Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Συνελήφθη και ο τρίτος δράστης του μακελειού στον Ρέντη

Συνελήφθη στην περιοχή των Αχαρνών - Ο τέταρτος μάλλον έχει διαφύγει στο εξωτερικό

Εξάστερος ο Παναθηναϊκός - Νίκησε τη Μακάμπι στον τελικό

Στην κορυφή της Ευρώπης οι “πράσινοι” για έκτη φορά - Επικράτησε της Μακάμπι στον τελικό της Βαρκελώνης με 78-70 - MVP ο Διαμαντίδης - Εξαιρετικοί οι Σάτο, Μπατίστ. Δάκρυσε ο Ομπράντοβιτς

Αμερικανοί κομάντος σκότωσαν τον Μπιν Λάντεν

Ο επικεφαλής της Αλ Κάιντα, νούμερο ένα καταζητούμενος σε όλο τον κόσμο και φερόμενος ως ο ιθύνων νους των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου στις Η.Π.Α., Οσάμα Μπιν Λάντεν, είναι νεκρός.

Σάββατο 23 Απριλίου 2011

Τον σκότωσε μέσα στις φυλακές Τρικάλων

Τραγικό θάνατο βρήκε 29χρονος κρατούμενος των δικαστικών φυλακών Τρικάλων από συγκρατούμενό του, που εξέτιε ποινή 13 ετών για κλοπές. Ελληνικής καταγωγής δράστης και θύμα.

Το περιστατικό έγινε τα ξημερώματα του Μ. Σαββάτου. Δράστης φέρεται να είναι ένας 31χρονος που είχε νοσηλευτεί αρχικά στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Κορυδαλλού. Ο 31χρονος επιτέθηκε στον 29χρονο που εξέτιε επίσης ποινή φυλάκισης 8 ετών για κλοπές και με θηλιά που έφτιαξε από πλαστική σακούλα και σεντόνι του προκάλεσε ασφυξία μέχρι θανάτου.

Το θύμα μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Αυστηρότερο γίνεται το Πειθαρχικό δίκαιο στο δημόσιο

Σφίγγει ο κλοιός για τους επίορκους δημοσίους υπαλλήλους καθώς το νέο πειθαρχικό δίκαιο που θεσπίζει το υπουργείο Εσωτερικών, προβλέπει αυστηρές οικονομικές κυρώσεις αλλά και βαρύτατες πειθαρχικές ποινές.

Πλέον στα νέα πειθαρχικά συμβούλια δεν θα μετέχουν εκλεγμένοι συνδικαλιστές, αλλά ανεξάρτητα μέλη, ενώ θα προΐσταται δικαστής. Όσοι υπάλληλοι παραπέμπονται για τα αδικήματα της δωροδοκίας και της υπεξαίρεσης θα τίθενται σε αυτοδίκαιη αργία μέχρι να εκδοθεί η δικαστική απόφαση.

Θα επιβάλλεται επίσης πρόστιμο από 10.000 έως 100.000 ευρώ σε περίπτωση οριστικής παύσης υπαλλήλου για οικονομικά θέματα ή ανάρμοστη συμπεριφορά. Ενώ όσοι θα τίθενται σε προσωρινή παύση δεν θα λαμβάνουν αποδοχές.
Με βάση τον νέο πειθαρχικό κώδικα θα αυξηθεί ο χρόνος παραγραφής από δύο στα 5 χρόνια για απλά αδικήματα και από 5 χρόνια σε 10 για πιο σοβαρά αδικήματα.

Επίσης θα θεσπιστεί ως μέτρο και η στέρηση του δικαιώματος προαγωγής από ένα έως 5 χρόνια. Επίσης, προβλέπεται και πειθαρχική δίωξη ακόμα και για τους προϊσταμένους που κάνουν τα “στραβά μάτια” για παραπτώματα υπαλλήλων, ενώ πειθαρχικό αδίκημα θα αποτελεί και η μη ανάρτηση στο διαδίκτυο στο πρόγραμμα Διαύγεια.

Παράλληλα το υπουργείο Εσωτερικών αναμένεται να καθιερώσει την υποβολή ηλεκτρονικού πόθεν έσχες από όλους τους δημοσίους υπαλλήλους και ο έλεγχος θα γίνεται από τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης.

Με μεγάλη καθυστέρηση εξαιτίας του Καλλικράτη οι ψεκασμοί για τα κουνούπια

Σε εξέλιξη βρίσκεται ο διαγωνισμός για την ανάδειξη μειοδότη στο διαγωνισμό για την καταπολέμηση κουνουπιών στην Περιφέρεια.

Η σχετική πίστωση που ξεπερνά το ένα εκατομμύριο ευρώ εγκρίθηκε και προκηρύχθηκε από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης αφού εντός των ημερών θα αναδειχθεί ο ανάδοχος του έργου. Όπως αναφέρει ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Φώτης Καραλίδης, οι πιστώσεις φαίνεται να επαρκούν για το έργο της καταπολέμησης, που από φέτος θα έιναι πιο προηγμένη τεχνολογικά και θα αφορά αποκλειστικά σε εναέριες ρίψεις.

Αυτό όμως που δεν επαρκεί απόλυτα είναι ο χρόνος, αφού δεν αμανένετα να ξεκινήσουν οι ρίψεις πριν από τα μέσα του Μαίου, ημερομηνίες οριακά εντός του αναγκαίου χρόνο που απαιτείται για να είναι η καταπολέμηση αποτελεσματική. Οι καθυστερήσεις που παρατηρούνται σε διάφορα ζητήματα εξαιτίας του Καλλικράτη, έχουν επηρρεάσει την συγκεκριμένη προκήρυξη.

Παραιτήθηκε ο διευθύνων σύμβουλος του Λιμένος Ηγουμενίτσας

Την παραίτησή του, σύμφωνα με πληροφορίες, υπέβαλλε από την θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας ο κ. Θωμάς Κιτσαντάς.

Το θέμα το οποίο ανέκυψε, σχετίζοντας με τις δύο θέσεις που κατέχει ο κ. Κιτσαντάς, καθώς παράλληλα με αυτή του διευθύνοντος συμβούλου είναι και καθηγητής στο ΤΕΙ Ηπείρου.

Το υπουργείο Οικονομικών είχε παραπέμψει για απάντηση στο υπουργείο Εσωτερικών ενώ τώρα και το υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων στο οποίο απευθύνθηκε ο βουλευτής κ. Πλακιωτάκης παραπέμπει και πάλι στο υπουργείο Εσωτερικών.

Πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι ο κ. Κιτσαντάς έχει υποβάλλει την παραίτησή του αμέσως μετά την επιστροφή από το ταξίδι στο Μαιάμι και αναμένεται η απάντηση του υπουργείου Θαλασσίων Υποθέσεων.

Συνελήφθη αρχαιοκάπηλος στην Κω

Κιονόκρανα, επιτύμβιες στήλες, βωμούς και άλλα μαρμάρινα αντικείμενα μεγάλης ιστορικής αξίας που προέρχονταν από αρχαιολογικούς χώρους της Κω και προορίζονταν να κοσμήσουν… βίλες στο νησί, εντόπισαν οι αστυνομικές αρχές της Κω.

Πρόκειται σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις για περίπου 150 κομμάτια διαφόρων μεγεθών και χρονολογικών περιόδων, τα οποία βρέθηκαν στην περιοχή Μεσαριά, δίπλα σε εργαστήριο μαρμάρου που διατηρούσε κάτοικος της Κω. Σύμφωνα με πληροφορίες κάτοικος του νησιού κατήγγειλε στην αστυνομία ότι στο εν λόγω εργαστήριο γινόταν επεξεργασία αρχαίων μαρμάρινων κομματιών μεγάλη αξίας τα οποία στη συνέχεια διατίθεντο σε ιδιοκτήτες σπιτιών που επιθυμούσαν να τα διακοσμήσουν με πραγματικά έργα τέχνης.

Με βάση την καταγγελία τα μαρμάρινα κομμάτια υποβάλλονταν σε επεξεργασία ανάλογα με τους χώρους για τους οποίους προορίζονταν και κυρίως τοποθετούνταν σε εισόδους πολυτελών σπιτιών και τζάκια.

Όπως ήταν φυσικό οι αρμόδιες αρχές κινητοποιήθηκαν αμέσως ενώ παράλληλα ενημερώθηκαν ο εισαγγελέας και η αρχαιολογική υπηρεσία, η οποία έστειλε στην περιοχή εκπρόσωπό της για να κάνει αυτοψία.

ΗΠΑ: Μη επανδρωμένα αεροσκάφη στη Λιβύη

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα χρησιμοποιήσουν μη επανδρωμένα πολεμικά αεροσκάφη στη Λιβύη προκειμένου να βάλουν εναντίον των δυνάμεων του συνταγματάρχη Μουάμαρ Καντάφι.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Ρόμπερτ Γκέιτς, ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ενέκρινε τη χρήση των αεροσκαφών αυτών.

Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, όπως αυτά που χρησιμοποιούνται στο Πακιστάν, θα επιτρέψουν να γίνονται πιο στοχευμένες επιθέσεις εναντίον των δυνάμεων του Καντάφι, πρόσθεσε ο υπουργός.

Σύμφωνα με τον Γκέιτς, η απόφαση για τη χρήση αυτών των αεροσκαφών που φέρουν πυραύλους ελήφθη λόγω της κατάστασης που επικρατεί στη Λιβύη και επειδή δίνουν τη «δυνατότητα» που δεν υπάρχει σε άλλου τύπου αεροσκάφη, να αποφεύγονται τα θύματα μεταξύ των αμάχων.

Ελπίζουν Αστέρας Τρίπολης και Λάρισα

Στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ προσέφυγε η Σούπερ Λίγκα ζητώντας να εξετασθεί και πάλι το αίτημα της να μην αντικατασταθούν από ομάδες της Football League, αυτές της Λίγκας που δεν θα λάβουν άδεια συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα.

Θυμίζουμε ότι προ ημερών η ΕΠΟ είχε αποφασίσει ότι σε περίπτωση που υπάρξουν ομάδες που δεν αδειοδοτηθούν, τότε, τη θέση τους στην Σούπερ Λίγκα θα την πάρουν άλλες που θα ανέβουν από την Football League.

Επί της ουσίας, με την προσφυγή της αυτή η Σούπερ Λίγκα ζητά, στην περίπτωση που δεν πάρουν –τελικά- άδεια συμμετοχής οι Πανιώνιος και Ηρακλής, να αντικατασταθούν, από τους Αστέρα Τρίπολης και Λάρισα, αντίστοιχα.

Η έφεση της Σούπερ Λίγκας πρέπει να εξεταστεί και η απόφασή της να γίνει γνωστή πριν από την συνεδρίαση του Δευτεροβάθμιου Οργάνου της ΕΠΟ, για τις εφέσεις που θα καταθέσουν οι Πανιώνιος και Ηρακλής και θα ζητούν την επανεξέταση του φακέλου τους…

Μεγάλη προσοχή στα βεγγαλικά

Τα πυροτεχνήματα πωλούνται και χρησιμοποιούνται κυρίως την περίοδο του Πάσχα. Χωρίς την απαιτούμενη προσοχή όμως, αυτά μπορούν να αποτελέσουν αιτία σοβαρού τραυματισμού τόσο για το άτομο που τα χρησιμοποιεί όσο και για τους γύρω του. Για τον λόγο αυτό:

* Προσέχουμε τι είδους πυροτεχνήματα αγοράζουμε και από πού, γιατί ορισμένα από αυτά μπορεί να είναι επικίνδυνα.

* Δεν κατασκευάζουμε μόνοι μας πυροτεχνήματα, διότι κινδυνεύουμε να πάθουμε σοβαρά εγκαύματα.

* Δεν μεταφέρουμε δυναμιτάκια στην τσέπη μας. Με την τριβή και μόνο είναι δυνατόν να ανάψουν και να προκαλέσουν σοβαρά εγκαύματα.

* Δεν πετάμε δυναμιτάκια σε άλλους, ούτε αστειευόμενοι.

* Προσέχουμε να μην ανάβουμε βεγγαλικά κοντά στο πρόσωπό μας και στα μαλλιά μας ή κοντά σε εύφλεκτα υλικά.

* Δεν χρησιμοποιούμε πυροτεχνήματα μέσα σε πολύ κόσμο, ώστε να μην τραυματίσουμε κάποιον άθελά μας.

* Δεν χρησιμοποιούμε πυροτεχνήματα κοντά σε ξερά χόρτα, ώστε να μην προκαλέσουμε πυρκαγιά.

Πλαστά χαρτονομίσματα σε... παγκάρι!

Ένας ιερέας βγήκε στην Ωραία Πύλη, σε έναν ναό της Φθιώτιδας, και απηύθυνε έκκληση στο ποίμνιό του να προσέχει και να μη ρίχνει πλαστά χαρτονομίσματα, καθώς παρατηρούνται πολλά αντίστοιχα κρούσματα.

Εκμεταλλευόμενοι τη μεγάλη προσέλευση του κόσμου στις εκκλησίες αυτές τις άγιες ημέρες, κάποιοι επιτήδειοι ρίχνουν στο παγκάρι ή στον δίσκο της εκκλησίας πλαστά χαρτονομίσματα των 20 ευρώ ή των 50ευρώ και παίρνουν πίσω τα ρέστα σε κέρματα.

Σε μια προσπάθεια αντιμετώπισης του προβλήματος, η Μητρόπολη της Φθιώτιδας αναμένεται να τοποθετήσει στα παγκάρια μηχανάκια για τον εντοπισμό των πλαστών χαρτονομισμάτων.

New Jersey: Πρωταθλητής στα φωτοβολταϊκά

Σε «πρωταθλητή» αναδεικνύεται το New Jersey, όσον αφορά στις φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις σε στέγες κτηρίων, ενώ, αναφορικά με τη συνολική εγκατεστημένη ισχύ, βρίσκεται μόλις στη δεύτερη θέση, μετά την Καλιφόρνια.

Πρόσφατα η εταιρεία Avidan Management ανακοίνωσε την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος 4.26 MW στις κτιριακές της εγκαταστάσεις στην περιοχή Edison του New Jersey, το οποίο αποτελεί ρεκόρ για την κατηγορία του.

Το σύστημα αποτελείται από 17.745 φωτοβολταϊκά πάνελ, ενώ η παραγόμενη ενέργεια θα είναι αρκετή για να καλύψει το 50% των ενεργειακών αναγκών του κτηρίου.

Η εταιρεία ανακοίνωσε, επίσης, ότι έχει αναβαθμίσει ολόκληρο το σύστημα φωτισμού του κτηρίου, έτσι ώστε να εξοικονομήσει ένα σημαντικό ποσό ενέργειας.

Το σύστημα αποτελείται από προϊόντα της εταιρείας SolarWorld, ενώ ο σχεδιασμός και η εγκατάσταση πραγματοποιήθηκε από τη Solar Nation.

Η ετήσια παραγωγή του συστήματος εκτιμάται στις 5 εκατ. κιλοβατώρες.

Προσοχή στους πορτοφολάδες - «Χτυπούν» ακόμα και σε ναούς

Τον συνωστισμό των πιστών στις εκκλησίες εκμεταλλεύονται αυτές τις ημέρες οι πορτοφολάδες, οι οποίοι «δρουν» τόσο στο προαύλιο όσο και στο εσωτερικό των ναών. Μάλιστα, το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στον ναό του Αγίου Ανδρέα της Πάτρας.

Όπως γράφει σήμερα η εφημερίδα της Πάτρας «Πελοπόννησος», η κατάσταση στο προαύλιο του Αγίου Ανδρέα τείνει να γίνει ανεξέλεγκτη από την παρουσία των επαιτών-πορτοφολάδων, οι οποίοι, με το πρόσχημα ότι ζητούν βοήθεια, επιτίθενται σε γυναίκες, αποσπώντας τα πορτοφόλια και τις τσάντες τους.

Χαρακτηριστικό είναι το περιστατικό που συνέβη το βράδυ της Μεγάλης Τετάρτης, όταν ένας επαίτης έξω από τον ναό του Άγιου Ανδρέα άρπαξε την τσάντα μιας γυναίκας, που περιείχε 200 ευρώ, και εξαφανίστηκε τρέχοντας.

Παρόμοια περιστατικά εκτυλίσσονται και στο εσωτερικό του ναού, όπου επιτήδειοι αφαιρούν τσάντες και πορτοφόλια από τα ανυποψίαστα θύματά τους

Η Αστυνομία, που έχει ενημερωθεί για την κατάσταση από τους ιερείς του ναού, από σήμερα αυξάνει τις περιπολίες στο προαύλιο της εκκλησίας.

Ιερόσυλοι έκαναν γυαλιά - καρφιά εκκλησία στα Άδανα

Σάλο έχει προκαλέσει η είδηση της βεβήλωσης της καθολικής Εκκλησίας του Αγίου Αποστόλου Παύλου στα Άδανα (Παλαιά Ταρσός) από δύο Τούρκους.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας «Sabah», οι δύο δράστες εισέβαλαν με μαχαίρια στον χώρο του ναού και προκάλεσαν εκτεταμένες ζημιές σ' αυτόν, ρίχνοντας και σπάζοντας ιερά σκεύη, ενώ φώναζαν διαρκώς «Μέσα στον ναό είμαστε μουσουλμάνοι, εδώ είναι Τουρκία, ο Αλλάχ είναι μεγάλος».

Όπως επισημαίνει η ίδια πηγή, οι υπεύθυνοι κληρικοί και νεωκόροι κάλεσαν αμέσως την Αστυνομία, η οποία βρίσκεται σε απόσταση μόλις 10 μέτρων μακριά από την εκκλησία.

Οι αστυνομικοί, με αρκετή δυσκολία, ακινητοποίησαν και συνέλαβαν τους δύο ιερόσυλους. Κατά την απολογία τους, ισχυρίστηκαν ότι κάποιος που είχαν συναντήσει νωρίτερα στον δρόμο προσπάθησε να τους προσηλυτίσει, αφού τους υποσχέθηκε να τους δίνει 250 ευρώ τον μήνα, για να μοιράζουν το Ευαγγέλιο στους περαστικούς. Τότε εκείνοι αρνήθηκαν να πάρουν αυτά τα χρήματα και, υπό την επήρεια του αλκοόλ, εισέβαλαν στο ναό.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, η βεβήλωση του καθεδρικού του Αγίου Παύλου στα Άδανα αναμένεται να προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στους κόλπους του Βατικανού, επειδή η εκκλησία αυτή είναι ένα από τα σημαντικότερα μνημεία του Χριστιανισμού.

Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Θέρμου

Με το σκεπτικό τα εκθέματα να «συνομιλούν» με τον αρχαιολογικό χώρο, αναδεικνύοντας συγχρόνως την ιδέα της κοινότητας που χαρακτήριζε τους αρχαίους Αιτωλούς, η μελέτη του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Θέρμου ενεκρίθη στις βασικές αρχές της από το Συμβούλιο Μουσείων.

Έτσι, το ολοκαίνουριο κτήριο, που παραδόθηκε στο Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού το 2010, βρίσκεται πλέον πολύ κοντά στην εκπλήρωση του κύριου στόχου του, που είναι η στέγαση των σπουδαίων ευρημάτων της περιοχής. Το παλιό Μουσείο, εξάλλου, που χτίστηκε το 1909, δεν μπορεί πλέον να ανταποκριθεί στις ανάγκες των ευρημάτων και των επισκεπτών. Σαν καλά τακτοποιημένη αποθήκη και με προβλήματα στο δάπεδο -έχει υποστεί καθιζήσεις-, το παλιό κτήριο ασφυκτιά από τον όγκο των αντικειμένων.

Το Θέρμο ήταν η σημαντικότερη πόλη της αρχαίας Αιτωλίας και αποτελούσε διοικητικό και θρησκευτικό κέντρο της Αιτωλικής Συμπολιτείας. Ο αρχαιολογικός χώρος, μόλις δύο χιλιόμετρα από τη σημερινή κωμόπολη, είναι κατάμεστος από μνημεία που υποδηλώνουν την πλούσια ιστορία της περιοχής, όπως οι αρχαϊκοί ναοί του Θερμίου Απόλλωνα, του «Λυσείου» Απόλλωνα και της «Λαφρίας» Αρτέμιδας, το βουλευτήριο, τα μέγαρα, οι στοές, η κρήνη και τα προϊστορικά ελλειψοειδή και τετράπλευρα κτήρια.

Οι αρμόδιοι φορείς του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, σε συνεργασία με τους μελετητές, κατάφεραν -με πολλή προσπάθεια και αυστηρότητα, όπως είπαν χαρακτηριστικά οι εκπρόσωποί τους- να διαλέξουν εκθέματα μέσα από τον τεράστιο όγκο των αντικειμένων και να πείσουν τελικά το Συμβούλιο για τις βασικές αρχές της μουσειολογικής μελέτης. Μιας μελέτης που δίνει έμφαση σε τρεις σταθμούς: στον αρχαιολογικό χώρο, το μουσείο και τη διαδραστική ενημέρωση, που θα πραγματοποιείται στην «αίθουσα των πολλαπλών χρήσεων» του Μουσείου.

Το Θέρμο βρίσκεται σε έναν χώρο ιδιαίτερου φυσικού κάλλους (κοντά στην Τριχωνίδα και τον Εύηνο) και δίπλα σε μέρη με έντονη θρησκευτικότητα, όπως το Μέγα Δένδρο, γενέτειρα του Κοσμά Αιτωλού. Εκμεταλλευόμενο την προνομιακή αυτή θέση, το Μουσείο έχει μια εξαιρετική ευκαιρία, να προσφέρει πολλαπλά οφέλη στους επισκέπτες, αλλά και στην περιοχή, που αναπτύσσεται τουριστικά.

Η έκθεση θα αποτελείται από διάφορες θεματικές ενότητες. Η πρώτη θα πληροφορεί για την ιστορία των ανασκαφών, παρουσιάζοντας σημαντικά ευρήματα, όπως η χάλκινη αμφίγραφη στήλη, με τη μοναδική τεκμηρίωση για το Ιερό του Απόλλωνα.

Εξαιρετικά εκθέματα θα πλαισιώνουν και τις υπόλοιπες ενότητες -όπως το τρόπαιο που έφτιαξαν οι κάτοικοι της περιοχής, για να υμνούν τη νίκη τους κατά των Γαλατών το 279 π.Χ.-, επιδιώκοντας να δώσουν όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία για την πορεία των Αιτωλών κατά τη διάρκεια των αιώνων.

Από τον 6ο αι. π.Χ. έως τις αρχές του 4ου αι. π.Χ., οι Αιτωλοί ήταν οργανωμένοι φυλετικά, με ανεξάρτητες ομάδες, που κατοικούσαν στους γύρω οικισμούς. Οι πόλεις-κράτη, που άρχισαν να δημιουργούνται από τον 4ο αι. π.Χ., διαμόρφωσαν το Κοινό των Αιτωλών, μια ισχυρή συμμαχία, η οποία κυριάρχησε στην ιστορική ζωή της Ελλάδας κατά τον 3ο και 2ο αι. π.Χ..

Συνέχεια των κινητοποιήσεων στο ΕΚΑΒ Λαμίας

Τη συνέχιση της επίσχεσης εργασίας αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ Λαμίας μετά και την Γενική Συνέλευση που πραγματοποίησαν, αφού όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους το υπουργείο δεν υλοποίησε αυτό που τους είχε υποσχεθεί, δηλ. την καταβολή των δεδουλευμένων για εκτός έδρας και αργίες, που τους οφείλει εδώ και 13 μήνες.

Οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ αποφάσισαν εκτός από την κάλυψη των έκτακτων περιστατικών, να διαθέσουν επιπλέον προσωπικό και για το Εθνικό Οδικό Δίκτυο λόγω των ημερών του Πάσχα.

Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας στην Ιερουσαλήμ για το Άγιο Φως

Δρακόντεια είναι τα αστυνομικά μέτρα ασφαλείας που έχουν ληφθεί στην παλαιά πόλη των Ιεροσολύμων με αφορμή την τελετή αφής του Αγίου Φωτός που θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι του Μεγάλου Σαββάτου στο Ναό της Αναστάσεως.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρωί δυνάμεις της ισραηλινής αστυνομίας εμπόδισαν τον Αρχιγραμματέα του Πατριαρχείου, Αρχιεπίσκοπο Κωνσταντίνης Αρίσταρχο, και ομάδα προσκυνητών να μεταβούν στο μοναστήρι της Παναγίας της Σεϊνδανάγιας, ζητώντας τους γραπτή άδεια.

Πριν μερικές ημέρες Αστυνομία και Πατριαρχείο είχαν καταλήξει σε συμφωνία βάσει της οποίας οι προσκυνητές θα είχαν ελεύθερη πρόσβαση από τις 6 το πρωί στα μοναστήρια πέριξ του Ναού της Αναστάσεως.

Στο τμήμα ο πατέρας για τα δυναμιτάκια του γιου

Την αστυνομία κάλεσε, χθες το απόγευμα, μια 55χρονη στον Πύργο, επειδή ένα ανήλικο αγόρι έριχνε "δυναμιτάκια" χθες το μεσημέρι, έξω από το σπίτι της, διαταράσσοντας την κοινή ησυχία.

Οι αστυνομικοί του Α.Τ. Αγίου Μύρωνα συνέλαβαν το 41χρονο πατέρα του αγοριού για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Τα δρομολόγια του ΟΑΣΘ για το Μ. Σάββατο

Νωρίτερα θα σταματήσουν, το Μεγάλο Σάββατο, τα δρομολόγια του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του ΟΑΣΘ, «το Μεγάλο Σάββατο 23 Απριλίου, το τελευταίο δρομολόγιο (αναχώρηση) από αφετηρία και τέρμα κάθε γραμμής, θα πραγματοποιηθεί στις 22:00. Η νυκτερινή λεωφορειακή γραμμή Νο78Ν ‘ΚΤΕΛ- Αεροδρόμιο’, καθώς και τα νυκτερινά υπηρεσιακά λεωφορεία θα λειτουργήσουν κανονικά από τις 22:30΄ έως τις 06:25΄ π.μ.».

Η λήξη εργασίας του προσωπικού κινήσεως του ΟΑΣΘ θα πραγματοποιηθεί την 23:20 βραδινή ώρα.

Πήρε άλλα 2.500 εισιτήρια για τον τελικό η ΑΕΚ

Όσοι φίλαθλοι της ΑΕΚ δεν πρόλαβαν να εξασφαλίσουν ένα εισιτήριο από τα 30.000 του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας (30/4), τα οποία «εξαφανίστηκαν» σε χρόνο-ρεκόρ, θα έχουν μία δεύτερη ευκαιρία να προμηθευτούν κάποιο «μαγικό χαρτάκι».

Κι αυτό γιατί οι διοικούντες την «Ένωση» ζήτησαν και εξασφάλισαν από την ΕΠΟ για τον τελικό με τον Ατρόμητο περίπου 2.500 επιπλέον εισιτήρια, που αντιστοιχούν στη θύρα 33.

Την προσεχή Δευτέρα (25/4) οι «κιτρινόμαυροι» αναμένεται να εκδώσουν ανακοίνωση για τον τρόπο που θα διατεθούν.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι η ΠΑΕ ΑΕΚ κάνει προσπάθειες για να εξασφαλίσει ακόμη μια θύρα και έτσι να πάρει στα χέρια της άλλα 2500 εισιτήρια.

Κλειστά τα Τέμπη 27 και 28 Απριλίου

Κλειστή θα είναι στις 27 και 28 Απριλίου η Εθνική Οδός Αθηνών – Λαμίας στο ύψος των Τεμπών, λόγω εργασίων. Η Τροχαία θα εκτρέπει την κυκλοφορία σε παρακαμπτηρίους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της εταιρείας:

Κατά την αξιολόγηση των ευρημάτων του τακτικού εξαμηνιαίου ελέγχου που πραγματοποιήθηκε στα πρανή της Κοιλάδας των Τεμπών τις προηγούμενες ημέρες, επισημάνθηκε από ειδικούς επιστήμονες ότι η εξέλιξη των γεωλογικών φαινόμενων στην περιοχή δημιούργησε εκ νέου την ανάγκη εκτέλεσης εργασιών εκβραχισμού (ξεσκάρωμα) σε σημείο της κοιλάδας.

Η Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου εξασφάλισε άμεσα τη διαθεσιμότητα των ειδικών Ελβετών αναρριχητών οι οποίοι και θα εκτελέσουν τις εργασίες.

Για την ασφαλή εκτέλεση των εργασιών η κυκλοφορία θα διακοπεί στην κοιλάδα των Τεμπών από την Τετάρτη 27/4/2011 και ώρα 06:00 έως την Πέμπτη 28/4/2011 και ώρα 21:00.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, που θα ισχύσουν κατά τη διάρκεια του αποκλεισμού του παραπάνω τμήματος καθώς και οι παρακαμπτήριες διαδρομές, θα ανακοινωθούν από την Ελληνική Αστυνομία.

Κρατούμενη έχασε δίδυμα

Τραγωδία στις φυλακές Νεαπόλεως Λασιθίου με νεαρή κρατούμενη που κυοφορούσε δίδυμα και τα οποία απέβαλε αφού στο Βενιζέλειο νοσοκομείο δεν μπόρεσαν τελικά να να τη βοηθήσουν!

Σύμφωνα με το cretalive.gr, η 26χρονη που ήταν προσωρινά κρατούμενη και ήταν έγκυος περίπου 6 μηνών με το που μπήκε στη φυλακή αιθάνθηκε πριν λίγες ημέρες αδιαθεσία και πόνους γεγονός που ανάγκασε τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους να την μεταφέρουν στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου.

Εκεί προσπάθησαν να την βοηθήσουν χωρίς όμως αποτέλεσμα. Ζήτησαν και μεταφέρθηκε στη συνέχεια στο Βενιζέλειο στο Ηράκλειο, αλλά η κατάσταση χειροτέρεψε και απέβαλε και τα δύο παιδιά που κυοφορούσε.

Υποχώρησε δρόμος και αποκλείστηκε χωριό !!!

Ήταν γύρω στις 16.00 χθες το απόγευμα όταν ο μοναδικός δρόμος που οδηγεί στο χωριό, από τη Σπερχειάδα στα Πουγκάκια, υποχώρησε λίγο έξω από την είσοδο του χωριού.

Υπάρχουν κάτοικοι και επισκέπτες για το Πάσχα που έχουν αποκλειστεί και άλλοι που δεν πρόλαβαν να φτάσουν στο χωριό.

Μηχάνημα του δήμου έχει φτάσει στο σημείο, αλλά σύμφωνα με το lamiareport.gr, είναι θέμα χρόνου να υπάρξει κι άλλη κατολίσθηση...

Πήραν το χρηματοκιβώτιο και... έφυγαν!

Με το χρηματοκιβώτιο της εταιρείας και επιβαίνοντας... σαν κύριοι σε αυτοκίνητο της επιχείρησης έφυγαν οι διαρρήκτες εταιρείας τροφίμων με έδρα τον Καρτερό, αποφεύγοντας, μάλιστα, την τελευταία στιγμή το... τετ-α-τετ με τον ιδιοκτήτη!

Οι διαρρήκτες, που προκάλεσαν μεγάλες ζημιές στην επιχείρηση, "άνοιξαν" την εταιρεία τα ξημερώματα της Μεγάλης Πέμπτης, ενώ ο ιδιοκτήτης ενημερώθηκε άμεσα από την εταιρία σεκιούριτι για την ενεργοποίηση του συναγερμού.

Μέχρι να φτάσει, όμως, από το Ηράκλειο στον Καρτερό οι δράστες είχαν προλάβει να κάνουν ... τη δουλειά τους. Μπορεί οι διαρρήκτες να έφυγαν με το μικρό χρηματοκιβώτιο, ευτύχημα είναι όμως το ότι δε βρήκαν το μεγάλο που ήταν βιδωμένο μέσα σε ντουλάπι.

Το περιεχόμενο του μικρού χρηματοκιβωτίου δεν τους "έπεσε" λίγο, καθώς οι διαρρήκτες έφυγαν με λεία 10.000€ και πολλές κάρτες κινητής τηλεφωνίας, ενώ η συνολική ζημιά που προκλήθηκε τόσο από την κλοπή όσο και από τις φθορές στις εγκαταστάσεις υπολογίζονται στις 40.000€.

Σύμφωνα με το cretalive.gr, οι διαρρήκτες έφυγαν, φορτώνοντας το χρηματοκιβώτιο σε αυτοκίνητο της εταιρείας που έκλεψαν, κι εξαφανίστηκαν. Ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης έχει και στο παρελθόν υποστεί ζημιές από κλέφτες, οι οποίοι παραβίαζαν τα οχήματα (ψυγεία) της εταιρείας κι έκλεβαν τρόφιμα από το εσωτερικό τους.

Αγωγή για... την Ολυμπιακή Φλόγα!!!

Έξω φρενών έγινε η πρωθιέρεια των Ολυμπιακών Αγώνων Θάλεια Προκοπίου, όταν είδε την εικόνα της από την αφή της Ολυμπιακής φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία το 2004 να φιγουράρει, χωρίς τη συγκατάθεσή της, σε διαφημιστική καμπάνια κινεζικής τηλεφωνικής συσκευής. Η γνωστή ηθοποιός κατέθεσε αγωγή εναντίον της εταιρείας, ζητώντας ως αποζημίωση το ποσό των 2 εκατ. ευρώ.

Η γνωστή ηθοποιός είχε ενσαρκώσει τον τιμητικό ρόλο της πρωθιέρειας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ το 2000, στους Χειμερινούς ολυμπιακούς Αγώνες του Σολτ Λέικ Σίτυ το 2002 και τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004.

Σύμφωνα με την “Espresso”, η ιερή φλόγα των Αγώνων, σε συνδυασμό με τη λιτή και επιβλητική εικόνα της ως στο χώρο του ναού της Ήρας παρουσιάστηκε σε έντυπη διαφήμιση, προτρέποντας τους καταναλωτές να αγοράσουν συγκεκριμένη τηλεφωνική συσκευή ως “φωτεινή επιλογή”.

Οι κατηγορίες που βαραίνουν την εταιρεία τηλεφωνίας είναι παράνομη χρήση εικόνας χωρίς την άδεια του ενδιαφερόμενου με σκοπό να αποκομίσει όφελος, παραβίαση προσωπικών δεδομένων, προσβολή προσωπικότητας και προσβολή Ολυμπιακού πνεύματος.

Δημιουργία ξενώνα για τους άστεγους στην Αθήνα

Ξενώνας για την αντιμετώπιση των άμεσων αναγκών των αστέγων της Αθήνας πρόκειται να λειτουργήσει εντός του 2011, στην περιοχή του κέντρου της Αθήνας, σύμφωνα με στελέχη του Υπουργείου Εργασίας.
Ο ξενώνας θα προσφέρει σε αστέγους ανεξαρτήτως ηλικίας φύλλου και εθνικότητας, ασφαλή φιλοξενία, καταλύματα, σίτιση υπηρεσίες ατομικής υγιεινής, υγειονομική περίθαλψη και ιματισμό.

Το κτίριο, το οποίο βρίσκεται στην περιοχή του Σταθμού Λαρίσης, παραχωρείται από το Δήμο Αθηναίων. Η διαμόρφωση και ο εξοπλισμός του χώρου, χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης στο πλαίσιο των δράσεων που προβλέπονται από το Σύμφωνο συνεργασίας το οποίο έχει υπογραφεί μεταξύ της Υφυπουργού Εργασίας κ. Άννας Νταλάρα και του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου, ενώ η ευθύνη για τη λειτουργία του ξενώνα ανατίθεται στη Μ.Κ.Ο. της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών "Αποστολή".

Η λειτουργία του ξενώνα, ο οποίος θα μπορεί να φιλοξενεί 450 περίπου άτομα ημερησίως θα ξεκινά το μεσημέρι και θα τελειώνει στις 7 το πρωί οπότε ο ξενώνας θα κλείνει για να ακολουθήσουν εργασίες καθαρισμού κ.λ.π.

Οι φιλοξενούμενοι, θα είναι εφοδιασμένοι με ειδική κάρτα και ο κάθε ένας θα μπορεί να χρησιμοποιήσει τις υπηρεσίες του ξενώνα μόνο μια φορά την εβδομάδα, ώστε να είναι μεγαλύτερος ο αριθμός των εξυπηρετουμένων. Με την παρέμβαση αυτή επιχειρείται η συνολική αντιμετώπιση των θεμάτων διαβίωσης που αντιμετωπίζουν οι άστεγοι και όχι μόνο της παροχής συσσιτίου γεγονός που θα επιδράσει ευεργετικά στην εικόνα του ιστορικού κέντρου των Αθηνών.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από εθνικούς πόρους του "Ειδικού Ταμείου Αντιμετώπισης εκτάκτων Αναγκών" και πόρους του Προγράμματος "Εθνικού Αποθεματικού Απροβλέπτων" που λειτουργεί στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ. Από το ίδιο πρόγραμμα (το οποίο είναι συνολικού ύψους 211 εκατ. ευρώ), χρηματοδοτούνται διάφορες δράσεις που αποσκοπούν στην ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και η άρση του κοινωνικού αποκλεισμού στην αγορά εργασίας, όπως η δράση για την διατήρηση των θέσεων εργασίας στο νομό Καστοριάς.

Η συνολική δαπάνη ανέρχεται στο ποσόν των 7 εκατομμυρίων ευρώ. Η εκταμίευση θα ξεκινήσει σταδιακά από τα μέσα του 2011 και θα ολοκληρωθεί παράλληλα με την πρόοδο των εργασιών ως το τέλος του 2013.

Το Σύμφωνο συνεργασίας προβλέπει μια ολοκληρωμένη δέσμη παρεμβάσεων και ενεργειών για την κοινωνική και επαγγελματική επανένταξη ομάδων του πληθυσμού όπως τα άτομα με ειδικές ανάγκες, παλιννοστούντες, μετανάστες, μακροχρόνια άνεργοι, αιτούντες άσυλο, θύματα trafficking ενδοοικογενειακής βίας χρήστες ουσιών ανήλικοι παραβάτες αποφυλακισμένοι άστεγοι κ.λ.π.

Από πλευράς Υπουργείου Εργασίας θα παρασχεθούν όλα τα μέσα και η τεχνογνωσία για την εξεύρεση των απαιτούμενων πόρων ενώ θα δοθεί βαρύτητα στην αναζήτηση κονδυλίων από την Ε.Ε. Η Ι. Αρχιεπισκοπή Αθηνών έχει αναλάβει την αναζήτηση των χώρων όπου θα καλύπτονται βασικές ανάγκες διαβίωσης και υγειονομική περίθαλψη σε ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού που πλήττονται από την ανεργία ή τη φτώχια.

Στο Μνημόνιο Συνεργασίας το οποίο είχε υπογραφεί στις 2 Σεπτεμβρίου του 2010 μεταξύ της και των Υπουργείων Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και της Μ.Κ.Ο., "Αποστολή", προβλέπεται ακόμη, η λειτουργία Κέντρου Άμεσης Κοινωνικής Βοήθειας, δημιουργία μητρώου εθελοντών στον τομέα της υγείας και της κοινωνικής φροντίδας δικτύου προληπτικής ιατρικής και υγειονομικής περίθαλψης με κινητά συνεργεία στο κέντρο των Αθηνών.

Αγγίζουν τους 40 οι νεκροί στη Συρία

Περίπου 40 είναι οι νεκροί στις διαδηλώσεις κατά του καθεστώτος σε πολλές πόλεις της Συρίας, σύμφωνα με νέο απολογισμό από μάρτυρες και ακτιβιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Περίπου 40 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα από τις δυνάμεις ασφαλείας οι οποίες άνοιξαν πυρ εναντίον των διαδηλώσεων κατά του καθεστώτος σε πολλές πόλεις της Συρίας, σύμφωνα με νέο απολογισμό που δημοσιοποιήθηκε από μάρτυρες και ακτιβιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που είχαν τηλεφωνική επικοινωνία με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Είναι μία από τις πιο αιματηρές ημέρες από την έναρξη του χωρίς προηγούμενο κινήματος διαμαρτυρίας στη χώρα, στις 15 Μαρτίου.

Τουλάχιστον 14 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην κοινότητα της Εζρέχ στην επαρχία Ντέραα (νότια της Δαμασκού), επίκεντρο της αμφισβήτησης του καθεστώτος του Μπασάρ αλ-Άσαντ που ξεκίνησε στις 15 Μαρτίου, διευκρίνισαν. Μια γυναίκα (15ο θύμα) σκοτώθηκε στο Χιράκ, επίσης στην επαρχία της Ντέραα.

Εννέα άλλοι, σκοτώθηκαν στη Δούμα, 15 χλμ βόρεια της Δαμασκού, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές. Στα προάστια της Δαμασκού, δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Μπαρζέχ, ένας στην Χαράστα και τρεις στην Μαανταμίγια, πρόσθεσαν.

Δύο άλλοι σκοτώθηκαν στη Χάμα, 210 χιλιόμετρα βόρεια της Δαμασκού, δύο στη Λατάκια, το κύριο λιμάνι της χώρας που βρίσκεται 350 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Δαμασκού, και τέσσερις στην πόλη Χομς (κέντρο).

Δεκάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν από τους πυροβολισμούς των δυνάμεων της τάξης που προσπαθούσαν να διαλύσουν τους διαδηλωτές σε πολλές πόλεις, σύμφωνα με τις πηγές.

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα στη Συρία, μια από τις μεγαλύτερες κινητοποιήσεις από την έναρξη της αμφισβήτησης του καθεστώτος.

Απίστευτη απάτη με ακίνητα

Στα ίχνη κυκλώματος απατεώνων που υποτίθεται πως μεσολαβούν για αγορές ακινήτων από δημοπρασίες βρίσκεται η Αστυνομία.

Όλα ξεκίνησαν με τη σύλληψη μίας γυναίκας που φέρεται να είχε κάνει την κομπίνα επάγγελμα.

Σύμφωνα με τις εως τώρα πληροφορίες η γυναίκα αυτή παρουσιάζονταν ως εκπρόσωπος εταιρείας που αναλαμβάνει τη διεξαγωγή δημοπρασιών κατασχεμένων ακινήτων για λογαριασμό τραπεζών.

Με το κόλπο αυτό έπειθε τα θύματα της να της δίνουν μεγάλες προκαταβολές ώστε να ''μσολαβήσει'' στις δημοπρασίες.

Το πιο πρόσφατο θύμα της πείστηκε και της έδωσε 650.000 ευρώ για να κατοχυρωθούν υπέρ του, όπως του έταξε, 2 ακίνητα ''φιλέτα'' στην Αττική.

Όμως την τελευταία στιγμή ο υποψήφιος αγοραστής κατάλαβε πως πρόκειται για απάτη και ειδοποίησε την αστυνομία που την συνέλαβε με προσημειωμένα χαρτονομίσματα των 25.000 ευρώ.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More