Αστυνομία. Μετά από λίγα λεπτά στο σημείο έφτασε η ομάδα ΔΙΑΣ και αυτοκίνητο της ασφάλειας και πήραν την ύποπτη για ανάκριση στο τμήμα.

Όπως είπαν στο lamiareport.gr αυτόπτες μάρτυρες, η ξανθιά γυναίκα είχε και άλλα 50ευρα τα οποία έβγαλε από την τσάντα και τα έβαλε στις τσέπες της. Τα λίγα λεπτά που ήταν εκεί μέχρι να την πάρει η αστυνομία ήταν ανήσυχη και τηλεφωνούσε συνεχώς. Το εάν εμπλέκεται σε κύκλωμα διακίνησης πλαστών χαρτονομισμάτων θα το δείξει η προανάκριση.

Σεισμική δόνηση τα ξημερώματα στα Κύθηρα

Ο σεισμός έγινε στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά των Κυθήρων και σύμφωνα με εκτίμηση του του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών και είχε μέγεθος 4.3 Ρίχτερ.

Το επίκεντρο του σεισμού υπολογίζεται στα 130 χλμ, νοτιοδυτικά των Κυθήρων, 310 χλμ από την Αθήνα, ενώ το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 10 χλμ. Δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές.

84χρονη στην Ελβετία έκανε ευθανασία!

Σοκ έχει προκαλέσει η απρόσμενη κίνηση μιας γυναίκας: η 84χρονη Nan Maitland αν και σχετικά υγιής, αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή της, με ευθανασία. Ο λόγος που προέβη σε αυτήν την κίνηση, ήταν γιατί έπασχε από αρθρίτιδα. Η ίδια είχε δηλώσει πως δεν άντεχε άλλο τον πόνο και έτσι πήρε τη μεγάλη απόφαση. Πριν από αυτήν την πράξη, παρέθεσε δείπνο στην οικογένεια της, σε πανάκριβο ξενοδοχείο, πέντε αστέρων.

Η ευθανασία πραγματοποιήθηκε σε κλινική στην Ελβετία από τον γιατρό Michael Irwin, ο οποίος έχει εμπειρία, μιας και το είχε ξανακάνει οχτώ φορές. Όμως ο συγκεκριμένος γιατρός, έχει διαγραφεί από τα ιατρικά μητρώα εδώ και έξι χρόνια, εξαιτίας των ευθανασιών στις οποίες προχώρησε.

Η 84χρονη άφησε μάλιστα και σημείωμα στο οποίο ανέφερε: «Αυτή τη στιγμή που διαβάζετε αυτό το γράμμα, με τη βοήθεια του καλού Ελβετού, θα έχω πάει για τον αιώνιο ύπνο». Συνέχισε λέγοντας ότι τα τελευταία χρόνια, ο πόνος ήταν περισσότερος από την χαρά και ότι δεν μπορούσε άλλο να περιμένει.

Πάντως υπήρξαν έντονες αντιδράσεις από οργανώσεις κατά της ευθανασίας, αλλά και από τον ελβετικό ιατρικό σύλλογο.

Βαριές κουβέντες ξεσήκωσαν Μαροκινούς μετανάστες στα Χανιά

Ένας κάτοικος της περιοχής παρέα με έναν Ρώσο, διαπληκτίστηκαν έντονα στις 21.00 το βράδυ με ένα Μαροκινό έξω από το ΚΤΕΛ, ανταλλάσσοντας προσβλητικές ύβρεις.

Αμέσως συγκεντρώθηκε στο σημείο του επεισοδίου ομάδα Μαροκινών μεταναστών, που ζητούσε την τιμωρία του έλληνα και του Ρώσου.

Στο σημείο έσπευσε ισχυρή Αστυνομική δύναμη και προσήγαγε αμέσως τους δύο άνδρες στο Αστυνομικό Μέγαρο. Έξω από το κτήριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων, συγκεντρώθηκε ομάδα 80 Μαροκινών που ζητούσαν τη σύλληψη των πρωταγωνιστών του επεισοδίου.

Μετά από παρέμβαση Ανώτερων αξιωματικών της Αστυνομίας, οι συγκεντρωμένοι Μαροκινοί διαλύθηκαν ήσυχα. Ο Έλληνας και ο Ρώσος υπήκοος αφέθηκαν τελικά ελεύθεροι αφού δεν υποβλήθηκαν μηνύσεις.

Ξύπνησε από τον θόρυβο και οι ληστές τον σκότωσαν

Όλα έγιναν λίγο μετά τις 03.00 στο σπίτι του προέδρου της τοπικής κοινότητας Ορχωμενού, Γιάννη Βέργου στον Πύργο του Ορχομενού Βοιωτίας. Οι 4 δράστες τον έπιασαν στον ύπνο. Μπήκαν μέσα και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες άρχισαν να ψάχνουν στο σπίτι για χρήματα και κοσμήματα.

Ένας θόρυβος που έκαναν όμως, ξύπνησε τον 75χρονο που κοιμόταν με τη γυναίκα του, ενώ πετάχτηκε από το κρεβάτι και ο 47χρονος γιος τους, που κοιμόταν στο διπλανό δωμάτιο.

Ο άτυχος ηλικιωμένος βρέθηκε απέναντι από τους 4 ληστές και τότε εκείνοι δεν δίστασαν. Ένας από αυτούς, όπλισε και τον πυροβόλησε εξ επαφής στο στήθος, μπροστά στα μάτια της έντρομης γυναίκας του. Ο θάνατός του ήταν ακαριαίος. Στη συνέχεια ακινητοποίησαν τον 40χρονο γιο του και τραυμάτισαν ελαφρά την σύζυγό του.

Όπως επιβεβαίωσε ο αστυνομικός διευθυντής Βοιωτίας αστυνομικοί εντόπισαν το αυτοκίνητο των δραστών κοντά στο Κυπαρίσσι Αταλάντης. Αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το αυτοκίνητο, που υπέστη ζημιά όταν έσπασε το κάρτερ. Προσπάθησαν μάλιστα να κάψουν το όχημα για να μην αφήσουν πίσω τους στοιχεία, χωρίς όμως αυτό να καταστραφεί ολοσχερώς. Όπως διαπιστώθηκε το αυτοκίνητο ήταν κλεμμένο από το Γαλάτσι.

“Τσεκούρι” στους μισθούς των εισηγμένων ΔΕΚΟ

Η αποκρατικοποίηση των εισηγμένων ΔΕΚΟ θα περάσει μέσα από τη μείωση του λειτουργικού τους κόστους με πρώτη εύκολη κίνηση τη μείωση του μισθολογικού κόστους.

Ήδη ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου έχει ζητήσει μείωση 34%, αλλά αυτό φαίνεται ότι είναι μόνο η αρχή. Σήμερα οι μισθοί αποτελούν το 65%-70% των λειτουργικών δαπανών και ο στόχος είναι άμεσα να μην ξεπερνούν το 45-50%.

Παράλληλα η σχέση προσλήψεων-αποχωρήσεων θα καθοριστεί στο 1 προς 7 ή στο 1 προς 10 με στόχο και τη μείωση των απασχολούμενων.

Ο γενικότερος στόχος είναι ένας: Να γίνουν οι ΔΕΚΟ αυτές πιο ελκυστικές στους υποψήφιους αγοραστές.

Στην κυβέρνηση επικρατεί η άποψη ότι η μείωση του λειτουργικού κόστους θα ανεβάσει και τη χρηματιστηριακή αξία, αλλά καιν την απόδοση των ΔΕΚΟ ωστόσο μεταξύ αυτών υπάρχουν και ΔΕΚΟ όπως ο ΟΠΑΠ που και μεγάλη χρηματιστηριακή αξία έχει και απόδοση με μέρισμα που έφτασε τα 600 εκατομμύρια το 2010.

Για άλλες μεγάλες ΔΕΚΟ που είναι στο χρηματιστήριο τα πράγματα είναι ακόμη πιο περίπλοκα αφού στο ΟΤΕ για παράδειγμα το Δημόσιο συναποφασίζει με τους Γερμανούς της Deutsche Telekom, ενώ και στο Τ.Τ. το 34% που κατέχει το Δημόσιο δεν θα εξασφάλιζε ικανοποιητικό ποσό από την πώλησή του.

Η κυβέρνηση υπολογίζει από τις εισηγμένες ΔΕΚΟ περί τα 5 δισ. στο πλαίσιο των αποκρατικοποίησεων που έταξε στην Τρόικα.

Τον ευνούχισαν και τον έκαψαν ζωντανό

Πείραζε τις φίλες τους και αποφάσισαν να τον τιμωρήσουν. Τον απήγαγαν από το σπίτι του στο Παγκράτι, τον πήγαν στο Λαύριο και τον έδεσαν σε ένα απόμερο παγκάκι, τον ξυλοφόρτωσαν, του έκοψαν τα γεννητικά όργανα, τον περιέλουσαν με βενζίνη και τον πυρπόλησαν.

Το φρικιαστικό έγκλημα έγινε στις 28 Νοεμβρίου 2010. Τότε περαστικοί στη θέση “Λιμάνι Πασά” Λαυρίου, είδαν έναν άνδρα να φλέγεται πάνω στο παγκάκι.

Ο 29χρονος από την Πολωνία, ευνουχισμένος και βαριά εγκαύματα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ΚΑΤ όπου πέντε ημέρες αργότερα, στις 2 Δεκεμβρίου άφησε την τελευταία του πνοή.

Δράστες, σύμφωνα με τους αξιωματικούς του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, είναι τέσσερις ομοεθνείς του, ηλικίας 23, 25, 26 και 28 χρόνων.

Είχαν αρπάξει το θύμα από διαμέρισμα, που φιλοξενούταν, στο Παγκράτι, τον επιβίβασαν σε αυτοκίνητό τους, πήγαν στο Λαύριο, αγόρασαν έναν μπιτόνι βενζίνης από πρατήριο υγρών καυσίμων της περιοχής και πήγαν στην ερημική περιοχή για να προβούν στον δολοφονικό παραδειγματισμό του 29χρονου.

Εκεί τον ξυλοκόπησαν άγρια, τον έγδυσαν, τον έδεσαν στο παγκάκι, έκοψαν με ψαλίδι τα γεννητικά του όργανα, τον έλουσαν με βενζίνη και τον πυρπόλησαν.

Οι τρεις δράστες συνελήφθησαν και ομολόγησαν τις πράξεις τους, ενώ ο τέταρτος δράστης αναζητείται.

Πότε σταματάμε την οδήγηση;

Η αλήθεια είναι ότι, εξαιτίας της γήρανσης του πληθυσμού, το ποσοστό των ηλικιωμένων οδηγών έχει αυξηθεί και στη χώρα μας. Τι λένε οι έρευνες για το πότε πρέπει να σταματήσουμε την οδήγηση ή να πάρουμε το δίπλωμα από τους... γονείς μας!

Στην έρευνα, λοιπόν, διαπιστώθηκε ότι: 9 στους 10 οδηγούς μεγαλύτερης ηλικίας είναι πιο προσεκτικοί από τους νεότερους, έχουν περισσότερη υπομονή, είναι πιο χαλαροί και προσέχουν όταν οδηγούν σε μέρη όπου κινούνται πεζοί, κάτι που συμβαίνει μόνο στο 50% των νέων.

Από αυτήν επίσης την έρευνα αλλά και από μια ακόμα, αυστραλιανής ασφαλιστικής εταιρείας, διαπιστώθηκε ότι οι μεγαλύτεροι σε ηλικία οδηγοί έχουν περισσότερη γνώση για το τι μπορεί να προκαλέσουν όταν αποσπάται έστω και ελάχιστα η προσοχή τους.

Αν, λοιπόν, ο πατέρας ή η μητέρα σας ανήκουν σε αυτή την κατηγορία οδηγών, αντί να τους μεταδίδετε τις ανησυχίες σας, το καλύτερο είναι να τους υπενθυμίζετε τι μπορούν να κάνουν, ώστε να οδηγούν με ασφάλεια.

Τακτικό τσεκάπ στην όραση
Ένας οδηγός 60 χρονών χρειάζεται τρεις φορές περισσότερο φως για να βλέπει το ίδιο καλά όσο ένας έφηβος. Χρειάζεται, επίσης, το διπλάσιο χρόνο για να προσαρμόσει την όρασή του από το φως στο σκοτάδι. Γιατί; Ο φακός του ματιού χάνει τη δυνατότητά του να εστιάζει γρήγορα, η περιφερική όραση μειώνεται και ο αμφιβληστροειδής χιτώνας γίνεται λιγότερο ευαίσθητος στο φως. Ακόμα, όπως επισημαίνει ο κ. Δημήτρης Παπακωνσταντίνου, επίκουρος καθηγητής Οφθαλμολογίας και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Γλαυκώματος: «Ένας σημαντικός παράγοντας κινδύνου για τους ηλικιωμένους αλλά και τους μεσήλικους οδηγούς είναι το γλαύκωμα, με 250.000 Έλληνες να υποφέρουν από τη νόσο και τους μισούς από αυτούς –αν και οδηγούν– να μην το γνωρίζουν καν». Επειδή λοιπόν το 90% των αποφάσεων που λαμβάνονται από κάποιον που οδηγεί βασίζονται σε πληροφορίες που έχουν να κάνουν με τα μάτια, η καλή όραση έχει πρωταρχική σημασία για την ασφαλή οδήγηση. Έτσι, οι οδηγοί, ιδιαίτερα οι ηλικιωμένοι, θα πρέπει:

Να πηγαίνουν τακτικά στον οφθαλμίατρο. Το ελάχιστο είναι μια φορά κάθε δύο χρόνια, συχνότερα, όμως, εάν έχουν διαπιστωθεί αλλαγές στα μάτια ή στην όρασή τους.
Να γνωρίζουν ότι το γλαύκωμα συνήθως εντοπίζεται μέσω της μέτρησης της πίεσης του οφθαλμού, γνωστή και ως ενδοφθάλμια πίεση (IOP), και αντιμετωπίζεται με ειδικές σταγόνες. Επίσης, και ο καταρράκτης, που είναι συχνός στους ηλικιωμένους, μπορεί να αντιμετωπιστεί επιτυχώς με χειρουργική επέμβαση.
Εάν διαπιστώσουν τη νύχτα προβλήματα όρασης, είναι προτιμότερο να οδηγούν μόνο την ημέρα.

Να διατηρούν τα καθρεφτάκια του αυτοκινήτου και τις επιφάνειες των γυαλιών τους καθαρά, για να μη δημιουργούν πρόσθετα εμπόδια στην όρασή τους.
Να τοποθετούν και ένα μεγαλύτερο καθρεφτάκι, για να βλέπουν προς τα πίσω, έτσι ώστε να αυξάνουν ακόμα περισσότερο το πεδίο όρασής τους.

Και από αντανακλαστικά τι γίνεται;
Είναι γνωστό ότι με την αύξηση της ηλικίας επέρχονται κάποιες φυσιολογικές απώλειες των λειτουργικών συστημάτων του οργανισμού, οι οποίες έχουν επιπτώσεις και στα αντανακλαστικά. Σύμφωνα με έρευνες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, όταν οδηγούμε, η αντίδρασή μας βασίζεται στην αντίληψη, στην απόφαση και στη δράση.

Στους ηλικιωμένους καθένα από αυτά τα στάδια απαιτεί περισσότερο χρόνο. Μερικοί, λοιπόν, τρόποι για την αντιμετώπιση αυτής της φυσιολογικής μεν, αλλά μειωμένης αντίδρασης των αντανακλαστικών είναι:

Να κρατούν απόσταση από το προπορευόμενο όχημα, ώστε να έχουν περιθώριο μεγαλύτερου χρόνου αντίδρασης σε περίπτωση προβλήματος.

Οι συνεπιβάτες να αποφεύγουν συζητήσεις, τσακωμούς και οτιδήποτε αποσπά την προσοχή του ηλικιωμένου οδηγού (π.χ. ραδιόφωνο, κινητό κ.λπ.).

Να μελετούν το δρομολόγιο, πριν ξεκινήσουν, και να ξέρουν ακριβώς πού θα πρέπει να πάνε και πού θα στρίψουν, ώστε να μην αποσπάται η προσοχή τους ψάχνοντας.

Να επιλέγουν διαδρομές στις οποίες νιώθουν μεγαλύτερη σιγουριά. Επίσης, εάν στις ώρες αιχμής νιώθουν εκνευρισμό και ένταση, είναι προτιμότερο να επιλέγουν ώρες πιο ήσυχες και να αποφεύγουν την οδήγηση σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Προσοχή και στην αλληλεπίδραση των φαρμάκων

Οι περισσότεροι ηλικιωμένοι παίρνουν φάρμακα συνταγογραφούμενα ή μη (π.χ. ηρεμιστικά, υπνωτικά, παυσίπονα, αντικαταθλιπτικά, αντιυπερτασικά, αντιβηχικά κ.ά.), τα οποία επηρεάζουν την οδήγηση, συνήθως προκαλώντας ζαλάδα ή μειώνοντας την προσοχή. Είναι, λοιπόν, πολύ σημαντικό –λένε οι ειδικοί– οποιοσδήποτε λαμβάνει ένα φάρμακο, και ακόμη περισσότερο εάν είναι ηλικιωμένος, να γνωρίζει ότι η λήψη φαρμάκων ή άλλων ουσιών σε συνδυασμό με την οδήγηση μπορεί να αποτελέσει ένα επικίνδυνο... κοκτέιλ, γι' αυτό και θα πρέπει να ρωτούν το γιατρό για τυχόν αλληλεπιδράσεις. Επίσης, είναι καλό να διαβάζει και το ενημερωτικό σημείωμα που συνήθως συνοδεύει το φάρμακο, για να δει εάν αναγράφεται ότι επηρεάζει την οδήγηση.

Πότε πρέπει να του... κρύψετε το δίπλωμα!
Η χρονολογική ηλικία ενός οδηγού δεν είναι ο μόνος δείκτης της ικανότητας οδήγησης! Υπάρχουν και μερικά σημάδια που ειδοποιούν ότι η ικανότητα ασφαλούς οδήγησης σε ένα άτομο έχει αρχίσει να μειώνεται. Δώστε, λοιπόν, ιδιαίτερη προσοχή στα ακόλουθα «σημάδια»:

• Του συμβαίνουν μια σειρά από μικρά ατυχήματα ή παραλίγο σοβαρές συγκρούσεις.

• Αναγκάζει τους άλλους οδηγούς να του κορνάρουν συχνά.

• Δυσκολεύεται να διαβάσει τα οδικά σήματα ή χάνεται σε γνωστούς δρόμους.

• Αναπτύσσει ταχύτητα χωρίς να υπάρχει λόγος, εκνευρίζεται να περιμένει στα φανάρια και γενικά εμφανίζει πτώση στην ποιότητα της οδήγησης.

• Ο ίδιος ο ηλικιωμένος σάς εξομολογείται ότι πλέον δεν είναι σε θέση να συγκεντρώνεται στην οδήγηση ικανοποιητικά.

Σκοτώνουν αλεπούδες για να μην τρώνε λαγούς!

Μέλη φιλοζωικών οργανώσεων επικαλούνται μαρτυρίες κυνηγών για τις μαζικές εξοντώσεις αλεπούδων.

Το θέμα προκαλεί έκρηξη οργής στα μέλη φιλοζωϊκών οργανώσεων του Κιάτου. Οι φιλόζωοι επικαλούνται ομολογίες των ιδίων των κυνηγών, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι «καθαρίζουν» το τοπίο για να μπορέσουν να αρχίσουν από τον επόμενο μήνα την εκπαίδευση των σκύλων τους, εντοπίζοντας από τώρα τις φωλιές των λαγών ώστε να ξέρουν που θα τους κυνηγήσουν αργότερα!

Η μαζική εξόντωση των άτυχων αλεπούδων με αμπούλες υδροκυανίου, είναι φαινόμενο που επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο και μάλιστα συμπίπτει με την περίοδο της αναπαραγωγής τους.

Που οφείλεται το κλάμα μετά το σεξ;

Tο ένα τρίτο των γυναικών πάσχει από στιγμιαία κατάθλιψη μετά το σεξ αλλά οι ερευνητές δεν μπορούν να καταλάβουν που οφείλεται το φαινόμενο αυτό.

Ο καθηγητής του πανεπιστημίου του Κουϊνσλαντ, Ρόμπερτ Σέϊτζερ, που ήταν επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας, δήλωσε πως συνήθως οι γυναίκες αμέσως μετά το σεξ έχουν καλή διάθεση και είναι χαλαρές.

Όμως το ένα τρίτο των 200 νέων γυναικών που ερευνήθηκαν δήλωσε πως σε κάποια φάση ένοιωσαν κατάθλιψη και κάποιες μάλιστα ξέσπασαν και σε κλάματα! Οι γυναίκες αυτές είπαν πως έχουν βιώσει παρόμοια εμπειρία, τουλάχιστον μία φορά στη ζωή τους, ανεξάρτητα μάλιστα του πόσο καλό ή όχι ήταν το σεξ.

πως αναφέρουν τα αποτελέσματα της έρευνας που δημοσιεύτηκε σε ιατρικό περιοδικό για τη σεξουαλική υγεία, International Journal of Sexual Health σε κάποιες περιπτώσεις όπως εάν η γυναίκα έχει υποστεί στο παρελθόν σεξουαλική κακοποίηση, είναι πιο απλό να εξηγηθεί το φαινόμενο αλλά ακόμα δεν είναι βέβαιοι και θα ακολουθήσει και νέα έρευνα.

Δείτε πόσο θα αυξηθεί η δόση των δανείων από την αύξηση του επιτοκίου της ΕΚΤ

Όλα δείχνουν ότι από την ερχόμενη Πέμπτη το φθηνό επιτόκιο 1% θα αποτελεί παρελθόν και θα πάμε στο 1,25% όπως όλα δείχνουν.

Οι οικονομικοί αναλυτές πιστεύουν ότι η αύξηση κατά 0,25% είναι δεδομένη και μόνο μια καταστροφή στην Ιαπωνία η μια μεγάλου εύρους κρίση στις χρηματοπιστωτικές αγορές δεν πρόκειται να σταματήσει την Ε.Κ.Τ. από το να συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια και στο αμέσως επόμενο διάστημα καθώς ο πληθωρισμός στην Ε.Ε. τρέχει με 2,6%

Οι εξελίξεις αυτές αναμένεται να ανατρέψουν πολλούς οικογενειακούς προϋπολογισμούς αφού θα σημάνουν αυξήσεις από 170 ως και 540 ευρώ το χρόνο για δάνεια ως 100.000.

Στεγαστικό 100.000 για 20 χρόνια με ΕΚΤ +3%
Επιτόκιο - δόση
1% = 605 ευρώ
1,25% = 619 ευρώ
1,5% =632 ευρώ
1,75% = 650 ευρώ

Στεγαστικό 100.000 για 25 χρόνια με ΕΚΤ +3%
Επιτόκιο - δόση
1% = 527 ευρώ
1,25% = 541 ευρώ
1,5% = 555 ευρώ
1,75% = 570 ευρώ

Ειδκό σώμα ελεγκτών από σήμερα στα λεωφορεία

Ειδκό σώμα ελεγκτών επιβιβάζεται στις αστικές συγκοινωνίες για την πάταξη της εισιτηριο-διαφυγής. Σε ποιές περιπτώσεις θα συμμετέχει και η αστυνομία.

Πρόκειται για ένα ειδικό σώμα, τα μέλη του οποίου θα φορούν στολή. Οι ελεγκτές θα είναι εφοδιασμένοι και με laptop που θα είναι συνδεδεμένο με την εφορία. Οι ελεγκτές θα θα βεβαιώνουν τις παραβάσεις και θα επιβάλλουν πρόστιμο (περίπου 20πλάσιο της τιμής του εισιτηρίου) για το οποίο θα ενημερώνεται απευθείας η εφορία μέσω των φορητών ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου υποδομών, “στόχος είναι η πρόληψη και ο έλεγχος” ενώ το υπουργείο έχει συνάψει συμφωνίες συνεργασίας των ελεγκτών με την αστυνομία και τη δημοτική αστυνομία. Οι ελεγκτές δηλαδή δεν θα μπορούν να συλλαμβάνουν τους παραβάτες, αλλά αν χρειαστεί θα ζητούν τη βοήθεια της αστυνομίας.

Σίνδος: Κατάληψη του εργοστασίου "Πετζετάκις" από απλήρωτους εργαζόμενους

Στην αυλή του εργοστασίου με σκηνές και υπνόσακους βρίσκονται από τις 24 Μαρτίου οι εργαζόμενοι της βιομηχανίας Πετζετάκις Βορείου Ελλάδος στη ΒΙΠΕ της Σίνδου, οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι από τον Αύγουστο του 2010.

Οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας από τις 9 Δεκεμβρίου 2010 διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους. Μάλιστα απο τις 24 Μαρτίου 2011 έως τις 29 Μαρτίου έκαναν απεργία πείνας, όμως λόγω προβλημάτων υγείας που αντιμετώπισαν οι εργαζόμενοι σταμάτησαν την απεργία πείνας και συνεχίζουν την κατάληψη στον αύλιο χώρο του εργοστασίου με 24ωρες βάρδιες, καθώς το εργοστάσιο έχει αναστείλει τη λειτουργία του απο τον Σεπτέμβριο του 2010.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος των εργαζομένων Γιώργος Πανέλλης "έχουμε κουραστεί από τον εμπαιγμό της διοίκησης όπου όλο μας λένε πως θα πληρωθούμε και τίποτα δε γίνεται. Το μόνο που έχουμε λάβει είναι το δώρο Χριστουγέννων του 2010 και αυτό μετά από καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας και μήνυση κατά του εργοδότη. Η κατάστασή μας είναι τραγική. Έχουμε πρόβλημα επιβίωσης. Πολλοί από εμάς ξεγράφουμε τα παιδιά μας από τα Πανεπιστήμια.

Απευθύνω έκκληση, να μας πει κάποιος την αλήθεια. Εάν το εργοστάσιο δεν ξαναλειτουργήσει να μας πληρώσουν, να μας αποζημιώσουν και να ψάξουμε αλλού δουλειά. Εάν λειτουργήσει να μας πουν πότε θα γίνει αυτό και πότε θα πληρωθούμε, με εγγυήσεις".

Υεμένη: Νέες αιματηρές συγκρούσεις

Τουλάχιστον ένας διαδηλωτής σκοτώθηκε ενώ 500 τραυματίστηκαν ή παρουσίασαν αναπνευστικά προβλήματα κατα τη διάρκεια συγκρούσεων με την αστυνομία στην πόλη Τάϊζ.

Τον τελευταίο μήνα σε όλη την Υεμένη, κατα τη διάρκεια των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων, 52 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί, ενώ πολλές εκατοντάδες έχουν τραυματιστεί.

Κερατσίνι: Λήστεψαν και το μαγαζί και το σπίτι τους

Απίστευτο το σκηνικό που στήθηκε στη μία μετά τα μεσάνυχτα στο Κερατσίνι.

Δύο άτομα κατάφεραν να σπάσουν την πόρτα και να μπουν για να κλέψουν σε ένα ιχθυοπωλείο. Από το θόρυβο ξύπνησε όμως ο γιος του ιδιοκτήτη που μένει ακριβώς πάνω από το κατάστημα.

Χωρίς δεύτερη σκέψη ο 23χρονος κατέβηκε στο μαγαζί και έπεσε πάνω στους ληστές. Οι δράστες όμως με ένα χτύπημα κατάφεραν να τον ρίξουν αναίσθητο.

Πίστεψαν μάλιστα ότι δεν υπάρχει άλλος ένοικος στο σπίτι και έτσι αφού πήραν τα κλειδιά από τον αναίσθητο 23χρονο επιχείρησαν να πάνε στο διαμέρισμα για να κλέψουν.

Τότε όμως ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο με τους γονείς του νεαρού που άρχισαν να καλούν σε βοήθεια. Οι ληστές ευτυχώς πανικοβλήθηκαν και το έβαλαν στα πόδια.

Ληστές με όπλα και σιδηρολοστούς στην Αυλίδα

Διαρρήκτες εισέβαλαν από την μπαλκονόπορτα σε σπίτι στην Αυλιδα και με την απειλή όπλων ακινητοποίησαν τους ιδιοκτήτες τραυματίζοντας μάλιστα με σιδηρολοστό στο κεφάλι το γιο της οικογένειας!

Στη συνέχεια οι 4 δράστες πήραν χρηματικό ποσό αλλά και ένα χρηματοκιβώτιο με άγνωστο περιεχόμενο και εξαφανίστηκαν.

Επίσης, στα χέρια της αστυνομίας έπεσε προχθες το βράδυ ένας 42χρονος Βούλγαρος που αποπειράθηκε να αφαιρέσει αντικείμενα από υπαίθριο πάρκινγκ.

Από την έρευνα που ακολούθησε προέκυψε πως ο προαναφερόμενος δράστης είχε διαπράξει άλλες δύο κλοπές σε σε αυτοκίνητα.

Λαθρομετανάστες κρυμμένοι κάτω από σακιά με πατάτες

Ο έλεγχος έγινε τα ξημερώματα στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Άνδρες του λιμενικού σταμάτησαν ένα φορτηγό για έλεγχο και άνοιξαν την καρότσα. Η πρώτη εικόνα δεν προϊδέαζε τα όσα θα ακολουθούσαν. Στο φορτηγό φαίνονταν μόνο σακιά με πατάτες.

Κάπου στη μέση όμως, σε μια ειδική κρύπτη, ξεπρόβαλαν τα κεφάλια δεκάδων λαθρομεταναστών, που είχαν πληρώσει τον οδηγό για να τους μεταφέρει στην Ιταλία. Ο οδηγός του φορτηγού αλλά και οι λαθρομετανάστες συνελήφθησαν

Πυροβολούσε χωρίς λόγο απο το μπαλκόνι του σπιτιού του

Σε διαθεσιμότητα για άσκοπους πυροβολισμούς τέθηκε αστυνομικός που υπηρετεί στην Αττική, με απόφαση του αρχηγείου της ΕΛΑΣ.

Όπως έγινε γνωστό, ο αστυνομικός, το βράδυ της Παρασκευής πυροβολούσε χωρίς λόγο με το πιστόλι του από το μπαλκόνι του σπιτιού, στην Πετρούπολη.

Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία και οδηγήθηκε στο αυτόφωρο ενώ παράλληλα διατάχθηκε ένορκη διοικητική εξέταση.

Ποια μέτρα τάζουν στην Τρόικα για τα 4,2 δισ.

Αν το ένας δισεκατομμύριο η κυβέρνηση σκέφτεται να το εξασφαλίσει από τους μισθούς και τα επιδόματα του δημοσίου, τότε τα υπόλοιπα 3,2 δισεκατομμύρια θα έρθουν από έμμεσους φόρους που ως γνωστόν τους πληρώνουμε όλοι.

Τώρα σκέφτονται να αυξήσουν και πάλι τα τέλη κυκλοφορίας, να εντάξουν άμεσα σχεδόν όλα τα προϊόντα στον Φ.Π.Α. πολυτελείας, στο 25% δηλαδή και να βάλουν ειδικό φόρο σε χυμούς και μη αλκοολούχα ποτά.

Παράλληλα θα έρθει νέος γύρος περικοπών στις ΔΕΚΟ μαζί με περικοπές κοινωνικών επιδομάτων όπου θα μπουν κριτήρια.

Πλέον τίθεται σε διαπραγμάτευση το ποιοι από τους 280.000 ανέργους που παίρνουν σήμερα επίδομα θα συνεχίσουν να το παίρνουν ενώ θεωρείται δεδομένο το “τσεκούρι” στα φοιτητικά επιδόματα, την ισόβια σύνταξη για τις πολύτεκνες μητέρες όπως και στα επιδόματα τρίτεκνων και πολύτεκνων.

Οι υψηλόβαθμοι των ΔΕΚΟ θα είναι οι επόμενοι στον ευρύτερο δημόσιο τομέα που θα δουν το μισθό τους να μειώνεται πριν το ενιαίο μισθολόγιο που αναμένεται να εφαρμοστεί από τον Ιούνιο, ενώ περικόπτονται και υπερωρίες, εκτός έδρας και συμμετοχές σε επιτροπές.

Ευρυτανία: Τραγικός θάνατος 73χρονου

Ο 73χρονος κτηνοτρόφος έφυγε από το σπίτι του, στο Προυσσό Ευρυτανίας, χθες το απόγευμα για να πάει να μαζέψει τα ζώα του.

Οι ώρες περνούσαν και οι δικοί του άνθρωποι τον αναζήτησαν μάταια. Αργά το βράδυ ενημερώθηκε η αστυνομία, από τον γιο του και ξεκίνησαν οι έρευνες για τον εντοπισμό του.

Αστυνομία, συγγενείς, κάτοικοι της περιοχής και η ομάδα διάσωσης του Καρπενησίου, έψαχναν όλη νύχτα τη δύσβατη περιοχή.

Τελικά ο 73χρονος εντοπίστηκε νεκρός, σε βάθος 130 μέτρων, στο φαράγγι της Μαύρης Σπηλιάς του Προσσού Ευρυτανίας στις 3:30 τα ξημερώματα.

Επειδή η ανάσυρση της σορού ήταν δύσκολη εκείνη την ώρα, οργανώθηκε επιχείρηση με το πρώτο φως της ημέρας και τελικά ανασύρθηκε από τους άνδρες της ομάδας διάσωσης στις 9:10 το πρωί.

Η αστυνομία έχει αποκλείσει την εγκληματική ενέργεια.

Όλα δείχνουν ότι ο 73χρονος κατακρημνίστηκε, ωστόσο τα ακριβή αίτια θανάτου θα γίνουν γνωστά μετά την νεκροψία νεκροτομή.

Μακελειό στο Πακιστάν - Τουλάχιστον 41 νεκροί και πάνω απο 70 τραυματίες

Δύο βομβιστές αυτοκτονίας σκότωσαν σήμερα τουλάχιστον 41 ανθρώπους πυροδοτώντας τα εκρηκτικά που φορούσαν στην είσοδο ενός τεμένους σούφι στην επαρχία Πουντζάμπ του Πακιστάν, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.

Η επίθεση είχε στόχο τους προσκυνητές που συγκεντρώθηκαν στον τάφο του Αχμεντ Σουλτάν, ενός αγίου του 13ου αιώνα, στην περιοχή Ντέρα Γάζι Χαν.

"Δύο πεζοί καμικάζι πυροδότησαν τις βόμβες που φορούσαν όταν η αστυνομία προσπάθησε να τους εμποδίσει να εισέλθουν" στο τέμενος, δήωλσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ζάχιντ Χουσάιν Σαχ, αξιωματικός της αστυνομίας.

"Προς το παρόν έχουμε μετρήσει 41 νεκρούς", διευκρίνισε, προσθέτοντας ότι περισσότεροι από 70 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί. Τα θύματα είναι κυρίως προσκυνητές.

Μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα

Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι περιπτώσεις επιχειρήσεων που προχωρούν σε ατομικές συμβάσεις εργασίας μειώνοντας τους μισθούς κατα μέσο όρο 10%.

Σύμφωνα με στοιχεία της επιθεώρησης εργασίας 80 επιχειρήσεις έχουν δείξει ενδιαφέρον για μειώσεις μισθών κάτω απο τις κλαδικές συμβάσεις ενω παράλληλα κάνουν θραύση οι ατομικές συμβάσεις εργασίας. Χιλιάδες έχουν υπογραφεί με μειώσεις μισθών κατα μέσο όρο περίπου 10%.

Οι εμπειρογνόμωνες του υπ. εργασίας εκτιμούν οτι μέσω των ατομικών συμβάσεων οι επιχειρήσεις παρακάμπτουν τις δυσκολίες που παρουσιάζει η υπογραφή των ειδικών επιχειρησιακών συμβάσεων. Ετσι, μειώνουν τους μισθούς και κόβουν υπερωρίες, χωρίς να εμπλέκονται σε γραφειοκρατικές διαδικασίες με τις υπηρεσίες του υπ. εργασίας και ταυτόχονα αποφεύγουν τη μετωπική αντιπαράθεση με τα κλαδικά συνδικάτα.

Οι εργαζόμενοι, υπο την απειλή του λουκέτου της επιχείρησης ή των απολύσεων, αναγκάζονται να υπογράφουν ατομικές συμβάσεις με μειώσεις μισθών, χωρίς να υπάρχουν σχετικές αναφορές στην επιθεώρηση εργασίας.

Τα συνδικάτα εκφράζουν φόβους οτι μετά το δίμηνο Απριλίου – Μαίου, που οι επιχειρήσεις κλείνουν τους ισολογισμούς τους, δηλαδή απο τον Ιούνιο θα υπάρξουν μαζικές αιτήσεις εταιριών για υπογραφή επιχειρησιακών συμβάσεων.

Φορτηγό πλοίο προσάραξε στην Κάρπαθο

Φορτηγό πλοίο με σημαία Ολλανδίας, και πλήρωμα 6 αλλοδαπούς, προσάραξε βόρεια του Διαφάνι στην Κάρπαθο.

Από την προσάραξη δεν αναφέρθηκε ρύπανση ούτε τραυματισμός. Το πλοίο μετέφερε κάρβουνο από το Ισκεντερούμ της Τουρκίας στη Γαλλία.

Από το Υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας γνωστοποιήθηκε πως στην περιοχή κατευθύνεται το ρυμουλκό "Αιγαίας" από Πειραιά, προκειμένου να βοηθήσει στην αποκόλληση του πλοίου.

Νεκρός φαντάρος από μηνιγγίτιδα στη Σύμη

Αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία της Ρόδου,τόπο καταγωγής του άτυχου στρατιώτη, καθώς φίλοι του κάνουν λόγο για μοιραίες παραλείψεις και τραγική ολιγωρία. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Τα Νέα" ο στρατιώτης Ο.Π., 21 ετών έπεσε πριν από δύο εβδομάδες από το κρεβάτι στο θάλαμό του και χτύπησε στο κεφάλι.

Ο νεαρός μεταφέρθηκε στην Ρόδο με καθυστέρηση δύο ημερών και επί μία εβδομάδα δεν του γινόταν διάγνωση ούτε από τους στρατιωτικούς γιατρούς ούτε από το Νοσοκομείο της Ρόδου, παρά τον πυρετό, τους πονοκεφάλους και τα άλλα συμπτώματα που είχε.

Τελικά, την περασμένη Κυριακή διαγνώστηκε μικροβιακή μηνιγγίτιδα και μετά από ενέργειες συγγενών και φίλων διακομίστηκε την περασμένη Δευτέρα στην Αθήνα, στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, σε σοβαρή κατάσταση και την Παρασκευή ανακοινώθηκε στους γονείς του ότι ο 21χρονος φαντάρος ήταν κλινικά νεκρός.

Οι γονείς του βρήκαν το κουράγιο να δωρίσουν τα όργανα του γιου τους ενώ η τοπική κοινωνία της Ρόδου, ζητά απαντήσεις για την τραγική ολιγωρία.

Την ίδια ώρα ανησυχία επικρατεί στη μονάδα που υπηρετούσε ο στρατιώτης στη Σύμη, καθώς θεωρείται κρίσιμο να βρεθεί η αιτία μόλυνσης ώστε να προστατευτούν οι υπόλοιποι στρατιώτες της μονάδας.

Νεκρός ποδηλάτης ύστερα από σύγκρουση με Ι.Χ στα Τρίκαλα

Θανάσιμα τραυματίστηκε σήμερα ένας 25χρονος αλλοδαπός, όταν το ποδήλατο στο οποίο επέβαινε συγκρούστηκε με αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας 32χρονος.

Η σύγκρουση σημειώθηκε στην επαρχιακή οδό Τρικάλων-Μεγαλοχωρίου. Προανάκριση για τα αίτια του ατυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Τρικάλων.

Αντί για νερό βρήκαν πετρέλαιο στη Ζάκυνθο

Αναβλήθηκε μέχρι νεοτέρας η συνέχιση των δεκατριών γεωτρήσεων στην περιοχή του παραθαλάσσιου χωριού Κερίου στη Ζάκυνθο, λόγω εύρεσης πετρελαίου. Οι γεωτρήσεις είχαν σκοπό να βελτιώσουν την υδροδότηση του νησιού ωστόσο η εμφάνιση κοιτασμάτων πετρελαίου προκάλεσε αλλαγή στα σχέδια των τοπικών Αρχών καθώς πλέον το νερό δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί στις καλλιέργειες.

Κοιτάσματα πετρελαίου έχουν βρεθεί και παλαιότερα στην περιοχή ενώ οι εμπειρογνώμονες θεωρούν ότι η εκτεταμένη υδροδότηση του νησιού έχει οδηγήσει τις γεωτρήσεις σε μεγάλο βάθος με αποτέλεσμα να παρατηρούνται αυτά τα φαινόμενα.

Το θέμα της αξιοποίησης των οκτώ νέων γεωτρήσεων στο Κερί είχε απασχολήσει και τη σύσκεψη που έγινε πριν από περίπου ένα μήνα στην αντιπεριφέρεια κατά την πρόσφατη επίσκεψη στο νησί του γενικού γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Τάσου Αποστολόπουλου και του Περιφερειάρχη Σπύρου Σπύρου.

Τότε είχε ανακοινωθεί ότι τα έργα των γεωτρήσεων θα ενταχθούν στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα χρηματοδότησης ΕΣΠΑ.

Οι διαρρήκτες αγαπούσαν την... κηπουρική

Άγνωστοι διέρρηξαν δύο αποθήκες με εξοπλισμό περιποίησης και καλλωπισμού κήπων, αφαιρώντας εργαλεία μεγάλης χρηματικής αξίας.

Στον Πρόδρομο Πηνείας, οι διαρρήκτες εισέβαλαν σε εξοχική κατοικία από την οποία δεν πήραν τίποτα, στη συνέχεια ωστόσο ρήμαξαν την αποθήκη.

Συγκεκριμένα "σήκωσαν" ένα σκαπτικό βενζινοκίνητο μηχάνημα, ένα χορτοκοπτικό, ένα κλαδευτικό μηχάνημα και ένα βενζινοκίνητο γεωτρύπανο. Η αξία των κλοπιμαίων ανέρχεται στα 2.000 ευρώ.

Αλλά και στον οικισμό Λιβαδάκια της Αμαλιάδας οι διαρρήκτες παράβλεψαν το εξοχικό και έβαλαν στο μάτι την αποθήκη. Μια μηχανή κοπής γκαζόν, ένα χορτοκοπτικό και ένα αλυσοπρίονο, συνολικής αξίας 1.100 ευρώ, καθώς και εκατό λίτρα ελαιολάδου αξίας 300 ευρώ, ήταν η λεία τους.

Σπείρα αλλοδαπών σκόρπιζε τον τρόμο στο κέντρο της Αθήνας

Στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών οδηγήθηκε χθες μία από τις μεγαλύτερες πολυεθνικές σπείρες εγκληματιών που έχει ποτέ πιάσει η Αστυνομία. Στα χέρια των αστυνομικών βρίσκεται πλέον εγκληματική ομάδα που αποτελούνταν από 4 Αλγερινούς, 4 Μαροκινούς, 2 Παλαιστίνιους, 1 Ιρακινό, 1 Ιρανό και έναν Λιβανέζο.

Όλοι τους κατηγορούνται για εγκληματική οργάνωση, ληστείες και διακεκριμένες κλοπές κατά συρροή και κατά συναυτουργία από άτομα που ενεργούν καθ΄ έξη και κατ’ επάγγελμα και παράβαση του Νόμου Περί Αλλοδαπών και Περί Ναρκωτικών

Οι συλληφθέντες πάνω από έξι μήνες λυμαίνονταν την περιοχή του Κεραμεικού στο Γκάζι, με ληστείες σε βάρος πεζών ατόμων, κυρίως γυναικών από τις οποίες αφαιρούσαν τσάντες, πορτοφόλια και χρυσές αλυσίδες λαιμού.

Στο εγκληματικό τους ''ρεπερτόριο'' περιλαμβάνονταν επίσης κλοπές τσαντών, πορτοφολιών και άλλων αντικειμένων από πελάτες καταστημάτων αλλά και διαρρήξεις και κλοπές από αυτοκίνητα.

Από την μέχρι τώρα έρευνα εξιχνιάστηκαν τριάντα δύο ληστείες και κλοπές στο Γκάζι ενώ στη ''γιάφκα'' που χρησιμοποιούσαν σαν κρύπτη των κλοπιμαίων τους στην οδό Φυλής βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος από κοσμήματα, τσάντες, ρολόγια χειρός, γυαλιά ηλίου, πορτοφόλια, διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές, κινητά τηλέφωνα, διαρρηκτικά εργαλεία καθώς και 12 γραμμάρια κάνναβης.

Πυρηνικός αντιδραστήρας στην Αττική!!!

Ακόμα και ο υπουργός Υγείας πληροφορήθηκε πρόσφατα ότι εδώ και 33 χρόνια λειτουργεί στην Μαγούλα Αττικής ένας πυρηνικός αντιδραστήρας, υπό την ευθύνη μάλιστα του υπουργείου Υγείας.

Ο πυρηνικός αντιδραστήρας όπως αποκάλυψε ο Ant1 χρησιμοποιεί κοβάλτιο και αποστειρώνει ιατρικά υλικά, όπως γάζες, και φιαλίδια για φάρμακα.

Οι ειδικοί επιστήμονες διαβεβαιώνουν ότι για τον συγκεκριμένο αντιδραστήρα κοβαλτίου έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα ασφαλείας, ενώ σε σχέση με τους κλασικούς αντιδραστήρες παραγωγής ενέργειας είναι πολύ χαμηλής επικινδυνότητας.

Πάντως μετά την καταστροφή στην Ιαπωνία, και λόγω της υψηλής σεισμικότητας της Ελλάδας, ο υπουργός Υγείας έδωσε εντολή για επανέλεγχο της ασφάλειας του αντιδραστήρα στη Μαγούλα, από την Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας.

Την βίασε...υπνοβάτης!!!

"Υπνοβάτης" ισχυρίζεται ότι ήταν ένας 25χρονος , όταν βίασε το 2006 , μια γυναίκα και για την πράξη του καταδικάστηκε αρχικά σε φυλάκιση 3,5 χρόνων και έχει κάνει έφεση κατά της απόφασης αυτής.

Ο Γκάρι Κούλσον, που ήδη βρίσκεται στη φυλακή 312 μέρες θα έχει το δικαίωμα να ζητήσει πρόωρη αποφυλάκιση πριν τα Χριστούγεννα.

Στο δικαστήριο υποστήριξε ότι είχε ιστορικό υπνοβάτη και δεν θυμόταν τίποτα για το περιστατικό.Ο δικαστής Μάϊκολ Τίνεϊ που εκδίκασε την έφεση χαρακτήρισε «γελοία» την δικαιολογία του κατηγορούμενου αλλά πρόσθεσε πως «με βαριά καρδιά» του επιβάλει την αρχική ποινή ενώ κανονικά η ποινή του θα έπρεπε να είναι αυστηρότερη.

Η Ρούλα προσπαθεί να κόψεο το κάπνισμα

Η γλυκιά μας παρουσιάστρια, Ρούλα Κορομηλά, ζητά τη βοήθεια όλων μέσω facebook! Ο λόγος; Προσπαθεί - αλλά μάταια, από ότι φαίνεται - να κόψει ή τουλάχιστον να ελαττώσει το κάπνισμα! Η ίδια, πριν αποφασίσει να το κάνει μέσω διαδικτύου, είχε απευθυνθεί σε ειδικούς, αλλά δεν κατάφερε να βοηθηθεί.

Έτσι, έγραψε στο προφίλ της την Τετάρτη που μας πέρασε: ''Θέλω από σήμερα να κόψω το ρημαδοτσιγάρο.... Πείτε μου, πωωωωωως;;;''

Μάλιστα, δεν ήταν λίγοι οι φιλοι της, που έσπευσαν αμέσως να της προσφέρουν τις χρήσιμες συμβουλές τους, σχετικά με τους τρόπους που θα τη βοηθούσαν να το κόψει!

Μακάρι να τα καταφέρει... Καλό Κουράγιο κι επιτυχία Ρούλα!

Βροχερός ο καιρός και σήμερα

Τοπικές βροχές αναμένονται στα νοτιοανατολικά και το απόγευμα στην Πελοπόννησο. Βόρειοι άνεμοι τοπικά 7 μποφόρ στο Αιγαίο. Δείτε τον καιρό μέχρι την Παρασκευή.

Σε Μακεδονία και Θράκη θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά τμήματα και τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες και στα υπόλοιπα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Από το απόγευμα τοπικά νοτιοανατολικοί μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκτασία θα κυμανθεί απο 03 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Σε Νησιά Ιονίου, Ηπειρο, δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά καλός και μόνο το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στην Πελοπόννησο και πιθανώς στα υπόλοιπα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και βαθμιαία δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 05 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα είναι τοπικά αυξημένες και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στην Πελοπόννησο και πιθανώς στα υπόλοιπα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 05 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως στην Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στη νοτια Κρήτη η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.

Σε νησιά ανατολικού Αιγαίου και Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα νοτια τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος και μονό τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι γενικά αίρθιοςκαι μονο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα νοτιοανατολικοί 3 με 4. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

9 μαχαιριές γιατί... δεν απαντούσε στα sms του!!!

Σοκ εχει προκαλέσει στη Βρετανία η είδηση οτι ένας 18χρονος μαχαίρωσε τη φίλη του 9 φορές επειδή δεν απαντούσε στα sms που της έστελνε. Σύμφωνα με βρετανικές εφημερίδες ο 18χρονος Σαμ Τομλινσον έστησε καρτέρι στην φίλη του Κλόε Γουεστ έξω από το σχολείο της. Όταν εκείνη έφτασε και λίγο πρίν μπεί στο πραύλιο, εκείνος την πλησίασε και τη μαχαίρωσε εννέα φορές σε λαιμό και πρόσωπο.

Συμμαθητές της κοπέλας αλλα και καθηγητές μόλις είδαν τι συνέβαινε, έτρεξαν κοντά της, απομάκρυναν τον 18χρονο τον οποίο στη συνέχεια συνέλαβαν οι αστυνομικοί. Σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης ο 18χρονος είναι γιος καθηγητή.

Η κοπέλα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου και υποβλήθηκε σε εγχείρηση. Σύμφωνα με τους γιατρούς η κατάσταση της υγείας της είναι κρίσιμη αλλά σταθερή.

Οι φίλοι της νεαρής κοπέλας είπαν ότι ο Σαμ της επιτέθηκε επειδή εκείνη δεν του απάντησε στα μηνύματα που της έστειλε στο κινητό.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More