Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Συνελήφθη και ο τρίτος δράστης του μακελειού στον Ρέντη

Συνελήφθη στην περιοχή των Αχαρνών - Ο τέταρτος μάλλον έχει διαφύγει στο εξωτερικό

Εξάστερος ο Παναθηναϊκός - Νίκησε τη Μακάμπι στον τελικό

Στην κορυφή της Ευρώπης οι “πράσινοι” για έκτη φορά - Επικράτησε της Μακάμπι στον τελικό της Βαρκελώνης με 78-70 - MVP ο Διαμαντίδης - Εξαιρετικοί οι Σάτο, Μπατίστ. Δάκρυσε ο Ομπράντοβιτς

Αμερικανοί κομάντος σκότωσαν τον Μπιν Λάντεν

Ο επικεφαλής της Αλ Κάιντα, νούμερο ένα καταζητούμενος σε όλο τον κόσμο και φερόμενος ως ο ιθύνων νους των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου στις Η.Π.Α., Οσάμα Μπιν Λάντεν, είναι νεκρός.

Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

ΤΣΕΛΣΙ – ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Γ. 0-1

Στα νοκ-άουτ παιχνίδια ο Σερ Αλεξ Φέργκιουσον έχει... μάστερ και με τακτική στόχου για σεμινάριο, "κλείδωσε" την Τσέλσι, βρήκε ένα γκολ με τον Γουέιν Ρούνι στο 24' (έξοχη η ασίστ του αγέραστου Ράιαν Γκιγκς) και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ "άλωσε" το "Στάμφορντ Μπριτζ". Προβάδισμα για τη Γιουνάιτεντ με το 1-0 και η πρόκριση στα ημιτελικά δείχνει να είναι στο τσεπάκι της.

Η «συνταγή» του Σερ Αλεξ ήταν απλή: έδωσε την μπάλα στην Τσέλσι για να κάνει αυτή το παιχνίδι και με ενισχυμένο κέντρο αλλά και με τον Ρούνι να γυρίζει πολύ πίσω και να βοηθά τους μέσους, κατάφερε να επιβάλει τελείως αργό ρυθμό στο ματς. Κάπως έτσι προέκυψαν μεν στο πρώτο δεκάλεπτο ποσοστά κατοχής μπάλας 62-38% υπέρ της Τσέλσι, ωστόσο σημαντική ευκαιρία δεν προέκυψε στο αρχικό κομμάτι του παιχνιδιού.

Επρεπε να φτάσουμε στο 20’ για να δούμε κάτι καλό, από την Τσέλσι, ο Ντρογκμπά ελευθερώθηκε στα δεξιά από το μαρκάρισμα του Βίντιτς και σούταρε πολύ δυνατά, αναγκάζοντας τον Φαν ντερ Σαρ σε εντυπωσιακή απόκρουση. Ομως η Γιουνάιτεντ είναι ίσως η πιο κυνική ομάδα στην Ευρώπη και το απέδειξε τέσσερα λεπτά αργότερα, ανοίγοντας το σκορ με τον Γουέιν Ρούνι!

Ο Γκιγκς έγινε κάτοχος της μπάλας στα αριστερά, παρά τα... χρονάκια του πέρασε σαν... σταματημένο τον Μποζίνγκουα και την κατάλληλη στιγμή «έστρωσε» στον Ρούνι, σουτ, δοκάρι και μέσα! Μια εξέλιξη όχι ακριβώς κόντρα στη ροή αλλά σίγουρα αποτύπωσε τον κυνισμό της Γιουνάιτεντ.

Η Τσέλσι έκανε αρκετή ώρα για να συνέλθει και μολονότι διατήρησε μια υπεροχή στην κατοχή της μπάλας, αδυνατούσε να βρει την ευκαιρία. Πλησίασε πάντως στο 45’ στην ισοφάριση, όταν από σέντρα του Ντρογκμπά ο Τόρες δε βρήκε τη μπάλα, ο Φαν ντερ Σαρ ξεγελάστηκε, αυτή βρήκε το δοκάρι και στην επαναφορά ο Λάμπαρντ πλάσαρε, αλλά πριν περάσει τη γραμμή ο Εβρά έβαλε την προβολή και απομάκρυνε!

Στην επανάληψη, ξανά η Τσέλσι στο κουμάντο της κατοχής της μπάλας αλλά τουλάχιστον στο ξεκίνημα εξακολούθησε να είναι φλύαρη. Ο μόνος που απειλούσε με συνέπεια ήταν ο Ντρογκμπά, που είχε και ένα ωραίο γυριστό σουτ στο 56’, που πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Φαν ντερ Σαρ. Ομως ο Ιβοριανός δεν είχε καμία βοήθεια από τον Τόρες και παρόλα αυτά ο Αντσελότι, με τη συμπλήρωση 70 λεπτών, έβγαλε τον Ντρογκμπά για να περάσει στη θέση του ο Ανελκά!

Ο Τόρες πάντως απείλησε με όμορφη κεφαλιά στο 74’, εξίσου εντυπωσιακή η επέμβαση του Φαν ντερ Σαρ σε κόρνερ. Ο Ολλανδός τερματοφύλακας ήταν εκεί σε όσες φορές χρειάστηκε να το κάνει αυτό, είτε σε σουτ του Λάμπαρντ είτε του Ιβάνοβιτς και η Γιουνάιτεντ με έξυπνο παιχνίδι κράτησε το πολύτιμο 1-0 και φυσικά το προβάδισμα πρόκρισης για τα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Το φινάλε του αγώνα είχε και λίγη... ένταση, με την Τσέλσι να ζητά πέναλτι σε ανατροπή του Ραμίρες από τον Εβρά (κάτι υπήρχε), ωστόσο τίποτα δεν μπορούσε να «σκιάσει» την πεντακάθαρη νίκη της Γιουνάιτεντ.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ – ΣΑΧΤΑΡ ΝΤΟΝΕΤΣΚ 5-1

Χωρίς να συναντήσει ιδιαίτερες δυσκολίες, η Μπαρτσελόνα έκανε απλά τα αναμενόμενα κόντρα στη Σαχτάρ Ντόνετσκ, εξασφαλίζοντας ουσιαστικά την πρόκρισή της στα ημιτελικά του Champions League, όπου την περιμένει η Ρεάλ Μαδρίτης. Οι “μπλαουγκράνα” επικράτησαν στο... ρελαντί με 5-1 της Σαχτάρ Ντόνετσκ στο “Καμπ Νου”, στον πρώτο αγώνα ανάμεσα στις δύο ομάδες για την προημιτελική φάση της διοργάνωσης, μετατρέποντας τον επαναληπτικό του Ντόνετσκ σε μια εβδομάδα σε τυπική διαδικασία.

Δεχόμενη γκολ μόλις στο 2' από τον Ινιέστα, η μοίρα της Σαχτάρ δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερη. Μάλιστα, ακόμα και όταν οι Ουκρανοί σκόραραν στο δεύτερο μέρος, δεν κατάφεραν να αντέξουν παραπάνω από ένα λεπτό. Ίσως άξιζαν ένα δεύτερο γκολ, αλλά θα μπορούσαν να δεχθούν αρκετά περισσότερα.

Για τη Μπαρτσελόνα ένα ήταν το δίλημμα στο ξεκίνημα, αν αγωνιστεί ο Κεϊτά ή ο Πέδρο ως βασικός, στο αναλλοίωτο 4-3-3 του Γκουαρντιόλα, με τον πρώτο τελικά να κερδίζει τη μάχη. Όσον αφορά τη Σαχτάρ, και το αναμενόμενο 4-2-3-1, ο Ιζτσένκο κέρδισε στο ένα άκρο της άμυνας τη μάχη από τον Τσιγκρίνσκι, ενώ στα αμυντικά χαφ ως παρτενέρ του Χούμπσμαν επιλέχθηκε τελικά ο Μκχιταριάν, αντί των Στεπανένκο και Γκάι που διεκδικούσαν επίσης με αξιώσεις τη θέση.

Η Μπαρτσελόνα χρειάστηκε μόλις δύο λεπτά για να ανοίξει το σκορ. Σε κάθετη μπαλιά του Μέσι η μπάλα κόντραρε στους αμυντικούς και έφτασε συστημένη στον Ινιέστα που από πολύ κοντά πλάσαρε ιδανικά τον Πιατόφ για το 1-0. Οι Ουκρανοί προσπάθησαν να απαντήσουν άμεσα, αλλά στο 6' ο Βαλντές έδειξε δύσκολα τη σέντρα σουτ του Γουίλιαν από τα αριστερά. Στο 12' ο Λουίς Αντριάνο πλάσαρε άουτ σε ένα ανεπανάληπτο τετ α τετ κόντρα στον Βαλντές, ενώ έξι λεπτά αργότερα η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μέσι ανησύχησε τον Πιατόφ, αλλά πέρασε άουτ.

Οι Ουκρανοί γενικότερα προσπάθησαν να ισορροπήσουν το ματς, αλλά ουσιαστικά όλα τελείωσαν στο 34'. Ο Τσάβι με μακρινή μπαλιά έβγαλε τον Ντάνιελ Άλβες απέναντι από τον Πιατόφ και ο Βραζιλιάνος δεν είχε πρόβλημα να γράψει το 2-0, τριπλάροντας και τον αντίπαλο πορτιέρο. Γενικότερα, η Μπαρτσελόνα δεν έβγαλε... μάτια με την απόδοσή της στο πρώτο μέρος, άλλα όσο και αν προσπάθησε η Σαχτάρ δεν κατάφερε να φανεί ιδιαίτερα ανταγωνιστική.

Στο δεύτερο μέρος, απλά πράγματα και στο 53' και 3-0. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Τσάβι ο Πικέ έπιασε με τη μία το σουτ από το ύψος του σημείου του πέναλτι, με τη μπάλα να αλλάζει ελαφρώς πορεία στους αντίπαλους αμυντικούς και να καταλήγει στα δίχτυα που Πιατόφ. Η αναλαμπή της Σαχτάρ έγινε στο 59', με τον Ρακίτσκι με κοντινή προβολή, μετά από εκτέλεση φάουλ του Σρνα από τα δεξιά, να μειώνει σε 3-1, αλλά η απάντηση ήρθε με τη σέντρα.

Μόλις ένα λεπτό μετά ο Μέσι έβγαλε τον Κεϊτά σε θέση βολής και το 4-1 με ασύλληπτο σουτ ήταν γεγονός. Στο 63' ο Πιατόφ απέτρεψε το 5-1, διώχνοντας τη μπάλα σε κόρνερ σε μακρινό σουτ του Μέσι, με τον ρυθμό να πέφτει στη συνέχεια, εξαιτίας και των αρκετών αλλαγών. Στο 80' ο Λουίζ Αντριάνο έχασε μοναδική ευκαιρία για το 4-2 σημαδεύοντας το κάθετο δοκάρι,ενώ στην αμέσως επόμενη φάση ακυρώθηκε κακώς ως οφσάιντ γκολ του Μέσι. Το 5-1 όμως έγινε τελικά στο 86', με τον Ντάνιελ Άλβες να δημιουργεί από τα δεξιά και τον Τσάβι να εκτελεί από το ύψος του σημείου του πέναλτι.

Ελεύθεροι 3 από τους 6 κατηγορούμενους του Επαναστατικού Αγών

Αποφυλακίζονται με βούλευμα του συμβουλίου εφετών τρεις από τους έξι προσωρινά κρατούμενους για την υπόθεση του "Επαναστατικού Αγώνα".

Το Συμβούλιο Εφετών με βούλευμά του αριθμός 807/2011 διατάσσει την αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης των Χριστόφορου Κορτέση, Ευάγγελου Σταθόπουλου και Σαράντου Νικητόπουλου, με την επιβολή περιοριστικών όρων, ενώ παρατείνει την κράτηση του Νίκου Μαζιώτη, της συντρόφου του Παναγιώτας Ρούπα και του Κώστα Γουρνά.

Σύμφωνα με το βούλευμα, ο Χριστόφορος Κορτέσης και ο Ευάγγελος Σταθόπουλος υποχρεώνονται στην καταβολή χρηματικής εγγύησης 3.000 ευρώ ο καθένας, τους απαγορεύεται η έξοδος από τη χώρα και υποχρεώνονται να εμφανίζονται δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους.

Στον Σαράντο Νικητόπουλο δεν επιβλήθηκε χρηματική εγγύηση αλλά μόνο οι άλλοι δύο περιοριστικοί όροι.

Αντικαπνιστικός νόμος: Σα να μην ψηφίστηκε ποτέ!!!

Μεταξεταστέα η Ελλάδα στην Ευρώπη σε ό,τι αφορά την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου. Οριακά στη… βάση οι Έλληνες για τις προσπάθειές τους να διακόψουν το κάπνισμα. Απορριπτέα η Δημοτική Αστυνομία για τους προσχηματικούς ελέγχους που διενεργεί στους χώρους καθολικής και πλήρους απαγόρευσης του καπνίσματος.

Αυτό είναι το τρίπτυχο των συμπερασμάτων που προκύπτουν από τα τελευταία δεδομένα των επιστημόνων και του υπουργείου Υγείας για το κάπνισμα στη χώρα μας.

Ειδικότερα, και όπως προκύπτει από την ευρωπαϊκή έκθεση «EQUIPP», η οποία κατέγραψε την… αντικαπνιστική πρόοδο 20 χωρών στη Γηραιά ήπειρο, η Ελλάδα εμφανίζει μεγάλα κενά και αδυναμίες, που δεν της επιτρέπουν να ενεργοποιήσει ένα αποτελεσματικό και ουσιαστικό πρόγραμμα διακοπής του καπνίσματος. Έτσι, καταλαμβάνει μία από τις χαμηλότερες θέσεις ανάμεσα στις άλλες χώρες και «τρώει» τη σκόνη της Βρετανίας η οποία βρίσκεται μακράν μπροστά σύμφωνα με την ίδια έρευνα σε ό,τι αφορά την ολοκληρωμένη αντιμετώπιση του καπνίσματος.

Μεταξύ άλλων, η έρευνα «EQUIPP» κατέδειξε έλλειψη ειδικών κατευθυντήριων γραμμών και στοιχειώδους αντικαπνιστικού εκπαιδευτικού προγράμματος για τους φοιτητές Ιατρικής αλλά και τους γιατρούς της πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας περίθαλψης καθώς και κενό σε ό,τι αφορά την κάλυψη από τα ασφαλιστικά ταμεία των θεραπειών απεξάρτησης από τη νικοτίνη και τα Ιατρεία Διακοπής Καπνίσματος.

Σταθερές αρνητικές πρωτιές της χώρας μας παραμένουν το ποσοστό των «θεριακλήδων» που φτάνει το 35% του πληθυσμού και η χαμηλή και… συμφέρουσα τιμή των τσιγάρων που διαμορφώνεται έως και κατά 28% φθηνότερα από το μέσο όρο της Ευρώπης των 27!

Προσπαθούν οι Έλληνες να το κόψουν αλλά…
Μπορεί το κράτος να μην τους βοηθά ιδιαίτερα, ωστόσο οι Έλληνες καταβάλλουν φιλότιμες προσπάθειες για να κόψουν ή έστω να περιορίσουν το κάπνισμα.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή καθηγητή Ιατρικής και πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής για τον Έλεγχο του Καπνίσματος κ. Παναγιώτη Μπεχράκη, η ετήσια κατανάλωση τσιγάρων έχει συρρικνωθεί κατά 12%. Παράλληλα, η έκθεση στο παθητικό κάπνισμα στα εστιατόρια, καφέ, μπαρ κα., έχει μειωθεί κατά 35% ενώ καταγράφεται ελάττωση και στη συχνότητα των καπνιστών στο γενικό πληθυσμό κατά 2 - 3%.

Την ίδια καταρχάς θετική εικόνα για μία ελαφρώς φθίνουσα πορεία των καπνιστών κατέδειξε και πρόσφατη έρευνα της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας με επικεφαλής τον κοσμήτορα κ. Γιάννη Κυριόπουλο. Είναι ενδεικτικό ότι το 2006 το ποσοστό των «θεριακλήδων» άγγιζε το 47%, πλέον όμως το αντίστοιχο ποσοστό έχει πέσει στο 36%.

Αυξάνεται δε συνεχώς το ποσοστό εκείνων που αναζητούν ιατρική βοήθεια για τη διακοπή του καπνίσματος σε εξειδικευμένα κέντρα. Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, κ. Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης «σήμερα λειτουργούν πάνω από 50 Ιατρεία Διακοπής Καπνίσματος σε όλη την Ελλάδα και η προσέλευση των ενδιαφερόμενων έχει αυξηθεί κατά 30%. Ωστόσο, αυτά δεν καλύπτουν τις ανάγκες όλης της χώρας. Θεωρούμε απαραίτητη την επέκτασή τους, ώστε να λειτουργεί τουλάχιστον ένα Ιατρείο Διακοπής Καπνίσματος, σε κάθε νομό της χώρας».

Πάντως, ανασταλτικός παράγοντας για την επιτυχή αντικαπνιστική προσπάθεια θεωρείται από τους ειδικούς η καθυστέρηση στην υλοποίηση υπουργικής δέσμευσης σχετικά με την ένταξη της φαρμακευτικής αγωγής για την διακοπή του καπνίσματος στα συνταγογραφούμενα και καλυπτόμενα από τα δημόσια ταμεία φάρμακα. Έτσι, οι καπνιστές που παίρνουν τη… γενναία απόφαση να κόψουν το τσιγάρο συνεπικουρούμενοι από τα ειδικά φάρμακα απεξάρτησης από τη νικοτίνη, χρειάζεται να τα πληρώνουν από την τσέπη τους –το κόστος κυμαίνεται μηνιαίως σε τουλάχιστον 100 ευρώ!

Προσκόμματα… δημοτικής προελεύσεως
Σταθερό εμπόδιο στην εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου αποτελούν τα κενά στον ελεγκτικό μηχανισμό. Ο περιβόητος «στρατός» της Δημοτικής Αστυνομίας που θα ριχνόταν στη μάχη κατά του καπνού αποδείχθηκε λίγος, ποσοτικά και ποιοτικά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας, από τις εκατόν εξήντα οκτώ (168) δημοτικές αστυνομίες της χώρας πραγματοποιούν ελέγχους οι εκατόν έξι (106) –στις άλλες περιπτώσεις οι Δήμοι αρνούνται να παραχωρήσουν το Σώμα της Αστυνομίας για αντικαπνιστικούς ελέγχους επικαλούμενοι άλλες προτεραιότητες. Από τις πενήντα πέντε (55) περιφερειακές διευθύνσεις Υγείας πραγματοποιούν ελέγχους οι τριάντα έξι (36).

Αλλά και το αποτέλεσμα της συνεργασίας με τους 106 Δημοτικούς άρχοντες δεν αφήνει ιδιαίτερα ικανοποιημένη την ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Συχνά αναφέρονται προβλήματα, όπως πχ ήπιες συστάσεις σε ελεγκτές της Δημοτικής Αστυνομίας να πάνε ή να… μην πάνε σε συγκεκριμένα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος για ελέγχους, άλλοτε πιο σκληρές, όπως το «σβήσιμο» προστίμων που έχουν καταλογιστεί. Πάντως , και παρά το κλίμα «ανοχής» και επιλεκτικών ελέγχων από τη Δημοτική Αστυνομία, το ταμείο δεν είναι… μείον: οι αντικαπνιστικοί έλεγχοι το 2010 απέφεραν πρόστιμα ύψους 160.400 ευρώ. Ενώ οι έλεγχοι κατά τους πρώτους τρεις μήνες του 2011 είχαν ως αποτέλεσμα να κοπούν πρόστιμα ύψους 808.700 ευρώ!

Πιο γρήγορες διαδικασίες στην εξέταση των αιτήσεων για άσυλο

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής έδωσε κατευθυντήριες οδηγίες ώστε να γίνει η εξέταση με τρόπο δίκαιο και αποτελεσματικό, και να πάψει η Ελλάδα να δέχεται επικρίσεις από Διεθνείς Οργανισμούς.

Σύμφωνα με τις οδηγίες, σε πρώτο στάδιο θα διενεργηθεί διαχωρισμός μεταξύ ενεργών και μη υποθέσεων. Ενεργές υποθέσεις θεωρούνται εκείνες στις οποίες ο προσφεύγων έχει στην κατοχή του έγκυρη "ροζ κάρτα". Κάτοχοι "ροζ κάρτας" που δεν έχει ανανεωθεί τα τελευταία δύο χρόνια, θα έχουν τη δυνατότητα ανανέωσής της σε χρονικό διάστημα το οποίο θα καθοριστεί και θα δημοσιοποιηθεί. Ανενεργές είναι αντίστοιχα οι υποθέσεις στις οποίες ο προσφεύγων για δύο ή περισσότερα χρόνια δεν έχει ανανεώσει τη "ροζ κάρτα". Σε περίπτωση που σε μεταγενέστερο χρόνο εκδηλωθεί ενδιαφέρον από αιτούντα του οποίου η υπόθεση έχει κριθεί ως ανενεργή, αυτός θα πρέπει να υποβάλλει το αίτημά του εκ νέου σε πρώτο βαθμό.

Σε δεύτερο στάδιο, θα διεξαχθεί επαλήθευση και επικαιροποίηση των πληροφοριών του κάθε φακέλου. Οι αιτούντες θα κληθούν επ' ευκαιρία της ανανέωσης της "ροζ κάρτας" να παρέχουν τα στοιχεία για την επικαιροποίηση των φακέλων τους μέσω της διενέργειας σύντομης συνέντευξης.

Σε τρίτο στάδιο, οι δευτεροβάθμιες επιτροπές θα εξετάσουν τις υποθέσεις και τις επικαιροποιημένες πληροφορίες και θα προβούν στην έκδοση των αντίστοιχων αιτιολογημένων αποφάσεων. Για τον καλύτερο προγραμματισμό οι προσφυγές διαχωρίζονται κατά κατηγορία και προτεραιότητα βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων που εξυπηρετούν τη διαδικασία.

Τα κριτήρια αυτά θα αποσαφηνιστούν από ειδική ομάδα εργασίας που συνίσταται στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με την παρουσία εκπροσώπων της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.

Κατά την εκκαθάριση θα γίνει ταυτόχρονα εντοπισμός των υποθέσεων εκείνων που δύναται να επιλυθούν με τη χορήγηση άλλου καθεστώτος, πέραν της διεθνούς προστασίας, βάσει ευρωπαϊκών συμβάσεων που δεσμεύουν τη χώρα.

Ο Υπουργός τόνισε ότι για να γίνει γρηγορότερα η διαδικασία έχει αυξηθεί ο αριθμός των δευτεροβάθμιων επιτροπών.

Ανακολουθίες Παπουτσή για Κερατέα

"Η αστυνομία δεν οπισθοχωρεί", είναι σύμφωνα με εκπροσώπους του ένστολου συνδικαλισμού η απάντηση της ηγεσίας στη δική τους προτροπή- παρότρυνση, ν' αποσυρθούν τα ΜΑΤ και οι λοιπές δυνάμεις από την Κερατέα και ν' απαγκιστρωθεί το Σώμα από την κρίση, έως ότου τουλάχιστον αποφανθούν τα δικαστήρια και η αρχαιολογική υπηρεσία σχετικά με τις προσφυγές των κατοίκων.

Η πρόταση των συνδικαλιστών, είχε γίνει αμέσως μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων και όταν άρχισαν πλέον να ξεδιπλώνονται σε όλο το εύρος τους οι πτυχές του αδιέξοδου προβλήματος, ώστε ν' αποφευχτεί η διαφαινόμενη από τότε προοπτική μετατροπής του ζητήματος σε μονόπλευρη σύγκρουση των κατοίκων με την αστυνομία.

Τον ίδιο καιρό, οι συνδικαλιστές, σύμφωνα πάντοτε με όσα υποστηρίζουν, είχαν ζητήσει συνάντηση με καθορισμένη ατζέντα για το συγκεκριμένο θέμα από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, όμως ο κ. Παπουτσής είχε αρνηθεί να τους δεχτεί.

Συνεπώς, η παρέμβαση του κ. υπουργού την περασμένη Δευτέρα στη Βουλή για τη Κερατέα, θα μπορούσε να είχε νόημα και ουσία εάν είχε διατυπωθεί τότε που το πρόβλημα ήταν ακόμη σε επίπεδο διαχείρισης. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Παπουτσής δήλωσε πως "η αστυνομία είναι έτοιμη να αποχωρήσει από την Κερατέα αμέσως μόλις πρυτανεύσει η λογική, η υπευθυνότητα, ο ειλικρινής διάλογος. Η παρουσία της μέχρι τότε αποτελεί απλώς την εγγύηση ότι θα εφαρμοσθεί η συλλογική βούληση του ελληνικού λαού και οι νόμοι του κράτους. Τίποτα παραπάνω".

Το ζήτημα όμως έχει ξεφύγει πέρα και πάνω από τα λογικά όρια μιας απλής ... βεντέτας. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, σχεδόν το σύνολο των υπηρετούντων στα τμήματα Τάξης, Ασφάλειας και Τροχαίας της Κερατέας εξαιτίας της κοινωνικής κατακραυγής έχουν υποβάλει αιτήματα μετάθεσης σε άλλες υπηρεσίες της νοτιοανατολικής Αττικής, ενώ ήδη δύο οικογένειες αστυνομικών φέρονται να έχουν μετακομίσει από την πόλη, κυρίως επειδή τα παιδιά τους έγιναν στο Σχολείο στόχοι πολλαπλών φραστικών επιθέσεων και χλευασμών για τη μισητή στη τοπική κοινωνία των πολιτών επαγγελματική ιδιότητα ενός από τους γονείς τους.

Πετρέλαιο θέρμανσης: Η τιμή του σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο!!!

Σε νέα επίπεδα - ρεκόρ όλων των εποχών διαμορφώνεται η μέση τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, που βρίσκεται σήμερα στα 89,9 λεπτά το λίτρο, ενώ η μέγιστη τιμή έφθασε και στο ψυχολογικό όριο του 1 ευρώ.

Η μέση τιμή ανά νομό ξεκινά από 87 λεπτά (Δράμα) και φθάνει στα 95,4 (Κεφαλονιά) ενώ στις Κυκλάδες η μέγιστη τιμή είναι 1 ευρώ το λίτρο.

Αντίστοιχα η αμόλυβδη βρίσκεται ελάχιστα κάτω από το υψηλότερο επίπεδο, στο 1,678 ευρώ (είχε φθάσει το Μάρτιο και στο 1,68). Κρήτη, Επτάνησα και νησιά του Αιγαίου παραμένουν οι ακριβότερες περιοχές της χώρας με τιμές που κλιμακώνονται έως 1,87 ευρώ το λίτρο.

Η τρόικα ζητάει κι άλλο "αίμα"

Την άλλη φορά "πρότειναν" εκποίηση της δημόσιας περιουσίας και η Κυβέρνηση βγήκε... στο βουνό αντιδρώντας. Ύστερα η ίδια η Κυβέρνηση βάφτισε την εκποίηση... αξιοποίηση, μας είπε ότι ήταν δικό της σχέδιο και το αντάρτικο ξεχάστηκε. Τότε η τρόικα μας έλεγε ότι το ελληνικό πρόγραμμα πάει καλά.

Τώρα το κλίμα έχει αλλάξει. Από παντού εκτός συνόρων κυρίως μας λένε ότι τίποτε δεν έχει πάει καλά. Η τρόικα ζητάει κι άλλο “αίμα” και αυτή τη φορά δεν έρχεται να προτείνει, αλλά να απαιτήσει εδώ και τώρα σκληρά μέτρα τα οποία έχουν υπογραφεί στο μνημόνιο, αλλά δεν έχουν (ακόμη) παρθεί.

Τι ζητάει η τρόικα;

-Μείωση των δαπανών για ΔΕΚΟ, Δήμους, Νοσοκομεία 20%. Όλα αυτά την ώρα που τα έξοδα έχουν... φτάσει στο ναδίρ.

-Μείωση του μισθολογικού κόστους, δηλαδή νέα μείωση μισθών, αν και η κυβέρνηση διαβεβαιώνει (ξανά) για το αντίθετο και μιλάει μόνο για τα υψηλά κλιμάκια.

-Λουκέτα σε οργανισμούς του Δημοσίου οι οποίοι δεν έχουν ελπίδες εξυγίανσης. Αυτά τα λουκέτα έχουν αποφασιστεί εδώ και μήνες, όμως ακόμη δεν έχουν μπει και αναρωτιέται κανείς γιατί... Και αν μιλάμε για τους ήδη γνωστούς οργανισμούς ή αν η λίστα έχει μεγαλώσει...

Όλα αυτά βέβαια θα τα μάθουμε με λεπτομέρειες Παρασκευή πριν του Λαζάρου... Μετά θα μπει η Μεγάλη Εβδομάδα. Το πρόβλημα είναι όμως πότε και αν θα έρθει η Ανάσταση... Δεν το βλέπουμε....

Σκάνδαλο "De Puy": Άλλοι 6 γιατροί του ΕΣΥ στο σκαμνί

Άλλοι έξι ορθοπεδικοί γιατροί του ΕΣΥ πρόκειται τις αμέσως επόμενες ημέρες να καταστούν κατηγορούμενοι για αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος που σχετίζονται με το λεγόμενο "σκάνδαλο «De Puy»",ανεβάζοντας τον αριθμό των κατηγορουμένων για την υπόθεση στους 12.

Με παραγγελία της η Εισαγγελέας Εφετών κ. Άννα Ζαϊρη που διενεργεί έρευνα για τις προμήθειες που φαίνεται να ελάμβαναν «μεγαλογιατροί» Δημόσιων Νοσοκομείων για να προωθούν ορθοπεδικά προϊόντα της εταιρίας «De Puy Internasional», ζητά από την Εισαγγελία Πρωτοδικών να ασκήσει ποινική δίωξη σε βάρος έξι ορθοπεδικών για τις κατηγορίες της δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Τον περασμένο Ιανουάριο η ίδια κατηγορία απαγγέλθηκε σε άλλους έξι ορθοπεδικούς γιατρούς Δημόσιων Νοσοκομείων, οι οποίοι σύμφωνα με τα στοιχεία της εισαγγελικής έρευνας επί σειρά ετών λάμβαναν τεράστια χρηματικά ποσά για να «επιλέγουν» ορθοπεδικά υλικά της εν λόγω εταιρίας.

Αντίστοιχα η νέα δικογραφία που σχηματίστηκε και για τους άλλους έξι γιατρούς, εκ των οποίων τέσσερις είναι από την Αθήνα και οι δύο από την Θεσσαλονίκη, περιλαμβάνει στοιχεία - άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών κ.α - για «πληρωμές» δεκάδων χιλιάδων ευρώ, προκειμένου η εταιρία, θυγατρική της Johnson & Johnson, με έδρα τη Βρετανία, να εμφανίζει αξιοθαύμαστες πωλήσεις στην Ελλάδα. Τα ποσά μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις, όχι μόνο δεν μπορούσαν να αιτιολογηθούν αλλά αποτελούσαν το διπλάσιο ή και τριπλάσιο των ποσών που δήλωναν οι κάτοχοί τους ως εισόδημα επί σειρά ετών.

Παράλληλα η Εισαγγελική λειτουργός συνεχίζει τη διερεύνηση της υπόθεσης σε ότι αφορά την εμπλοκή στην όλη διαδρομή των «δώρων», τεσσάρων στελεχών ή υπαλλήλων εταιριών που έχουν αναμειχθεί στον κύκλο όσων προωθούσαν τα ορθοπεδικά της βρετανικής εταιρίας «με το αζημίωτο».

Η έρευνα της Εισαγγελίας Εφετών ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2009, αμέσως μόλις έφθασαν στην Ελλάδα, στοιχεία των βρετανικών Αρχών για «μίζες» που έδινε η «De Puy», τουλάχιστον για το διάστημα 2002- 2005, προκειμένου να προτιμώνται τα υλικά της στα νοσοκομεία, όπως προέκυψαν από εσωτερικό έλεγχο της μητρικής Αμερικανικής εταιρίας αλλά και από την έρευνα της Βρετανικής Δικαιοσύνης. Βάσει των εγγράφων που ήρθαν στη χώρα, φαίνεται πως οι αμοιβές των ορθοπεδικών για την προώθηση προϊόντος, άγγιζαν ακόμη και το 30% επί της τιμής της μονάδας.

Σιγά μην καίνε και καύσιμα για ελικόπτερα... Απόδραση με... Φαξ!!!!!!

Τύφλα να έχει ο Παλαιοκώστας που μπήκε στην διαδικασία να αποδράσει με ελικόπτερο. Υπάρχει και πιο εύκολη λύση. Το φαξ!

Δεκέμβρης του 2010 και ο 57χρονος κατηγορούμενος Χοσέ Κάρλος Σέρνα περιμένει σε κελί δικαστηρίου της Μαδρίτης να εκδικαστεί η υπόθεσή του. Ξαφνικά, στο δικαστήριο φτάνει ένα έγγραφο με fax, προερχόμενο υποτίθεται από κάποιο άλλο τοπικό δικαστήριο, το οποίο ζητά την άμεση αποφυλάκιση του 57χρονου.

Ακολουθούν δύο τηλεφωνήματα, από κάποια επίσης υποτιθέμενη δικαστική υπάλληλο, η οποία επιβεβαιώνει προφορικά τη διαταγή αποφυλάκισης. Λίγα λεπτά αργότερα, ο Χοσέ Κάρλος Σέρνα βγαίνει κύριος, χωρίς χειροπέδες, από το δικαστικό μέγαρο, επιβιβάζεται σε ραδιοταξί το οποίο τον περιμένει και φεύγει.

Όταν οι αρχές συνειδητοποιούν πως ξεγελάστηκαν, είναι πλέον πολύ αργά. Μάλιστα, η κρατική αμέλεια αποκτά ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις εάν αναλογιστεί κανείς πως ο 57χρονος είχε μόλις δύο μήνες πριν, τον Οκτώβριο, δραπετεύσει με ακριβώς τον ίδιο τρόπο από τις φυλακές του Βαλντεμόρο.

Το μάθημα μάλλον δεν έγινε πάθημα. Αλλά ας μην τους κακολογούμε. Εδώ σε εμάς καταφέρνουν να αποδράσουν και μάλιστα δύο φορές από τον Κορυδαλλό με... ελικόπτερο!

Από 14 Απριλίου το εορταστικό ωράριο

Την Πέμπτη 14 και την Παρασκευή 15 Απριλίου τα καταστήματα θα ανοίξουν από τις 9 το πρωί και θα κλείσουν στις 9 το βράδυ, ενώ το Σαββάτο 16 Απριλίου θα μείνουν ανοιχτά από τις 9 το πρωί ως τις 6 το απόγευμα.

Από την Μεγάλη Δευτέρα ως την Μεγάλη Πέμπτη τα καταστήματα θα μείνουν ανοιχτά 09:00-21:00, ενώ τη Μεγάλη Παρασκευή θα ανοίξουν στη 1 το μεσημέρι μετά την αποκαθήλωση και θα κλείσουν στις 19:00, ενώ το Μεγάλο Σάββατο θα ανοίξουν στις 9 το πρωί και θα κλείσουν ως τις 3 το απόγευμα.

Την Δευτέρα 25 Απριλίου τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά και θα επαναλειτουργήσουν κανονικά από την Τρίτη 26 Απριλίου.

Σημειώνεται ότι τα καταστήματα του Πειραιά ανοίγουν μια ώρα νωρίτερα.

Τον Μάιο η εκδίκαση της υπόθεσης "Ρούμπιγκεϊτ"

Το δικαστήριο του Μιλάνου, αποφάσισε να ορίσει την επόμενη δικάσιμο της υπόθεσης "Ρούμπι Γκέιτ" για την 31η Μαΐου. Την ίδια ώρα, έξω από το δικαστικό μέγαρο της ιταλικής συμπρωτεύουσας επικρατούσε μεγάλη απογοήτευση σε εκατοντάδες εικονολήπτες και δημοσιογράφους: τόσο ο "Καβαλιέρε", όσο και η δεκαοκτάχρονη Ρούμπι Καρίμα, δεν παρουσιάστηκαν στην σημερινή δικάσιμο.

Οι μέχρι τώρα εξελίξεις, πάντως, φαίνεται να ευνοούν τον ιταλό πρωθυπουργό. Η Ρούμπι, απ' ό,τι προέκυψε, δεν πρόκειται να ζητήσει αποζημίωση για την "δυσφήμιση που υπέστη από την όλη υπόθεση", όπως έχει υποστηρίξει η ίδια.

Με την κατάθεσή της, παράλληλα, όταν παρουσιασθεί ενώπιον των εισαγγελέων, αναμένεται να "καλύψει" τον Μπερλουσκόνι, επιμένοντας, κυρίως, στο ότι ο Καβαλιέρε όταν γνωρίσθηκαν, "δεν ήξερε" ότι ήταν δέκα επτά ετών.

Παράλληλα, ο αποκαλούμενος "μίστερ TV", ελπίζει ότι θα μπορέσει να μπλοκάρει τη δίκη του Μιλάνου, χάρη στην υποστήριξη του κοινοβουλίου. Με την χθεσινή της ψήφο, η βουλή της Ρώμης, ζήτησε από το Συνταγματικό Δικαστήριο, να αποφανθεί αν με την όλη υπόθεση πρέπει να ασχοληθεί ειδικό δικαστήριο υπουργών.

Αν τελικώς οι συνταγματικοί δικαστές απαντήσουν θετικά στο αίτημα του κοινοβουλίου, η δίκη είναι πολύ πιθανό να σταματήσει: για την παραπομπή σε ειδικό δικαστήριο, θα χρειαζόταν νέα άδεια της βουλής και η κεντροδεξιά πλειοψηφία είναι αδύνατο να συναινέσει.

Αυτό που μένει να εξακριβωθεί, είναι ποια στάση θα κρατήσουν οι 43 κοπέλες που φέρονται να πήραν μέρος στα δείπνα του μεγιστάνα-πρωθυπουργού και οι οποίες θα κληθούν, κατά πως φαίνεται, να καταθέσουν ενώπιον του δικαστηρίου.

Σύμφωνα με τον ιταλικό τύπο, οι συνήγοροι υπεράσπισης του "Καβαλιέρε" ήλθαν σε επαφές με πολλές από τις καλλονές, συζητώντας μαζί τους την καταλληλότερη "γραμμή" που θα ήταν πιο φρόνιμο να τηρήσουν.

Θα πρέπει όμως να διαπιστωθεί αν όλες οι καταθέσεις τους θα είναι τελικά στο ίδιο μήκος κύματος και πως θα αντιδράσουν στις διάφορες "δύσκολες" ερωτήσεις των εισαγγελέων.

Αποτελεί κοινή εκτίμηση πολλών παρατηρητών, πάντως, το ότι ο ιταλός πρωθυπουργός θα συνεχίσει να προσπαθεί να κερδίσει χρόνο επιχειρώντας από την μία να διασκεδάσει τις φήμες σχετικά με τις υποτιθέμενες "αταξίες" του, και από την άλλη να πετύχει την παραγραφή των δικαστικών του υποθέσεων, ή την σταδιακή αφαίρεση αρμοδιοτήτων σχετικά μ' αυτές από την τακτική δικαιοσύνη.

Τρίκαλα: Τον έδειρε ... η αδερφή του!!!

Όλα έγιναν χθες τα ξημερώματα σε κέντρο διασκέδασης της πόλης. Ένας... ερωτοχτυπημένος και μεθυσμένος νεαρός άρχισε να προκαλεί ζημιές με αποτέλεσμα ο ιδιοκτήτης να ειδοποιήσει την αστυνομία. Λίγη ώρα αργότερα έφτασαν στο μαγαζί αστυνομικοί, οι οποίοι έστω και με δυσκολία κατάφεραν να απομακρύνουν τον ερωτοχτυπημένο νεαρό.

Προς γενική κατάπληξη όμως των θαμώνων και του ιδιοκτήτη του καταστήματος, ο νεαρός, λίγη ώρα μετά, επέστρεψε... δριμύτερος και απειλούσε να τα κάνει «γυαλιά-καρφιά» λόγω της κλήσης της Αστυνομίας.

Η έκπληξη έγινε τεράστια όμως, όταν στο κέντρο εισέβαλλε η αδερφή του νεαρού που πλάκωσε στις τσαντιές το αδερφάκι της και το… ηρέμησε!

Στο 1,7 δισ. η "μαύρη τρύπα" στα ταμεία του Δημοσίου!!!!

Ο φαύλος κύκλος της ύφεσης χτύπησε τα Ταμεία με το ΙΚΑ να έχει χάσει ήδη 700 εκατομμύρια από τη μείωση των εισφορών λόγω της μείωσης των αποδοχών των υπαλλήλων, ενώ για κάθε μονάδα που ανεβαίνει η ανεργία το ταμείο χάνει από 300 εκατομμύρια.

Ήδη οι εισφορές στο ΙΚΑ λόγω της μείωσης των μισθών έχουν πέσει κατά 6% ενώ την ίδια ώρα έχουν αυξηθεί λόγω της αλλαγής στο νόμο για το ασφαλιστικό οι αιτήσεις για συνταξιοδότηση με αποτέλεσμα τα επόμενα δύο χρόνια το Ίδρυμα να χρειαστεί άλλα 1,2 δισ. για να αντεπεξέλθει. Λύση ωστόσο δεν φαίνεται στο ορίζοντα πλην την πώλησης των χρυσαφικών, των ακινήτων δηλαδή του Ιδρύματος που τα 14 πρώτα βγαίνουν με συνοπτικές διαδικασίες στο σφυρί.

Το Ταμείο Πρόνοιας του Δημοσίου πάλι δεν έχει και τόσα... χρυσαφικά να πουλήσει και έτσι τη “νύφη” θα πληρώσουν οι συμβασιούχοι αορίστου που θα δουν τις εισφορές τους να αυξάνονται, όμως και αυτό δεν είναι λύση. Αυτή τη στιγμή το Ταμείο μπορεί να δίνει ποσά το πολύ για 650 εφάπαξ το μήνα τη στιγμή που περιμένουν 38.000 άνθρωποι, κάποιοι από το 2009.

Η δεύτερη λύση είναι ο δανεισμός με την εγγύηση του Δημοσίου, νέα χρέη δηλαδή. Λύση που είναι πρόσκαιρη και απλά βάζει το πρόβλημα κάτω από το χαλί.

Πρόστιμο 700.000€ σε τζαμί στην Ξάνθη για πολεοδομικές παραβάσεις

H υπόθεση έχει αρκετό βάθος και πολλές παραμέτρους. Ξεκινά απο το 2007 όταν στη Σμίνθη οι κάτοικοι ξεκίνησαν να κάνουν επισκευές μικρής κλίμακας στο τέμενος του οικισμού αλλά τελικά προχώρησαν σε πλήρη ανακατασκευή (κρατώντας μόνο το μιναρέ) χωρίς ανάλογη άδεια από την Πολεοδομία.

Το γεγονός κατήγγειλαν μουσουλμάνοι - σύμφωνα με τους κατοίκους - από άλλα χωριά και έτσι οι εργασίες διεκόπησαν έκτοτε και μέχρι σήμερα. Επιλήφθηκε η Πολεοδομία – τότε - της Νομαρχίας Ξάνθης και επέβαλε αρχικό πρόστιμο της τάξης των 340.000 ευρώ, το οποίο με τις προσαυξήσεις και το πρόστιμο διατήρησης έχει φτάσει τα 700.00 ευρώ.

Οι κάτοικοι της περιοχής διαμαρτύρονται έντονα για το υπέρογκο πρόστιμο. Δεν αρνούνται τις παρανομίες αλλά επισημαίνουν ότι πρόκειται για κοινόχρηστο χώρο λατρείας και όχι ιδιωτική οικοδομή. Θεωρούν ότι ο λόγος που έχουν δεχθεί το εξοντωτικό πρόστιμο δεν είναι άλλος από το γεγονός ότι οι κάτοικοι της Σμίνθης έχουν διαμηνύσει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι αισθάνονται Πομάκοι και όχι Τούρκοι.

Υποστηρίζουν ευθέως ότι οι καταγγελίες έχουν γίνει από μουσουλμάνους άλλων χωριών της ορεινής περιοχής που υποκινούνται από ακραίους κύκλους του Προξενείου και εκφράζουν έμμεσες κατηγορίες ότι σε πολλούς μειονοτικούς οικισμούς έχουν γίνει μικρές ή μεγάλες παρανομίες σε σχέση με τις αναστηλώσεις των τεμένων, χωρίς να υπάρξει ποτέ αντίστοιχη αντιμετώπιση.

Η επισήμανση αυτή προσδίδει, ίσως, το ειδικό βάρος της είδησης καθώς οι κάτοικοι της Σμίνθης αφήνουν να εννοηθεί ότι θεσμοθετημένα όργανα της ελληνικής πολιτείας μερολήπτησαν σε βάρος όσων δηλώνουν «Πομάκοι» και υπέρ όσων δηλώνουν «Τούρκοι», εφαρμόζοντας την “ισονομία και ισοπολιτεία” κατά το δοκούν.

Ιταλία: Τραγωδία με μετανάστες ανοιχτά της Λαμπεντούζα

Περίπου 150 μετανάστες αγνοούνται και ενδεχομένως να πνίγηκαν, όταν σήμερα ένα πλοιάριο, το οποίο θεωρείται ότι μετέφερε περί τους 200 ανθρώπους από την Τυνησία, ναυάγησε κοντά στις ακτές της ιταλικής νήσου Λαμπεντούζα. Σύμφωνα με τις αρχές, μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί μόλις 47 άνθρωποι, ενώ εντοπίστηκαν τα πτώματα 15 μεταναστών.

Όπως μετέδωσε το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa, οι προσπάθειες εντοπισμού και διάσωσης των μεταναστών, στις οποίες μετέχουν τρία σκάφη της ιταλικής ακτοφυλακής, ένα ελικόπτερο και ένα αεροσκάφος από τη Μάλτα, παρεμποδίζονται από τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή και από την τρικυμιώδη θάλασσα. Το ναυάγιο σημειώθηκε στις 04:00 τοπική ώρα (05:00 ώρα Ελλάδος) 40 μίλια νοτίως της Λαμπεντούζα.

Οι αρχές της Βαλέτα έλαβαν σήμα κινδύνου που εξέπεμψε μέσω δορυφορικού τηλεφώνου το πλοιάριο και ειδοποίησαν τις ιταλικές αρχές. Το Πολεμικό Ναυτικό της Μάλτας ανακοίνωσε ότι δεν είναι σε θέση να επέμβει. Χιλιάδες παράνομοι μετανάστες από τη βόρεια Αφρική έχουν μεταβεί στη νότια Ιταλία από τις αρχές του χρόνου- οι περισσότεροι από τους οποίους στη νήσο Λαμπεντούζα- που απέχει περίπου 150 χιλιόμετρα (95 μίλια) από τις ακτές της Τυνησίας.

Έτοιμη η λίστα με τα 14 ακίνητα που πουλάει το ΙΚΑ

Η αξιοποίηση της περιουσίας όπως όλα δείχνουν ξεκινάει από το ΙΚΑ που βάζει πωλητήριο σε 14 ακίνητα αξίας σε κεντρικές και “ακριβές” περιοχές της Αττικής

Ποια είναι τα ακίνητα:

-Οικόπεδα Ερυθραίας, οδός: Αγίων Σαράντα
-Οικόπεδο ΚΑΤ Κηφισιάς, λεωφόρος Αθηνών
-Οικόπεδα περιοχή Παλήγιαννη στην Κηφισιά στις οδούς Χ. Τρικούπη, Π. Μπακογιάννη και Θήρας
-Οικόπεδο Αγίας Παρασκευής, οδός Μεσογείων 453
-Κεντρικό Οικόπεδο Πειραιά στην οδό Ε. Αντιστάσεως
-Ακίνητο Σταθμός Λαρίσης στην οδό Φιλαδέλφειας
-Κτίριο Κέντρο Αθήνας στην οδό Πανεπιστημίου 46
-Κτίριο Κέντρο Αθήνας στην οδό Βουλής 6
-Κτίριο Κέντρο Αθήνας στην οδό Αξαρλιάν 7
-Κτίριο Κέντρο Αθήνας στην οδό Πειραιώς 64
-Αποθήκες Ρέντη στην οδό Πειραιώς 167
-Οικόπεδα Κέντρο Αθήνας στις οδούς Σουλίου και Μπενάκη
-Διατηρητέα.
-Ακίνητο Πειραιάς στις οδούς Παπαστράτου, Δαφνίου, Γραβιάς

Σύμφωνα με “Το Έθνος” το ΙΚΑ προχωρεί σε ανοικτό διαγωνισμό για τη σύναψη σύμβασης με σύμβουλο - ιδιωτική εταιρεία παροχής υπηρεσιών διαχείρισης ακινήτων που θα τρέξει το πρόγραμμα αξιοποίησης

Θα πάμε διακοπές το Πάσχα;

Την κρίσιμη εορταστική περίοδο του Πάσχα επέλεξε η ΟΣΥΠΑ να απειλήσει με κινητοποιήσεις διαρκείας, αρχής γενομένης από 15 Απριλίου, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα.

Οι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας δηλώνουν αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε απεργία διαρκείας από τις 15 Απριλίου. Διαμαρτύρονται τόσο για τη μη καταβολή δεδουλευμένων όσο και για τις προθέσεις του υπουργείου Οικονομικών να προβεί σε περαιτέρω μειώσεις των αποδοχών τους.

Σε εξώδικο που απέστειλε η ΟΣΥΠΑ με αποδέκτες όλους του αρμόδιους υπουργούς, την ίδια την ΥΠΑ, αλλά και τους εμπλεκόμενους φορείς και εταιρείες, ζητούν να καταβληθούν, στο σύνολο του προσωπικού της ΥΠΑ, οι δεδουλευμένες έκτακτες αμοιβές - εξαιρέσιμες και αργίες των μηνών Δεκεμβρίου 2010, Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου και Μαρτίου 2011.

Καλούν επίσης τα αρμόδια υπουργεία και κυρίως το Οικονομίας να προχωρήσει άμεσα στη διευθέτηση του θέματος καταβολής των εκτάκτων αμοιβών - εξαιρέσιμων και αργιών σε μηνιαία βάση, προκειμένου στο εξής να μη συνεχιστούν αυτές οι καθυστερήσεις.

Σε διαφορετική περίπτωση, αναφέρεται στο εξώδικο, και προκειμένου να διατηρηθεί η ασφάλεια των αερομεταφορών θα προχωρήσουν σε απεργία διαρκείας, αρχής γενομένης από τις 15 του μηνός.

Στην περίπτωση αυτή, η ΟΣΥΠΑ καλεί τη διοίκηση της ΥΠΑ να τροποποιήσει το ωράριο λειτουργίας των αεροδρομίων και της αεροναυτιλίας και αντίστοιχα τα προγράμματα εργασίας προσωπικού, ώστε όλες οι μονάδες της Υπηρεσίας (αεροδρόμια, ραδιοβοηθήματα κ.λπ.) να λειτουργούν μόνο μέχρι τις 22.00 καθημερινά και να παραμένουν "κλειστές" εξαιρέσιμες εορτές και αργίες.

Παράλληλα, ζητούν από την ΥΠΑ να ειδοποιήσει σχετικά τους αεροναυτιλόμενους, διότι οι εργαζόμενοι δεν θα παρέχουν πλέον έργο για το οποίο δεν αμείβονται. Δηλώνουν ότι ουδεμία ευθύνη θα έχουν για την κλιμάκωση και συνέχιση των κινητοποιήσεών τους.

Τζακ ο Αντεροβγάλτης made in USA!

Φαίνεται ότι αναβιώνει ο μύθος του Τζακ του Αντεροβγάλτη στις Ηνωμένες Πολιτείες αυτή τη φορά, καθώς ακόμη τρία πτώματα γυναικών βρέθηκαν χθες σε παραλία κοντά στην Νέα Υόρκη, αυξάνοντας σε οκτώ τον αριθμό των νεκρών που βρέθηκαν στο ίδιο σημείο.

Η αστυνομία της επαρχία Σάφολκ υποπτεύονται ότι πρόκειται για κατά συρροήν δολοφόνο.

Τέσσερις νεκρές ιερόδουλες είχαν βρεθεί νεκρές στο σημείο τον Δεκέμβριο, ενώ ένα πέμπτο πτώμα που βρέθηκε πριν από περίπου μία εβδομάδα δεν έχει ακόμα ταυτοποιηθεί.

Τα πρόσφατα νεκρά σώματα εντοπίστηκαν σε ένα κοίλωμα από χαμόκλαδα στην παραλία Gilgo, ένα νησί νοτίως του Λονγκ Αϊλαντ, περίπου 70 χιλιόμετρα ανατολικά της Νέας Υόρκης, σε απόσταση 500 μέτρων το ένα από το άλλο.

Η αστυνομία ανακάλυψε τα τρία νέα πτώματα περίπου ένα μίλι ανατολικότερα από το σημείο που βρέθηκαν τα προηγούμενα.

Αξιωματούχοι πρόσεξαν ότι οι νέες ανακαλύψεις συνδέονται με τα πέντε πτώματα που είχαν εντοπιστεί τις προηγούμενες ημέρες.

Η έρευνα αναμένεται να συνεχιστεί και σήμερα.

Οι ερευνητές χρειάστηκαν έναν μήνα για να ταυτοποιήσουν την πρώτη ομάδα πτωμάτων με την μέθοδο του DNA και το οδοντιατρικό ιστορικό, καθώς οι ιερόδουλες κανόνιζαν να συνατήσουν πελάτες μέσω αγγελιών ή ιστοσελίδων.

Οπως ανακοίνωσαν, οι έρευνες θα συνεχιστούν για το πτώμα της Σάναν Γκίλμπερτ, μία γυναίκα από το Νιου Τζέρσι, η οποία εθεάθη για τελευταία φορά κοντά στην Oak Beach, όπου είχε προγραμματίσει συνάντηση με πελάτη μέσω αγγελίας.

Κάτοικος της περιοχής δήλωσε στις Αρχές ότι η γυναίκα, που πιστεύεται ότι είναι η Γκίλμπερτ, είχε πάει στο σπίτι του τα ξημερώματα ζητώντας βοήθεια και μετά εξαφανίστηκε.

Το ΝΑΤΟ εξόπλισε τους αντικαθεστωτικούς στη Λιβύη

Ο στρατιωτικός ηγέτης των ανταρτών στη Λιβύη, στρατηγός Αμντούλ Φατάχ Γιουνίς, επιβεβαίωσε κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης ότι οι δυνάμεις των αντικαθεστωτικών έχουν παραλάβει εξοπλισμό προερχόμενο από τις χώρες της συμμαχίας.

Ο Γιουνίς όμως δεν αποκάλυψε το συγκεκριμένο τόπο προέλευσης των όπλων, αναφέροντας αόριστα ότι πρόκειται για ελαφρύ οπλισμό που προσφέρθηκε στους εξεγερμένους από φιλικές χώρες.

"Αλλά αυτό δεν αρκεί", προειδοποίησε ο επικεφαλής των δυνάμεων των εξεγερμένων, στην συνέντευξή του στο δορυφορικό δίκτυο Αλ-Αάν, αποτείνοντας έκκληση στο ΝΑΤΟ, να κάνει εξαίρεση στην απόφασή του για επιβολή ζώνης απαγόρευσης των πτήσεων πάνω από το έδαφος της Λιβύης και να επιτρέψει στους αντικαθεστωτικούς, που μάχονται ενάντια στο Μουαμάρ Καντάφι, να επιτεθούν στα στρατεύματά του με τα δικά τους αεροπλάνα.

Νωρίτερα μάλιστα είχε απευθύνει και ενστάσεις κριτικής στο ΝΑΤΟ, γιατί κατά τη γνώμη του, καθυστέρησε να ξεκινήσει τις επιδρομές κατά του καθεστώτος Καντάφι.

Ο Γιουνίς, πρώην υπουργός Εσωτερικών της κυβέρνησης του Καντάφι, αυτομόλησε στις τάξεις των εξεγερμένων εγκαταλείποντας τους παλιούς συντρόφους του.

'Φεστιβάλ αντίστασης'' στην Κερατέα

Φεστιβάλ αντίστασης στη δημιουργία ΧΥΤΑ διοργανώνουν οι κάτοικοι της Κερατέας στις 8, 9 και 10 Απριλίου.

Εβδομήντα δύο ώρες, 60 μουσικά σχήματα, 150 εικαστικοί καλλιτέχνες με πάνω από 500 έργα, 10 θεατρικές παραστάσεις, 15 workshops (εργαστήρια), κατασκευές έργων, εγκαταστάσεις και εικαστικές παρεμβάσεις επί τόπου, προβολές video art, ντοκιμαντέρ, ζωντανές συνδέσεις με περιοχές που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα με της Κερατέας συνθέτουν το πρόγραμμα του μεγάλου φεστιβάλ.

«Η τέχνη παίρνει θέση» λένε κάτοικοι και καλλιτέχνες. «Στα οδοφράγματα της λεωφόρου Λαυρίου, άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών ενώνουν τις δυνάμεις τους για την πραγματοποίηση ενός καλλιτεχνικού φεστιβάλ αντίστασης», όπως το χαρακτηρίζουν οι διοργανωτές της εκδήλωσης.

Μεταξύ άλλων, θα εμφανιστούν οι Γιάννης Αγγελάκας, Δημήτρης Πουλικάκος, Σπυριδούλα, Magic de Spell, Δανάη Παναγιωτοπούλου, Αλέξανδρος Εμμανουηλίδης, Μαρία Παπαγεωργίου, Λεωνίδας Μαριδάκης, Καλλιόπη Βέττα, Γιάννης Ιωάννου, Πάνος Μουζουράκης, Λεωνίδας Μπαλάφας, Νίκος Ζιώγαλας, Μίλτος Πασχαλίδης, Βόμβοι, Ελελεύ, Ζακ Στεφάνου, Καίτη Κουλλιά, Παύλος Παυλίδης, Θάνος Ανεστόπουλος, Αλέξης Καλοφωληάς, Ηρακλής Τριανταφυλλίδης & Λερναία Ύδρα, Τζιριτζάντζουλες, Αέρα Πατέρα, Νικήτας Κληντ, Locomondo, Lost Bodies, Active Member, Deus X Machina, αλλά και οι Electric Litany, που φτάνουν από την Αγγλία ειδικά γι' αυτό το σκοπό.

Ηγουμενίτσα: Μετέφερε ανήλικους μετανάστες σε ρεζερβουάρ καυσίμων

Τέσσερις ανήλικους λαθρομετανάστες, ηλικίας 10-14 χρόνων, προσπάθησε να περάσει λαθραία με προορισμό λιμάνι της Ιταλίας.

Ένας Ρωσοπόντιος οδηγός νταλίκας με βουλγαρικές πινακίδες κυκλοφορίας είχε κρύψει τα τέσσερα παιδιά στο ρεζερβουάρ καυσίμων του αυτοκινήτου.

Οι λιμενικοί τον εντόπισαν στον έλεγχο που έγινε πριν την επιβίβαση της νταλίκας σε οχηματαγωγό πλοίο και τον συνέλαβαν, ενώ στη συνέχεια οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Ηγουμενίτσας.

Απαισιόδοξοι οι Έλληνες καταναλωτές

Για τρίτο κατά σειρά μήνα ανακάμπτει το Μάρτιο ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης και διαμορφώνεται στις -66,2 μονάδες (από -67,3 μονάδες), σύμφωνα με την έρευνα Οικονομικής Συγκυρίας του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ).

Τα θετικά αποτελέσματα της συνόδου κορυφής της 11ης Μαρτίου και η εξάλειψη του φόβου περί πτώχευσης της χώρας που είχε καλλιεργηθεί φαίνεται να συγκράτησαν την έντονη απαισιοδοξία των Ελλήνων καταναλωτών. Σαφώς, ακόμα δεν μπορεί να διαμορφωθεί ουσιαστική αλλαγή τάσης καθώς οι ενδείξεις για σύντομη έξοδο από την κρίση παραμένουν αδύναμες, με αποτέλεσμα την επιφυλακτικότητα των καταναλωτών.

Έτσι οι Έλληνες καταναλωτές παραμένουν οι πιο απαισιόδοξοι ευρωπαίοι για περισσότερο από ένα έτος, ενώ ακολουθούν με διαφορά είκοσι μονάδων και άνω, η Ρουμανία, η Πορτογαλία, η Βουλγαρία και η Μάλτα. Οι μέσοι ευρωπαϊκοί δείκτες περιορίζονται οριακά στην ΕΕ και την Ευρωζώνη και διαμορφώνονται αντίστοιχα στις -12,8 και -10,6 μονάδες. Από τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, οκτώ (Δανία, Γερμανία, Εσθονία, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Αυστρία, Φινλανδία, Σουηδία) παρουσιάζουν τον Μάρτιο θετικούς δείκτες καταναλωτικής εμπιστοσύνης. Αναλυτικότερα:

Σταθερά δυσμενείς οι προβλέψεις για την οικονομική κατάσταση των νοικοκυριών
Οι προβλέψεις των Ελλήνων καταναλωτών για την οικονομική κατάσταση του νοικοκυριού τους προσεχείς 12 μήνες βελτιώνονται οριακά τον Μάρτιο, με το σχετικό ισοζύγιο να διαμορφώνεται στις -55 μονάδες (από -56), στη λιγότερο αρνητική επίδοση του τελευταίου επταμήνου. Το ποσοστό των Ελλήνων καταναλωτών που κρίνει ότι το επόμενο διάστημα η οικονομική του κατάσταση θα επιδεινωθεί ελαφρά ή αισθητά διατηρείται στο 69%, ενώ αυξάνεται οριακά στο 7% το ποσοστό εκείνων που αναμένουν ελαφρά ή αισθητή βελτίωση. Οι σχετικοί δείκτες της ΕΕ και της Ευρωζώνης περιορίζονται στις -7,2 και -6,3 μονάδες.

Μικρή άμβλυνση της απαισιοδοξίας για την οικονομική κατάσταση της χώρας
Οι προβλέψεις των νοικοκυριών για την οικονομική κατάσταση της χώρας τους το προσεχές 12-μηνο βελτιώνονται και αυτές τον Μάρτιο, για τρίτο κατά σειρά μήνα, και διαμορφώνονται στις -65 μονάδες (από -66,7), στην καλύτερη επίδοση των τελευταίων έξι μηνών. Παρόλα αυτά, ένα πολύ μικρό ποσοστό το τελευταίο τρίμηνο (7-9%) αναμένει ελαφρά ή αισθητή βελτίωση ενώ το ποσοστό εκείνων που προβλέπουν επιδείνωση, μικρή ή μεγάλη, διατηρείται σε υψηλά επίπεδα (75%). Οι σχετικοί δείκτες σε ΕΕ και Ευρωζώνη επιδεινώνονται στις -13,8 και -10,2 μονάδες αντίστοιχα.

Μικρή υποχώρηση της πρόθεσης για αποταμίευση
Ήπια πτώση καταγράφεται στην πρόθεση για αποταμίευση τους προσεχείς 12 μήνες, με το σχετικό δείκτη να διαμορφώνεται στις -60,2 μονάδες (από -58,9), στη δεύτερη καλύτερη επίδοση του τελευταίου εξαμήνου, μετά τον Φεβρουάριο. Από τους Έλληνες καταναλωτές, τέσσερις στους πέντε δεν θεωρούν πιθανή την αποταμίευση το επόμενο 12μηνο, ενώ το 18-19% το τελευταίο δίμηνο την θεωρεί αρκετά ή πολύ πιθανή. Οι σχετικοί δείκτες σε ΕΕ και Ευρωζώνη περιορίζονται επίσης, στις -5 και -7,1 μονάδες αντίστοιχα.

Δυσμενείς προβλέψεις για την ανεργία
Οι προβλέψεις των καταναλωτών για την εξέλιξη της ανεργίας τους προσεχείς 12 μήνες καταγράφουν θετική μεταβολή 3,5 σχεδόν μονάδων, με το σχετικό δείκτη να διαμορφώνεται στις +84,5 μονάδες, παραμένοντας σε πολύ υψηλά επίπεδα. Όσα νοικοκυριά προβλέπουν αισθητή άνοδο της ανεργίας το επόμενο 12μηνο περιορίζονται ελαφρά στο 80% (από 83%), ενώ ένα 3% (από 1%) αναμένει ελαφρά ή αισθητή μείωση. Οι αντίστοιχοι δείκτες σε ΕΕ και Ευρωζώνη μειώνονται ελαφρά στις +5,4 και +19 μονάδες.

Μικρή ενίσχυση της πρόθεση για μείζονες αγορές
Η πρόθεση των καταναλωτών για σημαντικές αγορές τους προσεχείς 12 μήνες (επίπλων, ηλεκτρικών συσκευών, κ.λπ.) καταγράφει βελτίωση τον Μάρτιο, για δεύτερο κατά σειρά μήνα, με το σχετικό δείκτη να διαμορφώνεται οριακά υψηλότερα, στις -64,8 μονάδες (από -66,5). Το 17% (από 14%) των Ελλήνων καταναλωτών προτίθεται να αφήσει αμετάβλητες τις σχετικές δαπάνες του, ενώ περιορίζεται στο 76% (από 79%) το ποσοστό εκείνων που θα προβούν σε λίγο ή πολύ λιγότερες δαπάνες το επόμενο διάστημα. Σε ΕΕ και Ευρωζώνη, οι σχετικοί αρνητικοί δείκτες διευρύνονται ελαφρά στις -24 και -24,1 μονάδες αντίστοιχα.

Οριακή πτώση στις πληθωριστικές προσδοκίες
Οι πληθωριστικές προβλέψεις των τιμών υποχωρούν οριακά τον Μάρτιο, με το σχετικό δείκτη προβλέψεων των τιμών τους προσεχείς 12 μήνες να έχει ουσιαστικά σταθεροποιηθεί το τελευταίο τετράμηνο στις 33-34 μονάδες. Το 15% των καταναλωτών κρίνει ότι οι τιμές θα παραμείνουν αμετάβλητες, ενώ το ποσοστό εκείνων που αναφέρουν άνοδο με τον ίδιο ρυθμό ή ταχύτερο ρυθμό παραμένει στο 61%. Στην ΕΕ και την Ευρωζώνη, οι σχετικοί δείκτες βρίσκονται στα ίδια περίπου επίπεδα με τα ελληνικά, στις +33,1 και +30,8 μονάδες αντίστοιχα.

Μείωση του ποσοστού των αποταμιευτών
Ως προς την τρέχουσα οικονομική κατάσταση του νοικοκυριού τους τον Μάρτιο, το ποσοστό των ελληνικών νοικοκυριών που αναφέρει ότι έχει αυξήσει λίγο ή πολύ την αποταμίευσή του περιορίζεται στο 19% (από 22%), ενώ το ποσοστό εκείνων που δηλώνουν ότι μόλις τα βγάζουν πέρα" αυξάνεται στο 58% (από 54%). Όσοι αναφέρουν ότι αντλούν από τις αποταμιεύσεις τους παραμένουν στο 8-9%, ενώ όσοι δηλώνουν ότι έχουν χρεωθεί επίσης δεν μεταβάλλονται σημαντικά (13-14% το τελευταίο δίμηνο).

Μαθητής έκλεψε τα χρήματα της... σχολικής εκδρομής!!!

Μαθητής σχολείου της Κάτω Αχαΐας κατηγορείται ότι ενώ ήταν ο ταμίας για την σχολική εκδρομή (πενταήμερη) των μαθητών, άρπαξε τα χρήματα και έγινε καπνός!

Το περιστατικό συνέβη την περασμένη Παρασκευή, και αύριο οι μαθητές έχουν προγραμματίσει γενική συνέλευση καθώς αν δεν έχουν τα χρήματα... ακυρώνεται η εκδρομή. Υπολογίζεται ότι ο μαθητής άρπαξε 8.000 ευρώ.

Καθηγητές και μαθητές τον αναζήτησαν στο σπίτι του, η οικογένειά του όμως δεν γνώριζε το παραμικρό. Μάλιστα δήλωσε στους αρμοδίους του σχολείου πως ο νεαρός... έχει εξαφανισθεί από το σπίτι. Το συμβάν έχει καταγγελθεί και στην τοπική αστυνομία.

Παράτησαν τις κλεμμένες καμπάνες!!!

Ο θόρυβος που ξέσπασε από την κλοπή της καμπάνας από την εκκλησία του Τιμίου Σταυρού στην Κριτσά Λασιθίου, φαίνεται ότι πανικόβαλε τους δράστες που φοβήθηκαν μήπως συλληφθούν. Έτσι, την έκρυψαν σε ένα χαντάκι δίπλα στην παλιά εθνική οδό Αγίου Νικολάου- Ηρακλείου, μαζί με άλλη μια που είχαν κλέψει πριν από λίγες μέρες από ναό στο Καλό Χωριό Λασιθίου!

Οι δυο καμπάνες βρέθηκαν στο τμήμα του δρόμου μεταξύ Νεάπολης και Ηρακλείου, αργά το απόγευμα της Δευτέρας. Ήταν καλά κρυμμένες και οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι οι δράστες τις είχαν αφήσει εκεί ώσπου να κοπάσει ο σάλος από τις απανωτές κλοπές και να μπορέσουν να τις μεταφέρουν χωρίς να γίνουν αντιληπτοί για να τις μεταπωλήσουν σε χυτήρια και σε μάντρες ανακύκλωσης μεταλλευμάτων (σκραπ).

Ωστόσο, η νέα «μόδα» που έχουν εισάγει τα τελευταία δύο χρόνια οι συμμορίες που κλέβουν μεταλλικά αντικείμενα με τις λεηλασίες κωδωνοστασίων, παίρνει ανησυχητικές διαστάσεις… Οι εισβολές τους σε κοιμητήρια και κρατικές εγκαταστάσεις δεν είναι τόσο αποδοτικές όσο θα ήθελαν, αφού τα κλοπιμαία έχουν μεγάλο όγκο αλλά όχι και ανάλογο βάρος. Έτσι, στράφηκαν στις εκκλησίες από τις οποίες κλέβουν τις… καμπάνες, αδιαφορώντας αν κάποιες από αυτές έχουν την δική τους ιστορία! Πριν από τα δυο τελευταία κρούσματα, είχαν προηγηθεί και άλλες κλοπές:

* 15 Μαρτίου: στην Αλφειούσα Ηλείας άγνωστοι που επέβαιναν σε ένα μπλε φορτηγάκι έκλεψαν δύο καμπάνες από το καμπαναριό ενός ξωκλησιού. Η αξία τους ήταν 1.000 ευρώ και η μία έγραφε "Αφιερωμένη στην Βολάντζα".

* Την ίδια ημέρα, στην Ξυλοκέρα Ηλείας από άλλο ξωκλήσι πήραν μια καμπάνα ηλικίας 150 χρόνων και αξίας 4.000 ευρώ.

* 8 Φεβρουαρίου: Ιερόσυλοι έκοψαν τις βάσεις και έκλεψαν μια καμπάνα αξίας πολλών χιλιάδων ευρώ από το εκκλησάκι της Κοίμησης της Θεοτόκου στον Λυκοχορό της Πάτρας, χρησιμοποιώντας σκάλα για να ανεβούν στο κωδωνοστάσιο!

* 29 Νοεμβρίου 2010: Tην καμπάνα ενός ιδιωτικού ναού στον Μύτικα Χαλκίδας έβαλαν στο μάτι άγνωστοι, που την φόρτωσαν στο αυτοκίνητο τους και εξαφανίστηκαν.

* 7 Απριλίου 2010: Άγνωστοι έκλεψαν δύο καμπάνες από το κωδωνοστάσιο του εξωκλησιού του Αγίου Ιωάννη στον Αμάραντο του δήμου Ιτάμου Καρδίτσας.

*15 Απριλίου 2009: Άλλοι δράστες άρπαξαν την καμπάνα από την εκκλησία του Αγίου Κωνσταντίνου στην Καλλιθέα Κόνιτσας Ιωαννίνων.

* 6 Μαΐου 2008: Άλλοι άγνωστοι έκλεψαν την καμπάνα βάρους 250 κιλών από το ρολόι του δημοτικού διαμερίσματος Βασιλικής στον ομώνυμο δήμο των Τρικάλων.

ΔΕΗ Μεγαλόπολης: Ξεκινούν κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι

Το Σωματείο Ορυχείων Σταθμών ΔΕΗ Μεγαλόπολης ανακοίνωσε ότι προχωρά σε απεργιακές κινητοποιήσεις στον ΑΗΣ και το λιγνιτικό κέντρο.

Το σωματείο των εργαζομένων της ΔΕΗ Μεγαλόπολης επισημαίνει ότι διεκδικούν Δημόσια, Ενιαία και Καθετοποιημένη ΔΕΗ που θα λειτουργεί για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών και την ανάπτυξη της χώρας.

"Ανατροπή της απελευθέρωσης της ηλεκτρικής ενέργειας. Xωρίς καμία άλλη οικονομική περικοπή. Αντίθετα αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, συλλογικές συμβάσεις και σταθερή εργασία. Επαναφορά καταβολής των δώρων. Προσλήψεις εργατοτεχνικού προσωπικού. Επάνδρωση άμεσα με μόνιμους ιατρούς στο ασφαλιστικό μας. Απρόσκοπτη παροχή ιατρικών - φαρμακευτικών υπηρεσιών, των ασφαλιστικών, συνταξιοδοτικών μας δικαιωμάτων", αναφέρουν στη σχετική ανακοίνωση.

Παράλληλα τονίζουν ότι απαιτούν τήρηση της νομοθεσίας για την πλήρη επάνδρωση των μηχανημάτων και δεν θα επιβιβάζονται σε υπηρεσιακά αυτοκίνητα εφόσον δεν οδηγούνται από επαγγελματία οδηγό.

Η ελευθερία του κράτησε μόνο δυο ώρες

«Πέταξε» μέσα από ένα μικρό παράθυρο που μάλιστα είχε και κάγκελο, ένας 27χρονος αλλοδαπός που κρατείτο στον χώρο προσωρινής φύλαξης κρατουμένων του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης! Όμως, η ελευθερία του δεν κράτησε περισσότερο από δυο ώρες, καθώς η Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. κατάφερε να τον συλλάβει και πάλι!

Ο 27χρονος είχε παραδοθεί στους λιμενοφύλακες της Αλεξανδρούπολης από τους συναδέλφους τους της Λιμενικής Αρχής Σαμοθράκης που τον είχαν συλλάβει στα πλαίσια της αυτόφωρης διαδικασίας, αφού επρόκειτο να προσαχθεί το επόμενο πρωί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης. Όμως, χωρίς να τον αντιληφθεί κάποιος, κατάφερε και… στριμώχτηκε ανάμεσα στο κάγκελο και τον τοίχο του παράθυρου και να βγει στον εξωτερικό χώρο!

Η απόδραση έγινε αμέσως αντιληπτή και ξεκίνησε ανθρωποκυνηγητό από το προσωπικό του Λιμεναρχείου και την ΕΛ.ΑΣ.. για τον εντοπισμό του. «Τυχεροί» ήταν οι μοτοσικλετιστές της ΔΙ.ΑΣ., οι οποίοι εγκλώβισαν δύο ώρες αργότερα τον 27χρονο
μέσα στο πάρκο Εθνικής Ανεξαρτησίας, τον συνέλαβαν και τον παρέδωσαν στους άνδρες του Λιμενικού.

Champions League: Απόψε έρχεται το δεύτερο πιάτο

Τσέλσι και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μεταφέρουν την κόντρα τους από την Αγγλία στην Ευρώπη και το βράδυ της Τετάρτης δίνουν την πρώτη μάχη για μία θέση στα ημιτελικά του Champions League. Να αποδείξει εμπράκτως τη θεωρητική υπεροχή της απέναντι στη Σαχτάρ Ντόνετσκ θέλει η Μπαρτσελόνα.

Τσέλσι-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Τρία χρόνια μετά την αναμέτρησή τους στον τελικό του Champions League στη Μόσχα, Τσέλσι και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αναμετρώνται στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Οι μεν «μπλε» για να σώσουν μία χρονιά που διαγράφεται ως αποτυχημένη μετά την κακή πορεία εντός των τειχών, οι δε «κόκκινοι διάβολοι» για να κρατήσουν ζωντανό το όνειρο του τρεμπλ.

Οι Λονδρέζοι μετά το 1-1 στην έδρα της Στόουκ παραμένουν στην τέταρτη θέση της Premiership. Ο Κάρλο Αντσελότι δεν υπολογίζει στον Νταβίντ Λουίς, που δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής, ενώ ο Φερνάντο Τόρες πιθανότατα θα βρίσκεται στον πάγκο. Οι φιλοξενούμενοι προέρχονται από νίκη με 4-2 στο «Άπτον Παρκ» κόντρα στην Μπόλτον, απέχουν επτά βαθμούς (με ένα ματς περισσότερο) από την Άρσεναλ, ενώ στα ημιτελικά του Κυπέλλου αντιμετωπίζουν τη Μάντσεστερ Σίτι. Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον είδε με ικανοποίηση τον Ρίο Φέρντιναντ, τον Ράφαελ και τον Άντερσον να προπονούνται κανονικά.

Οι δύο ομάδες είναι γνώριμες από τις συνεχείς αναμετρήσεις του στο αγγλικό πρωτάθλημα. Η Μαν. Γιουνάιτεντ μετρά 67 νίκες έναντι 44 της Τσέλσι, ενώ 44 παιχνίδια έχουν λήξει ισόπαλα σε όλες τις διοργανώσεις. Οι «κόκκινοι διάβολοι» έχουν συνολικά καλή παράδοση ως φιλοξενούμενοι των «μπλε» με 31 νίκες έναντι 23 της Τσέλσι, ενώ 19 ματς δεν είχαν νικητή. Πάντως στα τελευταία δέκα ματς των δύο ομάδων στο «Στάμφορντ Μπριτζ» η Τσέλσι έχει 6 νίκες και 4 ισοπαλίες, με την πιο πρόσφατη νίκη της Γιουνάιτεντ να καταγράφεται τον Απρίλιο του 2002. Η Τσέλσι σε 15 αναμετρήσεις με αγγλικές ομάδες στην Ευρώπη έχει 6 νίκες, 7 ισοπαλίες και 2 ήττες, ενώ η Μαν. Γιουνάιτεντ έχει 3 νίκες και 1 ήττα μετρώντας δύο προκρίσεις σε αγγλικούς εμφυλίους.

Στο όριο των καρτών βρίσκεται μόνο ο Τζον Όμπι Μίκελ της Τσέλσι. Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Ισπανός Αλμπέρτο Ουντιάνο Μαγένκο.

Μπαρτσελόνα-Σαχτάρ Ντόνετσκ
Η Μπαρτσελόνα καλείται να επιβεβαιώσει τον τίτλο του φαβορί απέναντι στη Σαχτάρ Ντόνετσκ, που φέτος έχει δείξει τα δόντια της στο Champions League.

Οι Καταλανοί μετά τη νίκη με 1-0 στο «Μαδριγάλ» επί της Βιγιαρεάλ και την ήττα της Ρεάλ Μαδρίτης από τη Χιχόν, έχουν αυξήσει στους οκτώ βαθμούς τη διαφορά από τη «βασίλισσα» και δεν χάνουν τον τίτλο στην Primera Division. Ο Πεπ Γκουαρντιόλα δεν υπολογίζει και πάλι στη βοήθεια του Κάρλες Πουγιόλ, ενώ νοκ άουτ για το υπόλοιπο της σεζόν έχει τεθεί ο Ερίκ Αμπιντάλ. Η Σαχτάρ Ντόνετσκ, πρωτοπόρος και με +12 από τη δεύτερη Ντιναμό Κιέβου στο εγχώριο πρωτάθλημα, δεν υπολογίζει σίγουρα στον Ολεξέι Κούτσερ, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι, που αποδείχτηκε μία από τις πιο αποτυχημένες μεταγραφές στην ιστορία της Μπαρτσελόνα κι επέστρεψε στην ομάδα που τον ανέδειξε.

Η Μπαρτσελόνα συμμετέχει για δωδέκατη φορά στα προημιτελικά της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης κι έχει πάρει την πρόκριση δέκα φορές. Οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί άλλες επτά φορές στο παρελθόν, με τους Καταλανούς να μετρούν τέσσερις νίκες έναντι δύο των Ουκρανών, ενώ ένα ματς έχει λήξει ισόπαλο. Η πιο πρόσφατη αναμέτρησή τους ήταν στον τελικό του Ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ του 2009, όταν οι «μπλαουγκράνα» είχαν επικρατήσει 1-0 στην παράταση με γκολ του Πέδρο (115’). Ως γηπεδούχος απέναντι σε ουκρανικές ομάδες η «Μπάρτσα» έχει 5 νίκες, 1 ισοπαλία και 2 ήττες, ενώ η Σαχτάρ επί ισπανικού εδάφους έχει 1 νίκη, 1 ισοπαλία και 4 ήττες.

Στο όριο των καρτών για την Μπαρτσελόνα βρίσκεται ο Αντρές Ινιέστα και από πλευράς Σαχτάρ οι Ολεξέι Γκάι, Ραζβάν Ρατ, Λουίς Αντριάνο, Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι, Χένρικ Μκιταριάν και Ντάριο Σρνα. Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Σκωτσέζος Κρεγκ Τόμσον.

Έκλεψαν εισιτήρια του Μαν. Σίτι - Μαν. Γιουνάιτεντ

Δύο σάκους με εισιτήρια του ημιτελικού του Κυπέλλου Αγγλίας ανάμεσα στη Μάντσεστερ Σίτι και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που θα γίνει στο Λονδίνο, έκλεψαν άγνωστοι από φορτηγάκι των βρετανικών ταχυδρομείων.

Η αστυνομία διεξάγει έρευνες για να βρει τους ενόχους, αλλά και για να αποτρέψει το ενδεχόμενο τα εισιτήρια να καταλήξουν στη «μαύρη αγορά». Η Μάντσεστερ Σίτι, μάλιστα, εξέδωσε ανακοίνωση όπου προτρέπει τους φιλάθλους της να αγοράσουν εισιτήρια μόνο από εξουσιοδοτημένες πηγές και προειδοποίησε ότι θα θεωρούνται έγκυρα μόνο τα εισιτήρια που έχουν αγοραστεί από αυτές.

Ο ημιτελικός είναι προγραμματισμένος για τις 16 Απριλίου και θα διεξαχθεί στο «Γουέμπλεϊ».

Μόρνος: Προσωρινή αποκατάσταση της ζημιάς

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες για την προσωρινή αποκατάσταση της ζημιάς, που προκλήθηκε στο κανάλι μεταφοράς νερού στο Σαράντι Βοιωτίας. Το προσωρινό έργο, το οποίο ολοκληρώθηκε μέσα σε μόλις έξι ημέρες περιλαμβάνει έναν μεταλλικό αγωγό μεγάλης διατομής (Φ2000), που εκτείνεται σε συνολικό μήκος 150 μέτρων.

Ταυτόχρονα, άρχισαν οι εργασίες για την τοποθέτηση - στο ίδιο σημείο - ενός ακόμα αγωγού (δίδυμος), με τη λειτουργία του οποίου θα εξασφαλισθεί η μεταφορά επαρκούς ποσότητας νερού από τον ταμιευτήρα του Μόρνου για την τροφοδότηση της Πρωτεύουσας, έως ότου ολοκληρωθεί η κατασκευή του οριστικού έργου.

Το τμήμα του καναλιού που αποκολλήθηκε πλήρως την περασμένη Τρίτη εκτείνεται σε μήκος περίπου 30 μέτρων, ενώ εκτεταμένες ζημιές προκλήθηκαν σε τμήμα του καναλιού μήκους άλλων περίπου 70 μέτρων (συνολικό μήκος ζημιάς περίπου 100 μέτρα).

Αρχίζει η καταγραφή της κτηματικής περιουσίας

Αρχίζει η καταγραφή της κτηματικής περιουσίας, συμπεριλαμβανομένων και των κτηρίων που διαθέτει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ενώ ετοιμάζεται και νομοσχέδιο για την αξιοποίηση της κτηματικής περιουσίας αρμοδιότητας του υπουργείου.

Ο υπουργός κ. Κ. Σκανδαλίδης παρουσίασε σε συνέντευξη Τύπου τις θέσεις της κυβέρνησης για την αξιοποίηση των χωραφιών. Έτσι, αγροτεμάχια μικρότερα των 10 στρεμμάτων (μόνο στην Κεντρική Μακεδονία ξεπερνούν τις 5.500) θα δοθούν σε αγρότες για εκμετάλλευση με συμβολικό ενοίκιο.

Αγροτεμάχια πάνω από 10 στρέμματα θα ενοικιασθούν για πολλές χρήσεις. Προτεραιότητα θα έχουν ενεργειακές καλλιέργειες και θα διατεθούν σε νέους αγρότες και συνεταιρισμούς, ενώ θα υπάρξει και αξιοποίηση για οικιστική, βιομηχανική και τουριστική ανάπτυξη.

Αξιόπιστα στοιχεία για το μέγεθος της κρατικής περιουσίας που ελέγχει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων δεν υπάρχουν, αλλά εκτιμήσεις αναφέρουν εκτάσεις 2-3 εκατομμύρια στρέμματα. Μόνον στην περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας έχουν καταγραφεί εκτάσεις 640.000 στρεμμάτων.

Όσον αφορά στο βαμβάκι, ο κ. Σκανδαλίδης είπε ότι σύντομα θα δοθούν αποζημιώσεις ύψους 25 εκατομμυρίων ευρώ σε περίπου 3.200 αγρότες που ζημιώθηκαν από πλημμύρες και το πράσινο σκουλήκι.

Εργασίες στη Λ. Κηφισού

Από την Τρίτη 5 Απριλίου 2011 έως και την Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011 και κατά τις νυχτερινές ώρες (από 23:00 έως 06:00) εκτελούνται εργασίες αποξήλωσης και αντικατάστασης κατεστραμμένων αρμών στη Λεωφόρο Κηφισού, από την Παραλιακή (ΣΕΦ) έως και τον κόμβο της Μεταμόρφωσης (στα δύο ρεύματα), τμηματικά χωρίς διακοπή της κυκλοφορίας.

Επίσης, συνεχίζονται από την Πέμπτη 7 Απριλίου 2011 και ολοκληρώνονται μέχρι τις 15 Μαΐου 2011, οι εργασίες συντήρησης στο δίκτυο ηλεκτροφωτισμού στην Πέτρου Ράλλη και τη Γρηγορίου Λαμπράκη, στο Κηφισό. Για τις εργασίες αυτές θα καταλαμβάνεται προσωρινά και τμηματικά η αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας, στο ρεύμα προς Κερατσίνι, ως εξής:

α) Στην Πέτρου Ράλλη, από την οδό Δωρίδος μέχρι τη Λ. Κηφισού, κατά τις ώρες 09.00 έως 16.00, καθημερινά.

β) Στην Πέτρου Ράλλη, στο τμήμα της από τη Λ. Κηφισού μέχρι την οδό Θηβών κατά τις ώρες 9.30 έως 16.00, καθημερινά.

γ) Στην Γρηγορίου Λαμπράκη, στο τμήμα της από την οδό Θηβών μέχρι τη Λ. Δημοκρατίας, κατά τις ώρες 09.00 έως 16.00, καθημερινά.

Κόπα Αμέρικα: Κόστα Ρίκα στη θέση της Ιαπωνίας

Μετά τον καταστροφικό σεισμό και το τσουνάμι που άφησε 12.000 νεκρούς και πάνω από 15.000 αγνοούμενους, η Ιαπωνία αποφάσισε να μη συμμετάσχει στο Κόπα Αμέρικα και η Κόστα Ρίκα θα είναι η ομάδα που θα πάρει τη θέση της.

«Η Κόστα Ρίκα είναι η πρωταρχική υποψήφια για να αντικαταστήσει την Ιαπωνία. Δεν σκεφτήκαμε ποτέ την Ισπανία, την Αυστραλία ή τις Η.Π.Α.» ανέφερε ο γενικός γραμματέας της Conmebol, Εντουάρντο Ντελούκα.

Σήμερα, οι διοργανωτές του Κόπα Αμέρικα και η εταιρεία Traffic, που κατέχει τα τηλεοπτικά δικαιώματα, θα συνεδριάσουν, για να εγκρίνουν τη συμμετοχή της Κόστα Ρίκα στη διοργάνωση.

Ντόπινγκ Κύπρος: Αθλητές έπαιρναν ακόμα και κτηνιατρικά φάρμακα!!!

Συνταρακτικές αποκαλύψεις για ντόπινγκ Κυπρίων αθλητών έγιναν στην Επιτροπή Παιδείας της Κυπριακής Βουλής, κατά τη συζήτηση κυρωτικής σύμβασης για τις παράνομες ουσίες.

Ανάμεσα στις πολλές καταγγελίες που έγιναν, υπήρξε και η αναφορά σε Κυπρία αθλήτρια του στίβου η οποία έλαβε κτηνιατρικά φάρμακα, θέτοντας έτσι σε κίνδυνο της ζωής της.

Αναφέρθηκε επίσης ότι αθλητές αφαιρούν αίμα, το φυλάσσουν σε ψυγεία και λίγες μέρες πριν από τον αγώνα το μεταγγίζουν στον εαυτό τους. Στόχος αυτής της τεχνικής ντόπινγκ είναι να αυξάνεται η αιμοσφαιρίνη και το οξυγόνο στο αίμα την κατάλληλη αγωνιστική περίοδο.

Ο γιατρός Μιχάλης Πέτρου, Πρόεδρος της Κυπριακής Αρχής Αντιντόπινγκ, ανέφερε ότι η χρήση απαγορευμένων φαρμάκων οδηγεί αθλητές σε νοσοκομεία, ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις αιφνίδιου θανάτου.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας Νίκος Τορναρίτης ανέφερε ότι το ντόπινγκ σκοτώνει και σωματικά και ηθικά, ενώ η βουλευτής Στέλλα Μισιαούλη σημείωσε ότι αποτελεί «κίνδυνο - θάνατο» η χρήση απαγορευμένων ουσιών.

Τέλος, η βουλευτής Αθηνά Κυριακίδου ανέφερε ότι διατίθενται πολλά εκατομμύρια ευρώ στην έρευνα για απαγορευμένα φάρμακα.

Λίμνη Κάρλα: Εγκατάσταση δικτύου μετρητών ρύπανσης

Δίκτυο μετρητών ρύπανσης θα εγκατασταθεί σε πέντε σημεία στη λίμνη Κάρλα, καθώς το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής ενέκρινε κονδύλιο ύψους 90.000 ευρώ για τον σκοπό αυτό.

Μέσω του δικτύου μετρητών θα γίνεται συστηματικός έλεγχος της ποιότητας των νερών της λίμνης και διαρκείς μετρήσεις του μικροβιολογικού φορτίου, προκειμένου να αποφευχθούν στο μέλλον προβλήματα ρύπανσης του ευαίσθητου οικοσυστήματος της Κάρλας, το οποίο είναι εν τη γενέσει του.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε ήδη ένας αιφνιδιαστικός έλεγχος από τους επιθεωρητές Περιβάλλοντος, έπειτα από τον θόρυβο που προκλήθηκε από δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία η Κάρλα μολύνεται από τον Βιολογικό Καθαρισμό Λάρισας μέσω του Πηνειού και υπάρχει η πιθανότητα να μολύνεται και ο Παγασητικός.

Αναμένονται και άλλοι αιφνιδιαστικοί έλεγχοι προς εντοπισμό των πηγών μόλυνσης, ενώ ταυτόχρονα προωθείται κοινή πρόταση των Δήμων Μαγνησίας για έργα αποχέτευσης και ολοκλήρωσης βιολογικών καθαρισμών για την προστασία των νερών του Παγασητικού κόλπου.

Μειώθηκαν κατά 14% οι καταθέσεις το 2010!!!

Το ασύλληπτο αυτό νούμερο δείχνει πόσο έχουν επηρεαστεί από την κρίση επιχειρήσεις και νοικοκυριά και με συνέπεια και οι τράπεζες που υπολογίζουν ότι κατά 14% σε ετήσια βάση μειώθηκαν οι καταθέσεις του ιδιωτικού τομέα στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

Πρόκειται για θλιβερό ρεκόρ αφού οι ελληνικές τράπεζες μαζί με τις ιρλανδικές σημειώνουν τις μεγαλύτερες απώλειες καταθέσεων μεταξύ των χωρών της ευρωζώνης.

Η μείωση των καταθέσεων αναμένεται να συνεχιστεί και το 2011, με βάσιμες ελπίδες για ηπιότερο ρυθμό ενώ οι καταθέσεις υπολογίζεται ότι θα επιστρέψουν από τα τέλη του 2012, όπως εκτιμά η Εθνική Τράπεζα.

Όπως υπολογίζεται το μεγαλύτερο μέρος από τα 40 αυτά δις ''πέταξαν'' στο εξωτερικό όπου μόνο την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουλίου 2010 κατατέθηκαν από Έλληνες περίπου 10.3 δις ευρώ.

Μάλιστα 8 δις ευρώ ''προσγειώθηκαν'' σε λογαριασμούς που Έλληνες άνοιξαν σε Αγγλία και Κύπρο.

Περίπου 3,5 δις ευρώ τοποθετήθηκαν σε έντοκα γραμμάτια και χρυσό, τα οποία πολλοί συμπατριώτες μας θεώρησαν ως ασφαλέστερα ''καταφύγια''.

16-17 Απριλίου η ανάβαση Αχλαδοκάμπου

Το Σαββατοκύριακο 16-17 Απριλίου, η λέσχη αυτοκινήτου Τρίπολης διοργανώνει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά την ανάβαση Αχλαδοκάμπου (περιοχή Κολοσούρτη), η οποία προσμετρά στο πανελλήνιο πρωτάθλημα αναβάσεων.

Η συγκεκριμένη που κατάφερε να κερδίσει τις εντυπώσεις το 2010, οπότε και διοργανώθηκε για πρώτη φορά, αναμένεται να συγκεντρώσει πολλούς θεατές που θα βρεθούν στην ειδική διαδρομή, για να θαυμάσουν τους οδηγούς που θα λάβουν μέρος.

Η ανάβαση έχει μήκος 4.9 χιλιόμετρα και έχει πολύ καλά σημεία για να παρακολουθήσει κανείς τον αγώνα. Σύμφωνα με το αγωνιστικό πρόγραμμα, το Σάββατο 16 Απριλίου θα διεξαχθούν οι δοκιμές και την επομένη ο αγώνας που θα ξεκινήσει στις 10:00 το πρωί.

Στην Βουλή διαβιβάστηκαν οι δικογραφίες για τα υποβρύχια - "Ψάξτε τον Άκη"

Στη Βουλή διαβιβάστηκαν από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Αθανάσιο Κατσιρώδη, οι δύο δικογραφίες που αφορούν στην υπόθεση αγοράς υποβρυχίων, για την οποία είχε διενεργηθεί εκτεταμένη δικαστική έρευνα

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διαβίβαση των δύο δικογραφιών έγινε, προκειμένου να ερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, κ. Άκη Τσοχατζόπουλου, αλλά και μελών της τότε κυβέρνησης, που αποφάσισαν την απευθείας ανάθεση της ναυπήγησης τεσσάρων υποβρυχίων 214, αλλά και τον εκσυγχρονισμό των τριών υποβρυχίων τύπου «Ποσειδών» και υπέγραψαν τα συμβόλαια για αντισταθμιστικά οφέλη.

Σχετικά με τη δεύτερη δικογραφία που διαβιβάζεται στη Βουλή, αυτή αφορά τυχόν ευθύνες μελών των υπολοίπων κυβερνήσεων (ΠΑΣΟΚ και ΝΔ), που ασχολήθηκαν με την υλοποίηση και την εκτέλεση των αρχικών συμβάσεων.

Θεσσαλονίκη: Βροχή οι κλήσεις της Δημοτικής Αστυνομίας

Περισσότερες από 10.500 κλήσεις έκοψε η Δημοτική Αστυνομία, μέσα σε ένα μήνα, παράνομες σταθμεύσεις κυρίως σε διαβάσεις πεζών, σε ράμπες διάβασης ΑμεΑ και σε ζώνες ελεγχόμενης στάθμευσης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία από το δήμο Θεσσαλονίκης, από την 1η έως τις 31 Μαρτίου, βεβαιώθηκαν, παράλληλα, 780 παραβάσεις που αφορούν παράνομες σταθμεύσεις σε διπλή σειρά και παράνομες σταθμεύσεις σε χώρους φορτοεκφόρτωσης εμπορευμάτων. Αναφορικά, με τα δίκυκλα στην πλατεία Αριστοτέλους, δόθηκαν 28 κλήσεις για παράνομη κίνηση και 312 για παράνομη στάθμευση.

Επίσης, βεβαιώθηκαν οι εξής παραβάσεις:
• 56 Παράνομες καταλήψεις κοινοχρήστων χώρων καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος (τραπεζοκαθίσματα)
• 167 Κατασχέσεις απομιμητικών προϊόντων – παραεμπόριο
• 29 Βεβαιώσεις παραβάσεων υπαίθριου εμπορίου
• 118 Σφραγίσεις Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος
• 40 Έλεγχοι Αυθαίρετης Διαφήμισης
• 10 Βεβαιώσεις Παραβάσεων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος
• 267 Έλεγχοι για εφαρμογή αντικαπνιστικού νόμου
• 86 Βεβαιώσεις παραβάσεων για εφαρμογή αντικαπνιστικού νόμου (πρόστιμα)

«Η Δημοτική Αστυνομία Θεσσαλονίκης με τους συνεχιζόμενους εντατικούς καθημερινούς ελέγχους στοχεύει στη βελτίωση της εικόνας της πόλης, της καθημερινότητας των συμπολιτών μας και στην καθιέρωση της ευταξίας» σημειώνει σε ανακοίνωσή του δήμου Θεσσαλονίκης.

Σύλληψη... για τα μπάζα

Επ’ αυτοφώρω συνελήφθη οδηγός ανατρεπόμενου φορτηγού μεγάλου κυβισμού να ρίχνει μπάζα και άλλα υπολείμματα οικοδομικών εργασιών στο ρέμα Κρυονερίου, πίσω από το γήπεδο ποδοσφαίρου της Δημοτικής Ενότητας Συκεών, στην οδό Θεσσαλονίκης - Ασβεστοχωρίου.

Σε μπλόκο που στήθηκε παρουσία του δημάρχου Νεάπολης-Συκεών, Σίμου Δανιηλίδη, και στελεχών της Δημοτικής Αστυνομίας, άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας τον συνέλαβαν και κρατείται στο Αστυνομικό Τμήμα Νεάπολης, ενώ κινήθηκαν οι διαδικασίες κατάσχεσης του φορτηγού.

Χθες, ο οδηγός του φορτηγού διέφυγε της σύλληψης σε ανάλογο περιστατικό που έγινε λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου. Ωστόσο μετά τη μήνυση που υπέβαλε εκ μέρους του δήμου ο αντιδήμαρχος κ. Σιμητόπουλος η υπόθεση διαβιβάστηκε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης προκειμένου να ασκηθεί ποινική δίωξη.

"Δεν θα ανεχθούμε και δεν θα συμβιβαστούμε με καμία παρανομία και ειδικότερα με αυθαίρετες πράξεις που μολύνουν το περιβάλλον", δήλωσε ο κ. Δανιηλίδης και καλεί όσους διαπιστώνουν ανάλογα περιστατικά να επικοινωνούν με τη Δημοτική Αστυνομία όλο το 24ωρο, στα τηλέφωνα 2313 313313, 2310 963513, 697499564.

Κρήτη: Προσλήψεις αλλοδαπών στα ξενοδοχεία

Χωρίς δουλειά κινδυνεύει να μείνει φέτος περίπου το 10% των ξενοδοχοϋπαλλήλων στο Ηράκλειο, αφού οι περισσότερες μονάδες ετοιμάζονται και το 2011 να προσλάβουν αλλοδαπούς εργαζόμενους, αλλά και σπουδαστές τουριστικών σχολών από το εξωτερικό, με εξαιρετικά χαμηλούς μισθούς.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Διευθυντών Ξενοδοχείων Γιάννης Κρέης είπε στην “Πατρίδα”: “Γνωρίζουμε ότι οι ξενοδόχοι κάνουν οικονομικές περικοπές και στο πλαίσιο των περικοπών αυτών θα προσλάβουν στα ξενοδοχεία τους και μεγάλο αριθμό αλλοδαπών εργαζομένων από διάφορες χώρες, ξεπερνώντας το επιτρεπτό όριο του 17% που προβλέπει ο νόμος, όμως με τις τακτικές αυτές χάνουμε την ταυτότητά μας. Θα έχουμε στα ξενοδοχεία εργαζόμενους που δεν θα μιλάνε λέξη ελληνικά. Ο στόχος δεν πρέπει να είναι μόνο οι φθηνοί μισθοί, αλλά οι καλές υπηρεσίες”.

Ο πρόεδρος των ξενοδοχοϋπαλλήλων Γιώργος Αρετίνης είπε ότι δεν “θα επιτρέ- ψουμε στους ξενοδόχους να παραβιάσουν τη νομοθεσία προσλαμβάνοντας μεγαλύτερο ποσοστό αλλοδαπών, από αυτό που προβλέπεται”. Ο ίδιος παράλληλα σημείωσε ότι φέτος υπολογίζεται ότι το 10% των ξενοδοχοϋπαλλήλων του Ηρακλείου θα μείνουν χωρίς εργασία.

Ο.Α.Σ.Α.: Δημοπρατείται ο διαγωνισμός για το ηλεκτρονικό εισιτήριο

Μέχρι τις 24 Μαΐου του 2011 μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να καταθέτουν φάκελο εκδήλωσης ενδιαφέροντος, στο πλαίσιο της δημοπράτησης για την υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου και ενιαίου αυτόματου συστήματος συλλογής κομίστρου για όλα τα μέσα αστικών συγκοινωνιών, που πραγματοποιεί ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών ΑΕ (Ο.Α.Σ.Α.). Το έργο θα υλοποιηθεί μέσω Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, διάρκειας 12 ετών.

Με το έργο αυτό, το χάρτινο εισιτήριο θα αντικατασταθεί σταδιακά από ηλεκτρονικές «έξυπνες κάρτες», οι οποίες θα διευκολύνουν σημαντικά την πρόσβαση των επιβατών στα μέσα μαζικής μεταφοράς, ενώ ο Ο.Α.Σ.Α. θα είναι σε θέση να ελέγχει αποτελεσματικότερα το σύστημα πωλήσεων και επικυρώσεων εισιτηρίων, μειώνοντας σημαντικά τις απώλειες εσόδων του.

Από το Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας σημειώνεται ότι πρόκειται για το δεύτερο κατά σειρά έργο στον τομέα Τεχνολογίας Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ), που δρομολογείται με τη στενή συνεργασία μεταξύ του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας (Ειδική Γραμματεία ΣΔΙΤ και Ειδική Γραμματεία Ψηφιακού Σχεδιασμού) και του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, καθώς σε εξέλιξη βρίσκεται και ο διαγωνισμός ΣΔΙΤ, για την υλοποίηση συστήματος τηλεματικής για την πληροφόρηση των επιβατών και τη διαχείριση του στόλου λεωφορείων και τρόλεϊ.

Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να παραλάβουν την προκήρυξη του διαγωνισμού θα πρέπει να απευθύνονται στον Ο.Α.Σ.Α. (Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών - Τμήμα Προμηθειών, οδός Μετσόβου 15 Αθήνα, τηλ.: 210-8200808, φαξ: 210-8212219).

Αμερικανός δικηγόρος μηνύει για ρατσισμό το facebook!

Αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη θα βρεθεί ο ιδρυτής του Facebook Μαρκ Ζούκενμπεργκ και οι ιθύνοντες του διάσημου ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης μετά από την μήνυση που κατέθεσε εναντίον τους Αμερικανός δικηγόρος!

Ο κύριος Λάρι Κλέιμαν (Larry Klayman) κατέθεσε μήνυση στο Ανώτατο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Ουάσινγκτον κατά των υπευθύνων του Facebook κατηγορώντας τους για την «φιλοξενία» στον ιστότοπό τους σελίδας που καλούσε σε πράξεις βίας κατά του Ισραήλ!

Για την ακρίβεια πρόκειται για μια σελίδα που όντως είχε «ανέβει» στο Facebook για αρκετές εβδομάδες – προτού αποσυρθεί με την παρέμβαση των διαχειριστών του site – και υπό τον τίτλο «Τρίτη Ιντιφάντα των Παλαιστινίων» (Third Palestinian Intifada) καλούσε τους απανταχού Άραβες και όχι μόνο σε «ξεσηκωμό κατά του Ισραήλ» αρχής γενομένης από τις 15 Μαΐου. Το δε εντυπωσιακό είναι πως μέσα σε ελάχιστες ημέρες η συγκεκριμένη σελίδα είχε συγκεντρώσει 340.000 'likes'.

Έρχονται βροχές από σήμερα

Τοπικές βροχές στα νησιά του Ιονίου, τα ηπειρωτικά, και το απόγευμα την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, οι βόρειοι άνεμοι τοπικά 8 μποφόρ στο νότιο Αιγαίο και η μικρή πτώση θερμοκρασίας θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού για σήμερα.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις και με τοπικές βροχές. Πιθανότητα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες για καταιγίδες στα ορεινά. Βελτίωση το βράδυ στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορείων διευθύνσεων 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις με τοπικές βροχές αρχικά στις βορειότερες περιοχές και βαθμιαία και στις υπόλοιπες. Σταδιακή βελτίωση το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορείων διευθύνσεων 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις και από το μεσημέρι σποραδικές βροχές και στα ορεινά πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός προβλέπεται με λίγες νεφώσεις που το απόγευμα θα αυξηθούν και στην Κρήτη θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και βαθμιαία στα δυτικά 7 τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός προβλέπεται με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα το απόγευμα στα Δωδεκάνησα για πρόσκαιρη βροχή. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα βόρεια 6 βαθμιαία 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική ο καιρός προβλέπεται με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Πιθανότητα στα βόρεια τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες για πρόσκαιρη βροχή. Οι άνεμοι θα πνέουν βορείων διευθύνσεων 4 με 6 και βαθμιαία στα ανατολικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις με παροδικές βροχές. Πιθανότητα το μεσημέρι- απόγευμα στα ορεινά για καταιγίδα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ με εξασθένηση το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμναθεί από 08 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Fast track γραμμές του Μετρό προς Ηλιούπολη, Περισσό, Ίλιον

Από το Μάιο ξεκινούν οι προσφορές για την επέκταση της γραμμής προς Πειραιά που μοιάζει με το γεφύρι της Άρτας από το 2005, ενώ μέσα στο 2012 ξεκινάει η διαγωνισμός για τις υπόλοιπες γραμμές με πρώτη αυτή από τον Ευαγγελισμό ώς το Περισσό με 10 σταθμούς.

Ευαγγελισμός-Περισσός
Σταθμοί: Κολωνάκι, Εξάρχεια, Πεδίο Άρεος,Ευελπίδων, Κυψέλη,Γαλάτσι, Άλσος Βεϊκού, Πευκάκια.
Άγιος Αντώνιος -Ίλιον
Σταθμοί: Περιστέρι, Ανθούπολη,Πετρούπολη
Ευαγγελισμός- Ηλιούπολη
Σταθμοί: Παγκράτι, Βύρωνας, Υμηττός


Ο πλήρης χάρτης δεν έχει διαμορφωθεί ακόμη, όπως και να έχει προβλέπονται 23 νέοι σταθμοί και συνολικά 25,5 χιλιόμετρα νέων γραμμών που αναμένεται να εξυπηρετούν καθημερινά πυκνοκατοικημένες περιοχές της Αττικής

«Μαχαίρι» σε μισθούς και επιδόματα με τις ευλογίες της τρόικας

Τα 25 δισ. ευρώ αναμένεται να φθάσει η νέα δέσμη οικονομικών μέτρων που εισηγήθηκε το Υπουργείο Οικονομικών στο κλιμάκιο της τρόικας, με χρονικό ορίζοντα υλοποίησης το 2015.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μόνο κατά την περίοδο 2012-2014 το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης σχεδιάζει ρυθμίσεις ύψους 19 δισ. ευρώ (8% του Α.Ε.Π.) και περίπου 3 δισ. ευρώ (1% του Α.Ε.Π.) το 2015, ενώ σε αυτά συνυπολογίζονται και οι δέσμες εκτάκτων μέτρων για το 2011, προκειμένου να καλυφθούν οι «τρύπες» και οι αποκλίσεις στις εισροές των δημοσίων εσόδων.

Εν τω μεταξύ, οι εκπρόσωποι της Ε.Ε., της Ε.Κ.Τ και του Δ.Ν.Τ. φαίνεται ότι ζήτησαν από την κυβέρνηση επίσπευση των διαρθρωτικών αλλαγών στην οικονομία και προσήλωση στα αυστηρά χρονοδιαγράμματα που έχουν τεθεί.

Όλα αυτά συμβαίνουν μόλις έναν μήνα προτού ξεκινήσει εκ νέου ο τακτικός έλεγχος των δημοσιονομικών, ο οποίος είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την εκταμίευση ποσού ύψους 12 δισ. ευρώ, που αποτελεί την πέμπτη κατά σειρά δόση του δανείου προς την Ελλάδα.

Βαρύ κοινωνικό κόστος
Την ίδια ώρα, σημαντικές συνέπειες στο λεγόμενο «κοινωνικό κράτος πρόνοιας» φέρνει το Μεσοπρόθεσμο Δημοσιονομικό Πρόγραμμα της τρόικας.

Μεταξύ άλλων, προβλέπει εκτεταμένη σειρά περικοπών στις Δ.Ε.Κ.Ο. συνολικού ύψους 2,3 δισ. ευρώ (1% του ΑΕΠ), με «ψαλίδισμα» μισθών και περικοπές προσωπικού.

Παράλληλα, καταργούνται όλα τα κοινωνικά επιδόματα για όσους έχουν εισοδήματα άνω των 6.897 ευρώ (άγαμοι) και 14.485 ευρώ για το ζευγάρι με τέσσερα παιδιά αλλά και για όσους έχουν περιουσιακά στοιχεία.

Ταυτόχρονα, με την υιοθέτηση του ενιαίου μισθολογίου, η κυβέρνηση ευελπιστεί να εκταμιεύσει τουλάχιστον 4,3 δισ. ευρώ, γεγονός που οδηγεί σε περαιτέρω μείωση της δαπάνης για την καταβολή μισθών, η οποία εκτιμάται σε περίπου 1 δισ. ευρώ.

«Μαχαίρι» και στις αμυντικές δαπάνες
Στο στόχαστρο του Υπουργείου Οικονομικών αναμένεται να μπει και η συγκράτηση των δαπανών σε ό,τι αφορά στις αγορές νέων οπλικών συστημάτων για τον εξοπλισμό των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η τρόικα έχει ζητήσει από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης μείωση των επενδυτικών δαπανών, όπως αυτές προβλέπονται μέσα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Πάνω από 1 εκατομμύριο ιστοσελίδες έχουν μολυνθεί από τον ιό “Liza Moon”

Ο νέος ιός δεν χτυπάει απευθείας το χρήστη αλλά στέλνει κώδικα σε διάφορες ιστοσελίδες οι οποίες στη συνέχεια μεταφέρουν τους χρήστες σε σελίδες που υποτίθεται πουλάνε λογισμικό ασφαλείας (με πληρωμή από την πιστωτική κάρτα του χρήστη) για να προστατεύσουν τον υπολογιστή τους.

Η επίθεση του ιού “Liza Moon” έχει χτυπήσει κυρίως μικρές ιστοσελίδες, ενώ οι δημοφιλείς καθώς και οι κρατικές ιστοσελίδες για την ώρα δεν έχουν παραβιαστεί.

Έτσι λοιπόν όποιος χρήστης επισκεφθεί κάποια ιστοσελίδα και ξαφνικά εμφανιστεί στην οθόνη αυτόματα μια προειδοποίηση ότι υπάρχουν προβλήματα στον υπολογιστή του και πρέπει να διορθωθούν από το "Windows Stability Center" της Microsoft Corp, τότε μάλλον είναι και αυτός ένα υποψήφιο θύμα.

Πάντως οι ειδικοί πιστεύουν οτι σε λίγο καιρό οι εταιρίες ασφαλείας υπολογιστών, θα βρουν τρόπο για να αντιμετωπίσουν την απειλή αυτή και το μόνο που συνιστούν στους χρήστες είναι να προσέχουν και να ενημερώνουν το λογισμικό ασφαλείας τους.

Άλλοι 6 πολίτες νεκροί στο Αφγανιστάν από δυνάμεις του ΝΑΤΟ

Δυνάμεις του NATO σκότωσαν έξι πολίτες στην διάρκεια νυχτερινής επιδρομής σε σπίτι στην επαρχία Σαρ-ι Πουλ του βόρειου Αφγανιστάν, δήλωσε ο κυβερνήτης της στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερς.

Η υπό νατοϊκή διοίκηση δύναμη ανέφερε ότι στρατιώτες που συμμετείχαν σε κοινή επιχείρηση με δυνάμεις του στρατού του Αφγανιστάν σκότωσαν πέντε άνδρες οι οποίοι ήταν ένοπλοι κι άνοιξαν πυρ εναντίον τους. Ερευνάται η ταυτότητα των νεκρών, δήλωσε εκπρόσωπος της.

Βάσει του νόμου οι αφγανοί επιτρέπεται να οπλοφορούν και πολλοί το κάνουν στις επαρχιακές περιοχές για να προστατεύονται από κακοποιούς, μέλη παραστρατιωτικών ομάδων και άλλους ένοπλους.

Επικριτές των νυχτερινών επιδρομών που κάνουν επίλεκτες μονάδες των ξένων δυνάμεων σημειώνουν ότι πολίτες που ξυπνούν αλαφιασμένοι και συγχυσμένοι μπορεί να ανοίξουν πυρ εναντίον των στρατιωτών που εφορμούν με την κάλυψη του σκότους ακόμα κι αν δεν έχουν καμιά σχέση με τους εξεγερμένους στη χώρα.

Οι θάνατοι σημειώθηκαν εν μέσω της νέας έξαρσης των αντιδυτικών αισθημάτων στη χώρα μετά το κάψιμο ενός Κορανίου που ενορχήστρωσε ένας φονταμενταλιστής πάστορας στις ΗΠΑ. Ορισμένες από τις διαδηλώσεις για το γεγονός αυτό υπήρξαν βίαιες και πάνω από 20 άνθρωποι έχουν βρει το θάνατο, περιλαμβανομένων 7 ξένων εργαζόμενων στον ΟΗΕ.

Τέσσερις άνδρες ακόμα συνελήφθησαν στην επιδρομή, αργά τη νύχτα της Δευτέρας, στην περιοχή Σαγιάντ, κι οι πρώτες πληροφορίες καταδεικνύουν ότι μόνο ένας από τους νεκρούς ήταν εξεγερμένος, είπε ο κυβερνήτης Σάγιεντ Ανουάρ Ραχμάτι.

Οι απώλειες μεταξύ των αμάχων που προκαλούν τα ξένα στρατεύματα αποτελούν την αιτία συχνών εντάσεων μεταξύ του προέδρου της χώρας Χαμίντ Καρζάι και των Δυτικών υποστηρικτών του. Προκαλούν οργή στους Αφγανούς και περιπλέκουν τις προσπάθειες να πειστούν να υποστηρίξουν τον πόλεμο -- που προκαλεί δυστυχία στο μεγαλύτερο μέρος του λαού της χώρας.

Το NATO ανέφερε ότι η επιχείρηση είχε στόχο το "σκιώδη κυβερνήτη" της επαρχίας, ο οποίος φέρεται να διοικεί στρατόπεδα εκπαίδευσης βομβιστών αυτοκτονίας και συντονίζει την έλευση μαχητών από το εξωτερικό.

Αλλαγές στο σύστημα εξέτασης υποψήφιων οδηγών

Να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα προσπαθεί το υπουργείο υποδομών που προσπαθεί να φέρει την διαφάνεια και στις εξετάσεις οδήγησης. Θεσπίζει και πόθεν έσχες των εξεταστών.
Να καταπολεμήσει τις χρόνιες παθογένειες στα διπλώματα οδήγησης, αλλά και να βελτιώσει την εκπαίδευση των υποψηφίων οδηγών επιχειρεί το υπουργείο Υποδομών.

Τη Δευτέρα αναρτήθηκαν σε δημόσια διαβούλευση οι προτάσεις του υπουργείου για την αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου χορήγησης αδειών, με στόχο τη διαφάνεια και την αξιοπιστία του συστήματος, αλλά και την καταπολέμηση του χρηματισμού, που αποτελεί πάγια πρακτική στις εξετάσεις εδώ και δεκαετίες.

Επίσης, οι υποψήφιοι οδηγοί δεν θα χρειάζεται να αγοράζουν τα εκπαιδευτικά βιβλία για αυτοκίνητα, μοτοσυκλέτες, λεωφορεία και φορτηγά, αλλά θα τα μεταφορτώνουν δωρεάν από την ιστοσελίδα του υπουργείου.

Οι προτεινόμενες αλλαγές

Οι κύριες κατευθύνσεις του υπουργείου αφορούν στην αναβάθμιση της εκπαίδευσης, στη διασφάλιση της ποιότητας και της διαφάνειας των εξετάσεων και στη καταπολέμηση της γραφειοκρατίας. Ειδικότερα, μεταξύ άλλων προτείνονται οι αλλαγές στην εκπαίδευση των εξεταστών, καλύτερη παρακολούθηση στις σχολές οδηγών, αλλά και εφαρμογή μηχανογραφικού συστήματος στις δραστηριότητές της, αυστηρότερες κυρώσες στους παραβάτες και δημιουργία φορέα εποπτείας στις υπηρεσίες μεταφορών των περιφερειών.

Επίσης, το υπουργείο εισηγείται αλλαγές στην εξέταση των οδηγών, όπως η βιντεοσκόπηση των εξετάσεων, με παράλληλη φραγή των κινητών , η μηχανογραφική παρακολούθηση των αποτελεσμάτων (με καταγραφές σε κεντρικό και όχι τοπικό σύστημα, όπως γίνεται σήμερα), η δοκιμασία των ειδικών ελιγμών σε κρατικές πίστες και άλλα μέτρα.

Ακόμη, θεσπίζεται - μεταξύ άλλων - ο ουσιαστικός έλεγχος του «πόθεν έσχες» των εξεταστών, αλλά και η απομάκρυνσή τους σε περίπτωση κακής εκτέλεσης των καθηκόντων τους. Επιπροσθέτως, το υπουργείο Υποδομών φιλοδοξεί να ελαχιστοποιήσει την γραφειοκρατία, μειώνοντας σε μία την επίσκεψη του πολίτη στην υπηρεσία μεταφορών, αντί τριών που ισχύει σήμερα.

Πάντως, στις προτάσεις του υπουργείου δεν προβλέπεται κάποια τροποποίηση σε ό,τι αφορά την εξέταση στην πορεία ή στις ελάχιστες ώρες θεωρητικής και πρακτικής εκπαίδευσης.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More