Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Συνελήφθη και ο τρίτος δράστης του μακελειού στον Ρέντη

Συνελήφθη στην περιοχή των Αχαρνών - Ο τέταρτος μάλλον έχει διαφύγει στο εξωτερικό

Εξάστερος ο Παναθηναϊκός - Νίκησε τη Μακάμπι στον τελικό

Στην κορυφή της Ευρώπης οι “πράσινοι” για έκτη φορά - Επικράτησε της Μακάμπι στον τελικό της Βαρκελώνης με 78-70 - MVP ο Διαμαντίδης - Εξαιρετικοί οι Σάτο, Μπατίστ. Δάκρυσε ο Ομπράντοβιτς

Αμερικανοί κομάντος σκότωσαν τον Μπιν Λάντεν

Ο επικεφαλής της Αλ Κάιντα, νούμερο ένα καταζητούμενος σε όλο τον κόσμο και φερόμενος ως ο ιθύνων νους των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου στις Η.Π.Α., Οσάμα Μπιν Λάντεν, είναι νεκρός.

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Υψηλά επίπεδα ραδιανέργειας γύρω από την Φουκουσίμα

Στα ύψη έφτασε και η ραδιενέργεια στα 500 μιλισεβέρτ την ώρα. Το ποσό αυτό καταγράφεται στη ζώνη κινδύνου, το μέτρησε η Υπηρεσία Πυρηνικής και Βιομηχανικής Ασφάλειας της Ιαπωνίας στη Φουκουσίμα και διέταξε την εκκένωση του χώρου από το εργατικό προσωπικό.

Τη μεγαλύτερη διαρροή ραδιενεργούς ακτινοβολίας παρουσιάζει ο αντιδραστήρας 2 ενώ αυξάνεται επικίνδυνα η θερμοκρασία στον αντιδραστήρα 1.

Τρόμος για το νερό και τα τρόφιμα
O Ιάπωνας πρωθυπουργός Ναότο Καν αποφάσισε την απαγόρευση της κατανάλωσης γάλακτος και πράσινων λαχανικών από περιφέρειες της Φουκουσίμα και του Ιμπαράκι, εξαιτίας των αυξημένων επιπέδων ραδιενέργειας.

Ο Καν ζήτησε από τον κόσμο γενικά να μην καταναλώνει λαχανικά στα οποία ανιχνεύτηκε ραδιενέργεια, εδικά σπανάκι, μπρόκολα και λάχανα. Επίσης αποφάσισε να μην πωλούνται προς το παρόν πράσινα λαχανικά από την Φουκουσίμα, αλλά και μη επεξεργασμένο γάλα και ορισμένα λαχανικά από το Ιμπαράκι.

Ραδιενεργά υλικά σε ποσότητες κατά πολύ μεγαλύτερες από τα επιτρεπτά επίπεδα ανιχνεύτηκαν σε έντεκα λαχανικά στις περιοχές κοντά στο πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα.

Σήμερα, ο δήμος του Τόκιο απαγόρευσε την κατανάλωση του νερού του δικτύου υδροδότησης για τα μωρά, έπειτα από τη μέτρηση ραδιενεργού ιωδίου σε επίπεδο δύο φορές υψηλότερο του επιτρεπομένου.

Χθες, το υπουργείο Υγείας ενίσχυσε τους ελέγχους στα ψάρια και τα θαλασσινά που αλιεύονται κοντά στις ακτές, έπειτα από τον εντοπισμό ραδιενέργειας στο νερό της θάλασσας κοντά στον πυρηνικό σταθμό.

Το κλίμα ανησυχίας που εκδηλώθηκε στους ιάπωνες καταναλωτές έχει αρχίσει να επεκτείνεται στο εξωτερικό, καθώς πολλές χώρες αποφάσισαν να ενισχύσουν τους ελέγχους ή απλώς να απαγορεύσουν την εισαγωγή ιαπωνικών προϊόντων διατροφής.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες απαγόρευσαν την είσοδο γάλακτος, γαλακτοκομικών προϊόντων και θαλασσινών που προέρχονται από τέσσερις περιφέρειες της Ιαπωνίας, ανάμεσά τους και η Φουκουσίμα.

Στην Ευρώπη, η Γαλλία ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να επιβάλει "συστηματικό έλεγχο" στις εισαγωγές νωπών ιαπωνικών προϊόντων στα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι γαλλικές αρχές αποφάσισαν μονομερώς να εφαρμόσουν έλεγχο των θαλασσινών και των ψαριών που προέρχονται από την Ιαπωνία.

Στην Ασία, οι καταναλωτές αρχίζουν να αποφεύγουν τα ιαπωνικά είδη διατροφής και τα ιαπωνικά εστιατόρια σε μεγαλουπόλεις όπως η Σεούλ, η Μανίλα, το Χονγκ Κονγκ.

"Βράζει¨" στους 400 βαθμούς ο αντιδραστήρας στη Φουκοσίμα
Συναγερμός και πάλι γύρω από τους αντιδραστήρες αυτή τη φορά είναι ο αντιδραστήρας 1 όπου το εθνικό παρατηρητήριο για την ασφάλεια από πυρηνικά ατυχήματα ανακοίνωσε ότι η θερμοκρασία έχει ανέλθει κοντά στους 400 βαθμούς Κελσίου, εντός ενός διαμερίσματος υψηλής πίεσης όπου το ανώτερο επιτρεπτό όριο δεν ξεπερνά τους 302 βαθμούς Κελσίου.

Την ίδια ώρα οι εργαζόμενοι στον αντιδραστήρα 2 σταμάτησαν προσωρινά τις εργασίες, έπειτα από ειδοποίηση της υπηρεσίας εθνικής ασφάλειας από την πυρηνική ενέργεια, που διαπίστωσε αύξηση των επιπέδων ραδιενεργού ακτινοβολίας στις εγκαταστάσεις του αντιδραστήρα.

Η Υπηρεσία Πυρηνικής και Βιομηχανικής Ασφάλειας, διέταξε νωρίς το πρωί την εκκένωση του χώρου στον αντιδραστήρα 2 από το εργατικό προσωπικό, μετά τις μετρήσεις που έδειξαν αύξηση της ραδιενέργειας στα 500 μιλισεβέρτ την ώρα, ποσοστό που καταγράφεται στη ζώνη κινδύνου.

Η καταστροφή δείχνει όμως να μην έχει τέλος καθώς πολύ υψηλότερα από τα ανώτερα επιτρεπτά όρια, είναι τα ποσοστά ραδιενέργειας, που βρέθηκαν από το υπουργείο Υγείας της Ιαπωνίας, σε 11 είδη λαχανικών, που εξετάστηκαν και προέρχονταν από την περιοχή της Φουκουσίμα.

Το πρακτορείο ειδήσεων Τα νέα του Κιότο, που μετέδωσε την είδηση, ανέφερε ότι ανάμεσα στους τύπους των λαχανικών που ανιχνεύθηκε υψηλή συγκέντρωση ραδιενεργών ουσιών, περιλαμβάνονται, το μπρόκολο, το σπανάκι, το λάχανο και το κουνουπίδι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Στα ύψη πάλι τα επίπεδα της ραδιενέργειας στον αντιδραστήρα No2
Τα έκαναν... θάλασσα στη Φουκουσίμα - Η ραδιενέργεια έφτασε και στην Ελλάδα
Προσπαθούν ακόμη να πάρουν ρεύμα στη Φουκουσίμα
Νέος συναγερμός στην Φουκουσίμα για τον αντιδραστήρα 3

Η Θεσσαλονίκη ''πνίγεται'' από 700 τόνους σκουπιδιών!

Στη «μάχη» κατά των σκουπιδιών μπαίνουν τις επόμενες ώρες οι πρώτοι νεοπροσληφθέντες συμβασιούχοι στον τομέα της καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης. Το πρόβλημα με τα απορρίμματα εξακολουθεί να ταλαιπωρεί όλη την πόλη καθώς το υπάρχον δυναμικό και τα οχήματα δεν επαρκούν, αυτή τη στιγμή, για να βελτιώσουν την κατάσταση στους δρόμους.

Όπως ανέφερε o αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Στάθης Αβραμίδης, παρά την αργία της Παρασκευής, 25ης Μαρτίου, και του Σαββατοκύριακου τα συνολικά 130 άτομα στην καθαριότητα θα δουλέψουν σε βάρδιες για να μπορέσει να καθαρίσει η πόλη από τους περίπου 700 τόνους των σκουπιδιών.

«Θα δουλέψουμε την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο σε βάρδιες με όσο προσωπικό και όσα απορριμματοφόρα έχουμε στη διάθεση μας. Ελπίζω πως μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας να ομαλοποιηθεί η κατάσταση και η Θεσσαλονίκη θα παρουσιάζει μια καλύτερη εικόνα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο αντιδήμαρχος.

Στο μεταξύ, σε μια προσπάθεια να μειωθεί μελλοντικά ο όγκος των απορριμμάτων, ο κεντρικός δήμος εξετάζει το ενδεχόμενο συνεργασίας με την Ένωση Πόλεων και Νομών για την Ανακύκλωση και την Αειφόρο Διαχείριση των Πόρων (ACR+). Το θέμα για συνεργασία προέκυψε μετά από πρόταση του επικεφαλής της παράταξης «Ενεργοί Πολίτες Οικολογία στην πράξη», Χρήστου Μάτη, την οποία αποδέχτηκε ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης.

Το ACR+ είναι ένα διεθνές δίκτυο των μελών που μοιράζονται τον κοινό στόχο: την προώθηση της αειφόρου κατανάλωσης των πόρων και τη διαχείριση των αποβλήτων μέσω της πρόληψης στην πηγή, την επαναχρησιμοποίηση και την ανακύκλωση.

Κτηνοτρόφοι μοίρασαν γάλα και γιαούρτια σε οδηγούς στη Θεσσαλονίκη

Η όποια κινητοποίηση δε σημαίνει απαραίτητα και ταλαιπωρία για τους πολίτες, διεμήνυσαν οι κτηνοτρόφοι της Θεσσαλονίκης, που πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον κόμβο της Περιστεράς κατά τη διάρκεια της οποίας μοίραζαν γάλα και γιαούρτι στους διερχόμενους οδηγούς, χωρίς να κλείνουν το δρόμο.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης Κτηνοτρόφων Θεσσαλονίκης, Στέλιος Βογιατζής, πρόθεσή τους ήταν να ενημερώσουν το καταναλωτικό κοινό ότι αγοράζοντας ελληνικά προϊόντα, αφενός πετυχαίνουν την καλύτερη θωράκιση του οργανισμού τους, καταναλώνοντας ασφαλή τρόφιμα, αφετέρου βοηθούν με τον τρόπο τους να διατηρήσουν τις δουλειές τους οι παραγωγοί.

Οι κτηνοτρόφοι πραγματοποιούν εκδηλώσεις διαμαρτυρίας ανά την Ελλάδα για τις χαμηλές τιμές σε γάλα και κρέας, που όπως υποστηρίζουν χορηγούν βιομηχανίες και έμποροι, αλλά και για την κατακόρυφο άνοδο του κόστους των ζωοτροφών.

Ταυτόχρονα, ζητούν εντατικοποίηση των ελέγχων, ώστε να περιοριστούν οι «ελληνοποιήσεις», ιδίως ενόψει των εορτών του Πάσχα, καθώς και μέτρα ουσιαστικής στήριξης και ενίσχυσης της κτηνοτροφίας.

Στα Μεσόγεια ψάχνουν τον Παλαιοκώστα

Το... μισό χάρτη της Αττικής έχει βάλει κάτω η αντιτρομοκρατική που ψάχνει τώρα τον διαβόητο κακοποιό από τα Μεσόγεια έως το Καπανδρίτι, και από τον Αγ. Στέφανο ως το Μαρκόπουλο, τον Ωρωπό και τον Κάλαμο.

Ο εντοπισμός του μπλε FIAT PUNTO που είχαν αρπάξει, πιθανότατα οι συνεργάτες του, μετά την αιματηρή συμπλοκή με αστυνομικούς στις 6 Φεβρουαρίου, όταν το AUDI A6 «κατέρρευσε» καταπονημένο από τον κακό χωματόδρομο της Χαιρώνειας, στην περιοχή Αγ. Τριάδα στον Μαραθώνα Αττικής, το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής, προκάλεσε την εντατικοποίηση των αστυνομικών ερευνών σε αυτές τις περιοχές.

Το συγκεκριμένο όχημα, σύμφωνα με τους αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, φαίνεται πως είχε εγκαταλειφθεί πρόσφατα στο συγκεκριμένο σημείο, ένα πλάτωμα μετά από έναν κακό χωματόδρομο της περιοχής Αγ. Τριάδα Μαραθώνα. Στο εσωτερικό του φαίνεται πως υπάρχουν μόνο αντικείμενα του ιδιοκτήτη του. Οι ίδιοι αξιωματικοί εκτιμούν ότι το όχημα έχει «καθαριστεί» πριν εγκαταλειφθεί, εκτός και αν ο διαβόητος κακοποιός ήθελε να αφήσει το «στίγμα» της παρουσίας του σε αυτό.

Επισημαίνουν ότι στο AUDI A6 που εγκατέλειψαν στη Χαιρώνεια, οι επιβάτες του είχαν καθαρίσει με υγρομάντηλα το μπροστινό μέρος της καμπίνας του, ενώ αποτύπωμα του Βασίλη Παλαιοκώστα είχε βρεθεί στην πίσω πόρτα της καμπίνας. Οι ίδιοι αστυνομικοί φαίνεται να έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι εκείνο το μεσημέρι της Κυριακής 6 Φεβρουαρίου, στο AUDI A6 επιβάτες ήταν δύο συνεργάτες του Παλαιοκώστα, «ένας ψηλός και ένας κοντός» όπως αναφέρουν, που είχαν πάει να «φέρουν εφημερίδες» στον διαβόητο συνοδοιπόρο τους, θεωρούν ότι πήγαιναν σε αυτόν.

«Ο κοντός ήταν αυτός που βγήκε από το αυτοκίνητο, πήρε σκοπευτική στάση και άρχισε να γαζώνει με ριπές το αστυνομικό όχημα. Έδειξε επιχειρησιακή ετοιμότητα, αποφασιστικότητα, ήξερε τι έκανε, δεν ήθελε να καταδιωχθεί, πόσο μάλλον να πιαστεί» τονίζουν αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, ενώ αναφέρουν πως από τις καταθέσεις των ανθρώπων της Χαιρώνειας που ήρθαν σε οπτική επαφή μαζί τους, τα χαρακτηριστικά του «κοντού», που περιγράφουν δεν προσομοιάζουν με εκείνα του Βασίλη Παλαιοκώστα εκτός αν είχε προβεί σε «ολική μεταμόρφωση».

Αυτός ο «κοντός» φαίνεται να έχει εντοπιστεί σε οπτικό υλικό κάμερας ασφαλείας από καφετέρια του Αγ. Στεφάνου μετά την αιματηρή συμπλοκή της Χαιρώνειας. Αυτές οι περιοχές της Βορειοανατολικής Αττικής αναφέρουν οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, «είναι κοντά στη... φύση, με εύκολη πρόσβαση στο εθνικό οδικό δίκτυο και εύκολο εντοπισμό κινήσεων οχημάτων και ανθρώπων που προσεγγίζουν σε απομακρυσμένες οικίες-κρησφύγετα».

Οι ίδιοι αξιωματικοί δεν μπορούν φυσικά να αποκλείσουν το ενδεχόμενο ο Βασίλης Παλαιοκώστας να κινείται εντός των ορίων της πρωτεύουσας, όπως σίγουρα το κάνουν οι συνεργοί του. Οι αστυνομικοί είναι σε θέση να γνωρίζουν πως οι δύο επιβάτες του AUDI A6, ξεκίνησαν την διαδρομή τους προς τη Χαιρώνεια από την περιοχή των Αφιδνών μέσω της εθνικής οδού, γι αυτό πιθανολογούν πως υπάρχει κάποιο οίκημα στη ευρύτερη περιοχή και αυτό αναζητούν μαζί με τους ενοίκους του.

Νέο "πακέτο" 30 δις στις τράπεζες από την Κυβέρνηση

'Αλλη μια ανάσα δίνει η κυβέρνηση στις τράπεζες με την απόφαση να δοθεί νέα εγγυοδοσία ύψους 30 δισ. Η κίνηση αυτή θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική υπο την προϋπόθεση όμως οτι και το τραπεζικό σύστημα θα παίξει ξανά ενεργό ρόλο στην πραγματική οικονομία της χώρας ενισχύοντας την επιχειρηματικότητα.

“Θα πρέπει επιτέλους οι τράπεζες να λειτουργήσουν στην κατεύθυνση της ενίσχυσης της ρευστότητας στην αγορά. Πρέπει να αναλάβουμε πρωτοβουλία ώστε να υπάρξει μια προγραμματική συμφωνία με κάθε τράπεζα για τον σκοπό αυτό", είπε παίρνοντας τον λόγο στο υπουργικό ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Με την θέση αυτή φέρεται να συμφώνησε ο πρωθυπουργός. Τότε ήταν που ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, ανακοίνωσε στο υπουργικό συμβούλιο οτι σύντομα θα έρθει στην Βουλή νομοσχέδιο που θα προβλέπει και νέα εγγυοδοσία προς τις τράπεζες ύψους 30 δις έτσι ώστε κι εκείνες από την πλευρά τους να μπορούν να χρηματοδοτηθούν με δάνεια από την ΕΚΤ.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου ανακοίνωσε επίσης οτι στο πλαίσιο αυτού του νομοσχεδίου θα προβλέπεται και η περαιτέρω ενεργοποίηση και ενίσχυση του ρόλου του κυβερνητικού επιτρόπου για τις τράπεζες.

Δυο υπουργοί, η κα Διαμαντοπούλου και ο κ. Χρυσοχοϊδης επέμειναν στο θέμα της ρευστότητας λέγοντας οτι θα πρέπει να διαμορφώσουμε δεσμευτικούς όρους προς τις τράπεζες για να αναγκαστούν να ενισχύσουν την ρευστότητα.

Μάλιστα ο κ. Χρυσοχοϊδης είπε οτι θα πρέπει επιτέλους οι τράπεζες να στρέψουν την προσοχή τους στην πραγματική οικονομία. Είπε μάλιστα χαρακτηριστικά: "Κάθε φορά που κλείνει μια υγιής επιχείρηση είναι μια μεγάλη ήττα".

"Οι τράπεζες δεν μπορούν μόνο να παίρνουν αλλά και να δίνουν. Είναι αναγκαίες οι συγχωνεύσεις μεταξύ τους", είπε και ο Χρήστος Παπουτσής.

200 κιλά κοκαΐνης σε νταλίκα με βαρέλια με φοινικέλαιο κατασχέθηκαν στην Αλβανία

Οι αλβανικές αρχές κατέσχεσαν στην πρωτεύουσα Τίρανα 200 κιλά κοκαΐνης, κρυμμένη σε νταλίκα με βαρέλια με φοινικέλαιο, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε εκπρόσωπος της Αστυνομίας.

Όπως έγινε γνωστό, η μεγάλη αυτή ποσότητα κοκαΐνης έφτασε στη χώρα από τη γραμμή Ισπανία-Βελγίου-Αλβανίας που χρησιμοποιούν τα κυκλώματα εμπορίας ναρκωτικών.

Οι άντρες του τμήματος δίωξης ναρκωτικών συνέλαβαν 4 άτομα, ενώ, όπως ανακοίνωσε η εκπρόσωπος της Αστυνομίας, οι έρευνες συνεχίζονται τόσο στην Ισπανία όσο και στο Βέλγιο, σε στενή συνεργασία με τις αρχές των χωρών αυτών.

Κοιμόταν αγκαλιά... με το χασίς!!!

Στον εισαγγελέα της Λιβαδειάς οδηγήθηκε ένας 45χρονος από το Δίστομο Βοιωτίας για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Οι άνδρες του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, πραγματοποίησαν αιφνιδιαστικό έλεγχο στον 45χρονο, την ώρα που έμπαινε στο αυτοκίνητό του, κοντά στο σπίτι του. Κατ΄αρχήν μέσα στο αυτοκίνητο στο κάθισμα του συνοδηγού βρέθηκε μία πλαστική συσκευασία με χασίς συνολικού μεικτού βάρους 22,5 γραμμαρίων.

Στην έρευνα όμως που ακολούθησε στο σπίτι του και συγκεκριμένα στο υπνοδωμάτιο του οι αστυνομικοί βρήκαν:

-Δύο πλαστικά κουτιά, στα οποία είχαν εμφυτευθεί 80 νεοφυή φυτά κάνναβης, ύψους από 10 έως 15 εκατοστά, με πλήρες ριζικό σύστημα.

-Τέσσερις πλαστικές συσκευασίες, περιέχουσες χασίς, συνολικού μεικτού βάρους 259 γραμμαρίων.

- Μία πλαστική συσκευασία καπνού, περιέχουσα φυτικά αποσπάσματα κάνναβης αναμεμειγμένα με καπνό, συνολικού μεικτού βάρους 6,6 γραμμαρίων.

-Μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.

Αναγκαστική προσγείωση στο Ντιγιάρμπακιρ ιρανικού αεροσκάφους με όπλα

Όπλα και πολεμοφόδια ανακάλυψαν οι τουρκικές αρχές σε ένα ιρανικό αεροσκάφος cargo το οποίο είχαν αναγκάσει να προσγειωθεί το Σάββατο στο Ντιγιάρμπακιρ, στη νοτιοανατολική Τουρκία, και το πλήρωμά του τέθηκε υπό παρακολούθηση, όπως μετέδωσε την Τρίτη το τουρκικό πρακτορείο DHA.

Το πρακτορείο δεν διευκρινίζει στον ιστότοπό του τη φύση και την ποσότητα του στρατιωτικού υλικού που ανακαλύφθηκε "σε κιβώτια" ανάμεσα στο φορτίο του αεροσκάφους, που είχε απογειωθεί από την Τεχεράνη με προορισμό το Αλέπο της Συρίας.

Οι τοπικές αρχές του Ντιγιάρμπακιρ και το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, με τα οποία επικοινώνησε το Γαλλικό Πρακτορείο, δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσουν αυτές τις πληροφορίες.

Η πρεσβεία του Ιράν αρνήθηκε επίσης να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο επισημαίνοντας ότι ο πρέσβης θα αναφερθεί στο ζήτημα.

Οι τουρκικές αρχές ανάγκασαν το πολιτικό αεροσκάφος, ένα Ιλιούσιν, να προσγειωθεί το Σάββατο στο Ντιγιάρμπακιρ για να ελέγξουν το φορτίο του, σύμφωνα με μία τουρκική πηγή από τις δυνάμεις ασφαλείας.

Άρχισε με την συμμετοχή Ελληνικής Φρεγάτας ο ναυτικός αποκλεισμός της Λιβύης

Στις 19.00 ώρα Ελλάδας ενεργοποιήθηκε η απόφαση του ΝΑΤΟ για επιβολή εμπάργκο όπλων στη Λιβύη. Την εκτέλεση της αποστολής έχουν αναλάβει σε πρώτη φάση οκτώ πολεμικά πλοία ,μεταξύ των οποίων και η φρεγάτα ΛΗΜΝΟΣ.

Τα πολεμικά πλοία θα εκτελούν νηοψίες στα ανοιχτά της Λιβύης.

Καταστράφηκε η αεροπορία της Λιβύης
Οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί των συμμαχικών δυνάμεων επέφεραν συντριπτικό πλήγμα στην αεροπορία της Λιβύης. «Δεν υπάρχει πια ως μαχητική δύναμη» δήλωσε ο Βρετανός αντιστράτηγος, Γκρεγκ Μάρσαλ. Τις τελευταίες 24 ώρες, τα συμμαχικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν συνολικά 97 πτήσεις, πλήττοντας άρματα μάχης και συστοιχίες αντιαεροπορικών πυραύλων.

Και αφού ο αεροπορικός αποκλεισμός φτάνει στο τέλος του, ξεκινά άμεσα ο ναυτικός αποκλεισμός. Μπορεί για την ώρα το διπλωματικό θρίλερ να συνεχίζεται και οι χώρες του ΝΑΤΟ να μην έχουν καταλήξει σε οριστική απόφαση για το ποιος θα κάνει το κουμάντο, 16 πολεμικά αεροσκάφη και υποβρύχια ρίχνονται στη... μάχη για την εφαρμογή του εμπάργκο όπλων.

Ο Καναδός στρατηγός Πιέρ Σεντ-Αμάν ανακοίνωσε ότι μεταξύ αυτών είναι ένα ιταλικό πλοίο διοίκησης, 10 φρεγάτες (τέσσερις τουρκικές και από μία του Καναδά, της Ισπανίας, της Βρετανίας, της Ελλάδας, της Ιταλίας και των ΗΠΑ), τρία υποβρύχια (Ισπανία, Ιταλία και Τουρκία) και δύο βοηθητικά σκάφη (Ιταλία και Τουρκία).

Η Γαλλία εξακολουθεί να διεκδικεί την ηγεσία των επιχειρήσεων (προκαλώντας πάντως αντιδράσεις), με τον Γάλλο κυβερνητικό εκπρόσωπο να δηλώνει πως ο ρόλος του ΝΑΤΟ στη στρατιωτική επέμβαση θα είναι τεχνικός. Εξάλλου, ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Αλέν Ζιπέ τόνισε πως η Βορειοατλαντική Συμμαχία δε θα ασκήσει «την πολιτική καθοδήγηση» του διεθνούς συνασπισμού στη Λιβύη. Αυτή θα ανατεθεί σε επιτροπή στην οποία θα συμμετέχουν οι υπουργοί Εξωτερικών των κρατών που παίρνουν μέρος στην επέμβαση και του Αραβικού Συνδέσμου.

Ανακοίνωσε δε ότι οι εκπρόσωποι των συμμάχων του δυτικού συνασπισμού που μετέχει στην επέμβαση στη Λιβύη θα συναντηθούν την Τρίτη στο Λονδίνο για να συζητήσουν για την κρίση.

Συνεχίζονται οι μάχες στη Μιζράτα
Οι ελεύθεροι σκοπευτές που έχει αναπτύξει το καθεστώς Καντάφι στην Μιζράτα συνεχίζουν να σκορπούν το θάνατο στην πόλη σύμφωνα με τους αντάρτες. Μόνο την Τετάρτη έχασαν τη ζωή τους 16 άνθρωποι, κατήγγειλε ο εκπρόσωπος των αντικυβερνητικών δυνάμεων Χαφίζ Γκόγκα.

Οι ελεύθεροι σκοπευτές επιτέθηκαν στο νοσοκομείο της πόλης. «Πυροβολούν το νοσοκομείο και οι δύο είσοδοί του δέχονται βαριά επίθεση. Κανείς δεν μπορεί να μπει ή να βγει», δήλωσε ο κάτοικος ο οποίος κατονομάστηκε ως Σααντούν. Η πληροφορία αυτή, όμως δεν επιβεβαιώθηκε από ανεξάρτητη πηγή.

Νωρίτερα, γιατρός στο νοσοκομείο της πόλης δήλωσε πως την Τρίτη 17 άνθρωποι, από τους οποίους οι 5 παιδιά, σκοτώθηκαν από πυρά ελεύθερων σκοπευτών και οβίδες των δυνάμεων του Καντάφι.

«Τέσσερα παιδιά, δύο κορίτσια και δύο αγόρια, που βρίσκονταν μέσα σ' ένα αυτοκίνητο με τους γονείς τους για να διαφύγουν από τους βομβαρδισμούς των δυνάμεων του Καντάφι, σκοτώθηκαν το πρωί της Τρίτης. Δεχθήκαμε άλλο ένα παιδί που υπέκυψε το απόγευμα», πρόσθεσε.

Ταυτόχρονα, μαίνονται οι βομβαρδισμοί και στην πόλη Ζιντάν, την οποία ελέγχουν οι αντάρτες.

ΔΕΙΤΕ LIVE ΑΠΟ ΤΟ ALJAZEERA:


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Νύχτα κόλασης στη Λιβύη - Ολονύκτιο σφυροκόπημα από τις ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις
Επίσημα στο «παιχνίδι» και το ΝΑΤΟ - Η Ελλάδα δεν δίνει F-16, αλλά δίνει όλα τα άλλα - Σε σύγκρουση ο Σαρκοζί με Ομπάμα
Έπεσε Αμερικανικό αεροπλάνο στην Λιβύη - Συνεχίστηκαν οι βομβαρδισμοί για 3η νύχτα στη Λιβύη - Live οι εξελίξεις από το Aljazzera
Εκρήξεις και αντί-αεροπορικά πυρά στην Τρίπολη – Ελληνική συμμετοχή στις επιχειρήσεις κατά της Λιβύης
Χάσανε τα ίχνη του Καντάφι - Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί στην Λιβύη
ΥΕΘΑ: Ο πόλεμος στη Λιβύη θα κρατήσει 100 μέρες
Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί στην Λιβύη - Χτύπησαν το σπίτι του Καντάφι - Live από το Aljazeera
Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί στη Λιβύη - Κατάπαυση πυρός διέταξε ο Καντάφι - Live οι εξελίξεις από το Aljazeera
Λιβύη: Κάνει πίσω η Ελλάδα
Συνεχίζεται ο βομβαρδισμός της Λιβύης - Ρήξη στους κόλπους του ΝΑΤΟ - Live οι εξελίξεις από το Aljazzera
ΗΠΑ, Γαλλία και Βρετανία βομβαρδίζουν τον Καντάφι - Live από το Aljazeera
ΝΑΤΟϊκά αεροσκάφη βομβαρδίζουν την Λιβύη - Live από το Aljazeera - Updated 22:29
Σαρκοζί: Ξεκινάει η στρατιωτική δράση - Δείτε το βίντεο
Κατελήφθη από τις δυνάμεις του Καντάφι η Βεγγάζη - Νέο Video από την κατάρριψη του αεροσκάφους
Λιβύη: Και αντίστροφα ο χρόνος μετράει...
Οι δυνάμεις του Καντάφι εισήλθαν στη Βεγγάζη - Καταρρίφθηκε αεροπλάνο - Δείτε Video
Οι αντικαθεστωτικοί παραβίασαν την εκεχειρία

ΔΕΚΟ: Όλα στο... “μείον”

Έκοψαν μισθούς, έκοψαν δαπάνες αλλά η συνολική εικόνα των ΔΕΚΟ δείχνει, όπως και οι υπόλοιποι τομείς της οικονομίας, τη βαθιά ύφεση και τους λάθος χειρισμούς. Το Υπουργείο Οικονομικών έδωσε τα μηνιαία στοιχεία εσόδων, εξόδων και απασχόλησης για 15 ΔΕΚΟ (ΕΘΕΛ, ΗΛΠΑΠ, ΗΣΑΠ, ΑΜΕΛ, ΤΡΑΜ, ΟΑΣΑ, ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, ΕΑΣ, ΕΛΓΑ, ΕΡΤ, ΜΟΔ, ΟΣΚ, ΕΑΒ, ΕΤΑ, ΟΔΙΕ).

Σε σχέση με πέρυσι τον Ιανουάριο παρουσιάζεται συγκράτηση του συνόλου των εξόδων της τάξης του 32%. Θα μπορούσε κανείς να μιλήσει για συμμάζεμα ωστόσο η μείωση αυτή οφείλεται κυρίως στη μείωση κατά 31% των δαπανών για τη μισθοδοσία, αλλά και στο γεγονός ότι υπηρετούν σε σχέση με πέρυσι σχεδόν 4.000 λιγότεροι υπάλληλοι.

Θετικό για όλους τους υπόλοιπους είναι ότι κόπηκαν κατά 67% και οι επιχορηγήσεις ωστόσο δεν υπάρχει και καμία θετική είδηση καθώς έχουν μειωθεί και τα έσοδα από τις πωλήσεις των εταιρειών κατά 20%!

Με λίγα λόγια όλα δείχνουν ότι και σε αυτή την περίπτωση ... κόβουμε, δεν κάνουμε καλύτερες τις υπηρεσίες, δεν κάνουμε πιο λειτουργικές τις εταιρείες.

Άλλες τρεις αποθήκες με προϊόντα μαϊμού εντοπίστηκαν στο κέντρο

Και πάλι στην περιοχή του Μεταξουργείου, μια ανάσα από το κέντρο και σε “στρατηγικό” σημείο για να μπορούν να μετακινήσουν εύκολα προς τις υπαίθριες αγορές οι έμποροι των προϊόντων-μαϊμούδων έστησαν τρεις τεράστιες αποθήκες με δεκάδες χιλιάδες παράνομα προϊόντα.

Στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου εντοπίστηκαν τουλάχιστον 12.000 ζευγάρια παπούτσια απομιμήσεις προϊόντων πασίγνωστης φίρμας αθλητικών ειδών, ενώ στην οδό Κολοκυνθούς εντοπίστηκε μια δεύτερη αποθήκη με 50.000 ρολόγια απομιμήσεις επίσης πασίγνωστης και πανάκριβης φίρμας.

Λίγα λεπτά αργότερα εντοπίστηκε και τρίτη αποθήκη και πάλι γεμάτη προϊόντα-μαϊμούδες στην οδό Λεοννάτου.

Κίνδυνος μπλακ άουτ στην Γερμανία μετά το κλείσιμο των πυρηνικών αντιδραστήρων

Ο επικεφαλής της ΕΟΝ, της μεγαλύτερης γερμανικής εταιρίας στον τομέα της ενέργειας, δήλωσε σήμερα ότι "αυξήθηκε σημαντικά" ο κίνδυνος για μπλακ άουτ στη Γερμανία μετά τη διακοπή της λειτουργίας πολλών πυρηνικών αντιδραστήρων, με απόφαση της κυβέρνησης.

"Ο κίνδυνος για μπλακ άουτ αυξήθηκε σημαντικά", δήλωσε ο Γιοχάνες Τέισεν σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Rheinische Post.

Το Βερολίνο αποφάσισε μετά το συμβάν στον ιαπωνικό πυρηνικό σταθμό να διενεργήσει έλεγχο ασφαλείας στους 17 γερμανικούς αντιδραστήρες, γεγονός που προϋποθέτει τη διακοπή της λειτουργίας, για τρεις μήνες το λιγότερο, των επτά πιο απαρχαιωμένων, τους δυο από τους οποίους διαχειρίζεται η ΕΟΝ. Ενας όγδοος αντιδραστήρας έχει κλείσει από χρόνια εξαιτίας συνεχών βλαβών.

"Τον Μάιο, τέσσερις ακόμα αντιδραστήρες θα κλείσουν για έλεγχο ρουτίνας, πράγμα που σημαίνει ότι η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας στη νότια Γερμανία θα μειωθεί σημαντικά. Το δίκτυο δεν είναι προετοιμασμένο για τέτοιες αλλαγές", προειδοποίησε ο Τέισεν.

Πνίγηκε με ένα καλώδιο μέσα στην κούνια του μωρό στην Αχαΐα

Ενα κοριτσάκι 14 μηνών από την Πάτρα μεταφέρθηκε νεκρό στο Νοσοκομείο του Ρίου καθώς πνίγηκε μέσα στην κούνια του.

Η μικρή Κωνσταντίνα έπαιζε γύρω στις 11 το πρωί ένα καλώδιο μέσα στο πάρκο του, ενώ η γιαγιά του βρισκόταν στο διπλανό δωμάτιο κι ετοίμαζε την 3χρονη αδερφή της για τον παιδικό σταθμό. Η γιαγιά του άτυχου κοριτσιού δεν είχε αντιληφθεί το παραμικρό μέχρι που πλησίασε την κούνια και διαπίστωσε ότι το κοριτσάκι δεν ανέπνεε.

Αμέσως ενημέρωσε τους γονείς του παιδιού, οι οποιοί το μετέφεραν στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας όπου και διαπιστώθηκε απλά ο θάνατός του.

Ήδη έχει παραγγελθεί νεκροψία – νεκροτομή στο άψυχο κορμάκι του παιδιού για να διαπιστωθεί από την ιατροδικαστική υπηρεσία Πάτρας η ακριβής αιτία του θανάτου.

Κατασχέθηκαν επικίνδυνα φιστίκια από την Κίνα στη Θεσσαλονίκη

Μεγάλο φορτίο κινεζικων φιστικιων, συνολικού βάρους 19,5 τόνων, κατέσχεσαν γεωπόνοι της διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Θεσσαλονίκης καθώς διαπιστώθηκε πως στο δείγμα που πήραν η περιεκτικότητα σε αφλατοξίνες ήταν πάνω από τα επιτρεπτά όρια, όπως προέκυψε από τις αναλύσεις που έκανε το Γενικό Χημείο του Κράτους.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι αφλατοξίνες (aflatoxins) είναι πλέον τοξικές ουσίες που βρίσκονται στη φύση. Θεωρούνται εκτός από τοξικές και καρκινογόνες, παράγονται από μύκητες (μούχλα), που αναπτύσσονται κυρίως σε ξηρά φρούτα, ξηρούς καρπούς και ιδιαίτερα στα αράπικα φιστίκια και αμύγδαλα, καθώς και σε μπαχαρικά, σιτηρά και τυριά, όταν υπάρξουν κατάλληλες συνθήκες υγρασίας και θερμοκρασίας.

Το δείγμα πάρθηκε στις 11 Μαρτίου και το προϊόν κρίθηκε ως μη σύμφωνο με τα οριζόμενα στην εθνική και κοινοτική νομοθεσία και ακατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση. Για τους λόγους αυτούς, δεν επετράπη η εισαγωγή του και πάρθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να μη διατεθεί στην αγορά της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ισχυρός εκρηκτικός μηχανισμός στη ΔΟΥ Νέου Κόσμου - Εξουδετερώθηκε την τελευταία στιγμή

Αυτή τη φορά, δεν ήταν φάρσα. Ο ισχυρός εκρηκτικός μηχανικός που είχε τοποθετηθεί στο κτίριο της ΔΟΥ του Νέου Κόσμου, στη συμβολή των οδών Πυθέως και Νεοκλέους, εξουδετερώθηκε από τους άνδρες του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών.

Στις 14:00 το μεσημέρι της Τετάρτης, άγνωστος τηλεφώνησε στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία για να προειδοποιήσει για τη βόμβα που είχε τοποθετηθεί σε μεταλλικό κουτί inox από εκείνα που χρησιμοποιούνται στις τουαλέτες, στο ισόγειο του κτιρίου, δίπλα στις τουαλέτες. Έδωσε μάλιστα χρονικό περιθώριο 25 λεπτών.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός αποτελούνταν από ένα μηχανικό επιτραπέζιο ρολόι, περίπου δυο κιλά εκρηκτικών υλών (ζελατοδυναμίτιδα μαζί με αμμωνιοδυναμίτιδα), μπαταρία 9V και έναν απλό πυροκροτητή.

Άμεσα η αστυνομία έφτασε στο σημείο, αποκλείστηκαν οι δρόμοι γύρω από τη ΔΟΥ και εκκενώθηκε το κτίριο. Ο μηχανισμός δεν εξερράγη αφού πέρασαν τα 25 προειδοποιητικά λεπτά, με τους αστυνομικούς να εκτιμούν πως ίσως υπήρξε κάποιο λάθος στη συνδεσμολογία. Τελικά, οι πυροτεχνουργοί εξουδετέρωσαν τον μηχανισμό με διάσπαση.

Στο σημείο βρέθηκαν και άνδρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας. Και αυτό γιατί υπάρχουν εκτιμήσεις πως ίσως να πρόκειται για την "απάντηση" των ασύλληπτων μελών της "Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς" στις πρόσφατες συλλήψεις στη Νέα Ιωνία του Βόλου και στο Χολαργό.

Δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο τα συγκεκριμένα μέλη της οργάνωσης να θέλουν να στείλουν μήνυμα πως παραμένουν ενεργά. Επίσης, δεν αποκλείεται και το ενδεχόμενο, πίσω από την τοποθέτηση της βόμβας να βρίσκονται άλλες τρομοκρατικές ονομασίες, όπως η "6η Δεκέμβρη" και η "Λαϊκή Θέληση".

Ισραήλ: Στην φυλακή για σεξουαλική παρενόχληση ο πρώην πρόεδρος του

Ο Μοσε Κατσάβ καταδικάστηκε σε επταετή κάθειρξη για βιασμό και σεξουαλική παρενόχληση. Πρωτοφανής απόφαση στα δικαστικά χρονικά του Ισραήλ. Ο Κατσάβ καταδικάστηκε επίσης σε φυλάκιση δύο ετών με αναστολή και πρόστιμο 100.000 σεκέλ (20.000 ευρώ).

Η ποινή αποφασίστηκε με δύο ψήφους υπέρ του τριμελούς δικαστηρίου, του οποίου προήδρευε ο δικαστής Τζορτζ Κάρα.

Μετά την ανακοίνωση της καταδίκης του ο Κατσάβ φώναξε: "Οι δικαστές πλανώνται, είναι ένα ψέμα" και κλαίγοντας αγκάλιασε τους γιούς του. Είχε φθάσει νωρίτερα το πρωί στο δικαστήριο για την ανακοίνωση της ποινής. Ο 65χρονος Κατσάβ συνοδευόταν από τους δύο δικηγόρους του Αβίγκντορ Φέλντμαν και Ζιόν Αμίρ και υψώνοντας το χέρι είχε χαιρετήσει τους δημοσιογράφους.

Ο πρώην πρόεδρος είχε κριθεί ένοχος στις 30 Δεκεμβρίου από το δικαστήριο του Τελ Αβίβ για δύο βιασμούς με θύμα μια υφιστάμενή του την περίοδο που ήταν υπουργός Τουρισμού τη δεκαετία του 1990.

Είχε επίσης κριθεί ένοχος για σεξουαλική παρενόχληση, μια φορά το αδίκημα διαπράχθηκε με τη χρήση βίας, σε βάρος ακόμη δύο γυναικών που εργάζονταν στο γραφείο του στο υπουργείο Τουρισμού και κατόπιν στην προεδρία μετά την εκλογή του το 2000. Είχε επίσης κριθεί ένοχος για παρακώλυση του έργου της δικαιοσύνης.

Το τριμελές δικαστήριο είχε ανακοινώσει κατά την απαγγελία των κατηγοριών σε βάρος του το Δεκέμβριο - τότε που ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου είπε ότι ήταν "μια κακή ημέρα για το Ισραήλ και τους πολίτες του" - ότι η κατάθεση του Κατσάβ ήταν "γεμάτη ψέματα".

"Όταν μια γυναίκα λέει όχι, εννοεί όχι", υπογράμμισε το δικαστήριο στην ετυμηγορία του.

"Έφυγε" η Ελίζαμπεθ Τέιλορ

Μια από τις μεγαλύτερες ηθοποιούς της μεγάλης οθόνης, μια από τις ομορφότερες γυναίκες του κόσμου, η Ελίζαμπεθ Τέιλορ «έφυγε» για το μεγάλο ταξίδι.

Σε ηλικία 79 ετών, η σπουδαία κυρία της μεγάλης οθόνης άφησε την τελευταία της πνοή σε νοσοκομείο του Λος Άντζελες.

Εδώ και πολύ καιρό αντιμετώπιζε σημαντικά προβλήματα υγείας και το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν με συμπτώματα καρδιακής ανεπάρκειας. Η Τέιλορ νοσηλευόταν εδώ και έξι εβδομάδες στο νοσοκομείο Cedars-Sinai στο Λος Άντζελες καθώς υπέφερε από συμφορητική καρδιακή ανεπάρκεια, ανάφερε η ανακοίνωση της Σάλι Μόρισον.

"Η θρυλική ηθοποιός, η επιχειρηματίας, η γενναία ακτιβίστρια Ελίζαμπεθ Τέιλορ πέθανε σήμερα στο νοσοκομείο Cedars-Sinai του Λος Άντζελες. Κοντά της βρίσκονταν τα παιδιά της Μάικλ Ουάιλντινγκ, Κρίστοφερ Ουάιλιντγκ, Λίζα Τον και Μαρία Μπάρτον", πρόσθετε η ανακοίνωση επισημαίνοντας ότι η Τέιλορ άφησε πίσω της επίσης δέκα εγγόνια και τέσσερα δισέγγονα.

Η Ελίζαμπερ Τέιλορ βρισκόταν μπροστά από τα φώτα της δημοσιότητας από την ηλικία των 12 ετών. Και από τη στιγμή που οι προβολείς τη λάτρεψαν από την πρώτη στιγμή.

Έφτασε στο απόγειο της καριέρας της στις δεκαετίες του ’50 και του ’60. Προτάθηκε για Όσκαρ τέσσερις συνεχόμενες φορές, από το 1958 έως το 1961. Δεν κατάφερε να κρατήσει στα χέρια της το χρυσό αγαλματίδιο στις τρεις πρώτες φορές για τις ερμηνείες της στο «Όσα δε σβήνει ο χρόνος», «Λυσσασμένη Γάτα» και «Ξαφνικά, πέρυσι το καλοκαίρι». Τα κατάφερε όμως το 1961 για το ρόλο της στο «Ζήσαμε την αμαρτία».

Το δεύτερο Όσκαρ της ήρθε το 1967 για το «Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ», ένα από τα συνολικά 12 έργα στα οποία συμπρωταγωνίστησε με τον Ρίτσαρντ Μπάρτον.

Στη πραγματική ζωή πάλευε με το υπερβολικό της βάρος και τον εθισμό της στα ναρκωτικά και την κατάθλιψη, ενώ παντρεύτηκε οκτώ φορές, δύο από τις οποίες με τον ηθοποιό Ρίτσαρντ Μπάρτον. Ο κατάλογος των συζύγων περιλαμβάνει τους: Conrad Hilton νεώτερος, Michael Wilding, Μάικλ Τοντ, Έντι Φίσερ, τον Ρίτσαρντ Μπάρτον (δύο φορές), John Warner και Larry Fortensky. Χώρισε με όλους, εκτός από τον τρίτο σύζυγό της Μάικλ Τοντ, ο οποίος πέθανε σε αεροπορικό δυστύχημα Μάρτιο του 1958.

Η Τέιλορ γεννήθηκε στο Λονδίνο το 1932 και ήταν κόρη ενός εμπόρου έργων τέχνης και μίας ηθοποιού, ενώ ξεκίνησε την καριέρα της σε ηλικία μόλις 10 ετών με την ταινία "Σιωπηλός κατήγορος" το 1943.

Για πολλά χρόνια ταλαιπωρούνταν από προβλήματα υγείας. Ξεκίνησαν με πόνους στην πλάτη κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας National Velvet (Η αμαζόνα και ο αλήτης). Μια σπάνιας μορφής πνευμονία λίγο έλειψε να της στοιχίζει τη ζωή το 1961, ενώ εθίστηκε στο αλκοόλ και τα παυσίπονα.

Στη 10ετία του 1990 υποβλήθηκε σε δυο επεμβάσεις αντικατάστασης ισχίου, πέρασε μια ακόμη –παρολίγον μοιραία- πνευμονία και επέζησε, το 1997, από εγχείρηση αφαίρεσης καλοήθους όγκου από το κεφάλι.

Το 2004 αποκάλυψε ότι υπέφερε από καρδιακή ανεπάρκεια, ασθένεια που είχε ως συμπτώματα όπως η κόπωση, η δυσκολία στην αναπνοή και η σκολίωση, κάτι το οποίο επιβάρυνε ακόμη περισσότερο τη σπονδυλική της στήλη.

Επηρεασμένη από το θάνατο του Ροκ Χάτσον το 1985 από AIDS, η Τέιλορ δημιούργησε την ίδια χρονιά το Αμερικανικό Ίδρυμα για την Έρευνα του AIDS (AmFAR).

Το 2000 η βασίλισσα της Αγγλίας είχε αποδώσει την Ελίζαμπεθ Τέιλορ έναν τίτλο τιμής (dame).

ΕΛ.ΑΣ.: Δεν έχουν ούτε χαρτί για τις τουαλέτες στα Ιωάννινα!

Τραγική είναι η κατάσταση στην Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων, λόγω των ελλείψεων ακόμη και σε άκρως απαραίτητα υλικά.

Περισσότερα από 200 περιπολικά έχουν βγει εκτός μάχης καθώς δεν υπάρχουν χρήματα ούτε καν για την αλλαγή λαδιών. Ακινητοποιημένες λόγω βλαβών, είναι το τελευταίο διάστημα και ορισμένες από τις μηχανές που χρησιμοποιούν οι άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ.

Σε λίγο, όπως σημειώνουν αστυνομικοί, δεν θα έχουν την δυνατότητα ούτε να ανταποκριθούν στα άκρως επείγοντα. «Θα περνάνε οι κακοποιοί από μπροστά μας και μεις θα τους κοιτάμε», σημειώνουν με νόημα.

Εκτός, όμως, από τα περιπολικά σοβαρές ελλείψεις υπάρχουν σε όλα τα υλικά. Δεν υπάρχει μελάνι, δεν υπάρχει χαρτί για φαξ, χαρτί για τύπωμα, ακόμα και χαρτί υγείας.

Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον για να μην πούμε το νερό, νεράκι

Βρύσες λιγότερες «σπάταλες», συσκευές που θα εξοικονομούν νερό, ακόμη και διπλό δίκτυο που θα διαχωρίζει τη χρήση μεταξύ πόσιμου και νερού για λάτρα, συζητούν στο υπουργείο Περιβάλλοντος για να προσφέρουν τη νέα γενιά κινήτρων για την εξοικονόμηση νερού στα νοικοκυριά.

Το πρόγραμμα που μελετά το ΥΠΕΚΑ και θα εφαρμοστεί στα πρότυπα του Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον, που ήδη έχει ξεκινήσει στον τομέα της ενέργειας - αλλά «σαμποτάρεται» από τις τράπεζες που δηλώνουν απρόθυμες να το χρηματοδοτήσουν - προβλέπεται να οριστικοποιηθεί στα μέσα Απριλίου.

Στην Ελλάδα, η ορθολογική χρήση του νερού είναι έννοια μάλλον ανύπαρκτη. Σύμφωνα με τα στοιχεία της περιβαλλοντικής οργάνωσης Μεσόγειος SOS, η μέση ημερήσια κατανάλωση νερού ανά άτομο ανέρχεται στα 145 λίτρα, τη στιγμή που θα μπορούσε να μειωθεί στα 50 λίτρα με την υιοθέτηση πιο φιλικών πρακτικών διαχείρισης.

Όπως δήλωσε χθες η υπουργός Περιβάλλοντος, στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας για το νερό, το νέο πρόγραμμα του υπουργείου θα ενισχυθεί και με άλλα μέτρα, με κυριότερο την επαναχρησιμοποίηση του νερού από την Ψυττάλεια.

Σε πρώτη φάση, θα αξιοποιηθούν 20.000-30.000 κυβικά μέτρα από τους 750.000 τόνους που παράγει η Ψυττάλεια. Παρά τις τεχνικές δυσκολίες της μεταφοράς, προορίζεται για το πότισμα του Ποικίλου όρους στο Αιγάλεω ενώ στον σχεδιασμό είναι το πότισμα πρασίνου και στο παραλιακό μέτωπο.

Η κυρία Μπιρμπίλη υπερασπίστηκε χθες τη «στροφή από τη μονοδιάστατη διαχείριση της προσφοράς στη διαχείριση της ζήτησης», υπογραμμίζοντας ότι δεν θα πρέπει να θεωρούνται δεδομένες οι παραδοσιακές καταναλώσεις, οι παραδοσιακές απώλειες, η αδιαφορία ως προς τις δυνατότητες επαναχρησιμοποίησης και ανακύκλωσης, οι παραδοσιακές ενεργοβόρες καλλιέργειες.

Τόνισε μάλιστα ότι ως ποσοτικός δείκτης μπορεί να χρησιμοποιηθεί το υδατικό αποτύπωμα της χώρας, το οποίο είναι σήμερα στα 2.390 κυβικά μέτρα ανά κάτοικο και ανά έτος, διπλάσιο του μέσου όρου παγκοσμίως και το δεύτερο μεγαλύτερο διεθνώς, λίγο μικρότερο από αυτό των ΗΠΑ.

Το αποτύπωμα χωρών όπως το Ισραήλ, με τα 1.600 κυβικά μέτρα ανά κάτοικο υποδηλώνει, σύμφωνα με την υπουργό, «μεγάλα περιθώρια μείωσης μέσω συνετών πρακτικών που θα ελαχιστοποιούν τις απώλειες και τις σπατάλες.

Η χώρα μας έχει ενσωματώσει από το 2003 την Ευρωπαϊκή Οδηγία Πλαίσιο 2000/60 για τα νερά, όμως έως πρόσφατα είχαν γίνει ελάχιστα βήματα για τη συμμόρφωσή μας στις απαιτήσεις της. Πέρυσι ξεκίνησαν ουσιαστικές διαδικασίες εφαρμογής της με τη σύσταση και ενεργοποίηση θεσμικών οργάνων και επιτροπών στο ΥΠΕΚΑ. Ταυτόχρονα, εκδόθηκε μια σειρά από Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις για τη θεσμική θωράκιση και λήψη μέτρων για την αποτροπή της περιβαλλοντικής υποβάθμισης του υδάτινου περιβάλλοντος, μεταξύ των οποίων εκείνη με τους όρους, τα μέτρα και τις διαδικασίες για την επαναχρησιμοποίηση των επεξεργασμένων υγρών αποβλήτων.

Όμως, παρά τα θετικά βήματα, πριν από έναν μήνα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απείλησε με πρόστιμα και έδωσε μόλις δυο μήνες διορία στην Ελλάδα για να συμμορφωθεί με απόφαση του Δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων στον τομέα της επεξεργασίας των αστικών λυμάτων, και πιο συγκεκριμένα στους βιολογικούς καθαρισμούς των μεγάλων αστικών κέντρων.

Απίστευτο: Μας... δανείζουν τα μάρμαρα του Παρθενώνα!!!

Απίστευτα προκλητικός εμφανίζεται για μια ακόμη φορά ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου Νιλ Μαγκρεγκορ.

Ο Μαγκρέγκορ βρέθηκε στην Αυστραλία για να δώσει διάλεξη και με αυτή την αφορμή η εφημερίδα The Sydney Morning Herald του πήρε συνέντευξη στην οποία φυσικά και ερωτήθηκε για τα ελγίνεια.

Ο πολύς κύριος Μγκρέγκορ αφού χαρακτηρίζει τα Μάρμαρα απλά αντικείμενα ακολουθώντας τη γνωστή Βρετανική τακτική προτείνει στην Ελλάδα να τα δανειστεί: "τα συγκεκριμένα αντικείμενα έχουν νόημα μόνο όταν εκτίθενται στο σύνολό τους, ως αφηγητής όλης της ανθρώπινης ιστορίας... είναι απαραίτητο να βρεθεί ο καλύτερος δυνατός τρόπος, ώστε όλος ο κόσμος να τα επισκεφθεί, εφόσον δεν μπορούν να ενσωματωθούν στον Παρθενώνα".

Ότι ο καλύτερος τρόπος είναι βρεθούν μαζί με τα υπόλοιπα στο μουσείον της Ακρόπολης είναι κάτι που ούτε περνάει από το μυαλό των Βρετανών που θέλουν εμμέσως η Ελλάδα να αναγνωρίσει “κυριαρχικά” δικαιώματα στη Βρετανία ζητώντας “δάνειο” κάπως έτσι ο κ. Μαγκρέγκορ τονίζει διαρκώς ότι η Ελλάδα δεν θέλει την “επανένωση” των γλυπτών αρνούμενη να τα δανειστεί!

Σε πλειστηριασμό το πατρικό του Τόλη Βοσκόπουλου

Πριν χαθεί το... πατρικό μας, φρόντισε το, είπε ο Τόλης στον δικηγόρο του που κατέθεσε αίτηση ανακοπής του πλειστηριασμού για το σπίτι στον Κορυδαλλό, για τα χρέη του μεγάλου μας τραγουδιστή προς την εφορία.

Σύμφωνα με τον Capital, το ακίνητο που βγαίνει στο "σφυρί" στις 6 Απριλίου 2011
είναι ένα οικόπεδο 690 τετραγωνικών μέτρων στη διασταύρωση των οδών Έκτορος και Διογένους στον Κορυδαλλό με παλιά κτίσματα συνολικού εμβαδού 267,8 τ.μ., αντικειμενικής αξίας 365.960 ευρώ, εμπορικής 839.000 ευρώ και η πρώτη προσφορά ορίζεται στις 664.000 ευρώ.

Ο Τόλης μέσω του του συνηγόρου υπέβαλε αίτηση ανακοπής του πλειστηριασμού υποστηρίζοντας πως είναι άκυρος επειδή όλες οι φορολογικές υποθέσεις του Βοσκόπουλου βρίσκονται σε δικαστική εκκρεμότητα αλλά και ότι υπάρχουν πλημμέλειες στον πλειστηριασμό.

Το Δημόσιο έχει κατασχέσει ήδη τρία διαμερίσματα στην οδό Γ΄ Σεπτεμβρίου 153, στην Αθήνα, δύο κτίσματα στον Άγιο Ιωάννη Θεολόγο Μαλεσίνας που βρίσκονται σε οικόπεδο τεσσάρων στρεμμάτων αλλά και όλα τα πνευματικά δικαιώματα του τραγουδιστή για τις επιτυχίες που ερμήνευσε.

Έκρυβε 20 κιλά χασίς στο σπίτι και το αυτοκίνητο

Ο δράστης ήταν από καιρό στόχος της αστυνομίας και έγινε αιφνιδιαστικός έλεγχος στο σπίτι του, στην περιοχή «Σαραντόβρυσσες».

Στο σπίτι και στο αυτοκίνητό του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 20 κιλά και 6,2 γραμμάρια χασίς, μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, μία σιδερογροθιά και δύο μαχαίρια.

ΚΑΣ: Προσωρινής κατάχωση του Βωμού των Δώδεκα Θεών

Στη λύση της προσωρινής κατάχωσης για την προστασία των μνημείων που βρέθηκαν κατά τη διάρκεια των εργασιών συντήρησης και αναβάθμισης τμημάτων γραμμών της ΗΣΑΠ στην διαδρομή από Ομόνοια ως Μοναστηράκι, κατέληξε το ΚΑΣ κατά τη συνεδρίασή του την Τρίτη.

Τα μνημεία αφορούν κυρίως τμήματα του Βωμού των Δώδεκα Θεών, της θεμελίωσης της Στοάς Ελευθερίου Διός και της οδού των Παναθηναίων. Επίσης βρέθηκαν τμήμα υστερωμαϊκού κτιρίου, κατάλοιπα εργαστηρίου λιθοξοϊας, πηγάδι, φρέαρ, θαλαμωτός μυκηναϊκός τάφος κ.α.

Οι ανασκαφές, που ξεκίνησαν τον Σεπτέμβριο του 2010 και ολοκληρώθηκαν στο τέλος του Ιανουαρίου του 2011, αφορούσαν την περιοχή από την έξοδο της σήραγγας Μοναστηράκι προς Θησείο και έφτανε μέχρι την σήραγγα που χρησιμοποιείται ως μια από τις εισόδους στην Αρχαία Αγορά.

Το πρωί είχε προηγηθεί σύσκεψη εκπροσώπων του υπουργείου Υποδομών και του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού υπό τον υφυπουργό Σπύρο Βούγια και τη γενική γραμματέα Πολιτισμού και Τουρισμού, Λίνα Μενδώνη, και τη συμμετοχή εκπροσώπων του ΗΣΑΠ και της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ.

Σύμφωνα με την κα Μενδώνη η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ θα εξετάσει εφικτές λύσεις για την ανάδειξη των μνημείων και φαίνεται πως κατάληξη θα είναι η υπογειοποίηση των γραμμών.

Παράλληλα υπάρχει σκέψη η διεύρυνση της υπογειοποίησης των γραμμών για Φάληρο-Πειραιά να ξεκινήσει από το ιστορικό κέντρο. Η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ δεσμεύτηκε ότι θα εκπονήσει προμελέτη η οποία θα διαρκέσει πέντε χρόνια.

Επίσης, πρόσθεσε η κα Μενδώνη, γίνεται συζήτηση για το μέλλον των γραμμών και την πιθανή απομάκρυνσή τους με σκοπό την ενοποίηση της περιοχής με τον υπόλοιπο χώρο της Αρχαίας Αγοράς ή ακόμα πιο φιλόδοξα, με το χώρο προς τον Κεραμεικό και το Θησείο.

«Να δώσουμε ένα νέο όραμα στην πόλη από την ενοποίηση προς Θησείο - Κεραμεικό. Έτσι όποιος περιδιαβαίνει τα σημαντικά μνημεία της περιοχής να βλέπει ό,τι περιέγραψε με ακρίβεια ο Θουκυδίδης», δήλωσε η κα Μενδώνη.

Ο Βωμός των Δώδεκα Θεών αποτελούσε το «Σημείο Μηδέν» των Αρχαίων, από το οποίο μετρούσαν τις αποστάσεις.

Δεν τα κατάφερε κανένας από τους 43 ανθρακωρύχους στο Πακιστάν

Και οι 43 ανθρακωρύχοι που εργάζονταν στο ορυχείο σκοτώθηκαν κατά τις εκρήξεις της Κυριακής, σύμφωνα με τον τελικό απολογισμό.

Σαράντα τρεις ανθρακωρύχοι έχασαν τη ζωή τους μετά τις τρεις διαδοχικές εκρήξεις που σημειώθηκαν την Κυριακή σε ανθρακωρυχείο του Μπαλουτσιστάν στο νοτιοδυτικό Πακιστάν, σύμφωνα με το τελικό απολογισμό που ανακοίνωσαν σήμερα οι τοπικές αρχές.

"Βρέθηκαν όλα τα πτώματα, 43 τον αριθμό", δήλωσε ο τοπικός επιθεωρητής των ορυχείων Μοχάμαντ Ιφτιχάρ, ανακοινώνοντας τη διακοπή των επιχειρήσεων διάσωσης.

"Δεν υπάρχει κανένας επιζήσας. Σφραγίστηκε η είσοδος του ορυχείου" που βρίσκεται στην περιοχή Σοράνζ, μια απομακρυσμένη τοποθεσία της επαρχίας.

Οι ανθρακωρύχοι είχαν παγιδευτεί στο ορυχείο όπου εργάζονταν, σε βάθος 1.200 μέτρων, μετά τις τρεις εκρήξεις που σημειώθηκαν σε αυτό. Σχεδόν αμέσως οι αρχές είχαν ανακοινώσει ότι υπήρχαν ελάχιστες πιθανότητες να βρεθούν επιζώντες. Σύμφωνα με αξιωματούχους, το δυστύχημα οφείλεται στην έλλειψη εξαερισμού του ορυχείου που επέτρεψε τη συγκέντρωση τοξικών αερίων και προκάλεσε τις εκρήξεις.

Η πλούσια σε ορυκτά επαρχία Μπαλουτσιστάν είναι το επίκεντρο ένοπλης εξέγερσης με διεκδικήσεις περισσότερη αυτονομία και αυξημένο έλεγχο στους φυσικούς πόρους της χώρας. Στα περισσότερα ορυχεία του Πακιστάν οι συνθήκες ασφαλείας είναι πλημμελείς και κακή η ποιότητα των εξοπλισμών τους. Παρόμοια δυστυχήματα έχουν σημειωθεί στο παρελθόν.

Διάγγελμα του Καντάφι με φόντο τα συντρίμμια - Δείτε το βίντεο

Ο διεθνής συνασπισμός συνέχισε τους βομβαρδισμούς στη Λιβύη τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα. Ο συνταγματάρχης Καντάφι εμφανίστηκε εκ νέου ενώπιον οπαδών του στην Τρίπολη.

Η Ουάσινγκτον ανακοίνωσε ότι θα μειώσει τη συμμετοχή της στις αεροπορικές επιχειρήσεις και θα μεταβιβάσει τον έλεγχο των στρατιωτικών επιχειρήσεων μέσα στις επόμενες ημέρες, ύστερα από συμφωνία μεταξύ των εταίρων της για τον καθοριστικό ρόλο που πρέπει να έχει το ΝΑΤΟ.

Εκρήξεις ακούστηκαν νωρίς σήμερα το πρωί στην Τρίπολη, μετέδωσε το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CΝΝ. Δεν έγινε σαφές πού σημειώθηκαν οι εκρήξεις στη λιβυκή πρωτεύουσα, σύμφωνα με το CΝΝ που πρόσθεσε ότι δεν υπήρξαν αντιαεροπορικά πυρά. Οι δυνάμεις του συνασπισμού βομβάρδισαν την Τρίπολη με πυραύλους Κρουζ τις τελευταίες νύχτες.

Λίγο μετά η λιβυκή τηλεόραση παρουσίασε τον Μουάμαρ Καντάφι να μιλά σε οπαδούς του από ένα από τα κτίρια της κατοικίας του στο Μπαμπ ελ-Αζιζίγια στην Τρίπολη, που επλήγη την Κυριακή από πύραυλο.

Ο Καντάφι δήλωσε ότι η χώρα του είναι "έτοιμη για τη μάχη είτε αυτή είναι μακρά είτε σύντομη. Θα νικήσουμε σε αυτή τη μάχη", είπε πριν τονίσει ότι "οι μάζες είναι ισχυρότερες από τα αντιαεροπορικά πυρά".



Την Τρίτη ο λίβυος πρωθυπουργός αλ Μπαγκντάντι Αλ Μαχμούντι κήρυξε κατάπαυση του πυρός για τρίτη φορά. Τις δύο προηγούμενες φορές η κατάπαυση του πυρός δεν τηρήθηκε.

Ο πρόεδρος Ομπάμα προειδοποίησε χθες ότι ο λίβυος ηγέτης "είναι πιθανόν να προσπαθήσει να κρυφτεί και να περιμένει, ακόμη και μετά την εφαρμογή της ζώνης απαγόρευσης των πτήσεων", υπογραμμίζοντας ότι η Ουάσινγκτον έχει και άλλες επιλογές εκτός από τη στρατιωτική δράση.

Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον δήλωσε από την πλευρά της χθες ότι πρόσωπα του περιβάλλοντος του Καντάφι διεξάγουν επαφές ανά τον κόσμο, στην Αφρική, τη Μέση Ανατολή, την Ευρώπη και τη βόρεια Αμερική αναζητώντας μία πύλη εξόδου, σύμφωνα με αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών και πρόσθεσε ότι διάκειται ευνοϊκά απέναντι στην εξέλιξη αυτή.

Η Κλίντον είπε ότι έχει πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ένας από τους γιούς του συνταγματάρχη Καντάφι, ο 27χρονος Χαμίς, πρέπει να σκοτώθηκε σε αεροπορική επιδρομή, αλλά πρόσθεσε ότι "οι διαθέσιμες αποδείξεις δεν είναι αρκετές" για την επαλήθευση της πληροφορίας.

Στο πεδίο της μάχης, οι κυβερνητικές δυνάμεις δεν σταμάτησαν τους βομβαρδισμούς, σύμφωνα με δυνάμεις των αντικαθεστωτικών και αυτόπτες μάρτυρες, παρά τη νέα κατάπαυση του πυρός που είχε ανακοινωθεί από τη Λιβύη την Κυριακή το βράδυ.

Στην περιοχή Γεφρέν, 130 χλμ. νοτιοδυτικά της Τρίπολης "οι δυνάμεις του Καντάφι εξαπέλυσαν επιχείρηση τη Δευτέρα και την Τρίτη στην περιοχή. Οι μάχες προκάλεσαν το θάνατο τουλάχιστον εννέα ανθρώπων και πολλούς τραυματισμούς, σύμφωνα με κάτοικο της Γεφρέν.

Τα αεροσκάφη του συνασπισμού έχουν πραγματοποιήσει συνολικά 336 εξόδους και 108 αεροπορικά πλήγματα από το Σάββατο, σύμφωνα με το Πεντάγωνο. Με 212 εξόδους, οι ΗΠΑ αντιπροσωπεύουν σχεδόν τα δύο τρίτα του συνόλου των αεροπορικών επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με τον αμερικανό ναύαρχο Σάμουελ Λοκλίαρ "ο Καντάφι και οι δυνάμεις του δεν συμμορφώνονται με την απόφαση του ΟΗΕ" και συνεχίζουν τις επιθέσεις εναντίον των αμάχων.

Ο ναύαρχος είπε ότι οι δυνάμεις του συνταγματάρχη Καντάφι αναμένεται να αποχωρήσουν από τις ανατολικές περιοχές Ατζμπαμπίγια και Μισράτα και τη δυτική πόλη Ζαουίγια.

Σε συνέντευξή της στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC, η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον είπε ότι οι ΗΠΑ θα μεταβιβάσουν τον έλεγχο των επιχειρήσεων μέσα στις επόμενες ημέρες.

Ο αναπληρωτής Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ Μπεν Ροντς είπε στους δημοσιογράφους ότι ο πρόεδρος Ομπάμα, ο γάλλος ομόλογός του Νικολά Σαρκοζί και ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον συμφώνησαν ότι "το ΝΑΤΟ πρέπει να έχει βασικό ρόλο στη δομή της διοίκησης".

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ 'Αντερς Φογκ Ράσμουσεν ανακοίνωσε ότι οι 28 πρεσβευτές συνεδρίασαν για έβδομη συνεχή ημέρα και συμφώνησαν για την έναρξη επιχείρησης για τον έλεγχο της τήρησης του εμπάργκο όπλων κατά της Λιβύης, με τη συμμετοχή πλοίων και αεροσκαφών.

Η Ολλανδία ανακοίνωσε τη συμμετοχή της στην επιχείρηση για την τήρηση του εμπάργκο όπλων με προορισμό τη Λιβύη, διαθέτοντας έξι μαχητικά αεροσκάφη F-16, δύναμη 200 στρατιωτών, ένα ναρκαλιευτικό και ένα αεροσκάφος ανεφοδιασμού.

Το Βερολίνο αντίθετα ανακοίνωσε την Τρίτη ότι αναστέλλει τη συμμετοχή των πλοίων του στις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ στη Μεσόγειο ώστε να μη λάβει μέρος στον έλεγχο της τήρησης του εμπάργκο όπλων.

Παρίσι και Ουάσινγκτον ανακοίνωσαν χθες βράδυ ότι συμφώνησαν στο ρόλο του ΝΑΤΟ και ο Λευκός Οίκος έκανε λόγο για "ρόλο κλειδί" της Ατλαντικής Συμμαχίας.

Δύο δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου και ένας φωτογράφος του πρακτορείου Getty Images αφέθηκαν ελεύθεροι το βράδυ της Τρίτης στην Τρίπολη μετά τη σύλληψή τους κοντά στην Ατζμπαμπίγια από πιστές στον Καντάφι δυνάμεις.

Ο στρατηγός Καντάφι, που είναι στην εξουσία 42 χρόνια, αντιμετωπίζει από τις 15 Φεβρουαρίου μια εξέγερση που έχει προκαλέσει το θάνατο εκατοντάδων ανθρώπων και τον εκτοπισμό 300.000.

Η Τρόικα θέλει να απολύσουμε και στρατιωτικούς!!!

Μειώσεις της τάξης του 30% ζητάει η Τρόικα που θεωρεί “Δημόσιο νούμερο 2” τις Ένοπλες Δυνάμεις και με δεδομένο ότι από το “Πεντάγωνο” αμείβονται σχεδόν 200.000 ένστολοι και μη όλα δείχνουν ότι το... τσεκούρι θα πέσει στους οπλίτες πενταετούς θητείας καθώς όλοι οι υπόλοιποι είναι μόνιμοι.

Ουσιαστικά και με βάση τις απαιτήσεις της Τρόικας η θέση όλων εκείνων που υπηρετούν στο Δημόσιο και των οποίων η σύμβαση δεν έχει μετατραπεί σε αορίστου χρόνου είναι σε κίνδυνο. Με βάση το προηγούμενο των συμβασιούχων του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα οι οπλίτες φαίνεται ότι μπαίνουν σε περιπέτειες.

Οι απαιτήσεις της Τρόικας βρίσκουν ακόμη σθεναρή αντίσταση, ωστόσο για τις περιπτώσεις που δεν μιλάμε για μάχιμες μονάδες ή θέσεις υψηλής εξειδίκευσης που θα θέσουν σε περιπέτειες τη λειτουργία του στρατεύματος όλα είναι ανοιχτά, ειδικά από τη στιγμή που τα οικονομικά στοιχεία και τα σχέδια της Κυβέρνησης δεν ... βγαίνουν.

Οι πιέσεις της Τρόικας έχουν αποδειχθεί πολύ “πειστικές” σε άλλα υπουργεία και μένει να αποδειχθεί πόσο θα αντέξουν οι... άμυνες του αρμόδιου υπουργού που στέλνει μήνυμα πως “δεν θα επιτρέψουμε να σπάσει η ραχοκοκαλιά της χώρας”.

Τις επόμενες ημέρες στη Βουλή η δικογραφία για τα υποβρύχια

Στη Βουλή θα διαβιβαστεί τις αμέσως επόμενες ημέρες, από την Εισαγγελία Πρωτοδικών, η δικογραφία που αφορά την υπόθεση των τεσσάρων υποβρυχίων τύπου 214 που προμηθεύθηκε το Δημόσιο για το Πολεμικό Ναυτικό.

Η Εισαγγελία αποστέλλει τη δικογραφία ώστε να διερευνηθεί από την Βουλή το ενδεχόμενο ποινικών ευθυνών στην υπόθεση του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλου, επί θητειών του οποίου ελήφθη η απόφαση για την εν λόγω προμήθεια πολεμικού υλικού και υπογράφηκε η σχετική σύμβαση.

Από την αξιολόγηση των στοιχείων της εισαγγελικής έρευνας και κυρίως το ογκώδες υλικό που συνέλεξε μετά από πολύμηνους εξονυχιστικούς ελέγχους του ο ΣΔΟΕ, οι Εισαγγελείς του Οικονομικού Εγκλήματος και η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών κ. Ράικου έκριναν ότι η δικογραφία θα πρέπει να σταλεί στην Βουλή βάσει του νόμου περί ευθύνης υπουργών, ώστε να εξεταστούν τα δεδομένα και να κριθεί αν θα πρέπει να ελεγχθεί ο πρώην υπουργός.

Το έργο της κατασκευής των υποβρυχίων, ανέλαβαν οι γερμανικές εταιρίες HDW και Ferrostaal και τα Ελληνικά Ναυπηγεία, με απόφαση για απευθείας ανάθεση που ελήφθη το 1998 και σύμβαση που υπογράφηκε το 2000.

Η έρευνα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών σε αυτή την φάση της διερεύνησης της υπόθεσης έχει επικεντρωθεί στο διάστημα από το 1998 έως το 2002 που υπογράφηκαν συμβάσεις για αντισταθμιστικά οφέλη. Και τα 37 πρόσωπα που έχουν κληθεί ως ύποπτοι για την διάπραξη τριών κακουργηματικών αδικημάτων, έχουν εμπλακεί αυτό το χρονικό διάστημα στην υπόθεση, ενώ και άλλοι ύποπτοι που αναμένεται να κληθούν, θα λογοδοτήσουν επίσης για το επίμαχο διάστημα.

Στην υπόθεση πλην των τριών βασικών εταιριών, εμπλέκονται περίπου δέκα ακόμη εταιρίες που έχουν εμπλακεί, είτε ως υπεργολάβοι στο σκέλος των έργων των αντισταθμιστικών ωφελημάτων είτε ως σύμβουλοι.

Σύγκρουση πλοίων στον όρμο Καρύστου

Δύο φορτηγά πλοία που είχαν αγκυροβολήσει στον όρμο Καρύστου, λόγω του καιρού, συγκρούστηκαν μεταξύ τους χωρίς ευτυχώς να αναφερθούν τραυματισμοί. Πρόκειται για ένα ελληνικό πλοίο με 7 Ελληνες πλήρωμα και ένα με σημαία Λιβύης, στο οποίο επέβαιναν 13 αλλοδαποί ναυτικοί.

Λόγω της σύγκρουσης στο φορτηγό πλοίο, με σημαία Λιβύης, προκλήθηκε μικρό ρήγμα πάνω απο την ίσαλο γραμμή, χωρίς να υπάρχει κίνδυνος, ενώ δεν αναφέρθηκε ούτε θαλάσσια ρύπανση. Και τα δύο πλοία δεν είχαν φορτίο.

Το ελληνικό πλοίο είχε ξεκινήσει απο τον Βόλο με προορισμό την Ιταλία, ενώ το πλοίο με σημαία Λιβύης είχε ξεκινήσει απο την Τρίπολη με προορισμό το Ντουμπάι.

Άκαρπη συνάντηση συμβασιούχων - Καμίνη - Συνεχίζεται η κατάληψη του δημαρχείου της Αθήνας

Άκαρπη απέβη η συνάντηση του δημάρχου Αθηναίων, Γ. Καμίνη, με εκπροσώπους των συμβασιούχων δημοτικών υπαλλήλων, οι οποίοι από προχθές έχουν καταλάβει το δημαρχιακό μέγαρο της οδού Αθηνάς και το αμαξοστάσιο των απορριμματοφόρων στην Ιερά Οδό, με αιτήματα τη νομιμοποίησή τους και την αφαίρεση από την ημερήσια διάταξη του δημοτικού συμβουλίου του θέματος πρόσληψης νέων συμβασιούχων στον δήμο.

Ο κ. Καμίνης πρότεινε να αποσύρει το θέμα πρόσληψης νέων συμβασιούχων από τη διάταξη του συμβουλίου και να λήξει η κατάληψη σε δήμο και αμαξοστάσιο, αλλά η πρότασή του δεν έγινε αποδεκτή. Τους είπε επίσης οτι αν δεν γίνει αποδεκτη η πρόταση του τότε υπάρχει κίνδυνος να μην πληρωθουν.

MacBook Pro: Παρουσιάζει προβλήματα θερμοκρασίας

Λίγες μέρες μετά την κυκλοφορία τους, οι νέοι MacBook Pro εμφάνισαν σε κάποιους χρήστες, προβλήματα.

Τις τελευταίες μέρες πολλά είναι τα mail που λαμβάνει η Apple από δυσαρεστημένους χρήστες που αγόρασαν τα νέα MacBook Pro που κυκλοφόρησαν στην αγορά πριν λίγες εβδομάδες.

Συγκεκριμένα, αρκετά από τα παραπονετικά mail αναφέρονται σε προβλήματα που έχουν οι νέοι MacBook Pro με το Home Sharing του iTunes ενώ το μεγαλύτερο τους αναφέρεται στο οτι το σύστημα κολλάει εξαιτίας της αυξημένης θερμοκρασίας που ανεβάζει ο υπολογιστής

Σύμφωνα με την Apple το πρόβλημα οφείλεται στην κάρτα γραφικών και αναμένεται να λυθεί πολύ σύντομα με την κυκλοφορία κάποιου update στον driver.

Μέχρι και... καλόγριες μετέφεραν χρήματα στο εξωτερικό

"Η μεταφορά κεφαλαίων στο εξωτερικό είναι ένα πολύ σπουδαίο ζήτημα. Είναι γνωστή σε όλους η ρήση “όλοι μαζί τα φάγαμε”. Εγώ δεν ξέρω αν είναι σωστό ή όχι. Μπορώ όμως να σας πω με πολύ μεγάλη πικρία ότι “όλοι μαζί τα φύγαμε”.

Αυτό ανέφερε ο πρόεδρος της Επιτροπής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων και Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας Π.Νικολούδης, αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, μιλώντας στη Βουλή.

"Ως πολίτη αυτής της χώρας με διακατέχει πολύ μεγάλη θλίψη όταν βλέπω το είδος, το φάσμα, τον αριθμό, το πλήθος των ανθρώπων που έσπευσαν να πάρουν τα λεφτά τους και να τα πάνε στο εξωτερικό. Από πάμπλουτους μέχρι καλόγριες. Γι’ αυτό σας λέω ότι οι πολιτικοί δεν είναι οι πιο διεφθαρμένοι", πρόσθεσε ο αντεισαγγελέας.

Κατά την ακρόασή του και την διαδικασία της συζήτησης επί της Εκθέσεως Πεπραγμένων του 2010 της Επιτροπής, δεχόμενος πλήθος ερωτήσεων από τους βουλευτές - μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, αναφέρθηκε και σε ελέγχους που από το 2010 έχει κάνει σε πολιτικά πρόσωπα.

Κι ενώ λόγω της αυστηρής αρχής της εμπιστευτικότητας ο κ. Νικολούδης δεν αναφέρθηκε συγκεκριμένα σε πρόσωπα, τόνισε πως αισθάνεται την ανάγκη «να πει την δική του αλήθεια, ενάντια στις απόψεις πολλών που κάποτε και ανερυθρίαστα πετάνε λίθους για την πολιτική και τους πολιτικούς».

"Σας διαβεβαιώ τεκμηριωμένα ότι το τελικό συμπέρασμα που έβγαλα ελέγχοντας έναν μεγάλο αριθμό πολιτικών είναι ότι οι πολιτικοί δεν είναι οι περισσότερο διεφθαρμένη κοινωνική ομάδα σε αυτή τη χώρα. Για τους πολιτικούς γίνεται και αναστροφή του βάρους της απόδειξης των πηγών των χρημάτων τους και στερούνται της βουλευτικής ιδιότητας και των πολιτικών δικαιωμάτων τους.

Η συγκριτική αξιολόγηση των ευρημάτων μου, ελέγχοντας τους πολιτικούς κι άλλες κοινωνικές ομάδες, μου δίνει την δυνατότητα να το λέω. Γιατί υπάρχουν άλλες ομάδες που δεν δίνουν λόγο πουθενά και κανένα έλεγχο δεν επιδέχονται παρ’ ότι και σε εξωχώριες εταιρείες συμμετέχουν και το βάρος της απόδειξης δεν οφείλουν".

"Αυτή είναι η δική μου αλήθεια και δεν επιδέχεται κανένα περιθώριο αμφισβήτησης", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Νικολούδης.

Ακόμη τόνισε πως δύο πολύ κρίσιμης σημασίας ζητήματα είναι η λειτουργία των εξωχώριων εταιρειών (off shore) και η μη καθιέρωση αναστροφής του βάρους της απόδειξης για τις πηγές των χρημάτων του.

"Είναι τα δύο σημεία που μπορεί κανείς να πει ότι είναι καταφύγιο των παρανόμων", είπε χαρακτηριστικά.

Όπως μάλιστα ανέφερε οι τροποποιήσεις του νόμου περί "πόθεν έσχες" πολιτικών προσώπων και άλλων, εν τέλει απαντά με τρόπο αποτελεσματικό και στα δύο αυτά προβλήματα, καθώς και απαγορεύει να μετέχουν στις εξωχώριες εταιρείες κάποιες συγκεκριμένες κατηγορίες προσώπων και εισάγει ένα είδος αναστροφής του βάρους της απόδειξης.

Προσμετρούνται έως 5 πλασματικά χρόνια για τις συντάξεις

Μέχρι και πέντε χρόνια νωρίτερα θα μπορούν να βγουν στη σύνταξη οι γονείς που είναι ασφαλισμένοι στον ιδιωτικό τομέα, όμως το ΕΚΑΣ γίνεται... άπιαστο όνειρο για όσους ξεπερνούν μαζί με τα επιδόματα τα 15.380 ευρώ το χρόνο.

Με το νέο νομοσχέδιο οι γονείς στον που εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα μπορούν να αναγνωρίσουν και οι δυο πλασματικά έτη.

Οι ελεύθεροι επαγγελματίες μπορούν να αναγνωρίσουν ως και πέντε χρόνια, ενώ προσφέρονται 1.500 ένσημα στους άνεργους μεγάλης ηλικίας.

Προσφέρεται πλέον 18μηνη κάλυψη στις μητέρες, αντί της 12μηνης ώστε να προστατεύονται από πιθανή απόλυση μετά τη λήξη της 6μηνης άδειας που λαμβάνουν.

"Στόχος του νομοσχεδίου είναι να καταστήσει το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας περισσότερο αποτελεσματικό και να ενισχύσει τον ρόλο του στην επίλυση των εξωδικαστικών διαφορών", δήλωσε αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για το ΣΕΠΕ που δίνεται σε δημόσια διαβούλευση ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κουτρουμάνης.

Αναλυτικά:
Με το νομοσχέδιο για το ΣΕΠΕ, προωθούνται αλλαγές σε πτυχές του ασφαλιστικού που σύμφωνα με τον κ. Κουτρουμάνη αποσκοπούν στη βελτίωση ορισμένων ρυθμίσεων ώστε να το καταστήσουν δικαιότερο.

Μεταξύ άλλων, προβλέπονται αλλαγές στην εξαγορά πλασματικού χρόνου για όσους θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα από την 1/1/2011. Γι΄αυτήν την κατηγορία ασφαλισμένων το κόστος εξαγοράς του πλασματικού χρόνου διαμορφώνεται στα 1500 έως 1800 ευρώ ανά έτος. Οι ασφαλισμένοι πρέπει να έχουν συμπληρώσει 12 έτη ασφάλισης για να μπορέσουν να προχωρήσουν στην εξαγορά ετών.

Η αναγνώριση πλασµατικού χρόνου γίνεται µε τις ίδιες προϋποθέσεις και από τον άνδρα και από τη γυναίκα µε καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών (20% επί του 25πλάσιου ηµεροµισθίου του ανειδίκευτου εργάτη για κύρια σύνταξη και 6% για επικουρική). ∆ηλαδή περίπου 1.500 έως 1.800 ευρώ για κάθε χρόνο εξαγοράς.

Σύµφωνα µε τη σχετική διάταξη στους ασφαλισµένους των φορέων κύριας και επικουρικής ασφάλισης αρµοδιότητας του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, πλην ΟΓΑ, καθώς και του Ναυτικού Αποµαχικού Ταµείου (ΝΑΤ) αναγνωρίζεται πλασµατικός χρόνος για κάθε παιδί, ο οποίος ανέρχεται σε ένα έτος ή 300 ηµέρες ασφάλισηςγια το πρώτο παιδί και σε δύο έτη ή 600 ηµέρες ασφάλισης για κάθε επόµενο παιδί και µέχρι το τρίτο. Ο χρόνος που αναγνωρίζεται λαµβάνεται υπόψη τόσο για τη θεµελίωση του συνταξιοδοτικού δικαιώµατος όσο και για την προσαύξηση του ποσού της σύνταξης, υπό την προϋπόθεση ότι οι ασφαλισµένοι έχουν συµπληρώσει τουλάχιστον 3.600 ηµέρες ή 12 έτη ασφάλισης.

Έκπτωση 10% στις ασφαλιστικές εισφορές των εργοδοτών μέσω ηλεκτρονικής κάρτας εργασίας
Το μέτρο θα ισχύσει από 1η Ιουλίου και θα εξασφαλίσει μείωση των εισφορών που καταβάλουν οι εργοδότες 10% αρχικά με στόχο η μείωση αυτή να φτάσει στο 25% των σημερινών εισφορών. Ανάλογη έκπτωση θα έχουν στο μέλλον και οι εργαζόμενοι στις ασφαλιστικές εισφορές που βαραίνουν τους ίδιους.

Με την ηλεκτρονική κάρτα στόχος είναι να παταχθεί η μαύρη εργασία. Η κάρτα θα δίνει τη δυνατότητα στην επιθεώρηση εργασίας να ελέγχει ηλεκτρονικά τις επιχειρήσεις. Στις επιχειρήσεις οι οποίες εντάσσονται στο σύστημα χωρίς να το χρησιμοποιούν θα καταργείται η έκπτωση των ασφαλιστικών εισφορών και εκτός από τις κυρώσεις που προβλέπονται από την ισχύουσα νομοθεσία, θα επιβάλλεται πρόστιμο 800 ευρώ για κάθε παρανόμως απασχολούμενο μισθωτό -400 στον εργοδότη και 400 στον εργαζόμενο, το οποίο θα καταβάλλεται εξολοκλήρου από τον εργοδότη.

Ιατροφαρμακευτική κάλυψη ανέργων
Οι εργαζόμενοι που συμπλήρωσαν μέσα στο 2010 πένηντα ένσημα (τουλάχιστον) αλλά και οι άνεργοι θα έχουν πλήρη ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη για το 2011.

Οι πέντε όροι για το ΕΚΑΣ
1. Οι συνταξιούχοι γήρατος και θανάτου να έχουν συµπληρώσει την 1η Ιανουαρίου 2011 το 60ό έτος της ηλικίαςτους. Για τους συνταξιούχους λόγωαναπηρίας, καθώς και γιατα τέκναπου λαµβάνουν σύνταξη λόγω θανάτου του γονέα τους, δεν απαιτείται όριο ηλικίας.

2. Το συνολικό καθαρό ετήσιο εισόδηµά τους από συντάξεις (κύριες, επικουρικές και βοηθήµατα), µισθούς, ηµεροµίσθια και λοιπά επιδόµατα που χορηγήθηκαν σε µισθωτό, να µην υπερβαίνει το ποσό των οχτώ χιλιάδων τετρακοσίων εβδοµήντα δύο ευρώ και εννέα λεπτών (8.472,09 ευρώ). Από το εισόδηµα αυτό εξαιρούνται τα ποσάπου αντιστοιχούν στη σύνταξη αναπήρων και θυµάτων πολεµικής περιόδου κατά την εκτέλεση της στρατιωτικής υπηρεσίας, στην ισόβια σύνταξη σε πολύτεκνες µητέρες καθώς και στα προνοιακάβοηθήµατα του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

3. Το συνολικό ετήσιο ατοµικό φορολογούµενο πραγµατικό ή τεκµαρτό καθώς καιτο απαλλασσόµενο ή φορολογούµενοµε ειδικό τρόπο εισόδηµα του συνταξιούχου να µην υπερβαίνει το ποσό των εννέα χιλιάδων οχτακοσίων ογδόντα τεσσάρων ευρώ και έντεκα λεπτών (9.884,11 ευρώ).

4. Το συνολικό ετήσιοοικογενειακό φορολογούµενο πραγµατικό ή τεκµαρτό καθώς και το απαλλασσόµενο ή φορολογούµενοµε ειδικό τρόπο εισόδηµα να µην υπερβαίνει το ποσό των δεκαπέντε χιλιάδων τριακοσίων ογδόντα ευρώ και ενενήντα λεπτών (15.380,90 ευρώ). Τα παραπάνω ποσά αφορούν εισοδήµατα που δηλώθηκαν µε τη δήλωση φορολογίας εισοδήµατος του προηγούµενου οικονοµικού έτους.

5. ∆ιαµένουν µόνιµα στην Ελλάδα. Το ΕΚΑΣ χορηγείται και σε εκείνους που θακαταστούνσυνταξιούχοι των ανωτέρωοργανισµών κύριας ασφάλισης µετάτην 1η Ιανουαρίου 2011, εφόσον συντρέχουν στο πρόσωπό τους οι προϋποθέσεις.


Ακόμη, όλοι οι υπάλληλοι αορίστου χρόνου που υπηρετούν στο δημόσιο θα ενταχθούν στο Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων, κάτι που αποτελούσε πάγιο αίτημα της ΑΔΕΔΥ ώστε να ενισχυθεί οικονομικά το ταμείο.

Αλλαγές υπάρχουν και στον τρόπο απονομής της προσωρινής σύνταξης. Όσοι είναι ασφαλισμένοι σε ένα κύριο φορέα ασφάλισης θα λαμβάνουν την προσωρινή σύνταξη 1,5 μήνες μετά την κατάθεση των δικαιολογητικών και μετά από 2,5 μήνες όσοι ασφαλισμένοι σε δύο και περισσότερους φορείς.

Έρχεται "αξιοποίηση" του 10% του ΟΤΕ;

Για περίπου μισό δισεκατομμύριο όλα δείχνουν ότι οι περιβόητες “αξιοποιήσεις” θα περιλαμβάνουν και την option της συμφωνίας με τους Γερμανούς της Deutsche Telekom που προβλέπει άλλο ένα 10% στην πώληση του ΟΤΕ.

Τα έσοδα από την προηγούμενη πώληση ποσοστού στον ΟΤΕ έπεσαν σε διάφορες μαύρες τρύπες, ετούτη τη φορά η Κυβέρνηση ελπίζει να “κλείσει” ένα μικρό μέρος της τρύπας του χρέους αφού περιμένει έσοδα περίπου 500 εκατομμύρια.

Όλα αυτά βέβαια με την προϋπόθεση ότι η αξία της μετοχής δεν θα πάρει την κατηφόρα αφού αν γινόταν αυτή τη στιγμή η πώληση και με τη μετοχή να έχει χθες απώλειες 0,18 τότε τα έσοδα δεν θα ξεπερνούσαν τα 430 εκατομμύρια.

Με βάση τη μέση τιμή των τελευταίων ημερών και με την προσαύξηση 15% που προβλέπει η συμφωνία τα έσοδα θα ανέλθουν περίπου στα 490 ευρώ, ωστόσο στον μεγαλύτερο τηλεπικοινωνιακό οργανισμό της χώρας το ποσοστό του κράτους θα περιοριστεί κοντά στο 15%.

Ο Γ. Παπακωνσταντίνου στη χθεσινή συνέντευξη δεν το ξεκαθάρισε, δεν το απέκλεισε όμως κιόλα και έτσι όλα μένουν ανοιχτά.

Δυο στους τρεις βρετανούς λέει όχι στις επιθέσεις στην Λιβύη

Μόνο ο ένας στους τρεις βρετανούς πολίτες εγκρίνει την ανάληψη στρατιωτικής δράσης στη Λιβύη, σύμφωνα με σφυγμομέτρηση.

Σύμφωνα με σφυγμομέτρηση της κοινής γνώμης, που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα, μόνον ένας στους τρεις Βρετανούς πολίτες εγκρίνει την ανάληψη στρατιωτικής δράσης στη Λιβύη.

Η εταιρεία που διενήργησε την έρευνα για λογαριασμό του πρακτορείου Ρόιτερ, κατέγραψε ότι το 43% διαφωνεί με τις στρατιωτικές επιθέσεις κατά του καθεστώτος Καντάφι και το 22% δηλώνει αβέβαιο για το αν έπρεπε ή όχι, να προχωρήσει η συμμαχία σε αυτές.

Με την πικρή εμπειρία του πολέμου στο Ιράκ, να τους φοβίζει ακόμα και τις απώλειες από το μέτωπο του Αφγανιστάν να συνεχίζονται, οι Βρετανοί δήλωσαν στο Ρόιτερ, ότι ανησυχούν πως θα παγιδευθούν σε μία ακόμα μακρόχρονη πολεμική εμπλοκή στο εξωτερικό και μάλιστα σε μια χρονική και οικονομική συγκυρία, όπου καλούνται να σφίξουν το ζωνάρι στο εσωτερικό, της χώρας.

"Δεν θα έπρεπε να είμαστε εκεί, έχουμε αρκετά μπλεξίματα ήδη στην πλάτη μας στο Αφγανιστάν", ή "Είναι μια εμφύλια σύρραξη και δεν θα έπρεπε να ανακατευθούμε, ενώ συμβαίνουν και αλλού στον πλανήτη φρικαλεότητες, όπως στο Κογκό και στη Ζιμπάμπουε, με τον Μουγκάμπε, δεν μπορούμε να είμαστε οι ειρηνοποιοί του πλανήτη", είναι από τα σχόλια πολιτών, που κατέγραψε η δημοσιογραφική έρευνα στο Λονδίνο.

Το συμπέρασμα από τη σφυγμομέτρηση αυτή, είναι πως σχεδόν όλοι συμφωνούν με την αναγκαιότητα της απομάκρυνσης του Καντάφι από την ηγεσία της Λιβύης, αλλά δεν εγκρίνουν τους βομβαρδισμούς προκειμένου να επιτευχθεί κάτι τέτοιο.

"Αξίζει τον κόπο, πραγματικά αναρωτιέμαι", δήλωσε ένας πολίτης στο Παρίσι όταν ρωτήθηκε για την Γαλλοβρετανική πρωτοβουλία των βομβαρδισμών στη Λιβύη, εναντίον του καθεστώτος Καντάφι, προβληματισμένος μήπως τελικά οι στρατιωτικές επιθέσεις στη χώρα της Βόρειας Αφρικής προκαλέσουν μία ακόμα πλημμυρίδα από λαθρομετανάστες στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Καλύπτουν τον Πάγκαλο στην κόντρα του με τον ΣΥΡΙΖΑ

"Φασίζουσα, αν όχι φασιστική", χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής τη συμπεριφορά "κάποιων" που προσπαθούν να φιμώσουν ή να εμποδίσουν την επαφή του πρωθυπουργού, των υπουργών ή και οποιονδήποτε πολιτικών στελεχών με τους πολίτες και σημείωσε ότι "πρόκειται για πολύ μικρή μερίδα ανθρώπων που δεν υπολογίζει τι γίνεται σήμερα στην κοινωνία"

Παράλληλα, χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα για τον αρχηγό της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα, με αφορμή και την επιστολή του προς τον πρωθυπουργό, ενώ για το εάν υπάρχουν στελέχη του κόμματος πίσω από ορισμένα από αυτά τα περιστατικά διαμαρτυρίας προς την κυβέρνηση, είπε ότι "γνωριζόμαστε όλο στη μικρή Ελλάδα μας".

Ειδικότερα, ο κ. Πεταλωτής ανέφερε ότι "το να μπούμε σε ονοματολογία δεν μας αφορά, ούτε μας ενδιαφέρει να εντοπίσουμε πολιτικούς χώρους" και παράλληλα τόνισε ότι "η φασίζουσα νοοτροπία κάποιων να προσπαθούν να απαγορεύσουν στον πρωθυπουργό ή υπουργούς ή σε οποιαδήποτε πολιτικά στελέχη δεν έχει ούτε χρώμα ούτε ιδεολογία".

Ο κ. Πεταλωτής τόνισε ότι το να διαμαρτύρονται οι πολίτες είναι θεμιτό, λογικό και επιβεβλημένο, ενώ υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός είναι δίπλα με στους πολίτες που εκφράζουν την ανησυχία τους, που προβληματίζονται και είναι ενεργοί, "αλλά χωρίς να δεχτούμε προσπάθειες απαγόρευσης της κυκλοφορίας των πολιτικών μας".

Σχετικά με την επιστολή του κ. Τσίπρα προς τον πρωθυπουργό, στην οποία "καταλογίζει ευθύνες και στον πρωθυπουργό", ο κ. Πεταλωτής είπε ότι "προτού στείλει τέτοιες επιστολές ας μας πει ρητά και κατηγορηματικά τι ακριβώς κάνει για να καταδικάσει συμπεριφορές τέτοιες, όχι μόνο προς τον κ. Πάγκαλο αλλά και προς τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς".

Ερωτηθείς εάν υπάρχουν και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πίσω από κάποια "επεισόδια", ανέφερε ότι "η Ελλάδα μας είναι μικρή, οι τοπικές κοινωνίες ειδικά στην Περιφέρεια είναι μικρές και γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά ποιος και πώς κινείται", υπογραμμίζοντας ότι "είναι ευθύνη όλων των πολιτικών δυνάμεων να ξεκαθαρίσουν ότι παίρνουν αποστάσεις από τέτοιες ενέργειες".

Για το εάν η κυβέρνηση υιοθετεί τους "ισχυρισμούς" του κ. Πάγκαλου στην επιστολή του ότι οι εμπρηστές του κτηρίου της MARFIN προέρχονται από το μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι ο κ. Πάγκαλος παρέπεμπε σε δημοσιεύματα του Τύπου και σημείωσε ότι για τη δολοφονία των τριών συμπολιτών μας υπάρχουν δύο εισαγγελικές έρευνες σε εξέλιξη. Εξέφρασε δε την ελπίδα να υποδειχθούν και να τιμωρηθούν οι ένοχοι.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΩΜΑ:


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η κόντρα Πάγκαλου - ΣΥΡΙΖΑ, καλά... κρατεί!
Άγρια κόντρα Πάγκαλου - ΣΥΡΙΖΑ για το γιαούρτωμα
Επεισόδια τη νύχτα στην Κερατέα - Γιαούρτωσαν τον Πάγκαλο!!! Video
"Πίσω από το γιαούρτωμα κρύβεται ο ΣΥΡΙΖΑ"

Εμφανίζονταν ως υπάλληλοι εύρεσης εργασίας οι "Πυρήνες της φωτιάς"

Ως υπάλληλοι γραφείου ανεύρεσης εργασίας είχαν εμφανιστεί σε φοιτητές περιφερειακά μέλη της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» προκειμένου να υποκλέψουν στοιχεία αστυνομικών ταυτοτήτων και να τα χρησιμοποιούν για την ενοικίαση καταλυμάτων και οπλαποθηκών!

Έστηναν επίσης «ψεύτικα» αστυνομικά μπλόκα σε υπόγειες διαβάσεις έξω από το Πάντειο Πανεπιστήμιο και τα ΤΕΙ Αιγάλεω και κατέγραφαν τα στοιχεία νεαρών ατόμων που πίστευαν ότι ακολουθούν διαδικασία εξακρίβωσης στοιχείων.

Η ΕΛΑΣ ερευνά ακόμα τη μαρτυρία μίας νεαρής φοιτήτριας η οποία αναγνώρισε στο πρόσωπο ενός από τους συλληφθέντες στον Βόλο τον «υπάλληλο» εταιρείας που πωλούσε στην πλατεία Συντάγματος κάρτες κινητής τηλεφωνίας και κατέγραψε τα στοιχεία της ταυτότητάς της.

Αυτά φέρεται να είναι ορισμένα από τα συμπεράσματα των στελεχών της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας που ερεύνησαν τον τρόπο που βρέθηκαν, την προηγούμενη εβδομάδα, στην κατοχή των έξι συλληφθέντων - σε Νέα Ιωνία Βόλου και Χολαργό - στοιχεία 27 αστυνομικών ταυτοτήτων αλλά και στρατιωτικών δελτίων ανυποψίαστων πολιτών.

Σύμφωνα με το “Βήμα” ένα από τα πιο ενδιαφέροντα στοιχεία φέρεται να προκύπτει από τη μαρτυρία δύο 19χρονων φοιτητών στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσοβείου Πολυτεχνείου, οι οποίοι είχαν εκδώσει ταυτότητες σε πόλεις της δυτικής Ελλάδος.

Οι δύο νεαροί ανέφεραν ότι είχαν δώσει τα στοιχεία τους σε ένα - δύο νεαρά άτομα τα οποία πριν από τρεις μήνες είχαν εμφανιστεί έξω από την κεντρική πύλη της Πολυτεχνειούπολης Ζωγράφου, που συστήνονταν σαν υπάλληλοι εταιρείας που «έκαναν σφυγμομέτρηση για την απασχόληση των νέων». Ζητούσαν έτσι στοιχεία φοιτητών ώστε να τους τοποθετήσουν σε λίστες αναζήτησης εργασίας και για να τους ειδοποιήσουν σε περίπτωση που εντόπιζαν κάποια ευκαιρία για δουλειά.

Μάλιστα όπως ανέφερε ένας από τους φοιτητές στο “Βήμα”, «είμαι βέβαιος ότι μέσω αυτής της διαδικασίας αντέγραψαν τα στοιχεία της ταυτότητάς μου. Αφενός γιατί δεν είναι σύμπτωση ότι τα στοιχεία ταυτότητας δύο - τριών φοιτητών που είχαν υποβάλλει στοιχεία για να μπουν σε αυτή τη λίστα βρέθηκαν στην κατοχή των μελών της Συνωμοσίας. Αφετέρου όμως γιατί προτού δημοσιοποιηθεί οτιδήποτε είχαμε προσπαθήσει να επικοινωνήσουμε με τους υπευθύνους αυτής της έρευνας και είχαμε διαπιστώσει ότι ήταν ανύπαρκτη».

Στα ύψη πάλι τα επίπεδα της ραδιενέργειας στον αντιδραστήρα No2

Οι εργαζόμενοι στον αντιδραστήρα 2 του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα, σταμάτησαν προσωρινά τις εργασίες, έπειτα από ειδοποίηση της υπηρεσίας εθνικής ασφάλειας από την πυρηνική ενέργεια, που διαπίστωσε αύξηση των επιπέδων ραδιενεργού ακτινοβολίας στις εγκαταστάσεις του αντιδραστήρα.

Η Υπηρεσία Πυρηνικής και Βιομηχανικής Ασφάλειας, διέταξε νωρίς το πρωί την εκκένωση του χώρου στον αντιδραστήρα 2 από το εργατικό προσωπικό, μετά τις μετρήσεις που κατέδειξαν αύξηση της ραδιενέργειας στα 500 μιλισεβέρτ την ώρα, ποσοστό που καταγράφεται στη ζώνη κινδύνου.

Υπάρχουν εκατοντάδες εργαζομένων που επιχειρούν στο χώρο του πυρηνικού ατυχήματος, προσπαθώντας να αποτρέψουν μεγαλύτερη πυρηνική καταστροφή, οι οποίοι πρέπει να εγκαταλείψουν άμεσα τους χώρους του εργοστασίου, καθώς εκτοξεύονται πάλι τα επίπεδα της ραδιενέργειας που εκλύονται από τους επικίνδυνους αντιδραστήρες.

Νέα σεισμική δόνηση
Νέα σεισμική δόνηση μεγέθους 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ αναστάτωσε την βόρειο-ανατολική Ιαπωνία το πρωί της Τετάρτης, στην περιοχή που επλήγη από τον καταστροφικό σεισμό μεγέθους 9 βαθμών και το τσουνάμι, που ακολούθησε την 11η Μαρτίου.

Όπως ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Κιότο, δεν εκδώθηκε προειδοποίηση για ενδεχόμενη εκδήλωση τσουνάμι.

Ανεπαρκής η ενημέρωση από την Ιαπωνία, λέει η ΙΑΕΑ
Χθες η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) εξέφρασε την έντονη ανησυχία της λόγω της ελλιπούς -όπως την χαρακτήρισε- ενημέρωση από την Ιαπωνία, σχετικά με το πυρηνικό εργοστάσιο της.

"Δεν έχουμε λάβει επιβεβαιωμένες από τις αρχές πληροφορίες για αρκετό καιρό σχετικά με τη δεξαμενή απόθεσης αναλωθέντος καυσίμου της μονάδας 1. Οπότε είμαστε προβληματισμένοι που δε γνωρίζουμε την ακριβή κατάστασή της" δήλωσε ο Γκράχαμ Άντριου, ανώτατος αξιωματούχος της ΙΑΕΑ, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Σύμφωνα με ανώτατο αξιωματούχο της ΙΑΕΑ, πάντως, ραδιενέργεια συνεχίζει να εκλύεται από τον πυρηνικό σταθμό της Ιαπωνίας αλλά δεν έχει προσδιοριστεί από ποιο ακριβώς σημείο

Η Εταιρεία Ηλεκτρικής Ενέργειας Τόκιο, ανακοίνωσε την Τρίτη ότι επαναλαμβάνει τις εργασίες για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης, στους αντιδραστήρες 1,2,3 και 4, στο κατεστραμμένο πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα.

Ο Ιάπωνας υπουργός εμπορίου δήλωσε, πως είναι δύσκολο να πει κανείς ότι, η εξέλιξη της κατάστασης γύρω από τον κατεστραμμένο πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα, είναι προς ασφαλή κατεύθυνση.

Στο μεταξύ, το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο NHK της Ιαπωνίας, ανέφερε ότι η ηλεκτρική ενέργεια έχει μερικώς αποκατασταθεί στην αίθουσα ελέγχου του αντιδραστήρα 3 στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα, κάτι που -σύμφωνα με το δίκτυο- φέρνει τους αρμοδίους της Tepco ένα βήμα πιο κοντά στην επαναλειτουργία των συστημάτων ψύξης.

Όπως έγινε επίσης γνωστό, οι τεχνικοί έχουν αρχίσει να χρησιμοποιούν ένα γερμανικό φορτηγό εξοπλισμένο με μια πολύ ισχυρή αρθρωτή αντλία για να ρίχνουν νερό πάνω από την κατεστραμμένη οροφή του αντιδραστήρα 4.

Πάντως, ο αντιπρόεδρος της εταιρείας TEPCO εξέφρασε σήμερα τη συγγνώμη του προς τον πληθυσμό που αναγκάστηκε να απομακρυνθεί από την περιοχή της μονάδας.

"Η εταιρεία μας προκάλεσε ανησυχία και ενόχληση στους κατοίκους των γύρω περιοχών, εκείνους του νομού της Φουκουσίμα, και της χώρας ως σύνολο", δήλωσε ο Νόριο Τσουζούμι, κάνοντας μια βαθιά υπόκλιση όπως απαιτείται από την παράδοση στην Ιαπωνία.

Επικίνδυνη η κατάσταση στην Φουκουσίμα
Πάντως, οι φόβοι της ραδιενεργού μόλυνσης ενισχύθηκαν σήμερα στην Ιαπωνία, καθώς οι αρχές δεν μπορούν ακόμα να αποτρέψουν τον κίνδυνο στην κατεστραμμένη σε μεγάλο βαθμό μονάδα της Φουκουσίμα, της οποίας τα "απόβλητα" απειλούν πλέον τα προϊόντα της θάλασσας.

Διάφοροι δημόσιοι οργανισμοί συνέχισαν σήμερα να επαναλαμβάνουν ότι το επίπεδο της ραδιενέργειας που ανιχνεύθηκε στη βροχή, το νερό της βρύσης, ή σε ορισμένα τρόφιμα γύρω από τους κατεστραμμένους αντιδραστήρες, δεν ήταν απειλητικό για την υγεία.

Το υπουργείο Υγείας έχει, ωστόσο, ζητήσει από τους νομούς Τσίμπα και Ιμπαράκι, ανατολικά του Τόκιο, να ενισχύσουν τους ελέγχους τους για τα ψάρια και τα οστρακοειδή που αλιεύονται κατά μήκος της ακτής.

Ποσοστά ιωδίου 131 και καισίου 134, αντίστοιχα 126,7 φορές και 24,8 φορές υψηλότερα από τις νόρμες που έθεσε η κυβέρνηση, μετρήθηκαν σήμερα στο θαλασσινό νερό κοντά στη Φουκουσίμα, 250 μίλια βόρεια της μητρόπολης του Τόκιο και τα 35 εκατομμύρια νοικοκυριά της.

Το ποσοστό του καισίου 137 ήταν επίσης 16,5 φορές υψηλότερο από το φυσιολογικό, δήλωσε η ηλεκτρική εταιρεία Tokyo Electric Power (TEPCO), διαβεβαιώνοντας ότι αυτά τα επίπεδα ραδιενέργειας δεν αποτελούν απειλή για την ανθρώπινη υγεία.

Η Υπηρεσία Αλιείας αποκάλυψε από την πλευρά της ότι οι ψαράδες δεν είναι ακόμη σε θέση να ξαναρχίσουν την εργασία τους, ένδεκα ημέρες αφότου τα πλοία και τα λιμάνια καταστράφηκαν από το τεράστιο τσουνάμι που προκλήθηκε από τον σεισμό μεγέθους 9 βαθμών Ρίχτερ.

Αυτή η διπλή καταστροφή, η χειρότερη δοκιμασία της Ιαπωνίας μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, προκάλεσε σχεδόν 23.000 νεκρούς ή αγνοούμενους -ανάμεσα τους και 9.199 επιβεβαιωμένοι θάνατοι-σύμφωνα με ένα νέο προσωρινό ακόμη απολογισμό που έκανε σήμερα η εθνική Αστυνομία.

Έρχεται το Γερμανικό μοντέλο στο Δημόσιο - 12 οι μισθοί τον χρόνο

Στους μισθούς αυτούς θα ενσωματωθούν τα ψαλιδισμένα ήδη δώρα που ισχύουν σήμερα για τον 13ο και 14ο μισθό, με αποτέλεσμα πλέον οι μισθοί να είναι 12. Το μοντέλο των μισθών και των προαγωγών που εφαρμόζεται στη Γερμανία για τους δημοσίους υπαλλήλους θεωρείται ως το πλέον πιθανό να εφαρμοστεί και στη χώρα μας με το ενιαίο μισθολόγιο που θα εφαρμοστεί από τον Ιούνιο.

Το μοντέλο αυτό εισηγήθηκαν στην αρμόδια επιτροπή των υπουργείων Εσωτερικών και Οικονομικών οι απόφοιτοι των δημόσιων σχολών διοίκησης και αυτοδιοίκησης που προβλέπει εισαγωγικό μισθό 970 ευρώ μικτά για τους υπαλλήλους υποχρεωτικής εκπαίδευσης και 3,055 ευρώ μικτά καταληκτικό μισθό για τους υπαλλήλους πανεπιστημιακής εκπαίδευσης.

Στους μισθούς αυτούς θα ενσωματωθούν τα ψαλιδισμένα ήδη δώρα που ισχύουν σήμερα για τον 13ο και 14ο μισθό, με αποτέλεσμα πλέον οι μισθοί να είναι 12.

Εκτός από τους μισθούς η ρύθμιση περιλαμβάνει τη μείωση από 18 σε 10 των μισθολογικών κλιμακίων και κατάργηση του χρόνου ωρίμανσης των δύο χρόνων που ισχύει σήμερα για την μετάταξη από το ένα κλιμάκιο στο άλλο και είναι κοινός για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους.

Αντί αυτού ο χρόνος ωρίμανσης θα είναι ταχύτερος για τους υπαλλήλους πανεπιστημιακής εκπαίδευσης με συνέπεια να προάγονται ευκολότερα, ενώ οι υποχρεωτικής εκπαίδευσης θα αλλάζουν κλιμάκιο από 4 χρόνια και πάνω.

Όσον αφορά στα επιδόματα ζητούν να καταργηθούν όλα με εξαίρεση το επίδομα θέσης για τους προϊσταμένους γραφείων και τμημάτων και το επίδομα κοινωνικού χαρακτήρα το οποίο θα περιλαμβάνει το ανθυγιεινό, το οικογενειακό των δυσμενών συνθηκών και των παραμεθορίων περιοχών χωρίς όμως όλα αυτά να ξεπερνούν τα 350 ευρώ το μήνα.

Ανάμεσα στις προτάσεις είναι το κόψιμο όλων των πλασματικών υπερωριών και η ενσωμάτωση στο ενιαίο μισθολόγιο όλων των ειδικών μισθολογίων με εξαίρεση των δικαστών των γιατρών του ΕΣΥ, στρατιωτικών - σωμάτων ασφαλείας, καθηγητών ΑΕΙ-ΤΕΙ και των διπλωματών.

Εντοπίστηκε και άλλο πτώμα λαθρομετανάστη στη Σούδα

Το άψυχο σώμα ενός ακόμη αγνοούμενου από το Μπαγκλαντές εντοπίστηκε σήμερα ανεβάζοντας τον αριθμό τον νεκρών στους 13.

Το πτώμα βρέθηκε κοντά στον εμπορικό προβλήτα του λιμανιού, από ρυμουλκό σκάφος. Οι αρχές ενημερώθηκαν άμεσα και περισυνέλεξαν τη σορό που βρισκόταν σε κατάσταση προχωρημένης αποσύνθεσης.

Εκτιμάται ότι πρόκειται για έναν από τους 11 αρχικά αγνοούμενους, που είχαν πηδήξει από το πλοίο Ionian King, κατά τον κατάπλου του στον κόλπο της Σούδας, τη νύκτα της 5ης Μαρτίου.

Έχουν βρεθεί συνολικά 13 μετανάστες νεκροί, οι τρεις εκ των οποίων το βράδυ της πτώσης, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον έναν ακόμα αγνοούμενο μετανάστη που είχε πέσει στη θάλασσα.

Ολοένα και περισσότερα καταστήματα βάζουν "λουκέτο" και στην Θεσσαλονίκη

Ο ρυθμός αύξησης των κλειστών καταστημάτων σε κεντρικούς εμπορικούς δρόμους επιταχύνεται και ήδη φθάνει μέχρι και το 280%. Σύμφωνα με τα στοιχεία έρευνας του τοπικού Εμπορικού Συλλόγου (ΕΣΘ), συνολικά τα κλειστά καταστήματα στην πόλη ανερχόταν φέτος -μέχρι και τις 10 Μαρτίου- στο 17%, από 10,1% που ήταν τον Αύγουστο του 2010.

Τα στοιχεία δείχνουν, επίσης, πως από το σύνολο των 2.196 επιχειρήσεων που λειτουργούσαν στους δέκα εμπορικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης, "λουκέτο" έβαλαν μέχρι και τις 10 Μαρτίου οι 373, με το ρυθμό αύξησης κλεισίματος να καταγράφεται σημαντικά αυξημένος στις οδούς Προξένου Κορομηλά (230%) και Αγίας Σοφίας (280%).

-Στην οδό Ίωνος Δραγούμη, από τα 139 καταστήματα έκλεισαν τα 23, με το ποσοστό των κλειστών καταστημάτων να ανέρχεται πλέον σε 16,5%, από 11,4% που ήταν τον περασμένο Αύγουστο και το ρυθμό αύξησης των "λουκέτων" να ανέρχεται στο 45%.

-Στην Ερμού, από το σύνολο των 142 εμπορικών καταστημάτων, "λουκέτο" έβαλαν τα 17 (+12%), παρουσιάζοντας έτσι σταθεροποιητικές τάσεις συγκριτικά με τον Αύγουστο του 2010, οπότε και το αντίστοιχο ποσοστό έφθανε στο 12,01%.

-Στην Προξένου Κορομηλά, από τις 55 επιχειρήσεις έκλεισαν οι οκτώ, ανεβάζοντας έτσι το ποσοστό των "λουκέτων" κατά δέκα ποσοστιαίες μονάδες, συγκριτικά με τον Αύγουστο του 2010, στο 14,5%.

-Στη Μητροπόλεως, τα κλειστά καταστήματα έφθαναν στις 10 Μαρτίου τα 19, σε σύνολο 217 (8,7%, από 8,3% τον Αύγουστο του 2010).

-Στην Εγνατία, το ποσοστό των "λουκέτων" έφθασε στις 10 Μαρτίου το 16,9%, από 14,8% τον περασμένο Αύγουστο, με τις κλειστές επιχειρήσεις να ανέρχονται σε 64 (σύνολο 379).

-Στην Τσιμισκή έκλεισαν 29 καταστήματα, σε σύνολο 267, και στην Αγίας Σοφίας πέντε, από τα συνολικά 64.

Φθιώτιδα: Βρέθηκε λύση για το αποχετευτικό πρόβλημα!

Σε ένα από τα πιο σοβαρά και χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Στυλίδας, φαίνεται πως δίνεται οριστική λύση για τα επόμενα 30 χρόνια με την διαδημοτική συνεργασία Στυλίδας-Λαμίας.

Η λύση που δόθηκε είναι η σύνδεση του αποχετευτικού δικτύου του Δήμου Στυλίδας με αυτό της Λαμίας, έτσι ώστε τα λύματα να μεταφέρονται στον βιολογικό καθαρισμό της Λαμίας.

Το έργο έχει τη σύμφωνη γνώμη του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, θα κοστίσει 12.000.000 ευρώ και αν τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα σε ένα χρόνο θα έχει απαλλαχθεί πλέον από το τεράστιο βάρος του βιολογικού καθαρισμού που κουβαλά όλα αυτά τα χρόνια ο διευρυμένος Δήμος Στυλίδας.

Μιλώντας στο lamiareport.gr ο Απόστολος Γκλέτσος δήλωσε ότι υλοποιεί μια από τις βασικές προεκλογικές του δεσμεύσεις απέναντι στους δημότες και ότι ευχαριστεί όλους όσους ψήφισαν ή συνέβαλαν με οποιονδήποτε τρόπο για να δοθεί επιτέλους λύση σε ένα σοβαρό και χρόνιο πρόβλημα.

Παραδείσια - Τσακώνα: Τον Αύγουστο η παράδοση του δρόμου

Όπως διευκρίνισε στη Βουλή ο υφυπουργός Υποδομών Γιάννης Μαγκριώτης έχει κατασκευασθεί ένα μεγάλο τμήμα του έργου, που αντιπροσωπεύει περίπου το 76% του συνολικού αντικειμένου.

Τον ερχόμενο Αύγουστο θα δοθεί στην κυκλοφορία το κλειστό σήμερα τμήμα του οδικού άξονα Τρίπολης - Καλαμάτας από τα Παραδείσια μέχρι την Τσακώνα, που είχε προ ετών βυθιστεί λόγω κατολισθήσεων, και οι εργασίες αποκατάστασής του γίνονται με κονδύλια της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Όπως διευκρίνισε στη Βουλή ο υφυπουργός Υποδομών Γιάννης Μαγκριώτης έχει κατασκευασθεί ένα μεγάλο τμήμα του έργου, που αντιπροσωπεύει περίπου το 76% του συνολικού αντικειμένου.

Έχουν ολοκληρωθεί τα μεγάλα τεχνικά έργα (κοιλαδογέφυρα, γέφυρες κ.λ.π.), καθώς επίσης και η θεμελίωση της γέφυρας Τ4 και βρίσκεται σε εξέλιξη η κατασκευή των βάθρων της. Η συμβατική προθεσμία ολοκλήρωσης του εν λόγω έργου, είναι η 28η Οκτωβρίου 2011".

Στόχος, είπε ο υφυπουργός Υποδομών, είναι να παραδοθεί το έργο στην κυκλοφορία σε δύο φάσεις:

α) Στην πρώτη φάση που προσδιορίζεται τον Αύγουστο 2011 πρόκειται να δοθεί στην κυκλοφορία όλο το τμήμα του έργου, με εξαίρεση την γέφυρα Τ4, όπου η κυκλοφορία για 800 μέτρα περίπου θα διεξάγεται μέσω παράκαμψης της γέφυρας αυτής, η οποία σημειωτέον είναι δύσκολη και ιδιαίτερη κατασκευή. β) Στη δεύτερη φάση, η οποία προσδιορίζεται το Φθινόπωρο 2011, πρόκειται να έχει ολοκληρωθεί η γέφυρα Τ4 και να δοθεί στην κυκλοφορία το σύνολο του εν λόγω έργου.

Σύμφωνα με τον κ Μαγκριώτη τα υπόλοιπα τμήματα του αυτοκινητοδρόμου "Τρίπολη-Καλαμάτα", τα οποία κατασκευάζονται με ταχύ ρυθμό, αναμένεται να ολοκληρωθούν το Φθινόπωρο του 2011".

Ανεργία: Προβλέψεις-σοκ για ποσοστό πάνω από 16%

Την πρόθεσή της να επιταχύνει τις διαδικασίες αποκρατικοποιήσεων που έχουν τελματώσει εδώ και σχεδόν μια διετία, επιχειρεί να επαναβεβαιώσει η κυβέρνηση, "στο παρά ένα" της Συνόδου Κορυφής όπου ο πρωθυπουργός θα προσπαθήσει να πείσει πως έχει έτοιμο σχέδιο για αποκρατικοποιήσεις 15 δισ. ως το 2013 και 50 δισ. συνολικά ως το 2015.

Το σχέδιο αυτό θα είναι και το αντάλλαγμα, μαζί με τα μέτρα λιτότητας 2012-2014 που θα συμφωνηθούν τον Απρίλιο με την Τρόικα, για τη μείωση κατά 1% στα επιτόκια με τα οποία δανείζει τη χώρα –με την οποία η Ελλάδα θα εξοικονομεί 800 εκατ. ευρώ το χρόνο.

Παρά τις ηχηρές δηλώσεις προθέσεων πάντως, το "μενού" της διυπουργικής επιτροπής αποκρατικοποιήσεων που συνεδριάζει την Τετάρτη φαντάζει ιδιαίτερα λιτό, σε σχέση με τους στόχους: θα προσληφθούν σύμβουλοι αποκρατικοποιήσεων για Ελευθέριο Βενιζέλο, Ελληνικό και Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Θα τονιστεί όμως και ότι η παραχώρηση της εκμετάλλευσης σε κρατικά ακίνητα θα γίνεται με παρακράτηση της κυριότητός τους.
Στην φάση αυτή, στο οικονομικό επιτελείο δεν γίνεται καν κουβέντα –ούτε στα κρυφά- για «βαριά χαρτιά», όπως ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, ΕΛΠΕ κλπ.

"Διπλό κτύπημα" στα νοικοκυριά
Με τα δεδομένα αυτά, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου ετοιμάζει τα μέτρα λιτότητας με τα οποία επιχειρεί να πείσει την Τρόικα ότι κάνει ότι μπορεί για να «βγουν» τα νούμερα στο Μνημόνιο. Μιλώντας σε ημερίδα που διοργάνωσε το υπουργείο Οικονομικών την Τρίτη προανήγγειλε ότι μπαίνει «μαχαίρι» σε δεκάδες επιδόματα. Και αυτό παρά το επερχόμενο κύμα ανεργίας που ίσως αγγίξει, σύμφωνα με προβλέψεις που διατυπώθηκαν στην ίδια εκδήλωση, ακόμα και το 16,5% φέτος.

Στην ημερίδα με θέμα «μεσοπρόθεσμο πλαίσιο δημοσιονομικής στρατηγικής: Δημοσιονομική Εξυγίανση και Ανάπτυξη» ο υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε τρεις φορές (!) στην ανάγκη για «στοχευμένες παροχές σε αυτούς που πραγματικά τις έχουν ανάγκη» προαναγγέλλοντας εμμέσως πλην σαφώς ψαλίδισμα στις αποδοχές δικαιούχων με υψηλά εισοδήματα.

Εκτίμηση-σοκ από την Τράπεζα της Ελλάδος
Το πλήγμα για τα νοικοκυριά θα είναι διπλό εάν επαληθευτούν και οι προβλέψεις του Ι. Σαμπεθάι, στελέχους της Τράπεζας της Ελλάδος, για εκτόξευση της ανεργίας στο 16,5%, παρά την όποια αποκλιμάκωση σημειωθεί από το 2014, όπως προβλέπει το υπουργείο Οικονομικών.

Ο οικονομικός αναλυτής της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ) Ι. Σαμπεθάι, επισήμανε πως, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΤτΕ, η ανεργία θα συνεχίζει να αυξάνεται το 2011 και θα πλησιάσει ή και θα ξεπεράσει το 15%. Ανέφερε όμως ότι εάν συνεχισθούν οι τάσεις του τελευταίου τριμήνου του 2010 όσον αγορά την εξέλιξη της ανεργίας και της απασχόλησης, με βάση υπολογισμούς, η ανεργία μπορεί να φθάσει και το 16,5%, εξέφρασε όμως την αισιοδοξία του πως τελικά δεν θα συμβεί αυτό.

Μιλώντας στην ίδια εκδήλωση, ο πρόεδρος του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων Γ. Ζανιάς εστίασε επίσης στο μείζον πρόβλημα της ανεργίας, προβλέποντας όμως ότι θα αρχίζει να αποκλιμακώνεται από το 2014.

Αναφορικά με τον πληθωρισμό ο κ.Σεμπαθάι εκτίμησε πως το 2011 θα υποχωρήσει κατά μέσο όρο, σε επίπεδα χαμηλότερα του 2,5%. Οι μέσες πραγματικές αποδοχές θα μειωθούν το 2011 κατά 5%, από 9% που μειώθηκαν το 2010 ενώ θα σταθεροποιηθούν από το 2012.

ΙΟΒΕ: Σύγκρουση με συμφέροντα
Την ανάγκη να υλοποιηθούν αποφασιστικές μεταρρυθμίσεις στο σύστημα Υγείας, στην Παιδεία, στη Δικαιοσύνη, στις Μεταφορές, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, στην απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, και στις ιδιωτικοποιήσεις, τόνισε ο Γενικός Διευθυντής του ΙΟΒΕ Γ. Στουρνάρας τονίζοντας πως οι αποφάσεις δεν πρέπει να σταματούν από το φόβο του πολιτικού κόστους. «Αν κατεστημένα συνδικαλιστικά και λοιπά συμφέροντα εμποδίζουν τις μεταρρυθμίσεις, υπάρχει λύση: Η δημιουργία ιδιωτικών, ανταγωνιστικών δομών» υπογράμμισε ο κ. Στουρνάρας.

Εκκλησία: Εμφύλιος για τα οικονομικά της

Η Ιερά Σύνοδος αναμένεται να συνεδριάσει στο τέλος του μηνός για να εξετάσει τις εξελίξεις στις οικονομικές υπηρεσίες.

Μετά το ενδεχόμενο της απομάκρυνσης του διευθυντή οικονομικών υπηρεσιών της Κεντρικής Υπηρεσίας της Εκκλησίας Αντ. Ζαμπέλη, ο μητροπολίτης Ιωαννίνων Θεόκλητος, σύμφωνα με πληροφορίες, υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση του Προέδρου της Επιτροπής των Οικονομικών.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο ιεράρχης, που ήταν από τους πρωτεργάτες της ανάδειξης στον αρχιεπισκοπικό θρόνο του κ. Ιερώνυμου, φέρεται να απέστειλε στον αρχιεπίσκοπο «σκληρή» επιστολή, παραθέτοντας τους λόγους που τον οδήγησαν στην παραίτησή του.

Νύχτα κόλασης στη Λιβύη - Ολονύκτιο σφυροκόπημα από τις ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις

Οι αριθμοί είναι ενδεικτικοί. Μέχρι στιγμής μονάχα τα αεροπλάνα των ΗΠΑ που έχουν απογειωθεί για να χτυπήσουν δυνάμεις του Καντάφι ξεπερνούν τα 210.

Συνολικά έχουν γίνει εναντίον της Λιβύης 108 αεροπορικές επιδρομές από αμερικανικά, γαλλικά και βρετανικά αεροπλάνα, ενώ από σκάφη επιφανείας και υποβρύχια έχουν εκτοξευτεί πάνω από 160 βαλλιστικοί πύραυλοι “τόμαχοκ”.

Η ¨Αυγή της Οδύσσειας” χτύπησε... χαράματα.
Χωρίς να ακουστούν πυρά αντιαεροπορικών, χωρίς να ακουστεί ήχος αεροπλάνων οι κάτοικοι της Λιβυκής πρωτεύουσας ένιωσαν την ώρα που χάραζε δύο ισχυρότατες εκρήξεις.

Επρόκειτο πιθανότατα για πλήγματα από πυραύλους “τόμαχοκ” που χτύπησαν στην καρδιά της πρωτεύουσας ωστόσο ακόμη οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες.

Η επίθεση έρχεται λίγες ώρες μετά την κίνηση “καλής θέλησης” του Καντάφι να απελευθερώσει τους τρεις ξένους δημοσιογράφους τα ίχνη των οποίων είχαν χαθεί από την περασμένη Παρασκευή.

Σε αυτούς περιλαμβάνονται δύο δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων και ένας φωτογράφος του φωτογραφικού πρακτορείου Γκετί. "Όλοι εκείνοι που κάθε στιγμή της ζωής τους πιστεύουν ότι η ελευθερία δεν είναι μια μάταιη λέξη, αισθάνονται μεγάλη χαρά αυτή την ώρα που ο Ντέιβ Κλαρκ, ο Ρομπέρτο Σμιντ και ο Τζόε Ρεντλ ξαναβρίσκουν αυτή την ελευθερία η οποία είναι τόσο αναγκαία για την έκφραση της ζωής τους, του ταλέντου τους και του επαγγέλματός τους ως δημοσιογράφοι", τόνισε ο πρόεδρος γενικός διευθυντής του Γαλλικού Πρακτορείου Εμανουέλ Χογκ

Την ίδια ώρα ο Αμερικανός πρόεδρος αφήνει να εννοηθεί ότι οι επιχειρήσεις μπορεί να κρατήσουν καιρό λέγοντας ότι ο Λίβυος ηγέτης Μουαμάρ Καντάφι, είναι πιθανό να επιλέξει να " οχυρωθεί στις θέσεις του " και να περιμένει τόσο την εφαρμογή της ζώνης απαγόρευσης των πτήσεων πάνω από τη Λιβύη, όσο και μια στρατιωτική προσβολή, η οποία θα επιφέρει βαρύτατα πλήγματα στις δυνάμεις του

" Ο Καντάφι μπορεί να προσπαθήσει να οχυρωθεί στην τωρινή κατάσταση και να περιμένει, ακόμα και μπροστά στο ενδεχόμενο της επιβολής ζώνης απαγόρευσης πτήσεων, ακόμα και αν το αξιόμαχο των δυνάμεών του υποβαθμιστεί σημαντικά ", είπε ο πρόεδρος Ομπάμα.

ΔΕΙΤΕ LIVE ΑΠΟ ΤΟ ALJAZEERA:


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Επίσημα στο «παιχνίδι» και το ΝΑΤΟ - Η Ελλάδα δεν δίνει F-16, αλλά δίνει όλα τα άλλα - Σε σύγκρουση ο Σαρκοζί με Ομπάμα
Έπεσε Αμερικανικό αεροπλάνο στην Λιβύη - Συνεχίστηκαν οι βομβαρδισμοί για 3η νύχτα στη Λιβύη - Live οι εξελίξεις από το Aljazzera
Εκρήξεις και αντί-αεροπορικά πυρά στην Τρίπολη – Ελληνική συμμετοχή στις επιχειρήσεις κατά της Λιβύης
Χάσανε τα ίχνη του Καντάφι - Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί στην Λιβύη
ΥΕΘΑ: Ο πόλεμος στη Λιβύη θα κρατήσει 100 μέρες
Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί στην Λιβύη - Χτύπησαν το σπίτι του Καντάφι - Live από το Aljazeera
Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί στη Λιβύη - Κατάπαυση πυρός διέταξε ο Καντάφι - Live οι εξελίξεις από το Aljazeera
Λιβύη: Κάνει πίσω η Ελλάδα
Συνεχίζεται ο βομβαρδισμός της Λιβύης - Ρήξη στους κόλπους του ΝΑΤΟ - Live οι εξελίξεις από το Aljazzera
ΗΠΑ, Γαλλία και Βρετανία βομβαρδίζουν τον Καντάφι - Live από το Aljazeera
ΝΑΤΟϊκά αεροσκάφη βομβαρδίζουν την Λιβύη - Live από το Aljazeera - Updated 22:29
Σαρκοζί: Ξεκινάει η στρατιωτική δράση - Δείτε το βίντεο
Κατελήφθη από τις δυνάμεις του Καντάφι η Βεγγάζη - Νέο Video από την κατάρριψη του αεροσκάφους
Λιβύη: Και αντίστροφα ο χρόνος μετράει...
Οι δυνάμεις του Καντάφι εισήλθαν στη Βεγγάζη - Καταρρίφθηκε αεροπλάνο - Δείτε Video
Οι αντικαθεστωτικοί παραβίασαν την εκεχειρία

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More