Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Συνελήφθη και ο τρίτος δράστης του μακελειού στον Ρέντη

Συνελήφθη στην περιοχή των Αχαρνών - Ο τέταρτος μάλλον έχει διαφύγει στο εξωτερικό

Εξάστερος ο Παναθηναϊκός - Νίκησε τη Μακάμπι στον τελικό

Στην κορυφή της Ευρώπης οι “πράσινοι” για έκτη φορά - Επικράτησε της Μακάμπι στον τελικό της Βαρκελώνης με 78-70 - MVP ο Διαμαντίδης - Εξαιρετικοί οι Σάτο, Μπατίστ. Δάκρυσε ο Ομπράντοβιτς

Αμερικανοί κομάντος σκότωσαν τον Μπιν Λάντεν

Ο επικεφαλής της Αλ Κάιντα, νούμερο ένα καταζητούμενος σε όλο τον κόσμο και φερόμενος ως ο ιθύνων νους των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου στις Η.Π.Α., Οσάμα Μπιν Λάντεν, είναι νεκρός.

Σάββατο 16 Απριλίου 2011

ΟΣΥΠΑ: Αναβάλουν τις κινητοποιήσεις για μετά το Πάσχα

Από τις 27 Απριλίου, αντί για την ερχόμενη Κυριακή όπως είχε αρχικά αποφασιστεί, προτίθενται προχωρήσουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, ζητώντας την καταβολή των δεδουλευμένων εξαιρέσιμων και αργιών τους για τέσσερις μήνες.

Η αναβολή των κινητοποιήσεων από την Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ) έγινε, όπως αναφέρει η ίδια, σε ένδειξη κοινωνικής ευαισθησίας, ώστε να μην δημιουργηθούν προβλήματα στην κίνηση της εορταστικής περιόδου.

Έτσι, η ΟΣΥΠΑ κήρυξε απεργία από τις 22:00 μέχρι τις 06:00 τις καθημερινές από τις 27 Απριλίου μέχρι το τέλος του έτους.

Από τις 28 Απριλίου, κήρυξε απεργία για όλες τις αργίες, επίσης μέχρι το τέλος του έτους, και από τις 29 Απριλίου για κάθε Κυριακή μέχρι το τέλος του έτους.

«Οι ομοιοπαθείς με εμάς απλήρωτοι και με περικοπές μισθών και συντάξεων Έλληνες πολίτες» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΟΣΥΠΑ, «πιστεύουμε να κατανοήσουν ότι η ταλαιπωρία τους δεν οφείλεται σε εμάς αλλά σε όλους αυτούς που έφαγαν τα χρήματα του λαού και οδήγησαν τη χώρα σε αυτό το κατάντημα».

Πάντως, η διοίκηση της ΥΠΑ έχει προσφύγει στη Δικαιοσύνη για την απεργία.

Δεν δίνουν βίζα στην κόρη του Ερντογάν!

Η αμερικανική πρεσβεία στην Άγκυρα αρνήθηκε να δώσει βίζα στην κόρη του Τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναφέρει η αγγλική έκδοση της εφημερίδας Hurriyet Daily News.

Η Πρεσβεία των ΗΠΑ εξέδωσε ανακοίνωση χθες σε απάντηση της αντίδρασης του Τούρκου πρωθυπουργού σχετικά με την απόρριψη της αίτησης για τη θεώρηση.

«Η αμερικανική πρεσβεία τηρεί κανόνες σχετικά με τις φωτογραφίες των αιτούντων θεωρήσεις.

Βάσει αυτών οι αρχές υποχρεούνται να βλέπουν ολόκληρο το πρόσωπο του υποψήφιου» γράφει η ανακοίνωση της αμερικανικής πρεσβείας.

Διευκρινίζεται ότι η κόρη του Τούρκου πρωθυπουργού φορούσε μαντίλα.

Βρήκαν στα σπίτια τους πάνω από 16 κιλά χασίς

Στην Κυψέλη και στα Πατήσια συνελήφθησαν ένας 33χρονος άνδρας και ένας 26χρονος, από αστυνομικούς της Ασφάλειας Αττικής, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Σε έρευνες που έγιναν στις οικίες τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 16 κιλά και 583 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, τρία κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ.

Ιταλία: Στη φυλακή επικεφαλής γερμανικού κολοσσού για 7 ανθρωποκτονίες!

Ο διευθύνων σύμβουλος της ιταλικής θυγατρικής της γερμανικής χαλυβουργίας ThyssenKrupp, Χέραλντ Έσπενχαν, καταδικάστηκε από το δικαστήριο του Τορίνου σε ποινή κάθειρξης 16,5 ετών.

Κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση στην υπόθεση της πυρκαγιάς η οποία είχε στοιχίσει τη ζωή επτά εργαζομένων το 2007.

Άλλα πέντε στελέχη της εταιρίας καταδικάστηκαν σε ποινές κάθειρξης άνω των 10 ετών (τα τέσσερα σε ποινές κάθειρξης 13,5 ετών), όπως είχε ζητήσει η εισαγγελία. Η ίδια η εταιρία, η οποία δικαζόταν ωσεί ηθικού προσώπου, καταδικάστηκε στην καταβολή προστίμου 1 εκατ. ευρώ καθώς το δικαστήριο έκρινε ότι ευθυνόταν για την πυρκαγιά.

"Είμαστε εντελώς ανικανοποίητοι και θα εφεσιβάλουμε (την απόφαση). Αλλά δεν πιστεύω ότι θα αποσπάσουμε πολλά", δήλωσε ένας από τους συνηγόρους της υπεράσπισης μετά την ανάγνωση της απόφασης από την πρόεδρο του δικαστηρίου Μαρία Ιανιμπέλι.

Αντίθετα, την απόφαση καλωσόρισε ο δημόσιος κατήγορος Ραφαέλε Γκουαρινιέλο, ο οποίος σημείωσε πως "σημαίνει πολλά για την υγεία και την ασφάλεια των χώρων εργασίας".

Τα τέσσερα στελέχη της ΤίσενΚρουπ που καταδικάστηκαν σε ποινές κάθειρξης 13,5 ετών είναι οι Μάρκο Πούτσι, Γκέραλντ Πρέγκνιτς, Τζιουζέπε Σαλέρνο και Κόσιμο Καφουέρι. Το πέμπτο, ο Ντανιέλε Μορόνι, καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 10 ετών και 10 μηνών.

Πέραν της επιβολής του προστίμου, το δικαστήριο αποφάσισε ότι η ιταλική θυγατρική της γερμανικής χαλυβουργίας δεν θα εισπράττει χρήματα από κρατικές συμβάσεις για χρονική περίοδο έξι μηνών. Ακόμη, της επιβλήθηκε να δημοσιεύσει ιδίοις εξόδοις την απόφαση στις μεγάλες ιταλικές εφημερίδες ενώ της απαγορεύθηκε να διαφημίζει τα προϊόντα της στη χώρα για έξι μήνες.

Αμερικανικά Ταχυδρομεία: Τύπωσαν λάθος... Άγαλμα της Ελευθερίας!!!

Λάθος φωτογραφία του πιο σημαντικού συμβόλου των ΗΠΑ εξέδωσαν τα Ταχυδρομεία. Ήδη έχουν τυπωθεί 3 δισεκατομμύρια.

Σύμφωνα με το BBC, οι υπεύθυνοι εξέφρασαν τη λύπη τους για το λάθος.

Αντί για το άγαλμα της Ελευθερίας που βρίσκεται στο λιμάνι της Νέας Υόρκης, τυπώθηκε στα γραμματόσημα αντίγραφο που βρίσκεται στην “πρωτεύουσα” του τζόγου, το Λας Βέγκας. Το συγκεκριμένο αντίγραφο μάλιστα “κοσμεί” καζίνο.

Το λάθος εντόπισε ένας παρατηρητικός συλλέκτης γραμματοσήμων και γρήγορα κυκλοφόρησε στα ΜΜΕ. Τώρα ωστόσο δεν γίνεται να το πάρουν πίσω καθώς ήδη έχουν τυπωθεί πάρα πολλά από αυτά.

Συρία: Διαδηλωτές ξυλοκόπησαν αστυνομικό μέχρι θανάτου

Ένας αστυνομικός βρήκε τον θάνατο κατά τη διάρκεια διαδήλωσης μετά τις προσευχές της Παρασκευής στη Συρία.

«Ένας αστυνομικός δολοφονήθηκε κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στο Χομς έπειτα από τις προσευχές της Παρασκευής. Χτυπήθηκε με μπαστούνια και πέτρες», τονιζει το πρακτορείο.Ο αστυνομικός θα ταφεί σήμερα στο Χομς.

Περίπου 4.000 άνθρωποι διαδήλωσαν χθες στο Χομς, όπως και σε πολλές άλλες πόλεις της Συρίας, φωνάζοντας «λευτεριά, λευτεριά», σύμφωνα με τον ακτιβιστή Νατζάτι Ταγιάρα. Οι δυνάμεις ασφαλείας επενέβησαν έπειτα από μία ώρα με γκλομπ για να διαλύσουν τις συγκεντρώσεις.

Ζήτησε συγγνώμη ο ζαχαροπλάστης με τα ναζιστικά σύμβολα

Ένας Αυστριακός ζαχαροπλάστης σε μια πόλη κοντά στη Βιένη ο οποίος είχε ανακριθεί επειδή πωλούσε κέικ και πάστες που έφεραν ναζιστικά σύμβολα παρέδωσε την απολογία του σήμερα στην οργάνωση Επιτροπή Κρατουμένων στο Στρατόπεδο του Μαουτχάουζεν, η ηγεσία της οποίας έχει ήδη απαιτήσει, ο επαγγελματίας να διαγραφεί από το Σωματείο των αυστριακών ζαχαροπλαστών.

Στον ιστότοπο της Επιτροπής σήμερα αναφέρεται ότι "ο ζαχαροπλάστης εκλήθη να απολογηθεί επειδή από δημοσιεύματα του αυστριακού Τύπου σχετικά με την υπόθεση αυτήν δινόταν η εντύπωση ότι ο επαγγελματίας γνώριζε ότι (παρασκευάζοντας γλυκά διακοσμημένα με ναζιστικά σύμβολα) κάνει κάτι λανθασμένο, εκφράζοντας συγχρόνως τη λύπη του" γιά τις συγκεκριμένες ενέργειες.

Η αυστριακή νομοθεσία απαγορεύει την επίδειξη ναζιστικών συμβόλων.

Τις προηγούμενες ημέρες, ενώπιον ανακριτή ο ζαχαροπλάστης είχε πει ότι «παρασκεύαζε τα γλυκίσματα, που τού ζητούσαν οι πελάτες του».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Έφτιαχνε πάστες με σύμβολα του Ναζισμού

Βέροια: Φωτοβολταϊκά τόξα σε στάσεις αστικών συγκοινωνιών

Φωτοβολταϊκά στοιχεία σε 30 επιλεγμένες στάσεις των αστικών συγκοινωνιών σκοπεύει να εγκαταστήσει ο δήμος Βέροιας.

Η διοίκηση του δήμου θα εισηγηθεί στο δημοτικό συμβούλιο να ενταχθεί η εγκατάσταση των στοιχείων στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη, με δημόσια δαπάνη 61.438 ευρώ.

Τα φωτοβολταϊκά στοιχεία που θα εγκατασταθούν θα χρησιμοποιηθούν κυρίως για τον φωτισμό των στάσεων και του πίνακα δρομολογίων, κατά τις βραδινές ώρες.

Στόχος είναι οι επιβάτες να διακρίνουν εύκολα τα δρομολόγια των λεωφορείων, αλλά και να αισθάνονται πιο ασφαλείς.

ΝΑΤΟ: Ξέμεινε από όπλα στη Λιβύη!

Οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ που επιχειρούν αεροπορικά στη Λιβύη έχουν έλλειψη από βόμβες ακρίβειας και άλλου είδους πολεμοφόδια, αναφέρει η εφημερίδα Ουάσιγκτον Ποστ.

Επικαλούμενη μη κατονομαζόμενους αμερικανούς αξιωματούχους και την Ατλαντική Συμμαχία, η εφημερίδα τονίζει πως η έλλειψη τούτη υπογραμμίζει τις περιορισμένες δυνατότητες της Βρετανίας, της Γαλλίας και των άλλων χωρών για να φέρουν εις πέρας επί μακρόν μία παρόμοια, σχετικώς μέτριας έκτασης, επιχείρηση.

Η Ποστ δεν αναφέρει λεπτομερώς που οφείλεται αυτή η έλλειψη πυρομαχικών.

Το ΝΑΤΟ έχει αναλάβει από τις 31 Μαρτίου τα ηνία του πολεμικού άρματος που έχει επιφορτισθεί από τη διεθνή συμμαχία χωρών, με επικεφαλής τις ΗΠΑ, τη Γαλλία και τη Βρετανία, να εφαρμόσουν το γράμμα της απόφασης 1973 του ΣΑ του ΟΗΕ και να βομβαρδίσουν όσους στόχους των δυνάμεων του καθεστώτος του Μουάμαρ Καντάφι αποτελούν κίνδυνο για την ασφάλεια του πληθυσμού της Λιβύης.

Οι ΗΠΑ αρνήθηκαν την Πέμπτη να αναλάβουν ξανά ηγετικό ρόλο στη Λιβύη, έπειτα από την ανάκληση των μαχητικών τους αεροσκαφών από τις επιχειρήσεις. Από δε τα 28 κράτη μέλη του ΝΑΤΟ, μόνον έξι συμμετέχουν επί του παρόντος στις αεροπορικές επιδρομές κατά των λιβυκών δυνάμεων.

Ναμίμπια: Τουλάχιστον 65 νεκροί από πλημμύρες

Οι πλημμύρες στην Ναμίμπια έχουν στοιχίσει την ζωή τουλάχιστον 65 ανθρώπων, ενώ έχουν αναγκάσει 60.000 πολίτες να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, καταστρέφοντας τις σοδειές της χώρας, ανέφερε ανακοίνωση του Ο.Η.Ε.

«Το υψηλό επίπεδο της στάθμης των υδάτων τα τελευταία τρία χρόνια σημαίνει ότι μπορεί να χρειαστούν μήνες για τα νερά των πλημμύρων να υποχωρήσουν», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Περίπου 228.500 άνθρωποι έχουν πληγεί από τις πλημμύρες, οι οποίες έχουν κόψει δρόμους στη μέση στα βόρεια της χώρας.

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι δήλωσαν στο Ρόιτερς ότι συνεχίζουν να καταγράφουν τις ζημιές αλλά το κόστος τους αναμένεται να φτάσει σε εκατομμύρια δολάρια.

Λαμπεντούζα: Έφτασαν άλλοι 300 πρόσφυγες

Οι αφίξεις προσφύγων στην ιταλική νήσο Λαμπεντούζα επαναλήφθηκαν από χθες λόγω της σχετικής βελτίωσης των καιρικών συνθηκών, με άλλους 300 νεοαφιχθέντες, από τους οποίους 221 διασώθηκαν από την ακτοφυλακή την ώρα που το σκάφος τους κινδύνευε έρμαιο των κυμάτων.

Σε ανακοινωθέν της η Ιταλική ακτοφυλακή αναφέρει: «221 άτομα διασώθηκαν σήμερα το πρωί, περί τις 12.00, ώρα Ελλάδος, στα ανοικτά της Λαμπεντούζα. Οι διασωθέντες επέβαιναν σε σκάφος μήκους 15 μ., το οποίο είχε αποπλεύσει προ τεσσάρων ημερών από την Μιζουράτα στη Λιβύη.Μεταξύ των διασωθέντων προσώπων περιλαμβάνονται και πολυάριθμες γυναίκες και δεκάδες παιδιά, τα οποία πιθανότατα προέρχονται από την Υποσαχάρεια Αφρική».

Ένα άλλο σκάφος, μεταφέροντας 46 Τυνήσιους, μεταξύ τους και τρεις γυναίκες, είχε φθάσει ήδη στη νήσο από χθες το βράδυ.

Ιαπωνία: Νέος σεισμός ταρακούνησε το Τόκιο

Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,8 της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε το πρωί βορείως του Τόκιο, ο οποίος έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην ιαπωνική πρωτεύουσα.

Το επίκεντρο της δόνησης, η οποία σημειώθηκε στις 05.19 ώρα Ελλάδος, εντοπίζεται στα νότια της κεντρικής επαρχίας Τοσίτζι, σε απόσταση 83 χλμ. βορείως της πρωτεύουσας.

Το εστιακό κέντρο του σεισμού υπολογίζεται σε βάθος 20 χλμ, ανακοίνωσε το αμερικανικό Ινστιτούτο, ενώ η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ιαπωνίας το εκτιμά στα 70 χλμ.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν υπάρξει ανακοινώσεις για θύματα ή ζημιές.

Το πρόγραμμα των πλέι οφ της Α1 στο μπάσκετ

Ανακοίνωση, μέσω της οποίας γνωστοποίησε το πρόγραμμα των πλέι οφ στην Α1 κατηγορία μπάσκετ των Ανδρών, εξέδωσε ο ΕΣΑΚΕ.

Η «αυλαία» των πλει οφ του ελληνικού πρωταθλήματος ανοίγει με την αναμέτρηση του Παναθηναϊκού την Πέμπτη 28 Απριλίου, ενώ οι υπόλοιπες ομάδες θα αρχίσουν τις υποχρεώσεις τους το Σάββατο 30 Απριλίου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των πλέι οφ:

Α’ Φάση Πλέι οφ (στις 2 νίκες) -Συμμετοχή ομάδων που κατετάγησαν στις θέσεις 1-8

Πέμπτη 28/4/2001

1ος αγώνας Θέσεις 1-8 : Μόνο ο αγώνας του Παναθηναϊκού

Σάββατο 30/4/2011

1ος αγώνας Θέσεις 1-8

2ος αγώνας Θέσεις 1-8: Μόνο ο αγώνας του Παναθηναϊκού

Δευτέρα 2/5/2011

3ος αγώνας Θέσεις 1-8 (αν χρειαστεί): Μόνο ο αγώνας του Παναθηναϊκού

Τετάρτη 4/5/2011

2ος αγώνας Θέσεις 1-8

Σάββατο 7/5/2011

3ος αγώνας Θέσεις 1-8 (αν χρειαστεί)



Β’ Φάση Πλέι οφ (στις 3 νίκες) - Συμμετοχή ομάδων που κατετάγησαν στις θέσεις 1-4

Πέμπτη 19/5/2011

1ος αγώνας Θέσεις 1-4

Κυριακή 22/5/2011

2ος αγώνας Θέσεις 1-4

Τετάρτη 25/5/2011

3ος αγώνας Θέσεις 1-4

Πέμπτη 26/5/2011

3ος αγώνας Θέσεις 1-4

Σάββατο 28/5/2011

4ος αγώνας Θέσεις 1-4 (αν χρειαστεί)

Κυριακή 29/5/2011

4ος αγώνας Θέσεις 1-4 (αν χρειαστεί)

Τετάρτη 1/6/2011

5ος αγώνας Θέσεις 1-4 (αν χρειαστεί)



Γ’ Φάση Πλέι οφ (στις 3 νίκες) - Συμμετοχή ομάδων που κατετάγησαν στις θέσεις 1-2 & 3-4

Σάββατο 4/6/2011

1ος αγώνας Θέσεις 3-4

Κυριακή 5/6/2011

1ος αγώνας Θέσεις 1-2

Τετάρτη 8/6/2011

2ος αγώνας Θέσεις 3-4

Πέμπτη 9/6/2011

2ος αγώνας Θέσεις 1-2

Σάββατο 11/6/2011

3ος αγώνας Θέσεις 3-4

Κυριακή 12/6/2011

3ος αγώνας Θέσεις 1-2

Τετάρτη 15/6/2011

4ος αγώνας Θέσεις 3-4 (αν χρειαστεί)

Πέμπτη 16/6/2011

4ος αγώνας Θέσεις 1-2 (αν χρειαστεί)

Σάββατο 18/6/2011

5ος αγώνας Θέσεις 3-4 (αν χρειαστεί)

Κυριακή 19/6/2011

5ος αγώνας Θέσεις 1-2 (αν χρειαστεί)

Αγάλματα του Μέγα Αλεξάνδρου και του Διογένη στην παραλία Κορίνθου

Στην κατασκευή μίας καινούργιας πλατείας, στην οποία θα τοποθετηθούν τα αγάλματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και του στωικού φιλοσόφου Διογένη, προχωρά ο Δήμος Κορίνθου. Η κατασκευή θα γίνει στην παραλία Καλάμια της Κορίνθου, στη συμβολή της Γ. Παπανδρέου με τη Μεγάλου Αλεξάνδρου, και πρόκειται να αναδείξει ακόμη περισσότερο την ευρύτερη περιοχή.

«Η γλυπτική σύνθεση των δύο αγαλμάτων επιλέχθηκε διότι συνδέεται με την κλασική ιστορία της Κορίνθου και συγκεκριμένα αναπαριστά το πασίγνωστο περιστατικό της συνάντησης του Μεγάλου Αλεξάνδρου, του Έλληνα βασιλιά που μεταλαμπάδευσε τον ελληνικό πολιτισμό στα πέρατα του τότε γνωστού κόσμου, και του Διογένη, ενός εκ των διασημότερων και πιο αντιπροσωπευτικών στωικών φιλοσόφων της αρχαίας Ελλάδος» λέει η δημοτική αρχή.

Το σχέδιο αποσκοπεί στη δημιουργία ενός λειτουργικού και φιλόξενου χώρου, ο οποίος θα διακοσμηθεί με καλαίσθητα φωτιστικά, καθίσματα, αλλά και πράσινο, ενώ θα φιλοξενήσει μια υπερυψωμένη κλιμακωτή εξέδρα από μπετόν, σε σπειροειδή μορφή, όπου θα τοποθετηθούν τα αγάλματα.

Στο αυτόφωρο έξι δωδεκαθεϊστές που αντιδρούσαν στην κατάχωση ναού

Στο αυτόφωρο μονομελές πλημμελειοδικείο της Αθήνας παραπέμφθηκαν να δικαστούν έξι δωδεκαθεϊστές οι οποίοι συνελήφθηκαν για τα επεισόδια που έγιναν στο σταθμό του ΗΣΑΠ Θησείο-Μοναστηράκι αντιδρώντας στη κατάχωση ναού ενόψει της ανακατασκευής του ηλεκτρικού σταθμού.

Από την πλευρά τους μάλιστα οι δωδεκαθεϊστές προσέφυγαν και στα αστικά δικαστήρια πετυχαίνονται την έκδοση προσωρινής διαταγής που απαγορεύει τη συνέχιση των επίμαχων έργων τουλάχιστον μέχρι να συζητηθεί η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που έχουν καταθέσει κατά του ΗΣΑΠ.

Alter: Οι τράπεζες αμφισβητούν το σχέδιο αναδιάρθρωσης που υπέβαλε η Argo

Υπό αμφισβήτηση τέθηκε από τις τράπεζες το σχέδιο συμφωνίας για την αναδιάρθρωση του τραπεζικού δανεισμού του Alter και την παροχή χρηματοδοτικών διευκολύνσεων που έλαβε η εισηγμένη από την Argo Capital Management. Ως εκ τούτου, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, καθίσταται αμφίβολο αν θα τύχει της έγκρισης του συνόλου των τραπεζών.

Σε αυτό το πλαίσιο τα επόμενα 24ωρα κρίνονται ιδιαίτερα κρίσιμα για το μέλλον του τηλεοπτικού σταθμού καθώς εκτός των άλλων η Τετάρτη 20 Απριλίου είναι η καταληκτική ημερομηνία για την καταβολή του δώρου του Πάσχα στους εργαζόμενους.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα το πρωί, όπως έγινε γνωστό με επίσημη ανακοίνωση προς το Χ.Α., οι υφιστάμενοι μέτοχοι του Alter έλαβαν από την Argo Capital Management για λογαριασμό fund που είναι υπό διαχείρισή της, σχέδιο σύμβασης αναδιοργάνωσης της εταιρείας με συμμετοχή του στο μετοχικό κεφάλαιο της εισηγμένης. Στην ίδια ανακοίνωση αναφερόταν ότι έχει αποσταλεί στις πιστώτριες τράπεζες σχέδιο συμφωνίας για την αναδιάρθρωση του τραπεζικού δανεισμού της εταιρείας και την παροχή χρηματοδοτικών διευκολύνσεων.

Είχε κρύψει τα βεγγαλικά κάτω από τις ζωοτροφές

Στην κατάσχεση μεγάλων ποσοτήτων κροτίδων και βεγγαλικών και στη σύλληψη ενός 42χρονου εμπόρου για παράβαση της νομοθεσίας περί εμπορίας και πώλησης βεγγαλικών, κροτίδων και παιδικών αθυρμάτων προχώρησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας.

Οι αστυνομικοί, στο πλαίσιο εκτεταμένων ελέγχων ενόψει του Πάσχα για τον εντοπισμό περιπτώσεων παράνομης εμπορίας και διακίνησης βεγγαλικών και κροτίδων, διενήργησαν αιφνιδιαστικό έλεγχο σε κατάστημα πώλησης ζωοτροφών και ειδών κυνηγιού, στο δήμο Παγγαίου.

Στις αποθήκες του καταστήματος εντόπισαν μεγάλες ποσότητες κροτίδων, βεγγαλικών και παιδικών αθυρμάτων (είδος παιδικών πυροτεχνημάτων), οι οποίες διατίθεντο προς πώληση. Συνολικά, κατασχέθηκαν 1.746 κροτίδες, 3.830 βεγγαλικά και 19.341 παιδικά αθύρματα διαφόρων εταιρειών.

Ο καταστηματάρχης, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας.

Παρέσυρε πεζό και τον εγκατέλειψε

Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό σημειώθηκε χθες βράδυ, στην είσοδο του λιμανιού στο Ηράκλειο.

Συγκεκριμένα, λίγο μετά τις 22.00, ένα αυτοκίνητο με οδηγό αγνώστων στοιχείων, παρέσυρε έναν 45χρονο πεζό με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει.

Ο 45χρονος χρειάστηκε να μεταφερθεί στο Βενιζέλειο - Πανάνειο Νοσοκομείο όπου παραμένει νοσηλευόμενος.

Ο οδηγός που προκάλεσε το τροχαίο εγκατέλειψε τον τόπο του ατυχήματος και αναζητείται από τις Αρχές προκειμένου συλληφθεί στα πλαίσια του αυτοφώρου.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου.

Στο 4,3% ο πληθωρισμός τον Μάρτιο

Αύξηση από 4,2% σε 4,3% σημείωσε ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Μάρτιο σε σχέση με τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με στοιχεία της κοινοτικής στατιστικής υπηρεσίας Eurostat, που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες.

Στην ευρωζώνη, ο πληθωρισμός αυξήθηκε από 2,4% τον Φεβρουάριο σε 2,7% τον Μάρτιο, ενώ πριν από ένα χρόνο ήταν 1,6%. Την ίδια περίοδο, στην Ε.Ε. ο πληθωρισμός κατέγραψε αύξηση από 2,9% σε 3,1%%, ενώ πριν από έναν χρόνο ήταν 2%.

Τον Μάρτιο, τα χαμηλότερα ποσοστά πληθωρισμού σημειώθηκαν στην Ιρλανδία (1,2%), τη Σουηδία (1,4%) και την Τσεχία (1,9%) και τα υψηλότερα στη Ρουμανία (8%), την Εσθονία (5,1%), τη Βουλγαρία και την Ουγγαρία (από 4,6%).

Σε σχέση με τον Φεβρουάριο, ο πληθωρισμός αυξήθηκε τον Μάρτιο σε δεκαοκτώ κράτη-μέλη, παρέμενε αμετάβλητος σε πέντε και μειώθηκε σε τέσσερα κράτη-μέλη.

Σταματούν προσωρινά οι εργασίες ανακατασκευής του ΗΣΑΠ

Σταματούν προσωρινά οι εργασίες για την ανακατασκευή της γραμμής του ΗΣΑΠ στο τμήμα «Μοναστηράκι-Θησείο», με προσωρινή διαταγή που εξέδωσε το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας, κάνοντας δεκτό σχετικό αίτημα πολιτών οι οποίοι αντιδρούσαν στην κατάχωση αρχαίου ναού που βρέθηκε κατά τη διάρκεια των εργασιών.

Οι αντιδράσεις των πολιτών άρχισαν χθες το μεσημέρι, όταν έξι «Δωδεκαθεϊστές» προσπάθησαν να εμποδίσουν την κατάχωση του αρχαίου ναού και συνελήφθησαν απ’ την αστυνομία. Και οι έξι παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο Αυτόφωρο για παρακώληση συγκοινωνιών.

Το πρωί όμως συζητήθηκε και η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων πολιτών σε βάρος του ΗΣΑΠ, του Υπουργείου Πολιτισμού και του Υπουργείου Οικονομικών ζητώντας να προστατευθεί ο αρχαίος ναός και να σταματήσουν τα έργα. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης πρόσθετη παρέμβαση υπέρ των πολιτών άσκησε η Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Ελληνική Δράση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα- Πλειάδες» και ο περιφερειακός σύμβουλος Αττικής κ. Κώστας Διάκος ο οποίος μάλιστα καταθέτοντας στη διαδικασία εξέφρασε την πρόθεση της περιφέρειας να συμμετάσχει οικονομικά προκειμένου να αναδειχθεί το αρχαίο μνημείο.

Από την πλευρά του ΗΣΑΠ, που έχει υποβάλλει μήνυση σε βάρος των έξι συλληφθέντων για τα επεισόδια, κατέθεσε η διευθύντρια των τεχνικών υπηρεσιών η οποία μίλησε για την αναγκαιότητα ανακατασκευής της γραμμής αφού όπως υποστήριξε χαρακτηριστικά, «είναι έτοιμη να σπάσει» την ώρα που καθημερινά εξυπηρετεί περίπου 90.000 άτομα.

Εκ μέρους των εναγόντων και της μη κυβερνητικής οργάνωσης κατέθεσαν επίσης μάρτυρες που υποστήριξαν ότι πρόκειται για ένα σημαντικό μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς το οποίο θα πρέπει να προστατευθεί.

Η προσωρινή διαταγή ισχύει μέχρι την εκδίκαση της κύριας προσφυγής ενώ το θέμα θα απασχολήσει και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο όπου προσέφυγε η Μη Κυβερνητική Οργάνωση καταθέτοντας αίτηση για παραβίαση του σεβασμού της ιδιωτικής ζωής από το κράτος και της προστασίας της θρησκευτικής ελευθερίας.

Ξάνθη: Στον εισαγγελέα 20χρονος για διακίνηση παιδικής πορνογραφίας

Τα ηλεκτρονικά ίχνη χρήστη, ο οποίος με τη χρήση εξειδικευμένου προγράμματος διακινούσε στον διαδικτυακό ιστό αρχεία παιδικής πορνογραφίας, εντοπίστηκαν, στο πλαίσιο στοχευμένων διαδικτυακών ερευνών, που πραγματοποιούνται εντατικά από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Έπειτα από την ανάλυση των συγκεκριμένων ηλεκτρονικών αποτυπωμάτων, οι Αρχές οδηγήθηκαν στην ταυτότητα του χρήστη και διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για έναν 20χρονο, ο οποίος συνελήφθη και εις βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία με την κατηγορία της διακίνησης πορνογραφικού υλικού με πρωταγωνιστές ανηλίκους.

Σε αιφνιδιαστική έρευνα που πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς στο σπίτι του συλληφθέντος στην Ξάνθη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικού υπολογιστή, με περισσότερα από 200 αρχεία, βίντεο και φωτογραφίες παιδικής πορνογραφίας.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ξάνθης.

Εξάρχεια: Ολονύκτιες επιθέσεις σε διμοιρίες των ΜΑΤ

Ολονύκτιος πόλεμος και πάλι στην περιοχή των Εξαρχείων. Ομάδες νεαρών επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ σε διμοιρίες των ΜΑΤ την οδό Μπουμπουλίνας.

Οι "επιθέσεις" ξεκίνησαν από τα μεσάνυχτα και κράτησαν μέχρι τα ξημερώματα του Σαββάτου. Οι άνδρες της αστυνομίας έκαναν χρήση χημικών.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων οι νεαροί έκαψαν αρκετούς κάδους απορριμμάτων στην περιοχή.

Ακυρώθηκαν οι εκλογές της 7ης Νοεμβρίου στα Γρεβενά

Κατόπιν απόφασης του Διοικητικού Πρωτοδικείου Κοζάνης, ακυρώθηκαν οι εκλογές της 7ης Νοεμβρίου 2010 στο Δήμο Γρεβενών. Ο δήμαρχος, Δημοσθένης Κουπτσίδης, εξέφρασε τη βούλησή του να ξαναδιεκδικήσει τη λαϊκή εντολή και γνωστοποίησε ότι δεν θα στραφεί κατά της απόφασης του Διοικητικού Πρωτοδικείου.

Ο γενικός γραμματέας του Δήμου Γρεβενών, Ανδρέας Τόσκας, εξήγησε πως η απόφαση 51 του 2011 του Διοικητικού Πρωτοδικείου Κοζάνης ακυρώνει την απόφαση ανακήρυξης του πολυμελούς πρωτοδικείου Γρεβενών και διατάσσει την επανάληψη της εκλογής στο Δήμο Γρεβενών για την ανάδειξη του δημάρχου, του δημοτικού συμβουλίου και των συμβουλίων των δημοτικών κοινοτήτων.

Το αιτιολογικό, σύμφωνα με τον κ. Τόσκα, είναι ότι οι εκλογές της 7ης Νοεμβρίου διενεργήθηκαν κατόπιν εσφαλμένης απόφασης του υπουργείου Εσωτερικών της 13ης Αυγούστου με την οποία κατανεμήθηκαν εσφαλμένα οι έδρες στις δημοτικές ενότητες του Δήμου Γρεβενών, στο πλαίσιο του «Καλλικράτη». Το αποτέλεσμα ήταν να εκλεγούν περισσότεροι δημοτικοί σύμβουλοι, από ό,τι έπρεπε, σε κάποιες εκλογικές ενότητες και λιγότεροι στην ενότητα των Γρεβενών.

«Η απόφαση αυτή θα πρέπει να εκτελεστεί και να διενεργηθούν εκ νέου εκλογές με τα όποια διαδικαστικά, νομικά, λειτουργικά προβλήματα συνεπάγεται η σχετική διαδικασία» είπε ο γενικός γραμματέας και πρόσθεσε: «η πολιτική βούληση του δημάρχου είναι να ξαναπάρει την εντολή από το σύνολο του εκλογικού σώματος. Δικαίωμα να στραφεί κατά της απόφασης αυτής έχει οποιοσδήποτε δημότης, εφόσον έχει έννομο συμφέρον, ωστόσο ο κ. Κουπτσίδης έχει καταστήσει σαφές ότι δεν θα στραφεί ο ίδιος κατά της απόφασης».

Ο χρόνος διενέργειας της εκλογικής διαδικασίας θα ανακοινωθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Οι έμποροι ελπίζουν ότι το εορταστικό ωράριο θα προσελκύσει καταναλωτές

Η πλειοψηφία των εμπορικών επιχειρήσεων αναμένεται να ακολουθήσει την τακτική των ειδικών προσφορών κατά την πασχαλινή περίοδο, ως αντίδοτο στην οικονομική κρίση, που πλήττει την αγορλα το τελευταίο διάστημα.

Μάλιστα, εκπρόσωποι καταναλωτικών οργανώσεων εκτιμούν ότι το έντονο ανταγωνιστικό κλίμα, που επικρατεί στην αγορά, θα οδηγήσει σε εκλογικευμένες τιμές σε πλήθος προϊόντων, που θα λειτουργήσουν προς όφελος των καταναλωτών.

Από την άλλη πλευρά, εκπρόσωποι της αγοράς αναφέρουν ότι και το εορταστικό ωράριο, που ισχύει ήδη, είναι ένας άλλος λόγος, που θα παροτρύνει το καταναλωτικό κοινό να ξεκινήσει άμεσα έρευνα αγοράς για τα πασχαλινά ψώνια του ανάμεσα σε ποιοτικά και οικονομικά προϊόντα και σε αρκετά προσιτές τιμές για την τσέπη του.

Κρήτη: Δίωξη για απάτη κατά του Δημοσίου εις βάρος φαρμακοποιού

Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για απάτη κατά του Δημοσίου άσκησε ο εισαγγελέας Ρεθύμνου εις βάρος ενός φαρμακοποιού από το Ρέθυμνο, έπειτα από στοιχεία που προέκυψαν κατόπιν έρευνας ελεγκτών του Ο.Γ.Α. (Οργανισμός Γεωργικών Ασφαλίσεων) στο φαρμακείο του, που λειτουργεί σε χωριό της περιοχής.

Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε ότι ο ασφαλιστικός φορέας έχει υποστεί μεγάλη οικονομική ζημιά από σωρεία αδικημάτων και παραβάσεων, καθώς έχουν καταγραφεί και προσκομισθεί τόσο στον Οργανισμό όσο και στη Δικαιοσύνη, μεταξύ άλλων, σφραγισμένες συνταγές φαρμάκων από τον ίδιο τον φαρμακοποιό, σε ονόματα πολιτών, τις οποίες συνταγογραφούσε σε βιβλιάρια υγείας, με στόχο την κερδοσκοπία.

Παράλληλα, στο φαρμακείο του εντοπίστηκαν σφραγίδες γιατρών του Ε.Σ.Υ., πλαστογραφημένες συνταγές σε ονόματα γιατρών, παραποιημένες συνταγές φαρμάκων και σειρά φαρμακευτικών κουπονιών που δεν αντιστοιχούσαν σε συσκευασίες φαρμάκων εντός του φαρμακείου.

Αρχικά, και σε επίπεδο διοικητικών κυρώσεων, ο Ο.Γ.Α. επέβαλε πρόστιμο στον φαρμακοποιό, ύψους 250.000 ευρώ, το οποίο δεν έχει πληρώσει ακόμη, παρόλο που έχει ομολογήσει τις πράξεις του στους ελεγκτές, καθώς έχει δικαίωμα να κάνει προσφυγή κατά της απόφασης του Οργανισμού.

Επίσης, ο Ο.Γ.Α. παρέπεμψε την υπόθεση στον αρμόδιο εισαγγελέα για την εξέταση του ποινικού μέρους της.

Απολογούμενος στον Φαρμακευτικό Σύλλογο Ρεθύμνου, ο φαρμακοποιός δήλωσε πως η περιοχή όπου δραστηριοποιείται το φαρμακείο είναι μία προβληματική περιοχή, με δυσκολία για τους αγρότες-πολίτες να μετακινούνται, και για τον λόγο αυτό χρησιμοποίησε σφραγίδες γιατρών, ώστε αφενός να εξυπηρετήσει τους ασθενείς, αφετέρου δε να καταπολεμήσει τη γραφειοκρατία.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ρεθύμνου, Σίφης Σπαντιδάκης, τέτοια προβλήματα μπορεί να τα λύσει η ηλεκτρονική συνταγογράφηση. «Είναι θεμιτό μέτρο και το υποστηρίζουμε ως κλάδος, διότι θα εξαλείψει κάθε περίπτωση ατασθαλιών από πλευράς συναδέλφων, που σκέπτονται να κερδοσκοπήσουν».

Ο κ. Σπαντιδάκης σημείωσε, επίσης, πως «χρειάζεται προσοχή στη διαχείριση του συγκεκριμένου ζητήματος από πλευράς των Μ.Μ.Ε., ώστε να μην βάζουν στο ίδιο "σακί" όλους τους φαρμακοποιούς και τους απαξιώνουν σε σχέση με τις διεκδικήσεις τους και τα δικαιώματά τους, απορρίπτοντας τους δίκαιους αγώνες τους» και προσέθεσε ότι επικρατεί δυσφορία στους φαρμακοποιούς του Ρεθύμνου από τη συγκεκριμένη υπόθεση, ενώ ο σύλλογος του νομού αναμένει «να κλείσει δικαστικά και μετά να προσχωρήσουμε σε κυρώσεις από πλευράς του συλλόγου».

Κυκλοφόρησαν τα εισιτήρια του τελικού Κυπέλλου Ελλάδας ΟΠΑΠ

Από τσήμερα μπορούν οι φίλοι της ΑΕΚ να προμηθευτούν τα… μαγικά χαρτάκια του μεγάλου τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας ΟΠΑΠ. Δείτε σε ποια σημεία διατίθενται…

Τα 31.550 εισιτήρια για τον τελικό του κυπέλλου είναι ήδη στα χέρια της ΑΕΚ και από το Σάββατο θα μπορούν οι οπαδοί της να τα προμηθευτούν.

Η κιτρινόμαυρη ΠΑΕ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση για τον τρόπο διάθεσης των εισιτηρίων:

"Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει ότι παρέλαβε από την ΕΠΟ 31.550 εισιτήρια για τον τελικό Κυπέλλου ΑΕΚ – Ατρόμητος Αθ. (Σάββατο 30 Απριλίου 2011, 20:30) των 15, 25, 40 ευρώ.
Η διάθεσή τους θα γίνει ως εξής:

Προτεραιότητα θα έχουν για 2 ημέρες (Σάββατο 16 και Μ. Δευτέρα 18 Απριλίου) αποκλειστικά και μόνον οι κάτοχοι των εισιτηρίων διαρκείας και θα μπορούν να προμηθευτούν τα εισιτήρια από τα εξής σημεία:

• Εκδοτήριο Λ. Κύμης, ώρες 10:00-17:30
• aekshop 1: Κ. Βάρναλη 25 Νέα Ερυθραία τηλ. 210-6254002
• aekshop 2: Δεκελείας 146, Νέα Φιλαδέλφεια τηλ. 210-2525784
• aekshop 4: Λεωφόρος Θηβών 376, Αιγάλεω τηλ. 210-5317482
• aekshop 6: Ηλιουπόλεως 105, Δάφνη τηλ. 210-9735470

Σε κάθε κάτοχο εισιτηρίου διαρκείας αντιστοιχούν έως δύο εισιτήρια. Για την παραλαβή του κάθε εισιτηρίου απαιτείται η επίδειξη του εισιτηρίου διαρκείας. Φωτοτυπίες εισιτηρίου διαρκείας δεν θα γίνονται δεκτές.

Οι κάτοχοι εισιτηρίων διαρκείας από επαρχία και εξωτερικό θα μπορούν να καλούν στο τμήμα εισιτηρίων την Μ. Δευτέρα 10:00-17:00 στα τηλέφωνα 210-8056740 και 801 100 21 21, προπληρώνοντας με χρέωση πιστωτικής κάρτας VISA, MASTERCARD, DINERS, AEK-DINERS και επιπλέον χρέωση 1 ευρώ ανά εισιτήριο.

Τα εισιτήρια αυτά θα τα παραλάβουν την ημέρα του αγώνα, Σάββατο 30 Απριλίου, ώρες 09:00-16:00 ΜΟΝΟ από το aekshop της Νέας Φιλαδέλφειας.

Από την Μ. Τρίτη 19 Απριλίου τα διαθέσιμα εισιτήρια θα διατίθενται ελεύθερα προς όλους τους φιλάθλους από τα παραπάνω καταστήματα aekshops και το εκδοτήριο της Λ. Κύμης με εξαίρεση την Μ. Τετάρτη 20/4 λόγω αγώνα μπάσκετ.

Αντίστοιχα, από την Μ. Τρίτη θα μπορούν οι φίλαθλοι από επαρχία και εξωτερικό που δεν έχουν διαρκείας να προμηθευτούν εισιτήρια καλώντας στο τμήμα εισιτηρίων.

Ενημερώνουμε επίσης ότι την Κυριακή του Πάσχα 24 και την Δευτέρα 25 Απριλίου όλα τα κέντρα εξυπηρέτησης θα είναι κλειστά λόγω εορτών.

Με απόφαση της ΕΠΟ και της Αστυνομίας εισιτήρια θα πρέπει να προμηθευτούν και τα παιδιά ανεξαρτήτου ηλικίας".

Ντέρμπι αιωνίων για την πρωτιά στην κανονική περίοδο

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός κονταροχτυπιούνται το βράδυ του Σαββάτου (21.45, ΕΤ 1) για την πρώτη θέση της κανονικής περιόδου.

Μία θέση που δίνει το πλεονέκτημα της έδρας, που δίνει και το αβαντάζ για τον τίτλο. Ο Παναθηναϊκός είναι η ομάδα, που βρίσκεται -για μία ακόμη φορά- σε καλύτερη μοίρα. Οι λόγοι είναι πολλοί: ο βασικότερος είναι ότι έχει προκριθεί στο φάιναλ-φορ της Ευρωλίγκας. Σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό, ο οποίος αποκλείστηκε απροσδόκητα.

Περίπου μία εβδομάδα πριν από τον αποκλεισμό του από την Σιένα, ο κόσμος του, μετά το 89-41 επί της ιταλικής ομάδας, φώναζε «αυτή είναι η ομάδα, που ονειρευόμαστε». Το όνειρο δεν κράτησε για πολύ, αν και βεβαίως δεν έχει τελειώσει η χρονιά. Και μέχρι το τέλος αυτής, μπορεί να έρθουν και πάλι τα πάνω, κάτω, προς τέρψιν αυτή την φορά των φίλων του Ολυμπιακού. Οι τελευταίοι απογοητεύτηκαν από τον αποκλεισμό στην Ευρωλίγκα, αλλά φαίνεται ότι τους πέρασε γρήγορα.

Αυτό φαίνεται από το ότι έσπευσαν στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας για να «εξαφανίσουν» τα εισιτήρια του σαββατιάτικου ματς. Εκεί περιμένουν νίκη του Ολυμπιακού για να πατήσουν και πάλι γερά στα πόδια τους. Μαζί και η ομάδα τους βεβαίως. Γίνεται κατανοητό ότι ο Ίβκοβιτς και οι παίκτες του χρειάζονται περισσότερο τη νίκη από τους πρωταθλητές. Τυχόν ήττα (και δη με 4 πόντους και άνω, που θα σημάνει την απώλεια του αβαντάζ έδρας) θα άρει -για τα καλά πλέον- σε πολύ μεγάλο βαθμό την εμπιστοσύνη του κόσμου, που θα βλέπει μία ακόμη χρονιά να πηγαίνει χαμένη.

Εννοείται ότι και ο Παναθηναϊκός «καίγεται» για τους δύο βαθμούς. Για το +4 και το πλεονέκτημα της έδρας. Αλλά η ήττα δεν θα φέρει την καταστροφή, κάτι, που εν πολλοίς θα συμβεί για τον Ολυμπιακό. Είπαμε: ο Παναθηναϊκός έχει να περιμένει την Ευρωλίγκα, αφήστε που νοιώθει πάντα σίγουρος ότι μία νίκη στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας θα μπορεί να την πάρει και στους τελικούς.

Για τίποτα δεν μπορεί κανείς να είσαι σίγουρος, αλλά γεγονός είναι οι "πράσινοι" δεν έχουν το άγχος που έχουν οι "αιώνιοι" αντίπαλοί τους. Το άγχος αυτό φαίνεται με μία πρώτη ματιά πως συμφέρει τον Παναθηναϊκό, αλλά μπορεί να μετατραπεί σε πάθος και αποφασιστικότητα για τους παίκτες του Ολυμπιακού, στοιχεία που εκτός των άλλων είναι ικανά να τους οδηγήσουν στη νίκη.

Συνάντηση Λοβέρδου με διοικητές νοσοκομείων για τις ελλείψεις υλικών

Το Σώμα Επιθεωρητών Υγείας αναλαμβάνει τη διερεύνηση των καταγγελιών που γίνονται καθημερινά για ελλείψεις υγειονομικού υλικού ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας σε συνάντηση του με τους διοικητές των νοσοκομείων.

Αναφερόμενος στο θέμα των προμηθειών των νοσοκομείων αποκάλυψε ότι τέσσερα νοσοκομεία δεν τήρησαν το νόμο για τους διαγωνισμούς προμηθειών και προχώρησαν σε απευθείας αναθέσεις προμήθειας υλικού. Τα νοσοκομεία είναι το Αγλαΐα Κυριακού, το Χατζηκώστα Ιωαννίνων, το Αττικό Νοσοκομείο και το Νοσοκομείο της Φλώρινας.

23χρονη σε αμόκ μαχαίρωσε μέχρι θανάτου τη γιαγιά και τη θεία της

Πρωτοφανής αγριότητας έγκλημα συγκλονίζει τη Γλυφάδα.

Στις 10.15 το πρωί μία 23χρονη που ενδεχομένως αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, σκότωσε με μαχαίρι την γιαγιά της 84 ετών και τη θεία της 59 ετών μετά από έντονο καυγά και μετά συνελήφθη.

Το άγριο έγκλημα συνέβη στην οδό Εφέσου 2 σε διαμέρισμα πρώτου ορόφου. Οι τρεις γυναίκες που σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες διέμεναν μαζί, άρχισαν να διαπληκτίζονται. Όπως κατέθεσαν στην Αστυνομία γείτονες, δεν ήταν η πρώτη φορά που η 23χρονη, έβγαινε εκτός εαυτού και ξεσπούσε στην 84χρονη γιαγιά της και την 59χρονη θεία της.

Όμως σήμερα το πρωί, η κατάσταση ξέφυγε από κάθε έλεγχο. Η κοπέλα, που σύμφωνα με πληροφορίες αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, αποφάσισε να φτάσει στα άκρα. Σε κατάσταση αμόκ, άρπαξε ένα μαχαίρι και το κάρφωσε με μανία στο σώμα της ηλικιωμένης και στη συνέχεια της θείας της.

Γείτονες, που άκουσαν τη φασαρία και τις φωνές των δύο γυναικών κάλεσαν την Αστυνομία. Περιπολικά της Άμεσης Δράσης που έφθασαν στο σημείο, πέρασαν χειροπέδες στη νεαρή και την οδήγησαν στο τοπικό τμήμα.

Από τύχη γλίτωσε ο 88χρονος παππούς που είχε βγει έξω νωρίτερα για βόλτα.

Θύματα τροχαίου, αρνήθηκαν βοήθεια παρόλο που αιμορραγούσαν...

Τροχαία συμβαίνουν πολλά. Σαν αυτό όμως που θα διαβάσετε παρακάτω σπανίζουν...

Διασταύρωση της Ξηριώτισσας στη Λαμία, στις 17.15΄ χθες το απόγευμα. Το ταξί που βλέπετε στη φωτογραφία και στο οποίο επέβαιναν 2 άτομα, είχε κατεύθυνση από Αθήνα προς Δομοκό και περνούσε κανονικά με πράσινο φανάρι. Ξαφνικά το εμβολίζει ένα μαύρο μηχανάκι που πέρασε με κόκκινο με κατεύθυνση από τη Λαμία προς τη Νέα Μαγνησία.

"Δεν καταλάβαμε από που μας ήρθε" είπε στο lamiareport.gr, ο συνοδηγός του ταξί και συνέχισε: "Μόλις κατεβήκαμε, επειδή είδαμε ότι χτύπησαν και τα δυο παιδιά, πήγαμε να πάρουμε από το αυτοκίνητο λίγο νερό και το φαρμακείο για να τους προσφέρουμε τις πρώτες βοήθειες...

Πριν προλάβουμε να τους βοηθήσουμε, τους είδαμε να σηκώνονται και να λένε, πάμε να φύγουμε. Ο ένας μάλιστα, εκτός από τα πόδια, είχε χτυπήσει και στο κεφάλι, που είχε ανοίξει κι έτρεχε αίμα. Τους παρακαλούσαμε να μείνουν για να καλέσουμε ασθενοφόρο, αλλά αυτοί δεν άκουγαν". Το γεγονός επιβεβαίωσε και άλλος οδηγός, που ήταν αυτόπτης μάρτυρας. Η ιστορία δεν τελειώνει όμως εδώ...

Σε λίγα λεπτά έφτασε η τροχαία, η οποία μόλις ενημερώθηκε έφυγε προς την κατεύθυνση που είχαν πάρει οι δυο τραυματίες και άρχισε να τους αναζητά. Λίγα λεπτά αργότερα εντόπισε τον ένα από αυτούς, που είχε τραυματιστεί πιο ελαφρά, στην πλατεία της Νέας Μαγνησίας, δίπλα στη βρύση που είχαν πάει για να πλυθούν.

Τον σοβαρότερα τραυματισμένο φίλο του, είχε περάσει κάποιος άλλος με μηχανάκι και τον πήρε προς άγνωστη κατεύθυνση. Αρκετή ώρα αργότερα συγγενείς του, τον μετέφεραν στο νοσοκομείο Λαμίας, όπου και νοσηλεύεται, εκτός κινδύνου...

Απόψε έχει ''el clasico''

Ποιος μπορεί να δώσει προσοχή στα άλλα παιχνίδια της 32ης αγωνιστικής της Πριμέρα Ντιβισιόν όταν στο ‘’Σαντιάγκο Μπερναμπέου’’ συγκρούονται Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα, οι δύο μεγάλες δυνάμεις του ποδοσφαίρου της χώρας και δύο από τις μεγαλύτερες τις Ευρώπης και του κόσμου.

Ειδικά, εάν το πρώτο παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων έχει λήξει με 5-0 υπέρ των Καταλανών, τότε, το αποψινό παιχνίδι αυτόματα αποκτά μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Η Ρεάλ Μαδρίτης βρίσκεται σε καλή κατάσταση έχοντας πάρει μια μεγάλη νίκη κόντρα στην Μπιλμπάο στην προηγούμενη αγωνιστική της Πριμέρα Ντιβισιόν και την πρόκριση στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ με νέα νίκη επί της Τότεναμ στην Αγγλία.

Από την άλλη πλευρά, η Μπαρτσελόνα συνεχίζει ακάθεκτη σε Ισπανία και Ευρώπη, με μία μεγάλη διαφορά σε σχέση με την ομάδα της πρωτεύουσας. Μία διαφορά οκτώ βαθμών, όσους δηλαδή, προηγείται η «Μπάρτσα» της «βασίλισσας» στην βαθμολογία.

Το “clasico”, λοιπόν, μπορεί να αποτελέσει την επισφράγιση ενός ακόμη πρωταθλήματος για την Μπαρτσελόνα, ή εάν νικήσει η Ρεάλ, τότε, μπορεί να δώσει ενδιαφέρον στις εναπομείνασες αγωνιστικές.

Εκτός από το 5-0 του πρώτου αγώνα, τα πόδια των παικτών του Ζοζέ Μουρίνιο τα βαραίνει και η παράδοση, η οποία ακόμη και στη Μαδρίτης «δείχνει» Μπαρτσελόνα.

Τα δύο τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος στη Μαδρίτη, έχουν λήξει με νίκη της Μπαρτσελόνα. Πέρσι με 2-0, ενώ πρόπερσι, με το επιβλητικό 6-2 των Καταλανών στο «σπίτι» των πρωτευουσιάνων.

Τελευταία νίκη της Ρεάλ Μαδρίτης στο γήπεδο της σε “clasico”; Το 2008, όταν και κατέκτησε το πρωτάθλημα, με τον Ραούλ να ανοίγει το σκορ στο 13ο λεπτό και –τελικά- να την οδηγεί στο «μεγάλο» 4-1 επί της ομάδα της Βαρκελώνης.

Αίτημα του ΝΑΤΟ για επιπλέον αεροσκάφη

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Άντερς Φο Ράσμουσεν δήλωσε σήμερα ότι έχει ενδείξεις πως οι σύμμαχοι θα διαθέσουν επιπλέον μαχητικά αεροπλάνα που χρειάζονται για την επιχείρηση στη Λιβύη.

"Έχουμε ενδείξεις ότι χώρες θα προσφέρουν αυτό που χρειάζεται. Ελπίζω ότι θα έχουμε τα απαραίτητα μέσα στο πολύ κοντινό μέλλον", δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στη διάρκεια συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ στο Βερολίνο.

Η Βρετανία και η Γαλλία κάλεσαν τους άλλους συμμάχους του ΝΑΤΟ να διαθέσουν περισσότερα μαχητικά αεροσκάφη για να αυξηθεί η δυνατότητα του συνασπισμού να πλήττει χερσαίους στόχους στη Λιβύη.

Η συζήτηση για την εμπλοκή ακόμη περισσότερων μαχητικών αεροσκαφών έχει αρχίσει εδώ και μέρες, ειδικά μετά από την ουσιαστική αποχώρηση των αμερικανών από τις επιχειρήσεις βομβαρδισμού επίγειων στόχων.

Το ερώτημα που προκύπτει είναι τι θα κάνει η Ελλάδα αν ζητηθεί η συνδρομή της και με πτήσεις μαχητικών αεροσκαφών. Σύμφωνα με κορυφαία πηγή του ΥΕΘΑ, "μέχρι στιγμής δεν έχει αλλάξει τίποτα στις θέσεις και τις αποφάσεις μας για την συμμετοχή μας στις επιχειρήσεις εναντίον της Λιβύης".

Να υπενθυμίσουμε ότι οι στρατιωτικοί είχαν εισηγηθεί στη πολιτική ηγεσία την συμμετοχή και τεσσάρων μαχητικών αεροσκαφών F-16 για εναέριες περιπολίες και όχι για βομβαρδισμούς. Η κυβέρνηση προτίμησε να περιορίσει την ελληνική συμμετοχή στον αέρα, στις πτήσεις του ιπτάμενου ραντάρ ERIEYE, το οποίο πάντως χρησιμοποιείται καθημερινά για τις επιχειρησιακές ανάγκες του ΝΑΤΟ.

GP Κίνας: Τους κάνει πλάκα ο Φέτελ!

Η σημερινή μάχη των κατατακτήριων δοκιμών ήταν απόλυτα προβλέψιμη. Ο Σεμπάστιαν Φέτελ ήτνα χτες Παρασκευή ταχύτερος και στις δυο περιόδους ελεύθερων δοκιμών, παρέμεινε στην ίδια θέση το πρωί του Σαββάτου στην τρίτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών και με χαρακτηριστική άνεση πήρε την pole position.

Η απόλυτη αντίθεση ήρθε από τον teammate του Μαρκ Γουέμπερ που επέλεξε τη σκληρή γόμα στη 2η προσπάθειά του στο Q1 και δεν κατάφερε να κινηθεί σε ρυθμό καλύτερο απ' αυτόν του Παστόρ Μαλντονάντο.

Στη RB7 του Γουέμπερ δε δούλευε και το σύστημα ανάκτησης ενέργειας.

Ο Αυστραλός μετά την ολοκλήρωση της ατυχής του προσπάθειας ήταν έξαλλος ενώ από την ομάδα δεν δέχτηκαν ότι ήταν λάθος που δεν χρησιμοποιήσαν την σαφώς ταχύτερη μαλακή γόμα ώστε να σιγουρέψουν ότι ο Αυστραλός θα σημείωνε χρόνο.

Συνολικά η αυριανή σειρά εκκίνησης διαμορφώθηκε ως εξής:
1. Sebastian Vettel Red Bull-Renault 1m33.706s
2. Jenson Button McLaren-Mercedes 1m34.421s + 0.715
3. Lewis Hamilton McLaren-Mercedes 1m34.463s + 0.757
4. Nico Rosberg Mercedes 1m34.670s + 0.964
5. Fernando Alonso Ferrari 1m35.119s + 1.413
6. Felipe Massa Ferrari 1m35.145s + 1.439
7. Jaime Alguersuari Toro Rosso-Ferrari 1m36.158s + 2.452
8. Paul di Resta Force India-Mercedes 1m36.190s + 2.484
9. Sebastien Buemi Toro Rosso-Ferrari 1m36.203s + 2.497
10. Vitaly Petrov Renault Έμεινε από κιβώτιο
Ο χρόνος εισόδου στο Q3 ήταν: 1m35.858s Διαφορά από 1ο Q2
11. Adrian Sutil Force India-Mercedes 1m35.874s + 1.388
12. Sergio Perez Sauber-Ferrari 1m36.053s + 1.567
13. Kamui Kobayashi Sauber-Ferrari 1m36.236s + 1.750
14. Michael Schumacher Mercedes 1m36.457s + 1.971
15. Rubens Barrichello Williams-Cosworth 1m36.465s + 1.979
16. Nick Heidfeld Renault 1m36.611s + 2.125
17. Pastor Maldonado Williams-Cosworth 1m36.956s + 2.470
Ο χρόνος εισόδου στο Q2 ήταν: 1m36.147s Διαφορά από 1ο Q1
18. Mark Webber Red Bull-Renault 1m36.468s + 1.196
19. Heikki Kovalainen Lotus-Renault 1m37.894s + 2.622
20. Jarno Trulli Lotus-Renault 1m38.318s + 3.046
21. Jerome D'Ambrosio Virgin-Cosworth 1m39.119s + 3.847
22. Timo Glock Virgin-Cosworth 1m39.708s + 4.436
23. Tonio Liuzzi HRT-Cosworth 1m40.212s + 4.940
24. Narain Karthikeyan HRT-Cosworth 1m40.445s + 5.173

Σέρρες: Σάλος με ομοφυλοφιλικό βίντεο μεταξύ μαθητών!

Σοκ προκάλεσε στις Σέρρες η αποκάλυψη ενός οπτικού υλικού που είχε μαγνητοσκοπηθεί με κινητό τηλέφωνο και εμφάνιζε ομοφυλοφιλικές πράξεις μεταξύ δύο μαθητών, μέσα στις τουαλέτες του σχολείου τους! Το βίντεο κυκλοφόρησε από χέρι σε χέρι μεταξύ όλων των μαθητών και έφτασε ως τον διευθυντή του λυκείου.

Οι σκληρές εικόνες των δυο αγοριών ηλικίας 17 χρόνων που έκαναν σεξ μεταξύ τους στις τουαλέτες του σχολείου, προκάλεσαν αναστάτωση και ανατριχίλα στο συμβούλιο καθηγητών και τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του λυκείου, τα μέλη των οποίων δεν μπορούσαν να πιστέψουν στα μάτια τους. Ωστόσο, η υπόθεση κρατήθηκε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας για να μην διασυρθεί το σχολείο, αλλά και τα ίδια τα παιδιά.

Οι δυο σύλλογοι συνεδρίασαν μυστικά με την παρουσία των γονέων των δυο παιδιών και αποφάσισαν να αποβληθούν από το σχολείο τους οι δύο πρωταγωνιστές του ερωτικού βίντεο, χωρίς να γίνουν ανακοινώσεις για την υπόθεση. Έτσι, τα δυο παιδιά πήραν μετεγγραφή για άλλο σχολείο της περιοχής, χωρίς να έχει διευκρινιστεί αν και τα δυο θα πάνε στο ίδιο!

28 εργαζόμενοι στη Φουκουσίμα δέχθηκαν υψηλές δόσεις ραδιενέργειας

Η Ιαπωνία δήλωσε στη Διεθνή Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) ότι 28 εργαζόμενοι στα πυρηνικά έλαβαν υψηλές δόσεις ραδιενεργού ακτινοβολίας καθώς αγωνίζονταν για τη σταθεροποίηση της κατεστραμμένης πυρηνικής μονάδας Φουκουσίμα Νταϊτσί.

Από τα 300 άτομα που εργάζονταν στη μονάδα αυτή, η οποία επλήγη από τον σεισμό και το τσουνάμι πριν από ένα μήνα, 28 έχουν συσσωρεύσει δόσεις ακτινοβολίας πάνω από 100 μιλισιβέρτ (mSv), τόνισε η ΙΑΕΑ, επικαλούμενη στοιχεία από τις ιαπωνικές αρχές.

Η μέση δόση για έναν εργαζόμενο σε πυρηνικό εργοστάσιο είναι 50 μιλισιβέρτ σε διάστημα πέντε ετών. Τον περασμένο μήνα δύο εργαζόμενοι από τη μονάδα της Φουκουσίμα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, αφότου τα πόδια τους εκτέθηκαν σε 170-180 μιλισιβέρτ όταν πάτησαν σε μολυσμένο νερό.

Δεν θα πληρώσουμε δώρο Πάσχα τα ταξί

Να μην επιβαρύνει το κόμιστρο με δώρο Πάσχα, λόγω της οικονομικής κρίσης αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία ταξί και αγοραίων.

Σε ανακοίνωσή της αναφέρει πως: «Η Ομοσπονδία καθώς αντιλαμβάνεται την δύσκολη οικονομική συγκυρία ζήτησε με έγγραφο της από τον ΥΜΕ την μη καταβολή δώρου για την περίοδο αυτή προσπαθώντας να συμβάλλει και ο κλάδος μας στον περιορισμό του βάρους που υφίσταται ο ελληνικός λαός από τα δυσμενή οικονομικά μέτρα».

Συλλήψεις με... άρωμα κατασκοπίας στη Ροδόπη

Μία έρευνα ρουτίνας μάλλον έβγαλε λαβράκι, καθώς, αντί για τα συνήθη ευρήματα, οι αστυνομικοί ανακάλυψαν στοιχεία που... μυρίζουν κατασκοπεία!

Την υπόθεση ξεκίνησαν άνδρες της δίωξης ναρκωτικών Ροδόπης. Μετά από αξιοποίηση πληροφοριών, σταμάτησαν για έλεγχο δύο μουσουλμάνους της περιοχής, για τους οποίους υπήρχαν πληροφορίες ότι διακινούσαν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών.

Όταν όμως οι δύο οδηγήθηκαν σε αστυνομικό τμήμα, η υπόθεση πήρε διαφορετική τροπή. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, οι δράστες είχαν στα κινητά τους τηλέφωνα το σήμα των γκρίζων λύκων, τη… "σημαία" την Δυτικής Θράκης, αλλά και από τα στρατόπεδα που υπηρέτησαν σε Αλεξανδρούπολη και Χαλκιδική τους εσωτερικούς χώρους τους.

Για την υπόθεση ενημερώθηκε άμεσα η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, άνδρες της οποίας έχουν ήδη αναλάβει την ανάκριση των συλληφθέντων.

Αρχιτεκτονική του ΕΜΠ: Σε αναστολή λειτουργίας μετά το Πάσχα

Σκοτεινή μοιάζει να είναι η εικόνα στην παιδεία μετά τη Νομική Σχολή που παρέμεινε κλειστή για δύο ημέρες και οι καθηγητές της Αρχιτεκτονικής του ΕΜΠ δήλωσαν χθες με ψήφισμα που εξέδωσαν αδυναμία να συνεχίσουν το έργο τους και προανήγγειλαν την αναστολή λειτουργίας της σχολής μετά το Πάσχα.

Ειδικότερα, αναφέρουν ότι η γενική συνέλευση των καθηγητών της Αρχιτεκτονικής Σχολής, «σταθμίζοντας με ευθύνη την κατάσταση, όπως έχει διαμορφωθεί από τις τρέχουσες κυβερνητικές πολιτικές επιλογές, διαπιστώνει ότι η Σχολή Αρχιτεκτόνων αδυνατεί εκ των πραγμάτων να συνεχίσει τη λειτουργία της και αποφασίζει την αναστολή της, από την Τετάρτη 4 Μαΐου, μετά από ανοικτή γενική συνέλευση, η οποία θα εξειδικεύσει μορφές δράσης».

Σύμφωνα με τους καθηγητές, η αδυναμία λειτουργίας της Σχολής Αρχιτεκτόνων οφείλεται κυρίως στον μεγάλο αριθμό διδασκόντων που συνταξιοδοτούνται και δεν αντικαθίστανται, με αποτέλεσμα το εκπαιδευτικό προσωπικό της Σχολής Αρχιτεκτόνων να έχει μειωθεί κατά 40% στην τελευταία διετία. Ο μόνος τρόπος για να βρεθεί λύση είναι να υπάρξει μία πιο έντονη αντίδραση, ανέφερε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Σχολής Αρχιτεκτόνων του ΕΜΠ, Σπύρος Ραυτόπουλος.

Στο μεταξύ χθες καθηγητές πανεπιστημίων πραγματοποίησαν παράσταση έξω από το Yπουργείο Παιδείας επιδιώκοντας να συναντηθούν με την υπουργό Άννα Διαμαντοπούλου, ενώ συγχρόνως προχώρησαν και σε τρίωρη στάση εργασίας.

Βρέθηκε πτώμα ανοιχτά της Ζέας

Το πτώμα ενός 53χρονου ανασύρθηκε το πρωί της Παρασκευής στη θαλάσσια περιοχή του τουριστικού λιμανιού της Ζέας, μπροστά από την πλατεία Αλεξάνδρας.

Η σορός μεταφέρθηκε αρχικά με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο ΤΖΑΝΕΙΟ Νοσοκομείο Πειραιά και στη συνέχεια στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά για νεκροψία - νεκροτομή.

Προανάκριση διενεργείται από το Ε΄Λ/Τ του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

Βαρέα και ανθυγιεινά: Ήρθε η ώρα των αλλαγών...

Τη σύσταση επιτροπής, η οποία θα εξετάσει την αναμόρφωση του καταλόγου των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων, ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας, θέτοντας ουσιαστικά σε κίνηση το θέμα αυτό.

Σε απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Εργασίας κ. Γ. Κουτρουμάνη προβλέπεται πως στην επιτροπή θα μετέχουν εκπρόσωποι των κοινωνικών εταίρων (ΓΣΕΕ, ΣΕΒ, ΓΣΕΒΕΕ και Τεχνικού Επιμελητηρίου), του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, του υπουργείου Εργασίας, του ΙΚΑ- ΕΤΑΜ, του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας και του Ελληνικού Ινστιτούτου Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας (ΕΛΙΝΥΑΕ).

Η επιτροπή θα πρέπει έως το τέλος του επόμενου μηνός να ολοκληρώσει το έργο της και να παραδώσει το σχετικό πόρισμα, έτσι ώστε οι αλλαγές να ξεκινήσουν από την 1η Ιουλίου.

Σύμφωνα με επίσημες δηλώσεις της ηγεσία του υπουργείου ο αριθμός των εργαζομένων σε βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα να μειωθεί από τις 650.000 στις 450.000.

Όσοι εργαζόμενοι έχουν θεμελιώσει δικαίωμα, - 4.500 ένσημα εκ των οποίων τα 3.600 στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα - δεν θα θιγούν και θα συνταξιοδοτηθούν με το παλαιό καθεστώς και δεν θα επηρεαστούν από τις νέες ρυθμίσεις.

Οι εργαζόμενοι σε επαγγέλματα που θα αποχαρακτηριστούν θα υποστούν αλλαγές τόσο στα όρια ηλικίας για τη συνταξιοδότηση, όσο και στις αμοιβές τους.

Βρυξέλλες: Μας ζητάνε πίσω 260 εκ

Το ποσό των 259,61 εκατ. ευρώ ζητά πίσω από την Ελλάδα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για παρατυπίες στις αγροτικές δαπάνες την περίοδο 2004-2009. Με βάση την απόφαση της Κομισιόν θα ανακτηθούν συνολικά 530 εκατ. ευρώ από 10 κράτη μέλη.

Για την Ελλάδα, θα ανακτηθούν 137,2 εκατ. ευρώ στον τομέα του ελαιολάδου, άλλων ελαίων και λιπαρών. Πρόκειται για διορθώσεις που αφορούν τη μη επιλεξιμότητα δαπανών και βασικών ελλείψεων στην καλλιέργεια ελιάς και επιτόπιων ελέγχων τα οικονομικά έτη 2004-2006.

Θα ανακτηθούν ακόμη 122,3 εκατ. ευρώ για διορθώσεις που αφορούν ανεπαρκείς ελέγχους, τα οικονομικά έτη 2007-2009, σχετικά με ανεπαρκείς επιτόπιους ελέγχους και ελλείψεις στα συστήματα αναγνώρισης αγροτεμαχίων και γεωγραφικών πληροφοριών (ΣΑΑ/ΣΓΠ) αλλά και στις διοικητικές διασταυρώσεις που αφορούν μέτρα επιτόπιας αγροτικής ανάπτυξης.

Η απόφαση ελήφθη στο πλαίσιο της διαδικασίας εκκαθάρισης των λογαριασμών του Ευρωπαϊκού Γεωργικού Ταμείο Εγγυήσεων, στην οποία προχωρεί η Επιτροπή σε τακτά χρονικά διαστήματα. Προβλέπεται ότι τα ποσά αυτά θα επιστραφούν από τα κράτη μέλη στον προϋπολογισμό της ΕΕ λόγω μη συμμόρφωσης με τους κοινοτικούς κανόνες ή λόγω πλημμελών διαδικασιών ελέγχου των γεωργικών δαπανών.

Υπενθυμίζεται ότι τα κράτη μέλη είναι υπεύθυνα για την εκταμίευση και τον έλεγχο των δαπανών στο πλαίσιο της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής (ΚΓΠ) και η Επιτροπή οφείλει να διασφαλίζει την ορθή χρησιμοποίηση των κονδυλίων από τα κράτη μέλη.

Οι δεινόσαυροι... νυχτοπερπατούσαν!

Οι βελοσιράπτορες, οι μικροί, δίποδοι, σαρκοφάγοι δεινόσαυροι, ήταν αποκλειστικά νυκτόβια ζώα, όπως αποκάλυψαν Αμερικανοί παλαιοντολόγοι εξετάζοντας το σχήμα των ματιών αυτών των ερπετών που μέχρι σήμερα θεωρούνταν ημερόβια.

Η ανακάλυψη αυτή ανατρέπει την επιστημονική θεωρία που ίσχυε μέχρι σήμερα, σύμφωνα με την οποία οι δεινόσαυροι ήταν αποκλειστικά ημερόβιοι ενώ τα πρώτα θηλαστικά ήταν νυκτόβια, εξήγησε ο Ριοσούκε Μοτάνι, καθηγητής γεωλογίας στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας και εκ των συγγραφέων της έρευνας που δημοσιεύεται στο αυριανό τεύχος της επιθεώρησης Science. Οι δεινόσαυροι εξαφανίστηκαν πριν από 65 εκατομμύρια χρόνια.

Μολονότι οι βελοσιράπτορες ξυπνούσαν μόλις σουρούπωνε και δρούσαν στο σκοτάδι, οι χορτοφάγοι δεινόσαυροι ήταν ικανοί να ζήσουν εξίσου καλά την ημέρα και τη νύχτα. Όσον αφορά τα προϊστορικά πτηνά και τους πτερόσαυρους -- δηλαδή τα ιπτάμενα ερπετά --, αυτά ήταν κυρίως ημερόβια, με την εξαίρεση ορισμένων ειδών που ήταν νυκτόβια. Οι πτερόσαυροι που τρέφονταν με ψάρια ήταν νυκτόβιοι.

Οι ερευνητές μελέτησαν τη δομή του ματιού 164 σημερινών ειδών, μεταξύ των οποίων θηλαστικά, ερπετά και πτηνά. Κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η δομή του ματιού διαφέρει ανάλογα με το αν το ζώο είναι νυκτόβιο, ημερόβιο ή και τα δύο. Συγκεκριμένα, εξέτασαν το μήκος της κόχης του ματιού και τη διάμετρο της κεφαλής του οπτικού νεύρου που καθορίζουν την οπτική οξύτητα ανάλογα με την ένταση του φωτός.

Στη συνέχεια οι επιστήμονες εξέτασαν τα απολιθώματα 33 αρχόσαυρων (ομάδα που περιλαμβάνει δεινόσαυρους και πτερόσαυρους) του Μεσοζωικού αιώνα, μιας περιόδου που ξεκίνησε πριν από 245 εκατομμύρια χρόνια και τελείωσε πριν από 65 εκατομμύρια χρόνια.

ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ: «Όχι» στην ιδιωτικοποίηση

«Στην περιουσία της ΔΕΗ είναι ενσωματωμένη η περιουσία του ασφαλιστικού μας φορέα, η οποία σύμφωνα με την τελευταία αναλογιστική μελέτη φθάνει στα 11,9 δισ. ευρώ» αναφέρει η ΓΕΝΟΠ σε αποψινή ανακοίνωση αναφορικά με την περαιτέρω μετοχοποίηση της ΔΕΗ.

Η ΔΕΗ, προσθέτει η ΓΕΝΟΠ, είναι εθνικό κεφάλαιο και δεν προσφέρεται για πώληση.

ΕΚΤ: Θέλει μειώσεις μισθών 10%

Μέτωπο σκληρών διαπραγματεύσεων των τραπεζών με την Τράπεζα της Ελλάδος αλλά και με την ΟΤΟΕ ανοίγει από την ερχόμενη εβδομάδα στο πλαίσιο της υποβολής των σχεδίων που θα καταθέσουν οι τράπεζες στην ΕΚΤ στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαίου.

Τα συγκεκριμένα σχέδια που θα περιγράφουν το πλάνο απεξάρτησης των τραπεζών από τη ρευστότητα της ΕΚΤ και βάσει των οποίων θα κριθεί η χορήγηση των πρόσθετων εγγυήσεων, ύψους 30 δισ. ευρώ, προς τις τράπεζες, περιλαμβάνουν και «δεσμεύσεις» των τραπεζών ως προς τη μείωση του λειτουργικού κόστους. Πρόκειται για «δεσμεύσεις» που θα αλλάξουν δραματικά τις εργασιακές συνθήκες στον τραπεζικό κλάδο και οι οποίες θα δημιουργήσουν μεγάλες αναταράξεις κατά τις διαπραγματεύσεις τραπεζών και ΟΤΟΕ για την υπογραφή της νέας συλλογικής σύμβασης.

Ενώ οι δύο πλευρές αναμένεται να συναντηθούν την ερχόμενη εβδομάδα, όπως είχε συμφωνηθεί στην τελευταία τους συνάντηση την 1η Απριλίου, τραπεζικές πηγές επισημαίνουν ότι η ΕΚΤ ασκεί πανίσχυρες πιέσεις στις τράπεζες για περικοπές λειτουργικού κόστους κατά 10%. Πρόκειται για περιστολή εξόδων που αν και δεν αφορά αποκλειστικά το μισθολογικό κόστος, εντούτοις είναι αδύνατον να μην περάσει και σε αυτό με μειώσεις μισθών.

Όπως συμπληρώνουν οι ίδιες πηγές, εάν οι περικοπές αυτές στους μισθούς των τραπεζοϋπαλλήλων δεν συμφωνηθούν από κοινού με την ΟΤΟΕ στο αναμενόμενο ραντεβού, τότε θα επιβληθούν αναγκαστικά αργότερα μέσα στο έτος. «Αν οι διαπραγματεύσεις οδηγηθούν τώρα σε αδιέξοδο, οι απαιτήσεις της ΕΚΤ θα υλοποιηθούν με πολύ χειρότερους όρους από τον Σεπτέμβριο – Οκτώβριο, περιβαλλόμενες νομοθετική ισχύ. Δεν υπάρχει άλλη οδός για να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας», επισημαίνει χαρακτηριστικά τραπεζικό στέλεχος.

Τη θέση των τραπεζών δεν συμμερίζεται η ΟΤΟΕ, η οποία θεωρεί ότι οι μειώσεις λειτουργικού κόστους κατά 10% μπορούν να επιτευχθούν από περικοπές στα μπόνους και στις αμοιβές των «ρετιρέ» του κλάδου.

Όπως αναφέρει υψηλόβαθμο στέλεχος της ΟΤΟΕ στο Capital.gr, υπάρχει δυνατότητα μείωσης του λειτουργικού κόστους των τραπεζών ακόμη και κατά 20% με περικοπές από τα «αρρύθμιστα» κόστη, δηλαδή αυτά που οι διοικήσεις των τραπεζών δίνουν ως αμοιβές με δικά τους κριτήρια και τα οποία υπολογίζονται σε 500 εκατ. ευρώ επί συνολικού μισθολογικού κόστους 2,2 δισ. ευρώ ετησίως.

Η τοποθέτηση αυτή σε αντιδιαστολή με τη θέση των τραπεζών ότι οι μειώσεις μισθών είναι επιβεβλημένες από την ΕΚΤ και θα υλοποιηθούν αναγκαστικά όταν από τον Ιούνιο οι τράπεζες θα τεθούν υπό τη στενή επιτήρησή της στο πλαίσιο εφαρμογής επιμέρους τραπεζικών μνημονίων, προμηνύει ότι δύσκολα μπορεί να καταλήξουν σε συμφωνία τραπεζοϋπάλληλοι και τραπεζίτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, στις διαπραγματεύσεις αυτές οι τραπεζίτες θα εισηγηθούν μειώσεις μισθών κατά 5% ή ενδεχομένως και λίγο χαμηλότερες με παράλληλη διασφάλιση των θέσεων εργασίας. Πρόκειται, όπως αναφέρεται στο Capital.gr, για μειώσεις που θα θεωρηθούν ικανοποιητικές από την ΕΚΤ και οι οποίες διασφαλίζουν την απασχόληση στον κλάδο και αφήνουν το περιθώριο στην ΟΤΟΕ να διεκδικήσει επαναφορά των πραγμάτων στην πρότερη κατάσταση μετά το πέρας της κρίσης. Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι θα πρέπει να συνυπολογιστεί πως οι μειώσεις που θα προταθούν αφορούν σε μεγάλο μέρος απολαβές που έχουν «επιδοματικό» χαρακτήρα και δίνονται με θέληση της κάθε τράπεζας πλέον του βασικού μισθού.

Μιλώντας για κέρδη άνω των 60 δισ. ευρώ που οι τράπεζες έχουν επιτύχει την τελευταία δεκαετία, η ΟΤΟΕ από την πλευρά της εμμένει στη θέση της για καμία μείωση μισθών και διατήρηση των θέσεων εργασίας, έχοντας λάβει απόφαση με τους εκπροσώπους όλων των σωματείων στις τράπεζες να μην υπογραφεί καμία επιχειρησιακή σύμβαση «κόντρα» στην κλαδική. Σε ερώτηση του Capital.gr για το τι θα γίνει εάν οι διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες καταλήξουν σε αδιέξοδο, υψηλόβαθμο στέλεχος της ΟΤΟΕ αναφέρει ότι και το 1992 δεν είχε υπογραφεί κλαδική σύμβαση και δηλώνει ότι θα ισχύσει η υπάρχουσα κλαδική σύμβαση που δεν προβλέπει αυξήσεις μισθών για το 2010 και 2011. Προαναγγέλλει δε δυναμικές κινητοποιήσεις του κλάδου εφόσον επιχειρηθεί η επιβολή μειώσεων στους μισθούς αργότερα μέσα στο έτος.

Σημειώνεται ότι η ΟΤΟΕ πρόκειται να παρουσιάσει προσεχώς μελέτη της Γραμματείας Εργασιακών Σχέσεων της Ομοσπονδίας σχετικά με το μισθολογικό κόστος, την παραγωγικότητα και τα συγκριτικά στοιχεία ελληνικού και ευρωπαϊκού τραπεζικού κλάδου.

Κρήτη: Κατάργηση της ομάδας Δίωξης Ζωοκλοπών

Την ώρα που το φαινόμενο της κλοπής κοπαδιών και μεμονωμένων ζώων «φουντώνει» στην Κρήτη, η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. είχε την φαεινή ιδέα να καταργήσει την Ομάδα Καταπολέμησης Ζωοκλοπής που είχε συστήσει η προηγούμενη ηγεσία και δεν πρόλαβε να συμπληρώσει ούτε ένα εξάμηνο λειτουργίας.

Η αλήθεια είναι ότι τα πενιχρά αποτελέσματα στην εξιχνίαση υποθέσεων ζωοκλοπής, οδήγησαν στην απόφαση αυτή. Έτσι κι αλλιώς, την ομάδα στο νομό Ηρακλείου απάρτιζαν μόλις πέντε αστυνομικοί, που κυριολεκτικά έτρεχαν και δεν έφταναν με τα απανωτά κρούσματα. Η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. προσανατολίζεται σε νέες μεθόδους αντιμετώπισης του φαινομένου που έχει καταντήσει μάστιγα για όλη την Κρήτη.

Στο μεταξύ, οι ζωοκλοπές συνεχίζονται με αμείωτη ένταση. Όπως κατήγγειλε ένας 37χρονος κτηνοτρόφος, άγνωστοι παραβίασαν την περίφραξη του ποιμνιοστασίου του στα Πραιτώρια του δήμου Αρχανών, Αστερουσίων και έκλεψαν δύο πρόβατα και δύο αρνιά αξίας 500 ευρώ. Στην περιοχή του Πύργου, πάντως, οι ζωοκλοπές έχουν επεκταθεί και στα μελίσσια. Άγνωστοι έκλεψαν από αφύλακτο αγροτικό χώρο 23 κυψέλες αξίας 4.000 ευρώ, που ανήκαν σε έναν 76χρονο μελισσοκόμο.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More