Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Συνελήφθη και ο τρίτος δράστης του μακελειού στον Ρέντη

Συνελήφθη στην περιοχή των Αχαρνών - Ο τέταρτος μάλλον έχει διαφύγει στο εξωτερικό

Εξάστερος ο Παναθηναϊκός - Νίκησε τη Μακάμπι στον τελικό

Στην κορυφή της Ευρώπης οι “πράσινοι” για έκτη φορά - Επικράτησε της Μακάμπι στον τελικό της Βαρκελώνης με 78-70 - MVP ο Διαμαντίδης - Εξαιρετικοί οι Σάτο, Μπατίστ. Δάκρυσε ο Ομπράντοβιτς

Αμερικανοί κομάντος σκότωσαν τον Μπιν Λάντεν

Ο επικεφαλής της Αλ Κάιντα, νούμερο ένα καταζητούμενος σε όλο τον κόσμο και φερόμενος ως ο ιθύνων νους των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου στις Η.Π.Α., Οσάμα Μπιν Λάντεν, είναι νεκρός.

Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Έκρυβε τα ναρκωτικά στον... εξαερισμό της τουαλέτας

Σύμφωνα με το xanthipress.gr, τo απόγευμα της Τετάρτης στη Χρυσούπολη Καβάλας, συνελήφθη από Αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας της Α.Δ.Καβάλας ένας 40χρονος για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών, περί όπλων και προστασίας αρχαιοτήτων.

Συγκεκριμένα οι αστυνομικοί αξιοποίησαν πληροφορίες ότι ο δράστης διακινεί ναρκωτικές ουσίες και πραγματοποίησαν αιφνιδιαστικό έλεγχο σε κατάστημα που διατηρεί στη Χρυσούπολη.

Εκεί, σε ειδική κρύπτη που υπήρχε στον εξαερισμό της τουαλέτας βρέθηκαν: τέσσερα δέματα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους 52,7 γραμμαρίων και ένα πολυεργαλείο-κατσαβίδι με το οποίο ξεβίδωνε την εν λόγω κρύπτη.

Σε σωματική έρευνα που πραγματοποιήθηκε οι αστυνομικοί βρήκαν πάνω του ένα μικροδέμα με δέκα σπόρους κάνναβης.

Ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του 40χρονου όπου βρέθηκαν: ένα εμποτισμένο βαμβάκι με σπόρους κάνναβης, ένα δέμα με σπόρους κάνναβης βάρους 4,3 γραμμαρίων, είκοσι κυνηγετικά φυσίγγια, τέσσερα φυσίγγια κρότου-λάμψης διαμέτρου 9 mm, δύο ράδιο-cd αλλά και σαράντα επτά αρχαία νομίσματα και αντικείμενα.

Στη συνέχεια η έρευνα συνεχίστηκε στην αποθήκη του σπιτιού όπου οι αστυνομικοί βρήκαν: ένα δέμα με σπόρους κάνναβης βάρους 1,7 γραμμαρίων, έξι πλαστικά γλαστράκια με φυτεμένους σπόρους κάνναβης, μία ανενεργή οβίδα όλμου άνευ χαρακτηριστικών και δέκα μέτρα θρυαλλίδα βραδύκαυστη.

Η έρευνα ολοκληρώθηκε στο αυτοκίνητο του συλληφθέντος όπου βρέθηκαν: μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, ένας ανιχνευτής μετάλλων μάρκας και δύο σκαπτικά εργαλεία.

Τα ναρκωτικά και τα αντικείμενα κατασχέθηκαν ενώ τα αρχαία νομίσματα θα αποσταλούν στη ΙΗ΄Εφορία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Καβάλας προκειμένου να προσδιορισθεί η χρηματική τους αξία.

Από το Αστυνομικό Τμήμα Χρυσούπολης διενεργείται προανάκριση.

Νόθευαν ηρωίνη και την "έσπρωχναν" πάλι στην αγορά

Μεγάλες ποσότητες ηρωίνης φέρεται να νόθευε συμμορία τεσσάρων αλλοδαπών, που συνελήφθησαν χθες στο Ίλιο Αττικής και στον Πειραιά.

Πρόκειται για τρεις Αλβανούς άνδρες ηλικίας 26, 28 και 36 ετών αντίστοιχα και για μία νεαρή Ρουμάνα ηλικίας 22 ετών. Όπως προκύπτει παραλάμβαναν μεγάλες ποσότητες ηρωίνης, για λογαριασμό αλβανικών εγκληματικών οργανώσεων. Τις νόθευαν και τις διακινούσαν ξανά στην αγορά.

Το “εργαστήριο” βρισκόταν στο Ίλιον και εκεί κατασχέθηκαν 206 γραμμάρια ηρωίνης, 120 γρ. κοκαΐνης και 3.650 ευρώ, όπως επίσης μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας. Οι συλληφθέντες οδηγούνται σήμερα στον εισαγγελέα.

Πιθανός ο εμφύλιος πόλεμος στη Λιβύη σύμφωνα με το γιο του Καντάφι

Η αναταραχή στη Λιβύη ανοίγει όλες τις επιλογές περιλαμβανομένου του εμφυλίου πολέμου και της ξένης επέμβασης, δήλωσε ο γιος του ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι.

"Αυτό που περνάει το λιβυκό έθνος έχει ανοίξει την πόρτα για όλες τις επιλογές, και τώρα τα σημάδια του εμφυλίου πολέμου και της ξένης επέμβασης έχουν αρχίσει", δήλωσε ο Σάιφ αλ-Ισλάμ Καντάφι, σε μία συνέντευξη στην τηλεόραση Αλ Αραμπίγια.

"Θα πρέπει να επιτευχθεί μια συμφωνία γιατί ο κόσμος δεν έχει μέλλον εκτός αν συμφωνήσουν μαζί σε ένα νέο πρόγραμμα", είπε.

Καταιγίδες και χιόνια την Κυριακή

Νεφώσεις με τοπικές βροχές στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα οπού θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Στη Μακεδονία και τα ανατολικά ηπειρωτικά ασθενείς τοπικές βροχές και ασθενείς παροδικές χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές.

Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή. Παγετός στα βόρεια ηπειρωτικά τη νύχτα και το πρωί.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές και ασθενείς παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά. Στη Θράκη λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά το πρωί 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μειον 2 (-2) έως 9 βαθμούς Κελσίου. Στη Θράκη η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός προβλέπεται με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί 3 με 5 μποφορ απο το απόγευμα θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Τοπικά στην Ηπειρο 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις με λίγες ασθενείς βροχές. Ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά και σε ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς και της Ευβοίας. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά και νοτια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις με βροχές κυρίως στην Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα δυτικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις με τοπικές βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουναπό βόρειες διευθύνσεις στα βόρεια 6 με 7 και στα νοτια 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Αττική ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές στα βόρεια και ασθενείς παροδικές χιονοπτώσεις στην Πάρνηθα. Οι ανεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις με ασθενείς βροχές κατά περιόδους και ασθενείς παροδικές χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 και τοπικά στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 7 βαθμούς Κελσίου.

Οι ληστές του Μώλου είχαν πλούσιο... βιογραφικό

Όπως προκύπτει από την αστυνομική έρευνα πέρα από τις δύο χθεσινές ληστείες, οι 5 Αλβανοί είχαν στο παρελθόν συμμετάσχει και σε άλλες αξιόποινες πράξεις. Συγκεκριμένα, η αστυνομική έρευνα, που βρίσκεται σε εξέλιξη, έχει μέχρι στιγμής καταλήξει στο ότι οι τέσσερις συλληφθέντες μαζί με τον πέμπτο θανάσιμα τραυματισμένο ομοεθνή τους, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα που διέπραττε ένοπλες ληστείες.

Ειδικότερα, οι τέσσερις συλληφθέντες (δύο 28χρονοι, ένας 27χρονος και ένας 26χρονος) και ο θανάσιμα τραυματισμένος ομοεθνής τους, δρούσαν κατά περίπτωση και με διαφορετική σύνθεση ομάδας κάθε φορά, δείχνοντας προτίμηση σε Υποκαταστήματα Τραπεζών και Ταχυδρομικά Ταμιευτήρια.

Από τη μέχρι στιγμής αστυνομική έρευνα προκύπτει η κατά περίπτωση συμμετοχή τους, σε πέντε ακόμα ληστείες

Συγκεκριμένα, για τον 26χρονο συλληφθέντα προκύπτουν στοιχεία συμμετοχής του: στη ληστεία της Εθνικής Τράπεζας στο Περιστέρι Αττικής, στις 21-12-2010, στη ληστεία της Αγροτικής Τράπεζας στις Λιβανάτες Φθιώτιδας, στις 07-01-2011 και στις ληστείες της Εθνικής Τράπεζας και των ΕΛ.ΤΑ. στην Πελασγία Φθιώτιδας, στις 03-02-2011.

Για τον 27χρονο προκύπτουν στοιχεία συμμετοχής του στη ληστεία της Εθνικής Τράπεζας στο Περιστέρι Αττικής, στις 21-12-2010.

Για έναν από τους 28χρονους συλληφθέντες προκύπτουν στοιχεία συμμετοχής του: στη ληστεία της Εθνικής Τράπεζας στο Περιστέρι Αττικής, στις 21-12-2010, στη ληστεία της Εθνικής Τράπεζας στο Μώλο Φθιώτιδας, στις 20-01-2011, στη ληστεία της Αγροτικής Τράπεζας στις Λιβανάτες Φθιώτιδας, την 07-01-2011 και στις ληστείες της Εθνικής Τράπεζας και των ΕΛ.ΤΑ. στην Πελασγία Φθιώτιδας, στις 03-02-2011 .

Για τον δεύτερο 28χρονο προκύπτουν στοιχεία συμμετοχής του: στη ληστεία της Εθνικής Τράπεζας στο Μώλο Φθιώτιδας, την 20-01-2011 και στις ληστείες της Εθνικής Τράπεζας και των ΕΛ.ΤΑ. στην Πελασγία Φθιώτιδας, στις 03-02-2011.

Στην περίπτωση της ληστείας της Εθνικής Τράπεζας στο Περιστέρι Αττικής, στις 21-12-2010, αξίζει να σημειωθεί πως ένας από τους δράστες, κατά τη διαφυγή τους με κλεμμένο όχημα, είχε πυροβολήσει κατά περιπολικών της Αστυνομίας στη Λεωφόρο Θηβών.

Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για να διαπιστώθει αν εμπλέκονται και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

ΠΑΟ - Ατρόμητος 1-1

Η πορεία των οπαδών του Παναθηναϊκού από τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας μέχρι το γήπεδο εξελίχθηκε σε ταλαιπωρία μέσα στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ. Μπορεί ο Παναθηναϊκός να είχε πρόθεση για γιορτή στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο κάνοντας και γύρο του θριάμβου πριν από την έναρξη του αγώνα, αλλά η ομάδα του Περιστερίου είχε άλλα σχέδια.

Οι παίκτες του Γιώργου Δώνη πήραν «χρυσό» βαθμό στην προσπάθεια που κάνουν για παραμονή στην κατηγορία. Το τελικό 1-1 ήταν απόλυτα δίκαιο, με τους φιλοξενούμενους να έχουν τις ευκαιρίες να κερδίσουν το ματς.

Με τον Σωτήρη Νίνη να καλύπτει την αριστερή πτέρυγα, τον Γκοβού να είναι δεξιά και τον Σιμάο να παίζει το ρόλο του Ζιλμπέρτο Σίλβα ξεκίνησε ο Ζεσουάλδο Φερέιρα τον αγώνα, ενώ από την άλλη πλευρά ο Γιώργος Δώνης παρέταξε την ομάδα του με μόνο προωθημένο τον Σαγκανόφσκι.

Οι «πράσινοι» μπήκαν ζεστά στην αναμέτρηση με σκοπό να τελειώσουν από νωρίς το παιχνίδι και είχα δυο καλές ευκαιρίες με τον Κατσουράνη και τον Γκοβού στο πρώτο δεκάλεπτο, αλλά δεν μπόρεσαν να παραβιάσουν την εστία του Μιχαηλίδη. Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι το 15 οι διαιτητής Τσινιάρης είχε διακόψει το παιχνίδι τρεις φορές γιατί πίσω από την εστία των φιλοξενούμενων υπήρχαν οπαδοί του Παναθηναϊκού.

Όπως ήταν φυσικό, ο αγώνας δεν είχε ρυθμό με τόσες διακοπές, αλλά όσο παιζόταν ποδόσφαιρο οι γηπεδούχοι είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και ήταν πιο πιεστικοί στο χώρο της μεσαίας γραμμής. Πάντως, οι παίκτες του Γιώργου Δώνη παραλίγο να κάνουν τη ζημιά με τον Τάτο στο 21ο λεπτό, αλλά το σουτ του νεαρού ποδοσφαιριστή ήταν χλιαρό και δεν απείλησε ουσιαστικά τον Τζόρβα.

Ό, τι δεν κατάφερε ο Τάτος το κατάφερε ο Μπρίτο δέκα λεπτά αργότερα. Ο Βραζιλιάνος κατέβασε πολύ όμορφα την βαθιά μπαλιά του Σαρμιέντο και με πολύ όμορφο πλασέ πάνω από τον Τζόρβα άνοιξε το σκορ.

Η χαρά για τους φιλοξενούμενους δεν κράτησε πολύ, μιας και δυο λεπτά αργότερα ο Γκοβού εκμεταλλεύτηκε το λάθος γύρισμα του Ολιβέιρα και αφού βρέθηκε μόνος του απέναντι από τον Μιχαηλίδη δεν δυσκολεύτηκε να τον νικήσει. Ο Γάλλος που ήταν πολύ καλός στο πρώτο ημίχρονο έδωσε έτοιμο γκολ στον Κατσουράνη, αλλά το σουτ του Έλληνα διεθνή έδιωξαν οι αμυντικοί του Ατρόμητου σε κόρνερ.

Ο ρυθμός συνέχισε να είναι γρήγορος μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, με τον Ατρόμητο να είναι πολύ πιο απειλητικός και να διαμαρτύρεται για πέναλτι στο τελευταίο λεπτό, όταν ο Νάστος γύρισε και ο πεσμένος στο έδαφος Γκοβού έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ με τα χέρια.

Το δεύτερο ξεκίνησε με τον ίδιο τρόπο που τελείωσε και το πρώτο. Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που είχαν την κυριαρχία στον χώρο του κέντρο και στα πρώτα δέκα λεπτά πάτησαν αρκετές φορές την περιόχή του Τζόρβα, χωρίς αποτέλεσμα.

Στο 58ο ο Τάτος έχασε ανεπανάληπτο τετ α τετ, όταν μετά από πάσα του Νάστου βγήκε μόνος του απέναντι από τον Τζόρβα, ο οποίος έκανε έγκαιρη έξοδο και πρόλαβε τα χειρότερα για τους γηπεδούχους. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γιώργος Δώνης είχε δώσει εντολή από την αρχή του παιχνιδιού οι περισσότερες επιθέσεις της ομάδας του να γίνεται από την πλευρά του Σεϊταρίδη, ο οποίος ήταν κακός αμυντικά.

Ο Παναθηναϊκός είχε μια φλύαρη υπεροχή, με τους «κυανόλευκους» να είναι κίνδυνος – θάνατος στις αντεπιθέσεις τους. Σε μια από αυτές ο Καμαρά στο 70’ πήρε την μπάλα από τον Μιχαηλίδη, αλλά πήγε αρκετά πλάγια και το σουτ του μπλόκαρε εύκολα ο Τζόρβας.

Το τελικό σφύριγμα του διαιτητή Τσινιάρη βρήκε τις δυο ομάδες ισόπαλες και τον Ατρόμητο να πανηγυρίζει για τον πολύ σημαντικό βαθμό που πήρε!

Στις φλόγες διυλιστήριο του Ιράκ

Το μεγαλύτερο διυλιστήριο του Ιράκ σταμάτησε σήμερα Σάββατο να λειτουργεί καθώς έγινε στόχος βομβιστικής επίθεσης, με αποτέλεσμα να εκδηλωθεί πυρκαγιά και να σκοτωθούν τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι.

Σύμφωνα με το κυβερνήτη της επαρχίας Σαλαχουντίν, Άχμεντ αλ-Τζουμπούρι, οι δράστες σκότωσαν τέσσερις εργαζόμενους και τοποθέτησαν βόμβες στις μονάδες παραγωγής κηροζίνης και βενζένιου στο διυλιστήριο της πόλης Μπάιτζι η οποία στο παρελθόν υπήρξε προπύργιο της αλ Κάιντα.

«Υπάρχει μεγάλη πυρκαγιά και το διυλιστήριο διέκοψε εντελώς τη λειτουργία του», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κυβερνήτης.
Το διυλιστήριο Μπάιτζι ελεγχόταν στο παρελθόν, για μεγάλο χρονικό διάστημα, από μέλη της αλ Κάιντα που το χρησιμοποιούσαν για να χρηματοδοτούν την αντίσταση.

Το συγκεκριμένο διυλιστήριο παράγει 11 εκατομμύρια λίτρα βενζίνης, 7 εκατομμύρια λίτρα βενζένιου και 4,5 εκατομμύρια λίτρα κηροζίνης σε καθημερινή βάση.

Έκρυβε 2,7 κιλά κοκαΐνης σε βαλίτσα με διπλό πάτο

Από τη Λίμα του Περού μέσω Άμστερνταμ ταξίδεψε στην Ελλάδα 45χρονη υπήκοος Βουλγαρίας που πιάστηκε στο “Ελ. Βενιζέλος” με πάνω από 2,5 κιλά κοκαϊνης.

Η γυναίκα συνελήφθη σήμερα το πρωί από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών, από τα μέλη του σώματος που κάνουν στοχευμένους ελέγχους σε πτήσεις. Ψάχνοντας τη βαλίτσα της γυναίκας δεν βρήκαν τίποτα ύποπτο, ωστόσο διαπίστωσαν με έκπληξη ότι η βαλίτσα είχε διπλό πάτο.

Ανοίγοντας τον βρήκαν την άσπρη σκόνη μέσα σε συσκευασίες. Συνολικά η ποσότητα είναι βάρους 2.735 γραμμαρίων. Η 45χρονη συνελήφθη και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

"Συγγνώμη" από τον Αιγυπτιακό στρατό

Το Ανώτατο Συμβούλιο των αιγυπτιακών ενόπλων δυνάμεων ζήτησε συγγνώμη σήμερα, Σάββατο, για τις συγκρούσεις που σημειώθηκαν τη νύχτα μεταξύ διαδηλωτών και στρατιωτών.

Στην επίσημη σελίδα του στο facebook το Συμβούλιο ανάρτησε ανακοίνωση στην οποία υποστηρίζει ότι οι συγκρούσεις ήταν αποτέλεσμα «απρομελέτητων προστριβών μεταξύ της στρατονομίας και των γιων της επανάστασης» . Ο στρατός, που έχει αναλάβει τον έλεγχο της χώρας «θα λάβει όλα τα μέτρα για να αποτρέψει τέτοια επεισόδια στο μέλλον», καταλήγει η ανακοίνωση.

Οι συγκρούσεις ξέσπασαν τα μεσάνυχτα, όταν τέθηκε σε εφαρμογή η απαγόρευση της κυκλοφορίας, μεταξύ ανδρών της στρατονομίας και περίπου 300 διαδηλωτών που αρνήθηκαν να φύγουν από την πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου. Ορισμένοι ακτιβιστές ζήτησαν να οργανωθεί σήμερα διαδήλωση «εναντίον των επιθέσεων του στρατού στους διαδηλωτές».

Εκατοντάδες χιλιάδες Αιγύπτιοι είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής στην πλατεία Ταχρίρ για να γιορτάσουν τον ένα μήνα από την έναρξη των κινητοποιήσεων που οδήγησαν στην ανατροπή του Χόσνι Μουμπάρακ.

4000 αιτήσεις εξώσεων το 2011

Το αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει χιλιάδες πολίτες λόγω κρίσης, καθιστά συχνά αδύνατη την καταβολή του ενοικίου. Οι εξώσεις έχουν πάρει τη μορφή χιονοστιβάδας. Τις πρώτες 40 ημέρες του 2011 καταγράφηκαν περισσότερες από 4.000 προσφυγές, ενώ ολόκληρο το περασμένο έτος είχαν καταγραφεί 8.500.

‘Όπως δηλώνει στο «Έθνος» ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων, Στ. Παραδιάς, σημειώνεται έξαρση των εξώσεων. Ο ίδιος προσθέτει ότι συγκεντρώνονται οφειλές που ξεπερνούν τις 3500 ευρώ, με αποτέλεσμα οι ιδιοκτήτες να χάνουν την υπομονή τους.

Είναι ενδεικτικό ότι οι δικηγόροι που ασχολούνται με τέτοιες υποθέσεις διαπιστώνουν ότι η πελατεία τους έχει αυξηθεί κατά 50%, καθώς όλο και πιο πολλοί ιδιοκτήτες ζητούν νομική βοήθεια για να εισπράξουν τα νοίκια τους.

"Ινστιτούτο Αισθητικής" με... έξτρα "υπηρεσίες"

Στη σύλληψη δύο γυναικών, ηλικίας 35 και 40 ετών αντίστοιχα, προχώρησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Οικονομικών Εγκλημάτων, Αρχαιοκαπηλίας και Ηθών στη Θεσσαλονίκη, με τις κατά περίσταση κατηγορίες της μαστροπείας και την παράβαση του νόμου περί εκδιδομένων επ’ αμοιβή προσώπων.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, σε αιφνιδιαστική έρευνα που πραγματοποίησαν το βράδυ της Παρασκευής οι Αρχές σε Ινστιτούτο Αισθητικής, διαπιστώθηκε ότι η 35χρονη ιδιοκτήτρια της επιχείρησης κανόνιζε επ’ αμοιβή ραντεβού, μέσω αριθμού κινητού τηλεφώνου, ο οποίος ήταν δημοσιευμένος σε στήλη αγγελιών εφημερίδας.

Η ίδια γυναίκα, με σκοπό το κέρδος, προήγαγε στην πορνεία τη 40χρονη υπάλληλό της και διευκόλυνε την ερωτική δραστηριότητα, παραχωρώντας κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο για την έκδοση της.

Από την πλευρά της, η υπάλληλος παρείχε ερωτικές υπηρεσίες, σε επιλεγμένους πελάτες του «Ινστιτούτου», χωρίς να υποβάλλεται στους προβλεπόμενους εργαστηριακούς και κλινικούς ελέγχους και χωρίς να διαθέτει τη σχετική άδεια.

Σημειώνεται ότι επίσης, ο συγκεκριμένος «επαγγελματικός χώρος μασάζ», λειτουργούσε χωρίς την απαιτούμενη άδεια.

Οι συλληφθείσες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Το τελευταίο ταξίδι του Discovery

Το διαστημικό λεωφορείο Discovery απογειώθηκε χθες από το ακρωτήριο Kennedy στη Φλόριντα για το 39ο και τελευταίο του ταξίδι.

Η αποστολή του θα διαρκέσει 11 ημέρες και θα παραδώσει επιστημονικό υλικό και εξοπλισμό στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Γυρίζουν στην πατρίδα οι οκτώ Έλληνες από την Λιβύη

Οκτώ Έλληνες και ένδεκα Κύπριοι που εργάζονται για κυπριακή κατασκευαστική εταιρία στην περιοχή Jalu της Λιβύης, έχουν επιβιβαστεί σε αεροσκάφος C-160 της γερμανικής Πολεμικής Αεροπορίας στο αεροδρόμιο Nafoora της Λιβύης, το οποίο επιστρέφει στην αεροπορική βάση της Σούδας.

Η επιχείρηση απεγκλωβισμού των Ελλήνων και Κυπρίων, αφορά και σε Γερμανούς αλλά και σε άλλους πολίτες ευρωπαϊκών κρατών. Συντονίζεται από τη γερμανική κυβέρνηση σε συνεργασία με το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών. Σ

το πλαίσιο αυτό, δύο C-160 της γερμανικής Πολεμικής Αεροπορίας απογειώθηκαν τις μεσημβρινές ώρες από την αεροπορική βάση της Σούδας στην Κρήτη.

Επισημαίνεται ότι δύο ακόμη Έλληνες πολίτες μεταφέρθηκαν, χθες το βράδυ, από την Τρίπολη στο Βουκουρέστι, όπου παρελήφθησαν από στελέχη της εκεί ελληνικής Πρεσβείας και επέστρεψαν σήμερα στη Θεσσαλονίκη.

Η Πρεσβεία της Ελλάδος στην Τρίπολη, η οποία εξακολουθεί να λειτουργεί, και η Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών θα παράσχουν κάθε δυνατή συνδρομή σε όποιον Έλληνα πολίτη ή ομογενή παραμένει στη Λιβύη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Σκοτώνουν εν ψυχρώ όποιον διαδηλώνει εναντίον του Καντάφι
AWACS στον αέρα - SAS στη Μάλτα... Ετοιμάζουν επέμβαση;
Το ποτάμι αίματος δεν έχει τελειωμό στη Λιβύη - Video
Τον χαβά του ο Καντάφι: "Θα πολεμήσουμε και θα νικήσουμε"
Συγκλονιστικές εικόνες - Video με τις σφαγές του Καντάφι - Ακατάλληλο για παιδιά
Διαβάστε επίσης: Έφτασαν τα πρώτα δύο πλοία από τη Λιβύη!
Διαβάστε επίσης: Απογειώθηκαν τα C-130
Διαβάστε επίσης: “Στην πρεσβεία δεν σηκώνουν τα τηλέφωνα”
Διαβάστε επίσης: Σήμερα το πρωί τα C-130 απογειώνονται για Λιβύη
Διαβάστε επίσης: Δεν θα διστάσει να σκοτώσει κόσμο!
Διαβάστε επίσης: Το τραβάει στα άκρα το σχοινί ο Καντάφι: Οι διαδηλωτές θα τιμωρούνται με θάνατο!
Διαβάστε επίσης: Δε φεύγει ο Καντάφι - Αναμένεται συνέντευξη τύπου του γιου του
Διαβάστε επίσης: 1.000 οι νεκροί της εξέγερσης στη Λιβύη - Χάος και αίμα
Διαβάστε επίσης: Ο Καντάφι «πνίγει» τη Λιβύη στο αίμα - 1.000 οι νεκροί της εξέγερσης

Ηρακλής - Scoda Ξάνθη 1-1

Η πρώτη και η τελευταία φάση του αγώνα ήταν ικανές για να κρίνουν το αποτέλεσμα (1-1) στο "Καυτανζόγλειο". Ηρακλής και Ξάνθη πήραν από ένα βαθμό ο οποίος δεν αφήνει ικανοποιημένη καμία από τις δύο ομάδες στη μάχη για να κλείσουν οριστικά τα σενάρια υποβιβασμού. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με κεφαλιά του Καζάκη στο 3ο μόλις λεπτό ενώ οι "κυανόλευκοι" ισοφάρισαν στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Ντάνι.

Ψυχρολουσία με το καλημέρα για τον Ηρακλή ο οποίος μόλις στο 3ο λεπτό της αναμέτρησης βρέθηκε πίσω στο σκορ. Πριν καλά καλά ζεσταθούν οι ποδοσφαιριστές η Ξάνθη κατάφερε να αιφνιδιάσει με τον Καζάκη ο οποίος έπιασε την κεφαλιά μετά τη σέντρα του Κομεσίδη στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα. Αυτό ήταν το δεύτερο φετινό γκολ του Έλληνα φορ μετά από εκείνο που πέτυχε στη νίκη των Ακριτών με τον Ατρόμητο.

Οι "κυανόλευκοι" θέλησαν να αντιδράσουν άμεσα και είχαν την ευκαιρία στο 9΄ όταν ο Μάρα πέρασε τον Γκσπούρνινγκ αλλά από πολύ πλάγια θέση δεν κατάφερε να πλασάρει σωστά. Μόλις τρία λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν λανθασμένα για χέρι του Αντεφέμι που θα επέσυρε την εσχάτη των ποινών.

Η πίεση του Γηραιού εντάθηκε με αποτέλεσμα η Ξάνθη να έχει παθητικό ρόλο στο παιχνίδι. Το λάθος δεν άργησε να γίνει από τον γκολκίπερ των φιλοξενουμένων που έδιωξε τη μπάλα με άσχημο τρόπο.΄Αυτή κατέληξε στον Λίμα ο οποίος επιχείρησε το σουτ με τον Γκσπούρνινγκ όμως να προλαβαίνει να γυρίσει και να διορθώνει το λάθος του αποσοβώντας το γκολ.

Τα δεδομένα δεν άλλαξαν μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους με τον πρώτο λόγο να έχουν οι γηπεδούχοι την ουσία όμως οι Ακρίτες. Οι ενέργειες των παικτών του Ηρακλή δεν είχαν αποτέλεσμα και όποιες από αυτές κατέληγαν σε τελικές προσπάθειες έβρισκαν τον Αυστριακό γκολκίπερ που με τις επεμβάσεις του προμήνυε πως θα είναι ο καλύτερος του γηπέδου.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους η Ξάνθη προσπάθησε να κάνει ότι και στο ξεκίνημα του αγώνα, να αιφνιδιάσει τον αντίπαλο. Έχοντας την κατοχή προσπάθησε να απειλήσει την αντίπαλη εστία κρατώντας τον αντίπαλο μακριά από τα καρέ της έχοντας ρόλο κομπάρσου στα πρώτα λεπτά.

Η πρώτη υποψία απειλής για τον Ηρακλή προήλθε από τα πόδια του Ντάνι στο 52΄ όταν επιχείρησε ένα μακρινό σουτ που πέρασε άουτ. Κάπου εκεί ξεκίνησε και η υπεροχή των γηπεδούχων που αποφάσισαν να πάρουν τα ηνία του παιχνιδιού και να επιβάλουν τον ρυθμό τους. Στο 53΄ ο Λίμα εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά, ο Παπαστεριανός πήρε την κεφαλιά όμως η μπάλα πέρασε μόλις άουτ.

Οι διαδοχικές φάσεις στα καρέ της Ξάνθης δεν έφεραν αποτέλεσμα. Ακόμα και όταν τα αριθμητικά δεδομένα άλλαξαν με την αποβολή του Φλίσκα με δεύτερη κίτρινη στο 59΄ οι "κυανόλευκοι" δεν κατάφεραν να είναι ουσιαστικοί.

Η απουσία ευκαιριών και το αριθμητικό μειονέκτημα έφεραν την Ξάνθη σε παθητικό ρόλο που έπρεπε να υπερασπιστεί του τέρματος που της έδινε προβάδισμα. Στον αντίποδα οι "κυανόλευκοι" προσπαθούσαν μόνο με στημένες φάσεις να απειλήσουν με κύριο εκτελεστή το Λίμα ο οποίος μετά από κάποιες καλές εκτελέσεις στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος δεν έχει καταφέρει κάτι ιδιαίτερο. Με μοναδικό εκφραστή τον Μάρα ο οποίος μετά από πολύ καιρό επέστρεψε στις καλές εμφανίσεις δεν μπόρεσε να απειλήσει ουσιαστικά. Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά κάτι το οποίο επεδίωξε και ευνοούσε τον φιλοξενούμενο που έπαιζε με 10 και ήταν μπροστά στο σκορ.

Χρειάστηκε να φτάσει το παιχνίδι στο 72΄ για να καταγραφεί τελική για τον Ηρακλή όταν το σουτ του Επαλέ από το ύψος της μεγάλης περιοχής μπλόκαρε ο Γκσπούρινγκ. Η καλύτερη στιγμή ήρθε στο 76΄ όταν ο Καϊτά από πλεονεκτική θέση - όντας οφσάιντ - επιχείρησε το σούτ με τον γκολκίπερ των Ακριτών να διώχνει σε κόρνερ.

Η πίεση του Ηρακλή αυξήθηκε χωρίς όμως να δημιουργεί καλές προϋποθέσεις για να απειληθεί η αντίπαλη εστία που κρατήθηκε ανέπαφη σε μεγάλο βαθμό και λόγο του Γκσπούρνινγκ.

Καθώς η αναμέτρηση όδευε προς την ολοκλήρωση τα διαδοχικά κόρνερ των "κυανολεύκων" 'έσπρωξαν' όλη την ομάδα μπροστά, ακόμα και τον Ελευθερόπουλο. Σε ένα από αυτά στο 92΄ ο Λίμα εκτέλεσε ο Ντάνι βρέθηκε αμαρκάριστος στο δεύτερο δοκάρι και με κοντινό πλασέ έστειλε η μπάλα στα δίχτυα ισοφαρίζοντας ουσιαστικά στην εκπονοή.

Κέρκυρα - Ολυμπιακός Βόλου 1-3

Στο ντεμπούτο του Κατσαβάκη, η φιέστα που ετοίμαζε η Κέρκυρα έκανε φτερά. Μέσα σε 27 λεπτά ο Ολυμπιακός Βόλου καθάρισε τους Φαίακες με συνταγή Τσιώλη και έκανε ένα ακόμα βήμα για τα πλέι οφ με το τελικό 1-3.

Αιφνιδιασμός με το καλημέρα στο νησί. Ο Ολυμπιακός Βόλου στο 4ο λεπτο βρήκε δίχτυα με τον Σολάκη και «πάγωσε» τους Φαίακες. Οι φιλοξενούμενοι διατήρησαν την υπεροχή και την κατοχή της μπάλας, την ώρα που η Κέρκυρα αναζήτησε τρόπους να συνέλθει και να απειλήσει. Φευ, Ρίκκα και Γραμμόζης δεν συνεργάστηκαν καλά στο κέντρο.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Μπρέσκα να κάνει πάρτι. Στο 24΄ τροφοδότησε τον Σολάκη, ο οποίος έκανε το 0-2 σαν σε προπόνηση, ενώ τρία λεπτά μετά υπέγραψε από το πρώτο ημίχρονο την νίκη των Ερυθρόλευκων με μια ασύλληπτη οβίδα στο 27’.

Η Κέρκυρα πριν καν συμπληρωθεί το μισάωρο έχασε τα αυγά και τα πασχάλια και η ανατροπή ήταν κυριολεκτικά βουνό. Ο Καλαντζής μείωσε στο 50΄, ωστόσο αντίδραση επί της ουσίας δεν υπήρξε στο δεύτερο μέρος και η φιέστα των γηπεδούχων εξελίχθηκε σε εφιάλτη.

Σκοτώνουν εν ψυχρώ όποιον διαδηλώνει εναντίον του Καντάφι

"Μισθοφόροι" που μεταφέρθηκαν στη Μιζουράτα με ελικόπτερα του καθεστώτος του Καντάφι άνοιξαν πυρ εναντίον διαδηλωτών την ώρα που βρίσκονταν στην κηδεία των θυμάτων των χθεσινών συγκρούσεων, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα.

Μιλώντας στο Γαλλικό πρακτορείο ο αυτόπτης μάρτυρας διευκρίνισε οτι δύο ελικόπτερα μετέφεραν "μισθοφόρους" σε αυτή την πόλη, την τρίτη μεγαλύτερη της Λιβύης, που βρίσκεται 150 χιλιόμετρα ανατολικά της Τρίπολης. Κατα τη διάρκεια της συνομιλίας με το γαλλικό πρακτορείο ακούγονταν πυροβολισμοί.

Την ίδια ώρα, συνεδριάζει εκ νέου σήμερα το συμβούλιο ασφαλείας του ΟΗΕ προκειμένου να αποφασίσει πάνω σε ψήφισμα που μιλά για “Εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας”. Οι ΗΠΑ έχουν ήδη επιβάλλει μονομερείς κυρώσεις. Ο πρόεδρος Ομπάμα υπέγραψε διάταγμα με το οποίο μπλοκάρονται όλες οι συναλλαγές με τη Λιβύη και “παγώνοντας” όλα τα περιουσιακά στοιχεία του Καντάφι και των παιδιών του που ελέγχουν οι ΗΠΑ.

Η ΕΕ συμφώνησε επίσης να επιβάλλει εμπάργκο στην πώληση όπλων και να απαγορεύσει τα ταξίδια προς τη Λιβύη για τους πολίτες της.

Πολεμικά πλοία καταπλέουν στην περιοχή
Έντονη είναι η πολεμική κινητικότητα στην περιοχή, με αρμάδα πολεμικών να βρίσκεται ήδη ανοιχτά της Λιβύης. Μεταξύ αυτών και η ελληνική φρεγάτα “Ψαρά”. Σύμφωνα με πληροφορίεςt, 15 πολεμικά βρίσκονται στην περιοχή : η βρετανική φρεγάτα HMS Cumberland, γερμανική φρεγάτα, ένα πετρελαιοφόρο, η ελληνική φρεγάτα ΨΑΡΑ, μία Ολλανδική φρεγάτα, τέσσερα ιταλικά πλοία τρία τουρκικά και τρία γαλλικά.

Η παρουσία των πολεμικών πλοίων δεν αποτελεί απλά μία επίδειξη δύναμης ή μια εγγύηση ασφάλειας για τους ξένους πολίτες που εγκαταλείπουν μαζικά τη Λιβύη. Έχουν ως αποστολή και την αποτροπή ενός μεταναστευτικού κύματος που έτσι κι αλλιώς αναμένεται από τη φλεγόμενη Λιβύη.

Ο Γάλλος υπουργός Άμυνας Αλέν Ζιπέ,δήλωσε χθες ότι «όταν μία κυβέρνηση είναι ανίκανη να προστατεύσει τους πολίτες της η διεθνής κοινότητα είναι υποχρεωμένη να παρέμβει». Ο ΓΓ του ΝΑΤΟ Άντερς Φογκ Ράσμουσεν που τη Πέμπτη δήλωνε ότι το ΝΑΤΟ δεν είχε πρόθεση να παρέμβει χθες φαινόταν λιγότερο βέβαιος για τη δήλωσή του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Γυρίζουν στην πατρίδα οι οκτώ Έλληνες από την Λιβύη
AWACS στον αέρα - SAS στη Μάλτα... Ετοιμάζουν επέμβαση;
Το ποτάμι αίματος δεν έχει τελειωμό στη Λιβύη - Video
Τον χαβά του ο Καντάφι: "Θα πολεμήσουμε και θα νικήσουμε"
Συγκλονιστικές εικόνες - Video με τις σφαγές του Καντάφι - Ακατάλληλο για παιδιά
Διαβάστε επίσης: Έφτασαν τα πρώτα δύο πλοία από τη Λιβύη!
Διαβάστε επίσης: Απογειώθηκαν τα C-130
Διαβάστε επίσης: “Στην πρεσβεία δεν σηκώνουν τα τηλέφωνα”
Διαβάστε επίσης: Σήμερα το πρωί τα C-130 απογειώνονται για Λιβύη
Διαβάστε επίσης: Δεν θα διστάσει να σκοτώσει κόσμο!
Διαβάστε επίσης: Το τραβάει στα άκρα το σχοινί ο Καντάφι: Οι διαδηλωτές θα τιμωρούνται με θάνατο!
Διαβάστε επίσης: Δε φεύγει ο Καντάφι - Αναμένεται συνέντευξη τύπου του γιου του
Διαβάστε επίσης: 1.000 οι νεκροί της εξέγερσης στη Λιβύη - Χάος και αίμα
Διαβάστε επίσης: Ο Καντάφι «πνίγει» τη Λιβύη στο αίμα - 1.000 οι νεκροί της εξέγερσης

Θεσσαλονίκη: Με φυσικό αέριο τα οχήματα του Δήμου

Ένα νέο μέτρο προωθεί ο δήμος Θεσσαλονίκης το οποίο προβλέπει τη χρήση φυσικού αερίου για την κίνηση του συνόλου των οχημάτων.

Για την «πράσινη πρωτοβουλία» προωθείται η άμεση συνεργασία με τη ΔΕΠΑ η οποία εδώ και χρόνια έχει κατασκευάσει, δύο σταθμούς πλήρωσης οχημάτων με φυσικό αέριο στο νομό Αττικής.

Ξεπερνούν τους 20.000 οι άστεγοι στην Ελλάδα

Ξεπερνούν τους 20.000 οι άστεγοι στη χώρα μας, σύμφωνα με εκτιμήσεις της ΜΚΟ «Κλίμακα». Όπως αναφέρει η επικεφαλής του προγράμματος της ΜΚΟ για τους άστεγους, κ. Άντα Αλαμάνου, έχουν καταμετρηθεί όχι μόνο όσοι κοιμούνται σε παγκάκια, αλλά και όσοι αντιμετωπίζουν επισιτιστικά προβλήματα. Σημειώνεται ότι οι μισοί από αυτούς τους άστεγους ζουν στην Αθήνα,

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου», η κρίση έχει δημιουργήσει μια νέα τάξη αστέγων, τους νεοάστεγους. Πρόκειται για ανθρώπους 28 έως 50 ετών, οι οποίοι είχαν ένα καλό βιοτικό επίπεδο και λόγω της οικονομικής συγκυρίας βρέθηκαν από τη μία στιγμή στην άλλη, στους δρόμους. Η Α. Αλαμάνου εξηγεί ότι πρόκειται ουσιαστικά για ανθρώπους που έχασαν τα σπίτια τους, λόγω των χρεών και λόγω της ανεργίας.

Αυτή τη στιγμή στην Αθήνα υπάρχουν περίπου 10.000 άστεγοι. Από αυτούς οι 3.000 κοιμούνται στα παγκάκια της πόλης. Στη Θεσσαλονίκη, οι περισσότεροι από τους 2.500 αστέγους είναι στην ηλικία των 50 ετών, ή είναι ανύπανδρες μητέρες.

Εκτός από τα προβλήματα διαβίωσης, οι άστεγοι αντιμετωπίζουν και σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα. Το 85% των αστέγων υποφέρει από κάποια μορφή κατάθλιψης.

1η Μάρτη: "Δεν πληρώνω"

Νέα κινητοποίηση κατά του εισιτηρίου στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, καλούν τα μέλη του ανοιχτού συντονισμού επιβατών Αττικής την 1 Μαρτίου. Από τις 06:30 έως τις 09:30 το πρωί δεν θα πληρώσουν σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσαν.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Συνεχίζουμε με μαζική και συλλογική Αντίδραση – Ανυπακοή:

- Για να παρθούν πίσω οι δυσβάστακτες αυξήσεις στα εισιτήρια

- Να ακυρωθούν τα μέτρα που διαλύουν τις δημόσιες συγκοινωνίες και μετατρέπουν την μετακίνηση σε είδος πολυτελείας

- Ενισχύουμε την αλληλεγγύη μας στους αγώνες των εργαζομένων».

Ηλικιωμένος πυροβόλησε 17χρονο

Σκληρές σκηνές βίας εκτυλίχθηκαν, στις Φιλιάτες Θεσπρωτίας, όταν ένας 65χρονος για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο πυροβόλησε έναν 17χρονο συγχωριανό του, με δίκαννο κυνηγετικό όπλο.

Ο ανήλικος τραυματίστηκε στο πόδι και στην συνέχεια μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της πόλης όπου νοσηλεύεται μέχρι αυτήν την ώρα.
Ο 65χρονος δράστης συνελήφθη χθες το βράδυ στις 23:10 από άνδρες της Αστυνομίας, ενώ αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Κουμπίτσα: Είμαι πολύ τυχερός

Ο Ρόμπερτ Κούμπιτσα νιώθει ότι είναι τυχερός, μετά το σοβαρό ατύχημα που είχε στην Ιταλία και δεν ανησυχεί για την αποθεραπεία του. Στο πλευρό του και ο μάνατζέρ του. Το πολύ σοβαρό ατύχημα, που είχε ο Ρόμπερτ Κούμπιτσα σε αγώνα Ράλι στην Ιταλία, τον έχει αφήσει εκτός δράσης για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ωστόσο, ο Πολωνός αισθάνεται τυχερός, όπως αποκάλυψε σε δηλώσεις του, και δεν ανησυχεί για την αποθεραπεία του.

«Ξέρω πως δεν είμαι σε πολύ καλή κατάσταση, αλλά θεωρώ πως είμαι τυχερός. Θα διανύσω μια μακρά και δύσκολη περίοδο αποθεραπείας, αλλά δεν ανησυχώ για αυτό», ήταν τα λόγια του πιλότου της Renault.

Βέβαια, θα έχει στο πλευρό του και τον μάνατζέρ του, Ντανιέλε Μορέλι, ο οποίος σύγκρινε τους γιατρούς με τους μηχανικούς. «Οι γιατροί και φυσιοθεραπευτές είναι όπως οι μηχανικοί, προσαρμόζουν, αλλάζουν και διορθώνουν τον κινητήρα για να έχουν τα καλύτερα αποτελέσματα».

Πεθαίνουν οι ελπίδες στη Νέα Ζηλανδία

Οι νεκροί από το σεισμό στη Νέα Ζηλανδία έφτασαν τους 144, σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό και καθώς θεωρείται πλέον απίθανο να ανασυρθούν άλλοι επιζώντες από τα ερείπια.

«Αναμένουμε ότι ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί καθώς τα σωστικά συνεργεία σταδιακά εντοπίζουν όλο και περισσότερους νεκρούς μέσα στα ερείπια», δήλωσε ο αστυνομικός διευθυντής Ντέιβ Κλιφ μιλώντας στους δημοσιογράφους.

Ο τελευταίος άνθρωπος που βρέθηκε ζωντανός ήταν μια γυναίκα η οποία ανασύρθηκε από τα χαλάσματα το απόγευμα της Τετάρτης.

Πάτρα: Ζητιανεύουν για τα φάρμακα

Ζητιανεύουν ακόμα και βασικά φάρμακα όπως τα αναλγητικά, εκατοντάδες Πατρινοί που κατά το παρελθόν είχαν ασφάλεια και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη από την πρόνοια. Μετά την εφαρμογή του Καλλικράτη, η υπηρεσία της Νομαρχίας πέρασε στην δικαιοδοσία του Δήμου της Πάτρας.

Ο Δήμος σύμφωνα με πληροφορίες, παρέλαβε περίπου πεντακόσιες περιπτώσεις σε εκκρεμότητα και άρχισε να εργάζεται πάνω σε αυτές πριν λίγο καιρό, αφού χρειάστηκε και η επανασύσταση της επιτροπής που εγκρίνει τις αιτήσεις.

Η επιτροπή συνεδριάζει μόνο δυο φορές την εβδομάδα, όμως αυτό δεν είναι αρκετό, αφού υπάρχουν σχεδόν καθημερινά και νέες αιτήσεις για βιβλιάρια πρόνοιας, γιατί η φτώχεια και η ανέχεια καλπάζουν.

Όλο αυτό το ζοφερό σκηνικό, που πρέπει άμεσα να αλλάξει, έχει αναγκάσει εκατοντάδες πολίτες που δεν μπορούν να αγοράσουν φάρμακα και ιατρικές υπηρεσίες κυριολεκτικά να… ζητιανεύουν για την υγεία τους!!!

Στο έλεος του Θεού οι κάτοικοι στο Αγαθονήσι - Πέθανε επειδή δεν είχε πλοίο

Αγαθονήσι. Οργή και αγανάκτηση εκφράζουν οι κάτοικοι του ακριτικού νησιού που ξαφνικά έμειναν χωρίς πλοίο. Παρά τις προσπάθειες του Δημάρχου του νησιού στο υπουργείο ότι δεν έχουν πλοίο και μπορεί ακόμη και να πεθάνουν αβοήθητοι, το αίτημά τους δεν εισακούστηκε.

Αποτέλεσμα να αφήσει την τελευταία του πνοή στο νησί ένας 55χρονος, υπάλληλος των ΕΛ.ΤΑ. που έχριζε βοήθειας να μεταφερθεί στο νοσοκομείο της γειτονικής Σάμου για νοσηλεία, αλλά πλοίο δεν υπήρχε για να τον μεταφέρει. Έτσι ο δυστυχής ακρίτας περίμενε πλοίο μέχρι που ξεψύχησε.

Ο Δήμαρχος του νησιού, Βαγγέλης Κόττορος, εξιστορεί το θλιβερό συμβάν, στην τηλεόραση ΚΟΣΜΟΣ, πως έγινε αυτό που φοβόταν και που προειδοποιούσε την πολιτική ηγεσία ότι λόγω του χειμώνα θα πεθάνουν άνθρωποι αβοήθητοι....

ον ξυλοκόπησαν τα αδέρφια της συμμαθήτριάς του

Θύμα ξυλοδαρμού έπεσε έξω από το σχολείο μαθητής του 1ου ΕΠΑΛ Αμαλιάδας, από τα αδέλφια μιας μαθήτριας, για ένα πείραγμα που της έκανε.

Μάλιστα ο μαθητής χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο Αμαλιάδας για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες και να υποβληθεί στις απαραίτητες εξετάσεις, αφού είχε χτυπηθεί στο κεφάλι και σε άλλα σημεία του σώματος, χωρίς ευτυχώς η κατάσταση της υγείας του να εμπνέει ανησυχία.

Όπως δημοσιεύει η εφημερίδα «Πρώτη», ο πατέρας του μαθητή κατέθεσε μήνυση για τον ξυλοδαρμό του γιου του, ενώ την ερχόμενη εβδομάδα το θέμα θα απασχολήσει τον σύλλογο καθηγητών του σχολείου. Ανάλογο περιστατικό πάντως έχει απασχολήσει ξανά κατά το παρελθόν το 1ο ΕΠΑΛ και είναι έντονος ο προβληματισμός για το γεγονός ότι συχνά έξω από το σχολείο βρίσκονται αρκετοί εξωσχολικοί.

Παραμένουν εγκλωβισμένοι 8 Έλληνες στη Λιβύη - Video

Συνεχίζεται το δράμα οκτώ Ελλήνων που έχουν εγκλωβιστεί εδώ και ημέρες σε εργοτάξιο στην έρημο της Λιβύης, ενώ από το ελληνικό ΥΠΕΞ εκφράζεται η προσδοκία ότι μπορεί να επαναπατριστούν ακόμη και σήμερα.

Οι οκτώ έλληνες εργαζόμενοι σε κατασκευαστική εταιρεία, βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε εργοτάξιο της περιοχής Ντιάλο στην έρημο της Λιβύης. Μαζί τους βρίσκονται 12 Κύπριοι και 20 άλλοι ευρωπαίοι πολίτες καθώς και 250 Ασιάτες.

Η κατάστασή τους είναι δραματική καθώς πέραν του φόβου ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να δεχτούν επίθεση ενόπλων, τους τελειώνουν τα αποθέματα. Ο εργαζόμενος κ. Γαβριηλίδης που μίλησε τηλεφωνικά στη ΝΕΤ ανέφερε ότι δεν τολμούν να βγουν έξω.

Σύμφωνα με το ελληνικό ΥΠΕΞ το έργο του απεγκλωβισμού είναι δύσκολο γιατί η περιοχή είναι απομονωμένη, με περιορισμένη δυνατότητα πρόσβασης. Στην Ντιάλο, υπάρχει ιδιωτικό αεροδρόμιο, ωστόσο δεν έχει δοθεί άδεια από τις λιβυκές αρχές για υπέρπτηση και προσγείωση.

Μιλώντας στη ΝΕΤ ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ Γρηγόρης Δελαβέκουρας, δήλωσε ότι οι προσπάθειες συνεχίζονται και ότι ίσως σήμερα οι άνθρωποι επιστρέψουν στην Ελλάδα.

Στο μεταξύ, κατα χιλιάδες φτάνουν στην Κρήτη κινέζοι υπήκοοι. Μέχρι στιγμής έχουν φτάσει τρία ελληνικά πλοία με πάνω από 7.000 Κινέζους στο λιμάνι του Ηρακλείου. Αναμένονται ωστόσο ακόμη 4.000.

Την Κυριακή φτάνει στον Πειραιά το Νήσος Ρόδος με πολίτες τρίτων χωρών που ξέφυγαν από την κόλαση της Λιβύης, ενώ στο λιμάνι της πόλης Μιζουράτα κατέπλευσε το “Κνωσσός Παλάς”.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα των κατοίκων της Κερατέας

Δε σταματά με τίποτα η μάχη της Κερατέας. Μετά τη μεγάλη σε όγκο συμμετοχή κατοίκων της περιοχής στο σχετικό μπλοκ στη διαδήλωση της 23ης Φεβρουαρίου, οι πολίτες της περιοχής ετοιμάζουν και νέες ενέργειες σε συνεργασία με τους Οικολόγους Πράσινους.

Έτσι, τη Δευτέρα το κόμμα και οι φορείς της περιοχής Κερατέας οργανώνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από το κτίριο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής στην οδό Κατεχάκη 56, στις 10:00π.μ.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η έκφραση της διαμαρτυρίας για τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται η Αποκεντρωμένη Διοίκηση τον σχεδιασμό για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Περιφέρεια Αττικής και η έκφραση της αλληλεγγύης στους κατοίκους της Κερατέας.

Το πρόγραμμα της 24ης αγωνιστικής της Super League

Μέσα στην παράνοια του απόηχου του ντέρμπι, την ώρα που όλες οι ομάδες ξέμειναν από ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, η κακομοίρα 24η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας, καλείται να μας αποδείξει ότι σε τούτο εδώ τον τόπο παίζεται και… ποδόσφαιρο.

Θα τα καταφέρει;

Οι «αιώνιοι», μία εβδομάδα μετά το παρατράγουδο του περασμένου Σαββάτου, θα προσπαθήσουν να μας κάνουν να ξεχαστούμε...

Ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός φιλοξενείται από τον Πανιώνιο, ενώ, από την άλλη, ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Ατρόμητο στο ΟΑΚΑ, σε έναν αγώνα -που όπως δήλωσε και ο αρχηγός του- θα μετατραπεί σε γιορτή.

Κορμιά θα πέσουν στο Ηρακλής- SKODA Ξάνθη που ισοβαθμούν στον βαθμολογικό πίνακα. Η ΑΕΚ ταξιδεύει στην Κρήτη για το ματς με τον Εργοτέλη, ενώ ο συγκάτοικός της στους 34 βαθμούς, ΠΑΟΚ, φιλοξενεί την… ξεφουσκωμένη το τελευταίο διάστημα Καβάλα.

Το πρόγραμμα της 24ης αγωνιστικής
Σάββατο, 26/2

Ηρακλής-SKODA Ξάνθη (17:15)
Από τους 28 βαθμούς η… θέα δεν είναι και τόσο όμορφη. Το μάτι δεν χάνεται στο βάθος του τοπίου, εξαιτίας της ζώνης του υποβιβασμού που δεν απέχει πολύ και στέκεται εμπόδιο. Τόσο ο Ηρακλής όσο και η Ξάνθη, έχοντας συγκομιδή 28 βαθμών δεν έχουν απεμπλακεί από τα σενάρια υποβιβασμού και αμφότερες θέλουν το «τρίποντο» πάση θυσία. Κλισέ τύπου: «Αίμα και άμμος», «θα πέσουν κορμιά» χωράνε για να περιγράψουν το μεταξύ τους ματς.

Κέρκυρα-Ολυμπιακός Βόλου (17:15)
Πρόκειται, μέχρι στιγμής, για τις εκπλήξεις του φετινού πρωταθλήματος. Βέβαια, κυρίως το δημιούργημα του Σάκη Τσιώλη, ο οποίος πλέον αποτελεί παρελθόν από τον πάγκο των φιλοξενούμενων, με το ποδόσφαιρό που έχει παίξει φέτος έχει κάνει τη διαφορά. Θα καταφέρει στο ντεμπούτο του ο Κατσαβάκης να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων; Θα πάρουν το τρίποντο οι «Φαίακες» για να νιώσουν σαν πούπουλο, απαλλαγμένοι από το μεγάλο άγχος της μάχης της σωτηρίας; Ίδωμεν…

Παναθηναϊκός-Ατρόμητος (19:30)
Φανταστείτε τη σύγχυση που θα προκαλούσε στο μυαλό ενός τουρίστα, ο οποίος δεν έχει ιδέα από ελληνικό ποδόσφαιρο, το γεγονός ότι ο χαμένος του μεγάλου ντέρμπι, την αμέσως επόμενη αγωνιστική, διοργανώνει κάτι σαν... γιορτή στην έδρα του! Τι θα σκεφτόταν άραγε για τη χώρα μας; Πάντως, ο Παναθηναϊκός δεν θα πρέπει να χαλαρώσει, γιατί ο Ατρόμητος, αποδεδειγμένα, είναι ικανός να χαλάσει οποιοδήποτε πάρτι.

Κυριακή, 27/2

Λάρισα-Άρης (15:00)
Κανείς τους δεν έχει περιθώριο για απώλειες. Από την μία η ΑΕΛ, η οποία έχει μείνει με την ελπίδα -αν χάσει τότε ίσως θα χάσει κι αυτήν- για να παραμείνει στην κατηγορία και από την άλλη ο ευρωπαίος Άρης, που μετά την περιπέτεια στο Μάντσεστερ, γλυκάθηκε και γνωρίζει ότι αν συνεχίσει να χάνει βαθμούς στην πατρίδα με τον ίδιο ρυθμό, τότε του χρόνου θα παρακολουθεί από τον καναπέ του το Europa League.

Πανσερραϊκός-Αστέρας Τρίπολης (15:00)
Όλα τα παιχνίδια που ακολουθούν, τόσο για τον Πανσερραϊκό όσο για τον Αστέρα, είναι "τελικοί". Οι γηπεδούχοι έχουν μείνει μόνο με την ελπίδα, ενώ οι φιλοξενούμενοι αν χάσουν θα πρέπει κι αυτοί από την πλευρά τους να αρχίσουν να συμβιβάζονται με την ιδέα του υποβιβασμού. Άλλο ένα ματς της 24ης αγωνιστικής στο οποίο χωράνε όλα τα κλισέ...

Εργοτέλης-ΑΕΚ (17:15)
Απ’ έξω "κούκλα" και από μέσα… "πανούκλα" έχει γίνει η ΑΕΚ. Η ομάδα που ανατρέπει καθιερωμένα και παροιμίες, δοκιμάζεται στο «Παγκρήτιο» κόντρα στον Εργοτέλη που έχει κάθε δικαίωμα λόγω της θέσης του στον βαθμολογικό πίνακα να… προσανατολίζεται ευρωπαϊκά. Βέβαια, για να φύγει από την Κρήτη νικήτρια η Ένωση, θα πρέπει πρώτα να βγάλει από το μυαλό της τον στόχο του Κυπέλλου (την ερχόμενη Τετάρτη παίζει με τον ΠΑΟΚ).

ΠΑΟΚ-Καβάλα (17:15)
Ο «Δικέφαλος του Βορρά», έχοντας γλυκόπικρη γεύση στο στόμα από τον τρόπο που αποκλείστηκε μεσοβδόμαδα από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο Europa League, φιλοξενεί την πάντα επικίνδυνη Καβάλα στην Τούμπα. Από τη μία ο Χάβος που, εκτός από την κούραση των παικτών του, έχει να διαχειριστεί και το γεγονός ότι την ερχόμενη Τετάρτη η ομάδα του δίνει αγώνα για το Κύπελλο με την ΑΕΚ και από την άλλη ο Κάσπερτσακ που προσπαθεί να ανεβάσει την ψυχολογία των "αργοναυτών", οι οποίοι τον τελευταίο καιρό δείχνουν «ξεφουσκωμένοι».

Πανιώνιος-Ολυμπιακός (19:30)
Το ματς που εβδομάδες πριν το πρώτο σφύριγμά του έχει συζητηθεί όσο λίγα στη φετινή κούρσα της Σούπερ Λίγκας. Ο Πανιώνιος που «διψάει» για βαθμούς υποδέχεται τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό χωρίς όμως να έχει στη διάθεσή του τα δύο πολύτιμα –και «ερυθρόλευκα»- όπλα του, τον Κώστα Μήτρογλου και τον Μιχάλη Γκαλίτσιο.

ΟΤΕ: Καθαρά κέρδη 39,6 εκατ. ευρώ

Όλο και πιο έντονα ορατές γίνονται οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης και στο χώρο των τηλεπικοινωνιών, όπως προκύπτει από τα στοιχεία των οικονομικών αποτελεσμάτων του ΟΤΕ, κυρίως του Δ' Τριμήνου του 2010 που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ο Οργανισμός.

Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά σε επίπεδο Ομίλου ο κύκλος εργασιών παρουσίασε το Δ΄ τρίμηνο του 2010, υστέρηση κατά 12,4% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2009 και διαμορφώθηκε στα 1.330,4 εκατομμύρια ευρώ, ενώ στο 12μηνο διαμορφώθηκε στα 5.482,8 εκατ. ευρώ μειωμένος κατά 8%. Το EBITDA το Δ΄τρίμηνο διαμορφώθηκε στα 311 μειωμένο κατά 39,2% ενώ σε ετήσια βάση μειώθηκε κατά 20,5% στα 1.747,9.

Σε ότι αφορά στα αποτελέσματα, αυτά το τελευταίο τρίμηνο του 2010 μεταβλήθηκαν σε ζημιές 91,7 εκατομμυρίων ευρώ. Η αρνητική αυτή εξέλιξη, σύμφωνα με τον ΟΤΕ οφείλεται σε δύο βασικούς λόγους: Πρώτον ότι το τρίμηνο αυτό επιβαρύνθηκε από έκτακτη επιπλέον οικονομική επιβάρυνση ύψους €129,8 εκατ. που επιβλήθηκε στον Οργανισμό για το πρόγραμμα εθελούσιας αποχώρησης (2005-2006) και δεύτερον λόγω της απομείωσης της αξίας των πάγιων περιουσιακών στοιχείων της RomTelecom, που είχε μια συνολική επιβάρυνση στα καθαρά αποτελέσματα του Ομίλου, ύψους €77,6 εκατ. Σε επίπεδο 12μηνου 2010 τα καθαρά κέρδη παρουσίασαν πτώση της τάξης του 90,4% και διαμορφώθηκαν στα 39,6 εκατ. ευρώ έναντι 410,9 το 2009.

Στις επιμέρους δραστηριότητες του Ομίλου, όλα τα στοιχεία έχουν αρνητικό πρόσημο, είτε πρόκειται για σταθερή είτε για κινητή τηλεφωνία, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στις βαλκανικές χώρες που δραστηριοποιείται ο ΟΤΕ.

Συγκεκριμένα, στην Ελλάδα, ο κύκλος εργασιών από τη σταθερή τηλεφωνία σημείωσε πτώση στο 12μηνο κατά 10,1% και διαμορφώθηκε στα 2.169,8 εκατ. ευρώ, ενώ η πτώση στο Δ΄Τρίμηνο ήταν της τάξης του 15,8% στα 521,7 εκατ. ευρώ. Στο τρίμηνο αυτό καταγράφηκαν ζημιές ύψους 79,3 εκατ. ευρώ. Η πτώση του τζίρου οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι στο Δ' τρίμηνο του 2010, έγιναν περίπου 134.000 αποσυνδέσεις σε γραμμές PSTN και κανάλια ISDN καθώς οι καταναλωτές στράφηκαν σε ανταγωνιστικές προσφορές, με τιμές τις οποίες ο ΟΤΕ δε μπορεί να ανταγωνιστεί λόγω της Ρυθμιστικής Αρχής.

Στον τομέα της κινητής τηλεφωνίας, η Cosmote κατά τη διάρκεια του 2010, κατάφερε να βελτιώσει τη θέση της στην ελληνική αγορά, να διατηρήσει τα μερίδια αγοράς της σε Βουλγαρία και Ρουμανία καθώς και την ισχυρή της θέση στη Αλβανία. Ως αποτέλεσμα, παρά τις επιμέρους απώλειες, οι πελάτες κινητής τηλεφωνίας του Ομίλου διαμορφώθηκαν σε περίπου 21 εκατ., ελαφρώς μειωμένοι σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.

Στην Ελλάδα ο κύκλος εργασιών της Cosmote μειώθηκε το Δ΄τρίμηνο του 2010 κατά 17% στα 429,9 εκατ ευρώ. Η πελατειακή της βάση διαμορφώθηκε σε 8 εκατομμύρια, μειωμένη κατά 13,3%, γεγονός που οφείλεται κυρίως στην καρτοκινητή λόγω της υποχρεωτικής διαδικασίας ταυτοποίησης που ξεκίνησε για όλη την αγορά στα τέλη του 2009. Η COSMOTE έρχεται πρώτη στην ελληνική αγορά κινητού ευρυζωνικού Ιnternet, με τους πελάτες της να ενισχύονται κατά 23% το Δ' τρίμηνο του 2010 σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Ιερέας με ...καλλιτεχνικές ανησυχίες

"Καλλιτεχνική" παρέμβαση στον ιερό μητροπολιτικό ναό του Αγίου Νικολάου, στο σύμβολο της Κοζάνης, έγινε από τον ίδιο τον ιερέα.

Χωρίς κάποια ενημέρωση της Εφορίας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, τοποθετήθηκε μέσα στον ιερό του ναού μια μαρμάρινη, κακόγουστη βρύση, με ένα ψάρι, που δεν συνάδει με την αισθητική του ναού!

Η βρύση-έκτρωμα τοποθετήθηκε μπροστά στην αγιογραφία της Παναγίας! Και δεν είναι η μόνη παρέμβαση! Υπάρχουν πολλά έπιπλα που καλύπτουν και άλλες αγιογραφίες, ενώ υπάρχει και επιχρωμάτωση, η οποία προκαλεί επίσης ερωτηματικά!

Ήδη η προϊσταμένη της Εφορίας Μαρία Τσιάπαλη, η οποία δεν ενημερώθηκε για τη νέα αυτή (είχαν προηγηθεί ανάλογες κινήσεις σε επισκοπείο, αλλά και σε άλλους ιερούς ναούς, με εντολή του μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης Παύλου) απαράδεκτη παρέμβαση, έχει αποστείλει, σύμφωνα με πληροφορίες, έγγραφο πριν από αρκετές ημέρες στην Ιερά Μητρόπολη Σερβίων και Κοζάνης, με το οποίο ζητά να απομακρυνθεί η βρύση-έκτρωμα.

Να σημειωθεί ότι ο ιερός ναός Αγίου Νικολάου είναι μνημείο και απαγορεύεται οποιαδήποτε παρέμβαση, χωρίς άδεια από την αρμόδια Εφορία και το ΚΑΣ!

1 εκατ. ευρώ για έργα αποκατάστασης σε δύο μονές του Αγίου Όρους

Εργασίες αποκατάστασης θα ξεκινήσουν σε δύο μονές του Αγίου Όρους το επόμενο χρονικό διάστημα. Πιο συγκεκριμένα οι εργασίες αφορούν την αποκατάσταση εργατόσπιτου στην Μονή Καρακάλου και του Πύργου των Τριών Ιεραρχών στη Μονή Βατοπεδίου. Τα έργα αναμένεται να φτάσουν το 1 εκατ. ευρώ.

Οι αποφάσεις για τις σχετικές χρηματοδοτήσεις από το ΕΣΠΑ ελήφθησαν από τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης Θύμιο Σώκο.

Συνολικά εγκρίθηκαν από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση πιστώσεις ύψους 28.592.369 ευρώ για την υλοποίηση 15 έργων στην Κεντρική Μακεδονία. Σε αυτά περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, η συντήρηση του διατηρητέου κτιρίου των πρώην δημοτικών σφαγείων και η επανάχρησή του ως αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και η δημιουργία συνεδριακού Κέντρου Ιστορίας και Λαογραφίας του δήμου Αλεξάνδρειας Ημαθίας.

Στο μεταξύ δόθηκε εντολή από τις υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για την αποπληρωμή της χρηματοδότησης μελετών που αφορούν την υλοποίηση επειγόντων αντιπλημμυρικών έργων στην Κεντρική Μακεδονία, την αποκατάσταση ζημιών από τις πλημμύρες του 2006 στη Θεσσαλονίκη και την αντιπλημμυρική προστασία της Χαλκιδικής.

Δεν ησυχάζει η Αίγυπτος

Αιγύπτιοι στρατιώτες πυροβόλησαν στον αέρα και χρησιμοποίησαν ρόπαλα τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου για να διαλύσουν διαδηλωτές που απαιτούν να καθαιρεθεί η κυβέρνηση που διόρισε ο πρώην πρόεδρος Χόσνι Μουμπάρακ.

Χιλιάδες συγκεντρώθηκαν χθες στην πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου για να γιορτάσουν τις δύο εβδομάδες από την παραίτηση του Μουμπάρακ και να υπενθυμίσουν στους νέους άρχοντες της χώρας, που έχουν δεσμευτεί να αποτρέψουν μια ‘αντεπανάσταση’, την δύναμη του λαού.

Στη συγκέντρωση στην πλατεία της Απελευθέρωσης, επίκεντρο του ξεσηκωμού εναντίον του προέδρου, οι διαδηλωτές κάλεσαν το στρατό, ο οποίος διαβεβαιώνει ότι ‘δε θα υπάρξει επιστροφή στο παρελθόν’ --στην εποχή Μουμπάρακ-- να καθαιρέσουν την δοτή κυβέρνηση και να διορίσουν κυβέρνηση τεχνοκρατών.

Μετά τα μεσάνυχτα όμως διαδηλωτές είπαν ότι στρατιώτες πυροβόλησαν στον αέρα, έσβησαν τις λάμπες στην περιοχή και κινήθηκαν εναντίον των συγκεντρωμένων για να τους αναγκάσουν να φύγουν από την πλατεία.

‘Η στρατονομία χρησιμοποίησε όπλα και τέιζερ (σ.σ. όπλα ηλεκτρικής εκκένωσης) για να χτυπήσει διαδηλωτές’, δήλωσε ο Άχμεντ Μπάγατ, ο οποίος συμμετείχε στην κινητοποίηση, τηλεφωνικά στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερς. ‘Ο στρατός χρησιμοποιεί ξανά βία. Αλλά οι διαδηλωτές δεν ανταπέδωσαν’.

Οι διαδηλωτές έφυγαν από το κέντρο αλλά πολλοί μαζεύτηκαν σε κοντινούς δρόμους, σύμφωνα με έναν άλλο διαδηλωτή, τον Μοχάμεντ Ίμαντ. Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι είδαν πολλούς διαδηλωτές να πέφτουν στο έδαφος αλλά δεν είναι σαφές εάν τραυματίστηκαν και πόσο σοβαρά.

‘Είμαι ένας από τους χιλιάδες ανθρώπους που έμειναν στις θέσεις τους όταν ο στρατός άρχισε να διαλύει τους διαδηλωτές, ρίχνοντας στον αέρα με πραγματικά πυρά για να τους εκφοβίσει’, είπε ο ακτιβιστής Άσραφ Όμαρ. ‘Χρησιμοποιούσαν τέιζερ και ρόπαλα για να μας χτυπήσουν χωρίς κανέναν έλεγχο. Νόμιζα ότι τα πράγματα θα άλλαζαν. Ήθελα να δώσω στην κυβέρνηση μια ευκαιρία αλλά δεν υπάρχει ελπίδα με αυτό το καθεστώς’, πρόσθεσε ο Όμαρ. ‘Δεν έχει νόημα’.

‘Ξαναβγαίνω στο δρόμο. Είτε ζω με αξιοπρέπεια είτε πεθαίνω’.

Οι διαδηλωτές απαίτησαν την παραίτηση της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Άχμεντ Σαφίκ, την άμεση απελευθέρωση όλων των πολιτικών κρατούμενων και την κήρυξη γενικής αμνηστίας.

5,2% πάνω το καλάθι της νοικοκυράς

113,7 ευρώ παραπάνω κόστιζε τον Ιανουάριο του 2011 το καλάθι της νοικοκυράς, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2010.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα την Παρασκευή (25/2) το Ελληνικό Κέντρο Καταναλωτών, για τη μέση οικογένεια, το συνολικό κόστος εξόδων ανήλθε για τον Γενάρη του 2011 στα 2.254 ευρώ περίπου.

Τη μεγαλύτερη αύξηση σημείωσαν τα αλκοολούχα ποτά και ο καπνός που αυξήθηκαν κατά 19.5% σε σχέση με τον Γενάρη του 2010, και ακολούθησαν οι μεταφορές με αύξηση με 15%.

Η μοναδική κατηγορία όπου μειώθηκαν οι τιμές ήταν η ένδυση και η υπόδηση, όπου το κόστος μειώθηκε κατά 2,3%.

Πυροβόλησαν στο πλήθος στην Υεμένη

Άλλοι δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους τη νύχτα στο Άντεν της νότιας Υεμένης όταν οι δυνάμεις ασφαλείας επιχείρησαν να διαλύσουν μεγάλη αντικυβερνητική διαδήλωση, όπως ανέφεραν σήμερα νοσοκομειακές πηγές.

Μέχρι αργά τη νύχτα της Παρασκευής διαδηλωτές που ζητούν την παραίτηση του προέδρου Άλι Αμπντάλα Σάλεχ και της κυβέρνησής του συγκρούονταν με αστυνομικούς οι οποίοι χρησιμοποίησαν πραγματικές σφαίρες για να τους διαλύσουν.

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας άνοιξαν πυρ εναντίον του πλήθους που πραγματοποιούσε καθιστική διαμαρτυρία μπροστά από ένα ξενοδοχείο στον κεντρικό οδικό άξονα της συνοικίας Μαάλα.

Οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για ένα νεκρό και 30 τραυματίες. Ωστόσο, σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές, οι νεκροί ανέρχονται στους τρεις και οι τραυματίες στους 40. Συνολικά, μόνο στο Άντεν έχουν σκοτωθεί 15 άνθρωποι από την έναρξη των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων, στις 16 Φεβρουαρίου.

Επιδεινώνεται ο καιρός

Βροχές στην κεντρική Μακεδονία, Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, ανατολική Πελοπόννησο και Κρήτη, και μικρή πτώση της θερμοκρασίας, περιμένουμε για σήμερα Σάββατο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 ως 7 βαθμούς Κελσίου στη Β. Ελλάδα, 5 ως 10 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 7 ως 14 στη Δυτική Ελλάδα, 12 ως 16 βαθμούς Κελσίου στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.

Θυελλώδεις άνεμοι βορείων-βορειοανατολικών διευθύνσεων θα πνέουν στο βόρειο, κεντρικό και νοτιοδυτικό Αιγαίο, ενώ στα νοτιοανατολικά πελάγη θα πνέουν μέτριοι βόρειοι άνεμοι. Ισχυροί ανατολικοί άνεμοι θα πνέουν τοπικά στο Ιόνιο.

Νεφώσεις με ασθενείς βροχές στα βόρεια, θα έχει η Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 10-11 βαθμούς Κελσίου. Ισχυροί βόρειοι άνεμοι θα πνέουν στο Σαρωνικό και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις στο Ν. Ευβοϊκό.

Νεφώσεις με βροχή κατά περιόδους αναμένονται στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 5-6 βαθμούς Κελσίου. Μέτριοι βόρειοι άνεμοι θα πνέουν στο Θερμαϊκό.

"Προετοιμάζομαι για τις πανελλαδικές εξετάσεις"

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου, με επικεφαλής την υπουργό Αν. Διαμαντοπούλου, παρουσίασε χθες, το φιλόδοξο αυτό «πλάνο», που σε οικονομικά δύσκολες μέρες έρχεται αρωγός σε χιλιάδες οικογένειες και κυρίως στους υποψήφιους των πανελλαδικών εξετάσεων, οι οποίοι δαπανούν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε φροντιστήρια, ιδιαίτερα μαθήματα κ.λπ.

Μ' ένα «κλικ» στον υπολογιστή τους τα παιδιά θα βλέπουν τα μαθήματα που θέλουν, θα έχουν τις βοηθητικές υπηρεσίες, που τους χρειάζονται, θα έχουν ασκήσεις, σημειώσεις του καθηγητή και όσα είναι απαραίτητα στο διάβασμά τους. Είναι η πρώτη φορά στην Ευρώπη, που εφαρμόζεται η δράση αυτή και η οποία φαίνεται, ήδη, ότι έχει μεγάλη απήχηση, αφού μέσα σε τρεις μέρες, που τρία μαθήματα βρίσκονται στους υπολογιστές, τα «χτυπήματα» ανέρχονται σε 54.000.

Τα μαθήματα που βρίσκονται ήδη στο διαδίκτυο είναι αρχαία, φυσική και μαθηματικά, ενώ από τον επόμενο χρόνο θα εμπλουτιστεί η ύλη με άλλα τρία μαθήματα και σε πολύ λίγο όλα τα μαθήματα θα είναι στον υπολογιστή του μαθητή.

Από το υπουργείο εκτιμάται ότι με αυτόν τον τρόπο θα καταπολεμηθούν και οι εκπαιδευτικές ανισότητες, ενώ θα είναι ιδιαίτερη η βοήθεια σε παιδιά δυσπρόσιτων περιοχών που δεν έχουν τις ίδιες ευκαιρίες με τα παιδιά των μεγάλων πόλεων.

Να σημειωθεί ότι το 90% των εφήβων έχουν πλέον πρόσβαση στο Ίντερνετ, ενώ 75-80% δικό τους ηλεκτρονικό υπολογιστή. Επιπλέον σημειώνεται ότι 120 εκπαιδευτικοί έχουν δώσει υλικό και βοηθούν αφιλοκερδώς, ενώ συνολικά στο «ψηφιοποιημένο» μέρος της εκπαίδευσης (digital school) 250 καθηγητές δίνουν υλικό και βοηθούν τα παιδιά.

Από τον επόμενο χρόνο, πάντως, θα υπάρχει η δυνατότητα προσωπικής επαφής του μαθητή με τον καθηγητή, στον οποίο θα μπορεί ο μαθητής να απευθύνει προσωπικά ερωτήματα και απορίες και να παίρνει απαντήσεις. Οι καθηγητές, που θα ασχοληθούν σχετικά, θα παίρνουν και ένα επιμίσθιο της τάξης των 200 με 300 ευρώ, ενώ το όλο εγχείρημα κοστίζει περίπου 30-50.000 ευρώ. Είναι δηλαδή πολύ πιο οικονομικό από την πρόσθετη διδακτική στήριξη στα σχολεία, που στην πράξη δεν σημείωσε επιτυχία.

Κατέστρεψαν 38 φωλιές αργυροπελεκάνων

Νέο κρούσμα περιβαλλοντικής ασυνειδησίας καταγράφηκε στον Αμβρακικό κόλπο, με βανδαλισμούς σε 38 φωλιές αργυροπελεκάνων.

Η διαπίστωση της καταστροφής έχει προκαλέσει τις αντιδράσεις περιβαλλοντικών συλλόγων, που διαμαρτύρονται για την κατάσταση που επικρατεί στον βιότοπο. Έχουν προηγηθεί και άλλα ανάλογα συμβάντα με καταστροφές σε εξοπλισμούς στην θάλασσα, με λαθραλιεία, παράνομο κυνήγι κλπ.

Εξαιτίας όλων αυτών, η Κωνσταντία Τραμπάζαλη, πρόεδρος της Άμεσης Επέμβασης για την Προστασία της Άγριας Φύσης (ΑΕΠΑΦ), σε δήλωση της, ζητά την παραίτηση του προέδρου του Φορέα Διαχείρισης.

Φαντασμαγορικό θέαμα στην Πάτρα

Μια από τις πιο όμορφες παρελάσεις του Πατρινού Καρναβαλιού είναι αυτή που πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ της Παρασκευής και αφορά στην παρέλαση των σχολών χορού της πόλης, που έδωσαν τη δική τους ιδιαίτερη πινελιά, καταθέτοντας μια πρωτότυπη άποψη στη μεγάλη γιορτή της Πάτρας.

Τα χρώματα, οι στολές, οι ευέλικτες κινήσεις, ο ρυθμός υπό τους ήχους της μουσικής, δημιούργησαν ένα εξαιρετικό μείγμα και προσέφεραν ένα φαντασμαγορικό αποτέλεσμα που μαγνήτισε τα βλέμματα των παρευρισκομένων.

Το σχέδιο της στολής για όλες τις σχολές ήταν το ίδιο, η καθεμία όμως είχε διαφορετικό χρώμα.

Εργασίες στις γέφυρες Καλαμάτας-Μεγαλόπολης

Σχέδιο υποστύλωσης σε όλες τις γέφυρες από την Καλαμάτα ως τη Μεγαλόπολη είναι σε εξέλιξη, λόγω της μεταφοράς μηχανημάτων του νέου εργοστασίου παραγωγής ρεύματος. Από τα τέλη του Μαΐου, μέχρι το τέλος του 2011, θα προωθηθεί το σύνολο του μηχανολογικού εξοπλισμού του νέου εργοστασίου παραγωγής ρεύματος με φυσικό αέριο που θα κατασκευαστεί στο ενεργειακό κέντρο Μεγαλόπολης (800 ΜW), από το λιμάνι Καλαμάτας που θα εκφορτωθεί και έτσι όλες οι γέφυρες θα πρέπει να είναι ασφαλείς.

Ο εκπρόσωπος της εταιρείας ΤΕΡΝΑ Α.Ε. Κωνσταντίνος Μελάς επισκέφθηκε σήμερα το δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα και ζήτησε τη συνεργασία και την υποστήριξη του Δήμου για την επιτυχία του σημαντικού αυτού εγχειρήματος.

Υπαίθριο Καρναβάλι Μεταξουργείου - Κεραμεικού

Το ετήσιο υπαίθριο Καρναβάλι του Μεταξουργείου - Κεραμεικού θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι της Κυριακής 27 Φεβρουαρίου 2011. Η παρέλαση του Καρναβαλιού, η οποία θα διασχίσει το Μεταξουργείο και τον Κεραμεικό κάνοντας στάσεις στα καταστήματα και τους χώρους που θα συμμετέχουν σε αυτό, θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι από την Πλατεία Αυδή στον Κεραμεικό.

Θα περιλαμβάνει ανεξάρτητους μασκαρεμένους και κάτοικους από όλες τις εθνικές και πολιτισμικές ομάδες της περιοχής αλλά και καλεσμένους μουσικούς, οργανοπαίχτες, οργανωμένες δημιουργικές και θεατρικές ομάδες και ποδηλάτες.
Κατά τη διάρκεια του Καρναβαλιού θα προσφέρονται ποτά και μεζέδες ενώ θα υπάρχει ζωντανή μουσική και χορός.

Παραδόθηκε στο Π. Ν. η πυραυλάκατος «Υποπλοίαρχος Τρουπάκης»

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών Εκσυγχρονισμού Μέσης Ζωής, η πυραυλάκατος «Υποπλοίαρχος Τρουπάκης» παραδόθηκε σήμερα από τα Ναυπηγεία Ελευσίνας στο Πολεμικό Ναυτικό. Η πυραυλάκατος ήταν το τέταρτο σκάφος από τα τέσσερα της ίδιας κατηγορίας που είχαν δοθεί για εργασίες εκσυγχρονισμού στα Ναυπηγεία Ελευσίνας και Νεωρίου Σύρου.

Οι εργασίες που ολοκληρώθηκαν, αφορούν την αναβάθμιση των οπλικών συστημάτων, των συστημάτων επικοινωνιών και γενικότερα την αναβάθμιση της μαχητικής του ικανότητας. Υποκατασκευαστές στο πρόγραμμα είναι η Thales για τα οπλικά συστήματα και η Intracom για τα τηλεπικοινωνιακά.

Τον έπνιξαν τα χρέη και αυτοκτόνησε

Τα χρέη και η οικονομική δυσπραγία όπλισαν το χέρι γνωστού επιχειρηματία του Αγρινίου, που βρέθηκε νεκρός στο αυτοκίνητό του.

O 45χρονος επιχειρηματίας, που δραστηριοποιείται στον χώρο της οικοδομής, μην αντέχοντας άλλο την πίεση που του προκαλούσε η οικονομική του κατάσταση, αφαίρεσε την ζωή του με κυνηγετικό όπλο.

Ο επιχειρηματίας, πατέρας δυο ανηλίκων, το τελευταίο διάστημα ήταν σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση λόγω των χρεών κανείς όμως δεν περίμενε πως θα έφτανε σε αυτό το σημείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες άφησε και σημείωμα, όπου εξηγεί τους λόγους της αυτοκτονίας.

Ελληνικό: Φέρνει 35.000 θέσεις εργασίας

Στο χώρο του παλιού αεροδρομίου θα δημιουργηθεί Μητροπολιτικό Πάρκο και το Δημόσιο θα συμμετέχει στην εκμετάλλευση αλλά όχι στη χρηματοδότηση του έργου.

Αυτό ξεκαθάρισε ο υπουργός Επικρατείας, Χάρης Παμπούκης, που μαζί με τον υπουργό Ανάπτυξης, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, μετείχαν στην πρώτη συνεδρίαση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας Invest in Greece.

Ο κ. Παμπούκης επεσήμανε ότι η αξιοποίηση του Ελληνικού δεν είναι υπόθεση ενός υπουργού, αλλά όλης της κυβέρνησης και απέρριψε κατηγορηματικά τις φήμες πως υπάρχει πρόβλημα συντονισμού, τονίζοντας πως υπάρχει απόλυτη συναντίληψη και η υπουργός ΠΕΚΑ, Τίνα Μπιρμπίλη συμμετέχει θετικά στην προσπάθεια.

Η αξιοποίηση της έκτασης του πρώην αεροδρομίου θα δημιουργήσει 35.000 νέες μόνιμες θέσεις εργασίας και μπορεί να αποτελέσει την πύλη για προσέλκυση και άλλων επενδύσεων στη χώρα, σύμφωνα με τον υπουργό Επικρατείας, που αποκάλυψε ότι προσπάθειες για αξιοποίηση της έκτασης υπήρξαν και στο παρελθόν, αλλά ενταφιάστηκαν γιατί δεν περιελάμβαναν τις δυνατότητες υλοποίησης του έργου.

Σημειώνεται πως αρμόδιες κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ακόμη για το θέμα του Ελληνικού ότι δεν αποκλείεται ακόμη και η πιθανότητα να γίνει δημοψήφισμα για τον τρόπο αξιοποίησης της έκτασης του πρώην αεροδρομίου, καθώς και ότι για τις κινήσεις της κυβέρνησης και τις επαφές με το Κατάρ θα υπάρξει ενημέρωση τόσο της Βουλής όσο και των πολιτικών αρχηγών.

Στις δηλώσεις του ο υπουργός Επικρατείας επανέλαβε ότι το Κατάρ έχει δείξει σοβαρό και υπαρκτό ενδιαφέρον για το έργο, οι συζητήσεις προχωρούν και η αίσθηση από την επίσκεψή του στη χώρα, στις αρχές της εβδομάδας, είναι ικανοποιητική. Είναι, τόνισε, ένα πολύ σημαντικό σχέδιο για τα παιδιά μας για την υλοποίηση του οποίου χρειάζεται ευρεία συμφωνία, μετά από δημόσιο διάλογο που πρέπει να γίνει σε συγκεκριμένο πλαίσιο.

Υπογράμμισε ακόμη ότι η κυβέρνηση έχει τη δική της πρόταση για την αξιοποίηση της έκτασης και «δεν θα πάει πίσω από τη γραμμή της», η οποία προβλέπει μεταξύ άλλων ότι:

- Στο χώρο του πρώην αεροδρομίου θα δημιουργηθεί Μητροπολιτικό Πάρκο, μεγέθους περίπου του Σέντραλ Παρκ της Νέας Υόρκης με ελεύθερη πρόσβαση για όλους τους πολίτες.

- Θα υπάρξει μέρισμα για όλη την Ελλάδα, με την έννοια, ανέφεραν σχετικές πληροφορίες, της κατασκευής υποδομών που θα ωφελήσουν τη χώρα και θα σηματοδοτήσουν το νέο πρόσωπο της χώρας προς το εξωτερικό, πιθανώς με την κατασκευή ενός κτιρίου - συμβόλου της πόλης. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες:

- Στις προϋποθέσεις που τίθενται από κυβερνητικής πλευράς είναι ότι το Δημόσιο θα συμμετέχει στην εκμετάλλευση αλλά όχι στη χρηματοδότηση του πρότζεκτ.

- Δεν έχει αποφασιστεί αν το έργο θα προχωρήσει με διαγωνισμό ή με διακρατική συμφωνία, σε κάθε περίπτωση όμως θα υπάρξουν ρήτρες διαφάνειας.

- Θα παραμείνουν και θα αξιοποιηθούν όσα Ολυμπιακά ακίνητα βρίσκονται στην περιοχή και ταιριάζουν με τις προδιαγραφές του σχεδίου που προωθεί η κυβέρνηση, με βάση το master plan του Ισπανού αρχιτέκτονα Χοσέ Ασεμπίγιο.

- Στόχος είναι σε 6 - 7 μήνες να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία ίδρυσης της Ελληνικό ΑΕ, στην οποία θα εισφερθεί η ιδιοκτησία και τα δικαιώματα διαχείρισης της έκτασης από τους επιμέρους φορείς του Δημοσίου.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης, Μ. Χρυσοχοΐδης τόνισε ότι "οι προσπάθειές μας είναι να δικαιώσουμε τις θυσίες του ελληνικού λαού" και πρόσθεσε: "Έχουν γίνει αρκετές θυσίες, τώρα είναι η ώρα να αρχίσουν σιγά - σιγά να αποδίδουν για να αλλάξει το οικονομικό τοπίο. Δημοσιονομική διάσωση από τη μια πλευρά και από την άλλη ανάπτυξη, που είναι το ζητούμενο".

Ο κ. Χρυσοχοΐδης επανέλαβε εξάλλου τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες για επανεκκίνηση της οικονομίας που περιλαμβάνουν τόνωση της ρευστότητας μέσω του ΕΣΠΑ, του ΕΤΕΑΝ και του επενδυτικού νόμου, ενθάρρυνση των εξαγωγών, δημιουργία φιλικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος, κ.α.

Ξενοδοχείο πολυτελείας για... σκύλους!!!

Θερμαινόμενες πισίνες, υπηρεσίες για μασάζ και μενού a-la-carte είναι μερικές από τις πολυτέλειες που μπορεί να προσφέρει στο σκύλο του κάποιος, αρκεί να βρίσκεται στο Παρίσι.

Το ξενοδοχείο Actuel Dogs θεωρείται το πρώτο κατάλυμα πολυτελείας για σκύλους στη Γαλλία και οι ιδρυτές του, Ντεβί και Σταν Μπιράν, ειδικοί σε θέματα συμπεριφοράς σκύλων, προσφέρουν και προγράμματα εκπαίδευσης σε απείθαρχους σκύλους και βόλτες στο δάσος.

Οι ένοικοι του ξενοδοχείου μπορούν ακόμα να απολαύσουν το λεγόμενο "doggy jogging," (τζόγκινγκ για σκύλους) ή απλώς να χαλαρώσουν στους αναπαυτικούς καναπέδες της σουίτας τους.

Τα δωμάτια με το ξύλινο πάτωμα "μυρίζουν" καθαριότητα, ενώ στους τοίχους τους υπάρχουν κάδρα με φωτογραφίες σκύλων. Φυσικά τα δωμάτια διαθέτουν και συσκευή DVD, ώστε να μπορούν οι ένοικοί τους να παρακολουθούν την αγαπημένη τους ταινία.

Οι ιδιοκτήτες των σκύλων πληρώνουν από 26 μέχρι 35 ευρώ για μία ημέρα.

Η ιδέα θεωρείται επιτυχημένη, εν μέρει λόγω της τοποθεσίας του ξενοδοχείου - βρίσκεται στο πολυτελές προάστιο Βενσέν, στα προάστια του Παρισιού και κοντά στο πασίγνωστο δάσος της Βενσέν.

Τα "ζευγάρια" του Γιουρόπα Λιγκ

Ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις προέκυψαν στη συνέχεια της διογάνωσης, μετά τα χθεσινά συναρπαστικά παιχνίδια και τις ανατροπές που έγιναν στα ευρωπαϊκά γήπεδα. Δείτε τα ζευγάρια στους "16".

Οι πρώτοι αγώνες θα γίνουν στις 10 Μαρτιου και οι επαναληπτικοί στις 17 του ίδιου μήνα.

Τα ζευγάρια:

Μπενφίκα-Παρί Σεν Ζερμέν
Ντιναμό Κιέβου-Μάντσεστερ Σίτι
Τβέντε-Ζενίτ
ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Πόρτο
Αϊντχόφεν-Ρέιντζερς
Λεβερκούζεν-Βιγιαρεάλ
Άγιαξ-Σπαρτάκ Μόσχας
Λίβερπουλ-Μπράγκα

Οι εξελίξεις σε Λιβύη και Αίγυπτο στέλνουν τουρίστες στην Ελλάδα

Το ντόμινο των αιματηρών εξεγέρσων που πυροδοτεί την κρίση στις Αραβικές χώρες, φαίνεται πως έχει και ένα καλό.

Οι τουρίστες που είχαν ψηλά στις προτιμήσεις τους τα θέρετρα της Αιγύπτου και της Λιβύης, αποσύρουν το ενδιαφέρον του και επανακαθορίζουν το που θα περάσουν το καλοκαίρι τους.

Η Ελλάδα φαίνεται να τρέχει δυνατά στην κούρσα αυτή που όμως έχει δυνατό ανταγωνισμό και γι΄αυτό οι επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου λένε πως πρέπει να γίνει συντονισμένη και στοχεύμενη προβολη της χώρας μας.

"Δεν επιχαίρουμε για την κατάσταση που επικρατεί στις χώρες της Βόρειας Αφρικής", δηλώνει στο Νewsit ο Γιώργος Τελώνης, πρόεδρος Τουριστικών κ΄ Ταξιδιωτικών Γραφείων Ελλάδας.

"Ομως", συνεχίζει, "εμείς ως επιχειρηματίες και υπολογίζοντας το συμφέρον της χώρας μας γιατί ο τουρισμος είναι ο βασικός πυλώνας ανάπτυξης που έχουμε μέσα στην κρίση που ζούμε, πρέπει να εκμεταλλευτούμε τους τουρίστες που είχαν ως προορισμό τις χώρες αυτές. Πρέπει στοχευμένα το κράτος και οι επιχειρηματίες να συνεργαστούν για να πάρουμε το μάξιμουμ των τουριστών που θα πήγαιναν στους προορισμούς των χωρών αυτών. Υπαρχουν στοιχεία ενθαρρυντικά πως πολλοι τουρίστες που θα πήγαιναν αυτή την περίοδο για παράδειγμα στην Τυνησία, έρχονται στη χώρα μας.

Ελπίζω και πιστεύω πως θα αρπάξουμε την ευκαιρία και στοχευμένα θα προσελκύσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους τουρίστες για τη θερινή περίοδο. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως θα έχουμε δυνατό ανταγωνισμό σε αυτή την προσπάθεια, την Τουρκία, την Κύπρο, την Κροατία και την Ιταλια. Υπάρχουν πάντως συγκεκριμένες κρατήσεις από χώρες όπως η Αίγυπτος και η Τυνησία που στρέφονται προς τη χώρα μας. Αυτη τη στιγμή οι tour operators ψάχνουν να βρούν ανάλογες τιμές και συνθήκες όπως αυτές στη Βόρεια Αφρική και ευτυχώς αυτό το βρίσκουν στη χώρα μας. Πρέπει να γίνει σοβαρή προβολή για να έχουμε το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα".

Δυτ. Μακεδονία: Με αλυσίδες η κίνηση των οχημάτων

Με δυσκολία διεξάγεται η κυκλοφορία των αυτοκινήτων στη Δυτική Μακεδονία, λόγω του χιονιού και του παγετού.

Συγκεκριμένα, αλυσίδες απαιτούνται στο οδικό δίκτυο του δήμου Φλώρινας και σε τμήματα των επαρχιακών οδών Καστοριάς - Φλώρινας, μέσω Βιτσίου και Πτολεμαίδας - Βλάστης.

Επίσης, αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα που κινούνται προς τα χιονοδρομικά κέντρα Σέλι, και 3-5 Πηγάδια, στο νομό Ημαθίας.

Διαδηλωτές εναντίον δυνάμεων ασφαλείας στο Ιράκ

Ιρακινοί διαδηλωτές συγκρούστηκαν σήμερα με τις δυνάμεις ασφαλείας που προσπαθούσαν να διαλύσουν τα πλήθη που διαδήλωναν κατά της διαφθοράς και ζητούσαν καλύτερες δημόσιες υπηρεσίες.

Τουλάχιστον επτά διαδηλωτές τραυματίστηκαν στη Φαλούτζα, δυτικά της Βαγδάτης, όταν οι δυνάμεις ασφαλείας πυροβόλησαν εναντίον τους, ενώ τραυματίστηκε και ένας στρατιώτης.

Διαδηλωτές έχουν πυρπολήσει ένα κυβερνητικό κτήριο.

Στην πόλη Κερμπάλα οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν συλλάβει αρκετούς διαδηλωτές μετά το ξέσπασμα επεισοδίων, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ενώ αναγκάστηκαν να πυροβολήσουν στον αέρα προκειμένου να διαλύσουν τους διαδηλωτές που προσπαθούσαν να εισέλθουν σε ένα κυβερνητικό κτήριο.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More