Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Συνελήφθη και ο τρίτος δράστης του μακελειού στον Ρέντη

Συνελήφθη στην περιοχή των Αχαρνών - Ο τέταρτος μάλλον έχει διαφύγει στο εξωτερικό

Εξάστερος ο Παναθηναϊκός - Νίκησε τη Μακάμπι στον τελικό

Στην κορυφή της Ευρώπης οι “πράσινοι” για έκτη φορά - Επικράτησε της Μακάμπι στον τελικό της Βαρκελώνης με 78-70 - MVP ο Διαμαντίδης - Εξαιρετικοί οι Σάτο, Μπατίστ. Δάκρυσε ο Ομπράντοβιτς

Αμερικανοί κομάντος σκότωσαν τον Μπιν Λάντεν

Ο επικεφαλής της Αλ Κάιντα, νούμερο ένα καταζητούμενος σε όλο τον κόσμο και φερόμενος ως ο ιθύνων νους των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου στις Η.Π.Α., Οσάμα Μπιν Λάντεν, είναι νεκρός.

Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Nτελίβερι... 430 ευρώ

Δεν υποπτεύθηκε το παραμικρό ούτε ο υπάλληλος που πήρε την παραγγελία, ούτε ο άτυχος ντελιβεράς του ψητοπωλείου Χοντρός-Λιγνός στους Θρακομακεδόνες. Οι δράστες έκαναν παραγγελία-μαϊμού.

Είχαν στήσει παγίδα στον άτυχο ντελιβερά στην οδό Εδέσσης. Όταν ο 44χρονος μετανάστης από τη Ρουμανία έφτασε οι δυο ληστές αντί της παραγγελίας πήραν τα 430 ευρώ που είχε πάνω του και εξαφανίστηκαν.

Χειροπέδες σε οδηγό του ΚΤΕΛ για νοθεία στα καύσιμα!

Στη σύλληψη Σερραίου οδηγού της υπεραστικής γραμμής ΚΤΕΛ Σερρών - Θεσσαλονίκης, οδηγήθηκαν σήμερα άνδρες της υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων (πρώην ΣΔΟΕ), όταν μετά από έρευνα που έγινε στο λεωφορείο που οδηγούσε αποκαλύφθηκε ότι ο οδηγός είχε νοθεύσει τα καύσιμα του λεωφορείου.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της υπηρεσίας Ε.Ε. Κεντρικής Μακεδονίας, Δημήτρη Μαυρίδη, κατά την έρευνα που έγινε στα υπεραστικά ΚΤΕΛ του σταθμού «Μακεδονία» στη Θεσσαλονίκη, διαπιστώθηκε ότι το λεωφορείο είχε δύο ρεζερβουάρ υγρών καυσίμων, το δεύτερο μάλιστα είχε

Μετά τα λεωφορεία, στάσεις και σε τρόλεϊ, ΗΣΑΠ

Τι κι αν το νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση των αστικών συγκοινωνιών είναι νόμος του κράτους; Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΜ κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους.

Έτσι, στο δρόμο που χάραξαν πρώτοι οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία, βαδίζουν και οι συνάδελφοί τους στα τρόλεϊ και τον ΗΣΑΠ, που ανακοίνωσαν νέο γύρο στάσεων εργασίας και απεργιών.

Έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Μετά τις Αλκυονίδες ημέρες ο καιρός κάνει στροφή 180 μοιρών. Ακραία καιρικά φαινόμενα θα ξεκινήσουν να εκδηλώνονται την Παρασκευή και θα διαρκέσουν μέχρι το Σάββατο, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ.
Ο καιρός θα αρχίσει να χαλάει από τα δυτικά το πρωί της Παρασκευής, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Μέχρι το βράδυ της ίδιας ημέρας αυτό θα είναι το σκηνικό του καιρού που θα επικρατεί σε όλη τη χώρα. Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν νότιοι με ένταση ως και 9 μποφόρ. Τα φαινόμενα θα αρχίσουν να εξασθενούν από το πρωί του Σαββάτου από τα δυτικά και τα βόρεια.

82 τα θύματα από τον Η1Ν1

Θερίζει η νέα γρίπη στη χώρα μας, αφού μέσα σε 24 ώρες άλλοι 8 ασθενείς έχασαν τη ζωή τους, ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων σε 82.

Επιπλέον, άλλα 15 άτομα εισήχθησαν την Πέμπτη σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται σε ΜΕΘ νοσοκομείων όλης της χώρας 127 άτομα.

Iατρικό θαύμα: Ζούσε για 4 χρόνια με μια λεπίδα στο κεφάλι

Ο Li Fu από το προάστιο Yunnan της Κίνας είχε πέσει θύμα ληστείας το 2006 και παρά το γεγονός ότι οι γιατροί είχαν περιποιηθεί τα τραύματα του δεν είχαν εντοπίσει μια λεπίδα 10 εκατοστών που είχε καρφωθεί στο κεφάλι του.

Τον τελευταίο καιρό υπέφερε από φρικτούς πονοκεφάλους και μολύνσεις στα μάτια και αναγκάστηκε να πάει στο γιατρό για να δει τι συμβαίνει. Ο 37χρονος έπαθε σοκ όταν οι γιατροί τον ενημέρωσαν για τη λεπίδα. Η οικογένειά του δεν πείστηκε από τη διάγνωση των γιατρών και αποφάσισαν να πάρουν και δεύτερη γνώμη.

Κρήτη: Σε απεργία πείνας η πρόεδρος των περιπτερούχων

Αποχή από το φαγητό έχει ξεκινήσει από χθες η πρόεδρος του σωματείου περιπτερούχων Ηρακλείου Ελένη Χαιρέτη η οποία τονίζει ότι «προτιμά να πεθάνει, από το να τη σκοτώσουν με τη στάση τους οι καπνοβιομηχανίες και τα διάφορα συμφέροντα».

Η πρόεδρος «μένει» σε σκηνή έξω από την Περιφέρειας Κρήτης στην πλατεία Ελευθερίας, όπου σήμερα διαμαρτυρήθηκαν οι ιδιοκτήτες περιπτέρων, εναντίον της συρρίκνωσης του ποσοστού κέρδους τους.

Αυτοκτόνησε αλλοδαπός στο Ρέθυμνο

Ένας ιδιοκτήτης αγροκτήματος στην περιοχή Ρουσσοσπίτι στο Ρέθυμνο βρήκε χθες απαγχονισμένο έναν 28χρονο αλλοδαπό από την Αλβανία. Όταν ανέφερε το περιστατικό στην ασφάλεια Ρεθύμνου διαπιστώθηκε ότι ο 28χρονος ήταν ο άνθρωπος που είχε δηλώσει ως εξαφανισμένο την προηγούμενη μέρα ο συγκάτοικος του.

Η Αστυνομία διερευνά τα αίτια του απαγχονισμού, ενώ φαίνεται πως αποκλείεται η εγκληματική ενέργεια.

Ανακάλεσε 700.000 οχημάτα η HONDA

Η αυτοκινητοβιομηχανία Honda ανακάλεσε 700.000 οχήματα σε όλον τον κόσμο, εξαιτίας προβλημάτων στο σύστημα στήριξης του κινητήρα, σύμφωνα με έγγραφα που δημοσιοποίησε στο υπουργείο Μεταφορών της Ιαπωνίας.

Στην Ιαπωνία η ανάκληση αφορά 167.883 αυτοκίνητα δύο μοντέλων που κατασκευάστηκαν από τον Σεπτέμβριο του 2007 ως τον Νοέμβριο του 2009. Στο εξωτερικό αφορά 525.000 οχήματα, μοντέλων Freed, Fit και City.

Ελληνίδα κατήγγειλε βιασμό από Αμερικανούς στρατιώτες!

>Τουλάχιστον 14 άνθρωποι - 12 γυναίκες και δύο άντρες - έπεσαν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης από συναδέλφους τους, όταν υπηρετούσαν στον αμερικανικό στρατό. Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «Daily Mail», μεταξύ των θυμάτων βρίσκεται και η 29χρονη Παναγιώτα Μπερτζίκη, από το Σόμερβιλ της Μασαχουσέτης, η οποία κατέθεσε αγωγή εναντίον του αμερικανικού Πενταγώνου για τη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη.

Μάλιστα, η κοπέλα είχε να αντιμετωπίσει και τα σχόλια των συναδέλφων της, που την αποκαλούσαν «πόρνη», όταν προέβη σε καταγγελία.

"Σπάει" την απεργία ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών

Να μην συμμετάσχουν τα καταστήματα της Αθήνας στο «κατέβασμα των ρολών» της 23ης Φεβρουαρίου συστήνει ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών (ΕΣΑ) στους επιχειρηματίες της πρωτεύουσας, επικαλούμενος την υποχώρηση της οικονομικής δραστηριότητας ιδιαίτερα των καταστημάτων του κέντρου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑ, σε έκτακτη συνεδρίασή του την Τρίτη, αποφάσισε κατά πλειοψηφία να συστήσει στον εμπορικό κόσμο της Αθήνας να διατηρήσει τα καταστήματά του ανοικτά την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011 και τα καταστήματα να διακόψουν την λειτουργία τους μόνο κατά την διάρκεια της πορείας.

Europa League: Δυνατές μάχες

Δυνατές μάχες προβλέπεται να γίνουν το βράδυ της Πέμπτης στους πρώτους αγώνες της φάσης των "32" του Γιουρόπα Λιγκ (το μόνο ματς που έχει γίνει είναι το 0-0 ανάμεσα στον Άρη και τη Μάντσεστερ Σίτι την περασμένη Πέμπτη).

Στο πρόγραμμα το ελληνικό ενδιαφέρον που προσδίδουν στη διοργάνωση Άρης και ΠΑΟΚ, έρχονται να προστεθούν δυνατά ζευγάρια όπως Σεβίλλη-Πόρτο, Νάπολι-Βιγιαρεάλ, Μπενφίκα-Στουτγκάρδη, Ρέιντζερς-Σπόρτινγκ Λισαβόνας, Άντερλεχτ-Άγιαξ, Μπεσίκτας-Ντιναμό Κιέβου, Ρούμπιν Καζάν-Τβέντε και Λιλ-Αϊντχόφεν.

Αν αυτό δεν είναι παιχνίδι της τύχης, τότε τι είναι;

Τρεις δικαστίνες που επιλέχθηκαν τυχαία θα κρίνουν τον ιταλό πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι στη δίκη, στην οποία παραπέμπεται και αναμένεται να ξεκινήσει στις 6 Απριλίου. Ο Μπερλουσκόνι θα δικαστεί για κατάχρηση εξουσίας και συνέργεια σε εκπόρνευση ανηλίκων.

Αυτό μετέδωσαν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης ενώ παρατηρητές τονίζουν ότι αν τελικά ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι καταδικαστεί, τότε θα χάσει το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι.

Ο Μπερλουσκόνι δεν είναι υποχρεωμένος να παρίσταται στη δίκη του, ούτε και υπάρχει νομικό εμπόδιο για την διατήρησή του στην εξουσία, όσο συνεχίζεται η δίκη - κάτι που θα μπορούσε να κρατήσει χρόνια.

«Δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό» δήλωσε ο Πιέρο Λόνγκο, εκ των δικηγόρων του Μπερουσκόνι.

Η παραπομπή σε δίκη του Μπερλουσκόνι είναι το πλέον σοβαρό χτύπημα για τον 74χρονο πολιτικό, που έχει αντιμετωπίσει οξύτατη κριτική για την εμπλοκή του σε σκάνδαλα με ανήλικες, μεταξύ των οποίων η μαροκινή χορεύτρια σε νυχτερινό κλαμπ Ρούμπι Καρίμα.

Έρευνα που έγινε για λογαριασμό της εφημερίδας La Repubblica έδειξε ότι σχεδόν το 50% των Ιταλών πιστεύει πως ευσταθούν οι εναντίον του κατηγορίες.

Νέες απεργίες στα λεωφορεία

Μπορεί το επίμαχο νομοσχέδιο για τις αστικές συγκοινωνίες να ψηφίστηκε από τη Βουλή, ωστόσο, οι εργαζόμενοι στα ΜΜΜ είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, ταλαιπωρώντας ακόμα πιο πολύ τους πολίτες.

Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία της ΕΘΕΛ αποφάσισαν το απόγευμα της Τέταρτης, στη διάρκεια της Γενικής τους Συνέλευσης, απεργιακές κινητοποιήσεις έως το τέλος του μήνα.

IKA: Συντάξιμα τα χρόνια των σπουδών

Οδηγίες για την αναγνώριση του χρόνου σπουδών ως χρόνου ασφάλισης στο Ι.Κ.Α., σύμφωνα με τις διατάξεις του νέου ασφαλιστικού νόμου (ν. 3863/2010), παρέχει, με εγκύκλιο που εξέδωσε προς τα υποκαταστήματα του Ιδρύματος, η διοίκηση του Ι.Κ.Α..

Η εξαγορά μπορεί να γίνει για τη συμπλήρωση του χρόνου που απαιτείται για τη θεμελίωση του συνταξιοδοτικού δικαιώματος ή την προσαύξηση του ποσού της σύνταξης των ασφαλισμένων.

Απολύσεις εργαζομένων και στις ελληνικές επιχειρήσεις στη Βουλγαρία

Αν και το 2010, η οικονομική κρίση οδήγησε πολλές επιχειρήσεις ελληνικών συμφερόντων που δραστηριοποιούνται στη Βουλγαρία να προχωρήσουν σε απολύσεις εργαζομένων, περιορισμό ή αναβολή του επενδυτικού τους σχεδιασμού και κλείσιμο παραγωγικών μονάδων, το ελληνικό επιχειρηματικό κεφάλαιο στη γείτονα εξακολουθεί να προσφέρει δουλειά σε 82.000 άτομα, δήλωσε στο Αθηναϊκό πρακτορείο ειδήσεων, ο πρόεδρος του Ελληνοβουλγαρικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Παναγιώτης Κουτσίκος.

Στεγαστικά Δάνεια: Ένας στους δέκα δεν μπορεί να τα πληρώσει

“Κόκκινο” έχουν “χτυπήσει” πολλά δάνεια με τους καταναλωτές να αδυνατούν να τα αποπληρώσουν και δυστυχώς το ποσοστό αυτών έχει αυξηθεί κατακόρυφα.
Στο σύνολο των δανείων αυτά στα οποία καθυστερούντα οι δόσεις φτάνουν πλέον το 10% έναντι 7,7% το Δεκέμβριο του 2009.

Σχεδόν 2 στα δέκα καταναλωτικά δάνεια είναι στο κόκκινο, ποσοστό 18, 4% ενώ σε κάποιες τράπεζες το ποσοστό ξεπερνάει το 20%. Στα στεγαστικά ο ένας στους δέκα δανειολήπτες καθυστερεί τη δόση, ενώ και στα επιχειρηματικά το ποσοστό φτάνει το 8,5%.

Ηράκλειο: 24χρονος διακινούσε ναρκωτικά σε σχολείο!

Συνελήφθη 24χρονος αλλοδαπός που διακινούσε ναρκωτικά μέσα σε σχολείο του Ηρακλείου. Συνελήφθη επίσης και ένας 17χρονος μαθητής την ώρα που παραλάμβανε από τον αλλοδαπό ποσότητα χασίς.

Το περιστατικό, σύμφωνα με την Αστυνομία, έγινε στο 1ο Επαγγελματικό Λύκειο Ηρακλείου. Ο 24χρονος εντοπίστηκε από το φύλακα του σχολείου στις ανδρικές τουαλέτες να κατέχει ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, την οποία παρέδωσε στον 17χρονο. Τα δύο άτομα συνελήφθησαν από Αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου.

'Αραχνιάζουν'' τα ακίνητα του δημοσίου ενώ πληρώνουμε 200 εκατ. ευρώ για νοίκια!!!

Η αποθέωση του παραλογισμού είναι πως πληρώνουμε ακόμη εξωφρενικά ποσά σε ενοίκια για στέγαση υπηρεσιών που έχουν καταργηθεί!

Διαβάστε με ποιό τρόπο κάποιοι διαφεντεύουν τα δημόσια "οικονομικά" της χώρας μας ενώ δεν είναι ικανοί να φέρουν τα ρέστα από το περίπτερο. Σύμφωνα με τον προυπολογισμό του 2010 πληρώσαμε όλοι οι φορολογούμενοι, ΣΤΟ ΠΕΡΙΠΟΥ 186 εκατομμύρια ευρώ για τη στέγαση δημοσίων υπηρεσιών, ακόμα και των κατηργημένων, ενώ την ίδια ώρα το 20% των ακινήτων μόνο της ΚΕΔ βρίσκονται σε αχρηστία.

Κλέβουν καλώδια και από τον ΟΤΕ

Δεν έχουν αφήσει οργανισμό του δημοσίου που να μην τον λεηλατούν οι διάφορες συμμορίες που δρουν σε όλη τη χώρα, έχοντας στόχο τον χαλκό από τα καλώδια! Μετά τον ΟΣΕ και την ΔΕΗ, ήρθε και η σειρά του ΟΤΕ να στοχοποιηθεί από τέτοιου είδους σπείρες, αλλά μάλλον δεν τους έφερε τύχη!

Στους Σοφάδες Καρδίτσας, οι αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας που έκαναν περιπολίες στην εθνική οδό Καρδίτσας -Λαμίας – Αθηνών, σταμάτησαν για έλεγχο στο ύψος της περιοχής των Γεφυριών ένα ύποπτο φορτηγό στο οποίο επέβαιναν τρεις τσιγγάνοι. Στην καρότσα βρήκαν 1.500 μέτρα καλώδιο κι έτσι τους προσήγαγαν στο τοπικό τμήμα.

“Κόπηκαν” 7 πλοία από τα νησιά

Ασύμφορα χαρακτήρισαν κάποια δρομολόγια οι εταιρείες και έκαναν αίτηση να “κόψουν” κάποια πλοία από τις γραμμές. Η αίτηση έγινε δεκτή και έτσι περιοχές και νησιά όπως η Χίος, η Μυτιλήνη, κάποια από τα Δωδεκάνησα και τα Επτάνησα χάνουν πλοία.

Για παράδειγμα η ΑΝΕΚ αποδρομολόγησε το Λισσός στο δρομολόγιο Χίος-Μυτιλήνη, η Hellenic Sea Ways το Νήσος Ρόδος από την κύρια γραμμή των Δωδεκανήσων. Αυτές οι κινήσεις δυστυχώς φαίνεται ότι είναι μονάχα η κορυφή του παγόβουνου. Οι πληροφορίες από κύκλους της ακτοπλοΐας κάνουν λόγο για κίνδυνο αποδρομολόγησης συνολικά 40 πλοίων το επόμενο διάστημα.

ΠΑΟΚ - ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Το όμορφο ευρωπαϊκό όνειρο συνεχίζεται για τον ΠΑΟΚ και όπως διεμήνυσε ο Μπρούνο Τσιρίλο οι παίκτες του δικεφάλου του βορρά είναι πανέτοιμοι για να αποδείξουν και κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας (22:05, ΑΝΤ1) πως δεν θέλουν να ξυπνήσουν! Ακόμα ένα ραντεβού με την ιστορία για την ομάδα της Θεσσαλονίκης που θα επιδιώξει στην κατάμεστη Τούμπα να βάλει τις βάσεις για την πρόκριση στους “16” του Europa League.

Αυτό που ενώνει τις δύο ομάδες είναι πως δεν έχουν και λίγα προβλήματα για να πονοκεφαλιάζουν οι Μάκης Χάβος και Λεονίντ Σλούτσκι. Ο Έλληνας τεχνικός περίμενε μέχρι τελευταία στιγμή τον Ίβιτς, ο Σέρβος μεσοεπιθετικός έδωσε το παρών στην προπόνηση της Τετάρτης, αλλά λίγο αργότερα τραυματίστηκε ο Λίνο.

Ρεκόρ: 40 διαρρήξεις μέσα σε 17 ημέρες 4 νεαροί στην Καβάλα!

Έβγαζαν «μεροκάματο» από τις διαρρήξεις που έκαναν σε αυτοκίνητα, τέσσερις νεαροί φίλοι στην Καβάλα. Οι «επιδόσεις» τους, μάλιστα, ήταν εντυπωσιακές καθώς είχαν χτυπήσει 40 αυτοκίνητα μέσα σε μόλις 17 ημέρες! Πάντως, πιο μεγάλες ήταν οι ζημιές που προκαλούσαν στα οχήματα, παρά η λεία τους.

Οι τέσσερις δράστες ηλικίας 21, 23, 29 και 31 χρόνων έδρασαν τις πρώτες 17 ημέρες του Ιανουαρίου σε διάφορες περιοχές της Καβάλας, αλλά η δράση της συμμορίας αποκαλύφθηκε όταν ο πρώτος από αυτούς επιχείρησε να διαρρήξει μια ταβέρνα στην περιοχή της Κάρυανης και συνελήφθη επ’ αυτοφώρω.

Η Τουρκία θα ... βγάζει την πρίζα στα ελληνικά νησιά;

Ήδη από τις 14 του περασμένου Μαϊου ο Ταγιπ Ερντογαν είχε θέσει θέμα ηλεκτροδότησης των νησιών του Αιγαίου που είναι κοντά στη γειτονική χώρα από τις τουρκικές μονάδες παραγωγής.

Τώρα φαίνεται ότι ανοίγει ο δρόμος μέσω... απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας. Κατ' επιταγή της τρόικας “σπάει” το μονοπώλιο της ΔΕΗ και ο οποιοσδήποτε μπορεί να μπει στο παιχνίδι. Σύμφωνα με την εφημερίδα “Ελεύθερος Τύπος” η υπουργός ΠΕΚΑ έχει ήδη στα χέρια της σχετικό κείμενο-πρόταση για την ηλεκτροδότηση των νησιών μας από τουρκικές εταιρείες παραγωγής.

Ηλεκτρονική κάρτα και για τους μετανάστες

Μετά την ηλεκτρονική κάρτα για τους πολίτες το υπουργείο Εσωτερικών ετοιμάζει την ηλεκτρονική κάρτα για τους μετανάστες. Τι θα περιλαμβάνει και ποιοι θα την δικαιούνται.

Τη μορφή ηλεκτρονικής κάρτας που θα περιλαμβάνει δύο βιομετρικά δεδομένα, δηλαδή μια ψηφιακή φωτογραφία προσώπου (τύπου διαβατηρίου) και δύο ψηφιακά δακτυλικά αποτυπώματα, καθώς επίσης και ολοκληρωμένο κύκλωμα ραδιοσυχνοτήτων (RFChip), ως μέσο αποθήκευσης, θα έχει πλέον η άδεια παραμονής των αλλοδαπών που διαμένουν νόμιμα στη χώρα μας.

Ελεύθερα τα ποδήλατα στο Μετρό κάθε Τετάρτη και Κυριακή

Από την 1η Μαρτίου του 2011 θα ξεκινήσει πιλοτικά η μεταφορά ποδηλάτων μέσα στους συρμούς του Μετρό, με πρωτοβουλία του υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Σπύρου Βούγια.

Συγκεκριμένα, θα επιτρέπονται μόνο δύο ποδήλατα στο τελευταίο βαγόνι κάθε συρμού, τις Τετάρτες, από τις 18:00 έως τη λήξη της βάρδιας, καθώς και τις Κυριακές, από τις 12:00 το μεσημέρι έως τη λήξη της βάρδιας.

Νέα φλέβα "μαύρου χρυσού" στον Πρίνο

Κατά 50% αύξησε την παραγωγή του ο Πρίνος με τη νέα γεώτρηση και έτσι πλέον υπολογίζεται ότι θα παράγονται ετησίως περίπου 1,8 εκατομμύρια βαρέλια πετρέλαιο μέσα στην ερχόμενη τριετία. Ήδη ο στόχος για φέτος είναι η παραγωγή 1,5 εκατομμυρίου βαρελιών.

Η γεώτρηση PA35 πραγματοποιήθηκε σε βάθος 2.327 μέτρων και στη συνέχεια ακολούθησε η τοποθέτηση του αναγκαίου εξοπλισμού. Η έναρξη της παραγωγής υλοποιήθηκε στις 11 Φεβρουαρίου.

Απάτη με ανανεώσεις και εκδόσεις αδειών οδήγησης

Απάτη με ανανεώσεις και εκδόσεις αδειών οδήγησης με πλαστά δικαιολογητικά, στην οποία εμπλέκονται και υπάλληλοι της Νομαρχίας Αθηνών, εξιχνιάστηκε από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων έπειτα από πολύμηνες έρευνες.

Οι αστυνομικοί σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος συνολικά 53 ατόμων ελληνικής υπηκοότητας και ειδικότερα σε 43 ιδιώτες με τα στοιχεία των οποίων εκδόθηκαν πλαστά δικαιολογητικά που χρησιμοποιήθηκαν για ανανέωση αδειών οδήγησης στη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Νομαρχίας Αθηνών, σε έναν 67χρονο, που φέρεται και ως συντονιστής της απάτης,

Πλημμύρισε η αγορά από ακάλυπτες επιταγές

Σε 172,3 εκατ. ευρώ ανήλθαν οι ακάλυπτες επιταγές τον Ιανουάριο, παρουσιάζοντας αύξηση 8,60% σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2010, αλλά μείωση 2,11% σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2010, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε η Τειρεσίας ΑΕ.

Σε τεμάχια, οι ακάλυπτες επιταγές ανήλθαν τον Ιανουάριο του 2011 σε 17.851, σημειώνοντας αύξηση 4,29%, σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα και αύξηση 0,92% σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2010.

Κατασχέθηκαν 15 τόνοι ακατάλληλα φιστίκια

Μετά από αναλύσεις δειγμάτων διαπιστώθηκε ότι η περιεκτικότητα των φιστικών σε αφλατοξίνες ήταν πάνω από τα επιτρεπτά όρια.

Φορτίο με φιστίκια τύπου Αιγίνης με κέλυφος, συνολικού βάρους 15 τόνων, προέλευσης Αιγύπτου κατάσχεσαν οι υπεύθυνοι της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Αποχή στις 17 και 23 Φεβρουαρίου οι δικηγόροι του Πειραιά

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά αποφάσισε την αποχή των Δικηγόρων Πειραιά από τα καθήκοντά τους, την Πέμπτη, 17 Φεβρουαρίου 2011, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για διατάξεις του νομοσχεδίου που συζητείται στη Βουλή και αφορά στη δήθεν απελευθέρωση του επαγγέλματος, αλλοιώνοντας τον λειτουργηματικό χαρακτήρα της δικηγορίας (σύσταση δικηγορικών εταιρειών από διαφορετικούς συλλόγους, ελάχιστη νόμιμη αμοιβή) και τη Τετάρτη, 23 Φεβρουαρίου 2011 μαζί με τους κοινωνικούς φορείς ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ για την προώθηση των δίκαιων αιτημάτων τους.

Το πρόγραμμα των Ολυμπιακών αγώνων του 2012

Ενάμιση χρόνο πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου, η οργανωτική επιτροπή ανακοίνωσε το πλήρες πρόγραμμα της κορυφαίας αθλητικής συνάντησης του πλανήτη. Παρότι η τελετή έναρξης έχει προγραμματιστεί για τις 27 Ιουλίου, η δράση θα αρχίσει-ως είθισται-δύο ημέρες νωρίτερα με αγώνες του ποδοσφαιρικού τουρνουά γυναικών.

Η τελετή έναρξης θα γίνει στις 27 Ιουλίου, στις 21:30 το βράδυ, ενώ το πρόγραμμα των αγώνων ολοκληρώνεται στις 12 Αυγούστου. Τα αγωνίσματα του στίβου θα γίνουν 3-11 Αυγούστου και ειδικότερα ο τελικός των 100μ. των ανδρών έχει προγραμματιστεί για τις 7 Αυγούστου.

Κρήτη: Πρόστιμα έως 15.000€ σε όσους πουλάνε ακριβότερα τα τσιγάρα

Φωτιές άναψε στην αγορά η απόφαση που πήραν και εφαρμόζουν από χθες οι περιπτερούχοι της Κρήτης, οι οποίοι πωλούν τα τσιγάρα με 10 λεπτά επιπλέον το πακέτο από την αναγραφόμενη τιμή.

Η ενέργεια αυτή πυροδότησε αντιδράσεις τόσο από τα όργανα της πολιτείας όσο και από καπνοβιομηχανίες για την νομιμότητά της, ενώ και το ΣΔΟΕ προειδοποιεί με κυρώσεις. Είναι χαρακτηριστική η δήλωση του προϊσταμένου του ΣΔΟΕ Κρήτης κ.Στέλιου Λατζουράκη ότι η κίνηση αυτή των περιπτερούχων είναι αντίθετη στο γράμμα του νόμου.

Σύλληψη διαχειριστών blog για εκβιασμό

Ζευγάρι που κατηγορείται ότι εκβίαζε δικαστικούς και άλλους κρατικούς λειτουργούς, επιχειρηματίες κ.λπ. μέσω μπλογκ, στο οποίο ήταν διαχειριστές, συνελήφθη από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής.

Πρόκειται για έναν 50χρονο, ο οποίος είχε αποφυλακιστεί πρόσφατα, αφού εξέτισε ποινή κάθειρξης 16 ετών στις φυλακές Κορυδαλλού για ληστείες, και την 38χρονη φίλη του, οι οποίοι οδηγήθηκαν την Τετάρτη στον εισαγγελέα, κατηγορούμενοι για απόπειρα εκβίασης, απόπειρα παράνομης βίας και συκοφαντική δυσφήμιση κατ' εξακολούθηση.

Χάρρυ Κλυνν: Κρεμάλα σας αξίζει καθάρματα


Η κυβέρνηση έσπευσε να αντιδράσει και να χαρακτηρίσει «απαράδεκτη» τη συμπεριφορά των εκπροσώπων της τρόικας…

Ωστόσο, την ίδια στιγμή που οι εκπρόσωποι της τρόικας προκαλούσαν πανικό και αντιδράσεις στην κυβέρνηση με το «ξεπούλημα» της δημόσιας περιουσίας που πρότειναν, το υπουργείο Οικονομικών, με ανακοίνωση έδινε στη δημοσιότητα το «επικαιροποιήμενο μνημόνιο», όπως αυτό προέκυψε από τις συζητήσεις και τη συμφωνία της κυβέρνησης με την τρόικα.

Ελλάδα: Σε κίνδυνο 122 είδη πουλιών

Η Ελλάδα, παρά τη μικρή της έκταση, διαθέτει μεγάλη ποικιλία πουλιών και συνολικά μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί 442 είδη. Ο λόγος είναι η μεγάλη ποικιλία βιοτόπων -ακτές, υγρότοποι, αγροτικές περιοχές, δάση κ.ά.- οι περισσότεροι από τους οποίους εξακολουθούν να διατηρούν σε ικανοποιητικό βαθμό τα ποιοτικά τους χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, τουλάχιστον 122 είδη πουλιών περιλαμβάνονται σε κάποια από τις κατηγορίες κινδύνου. Σύμφωνα με τον αναπληρωτή ερευνητή του Ινστιτούτου Δασικών Ερευνών του ΕΘ.Ι.ΑΓ.Ε. (Εθνικό Ίδρυμα Αγροτικής Έρευνας), όπως προκύπτει από το Κόκκινο Βιβλίο για τα Απειλούμενα Ζώα της Ελλάδας,

Στους 74 οι νεκροί από τη νέα γρίπη

Στους 74 ανέρχονται πλέον οι νεκροί,λόγω της γρίπης που οφείλεται στον ιό Η1Ν1, σύμφωνα με την τελευταία επίσημη καταγραφεί του ΚΕΕΛΠΝΟ. Αυξημένος είναι και ο αριθμός, σύμφωνα με τους επιστήμονες, όσων νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας οι οποίοι υπολογίζονται σήμερα στους 126.

Η σύσταση των ειδικών παραμένει για άμεση επικοινωνία με τον γιατρό, εφόσον συμπτώματα όπως ο υψηλός πυρετός επιμένουν περισσότερο από δύο ημέρες, ενώ ισχύει η οδηγία για άμεση χρήση αντιικών φαρμάκων αλλά και εμβολιασμού στις ευπαθείς ομάδες.

2,5 εκ. πεθαίνουν τον χρόνο από το αλκοόλ

Όπως ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (Π.Ο.Υ), η κατάχρηση αλκοόλ προκαλεί το θάνατο 2,5 εκατ. ανθρώπων κάθε χρόνο.

Οι κύριες αιτίες θανάτων που σχετίζονται με το αλκοόλ είναι, οι τραυματισμοί που σημειώνονται υπό καθεστώς μέθης, o καρκίνος, η κίρρωση του ήπατος, η καρδιακή νόσος και το εγκεφαλικό επεισόδιο.
<--more-->
Ο Melvin Freeman, από το υπουργείο Υγείας της Νότιας Αφρικής, που έλαβε μέρος στη σύνταξη της έκθεσης, δήλωσε ότι πρόκειται για «δολοφόνο» και δεν είναι ωφέλιμο το αλκοόλ από πλευράς δημόσιας υγείας.

Παγκοσμίως, άνω του 6% των θανάτων στο αντρικό φύλο σχετίζονται με το αλκοόλ, αλλά μόνο 1% των γυναικών. Σχεδόν 1 στους 10 θανάτους μεταξύ των νέων, ηλικίας 15 έως 29 ετών, οφείλεται σε αιτίες που συνδέονται με το αλκοόλ-περίπου 320.000 κάθε χρόνο.

Η πρώτη έκθεση του Π.Ο.Υ για τον αλκοολισμό εδώ και 7 χρόνια συνιστά, οι κυβερνήσεις να αυξήσουν τους φόρους στα αλκοολούχα ποτά, να περιορίσουν τις πωλήσεις, να προωθήσουν προγράμματα πρόληψης και αντιμετώπισης και να καταργήσουν διαφημίσεις.

Σύμφωνα με τον Π.Ο.Υ, η επίδραση της χρήσης του αλκοόλ διαφέρει ανάλογα με την εθνικότητα. Πληθυσμοί στην Ασία για παράδειγμα, είναι περισσότερο ευάλωτοι στον καρκίνο του φάρυγγα από τη χρήση αλκοόλ.

Το πάρτι των προμηθειών καλά κρατεί...

Το πάρτι των προμηθειών υλικών στα δημόσια νοσοκομεία δεν τελείωσε. Διαπιστώνεται μια αδικαιολόγητη πανσπερμία τιμών για τα ίδια ιατρικά υλικά στα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας και ανεπάρκεια των μηχανισμών ελέγχου.

Για παράδειγμα, για κάθε επέμβαση αντιμετώπισης της νοσογόνου παχυσαρκίας, το ΙΚΑ καταβάλλει αποζημίωση 1.320 ευρώ, όταν ο Ευαγγελισμός χρεώνει 8.559 και το Ιπποκράτειο 6.349 ευρώ.

Σκιέρ καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα στο χιονοδρομικό Βασιλίτσας

Λίγες μέρες μετά το θάνατο του 23χρονου σκιέρ στο χιονοδρομικό Μετσόβου, έρχεται άλλο ένα περιστατικό που δείχνει τον πρόχειρο τρόπο που οι υπεύθυνοι των χιονοδρομικών κέντρων αντιμετωπίζουν τυχόν τραυματισμούς.

Αυτή τη φορά το ατύχημα συνέβη στο χιονοδρομικό Βασιλίτσας όταν ένας νεαρός φοιτητής καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα και παραμένει νοσηλευόμενος στο νοσοκομείο.

Ηράκλειο: Κι αν είσαι και παππάς με... security θα πας!!!

Παρουσία ανδρών εταιρείας security πραγματοποιούνται πλέον τις Κυριακές οι λειτουργίες στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά στο Ηράκλειο καθώς η προσέγγιση σ' αυτόν έχει γίνει φόβος και τρόμος για τους πιστούς λόγω της δράσης στον περίβολο του επαιτών και μικροαπατεώνων που καραδοκούν για να αρπάξουν τσάντες και πορτοφόλια.

Το θράσος όλων αυτών των ατόμων που μαζεύονται καθημερινά έξω από τον Άγιο Μηνά, λειτουργώντας πλέον ως επαγγελματίες κι όχι επειδή θέλουν να εξασφαλίσουν χρήματα για ένα κομμάτι ψωμί, είναι τόσο μεγάλο που όταν τελούνται μυστήρια, όπως γάμοι και βαπτίσεις, προσποιούνται τους καλεσμένους, αρπάζουν τα δώρα και γίνονται καπνός.

Δεν αποχωρεί η Ρωσία από το Μπουργκάς

Η Ρωσία δεν αποχωρεί από το σχέδιο Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη, αλλά θα «ελαχιστοποιήσει» τα έξοδα γι’ αυτόν, σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου της «Τρανσνιέφτ», Ίγκορ Ντεμίν στο πρακτορείο ΡΙΑ-Νόβοστι.

«Δεν σκοπεύουμε να διαλύσουμε την εταιρεία του σχεδίου, αλλά να ασχοληθούμε με την ελαχιστοποίηση των εξόδων», είπε ο Ντεμίν, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι η Βουλγαρία έχει έως σήμερα το μεγαλύτερο χρέος στη διακρατική εταιρεία του αγωγού και «μετά από αυτήν σταμάτησε τη χρηματοδότηση και ο άλλος εταίρος, η Ελλάδα», με αποτέλεσμα η χρηματοδότηση της Trans-Balkan Pipeline B.V. να γίνεται σήμερα μόνο από τη ρωσική πλευρά.

Tα πρώτα Facebook κινητά!

O ιδρυτής του Facebook, Mark Zuckerberg, ανακοίνωσε στην έκθεση Mobile World Congress της Βαρκελώνης 2 νέα Facebook κινητά.

Οι φήμες που ήθελαν την HTC να ετοιμάζει ένα Facebook smartphone επιβεβαιώθηκαν αφού στην έκθεση Mobile World Congress που γίνεται αυτές τις μέρες στη Βαρκελώνη, ο ι ιδρυτής του Facebook παρουσίασε σε συνεργασία με την HTC όχι ένα, αλλά δύο smartphones τα οποία διαθέτουν ένα ειδικό πλήκτρο για για άμεση πρόσβαση στο Facebook.

Σε κατασκοπεύουν online; Μήπως είναι ο/η σύντροφός σου;

Φοβάστε να δώσετε τα προσωπικά σας στοιχεία ή τον αριθμό της πιστωτικής σας κάρτας για να αποφύγετε το phishing και άλλες διαδικτυακές απάτες; Ανήκετε σε αυτούς που θεωρούν ότι σκιώδεις κυβερνήσεις διαβάζουν τα e-mails για να θέσουν υπό έλεγχο τον παγκόσμιο πληθυσμό;

Δεν χρειάζεται να το πάτε μακριά με τα σενάρια συνωμοσίας, αφού πιο πιθανό είναι να σας παρακολουθεί το… έτερόν σας ήμισυ!!!

Πρόωρη φαλάκρα: συνδέεται με τον καρκίνο του προστάτη;

Σύμφωνα με μια νέα γαλλική επιστημονική έρευνα, οι άνδρες που αρχίζουν να γίνονται φαλακροί στην ηλικία των 20 ετών περίπου έχουν περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν καρκίνο του προστάτη αργότερα στη ζωή τους.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου «Ντεκάρτ» του Παρισιού, του Ινστιτούτου Κιουρί και του νοσοκομείου «Ζορζ Πομπιντού», υπό τον Φιλίπ Ζιρό, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ιατρικής Ογκολογίας «Annals of Oncology»,

Χωρίς βίζα στη Βραζιλία οι πολίτες της Ε.Ε.

Χωρίς την υποχρέωση έκδοσης βίζας, θα μπορούν να ταξιδεύουν στην Βραζιλία, οι ευρωπαίοι πολίτες, ύστερα από την απόφαση της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου, να εγκρίνει δύο σχετικές συμφωνίες μεταξύ ΕΕ-Βραζιλίας.

Οι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ειδικότερα, οι πολίτες της Κύπρου, της Λετονίας, της Εσθονίας και της Μάλτας, οι οποίοι υποχρεούνταν, μέχρι σήμερα, σε έκδοση ταξιδιωτικής θεώρησης, για να επισκεφθούν την Βραζιλία,

Διακόπηκε επιχείρηση φαλαινοθηρίας στην Ανταρκτική

Η Ιαπωνία διέκοψε την αποστολή φαλαινοθηρικών της στην Ανταρκτική εξαιτίας της πίεσης που δέχτηκε από την οικολογική οργάνωση Sea Shepherd και εξετάζει την πιθανότητα να ολοκληρωθεί η επιχείρηση αυτή νωρίτερα από την ημερομηνία που είχε αρχικά προβλεφτεί, ανακοίνωσε κυβερνητικός αξιωματούχος.

«Το φαλαινοθηρικό Nisshin Maru διέκοψε τις δραστηριότητές του στις 10 Φεβρουαρίου για λόγους ασφαλείας. Εξετάζουμε την κατάσταση και υπάρχει πιθανότητα να σταματήσουμε την επιχείρηση νωρίτερα», επισήμανε ο Τατσούγια Νακαόκου, από την Υπηρεσία Αλιείας.

Ο γιος απειλούσε να αυτοκτονήσει και η μάνα έπαιζε... μπιρίμπα!

Αυτή η ιστορία που θα μείνει για πάντα στη μνήμη των αστυνομικών είναι σίγουρα αυτή του 15χρονου αγοριού στα νότια προάστια της Αθήνας. Οι άνδρες της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος τον είχαν εντο0πίσει να απειλεί να δώσει τέρμα στη ζωή του και έκαναν τα πάντα να προλάβουν το κακό.

Παρ' ότι είχαν μείνει άφωνοι από το γεγονός ότι το παιδί ήθελε να αυτοκτονήσει γιατί έχανε πόντους στο παιχνίδι που έπαιζε, σε καμία περίπτωση δεν περίμεναν την αντίδραση της μητέρας του όταν ως όφειλαν την ενημέρωσαν.

Ξεχάστε τα greeklish

Η ελληνική είναι η παγκόσμια γλώσσα του πολιτισμού, των επιστημών, της τέχνης και εν πάσει περιπτώσει η γλώσσα μας. Η Νεα Τάξη Πραγμάτων στο όνομα της παγκοσμιοποίησης, δηλ. του "Παγκόσμιου Χωριού", όπου κυρίαρχη γλώσσα θα είναι η αγγλική, έχει εντάξει και την καταστροφή της ελληνικής γλώσσας, που οδηγεί στον αφελληνισμό.

Ήδη τα τηλεοπτικά κανάλια καταργούν τη γλώσσα μας χρησιμοποιώντας όλο και συχνότερα λατινικά γράμματα, αγγλικές λέξεις και εκφράσεις, το ίδιο και οι διαφημιστές. Αυτοσχεδιάζουν, βιάζουν και κακοποιούν τη γλώσσα μας και επιβάλουν το λατινικό αλφάβητο. Έτσι καταστρέφεται η γλώσσα μας που είναι η μάνα και η δασκάλα όλου του κόσμου.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά σήμερα

Στα δυτικά και βόρεια τοπικές βροχές και στα βορειοδυτικά πρόσκαιρες καταιγίδες. Χιόνια στα βόρεια ορεινά. Στα βορειοδυτικά τα φαινόμενα νωρίς το πρωί θα είναι ισχυρά. Νότιοι άνεμοι τοπικά 7 μποφόρ στο Ιόνιο. Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά του καιρού για την Πέμπτη.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις με τοπικές βροχές αρχικά στη Μακεδονία και βαθμιαία στη Θράκη. Χιόνια στα ορεινά κυρίως της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μείον 1 (-1) έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More