Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Συνελήφθη και ο τρίτος δράστης του μακελειού στον Ρέντη

Συνελήφθη στην περιοχή των Αχαρνών - Ο τέταρτος μάλλον έχει διαφύγει στο εξωτερικό

Εξάστερος ο Παναθηναϊκός - Νίκησε τη Μακάμπι στον τελικό

Στην κορυφή της Ευρώπης οι “πράσινοι” για έκτη φορά - Επικράτησε της Μακάμπι στον τελικό της Βαρκελώνης με 78-70 - MVP ο Διαμαντίδης - Εξαιρετικοί οι Σάτο, Μπατίστ. Δάκρυσε ο Ομπράντοβιτς

Αμερικανοί κομάντος σκότωσαν τον Μπιν Λάντεν

Ο επικεφαλής της Αλ Κάιντα, νούμερο ένα καταζητούμενος σε όλο τον κόσμο και φερόμενος ως ο ιθύνων νους των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου στις Η.Π.Α., Οσάμα Μπιν Λάντεν, είναι νεκρός.

Σάββατο 7 Μαΐου 2011

Στην ασφάλεια δύο άτομα για τoν εμπρησμό της Marfin

Προσήλθαν σήμερα στην κρατική ασφάλεια οι δύο από τους τέσσερις προσαχθέντες την περασμένη εβδομάδα για την υπόθεση του εμπρησμού στο υποκατάστημα της MARFIN όπου έχασαν τη ζωή τους τρία άτομα πέρυσι στις 5 Μαΐου.

Πρόκειται για αυτούς που είχαν πάρει προθεσμία προκειμένου να δώσουν ανωμοτί καταθέσεις. Απο αυτούς όμως μόνο ο ένας έδωσε τελικά σήμερα Σάββατο ενώ ο δεύτερος πήρε αντίγραφο της δικογραφίας μαζί με το δικηγόρο του προκειμένου να τη μελετήσουν και θα επανέλθει για την ανωμοτί κατάθεση σε πέντε μέρες.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή πήγαν στην κρατική ασφάλεια με τους δικηγόρους τους οι άλλοι δύο εκ των οποίων ο ένας έδωσε ανωμοτί κατάθεση ενώ ο δεύτερος πήρε προθεσμία για την Κυριακή.

Στο Ecofin του Μαΐου οι προτάσεις για επιμήκυνση χρέους και Μνημονίου

Στο Εcofin του Μαΐου, που θα γίνει σε λίγες ημέρες στις Βρυξέλλες, θα συζητηθούν και επίσημα οι προτάσεις των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, έτσι όπως διαμορφώθηκαν για το ελληνικό πρόβλημα το βράδυ της Παρασκευής στο Λουξεμβούργο.

Αν και από την πλευρά του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών τηρείται σιγή ιχθύος -ο κ. Παπακωνσταντίνου βρίσκεται ήδη στην Αθήνα-, εν τούτοις φαίνεται ότι το βράδυ της Παρασκευής έξι υπουργοί της Ευρωζωνης (μεταξύ αυτών ο Γερμανός υπουργός κ. Σόιμπλε, η Γαλλίδα κα. Λαγκάρντ, ο Ιταλος κ. Τρεμόντι κ.ά.) συζήτησαν με τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου την επιμήκυνση του ελληνικού χρέους και ταυτόχρονα την επιμήκυνση του Μνημονίου, ώστε να επιτευχθεί η μείωση του ελλείμματος στο 1% του ΑΕΠ δύο έως τέσσερα χρόνια αργότερα και όχι το 2015, όπως ήταν ο αρχικός σχεδιασμός.

Η πρόταση της Γερμανίας αφορούσε στην επιμήκυνση για τα ελληνικά ομόλογα που λήγουν το 2012 και το 2013. Δηλαδή, ένα ποσό τουλάχιστον 68 δισ. ευρώ, που έχουν συνολικά στην κατοχή τους ελληνικές και ξένες τράπεζες, ασφαλιστικά Ταμεία και ιδιώτες επενδυτές και λήγουν τον επόμενο χρόνο.

Το υπόλοιπο ποσό, καθώς και τα προβλεπόμενα ελλείμματα του 2012 και του 2013, θα καλυφθούν από τις τελευταίες δόσεις του δανείου των 110 δισ. ευρώ από την Tρόικα -άλλες πηγές κάνουν λόγο μόνο για το 2012. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η επιμήκυνση θα γίνει σε εθελοντική βάση, δηλαδή
θα συμμετάσχουν στην προτεινόμενη συμφωνία μόνο όσοι από τους κατόχους ομολόγων το επιθυμούν.

Πηγές που βρίσκονται κοντά στη διαδικασία έλεγαν ότι οι νομικοί που υποστηρίζουν την κυβέρνηση, θεωρούν ότι μια εθελοντική επιμήκυνση δεν
θεωρείται πιστωτικό γεγονός (credit event) και συνεπώς δεν ενεργοποιούνται τα ασφάλιστρα έναντι πιστωτικού κινδύνου (CDS). Σύμφωνα με το ίδιο σενάριο, η συμφωνία θα προβλέπει, εκτός από την επιμήκυνση, μια περίοδο χάριτος, δηλαδή τη μη καταβολή τόκων για τα συγκεκριμένα ομόλογα για δύο χρόνια και ως αντάλλαγμα οι ομολογιούχοι θα πάρουν ένα καλύτερο επιτόκιο.

Πρακτικά, με την κίνηση αυτή οι Ευρωπαίοι αναγνωρίζουν ότι η εγχώρια οικονομία αδυνατεί να προσαρμοστεί στους σκληρούς όρους του μνημονίου που υπεγράφη πέρυσι το Μάιο μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης, της ΕΕ και του ΔΝΤ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το 2010. Ενώ το ελληνικό υπουργείο Oικονομικών και ο Γιώργος Παπακωνσταντινου πίστευαν ότι το έλλειμμα είχε οριστικοποιηθεί πέριξ του 9,5%, εν τούτοις διαπιστώθηκε στη συνέχεια ότι ήταν υψηλότερο του 10,4%, με αποτέλεσμα να απαιτούνται επιπλέον μέτρα για το 2011, της τάξης των δύο δισ. ευρώ, για να μειωθεί.

Με δεδομένο ότι και τα έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού ήδη στους πρώτους μήνες του 2011 παρουσιάζουν σημαντική υστέρηση, της τάξης του 1,3 δισ. ευρώ, συνάγεται το συμπέρασμα ότι μόνο για το 2011 θα χρειαστούν επιπλέον μέτρα μεταξύ 3 και 4,5 δισ. ευρώ.

Τονίζεται ότι το 2012 οι δανειακές ανάγκες αγγίζουν τα 32 δισ. ευρώ, ενώ τα δάνεια της Τρόικας είναι 20 δισ. ευρώ. Αυτό έγινε, καθώς το Μάιο του 2010 υπήρχε η εκτίμηση ότι τα υπόλοιπα χρήματα του 2012 η Ελλάδα θα τα δανειζόταν από τις διεθνείς αγορές, κάτι που αυτήν τη στιγμή όμως φαντάζει αδύνατον.

Έτσι, όπως διαφαίνεται, το νέο δάνειο θα καλύψει μέρος των δανειακών αναγκών των 12 δισ. του 2012, τα 36 δισ. του 2013, τα 48 δισ. του 2014, τα 28 δισ. του 2015, τα 16 δισ. του 2016 και τα 24 δισ. ευρώ του 2017. Για τη μείωση του χρέους θα χρησιμοποιηθούν και τα έσοδα από το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων και αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας, ύψους 50 δισ. ευρώ.

Συλλήψεις για όπλα και ναρκωτικά στη Θεσσαλονίκη

Είκοσι επτάμισι κιλά χασίς, δύο πυροβόλα όπλα τύπου Καλάσνικοφ, χρηματικά ποσά, δύο γεμιστήρες και μια ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας βρέθηκαν στην κατοχή μιας 48χρονης και ενός 39χρονου.

Οι δύο τους συνελήφθησαν, μετά από οργανωμένη επιχείρηση αστυνομικών της υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης.

Κατά την έρευνα που έγινε βρέθηκαν επίσης πλαστά έγγραφα ενώ κατασχέθηκε ένα ΙΧ αυτοκίνητο, το οποίο οι συλληφθέντες χρησιμοποιούσαν για να κρύβουν και να μεταφέρουν τα ναρκωτικά.

Στην Ξάνθη δύο ακόμη άτομα, ένας άνδρας 27 ετών και μια γυναίκα 29, συνελήφθησαν για κατοχή μικρών ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών.

Eπίθεση με μολότοφ σε σπίτι μεταναστών στην Πάτρα

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα άγνωστοι έβαλαν στόχο ένα εγκαταλειμμένο σπίτι στο οποίο είχαν βρει καταφύγιο τέσσερις άστεγοι Ρουμάνοι.

Οι άγνωστοι πέταξαν στην είσοδο του σπιτιού, δύο αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς -μολότοφ- και διέφυγαν.

Από τις μολότοφ προκλήθηκε φωτιά μικρής έκτασης,η οποία κατασβέστηκε άμεσα.

Σύμφωνα με την αστυνομία δεν προκλήθηκαν τραυματισμοί και ζημιές.

Το περιστατικό ερευνά η Ασφάλεια Πατρών.

Χάντμπολ: Πρωταθλήτρια η ΑΕΚ!!!

Πρωταθλήτρια Ελλάδος για πρώτη φορά στην ιστορία της είναι η ομάδα χάντμπολ της ΑΕΚ!

Παρόλο που ένα πεντάλεπτο πριν από την λήξη έχανε με τρία γκολ διαφορά και παίζοντας χωρίς τερματοφύλακα στην τελευταία επίθεση (!), η Ένωση -με γκολ του Μπακαούκα σχεδόν σε νεκρό χρόνο- έκλεψε τη νίκη (22-23) και τον τίτλο από τον ΠΑΟΚ!

Η ΑΕΚ ανέτρεψε την εις βάρος της κατάσταση σε ένα ματς με συγκλονιστικό φινάλε αφού πέντε λεπτά πριν το τέλος του αγώνα βρισκόταν πίσω στο σκορ με 22-19 και όλα έδειχναν πως ο τίτλος θα βαφτεί ασπρόμαυρος! Η ομάδα του Γιάννη Αρβανίτη βρήκε το σθένος να «γυρίσει» το παιχνίδι με 2 γκολ του Μπακαούκα και ένα του Τσαούση ισοφαρίζοντας τον ΠΑΟΚ.

Η απίστευτη ανατροπή ολοκληρώθηκε λίγο πριν την λήξη όταν και ο Χριστόφορος Μπακαούκας σκόραρε και έδωσε το έναυσμα για τρελά πανηγύρια για τους παίκτες της ΑΕΚ που «πάγωσαν» το κλειστό της Μίκρας.

Ο ΠΑΟΚ αν και ήταν καλύτερος, συγκεκριμένα στο δεύτερο μέρος, δεν κατάφερε να διατηρήσει το προβάδισμα του. Ο Μπακαούκας, ο Καφφάτος και ο Μάνιτς είχαν καταπληκτική απόδοση σε ένα γήπεδο που ήταν γεμάτο από οπαδούς του «Δικεφάλου του Βορρά» που είχαν δημιουργήσει στο γήπεδο εξαιρετική ατμόσφαιρα.

Για την ΑΕΚ, οι πρωταθλητές του Γιάννη Αρβανίτη ήταν οι Καφφάτος, Μπακαούκας, Μεγαλοοικονόμου, Γεωργιάδης, Μάνιτς, Βακάλης, Κουλούρης, Παπαδόπουλος, Κόντης, Σύγγαρης, Ασαρίδης, Τσαούσης, Τούτσης και Πάρχανιουκ.

Παρουσία του προέδρου της ομοσπονδίας, Σίμου Λαζαρίδη έγινε η απονομή του πρωταθλήματος στην ΑΕΚ αφού πρώτα χρειάστηκε να εκκενωθεί το γήπεδο από τους φίλους του ΠΑΟΚ. Χαρακτηριστικό ήταν πως κατά την απονομή του τροπαίου οι παίκτες του Δικεφάλου του Βορρά χειροκροτούσαν τους Πρωταθλητές Ελλάδος.


Τα δεκάλεπτα: 4-6, 8-12, 12-14 (ημχ), 16-16, 20-19, 22-23

ΠΑΟΚ (Στέλιος Σεϊρεκίδης): Κόμινεκ, Μισυρλής 2, Παλάσκας 3, Γουργούμης, Σαουλίδης 2, Κοκκώνης 5, Αποστολίδης 2, Πετρίδης 1, Ιωαννίδης, Ναουμίδης, Τσακίρης 1, Καράγγελος, Σεβαστίδης 4, Μαραγκός 2

ΑΕΚ (Γιάννης Αρβανίτης): Καφφάτος, Μπακαούκας 8, Μεγαλοοικονόμου, Γεωργιάδης 1, Μάνιτς 7, Βακάλης 1, Κουλούρης, Παπαδόπουλος 1, Κόντης, Σύγγαρης, Ασαρίδης 1, Τσαούσης 1, Τούτσης, Πάρκχανιουκ 3

Αστυνομικός μπλεγμένος στο μακελειό του Ρέντη

Μια καινούργια εξέλιξη έρχεται να προστεθεί στην έρευνα της Ασφάλειας γύρω από τα άτομα που φέρονται να συγκαταλέγονται μεταξύ των στελεχών της συμμορίας, που προκάλεσε το αδιανόητο για όλους μας μακελειό στο Ρέντη.

Πιο συγκεκριμένα, σήμερα το πρωί, συνελήφθη στο σπίτι του στην περιοχή του Πόρτο Ράφτη, απότακτος αστυνομικός, ο οποίος εμπλέκεται στο μακελειό του Ρέντη.

Συμφωνά με πληροφορίες, ο συλληφθείς συμμετείχε σε ομάδα που έκλεβε αυτοκίνητα, μέλη της οποίας φέρονται να είχαν προμηθεύσει με αυτοκίνητα την οργάνωση, που προκάλεσε το μακελειό με θύματα τους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ.

Συνολικά ως εμπλεκόμενοι στις κλοπές αυτοκινήτων συνελήφθησαν εννέα άτομα, τα οποία είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα.

Οι δράστες επέλεγαν τους στόχους και στη συνέχεια άλλοι εισέβαλλαν για να κλέψουν ή να ληστέψουν ακινητοποιώντας με όπλα φύλακες και υπαλλήλους, ενώ άλλοι εκτελούσαν χρέη τσιλιαδόρων και στη συνέχεια πωλούσαν ή προωθούσαν σε άλλους κακοποιούς τα αυτοκίνητα και εργαλεία που έκλεβαν.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, προκύπτει ότι έχουν διαπράξει συνολικά 16 ληστείες και κλοπές, μεταξύ των οποίων και αυτή στη μάντρα αυτοκινήτων στη Νέα Ερυθραία στις 17 Ιανουαρίου, από όπου είχαν κλέψει 9 Volvo, το ένα από τα οποία οι δύο από τους δράστες, Αλβανοί, είχαν δώσει στη συμμορία που ενεπλάκη στο μακελειό του Ρέντη.

Για το λόγο αυτό, οι συγκεκριμένοι παραπέμφθηκαν μαζί με τους άλλους συλληφθέντες και για συνέργεια στην αιματηρή συμπλοκή.

Συνολικά είχαν αρπάξει 47 ΙΧ αυτοκίνητα, από επτά αντιπροσωπείες ή εταιρίες ενοικιάσεως και φύλαξης αυτοκινήτων.

Στην κατοχή των συλληφθέντων, σε διάφορα κρησφύγετα και αποθήκες που διατηρούσαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 7 πιστόλια, δύο κυνηγετικά τουφέκια, 180 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, μεγάλος αριθμός ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών που είχαν κλέψει, μικροποσότητες ινδικής κάνναβης, πλήθος πλαστών ταυτοτήτων και άλλων εγγράφων, 40 κινητά τηλέφωνα, 2.500 ευρώ και διάφορα καλλυντικά, φάρμακα, παραφαρμακευτικά είδη, κλειδιά αυτοκινήτων, εργαλεία και πολλά αντικείμενα που προέρχονταν από κλοπές.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στον εισαγγελέα, ενώ η έρευνα συνεχίζεται για να διαπιστωθεί αν ενέχονται και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Όπως όλα δείχνουν, οι έρευνες δεν θα σταματήσουν αν δεν πέσει φως και στην πιο σκοτεινή πλευρά αυτής της ιστορίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αναζητούν τους άλλους δύο και τον γιατρό
Απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες για το μακελειό στον Ρέντη
Έπιασαν δύο από τους δράστες του μακελειού στον Ρέντη - Στο εξωτερικό οι άλλοι δύο
4 άτομα ανακρίνονται για το μακελειό στο Ρέντη

Βγήκαν τα καλάσνικοφ από χούλιγκανς στην Κόρινθο!

Λίγο έλειψε να στοιχίσει δύο ανθρώπινες ζωές το προγραμματισμένο «ραντεβού θανάτου» που έστησαν οργανωμένοι χούλιγκαν του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού στην Κόρινθο, μετά τη νίκη των «πράσινων» επί της Σιένα στη Βαρκελώνη και την πρόκρισή τους στον τελικό του final 4 της Ευρωλίγκας!

Η συνάντηση των φανατικών οπαδών κλείστηκε τηλεφωνικά στην περιοχή της Μπαθαρίστρας, όπου έφτασαν επτά από τη μια πλευρά και τρεις από την άλλη, που όμως ήταν οπλισμένοι με… καλάσνικοφ! Με αυτό «γάζωσαν» τους αντιπάλους τους και τραυμάτισαν έναν 28χρονο στον αριστερό μηρό και έναν 27χρονο στο δεξί πόδι!

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Κορίνθου, όπου νοσηλεύονται εκτός κινδύνου, ενώ οι δράστες έσπευσαν να εξαφανιστούν και αναζητούνται.

Στον τόπο της επίθεσης οι αστυνομικοί βρήκαν 12 κάλυκες διαμετρήματος των 7,62 χιλιοστών, που προέρχονται από πυροβόλο όπλο τύπου καλάσνικοφ και εστάλησαν για εξέταση στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ αυτών που αναζητούνται για την αιματηρή συμπλοκή, είναι ένας 22χρονος γιος αστυνομικού, ο οποίος φέρεται να έκλεισε το «ραντεβού θανάτου», όμως δεν έχει διευκρινιστεί αν πήγε και ο ίδιος.

Καταγγελίες για το Ταμείο Ασφάλισης Υπαλλήλων Τραπεζών και Επιχειρήσεων Kοινής Ωφέλειας (Τ.Α.Υ.Τ.Ε.Κ.Ω.)

Σύμφωνα με στελέχη του Υπουργείου Εργασίας το μέγεθος της ζημίας την οποία έχει υποστεί το ελληνικό δημόσιο δεν είναι εύκολο να εκτιμηθεί και καταβάλλεται προσπάθεια να υπάρξει μια πρώτη εκτίμηση κατά τις επόμενες ημέρες.

Καταγγελίες για σοβαρές διοικητικές παραβάσεις και παραβάσεις της νομοθεσίας, οι οποίες έχουν προξενήσει μεγάλη οικονομική ζημία στο δημόσιο περιέχονται στο φάκελο τον οποίο παρέδωσε σήμερα σχετικά με το Ταμείο Ασφάλισης Υπαλλήλων Τραπεζών και Επιχειρήσεων Kοινής Ωφέλειας (Τ.Α.Υ.Τ.Ε.Κ.Ω.) στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών, κ. Ελένη Ράικου, η Γενική Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κ. Αθηνά Δρέττα.

Στο φάκελο που παραδόθηκε κατ΄ εντολή του Αναπληρωτή Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Γιώργου Κουτρουμάνη η κ. Δρέττα, περιλαμβάνονται πορίσματα και εκθέσεις που αφορούν συνολικά σε υποθέσεις κακοδιαχείρισης του ασφαλιστικού ταμείου Τ.Α.Υ.Τ.Ε.Κ.Ω.

Συγκεκριμένα, διαπιστώνονται παραβάσεις των κείμενων διατάξεων. που αφορούν στη χορήγηση συντάξεων σε ασφαλισμένους του Τ.Α.Π. Δ.Ε.Η. που ζημίωσαν το Ταμείο, Το Δ.Σ του ΟΑΠ - Δ.Ε.Η εγκαλείται ότι, δημιούργησε μεγάλη οικονομική ζημία στο Ταμείο, διότι χωρίς να έχει την αρμοδιότητα κατέληξε σε λανθασμένη ερμηνεία του Νόμου 2084/92, με αποτέλεσμα να χορηγούνται ποσά συντάξεων μεγαλύτερα των νομίμων προβλεπόμενων, όχι μόνο από το 1995 και μεταγενέστερα, αλλά και για όσες χορηγήθηκαν από το 1992 έως το 1995, με την ύπαρξη πλαφόν. Επιπλέον τα ποσά αυτά δεν αναζητήθηκαν, ως αχρεωστήτως καταβληθέντα.

Παραβάσεις που αφορούν στη σύμβαση προμηθειών φαρμάκων, μεταξύ του Τ.Α.Υ.Τ.Ε.Κ.Ω. και του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου. Παραβάσεις του Υπαλληλικού Κώδικά από το Διευθυντή Διοικητικού και τη Γραμματέα του Διοικητικού Συμβουλίου του Τ.Α.Υ.Τ.Ε.Κ.Ω.

Διαπιστώνονται επίσης παραβάσεις, που αφορούν στη μη πληρωμή Διαγνωστικών Κέντρων και Εργαστηρίων από το Τ.Ε.Α.Π.Α.Π. Δ.Ε.Η., (Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης και Πρόνοιας) και πλαστογράφηση των πρακτικών του Δ.Σ. του Ταμείου ως προς τα ποσά των τιμολογίων (αναγράφεται ποσό 97.387,85 ευρώ αντί του ορθού των 59.927,50 ευρώ), της υπογραφής του Διευθυντή επί των τιμολογίων και διαφορετική γραμματοσειρά, μεταξύ πρωτοτύπου και αντιγράφου.

Ανάθεση νομικών υποθέσεων με τρόπο που παραβαίνει το καταστατικό όπως και ο τρόπος πληρωμής τους από τον πρώην ΟΑΠ - ΔΕΗ σε εξωτερικούς συνεργάτες δικηγόρους κατά τα έτη 2005 - 2009. Ειδικότερα, δόθηκε σε δικηγόρο με απευθείας ανάθεση και χωρίς γραπτό διαγωνισμό αμοιβή 145.000 ευρώ. την οποία ζήτησε από το Ταμείο, για νομική υπόθεση που του ανατέθηκε, απαιτούσε, για την ανάθεση, να ακολουθηθεί η διαδικασία του ανοικτού διαγωνισμού και όχι της απευθείας ανάθεσης, με ιδιωτικό συμφωνητικό, όπως έγινε.

Χάθηκαν στον Τομέα Επικουρικής Ασφάλισης Πρόνοιας και Ασθένειας Προσωπικού Δ.Ε.Η., πρωτότυπα τιμολόγια της Ψυχιατρικής Κλινικής Λυράκου Α.Ε., ποσού 7.108,9 ευρώ, όπως προκύπτει από το με ημερομηνία 23/09/2009 έγγραφο του Ταμείου (Τομέας Επικουρικής Ασφάλισης Πρόνοιας και ασθένειας προσωπικού Δ.Ε.Η. - Διεύθυνση οικονομικών υπηρεσιών).

Διαπιστώνονται παραβάσεις που για τον έλεγχο οικονομικής χρήσης 2006 στο Τομέα Ασφάλισης Προσωπικού Η.Σ.Α.Π. Παραβάσεις που αφορούν στις οικονομικές χρήσεις 2003 έως και 2007 στο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Προσωπικού της Ε.Υ.Δ.Α.Π.

Παραβιάσεις της νομοθεσίας από υπάλληλο που έχει συνταξιοδοτηθεί κατά τη διαδικασία έγκρισης και πληρωμής δαπανών των φυσιοθεραπειών στο Τομέα Ασθένειας Προσωπικού Ο.Τ.Ε.

GP Τουρκίας: Poleman ο Φέτελ

Η σημερινή διαδικασία των κατατακτήριων δοκιμών ήταν απογοητευτική για τους λίγους θεατές που βρέθηκαν στις κερκίδες του Istanbul Park.

Δεν υπήρξαν εκπλήξεις ή ανατροπές και σίγουρα οι θεατές περίμεναν ως το τέλος να δουν τους αστέρες της F1 να μονομαχούν και να τα δίνουν όλα για την πρώτη θέση.
Αντ' αυτού είδαν τις δυο Red Bull να κάνουν έναν υγιεινό περίπατο που τους εξασφάλισε με άνεση το 1-2.

Έστω ότι η διαφορά επέτρεπε στο Φέτελ να εφησυχάσει ο Γουέμπερ όμως έδειξε καθαρά ότι τον ενδιέφερε περισσότερο να εξοικονομήσει ένα σετ μαλακής γόμας ελαστικών για αύριο από το να δώσει μάχη για την pole ή έστω να μην αφήσει στην τύχη τη 2η θέση.

Μια θέση που ίσως ο Ρόσμπεργκ να είχε πάρει αν έκανε κι αυτός με τη σειρά του δυο προσπάθειες στο Q3.

Πρώτο μέλημα όμως και των δυο πιλότων της Mercedes ήταν να προφυλάξουν ανέπαφο ένα σετ μαλακής γόμας για τον αγώνα.

Η αποθέωση της παρωδίας ήταν με το Μάσα και τη Ferrari ο Βραζιλιάνος έβαλε από το Q1 μαλακή γόμα με αποτέλεσμα να μην έχει καμία φρέσκια διαθέσιμη γόμα στο Q3.
Έτσι ο πιλότος της Ferrari και νικητής του συγκεκριμένου αγώνα τρεις φορές δεν μπήκε καν στον κόπο να κάνει χρονομετρημένο γύρο.

Ο Φέτελ μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ήταν όλο χαμόγελα στη συνέντευξη Τύπου: «Είμαι πολύ χαρούμενος με το αποτέλεσμα. Είχαμε προβλήματα το πρωί αλλά τα λύσαμε. Μου αρέσει η οδήγηση σ’ αυτή την πίστα βρήκα πολύ εύκολα την ισορροπία και το ρυθμό. Είχε πλάκα επειδή και εγώ και ο Μαρκ αποφασίσαμε να μην κάνουμε δεύτερο γύρο. Ήταν περίεργο συναίσθημα. Οι άλλοι βρίσκονταν στην πίστα και ξέρεις ότι μπορεί να σε κερδίσουν. Απλά βλέπεις και δεν μπορείς να αντιδράσεις. Ήταν καλό που εξοικονομήσαμε ένα σετ ελαστικών αλλά είναι κρύο συναίσθημα. Είμαι χαρούμενος».

Από την πλευρά του ο Γουέμπερ προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις γιατί δεν έκανε δεύτερη προσπάθεια για την pole: «Ο Σεμπ έκανε σπουδαία δουλειά σήμερα, πετύχαμε το απόλυτο αποτέλεσμα για την ομάδα».

Ο Γουέμπερ που περίμενε κανείς σήμερα να έχει προβάδισμα μετά την απώλεια γύρων από το Φέτελ χτες θέλησε να δείξει πνεύμα ομαδικότητας: «Πέρυσι η ατμόσφαιρα εδώ μετά τον αγώνα ήταν διαφορετική. Είχαμε μια σύγκρουση που συμβαίνει σπάνια ανάμεσα σε teammates. Τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα τώρα».

Απογοήτευση για τον Μ.Σουμάχερ που δεν κατόρθωσε στο Q3 να κινηθεί σε ανταγωνιστικό ρυθμό ο γύρος του ήταν ένα δευτερόλεπτο πιο αργός απ’ αυτόν του Ρόσμπεργκ. Οι δυο Mercedes βγήκαν μόνο μια φορά στο τέλος της διαδικασίας. Μετέπειτα στις δηλώσεις του ο επτάκις πρωταθλητής ήταν προβληματισμένος: «Δεν είμαι καθόλου χαρούμενος και είναι περίεργο ότι έχουμε τόση διαφορά. Δεν είχα την πρόσφυση που βρήκα το πρωί παρότι η πίστα ήταν καλύτερη. Όσο πιο πολύ πίεζα τόσο χειρότερο γίνονταν στο τέλος δεν είχα καθόλου πρόσφυση» κατέληξε προβληματισμένος ο 42χρονος.

Αντίθετα ο Ρόσμπεργκ ήταν ικανοποιημένος από την 3η θέση: «Είναι πραγματικά ευχάριστο να διαπιστώνεις πόση πρόοδο έχουμε κάνει. Όμως δεν είμαστε ακόμη εκεί που θέλουμε και θα συνεχίσουμε να πιέζουμε».

Ο Χάμιλτον είδε την ΜΡ4/26 να χάνει έδαφος σε σχέση με τον προηγούμενο αγώνα καθότι δεν έχει τις βελτιώσεις που αρχικά σχεδιάζονταν για την Τουρκία: «Οι Mercedes, Ferrari βελτίωσαν την απόδοσή τους και ίσως αποδειχτεί δύσκολο να περάσουμε τη Mercedes στον αγώνα γιατί έχουν υψηλή τελική ταχύτητα. Δεν έχουμε σώσει σετ με φρέσκια μαλακή γόμα αλλά είναι ερωτηματικό τι θα γίνει με τον καιρό αύριο. Σίγουρα είμαστε μέσα στο παιχνίδι και θα πιέσουμε ως το τέλος όπως κάναμε και πέρυσι».

Ο Φερνάντο Αλόνσο παρότι περιορίστηκε στην 5η θέση με τη Ferrari βρήκε θετικά από την εμφάνιση της F150: «Απέχω ακόμη πολύ από την pole position (8 δέκατα) αλλά έχουμε μειώσει τη διαφορά σε σχέση με την Κίνα. Πρέπει να συνεχίσουμε να πιέζουμε προς αυτή την κατεύθυνση ώστε να πλησιάσουμε κι άλλο. Δεν αποκλείω μια θέση στο βάθρο αύριο».

Συνολικά οι σημερινοί χρόνοι ήταν:

Θέση Οδηγός Ομάδα Χρόνος Διαφορά
1. Sebastian Vettel Red Bull-Renault 1m25.049s
2. Mark Webber Red Bull-Renault 1m25.454s + 0.405
3. Nico Rosberg Mercedes 1m25.574s + 0.525
4. Lewis Hamilton McLaren-Mercedes 1m25.595s + 0.546
5. Fernando Alonso Ferrari 1m25.851s + 0.802
6. Jenson Button McLaren-Mercedes 1m25.982s + 0.933
7. Vitaly Petrov Renault 1m26.296s + 1.247
8. Michael Schumacher Mercedes 1m26.646s + 1.597
9. Nick Heidfeld Renault 1m26.659s + 1.610
10. Felipe Massa Ferrari Δε χρονομετρήθηκε
Χρόνος εισόδου στο Q3: 1m26.740s Διαφορά με ταχύτερο Q2
11. Rubens Barrichello Williams-Cosworth 1m26.764s + 1.154
12. Adrian Sutil Force India-Mercedes 1m27.027s + 1.417
13. Paul di Resta Force India-Mercedes 1m27.145s + 1.535
14. Pastor Maldonado Williams-Cosworth 1m27.236s + 1.626
15. Sergio Perez Sauber-Ferrari 1m27.244s + 1.634
16. Sebastien Buemi Toro Rosso-Ferrari 1m27.255s + 1.645
17. Jaime Alguersuari Toro Rosso-Ferrari 1m27.572s + 1.962
Χρόνος εισόδου στο Q2: 1m28.321s Διαφορά με ταχύτερο Q1
18. Heikki Kovalainen Lotus-Renault 1m28.780s + 1.767
19. Jarno Trulli Lotus-Renault 1m31.119s + 4.106
20. Jerome D'Ambrosio Virgin-Cosworth 1m30.445s + 3.432
21. Tonio Liuzzi HRT-Cosworth 1m30.692s + 3.679
22. Timo Glock Virgin-Cosworth 1m30.813s + 3.800
23. Narain Karthikeyan HRT-Cosworth 1m31.564s + 4.551
24. Kamui Kobayashi Sauber-Ferrari Δε χρονομετρήθηκε

Θέλουν και ταξιδάκι αναψυχής οι λαθρομετανάστες του Υπατία!!!

Με το διευθυντή του γραφείου του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Κυριάκο Αμοιρίδη συναντήθηκαν σήμερα εκπρόσωποι των πρώην απεργών πείνας της «Υπατίας» καθώς και τον υπασπιστή του, ταξίαρχο Νικόλαο Μάρκου, στο υπουργείο.

Στη συνάντηση, οι πρώην απεργοί πείνας συζήτησαν τη δυνατότητα πραγματοποίησης ταξιδιού στη χώρα τους, το θέμα παροχής δικαιώματος επαγγελματικής απασχόλησης, όπως και τη δυνατότητα να εργάζονται, ως μισθωτοί, σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας, για το διάστημα που θα τελούν σε αναστολή απομάκρυνσης, βάσει και της κοινοτικής οδηγίας για τις επιστροφές των παράνομων μεταναστών.

Οι εκπρόσωποι του υπουργείου τόνισαν πως ο υπουργός έχει ενσκήψει πάνω από το ζήτημά τους για το θέμα των ταξιδίων, ενώ για το θέμα της αιτούμενης επιστροφής, δήλωσαν πως το υπουργείο δεν είναι άμεσα αρμόδιο και πως συνυπογράφει το Προεδρικό Διάταγμα, που προετοιμάζουν τα υπουργεία Εσωτερικών και Εργασίας.

Αναζητούν τους άλλους δύο και τον γιατρό

Μπορεί ο 36χρονος που πάτησε την σκανδάλη του καλάσνικοφ και ο 28χρονος συνεργός του να βρίσκονται στα χέρια της Αστυνομίας, ωστόσο oι έρευνες των αρχών επικεντρώνονται στην αναζήτηση του γιατρού που περιέθαλψε τον τραυματία αμέσως μετά την δολοφονία των δυο αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ, αλλά και στον εντοπισμό των δυο άλλων δραστών που επέβαιναν στο κλεμμένο VOLVO…

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι παραπάνω δράστες είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση, με σκοπό τη διάπραξη ληστειών. Στην εγκληματική οργάνωση συμμετείχαν, επίσης, δύο ημεδαποί, ηλικίας τριάντα ενός ετών και οι δύο, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν, διότι έλαβαν μέρος στη ληστεία του περιπτέρου ως βοηθητικά μέλη (τσιλιαδόροι).

Μετά τη δολοφονική επίθεση, ο ένας από αυτούς παρέλαβε τους δύο δράστες από κοντινό σημείο της περιοχής, βοηθώντας στη διαφυγή τους.

Στην ίδια εγκληματική οργάνωση συμμετείχαν και δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας τριάντα ενός ετών και οι δύο, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν, διότι προμήθευαν την οργάνωση με κλεμμένα αυτοκίνητα. Επίσης, από τους προσαχθέντες, συνελήφθησαν πέντε ακόμα άτομα, ημεδαποί και αλλοδαποί, για παραβάσεις του Νόμου περί όπλων και ναρκωτικών

Ποιος είναι ο δολοφόνος

Όταν το απόγευμα της 1ης Μαρτίου, ο 36χρονος ομογενής από τη Ρωσία, τράβηξε χειρόφρενο στο κλεμμένο Volvo, άνοιξε το παράθυρο και πάτησε τη σκανδάλη για να σπείρει το θάνατο στου Ρέντη, μπήκε αμέσως στην κορυφή της κόκκινης λίστας των αστυνομικών.

Ο σκληρός άνδρας με το ξυρισμένο κεφάλι και τα σκληρά χαρακτηριστικά και τις 65 ημέρες που ήταν καταζητούμενος σαν να μη συμβαίνει τίποτα, συνήθιζε να κυκλοφορεί με την πανάκριβη BMW στα μπαράκια του Μενιδίου, ενώ παράλληλα αναζητούσε πλαστογράφο για να εκδώσει τα έγγραφα που θα τον βοηθούσαν να «πετάξει» στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς ο «Γιάννης» (αυτό είναι το ελληνοποιημένο όνομα του) γεννήθηκε στην παγωμένη Ρωσία και έφθασε στη χώρα μας πριν από τουλάχιστον μία δεκαετία. Ποτέ δεν δούλεψε γιατί συνήθιζε να βγάζει λεφτά από ημιπαράνομες και βρώμικες δουλειές της νύχτας.

Ο δεύτερος που σύμφωνα με την Αστυνομία φέρεται να συμμετείχε στην άγρια δολοφονία των δύο αστυνομικών είναι ένας 28χρονος που έμενε με την οικογένεια του στο Πέραμα. Και αυτός γεννήθηκε και μεγάλωσε στη μακρινή Ρωσία, όμως υπόκυψε στις πιέσεις των αστυνομικών και τους έδωσε τον 36χρονο ομοεθνή του ως τον άνθρωπο που σήκωσε το καλάζνικοφ και «πήρε» τη ζωή των νεαρών αστυνομικών στου Ρέντη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
4 άτομα ανακρίνονται για το μακελειό στο Ρέντη
Έπιασαν δύο από τους δράστες του μακελειού στον Ρέντη - Στο εξωτερικό οι άλλοι δύο
Απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες για το μακελειό στον Ρέντη

Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στηρίζουν το περιβάλλον

Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις τηρούν τις ελάχιστες προϋποθέσεις περιβαλλοντικής συμμόρφωσης, αλλά αναγνωρίζουν την ανάγκη και επιδιώκουν τη βελτίωση των περιβαλλοντικών τους επιδόσεων, σε συνάρτηση με τη χρηματική αποτίμηση της ενεργειακής κατανάλωσης αν και η πρόθεση ή η υλοποίηση κτηριακών παρεμβάσεων (εγκατάσταση διπλών υαλοπινάκων κ.ά.) συμβαδίζει μόνο με την περίπτωση ιδιόκτητου ακινήτου.

Αυτό προκύπτει από έρευνα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας στο πλαίσιο υλοποίησης της κοινοτικής δράσης «Περιβαλλοντικού Mentoring» σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΕ).

Όπως αναφέρεται σε σχετικό ενημερωτικό έγγραφο της δρος Ελένης Σταματίου (αρχιτέκτων - μηχανικός ΕΜΠ), η μακροπρόθεσμη θεώρηση φιλικών προς το περιβάλλον λύσεων επιτρέπει στη ΜΜΕ να ελπίζει στην επιβίωσή της και να κερδίζει μια θέση στη νέα αναδυόμενη αγορά.

Σημειώνεται ότι από τα στοιχεία της ΕΕ προκύπτει ότι οι ΜΜΕ δημιουργούν το 60% της συνολικής παραγωγής αλλά και ευθύνονται και για το 70% της βιομηχανικής ρύπανσης στην Ευρώπη, καθώς οι περισσότερες, ύστερα από ελέγχους από αρμόδιους κρατικούς φορείς, έχουν ευρεθεί μη συμμορφούμενες προς εθνικούς ή κοινοτικούς περιβαλλοντικούς κανονισμούς.

Ιαπωνία: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά της πυρηνικής ενέργειας

Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα στην Ιαπωνία ζητώντας να σταματήσει η χρήση πυρηνικής ενέργειας μετά το σεισμό και το τσουνάμι της 11ης Μαρτίου που προκάλεσαν τη χειρότερη πυρηνική καταστροφή μετά το Τσερνόμπιλ.

Παρά τη βροχή χιλιάδες Ιάπωνες συγκεντρώθηκαν σε ένα πάρκο του Τόκιο κρατώντας πανό που έγραφαν: "Η πυρηνική ενέργεια είναι ξεπερασμένη" και "Θέλουμε αλλαγή ενεργειακής πολιτικής".

Δύο μήνες μετά το ατύχημα στον πυρηνικό σταθμό Φουκουσίμα Νταϊίτσι (Φουκουσίμα 1) ο ιάπωνας πρωθυπουργός Ναότο Καν ζήτησε χθες Παρασκευή να κλείσει ο πυρηνικός σταθμός της Χαμαόκα στην κεντρική Ιαπωνία λόγω των ανησυχιών που υπάρχουν ότι ένας ισχυρός σεισμός θα μπορούσε να προκαλέσει κι άλλη πυρηνική κρίση.

"Είναι χαρούμενος που βλέπω ότι ο πρωθυπουργός αποφάσισε επιτέλους να δράσει", δήλωσε ένας από τους διαδηλωτές, ο Μανάμι Ινούε 28 ετών, που είχε γράψει τη λέξη "Οχι" με κόκκινο και κίτρινο γύρω από το λαιμό του. "Ομως θέλω να ξέρω πότε ακριβώς ο πυρηνικός σταθμός θα σταματήσει να λειτουργεί".

Ένας άλλος διαδηλωτής, ο Σινζκί Ματσουσίτα 59 ετών, δήλωσε: "Αισθάνομαι αγανακτισμένος διότι κανένας πολιτικός δεν πήρε ξεκάθαρη θέση για το αν τίθεται υπέρ ή κατά της πυρηνικής ενέργειας".

Οι διοργανωτές ανέμεναν περίπου 15.000 ανθρώπους στη διαδήλωση.

Στην Ιαπωνία πριν το σεισμό λειτουργούσαν περίπου 50 πυρηνικοί σταθμοί, ενώ η πυρηνική ενέργεια προσφέρει κάτι λιγότερο από το 30% της ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας.

Εκδηλώσεις στη μνήμη του Γρ. Λαμπράκη

Πορεία Eιρήνης στην μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη, διοργανώνει η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη, 48 χρόνια μετά τη δολοφονία του αγωνιστή της Δημοκρατίας. Πρόκειται για την 28η Πορεία Ειρήνης, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 29 Μαΐου, στη γενέτειρά του, Κερασίτσα Τεγέας.

Η Επιτροπή, με ανακοίνωσή της, καλεί το λαό της Πελοποννήσου να δυναμώσει τον αγώνα ενάντια στα μονοπώλια, ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, τη σφαγή των λαών, τους υπέρογκους εξοπλισμούς, για την έξοδο της χώρας από το ΝΑΤΟ και το κλείσιμο των ξένων βάσεων, την επιστροφή όλων των Ελλήνων στρατιωτών από τις αποστολές του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, για να μην περάσει η παραχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων στο Αιγαίο, και για το δυνάμωμα της διεθνιστικής αλληλεγγύης, της κοινής δράσης με τους μετανάστες και όλους τους λαούς κατά του ιμπεριαλισμού, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων της 29ης Μαΐου περιλαμβάνει, στις 10:30 το πρωί συγκέντρωση και κεντρική ομιλία στην πλατεία Αγίου Βασιλείου στην Τρίπολη, ενώ θα ακολουθήσει η πορεία προς την Κερασίτσα, όπου θα γίνει κατάθεση στεφάνων στο άγαλμα του Λαμπράκη. Στις 2:30 θα πραγματοποιηθεί μουσική εκδήλωση-συναυλία στην παλαιά Επισκοπή Τεγέας.

Μαχαίρωσε τη γυναίκα του ενώ εκείνη κοιμόταν

Άγριο έγκλημα αποκαλύφθηκε σήμερα το πρωί στη Νέα Αγχίαλο Μαγνησίας. Σύμφωνα με πληροφορίες γυναίκα ηλικίας 44 ετών Αλβανικής υπηκοότητας που διέμενε με το σύζυγο της, βρέθηκε λίγο μετά το πρωί νεκρή στο κρεβάτι της.

Ως δράστης του φονικού αναζητείται ο επίσης Αλβανικής υπηκοότητας 53χρονος σύζυγος της που την τραυμάτισε θανάσιμα την ώρα που κοιμόταν με μαχαίρι που έφθασε μέχρι την τραχεία στην περιοχή του λαιμού, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή. Την άτυχη γυναίκα βρήκε το πρωί νεκρή, ο γιός της, ενώ ο δράστης εξαφανίστηκε και αναζητείται.

Νεκρή είναι η Ελένη Μέμο, μητέρα δυο παιδιών, το ένα εκ των οποίων παντρεμένο και δύο εγγόνια.


Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο αστυνομικός διευθυντής Μαγνησίας κ. Κατσίκας, σήμερα γύρω στις 10.30 το πρωί, συγγενικό πρόσωπο της οικογένειας ειδοποίησε το αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού ότι βρέθηκε πτώμα γυναίκας σε σπίτι, στην Ν. Αγχίαλο.

Οι αστυνομικοί που έσπευσαν επί τόπου, διαπίστωσαν ότι η γυναίκα ήταν τραυματισμένη θανάσιμα ενώ, όπως προέκυψε, φερόμενος δράστης είναι ο σύζυγός τη της 44χρονης γυναίκας.

Ο κ. Κατσίκας ερωτηθείς σχετικά, τόνισε ότι δεν έχει γίνει γνωστό ακόμη το κίνητρο του εγκλήματος ενώ ανέφερε ότι ο δράστης διέφυγε πεζός, καθώς στο σπίτι του βρέθηκε το μηχανάκι που χρησιμοποιούσε και το αυτοκίνητό του είναι στο συνεργείο.

Η ιατροδικαστής εκτιμά ότι το έγκλημα έγινε σήμερα τα ξημερώματα, ενώ δεν προηγήθηκε κάποιο επεισόδιο μεταξύ του δράστη και της άτυχης γυναίκας καθώς τα παιδιά που μένουν στον πάνω όροφο, δεν άκουσαν τίποτα. Επίσης δεν υπάρχουν ίχνη από καυγά ή πάλη.

Ο φερόμενος ως δράστης σύζυγος της 44χρονης αναζητείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βόλου.

Βρετανία: Εξαρθρώθηκε διεθνές κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας

Την εξάρθρωση ενός διεθνούς δικτύου παιδικής πορνογραφίας το οποίο απλωνόταν σε 45 χώρες και το κέντρο διαχείρισής του ήταν σε ένα μικρό χωριό στο Λινκολνσάιρ πέτυχε μία από τις μικρότερες αστυνομικές δυνάμεις της Βρετανίας.

Η αστυνομία του Λινκολνσάιρ ανακοίνωσε ότι μαζί με άλλες υπηρεσίες εξάρθρωσαν μία ιστοσελίδα που παρείχε "υπηρεσίες ειδήσεων" με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, από την οποία περισσότεροι από 1.300 ύποπτοι παιδεραστές αντλούσαν εκατομμύρια άπρεπες φωτογραφίες παιδιών μέσω ενός εξυπηρετητή (server) που λειτουργούσε από το χωριό Μάρτιν Ντέιλς.

Τέσσερις άνδρες δήλωσαν ένοχοι σήμερα στις κατηγορίες που τους απαγγέλθηκαν σχετικά με τη διανομή και κατοχή απρεπών φωτογραφιών παιδιών.

"Ελπίζω αυτή η υπόθεση να στείλει ένα δυνατό μήνυμα παγκοσμίως στα άτομα που ενδιαφέρονται σεξουαλικά για παιδιά, το Διαδίκτυο δεν είναι ένα μέρος για τέτοιου είδους δραστηριότητες. Θα σας εντοπίσουμε και βρεθείτε ενώπιον της δικαιοσύνης" δήλωσε ο επιθεωρητής και επικεφαλής της έρευνας.

Μέχρι στιγμής οι αστυνομικοί έχουν αριθμήσει 5.5 εκατομμύρια εικόνες και σχεδόν 6.000 βίντεο, έχουν εντοπίσει 211 υπόπτους, ενώ 132 παιδιά- θύματα στην Βρετανία είναι πλέον ασφαλή.

Υποχώρησαν κατά 1,5 δισ. ευρώ τα έσοδα του ΙΚΑ

Τελεσίγραφο-έκκληση απευθύνει με επιστολή του ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος προς τους οφειλετες (ιδιώτες, Ν.Π.Δ.Δ., ΟΤΑ , Δημοτικές Επιχειρήσεις και Γεωργικούς Συνεταιρισμούς) να μπουν στην ευνοϊκή ρύθμιση χρεών, ελπίζοντας να ενισχύσει τα ταμεία του οργανισμού, που έχουν αδειάσει από την υστέρηση εσόδων (υπολογίζεται ότι κατά το πρώτο τετράμηνο τα έσοδα υποχώρησαν κατά 1,5 δισ. ευρώ, εξαιτίας της ανεργίας και της μείωσης μισθών).

Σύμφωνα με τη νομοθετική διάταξη (άρθρο 48 Ν.3943/2011 ΦΕΚ 66/τ.Α΄/31-3-2011) που ψηφίστηκε στη Βουλή των Ελλήνων, η νέα ρύθμιση εισφορών προβλέπει ότι :

- Το σύνολο των οφειλών κεφαλαιοποιείται την 31.12.2010.
- Το σύνολο αυτής της οφειλής εξοφλείται με τη μηνιαία κατάθεση ποσού, το οποίο δεν μπορεί να είναι μικρότερο του 20% και μεγαλύτερο του 40% επί του μέσου όρου των μηνιαίων ασφαλιστικών εισφορών του τελευταίου τριμήνου του 2010 και υπό τον όρο ότι καταβάλλονται ανελλιπώς οι τρέχουσες ασφαλιστικές εισφορές.
- Το ποσό αυτό δεν μπορεί να υπολείπεται του 1,25% της κεφαλαιοποιημένης οφειλής και των 150 ευρώ σε μηνιαία βάση.
- Το ίδιο ποσοστό 1,25% της κεφαλαιοποιημένης οφειλής, το οποίο δεν μπορεί να υπολείπεται των 150 ευρώ το μήνα, ισχύει και για οφειλέτες που δεν απασχολούσαν μισθωτούς το τελευταίο τρίμηνο του 2010.
- Οι εργοδότες που έχουν υπαχθεί σε προγενέστερες ρυθμίσεις μπορούν να αξιοποιήσουν την παρούσα ρύθμιση για το υπόλοιπο της οφειλής τους, χωρίς ωστόσο να δύνανται να αξιοποιήσουν επιπρόσθετα τους ειδικούς όρους που ισχύουν στις παλαιότερες ρυθμίσεις.
- Για τους οφειλέτες που θα υπαχθούν στη ρύθμιση και θα τηρούν τους όρους αυτής, θα χορηγείται βεβαίωση ασφαλιστικής ενημερότητας, δίμηνης διάρκειας και χωρίς παρακράτηση, για κάθε χρήση.
- Για τους οφειλέτες που θα υπαχθούν στη ρύθμιση και καταβάλλουν τις τρέχουσες ασφαλιστικές εισφορές αναστέλλεται η λήψη αναγκαστικών και λοιπών μέτρων είσπραξης και συγκεκριμένα:

α) η επιβολή κατάσχεσης (κινητής ή ακίνητης περιουσίας), τόσο κατά των περιουσιακών στοιχείων των Νομικών Προσώπων όσο και κατά των ατομικών περιουσιακών στοιχείων των υπευθύνων αυτών.

β) Η επιβολή κατάσχεσης εις χείρας τρίτου

γ) Η εγγραφή υποθήκης επί ακινήτων περιουσιακών στοιχείων και

δ) ο πλειστηριασμός (έκδοση και προσδιορισμός προγράμματος) επί των ήδη κατασχεθέντων περιουσιακών στοιχείων.

Για οφειλέτες που δεν θα ενταχθούν στην ρύθμιση και δεν θα καταβάλλουν τις τρέχουσες ασφαλιστικές εισφορές, η εφαρμογή των αναγκαστικών μέτρων είναι άμεση και χωρίς εξαίρεση.

Όσοι οφειλέτες δεν προλάβουν να αποπληρώσουν την οφειλή τους μέχρι την 31/12/2012 δύναται να υπαχθούν, για το υπόλοιπο της οφειλής, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.3863/2010 (36 έως 48 δόσεις).

Η ρύθμιση, σύμφωνα με το διοικητή, μπορεί να δώσει τη δυνατότητα στο Ίδρυμα να προχωρήσει ακόμα και σε μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, δεδομένου ότι οι υφιστάμενες ασφαλιστικές εισφορές ενσωματώνουν ως ένα βαθμό και την απώλεια εσόδων που προκαλεί η εισφοροδιαφυγή, η εισφοροαποφυγή και η αδήλωτη εργασία.

Πάντως, παρά τις προσδοκίες της διοίκησης, οι εκπρόσωποι των εργαζόμενων του ιδρύματος υποστηρίζουν ότι η ρύθμισή εως τώρα έχει αποφέρει μηδαμινά αποτελέσματα, καθώς έχουν προσέλθει για διακανονισμό μόνο 1.000 από τους 380.000 οφειλετες .

16χρονος μαθητής τα έβαλε με διαρρήκτη!

Ένας 16χρονος μαθητής Λυκείου πιάστηκε στα χέρια με διαρρήκτη που τον βρήκε να προσπαθεί να παραβιάσει την πόρτα του σπιτιού του.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες το συμβάν έγινε το βράδυ της Παρασκευής στον Ορχομενό Βοιωτίας.

Συγγενικό πρόσωπο του μαθητή αναφέρει πως η ώρα ήταν λίγο μετά τις 10 το βράδυ και ο 16χρονος επέστρεφε στο σπίτι του, από το οποίο απουσίαζε η οικογένειά του.

Ο μαθητής εντόπισε το δράστη να προσπαθεί με κατσαβίδι να ανοίξει την πόρτα. Ο 16χρονος του φώναξε "τι κάνεις εκεί" και αμέσως ήρθαν στα χέρια...

Ο δράστης, πιθανότατα αλλοδαπός, προσπάθησε να χτυπήσει το μαθητή με το κατσαβίδι.

Το παιδί τραυματίστηκε ελαφρά στο χέρι, ενώ ο δράστης τράπηκε σε φυγή και εξαφανίστηκε...

Ινδία: Νιόπαντρο ζευγάρι λιθοβολήθηκε μέχρι θανάτου

Οκτώ άνθρωποι συνελήφθησαν σήμερα στη βόρεια Ινδία επειδή λιθοβόλησαν μέχρι θανάτου δυο νέους που τόλμησαν να παντρευτούν παρ' ότι ανήκαν σε διαφορετικές κάστες.

Ο Ρατζίβ Βέρμα και η Ρένου Παλ, 20 ετών και οι δύο, ήταν ερωτευμένοι αλλά οι οικογένειές τους δεν ενέκριναν την ένωσή τους επειδή δεν ανήκαν στην ίδια τάξη. Την περασμένη Κυριακή όμως οι δυο νέοι ερωτευμένοι κλέφτηκαν και επέστρεψαν στο χωριό τους, το Νάγκλα Χούρου του Ούταρ Πραντές, 24 ώρες αργότερα, αφού προηγουμένως είχαν παντρευτεί.

Στην είσοδο του χωριού τους ανέμενε ένα πλήθος, με επικεφαλής την οικογένεια της κοπέλας, και τους σκότωσαν δια λιθοβολισμού.

Η αστυνομία έχει συλλάβει οκτώ άτομα, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος των αστυνομικών αρχών του Ούταρ Πραντές, Μπριτζ Λαλ. "Είναι ντροπή, όμως ακόμη και ένα κοινωνικά και οικονομικά ανεπτυγμένο περιβάλλον υπάρχουν άνθρωποι που βασίζονται στις κάστες και σε ξεπερασμένες κοινωνικές νόρμες για να εμποδίσουν δυο νέους να αγαπηθούν", πρόσθεσε.

Τον Μάρτιο, το Ανώτατο Δικαστήριο της Ινδίας ζήτησε από τις κυβερνήσεις των κρατιδίων να αντιμετωπίσουν "χωρίς οίκτο" τα εγκλήματα τιμής. Πρόκειται συνήθως για δολοφονίες που διαπράττουν οι οικογένειες νέων που επιθυμούν να παντρευτούν κάποιο άτομο εκτός της κάστας τους. Πολλές οικογένειες πιστεύουν ότι οι γάμοι αυτοί καταστρέφουν ανεπανόρθωτα την υπόληψή τους.

Δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία για τα εγκλήματα τιμής στην Ινδία. Μια ανεξάρτητη έρευνα που δόθηκε στη δημοσιότητα το 2010 ανέφερε ότι κάθε χρόνο, μόνο σε τρία κρατίδια της βόρειας Ινδίας (Χαριάνα, Πουντζάμπ και Ούταρ Πραντές) διαπράττοναι 900 δολοφονίες.

Κοζάνη: Εξαρθρώθηκε συμμορία με ανήλικους

Δικογραφία εις βάρος 12 Ελλήνων και δύο αλλοδαπών σχηματίστηκε από το Τ.Α Κοζάνης, μεταξύ των οποίων και πέντε ανήλικοι.

Οι 14 κατηγορούνται για εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και περί ναρκωτικών.

Ειδικότερα εξιχνιάστηκαν δεκαέξι περιπτώσεις κλοπών σε σχολεία, καταστήματα και δίκυκλα.

Οι πράξεις αυτές διεπράχθησαν από το Φεβρουάριο του 2010 μέχρι και τις 6 Μαΐου του 2011.

ΠΝΟ: Αναστολή της απεργίας στις 18 Μαΐου

Δε θα πραγματοποιηθεί τελικά η απεργία που είχαν εξαγγείλει για τις 18 Μαΐου οι ναυτεργάτες. Με την απόφαση της ΠΝΟ διαφώνησαν όμως τρία ναυτεργατικά σωματεία.
Την απόφαση για την αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων αποφάσισε σε συνεδρίασή της την Παρασκευή, η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας.

Για τα περισσότερα ναυτεργατικά σωματεία, το βασικό αίτημα για την απεργιακή κινητοποίηση στις 18 Μαΐου, που ήταν η υπογραφή των συλλογικών συμβάσεων εργασίας για το 2010 και το 2011, ικανοποιήθηκε. Ωστόσο θα συμμετάσχουν κανονικά στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ στις 11 Μαΐου, με απεργία των πληρωμάτων σε όλες τις κατηγορίες πλοίων.

Με την απόφαση για αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων στις 18 Μαΐου, διαφώνησαν τα τρία ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ-ΣΤΕΦΕΝΣΟΝ και ΠΕΕΜΑΓΕΝ τα οποία αποχώρησαν από τη συνεδρίαση της ΠΝΟ.

Οι ναυτεργάτες εκτός της υπογραφής των ΣΣΕ, έχουν κι άλλα αιτήματα, όπως η απορρόφηση όλων των ανέργων ναυτικών, η προστασία των θέσεων εργασίας, η ανάκληση της πολιτικής επιστράτευσής τους, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας, Γιάννης Διαμαντίδης προχώρησε στην υπογραφή των συμβάσεων εργασίας των ναυτεργατών που εκκρεμούσαν εδώ και καιρό και οι οποίες προβλέπουν αυξήσεις 1,5% για το 2010 και 1% για το 2011.

Σύμφωνα με πληροφορίες με την απόφαση του υπουργού φαίνεται δυσαρεστημένη η μια εκ των δύο ακτοπλοϊκών ενώσεων που υπάρχουν σήμερα η Ένωση Επιχειρήσεων Ναυτιλίας. Ωστόσο επίσημη τοποθέτηση για το θέμα αναμένεται να υπάρξει από το προεδρείο της τη Δευτέρα.

Πάντως όπως αναφέρουν νομικοί κύκλοι, τις συμβάσεις των ναυτεργατών από τη στιγμή που τις υπέγραψε ο υπουργός, βάσει του νόμου είναι υποχρεωμένες να εφαρμόσουν όλες οι ακτοπλοϊκές εταιρείες.

Σημειώνεται ότι η απόφαση του υπουργού, που ζητήθηκε η βοήθεια των νομικών για το θέμα αυτό, στηρίχθηκε στο σκεπτικό, ότι αυτές συμφωνήθηκαν, όταν η άλλη ακτοπλοϊκή ένωση, ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ) είχε την πλειοψηφία της ακτοπλοϊκής αγοράς.

Σήμερα την πλειοψηφική παρουσία στην ακτοπλοϊκή αγορά έχει η Ένωση Επιχειρήσεων Ναυτιλίας, με πρόεδρο τον Απόστολο Βεντούρη, ωστόσο την περίοδο που συμφωνήθηκαν οι συμβάσεις την πλειοψηφία είχε ο ΣΕΕΝ.

Μόνο ένας θα ράψει το έκτο!

Τους ενώνουν πολλά, αλλά τους χωρίζει ένα ματς από την κατάκτηση της κορυφής της Ευρώπης για έκτη φορά στην ιστορία τους. Παναθηναϊκός και Μακάμπι Τελ Αβίβ, στο δέκατο Final 4 που δίνουν το «παρών», αναμετρώνται για τρίτη φορά σε τελικό το απόγευμα της Κυριακής στο «Παλάου Σαν Τζόρντι» (17:30).

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού δεν γιόρτασαν τη χθεσινή νίκη επί της Σιένα. Όχι μόνο επειδή έχουν συνηθίσει να βρίσκονται σε τελικούς, μιας και ο προσεχής θα είναι ο έβδομος στα τελευταία 15 χρόνια, αλλά επειδή γνωρίζουν καλά πως η αποστολή τους δεν έχει ολοκληρωθεί και δεν θα ησυχάσουν, ούτε θα πανηγυρίσουν προτού τα καταφέρουν. «Ήρθαμε για να πάρουμε την κούπα, όχι για να παίξουμε απλώς στον τελικό», έλεγαν χαρακτηριστικά χθες.

Ο Παναθηναϊκός υπερτερεί σε ποιότητα, βάθος πάγκο, ύψη και εμπειρία, αλλά μένει όλα αυτά να αποδειχτούν και στην πράξη, όπως συνέβη και κόντρα στη Σιένα. Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς και οι συνεργάτες του είχαν κάνει ήδη μία προεργασία για τη Μακάμπι Τελ Αβίβ (όπως και για τη Ρεάλ Μαδρίτης) και ήδη καταστρώνουν τα πλάνα τους για την αντιμετώπιση της ομάδας του λαού. Ο έλεγχος του ρυθμού, καθώς οι πρωταθλητές Ισραήλ αν «ζεσταθούν» δύσκολα περιορίζονται, είναι κομβικό σημείο του αγώνα. Ο περιορισμός της δράσης του Τζέρεμι Πάργκο, της ευστοχίας των περιφερειακών παικτών του Ντέιβιντ Μπλατ, όπως και της τροφοδότησης του Σοφοκλή Σχορτσανίτη είναι τρία «κλειδιά» του ματς. Ειδικά για τον «Σόφο», το τεχνικό τιμ του Παναθηναϊκού έχει αποδείξει πως μπορεί να βρει τρόπο να τον εξουδετερώσει.

Πέρα όμως από αυτά που θα πρέπει να προσέξουν στον αντίπαλοι οι «πράσινοι», ο Σέρβος τεχνικός περιμένει βελτίωση και στα κομμάτια του αγώνα που υστέρησαν την Παρασκευή. Τα πολλά λάθη και τα ακόμη περισσότερα χαμένα αμυντικά ριμπάουντ των πρώτων 15 λεπτών του αγώνα, όπως επίσης και κάποια νεκρά διαστήματα στην εξέλιξη του ματς, είναι στοιχεία που θέλει ο «Ζοτς» να αποβληθούν από το παιχνίδι της ομάδας του, καθώς αυτή τη φορά μπορεί να στοιχίσουν. Αντίθετα, περιμένει να δει την ίδια προσήλωση στην άμυνα με αυτή από το 15’ και μετά, τις ίδιες ώριμες επιλογές στην επίθεση, την καλή κυκλοφορία της μπάλας και τη σωστή τροφοδότηση των ψηλών, καθώς οι «πράσινοι» έχουν περισσότερες λύσεις μέσα στη ρακέτα.

Το πρόγραμμα του Σαββάτου περιλαμβάνει πολύ βίντεο και μία προπόνηση νωρίς το απόγευμα για τους πρωταθλητές Ελλάδος, που αναμένεται να έχουν τη συμπαράσταση περισσότερων από τους 3.700 που ήταν χθες στο πλευρό τους.

Ήδη τα τηλέφωνα της ΚΑΕ έχουν «σπάσει» για εισιτήρια, αρκετοί έχουν... εξουσιοδοτήσει φίλους τους που είναι ήδη στη Βαρκελώνη να αγοράσουν εισιτήρια από τους απογοητευμένους οπαδούς της Ρεάλ Μαδρίτης και της Σιένα, ενώ κάποιοι (λίγοι) πιο τολμηροί αποφάσισαν να κάνουν το ταξίδι αναζητώντας εκεί ένα μαγικό χαρτάκι για να δουν τον τελικό.

Ανάλογο «αμόκ», βέβαια, υπάρχει στις τάξεις της Μακάμπι. Οι περίπου 7.000 οπαδοί της αναμένεται να αυξηθούν αρκετά. Ήδη από την Παρασκευή ήταν περίπου 1.000-2.000 εκείνοι που είχαν μεταβεί στην πρωτεύουσα της Καταλονίας δίχως εισιτήριο.

Ζητούν άδεια για gay γάμους στην Κρήτη

Ένα τουριστικό γραφείο με έδρα το Λουξεμβούργο έχει σκοπό να βάλει την Χερσόνησο Ηρακλείου στα χνάρια της... Τήλου! Ο ιδιοκτήτης του γραφείου έχει καταγωγή από την Κρήτη και μαζί με την Βρετανίδα σύζυγό του μετακόμισαν στο νησί, όπου προσπαθούν να επεκτείνουν την επιχείρησή τους.

Σύμφωνα με δηλώσεις του δημάρχου Χερσονήσου, Ζαχαρία Δοξαστάκη στο Ράδιο Κρήτη, το ζευγάρι έχει ήδη καταθέσει αίτηση για να μπορούν να τελούν γάμους και μεταξύ ομοφυλόφιλων έτσι ώστε να οργανώνουν θεματικά ταξίδια στο νησί.

Πολύ προσεκτικά εξετάζει την περίπτωση ο δήμαρχος, την οποία χαρακτηρίζει "πρόκληση", ενώ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να διεξαχθεί ένα άτυπο δημοψήφισμα, προκειμένου για το θέμα αυτό να τοποθετηθεί η τοπική κοινωνία, η Εκκλησία, και άλλοι φορείς, πλην του δημοτικού συμβουλίου.

Τα... τσούγκρισαν στο λιμάνι του Πειραιά

Το “Αλεξάνδρα” με το “Φαιστός Παλλάς” τα... τσούγκρισαν στο λιμάνι του Πειραιά σύμφωνα με το λιμενικό.

Το περιστατικό έγινε το απόγευμα της Παρασκευής, μέσα στο λιμάνι. Σύμφωνα με το λιμενικό κατά τη διάρκεια χειρισμών για την έξοδο από το λιμάνι το “Αλεξάνδρα” ακούμπησε με την πρύμνη του του “Φαιστός” ξύνοντας τη λαμαρίνα.

Από το συμβάν δεν αναφέρθηκε τραυματισμός, εισροή υδάτων ή ρύπανση του θαλασσίου περιβάλλοντος. Προανάκριση διενεργείται από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

Στη γύρα για δανεικά ύψους 1.250.000 ευρώ την Τρίτη

Στις 10 Μαΐου θα γίνει η νέα δημοπρασία εντόκων γραμματίων διάρκειας 26 εβδομάδων του Ελληνικού Δημοσίου με μεγάλο ζητούμενο το επιτόκιο.

Στην προηγούμενη αντίστοιχη δημοπρασία τον Απρίλιο, το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο 4,80%, ενώ το υψηλότερο επιτόκιο των τελευταίων μηνών ήταν 4,90% τον Ιανουάριο.

Στις 17 Μαΐου θα ακολουθήσει και η έκδοση τριμήνων εντόκων γραμματίων.

Νέα επίθεση εναντίον της Sony;

Φήμες θέλουν μία ομάδα χάκερ, να ετοιμάζουν ακόμα μία επίθεση στο Playstation Network μέσα στο Σαβατοκύριακο.

Σύμφωνα με πληροφορίες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, μία ομάδα χάκερ ισχυρίζεται πως μέσα στο Σ/Κ σχεδιάζει μία επίθεση εναντίον του δικτύου της Sony, σαν αντίποινα για τον τρόπο που χειρίστηκε η εταρία την παραβίαση του Playstation Network.

Συγκεκριμένα, ένας παρατηρητής σε κανάλι IRC που χρησιμοποιούν οι χάκερ αυτοί, ανέφερε πως ετοιμάζεται και τρίτη μεγάλη επίθεση που θα πραγματοποιηθεί αυτό το σαββατοκύριακο στην ιστοσελίδα της Sony και σκοπεύουν να δ΄ψσουν στη δημοσιότητα όλες τις πληροφορίες που θα υποκλέψουν από τους server της.

Τέλος η Sony δεν ξέρει ποιός έχει οργανώσει αυτές τις επιθέσεις όμως υπονοεί σε όλες τις δηλώσεις οτι το έχει κάνει η όμαδα χάκερ Anonymous οι οποίοι με τη σειρά τους το αρνούνται.

Περιορίστηκαν ακόμα και οι φιλανθρωπίες

Ενδεικτικό της ζοφερής οικονομικής κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει οι Έλληνες είναι το γεγονός πως τόσο οι ιδιώτες όσο και οι εταιρείες περιορίζουν και σε πολλές περιπτώσεις κόβουν τις φιλανθρωπίες.

Σύλλογοι και φορείς με αποδεδειγμένο έργο και πλούσια κοινωνική προσφορά κινδυνέυουν είτε να περιορίσουν τις δράσεις τους είτε ακόμη και να βάλουν λουκέτο, αφήνοντας στο έλεος του Θεού παιδιά που προστατεύουν, κακοποιημένες γυναίκες ακόμη και ηλικιωμένους.

Όπως δήλωσε o Γενικός Διευθυντής των παιδικών χωριών SOS, Γιώργος Πρωτόπαππας η κατάσταση είναι οριακή και συνεχίζει "το 2011 παρότι είμαστε στον Μάιο έχει ξεκινήσει με πολύ αρνητικά οικονομικά στοιχεία για όλους τους φορείς που στηριζόμαστε αποκλειστικά στις δωρεές εταιρειών και ιδιωτών. Δυστυχώς με τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το μνημόνιο και με την αλλαγή του φορολογικού νόμου αλλά και με τις δυσκολίες τις οικονομικές που αντιμετωπίζει η κοινωνία μας αυτές οι δωρεές έχουν σημειώσει μείωση 40% το πρώτο πεντάμηνο του 2011 και τα πράγματα δεν φαίνεται να είναι αναστρέψιμα. Σε αυτή τη μείωση εμείς αρχίζουμε και αντιμετωπίζουμε και άλλες οικονομικές δυσκολίες γιατί δεν μπορούμε για παράδειγμα να μειώσουμε το κόστος συντήρησης για ένα παιδί.

Ηρθε και το κράτος με τη φορολογία που επέβαλε και μας αποτελείωσε. Τα παιδικά χωριά SOS ενώ κάνουν κοινωνική πρόνοια που έπρεπε να κάνει το κράτος σε λίγο θα εξασκούν και χρηματοπιστωτική ενίσχυση αφού υποχρεωνόμαστε να πληρώνουμε φόρους για τα έσοδα και τις δωρές που μας γίνονται".

Αίτηση για υπαγωγή του Alter στο άρθρο 99

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση Alter, καθώς η "Ελέυθερη Τηλεόραση" υπέβαλλε τελικά αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα...

Σύμφωνα με καλά διασταυρωμένες πληροφορίες, η εταιρεία ζητά βραχυπρόθεσμη υπαγωγή στο άρθρο και συγκεκριμένα μόλις για τρεις μήνες. Αναμένεται και επίσημη ανακοίνωση.

Την ίδια στιγμή το Argo Fund ζήτησε από τους εργαζόμενουυς (τεχνικούς, δημοσιογράφους και διοικητικούς υπαλλήλουν) να συναντηθούν μέσα στην επόμενη εβδομάδα, για να τους ενημερώσει για τα νέα δεδομένα καθώς και τα σχέδια της για το μέλλον. Ως γνωστόν, η Argo Fund έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον να εισέλθει στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας.

Η αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 θα συζητηθεί στο Πρωτοδικείο στις 15 Ιουνίου, οπότε και θα ξεκαθαριστεί τι θα συμβεί.

Εμείς να ευχηθούμε αυτή η ιστορία να έχει αίσιο τέλος τόσο για τους εργαζομένους του Alter όσο και για την ελληνική τηλεόραση στο σύνολο της!

Κανονικά η χορήγηση φαρμάκων στους ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ

Οι φαρμακοποιοί Αθήνας και Πειραιά αποφάσισαν ότι το ασφαλιστικό ταμείο των δημοσίων υπαλλήλων έχει αρχίσει να εξοφλεί τις όφειλες τους και έτσι αποφάσισαν την κανονική χορήγηση φαρμάκων.

Υπενθυμίζεται ότι εδώ και αρκετό καιρό οι φαρμακοποιοί, κυρίως της Αττικής, είχαν προχωρήσει σε εμπάργκο στη χορήγηση φαρμάκων προς τους ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ, καθώς ο οργανισμός δεν τους εξοφλούσε με βάση τις δεσμεύσεις που είχαν προκύψει μετά τις συναντήσεις του υπουργού Υγείας αλλά και συναρμόδιων υπουργών με τους φαρμακευτικούς συλλόγους της χώρας.

Πριν από μερικές μέρες, σε μια κίνηση καλής θέλησης, ο φαρμακευτικός Σύλλογος της Αττικής είχε αποφασίσει να ξεκινήσει η χορήγηση 89 «ακριβών» φαρμάκων, αλλά μόνο για τους ασφαλισμένους στο δημόσιο, αφού η μη χορήγηση φαρμάκων εξακολουθεί να ισχύει για τον ΟΠΑΔ, τον ΟΑΕΔ και τα ταμεία Υγειονομικών ΔΕΗ και ΟΤΕ, καθώς οι φαρμακοποιοί διεκδικούν την εξόφληση των χρεών τους.

Endeavour: Νέα αναβολή

Tελειωμό δεν έχουν οι αναβολές στην εκτόξευση του διαστημικού λεωφορείου Endeavour λόγω τεχνικών προβλημάτων.

Η εκτόξευση του διαστημικού λεωφορείου Endeavour αναβλήθηκε και δεν θα γίνει πριν τις 16 Μαΐου, ανακοίνωσε η NASA.

Να σημειωθεί ότι το ταξίδι αναβλήθηκε για τρίτη φορά.

Σοβαρά προβλήματα στις μετακινήσεις μαθητών στη Θεσσαλονίκη

Προβλήματα με τις μετακινήσεις μαθητών παρατηρούνται ήδη στα απομακρυσμένα σχολεία του νομού Θεσσαλονίκης, μία μέρα μετά τη διακοπή των μεταφορών από τους λεωφορειούχους ενώ οι τοπικές ενώσεις Συλλόγων Γονέων, είναι αποφασισμένες να προβούν σε κινητοποιήσεις, διαμαρτυρόμενες για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά τους, ενόψει, μάλιστα, της έναρξης της εξεταστικής περιόδου.

Από προχθες οι λεωφορειούχοι διέκοψαν επ’ αόριστον τις μεταφορές μαθητών, για μία ακόμη φορά, μετά την απόφαση του υπουργείου Οικονομικών να περικόψει την επιχορήγηση για το 2010 κατά 20%. Οι λεωφορειούχοι ζητούν εξάλλου, την αποπληρωμή δεδουλευμένων τους 16 μηνών και την υπογραφή παράτασης των συμβάσεών τους.

Η διακοπή μεταφορών μαθητών αφορά χιλιάδες μαθητές του νομού Θεσσαλονίκης (εκτός των ΑμεΑ, που πραγματοποιούνται κανονικά), καθώς επίσης και τους νομούς Βέροιας, Χαλκιδικής και Ξάνθης, ενώ κανονικά γίνονται οι μεταφορές στο νομό Σερρών και Δράμας, όπου τα δεδουλευμένα των λεωφορειούχων έχουν καταβληθεί μέχρι και τον Σεπτέμβρη του 2010.

ΕΛ.ΠΕ.: Παράνομη και η απεργία της Ομοσπονδίας

Μόλις το Πρωτοδικείο έκρινε παράνομη και καταχρηστική την 10ημερη απεργία του σωματείου εργαζομένων στα ΕΛ.ΠΕ. εκείνοι στράφηκαν στην Ομοσπονδία τους. Όμως την ίδια τύχη είχε και η νέα απεργία.

Την Παρασκευή, το πρωτοδικείο έκρινε παράνομη και καταχρηστική και τη 10ήμερη απεργία που κήρυξη η Ομοσπονδία των εργαζομένων στα διυλιστήρια και τη χημική βιομηχανία.

Οι μονάδες των διυλιστηρίων σύμφωνα με τη διοίκηση λειτούργησαν κανονικά.

Τον δολοφόνησε και πήγε στη Βουλγαρία

Το στυγερό έγκλημα είχε έρθει στο φως στις 19 Οκτωβρίου του 2010, όταν σε διαμέρισμα της Περαίας, είχε βρεθεί το πτώμα του 45χρονου σε κατάσταση προχωρημένης σήψης.

Από την αστυνομική έρευνα ταυτοποιήθηκε ως ο δράστης της ανθρωποκτονίας 27χρονος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίζεται δικογραφία για «Ανθρωποκτονία από Πρόθεση» και παράβαση του Νόμου «περί Όπλων».

Για την ίδια υπόθεση, σχηματίστηκε δικογραφία με την κατηγορία της «Υπόθαλψης Εγκληματία» και της «Κλοπής», σε βάρος δεύτερου αλλοδαπού, ηλικίας 32 ετών, ο οποίος δεν ενημέρωσε τις Αστυνομικές Αρχές για το συμβάν, παρότι υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού, ενώ επίσης, μετά την ανθρωποκτονία, αφαίρεσε δύο συσκευές κινητής τηλεφωνίας και το αυτοκίνητο του θύματος.

Όπως προέκυψε από την προανακριτική διαδικασία, ο 27χρονος, μετά από διαπληκτισμό για προσωπικές διαφορές, επιτέθηκε με μαχαίρι στο θύμα, καταφέροντάς του θανάσιμα τραύματα στη θωρακική χώρα.

Μετά την εγκληματική του πράξη, ο δράστης μετέβη στο Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό και με τρένο, αναχώρησε για τη Βουλγαρία, απ΄όπου μετά από παραμονή λίγων μηνών, επέστρεψε στην Ελλάδα.

Ταυτοποίηση μέχρι και στους δημοσιογράφους στον τελικό του μπάσκετ

Δρακόντεια θα είναι τα μέτρα ασφαλείας στον τελικό του Κυπέλλου μπάσκετ ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό την επόμενη Κυριακή στο Ελληνικό (18:30). Πέρα από τις ονομαστικές λίστες με πλήρη στοιχεία των 900 (από κάθε ομάδα) οπαδών που θα βρίσκονται στο γήπεδο, η αστυνομία ζήτησε να υπάρξει ταυτοποίηση στοιχείων και για τους δημοσιογράφους κατά την είσοδό τους στο κλειστό.

Έτσι οι διαπιστεύσεις των εκπροσώπων του Τύπου θα φέρουν πέρα από το όνομα και το μέσον του κάθε δημοσιογράφου ΚΑΙ τον αριθμό μέλους της ΕΣΗΕΑ, του ΠΣΑΤ ή της αστυνομικής ταυτότητας.

Αξίζει να σημειωθεί πως η ομοσπονδία βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή με τις δύο ΚΑΕ και την αστυνομία για να διασφαλιστεί πως δεν θα συμβεί το παραμικρό επεισόδιο στον τελικό.

Η ανακοίνωση:

«Συμμετέχοντας στην καθολική προσπάθεια ασφάλειας και τάξης στον Τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας Ανδρών Μπάσκετ 2011, παρακαλούμε για την κατανόηση και τη συνεργασία των διαπιστευμένων συναδέλφων.

Ζητούμε λοιπόν, να μας γνωρίσουν τους αριθμούς Ταυτοτήτων των Ενώσεων, του ΠΣΑΤ ή της Αστυνομικής ταυτότητας (για όσους φυσικά, δεν διαθέτουν τις προαναφερόμενες).
Οι αριθμοί αυτοί αναγράφονται στην Κάρτα Διαπίστευσης μαζί με το αντίστοιχο ονοματεπώνυμο. Και κατά τον έλεγχο στην είσοδο του Τύπου γίνεται υποχρεωτικά ταυτοποίηση της Κάρτας με την ανάλογη Ταυτότητα.

Προσδοκώντας, την ταχύτερη δυνατή ανταπόκριση των συναδέλφων στην παράκληση μας (να σταλούν τα στοιχεία που ζητάμε ως τη Δευτέρα 9 Μαΐου στη διεύθυνση pressoffice@basket.gr), ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόηση και τη συνεργασία τους».

Ελληνική Εβδομάδα κατά του Καρκίνου του Δέρματος

Η Ελληνική Εβδομάδα κατά του Καρκίνου του Δέρματος ξεκινάει από Δευτέρα. Είναι καλό όλοι μας να ενημερωθούμε. Δέκα είδη καρκίνου “χτυπούν” τους Ευρωπαίους.

Ειδικά τα κρούσματα μελανώματος έχουν αυξηθεί τα τελευταία 50 χρόνια στις χώρες της Ευρώπης, λόγω των περιβαλλοντικών μεταβολών και των αλλαγών στον τρόπο ζωής. Περίπου 130.000 μελανώματα εμφανίζονται παγκοσμίως και περίπου 37.000 άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο από μελάνωμα. Η ετήσια αύξηση του αριθμού των νέων περιπτώσεων που διαγιγνώσκονται στην Ευρώπη κυμαίνεται μεταξύ 0% και 8%.

Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, δερματολόγοι της ΕΔΑΕ σε όλη τη χώρα δέχονται στα ιατρεία τους και σε νοσοκομειακά ιδρύματα το κοινό και εξετάζουν δωρεάν για πιθανό μελάνωμα ή άλλη μορφή καρκίνου του δέρματος. Όσοι επιθυμούν να εξεταστούν μπορούν να καλέσουν στο 800 11 11 2 22 , ή να επισκεφτούν την ιστοσελίδα www.myskincheck.gr και να αναζητήσουν τη λίστα με τους συμμετέχοντες δερματολόγους για να κλείσουν ραντεβού.

Με ομπρέλες προστάτευαν κομπιούτερ στο Δημαρχείο Σερρών!!!

Με… ομπρέλα θαλάσσης, υπάλληλοι του δήμου Σερρών, προσπάθησαν την Πέμπτη να προστατεύσουν Η/Υ και άλλο υλικό, λόγω των νερών της βροχής που έμπαινε στο εσωτερικό των γραφείων της Τεχνικής Υπηρεσίας από το ταβάνι.

Το δημαρχείο Σερρών, ως παλαιό κτίριο, αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα και η έλλειψη πόρων δυσκολεύει τη συντήρηση του.

Την ίδια ώρα, ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών Γιάννης Μωϋσιάδης, επανέλαβε την αντίθεση του, στην πρόσφατη απόφαση της ΚΕΔ, για παραχώρηση του ισογείου του Διοικητηρίου στο δήμο, προς κάλυψη των αναγκών του.

Ψωμί ακόμα και από το περίπτερο!!!

Ελεύθερα, χωρίς περιορισμούς, από οπουδήποτε ακόμη κι από βενζινάδικα, περίπτερα και άλλα σημεία λιανικής θα μπορεί να πωλείται σε ένα μήνα το ψωμί.

Σύμφωνα με το νόμο περι απελευθέρωσης επαγγελμάτων οι αρτοποιοί ζητούν με προεδρικό διάταγμα να μπουν προϋποθέσεις αλλιώς φοβούνται οτι τελειώνει ο φούρνος της γειτονιάς.

Χθες, σε συνέντευξη Τύπου οι αρτοποιοί παρουσίασαν έρευνα κοινής γνώμης της εταιρίας MARC για την αγορά του ψωμιού.

Το κύριο συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι το ψωμί αντέχει στην οικονομική ύφεση και η όποια μείωση του τζίρου στους φούρνους δεν αποδίδεται ούτε στην τιμή του αλλά ούτε και στις δυσκολίες των νοικοκυριών.

Το 27,2% των νοικοκυριών δηλώνει ότι αγοράζει λιγότερες φορές ψωμί. Τα αίτια είναι η αλλαγή των διατροφικών συνηθειών (δίαιτα, υγεία) και η μείωση των μελών της οικογένειας. Πάντως, τα νοικοκυριά «έκοψαν» τις αγορές αρτοσκευασμάτων, ειδών ζαχαροπλαστικής και άλλων προϊόντων που πωλούν οι φούρνοι.

Εννιά στους δέκα καταναλωτές εμπιστεύονται τους φούρνους της γειτονιάς παρά τα σούπερ μάρκετ.

Στοιχεία για την επιχείρηση εναντίον του Λάντεν ζητά ο ΟΗΕ

Στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι η επιχείρηση που οδήγησε στην εκτέλεση του αρχηγού της αλ Κάιντα ήταν σύμφωνη με τους διεθνείς κανόνες ζητά από τις ΗΠΑ ο ΟΗΕ.

Δύο αξιωματούχοι από την Υπηρεσία Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ δήλωσαν ότι οι ΗΠΑ «πρέπει να αποκαλύψουν υποστηρικτικά στοιχεία που θα επιτρέψουν μία εκτίμηση σχετικά με το αν έγιναν σεβαστοί οι διεθνείς κανόνες για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην επιχείρηση».

«Θα είναι ιδιαίτερα σημαντικό να μάθουμε αν ο σχεδιασμός της επιχείρησης έδωσε τη δυνατότητα να συλληφθεί ο Μπιν Λάντεν», δήλωσε ο Κρίστοφ Χέινς, ειδικός εισηγητής για τις εξωδικαστικές, τις συνοπτικές και τις αυθαίρετες εκτελέσεις και ο Μάρτιν Σέινιν, ειδικός εισηγητής για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις βασικές ελευθερίες στο πλαίσιο της καταπολέμησης της τρομοκρατίας.

Στην κοινή τους ανακοίνωση ο Χέινς και ο Σέινιν αναφέρουν ότι «η χρήση θανατηφόρας βίας μπορεί να επιτρέπεται εναντίον τρομοκρατών σε κάποιες εξαιρετικές περιπτώσεις». «Παρόλα αυτά ο κανόνας θα πρέπει να είναι ότι οι τρομοκράτες θα πρέπει να αντιμετωπίζονται σαν εγκληματίες μέσω των νομικών διαδικασιών της σύλληψης, της δίκης και της τιμωρίας», πρόσθεσαν.

Την ίδια ώρα, ο βασικός εισαγγελέας στη δίκη της Νυρεμβέργης εναντίον των Ναζί, ο Αμερικανός Μπέντζαμιν Μπ. Φέρεντζ, επέκρινε τη χώρα του επειδή αρνήθηκε στον Μπιν Λάντεν μία δίκαιη δίκη.

«Δεν μπορείς να δρας με αυτό τον τρόπο, η δικαιοσύνη πρέπει να απονέμεται μέσω του νόμου. Δεν μπορείς απλώς να αρχίσεις να δολοφονείς εν ψυχρώ», δήλωσε ο 91χρονος στη βελγική εφημερίδα De Morgen.

Επεσήμανε επίσης ότι ακόμα και ο Χέρμαν Γκέρινγκ είχε το δικαίωμα σε μία δίκαιη δίκη, «το οποίο αντίθετα δεν είχε ο Μπιν Λάντεν, και αυτό είναι λυπηρό, ανεξάρτητα από τα φοβερά εγκλήματα τα οποία μπορεί να έχει διαπράξει ή διατάξει».

facebook: Πολλοί φίλοι = άγχος!!!

Ερευνητές από το Πανεπιστήµιο Napier του Εδιµβούργου κατέληξαν πως η συσσώρευση φίλων στο Facebook και οι ολοένα και περισσότερες «αιτήσεις για φίλους» προκαλούν άγχος στους χρήστες του.

Η έρευνα κατέγραψε τα συναισθήµατα και τις αντιδράσεις 200 χρηστών, µε το 12% αυτών µε τους περισσότερους φίλους να σημειώνουν πολύ αυξημένα ποσοστά στρες.

Από το σύνολο των συµµετεχόντων προέκυψε πως το 63% συνήθως αργεί να απαντήσει στις αιτήσεις για νέους φίλους, το 32% αισθάνεται ενοχή όταν απορρίπτει ένα τέτοιο αίτηµα, ενώ το 10% νιώθει δυσαρέσκεια από τα αιτήµατα φιλίας.

Ιαπωνία: Κλείνει τον πυρηνικό σταθμό της Χαμαόκα

Ο ιάπωνας πρωθυπουργός Ναότο Καν αξίωσε την Παρασκευή τη διακοπή της λειτουργίας του πυρηνικού σταθμού της Χαμαόκα, καθώς βρίσκεται σε ζώνη μεγάλης σεισμικής δραστηριότητας στο κεντρικό τμήμα της χώρας.

"Έδωσα εντολή (...) η εταιρεία (ηλεκτρικού ρεύματος) Chubu Electric Power να σταματήσει τη λειτουργία όλων των αντιδραστήρων της στον πυρηνικό σταθμό της Χαμαόκα", δήλωσε ο Καν σε συνέντευξη Τύπου.

"Η απόφαση αυτή ελήφθη για την ασφάλεια των κατοίκων", προσέθεσε, επικαλούμενος τον σημαντικό κίνδυνο που υπάρχει για την πρόκληση σεισμού σε αυτήν την περιοχή.

Η απόφαση αυτή αφορά σε αυτό το στάδιο στο κλείσιμο των αντιδραστήρων 4 και 5, που είναι οι μόνοι που λειτουργούν σήμερα σε αυτόν τον σταθμό, ο οποίος βρίσκεται στη νομαρχία Σιζουόκα, σχεδόν 200 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Τόκιο.

Παράλληλα οι ολλανδικές τελωνειακές αρχές ανακοίνωσαν ότι ίχνη ραδιενέργειας εντοπίστηκαν χθες σε εμπορευματοκιβώτιο που προερχόταν από την Ιαπωνία, στο λιμάνι του Ρότερνταμ, στη δυτική Ολλανδία, σχεδόν δύο μήνες μετά την πυρηνική καταστροφή στον σταθμό της Φουκουσίμα.

"Τα ίχνη της ραδιενέργειας εντοπίστηκαν στα εξωτερικά τοιχώματα του κοντέινερ, αλλά το φορτίο του δεν έφερε κανένα ίχνος", δήλωσε η Γέρα φαν Βεένουμ, εκπρόσωπος των ολλανδικών τελωνείων, σύμφωνα με την οποία η ραδιενέργεια αυτή που εντοπίστηκε "δεν αντιπροσωπεύει κανέναν κίνδυνο".

"Υπήρχαν σημεία στα οποία η ραδιενέργεια έφτανε έως τα 33 μπεκερέλ, όμως ο μέσος όρος ήταν 6 μπεκερέλ", διευκρίνισε η ίδια, σημειώνοντας ότι το ανώτατο όριο που επιτρέπεται είναι τα 4 μπεκερέλ.

Η μόλυνση από ραδιενέργεια διαπιστώθηκε κατά το πέρασμα του κοντέινερ από μια πλατφόρμα ασφαλείας, αλλά το τελωνείο καθυστέρησε να προχωρήσει στην κατάσχεσή του για έναν δεύτερο έλεγχο μεγαλύτερης ακρίβειας, σημείωσε.

Ως εκ τούτου το εμπορευματοκιβώτιο συνέχισε το ταξίδι του οδικώς μεταφερόμενο με φορτηγό έως τον εισαγωγέα του, μια ολλανδική εταιρεία.

"Πήγαμε εκεί και καθαρίσαμε επί τόπου το κοντέινερ", σημείωσε η εκπρόσωπος των τελωνείων, εξηγώντας ότι το φορτίο του, το οποίο δεν γνώριζε τι ήταν, αδειάστηκε και το κοντέινερ μεταφέρθηκε σε απομονωμένη τοποθεσία για να καθαριστεί μια δεύτερη φορά.

Ωστόσο η εταιρεία που έκανε την εισαγωγή του εμπορευματοκιβωτίου ζήτησε χθες από εταιρεία που ειδικεύεται στον έλεγχο των εμπορευμάτων στον τομέα των μεταφορών, την ιδιωτική First Safety, να μετρήσει τη ραδιενέργεια στο κοντέινερ.

Η First Safety μέτρησε κατά μέσον όρο 40 μπεκερέλ και σημεία συγκέντρωσης της ραδιενέργειας, όπου αυτή έφτανε τα 200 μπεκερέλ, το οποίο "θα μπορούσε να είναι επικίνδυνο", δήλωσε ο διευθυντής της Χανς Γιάνσεν.

Η ΕΕ αποφάσισε στις 15 Απριλίου να ενισχύσει τους ελέγχους για ραδιενέργεια στα πλοία που προέρχονται από την Ιαπωνία, μετά την πυρηνική καταστροφή στον σταθμό Φουκουσίμα στη χώρα αυτή λόγω του σεισμού και του τσουνάμι που σημειώθηκαν στις 11 Μαρτίου.

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τον “κλειδάριθμο”;

Συνωστισμός επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στις εφορίες καθώς χιλιάδες φορολογούμενοι σπεύδουν να προμηθευτούν τον «κλειδάριθμο» που είναι απαραίτητος σε αρκετές περιπτώσεις ηλεκτρονικής υποβολής των φορολογικών δηλώσεων.

Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών κατέγραψε τα πιο συνηθισμένα ερωτήματα των φορολογουμένων και δίνει απαντήσεις για την ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων και τη χρήση ή μη του ειδικού «κλειδάριθμου» για πρόσθετη ασφάλεια των συναλλαγών.

Με το νέο σύστημα Τaxisnet , ο λογιστής του φορολογούμενου δεν απαιτείται να γνωρίζει τους κωδικούς πρόσβασης που επέλεξε ή τον κλειδάριθμο που εκδίδεται αποκλειστικά για εκείνον κατά την εγγραφή του. Μετά την εξουσιοδότηση του φορολογούμενο στο λογιστή -και με την προϋπόθεση ότι θα την αποδεχθεί- θα μπορεί να ενεργεί για λογαριασμό του φορολογούμενου αυστηρά στα αντικείμενα για τα οποία εξουσιοδοτήθηκε.

1. Είχα κωδικούς πρόσβασης πριν τις 6/12/2010 και δεν έχω πάρει κλειδάριθμο. Πώς μπορώ να χρησιμοποιήσω τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες;

Αν είστε παλιός χρήστης οι κωδικοί σας θα είναι σε ισχύ μέχρι 31/12/2011.
Στο διάστημα αυτό προκειμένου να εκμεταλλευθείτε όλες τις σταδιακά παρεχόμενες δυνατότητες του νέου συστήματος θα πρέπει να επισκεφτείτε αυτοπροσώπως το τμήμα Μητρώου της Δ.Ο.Υ. και να λάβετε τον κλειδάριθμο σας. Τα μόνα στοιχεία που απαιτούνται είναι ο Α.Φ.Μ. σας, αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο.
Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας στο Τμήμα Μητρώου θα παραλάβετε τον κλειδάριθμο που είναι απαραίτητος για την ενεργοποίηση του λογαριασμού σας.

2. Κατά την είσοδο μου στο σύστημα εμφανίζεται μήνυμα κλείδωσε ο κωδικός μου. Τι πρέπει να κάνω;

Αν έχετε καταχωρήσει πάνω από έξι φορές, τους κωδικούς πρόσβασης, για την εισαγωγή σας, στον λογαριασμό σας, το σύστημα κλειδώνει. Για να σας δοθεί πάλι η δυνατότητα πρόσβασης, επικοινωνήστε με την Υπηρεσία μας, αναφέροντας το αίτημα μαζί με τα στοιχεία σας ( ονοματεπώνυμο, ΑΦΜ, username, και τηλέφωνο επικοινωνίας).

3. Ποια είναι η διαδικασία εγγραφής νέου χρήστη;
Η διαδικασία εγγραφής ολοκληρώνεται σε 3 βήματα:

α. Εγγραφή. Από την ιστοσελίδα της Γ.Γ.Π.Σ. www.gsis.gr, επιλέγετε Υπηρεσίες προς Πολίτες/επιχειρήσεις/επιτηδευματίες και στη συνέχεια Αρχική εγγραφή και συμπληρώνετε την αίτηση δηλώνοντας, όνομα χρήστη (username)και κωδικό (password) που επιθυμείτε.

β. Παραλαβή κλειδάριθμου.

Με την επιτυχή ολοκλήρωση της αίτησης λαμβάνεται σημείωμα στο οποίο αναγράφονται ο ΑΦΜ , η ημερομηνία και η ώρα υποβολής καθώς επίσης και η προθεσμία μέσα στην οποία πρέπει να μεταβείτε σε οποιαδήποτε Δ.Ο.Υ. για την έγκριση της αίτησης και την παραλαβή του κλειδάριθμου (αν τα προσωπικά στοιχεία του υποψήφιου χρήστη έχουν μεταβληθεί, όπως για παράδειγμα η αστυνομική ταυτότητα, τότε θα πρέπει να μεταβεί στην αρμόδια Δ.Ο.Υ.). Για την περίπτωση που ένα Φυσικό Πρόσωπο αδυνατεί να προσέλθει στη Δ.Ο.Υ. για να παραλάβει τον κλειδάριθμο αυτοπροσώπως και να ολοκληρωθεί η διαδικασία πιστοποίησης, μπορεί να πάει αντιπρόσωπός του προσκομίζοντας Ειδικό Πληρεξούσιο από ΚΕΠ ή Αστυνομικό Τμήμα. Παράλληλα στην ηλεκτρονική διεύθυνση που δηλώσατε, έρχεται ενημερωτικό μήνυμα για την έγκριση της αίτησής σας και σας υπενθυμίζετε και το username

ΠΡΟΣΟΧΗ: Για τα Νομικά πρόσωπα, τον κλειθάριθμο πρέπει να παραλάβει ο νόμιμος Εκπρόσωπος της Εταιρείας, μόνο από την αρμόδια Δ.Ο.Υ. ή αντιπρόσωπός του, προσκομίζοντας Ειδικό Πληρεξούσιο από ΚΕΠ ή Αστυνομικό Τμήμα.

γ. Ενεργοποίηση του λογαριασμού.

Από τις υπηρεσίες πιστοποίησης επιλέγετε Ενεργοποίηση Λογαριασμού. Για την ενεργοποίηση του λογαριασμού απαιτείται να συμπληρώσετε α) username και κωδικό (password) που επιλέξατε κατά την υποβολή της αίτησης εγγραφής. β) τον κλειδάριθμο που σας δόθηκε στη Δ.Ο.Υ. με ακρίβεια , συμπεριλαμβάνοντας τις παύλες. γ) τα γράμματα που διακρίνετε στην εικόνα . Εάν τα γράμματα δεν είναι ευδιάκριτα δοκιμάστε μια άλλη εικόνα. Στη συνέχεια θα πρέπει να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασης και να επιλέξετε ενεργοποίηση για την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας.

4. Σε ποιες περιπτώσεις απαιτείται να γίνει επανεγγραφή;

Υπάρχουν συγκεκριμένες περιπτώσεις για τις οποίες απαιτείται να πραγματοποιηθεί επανεγγραφή στο σύστημα.
1η περίπτωση. Είμαι Παλαιός χρήστης (χρήστης πριν τις 06/12/2010) και δεν θυμάμαι τους κωδικούς πρόσβασης.
2η περίπτωση. Είμαι Νέος/Παλαιός Χρήστης που έχω ενεργοποιήσει τον λογαριασμό μου στο Νέο TAXISnet και έχασα κωδικό (password) και κλειδάριθμο.

Μετά την επεναγγραφή θα πρέπει να απευθυνθείτε στη Δ.Ο.Υ. για την παραλαβή νέου κλειδαρίθμου.

5. Έκανα εγγραφή νέου χρήστη ή επανεγγραφή και ξέχασα το username. Τι πρέπει να κάνω;

Μετά την παραλαβή του κλειδάριθμου από τη Δ.Ο.Υ, το σύστημα σας αποστέλλει e-mail, για την ολοκλήρωση της διαδικασίας της έγκρισης της αίτησης και σας υπενθυμίζει και το username.

6. Ξέχασα τον κωδικό (password). Πώς μπορώ να τον ανακτήσω;

Η επιλογή «Ξέχασα τον κωδικό μου» μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο από χρήστες που έχουν ενεργοποιήσει με κλειδάριθμο τον λογαριασμό τους. Για την είσοδο στην υπηρεσία αυτή είναι απαραίτητος και ο κλειδάριθμος.

7. Πώς μπορώ να κάνω αλλαγή username;

Δεν υπάρχει δυνατότητα άμεσης αλλαγής του username με το νέο σύστημα. Για να αλλάξετε το username, πρέπει από τις υπηρεσίες πιστοποίησης να κάνετε επανεγγραφή, όπου έχετε την δυνατότητα να επιλέξετε νέο username.

Μετά την επανεγγραφή θα πάτε στη Δ.Ο.Υ. να πάρετε νέο κλειδάριθμο και στη συνέχεια ενεργοποίηση του λογαριασμού σας.

8. Πώς κάνω ενεργοποίηση λογαριασμού;

Επισκεφτείτε τη σελίδα του Νέου Taxisnet και ακολουθείστε την εξής διαδρομή «Υπηρεσίες προς πολίτες» ή «Υπηρεσίες προς Επιχειρήσεις» και στη συνέχεια «Ενεργοποίηση Λογαριασμού».

9. Έχω κλειδάριθμο και δεν μπορώ να κάνω ενεργοποίηση του λογαριασμού.

Για να κάνετε ενεργοποίηση του λογαριασμού σας, θα πρέπει με προσοχή να καταχωρήσετε τους κωδικούς πρόσβασης (πεζά ή κεφαλαία, ανάλογα την επιλογή που έχετε κάνει), τον κλειδάριθμο με τις παύλες από το αλφαβητικό μέρος του πληκτρολογίου και τα στοιχεία της εικόνας.

10. Έχω κλειδάριθμο και κατά την ενεργοποίηση του λογαριασμού, εμφανίζεται μήνυμα «Λανθασμένη Εισαγωγή». Πού οφείλεται αυτό;

Αυτό οφείλεται στη λανθασμένη πληκτρολόγηση των χαρακτήρων της εικόνας. Έχετε την δυνατότητα, να αλλάξετε χαρακτήρες πατώντας τα βελάκια που βρίσκονται δεξιά της εικόνας.

11. Έχω κλειδάριθμο και κατά την ενεργοποίηση του λογαριασμού, εμφανίζεται μήνυμα «Δεν βρέθηκε αίτηση εγγραφής με τα στοιχεία που εισάγετε». Πού οφείλεται αυτό;

Αυτό οφείλεται στη λανθασμένη πληκτρολόγηση του ονόματος χρήστη (username) ,του ΑΦΜ ή του κλειδάριθμου. Θα πρέπει να πληκτρολογήσετε προσεκτικά το όνομα χρήστη (username) και τον ΑΦΜ. Κατά την εισαγωγή του κλειδάριθμου θα πρέπει να πληκτρολογήσετε και τις παύλες από το αλφαβητικό μέρος του πληκτρολογίου.

12. Έχω κλειδάριθμο και κατά την ενεργοποίηση του λογαριασμού, εμφανίζεται μήνυμα «Λάθος Κωδικός». Πού οφείλεται αυτό;

Αυτό οφείλεται στη λανθασμένη πληκτρολόγηση στο πεδίο του κωδικού (password). Θα πρέπει να πληκτρολογήσετε προσεκτικά τον κωδικό. Ιδιαίτερη προσοχή στην ένδειξη 'caps lock', η οποία θα πρέπει να είναι ενεργοποιημένη μόνο εάν ο κωδικός σας περιέχει κεφαλαία γράμματα.

13. Πώς μπορώ να πάρω τον πρόσθετο ρόλο;

Θα πρέπει να έχετε πάρει κλειδάριθμο και να έχετε ενεργοποιήσει το λογαριασμό σας. Για να λάβετε τον Πρόσθετο

Ρόλο αφού συνδεθείτε με τους κωδικούς σας στην επιλογή "ο λογαριασμός μου" ακολουθείτε τα παρακάτω βήματα:

α. Διαχείριση Λογαριασμού
β. Πρόσθετος ρόλος
γ. Υποβολή αίτησης πρόσθετου ρόλου

14. Ποιον μπορώ να εξουσιοδοτήσω για τις φορολογικές υποχρεώσεις του Νομικού Προσώπου;

Ο νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρίας θα πρέπει να πάει στο τμήμα Μητρώου της αρμόδιας Δ.Ο.Υ , να πάρει τον κλειδάριθμο της εταιρίας και στη συνέχεια να ενεργοποιήσει τον λογαριασμό της. Από την επιλογή Εξουσιοδοτήσεις έχετε δύο δυνατότητες:

α. Εξουσιοδότηση σε Λογιστές /Λογιστικά Γραφεία (προϋπόθεση να έχουν πάρει τον πρόσθετο ρόλο).
β. Εξουσιοδότηση σε Εκπροσώπους της εταιρίας (οποιοδήποτε φυσικό πρόσωπο, πιστοποιημένο και ενεργοποιημένο με κλειδάριθμο).

Σημείωση: Αν θέλετε να εξουσιοδοτήσετε τον μισθωτό λογιστή της εταιρίας, θα τον εξουσιοδοτήσετε σαν εκπρόσωπο.

15. Ποιος και πώς θα υποβάλει τις δηλώσεις του Νομικού προσώπου ηλεκτρονικά;

Οι δηλώσεις των Νομικών Προσώπων υποβάλλονται με τους προσωπικούς κωδικούς του ατόμου που έχει εξουσιοδοτηθεί. Ο εξουσιοδοτηθείς, από τον προσωπικό του λογαριασμό και από το εικονίδιο Εφαρμογές taxisnet (όλες), επιλέγει τα έντυπα και στη συνέχεια επιλογή ρόλου όπου δηλώνει επιθυμώ να:

α. δράσω για τον εαυτό μου ή
β. δράσω ως εκπρόσωπος Νομικού Προσώπου

Σημείωση: (και ο εξουσιοδοτηθείς πρέπει να είναι χρήστης της Υπηρεσίας TAXISnet και να έχει ενεργοποιήσει τον λογαριασμό του με κλειδάριθμο)

Έκλεψαν τη Μητρόπολη Σιδηροκάστρου

Τα γραφεία της Μητρόπολης Σιδηροκάστρου έβαλαν στόχο επιτήδειοι δράστες, που μπήκαν τα ξημερώματα παραβιάζοντας την εξωτερική σιδερένια πόρτα.

Οι άγνωστοι απέσπασαν 5.440€ και κληρικόσημα αξίας 1.438€ που φυλασσόταν στα συρτάρια του γραφείου και έφυγαν ανενόχλητοι. Η κλοπή που σημειώθηκε έγινε αντιληπτή σήμερα το πρωί από τον Μητροπολίτη Σιδηροκάστρου Μακάριο.

Αξιοσημείωτο γεγονός είναι πως οι δράστες αρκέστηκαν μόνο στην κλοπή των χρημάτων ενώ δεν απέσπασαν τίποτα από το κειμηλιαρχείο της Ιεράς Μητροπόλεως.

Κάνουν μάθημα σε... super market!!!

Αν αφαιρέσετε τα ράφια και τα προιόντα από ένα super market μπορείτε να φτιάξετε ένα... σχολείο!

Οι 136 μαθητές του Δημοτικού της καρύστου στεγάζονται σε ένα νοικιασμένο κτίριο, που προοριζόταν για super market.

Η στέγαση στο κτίριο αυτό 22 χρόνια πριν ήταν μια "προσωρινή λύση", που ήρθε όμως και επιβεβαίωσε περίτρανα τον κανόνα "ουδέν μονιμότερον του προσωρινού".

Η Κάρυστος αντιμετωπίζει συνολικά πρόβλημα σχολικής στέγης στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση μια και το μοναδικό σχολείο της πόλης είναι το 1ο Δημοτικό, που και αυτό συμπληρώνει τις ανάγκες του με προκάτ αίθουσες στην αυλή.

Η ανοχή των κατοίκων εξαντλήθηκε μπροστά στην αδιαφορία και την υποκρισία της πολιτείας και γι' αυτό πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Δευτέρα και Τρίτη 9 και 10 Μαίου.

Κάθειρξης 8 ετών για ληστεία τράπεζας σε γιο στελέχους του ΣΥΝ

Ποινή κάθειρξης 8 ετών, όπως και πρωτοδίκως, επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο, στον αναρχικό Γιώργο Βογιατζή-Βούτση, που κρίθηκε ένοχος για την ληστεία του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στην περιοχή του Γκύζη στις 3 Οκτωβρίου 2007.
Ο νεαρός καταδικάστηκε για τις κατηγορίες της ληστείας, παράνομης οπλοφορίας και παράνομης οπλοκατοχής κατά μετατροπή της κακουργηματικής κατηγορίας της διακεκριμένης κατοχής εκρηκτικών.

Το δικαστήριο με ανάλογη πρόταση του Εισαγγελέα Έδρας, έκρινε πως ο κατηγορούμενος δεν είχε πρόθεση να χρησιμοποιήσει κατά ανθρώπων το όπλο και την χειροβομβίδα που είχε στην κατοχή του.

Απολογούμενος ο Γιώργος Βογιατζής- Βούτσης υποστήριξε ότι δεν μετανιώνει για την πράξη του, χωρίς όπως τόνισε, αυτό να σημαίνει πως προτίθεται να την επαναλάβει και επεσήμανε ότι η ιδεολογία του δεν του επιτρέπει να χρησιμοποιήσει βία κατά ανθρώπων.

Στο δικαστήριο κατέθεσε ο πατέρας του κατηγορουμένου, ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων: «Μόνο ο ίδιος μπορεί να πει γιατί το έκανε αυτό. Είναι μια πράξη που με υπερβαίνει από πλευράς επιλογών. Δεν έχω αυτήν την ιδεολογική κατεύθυνση, ωστόσο, κατανοώ πως αντιδρά η νεολαία».

Οι υπάλληλοι της τράπεζας που κατέθεσαν στο δικαστήριο περιέγραψαν ως ευγενικό τον δράστη και είπαν ότι κρατούσε την χειροβομβίδα και το πιστόλι μόνο για εκφοβισμό. Μάλιστα όπως κατέθεσαν, αφού του έδωσαν τα χρήματα, ο νεαρός τους ευχαρίστησε.

Αρχίζει απεργίες η ΓΕΝΟΠ

Από την ερχόμενη εβδομάδα ξεκινούν οι απεργιακές κινητοποιήσεις στη ΔΕΗ, καθώς η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΕΝΟΠ που συνεδρίασε απόψε αποφάσισε συμμετοχή στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ την ερχόμενη Τετάρτη.

Είναι πιθανό η ΓΕΝΟΠ να συνεχίσει τις κινητοποιήσεις από την επόμενη ημέρα (Πέμπτη) με επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες. Αυτό, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ κ. Ν. Φωτόπουλος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, θα εξαρτηθεί από το χρόνο κατάθεσης του νομοσχεδίου αναφορικά με τις ιδιωτικοποιήσεις και τις προβλέψεις του για περαιτέρω μετοχοποίηση της ΔΕΗ. Η ΓΕΝΟΠ επιδιώκει να ξεκινήσει την απεργία μια εβδομάδα πριν την κατάθεση του νομοσχεδίου. Η τελική απόφαση αναμένεται να ληφθεί τη Δευτέρα.

Στο μεταξύ, η διοίκηση της ΓΕΝΟΠ έχει ζητήσει συναντήσεις με τον υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου και την υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κα Τ. Μπιρμπίλη ζητώντας να αποτραπεί περαιτέρω μετοχοποίηση της ΔΕΗ.

Ο Μπιν Λάντεν ετοίμαζε επιθέσεις σε τρένα για την επέτειο της 11η Σεπτεμβρίου

Τον τρόμο σε όλο τον κόσμο ετοίμαζε να σκορπίσει και πάλι η Αλ Κάιντα με επιθέσεις εναντίον τρένων στις Ηνωμένες Πολιτείες. Μάλιστα τις ετοίμαζε για την δέκατη επέτειο της 11ης Σεπτεμβρίου, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας, λίγες ημέρες μετά το θάνατο του Οσάμα μπιν Λάντεν.

"Το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας έστειλε χθες Πέμπτη ειδοποίηση στους ομοσπονδιακούς εταίρους του, στις ομόσπονδες Πολιτείες, σχετικά με σχέδιο της αλ Κάιντα για επιθέσεις στο αμερικανικό σιδηροδρομικό δίκτυο", επισήμανε ο Ματ Τσάντλερ, εκπρόσωπος του υπουργείου.

"Τον Φεβρουάριο του 2010 η αλ Κάιντα σχεδίαζε τρομοκρατικές επιχειρήσεις εναντίον τρένων στις Ηνωμένες Πολιτείες, σε μη συγκεκριμένες περιοχές, την ημέρα της 10ης επετείου της 11ης Σεπτεμβρίου 2001", αναφέρεται στο ενημερωτικό δελτίο του υπουργείου.

Σύμφωνα με μια πηγή, η πληροφορία αυτή προέρχεται από έγγραφα, ηλεκτρονικούς υπολογιστές και DVD που κατασχέθηκαν στη διάρκεια της αμερικανικής επιχείρησης στο Πακιστάν, στην οποία σκοτώθηκε ο μπιν Λάντεν.

Στην ειδοποίηση διευκρινίζεται πως μια τέτοια πληροφορία "είναι συχνά παραπλανητική ή ανακριβής λόγω των γρήγορων εξελίξεων και μπορεί να αλλάξει".

"Ενώ είναι σαφές πως υπήρχε ένα σχετικό επίπεδο οργάνωσης, δεν διαθέτουμε πρόσφατες πληροφορίες για συγκεκριμένο σχέδιο επίθεσης εναντίον μέσων μαζικής μεταφοράς και καμιά πληροφορία για πιθανούς τόπους ή στόχους", υπογραμμίζεται στο μήνυμα.

Η αλ Κάιντα "σκόπευε να προκαλέσει τον εκτροχιασμό τρένων, σαμποτάροντας τις σιδηροδρομικές γραμμές, ώστε να πέσουν σε μια κοιλάδα ή από μια γέφυρα", αναφέρει το υπουργείο.

Η αλ Κάιντα, στα έγγραφα αυτά επισήμαινε πως μια τέτοια επίθεση θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί μόνο μια φορά και ανέφερε πως τα νέας τεχνολογίας τρένα διαθέτουν ειδικό σύστημα φρένων που σημαίνει ότι ακόμα και αν εκτροχιάζονταν δεν είναι απαραίτητο ότι θα ανατρέπονταν.

Ο Τσάντλερ τόνισε πως το υπουργείο "δεν διαθέτει καμιά απολύτως πληροφορία για ενδεχόμενη απειλή εναντίον του αμερικανικού σιδηροδρομικού δικτύου".

Ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Μεταφορών Τζον Πίστολ τόνισε ενώπιον του Κογκρέσου πως "δεν υπάρχει, αυτήν τη στιγμή, συγκεκριμένη απειλή για το δίκτυο των μέσων μαζικής μεταφοράς" στις ΗΠΑ.

Αξιωματούχος της αμερικανικής υπηρεσίας πληροφοριών δήλωσε πως τα έγγραφα που βρέθηκαν στην κατοικία του μπιν Λάντεν στο Αμποταμπάντ αποκαλύπτουν την φιλοδοξία της οργάνωσης να πλήξει τις Ηνωμένες Πολιτείες με ευρείας κλίμακας επιθέσεις σε μεγάλες πόλεις και σε σημαδιακές ημερομηνίες, όπως επέτειοι και εθνικές εορτές.

Άλλος αξιωματούχος που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, υπογράμμισε στους New York Times πως ο Οσάμα μπιν Λάντεν δεν ήταν απλώς η ηγετική φυσιογνωμία για τους υποστηρικτές της αλ Κάιντα σε όλον τον κόσμο.

"Συνέχιζε να συνωμοτεί και να σχεδιάζει, να σκέφτεται πιθανούς στόχους και να επικοινωνεί τις ιδέες του σε ηγετικά στελέχη της οργάνωσης", υποστήριξε ο ίδιος.

Βροχερός ο καιρός το Σαββατοκύριακο

Η κακοκαρία σήμερα θα μεταφερθεί σε ανατολικότερες περιοχές. Έτσι περιμένουμε βροχές στην Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις και το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα πυκνώσουν και δεν αποκλείεται να έχουμε στην Πελοπόννησο τοπικές μπόρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφορ, στο νότιο και ανατολικό Αιγαίο 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα ανέβει λιγάκι για να φτάσει κοντά στους 20 βαθμούς κελσίου η μέγιστη στα ηπειρωτικά.

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ
Περιμένουμε βελτίωση του καιρού καθώς οι άνεμοι δε φαίνεται να ξεπερνούν τα 7 μποφόρ στο Αιγαίο και τοπικά 8 μποφόρ στο νοτιοανατολικό Αιγαίο. Βροχές περιμένουμε στις ανατολικότερες περιοχές της χώρας και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Στην υπόλοιπη χώρα σχεδόν αίθριος θα είναι ο ουρανός με πιθανότητα μπόρας στην Πελοπόννησο και τη δυτική Στερεά κυρίως στα ορεινά το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει τους 21εναν με 23 βαθμούς κελσίου στα ηπειρωτικά.

ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ
Το Σάββατο γενικά αίθριος θα είναι ο ουρανός με τους ανέμους να φτάνουν τα 5 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία να μην ξεπερνά τους 20 με 21εναν βαθμούς κελσιου ενώ η ελάχιστη θα είναι γύρω στους 10 βαθμούς και κυρίως στα βόρεια του νομού.

Την Κυριακή παρόμοιος θα είναι ο καιρός με λίγες νεφώσεις στα βόρεια του νομού, το μεσημέρι η θερμοκρασία θα ανέβει ακόμη περισσότερο καθώς οι άνεμοι θα εξασθενήσουν γύρω στα 6 το πολύ μποφόρ στα ανατολικά του νομού. Η θερμοκρασία σε άνοδο θα φτάσει τους 22 με 23 βαθμούς το μεσημέρι και κυρίως στις δυτικότερες περιοχές του νομού.

Η Μακάμπι στον τελικό - Μακάμπι Τελ Αβίβ-Ρεάλ Μαδρίτης 82-63

Μετά από τρία χρόνια η Μακάμπι Τελ Αβίβ επιστρέφει σε τελικό Final-4, αφού επιβλήθηκε εύκολα (στο δεύτερο μέρος) της Ρεάλ Μαδρίτης με 82-63. Η Ισραηλινοί μπορεί να μην απέδωσαν μπάσκετ υψηλού επιπέδου, αλλά έκαναν αυτό που έπρεπε για να βγάλουν εκτός μάχης τους άπειρους και εμφανώς εκτός κλίματος παίκτες της ισπανικής ομάδας. Έτσι, το απόγευμα της Κυριακής (17:30) θα έχουμε τη μεγάλη μάχη με τον Παναθηναϊκό, με τις δύο ομάδες να... ρίχνουν στο παρκέ συνολικά εννέα τρόπαια Ευρωλίγκα και 1 Σουπρολίγκα!

Το... εκνευριστικό Α' δεκάλεπτο!
Νευρικό ξεκίνημα έκαναν οι δύο ομάδες στο παρκέ και κυρίως η Μακάμπι , η οποία σκόραρε μετά από σχεδόν τρία λεπτά αγώνα. Όχι ότι και η Ρεάλ… πυροβολούσε, απλά έδειχνε λίγο πιο συγκεντρωμένη στο παιχνίδι της. Οι Ισραηλινοί έψαξαν πολύ τον Σοφοκλή Σχορτσιανίτη στο πρώτο πεντάλεπτο, αλλά ο Έλληνας άσος πέραν μιας φάσης, έδειχνε λίγο αγχωμένος, πιθανότατα από τη μεγάλη επιθυμία του να βοηθήσει και να διακριθεί.

Κακό ποιοτικά παιχνίδι με το άγχος προφανώς να έχει καταβάλει τους δύο αντιπάλους και τα άστοχα σουτ να διαδέχονται το ένα το άλλο. Είναι χαρακτηριστικό πως στα πρώτα επτά λεπτά το σκορ ήταν μόλις 8-8, με τη Μακάμπι να σουτάρει 1/7 δίποντα και τη Ρεάλ 4/10, αλλά και 0/4 τρίποντα. Οι Ισπανοί είχαν κερδίσει σε πρώτη φάση τη μάχη των ριμπάουντ και αυτό τους βοηθούσε πολύ, σε έναν ισορροπημένο πρώτο δεκάλεπτο που τελείωσε με το σκορ στο 14-12.

Σόφο και Ρέγες ξεχώριζαν
Η Μακάμπι έβρισκε λύσεις από τη γραμμή των 6,75 και μπόρεσε για πρώτη φορά να φτάσει στο +5, 17-12 με το ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου. Η Ρεάλ ήταν εγκλωβισμένη επιθετικά, με πολλά άστοχα σουτ και τραβηγμένες προσπάθειες, δείγμα της έλλειψης αυτοσυγκέντρωσης ή και εμπειρίας αν θέλετε.

Οι τύποις γηπεδούχοι έφτασαν και στο +8, 22-14, λίγο μετά το τρίλεπτο, εκμεταλλευόμενοι την ευστοχία τους στα τρίποντα (5/7) και τρέχοντας ένα 8-2 από το ξεκίνημα της περιόδου. Ωστόσο, ο Πριτζιόνι αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια του και με δύο τρίποντα έδωσε το έναυσμα και η Ρεάλ μείωσε στο καλάθι, 24-22, ακριβώς στα μισά, με ένα δικό της 2-8. Από κοντά και ο Ρέγες, ο οποίος έβαλε το καλάθι της ισοφάρισης, 24-24, ανεβάζοντας το σερί στο 2-10 στο 16’.

Στο τελευταίο τρίλεπτο η Μακάμπι ηρέμησε το παιχνίδι της, έψαξε με σωστές επιλογές και σωστές πάσες τον Σοφοκλή και αυτός έκανε τη δουλειά του ξαναδίνοντας προβάδισμα στην ομάδα του με δύο σερί καλάθια. Το εικοσάλεπτο έκλεισε με το φωτεινό πίνακα να αναγράφει 32-29 και την ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ να προηγείται ότι γιατί ήταν καλύτερη, αλλά γιατί ήταν πιο εύστοχη σε σχέση με τη Ρεάλ.

Και για του λόγου το αληθές; 8/17δ., 5/9τρ. (αλλά και 1/7β.) για τους Ισραηλινούς, ενώ οι Ισπανοί είχαν 9/28δ., 2/10τρ. και 5/7β. Οι βολές τους έσωζαν και τα ριμπάουντ (17-24) και είναι χαρακτηριστικό πως έγιναν πολύ λίγα λάθη, μόλις από 5 για κάθε ομάδα. Πνίνι με 9 πόντους και Σχορτσιανίτης με 8 οι πρώτοι σκόρερ της Μακάμπι, 10 είχε ο Ρέγες με 9 ριμπάουντ και 9 πόντους ο Τόμιτς.

Οι λεπτομέρειες στη μεριά της Μακάμπι
Φουριόζα μπήκε η Μακάμπι στο δεύτερο μέρος και βρίσκοντας για ελάχιστο διάστημα ρυθμό, κατάφερε να ανεβάσει την υπέρ της διαφορά για πρώτη φορά στους οκτώ πόντους, 40-32 στο 23’. Ωστόσο, Γιουγ και Πριτζιόνι με δύο συνεχόμενα τρίποντα έδωσαν στη Ρεάλ την πνοή που χρειαζόταν για να επιστρέψει στο ματς (42-38 στο 25’).

Από κει και πέρα είχαμε ντέρμπι, με τη ζώνη των γηπεδούχων να… μπάζει, παράλληλα με την άνοδο των φιλοξενούμενων, οι οποίοι βρήκαν ανάσες και λύσεις από τη γραμμή των 6,75. Κάτι έλλειπε και πάλι όμως από τους παίκτες του Λέλε Μολίν, οι οποίοι δεν άντεξαν στο νέο ξέσπασμα των Ισραηλινών.

Από το 43-41 στο 26’, η Μακάμπι έτρεξε ένα σερί 10-2 με μπροστάρη τον εξαιρετικό σε αυτή την περίοδο Τσακ Έιντσον και για πρώτη φορά το προβάδισμα έφτασε σε διψήφιο αριθμό, 53-43 ένα λεπτό πριν το τέλος του δεκαλέπτου. Η αστάθεια στην απόδοση ήταν χαρακτηριστικό του αγώνα σε όλα του τα σημεία, με το τριαντάλεπτο να κλείνει στο +8, 55-47 και τις λεπτομέρειες να ανήκουν στην «ομάδα του λαού». Τους 13 πόντους έφτασε ο Έιντσον και τους 10 ο Πάργκο.

«Χάδι» στο γκάζι και… αντίο
Όπως και στην τρίτη περίοδο, έτσι και στην τέταρτη, η Μακάμπι μπήκε με φόρα θέλοντας να καθαρίσει το ματς. 8-2 σερί και η διαφορά στη μέγιστη τιμή της, 63-49 και τη Ρεάλ να δείχνει ανήμπορη να αντιδράσει. Και ήταν, αφού στο τρίλεπτο είχε ήδη μείνει 17 πόντους πίσω, 66-49, με την ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ πια να έχει ξεκάθαρα το πάνω χέρι.

Ο Φελίπε Ρέγες είχε… απενεργοποιηθεί, επιθετικές λύσεις δεν υπήρχαν από κανέναν, το άγχος κέρδισε το αδιαμφισβήτητο ταλέντο των παικτών της ισπανικής ομάδας, η οποία έφτασε στο ταβάνι της, σε έναν ημιτελικό δηλαδή Final-4.

Όλα είχαν γίνει πλέον πολύ εύκολα για τη Μακάμπι, η οποία βρήκε χώρους να κάνει τα δικά της, όταν όμως όλα είχαν κριθεί. Με τρία λεπτά να απομένουν το σκορ είχε γίνει 73-54 και το πανηγύρι είχε ξεκινήσει για τα καλά στο Παλάου Σαν Τζόρντι! Τελικό σκορ 82-63 και ραντεβού με τον Παναθηναϊκό την Κυριακή στον τελικό.

Τα δεκάλεπτα: 14-12, 32-29, 55-47, 82-63

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More