Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Συνελήφθη και ο τρίτος δράστης του μακελειού στον Ρέντη

Συνελήφθη στην περιοχή των Αχαρνών - Ο τέταρτος μάλλον έχει διαφύγει στο εξωτερικό

Εξάστερος ο Παναθηναϊκός - Νίκησε τη Μακάμπι στον τελικό

Στην κορυφή της Ευρώπης οι “πράσινοι” για έκτη φορά - Επικράτησε της Μακάμπι στον τελικό της Βαρκελώνης με 78-70 - MVP ο Διαμαντίδης - Εξαιρετικοί οι Σάτο, Μπατίστ. Δάκρυσε ο Ομπράντοβιτς

Αμερικανοί κομάντος σκότωσαν τον Μπιν Λάντεν

Ο επικεφαλής της Αλ Κάιντα, νούμερο ένα καταζητούμενος σε όλο τον κόσμο και φερόμενος ως ο ιθύνων νους των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου στις Η.Π.Α., Οσάμα Μπιν Λάντεν, είναι νεκρός.

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

ΣΟΚ: Βίντεο με βιασμούς βρεφών σε Η/Υ 60χρονου

Μια σημαντική επιτυχία, στην προσπάθεια καταπολέμησης της διακίνησης υλικού παιδικής πορνογραφίες, πέτυχε την Παρασκευή η υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Θεσσαλονίκης.

Άνδρες της υπηρεσίας, πραγματοποίησαν έφοδο σε κατοικία 60χρονου στην περιοχή της ανατολικής Θεσσαλονίκης, όπου εντόπισαν στον σκληρό δίσκο του Η/Υ του, περισσότερες από 500 ταινίες, μεγάλης διάρκειας με σκηνές βιασμού βρεφών και παιδιών.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο υλικό παιδικής πορνογραφίας, που έχει κατασχεθεί στη βόρεια Ελλάδα και θεωρείται από τις μεγαλύτερες επιτυχίες στον ελληνικό χώρο Στον 60χρονο, έφτασαν οι άνδρες της υπηρεσίας, αξιοποιώντας τα ψηφιακά του «ίχνη» στο διαδίκτυο, απ’ όπου και «κατέβασε» το σκληρό υλικό.

Ο δράστης κρατείται και αναμένεται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα, με την κατηγορία της κατοχής και διακίνησης υλικού παιδικής πορνογραφίας.

Αρχαιολογικός θησαυρός μέσα στο ΙΧ

Αμύθητους αρχαιολογικούς θησαυρούς είχε στο αυτοκίνητό του ένας 57χρονος στο Αίγιο.
Σε έλεγχο που έκαναν οι αστυνομικοί βρήκαν μια λευκή γραπτή Αττική λήκυθο ακέραια, ύψους 34 εκατοστών, έναν αβαφή ακέραιο πυθαμφορέα, ύψους 17 εκ., επτά ακέραια μίκυλα αγγεία, τρία όστρακα μίκυλων αγγείων, πέντε κεφαλές πήλινων ειδωλίων, 21 πήλινα ειδώλια ελλιπή και 10 ακέραια μίκυλα αγγεία.

Τα αρχαία αντικείμενα σύμφωνα με αρχαιολόγο της Εφορίας Προϊστορικών Κλασσικών Αρχαιοτήτων Πατρών, εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις του Νόμου «για τη προστασία των αρχαιοτήτων κα εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς», χρονολογούνται δε στον 4ο-5ο π.Χ. αιώνα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αιγίου.

Δεν παντρεύτηκαν τελικά....

Δραματικές εξελίξεις προέκυψαν από το απόγευμα στον τραπεζικό τομέα, ύστερα από την απόρριψη της πρότασης της Εθνικής από το διοικητικό συμβούλιο της Alpha Bank. Ειδικότερα η Alpha σε ανακοίνωσή της απέρριψε την πρόταση χαρακτηρίζοντας ασύμφορους τους όρους – παρά το γεγονός ότι η πρόταση περιελάμβανε premium 28%. Ωστόσο ο πραγματικός λόγος της απόρριψης είναι το γεγονός ότι η θέση της Alpha στο νέο σχήμα θα ήταν 29% έναντι 71% της Εθνικής, ενώ η ίδια σχέση τα προηγούμενα χρόνια διαμορφωνόταν στο 61,39%.

Η Εθνική Τράπεζα και στελέχη της απαντώντας στην απόρριψη της πρότασης από την Alpha Bank δηλώνουν κατάπληκτοι για δύο λόγους:

Η αβεβαιότητα που αναφέρει η Alpha στην ανακοίνωσή της βρίσκει ακριβώς απάντηση από την πρόταση της Εθνικής. Δημιουργείται η 25η τράπεζα στην Ευρώπη και εν τέλει «δεν μπορεί η καλαμιά στον κάμπο να αντιμετωπίσει καλύτερα την κρίση.

Ο δεύτερος λόγος για τον οποίο η Εθνική δεν πιστεύει στην απάντηση της Alpha είναι το γεγονός ότι ο μέτοχος της συγκεκριμένης τράπεζας θα έχει αύξηση κατά 40% της αξίας στην μετοχή της νέας τράπεζας καθώς οι συνέργειες από την ενοποίηση υπολογίζονται στα 3,5 δισ. ευρώ. Το 30% αυτών των συνεργειών πηγαίνει στον μέτοχο και στην αύξηση της αξίας, σύμφωνα με στελέχη της Εθνικής.

Εν τω μεταξύ, το ADR της Εθνικής Τράπεζας ενώ κινούνταν στα 2,31 ευρώ σημειώνοντας άνοδο 14%, με την απόρριψη της πρότασης περιόρισε τα κέρδη στο 7%.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Σε απάντηση της από 18ης τρέχοντος επιστολής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, η "Alpha Τράπεζα Α.Ε." (η "ΑLPHA") ανακοινώνει ότι, στις 18 Ιανουαρίου 2011, έλαβε μη αιτηθείσα (unsolicited) έγγραφη πρόταση της "Εθνικής Τραπέζης της Ελλάδος Α.Ε." (η "ΕΘΝΙΚΗ") περί συγχωνεύσεως των δύο πιστωτικών ιδρυμάτων δια απορροφήσεως της ALPHA από την ΕΘΝΙΚΗ.

Ειδικότερα η πρόταση, μεταξύ άλλων:

(Α) Διελάμβανε ότι η συγχώνευση θα διενεργείτο δυνάμει σχέσεως ανταλλαγής 11 κοινών μετοχών εκδόσεως της ALPHA προς 8 μετοχές εκδόσεως της ΕΘΝΙΚΗΣ, και
(Β)Παρέθετε τις εκτιμώμενες ωφέλειες εκ της συνενώσεως των πιστωτικών ιδρυμάτων, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας νέων πηγών εισοδήματος και εξοικονομήσεως δαπανών.

Εν συνεχεία, η ALPHA υπέγραψε με την ΕΘΝΙΚΗ σύμφωνο εμπιστευτικότητας, το οποίο, μεταξύ άλλων, προέβλεπε ως καταληκτική ημερομηνία για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων επί της προτάσεως, την 18η Φεβρουαρίου 2011, και εισήλθε σε διερευνητικές συνομιλίες μετά της ΕΘΝΙΚΗΣ, επικουρούμενη από ειδικούς προς τούτο συμβούλους.

Κατ' ακολουθίαν, το Διοικητικό Συμβούλιο της ALPHA, στην από 18ης Φεβρουαρίου 2011 συνεδρίασή του, απεφάσισε ομοφώνως, μετά προσήκουσα μελέτη των όρων της, όπως απορρίψει την πρόταση, λαμβάνοντας υπόψη, αφενός μεν την αβεβαιότητα που η τρέχουσα συγκυρία δημιουργεί, αφετέρου το περιεχόμενο της προτάσεως, οι όροι της οποίας κρίνονται ασύμφοροι για τους μετόχους της ALPHA»

Θετικές αντιδράσεις από τις αντιδράσεις από τα διεθνή ΜΜΕ για ενδεχόμενο deal Εθνικής- Alpha

Εν τω μεταξύ, με θετικά σχόλια υποδέχθηκαν τα μεγαλύτερα διεθνή μέσα ενημέρωσης την είδηση για την πρόταση συγχώνευσης που κατέθεσε η Εθνική Τράπεζα στη διοίκηση της Alpha Bank.

Αρχής γενομένης από το ειδησεογραφικό πρακτορείο REUTERS που μετέδωσε την είδηση με τον πρόσθετο σχολιασμό πως η δρομολογούμενη συγχώνευση των δυο τραπεζών είναι ουσιαστικά μια στρατηγική κίνηση με την πλήρη στήριξη της κυβέρνησης (Σ.Σ: government-sponsored consolidation ο ακριβής όρος στο αγγλικό κείμενο).

Παραθέτονται τα οικονομικά δεδομένα μιας τέτοιας κίνησης, με την παραδοχή πως έτσι θα δημιουργηθεί ο μεγαλύτερος τραπεζικός οργανισμός στην Ελλάδα κι ένας από τους μεγαλύτερους στην Ευρώπη, ενώ το κείμενο καταλήγει με τη διαπίστωση πως εφόσον η συγχώνευση υλοποιηθεί, τότε θα ανοίξει ο δρόμος για ανάλογες κινήσεις μεταξύ των υπολοίπων ελληνικών τραπεζών, μια εξέλιξη που μόνον θετικά μπορεί να εκληφθεί για την ταλανιζόμενη από την κρίση ελληνική οικονομία και αγορά.

Το εξειδικευμένο πρακτορείο BLOOMBERG ομοίως αναφέρεται στην είδηση της συγχώνευσης μεταξύ της πρώτης και της τρίτης μεγαλύτερης τράπεζας στην Ελλάδα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, επισημαίνοντας πως ο ελληνικός τραπεζικός κλάδος δέχθηκε ιδιαίτερα σημαντικά πλήγματα την περασμένη χρονιά, με αποτέλεσμα οι τράπεζες στο σύνολό τους να εξαρτώνται ουσιαστικά από τις γραμμές ρευστότητας της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Το κείμενο καταλήγει στο συμπέρασμα πως ο δρόμος των συγχωνεύσεων και της περαιτέρω κεφαλαιακής ενίσχυσης των ελληνικών τραπεζών είναι ουσιαστικά μονόδρομος.

Και στο ΜARKETWATCH, το απόλυτα εξειδικευμένο στην παρακολούθηση της πορείας της αγοράς του ΝΥSE site, η είδηση της πρότασης της Εθνικής προς την Alpha Bank φιγουράρει στις πρώτες γραμμές της επικαιρότητας. Οι συντάκτες του κειμένου αποδίδουν την εξέλιξη αυτή στις πιέσεις της κυβέρνησης και της Τράπεζας της Ελλάδας προς τις εμπορικές τράπεζες για περαιτέρω ενίσχυσή τους και για επιτάχυνση του συγκεντρωτισμού στον κλάδο.

“Αιώνια” μάχη με φόντο τον τίτλο

Το ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό έχει πάντα ξεχωριστό ενδιαφέρον όμως αυτή τη φορά έχει και τεράστια βαθμολογική σημασία. Με νίκη οι ερυθρόλευκοι καπαρώνουν το πρωτάθλημα ενώ οι πράσινοι αν πάρουν το τρίποντο θα ξαναμπούν δυνατά στη μάχη.

17.15 Αστέρας Τρίπολης – Κέρκυρα (NOVA)
Ματς δίχως αύριο για τον Αστέρα που θέλει επιτέλους να εκμεταλλευτεί την έδρα του κάτι που έχει καταφέρει μόλις μία φορά φέτος. Ο Παύλος Δερμιτζάκης δεν μπορεί να υπολογίζει στον τιμωρημένο Ορόθκο αλλά είδε τον Πουλίδο να προπονείται και να τίθεται στη διάθεση του.

Από την άλλη η Κέρκυρα μπορεί να έχει διαφορά 5 βαθμών από την επικίνδυνη ζώνη αλλά γνωρίζει πως σε πιθανή ήττα θα μπλέξει για τα καλά σε περιπέτειες. Οι “Φαίακες” βολεύονται και με ισοπαλία αν και ο Μπάντοβιτς τόνισε ότι η ομάδα του θα παίξει για τη νίκη. Εκτός αποστολής έμειναν οι Παρασκευαϊδης, Μίχος, Αποστολίδης.

19.30 Καβάλα – Πανσερραϊκός (NOVA)
Οι “αργοναύτες” θέλουν να εξαντλήσουν τις πιθανότητες για είσοδο στα πλέι οφ και γι' αυτό το τρίποντο αποτελεί μονόδρομο. Η ήττα από τον Εργοτέλη αποτελεί παρελθόν και όλη στην Καβάλα γνωρίζουν ότι έχουν να αντιμετωπίσουν μία ομάδα που δεν έχει να χάσει τίποτα. Εκτός μάχης είναι ο Πετκάκης.

Ο ουραγός της βαθμολογίας Πανσερραϊκός έχει λίγες πιθανότητες παραμονής αλλά οι παίκτες του Βούκοτιτς δεν πρόκειται να καταθέσουν τα όπλα αμαχητί. Η αποστολή τους είναι δύσκολη αφού αντιμετωπίζουν μία από τις πιο σταθερές ομάδες του πρωταθλήματος. Το κακό είναι ότι το ματς θα διεξαχθεί παράλληλα με το ντέρμπι και λίγοι θα είναι αυτοί που θα το παρακολουθήσουν.

19.30 Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός (ΝΕΤ)
Το απόλυτο ντέρμπι του ελληνικού πρωταθλήματος. Ο Ολυμπιακός ξεκινάει από θέση ισχύος όχι μόνο λόγω έδρας αλλά και για τη διαφορά που έχει στη βαθμολογία. Το +7 θα επέτρεπε στους ερυθρόλευκους να παίξουν και για την ισοπαλία, αλλά αυτό δεν υπάρχει στο μυαλό κανενός. Ο Βαλβέρδε είχε όλους του παίκτες στη διάθεση του και επέλεξε να αφήσει εκτός τους Ουρτάδο, Φετφατζίδη.

Ο Παναθηναϊκός θα πάει στο Γ. Καραϊσκάκης για να παίξει το τελευταίο του χαρτί. Μόνο νίκη θέλουν οι πράσινοι για να μείνουν ζωντανοί στη διεκδίκηση του τίτλου. Ο Φερέιρα δεν έχει στη διάθεση του τον Μπουμσόνγκ και τον Χριστοδουλόπουλο ενώ αντίθετα Μαρίνος και Νίνης θα πάνε στο Φάληρο.

Το πρόγραμμα της 23ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Superleague:

Σάββατο 19/02/2011
17.15 Αστέρας Τρίπολης – Κέρκυρα (NOVA)
19.30 Καβάλα – Πανσερραϊκός (NOVA)
19.30 Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός (ΝΕΤ)

Κυριακή 20/02/2011
15.00 Ολυμπιακός Βόλου – Ηρακλής (NOVA)
17.15 Ατρόμητος – Άρης (NOVA)
19.30 ΑΕΚ – Πανιώνιος (NOVA)
19.30 Ξάνθη – Λάρισα (ΝΕΤ)

Σάλος με ερωτικό βίντεο καθηγήτριας με μαθητές, σε ακριτική πόλη

Καθηγήτριας με μεταπτυχιακό στο σεξ, η οποία μαθαίνει σε επτά «άτακτους» μαθητές της όλες τις στάσεις του εγχειριδίου του έρωτα! Η απίστευτη ερωτική ιστορία που έχει κάνει τον γύρο της πόλης και του διαδικτύου μέσω ενός καυτού ροζ βιντεο λαμβάνει χώρα -σύμφωνα πάντα με τα πλάνα από το κινητό τηλέφωνο του ενός εκ των μαθητών- στην τάξη ενός σχολικού κτηρίου στην πόλη σε ώρες κενού!

Η καθηγήτρια που διδάσκει, σύμφωνα με πληροφορίες, σε νυχτερινό σχολείο της περιοχής, δείχνει να αφήνεται στις σεξουαλικές της παρορμήσεις με τους μαθητές της και να απολαμβάνει εναλλάξ, σε διαφορετικές κάθε φορά ερωτικές στάσεις, την παρέα των επτά.

Το σκηνικό, έτσι όπως αποδίδεται μέσα από τα ερασιτεχνικά πλάνα του κινητού τηλεφώνου, είναι ξεκάθαρο. Μια απλή σχολική διακόσμηση, με το μαυροπίνακα, τη βιβλιοθήκη και κάποια παραδοσιακά κάδρα (ξέρετε, Παπαφλέσσας, Καραϊσκάκης, Κολοκοτρώνης) να αποκαλύπτονται κάποιες στιγμές στα πλάνα και την καθηγήτρια ξαπλωμένη πάνω σε δύο ενωμένα θρανία να απολαμβάνει το μαθητικό ερωτικό γαϊτανάκι.

Δίπλα της, δεξιά και αριστερά, από πάνω και κάτω, βρίσκονται οι ερωτικοί σύντροφοι -επτά τον αριθμό-, όλοι τους μαθητές, που μεταξύ της μιας ερωτικής στάσης και της άλλης χαριεντίζονται σχολιάζοντας τις επιδόσεις των συμμαθητών τους και φυσικά της καθηγήτριας.

Σε κανένα από τα πλάνα δεν φαίνεται ίχνος δυσαρέσκειας. Αντιθέτως, η καθηγήτρια του νυχτερινού σχολείου έχει πάρει πολύ ζεστά το ρόλο της και προσπαθεί όσο το δυνατόν περισσότερο να ευχαριστήσει τους γεμάτους ερωτικές ορμές μαθητές της. Από την άλλη, οι μαθητές της δείχνουν μέσα στο βιντεάκι πως, τουλάχιστον, έχουν βάλει τα δυνατά τους έτσι ώστε να μην αφήσουν ούτε για μια στιγμή ανικανοποίητη τη «στοργική» ερωτική τους σύντροφο.

Στο ερωτικό βίντεο φαίνονται ξεκάθαρα τα πρόσωπα των πρωταγωνιστών, δηλαδή και των επτά μαθητών που εναλλάσσονται στις ερωτικές στάσεις, και της καθηγήτριας που δεν διστάζει να ρίχνει κλεφτές ματιές στην κάμερα.

Οπως ήταν φυσικό, το ερωτικο βιντεάκι έχει προκαλέσει τεράστιο σάλο και έντονες συζητήσεις στην τοπική κοινωνία της ακριτικής πόλης. Φαίνεται πως οι μαθητές μετά το ερωτικό... πάρτι ξεκίνησαν να διανέμουν, μέσω μηνυμάτων, την ερωτική τους περιπέτεια με την καθηγήτρια. Και σαν να μην έφτανε αυτό, κάποιοι ανέβασαν το συγκεκριμένο βιντεάκι με τις ερωτικές περιπτύξεις κοινοβιακού χαρακτήρα των επτά μαθητών και της καθηγήτριας σε γνωστή ιστοσελίδα με πορνογραφικό υλικό.

Μάλιστα, έχουν κοσμήσει το εν λόγω βιντεάκι με διάφορα «μπιπ», για να καλύψουν επιμελώς τα όποια ονόματα και αν ακούγονται, ενώ έχουν μοντάρει τα πλάνα με ραπ μουσική που συνοδεύει ρυθμικά τις ερωτικές κινήσεις της καθηγήτριας.

Σύμφωνα με τα όσα βλέπει κάνεις κατά τη διάρκεια της προβολής του ερωτικού αποσπάσματος, καταλαβαίνει πως οι μαθητές διασκέδασαν αρκετά με τη συγκεκριμένη ερωτική περιπέτεια και δεν άφησαν την ευκαιρία να πάει χαμένη. Ενώ με την κίνησή τους να «διανείμουν» το ερωτικό πάρτι σε δεκάδες άλλα κινητά συμμαθητών τους και σε γνωστή πορνογραφική ιστοσελίδα φαίνεται να το διασκεδάζουν ακόμη...

«Δεν Πληρώνω» στα διόδια της Πελοποννήσου την Κυριακή

Οι «Δεν πληρώνω» ανοίγουν για άλλη μια φορά τα διόδια σε όλους τους σταθμούς των αυτοκινητοδρόμων της Πελοποννήσου. Την προσεχή Κυριακή στις 3.00 το μεσημέρι, η Συντονιστική Επιτροπή Πελοποννήσου θα προσπαθήσει με αυτό τον τρόπο να στείλει ένα μήνυμα ενάντια στην προσπάθεια ποινικοποίησης του κινήματος «Δεν Πληρώνω».

«Το κίνημά μας παλεύει για ελεύθερους δρόμους χωρίς διόδια υπερασπιζόμενο το σύνταγμα και τις διατάξεις περί ελεύθερης μετακίνησης. Παλεύει μαζί με τους εργαζόμενους, τους επαγγελματίες και τους αγρότες ενάντια στην κερδοσκοπία και την ασυδοσία και απευθύνει κάλεσμα σε όλους για την κινητοποίηση της 20 Φλεβάρη και για κοινούς αγώνες για να αποτραπεί το ξεπούλημα και η ισοπέδωση της χώρας.

Όταν η αδικία γίνεται νόμος του κράτους, τότε η ανυπακοή σε αυτούς τους νόμους είναι όχι απλά δικαιολογημένη αλλά και αποτελεί και υποχρέωση των πολιτών», αναφέρουν μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση τους οι «Δεν Πληρώνω».

Απαγορευτικό απόπλου - Θυελλώδεις άνεμοι - Βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα

Απαγορεύτηκε ο απόπλους των πλοίων από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στα πελάγη και φθάνουν έως και τα 9 μποφόρ.

Επίσης έκλεισε η πορθμειακή γραμμή Ρίου-Αντίρριου. Δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των πλοίων Αγ.Κωνσταντίνο-Σποράδες,Κυλλήνη-Ζάκυνθο και Κυλλήνη-Αργοστόλι. Από Ηγουμενίτσα Κέρκυρα και Ηγουμενίτσα Λευκίμμη γίνονται δρομολόγια μόνο με πλοία κλειστού τύπου. Από Πάτρα τα πλοία φεύγουν μόνο για Ιταλία, ενώ δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των υδροπτέρυγων από Πειραιά για Αργοσαρωνικό . Επίσης δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των μικρών σκαφών για Σαλαμίνα.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, που εξέδωσε δελτίο επικίνδυνων φαινομένων, θα σημειωθούν βροχές και καταιγδες στα δυτικά, ενώ μέχρι το βράδυ θα επεκταθούν σε όλη τη χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι ως και 9 μποφόρ. Από το πρωί του Σαββάτου θα υπάρχει μικρή βελτίωση από τα δυτικά και τα βόρεια.

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Πρόγνωσης Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε σήμερα από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), προβλέπεται μεταβολή του καιρού από απόψε και από τα δυτικά, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που μέχρι το βράδυ θα επηρεάσουν ολόκληρη σχεδόν τη χώρα, και ενισχυμένους νοτιάδες, που θα φτάνουν στα πελάγη τα 9 μποφόρ.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου (19.02.2011) σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν στα δυτικά και βόρεια και από το βράδυ και στις υπόλοιπες περιοχές. Παράλληλα οι άνεμοι αρχικά στα δυτικά και βόρεια και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές θα στραφούν σε βόρειους και τη νύχτα θα εξασθενήσουν.

Αναλυτικά:

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά, τη Δυτική Πελοπόννησο, τη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία και πρόσκαιρα στη Θεσσαλία και τη Στερεά.

Από το βράδυ και κατά τη διάρκεια της νύχτας τα ισχυρά φαινόμενα θα επηρεάσουν την Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τις Κυκλάδες, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, την υπόλοιπη Πελοπόννησο και την Κρήτη (κυρίως τη δυτική και νότια).

Από τις πρωινές ώρες του Σαββάτου (19.02.2011) στα δυτικά και βόρεια ο καιρός θα παρουσιάσει ύφεση και ισχυρά φαινόμενα θα εκδηλώνονται στην Ανατολική Θεσσαλία-Σποράδες, την Ανατολική Στερεά-Εύβοια, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής (κυρίως στα Βορειοανατολικά), τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Από το απόγευμα και σε αυτές τις περιοχές τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ) εφιστά την προσοχή των πολιτών κατά το διήμερο αυτό και τους συστήνει όπως προβούν στις παρακάτω ενέργειες:

• Να ελέγξουν τις υδρορροές των κατοικιών τους (οροφές, μπαλκόνια, βεράντες κλπ) και να βεβαιωθούν για την ομαλή λειτουργία τους.

• Να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

• Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα πεζή ή με το αυτοκίνητο τους.

• Να ενημερώνονται κατά τακτά χρονικά διαστήματα για την πρόβλεψη του καιρού από τα ΜΜΕ.

• Να ενημερώνονται από τα κατά τόπους λιμεναρχεία για οποιαδήποτε πιθανή δια θαλάσσης μετακίνησή τους.

Έλληνας (σώπαααα!!) πίσω από απάτη εκατομμυρίων στην Αυστραλία

Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η αστυνομία της Βικτώριας για τον εντοπισμό ενός ομογενή που φέρεται να έχει αποσπάσει εκατομμύρια δολάρια από τα αθώα θύματά του και να εξαφανίστηκε.

Οι αρχές ερευνούν τουλάχιστον 50 καταγγελίες πολιτών που λένε ότι ο 43χρονος ομογενής Μιχάλης Λοΐζου, που παρουσιαζόταν ως επιχειρηματίας και του άρεσε να τον φωνάζουν "Φαντομά", τους εξαπάτησε και τους απέσπασε "τεράστια ποσά".

Ένας καταγγέλλων από τη Μελβούρνη λέει πως ο καταζητούμενος του "έφαγε" 180.000 δολάρια. "Του τα έδωσα να τα επενδύσει. Ήλπιζα πως από τα κέρδη που θα είχα θα πήγαινα το παιδί μου στο εξωτερικό για θεραπεία με βλαστοκύτταρα" είπε.

Κάποιοι από τα θύματά του ήταν συνταξιούχοι και άλλοι βιοπαλαιστές που του εμπιστεύτηκαν τις οικονομίες τους.

Πρώην συνεργάτης του Λοΐζου δήλωσε πως "αν το ψέμα ήταν ολυμπιακό άθλημα ο Λοΐζος θα κέρδιζε το χρυσό μετάλλιο". Οι μέρες και τα έργα του έγιναν κύριο θέμα στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας Herald Sun της Μελβούρνης.

Όμως η δράση του Λοΐζου δεν περιορίζεται στην Αυστραλία. Επεκτείνεται και στη Νέα Ζηλανδία. Και η αστυνομία της Νέας Ζηλανδίας τον καταζητεί γιατί και εκεί φέρεται να απέσπασε σημαντικά ποσά από "διακεκριμένους πολίτες" και στη συνέχεια εξαφανίστηκε.

Τελικά, ο "Μάικλ" συνελήφθη, αλλά εξαπάτησε ακόμα και το δικαστήριο (!!!), καθώς κατάφερε να του επιστραφεί το διαβατήριο ισχυριζόμενος ότι έπρεπε να επισκεφθεί την άρρωστη μητέρα του στην Αυστραλία. Από τότε παραμένει άφαντος.

Κάλεσμα σε συμμετοχή στις κινητοποιήσεις στις 23 Φεβρουαρίου από την Ομοσπονδία βενζινοπωλών

Τη «συμπαράστασή» της στις κινητοποιήσεις που έχουν κηρύξει για την ερχόμενη Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου εργαζόμενοι και έμποροι δηλώνει με σημερινή ανακοίνωση η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος.

Η ΟΒΕ καλεί επίσης τις Ενώσεις βενζινοπωλών και τους βενζινοπώλες «να συμμετάσχουν ενεργά στις κινητοποιήσεις με όποιον τρόπο μπορούν, σε συνεργασία με τις τοπικές ενώσεις και ομοσπονδίες εργαζομένων και μικρομεσαίων που θα κινητοποιηθούν».

O «Εξολοθρευτής» επιστρέφει ξανά στα παλιά του λημέρια;

Ο Arnold Schwarzenegger ανακοίνωσε πρόσφατα στο twitter του ότι πρόκειται να γυρίσει πίσω στην υποκριτική, την οποία είχε αφήσει για να γίνει κυβερνήτης της Καλιφόρνια. Μπορεί να μην έδωσε περαιτέρω πληροφορίες για τα νέα επαγγελματικά του σχέδια, ωστόσο είχε δηλώσει ότι δύσκολα θα ξαναγυρίσει σε ταινίες με αίματα και βία, καθώς είναι πλέον μεγάλος στην ηλικία γι' αυτά.

Φαίνεται όμως, ότι η Universal ενδιαφέρεται πολύ να γυριστεί άλλη μια ταινία με τον Arnold ως «Εξολοθρευτή». Μάλιστα, έχουν προτείνει για σκηνοθέτη τον Justin Lin, ενώ περιμένουν από τον πρώην κυβερνήτη να πει το μεγάλο «ναι»!

Στο νοσοκομείο οι πρώτοι απεργοί πείνας

Δραματικές ώρες στην Υπατία, όπου οι πρώτοι μετανάστες απεργοί πείνας έχουν αρχίσει να μεταφέρονται σε νοσοκομεία. Ο νεαρός Χασάν λιποθύμισε ενώ έδινε συνέντευξη Τύπου. “Δεν φοβόμαστε το θάνατο” ήταν τα τελευταία του λόγια πριν καταρρεύσει.

Υποβασταζόμενοι πηγαίνουν στην τουαλέτα πλέον οι μετανάστες που είχαν “οχυρωθεί” στη Νομική και βρήκαν προσωρινή στέγη στο νεοκλασσικό της Πατησίων. Τέσσερις έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομείο με βαριά αφυδάτωση και καρδιοπάθεια.

Κατεβάζουν ρολά, μπαρ και καφετέριες στη Μακεδονία για τον αντικαπνιστικό νόμο

Κλειστά θα παραμείνουν στις 21 Φεβρουαρίου τα καταστήματα εστίασης και αναψυχής σε όλες τις πόλεις της δυτικής Μακεδονίας. Οι καταστηματάρχες του κλάδου διαμαρτύρονται για το μέτρο της εφαρμογής απαγόρευσης του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους.

Οι κινητοποιήσεις των ιδιοκτητών καταστημάτων καφεστίασης σε όλη τη Δυτική Μακεδονία, θα συνεχιστούν και θα κλιμακωθούν, εάν δεν βρεθεί λύση στο πρόβλημά τους.

ΓΕΝΟΠ: Κονδύλια και bonus από τη ΔΕΗ!!!

Το ποσό των 25,2 εκατ. ευρώ έχει εισπράξει αθροιστικά από το 1999 έως σήμερα η ΓΕΝΟΠ από τις εκάστοτε διοικήσεις της ΔΕΗ, ενώ μόνο από το 2004 έως σήμερα, το συνδικάτο λαμβάνει κονδύλια που ξεπερνούν τα 3 εκατ. ευρώ ετησίως, σύμφωνα με επίσημο έγγραφό της που είδε το φως της δημοσιότητας την Πέμπτη (17/02).

Σύμφωνα με “Τα Νέα”, το επίσημο έγγραφο της διοίκησης της ΔΕΗ προς την υπουργό Περιβάλλοντος, Τ. Μπιρμπίλη, που διέρρευσε στην ιστοσελίδα “Euro2day”, αποκαλύπτει τον τρόπο, με τον οποίο αυξάνονταν τα έσοδα του συνδικάτου της ΔΕΗ, είτε μέσω θεσμοθετημένων συμβάσεων εργασίας (1999 και 2001) είτε µε διοικητικές αποφάσεις.

Nομοσχέδια για τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού

Την κατάθεση μιας σειράς νομοσχεδίων για την ανάπτυξη ειδικών μορφών τουρισμού προωθεί μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2011, το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού.

Την ίδια ώρα, το Υπουργείο επεξεργάζεται και νομοσχέδιο με το οποίο απλοποιούνται και επιταχύνονται οι διαδικασίες αδειοδότησης τουριστικών καταλυμάτων, ενώ δημιουργείται ειδικό τμήμα ενημέρωσης, πληροφόρησης εξυπηρέτησης επενδυτών.

Αυστραλία: Προσοχή στους κροκόδειλους

Οι αρχές της Βόρειας Επικράτειας της Αυστραλίας κάλεσαν το κοινό να αποφεύγει πλημμυρισμένες περιοχές γιατί ενδέχεται να κυκλοφορούν ...κροκόδειλοι. Τεράστιες περιοχές τους Βόρειας Επικράτειας πλημμύρισαν μετά τον κυκλώνα Κάρλος που έπληξε την περιοχή.

Σύμφωνα με τις αρχές ο μεγάλος κίνδυνος ξεπεράστηκε αλλά η στάθμη των υδάτων των ποταμών θα ανέβει σημαντικά τις επόμενες μέρες. Ο κυκλώνας Κάρλος, κύρια χαρακτηριστικά του οποίου ήταν οι καταρρακτώδεις βροχές και οι άνεμοι που έπνεαν με ταχύτητα 110 χλμ την ώρα, έπληξε την Τετάρτη την πόλη Ντάργουιν.

Κίνδυνος οικολογικής καταστροφής από διαρροή πετρελαίου

Οι νορβηγικές αρχές προσπαθούν σήμερα να περιορίσουν τη διαρροή μαζούτ από τις δεξαμενές ενός πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, το οποίο προσάραξε στην καρδιά του μοναδικού θαλάσσιου φυσικού πάρκου της Νορβηγίας, στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας.

Σύμφωνα με την ισλανδική ακτοφυλακή το μαζούτ που διέρρευσε από το ισλανδικό πλοίο Godafoss έφθασε στις ακτές της νότιας Νορβηγίας και συγκεκριμένα στο νησί Άκερ κοντά στις σουηδικές ακτές.

Αττική: Νέες καμπάνες για τους... βόθρους!

Mε νέες ευρωκαμπάνες απειλείται η χώρα μας για την έλλειψη αποχετευτικού δικτύου που εξακολουθεί να συντηρεί την τριτοκοσμική εικόνα των βόθρων.

Πέντε χρόνια μετά την πρώτη καταδίκη το 2007 για 24 «βοθροπόλεις», η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απέστειλε στη χώρα μας νέα προειδοποιητική επιστολή για την απουσία επεξεργασίας λυμάτων στην Ανατολική Αττική, τη Νέα Μάκρη, τα Μέγαρα, το Λιτόχωρο, την Κέρκυρα και την Έδεσσα.

Πυροβόλησε δύο μετανάστες στο Περιστέρι

Δύο άνδρες τραυμάτισε στις 11:20 στο Περιστέρι ένας άγνωστος οπλοφόρος, ενώ προσπαθούσε να τους ληστέψει. Ο δράστης πεζός πυροβόλησε αρχικά στον πόδι έναν μελαμψό άνδρα και στη συνέχεια τραυμάτισε χτυπώντας στον κεφάλι με το όπλο έναν δεύτερο άνδρα, πιθανότατα υπήκοο Πακιστάν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα θύματα είχαν πραγματοποιήσει ανάληψη χρημάτων από ΑΤΜ. Το περιστατικό συνέβη στην οδό Αλέας 43. Η ΕΛ.ΑΣ. διεξάγει έρευνα για τον εντοπισμό του δράστη που διέφυγε αρχικά πεζός, ενώ στη συνέχεια επιβιβάστηκε σε μοτοσικλέτα και εξαφανίστηκε.

Το ΠΑΜΕ άνοιξε τα διόδια Σπαθοβουνίου!

Στελέχη του ΠΑΜΕ από την περιφέρεια Πελοποννήσου πραγματοποιούν διαμαρτυρία για τις αυξήσεις στις τιμές των διοδίων στον αυτοκινητόδρομο ανατολικής Πελοποννήσου, αλλά και για την απόφαση της κυβέρνησης να ''ποινικοποιήσει'' την μη πληρωμή.

Από τις 14.00 το μεσημέρι, βρίσκονται στο σταθμό διοδίων Σπαθοβουνίου στον αυτοκινητόδρομο Κόρινθου - Τρίπολης, έχουν σηκώσει τις μπάρες και περνούν ελεύθερα τα διερχόμενα αυτοκίνητα. Εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ δήλωσαν ότι θα παραμείνουν στο σημείο μέχρι αργά απόψε.

Περιμένει την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου για τα σπίτια του ο Βοσκόπουλος

Μπορεί η υπόθεση Βοσκόπουλου να έχει κλείσει ποινικά, αλλά το αστικό μέρος εκκρεμεί και μπορεί να στοιχίσει ακριβά στον διάσημο τραγουδιστή. Ο Τόλης Βοσκόπουλος κινδυνεύει να χάσει τα ακίνητα που έχει στην κατοχή του.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του περιοδικού CIAO, ο Τόλης Βοσκόπουλος έχει προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο, επιδιώκοντας την ακύρωση των αποφάσεων του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, που τον υποχρεώνουν να πληρώσει τα 5,5 εκατομμύρια ευρώ που χρωστάει στην Εφορία.

Προσεχώς... πετρελαιοκίνηση

Κίνητρα για υβριδικά αυτοκίνητα εισηγείται το υπουργείο Μεταφορών, που επίσης βλέπει θετικά το θέμα της πετρελαιοκίνησης.

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Μεταφορών Χ.Τσιόκας είπε στο ραδιοσταθμό Βήμα 99,5 ότι το υπουργείο είναι θετικό για τα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα και συμπλήρωσε: "Είναι θέματα για τα οποία πλέον έχουν ωριμάσει αυτές οι απόψεις, στέκουν επιστημονικά και περιβαλλοντικά. Θέλω να ξέρετε ότι το υπουργείο Μεταφορών δεν είναι αρνητικό.

Επεισόδια μεταξύ μεταναστών στη γέφυρα Ροσινιόλ

Συμπλοκές μεταξύ μεταναστών συνέβησαν σήμερα το πρωί στις 10:30 στα φανάρια της γέφυρας Ροσινιόλ στον Κηφισό. Αλλοδαποί, υπήκοοι Πακιστάν και Μπαγκλαντές, τσακώθηκαν μεταξύ τους και αλληλογρονθοκοπήθηκαν, διεκδικώντας το καλύτερο πόστο στα φανάρια που βρίσκονται εκεί, προκειμένου να πωλούν τα προϊόντα τους στους διερχόμενους οδηγούς.

Δώρισε τις... κλεμμένες εικόνες!!!

Διέρρηξε σπίτι στην περιοχή του Ανισσάρα Χερσονήσου, πήρε ότι βρήκε μέσα σ΄ αυτό, ακόμη και τρεις εικόνες, τις οποίες στη συνέχεια τις έκανε… δώρο στην ανιψιά του.

Ο λόγος για ένα 30χρονο αλλοδαπό, που όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομία, διέρρηξε το σπίτι 67χρονου και πήρε ένα μεγάλο ραδιοκασετόφωνο, διάφορα είδη οικοσυσκευής, μία εικόνα του Αγίου Αντωνίου, μία εικόνα του Αγίου Μερκουρίου και μία μικρή εικόνα του Ιησού Χρηστού οι οποίες ήταν χειροποίητες ξύλινες με αυγοτέμπερες.

Στα πλαίσια προανάκρισης του Αστυνομικού Τμήματος Χερσονήσου προέκυψε ότι, μετά την πράξη του, δώρισε τις κλαπείσες εικόνες στην ανιψιά του, η οποία κληθείσα στο Αστυνομικό Τμήμα, παρέδωσε τις εικόνες, οι οποίες αφού αναγνωρίστηκαν με απόλυτη βεβαιότητα από τον κάτοχο τους, κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στον ίδιο.

550.000 αιτήσεις... προσφυγιάς

Μέρες της δεκαετίας του ʼ50 και τουʼ60 -τότε που στα τρένα της ξενιτιάς στοιβάζονταν μετανάστες για το Βέλγιο και τη Γερμανία- θυμίζει η κατάσταση στη σημερινή Ελλάδα. Μην αντέχοντας την ανεργία και σίγουροι πια πως στην πατρίδα τους δεν έχουν μέλλον, όλο και περισσότεροι νέοι παίρνουν την απόφαση να αφήσουν πίσω φίλους, συγγενείς και πατρίδα, αναζητώντας την τύχη τους στα ξένα.

Περίπου 550.000 είναι αυτοί που δεν έχουν μείνει απλά στις σκέψεις αλλά έχουν ήδη κάνει και το πρώτο βήμα για να μεταναστεύσουν.

5-8 Μαΐου 2011 το 10ο Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις

Είναι σχεδόν όλα έτοιμα για να ανάψουν οι μηχανές του 10ου Ιστορικού Ράλλυ Ακρόπολης. Οι πυρετώδεις προετοιμασίες συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό, καθώς ολοκληρώθηκε και ο σχεδιασμός της διαδρομής που θα ακολουθήσουν τα πληρώματα που θα αγωνισθούν στον αγώνα Regularity.

Το συνολικό μήκος της διαδρομής η οποία θα κινηθεί στην Αττική, τη Βοιωτία και την Φθιώτιδα φθάνει τα 920 χιλιόμετρα και θα αποτελείται από 19 ειδικές διαδρομές στις οποίες θα πραγματοποιηθούν συνολικά 45 χρονομετρήσεις.

Τους έκλεψε το ΙΧ και τους ζήταγε χρήματα για να τους το ξαναδώσει!!!

Συνελήφθη χθες το βράδυ από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης ένας 33χρονος, εις βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα εκβίασης και κλοπή.

Αφορμή για τη σύλληψη στάθηκε η καταγγελία ενός 58χρονου, ο οποίος ανέφερε στην αστυνομία ότι ένας άγνωστος το μεσημέρι της ίδιας ημέρας έκλεψε το Ι.Χ. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του πεθερού του, και στη συνέχεια απαιτούσε από τη σύζυγό του να του παραδώσει το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ, προκειμένου να τους επιστρέψει το όχημα που είχε κλέψει.

Ο ΟΗΕ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τη ρύπανση των ωκεανών

Εκατομμύρια πλαστικά απορρίμματα και φωσφορούχα απόβλητα που προέρχονται από γεωργικά λιπάσματα, απειλούν με «ασφυξία» τους ωκεανούς, προειδοποιεί η έκθεση του 2011 του Προγράμματος του ΟΗΕ για το Περιβάλλον (PNUE), η οποία δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα στο Παρίσι.

«Μόνο για τις ΗΠΑ, το κόστος υπολογίζεται σε πάνω από δυο δισεκατομμύρια δολάρια το χρόνο, ενώ σε παγκόσμιο επίπεδο οι ζημίες μπορεί να φθάνουν τα δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως», τονίζεται στην έκθεση, στην οποία υπογραμμίζεται η ανάγκη για αυξημένο έλεγχο του φαινομένου αυτού.

Απλήρωτοι οι υπάλληλοι της πρεσβείας στο Ναϊρόμπι

Απλήρωτοι εξακολουθούν να παραμένουν οι υπάλληλοι της ελληνικής πρεσβείας στο Ναϊρόμπι, γεγονός που τους οδήγησε στη σύνταξη επιστολής-κραυγής αγωνίας προς το υπουργείο Εξωτερικών.

Αναλυτικά, ο πρέσβης κ. Δημήτρης Λούνδρας έστειλε επιστολή προς το υπουργείο Εξωτερικών στις 9 Φεβρουαρίου 2011, στην οποία αναφέρει: «Δοθέντος ότι η οικονομική κατάσταση (για να μην πω εξαθλίωση) των υπαλλήλων που υπηρετούν στην ελληνική πρεσβεία στο Ναϊρόμπι έχει φτάσει στο απροχώρητο,

Πλοίο με 1990 κούτες λαθραία τσιγάρα στον Αργοσαρωνικό

Φορτηγό πλοίο, με σημαία Ουκρανίας, που μετέφερε 1990 κούτες με λαθραία τσιγάρα, εντοπίστηκε από δυνάμεις του λιμενικού σώματος, στα ανοιχτά του Αργοσαρωνικού.

Το πλοίο οδηγήθηκε στον Πειραιά, ενώ συνελήφθη το 8μελές πλήρωμά του. Μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστος ο προορισμός που είχε το πλοίο και από που είχε ξεκινήσει. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των λιμενικών στις κούτες βρίσκονται 19.900.000 τσιγάρα.

Συνεχώς αυξάνεται η δράση του κινέζικου οργανωμένου εγκλήματος

Μπορεί η Αστυνομία να εξιχνίασε την απαγωγή της 39χρονης στην περιοχή της Μεσσήνης, ωστόσο η όλο και αυξανόμενη δράση από πλευράς Κινέζων κακοποιών αποτελεί εστία ανησυχίας για την ΕΛ.ΑΣ.

Η απαγωγή αυτή ήταν η δεύτερη μέσα σε λίγους μήνες στην Πελοπόννησο, όπου φαίνεται ότι έχουν συγκεντρωθεί κακοποιά στοιχεία από την Κίνα τα οποία χρησιμοποιούν μεθόδους της εγκληματικής οργάνωσης «Τριάδες»!

Οι «Τριάδες» είναι μία από τις παλαιότερες μυστικές οργανώσεις της Κίνας που ξεκίνησε ως κίνημα αντίστασης εναντίον των αυτοκρατόρων της δυναστείας του Μαντσού. Ωστόσο, στο πέρασμα των χρόνων εξελίχθηκε σε εγκληματική οργάνωση με χιλιάδες μέλη και άπλωσε τα δίχτυα της σε όλο τον πλανήτη. Οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να έφτασαν μέλη της και στην Ελλάδα, όπου προσπαθούν ενδεχομένως να εγκαταστήσουν θύλακες παράνομης δράσης.

Οι δύο από τους τέσσερις δράστες της απαγωγής στην Μεσσήνη, ένας 28χρονος και ένας 38χρονος Κινεζικής καταγωγής, έχουν μπει στο μικροσκόπιο των ελληνικών αρχών, οι οποίες ερευνούν αν έχουν σχέση με έναν άλλο ομοεθνή τους που κρατείται στις φυλακές για ανάλογο αδίκημα! Και αυτός, είχε απαγάγει έναν 38χρονο συμπατριώτη του επιχειρηματία έξω από το σπίτι του στην Γαστούνη, στις 15 Σεπτεμβρίου 2010. Του είχε αρπάξει 10.000 ευρώ με την βοήθεια δύο συνεργών του οι οποίοι παραμένουν ασύλληπτοι και τον περιέφεραν επί μια εβδομάδα σε διάφορες
τράπεζες αναγκάζοντας τον να σηκώνει χρήματα από τον λογαριασμό του και να τους τα δίνει! Συμπωματικά (;) και αυτός είχε συλληφθεί στην Καρδαµύλη της Μεσσηνίας!

Πιερία: Ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου ηλικιωμένη

Τραγικό θάνατο βρήκε μια ηλικιωμένη γυναίκα στην Πιερία, όταν άγνωστοι δράστες της επιτέθηκαν της προκάλεσαν βαριές κακώσεις σε όλο της το σώμα. Η άτυχη γυναίκα από την Σφενδάμη Πιερίας μεταφέρθηκε μετά τον ξυλοδαρμό της στο νοσοκομείο αλλά λίγο μετά υπέκυψε στα τραύματά της.

Το περιστατικό συνέβη χθες αργά το απόγευμα και οι αδίστακτοι δράστες αναζητούνται από την αστυνομία.

Αυξήθηκαν κατά 0,2 λεπτά οι τιμές της βενζίνης

Μικρή άνοδο κατά 0,2 λεπτά του λίτρου σημείωσε η μέση τιμή της αμόλυβδης την περασμένη εβδομάδα και διαμορφώθηκε (την Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου) σε 1,611 ευρώ το λίτρο, από 1,609 που ήταν ο μέσος όρος της προηγούμενης Παρασκευής.

Στο ίδιο διάστημα οι τιμές διϋλιστηρίου αυξήθηκαν κατά 0,7 λεπτά το λίτρο, από 1,47 σε 1,477 ευρώ και οι τιμές χονδρικής παρέμειναν σταθερές στο 1,541 ευρώ.

Ο χαμός στην Αίγυπτο... αύξησε τη θεαματικότητα του Αλ Τζαζίρα

Πολλή συζήτηση γίνεται τον τελευταίο καιρό για την ισχύ του Αλ Τζαζίρα, του ειδησεογραφικού καναλιού που ίδρυσε πριν από 15 χρόνια ο Εμίρης του Κατάρ, Σεΐχης Χαμάντ μπιν Χαλίφα αλ-Τάνι με στόχο να παράσχει την ανεξάρτητη ενημέρωση που τα κρατικά κανάλια της περιοχής αγνοούσαν.

Τα επεισόδια στην Αίγυπτο εκτόξευσαν τη θεαματικότητα του καναλιού. Κατά τη διάρκεια των δύο πρώτων ημερών των διαδηλώσεων στη χώρα, οι θεατές που παρακολουθούσαν το κανάλι μέσω του Διαδικτύου αυξήθηκαν κατά 2.500% και έφτασαν τα 4 εκ., το, 1,6 από τους οποίους στις ΗΠΑ, σύμφωνα με το διευθύνοντα σύμβουλο του αγγλόφωνου τμήματος του καναλιού, Αλ Άνστι.

Συνελήφθη 38χρονος στη Θεσσαλονίκη για συκοφαντία μέσω Facebook

Στα χέρια της Αστυνομίας έπεσε ένας άντρας 38 ετών στη Θεσσαλονίκη γιατί είχε χρησιμοποιήσει τα στοιχεία μιας 24χρονης για να δημιουργήσει προφίλ της στο Facebook. Ο 38χρονος είχε αναρτήσει φωτογραφίες της, τα προσωπικά της στοιχεία, καθώς επίσης και συκοφαντικά και εξυβριστικά προς το πρόσωπό της σχόλια.

Μετά από καταγγελία της 24χρονης άρχισε η έρευνα του Τμήματος Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, που κατάφερε να εντοπίσει τα ηλεκτρονικά του ίχνη του και να οδηγηθεί στην ταυτοποίηση των στοιχείων του.

Καλή ιδέα: Χωρίς σύνταξη οι διεφθαρμένοι πολιτικοί

Πολιτειακές και τοπικές κυβερνήσεις στις ΗΠΑ εξετάζουν την εφαρμογή προληπτικών μέτρων για τον περιορισμό των ελλειμμάτων στα συνταξιοδοτικά ταμεία των δημοσίων υπαλλήλων τα οποία χρηματοδοτούνται από τη φορολογία.

Στο πλαίσιο αυτό, η πολιτεία της Νέας Υόρκης προσπαθεί να μειώσει τους δικαιούχους ενώ παράλληλα έχει ανοίξει η συζήτηση για αύξηση του ορίου ηλικίας για τη συνταξιοδότηση των δημοσίων υπαλλήλων από τα 55 στα 65 χρόνια.

Οι αλλαγές του φορολογικού νομοσχεδίου

Σύλληψη του υπόχρεου με την διαδικασία του αυτοφώρου σε διάστηµα 20 µηνών από την τέλεση του αδικήματος, για μη απόδοση φόρου έως 75.000 ευρώ, και σύλληψη σε διάστηµα 5 χρόνων για τη μη απόδοση φόρου άνω των 75.000 ευρώ, προβλέπει, σύμφωνα με πληροφορίες, το νέο φορολογικό νοµοσχέδιο που θα παρουσιάσει σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Δικαιοσύνης φαίνεται ότι βρήκαν την «χρυσή τομή» για τις ποινές που θα επιβάλλονται στους φοροφυγάδες κατέληξαν σε «φόρμουλα» για το πώς η φοροδιαφυγή θα μετατραπεί από στιγμιαίο σε διαρκές αδίκημα.

Ένα έγκλημα χωρίς τιμωρία στην αυλή της Θεσσαλονίκης

Η διαδρομή Πανόραμα – Χορτιάτης – Αγ. Βασίλειος, είναι μια μικρή διαδρομή λίγων μόνο χιλιομέτρων με μια απρόσμενη μετάβαση από την πόλη στη φύση. Βγαίνοντας από τον αστικό ιστό της Θεσσαλονίκης που φτάνει πια ως το Πανόραμα, το τοπίο αλλάζει απότομα και γίνεται απόμακρο και ορεινό, έρημο και γαλήνιο σε μια διαδρομή που νιώθεις πολύ γρήγορα ότι έχεις αποκοπεί από την πόλη και έχεις κρυφτεί από όλους.

Κι ενώ βρίσκεσαι μέσα στα βουνά, μετά από μια στροφή, νιώθεις την αναπνοή σου να κόβεται από την έκπληξη. Σα να τρυπάς το βουνό και βγαίνοντας από την άλλη μεριά, βρίσκεσαι ξάφνου μπροστά σε μια θέα σαν από αεροπλάνο. Και κάτω, μπροστά σου, στα πόδια σου η λίμνη Κορώνεια. Μια από τις πιο όμορφες διαδρομές, τόσο κοντά στην πόλη, τόσο κοντά στη φύση, μαγική και εξαίσια…

Αρχαίοι Βρετανοί: Έφτιαχναν κύπελλα από τα κρανία των νεκρών

Οι ερευνητές του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου ανακάλυψαν στη νότια Αγγλία ανθρώπινα οστά ηλικίας 15.000 ετών τα οποία έφεραν σημάδια κανιβαλισμού, καθώς και κρανία τα οποία είχαν μετατραπεί σε κύπελλα.

Ο μαλακός ιστός των κρανίων, που βρέθηκαν στη σπηλιά Γκόουφ στο Τσένταρ Γκορτζ της νοτιοδυτικής επαρχίας Σόμερσετ, είχε καθαριστεί προσεκτικά, είχε κοπεί για να απομακρυνθεί η βάση και τα κόκαλα του προσώπου,

Εγκρίθηκε χθες η προμελέτη επιπτώσεων του πετρελαιαγωγού

Εγκρίθηκε χθες από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής η προμελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για την ηλεκτροδότηση των δεξαμενών αποθήκευσης πετρελαίου του αγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη.

Η έγκριση δόθηκε με απόφαση του γεν. γραμματέα του υπουργείου κ. Α. Ανδρεόπουλου, ενώ το ΥΠΕΚΑ είχε ήδη εγκρίνει, από τον Ιούλιο του 2010, την περιβαλλοντική προμελέτη για τον ίδιο αγωγό. Σύμφωνα με πηγές της ενεργειακής αγοράς, η απόφαση εκλαμβάνεται ως μήνυμα της ελληνικής κυβέρνησης, με αφορμή τις αναφορές περί απόσυρσης της Ρωσίας από το σχέδιο, οι οποίες διαψεύστηκαν, αλλά και την εκκρεμότητα από την πλευρά της Βουλγαρίας αναφορικά με την έγκριση της αντίστοιχης μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

Κινδυνεύουν να χάσουν τη δωρεάν σίτιση οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Σε κίνδυνο τίθεται η δωρεάν σίτιση για εκατοντάδες φοιτητές στο πανεπιστήμιο Μακεδονίας, το οποίο μπορεί να μην καταφέρει να καλύψει τις ανάγκες. Ο λόγος είναι η μείωση της δημόσιας χρηματοδότησης, η οποία έχει ήδη πλήξει και το πρόγραμμα σπουδών, με τη μείωση των μαθημάτων επιλογής.

Τα προβλήματα κάλυψης των δαπανών σίτισης και των λειτουργικών εξόδων του πανεπιστημίου, απασχόλησαν την έκτακτη Σύγκλητο του ιδρύματος, η οποία σε ψήφισμά της εκφράζει αγωνία για ενδεχόμενες νέες περικοπές του και καλεί την κυβέρνηση να εναρμονίσει τη χρηματοδότηση της σίτισης με το επίπεδο της δαπάνης.

Σάββατο 26 Φεβρουαρίου: Ποδηλασία στις ακτές του Μαλιακού

Βόλτα με το ποδήλατο στις ακτές του Μαλιακού διοργανώνει το επόμενο Σάββατο ο Ποδηλατικός Πολιτιστικός Ορειβατικός Σύλλογος «Προβομάστορες». Το ραντεβού δίνεται στο Τουριστικό Περίπτερο Καμένων Βούρλων στις 9:00π.μ.

Η ομάδα θα κινηθεί στον παραλιακό δρόμο του Καινούριου στις ακτές του Μαλιακού κόλπου και θα ποδηλατήσει σε ασφάλτινο δρόμο έως τις εκβολές του Βοάγριου ποταμού. Αφού περάσουν το ποτάμι, οι ποδηλάτες θα συνεχίσουν για λίγο σε χωματόδρομο έως τη παραλία Αγίου Σεραφείμ και πάλι σε άσφαλτο ανάμεσα στους βάλτους όπου θα έχουν την ευκαιρία να παρατηρήσουν πουλιά που τρέφονται εκεί.

Tο Facebook του έσωσε τη ζωή!

Ο Πίτερ Μπολ έγραψε στο status του στο Facebook ότι πονούσε στο στομάχι και ότι είχε πρόβλημα στο περπάτημα. Για την ακρίβεια έγραψε “πονάει φρικτά το στομάχι μου και περπατάω σαν γέρος”.

Για καλή του τύχη, το status του είδε αμέσως ο παλιός του συμμαθητής Ραούλ Βελινέρι, ο οποίος σήμερα είναι χειρουργός σε κλινική της Ουαλίας. Μόλις ο Ραούλ είδε το status έστειλε μήνυμα στο φίλο του λέγοντας “κάλεσε με αμέσως, ακούγεται σαν σκωληκοειδίτης”.

Κλεφτοκοτάδες στην Κρήτη

Τελικά αυτή η χώρα ... τηρεί τις παραδόσεις. Μπορεί κάποιος να σπεύσει να πει ότι φταίει η κρίση, όμως όπως και να 'χει φαίνεται ότι ανθεί και πάλι το ... επάγγελμα
τόσο του κλεφτοκοτά, όσο και εν γένει του ζωοκλέφτη!

Στην Κρήτη που το σπορ ποτέ δεν έλειψε οι δράστες μπήκαν σε μαντριά και κοτέτσια και δεν άφησαν τίποτα. Σύμφωνα με την αστυνομία έγιναν δύο καταγγελίες στην περιοχή των Μαλίων και της Χερσονήσου για κλοπές οικόσιτων ζώων. Θύματα και στις δυο περιοχές δυο 72χρονοι. Απ' τον έναν άρπαξαν εφτά κότες και τέσσερα γουρούνια και απ' τον άλλο ένα αρνί, τέσσερα κουνέλια και τρεις πετεινούς.

Εξωλέμβιες... κλοπές!!!

Σίγουρα πρόκειται για σπείρα κακοποιών που εξειδικεύονται στις εξωλέμβιες μηχανές, αφού ο τρόπος δράσης τους δείχνει ότι είχαν οργάνωση και διέθεταν και τα μέσα. Προχθές το βράδυ ρυμούλκησαν 4 βάρκες από το αλιευτικό καταφύγιο στο Αχλάδι και τις άφησαν ξυλάρμενες στα ανοιχτά.

Με τον ίδιο τρόπο χθες το βράδυ ρυμούλκησαν 2 ή 3 βάρκες από το λιμανάκι στις Ράχες και αυτή τη φορά πήγαν και τις έβγαλαν στο Φάρο, όπου τις εγκατέλειψαν χωρίς τις μηχανές τους. Σύμφωνα με το lamiareport.gr οι βάρκες που επέλεξαν να "γδύσουν" είχαν καινούργιες και ακριβές μηχανές, ενώ μόλις μαθεύτηκε το γεγονός αρκετοί ιδιοκτήτες από τη γύρω περιοχή και από τη Λαμία έτρεξαν να δουν αν η μηχανή τους είχε κάνει φτερά από τη βάρκα ή το σκάφος τους.

Αλκοτέστ στα... χιόνια

Κι όμως, η αστυνομία της Σλοβενίας πρόκειται τις επόμενες δυο εβδομάδες να εντείνει τα αλκοτέστ στα χιονοδρομικά κέντρα. Στόχος εκτός από την ασφάλεια των σκιέρ και η αποτροπή ενασχόλησης με το χειμερινό σπορ, ατόμων που είναι υπό την επήρεια αλκοόλ ή ναρκωτικών.

Ο αρχηγός της σλοβενικής αστυνομίας, Γιάνκο Γκόρσεκ, προειδοποίησε ότι στα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας, ενόψει των χειμερινών σχολικών διακοπών, αναμένεται μεγάλος αριθμός μαθητών και κάλεσε τους σκιέρ να τηρούν τις διατάξεις του νόμου για την ασφάλεια στις χιονοδρομικές πίστες.

ΠΑΟΚ - ΤΣΣΚΑ Μόσχας 0-1

Προσπάθησε αλλά δεν κατάφερε να πετάξει ψηλά ο «δικέφαλος του Βορρά». Ο ΠΑΟΚ σε μια κακή Ευρωπαϊκή βραδιά ηττήθηκε από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας με 1-0 και πλέον η υπόθεση πρόκριση για τους Θεσσαλονικείς δυσκόλεψε πάρα πολύ. Το γκολ της νίκης ο Νέσιντ, που ήταν αυτός που ταλαιπώρησε περισσότερο τους κεντρικούς αμυντικούς του ΠΑΟΚ.

Εκτός παιχνιδιού ο Βιτόλο, που φάνηκε ότι του έλειπαν αγωνιστικά λεπτά, ενώ σε ρηχά νερά κινήθηκαν και οι Ίβιτς, Γκαρσία, Σαλπιγγίδης, που αποτελούν τρία βαρόμετρα για την ομάδα του Μάκη Χάβου. Πολύ καλά διαβασμένοι οι Ρώσοι, οι οποίοι μετά το 20λεπτο βρήκαν τα πατήματα τους και επέβαλαν τον ρυθμό τους πλήρως.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More