Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Συνελήφθη και ο τρίτος δράστης του μακελειού στον Ρέντη

Συνελήφθη στην περιοχή των Αχαρνών - Ο τέταρτος μάλλον έχει διαφύγει στο εξωτερικό

Εξάστερος ο Παναθηναϊκός - Νίκησε τη Μακάμπι στον τελικό

Στην κορυφή της Ευρώπης οι “πράσινοι” για έκτη φορά - Επικράτησε της Μακάμπι στον τελικό της Βαρκελώνης με 78-70 - MVP ο Διαμαντίδης - Εξαιρετικοί οι Σάτο, Μπατίστ. Δάκρυσε ο Ομπράντοβιτς

Αμερικανοί κομάντος σκότωσαν τον Μπιν Λάντεν

Ο επικεφαλής της Αλ Κάιντα, νούμερο ένα καταζητούμενος σε όλο τον κόσμο και φερόμενος ως ο ιθύνων νους των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου στις Η.Π.Α., Οσάμα Μπιν Λάντεν, είναι νεκρός.

Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

ΣΑΛΚΕ - ΙΝΤΕΡ 2-1

Το 5-2 του Μιλάνου δεν άφηνε μεγάλα περιθώρια αισιοδοξίας στην Ίντερ, ωστόσο το χειρότερο για τους «νερατζούρι» ήταν πως η ίδια η εικόνα της ομάδας το τελευταίο διάστημα «πρόδιδε» ότι το θαύμα στο Γκεζερκίρχεν θα έμενε στη… σφαίρα της φαντασίας. Όπως και τελικά έγινε, με τη Σάλκε των Παπαδόπουλου και Χαριστέα να παίρνει τη νίκη με 2-1 και μαζί την πρόκριση από την απογοητευτική απερχόμενη πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Από το ξεκίνημα η Ίντερ προσπάθησε να γίνει το αφεντικό της αναμέτρησης, ωστόσο η Σάλκε έδειχνε ότι δεν ήταν διατεθειμένη να γκρεμίσει ότι έχτισε με κόπο στο Μιλάνο. Το πρώτο σουτ της αναμέτρησης ήταν για τους «νερατζούρι» στο 5’ με τον Σνάιντερ να νικιέται από τον Νόιερ.

Στο 15’ ο Ραούλ απείλησε με κεφαλιά και στη συνέχεια οι Γερμανοί έφεραν το παιχνίδι εκεί που ήθελαν, παγώνοντας συχνά-πυκνά το ρυθμό, ο οποίος σαφώς και δεν είχε καμία σχέση με εκείνον του ματς του Μιλάνο.

Στο 36’ και πάλι οι φιλοξενούμενοι έφθασαν κοντά στο γκολ, ωστόσο ο Νόιερ έβγαλε όμορφα το σουτ του Στάνκοβιτς, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Μαϊκόν βγήκε έξυπνα στην πλάτη της άμυνας της Σάλκε, όμως το κακό του κοντρόλ δεν έδωσε συνέχεια στη φάση.

Τα λεπτά περνούσαν και όλα έδειχναν ότι οι δύο ομάδες θα πήγαιναν χωρίς γκολ στα αποδυτήρια. Ωστόσο ο Ραούλ είχε διαφορετική άποψη και με το 71ο του γκολ στο Τσάμπιονς Λιγκ λίγο πριν τη λήξη του πρώτου μέρους έβαλε μπροστά την ομάδα του αξιοποιώντας την κάθετη μπαλιά του Χουράδο.

Στο δεύτερο μέρος, οι «νερατζούρι» σχεδόν απαλλαγμένοι από το άγχος έφθασαν στην ισοφάριση στο 49’, όταν μετά την κεφαλιά που πήρε ο Λούσιο στο κόρνερ του Σνάιντερ ο Μότα βρήκε τη μπάλα και με προβολή έκανε το 1-1 για την ομάδα του Λεονάρντο.

Με τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού ο Χόβεντες πέτυχε γκολ, το οποίο ωστόσο δεν μέτρησε καθώς ο άσος της Σάλκε υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ, ενώ λίγο νωρίτερα ο Κυριάκος Παπαδόπουλος έφθασε κοντά στο γκολ, με την κεφαλιά του να περνά έξω από την εστία του Σέζαρ.

Ο Έλληνας άσος ήθελε πολύ το γκολ, στο οποίο έφθασε κοντά και πάλι με κεφαλιά στο 64’, ενώ δύο λεπτά αργότερα δέχθηκε την κίτρινη κάρτα καθώς επιχείρησε να σκοράρει με προβολή!

Στο 77’ ήταν η σειρά του Άγγελού Χαριστέα να περάσει στο παιχνίδι, λίγο πριν οι Γερμανοί ανακτήσουν το προβάδισμα, δίνοντας πανηγυρικό τόνο στην πρόκρισή τους στα ημιτελικά. Ήταν μια εκπληκτική πάσα του Ραούλ στον Χόβεντες, ο οποίος φάτσα με τον Σέζαρ δε δίστασε, κεραυνοβόλησε τον Βραζιλιάνο, κάνοντας το 2-1 υπέρ της Σάλκε, η οποία ολοκλήρωσε με τον πιο ιδανικό τρόπο μια επική πρόκριση επί της αγνώριστης Ίντερ που συνειδητοποίησε με τον πιο σκληρό τρόπο ότι η μετά-Μουρίνιο εποχή είναι δύσκολη.

ΤΟΤΕΝΑΜ – ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ 0-1

Χωρίς να πιεστεί στο ελάχιστο, η Ρεάλ Μαδρίτης εξασφάλισε απόψε την πρόκρισή της στα ημιτελικά του Champions League, εκεί όπου την περιμένει από χθες η Μπαρτσελόνα. Η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο επικράτησε με 1-0 της Τότεναμ μέσα στο “Γουάιτ Χαρτ Λέιν”, έχοντας ως... μαξιλάρι ασφαλείας το εντυπωσιακό 4-0 του “Σαντιάγκο Μπερναμπέου”.

Το τραγικό λάθος του Γκόμες στο γκολ των Μαδριλένων, ήταν απλά η επισφράγιση των όσων είδαμε και στα δύο ματς. Στη Τότεναμ όλα πήγαν στραβά, ενώ η Ρεάλ δεν χρειάστηκε ποτέ να ανεβάσει πραγματικά στροφές στις μηχανές. Οι “πετεινοί” μπορεί συνολικά στη διοργάνωση να έκαναν φέτος την υπέρβαση, όμως στα προημιτελικά τους περιμέναμε πιο ανταγωνιστικούς.

Στο αναμενόμενο 4-2-3-1 της Τότεναμ στο ξεκίνημα ο Παβλιουτσένκο κέρδισε τη μάχη από τον Ντεφόε για τη θέση του μοναδικού φορ, ενώ στα αμυντικά χαφ ως παρτενέρ του Μόντριτς επιλέχθηκε τελικά ο Χάντλστοουν, αντί του Σάντρο. Στο αντίπαλο στρατόπεδο, η μοναδική έκπληξη από τον Ζοσέ Μουρίνιο στο επίσης αναμενόμενο 4-2-3-1, ήταν η χρησιμοποίηση του Μαρτσέλο στην τριάδα των χαφ, αντί των Γκρανέρο και Κακά που διεκδικούσαν επίσης τη θέση, με τον Αρμπελόα να παίρνει τη θέση του Βραζιλιάνου στο αριστερό άκρο της άμυνας.

Στο πρώτο δεκάλεπτο η Τότεναμ είχε διάθεση, αλλά σε δύο περιπτώσεις οι Μπέιλ και Μόντριτς προτίμησαν να βουτήξουν στη μεγάλη περιοχή, από το να ολοκληρώσουν τις προσπάθειές τους. Στον αντίποδα, το χαλαρό πλασέ του Οζίλ στο 3' δεν ανησύχησε τον Γκόμες. Με μονομαχίες στο χώρο του κέντρου τα υπόλοιπα 15 λεπτά, με μια Ρεάλ να ελέγχει πλήρως το ρυθμό και την Τότεναμ να μην μπορεί να απειλήσει ουσιαστικά τον Κασίγιας.

Η πρώτη πραγματικά καλή ευκαιρία για την Τότεναμ έγινε στο 27', με τον Λένον να βρίσκει μόνο του τον Παβλιουτσένκο στο ύψος του σημείου του πέναλτι, αλλά τον Ρώσο να πλασάρει... έξω από το γήπεδο. Ένα λεπτό μετά ήταν η σειρά του Παβλιουτσένκο να... βουτήξει εντός της μεγάλης περιοχής, ενώ στο 38' σωστά ακυρώθηκε, για οφσάιντ στο ξεκίνημα της φάσης, γκολ του Μπέιλ.

Η Τότεναμ πήρε κάποια μέτρα στον αγωνιστικό χώρο μέχρι τη λήξη του πρώτου μέρους, αλλά και πάλι από ουσία λίγα πράγματα. Εξαφανισμένοι οι Φαν ντερ Φάαρτ και Μπέιλ, τραγικός ο Παβλιουτσένκο, με το 0-0 να μένει πολύ εύκολα για τη Ρεάλ που δεν φόρτσαρε στο ελάχιστο.

Στο δεύτερο μέρος, τα πάντα τελείωσαν και τυπικά στο 50'. Ο Γκόμες... έπνιξε το κουνέλι στο μακρινό σουτ του Ρονάλντο από 40 και πλέον μέτρα, με τη μπάλα να φεύγει μέσα από τα χέρια του και το 0-1 να είναι γεγονός. Στο 58' ο Παβλιουτσένκο έφτασε κοντά στο 1-1, αλλά η κεφαλιά που επιχείρησε πέρασε ελάχιστα άουτ, ενώ στο 63' ο Ντεφόε στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα νικήθηκε σε μακρινό σουτ από τον Κασίγιας.

Στο 66' ήταν η σειρά του Κακά στην πρώτη επαφή του με τη μπάλα να νικηθεί από τον Γκόμες, ενώ στο 73' η κεφαλιά του Ντεφόε βρήκε το δοκάρι, με τον διεθνή άσο να νικιέται στην επαναφορά από τον Κασίγιας. Λίγα πράγματα στη συνέχεια, με τις πολλές αλλαγές να ρίχνουν ακόμα περισσότερο ενός μετριότατου ποιοτικά ματς.

Απόψε θα μεταφερθούν πίσω στην πατρίδα τους 59 Νιγηριανοί που απελαύνονται

Με ειδική πτήση απελαύνονται απόψε τα μεσάνυχτα 59 Νιγηριανοί από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Οι Νιγηριανοί κρατούνταν στη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής λόγω παράνομης παραμονής στη χώρα και μετά την ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών θα μεταφερθούν στην πατρίδα τους με πτήση τσάρτερ, συνοδευόμενοι από αστυνομικούς.

Κλειστή η χωματερή των Άνω Λιοσίων τουλάχιστον ως αύριο

Μέχρι και αύριο το μεσημέρι θα παραμείνει κλειστή η χωματερή των Άνω Λιοσίων.

Οι εργαζόμενοι βρίσκονται εν αναμονή της απόφασης του Αρείου Πάγου για τους συμβασιούχους και δηλώνουν ότι στην περίπτωση που δεν δικαιωθούν τότε το ... λουκέτο στη χωματερή θα παραμείνει.

Υεμένη: Τα επεισόδια δεν έχουν τελειωμό

Ένας αξιωματικός του στρατού και τέσσερις αστυνομικοί σκοτώθηκαν στη διάρκεια συγκρούσεων βόρεια της Σαναά ανάμεσα στην αστυνομία και σε στρατιωτική μονάδα που προσχώρησε στο κίνημα των αντικαθεστωτικών, ανακοίνωσαν σήμερα στρατιωτικές πηγές.

Οι αστυνομικοί επιτέθηκαν τη νύχτα με αυτόματα όπλα και αντιαρματική ρουκέτα σε στρατιωτικό οδόφραγμα στην Αμραν, 170 χιλιόμετρα βόρεια της Σαναά, διευκρίνισε η ίδια πηγή.

Το οδόφραγμα είχαν στήσει οι στρατιώτες της πρώτης μεραρχίας τεθωρακισμένων, της οποίας ο διοικητής, στρατηγός Αλι Μόχσεν αλ-Αχμάρ, διοικητής και της βόρειο-ανατολικής περιφέρειας της χώρας, ανακοίνωσε στις 21 Μαρτίου ότι τάσσεται στο πλευρό των αντικαθεστωτικών.

Στο μεταξύ, ακόμα ένας διαδηλωτής σκοτώθηκε σήμερα το πρωί στο Αντεν από πυρά στρατιωτών, ανακοίνωσαν ιατρικές πηγές και αυτόπτες μάρτυρες.

ΟΤΕ-ΔΕΗ βγαίνουν πρώτες "στο σφυρί" ως... δείγμα "καλής θέλησης" απέναντι στις αγορές

Σε πρώτο πλάνο περνούν οι αποκρατικοποιήσεις: Πέρα από τις νέες περικοπές δαπανών με επίσπευση της εφαρμογής του ενιαίου μισθολογίου στο Δημόσιο και πιθανή επέκτασή του και στις ΔΕΚΟ, το «μαχαίρι» στα κοινωνικά επιδόματα, τις φοροαπαλλαγές και τις δαπάνες για υγεία και εξοπλισμούς, τις επόμενες ώρες θα γνωστοποιηθεί και το περιεχόμενο του φακέλου με τις μαζικές πωλήσεις εισηγμένων εταιρειών και ακινήτων του Δημοσίου που -σε πρώτη φάση- στόχος είναι να αποφέρουν 15 δισ. ευρώ έως το 2013.

Η Κυβέρνηση καλείται να λάβει δύσκολες αποφάσεις για το ποιες από τις δημόσιες επιχειρήσεις που έχουν και ένα «ειδικό βάρος» πρέπει να προηγηθούν στην λίστα παίρνοντας «χαρτάκι προτεραιότητας» προς πώληση: Ο Πρωθυπουργός άλλωστε πρέπει να στείλει ένα σαφές μήνυμα στις αγορές ότι η κυβέρνηση έχει την βούληση να προχωρήσει σε γενναίες ιδιωτικοποιήσεις και από την άλλη να αντιμετωπίσει τις αντιστάσεις υπουργών και συνδικαλιστών.

Πολύ κουβέντα έχει γίνει για ΔΕΗ και ΟΤΕ, με στελέχη του οικονομικού επιτελείου να σημειώνουν ότι η οποιαδήποτε κίνηση αναφορικά με την αποκρατικοποίηση εισηγμένων ΔΕΚΟ θα πρέπει να είναι προσεκτική. Πρώτα θα γίνουν κινήσεις αύξησης της αξίας των επιχειρήσεων και μετά οι όποιες παρεμβάσεις.

Ωστόσο, η περίπτωση του ΟΤΕ φαίνεται να είναι η πιο προχωρημένη. Εφόσον δοθεί πολιτικά το «πράσινο φως», τότε θα προχωρήσει από φέτος κιόλας η πώληση του 10% των μετοχών του Οργανισμού. Δεδομένου ότι υπάρχει «έτοιμος» ο αγοραστής, η Deutsche Telekom, η κυβέρνηση με την κίνηση αυτή θα στείλει ένα μήνυμα στις αγορές ότι περιορίζει δαπάνες, αυξάνει τα έσοδα και ξεκινάει δυνατά το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων.

H Deutsche Telekom, παρόλο που δεν είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένη από την πορεία της επένδυσής της στον ΟΤΕ, εκτιμάται ότι θ’ αγοράσει, αφενός μεν γιατί μειώνει τον μέσο όρο κτήσης - μέχρι στιγμής έχει δαπανήσει 3,8 δισ. ευρώ για 147 εκατ. μετοχές - αφετέρου δε επειδή καθίσταται πλέον ο βασικός μέτοχος με απόσταση από το Ελληνικό Δημόσιο. Με βάση την τρέχουσα χρηματιστηριακή τιμή της μετοχής του ΟΤΕ, το 10% που ενδεχομένως να διατεθεί στην Deutsche Telekom αποτιμάται σε περίπου 400 εκατ. ευρώ.

Σε ότι αφορά στη ΔΕΗ, υπάρχουν δυο διαφορετικές εισηγήσεις: Υπάρχει η πρόταση για περαιτέρω αποκρατικοποίηση της επιχείρησης μέσω της την πώλησης μονάδων, αλλά και εκείνη που μιλά για διάθεσης νέου πακέτου μετοχών στο Xρηματιστήριο. Στην δεύτερη περίπτωση προβλέπεται η μετοχοποίηση ενός ποσοστού της τάξης του 10%.

Για φέτος σχεδιάζεται και η πώληση του 30% της ΔΕΠΑ. Σε ότι αφορά στα ΕΛΠΕ, ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο πώλησης πακέτου μετοχών, καθώς η αίσθηση ότι η κυβέρνηση θα αναζητήσει έσοδα μέσω της μείωσης του μεριδίου της στα EΛΠE είναι έντονη το τελευταίο διάστημα στην αγορά.

Για τον ΟΠΑΠ προς το παρόν προχωράει η ανανέωση των αδειών των παιχνιδιών που διαχειρίζεται η εταιρεία. Η πώληση μεριδίου του ΟΠΑΠ φαίνεται πως σχεδιάζεται για το 2012.

Αναφορικά με το μέλλον των κρατικών τραπεζών, αυτή τη στιγμή το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων (ΤΠΔ), καθώς και η Αγροτική Τράπεζα (ΑΤΕ) βρίσκονται σε διαδικασία αναδιάρθρωσης, οπότε η οποιαδήποτε κίνηση δεν αναμένεται να γίνει άμεσα.

Για φέτος, αναμένεται να ξεκινήσει και η αξιοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων και λιμανιών της χώρας που, όμως, θα έχει πολλά οφέλη στα επόμενα χρόνια.

Έκλεψαν τα έγγραφα για την χρηματοδότηση της ΓΕΝΟΠ από τη ΔΕΗ!!!!

Απίστευτες διαστάσεις με οσμή σκανδάλου παίρνει πλέον η έρευνα του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λ.Ρακιντζή για τη νομιμότητα των πληρωμών της ΔΕΗ στη ΓΕΝΟΠ, συνολικού ύψους 25 εκατ. ευρώ, την περίοδο 1999 – 2010.

Και ενώ γινόταν λόγος για πόρισμα βόμβα που μιλάει για καραμπινάτες παρανομίες που θα έβγαιναν στη δημοσιότητα πριν το Πάσχα, ξαφνικά κάποιοι έκλεψαν τα αποδεικτικά χαρτιά.

Γυναίκες συνεργάτες του Λ.Ρακιντζή πήγαν χθες στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ στην οδό Χαλκοκονδύλη για να αντιπαραβάλλουν τα στοιχεία που έχουν με τιμολόγια που αφορούσαν σε πληρωμές της ΔΕΗ στη ΓΕΝΟΠ, τα οποία και μετέφεραν σε άλλο χώρο προκειμένου να φωτοτυπηθούν.

Εκεί όμως εμβρόντητες οι συνεργάτιδες του κ. Ρακιντζή αντιλήφθηκαν ότι είχαν εξαφανιστεί τόσο τα φωτοαντίγραφα όσο και προσωπικά τους έγγραφα από την τσάντα τους και αμέσως πήγαν στο αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας όπου και κατέθεσαν μήνυση κατ' αγνώστων.

Η ΔΕΗ ανακοίνωσε πως ξεκινά εσωτερική έρευνα για την απώλεια των εγγράφων.
"Η ΔΕΗ Α.Ε. αντιμετωπίζει με τη δέουσα σοβαρότητα καταγγελία συνεργατών του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, για απώλεια εγγράφων σχετιζομένων με έλεγχο που διενεργούν αναφορικά με την κάλυψη δαπανών συνδικαλιστικών οργανώσεων.
Για το θέμα αυτό η ΔΕΗ Α.Ε. έχει ήδη ξεκινήσει έρευνα, με τη συγκρότηση Επιτροπής, επικεφαλής της οποίας ορίστηκε Γενικός Διευθυντής.

Είναι αυτονόητο ότι στο βαθμό που, μεταξύ των απωλεσθέντων εγγράφων, περιλαμβάνονται έγγραφα που έχουν ήδη χορηγηθεί, αυτά θα διατεθούν άμεσα και εκ νέου, δεδομένου ότι τα αντίστοιχα πρωτότυπα παραμένουν πάντοτε στα αρχεία της Επιχείρησης".

Από την πλευρά της η ΓΕΝΟΠ κάνει λόγο για προβοκάτσια:

"Εάν η κυρία που καταγγέλλει ότι έχασε χαρτιά που βοηθούν στην έρευνα του κυρίου Ρακιντζή δεν μπορεί να τα ξαναβρεί (που είναι σίγουρο ότι μπορεί γιατί όπως διαβάσαμε, ότι πήρε από τη ΔΕΗ ήταν φωτοτυπίες) την προσκαλούμε και αυτή και τον κύριο Ρακιντζή πολύ ευχαρίστως να έρθουν στη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ να τους τα δώσουμε εμείς.Εντός ολίγων λεπτών πολυμελής αντιπροσωπεία της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ με το νομικό της σύμβουλο θα επισκεφθεί το Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας και τον κύριο Εισαγγελέα προκειμένου να ζητήσει να χυθεί άπλετο φως σε αυτή την περίεργη υπόθεση".

Θα παίρνουν άδεια για να δουλέψουν στον ιδιωτικό τομέα!!!

Με κάθε τρόπο προσπαθεί η κυβέρνηση να συγκεντρώσει χρήματα στα ταμεία του δημοσίου. Εκτός από τα νέα μέτρα που θα ανακοινωθούν μέχρι το τέλος της εβδομάδας προσανατολίζεται και στη δημιουργία ελαστικών σχέσεων εργασίας για τους υπαλλήλους του δημοσίου.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, τα υπουργεία Οικονομικών και Εσωτερικών εξετάζουν την περίπτωση να υπάρχει η δυνατότητα στους εργαζομένους του δημόσιου τομέα να διακόπτουν την εργασία τους χωρίς όμως να χάνουν τη θέση τους. Δηλαδή θα παίρνουν άδεια άνευ αποδοχών για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα στη διάρκεια του οποίου θα μπορούν να εργαστούν στον ιδιωτικό τομέα για πλήρη ή μερική απασχόληση.

Ένας από τους στόχους της νέας αυτής πρότασης είναι να θα εξορθολογιστεί η δομή του μισθολογικού κόστους.

Στα πολύ "μαλακά" έπεσε ο Μαντέλης για τα ψευδή πόθεν έσχες

Στα πολύ "μαλακά" έπεσε ο πρώην υπουργός, ο οποίος εκτός από τα αδήλωτα πόθεν έσχες, είχε παραδεχτεί ότι είχε πάρει "¨χορηγία" και από τη Siemens 200.000 μάρκα. Ποινή φυλάκισης 3 ετών με αναστολή επέβαλε το Τριμελές Εφετείο στον πρώην υπουργό Τάσο Μαντέλη για την κατηγορία της μη υποβολής δήλωσης «πόθεν έσχες», τα έτη 2006 και 2007.

Ο κατηγορούμενος πρώην υπουργός δεν παρέστη στο δικαστήριο, ενώ ανάλογη κατηγορία για προηγούμενα έτη έχει παραγραφεί λόγω παρέλευσης 5ετίας.

Η Εισαγγελική πρόταση προς το δικαστήριο ήταν να επιβληθεί ποινή φυλάκισης 4 ετών, πρόταση που αν γίνονταν δεκτή, ο Τάσος Μαντέλης θα έπρεπε να οδηγηθεί στην φυλακή.

Το δικαστήριο επέβαλε στον πρώην υπουργό και παρεπόμενη ποινή ενός έτους στέρησης πολιτικών δικαιωμάτων.

Θα ανακοινώσουν τα μέτρα τον Μάιο... Μάλλον φοβούνται τα Πασχαλινά αυγά!!!

Μόνο γενικές αρχές θα ανακοινώσει την Πέμπτη η κυβέρνηση για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα σταθερότητας, που περιλαμβάνει σκληρά φορολογικά μέτρα και περικοπές μισθών ύψους 23 δις ευρώ.

Παρότι αρχικά είχε σχεδιαστεί να ανακοινωθούν όλες οι λεπτομέρειες, τελικά και με επικοινωνιακούς όρους αποφασίστηκε να μην υπάρξει τώρα συγκεκριμενοποίηση των μέτρων, αλλά αυτό να γίνει τον Μάιο, όταν και θα έλθει το πακέτο στη Βουλή προς ψήφιση.

Το Μέγαρο Μαξίμου αντιλήφθηκε έγκαιρα αυτή τη φορά ότι το κλίμα στην κοινωνία είναι εξαιρετικά βαρύ και φοβήθηκε ότι η παρουσία των βουλευτών και των υπουργών στην επαρχία και αλλού για τις ημέρες του Πάσχα, θα ήταν μία παρακινδυνευμένη κίνηση, εάν στο μεταξύ είχαν ανακοινωθεί τα μέτρα.

Το πακέτο περιλαμβάνει σκληρούς φόρους, αλλά και περαιτέρω μειώσεις μισθών – αν και όχι οριζόντιες περικοπές, όπως διευκρίνισε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου - και αυτό θα μπορούσε να δώσει νέες αφορμές για αποδοκιμασίες ή και επιθέσεις αγανακτισμένων πολιτών εναντίον στελεχών της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ.

Το κλίμα αυτό θεωρείται ότι μετέφεραν στον πρωθυπουργό και αρκετοί υπουργοί, με τους οποίους πραγματοποιεί αυτές τις ημέρες συναντήσεις.

Airbus A380 προσγειώθηκε στο "Ελ. Βενιζέλος" για πρώτη φορά

Εκπληκτοι είδαν όλοι σήμερα να προσγειώνεται στο Ελευθέριος Βενιζέλος το μεγαλύτερο αεροπλάνο του κόσμου.

To μεγαλύτερο εμπορικό αεροσκάφος του κόσμου, ένα Airbus A380 της αεροπορικής εταιρείας Emirates προσγειώθηκε εκτάκτως στο αεροδρόμιο ΕΛ. Βενιζέλος, λόγω ιατρικού περιστατικού. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως ένας επιβάτης έπαθε εγκεφαλικό.

Το γιγαντίαιο αεροσκάφος που ξεκίνησε από το Ντουμπαϊ και είχε προορισμό το Μάντσεστερ ζήτησε άδεια να προσγειωθεί στο ΕΛ. Βενιζέλος καθώς το αεροδρόμιο μας διαθέτει την ειδική άδεια που χρειάζεται για να προσγειωθεί ένα τέτοιο αεροσκάφος.

tatsimbouria: Το "Ελ. Βενιζέλος" διαθέτει άδεια για αεροπλάνα αυτού του τύπου.... Το νοσοκομείο που πήγαν τον άτυχο άνθρωπο, διαθέτει φάρμακα, γάζες, σύριγγες, σεντόνια κλπ;

Μια τρελή τρελή καταδίωξη!!!

Τι μπορεί να συμβεί αν κάποιος σταματήσει στο φούρνο για ψωμί και την ίδια στιγμή κάποιος ψάχνει να βρει τον πιο εύκολο τρόπο για να κάνει μια βόλτα; Μα μια τρελή – τρελή καταδίωξη στην Εθνική Οδό Πατρών – Πύργου!

Περίπου στις 10:30 χθες το πρωί ένας 77χρονος σταμάτησε έξω από φούρνο στη Γαστούνη. Στις μικρές κοινωνίες είθισται σε σύντομες στάσεις οι οδηγοί να αφήνουν το αυτοκίνητο ξεκλείδωτο και τα κλειδιά στη μίζα. Την ίδια ώρα όμως, ένας "γνωστός και μη εξαιρετέος" στην περιοχή αθίγγανος, 40 ετών, έψαχνε για αυτοκίνητο που να έχει αρκετή βενζίνη για να πάει μια βόλτα στα Σαγέικα.

Το αυτοκίνητο του 77χρονου του ήρθε κουτί, το "καβάλησε" κι έφυγε μαζί με έναν φίλο του, με τον ιδιοκτήτη να προσπαθεί να καταλάβει πόσο στραβή μπορεί να είναι μια μέρα που ξεκινά έτσι...

Ο ηλικιωμένος πήγε αμέσως στην Αστυνομία, ενημέρωσε για το συμβάν και άρχισαν οι αναζητήσεις. Οι άνδρες της Ομάδας Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων που περιπολούσαν στην Εθνική οδό, είδαν το αυτοκίνητο να περνά μπροστά τους και ξεκίνησαν καταδίωξη στο 40ο χλμ της Πατρών- Πύργου.

Η καταδίωξη έληξε με τους δράστες να εγκαταλείπουν το αυτοκίνητο στο δρόμο και να χάνονται μέσα στα χωράφια, προς τον καταυλισμό των Σαγεΐκων. Το αυτοκίνητο αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του στη Γαστούνη.

Αυστραλία: Ελεύθερη η γυναίκα που έκαψε τον άντρα της

Ελεύθερη αφέθηκε μία γυναίκα από την Αδελαΐδα, που έβαλε φωτιά στα γεννητικά όργανα του συζύγου της επειδή εκείνος διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση, παρότι κρίθηκε ένοχη για ανθρωποκτονία.

Το δικαστήριο δέχθηκε ότι η 44χρονη Ρατζίνι Ναραγιάν, μητέρα τριών παιδιών, "προκλήθηκε" από τον σύζυγό της όταν έμαθε για την εξωσυζυγική του σχέση και "έχασε τον έλεγχο του εαυτού της" και έτσι την καταδίκασε σε φυλάκιση έξι χρόνων με αναστολή.

Κατά την διάρκεια της δίκης η Ναραγιάν είπε ότι δεν ήθελε να τον σκοτώσει, αλλά "απλά να του κάψει τα γεννητικά όργανα για να μην πάει με άλλη γυναίκα".

Στο δικαστήριο κατέθεσαν και τα δύο ανήλικα παιδιά της, που ανέφεραν ότι επί χρόνια ο 47χρονος πατέρας τους, Σατίς Ναραγιάν, κακοποιούσε τη μητέρα τους.

Η Ρατζίνι Ναραγιάν χρησιμοποίησε εύφλεκτες μεθυλικές αλκοόλες για να πυρπολήσει τα γεννητικά όργανα του συζύγου της, το 2008. Ο ίδιος εξέπνευσε στο νοσοκομείο μία εβδομάδα αργότερα λόγω σοβαρών εγκαυμάτων.

Μαζί με τον Ναραγιάν κάηκε και το σπίτι του ζεύγους αξίας 900.000 δολαρίων Αυστραλίας.

Πιάστηκαν στα «πράσα» διαρρήκτες στην Κέρκυρα

«Αδυναμία» στα καταστήματα των προαστίων της Κέρκυρας είχε ένα «ντουέτο» νεαρών διαρρηκτών, που αποδείχθηκαν αρκετά… ατζαμήδες! Από τις τρεις απόπειρες που έκαναν, μόνο η τελευταία ήταν επιτυχημένη αλλά κι αυτή οδήγησε στη σύλληψή τους.

Οι άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω τον 23χρονο Αλβανό, την στιγμή που έβγαινε μέσα από ένα κατάστημα φορτωμένος με… τηλεκάρτες, τσιγάρα, χρήματα από την ταμειακή μηχανή και άλλα κλοπιμαία. Λίγα λεπτά νωρίτερα, μαζί με έναν 25χρονο Έλληνα, που πρόλαβε αρχικά να διαφύγει αλλά συνελήφθη λίγο αργότερα, είχαν σπάσει τα τζάμια για να μπουν μέσα. Οι… δραστήριοι διαρρήκτες είχαν επιχειρήσει να διαρρήξουν και άλλα δυο καταστήματα στην ίδια περιοχή, αλλά δεν τα είχαν καταφέρει.

Σε ένα κατάστημα εμπορίας μονωτικών υλικών εγκλώβισαν οι αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. δύο νεαρούς τσιγγάνους 22 και 25 χρόνων, την στιγμή που επιχείρησαν να παραβιάσουν την κεντρική είσοδο. Ο 22χρονος συνελήφθη μέσα στο φορτηγάκι του όπου φύλαγε… τσίλιες, ενώ ο 25χρονος τράπηκε σε φυγή προκαλώντας φθορές σε ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο πριν συλληφθεί και αυτός. Στην κατοχή του βρέθηκε ένα κατσαβίδι με το οποίο προσπαθούσε να διαρρήξει την πόρτα του καταστήματος.

Τον εκτέλεσαν με μια σφαίρα στο κεφάλι

Μια εν ψυχρώ εκτέλεση αποκαλύπτουν τα στοιχεία που έρχονται στο φως μετά την πρώτη έρευνα των αστυνομικών στη μάνδρα αυτοκινήτων στο Γέρακα όπου εντοπίστηκε λίγο μετά τις 12.00 νεκρός ο ένας από τους δύο ιδιοκτήτες.

Το αποτρόπαιο έγκλημα ανακάλυψε ο συνεταίρος του άτυχου άνδρα που επέστρεψε από εξωτερικές δουλειές.

Όταν μπήκε στο γραφείο στην οδό Γέρακα 103, είδε τον άνδρα νεκρό με ένα τραύμα στο πίσω μέρος του κεφαλιού.

Αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε ότι ο δράστης ή οι δράστες μάλλον έφυγαν δευτερόλεπτα πριν φτάσει ο συνέταιρος του θύματος καθώς είδε να φεύγει από τη μάνδρα ένα μαύρο πολυτελές αυτοκίνητο.

Μέχρι στιγμής δεν έχει διαπιστωθεί κλοπή και έτσι τα κίνητρα παραμένουν άγνωστα.

Αργολίδα: Είχαν κρύψει τα λαθραία τσιγάρα μέσα σε... ιχθυοτροφείο!!!

Μια άριστα οργανωμένη επιχείρηση στην οποία συμμετείχαν τρεις υπηρεσίες, οδήγησε στην κατάσχεση ενός μεγάλου φορτίου λαθραίων τσιγάρων και την εξάρθρωση του διεθνούς κυκλώματος λαθρεμπόρων που τα έφερε στη χώρα και τα έκρυψε προσωρινά ανάμεσα στα… ψάρια ενός ιχθυοτροφείου!

Η επιχείρηση ξεκίνησε χάρη σε πληροφορίες που είχαν οι αστυνομικοί της Ασφαλείας Ναυπλίου και το Σ.Δ.Ο.Ε., σύμφωνα με τις οποίες ένα λαθρεμπορικό φορτηγό πλοίο θα ξεφόρτωνε τα λαθραία τσιγάρα σε ένα ιχθυοτροφείο, στην θέση «Κορακιά» του Κρανιδίου Αργολίδας. Το προσωπικό των δύο υπηρεσιών παρακολούθησε διακριτικά το ξεφόρτωμα χωρίς να επέμβει, περιμένοντας να φτάσουν οι παραλήπτες του φορτίου.

Πράγματι, λίγο αργότερα έφτασαν τρία φορτηγά με ελληνικές, βουλγαρικές και ιταλικές πινακίδες κυκλοφορίας και οι Έλληνες οδηγοί τους άρχισαν να φορτώνουν τις κούτες με τα λαθραία τσιγάρα. Τότε επενέβησαν οι αστυνομικοί και οι υπάλληλοι του Σ.Δ.Ο.Ε. και τους συνέλαβαν, ενώ ταυτόχρονα έπεφταν στα χέρια των αρχών ο Έλληνας συνιδιοκτήτης του ιχθυοτροφείου και οι δύο Ρουμάνοι φύλακες. Την ίδια ώρα, στη νησίδα «Παραπόλα» στο Πόρτο Χέλι, ταχύπλοα της Ακτοφυλακής επιχειρούσαν να αποτρέψουν το φορτηγό πλοίο να βγει στα διεθνή ύδατα καταδιώκοντάς το, ενώ ο καπετάνιος του έκανε ελιγμούς προσπαθώντας να τα αποφύγει!

Κατά την καταμέτρηση του φορτίου που κατασχέθηκε στα τρία φορτηγά, διαπιστώθηκε ότι ήταν 1.700 μεγάλες κούτες με λαθραία τσιγάρα, δηλαδή γύρω στα 850.000 πακέτα. Οι συλληφθέντες κρατούνται και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα μόλις ολοκληρωθεί η επιχείρηση.

Αναστολή στην προμήθεια ορθοπεδικού υλικού στα νοσοκομεία

Σε αναστολή είναι από σήμερα οι παραδόσεις ορθοπεδικού υλικού στα νοσοκομεία μετά από απόφαση του Πανελλήνιου Συλλόγου προμηθευτών Εμφυτεύσιμου Ορθοπεδικού υλικού εξαιτίας των χρεών.

Τα πρώτα νοσοκομεία που θα υποστούν την διακοπή είναι ο Ευαγγελισμός, το Κρατικό Νίκαιας και το Κρατικό Αθήνας.

Πήγε να βοηθήσει και τον… πυροβόλησαν!

Θα το ξανασκεφτεί πολύ προσεκτικά να σταματήσει για να βοηθήσει ο οδηγός μιας μοτοσικλέτας από την Ζάκυνθο, αν συναντήσει ξανά κάποιον που να φαίνεται ότι έπεσε θύμα τροχαίου! Όταν, από την καλή του καρδιά, θέλησε να βοηθήσει έναν συνάνθρωπό του που έδειχνε τραυματισμένος, κατέληξε ο… ίδιος στο νοσοκομείο!

Ο μοτοσικλετιστής βρήκε ξαφνικά μπροστά του σε ένα δρόμο της Ζακύνθου έναν άγνωστο άνδρα που του ζητούσε να σταματήσει και να τον βοηθήσει, επειδή - όπως ισχυρίστηκε - είχε τραυματιστεί σε τροχαίο. Ο οδηγός μοτοσικλέτας σταμάτησε και κατέβηκε, χωρίς να υποψιάζεται τι θα ακολουθούσε… Ξαφνικά, βρέθηκε αντιμέτωπος με έναν άλλο άγνωστο, που τον πυροβόλησε εν ψυχρώ και του άρπαξε όσα χρήματα είχε!

Όπως αποδείχθηκε, ήταν ο συνεργός του δήθεν τραυματία που ήταν αρκετά… υγιής για να διαφύγει τρέχοντας μαζί του! Ο άτυχος δικυκλιστής τραυματίσθηκε ευτυχώς ελαφρά στο χέρι και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για την παροχή των πρώτων βοηθειών, ενώ οι αστυνομικοί αναζητούν τους δράστες της πρωτότυπης ληστείας.

Συνελήφθη(;) ο βομβιστής του Μινσκ

Ο άνθρωπος που πιστεύεται πως είναι ο δράστης της επίθεσης στο μετρό του Μινσκ το βράδυ της Δευτέρας συνελήφθη σύμφωνα με την αστυνομία. Δυο ύποπτοι, μεταξύ των οποίων ο άνθρωπος που πιστεύεται ότι είναι ο δράστης της επίθεσης, τη Δευτέρα, στο μετρό του Μινσκ, συνελήφθησαν από την αστυνομία, ανακοίνωσε σήμερα η γενική εισαγγελία της Λευκορωσίας.

Μια πρώτη ανάκριση των δυο ανδρών έγινε παρουσία του δικηγόρου τους, δήλωσε ο αναπληρωτής γενικός εισαγγελέας Αντρέι Σβεντ, σύμφωνα με το Ιντερφάξ.

"Με βάση το βίντεο στο μετρό του Μινσκ, ο ένας εκ των δυο είναι σχεδόν βέβαιο ότι είναι ο δράστης της επίθεσης", υπογράμμισε.

Η επίθεση, κατά την οποία σκοτώθηκαν 12 άνθρωποι, προκλήθηκε από εκρηκτικό μηχανισμό 5 ως 7 κιλών ΤΝΤ που είχε τοποθετηθεί σε αποβάθρα σταθμού στο κέντρο της πόλης.

Ο μηχανισμός ήταν τοποθετημένος σε παγκάκι στην αποβάθρα απέναντι από το δεύτερο βαγόνι του συρμού στον σταθμό Οκτάμπρσκαγια, περίπου εκατό μέτρα από το προεδρικό μέγαρο.

Από την έκρηξη της βόμβας, η οποία περιείχε μεταλλικές μπίλιες διαμέτρου ενός εκατοστού, προκλήθηκε κρατήρας διαμέτρου περίπου 80 εκατοστών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
12 οι νεκροί πάνω από 100 οι τραυματίες από την έκρηξη στο μετρό του Μινσκ

Νέο τεστ στη μάχη κατά του καρκίνου του εντέρου

Ένα νέο τεστ για τον καρκίνο του εντέρου αναμένεται να δώσει ζωή σε τρεις χιλιάδες ανθρώπους το χρόνο και ήδη για αυτό το λόγο πήρε το "πράσινο φως" για τη συνέχιση των δοκιμών από την αρμόδια επιτροπή της Βρετανίας.

Το νέο αυτό τεστ ονομάζεται ευέλεκτικη σιγμοειδοσκόπηση και σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες θα αντικαταστήσει την επίπονη διαδικασία της κολονοσκόπησης. Με αυτή τη νέα μέθοδο οι γιατροί θα μπορούν να δουν το τοίχωμα του εντέρου και να απομακρύνουν τυχόν όγκους που αργότερα ενδεχομένως να εξελιχθούν σε καρκίνο.

Ο επικεφαλής του Cancer Research UK δηλώνει πως πρόκειται για ένα επαναστατικό τεστ που δίνει τη δυνατότητα της μείωσης των περιστατικών του καρκίνου του εντέρου κατά ένα τρίτο και τον αριθμό των θανάτων κατά σχεδόν το μισό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο καρκίνος του εντέρου είναι η δεύτερη αιτία θανάοτυ από όγκους στη Βρετανία και μόνο το 2008 πέθαναν 16.259 άνθρωποι ενώ διαγνώστηκε σε 39.991.

ΔΕΚΟ: Σκληρό πρόγραμμα λιτότητας τα επόμενα 4 χρόνια

Αιχμή του δόρατος για τις μεγάλες περικοπές δαπανών που θα οδηγήσουν σε πρωτογενή πλεονάσματα του προϋπολογισμού από το 2012 και εξής, αναδεικνύονται οι ΔΕΚΟ. Όπως διαφάνηκε από τις μαραθώνιες συναντήσεις του πρωθυπουργού με τους επιτελείς της κυβέρνησης, η μείωση δαπανών στο Δημόσιο θα κυριαρχήσει στο πακέτο των πρόσθετων μέτρων των 23 δισ. ευρώ ως το 2015.

Οι συσκέψεις στο υπουργείο Οικονομικών θα κορυφωθούν σήμερα, πριν παρουσιαστούν τα μέτρα στο υπουργικό συμβούλιο την Πέμπτη. Όπως όλα δείχνουν όμως, στο στόχαστρο μπαίνουν πρώτες οι περίπου 100 δημόσιες επιχειρήσεις και οργανισμοί, οι οποίες δεν είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο. Ήδη, στις επιχειρήσεις αυτές του ευρύτερου δημόσιου τομέα οι μισθοί των 25.000 υπαλλήλων έχουν μειωθεί κατά 23%, με αποτέλεσμα ο ετήσιος μέσος όρος αποδοχών να μειωθεί από 40.000, σε περίπου 30.000 ευρώ.

Αντίθετα, στον στενό δημόσιο τομέα των 770.000 υπαλλήλων, η κυβέρνηση ποντάρει πολλά στην εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου, το οποίο αναμένεται να οδηγήσει σε περικοπές αποδοχών στα ρετιρέ, αλλά και αύξηση αποδοχών στους χαμηλόμισθους, ενώ δεν αποκλείεται και αντίστοιχο μισθολόγιο να εφαρμοστεί και για τις ΔΕΚΟ.

Στις εισηγμένες στο Χρηματιστήριο δημόσιες επιχειρήσεις, όπου το Δημόσιο κατέχει πλειοψηφικά ή μειοψηφικά πακέτα μετοχών, αναμένονται επίσης σημαντικές περικοπές στις αποδοχές για όλους σχεδόν τους 50.000 εργαζόμενους. Στις επιχειρήσεις αυτές (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΛΠΕ, ΟΠΑΠ, ΕΥΔΑΠ κλπ) ο μέσος όρος των ετήσιων απολαβών των υπαλλήλων είναι 40.000 ευρώ, σχεδόν διπλάσιες απ' ό,τι στο Δημόσιο.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, από το στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα μπορούν να εξοικονομηθούν έως και 7 από τα 23 δισ. ευρώ, μέσα από περαιτέρω μείωσης του μισθολογικού και λειτουργικού τους κόστους, με μείωση επιδομάτων, εκτός έδρας, βραδινών, υπερωριών και κάθε είδους πρόσθετων αποδοχών στους υψηλόμισθους.

Συγκεκριμένα εκτιμάται ότι συνολικά μπορούν να εξοικονομηθούν:
• από τις ΔΕΚΟ 2,1 έως 3,5 δισ. ευρώ
• από το νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων έως 4,5 δισ.
• από καταπολέμηση της φοροδιαφυγής 4,5 έως 9,3 δισ. ευρώ
• από περικοπές στις κοινωνικές δαπάνες 2,2 με 4,9 δισ. ευρώ
• από περικοπές στο σύστημα Υγείας περίπου 3 δισ. ευρώ
• από αύξηση εσόδων για το υπουργείο Απασχόλησης 4 δισ. ευρώ
• από τις αμυντικές δαπάνες άλλα 2,5 δισ. ευρώ.

Συνολικά από τα 23 δισ. ευρώ που θα χρειαστεί η χώρα για την επόμενη τετραετία, τα 14 δισ. επιδιώκεται να προκύψουν από μείωση δαπανών και τα 9 δισ. από αύξηση εσόδων.

Το νέο ρυθμιστικό σχέδιο για τη Θεσααλονίκη

Τρεις πράσινες γειτονιές, η Τσιμισκή ήπιας κυκλοφορίας, ανάπλαση 46 στρεμμάτων στο Επταπύργιο και την 'Ανω Πόλη, πάρκα σε σταυροδρόμια αλλά και μεταφορά της ΔΕΘ στην Σίνδο ανακοίνωσε η Τίνα Μπιρμπίλη.

Πιο αναλυτικα:
Οι «πράσινες» γειτονιές θα γίνουν στην καρδιά της Θεσσαλονίκης. Διοικητήριο, Αγγελάκη, Βαλαωρίτου όλες υποβαθμισμένες περιοχές θα αναπλαστούν. Θα δοθούν οικονομικά κίνητρα στους πολίτες ώστε να τις επιλέξουν για πρώτη κατοικία.

Η οδός Τσιμισκή θα γίνει δρόμος ήπιας κυκλοφορίας, με τραμ, ιδανικός για πεζούς και ποδηλάτες. Τη μελέτη θα εκπονήσει ο Δήμος Θεσσαλονίκης.

Γύρω από το Επταπύργιο, στην Ανω Πόλη (Γεντί Κουλέ), θα αναπλαστούν 46 στρέμματα. Στο πρώην Στρατόπεδο Στρεμπενιώτη στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης σχεδιάζεται η δημιουργία της βαλκανικής πλατείας.

Επίσης:
Σε πάρκα θα μετατραπούν δρόμοι οι οποίοι διασχίζουν πυκνοδομημένα οικοδομικά τετράγωνα. Στο πρότυπο του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού «Αθήνα Χ4» θα λειτουργήσει και το «Θεσσαλονίκη Χ4».

Στόχος είναι η κατάργηση του «σταυρού» που σχηματίζουν οι ενδιάμεσοι δρόμοι τεσσάρων οικοδομικών τετραγώνων και η μετατροπή του σε "ανάσα" πρασίνου και χώρο αναψυχής.

Τον Ιούλιο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η μελέτη για την ανάπλαση της περιφερειακής Τάφρου. Ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε 9,5 εκατομμύρια ευρώ και επιδιώκεται η ένταξη για χρηματοδότηση του έργου από τα ΠΕΠ για άμεση υλοποίηση. Αυτή η ανάπλαση θα συνεισφέρει στην πόλη χιλιόμετρα πεζοδρόμων και ποδηλατοδρομων.

Τον Σεπτέμβριο, θα προκηρυχθούν από τον Οργανισμό Θεσσαλονίκης (ΟΡΘΕ) οι διαγωνισμοί για πέντε επιμέρους μελέτες σε επίπεδο master plan οι οποίες θα αφορούν τον ανασχεδιασμό όλης της θαλάσσιας ζώνης της πόλης από τη Μηχανιώνα έως το Καλοχώρι.

Θα προκηρυχθεί αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για την ανάπλαση της περιοχής του άξονα Αχειροποιήτου - Αγίας Σοφίας, περιλαμβανομένης της πλατείας Αγίας Σοφίας έως και την παραλιακή λεωφόρο Νίκης.

Θα δημιουργηθούν ακόμη αρχαιολογικές διαδρομές όπως είναι ο «ανατολικός περίπατος», δηλαδή η οδός Δ. Γούναρη από τη θάλασσα μέχρι τη Ροτόντα, και ο «δυτικός περίπατος» από τον Τοπ Χανέ μέχρι την Πλατεία Μουσχουντή.

Από το Ε.Π. ΠΕΡ.Α.Α. (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη, θα χρηματοδοτηθεί το έργο κατασκευής του συμπληρωματικού κεντρικού αποχετευτικού αγωγού λυμάτων, προϋπολογισμού περίπου 35 εκατομμυρίων ευρώ ώστε να σταματήσουν οι περιοδικές υπερχειλίσεις λυμάτων στον όρμο της Θεσσαλονίκης. Ηδη ολοκληρώνεται στη Σίνδο το έργο για την ξήρανση της λυματολάσπης.

Μεταφορά ΔΕΘ στη Σίνδο
Σχετικά με τη μετεγκατάσταση της ΔΕΘ, στο παλιό Ρυθμιστικό Σχέδιο Θεσσαλονίκης (1985) γινόταν αναφορά στη μεταφορά της στη Σίνδο. Σήμερα βρίσκεται σε εξέλιξη διαγωνισμός για την ανάδειξη Τεχνικού Συμβούλου, ο οποίος θα υποβάλει πρόταση σχετικά με τη χωροθέτηση και την ανάπτυξη των νέων εκθεσιακών υποδομών στη Σίνδο και την ανάπλαση των παλαιών εγκαταστάσεων στο κέντρο της πόλης.

Το αναπτυξιακό πρότυπο στο πλαίσιο του νέου Ρυθμιστικού Σχεδίου για τη Θεσσαλονίκη περιλαμβάνει ακόμη:
- την προστασία της γεωργικής γης υψηλής παραγωγικότητας (επαρχίες Λαγκαδά, Γιαννιτσών, Αλεξάνδρειας Ημαθίας, βόρειας Χαλκιδικής).

- τη διατήρηση του βιομηχανικού χαρακτήρα και ενίσχυση της βιομηχανικής-βιοτεχνικής οργάνωσης και ανάπτυξης κυρίως στον άξονα Θεσσαλονίκη - Κιλκίς, αλλά και στους νομούς Ημαθίας και Πέλλας με την εγκατάσταση νέων επιχειρήσεων, την επέκταση των παλιών που σχετίζονται με την γεωργική παραγωγή, καθώς και τη μετεγκατάσταση άλλων επιχειρήσεων από κορεσμένες περιοχές κοντά στη Θεσσαλονίκη.

Τελικά, που θα κάτσει το μπαλάκι του ελλείμματος; Μήπως να το βάζανε στο "Πάμε Στοίχημα";

Υπολογισμοί, κόντρα υπολογισμοί, διαρροές... Με “παλάντζα” μοιάζουν για μια ακόμη φορά τα “στατιστικά”.

Τώρα, και μόλις λίγες μέρες μετά τις “πληροφορίες” για έλλειμμα στο 10,6 του ΑΕΠ, άλλες πληροφορίες θέλουν το έλλειμμα να “κάθεται” στο 10,3%.

Απλά να θυμίσουμε ότι μέχρι να βγάλει τα στοιχεία η ελληνική στατιστική η κυβέρνηση “εκτιμούσε” το έλλειμμα στο 9,4% και μιλούσε για επιτυχημένα μέτρα, ύστερα ήρθε η τρόικα και μίλησε για έλλειμμα στο 9,6% και μίλησε για νέα μέτρα και τελικά μάθαμε για ακόμη πιο... νέα μέτρα λόγω του ότι τελικά το πραγματικό έλλειμμα ήταν άλλο...

Μια τελευταία λεπτομέρεια: Η Eurostat θα ανακοινώσει το “πραγματικό” έλλειμμα χωρίς εικασίες και υπολογισμούς στις 26 Απρίλη, αμέσως μετά το Πάσχα.

Μαζί θα έρθουν και τα μέτρα... Η “σταύρωση” θα έρθει αμέσως μετά το Πάσχα.... Η Ανάσταση θα έρθει ποτέ;

Παραπέμπονται 20 μέλη του ''Δεν Πληρώνω'' για την εισβολή σε αστυνομικό τμήμα στην Κορινθία

Δικογραφία σε βάρος τουλάχιστον 20 μελών του κινήματος "Δεν πληρώνω" σχηματίζει η τροχαία Κορίνθου. Τα μέλη του "Δεν πληρώνω" κατηγορούνται ότι το βράδυ της περασμένης Κυριακής (10-04-2011) εισέβαλαν στα γραφεία του τμήματος Αυτοκινητόδρομων στο Κιάτο και κατέστρεψαν τουλάχιστον 1.000 επιβεβαιωμένες κλήσεις για μη πληρωμή του κομίστρου των διοδίων.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν δύο 40χρονες κι ένας 46χρονος, ύστερα από την εφαρμογή του νόμου για τη μη πληρωμή διοδίων. Η μία εκ των δύο συλληφθέντων αφέθηκε ελεύθερη, μετά την απολογία της και κατόπιν προφορικής εντολής του εισαγγελέα υπηρεσίας, τα ξημερώματα. Η δεύτερη συλληφθείσα και ο 46χρονος άνδρας οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Κορίνθου, νωρίτερα, και στη συνέχεια αφέθησαν ελεύθεροι.

Το χρονικό της υπόθεσης
Δεκάδες μέλη του ''Δεν πληρώνω'' συγκεντρώθηκαν έξω από το αστυνομικό τμήμα και απαιτούσαν την επιστροφή των αδειών κυκλοφορίας, πινακίδων κυκλοφορίας και διπλωμάτων οδήγησης, τα οποία τους είχαν αφαιρεθεί νωρίτερα, γιατί αρνήθηκαν να πληρώσουν διόδια.

Κάποιοι από τους συγκεντρωμένους μπήκαν στο κτίριο, πήραν τα αντίτυπα των βεβαιώσεων παράβασης, τα οποία έκαψαν στο προαύλιο, και στην συνέχεια όλοι μαζί αποχώρησαν. Σύμφωνα με την αστυνομία δράστες ήταν τουλάχιστον 20 άτομα, ενώ σύμφωνα με μέλη του ''Δεν Πληρώνω'', στην εισβολή πήραν μέρος 5 άτομα.

Η Τροχαία Αυτοκινητοδρόμων Κορινθίας σχηματίζει δικογραφία και οι δράστες αναζητούνται για να συλληφθούν, ενώ η αστυνομία σημειώνει ότι «οι πράξεις βεβαίωσης παράβασης θα αναπαραχθούν από τα υπηρεσιακά βιβλία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Εισβολή του ''Δεν Πληρώνω'' σε αστυνομικό τμήμα της Κορινθίας

«Ξεμπλόκαραν» οι λογαριασμοί του δήμου Θεσσαλονίκης

Προσωρινή άρση των μέτρων της δέσμευσης του πενήντα τοις εκατό (50 %) των καταθέσεων του Δήμου στους λογαριασμούς του στις τράπεζες και τα λοιπά πιστωτικά ιδρύματα, το οποίο είχε επιβληθεί με πράξεις της Θ’ ΔΟΥ Θεσσαλονίκης του 2009 και 2010, ανακοίνωσε πριν από λίγο ο δήμος Θεσσαλονίκης μετά από απόφαση του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης.

Η άρση είναι προσωρινή και ισχύει μέχρι την έκδοση οριστικών αποφάσεων επί των προσφυγών που άσκησε ο Δήμος.

Τέλος η ανακοίνωση αναφέρει ότι η διοίκηση του Δήμου θα συνεχίσει τις προσπάθειες της ώστε να υπάρξει πλήρης ανάκληση και των λοιπών περιοριστικών μέτρων που είχαν επιβληθεί σε βάρος του, δηλαδή στέρησης φορολογικής ενημερότητας και εγγραφή προσημειώσεων υποθήκης επί της ακίνητης περιουσίας του.

Ανεξαρτήτων αυτού, η ανάγκη για άμεση νομοθετική ρύθμιση των φορολογικών και ασφαλιστικών οφειλών του Δήμου, ιδίως για πρόστιμα και προσαυξήσεις, παραμένει τόσο δίκαιη όσο και επιτακτική.

Δώρο Πάσχα: Αυτόφωρο για όσους δεν το καταβάλλουν εγκαίρως

Την ενεργοποίηση της διαδικασίας του αυτοφώρου για τους εργοδότες που δεν θα καταβάλουν έγκαιρα το δώρο του Πάσχα, ζητεί με επείγουσα εγκύκλιο προς τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Κοινωνικής Επιθεώρησης ο ειδικός γραμματέας του ΣΕΠΕ.

Στην εγκύκλιο, επισημαίνεται ότι η καταβολή του Δώρου του Πάσχα, εντός ορισμένου χρονικού διαστήματος, δηλαδή το αργότερο μέχρι την Μ.Τετάρτη, «απορρέει από την ισχύουσα νομοθεσία και σε καμία περίπτωση δεν εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια εκάστου εργοδότη. Η αντίδραση της πολιτείας, πρέπει να είναι αυστηρή, άμεση και καθοριστική, ώστε να μην υπάρξουν περιθώρια καταπάτησης της κείμενης νομοθεσίας.

Σε κάθε περίπτωση μη καταβολής του δώρου Πάσχα, μέσα στην τασσόμενη προθεσμία, όπως ορίζεται στις προαναφερόμενες διατάξεις, οι Κοινωνικοί Επιθεωρητές Εργασίας του Σ.ΕΠ.Ε. να επεμβαίνουν άμεσα, διενεργώντας ελέγχους και να βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα, για την άσκηση της διαδικασίας του αυτοφώρου και την επιβολή των σχετικών κυρώσεων».

Στην εγκύκλιο αναφέρεται αναλυτικά ότι, «σύμφωνα με τις διατάξεις της Κ.Υ.Α. 19040/81 (ΦΕΚ 742/Β/81) των Υπουργών Οικονομικών και Εργασίας που εκδόθηκε σε εκτέλεση του άρθρου 1 του Ν. 1082/80 (ΦΕΚ 250/Α780) καθορίζεται πάγια το σύστημα υπολογισμού του Δώρου εορτών Πάσχα, στην οποία προβλέπεται ότι:

- Στο αρ.1, παρ.2 προϋπόθεση καταβολής του επιδόματος Πάσχα 2010 είναι η ύπαρξη απασχολήσεως (εργασιακής σχέσεως) του μισθωτού μέσα στο χρονικό διάστημα από 01-01-2011 μέχρι 30-04-2011.

- Στο αρ.3 παρ.1 ως βάση υπολογισμού του δώρου αποτελούν οι καταβαλλόμενες αποδοχές της 15ης ημέρας πριν από το Πάσχα. Για τους μισθωτούς των οποίων η σχέση εργασίας λύθηκε προ της 15ης ημέρας πριν από το Πάσχα, λαμβάνονται υπόψη οι αποδοχές της ημέρας λύσεως της σχέσεως.

- Στο αρ. 10 παρ.1 ορίζεται ότι η καταβολή του επιδόματος Πάσχα θα γίνει μέχρι την Μεγάλη Τετάρτη. Τα επιδόματα εορτών δεν επιτρέπεται να καταβληθούν σε είδος, αλλά μόνο σε χρήμα.

- Για το επίδομα Δώρου Πάσχα τάσσεται από το νόμο επακριβώς καθορισμένη ημέρα καταβολής η 30η Απριλίου, ώστε με μόνη την πάροδο της δήλης αυτής ημέρας ο εργοδότης να καθίσταται υπερήμερος (Ολ. ΑΠ 40/2002)

- Για την καθυστέρηση καταβολής του Δώρου Πάσχα, το οποίο θεωρείται τακτική αποδοχή, όπως έχει γίνει αυτό δεκτό πάγια από τη Νομολογία του Αρείου Πάγου, επισύρονται οι ποινικές κυρώσεις του ΑΝ. 690/45, όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 8, παρ.1 του Ν. 2336/95.

Με βάση την προαναφερόμενη διάταξη, κάθε εργοδότης ή διευθυντής ή επιτετραμμένος ή με οποιονδήποτε τίτλο εκπρόσωπος οποιασδήποτε επιχείρησης, εκμετάλλευσης ή εργασίας, ο οποίος δεν καταβάλλει εμπρόθεσμα στους απασχολούμενους σε αυτόν τις οφειλόμενες αποδοχές του Δώρου Πάσχα, τιμωρείται κατόπιν μηνύσεως των ενδιαφερομένων ή των οργάνων του Υπουργείου Εργασίας (Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας) ή της οικείας Αστυνομικής Αρχής ή της οικείας επαγγελματικής οργάνωσης των εργαζομένων, με φυλάκιση μέχρι έξι (6) μήνες και χρηματική ποινή, της οποίας το πόσο δεν μπορεί να ορίζεται κάτω του 25% ούτε πάνω του 50% του καθυστερούμενου χρηματικού ποσού. Η εκδίκαση των παραπάνω υποθέσεων γίνεται με τη διαδικασία του αυτοφώρου, όπως προβλέπεται από τα άρθρα 417 επ. του ΚΠΔ».

Champions League: Ελπίζουν σε θαύματα

Λίγες ημέρες πριν τη Μεγάλη Εβδομάδα, θα χρειαστεί κάτι σαν… θαύμα για να μην προκριθούν στα ημιτελικά του Champions League η Σάλκε και η Ρεάλ Μαδρίτης. Η μεν πρώτη υποδέχεται την Ίντερ στη «Φέλτινς Αρένα» με το 5-2 να αποτελεί γερό θεμέλιο πρόκρισης, η δε δεύτερη σκέφτεται ήδη τις τέσσερις μονομαχίες σε διάστημα 18 ημερών με την Μπαρτσελόνα, αφού το 4-0 του «Μπερναμπέου» επί της Τότεναμ τής δίνει αυτή την πολυτέλεια.

Σάλκε-Ίντερ 21:45 (5-2)
Η Σάλκε θέλει να ολοκληρώσει το θαύμα του Μιλάνου και «χτίζοντας» πάνω στο απίθανο 5-2 του «Μεάτσα» να πάρει την πρόκριση για τα ημιτελικά του Champions League θέτοντας εκτός μάχης την πρωταθλήτρια Ευρώπης Ίντερ.

Η γερμανική ομάδα μετρά τρεις νίκες σε ισάριθμα ματς από τη στιγμή που ο Ραλφ Ράνγκνικ ανέλαβε την τεχνική της ηγεσία, με τελευταία το 1-0 επί της Βόλφσμπουργκ. Εκτός πλάνων είναι ο τιμωρημένος Φαρφάν, ενώ ο Κυριάκος Παπαδόπουλος αναμένεται να αγωνιστεί και πάλι στη θέση του μεσοαμυντικού. Οι πρωταθλητές Ευρώπης, που προέρχεται από νίκη με 2-0 επί της Κιέβο Βερόνα, θα κυνηγήσει μία ακόμη μεγάλη ανατροπή. Ο Λεονάρντο δεν θα έχει στη διάθεσή του τον τιμωρημένο Κίβου, αλλά επανέρχεται ο Λούσιο.

Οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί στον διπλό τελικό του Κυπέλλου UEFA το 1997, με τη Σάλκε να νικά 1-0 στο Γκελζενκίρχεν (με σκόρερ τον Μαρκ Βίλμοτς στο 69’), την Ίντερ να επικρατεί με το ίδιο σκορ στον επαναληπτικό του «Μεάτσα» (με σκόρερ τον Ιβάν Ζαμοράνο στο 84’), αλλά τους Γερμανούς να κατακτούν το τρόπαιο με 4-1 στα πέναλτι. Την επόμενη σεζόν οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν στα προημιτελικά και η Ίντερ πήρε την πρόκριση με συνολικό σκορ 2-1 χάρη σε γκολ του Ταρίμπο Γουέστ στην παράταση.

Η Ίντερ, που δύσκολα θα γίνει η πρώτη ομάδα που κατακτά το τρόπαιο του Champions League διαδοχικές σεζόν, συμμετέχει για 11η φορά στα προημιτελικά μετρώντας 8 προκρίσεις, ενώ η Σάλκε είχε αποτύχει να προκριθεί στις δύο προηγούμενες απόπειρές της στα προημιτελικά (1958/59 και 2007/08). Οι «βασιλικοί μπλε», που φέτος έχουν τέσσερις επιτυχίες σε ισάριθμα ματς στην έδρα τους στο Champions League, μετρούν 3 νίκες και 2 ισοπαλίες ως γηπεδούχοι απέναντι σε ιταλικές ομάδες, ενώ οι «νερατζούρι» σε γερμανικό έδαφος έχουν 5 νίκες, 7 ισοπαλίες και 4 ήττες.

Στο όριο των καρτών για τη Σάλκε είναι οι Κλάας Γιαν Χούντελαρ και Μανουέλ Χουράδο, ενώ για την Ίντερ ο Τιάγκο Μότα. Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Σλοβένος Νταμίρ Σκόμινα.

Τότεναμ-Ρεάλ Μαδρίτης 21:45 (0-4)
Πρόβα για τις αναμετρήσεις με τη Μπαρτσελόνα αποτελεί το παιχνίδι στο Λονδίνο κόντρα στην Τότεναμ για τη Ρεάλ Μαδρίτης. Το 4-0 του «Μπερναμπέου» επιτρέπει στον Ζοσέ Μουρίνιο και τους παίκτες του να σκέφτονται από τώρα τις αναμετρήσεις με τους Καταλανούς, αρχικά το Σάββατο για την Primera Division κι εν συνεχεία στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Η Τότεναμ προέρχεται από νίκη με 3-2 επί της Στόουκ και θέλει να αποχαιρετήσει τη διοργάνωση με μία καλή εμφάνιση και νίκη. Ο Χάρι Ρέντναπ δεν υπολογίζει στη βοήθεια του τιμωρημένου Κράουτς, αλλά ετοιμοπόλεμος είναι ο Λένον, ο οποίος είχε αποσυρθεί από την ενδεκάδα των «σπιρουνιών» λόγω αδιαθεσίας λίγο πριν τη σέντρα του πρώτου αγώνα. Η Ρεάλ, που έκανε επιβλητικό πέρασμα από το «Σαν Μαμές» απέναντι στην Μπιλμπάο με 3-0, θα παραταχθεί χωρίς τον τιμωρημένο Πέπε και τους Ντιαρά, Γκάγκο και Λεόν, αλλά στην αποστολή επιστρέφει ο Μπενζεμά.

Οι δύο ομάδες είχαν αναμετρηθεί στα προημιτελικά του Κυπέλλου UEFA της σεζόν 1984/85 με τη Ρεάλ να κερδίζει 1-0 στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» (με αυτογκόλ του Στιβ Πέριμαν στο 15’) και να προκρίνεται στους «4» μετά το 0-0 στη Μαδρίτη. Η «βασίλισσα» φτάνει για 27η φορά στους «8» ευρωπαϊκής διοργάνωσης, αλλά πρώτη μετά το 2003 κι έχει προκριθεί στα ημιτελικά 21 φορές. Η Τότεναμ μετρά δύο ήττες και ισάριθμες ισοπαλίες ως γηπεδούχος απέναντι σε ισπανικές ομάδες.

Παίκτες στο όριο καρτών έχει μόνο η Ρεάλ Μαδρίτης, συγκεκριμένα τους Κριστιάνο Ρονάλντο, Σέρχιο Ράμος, Άνχελ Ντι Μαρία, Ρικάρντο Καρβάλιο και Ραούλ Αλμπιόλ. Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Ιταλός Νικόλα Ριτσόλι.

Το Ιράν επεκτείνει το πρόγραμμα πυρηνικών

Έχει βρεθεί στο στόχαστρο για τα πυρηνικά της σχέδια αλλά δεν είναι αποφασισμένη να κάνει πίσω. Η Τεχεράνη είναι έτοιμη, αντίθετα, να κάνει ένα βήμα πιο πέρα.
To Ιράν είναι έτοιμο να εγκαταστήσει συσκευές φυγοκέντρησης σε νέες εγκαταστάσεις για τον εμπλουτισμό ουρανίου κοντά στην πρωτεύουσά, γράφει ο ιρανικός Τύπος.

Ο επικεφαλής του Ιρανικού Οργανισμού Πυρηνικής Ενέργειας Φερεϊντούν Αμπασί δήλωσε στο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων ISNA ότι οι συσκευές φυγοκέντρησης "τελούν υπό κατασκευή", θα εγκατασταθούν στην περιοχή Φορντό, κοντά στην ιερή πόλη Κομ και η Διεθνής Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) θα ενημερωθεί πριν από την εγκατάστασή τους.

Στην τοποθεσία Φορντό, 160 χιλιόμετρα νότια της Τεχεράνης, θα γίνουν οι δεύτερες εγκαταστάσεις εμπλουτισμού ουρανίου, μετά της Νατάνζ στο κεντρικό Ιράν.

Τις εγκαταστάσεις επισκέφτηκαν πρώτα οι επιθεωρητές της ΙΑΕΑ τον Οκτώβριο του 2009 και Ιρανοί αξιωματούχοι είχαν πει ότι το εργοστάσιο θα αρχίσει να λειτουργεί το καλοκαίρι του 2011 με τουλάχιστον 3.000 συσκευές φυγοκέντρησης για τον εμπλουτισμό ουρανίου.

Το Ιράν θα συνεχίσει τον εμπλουτισμό κατά 20% ουρανίου ώστε να τροφοδοτεί "τέσσερις ή πέντε αντιδραστήρες" για πυρηνική έρευνα που θα κατασκευάσει τα επόμενα χρόνια, ισχύος 10 έως 20 μεγαβάτ, "σε συνάρτηση με τις ανάγκες μας", είπε ο Αμπασί.

Εμπλουτισμένο έως 20%, το ουράνιο μπορεί να χρησιμεύει στη παραγωγή καυσίμου για μη στρατιωτική χρήση. Εμπλουτισμένο σε μεγαλύτερο ποσοστό το ουράνιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για στρατιωτικούς σκοπούς.

Το θέμα του εμπλουτισμού ουρανίου αποτελεί το επίκεντρο της διαμάχης που φέρνει εδώ και χρόνια αντιμέτωπο το Ιράν και τη διεθνή κοινότητα, η οποία υποψιάζεται ότι η Τεχεράνη επιδιώκει να αποκτήσει πυρηνικά όπλα, υπό το πρόσχημα του πυρηνικού της προγράμματος για ειρηνικούς σκοπούς.

Η Τεχεράνη επιμένει ότι ενδιαφέρεται μόνο για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Η ιρανική κυβέρνηση έχει στόχο να προσθέσει 20.000 μεγαβάτ πυρηνικής ενέργειας στο δίκτυο της χώρας.

Το Ιράν έχει πολλά προγράμματα και σχέδια για την επέκταση των πυρηνικών δραστηριοτήτων του, όπως τέσσερις νέους αντιδραστήρες για ερευνητικούς σκοπούς που θα κατασκευαστούν σύντομα.

Το μόνο εργοστάσιο πυρηνικής ενέργειας είναι ο ρωσικής κατασκευής σταθμός στο Μπουσέρ, στο νότιο λιμάνι του Κόλπου, αλλά ο αντιδραστήρας του, ισχύος 1.000 μεγαβάτ, ακόμη δεν έχει τεθεί σε λειτουργία ούτε έχει συνδεθεί με το εθνικό δίκτυο ηλεκτροδότησης.

Ο Αμπασί που ανέλαβε τα ηνία του Ιρανικού Οργανισμού Πυρηνικής Ενέργειας το Φεβρουάριο, μετά το διορισμό του έως τότε επικεφαλής, του Αλί Ακμπάρ Σαλεχί στο υπουργείο Εξωτερικών, είπε ότι ο πρώτος από τους αντιδραστήρες αυτούς "σχεδιάζεται από ιρανούς μηχανικούς" και θα κατασκευαστεί τα "επόμενα τρία με τέσσερα χρόνια".

Οι αντιδραστήρες προορίζονται για την παραγωγή ραδιοϊσοτόπων και θα επιτρέπουν την έρευνα και την ανάπτυξη στον πυρηνικό τομέα.

Το Ιράν που διαθέτει ήδη έναν αντιδραστήρα για ιατρική έρευνα, ισχύος 5 μεγαβάτ, στην Τεχεράνη, ο οποίος κατασκευάστηκε από τους Αμερικανούς πριν από την Ισλαμική Επανάσταση του 1979, είχε ανακοινώσει τον Ιούνιο του 2010 την πρόθεσή του να αποκτήσει έναν δεύτερο αντιδραστήρα στα "επόμενα πέντε χρόνια" και "αρκετούς" άλλους μελλοντικά, χωρίς να διευκρινίσει πότε.

Ο Αμπασί είπε ότι η χώρα του θα είναι σε θέση να κατασκευάσει μέσα στο "χρονικό διάστημα που επιθυμεί" ράβδους καυσίμου τους οποίους χρειάζεται για τους αντιδραστήρες της στην Τεχεράνη.

Σύμφωνα με ιρανούς αξιωματούχους, το Ιράν θα παράξει τις πρώτες ράβδους του το Σεπτέμβριο του 2011, παρά τις επιφυλάξεις ορισμένων αρχηγών δυτικών κρατών ότι η Τεχεράνη δεν διαθέτει την απαραίτητη τεχνολογία.

Η αποκάλυψη το 2009 από τις υπηρεσίες πληροφοριών δυτικών χωρών των εγκαταστάσεων στο Φορντό, των οποίων η κατασκευή έμενε μυστική, προκάλεσε σοβαρή κρίση και την ενίσχυση των κυρώσεων σε βάρος του Ιράν το καλοκαίρι του 2010.

Κρεμάστηκε από δέντρο λόγω ερωτικής απογοήτευσης

Tέλος έβαλε στη ζωή της μια 22χρονη από τα Φίλια της Ξάνθης, λόγω ερωτικής απογοήτευσης.

Όπως αποκάλυψε η εφημερίδα «Εμπρός», η 22χρονη ήταν μια νέα και όμορφη κοπέλα και ο απροσδόκητος θάνατός της έχει σοκάρει τη μικρή κοινωνία των Φιλίων.

H νεαρή, που εργαζόταν στον Ίασμο, επηρεασμένη έντονα από ερωτική απογοήτευση οδηγήθηκε το βράδυ της Κυριακής σε ερημική τοποθεσία πίσω από ποιμνιοστάσιο της οικογένειάς της στα Φίλια και κρεμάστηκε από δέντρο.

Παράταση για ΦΠΑ και δηλώσεις

Το Υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνει ότι για την διευκόλυνση των πολιτών παρατείνεται η προθεσμία υποβολή των εκκαθαριστικών δηλώσεων ΦΠΑ έτους 2010 με την χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου μέσω του TAXISnet, μέχρι τις 20 Απριλίου.

Επιπλέον, παρατείνεται ως τις 5 Μαΐου 2011 η υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος των επαγγελματιών που ασκούν ατομική επιχείρηση ή είναι ελεύθεροι επαγγελματίες που τηρούν βιβλία Γ΄ κατηγορίας, η οποία έληγε στις 18 Απριλίου 2011, και ολοκληρωνόταν μέσα σε 11 μέρες, με εξαίρεση στις 26 Απριλίου 2011, με αρχή για το ψηφίο 1 στις 18 Απριλίου και λήξη για τα ψηφία 60, 70, 80, 90 και 00, όπως αντίστοιχα δόθηκε προθεσμία υποβολής και για τους τηρούντες βιβλία Α΄ και Β΄ κατηγορίας ή μη τηρούντες.

Για την προθεσμία υποβολής των δηλώσεων των Ο.Ε., Ε.Ε., κοινωνιών, κοινοπραξιών κλπ., που τηρούν βιβλία Γ΄ κατηγορίας και όσες έχουν αντικείμενο εργασιών την αντιπροσώπευση ή πρακτόρευση ασφαλιστικών εταιρειών κλπ, εφόσον οι δηλώσεις υποβάλλονται μέσω ΔΟΥ, στην περίπτωση υποβολής μέσω διαδικτύου, ορίζεται ως καταληκτική ημερομηνία στις 28 Απριλίου, ανεξαρτήτως ΑΦΜ (η ημερομηνία έληγε αρχικώς στις 15 Απριλίου 2011, ανεξαρτήτως ΑΦΜ).

Αποκλειστικά και μόνο για περιπτώσεις προβλημάτων στην επικοινωνία με τον ειδικό δίκτυο TAXISnet ή στις περιπτώσεις που δεν υπάρχει η δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής των δηλώσεων των ατομικών επιχειρήσεων, των ελευθέρων επαγγελματιών και των εταιριών (Ο.Ε., Ε.Ε., κοινοπραξιών, κοινωνιών κλπ) και λόγω της υποχρεωτικής εφαρμογής για πρώτη φορά των δηλώσεων αυτών στις ΔΟΥ, εντός πέντε εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής της δήλωσης τους μέσω διαδικτύου, με βάση το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ τους.

Η προθεσμία υποβολής δηλώσεων στοιχείων ακινήτων του έτους 2011, που υποβάλλονται στη ΔΟΥ, ορίζεται στις ίδιες ημερομηνίες με τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος για τους υπόχρεους της δεύτερης παραγράφου.

Πάτρα: "Τη σκότωσα για να την γλιτώσω"

Αργά του απόγευμα της Δευτέρας σκότωσε την ηλικιωμένη σε διαμέρισμα της οδού Υψηλάντου 108, με το καλώδιο του φορτιστή του κινητού τηλεφώνου. Από την πρώτη στιγμή οι έρευνες στράφηκαν στην 35χρονη γυναίκα στην οποία είχαν εμπιστευτεί από τον περασμένο Νοέμβριο τα παιδιά της άτυχης ηλικιωμένης, την φροντίδα της, καθώς αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας και χρειαζόταν επιτήρηση.

Η αστυνομία ειδοποίησε φίλη της 35χρονης στην οποία και τηλεφώνησε η φερόμενη ως δράστιδα, η οποία ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ. Χθες, η Βουλγάρα οικιακή βοηθός οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της Γιώργο Κονταξή "από την πρώτη στιγμή ομολόγησε, λέγοντας πως δεν ήξερα τι έκανα. Ένας ακόμη ισχυρισμός της ήταν πως το έκανε από οίκτο επειδή την έβλεπε να υποφέρει".

Το μόνο σίγουρο όπως σημείωσε ο κ. Κονταξής, είναι πως έχει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα και θα ζητήσουν εξέταση και από ειδικό, ενώ σημαντική στην απόφασή της να προβεί σε αυτή την ενέργεια, ήταν η επήρεια του αλκοόλ, μεγάλες ποσότητες από το οποίο είχε καταναλώσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πάτρα: Την στραγγάλισε με καλώδιο η γυναίκα που... τη φρόντιζε!!!

Πολυτελές χωριό με bungalows για τους παράνομους μετανάστες στον Έβρο

Σύμφωνα με το Βήμα, η πρόταση για τη δημιουργία ''Πρότυπου κέντρου υποδοχής και φιλοξενίας παρανόμων μεταναστών'' υποβλήθηκε τον Φεβρουάριο στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη από έναν γερμανικό όμιλο ενώ συμμετέχει ελληνική κατασκευαστική εταιρεία.

Το ''χωριό'', αξίας ενός εκατομμυρίου ευρώ, θα αποτελείται από οικίσκους με κλιματισμό, ενώ θα προσφέρεται διατροφή με ειδικό διαιτολόγιο για χριστιανούς και μουσουλμάνους.

Σύμφωνα με τα σχέδια θα δημιουργηθούν χώροι ψυχαγωγίας, πρότυπη νοσηλευτική μονάδα, οικήματα για πλυντήρια ρούχων ενώ σε όλους τους παράνομους μετανάστες θα δίνονται ειδικά σετ υποδοχής με είδη ρουχισμού και καθαριότητας, που θα περιλαμβάνουν οδοντόβουρτσες, οδοντόκρεμες, σετ ξυριστικών, πετσέτες, σεντόνια, κουβέρτες και άλλα αναγκαία είδη ενώ στις μητέρες με βρέφη θα παραδίδονται αμέσως κούνιες, μπιμπερό, πάνες.

Κάθε οικίσκος θα έχει θερμαντικά σώματα και air condition. Θα έχει πέντε διαμερίσματα στα οποία θα διαμένουν από δύο άτομα. Το κάθε διαμέρισμα θα έχει διπλή κουκέτα, κουνουπιέρα, διάφορα αξεσουάρ και δύο καθρέφτες κατά τα πρότυπα του αμερικανικού στρατού.

Εντυπωσιακή θα είναι η μέριμνα για τη σίτιση των μεταναστών.Στο σχετικό έγγραφο προβλέπεται :''ο καθορισμός των τριών γευμάτων ημερησίως, θα γίνεται με γνώμονα την ισορροπημένη διατροφή, τους θρησκευτικούς περιορισμούς και τις ιδιαίτερες διατροφικές ανάγκες για εγκύους, παιδιά, ασθενείς και βρέφη''.

Σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις το ημερήσιο κόστος διαμονής των 250 παρανόμων μεταναστών σε αυτό το χωριό θα ανέρχεται περίπου στα 5.000 ευρώ.

Σχετικά με τον φράχτη, δεν έχει ακόμη ξεκινήσει η κατασκευή του, όμως ολοκληρώθηκαν οι μελέτες και θα ξεκινήσει σύντομα το έργο.

Ο Φράχτης μήκους 12,5 χλμ θα κατασκευαστεί μεταξύ Νέας Βύσσας και Καστανιών στα σύνορα της Ελλάδας με τη Τουρκία αποτρέποντας μέρος λαθρομεταναστών που περνούν μέσω των χερσαίων συνόρων.

Ο φράχτης θα είναι στα πρότυπα των φραχτών ΗΠΑ - Μεξικού και Ισπανίας - Μαρόκου με αγκαθωτό συρματόπλεγμα, θερμικές κάμερες κλπ. Η κατασκευή του θα είναι πιθανότατα από τσιμέντο και με σιδερένιους στύλους που θα εκτείνονται σε μεγάλο ύψος ενώ δεν θα γίνει χρήση ηλεκτροφόρου συρματοπλέγματος.

Ρέππας: Άμεσες μειώσεις στα διόδια

Εξορθολογισμό της τιμής των διοδίων υποσχέθηκε πως θα φέρει την ερχόμενη Δευτέρα ο υπουργός Μεταφορών κ. Δημήτρης Ρέππας μιλώντας σε βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κατά την συνεδρίαση του σχετικού κοινοβουλευτικού τομέα εργασίας (ΚΤΕ).

Αναλυτικά ο υπουργός είπε πως θα ρίξει την τιμή ανά χιλιόμετρο σε 3 λεπτά από 4 έως 6,5 που κυμαίνεται σήμερα και αφορά στο σύνολο του οδικού δικτύου, ενώ συμπλήρωσε πως η μείωση ενδεχομένως να ισχύσει από τις ημέρες του Πάσχα στην διάρκεια των οποίων παρατηρείται έντονη κίνηση στους αυτοκινητόδρομους.

Ρόδος: Ξεβράστηκαν τρία νεκρά δελφίνια

Ανησυχία έχει προκαλέσει στους ειδικούς επιστήμονες το γεγονός! Οι κάτοικοι της περιοχής Σορωνής, Καλαβαρδών και Καμείρου Σκάλας, εντόπισαν τα τρία νεκρά δελφίνια διαδοχικά στην ακτή, χθες το μεσημέρι.

Αμέσως ειδοποίησαν τις αρμόδιες αρχές και επιτόπου έφθασε κλιμάκιο της Διεύθυνσης Δασών Δωδεκανήσου και στελέχη του Υδροβιολογικού σταθμού της Ρόδου. Τα δελφίνια αποτελούν ένα σπάνιο είδος θηλαστικού που εποπτεύεται από το Δασαρχείο.

Το μικρότερο από τα θηλαστικά αυτά έφθανε σε μήκος τα δύο μέτρα ενώ το βάρος τους υπολογίζεται σε περίπου 100 κιλά το καθένα. Οι αρμόδιοι υπάλληλοι δεν διαπίστωσαν κάποια τραύματα ή χτυπήματα, γεγονός που δημιουργεί ερωτήματα για τους λόγους που βρέθηκαν νεκρά.

Σε συνεργασία με την δημοτική ενότητα Καμείρου πάντως, ξεκίνησε διαδικασία υγειονομικής ταφής των θηλαστικών αυτών, αφού προηγουμένως πάρθηκαν δείγματα για να γίνει σχετικός έλεγχος, που θα μπορούσε να φανερώσει τα αίτια θάνατου τους.

Αναστέλλουν την απεργία οι εργαζόμενοι στα Ελληνικά Πετρέλαια

Αναστέλλεται από σήμερα η απεργία των εργαζομένων στα Ελληνικά Πετρέλαια, με απόφαση της Ομοσπονδίας τους, ενόψει δύο συναντήσεων με τη διοίκηση της εταιρίας που έχουν προγραμματισθεί για σήμερα και αύριο.

Η δεκαήμερη απεργία ξεκίνησε την προηγούμενη Κυριακή και λήγει αύριο το πρωί. Ήδη είχε αποφασιστεί νέα 7ήμερη απεργία, η οποία αναστέλλεται. "Ευχόμαστε η απόφασή μας για αναστολή να αποδειχθεί ότι συμβάλει στην εκτόνωση", αναφέρει η Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Πετρελαιοειδή, Διυλιστήρια και Χημική Βιομηχανία σε αποψινή ανακοίνωση.

Internet: Και οι γυναίκες βλέπουν πορνό

Ποιος είπε ότι μόνο οι άνδρες βλέπουν σελίδες με πορνογραφικό υλικό στο ίντερνετ. Κάθε άλλο. Και οι γυναίκες φαίνεται πως δεν πάνε πίσω.

Ολοένα περισσότερες γυναίκες καταφεύγουν σε πορνογραφικό υλικό στο διαδίκτυο για την ψυχαγωγία τους ενώ πολλές δηλώνουν μάλιστα ότι έχουν εθιστεί, σύμφωνα με στοιχεία ψυχολόγων και οργανώσεων για τις τάσεις των χρηστών του διαδικτύου.

Οπως υποστηρίζει ο Τζέισον Ντιν της βρετανικής οργάνωσης Quit Porn Addiction, που προσφέρει συμβουλευτικές υπηρεσίες σε άτομα που έχουν εθιστεί στην πορνογραφία στο διαδίκτυο, σχεδόν ένας στους τρεις πελάτες του είναι γυναίκες που προσπαθούν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημά τους.

Πριν από δύο χρόνια το ποσοστό των γυναικών που κατέφευγε στην οργάνωσή του ήταν μηδενικό. «Θυμάμαι που ήρθα σε επαφή με την πρώτη γυναίκα πελάτισσά μου και σκεφτόμουν ότι ήταν κάτι ασυνήθιστο. Σήμερα, συμβουλεύω περίπου 70 γυναίκες τον χρόνο, που έρχονται για δικό τους πρόβλημα και όχι του συντρόφου τους», είπε ο κ. Ντιν. Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές στον τρόπο που τα δύο φύλα εθίζονται στην πορνογραφία.

Η διαδικασία της έκθεσης, του εθισμού και της απευαισθητοποίησης στις σκληρές πορνογραφικές εικόνες ακολουθούν τα ίδια πρότυπα. Η βασική ωστόσο διαφορά μεταξύ των δύο φύλων έγκειται στην ενοχή που αισθάνονται οι γυναίκες για αυτή την πράξη σε αντίθεση με τους άνδρες.

«Ο εθισμός στο πορνό θεωρείται πρόβλημα των ανδρών - συνεπώς δεν είναι αποδεκτό για τις γυναίκες. Υπάρχει η αίσθηση μεταξύ των γυναικών ότι πρόκειται για κάτι κακό, βρόμικο και λάθος», προσέθεσε ο κ. Ντιν. Και ενώ μία στις έξι γυναίκες δηλώνει ότι παρακολουθεί πορνό στο Διαδίκτυο, μία βρετανική έρευνα του 2006 έδειξε ότι το 17% των γυναικών χαρακτηρίζει τον εαυτό του «εθισμένο».

Οι γυναίκες που παρακολουθούν συχνά ταινίες πορνό στο διαδίκτυο έχουν αυξημένες πιθανότητες να εμφανίσουν κατάθλιψη ή να υποφέρουν από χαμηλή αυτοεκτίμηση, καθώς δεν μπορούν να συμβιβάσουν τη σωματική ευχαρίστηση που λαμβάνουν από αυτό με την πνευματική αποστροφή που αισθάνονται προς το συγκεκριμένο θέαμα.

«Το πορνό έχει μία άμεση επενέργεια στο ανθρώπινο σώμα, εγκέφαλο και ψυχισμό, ακόμη και εάν αποδοκιμάζεις αυτό που βλέπεις... Ετσι οι γυναίκες έρχονται σε μία κατάσταση που το σώμα τους λέει "ναι" και το μυαλό τους λέει "όχι" - και αυτό μπορεί να τους προκαλέσει αναστάτωση», εξήγησε ο ψυχοθεραπευτής Φίλιπ Χόντσον του Βρετανικού Συλλόγου Συμβουλευτικής και Ψυχοθεραπείας.

Aλιευτικό στο Πόρτο Xέλι δεν είχε... κυβερνήτη και έγγραφα αξιοπλοΐας!!!

Αλιευτικό σκάφος με τετραμελές πλήρωμα, που δεν είχε έγγραφα αξιοπλοϊας και στο οποίο δεν επέβαινε ο κυβερνητής του που αναζητείται, εντοπίστηκε χθες το πρωί από τις λιμενικές αρχές να πλέει ακυβέρνητο, λόγω μηχανικής βλάβης, στη θαλάσσια περιοχή του Αγίου Αιμιλιανού στο Πορτο χέλι.

Οι λιμενικές αρχές προχώρησαν στη σύλληψη του πληρώματος του σκάφους. Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα, δύο από τα μέλη του πληρώματος δεν είχαν ταξιδιωτικά έγγραφα, ενώ εναντίον του ενός εκκρεμούσε απόφαση για απέλαση.

Το αλιευτικό σκάφος, στο οποίο παρατηρήθηκε ελεγχόμενη εισροή υδάτων, μικρής έκτασης, ρυμουλκήθηκε στο λιμάνι και του απαγορεύθηκε ο απόπλους.

ΟΤΕ: Ψάχνουν μίζες για την περίοδο 2003-2006

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ μιλούν για μίζες σε στελέχη του ΟΤΕ και των θυγατρικών του, από θυγατρικές της εταιρείας Comverse Technology Inc. Μόλις έγινε γνωστή η υπόθεση, η Διοίκηση του Ομίλου ΟΤΕ έδωσε αμέσως εντολή για την πλήρη διερεύνηση και διαλεύκανση της υπόθεσης.

Σύμφωνα δημοσίευμα του Bloomberg η υπόθεση αφορά τη χρονική περίοδο 2003-2006 και έχει σχέση με ποσό 536.000 δολαρίων που φέρονται να έλαβαν άτομα σχετιζόμενα με τον ΟΤΕ από την αμερικανική εταιρία Comverse Technology για προμήθεια υλικών, εξοπλισμού και τηλεπικοινωνιακών συστημάτων για την Cosmote, και τις θυγατρικές της σε Σκόπια και Ρουμανία.

Όπως προκύπτει από έγγραφο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ οι πληρωμές αυτές είχαν ως αποτέλεσμα συμβάσεις αξίας περίπου 10 εκατομμυρίων δολαρίων σε έσοδα ενώ το παράνομο κέρδος που προέκυψε υπολογίζεται σε περίπου 1,2 εκατομμύρια δολάρια.

Αναδίπλωση Παπακωνσταντίνου για τα φρουτάκια - Μόνο στα πρακτορεία του ΟΠΑΠ για την ώρα

Σε διόρθωση του νομοσχεδίου για τα τυχερά παιχνίδια θα προχωρήσει ο κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου μετα τις έντονες επικρίσεις των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που έθεσαν μείζον θέμα «ηθικής και διαφάνειας» κατηγορώντας παράλληλα τον υπουργό ότι επιχειρεί να μετατρέψει την Ελλάδα σε «ένα απέραντο καζίνο».

Ο κ. Παπακωνσταντίνου μετά το τέλος του ΚΤΕ Οικονομικών ανέφερε ότι «δημιουργήθηκε θέμα με την επέκταση της φυσικής παρουσίας των μηχανημάτων. Γι αυτό και σε πρώτη φάση θα τοποθετηθούν μόνο στα πρακτορεία του ΟΠΑΠ και σε δεύτερη θα μελετηθεί η περαιτέρω αδειοδότηση μεικτών χώρων».

Να σημειωθεί πως το νομοσχέδιο θα κατατεθεί στη Βουλή μετά τις εορτές του Πάσχα και θα τεθεί σε ψηφοφορία στις αρχές Ιουνίου. Επιπροσθέτως, ο κ. Παπακωνσταντίνου- ο οποίος αναχωρεί την ερχόμενη Παρασκευή για Ουάσιγκτον όπου θα συναντηθεί και με τον κ. Στρος Κάν - ομολόγησε πως υπάρχει υστέρηση στα έσοδα του 2011, δήλωσε όμως πως το έλλειμμα για το πρώτο τρίμηνο του 2011 βρίσκεται στα επίπεδα που είχαν υπολογίσει ενώ σημείωσε πως το ενιαίο μισθολόγιο πρέπει να εφαρμοστεί πρώτα γενικά και μετά να ερευνηθεί αν θα υιοθετηθεί και από τις ΔΕΚΟ.

Πάντως, κατά τη σημερινή συνεδρίαση του ΚΤΕ οικονομικών βουλευτές και υπουργός επιχείρησαν να ρίξουν τους τόνους και να περάσουν το μήνυμα «μιας χαρούμενης ατμόσφαιρας». Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες βουλευτής ανέφερε πως «δεν έχουμε πρόθεση να ρίξουμε την κυβέρνηση ούτε να αμφισβητήσουμε τον υπουργό. Πρέπει όμως να γίνει κατανοητό ότι μεταφέρουμε τα προβλήματα και τις αγωνίες της κοινωνίας. Από την άλλη υπάρχουν δημοσιεύματα που αναφέρουν είτε ότι το Μέγαρο Μαξίμου έχει «στοχοποιήσει» εκείνους τους βουλευτές που αντιδρούν σε ορισμένα νομοσχέδια είτε ότι θα πάμε σε εκλογές».

Η απάντηση ήρθε από τον γραμματέα της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ κ. Βασίλη Εξαρχο ο οποίος είπε ότι «δεν υπάρχει κανένα προσωπικό πρόβλημα με βουλευτή και δεν πρόκειται να πάμε σε εκλογές». Είναι όμως ενδεικτικό πως κατά την διάρκεια της συνεδρίασης δεν συζητήθηκε καθόλου το νομοσχέδιο για τα τυχερά παιχνίδια που αποτέλεσε την αιτία να αποκορυφωθεί ο «ακήρυχτος» πόλεμος μεταξύ Παπακωνσταντίνου και βουλευτών την περασμένη εβδομάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
"Θα γεμίσουν τα χωριά με κουλοχέρηδες"

Νέα αναβολή για τη δίκη του Γκλέτσου

Η δίκη του δημάρχου Στυλίδας που είχε προσδιοριστεί για την ερχόμενη Παρασκευή 15 Απριλίου μάλλον πάει και για δεύτερη αναβολή γιατί σύμφωνα με πληροφορίες, την ίδια ημέρα υπάρχει προγραμματισμένη συνάντηση του Απόστολου Γκλέτσου στο Υπουργείο Εσωτερικών για θέματα του Δήμου.

Έτσι λοιπόν, η πολυσυζητημένη δίκη για το "ξήλωμα των μπαρών" στην Πελασγία περιμένει νέα ημερομηνία από το δικαστήριο, την οποία θα μάθουμε την Παρασκευή.

Ναρκωτικά με... κούριερ!

Η αστυνομία συνέλαβε δυο άτομα από την Θεσσαλονίκη που διακινούσαν ναρκωτικές ουσίες με... δέματα!

Η δράση του κυκλώματος αποκαλύφτηκε το βράδυ της Δευτέρας, όταν άνδρες του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών συνέλαβαν των 39χρονο και 40χρονο συνεργό του ενώ πήγαιναν να παραλάβουν το δέμα με τις ναρκωτικές ουσίες από εταιρεία μεταφοράς.

Το δέμα είχε σταλεί από συνεργό τους στα Χανιά... Η αστυνομία γνώριζε για το περιεχόμενό του, καθώς το είχε εντοπίσει ο ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος μετά από έλεγχο που έκαναν αστυνομικοί, της υποδιεύθυνσης ασφαλείας Χανίων, στο πλαίσιο ευρύτερης επιχείρησης ελέγχου των δεμάτων που έφταναν ή έφευγαν από την πόλη.

"Ακολούθησαν" τη διαδρομή του δέματος κι έτσι έφτασαν στα μέλη του κυκλώματος και συνέλαβαν στη Θεσσαλονίκη τους δύο από τους δράστες.

Συνολικά το δέμα περιείχε 9 αυτοσχέδιες πλαστικές συσκευασίες, συνολικού βάρους 2 κιλών και 40 γραμμαρίων, με ακατέργαστη κάνναβη, η οποία κατασχέθηκε.

Η έρευνα των Αστυνομικών συνεχίσθηκε στο σπίτι των συλληφθέντων, οπότε και βρήκαν ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας και μια πλαστική συσκευασία που περιείχε 12.3 γραμμάρια χασίς.

Το τμήμα δίωξης ναρκωτικών Χανίων συνεχίζει την προανάκριση για τον εντοπισμό και σύλληψη του αποστολέα του δέματος.

Μετεγγραφές με οικονομικά κριτήρια

Oικονομικό όριο στο οικογενειακό εισόδημα μέχρι 50.000 ευρώ, κατά μέσον όρο στην τελευταία τριετία, για τους δικαιούχους μετεγγραφής, παιδιά πολύτεκνων και τρίτεκνων οικογενειών, ενώ δεν θα υπερβαίνουν το 20% των εισακτέων, σύμφωνα με το σχέδιο νόμου που κατέθεσε το υπουργείο Παιδείας στη Βουλή, με στόχο τον περιορισμό των μετεγγραφών στα κεντρικά Ιδρύματα Αττικής και Θεσσαλονίκης.

Πιο συγκεκριμένα, η ρύθμιση αφορά τους υποψηφίους-παιδιά τρίτεκνων ή πολύτεκνων οικογενειών, με αδελφό που φοιτά σε διαφορετική πόλη της μόνιμης κατοικίας των γονέων τους, ορφανούς ή τέκνα άγαμης μητέρας καθώς και υποψηφίους με γονείς, τέκνα, αδέλφια ή σύζυγο με βαριές παθήσεις (τυφλοί, κωφάλαλοι, νεφροπαθείς με μυϊκή δυστροφία Duchenne, με αναπηρία άνω του 67%).

Πρόσφατα είχαν δοθεί στη δημοσιότητα λεπτομέρειες των ρυθμίσεων που αφορούν τις μετεγγραφές ειδικών κατηγοριών. Επίσης το υπουργείο κατέθεσε τροπολογία με την οποία προβλέπεται ότι οι απόφοιτοι προηγούμενων ετών μπορούν να διεκδικήσουν μία θέση από το 10% των θέσεων στα ΑΕΙ χωρίς εξετάσεις «μέχρι και το ακαδημαϊκό έτος 2011-2012».

Κατόπιν αυτού του χρονικού περιθωρίου, καταργείται αυτή η δυνατότητα των αποφοίτων παλαιοτέρων ετών. Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, αναμένεται ότι για εφέτος θα είναι μειωμένος ο αριθμός των εισακτέων, αλλά κυρίως θα υπάρχει καλύτερη κατανομή ώστε να μη συνωστίζονται εισακτέοι σε τμήματα κεντρικών ιδρυμάτων που δεν έχουν πλέον περιθώριο απορρόφησης φοιτητών και σπουδαστών.

Τέλος, κατατίθεται και η ρύθμιση για τη δυνατότητα να λάβουν απολυτήριο χωρίς να περάσουν από τις πανελλαδικές εξετάσεις , όσοι απόφοιτοι λυκείου, δεν επιθυμούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Είναι δηλαδή επαναφορά της παλαιάς “πέμπτης” δέσμης. Το απολυτήριο που θα πάρουν μέσω των ενδοσχολικών εξετάσεων θα είναι ισότιμο με των υπολοίπων συμμαθητών τους.

Εξαρθρώθηκε δίκτυο διακίνησης παιδικής πορνογραφίας μέσω ίντερνετ

Για διακίνηση παιδικής πορνογραφίας μέσω ίντερνετ κατηγορούνται τέσσερα άτομα εκ των οποίων τρεις συνελήφθησαν (δύο στην Αθήνα και ένας στα Χανιά) και αναζητείται ο τέταρτος από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία ο συλληφθείς στα Χανιά καταζητούνταν και με ένταλμα σύλληψης από τον 27ο ανακριτή Αθηνών για αποπλάνηση ανηλίκων κατά συρροή και κατά εξακολούθηση.

Οι κατηγορούμενοι εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια διαδικτυακής έρευνας που διεξάγεται παγκόσμια εδώ και δύο μήνες και όπως προέκυψε κατείχαν και διακινούσαν υλικό πορνογραφίας ανηλίκων κάνοντας ανταλλαγή αρχείων με άλλους παιδόφιλους σε διάφορες χώρες.

Συνολικά κατασχέθηκαν οκτώ σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικού υπολογιστή, τέσσερις φορητοί υπολογιστές που περιείχαν υλικό παιδικής πορνογραφίας, ενώ ο συνολικός αποθηκευτικός χώρος των κατασχεμένων δίσκων ανέρχεται στα 3.000 γιγαμπάιντ.

Τα κατασχεθέντα εξετάζονται στην εγκληματολογική υπηρεσία.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους εισαγγελείς.

Θεσσαλονίκη: Πρόγραμμα αστικής καταπολέμησης κουνουπιών

Σε πρόγραμμα αστικής καταπολέμησης κουνουπιών θα συμμετέχει για πρώτη φορά ο δήμος. Το πρόγραμμα, προϋπολογισμού 1 εκ. 675 χιλιάδων ευρώ, υλοποιείται από την Αναπτυξιακή Εταιρία Νομού Θεσσαλονίκης και η συμμετοχή του δήμου είναι 20 χιλιάδων ευρώ.

Η πλειοψηφία των κονδυλίων προέρχεται από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, όπως ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, ο αντιδήμαρχος Αστικού Περιβάλλοντος και Ελευθέρων Χώρων, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Εταίροι στο πρόγραμμα είναι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο δήμος Βόλβης, ο δήμος Χορτιάτης και ο δήμος Χαλκηδόνας.

Λίμνη Πλαστήρα: Έπεσε η στάθμη του νερού

Πριν από λίγες μέρες το φράγμα της λίμνης είχε υπερχειλήσει λόγω των βροχοπτώσεων με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν πολλά στρέμματα με καλλιέργειες καθώς η στάθμη του νερού στον ταμιευτήρα είχε φτάσει τα 791,88 μέτρα. Το ίδιο φαινόμενο είχε παρατηρηθεί και στο παρελθόν, το 1979.

Ο Υδροηλεκτρικός Σταθμός Πλαστήρα είχε τεθεί προσωρινά εκτός λειτουργίας μέχρι να αποκαταστηθεί το πρόβλημα. Τις τελευταίες μέρες λοιπόν η στάθμη του νερού έπεσε κατά 15 πόντους και το θέμα δεν εμπνέει πλέον ανησυχία.

Facebook: Κυκλοφορεί νέος ιός - Video με οδηγίες για να τον σβήσετε

Τις τελευταίες μέρες πολλά είναι τα email παραπόνων, από χρήστες του Facebook που έχουν πέσει θύματα ενός νέου ιού στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο. Ο νέος ιός - απάτη που έχει χτυπήσει το Facebook, είναι εμπνευσμένος από την δημοφιλή ταινία “Twilight” κι έχει τη μορφή παιχνιδιού.

Έτσι λοιπόν όπως συμβαίνει με τέτοιου είδους ιούς, εμφανίζεται ένα παράθυρο που λέει στο χρήστη οτι για να εγκαταστήσει και στη συνέχεια να παίξει το υποτιθέμενο παιχνίδι που είναι βασισμένο στη δημοφιλή ταινία, θα πρέπει να κάνει like σ’ ένα παράθυρο που θα εμφανιστεί.

Πατώντας όμως το κουμπί like ο χρήστης εκτός του οτι ενεργοποιεί μία κρυφή διαδικασία που στέλνει τον ιό στους Facebook φίλους του, στη συνέχεια ζητάει από το χρήστη να αποκτήσει πρόσβαση, όπως και κάθε άλλη εφαρμογή που εγκαθιστάται στο δημοφιλές δίκτυο, στα στοιχεία του και στις πληροφορίες του λογαριασμού του.

Αν το επιτρέψει αυτό ο χρήστης λόγο της αγάπης του για την δημοφιλή ταινία, τότε παίρνει μέρος χωρίς να το ξέρει, σε μια online έρευνα, όπου για κάθε άτομο που λαμβάνει μέρος, κάποιος τρίτος κερδίζει λεφτά.

Όσοι χρήστες θέλουν να σβήσουν τον ιό μπορούν απλά να δουν το παρακάτω βίντεο με τις αναλυτικές οδηγίες που κυκλοφόρησε η εταιρία ασφαλείας, Sophos.

Τρόικα: Η κατάσταση αντί να βελτιώνεται επιδεινώνεται!!!!

«Η κατάσταση αντί να βελτιώνεται επιδεινώνεται, τουλάχιστον όσον αφορά τη λειτουργία των υπηρεσιών αποκόµισης εσόδων όπως οι εφορίες και τα τελωνεία».

Με την απογοήτευση ζωγραφισμένη στο πρόσωπο αλλά και στις σημειώσεις τους οι ελεγκτές της τρόικας περιέγραφαν με την παραπάνω φράση όλα όσα συνάντησαν στον τελευταίο ελεγχο που έκαναν. Εκτιµούν μάλιστα πως πλέον είναι αδύνατον να καλυφθεί η µαύρη τρύπα, που αναµένεται στα τέλη του εξαµήνου να φτάσει τα 4,8 - 5,8 δισ. ευρώ.

'Οπως γράφουν ΤΑ ΝΕΑ οι ελεγκτές λένε οτι στην Ελλάδα δεν υπάρχει λογική στη λειτουργία των εφοριών:

- Το κράτος δεν επιστρέφει τον ΦΠΑ στους πολίτες όταν πρέπει και οι αρµόδιοι των εφοριών απαντούν αφοπλιστικά στους κοινοτικούς ελεγκτές, «µα θα έπρεπε να χαίρεστε αφού συγκεντρώνουµε χρήµατα», µολονότι γνωρίζουν ότι ουσιαστικά αυτά τα χρήµατα ανήκουν σε άλλον και κάποια στιγµή δεν θα εγγράφονται στα έσοδα.

- Οι εφορίες σπεύδουν να εισπράξουν από κάποιους πολίτες νωρίτερα και από άλλους δεν εισπράττουν ποτέ, ανάλογα µε τις γνωριµίες που διαθέτει ο καθένας ή άλλους τρόπους πρόσβασης, χωρίς να αποκλείεται και ο χρηµατισµός.

- Στα τελωνεία η κατάσταση είναι χειρότερη από ποτέ, µε τους υπαλλήλους να αγνοούν όχι µόνο τους κοινοτικούς ελεγκτές αλλά και τους εθνικούς. Το ότι διαπιστώθηκε να έχουν χαθεί από τα έγγραφα νταλίκες, σχολιάστηκε από τους υπαλλήλους µε τη φράση: «Και τι έγινε;».
∆ιευθυντής τελωνείου διαπιστώθηκε να έχει καταθέσει στον λογαριασµό του, στη διάρκεια ενός και µόνου έτους, 2 εκατ. ευρώ και οι συνάδελφοί του συνοµολόγησαν πως αυτός είναι ο κανόνας γι’ αυτή τη θέση.

- Η αδιαφορία των αρµόδιων δηµοσίων υπαλλήλων έχει φθάσει σε όρια απίστευτα, προβάλλοντας το επιχείρηµα ότι «εφόσον δεν µας πληρώνουν δεν έχουµε λόγο να δουλεύουµε».

- Η µείωση των δαπανών στον δηµόσιο τοµέα έχει περιοριστεί στο µισθολογικό µέρος, αλλά δεν έχει επεκταθεί σε περιορισµό εξόδων άλλου τύπου. Για παράδειγµα, ακόµη και κατώτατοι υπάλληλοι έχουν ευρύχωρα γραφεία, τα οποία δεν συναντώνται σε καµιά ευρωπαϊκή χώρα. Το συµπέρασµα είναι ότι δεν υπάρχει εκλογίκευση µεταξύ του κόστους και των υπηρεσιών που παρέχονται.

- Οι τοπικές µικρές κοινωνίες εξακολουθούν να επιβάλλουν τη θέλησή τους εις βάρος του γενικού συµφέροντος, κάτι που προκαλεί τραγελαφικά φαινόµενα όπως η λειτουργία στρατοπέδων σε περιοχές όπως η Αρτα ή το Μεσολόγγι, όπου δεν δικαιολογούνται.

- Οι υπερτιµολογήσεις εξακολουθούν να είναι κανόνας για κάθε έργο. Π.χ., ένας δρόµος µε λακκούβες στοιχίζει τέσσερις φορές περισσότερο για να διορθωθεί στην Ελλάδα από όσο στις Βρυξέλλες.

- ∆ιαπιστώνεται ότι η διαφθορά είναι εκτεταµένη στον δηµόσιο τοµέα, αλλά έχει επεκταθεί και στον ιδιωτικό. Αυτό έχει ως αποτέλεσµα ο ιδιωτικός τοµέας να µην επιθυµεί τη διόρθωση των πραγµάτων προς όφελός του ούτε να επιθυµεί να αναλάβει ρόλο στην οικοδόµηση ανάπτυξης για τη χώρα.

- Με αυτά δεδοµένα και τη µαύρη τρύπα των εσόδων να µεγαλώνει διαρκώς, ενδεχοµένως µοναδική λύση θα ήταν η συρρίκνωσητων δαπανών µέσω συνταγών-σοκ. Για παράδειγµα, να υποχρεωθούν τανοσοκοµεία, αφενός, να καταρτίζουν προϋπολογισµούς, αφετέρου, να λειτουργήσουν µε το 50% των χρηµάτων που τους αναλογούν µέχρι τώρα, διαφορετικά να κλείσουν. Αντιστοίχως, να κλείσουν τα δύο τρίτα των υπηρεσιών των ΟΤΑ, οι οποίες ούτως ή άλλως είναι υπερκοστολογηµένες. Και αυτά όµως είναι µέτρα µε πολιτικό κόστος, για τα οποία πλέον στις Βρυξέλλες έχουν µεγάλες επιφυλάξεις, αν πρόκειται κάποιος να αναλάβει την ευθύνη της εφαρµογής τους.

Μειώσεις μισθών ως 35% μέσω ενιαίου μισθολογίου στις ΔΕΚΟ

Το παράδειγμα που δίδεται με τους μισθούς του ευρύτερου Δημόσιου τομέα και αυτούς στις ΔΕΚΟ μόνο τυχαίο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ειδικά την περίοδο που η Τρόικα δεν προτίθεται να βάλει την υπογραφή της για την εκταμίευση της επόμενης δόσης, αν δεν γίνει ό,τι ζητάει.

Έτσι την ώρα που ο μέσος όρος των μισθών του δημοσίου κινείται στις 30.000 ευρώ το χρόνο και οι μισθοί στις ΔΕΚΟ τρέχουν με μέσο όρο τις 40.000 ευρώ το χρόνο η... πράξη είναι απλή, οι μειώσεις θα κινηθούν κοντά στις 10.000 ή 35% για κάποιους πιο υψηλά αμειβόμενους.

Οι κατάλογοι του υπουργείου σε πρώτη φάση περιλαμβάνουν μειώσεις στους μισθούς περίπου 24.000 υπαλλήλων ΔΕΚΟ που έχουν μισθό αρκετά πάνω από τις 40.000 του μέσου όρου.

Για όλους τους υπόλοιπους οι μειώσεις δεν θα είναι οριζόντιες, αλλά θα είναι μεγάλες και εδώ οι κινήσεις είναι... απλές και έχουν γίνει σε πολλούς τομείς, όπως στα νοσοκομεία ή στην εργασία των υπαλλήλων της Πολιτικής Αεροπορίας. Δηλαδή, τέρμα οι υπερωρίες, τα νυχτερινά και οι αργίες.

Μόνο ο καθαρός μισθός του υπαλλήλου είναι πλέον ο στόχος, καμία επιπλέον αμοιβή και αυτό φυσικά εκτός από τις υπερωρίες περιλαμβάνει και τα σχετικά επιδόματα.

Για να μπορέσει κάποιος να υπολογίσει το μέγεθος των περικοπών είναι αρκετό να ρίξει μια ματιά στα νούμερα.

Το υπουργείο υπολογίζει να “κόψει” ως και 800 εκατομμύρια από τις δαπάνες για τις ΔΕΚΟ και από αυτά μονάχα τα 100 εκατομμύρια είναι από μείωση λειτουργικών δαπανών (ενοίκια, κινητά, γραφική ύλη κλπ) όλα τα υπόλοιπα θα “κοπούν” από μισθούς...

Ίσως το δρόμο των μειώσεων δείχνουν οι μειώσεις στις αποδοχές των υπαλλήλων σε κάποιες ΔΕΚΟ ήδη από το πρώτο δίμηνο του χρόνου.
ΟΔΙΕ και ΕΑΒ: 49%
ΟΑΣΑ 41%
ΑΜΕΛ 40%

Τα συγκεκριμένα μέτρα πάντως αναμένεται να ανακοινωθούν την Πέμπτη ή την Παρασκευή και θεωρείται επίσης βέβαιο ότι δεν θα περιλαμβάνουν μόνο μειώσεις μισθών αλλά και μετακινήσεις υπαλλήλων σε άλλες υπηρεσίες, όπου φυσικά θα λαμβάνουν με βάση το νέο νόμο το μισθό της νέας υπηρεσίας.

Σέρβιραν αλκοόλ σε... βρέφος 15 μηνών!

Όταν ο σερβιτόρος τα κάνει θάλασσα η εταιρεία καλείται να καλύψει τα σπασμένα. Αλλά να σερβίρουν σε 15 μηνών βρέφος κοκτέιλ μαργαρίτα αντί για... χυμό!

Η ιδιοκτήτρια εταιρία της αλυσίδας εστιατορίων Applebee's ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι ξεκινάει άμεσα την επανεκπαίδευση των υπαλλήλων της ανά τις ΗΠΑ επειδή ένας σερβιτόρος σε υποκατάστημα του Ντιτρόιτ σέρβιρε κατά λάθος αλκοόλ σε ένα νήπιο.

Η εταιρία, η οποία εδρεύει στην Καλιφόρνια, DineEquity, ανακοίνωσε ότι θα αλλάξει και τον τρόπο που σερβίρει χυμούς σε ανήλικους για μειωθούν οι πιθανότητες να γίνει λάθος και να σερβιριστεί χυμός ανάμεικτος με αλκοόλ σε νήπια.

Την Παρασκευή, η Τέιλορ Ντιλ-Ρις πήγε σε ένα Applebee's στην περιοχή Mάντισον Χάϊτς του Mίσιγκαν, όπου, μεταξύ άλλων, παρήγγειλε χυμό μήλου για τον μόλις 15 μηνών γιό της Ντομινίκ.

Αυτό που τελικά ήπιε το νήπιο ήταν...κοκτέιλ μαργαρίτα. Η μητέρα του δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο WDIV ότι αντιλήφθηκε πως κάτι δεν πήγαινε καλά όταν ο Ντομινίκ "έγειρε το κεφάλι του στο τραπέζι, αποκοιμήθηκε και μετά από λίγο ξύπνησε δείχνοντας πολύ χαρούμενος".

850.000 πακέτα με λαθραία τσιγάρα στην Αργολίδα

Υστερα από αξιοποίηση πληροφοριών, που περιήλθαν στο Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου και το Σ.Δ.Ο.Ε., πραγματοποιήθηκε στην Παλιά Επίδαυρο Αργολίδας συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, κατά την οποία ακινητοποιήθηκαν και ελέγχθηκαν τρία φορτηγά, εντός των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1.700 μεγάλες κούτες με λαθραία τσιγάρα (περίπου 850.000 πακέτα).

Συνελήφθησαν οι τρεις οδηγοί των φορτηγών, τα οποία έφεραν ελληνικές, βουλγαρικές και ιταλικές πινακίδες κυκλοφορίας αντίστοιχα.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τα τσιγάρα εκφορτώθηκαν από φορτηγό πλοίο σε ιχθυοτροφείο στη θέση Κορακιά Κρανιδίου Αργολίδας. Στο πλαίσιο αυτό συνελήφθησαν δύο Ρουμάνοι, φύλακες του ιχθυοτροφείου καθώς και ένας συνιδιοκτήτης του, ενώ αναζητείται άλλος ένας ημεδαπός συνιδιοκτήτης...

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Ναυπλίου, ενώ ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφάλειας Ναυπλίου.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More