Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Συνελήφθη και ο τρίτος δράστης του μακελειού στον Ρέντη

Συνελήφθη στην περιοχή των Αχαρνών - Ο τέταρτος μάλλον έχει διαφύγει στο εξωτερικό

Εξάστερος ο Παναθηναϊκός - Νίκησε τη Μακάμπι στον τελικό

Στην κορυφή της Ευρώπης οι “πράσινοι” για έκτη φορά - Επικράτησε της Μακάμπι στον τελικό της Βαρκελώνης με 78-70 - MVP ο Διαμαντίδης - Εξαιρετικοί οι Σάτο, Μπατίστ. Δάκρυσε ο Ομπράντοβιτς

Αμερικανοί κομάντος σκότωσαν τον Μπιν Λάντεν

Ο επικεφαλής της Αλ Κάιντα, νούμερο ένα καταζητούμενος σε όλο τον κόσμο και φερόμενος ως ο ιθύνων νους των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου στις Η.Π.Α., Οσάμα Μπιν Λάντεν, είναι νεκρός.

Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Συννεφιά με μικρή πτώση θερμοκρασίας αύριο

Την Κυριακή, στην Αττική αναμένονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 4 έως 15 βαθμούς.

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες αναμένονται στη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βορειοδυτικοί και βαθμιαία νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 0 έως 11 βαθμούς Κελσιου.

Άραβας τρομοκράτης στην Ελλάδα;

Όπως αναφέρει η εφημερίδα του Μιλάνου Κορριέρε Ντελλα Σέρα, "ο Άραβας τρομοκράτης Γκαλέμπ Ταλέμπ βρίσκεται στην Ελλάδα και ετοιμάζει θεαματική επίθεση, η οποία θα πραγματοποιηθεί σε ελληνικό έδαφος, ή σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα".

Σύμφωνα με την εφημερίδα ο συγκεκριμένος νεαρός τρομοκράτης είναι μέλος της οργάνωσης "Φατάχ Αλ Ισλάμ", μίας λιβανέζικης ομάδας, η οποία εκτιμάται ως πολύ κοντινή στην Αλ Κάιντα και έχει "υπό τις εντολές του", σειρά εξτρεμιστών.

Τα 50 δισ. φέρνουν εκλογές;

Σε πρόωρες εκλογές, οδηγεί τον Γ.Παπανδρέου η εντολή του ΔΝΤ για εκποίηση της δημόσιας περιουσίας! Μία δραματική νύχτα πέρασε το επιτελείο της κυβέρνησης, αφού η πλειοψηφία των υπουργών δεν είχε ιδέα για τις ανακοινώσεις στις οποίες προχώρησε η τρόικα!

Η εντολή για εκποίηστη δημόσιας περιουσίας και είσπραξη των 50 δις «εδώ και τώρα!», αιφνιδίασε τους πάντες, καθώς μόνο ο πρωθυπουργός και κ.Παπακωνσταντίνου γνώριζαν τις προθέσεις του ΔΝΤ.

Εντείνεται το κύμα λαθρομετανάστευσης στην Ιταλία - Σε επιφυλακή και οι Ελληνικές Αρχές

Η ιταλική ακτοφυλακή ακινητοποίησε τα ξημερώματα πλοιάριο που μετέφερε περίπου εκατό λαθρομετανάστες ανοικτά της Λαμπεντούζα--ένα μικρό νησί ανάμεσα στην Τυνησία και την Σικελία. Οι περισσότεροι μετανάστες είναι Τυνήσιοι, διευκρίνισε η φιλανθρωπική οργάνωση Gruppo EveryOne.

Χθες Πέμπτη, στο νησάκι έφτασαν άλλοι 650 λαθρομετανάστες, συνολικά 1.200 τις τελευταίες ημέρες, προκαλώντας ανησυχία στις ιταλικές αρμόδιες αρχές. Ο ιταλός υπουργός Εσωτερικών δήλωσε πως η Ιταλία φοβάται ότι ανάμεσα στους Τυνήσιους που φτάνουν παράνομα στη χώρα υπάρχουν και "τρομοκράτες" που δραπέτευσαν από τις φυλακές μετά την αλλαγή καθεστώτος στην Τυνησία.

Πεδίο μάχης τα συνοριακά περάσματα στην Καστοριά

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε για ακόμα μια φορά ένα από τα ορεινά συνοριακά περάσματα από Αλβανία προς Ελλάδα στην Ιεροπηγή της Καστοριάς που χρησιμοποιούνται από την αλβανική μαφία για την εισαγωγή στη χώρα όπλων και ναρκωτικών.

Αυτή τη φορά, οι αστυνομικοί μιας από τις ομάδες Πάταξης του Διασυνοριακού Εγκλήματος εντόπισαν λίγο μετά τις εννιά χθες το βράδυ τέσσερα άτομα να κινούνται πεζή μέσα στο σκοτάδι, έχοντας διανύσει λίγες μόλις εκατοντάδες μέτρα ελληνικού εδάφους, από τους οποίους οι τρεις ήταν φορτωμένοι με τσουβάλια και ο τέταρτος, πιθανόν ο αρχηγός τους, προπορευόταν.

Αίγυπτος: Διαδήλωση αστυνομικών

Εκατοντάδες αιγύπτιοι αστυνομικοί πραγματοποίησαν διαδήλωση σήμερα στην Ισμαηλίγια, μια μεγάλη πόλη που βρίσκεται στη διώρυγα του Σουέζ, διαμαρτυρόμενοι για τη διαφθορά στις τάξεις της αστυνομίας και κατηγορώντας τους ανωτέρους τους ότι τούς έδωσαν εντολή να πυροβολούν διαδηλωτές.

Ένστολοι αστυνομικοί και μέλη της μυστικής αστυνομίας πραγματοποίησαν πορεία στη μεγαλύτερη λεωφόρο της πόλης φωνάζοντας "αστυνομία και λαός μαζί" .

2 αλλοδαποί άδειαζαν τα σκάφη από καύσιμα στο Ναύπλιο

Συνελήφθησαν χθες στην περιοχή του λιμένα Ναυπλίου, από προσωπικό της τοπικής Λιμενικής Αρχής, ένας 27χρονος και ένας 28χρονος, υπήκοοι Ρουμανίας, διότι προέβησαν σε διάρρηξη ερασιτεχνικών σκαφών και αφαίρεση δοχείων βενζίνης.

Σε έρευνα που ακολούθησε στο Ε.Ι.Χ. όχημα του 28χρονου βρέθηκαν τέσσερα πλαστικά δοχεία κενά, ένας αυτοσχέδιος μηχανισμός μετάγγισης καυσίμων, ένας σιδερένιος λοστός, μία φιάλη (σπρέι) με την ένδειξη «ΑΝΤΙ DOG», ένα ζευγάρι λεπτά γάντια, ένας μαύρος σκούφος και ένα οικοδομικό εργαλείο (σκεπάρνι).

Άρης - Ολυμπιακός 1-2

Το καθάρισε ο Ολυμπιακός! Οι Ερυθρόλευκοι αν και βρέθηκαν πίσω από στο σκορ από το 17’ με γκολ του Νέτο έκαναν την ανατροπή με τους Τζιμπούρ (σ.σ. πρώτο με τους Πειραιώτες) και Φουστέρ (εκπληκτικό γκολ με βολ πλανέ) και επικράτησαν με 2-1 του Αρη στο "Κλεάνθης Βικελίδης". Στο +10 ο Ολυμπιακός από τον Παναθηναϊκό και πλέον ο τίτλος δύσκολα θα εγκαταλείψει το Λιμάνι!

Ο Αρης υποδεχόταν τον Ολυμπιακό σε ένα παιχνίδι, όπου η υπόθεση Μιραλάς είχε τραβήξει τα βλέμματα όλων. Τελικά ο Βέλγος έπαιξε κανονικά μιας και οι Πειραιώτες δικαιώθηκαν.

48 οι νεκροί από την γρίπη

Τρεις νέοι θάνατοι από την γρίπη που μόνο μέσα σε ενάμιση μήνα άφησε 48 θύματα. Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή λένε οι ειδικοί.

Στους 48 ανέρχονται οι θάνατοι στην Ελλάδα από επιπλοκές της γρίπης. Άλλοι τρεις άνθρωποι, μέσης ηλικίας με υποκείμενα νοσήματα, έχασαν τη ζωή τους, και άλλοι 113 νοσηλεύονται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρυσι, στην κορύφωση της νόσου, νοσηλεύονταν στην εντατική 63 άτομα.

Πανελλαδική αποχή αποφάσισαν οι δικηγόροι

Πανελλαδική αποχή μέχρι τις 21 Φεβρουαρίου αποφάσισαν οι δικηγόροι όλης της χώρας κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της ολομέλειας των προέδρων των δικηγορικών συλλόγων που πραγματοποιήθηκε σήμερα, ως αντίδραση στην απελευθέρωση τους επαγγέλματός τους που προωθεί με νομοσχέδιο η κυβέρνηση. Στην αποχή δεν θα συμμετάσχουν οι δικηγορικοί σύλλογοι της Αθήνας και του Πειραιά.

Παράλληλα αποφασίστηκε νέα συνεδρίαση της ολομέλειας στις 19 Φεβρουαρίου ενώ τρεις μέρες νωρίτερα, δηλαδή στις 16 Φεβρουαρίου, οι δικηγόροι θα προχωρήσουν σε συμβολική κατάληψη όλων των δικαστηρίων της χώρας, από τις 00.80 μέχρι τις 10.00 το πρωί. Τέλος θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου στις 15 Φεβρουαρίου.

ΝΤΡΟΠΗ: Έκλεψαν κουτί με χρήματα για το «Χαμόγελο του Παιδιού»

Το κουτί με τα χρήματα, που προορίζονταν για «Το Χαμόγελο του Παιδιού», έκλεψε άγνωστος δράστης, ο οποίος «τρύπωσε» τα ξημερώματα σε υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας, στη Θεσσαλονίκη.

Όπως κατέθεσε στην ασφάλεια η διευθύθντρια του υποκαταστήματος, το χρηματικό ποσό που αφαίρεσε ο δράστης, ξεπερνά κατά πολύ τις 5.000 ευρώ, αφού, τελευταία φορά που είχε ανοιχτεί το κουτί και είχαν σταλεί τα χρήματα στην οργάνωση, ήταν λίγο πριν τα Χριστούγεννα.

Εργοτέλης - Καβάλα 2-1

Ο Εργοτέλης κέρδισε την Καβάλα με 2-1 στο Παγκρήτιο και πλέον μπορεί να λέει μαντινάδες πλέι οφ. Οι Κρητικοί με τον Λεάλ να κάνει την διαφορά έπιασαν τους Αργοναύτες στην πέμπτη θέση με 31 βαθμούς, εξασφαλίζοντας παράλληλα και την παραμονή τους στην κατηγορία.

Αποβλήθηκε στο 89΄ ο Τόμασιτς, προηγήθηκαν οι Μακεδόνες, αλλά έφυγαν από το νησί με άδεια χέρια.

Ανακοίνωση με καθυστέρηση από την Κυβέρνηση για το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας

Μείζον πολιτικό ζήτημα δημιούργησε η απόφαση των επικεφαλής της τρόικας κκ. Σερβάας Ντερούζ (ΕΕ), Πόουλ Τόμσεν (ΔΝΤ) και Κλάους Μαζούχ (ΕΚΤ) να ανακοινώσουν στην χθεσινή συνέντευξη Τύπου στο Ζάππειο ότι η Ελλάδα συμφώνησε να υλοποιήσει έως το 2015 σχέδιο ιδιωτικοποιήσεως κρατικής περιουσίας ύψους 50 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Στην ανακοίνωση η κυβέρνηση παραδέχεται ότι υπάρχει σχέδιο αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου, αλλά υπογραμμίζει με έμφαση ότι αυτό δεν ισοδυναμεί σε καμία περίπτωση με "εκποίηση κρατικής γης".

Πανιώνιος - ΠΑΟΚ 1-0

Σπουδαίο τρίποντο για τον Πανιώνιο, ο οποίος πέρασε και πάλι πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού! Οι Νεοσμυρνιώτες κέρδισαν με 1-0 τον ΠΑΟΚ, με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Μπόσκο Μπάλαμπαν. Φωνάζουν οι Θεσσαλονικείς για πέναλτι του Τσότσαλιτς στον Αθανασιάδη στο 32ο λεπτό, όπου ο διαιτητής Σταθόπουλος έδωσε φάουλ εκτός περιοχής.

Πολύ καλό στήσιμο της ομάδας του Πανιωνίου από τον Τάκη Λεμονή, ο οποίος είχε δώσει εντολή στους τρεις επιθετικούς του να αλλάζουν συνέχεια θέσεις, μπερδεύοντας

Βουλγαρία: Μέσος μισθός 335 €. Εκεί θέλουν να φτάσουν κι εμάς;;

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα, από την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Βουλγαρίας, στο ποσό των 335 ευρώ, διαμορφώθηκε, το τέταρτο τρίμηνο του 2010, ο μέσος (μηνιαίος) μισθός της χώρας.

Παράλληλα, την ίδια περίοδο (το δ’ τρίμηνο του 2010), διακόπηκαν οι συμβάσεις εργασίας πενήντα χιλιάδες ατόμων, που είτε έμειναν άνεργοι, είτε πέρασαν στην «παραοικονομία». Οι κλάδοι στους οποίους σημειώθηκαν οι περισσότερες απολύσεις, είναι αυτοί της γεωργίας, του τουρισμού και των κατασκευών (οικοδομές).

Προσοχή στα αποκριάτικα

Όπως αναφέρει η οργάνωση των καταναλωτών, οι αποκριάτικες στολές είναι πιο εύφλεκτες, από τα συνηθισμένα ρούχα. Για το λόγο αυτό, στους χώρους, που γίνονται αποκριάτικα πάρτι, δεν πρέπει να υπάρχουν εστίες φωτιάς (τζάκια, κεριά, τσιγάρα αναμμένα) και επίσης πρέπει να υπάρχουν πυροσβεστικά μέσα.

Για τις αποκριάτικες στολές των παιδιών, πρέπει να τηρούνται όλες οι προδιαγραφές ασφαλείας, που ισχύουν για τα παιδικά ρούχα:

"Αόρατα" καρτοκινητά στη διάθεση των κακοποιών

Ολος ο υπόκοσμος, όλοι όσοι θέλουν να μιλούν και να μην ακούει κανείς ό,τι λένε έχουν το αόρατο καρτοκινητό! Αυτό που ξέρουν οι αρχές για το άτομο που τα προμηθεύει είναι οτι είναι Κινέζος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το τελευταίο διάστημα διαπιστώνεται, είτε από τις άρσεις του απορρήτου των επικοινωνιών ή από κατασχέσεις τηλεφώνων στην κατοχή ατόμων που φέρονται ως ύποπτοι διάπραξης ποινικών αδικημάτων, ότι ανήκουν σε υποθετικά κολοσσιαία επιχείρηση την οποία έχει συστήσει στη χώρα μας … "επιχειρηματίας", από την Κίνα.

Κηδεύτηκε ο Μιλτιάδης Έβερτ

Το τελευταίο αντίο είπαν σήμερα συγγενείς και φίλοι στον πρώην πρόεδρο της ΝΔ Μιλτιάδη Έβερτ, ο οποίος «έφυγε», σε ηλικία 72 ετών, το απόγευμα της Τετάρτης.

Στην τελετή παραβρέθηκαν ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, ο πρόεδρος της Βουλής, Φίλιππος Πετσάλνικος ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωστής Στεφανόπουλος, ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, και η σχεδόν σύσσωμη κεντροδεξιά παράταξη, την οποία υπηρέτησε με πάθος ο εκλιπών.

Αίγυπτος: Ένα απέραντο πανηγύρι στους δρόμους

Παντού πρόσωπα χαμογελαστά. Φωνές, γέλια, δάκρυα συγκίνησης. Μετά από 30 χρόνια η μεγάλη αλλαγή στην Αίγυπτο ήρθε επιτέλους.

Ένα απέραντο πανηγύρι συνεχίζει να αποτελεί ολόκληρο το Κάιρο, με τον κόσμο να έχει ξεχυθεί στους δρόμους, τα κλάξον να χτυπάνε ασταμάτητα, τον κόσμο να χορεύει και να τραγουδά για την Αίγυπτο. Όλο το βράδυ τα πυροτεχνήματα φώτιζαν τον ουρανό ενώ η πόλη άρχισε να αποκτά ξανά το γνώριμο χρώμα της.

“Φιλοξενία” τέλος στο Μέγαρο Υπατία

Επιστολή σε 6 υπουργούς ( Κατσέλη, Παπουτσή, Διαμαντοπούλου, Γερουλάνο, Ραγκούση, Λοβέρδο), στην υφυπουργό Εσωτερικών αρμόδια για θέματα μετανάστευσης, Α.Νταλάρα και στο Δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη απέστειλε ο, Κωνσταντίνος Ρουτζούνης, ιδιοκτήτης του Μεγάρου Υπατία, στο οποίο μεταφέρθηκαν από τη Νομική οι περίπου 230 λαθρομετανάστες.

Στην επιστολή με ημερομηνία 4 Φεβρουαρίου, ζητείται η αποχώρηση και η μεταστέγαση των μεταναστών με ειρηνικό τρόπο, καθώς όπως σημειώνει είναι απαραίτητη η εξεύρεση άλλης στέγης , καθώς στις 10/2 (σ.σ. προχθές) εκπνέει η συμφωνηθείσα προθεσμία, τονίζοντας πως υπάρχουν σοβαροί λόγοι υγείας.

Ο αυτόματος διορθωτής στα sms… σκοτώνει!!!

Μια απίστευτη εξέλιξη γεγονότων, που ξεκίνησαν από την «επέμβαση» που έκανε ο αυτόματος διορθωτής γραπτών μηνυμάτων ενός κινητού, οδήγησε σε μεγάλη παρεξήγηση δύο γείτονες στο Μάντσεστερ της Μ. Βρετανίας και εν συνεχεία στον βίαιο καυγά τους και τον θάνατο ενός από τους δύο.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο 33χρονος Neil Brook έστειλε ένα γραπτό μήνυμα στο κινητό του γείτονά του, 27χρονου Josef Witkowski, στο οποίο ανέφερε τη λέξη «nutter». Ο αυτόματος διορθωτής όμως δεν αναγνώρισε αυτήν τη λέξη και την άλλαξε σε «mutter», η οποία είναι μια λέξη που στην τοπική διάλεκτο περιγράφει ένα άτομο που συμπεριφέρεται με αντικοινωνικό ή απολίτιστο τρόπο.

iPad: Τα Στρουμφάκια τους "άδειασαν" την πιστωτική!!!

Η οκτάχρονη Μάντισον, είναι φανατική παίκτρια του δημοφιλούς παιχνιδιού “Smurf’s Village” και αυτό την παρέσυρε να ξοδέψει χρήματα από την πιστωτική της μητέρας της.
Το μόνο που ήθελε να κάνει η οκτάχρονη ήταν να φτιάξει το εικονικό χωριό της κι έτσι αγόρασε επιπλέον υλικό για το παιχνίδι με αποτέλεσμα να χρεώσει την πιστωτική κάρτα της μητέρας της με 1.400 δολάρια.

Οι γονείς της μόλις έμαθαν γι’ αυτό που έκανε η κόρη τους, έπαθαν ένα μικρό σοκ και ψάχνοντας λίγο παραπάνω το παιχνίδι ανακάλυψαν οτι οι τιμές για τα έξτρα αντικείμενα του παιχνιδιού ήταν παράλογα υψηλές για ένα παιχνίδι που απευθύνεται σε παιδιά μικρής ηλικίας.

Στα χέρια της βασιλικής οικογένειας του Κατάρ η Μάντσεστερ Γ. αντί 1,6 δις λιρών

Τα τυπικά απομένουν για να ολοκληρωθεί η μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από την οικογένεια Γκλέιζερ, στην βασιλική οικογένεια του Κατάρ.

Η λύση που αναζητούσαν και για την οποία οι οπαδοί του συλλόγου του Μάντσεστερ διαδήλωναν και εξέφραζαν την απέχθειά τους, στους Αμερικανούς ιδιοκτήτες, φαίνεται πως βρέθηκε.

Μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής στη Θεσσαλονίκη

Σε σχολικές μονάδες του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη θα βρεθούν τις επόμενες 15 μέρες άντρες της διεύθυνσης τροχαίας Θεσσαλονίκης προκειμένου να ενημερώσουν τα παιδιά πάνω σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής.

Σκοπός της πρωτοβουλίας να ευαισθητοποιηθούν τα παιδιά και να μάθουν από μικρή ηλικία πώς πρέπει να συμπεριφέρονται στο δρόμο, ώστε να αποφεύγονται τα τροχαία ατυχήματα, που αυξάνονται με ταχείς ρυθμούς.

Στόχος 7 δις από φόρους το 2011

Με σύμμαχο ολοκληρωμένο επιχειρησιακό σχέδιο για το 2011, το οποίο καταρτίστηκε από κοινού με εμπειρογνώμονες του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, το ΣΔΟΕ ρίχνεται στο κυνήγι της φοροδιαφυγής.

Έτσι, σύμφωνα με το «Έθνος», στο στόχαστρο των ελεγκτών του Σώματος θα βρεθούν ελεύθεροι επαγγελματίες με υψηλά ποσοστά παραβατικότητας (γιατροί, δικηγόροι, καλλιτέχνες κ.ά.), κάτοχοι σκαφών αναψυχής, επιχειρήσεις που αποκρύπτουν Φ.Π.Α., προμήθειες του Δημοσίου, νυκτερινά κέντρα, διακίνηση καυσίμων, προϊόντα-μαϊμού, κατασκευαστικές - μεσιτικά γραφεία, off shore ακινήτων, εκδότες και λήπτες πλαστών στοιχείων και παράνομες επιδοτήσεις - επιχορηγήσεις.

Άδειασαν το σπίτι της Αρβανιτάκη

Σοκ έχει υποστεί η γνωστή τραγουδίστρια Ελευθερία Αρβανιτάκη καθώς το σπίτι της στο Παγκράτι έγινε στόχος ληστών.

Οι έρευνες της Αστυνομίας, σύμφωνα με την Espresso, έχουν επικεντρωθεί στην οικιακή βοηθό της τραγουδίστριας τα ίχνη της οποίας έχουν εξαφανιστεί και θεωρείται το πρόσωπο-κλειδί για την εξιχνίαση της υπόθεσης.

Ελληνική Κυβέρνηση: Ξύπνησε(;)... αργά

Θα πρέπει να πουλήσουμε τα πάντα για να μπορέσουμε να μαζέψουμε 50 δισεκατομμύρια ευρώ όπως ζήτησε χθες η τρόικα. Και ενώ τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά αφού θα ξεπουλήσουμε ακόμη και τους ίδιους μας τους εαυτούς η κυβέρνηση προτίμησε να κρυφτεί και να αφήσει την ίδια την τρόικα να βγάλει το φίδι από την τρύπα.

Τα όσα ανακοινώθηκαν χθες από τους ελεγκτές είναι πολύ σοβαρά. Ακόμη και να πουλήσουμε κρατικές επιχειρήσεις ζήτημα είναι αν θα καταφέρουμε να μαζέψουμε 8 με 10 δις ευρώ. Τι σημαίνει δηλαδή αυτό.

Διαθέσιμο από τις 22 Φεβρουαρίου το Service Pack 1 για τα Windows 7

Η Microsoft σήμερα ανακοίνωσε ότι το Service Pack 1 για τα Windows 7 τέθηκε ήδη σε κατάσταση RTM [Release to Manufacturing] κάτι που σημαίνει ότι βρίσκεται ήδη σε τελική μορφή.

Οι πελάτες Volume Licensing θα έχουν την δυνατότητα να πάρουν στα χέρια του στο Service Pack 1 για τα Windows 7, όσο και για τα Windows Server 2008 R2 στις 16 Φεβρουαρίου, ενώ οι υπόλοιποι χρήστες θα το βρουν διαθέσιμο μέσα από το Windows Update στις 22 Φεβρουαρίου.

INKA: αγωγή για το καθεστώς των διοδίων.

Η Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδος (ΙΝΚΑ) κατέθεσε από κοινού με άλλες ενώσεις καταναλωτών συλλογική αγωγή για το καθεστώς των διοδίων.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, η νομική αυτή παρέμβαση του ΙΝΚΑ εντάσσεται στον αγώνα των πολιτών εναντίον του μέτρου μέχρι την οριστική κατάργησή του, όπως παλαιότερα έγινε με τις παρασιτικές παρκοεταιρείες. Προσθέτει ακόμη ότι «την ώρα που όλος ο λαός μαστίζεται από την άγρια κρίση, το κλείσιμο της παραγωγικής επιχείρησης, την ανεργία, το βούλιαγμα της αγροτικής παραγωγής, τη φτώχεια και την υπερχρέωση, κάποιοι εργολάβοι, φαίνεται έχουν τον τρόπο, να διατηρούν την ασυλία για τα υπερκέρδη τους, σε βάρος όλου του Ελληνικού Λαού. Απειλούν μάλιστα να αλλάξουν και τον ΚΟΚ για να μετατρέψουν την Αστυνομία σε εισπρακτική εταιρεία των εργολάβων».

Αντί για βενζίνη, αέρας κοπανιστός!!!

Το μέλλον των υβριδικών οχημάτων είναι τα αυτοκίνητα πεπιεσμένου αέρα σε συνδυασμό με άλλες πηγές ενέργειας ή καύσιμη ύλη. Σουηδοί και γάλλοι επιστήμονες κατάφεραν να κατασκευάσουν πειραματικά οχήματα που χρησιμοποιούν ως εναλλακτικό καύσιμο (και) τον πεπιεσμένο αέρα. Και είναι φιλικά τόσο στην τσέπη του κατόχου τους όσο και στο περιβάλλον.

Ο Περ Τούνεσταλ και ο Σάσα Τράικοβιτς του πανεπιστημίου Λουντ της Σουηδίας θεωρούν πως με το νέο αυτό σύστημα θα καταφέρουν να εξοικονομήσουν γύρω στο 60% λιγότερη κατανάλωση βενζίνης.

Κατάργηση ασύλου: Ζητείται θαρραλέος!‏

Στη σημερινή εποχή της ηλεκτρονικής επικοινωνίας, της ελεύθερης πρόσβασηςστο διαδίκτυο, του ιλιγγιώδους ρυθμού παραγωγής νέας γνώσης και πληροφορίας, υπάρχει αλήθεια κανείς που να πιστεύει ότι μπορούν να φυλακιστούν οι ιδέες και να περιοριστούν στους τέσσερις τοίχους μιας αίθουσας διδασκαλίας ενός ελληνικού πανεπιστημίου;

Σήμερα, η πληροφορία και η ιδέα, από τη στιγμή που γεννιέται μπορεί να γίνει αυτόματα κτήμα του καθενός, μιας και η πρόσβαση είναι ελεύθερη και απρόσκοπτη μέσα από το διαδίκτυο, από το γραφείο, το σπίτι και τον καναπέ.

Ανάπτυξη με επίκεντρο την πυρηνική ενέργεια η Τουρκία

Με 12 πυρηνικούς αντιδραστήρες ευελπιστεί να δει την χώρα του μέχρι το 2023 ο Τούρκος Υπουργός ενέργειας και φυσικών πόρων.

Πιο συγκεκριμένα, από το βήμα συνεδρίου για την πυρηνική ενέργεια που πραγματοποιήθηκε στην Άγκυρα δήλωσε: «Έχουμε δημιουργήσει μια εταιρεία με την Ρωσική Ομοσπονδία και έχουμε προχωρήσει στις πρωτοβουλίες όσον αφορά την θέση που θα εγκατασταθεί η μονάδα παραγωγής ενέργειας».

Μετρό: Κάτσε πίσω από την μπάρα!!!

Δεν έπρεπε να γίνουν αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων αλλά να μπουν ηλεκτρονικές μπάρες. Το Μετρό και ο ΗΣΑΠ θα μπορούσε να είχε ημερήσια έσοδα 800.000 ευρώ!

Το Μετρό και ο Ηλεκτρικός μπορούν να επιτύχουν θεαματική αύξηση των εσόδων τους και να καλύψουν τις τρύπες των λεωφορείων, αν εφαρμοστεί ποτέ το «κλειστό σύστημα» εισιτηρίου στα εν λόγω μέσα.

Σοκ: Πατέρας έφαγε το παιδί του!

Ένας άνδρας στην Παπούα Νέα Γουινέα φέρεται να έφαγε το νεογέννητο παιδί του, αναφέρει ο αυστραλιανός τύπος. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, κάτοικοι ενός χωριού της Παπούα Νέας Γουινέας, όπου υπάρχουν ορυχεία, βρήκαν έναν άνδρα, που είχε ιστορικό κατάχρησης ναρκωτικών να τρώει το νεογέννητο παιδί του που ούρλιαζε απ' τους πόνους.

Οι χωρικοί τον κυνήγησαν και τον οδήγησαν στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής όπου τέθηκε υπό κράτηση. Μαζί του συνελήφθηκε και η γυναίκα του. Το άτυχο παιδί υπέκυψε στα τραύματά του.

Περιβαλλοντικές χορηγίες για αποκατάσταση των καμένων της Ηλείας

Πρόγραμμα περιβαλλοντικών χορηγιών ετοιμάζει το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, βάζοντας στην υπόθεση των αναδασώσεων και της φροντίδας του περιβάλλοντος μεγάλες ιδιωτικές επιχειρήσεις.

Μέσα από το πρόγραμμα αυτό θα μπορούσε να υλοποιηθεί και ένα μέρος της αποκατάστασης του περιβάλλοντος και στην Ηλεία, καθώς σε ορισμένες περιοχές παρατηρείται καθυστέρηση στην φυσική αναδάσωση, μετά τις πυρκαγιές του 2007.

73χρονη συνελήφθη γιατί ψάρευε χταπόδια

Μία γυναίκα ψαράς συνελήφθη στην περιοχή «Φιλίζι» της Νάουσας, έχοντας ήδη πιάσει 11 χταπόδια. Η 73χρονη ψάρευε και φαίνεται πως ήταν μία καλή μέρα για εκείνη μέχρι που συνελήφθη! Χρησιμοποιούσε ωστόσο απαγορευμένη χημική ουσία, γαλαζόπετρα καθώς και αυτοσχέδιο καμάκι.

Οι άνδρες της Λιμενικής Αρχής Πάρου κατάσχεσαν τα εργαλεία της καθώς και τα χταπόδια.

Έκλεψαν χρήματα, ιερά σκεύη και εικόνες από μοναστήρια στη Λαμία

Με διαφορά δυο ημερών «επισκέφτηκαν» τις δύο Μονές που βρίσκονται λίγο έξω από τη Λαμία στο δρόμο προς τον Δομοκό. Τα ξημερώματα άγνωστοι δράστες, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από τις καλόγριες του μοναστηριού της Μαρίας Μαγδαληνής, αφού έσπασαν το φεγγίτη μπήκαν στο ιερό και πήραν την εικόνα της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου, άλλα ιερά σκεύη και ό,τι βρήκαν στο παγκάρι.

Προχθές είχαν «επισκεφθεί» την ιερά Μονή της Αγίας Άννης, που βρίσκεται στον ίδιο δρόμο σε κοντινή απόσταση και αφαίρεσαν όλα τα τάματα που βρήκαν στις εικόνες, ιερά σκεύη και χρήματα

Ακόμη και σχιζοφρένεια προκαλεί η μαριχουάνα

Νέα αυστραλιανή έρευνα επιβεβαίωσε τα πορίσματα παλαιότερων ερευνών, ότι η χρήση της μαριχουάνας αυξάνει τις πιθανότητες να παρουσιάσει κάποιος ψυχολογικά προβλήματα, ακόμη και σχιζοφρένεια, στο μέλλον.

Οι αυστραλοί ερευνητές, από το πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ και το νοσοκομείο Prince of Wales, μελέτησαν πάνω από 20.000 ασθενείς και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι χρήστες μαριχουάνας είχαν κατά 41% υψηλότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν ψύχωση και συμπτώματα όπως παραισθήσεις, σε σχέση με τα άτομα που δεν είχαν κάνει ποτέ χρήση.

Η «Φλόγα» μίλησε για τον παιδικό καρκίνο

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του συλλόγου γονιών παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια «Η Φλόγα» υπολογίζεται ότι στον κόσμο 250.000 παιδιά νοσούν, ετησίως, από καρκίνο, και από αυτά μόνον 20% έχουν δυνατότητα πρόσβασης σε σωστή ιατρική φροντίδα.

Τα 80 στα 100 προέρχονται από τις αναπτυσσόμενες χώρες, στις οποίες δεν υπάρχει δυνατότητα διάγνωσης και σωστής θεραπείας. Περισσότεροι από 150.000 θάνατοι θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί, κάθε χρόνο, εάν υπήρχε δυνατότητα έγκαιρης διάγνωσης και εξειδικευμένης θεραπείας σε όλα τα παιδιά.

Πεταμένο στα σκουπίδια το βιβλίο με το ιατρικό ιστορικό των ασθενών του ΙΚΑ

Σε κάδο απορριμμάτων έξω από το ΙΚΑ Κομοτηνής εντόπισε βιβλίο, όπου υπάρχει καταγεγραμμένο το ιατρικό ιστορικό ασθενών που προσήλθαν στο Ίδρυμα για εξετάσεις κατά τη χρονική περίοδο 2001-2003, μέλος της Κίνησης Πολιτών Ροδόπης «Υγεία και Περιβάλλον».

Στο βιβλίο αυτό καταγράφονται αναλυτικά τα ονοματεπώνυμα των ασθενών και τα αποτελέσματα των εξετάσεων τους.

Πήγαν να κλέψουν αλλά έφυγαν με χειροπέδες δύο αλλοδαποί στην Κρήτη

Στην περιοχή Καταλαγάρι στο Ηράκλειο συνελήφθησαν, από αστυνομικούς δύο αλλοδαποί ηλικίας 24 και 29 ετών για απόπειρα κλοπής.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο περιπολίας στην ύπαιθρο του νομού Ηρακλείου,αστυνομικοί έπιασαν τον 24χρονο να έχει καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του με ρούχα, την ώρα μάλιστα που επιχειρούσε με κατσαβίδι να παραβιάσει την πόρτα εισόδου σε αποθήκη ηλεκτρολογικού εξοπλισμού, ιδιοκτησίας 57χρονου κατοίκου της περιοχής, από κοινού με τον δεύτερο συλληφθεντα, 29 ετών.

Πήγε και στην Αττική Οδό το ΣΔΟΕ

Το ενδεχόμενο να επιστραφεί δέκα χρόνια νωρίτερα στο Δημόσιο η Αττική Οδός αφήνει για πρώτη φορά ανοικτό ο υπουργός Υποδομών κ. Δημήτρης Ρέππας και παραδέχεται ότι οι μέτοχοι τεχνηέντως δεν ανεβάζουν το διόδιο, δημιουργώντας «μία υστέρηση εσόδων που παρατείνει την εκμετάλλευση του έργου».

Ίσως είναι ο μόνος αυτοκινητόδρομος που οι εργολάβοι αδιαφορούν για την τήρηση των συμφωνηθέντων αφού το διόδιο θα μπορούσε σήμερα να είναι 3,70 ευρώ αλλά από το 2005 έως και πρόσφατα ήταν καθηλωμένο στο 2,70 και πήγε στα 2,80 με τις τιμαριθμικές αναπροσαρμογές.

Η τέχνη ενώνεται με τη μόδα για τα παιδικά χωριά SOS

Φιλανθρωπικό Bazaar για την ενίσχυση των παιδικών χωριών SOS, διοργανώνει η Εταιρεία Αττικό Μετρό, στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.

Το Bazaar με τίτλο «ΤΕΧΝΗ + ΜΟΔΑ», θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 13-15 Φεβρουαρίου, στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων, στο Σταθμό «Σύνταγμα», με ελεύθερη είσοδο για το κοινό από τις 10 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.

Ο καιρός το Σαββατοκύριακο

Οι τοπικές ομίχλες κυρίως στα δυτικά τις πρωινές ώρες, η βαθμιαία επικράτηση δυτικών ανεμών 4 με 6 και πρόσκαιρα στα νότια 7 μποφόρ και η μικρή άνοδος της θερμοκρασίας θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού για το Σάββατο.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.Τη νύχτα θα στραφούν σε βορείους βορειοανατολικούς 5 με 6 και τοπικά στα ανατολικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μείον 2 (-02) έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Απίστευτο: Γλύτωσε από το τροχαίο και "πήγε" από.. πνιγμό!!!

Τραγωδία αργά το βράδυ της Πέμπτης (10/2) στην επαρχιακή οδό Δημητριτσίου – Κουμαριάς. Για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, ΙΧ επιβατικό αυτοκίνητο, που οδηγούσε 49χρονος από την Κουμαριά, εξετράπη της πορείας του και ανατράπει σε παρακείμενο κανάλι άρδευσης.

Ο 49χρονος αν και κατάφερε να βγει από το ανατραπέν όχημα, έχασε τις αισθήσεις του και έπεσε μέσα στο νερό, με αποτέλεσμα να πνιγεί. Τον άτυχο άνδρα ανέσυραν, 60 μέτρα μακριά από το όχημα, άνδρες του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Νιγρίτας, νωρίς το πρωί της Παρασκευής, όταν ειδοποιήθηκαν από διερχόμενους οδηγούς που εντόπισαν το όχημα μέσα στο κανάλι.

Τελεσίγραφο τρόικας για τις συμβάσεις

Τελεσίγραφο, έως το καλοκαίρι, έδωσε η τρόικα στην κυβέρνηση για να αρχίσουν να λειτουργούν οι ειδικές επιχειρησιακές συμβάσεις με μείωση των αποδοχών, επισημαίνοντας τα σημεία στα οποία διαφωνούν με το νόμο του υπουργείου Εργασίας .

Οι εκπρόσωποι της τρόικας ζήτησαν να περιοριστεί η επέκταση των κλαδικών συμβάσεων, να μην υπάρχει δυνατότητα διαπραγμάτευσης των επιχειρήσεων με τα κλαδικά συνδικάτα τα οποία θα αρνηθούν πιο εύκολα τις νέες συμβάσεις, ενώ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More