Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Συνελήφθη και ο τρίτος δράστης του μακελειού στον Ρέντη

Συνελήφθη στην περιοχή των Αχαρνών - Ο τέταρτος μάλλον έχει διαφύγει στο εξωτερικό

Εξάστερος ο Παναθηναϊκός - Νίκησε τη Μακάμπι στον τελικό

Στην κορυφή της Ευρώπης οι “πράσινοι” για έκτη φορά - Επικράτησε της Μακάμπι στον τελικό της Βαρκελώνης με 78-70 - MVP ο Διαμαντίδης - Εξαιρετικοί οι Σάτο, Μπατίστ. Δάκρυσε ο Ομπράντοβιτς

Αμερικανοί κομάντος σκότωσαν τον Μπιν Λάντεν

Ο επικεφαλής της Αλ Κάιντα, νούμερο ένα καταζητούμενος σε όλο τον κόσμο και φερόμενος ως ο ιθύνων νους των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου στις Η.Π.Α., Οσάμα Μπιν Λάντεν, είναι νεκρός.

Τρίτη 26 Απριλίου 2011

ΣΑΛΚΕ – ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Γ. 0-2

Πιο εύκολα από ότι θα περίμενε και πιο αισιόδοξος οπαδός της, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εξασφάλισε ουσιαστικά από απόψε την πρόκρισή της στον μεγάλο τελικό του Champions League. Οι “κόκκινοι διάβολοι” επικράτησαν με 2-0 της Σάλκε μέσα στη “Φέλτινς Αρίνα”, στον πρώτο μεταξύ τους ημιτελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, μετατρέποντας τον επαναληπτικό σε τυπική διαδικασία.

Απόλυτα δίκαιη η επικράτηση της ομάδας του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, η οποία για μία και πλέον ώρα έπαιζε με μοναδικό αντίπαλο τον Νόιερ. Ο τελευταίος έσωσε πολλά γκολ, αλλά κάποια στιγμή λύγισε φυσιολογικά, με τα γκολ των Γκιγκς και Ρούνεϊ να στέλνουν από απόψε τους “κόκκινους διαβόλους” στον μεγάλο τελικό του “Γουέμπλεϊ”.

Χωρίς σημαντικές εκπλήξεις το αναμενόμενο 4-4-2 της Σάλκε, με τον Μάτιπ τελικά να επιλέγεται ως παρτενέρ του Μέτσελντερ, αντί του Χέβεντες, στο δίδυμο των στόπερ. Στο αντίπαλο στρατόπεδο, οι εκπλήξεις δεν έλειψαν για πολλοστή φορά από τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον. Αντί του Ράφαελ στο δεξί άκρο άμυνας επιλέχθηκε τελικά ο αδελφός του Φάμπιο, ενώ στα χαφ και πάλι ο Νάνι έμεινε στον πάγκο, με τον Παρκ να παίρνει τη θέση του.

Με αρκετή ενέργεια μπήκαν οι δύο ομάδες στο ματς, με τη Γιουνάιτεντ να απειλεί στο 3' με ψηλοκρεμαστό σουτ του Ρούνεϊ και στο 6' με δυνατό σουτ του Παρκ, αλλά και στις δύο περιπτώσεις ο Νόιερ ήταν σε ετοιμότητα. Ο Γερμανός πορτιέρο νίκησε σε τετ α τετ και τον Ερνάντες στο 14', με την αμυντική γραμμή της Σάλκε να δείχνει ιδιαίτερα ευπαθής. Το σουτ του Ερνάντες στο 21' βρήκε την εξωτερική πλευρά των διχτύων της Σάλκε, με τον Μεξικανό να αστοχεί από πολύ κοντά και στο 25'.

Διαρκής πηγή κινδύνων γενικότερα ο Ερνάντες, με τον Μάτιπ να έχει πολλά προβλήματα στην αντιμετώπισή του και τον Ρούνεϊ να αγωνίζεται σε πιο ελεύθερο ρόλο. Εξαιρετική κεφαλιά από τον Γκιγκς στο 27', όμως και πάλι ο Νόιερ έδιωξε εντυπωσιακά τη μπάλα, με τη Σάλκε να περιορίζεται όσο περνάει ο χρόνος σε όλο και πιο παθητικό ρόλο. Πολιορκία και στο 36', με τον Νόιερ να νικάει και πάλι τον Ερνάντες, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Φάμπιο έστειλε από το ύψος του σημείου του πέναλτι τη μπάλα σύριζα άουτ, χωρίς την παραμικρή πίεση.

Μοναδικό χαμένο τετ α τετ από τον Γκιγκς στο 44', με τον Νόιερ να είναι ο άνθρωπος του αγώνα στο πρώτο ημίχρονο και να κρατάει μόνος του ζωντανή τη Σάλκε που δεν απείλησε ουσιαστικά ούτε μια φορά την εστία του Φαν ντερ Σαρ.

Στο δεύτερο ημίχρονο, στο 46' ο Μάτιπ παραλίγο να σημειώσει αυτογκόλ με ανάποδη κεφαλιά, όμως και πάλι ο Νόιερ έδιωξε εντυπωσιακά τη μπάλα σε κόρνερ. Τραγικό πλασέ με το δεξί από τον Γκιγκς ένα λεπτό μετά, από εξαιρετικά πλεονεκτική θέση, ενώ στο 51' ο Ερνάντες νίκησε τελικά τον Νόιερ, όμως το γκολ σωστά ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Κάπου εκεί, και για ένα περίπου δεκάλεπτο, κόπασε η... καταιγίδα στην εστία της Σάλκε, χωρίς ωστόσο στον αντίποδα, οι Γερμανοί να δείχνουν ικανοί να δημιουργήσουν μια ευκαιρία της προκοπής στα αντίπαλα καρέ.

Η... γραμμή Μαζινό στην άμυνας της Σάλκε όμως έσπασε στο 67'. Εξαιρετική κάθετη μπαλιά από τον Γουέιν Ρούνεϊ στον Ράιαν Γκιγκς και αυτή τη φορά ο Νόιερ δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα στο τετ α τετ, με το 0-1 να είναι γεγονός. Εξαιρετικός συνδυασμός των Ερνάντες – Ρούνεϊ δύο λεπτά αργότερα, με τον τελευταίο να πλασάρει ιδανικά για το 0-2, τελειώνοντας πρόωρα το ματς.

Οι πολλές αλλαγές στη συνέχεια έριξαν κατακόρυφα το ρυθμό, με τη Σάλκε να... βράζει απλά στο ζουμί της και τη Γιουνάιτεντ να μην έχει λόγο να ψάξει και για τρίτο τέρμα.

Πάτρα: Έψησαν το αρνί δίπλα στα... σκουπίδια!!!

Πολλοί ήταν οι πατρινοί, οι οποίοι φέτος λόγω της οικονομικής κρίσης, δεν έφυγαν και γιόρτασαν το Πάσχα στις αυλές των σπιτιών τους και στις πυλωτές των πολυκατοικιών.

Ωστόσο, δεν ήταν λίγοι εκείνοι οι οποίοι έψησαν τον παραδοσιακό οβελία σε απόσταση αναπνοής από τα σκουπίδια.

Και αυτό διότι, η αποκομιδή των απορριμμάτων από τους δρόμους της Πάτρας δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί, παρά τις εντατικές προσπάθειες των εργαζομένων στην καθαριότητα.

Χαρακτηριστικό είναι ότι λίγες ώρες μετά από την Ανάσταση οι εργαζόμενοι στον τομέα της καθαριότητας συνεχίζουν τον αγώνα τους για να απαλλαγεί η Πάτρα από το μεγάλο όγκο των απορριμμάτων.

Οικονομία: 10,5% το έλλειμμα αντί για 9,4%!!!

Μιλάμε ήδη για αποτυχία ύψους 4 δισ. ευρώ και η Κυβέρνηση δηλώνει (ξανά) ότι δεν θα χρειαστούν επιπλέον έσοδα και ότι αρκούν τα μέτρα ύψους 3 δισ. που έχει... προϋπολογίσει!

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναθεώρησε το έλλειμμα του ελληνικού προϋπολογισμού για το 2010 στο 10,5% του ΑΕΠ για το 2010 έναντι 15,4% του ΑΕΠ το 2009. Επιπλέον, το χρέος της Ελλάδας υπολογίζεται στο 142,8% του ΑΕΠ από 127,1% του ΑΕΠ το 2009.

Έλλειμμα είχαμε σχεδόν πάντα όμως... σχεδόν ανεξέλεγκτο έγινε στη δεύτερη διακυβέρνηση Καραμανλή, δηλαδή από το 2007 εως το 2009.

Σύμφωνα με τα οριστικά στοιχεία για την πορεία του δημοσιονομικού ελλείματος που ανακοίνωσε η Στατιστική αρχή το 2007 το έλλειμα ήταν 14,5 δισ. ευρώ, το 2008 το έλλειμα έφτασε στα 23,1 δισ. ευρώ και ''πέταξε'' στα 36 δισ. ευρώ το 2009.

Τα “νούμερα” αν και καθυστερημένα ήρθαν να επιβεβαιώσουν τους φόβους ότι θα χρειαστούν επιπλέον μέτρα που μαζί με το ήδη υπάρχον έλλειμμα στο πρώτο τρίμηνο επιφυλάσσουν νέες δυσάρεστες εκπλήξεις στους Έλληνες...
Από σήμερα το οικονομικό επιτελείο θα πρέπει να αρχίσει να οριστικοποιεί τις λεπτομέρειες.

Όλα δείχνουν ότι θα καθοριστούν εισοδηματικά κριτήρια για τα επιδόματα, έρχεται νέος γύρος μειώσεων, έστω και στους καλά αμειβόμενους, του Δημοσίου, αλλά και μερική απασχόληση στο δημόσιο και φυσικά ακόμη πιο ευέλικτο νόμο που θα κάνει μονόδρομο τις επιχειρησιακές συμβάσεις στον ιδιωτικό τομέα.

Οι αποκρατικοποιήσεις δεν αναμένεται να αυξήσουν κατά πολύ τα άμεσα έσοδα που ζητάει η Τρόικα και έτσι Τριάμισι δισ. υπόσχεται η Κυβέρνηση στην Τρόικα από πώληση μετοχών ( και όχι μόνο) των ΔΕΚΟ αλλά και από το λουκέτο σε δημόσιους οργανισμούς.

Δύο δισ. θα εξοικονομίσει η Κυβέρνηση από το "τσεκούρι" στις φοροαπαλλαγές και άλλο ένα από τους έμμεσους φόρους όπως ο ΦΠΑ.

Έσωσε κορίτσι 2,5 χρόνων από πνιγμό

Όχι έναν, αλλά δυο «φύλακες αγγέλους» είχε ένα κοριτσάκι μόλις δυόμισι χρόνων, που ξέφυγε από τους γονείς του και έπεσε στη θάλασσα. Ενώ οι γονείς του είχαν κυριολεκτικά μαρμαρώσει βλέποντας το παιδί τους να βυθίζεται στο νερό, οι σωτήρες που βρέθηκαν ως από μηχανής θεοί κατάφεραν να το βγάλουν στην επιφάνεια και να του δώσουν το «φιλί της ζωής».

Η περιπέτεια που είχε αίσιο τέλος εκτυλίχθηκε στην περιοχή της πλατείας Πυθαγόρα, στο Βαθύ της Σάμου, όπου γονείς και παιδί έκαναν βόλτα. Ξαφνικά, κάτω από άγνωστες συνθήκες, το κοριτσάκι ξέφυγε από την προσοχή των γονιών του και έπεσε στη θάλασσα. Για καλή του τύχη, ένας περαστικός νεαρός που είδε τι συνέβη, βούτηξε χωρίς δεύτερη σκέψη και έβγαλε από τη θάλασσα το παιδί.

Όμως, αν και το κοριτσάκι είχε χάσει τις αισθήσεις του, στάθηκε πάλι τυχερό. Ένας 27χρονος αξιωματικός του Λιμενικού που είχε κληθεί στον τόπο του ατυχήματος, έκανε τεχνητή αναπνοή στο μικρό ενώ οι γονείς του παρακολουθούσαν παγωμένοι και κατάφερε να το επαναφέρει.

Αρχικά, το παιδί μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου, αλλά οι γιατροί έκριναν ότι έπρεπε να μεταφερθεί σε νοσοκομείο Παίδων όπου υπάρχουν τα απαραίτητα όργανα για εξετάσεις.

Κρίσιμη εβδομάδα για την ελληνική οικονομία

Κρίσιμη εβδομάδα ξεκινά για την ελληνική οικονομία καθώς θα πρέπει να εξειδικευθεί το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και το πακέτο των ιδιωτικοποιήσεων για να παρουσιασθεί μέχρι τα μέσα Μαΐου στη Βουλή και να ψηφισθεί μέχρι τις αρχές Ιουνίου, αφού θα έχουν προηγηθεί διαβουλεύσεις με την τρόικα.



Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, επέστρεψε τη Δευτέρα από την Ύδρα, όπου πέρασε τις διακοπές του Πάσχα, από όπου έστειλε μήνυμα αισιοδοξίας εκφράζοντας την πεποίθηση ότι «η Ελλάδα θα τα καταφέρει παρά τις δυσκολίες».



Όσον αφορά το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα των 26 δισ. ευρώ, θα παρουσιασθούν αναλυτικά σε κάθε τομέα οι περικοπές, καθώς και τα σχέδια για αποκρατικοποιήσεις, οι οποίες σε ορισμένες περιπτώσεις όπως στη ΔΕΗ συναντούν αντιδράσεις των συνδικαλιστών που απειλούν με απεργιακές κινητοποιήσεις.



Η τακτική επίσκεψη της τρόικα θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Μαΐου, οπότε οι εκπρόσωποι της Ε.Ε., του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας θα αξιολογήσουν τις επιδόσεις της χώρας για τη χορήγηση της επόμενης δόσης ύψους 12 δισ. ευρώ τον Ιούνιο, από το δάνειο των 110 δισ.ευρώ.



Την Τρίτη η Eurostat θα ανακοινώσει τα στοιχεία του ελλείμματος του 2010. Από το ύψος του ελλείμματος του 2010 σε σχέση και με την πορεία του προϋπολογισμού το πρώτο τρίμηνο, θα προσδιορισθεί και το ύψος των πρόσθετων μέτρων του 2011, που υπολογίζεται περί τα 3 δισ. ευρώ.

Μεταξύ των μέτρων που εξετάζονται είναι η κατάργηση φοροαπαλλαγών, εισαγωγή κοινωνικών κριτηρίων στα επιδόματα, η εισαγωγή φόρου στα μη αλκοολούχα ποτά, καθώς και η μετάταξη προϊόντων σε υψηλότερο συντελεστή ΦΠΑ.



Στις 23-24 Ιουνίου πραγματοποιείται και η Σύνοδος Κορυφής της Ε.Ε., όπου οι ευρωπαίοι ηγέτες θα οριστικοποιήσουν τη συμφωνία της 25ης Μαρτίου για την αντιμετώπιση του ελληνικού χρέους, ένα χρόνο σχεδόν μετά την προσφυγή της χώρας στον μηχανισμό στήριξης.

Κάλυμνος: Έχασε το ένα του χέρι από δυναμίτη

Το Πάσχα πέρασε αφήνοντας πικρή γεύση στο στόμα για τους τόσους άδικους θανάτους και βαρύτατους τραυματισμούς, εξαιτίας του επικίνδυνου εθίμου με τα εκρηκτικά και τις κροτίδες. Ένας νέος άνθρωπος έχασε το ένα του χέρι και πιθανόν το ένα του μάτι, όταν έσκασε στα χέρια του δυναμίτιδα, αυτή τη φορά στην Κάλυμνο.

Η νέα τραγωδία συνέβη το απόγευμα της Δευτέρας του Πάσχα, στην περιοχή μεταξύ Καστελίου και Αργινώντα, όπου ο 27χρονος ιδιοκτήτης σχολής καταδύσεων γλεντούσε μαζί με συγγενείς και φίλους σε μια βάφτιση. Αν και δεν είχε σχέση με εκρηκτικά, προσπάθησε να πετάξει ένα μασούρι δυναμίτη αλλά εκείνο εξερράγη, με αποτέλεσμα να αποκοπεί εντελώς το ένα του χέρι, από τον καρπό. Σαν να μην έφτανε αυτό, τραυματίστηκε βαριά και στα δυο μάτια.

Αμέσως μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Καλύμνου, που όμως δεν είναι εφοδιασμένο με τα κατάλληλα μέσα για να αντιμετωπίσει την κατάσταση του τραυματία. Έτσι, με ενέργειες της διοικητού, ο 27χρονος παρελήφθη από C-130 και διακομίστηκε μέσω Κω σε Αθηναϊκό νοσοκομείο, όπου οι γιατροί καταβάλλουν απεγνωσμένες προσπάθειες να σώσουν το δεξί του μάτι, ενώ πρόβλημα παρουσιάζει και το αριστερό.

Λαμία: Άλλοι έψηναν κι άλλοι... έκλεβαν

Δεν το πίστευε ο ιδιοκτήτης φορτηγού όταν διαπίστωσε ότι η ρυμούλκα του οχήματός του αξίας 30.000 ευρώ είχε κάνει φτερά.

Ο άτυχος οδηγός είχε αφήσει τη ρυμούλκα από το Μεγάλο Σάββατο το μεσημέρι στον παράδρομο του 2ου χιλιομέτρου της εθνικής Λαμίας - Αθηνών.

Όταν σήμερα το πρωί πήγε να πάρει το όχημα δεν το βρήκε! Αρχικά νόμιζε ότι απλά είχε παρκάρει αλλού αλλά διαπίστωσε τελικά, ότι του είχαν κλέψει την ρυμούλκα αξίας 30.000 ευρώ.

Κυκλοφορούσε και... οπλοφορούσε

"Αρματωμένος" κυκλοφορούσε ένας 39χρονος στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Η αστυνομία ωστόσο του έκοψε την "βόλτα". Έπειτα από σωματικό έλεγχο οι άνδρες της ασφάλειας βρήκαν πάνω στν 39χρονο 1 πιστόλι, 1 γεμιστήρα και 16 σφαίρες.

Ο δράστης συνελήφθη και θα οδηγηθεί, σύμφωνα με τις πληροφορίες, σήμερα στον Eισαγγελέα Πλειμμελειοδικών Ηρακλείου.

Έκρυβαν σάκους με κοσμήματα σε πορτ μπαγάζ

Δύο Γεωργιανοί υπήκοοι συνελήφθησαν από την αστυνομία στη Θεσσαλονίκη και ανακρίνονται, με την κατηγορία ότι κατείχαν τρεις ταξιδιωτικούς σάκους γεμάτους με κοσμήματα, χρυσαφικά, ρολόγια, φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, και άλλα αντικείμενα αξίας, προερχόμενα από διαρρήξεις.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας οι αλλοδαποί συνελήφθησαν όταν στη διάρκεια έρευνας που έγινε στο ΙΧ επιβατικό αυτοκίνητο που επέβαιναν, στην περιοχή Ανάληψης, βρέθηκαν στο πόρτ μπαγάζ οι τρεις σάκοι.

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης θα δημοσιοποιήσει φωτογραφίες από τα κλοπιμαία, προκειμένου να αναγνωριστούν από άτομα που έπεσαν θύματα διαρρήξεων τους τελευταίους μήνες.

Μέσα σε 8 μέρες τον ξάφρισαν... δύο φορές!!!

Μεγάλη ατυχία φαίνεται πως είχε ένας κοσμηματοπώλης από τη Λαμία που έπεσε θύμα επιτήδειων μέσα στο ίδιο του το μαγαζί.

Όλα ξεκίνησαν στις 15 Απριλίου όταν στο μαγαζί του εμφανίστηκε ένας καλοντυμένος άντρας γύρω στα 40 και με την πρόφαση ότι θέλει να βαφτίσει ένα παιδάκι ζήτησε να δει σταυρούς.

Ο καταστηματάρχης άρχισε να βγάζει τις κασετίνες με τους σταυρούς και ο δράστης χωρίς να δώσει στόχο άρπαξε μία με 20 τεμάχια συνολικής αξίας 20.000 ευρώ. Στη συνέχεια διάλεξε έναν από τους υπόλοιπους και με το πρόσχημα ότι πρέπει να πάει στην τράεζα να σηκώσει λεφτά, δεν εμφανίστηκε ποτέ.

Ο κοσμηματοπώλης κατάλαβε την κλοπή λίγη ώρα αργότερα και αποφάσισε να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός στο μέλλον. Την επόμενη φορά που μπήκε άλλος πελάτης και ζήτησε να αγοράσει ρολόι, έβγαζε όλα τα δείγματα αλλά είχε το νου του να μην ξαφρίσει κανένα.

Ο δράστης διάλεξε ένα ρολόι αξίας 400 ευρώ και του έδωσε 8 χαρτονομίσματα των 50 ευρώ. Ωστόσο η χαρά του ιδιοκτήτη δεν κράτησε πολύ γιατί διαπίστωσε ότι τα χαρτονομίσματα ήταν πλαστά... Είχε πέσει για δεύτερη φορά θύμα ληστείας μέσα σε λίγες μόνο μέρες.

Χάος στη Eurodisney

Εκεί όπου κανονικά μικροί και μεγάλοι διασκεδάζουν ανέμελα, τη Δευτέρα επικράτησε χάος όταν πέντε άνθρωποι, εκ των οποίων ο ένας σοβαρά, τραυματίστηκαν.

Το ατύχημα συνέβη περίπου στις 14:50 σε ένα από τα βαγόνια του «Τρένου του Ορυχείου» στη Disneyland του Παρισίου. Ένα κομμάτι του σκηνικού από υαλονήματα και ξύλο έπεσε γύρω πάνω σε ένα βαγόνι όπου βρίσκοταν 25 άνθρωποι.

Χτύπησε στο κεφάλι έναν άνδρα 38 ετών που τραυματίστηκε σοβαρά και διακομίστηκε σε νοσοκομείο του Παρισίου. Τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά και τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες επί τόπου, δήλωσε η νομαρχία.

Για λόγους ασφαλείας, «χρειάστηκε να κλείσει το θέαμα έως ότου εκδοθεί νέα διαταγή σύμφωνα με τις κανονικές διαδικασίες μας, προκειμένου να δούμε τι έχει συμβεί», δήλωσε η εκπρόσωπος της Eurodisney.

Συρία: Λουτρό αίματος στην πόλη Ντεραά

Τουλάχιστον 39 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 70 τραυματίσθηκαν κατά τη διάρκεια της αιματηρής επέμβασης των δυνάμεων ασφαλείας στην πόλη Ντεραά, 100 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Δαμασκό, με σκοπό να καταστείλουν δια της βίας την εξέγερση των αντιφρονούντων με το καθεστώς του Μπασάρ αλ-Άσαντ, που απαιτούν την εκδημοκρατικοποίηση της χώρας.

Το λουτρό αίματος που προκλήθηκε όταν ο στρατός άνοιξε πυρ κατά των διαδηλωτών στην πόλη που πρωταγωνιστεί στην εξέγερση κατά του καθεστώτος, εδώ και έξι εβδομάδες, ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων εναντίον της Δαμασκού, στη διεθνή κοινότητα.

Οι ΗΠΑ, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου τη Δευτέρα σκέφτονται να προχωρήσουν στη λήψη ειδικών κυρώσεων κατά του καθεστώτος που θα περιλαμβάνουν και πάγωμα προσωπικών καταθέσεων. Πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές στο Λονδίνο, αναφέρουν ότι οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις πιέζουν το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, για να υιοθετήσει καταδικαστικό ψήφισμα για τα γεγονότα βίαιης καταστολής των διαδηλώσεων στη Συρία.

Στην έδρα του ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη, Γαλλία, Βρετανία, Γερμανία και Πορτογαλία, κυκλοφόρησαν σχέδιο ψηφίσματος που καταδικάζει τις δολοφονίες διαδηλωτών, ενώ παράλληλα υποστηρίζουν την πρόταση του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, Μπα Κι-μοyν, για τη διεξαγωγή ανεξάρτητης έρευνας σχετικά με τις δολοφονίες.

Στη Συρία ακτιβιστής που συμμετείχε στις διαδηλώσεις στην πόλη Ντεραά, δήλωσε στο Γερμανικό πρακτορείο ότι " τα σώματα των νεκρών και των τραυματισμένων κείτονταν στη μέση των δρόμων της πόλης Ντεραά, ειδικά κοντά στην περιοχή του τεμένους αλ-Ομάρι, από όπου ξεκίνησε η εξέγερση στη Συρία στις 15 Μαρτίου ".

Όπως αποκάλυψε ο ίδιος αυτόπτης μάρτυρας της αιματηρής επέμβασης των δυνάμεων ασφαλείας, πολλοί πέθαναν αιμορραγώντας αβοήθητοι στους δρόμους, καθώς δεν ήταν δυνατό να τους παρασχεθεί βοήθεια η να μεταφερθούν σε νοσοκομεία επειδή συνεχίζονταν τα πυρά από το στρατό.Σύμφωνα με όσα ισχυρίστηκε στο Γερμανικό πρακτορείο, ο ακτιβιστής για την εκδημοκρατικοποίηση της Συρίας, άρματα μάχης εισέβαλαν στην πόλη βάλλοντας κατά διαδηλωτών αλλά και κατοικιών, ενώ υπήρχαν και ελεύθεροι σκοπευτές στις στέγες που πυροβολούσαν από ψηλά εναντίον του πλήθους.

Σύμφωνα τέλος, με άλλες μαρτυρίες κατοίκων της πόλης και οδηγών ταξί, το λουτρό αίματος το προκάλεσαν οι δυνάμεις που διοικούνται από τον Μαχέρ αλ-Άσαντ, αδελφό του προέδρου Άσαντ, που πυροβολούσαν εν ψυχρώ εναντίον οποιουδήποτε κινιόταν.

Επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι με... ονοματεπώνυμο!!!

Μια φόρμουλα για να μπορεί να... βγάλει στη σέντρα τους δημοσίους υπαλλήλους που ξεφεύγουν από τα όρια αναζητά το υπουργείο Εσωτερικών. Στόχος του Γιάννη Ραγκούση, είναι να παταχθεί η διαφθορά και η ατιμωρησία στο Δημόσιο.

Σύμφωνα με έρευνα η πληγή της διαφθοράς παραμένει ανοιχτή εξαιτίας της μη δημοσιοποίησης των ονομάτων των επίορκων δημοσίων υπαλλήλων.

Στο νέο σχέδιο νόμου για το πειθαρχικό δίκαιο στο Δημόσιο, ο Γιάννης Ραγκούσης θέλει να συμπεριλάβει διάταξη, η οποία θα προβλέπει πως τα ονόματα και οι ποινές όσων τιμωρούνται για βαριά πειθαρχικά παραπτώματα (όπως δωροδοκία, υπεξαίρεση, εκβιασμοί) από τα δευτεροβάθμια πειθαρχικά συμβούλια, θα δημοσιοποιούνται.

Την Τρίτη, ο υπουργός Εσωτερικών πρόκειται να στείλει επιστολή στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων για να την ενημερώσει και θα περιμένει το πράσινο φως για το αν μπορεί να περάσει η διάταξη δημοσιοποίησης των ονομάτων των επίορκων δημοσίων υπαλλήλων.

Με βάση το νέο πειθαρχικό δίκαιο, όσοι καταδικάζονται για βαριά παραπτώματα, σταματούν να εργάζονται έως ότου να τελεσιδικήσει η υπόθεσή τους στα διοικητικά δικαστήρια εφόσον φυσικά έχουν προσφύγει εκεί.

Πάνω από 100 εκατομμύρια κατέβασαν τον Firefox 4!

Ο νέος Firefox 4 κατάφερε κι έσπασε σε λίγο περισσότερο από 1 μήνα, το φράγμα των 100 εκατομμυρίων downloads.

O Firefox 4 κατάφερε να σπάσει το όριο των 100 εκατομμυρίων downloads, από τα τέλη Μαρτίου που ήταν και η επίσημη ημερομηνία που κυκλοφόρησε.

Σύμφωνα με το site της κατασκευάστριας εταιρίας του Firefox, που μετρά τα downloads, ο νέος browser έχει ξεπεράσει τα 100 εκατομμύρια και τα νούμερα όλο και αυξάνονται.

Tέλος σύμφωνα με τα πλάνα της Mozilla στις 26 Απριλίου αναμένεται να γίνει το πρώτο σημαντικό update του browser ενώ η νέα έκδοση 5 του Firefox, αναμένεται να κυκλοφορήσει στο κοινό στις 21 Ιουνίου 2011.

Πήγαν στην Ανάσταση και τους... άνοιξαν τα σπίτια!!!

Όση ώρα οι κάτοικοι του χωριού παρακολουθούσαν με κατάνυξη την αναστάσιμη λειτουργία, κάποιοι απρόσκλητοι «επισκέπτες» έκαναν… Ανάσταση μέσα στα σπίτια τους! Όταν επέστρεψαν από την εκκλησία, τα βρήκαν λεηλατημένα και μάλλον τους… κόπηκε η όρεξη για μαγειρίτσα!

Το μπαράζ διαρρήξεων συνέβη στο χωριό Κρόκος της Κοζάνης, όταν μέσα σε 45΄ λεπτά οι άγνωστοι διαρρήκτες τρύπωσαν σε έξη σπίτια! Οι δράστες φαίνεται πως γνώριζαν καλά τα κατατόπια, γιατί χτύπησαν τα σπίτια που βρίσκονται στην είσοδο του χωριού, κοντά στην περιοχή του υδραγωγείου. Όλες οι κλοπές έγιναν από τις 11.30’ τη νύχτα του Μ. Σαββάτου, ως και ένα τέταρτο μετά την Ανάσταση!

Οι άγνωστοι κακοποιοί καραδοκούσαν ως την στιγμή που οι οικογένειες έφυγαν για να πάνε στην εκκλησία. Τότε, παραβίασαν τις πόρτες, έκαναν άνω- κάτω τα σπίτια και κατάφεραν να φύγουν έχοντας στα χέρια τους μετρητά ύψους αρκετών εκατοντάδων ευρώ και πολλά κοσμήματα! Η ταχύτητα με την οποία έδρασαν, δεν τους επέτρεψε να πάρουν μαζί τους ηλεκτρονικές συσκευές ή άλλα ογκώδη αντικείμενα. Τα θύματα ενημέρωσαν την Ασφάλεια Κοζάνης που ερευνά για τον εντοπισμό των δραστών, οι οποίοι έχουν ξαναχτυπήσει στην ευρύτερη περιοχή.

- στα επιδόματα, + στις εισφορές

Κοινωνικός τουρισμός και επιδοτήσεις ενοικίου, αλλά και επιδόματα για στεγαστικά δάνεια περικόπτονται την ώρα που αυξάνονται οι εισφορές για τα Ταμεία που βρίσκονται στο κόκκινο.

Δεν είναι μόνο τα εισοδηματικά κριτήρια που μπαίνουν στο επίδομα ανεργία την ώρα που η ανεργία αυξάνεται οι οι άνεργοι ή οι ημιαπασχολούμενοι αγγίζουν το ενάμισι εκατομμύριο.

Εν μέσω οικονομικής κρίσης εισοδηματικά κριτήρια, όπως κάποια είσπραξη ενοικίου ή άλλο έσοδο μπαίνουν και στο ΕΚΑΣ, αλλά και στην επιδότηση στεγαστικού δανείου. Ίσως αυξηθεί και το εισοδηματικό κριτήριο που προβλέπεται για τα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού. Στόχος είναι να παίρνει το σχετικό επίδομα μόνον ο ένας στους τρεις σε σχέση με σήμαρα.

Δραστικές περικοπές θα υπάρξουν στα πολυτεκνικά επιδόματα με την καθιέρωση εισοδηματικών κριτηρίων. Ακόμη όμως δεν έχει προσδιορισθεί το εισοδηματικό όριο πάνω από το οποίο θα κοπούν οριστικά τα κοινωνικά επιδόματα.

Την ίδια ώρα όμως και εκτός της αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών σε ΟΓΑ, ΟΑΕΕ και ταμείο επιστημόνων που αναφέρονται ρητά στο σχέδιο, προβλέπεται η καθιέρωση του “εργόσημου”, σύμφωνα με “Το Βήμα”,δηλαδή του ενσήμου που θα πρέπει να προμηθεύονται όλοι όσοι απασχολούν έστω και για μία ημέρα οικιακές βοηθούς, εργάτες γης ή εργάτες για επισκευές στα σπίτια τους. Από αυτή την παρέμβαση το υπουργείο Εργασίας προβλέπει να εισπράξει ως το 2015 919 εκατομμυρίων ευρώ και επίσης να εισπράξει 413 εκατ. ευρώ από την καταπολέμηση της ανασφάλιστης εργασίας, κάτι που δεν πέτυχε μέχρι σήμερα.

Στο κυνήγι του πατέρα δολοφόνου που σκότωσε γυναίκα και 4 παιδιά και τους έθαψε στον κήπο!

Ολα ξεκίνησαν όταν ο διαφημιστικός σύμβουλος στο επάγγελμα ισχυρίστηκε οτι η γυναίκα και τα 4 παιδιά του εξαφανίστηκαν γιατί είχαν πάει στην Αυστραλία στο πλαίσιο προγράμματος προστασίας μαρτύρων.

Ο ίδιος έλεγε σε φίλους και γνωστούς που τον ρωτούσαν ότι ήταν μυστικός πράκτορας!

Ο 50χρονος Χαβιέ Ντυπόν Ντε Λιγκόν θεωρείται βέβαιο πλέον οτι δολοφόνησε και έθαψε στο κήπο του σπιτιού του στην Γαλλία την γυναίκα του Αγκνες 49 ετών, και τα παιδιά του, Τόμας 21νος, Αρθουρ 18, Αν 16, και τον 13χρονο Μπενουά!

"Η σφαγή της Νάντ", όπως την λένε πλέον δεν είχε ολοκληρωθεί. Ο αδίστακτος δολοφόνος είχε σκοτώσει και τα 2 λαμπραντόρ της οικογένειας.

Το αυτοκίνητο του φυγά - δολοφόνου βρέθηκε 500 χλμ μακριά αλλά τα ίχνη του ίδιου ακόμα δεν έχουν βρεθεί!

Tσάμπιονς Λιγκ: Σάλκε εναντίον Γιουνάιτεντ

Το πρώτο ματς της ημιτελικής φάσης του Τσάμπιονς Λιγκ ανάμεσα στη Σάλκε και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ συγκεντρώνει το βράδυ της Τρίτης (21.45) τα βλέμματα της ποδοσφαιρικής Ευρώπης, μία μέρα πριν από το clasico.

Η Σάλκε θέλει να συνεχίζει την ονειρική πορεία της προς τον τελικό του Champions League, μετά τον αποκλεισμό της Ίντερ με συνολικό σκορ 7-3. Από την πλευρά τους οι Άγγλοι, στους ημιτελικούς με την ομάδα του Ραλφ Ράνγκνικ, θέλουν να ξορκίσουν τον εφιάλτη του αποκλεισμού στη φάση των τεσσάρων από γερμανικές ομάδες, μετά τον περσινό από την Μπάγερν Μονάχου, αλλά και εκείνον από την Μπορούσια Ντόρτμουντ τη σεζόν 1996/1997.

Ελληνικό «χρώμα», μετά το 2004 και την παρουσία του Άκη Ζήκου με τη φανέλα της Μονακό, θα έχουν οι ημιτελικοί λόγω της συμμετοχής του Κυριάκου Παπαδόπουλου.

Οι πρωτοπόροι της Premier League, όπου έχουν προβάδισμα έξι πόντων από τη δεύτερη Τσέλσι, παρουσιάζονται ως το μεγάλο φαβορί για να προκριθούν και να παίξουν στον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης για τρίτη φορά τα τελευταία τέσσερα χρόνια, θέλοντας να ξανασηκώσουν το βαρύτιμο τρόπαιο μετά το 2008, όταν το είχαν καταφέρει στη διαδικασία των πέναλτι, κόντρα στην Τσέλσι.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» προέρχονται από δύσκολη επικράτηση κόντρα στην Έβερτον, για το αγγλικό πρωτάθλημα, αλλά ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον προβληματίζεται περισσότερο από την πιθανή απουσία των Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ, ο οποίος δεν αγωνίστηκε κόντρα στα «ζαχαρωτά», λόγω τραυματισμού και του Ντάρεν Φλέτσερ, ο οποίος ταλαιπωρείται από ίωση.

Από την άλλη πλευρά, η αναγεννημένη με τον Ραλφ Ράνγκνικ στον πάγκο της, Σάλκε ηττήθηκε με σκορ 1-0 από την Καϊζερσλάουτερν μέσα στην «Φέλτινς Αρίνα», με τον προπονητή της να παρατάσσει στην αρχική ενδεκάδα αρκετούς αναπληρωματικούς. Στον αγώνα της Τρίτης, ωστόσο, βασικοί αναμένεται οι Κυριάκος Παπαδόπουλος, Χοσέ Χουράδο, Τζόελ Μάτιπ και Αλεξάντερ Μπάουμγιοχαν.

Ο Κάρλος Βελάσκο Καρμπάγιο θα διευθύνει την πρώτη αναμέτρηση ανάμεσα στη Σάλκε και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο οποίος θα διεξαχθεί στο Γκελζενκίρχεν. Ο Ισπανός ρέφερι, που είναι μηχανικός σε εργοστάσιο, είχε διευθύνει φέτος τον αγώνα Μαν. Γιουνάιτεντ-Μαρσέιγ 2-1 για τους «16» της διοργάνωσης στις 15 Μαρτίου.

Παράλληλα ήταν διαιτητής στον επαναληπτικό του τρίτου προκριματικού γύρου του Champions League ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Άγιαξ (3-3) στις 4 Αυγούστου στην Τούμπα.

Κοζλοντούι: Εκσυγχρονίζουν τον πυρηνικό σταθμό

Διεκόπη η λειτουργία του πυρηνικού σταθμού του Κοζλοντούι για την πραγματοποίηση εργασιών συντήρησης και εκσυγχρονισμού.

Κατα τις εργασίες συντήρησης ο σταθμός θα εφοδιαστεί με νέες ράβδους πυρηνικού καυσίμου. Οι εργασίες αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί ως τις αρχές Ιουνίου, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Ο σταθμός του Κοζλοντούι βρίσκεται περίπου 150 χιλιόμετρα βόρεια της πρωτεύουσας της Βουλγαρίας, Σόφια.

Βάσει των όρων που είχε θέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση για την ένταξη της Βουλγαρίας το 2007, η Σόφια έπρεπε να διακόψει μόνιμα τη λειτουργία των τεσσάρων παλαιότερων αντιδραστήρων του σταθμού, αφήνοντας να λειτουργούν μόνον δύο αντιδραστήρες.

Η Βουλγαρία σκοπεύει τώρα να κατασκευάσει, μαζί με τη Ρωσία, έναν νέο πυρηνικό σταθμό κοντά στην πόλη Μπέλενε. Ωστόσο η σημερινή κυβέρνηση δηλώνει ότι η έγκριση του σχεδίου αυτού θα εξαρτηθεί από το κόστος της κατασκευής του σταθμού.

Οι απώλειες του Πάσχα από τα βεγγαλικά

Δυο νεκροί και τουλάχιστον έξι τραυματίες, δυο εκ των οποίων παιδιά, είναι ο απολογισμός από την κατασκευή και χρήση βεγγαλικών κατά τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου στο Μανδρικό Ρόδου έχασαν την ζωή τους ένας 39χρονος και ένας 30χρονος, ενώ κατασκεύαζαν βαρελότα σε ισόγειο αποθηκευτικό χώρο.

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση από τα ξημερώματα της Κυριακής του Πάσχα ένα 7χρονο παιδί το οποίο έχασε το αριστερό του μάτι από κροτίδα λίγο μετά την Ανάσταση στη Δροσιά Χαλκίδας.

Στην περιοχή Γαζίου στο Ηράκλειο Κρήτης ένας 11χρονος τραυματίστηκε ελαφρά από χρήση βεγγαλικών τα οποία πυροδότησε μαζί με μια 12χρονη το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν την 34χρονη μητέρα τους κοριτσιού, που είχε πάρει κρυφά τα βεγγαλικά, κατηγορούμενη για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Τη Μεγάλη Τετάρτη τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν, ένα εκ των οποίων σοβαρά, μετά από έκρηξη σε εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο στην περιοχή Αγία Τριάδα Καλαμάτας όπου κατασκεύαζαν αυτοσχέδιες κροτίδες.

Λοβέρδος: δεν υπάρχουνε ελλείψεις στα νοσοκομεία

Για ψευδείς φήμες που κυκλοφορούν περί ελλείψεων σε νοσοκομεία έκανε λόγο ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος.

«Βγάζαμε ανακοινώσεις για να καθησυχάσουμε τον κόσμο από ψευδείς φήμες ότι δεν υπάρχουν υλικά», δήλωσε ο κ. Λοβέρδος, ενώ ο διοικητής της πρώτης υγειονομικής περιφέρειας Αττικής, Άρης Μουσιώνης, επισήμανε ότι «δεν επιτρέπεται να διασπείρουμε ψευδείς ειδήσεις, γιατί από μόνες τους αυτές είναι νοσογόνες, προκαλούν αρρώστια, ανασφάλεια στον κόσμο».


Ο υπουργός Υγείας και ο κ. Μουσιώνης επισκέφθηκαν το νοσοκομείο της Νάουσας, όπου πριν ένα χρόνο είχε υποβληθεί σε εξετάσεις ο κ. Λοβέρδος. Ο υπουργός Υγείας είπε ότι δεν πρόκειται να καταργηθεί το νοσοκομείο της Νάουσας, διαψεύδοντας τις σχετικές φήμες και ζήτησε από το διοικητή του να καταθέσει προτάσεις για συνεργασία με το νοσοκομείο της Βέροιας και συγχωνεύσεις κλινικών.

Βόμβες σε ξενοδοχείο και σε σταθμό λεωφορείων στη Νιγηρία

Τρεις βόμβες εξερράγησαν σε πόλη της βορειοανατολικής Νιγηρίας προκαλώντας νεκρούς και τραυματίες, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία, η οποία αποδίδει τις επιθέσεις αυτές στους ακραίους ισλαμιστές της οργάνωσης «Μπόκο Χαράμ». Σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας, οι επιθέσεις σημειώθηκαν αργά χθες σε ξενοδοχείο και σε σταθμό λεωφορείων της πόλης Μαϊντουγκούρι.

«Υπάρχουν θύματα, αυτό είναι βέβαιο, ωστόσο δε γνωρίζουμε ακριβή αριθμό νεκρών και τραυματιών», τόνισε ο αστυνομικός εκπρόσωπος.

Η οργάνωση Μπόκο Χαράμ κατηγορείται ότι βρίσκεται πίσω από δολοφονίες αστυνομικών, κοινοτικών ηγετών και από επιθέσεις εκκλησιών τους τελευταίους μήνες στη βόρεια Νιγηρία. Η οργάνωση μάχεται για την ίδρυση ισλαμικού κράτους σε μια χώρα ο πληθυσμός της οποίας, ο οποίος ανέρχεται σε πάνω από 150 εκατομμύρια, μοιράζεται ανάμεσα σε χριστιανούς και μουσουλμάνους.

Τέσσερις τραυματίες από έκρηξη φιάλης υγραερίου

Τέσσερα άτομα από τη Γεωργία υπέστησαν εγκαύματα όταν στο διαμέρισμα όπου διέμεναν στο Τυμπάκι Ηρακλείου, προκλήθηκε έκρηξη ύστερα από διαρροή υγραερίου από φιάλη. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες την έκρηξη πυροδότησαν τα αναμμένα κεριά που κρατούσαν στα χέρια τους επιστρέφοντας από την Ανάσταση.

Οι τραυματίες είναι δύο γυναίκες κι ένας άνδρας ηλικίας 57, 25 και 28 ετών, εκ των οποίων ο 28χρονος νοσηλεύεται σε σοβαρότερη κατάσταση στο νοσοκομείο, ενώ εγκαύματα υπέστη και ένα 4χρονο παιδί της οικογένειας.

Πορεία οπαδών του Πανιωνίου μέχρι τη Βουλή

Περίπου 400 οπαδοί του Πανιωνίου ξεκίνησαν από τη Νέα Σμύρνη και έφτασαν μέχρι τη Βουλή, διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση της ΕΠΟ να μην παραχωρήσει άδεια στην ομάδα τους.

"Εμείς θα σε κρατήσουμε στην Α' ιστορικέ" ήταν το βασικό σύνθημα της ειρηνικής διαμαρτυρίας των οπαδών του Πανιωνίου που όταν έφτασαν έξω από τη Βουλή τα έβαλαν και με τους βουλευτές, φωνάζοντας: "Οι κλέφτες είναι μέσα στη Βουλή".

Ο Πανιώνιος δεν κατάφερε να εξασφαλίσει πρωτόδικα την άδεια συμμετοχής στη Σούπερ Λίγκα και έτσι θα καταθέσει έφεση, ελπίζοντας πως θα δικαιωθεί.

Στο στρατόπεδο των Νεοσμυρνιωτών υπάρχει ικανοποίηση από τη στήριξη που παρέχει ο κόσμος στην ομάδα και αισιοδοξούν ότι θα δικαιωθούν στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ.

Διήμερη ταλαιπωρία στα Τέμπη λόγω εργασιών

Κλειστή θα μείνει λόγω εργασιών η εθνική οδός στην κοιλάδα των Τεμπών την Τετάρτη και την Πέμπτη 27 και 28 Απριλίου, με την Τροχαία να κάνει εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων.

Η κίνηση θα διεξάγεται από τις εναλλακτικές διαδρομές που είχαν σχεδιαστεί τον Δεκέμβριο του 2009 και έχουν ως εξής:

Λάρισα - Ελασσόνα - Κοζάνη - κόμβος Δρεπάνου Εγνατίας

Λάρισα - Τρίκαλα - Καλαμπάκα - Γέφυρα Μουργκάνι - Παναγιά - Εγνατία

Λάρισα - Τρίκαλα - Καλαμπάκα - Γέφυρα Μουργκάνι - Γρεβενά.

Έκαναν εφημερίες με το... ζόρι!!!

Εξώδικο στον διοικητή του γενικού νοσοκομείου Κω Γιάννη Σοροκάκη έστειλαν δύο ειδικευόμενοι και έξι αγροτικοί γιατροί διαμαρτυρόμενοι για τις «αναγκαστικές» εφημερίες τις οποίες κλήθηκαν να εκτελέσουν, σύμφωνα με την εφημερίδα «Ροδιακή».

Στο εξώδικο επισημαίνεται ότι ο διοικητής του νοσοκομείου παραβίαζε επανειλημμένα το πρόγραμμα των εφημεριών, αναγκάζοντας τους να εφημερεύουν στα εξωτερικά και περιφερειακά ιατρεία του νοσοκομείου, εξαντλώντας τις πνευματικές και σωματικές τους αντοχές, βάζοντας έτσι σε πιθανό κίνδυνο την υγεία των ασθενών.

«Διαμαρτυρόμεθα για την πρόθεσή σας να μας υποχρεώσετε να πραγματοποιήσουμε εφημερίες επί πλέον των από τον νόμο προβλεπομένων. Σας δηλώνουμε υπεύθυνα ότι αρνούμεθα να πραγματοποιήσουμε οποιαδήποτε επιπλέον εφημερία, που να υπερβαίνει το καθοριζόμενο από την κείμενη νομοθεσία πληρωτέο πλαφόν εφημεριών», αναφέρεται μεταξύ άλλων στο εξώδικο.

Επιδείνωση του καιρού από τα δυτικά

Βροχές αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία σχεδόν σε όλη τη χώρα θα επικρατήσουν την Τρίτη. Πτώση της θερμοκρασίας ως προς τις μέγιστες τιμές κυρίως στα δυτικά.
Στη Μακεδονία θα αναπτυχθούν νεφώσεις με βροχές αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα υπόλοιπα. Λίγα χιονιά στα βουνά της δυτικής Μακεδονίας. Στη Θράκη θα υπάρξουν αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 4 και στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιόνιου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με βροχές. Τοπικές καταιγίδες στο Ιόνιο και την Πελοπόννησο. Λίγα χιόνια στα βουνά της Ηπείρου. Τις απογευματινές ώρες στα νότια ο καιρός πρόσκαιρα θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στα νότια θαλάσσια τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 19 και στην Πελοπόννησο έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η μέγιστη θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές αρχικά στα νότια, όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιρες καταιγίδες, και γρήγορα στα υπόλοιπα. Στα νότια τις απογευματινές ώρες ο καιρός πρόσκαιρα θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 3 με 5, στα ανατολικά πρόσκαιρα τοπικά 6 και στα νοτιότερα θαλάσσια 7 μποφόρ. Από 5 έως 20 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία. Στη Θεσσαλία η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις κατά διαστήματα με βροχές κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες. Πρόσκαιρες καταιγίδες κυρίως στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 5 μποφόρ και βαθμιαία ανατολικών διευθύνσεων στην Κρήτη τοπικά 6. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 και στην Κρήτη έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Λίγες τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια, βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Στα νότια μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα νοτιοανατολικοί. Από 9 έως 20 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με λίγες τοπικές βροχές. Πιθανότητα πρόσκαιρης καταιγίδας στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα εκδηλωθούν νεφώσεις με βροχές από το μεσημέρι. Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ θα πνέουν οι άνεμοι, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Κρατούμενη καταγγέλλει άνδρες του Λιμενικού για βιασμό

Θύμα βιασμού φαίνεται πως έπεσε μια 20χρονη κρατούμενη στις φυλακές Κορυδαλλού σύμφωνα με την κατάθεση του θύματος που έφερε στη δημοσιότητα η οργάνωση «Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων». Στην κατάθεσή της η 20χρονη καταγγέλλει ότι στις 13 Απριλίου οι λιμενικοί τη βασάνισαν μετά τη σύλληψή της.

«...Στο Λιμενικό το δήλωσα από την αρχή, αλλά άρχισαν να με χαστουκίζουν. Με ρωτούσαν στα ελληνικά, αλλά εγώ δεν καταλάβαινα. Τους είπα στα αγγλικά ότι δεν καταλαβαίνω καλά τα ελληνικά. Βρήκαν πάνω μου ένα βιβλιαράκι με εκφράσεις ελληνικών από τα ρουμανικά. Εκεί ήταν σημειωμένο το “δεν καταλαβαίνω ελληνικά” και συνέχισαν να με χτυπούν χειρότερα.

Στο Λιμενικό με χτύπησαν άσχημα ιδίως στα χέρια. Τις χειροπέδες μου τις γύρισαν με τα χέρια πίσω και μου έβαλαν σακούλες στο πρόσωπο. Αυτό επαναλήφθηκε δύο φορές με τη σακούλα στο στόμα. Μετά ένας από αυτούς με πήγε σε ένα δωμάτιο, μόνον εγώ και αυτός και άρχισε να με ψαχουλεύει, να με πειράζει στο στήθος και λοιπά. Μετά άρχισε να με δέρνει. Ήρθαν και οι άλλοι μετά. Στο πίσω μέρος του ποδιού μου έχω ένα μεγάλο σημάδι. Δεν ξέρω με τι με λαβώσανε. Έχασα τις αισθήσεις μου τρεις φορές. Ένας με κλώτσησε στον πισινό και γενικά δεν ήξερα τι μου γινόταν.»

Η Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων, καταγγέλλει την απάνθρωπη συμπεριφορά των αντρών του Λιμενικού και καλεί το υπουργείο Δικαιοσύνης να πάρει άμεσα θέση, ελπίζοντας ότι η υπόθεση δεν θα μπει στα συρτάρια.

Φωτιά στην Κίνα σκότωσε 17 ανθρώπους

Τουλάχιστον 17 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 24 τραυματίστηκαν από πυρκαγιά που ξέσπασε σε κτίριο στο νότιο τμήμα του Πεκίνου, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Νέα Κίνα.

Η πυρκαγιά, που οι πυροσβέστες κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο, εκδηλώθηκε σε τετραώροφο κτίριο στη συνοικία Ντασίνγκ, ενώ έχει αρχίσει έρευνα για να διακριβωθούν τα αίτια.

Η κινεζική κυβέρνηση είχε διατάξει να επανεξεταστούν οι κανόνες αντιπυρικής ασφάλειας σε όλη την επικράτεια μετά από μια τραγωδία που είχε προκαλέσει το Νοέμβριο του 2010 πυρκαγιά στη Σαγκάη, οικονομική πρωτεύουσα της Κίνας, με 58 νεκρούς.

Ηacker "χτύπησαν" το Playstation Network!

Η Sony ανακοίνωσε πως τελικά η αιτία που το Playstation Network βρίσκεται εκτός λειτουργίας, οφείλεται σε επίθεση hacker.

Τις τελευταίες μέρες όλοι οι χρήστες του PS3 που παίζουν online παιχνίδια, έχουν πρόβλημα σύνδεσης με το δίκτυο του Playstation.

H Sony ανακοίνωσε κι επίσημα ότι τα προβλήματα αυτά οφείλονται σε «εξωτερική εισβολή», δηλαδή σε επίθεση από hackers και όχι σε κάποιο άγνωστο πρόβλημα δικό της όπως αρχικά είχε δηλώσει.

Πάντως σύμφωνα με την εταιρία, η αποκατάσταση της βλάβης αυτής μπορεί να διαρκέσει ακόμα 2 μέρες ενώ παράλληλα θα γίνονται από την εταιρία, ανακοινώσεις για οποιαδήποτε εξέλιξη της.

Τέλος η Sony ζητάει από τους χρήστες να δείξουν λίγη κατανόηση και κάνει οτι μπορεί για να διορθώσει το πρόβλημα όσο πιο γρήγορα γίνεται.

Επιχειρήσεις διάσωσης ανηλίκων σε Λέσβο και Ικαρία!

Επί ώρες πάλευαν με τα κύματα του Αιγαίου τρία ανήλικα αγοράκια από την Τουρκία, που παρασύρθηκαν με τη βάρκα τους όταν ξανοίχτηκαν από τα παράλια της γειτονικής χώρας! Οι σύγχρονοι «Τομ Σόγερ» στάθηκαν τυχεροί, καθώς εντοπίστηκαν από τις ελληνικές αρχές στα ανοιχτά της Λέσβου και οργανώθηκε επιχείρηση για τη διάσωσή τους.

Τα τρία παιδιά -δύο 16χρονα και ένα 13χρονο- είχαν ανεβεί πάνω σε μία βάρκα, που όμως έμεινε ακυβέρνητη και παρασύρθηκαν από τα κύματα, κινδυνεύοντας ανά πάσα στιγμή να πνιγούν ή να παγώσουν από κρύο! Χάρη στην οργανωμένη επιχείρηση του Λιμενικού και της Αστυνομίας, όμως, μεταφέρθηκαν έγκαιρα στο νοσοκομείο Μυτιλήνης ταλαιπωρημένα, με συμπτώματα υποθερμίας και πολύ φοβισμένα από την απίστευτη περιπέτεια που έζησαν! Το υπουργείο Εξωτερικών που ενημερώθηκε αμέσως, ξεκίνησε τις απαραίτητες διπλωματικές διαδικασίες για να ενημερωθούν οι τουρκικές αρχές, αλλά και οι γονείς τους που θα κληθούν στη Λέσβο για να τα παραλάβουν.

*** Αλλά και στην Ικαρία, δύο 14χρονοι μικροί εξερευνητές έζησαν πολύωρη περιπέτεια που, ευτυχώς, είχε αίσιο τέλος! Οι δυο φίλοι, που είχαν πάει με τους δικούς τους στο νησί για να περάσουν το Πάσχα, ξεκίνησαν για να εξερευνήσουν το
φαράγγι της Χάλαρης αλλά τους πρόλαβε το σκοτάδι και χάθηκαν χωρίς να μπορούν να βρουν το δρόμο της επιστροφής. Για καλή τους τύχη, είχαν ενημερώσει προς τα πού θα πήγαιναν κι έτσι τους εντόπισαν εύκολα οι άνδρες της Πυροσβεστικής, που κλήθηκαν όταν οι γονείς τους είδαν ότι τα δυο παιδιά αργούσαν επικίνδυνα να επιστρέψουν. Χρειάστηκε, όμως, επιχείρηση με σχοινιά για να τους απεγκλωβίσουν από το φαράγγι σώους και αβλαβείς.

Γιαννιτσά: Έκλεψαν εκκλησία μπροστά στα μάτια των πιστών!

Πρωτοφανές θράσος είχαν οι άγνωστοι ιερόσυλοι που χτύπησαν μια εκκλησία σε κοινότητα των Γιαννιτσών Πέλλας, μπροστά στα μάτια πλήθους πιστών! Κανείς, όμως, δεν πήρε είδηση τους… μακρυχέρηδες που παρίσταναν τους προσκυνητές για να βρουν ευκαιρία να κλέψουν!

Η απίστευτη κλοπή έγινε το απόγευμα της Μ. Παρασκευής, όταν πλήθος κόσμου είχε πάει στην εκκλησία για να προσκυνήσει τον Επιτάφιο, πριν αρχίσει η περιφορά. Όπως έκαναν αρκετοί για να αφήσουν τον οβολό τους στον δίσκο της εκκλησίας που βρισκόταν δίπλα στον Επιτάφιο, έτσι και ο δράστης ή οι δράστες άπλωσαν το χέρι τους. Όμως, αντί να αφήσουν χρήματα… άρπαξαν όσα υπήρχαν και εξαφανίσθηκαν εκμεταλλευόμενοι την κοσμοσυρροή, χωρίς κανείς να αντιληφθεί τι είχαν κάνει!

Αρχίζει η μεγάλη εβδομάδα των φόρων!

Γιατροί και μηχανικοί βρίσκονται ψηλά στη λίστα των ύποπτων για φοροδιαφυγή και και ακολουθούν οι τεχνίτες όπως υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, ελαιοχρωματιστές.

Μόλις ολοκληρωθεί η υποβολή των δηλώσεων ξεκινάει το σαφάρι των εφοριακών με διασταυρώσεις στοιχείων και ύστερα έρχονται τα... μαντάτα από τον υπολογισμό των κριτηρίων διαβίωσης, όπως σπίτια, αυτοκίνητα, άλλα ακίνητα, αλλά και πισίνες, προσωπικό στο σπίτι κ.α.

Οι φορολογικές δηλώσεις και τα εισοδήματα που θα καταγραφούν θα καθορίσουν και το... πλαφόν πάνω από το οποίο θα μπει μαχαίρι στις φοροαπαλλαγές.

Τόκοι στεγαστικού δανείου πρώτης κατοικίας, ενοίκια και για το σπίτι παιδιού που σπουδάζει σε άλλη πόλη, πληρωμή διδάκτρων για ιδιαίτερα και φροντιστήρια, επισκέψεις σε ιατρούς, εξετάσεις και νοσήλια, κι ακόμη ασφάλιστρα ζωής, δαπάνες για εξοικονόμηση ενέργειας, αμοιβές δικηγόρων και δωρεές, βγαίνουν απ' τη λίστα των φοροαπαλλαγών για όσους έχουν εισοδήματα άνω των 60.000 όμως δεν είναι οι μόνες περικοπές.

Οι εκπτώσεις φόρου για όσους έχουν εισοδήματα πάνω από 44.000 ευρώ το χρόνο μπαίνουν και πάλι στο ... κρεβάτι του Προκρούστη.

Ωστόσο φαίνεται ότι αυτά τα μέτρα δεν θα είναι τα μόνα για να εισπράξει το κράτος. Ανάμεσα στα εισπρακτικά μέτρα ως το 2015, εξετάζονται: νέα περαίωση, για όσους δεν είχαν δικαίωμα υπαγωγής στην πρότερη ρύθμιση, αύξηση των τελών κυκλοφορίας, επιβολή ειδικού φόρου σε αναψυκτικά και μη αλκοολούχα ποτά κι ακόμη το ψαλίδισμα κοινωνικών επιδομάτων, αναλόγως εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων.Μαζί με αυτά, εξετάζεται και η κατάργηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ που ισχύει στα νησιά.

Έβγαζε φωτογραφίες και έπεσε σε... γκρεμό!!!

Ένα βήμα παραπάνω, λίγο έλειψε να κοστίσει την ζωή σε έναν νεαρό στρατιωτικό από τη Μυτιλήνη που είχε πάει στα Χανιά για να κάνει Πάσχα μαζί με έναν συνάδελφό του ο οποίος υπηρετεί εκεί! Στην προσπάθειά του να ανεβεί σε ένα ύψωμα για να βγάλει φωτογραφίες, έχασε την ισορροπία του και έπεσε σε γκρεμό από μεγάλο ύψος!

Για καλή τύχη του νεαρού, σε κοντινό σημείο στον Κόλπο Στεφάνου στο Ακρωτήρι Χανίων, βρίσκονταν άλλοι εκδρομείς που τον είδαν να πέφτει στο κενό και να κατρακυλάει στην απόκρημνη πλαγιά! Αμέσως ειδοποίησαν την Αστυνομία και, μέσα σε λίγα λεπτά, έφτασαν δύο οχήματα της Πυροσβεστικής με τέσσερις άνδρες οι οποίοι οργάνωσαν επιχείρηση για την ανάσυρση του άτυχου στρατιωτικού.

Η επιχείρηση στην κακοτράχαλη πλαγιά κράτησε δύο ώρες, αλλά τελικά ο τραυματισμένος νεαρός μεταφέρθηκε με ασφάλεια στην επιφάνεια, όπου παρελήφθη από ασθενοφόρο και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Χανίων όπου υποβλήθηκε σε εξονυχιστικές εξετάσεις για να διαπιστωθεί η σοβαρότητα των τραυμάτων του.

Βγήκε ο Κουμπίτσα από το νοσοκομείο!

Ο 26χρονος Πολωνός πιλότος της F1 πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο της «Santa Corona» όπου νοσηλεύονταν εδώ και 3 μήνες μετά το ατύχημά του σε αγώνα ράλι στην Ιταλία.

Το ιατρικό ανακοινωθέν που συνόδευε την αναχώρηση του Κουμπίτσα ανέφερε: «Η κατάσταση του είναι καλή και είναι πλέον έτοιμος να ξεκινήσει το επόμενο στάδιο αποθεραπείας εκτός νοσοκομείου. Οι θεράποντες ιατροί του νοσοκομείου θα συνεχίσουν να παρακολουθούν την πορεία της υγείας του».

Ο Κουμπίτσα σχεδιάζει να παραμείνει λίγες μέρες στο σπίτι του στο Μονακό και μετά θα μεταβεί στην κλινική του Ρικάρντο Τσεκαρέλι στην Ιταλία όπου θα συνδυάσει αποθεραπεία με ελαφρά προπόνηση. Σύμφωνα με τον κορυφαίο γιατρό της F1 πριν τα τέλη Αυγούστου δεν μπορεί να γίνει ασφαλής εκτίμηση για το αν και πότε θα επιστρέψει στο κόκπιτ μονοθεσίου ο Κουμπίτσα.

Νέα παράταση λόγω... δυσκολιών για την ηλεκτρονική υποβολή δηλώσεων ΦΠΑ

Οι δυσλειτουργίες που παρουσίασε το TAXISNET, αλλά και οι γιορτές του Πάσχα έδωσαν μέχρι την Τετάρτη 27 Απριλίου παράταση για την υποβολή των αρχικών εμπρόθεσμων εκκαθαριστικών δηλώσεων ΦΠΑ 2010. Οι δηλώσεις αφορούν όσους τηρούσαν βιβλία Α΄ ή Β΄ κατηγορίας ΚΒΣ.

Η παράταση δόθηκε μετά από απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών Δημήτρη Κουσελά.

Νέες συγκρούσεις στην Υεμένη

Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι τραυματίσθηκαν σήμερα όταν άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας της Υεμένης άνοιξαν πυρ για να εμποδίσουν χιλιάδες διαδηλωτές να φθάσουν στη βιομηχανική πόλη Ταΐζ και να ενωθούν με άλλους διαδηλωτές που ζητούσαν την αποπομπή από την εξουσία του προέδρου Αλι Αμπντάλα Σάλεχ, ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες.

"Χιλιάδες διαδηλωτές προσπάθησαν να φθάσουν στην Ταϊζ, αλλά αστυνομικοί, στρατιώτες και ένοπλοι με πολιτικά άνοιξαν πυρ εναντίον τους και έρριξαν δακρυγόνα για να τους εμποδίσουν. Δέκα άνθρωποι τραυματίσθηκαν", δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More