Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Συνελήφθη και ο τρίτος δράστης του μακελειού στον Ρέντη

Συνελήφθη στην περιοχή των Αχαρνών - Ο τέταρτος μάλλον έχει διαφύγει στο εξωτερικό

Εξάστερος ο Παναθηναϊκός - Νίκησε τη Μακάμπι στον τελικό

Στην κορυφή της Ευρώπης οι “πράσινοι” για έκτη φορά - Επικράτησε της Μακάμπι στον τελικό της Βαρκελώνης με 78-70 - MVP ο Διαμαντίδης - Εξαιρετικοί οι Σάτο, Μπατίστ. Δάκρυσε ο Ομπράντοβιτς

Αμερικανοί κομάντος σκότωσαν τον Μπιν Λάντεν

Ο επικεφαλής της Αλ Κάιντα, νούμερο ένα καταζητούμενος σε όλο τον κόσμο και φερόμενος ως ο ιθύνων νους των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου στις Η.Π.Α., Οσάμα Μπιν Λάντεν, είναι νεκρός.

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Σαρωτικές αλλαγές στο Λύκειο

Σε βαθμίδα σταδιακής εξειδίκευσης μετατρέπεται το Λύκειο. Σύμφωνα με τις αλλαγές που ανακοίνωσε η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, η Α' τάξη θα είναι γενικής παιδείας με επτά υποχρεωτικά μαθήματα και η Β' Λυκείου θα έχει δύο κατευθύνσεις, ενώ ο αριθμός των μαθημάτων θα μειωθεί σε 12 από 17. Στη Γ’ Λυκείου οι κατευθύνσεις γίνονται τρεις, με μείωση των μαθημάτων σε 10 από 16, αλλά αύξηση των ωρών διδασκαλίας.

Και στις τρεις τάξεις εισάγεται η ερευνητική εργασία, την οποία θα πρέπει να εκπονεί ο μαθητής ανά τετράμηνο, ενώ η μία από τις εργασίες θα μπορεί να είναι και στα Αγγλικά.

Υποχρεωτικό θα είναι το μάθημα της Ιστορίας και στις τρεις τάξεις του Λυκείου. Τα Θρησκευτικά θα είναι υποχρεωτικά στην Α' και Β' τάξη και επιλογής στη Γ΄ Λυκείου.

Όπως δήλωσε η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, η μορφή και το είδος των εισαγωγικών εξετάσεων θα έχουν διαφορετικά στοιχεία, που δεν θα απαιτούν αποστήθιση. Οι εξετάσεις, όπως είπε, θα διεξάγονται κεντρικά και με διαδικασίες που διασφαλίζουν το αδιάβλητο, ενώ τα πανεπιστήμια θα καθορίζουν το συντελεστή βαρύτητας των μαθημάτων, στα οποία θα εξετάζονται οι υποψήφιοι.

«Όλο το λύκειο παίζει ρόλο» είπε επίσης, όταν ρωτήθηκε αν θα προσμετράται η βαθμολόγια και των τριών τάξεων του Λυκείου για την εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. Επίσης, η υπουργός ανέφερε ότι μετά το Πάσχα θα ανακοινώσει το νομοσχέδιο για την τεχνική εκπαίδευση.

Οι αλλαγές θα αρχίσουν να εφαρμόζονται σταδιακά από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

15 Μαϊου και με οπαδούς ο τελικός στο μπάσκετ

Οριστικοποιήθηκε η ημερομηνία της διεξαγωγής του τελικού Κυπέλλου μπάσκετ ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, στον οποίο εκτός απροόπτου θα υπάρχουν οπαδοί και των δύο ομάδων.

Στη σύσκεψη που έγινε μεταξύ της ομοσπονδίας, εκπροσώπων των δύο ομάδων και της Αστυνομίας αποφασίσθηκε η ημερομηνία διεξαγωγής της αναμέτρησης να είναι η 15η του Μάη (μία εβδομάδα μετά το φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας), ενώ φαίνεται πως περνά η κοινή πρόταση της ΕΟΚ και των «αιωνίων» να γίνει το παιχνίδι με οπαδούς εκατέρωθεν και μάλιστα με μεγαλύτερο αριθμό από τον αντίστοιχο των περασμένων ετών (ίσως και από 1.000 άτομα). Στόχος της ομοσπονδίας και των δύο ΚΑΕ είναι να αποδείξουν πως το παιχνίδι μπορεί να γίνει με ασφάλεια και χωρίς παρατράγουδα παρουσία κόσμου.

Οριστικές αποφάσεις δεν έχουν ληφθεί, αφού ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας δεν ήταν σε θέση να δεσμευτεί χωρίς την έγκριση του αρχηγού του σώματος, αλλά τα εισιτήρια αναμένεται να καταλήξουν σε χέρια κατόχων διαρκείας των δύο ομάδων, με ονομαστικές λίστες, ενώ θα γίνεται ταυτοποίηση των στοιχείων κατά την παραλαβή τους και την είσοδο στο κλειστό του Ελληνικού.

Θεσσαλονίκη: 2ωρη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων του ΕΚΑΒ

Δίωρη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, μπροστά στη Γραμματεία Μακεδονίας-Θράκης, πραγματοποίησαν από τις 8 το πρωί οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ.

Ο λόγος της διαμαρτυρίας ήταν για να διεκδικήσουν τις αμοιβές για τις υπερωρίες και τις αργίες που τους οφείλονται από τον περασμένο Δεκέμβριο.

Στη διάρκεια της συγκέντρωσης όλα τα ασθενοφόρα της Θεσσαλονίκης παρέμειναν σταθμευμένα μπροστά στην Γραμματεία Μακεδονίας-Θράκης, από όπου και εξυπηρετούσαν τις κλήσεις.

Οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων του ΕΚΑΒ στη Θεσσαλονίκη συνεχίστηκαν με στάση εργασίας από τις 10 μέχρι τις 12, στη διάρκεια της οποίας οι κλήσεις εξυπηρετούνταν από προσωπικό ασφαλείας.

Να σημειωθεί ότι την προσεχή Δευτέρα (4 Απριλίου) οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ όλης της χώρας θα πραγματοποιήσουν επίσχεση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στο Υπουργείο Υγείας.

Πέραν των οφειλομένων αποδοχών, οι οποίες σύμφωνα με πληροφορίες θα καταβληθούν τον προσεχή Ιούνιο, οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ διεκδικούν τις αμοιβές για τα εκτός έδρας, που τους οφείλονται από τον Μάιο του 2010, και την καταβολή χρημάτων για την αγορά μέσων ατομικής προστασίας, ενώ παράλληλα ζητούν ενίσχυση του ΕΚΑΒ με προσωπικό και ασθενοφόρα.

Λειτουργεί και πάλι πυρηνικό εργοστάσιο στη Σλοβενία

Το μοναδικό πυρηνικό εργοστάσιο της Σλοβενίας, στην πόλη Κρσκο, επαναλειτούργησε σήμερα μετά την αυτόματη διακοπή της λειτουργίας του στις 23 Μαρτίου για λόγους ασφαλείας, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρίας NEK που διαχειρίζεται το εργοστάσιο. Η διακοπή της λειτουργίας του εργοστασίου προκλήθηκε ύστερα από μια αιφνίδια διακοπή λειτουργίας της γραμμής ηλεκτροδότησης του Ζάγκρεμπ.

«Το εργοστάσιο λειτουργεί και πάλι από τις 03:00 και η ισχύς του αυξάνεται σταδιακά. Το κλείσιμό του δεν είχε κάποια επίπτωση στους κατοίκους της γύρω περιοχής ή στο περιβάλλον», δήλωσε η Ιντα Νόβακ Γέρελε, εκπρόσωπος της ΝΕΚ.

515 λαθρομετανάστες από τη Σομαλία και την Ερυθραία αποβιβάστηκαν στη Μάλτα

Ομάδα 515 μεταναστών, από τη Σομαλία και την Ερυθραία, αποβιβάστηκε στη Μάλτα, προερχόμενη από τη Λιβύη, όπως ανακοίνωσαν οι ένοπλες δυνάμεις της νησιωτικής χώρας της Μεσογείου.

Οι μετανάστες αυτοί, ήταν οι πρώτοι που κατέφυγαν στη Μάλτα, μετά από περίοδο δέκα χρόνων περίπου και όπως επισημάνθηκε και οι περισσότεροι σε αριθμό.

Οι λαθρομετανάστες επέβαιναν σε δύο πλοία, τα οποία ελλιμενίστηκαν στο νησί, συνοδευόμενα από σκάφη της ακτοφυλακής της Μάλτας.

Οι περισσότεροι από τους ταξιδιώτες ήταν γυναίκες και παιδιά, ενώ υπήρχε και ένας άντρας πάνω σε αναπηρικό καρότσι.

Όπως δήλωσαν, πέρασαν δύο νύχτες και τρεις ημέρες στη θάλασσα μέχρι να φτάσουν στο νησί της Μάλτας.

Αρκετοί μετανάστες χωρίς τα απαραίτητα έγγραφα, ζούσαν και εργάζονταν υπό καθεστώς ανοχής στη Λιβύη του Μουαμάρ Καντάφι, που αποτελούσε ένα ανασχετικό ανάχωμα, στο κύμα εξόδου από χώρες της φτωχής Υποσαχάριας Αφρικής, προς τον πλούσιο βορά της ΕΕ.

Ο Λίβυος ηγέτης επανειλημμένα στις συνεντεύξεις του μετά το ξέσπασμα της κρίσης στη χώρα του, κάλεσε τους Ευρωπαίους να αναλογιστούν τις συνέπειες στο φαινόμενο της λαθρομετανάστευσης, που θα έχει πιθανή ανατροπή στις υπάρχουσες πολιτικές ισορροπίες στη Λιβύη.

Το κύμα της παράνομης μετανάστευσης στις ακτές χωρών της ΕΕ, είχε διογκωθεί και νωρίτερα, παράλληλα με την εξέλιξη της κρίσης στην Τυνησία, όταν χιλιάδες Βορειοαφρικανοί λαθρομετανάστες με αφορμή τις ταραχές, είχαν καταφύγει στο ιταλικό νησάκι της Μεσογείου, Λα Μπεντούζα.

Ιαπωνία: Μετά από 20 ημέρες (!!!!) δόθηκε εντολή για έλεγχο των εργοστασίων πυρηνικών!!!!

Εντολή για άμεσο και επείγων έλεγχο όλων των πυρηνικών αντιδραστήρων της χώρες έδωσε η ιαπωνική κυβέρνηση μετά από 20 μέρες από το ατύχημα της Φουκουσίμα. Η ιαπωνική κυβέρνηση έδωσε σήμερα εντολή για επείγοντα έλεγχο όλων των πυρηνικών αντιδραστήρων της χώρας, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι δεν θα υποστούν κάποια ημέρα τις ίδιες ζημιές με αυτές που υπέστη ο πυρηνικός σταθμός της Φουκουσίμα μετά το σεισμό της 11ης Μαρτίου.

Σχετική επιστολή απέστειλε ο ιάπωνας υπουργός Οικονομίας, Εμπορίου και Βιομηχανίας Μπάνρι Καϊέντα στους γενικούς διευθυντές εννέα τοπικών εταιριών ηλεκτρισμού της Ιαπωνίας καθώς και σε δυο ακόμα που διαχειρίζονται πυρηνικούς σταθμούς.

Στην Ιαπωνία υπάρχουν 50 πυρηνικοί αντιδραστήρες και όλοι τους βρίσκονται σε παραθαλάσσιες περιοχές. Γιατί όμως η ιαπωνική κυβέρνηση περίμενε 20 μέρες για να δώσει μια τέτοια εντολή και δεν το έκανε από την αρχή.

Υστερα από μελέτη των μηχανισμών και των κενών που οδήγησαν στην καταστροφή στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα, το υπουργείο Οικονομίας, Εμπορίου και Βιομηχανίας ζήτησε να ελεγχθούν αμέσως όλοι οι εν λειτουργία πυρηνικοί αντιδραστήρες και να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να μειωθούν οι κίνδυνοι επανάληψης μιας πυρηνικής καταστροφής όπως αυτή στη Φουκουσίμα.

Οσον αφορά τις εγκαταστάσεις που σήμερα δε λειτουργούν ή είναι υπό κατασκευή, αυτές δεν θα μπορεί κανείς να τις εκμεταλλευτεί, εάν προηγουμένως δεν ελεγχθούν, ανακοίνωσε ο υπουργός σε συνέντευξη Τύπου μέρος της οποίας μετέδωσε η ιαπωνική τηλεόραση.

Κλείνει τους 4 αντιδραστήρες η Τepco

Η Ηλεκτρική Εταιρεία του Τόκιο (Tokyo Electric Power Co, TEPCO), η οποία εκμεταλλεύεται τον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα που αντιμετωπίζει προβλήματα, τον Φουκουσίμα Νταϊίτσι, ανακοίνωσε ότι θα βολιδοσκοπήσει την κυβέρνηση και τους κατοίκους της περιοχής για να αποφασίσει αν θα συνεχίσει τη λειτουργία των αντιδραστήρων 5 και 6 του σταθμού, καθώς και των αντιδραστήρων του δεύτερου πυρηνικού σταθμού που έχει η TEPCO στη Φουκουσίμα, του Φουκουσίμα Νταϊνί.

Ο πρόεδρος της TEPCO Τσουνεχίσα Κατσουμάτα έχει δηλώσει πως οι άλλοι τέσσερις αντιδραστήρες του πυρηνικού Σταθμού Φουκουσίμα Νταϊίτσι, οι οποίοι εκπέμπουν ραδιενέργεια αφού υπέστησαν ζημιές από τον καταστροφικό σεισμό και το τσουνάμι της 11ης Μαρτίου, θα διαλυθούν.

Η λειτουργία των αντιδραστήρων 5 και 6 του σταθμού Νταϊίτσι, καθώς και αυτών του σταθμού Νταϊνί διακόπηκε με ασφάλεια.

Χρέη μαμούθ σε ΤΡΑΜ και ΗΣΑΠ

Πάνω από 13 εκατομμύρια μειώθηκαν τα έσοδα του ΗΣΑΠ μέσα στο 2010 ενώ και το ΤΡΑΜ έχασε σχεδόν 400 ευρώ. Όμως οι απώλειες των εσόδων δεν είναι το βασικό πρόβλημα των δύο βασικών εταιριών στις μαζικές μεταφορές. Η μαύρη τρύπα των χρεών τους απειλεί με κραχ.

Ο ΗΣΑΠ, σύμφωνα με τον ισολογισμό είδε τα έσοδά να υποχωρούν στα 42,63 εκατ. ευρώ, από 56,31 εκατ. ευρώ Το αποτέλεσμα της χρήσης ήταν ζημιά 1,4 φορά μεγαλύτερη από τον τζίρο: 103,18 εκατ. ευρώ, καθώς το κόστος μεταφοράς των επιβατών ήταν κατά 49,82 εκατ. ευρώ υψηλότερο από τα έσοδα και λογίστηκαν αποσβέσεις 24,94 εκατ. ευρώ και χρηματοοικονομικές δαπάνες 28,45 εκατ. ευρώ. Σε σύγκριση με το 2009 η ζημιά μειώθηκε κατά 2,46 εκατ. ευρώ.

Στις 31.12.2010 η ΗΣΑΠ ΑΕ είχε ίδια κεφάλαια ύψους 316,98 εκατ. ευρώ, μακροπρόθεσμες δανειακές υποχρεώσεις ύψους 379,74 εκατ. ευρώ και βραχυπρόθεσμες δανειακές υποχρεώσεις ύψους 53,57 εκατ. ευρώ. Οι συσσωρευμένες ζημιές ανέρχονταν σε 437,78 εκατ. ευρώ.

Η εταιρεία ΤΡΑΜ, σύμφωνα με τον ισολογισμό της, είδε τα έσοδά της να υποχωρούν στα 5,20 εκατ. ευρώ, από 5,59 εκατ. ευρώ την προηγούμενη οικονομική χρήση, μειωμένα δηλαδή κατά 0,39 εκατ. ευρώ σε αξία και κατά 7% σε ποσοστό. Το αποτέλεσμα της χρήσης ήταν ζημιά 7,3 φορές μεγαλύτερη από τον τζίρο: 42,97 εκατ. ευρώ, καθώς το κόστος μεταφοράς των επιβατών ήταν κατά 25,28 εκατ. ευρώ υψηλότερο από τα έσοδα και λογίστηκαν αποσβέσεις 11,72 εκατ. ευρώ και χρηματοοικονομικές δαπάνες 13,76 εκατ. ευρώ. Σε σύγκριση με το 2009 η ζημιά αυξήθηκε κατά 5,92 εκατ. ευρώ.

Στις 31.12.2010 η ΤΡΑΜ ΑΕ είχε ίδια κεφάλαια ύψους 174,07 εκατ. ευρώ και μακροπρόθεσμες δανειακές υποχρεώσεις ύψους 137,20 εκατ. ευρώ. Οι συσσωρευμένες ζημιές ανέρχονταν σε 202,09 εκατ. ευρώ.

Πορεία και στην Θεσσαλονίκη για την Παιδεία

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησαν δάσκαλοι, καθηγητές, μαθητές και φοιτητές, διαμαρτυρόμενοι για τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων.

Οι εκπαιδευτικοί, που συμμετείχαν στη σημερινή 24ωρη απεργία της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ, πραγματοποίησαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και κατέληξαν στο Διοικητήριο.

Ζητούν να μην καταργηθούν τα διδασκαλεία, να μη θιγούν οι αποδοχές και τα ασφαλιστικά δικαιώματα του κλάδου τους, να δοθεί έκτακτη επιχορήγηση στα σχολεία, και να καταβληθούν τα δεδουλευμένα των αναπληρωτών και ωρομισθίων.

6,5 εκατομμύρια ευρώ μας στοιχίζει το μήνα o αποκλεισμός της Λιβύης!

Και όλα αυτά την ώρα που η ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, έχει περιορίσει δραματικά ακόμη και τις εκπαιδευτικές πτήσεις των χειριστών της Πολεμικής Αεροπορίας.

Επίσης, αποφεύγει να προχωρήσει ακόμη και στην αγορά ανταλλακτικών απαραίτητων για τη λειτουργία των οπλικών συστημάτων, αλλά την ίδια αυτή ώρα συμμετέχει πρόθυμα σε μια εκστρατεία που στοιχίζει 6.500.000 ευρώ το μήνα!!!

Και φυσικά χωρίς να είναι εμφανές το εθνικό όφελος που τόσο προβάλλεται. Ο Υπουργός Άμυνας κ. Βενιζέλος ενημέρωσε την επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας στη Βουλή και αναφέρθηκε στο κόστος της Ελληνικής συμμετοχής: “Αν για οικονομικούς λόγους θα είχαμε δισταγμούς για τη συμμετοχή μας σε τέτοιου είδους επιχειρήσεις; 3μηνιαία συμμετοχή της Ελλάδας στοιχίζει 20 εκ ευρώ, άρα η μηνιαία συμμετοχή λογιστικά είναι της τάξεως των 6-6,5 εκ. ευρώ. Αυτή είναι η δημοσιονομική και οικονομική πλευρά του θέματος.”

Η απόλυτη ξεφτίλα του κράτους: Σχολεία στην Πάτρα δεν έχουν λεφτά εκτός από πετρέλαιο θέρμανσης, ούτε για φωτοτυπικό χαρτί!!!!!

Ούτε ένα ευρώ δεν έχουν λάβει από το Υπουργείο τα Δημοτικά Σχολεία της περιοχής για τα λειτουργικά έξοδά τους. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι τις ελλείψεις να καλούνται να καλύψουν οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς των μαθητών.Όπως κατήγγειλαν τα μέλη της διοίκησης των Δασκάλων της Πάτρας, η δραστική μείωση των δαπανών για την εκπαίδευση έχει ως αποτέλεσμα:

Πολλά σχολεία να χρωστούν σε ΔΕΗ, ΟΤΕ και ΔΕΥΑΠ.

Οι αγορές αναλώσιμων υλικών να γίνονται με πίστωση.

Διευθυντές σχολείων να πληρώνουν από την τσέπη τους το πετρέλαιο θέρμανσης για να μην κρυώνουν τα παιδιά.

Κεντρικό σχολείο της Πάτρας να μην έχει χρήματα ούτε για φωτοτυπικό χαρτί με αποτέλεσμα να ζητήσει από τους μαθητές να φέρουν από ένα πακέτο!

Κερατέα: Αποφασισμένοι για όλα

Σφοδρή επίθεση στον υπουργό Εσωτερικών εξαπέλυσε ο αντιδήμαρχος Λαυρεωτικής, με αφορμή τις δηλώσεις του Γ. Ραγκούση στον Τύπο, ότι ο ΧΥΤΑ στην Κερατέα «πρέπει πάση θυσία να πραγματοποιηθεί και θα πραγματοποιηθεί».

Σε επιστολή προς τον υπουργό, η οποία φέρει την υπογραφή του αντιδημάρχου Βασίλη Θηβαίου, εκ μέρους της Δημοτικής Ενότητας Κερατέας, αναφέρεται ότι «αυτό το έργο που θέλετε πάση θυσία» να κάνετε δεν πρόκειται να γίνει ποτέ. Δεν πρόκειται να γίνει ποτέ γιατί δεν θα το επιτρέψουμε εμείς και εμείς είμαστε και πολλοί και αποφασισμένοι».

Ο αντιδήμαρχος υποστηρίζει ότι τα λόγια του υπουργού ακούγονται στα αυτιά όσων αντιτίθενται στο έργο «όπως τα 'αποφασίζουμε και διατάσουμε' του δικτάτορα Γ. Παπαδόπουλου» και διερωτάται αν «σημαίνει ότι θα έχουμε τώρα πια και νεκρούς».

ΟΤΕ, ΟΠΑΠ και ΔΕΗ: Μέσα Απρίλη κρίνεται η τύχη τους

Το κυβερνητικό αλαλούμ συνεχίζεται και ενώ η Τίνα Μπιρμπίλη επιμένει ότι δεν τίθεται θέμα ιδιωτικοποιήσεων σε ΔΕΗ και ΕΥΔΑΠ οι υπόλοιποι, αρμόδιοι, υπουργοί λένε το αντίθετο.

Η τελική απόφαση θα είναι του Πρωθυπουργού αφού παρά τη “δραματική “ έκκληση του Γ. Παπακωνσταντίνου προς τους συναδέλφους του στο Υπουργικό για να προχωρήσουν ο καθένας στον τομέα του εκείνοι μοιάζουν να... σφυρίζουν αδιάφορα για να αποφύγουν το πολιτικό κόστος.

Όπως και να 'χει στο τραπέζι της αποκρατικοποίησης έχει ήδη πέσει ο ΟΠΑΠ, αλλά και ο ΟΤΕ τα ΕΛΠΕ και η ΔΕΗ για πλήρη αποκρατικοποίηση το πολύ μέχρι τα τέλη του 2012. Πλέον συζητείται πλήρης αποκρατικοποίηση και όχι μέρος των επιχειρήσεων καθώς φαίνεται ότι τα... κουκιά δεν βγαίνουν.

Τα 50 δισ. που υποσχέθηκε η κυβέρνηση στην τρόικα είναι πολλά και φαίνεται ότι δεν βγαίνουν από τα ... οικόπεδα.

Εν μέσω διαφωνιών πάντως με αρκετούς υπουργούς σε υπουργεία-κλειδιά όπως αυτό του ΥΠΕΚΑ να σηκώνουν την αντιμνημονιακή σημαία ο Πρωθυπουργός καλείται να βγάλει τα... κάστανα από τη φωτιά και να πάρει πάνω του τις αντιδράσεις.

ΕΥΔΑΠ: Ανησυχία για το νερό της Υλίκης

Aπό τους ταμιευτήρες της Υλίκης και του Μαραθώνα, θα υδροδοτείται, τουλάχιστον για την επόμενη εβδομάδα το λεκανοπέδιο της Αττικής, μετά τα ρήγμα που προκάλεσε κατολίσθηση στο κανάλι του Μόρνου.

Το αποτέλεσμα ήταν να προκληθεί «τσουνάμι» πλημμύρας -ευτυχώς μικρής κλίμακας- στον κοντινό οικισμό Σαράντι της Βοιωτίας.

Πληροφορίες δεν αποκλείουν η οριστική επίλυση της βλάβης να αποκατασταθεί τους επόμενους δύο έως τρεις μήνες.

Αν και στελέχη της διοίκησης της ΕΥΔΑΠ διαβεβαιώνουν ότι για την υδροδότηση της Αθήνας έχουν τεθεί σε εφαρμογή τα εναλλακτικά σχέδια των δύο τροφοδοτικών ταμιευτήρων, προβληματισμό δημιουργεί η ανησυχία κορυφαίας κυβερνητικής πηγής, σχετικά με την ποιότητα του νερού της Υλίκης, η οποία θεωρείται υποδεέστερη του Μόρνου!

Ο προβληματισμός, που επί του παρόντος δεν εμπνέει ανησυχία, ενισχύεται και από τα κρούσματα των τελευταίων μηνών για εντοπισμό επιχειρήσεων συλλογής, διακίνησης και επεξεργασίας επικίνδυνων τοξικών αποβλήτων στην περιοχή της Υλίκης. Για τις επιχειρήσεις αυτές έχουν επιβληθεί από τον περασμένο Δεκέμβριο πρόστιμα για σοβαρές περιβαλλοντικές παραβάσεις από τους Επιθεωρητές Περιβάλλοντος και ο φάκελος έχει διαβιβαστεί στον Εισαγγελέα.

Καθησυχαστική εμφανίζεται από την πλευρά της, η Επιχείρηση Ύδρευσης και υποστηρίζει ότι έχουν τεθεί σε λειτουργία όλοι οι μηχανισμοί διύλισης του νερού, ώστε να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα.

“Δεν θα υπάρχει πρόβλημα υδροδότησης”
«Οι τεχνικές υπηρεσίες της ΕΥΔΑΠ έχουν θέσει σε λειτουργία το δίκτυο μεταφοράς νερού από τις λίμνες Υλίκη και Μαραθώνα προς τις μονάδες επεξεργασίας (διυλιστήρια) ώστε να συνεχιστεί η αδιάλειπτη παροχή νερού στο πολεοδομικό συγκρότημα της πρωτεύουσας» αναφέρει σε επίσημη ανακοίνωσή της η Επιχείρηση ενώ σε κατ΄ιδίαν συνομιλίες στελέχη της δηλώνουν «ότι θα έχουμε νερό σε επάρκεια και ποιότητα».

Από χθες το μεσημέρι ειδικοί τεχνικοί και ο διευθύνων σύμβουλος κ. Νίκος Μπάρδης προσπαθούν να εκτιμήσουν την έκταση της ζημιάς στο κανάλι του Μόρνου συνολικού μήκους 200 χιλιομέτρων, το οποίο κατασκευάστηκε το 1980 και έχει εμφανίσει μικρής έκτασης προβλήματα και στο παρελθόν.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, η ζημιά προκλήθηκε από κατολίσθηση του εδάφους, κατά πάσα πιθανότητα λόγω των βροχοπτώσεων. Το τμήμα του καναλιού που αποκολλήθηκε πλήρως εκτείνεται σε μήκος περίπου 30 μέτρων, ενώ εκτεταμένες ζημιές έχουν προκληθεί σε τμήμα του καναλιού μήκους άλλων περίπου 70 μέτρων.

Η βλάβη σημειώνεται σε δύσβαστο σημείο το οποίο απαιτεί την διενέργεια χωματουργικών εργασιών για να αποκατασταθεί το πρόβλημα. Ζημιές εκτός από τα υπόγεια σπιτιών έχει υποστεί και ο δρόμος του οικισμού, ο οποίος θα επιδιορθωθεί σύντομα.

Σε δίκη για τα διόδια ο Απόστολος Γκλέτσος

Μόνο 8 ημέρες απομένουν για τη δίκη του Απόστολου Γκλέτσου, που έχει οριστεί για τις 6 Απριλίου. "Είναι συγκινητικό το ότι οι δημότες με σταματούν στο δρόμο", δηλώνει ο ίδιος. Η δυναμική αντιμετώπιση του Δημάρχου Στυλίδας στο θέμα των διοδίων πριν από λίγους μήνες, βρήκε πολλούς υποστηρικτές και έγινε θέμα ακόμα και στον ξένο τύπο.

Όταν τότε οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα, η συμπαράσταση του κόσμου ήταν πρωτοφανής. Το ίδιο αναμένεται να γίνει και στις 6 Απριλίου, όταν ο Απόστολος Γκλέτσος θα καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου για τα όσα είχαν διαδραματιστεί τότε..

Δείτε τι απάντησε ο Απόστολος Γκλέτσος στο LamiaReport για το αν ανησυχεί και εάν σκέφτεται τη δίκη που έρχεται σε λίγες μέρες:

"Καταρχήν δεν ανησυχώ, γιατί έχω εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη. Όσο για το αν το σκέφτομαι, σας λέω ότι δεν προλαβαίνω καν να το σκεφτώ, αφού τρέχω από το πρωί μέχρι το βράδυ, προσπαθώντας να λύσω προβλήματα του Δήμου. Είναι όμως συγκινητικό το ότι οι δημότες με σταματούν στο δρόμο και με ρωτούν πότε είναι η δίκη, για να έρθουν στο δικαστήριο να μου συμπαρασταθούν. Και δεν είναι μόνο οι κάτοικοι του διευρυμένου Δήμου Στυλίδας. Το τηλεφωνικό κέντρο του Δήμου δέχεται τηλεφωνήματα από όλη την Ελλάδα, που ρωτάνε για τη δίκη. Τους ευχαριστώ όλους μέσα από την καρδιά μου, αλλά θέλω να τους πω ότι δεν έκανα τίποτα παραπάνω από το να προστατέψω τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των δημοτών μου".

Ληστεία on camera στην Ελευσίνα! Δείτε το video!

Οι δράστες γνώριζαν ότι στα γραφεία της εταιρείας θα υπάρχουν τα χρήματα της μισθοδοσίας και μπήκαν μέσα αποφασισμένοι. Κρατώντας στα χέρια τους τα καλάσνικοφ, ακινητοποίησαν τους υπαλλήλους και τους απείλησαν πως θα τους πυροβολήσουν ακόμα κι αν κουνήσουν ελάχιστα το κεφάλι τους.

Ένας από τους δράστες αφού γέμισε την τσάντα με χρήματα, πήρε όμηρο μία υπάλληλο ζητώντας να του δώσει κι άλλα χρήματα.

Οι δράστες αντιμετώπισαν με απίστευτη αγριότητα τους υπαλλήλους ενώ σε όλη την διάρκεια της ληστείας η κάμερα ασφαλείας κατέγραφε την κάθε τους κίνηση. Στη συνέχεια κατάφεραν να φύγουν ανενόχλητου παρόλο που το αστυνομικό τμήμα βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το σημείο.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι, είναι η δεύτερη φορά που η εταιρεία πέφτει θύμα την ημέρα της μισθοδοσίας και μάλιστα την προηγούμενη φορά οι κακοποιοί δεν δίστασαν και να πυροβολήσουν μέσα στα γραφεία.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO:

Αργολίδα: Κατασκευή νέου φωτοβολταϊκού πάρκου

Στην Positive Energy ανέθεσε η εταιρεία Capital Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας A.E. (Capital) την προμήθεια εξοπλισμού, κατασκευή και θέση σε λειτουργία φωτοβολταϊκού πάρκου ισχύος 4,13 ΜWp στον Νομό Αργολίδας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η κατασκευή του πάρκου θα ξεκινήσει το δεύτερο εξάμηνο του 2011, ενώ η ολοκλήρωσή του αναμένεται το τέταρτο τρίμηνο του ιδίου έτους.

Πρόκειται για ένα έργο σημαντικής περιβαλλοντικής αξίας, αφού από τη λειτουργία του αναμένεται η εξοικονόμηση 6.300 τόνων ρύπων διοξειδίου του άνθρακα (CO2) ετησίως, δηλαδή όσο απορροφά ένα δάσος 300.000 δέντρων μέσα από τη φωτοσύνθεσή του, ενώ θα παράγονται ετησίως πάνω από 6.200.000 kWh, δηλαδή όσο θα κατανάλωναν σε ετήσια βάση περίπου 1.400 νοικοκυριά.

Η υλοποίηση του έργου πρόκειται να δημιουργήσει από 40 έως 60 νέες θέσεις εργασίας.

Αθήνα: Ξενοδοχεία... "μαϊμού"!

Τουλάχιστον 3 κρούσματα έχουν υπόψιν τους οι ξενοδόχοι. Πρόκειται για πολυκατοικίες στις οποίες οι χώροι μισθώνονται ακόμα και με την ημέρα, όπως σημειώνεται, με κύρια πρόσβαση στην αγορά του Διαδικτύου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΞΕΕ) κ. Γ. Τσακίρη, το ΞΕΕ δέχθηκε πρόσφατα καταγγελίες από ξενοδόχους της Αττικής και συγκεκριμένα στην περιοχή του Αμαρουσίου, οι οποίοι αντιλήφθηκαν τη δραστηριότητα επιχειρήσεων που μισθώνουν διαμερίσματα και δωμάτια χωρίς να έχουν άδεια λειτουργίας.


Μάλιστα τα κρούσματα έγιναν αντιληπτά από την παρουσία των «ξενοδοχείων» σε μερικά από τα μεγαλύτερα διαδικτυακά ταξιδιωτικά sites, αφού χρησιμοποιούν το booking.com ή το Expedia, για την προσέλκυση πελατείας, όπου παρουσιάζονται με συγκεκριμένη ονομασία, υπηρεσίες κ.ά.

Από το ΞΕΕ έχει ήδη κινητοποιηθεί διαδικασία για την αντιμετώπιση των παράνομων κρουσμάτων, σε συνεργασία με τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού (ΕΟΤ) με τη διενέργεια ελέγχων για τον εντοπισμό τους και την επιβολή προστίμων.

Ιαπωνία: Συνεχίζεται το θρίλερ - 3.355 φορές πάνω το ραδιενεργό ιώδιο-131 στο θαλασσινό νερό

Στο θαλασσινό νερό κοντά στον ημί-κατεστραμμένο πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα στην επαρχία Νταίιτσι και ειδικότερα στο ύψος που βρίσκεται ο αντιδραστήρας 1, ανιχνεύθηκε περιεκτικότητα σε ραδιενεργό ιώδιο-131, 3.355 φορές πάνω από το επιτρεπτό όριο, όπως ανακοίνωσε η Επιτροπή Πυρηνικής και Βιομηχανικής Ασφάλειας της Ιαπωνίας την Τετάρτη.

Ο Χιντεχίκο Νισιγιάμα, αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της υπηρεσίας, εντούτοις υποβάθμισε τη σημασία αυτής της μέτρησης εξαιτίας του γεγονότος ότι η περιοχή έχει εκκενωθεί από τους κατοίκους εδώ και καιρό, ενώ δεν υπάρχουν και αλιευτικές δραστηριότητες στο μολυσμένο από τη ραδιενέργεια θαλασσινό νερό.

"Το ιώδιο-131 έχει χρόνο ημί-ζωής (η χρονική περίοδος που απαιτείται για να μειωθεί στο μισό η εκπεμπόμενη ραδιοακτινοβολία από ένα ραδιενεργό στοιχείο) 8 ημερών και ακόμα και αν επικεντρωθούμε στις συνέπειες που μπορεί να έχει στη θαλάσσια ζωή, αυτές θα έχουν εξασθενήσει σημαντικά όταν θα έχουν επιστρέψει οι κάτοικοι της περιοχής ", ισχυρίστηκε ο Χιντεχίκο Νισιγιάμα.

Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και ο ιάπωνας πρωθυπουργός Ναότο Καν συμφώνησαν να συνεργαστούν στενά στην αντιμετώπιση της πυρηνικής κρίσης που έχει δημιουργηθεί από την κατάσταση στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα, στη βορειοανατολική Ιαπωνία, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Ο Ομπάμα συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Καν στη διάρκεια του ταξιδιού του με το προεδρικό αεροπλάνο Air Force One από τη Νέα Υόρκη στην Ουάσινγκτον, για τρίτη φορά μετά το σεισμό και το τσουνάμι της 11ης Μαρτίου που προκάλεσαν σοβαρές ζημιές στον πυρηνικό σταθμό.

"Ο πρόεδρος επανέλαβε ότι οι ΗΠΑ είναι αποφασισμένες να υποστηρίξουν τον ιαπωνικό λαό στις προσπάθειές του να αγωνιστεί εναντίον των σαρωτικών επιπτώσεων αυτής της καταστροφής, τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα", αναφέρει ο Λευκός Οίκος σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

"Ο πρωθυπουργός Καν ευχαρίστησε τον πρόεδρο για την αμερικανική βοήθεια" και οι δύο ηγέτες "επανέλαβαν τη σημασία μιας στενής συνεργασίας" ανάμεσα στις δύο χώρες για να αντιμετωπιστεί η πυρηνική κρίση, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ο Καν παραδέχθηκε χθες ότι η κατάσταση στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα είναι "απρόβλεπτη" και διαβεβαίωσε πως η κυβέρνηση βρίσκεται "σε ύψιστη ετοιμότητα" για να αποφευχθεί μια οικολογική καταστροφή μετά την ανακάλυψη πλουτωνίου στο έδαφος και ραδιενέργειας στο νερό της θάλασσας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πυρηνικό θρίλερ για γερά νεύρα - Σε ύψιστο συναγερμό η Ιαπωνία
Ιαπωνία: Συνεχίζεται το θρίλερ στη Φουκουσίμα - Το ραδιενεργό ιώδιο είναι 1.150 φορές πάνω από το φυσιολογικό
Ιαπωνία: Η ραδιενέργεια μόλυνε την θάλασσα - 1.250 φορές πάνω από το φυσιολογικό! - Video
Ιαπωνία: 25.000 οι νεκροί ή αγνοούμενοι της τραγωδίας - Μοιράζουν εμφιαλωμένο νερό στο Τόκιο - Η μάχη της Φουκουσίμα
Υψηλά επίπεδα ραδιανέργειας γύρω από την Φουκουσίμα
Στα ύψη πάλι τα επίπεδα της ραδιενέργειας στον αντιδραστήρα No2
Τα έκαναν... θάλασσα στη Φουκουσίμα - Η ραδιενέργεια έφτασε και στην Ελλάδα
Προσπαθούν ακόμη να πάρουν ρεύμα στη Φουκουσίμα
Νέος συναγερμός στην Φουκουσίμα για τον αντιδραστήρα 3

Με «όπλο» τις προσφορές ετοιμάζονται για το Πάσχα οι ξενοδόχοι της Ηπείρου

Μια μικρή «ανάσα» έδωσαν οι επισκέπτες του τριημέρου στους ξενοδόχους τόσο των Ιωαννίνων όσο και των υπόλοιπων ορεινών προορισμών του Νομού, ύστερα από ένα δύσκολο τρίμηνο, στη διάρκεια του οποίου οι κρατήσεις δωματίων στην περιοχή μας ήταν από τις χαμηλότερες των τελευταίων ετών.

Τώρα, με «όπλο» τις προσφορές, που κάνουν ακόμη πιο ελκυστική την ιδέα ανοιξιάτικων διακοπών στην Ήπειρο, οι επαγγελματίες του τουρισμού στρέφουν το βλέμμα στο Πάσχα που απέχει μόλις ένα μήνα, με την ελπίδα ότι θα δουν ξανά γεμάτα τα δωμάτιά τους και τον τζίρο τους να αυξάνει σημαντικά.

Ήδη οι κρατήσεις δωματίων για την Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα έχουν ξεκινήσει και τα μέχρι στιγμής στοιχεία αφήνουν ένα περιθώριο αισιοδοξίας στους ξενοδόχους, αφού το ενδιαφέρον είναι αυξημένο, ενώ ένα ακόμη ενθαρρυντικό στοιχείο είναι ότι παρατηρείται αύξηση και σε κρατήσεις από ταξιδιωτικά γραφεία του εξωτερικού. Φαινόμενο που έχει να κάνει με τον πόλεμο στη Λιβύη και την γενικότερη αστάθεια στη Μέση Ανατολή, η οποία σπρώχνει ξένους τουρίστες προς την χώρα μας.

Μαγνησία: Αλλοδαποί ομολόγησαν τη δολοφονία Ιταλού αγνοούμενου

Στη σύλληψη δύο υπηκόων Βουλγαρίας που κατηγορούνται ότι σκότωσαν 65χρονο έμπορο, υπήκοο Ιταλίας, τα ίχνη του οποίου έχουν χαθεί εδώ και πέντε μήνες, προχώρησε η Αστυνομία στη Μαγνησία. Ένας ακόμη ομοεθνής τους αναζητείται για την ίδια υπόθεση.

Σύμφωνα με ενημέρωση των Αστυνομικών Αρχών, σε έρευνα που έγινε στο σπίτι ενός από τους δράστες, στη Σούρπη Μαγνησίας, βρέθηκαν κρυμμένα αντικείμενα, καθώς και μέρος από τα εμπορεύματα του Ιταλού.

Όπως προέκυψε από την προανάκριση, οι δύο Βούλγαροι, ηλικίας 42 και 37 ετών, που ομολόγησαν την πράξη τους, ενεργώντας από κοινού με 29χρονο ομοεθνή τους, ο οποίος αναζητείται, οδήγησαν, κατά τις απογευματινές ώρες της 18ης Οκτωβρίου 2010 και με το πρόσχημα αγοράς γεωργικών εργαλείων, τον 65χρονο έμπορο στην ορεινή περιοχή «Σταυρός». Εκεί του επιτέθηκαν με γροθιές και πέτρες για να του αφαιρέσουν αντικείμενα αξίας και στη συνέχεια, αφού τον τραυμάτισαν θανάσιμα, έριξαν το πτώμα του σε παρακείμενη πλαγιά. Σε θαμνώδεις περιοχές έκρυψαν τα κλοπιμαία και το αυτοκίνητο του θύματος, που βρέθηκε λίγες ημέρες αργότερα. Η μορφολογία του εδάφους της περιοχής δυσχεραίνει τις έρευνες για την ανεύρεση του πτώματος του Ιταλού που συνεχίζονται.

Το facebook θέλει να προσλάβει στενό συνεργάτη του Ομπάμα

Τον πρώην γραμματέα Τύπου του Λευκού Οίκου και πολύ στενό συνεργάτη του Μπαπάκ Ομπάμα, Ρόμπερτ Γκιμπς θέλει να προσλάβει το Facebook, σύμφωνα με τους New York Times.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, το Facebook θέλει να προσλάβει τον Γκιμπς για να βοηθήσει την εταιρεία στη διαχείριση της επικοινωνίας, για μια δημόσια προσφορά που έχει προγραμματιστεί για το 2012.

Το Facebook ζήτησε από τον Γκιμπς να εξετάσει το θέμα όσο πιο γρήγορα, λένε οι πηγές. Τόσο η εταιρεία όσο και ο Γκιμπς αρνήθηκαν να σχολιάσουν τα δημοσιεύματα.

Οι συζητήσεις είναι ακόμα σε αρχικό στάδιο, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει κάποια επίσημη προσφορά.

Σύμφωνα με τους New York Times, ο Γκιμπς, ο οποίος άφησε την δουλειά του στον Λευκό Οίκο τον Φεβρουάριο μετά από δύο χρόνια, σχεδίαζε να εργαστεί για τη νέα εκστρατεία του Ομπάμα για την επανεκλογή του το 2012.

Έλεγαν ότι δεν ήταν σωστό, αλλά το πήραν!!! Έλεγαν ότι ήταν προαιρετικό. Τώρα όμως....Δεν έκανες περαίωση; Είσαι φοροφυγάς!!!

Από τη μια τόσο ο ίδιος ο Πρωθυπουργός όσο και ο υπουργός Οικονομικών έλεγαν ότι το μέτρο δεν είναι σωστό, αλλά τελικά το πήραν, από την άλλη το μέτρο ήταν προαιρετικό αλλά τώρα φαίνεται πως ήταν υποχρεωτικό, αφού όποιος δεν μπήκε στην περαίωση μπαίνει “στο ματι” ΣΔΟΕ και εφορίας.

Τώρα μπαίνουν “κριτήρια φοροδιαφυγής” και πρώτοι στη λίστα μπαίνουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες που δεν έκαναν περαίωση. Πρόκειται για περίπου 60.000 άτομα, ενώ μπαίνουν στο στόχαστρο και εκείνοι που έχουν περιουσία πάνω από 400 ευρώ σε ακίνητα αλλά και οι επιχειρήσεις με μεγάλο τζίρο.

Τα κριτήρια που καθιστούν ύποπτο κάποιον βγαίνουν μετά από ανάλυση εσόδων εξόδων, το... κακό παρελθόν κάποιοι όπως καθυστέρηση στην απόδοση ΦΠΑ, αλλά και τη γενικότερη... φορολογική εικόνα του κάθε επιτηδευματία!

Με λίγα λόγια αν δεν μιλάμε για περιπτώσεις ανθρώπων με ... βεβαρυμένο παρελθόν όλοι οι υπόλοιποι μπαίνουν στο στόχαστρο γιατί δεν δέχθηκαν να πληρώσουν το χαράτσι.

Αύξησαν τα επιτόκια καταθέσεων οι τράπεζες

Αύξησαν τα επιτόκια καταθέσεων οι τράπεζες, ενώ προσφέρουν επιτόκιο 4% ακόμα και για ποσά κατάθεσης 20 ευρώ.

Μέσα στον Μάρτιο οι τράπεζες προχώρησαν σε νέες αυξήσεις στα επιτόκια κατάθεσης, καθώς βασικό μέλημα τους είναι να διατηρήσουν τα υπόλοιπα καταθέσεων και να προσελκύσουν νέα κεφάλαια.

Μάλιστα, επιβραβεύοντας την αποταμίευση, προσφέρουν υψηλά επιτόκια της τάξης του 4% ακόμα και στους απλούς αποταμιευτικούς λογαριασμούς.

Παράταση της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων για το «Εξοικονόμηση κατ' Οίκον»

Παράταση της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων για ένταξη στο πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ' Οίκον» έως τις 16 Μαΐου ανακοίνωσε το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Η αρχική προθεσμία έληγε στις 31 Μαρτίου. Πάντως, όσες αιτήσεις υποβληθούν μέχρι την ημερομηνία αυτή, δηλαδή μέχρι την προσεχή Πέμπτη, θα προωθούνται κατά προτεραιότητα από τις Τράπεζες.

Η επίσημη αιτιολογία για τη χορήγηση της παράτασης είναι το αίτημα που υπέβαλαν οι συνεργαζόμενες τράπεζες και «το ιδιαίτερα αυξημένο ενδιαφέρον των πολιτών».

Υπενθυμίζεται ότι μέσω του προγράμματος χορηγούνται επιδοτήσεις και άτοκα ή χαμηλότοκα δάνεια για την ενεργειακή θωράκιση κατοικιών με τοποθέτηση μονώσεων, αντικατάσταση κουφωμάτων, καυστήρα, κ.λπ..

Οι πολίτες μπορούν να συνεχίζουν να ενημερώνονται από την ιστοσελίδα (http://exoikonomisi.ypeka.gr), τη γραμμή αρωγής (210-979400) και τις συνεργαζόμενες Τράπεζες.

Apple: Το φθινόπωρο το iOS 5!

Κυκλοφορούν τις τελευταίες μέρες πολλές φήμες που θέλουν την εταιρία να καθυστερεί να παρουσιάσει το νέο λειτουργικό της.

Πολλές είναι οι φήμες που έχουν κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο, που θέλουν την νέα έκδοση του λειτουργικού συστήματος της Apple για φορητές συσκευές, το iOS 5, να κυκλοφορεί το φθινόπωρο και όχι το καλοκαίρι όπως ήταν αναμενόμενο.

Ο λόγος για την καθυστέρηση αυτή ίσως να οφείλεται στο οτι η θέλει να περάσει κάτι νέο κι επαναστατικό σε σχέση με το iOS 4.3 όπως για παράδειγμα η διεύρυνση της λειτουργικότητας του Cloud.

Επίσης η Apple υπάρχει πιθανότητα να ετοιμάζει ακόμα ένα νέο event μέσα στον Απρίλιο στο οποίο θα δώσει στο κοινό μία πρώτη γεύση του νέου λειτουργικού της όπως είχε κάνει τέτοια εποχή πριν ένα χρόνο που είχε παρουσιάσει το iOS 4.

Αναστολή πλειστηριασμών για ποσά έως 200.000 ευρώ

Με τις ψήφους του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑΟΣ ψηφίστηκε η πράξη νομοθετικού περιεχομένου με την οποία παρατείνεται μέχρι το τέλος του Ιουνίου του 2011 η αναστολή πλειστηριασμών για τους οφειλέτες ποσών έως 200.000 ευρώ σε τράπεζες.

Ο υφυπουργός Οικονομικών, Φ. Σαχινίδης, επισήμανε ότι με την ρύθμιση δεν λύνεται οριστικά το πρόβλημα των υπερχρεωμένων νοικοκυριών ή των επιχειρήσεων που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα με τον τραπεζικό δανεισμό τους αυτό όμως που κάνει είναι να παρατείνει την δυνατότητα των οφειλετών να αναδιοργανώσουν την κάλυψη των αναγκών τους σε μια δύσκολη οικονομικά συγκυρία.

«Δίνεται η δυνατότητα ειδικά σε μικρές επιχειρήσεις να πάρουν μια ανάσα για την ανασυγκρότησή τους γιατί σήμερα δίνουμε μια μάχη με το χρόνο, να κρατήσουμε ανοιχτές όσο το δυνατόν περισσότερες επιχειρήσεις και να προστατέψουμε θέσεις εργασίας» τόνισε.

Ο υφυπουργός Εργασίας Β. Κεγκέρογλου τόνισε ότι ταυτόχρονα προστατεύεται με αναστολή πλειστηριασμών έως τις 30 Ιουνίου η κύρια και μοναδική κατοικία.

Αναφέρθηκε επίσης στο νόμο για τα υπερχρεωμένα φυσικά πρόσωπα και προκειμένου να άρει - όπως είπε - τη σύγχυση που επικρατεί, τόνισε πως ο νόμος βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, έχει διαρκή ισχύ και (καθώς δεν είναι μια εφάπαξ ρύθμιση) δεν έχει ημερομηνία λήξης. Προβλέπει δε δύο κύρια στάδια: κατά το πρώτο τον εξωδικαστικό συμβιβασμό και κατά το δεύτερο την δικαστική διαδικασία.

Ο εισηγητής της ΝΔ Νίκος Λέγκας παρότι υπερψήφισε εκ μέρους του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης το νομοσχέδιο διατύπωσε επιφυλάξεις επισημαίνοντας ότι δεν πρόκειται η πράξη νομοθετικού περιεχομένου να επιλύσει το πρόβλημα των τραπεζών.

Ο Άγγ. Τζέκης (εκ μέρους του ΚΚΕ) και ο Παν. Λαφαζάνης (ΣΥΡΙΖΑ) καταψήφισαν με το αιτιολογικό ότι η ρύθμιση αυτή εξυπηρετεί περισσότερο τις τράπεζες και λιγότερο τους δανειολήπτες.

«Είναι τραγικό να μην υποστηρίζεις ένα μέτρο που δίνει έστω και μια μικρή ανάσα στην δύσκολη αυτή περίοδο», αιτιολόγησε εκ μέρους του ΛΑΟΣ την θετική ψήφο του κόμματος ο Θ. Πλεύρης.

Κιάτο: Συνελήφθη 22χρονος βιαστής

Στο Κιάτο συνελήφθη ένας 22χρονος άνδρας μουσουλμανικής καταγωγής, για τον βιασμό ενός 16χρονου ανήλικου κοριτσιού.

Ο 22χρονος επιβίβασε με τη βία την ανήλικη σε Ι.Χ. φορτηγό, ενώ αυτή κινούνταν πεζή και αφού την οδήγησε σε ερημικό σημείο, την βίασε. Στη συνέχεια την εγκατέλειψε και τράπηκε σε φυγή.

Η 16χρονη κατήγγειλε τον βιασμό της και όταν ο δράστης προσήχθη στο αστυνομικό τμήμα, η ανήλικη τον αναγνώρισε με απόλυτη βεβαιότητα.

Το Πρωτοδικείο δικαίωσε συμβασιούχους του Δήμου Αθηναίων

Δικαιώνονται με αποφάσεις του Πρωτοδικείου συμβασιούχοι του Δήμου Αθηναίων, που προσέφεραν πολυετείς υπηρεσίες στον τομέα καθαριότητας.

Το Μονομελές Πρωτοδικείο (Τμήμα Ασφαλιστικών Μέτρων) με δύο αποφάσεις του, έκανε δεκτές τις προσφυγές 166 συμβασιούχων για τους οποίους έκρινε ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στον Δήμο.

Έτσι κρίνει ότι οι συμβάσεις των 166 πρέπει να μετατραπούν σε εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου.

Η απόφαση του δικαστηρίου , που ουσιαστικά δίνει παράταση στην εργασιακή σχέση των 166 με τον Δήμο, έχει ισχύ έως την εκδίκαση της κύριας αγωγής των εργαζομένων.

Κρίσιμη η κατάσταση στην ακτοπλοΐα

«Το πρόβλημα δεν είναι πια η επιβίωση κάποιων εταιρειών της ακτοπλοΐας αλλά είναι η επιβίωση του κλάδου γενικά». Αυτό επισημαίνουν οι ακτοπλοϊκοί κύκλοι τονίζοντας το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η ελληνική ακτοπλοΐα.

Προκειμένου να αντιμετωπίσουν την κρίση οι ακτοπλοϊκές επιχειρήσεις ήδη άρχισαν οι αποδρομολογήσεις πλοίων από γραμμές-φιλέτα όπως Πειραιάς-Δωδεκάνησα και Πειραιάς-Χίος-Μυτιλήνη, ενώ γίνονται περικοπές δρομολογίων και έρχονται αυξήσεις στα εισιτήρια που θα φθάσουν το 20%.

Η κατάσταση θεωρείται κρίσιμη αφού η κυβέρνηση από την πλευρά της, παρά τις οχλήσεις των ακτοπλοϊκών επιχειρήσεων δεν παίρνει μέτρα για να διασφαλίσει την επιβίωση της ακτοπλοΐας.

Οι ζημιές των εισηγμένων ακτοπλοϊκών επιχειρήσεων υπολογίζεται ότι το 2010 θα φθάσουν τα 120 εκ. ευρώ ενώ συνολικά για όλη την ακτοπλοΐα θα αγγίξουν τα 200 εκατ. ευρώ. «Εάν πτωχεύσει η ακτοπλοϊκή οικογένεια θα υπάρξει μεγάλο χρονικό διάστημα ανασυστάσεώς της, δηλαδή νεκρανάστασής της καθώς και ό,τι σήμερα απολαμβάνει ο νησιώτης και ο ταξιδιώτης από τις ελεύθερες δρομολογήσεις θα το πληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος με 1,5 δισ. ευρώ ετησίως» τονίζουν οι ακτοπλοϊκές επιχειρήσεις.

Εκτός από τα πετρέλαιο που έχουν επιβαρύνει τραγικά το κόστος λειτουργίας ενός πλοίου υπάρχει θέμα και με τις μη ανταποδοτικές κρατήσεις υπέρ τρίτων που επιβαρύνουν το εισιτήριο αλλά και ο ΦΠΑ. Οι ακτοπλόοι διαμαρτύρονται γιατί ενώ μειώθηκε για τον τουρισμό ο ΦΠΑ δεν έκανε το ίδιο για την ακτοπλοΐα.

Πορεία του ΠΑΜΕ στο κέντρο της Αθήνας - Κλειστή η Σταδίου

Πορεία στη Βουλή κάνουν αυτή την ώρα μαθητές, καθηγητές και γιατροί που ανήκουν στο ΠΑΜΕ.

Νωρίτερα πέρασαν μπροστά από το δημαρχείο της Αθήνας που τελεί υπο κατάληψη από συμβασιούχους για 9η ημέρα. Σήμερα κάνουν 24ωρη απεργία οι νοσοκομειακοι γιατροί και οι δάσκαλοι και οι καθηγητές.

New York Times: Με συνδρομή πλέον η ιστοσελίδα της

Το site των New York Times αλλάζει τα δεδομένα και πλέον γίνεται συνδρομητικό για τους αναγνώστες του.

Το site των New York Times σταματάει να προσφέρει δωρεάν πρόσβαση στο περιεχόμενο του και πλέον θα επιτρέπει σε όλους τους χρήστες να διαβάζουν δωρεάν, μέχρι 20 άρθρα.

Έτσι λοιπόν, η κεντρική σελίδα, τα blog, οι μικρές αγγελίες, καθώς και τα βασικά θέματα κάθε ενότητας θα είναι δωρεάν χωρίς περιορισμούς, ενώ από όλα τα υπόλοιπα ο χρήστης θα μπορεί να διαβάσει δωρεάν μέχρι 20 άρθρα.

Επίσης η πρόσβαση στα κείμενα τα οποία ο χρήστης θα βρίσκει μέσω αναζήτησης στο Google ή από link που υπάρχει για παράδειγμα σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook ή το Twitter θα είναι δωρεάν ακόμα και αν έχει ξεπεράσει το όριο των 20 άρθρων.

Ο περιορισμός των 20 δωρεάν άρθρων το μήνα ισχύει φυσικά για τις εφαρμογές της εφημερίδας που υπάρχουν στο iPhone και στο iPad.

Όταν ο χρήστης εξαντλήσει το όριο των 20 άρθρων, μπορεί να επιλέξει μεταξύ τριών διαφορετικών πακέτων χρέωσης, με τιμές 15, 20 και 35 δολάρια τον μήνα ανάλογα με τις ανάγκες του.

Τέλος όσοι είναι ήδη συνδρομητές της έντυπης έκδοσης της εφημερίδας, θα μπορούν με την υπάρχουσα την συνδρομή τους, να έχουν και απεριόριστη πρόσβαση στην ιστοσελίδα και τις εφαρμογές της.

Οπισθοχώρησαν οι αντικαθεστωτικοί… Προελαύνει ο στρατός του Καντάφι προς τα Ανατολικά

Επανακάμπτουν οι δυνάμεις του Καντάφι, αφού την Τρίτη δεν σημειώθηκαν οι επιχειρήσεις των δυτικών δυνάμεων που περίμεναν οι εξεγερμένοι κοντά στην γενέτειρα του Σύρτη. Το αποτέλεσμα ήταν να οπισθοχωρήσουν ατάκτως και ο κανταφικός στρατός να προελαύνει ανατολικά ολόκληρη τη νύχτα.

Ο εξεγερμένοι πλέον φοβούνται πως οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ δεν θα ενεργοποιηθούν άμεσα σε αυτή την περιοχή μέχρι την Μπρέγκα, η οποία βρίσκεται μόλις δυόμιση ώρες από την Βεγγάζη. Οι πόλεις μετά την Μπρέγκα, Ρασλανούφ και Μπεντζαουάτ, έχουν εκκενωθεί, αν και πέρασαν στον έλεγχο των δυνάμεων των εξεγερμένων λίγες ημέρες πριν.

Στην πόλη Μιζουράτα τις τελευταίες ώρες οι δυνάμεις προσκείμενες στον Καντάφι έχουν εξαπολύσει επιθέσεις κατά αντιφρονούντων, οι οποίοι κάνουν έκκληση στη διεθνή κοινότητα για βοήθεια.

Σε συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους κατά την επίσκεψή του στην Μπρέγκα, ο προσωρινός υπουργός Οικονομικών Αλί Ταρχούνι ανακοίνωσε τη σύναψη πετρελαϊκής συμφωνίας με το Κατάρ προκειμένου να χρηματοδοτηθούν οι εξεγερμένοι. Ωστόσο αναπάντητο ερώτημα παραμένει αν οι δυτικές δυνάμεις αποφασίσουν να εξοπλίσουν τους επαναστάτες με όπλα. Ένθερμος υποστηρικτής αυτής της ιδέας είναι η Γαλλία, διπλωμάτες της οποίας μαζί με Αμερικανούς θα επισκεφτούν τις επόμενες ημέρες τη Βεγγάζη για διαβουλεύσεις με εκπροσώπους του πολιτικού σκέλους της επανάστασης.

ΔΕΙΤΕ LIVE ΑΠΟ ΤΟ ALJAZEERA:


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ετοιμάζονται στην Λιβύη για την μάχη της Σύρτης - Video από το βομβαρδισμό της Μιζράτα
Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί στη Λιβύη - Live οι εξελίξεις από το Aljazeera
Washington Post: Οι ΗΠΑ θα δώσουν όπλα στους αντάρτες της Λιβύης
Επιχειρήσεις και στο έδαφος της Λιβύης από το ΝΑΤΟ
Λιβύη: Οι εξεγερμένοι πήραν την Ατζαμπίγια - Live οι εξελίξεις από το Aljazeera
Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί στη Λιβύη - Μακελειό αμάχων – Ξεπέρασαν τους 100 οι νεκροί στη Μιζράτα
Λιβύη: 18 στρατιώτες νεκροί στην Τρίπολη - Ο Καντάφι άνοιξε τα νεκροτομεία για να δείξει οτι οι Δυτικοί χτυπούν αμάχους
Άρχισε με την συμμετοχή Ελληνικής Φρεγάτας ο ναυτικός αποκλεισμός της Λιβύης
Νύχτα κόλασης στη Λιβύη - Ολονύκτιο σφυροκόπημα από τις ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις
Επίσημα στο «παιχνίδι» και το ΝΑΤΟ - Η Ελλάδα δεν δίνει F-16, αλλά δίνει όλα τα άλλα - Σε σύγκρουση ο Σαρκοζί με Ομπάμα
Έπεσε Αμερικανικό αεροπλάνο στην Λιβύη - Συνεχίστηκαν οι βομβαρδισμοί για 3η νύχτα στη Λιβύη - Live οι εξελίξεις από το Aljazzera
Εκρήξεις και αντί-αεροπορικά πυρά στην Τρίπολη – Ελληνική συμμετοχή στις επιχειρήσεις κατά της Λιβύης
Χάσανε τα ίχνη του Καντάφι - Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί στην Λιβύη
ΥΕΘΑ: Ο πόλεμος στη Λιβύη θα κρατήσει 100 μέρες
Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί στην Λιβύη - Χτύπησαν το σπίτι του Καντάφι - Live από το Aljazeera
Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί στη Λιβύη - Κατάπαυση πυρός διέταξε ο Καντάφι - Live οι εξελίξεις από το Aljazeera
Λιβύη: Κάνει πίσω η Ελλάδα
Συνεχίζεται ο βομβαρδισμός της Λιβύης - Ρήξη στους κόλπους του ΝΑΤΟ - Live οι εξελίξεις από το Aljazzera
ΗΠΑ, Γαλλία και Βρετανία βομβαρδίζουν τον Καντάφι - Live από το Aljazeera
ΝΑΤΟϊκά αεροσκάφη βομβαρδίζουν την Λιβύη - Live από το Aljazeera - Updated 22:29
Σαρκοζί: Ξεκινάει η στρατιωτική δράση - Δείτε το βίντεο
Κατελήφθη από τις δυνάμεις του Καντάφι η Βεγγάζη - Νέο Video από την κατάρριψη του αεροσκάφους
Λιβύη: Και αντίστροφα ο χρόνος μετράει...
Οι δυνάμεις του Καντάφι εισήλθαν στη Βεγγάζη - Καταρρίφθηκε αεροπλάνο - Δείτε Video
Οι αντικαθεστωτικοί παραβίασαν την εκεχειρία

Πεδίο μάχης για περισσότερες από 7 ώρες ήταν η Κερατέα

Εκατοντάδες κάτοικοι είναι στο μπλόκο του Οβριόκαστρου και δηλώνουν περισσότερο αποφασισμένοι από ποτέ να μην υποχωρήσουν στην άρνησή τους να γίνει ο ΧΥΤΥ στην Κερατέα. Η λεωφόρος Λαυρίου στο σημείο εκείνο παραμένει κλειστή.

Αργά το βράδυ της Τρίτης δόθηκε στην κυκλοφορία η Λεωφόρος Λαυρίου και στα 2 ρεύματα αφού σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών, το σκαπτικό μηχάνημα κατέστρεψε τα δυο οδοφράγματα που είχαν στήσει οι κάτοικοι κοντά στο χωριό.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, τέσσερις αστυνομικοί τραυματίστηκαν, ενώ από την πλευρά τους οι κάτοικοι κάνουν λόγο για τέσσερις τραυματίες, εκ των οποίων ο ένας σοβαρά. Η αστυνομία προχώρησε σε μία σύλληψη.

Εφτά ώρες διήρκησε συνολικά η «μάχη» μεταξύ κατοίκων της Κερατέας και δυνάμεων των ΜΑΤ την Τρίτη.

Από τις 3 το μεσημέρι έως τις 10 το βραδύ, η περιοχή θύμιζε σκηνικό πολέμου με τα ΜΑΤ να κάνουν εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων, ακόμα και μέσα στο χωριό, δίπλα σε κατοικημένα σπίτια, χωρίς να λογαριάζουν την παρουσία ηλικιωμένων και ανήλικων παιδιών.

Με μεγάφωνα οι κάτοικοι γύριζαν στους δρόμους του χωριού και καλούσαν τους συμπολίτες τους να δώσουν δυναμικό παρόν στα μπλόκα, ενώ κατά διαστήματα χτυπούσαν και οι καμπάνες των εκκλησιών. Όλο το χωριό σαν μια γροθιά έδωσε το παρόν στα μπλόκα και είναι έτοιμοι για δυναμικότερη αντίσταση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Μολότοφ και δακρυγόνα στην Κερατέα - Δείτε video από τα επεισόδια - Updated 00:04

ΔΕΙΤΕ VIDEO ΑΠΟ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ:






Ολυμπία Οδός: Ορατός ο κίνδυνος αναστολής των έργων

Με αναστολή εργασιών απειλείται όλο το έργο της Ολυμπίας Οδού, εάν οι τράπεζες έστω και την τελευταία στιγμή δεν συναινέσουν στην συνέχιση της χρηματοδότησης που έχει σταματήσει από τα τέλη Δεκεμβρίου. Την ίδια στιγμή σταματημένα είναι εδώ και 1,5 μήνα τα έργα στην Ιόνια Οδό που συνδέει το Αντίρριο με τα Γιάννενα ενώ στον Άξονα Κεντρικής Ελλάδας (Ε65) μόνο ένα από τα τέσσερα εργοτάξια της Τέρνα στον κόμβο της Καρδίτσας είναι ανοικτό και αυτό υπολειτουργεί καθώς οι Ισπανικές εταιρείες έχουν κατεβάσει ρολά από καιρό.

Στον αυτοκινητόδρομο έχουν μείνει σύμφωνα με τον Πρόεδρο του σωματείου εργαζομένων κ. Δημήτρη Κάβουρα περί τους 40 εργατοτεχνίτες. Όλοι οι υπόλοιποι έχουν απολυθεί. Προς το παρόν οι διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες βρίσκονται κυριολεκτικά στον αέρα καθώς η πρόταση της κυβέρνησης να βρεθεί μια ενδιάμεση λύση χρηματοδότησης μέχρι να οριστικοποιηθεί το πλαίσιο της νέας συμφωνίας που θα χρειαστεί μήνες, δεν συναντά ευήκοα ώτα.

Οι τράπεζες ζητούν εγγυήσεις από το δημόσιο για την βιωσιμότητα των έργων και επιδιώκουν οριστικές λύσεις για τα έργα, οι οποίες να διασφαλίζουν ότι θα πάρουν πίσω τα χρήματα που έχουν χορηγήσει. Υπό αυτό το πρίσμα και παρά τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης ότι στο τέλος θα βρεθεί λύση έστω και με τις πλάτες του δημοσίου, τα έργα κρέμονται σε μία λεπτή κλωστή. Και ενώ οι συμβάσεις βουλιάζουν τα διόδια εισπράττονται κανονικά!

Είναι χαρακτηριστικό ότι η Ολυμπία Οδός για πρώτη φορά προχθές, προσπάθησε να συνδέσει την συμφωνία με τις τράπεζες με το κίνημα «Δεν Πληρώνω», λέγοντας ότι όσο οι μπάρες θα σηκώνονται, εκείνες θα διστάζουν να «εμπιστευτούν» τα έργα και επομένως να τα χρηματοδοτήσουν.

Παίζουν και ημερομηνίες για την αναστολή
Πληροφορίες μέσα από τα σωματεία εργαζομένων της Vinci στην Κορίνθου-Πατρών αναφέρουν ότι εδώ και λίγες μέρες διακινούνται συγκεκριμένες ημερομηνίες για αναστολή εργασιών με ορόσημο την 27η Απριλίου. Πρόκειται για εφιαλτικό σενάριο που όμως δε αποκλείουν πηγές της κοινοπραξίας και συνδέουν την ημερομηνία με την καταβολή ΦΠΑ από το υπουργείο Οικονομικών, το οποίο όμως θεωρείται προσωρινή λύση και σίγουρα δεν επιλύει τα σοβαρά χρηματοδοτικά προβλήματα του αυτοκινητοδρόμου.

Τις ανησυχίες των εργαζομένων επιτείνει η εντολή που δόθηκε χθες στα εργοτάξια της Vinci να κλείσουν με πόρτες τα τούνελ του έργου, που είναι τα μόνα έργα που προχωρούσαν με εντατικούς ρυθμούς τους τελευταίους μήνες. Πρόσφατα μάλιστα μέσα στα τούνελ κατασκευάστηκαν και μπάρες για να αποφεύγονται ατυχήματα διερχόμενων αυτοκινήτων και φορτηγών.

Όλες αυτές οι προετοιμασίες υποδηλώνουν σύμφωνα με τον Πρόεδρο του σωματείου εργαζομένων η «Γαλαρία» κ. Θεόδωρο Τσελεπή ότι η κοινοπραξία ετοιμάζεται να κατεβάσει ρολά. Όπως εξηγεί η εξέλιξη αυτή «βολεύει» την Ολυμπία Οδό, η οποία θα πάψει να πληρώνει περίπου 2.500 εργαζόμενους που είναι όσοι έχουν απομείνει μετά το «τσεκούρι» των τελευταίων μηνών. «Διαφορετικά διαπραγματεύεσαι με 2.500 απολυμένους» επισημαίνει ο κ. Τσελεπής και τονίζει όταν το έργο θα ξεκινήσει θα προσλάβει όσους χρειάζεται με επιχειρησιακές συμβάσεις.

Από τις 15 Μαρτίου ξεκίνησε η Βάση Δεδομένων για Αδειούχους Φυλακών

Από τις 15 Μαρτίου ξεκίνησε και λειτουργεί η ηλεκτρονική βάση δεδομένων, στην οποία καταχωρούνται πλέον στοιχεία και δεδομένα για κάθε έγκλειστο των ανά τη χώρα σωφρονιστικών καταστημάτων που απολαμβάνει τα ευεργετικά αποτελέσματα του θεσμού των ολιγοήμερων αδειών.

Η επεξεργασία του φιλόδοξου προγράμματος ξεκίνησε τον περασμένο Σεπτέμβριο και μόλις το τελευταίο χρονικό διάστημα ξεπεράστηκαν οι σκόπελοι σε τεχνικό επίπεδο αναφορικά με τις εφαρμογές και τη διαλειτουργικότητα του προγράμματος και σε νομικό επίπεδο, σχετικά με τις όποιες ενδεχόμενες ενστάσεις έθεσε ή προέκυψαν από την ανεξάρτητη Αρχή Προστασίας των Προσωπικών Δεδομένων.

Σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες, η διαδικασία που ξεκίνησε ν’ ακολουθείται είναι να καταχωρίζονται στη βάση δεδομένων από κάθε αστυνομική διεύθυνση στην περιοχή αρμοδιότητας της οποίας βρίσκεται μια φυλακή, τα στοιχεία κάθε έγκλειστου που το αρμόδιο συμβούλιο εκδίδει θετική απόφαση μετά από αίτημα του, για τη χορήγηση ολιγοήμερης άδειας.

Τα στοιχεία αυτά, στη συνέχεια προωθούνται και αναρτώνται στο διαδραστικό σύστημα police online της Αστυνομίας, στο οποίο έχει πρόσβαση και δικαίωμα χρήσης το σύνολο του διαπιστευμένου ένστολου προσωπικού. Μέχρι χθες, σύμφωνα με τις διαπιστώσεις, στη σχετική εφαρμογή του συστήματος είχαν καταχωριστεί τα ονόματα περίπου 190 ονόματα κρατουμένων στους οποίους είχε δοθεί κι απ’ αυτούς, μόνο δύο είχαν φανεί ασυνεπής με το … "ραντεβού" της επιστροφής. Η μία περίπτωση μάλιστα αφορά σε γυναίκα- τρόφιμο των φυλακών του Ελαιώνα της Θήβας, η οποία μάλιστα είχε καταδικαστεί για υπόθεση ανθρωποκτονίας.

Στόχος του προγράμματος είναι ν’ ασκηθεί έλεγχος στον … προσωρινό ελεύθερο βίο των κρατούμενων, καθώς σύμφωνα με τις διαπιστώσεις, ένα κομμάτι της μέσης και της βαριάς παραβατικότητας προέρχεται από δράστες οι οποίοι είναι εφοδιασμένοι με το χαρτί της ολιγοήμερης άδειας.

Έτσι στο πλαίσιο αυτό, προγραμματικός στόχος είναι δημιουργηθούν και νέες εφαρμογές, όπως μεταξύ άλλων η δυνατότητα καταχώρισης της εθνοτικής προέλευσης του δικαιούχου, ενώ σταδιακά και η καταχώριση των περιπτώσεων ατόμων που συνελήφθησαν να διαπράττουν αδίκημα ως αδειούχοι.

Μέχρι πρότινος, οι κατάδικοι οι οποίοι κρίνονταν "αξιόπιστοι" και πως πληρούν τα κριτήρια για να τύχουν του ευεργετικού μέτρου, συνέτασσαν μια τυπικού χαρακτήρα δήλωση για το χώρο στον οποίο σε υποθετική βάση διέμεναν στο διάστημα της προσωρινής ελευθερίας τους, την οποία παρέδιδαν στη διεύθυνση των φυλακών στις οποίες κρατούνται.

Με τα νέα δεδομένα ωστόσο και στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλεται να καταπολεμηθεί ιδιαίτερα το οργανωμένο έγκλημα που καθοδηγείται μέσα από τις φυλακές, καταχωρούνται πλέον όλα τα στοιχεία του δικαιούχου όπως ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, μητρώνυμο και ημερομηνία γέννησης, το ή τα αδικήματα για τα οποία έχει καταδικαστεί, η ώρα και ημερομηνία χορήγησης της άδειας όπως και η αντίστοιχη ώρα και ημερομηνία υποχρεωτικής επιστροφής, καθώς επίσης η διεύθυνση στην οποία δηλώνεται ως προσωρινή διαμονή και ένα τηλέφωνο.

Με αυτό το σύστημα πρωτίστως η αστυνομία και δευτερογενώς οι σωφρονιστικοί, θα έχουν τη δυνατότητα ελέγχου ακόμη και της φυσικής παρουσίας του αδειούχου στη διεύθυνση που έχει δηλώσει, για να διαπιστωθεί αφενός ότι τηρεί τις βασικές προϋποθέσεις χορήγησης της άδειας, αφετέρου ότι δεν "εξαργυρώνει" το ευεργετικό μέτρο με εγκληματικές πράξεις.

Διακόπηκε πλήρως η μεταφορά νερού από τον ταμιευτήρα του Μόρνου

Σοβαρότερες από όσο αρχικά είχε εκτιμηθεί φαίνεται ότι είναι οι επιπτώσεις από τη ζημιά στο κανάλι του Μόρνου που εκτείνεται σε μήκος 100 μέτρων. Επειτα από αυτοψία συνεργείων της ΕΥΔΑΠ προκύπτει ότι:

- Η ζημιά σε τμήμα του καναλιού μεταφοράς νερού από τον Μόρνο προκλήθηκε από κατολίσθηση του εδάφους, κατά πάσα πιθανότητα λόγω των βροχοπτώσεων που σημειώθηκαν στην περιοχή. Το τμήμα του καναλιού που αποκολλήθηκε πλήρως εκτείνεται σε μήκος περίπου 30 μέτρων, ενώ εκτεταμένες ζημιές έχουν προκληθεί σε τμήμα του καναλιού μήκους άλλων περίπου 70 μέτρων (συνολικό μήκος ζημιάς περίπου 100 μέτρα).

- Εχει διακοπεί πλήρως η παροχή νερού από τον ταμιευτήρα του Μόρνου προς το κανάλι μεταφοράς και έχει σταματήσει η κατάκλυση με νερά των περιοχών γύρω από το κανάλι.

- Οι τεχνικές υπηρεσίες της ΕΥΔΑΠ έχουν θέσει σε λειτουργία το δίκτυο μεταφοράς νερού από τις λίμνες Υλίκη και Μαραθώνα προς τις μονάδες επεξεργασίας (διυλιστήρια) ώστε να συνεχιστεί η αδιάλειπτη παροχή νερού στο πολεοδομικό συγκρότημα της πρωτεύουσας.

- Εχουν ήδη ξεκινήσει οι τεχνικές εργασίες για την προσωρινή αποκατάσταση της ζημιάς του καναλιού, με την τοποθέτηση μεταλλικού αγωγού μεγάλης διατομής, οι οποίες εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθούν εντός ολίγων ημερών. Ταυτόχρονα, αρχίζουν οι εργασίες για τη μόνιμη αποκατάσταση της ζημιάς.

Κάλεσε τον Μπέο για την Παρασκευή ο Εισαγγελέας

Την Παρασκευή καλείται ως ύποπτος ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου Αχιλλέας Μπέος, στο πλαίσιο της έρευνας του αθλητικού εισαγγελέα Κωνσταντίνου Σιμιτζόγλου για τις καταγγελίες περί στημένου αγώνα Άρη- Παναθηναϊκού.

Ο κ. Μπέος καλείται να δώσει εξηγήσεις για απόπειρα εκβίασης που φέρεται να διεπράχθη, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, εις βάρος του διαιτητή Γιώργου Δαλούκα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την πορεία της έρευνας δεν προέκυψαν ενδείξεις για τη διάπραξη του αδικήματος της δωροδοκίας.

Δυτική Κρήτη: Μείωση των ψαριών αλλά και των ψαράδων

Πτωτική τάση, ανάλογη της ποσότητας των αλιευμάτων του, παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια ο στόλος των επαγγελματικών σκαφών που δραστηριοποιούνται στη Δυτική Κρήτη.

Ο αριθμός των επαγγελματιών ψαράδων φαίνεται να λιγοστεύει την ίδια στιγμή που παρουσιάζεται και πτώση της παραγωγής. Μια από τις αιτίες, πέρα από τη μείωση του αντικειμένου, φαίνεται να είναι και οι αποσύρσεις επαγγελματικών σκαφών που συνεχίζουν να επιδοτούνται.

Σύμφωνα με στοιχεία της Διεύθυνσης Αλιείας και της ιχθυολόγου κας Μαργαρίτας Μπαρμπούνη, το 1992 στα Χανιά δραστηριοποιούνταν 452 επαγγελματικά σκάφη. Από αυτά τα 12 ήταν διάφορες κατηγορίες 'γρι - γρι', 3 τράτες, 12 μηχανότρατες. Λίγα χρόνια μετά το 1995 ο αριθμός των σκαφών που είχαν καταμετρηθεί ήταν 418, από αυτά 7 'γρι - γρι' και 5 μηχανότρατες.
Το 1998 ο αριθμός των επαγγελματικών σκαφών συνεχίζει να μειώνεται φτάνοντας τα 407, ενώ το 2008 είχαν καταμετρηθεί 342 επαγγελματικά σκάφη.

'Με το επιχειρησιακό πρόγραμμα αλιείας 2000 - 2007 διαγράφηκαν περίπου 50 σκάφη από το κοινοτικό αλιευτικών σκαφών. Σήμερα υπάρχουν στα Χανιά 355 σκάφη στα διάφορα λιμάνια του Νομού. Σε εφαρμογή βρίσκεται το επιχειρησιακό πρόγραμμα αλιείας 2007 - 2013 από το οποίο μέχρι τώρα έχουμε 14 αιτήσεις για απόσυρση. Το πρόγραμμα θα ισχύσει μέχρι τις 31 Ιουλίου του 2011', αναφέρει η ιχθυολόγος.

'Και η αλιεία έχει πληγεί οικονομικά εδώ και χρόνια για αυτό και έχει μειωθεί ο αριθμός των σκαφών. Τώρα με τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει και ο περισσότερος κόσμος έχουμε και μείωση της ζήτησης του ψαριού', δηλώνει στα Χανιώτικα Νέα ο κ. Βαγγέλης Γάβαρης, πρόεδρος των Επαγγελματιών Αλιέων Νέας Χώρας, που αριθμούν περίπου 150 μέλη. Αναφορικά με τους βασικούς λόγους της μη ενασχόλησης με τη θάλασσα ο επαγγελματίας παρατηρεί πως 'κακά τα ψέματα τα αλιευτικά αποθέματα πλέον είναι πάρα πολύ λίγα. Για αυτό και πολλοί βρήκαν την ευκαιρία με την απόσυρση και τράβηξαν έξω τα σκάφη τους. Για ένα σκάφος π.χ. 100 GT (σ.σ. μονάδα μέτρησης ανάλογη των παλιών κόρων) μπορεί να πάρει και 1 εκατ. ευρώ'.

Οι Τούρκοι θέλουν βραχονησίδα δίπλα στη Σαμοθράκη!

Το όνομα της βραχονησίδας δεν είναι τυχαίο, επίσημα ονομάζεται Ζουράφα, όμως για τους ντόπιους είναι η Λαδοξέρα λόγω μιας ουσίας που... μυρίζει πετρέλαιο. Επίσης δεν είναι τυχαία και η θέση της. Έξι μίλια βορειοδυτικά της Σαμοθράκης. Καθορίζει τα όρια μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας και κυρίως την ΑΟΖ!

Έτσι ... φυσικό και επόμενο ήταν να έρθει και η σειρά αυτής της βραχονησίδας να μπει στο μάτι των Τούρκων. Αυτή τη φορά δεν ακολούθησαν την τακτική των κανονιοφόρων, αλλά των ψαράδικων. Ως συνήθως στην περιοχή εμφανίστηκαν τρια αλιευτικά τα οποία φρόντισαν να μπουν μέσα στα χωρικά ύδατα της Ελλάδας προκαλώντας την αντίδραση του Λιμενικού.
Αυτό περίμεναν φαίνεται οι Τούρκοι που αμέσως κινήθηκαν για να ... γκριζάρουν και αυτή την περιοχή.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Το Έθνος” η Τουρκία κατήγγειλε... παρενόχληση των τριών τουρκικών αλιευτικών από δύο σκάφη του Λιμενικού Το ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι η “παρενόχληση” δημοσιοποιήθηκε από το τουρκικό Γενικό Επιτελείο, με την επισήμανση ότι δόθηκαν οδηγίες στο τουρκικό ΥΠΕΞ για να προβεί σε διάβημα διαμαρτυρίας προς την Αθήνα.

Με λίγα λόγια απ' άκρου σ' άκρο στο Αιγαίο η Τουρκία δημιουργεί αμφισβητήσιμα σημεία ώστε να μπορεί να εγείρει αξιώσεις στο μέλλον και η Αθήνα αντιδρά με πολιτική... κατευνασμού.

Ολοήμερο ωράριο στα σχολεία;

Ολοήμερο ωράριο και πρόγραμμα για τα χολεία προτείνεται από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο στο Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας, (ΕΣΥΠ), που θα συνεδριάσει μεθαύριο Τετάρτη. Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να προταθεί να αρχίζει το πρόγραμμα στα δημοτικά σχολεία στις 8 και να λήγει στις 15.00, και μέσα σε αυτό το διάστημα να συμπεριλαμβάνεται γεύμα και διαλείμματα. Στο γυμνάσιο από 8 π.μ. ως 16.00. Οι πρόσθετες ώρες θα περιλαμβάνουν ξένες γλώσσες, εργασίες και θέματα από το περιβάλλον, τον πολιτισμό κλπ.

Μεταξύ των στόχων είναι να εργάζεται ουσιαστικά ο μαθητής μέσα στην τάξη, ενώ είναι ενδεχόμενο και να επιμηκυνθεί η διδακτική περίοδος, για παράδειγμα να υπάρχει ένα συνεχόμενο δίωρο, όπου εκτός από τη διδασκαλία θα περιλαμβάνει και εκπόνηση εργασιών κλπ. Προτείνεται ακόμη η δημιουργία ζωνών μαθησιακών-διδακτικών αντικειμένων που θα διδάσκονται σε ένα ή δύο χρόνια, αντί να διαχέεται η διδασκαλία τους σε όλη τη διάρκεια των ετών του σχολείου.

Προτείνεται επίσης να μη κλείνει το απόγευμα το σχολείο, αλλά να χρησιμοποιείται , ενδεχομένως από το δήμο, για εξωσχολικές δραστηριότητες, έτσι ώστε το σχολείο να ανοίξει μετατρεπόμενο σε ένα πραγματικά ζωντανό κύτταρο της κοινωνίας. Το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο προτείνει και συγκεκριμένο ωράριο για κάθε μάθημα σε συνάρτηση με τα όσα ισχύουν στην Ευρώπη.

Μεγαλόπολη: Ολοκληρώνεται η τηλεθέρμανση

Υπογράφηκε η προγραμματική σύμβαση για την επέκταση κι ολοκλήρωση του έργου. Το έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη" με συνολικό προϋπολογισμό 12.534.366 ευρώ και περιλαμβάνει την επέκταση του υφιστάμενου δικτύου της τηλεθέρμανσης στη Μεγαλόπολη.

Θεωρείται απαραίτητη για την μεγιστοποίηση του οφέλους της λειτουργίας ολόκληρου του συστήματος από ενεργειακή και οικονομική άποψη.

Παράλληλα, θα συμβάλει στη μείωση των εκπεμπόμενων ρύπων σε μια ήδη επιβαρυμένη περιβαλλοντικά περιοχή, ενώ αποτελεί προϋπόθεση για την εύκολη, γρήγορη και οικονομική σύνδεση όλων όσων επιθυμούν να ενταχθούν στο δίκτυο αυτό.

Σταμάτησαν οι εργασίες για την ανέγερση του ναού του Απόλλωνα στην Γαύδο

Από την προηγούμενη εβδομάδα, σταμάτησαν υπό το βάρος των πιέσεων οι εργασίες για την κατασκευή του ναού του Απόλλωνα, από αλλοδαπούς, κατοίκους της ακριτικής Γαύδου.

Το θέμα προκάλεσε το θρησκευτικό συναίσθημα των κατοίκων της Γαύδου, ενώ καθοριστική ήταν και η παρέμβαση του Δημάρχου κου Λαμπάκη που ζήτησε κατ'αρχήν τήρηση της νομιμότητας για να προχωρήσει το παράδοξο εγχείρημα.

Οι διασταυρωμένες πληροφορίες λένε ότι το οικόπεδο που είχε επιλεγεί δεν πληρούσε κανένα κανόνα νομιμότητας ούτε οι αλλοδαποί διέθεταν οικοδομική άδεια.

Παράλληλα οι αλλοδαποί δωδεκαθεϊστές με επιστολή που απέστειλαν πρόσφατα στον Μητροπολίτη Κισάμου κ' Σελίνου κο Αμφιλόχιο, πέραν της παραδοξολογίας του εγγράφου, αρχίζουν να αισθάνονται την περιθωριοποίηση τους από τους κατοίκους του ακριτικού νησιού, λόγω της προσπάθειας ανέγερσης του ναού.

Πάντως με επίσημη αλληλογραφία μεταξύ του κ. Αμφιλόχιου και του Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.Ειρηναίου, το θέμα αποφασίστηκε να συζητηθεί στην επόμενη Ιερά; Σύνοδο της Κρήτης που θα πραγματοποιηθεί μέσα στην Σαρακοστή.

Ενίσχυση της FRONTEX με 44 ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους

Ένα νέο όπλο θα “ενσωματώσουν” μέσα στους αμέσως επόμενους μήνες οι υπηρεσίες της συνοριακής αστυνομίας και τα κομάντο του Frontex που περιπολούν στον Έβρο από τον περασμένο Νοέμβριο.

Σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πηγές ενημέρωσης, η αστυνομία πρόκειται να προβεί στην αγορά 44 σκύλων και θα προκηρύξει διαγωνισμό για τους μελλοντικούς συνοδούς κι εκπαιδευτές, με πόρους που θα εξασφαλιστούν σχεδόν καθ' ολοκληρία από το ευρωπαϊκό ταμείο εξωτερικών συνόρων.

Η εκπαίδευση σκύλων και συνοδών θα γίνουν σε ειδικά προσαρμοσμένες για την περίσταση συνθήκες, ενώ δεν αποκλείεται μεγάλο μέρος της προετοιμασίας να γίνει στα σύνορα και σε πραγματικές συνθήκες έρευνας και περιπολίας 44 σκύλοι, ώστε στο συντομότερο δυνατό χρόνο ν' αποτελέσουν για τους συνοριοφύλακες εκτός από τους πιστότερους φίλους και τους καλύτερους συνεργάτες τους στις καθημερινές μάχες που δίνουν οι σύγχρονοι ακρίτες.

Οι νέοι τετράποδο ανιχνευτές κι ιχνηλάτες από την ημέρα της διάθεσης στα δύσκολα καθήκοντα τους, θα επιχειρήσουν ν' ανακόψουν τα διογκούμενη κύμα της παράνομης εισόδου και να εντοπίσουν όλους όσοι θα θελήσουν να παραβιάσουν την βορειοανατολική οριογραμμή διαχωρισμού της χώρας από τα όμορα Κράτη.

Για το σκοπό αυτό, πρόκειται να διατεθούν στο επίσης ειδικά εκπαιδευμένο ένστολο προσωπικό που θα στελεχώσει τις αρμόδιες υπηρεσίες από την Ηγουμενίτσα μέχρι τον Έβρο, ενώ εκτός της ιχνηλασίας στόχος είναι να μάθουν εκ του παραλλήλου να ψάχνουν και για ναρκωτικά.

Μέχρι τότε, η αστυνομία θα εξακολουθήσει να στηρίζεται στην αποδεδειγμένα επιτυχημένη συμβολή των σκυλών κατά της παράνομες μετανάστευσης και της παράνομης διακίνησης ναρκωτικών, στις περιοχές της Κέρκυρας, των Ιωαννίνων, της Καστοριάς και της Φλώρινας, όπου περιπολούν συνολικά 8 αστυνομικοί σκύλοι.

Στον Έβρο σήμερα υπάρχουν και διενεργούν περιπολίες σκύλοι που ανήκουν σε αξιωματούχους του Frontex και μάλιστα, την περασμένη Τετάρτη στις 23 του μήνα ένας από αυτούς, τραυματίστηκε από Τούρκο δουλέμπορο με μαχαίρι στην ράχη στην προσπάθεια που κατέβαλε ν' αποτρέψει τη διαφυγή του.

Τελικά και παρότι τραυματισμένος ο φιλανδικός σκύλος κατάφερε ν' αφοπλίσει τον δράστη και ουσιαστικά να τον παραδώσει εξουδετερωμένο στον εκπαιδευτή- συνοδό του και στους Έλληνες συνοριοφύλακες που ήταν μαζί τους.

Μετά την αίσια κι επιτυχή έκβαση της επιχείρησης ο φιλανδικός αστυνομικός σκύλος μεταφέρθηκε σε κτηνίατρο για την περιποίηση κι επούλωση του τραύματος, όπως επίσης στο Κέντρο Υγείας των Φερρών οδηγήθηκε ο δράστης, ο οποίος ακινητοποιήθηκε “μαγκωμένος” μέσα στα δόντια του σκύλου.

Συρία: Κατασχέθηκαν πλοιάρια με όπλα από το Λίβανο

Η Τηλεόραση της Συρίας, μετέδωσε το βράδυ της Δευτέρας, ότι βάρκες με φορτία όπλων, κατασχέθηκαν στις ακτές της χώρας, προερχόμενες από το λιμάνι της Τρίπολης, στο βόρειο Λίβανο.

Το τηλεοπτικό κανάλι, ανέφερε ότι οι Σύριοι αξιωματούχοι, υποπτεύονται ότι τα φορτία με τον οπλισμό που προέρχονταν από το Λίβανο, ανήκαν σε υποστηρικτές της Εκσυγχρονιστικής Κίνησης για το Μέλλον, της οποίας ηγείται ο απερχόμενος Λιβανέζος πρωθυπουργός Σαάντ Χαλίλι.

Ο εκπρόσωπος της Εκσυγχρονιστικής Κίνησης για το Μέλλον, Αχμάντ αλ-Χαλίλι, αρνήθηκε την κατηγορία.

Οι υποστηρικτές του Χαλίλι, συνεχίζουν να κατηγορούν τους Σύριους, ότι υποκίνησαν τη δολοφονία του τέως πρωθυπουργού Ραφίκ Χαλίλι, το 2005, πατέρα του σημερινού απερχόμενου πρωθυπουργού.

Η κυβέρνηση της Δαμασκού έχει αποκρούσει τις κατηγορίες πιθανής ανάμιξης στην υπόθεση Χαλίλι.

Εν τω μεταξύ οι οπαδοί του Σύριου προέδρου Μπασάρ αλ-Άσσαντ, προγραμματίζουν να πραγματοποιήσουν μαζικές διαδηλώσεις την Πέμπτη, σε όλη την επικράτεια της χώρας, στο πλαίσιο της αντιπαράθεσης με τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις, που έχουν ξεσπάσει από τις 15 Μαρτίου, σε όλη τη Συρία.

"Διαδηλώσεις υπέρ του προέδρου Άσσαντ και της χώρας, θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη σε κάθε τμήμα της", δήλωσε ο διευθυντής της κρατικής τηλεόρασης Ριμ Χαντάτ.

Από την πλευρά της η αντιπολίτευση της χώρας καταγγέλλει ότι ζητήθηκε από όλα τα σχολεία της χώρας να συμμετάσχουν στη διαδήλωση των οπαδών του Σύριου προέδρου.

Συνεχίζεται η ταλαιπωρία από τα σκουπίδια για τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης

Παρά τις όποιες προσπάθειες της διοίκησης του δήμου να βρεθεί λύση, τα σκουπίδια εξακολουθούν να παραμένουν συσσωρευμένα. Έντονη είναι η δυσφορία των κατοίκων από την κατάσταση αυτή, καθώς τα σκουπίδια που είναι συγκεντρωμένα γαι μέρες στους δρόμους της Θεσσαλονίκης αποτελούν εστίες μόλυνσης.

Η εικόνα στους κεντρικούς δρόμους είναι υποφερτή και πλέον το "βάρος" πέφτει στα στενά δρομάκια της Θεσσαλονίκης, στα οποία παρατηρείται και το μεγαλύτερο πρόβλημα. Υπολογίζεται πως έχουν συσσωρευτεί πάνω από 700 τόνοι σκουπιδιών και απαιτείται περίπου μία εβδομάδα για να ολοκληρωθεί η αποκομιδή.

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Ομάδα Δημιουργίας για τη Θεσσαλονίκη", Κώστας Γκιουλέκας, επισκέφτηκε τον Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων του δήμου Θεσσαλονίκης.

Συναντήθηκε με τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας, Στάθη Αβραμίδη και εργαζόμενους, ενώ στη συνέχεια δήλωσε: "Τα σκουπίδια γίνονται βουνά και έχουν κατακλύσει ολόκληρη τη Θεσσαλονίκη. Εστίες μόλυνσης έχουν δημιουργηθεί έξω από βρεφονηπιακούς σταθμούς και σχολεία, ακόμη και έξω από νοσοκομεία και ποντίκια και άλλου είδους τρωκτικά έχουν κάνει την εμφάνιση τους. Τέτοιες εικόνες ταιριάζουν μόνο σε τριτοκοσμικές πόλεις".

Τέλος, ο επικεφαλής και τα μέλη της "Ομάδας Δημιουργίας για τη Θεσσαλονίκη", επισκέφθηκαν τον προϊστάμενο της εισαγγελίας πρωτοδικών, μετά την κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση που διέταξε για το θέμα των σκουπιδιών.

Hacker από το Ιράν κρύβεται πίσω από επιθέσεις σε μεγάλες εταιρείες

Ένας 21χρονος από το Ιράν φαίνεται πως είναι ο υπεύθυνος για την κλοπή ευαίσθητων πληροφοριών από εταιρία ασφαλείας και την επίθεση σε μεγάλα sites.

Πριν από λίγες ημέρες, έγιναν επιθέσεις σε μεγάλους διαδικτυακούς ιστότοπους όπως είναι οι Google, Microsoft, Yahoo, Mozilla και Skype κλέβοντας δεδομένα από την εταιρία ασφαλείας Comodo και όλοι υποστήριζαν πως ευθύνονταν οι κρατικές υπηρεσίες του Ιράν.

Από την πλευρά τους οι αρμόδιες αρχές της Τεχεράνης δεν τοποθετήθηκαν για το θέμα αυτό.

Όμως ένας 21χρονος Ιρανός ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις κι έδωσε στη δημοσιότητα λεπτομέρειες για το περιστατικό καθώς και το username και το password από το email account του CEO της Comodo, θέλοντας έτσι να αποδείξει ότι αυτός βρίσκεται πίσω από την κλοπή.

Ο 21χρονος έκανε δήλωσε με περηφάνια οτι δεν ανήκει σε καμία ομάδα από hackers, αλλά είναι ένας και μοναδικός hacker με την εμπειρία χιλίων και ότι έκλεψε τα πιστοποιητικά της Comodo ως αντίποινα στο Stuxnet worm, το οποίο χτύπησε τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν.

Πάντως παρά την παραδοχή της επίθεσης του νεαρού κανείς δεν μπορεί να πει στα σίγουρα ότι η κυβέρνηση του Ιράν δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση.

Μολότοφ και δακρυγόνα στην Κερατέα - Δείτε video από τα επεισόδια - Updated 00:04

Εμπόλεμη ζώνη θύμιζε η περιοχή της Κερατέας μέχρι το βράδυ της Τρίτης, καθώς εκατοντάδες κάτοικοι ξεχύθηκαν στους δρόμους για να αποτρέψουν τους εκσκαφείς και τα βαρέα οχήματα να απομακρύνουν τα μπάζα που είχαν τοποθετήσει οι κάτοικοι ως πρόχειρα οδοφράγματα στη Λεωφόρο Λαυρίου.

Μέσα σε λίγα λεπτά, στήθηκε σκηνικό πολέμου με δεκάδες δακρυγόνα, βόμβες μολότοφ, κροτίδες, να εκσφενδονίζονται εκατέρωθεν, με εκρήξεις να ακούγονται ασταμάτητα.

Οι κάτοικοι συγκεντρώθηκαν στο μπλόκο του ΒΙΟ.ΠΑ, όπου αποτελεί το κέντρο διαβουλεύσεων. Δυστυχώς, στις 22:15 μία νέα ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε έξω από την οικία του δημάρχου Λαυρεωτικής, Κωνσταντίνου Λεβαντή, την ώρα μάλιστα που εντός της οικίας βρίσκοταν η οικογένειά του.

Τελικά, λίγα λεπτά μετά τις 21:30, αναχώρησε από την Κερατέα το μηχάνημα εκσκαφών με το χειριστή του, υπάλληλο της Διεύθυνσης Κατασκευής Έργων Συντήρησης Οδοποιίας (ΔΚΕΣΟ) κι έτσι δόθηκε στην κυκλοφορία η Λεωφόρος Λαυρίου, μέχρι το μπλόκο του ΒΙΟ.ΠΑ.

Η οργή των κατοίκων ξεχείλισε όταν η ΔΚΕΣΟ, κατόπιν συνεννόησης με την Ελληνική Αστυνομία και αφού ενημέρωσε εισαγγελέα, ζήτησε τη συνδρομή εκσκαφέων.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, τέσσερις αστυνομικοί τραυματίστηκαν, ενώ από τη μεριά τους οι κάτοικοι κάνουν λόγο για τέσσερις τραυματίες, εκ των οποίων ο ένας σοβαρά.

Στο μεταξύ, νεαροί έβαλαν φωτιά σε απορριμματοφόρα και πέταξαν πέτρες και φωτοβολίδες κατά των ΜΑΤ, ενώ ελικόπτερο της αστυνομίας πετάει πάνω από το δεύτερο μπλόκο, ενισχύοντας τις επίγειες δυνάμεις των αστυνομικών που κάνουν χρήση χημικών.

Με μεγάφωνα γυρίζουν στους δρόμους του χωριού και καλούν τους πολίτες να δώσουν το δυναμικό παρόν στα μπλόκα, ενώ χτυπούν κατά διαστήματα και οι καμπάνες των εκκλησιών.

Όλο το χωριό σαν μια γροθιά βρίσκεται αυτή τη στιγμή στα μπλόκα και είναι έτοιμοι για δυναμικότερη αντίσταση ολόκληρο το βράδυ.

«Τα παιδιά μας έχουν αρρωστήσει, στο γιατρό τα έχουμε τα περισσότερα από τα χημικά και τα δακρυγόνα. Οι αστυνομικοί βαράνε στο ψαχνό», δηλώνει κάτοικος της περιοχής.

«Αν είναι άντρες να έρθουν μέσα στο χωριό με όλη τους την εξάρτηση αλλά να αφήσουν τα χημικά στην άκρη. Eκεί θα δείξουν αν είναι άντρες», δηλώνει μια άλλη κάτοικος.

Οι σφοδρές συγκρούσεις, ξεκίνησαν το μεσημέρι όταν δυνάμεις των ΜΑΤ επιχείρησαν να ανοίξουν το δρόμο που οι κάτοικοι έκλεισαν χθές με μπάζα.

Με μολότοφ οι κάτοικοι, με δακρυγόνα και χημικά τα ΜΑΤ, δίνουν συνέχεια σε μια σφοδρή αντιπαράθεση μηνών. Από τα επεισόδια μεταξύ αστυνομικών και κατοίκων τραυματίστηκαν ένας πολίτης και ένας αστυνομικός.

ΔΕΙΤΕ VIDEO ΑΠΟ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ:






Παναθηναϊκός - Μπαρτσελόνα 76-74

Ο Παναθηναϊκός με 23000 κόσμο στο πλευρό του, υπέταξε τη Μπαρτσελόνα (76-74) και θέλει μια ακόμη νίκη για να έχει την ευκαιρία να σηκώσει με τρέλα άλλο ένα τρόπαιο! Στο 2-1 η σειρά, match ball την Πέμπτη!

Έπειτα το 1-1 στη Bαρκελώνη, οι «πράσινοι» ήθελαν να κρατήσουν χαμηλούς τόνους για τη συνέχεια. Πρέπει να κάνουν το ίδιο και μετά το 2-1, αφού η Μπαρτσελόνα αποχώρησε ξανά με σκυμμένο κεφάλι, αυτή τη φορά στο ΟΑΚΑ των 20.000... τρελαμένων, που έμειναν στο τέλος να φωνάζουν «στη Βαρκελώνη θα είναι ωραία με το έκτο για παρέα»! Έσπασαν καρδιές στο κλειστό, αλλά μόνο αυτή των Καταλανών βρίσκεται με τεχνητή υποστήριξη!

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς άρχισε με πεντάδα... α λα Palau Blaugrana, αλλά γρήγορα άλλαξε σχεδόν όλα τα πρόσωπα. Με τους κλασικούς πενταδάτους σαφώς κι ο Παναθηναϊκός έδειχνε να λειτουργεί καλύτερα. Ο Δημήτρης Διαμαντίδης άφησε στην άκρη το σκοράρισμα κι έδωσε γρήγορα δύο ασίστ, η μία στον Κώστα Τσαρτσαρή για τρίποντο κι η δεύτερη στον Μάικ Μπατίστ για (νέο) κάρφωμα, με το 11-4 του 4' να προϊδεάζει για κάτι εξαιρετικό. Η Μπαρτσελόνα, όμως, είναι... Μπαρτσελόνα και δεν άργησε να αντιδράσει.

Τα άστοχα τρίποντα των Σάτο, Διαμαντίδη και Νίκολας της έδωσαν τη δυνατότητα να πλησιάσει στο σκορ και με τον Άλαν Άντερσον να «εκτελεί» με 5 μαζεμένες πόντους (συν 1/2 βολές του Έραζεμ Λόρμπεκ) μείωσε σε 11-10 στο 8'. Δεν άργησε, μάλιστα, χάρη στον Τέρενς Μόρις, που μπορεί να παίζει και μακριά από το καλάθι, να προσπεράσει κιόλας (16-19 στο 13').

Η άμυνα της Μπαρτσελόνα δεν άφηνε διαδρόμους, το «τριφύλλι» δεν μπoρούσε να φτάσει μέχρι το καλάθι, παρά την ενέργεια του Ντρου Νίκολας, το παιχνίδι από απόσταση έμοιαζε να είναι η καλύτερη λύση. Φώτσης και Διαμαντίδης πήραν τις προσπάθειες πίσω από τα 6,75μ. και δεν έχασαν (31-26 στο 19'). Αν δεν υπήρχαν και τρίποντα των «μπλαουγκράνα»...

Ο Γιάκα Λάκοβιτς με ένα δικό του έκλεισε το πρώτο 20λεπτο στο 33-29, ενώ με την επανέναρξη της αναμέτρησης ο καθόλου συνεπής πίσω από την περιφέρεια Ρίκι Ρούμπιο έβαλε δύο συνεχόμενα, ο Άλαν Άντερσον τα έκανε τρία και πριν καταλάβει κανείς τι έγινε το προβάδισμα άλλαξε χέρια (37-38 στο 22'). Οι παίκτες του «Ζοτς» βρήκαν εγκαίρως λύσεις κοντά στο καλάθι, ο πόιντ γκαρντ της Μπάρτσα όλως παραδόξως ευστόχησε σε ακόμη ένα τρίποντο, αλλά κάπου εκεί ήρθε η ώρα του «μπόμπερ» Νίκολας με 5 συνεχόμενους πόντους να στείλει την ομάδα του στο +6 (49-43 στο 26').

Ο Παναθηναϊκός ήθελε να ξεφύγει ακόμη περισσότερα, αλλά σπαταλούσε διαρκώς τις ευκαιρίες που του παρουσιάζονταν. Αρχικά ο «Μήτσος» έκανε 1/2 βολές στην τεχνική ποινή του... θεατρίνου «Λα Μπόμπα», ο Νίκολας είδε τη μπάλα να τον «πουλάει» αμέσως μετά και το κακό τρίτωσε με «γκολ»-φάουλ του Φραν Βάσκεθ (52-48 στο 29'). Ευτυχώς ο Ρομέιν Σάτο έδειξε σημάδια αφύπνισης και με τρίποντο από τη γωνία βοήθησε η διαφορά να παραμείνει σε ικανοποιητικά επίπεδα για το βαθμό δυσκολίας των Καταλανών (55-49 στο 30').

Το ριμπάουντ συνέχισε να δίνει λύσεις, αλλά το ίδιο έκαναν και τα τρίποντα για τη Μπαρτσελόνα. Όσα δεν έβαλε στη Βαρκελώνη άρχισε να βάζει εδώ. Δύο ο Μόρις, ένα ο Λάκοβιτς, ένα κι ο... σεληνιασμένος Ρούμπιο και... Χ (61-61 στο 34')! Ένα λάθος του Καλάθη χαράμισε ακόμη μία «πράσινη» επίθεση κι ο Τζο Ινγκλές στον αιφνιδιασμό άγχωσε για τα καλά το ΟΑΚΑ (61-63 στο 34').

Και... ξαφνικά Σάτο!!! Ο Κεντροαφρικανός φόργουορντ δε δίστασε από τα 7,5μ. και δίπλα στις συνεχόμενες βολές του Διαμαντίδη «κόλλησε» ένα τεράστιο τρίποντο για το 70-65 στο -2'32''! Ένα επιθετικό ριμπάουντ του Σάτο και μία λάθος πάσα του αρχηγού των «πράσινων» ξανάκαναν θρίλερ το ματς (70-69 στο -1'47'').

Η μπάλα ήταν ηλίου φαεινότερο πως θα πήγαινε στον Διαμαντίδη, εκείνος έκανε το 72-69 στο -1'35'' και στη συνέχεια ήταν η σειρά του Μπατίστ. Κόψιμο στον Ναβάρο, ουρανοκατέβατο κλέψιμο λίγο αργότερα κι ο Παναθηναϊκός είχε την ευκαιρία να «σκοτώσει» τους Καταλανούς. Ο Φώτσης δεν την αξιοποίησε, αφού σούταρε από τα 9 μέτρα κι ενώ είχε ακόμη 4'', ο Σάτο δεν την αξιοποίησε και... θρίλερ ξανά.

Οι 2/2 βολές του Διαμαντίδη στα -13,4'' κράτησαν ζωντανή τη Μπαρτσελόνα, αφού δεν ήθελε περισσότερα από ένα τρίποντο, όμως, έπειτα από πολλά χέρια και πιεστική άμυνα η μπάλα κατέληξε στον Άντερσον. Εκείνος δεν βγήκε έξω για το τρίποντο και με lay up (74-73) άφησε 4'' στον Παναθηναϊκό. Γρήγορο φάουλ, 2/2 βολές Διαμαντίδη και τέλος, παρότι του φάουλ του Νίκολας (στον Λάκοβιτς στα -2'') κράτησε για λίγο ακόμα τον κόσμο όρθιο.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More