Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Συνελήφθη και ο τρίτος δράστης του μακελειού στον Ρέντη

Συνελήφθη στην περιοχή των Αχαρνών - Ο τέταρτος μάλλον έχει διαφύγει στο εξωτερικό

Εξάστερος ο Παναθηναϊκός - Νίκησε τη Μακάμπι στον τελικό

Στην κορυφή της Ευρώπης οι “πράσινοι” για έκτη φορά - Επικράτησε της Μακάμπι στον τελικό της Βαρκελώνης με 78-70 - MVP ο Διαμαντίδης - Εξαιρετικοί οι Σάτο, Μπατίστ. Δάκρυσε ο Ομπράντοβιτς

Αμερικανοί κομάντος σκότωσαν τον Μπιν Λάντεν

Ο επικεφαλής της Αλ Κάιντα, νούμερο ένα καταζητούμενος σε όλο τον κόσμο και φερόμενος ως ο ιθύνων νους των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου στις Η.Π.Α., Οσάμα Μπιν Λάντεν, είναι νεκρός.

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ – ΛΥΩΝ 3-0

Δείχνοντας σε όλο το ματς ότι είναι πολύ καλύτερη ομάδα από την αντίπαλό της, η Ρεάλ Μαδρίτης εξασφάλισε μάλλον πιο εύκολα του αναμενομένου την πρόκρισή της στα προημιτελικά του Champions League. Οι “μερένχες” επικράτησαν με 3-0 της Λυών στο “Σαντιάγκο Μπερναμπέου”, υπερασπίζοντας με τον καλύτερο τρόπο το 1-1 που είχαν αποσπάσει στο “Ζερλάν” στο πρώτο ματς.

Επίδειξη δύναμης από τη “Βασίλισσα”, η οποία για πρώτη φορά στην ιστορία της κέρδισε τη Λυών, με την οποία μετρούσε τρεις σερί ισοπαλίες, στα ισάριθμα ματς που την είχε υποδεχθεί στην Ισπανία. Μεγάλο ματς από τον Μαρτσέλο, με τους Ντι Μαρί και Μπενζεμά να ανεβάζουν στροφές στο δεύτερο μέρος. Πολύ λίγη σε όλο το ματς η Λυών, χωρίς ούτε μία ευκαιρία που να προκαλέσει αίσθηση.

Για πρώτη φορά μετά τη σεζόν 2003-04 στα προημιτελικά οι Μαδριλένοι, οι οποίοι πήραν και εκδίκηση από τους Γάλλους για τον περσινό τους αποκλεισμό στην ίδια φάση.

Η παραμικρή έκπληξη από τον Ζοσέ Μουρίνιο στο αναμενόμενο 4-2-3-1 από πλευράς προσώπων, αφού ο Κριστιάνο Ρονάλντο ξεπέρασε τελικά τον τραυματισμό που τον ταλαιπωρούσε τις τελευταίες εβδομάδες και βρέθηκε κανονικά στο αρχικό σχήμα. Με ίδιο σύστημα και η Λυών, όπου επίσης δεν είχαμε και τη παραμικρή έκπληξη στο αρχικό σχήμα.

Η Ρεάλ μπήκε δυναμικά στο ματς και μόλις 5' έχασε διπλή ευκαιρία, με τον Λόβρεν αρχικά να προλαβαίνει λίγο πριν τη γραμμή το πλασέ του Μαρτσέλο και δευτερόλεπτα αργότερα ο Λιορίς να διώχνει στη γωνία του το σουτ του Βραζιλιάνου. Η απάντηση της Λυών ήρθε στο 22', με τον Ντελγκάδο, το σουτ του οποίου από το ύψος της μεγάλης απέκρουσε δύσκολα σε κόρνερ ο Κασίγιας. Στο 27' ο Ρονάλντο δοκίμασε τα αντανακλαστικά του Λιορίς, με τον τελευταίο να διώχνει τη μπάλα σε κόρνερ, με τη “βασίλισσα” να ανοίγει τελικά το σκορ στο 37'.

Ο Μαρτσέλο έπαιξε αρχικά το 1-2 με τον Ρονάλντο και εν συνεχεία πέρασε δύο παίκτες της Λυών, προτού πλασάρει τον Λιορίς για το 1-0. Στο 42' η Ρεάλ άγγιξε και το 2-0, με τον Μαρτσέλο από αριστερά να πασάρει την κατάλληλη στιγμή στον Μπενζεμά που από το ύψος του σημείου του πέναλτι έπιασε το σουτ στη κίνηση, αλλά νικήθηκε από τον Λιορίς. Ένα λεπτό μετά ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ γκολ του Μπενζεμά, με τη Ρεάλ να είναι εμφανώς καλύτερη από τη Λυών, ειδικά από τη στιγμή που από τα μέσα του πρώτου μέρους ανέβασε στροφές και ο Ρονάλντο. Εξαιρετικό ματς από τον Μαρτσέλο.

Στο δεύτερο μέρος, στο 51' Μπενζεμά και Οζίλ συνδυάστηκαν άψογα, αλλά το σουτ του τελευταίου κόντραρε στον Κρις για να περάσει κόρνερ, για να κλειδώσουν τη νίκη τους οι γηπεδούχοι στο 66'. Μετά από μακρινή μπαλιά του Μαρτσέλο Κρις και Οζίλ διεκδίκησαν τη μπάλα, η οποία έφτασε στον Μπενζεμά που βρισκόμενος απέναντι από τον Λιορίς πλάσαρε ιδανικά για το 2-0. Στην αμέσως επόμενη φάση ο Μπενζεμά άγγιξε και το 3-0, αλλά νικήθηκε σε νέο τετ α τετ από το Λιορίς.

Στο 71' ο Κασίγιας απέκρουσε ασταθώς το μακρινό σουτ του Γκομίς, χωρίς περαιτέρω συνέπειες, ενώ τα πάντα τελείωσαν οριστικά στο 75'. Ο Οζίλ έβγαλε με κεφαλιά πάσα τον Ντι Μαρία απέναντι από τον Λιορίς και ο Αργεντινός με έξοχο πλασέ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0. Ανοιχτό ματς από εκεί και πέρα, με τη Ρεάλ και πάλι να απειλεί περισσότερο για ένα ακόμα γκολ, παρά να απειλείται.

ΤΣΕΛΣΙ - ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ 0-0

Με την υπόθεση πρόκριση στους «8» να έχει κριθεί ουσιαστικά από το παιχνίδι της Δανίας, οι φίλοι της Τσέλσι περίμεναν απόψε ένα παιχνίδι με πολλά γκολ για να πανηγυρίσουν ακόμα περισσότερο την είσοδό τους στα ημιτελικά.

Ωστόσο η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι έμεινε στο 0-0 με την Κοπεγχάγη, για ακόμη μια φορά φέτος σχεδόν ξενέρωσε τους οπαδούς της, αλλά με την ελάχιστη δυνατή προσπάθεια... πέτυχε τελικά το στόχο της.

Οι «μπλε» μπήκαν δυνατά στην αναμέτρηση και έφθασαν κοντά στο γκολ στο 3’ όταν ο Κόουλ γύρισε τη μπάλα στην περιοχή των Δανών, όμως το σουτ του Λάμπαρντ δεν βρήκε στόχο. Πέντε λεπτά αργότερα ο Ντρογκμπά έβγαλε στην πλάτη της άμυνας τον Κόουλ, ο οποίος όμως δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει τη φάση.

Η επόμενη επίσκεψη των Λονδρέζων στα καρέ της Κοπεγχάγης έγινε στο 17’, με τους Ντρογκμπά, Κόουλ και Ζιρκόφ να συνεργάζονται και το σουτ του τελευταίου να περνά δίπλα από το δοκάρι του Βίλαντ, ο οποίος τρία λεπτά αργότερα χρειάστηκε να επιστρατεύσει τις ικανότητές του, προκειμένου να αποκρούσει την προσπάθεια του Ανελκά.

Λίγο αργότερα, στο 26’ σημειώθηκε η μεγαλύτερη ευκαιρία της Κοπεγχάγης στο πρώτο μέρος. Ο Εντόι εκτέλεσε άψογα το φάουλ έξω από την περιοχή της Τσέλσι, με τη μπάλα να τραντάζει το κάθετο δοκάρι του Τσεχ. Στο 33’ ο Ανελκά τροφοδότησε τον Ζιρκόφ που όμως δεν κατάφερε και πάλι να κερδίσει τον Βίλαντ, ολοκληρώνοντας ένα πρώτο μέρος που μπορεί να μην είχε γκολ, είχε όμως αρκετές φάσεις και γρήγορο ρυθμό.

Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι και πάλι μπήκαν δυνατά και έφθασαν μια «ανάσα» από το γκολ, όταν στο 50’ ο Ανελκά γύρισε με κεφαλιά προς τα πίσω και ο Μίκελ με δεύτερη κεφαλιά σημάδεψε επίσης το δοκάρι!

Ο ρυθμός στη συνέχεια έπεσε χαρακτηριστικά, με την Τσέλσι να κάνει εμφανώς συντήρηση δυνάμεων εν όψει της δύσκολης συνέχειας που περιμένει τόσο εντός, όσο και εκτός Αγγλίας. Μοναδική έννοια των φίλων των «μπλε» στα τελευταία λεπτά ήταν το αν… ο Φερνάντο Τόρες θα πετύχει γκολ, κάτι που δεν έγινε, με τον «Ελ Νίνιο» να φθάνει κοντά στο 65’ αλλά τελικά να μένει «άσφαιρος»…

“Εγκληματική” κερδοσκοπία στα καύσιμα στην Ελλάδα

Ο Επίτροπος John Dalli είπε ότι ούτε λίγο, ούτε πολύ η συνεχόμενη αύξηση των τιμών στα καύσιμα όχι απλά είναι αισχροκέρδεια, αλλά εγκληματική αισχροκέρδεια!

Ο επίτροπος ήταν λάβρος εναντίον της κυβέρνησης επισημαίνοντας ότι οι αρμόδιες αρχές των κρατών μελών φέρουν αποκλειστικά την ευθύνη και ότι “το εν λόγω ζήτημα πρέπει να αντιμετωπιστεί από τις εθνικές αρχές επιβολής του νόμου”.

Σαν... Έλληνας μίλησε ο επίτροπος αφού εδώ και χρόνια οι πολίτες στη χώρα μας έχουν κουραστεί να επαναλαμβάνουν ότι νόμους έχουμε αλλά κανείς δεν τους τηρεί και το κράτος αδυνατεί να τους επιβάλει.

Οι παρατηρήσεις του επιτρόπου ήρθαν ως απάντηση σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή της ΝΔ Κ. Πουπάκη σχετικά με την ανεξέλεγκτη αύξηση της τιμής της βενζίνης.
Να θυμίσουμε απλά ότι τον τελευταίο καιρό δύο φορές έχει γίνει ακόμη και επίδειξη από υπουργούς μηχανισμών κλοπής από πρατήρια που δεν φτάνει που “φεσώνουν” στην τιμή τους πολίτες του κλέβουν και από πάνω, ωστόσο δεν φαίνεται να ... έχει ανοίξει μύτη.

Ουσιαστικά κανείς δεν έχει τιμωρηθεί ούτε για τις κλοπές ούτε για το γεγονός ότι ο Έλληνας πληρώνει την πιο ακριβή βενζίνη στην Ευρώπη με τη μέση τιμή στο 1,70!

ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 0-1 - ΑΙΣΧΗ και πάλι στην Τούμπα - Η ΑΕΚ πανάξια στον Τελικό

Την ευκαιρία να διεκδικήσει απέναντι στον Ατρόμητο τον πρώτο της τίτλο από το 2002 έχει η ΑΕΚ που νίκησε στην Τούμπα με 1-0 τον ΠΑΟΚ χάρη στο γκολ που πέτυχε ο Δέλλας. Ο Χιμένεθ είχε ζητήσει παίκτες-πολεμιστές και αυτοί έκαναν το χρέος τους παίρνοντας το εισιτήριο για τον τελικό.

Πολύ κακός ο ΠΑΟΚ (είχε μόλις μία μεγάλη ευκαιρία με τον Ίβιτς στο 38΄), “ασχήμιες” από μερικούς ανεγκέφαλους, καπνογόνο βρήκε τον Σάχα, στο 89΄ ο κόσμος μπήκε στον αγωνιστικό χώρο και τον μετέτρεψε σε αρένα καταστρέφοντας ότι έβρισκε μπροστά του, ενώ επιτέθηκε και στους παίκτες της ΑΕΚ.

Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ στην αρχή είχαν προετοιμάσει μία φανταστική ατμόσφαιρα, αλλά αρκετές φορές η κατάσταση ξέφευγε και ο Μάνταλος αναγκάστηκε μια-δυο φορές να διακόψει προσωρινά το ματς. Εικόνες με τον Σκόκο να εκτελεί φάουλ και δίπλα του να πέφτει καπνογόνο και τη φανέλα του Σάχα να παίρνει φωτιά (σκίστηκε λίγο και ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ έπεσε στο έδαφος) σίγουρα δεν χωρούν σε ένα παιχνίδι που θα έπρεπε να είναι γιορτή του ποδοσφαίρου...

Στο 89ο λεπτό, μάλιστα, όταν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ συνειδητοποίησαν πως η ομάδα τους θα μείνει εκτός τελικού, γύρω στα 50-60 άτομα μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο και κατέστρεψαν ότι βρήκαν μπροστά τους. Από κάμερες, μέχρι διαφημιστικές πινακίδες. Ο Μάνταλος και οι παίκτες (της ΑΕΚ, αυτοί του ΠΑΟΚ έμειναν για να χειροκροτήσουν τον κόσμο) έφυγαν αμέσως για τα αποδυτήρια.

Αλλά αυτοί που τα προκάλεσαν όλα αυτά τα δραματικά γεγονότα είναι απλά η εξαίρεση του κανόνα. Διότι ο “κανόνας” φώναζε από τη θέση του: “Πόσο μαλ... είσαστε!”. Πάλι, οι “λίγοι” έκαναν ότι γούσταραν...

Φυσικά, περιμένει μεγάλη “καμπάνα” τον ΠΑΟΚ μετά από αυτά που θύμισαν όσα έγιναν πριν λίγες ημέρες στο Καραϊσκάκη...

Για τη νίκη κατέβηκαν και οι δύο ομάδες με τον ΠΑΟΚ να έχει για πρώτη φορά μετά από καιρό τους βασικούς στην ενδεκάδα με τον Μουσλίμοβιτς στην κορυφή και τους Σαλπιγγίδη, Ίβιτς και Βιεϊρίνια πίσω του. Όσο για τον Χιμένεθ έβαλε τρία αμυντικά χαφ (Μίτσελ, Ντιόπ και Μάκο) πίσω από τον Σκόκο που βρισκόταν σε ελεύθερο ρόλο ανάμεσα σε μεσαία γραμμή και επίθεση (Λυμπερόπουλος-Μπλάνκο).

Στα πρώτα λεπτά, δεν κυριάρχησε ούτε ο ΠΑΟΚ, ούτε η ΑΕΚ στον αγωνιστικό χώρο, αλλά τα... νεύρα και το άγχος! Πολλά λάθη στο χώρο του κέντρου και κακή ανάπτυξη από τις δύο ομάδες. Οι φιλοξενούμενοι έδειχναν να συνέρχονται πιο γρήγορα και μέχρι το 20΄ να ελέγχουν τουλάχιστον αμυντικά το ματς, αλλά το αμέσως επόμενο κομμάτι ανήκε στους παίκτες του Χάβου που άρχισαν να “βρίσκονται” στο γήπεδο. Και πάλι, όμως, το θέαμα, αν και το παιχνίδι απέκτησε έναν “άλφα” ρυθμό, δεν ήταν ελκυστικό.

Μοιρασμένες στο πρώτο ημίχρονο ήταν και οι μεγάλες φάσεις για κάθε ομάδα, αφού στο 38΄ ο Ίβιτς, στο “τετ-α-τετ” με τον Σάχα πλάσαρε άουτ και ο Σκόκο δύο λεπτά αργότερα πολύ κοντά στην εστία και σχεδόν αφύλακτος έπιασε την “καρφωτή” κεφαλιά, αλλά η μπάλα δεν έκανε το χατήρι και στον Αργεντινό. Κάπως έτσι “ξοδεύτηκαν” 45 λεπτά από τις δύο ομάδες με τον ΠΑΟΚ να διαμαρτύρεται, πάντως, για πέναλτι σε χέρι του Μίτσελ στο 28΄.

Η ΑΕΚ με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου κατάφερε να πάρει το προβάδισμα με κεφαλιά του Δέλλα, ενώ λίγο αργότερα ο Σάχα είδε ένα καπνογόνο να πέφτει πάνω στη φανέλα του. Ο ΠΑΟΚ αμέσως μετά ζήτησε δεύτερη κίτρινη κάρτα σε χέρι του Λυμπερόπουλου, αλλά και πάλι ο Μάνταλος δεν έδωσε τίποτα. Ο Χιμένεθ αμέσως έβγαλε τον έμπειρο επιθετικό και έριξε στη μάχη τον Γκερέιρο για να έχει καλύτερη κυκλοφορία, ενώ ο Χάβος απάντησε με την είσοδο του Κουτσιανικούλη και λίγο αργότερα του Τσουκαλά, ρισκάροντας παράλληλα (έβγαλε τον Σνάουτσνερ).

Οι “κιτρινόμαυροι” κατάφεραν να αμυνθούν αρκετά καλά και έπαιξαν σαν... πολεμιστές, όπως τους είχε ζητήσει ο Χιμένεθ. Ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε τελικά να απειλήσει ούτε στα τελευταία λεπτά (δεν δημιούργησε ούτε καν τις προϋποθέσεις για την καταρχήν ισοφάριση) και οι φιλοξενούμενοι πανηγύρισαν μία άξια πρόκριση στον τελικό που θα τους δώσει το δικαίωμα να διεκδικήσουν τον πρώτο τους τίτλο από το 2002.

Το παιχνίδι, βέβαια, δεν τελείωσε ποτέ, καθώς οι οπαδοί του ΠΑΟΚ, όπως περιγράψαμε παραπάνω έκαναν γης μαδιάμ το γήπεδο της Τούμπας με αποτέλεσμα Μάνταλος και παίκτες να φύγουν στα αποδυτήρια στο 89ο λεπτό.

Ήταν σπίτι του ο κτηνοτρόφος που πυροβόλησε και σκότωσε συγχωριανό του!!! Τον έψαχναν παντού εκτός από εκεί!!!

Επί τρία ολόκληρα 24ωρα, οι αστυνομικές αρχές της Αλεξανδρούπολης αναζητούσαν τον 60χρονο κτηνοτρόφο που πυροβόλησε και σκότωσε τον 49χρονο συγχωριανό και γείτονά του με τον οποίο είχε διαφορές. Όμως, οι αστυνομικοί είχαν ψάξει παντού, εκτός από το… σπίτι του δολοφόνου στην περιοχή του Δορίσκου που λογικά θα έπρεπε να ήταν το πρώτο σημείο όπου θα τον αναζητούσαν!

Μόνο όταν αντιλήφθηκαν ότι ο αναζητούμενος δεν είχε αφήσει ίχνη που να οδηγούν στα… βουνά, όπως ανέφεραν οι πρώτες πληροφορίες, σκέφτηκαν οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. ότι μπορεί να κρυβόταν μέσα στο ίδιο του το σπίτι το οποίο μάλιστα απέχει ελάχιστα από τον τόπο του εγκλήματος!

Τότε οργάνωσαν επιχείρηση με όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, καθώς ο 60χρονος είχε ακόμη μαζί του το πιστόλι με το οποίο πυροβόλησε το θύμα και το σκότωσε προκαλώντας του διαμπερές τραύμα στην πλάγια αριστερή θωρακική χώρα. Όταν τον κάλεσαν να παραδοθεί, εκείνος βγήκε ήσυχα με τα χέρια ψηλά και η υπόθεση πήρε τέλος με την παραπομπή του στον ανακριτή Αλεξανδρούπολης.

Τις μικροκάμερες εξετάζουν στην Αντιτρομοκρατική

Η έρευνα εστιάζεται στην ανεύρεση στοιχείων που να εμπλέκουν τους συλληφθέντες σε ληστείες ή άλλες ενέργειες.

Σε εφτά ηλεκτρονικούς υπολογιστές και εννέα μικροκάμερες που βρέθηκαν, εκτός των άλλων, στα σπίτια που χρησιμοποιούσαν οι έξι συλληφθέντες για συμμετοχή στην οργάνωση "Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς" στην οδό Ελλησπόντου 53 στη Νέα Ιωνία Βόλου και στην οδό Σαπφούς 182 στην Καλλιθέα, επικεντρώνει το ενδιαφέρον της η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία για τις δραστηριότητες των κατηγορουμένων και τον εντοπισμό τυχόν στόχων της οργάνωσης.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα από το αρχηγείο της ΕΛΑΣ στο διαμέρισμα του Βόλου εκτός από τα όπλα -που διαπιστώθηκε ότι δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε τρομοκρατική ενέργεια- βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: δύο ράβδοι εκρηκτικής ύλης TNT βάρους 600 γραμμαρίων, εφτά πλαστές αστυνομικές ταυτότητες, δύο ζευγάρια πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας αυτοκινήτων, τέσσερις ασύρματες κρυφές μικροκάμερες, ζελατίνες με το υδατογράφημα των δελτίων αστυνομικής ταυτότητας, ένα μηχάνημα πλαστικοποίησης και περίπου 4.000 ευρώ.

Επίσης, βρέθηκαν δύο τετράδια με χειρόγραφες σημειώσεις στα οποία περιγράφονται ο τρόπος, τα μέσα και πρακτικές για τη διάπραξη ληστειών, καθώς και συγκεκριμένοι στόχοι.

Στο διαμέρισμα πρώτου ορόφου στην Καλλιθέα το οποίο είχε νοικιαστεί με πλαστή ταυτότητα βρέθηκαν μέχρι στιγμής, ανάμεσα στα άλλα, τα εξής: 35 σακ βουαγιάζ διαφόρων μεγεθών, πολλά από τα οποία περιείχαν ρούχα και διαρρηκτικά εργαλεία, δύο πλαστές αστυνομικές ταυτότητες, τρεις φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, ένα πιστόλι ρέπλικα, πέντε μικροκάμερες, κινητά τηλέφωνα και μηχάνημα πλαστικοποίησης.

Οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής είχαν εντοπίσει τα σπίτια εδώ και αρκετές μέρες και τα παρακολουθούσαν, αλλά όταν διαπίστωσαν ότι δεν υπήρχε πιθανότητα να προκύψει κάτι παραπάνω πραγματοποίησαν την επιχείρηση και συνέλαβαν τα έξι άτομα.

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί έφθασαν στον εντοπισμό των τριών καταζητούμενων και των άλλων τριών συνεργών τους από στοιχεία που είχαν προκύψει από την έρευνα για τη "Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς" όλο το προηγούμενο διάστημα.

Διασύνδεση των έξι συλληφθέντων σε Βόλο και Αθήνα με τους έξι που είχαν συλληφθεί τον περασμένο Δεκέμβριο σε Νέα Σμύρνη και Πειραιά φαίνεται να προκύπτει σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας που διαβιβάστηκε στους Εφέτες Ανακριτές της υπόθεσης. Ήδη η δικογραφία για Νέα Σμύρνη και Πειραιά, υπόθεση για την οποία είχε ασκηθεί δίωξη για άγνωστη τρομοκρατική οργάνωση, έχει διαβιβαστεί από την Ευελπίδων στους Εφέτες που ασχολούνται με την υπόθεση της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς».

Στους έξι νέους συλληφθέντες ασκήθηκε ποινική δίωξη για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» και διακεκριμένη οπλοκατοχή (κακούργημα). Μία επιπλέον πράξη διακεκριμένης οπλοκατοχής απαγγέλθηκε στην Όλγα Οικονομίδου, κατηγορία που αφορά τη δικογραφία του περασμένου Δεκεμβρίου, καθώς φέρεται να έχει εντοπιστεί αποτύπωμά της σε σπίτι από την παλαιότερη υπόθεση.

Σήμερα απολογήθηκαν τυπικά, αρνούμενοι να αναγνωρίσουν τη διαδικασία, για τη δικογραφία των 14 παγιδευμένων πακέτων, οι μέχρι πρότινος καταζητούμενοι στην υπόθεση Νταμιάνο Μπολάνο και Γιώργος Νικολόπουλος. Για την ίδια υπόθεση θα απολογηθεί αύριο και αναμένεται να τηρήσει την ίδια στάση, ο Χρήστος Τσάκαλος ενώ και οι έξι θα απολογηθούν αύριο για την υπόθεση του Βόλου. Κατηγορία για την υπόθεση με τα παγιδευμένα δέματα αντιμετωπίζει και ο Γιώργος Πολύδωρος.

Συγγενείς και δικηγόροι των κατηγορουμένων έκαναν λόγο για παράνομη βία που ασκήθηκε σε βάρος τους από την αστυνομία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Επιχειρήσεις της Αντιτρομοκρατικής σε Βόλο και Αθήνα
Στον εισαγγελέα οι 6 από τους 7 προσαχθέντες στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία
Επτά μέλη των “Πυρήνων” στα χέρια της αντιτρομοκρατικής - Ολόκληρο οπλοστάσιο βρήκαν στον Βόλο

Ιαπωνία: Βρήκε ζωντανούς τους γονείς της από το youtube! Δείτε το βίντεο

Για τρεις μέρες έκλαιγε ασταμάτητα αφού δεν είχε νέα από τους γονείς της στην Ιαπωνία. Δεν ήξερε τι να κάνει μέχρι που τελικά ένα βίντεο ήρθε να την λυτρώσει.

Η 20χρονη Ακίκο Κοσάκα, είναι φοιτήτρια από την Ιαπωνία στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια. Εκεί βρισκόταν όταν ο σεισμός και το τσουνάμι χτύπησε την χώρα της και μαζί και το μικρό ψαροχώρι Μινάμι Σανρίκου όπου ζούνε οι γονείς τις δύο αδελφές της.

Για τρεις μέρες η Ακίκο έψαχνε στο ίντερνετ να βρει στοιχεία που θα έδειχνα να οι γονείς της ζούνε ή πέθαναν. Μάταια όμως. Τίποτα δεν μπορούσε να βρει. Ξαφνικά παίρνει ένα email από την 13χρονη αδελφή της Γιουκάκο ότι είναι ασφαλής και ζωντανή στο σχολείο της όμως δεν γνωρίζει τι απέγιναν οι γονείς τους και η μεγαλύτερη τους αδελφή. Στο ίδιο σπίτι έμεναν και ο παππούς και η γιαγιά. Όμως κανένα σημάδι ζωής δεν υπήρχε.

Ακούγοντας μάλιστα τον δήμαρχο της περιοχής ότι ελάχιστοι είναι οι επιζώντες από το τσουνάμι, οι ελπίδες να βρεθούν ζωντανοί εξανεμίστηκαν.

Κύπρος: Τεράστιο κύκλωμα πορνείας με εγκέφαλο μία Κινέζα

Μεγάλο κύκλωμα πορνείας γυναικών από την Ασία και κυρίως από την Κίνα, το οποίο λειτουργούσε στην παλιά Λευκωσία, φαίνεται ότι εξάρθρωσε η Κυπριακή Αστυνομία, στο πλαίσιο επιχείρησης που διενήργησε την Τρίτη το βράδυ.

Ως ύποπτη συνελήφθη γυναίκα από την Κίνα, ενώ στην υπόθεση φαίνεται να εμπλέκεται και αξιωματικός της Αστυνομίας, ο οποίος επίσης συνελήφθη. Αναζητούνται επίσης άλλα δύο άτομα.

Η ύποπτη, η οποία φέρεται να είναι επικεφαλής του κυκλώματος, οδηγήθηκε ενώπιον δικαστηρίου το οποίο εξέδωσε διάταγμα κράτησης της. Ο ανακριτής της υπόθεσης ανέφερε ότι στο κύκλωμα εμπλέκεται και υψηλόβαθμος αξιωματικός της Αστυνομίας, ο οποίος είχε τεθεί υπό παρακολούθηση τις τελευταίες ημέρες.

Από τις έρευνες διαπιστώθηκε ότι ο αξιωματικός μπαινόβγαινε στα σπίτια που λειτουργούσαν ως οίκοι ανοχής και ότι παρενέβη σε δύο περιπτώσεις όταν συνελήφθησαν δύο Κινέζες. Στα σπίτια βρίσκονταν είκοσι πέντε γυναίκες από την Κίνα, μεταξύ τους και μια ανήλικη ηλικίας 15 χρόνων. Βρέθηκαν επίσης χρήματα, προφυλακτικά και άλλα τεκμήρια.

Τον αξιωματικό είχε κατονομάσει Κινέζα η οποία συνελήφθη πριν από ένα μήνα. Στη κατάθεση της είπε, ότι η Κινέζα επικεφαλής του κυκλώματος την εξώθησε στην πορνεία και ότι τόσο η ίδια όσο και άλλες Κινέζες υποχρεώνονταν να έρχονται σε σεξουαλική επαφή με τον εν λόγω αξιωματικό και άλλους πελάτες.

Ανέφερε επίσης ότι ο αξιωματικός βοηθούσε επ' αμοιβή Κινέζους που συλλαμβάνονταν, ή που αντιμετώπιζαν πρόβλημα στην είσοδό τους στην Κυπριακή Δημοκρατία. Για την υπόθεση, πραγματοποιήθηκε πολύωρη σύσκεψη στο Αρχηγείο Αστυνομίας, υπό τον Αρχηγό του Σώματος Μιχάλη Παπαγεωργίου.

1 εκ. ζήτησε ο Πατέρας από τον Μπέο

Η... καρδιά του Ελληνικού ποδοσφαίρου χτυπάει εδώ και μέρες στα δικαστήρια της Ευελπίδων. Καταθέσεις, μηνύσεις και αγωγές μεταξύ παραγόντων, αντί για γκολ, θέαμα και διασκέδαση εντός των γηπέδων. Σήμερα ήταν η σειρά του Νικόλα Πατέρα να καταθέσει μήνυση κατά του Αχιλλέα Μπέου, ενώ ο δικηγόρος του πρώην προέδρου του Παναθηναϊκού μίλησε δημόσια για την "Παράγκα".

Ο δικηγόρος του Νικόλα Πατέρα, Στέλιος Ηρειώτης εξερχόμενος από τα δικαστήρια μίλησε στο MEGA και τόνισε:

"Κατέθεσα αγωγή στον Αχιλλέα Μπέο για όσα συκοφαντικά είπε εις βάρος του Νίκου Πατέρα στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε. Υπάρχει παράγκα στο ποδόσφαιρο και ο πελάτης μου θα κάνει ό,τι μπορεί να αποκαλυφθούν όσοι κρύβονται πίσω της."

Ο Νικόλας Πατέρας κατέθεσε αγωγή κατά του Αχιλλέα Μπέου για συκοφαντική δυσφήμιση και προσβολή προσωπικότητας του, ενώ ζητά ως αποζημίωση ένα εκατομμύριο ευρώ. Το ποσό αυτό θα διατεθεί στον Ευαγγελισμό.

Στην αγωγή ο δικηγόρος του Πατέρα χρησιμοποιεί λεγόμενα του Αχιλλέας Μπέου από τη συνέντευξη Τύπου ενώ υπάρχει αναφορά σε συμπεριφορές του προέδρου του Ολυμπιακού Βόλου αλλά και σε παράνομη εμπλοκή του στη νύχτα.

Ο πρώην πρόεδρος του Παναθηναϊκού μόλις λάβει αντίγραφο της μηνυτήριας αναφοράς του Αχιλλέα Μπέου θα απαντήσει με μήνυση για ψευδορκία και συκοφαντική δυσφήμιση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Υπάρχουν και DVD της παράγκας;
Παρέδωσε τις κασέτες για τα στημένα ο Κούγιας - Ακούστε το ντοκουμέντο
Απάντηση Μπέου στις καταγγελίες Κούγια
Πατέρας: Εξαίρετος σεναριογράφος ο κ. Μπέος
Βοργιάς: “Ελπιζω αυτή τη φορά να γίνει κάτι”

Στον... "αέρα" το γήπεδο του ΠΑΟ

Ο Δήμαρχος Αθηναίων μιλώντας στην επιτροπή περιβάλλοντος της Βουλής εμφανίστηκε απαισιόδοξος για τη διπλή ανάπλαση σε Βοτανικό και Λεοφώρο Αλεξάνδρας κάτι που σημαίνει ότι το γήπεδο του Παναθηναϊκού παραμένει στα χαρτιά.

Όπως επιβεβαίωσε και ο Γιώργος Καμίνηςη σύμβαση έχει καταγγελθεί και πλέον τα πάντα είναι στον αέρα. Ο Δήμαρχος Αθηναίων τόνισε χαρακτηριστικά:

"Η σύμβαση καταγγέλθηκε. Ο δήμος έχει δανειστεί από την Εθνική Τράπεζα 20 εκατ. ευρώ, έχει αγοράσει γη, αλλά η επένδυση αυτή είναι στον αέρα. Σύντομα θα πάμε στο χώρο του Βοτανικού για να έχουμε μια εικόνα της κατάστασης. Το πρόβλημα δεν είναι η τροπολογία του ΥΠΕΚΑ, η οποία έχει προσαρμοστεί στην απόφαση του ΣτΕ και αναμένεται να κατατεθεί το επόμενο χρονικό διάστημα, αλλά στο γεγονός ότι ο δήμος ενεπλάκη στην υπόθεση γιατί υπήρχε ένα επιχειρηματικό πλάνο από την πλευρά του Παναθηναϊκού και το οποίο αφορούσε στις εμπορικές χρήσεις."

Πανεπιστημίου: Προχωρά η πεζοδρόμηση

Ξεχωριστός φορέας με επικεφαλής την ΤΡΑΜ ΑΕ, θα αναλάβει την υλοποίηση του μεγάλου έργου της πεζοδρόμησης της Πανεπιστημίου, το οποίο είναι εφικτό να υλοποιηθεί έως το 2014. Το έργο, προϋπολογισμού περί τα ¤180 εκατ. προβλέπει τη δημιουργία μίας γραμμικής πλατείας πλάτους 40 μέτρων από την πλατεία Συντάγματος έως την Ομόνοια, η οποία θα διακόπτεται μόνο στις οδούς Αμερικής και Εμμ. Μπενάκη.

Η κυκλοφοριακή ρύθμιση προβλέπει τη μεταφορά της κίνησης από τη Συγγρού προς βορρά μέσα από τη Λεωφόρο Βασ. Κωνσταντίνου, ενώ και η λεωφ. Πειραιώς θα σταματά στην πλατεία Ομονοίας.

Επιπλέον, το υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής έχει προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε οι όψεις των κτιρίων να προστατεύονται όχι μόνο στην περίπτωση που έχουν ξεπεράσει το όριο των 100 ετών, αλλά και των 50.

Το έργο της μελέτης έχει αναλάβει ομάδα υπό τον καθηγητή του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου, Πάνο Τουρνικιώτη, ο οποίος βρίσκεται σε άμεση επαφή με τον Οργανισμό Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθηνών (ΟΡΣΑ) και την Εταιρεία Ενοποίησης Αρχαιολογικών Χώρων, που θα προκηρύξει σύντομα τον διεθνή διαγωνισμό.

Η ομάδα των μελετητών έχει ολοκληρώσει το σύνολο των απαιτούμενων μελετών, που εντοπίζουν τις πολεοδομικές, κοινωνικές, οικονομικές και αρχιτεκτονικές επιπτώσεις, τις οποίες θα έχει η κατάργηση μίας τόσο βασικής αρτηρίας της πόλης και η μετατροπή της σε άξονα σύνδεσης του αρχαιολογικού Μουσείου με το Μουσείο της Ακρόπολης.

Η πεζοδρόμηση της Πανεπιστημίου παρουσιάστηκε σε ημερίδα με τίτλο «Αθήνα: Μια άλλη πόλη είναι εφικτή», που διοργάνωσε σήμερα το ΥΠΕΚΑ, στο Μουσείο Μπενάκη. Οι τέσσερις βασικοί άξονες της εκδήλωσης αφορούν την περιοχή Γεράνι, την ανασυγκρότηση του Κέντρου της Αθήνας με άξονα την Πανεπιστημίου, τη σύνδεση του κέντρου με τα ¶νω και τα Κάτω Πατήσια καθώς και την πολεοδομική ανασύνθεση της κεντρικότητας.

«Η αναζωογόνηση στα εξαιρετικά υποβαθμισμένα μέρη της περιοχής του ιστορικού εμπορικού, αλλά και του ευρύτερου κέντρου της Αθήνας, είναι παρεμβάσεις ιδιαίτερες και σύνθετες. Ξεπερνούν τις μελέτες ανάπλασης, εμπλέκουν πολλά υπουργεία και ως θέμα προς αντιμετώπιση, έχουν τύχει της προσοχής όλων», δήλωσε η υπουργός ΠΕΚΑ, Τίνα Μπιρμπίλη, κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών της ημερίδας, και πρόσθεσε ότι «επιλέξαμε να προσεγγίσουμε συστηματικά και με προσοχή το πολύπλοκο αυτό θέμα.

Αναζητήσαμε τη συνεργασία ειδικών, με γνώσεις και εμπειρία στη διερεύνηση και αναγνώριση των -συχνά μη ορατών- χαρακτηριστικών των περιοχών, που πάσχουν από έντονη αποσάθρωση. Στόχος της σημερινής ημερίδας είναι να αποκαλύψει αυτές τις πολύ σοβαρές και σε βάθος αναγνωρίσεις, στις οποίες βασιστήκαμε για τη συγκρότηση των δράσεων και των προγραμμάτων αναβάθμισής τους».

Σε χαιρετισμό που απεύθυνε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, Ν. Σηφουνάκης, τόνισε: «Η υποβάθμιση της περιοχής Γεράνι, αλλά και του ιστορικού και εμπορικού κέντρου της Αθήνας συνολικότερα, θέτει, πριν από όλα, ένα σοβαρό ζήτημα Ισοπολιτείας: είναι αδιανόητο ολόκληρες περιοχές της πόλης να ζουν έξω από κάθε νόρμα ανθρωπιάς, ανάπτυξης και ποιότητας ζωής.

, επίσης, αυτονόητο ότι η ανασυγκρότηση της περιοχής δεν είναι έργο ενός μόνο υπουργείου. Είναι ένα πολιτικό και διεπιστημονικό πρόβλημα που η λύση του απαιτεί ολοκληρωμένο σχέδιο και προσεκτικούς χειρισμούς με διάρκεια, που θα εμπλέκει όλους τους φορείς, το κεντρικό κράτος, τον δήμο, τους επιστημονικούς φορείς, τις επιχειρήσεις, την Κοινωνία των Πολιτών».

Ειδικότερα σε ό,τι αφορά το Γεράνι, ο φορέας SARCHA (School of ARCHitecture 4 All) παρουσίασε μία πιλοτική έρευνα που στηρίχθηκε στην ανάγκη των ανθρώπινων, των υλικών και των φυσικών πόρων της περιοχής, δημιουργώντας ένα υπόβαθρο στο οποίο θα «πατήσει» το υπουργείο Περιβάλλοντος σε συντονισμό με τα άλλα υπουργεία, προκειμένου να προχωρήσει στην αναβάθμιση της περιοχής, που έχει επιλεγεί από το ΥΠΕΚΑ για την πιλοτική εφαρμογή νέων δράσεων και πολιτικών, οι οποίες αφορούν την «ανασυγκρότηση περιοχών».

Η περιοχή από την πλατεία Βάθη έως τα Άνω και Κάτω Πατήσια είναι, όπως τόνισε η κ. Μπιρμίλη, «μέρος του ευρύτερου κέντρου της πόλης, μία ενδιάμεση κλίμακα μεταξύ ιστορικού και μητροπολιτικού Κέντρου. Αποτελείται από δυναμικές, ζωντανές και μοναδικές σε ποιότητα και πλούτο περιοχές. Έτσι τα προβλήματά της συνιστούν προκλήσεις για τον σχεδιασμό και για την άσκηση μίας ολοκληρωμένης πολιτικής, η οποία εστιάζεται στην επιστροφή της κατοικίας στο κέντρο και την αναχαίτιση των επεκτάσεων και της φυγής από αυτό.

Με στόχο την αξιοποίηση παλαιότερων μελετών και την πρόταση ήπιων -κατά κανόνα- παρεμβάσεων, η διερεύνηση εστιάζει στην πιλοτική εφαρμογή στρατηγικών κανόνων για τη συνολική αναβάθμιση αυτής της γειτονικής περιοχής στο κέντρο, που παραλαμβάνει σημαντικό φόρτο από τα προβλήματά του».

Ολυμπιακός Βόλου - Ατρόμητος 0-0 - Ο Ατρόμητος στον Τελικό!

Το... Περιστέρι πέταξε πιο ψηλά από κάθε άλλη φορά και πλέον είναι έτοιμο για το μεγάλο ραντεβού με την ιστορία του στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, εκεί όπου θα βρει σίγουρα έναν "αετό" επιβεβαιώνοντας τον τίτλο μας. Ο Ατρόμητος, ο οποίος ήταν πολύ καλύτερος του Ολυμπιακού Βόλου και στα δυο ματς των ημιτελικών, πήρε δίκαια την πρόκριση με το χρυσό 0-0 μέσα στο Πανθεσσαλικό και το 2-1 από την πρώτη αναμέτρηση.

Οι παίκτες του Γιώργου Δώνη, μάλιστα, δικαιούνταν και τη νίκη, αφού είχαν τις καλύτερες ευκαιρίες στον αγώνα, με μεγαλύτερη αυτή του Αναστασάκου στο 71ο λεπτό, όταν το σουτ του βρήκε το δοκάρι του Γιακούποβιτς. Στον έβδομο ουρανό το «αστέρι» και σίγουρα στον κόσμο της πόλης των Δυτικών Προαστίων αυτή η μέρα θα μείνει αξέχαστη.

Με όλα τους τα όπλα και χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις παρέταξαν οι δυο προπονητές τους δυο μονομάχους στον αγωνιστικό χώρο του σχεδόν κατάμεστου Πανθεσσαλικού. Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στο ματς. Προσπάθησαν να απειλήσουν την εστία του Ιτάνζ κυρίως με στημένα και στο πρώτο τέταρτο ήταν αυτοί που είχαν την υπεροχή.

Από την άλλη, ο Ατρόμητος προσπαθούσε σε αυτό το διάστημα κυρίως με βαθιές μπαλιές προς τον Καμαρά να γίνει απειλητικός και να πετύχει ένα γκολ, που θα του έδινε ένα σημαντικό προβάδισμα για την πρόκριση στον τελικό.

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία πάντως ήταν για του φιλοξενούμενους, όταν ο Μπρίτο έβγαλε μόνο του απέναντι από τον Γιακούποβιτς τον Καμαρά, αλλά ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού Βόλου έδιωξε δύσκολα.

Η απάντηση των «ερυθρόλευκων» ήταν άμεση και πέντε λεπτά αργότερα το κλασικό δίδυμο Μόνχε και Ούμπιντες συνδυάστηκαν, ο πρώτος έκανε τη σέντρα, άμεσο το πλασέ του Μπρέσκα από το ύψος του πέναλτι, όμως η μπάλα έφυγε πάνω από την εστία του Ιτάνζ. Από εκείνο το σημείο και μέχρι το τέλος του ημιχρόνου το παιχνίδι έγινε αρκετά δυνατό και με πολλά λάθη, επακόλουθο του άγχους που είχαν και οι δυο αντίπαλοι.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου οι παίκτες του Μάκη Κατσαβάκη μπήκαν και πάλι με φόρα. Προσπάθησε να απειλήσει μόλις στο 49ο λεπτό, όταν ο Σανκαρέ χώθηκε στην περιοχή, αλλά δεν έβαλε καλά την προβολή και ο Ιτάνζ μπλόκαρε εύκολα. Οι γηπεδούχοι ήταν εμφανώς αγχωμένοι και έκαναν αρκετά λάθη, δίνοντας την ευκαιρία για ανάσες στην ομάδα του Περιστερίου.

Ο έμπειρος τεχνικός του Βόλου έβαλε στο 55΄ τον Μαρτίν στη θέση του Μπρέσκα και γύρισε το σύστημα του σε 4-4-2 με τον Αργεντινό δίπλα στον Σολάκη. Αντίθετα, ο Γιώργος Δώνης δεν πείραξε καθόλου το σύστημα του, αφού οι παίκτες του τηρούσαν μέχρι εκείνη τη στιγμή κατά γράμμα τις εντολές του.

Όσο περνούσε η ώρα οι γηπεδούχοι ανοιγόντουσαν όλο και περισσότερο, χωρίς όμως να δημιουργούν προϋποθέσεις για γκολ στην εστία του Ατρόμητου. Αντίθετα, το «αστέρι» βρήκε πολλούς ανοικτούς χώρους και προσπάθησε να χτυπήσει στην αντεπίθεση. Σε μια από αυτές στο 67ο λεπτό ο Καμαρά βρέθηκε απέναντι από τον Γιακούποβιτς, όμως ο Ελβετός τερματοφύλακας είπε όχι στον Σενεγαλέζο φορ.

Δυο λεπτά αργότερα ο Καμαρά έγινε αλλαγή και στη θέση του ο Γιώργος Δώνης πέρασε τον Ηλία Αναστασάκο. Ο έμπειρος επιθετικός στο 71’ έχασε την μεγαλύτερη ευκαιρία του Ατρόμητου, όταν πήρε την μπάλα από τον Τάτο, μόνος του απέναντι από την εστία του Ολυμπιακού Βόλου, αλλά το συρτό σουτ του βρήκε στο κάθετο δοκάρι του Γιακούποβιτς.

Από εκεί και πέρα, το ματς πήγαινε πάνω κάτω, αλλά καμία από τις δυο ομάδες δεν κατάφερε να βρει στόχο με αποτέλεσμα ο Ατρόμητος να πανηγυρίσει την πρόκριση λόγω του 2-1 από το πρώτο παιχνίδι.

Προσφυγή κατοίκων της Σαντορίνης στο ΣτΕ για το Sea Diamond

Περίπου τέσσερα χρόνια μετά το ναυάγιο του «Sea Diamond» στο λιμάνι Αθηνιός στην Καλντέρα της Σαντορίνης, κάτοικοι, οικολογικοί και τοπικοί φορείς του νησιού προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Με την προσφυγή τους ζητούν την ακύρωση της άρνησης των υπουργών Περιβάλλοντος και Θαλασσίων Υποθέσεων, όπως και του Λιμενικού Ταμείου Θήρας να ανελκύσουν το «Sea Diamond» - η παραμονή του οποίου στο βυθό προκαλεί «μείζονα και πολλαπλή βλάβη του θαλάσσιου περιβάλλοντος η οποία επιδεινούται διαρκώς …και εκ της συνεχιζόμενης διαρροής επιβλαβών ουσιών εκ του πλοίου στη θάλασσα».

Η βύθιση του «Sea Diamond» ξεκίνησε στις 5 Απριλίου του 2007, όταν το κρουαζιερόπλοιο της εταιρείας «Louis Hellenic Cruises» προσέκρουσε σε ξέρα στον όρμο των Φηρών της Σαντορίνης και κατέληξε στην τελική βύθισή του στον όρμο του Αθηνιού, 10 χιλιόμετρα πιο μακριά από το σημείο της πρόσκρουσης.

Το κρουαζιερόπλοιο, χωρητικότητας 22.412 τόνων, μετέφερε 1163 επιβάτες και 391 μέλη του πληρώματος. Από το ναυάγιο σώθηκαν όλοι οι επιβάτες και το πλήρωμα, εκτός από δύο Γάλλους, έναν πατέρα και την κόρη του.

Μέχρι σήμερα, το «κουφάρι» του πλοίου «κρέμεται» γαντζωμένο από την προπέλα σε βράχο. Στην περιοχή της βύθισης του «Sea Diamond», η επιφάνεια της θάλασσας και οι ακτές τελούν υπό συνεχή καθαρισμό και χρησιμοποιούνται πλωτά φράγματα για τη μη διασπορά της επιφανειακής ρύπανσης καθώς συνεχίζουν και αναβλύζουν έλαια, χημικά και πετρελαιοειδή.

Τώρα, κάτοικοι και φορείς της περιοχής ζητούν με την προσφυγή τους στο ΣτΕ την ανέλκυση του πλοίου, επικαλούμενοι την ελληνική και διεθνή νομοθεσία η οποία υποχρεώνει το ελληνικό κράτος να αποκαταστήσει τη βλάβη του θαλάσσιου περιβάλλοντος, ακόμη και αν οι υπεύθυνοι του ναυάγιου κωλυσιεργούν.

Στην προσφυγή τους, υποστηρίζουν ότι κανένας αρμόδιος κρατικός φορέας δεν προέβη στις αναγκαίες ενέργειες για την ανέλκυση του ναυαγίου, παρά το γεγονός ότι έχουν υποβληθεί προτάσεις ημεδαπών και αλλοδαπών οίκων για το κόστος απαντλήσεως των καυσίμων και πετρελαιοειδών του «Sea Diamond» και του κόστους ανελκύσεως του.

Όπως επισημαίνουν μάλιστα έχουν ζητήσει από τον Οκτώβριο του 2010 από τα αρμόδια υπουργεία, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Θεόδωρο Πάγκαλο και το Λιμενικό Ταμείο Θήρας την άμεση ανέλκυση του «Sea Diamond», χωρίς όμως να έχουν λάβει καμία απάντηση. Μόνη εξαίρεση αποτελεί ο Θ. Πάγκαλος που – όπως αναφέρουν οι προσφεύγοντες - δήλωσε ότι αναρμόδιος.

Την προσφυγή υπογράφουν η «Διεθνής Δράση για το Περιβάλλον και τον Πολιτισμό της Σαντορίνης», το «Αρχιπέλαγος – Ινστιτούτο Θαλάσσιας και Περιβαλλοντικής Έρευνας Αιγαίου, η Κοινότητα Οίας και εννέα κάτοικοι της Σαντορίνης.

Προσοχή στα e-mail με θέμα την Ιαπωνία

Προειδοποίηση προς τους χρήστες του διαδικτύου στέλνει η Δράση του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου (Saferinternet.gr) να προσέχουν τα ηλεκτρονικά μηνύματα που φτάνουν στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές μας και αφορούν την καταστροφή στην Ιαπωνία.

Όπως αναφέρει το Saferinternet σε σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για απατηλά μηνύματα, όπου απατεώνες εμφανίζονται ως εκπρόσωποι έγκριτων οργανισμών (φιλανθρωπικών, ιατρικών κ.λπ.) και ζητούν τη βοήθεια των χρηστών με την καταβολή χρηματικών ποσών σε λογαριασμούς που επισημαίνουν.

Σε άλλα μηνύματα, απατεώνες εμφανίζονται ως θύματα της τραγωδίας που έχασαν τα πάντα και δεν έχουν ούτε τα απαραίτητα χρήματα για να ενταφιάσουν τους νεκρούς τους και ζητάνε οικονομική βοήθεια.

Το Κέντρο συμβουλεύει τους χρήστες να μην απαντούν σε κανένα τέτοιο μήνυμα και σε καμία περίπτωση να μη στέλνουν χρήματα σε λογαριασμούς.
Εάν δεν έχουν λογισμικό firewall ή λογισμικό antivirus στον υπολογιστή, καλό θα είναι να τον «θωρακίσουν» με τέτοια προγράμματα, καθώς τα απατηλά μηνύματα μπορούν εκτός των άλλων να εγκαταστήσουν ιούς στον υπολογιστή.

Συνέλαβαν τον έναν από τους ληστές των ΕΛΤΑ στην Εύβοια - Καταζητούνται άλλοι δύο

Εξιχνιάστηκε η ληστεία που διαπράχθηκε την 1η Μαρτίου στην Αμάρυνθο Ευβοίας, σε βάρος δύο ταχυδρομικών υπαλλήλων των ΕΛΤΑ.

Στη ληστεία συμμετείχαν τρεις δράστες, οι οποίοι με την απειλή όπλου αφαίρεσαν 60.000 ευρώ και στη συνέχεια εξαφανίστηκαν με μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας ταυτοποίησαν, ως έναν από τους τρεις δράστες, 35χρονο ημεδαπό, κάτοικο της ευρύτερης περιοχής Αμαρύνθου Ευβοίας.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• Ένα πιστόλι, χωρίς εμφανή ένδειξη μάρκας, με γεμιστήρα που περιείχε δεκατέσσερα (14) φυσίγγια,
• Ένα αεροβόλο πιστόλι απομίμηση « CLOCK »
• Μια κυνηγετική καραμπίνα, μάρκας « BERETTA 391»
• Μια κυνηγετική καραμπίνα, με αλλοιωμένη την ένδειξη μάρκας, και τον αριθμό
• Ένα όπλο, τύπου υποπολυβόλο, με γεμιστήρα φυσιγγίων αερίου, κρότου – λάμψεως,
• Ένα σπρέι ικανό για άμυνα και επίθεση που εκτοξεύει αέριο.

Ο 35χρονος συνελήφθη και ομολόγησε τη συμμετοχή του στη ληστεία. Σε βάρος σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη ληστείας, κατά συναυτουργία και παράβαση του Νόμου περί όπλων.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας, ενώ οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των άλλων δύο δραστών.

Πωλούνται... όσο όσο!!

Στο σφυρί έβγαλε μια καναδέζικη ιστοσελίδα (www.privateislandsonline.com) δώδεκα ελληνικά νησιά μας στο Αιγαίο και στο Ιόνιο Πέλαγος. Ήτανε στραβό το κλήμα το ‘φαγαν και οι γάιδαροι του… Καναδά!

Το θέμα έφερε στο φως ο βουλευτής του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού, Γιώργος Ανατολάκης, ο οποίος ρωτάει τον υπουργό Εξωτερικών αν τελικά ξεπουλάμε ή ...τα πουλάμε όπως είναι επιπλωμένα.

Η «Καρδιώτισσα» αναφέρει το site γίνεται δική σας με 6.500.000 ευρώ, κάτι λιγότερο θα σας κοστίσει η «Μικρή Αμοργός», γύρω στα 6.100.000 ευρώ. Η «Ναυσικά» θα φιλοξενήσει τον Οδυσσέα της με 6.100.000 Ευρώ.

Ο βουλευτής καταγγέλλει ακόμη ότι και μια αμερικάνικη ιστοσελίδα προτείνει την αγορά οικοπέδων σε διάφορα μη οικοδομήσιμα νησιά της Ελλάδας και έχει προχωρήσει μάλιστα σε διαφημιστική καταχώρηση στην αμερικάνικη εφημερίδα «San Francisco Chronicle».

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού ρωτάει τον υπουργό αν γνωρίζει το περιεχόμενο των ιστοσελίδων αυτών κι αν μπορεί να απαντήσει ποιο είναι το ιδιοκτησιακό καθεστώς των προαναφερόμενων νησιών.

Πωλείται όπως είναι επιπλωμένο με χιλιάδες αναμνήσεις φορτωμένο, πωλείται και το δίνω όσο και όσο από τη χρεωκοπία μόνο να γλιτώσω.

Ο "επίσημος" τιμοκατάλογος για τα «φακελάκια»

Τα 7.500 ευρώ φτάνει το «φακελάκι» για μια επέμβαση σε δημόσια νοσοκομεία ενώ για κλείσιμο βιβλίων στην εφορία, το «μπαξίσι» μπορεί να φτάσει τα 15.000 ευρώ, σύμφωνα με τον «τιμοκατάλογο διαφθοράς» που έδωσε στη δημοσιότητα η Διεθνής Διαφάνεια Ελλάδας.

Όπως αναφέρεται σχετικά, τα περιστατικά διαφθοράς για πρώτη φορά μειώθηκαν αισθητά τον τελευταίο χρόνο, αλλά τα Νοσοκομεία και οι Εφορίες παραμένουν πρωταγωνιστές της διαφθοράς στο δημόσιο τομέα.

Αυτά αποτελούν τα κύρια ευρήματα της Εθνικής Έρευνας για τη Διαφθορά στην Ελλάδα για το 2010, η οποία παρουσιάζεται σήμερα από τον Πρόεδρο της Διεθνούς Διαφάνειας-Ελλάδας, Κώστα Μπακούρη, και τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας Public Issue, Γιάννη Μαυρή.

Η φετινή έρευνα εντοπίζει αξιοσημείωτη μεταβολή της έκτασης της συνολικής διαφθοράς, η οποία απεικονίζεται τόσο στα ποσοστά των αναφερόμενων περιστατικών διαφθοράς στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα (από 13,4% που ήταν το 2009 σε 10,4% για το 2010) όσο και στο εκτιμώμενο μέγεθος της συνολικής διαφθοράς (632 εκατομμύρια ευρώ, για το 2010 έναντι 787 εκατομμύριων ευρώ για το 2009). Η ευρύτερη οικονομική κρίση αναπόφευκτα χτυπάει και το μέτωπο της μικρο-διαφθοράς. Τα μέτρα λιτότητας φαίνεται ότι επηρεάζουν το φακελάκι!

Ως προς την κατάταξη των πιο διεφθαρμένων δημοσίων υπηρεσιών, τα Νοσοκομεία συνεχίζουν να βρίσκονται στην κορυφή της λίστας, ενώ παρατηρείται ανατροπή στη δεύτερη θέση, με τις Εφορίες να ξεπερνούν τις Πολεοδομίες. Η ευρύτερη κάμψη της οικοδομικής δραστηριότητας σε συνδυασμό με την περαίωση και τη ρύθμιση των ημι-υπαίθριων μπορούν να εξηγήσουν την ανατροπή αυτή.

Σύμφωνα με το φετινό τιμοκατάλογο της διαφθοράς, ξοδεύονται από €150 έως €7.500 για μια εγχειρητική επέμβαση, ενώ το ποσό για τον έλεγχο ή κλείσιμο βιβλίων στις Εφορίες κυμαίνεται από €300 - €15.000.

Στον ιδιωτικό τομέα πρωτοστατούν και πάλι οι υπηρεσίες υγείας και οι δικηγόροι, ενώ σημαντική μείωση περιστατικών διαφθοράς εντοπίζεται στον τραπεζικό τομέα (4,9% για το 2010 έναντι του 10,8% για το 2009).

Ως προς τη στάση του κόσμου απέναντι στο φαινόμενο της διαφθοράς, η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτωμένων (92%) θεωρεί την ελληνική κοινωνία διεφθαρμένη. Εντούτοις, η ιδεολογική αποδοχή των περιστατικών διαφθοράς είναι αρκετά υψηλή (ενδεικτικά αναφέρουμε ότι ολοένα και περισσότεροι θεωρούν ότι το να βάλουν μέσο για να προσληφθεί κάποιος συγγενής αποτελεί πράξη διαφθοράς).

Τέλος, ως προς την αποτελεσματική καταπολέμηση του φαινομένου, αξιοσημείωτη είναι η αυξανόμενη απαίτηση των πολιτών για ουσιαστική δημοσιοποίηση των πόθεν έσχες των δημοσίων υπαλλήλων (από 47% που ήταν το 2008 σε 61% το 2010), που αποτελεί πάγια επιδίωξη της ΔΔ-Ε και εντάσσεται στις 15+48 προτάσεις της για το πολιτικό χρήμα.

Ο κ. Κώστας Μπακούρης κατά τη συνέντευξη τύπου, τόνισε: «Τα αποτελέσματα της έρευνας είναι όντως ενθαρρυντικά, αλλά δεν πρέπει να μας εφησυχάζουν. Η οικονομική και ηθική κρίση που βιώνουμε μας επιβεβαιώνει ότι τα περιθώρια χρόνου και οι δεύτερες ευκαιρίες έχουν εξαντληθεί. Είναι καιρός να συστρατευθούμε όλοι μαζί και να δεσμευτούμε αμετάκλητα για να επανορθώσουμε τα κακώς πεπραγμένα και να επαναφέρουμε αξίες, όπως λογοδοσία, ηθική και υπευθυνότητα, ώστε να εξασφαλίσουμε μια βιώσιμη κοινωνία στις μελλοντικές γενιές».

Για τέταρτη συνεχή χρονιά (από το 2007), η Διεθνής Διαφάνεια-Ελλάς σε συνεργασία με την Public Issue διεξάγει την Εθνική Έρευνα για τη Διαφθορά στην Ελλάδα, αναδεικνύοντας το μέγεθος της μικρο-διαφθοράς που επιβαρύνει το ελληνικό νοικοκυριό. Τηρώντας τις ίδιες προδιαγραφές με τις προηγούμενες, η έρευνα του 2010 υλοποιήθηκε σε έξι μηνιαία κύματα και βασίστηκε σε τηλεφωνικές συνεντεύξεις με τη χρήση δομημένου ερωτηματολογίου σε δείγμα 6.114 ατόμων. Η συγκριτική ανάλυση και διαχρονική αξιολόγηση των δεδομένων αποδεικνύει την αξιοπιστία και την εγκυρότητα της έρευνας και την καθιστά ένα σημαντικό επιστημονικό εργαλείο.

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ



ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Επέμβαση/Εγχειρηση €150 - €7.500

Φακελάκι γιατρού €50 - €1.500

ΕΦΟΡΙΕΣ

Κλείσιμο/Έλεγχος βιβλίων €300 - €15.000

Ρύθμιση χρεών €100 - €3.500

ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΕΣ

Οικοδομική άδεια €200 - €9.000

Επίσπευση διαδικασιών €500 - €1.000

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ

Επέμβαση/Εγχείρηση €250 - €15.000

Φακελάκι γιατρού €500 - €6.000

24ωρη απεργία στα μέσα μεταφοράς αύριο - Απεργία και στα ΜΜΕ

Η ταλαιπωρία για τους πολίτες συνεχίζεται. 24ωρη απεργία σε όλα τα μέσα μεταφοράς εκτός των μπλε λεωφορείων την Πέμπτη. Απεργία και στα ΜΜΕ.

Νέα 24ωρη απεργία θα πραγματοποιήσουν την προσεχή Πέμπτη οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς της Αθήνας. Την απόφαση έλαβαν οι συνδικαλιστές των αστικών συγκοινωνιών κατά την χθεσινή συνεδρίαση του συντονιστικού τους οργάνου.

Σύμφωνα με όσα αποφάσισαν, στην 24ωρη απεργία της Πέμπτης 17 Μαρτίου θα συμμετάσχουν το μετρό, ο Ηλεκτρικός (ΗΣΑΠ), τα τρόλεϊ (ΗΛΠΑΠ) και το τραμ.

Τα αστικά λεωφορεία (ΕΘΕΛ) θα κινηθούν κανονικά, καθώς οι εργαζόμενοι σε αυτά αποφάσισαν να μην μετάσχουν στην κινητοποίηση.

Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες ανέστειλαν την 24ωρη απεργία που είχαν κηρύξει για την περασμένη Τετάρτη, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στο Λεκανοπέδιο.

Σε κοινή ανακοίνωση που είχαν εκδώσει τα προεδρεία των συνδικαλιστικών οργανώσεων του μετρό, του Ηλεκτρικού, του τραμ και των τρόλεϊ, ανέφεραν ότι «οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες θα σταθούν με αίσθημα ευθύνης δίπλα στους συμπολίτες και για τον λόγο αυτό αναβάλλουν την εξαγγελθείσα απεργία, προκειμένου να εξυπηρετήσουν το επιβατικό κοινό».

Την ίδια μέρα 24ωρη απεργία θα γίνει σε όλα τα ΜΜΕ.

39 Κάδοι κομποστοποίησης στα Τρίκαλα

Τριάντα εννέα κάδοι κομποστοποίησης οικιακών οργανικών αποβλήτων θα κληρωθούν την Πέμπτη σε Τρικαλινούς δημότες, οι οποίοι κατέθεσαν τη σχετική αίτηση ενδιαφέροντος. Η ανταπόκριση των δημοτών ξεπέρασε κάθε προσδοκία, καθώς υποβλήθηκαν συνολικά 295 αιτήσεις.

Η δράση εντάσσεται στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος Wasman για την Διαχείριση των Στερεών Αποβλήτων, που υλοποιείται από τη Δημοτική Επιχείρηση Κοινωνικής Ανάπτυξης Τρικάλων και είναι μια από τις πιλοτικές δράσεις που έχουν ως στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών για τη μείωση των απορριμμάτων στην πηγή παραγωγής τους.

Οι κάδοι θα τοποθετηθούν μέσα σε αυλές σπιτιών, πάνω σε χώμα και θα μπορούν να κομποστοποιήσουν υλικά φυτικής προέλευσης, όπως υπολείμματα λαχανικών και φρούτων, ξερά φύλλα, κομμένο γρασίδι, τσόφλια αυγών, στάχτη, υπολείμματα από τσάι, κατακάθια του καφέ κ.ά, δημιουργώντας ένα εξαιρετικής ποιότητας λίπασμα.

Ο Καντάφι παίρνει πίσω μία μία τις πόλεις

Λίγο πριν μπει στην Βεγγάζη είναι ο Καντάφι που φαίνεται πως κατατροπώνει την επανάσταση του εξεγερμένου λαού αφήνοντας πίσω του εκατοντάδες νεκρούς και πρόσφυγες. "Όλα θα έχουν τελειώσει μέσα σε 48 ώρες", δηλώνει ο γιος του Καντάφι Σάιφ αλ Ισλάμ.

Βομβαρδισμός από συστοιχίες πυροβολικού στην ελεγχόμενη από τους εξεγερμένους πόλη Μιζουράτα, ανατολικά της πρωτεύουσας της Λιβύης, στοίχισε τη ζωή τουλάχιστον πέντε ανθρώπων και τραυμάτισε άλλους 11, ανέφερε ένας γιατρός του νοσοκομείου της πόλης μιλώντας τηλεφωνικά στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερς.

"Έχουμε παραλάβει πέντε σορούς μέχρι στιγμής. Ξέρουμε ότι κι άλλοι άνθρωποι έχουν σκοτωθεί όμως. Τα περισσότερα από τα θύματα έρχονται από το ανατολικό και το νότιο τμήμα της Μιζουράτα", είπε ο γιατρός, που είπε ότι ονομάζεται Μούφτα.

Κάτοικοι είπαν ότι οι κυβερνητικές δυνάμεις άρχισαν να πλήττουν με πυρά πυροβολικού την πόλη νωρίτερα μέσα στην ημέρα.

Εκπρόσωπος των εξεγερμένων είχε πει νωρίτερα ότι υπήρχαν τουλάχιστον 4 νεκροί και περίπου 12 τραυματίες από τις οβίδες του πυροβολικού των δυνάμεων του Καντάφι μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο. Πρόσθεσε ότι υπήρξαν επιθέσεις "από όλες τις πλευρές".

"Οι αντάρτες απώθησαν την επίθεση. Τώρα, η ένταση των πυρών [του πυροβολικού] έχει σχετικά μειωθεί", είπε ο εκπρόσωπος.

"Όλα θα έχουν τελειώσει μέσα σε 48 ώρες"
Ο γιος του Καντάφι Σάιφ αλ Ισλάμ δήλωσε πριν από λίγο ότι κυβερνητικά στρατεύματα βρίσκονται κοντά στη Βεγγάζη και ότι "όλα θα έχουν τελειώσει μέσα σε 48 ώρες".

Ο Σάιφ, μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι Euronews που εδρεύει στη Γαλλία, ερωτηθείς σχετικά με τις συζητήσεις των διεθνών δυνάμεων για την επιβολή ζώνης απαγόρευσης πτήσεων στη Λιβύη, είπε: "Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις έχουν τελειώσει. Σε 48 ώρες τα πάντα θα έχουν τελειώσει. Οι δυνάμεις μας βρίσκονται κοντά στη Βεγγάζη. Όποια απόφαση κι αν ληφθεί θα είναι πολύ καθυστερημένη".

Ο στρατός της Λιβύης διεμήνυσε στους εξεγερμένους στη Βεγγάζη να παραδώσουν τα όπλα νωρίτερα σήμερα, καθώς δυνάμεις του προωθούνται πιο κοντά στο προπύργιο των αντικαθεστωτικών κι ετοιμάζονται για μια μάχη που μπορεί να αποδειχθεί καθοριστική στην εξέγερση εναντίον του Μουάμαρ Καντάφι.

Η πόλη Ατζνταμπίγια, 150 χλμ. νότια της Βεγγάζης στον Κόλπο της Σύρτης, βρίσκεται στα χέρια των κυβερνητικών δυνάμεων καθώς οι περισσότεροι από τους εξεγερμένους υποχώρησαν υπό συνεχή μπαράζ πυροβολικού. Αυτοί που έμειναν πίσω παραδίδουν τα όπλα τους, είπε ένας από τους αξιωματούχους των εξεγερμένων.

Στη Βεγγάζη (όπου εδρεύει το μεταβατικό Εθνικό Συμβούλιο των εξεγερμένων) οι διαθέσεις κυμαίνονταν από τον εκνευρισμό ως την αδιαλλαξία, με ορισμένους να περιμένουν ότι θα γίνει σφαγή και άλλους να εμφανίζονται πεπεισμένοι ότι θα μπορέσουν να αποσπάσουν μια νίκη παρά την επίθεση των κυβερνητικών δυνάμεων.

Δυνάμεις πιστές στον Καντάφι έχουν ανακαταλάβει μια σειρά παράκτιων πόλεων τις τελευταίες 11 ημέρες, αποσπώντας τις από τους εξεγερμένους που τις είχαν καταλάβει τις πρώτες ημέρες των κινητοποιήσεων εναντίον του Μουάμαρ Καντάφι, που κυβερνά τη χώρα της βόρειας Αφρικής τα τελευταία 41 χρόνια.

"Συμβουλεύστε τους εξαπατημένους σας γιους να παραδώσουν τα όπλα τους στις ένοπλες δυνάμεις της Ηγεσίας του Λαού και θα καλυφθούν από την αμνηστία που ζήτησε [να παραχωρηθεί] ο Διοικητής [Καντάφι], που θα ισχύει για όποιον παραδίδει το όπλο του στις ένοπλες δυνάμεις και απέχει από [πράξεις] αντίστασης και υπονόμευσης", ανέφερε ανακοινωθέν του στρατού που αναγνώστηκε στην κρατική τηλεόραση.

Ανταποκριτής του Reuters μετέδωσε πως οι εξεγερμένοι υποχωρούν από την ανατολική πόλη Ατζαμπίγια, η οποία δέχεται το τελευταίο 24ωρο σφοδρούς βομβαρδισμούς από τις δυνάμεις του Μουαμάρ Καντάφι. Ο ανταποκριτής του ειδησεογραφικού πρακτορείου δεν έδωσε συγκεκριμένες πληροφορίες για τον αριθμό των αντικαθεστωτικών που υποχωρούν.

Η Ατζαμπίγια είναι στρατηγικός κόμβος, καθώς είναι το τελευταίο «εμπόδιο» στο δρόμο των δυνάμεων του Καντάφι προς τη Βεγγάζη. Η πόλη βρίσκεται περίπου 160 χιλιόμετρα νοτίως της έδρας των αντικαθεστωτικών δυνάμεων στα ανατολικά της χώρας. Από τις αεροπορικές επιδρομές φέρεται να έχει χάσει τη ζωή του τουλάχιστον ένας αντικαθεστωτικός.

Η λιβυκή κρατική τηλεόραση μεταδίδει πως ο στρατός έχει τον «πλήρη έλεγχο» της Ατζαμπίγια, ωστόσο η εικόνα δεν είναι προς το παρόν σαφής και τις τελευταίες ημέρες πόλεις-κλειδιά της Λιβύης αλλάζουν διαρκώς χέρια μεταξύ κανταφικών και αντικαθεστωτικών δυνάμεων.

Σε μία άλλη εξέλιξη, η ιστοσελίδα της αντιπολίτευσης Brnieq ανέφερε ότι μαχητικό MiG 23 των αντιπολιτευτικών δυνάμεων και ελικόπτερο βύθισαν δύο πολεμικά σκάφη στη θαλάσσια περιοχή κοντά στην Ατζαμπίγια. Η πληροφορία δεν ήταν εύκολο να διασταυρωθεί.

Ο στρατός είναι έτοιμος να αναλάβει μία ανθρωπιστικού τύπου επιχείρηση στην Βεγγάζη, αναφέρθηκε τέλος σε ανακοίνωση από την κρατική τηλεόραση, καλώντας τους κατοίκους να μην αφήνουν τα παιδιά τους να ακολουθήσουν τους «τρομοκράτες», όπως χαρακτήρισε τους αντικαθεστωτικούς

Το καθεστώς Καντάφι δηλώνει, παράλληλα, πως ελέγχει όλους τους τερματικούς σταθμούς εξαγωγής πετρελαίου της Λιβύης, εκτός από το Τομπρούκ στα ανατολικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Οι δυνάμεις του Καντάφι προ των πυλών της Βεγγάζης
Ο Καντάφι ελέγχει την Ρας Λανούφ
Ανακατέλαβε και τη Ζουάρα ο Καντάφι
Προελαύνουν οι δυνάμεις του Καντάφι

Καμίνης: Άμεση ανάγκη αναζωογόνησης του κέντρου της Αθήνας

Την άμεση ανάγκη να αναζωογονηθεί το κέντρο της Αθήνας και να ανακτηθούν «καταπατημένες» περιοχές με στόχο να επιστρέψουν οι κάτοικοι, υπογράμμισε στη Βουλή ο Γιώργος Καμίνης.

Ενημερώνοντας την κοινοβουλευτική επιτροπή Περιβάλλοντος, ο Δήμαρχος Αθηναίων προέταξε την αξιοποίηση των ακινήτων στο κέντρο της Αθήνας και τη θέσπιση κινήτρων όπως η επιδότηση ενοικίου για νέα ζευγάρια που επιθυμούν να κατοικήσουν στην περιοχή.

Πρότεινε παράλληλα τη δημιουργία νέων φοιτητικών εστιών, στη θέση των 9 ξενοδοχείων που έχουν κλείσει το τελευταίο διάστημα στο κέντρο αλλά και τη δημιουργία κινητών μονάδων για συσσίτιο σε όλες τις γειτονιές της Αθήνας.

Ο κ. Καμίνης προανήγγειλε ακόμα ένα φιλόδοξο σχέδιο «υιοθέτησης» πλατειών της πόλης από εταιρίες λαμπτήρων που θα αναλάβουν τον φωτισμό τους, καθώς ο δήμος αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα λόγω χρεών προς τους προμηθευτές τέτοιου υλικού.

Ο δήμαρχος Αθηναίων ανακοίνωσε την εισαγωγή του δήμου στο πρόγραμμα «Διαύγεια» και γνωστοποίησε ότι όλες οι αποφάσεις θα αναρτώνται στο διαδίκτυο, ώστε να ξέρουν οι πολίτες τι συμβαίνει.

Τέλος, αναφερόμενος στο δημοτικό ραδιόφωνο 9,84, ο κ. Καμίνης τόνισε ότι «Ο Δήμος περικόπτει δαπάνες, αυτό έκανε και στον 9,84 και τα δίνει σε προνοιακές δομές όπως οι βρεφονηπιακοί σταθμοί» και πρόσθεσε: «Δε νοείται ένας δημοτικός ρ/φ σταθμός να έχει 384 άτομα, εκ των οποίων οι 280 δημοσιογράφοι. Δεν νοείται τέτοιος ρ/φ σταθμός με 13.5 εκατ. δαπάνες, σε μια δύσκολη κατάσταση όπου κόσμος απολύεται και δεν έχει που να αφήσει τα παιδιά του».

Πρόωρος Τελικός στην Τούμπα - ΠΑΟΚ-ΑΕΚ (21:00)

Το ζευγάρι του μεγάλου τελικού της 30ης Απριλίου του κυπέλλου Ελλάδος ΟΠΑΠ θα γίνει γνωστό σήμερα. Η ρεβάνς του ημιτελικού ΠΑΟΚ-ΑΕΚ κλέβει την παράσταση αφού οι δύο ομάδες δίνουν το κρισιμότερο ματς της σεζόν.

Το 0-0 του ΟΑΚΑ άφησε ανοιχτούς λογαριασμούς και οι δύο ομάδες θα τους λύσουν στην κατάμεστη Τούμπα. Ο αγώνας έχει χαρακτήρα "τελικού" αφού και οι δύο ομάδες έχουν πλέον ως πρωταρχικό στόχο την κατάκτηση του κυπέλλου.

Ο Μάκης Χάβος για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό θα έχει όλους του παίκτες στη διάθεση του και αναμένεται να παρατάξει επιθετικό σχήμα με στόχο το γκολ που θα φέρει τον ΠΑΟΚ πιο κοντά στο στόχο του.

Η νίκη επί του Ολυμπιακού ανέβασε την ψυχολογία της ομάδας που έχει αφήσει στο παρελθόν τη βαριά ήττα με 4-0 από την ΑΕΚ.

Πιθανή ενδεκάδα: Κρέσιτς, Σνάουτσνερ, Λίνο, Κοντρέρας, Τσιρίλο, Βιτόλο, Γκαρσία, Ίβιτς, Σαλπιγγίδης, Βιεϊρίνια, Μουσλίμοβιτς.

Από την άλλη ο Μανόλο Χιμένεθ ζήτησε από τους παίκτες του να δείξουν "αντρίκεια" συμπεριφορά στην Τούμπα και να πάρουν την πρόκριση στον τελικό.

Ο Ισπανός δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα και αναμένεται να επιλέξει τους Σκόκο, Μπλάνκο στην επίθεση με τον Γκερέιρο σε ρόλο οργανωτή.

Πιθανή ενδεκάδα: Σάχα, Καράμπελα, Γεωργέας, Ματέος, Δέλλας, Ντιόπ, Μίτσελ, Μάκος, Γκερέιρο, Σκόκο, Μπλάνκο.

Πανικός από εμπρησμούς στην Αθήνα

Από τις έντεκα το βράδυ μέχρι τις δύο και είκοσι μετά τα μεσάνυχτα οι εμπρηστές έσπερναν τον πανικό στις γειτονιές της Αθήνας. Έβαλαν φωτιά σε 12 αυτοκίνητα και δύο μηχανές, ενώ παραλίγο να πάρει φωτιά και ένα σπίτι αφού οι δράστες έβαλαν φωτιά σε δύο ΙΧ στην πυλωτή.

Οι επιθέσεις ξεκίνησαν έντεκα παρά πέντε οι δράστες έβαλαν φωτιά σε παρκαρισμένο αυτοκίνητο στην οδό Αγαθάρχου 4 στου Ψυρρή.

Μισή ώρα μετά ξέσπασε φωτιά σε μάντρα με ανταλλακτικά αυτοκινήτων, στην λεωφόρο Δημοκρατίας 83 στο Μενίδι, με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές σε 3 από τα αυτοκίνητα.
Σειρά πήρε λίγο μετά ένα αυτοκίνητο του δήμου στην οδό Αναξαγόρα στη Νέα Ερυθραία.

Ένα αυτοκίνητο τυλίχθηκε στις φλόγες και από την επέκταση της φωτιάς προκλήθηκαν ζημιές σε δύο μοτοσικλέτες, ένα ακόμη ΙΧ αλλά και στο διπλανό κτίριο στο ύψος του αριθμού 35 στην οδό Μιχαήλ Βόδα.

Οι εμπρησμοί συνεχίστηκαν στα Πατήσια με ζημιές σ’ ένα ακόμη όχημα, στην οδό Ιακωβάτων 57.

Τέλος, σε πυλωτή πολυκατοικίας η οποία βρίσκεται στην οδό Ναζλή 14, στο Παλαιό Φάληρο, στόχος έγιναν δύο αυτοκίνητα.

Γερμανία: Κλείνουν επτά πυρηνικοί σταθμοί για 3 μήνες

Το κλείσιμο επτά πυρηνικών σταθμών που τέθηκαν σε λειτουργία στη Γερμανία πριν από το 1980, ανακοίνωσε η γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ.

«Θα πραγματοποιηθεί έλεγχος ασφαλείας σε όλους τους αντιδραστήρες της Γερμανίας», τόνισε η καγκελάριος, σε συνέντευξη Τύπου και πρόσθεσε ότι σε όλα τα ζητήματα ασφαλείας θα δοθεί απάντηση ως τις 15 Ιουνίου.

Η Μέρκελ δε διευκρίνισε πότε θα κλείσουν οι απαρχαιωμένοι πυρηνικοί σταθμοί της χώρας.

Οι επτά πυρηνικοί αντιδραστήρες που λειτουργούν στη Γερμανία πριν από τα τέλη του 1980 βρίσκονται: ένας στο Σλέσβιχ-Χολστάιν (βόρεια), ένας στην Κάτω Σαξωνία (βορειοανατολικά), δυο στην Έσση (δυτικά), δυο στη Βάδη-Βιρτεμβέργη (νοτιοδυτικά) και ένα στη Βαυαρία (νότια).

Από την πλευρά του, ο γερμανός υπουργός Περιβάλλοντος Νόρμπερτ Ρέντγκεν δήλωσε ότι δεν είναι σαφές εάν όλοι οι πυρηνικοί σταθμοί που θα κλείσουν για την περίοδο των τριών μηνών θα παραμείνουν κλειστοί και μετά.

Η Μέρκελ υπογράμμισε πάντως ότι το κλείσιμο των πυρηνικών σταθμών που είχαν αρχίσει να λειτουργούν πριν από το 1980 βασίζεται σε απόφαση της κυβέρνησης και δε συμφωνήθηκε με τις εταιρίες που διαχειρίζονται τους πυρηνικούς σταθμούς.

Κύπελλο Ελλάδας: Ολυμπιακός Βόλου-Ατρόμητος (18.00)

Οι δύο ομάδες δίνουν το σημαντικότερο αγώνα της ιστορίας τους, μέχρι τον επόμενο. Οι δύο πρωτάρηδες των ημιτελικών του κυπέλλου Ελλάδος ΟΠΑΠ κοντράρονται στο Πανθεσσαλικό που αναμένεται να έχει 15.000 κόσμο.

Η νίκη του Ατρομήτου με 2-1 στο Περιστέρι δίνει ένα μικρό προβάδισμα στους φιλοξενούμενους αλλά το εκτός έδρας γκολ που πέτυχε ο Ολυμπιακός αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα.

Οι γηπεδούχοι είναι σχεδόν πλήρεις αφού μόνο ο Καπετάνος δεν θα μπορέσει να ενισχύσει την ομάδα του Μάκη Κατσαβάκη.

Από την άλλη οπ Ατρόμητος μπορεί να μην έχει εξασφαλίσει την παραμονή του στη Σούπερ Λίγκα όμως αυτή τη στιγμή δεν έχει τίποτα άλλο στο μυαλό του εκτός από τη ρεβάνς του Βόλου.

Ο Γιώργος Δώνης συγχώρεσε τον Καμαρά και τον πήρε μαζί του, σε αντίθεση με τους ανέτοιμους Μπαζίνσκι, Μιχαηλίδη.

Λιανεμπόριο: Η ύφεση αυξάνει την ανεργία

Μείωση της απασχόλησης στο λιανικό εμπόριο της χώρας και κατ’ επέκταση αύξηση της ανεργίας φέρνει η ύφεση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), ο γενικός δείκτης απασχολουμένων ατόμων στο λιανικό εμπόριο, συμπεριλαμβανομένων των απασχολουμένων στον κλάδο των καυσίμων και λιπαντικών αυτοκινήτων, μειώθηκε κατά 9,9% το δ΄ τρίμηνο 2010, σε σύγκριση με το δ΄ τρίμηνο 2009, έναντι αύξησης 1,8% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του 2009 προς το 2008.

Μικρότερη, σε σχέση με τη μείωση στο σύνολο του λιανικού εμπορίου, ήταν η πτώση της απασχόλησης στα καταστήματα ειδών διατροφής (super markets, κ.λπ.).

Ο δείκτης απασχολουμένων ατόμων στην ομάδα καταστημάτων ειδών διατροφής το δ΄ τρίμηνο πέρυσι, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του δ΄ τριμήνου 2009, παρουσίασε μείωση 7,3% έναντι αύξησης 4,1% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του 2009 προς το 2008.

Αντίθετα, ο δείκτης απασχολουμένων ατόμων στην ομάδα καταστημάτων ειδών εκτός διατροφής και καυσίμων, παρουσίασε μείωση 11,4% το δ΄ τρίμηνο 2010 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του δ΄ τριμήνου 2009, έναντι μηδενικής μεταβολής που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του 2009 προς το 2008.

Γάλα: Τιμές ρεκόρ

To ράλι του γάλακτος που έχει εκτοξεύσει τις τιμές 48% υψηλότερα φέτος, περισσότερο από όλα τα αγροτικά εμπορεύματα, είναι πιθανό να τελειώνει καθώς οι αγρότες ωθούν την παραγωγή σε επίπεδα ρεκόρ. Παράλληλα η αναρρίχηση της τιμής του τυριού στα υψηλότερα επίπεδα 25 ετών, μειώνει την ζήτηση.

Η παραγωγή γάλακτος των ΗΠΑ, που είναι η δεύτερη μεγαλύτερη παραγωγός στον πλανήτη, αναμένεται να αυξηθεί 1,7% στις 196 δισ. λίβρες το 2011, μέγεθος αρκετό για να γεμίσουν 34.500 πισίνες ολυμπιακών διαστάσεων, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του υπουργείου Γεωργίας.

Η ζήτηση θα μειωθεί, καθώς τα εστιατόρια θα μειώσουν την προβολή και τα μανάβικα θα αυξήσουν τις τιμές, ενώ οι αναλυτές περιμένουν πτώση τιμών 14% στα 16,86 δολ. ανά 100 λίβρες, σύμφωνα με τις κινήσεις στις αγορές futures στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων του Σικάγο, με βάση τα στοιχεία του πρακτορείου Bloomberg.

Οι βιομηχανίες γάλακτος δεν απολαμβάνουν ανάλογα κέρδη από το ράλι τιμών του προϊόντος, καθώς η εκτίναξη των τιμών σιτηρών αυξάνει το κόστος των ζωοτροφών. Αν και τα έσοδα των καλλιεργητών σίτου και βάμβακος θα αυξηθούν 20% φέτος, τα κέρδη της γαλακτοβιομηχανίας θα μειωθούν 13% σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αμερικανικής κυβέρνησης.

Νεμέα: Ναρκωτικά και αρχαία σε χωράφι 32χρονου

Στα χέρια της Αστυνομίας έπεσε ένας 32χρονος στη Νεμέα γιατί μετά από έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στο χωράφι του, αλλά και στο σπίτι του πλήθος αρχαίων και ναρκωτικών.

Συγκεκριμένα βρέθηκαν τέσσερις πήλινοι αμφορείς, ένα πήλινο αγγείο, πλήθος από κομμάτια σπασμένων αμφορέων και αγγείων, 460 σπόροι κάνναβης και 179 δενδρύλλια χασίς.

Σύμφωνα με εκτίμηση υπαλλήλου της αρχαιολογικής υπηρεσίας πρόκειται για αντικείμενα της Μυκηναϊκής Περιόδου, τα οποία παραλήφθηκαν από την Εφορία Αρχαιοτήτων.

Θωμαΐδης: Έδωσε cd και επιστολή στον εισαγγελέα! Video

Ο παρουσιαστής της εκπομπής "Η ΔΙΚΗ" από την οποία ξεκίνησαν οι αποκαλύψεις για τις κασέτες, κατέθσε στον Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου δίνοντας νέα στοιχεία.

Ο δημοσιογράφος εξερχόμενος δεν θέλησε να αποκαλύψει το περιεχόμενο του νέου υλικού που προσκόμισε και αρκέστηκε να πει: "Η παράγκα 2, διαφέρει από την προηγούμενη, γιατί πλέον υπάρχουν άλλες συνθήκες. Είμαι αισιόδοξος ότι μπορεί να βρεθεί άκρη."

Ο Κυριάκος Θωμαϊδης παρέδωσε 2 cd αλλά και μία ιδιόχειρη επιστολή του αποστολέα των "κασετών"!

ΔΕΙΤΕ VIDEO ΜΕ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ:


Εν τω μεταξύ, ο Αλέξης Κούγιας, ο οποίο ς προσκόμισε το αρχικό υλικό στην δικαιοσύνη, μίλησε μέσω της εκπομπής «Δίκη» στο Blue Sky για τα στοιχεία που έφερε στην δημοσιότητα, αλλά και για την... περιβόητη τρίτη κασέτα, την οποία, όπως είπε, την άκουσε πρώτη απ’ όλες τα Χριστούγεννα. Σχετικά με αυτή ισχυρίστηκε τα εξής:

«Την πρώτη κασέτα (σ.σ. εννοεί την τρίτη που δεν είναι γνωστή) την άκουσα μετά την παραίτηση μου από την εκπροσώπηση του Δαλούκα, γύρω στα Χριστούγεννα. Ήταν ίδιο το περιεχόμενο με αυτά που λέει ο Μπέος στις δύο γνωστές κασέτες, αλλά μιλάνε άλλοι άνθρωποι. Πρόκειται για σοβαρά πρόσωπα, δύο κορυφαία θεσμικά πρόσωπα του ποδοσφαίρου. Τους υποκλέπτει ένας τρίτος ο οποίος μάλλον συμμετέχει στη συζήτηση. Έκανα κινήσεις και περίμενα να γίνει κάτι. Αλλά δεν γινόταν τίποτα από κανέναν απ’ όσους γνώριζαν.

Θεωρώ ότι είναι χρυσή ευκαιρία να καθαρίσει το ποδόσφαιρο. Ας μου στείλει την τρίτη κασέτα αυτός που την έχει. Θα την παραδώσω την επόμενη ημέρα. Τώρα είναι η ευκαιρία! Με αυτά τα στοιχεία υποβιβάστηκαν οι Μίλαν και Γιουβέντους. Θα φρίξετε με το περιεχόμενο της. Ο ένας εκ των δύο κορυφαίων παραγόντων που ακούγονται στην κασέτα, λέει κάποια στιγμή: «Όταν έφαγα την...», και αναφέρει ένα γεννητικό όργανο. Δεν μπορώ να πω τίποτα άλλο».

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Παναχαϊκής είχε τονίσει: «Τα δύο cd που κατέθεσα δεν είναι συρραμμένα. Έχουν ελεύθερη ροή και έχει κοπεί ο συνομιλητής. Πιθανώς είναι δημοσιογράφος του κυκλώματος. Αλλά δεν έχει καμία σημασία ποιος είναι ο συνομιλητής. Η ουσία είναι τι λέει ο Μπέος».

Ο Κυριάκος Θωμαΐδης από την πλευρά του, υποστήριξε πως στην πρώτη κασέτα όπου γίνεται αναφορά στο Άρης-Παναθηναϊκός, δεν έχει αποτυπωθεί στην απομαγνητοφώνηση μια φράση που ακούγεται χαμηλόφωνα στο 51ο δευτερόλεπτο του ντοκουμέντου και η οποία, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, λέει: «Βρέθηκα με τον Δαλούκα και τον Βαγγέλη». Όπως είπε, το στοιχείο αυτό θα το καταθέσει την Τετάρτη στον εισαγγελέα, μαζί με ένα φάκελο που του εστάλη, ο οποίος μεταξύ άλλων περιλαμβάνει και ιδιόχειρη επιστολή.

Την ίδια ώρα, ξέσπασε πόλεμος μηνύσεων μεταξύ παραγόντων. Ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού Βόλου κατέθεσε μηνύσεις εναντίον του Αλέξη Κούγια και του πρώην προέδρου του Παναθηναϊκού, ενώ ζήτησε από τον κ. Πατέρα να δώσει στην διάθεση της εισαγγελίας τα τηλέφωνα που έκανε από τις 8 έως τις 12 Αυγούστου.

Τη σκυτάλη πήρε στην συνέχεια ο Νικόλας Πατέρας. Ο πρώην πρόεδρος του Παναθηναϊκού εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία εξέφρασε την πρόθεση να καταθέσει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση κατά του Αχιλλέα Μπέου.

Όσον αφορά το χθεσινό έκτακτο ΔΣ της Σούπερ Λιγκας, η διοργανώτρια αρχή είχε προσκαλέσει τον ΓΓΑ, αλλά με επιστολή του ενημέρωσε ότι δεν θα παραστεί αφού έχει πει όσα χρειάζεται να ειπωθούν και πλέον περιμένει πράξεις. Η Πολιτεία πλέον δεν προτίθεται να χρηματοδοτεί ένα προϊόν που εξαθλιώνεται καθημερινά με πράξεις και παραλείψεις, εκ των οποίων πολλές είναι αρμοδιότητας της ποινικής δικαιοσύνης. Η διακοπή άλλωστε της χρηματοδότησης, είναι ήδη πραγματικότητα.

Πάντως, η Σούπερ Λιγκα απέρριψε την πρόταση Μπιτσαξή, να περάσει το πρωτάθλημα στην δικαιοδοσία της ΕΠΟ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Υπάρχουν και DVD της παράγκας;
Παρέδωσε τις κασέτες για τα στημένα ο Κούγιας - Ακούστε το ντοκουμέντο
Απάντηση Μπέου στις καταγγελίες Κούγια
Πατέρας: Εξαίρετος σεναριογράφος ο κ. Μπέος
Βοργιάς: “Ελπιζω αυτή τη φορά να γίνει κάτι”

Κρήτη: Πανικόβλητοι οι κάτοικοι των Αρχανών

Μια απλή επίσκεψη στο χωράφι μπορεί να έχει πολλές εκπλήξεις για τους αγρότες των Αρχανών στο Ηράκλειο της Κρήτης. Χαρακτηριστικό είναι το περιστατικό που αναφέρθηκε το πρωί στο Ράδιο Κρήτη όπου ένας αγρότης βρέθηκε στο χωράφι του, για να κάψει κλαδιά από τις ελιές του και όταν έφυγε και επέστρεψε την επόμενη μέρα, βρήκε στο σημείο όπου έκαιγε η φωτιά ... έναν κρατήρα!

Όσο ο άνδρας απουσίαζε η φωτιά ενεργοποίησε, πιθανότατα, θαμμένο εκρηκτικό υλικό, το οποίο εξερράγη. Οι "εκρηκτικές" εκπλήξεις φαίνεται πως είναι κοινό μυστικό των κατοίκων της περιοχής, ωστόσο ως σήμερα, κανένας δεν έχει παρέμβει για να απελευθερώσει από αυτή την ιδιότυπη ομηρία τους κατοίκους, οι οποίοι «μαντρώνουν» τα παιδιά στα σπίτια κι αποφεύγουν να κυκλοφορούν στα χωράφια της περιοχής.

Στο σημείο της έκρηξης θα μεταβούν ειδικευμένοι πυροτεχνουργοί προκειμένου να πραγματοποιήσουν αυτοψία στο χώρο και να λύσουν το μυστήριο για το τι πραγματικά συνέβη.

Κίνα: Σε επιφυλακή για τα επίπεδα ραδιενέργειας

Η κινεζική υπηρεσία παρακολούθησης της ποιότητας περιβάλλοντος ανακοίνωσε σήμερα ότι θα μετράει τα ποσοστά ραδιενέργειας σε όλες τις πύλες εισόδου της Κίνας, μετά από την πυρηνική κρίση που ξέσπασε στην Ιαπωνία, λόγω του ισχυρού σεισμού και του φονικού τσουνάμι που ακολούθησε.

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης και των αβέβαιων επιπτώσεων του δυστυχήματος στο πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα, η κυβέρνηση έχει ήδη ζητήσει από τα τοπικά αρμόδια γραφεία να ενισχύσουν τους ελέγχους και τις αναλύσεις στις όλες εισόδους της χώρας ραδιενεργών υλικών καθώς και να ελέγχουν εξονυχιστικά όλα τα πυρηνικά και ραδιενεργά υλικά στις εισόδους των λιμένων και των αεροδρομίων».

Νέα παράταση μέχρι τις 29 Απριλίου στον ΟΓΑ

Μέχρι τις 29 Απριλίου παρατείνεται η διαδικασία απογραφής των δικαιούχων πολυτεκνικών επιδομάτων του ΟΓΑ. Ο Οργανισμός έδωσε νέα παράταση- η τελευταία έληγε την περασμένη Παρασκευή- λόγω του μεγάλου αριθμού των δικαιούχων που ακόμα δεν έχουν ενταχθεί στο νέο σύστημα πληρωμής με πίστωση λογαριασμού.

Ο ΟΓΑ ενημερώνει τους δικαιούχους των πολυτεκνικών επιδομάτων ότι, όσοι δεν έχουν απογραφεί πρέπει να φροντίσουν άμεσα να απογραφούν, καταθέτοντας το «Απογραφικό Δελτίο» που τους έχει σταλεί από τον ΟΓΑ στο Κατάστημα της Τράπεζας ή των ΕΛ.ΤΑ. που επιθυμούν να καταβάλλεται το επίδομα τους, έτσι ώστε η καταβολή των επιδομάτων τους, με πίστωση λογαριασμού, να γίνεται χωρίς καθυστερήσεις την ίδια μέρα για όλους τους δικαιούχους.

Σε κάθε περίπτωση ο ΟΓΑ ενημερώνει τους δικαιούχους του ότι δεν θα δοθεί άλλη παράταση πέραν της ανωτέρω καταληκτικής ημερομηνίας, για την ένταξή τους στο νέο σύστημα πληρωμής των πολυτεκνικών επιδομάτων του ΟΓΑ.

Κατά την κατάθεση του Απογραφικού Δελτίου, θα πρέπει ο δικαιούχος να έχει μαζί του:

α) Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας ή διαβατήριο ή ειδικό δελτίο ταυτότητας ομογενούς/αλλοδαπού πολιτικού φυγάδα, ή ειδικό δελτίο υπό ανοχή διαμονής αλλοδαπού που δεν έχει αναγνωρισθεί ως πρόσφυγας, κατά περίπτωση.

β) Το τελευταίο εκκαθαριστικό σημείωμα φόρου εισοδήματος ή βεβαίωση απόδοσης Α.Φ.Μ. Αν δεν διαθέτει Α.Φ.Μ. θα πρέπει να απευθυνθεί στη Δ.Ο.Υ. που υπάγεται για να λάβει βεβαίωση απόδοσης Α.Φ.Μ.

γ) Οποιοδήποτε έγγραφο στοιχείο από το οποίο να προκύπτει ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ). Σε περίπτωση που δεν διαθέτει, θα πρέπει να απευθυνθεί στο πλησιέστερο ΚΕΠ ή στα Γραφεία ΑΜΚΑ των Ασφαλιστικών Φορέων για να του χορηγηθεί.

δ) Το βιβλιάριο της Τράπεζας (εφόσον υπάρχει).

Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τον νέο τρόπο πληρωμής και την διαδικασία της απογραφής ο δικαιούχος μπορεί να απευθυνθεί :
  • στον Ανταποκριτή του ΟΓΑ της περιοχής τους
  • στην Κεντρική Υπηρεσία και τα Περ/κά Υποκ/τα του ΟΓΑ
  • στην ιστοσελίδα του ΟΓΑ (www.oga.gr).

Τρέμουν στον φόβο πυρηνικής καταστροφής

Εντολή να ελέγχεται κάθε αεροπλάνο που επιστρέφει από την Ιαπωνία έχουν δώσει οι αρχές σε όλα τα αεροδρόμια του κόσμου. Κάθε μια πτήση που προσγειώνεται σε αεροδρόμια όλων των ηπείρων, ελέγχεται να τα επίπεδα ραδιενέργειας που φέρει τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό του!

Εν τω μεταξύ με κίνδυνο της ζωής τους επέστρεψαν μετά τις 09:30 το πρωί ώρα Ελλάδας, οι πενήντα εναπομείναντες εργαζόμενοι που νωρίς το πρωί πήραν εντολή να εγκαταλείψουν προσωρινά τον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα.

Όμως αναγκάστηκαν να επιστρέψουν όπως είπαν για να ελέγξουν την κατάσταση και να προσπαθήσουν να μειώσουν τα επίπεδα ραδιενέργειας για να αποφεχθούν και τα χειρότερα.

Τα υψηλά επίπεδα ραδιενέργειας εμποδίζουν όμως το ελικόπτερο να ρίξει νερό στον αντιδραστήρα Νο. 4 του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα, μετέδωσε το ιαπωνικό τηλεοπτικό δίκτυο NΗΚ και το πρακτορείο Kyodo επικαλούμενο τον ιάπωνα υπουργό Αμυνας. Νωρίτερα ένα ελικόπτερο είχε προσπαθήσει με κίνδυνο τη ζωή των πιλότων να φτάσει στο πυρηνικό εργοστάσιο όμως τελικά επέστρεψε στην βάση του.

Λίγες ώρες πριν, ακόμη μία πυρκαγιά ξέσπασε στις εγκαταστάσεις του αντιδραστήρα Νο. 4, όπου χθες μία έκρηξη στη δεξαμενή του αναλωθέντος πυρηνικού καυσίμου προκάλεσε ρήγμα στο τοίχωμά της. Λευκός καπνός έβγαινε από το κτίριο που στεγάζει τον αντιδραστήρα Νο. 3, ο οποίος ήταν εκτός λειτουργίας την Παρασκευή, όταν ο σεισμός και του τσουνάμι έπληξαν στις βορειο-ανατολικές ακτές της Ιαπωνίας.

Οι αρχές σχεδιάζουν να ανοίξουν με εκσκαφείς δρόμο προς το κτίριο του αντιδραστήρα Νο.4 για να μπορούν να περάσουν τα πυροσβεστικά οχήματα.

Θαλασσινό νερό διοχετεύεται στους αντιδραστήρες Νο. 1, 2 και 3 για την ψύξη των ράβδων του πυρηνικού καυσίμου.

Οι εργαζόμενοι προσπάθησαν επίσης να ψύξουν τους αντιδραστήρες Νο. 5 και Νο. 6, στους οποίους και εκεί το επίπεδο του ύδατος μειώνεται από χθες. Οι ιαπωνικές αρχές ζήτησαν τη βοήθεια των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων.

Οι κακές καιρικές συνθήκες εμποδίζουν την πτήση των ελικοπτέρων που σχεδιάζεται να ρίξουν νερό στις εγκαταστάσεις για την ψύξη των αντιδραστήρων.

Το πρακτορείο Kyodo μετέδωσε ότι οι ράβδοι του καυσίμου στον αντιδραστήρα Νο. 1 έχουν υποστεί ζημία κατά 70% και οι ράβδοι του Νο. 2 κατά 33%.

Οι τιμές της ραδιενέργειας στην περιοχή του Ιμπαράκι, βόρεια του Τόκιο, ανέβηκαν 300 φορές επάνω από το φυσιολογικό, αλλά δεν έχουν φθάσει σε επικίνδυνα επίπεδα.

Δεν υπάρχουν σχέδια για την επέκταση της ζώνης εκκένωσης γύρω από τον πυρηνικό σταθμό πέραν της ακτίνας των 30 χιλιομέτρων.

Οι άνεμοι αναμένεται να πνεύσουν από τα βορειο-δυτικά ωθώντας το νέφος από τον πυρηνικό σταθμό προς τον Ειρηνικό Ωκεανό.

Το Τόκιο ετοιμάζεται να ζητήσει τη βοήθεια του αμερικανικού στρατού
Η Ιαπωνία είναι έτοιμη να ζητήσει τη συνεργασία του αμερικανικού στρατού για να αποτρέψει μια πυρηνική καταστροφή στο εργοστάσιο της Φουκουσίμα, το οποίο υπέστη σοβαρές ζημιές από το σεισμό μεγέθους 9 βαθμών της Παρασκευής, ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της ιαπωνικής κυβέρνησης.

"Η συνεργασία με τον αμερικανικό στρατό μπορεί να είναι χρήσιμη" στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα όπου σημειώνονται αλυσιδωτά πυρηνικά συμβάντα, είπε ο Γιουκίο Εντάνο, τονίζοντας ότι το Τόκιο "ετοιμάζεται" να ζητήσει τη συνεργασία αυτή.

Οι Αμερικανοί "συνεργάζονται ήδη παρέχοντας υποστήριξη επιβλέποντας", πρόσθεσε.

Οκτώ αμερικανικά πλοία του πολεμικού ναυτικού, μεταξύ τους το αεροπλανοφόρο Ρόναλντ Ρίγκαν μετέχουν στις επιχειρήσεις διάσωσης στη βορειοανατολική Ιαπωνία.

Το Ρόναλντ Ρίγκαν χρησιμοποιείται ως πλωτή εξέδρα για τον ανεφοδιασμό με καύσιμα των ελικοπτέρων του στρατού και της ακτοφυλακής που μετέχουν στις επιχειρήσεις διάσωσης.

Τα σχεδόν 80 αεροσκάφη και ελικόπτερα του αεροπλανοφόρου πραγματοποιούν αναγνωριστικές αποστολές και προμηθεύουν νερό και κλινοσκεπάσματα στους πληγέντες, σύμφωνα με το Πεντάγωνο.

Προειδοποίηση προς τις αεροπορικές εταιρίες για την ραδιενέργεια στην περιοχή

Το Κέντρο Παρακολούθησης της Ηφαιστειακής Τέφρας (VAAC) στο Λονδίνο εξέδωσε σήμερα προειδοποίηση για τους κινδύνους από την διαρροή ραδιενέργειας από το πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα στην Ιαπωνία.

To VAAC εξέδωσε την προειδοποίηση αυτή στις 05:00 ώρα Ελλάδας και αφορά δέκα περιοχές του εναερίου χώρου στην Ιαπωνία, την Ρωσία, την Κίνα, τις ΗΠΑ και τη Νότια Κορέα.

Τα περισσότερα ευρωπαϊκά αεροσκάφη συνεχίζουν να εκτελούν δρομολόγια με προορισμό το Τόκιο, με εξαίρεση αυτά της Lufthansa, τα οποία από χθες Τρίτη προσγειώνονται σε άλλα ιαπωνικά αεροδρόμια.

Σήμερα το πρωί με email που έστειλε στους Έλληνες κατοίκους της Ιαπωνίας η πρεσβεία μας τους καλεί να εγκαταλείψουν την χώρα καθώς ο κίνδυνος από την ραδιενέργεια είναι πολύ μεγάλος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ιαπωνία: Το απόλυτο χάος - 6.000 οι επιβεβαιωμένοι θάνατοι - Μάχη με τη ραδιενέργεια
Εικόνες Βιβλικής καταστροφής στην Ιαπωνία - Φωτογραφίες που κόβουν την ανάσα
Νέες εκρήξεις σε πυρηνικό εργοστάσιο στην Ιαπωνία - Video
Αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των νεκρών στην Ιαπωνία - Οι νεκροί θα ξεπεράσουν τους 10.000 - Updated 15:21
Ιαπωνία: Ραδιενεργός εφιάλτης
Συνταρακτικές εικόνες από τον σεισμό στην Ιαπωνία
Νέο βίντεο από την έκρηξη στο πυρηνικό εργοστάσιο!
Έκρηξη σε πυρηνικό εργοστάσιο στην Ιαπωνία - Δείτε το βίντεο
433 μέχρι τώρα οι νεκροί στην Ιαπωνία - 88.000 οι αγνοούμενοι - Updated 23:41 - Νέο Video
Καλιφόρνια: Αγνοούμενος από το τσουνάμι - Δείτε βίντεο

Εντοπίστηκε πλοίο με όπλα 200 μίλια από το Ισραήλ

Κομάντος του ισραηλινού πολεμικού ναυτικού επιβιβάστηκαν χθες σε ένα γερμανικής ιδιοκτησίας εμπορικό πλοίο στη Μεσόγειο, το οποίο μετέφερε όπλα στους Παλαιστίνιους στη Λωρίδα της Γάζας.

Οι ισραηλινές δυνάμεις δε συνάντησαν αντίσταση στο πλοίο Victoria, σημαίας Λιβερίας, σύμφωνα με το στρατό, το οποίο ανήκει σε γερμανική εταιρία και είχε προορισμό την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου

«Τα όπλα στο πλοίο προορίζονταν για τρομοκρατικές οργανώσεις που δρουν στη Λωρίδα της Γάζας» ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός.

Tα αρχαιότερα βέλη στον κόσμο είναι 64.000 χρόνων

Εντοπίστηκαν στη σπηλιά Σιμπούντου. Ίσως ανασκευάσει τη θεωρία για το “Μεγάλο Βήμα προς τα Εμπρός”. Ερευνητές ανακάλυψαν τα αρχαιότερα βέλη ηλικίας 64.000 χρόνων, γεγονός που μεταθέτει την ανάπτυξη της συγκεκριμένης τεχνολογίας τουλάχιστον 20.000 χρόνια πιο πίσω. Τα βέλη εντοπίστηκαν στη σπηλιά Σιμπούντου, που βρίσκεται σε δασωμένο λόφο περίπου 40 χλμ. βόρεια του Ντέρμπαν, στη Νότια Αφρική.

Η είδηση έκανε τον γύρο του κόσμου τον περασμένο Αύγουστο μέσω του BBC, ενώ ο απόηχός της συνεχίστηκε και με δημοσιεύματα σε έγκυρα αρχαιολογικά περιοδικά, όπως το «Archaeology».

Η ομάδα των αρχαιολόγων, με επικεφαλής τη Λιν Γουάντλεϊ από το Πανεπιστήμιο Γουϊτγουότερσραντ του Γιοχάνεσμπουργκ, ανακάλυψαν τα λίθινα βέλη, σκάβοντας σε στρώματα αρχαίων ιζημάτων ηλικίας έως και 100.000 ετών.

Η μικροσκοπική εξέταση που ακολούθησε έδειξε ότι τα προϊστορικά όπλα έφεραν υπολείμματα αίματος, οστών και άλλων ιχνών, στοιχεία ιδιαίτερα σημαντικά όσον αφορά τη χρήση τους. Επιπλέον, εξαιτίας του γεωμετρικού τους σχήματος, οι ειδικοί μπόρεσαν να ερμηνεύσουν τα χτυπήματα και τις φθορές που είχαν υποστεί, συμπεραίνοντας ότι πιθανότατα αποτελούσαν προεξοχές προϊστορικών βλημάτων και όχι αιχμές δόρατος.

Κατά την εξέταση βρέθηκαν επίσης ίχνη κολλητικής ουσίας από ρητίνη, που αποδεικνύει ότι τα βέλη ήταν στερεωμένα σε ξύλινο κοντάρι. Σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε στο BBC η αρχαιολόγος και λέκτορας Ανθρωπολογίας στο Πανεπιστήμιο του Γιοχάνεσμπουργκ, Μαρλίζ Λόμπαρντ, η οποία συμμετείχε στην ανασκαφική ομάδα, η παρουσία κόλλας υποδηλώνει ότι οι άνθρωποι εκείνοι ήταν ικανοί να κατασκευάζουν περίπλοκα εργαλεία από διαφορετικά υλικά και να τα συγκολλούν μεταξύ τους.

«Το γεγονός αυτό αποτελεί ένδειξη μιας συμπεριφοράς που απαιτεί σκέψη», συμπλήρωσε, καθώς το κυνήγι με τόξα και βέλη χρειάζεται σχεδιασμό, εξοπλισμό και προετοιμασία, δηλαδή μια σειρά από περίπλοκες κοινωνικές και επικοινωνιακές ικανότητες.

«Τώρα μπορούμε να είμαστε όλο και περισσότερο σίγουροι ότι πριν από 60.000 με 70.000 χρόνια οι άνθρωποι στην Αφρική συμπεριφέρονταν, σε γνωστικό επίπεδο, περίπου σαν κι εμάς», κατέληξε η κ. Λόμπαρντ.

Σύμφωνα με το περιοδικό «Archaeology», η ανακάλυψη αυτή, σε συνδυασμό με άλλα ευρήματα, όπως οι χάντρες κοχυλιών και τα οστέινα εργαλεία ηλικίας 75.000-80.000 που έχουν βρεθεί στη σπηλιά Μπλόμπος της Νότιας Αφρικής, ίσως ανασκευάσουν τη θεωρία για το «Μεγάλο Βήμα προς τα Εμπρός».

Μια θεωρία που μέχρι πρόσφατα ενστερνίζονταν πολλοί αρχαιολόγοι και η οποία ανέφερε ότι τα εξελιγμένα καλλιτεχνήματα και εργαλεία του Homo sapiens sapiens είναι αποτέλεσμα μιας ξαφνικής γενετικής αλλαγής που συνέβη πριν από 40.000-50.000 χρόνια. Ίσως αυτή η αλλαγή να μην έγινε τόσο απότομα, αλλά σταδιακά που πήρε εκατοντάδες ή και χιλιάδες χρόνια.

Η σπηλιά Σιμπούντου έχει φέρει στο φως κι άλλα πολύ σημαντικά μεσολιθικά ευρήματα, όπως το αρχαιότερο τόξο και την αρχαιότερη βελόνα (ηλικίας 61.000 ετών), ίχνη από την πιο παλιά χρήση κόλλας από φυτικό κόμμι και κόκκινη ώχρα και μερικές από τις παλαιότερες χάντρες κοχυλιών, ηλικίας 71.000 ετών.

ΝΑΤ: Από τον Απρίλιο ο "Ηλεκτρονικός Φάκελος Ασφαλισμένου"

Ηλεκτρονικά θα γίνεται από το Απρίλιο ο έλεγχος όλων των ιατρικών πράξεων για τους ασφαλισμένους του Οίκου του Ναύτου με αποτέλεσμα οι ασφαλισμένοι να έχουν μεγάλο όφελος από την απλούστευση των ελεγκτικών διαδικασιών και από τη μείωση κατά 80% της προσέλευσής τους στα Παραρτήματα του Ιδρύματος.

Αυτό προκύπτει από έγγραφο που διαβιβάστηκε στη Βουλή από το υπουργείο Θαλάσσιων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας, στο οποίο επισυνάπτεται έγγραφο από το Γραφείο της προέδρου του Οίκου Ναύτου Μαρίας Δίπλα.

Σε ό,τι αφορά τις ανάγκες σε προσωπικό σημειώνεται ότι με νόμο που ψήφισε πρόσφατα η Βουλή, προβλέπεται ότι στα Παραρτήματα του Οίκου Ναύτου στα οποία δεν υπηρετεί προσωπικό του Οίκου Ναύτου, οι λειτουργικές ανάγκες θα καλύπτονται από προσωπικό του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, το οποίο αποσπάται στα παραρτήματα αυτά.

Ο νόμος προβλέπει επίσης ότι σε δύο χρόνια από την ψήφισή του, οι ανάγκες θα καλύπτονται από υπαλλήλους με μετατάξεις από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, ύστερα από Κοινή Υπουργική Απόφαση, η οποία θα καθορίζει τους όρους και τις προϋποθέσεις των μετατάξεων αυτών.

Μπέος: Μηνύσεις σε Πατέρα και Κούγια

Μήνυση για κακουργηματική παράβαση του νόμου περί απορρήτου επικοινωνιών, χρήσης προϊόντος υποκλοπής, πλαστογραφίας και χρήσης πλαστού, κατέθεσε χθες στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, εις βάρος του πρώην προέδρου του Παναθηναϊκού, Νίκου Πατέρα, και του ποινικολόγου, Αλέξη Κούγια.

Σε δηλώσεις του ο κ. Μπέος, χαρακτήρισε τον Νίκο Πατέρα «υποκλοπέα» και «συνεργάτη του Κούγια». Ζήτησε, μάλιστα, από τη Δικαιοσύνη να άρει το απόρρητο των τηλεφωνικών των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων, προκειμένου να εξακριβωθεί πόσες φορές επικοινώνησε πριν το ματς μεταξύ Άρη- Παναθηναϊκού ο διαιτητής του αγώνα, Γιώργος Δαλούκας με τον ίδιο.

Έκλεψαν από νηπιαγωγείο.... λάστιχο ποτίσματος!

Το έγκλημα έχει αλλάξει μορφή και πλέον οι διαρρήκτες δεν διστάζουν σε τίποτα, ενώ κλέβουν ακόμα και μικρής αξίας αντικείμενα.

Χαρακτηριστικές είναι οι δύο ληστίες που έγιναν σε σχολεία στο νομό Ηλείας. Στη Βάρδα άγνωστοι διέρρηξαν το δημοτικό σχολείο για να πάρουν μια οθόνη υπολογιστή, ένα πληκτρολόγιο και δύο ηχεία, αξίας 150 ευρώ.

Επίσης, στην Ανδραβίδα από την αυλή του νηπιαγωγείου έκλεψαν το σύστημα αυτόματου ποτίσματος και εκατό μέτρα λάστιχου ποτίσματος, αξίας 250 ευρώ.

Μαρούσι: Έτοιμη η πεζογέφυρα της οδού Αναβρύτων

Με επιτυχία τοποθετήθηκε η δεύτερη πεζογέφυρα επί της Λεωφ. Κηφισίας στο Μαρούσι, στο ύψος της οδού Αναβρύτων, έπειτα από συντονισμένες εργασίες που διήρκεσαν από τις 11 μ.μ. της Τρίτης 14 Μαρτίου 2011 μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης 15 Μαρτίου.

Η πεζογέφυρα θα συνδέει το ανατολικό Μαρούσι με το κέντρο της πόλης και θα διευκολύνει την ελεύθερη και ασφαλή μετακίνηση των πολιτών αλλά και των μαθητών από τα γύρω σχολεία. Η πεζογέφυρα θα παραδοθεί προς χρήση στους κατοίκους μέσα στις επόμενες μέρες, αφού ολοκληρωθούν οι ηλεκτρολογικές εργασίες και τοποθετηθούν οι ανελκυστήρες.

Τις εργασίες τοποθέτησης επέβλεψε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, ο οποίος ανέφερε: «Συνεπείς στις δεσμεύσεις μας απέναντι στους κατοίκους της πόλης μας και βάζοντας την ασφάλειά τους πάνω από όλα, σήμερα τοποθετούμε τη δεύτερη πεζογέφυρα που συνδέει τις δύο πλευρές της πόλης μας, διευκολύνοντας τη μετακίνηση των πεζών από τη μία άκρη της λεωφόρου στην άλλη.

Σήμερα, μετά την πεζογέφυρα που τοποθετήσαμε στην Δ. Γούναρη, κάνουμε το δεύτερο βήμα για ασφαλή μετακίνηση στο Μαρούσι, σε ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο σημείο της πόλης λόγω της ύπαρξης και σχολείων. Και δεν σταματάμε εδώ, καθώς ήδη προωθείται η κατασκευή άλλων δύο πεζογεφυρών, στο ύψος του Νοσοκομείου «Υγεία» και της οδού Αγίου Κωνσταντίνου».

Η τοποθέτηση της πεζογέφυρας και η ασφαλής μετακίνηση αποτελεί πάγιο αίτημα των κατοίκων, εδώ και μία εικοσαετία, και γίνεται πράξη χάρη στις συντονισμένες προσπάθειες της Διοίκησης που κράτησαν περισσότερο από δύο χρόνια, και αφού ξεπεράστηκαν οι δικαστικές προσφυγές εις βάρος του έργου από μια μικρή μειοψηφία πολιτών.

Η πεζογέφυρα πληροί όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας, ενώ εξασφαλίζει άνετη πρόσβαση και μετακίνηση και στα άτομα με ειδικές ανάγκες.

Στις εργασίες τοποθέτησης παραβρέθηκαν επίσης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Επαμεινώνδας Γαρδέλης, οι αντιδήμαρχοι Αμαρουσίου Σπύρος Σταθούλης, Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, Στέφανος Τσιπουράκης, Ευάγγελος Κάββαλος, Νίκος Πέππας, καθώς και οι δημοτικοί σύμβουλοι Δημήτρης Καρλαύτης, Ελένη Λέκκα, Κατερίνα Ιωάννου, Κώστας Νταλούκας, Αθανάσιος Βλαχοπιώτης κ.α.

Η τεχνολογία στην υπηρεσία του Βατικανού!

Ποιος είπε ότι το Βατικανό δεν γνωρίζει από ίντερνετ και από facebook. Κι όμως τα social media έχουν μπει στην καθημερινότητα της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας

Τα social media στην υπηρεσία της θρησκείας θέτει το Βατικανό, το οποίο εδραιώνει την παρουσία του στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, υιοθετώντας όλα τα χαρακτηριστικά της «ψηφιακής εκκλησίας».

Μέσα στην εβδομάδα, η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία θα παρουσιάσει μια ειδική σελίδα στο Facebook αφιερωμένη στον Πάπα Ιωάννη Παύλο Β', ο οποίος απεβίωσε το 2005 και πρόκειται να αγιοποιηθεί την 1η Μαΐου.

Η σελίδα θα παραπέμπει σε μαγνητοσκοπημένο υλικό από τον βίο και την δράση του επί 27 έτη Πάπα της Ρώμης, με σαφή στόχο να προωθήσει επικοινωνιακά την επικείμενη αγιοποίησή του. Στη συνέχεια, θα αποτελέσει έναν ηλεκτρονικό τόπο «προσκυνήματος» των πιστών στον νεότερο άγιο της καθολικής εκκλησίας.

Η πρώτη οργανωμένη «εκστρατεία» του Βατικανού στον δημοφιλή ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης, οργανώθηκε με αφορμή την διαφήμιση της επίσκεψης του Πάπα Βενέδικτου ΙΣΤ' στην Αγγλία τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Έξι μήνες μετά, η σελίδα παραμένει κάτι περισσότερο από ενεργή: ενημερώνεται σχεδόν καθημερινά και δέχεται 10.000-15.000 επισκέπτες την ημέρα, όπως υποστηρίζουν οι διαχειριστές της.

«Διαπιστώσαμε ότι το Facebook δεν είναι μόνο για να μοιράζεσαι πληροφορίες. Δημιουργεί ένα περιβάλλον κοινότητας. Οι άνθρωποι αρχίζουν να συνομιλούν και να ανταλλάσσουν ιδέες», δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Associated Press ο πατέρας Παύλος Τάιγκ, από το Γραφείο Επικοινωνίας του Βατικανού.


Η στρατηγική κοινωνικής δικτύωσης που ακολουθεί το Βατικανό, η οποία ξεκίνησε το 2009 με την δημιουργία καναλιού στο YouTube, γίνεται τώρα ακόμη πιο «επιθετική», με προφανή στόχο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας να προσελκύσει το «δυναμικό» -και νεανικό- κοινό που χρησιμοποιεί καθημερινά τα social media.

Αποκορύφωμα αυτής της προσπάθειας θα αποτελέσει το λανσάρισμα της νέας ενημερωτικής πύλης του Βατικανού την περίοδο του Πάσχα.

Το περιεχόμενο του νέου portal θα είναι ειδικά σχεδιασμένο για να αλληλεπιδρά με τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης και να μπορεί να κοινοποιηθεί στα προφίλ χρηστών στο Twitter, στο Facebook, αλλά και σε ιστολόγια.

Η πύλη θα λειτουργεί ως συλλέκτης αυτόματης συγκέντρωσης ειδήσεων (aggregator), με βασικές πηγές πληροφοριών τα ίδια τα μέσα μαζικής ενημέρωσης που ελέγχει το Βατικανό: το Ραδιόφωνο του Βατικανού, την Τηλεόραση του Βατικανού, την εφημερίδα του Βατικανού «L'Osservatore Romano», το Γραφείο Τύπου της Αγίας Έδρας και το Fides, το αποστολικό πρακτορείο ειδήσεων του Βατικανού.

Ο σημερινός ιστότοπος του Βατικανού, www.vatican.va, θα παραμείνει ενεργός, καθώς οι εκπρόσωποι της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας επιθυμούν να εξακολουθήσει να αποτελεί τον κύριο δικτυακό τόπο που συγκεντρώνει όλες τις πληροφορίες για την Αγία Έδρα.

Το νέο portal θα είναι αμιγώς ειδησεογραφικό, ενοποιώντας σε έναν τόπο την σημερινή «κατακερματισμένη» online παρουσία των μέσων μαζικής ενημέρωσης του Βατικανού.

Αρχικά θα είναι διαθέσιμο σε αγγλική και ιταλική έκδοση, ενώ στη συνέχεια θα μεταφραστεί και σε άλλες γλώσσες.

YouTube και Twitter

Εκτός από το κανάλι στο YouTube, το Βατικανό διαθέτει και λογαριασμούς στο Twitter, ενώ παράλληλα αυξάνει διαρκώς την παρουσία του στο Facebook.

«Οι επικοινωνίες μας στο παρελθόν συνοψίζονταν στη φράση: ‘’Έχω ένα μήνυμα, το μεταδίδω’’. Το έπαιζε η τηλεόραση και το ραδιόφωνο, το έγραφε η εφημερίδα και ο κόσμος το δεχόταν παθητικά. Με το Διαδίκτυο, όμως, έχεις τη δυνατότητα να δεις τα σχόλια του κόσμου, να διαβάσεις τις απαντήσεις του και να ακούσεις τις ερωτήσεις του», σημείωσε ο εκπρόσωπος του Γραφείου Τύπου του Βατικανού.

Ο ίδιος ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ' έχει πρόσφατα αναφερθεί δημόσια στην ανάγκη να μεταδίδεται αποτελεσματικά το μήνυμα της εκκλησίας, με «όχημα» την διαδραστικότητα που παρέχουν τα social media.

Μάλιστα, την Μεγάλη Παρασκευή (22 Απριλίου), ο Ποντίφικας θα απαντήσει online σε ερωτήσεις που θα του θέσουν οι πιστοί. Οι απαντήσεις του θα μεταδοθούν σε μαγνητοσκόπηση από την ιταλική κρατική τηλεόραση και, στη συνέχεια, θα αναρτηθούν στο YouTube.

«Αυτή είναι μόνο αρχή. Η ενέργεια αυτή θα επιτρέψει στον Πάπα να αλληλεπιδράσει με τους πιστούς, ενώ οι τελευταίοι θα αποκτήσουν άμεση πρόσβαση στον Πάπα. Με τον καιρό θα δούμε πώς οι διάφορες πρωτοβουλίες μπορούν να αναπτυχθούν. Μένουμε πιστοί στην δέσμευσή μας για διαδραστικότητα», πρόσθεσε ο πατέρας Παύλος Τάιγκ.

Τα περασμένα Χριστούγεννα το Βατικανό μετέδωσε τις εορταστικές λειτουργίες από το iPhone και το iPod touch, λανσάροντας ειδικές εφαρμογές (apps) που δίνουν την ευκαιρία στους πιστούς σε όλο τον κόσμο να παρακολουθήσουν από όπου κι αν βρίσκονται τις θρησκευτικές εκδηλώσεις.

Κάτω οι καταθέσεις - Πάνω οι ακάλυπτες επιταγές

Σε 182 εκατ. ευρώ ανήλθαν το Φεβρουάριο του 2011 οι ακάλυπτες επιταγές, παρουσιάζοντας αύξηση 5,64% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και 365% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2010, σύμφωνα με στοχεία της Τειρεσίας ΑΕ.

Σε τεμάχια, οι ακάλυπτες επιταγές ανήλθαν το Φεβρουάριο του 2011 σε 16.663, παρουσιάζοντας μείωση 6,6% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και αύξηση 315% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2010.

Το δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2011 οι ακάλυπτες επιταγές ανήλθαν σε αξία σε 354,3 εκατ.ευρώ και σε τεμάχια σε 34.514.

Οι απλήρωτες συναλλαγματικές ανήλθαν τον Φεβρουάριο του 2011 σε τεμάχια σε 13.247, παρουσιάζοντας αύξηση 4,20% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και 208% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2010. Σε αξία ανήλθαν σε 25 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 20% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και 211% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2010. Το πρώτο δίμηνο του έτους οι απλήρωτες συναλλαγματικές ανήλθαν σε ποσά σε 45 εκατ. ευρώ και σε τεμάχια σε 25.960.

Παράλληλα, συνεχίστηκε και τον Ιανουάριο η εκροή καταθέσεων. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, από τον πρώτο κιόλας μήνα του 2011 οι καταθέσεις επιχειρήσεων και νοικοκυριών μειώθηκαν κατά περίπου τέσσερα δισ. ευρώ. Έτσι, στο τέλος Ιανουαρίου το απόθεμα των καταθέσεων που τηρούν στα εγχώρια πιστωτικά ιδρύματα επιχειρήσεις και νοικοκυριά υποχώρησε στα 204,7 δισ. ευρώ, από 208,6 δισ. ευρώ που ήταν στο τέλος του 2010.

Η εξέλιξη αυτή επιτείνει το πρόβλημα ρευστότητας που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές τράπεζες, καθώς μόνο εντός του 2010 από το σύνολο των καταθέσεων διέρρευσαν προς το εξωτερικό ή ακόμη και σε τραπεζικές θυρίδες περί τα 29 δισ. ευρώ.

Η μεγαλύτερη μείωση εντοπίζεται στις καταθέσεις των νοικοκυριών, οι οποίες μειώθηκαν κατά 2,8 δισ. ευρώ και διαμορφώθηκαν στο τέλος Ιανουαρίου στα 170,6 δισ. ευρώ από 173,5 δισ. ευρώ στο τέλος Δεκεμβρίου.

ΓΣΕΕ: Ετοιμάζει νέα γενική απεργία

Τα εργασιακά και ειδικά ότι έχει να κάνει με τις συλλογικές συμβάσεις λίγο πριν από το διαφαινόμενο “τσουνάμι” των επιχειρησιακών έχουν σημάνει κόκκινο συναγερμό στους συνδικαλιστές.

Ήδη η εκτελεστική επιτροπή της ΓΣΕΕ εξουσιοδοτήθηκε για την κήρυξη νέας 24ωρης γενικής απεργίας. Μένει να αποφασιστεί το πότε, ωστόσο όλα δείχνουν ότι η επόμενη σειρά μέτρων της κυβέρνησης θα είναι είναι αυτή που θα ... τραβήξει τη σκανδάλη.

“Τα συνδικάτα είναι σε θέση μάχης και διαρκούς αγωνιστικής ετοιμότητας για την απόκρουση και αποτροπή των Νεοφιλελεύθερων και αντεργατικών πολιτικών καθώς και στην ανατροπή των “δεσμών” του μνημονίου” τονίζεται στην ανακοίνωση της ΓΣΕΕ.

Αυξάνονται οι πτήσεις στο Ελευθέριος Βενιζέλος

Παρά τη συνεχιζόμενη δύσκολη συγκυρία στην ελληνική οικονομία, οι ξένοι αερομεταφορείς συνεχίζουν να αναπτύσσουν τη δραστηριότητά τους στην Ελλάδα, ενισχύοντας το πτητικό πρόγραμμά τους με 7% περισσότερες πτήσεις εξωτερικού για την καλοκαιρινή περίοδο (25.03.11 - 27.10.11).

Έτσι, κατά την καλοκαιρινή περίοδο 2011, 65 αεροπορικές εταιρείες θα εκτελούν 944 τακτικές πτήσεις την εβδομάδα προς 77 διεθνείς προορισμούς (82 αεροδρόμια), σε 49 χώρες.

Αναλυτικά, οι «νέες αφίξεις» στο αεροδρόμιο:
* 7 νέες εταιρείες προστίθενται στις αεροπορικές εταιρείες που εκτελούν τακτικές πτήσεις προς το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών: TAP Air Portugal, Jetairfly, Belle Air, Transavia Netherlands, ενώ επαναδραστηριοποιούνται στην Ελλάδα η Air China, η Rossiya Airlines, η Sun Express και η Air One.

* 6 νέοι προορισμοί προστίθενται στο δίκτυο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών: η Λισαβόνα (TAP Air Portugal), το Πεκίνο (Air China), η Μπολόνια (Aegean Airlines), η Πίζα (Air One), το Εδιμβούργο (easyJet) και το Ντουμπρόβνικ (Croatia Airlines)

* και 8 νέα αεροδρόμια: το Lisbon Portela στη Λισαβόνα (TAP), το Charleroi στις Βρυξέλες (Jetairfly), το Edinburgh Airport στο Εδιμβούργο (easyJet), το Aeroporto di Bologna στη Μπολόνια (Aegean), το Beijing Capital International Airport στο Πεκίνο (Air China), το Domodedovo στη Μόσχα (Aegean), το Galileo Galilei στην Πίζα (Air One) και το Oslo Gardemoen στο Όσλο (Norwegian)

Νέοι προορισμοί από εταιρείες που δραστηριοποιούνται ήδη στο αεροδρόμιο:
Για την καλοκαιρινή περίοδο 2011, προσέθεσαν στο πρόγραμμα τακτικών πτήσεών τους η Aegean Airlines προς Μπολόνια και Μόσχα, η Olympic Air προς Βελιγράδι, η Air Malta προς Σόφια, η easyJet προς Εδιμβούργο και η Croatia προς Ντουμπρόβνικ.

Νέες συχνότητες σε υφιστάμενους προορισμούς:
Η Aegean Airlines προσέθεσε στο ημερήσιο πρόγραμμά της 2 επιπλέον πτήσεις προς Λονδίνο και Παρίσι, 1 επιπλέον πτήση προς Ρώμη και Βρυξέλες. Η Olympic Air προσέθεσε 9 εβδομαδιαίες πτήσεις προς Τίρανα και 2 προς Άμστερνταμ. H Brussels Airlines και η SAS διπλασίασαν τις καθημερινές πτήσεις τους προσθέτοντας μία επιπλέον πτήση προς Βρυξέλες και Κοπεγχάγη αντίστοιχα, ενώ η Swiss αύξησε τις ημερήσιες συχνότητές της προς Γενεύη και Ζυρίχη. Η πτήση της Middle East Airlines προς Βηρυτό γίνεται καθημερινή και η Air Canada αυξάνει τις εβδομαδιαίες συχνότητές της προς Τορόντο από 3 σε 4 πτήσεις. Επιπλέον, 10 ακόμη εταιρείες αύξησαν τις συχνότητες των δρομολογίων τους από/προς το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.

13 εταιρείες χαμηλού κόστους προς 20 ευρωπαϊκούς προορισμούς
Ένα επιπλέον χαρακτηριστικό της φετινής καλοκαιρινής περιόδου είναι η αύξηση κατά 14,2% των πτήσεων εταιρειών χαμηλού κόστους στο αεροδρόμιο της Αθήνας σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Κατά τη φετινή θερινή περίοδο, 13 εταιρείες χαμηλού κόστους θα συνδέουν την Αθήνα με 20 ευρωπαϊκούς προορισμούς, με τις Transavia Netherlands και Jetairfly να προστίθενται στο δίκτυο του αεροδρομίου. Η συγκεκριμένη αγορά αντιπροσωπεύει το 10% της διεθνούς επιβατικής κίνησης του αεροδρομίου και το 25-30% της αγοράς του συνόλου των ξένων αεροπορικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο αεροδρόμιο της Αθήνας.

Έκτακτο εποχικό πρόγραμμα αναπτυξιακών κινήτρων Νοεμβρίου 2010 - Μαΐου 2011
Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, αναγνωρίζοντας τη δυσμενή οικονομική συγκυρία στην ελληνική αγορά, ακολουθεί με συνέπεια τη στρατηγική ανάπτυξης δρομολογίων και υποστήριξης των αεροπορικών εταιρειών και συνεχίζει το έκτακτο εποχικό πρόγραμμα αναπτυξιακών κινήτρων που εφαρμόζει από τον Ιούνιο 2010 έως το Μάιο 2011.

Το έκτακτο πρόγραμμα υποστηρίζει τις εταιρείες που σημειώνουν αύξηση της επιβατικής κίνησης σε διεθνείς προορισμούς κατά την περίοδο Ιουνίου 2010 - Μαΐου 2011 σε σύγκριση με την αντίστοιχη του προηγούμενου έτους. Συγκεκριμένα, το αεροδρόμιο της Αθήνας επιδοτεί την αεροπορική εταιρεία για κάθε επιπλέον επιβάτη σε διεθνείς προορισμούς για την περίοδο Ιουνίου 2010 - Μαΐου 2011.

Επιπλέον, το αεροδρόμιο της Αθήνας, λαμβάνοντας υπόψη την έντονη πολιτική αστάθεια στην περιοχή της Βορείου Αφρικής, υποστηρίζει για την τρέχουσα περίοδο τις αεροπορικές εταιρείες που εκτελούν τακτικά δρομολόγια στην περιοχή.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More