Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Συνελήφθη και ο τρίτος δράστης του μακελειού στον Ρέντη

Συνελήφθη στην περιοχή των Αχαρνών - Ο τέταρτος μάλλον έχει διαφύγει στο εξωτερικό

Εξάστερος ο Παναθηναϊκός - Νίκησε τη Μακάμπι στον τελικό

Στην κορυφή της Ευρώπης οι “πράσινοι” για έκτη φορά - Επικράτησε της Μακάμπι στον τελικό της Βαρκελώνης με 78-70 - MVP ο Διαμαντίδης - Εξαιρετικοί οι Σάτο, Μπατίστ. Δάκρυσε ο Ομπράντοβιτς

Αμερικανοί κομάντος σκότωσαν τον Μπιν Λάντεν

Ο επικεφαλής της Αλ Κάιντα, νούμερο ένα καταζητούμενος σε όλο τον κόσμο και φερόμενος ως ο ιθύνων νους των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου στις Η.Π.Α., Οσάμα Μπιν Λάντεν, είναι νεκρός.

Σάββατο 2 Απριλίου 2011

Απίστευτο τροχαίο στη Νιγηρία: Πενήντα νεκροί απο φωτιά σε αυτοκίνητα

Ένα απίστευτο δροχαίο δυστύχημα έγινε στην κεντρική Νιγηρία. Βυτιοφόρο, αφού έπεσε πάνω σε αυτοκινητοπομπή, ανατράπηκε και πήρε φωτιά.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο των δυνάμεων ασφαλείας της χώρας, η φωτιά επεκτάθηκε αμέσως με δεκαεπτά οχήματα. Συνολικά εκτιμάται οτι οι νεκροί είναι 50.

Το δυστύχημα συνέβη το βράδυ της Παρασκευής κοντά στην πόλη Μπαούτσι της κεντρικής Νιγηρίας.

Αφγανιστάν: Επίθεση με ρουκέτες σε στρατόπεδο του ΝΑΤΟ

Ένοπλοι επιτέθηκαν με πυροβόλα και ρουκέτες σε στρατόπεδο της Isaf στην Καμπούλ με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά τρεις στρατιώτες.

Η ΝΑΤΟική δύναμη στο Αφγανιστάν ανακοίνωσε πως οι δράστες ήταν δύο και ο ένας από αυτούς έφερε πάνω του εκρηκτικά.

Οι δυνάμεις της βάσης Φοίνιξ απάντησαν στα πυρά με αποτέλεσμα οι δύο επιτιθέμενοι να χάσουν τη ζωή τους, διευκρίνισε εκπρόσωπος της πολυεθνούς δύναμης και πρόσθεσε πως η κατάσταση βρίσκεται υπό έλεγχο.

Από την πλευρά του ο αρχηγός της αστυνομίας της Καμπούλ Μοχαμάντ Ζαχίρ δήλωσε πως οι δράστες, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους, ήταν τέσσερις, οι δύο καμικάζι.

Οι ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη της σημερινής επίθεσης, ανακοινώνοντας πως σκότωσαν «πολλούς αμερικανούς στρατιώτες».

Αυτόπτης μάρτυρας έκανε λόγο για τουλάχιστον έναν καμικάζι που πυροδότησε τα εκρηκτικά και επισήμανε πως τουλάχιστον δύο αφγανοί πολίτες τραυματίστηκαν στη διάρκεια της επίθεσης.

Συνέλαβαν 48χρονο για τη βεντέτα των Αλβανών στην Ανθούσα

Ένας 48χρονος συνελήφθη για την άγρια επίθεση που έγινε από πέντε άτομα στο σπίτι “αντίπαλης” οικογένειας, με αποτέλεσμα δύο άτομα να νοσηλεύονται έχοντας δεχτεί σφαίρες. Οι δύο αλβανικές οικογένειες που μένουν η μία δίπλα στην άλλη είχαν δικαστικές διαφορές.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο άνδρας καταγωγής είχε αποφυλακιστέι πρόσφατα, έχοντας εκτίσει κάθειρξη για κλοπές, ληστείες και ναρκωτικά.

Τα γεγονότα διαδραματίστηκαν το βράδυ της Παρασκευής. Πέντε μέλη της μίας οικογένειας εισέβαλλαν στο σπίτι της άλλης. Μέσα στο σπίτι βρίσκονταν ηλικιωμένο ανδρόγυνο, με την κόρη τους και το γαμπρό τους.

Οι δράστες που φορούσαν κουκούλες χτύπησαν τον πατέρα με σιδηροσωλήνα και πυροβόλησαν στο στήθος τη γυναίκα και τον γαμπρό. Οι δύο τελευταίοι νοσηλεύονται στο ΚΑΤ και στη Σωτηρία.

Η κατάστασή τους δεν εμπνέει ανησυχία σύμφωνα με τους γιατρούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Βεντέτα Αλβανών στην Ανθούσα

Ρέθυμνο: Τροχαίο ατύχημα... ποδήλατου με δίκυκλο!!!

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, χθες στις 16:30 το απόγευμα, στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου Ρεθύμνου, όταν δίκυκλο με οδηγό έναν 26χρονο συγκρούστηκε με ποδήλατο, που οδηγούσε ένας 26χρονος αλλοδαπός.

Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν ο τραυματισμός του οδηγού του ποδηλάτου, ο οποίος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Προανάκριση διενεργείται από την Λιμενική Αρχή Ρεθύμνου.

Το τελευταίο αντίο στον Ιάκωβο Καμπανέλη

Καλλιτέχνες, πολιτικοί και πλήθος κόσμου συνόδευσαν στην τελευταία του κατοικία στο Β' Νεκροταφείο τον μεγάλο Ιάκωβο Καμπανέλλη που άφησε την τελευταία του πνοή την περασμένη Τρίτη από νεφρική ανεπάρκεια.

Το "παρών" έδωσαν πολλοί ηθοποιοί. Μεταξύ αυτών ο Κώστας Καζάκος μαζί με το γιό του επίσης ηθοποιό, η Άννα Βαγενά, ο Δημήτρης Λιγνάδης, ο Γιάννης Βούρος κ.α.

Στην κηδεία παρέστησαν από τον πολιτικό κόσμο, ο Μανώλης Γλέζος, ο Τηλέμαχος Χυτήρης, η υφυπουργός Άννα Νταλάρα, ο Αλέξης Τσίπρας κ.α.

Στεφάνια έστειλαν ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρόεδρος της Βουλής και ο πρωθυπουργός.

Η κηδεία τελέστηκε νωρίτερα στον Ιερό Ναό Αγίας Ζώνης της Κυψέλης. Οι συγγενείς του ζήτησαν αντί για στεφάνια, να διατεθούν χρήματα στους “Γιατρούς Χωρίς Σύνορα”.

Ο Ιάκωβος Καμπανέλλης γεννήθηκε στη Νάξο το 1922. Το 1935 έρχεται στην Αθήνα με τους γονείς του. Η οικογένεια εγκαθίσταται στη Νίκαια. Από μικρός είχε ιδιαίτερη έφεση και αγάπη για το διάβασμα. Αγόραζε και “ρουφούσε” βιβλία από παλαιοβιβλιοπωλεία ενώ το βράδυ φοιτούσε σε Τεχνική Σχολή, για να μπορέσει να βοηθήσει την οικογένειά του.

Οργανώθηκε στην Αντίσταση κατά των Γερμανών και συνελήφθη το 1943 από τις κατοχικές δυνάμεις. Μεταφέρεται στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Μαουτχάουζεν της Αυστρίας όπου θα περάσει πάνω από δύο χρόνια. Είναι από τους επιζήσαντες του ναζιστικού στρατοπέδου, όταν αυτό απελευθερώνται το 1945.

Όταν επιστρέφει στην Ελλάδα μαγεύεται από τις παραστάσεις του Καρόλου Κουν στο θέατρο Τέχνης. Το πρώτο θεατρικό έργο του ήταν ο “Χορός πάνω στα στάχυα” που παρουσιάστηκε στο θέατρο “Διονύσια” της Καλλιθέας. Ακολούθησαν δεκάδες θεατρικά, όπως “Η Στέλλα με τα κόκκινα γάντια”, η “Έβδομη ημέρα της Δημιουργίας”, η “Αυλή των Θαυμάτων”, το “Παραμύθι χωρίς όνομα”, η “Γειτονιά των Αγγέλων”, το “Μεγάλο μας Τσίρκο”, “Ο Εχθρός λαός”.

"Μαγειρεύει" τα χρέη για να του βγουν τα νούμερα!!!

Λιγότερες δαπάνες και μικρότερο έλλειμμα από ό,τι ανακοίνωνε προ μηνός το υπουργείο Οικονομικών, δείχνουν τα νεώτερα στοιχεία για το έλλειμμα γενικής κυβέρνησης του 2010. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία που συλλέγει το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, το κρατικό έλλειμμα το 2010 ήταν τελικά 21,5 δισ. ευρώ, αντί 23,3 δισ. που ανακοίνωνε προ μηνός το υπουργείο Οικονομικών.

Πώς προκύπτει αυτή η διαφορά; Κυρίως επειδή στο ενδιάμεσο «τακτοποιήθηκαν» με διάφορους τρόπους (π.χ. ειδικές εκδόσεις ομολόγων για εξόφληση χρεών των νοσοκομείων), ώστε να μην επιβαρύνουν το 2010, καθώς πρόκειται για στοιχεία που υπολογίζονται σε ταμειακή βάση (ροές πληρωμών και δαπανών).

Έτσι, λίγες μέρες πριν ανακοινωθούν τα οριστικά στοιχεία για το έλλειμμα από τη Eurostat, το υπουργείο Οικονομικών το μειώνει με το γνωστό τρικ των ομολόγων. Ειδικά οι υποχρεώσεις των φορέων της γενικής κυβέρνησης (νοσοκομεία, ασφαλιστικά ταμεία, ΟΤΑ, ΝΠΔΔ), στα τέλη Ιανουαρίου εμφανίζονται μειωμένες κατά 900 εκατ. ευρώ, αφού διαμορφώθηκαν στα 4,06 δισ. ευρώ, έναντι 4,96 δισ. ευρώ που ανήλθαν στις 31/12/2010.

Από τα στοιχεία για τις ληξιπρόθεσμες όφειλες των φορέων της γενική κυβέρνησης που δημοσιοποίησε το υπουργείο Οικονομικών προκύπτει ότι η ελάφρυνση των οφειλών της γενικής κυβέρνησης κυρίως οφείλεται, μεταξύ άλλων, στην αποπληρωμή περίπου 800 εκατ. ευρώ υποχρεώσεων των δημόσιων νοσοκομείων προς τους προμηθευτές τους της περιόδου 2005-2009.

Σύμφωνα με τα επιμέρους στοιχεία, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε τρίτους φορείς διαμορφώθηκαν στις 31/01/2011 στα 329 εκατ. ευρώ περίπου. Τα μεγαλύτερα χρέη όμως συνεχίζουν να εμφανίζουν τα νοσοκομεία. Ακόμα και με τη ρύθμιση μέρους των οφειλών τους προς τους προμηθευτές, νοσοκομεία παρουσίασαν τον Ιανουάριο ληξιπρόθεσμες οφειλές 1,4 δισ. ευρώ, από 2,2 δισ. στο τέλος Δεκεμβρίου.

Υψηλά χρέη εμφανίζουν οι Οργανισμοί Κοινωνικής Ασφάλισης (λόγω ανοιχτών οφειλών σε νοσοκομεία, προμηθευτές κ.λπ.). Από 1,9 δισ ευρώ στα τέλη Δεκεμβρίου, τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς τρίτους έφθασαν στα 2 δισ ευρώ τον Ιανουάριο. Τα υπόλοιπα νομικά πρόσωπα του Δημοσίου όφειλαν τον περασμένο Ιανουάριο 168 εκατ. ευρώ περίπου.

Τα ληξιπρόθεσμα χρέη των υπουργείων προς τρίτους στο τέλος Ιανουαρίου ανήλθαν στα 585 εκατ. ευρώ περίπου, από 866 εκατ ευρώ τον περασμένο Δεκέμβριο. Το μεγαλύτερο μέρος των οφειλών επιβαρύνει το υπουργείο Μεταφορών, καθώς τα χρέη προς εργολάβους εκτινάχθηκαν στα 387 εκατ. ευρώ περίπου. Συνολικά, εάν στα χρέη των φορέων της γενικής κυβέρνησης, ύψους περίπου 4 δισ. ευρώ, προστεθούν και οι οφειλές των υπουργείων 585 εκατ. ευρώ, τα ληξιπρόθεσμα χρέη του Δημοσίου ξεπερνούν τα 4,5 δισ. ευρώ.

Δεν στέλνουν στοιχεία

Και τα στοιχεία αυτά όμως διαρκώς μεταβάλλονται, καθώς συνεχώς προστίθενται και κάποιοι νέοι φορείς, που στέλνουν στοιχεία με καθυστέρηση. Ακόμα και τώρα όμως, 234 φορείς του Δημοσίου δεν απέστειλαν τα χρέη τους, παρά τη σχετική υποχρέωση που έχουν, αλλά και την ενεργοποίηση απόφασης του υπουργού Οικονομικών, που προβλέπει ποινές όπως πάγωμα επιχορηγήσεων και κόψιμο μισθού στους διοικούντες.

Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας,το Ταμείο Πρόνοιας των Δημοσίων Υπαλλήλων, το Ταμείο Ασφάλισης Τραπεζοϋπαλλήλων, ο ΟΣΕ, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, το ΑΠΕ, το Ταμείο Πρόνοιας των Υπαλλήλων της Βουλής, ο Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων, το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, το Καποδιστριακό και το Πάντειο Πανεπιστήμιο, η Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου και η ΔΕΚΑ ΑΕ, τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα και μεταξύ πολλών άλλων δεν ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της κυβέρνησης για να δώσουν στοιχεία για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους τον Ιανουάριο.

Για τον Ιανουάριο του 2011 οι φορείς που δεν είχαν αποστείλει στοιχεία ανέρχονταν στους 208, έναντι συνολικού αριθμού 892 φορέων (ο αριθμός των φορέων της γενικής κυβέρνησης όπως διαμορφώθηκε από τις αρχές του 2011 μετά τον Καλλικράτη και τις καταργήσεις και συγχωνεύσεις διάφορων οργανισμών). Σε ό,τι αφορά το 2010, 374 φορείς δεν έδωσαν στοιχεία (από σύνολο 1601 που ήταν πριν την εφαρμογή του Καλλικράτη) στο Δημόσιο.

Μειωμένες κατά 900 εκατ. ευρώ εμφανίζονται οι υποχρεώσεις των φορέων της γενικής κυβέρνησης (νοσοκομεία, ασφαλιστικά ταμεία, ΟΤΑ, ΝΠΔΔ), φτάνοντας τα 4,06 δισ. ευρώ από 4,96 δισ. ευρώ που ήταν στο τέλος του Δεκεμβρίου, κυρίως λόγω της αποπληρωμής περίπου 800 εκατ. ευρώ από υποχρεώσεις των δημόσιων νοσοκομείων προς τους προμηθευτές τους της περιόδου 2005-2009.

Το σύνολο των υποχρεώσεων της Γενικής Κυβέρνησης μειώθηκε κατά 1,18 δισ. ευρώ από τα 5,93 δισ. ευρώ τον Δεκέμβριο στα 4,65 δισ. ευρώ τον Ιανουάριο, αφού εκτός α από τα νοσοκομεία και οι υποχρεώσεις της Κεντρικής Κυβέρνησης (δηλαδή τις υποχρεώσεις των υπουργείων) μειώθηκαν από τον Ιανουάριο σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο κατά 281 εκατ. ευρώ .

Από τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου προκύπτει ότι και για τον Ιανουάριο παραμένει το πρόβλημα της καθυστέρησης ή καθολικής αποχής από την αποστολή στοιχείων πολλών από τους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης. Συγκεκριμένα από τους συνολικά 1.601 φορείς της Γενικής Κυβέρνησης συγκεντρώθηκαν στοιχεία από 1.227 (στο προηγούμενο δελτίου του ΓΛΚ για το Δεκέμβριο οι φορείς που είχαν στείλει στοιχεία ή 1.197) δείγμα του ό,τι στοιχεία έστελναν περίπου ένας στους τέσσερεις φορείς του Δημοσίου. Τον Ιανουάριο ο αριθμός των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης μειώθηκε από τους 1601 στους 892 λόγω της εφαρμογής του σχεδίου του «Καλλικράτη» . Δεν βελτιώθηκε όμως η ροή της απσοτολής στοιχείων αφού και τον Ιανουάριο έστειλαν στοιχεία περίπου ο ένας στους 4 φορείς ( ποσοστό 23% ) δηλαδή οι 684 από τους 892 φορείς της Γενικής Κυβέρνησης .

Πιο απείθαρχα από όλους εμφανίζονται τα ασφαλιστικά ταμεία, από τα οποία τον Ιανουάριο έστειλαν στοιχεία περίπου τα 6 στα τα 10 (36 από τα συνολικά 61) . Κυρίως εκεί αναμένεται να εφαρμοστεί για πρώτη φορά η απόφαση του υπουργείου Οικονομικών για περικοπή της κρατικής επιχορήγησης, δέσμευση του 50 % των εσόδων και παρακράτηση του μισθού του υπευθύνου. Υποψήφια για ποινές είναι και τα λοιπά νομικά πρόσωπα που έχουν ποσοστό αποστολής στοιχείων μόνο 40% (195 από τα 318) για τον Ιανουάριο

Καλύτερα είναι τα πράγματα με τους ΟΤΑ, αφού τον Ιανουάριο έστειλαν στοιχεία οι 320 από τους 386 «Καλλικρατικούς» δήμους ( ποσοστό 83% ) και τα 133 από τα 134 δημόσια νοσοκομεία, αγγίζοντας την πλήρη συμμόρφωση με τις επιταγές του υπουργείου Οικονομικών.

Κάηκαν δυο φορτηγά ψυγεία στην Κρήτη

Στις φλόγες τυλίχτηκαν σήμερα στις 4 τα ξημερώματα 2 αυτοκίνητα "φορτηγά – ψυγεία" μεταφορικής εταιρίας στην περιοχή του Κόκκινου Πύργου Τσικαλαριών, ενώ ένα τρίτο, που ήταν παροπλισμένο, υπέστη σοβαρές υλικές ζημιές.

Σύμφωνα με το flashnews.gr η πυροσβεστική αντέδρασε άμεσα, με αποτέλεσμα να μην κινδυνεύσουν σπίτια, ενώ όπως δήλωσε στο συγκεκριμένο site ο Αστυνομικός Επιθεωρητής Κρήτης Εμμ. Παραβολιδάκης "η φωτιά ξέσπασε ταυτόχρονα και στα τρία και αυτό μας υποδεικνύει να ερευνήσουμε το γεγονός"

Από την πλευρά του ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ν. Σκουλούδης δήλωσε ότι "εξετάζουμε όλα τα ενδεχόμενα ενώ απορία μας προκαλεί το γεγονός ότι ο χώρος φυλασσόταν από σκυλιά τα οποία και δεν αντέδρασαν"

Βρέθηκε νεκρή στη θάλασσα 48χρονη γυναίκα στα Λύθηρα

Από κυβερνήτη αλιευτικού σκάφους ενημερώθηκε χθες το απόγευμα η Λιμενική Αρχή Καψαλίου, για τον εντοπισμό γυναίκας 150 μέτρα από τη βραχώδη ακτή.

Η 48χρονη γυναίκα που δεν είχε τις αισθήσεις της, μεταφέρθηκε άμεσα στο λιμάνι Καψαλίου όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος της από νοσηλεύτριες του Νοσοκομείου Κυθήρων.

Η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στο νεκροτομείο Πειραιά για νεκροψία - νεκροτομή ενώ προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Καψαλίου.

Έκρυβαν την ηρωίνη στην μηχανή του αυτοκινήτου τους

Τον κινητήρα ενός Ι.Χ. αυτοκινήτου επέλεξε ως κρυψώνα για ποσότητα ηρωίνης συνολικού βάρους 1.700 γραμμαρίων, ένας 37χρονος Βούλγαρος υπήκοος που συνελήφθη στον μεθοριακό σταθμό του Προμαχώνα.

Το περιστατικό εντόπισαν αστυνομικοί του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Σερρών μετά από έλεγχο του αυτοκίνητου.

Την ίδια ώρα αστυνομικοί του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Σερρών συνέλαβαν σε επαρχιακή οδό έξω από το Στρυμονοχώρι, επίσης Βούλγαρο υπήκοο, όταν μετά από έρευνα στο αυτοκίνητο που οδηγούσε διαπιστώθηκε ότι είχε κρύψει κάτω από το κάθισμα του συνοδηγού περίπου 1.500 γραμμάρια ηρωίνης.

Οι δύο δράστες που κατηγορούνται για εισαγωγή, μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Σερρών, ο οποίος διέταξε την προφυλάκισή τους.

Τη Δευτέρα αποφασίζουν οι τεχνικοί στο Alter αν θα αναστείλουν την επίσχεση εργασίας

Οι ραγδαίες εξελίξεις δημιουργούν κλιμα αισιοδοξίας ότι θα αρχίσει και πάλι να λειτουργεί κανονικά το κανάλι.

Μετά από νέα συνάντηση με τον διευθύνοντα σύμβουλο του καναλιού Κώστα Γιαννίκο, οι τεχνικοί του καναλιού αποφάσισαν στην πλειοψηφία τους να αναστείλουν την επίσχεση εργασίας.

Ωστόσο, επειδή υπήρξαν κάποιες διαφωνίες, οριστική απόφαση για το τι θα κάνουν τελικά, θα πάρουν τη Δευτέρα σε νέα συνέλευσή τους.

Αυτό που τους υποσχέθηκε ο κύριος Γιαννίκος είναι ότι μέχρι το Πάσχα, θα πάρουν τα χρήματα που τους οφείλει το κανάλι. Μάλιστα υπήρξαν και φήμες ότι ο διευθύνων σύμβουλος του καναλιού δεσμεύτηκε και εγγράφως, ωστόσο σύμφωνα με τις δικές μας πληροφορίες κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Συνελήφθη γυναίκα αρχιφύλακας για εκβιασμό στη Μεσσηνία

Αστυνομικοί της διεύθυνσης εσωτερικών υποθέσεων, συνέλαβαν επ' αυτοφώρω μια γυναίκα αρχιφύλακα της αστυνομικής διεύθυνσης Μεσσηνίας, γιατί απαιτούσε εκβιαστικά και παρέλαβε από άλλον αστυνομικό, που τελεί σε διαθεσιμότητα, το χρηματικό ποσό των 5.000 € σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα.

Η αρχιφύλακας εκβίαζε τον συνάδελφό της, προκειμένου να μεσολαβήσει στο γιό της και το σύζυγό της να αποσύρουν μήνυση, που είχαν υποβάλλει εναντίον του. Η μήνυση αφορούσε στα αδικήματα της απειλής, εξύβρισης και παράβασης του νόμου περί όπλων, για τα οποία και βρίσκεται σε διαθεσιμότητα ο αστυνομικός.

Η συλληφθείσα που θα οδηγηθεί σήμερα στον εισαγγελέα Καλαμάτας με απόφαση του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας τέθηκε σε διαθεσιμότητα και παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος της Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Στον αέρα οι μισθοί χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων σε 235 φορείς του δημοσίου!

Σε κόψιμο της κρατικής επιχορήγησης όσων φορέων του δημοσίου δεν έστειλαν αναλυτικά οικονομικά στοιχεία προχωρά η κυβέρνηση την ερχόμενη εβδομάδα σύμφωνα με ρεπορτάζ της Ελευθεροτυπίας. Σύμφωνα με την εφημερίδα, η κυβέρνηση θα εφαρμόσει τα προβλεπόμενα από νόμο που έχει ψηφιστεί από τη δεκαετία του 90 κατά των διοικητών οργανισμών που δεν δημοσιοποιούν τα στοιχεία.

Μέχρι χθες 235 φορείς βρέθηκαν σε αδυναμία – άγνωστο για ποιούς λόγους – να στείλουν τα οικονομικά τους στοιχεία στο υπουργείο Οικονομικών, με αποτέλεσμα να επίκειται στάση στην επιχορήγηση και να βρεθούν στον αέρα η λειτουργία τους και οι μισθοί των εργαζομένων.

Σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία οι φορείς αυτοί είναι, μεταξύ άλλων:

Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας
Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα
Αθηναϊκό και Μακεδονικο Πρακτορείο Ειδήσεων
Εθνικός Κήπος
Κοινωνία της Πληροφορίας
Δημοτικό Ραδιόφωνο Πειραιά
Δημοτικό Ραδιόφωνο Αθήνας
Διπλή ανάπλαση Βοτανικό λεωφόρος Αλεξάνδρας ΑΕ
Λιμενικά Ταμεία Χίου, Χανίων, Ζακύνθου, Λευκάδας, Κορινθίας, Λέσβου, Μεσσηνίας, Κεφαλληνίας, Αρκαδίας, Αντίκυρας, Σάμου, Στύρων, Αιτωλοακαρνανίας, Ερέτριας
Ταμείο Αρωγής Λιμενικού Σώματος
Κτηματική Εταιρεία Δημοσίου
Πάντειο Πανεπιστήμιο
Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Φοιτητική λέσχη ΕΜΠ
ΤΕΙ Χαλκίδας
Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού
Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή
Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων
Εθνική Πινακοθήκη
Ίδρυμα Γουλανδρή
Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδας
Μουσείο Βορρέ
ΕΡΤ ΑΕ
Εθνικό Στάδιο Καυταντζόγλειο
Κέντρο Εκπαίδευσης Ιππασίας
Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων
Νοσοκομείο Παίδων “Αγία Σοφία”
ΚΕΕΛΠΝΟ
Γενικά Νοσοκομεία Αγρινίου, Μεσολογγίου “Χατζηκώστα”, Άργους, Τρίπολης “Η Ευαγγελίστρια”, Πάτρας, Άρτας, Αιγίου, Αλεξανδρούπολης, Ζακύνθου, Αμαλιάδας, Ηρακλείου (Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο), Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Κέρκυρας, Καβάλας, Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Κέρκυρας
Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων
Ινστιτούτο Τεχνικής Σεισμολογίας & Αντισεισμικών Κατασκευων – Ειδικός Λογαριασμός
ΟΣΕ
Μετοχικό Ταμείο Υπαλλήλων Τράπεζας της Ελλάδας
Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων
Ταμείο Πρόνοιας και Αρωγής Υπαλλήλων της Βουλής

Σημειώνεται ότι στη λίστα των οργανισμών και φορέων βρίσκονται δεκάδες σωματεία που βοηθούν άτομα με ειδικές ανάγκες και άλλες ευπαθείς ομάδες καθώς και δεκάδες Ταμεία υπαλλήλων

Νομικά πρόσωπα δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου, ΟΤΑ και Ασφαλιστικά Ταμεία έχουν την υποχρέωση τυπικά να δημοσιοποιούν όλα τα οικονομικά στοιχεία τους στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και στην Ελληνική Στατιστική Αρχή. Ωστόσο αυτό δεν γίνεται πάντα στο πλαίσιο της ασυδοσίας που επικρατεί στη διαχείριση κρατικού χρήματος από πολλούς οργανισμούς.

Οι κυρώσεις που προβλέπονται από το νόμο – που δεν ειναι γνωστό αν έχει εφαρμοστεί στο παρελθόν - είναι:

Πρόστιμο στον πρόεδρο ή γενικό διευθυντή ίσο με το 1/25 του μισθού ή της συνολικής αποζημίωσής του για κάθε ημέρα καθυστέρησης πέραν της 15ης από τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των στοιχείων.

Δέσμευση του 50% του προβλεπόμενου κονδυλίου από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ή τον τακτικό προϋπολογισμό, μετά την πάροδο ενός μηνός και μέχρι να υποβληθούν τα στοιχεία.

Αρκετοί φορείς σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία έχουν αντιδράσει στην κίνηση του υπουργείου. Η ΡΑΕ αναφέρει ότι ως ανεξάρτητη Αρχή δεν είναι υποχρεωμένη να προσκομίζει τα στοιχεία, εντούτοις τα αποστέλει για λόγους διαφάνειας.
Η ΕΡΤ ισχυρίζεται ότι έχει απεμπολήσει το δικαίωμα χρηματοδότησης από το κρατικό ταμείο, άρα δεν έχει την υποχρέωση να δημοσιοποιήσει τα στοιχεία.

Τους καταδίωξαν στην Ελλάδα, συνελήφθησαν στην... Αλβανία!

Οπλισμένοι σαν «αστακοί» μπήκαν παράνομα στη χώρα δύο Αλβανοί που εντοπίστηκαν από αστυνομικούς και καταδιώχθηκαν στην περιοχή της Ιεροπηγής στην Καστοριά. Το κυνηγητό, όμως, έφτασε ως την… πατρίδα τους όπου επέστρεψαν άρον- άρον, με αποτέλεσμα να συλληφθεί ο ένας!

Οι άνδρες της Ειδικής Ομάδας Πάταξης Διασυνοριακού Εγκλήματος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καστοριάς που περιπολούσαν στην ευρύτερη περιοχή, είδαν τους δύο υπόπτους να περνούν τα σύνορα από ένα αφύλακτο σημείο και επιχείρησαν να τους συλλάβουν. Μόλις τους είδαν εκείνοι, ξαναπέρασαν τα σύνορα και επέστρεψαν στο αλβανικό έδαφος, αφήνοντας πίσω τους έναν ταξιδιωτικό σάκο μέσα στον οποίο υπήρχε ένα πολεμικό τυφέκιο «Καλάσνικοφ» με δύο γεμιστήρες και 47 σφαίρες διαμετρήματος των 7,62 mm!

Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καστοριάς ενημέρωσε αμέσως τις αλβανικές αρχές, που ξεκίνησαν έρευνα ακολουθώντας τις υποδείξεις των Ελλήνων αστυνομικών για την περιοχή όπου κινήθηκαν οι ύποπτοι. Λίγο αργότερα, συνελήφθη ο ένας από αυτούς ο οποίος αναγνωρίστηκε από τους αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας, ενώ ο δεύτερος κατάφερε να διαφύγει και αναζητείται.

Σε βάρος και των δύο σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη κατοχή και μεταφορά οπλισμού και παράνομη είσοδο στην χώρα, η οποία υποβλήθηκε στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς

Κρήτη: Συνελήφθη ο βιαστής 22χρονης

Το κατώφλι του αστυνομικού τμήματος περιφέρειας Ηρακλείου Κρήτης, πέρασε βραδινές ώρες της Παρασκευής μια 22χρονη κοπέλα, όπου κατήγγειλε στους άνδρες της αστυνομίας το βιασμό της.

Η 22χρονη αλλοδαπή σύμφωνα με πληροφορίες, σε κατάσταση σοκ, διηγήθηκε τη σχέση που είχε με έναν 40χρονο άνδρα στις Πατσίδες, του δήμου Αρχανών – Αστερουσίων, ο οποίος φέρεται να βίασε την 22χρονη, πρώην φίλη του.

Σύμφωνα με την καταγγελία της κοπέλας, περίπου 40 λεπτά νωρίτερα, ο 40χρονος, εδώ και 10 μήνες, πρώην σύντροφός της, εμφανίστηκε μπροστά της, την άρπαξε ασκώντας σωματική βία σε βάρος της και παρά τη θέληση της 22χρονης, την οδήγησε στο σπίτι του, όπου τη βίασε.

Την υπόθεση διερευνούν οι αρχές ενώ ο 40χρονος άνδρας συνελήφθη.

Μια μέρα στη φύση, μια μέρα για το Δέλτα Αξιού

Συνεχίζεται η εκστρατεία εθελοντικών καθαρισμών στο Εθνικό Πάρκο Δέλτα Αξιού-Λουδία-Αλιάκμονα κι αυτή την Κυριακή 3 Απριλίου.

Με τη συνδιοργάνωση του Δήμου Δέλτα και του Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Αξιού-Λουδία-Αλιάκμονα, μικροί και μεγάλοι, θα βάλουν τα προστατευτικά γάντια, θα πιάσουν τις τσουγκράνες και θα καθαρίσουν τις εκβολές του ποταμού Λουδία από τις 10 το πρωί μέχρι τη δύση του ήλιου

«Όπως είναι γνωστό το πρόβλημα των σκουπιδιών υποβαθμίζει την περιβαλλοντική αξία της περιοχής του Δέλτα, κάτι που δεν θα επιτρέψει να συνεχίσει η σημερινή διοίκηση του Δήμου» σημειώνει ο Δήμαρχος Δέλτα Νίκος Γιουτίκας.

Την ερχόμενη Πέμπτη 7 Απριλίου, ανάλογες εκδηλώσεις θα γίνουν και στο Δημοτικό Σχολείο Ανατολικού, όπως επίσης την Κυριακή 10 Απριλίου στο παραποτάμιο δάσος Αξιού.

Ξυλοκόπησαν αλύπητα διευθυντή Δημοτικού σχολείου, μπροστά στα μάτια των μικρών μαθητών!

Μπροστά στα έντρομα μάτια των μαθητών του 4ου Δημοτικού στο Κιλκίς δύο άγνωστοι άντρες ξυλοκόπησαν αλύπητα τον διευθυντή του σχολείου. Το περιστατικό συνέβη χθες το μεσημέρι, την ώρα που ο διευθυντής απόχωρούσε από το χώρο του σχολείου.

Μπροστά στα έντρομα μάτια των μικρών μαθητών δύο άγνωστοι του επιτέθηκαν καταφέροντας του χτυπήματα σε όλο του το σώμα, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο.

Αιτία φαίνεται να να είναι ο προχθεσινός διαπληκτισμός του Διευθυντή με έναν οδηγό που είχε παρκάρει στην είσοδο του σχολείου, εμποδίζοντας την πρόσβαση των μαθητών στο λεωφορείο.

Ο οδηγός μήνυσε το διευθυντή και η χθεσινή επίθεση φαίνεται να είναι συνέχεια της διαμάχης των δύο αντρών.

Τα παιδιά σοκαρισμένα εκλαιγαν φωνάζοντας "σκοτώνουν το διευθυντή μας", γεγονός που δεν πτόησε τους άντρες που συνέχισαν να τον χτυπούν αλύπητα με κλωτσιές και μπουνιές.

Ο άτυχος άνδρας νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Μίσθωση λεωφορείων για τους φοιτητές στην Πελοπόννησο

Η Σύγκλητος του πανεπιστημίου Πελοποννήσου κατά την τελευταία της συνεδρίαση, ανταποκρινόμενη στο αίτημα των φοιτητών και αναγνωρίζοντας την ανάγκη μίσθωσης μεταφορικών μέσων, για τις μετακινήσεις των φοιτητών του πανεπιστημίου στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών τους υποχρεώσεων, αποφάσισε και προτείνει την έκδοση κοινής απόφασης των υπουργών Οικονομικών και Παιδείας, για έγκριση σύναψης συμβάσεων μίσθωση μεταφορικών μέσων από το πανεπιστήμιο.

Η Σύγκλητος στην ίδια απόφαση αναφέρει ότι, η μίσθωση μεταφορικών μέσων θα μπορεί να γίνεται σε όλες τις πόλεις όπου πραγματοποιούνται εκπαιδευτικές δραστηριότητες του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (Τρίπολη, Καλαμάτα, Σπάρτη, Ναύπλιο, Κόρινθο) και αφορά το ακαδημαϊκό έτος 2010-11, επισημαίνει παράλληλα ότι η δαπάνη που θα προκληθεί για την μεταφορά των φοιτητών θα καλυφθεί από τις πιστώσεις του προϋπολογισμού του Ιδρύματος χωρίς αύξηση της κρατικής επιχορήγησης προς το πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Εξάρχεια: Επιθέσεις σε διμοιρία των ΜΑΤ

Ένταση τη νύχτα στην περιοχή των Εξαρχείων όταν ομάδες νεαρών έκαναν επιθέσεις στην οδό Στουρνάρη, με βόμβες μολότοφ και πέτρες, εναντίον διμοιρίας των ΜΑΤ.

Οι νεαροί έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων κι έκαναν εφορμήσεις για αρκετή ώρα. Τα επεισόδια έληξαν γύρω στις 1.30 τα ξημερώματα.

Διαπραγματεύσεις για μείωση των διοδίων

Για το Τμήμα «Μαλιακός-Κλειδί» του αυτοκινητοδρόμου ΠΑΘΕ (Πάτρα-Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Εύζωνοι), όλα τα θέματα που αφορούν την επιβολή και είσπραξη των διοδίων καθορίζονται στη σύμβαση, η οποία υπεγράφη το 2007 και κυρώθηκε με νόμο από τη Βουλή. Ωστόσο, το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων βρίσκεται σε διαπραγμάτευση με τον παραχωρησιούχο προκειμένου, μεταξύ άλλων, να μειωθεί το ύψος των διοδίων στα υπό κατασκευή τμήματα του αυτοκινητοδρόμου.

Όπως αναφέρει ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννης Μαγκριώτης, με έγγραφο του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, «επιπλέον στόχος της διαπραγμάτευσης είναι η εφαρμογή προγραμμάτων εκπτωτικής πολιτικής για τους συχνούς χρήστες και τις τοπικές μετακινήσεις, αλλά και η επιτάχυνση της εφαρμογής της ηλεκτρονικής συλλογής διοδίων, ώστε κάθε πολίτης να επιβαρύνεται για το τμήμα ή την απόσταση, που διανύει, με τρόπο δίκαιο και αναλογικό».

Όσον αφορά την επέκταση και συντήρηση του παράπλευρου δικτύου, το υπουργείο ενημερώνει ότι παράπλευρο δίκτυο υφίσταται σε σημαντικό μήκος του αυτοκινητοδρόμου. Επιπλέον, έχουν συνταχθεί οι μελέτες ολοκλήρωσης του παράπλευρου δικτύου, καθώς και των γεφυρών στις θέσεις Ζηλιάνα και Τοπόλιανη. Σε κάθε περίπτωση, η κατασκευή του παράπλευρου δικτύου δεν περιλαμβάνεται στη Σύμβαση Παραχώρησης και θα πραγματοποιηθεί με τη δημοπράτηση νέας εργολαβίας.

Την επαναδιαπραγμάτευση των όρων των συμβάσεων παραχώρησης του τμήματος ΠΑΘΕ, Ράχες Φθιώτιδας-Κλειδί Ημαθίας, ώστε να γίνουν μειώσεις των υψηλών τιμών διοδίων και να προβλεφθούν διευκολύνσεις για τις τοπικές κοινωνίες και τους οδηγούς, που κάνουν πολύ συχνές διαδρομές, έχει ζητήσει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Θανάσης Παπαγεωργίου. Με ερώτηση που είχε καταθέσει στη Βουλή, ο κ. Παπαγεωργίου επισήμαινε ότι «ο κάτοικος της Πιερίας για να επισκεφθεί τον Πλαταμώνα πληρώνει για μία διαδρομή εντός του νομού περισσότερα στα διόδια παρά σε καύσιμα χωρίς μάλιστα να έχει καλύτερο και ασφαλές οδικό δίκτυο αφού το τμήμα της εθνικής οδού Λεπτοκαρυάς-Πλαταμώνα παραμένει ένα από τα χειρότερα και πλέον επικίνδυνα στην Ελλάδα».

Ο βουλευτής έχει, επίσης, προειδοποιήσει ότι «η Πιερία έχοντας εγκλωβιστεί μεταξύ πολλών σταθμών διοδίων στη βόρεια και τη νότια πλευρά της, με δυσβάσταχτο κόστος διέλευσης των οδικών αξόνων (ΠΑΘΕ και Εγνατία Οδός), έχει αποκλειστεί και είναι πλέον τόπος αποφυγής διέλευσης των οχημάτων που κινούνται από τη Βόρεια προς τη Νότια Ελλάδα και το αντίθετο, παρά την θετική εξέλιξη της μη λειτουργίας των διοδίων του Αιγινίου».

Περιορισμοί στη δόμηση εκτός σχεδίου

Περιορισµούς στη δόµηση, σε όλες τις εκτός σχεδίου περιοχές ετοιµάζει το ΥΠΕΚΑ. «Είµαστε η µοναδική χώρα στην Ευρώπη που έχει εκτός σχεδίου δόµηση» τόνισε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Νίκος Σηφουνάκης.

Όπως είναι γνωστό, από τη δηµοσίευση του νόµου σε αυτές τις περιοχές αυξάνονται τα απαιτούµενα στρέµµατα για να είναι οικοδοµήσιµο ένα αγροτεµάχιο. Σύµφωνα µε παράγοντες της αγοράς, αναµένεται να τεθεί «υπό αµφισβήτηση» ο γενικός κανόνας που ισχύει σήµερα, για τις περισσότερες περιοχές, ότι είναι άρτια και οικοδοµήσιµα τα αγροτεµάχια 4 στρεµµάτων.

Ούτως η άλλως αυτό ήδη ισχύει για την Αττική στην οποία για τα νέα οικόπεδα, δηλαδή αυτά που έχουν κατατµηθεί µετά το 1985, η αρτιότητα είναι στα 20 στρέµµατα, όπως και σε άλλες περιοχές όπου η αρτιότητα έχει θεσµοθετηθεί σε 6 ή 8 στρέµµατα. Ο στόχος του υπουργείου είναι να δηµιουργηθούν ζώνες ανάπτυξης στις οποίες θα υπάρχουν συγκεκριµένες χρήσεις και ενδεχοµένως µέσα σε αυτές να ενσωµατωθεί και ένα κοµµάτι της εκτός σχεδίου δόµησης.

Σε ό,τι αφορά την τουριστική κατοικία το υπουργείο Περιβάλλοντος έκανε χθες ένα βήµα πίσω, περιµένοντας την κίνηση από το υπουργείο Πολιτισµού και Τουρισµού που ετοιµάζει σχετικό νόµο.

Πάντως βασική προϋπόθεση για το άνοιγµα αυτής της αγοράς είναι να προχωρήσει η ολοκλήρωση του Ειδικού Χωροταξικού Πλαισίου για τον Τουρισµό που είναι αρµοδιότητα του ΥΠΕΚΑ. Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος απέφυγε χθες να τοποθετηθεί σε ό,τι αφορά το νέο σχέδιο για την τουριστική κατοικία.

Στόχος πάντως είναι να µειωθεί ο συντελεστής δόµησης για την τουριστική κατοικία στο σύνολό της.

Βεντέτα Αλβανών στην Ανθούσα

Άγρια συμπλοκή έγινε λίγο μετά τις 22:30 το βράδυ στην οδό Γρεβενών 7 στην Ανθούσα ανάμεσα σε δύο οικογένειες Αλβανών οι οποίες και κατά το παρελθόν είχαν απασχολήσει τις αστυνομικές αρχές με τις κόντρες τους.

Αυτή τη φορά κατά τη διάρκεια της συμπλοκής ανάμεσα στα μέλη των δύο οικογενειών τραυματίστηκαν τρεις άνθρωποι και οι τρεις από την ίδια οικογένεια. Συγκεκριμένα, οι δύο άνδρες φέρουν τραύματα από πυροβόλο όπλο, ενώ το τρίτο θύμα μία γυναίκα φέρει τραύμα από μαχαίρι.

Οι δύο οικογένειες είναι από την Αλβανία και ή αστυνομία αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για το είδος της κόντρας που έχουν εδώ και χρόνια.

Πρόστιμα για αισχροκέρδεια σε εταιρείες που εμπορεύονται πατάτες

Πρόστιμα συνολικού ύψους 31.000 ευρώ επεβλήθησαν σε 8 επιχειρήσεις εμπορίας πατάτας για 17 παραβάσεις του Αγορανομικού Κώδικα

Στο πλαίσιο των εντατικών ελέγχων που πραγματοποιούν οι Ελεγκτικές Υπηρεσίες του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας διαπιστώθηκε ότι οι επιχειρήσεις πούλαγαν σε υψηλότερες τιμές από τις καθοριζόμενες, ενώ τα προϊόντα τους δεν έφεραν πινακίδα προέλευσης.

Πάτρα: Εξέδιδε 15χρονη

Επ' αυτοφώρω πιάστηκε ένας 21χρονος την ώρα που "παζάρευε" το αντίτιμο για να παραχωρήσει τη φίλη του προς ερωτική συνεύρεση.

Η αστυνομία είχε πληροφορίες πως ο νεαρός εξωθούσε στην πορνεία το ανήλικο κορίτσι έναντι του ποσού των 150 ευρώ για κάθε συνεύρεση.

Έτσι, ένας αστυνομικός προσποιούμενος τον υποψήφιο πελάτη συναντήθηκε, παρουσία της κοπέλας, με τον 21χρονο προαγωγό σε σπίτι στην οδό Ευβοίας.

Ο νεαρός συνελήφθη και θα οδηγηθεί σήμερα στον ΕΙσαγγελέα ενώ σε βάρος της κοπέλας συντάχτηκε αναφορά και αφέθηκε ελεύθερη.

Καθορισμός νέων ορίων θορύβου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Η δεύτερη πιο σοβαρή περιβαλλοντική αιτία προβλημάτων υγείας είναι η ηχορύπανση- μετά την ατμοσφαιρική ρύπανση- σύμφωνα με μια νέα μεγάλη επιστημονική έρευνα, την πιο ολοκληρωμένη που έχει γίνει ποτέ διεθνώς. Παρά τις προόδους που έχουν γίνει, ο υπερβολικός θόρυβος, που υπάρχει ακόμα στις ευρωπαϊκές χώρες, προκαλεί ποικίλα προβλήματα υγείας, ενώ μπορεί να θεωρηθεί υπαίτιος για χιλιάδες θανάτους.

Σύμφωνα με την έρευνα υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο στην Ευρώπη χάνονται από τους κατοίκους της τουλάχιστον ένα εκατομμύριο έτη υγιούς ζωής λόγω του θορύβου, έναντι αντίστοιχης απώλειας 4,5 εκατ. ετών υγιούς ζωής από την μόλυνση του αέρα. Καμία άλλη πηγή ρύπανσης του περιβάλλοντος δεν πλησιάζει σε επικινδυνότητα τον θόρυβο και την ατμοσφαιρική ρύπανση.

Οι πιο δραματικές -και δυνητικά θανατηφόρες- συνέπειες για την υγεία από τον υπερβολικό θόρυβο αφορούν την καρδιά, καθώς η έκθεση σε συνεχή δυνατό θόρυβο μπορεί να προκαλέσει σοβαρό έμφραγμα. Εκτιμάται ότι περίπου 3.000 θάνατοι ετησίως στην Ευρώπη από εμφράγματα οφείλονται στον θόρυβο, ο οποίος αυξάνει την πίεση του αίματος, τη συγκέντρωση των ορμονών του στρες στο αίμα και τα λιπίδια, ακόμα κι όταν οι άνθρωποι κοιμούνται και (υποτίθεται ότι) δεν ακούν τους θορύβους του περιβάλλοντος. Οι ουσίες αυτές συσσωρεύονται σταδιακά και μπορεί να φράξουν τις αρτηρίες, οδηγώντας σε έμφραγμα.

Ακόμα κι όταν δεν σκοτώνει, ο θόρυβος προκαλεί σημαντικές δυσλειτουργίες στον οργανισμό με κυριότερη τη χρόνια διαταραχή του ύπνου. Ακολουθούν η ψυχική και νοητική ενόχληση που βιώνουν οι άνθρωποι λόγω των θορύβων (ακόμα κι αν δεν βλάπτεται η υγεία τους), η πρόκληση μαθησιακών δυσκολιών στα παιδιά, που είναι υποχρεωμένα να διαβάζουν εν μέσω θορύβων, καθώς και η πρόκληση βόμβου (βούισμα) στα αυτιά μικρών και μεγάλων.

Οι ειδικοί τονίζουν πλέον ότι ο θόρυβος πρέπει να ληφθεί πιο σοβαρά υπόψη και οι κυβερνήσεις να αναγνωρίσουν ότι αποτελεί σημαντικό πρόβλημα.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ήδη θέσει όριο 40 ντεσιμπέλ για τους θορύβους τη νύχτα (δηλαδή πάνω-κάτω όσο οι χαμηλοί θόρυβοι σε μια βιβλιοθήκη). Οι ερευνητές που ετοίμασαν την νέα μελέτη, συλλέγουν ήδη νέα στοιχεία για να καταλήξουν σε συγκεκριμένα όρια θορύβου καθ' όλο το 24ωρο. Εκτιμάται ότι αυτά θα είναι έτοιμα ως το 2013, όταν η ΕΕ θα αναθεωρήσει τον ισχύοντα από το 2002 ευρωπαϊκό κανονισμό περί θορύβου.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τους ερευνητές, πρέπει να ληφθούν ορισμένα προληπτικά μέτρα, όπως να γίνουν πιο αθόρυβα τα μέσα μεταφοράς (τρένα, αεροπλάνα, αυτοκίνητα), να τοποθετηθούν από τις αρμόδιες αρχές ηχοπετάσματα -φράγματα κατά των θορύβων- μεταξύ των οδών ταχείας κυκλοφορίας και των γύρω σπιτιών, καθώς επίσης να φροντίζουν οι αρμόδιοι σχεδιαστές να χαράζουν τους νέους δρόμους όσο γίνεται μακρύτερα από κατοικημένες περιοχές.

Ακόμα, είναι δυνατό να ενθαρρυνθεί η χρήση πιο αθόρυβων ελαστικών στους τροχούς των οχημάτων, να κατασκευάζονται οι νέοι ασφαλτοτάπητες με υλικά που μειώνουν τον θόρυβο της κυκλοφορίας, αλλά και να επιδοτείται από το κράτος η τοποθέτηση διπλών τζαμιών σε σπίτια και γραφεία.

Κρατάει χρόνια αυτή η... κόντρα!!! Ξανά ο Πάγκαλος κατά ΣΥΝ

Συνέχεια στο σήριαλ της κόντρας με τον Αλέξη Τσίπρα δίνει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος με συνέντευξή του στο περιοδικό Crash, λέγοντας πως οι “Συνασπιστές το ίδιο είναι, αποτυχημένοι κομμουνιστές”, αναφερόμενος στο περιστατικό στο Παρίσι με τις αποδοκιμασίες των αριστερών φοιτητών.

Ο κ. Πάγκαλος αναφέρει χαρακτηριστικά πως “θέλανε να φύγω από την αίθουσα. Τι άλλο έκαναν οι Ες-Ες όταν έμπαιναν σε μία αίθουσα; Λέγανε να σηκωθούν όλοι οι Εβραίοι. Σηκώνονταν οι Εβραίοι και πέρναγαν έξω. Έτσι άρχισε ο χιτλερισμός στη Γερμανία.

Μάλιστα, ο κ. Πάγκαλος προβλέπει ότι στις επόμενες εθνικές εκλογές ο Συνασπισμός δεν θα πιάσει το όριο του 3% και θα μείνει εκτός Βουλής.

Επίσης αποκαλυπτικός είναι ο κ. Πάγκαλος για τα φαινόμενα πλουτισμού πολιτικών προσώπων για τους οποίους δείχνει ανοιχτά το δρόμο της φυλακής λέγοντας χαρακτηριστικά πως “όταν ένας υπουργός δεν μπορεί να δικαιολογήσει την περιουσία τί πρέπει να κάνει το κράτος με αυτόν; Αυτός πρέπει να πάει φυλακή. Τί είπα όμως εγώ; Είναι το πρόβλημα της συνενοχής. Γιατί αυτόν κάποιος τον ψηφίζε. Μην μου πεις τώρα ότι κανείς δεν ήξερε ή για όλους δεν ξέραμε; Εγώ ξέρω.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Καλύπτουν τον Πάγκαλο στην κόντρα του με τον ΣΥΡΙΖΑ
Η κόντρα Πάγκαλου - ΣΥΡΙΖΑ, καλά... κρατεί!
Άγρια κόντρα Πάγκαλου - ΣΥΡΙΖΑ για το γιαούρτωμα
Επεισόδια τη νύχτα στην Κερατέα - Γιαούρτωσαν τον Πάγκαλο!!! Video
"Πίσω από το γιαούρτωμα κρύβεται ο ΣΥΡΙΖΑ"

Τα γλυπτά του Παρθενώνα δεν επιστρέφονται στην Ελλάδα, μόνο δανείζονται!

Την άρνηση του Βρετανικού Μουσείου να επιστρέψει τα γλυπτά του Παρθενώνα στην Ελλάδα για να τοποθετηθούν στο Μουσείο της Ακρόπολης επανέλαβε ο διευθυντής του μουσείου Νιλ ΜακΓγκέγκορ, υπενθυμίζοντας πως έχει προσφερθεί να τα δανείσει στην Ελλάδα για ορισμένο χρονικό διάστημα.

Μιλώντας στην εφημερίδα «The Australian» o Νιλ ΜακΓκρέγκορ, υποστήριξε ότι το πιο κατάλληλο μέρος για τη φιλοξενία των γλυπτών είναι το Βρετανικό Μουσείο, το οποίο είχε πάντα στόχο να ωθεί κάθε φιλομαθή άνθρωπο να ερευνά τους διάφορους τρόπους με τους οποίους ο κόσμος είναι οργανωμένος σε κοινωνίες.

Το Βρετανικό Μουσείο φιλοξενεί περισσότερα από 10 εκατομμύρια πολύτιμα και σπάνια αντικείμενα, έχει στο δυναμικό του πάνω από 1000 άτομα, ενώ οι επισκέπτες του ανέρχονται στα σχεδόν 6 εκατομμύρια το χρόνο.

«Η παρουσίαση εκθεμάτων από διαφορετικές κουλτούρες μαζί -το ένα δίπλα στο άλλο- δίνει την ελπίδα για την προώθηση της κατανόησης και της ανοχής διαφορετικών πολιτισμών», δήλωσε ο Μακ Γκρέγκορ και χαρακτήρισε «αναμφισβήτητα τον καλύτερο» τον αθηναϊκό τρόπο διακυβέρνησης μιας κοινωνίας όπως υπήρχε στην αρχαιότητα. Πρόσθεσε όμως ότι είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι υπήρχαν και άλλοι τρόποι δημιουργίας μιας αρμονικής κοινωνίας, όπως στην Κίνα και την Περσία.

«Στην Αθήνα τα μάρμαρα μπορούν να θεωρηθούν κομμάτι της ελληνικής ιστορίας και στο Λονδίνο κομμάτι της ιστορίας του κόσμου», δήλωσε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου, σημειώνοντας πως «είναι σημαντικό να θυμόμαστε -και ιδιαίτερα εμείς οι Ευρωπαίοι- ότι η ελληνική ιστορία είναι μία ανάμεσα σε πολλές άλλες, οι οποίες δεν είναι καν ευρωπαϊκές. Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος νομίζω να θεωρήσουμε ότι η Μεσόγειος είναι το κέντρο του κόσμου, το οποίο δεν είναι».

Έρχονται εξετάσεις και για τους... καθηγητές - Στο στόχαστρο όσοι κάνουν ιδιαίτερα

Το “Νέο Λύκειο” που προωθεί η Άννα Διαμαντοπούλου θα περιλαμβάνει σύμφωνα με πληροφορίες και αξιολόγηση καθηγητών αλλά και κυνήγι αυτών που κάνουν ιδιαίτερα.
Το μέτρο που θα εφαρμοστεί από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο προανήγγειλε η υφυπουργός κ. Χριστοφιλοπούλου, λέγοντας ότι δεν είναι δυνατόν οι εκπαιδευτικοί να μην αξιολογουνται.

Έτσι από του χρόνου έρχεται αξιολόγηση στο εκπαιδευτικό έργο όλων των σχολείων αλλά και των καθηγητών. Σύμφωνα με πληροφορίες ο έλεγχος θα έχει και ως στόχο την καταπολέμηση της παραπαιδείας καθώς θα μπουν στο στόχαστρο οι καθηγητές που κάνουν ιδιαίτερα. Η υπουργός σε συνέντευξή της σημείωσε ότι “εκείνοι που προσφεύγουν σε αυτή την πρακτική διαπράττουν έγκλημα καθοσιώσεως”.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ των ΝΕΩΝ, δεν είναι σαφές ακόμη τι θα γίνει με τους καθηγητές που θα “κοπούν” ωστόσο θεωρείται ότι για τους νεοδιοριζόμενους μπορεί να υπάρξουν επιπτώσεις καθώς μπορεί να μην επικυρωθεί ο διορισμός τους.

Να σημειωθεί ότι εδώ και μέρες εμπειρογνώμονες του ΟΟΣΑ έχουν αναλάβει να κάνουν μελέτη για την αποδοτικότητα της ελληνικής δημόσιας εκπαίδευσης σε όλες τις βαθμίδες της. Το κόστος της μελέτης είναι 127.00 ευρώ.

ΑΕΙ - ΤΕΙ: Κάθε τμήμα θα δέχεται προκαθορισμένο αριθμό δικαιούχων

Αλλαγές στο σύστημα μετεγγραφής των φοιτητών σχεδιάζει το υπουργείο Παιδείας από το ακαδημαϊκό έτος 2011-12, ώστε κάθε τμήμα να δέχεται προκαθορισμένο αριθμό δικαιούχων με βάση και τη μοριοδότηση στις Πανελλαδικές.

Σύμφωνα με το υπουργείο, τα τελευταία χρόνια έχει διαµορφωθεί µια πολύ σοβαρή αρνητική διάσταση όσον αφορά την ουσία της ακαδηµαϊκής και εκπαιδευτικής διαδικασίας. Ενώ καθορίζεται συγκεκριµένος αριθµός εισακτέων στα κεντρικά ΑΕΙ και ΤΕΙ, ο αριθµός αυτός πολλαπλασιάζεται χωρίς κανείς να έχει ακριβή εικόνα του αριθµού των φοιτητών οι οποίοι τελικά θα εγγραφούν µέχρι το τέλος του πρώτου έτους.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Τα Νέα», ο αριθµός των νέων φοιτητών που παραµένουν στα περιφερειακά Ιδρύµατα µετά τις µετεγγραφές µειώνεται σηµαντικά. Αυτό έχει ως αποτέλεσµα να υπάρχουν τµήµατα µε µεγάλο αριθµό διδασκόντων, για τα οποία έχουν γίνει επενδύσεις σε προσωπικό και υποδοµές, χωρίς όµως ο πραγµατικός όγκος των φοιτητών σε αυτά να δικαιολογεί αυτές τις επενδύσεις.

Σε αυτό το πλαίσιο, σύμφωνα με την εφημερίδα, το υπουργείο επεξεργάζεται ρύθμιση με την οποία από το ακαδημαϊκό έτος 2011-12 θα θεσπιστεί ειδικός αριθμός θέσεων εισακτέων για κάθε τμήμα ή σχολή και για κάθε ειδική κατηγορία πέραν του κανονικού αριθμού εισακτέων.

Με τη ρύθµιση, το υπουργείο υποστηρίζει ότι «θα εξακολουθήσει να ικανοποιείται το κοινωνικό πρόβληµα που προσπαθούν να λύσουν οι διατάξεις για µετεγγραφές χωρίς όµως να επιβαρύνεται σε υπερβολικό βαθµό το επίπεδο παρεχόµενης εκπαίδευσης».

Για καθένα από τα τµήµατα ή τις σχολές του Μηχανογραφικού Δελτίου θα υπάρχει προκαθορισµένος ειδικός αριθµός εισακτέων για κάθε κατηγορία υποψηφίων προερχόμενων από οικογένειες πολύτεκνες, τρίτεκνες κ.λπ.

Οι υποψήφιοι αυτοί θα κρίνονται αρχικά µε το σύνολο των υποψηφίων για κάθε τµήµα ή σχολή για το σύνολο των θέσεων εισαγωγής, µε τη γενική σειρά κατάταξης, βάσει της συνολικής βαθµολογίας τους και της σειράς προτίµησής τους στο Μηχανογραφικό τους Δελτίο. Αν δεν επιλεγούν από τη γενική σειρά σε κάποιο τµήµα, θα κρίνονται στη συνέχεια για το ίδιο τµήµα ή την ίδια σχολή µε τους συνυποψηφίους τους στην ειδική κατηγορία στην οποία ανήκουν, ή στην οποία έχουν επιλέξει σε περίπτωση κατά την οποία ανήκουν σε περισσότερες από µία ειδικές κατηγορίες.

Με τον καθορισµό των ειδικών αριθµών εισακτέων για τους υποψηφίους των ειδικών κατηγοριών, δίνεται η δυνατότητα σε όσους ανήκουν σε αυτές να επιλέγουν από µεγαλύτερο αριθµό τµηµάτων στον τόπο όπου επιθυµούν, ακόµη και όταν αυτό λόγω της απόδοσής τους δεν είναι εφικτό µέσω της γενικής σειράς.

Αντίθετα, µε την υφιστάµενη διαδικασία µετεγγραφών η επιδίωξή τους αυτή περιορίζεται µόνο σε σχολή ή σε τµήµα επιλογής τους αντίστοιχο µε αυτό στο οποίο εισήχθησαν, ενώ δεν διασφαλίζεται η µετακίνησή τους στον τόπο συµφερόντων τους αφού εξαρτάται από τον αριθµό των συνυποψηφίων τους που προέρχονται από όλες τις αντίστοιχες σχολές ή τα αντίστοιχα τµήµατα της χώρας και ζητούν, επίσης, µετεγγραφή στην ίδια σχολή ή στο ίδιο τµήµα.

Παράταση μέχρι τον Μάιο για ένταξη στον νέο επενδυτικό νόμο

Υπενθυμίζεται ότι ο νέος επενδυτικός νόμος (3908/2011), που δημοσιεύτηκε την 1η Φεβρουαρίου 2011, προβλέπει ότι τα επενδυτικά σχέδια υποβάλλονται τους μήνες Απρίλιο και Οκτώβριο κάθε έτος.

Παράταση - ενός μήνα - μέχρι τον Μάιο δίνεται από το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας για την υποβολή αιτήσεων υπαγωγής στον νέο επενδυτικό νόμο, σύμφωνα με τροπολογία που κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου για την ''προστασία του ελεύθερου ανταγωνισμού''.

Υπενθυμίζεται ότι ο νέος επενδυτικός νόμος (3908/2011), που δημοσιεύτηκε την 1η Φεβρουαρίου 2011, προβλέπει ότι τα επενδυτικά σχέδια υποβάλλονται τους μήνες Απρίλιο και Οκτώβριο κάθε έτος, ''αλλά για να τεθεί σε λειτουργία ο νόμος απαιτείται η έκδοση δύο προεδρικών διαταγμάτων και επτά υπουργικών αποφάσεων, τα κείμενα των οποίων ετοιμάστηκαν μεν εγκαίρως, πλην όμως δεν έχει ολοκληρωθεί η έκδοσή τους, η οποία αναμένεται να γίνει εντός των προσεχών ημερών'' όπως σημειώνεται στην τροπολογία.

Σημειώνεται ότι συνέπεια αυτής της καθυστέρησης είναι ότι δεν επαρκεί ο χρόνος του μηνός Απριλίου για την υποβολή των επενδυτικών σχεδίων της πρώτης εξαμηνιαίας περιόδου και για το λόγο αυτό κρίνεται αναγκαίο να παραταθεί ο χρόνος υποβολής των σχετικών αιτήσεων και κατά το Μάιο.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες την ερχόμενη εβδομάδα ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, θα παρουσιάσει σε εκδήλωση «πανηγυρικού» χαρακτήρα που πιθανόν θα τιμήσει και ο Πρωθυπουργός τις αιτήσεις που έχουν ήδη υποβληθεί.

Δεν λειτουργούν πολλά φανάρια στην Πάτρα

Θύματα της λιτότητας έχουν πέσει οι φωτεινοί σηματοδότες στην Πάτρα που ο ένας μετά τον άλλο χαλάνε, ταλαιπωρώντας οδηγούς και πεζούς, με τον κίνδυνο ατυχήματος να είναι ορατός.

Όπως αποκαλύπτει μιλώντας στην εφημερίδα της Πάτρας «Πελοπόννησος» ο διευθυντής της αρμόδιας υπηρεσίας (ΔΕΣΕ) Παν. Βαγιωτάς, τα προβλήματα με τα φανάρια της Πάτρας οφείλονται στην πλημμελή συντήρησή τους, ελλείψει πόρων. Η υπηρεσία περιμένει εδώ και καιρό από το υπουργείο Υποδομών κονδύλια για το συγκεκριμένο έργο, αλλά δεν τα παίρνει.

Με τα ίδια λεφτά, που δεν έρχονται, έχουν προγραμματιστεί έργα επιδιόρθωσης του οδικού δικτύου και τοποθέτησης νέων φωτεινών σηματοδοτών σε σημεία που κρίνονται ιδιαίτερα επικίνδυνα.

Αυστηρότερα γίνονται τα κριτήρια επιδότησης ενοικίου

Αυστηρότερα γίνονται τα κριτήρια για την επιδότηση ενοικίου, καθώς ακόμα και σε δικαιούχους με την ίδια οικογενειακή κατάσταση το ποσό κλιμακώνεται ανάλογα με το εισόδημα. Η απόκλιση στο καταβαλλόμενο ποσό φτάνει τα 40 ευρώ σε κάθε κατηγορία, ρύθμιση που σχετίζεται και με την οικονομική κατάσταση του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας.

Η επιδότηση αφορά ενοίκια που καταβλήθηκαν το 2009, ενώ οι αιτήσεις πρέπει να υποβληθούν το αργότερο μέχρι τις 29 Ιουλίου (νέα αίτηση πρέπει να υποβάλουν και οι δικαιούχοι που είχαν επιδοτηθεί τα προηγούμενα χρόνια).

Το ύψος της επιδότησης ενοικίου από τον ΟΕΚ είναι σε άμεση συνάρτηση με την οικογενειακή κατάσταση του δικαιούχου και το εισόδημά του. Σημειώνεται πως ως ετήσιο οικογενειακό εισόδημα λαμβάνονται υπόψη τα πάσης φύσεως καθαρά εισοδήματα από οποιαδήποτε πηγή, όπως προκύπτουν από τη φορολογική δήλωση του 2010.

Τα υψηλότερα ποσά επιδότησης ενοικίου καταβάλλονται σε όσους έχουν τα χαμηλότερα εισοδήματα, οι οποίοι θα πάρουν φέτος περισσότερα χρήματα. Ωστόσο, το ποσό της επιδότησης μειώνεται όσο αυξάνεται το εισόδημα.

Οι δικαιούχοι χωρίς παιδιά μπορούν να υπαχθούν στο πρόγραμμα, εφόσον το εισόδημά τους δεν ξεπερνά τα 12.000 ευρώ. Το ποσό αυτό αυξάνεται κατά 2.000 ευρώ για κάθε παιδί, με αποτέλεσμα το όριο για δικαιούχο με τέσσερα παιδιά να διαμορφώνεται στα 20.000 ευρώ.

Ενσημα
Για την υπαγωγή στο πρόγραμμα οι εργαζόμενοι πρέπει να έχουν συγκεκριμένο αριθμό ενσήμων. Για παράδειγμα μεμονωμένα άτομα πρέπει να έχουν 2.800 τουλάχιστον ημέρες εργασίας, έγγαμοι χωρίς παιδιά χρειάζονται 2.500 ημέρες εργασίας και δικαιούχοι έγγαμοι με ένα παιδί πρέπει να έχουν 2.200 ημέρες εργασίας.

Οι απαιτούμενες ημέρες ασφάλισης μειώνονται ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών. Ειδικές ρυθμίσεις ισχύουν για τους μακροχρόνια ανέργους, τους εποχικούς εργαζόμενους, τα άτομα με ειδικές ανάγκες και άλλες κατηγορίες ασφαλισμένων.

Στους δικαιούχους που η μίσθωση της κατοικίας τους είναι μικρότερη των 12 μηνών ή το ετήσιο ποσό ενοικίου που έχει καταβληθεί είναι μικρότερο από αυτό που αναλογεί στην κατηγορία τους, καταβάλλεται ποσό επιδόματος όσο και οι μήνες μίσθωσης ή όσο και το ενοίκιο που κατέβαλαν.

Δράμα: Σειρά είχαν τα μηχανήματα των λατομείων

Μετά τα… νεκροταφεία και τα δίκτυα ηλεκτροδότησης, οι συμμορίες που δρουν στην ευρύτερη περιοχή της Δράμας έβαλαν στο στόχαστρό τους και τα λατομεία, από τα οποία ωστόσο δεν κλέβουν χαλκό αλλά πανάκριβα εξαρτήματα μηχανημάτων και εργαλεία!

Η νέα κλοπή έγινε σε λατομείο αδρανών υλικών που βρίσκεται στην αγροτική περιοχή Αγοράς Κυργίων της Δράμας και ήταν κλειστό και αφύλακτο επί εννέα ημέρες. Οι δράστες άνοιξαν με αντικλείδι την πόρτα της αποθήκης, καθώς δεν βρέθηκαν ίχνη παραβίασης και έκλεψαν ανενόχλητοι έναν φορητό ηλεκτροκολλητή, μια κάσα με εργαλεία, δύο τροχούς, ένα κρουστικό δράπανο, ένα τρυπάνι και διάφορα άλλα εργαλεία, συνολικής αξίας 3.000 ευρώ. Ο ιδιοκτήτης του λατομείου ανακάλυψε με πολλή καθυστέρηση την κλοπή και την κατήγγειλε στο αστυνομικό τμήμα Δοξάτου, που ερευνά για τον εντοπισμό των δραστών.

Αλλά και στην περιοχή Κληματιά στην Ζίτσα Ιωαννίνων, στόχος διάρρηξης έγινε ο χώρος ενός άλλου λατομείου που και αυτό είχε μείνει κλειστό για μια εβδομάδα, χωρίς να υπάρχει φύλακας. Οι άγνωστοι δράστες που παραβίασαν την περίφραξη, έκλεψαν διάφορα εξαρτήματα από τα μηχανήματα έργων, που η αξία τους φτάνει τα 7.000 ευρώ.

Μεγάλη διαρροή ραδιενέργειας από νέα ρωγμή σε αντιδραστήρα στη Φουκουζίμα

Ρωγμή εντοπίστηκε στον αντιδραστήρα Νο2 του πυρηνικού εργοστασίου της Φουκουσίμα και νερό μολυσμένο με ραδιενέργεια χύνεται στη θάλασσα, ανακοίνωσε η εταιρία Tepco που διαχειρίζεται το εργοστάσιο.

Η εταιρία ανακοίνωσε πως νερό μολυσμένο με ραδιενέργεια χύνεται στη θάλασσα από τον κατεστραμμένο αντιδραστήρα Νο 2 ή από ένα αυλάκι που βρίσκεται σε μικρό από την επιφάνεια βάθος. Αξιωματούχοι της Tokyo Electric Power Co (TEPCO) δήλωσαν πως η ρωγμή που εντοπίστηκε στο τσιμεντένιο αυλάκι κάτω από τον αντιδραστήρα ίσως να είναι η αιτία της πρόσφατης μόλυνσης της θάλασσας ανοικτά των βορειο-ανατολικών ακτών.

Η ραδιενέργεια μετρήθηκε στα 1.000 μιλισίβερτ την ώρα. Δεν είναι ακόμα σαφές αν το νερό προέρχεται από τον ίδιο τον αντιδραστήρα ή διαρρέει από το αυλάκι αυτό και χύνεται στη θάλασσα.

Ο Χιντέχικο Νισιγιάμα, αναπληρωτής γενικός διευθυντής της Ιαπωνικής Υπηρεσίας Πυρηνικής και Βιομηχανικής Ασφάλειας δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου πως η TEPCO σκοπεύει να αρχίσει την έγχυση τσιμέντου στο αυλάκι για να κλείσει τη ρωγμή.

"Με τα επίπεδα ραδιενέργειας να αυξάνονται στη θάλασσα κοντά στο εργοστάσιο προσπαθήσαμε να επιβεβαιώσουμε τους λόγους και στο πλαίσιο αυτό προχωρήσαμε σε ανάλυση δειγμάτων τόσο από το νερό στο αυλάκι, όσο και από τη θάλασσα κοντά στο εργοστάσιο. Δεν είναι δυνατόν να είμαστε σίγουροι μέχρι να μελετήσουμε τα αποτελέσματα", επισήμανε ο ίδιος.

Απαισιόδοξη η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας
Η πυρηνική κρίση στην Ιαπωνία , στον κατεστραμμένο πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα παραμένει " πολύ σοβαρή " και θα καθυστερήσει πολύ να λήξει, προειδοποίησε ο επικεφαλής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας, Γιούκιο Αμάνο, από το Ναϊρόμπι της Κένυας την Παρασκευή.

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε μετά τη συνάντησή του με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Μπα Κι-μουν, που πραγματοποιούσε επίσκεψη στην πρωτεύουσα της Κένυα, ο Αμάνο εμφανίστηκε αρκετά απαισιόδοξος, όπως μετάδωσε το ιαπωνικό ενημερωτικό δίκτυο Kyodo.

"Αν θέλω να φθάσω στο σημείο να μπορώ να πω ότι όλα είναι ξανά φυσιολογικά, τότε πρέπει να σας πώ ότι αυτό θα αργήσει ακόμα αρκετά ", τόνισε ο Γιούκιο Αμάνο, που είναι Ιάπωνας και είναι ο διευθυντής της διεθνούς υπηρεσίας, που παρατηρεί και καταγράφει τα ζητήματα που σχετίζονται με την πυρηνική ενέργεια σε όλο τον πλανήτη και έχει την έδρα της στη Βιέννη στην Αυστρία.

Τρείς εβδομάδες μετά το σεισμό και το τσουνάμι που προκάλεσε την έναρξη της πυρηνικής κρίσης στο σταθμό της Φουκουσίμα, η κατάσταση παραμένει δύσκολη. Η διαχειρίστρια εταιρεία ομολογεί την αδυναμία της να ελέγξει την κατάσταση στους 4 από τους 6 αντιδραστήρες όπου δεν λειτουργεί το σύστημα ψύξης και υπάρχουν φόβοι ότι κάποιοι από τους πυρήνες μπορεί να βρίσκονται ήδη σε φάση τήξης, ενώ αποδεικνύεται ανεπαρκής η ακτίνα εκκένωσης των 20 χιλιομέτρων αφού καταμετρώνται υψηλά ποσοστά ραδιενέργειας στο έδαφος και τα φυτά της περιοχής.

Επέκταση δρομολογίων για τις τουρκικές αερογραμμές

Συνεχίζεται το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των τουρκικών αερογραμμών με την αγορά δύο νέων αεροσκαφών Α321-220, από την ευρωπαϊκή κοινοπραξία παραγωγής αεροσκαφών Airbus. Έτσι, ο συνολικός αριθμός των αεροσκαφών που προστέθηκαν στο στόλο της εταιρίας κατά τον τελευταίο μήνα, έφτασαν τα έξι.

Τα δύο νέα αεροσκάφη μπορούν να μεταφέρουν 180 επιβάτες, 16 στις επιχειρηματική θέση και 164 στην οικονομική θέση. Ο τουρκικός αερομεταφορέας εξαπλώνει το δίκτυο των αεροπορικών πτήσεών της, στην Ευρώπη, με την υλοποίηση προγράμματος πτήσεων προς τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ιταλία, αλλά και άλλους ευρωπαϊκούς προορισμούς.

Τα καθαρά κέρδη της εταιρίας έφτασαν στα 184, 5 εκατ. δολάρια το 2010, ενώ έχει κομβικό ρόλο στο στρατηγικό σχεδιασμό της κυβέρνησης Ερντογάν για την ενίσχυση της «εξωστρέφειας» στο εξαγωγικό εμπόριο, αλλά και στις επενδυτικές κινήσεις του τουρκικού κεφαλαίου, σε περιφερειακό, αλλά και διεθνές επίπεδο.

Το ΝΑΤΟ βομβάρδιζε τη Λιβύη όλη τη νύχτα - Ο Καντάφι καταγγέλει σφαγή

Οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ, βομβάρδισαν στρατιωτικούς στόχους τη νύχτα της Παρασκευής στις πόλεις Κχόμς και Αρουτζεμπάν, σύμφωνα με όσα ανέφερε στρατιωτικός αξιωματούχος του καθεστώτος Καντάφι.

Ο ίδιος κατήγγειλε ότι οι δυνάμεις των δυτικών, χτύπησαν εκτός από στρατιωτικές και πολιτικές εγκαταστάσεις.

"Πολιτικές και στρατιωτικές εγκαταστάσεις βομβαρδίστηκαν η πόλη Κχομς και η Αρουτζεμπάν, από τους σταυροφόρους αποικιοκράτες εισβολείς ", δήλωσε συγκεκριμένα με γραπτή ανακοίνωση σε έκτακτο τηλεοπτικό δελτίο, ο στρατιωτικός αξιωματούχος της Λιβύης.

Η πόλη Κχομς βρίσκεται περίπου 100 χιλιόμετρα ανατολικά της Τρίπολης , ενώ η Αρουτζεμπάν 190 χιλιόμετρα νότιο-δυτικά της Λιβυκής πρωτεύουσας.

Οι επιθέσεις κατά στόχων του καθεστώτος Καντάφι, από τη συμμαχία των κρατών, την Κυριακή κλείνουν ένα κύκλο δύο εβδομάδων από την ημέρα έναρξης των επιχειρήσεων, ενώ νωρίτερα στην Τρίπολη, στη διάρκεια συνέντευξης τύπου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι "η πρόταση γιά εκεχειρία, που κατατέθηκε από τους εξεγερμένους, δεν έγινε δεκτή από την κυβέρνηση στην Τρίπολη".

Και πρόσθεσε ότι, "τα κυβερνητικά στρατεύματα θα επιμείνουν, να πολιορκούν πόλεις που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των ανταρτών, καθώς επίσης και να προβαίνουν σε βομβαρδισμούς".

Ο ίδιος αξιωματούχος χαρακτήρισε, τις αεροπορικές επιδρομές του διεθνούς συνασπισμού, υπό τη διοίκηση του ΝΑΤΟ, ως "έγκλημα, στρεφόμενο κατά της ανθρωπότητας".

ΔΕΙΤΕ LIVE ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ALJAZEERA:


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Λιβύη: Το ΝΑΤΟ σκοτώνει αμάχους!!!!
Ποια κατάπαυση; Το ΝΑΤΟ συνεχίζει τους βομβαρδισμούς.
Οπισθοχώρησαν οι αντικαθεστωτικοί… Προελαύνει ο στρατός του Καντάφι προς τα Ανατολικά
Ετοιμάζονται στην Λιβύη για την μάχη της Σύρτης - Video από το βομβαρδισμό της Μιζράτα
Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί στη Λιβύη - Live οι εξελίξεις από το Aljazeera
Washington Post: Οι ΗΠΑ θα δώσουν όπλα στους αντάρτες της Λιβύης
Επιχειρήσεις και στο έδαφος της Λιβύης από το ΝΑΤΟ
Λιβύη: Οι εξεγερμένοι πήραν την Ατζαμπίγια - Live οι εξελίξεις από το Aljazeera
Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί στη Λιβύη - Μακελειό αμάχων – Ξεπέρασαν τους 100 οι νεκροί στη Μιζράτα
Λιβύη: 18 στρατιώτες νεκροί στην Τρίπολη - Ο Καντάφι άνοιξε τα νεκροτομεία για να δείξει οτι οι Δυτικοί χτυπούν αμάχους
Άρχισε με την συμμετοχή Ελληνικής Φρεγάτας ο ναυτικός αποκλεισμός της Λιβύης
Νύχτα κόλασης στη Λιβύη - Ολονύκτιο σφυροκόπημα από τις ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις
Επίσημα στο «παιχνίδι» και το ΝΑΤΟ - Η Ελλάδα δεν δίνει F-16, αλλά δίνει όλα τα άλλα - Σε σύγκρουση ο Σαρκοζί με Ομπάμα
Έπεσε Αμερικανικό αεροπλάνο στην Λιβύη - Συνεχίστηκαν οι βομβαρδισμοί για 3η νύχτα στη Λιβύη - Live οι εξελίξεις από το Aljazzera
Εκρήξεις και αντί-αεροπορικά πυρά στην Τρίπολη – Ελληνική συμμετοχή στις επιχειρήσεις κατά της Λιβύης
Χάσανε τα ίχνη του Καντάφι - Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί στην Λιβύη
ΥΕΘΑ: Ο πόλεμος στη Λιβύη θα κρατήσει 100 μέρες
Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί στην Λιβύη - Χτύπησαν το σπίτι του Καντάφι - Live από το Aljazeera
Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί στη Λιβύη - Κατάπαυση πυρός διέταξε ο Καντάφι - Live οι εξελίξεις από το Aljazeera
Λιβύη: Κάνει πίσω η Ελλάδα
Συνεχίζεται ο βομβαρδισμός της Λιβύης - Ρήξη στους κόλπους του ΝΑΤΟ - Live οι εξελίξεις από το Aljazzera
ΗΠΑ, Γαλλία και Βρετανία βομβαρδίζουν τον Καντάφι - Live από το Aljazeera
ΝΑΤΟϊκά αεροσκάφη βομβαρδίζουν την Λιβύη - Live από το Aljazeera - Updated 22:29
Σαρκοζί: Ξεκινάει η στρατιωτική δράση - Δείτε το βίντεο
Κατελήφθη από τις δυνάμεις του Καντάφι η Βεγγάζη - Νέο Video από την κατάρριψη του αεροσκάφους
Λιβύη: Και αντίστροφα ο χρόνος μετράει...
Οι δυνάμεις του Καντάφι εισήλθαν στη Βεγγάζη - Καταρρίφθηκε αεροπλάνο - Δείτε Video
Οι αντικαθεστωτικοί παραβίασαν την εκεχειρία

Εικόνες ντροπής από τα σκουπίδια στη Θεσσαλονίκη

Τόνοι σκουπιδιών παραμένουν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης δημιουργώντας αφόρητη κατάσταση στην πόλη. Η υπηρεσία καθαριότητας της πόλης δίνει μάχη για να καθαρίσουν οι δρόμοι με τρεις βάρδιες την ημέρα και μία νυχτερινή.

Ωστόσο η εικόνα παραμένει απαράδεκτη με κάδους ξέχειλους και εκατοντάδες σακούλες στο δρόμο και το πεζοδρόμιο. Σωροί σκουπιδιών «κοσμούν» τους δρόμους της Θεσσαλονίκης με το πρόβλημα να επιδεινώνεται μέρα με την ημέρα. Στα υπάρχοντα σκουπίδια, που κάνουν ήδη αφόρητη την κατάσταση στην πόλη, προστίθενται δεκάδες τόνοι καθημερινά

Την πόρτα της εξόδου σε 20 διοικητές νοσοκομείων δείχνει ο Λοβέρδος

Κοινωνικό διάλογο για τις συγχωνεύσεις νοσοκομείων ξεκινά το υπουργείο Υγείας με τη συμμετοχή των εμπλεκομένων φορέων.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία των Εργαζόμενων στα δημόσια νοσοκομεία έχει ήδη δηλώσει πως δεν θα συμμετέχει στο διάλογο, προκειμένου- όπως αναφέρει- να μην νομιμοποιήσει προειλημμένες αποφάσεις. Από την πλευρά του το Υπουργείο, έχει έτοιμο ένα προσχέδιο για συγχωνεύσεις τμημάτων, κλινικών και νοσοκομείων, που αφορά κυρίως το λεκανοπέδιο της Αττικής.

Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος ανακοίνωσε την απομάκρυνση 20 διοικητών νοσοκομείων που, όπως χαρακτηριστικά είπε, «τα διέλυσαν».

20 «καρατομήσεις» διοικητών νοσοκομείων
Σε «ξήλωμα» διοικητών νοσοκομείων που δεν κατάφεραν να πιάσουν τους στόχους για τη μείωση του κόστους της νοσοκομειακής περίθαλψης, προχωρά η ηγεσία του υπουργείου Υγείας. «Υπάρχουν νοσοκομεία που ορισμένοι διοικητές τα διέλυσαν», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος κατά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του τελευταίου εξαμήνου στον τομέα της ευθύνης του.

Ο κ. Λοβέρδος ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε αλλαγή διοικήσεων σε 20 από τα 132 νοσοκομεία της χώρας και έκανε γνωστό ότι ήδη τους προηγούμενους μήνες έχουν απομακρυνθεί, για τους ίδιους λόγους, άλλοι δέκα διοικητές. «Ο,τι αδυνατείς να το μετρήσεις, δεν μπορείς και να το διοικήσεις», τόνισε, αναφερόμενος στο γεγονός ότι τα στοιχεία που εισάγουν 26 νοσοκομεία στη διαδικτυακή εφαρμογή ESY.net, παρουσιάζουν προβλήματα.

Από τα πρώτα αποτελέσματα, μόνο τα νοσοκομεία της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας (Θεσσαλία - Στ. Ελλάδα) έχουν πιάσει τον στόχο του 30% και της 3ης (Δυτ. Μακεδονία) με 19%. Άλλα 10 νοσοκομεία (μεταξύ αυτών το Παίδων, το Θεαγένειο, της Κεφαλλονιάς) δεν έχουν υποβάλει ισολογισμό για το 2009. Ακόμα 10 νοσοκομεία (όπως το Σωτηρία, το Γ.Ν. Νίκαιας, το Μεταξά κ.ά.) δεν έχουν κάνει απολογισμό για το 2010, ενώ 7 νοσοκομεία (μεταξύ των οποίων το Σωτηρία, το Γ.Ν. Λάρισας, της Κορίνθου) δεν έχουν κάνει απογραφή για το 2010.

Εμφανίστηκε, επίσης, βέβαιος ότι φέτος οι προμήθειες των νοσοκομείων θα μειωθούν κατά 250 εκατ. και η φαρμακευτική δαπάνη κατά 150 εκατ. ευρώ, όπως ήταν και οι αρχικοί στόχοι. Πρόσθεσε μάλιστα ότι έχει την ευχέρεια να περικόψει επιπλέον 100 εκατ. ευρώ από τον συνολικό φετινό προϋπολογισμό του υπουργείου του. Τέλος προανήγγειλε τη μείωση της τιμής των γενοσήμων (αντίγραφων) φαρμάκων. Σύμφωνα με τον κ. Λοβέρδο, είναι εφικτή η μείωση της δαπάνης κατά 500 εκατ. ευρώ το χρόνο και για τα επόμενα 4-5 έτη.

Βρήκαν 5 φορτηγά με λαθραία τσιγάρα

Πέντε φορτηγά με πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας, φορτωμένα με λαθραία τσιγάρα, ο αριθμός των οποίων υπολογίζεται στο ένα εκατομμύριο πακέτα εντοπίσθηκαν από αστυνομικούς στον όρμο Κουκούρι στο Δρύαλο της Λακωνικής Μάνης. Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί εντόπισαν πέντε φορτηγά αυτοκίνητα με πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας γεμάτα με ποσότητες λαθραίων πακέτων τσιγάρων.

Επίσης στον ίδιο τόπο βρέθηκαν πέντε επιβατικά αυτοκίνητα, εκ των οποίων δύο τύπου VAN, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν από τους δράστες για τις μετακινήσεις τους. Από την έρευνα της αστυνομίας και την αυτοψία του χώρου, προέκυψε ότι άγνωστοι, μετέφεραν με πλωτό σκάφος τα λαθραία πακέτα τσιγάρων, τα φόρτωσαν στα φορτηγά αυτοκίνητα και ακολούθως για άγνωστο λόγο τα εγκατέλειψαν.

Καρδίτσα: Εξαρθρώθηκε σπείρα με πλούσια δράση

Όπως τονίστηκε σε συνέντευξη τύπου, πρόκειται για 8 Έλληνες ηλικίας 20, 23, 25, 25, 28, 33, 36 και 54 ετών αντίστοιχα, δύο Αλβανούς ηλικίας 30 και 31 ετών και ένα άτομο αγνώστων στοιχείων, όλοι κάτοικοι οικισμών τσιγγάνων Θεσσαλονίκης.

Όπως προέκυψε το χρονικό διάστημα από τον Ιανουάριο του 2010 μέχρι και τον Ιανουάριο του 2011, οι δράστες ενεργώντας ανά δυάδες, τριάδες και τετράδες (με διαφορετική πολλές φορές σύνθεση), διέπρατταν κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση κλοπές σε σπίτια και διαμερίσματα.

Εξιχνιάστηκαν 61 κλοπές - διαρρήξει στην πόλη τής Καρδίτσας, και στα χωριά: Πρόδρομος, Καρδιτσομάγουλα, Σταυρός, Μυρίνη, Αγ. Θεόδωροι, Παλαμάς, Φύλλο, Ξυνονέρι, Μαγουλίτσα, Φράγγο, Καλλιφώνι, Ριζοβούνι, Μαραθέα, Αγναντερό, Προάστιο, Ανάβρα, Κέδρος και Αχλαδιά. Η συνολική αξία των κλοπιμαίων εκτιμάται σε 371.000 € (χρυσαφικά - κοσμήματα, χρήματα, κλπ)

Ως προς τη μεθοδολογία δράσης τους προέκυψε ότι εντόπιζαν διαμερίσματα πολυκατοικιών και μεμονωμένες κατοικίες (κυρίως μονοκατοικίες), και εκμεταλλευόμενοι πολλές φορές την απουσία των ενοίκων, εισέρχονταν εντός ή παραβίαζαν με την χρήση κατσαβιδιού, λοστού ή άλλου αιχμηρού αντικειμένου τις πόρτες, τα παράθυρα ή τις μπαλκονόπορτες.

Για την ευκολότερη διαφυγή και την αποτροπή της σύλληψής τους, χρησιμοποιούσαν αυτοκίνητα μεγάλης ιπποδύναμης και ισχύος, στα οποία πολλές φορές τοποθετούσαν πινακίδες κυκλοφορίας, που αφαιρούσαν από αυτοκίνητα του νομού Καρδίτσας λίγη ώρα πριν από τη διάπραξη των διαρρήξεων, ώστε να μην είναι εύκολος ο εντοπισμός τους.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι δράστες έχουν κατηγορηθεί κατά το παρελθόν για παρόμοιες πράξεις σε πολλά μέρη της χώρας (Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Τρίκαλα), γεγονός από το οποίο εκτιμάται ότι η δράση τους εκτείνεται εκτός της περιοχής του Νομού Καρδίτσας και σε περιοχές άλλων νομών.

Οι δράστες δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου.

Στο στόχαστρο της εφορίας εταιρείες, τραγουδιστές, προμηθευτές φαρμακείων και συμβολαιογράφοι

Πρόκειται για φορολογούμενους, κυρίως ελεύθερους επαγγελματίες με υψηλά εισοδήματα και άλλους με μεγάλη ακίνητη περιουσία που χρωστούν στο δημόσιο ή δεν έχουν υποβάλει δηλώσεις ΦΠΑ, για όλους όσους έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το κράτος καθώς και για μεγάλες επιχειρήσεις. Μεταξύ αυτών είναι και τραγουδιστές, συμβολαιογράφοι, προμηθευτές φαρμακείων, μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ κά

Αυτό προκύπτει από την έκθεση προόδου των πέντε Ειδικών Ομάδων Εργασίας που συγκροτήθηκαν με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, με στόχο την πάταξη της φοροδιαφυγής και την επίτευξη φορολογικής συμμόρφωσης την οποία έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών.

Σε ότι αφορά τους φορολογούμενους με μεγάλη ακίνητη περιουσία και τους ελεύθερους επαγγελματίες με υψηλά εισοδήματα από την έκθεση προκύπτει ότι οι έλεγχοι θα επικεντρωθούν:

- Σε 1.700 φυσικά πρόσωπα, στους οποίους θα γίνουν προσωρινοί έλεγχο.

- Σε 150 φυσικά πρόσωπα υψηλού κινδύνου, στα οποία γίνονται έλεγχοι πόθεν έσχες για υποκρυπτόμενα εισοδήματα

- Σε όσους αγόρασαν ακίνητα χωρίς να το δηλώσουν

- Σε όσους δεν υπέβαλαν δηλώσεις ΦΜΑΠ για το διάστημα 1997

- Σε 9.173 φορολογούμενους με ακίνητη περιουσία άνω του 1 εκατ. ευρώ, που αν και υπόχρεοι, δεν υπέβαλαν δήλωση ΦΜΑΠ το 2007

Σε οτι αφορά τους οφειλές του δημοσίου η αρμόδια ομάδα εργασίας θέτει στο επίκεντρο των ελέγχων:

Οφειλέτες της ΔΟΥ κατοίκων εξωτερικού

Φορολογούμενους με ληξιπρόθεσμες οφειλές και μεγάλη ακίνητη περιουσία σε Μύκονο, Σαντορίνη. Επίσης οφειλέτες με επαγγελματικά ακίνητα στο 1ο Διαμέρισμα Αθηνών.

Οφειλέτες με ακίνητη περιουσία σε ακριβές περιοχές με ληξιπρόθεσμες οφειλές άνω των 200.000 ευρώ.

Προμηθευτές του Υπουργείου Υγείας με βεβαιωμένες οφειλές, και ιδιοκτήτες μισθωμένων από το υπ. Πολιτισμού ακινήτων, που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές

4.117 πρατηριούχους που χρωστούν χρήματα στο σύστημα "Ήφαιστος".

Παράλληλα το υπουργείο Οικονομικών θα ελέγξει τις 1.150 μεγαλύτερες επιχειρήσεις που έχουν κύκλο εργασιών άνω των 30 εκατ ευρώ, όπως και τράπεζες, ασφαλιστικές και εισηγμένες με ετήσιο τζίρο άνω των 10 εκατ ευρώ ( με βάση τα στοιχεία του 2009).

Έρχονται αλλαγές στις προσλήψεις και μετατάξεις προσωπικού

Αλλαγές στο καθεστώς των προσλήψεων και μετατάξεων προσωπικού στις παραμεθόριες περιοχές, με στόχο τον επανακαθορισμό των γεωγραφικών τους ορίων, αλλά και των κινήτρων, τα οποία δίδονται μέχρι σήμερα στους υπαλλήλους, θα εφαρμόσει η κυβέρνηση, ενώ με εντολή του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση, συγκροτήθηκε ειδική Ομάδα Εργασίας από υπηρεσιακούς παράγοντες, για την αναμόρφωση του ισχύοντος καθεστώτος.

Η Ομάδα Εργασίας θα πρέπει να καταγράψει την υφιστάμενη κατάσταση ως προς τις παραμεθόριες περιοχές της χώρας, όπως αυτές έχουν καθοριστεί σχετικά με τις προσλήψεις προσωπικού, τις μετατάξεις, τις μεταθέσεις και τα κίνητρα σε δημόσιους υπαλλήλους και να διατυπώσει προτάσεις για τον ορθολογικότερο επαναπροσδιορισμό των παραμεθόριων περιοχών της χώρας σε σχέση με το υφιστάμενο καθεστώς.

Οι υπάλληλοι που μετατάσσονται σε παραμεθόριες περιοχές έχουν ειδικά προνόμια, όπως είναι το ειδικό επίδομα παραμεθορίου, ευνοϊκούς όρους σε στεγαστικά δάνεια κ.α., με μοναδική δέσμευση να παραμείνουν στην παραμεθόριο για μία δεκαετία.

Σήμερα παραμεθόριες περιοχές θεωρούνται οι νομοί Έβρου, Ροδόπης, Ξάνθης, Σάμου, Χίου, Λέσβου, Δωδεκανήσων, Κυκλάδων, Φλώρινας, Κιλκίς, Καστοριάς, Πέλλας, Σερρών και Δράμας, ενώ στις παραμεθόριες περιοχές ανήκουν και ορισμένες περιοχές των νομών Θεσπρωτίας, Κέρκυρας και Ιωαννίνων.

Αισιοδοξία της Alpha Bank για την ανεργία

Η κατάσταση στην αγορά εργασίας αναμένεται να βελτιωθεί σταδιακά από τα μέσα του 2011, μετά την μεγαλύτερη ευελιξία που εισάγει η πρόσφατη μεταρρύθμιση της αγοράς εργασίας, η οποία αναμένεται να διευκολύνει τις προσλήψεις κυρίως νέων εργαζομένων, εκτιμούν οι αναλυτές της Alpha Bank.

Σε κάθε περίπτωση, δεν υπάρχουν ενδείξεις για αύξηση της ανεργίας σε επίπεδα άνω των 760 χιλ. ατόμων το 2011, ενώ σταδιακή πτώση της ανεργίας αναμένεται από τις αρχές του 2012, εκτιμούν οι αναλυτές της τράπεζας.

Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΑΕΔ οι εγγεγραμμένοι άνεργοι διαμορφώθηκαν σε 692,5 χιλ. τον Φεβρουάριο του 2011, από 689,6 χιλ. τον Ιανουάριο του 2011, 653,6 τον Δεκέμβριο του 2010 και 620,3 χιλ. τον Φεβρουάριο του 2010.

Σημειώθηκε επομένως μικρή μόνο αύξηση των εγγεγραμμένων ανέργων κατά 0,42% σε μηνιαία βάση (+2,9 χιλ.) τον Φεβρουάριο του 2011, από +4,2% τον Δεκέμβριο του 2010 και +3% τον Νοέμβριο του 2010. Τα στοιχεία αυτά του ΟΑΕΔ δείχνουν τάσεις σταθεροποίησης της ανεργίας και δεν δικαιολογούν τις υπάρχουσες εκτιμήσεις για αύξηση της ανεργίας σε άνω του 1 εκατ. ατόμων το 2011, εκτιμούν οι αναλυτές της τράπεζας.

Κως: Στο έλεος των κλεφτών ΟΤΕ και ΔΕΗ

«Παρέλαση» κάνουν καθημερινά στο τμήμα Ασφαλείας της Κω οι εκπρόσωποι της ΔΕΗ και του ΟΤΕ στο νησί, ζητώντας την βοήθεια των αστυνομικών για να αντιμετωπίσουν τα αλλεπάλληλα κρούσματα κλοπής σε βάρος των εγκαταστάσεών τους από τις συμμορίες που έχουν στο στόχαστρό του τα καλώδια χαλκού!

Όλα δείχνουν ότι στο νησί δρα μια συμμορία, η οποία έχει… πρόγραμμα στον τρόπο με τον οποίο χτυπά! Είναι χαρακτηριστικό ότι παρακολουθούν τον στόχο τους και χτυπούν πάντα στα διαστήματα που είναι σίγουροι ότι δεν θα υπάρχει κάποιος υπάλληλος μέσα. Κάπως έτσι, διέρρηξαν μεταξύ 26 και 28 Μαρτίου μια υπαίθρια αποθήκη της ΔΕΗ αφού πρώτα παραβίασαν την περίφραξη και έκλεψαν καλώδια χαλκού μήκους 120 μέτρων και αξίας 2.500 ευρώ.

Αμέσως μετά, στο διάστημα από 28 ως 29 Μαρτίου, ήρθε η σειρά του ΟΤΕ να μπει στο «μάτι» των άγνωστων δραστών, που διέρρηξαν την αποθήκη υλικού του Οργανισμού στο Πυλί της Κω και άρπαξαν και από εκεί καλώδια χαλκού μήκους 200 μέτρων αξίας 2.600 ευρώ!

Φυσικά, οι κλοπές αυτές δεν ήταν οι πρώτες αλλά ακολούθησαν μια σειρά άλλων, που έχουν στοιχίσει πολλές χιλιάδες ευρώ στο δημόσιο. Και, μάλλον, δεν θα είναι ούτε οι τελευταίες!

Βροχές σε όλη τη χώρα το Σαββατοκύριακο

Τοπικές βροχές θα σημειωθούν στα ανατολικά και νότια, ενώ σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί, τοπικά 8 μποφόρ στο Αιγαίο.

Νεφώσεις και τοπικές βροχές θα σημειωθούν στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι - βορειοανατολικοί 5 με 7 και πρόσκαιρα στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις που θα αυξηθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 και από το απόγευμα νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις που θα αυξηθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και στα ορεινά ενδέχεται να βρέξει πρόσκαιρα. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ασθενείς. στα ανατολικά ανατολικοί - βορειοανατολικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα 7 μποφόρ με εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις που θα αυξηθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και θα σημειωθούν παροδικές βροχές στη δυτική Πελοπόννησο και πιθανώς και στα υπόλοιπα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο θα σημειωθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι - βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά και νότια πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές, πιθανώς και σποραδικές καταιγίδες. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι - βορειοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες που βαθμιαία θα περιοριστούν στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια βορειοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ. Στα νότια θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και από το βράδυ βορειοδυτικοί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή στα νησιά του Βόρειου Αιγαίου, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές. Στα νοτιοανατολικά θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες από το μεσημέρι, ωστόσο αναμένεται σταδιακή βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και κυρίως στα ορεινά θα σημειωθούν πρόσκαιρες τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί - βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο.

Ελβετία: Έκλεψαν διαμάντια αξίας εκατομμύριων δολαρίων

Κλέφτες άρπαξαν τέσσερα διαμάντια αξίας εκατομμυρίων δολαρίων από έκθεση κοσμημάτων και ρολογιών στη βορειοδυτική ελβετική πόλη Basel, ανακοίνωσε η ελβετική εισαγγελία, σύμφωνα με το AP.

Κάποιοι από τους κλέφτες απασχόλησαν τον φύλακα του περιπτέρου με τα διαμάντια, ενώ οι υπόλοιποι άρπαξαν τα κοσμήματα από το γυάλινο πλαίσιό τους και στη συνέχεια δραπέτευσαν, δήλωσε εκπρόσωπος της εισαγγελίας.

Οι διοργανωτές της ετήσιας Διεθνούς Έκθεσης στη Basel έκλεισαν την έξοδο αμέσως μετά τη ληστεία, αλλά δεν κατάφεραν να πιάσουν τους κλέφτες.

Παπακωνσταντίνου: Δεν υπάρχει περίπτωση αναδιάρθρωσης του χρέους

Κάθε ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του δημοσίου χρέους απέκλεισε χθες ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, στο πλαίσιο συνεδρίου στο Τσερνόμπιο της Β. Ιταλίας. «Δεν είμαι ο μόνος που απορρίπτει την ιδέα αυτή», τόνισε ο υπουργός σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο Bloomberg.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου παραδέχτηκε ότι υφίσταται κάποια υστέρηση στην είσπραξη των φορολογικών εσόδων κατά το πρώτο δίμηνο του 2011, ωστόσο σημείωσε ότι η μείωση του ελλείμματος είναι μεγαλύτερη από το στόχο. «Οποιαδήποτε ενδεχόμενη δημοσιονομική απόκλιση», πρόσθεσε,» θα απαιτήσει περαιτέρω μείωση των δημόσιων δαπανών, ενώ ανέφερε ότι η Ελλάδα θα παρουσιάσει τα τελικά στοιχεία για το έλλειμμα στο τέλος του μήνα».

Ο υπουργός είπε ότι εξακολουθεί να εκτιμά ότι το ΑΕΠ θα μειωθεί φέτος κατά 3%, αλλά σημείωσε ότι υπάρχει κάποιο ενδεχόμενο η μείωση να είναι μικρότερη, χάρη στην ταχεία αύξηση των εξαγωγών. «Γνωρίζουμε ότι η ύφεση ήταν πέρυσι βαθύτερη από αυτή που νομίζαμε», πρόσθεσε.

Ελληνικές κουτσομούρες, made in... Turkey!!!

Παράνομο κύκλωμα εισαγωγής και διάθεσης κουτσομούρας και άλλων «μικρών» ψαριών από την Τουρκία κατά παράβαση του Ευρωπαϊκού Κανονισμού 1967/2006 που απαγορεύει την αλίευση και εμπορία μικρών ψαριών, εντοπίστηκε στην Ιχθυόσκαλα Καβάλας, σύμφωνα με πληροφορίες της «ΝΕ», μετά από ελέγχους που πραγματοποίησε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας, αξιοποιώντας πληροφορίες που είχε το τελευταίο διάστημα.

Επίσημη ενημέρωση ακόμη από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας δεν υπάρχει, όμως οι πληροφορίες της «ΝΕ» είναι αδιάσειστες και αδιαμφισβήτητες και αποδεικνύουν ότι το σύστημα ελέγχου των ψαριών «πάσχει» από κάθε άποψη. Είναι γεγονός ότι στο τελωνείο των Κήπων έλεγχοι δε γίνονται εξαιτίας της έλλειψης υγειονομικών και λιμενικών αρχών, γιατί στην περίπτωση που οι έλεγχοι γίνονταν εξονυχιστικά, τα ψάρια δε θα κατέληγαν στην Ιχθυόσκαλα Καβάλας και από εκεί στους πάγκους των ιχθυοπωλείων και το τραπέζι των καταναλωτών.

Το σύστημα ελέγχου όμως είναι προβληματικό και στην Ιχθυόσκαλα Καβάλας, εκεί όπου η απουσία του Νομοκτηνιάτρου είναι αισθητή, κυρίως κατά τις πρώτες πρωινές ώρες οπότε γίνεται η παραλαβή των ψαριών. Δεν είναι τυχαίο ότι και οι δύο έλεγχοι έγιναν τα ξημερώματα. Ο πρώτος έλεγχος έγινε στις 18.02.2011, στις 03:30, και η ποσότητα κουτσομούρας τουρκικής προέλευσης που εντοπίστηκε ήταν μικρή, αφού βρέθηκαν μόνον 32 κιλά. Στον δεύτερο έλεγχο όμως που έγινε στις 28.03, εντοπίστηκε μεγάλη ποσότητα παράνομων αλιευμάτων και συγκεκριμένα 126 συσκευασίες από φελιζόλ που περιείχαν 765 κιλά κουτσομούρας!

Και στις δύο περιπτώσεις τα αλιεύματα κατασχέθηκαν, ενώ εμπλέκονται Έλληνες και Τούρκοι. Οι Έλληνες εμπλεκόμενοι δραστηριοποιούνται στην Ιχθυόσκαλα Καβάλας, ενώ οι Τούρκοι είναι εισαγωγείς ψαριών. Οι έλεγχοι συνεχίζονται και αναμένουμε την επίσημη ενημέρωση από το λιμεναρχείο Καβάλας αλλά και τη θέση που θα πάρει για το θέμα η Διεύθυνση της Ιχθυόσκαλας.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More