Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Συνελήφθη και ο τρίτος δράστης του μακελειού στον Ρέντη

Συνελήφθη στην περιοχή των Αχαρνών - Ο τέταρτος μάλλον έχει διαφύγει στο εξωτερικό

Εξάστερος ο Παναθηναϊκός - Νίκησε τη Μακάμπι στον τελικό

Στην κορυφή της Ευρώπης οι “πράσινοι” για έκτη φορά - Επικράτησε της Μακάμπι στον τελικό της Βαρκελώνης με 78-70 - MVP ο Διαμαντίδης - Εξαιρετικοί οι Σάτο, Μπατίστ. Δάκρυσε ο Ομπράντοβιτς

Αμερικανοί κομάντος σκότωσαν τον Μπιν Λάντεν

Ο επικεφαλής της Αλ Κάιντα, νούμερο ένα καταζητούμενος σε όλο τον κόσμο και φερόμενος ως ο ιθύνων νους των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου στις Η.Π.Α., Οσάμα Μπιν Λάντεν, είναι νεκρός.

Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Ρεάλ Μαδρίτης - Μπαρτσελόνα 0-2

Με τα δυο πόδια στον τελικό του "Γουέμπλεϊ" βρίσκεται η Μπαρτσελόνα μετά το 2-0 επί της μισητής Ρεάλ μέσα στην Μαδρίτη. Ωραίος για τους "μπλαουγκράνα" ο Λιονέλ Μέσι, που με δυο προσωπικά γκολ πήρε από το χέρι την ομάδα του, μοιραίος για την "βασίλισσα" ο Πέπε, ο οποίος άφησε τους γηπεδούχους με δέκα παίκτες για μισή ώρα. Ο Ζοσέ Μουρίνιο πήγε να πάρει το αποτέλεσμα με τα... ίδια μαγικά που έκανε και στον τελικό Κυπέλλου, αλλά υπολόγισε χωρίς τον Μέσι!

Ο Ζοσέ Μουρίνιο έστησε την ομάδα του με τρομερή αυτοσυγκέντρωση και με πρώτο μέλημα του το μηδέν στα μετόπισθεν, ενώ ο Πεπ Γκουαρντιόλα παρά τις πολλές απουσίες που είχε, κατέβασε την ομάδα του στον αγωνιστικό χώρο του Σαντιάγκο Μπερναμπέου με τον γνώριμο τρόπο παιχνιδιού της.

Το πρώτο μισάωρο του παιχνιδιού εξελίχθηκε σε μονόλογο για την Μπαρτσελόνα. Οι γηπεδούχοι περίμεναν τους «μπλαουγκράνα» στο δικό τους μισό γήπεδο, αλλά οι παίκτες του Πεπ Γκουρντιόλα, παρά την υπεροχή τους και την κατοχή της μπάλας δεν μπορούσαν να φτάσουν με τίποτα την εστία του Ίκερ Κασίγιας.

Μάλιστα χαρακτηριστική ήταν η κίνηση του Κριστιάνο Ρονάλντο περίπου στο τέταρτο του αγώνα, όταν αγανακτισμένος σήκωσε τα χέρια του και ζητούσε από τους συμπαίκτες του να ανεβούν και να πιέσουν.

Από το μισάωρο και μετά η «βασίλισσα» ανέβηκε λίγο και το παιχνίδι απέκτησε πολύ καλύτερο ρυθμό. Λίγο έλειψε η Ρεάλ να πάρει κεφάλι στο σκορ ένα λεπτό πριν το τέλος του ημιχρόνου, όταν το μακρινό σουτ του Ρονάλντο έδιωξε πολύ δύσκολα ο Βίκτορ Βαλντέζ, ενώ στη συνέχεια της φάσης ο Οζίλ ήταν οφσάιντ.

Μετά το τελευταίο σφύριγμα του Σταρκ είχαμε αψιμαχίες στην φισούνα, με αποτέλεσμα να αποβληθεί ο αναπληρωματικός τερματοφύλακας της Μπαρτσελίνα, Πίντο.

Στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου και με την είσοδο του Αντεμπαγιόρ η Ρεάλ Μαδρίτης πίεσε ακόμα περισσότερο και έγινε πιο απειλητική απέναντι από την εστία του Βαλντέζ.

Οι ισορροπίες όμως άλλαξαν όταν στο 61ο λεπτό ο Σταρκ απέβαλε τον Πέπε για αντιαθλητικό μαρκάρισμα στον Ντάνιελ Άλβες. Στο ίδιο λεπτό αποβλήθηκε και ο Ζοσέ Μουρίνιο και οι γηπεδούχοι έπρεπε στα επόμενα 29 λεπτά να παίξουν με δέκα παίκτες.

Η Μπαρτσελόνα παραλίγο να εκμεταλλευτεί άμεσα την αριθμητική της υπεροχή, αλλά στο 68΄ούτε ο Βίγια με δυνατό σουτ, ούτε ο Πέδρο με κοντινή κεφαλιά δεν κατάφεραν να νικήσουν τον Ίκερ Κασίγιας. Τελικά ότι δεν κατάφεραν οι δυο Ισπανοί το πέτυχε ο Λιονέλ Μέσι στο 76ο λεπτό, με κοντινό πλασέ έπειτα από πάσα του Αφελάι από τα δεξιά.

Ο Μέσι όμως δεν είχε πει την τελευταία του λέξη, αφού 11 λεπτά αργότερα με προσωπική ενέργεια πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και με τα δεξί πλάσαρε τον Κασίγιας, βάζοντας ταφόπλακα στα όνειρα της "βασίλισσας" για τελικό.

Άλλο ένα παιδί κινδυνεύει να χάσει το μάτι του από φωτοβολίδα στη Νάουσα

Παλεύουν οι γιατροί του νοσοκομείου “Αγιος Δημητριος” στη Θεσσαλονίκη για να σώσουν την όραση στο ένα μάτι 10χρονου από χωριό της Νάουσας που τραυματίστηκε το βράδυ της Ανάστασης από βεγγαλικά.

Σύμφωνα με το thousandnews.wordpress.com, ο μικρός είχε πάει με τους γονείς του στην εκκλησία προκειμένου να παρακολουθήσουν την Αναστάσιμη λειτουργία. Το έθιμο όμως των πυροτεχνημάτων απέβει μοιραίο για το παιδί. Φωτοβολίδα έπεσε στο πρόσωπό του και τον τραυμάτησε σοβαρά στο ένα του μάτι.

Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο “Άγιος Δημήτριος” της Θεσσαλονίκης, εισήχθη αμέσως στην οφθαλμολογική κλινική και υπεβλήμη σε επέμβαση. Δυστυχώς οι γιατροί δεν μπορούν να πουν ακόμη με βεβαιότητα αν θα διατηρήσει την όραση και στα δύο του μάτια. Οι γονείς του 10χρονου αναμένεται να κινηθούν δικαστικά κατά παντός υπευθύνου.

ΕΦΕΤ: Ανάκληση βακαλάου Αργεντινής

Για τη διακίνηση μικρού βακαλάου (Merluccius Hubbisi), προέλευσης Αργεντινής, στον οποίο ανιχνεύτηκαν νεκρές παρασιτικές προνύμφες Anisakis ενημερώθηκε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα τρόφιμα και τις ζωοτροφές.

Πρόκειται για μικρό βακαλάο, με την εμπορική επωνυμία "Βακαλάος Ακέφαλος Αργεντινής", που διακινήθηκε από τη γερμανική επιχείρηση German Seafrozen Fish Handelsgesellschaft mbH στην ελληνική εταιρεία ΓΙΑΝΝΕΝΑΚΗΣ ΑΕ (Χανιά Κρήτης). Το εν λόγω προϊόν έχει ημερομηνία λήξης 05.03.2012 και η συνολική ποσότητα διακίνησής του στην Ελλάδα είναι 900kg.

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου του παραπάνω προϊόντος από την ελληνική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Επίσης, καλεί τους καταναλωτές που έχουν ήδη προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν να μην το καταναλώσουν.

Έρχονται (και άλλα) νέα μέτρα...

Οι πολίτες για άλλη μία φορά θα κληθούν να πληρώσουν εκείνοι το μάρμαρο, δηλαδή την αναθεώρηση του ελλείμματος, καθώς σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία ο περσινός προϋπολογισμός εκτελέστηκε με απόκλιση κατά 10,5% και όχι κατά 9,4%, όπως αρχικά είχε προβλεφθεί.

Αυτό αυτομάτως σημαίνει ότι λείπουν 2,3 δισεκατομμύρια ευρώ από τα κρατικά ταμεία για το 2010 και η κυβέρνηση θα πρέπει άμεσα να λάβει κατεπείγοντα μέτρα που φυσικά θα επιβαρύνουν τον έλληνα φορολογούμενο. Με βάση την υστέρηση και των εσόδων το 2011 κατά 1,7 δισεκατομμύρια ευρώ, σημαίνει πως η κυβέρνηση ψάχνει 4 δισεκατομμύρια για να ισορροπήσει τον προϋπολογισμό του 2011.

Οι νέες δυσμενείς εξελίξεις θα οδηγήσουν την κυβέρνηση να λάβει έκτακτα μέτρα μέσα σε δύο μήνες και μάλιστα μέτρα που σύμφωνα με τις υποσχέσεις στην τρόικα θα έπρεπε ήδη να εφαρμόζονται.

Ένα από αυτά τα μέτρα είναι η επίσπευση της εφαρμογής του ενιαίου μισθολογίου όπου για κάποιες περιπτώσεις δημοσίων υπαλλήλων σημαίνει περικοπές στον μισθό που ενδέχεται να φτάσουν και το 30%.

Επίσης, η κυβέρνηση ρίχνει πλέον και επίσημα στο τραπέζι την κατάργηση ή το ψαλίδισμα φοροαπαλλαγών και κοινωνικών επιδομάτων, στα οποία μάλιστα αναμένεται να τεθούν και κριτήρια εισοδήματος και περιουσίας.

Αυτό που θα τινάξει όμως στον αέρα τους προϋπολογισμούς των νοικοκυριών είναι και η διεύρυνση του ΦΠΑ, που στην ουσία σημαίνει κατάργηση μειωμένου συντελεστή και μετακίνηση των αγαθών στο 23%.

Στη φαρέτρα των μέτρων για την κυβέρνηση υπάρχει και η πιθανότητα επιβολής ειδικού φόρου στα αναψυκτικά και τα μη αλκοολούχα ποτά, αλλά και οι περαιτέρω αυξήσεις στα τέλη κυκλοφορίας για όλα τα οχήματα.

Ανάμεσα στα μέτρα βρίσκονται τα πρόστιμα για τις υπό εξέταση νέες ρυθμίσεις περαίωσης, την τακτοποίηση ληξιπρόθεσμων οφειλών και την επίλυση εκκρεμών υποθέσεων με το δημόσιο.

Κρήτη: Πέντε «νταήδες» εναντίον… μιας κοπέλας!

Επίδειξη κρητικής… παλικαριάς έκαναν πέντε νεαροί «νταήδες» στο Ηράκλειο σε βάρος μιας νεαρής κοπέλας, με την οποία ο ένας από αυτούς είχε προσωπικές διαφορές! Οι… ντελικανήδες της επιτέθηκαν όλοι μαζί και αφού την εξευτέλισαν με απειλές και ύβρεις, την χτύπησαν κιόλας για να μάθει να μην τα βάζει με πέντε «άντρες»!

Ως ηθικός αλλά και φυσικός αυτουργός της απρόκλητης επίθεσης φέρεται ένας συνομήλικος του θύματος, ο οποίος φαίνεται πως φοβήθηκε ότι δεν θα τα έβγαζε πέρα μόνος του και κάλεσε σε βοήθεια τέσσερις φίλους του, άγνωστους στην 24χρονη γυναίκα.

Όλοι μαζί της επιτέθηκαν και, μετά από έντονη λογομαχία με απειλές και χυδαίες εκφράσεις, την ξυλοκόπησαν άγρια σε διάφορα σημεία του σώματός της προκαλώντας της ελαφρές σωματικές βλάβες.

Η τραυματισμένη κοπέλα κατέφυγε στο Β' αστυνομικό τμήμα Ηρακλείου και κατήγγειλε την επίθεση, υποβάλλοντας ταυτόχρονα μήνυση εναντίον του 24χρονου και των αγνώστων συνεργών του. Ο νεαρός συνελήφθη και κρατείται ώσπου να ολοκληρωθεί η προανάκριση, ενώ οι υπόλοιποι αναζητούνται.

Τεράστιο κύκλωμα εκβιαστών και τοκογλύφων στα δίχτυα της ΕΛ.ΑΣ.

Έπειτα από πολύμηνη έρευνα του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών και της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, εξαρθρώθηκε πολυμελής εγκληματική οργάνωση, που ενέχεται την τελευταία πενταετία σε μεγάλο αριθμό υποθέσεων εκβιάσεων, τοκογλυφίας κα παροχής προστασίας σε καταστήματα της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας.

Σχηματίζεται δικογραφία σε βάρος 20 ατόμων, εκ των οποίων συνελήφθησαν ο εγκέφαλος και επιπλέον μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, ηλικίας από 21 ως 34 ετών, ενώ αναζητούνται τα υπόλοιπα 13 μέλη. Η δικογραφία αφορά στις κατά περίσταση κατηγορίες της «Εγκληματικής Οργάνωσης», «Τοκογλυφίας και Εκβίασης κατ' επάγγελμα και κατ' εξακολούθηση», παράβασης του Νόμου «περί Όπλων» και «περί Ναρκωτικών», «Νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα κατ' επάγγελμα και εντός εγκληματικής οργάνωσης» και άλλα ποινικά αδικήματα.
Ο τρόπος δράσης

Από την πολύμηνη αστυνομική έρευνα προέκυψαν τα ακόλουθα:

• Εξακριβώθηκε η σύνθεση των μελών που αποτελούσαν την εγκληματική οργάνωση, διευκρινίστηκαν οι ρόλοι και η ιεραρχική σχέση τους σχέση.
• Εξακριβώθηκε ο τρόπος - μέθοδος δράσης τους (modus operandi).
• Προσδιορίστηκε ο αριθμός των ατόμων που δανείστηκαν διάφορα χρηματικά ποσά με τοκογλυφικούς όρους, από τον εγκέφαλο του κυκλώματος.
• Εξακριβώθηκαν τα καταστήματα - επιχειρήσεις, σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, οι ιδιοκτήτες των οποίων εκβιάζονταν με το πρόσχημα της παροχής προστασίας.
• Προσδιορίστηκε ο τρόπος νομιμοποίησης των παράνομων εσόδων («ξέπλυμα μαύρου χρήματος»).

Αναλυτικότερα, προέκυψε ότι τουλάχιστον 11 άτομα δανείστηκαν διάφορα χρηματικά ποσά, με τοκογλυφικούς όρους, από τον 34χρονο «εγκέφαλο» του κυκλώματος, ο οποίος στη συνέχεια, μέσω των υπολοίπων μελών της οργάνωσης και με διάφορες μεθόδους, απαιτούσε εκβιαστικά την καταβολή των παράνομων τόκων. Μόνο για το 2009, ο τοκογλυφικός δανεισμός ξεπερνά τα 2.500.000 ευρώ.
Αγόραζαν σπίτια, σκάφη και αυτοκίνητα

Τα προερχόμενα από παράνομες δραστηριότητες χρηματικά ποσά, νομιμοποιούνταν παρανόμως με αγορές πολυτελών οχημάτων και ακινήτων, στις οποίες προέβαινε ο 34χρονος «αρχηγός» του κυκλώματος και η 29χρονη σύζυγός του.

Συγκεκριμένα, προσδιορίστηκαν ως δραστηριότητες και αποκτήματα από «ξέπλυμα μαύρου χρήματος»:

• Δεκατέσσερα πολυτελή οχήματα, εμπορικής αξίας άνω του 1.000.000 ευρώ,
• Έξι οικίες, ιδιαίτερα μεγάλης αντικειμενικής αξίας,
• Σκάφος αναψυχής, αξίας 1.048.000 ευρώ,
• Πλήθος πολύτιμων κοσμημάτων και ρολογιών, μεγάλης χρηματικής αξίας.
• Δανεισμός του ποσού των 514.000 ευρώ, σε Ποδοσφαιρική Ανώνυμη Εταιρεία, με αντάλλαγμα την εκχώρηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων.

Ακόμη, διαπιστώθηκε ότι η εγκληματική οργάνωση, έναντι χρηματικής αμοιβής, παρείχε εκβιαστικά «προστασία» σε 20 καταστήματα της Θεσσαλονίκης και τέσσερα καταστήματα της Αθήνας, αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος, το οποίο ενδεικτικά για το τελευταίο 11μηνο, ανερχόταν σε 375.000 ευρώ, περίπου. Σε παλιότερη, αλλά και τωρινή έρευνα στην οικία του «αρχηγού» του κυκλώματος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• Ένα πιστόλι ρέπλικα,
• Πλήθος τραπεζικών επιταγών,
• Ιδιωτικά συμφωνητικά άτυπων συμβάσεων δανείου,
• Χρεόγραφα, τα οποία εξετάζονται.

Ανατίναξαν αγωγό φυσικού αερίου στο Ισραήλ

Άγνωστοι ανατίναξαν αγωγό φυσικού αερίου που διέρχεται από το βόρειο Σινά, δήλωσε πηγή των αιγυπτιακών δυνάμεων ασφαλείας. Ο αγωγός τροφοδοτεί το Ισραήλ και την Ιορδανία με φυσικό αέριο.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, εξαιτίας της επίθεσης αυτής διακόπηκε η ροή του αερίου προς τις δύο χώρες.

Ο αγωγός βρίσκεται κοντά στα σύνορα με το Ισραήλ.

Πρόκειται για τη δεύτερη επίθεση στον αγωγό αλ-Σαμπίλ. Στις 27 Μαρτίου ένοπλοι τοποθέτησαν εκρηκτικά στον αγωγό, τα οποία, όμως, δεν εξερράγησαν

Έρχονται σαρωτικές αλλαγές στα νοσοκομεία

Σαρωτικές θα είναι οι αλλαγές στα νοσοκομεία καθώς τόσο μετά από τις συγχωνεύσεις όσο και από την καταγραφή του προσωπικού προκύπτει ότι το πλεονάζον προσωπικό σε κάποια νοσοκομεία ξεπερνάει τις εξήμισι χιλιάδες την ώρα που σε κάποια άλλα ιδρύματα υπάρχει τεράστια έλλειψη ακόμη και στις πιο βασικές ειδικότητες.

Όλα, αυτή τη στιγμή, δείχνουν γενικευμένο πάγωμα προσλήψεων και “σαρωτικές” μεταθέσεις. Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας “Τα Νέα” τα νοσοκομεία που αναμένεται να τροφοδοτήσουν άλλα με προσωπικό είναι το Νοσοκομείο Πατησίων με μετάταξη καρδιολόγων στο 7ο θεραπευτήριο του ΙΚΑ και στο Νοσοκομείο της Ν. Ιωνίας.
Νευρολόγοι από το 300 και το 7ο του ΙΚΑ θα ενισχύσουν το 7ο του ΙΚΑ και το Αλεξάνδρα, ενώ Πνευμονολόγοι από το Σωτηρία θα πάνε στο Αττικό και τον Άγιο Σάββα.

Παράλληλα οι ογκολογικές υπηρεσίες του Γεννηματάς θα απορροφηθούν από το Σωτηρία, ενώ το ίδιο θα γίνει και με τις αντίστοιχες μονάδες του Αμαλία Φλέμιγκ προς το Σισμανόγλειο.

Νοσηλευτικό προσωπικό θα αλλάξει πόστο από το νοσοκομείο Πατησίων στους Αγίους Αναργύρους, όπως και από το Παμμακάριστος και το Αγία Βαρβάρα προς τα γειτονικά νοσοκομεία και το Αττικόν.

Όλα αυτά βέβαια με βάση τα σχέδια της “Επιτροπής Σοφών” που βλέπει ότι με αυτόν τον τρόπο θα εξοικονομηθούν 320 εκατομμύρια ευρώ.

Δε θα αναλάβει ο Τσοβόλας την υπεράσπισή του Άκη Τσοχατζόπουλου

Απέρριψε, σύμφωνα με πληροφορίες, την πρόταση του Άκη Τσοχατζόπουλου να αναλάβει συνήγορος υπεράσπισής του στο σκάνδαλο των υποβρυχίων ο γνωστός δικηγόρος και πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Τσοβόλας.

Ο πρώην υπουργός που εδώ και χρόνια δικηγορεί και, πολύ συχνά σε πολύ μεγάλες υποθέσεις, δε δέχτηκε την πρόταση του Άκη Τσοχατζόπουλου, για να αναλάβει την υπεράσπισή του, παρά το γεγονός ότι οι στενές σχέσεις τους μετρούν πολλά χρόνια, από την εποχή δηλαδή που και οι δύο ήταν κορυφαίοι υπουργοί των κυβερνήσεων του Αντρέα Παπανδρέου.

Σημειώνεται ότι αύριο θα διεξαχθεί στη Βουλή η συζήτηση και ψηφοφορία για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής αναφορικά με το σκάνδαλο των υποβρυχίων.

Επιχείρηση "σκούπα" στο κέντρο της Αθήνας για λαθρομετανάστες

Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί της Τετάρτης σε διάφορες περιοχές του κέντρου της Αθήνας, μεγάλη αστυνομική επιχείρηση, με στόχο να ελεγχθούν μετανάστες χωρίς πιστοποιητικά νόμιμης παραμονής, καθώς και για να βεβαιωθούν παραβάσεις για παραεμπόριο και πορνεία.

Στις επιχειρήσεις συμμετέχει μεγάλος αριθμός αστυνομικών από τις Διευθύνσεις Ασφαλείας, Αλλοδαπών, Άμεσης Δράσης, Τροχαίας και Αστυνομίας Αθηνών.

Οι έλεγχοι θα συνεχισθούν και τις επόμενες ημέρες και σε άλλες περιοχές της Αθήνας. Για τα αποτελέσματά τους θα πραγματοποιείται τακτική ενημέρωση.

Αστυνομικίνα έκλεβε χρήματα και κοσμήματα από νεκρούς!!!

Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας η Αστυνόμος Α΄ τέθηκε άμεσα σε διαθεσιμότητα και παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος της Ένορκη Διοικητική Εξέταση. Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας σχηματίζεται δικογραφία, στο πλαίσιο Προκαταρκτικής Εξέτασης, σε βάρος Αστυνόμου Α΄, η οποία υπηρετεί σε Αστυνομικό Τμήμα της Αθήνας, για το αδίκημα της υπεξαίρεσης στην Υπηρεσία.

Ειδικότερα, μετά από πρόσφατο εσωτερικό έλεγχο στο συγκεκριμένο Αστυνομικό Τμήμα, διαπιστώθηκε ότι σε δύο (2) περιπτώσεις δικογραφιών, που χειριζόταν η συγκεκριμένη Αστυνόμος Α΄ και αφορούσαν αιφνιδίους θανάτους ατόμων, τα κατασχεθέντα στις οικίες τους χρήματα, τιμαλφή και βιβλιάρια καταθέσεων δεν είχαν κατατεθεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, αν και είχαν συνταχθεί εκθέσεις κατασχέσεως.

Στην πρώτη περίπτωση είχαν ανευρεθεί και κατασχεθεί την 18-03-2011 σε οικία θανόντος το χρηματικό ποσό των (1.737) €, δύο (2) τραπεζικά βιβλιάρια καταθέσεων με συνολικό υπόλοιπο χρηματικού ποσού (185.023,26) €.

Στην δεύτερη περίπτωση είχαν ανευρεθεί και κατασχεθεί την 28-03-2011 το χρηματικό ποσό των (380) € , ένα (1) βιβλιάριο μισθοδοτικού λογαριασμού με μηδενικό υπόλοιπο, ένα (1) βιβλιάριο καταθέσεων με αναγραφόμενο χρηματικό ποσό (15.507,70) €, τρία (3) ασημένια δαχτυλίδια χειρός, δύο (2) ασημένιες αλυσίδες χειρός, ένα (1) ζευγάρι ασημένια σκουλαρίκια, μία (1) ασημένια αλυσίδα λαιμού και ένα (1) ασημένιο ρολόι.

Τα ανωτέρω τέθηκαν υπόψη του εποπτεύοντος τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών, ο οποίος παρήγγειλε τη διενέργεια Προκαταρκτικής Εξέτασης.

Από τα μέχρι τώρα στοιχεία της έρευνας προκύπτει ότι η Αστυνόμος Α΄ ιδιοποιήθηκε παρανόμως τα παραπάνω χρηματικά ποσά, τιμαλφή και βιβλιάρια καταθέσεων, τα οποία χθες (26-04-2011) επεστράφησαν-αποδόθηκαν στο Διοικητή της Υπηρεσίας.

Η Προκαταρκτική Εξέταση συνεχίζεται και με την ολοκλήρωσή της θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

«Ξεπαγώνουν» τα έργα στη γραμμή Μοναστηράκι- Θησείο

Κανονικά και με το νόμο συνεχίζονται τα έργα στο τμήμα των ΗΣΑΠ Μοναστηράκι- Θησείο που είχαν... παγώσει με προσωρινή διαταγή του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών ύστερα από προσφυγή που είχαν καταθέσει πολίτες διαμαρτυρόμενοι για την κατάχωση βωμού των 12 Θεών στο συγκεκριμένο σημείο.

Το δικαστήριο είχε κάνει δεκτή την αίτηση των ασφαλιστικών μέτρων με γνώμονα την προστασία της ελευθερίας της πίστης.

Ωστόσο, η διοίκηση των ΗΣΑΠ πέρασε δικαστικά στην αντεπίθεση και πέτυχε την ανάκληση της προηγούμενης προσωρινής απόφασης αντιτείνοντας ότι τα έργα είναι απαραίτητα να συνεχιστούν για την ασφάλεια των επιβατών επισημαίνοντας ότι από το συγκεκριμένο σταθμό υπολογίζεται ότι διέρχονται σε καθημερινή βάση περίπου 90.000 άνθρωποι.

Βρήκε τον πατέρα του κρεμασμένο

Τέλος στη ζωή του δένοντας ένα σκοινί γύρω από το λαιμό του αποφάσισε να δώσει ένας άνδρας 63 ετών νωρίς το απόγευμα μέσα στο σπίτι του στην Πάτρα. Ο 63χρονος εντοπίστηκε κρεμασμένος από το γιό του μέσα στο σπίτι του στην οδό Ερυμάνθου 3 στην περιοχή της Αγίας Τριάδας λίγο μετά τις 16.00 το απόγευμα.

Στο χώρο που βρέθηκε ο απαγχονισμένος εντοπίστηκε και ένα σημείωμα στο οποίο προφανώς αναφέρει τα αίτια που τον οδήγησαν σε αυτή την πράξη. Η αστυνομία με βάση τα πρώτα στοιχεία αποκλείει το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας και μιλά για αυτοχειρία...

Διαμαρτυρία των εργαζομένων του ΕΚΑΒ στη Θεσσαλονίκη

Με τα ασθενοφόρα σταθμευμένα στον αύλειο χώρο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ-2 Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν, από τις 7.30 έως τις 10:00 το πρωί, παράσταση διαμαρτυρίας διεκδικώντας τα δεδουλευμένα που τους οφείλονται από το Δεκέμβριο του 2010.

Να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ όλης της χώρας πραγματοποιούν επίσχεση εργασίας από τις 18 Απριλίου λόγω της μη καταβολής των αμοιβών τους για τις υπερωρίες, τα νυχτερινά και την απασχόλησή τους κατά τις αργίες.

«Ο υπουργός Υγείας είπε ότι έχουμε δίκιο αλλά με το δίκιο δεν πληρώνονται οι λογαριασμοί. Παρά τις υποσχέσεις δεν υπήρξε καμία εξέλιξη και δεν έχουμε πάρει ούτε ένα ευρώ» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ -2 Θεσσαλονίκης, Βασίλης Βασιλόπουλος. Παράλληλα ανέφερε ότι οι πολίτες εξυπηρετούνται από προσωπικό ασφαλείας και ότι στην κινητοποίηση μετείχαν οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ που δεν εργάζονται καθώς και τα 10 ασθενοφόρα τα οποία δεν λειτουργούν σήμερα.

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ συναντήθηκαν με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτη Ψωμιάδη στον οποίο επέδωσαν υπόμνημα σχετικό με τα αιτήματά τους.

«Θα πρέπει όχι απλώς να σώσουμε το ΕΚΑΒ αλλά να το δυναμώσουμε με όσες δυνατότητες έχει η ελληνική πολιτεία. Είναι δίκαιο το αίτημα των εργαζομένων όμως τα προβλήματα του ΕΚΑΒ είναι διαχρονικά. Οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ σώζουν ζωές και εμείς δεν μπορεί μόνο να ζητάμε αλλά και να δίνουμε» δήλωσε ο κ Ψωμιάδης μετά τη συνάντηση με τους εργαζόμενους του ΕΚΑΒ.

15 Μαΐου θα γίνει ο «Γύρος της Αθήνας»

Στο Παναθηναϊκό Στάδιο στις 10 το πρωί της Κυριακής 15 Μαΐου θα δοθεί το σήμα της εκκίνησης για τον 28ο Γύρο της Αθήνας που διοργανώνουν ο Δήμος Αθηναίων και ο Οργανισμός Νεολαίας και Άθλησης.

Ο φετινός αγώνας είναι αφιερωμένος στους «Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics, Αθήνα 2011» και σκοπός είναι να διαδώσει το μήνυμα της συμμετοχής, της συναδέλφωσης, της κοινωνικής αλληλεγγύης και της αποδοχής των ατόμων με ειδικές ικανότητες που θα συμμετάσχουν στον Γύρο.

Την Πέμπτη θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου για το θέμα ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, η πρόεδρος του Οργανισμού Νεολαίας και Άθληση Παναγιώτα Ψαράκη, η υπεύθυνη μάρκετινγκ και επικοινωνίας των Special Olympics Αλεξάνδρα Οικονομίδου και ο πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Κλέων Παπαδόπουλος.

"Τσαμπουκάς" σε αστυνομικό τμήμα για μία κλήση!!!

Με άγριες διαθέσεις εισέβαλε στο αστυνομικό τμήμα Χερσονήσου ένας 48χρονος αλλοδαπός, ο οποίος "πουλώντας" τσαμπουκά απαίτησε να μη βεβαιωθεί τροχονομική παράβαση στο αυτοκίνητο που οδηγούσε ο γιος του.

Ο 48χρονος, φωνάζοντας, βρίζοντας αλλά και ασκώντας βία στους αστυνομικούς που συνάντησε μπροστά του, προσπάθησε να αποτρέψει αστυνομικό να "κόψει" κλήση.

Οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες στον άνδρα, ο οποίος ωστόσο αντιστάθηκε κι επιχείρησε να διαφύγει.

Συνελήφθη τελικά για διατάραξη οικιακής ειρήνης και αντίσταση.

Τρίκαλα: Καβγάδισαν για τα... κεριά!!!

Καβγάς μέσα σε εκκλησία των Τρικάλων ξεκίνησε ανάμεσα σε έναν πιστό και τον Επίτροπο της Εκκλησίας. Ο πιστός είχε πάει μαζί με τα δύο παιδιά του στο ναό και αφού έριξε τα χρήματα στο παγκάρι, πήρε τρία κεριά, τα παιδιά, όμως, ζήτησαν περισσότερα και ο πατέρας τους πήρε άλλα δύο.

Αυτό προκάλεσε την αντίδραση του Επιτρόπου που διαμαρτυρήθηκε για την μη καταβολή αντιτίμου για τα δεύτερα κεριά. «Τρία άτομα, πέντε κεριά;» διαμαρτυρήθηκε ο Επίτροπος…

Σε έντονο ύφος ο πατέρας των παιδιών, απάντησε στον Επίτροπο «έριξα στο παγκάρι 4 ευρώ, ξέρεις πόσα κεριά δικαιούμαι;» και άρχισε να παίρνει σε έξαλλη κατάσταση και άλλα κεριά, να τα τοποθετεί στο μανουάλι και να τα ανάβει.

Με άγριο ύφος, απευθύνθηκε στον Επίτροπο και τον προειδοποίησε « και κοίτα μην τα σβήσεις, θέλω να τα βλέπω αναμμένα!».

Έφυγαν για Πάσχα και θα γυρίσουν... την Πρωτομαγιά!

Συνεχίζεται χωρίς προβλήματα η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα σε ρυθμούς χαμηλούς. Είναι χαρακτηριστικό πως σύμφωνα με τα στοιχεία της Τροχαίας την Αθήνα εγκατέλειψαν από τη Μεγάλη Δευτέρα 926.000 αυτοκίνητα και μέχρι σήμερα έχουν επιστρέψει περίπου 270.000.

Λείπουν δηλαδή περίπου... 650.000 αυτοκίνητα που όπως φαίνεται οι ιδιοκτήτες τους γιορτάζουν ακόμα το Πάσχα και, όπως εκτιμάται, θα επιστρέψουν την Πρωτομαγιά.

Χθες, ουρές αρκετών χιλιομέτρων σημειώθηκαν στα διόδια της Κορίνθου το απόγευμα, ενώ αντίστοιχο σκηνικό σημειώθηκε αργότερα στην Ακράτα και το Δερβένι λόγω έργων.

Από αύριο οι οδηγοί θα πρέπει να είναι προσεκτικοί στην εθνική οδό στο ύψος των Τεμπών καθώς ο δρόμος θα κλείσει λόγω εργασιών και η κυκλοφορία θα εκτρέπεται.

Συρία: Ετοιμάζονται για τη «μάχη» της Δαμασκού

Μετά το αιματοκύλισμα στην πόλη Ντεραά, τώρα τα βλέμματα και η αγωνία στρέφονται στην πρωτεύουσα της Συρίας, Δαμασκό. Ο σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ-Άσαντ, ο οποίος από τις 18 Μαρτίου αποτελεί τον στόχο της λαϊκής εξέγερσης για τον απολυταρχικό τρόπο διακυβέρνησης της χώρας, διέταξε τον στρατό να λάβει θέσεις, σε προάστιο της Δαμασκού, κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Είχε προηγηθεί επέμβαση τεθωρακισμένων στην πόλη Ντεραά (την πόλη από όπου ξεκίνησε η εξέγερση), η οποία προκάλεσε τη διεθνή κατακραυγή, λόγω της αιματηρής καταστολής των αντικαθεστωτικών διαδηλώσεων με 35 νεκρούς.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες αυτοπτών, λεωφορεία μετέφεραν στρατιώτες με πλήρη εξάρτυση μάχης, στο νότιο προάστιο της πρωτεύουσας Δαμασκού, τη Ντουμά. Πρόκειται για το προάστιο από το οποίο προσπάθησαν αρκετές φορές τις τελευταίες δύο εβδομάδες οι δημοκρατικοί διαδηλωτές να πραγματοποιήσουν πορεία προς το κέντρο της Δαμασκού, αλλά ανεκόπησαν από τις σφαίρες των δυνάμεων ασφαλείας του καθεστώτος.

Σύμφωνα με ανώνυμη μαρτυρία πρώην στρατιωτικού, περίπου 2.000 άντρες των δυνάμεων ασφαλείας πήραν θέσεις στο προάστιο, στήνοντας σημεία ελέγχου και σημεία εξακρίβωσης της ταυτότητας κατοίκων της περιοχής, στην προσπάθειά τους να ανακαλύψουν και να συλλάβουν υποστηρικτές των δημοκρατικών διαδηλωτών.

Όπως δήλωσε, είδε οχήματα εξοπλισμένα με πολυβόλα στους δρόμους και άντρες της μυστικής υπηρεσίας με πολιτικά ρούχα, που όμως έφεραν πολεμικά πυροβόλα όπλα, που πιστεύει ότι ανήκουν στη Ρεπουμπλικανική Φρουρά, την πιο πιστή μονάδα στο καθεστώς του Άσαντ.

Διπλωματικές πηγές αναφέρουν ότι για την καταστολή των διαδηλώσεων κατά του καθεστώτος τη Δευτέρα στην Ντεραά, χρησιμοποιήθηκαν οι άντρες της Μηχανοκίνητης Μεραρχίας που διοικείται από τον αδερφό του προέδρου Μάχερ.

Η Συρία ηγεμονεύεται από την οικογένεια Άσαντ από το 1970, όταν ο πατέρας του σημερινού προέδρου Χαβέζ αλ-Άσαντ κατέλαβε την εξουσία με πραξικόπημα. Ο Μπασάρ διαδέχθηκε τον πατέρα του στην εξουσία το 2000.

Το καθεστώς του Μπασάρ αλ-Άσαντ κατηγορείται για στενές σχέσεις με τρομοκρατικές οργανώσεις αλλά και το Ιράν του Αχμαντινεντζάντ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Συρία: Λουτρό αίματος στην πόλη Ντεραά

Ιαπωνία: Υπόθεση 10ετίας η ανοικοδόμηση

Μόνο ο χρόνος που απαιτείται για να μπορέσει η Ιαπωνία να σταθεί ξανά στα πόδια της και να ανακάμψουν πλήρως οι πόλεις που «χτυπήθηκαν» δείχνει το μέγεθος της καταστροφής της 11ης Μαρτίου.
Η ολοκλήρωση της ανοικοδόμησης των ιαπωνικών πόλεων που καταστράφηκαν από το σεισμό των 9 Ρίχτερ και το τσουνάμι που ακολούθησε θα χρειαστεί πιθανώς έως και μία δεκαετία, ανακοίνωσε η αρμόδια συμβουλευτική επιτροπή.

«Τα πρώτα τρία χρόνια θα απαιτηθούν για έργα όπως η ανακατασκευή των δρόμων και η κατασκευή προσωρινών καταλυμάτων», τονίζει ο Γιουν Ίο, μέλος της Επιτροπής Σχεδίου Ανοικοδόμησης, που σχηματίστηκε μετά το σεισμό για να συμβουλεύει την κυβέρνηση στις προσπάθειες ανοικοδόμησης.

Τέσσερα ακόμα χρόνια απαιτούνται για την ανοικοδόμηση των πόλεων και ακόμα περισσότερα για πλήρη ανάκαμψη.

«Πρέπει να λάβουμε υπόψη μας ότι η περιοχή που επλήγη από την καταστροφή είναι πολύ μεγαλύτερη από το Κόμπε», είπε ο Ίο, αναφερόμενος στην ιαπωνική πόλη που καταστράφηκε από ισχυρό σεισμό το 1995.

Η Επιτροπή ανακοίνωσε ότι ο σεισμός της 11ης Μαρτίου και το τσουνάμι, από τα οποία καταστράφηκε ένα μεγάλο τμήμα της βορειοανατολικής Ιαπωνίας, στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 13.000 ανθρώπους, υποχρέωσαν περίπου 130.000 να εγκατασταθούν σε καταφύγια και εκτιμάται ότι προκάλεσαν ζημιές ύψους 300 δισεκατομμυρίων δολαρίων, υπογραμμίζουν τις αδυναμίες της κεντρικής κυβέρνησης και την ανάγκη για μεγαλύτερη περιφερειακή αυτονομία.

Η Επιτροπή επισημαίνει ακόμα ότι η ανοικοδόμηση πρέπει να υπερβεί τις πολιτικές διχόνοιες σε μία χώρα, όπου η εύθραυστη πολιτική εκεχειρία, λόγω της καταστροφής, έχει ήδη καταρρεύσει.

Το υπουργικό συμβούλιο της Ιαπωνίας έχει ήδη εγκρίνει πακέτο ύψους περίπου 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την ανοικοδόμηση της χώρας μετά το σεισμό.

Σέρρες: Σκότωσε την 24χρονη φίλη του και την πέταξε σε αρδευτικό κανάλι

Νεκρή βρέθηκε 24χρονη κοπέλα μέσα σε αρδευτικό κανάλι στην επαρχιακή οδό Λιβαδιάς - Κερκίνης, στο δήμο Σιντίκης. Η αστυνομική διεύθυνση Σερρών συνέλαβε τον νεαρό φίλο της κοπέλας, ο οποίος ομολόγησε την πράξη του.

Το άψυχο σώμα της νεαρής φέρει εκδορές που προήλθαν έπειτα από καυγά με τον σύντροφό της. Η τοπική κοινωνία είναι συγκλονισμένη από το περιστατικό, καθώς η νεαρή κοπέλα ήταν ιδιαίτερα αγαπητή στον κόσμο.

Η αστυνομική διεύθυνση Σερρών συνεχίζει τις έρευνες για να εξακριβώσει τους λόγους που οδήγησαν το δράστη να σκοτώσει την αγαπημένη του.

Μεγάλη Πέμπτη για την Οικονομία...

Να βγει «καπνός» από το υπουργείο Οικονομικών, για τα νέα φοροεισπρακτικά μέτρα που θα αυξήσουν τα έσοδα από φόρους κατά τουλάχιστον 3,5 δισ. (έως και 10 δισ. ευρώ μέχρι το 2015 έναντι στόχου 9 δισ. στο Μνημόνιο) περιμένουν σήμερα οι επιτελείς της κυβέρνησης.

Ο "μαραθώνιος" συσκέψεων που ξεκίνησε από τη Δευτέρα του Πάσχα θα κορυφωθεί σήμερα, σε συσκέψεις για την τελική διαμόρφωση των φορολογικών μέτρων που θα περιλαμβάνονται στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, αλλά και στο πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων ύψους 50 δισ. ευρώ στην τετραετία.

Οι τελικές ανακοινώσεις θα γίνουν το πρωί της Πέμπτης και θα έχουν "πανηγυρικό" χαρακτήρα. Οι διεργασίες περιβάλλονται από πέπλο μυστικότητος ενώ μεγάλη έμφαση θα δοθεί -για να ικανοποιηθεί το "λαϊκό αίσθημα"- στην επώνυμη φοροδιαφυγή, με στοχευμένες διασταυρώσεις περιουσιακών στοιχείων για την ανάδειξη των υπόπτων.

Στα ανοιχτά μέτωπα όμως συγκαταλέγεται και η εξειδίκευση των φοροαπαλλαγών που θα καταργηθούν καθώς και ποιοι δικαιούχοι θα τις χάσουν, ώστε να περικοπούν 2 δισ. ευρώ ετησίως.

Θα καθοριστούν επίσης περιουσιακά και εισοδηματικά κριτήρια, η υπέρβαση των οποίων θα οδηγεί σε απώλεια των κοινωνικών επιδομάτων για χιλιάδες δικαιούχους, η εξειδίκευση του πώς θα περιοριστεί κατά επιπλέον 2 δισ. ευρώ η μισθολογική δαπάνη στο Δημόσιο, ενώ αγκάθι παραμένει ακόμη το ενιαίο μισθολόγιο, που δεν έχει κοστολογηθεί στο πρόγραμμα.

Καθώς η Τρόικα καταφθάνει στην Αθήνα στις αρχές Μαϊου, περιμένει να δει τα πλάνα εξυγίανσης των ΔΕΚΟ από τα οποία θα εξοικονομηθούν 2,5 δισ. ευρώ. Δεν αποκλείουν τα διορθωτικά μέτρα για φέτος να ξεπεράσουν και τα 4 δισ. ευρώ.

Οι ελεγκτές περιμένουν ακόμη τα σχέδια για τις καταργήσεις και τις συγχωνεύσεις φορέων και οργανισμών του Δημοσίου για την εξοικονόμηση 1,1 δισ. ευρώ, τη μείωση των αμυντικών δαπανών κατά 1,2 δισ. ευρώ και περαιτέρω περικοπές δαπανών στην Υγεία ύψους 1,2 δισ. ευρώ.

Στις αμέσως επόμενες ημέρες θα πυκνώσουν και οι συσκέψεις για το σχέδιο αποκρατικοποιήσεων, με κεντρικό στόχο την είσπραξη 15 έως 17 δισ. ευρώ έως το τέλος του 2013.

Ήδη έχει γίνει η πρώτη διερευνητική επαφή από τη γαλλική PMU για τον Ιππόδρομο, ενώ σύμφωνα με αξιωματούχους του υπουργείου Οικονομικών, υπάρχει ενδιαφέρον για τον ΟΤΕ από τη DEUTSCHE TELEKOM.

Όσον αφορά στη ΔΕΠΑ η προκήρυξη θα γίνει εντός του 2011 με βάση μελέτη για τη σκοπιμότητα απόσχισης του ΔΕΣΦΑ και αφού συνεκτιμηθούν οι εμπορικές σχέσεις με τη ΔΕΗ.

Τρίκαλα: Ο επιδειξίας χτύπησε δυο φορές!!!

Κι όμως συνέβη το Μεγάλο Σάββατο σε κεντρικό κατάστημα με γυναικεία ρούχα στην οδό Απόλλωνος!

O άνδρας μπήκε στο κατάστημα και κατέβασε μονομιάς το παντελόνι και το εσώρουχο και στάθηκε καμαρωτός μπροστά στις γυναίκες πωλήτριες. Εκείνες "πάγωσαν" όσο εκείνος καμάρωνε με το μόριο του σε κοινή θεά…

Δευτερόλεπτα μετά το αρχικό σοκ, έβαλαν τις φωνές αλλά ο επιδειξίας δεν φάνηκε να ταράζεται ιδιαίτερα. Αποχώρησε ανενόχλητος, ωστόσο 10 λεπτά αργότερα επέστρεψε δριμύτερος αποκαλύπτοντας ξανά τα γεννητικά του όργανα στις 2 πωλήτριες!

Το μόνο που τον σταμάτησε, ήταν οι απειλές των γυναικών ότι θα ειδοποιήσουν την αστυνομία. Τότε μόνο φοβήθηκε και άρχισε να τρέχει στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Focus: Στο σκαμνί 13 γερμανοί δημοσιογράφοι για το... δάχτυλο της Αφροδίτης

Η υπόθεση αφορά δημοσιεύματα, καθώς και το γνωστό εξώφυλλο του περιοδικού, στο τεύχος της 22.2.2010. H δικαστική μάχη θα δοθεί στο Πρωτοδικείο της Αθήνας, στο ΙΑ Τριμελές Πλημμελειοδικείο.

'Oπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο, «εμφάνιζε φωτογραφία του αρχαιοελληνικού αγάλματος της Αφροδίτης της Μήλου να φέρει παραμορφωμένη, ήτοι ρυπαρή και σκισμένη τη σημαία του ελληνικού κράτους και να καλύπτεται με αυτήν το σώμα του αγάλματος από τη μέση και κάτω, αλλοιώνοντας έτσι το νόημα της σημαίας, ως συμβόλου του κράτους».

Παράλληλα, στο ίδιο εξώφυλλο του περιοδικού, που κυκλοφόρησε εκτός από την Ελλάδα και τη Γερμανία και σε άλλες χώρες, το άγαλμα της Αφροδίτης εμφανιζόταν «να έχει υψωμένο το μεσαίο δάκτυλο του δεξιού χεριού, χειρονομία η οποία σε συνδυασμό με τη φράση ''Απατεώνες στην ευρω-οικογένεια'', προσβάλλει την τιμή των Ελλήνων»...

Η υπόθεση έφτασε στη Δικαιοσύνη έπειτα από μήνυση που υπέβαλε στο «Focus» ομάδα δικηγόρων, με επικεφαλής τον κ. Θεόδωρο Φραγκάκη και τους Αικατερίνη Φραγκάκη, Αικατερίνη Πουλάκη, Βασιλική Μπακάλη, Σταύρο Ανδρουτσόπουλο και Χρήστο Χρυσανθακόπουλο.

Καταπέλτης είναι το κατηγορητήριο για τους 13 από τη συντακτική ομάδα του περιοδικού, που αφορά σειρά άρθρων για τους σημερινούς Ελληνες, που μεταξύ άλλων χαρακτηρίζονται ως «άσωτος λαουτζίκος καλλιτεχνών», «εκφυλισμένο γένος, ότι δεν πρέπει να έχουν καμία απολύτως συγγένεια με τους προγόνους τους».

«Ολα τα παραπάνω γεγονότα, αναφέρεται, ήταν εν γνώσει τους ψευδή και μπορούσαν να βλάψουν την τιμή και την υπόληψη των εγκαλούντων, οι οποίοι ανέγνωσαν τα επίδικα άρθρα του περιοδικού FOCUS, αφού αυτά (έντυπα και ηλεκτρονικά) αναφέρονταν στους Ελληνες πολίτες, μεταξύ δε αυτών και στους εγκαλούντες, παρουσιάζοντάς τους ως μη αντάξιους απογόνους των αρχαίων Ελλήνων, ως απολίτιστους και αγράμματους και ανθρώπους οι οποίοι ζουν με δανεικά χρήματα σε βάρος των ευρωπαϊκών οικονομιών».

Ακόμη σκληρότερο είναι το κατηγορητήριο σε σχέση με το αδίκημα της προσβολής συμβόλων, καθώς αναφέρει μεταξύ άλλων για τον Γερμανό διευθυντή έκδοσης και αρχισυντάκτη του περιοδικού ότι: «με πρόθεση, για να εκδηλώσει περιφρόνηση, παραμόρφωσε την επίσημη σημαία του κράτους και πιο συγκεκριμένα, δημοσίευσε στο εξώφυλλο φωτογραφία, που απεικόνιζε το αρχαιοελληνικό άγαλμα της Αφροδίτης της Μήλου να φέρει παραμορφωμένη και σκισμένη τη σημαία αλλοιώνοντας έτσι το νόημα της σημαίας ως συμβόλου του κράτους».

Champions League: Ρεάλ Μαδρλιτης - Μπαρτσελώνα

Το Κύπελλο κατέληξε στη Μαδρίτη, το πρωτάθλημα οδεύει προς Βαρκελώνη και τώρα οι δυο τους θα μονομαχήσουν για το μεγαλύτερο τρόπαιο της σεζόν. Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα συγκρούονται το βράδυ της Τετάρτης στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», για τρίτη φορά μέσα σε λίγες ημέρες, στον πρώτο ημιτελικό του Champions League.

Η «βασίλισσα» βρίσκεται σε δαιμονιώδη φόρμα. Όχι απλώς επειδή συνέτριψε με 6-3 τη Βαλένθια στο «Μεστάγια» το Σάββατο, αλλά επειδή δείχνει να… παίρνει τον αέρα της μεγάλης αντιπάλου της. Μετά το προ δεκαημέρου 1-1 στη Μαδρίτη, με δέκα παίκτες, για το πρωτάθλημα, ήρθε η νίκη με 1-0 στον τελικό του Κυπέλλου. Ο Ζοσέ Μουρίνιο βρήκε τα «κουμπιά» των Καταλανών και η συντριβή με 5-0 στις αρχές της σεζόν αποτελεί πλέον για τη Ρεάλ μια κακιά ανάμνηση. Μεγάλος απών από το ερχόμενο «κλάσικο» θα είναι ο τιμωρημένος Ρικάρντο Καρβάλιο, αλλά και ο τραυματίας Σάμι Κεντίρα.

Στον αντίποδα, η «Μπάρτσα» έκανε ένα ακόμη βήμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος μετά το 2-0 επί της Οσασούνα το Σάββατο, διατηρώντας το +8 από τη Ρεάλ. Όμως ο τίτλος στην Primera Division δεν αρκεί στον Πεπ Γκουαρντιόλα και στους παίκτες του, που θέλουν το Champions League και μία απάντηση στη μισητή τους αντίπαλο που τείνει να… σηκώσει κεφάλι μετά τις απανωτές «σφαλιάρες» της προηγούμενης τριετίας.

Οι «μπλαουγκράνα» φτάνουν στο ματς της Τετάρτης με πολλά αγωνιστικά προβλήματα. Οι αριστεροί μπακ Αμπιντάλ, Αντριάνο και Μάξουελ είναι εκτός μάχης (οι δύο πρώτοι θα χάσουν και τη ρεβάνς στο «Καμπ Νου» την επόμενη Τρίτη), ενώ τραυματίας παραμένει ο Κρκιτς και οι Πουγιόλ και Μιλίτο συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή παρότι δεν είναι 100% έτοιμοι. Πρόβλημα της τελευταίας στιγμής προέκυψε με έναν τραυματισμό του Ινιέστα στη γάμπα, που τον θέτει εκτός μάχης.

ΟΑΕΕ: Αν δεν απογραφούν συνταξιούχοι του, δεν θα πληρωθούν από την 1η ΜαΪου

Σε αναστολή της καταβολής των συντάξεων σε όσους δικαιούχους δεν έχουν απογραφεί προχωρά από την 1η Μαΐου ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών.
Οι συνταξιούχοι θα μπορούν και αυτή την εβδομάδα να απογραφούν σε τράπεζα της επιλογής τους, συμπληρώνοντας τα ειδικά έντυπα που έχουν σταλεί από τον Οργανισμό.

Ο ΟΑΕΕ, έχει προχωρήσει από την 1η Νοεμβρίου του 2011, στην αλλαγή του τρόπου πληρωμής των συντάξεων και πλέον η σύνταξη πιστώνεται αποκλειστικά σε Τραπεζικό λογαριασμό, στην Τράπεζα επιλογής του δικαιούχου.

Οι συνταξιούχοι του Οργανισμού, θα έπρεπε να έχουν απογραφεί από τις 15-10-2010, όμως παρά τις παρατάσεις που έχουν δοθεί 3.500 συνταξιούχοι δεν έχουν ανταποκριθεί στην διαδικασία. Αξίζει να σημειωθεί, ότι περί τους 4.000 συνταξιούχοι του ΟΑΕΕ, είναι σήμερα άνω των 80 ετών και λαμβάνουν τη σύνταξη μέσω πληρεξουσίου.

Το σύστημα της απογραφής των συνταξιούχων και της καταβολής των συντάξεων μέσω των 26 τραπεζών που συμμετέχουν στο Διατραπεζικό σύστημα DIAS, εφαρμόζεται σταδιακά σε όλα τα ασφαλιστικά Ταμεία και θα ολοκληρωθεί με την ηλεκτρονική διασύνδεση των Ταμείων, τη δημιουργία ενιαίου μητρώου συνταξιούχων και τον κεντρικό έλεγχο της καταβολής των συντάξεων.

Μέσω της εφαρμογής του συστήματος, το Υπουργείο Εργασίας στοχεύει στον εντοπισμό συνταξιούχων που έχουν αποβιώσει αλλά οι συντάξεις εξακολουθούν να εισπράττονται με αποτέλεσμα την απώλεια μεγάλων ποσών για τα Ασφαλιστικά Ταμεία.

Ήδη σε έλεγχο ο οποίος διεξήχθη σε 38 υποκαταστήματα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ από 1.660 υπερήλικες συνταξιούχους του Ιδρύματος, οι 244 είχαν αποβιώσει χωρίς να έχει δηλωθεί ενώ σε 13 περιπτώσεις, υπήρξε άρνηση επιστροφής των ποσών που εισπράττονταν μετά θάνατο.

Αυξημένες κατά 10% οι αφίξεις στη Ζάκυνθο

Αυξημένη κατά 10%, σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι, υπήρξε η κίνηση στη γραμμή Ζακύνθου - Κυλλήνης τις ημέρες του Πάσχα.Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Λιμεναρχείο Ζακύνθου, από το Σάββατο του Λαζάρου έως και την Κυριακή του Πάσχα ταξίδεψαν για τη Ζάκυνθο 18.607 επιβάτες, 4.103 Ι.Χ. αυτοκίνητα και 135 λεωφορεία.

Η ημέρα με τις περισσότερες αφίξεις ήταν η Μεγάλη Πέμπτη. Τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Λιμεναρχείο επιβεβαιώνουν την αισιοδοξία που είχε εκφραστεί όλο το προηγούμενο διάστημα από διάφορους τουριστικούς παράγοντες για την κίνηση την περίοδο του Πάσχα και προκαλούν θετικές εκτιμήσεις ότι ανάλογα θα κινηθούν και οι επόμενοι μήνες του καλοκαιριού.

Στο διεθνές αεροδρόμιο Ζακύνθου άρχισαν από το Mεγάλο Σάββατο οι αφίξεις πτήσεων τσάρτερ από το εξωτερικό...

Το TAXISnet βγήκε off!!!

Δύο ακόμα νέες παρατάσεις ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, για την υποβολή δηλώσεων μέσω TAXISnet. Τη φορά αυτή παρατείνεται, με απόφαση του υφυπουργού Δημήτρη Κουσελά, η προθεσμία υποβολής της οριστικής δήλωσης αμοιβών από ελεύθερα επαγγέλματα καθώς και της προθεσμίας υποβολής της οριστικής δήλωσης εισοδημάτων από εμπορικές επιχειρήσεις ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Συγκεκριμένα, όπως προβλέπεται στην απόφαση, οι δύο προθεσμίες που έληγαν αντίστοιχα στις 29 Απριλίου και 29 Μαΐου παρατείνονται έως 30 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να διευκολυνθούν οι υπόχρεοι στην υποβολή των δηλώσεων με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου μέσω του TAXISnet.

Το νέο «κρούσμα» παράτασης έρχεται να προστεθεί την ώρα που πλησιάζουν και οι καταληκτικές προθεσμίες υποβολής του φόρου εισοδήματος από μισθωτούς και συνταξιούχους. Όπως όλα δείχνουν, το σύστημα έχει πια φρακάρει: από τη μια οι χιλιάδες λογιστές που προσπαθούν να υποβάλουν τις δηλώσεις των πελατών τους, από την άλλη η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών που παλεύει να αυξήσει τα έσοδα και να περιορίσει τη μαύρη τρύπα του προϋπολογισμού και στη μέση ένα «αναβαθμισμένο» -αλλά προβληματικό πλέον- ηλεκτρονικό σύστημα.

Σύμφωνα με λογιστές και χρήστες του συστήματος, παρατηρείται συχνά να πέφτει το σύστημα και να διακόπτεται η επικοινωνία, με αποτέλεσμα να καθίσταται αδύνατη η αποδοχή δηλώσεων. Σε περίπτωση εμπλοκής, για να υποβληθεί οριστικά μία δήλωση παρατηρείται ότι χρειάζονται από 20 λεπτά ως και 3 ώρες.

Για τον λόγο αυτό, το υπουργείο Οικονομικών επέτρεψε και την υποβολή των δηλώσεων στις ΔΟΥ για τις περιπτώσεις που καθίσταται τεχνικά αδύνατη η ηλεκτρονική υποβολή μέσω Taxis net κατά την τελευταία ημέρα υποβολής της δήλωσης, ενώ ανακοίνωσε νέες παρατάσεις σε προθεσμίες υποβολής δηλώσεων.

Ζήτησε το δώρο του Πάσχα και την έκανε μαύρη στο ξύλο!

Την ξυλοκόπησε επειδή του ζήτησε... όσα ο νόμος ορίζει! Το δώρο Πάσχα! Όλα αυτά στα Κουφάλια της Θεσσαλονίκης. 45χρονη καθαρίστρια ξενοδοχείου ζήτησε πριν από λίγο από τον εργοδότη της το δώρο Πάσχα. Εκείνος αρνήθηκε να της το δώσει, η υπάλληλος του είπε πως θα τον καταγγείλει και τότε ο 54χρονος επιχειρηματίας, της επιτέθηκε και απειλώντας την φραστικά, την χτύπησε σε όλο της το κορμί!

Σύμφωνα με το thousandnews.wordpress.com, το περιστατικό συνέβη μπροστά και στους υπόλοιπους υπαλλήλους οι οποίοι μάταια προσπαθούσαν να ηρεμήσουν το μαινόμενο αφεντικό τους.

Η άτυχη 45χρονη αρχικά μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Κουφαλίων όπου της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και διαπιστώθηκαν οι κακώσεις στο σώμα της από τον ξυλοδαρμό.

Το μεσημέρι η καθαρίστρια κατέθεσε μήνυση σε βάρος του 54χρονου ξενοδόχου στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής για εξύβριση, απειλή και πρόκληση σωματικών βλαβών. Ο ξενοδόχος κ.Τσαλώνης συνελήφθη, αφέθηκε ελεύθερος με εντολή εισαγγελέα και αύριο θα περάσει Αυτόφωρο κατηγορούμενος για πρόκληση σωματικών βλαβών.

To ξενοδοχείο Κορνήλιος που εργάζεται η 45χρονη καθαρίστρια κυρία Θωμαϊς Αραμπατζή είναι στην περιοχή Χαλκηδόνα Θεσσαλονίκης. Το απόγευμα μιλήσαμε με την κόρη του ιδιοκτήτη Ιωάννη Τσαλώνη η οποία διαψεύδει τα πάντα. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε "η κυρία Αραμπατζή έχει βάλει υπογραφή ότι έχει λάβει το δώρο του Πάσχα. Εγώ πρώτη φορά ακούω για το περιστατικό. Δεν υπάρχει περίπτωση να έχει γίνει κάτι τέτοιο. Υπαρχουν μέσα στο ξενοδοχείο κάμερες που βλέπουν την κάθε γωνία. Δεν υπάρχει περίπτωση να έχει υπάρξει ξυλοδαρμός. Πατέρας μου είναι. Είναι δυνατόν να μην ξέρω.Έβαλε υπογραφή η κυρία Αραμπατζή. Μπορώ να σας το δείξω όποτε θέλετε. Δεν καταλαβαίνω γιατί η κυρία Αραμπατζή έκανε κάτι τέτοιο".

Πάντως η καταγγελία στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης είχε γίνει τη Μεγάλη Πέμπτη για τον ξενοδόχο που δεν είχει καταβάλει το δώρο Πάσχα στους υπαλλήλους του. Κανείς όμως δεν φανταζόταν την τροπή που θα έπαιρνε αυτή η υπόθεση. Τότε ο επιχειρηματίας, είχε ζητήσει από τους εργαζόμενους που απασχολεί να κάνουν λίγη υπομονή μέχρι την Τρίτη, σήμερα δηλαδή, οπότε τους είχε διαβεβαιώσει πως θα τους πλήρωνε κανονικά.

Δυστυχώς όμως το πρωί φαίνεται πως αθέτησε την υπόσχεσή του και όταν η 45χρονη καθαρίστρια του ζήτησε τα χρήματα που της αναλογούν, σύμφωνα με την καταγγελία της στην αστυνομία, της επιτέθηκε και την ξυλοκόπησε άγρια.

Όπως δήλωσε o γενικός γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, Σωτήρης Ζαργιανόπουλος "το επεισόδιο ξυλοδαρμού εργαζόμενης καθαρίστριας απο τον εργοδότη της επειδή ζήτησε το δώρο του Πάσχα δεν είναι παρά το αποκορύφωμα μιας ολόκληρης γενικευμένης κατάστασης όπου η πλειοψηφία των εργαζομένων στις ιδιωτικές επιχειρήσεις αυτό το Πάσχα δεν πήραν το δώρο τους και όχι μόνο αυτό αλλά και χρωστούμενους μισθούς μηνών. Η κυβέρνηση άνοιξε τους ασκούς του αιόλου. Οι εργοδότες θεωρούν πως μπορούν να μην πληρώνουν ούτε δώρα, ούτε επιδόματα, ούτε τίποτα και να εκβιάζουν τους εργαζόμενους".

Τρίκαλα: Στα σκουπίδια υπήρχαν... πυροτεχνήματα!

Το δρομολόγιο του τρόμου έκανε ένα απορριμματοφόρο του Δήμου Τρικάλων, στη προσπάθειά του να καθαρίσει τους κάδους. Την ώρα που άδειαζε τα απορρίμματα, σημειώθηκε έκρηξη καθώς υπήρξαν εντός του κάδου πυροτεχνήματα!

Φυσικά μετά την έκρηξη ακολούθησε πανικός ενώ ευτυχώς δεν κινδύνεψαν οι εργαζόμενοι...

Βρέθηκε πτώμα μέσα σε πλαστική σακούλα στη χωματερή Άνω Λιοσίων

Πτώμα γυναίκας ασιατικής καταγωγής, ηλικίας περίπου 30 ετών, βρέθηκε το απόγευμα στη χωματερή Άνω Λιοσίων.

Το πτώμα ήταν μέσα σε πλαστική σακούλα και το εντόπισαν υπάλληλοι της χωματερής οι οποίοι ειδοποίησαν την αστυνομία.

Προανάκριση για την υπόθεση κάνει η Ασφάλεια Αττικής και εκτιμάται ότι πρόκειται για δολοφονία για προσωπικές διαφορές μεταξύ αλλοδαπών και στη συνέχεια οι δράστες πέταξαν το πτώμα στη χωματερή για να το εξαφανίσουν.

Τους τελευταίους μήνες είναι πολλοστή φορά που βρίσκεται πτώμα αλλοδαπού πεταμένο στη χωματερή Άνω Λιοσίων

Αταλάντη: Έχουν αναθέσει τη φύλαξή τους σε ... security!!!

Οι κάτοικοι του Δημοτικού Διαμερίσματος του Δήμου Αταλάντης αποφάσισαν να αναθέσουν την προστασία τους σε ιδιωτική εταιρία security.

Το παράδειγμά τους σκέφτονται να αολουθήσουν κι άλλα χωριά της Φθιώτιδα αφού έχουν την ησυχία τους έναντι 21 ευρώ την ημέρα ή 0,70 λεπτά την ημέρα το κάθε σπίτι.

Από τις 11 το βράδυ μέχρι τις 6 το πρωί, ένα αυτοκίνητο με φάρο και διακριτικά της εταιρίας και με 2 άτομα πλήρωμα, περιπολεί στους δρόμους του χωριού. Όλοι οι κάτοικοι έχουν έναν αριθμό τηλεφώνου που θα καλέσουν εάν αντιληφθούν το παραμικρό.

"Μου είχαν ανοίξει το σπίτι 10 φορές. Τώρα πέφτω για ύπνο χωρίς να φοβάμαι. Παρ΄όλο που παίρνω μικρή σύνταξη και περισσότερα θα πλήρωνα για την ασφάλειά μου", ανέφερε στο LamiaReport, ηλικιωμένος κάτοικος της Κυρτώνης.

Η πρωτοβουλία ανήκει στον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Δημήτρη Κυριαζή: "Είχαμε πολλά κρούσματα διαρρήξεων και κλοπών αυτοκίνητων το τελευταίο χρονικό διάστημα. Το χωριό μας είναι πέρασμα μεταξύ Βοιωτίας και Φθιώτιδας, κοντά στην Εθνική, αλλά και προσβάσιμο από την Αττική. Εδώ και 2 μήνες περίπου που βάλαμε την security δεν έχουμε κανένα κρούσμα. Οι κάτοικοι ανταποκρίθηκαν θετικά στην πρόταση και είναι ευχαριστημένοι."

Μάλιστα, τις ημέρες του Πάσχα, το θέμα αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης σε πολλές περιοχές της Φθιώτιδας και είναι έτοιμοι να ζητήσουν προσφορές από ιδιωτικές εταιρίες για την φύλαξη τους.

Σύμφωνα με στοιχεία από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στη Στερεά Ελλάδα οι ληστείες παρουσίασαν σημαντική άνοδο κατά 82% και οι κλοπές-διαρρήξεις κατά 34%, ενώ σε άλλες περιοχές, όπως στην Πελοπόννησο οι ληστείες αυξήθηκαν κατά 200% και οι κλοπές-διαρρήξεις κατά 85%.

Δέκα σκαλιά την ημέρα, το γιατρό τον κάνουν πέρα!!!

Ωφέλιμο για την υγεία του ανθρώπου είναι το «ανεβοκατέβασμα» στις σκάλες, σύμφωνα με τα πρόσφατα δεδομένα του εργαστηρίου Βιοχημείας της Άσκησης του ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Για τα αποτελέσματα της επιστημονικής έρευνας, που δημοσιεύονται σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά, μίλησε ο Θανάσης Τζιαμούρτας, επίκουρος καθηγητής Βιοχημείας της Άσκησης στο ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και υπεύθυνος του εργαστηρίου Βιοχημείας της Άσκησης του Ινστιτούτου Σωματικής Απόδοσης και Αποκατάστασης.

Τα δεδομένα, σύμφωνα με τον κ. Τζιαμούρτα , δείχνουν πως η συστηματική έκκεντρη άσκηση μπορεί να αυξήσει την ενεργειακή δαπάνη ηρεμίας (σ.σ. η ποσότητα των θερμίδων που καταναλώνουμε ενώ καθόμαστε ήρεμοι) κατά 5% και κατά 10% την κατανάλωση θερμίδων που προέρχονται από την καύση λιπών, αλλά και να μειώσει την αντίσταση στην ινσουλίνη, βελτιώνοντας τα επίπεδα σακχάρου σ' έναν ασκούμενο.

Μπορεί ακόμη να μεταβάλλει το λιπιδαιμικό προφίλ, μειώνοντας τις τιμές των τριγλυκεριδίων κατά 13%, της χοληστερόλης κατά 9%, της "κακής" χοληστερόλης κατά 16% και αυξάνοντας τις τιμές της "καλής" χοληστερόλης κατά 9%. Αυτές οι προσαρμογές επιτεύχθηκαν ενώ οι ασκούμενοι έκαναν άσκηση 30 λεπτών την εβδομάδα σ' ένα ισοκινητικό μηχάνημα, για ένα χρονικό διάστημα 8 εβδομάδων.

Επιπρόσθετα, μελέτες που τελείωσαν πριν από λίγο καιρό στο ίδιο εργαστήριο δείχνουν πως η συστηματική έκκεντρη άσκηση για δύο φορές την εβδομάδα μπορεί να βελτιώσει και παράγοντες που σχετίζονται με το οξειδωτικό στρες. Ειδικότερα, καταγράφηκε βελτίωση των επιπέδων μιας αντιοξειδωτικής ουσίας του οργανισμού, της γλουταθειόνης, αλλά και μείωση των δεικτών που σχετίζονται με την αλλοίωση των πρωτεϊνών και των λιπιδίων.

Η έκκεντρη άσκηση, εξηγεί ο ερευνητής, θεωρούταν το "κακό" παιδί μέχρι τώρα, επειδή συντελούσε σε μεγαλύτερα επίπεδα καθυστερημένου πόνου, το κοινώς ονομαζόμενο "πιάσιμο" των μυών. Αν και αυτό είναι αλήθεια, δηλαδή το πιάσιμο είναι μεγαλύτερο με την ασυνήθιστη έκκεντρη άσκηση σε σχέση με τη μειομετρική άσκηση, αυτό το φαινόμενο είναι παροδικό και ο μυς προσαρμόζεται απόλυτα σε μια ενδεχόμενη επανάληψη της ίδιας μορφής έκκεντρης άσκησης.

Είναι δεδομένο πως οι έρευνες θα συνεχιστούν χρησιμοποιώντας την έκκεντρη μορφή άσκηση για να δουν κατά πόσο μπορεί να αποδειχτεί ωφέλιμη και σε άλλες παραμέτρους που σχετίζονται με την υγεία του ανθρώπου. Για να πραγματοποιήσουμε διάφορες κινήσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας, αναφέρει ακόμα ο Τζιαμούρτας, είναι απαραίτητο να συσταλθούν οι μύες του σώματος. Οι συστολές που πραγματοποιούν οι μύες διαχωρίζονται σε τρεις. Είναι η ισομετρική συστολή, κατά την οποία παράγεται έργο από τους μύες, χωρίς όμως να μεταβάλλεται το μήκος αυτών, η μειομετρική συστολή, κατά την οποία παράγεται έργο από τους μύες, ενώ ελαττώνεται το αρχικό μήκος του μυός και η έκκεντρη συστολή, στο πλαίσιο της οποίας παράγεται έργο, ενώ αυξάνεται το μήκος του μυός. Η πλειονότητα των καθημερινών μας κινήσεων εμπεριέχει κυρίως έναν συνδυασμό των μειομετρικών και έκκεντρων συστολών.

Υπάρχει τρόπος να διαχωρίζουμε αυτές τις συστολές και να αξιολογήσουμε την αποτελεσματικότητα αυτών σε διάφορους παράγοντες, που σχετίζονται με τη λειτουργία του οργανισμού. Το ανέβασμα των σκαλιών, για παράδειγμα, γίνεται με μειομετρικές συστολές, ενώ το κατέβασμα απαιτεί την έκκεντρη συστολή των τετρακεφάλων μυών για να πραγματοποιηθεί.

Στο εργαστήριο Βιοχημείας της Άσκησης του ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και στο Ινστιτούτο Σωματικής Απόδοσης και Αποκατάστασης του ΚΕΤΕΑΘ ξεκίνησαν εδώ και αρκετό καιρό να γίνονται διάφορα πειράματα για να αξιολογηθεί η αποτελεσματικότητα της μιας ή της άλλης μορφής μυϊκής συστολής σε παράγοντες που σχετίζονται με την υγεία του ανθρώπου. Το εργαστήριο Βιοχημείας της Άσκησης στοχεύει στην παραγωγή επιστημονικής γνώσης στα ερευνητικά πεδία της άσκησης και της αθλητικής διατροφής. Κύριος σκοπός του εργαστηρίου είναι η αποκάλυψη των κυτταρικών και μοριακών μηχανισμών, μέσω των οποίων η άσκηση και η διατροφή επηρεάζουν την λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού.

"Είναι αντισυνταγματικό να νομιμοποιήσεις την αυθαίρετη δόμηση"

Με χαρακτηριστική σαφήνεια η Τ. Μπιρμπίλη ξεκαθαρίζει την θέση της και την θέση του υπουργείου περιβάλλοντος στο θέμα της νομιμοποίησης των αυθαιρέτων, σημειώνοντας:

«Αυτό που έλεγα αυτές τις μέρες και το επαναλαμβάνω με κατηγορηματικό τρόπο είναι ότι δεν θα υπάρξει πολεοδομικός και περιβαλλοντικός μανδύας σε μία ρύθμιση που θα έχει μόνο μια εισπρακτική λογική». «Επομένως- τονίζει η κ. Μπιρμπίλη μιλώντας στο Βήμα fm- το υπουργείο Περιβάλλοντος δεν έχει κάτι που ετοιμάζει και το έχει κρύψει ή δεν το έχει αποκαλύψει ή το ετοιμάζει με κάποιο τρόπο που κάποια στιγμή θα δοθεί στη δημοσιότητα. Εάν και όταν το υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζει μια ρύθμιση για να εισπράξει τα πρόστιμα, βεβαιωμένα ή μη, από την αυθαίρετη δόμηση στη χώρα μας, το υπουργείο Περιβάλλοντος θα τοποθετηθεί όπως όλοι οι υπουργοί στα θεσμικά όργανα.

Η οποιαδήποτε ρύθμιση δεν έχει να κάνει με τη βούληση ή μη ενός υπουργού ή της κυβέρνησης να λύσει ένα πρόβλημα υπαρκτό και ένα πρόβλημα με πολλές κοινωνικές διαστάσεις. Η ρύθμιση αυτή έχει να κάνει με τη συνταγματικότητα ή μη. Είναι αντισυνταγματικό να πας και να νομιμοποιήσεις με τον Α ή Β τρόπο την αυθαίρετη δόμηση στη χώρα μας και δεν είναι αντισυνταγματικό επειδή έχει σχέση με το περιβάλλον. Έχει σχέση με την ισότητα δικαίου ανάμεσα στους πολίτες, με την ισονομία. Δεν μπορεί η Πολιτεία να αντιμετωπίζει τελικά με τον ίδιο τρόπο έναν που είναι νόμιμος, έχει ένα νόμιμο σπίτι ή κτίριο, και έναν που έχει ένα παράνομο».

Ναυτιλία: Επενδύσεις 2 δισ. από Έλληνες

Το «φράγμα» των δύο δισ. δολαρίων ετοιμάζονται να σπάσουν οι επενδύσεις των Ελλήνων πλοιοκτητών για την αγορά πλοίων.

Από τις αρχές του 2011 μέχρι και το πρώτο δεκαπενθήμερο του Απριλίου σύμφωνα με τα στοιχεία της Allied Shipbroking οι Ελληνες εφοπλιστές επένδυσαν κεφάλαια ύψους 1,98 δισ. δολαρίων. Συνολικά έχουν αγοράσει 47 πλοία, τα περισσότερα από κάθε άλλο ανταγωνιστή τους στη διεθνή ναυτιλία.

Από αυτά τα 47 πλοία, τα 18 είναι πλοία μεταφοράς ξηρού φορτίου αξίας περίπου 400 εκατ. δολαρίων, τα 12 δεξαμενόπλοια αξίας 352 εκατ. δολαρίων και τα 17 πλοία μεταφοράς κοντέινερ συνολικής αξίας περίπου 346 εκατ. δολαρίων.
Την τελευταία εβδομάδα η Diana Shipping του Σ. Παληού αγόρασε τρία πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων από τη Maersk επενδύοντας 70,5 εκατ. ευρώ.

Όμως οι Έλληνες πρωταγωνιστούν και στις παραγγελίες πλοίων. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Golden Destiny, έχουν υπογράψει συμβόλαια τις τελευταίες ημέρες από τη Safe Bulkers του Π. Χατζηιωάννου, τη Thenamaris συμφερόντων Μαρτίνου, την Αeolos Management συμφερόντων Εμπειρίκου, την Roxana Shipping.

Επίσης, δύο capesize παρήγγειλε η Dryships του Γιώργου Οικονόμου, ενώ στα ναυπηγεία της Hyundai έβαλε παραγγελίες ο όμιλος Μαρινάκη για την κατασκευή τεσσάρων πλοίων μεταφοράς κοντέινερ με option για άλλα τέσσερα.

Αλλάζει ο Οικοδομικός Κανονισμός

Μετά τον “πόλεμο” με τα 10 στέμματα έρχεται ο νέος Γενικός Οικοδομικός Κανονισμός να φέρει τα πάνω, κάτω.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας “Ελεύθερος Τύπος” το υπουργείο Περιβάλλοντος ετοιμάζεται να κάνει σαρωτικές αλλαγές ή ακόμη και να απαγορεύσει τις αντιπαροχές, τουλάχιστον όπως τις ξέρουμε σήμερα.

Τα αντικίνητρα θα είναι τόσο ισχυρά ειδικά για τα μικρά οικόπεδα που ουσιαστικά θα κάνουν απαγορευτική την οικοδόμησή τους.

Παράλληλα όλα δείχνουν ότι πάμε προς αύξηση του μέγιστου ύψους των ορόφων από το 2,40 που είναι σήμερα καθώς έρευνες έχουν αποδείξει πως είναι πιο οικολογικοί οι ψηλοί όροφοι.

Παράλληλα φαίνεται ότι θα γίνει υποχρεωτική η πυλωτή για να μην καλύπτεται το έδαφος και πάλι για βιοκλιματικούς λόγους.

Ενώ όμως θα περίμενε κανείς τα “χαμένα” μέτρα από την πυλωτή με κάποιο τρόπο να τα παίρνουν πίσω οι ιδιοκτήτες σε κάποιες περιπτώσεις μάλλον θα χάνουν κι άλλα, αφού θα μειωθούν τα μέτρα σε περιοχές που έχουν αρχαιολογικούς χώρους ώστε να μην περιορίζεται η θέα στα αρχαία...

Μείωση των θανατηφόρων ατυχημάτων στην φετινή έξοδο

Σημαντική μείωση των θανατηφόρων τροχαίων δυστυχημάτων, που ξεπερνάει το 30%, παρατηρήθηκε, φέτος, την περίοδο του Πάσχα, σε σχέση με πέρυσι. Ωστόσο ο απολογισμός δεν είναι ευκαταφρόνητος, αφού φτάσαμε τους 30 νεκρούς, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Τροχαίας. Μείωση, αλλά σε μικρότερο ποσοστό, παρατηρήθηκε και στα σοβαρά και ελαφρά ατυχήματα.

Συγκεκριμένα, από την Παρασκευή πριν από το Σάββατο του Λαζάρου, (15 Απριλίου), που υπολογίζεται ότι αρχίζει η έξοδος από τα μεγάλα αστικά κέντρα -και κυρίως την Αθήνα-, μέχρι και τη Δευτέρα του Πάσχα, που ολοκληρώθηκε το πρώτο μεγάλο κύμα της επιστροφής, σημειώθηκαν 27 θανατηφόρα δυστυχήματα, έναντι 39 για το ίδιο χρονικό διάστημα του 2010 (μείωση 30,8%), 47 σοβαρά, έναντι 48 το 2010 (μείωση 2,1%) και 358 ελαφρά, έναντι 365 πέρυσι (μείωση 1,9%).

Αντίστοιχα τα θύματα ήταν: 30 νεκροί έναντι 43 το 2010 (μείωση 30,2%), 53 βαριά τραυματίες έναντι 56 (- 5,4%) και 472 ελαφρά τραυματίες έναντι 518 πέρυσι (-8,9%).

Από τα θανατηφόρα δυστυχήματα μόνο τρία έγιναν στους σύγχρονους αυτοκινητοδρόμους, (δύο στην εθνική οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης και ένα στην Εγνατία Οδό, ενώ πέντε σημειώθηκαν σε κατοικημένες περιοχές, κυρίως νυχτερινές ώρες, και τα υπόλοιπα στο υπόλοιπο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο.

Τα 17 από τα 27 θανατηφόρα δυστυχήματα αποδίδονται από την Τροχαία σε γενικότερα αίτια, που σχετίζονται με τον οδηγό (υπερβολική ταχύτητα, έλλειψη προσοχής και σύνεσης, είσοδο στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, έλλειψη προσοχής από πεζούς) και μόνο ένα στην κατάσταση του δρόμου και τον καιρό.

Τα επτά θανατηφόρα σημειώθηκαν με δίκυκλα, σε ένα εκ των οποίων σκοτώθηκε ο οδηγός του μετά από σύγκρουση με ζώο, στο Λιανοκλάδι Φθιώτιδας.

Μειωμένη κατά 15% ήταν και η έξοδος από την Αθήνα εφέτος, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τροχαίας. Ειδικότερα, από την Παρασκευή πριν από το Σάββατο του Λαζάρου μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα έφυγαν συνολικά από τα δύο εθνικά δίκτυα Αθηνών-Κορίνθου και Αθηνών-Λαμίας 927.000 αυτοκίνητα έναντι 1.090.300 το 2010.

Ελάχιστα μειωμένη (2,9%) ήταν, το ίδιο διάστημα, και η έξοδος από τη Θεσσαλονίκη (453.000 αυτοκίνητα έναντι 467.000 πέρυσι).

Για τη ασφαλή μετακίνηση και την αποφυγή ταλαιπωρίας των οδηγών, η Τροχαία είχε πάρει έκτακτα μέτρα, για την υλοποίηση των οποίων διατέθηκαν συνολικά 22.474 αστυνομικοί (3.335 αξιωματικοί, 18.165 τροχονόμοι και 975 ενισχύσεις από άλλες υπηρεσίες), καθώς και 10.761 οχήματα (8.895 περιπολικά, 1.226 δίκυκλα, 165 γερανοί και 475 αυτοκίνητα με συμβατικές πινακίδες).

"Ραβασάκι" σε 10.000 επαγγελματίες από την εφορία

Επί μήνες συγκεντρώνουν στοιχεία. Η βάση δεδομένων είναι έτοιμη και σε συνδυασμό με τα όσα θα δηλώσουν εφέτος στην εφορία όλα δείχνουν ότι για 10.000 ελεύθερους επαγγελματίες ο εφοριακός... θα χτυπήσει τρεις φορές.

Ήδη η λίστα περιλαμβάνει γιατρούς, δικηγόρους, τραγουδιστές και άλλους που με βάση σπίτια, αυτοκίνητα και τραπεζικές καταθέσεις θα έπρεπε ήδη να δηλώνουν πολύ περισσότερα από τα εισοδήματα φτώχειας που δήλωσαν...

Το κράτος υπολογίζει ότι θα εισπράξει ένα δισ. από τους 10.000 που έβαλε στη μαύρη λίστα.

Στο κόκκινο μπήκαν πολλοί που “ξέχασαν” να μπουν στην περαίωση, άλλοι που “ξέχασαν” να δηλώσουν Φ.Π.Α. αλλά και αρκετοί που αποδείχθηκε από τους ελέγχους ότι έχουν κρυφά έσοδα όπως ενοίκια και επίσης... ξέχασαν να τα δηλώσουν.
Οι εφοριακοί που θα κάνουν τους σχετικούς ελέγχους έχουν και ένα μέτρο πίεσης. Κάθε μήνα θα μπαίνει συγκεκριμένος στόχος εσόδων

Αιολική ενέργεια: Η νέα επένδυση της Google

Η Google επένδυσε κοντά στα 100 εκατομμύρια δολάρια για την χρηματοδότηση ενός πάρκου αιολικής ενέργειας στο Όρεγκον.

Η εταιρία αποφάσισε να κάνει αυτή την επένδυση, μιας και η εταιρεία διαθέτει πολλούς servers οι οποίοι καταναλώνουν πολύ μεγάλα ποσά ενέργειας οπότε τα πάρκα παραγωγής αιολικής ενέργειας αναμένεται να της προσφέρουν πράσινη ενέργεια με χαμηλό κόστος παραγωγής.

Το αιολικό πάρκο της Google είναι το μεγαλύτερο που υπάρχει στον κόσμο και μπορεί και παράγει έως 845MW δηλαδή με απλά λόγια μπορεί να τροφοδοτήσει περισσότερα από 235.000 νοικοκυριά.

Ηρακλής: Κατέθεσε έφεση

Η νομική υπηρεσία του “γηραιού” την κατέθεσε την Τρίτη το μεσημέρι στην αρμόδια υπηρεσία της ΕΠΟ.

Ταυτόχρονα, στην διάθεση της επιτροπής τίθεται και η μελέτη βιωσιμότητας της ΠΑΕ, την οποία εκπόνησε αναγνωρισμένος και εξειδικευμένος Οίκος σε θέματα οικονομικών μελετών και ερευνών.

Απομένει ο καθορισμός ημέρας και ώρας εξέτασης του φακέλου από την δευτεροβάθμια επιτροπή, ώστε να βρεθούν ενώπιόν της η διοικητική και νομική αντιπροσωπεία του επίσημου Ηρακλή.

Δημόσιο: Οι σύζυγοι... μαζί!

Η πρόβλεψη είναι σίγουρα ευνοϊκή καθώς δίνει το δικαίωμα στους υπαλλήλους, αν βρουν τον αντίστοιχο, να αλλάξουν θέση.

Με λίγα λόγια θα επιτρέπονται ενόψει χιλιάδων μετατάξεων οι αμοιβαίες μετατάξεις, οι οποίες θα μπορούν να γίνουν και μεταξύ υπαλλήλων των ΟΤΑ προς τις δημόσιες υπηρεσίες και το αντίστροφο αρκεί, φυσικά, να ταιριάζουν οι ειδικότητες.

Παράλληλα θα υπάρξει πρόβλεψη οι δύο σύζυγοι να μπορούν να συνυπηρετούν στην ίδια πόλη ή τον ίδιο νομό (θα λαμβάνονται υπόψη και οι χιλιομετρικές αποστάσεις) ώστε να μην... κλείσουν σπίτια από τις υποχρεωτικές μετατάξεις οι οποίες προβλέπονται στις περιπτώσεις που το προσωπικό είναι πλεονάζον.

Η απογραφή έδειξε μάλιστα ότι πλεονάζον προσωπικό υπάρχει σε πολλές υπηρεσίες και έτσι οι υποχρεωτικές μετατάξεις σε άλλη υπηρεσία αναμένεται να είναι χιλιάδες.

Οι σχετικές διατάξεις αναμένεται να έρθουν σύντομα στη βουλή ώστε να αρχίσουν να λειτουργούν “πακέτο” με το ενιαίο μισθολόγιο...

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More