Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Συνελήφθη και ο τρίτος δράστης του μακελειού στον Ρέντη

Συνελήφθη στην περιοχή των Αχαρνών - Ο τέταρτος μάλλον έχει διαφύγει στο εξωτερικό

Εξάστερος ο Παναθηναϊκός - Νίκησε τη Μακάμπι στον τελικό

Στην κορυφή της Ευρώπης οι “πράσινοι” για έκτη φορά - Επικράτησε της Μακάμπι στον τελικό της Βαρκελώνης με 78-70 - MVP ο Διαμαντίδης - Εξαιρετικοί οι Σάτο, Μπατίστ. Δάκρυσε ο Ομπράντοβιτς

Αμερικανοί κομάντος σκότωσαν τον Μπιν Λάντεν

Ο επικεφαλής της Αλ Κάιντα, νούμερο ένα καταζητούμενος σε όλο τον κόσμο και φερόμενος ως ο ιθύνων νους των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου στις Η.Π.Α., Οσάμα Μπιν Λάντεν, είναι νεκρός.

Κυριακή 3 Απριλίου 2011

Κρήτη: Πυρκαγιά σε εργοστάσιο χαρτικών στο Ηράκλειο

Περισσότερες από 3 ώρες χρειάστηκε μεγάλη πυροσβεστική δύναμη προκειμένου να θέσει υπό έλεγχο τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε σε εργοστάσιο χαρτικών στο Ηράκλειο Κρήτης.

Η φωτιά εκδηλώθηκε αργά τη νύχτα σε επιχείρηση γραφικών τεχνών και παραγωγής χαρτικής ύλης στην Βιομηχανική Περιοχή του Ηρακλείου.

Οι φλόγες προκάλεσαν ζημιές ύψους 25 χιλιάδων ευρώ στην επιχείρηση ενώ παραμένουν ακόμα άγνωστα τα αίτια της εκδήλωσής της.

Άμεσα έσπευσαν στο σημείο 14 άνδρες της Πυροσβεστικής με 5 οχήματα που χρειάστηκαν 3 και πλέον ώρες για να τη θέσουν υπό έλεγχο.

Βρέθηκε νεκρός μετά από 10 μέρες

Σε δύσβατη περιοχή στην Πέτα της Άρτας εντοπίστηκε χθες το μεσημέρι, το πτώμα ενός άνδρα.

Ο άνδρας είχε εξαφανιστεί από τις 25 Μαρτίου από την οικία του ενώ τα μέχρι στιγμής τα στοιχεία δεν δείχνουν ότι πρόκειται για εγκληματική ενέργεια.

Προανάκριση ενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Άρτας.

Έκλεψαν ότι βρήκαν - Πήραν ακόμα και τις... πόρτες!!!

Ό,τι βρήκαν μπροστά τους "σήκωσαν" από δύο επιχειρήσεις, χθες το απόγευμα τέσσερις αθίγγανοι.

Στόχος τους έγιναν δύο επιχειρήσεις, που βρίσκονται επί της οδού Στυλίδος στην Αγ. Παρασκευή Μαγνησίας.

Από τον περιβάλλοντα χώρο της μίας επιχείρησης πήραν σίδερα και μηχανήματα, ενώ από το φανοποιείο απέναντι από τα σφαγεία, πήραν: 2 πόρτες από αυτοκίνητο Opel, 2 πόρτες από Toyota hilux, 2 φτερά αυτοκινήτου, 1 καπό, ψυγεία, αμορτισέρ, και ολόκληρο το μπροστινό μέρος ενός Golf.

Tην ώρα που έφευγαν, έγιναν αντιληπτοί από κάποιον, που τους ακολούθησε και ταυτόχρονα ενημέρωσε την αστυνομία.

Η κινητοποίηση ήταν άμεση και το φορτηγάκι με τους 4 αθίγγανους εντοπίστηκε λίγα λεπτά αργότερα στην Νέα Μαγνησία από άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ που τους συνέλαβαν.

Ο ένας από τους 3 ήταν ανήλικος και με εντολή εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος.

Ανατροπή ιστιοφόρου στη Θεσσαλονίκη

Η Λιμενική Αρχή Θεσσαλονίκης ενημερώθηκε χθες το απόγευμα από ιδιώτη, ότι στη θαλάσσια περιοχή "Ναζίκι", ανοιχτά της Χαλάστρας Θεσσαλονίκης, ένα ιστιοφόρο σκάφος είχε ανατραπεί.

Στο σημείο έσπευσαν πλωτό περιπολικό του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, το αλιευτικό "Ανδρονίκη", καθώς και περιπολικό όχημα του Λιμενικού.

Διαπιστώθηκε ότι το ναυταθλητικό σκάφος είχε ανατραπεί, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή.

Ευτυχώς κανείς από τους δύο επιβαίνοντες του, 41 και 44 ετών δεν τραυματίστηκε.

Με την συνδρομή του "Ανδρονίκη" και συνοδεία του πλωτού περιπολικού το σκάφος ρυμουλκήθηκε και αγκυροβόλησε προσωρινά κοντά στο φάρο ενώ αναμένεται ανελκυθεί με μέριμνα του ιδιοκτήτη του.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης.

Ληστής... σαμουράι στη Θεσσαλονίκη!!!

Ένας άνδρας επιχείρησε χθες το απόγευμα στην πλατεία Ειρήνης να ληστέψει έναν 21χρονο, κρατώντας ένα... γιαπωνέζικο ξίφος!

Ο 31χρονος δράστης, επιχείρησε να του πάρει τα χρήματα και το κινητό τηλέφωνό του.

Ο νεαρός στην απειλή του ξίφους τράπηκε σε φυγή, καλώντας ταυτόχρονα σε βοήθεια.

Οι περίοικοι ειδοποίησαν την Αστυνομία που λίγο αργότερα συνέλαβε τον επίδοξο ληστή.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Προσοχή στην Λ. Λαυρίου

Επικίνδυνες είναι οι συνθήκες οδήγησης στη Λεωφόρο Λαυρίου, στο ύψος της Κερατέας.

Περίπου δύο χιλιόμετρα πριν από το σημείο όπου ο δρόμος είναι κλειστός, υπάρχουν πέτρες και άλλα αντικείμενα στο οδόστρωμα, ενώ οι οδηγοί αναγκάζονται να στρίψουν επί τόπου, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να συγκρουστούν με οχήματα από το αντίθετο ρεύμα.

Η Τροχαία δεν έχει φροντίσει να υπάρχει στο σημείο, σήμανση προειδοποίησης των οδηγών.

ΑΕΚ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 1-0

Μία από τις αμέτρητες της πληγές κατάφερε να επουλώσει η ΑΕΚ με την επιστροφή της στις νίκες επί του Ατρομήτου χάρη στο γκολ του Γκερέϊρο με 1-0 που της δίνει προς το παρόν ηρεμία. Τραγικές καταστάσεις στο ΟΑΚΑ, με οργισμένο κόσμο στις εξέδρες, πανό και...την ΑΕΚ να παίζει μόνη ξανά καθώς κανείς από την διοίκηση δεν βρέθηκε στο γήπεδο. Επεισόδια οπαδών με τα ΜΑΤ εκτός ΟΑΚΑ.

Ο Μανόλο Χιμένεθ παρέταξε την ομάδα του με σύστημα 4-3-3 και τον Ίσμαελ Μπλάνκο βασικό σε ένα έκρυθμο κλίμα στο Ολυμπιακό στάδιο και τον λιγοστό κόσμο που παραβρέθηκε στις εξέδρες ανά πάσα στιγμή να έιναι έτοιμος να εκραγεί.

Τα εξωαγωνιστικά προβλήματα, σε συνδυασμό με τα τραγελαφικά που συνέβησαν στο ξενοδοχείο αλλά και τις φήμες παραίτησης ή όχι του Σταύρου Αδαμίδη εμφανώς επηρέασαν τους «κιτρινόμαυρους» οι οποίοι προσπαθούσαν να κάνουν παιχνίδι κυρίως από τον άξονα.

Την στιγμή λοιπόν που οι οπαδοί της ΑΕΚ, έκαναν...βόλτα στο ταρτάν του ΟΑΚΑ, παρακολουθούσαμε δύο ομάδες να παίζουν κλειστά με μία ελαφρά πρωτοβουλία των κινήσεων από πλευράς Ένωσης.

Λίγες φάσεις, λοιπόν, με τον Ατρόμητο να περιορίζεται σε παθητικό ρόλο και να προσέχει τα μετόπισθεν. Ο Γεωργέας ήταν δραστήριος από δεξιά, κάτι που αποδείχτηκε και στο γκολ της ΑΕΚ, που προέκυψε με την συνεργασία του Καλαματιανού, με τον Γκερέϊρο. Ωραία σέντρα του «Φούλη» ιδανικό πλασέ ύστερα από ντρίμπλες του Πολωνού και 1-0 για την ΑΕΚ!

Κάπου εκεί εισέβαλλαν κουκουλοφόροι ανενόχλητοι αλλά ευτυχώς γρήγορα οι δυνάμεις των ΜΑΤ απέτρεψαν τα χειρότερα...

Στην επανάληψη, σαφώς η εικόνα του παιχνιδιού ήταν καλύτερη, και με καλή κυκλοφορία της μπάλας πλέον από τους φιλοξενούμενους, σημειώθηκαν αξιόλογες φάσεις αλλά ο Ατρόμητος έχασε την σπουδαιότερη:

Ο Καμαρά αστοχεί σε τετ α τετ με τον Σάχα, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ, το ίδιο αποτέλεσμα και η προσπάθεια του Αναστασάκου στην επαναφορά και ο Ατρόμητος σπαταλάει χρυσή ευκαιρία να φέρει το ματς στα ίσα.

Από κει και πέρα, ο ρυθμός ξαναέπεσε με τις δύο ομάδες να καταναλώνονται σε άσκοπες μπαλιές στο κέντρο. Αξιοσημείωτη η αποβολή του Σαρμιέντο ύστερα από ασυνεννοησία του διαιτητή με τους βοηθούς του, που μπερδεύεται με τους δύο...Μαρσέλο με συνέπεια να αφήσει τους Περιστεριώτες στο 84’ με δέκα παίκτες χωρίς λόγο.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΚΑΒΑΛΑ 3-1

Δέκα λεπτά ήταν αρκετά, προκειμένου ο Ολυμπιακός να πάρει τη νίκη και να διατηρήσει το αήττητο σερί στο Καραϊσκάκη. Οι «ερυθρόλευκοι» κέρδισαν 3-1 την Καβάλα και για 14ο παιχνίδι έμειναν αήττητοι, ενώ κέρδισαν την Καβάλα για 13η φορά! Φουστέρ, Τζιμπούρ και Μιραλάς τα γκολ για τον Ολυμπιακό. Ο Νικουλάε είχε ισοφαρίσει προσωρινά. Εντονες αποδοκιμασίες για τον Ντουντού!

Ο Ολυμπιακός έχοντας ήδη στεφθεί πρωταθλητής υποδεχόταν την Καβάλα, με μοναδικό σκοπό να πάρει τη νίκη και να διατηρήσει το αήττητο στο Καραϊσκάκη. Από την άλλη, οι φιλοξενούμενοι είχαν μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον, καθώς ήθελαν βαθμό ή βαθμούς, προκειμένου να μείνουν σε τροχιά πλέι οφ!

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε έδωσε την ευκαιρία στον Μέγιερι να παίξει για πρώτη φορά φέτος, ενώ και ο Ντουντού έπαιρνα, μια από τις τελευταίες του ευκαιρίες. Μάλιστα ο Βραζιλιάνος αποδοκιμάστηκε έντονα από τον κόσμο, δείχνοντας ότι αποτελεί ξένο σώμα!

Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι και προσπάθησαν να πετύχουν ένα γρήγορο γκολ. Ομως λίγο οι λανθασμένες τελικές πάσες, λίγο οι κακές επιλογές του Μιραλάς που έχασε τρεις μοναδικές ευκαιρίες μέσα σε 4’. Από το 21’ έως το 24’ ο Βέλγος έχασε τρεις κλασικές ευκαιρίες και κάλλιστα θα μπορούσε να είχε προηγηθεί σε εκείνο το σημείο ο Ολυμπιακός.

Πάντως η απουσία του Ιμπαγάσα ήταν αισθητή, μιας και δεν μπορούσε ο Ολυμπιακός να δημιουργήσει και να ξεκλειδώσει την άμυνα της Καβάλας. Η φάση όμως που στιγμάτισε το παιχνίδι ήταν στο 38’. Ο Nτικρόκ κάνει τη σέντρα η μπάλα βρίσκει πεντακάθαρα στο απλωμένο χέρι του Χολέμπας, αλλά ο διαιτητής, λανθασμένα, δεν έδωσε το πέναλτι. Στην συνέχεια δεν άλλαξε τίποτα και οι δύο ομάδες πήγαν στο 0-0

Στην επανάληψη η εικόνα του παιχνιδιού δεν είχε αλλάξει μέχρι που στο 58’ ο Φουστέρ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Από εκείνο το σημείο και μετά μπήκαν τέσσερα γκολ και ουσιαστικά ο Ολυμπιακός κλείδωσε τη νίκη!

Στο 58’ ο Χολέμπας μπήκε μέσα στην μεγάλη περιοχή της Καβάλας, βρέθηκε μπροστά από τον Γκαλίνοβιτς έκανε το σουτ, βρήκε στον έμπειρο τερματοφύλακα και λίγο πριν βγει κόρνερ πάσαρε στον Φουστέρ που από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 1-0! Στο 63’ ο Ρίος έκανε την κόρνερ ο Νικουλάε έπιασε την κεφαλιά και μείωσε προσωρινά! Καθώς πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί ο Τζιμπούρ με κεφαλιά έκανε το 2-1. Σαν να μην έφτανε αυτό για την Καβάλα ο Μιραλάς στο 67’ ανέβασε ακόμα περισσότερο τον δείκτη του σκορ! Ο ρυθμός στη συνέχεια έπεσε αισθητά με την Καβάλα να προσπαθεί να βγει σε αντεπιθέσεις. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε έδωσε ευκαιρίες και με την είσοδο του Φετφατζίδη έγινε πιο απρόβλεπτος, αλλά όχι πραγματικά επικίνδυνος.

ΚΕΡΚΥΡΑ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 1-2

Ο Πανιώνιος έκανε ίσως το πιο καθοριστικό βήμα για την παραμονή βάζοντας πλέον στην πρίζα την Κέρκυρα, η οποία μέχρι το τέλος παραμένει αβέβαιη ως προς την σωτηρία της. Ο Σιόβας στο 79΄ διαμόρφωσε το τελικό 2-1 με την ομάδα της Νέας Σμύρνης να παίρνει ανάσα παρότι ήταν με παίκτη λιγότερο λόγω της αποβολής του Όμο στο 64΄.

Η Κέρκυρα έκανε δυναμική εκκίνηση, αλλά ο Μήτρογλου είχε άλλη άποψη. Σκόραρε και πάλι και ο Πανιώνιος που μετά το 15΄ ανέβασε στροφές πήρε κεφάλι στο σκορ. Έχασε μάλιστα και νέα μεγάλη ευκαιρία με τον Ριέρα να πετύχει το 2-0 σε ένα πρώτο ημίχρονο που οι «Φαίακες» εγκλωβίστηκαν στην τακτική του Λεμονή και το πλάνο που είχαν οι φιλοξενούμενοι.

Στην επανάληψη το σκηνικό άλλαξε. Οι γηπεδούχοι πίεσαν και θέλησαν να βγουν στην επίθεση ώστε να φέρουν τα ίσια ανάποδα. Ο Ιωάννου από πλεονεκτική θέση αστόχησε μετά από λάθος στο κέντρο της άμυνας του Πανιωνίου.Ο Γραμμόζης κέρδισε πέναλτι σε σπρώξιμο του Όμο, ο οποίος δέχθηκε και την δεύτερη κίτρινη κάρτα και ο Επστάιν από την άσπρη βούλα σημείωσε το 1-1 στο 64΄. Ο Σιόβας όμως εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια της άμυνας της Κέρκυρας και χάρισε στο 79΄ το «τρίποντο».

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ - SKODA ΞΑΝΘΗ 3-0

Μπορεί να έχασε τη μεγάλη ευκαιρία να παίξει στον πρώτο τελικό της ιστορίας του ο Ολυμπιακός Βόλου στα ματς με τον Ατρόμητο, αλλά ξέρει και άλλο τρόπο για να βγει στην Ευρώπη. Η ομάδα της Θεσσαλίας σάρωσε με 3-0 την Ξάνθη και φαίνεται ότι κλειδώνει την συμμετοχή της στα πλέι οφ του πρωταθλήματος, αφού δυο αγωνιστικές πριν το φινάλε έχει πέντε βαθμούς παραπάνω από τον Άρη.

Οι παίκτες του Μάκη Κατσαβάκη μπήκαν πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και λίγο έλειψε να προηγηθούν στο πρώτο λεπτό με τον Μαρτίν, αλλά τελικά το κοντινό γύρισμα του Αργεντινού έφυγε λίγο άουτ, αγχώνοντας από νωρίς τον Γκσπούρνινγκ.

Στο πέντε και πάλι ο Ολυμνπιακός απείλησε με τον Μπρέσκα αυτή τη φορά, ο οποίος με ατομική ενέργεια πήγε να νικήσει τον τερματοφύλακα της Ξάνθης, αλλά τελικά ο Αυστριακός δήλωσε παρών και μπλόκαρε.

Η Ξάνθη προσπάθησε να ισορροπήσει το ματς, αλλά οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι και είχαν την κατοχή της μπάλας. Αυτή η υπεροχή απέδωσε καρπούς στο 34ο λεπτό, όταν ο Σανκαρέ πήρε την κεφαλιά ανενόχλητος μετά από φάουλ του Ούμπιντες και άνοιξε το σκορ.

Η πρώτη καλή φάση για τουες φιλοξενούμενους έγινε με το τέλος του ημιχρόνου και λίγο έλειψε να στείλει τις δυο ομάδες ισόπαλες στα αποδυτήρια, όταν το σουτ του Σταθάκη σταμάτησε στο δοκάρι του Γιακούποβιτς.

Όπως και το πρώτο ημίχρονο έτσι και το δεύτερο είχε έναν πρωταγωνιστή και αυτός ήταν ο Ολυμπιακός Βόλου. Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν και πάλι με σκοπό να κυριαρχήσουν και να σκοράρουν ένα ακόμα γκολ που θα «κλείδωνε» τη νίκη.

Αυτό το πέτυχαν στο 67ο λεπτό με τον Σολάκη, όταν ο έμπειρος επιθετικός κατέβασε την μπάλα πολύ όμορφα και με ωραίο πλασέ νίκησε τον Γκσπούρνιγνκ. Κάπου εκεί οι παίκτες της Ξάνθης παράτησαν τελείως το ματς και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα ένα ακόμα γκολ των Θεσσαλών με τον Τομάς στο 83ο λεπτό.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡ. - ΑΡΗΣ 1-2

Ο Αρης διατήρησε το απόλυτο των νικών με τον Σάκη Τσιώλη στον πάγκο του, τρίτη νίκη το 2-1 στην Τρίπολη επί του Αστέρα και μάλιστα πάλι με ανατροπή, έχοντας βρεθεί πίσω στο σκορ. Ιδανικός αυτόχειρας ο Αστέρας, το σκορ ανατράπηκε με τον Αρη να παίζει με δέκα παίκτες από το 40' (Καστίγιο), ο Μπαστία έχασε πέναλτι στο 89' για να ισοφαρίσει. Το νικητήριο γκολ ο πρώην αρχηγός του Αστέρα Νίκος Λαζαρίδης, μαντάρα για μια ακόμα φορά τα έκανε ο διαιτητής Κωνσταντινέας.

Τα πάντα έγιναν στο πρώτο ημίχρονο στην Τρίπολη, με τον Αστέρα να έχει παράπονα από τη διαιτησία του Κωνσταντινέα. Μετά από ένα ήρεμο 25λεπτο, στο 27’ ο Ρονάλντο έδιωξε προ της γραμμής την κεφαλιά του Ροζέριο, ήταν το πρελούδιο μιας ασφυκτικής πίεσης που άσκησε ο Αστέρας, κυρίως με στημένες φάσεις. Και στο 32’ ακυρώθηκε γκολ του Μπαστία, με τον Κωνσταντινέα να ανακαλύπτει επιθετικό φάουλ του Ματούσιακ. Ομως από μια παρόμοια φάση στο 35’ προήλθε το άνοιγμα του σκορ από τον Ορόθκο. Εκτέλεση φάουλ του Ουριμπάρι, ο Ισπανός αμυντικός πρόλαβε... συμπαίκτες και αντιπάλους και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Και μερικά λεπτά αργότερα ο Αρης έμεινε με δέκα παίκτες! Ο Νέρι Καστίγιο επιβεβαίωσε το απρόβλεπτο του χαρακτήρα του και με εκτός φάσης χτύπημα στον Μπαστία, είδε την κόκκινη κάρτα από τον Κωνσταντινέα! Το αριθμητικό μειονέκτημα όμως δεν απέτρεψε τον Αρη από το να φτάσει στην ισοφάριση λίγο πριν εκπνεύσει το πρώτο ημίχρονο. Ο Μπαρτολίνι τράβηξε τον Κόκε μέσα στην περιοχή, το πέναλτι αξιοποίησε ο παθών και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Επεισοδιακό το πρώτο μέρος με τέσσερις κίτρινες και μία κόκκινη κάρτα.

Και αν στο πρώτο ημίχρονο έγιναν τα πάντα, στην επανάληψη έγιναν περισσότερα από τα... πάντα. Ο Αστέρας πίεζε, με τον παίκτη παραπάνω αλλά κόντρα στη ροή ο Αρης πήρε το προβάδισμα στο 65’, με την προβολή του Νίκου Λαζαρίδη. Ο πρώην αρχηγός του Αστέρα δεν πανηγύρισε από ένδειξη σεβασμού το γκολ προς την παλιά του ομάδα, όμως ήταν η εκκίνηση του θρίλερ για τους γηπεδούχους.

Και των κατά συρροήν λαθών του Κωνσταντινέα, που έχασε τον έλεγχο του αγώνα, απέβαλε με δεύτερη κίτρινη κάρτα και τον Φρανκού στο 85’, παρότι ο Αργεντίνος έπεσε από μαρκάρισμα του Ρονάλντο μέσα στην περιοχή. Ο Αστέρας αναζήτησε απεγνωσμένα την ισοφάριση, στο 87’ ο Παπάζογλου έχασε το άχαστο από το ένα μέτρο και στο 89’ το δράμα.

Ο Κωνσταντινέας είδε πέναλτι σε πτώση του Ματούσιακ μέσα στην περιοχή από τον Φατί, παράβαση δεν υπήρχε αλλά ο Μπαστία έστειλε την εκτέλεση πάνω στον Χουάνμα, που απέκρουσε στην αριστερή του γωνία! Τέλος δράματος, 3/3 για τον Τσιώλη στον πάγκο του Αρη, ο Αστέρας βυθίζεται όλο και πιο γρήγορα προς τη Β’ Εθνική.

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ – ΗΡΑΚΛΗΣ 1-0

Εργοτέλης και Ηρακλής ήθελαν τη νίκη στο «Παγκρήτειο» έτσι ώστε να διασφαλίσουν και τυπικά από σήμερα την παραμονή τους στη Σούπερ Λιγκ. Με τη νίκη τους 1-0 οι Κρητικοί και σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα αποτελέσματα της αγωνιστικής έκλεισαν και τυπικά το κεφάλαιο «παραμονή» σε αντίθεση με τον «γηραιό» που καλείται να σφραγίσει τη σωτηρία του στις δύο εναπομείνασες αγωνιστικές.

Από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης ο Εργοτέλης έδειξε διάθεση να επιτεθεί και να ελέγξει το ρυθμό, κάτι που σε γενικές γραμμές κατάφερε. Μόλις στο 7’ οι Κρητικοί απώλεσαν την πρώτη μεγάλη τους ευκαιρία, όταν το απευθείας μακρινό φάουλ του Μπέτο σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του Μπαντή.

Στα επόμενα λεπτά ο Ηρακλής κατάφερε να φέρει κάπως το ματς στα μέτρα του, δεν απειλήθηκε, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να έχει ιδιαίτερες επιθετικές πρωτοβουλίες. Με τα σκληρά μαρκαρίσματα και τις κίτρινες να… δίνουν και να παίρνουν, ο Εργοτέλης κατάφερε να ανοίξει το σκορ, λίγο μετά τη συμπλήρωση του ημιώρου.

Ήταν στο 31΄ όταν ο Χίμπλινγκερ πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι μετά το κόρνερ του Ρομάνο και νίκησε τον ανήμπορο να αντιδράσει Μπαντή. Αυτό ήταν και το σκορ του πρώτου μέρους, με τον Ηρακλή να… απουσιάζει, σε ότι αφορά το δημιουργικό κομμάτι, ενώ βρίσκεται πίσω στο σκορ…

Το δεύτερο μέρος άρχισε με το σουτ του Βερπακόφσκις και τις δύο ομάδες να δείχνουν ότι θα μείνουν στο τέμπο του πρώτου μέρους. Ωστόσο, στο 60’ ο Ρουμπάκης αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα από τον Κάκο και το σκηνικό διαφοροποιήθηκε με τον Ηρακλή πλέον να παίζει με αριθμητικό πλεονέκτημα.

Δύο λεπτά αργότερα ο «γηραιός» έφθασε πιο κοντά από ποτέ στο γκολ, όταν μετά το φάουλ του Λίμα ο Μάχοπ δεν μπόρεσε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα με προβολή, μετά την ασταθή επέμβαση του (εξαιρετικού κατά τα άλλα) Δασκαλάκη.

Με το παιχνίδι να έχει γίνει άναρχο η μία φάση διαδεχόταν την άλλη. Στο 68’ ήταν η σειρά των γηπεδούχων να φθάσουν κοντά στο γκολ, με τους Μπούντιμιρ και Ρομάνο να μην καταφέρνουν να στείλουν από κοντά τη μπάλα στα δίχτυα, ενώ στο 83’ οι Θεσσαλονικείς απέτυχαν εκ νέου να φέρουν το ματς στα ίσια, με τον Μάχοπ να μην μπορεί να νικήσει τον Δασκαλάκη σε ένα ανεπανάληπτο τετ-α-τετ.

Με το παιχνίδι να οδεύει στα τελευταία λεπτά του, οι παίκτες του Ηρακλή γνώριζαν ότι δεν θα είχαν πολλές ευκαιρίες για να ισοφαρίσουν. Και τελικά η… τελευταία έμελλε να είναι και η μεγαλύτερη του παιχνιδιού για την ομάδα του Γιώργου Παράσχου, όταν στο 89’ ο Κατσαμπής έστειλε τη μπάλα από κοντά με κεφαλιά στο δοκάρι του Δασκαλάκη.

ΠΑΟΚ – ΛΑΡΙΣΑ 1-0

Αυτή τη φορά οι αλλαγές του Μάκη Χάβου πρόσφεραν τη φρεσκάδα που έλειπε από τον ΠΑΟΚ. Ο Αθανασιάδης με γκολ στο 68΄ έδωσε ένα “ψυχολογικό τρίποντο” στον δικέφαλο του βορρά, “σφράγισε” ουσιαστικά (όχι μαθηματικά) τη συμμετοχή στα πλέι οφ, αλλά έστειλε τη Λάρισα στη Football League (πάλι ουσιαστικά και όχι μαθηματικά).

Μία Λάρισα που δεν δικαιούταν κάτι περισσότερο μετά από τέτοια εμφάνιση στην Τούμπα, αν και έφτασε κοντά στην ισοφάριση αμέσως μετά το γκολ του Αθανασιάδη. Αποβλήθηκε στις καθυστερήσεις ο Ταλ για κλωτσιά εκτός φάσης στον Βιεϊρίνια.

Είναι πρόβλημα των “ημερών”. Ο ΠΑΟΚ όπως και στα προηγούμενα ματς έπαιζε ως αδιάφορος, παρόλο που η θέση του στα πλέι οφ δεν είναι “καπαρωμένη” μαθηματικά. Οι παίκτες του Χάβου μπήκαν δυνατά στο ματς, αλλά δεν υπήρχε αρκετή κίνηση χωρίς τη μπάλα με αποτέλεσμα να παρουσιάζουν μία εικόνα αδιαφορίας.

Αντίθετα, η Λάρισα που “καιγόταν” για βαθμούς έμεινε πίσω, προσπάθησε να κοντρολάρει το ρυθμό, να κρατήσει τους αντιπάλους μακριά από τη μεγάλη περιοχή, να διαφυλάξει, δηλαδή, έστω τον ένα βαθμό και από εκεί και πέρα να διεκδικήσει ότι καλύτερο σε όποια φάση της παρουσιαστεί η ευκαιρία.

Έτσι, κύλησαν 45 λεπτά χωρίς την πολύ μεγάλη φάση, δύο-τρεις... υποψίες ευκαιρίας και μόνο μία κεφαλιά του Κουζέν στο 40΄ που πραγματικά ανησύχησε τον Χαλκιά. Η Λάρισα απείλησε μόνο από στημένα, ενώ ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να αιφνιδιάσει από τον άξονα με μακριά σουτ.

Πάντως, οι δύο προπονητές στάθηκαν άτυχοι, αφού χρειάστηκαν να κάνουν από μία αλλαγή, καθώς Πανκράτ και Γκαρσία δεν μπόρεσαν να συνεχίσουν. Μπλάζεκ και Αρίας που μπήκαν αντίστοιχα βοήθησαν τις ομάδες τους αλλά δεν έπαιξαν καταλυτικό ρόλο για να δούμε κάτι καλύτερο στο πρώτο μέρος.

Παρόλα αυτά, συνέβη κάτι... πρωτότυπο στα ελληνικά γήπεδα αφού ο Ετό δέχτηκε κίτρινη κάρτα επειδή μέσα στο σορτσάκι του έκρυβε ένα... μπουκάλι νερό!!!

Όσον αφορά το δεύτερο 45λεπτο, η εικόνα ήταν... καρμπόν, με του πρώτου ημιχρόνου και ο Χάβος αναγκάστηκε να κλείσει αμέσως τις αλλαγές του στην προσπάθεια να φρεσκάρει την ομάδα του. Όντως, με την είσοδο των Σαλπιγγίδη και Αθανασιάδη στην κορυφή, στο 4-4-2 πλέον του ΠΑΟΚ και τον Ελ Ζαρ να ανεβάζει κατακόρυφα την απόδοση του, οι γηπεδούχοι έγιναν σαφώς καλύτεροι.

Έκλεισαν τη Λάρισα στα καρέ της και σε μία φάση που οι φιλοξενούμενοι πιάστηκαν στον ύπνο, ο Λίνο βρήκε από τα αριστερά τον Αθανασιάδη που με ψυχραιμία αλλά και τύχη άνοιξε το σκορ.

Η Λάρισα προσπάθησε να αντιδράσει, έβγαλε -η αλήθεια είναι- κάποιες επιθέσεις, αλλά δεν υπήρχε ούτε ουσία στο παιχνίδι της αλλά κυρίως καθαρό μυαλό. Μάλιστα, στις καθυστερήσεις, ο Ταλ δεν ενήργησε επαγγελματικά και κλώτσησε τον Βιεϊρίνια με αποτέλεσμα να πάρει την άγουσα για τα αποδυτήρια.

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 1-0

Η πολύ χαλαρότητα οδηγεί σε αυτά τα αποτελέσματα. Ο Παναθηναϊκός πήγε για εκδρομή στις Σέρρες, οι παίκτες του Παύλου Δημητρίου βρήκαν κίνητρο απέναντι σε ένα μεγάλο αντίπαλο και παρά τον υποβιβασμό δίκαια πήραν μία νίκη που θα μπορούσε να έχει πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις από το 1-0.

Ο Παύλος Δημητρίου χρησιμοποίησε τον Κέρλα μαζί με τον Παπάζογλου στα στόπερ, τον Ανακογλου στα χαφ και μόνο μπροστά τον Νταλέ. Από την πλευρά του ο Ζεσουάλδο Φερέιρα έδωσε φανέλα βασικού στον Κοτσόλη, ο Μαρίνος ξεκίνησε στα αριστερά και ο Πετρόπουλος μοναδικός προωθημένος.

Το πρώτο ημίχρονο του Παναθηναϊκού ήταν χάλια, τόσο χάλια που πραγματικά αν δεν ήξερες ότι παίζει το τριφύλλι θα νόμιζες ότι βλέπεις τον ΑΟ Κορακοχωρίου. Παίκτες που βαριόντουσαν να κουνήσουν το ένα πόδι τους, να πασάρουν, να σουτάρουν γενικώς. Μοναδικός διασωθείς ο Κοτσόλης που έκανε δύο εξαιρετικές αποκρούσεις και λίγο ο Καντέ που ότι μπορούσε έκοψε.

Ο Πανσερραϊκός πίεσε στο κέντρο, όχι τίποτα ιδιαίτερο, εύκολα κυκλοφορούσε την μπάλα και δικαιούταν πέρα για πέρα το γκολ που πέτυχε στο ημίχρονο. Πολύ καλός ο Πάρκερ που συνεργαζόταν άψογα με όλους τους μεσοεπιθετικούς των «λιονταριών». Οι αλλαγές θέσεων από τον Φερέιρα έγιναν για να γίνουν και δεν προσέφεραν τίποτα στους Πράσινους.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε ελάχιστα πιο φιλότιμος στην επανάληψη, χωρίς όμως να πιέσει την εστία του Ραντμαν. Ο Φερέιρα θέλησε να δώσει ένα δημιουργικό τόνο στην ομάδα του και πέρασε τον Νίνη αντί του Μαρίνου. Μάλιστα μετά την συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα έβαλε τον Γκοβού, έβαλε τον Σπυρόπουλο και ο Παναθηναϊκός έπαιξε με τριάδα στην άμυνα.

Η επιλογή αυτή του Πορτογάλου ήταν επόμενο να ανοίξει το παιχνίδι και τον Πανσερραϊκό να απειλεί από τα πλάγια με τους γρήγορους Μπέλιτς και Πάρκερ. Στο 67΄ ο Μπέλιτς είχε την μεγάλη ευκαιρία να τελειώσει τους Πράσινους, αλλά καθυστέρησε και ο Κοτσόλης έσωσε.

Ο Δημητρίου αναγκάστηκε να αλλάξει Ανάκογλου και Πάρκερ, λόγω τραυματισμού με τους Σουμπίνιο και Σίντζιτς. Η κ. Κουρομπίλια βοηθός διαιτητή, είδε λάθος τρεις περιπτώσεις οφσάιντ για τον Παναθηναϊκό, αλλά με τέτοια εμφάνιση μικρή σημασία έχει.

Τουλάχιστον σαράντα νεκροί από φονικές πλημμύρες στην Ταϊλάνδη

Οι πλημμύρες εδώ και μια εβδομάδα στη νότια Ταϊλάνδη έχουν προκαλέσει το θάνατο 40 ανθρώπων και έχουν αναγκάσει χιλιάδες να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Οι ασυνήθιστες για την εποχή καταρρακτώδεις βροχές έπληξαν 10 από τις 77 επαρχίες της χώρας, πλημμυρίζοντας σπίτια, προκαλώντας κατολισθήσεις και καταστρέφοντας δρόμους και γέφυρες.

Την περασμένη εβδομάδα χιλιάδες άνθρωποι αποκλείστηκαν από τις πλημμύρες σε δύο τουριστικά νησιά στον Κόλπο της Ταϊλάνδης αναγκάζοντας την κυβέρνηση να χρησιμοποιήσει στρατεύματα για την απομάκρυνση των τουριστών.

Οι θαλάσσιες και αεροπορικές συγκοινωνίες επαναλαμβάνονται στις περισσότερες τουριστικές περιοχές.

Από τις πλημμύρες στην αρχή της χρονιάς έχουν χάσει τη ζωή τους 220 άνθρωποι.

Αφγανιστάν: 10 νεκροί και 83 τραυματίες στην Κανταχάρ

Αποχώρησαν οι διαδηλωτές από την κεντρική πλατεία στην Κανταχάρ στο νότιο Αφγανιστάν, μετά την κατάληψή της σε ένδειξη διαμαρτυρίας "για το κάψιμο του Κορανίου στις Ηνωμένες Πολιτείες".

Ο κυβερνήτης της Κανταχάρ, Τοριαλάϊ Ουέσα, με συνέντευξη στους εκπροσώπους του Τύπου, έδωσε, ως τελικό επίσημο απολογισμό "τους 10 νεκρούς και τους 83 τραυματίες".

Ανάμεσα στους τραυματίες, είναι δημοσιογράφος, που κάλυπτε τα γεγονότα αυτά, αλλά τελικά κακοποιήθηκε από μία ομάδα έξαλλων διαδηλωτών και νοσηλεύεται.

Επίσης, 20 άνθρωποι έχουν συλληφθεί γιά τα βίαια επεισόδια, σύμφωνα με τον κυβερνήτη.

Τα πολύ βίαια επεισόδια, στο πλαίσιο της διαδήλωσης, ο κυβερνήτης απέδωσε σε "καταστροφικά στοιχεία, που παρεισέφρυσαν" στις τάξεις των διαδηλωτών.

Χαρακτηριστικό του κλίματος της βίας, που επικράτησε, είναι το κάψιμο των αιθουσών διδασκαλίας ενός γειτονικού σχολείου, όπως και ενός καταστήματος πώλησης DVD, άλλων εμπορικών καταστημάτων και, τέλος, ενός μικρού αριθμού σταθμευμένων οχημάτων στην περιοχή της διαδήλωσης.

Έκλεβαν με πρόσχημα τον... πονοκέφαλο!!!

Ο… πονοκέφαλος που δήθεν είχε ένας άγνωστος τσιγγάνος, ήταν μόνο η αφορμή για να χτυπήσει μαζί με την παρέα του την πόρτα ενός ηλικιωμένου ζευγαριού σε χωριό των Τρικάλων.

Οι δράστες είχαν σκοπό να κλέψουν ό,τι θα έβρισκαν, τόσο στο συγκεκριμένο σπίτι, όσο και στο… διπλανό!

Ο 83χρονος ιδιοκτήτης του σπιτιού και η 77χρονη σύζυγός του δεν υποψιάστηκαν τους πραγματικούς σκοπούς της πενταμελούς ομάδας που έφτασε έξω από το σπίτι τους στην Αγριελιά Τρικάλων με ένα αγροτικό αυτοκίνητο.

Όταν, μάλιστα, ο ένας από αυτούς ζήτησε… ασπιρίνη για τον πονοκέφαλο, προθυμοποιήθηκαν να του δώσουν!

Όμως, οι άγνωστοι μπήκαν όλοι στο φτωχικό των δυο γερόντων ζητώντας και νερό, με αποτέλεσμα εκείνοι να μην αντιληφθούν ότι φεύγοντας είχαν πάρει μαζί τους μια… κουβέρτα και 70 ευρώ που βρίσκονταν πάνω στο τραπέζι!

Οι τσιγγάνοι πήγαν και στο διπλανό σπίτι που ήταν άδειο και διέρρηξαν με την ησυχία τους την πόρτα της αποθήκης, από την οποία άρπαξαν ένα δοχείο με λάδι και δύο χάλκινα καζάνια!

Ήταν, μάλιστα, τόσο μεγάλη η σιγουριά τους, ώστε πήγαν σε σημείο του χωριού όπου προσπαθούσαν ενώπιον των κατοίκων να …ισιώσουν με πέτρες και βαριοπούλες τα χάλκινα είδη για να μην αναγνωρίζονται!

Αμέσως μετά, έφυγαν ανενόχλητοι με το αγροτικό τους.

Απίστευτη καραμπόλα 127 αυτοκινήτων!!!

Τεράστια καραμπόλα 127 αυτοκινήτων σημειώθηκε στην οδική αρτηρία που ενώνει το Αμπου Ντάμπι με το Ντουμπάι.

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και άλλοι 61 τραυματίστηκαν, εκ των οπίων αρκετοί σοβαρά, όταν συνολικά 127 οχήματα έκαναν μία τεράστια καραμπόλα στη μεγάλη οδική αρτηρία, που ενώνει το Ντουμπάϊ με το Αμπου Ντάμπι, "εξαιτίας της πυκνής ομίχλης στην περιοχή", όπως ανακοινώθηκε κατόπιν από την τοπική αστυνομία.

Ο επικεφαλής της Τροχαίας Κίνησης του Αμπου Ντάμπι, κ. Χουσέϊν αλ Χάρτχι ανέφερε σχετικά ότι, "προκειμένου να παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες και να αποσυμφορηθεί η οδική αρτηρία, χρησιμοποιήθηκαν περίπου 200 ασθενοφόρα αλλά και οχήματα της πολιτικής άμυνας, ενώ οι τοπικές αρχές κάλεσαν σε βοήθεια και τις ένοπλες δυνάμεις των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων οι οποίες διέθεσαν αμέσως αρκετά στρατιωτικά οχήματα".

Δεν έχουν λεφτά για τον κόσμο, αλλά για τους δικούς τους έχουν!!!!

Δεν σφίγγουν όλοι το ζωνάρι όπως φαίνεται παρά μόνο όσοι δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Έθνους στον καταχρεωμένο ΟΣΕ η νέα συλλογική σύμβαση εργασίας προβλέπει ένα νέο επίδομα "θέσης διοίκησης" για όλους τους προϊσταμένους και τα υψηλόβαθμα διευθυντικά στελέχη του ομίλου. Η αύξηση φτάνει ως και 25% του μηνιαίου μισθού.

Σύμφωνα με έγγραφα που δημοσιεύει η εφημερίδα, ο κατάλογος των αυξήσεων που περιλαμβάνεται στο άρθρο 9 της σύμβασης έχει ως εξής:

Προιστάμενος διεύθυνσης ως 25%
Προιστάμενος Υπηρεσίας ως 20%
Προιστάμενος Τμήματος ως 15%
Προιστάμενος Τομέα ως 10%
Προιστάμενος Ομάδας ως 3%

Η σύμβαση υπογράφτηκε στις 23 Μαρτίου, μετά δηλαδή την οριζόντια μείωση μισθών των εργαζομένων κατά 20% και την κατάργηση του 13ου και του 14ου μισθού.

Το φαγοπότι ωστόσο συνεχίζεται και σε άλλες ΔΕΚΟ και δημόσιες υπηρεσίας. Με τα αντίτυπα των αποφάσεων που δημοσιεύει το Έθνος αποκαλύπτεται ότι:

Το ποσό των 45.965 ευρω διέθεσε η ΕΥΔΑΠ στον σύλλογο συνταξιούχων της με απόφαση της 24ης Νοεμβρίου 2010. Το ποσό δίνεται για εκδήλωση για το .... σχολικό έτος 2009 - 10.

Εξεταστικό επίδομα – συνολικού ποσού 50.000 ευρώ περίπου - που δόθηκε για τη συμμετοχή των υπαλλήλων της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς στη διεξαγωγή των Πανελλαδικών συνεχίζει να δίνεται. Πρόκειται για επίδομα που έπαιρναν όλοι οι εργαζόμενοι στο υπ. Παιδείας και χωρίς να εμπλέκονται στις εξετάσεις. Καταργήθηκε πέρυσι ωστόσο ξαναζητείται με έγγραφο του 2010.

Περίπου 245.000 ευρώ δίνεται από την Επιτροπή Χορήγησης Εντόκων Δανείων της ΕΥΔΑΠ στους εργαζόμενους. Τα επιτόκια είναι τρεις φορές χαμηλότερα από της αγοράς.

Χαμηλότοκα δάνεια δίνονται με απόφαση του ΔΣ της ΔΕΗ σε όλο το προσωπικό εφαρμόζοντας στην ουσία μια επιδοματική πολιτική σε εποχή που θεωρείται ότι καταργούνται τα επιδόματα και οι φοροαπαλλαγές. Τα δάνεια είναι με επιτόκιο 1%.

Ελληνικά Πετρέλαια: Σε απεργία διαρκείας

Δεκαήμερη απεργία πραγματοποιούν, αρχής γενομένης από την Κυριακή, οι εργαζόμενοι στα Ελληνικά Πετρέλαια, με αιτήματα τη στελέχωση των μονάδων στη Θεσσαλονίκη και την Ελευσίνα και την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας.

Στη διάρκεια της απεργίας θα σταματήσει η λειτουργία των διυλιστηρίων, ενώ τα βυτιοφόρα δεν θα φορτώνουν καύσιμα από τις εγκαταστάσεις σε Θεσσαλονίκη, Ελευσίνα και Ασπρόπυργο.

Αγοράζουμε εξοχικά στην... Τουρκία!!!

Στην Ελλάδα πωλήσεις εξοχικών δεν γινονται ούτε για δείγμα λόγω της κρίσης όμως τηυν ίδια στιγμή πολλαπλασιάζονται οι Έλληνες που αγοράζουν σπίτια στη γειτονική χώρα και ιδίως στις περιοχές της Αττάλειας και στην Αλικαρνασσό.

Κατά την τουρκική υπηρεσία κτηματογράφησης την τελευταία τετραετία οι Έλληνες έχουν αποκτήσει 9.954 παραθεριστικές κατοικίες και βρίσκονται στην τρίτη θέση, μετά τους Βρετανούς και τους Γερμανούς.

Σύμφωνα με τον Capital, Οι Έλληνες δεν στρέφονται στην Τουρκία μόνο λόγω των χαμηλότερων τιμών, αλλά κατά βάση επειδή στη γειτονική χώρα τα εξοχικά βρίσκονται σε ολοκληρωμένα οικιστικά συγκροτήματα, που διαθέτουν πολυάριθμες παρεχόμενες υπηρεσίες, έως και ελικοδρόμια.

Η Αττάλεια και η Αλικαρνασσός ξεχωρίζουν καθώς και οι δύο πόλεις διαθέτουν αεροδρόμια και καλή ακτοπλοϊκή σύνδεση με τα ελληνικά παράλια.

Σήμερα στο κέντρο του τουριστικού θέρετρου της Αλικαρνασσού πολυτελής βίλα πλήρως επιπλωμένη, τριών υπνοδωματίων, που απέχει μόλις μισό χιλιόμετρο από τη θάλασσα, πωλείται προς 127 χιλιάδες ευρώ. Στην Αττάλεια, βίλα με πανοραμική θέα στη θάλασσα και ιδιωτική πισίνα πωλείται περίπου προς 470 χιλιάδες ευρώ.

Σύμφωνα με τη τουρκική νομοθεσία οι Έλληνες, οι Ισραηλινοί και οι Σύριοι υπόκεινται σε αυστηρούς περιορισμούς για την αγορά ακινήτων.

Οι μη Τούρκοι αγοραστές δεν έχουν δικαίωμα να αγοράσουν περισσότερα από 25 στρέμματα ενώ η πώληση κατοικιών κάτω των 150 τετραγωνικών μέτρων σε ιδιώτες δεν υπόκειται σε ΦΠΑ.

Εγνατία Οδός: Από Δευτέρα κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω έργων συντήρησης

Αρχίζουν τη Δευτέρα, 4 Απριλίου, οι εργασίες συντήρησης στις σήραγγες της Εγνατίας οδού και στο τμήμα του αυτοκινητόδρομου από τον ανισόπεδο κόμβο του Παληού έως και τον αντίστοιχο του Αγίου Σύλλα Καβάλας.

Όπως ανακοίνωσε η «Εγνατία Οδός ΑΕ», για τη διεκπεραίωση των εργασιών αυτών -εκτιμάται ότι θα διαρκέσουν μέχρι την Παρασκευή, 15 Απριλίου- θα αποκλειστεί το ένα ρεύμα και θα γίνει εκτροπή της κυκλοφορίας στο άλλο, με αμφιδρόμηση και μείωση λωρίδων.

Συνελήφθη "στα πράσα" ανήλικος διαρρήκτης στη Λαμία

Στις 3:25 τα ξημερώματα η τοπική αστυνομία ειδοποιήθηκε ότι ύποπτο άτομο προσπαθεί να μπει στα γραφεία της Ένωσης Ραδιοταξί Λαμίας που βρίσκονται στην συμβολή των οδών Τυμφρηστού και Αινιάνων, στην περιοχή του Αγίου Λουκά.

Σύμφωνα με το LamiaReport.gr οι άνδρες της Ασφάλειας Λαμίας έσπευσαν επί τόπου και συνέλαβαν επ΄αυτοφώρω τον 17χρονο Λαμιώτη, ο οποίος είχε καταφέρει να διαρρήξει τα γραφεία και έψαχνε για χρήματα.

Ρωσία: Νοσοκόμοι ξυλοκόπησαν ασθενή μέχρι θανάτου!

Δύο νοσοκόμοι που εργάζονται σε νοσηλευτικό ίδρυμα της Αγίας Πετρούπολης κατηγορούνται ότι ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου έναν ασθενή, ο οποίος είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο σε κατάσταση μέθης. Δύο γιατροί του ίδιου νοσοκομείου προσπάθησαν στη συνέχεια να συγκαλύψουν το έγκλημα, που διαπράχθηκε το 2009.

Οι νοσοκόμοι Στανισλάφ Τσακούροφ και Ιγκόρ Γιούρκοφ, και οι δύο 27 ετών, χτύπησαν τον ασθενή επανηλειμμένα στο κεφάλι, το στήθος και την κοιλιακή χώρα, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσουν θανάσιμα.

Η γιατρός που είχε υπηρεσία, αλλά και ένας συνάδελφός της, αρμόδιος για την ανάνηψη, πλαστογράφησαν τα έγγραφα που αφορούσαν στο θάνατο του ασθενούς.

Οι εισαγγελικές αρχές που ερεύνησαν την υπόθεση δεν διευκρίνισαν ποιο ήταν το κίνητρο των δραστών. Ωστόσο, ο Γιούρκοφ κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας εις βάρος ενός άλλου ασθενούς το 2010.

Φάρσαλα: Έστειλε τον συμμαθητή του στο νοσοκομείο!

Στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Λάρισας μεταφέρθηκε μαθητής από σχολείο των Φαρσάλων μετά από καυγά στο προαύλιο του σχολείου.

Οι δύο μαθητές είχαν αρχικά, φραστικό επεισόδιο και στη συνέχει ο ένας μαθητής έσπρωξε τον άλλο που έπεσε στο έδαφος και χτύπησε στο πίσω μέρος του κεφαλιού, ενώ ο άλλος συνέχισε να τον χτυπά.

Ο μαθητής μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Φαρσάλων, για τις πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο. Από τον πατέρα του μαθητή υποβλήθηκε μήνυση κατά παντός υπευθύνου.

ΟΚΑΝΑ: 17 νέες μονάδες - Οι 2 στη Θεσσαλονίκη

Τη λειτουργία δεκαεπτά νέων μονάδων του ΟΚΑΝΑ για τη χορήγηση υποκατάστατων ουσιών, από τις οποίες οι δύο θα είναι στη Θεσσαλονίκη, καθώς και τη δημιουργία παραρτήματος του Κέντρου Εκπαίδευσης Στελεχών των Κέντρων Πρόληψης της Εξάρτησης από Ναρκωτικά στη Θεσσαλονίκη, εξήγγηλε η πρόεδρος του Οργανισμού Καταπολέμησης Ναρκωτικών, Μένη Μαλλιώρη.

Η κ. Μαλλιώρη επισκέφθηκε το μεσημέρι στη Δημοτική Ενότητα Συκεών του δήμου Νεάπολης-Συκεών και το Κέντρο Πρόληψης της Εξάρτησης από Ναρκωτικά και Προαγωγής της Υγείας «ΠΥΞΙΔΑ», στο πλαίσιο της περιοδείας της σε μονάδες και κέντρα της Θεσσαλονίκης.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με την επιστημονικά υπεύθυνη της «ΠΥΞΙΔΑΣ» και υπεύθυνη του Γραφείου Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου Νεάπολης-Συκεών, Μάρω Βασσάρα, καθώς και με στελέχη της «ΠΥΞΙΔΑΣ», η πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ ενημερώθηκε για τη δράση του Κέντρου και τα νέα προγράμματα που υλοποιεί, όπως για τα προβλήματα που υπάρχουν στη διεύρυνση της δράσης του, ενώ ταυτόχρονα παρουσίασε τους νέους στόχους και τα σχέδια του Οργανισμού.

Όπως ανέφερε, στον ΟΚΑΝΑ γίνεται διαχείριση του παρελθόντος εξαιτίας των προβλημάτων που κληροδότησε στη νέα διοίκησή του, με αποτέλεσμα, σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση, η λειτουργία του Οργανισμού να γνωρίζει δυσκολίες. Ωστόσο, εμφανίστηκε αισιόδοξη για την αντιμετώπιση της μεγάλης λίστας αναμονής που αριθμεί περισσότερους από 5.000 χρήστες ουσιών μέσω της ανάπτυξης των νέων μονάδων σε όλη τη χώρα.

Ειδικότερα για τη Θεσσαλονίκη, όπου από τις μονάδες χορήγησης υποκατάστατων ουσιών εξυπηρετούνται περίπου 1.250 άτομα και άλλα 800 είναι στη λίστα αναμονής, δήλωσε ότι θα είναι πολύ ευχαριστημένη αν καταστεί δυνατόν να ανοίξουν οι δύο μονάδες μέσα στο 2011. «Στη Θεσσαλονίκη έχουμε μια δυσκολία, αλλά θα μας βοηθήσει πολύ το υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα αναζητηθούν χώροι σε πρώην στρατόπεδα προκειμένου να μπορέσουμε να εγκαταστήσουμε τις μονάδες», τόνισε η κ. Μαλλιώρη.

Την πήραν από τον άντρα της και την εξέδιδαν έγκυο σε 15 άνδρες την ημέρα!!!!

Η ιστορία της Κάτιας από την Οδησσό ήρθε στο φως μέσα από ντοκιμανταίρ. Αφού πέρασε από την κόλαση ο άνδρας της κατάφερε να την απελευθερώσει, ωστόσο η νεαρή κοπέλα δεν θα είναι ποτέ πια η ίδια.

Τα συγκλονιστικά στοιχεία για τη διακίνηση γυνακών φέρνει στο φως ντοκιμαντερ καναδής δημοσιογράφου της Ρικ Μπιένστοκ. Σύμφωνα με το Βήμα που μιλά μαζί της όλα ξεκίνησαν όταν εκείνη βρέθηκε στο γραφείο μετανάστευσης στην Οδησσό της Ουκρανίας.

Εκεί μπήκε ένας 30χρονος Ουκρανός και με δάκρυα στα μάτια τους είπε ότι ένας άνδρας πούλησε την 21χρονη γυναίκα του - έγκυο στο παιδί τους – σε έναν τούρκο μαστροπό. Ο άνδρας αυτός πούλησε τη γυναίκα του κατά τη διάρκεια ταξιδιού στην Τουρκία όπως τους είπε. Ο Βιορέλ τους είπε ότι θα έκανε τα πάντα για να τη βρει.

Τότε η καναδή δημοσιογράφος, αποφάσισε ότι αντί να κάνει μία θεωρητική έρευνα για το Trafficking, θα βοηθούσε τον Βιορέλ να βρει την Κάτια. Μαζί με τον νεαρό Ουκρανό ξεκίνησαν μεγάλη έρευνα δωροδοκώντας μάλιστα αξιωματούχους από την Οδησσό ως την Κωνσταντινούπολη και την Αττάλεια.

Αυτά που αποκάλυψαν ήταν συγκλονιστικά. Βρήκαν ότι εκατοντάδες γυναίκες πωλούνται και μεταπωλούνται σε ένα ατέρμονο δίκτυο εκμετάλλευσης. Και μάλιστα αυτά γίνονται από ανθρώπους που οι γυναίκες εμπιστεύονται. Φίλους, γείτονες και συγγενείς.

Τελικά η Κάτια βρέθηκε αλλά σε κατάσταση σοκ από τη φρίκη που έζησε. “Ο μαστροπός την κρατούσε κλειδωμένη με άλλες γυναίκες και την ανάγκαζε να έχει σεξουαλική επαφή ακόμη και με 15 άνδρες την ημέρα. Οι άντρες τη βίαζαν και τη χτυπούσαν” λέει η κ. Μπιένστοκ. “Από τις κακουχίες έχασε το μωρο της και επέστρεψε στην Ουκρανία με βλέμμα κενό” αναφέρει η ίδια.

Ευρώπη: Αύξηση του μέσου όρου ζωής κατά 10 χρόνια

Τα 82 έτη ξεπέρασε το 2008 το προσδόκιμο ζωής για τις γυναίκες στην Ευρωπαϊκή Ένωση ενώ για τους άνδρες έφτασε τα 76,4 έτη.

Σύμφωνα με της Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία, Eurostat, πρόκειται για αύξηση του προσδόκιμου ζωής κατά 10 χρόνια, εντός της τελευταίας 50ετίας.

Η μεγαλύτερη αύξηση σημειώθηκε στην Εσθονία και τη Σλοβενία ενώ πρώτοι σε όρους μακροζωίας είναι οι Ελβετοί (79,9 έτη) και οι Γαλλίδες (85,1 έτη).

Ανοδική πορεία ακολούθησε και ο δείκτης γονιμότητας μετά τη μεγάλη πτώση που είχε σημειώσει μεταξύ της δεκαετίας του ’80 και τις αρχές του 2000.

Πανευρωπαϊκά έφτασε το 1,6 παιδιά ανά μητέρα, το 2008. Ο δείκτης γονιμότητας αυξήθηκε σε όλα τα κράτη – μέλη της Ε.Ε. εκτός από το Λουξεμβούργο, τη Μάλτα και τη Πορτογαλία. Η μεγαλύτερη αύξηση κατά την εξεταζόμενη περίοδο σημειώθηκε στη Βουλγαρία, τη Σλοβενία, τη Τσεχία και τη Λιθουανία.

Οι υψηλότεροι δείκτες γονιμότητας παρατηρούνται στην Ιρλανδία (2,07), τη Γαλλία (2) και τη Μεγάλη Βρετανία (1,96). Στο τέλος της «λίστας» είναι η Λετονία (1,31), η Ουγγαρία και η Πορτογαλία (1,32 και οι δύο) και η Γερμανία (1,36). Στην Ελλάδα ο δείκτης γονιμότητας το 2008 ήταν στο 1,52.

Σύμφωνα με τη Eurostat, η μετανάστευση έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη του πληθυσμού στα περισσότερα κράτη-μέλη.

Το 2010 διέμεναν στην Ευρώπη περίπου 32,4 εκατ. ξένοι. Εξ αυτών τα 12,3 εκατ. ήταν υπήκοοι κάποιοι κράτους – μέλους της Ε.Ε. που διέμεναν σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα και τα υπόλοιπα 20,1 εκατ. ήταν πολίτες χωρών εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Φουκουσίμα: Βρέθηκαν νεκροί δύο εργαζόμενοι που αγνοούνταν- Δεν μπορούν να σφραγίσουν τη διαρροή

Η εταιρία Tepco που διαχειρίζεται το πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα ανακοίνωσε τον θάνατο δύο υπαλλήλων της οι οποίοι ήταν αγνοούμενοι από τον σεισμό και το τσουνάμι που έθεσαν τις εγκαταστάσεις εκτός λειτουργίας στις 11 Μαρτίου.

Αμέσως μετά τον σεισμό, οι δύο άντρες 24 και 21 ετών μετέβησαν στο εργοστάσιο για να επιθεωρήσουν το κτίριο του κινητήρα του αντιδραστήρα Νο 4. Ο θάνατος τους προκλήθηκε από πολλαπλά τραύματα, λέει η Tepco.

Τα πτώματά τους εντοπίστηκαν την Τετάρτη σε ραδιενεργό περιβάλλον και χρειάστηκε μια μακρά διαδικασία απολύμανσης για να παραδοθούν στους συγγενείς τους, μετέδωσε το πρακτορείο Kyodo. Ο θάνατός τους συνέβη στις 11 Μαρτίου, αλλά επιβεβαιώθηκε μόλις χθες Σάββατο.

Στο μεταξύ, η Tepco συνέχισε την Κυριακή τις προσπάθειες να σφραγίσει με υδατοστεγή υλικά, το ρήγμα στον αύλακα αποχέτευσης του νερού, που χρησιμοποιείται για την ψύξη του πυρηνικού υλικού των αντιδραστήρων και από το οποίο σημειώνεται διαρροή εμπλουτισμένου με υψηλά ποσοστά ραδιενέργειας ύδατος, στη θάλασσα.

Οι εργάτες των συνεργείων της εταιρείας αναπτύσσουν χημικά πολυμερή υλικά για να σταματήσουν τη διαρροή ραδιενεργού νερού από το ρήγμα εύρους 20 εκατοστών, στον τσιμεντένιο αγωγό του αντιδραστήρα 2, όπου βρίσκονται συγκεντρωμένα καλώδια, όπως ανέφεραν τα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης.

Η προσπάθεια αρχικά, να σφραγιστεί το ρήγμα που επιτρέπει τη διαρροή με τσιμέντο απέτυχε, αναγκάζοντας την Tepco να ζητήσει τη συνδρομή ειδικών απο το Τόκιο, αναφέρει ιαπωνική εφημερίδα.

Εν τω μεταξύ, νέες μετρήσεις από την κρατική επιτροπή επιστημόνων, έδειξε ότι τα επίπεδα ραδιενεργού ιωδίου-131, που ανιχνεύθηκε στο θαλασσινό νερό σε απόσταση 40 χιλιομέτρων από το πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα, είναι τουλάχιστον διπλάσια από τα ανώτατα επιτρεπτά όρια.

Θεσσαλονίκη: Aντιδράσεις για το εργοστάσιο ενεργειακής αξιοποίησης απορριμμάτων

Νέος κύκλος αντιδράσεων για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, αναμένεται να ξεσπάσει το προσεχές χρονικό διάστημα με σημείο αιχμής, αυτή τη φορά, το εργοστάσιο ενεργειακής αξιοποίησης απορριμμάτων δυτικού τομέα στην περιοχή της Μαυροράχης, εντός του χώρου του ΧΥΤΑ.

Ήδη, πριν από λίγες ημέρες, ο περιβαλλοντικός σύλλογος Ασσήρου «Φίλοι της Γης» διοργάνωσε εκδήλωση στα Λουτρά Λαγκαδά με την υποστήριξη του ομώνυμου δήμου, κατά την οποία εκφράστηκε η αντίθεση κατοίκων και φορέων της περιοχής στη δημιουργία του εργοστασίου που, μεταξύ άλλων, θα προβλέπει και την καύση απορριμμάτων.

«Διαφωνούμε με τη δημιουργία του εργοστασίου στην περιοχή και μάλιστα δίπλα στο ΧΥΤΑ. Τη θέση αυτή, άλλωστε, εξέφρασε το δημοτικό συμβούλιο Λαγκαδά με ομόφωνη απόφασή του, ενώ έχουμε και την υποστήριξη του Μητροπολίτη Λαγκαδά», είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Λαγκαδά, Γιάννης Αναστασιάδης, και προανήγγειλε δυναμικές κινητοποιήσεις. «Θα φτάσουμε στα άκρα», είπε χαρακτηριστικά.

«Δεν πρόκειται να αφήσουμε να γίνει το εργοστάσιο. Θα γίνουμε Κερατέα», τόνισε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συλλόγου «Φίλοι της Γης», Κώστας Κυνηγός.

Ακτή Ελεφαντοστού: 1.000 άτομα νεκρά ή αγνοούνται από συγκρούσεις καθεστωτικών και αντικαθεστωτικών

Περίπου χίλιοι άνθρωποι "σκοτώθηκαν ή αγνοούνται" στην πόλη Ντουεκουέ στη δυτική Ακτή του Ελεφαντοστού, ανακοίνωσε η μη κυβερνητική οργάνωση Caritas. "Οι ομάδες της Caritas που βρέθηκαν στην πόλη ανέφεραν πως νεκροί και αγνοούμενοι φτάνουν τους χίλιους", επισημαίνεται στην ιστοσελίδα της οργάνωσης.

Σύμφωνα με την οργάνωση, η σφαγή έγινε στη συνοικία Καρφούρ της πόλης αυτής που ελέγχουν οι δυνάμεις του Αλασάνε Ουατάρα, του αναγνωρισμένου από την διεθνή κοινότητα προέδρου της Ακτής Ελεφαντοστού.

Οι συγκρούσεις ανάμεσα στους υποστηρικτές του Ουατάρα και του Λοράν Γκμπάγκμπο, του απερχόμενου προέδρου, σημειώθηκαν από τις 27 ως τις 29 Μαρτίου, επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Χθες Σάββατο, η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού ανακοίνωσε πως τουλάχιστον 800 άνθρωποι σκοτώθηκαν στις διακοινοτικές συγκρούσεις στο Ντουεκουέ.

9.173 «ξέχασαν» ότι είχαν σημαντικά ακίνητα

Συστηματικούς φορολογικούς ελέγχους ξεκινά το Υπουργείο Οικονομικών, με στόχο να εντοπιστούν και να καταβάλουν τις όφειλες τους μεγάλες επιχειρήσεις, ιδιοκτήτες ακινήτων μεγάλης αξίας και ελεύθεροι επαγγελματίες που δηλώνουν χαμηλά εισοδήματα και θεωρούνται ύποπτοι για φοροδιαφυγή.

Οι πέντε ομάδες εργασίας του Υπουργείου Οικονομικών που έχουν αναλάβει το έργο της πάταξης της φοροδιαφυγής προχωρούν στον καθορισμό των κριτηρίων επικινδυνότητας βάσει των οποίων θα επιλέγονται, δειγματοληπτικά, όσοι θα ελέγχονται κατά προτεραιότητα, με διαδικασίες «εξπρές». Ο κατάλογος αυτός αναμένεται να εκδοθεί και να αποσταλεί στις εφορίες και το Σ.Δ.Ο.Ε., ενώ στο στόχαστρο αναμένεται να τεθούν:

• Επιχειρήσεις με κύκλο εργασιών άνω των 30 εκατ. ευρώ (έτος - βάση 2009) και όλες οι τραπεζικές, ασφαλιστικές και εισηγμένες στο ΧΑΑ επιχειρήσεις με κύκλο εργασιών άνω των 10.000.000 ευρώ.

• 9.173 φυσικά πρόσωπα με ακίνητη περιουσία άνω του 1.000.000 ευρώ, οι οποίοι, αν και υπόχρεοι, δεν υπέβαλαν δήλωση ΦΜΑΠ το έτος 2007.

• Επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες που αρνήθηκαν να υπαχθούν στην περαίωση.
• Όσοι εξαιρέθηκαν από τη ρύθμιση της περαίωσης (περίπου 60.000 επιτηδευματίες με ατομική ακίνητη περιουσία άνω των 400.000 ευρώ).

Τα κριτήρια επιλογής, σύμφωνα με τις ομάδες εργασίας, βασίζονται στη χρησιμοποίηση μεθόδων ανάλυσης κινδύνου, σε ποιοτικά χαρακτηριστικά και σε οικονομικά δεδομένα, όπως νομική μορφή, κλάδος δραστηριότητας, ύπαρξη παραβάσεων και παραλείψεων, ύπαρξη στοιχείων από διασταυρώσεις για απόκρυψη φορολογητέας ύλης, διάπραξη φορολογικών αδικημάτων στο παρελθόν, φορολογική εικόνα και συμπεριφορά των φορολογουμένων κ.ά..

Πέρα από τον καθορισμό του καταλόγου των «υπόπτων», οι ομάδες εργασίες προτείνουν στο υπουργείο να προχωρήσει και στις εξής δράσεις:

α) προσωρινοί έλεγχοι σε 1.700 φυσικά πρόσωπα,

β) έλεγχοι «πόθεν έσχες» σε 150 φυσικά πρόσωπα υψηλού κινδύνου (υποκρυπτόμενα εισοδήματα),

γ) κλήση για υποβολή συμπληρωματικών δηλώσεων από κατέχοντες ακίνητα έπειτα από αγορά και μη δηλώσαντες την αξία απόκτησής τους με τη σχετική δήλωση εισοδήματος,

δ) κλήση για υποβολή εκπρόθεσμης δήλωσης φυσικών προσώπων οι οποίοι, αν και υπόχρεοι, δεν υπέβαλαν δηλώσεις ΦΜΑΠ περιόδου 1997-2007 για ένα ή περισσότερα έτη.

Με τη λήξη της προθεσμίας υποβολής προτείνεται άμεσος έλεγχος.

Δεν έχουν καύσιμα τα περιπολικά της Φωκίδας και της Βοιωτίας!!!

Στεγνώνουν από καύσιμα τα περιπολικά της Φωκίδας και της Βοιωτίας. Οι ιδιοκτήτες των συμβεβλημένων πρατηρίων έχουν δώσει τελεσίγραφο και αν δεν πληρωθούν μέσα στον Απρίλιο θα διακόψουν την χορήγηση.

Αντίθετα πρόβλημα με τα καύσιμα δεν αντιμετωπίζουν οι αστυνομικοί της Φθιώτιδας αφού προμηθεύονται από το πρατήριο του στρατού.

Ο πρόεδρος των αξιωματικών στην Στερεά Γιώργος Μπράνης μιλά στο STAR Κεντρικής Ελλάδας και επισημαίνει πως η Ελληνική Αστυνομία βρίσκεται σε οριακό σημείο. Ακόμη χειρότερη είναι η κατάσταση σε ότι αφορά το σέρβις. Αυτοκίνητα και δίκυκλα δεν πηγαίνουν πλέον στο συνεργείο και οι αστυνομικοί κινούνται καθημερινά με κίνδυνο της ζωή τους. Ο κύριος Μπράνης ξεκαθαρίζει πως αν δεν βρεθεί λύση και μάλιστα άμεσα, οι αστυνομικοί δεν θα μπορούν να ανταποκριθούν και να βοηθήσουν τους πολίτες.

Η αρχαιότερη πινακίδα με αποκρυπτογραφημένο κείμενο στην Ευρώπη βρίσκεται στη Μεσσηνία

Γραφή σε πήλινη πινακίδα, που βρέθηκε το περασμένο καλοκαίρι στην Ίκλαινα της Μεσσηνίας, είναι το αρχαιότερο γνωστό αποκρυπτογραφημένο κείμενο στην Ευρώπη, σύμφωνα με μελέτες.

Η είδηση δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «National Geographic» το οποίο αναφέρει ότι, κατά τους ερευνητές, η πινακίδα διασώθηκε από καθαρή τύχη όταν ένας σωρός σκουπιδιών έπιασε φωτιά πριν από 3.500 χρόνια. Η πινακίδα, που βρέθηκε σε ελαιώνα στο χωριό Ίκλαινα, 14 χλμ. βορειοανατολικά της Πύλου, είναι μυκηναϊκή και χρονολογείται μεταξύ 1450 και 1350 π.Χ.

Όπως λέει ο καθηγητής του Πανεπιστημίου του Μισσούρι-ST Louis και επικεφαλής των ανασκαφών στην περιοχή, Μιχαήλ Κοσμόπουλος, οι μέχρι τώρα έρευνες έχουν φέρει στο φως ενδείξεις ενός πρώιμου μυκηναϊκού ανακτόρου, γιγάντιους αναλημματικούς τοίχους, τοιχογραφίες και ένα ιδιαίτερα εξελιγμένο αποχετευτικό σύστημα. Το πιο εντυπωσιακό όλων όμως είναι η πινακίδα.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, η πινακίδα δεν θα έπρεπε να βρίσκεται εκεί για δύο λόγους. Πρώτον, γιατί μέχρι σήμερα οι αρχαιολόγοι δεν θεωρούσαν ότι μυκηναϊκές πινακίδες είχαν κατασκευαστεί τόσο νωρίς και δεύτερον επειδή όσες έχουν βρεθεί ήταν μόνο σε μερικά πολύ σημαντικά ανάκτορα, όπως οι Μυκήνες.

Στην Ίκλαινα υπήρχε ανάκτορο κατά την πρώιμη μυκηναϊκή περίοδο, ωστόσο την εποχή που φτιάχτηκε η πινακίδα, ο οικισμός ήταν ένας απλός δορυφόρος της πόλης της Πύλου, έδρας του βασιλιά Νέστορα.

Το θραύσμα της πινακίδας έχει περίπου 2,5 εκ. ύψος και 4 εκ. πλάτος και τα σημεία που έχουν χαραχθεί αποτελούν πρώιμο δείγμα της Γραμμικής Β, γραφής που χρησιμοποιήθηκε κατά τη Μυκηναϊκή Περίοδο (17ος έως 13ος αι. π.Χ.) και αφορούσε κυρίως οικονομικά και λογιστικά θέματα της άρχουσας τάξης.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, η πινακίδα της Ίκλαινας περιλαμβάνει από τη μια πλευρά τον σχηματισμό ρήματος που σχετίζεται με την κατασκευή και από την άλλη ονόματα και αριθμούς, που πιθανότατα αντιστοιχούν σε κάποιον κατάλογο ιδιοκτησίας.

«Πινακίδες τέτοιου τύπου δεν ψήνονταν, μόνο στεγνώνονταν στον ήλιο και γι’ αυτό τον λόγο ήταν πολύ εύθραυστες», δήλωσε ο κ. Κοσμόπουλος. «Προφανώς την εποχή εκείνη κάποιος πέταξε την πινακίδα σε κάποιο λάκκο και ύστερα έκαψε τα σκουπίδια του. Μετά η φωτιά τη σκλήρυνε και τη διατήρησε», κατέληξε.

Ηράκλειο: Προδόθηκε από το αίμα του

Οι κηλίδες από το αίμα του στάθηκαν η αφορμή για την σύλληψη ενός αλλοδαπού διαρρήκτη στο Ηράκλειο.

Ο 29χρονος δράστης, χθες το απόγευμα έσπασε το τζάμι του αυτοκινήτου ενός νεαρού και άρπαξε το κινητό του τηλέφωνο αξίας 100 ευρώ.

Όμως τραυματίστηκε στο χέρι, με αποτέλεσμα οι Αστυνομικοί να ακολουθήσουν τις κηλίδες αίματος και να τον συλλάβουν, στο ημιυπόγειο, που διέμενε.

Εκεί, βρήκαν και κατέσχεσαν 1 φορητό υπολογιστή, μια γυναικεία τσάντα και ένα ακόμη κινητό τηλέφωνο.

Πρέβελη: Το φοινικόδασος αναγεννήθηκε

Ένα από τα πολυτιμότερα και σπανιότερα οικοσυστήματα της πατρίδας μας, το φοινικόδασος του Πρέβελη, αναγεννήθηκε μέσα από τις στάχτες του. Μετά την καταστροφική πυρκαγιά του Αυγούστου του 2010 η περιοχή πρασίνισε και πάλι μέσα από τις ενέργειες των υπηρεσιών που εποπτεύονται από το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Όλοι οι φοίνικες, με χαρακτηριστικό είδος τον Phoenix theophrastii, αναβλάστησαν, σπόροι που είχαν πέσει στη γη φύτρωσαν και μικροί φοίνικες αναπτύσσονται κανονικά. Κατά τον ίδιο τρόπο αναγεννήθηκαν και τα υπόλοιπα είδη που συμπληρώνουν το οικοσύστημα όπως είναι οι χαρουπιές, οι σχίνοι, τα πλατάνια και τα αλμυρίκια.

Οι υπηρεσίες του υπουργείου σε συνεργασία με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης θα συνεχίσουν να διαχειρίζονται την περιοχή στοχεύοντας πάντα στην προστασία της πλούσιας βιοποικιλότητάς της.

Σήμερα έχει μπάλα!!!!

Μετά τη 15μερη διακοπή, η Superleague καλωσορίζει τους πρωταγωνιστές της και ετοιμάζεται για το μεγάλο «ξεκαθάρισμα»!

Την ώρα, λοιπόν, που ο Ολυμπιακός θα θέλει να «κεράσει» στην Καβάλα την ίδια μοίρα με τους 13 που έχουν περάσει από το «Καραϊσκάκη», ο Παναθηναϊκός θα θέλει να περάσει σαν «κύριος» από τις Σέρρες.

Κι ενώ η ΑΕΚ θα κάνει «πρόβα τελικού» με τον Ατρόμητο, Κέρκυρα-Πανιώνιος και Αστέρας-Άρης θα κάνουν «κόλαση» τις μάχες παραμονής και play-off.

ΑΕΚ-Ατρόμητος (19:00 NovaSports 4)
Πρόβα είναι και… γυρίζει! Από ‘κει που έμοιαζε «ζέσταμα» για τον τελικό του Κυπέλλου, μετατράπηκε σε «καυτό» και για το πρωτάθλημα! Ψάχνοντας εμφάνιση που θα σβήσει κάπως την οργή της εξέδρας για το «Καραϊσκάκη», η ΑΕΚ δε θέλει… ούτε να σκέφτεται πως θ’ αντιδράσει εκείνη, αν ο Ατρόμητος πάρει την (πρώτη έπειτα από οκτώ ματς) νίκη του και μείνει -ό,τι κι αν κάνουν οι άλλοι- εκτός ζώνης.

Αστέρας Τρίπολης-Άρης (19:00 NovaSports 7)
Ή τώρα ή… ποτέ! Ίσως όχι η τελευταία, αλλά σίγουρα η μεγαλύτερη ευκαιρία τους. Ή την αρπάζει ο Αστέρας (και εκμεταλλευόμενος πιθανές απώλειες του Ατρόμητου και της Κέρκυρας αναπνέει ξανά καθαρό αέρα εκτός ζώνης) ή την «τσιμπάει» η ανανεωμένη ομάδα του Τσιώλη και… δεν παραιτείται από την πιθανότητα να προλάβει τα play-off.

Εργοτέλης-Ηρακλής (19:00)
«Της Κρήτης» ναι. «Μάχη» δύσκολα. Ισόβαθμοι ακριβώς πάνω από το… σετ εκείνων που «σκοτώνονται», Εργοτέλης και Ηρακλής δύσκολα θα ρισκάρουν να χάσουν και να μπλέξουν ξανά σ’ αυτό. Όποιος (και αν) ξεπεράσει την επιφυλακτικότητα -και το εμπόδιο του άλλου- σχεδόν ξεμπλέκει οριστικά από τους μπελάδες.

Κέρκυρα-Πανιώνιος (19:00 NovaSports 6)
Νησί… σωτηρία! Το μεγαλύτερο μέτωπο στο «ξεκαθάρισμα» της παραμονής βρέχεται από θάλασσα! Με τον νικητή να γεμίζει βαθμολογικό οξυγόνο τα πνευμόνια του και τον χαμένο να γεμίζει άγχος (για το ενδεχόμενο τα άλλα αποτελέσματα να τον ρίξουν στη ζώνη) «Φαίακες» και Νεοσμυρνιώτες πρωταγωνιστούν στο πιο… «do or die» παιχνίδι της αγωνιστικής.

Ολυμπιακός Βόλου-SKODA Ξάνθη (19:00 NovaSports 3)
«Βολεμένοι»… στο Βόλο! Προερχόμενοι από μεγάλες νίκες που τους έκαναν αφεντικά (έκαστο… στο είδος του) τρακάρουν οι δύο αντίπαλοι στο Πανθεσσαλικό. Εκεί όπου οι γηπεδούχοι θα πρέπει να εμποδίσουν τους ακρίτες να σωθούν και μαθηματικά (το καταφέρνουν σε περίπτωση νίκης) αν θέλουν να «εξαργυρώσουν» (με ένα ακόμα βήμα προς τα play-off) το μεγάλο διπλό στην Καβάλα.

Ολυμπιακός-Καβάλα (19:00 ΝΕΤ)
Το θέλει «καθαρό»! Μετά το ανεπανάληπτο πάρτι με την ΑΕΚ, στο οποίο γιόρτασε και επίσημα τη στέψη του, ο πρωταθλητής Ολυμπιακός έχει κι άλλο «τίτλο» να υπερασπιστεί: Αυτόν του… κατόχου μιας από τις ελάχιστες «αμόλυντες» έδρες παγκοσμίως (13 νίκες σε ισάριθμα ματς)! Μόνο αν η Καβάλα γίνει η πρώτη που θα τη «μαγαρίσει» φέτος, θα διατηρήσει κάποιες από τις ελπίδες (που της «σακάτεψε» την περασμένη αγωνιστική ο Ολυμπιακός Βόλου) για να βρεθεί στα play-off.

ΠΑΟΚ-Λάρισα (19:00 NovaSports 1)
Ο «θάνατός» σου, η… ανασύνταξή μου! Μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος (που του επέτρεψε να συνέλθει κάπως από τον αποκλεισμό στο Κύπελλο) ο ΠΑΟΚ θέλει να «χτίσει» -τουλάχιστον- ψυχολογία για τα play-off. Για να το καταφέρει, θα πρέπει να πατήσει στη… ρημαγμένη των «βυσσινί», που έχουν μείνει μεν πέντε αγώνες αήττητοι, αλλά οι τέσσερις ισοπαλίες στο ίδιο… σετ τους έχουν κρατήσει πλέον «με μηχανική υποστήριξη» στη ζωή.

Πανσερραϊκός-Παναθηναϊκός (19:00 Nova Highlights)
Στις Σέρρες για (επιπλέον) καλύτερες μέρες! Έστω και αν χρειάστηκε ένα μικρό διάστημα, ο Παναθηναϊκός έδειξε να συνέρχεται και με δύο σερί νίκες, ξεπέρασε το ντέρμπι του «Καραϊσκάκη». Ξεπερνώντας και το χαμηλό εμπόδιο του καταδικασμένου Πανσερραϊκού, θέλει να συνεχίσει τις διαβεβαιώσεις πως θα μπει απόλυτο «αφεντικό» στα play-off.

Από τη Δευτέρα αλλάζει η διαδικασία σύστασης εταιρειών

Αρχίζει τη Δευτέρα η εφαρμογή των διατάξεων του νόμου για το Γενικό Εμπορικό Μητρώο και αφορά την απλοποίηση των διαδικασιών σύστασης προσωπικών και κεφαλαιουχικών εταιρειών. Για τη διευκόλυνση των ενδιαφερομένων αλλά και την ενημέρωση των αρμοδίων υπηρεσιών, η Γενική Γραμματεία Εμπορίου εξέδωσε τις παρακάτω οδηγίες για τη νέα διαδικασία.

Για τις ανώνυμες εταιρείες που συστήνονται από τις Υπηρεσίες Μιας Στάσης (Συμβολαιογράφους) - άρθρο 7 Ν. 3853/2010 ισχύουν τα εξής:

Σύμφωνα με το άρθρο 12 της Κ1-802/23-3-2011 Κ.Υ.Α., ο συμβολαιογράφος, ο οποίος ενεργεί ως Υπηρεσία Μιας Στάσης, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας σύστασης της εταιρείας, διαβιβάζει ηλεκτρονικά ή με τηλεομοιοτυπία την εκδοθείσα βεβαίωση ολοκλήρωσης της διαδικασίας σύστασης στις Περιφέρειες για τις Α.Ε., ενώ εντός δεκαπέντε εργάσιμων ημερών από τη σύσταση τους ακολουθεί και η διαβίβαση έντυπου αντιγράφου του καταστατικού της εταιρείας. Ομοίως, ο συμβολαιογράφος, ο οποίος ενεργεί ως Υπηρεσία Μιας Στάσης, διαβιβάζει εντός δεκαπέντε εργάσιμων ημερών από τη σύσταση της εταιρείας τον πλήρη φυσικό φάκελο αυτής, στην κατά τόπο, με βάση την έδρα της εταιρείας, αρμόδια υπηρεσία Γ.Ε.ΜΗ. Ο φυσικός φάκελος που διαβιβάζεται περιλαμβάνει απλό αντίγραφο του καταστατικού και των επισυναπτόμενων σ’ αυτό εγγράφων και πρωτότυπα τα λοιπά έγγραφα και δηλώσεις.

Μετά τη διαβίβαση του φακέλου παύει η αρμοδιότητα της Υπηρεσίας Μιας Στάσης. Αρμόδια πλέον για τις καταχωρήσεις στο Γ.Ε.ΜΗ. είναι η Υπηρεσία Γ.Ε.ΜΗ. ή το Τμήμα Γ.Ε.ΜΗ., σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 2 του Ν. 3419/2005 ως ισχύει.

Δεδομένου ότι ο έλεγχος, σύμφωνα με τις διατάξεις του Κ.Ν. 2190/1920 αναφορικά με τις πράξεις και τα στοιχεία των ανωνύμων εταιρειών που υποβάλλονται σε δημοσιότητα εξακολουθεί να ισχύει, (βλ. άρθρα 7_ και 7β του Κ.Ν. 2190/1920 ως ισχύει σε συνδυασμό με τις διατάξεις του άρθρου 4 του Ν. 3419/2005 ως ισχύει), οι αρμόδιες Υπηρεσίες Γ.Ε.ΜΗ, σύμφωνα με τις διατάξεις του προαναφερόμενου άρθρου 4 σε συνδυασμό με τις διατάξεις των άρθρων 15 και 17 της Κ1-802/23-3-2011 Κ.Υ.Α., πρέπει να διαβιβάζουν τα στοιχεία του φακέλου που τηρούν για τις συσταθείσες μετά την 4/4/11 Ανώνυμες Εταιρείες στις αρμόδιες κατά τόπο Υπηρεσίες των Περιφερειακών Ενοτήτων, προκειμένου αυτές να είναι σε θέση να ασκούν τον έλεγχο των πράξεων και στοιχείων που υποβάλλονται σε δημοσιότητα, όπως οι πράξεις και τα στοιχεία αυτά απαριθμούνται αναλυτικά στις διατάξεις του Κ.Ν. 2190/1920 (ως συνημμένη κατάσταση).

Ειδικότερα ζητεί η γενική γραμματεία την προσοχή των υπηρεσιών στα παρακάτω:

- Σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου 2_ του άρθρου 4 του Κ.Ν. 2190/1920 ως ισχύει δεν υπόκεινται σε έλεγχο νομιμότητας οι τροποποιήσεις του καταστατικού των ανωνύμων εταιρειών των οποίων το μετοχικό κεφάλαιο δεν υπερβαίνει το ποσό των 3.000.000 ευρώ.

Συνεπώς, τα σχετικά δικαιολογητικά που υποβάλλονται στις αρμόδιες υπηρεσίες Γ.Ε.ΜΗ. από τις κατά τα ανωτέρω νεοσυσταθείσες ανώνυμες εταιρείες

ελέγχονται σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3419/2005 ως ισχύει (άρθρο 2 παρ. 2 περ. β’) από αυτές και εν συνεχεία, εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις του νόμου, η αρμόδια Υπηρεσία Γ.Ε.ΜΗ. προχωρεί, σύμφωνα με τα οριζόμενα στα άρθρο 2 και 7 του Ν. 3419/2005, στην καταχώρηση των στοιχείων στο Γ.Ε.ΜΗ. καθώς και στις ενέργειες που ορίζονται στο άρθρα 13 και 16 του Ν. 3419/2005 (δημοσιεύσεις στο ΦΕΚ/ΤΑΕ-ΕΠΕ & Γ.Ε.ΜΗ καθώς και καταχώριση στο Γ.Ε.ΜΗ. και δημοσίευση στον διαδικτυακό τόπου του Γ.Ε.ΜΗ.), χωρίς παρέμβαση της αρμόδιας, σύμφωνα με τις διατάξεις του Κ.Ν. 2190/1920, Υπηρεσίας της Περιφερειακής Ενότητας.

- Για όλες τις λοιπές περιπτώσεις πλην της ανωτέρω υπό στοιχείο α΄περίπτωσης απαιτείται έλεγχος από την αρμόδια, σύμφωνα με τις διατάξεις του Κ.Ν.

2190/1920, Υπηρεσία της Περιφερειακής Ενότητας. Συνεπώς πρέπει να ακολουθείται από τις Υπηρεσίες Γ.Ε.ΜΗ. η διαδικασία του άρθρου 4 του Ν.

3419/2005 ως ισχύει (παράγραφοι 1 και 2).

Η Υπηρεσία Γ.Ε.ΜΗ προβαίνει στην παραλαβή, πρωτοκόλληση και έλεγχο νομιμότητας σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 2 παρ. 2 περ. β του Ν. 3419/2005 από την αρμόδια Υπηρεσία Γ.Ε.ΜΗ. καθώς και στον έλεγχο πληρότητας, σαφήνειας, ακρίβειας και νομιμότητας σύμφωνα με τις διατάξεις τις διατάξεις του άρθρου 7 του Ν. 3419/2005.

Εν συνεχεία ακολουθεί η διαβίβαση στην αρμόδια, σύμφωνα με τις διατάξεις του Κ.Ν. 2190/1920, Υπηρεσία της Περιφερειακής Ενότητας, σύμφωνα με όσα προβλέπονται από την παρ. 2 του άρθρου 4 του Ν. 3419/2005.

Η Υπηρεσία της Περιφερειακής ενότητας ασκεί την αρμοδιότητά της σύμφωνα με τις διατάξεις του Κ.Ν. 2190/1920 εντός των προθεσμιών που ορίζει ο Κ.Ν. 2190/1920 και κατόπιν κοινοποιεί αυθημερόν με ηλεκτρονικά μέσα την ή τις διοικητικές πράξεις που εκδίδει στην αρμόδια Υπηρεσία Γ.Ε.ΜΗ.

Μόλις η αρμόδια Υπηρεσία Γ.Ε.ΜΗ. παραλάβει τις σχετικές διοικητικές πράξεις προχωρεί, σύμφωνα με τα οριζόμενα στα άρθρο 2 και 7 του Ν. 3419/2005, στην καταχώρηση των στοιχείων στο Γ.Ε.ΜΗ. καθώς και στις ενέργειες που ορίζονται στο άρθρα 13 και 16 του Ν. 3419/2005 (δημοσιεύσεις στο ΦΕΚ/ΤΑΕ-ΕΠΕ & Γ.Ε.ΜΗ καθώς και καταχώριση στο Γ.Ε.ΜΗ. και δημοσίευση στον διαδικτυακό τόπου του Γ.Ε.ΜΗ.).

Για τις Λοιπές εταιρείες (Ομόρρυθμες Εταιρείες, Ετερόρρυθμες Εταιρείες (κάθε μορφής), Εταιρείες Περιορισμένης Ευθύνης) που συστήνονται από τις Υπηρεσίες Μιας Στάσης - άρθρα 5 και 6 Ν. 3853/2010.

Σύμφωνα με το άρθρο 12 της Κ1-802/23-3-2011 Κ.Υ.Α., η Υπηρεσία Μιας Στάσης διαβιβάζει ηλεκτρονικά ή με τηλεομοιοτυπία την εκδοθείσα βεβαίωση ολοκλήρωσης της διαδικασίας σύστασης στα κατά τόπους αρμόδια Πρωτοδικεία για τις προσωπικές εταιρείες και τις ΕΠΕ, ενώ εντός δεκαπέντε εργάσιμων ημερών από τη σύσταση τους ακολουθεί και η διαβίβαση έντυπου αντιγράφου του καταστατικού της εταιρείας. Ομοίως, η Υπηρεσία Μιας Στάσης, διαβιβάζει εντός δεκαπέντε εργάσιμων ημερών από τη σύσταση της εταιρείας τον πλήρη φυσικό φάκελο αυτής, στην κατά τόπο, με βάση την έδρα της εταιρείας, αρμόδια Υπηρεσία Γ.Ε.ΜΗ. Εφόσον η Υπηρεσία Μιας Στάσης είναι συμβολαιογράφος, ο φυσικός φάκελος που διαβιβάζεται περιλαμβάνει απλό αντίγραφο του καταστατικού και των επισυναπτόμενων σ’ αυτό εγγράφων και πρωτότυπα τα λοιπά έγγραφα και δηλώσεις.

Για κάθε περαιτέρω καταχώρηση που απαιτείται σύμφωνα με τις διατάξεις των οικείων νόμων (Εμπορικός Νόμος ως ισχύει, Ν. 3190/1955 περί εταιρειών περιορισμένης ευθύνης ως ισχύει και Ν. 3419/2005 ως ισχύει), οι Υπηρεσίες Γ.Ε.ΜΗ. είναι, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 2 του Ν. 3419/2005 ως ισχύει, αρμόδιες για παραλαβή, την πρωτοκόλληση και τον έλεγχο νομιμότητας των σχετικών αιτήσεων και των συνοδευτικών εγγράφων, καθώς και τον έλεγχο νομιμότητας των νομικών πράξεων, των δηλώσεων, των εγγράφων και των λοιπών στοιχείων που αφορούν τους υπόχρεους και δικαιολογούν την καταχώριση, μεταβολή ή διαγραφή, καθώς και αποκλειστικά αρμόδιες για την καταχώρηση στο Γ.Ε.ΜΗ.

Συνεπώς προβαίνουν στις σχετικές ενέργειες σύμφωνα με τις διατάξεις των ως άνω νόμων (ιδία άρθρα 2 και 7 του Ν. 3419/2005).

Περαιτέρω εφιστούμε την προσοχή σας στις διατάξεις του άρθρου 13 του Ν. 3419/2005, αναφορικά με την υποχρέωση της Υπηρεσίας Γ.Ε.ΜΗ. δημοσίευσης ανακοίνωσης στο Εθνικό Τυπογραφείο (τεύχος ΦΕΚ/ΤΑΕ-ΕΠΕ & Γ.Ε.ΜΗ.) περί της καταχώρισης στο Γ.Ε.ΜΗ πράξης ή στοιχείου των Εταιρειών Περιορισμένης Ευθύνης καθώς και στις διατάξεις του άρθρου 16 του Ν. 3419/2005, περί των δημοσιεύσεων στον διαδικτυακό τόπο του Γ.Ε.ΜΗ..

Σε ότι αφορά στις υφιστάμενες εταιρείες (συσταθείσες πριν από την 4/4/11) κάθε μορφής:

- Ανώνυμες Εταιρείες που έχουν συσταθεί πριν την 4/4/11. Ανάλογη διαδικασία με αυτήν που περιγράφεται στο κεφάλαιο Α΄ περιπτώσεις α’ και β’ θα πρέπει να ακολουθηθεί και στην περίπτωση των ανωνύμων εταιριών των οποίων η σύσταση έγινε πριν τις 4-4-2011, με τη μόνη διαφορά ότι τότε ο φάκελος της εταιρίας θα βρίσκεται στην οικεία περιφέρεια (φυσικός), και όχι στη βάση δεδομένων του ΓΕΜΗ, αφού δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί η διαδικασία μεταφοράς στο Γ.Ε.ΜΗ. του περιεχομένου των ειδικών και νομαρχιακών Μητρώων Ανωνύμων Εταιρειών των αρχείων σε αυτήν κατά τα οριζόμενα στην παρ. 4 του άρθρου 18 του ν. 3419/2005.

Συνεπώς ο ενδιαφερόμενος θα απευθυνθεί στην υπηρεσία ΓΕΜΗ προσκομίζοντας όλα τα εκ του νόμου απαιτούμενα δικαιολογητικά και η υπηρεσία ΓΕΜΗ θα πρέπει, εφόσον ο ενδιαφερόμενος αιτείται καταχώρηση που υπόκειται σε έλεγχο (κεφάλαιο Α΄ περίπτωση β΄) να ενημερώσει την αρμόδια, σύμφωνα με τις διατάξεις του Κ.Ν. 2190/1920, Υπηρεσία της Περιφερειακής Ενότητας, προκειμένου η τελευταία να ασκήσει την εγκριτική ή εποπτική αρμοδιότητα που έχει από το νόμο.

- Ομόρρυθμες Εταιρείες, Ετερόρρυθμες (κάθε μορφής) Εταιρείες και Εταιρείες Περιορισμένης Ευθύνης που έχουν συσταθεί πριν την 4/4/11. Μέχρι την πλήρη λειτουργία του πληροφοριακού συστήματος του Γ.Ε.ΜΗ., υφίσταται υποχρέωση των Υπηρεσιών Γ.Ε.ΜΗ. για την διαβίβαση στα κατά τόπους αρμόδια Πρωτοδικεία (για τις Ο.Ε., Ε.Ε.(κάθε μορφής) και Ε.Π.Ε.) των πράξεων τροποποίησης του καταστατικού αυτών που καταχωρούνται στο Γ.Ε.ΜΗ., κατ΄ αναλογία με τα οριζόμενα στο άρθρο 12 της Κ1-802/23-3-2011 Κ.Υ.Α., προκειμένου να τηρούνται και τα σχετικά Μητρώα ενήμερα, μέχρι την πλήρη λειτουργία του Γ.Ε.ΜΗ. και την συνακόλουθη κατάργησή τους, σύμφωνα με το άρθρο 18 του Ν. 3419/2005 ως ισχύει και το άρθρο 36 του Ν. 3419/2005.

Είχε λαθραία τσιγάρα κάτω από τα κεράσια!!!

Ο λόγος για έναν 57χρονο οδηγό φορτηγού που συνελήφθη το πρωί από το Λιμενικό, στην Ηγουμενίτσα.

Συγκεκριμένα ο οδηγός μετέφερε εντός του φορτίου μεγάλη ποσότητα τσιγάρων κρυμμένη πίσω από παλέτες με κιβώτια με κατεψυγμένα κεράσια, χωρίς νόμιμα παραστατικά κατοχής και διακίνησης.

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, ενώ το φορτηγό όχημα και η ποσότητα λαθραίων τσιγάρων κατασχέθηκαν.

Είχαν κλέψει μέχρι και... σπαθιά νίντζα!!!

Ότι έβρισκαν μπροστά τους έκλεβαν οι δύο νεαροί αλλοδαπό διαρρήκτες που είχαν γίνει φόβος και τρόμος στις περιοχές της Λοκρίδας και της Βοιωτίας παραβιάζοντας τους ομφαλούς από τις κλειδαριές με ειδικά διαρρηκτικά εργαλεία!

Στην κατοχή τους βρέθηκαν τα πιο… ετερόκλητα κλοπιμαία, αλλά εκείνο που έκανε εντύπωση στους αστυνομικούς ήταν η αδυναμία τους στα… σπαθιά τύπου «Νίντζα»! Οι δύο 19χρονοι αλλοδαποί αιφνιδιάστηκαν όταν είδαν τους άνδρες της Ασφαλείας Λιβαδειάς να κάνουν έφοδο στο σπίτι τους στην Μαλεσίνα Φθιώτιδας και δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν. Οι αστυνομικοί χρειάστηκαν πολλές ώρες για να καταγράψουν όλα τα κλοπιμαία που βρήκαν αποθηκευμένα, κάνοντας αρχή από τα επτά σπαθιά με μήκος λάμας από 0,30 εκατοστά ως ένα μέτρο με τις θήκες τους!

Οι δράστες έκρυβαν ακόμη ένα κουτί με 23 σφαίρες διαφόρων διαμετρημάτων, αλλά και δεκάδες κοσμήματα, ρολόγια, μπρασελέ και δαχτυλίδια, ένα ηλεκτρικό μοτέρ αέρος, ένα μοτέρ άντλησης, έναν ηλεκτρικό τροχό, διάφορα εξαρτήματα από μοτοποδήλατα, ένα πλαστικό μπουκάλι με νέον, ένα στερεοφωνικό συγκρότημα με ηχεία, ένα κλειδί αυτοκινήτου μάρκας Mercedes, δύο ηλεκτρικά πιστολάκια μαλλιών και ένα πορτοφόλι με δέκα παλιά ελληνικά χαρτονομίσματα των 500 και 1.000 δραχμών, ένα αλβανικό χαρτονόμισμα και τέσσερα νομίσματα από το Μεξικό! Οι νόμιμοι ιδιοκτήτες καλούνται τώρα να τα αναγνωρίσουν, ενώ οι δράστες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.

Νεκροί 9 αντάρτες και 4 άμαχοι από ΝΑΤΟϊκό βομβαρδισμό στη Λιβύη

Εννέα αντικαθεστωτικοί και τέσσερις άμαχοι σκοτώθηκαν από λάθος το βράδυ της Παρασκευής στη διάρκεια μίας αεροπορικής επίθεσης του ΝΑΤΟ, όπως δήλωσε σήμερα ένας αξιωματούχος της Αντζαμπίγια που είναι αρμόδιος για τις επαφές με τους εξεγερμένους. Αλλα 13 άτομα τραυματίστηκαν.

Αεροπλάνο της συμμαχίας άνοιξε πυρ περίπου 15 χιλιόμετρα ανατολικά της Μπρέγκα εναντίον μίας αυτοκινητοπομπής πέντε ή έξι οχημάτων, ανάμεσά τους και ένα ασθενοφόρο, λίγο αφού ένας εξεγερμένος είχε πυροβολήσει στο αέρα για να εκφράσει τη χαρά του, διευκρίνισε ο Ισα Χάμις.

"Ηταν λάθος (του αντικαθεστωτικού), τα αεροπλάνα πίστεψαν ότι πυροβολεί εναντίον τους και χτύπησαν την αυτοκινητοπομπή", δήλωσε ο Χάμις στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Εννέα εξεγερμένοι σκοτώθηκαν σε αυτή την επίθεση, καθώς και οι τέσσερις επιβαίνοντες στο ασθενοφόρο: ο οδηγός και τρεις φοιτητές ιατρικής από τη Βεγγάζη, πρόσθεσε.

Από τη μεριά του το ΝΑΤΟ ξεκίνησε έρευνες γιά το συμβάν, ενώ από τις έως τώρα διαθέσιμες πληροφορίες προκύπτει ότι ένας πιλότος αεροσκάφους του ΝΑΤΟ άνοιξε πυρ, διακρίνοντας στο έδαφος πυρά. Ομως, αυτά τα πυρά, πιθανότατα ήταν εορταστικά, προερχόμενα από ένα κινητό αντιαεροπορικό όπλο των εξεγερμένων, ακριβώς γιά να εορταστεί κατ'αυτόν τον τρόπο η διέλευση των συμμαχικών αεροπλάνων από την περιοχή.

"Οι αντάρτες ελέγχουν την Μπρέγκα"
Πάντως, οι αντάρτες κέρδισαν έδαφος σήμερα και όπως λένε ελέγχουν την Μπρέγκα (800 χιλιόμετρα ανατολικά της Τρίπολης), μία πληροφορία που μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιωθεί. Σύμφωνα με έναν ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου ,στο δρόμο που οδηγεί προς τη "Νέα Μπρέγκα", μία κωμόπολη ανατολικά της Μρέγκα υπάρχουν τουλάχιστον επτά απανθρακωμένα πτώματα μελών της δύναμης του Καντάφι.

Στο δρόμο βρίσκονται επίσης περίπου 10 καμένα ημι-φορτηγά του λιβυκού στρατού, ενώ ένας κρατήρας διαμέτρου πέντε μέτρων φαίνεται να προκλήθηκε από την αεροπορική επίθεση των δυνάμεων του ΝΑΤΟ εναντίον μίας πομπής ελαφρών οχημάτων του λιβυκού στρατού τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο, σύμφωνα πάντα με τον δημοσιογράφο.

Οταν ρωτήθηκαν από το Γαλλικό Πρακτορείο οι κάτοικοι της Μπρέγκα δήλωσαν ότι οι εξεγερμένοι έχουν υπό τον έλεγχό τους την πόλη. Οι συγκρούσεις μεταξύ των αντικαθεστωτικών και του λιβυκού στρατού στα περίχωρα της Μπρέγκα μοιάζουν να έχουν σταματήσει σήμερα το πρωί, όπου το μόνο που ακουγόταν ήταν ο ήχος των βομβαρδιστικών του ΝΑΤΟ που πετούσαν πάνω από την περιοχή.

Η πετρελαϊκή πόλη Μπρέγκα είναι εδώ και αρκετές ημέρες θέατρο σφοδρών συγκρούσεων και η γραμμή του μετώπου μεταξύ των πιστών στον Καντάφι δυνάμεων και των εξεγερμένων, οι οποίοι είχαν αναγκαστεί να υποχωρήσουν προς την Αντζαμπίγια στα ανατολικά.

ΔΕΙΤΕ LIVE ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ALJAZEERA:


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το ΝΑΤΟ βομβάρδιζε τη Λιβύη όλη τη νύχτα - Ο Καντάφι καταγγέλει σφαγή
Λιβύη: Το ΝΑΤΟ σκοτώνει αμάχους!!!!
Ποια κατάπαυση; Το ΝΑΤΟ συνεχίζει τους βομβαρδισμούς.
Οπισθοχώρησαν οι αντικαθεστωτικοί… Προελαύνει ο στρατός του Καντάφι προς τα Ανατολικά
Ετοιμάζονται στην Λιβύη για την μάχη της Σύρτης - Video από το βομβαρδισμό της Μιζράτα
Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί στη Λιβύη - Live οι εξελίξεις από το Aljazeera
Washington Post: Οι ΗΠΑ θα δώσουν όπλα στους αντάρτες της Λιβύης
Επιχειρήσεις και στο έδαφος της Λιβύης από το ΝΑΤΟ
Λιβύη: Οι εξεγερμένοι πήραν την Ατζαμπίγια - Live οι εξελίξεις από το Aljazeera
Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί στη Λιβύη - Μακελειό αμάχων – Ξεπέρασαν τους 100 οι νεκροί στη Μιζράτα
Λιβύη: 18 στρατιώτες νεκροί στην Τρίπολη - Ο Καντάφι άνοιξε τα νεκροτομεία για να δείξει οτι οι Δυτικοί χτυπούν αμάχους
Άρχισε με την συμμετοχή Ελληνικής Φρεγάτας ο ναυτικός αποκλεισμός της Λιβύης
Νύχτα κόλασης στη Λιβύη - Ολονύκτιο σφυροκόπημα από τις ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις
Επίσημα στο «παιχνίδι» και το ΝΑΤΟ - Η Ελλάδα δεν δίνει F-16, αλλά δίνει όλα τα άλλα - Σε σύγκρουση ο Σαρκοζί με Ομπάμα
Έπεσε Αμερικανικό αεροπλάνο στην Λιβύη - Συνεχίστηκαν οι βομβαρδισμοί για 3η νύχτα στη Λιβύη - Live οι εξελίξεις από το Aljazzera
Εκρήξεις και αντί-αεροπορικά πυρά στην Τρίπολη – Ελληνική συμμετοχή στις επιχειρήσεις κατά της Λιβύης
Χάσανε τα ίχνη του Καντάφι - Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί στην Λιβύη
ΥΕΘΑ: Ο πόλεμος στη Λιβύη θα κρατήσει 100 μέρες
Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί στην Λιβύη - Χτύπησαν το σπίτι του Καντάφι - Live από το Aljazeera
Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί στη Λιβύη - Κατάπαυση πυρός διέταξε ο Καντάφι - Live οι εξελίξεις από το Aljazeera
Λιβύη: Κάνει πίσω η Ελλάδα
Συνεχίζεται ο βομβαρδισμός της Λιβύης - Ρήξη στους κόλπους του ΝΑΤΟ - Live οι εξελίξεις από το Aljazzera
ΗΠΑ, Γαλλία και Βρετανία βομβαρδίζουν τον Καντάφι - Live από το Aljazeera
ΝΑΤΟϊκά αεροσκάφη βομβαρδίζουν την Λιβύη - Live από το Aljazeera - Updated 22:29
Σαρκοζί: Ξεκινάει η στρατιωτική δράση - Δείτε το βίντεο
Κατελήφθη από τις δυνάμεις του Καντάφι η Βεγγάζη - Νέο Video από την κατάρριψη του αεροσκάφους
Λιβύη: Και αντίστροφα ο χρόνος μετράει...
Οι δυνάμεις του Καντάφι εισήλθαν στη Βεγγάζη - Καταρρίφθηκε αεροπλάνο - Δείτε Video
Οι αντικαθεστωτικοί παραβίασαν την εκεχειρία

Ενημερωθείτε για τα δάνεια και προστατευτείτε

Προσοχή στα δάνεια με χαμηλές αρχικές δόσεις γιατί μπορεί να σας τινάξουν στον αέρα. Σήμερα, καθώς όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε μπροστά στην προοπτική αύξησης των επιτοκίων, η κατηγορία αυτή των δανείων μπορεί να αποδειχθεί ένας ασφαλής τρόπος να χάσετε το σπίτι σας όταν θα τελειώσει η προνομιακή περίοδος της χαμηλής δόσης.

Εκατομμύρια νοικοκυριά στις ΗΠΑ, που δανείστηκαν με αυτό τον τρόπο ήδη έχουν χάσει το σπίτι τους καθώς τα σχέδια τους ανατράπηκαν λόγω κυρίως της οικονομικής ύφεσης και της ανεργίας.

Ουσιαστικά η κατηγορία αυτή των δανείων είναι ένα μεγάλο στοίχημα με βάση τα μελλοντικά εισοδήματα. Δηλαδή, οι οφειλέτες στοιχηματίζουν ότι τα εισοδήματά τους θα αυξηθούν και έτσι θα καλύψουν την αύξηση των πληρωμών του δανείου τους. Και όπως συμβαίνει σε όλα τα στοιχήματα άλλες φορές κερδίζονται και άλλες χάνονται. Με τη μόνη διαφορά ότι, στην περίπτωση αυτή, θα χάσουν το σπίτι τους.

Κύριο χαρακτηριστικό του δανείου είναι ότι οι μηνιαίες πληρωμές είναι χαμηλότερες σε σχέση με εκείνες των δανείων με σταθερό επιτόκιο ή ακόμα και με κυμαινόμενο και αυτό γιατί οι δανειστές δεν απαιτούν την καταβολή του αρχικού κεφαλαίου κατά τη διάρκεια ενός μέρους της περιόδου του δανείου.

Όμως οι τράπεζες δεν ξεχνούν αφού τοκίζουν κανονικά όλο το ποσό του δανείου. Ο κίνδυνος λοιπόν είναι να αυξηθούν τα επιτόκια και να βρεθείτε να χρωστάτε τόσο που να μη έχετε την δυνατότητα να ξεπληρώσετε το δάνειο που θα έχει μεγαλώσει.

Ανακαλεί τις άδειες των μισών της εταιρειών παραγωγής γάλακτος η Κίνα

Περίπου οι μισές εταιρείες παραγωγής γάλακτος της Κίνας πήραν εντολή να σταματήσουν την παραγωγή, μετά από την έρευνα που έκανε η υπηρεσία που είναι αρμόδια για την επίβλεψη, τον έλεγχο και την καραντίνα, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Λι Γιανπίνγκ εκπρόσωπος της υπηρεσίας.

Υπενθυμίζεται οτι γαλακτοβιομηχανία της Κίνας έχει στιγματιστεί από το 2008 από το σκάνδαλο του γάλακτος που ήταν μολυσμένο με μελαμίνη, το οποίο προκάλεσε το θάνατο τουλάχιστον έξι παιδιών και ουρολογικά και νεφρολογικά προβλήματα σε περίπου 300.000 ακόμη.

Προκειμένου να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των καταναλωτών στα γαλακτοκομικά προϊόντα η υπηρεσία ελέγχου αποφάσισε να εξετάσει το σύνολο των εταιρειών του κλάδου.

Απο τις συνολικά 1.176 εταιρίες μόνο 643 είδαν τις άδειές τους να ανανεώνονται, ενώ 426 δεν πληρούσαν τα κριτήρια ποιότητας που είχε θέσει η υπηρεσία και 107 άλλες είχαν ήδη σταματήσει την παραγωγή προκειμένου να συμμορφωθούν με τις προϋποθέσεις, δήλωσε ο εκπρόωσπος της υπηρεσίας.

Σε ότι αφορά της εταιρίες που παράγουν γάλα για βρέφη,απο τις 145 εταιρείες μόνο οι 114 ανανέωσαν τις άδειές τους.

Oι πιο ανεπιθύμητοι τουρίστες είναι οι Βρετανοί

Οι Βρετανοί τουρίστες στο εξωτερικό, έχουν αποκτήσει τη φήμη ως οι πλέον δυσάρεστοι «πελάτες», σύμφωνα με δημοσκόπηση του «Skyscanner».

Σύμφωνα με τους ερωτηθέντες, όταν βρίσκονται στο εξωτερικό οι κάτοικοι του Ηνωμένου Βασιλείου μεθούν πιο πολύ απ 'όλους, είναι πολύ βίαιοι, δεν εκτιμούν την τοπική κουζίνα, έχουν «καβούρια» στις τσέπες τους (δεν αφήνουν πουρμπουάρ) και είναι εντελώς αδιάφοροι για την τοπική γλώσσα.

Οσον αφορά το βαθμό αγριότητας τους Βρετανούς ξεπερνούν μόνο οι Ρώσοι τουρίστες, αναφέρει το BBC.

Οι Αυστραλοί είναι αυτοί που πειραματίζονται πιο συχνά με την τοπική κουζίνα και οι Αμερικανοί αφήνουν το πιο γενναιόδωρο πουρμπουάρ.

Στην έρευνα συμμετείχαν πάνω από 1.000 άτομα.

Κατάσχεσαν εκρηκτικά οι Ιταλικές αρχές έξω από το Σαν Σίρο πριν το ντέρμπι Μίλαν-Ίντερ

Η Ιταλική αστυνομία συνέλλαβε 35χρονο χούλιγκαν που πήγαινε με έγριες διαθέσεις στο Σαν Σίρο αφού έφερε εκρηκτική ύλη, 4 μαχαίρια και ένα ρόπαλο.

Στον καθιερωμένο έλεγχο που κάνει η αστυνομία πριν τους αγώνες έβγαλε "λαγό". Συγκεκριμένα στο αυτοκίνητο Μάρκο Ριγκέτο που είναι ο αρχηγός των Ultras της Mίλαν, βρέθηκε σημαντική ποσότητα εκρηκτικής ύλης, ικανή να σκοτώσει όπως αναφέρουν οι Ιταλοί, ο οποίος συνελήφθη.

Έντονη ανησυχία για τη μόλυνση της λίμνης Κάρλας

Το δίκτυο ΜΚΟ Θεσσαλίας ζητά επειγόντως να ληφθούν μέτρα, έτσι ώστε να σταματήσουν οι παράνομες και ρυπογόνες εισροές στο υδατικό σύστημα του Πηνειού, αλλά και των άλλων σημείων τροφοδοσίας της λίμνης. Τόσο ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Δικτύου, Κωνσταντίνος Σκριάπας, όσο και η υπεύθυνη του τομέα Περιβάλλοντος του Δικτύου, Αγορή Αγραφιώτου επισημαίνουν την άμεση ανάγκη υπογραφής ενός Μνημονίου Συνεργασίας για την ανάδειξη και Προστασία της λίμνης Κάρλας.

Τονίζουν ότι εν όψει της ανασύστασης της λίμνης Κάρλας και στο πλαίσιο της εθνικής και ευρωπαϊκής κατεύθυνσης περί συμμετοχικής διαχείρισης στις προστατευόμενες περιοχές, όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς (Φορέας Διαχείρισης Κάρλας, Περιφέρεια, Δήμοι, ΤΟΕΒ Κάρλας, ΤΟΕΒ Πηνειού, ΜΚΟ κ.ά.), πρέπει να υπογράψουν σύμφωνο συνεργασίας με σκοπό την κοινή δράση για την προστασία, την ανάδειξη και την αξιοποίηση της νέας λίμνης.

Στα πλαίσια του Μνημονίου αυτού, μπορούν, επισημαίνουν να προβλεφθούν όλοι εκείνοι οι μηχανισμοί που απαιτούνται και που όλοι γνωρίζουν, έτσι ώστε να μην επαναλαμβάνονται τέτοια φαινόμενα, που προσβάλλουν κάθε πολιτισμένο άνθρωπο, στο όνομα εξυπηρέτησης κάποιων άνομων συμφερόντων, που επιμένουν να μην εφαρμόζουν τους Νόμους.

Επίσης, τονίζεται ότι το έγκλημα αυτό της ρύπανσης, εμποδίζει την αναπτυξιακή δυναμική όλης της Θεσσαλίας, η οποία και μπορεί, αλλά και δικαιούται να διεκδικήσει ένα καλύτερο μέλλον.

Χωρίς ασθενοφόρα από αύριο

Μόνο το προσωπικό ασφαλείας θα δουλεύει καθώς σύμφωνα με το σύλλογο εργαζομένων του ΕΚΑΒ δεν έχουν πληρωθεί τις υπερωρίες των τελευταίων τεσσάρων μηνών και τις αποζημιώσεις για τα εκτός έδρας για όλο το 2010.

Σε επίσχεση εργασίας προχωρούν από τη Δευτέρα 4 Απριλίου οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ.

Όπως ανακοίνωσαν οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους επ' αόριστον, μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματα τους και να τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα.

Μπορούν να κλέψουν δεδομένα ακόμα και από fax!!!

Το φαινόμενο των επιθέσεων hacking μέσω FAX σϊγουρα δεν είναι και πολύ διαδεδομένο όμως παρολ’ αυτά, υπάρχει και αρκετοί χρήστες πέφτουν θύματα.

Όσοι λοιπόν χρησιμοποιούν ακόμα το FAX για να στείλουν με μεγαλύτερη ασφάλεια, τα προσωπικά τους δεδομένα και διάφορα άλλα έγγραφα που δεν θέλουν να πέσουν σε λάθος χέρια μάλλον θα πρέπει να αρχήσουν να προσέχουν λίγο παραπάνω αφού τον τελευταίο καιρό έχουν παρατηρηθεί φαινόμενα εκμετάλλευσης μηχανών FAX από κακόβουλους χρήστες.

Στη συνέχεια μέσα από το μηχάνημα ο hacker μπορει μπει σε ολόκληρο το σύστημα της εταιρίας σύστημα και να αποκτήσει πρόσβαση σε υπολογιστές και προσωπικά δεδομένα.

Σε οριακό σημείο βρίσκονται πλέον οι σχέσεις Κυβέρνησης - Τραπεζών

Σε οριακό σημείο βρίσκονται πλέον οι σχέσεις της κυβέρνησης με τους τραπεζίτες, καθώς εντείνονται, τόσο σε επίπεδο υπουργών όσο και σε επίπεδο βουλευτών, οι αφορισμοί για την αδυναμία του τραπεζικού συστήματος να χρηματοδοτήσει την ελληνική κοινωνία. Το πολεμικό κλίμα και η συνεχής κλιμάκωση της σύγκρουσης πολιτικών και τραπεζιτών μπορεί να δημιουργήσουν νέους, πολύ σοβαρούς κραδασμούς στην οικονομία, σε μία στιγμή που η χώρα βιώνει ήδη συνθήκες που προσομοιάζουν σε χρεοκοπία, όσο κι αν ουδείς τολμά να ξεστομίσει αυτή τη λέξη.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Αξία», η κατάσταση τείνει να βγει εκτός ελέγχου με αφορμή την απόφαση της κυβέρνησης να αναβαθμίσει με νομοσχέδιο και να ισχυροποιήσει το ρόλο των Επιτρόπων του Δημοσίου στις τράπεζες, δίνοντάς τους μεγαλύτερη πρόσβαση και έλεγχο στα οικονομικά δεδομένα των τραπεζών, και παρέχοντάς τους δικαίωμα veto σε αποφάσεις στρατηγικής σημασίας των τραπεζών, όπως για παράδειγμα σε ενδεχόμενα εξαγορών και συγχωνεύσεων, εντός και εκτός συνόρων.

Οι τραπεζίτες από την πλευρά τους, κρίνουν την πρόθεση αυτή ως ένα πρώτο βήμα «κρατικοποίησης» και αποδίδουν την επίθεση που θεωρούν ότι δέχονται, στην προσπάθεια της κυβέρνησης να διασκεδάσει τις έντονες εσωκομματικές αντιδράσεις που δέχεται για το μείγμα της οικονομικής πολιτικής που εφαρμόζει. Από αυτό το μείγμα, σύμφωνα με τους τραπεζίτες, απουσιάζει οποιαδήποτε προσπάθεια ανάπτυξης, γεγονός που ευθύνεται για την επιδείνωση της ύφεσης στην οικονομία.

Θετικά μηνύματα για τη φετινή τουριστική περίοδο

Επιβεβαιώνεται το ανοδικό τουριστικό ρεύμα από τις διεθνείς αγορές προς την Ελλάδα, σύμφωνα και με νέα στοιχεία που προέρχονται από τον μεγαλύτερο ταξιδιωτικό πράκτορα (Tour Operator) στην Ευρώπη TUI, ο οποίος τονίζει ότι η Ελλάδα αλλά και η Ισπανία με την Τουρκία απορροφούν το κύμα των τουριστών που θα κατευθύνονταν σε Αίγυπτο και Τυνησία.

Μάλιστα ο εν λόγω ταξιδιωτικός οίκος έχει προσαρμόσει πλέον τα προγράμματα του για τις συγκεκριμένες περιοχές, προκειμένου να ανταποκριθεί στην αυξημένη ζήτηση. Παρά την πολιτική αναταραχή στη λεκάνη της Μεσογείου οι πελάτες της TUI συνεχίζουν να θέλουν να πάνε διακοπές, αν και σε εναλλακτικούς προορισμούς, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρίας Πίτερ Λονγκ.

Την ίδια στιγμή, ο έτερος μεγάλος ταξιδιωτικός οργανισμός Thomas Cook σημειώνει ότι η πολιτική αναταραχή στη Μέση Ανατολή της κόστισε 20 εκατ. στερλίνες, καθώς ξόδεψε 5 εκατ. για τον επαναπατρισμό των πελατών της που βρίσκονταν στην περιοχή, ενώ έχασε 15 εκατ. στερλίνες λόγω των ταξιδιωτικών οδηγιών. Συνολικά, υπήρξαν 150.000 ακυρώσεις στην Αίγυπτο και την Τυνησία. Τέλος οι μετοχές της TUI Travel έχουν απωλέσει το 20% της αξίας τους από τον Ιανουάριο μέχρι σήμερα φτάνοντας τις 233 πένες η μετοχή.

Με τις εκτιμήσεις για άνοδο των κρατήσεων προς την Ελλάδα να διαδέχονται η μια την άλλη, εδραιώνεται η πεποίθηση ότι η Ελλάδα θα σημειώσει άνοδο των αφίξεων σε διψήφιο νούμερο, εκτίμηση που έχει κάνει και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου δια στόματος υφυπουργού Γιώργου Νικητιάδη. Μάλιστα στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η εκτίμηση του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Ανδρέα Ανδρεάδη.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More