Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Συνελήφθη και ο τρίτος δράστης του μακελειού στον Ρέντη

Συνελήφθη στην περιοχή των Αχαρνών - Ο τέταρτος μάλλον έχει διαφύγει στο εξωτερικό

Εξάστερος ο Παναθηναϊκός - Νίκησε τη Μακάμπι στον τελικό

Στην κορυφή της Ευρώπης οι “πράσινοι” για έκτη φορά - Επικράτησε της Μακάμπι στον τελικό της Βαρκελώνης με 78-70 - MVP ο Διαμαντίδης - Εξαιρετικοί οι Σάτο, Μπατίστ. Δάκρυσε ο Ομπράντοβιτς

Αμερικανοί κομάντος σκότωσαν τον Μπιν Λάντεν

Ο επικεφαλής της Αλ Κάιντα, νούμερο ένα καταζητούμενος σε όλο τον κόσμο και φερόμενος ως ο ιθύνων νους των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου στις Η.Π.Α., Οσάμα Μπιν Λάντεν, είναι νεκρός.

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Σάλκε - Βαλένθια 3-1

Μπορεί ο Μάγκατ να μην είναι «το καλύτερο παιδί» (όπως ο αντίστοιχος του… Βοτανικού), αλλά τραγούδι στο στόμα των οπαδών της Σάλκε θα γίνει σίγουρα!

Η ομάδα του Φέλιξ Μάγκατ δεν «μάσησε» από το προβάδισμα που πήρε η Βαλένθια, δικαιολόγησε το επίθετο του προπονητή της και φτάνοντας στο 3-1, πέρασε για δεύτερη φορά στην ιστορία της στους «8» του Champions League!

Άλλη ομάδα, σε σχέση με το «φάντασμα» της Bundesliga η Σάλκε, είχε -εκτός από τις γκολάρες του Φαρφάν (2) και του Γκαβράνοβιτς- και δύο δοκάρια με τον Ελβετό!

Το δικό του «λιθαράκι» στην πρόκριση έβαλε ο Κυριάκος Παπαδόπουλος (που αγωνίστηκε στο τελευταίο ημίωρο), ενώ στον πάγκο των Γερμανών βρέθηκε και ο Άγγελος Χαριστέας.

Διψασμένες για… αίμα μπήκαν στο ματς οι «νυχτερίδες». Το 1-1 του πρώτου ματς αφαίρεσε επιθετικές βλέψεις από τη Σάλκε και αύξησε -περισσότερο του αναμενόμενου- εκείνες των Ισπανών. Φάνηκε με το σουτ του Ματιέ (που «ερωτοτρόπησε» με το αριστερό δοκάρι), επιβεβαιώθηκε με την… ενστικτώδη -όσο και εύστοχη- κεφαλιά του Κόστα (προϊόν μεγάλης ταλαιπωρίας που υπέβαλλε τους αντιπάλους του ο Τοπάλ).

Η επιλογή, ωστόσο, των Ισπανών -αντί να συνεχίσουν στο ίδιο τέμπο- να «κάτσουν» πάνω στο σκορ αποδείχθηκε μοιραία. Κι αυτό διότι η (αγχωμένη μετά το γκολ Σάλκε) πίεσε μεν ανορθόδοξα, πλησίαζε δε όλο και περισσότερο το τέρμα του Γκουάιτα. Όση «τέχνη» της έλειψε, λοιπόν, για να φτιάξει ευκαιρίες μπροστά σε αυτό, χρησιμοποιήθηκε από τον Φαρφάν στην εκπληκτική εκτέλεση φάουλ που έφερε «στα ίσια» την κατάσταση.

Η υποψία πως το ματς κινούνταν προς την παράταση δεν κράτησε… ούτε δέκα λεπτά μετά την ανάπαυλα. Η επιμονή του Γκαβράνοβιτς (με τη… συνέργεια και των δύο δοκαριών) έστειλε την προβολή του στα δίχτυα (52’) και τη Βαλένθια πλέον να «κυνηγάει».

Με τον Αντούριθ, όμως, να ρίχνει με «άσφαιρα» (στις δύο τεράστιες ευκαιρίες του τριλέπτου 57’-59’) και τον Μάγκατ -με την προσθήκη και του Παπαδόπουλου- να «δένει» την άμυνά του, οι «νυχτερίδες» αποδείχθηκαν… άκακες. Τόσο πολύ που ο αποκλεισμός της θα είχε «σφραγιστεί» πολύ νωρίτερα από το «σκαφτό» του Φαρφάν στις καθυστερήσεις -αν τα δοκάρια δεν την είχαν γλιτώσει στις προσπάθειες του εξαιρετικού Γκαβράνοβιτς.

Τότεναμ - Μίλαν 0-0

Την πρόκριση στην προημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ για πρώτη φορά στην ιστορία της πανηγυρίζει η Τότεναμ. Οι Λονδρέζοι κράτησαν το 0-0 κόντρα στην Μίλαν στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» και σε συνδυασμό με το υπέρ τους 1-0 της Ιταλίας, πήραν το εισιτήριο για τους «8» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, δείχνοντας ικανοί να φτάσουν μέχρι και τον τελικό της διοργάνωσης που θα γίνει στο Γουέμπλεϊ του Λονδίνου.

Με αυτή την πρόκριση, ο τεχνικός των «spurs», Χάρι Ρέντναπ, έγινε ο πρώτος Άγγλος προπονητής που οδηγεί αγγλική ομάδα στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Τότεναμ και Μίλαν μπήκαν με διάθεση να παίξουν επιθετικά και να πάρουν την κατοχή. Η μάχη του κέντρου στα πρώτα λεπτά του αγώνα ήταν υπέρ των «ροσονέρι» με το εις βάρος τους 1-0 από το πρώτο παιχνίδι, έψαχναν το γκολ. Το πρώτο τέταρτο του αγώνα πέρασε χωρίς ιδιαίτερες φάσεις, αλλά στο 17΄ ο Ιμπραΐμοβιτς έγινε επικίνδυνος. Εκτέλεσε απευθείας μακρινό φάουλ αναγκάζοντας τον Γκόμες να πέσει και να διώξει σε κόρνερ.

Η πρώτη κλασική ευκαιρία του αγώνα ανήκει στους Ιταλούς και ήρθε στο 25ο λεπτό. Ο Πάτο από τα αριστερά γύρισε την μπάλα στην περιοχή, ο Ρομπίνιο έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε και πήρε τροχιά προς τα δίχτυα. Πάνω όμως στην γραμμή, ο Γκαλάς, σαν από «μηχανής θεός» έδιωξε την μπάλα και κράτησε το μηδέν στην εστία των Λονδρέζων.

Το φάουλ που εκτέλεσε στο 31΄ο Φαν ντερ Φάαρτ και πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι αλλά και το σουτ του Πάτο για την Μίλαν στο 33ο λεπτό που έδιωξε ο Γκόμες, ήταν οι δύο φάσεις που έγιναν μέχρι και το τέλος του πρώτου ημιχρόνου που βρήκε Τότεναμ και Μίλαν ισόπαλες χωρίς τέρματα.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Μίλαν μπήκε ξανά δυνατά και η πρώτη καλή στιγμή ήταν δική της με το σουτ του Φλαμινί να περάνει λίγο άουτ. Οι «ροσονέρι» είχαν και την κατοχή, αλλά δεν κατάφερναν να διασπάσουν την αμυντική διάταξη της Τότεναμ που είχε παθητικό ρόλο με στόχο να κρατήσει το μηδέν στο παθητικό.

Στο 65ο λεπτό, η ιταλική ομάδα έχασε τεράστια διπλή ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ, αλλά ο Γκόμες είπε «όχι» δύο φορές στο Ρομπίνιο που προσπάθησε να τον νικήσει από κοντινή απόσταση.

Στο 77΄ η Μίλαν απείλησε ξανά. Ο Πάτο αφού άλλαξε την μπάλα με τον Ρομπίνιο, έκανε το σουτ έξω από την περιοχή αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ. Η Μίλαν έχει μία τελευταία ευκαιρία στο 92΄ αλλά το σουτ του Ρομπίνιο πέρασε πάλι λίγα εκατοστά πάνω από το δοκάρι του Γκόμες. Το τελικό 0-0 έδωσε την Τότεναμ την πρόκριση.

Παραλίγο τραγωδία με κοριτσάκι που κατάπιε φάρμακα στην Κάλυμνο

To κοριτσάκι ξέφυγε από την προσοχή των γονιών του και για να σωθεί στήθηκε αερογέφυρα σωτηρίας.

Όλα έγιναν στο σπίτι της οικογένειας, στην περιοχή του Αγίου Θεολόγου. Το 2,5 ετών κοριτσάκι έμεινε για λίγο μόνο στο σπίτι και όπως περιεργαζόταν τα αντικείμενα, άρπαξε ένα κουτί με φάρμακα που οι γονείς του, είχαν αφήσει πάνω στο τραπέζι και άρχισε να καταπίνει τα χάπια.

Όταν επέστρεψαν οι γονείς βρήκαν το παιδί τους αναίσθητο και τα φάρμακα σκορπισμένα. Αμέσως κατάλαβαν τι είχε συμβεί και δεν έχασαν χρόνο. Το πήγαν στο νοσοκομείο του νησιού όπου υποβλήθηκε σε πλύση στομάχου. Όμως, η κατάσταση του κρίθηκε σοβαρή κι έτσι οι γιατροί ζήτησαν την κατεπείγουσα μεταφορά του σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Το κοριτσάκι μεταφέρθηκε αεροπορικώς και εισήχθη αμέσως στο «Παίδων», όπου σταθεροποιήθηκε η κατάστασή του και διέφυγε τον κίνδυνο.

Ο καιρός της Πέμπτης

Στην ανατολική νησιωτική χώρα προβλέπεται χιονόνερο ή χιόνι και βαθμιαία βελτίωση. Εξασθένηση των βορείων ανέμων στο Αιγαίο και τοπικά ισχυρός παγετός στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός προβλέπεταιγενικά αίθριος και μόνο στη Θράκη λίγες νεφώσεις που θα αυξηθούν τη νύχτα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μείον 6 (-06) έως 09 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός προβλέπεται με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 4 και τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μείον 3 (-03) έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις αυξημένες τις πρωινές ώρες με πιθανότητα για ασθενείς χιονοπτώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά πρόσκαιρα 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μείον 4 (-04) έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις και κατά διαστήματα χιονόνερο ή χιόνι. Βελτίωση του καιρού αρχικά στη δυτική Κρήτη και από το μεσημέρι και στις υπόλοιπες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ. Εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθει από 04 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις παροδικά αυξημένες και κατά διαστήματα χιονόνερο ή χιόνι. Βαθμιαία βελτίωση από τα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια βορειοανατολικοί 4 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Στα νότια βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ με εξασθένηση από τη νύχτα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 13 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Αττική ο καιρός προβλέπεται με γενικά ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μείον 2 (- 2) έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός προβλέπεται με γενικά ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και από το μεσημέρι μεταβλητοί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μείον 3 (- 03) έως 09 βαθμούς Κελσίου.

Ξέχασαν τους άπορους και τους άφησαν απλήρωτους!

Kατάληψη στα ΕΛΤΑ από δικαιούχους του επιδόματος πρόνοιας το πρωί.

Έχουν μείνει απλήρωτοι επειδή η αρμοδιότητα πέρασε στους δήμους από τις νομαρχίες, αλλά δεν έχουν τυπωθεί ακόμα οι σχετικές επιταγές. Πυροσβεστικά παρενέβη ο διευθυντής των ΕΛΤΑ ο οποίος δεσμεύτηκε ότι το πρόβλημα θα έχει λυθεί σε μερικές μέρες...

''Θα τους πάρω όλους στο λαιμό μου''

Εμφανίστηκε και κατέθεσε η ταμίας του πρώην δήμου Νεαπόλεως, για την υπόθεση υπεξαίρεσης 1εκ.€ από τα ταμεία του πρώην δήμου.

Θέλει να μιλήσει τώρα για όλους όσοι την οδήγησαν σ’ αυτήν την κατάσταση η ειδική ταμίας του πρώην δήμου Νεαπόλεως, η οποία ελέγχεται για το ταμειακό έλλειμμα, ύψους περίπου ενός εκατομμυρίου ευρώ. Η ταμίας σύμφωνα με το cretalive.gr, παρουσιάστηκε στο δήμο Αγίου Νικολάου για να καταθέσει στο πλαίσιο της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης που διενεργείται για την πολύκροτη υπόθεση.

Την συνόδευαν οι δικηγόροι της, Διονύσης Βέρρας και Μαρία Κολιακουδάκη και παρέμεινε εκεί για περίπου μία ώρα. Στην ουσία της υπόθεσης, οπως αναφέρει η εφημερίδα 'Πατρίδα' η κατάθεση της δεν ήταν καθόλου διαφωτιστική. Για πρώτη φορά πάντως μετά την αποκάλυψη της σκανδαλώδους υπόθεσης, η ελεγχόμενη ταμίας φέρεται να έχει ανακάμψει ψυχολογικά και να περνά στην αντεπίθεση.

Στην πραγματικότητα δεν υπήρξε κατάθεση αφού η ταμίας επιφυλάχθηκε να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις και να εκθέσει συνολικά τις θέσεις της με την προϋπόθεση να διενεργηθεί πραγματογνωμοσύνη από ορκωτούς λογιστές. Αυτό άλλωστε ήταν και το αίτημα που υπέβαλαν οι δικηγόροι της, οι οποίοι ζητούν πλήρη και τεκμηριωμένη κατάσταση των οικονομικών του πρώην δήμου.

Η ταμίας υποστήριξε ότι μέχρι και τις 11 Φεβρουαρίου οπότε και ανοίχθηκε το χρηματοκιβώτιο- η ίδια απουσίαζε με αναρρωτική άδεια- δεν γνώριζε τι διαθέσιμα υπήρχαν στο ταμείο.

Η ίδια πρότεινε να κλητευθούν ως μάρτυρες ο πρώην δήμαρχος Νεαπόλεως και νυν αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Νίκος Καστρινάκης αλλά και ο πρώην αντιδήμαρχος Οικονομικών, ωστόσο της γνωστοποιήθηκε ότι και τα δύο αυτά πρόσωπα έχουν ήδη κλητευθεί στο πλαίσιο της ΕΔΕ. Εκτός από τους δύο πρότεινε να εξεταστούν ως μάρτυρες και άλλα πρόσωπα, τα οποία αναμένεται να κλητευθούν τις επόμενες ημέρες.

Ο δικηγόρος της ταμία, Διονύσης Βέρρας, κληθείς να σχολιάσει την υπόθεση με βάση τα στοιχεία που έχει υπόψη του, τόνισε: «Αυτό που διαφαίνεται είναι ότι η ταμίας είναι θύμα συγκεκριμένων καταστάσεων. Προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι έχει χρησιμοποιηθεί και έχει πέσει θύμα σκληρής και αισχρής εκμετάλλευσης. Από τα υπάρχοντα δεδομένα, δεν μπορεί να αντιληφθεί κανείς τι έχει συμβεί σε σχέση με τα διαθέσιμα του ταμείου, αν υπήρχαν διαθέσιμα και σε τι ύψος.

Πα-ΤΕΡΑΣ για να εκδικηθεί τη γυναίκα του πέταξε το 4χρονο κοριτσάκι του από γέφυρα

"Σε παρακαλώ πήγαινε να την πάρεις. Η Ντάρσι δεν ξέρει να κολυμπά" εκλιπαρούσε τον πατέρα ο 6χρονος αδελφός της.

Ακόμη μια σκηνή ενός οικογενειακού δράματος εκτυλίσσεται αυτές τις μέρες στις δικαστικές αίθουσες της Αυστραλίας. Πρόκειται για την δίκη του πατέρα που πέταξε από μια γέφυρα την 4χρονη κόρη του.

"Σε παρακαλώ πήγαινε να την πάρεις. Η Ντάρσι δεν ξέρει να κολυμπά" εκλιπαρούσε ο τότε εξάχρονος γιος τον πατέρα του.

Μάταια όμως. Εκείνος δεν τον άκουγε και οδηγούσε το αυτοκίνητο μακριά από την γέφυρα από όπου πέταξε την 4χρονη κόρη του στην θάλασσα από ύψος 58 μέτρων.

"Δεν άκουσα την αδελφή μου να κλαίει και ούτε άκουσα θόρυβο" κατέθεσε στην αστυνομία το εξάχρονο αγόρι.

Η δίκη του Άρθουρ Φίλιπ Φρίμαν, που το πρωινό της 29ης Ιανουαρίου 2009, πέταξε την κόρη του Ντάρσι, από την γέφυρα Westgate στη θάλασσα ξεκίνησε την Τρίτη.

Ο συνήγορος του 37χρονου σήμερα Φρίμαν, είπε πως οι ένορκοι θα πρέπει να αποφασίσουν αν ο Φρίμαν είναι κακός άνθρωπος ή τρελός.

Όπως υποστηρίχθηκε στο δικαστήριο ο Φρίμαν πέταξε το κορίτσι στη θάλασσα "σαν να ήταν κούκλα" μόνο και μόνο για να εκδικηθεί τη γυναίκα του…

Η δίκη συνεχίζεται και οι ποινές που αναμένεται να επιβάλλει το δικαστήριο αναμένονται μεγάλες.

Άρση ασυλίας για τρεις βουλευτές

Πρόκειται για τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Αρβανιτίδη, Παναγιώτη Δημητρακόπουλο και Αργύρη Λαφαζάνη.

Το θέμα της ασυλίας τους τέθηκε σε ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής, που ψήφισε υπέρ της άρσης της, προκειμένου να δικαστούν για αδικήματα που τέλεσαν όταν δεν ήταν μέλη του κοινοβουλίου.

Υπέρ της άρσης της ασυλίας του Γεώργιου Αρβανιτίδη (ΠΑΣΟΚ Β' Θεσσαλονίκης) ψήφισαν 146 βουλευτές, κατά 36, ενώ 5 ψήφισαν "λευκό". Ο βουλευτής κατηγορείται για απείθεια κατ’ εξακολούθηση, παράβαση καθήκοντος κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση και υπεξαγωγή εγγράφου κατά συναυτουργία, αδικήματα, τα οποία φέρεται να τέλεσε ως δήμαρχος Εχεδώρου το 2006.

Υπέρ της άρσης της ασυλίας του Παναγιώτη Δημητρουλόπουλου (ΠΑΣΟΚ Ηλείας) ψήφισαν 145 βουλευτές, κατά 31, ενώ 11 ψήφισαν "λευκό". Ο βουλευτής κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος, όταν ήταν νομάρχης Ηλείας.

Υπέρ της άρσης της ασυλίας του βουλευτή Αργύρη Λαφαζάνη (ΠΑΣΟΚ Χαλκιδικής) ψήφισαν 124 βουλευτές, κατά 53, ενώ 10 ψήφισαν "λευκό". Ο βουλευτής κατηγορείται για ψευδή ανωμοτί κατάθεση σε δίκη στην οποία ήταν πολιτικός ενάγων.

Υπέρ της άρσης της ασυλίας και των τριών βουλευτών είχε αποφανθεί η Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας.

Τέλος, με 13 ψήφους υπέρ, 161 κατά και 13 "λευκά" απορρίφθηκε το εισαγγελικό αίτημα για άρση της ασυλίας της αντιπροέδρου της Βουλής Βαρβάρας Νικολαΐδου, η οποία κατηγορείται για αντίσταση και αυτοδικία.

Έρχονται (;) οι "κοινωνικές επιχειρήσεις"

Η συγκράτηση της ανεργίας, με αιχμή την κοινωφελή εργασία και τις κοινωνικές επιχειρήσεις, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του πρωθυπουργού με την υπουργό Εργασίας κα. Λούκα Κατσέλη.

Τα μέτρα κατά της ανεργίας θα πάρουν το «πράσινο φως» στη συνεδρίαση του επόμενου υπουργικού συμβουλίου και θα κατατεθούν στη Βουλή στο νομοσχέδιο για την αναβάθμιση του ΣΕΠΕ, ενώ σε ξεχωριστό σχέδιο νόμου θα περιλαμβάνεται η σύσταση μιας νέας μορφής κοινωνικών επιχειρήσεων, στην οποία θα απορροφώνται άνεργοι, που θα πουλούν τις υπηρεσίες τους σε δήμους και περιφέρειες.

Όπως είναι γνωστό, ο πρωθυπουργός έχει προσωπικά ασχοληθεί με αυτήν την καινοτομία, λόγω της εμπειρίας του στο εξωτερικό.

Στόχος είναι η εξασφάλιση 60.000 έως 70.000 θέσεων εργασίας για το 2011, μέσα από Τοπικά Ολοκληρωμένα Προγράμματα Στήριξης της Εργασίας (ΤΟΠΣΑ), (Προϋπολογισμός 200 εκατομμύρια ευρώ), από το νέο θεσμό των Κοινωνικών Επιχειρήσεων και από τα Ειδικά Προγράμματα απασχόλησης για ευπαθείς ομάδες (Προϋπολογισμός 80 εκατομμύρια ευρώ).

Τα προγράμματα θα αφορούν στην επιδότηση θέσεων εργασίας ή ασφαλιστικών εισφορών, καθώς και στην ενίσχυση ειδικών ομάδων πληθυσμού, όπως είναι οι μακροχρόνια άνεργοι, οι γυναίκες, οι νέοι επιστήμονες, ενώ θα ενισχυθούν και οι πολύ μικρές επιχειρήσεις.

Οι περιφέρειες θα επιδοτηθούν με 280 εκατ. ευρώ, προκειμένου να προσλάβουν ανέργους ή να "αγοράσουν" τις υπηρεσίες των εταιρειών που θα συστήσουν οι άνεργοι μέσω των προγραμμάτων κοινωνικής οικονομίας (βοήθεια στο σπίτι, συντήρηση χώρων πρασίνου, καθαρισμός ακτών, δημιουργική απασχόληση παιδιών κ.ά.).

Συζητήθηκε μάλιστα και το καθεστώς ασφάλισης των ανέργων ως εταίρων στις νέες επιχειρήσεις, οι οποίοι, σύμφωνα με τις προτάσεις που εξετάζονται, θα ασφαλίζονται στον ΟΑΕΕ με χαμηλότερο ασφάλιστρο.

Προς αποχή οι ποδοσφαιριστές

Ανοικτό κάλεσμα στους ποδοσφαιριστές των Αστέρα Τρίπολης, Κέρκυρας, Καβάλας, Εργοτέλη, Ολυμπιακού Βόλου και Πανιώνιου να συνταχθούν μαζί με αυτούς των άλλων ομάδων της Σούπερ Λίγκας για να απέχουν από τις αναμετρήσεις της 26ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος απηύθυνε ο Στέλιος Γιαννακόπουλος.

Ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών εξερχόμενος από τα γραφεία του Συνδέσμου, μετά από τη συνεδρίαση που είχε με τους αρχηγούς όλων των ομάδων της Σούπερ Λίγκας τόνισε:

«Το θέμα έχει φτάσει στο απροχώρητο. Απειλείται η ζωή τους και η ζωή έχει μεγάλη αξία για όλους τους ποδοσφαιριστές όχι μόνο για αυτούς του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, αλλά και για όσους αγωνίζονται και στις άλλες κατηγορίες. Η πλειοψηφία των ποδοσφαιριστών των ομάδων της Σούπερ Λίγκας, δηλαδή, οι: ΑΕΚ, Άρης, Ατρόμητος, Λάρισα, Ηρακλής, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, SKODA Ξάνθη, ΠΑΟΚ και Πανσερραϊκός είναι υπέρ της αποχής», είπε –αρχικά- ο πρόεδρος του ΠΣΑΠ.

«Περιμένουμε και αυτούς των: Αστέρα Τρίπολης, Κέρκυρας, Καβάλας, Εργοτέλη, Πανιωνίου και Ολυμπιακού Βόλου. Περιμένουμε κι αυτές τις ομάδες να συνταχθούν μαζί μας για τον αγώνα κατά της βίας. Στο ίδιο μήκος κύματος περιμένουμε να είναι και η Σούπερ Λίγκα και η ΕΠΟ. Ζητάμε κάτι που στο εξωτερικό θεωρείται δεδομένο», πρόσθεσε.

Ο Στέλιος Γιαννακόπουλος ξεκαθάρισε ότι πρόθεση των ποδοσφαιριστών είναι να απέχουν από τις αναμετρήσεις της ερχόμενης αγωνιστικής, εφόσον όλες οι ομάδες ταχθούν υπέρ αυτής της πρόθεσης. Εκτός αυτού, ο πρόεδρος του ΠΣΑΠ ξεκαθάρισε ότι στις προσθέσεις των ποδοσφαιριστών είναι να γίνουν προτάσεις στα αρμόδια όργανα, οι οποίες εάν δεν γίνουν αποδεκτές, τότε, μπορεί να προκαλέσει μέχρι και την αποχή των ποδοσφαιριστών από το νέο πρωτάθλημα.

«Οι αποφάσεις μας και οι προτάσεις μας θα γίνουν γνωστές πολύ σύντομα», κατέληξε ο Στέλιος Γιαννακόπουλος.

Προσοχή στον παγετό

Σταδιακή βελτίωση του καιρού σημειώθηκε από το μεσημέρι σε ολόκληρη την Ελλάδα. Από τις χιονοπτώσεις όμως, προκλήθηκαν σοβαρά προβλήματα στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο και την ηλεκτροδότηση, σε πολλές περιοχές της χώρας.

Μερική άρση του απαγορευτικού του απόπλου μετά την εξασθένηση των ανέμων σε πολλές θαλάσσιες περιοχές. Ωστόσο, σε ισχύ παραμένει το απαγορευτικό για τα λιμάνια της Ραφήνας και του Λαυρίου, ενώ από τον Πειραιά φεύγουν μόνο τα πλοία για την Κρήτη. Για τον Αργοσαρωνικό τα δρομολόγια εκτελούνται μόνο με πλοία κλειστού τύπου. Στις υπόλοιπες περιοχές τα δρομολόγια των πλοίων διεξάγονται κανονικά.

Ο παγετός όμως είναι ο μεγάλος εφιάλτης πλέον, καθώς το βράδυ και νωρίς το πρωί πολλοί δρόμοι σε όλη τη χώρα και σε πολλές περιοχές των βορείων προαστίων της Αττικής θα είναι άκρως επικίνδυνοι. Οι οδηγοί λοιπόν θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί και να οδηγούν με βάση τους κανόνες της Τροχαίας.

Άγριο ξύλο σε βιαστή μέσα σε "κλούβα" της Αστυνομίας

Η ύπαρξη ενός άγραφου ηθικού κώδικα μεταξύ των φυλακισμένων ενάντια στους δράστες σεξουαλικών εγκλημάτων, επιβεβαιώθηκε για μια ακόμη φορά και μάλιστα εν… κινήσει! Ο συγκρατούμενος ενός βιαστή δεν περίμενε καν να φτάσουν στην φυλακή και τον… περιποιήθηκε μέσα στην «κλούβα» της μεταγωγής!

Οι δύο φυλακισμένοι μετάγονταν από την Αστυνομική Διεύθυνση Ημαθίας στις φυλακές των Γρεβενών με ειδικό όχημα της ΕΛ.ΑΣ. το οποίο βρισκόταν στην Εγνατία Οδό, όταν ξαφνικά ήρθαν στα χέρια! Μάταια οι αστυνομικοί συνοδοί προσπάθησαν να χωρίσουν τους δύο κρατούμενους, αφού ο ένας από αυτούς έμοιαζε με μανιασμένο ταύρο και ξυλοφόρτωνε αλύπητα τον άλλο!

Έτσι, οι αστυνομικοί αναγκάστηκαν να επιστρέψουν την «κλούβα» στην έδρα της, όπου χρειάστηκε η επέμβαση ανδρών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και της Ασφαλείας για να σταματήσει ο άγριος ξυλοδαρμός του βιαστή, που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Βέροιας όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος! Όσο για τον δράστη, παρέμεινε στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης και θα μεταχθεί άλλη μέρα στις φυλακές.

Νίκησαν οι απεργοί πείνας της Υπατίας!

Σταμάτησαν την απεργία πείνας, που διένυε σήμερα την 44η μέρα της, οι μετανάστες του μεγάρου Υπατία, καθώς αποφάσισαν να αποδεχθούν τις κυβερνητικές προτάσεις, οι οποίες τους διατυπώθηκαν σήμερα στη συνάντηση των εκπροσώπων τους με τους υπουργούς Εσωτερικών, Ι. Ραγκούση, Υγείας, Αν. Λοβέρδο και την υφυπουργό Εργασίας, Άν. Νταλάρα.

Δηλαδή 8 χρόνια παραμονής στην Ελλάδα αντι για 12 που προβλέπονται για νομιμοποίηση, δυνατότητα μετακίνησης στις χώρες προέλευσης τους με βάση το καθεστώς ανοχής, καθώς και τη δυνατότητα να παραταθεί επ’ αόριστον το καθεστώς της εξάμηνης ανοχής, έως ότου συμπληρώσουν τα χρόνια (και τις προϋποθέσεις) που απαιτούνται για τη νομιμοποίησή τους.

Κατά τη συνέλευση των μεταναστών, που ακολούθησε τη συνάντηση με τους υπουργούς, έκριναν ικανοποιητικές τις προτάσεις της κυβέρνησης και έκαναν λόγο για δικαίωση του αγώνα τους.

«Η νίκη μας είναι νίκη για όλη την εργατική τάξη και ευχαριστούμε θερμά την Πρωτοβουλία Αλληλεγγύη και όλους όσοι μας συμπαραστάθηκαν στην Ελλάδα και το εξωτερικό και ιδιαίτερα τους γιατρούς, που μας παρακολουθούσαν σε 24ωρη βάση», δήλωσε ο Αμπντούλ Χατζί, εκπρόσωπος των απεργών πείνας και του Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η απεργία πλέον σταματά, καθώς εξασφαλίστηκε καθεστώς ανοχής απεριόριστου χρόνου, ταξιδιωτικά έγγραφα και η δυνατότητα με οκτώ χρόνια εργασίας στην Ελλάδα να καταθέσουν αίτηση για άδεια παραμονής, όσοι τηρούν αυτή την προϋπόθεση, που όπως είπε, είναι και οι περισσότεροι από τους 300.

Συμπλήρωσε ακόμα ότι θα μείνουν στο κτίριο Υπατία έως ότου επανέλθουν όλοι οι ομοεθνείς τους από τα νοσοκομεία.

Εκ μέρους της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύη ο Πέτρος Γιώτης δήλωσε ότι «η απόφαση της κυβέρνησης ικανοποιεί το μεγαλύτερο μέρος των αιτημάτων των 300 μεταναστών απεργών πείνας και αποδεικνύει ότι χαμένος αγώνας είναι αυτός, που δεν δίνεται. Αποδεικνύει ακόμα ότι η κυβέρνηση του μνημονίου δεν είναι ανίκητη και ότι ο αγώνας των 300 ανοίγει ένα νέο δρόμο ελπίδας. Γι αυτή τη νίκη πρέπει να είναι περήφανη και η ελληνική εργατική τάξη».

Εθελοντική αναδάσωση στον Ταΰγετο την Πέμπτη

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, σε συνεργασία με τον το Μορφωτικό και Πολιτιστικό Σύλλογο Χιράδων Αρκαδίας και την τοπική κοινότητα, προχωρούν σε αναδάσωση των περιοχών Ελληνίτσα και Αϊ Γιώργη του Ταΰγετου, από την προσεχή Πέμπτη ως και την Κυριακή.

Την ευθύνη, καθοδήγηση και επίβλεψη της αναδάσωσης έχει η διεύθυνση δασών Αρκαδίας. Θα πραγματοποιηθούν φυτεύσεις κεφαλληνιακής ελάτης που προμήθευσε το φυτώριο του Δασαρχείου Βυτίνας.

Έξαρση της εγκληματικότητας ανηλίκων

Δυστυχώς τα στοιχεία δείχνουν ότι οι ανήλικοι εγκληματίες έχουν... ξεπεράσει ακόμη και εγκλήματα όπως η διακίνηση ναρκωτικών, οι κλοπές και η μαστροπεία
Πλέον και στη χώρα μας το “αστυνομικό δελτίο” καταγράφει δολοφονίες και βιασμούς με δράστες ανήλικα αγόρια και κορίτσια, ακόμη και δράση συμμοριών.

Δυστυχώς πλέον τα... αποτελέσματα των δικών δείχνουν ότι τα εγκλήματα που διαπράττονται από ανήλικους γίνονται όλο και πιο σοβαρά καθώς πλέον σχεδόν ο ένας στους δύο (ποσοστό 45%) καταδικάζεται με ποινή από πέντε ως και 15 χρόνια.

Μονάχα τον περασμένο Οκτώβριο καταγράφηκαν 11 βιασμοί με δράστες ανήλικους 15 και 16 ετών.

Σε μια ληστεία μετά φόνου στην Αττική με θύμα μια υπερήλικη γυναίκα οι δράστες στην πλειοψηφία τους ήταν επίσης ανήλικοι.

Το περασμένο καλοκαίρι ολόκληρη η Ελλάδα συγκλονίστηκε από το έγκλημα δυο κοριτσιών στην Κερκίνη. Σκότωσαν έναν παππού για να του αρπάξουν 10 ευρώ.

Δυστυχώς οι επιστήμονες τονίζουν ότι στην αύξηση της εγκληματικότητας αυτής συμβάλει η οικονομική κρίση.

Παράλληλα οι επιστήμονες τονίζουν ότι δεν υπάρχει ουσιαστικά και καμία κοινωνική μέριμνα που θα μπορούσε να προλάβει τέτοια φαινόμενα. Αναφέρουν μάλιστα ως παράδειγμα την Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων Αθηνών, όπου για τρία χρόνια υπήρχε μόνο μία κοινωνική λειτουργός, ενώ στην Ελλάδα υπάρχει μόνο ένα ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων, στον Βόλο.

Μελβούρνη: Μήνυσε το σχολείο του... γιατί δεν έμαθε γράμματα

Ένας 15χρονος από τη Μελβούρνη κατέθεσε αγωγή εναντίον των εκπαιδευτικών αρχών της Αυστραλίας εξαιτίας της...κακής σχολικής του επίδοσης.

Οι συνήγοροι του Στέφαν Μπένιτς δήλωσαν χθες Δευτέρα στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο ότι ο πελάτης τους είναι "σε σοβαρή μειονεκτική θέση" επειδή μετά βίας μπορεί να διαβάσει και να γράψει παρά τη μακρόχρονη φοίτησή του στο Κολέγιο Maribyrnong.

Στο δικαστήριο είπαν ότι παρότι ο πελάτης τους πάσχει από διάφορες μαθησιακές διαταραχές, θα έπρεπε να έχει λάβει "εξαιρετική" εκπαίδευση στο συγκεκριμένο ίδρυμα.

Ο Μπένιτς ζητεί άγνωστο ποσό αποζημίωσης για "μελλοντικά διαφυγόντα κέρδη".

Παρέδωσε τις κασέτες για τα στημένα ο Κούγιας - Ακούστε το ντοκουμέντο

Σάλος έχει προκληθεί στον χώρο του ποδοσφαίρου μετά τα όσα υποστήριξε ο πρόεδρος της Παναχαϊκής στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. Ο Αλέξης Κούγιας κατηγορεί τον Αχιλλέα Μπέο ως τον άνθρωπο που μπορεί να ορίζει διαιτητές σε όλες τις επαγγελματικές κατηγορίες, ενώ αποκάλυψε προσπάθεια δωροδοκίας του Δαλούκα πριν το ματς Άρης - Παναθ&era;ναϊκός.

Στη συνέχεια αναφέρθ&era;κε και στην απόπειρα να "πιαστεί" από τον Βαγγέλη Μαρινάκη ο διαιτητής του αγώνα Μακάμπι - Ολυμπιακός.

Σας παραθέτουμε τα όσα καταγγέλει ο Αλέξης Κούγιας:
"Ο Αχιλλέας Μπέος και οι άγνωστοι συνεργοί του μπορούν να ορίζουν όποιον διαιτητή θέλουν, ακόμη και στη Σούπερ Λίγκα. Προκύπτει πως ο Αχιλλέας Μπέος έκανε απόπειρα δωροδοκίας στο διαιτητή Δαλούκα. Ότι πριν τον αγώνα Μακάμπι-Ολυμπιακός προσπάθησε στην Ιταλία να πλησιάσει το διαιτητή. Διηγείται ο Αχιλλέας Μπέος ότι τον διαιτητή Δαλούκα πλησίασε ο κύριος Μαρινάκης, του πρόσφερε 200.000 ευρώ, δεν το έκανε, αλλά εδωσε το λόγο της τιμής του ότι θα τον πλησιάσει. Μετά το ματς Μακάμπι-Ολυμπιακός ο κ. Μπέος συνάντησε τον κ. Δαλούκα, διηγείται τι του είπε με εκφράσεις χυδαίες και το αμέσως επόμενο κομμάτι αφορά τι προηγήθ&era;κε, πώς ο Μπέος είπε στο Δαλούκα ότι έχει τη δυνατότητα να τον βάλει να σφυρίξει, ότι θέλει από αυτόν πριν τον βάλει να σφυρίξει, ότι θα υποσχεθεί να παίξει 52-48 υπέρ του Άρη με τον Παναθ&era;ναϊκό. Διηγείται τι έκανε στο ημίχρονο αυτού του αγώνα στο κινητό του κ. Δαλούκα.

Πριν από αυτό, ο Μπέος μπροστά στη γυναίκα του Δαλούκα απείλησε ευθέως τον ίδιο πως αν δεν τηρήσει την υπόσχεσή του, θα έρθουν Ρώσοι και Βούλγαροι. Στο τελευταίο κομμάτι γίνεται αναφορά στο κύκλωμα του στοιχήματος, που είναι ανεξέλεγκτο κι επειδή έχασε κόσμος τα λεφτά του, ο Μπέος δεν ξέρει πώς θα αντιδράσει.

Ελπίζω από σήμερα να γίνει κάτι για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Θα πάψουν να υπάρχουν Μπέοι και Τσακογιάννηδες, αλλά και κάποιοι υπάλληλοι στην ΕΠΟ που έχουν μοναδικό τους μέλημα πώς θα στήνουν τα ματς ακόμη και στα περιφερειακά πρωταθλήματα. Για όλα αυτά έχω καταθέσει.

Δεν είμαι υπηρέτης κανενός ξένου συμφέροντος. Είχα να δω 10 χρόνια τον κύριο Πατέρα. Είμαι περήφανος και αυτοδημιούργητος άνθρωπος κι έχω χάσει πολλά χρήματα. Όμως ήταν τύχη για μένα να μου ανατεθεί η υπεράσπιση του Δαλούκα, γιατί αλλιώς δεν θα έρχονταν οι κασέτες αυτές στα χέρια μου.

Αμέσως μόλις μου έστειλαν τις κασέτες, το μυαλό μου πήγε στο Νικόλα Πατέρα. Νόμιζα πως με επέλεξε για να τις βγάλω στη δημοσιότητα. Μόλις ήρθαν οι κασέτες, ήρθαν και τις παρέλαβαν στο γραφείο μου τρεις συνεργάτες, επικοινώνησα και μίλησα με τον Νικόλα Πατέρα. Αιφνιδιάστηκε. Έδειξε μία ειλικρινή έκπληξη. Του είπα να τις ακούσουμε μαζί, γιατί εγώ μόνος μου δεν μπορώ να σηκώσω αυτό το βάρος.

Τις ακούσαμε και τον κάλεσα ως πρώην πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας και του ΠΑΟ να μιλήσει σε συνέντευξη Τύπου. Η συμπεριφορά του τις επόμενες μέρες με απογοήτευσε γιατί δεν έκανε τίποτα.

Πήγα στον κύριο Πιλάβιο. Κι εκεί όμως δεν έγινε τίποτα. Είχα αποφασίσει να κάνω σήμερα αυτή τη συνέντευξη και σήμερα την κάνω. Για το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι ήττα να το κάνει αυτό ο πρόεδρος της Παναχαϊκής και να μην το κάνει ο πρόεδρος της ΕΠΟ ή ο πρώην πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας και της ΠΑΕ Παναθ&era;ναϊκός.

Η Παναχαϊκή είναι η μόνη ομάδα χωρίς χορηγία της Σούπερ Λίγκας. Μέχρι το βράδυ σημαντικοί άνθρωποι του ποδοσφαίρου έκαναν ό,τι μπορούσαν για να μην δώσω τη συνέντευξη."

Ακολουθεί το απομαγνητοφωνημένο υλικό

Η πρώτη κασέτα
Το είπε, το παραδέχεται ο Δαλούκας. Μίλησε με αυτόν και τα είχε συμφωνήσει αυτά. Όχι του είπα. Έχεις βγει εκτεθειμένος. Εγώ εκείνη την εποχή είμαι στην Ιταλία με την ομάδα μου.

Άκου να δεις, έχω μερικούς ανθρώπους, μήπως βρούμε άκρη. Τελικά μου είπε ότι είναι νέος διαιτητής, θέλει να κάνει καριέρα. Του είπα, Βαγγέλη; Ξέχασέ το, ψάξτο μόνος! Την Τετάρτη το βράδυ με παίρνει τηλέφωνο τρελαμένος. Μου λέει θα σου πω. Αυτό με τον Δαλούκα. Τρελάθηκα. Του λέω Βαγγέλη από που και ως που;

Θέλω να σε δω ... Τι μαλακία έχεις κάνει; Πάω στο Βόλο. Το μ.... δεν πήρε τα λεφτά. Του λέω τελειώσαμε. Δε θέλω καλημέρα. Ξέρω πως χειρίζονται τα πράγματα. Ξέρεις τι θα έλεγα στον Βαγγέλη. Δώστου τα 200.000.

Η δεύτερη κασέτα
"H δεύτερη κασέτα είναι χειρότερη και αποκαλύπτει με τι ανθρώπους έχει μπλέξει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ακούστε τι λέει ο πιο πετυχημένος παράγοντας και εγώ ο αποτυχημένος δεν μπορώ να ανεβάσω την Παναχαϊκή", προλόγισε ο Κούγιας.

"Toυ λέω αν είναι να βγει ο Κάκος εκεί βάλε μου τον Δαλούκα, ο οποίος Δαλούκας θα παίξει 52-48 Άρη. Τα σπόρια θα τα δώσει στον Άρη.

Τον παίρνω τηλέφωνο εγώ. Του λέω πρόσεξε. Σε παίρνω τηλέφωνο για ένα συγκεκριμένο πράγμα. Εάν θα μπεις εκεί, θα βοηθήσεις; Πρόσεξε δεν θέλω να κάνεις έγκλημα. Να βοηθήσεις. Θα βοηθήσεις; Δε θέλω να κάνεις έγκλημα. Του λέω πρόσεχε γιατί θα γίνει της πουτ... Μου λέει για τα... Θα το κανονίσω αυτό αν όλα πάνε καλά.

Πάω στον Βόλο. Μπροστά στη γυναίκα του. Φεύγεις για Θεσσαλονίκη. Πρόσεξε καλά. Βλέπω το πέναλτι στην τηλεόραση. Τον παίρνω στο ημίχρονο. Το έχει κλειστό. Τον ξαναπαίρνω, το έχει ανοιχτό... Δεν απαντά. Και τον πήρα μετά το βράδυ. Τότε του είπα ότι γαμ... Είσαι μουν...

Όταν τον πήρα στην Πολωνία του είπα μη με εκθέσεις γιατί θα έρθουν Ρώσοι Βούλγαροι Ρουμάνοι και δεν μπορώ να τους ελέγξω. Του είπα θα βγει κόσμος και δε θα μπορώ να βγω μπροστά".

Με τη τηλεφωνική του παρέμβαση στον NovaΣΠΟΡ fm o Αχιλλέας Μπέος παρέπεμψε για απαντήσεις στην αυριανή συνένετευξη Τύπου που θα παραχωρήσει, ενώ μετά από επίμονες προσπάθειες των δημοσιογράφων αρκέστηκε να πει: "Αν είναι η δική μου φωνή στις κασέτες τότε συνομιλητής μου είναι ο Νικόλας Πατέρας"! Ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού Βόλου χαρακτήρισε επίσης προφανές πως οι κασέτες είναι προϊόν μοντάζ αφού όπως τόνισε: "Δεν γίνεται να μιλάω μόνος μου".

Λίγο αργότερα ο Αχιλλέας Μπέος ενημέρωσε με ανακοίνωση πως θα απαντήσει χαρακτηρίζοντας τις κασέτες "της λαϊκής".

Αναλυτικά:
"Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου κ. Αχιλλέας Μπέος θα παραθέσει συνέντευξη τύπου για τα τεκταινόμενα στο χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, για τους κ.κ. Κούγια και Πατέρα καθώς και για τις κατασκευασμένες κασέτες της λαϊκής".

Ο Γιώργος Δαλούκας αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή στις απόπειρες δωροδοκίας που κατήγγειλε ο Κούγιας.

Αναλυτικά η γραπτή δήλωση του διαιτητή:
Μετά τον θόρυβο που δημιουργήθηκε γύρω από το όνομά μου και την αναφορά σε ονόματα παραγόντων του ποδοσφαίρου θα ήθελα να δηλώσω τα εξής : ουδέποτε συναντήθηκα ή συζήτησα με τον κ. Μαρινάκη το οποιοδήποτε θέμα ποδοσφαιρικού ή μη περιεχομένου. Επίσης , ουδέποτε έστειλα επιστολή τόσο σε Ε.Π.Ο. όσο και σε U.E.F.A. που να αφορά πιθανή εμπλοκή μου σε οποιοδήποτε παιχνίδι . Όσον αφορά τα περί απειλών σε βάρος μου έχω ήδη ενημερώσει την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας.

Θέλω να παρακαλέσω τα Μ.Μ.Ε να μην αναμειγνύουν το ονομά μου σε οποιεσδήποτε ιστορίες παρόμοιας μορφής με αυτές που έχουν δεί το φώς της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες καθώς σε όλα μου τα χρόνια υπήρξα έντιμος και συνεπής στις υποχρεώσεις μου, οικογενειακές, επαγγελματικές και αγωνιστικές.

Ευχαριστώ εκ’ των προτέρων

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Α.ΔΑΛΟΥΚΑΣ"

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΗΧΗΤΙΚΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ:


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Απάντηση Μπέου στις καταγγελίες Κούγια
Πατέρας: Εξαίρετος σεναριογράφος ο κ. Μπέος

ΠΑΟΚ - ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ 2-0

Επιτέλους νίκη για τον ΠΑΟΚ! Ο «δικέφαλος», που είχε να κερδίσει και να σκοράρει στο πρωτάθλημα από τις 22 Ιανουαρίου, επικράτησε με 2-0 του Εργοτέλη και πλησίασε στον πόντο Καβάλα και Ολυμπιακό Βόλου. Αυτή η νίκη αποτελεί το καλύτερο ιατρικό για την βαριά ήττα από την ΑΕΚ την Κυριακή και επαναφέρει σε υψηλά επίπεδα την ψυχολογία των παικτών του Μάκη Χάβου.

Κορυφαίος της αναμέτρησης ο Πάμπλο Κοντρέρας, ο οποίος σκόραρε για ακόμα μια φορά φέτος επί των Κρητικών, που προσπάθησαν στην αρχή του δεύτερου ημιχρόνου, αλλά δεν κατάφεραν να πάρουν κάτι από το ματς της Τούμπας. Βρήκε δίχτυα για πρώτη φορά φέτος ο Τσουκαλάς, που κλείδωσε τη νίκη για την ομάδα του λίγα λεπτά πριν από τη λήξη του αγώνα.

Ο Μάκης Χάβος και οι παίκτες του έβλεπαν το ματς με τον Εργοτέλη ως μια ευκαιρία για να ξεχαστεί το βαρύ 4-0 από την ΑΕΚ την Κυριακή που μας πέρασε. Για αυτό το λόγο ο ΠΑΟΚ μπήκε πολύ δυνατά με στόχο να πάρει από νωρίς το προβάδισμα και να φύγει το άγχος από τους ποδοσφαιριστές του.

Οι γηπεδούχοι με τον Μαλεζά να παίρνει τη θέση του τιμωρημένου Τσιρίλο και την επιστροφή των Λίνο και Ίβιτς ήταν αρκετά επιθετικοί από το πρώτο λεπτό, ενώ ο Εργοτέλης προσπαθούσε κυρίως στις αντεπιθέσεις να απειλήσει την εστία του Κρέστις, με τα πολύ γρήγορα φτερά του, του Ρομάνο και Λεάλ, αριστερά και δεξιά αντίστοιχα.

Η πρώτη σοβαρή απειλή έγινε στο 6ο λεπτό, όταν ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης μπήκε από τα δεξιά σούταρε λίγο μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ. Αυτό που δεν κατάφερε ο διεθνής επιθετικός το πέτυχε 11 λεπτά αργότερα ο Πάμπλο Κοντρέρας, ο οποίος μετά από φάουλ του Λίνο πήδηξε ψηλότερα από όλους και με κοντινή κεφαλιά άνοιξε το σκορ.

Μετά το 1-0 ο ΠΑΟΚ συνέχισε να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, όμως οι πολλές λάθος πάσες που έκανε στο κέντρο του στερούσαν τη δυνατότητα να απειλήσει ακόμα περισσότερο τον Δασκαλάκη. Αντίθετα, οι Κρητικοί ήταν απειλητικοί, μόνο όταν είχε την μπάλα ο Λεάλ στα πόδια του και ανάλογα με τις εμπνεύσεις που είχε ο Ουρουγουανός.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο καλύτερος του ημιχρόνου ήταν ο Βασίλης Κουτσιανικούλης, ο οποίος μαζί με τον Λίνο από την αριστερή πλευρά δημιούργησαν πολλά προβλήματα στον Ρουμπάκη. Μάλιστα, ο πρώην παίκτης του Εργοτέλη θα μπορούσε να σκοράρει εναντίον της παλιάς του ομάδας στο 36ο λεπτό, αλλά το μονοκόμματο σουτ του έφυγε λίγο άουτ.

Σα να μην έφτανε η πίεση που δέχονταν ο Εργοτέλης, ο Νίκος Καραγεωργίου είχε να αντιμετωπίσει και την ατυχία, αφού ο Φραγκουλάκης δεν μπόρεσε να ξεπεράσει τον τραυματισμό που είχε στο χέρι και τελικά αντικαταστάθηκε τέσσερα λεπτά πριν την λήξη του ημιχρόνου.

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι οι φιλοξενούμενοι παραλίγο να κάνουν τη ζημιά, αλλά το κοντινό σουτ του Μπούντιμιρ στο 46ο λεπτό έδιωξε σε κόρνερ ο Κρέσιτς στην τελευταία φάση του πρώτου μισού.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Εργοτέλης μπήκε πολύ δυνατά και αποφασισμένος να μην επιτρέψει στον ΠΑΟΚ να κάνει το παιχνίδι του. Μάλιστα, οι Κρητικοί διαμαρτυρήθηκαν έντονα στο 49ο λεπτό σε ανατροπή του Λεάλ από τον Σνάουτσνερ εντός περιοχής, με τον διαιτητή της συνάντησης να μην δίνει τίποτα.

Δέκα λεπτά αργότερα και ενώ οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να πιέζουν ο Βερπακόφσκις έχασε σπουδαία ευκαιρία, όταν μετά από γύρισμα του Ρομάνο έπιασε το γυριστό σουτ, αλλά ο Κοντρέρας τελευταία στιγμή έδιωξε σε κόρνερ, αφού η μπάλα πρώτα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι. Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός ήταν πολύ αργός με πολλές διακοπές. Παρόλα αυτά ο ΠΑΟΚ κατάφερε να κλειδώσει τη νίκη του στο 86ο λεπτό με τον Τσουκαλά, ο οποίος με κοντινό σουτ νίκησε τον Δασκαλάκη.

Ανέβηκαν οι τιμές της βενζίνης και του πετρελαίου θέρμανσης λόγω χιονιά

Όλα τα ρεκόρ σπάνε και σήμερα οι τιμές βενζίνης και πετρελαίου θέρμανσης, διαμορφούμενες στο 1,662 και 87,8 ευρώ το λίτρο αντίστοιχα. Μάλιστα, η μέση τιμή του πετρελαίου θέρμανσης ακρίβυνε κατά 2,5 λεπτά σε διάστημα μιας εβδομάδας, από την 1η Μαρτίου.

Στα ακριβότερα πρατήρια της χώρας βρίσκεται πολύ κοντά στο 1 ευρώ το λίτρο (στη Θεσσαλονίκη φθάνει σήμερα μέχρι 99,8 λεπτά) ενώ το φθηνότερο πρατήριο στη Λάρισα διαθέτει πετρέλαιο προς 80 λεπτά το λίτρο.

Από την αρχή του χρόνου το πετρέλαιο είναι 11% ακριβότερο- ή κατά 8.8 λεπτά το λίτρο.

Η αμόλυβδη κλείνει σήμερα είκοσι ημέρες συνεχούς ανοδικής πορείας, διάστημα στο οποίο η μέση τιμή έχει αυξηθεί περισσότερο από 5 λεπτά το λίτρο. Η ελάχιστη τιμή σήμερα είναι 1,536 ευρώ (Δυτ. Αττική) και η μέγιστη 1,846 (Ρέθυμνο). Ακριβότεροι νομοί είναι η Κεφαλονιά, το Λασίθι, το Ρέθυμνο, η Χίος και η Σάμος.

Αγόρασε κοσμήματα με κλεμμένη πιστωτική κάρτα!

Η ιδιαίτερη αδυναμία που είχε στα χρυσαφικά ένας 35χρονος Κερκυραίος τον έκανε να γίνει κλέφτης! Αφού ο ίδιος δεν είχε την δυνατότητα να αγοράσει αυτά που ήθελε, προτίμησε να αρπάξει την πιστωτική κάρτα ενός άλλου για να πραγματοποιήσει τις αγορές του!

Ήταν μέρα - μεσημέρι όταν ο δράστης «τρύπωσε» αθέατος στο γραφείο μιας αντιπροσωπείας αυτοκινήτων στην περιοχή της Κέρκυρας και «βούτηξε» την πιστωτική κάρτα του 53χρονου ιδιοκτήτη. Το ίδιο κιόλας απόγευμα, επισκέφθηκε το ένα μετά το άλλο τρία χρυσοχοεία του νησιού και αγόρασε κοσμήματα και χρυσαφικά αξίας 1.126 ευρώ!

Όμως, η κλεμμένη κάρτα τον «πρόδωσε»! Η τράπεζα που την εξέδωσε επικοινώνησε με τον νόμιμο κάτοχο και τον ενημέρωσε ότι είχαν πραγματοποιηθεί συναλλαγές μεγάλου ύψους. Ο επιχειρηματίας ειδοποίησε την Αστυνομία και, μετά από μια σύντομη έρευνα, οι άνδρες της Ασφάλειας έφτασαν στα ίχνη του 35χρονου ο οποίος συνελήφθη στο σπίτι του. Εκτός από τα χρυσαφικά που είχε αγοράσει, οι αστυνομικοί βρήκαν στην κατοχή του 15 ναρκωτικά χάπια και μικροποσότητα χασίς και τον οδήγησαν στον εισαγγελέα.

Έχει και Champions League απόψε

Το μεγάλο σημερινό ματς διεξάγεται στο Γουάιτ Χαρτ Λέιν όπου η Τότεναμ θέλει να υπερασπιστεί το 1-0 του πρώτου αγώνα στο Μιλάνο. Στο άλλο ματς της ημέρας η Σάλκε υποδέχεται την Βαλένθια.

Στην Αγγλία τα "σπιρούνια" με όλα τους τα όπλα θα προσπαθήσουν να κάνουν τη μεγάλη έκπληξη και να αποκλείσουν τη Μίλαν.

Μπέιλ και Φαν Ντερ Φάαρτ είναι στη διάθεση του Ρέντναπ ο οποίος δεν αναμένεται να διαφοροποιήσει τα πλάνα του και θα παρατάξει την ομάδα με επιθετικούς προσανατολισμούς παρά το 0-1 του πρώτου αγώνα.

Από την άλλη ο Αλέγκρι αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα αφού δεν υπολογίζει στους Γκατούζο, Πίρλο, Κασάνο, Αμπροζίνι, Φαν Μπόμελ και Ιντσάγκι.

Την ίδια ώρα η Σάλκε υποδέχεται την Βαλένθια στη ρεβάνς του 1-1 της Ισπανίας και θέλει να σώσει μία χρονιά που φαίνεται χαμένη.

Εμφράγματα: Βρήκαν τα γονίδια που τα προκαλούν

Μια διεθνής ομάδα επιστημόνων, μεταξύ των οποίων αρκετοί Έλληνες, ανακάλυψε τον μεγαλύτερο μέχρι σήμερα αριθμό γονιδίων που σχετίζονται με αυξημένο κίνδυνο αρτηριοσκλήρυνσης και στεφανιαίας νόσου, μια εξέλιξη που βοηθά ώστε στο μέλλον οι γιατροί να διαθέτουν γενετικά τεστ, με τα οποία να εντοπίζουν έγκαιρα τους ανθρώπους που κινδυνεύουν περισσότερο από έμφραγμα ή εγκεφαλικό.

Η μελέτη, μια από τις μεγαλύτερες που έχουν γίνει ποτέ, καθώς αφορούσε περίπου 140.000 άτομα και σε αυτήν συνέβαλαν δεκάδες ερευνητές από πολλές χώρες, εντόπισε 13 γενετικές μεταλλάξεις στα συνολικά περίπου 3 δισεκατομμύρια γράμματα του ανθρωπίνου γονιδιώματος, διπλασιάζοντας έτσι το συνολικό αριθμό γενετικών περιοχών που έχουν βρεθεί να προδιαθέτουν τους ανθρώπους για καρδιοπάθεια. Κάθε μια τέτοια μετάλλαξη αυξάνει σε μικρό, αλλά σημαντικό, βαθμό τον κίνδυνο για την "οικοδόμηση" πλάκας στις αρτηρίες και τελικά για έμφραγμα, που μπορεί να αποβεί θανατηφόρο.

Ορισμένοι άνθρωποι κληρονομούν συγκεκριμένους συνδυασμούς αυτών των γενετικών πολυμορφισμών, δηλαδή μεταλλάξεων μοναδικών νουκλεοτιδίων ή βάσεων του DNA (SNPs), που εμφανίζονται σε συγκεκριμένα σημεία των επιμέρους χρωμοσωμάτων. Η μετάλλαξη μερικών βάσεων μπορεί να οδηγήσει σε αλλαγή της λειτουργίας ενός ή περισσοτέρων γονιδίων και αυτό, με τη σειρά του, δημιουργεί μεγαλύτερο του μέσου όρου κίνδυνο για καρδιαγγειακό πρόβλημα, ειδικά σε όσους ανθρώπους κάνουν ανθυγιεινή ζωή λόγω κακής διατροφής, έλλειψης σωματικής άσκησης κ.ά.

Οι ερευνητές, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό γενετικής "Nature Genetics", σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ και τις βρετανικές "Τέλεγκραφ" και "Ιντιπέντεντ", δήλωσαν ότι η ανακάλυψή τους «θα επιτρέψει στους επιστήμονες διεθνώς να κατανοήσουν, τελικά, καλύτερα τις θεμελιώδεις αιτίες της στεφανιαίας αρτηριοσκλήρυνσης, που πιθανά θα οδηγήσει σε σημαντικές νέες φαρμακευτικές θεραπείες, οι οποίες μπορεί να μειώσουν δραστικά τον κίνδυνο εκδήλωσης εμφράγματος».

Οι ερευνητές εντόπισαν τις νέες γενετικές μεταλλάξεις συγκρίνοντας ολόκληρα τα γονιδιώματα υγιών ατόμων με τα γονιδιώματα ανθρώπων που έχουν καρδιολογικό πρόβλημα. «Ήταν σαν να ψάχναμε βελόνα στα άχυρα, την αλλαγή ενός μόνου γράμματος σε ολόκληρη την εγκυκλοπαίδεια Μπριτάνικα», δήλωσαν οι ερευνητές.

Στην ερευνητική ομάδα συμμετείχε, με συντονιστικό ρόλο, ο ελληνικής καταγωγής Θεμιστοκλής Ασιμής, βοηθός καθηγητής καρδιαγγειακής ιατρικής της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Στάνφορντ. Ο Θ. Ασιμής σπούδασε επιδημιολογία και βιοστατιστική στο καναδικό πανεπιστήμιο ΜακΓκιλ και πλέον ειδικεύεται στη γενετική επιδημιολογία, ιδίως σε σχέση με τις καρδιαγγειακές παθήσεις, την κυριότερη αιτία θανάτου παγκοσμίως, που σκοτώνει περίπου 17,1 εκατ. ανθρώπους ετησίως, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Σύμφωνα με τον κ. Ασιμή, στο εγγύς μέλλον θα έχει νόημα οι γιατροί να δημιουργούν ένα προσωπικό γενετικό προφίλ κάθε ασθενούς, ώστε να εντοπίζονται καλύτερα και έγκαιρα όσοι κινδυνεύουν περισσότερο να υποστούν έμφραγμα κάποια στιγμή στη ζωή τους. Τα άτομα αυτά θα μπορούσαν πρόωρα να δεχτούν τις κατάλληλες συμβουλές για αλλαγές στην καθημερινότητά τους και, παράλληλα, να κάνουν τη δέουσα φαρμακευτική θεραπεία. «Αν και πλησιάζουμε αυτή τη μέρα, πιθανώς θα χρειαστεί να βρούμε, μέσα στα επόμενα λίγα χρόνια, περισσότερες γενετικές περιοχές, που προδιαθέτουν για έμφραγμα, πριν αποκτήσει χρησιμότητα η δημιουργία ενός γενετικού προφίλ από τον γιατρό», επισήμανε.

Στην έρευνα συμμετείχαν, επίσης, ο επίκουρος καθηγητής καρδιολογίας Λουκιανός Ραλλίδης από την Ιατρική Σχολή του πανεπιστημίου Αθηνών και το Αττικό Νοσοκομείο, η Γενοβέφα Κολοβού υποδιευθύντρια στο Α΄ Καρδιολογικό Τμήμα του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου, ο αναπληρωτής καθηγητής κυτταρικής και μοριακής βιολογίας Γιώργος Δεδούσης από το Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς και ο ελληνικής καταγωγής Πάνος Δελούκας από το βρετανικό Ινστιτούτο Wellcome Trust Sanger.

Αλλαγές στο νομοσχέδιο για τον τζόγο

Στο υπουργικό συμβούλιο της Τετάρτης, θα συζητηθεί και το νομοσχέδιο ρύθμισης περί παιγνίων. Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Οικονομικών άλλαξε τελικώς την ρύθμιση – όπως την ήθελαν οι εταιρείες – για την φορολογία επί του διαδικτυακού τζόγου, έτσι οι εταιρείες θα φορολογούνται επί των μικτών κερδών και όχι επί του τζίρου.

Κατά συνέπεια, αυξάνεται και ο φόρος έτσι από το 6% του αρχικού νομοσχεδίου, θα ανέλθει στο 20% που είναι και η φορολογία των Καζίνο. Η αλλαγή αυτή ικανοποιεί τις εταιρείες που επιδιώκουν να αποκτήσουν διαδιακτυακή άδεια.

Υπενθυμίζεται ότι το δημόσιο έχει εγγράψει στον προϋπολογισμό περί τα 500 εκατ. ευρώ από πωλήσεις αδειών. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται και οι υπόλοιπες ρυθμίσεις, δηλαδή αν λ.χ έχουν γίνει αλλαγές υπέρ της ΟΠΑΠ σ ότι αφορά τα νέου τύπου φρουτάκια.

Το νομοσχέδιο αφού εγκριθεί από το υπουργικό συμβούλιο θα χρειαστεί τουλάχιστον ένα δίμηνο για τις απαραίτητες εγκρίσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση, έτσι ορισμένες από τις διατάξεις ( λ. χ Επιτροπή Εποπτείας ) θα καθυστερήσουν με αποτέλεσμα και την μικρότερη είσπραξη εσόδων.

Γαλλικές πιέσεις για τις φρεγάτες

Ασφυκτικές πιέσεις αναμένεται να ασκήσει η γαλλική πλευρά στον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, για το πρόγραμμα ναυπήγησης φρεγατών Fremm, κατά την συνάντησή του με τον πρόεδρο της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί, την ερχόμενη Πέμπτη.

Διπλωματικές πηγές, αναφέρουν ότι ο Νικολά Σαρκοζί, ευρισκόμενος σε μία πολιτική συγκυρία καθόλου ευνοϊκή γι αυτόν, με την ηγέτιδα της ακροδεξιάς Μαρί Λεπέν να τον ξεπερνάει σε δημοτικότητα, και τις προεδρικές εκλογές να πλησιάζουν, θα επιδιώξει να παρουσιάσει ως προσωπική επιτυχία του, την πώληση των έξι φρεγατών στην Ελλάδα.

«Αναμφίβολα, ο Σαρκοζί θα συνδέσει την αγορά των φρεγατών με την ικανοποίηση των ελληνικών αιτημάτων για τον διακανονισμό του χρέους και την οικονομία», τονίζουν οι ίδιες πηγές, λέγοντας ότι και η γερμανική πλευρά θα προσπαθήσει το ίδιο, για την αγορά των μαχητικών Eurofighter.

Δημοσιογραφικές πληροφορίες, αναφέρουν ότι η νέα ελληνική πρόταση που έχει διαμορφωθεί τις τελευταίες εβδομάδες, είναι να ξεκινήσει η ναυπήγηση δύο φρεγατών τύπου Fremm και δύο κορβετών, ωστόσο δεν είναι βέβαιο ότι οι Γάλλοι θα συμφωνήσουν και δεν θα πιέσουν για την ναυπήγηση τουλάχιστον τεσσάρων φρεγατών

Επίσης, εκφράζεται η ανησυχία ότι παρά την δραματική οικονομική κατάσταση της χώρας ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου θα αναγκαστεί να δεσμευτεί στον πρόεδρο της Γαλλίας ότι το πρόγραμμα θα προχωρήσει.

Πυροβόλησαν μέσα σε internet cafe

Μεσάνυχτα μπήκαν οι δράστες μέσα στο internet cafe στην οδό Χαλκοκονδύλη στην Αθήνα.

Χωρίς πολλά λόγια και πριν καν προλάβουν υπάλληλοι και πελάτες να καταλάβουν ότι ήταν ληστές οι δράστες έβγαλαν τα όπλα και ο ένας από αυτούς δεν δίστασε να πυροβολήσει μια φορά, ευτυχώς στον αέρα, για να ... τους πείσει να μην αντιδράσουν.

Οι δράστες άρπαξαν όσα χρήματα βρήκαν και έφυγαν τρέχοντας πριν φτάσει στο σημείο η αστυνομία.

16 Μαΐου αρχίζουν οι Πανελλαδικές

Όπως όλα δείχνουν πάντως, φαίνεται ότι οι πανελλαδικές θα αρχίσουν, εκτός απροόπτου, την Δευτέρα 16 Μαίου.

Το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαίου θα αρχίσουν εφέτος οι πανελλαδικές εξετάσεις, όπως δήλωσε η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό.

Η υπουργός πάντως, αναφέρθηκε στις συνενώσεις σχολικών μονάδων και για άλλη μία φορά υποστήριξε ότι οι συνενώσεις γίνονται με γνώμονα το συμφέρον του μαθητή και μόνον με παιδαγωγικά κριτήρια. Άλλωστε-είπε- ως το τέλος της εβδομάδας θα έχουν γίνει γνωστά τα ακριβή στοιχεία των σχολικών μονάδων που συνενώνονται.

Άρση ασυλίας για τρεις βουλευτές

Πρόκειται για τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Αρβανιτίδη, Παναγιώτη Δημητρακόπουλο και Αργύρη Λαφαζάνη.

Το θέμα της ασυλίας τους τέθηκε σε ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής, που ψήφισε υπέρ της άρσης της, προκειμένου να δικαστούν για αδικήματα που τέλεσαν όταν δεν ήταν μέλη του κοινοβουλίου.

Υπέρ της άρσης της ασυλίας του Γεώργιου Αρβανιτίδη (ΠΑΣΟΚ Β' Θεσσαλονίκης) ψήφισαν 146 βουλευτές, κατά 36, ενώ 5 ψήφισαν "λευκό". Ο βουλευτής κατηγορείται για απείθεια κατ’ εξακολούθηση, παράβαση καθήκοντος κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση και υπεξαγωγή εγγράφου κατά συναυτουργία, αδικήματα, τα οποία φέρεται να τέλεσε ως δήμαρχος Εχεδώρου το 2006.

Υπέρ της άρσης της ασυλίας του Παναγιώτη Δημητρουλόπουλου (ΠΑΣΟΚ Ηλείας) ψήφισαν 145 βουλευτές, κατά 31, ενώ 11 ψήφισαν "λευκό". Ο βουλευτής κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος, όταν ήταν νομάρχης Ηλείας.

Υπέρ της άρσης της ασυλίας του βουλευτή Αργύρη Λαφαζάνη (ΠΑΣΟΚ Χαλκιδικής) ψήφισαν 124 βουλευτές, κατά 53, ενώ 10 ψήφισαν "λευκό". Ο βουλευτής κατηγορείται για ψευδή ανωμοτί κατάθεση σε δίκη στην οποία ήταν πολιτικός ενάγων.

Υπέρ της άρσης της ασυλίας και των τριών βουλευτών είχε αποφανθεί η Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας.

Τέλος, με 13 ψήφους υπέρ, 161 κατά και 13 "λευκά" απορρίφθηκε το εισαγγελικό αίτημα για άρση της ασυλίας της αντιπροέδρου της Βουλής Βαρβάρας Νικολαΐδου, η οποία κατηγορείται για αντίσταση και αυτοδικία.

Άφησαν ασθενή νηστική για 3 ημέρες!!! - Video

Απίστευτα πράγματα στο νοσοκομείο του Ρίου - Δεν υπήρχε γιατρός για να βγάλει το μενού...

Η ηλικιωμένη γυναίκα έμεινε νηστική για 3 ολόκληρες μέρες. Όλα αυτά στο νοσοκομείο του Ρίου, σύμφωνα με καταγγελία της κόρης της. Η άτυχη ασθενής νοσηλεύεται στην παθολογική κλινική αλλά όπως καταγγέλθηκε δεν υπήρχε εξειδικευμένος γιατρός το τριήμερο της αποκριάς για να καθορίσει τη σίτιση της γυναίκας με ορό!

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ:


Εν τω μεταξύ χωρίς φάρμακα παραμένουν οι καρκινοπαθείς της Δυτικής Ελλάδας, οι οποίοι κάνουν τη θεραπεία τους στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, εξ’ αιτίας του συνεχιζόμενου εμπάργκο της προμηθεύτριας εταιρείας. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι οι ίδιοι οι ασθενείς να πληρώνουν τα φάρμακά τους που κοστίζουν 1.000 ευρώ!

Το θέμα επαναφέρει στη δημοσιότητα η εφημερίδα της Πάτρας «Πελοπόννησος» στην οποία φιλοξενούνται δηλώσεις του διοικητή του νοσηλευτικού ιδρύματος Απ. Λέτσιου, σύμφωνα με τις οποίες εντός των ημερών, θα καταβληθεί μέρους του χρέους προς την φαρμακευτική εταιρεία. Ωστόσο, μέχρι να γίνει αυτό οι καρκινοπαθείς για να μην χάσουν τη θεραπεία τους, με ότι αυτό συνεπάγεται για την εύθραυστη υγεία τους, υποβάλλονται σε έναν Γολγοθά για να βρουν τα φάρμακά τους.

140 τόνοι ακατάλληλες ζωοτροφές στη Θεσσαλονίκη

Οι ζωοτροφές δεσμεύτηκαν από τις υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για σογιάλευρο που κρίθηκε ακατάλληλο για τη διατροφή των ζώων, λόγω υποβάθμισης των ποιοτικών του χαρακτηριστικών.

Προηγήθηκε έλεγχος από γεωπόνους της υπηρεσίας στις εγκαταστάσεις αποθήκευσης. Δεν συμβαίνει συχνά να εντοπίζονται ακατάλληλες ζωοτροφές παρόλο που οι έλεγχοι είναι εντατικοί και σε καθημερινή βάση.

Παράλληλα, οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας δεσμευσαν φορτίο με 19 τόνους ακατάλληλα φιστίκια, Κινεζικής προέλευσης.

Όπως διαπιστώθηκε από αναλύσεις δειγμάτων, η περιεκτικότητα σε αφλατοξίνες ήταν πάνω από τα επιτρεπτά όρια.

Το προϊόν κρίθηκε ακατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση, δεν επετράπη η εισαγωγή του και ελήφθησαν όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να μην διατεθεί στην αγορά της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι δυνάμεις του Καντάφι φτάνουν στην πλατεία της Ζαουίγια

Τα τανκς των πιστών στον Μουάμαρ Καντάφι δυνάμεων κατευθύνονται προς την κεντρική πλατεία της πόλης Ζαουίγια που τελεί υπό τον έλεγχο των αντικαθεστωτικών, δήλωσε μαχητής της αντιπολίτευσης.

"Βλέπουμε τανκς. Παντού υπάρχουν τανκς", δήλωσε τηλεφωνικά στο πρακτορείο Ρόιτερς ο μαχητής προθέτοντας ότι στρατιωτικές δυνάμεις πιστές στον Καντάφι ελέγχουν την κύρια οδική αρτηρία και τα περίχωρα της Ζαουίγια.

Οι δυνάμεις των εξεγερμένων ελέγχουν ακόμη την κεντρική πλατεία και οι δυνάμεις του Καντάφι βρίσκονται σε απόσταση 1.500 μέτρων.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ελεύθεροι σκοπευτές έχουν λάβει θέσεις στις στέγες των περισσότερων κτιρίων, πυροβολώντας οποιονδήποτε τολμά να βγει από το σπίτι του, ενώ η πόλη έχει καταστραφεί από τις αεροπορικές επιδρομές.

"Υπάρχουν πολλοί νεκροί και δεν μπορούν ούτε να τούς θάψουν. Η Ζαουίγια είναι έρημη. Κανείς δεν κυκλοφορεί στους δρόμους. Δεν υπάρχουν ούτε ζώα, ούτε καν πουλιά στον ουρανό", είπε.

Οι αντικαθεστωτικές δυνάμεις σκότωσαν πριν από δύο ημέρες έναν υψηλόβαθμο αξιωματούχο, εξάδελφο του Μουάμαρ Καντάφι, στην πόλη, γι΄αυτό βομβαρδίσθηκε. Ηθελαν να πάρουν το πτώμα και το κατάφεραν", είπε ο μαχητής.

Το διυλιστήριο στη Ζαουίγια είναι το μεγαλύτερο που επεξεργάζεται βενζίνη κατάλληλη για αυτοκίνητα στη Λιβύη, κι έχει συνολική παραγωγική δυνατότητα 120.000 βαρέλια την ημέρα. Λειτουργεί στο 70% των δυνατοτήτων του τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Ο αξιωματούχος είπε ότι το διυλιστήριο θα λειτουργήσει εκ νέου αργότερα σήμερα--όμως δεν είναι σαφές το εάν κάτι τέτοιο θα είναι εφικτό.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι περί τους 60 αντικαθεστωτικοί μαχητές ξεκίνησαν χθες για να επιτεθούν στρατιωτική βάση σε απόσταση 20 χιλιομέτρων από τη Ζαουίγια και κανείς τους δεν επέστρεψε. "Κανείς δεν επέστρεψε και δεν ξέρουμε εάν είναι ζωντανοί ή νεκροί. Δεν έχουμε νέα τους", είπε.

Ο λαός της Λιβύης θα πάρει τα όπλα εναντίον των δυτικών δυνάμεων εάν επιβάλουν ζώνη απαγόρευσης πτήσεων στον εναέριο χώρο της χώρας του, δήλωσε ο Μουάμαρ Καντάφι σε συνέντευξή του στην τουρκική κρατική τηλεόραση.

"Εάν λάβουν μια τέτοια απόφαση αυτό θα είναι χρήσιμο για τη Λιβύη, διότι ο λαός της θα δει την αλήθεια, ότι αυτό που θέλουν είναι να πάρουν τον έλεγχο της Λιβύης και να κλέψουν το πετρέλαιό της", δήλωσε ο Καντάφι σε συνέντευξή του που μετέδωσε σήμερα το τηλεοπτικό δίκτυο TRT.

"Τότε ο λαός της Λιβύης θα πάρει τα όπλα εναντίον τους", πρόσθεσε ο Καντάφι στη συνέντευξη, η οποία δόθηκε στα αραβικά και προβλήθηκε σήμερα με τουρκικό υποτιτλισμό.

ΔΕΗ: Όχι απολύσεις, "μαχαίρι" στα επιδόματα

Τη διαβεβαίωση ότι η ΔΕΗ δεν πρόκειται να προχωρήσει σε απολύσεις επειδή οι εργαζόμενοι απολαμβάνουν καθεστώς μονιμότητας, έκανε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Α. Ζερβός σε συνέντευξη του.

Ο ίδιος πρόσθεσε όμως πως θα επιδιώξει συμφωνία με τις συνδικαλιστικές ενώσεις για μειώσεις στο ύψος των επιδομάτων.

Όλα αυτά την ώρα που γίνεται εντονότερη η ανάγκη της ΔΕΗ να μειώσει τα λειτουργικά της έξοδα, ιδίως λόγω του εμφυλίου στη Λιβύη καθώς είναι μεγάλη η εξάρτηση της εταιρείας από τα κόστη του πετρελαίου.

Υπατία: Μέρα κλειδί η σημερινή για τους απεργούς πείνας

Μέρα σημαντικών εξελίξεων για τους μετανάστες που φιλοξενούνται στην Υπατία αναμένεται να είναι η σημερινή καθώς είμαστε εν ανομονή της απόφασης τους απέναντι στην κυβερνητική πρόταση.

Πριν από λίγη ώρα ασκήθηκε ποινική δίωξη για δύο πλημμελήματα σε βάρος των δύο συνοδών, οι οποίες φέρονται να εμπόδισαν απεργούς πείνας που είχαν εισαχθεί στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός να σιτιστούν.

Ο εισαγγελέας άσκησε εναντίον τους ποινική δίωξη για επικίνδυνες σωματικές βλάβες, τελούμενες δια παραλείψεως κατά συναυτουργία και παράνομη βία.
Οι δύο κατηγορούμενες παραπέμφθηκαν στο αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο.

Κρίσιμες οι εξελίξεις στην Υπατία
Σε επικοινωνία που είχαν την Τρίτη στελέχη του υπουργείου Εσωτερικών με τους εκπροσώπους των μεταναστών κατέστη σαφές πως δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο μαζικής νομιμοποίησης ή χορήγησης στους απεργούς πείνας άδειας για ανθρωπιστικούς λόγους που παρουσιαζόταν ως κυρίαρχο αίτημα των μεταναστών.

Αντιθέτως, η κυβέρνηση επανέλαβε την πρόταση για υπαγωγή των µεταναστών σε καθεστώς υπό ανοχή για έξι µήνες, µε δυνατότητα ανανέωσης, όπως είχε κατατεθεί από τον υπουργό Εσωτερικών Γ.Ραγκούση στη συνάντηση της περασµένης Παρασκευής, ενώ έγινε δεκτό και το αίτηµα να µπορούν να ταξιδεύουν στις χώρες καταγωγής τους. Κατά τη συνάντηση, οι µετανάστες είχαν ζητήσει να εξεταστεί η δυνατότητα αυτή και η κυβέρνηση δηλώνει θετική ώστε σε περίπτωση που συντρέχουν ανθρωπιστικές ανάγκες – αναφερόταν για παράδειγµα ο θάνατος κάποιου συγγενούς τους – να µεταβαίνουν στις πατρίδες τους και να επιστρέφουν χωρίς πρόβληµα στην Ελλάδα.

Θυμίζουμε πως οι μετανάστες διανύουν της 44η ημέρα απεργίας πείνας και το χθεσινό βράδυ, - το δεύτερο της κακοκαιριας, - ήταν εξαιρετικά δύσκολο για εκείνους.

Σβήνουν οι ελπίδες για τους αγνοούμενους μετανάστες στη Σούδα

Άκαρπες παραμένουν οι έρευνες για τον εντοπισμό των 11 αγνοουμένων στο λιμάνι της Σούδας.

Παρά τη χθεσινή κακοκαιρία, έρευνες πραγματοποιήθηκαν καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, ωστόσο μόνο από ξηράς.

Οι αρμόδιες αρχές επεκτείνουν τις περιπολίες τους και στην πόλη των Χανίων καθώς εκτιμάται ότι κάποιοι μετανάστες επέζησαν, βγήκαν στην ξηρά και κρύβονται προκειμένου να μην επιστρέψουν πίσω στην πατρίδα τους.

Άλλωστε θυμίζετε ότι οι μετανάστες από το Μπαγκλαντές πήδησαν στα παγωμένα νερά του λιμανιού, από το πλοίο που τους έφερε από τη Λιβύη, καθώς δεν ήθελαν να συνεχιστεί η διαδικασία επαναπατρισμού τους.

Την Τρίτη (08-03-2011) 945 υπήκοοι από το Μπαγκλαντές αναχώρησαν με πτήσεις από το Αεροδρόμιο Χανίων ενώ σήμερα έχει προγραμματιστεί η αναχώρηση για άλλους 312, ανάμεσά τους και κάτοικοι της Κορέας

ΝΤΡΟΠΗ: Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από το κρύο στο κέντρο της Αθήνας!

Το άθλιο κράτος μας και το ανύπαρκτο πλέον φιλότιμο μας ως αδιάφοροι πολίτες σε όλο τους το μεγαλείο.

Τρεις άστεγοι πέθαναν μαρτυρικά από το κρύο και την αδιαφορία ΟΛΩΝ αφού κανείς δεν βρέθηκε να τους βοηθήσει, όχι σε κάποια απομονωμένη βουνοκορφή αλλά στο κέντρο της άκαρδης πρωτεύουσας.

Το φριχτό θέαμα των τριών παγωμένων πτωμάτων αντίκρυσαν νωρίς το πρωί εργάτες των υπηρεσιών καθαριότητας του δήμου Αθηναίων.

Τα ακριβή αίτια θανάτου αναμένεται να διασαφηνιστούν από τα νοσοκομεία στα οποία μεταφέρθηκαν οι σοροί.

Για τραγωδία έκανε λόγο ο νέος δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης που όμως ίσως να ήταν καλύτερο να μην πει τίποτε και να κάνει κάτι άλλο πέρα των κλισέ δηλώσεων, πως '' οι υπηρεσίες του Δήμου θα εντείνουν τις προσπάθειές τους να προσφέρουν βοήθεια σε όσους δοκιμάζονται από τις κακουχίες και τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης''.

Μάχη για τα πλέι οφ

Ο Δικέφαλος του βορρά βρίσκεται σε κομβικό σημείο αφού μετά από τέσσερις σερί ήττες στη Superleague κινδυνεύει να χάσει το... τρένο της Ευρώπης. Το σημερινό ματς κόντρα στον Εργοτέλη είναι κάτι παραπάνω από κρίσιμο.

Ο Μάκης Χάβος εκτός όλων των άλλων αντιμετωπίζει και σημαντικά προβλήματα αφού εκτός μάχης είναι οι τιμωρημένοι Γκαρσία, Τσιρίλο αλλά και ο τραυματίας Βιεϊρίνια.

Η βαριά ήττα με 4-0 από την ΑΕΚ έχει διαταράξει για τα καλά το κλίμα και οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ δεν θέλουν καν να σκέφτονται το ενδεχόμενο νέας απώλειας βαθμών.

Με δεδομένο το δύσκολο πρόγραμμα που ακολουθεί ο Δικέφαλος χρειάζεται οπωσδήποτε τη νίκη απέναντι στον επικίνδυνο Εργοτέλη για να πλησιάσει στον 1 βαθμό τους Ολυμπιακό Βόλου και Καβάλα.

Το ματς θα ξεκινήσει στις 17.15 και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από τη NOVA

Ακροδεξιός πρόεδρος στη Γαλλία;

Ο κίνδυνος η Γαλλία να αποκτήσει τον πρώτο ακροδεξιό πρόεδρο ή καλύτερα την πρώτη ακροδεξιά πρόεδρο φαίνεται πως είναι ορατός.

Άλλη μια δεύτερη δημοσκόπηση έρχεται να επιβεβαιώσει τα όσα δημοσίευσε την Κυριακή η γαλλική εφημερίδα Le Parisien. Μάλιστα ο γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί θα αποκλειόταν από τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών. Τις δύο πρώτες θέσεις παίρνουν η υποψήφια της ακροδεξιάς Μαρίν Λε Πεν και ο σοσιαλιστής Ντομινίκ Στρος-Καν.

Η δημοσκόπηση αυτή του Harris Interactive επιβεβαιώνει προηγούμενη που δημοσίευσε η ίδια εφημερίδα την Κυριακή και έδινε για πρώτη φορά προβάδισμα στο Εθνικό Μέτωπο (FN).

Στη χθεσινή δημοσκόπηση, η πιθανή υποψηφιότητα του γενικού διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Στρος-Καν αφήνει έξω από τον δεύτερο γύρο των προεδρικών τον Σαρκοζί, του οποίου η δημοτικότητα βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδό από το 2007.

Ποτέ μέχρι σήμερα υποψήφιος της ακροδεξιάς δεν εμφανιζόταν σε δημοσκοπήσεις ότι έφτανε στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, ακόμα και ο πατέρας της σημερινής αρχηγού του FN, ο Ζαν-Μαρί Λε Πεν δεν θεωρείτο φαβορί για τον δεύτερο γύρο, αν και το 2002 τα κατάφερε, αφήνοντας τρίτο τον Λιονέλ Ζοσπέν.

Στην δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε χθες, η Μαρίν Λε Πεν συγκεντρώνει ποσοστό 24% (+1% από την προηγούμενη δημοσκόπηση), ο Στρος-Καν 23% και ο Σαρκοζί 21%.

Σε περίπτωση που υποψήφιος του Σοσιαλιστικού Κόμματος είναι ο πρώην αρχηγός του Φρανσουά Ολάντ, και πάλι η Λε Πεν έρχεται πρώτη με 24%, αλλά στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο Σαρκοζί με 21% και στην τρίτη ο Ολάντ με 20%.

Η δημοσκόπηση αυτή προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στον πολιτικό κόσμο της Γαλλίας. Η Αριστερά ρίχνει στον Σαρκοζί την ευθύνη για την άνοδο του ακροδεξιού κόμματος και οι Σοσιαλιστές τον κατηγορούν ότι το ευνοεί, πολλαπλασιάζοντας τον τελευταίο καιρό τις αναφορές στις χριστιανικές ρίζες της Γαλλίας, ενώ το κόμμα UMP ζητεί δημόσιο διάλογο για την εκκοσμίκευση και το ισλάμ.

Οι στενοί συνεργάτες του γάλλου προέδρου υποβάθμισαν τη σημασία και την αξιοπιστία των δύο αυτών δημοσκοπήσεων λόγω της αμφίβολης υποψηφιότητας του Στρος-Καν. Το Σοσιαλιστικό Κόμμα έχει διορία μέχρι το φθινόπωρο του 2011 για να επιλέξει τον υποψήφιό του.

Η δημοσκόπηση έγινε ηλεκτρονικά στις 5 και 6 Μαρτίου σε δείγμα 1.347 εγγεγραμμένων ψηφοφόρων.

Της έκλεψαν 15.000 € από τσάντα που είχε στο πορτ μπαγκάζ

Την κλοπή χαρτοφύλακα, που περιείχε 15 χιλιάδες ευρώ, από το πορτ-μπαγκάζ του Ι.Χ. αυτοκινήτου της, κατήγγειλε 43χρονη στις αστυνομικές αρχές της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την καταγγελία, λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι, η 43χρονη έκανε ανάληψη του χρηματικού ποσού από τράπεζα της Ιωνίας Θεσσαλονίκης και ακολούθως τοποθέτησε το χαρτοφύλακα στο πορτ-μπαγκάζ του αυτοκινήτου της.

Όπως ισχυρίστηκε, πριν ξεκινήσει με το όχημά της, άγνωστος άνοιξε την πόρτα του πορτ-μπαγκάζ και αφαίρεσε το χαρτοφύλακα. Ακολούθως, ο δράστης φέρεται να επιβιβάστηκε σε άλλο Ι.Χ. αυτοκίνητο όπου τον περίμενε συνεργός του και εξαφανίστηκε προς άγνωστη κατεύθυνση.

Για την υπόθεση διενεργούνται έρευνες από την Αστυνομία.

Η περιβαλλοντική ευαισθησία των Ελλήνων αυξήθηκε σημαντικά

Αυξανόμενη βαίνει η περιβαλλοντική ευαισθησία και συνείδηση των Ελλήνων καταναλωτών και εκδηλώνεται με ενέργειες όπως ανακύκλωση, συμμετοχή σε οργανωμένες δράσεις και αλλαγές στην προσωπική συμπεριφορά για την εξοικονόμηση ενέργειας. Τα παραπάνω συμπεράσματα προκύπτουν από έρευνα που πραγματοποίησε σε πανελλαδικό δείγμα 706 καταναλωτών το Ερευνητικό Εργαστήριο Μάρκετινγκ του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (A.LA.R.M.)

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, η περιβαλλοντική ευαισθησία των Ελλήνων καταναλωτών βαίνει αυξανόμενη καθώς ποσοστό 78,5% δηλώνει ευαισθητοποιημένο σε θέματα περιβάλλοντος. Ειδικότερα, ποσοστό 72,3% σκέφτεται συχνά τη βλάβη που προκαλεί στο περιβάλλον, ποσοστό 39,4% εκτιμά ότι ο μέσος πολίτης δεν έχει τη δύναμη να σταματήσει τη μόλυνση του περιβάλλοντος, ποσοστό 84,8% πιστεύει ότι η προσωπική δράση όλων μπορεί να φέρει αλλαγή στην προστασία του περιβάλλοντος, ποσοστό 15,9% πιστεύει ότι το κίνημα για το περιβάλλον είναι απλά μια μόδα ενώ ποσοστό 47,3% όταν αγοράζει προϊόντα προσπαθεί να σκεφτεί πως η χρήση τους θα επηρεάσει άλλους και το περιβάλλον.

Ποσοστό 93,2% των Ελλήνων καταναλωτών θεωρούν ιδιαιτέρως σημαντική παράμετρο την ανάπτυξη προγραμμάτων εταιρικής υπευθυνότητας και των περιβαλλοντικών δράσεων. Επίσης ποσοστό 78,5% των ερωτηθέντων θεωρούν ηθική υποχρέωση την αποφυγή προϊόντων και επιχειρήσεων που επιβαρύνουν το περιβάλλον ενώ ποσοστό 83,3% νοιώθει ότι έχει υποχρέωση να υποστηρίξει την αγορά φιλικών προς το περιβάλλον προϊόντων.

Όπως προκύπτει από τα συμπεράσματα της μελέτης οι Έλληνες καταναλωτές επιλέγουν σε ποσοστό 68% να αγοράζουν προϊόντα φιλικά προς το περιβάλλον. Όσον αφορά στις κατηγορίες των προϊόντων που αγοράζουν σε αυτές περιλαμβάνονται προϊόντα από ανακυκλωμένο χαρτί (58,6%), βιολογικά τρόφιμα (57,2%), απορρυπαντικά (56,7%), οικολογικά οικιακά προϊόντα (54,4%) και φυτικά καλλυντικά (30,2%).

Όσον αφορά στα βιολογικά προϊόντα, ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι οι καταναλωτές τα αγοράζουν κυρίως από τα σούπερ μάρκετ (ποσοστό 55%) ενώ ο λόγος που τα προτιμούν από τα μη βιολογικά είναι ότι είναι πιο υγιεινά (ποσοστό 80%). Από τα σούπερ μάρκετ οι καταναλωτές αγοράζουν και τα φιλικά προς το περιβάλλον απορρυπαντικά (ποσοστό 96,3%) κυρίως λόγω των προσωπικών τους ανησυχιών για την προστασία του περιβάλλοντος (ποσοστό 77,8%). Φυτικά καλλυντικά οι καταναλωτές προμηθεύονται κυρίως από τα φαρμακεία (ποσοστό56,3%) τα οποία προτιμούν κυρίως λόγω της πιο φυσικής τους σύνθεσης και των λιγότερων παρενεργειών (ποσοστό 78,4%).

Η τεχνολογία προκαλεί... αϋπνία!

Το Αμερικάνικο Ίδρυμα ύπνου υποστηρίζει οτι η τηλεόραση και τα κινητά τηλέφωνα ευθύνονται κατά ένα μεγάλο ποσοστό στις αϋπνίες που μπορεί να έχει ο χρήστης.

Έτσι λοιπόν σε έρευνα που έγινε, περίπου το 95% των ερωτηθέντων μια ώρα πριν πέσουν για ύπνο βλέπουν τηλεόραση ή μιλούν στο κινητό με τα δύο τρίτα από αυτός να υποστηρίζουν ότι ο ύπνος δεν τους φτάνει.

Το Ίδρυμα από την πλευρά του υποστηρίζει οτι, όσοι βλέπουν τηλεόραση ή τσεκάρουν email και μηνύματα στο κινητό κάθε βράδυ πριν τον κοιμηθούν, επηρεάζουν αρνητικά την ποιότητα του ύπνου τους.

Ο καθηγητής Τσαρλς Σάιζλερ, καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ, δήλωσε πως η έκθεση σε τεχνητό φως πριν τον ύπνο, αυξάνει τα επίπεδα του “συναγερμού” στον οργανισμό και μειώνει την έκκριση μελατονίνης, μιας ορμόνης που ευθύνεται για το ότι μπορούμε και κοιμόμαστε.

Αυτοί που έχουν επηρεαστεί περισσότερο φαίνεται να είναι οι ηλικίες από 46 έως 64, ενώ περίπου το 28% που πάσχουν από αϋπνίες που προκαλούνται από την τηλεόραση ή το κινητό είναι οι ηλικίες από 19-29.

Τέλος ακόμα και τα μικρά παιδιά χαλάνε τον ύπνο τους από την τεχνολογία, αφού ένα ποσοστό 10% αναφέρει πως έχει ξυπνήσει πολλές φορές λόγω ειδοποίησης μηνύματος κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Απορριμματοφόρο καταπλάκωσε εργάτη καθαριότητας στα Γιάννενα

Ο άτυχος εργάτης σκοτώθηκε χθες το πρωί όταν παρασύρθηκε από το απορριμματοφόρο στο οποίο εργάζονταν. Το δυστύχημα έγινε στην περιοχή του Νεοχωρόπουλου κοντά στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Ο οδηγός του απορριμματοφόρου έκανε όπισθεν νομίζοντας ότι δεν υπήρχαν εργάτες πίσω, αλλά ο 49χρονος δεν πρόλαβε να αντιδράσει και καταπλακώθηκε από το βαρύ όχημα. Τα αίτια του δυστυχήματος ερευνά η Τροχαία Ιωαννίνων, ενώ Ε.Δ.Ε. γίνεται και στον Δήμο.

Την βαθιά θλίψη και την οδύνη του Δημοτικού Συμβουλίου και όλης της «οικογένειας» του Δήμου για τον θάνατο του 49χρονου εργάτη καθαριότητας Δημήτρη Χατζάρα, εξέφρασε ο δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος. Ο δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος επισκέφθηκε το Νοσοκομείο, όπου συναντήθηκε με τους γιατρούς και με συγγενείς του θύματος.

«Ο Δήμος με αίσθημα ευθύνης έχει κινήσει όλες τις διαδικασίες, ώστε από την δική του πλευρά να διαλευκάνει τις συνθήκες του δυστυχήματος», ανέφερε στην δήλωσή του ο κ. Φίλιος και υπογράμμισε πως εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων και συνάμα διευθετήθηκαν πολλές εκκρεμότητες για την ομαλή λειτουργία του εργοταξίου.

Στις υπηρεσίες του Δήμου δόθηκε ήδη εντολή για την οικονομική ενίσχυση της οικογένειας του θύματος, ενώ ο δήμαρχος θα εισηγηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο την περαιτέρω στήριξη. «Θα κάνουμε ότι είναι δυνατό για να απαλύνουμε τον πόνο της οικογένειάς του. Εκφράζουμε την βαθιά μας θλίψη για τον θάνατό του, για την απώλεια ενός μέλους και της δικής μας οικογένειας», ανέφερε ο δήμαρχος.

Να σημειωθεί ότι είναι το δεύτερο εργατικό ατύχημα στους εργαζόμενους καθαριότητα. Στις 27 Δεκεμβρίου, ένα αυτοκίνητο έπεσε στο πίσω μέρος απορριμματοφόρου του Δήμου και τραυμάτισε σοβαρά ένα εργάτη, στον οποίο ακρωτηριάστηκε το πόδι του.

Διεκδικεί το δικαίωμά της στον γάµο...

Η Τζόαν Κάσαρ, που υποβλήθηκε σε αλλαγή φύλου στη Βρετανία πριν από οκτώ χρόνια, δίνει ήδη τη µάχη της εναντίον των συντηρητικών αρχών της Μάλτας και της βαθιά καθολικής Εκκλησίας του νησιού στις δικαστικές αίθουσες.

Και αν χρειαστεί, δηλώνει έτοιµη να προσφύγει ακόµη και στο Ευρωπαϊκό ∆ικαστήριο Ανθρωπίνων ∆ικαιωµάτων.

«∆εν είµαι τρανσέξουαλ. Θέλω να είµαι γυναίκα. Θέλω όταν πεθάνω στο µνήµα µου να χαραχθεί το όνοµά µου – Τζόαν», τονίζει η 29χρονη κοµµώτρια που διατηρεί το δικό της σαλόνι οµορφιάς. Γεννήθηκε ως Τζόσεφ. Οπως αποκαλύπτει όµως στους «Τάιµς», ονειρευόταν τη στιγµή που θα γινόταν γυναίκα όταν ήταν ακόµη πέντε ετών και του άρεσε να βάφεται. Στα 15 άρχισε τις ορµόνες για να αναπτύξει στήθος και στα 20 κυκλοφορούσε δηµοσίως µε γυναικεία ρούχα. Στα 21, έχοντας εξασφαλίσει τη συγκατάθεση των γονιών του, ο Τζόσεφ έκανε το όνειρό του πραγµατικότητα σε µια κλινική στο Μπράιτον: έπειτα από πολλά χρόνια εµπαιγµών και γελοιοποιήσεων µια εγχείρηση του άνοιγε τον δρόµο για ένα ευκολότερο αύριο.

Είναι η δεύτερη φορά που η Τζόαν έρχεται αντιµέτωπη µε τις αρχές της Μάλτας, όπου τα διαζύγια και οι αµβλώσεις εξακολουθούν να είναι παράνοµα, όχι όµως και η οµοφυλοφιλία. Την πρώτη φορά αναγκάστηκε να ακολουθήσει τη δικαστική οδό προκειµένου το νέο φύλο της να αναγράφεται στο πιστοποιητικό γέννησης και στην ταυτότητά της. Και κέρδισε.

Τώρα, υποστηρίζει, που αναγνωρίζεται κι επισήµως ως γυναίκα, έχει κάθε δικαίωµα να παντρευτεί τον εκλεκτό της καρδιάς της, µε τον οποίο έχουν σχέση τα τελευταία πέντε χρόνια. «Θέλουµε να παντρευτούµε. Εκείνος προτιµά µια ιδιωτική τελετή. Οµως εγώ, εφόσον είµαι γυναίκα, θέλω να παντρευτώ κανονικά», εξηγεί. Οι αρχές ωστόσο απορρίπτουν το αίτηµά της µε το δικαιολογητικό ότι η αλλαγή του πιστοποιητικού της πραγµατοποιήθηκε για να προστατευτεί η ιδιωτικότητά της και όχι για να µπορέσει να παντρευτεί.

Κεφαλλονιά: Αποπειράθηκε να την βιάσει μέσα στο σπίτι της!

Τρομακτικές στιγμές για μία 20χρονη φοιτήτρια, που καλούσε απεγνωσμένα σε βοήθεια μέσα στο ίδιο της το σπίτι.

Όλα έγιναν στο σπίτι της άτυχης φοιτήτριας στο Αργοστόλι. Ο δράστης είχε στήσει ενέδρα στην 20χρονη και μόλις την είδε να ανοίγει την πόρτα του σπιτιού, της επιτέθηκε. Η 20χρονη αιφνιδιάστηκε και δεν πρόλαβε να αντιδράσει. Ο επίδοξος βιαστής μπήκε στο σπίτι, έκλεισε την πόρτα και κλείδωσε.

Ο άγνωστος κουκουλοφόρος, άρχισε να σκίζει τα ρούχα που φορούσε η κοπελα με σκοπό να την βιάσει! Η 20χρονη σοκαρισμένη άρχισε να κλαίει και να στριγγλίζει για βοήθεια. Ο επίδοξος βιαστής όμως ήταν αποφασισμένος. Την έσυρε στο υπνοδωμάτιο και της έκλεινε το στόμα για να μην ακούγεται. Για καλή τύχη της κοπέλας, κάποιοι από τους γείτονες δεν είχαν κοιμηθεί και άρχισαν να χτυπάνε το κουδούνι του σπιτιού, για να δουν τι ακριβώς συμβαίνει και αν η φοιτήτρια είναι καλά στην υγεία της.

Τότε ο δράστης το έβαλε στα πόδια. Στην περιοχή έφτασαν αμέσως δεκάδες αστυνομικοί που, με βάση την περιγραφή που έδωσε η φοιτήτρια, άρχισαν έρευνες και μετά από τρεις ώρες συνέλαβαν τον δράστη ο οποίος οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κεφαλληνίας κατηγορούμενος για απόπειρα βιασμού.

Ένας δισ. δολάρια έδωσαν Ρώσοι για αγορά ακινήτων στη Βουλγαρία

Τουλάχιστον ένα δισεκατομμύριο δολάρια δαπάνησαν Ρώσοι αγοραστές ακινήτων στη βουλγαρική αγορά, ακολουθώντας το μεγάλο ενδιαφέρον των Βρετανών για τα ακίνητα στη χώρα, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε ο πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Κτηματομεσιτών FIABCI, Άλεξ Ρομαντσέκο.

Όπως γράφει η εφημερίδα «Ντέβνικ», η ανοδική πορεία της βουλγαρικής αγοράς ακινήτων μέχρι το 2008 οφειλόταν, κατά κύριο λόγο, στο έμπρακτο ενδιαφέρον των αγοραστών από το Ηνωμένο Βασίλειο, που δεν άφηναν τις ευκαιρίες για την αγορά ακινήτων να πάνε χαμένες.

Όμως, η κατάσταση άλλαξε πριν από μια τριετία, όταν στη βουλγαρική αγορά στράφηκαν και Ρώσοι πολίτες, καταλαμβάνοντας ένα σημαντικό μερίδιο του συγκεκριμένου πεδίου, εξήγησε ο πρόεδρος της FIABCI, εκφράζοντας την άποψη πως η ανάκαμψη της αγοράς ακινήτων εξαρτάται, σε μεγάλο βαθμό, από τις «προθέσεις» των Ρώσων αγοραστών, καθώς μέχρι σήμερα περισσότεροι από 200.000 Ρώσοι πολίτες έριξαν χρήματα στη βουλγαρική αγορά για την απόκτηση ακινήτου.

Σύμφωνα με τον Ρομαντσένκο, ένα από τα «θέλγητρα» της βουλγαρικής αγοράς ακινήτων είναι οι παραδοσιακά στενές σχέσεις των δύο χωρών, οι οποίες επιδρούν θετικά και στην ανάπτυξη των διμερών εμπορικών και οικονομικών δεσμών.

Παιδικά χωριά SOS στην Κρήτη

Σε Ηράκλειο και Κρουσώνα ξεκινούν τη λειτουργία τους, σύντομα, παιδικά χωριά SOS, όπως γνωστοποίησε ο Πρόεδρος των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος, Γιώργος Πρωτόπαπας, κατά την εκδήλωση που οργάνωσε ο Σοροπτιμιστικός Όμιλος Ηρακλείου στο κτήμα Καλαθάκη.

Ο ίδιος ανακοίνωσε ότι πολύ σύντομα θα λειτουργήσει Γραφείο των Παιδικών Χωριών SOS στο κέντρο του Ηρακλείου που θα αποτελέσει σημείο επαφής του SOS με τους πολίτες του Ηρακλείου.

Αμέσως μετά, προβλέπεται να ξεκινήσει ένα νέο πιλοτικό πρόγραμμα για παιδιά και εφήβους σε οικήματα που έχουν παραχωρηθεί για τη χρήση αυτή στον Κρουσώνα, έως ότου ολοκληρωθεί η ανέγερση των Σπιτιών SOS στο Ηράκλειο.

Επίσης, σύμφωνα με το cretalive.gr, δρομολογείται σε συνεργασία με τις κοινωνικές υπηρεσίες του Νομού, κοινωνική έρευνα που θα αποτυπώσει τις άμεσες ανάγκες παιδιών και οικογενειών που ζουν κατ’ αρχάς στην πόλη του Ηρακλείου και στην ευρύτερη περιοχή, για να ξεκινήσει άμεσα η λειτουργία Κινητής Μονάδας, πάντοτε σε συνεργασία με Δήμους της περιοχής.

Απώτερος στόχος όλων των παραπάνω είναι η διάδοση των Παιδικών Χωριών SOS στο Νομό και βέβαια η έναρξη εργασιών ανέγερσης Σπιτιών SOS στα τέλη του 2011, σε οικόπεδο που έχει παραχωρηθεί για το σκοπό αυτό.

Άλλη μία νεκρή καρέτα-καρέτα στην Πιερία

Ξεβράστηκε νεκρή σε ακτή της Λεπτοκαρυάς Πιερίας, ενώ είχαν προηγηθεί άλλες δύο χελώνες νεκρές που ξεβράστηκαν εντός των τελευταίων 4 μηνών, σε ακτή της Πιερίας. Σύμφωνα με τον κτηνίατρο που την εξέτασε, η χελώνα τραυματίστηκε θανάσιμα από προπέλα σκάφους πριν από κάμποσες μέρες, πιθανότατα πολύ μακριά από τις ακτές της Πιερίας.

Μετά τον εντοπισμό της χελώνας, ειδοποιήθηκε το λιμενικό της Πιερίας, η χελώνα εξετάσθηκε από κτηνίατρο και ζητήθηκε από τη διοίκηση του δήμου Δίου- Ολύμπου να προχωρήσει στην ταφή της.

Έλληνας ο «προπονητής της χρονιάς» στην Αυστραλία

Ο ομογενής προπονητής της ομάδας της Μπρίσμπαν Άγγελος Ποστέκογλου ανακηρύχθηκε επίσημα «προπονητής της χρονιάς» στην Αυστραλία. «Τερματοφύλακας της χρονιάς» αναδείχθηκε ο ομογενής πορτιέρο της Μπρίσμπαν Μιχάλης Θεόκλητος.

Την Κυριακή, η Μπρίσμπαν αντιμετωπίζει στον μεγάλο τελικό, την ομάδα της Μάρινερς και η νικήτρια θα στεφθεί πρωταθλήτρια Αυστραλίας.

Στο μεταξύ παρά το γεγονός ότι η Μπρίσμπαν έχει πολλές πιθανότητες να κατακτήσει το πρωτάθλημα, οι Έλληνες ιδιοκτήτες της Μανώλης Δρίβας και Μανώλης Κοκόρης ανακοίνωσαν ότι αποχωρούν από την ομάδα, την χρηματοδότηση της οποίας αναλαμβάνει η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία Αυστραλίας.

«Θα στηρίξουμε τον Ποστέκογλου να δημιουργήσει μια δυναστεία και να εκπροσωπήσει επάξια την Αυστραλία στο Ασιατικό Τσάμπιονς Λιγκ» δήλωσε ο διευθυντής της Ομοσπονδίας Μπεν Μπάκλε.

48 εκατομμύρια πωλήσεις το Playstation 3

Από την πρώτη μέρα κυκλοφορίας του μέχρι και το τέλος του 2010 η Sony έχει πουλήσει περισσότερα από 48.000.000 Playstation 3.

H Sony ανακοίνωσε τις πωλήσεις του PlayStation 3 παγκοσμίως και σύμφωνα με αυτές, μέχρι το τέλος του 2010 η εταιρεία πούλησε 47,9 εκατομμύρια κονσόλες.

Από αυτά που έχουν πουληθεί μέχρι σήμερα πάνω από 80% των συνδέονται με το Internet για να μπορούν οι χρήστες να κατεβάζουν παιχνίδια, ταινίες και να μαθαίνουν όλα τα νέα.

Γι’ αυτό το λόγο το PlayStation Network φαίνεται να είναι ιδιαίτερα επικερδές για την Sony αφού έχει ήδη πάνω από 70 εκατομμύρια εγγεγραμμένους χρήστες και συνεχώς αυξάνονται.

Προβλήματα από τον παγετό

Από -4 ως -1 το θερμόμετρο στην Αττική νωρίς το πρωί. Από τις επτά και μετά το θερμόμετρο ανέβηκε πάνω από το μηδέν και η κατάσταση άρχισε να βελτιώνεται κάπως. Τα ξημερώματα η θερμοκρασία στη βόρεια Ελλάδα έπεσε ως και στους -10 ενώ το μεσημέρι δεν θα ξεπεράσει τους +9. Οι δρόμοι δεν είναι κλειστοί, είναι βατοί οι κεντρικοί άξονες όμως χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή καθώς υπάρχουν σημεία που γλιστράνε. Σε ορισμένα σημεία των βορείων προαστίων της Αθήνας τα λεωφορεία δεν μπορούν να κινηθούν με ευκολία.

Χιονάκι είναι θα περάσει. Σύμφωνα μάλιστα με τους μετεωρολόγους το κύμα κακοκαιρίας θα εξασθενήσει από το μεσημέρι και μετά, οπότε και θα σημειωθεί άνοδος της θερμοκρασίας και θα κοπάσουν οι ισχυροί άνεμοι.

Κλειστά και σήμερα τα σχολεία
Αττική: Με απόφαση των δημάρχων δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία σε Παλιά και Νέα Πεντέλη, Γέρακα, Ανθούσα, Παλλήνη, Σπάτα, Αρτέμιδα, Ραφήνα, Κορωπί, Βύρωνα, Παιανία, Γλυκά Νερά, Εκάλη, Πολιτεία, Χαλάνδρι, Μαρούσι, Μελίσσια, Θρακομακεδόνες, Κηφισιά, Νέα Ερυθραία, Διόνυσο, Άγιο Στέφανο, Ροδόπολη, Κρυονέρι, Σταμάτα, Λυκόβρυση, Παπάγου, Χολαργό, Παλήνη, Μαραθώνα, Νέα Μάκρη, Λάυριο, Χασιά, Φυλή, το 4ο και 2ο Δημοτικό αλλά και το 2ο γυμνάσιο Αρτέμιδας, και όλα τα σχολεία στον Ωρωπό.

Υπόλοιπη Ελλάδα: Κλειστά είναι επίσης τα σχολεία στα ορεινά χωριά των νομών : Φλώρινας, Κοζάνης, Καστοριάς, Γρεβενών, Καρδίτσας (στις εννιά θα ανοίξουν τα σχολεία στην πόλη της Καρδίτσας), Λάρισας, Τρικάλων, στα Τέμπη, το νομό Μαγνησίας, τη Φθιώτιδα, τη Βοιωτία, την Εύβοια και τα ορεινά της Αιγιαλείας.

Στην δυτική Μακεδονία δεν λειτουργούν τα σχολεία στους νομούς Φλώρινας και Καστοριάς, στη Δεσκάτη Γρεβενών και στον δήμο Ορδέας Βοϊου. Στη Θεσσαλία, το σύνολο των σχολείων στις ορεινές περιοχές των νομών Καρδίτσας, Λάρισας, Μαγνησίας και Τρικάλων παρέμειναν κλειστά.

Έντονη χιονόπτωση στην Εθνική Οδό με το δεύτερο κύμα του χιονιά να πλήττει την Φθιώτιδα, τη Βοιωτία και την Εύβοια, ενώ και στα βόρεια προάστια σε πολλές χιονίζει έντονα.
Όπως έχουν πει οι μετεωρολόγοι τα έντονα φαινόμενα θα συνεχιστούν μέχρι απόψε το βράδυ, αλλά θα υπάρξει βελτίωση του καιρού από το μεσημέρι. Πιο συγκεκριμένα οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν και μάλιστα θα είναι κατά τόπους ισχυρές από τη Λαμία και κάτω και κυρίως Ανατολική Στερεά, Εύβοια και Ανατολική Αττική, Κυκλάδες, Δωδεκάνησα, Σάμος και Χίος αργότερα μέσα στην ημέρα και στην Κρήτη.

Μερικό απαγορευτικό απόπλου

Εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στα πελάγη το Κεντρικό Λιμεναρχείο εξέδωσε απαγορευτικό απόπλου των πλοίων για τα δρομολόγια των πλοίων από την Ραφήνα- Λαύριο- Ωροπό. Επίσης, από το λιμάνι του Πειραιά θα εκτελούνται κανονικά μόνο τα δρομολόγια με προορισμό την Κρήτη.

Κλειστοί δρόμοι από την κακοκαιρία

Σημαντικά προβλήματα στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο, αλλά και στην ηλεκτροδότηση αρκετών περιοχών έχει προκαλέσει το κύμα κακοκαιρίας που σαρώνει ολόκληρη τη χώρα.

Στην Αττική τα εντονότερα προβλήματα εντοπίζονται στα βόρεια του νομού. Συγκεκριμένα έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στο 22ο χιλιόμετρο της λεωφόρου Πάρνηθας, στο ρεύμα προς Πάρνηθα, στο σημείο όπου βρίσκεται το τελεφερίκ και στη λεωφόρο Διονύσου, στο ύψος του 414 Στρατιωτικού Νοσοκομείου, από τον Αγιο Πέτρο προς τη Νέα Μάκρη. Από το 4ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Ελευσίνας-Θήβας απαγορεύεται η κυκλοφορία των βαρέων φορτηγών αυτοκινήτων στο ρεύμα κυκλοφορίας προς την Θήβα, για λόγους ασφαλείας. Δυσκολίες όσον αφορά στις μετακινήσεις εντοπίζονται και στο υπόλοιπο τμήμα, ενώ τα Ι.Χ. αυτοκίνητα κυκλοφορούν μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Παράλληλα, διεκόπη η κυκλοφορία στη λεωφόρο Φυλής, από το ύψος της Μονής Κλειστών, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς τα Δερβενοχώρια, καθώς και στην Καισαριανή, στο τέρμα της οδού Εθνικής Αντιστάσεως, στην θέση Καλοπούλα μέχρι και την κορυφή του Υμηττού.

Πιάσαν τους ληστές με τα κατσαβίδια στα Γιάννενα

Σχεδόν κάθε βράδυ, με την απειλή κατσαβιδιού, ένα άγνωστο άτομο λήστευε διερχόμενους πολίτες σε κεντρικό σημείο της πόλης -στην περιοχή του Άλσους- και στην συνέχεια εξαφανιζόταν. Την υπόθεση δυσκόλευαν οι καταθέσεις των θυμάτων που έδιναν διαφορετικές περιγραφές για τον δράστη.

Το μυστήριο λύθηκε όταν συνελήφθη ο δράστης και στη συνέχεια αποδείχτηκε ότι υπήρχε συμμορία από τρεις Αλβανούς και τρεις Έλληνες που έκαναν τις ληστείες από τις 29 Δεκεμβρίου.

Μέχρι τώρα έχουν αποδειχθεί τουλάχιστον δέκα επιθέσεις σε διερχόμενους με την απειλή κατσαβιδιού, από τους οποίους αποσπούσαν κινητά τηλέφωνα, χρήματα και ότι πολύτιμο είχαν πάνω τους. Επίσης έχουν αποδειχθεί και περιπτώσεις που έκλεβαν από τα σπίτια των θυμάτων τους, και ηλεκτρονικές και ηλεκτρικές συσκευές.

Εναντίον των έξι δραστών σχηματίσθηκαν δικογραφίες και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.

146 οι νεκροί από τη γρίπη - 149 ήταν συνολικά οι νεκροί πέρυσι

Δεν έχουμε τελειώσει με την πανδημία της γρίπης Η1Ν1 λένε οι επιστήμονες οι οποίοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου.

Βρισκόμαστε ενα μόλις βήμα πριν ξεπεράσουμε τον συνολικό περσινο αριθμό νεκρών από τον Η1Ν1. Πέρυσι θρηνήσαμε 149 νεκρους και σήμερα μετράμε ήδη 146 θύματα ενώ η επιδημία "θα κρατήσει τουλάχιστον έως το τέλος Μαρτίου", όπως δήλωσε στο Newsit ο Λοιμωξιολογος του ΚΕΕΛΠΝΟ Σωτήρης Τσιόδρας, ο ένας εκ των δύο γιατρών που έχει χρίσει αρμόδιο για να μας ενημερώνει, το Υπουργείο Υγείας.

Ο κ. Τσιόδρας πρόσθεσε "πως επειδή υπάρχει ακομη μεγάλη κακοκαιρία η οποία ευνοεί τη διασπορά και τη μετάδοση της γρίπης, καλό είναι οι άνθρωποι να είναι προσεκτικοί. Εξακολουθούμε να έχουμε νέα κρούσματα και θα έχουμε σίγουρα μέχρι το τέλος του Μαρτίου, όσο ο καιρός είναι κρύος.

Πρέπει να τηρούνται με ευλάβεια τα προληπτικά μέτρα και ιδιαίτερα απο εκείνους που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου και εγκαίρως πρέπει να αναζητούν ιατρική βοήθεια όταν εμφανίζουν συμπτώματα γρίπης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, 9 νέοι θάνατοι δηλώθηκαν χθες, ο αριθμός των νοσηλευομένων στις ΜΕΘ είναι 86 άτομα ενώ χθες δηλώθηκαν 2 νέα κρουσματα. Το σύνολο των νοσηλευθέντων στις ΜΕΘ έως σήμερα ανέρχεται στα 350 άτομα.

Kατασχέθηκαν «φρουτάκια» στη Γλυφάδα

Σαράντα δύο ηλεκτρονικά μηχανήματα τυχερών παιχνιδιών, είχε θέσει παράνομα σε λειτουργία επιχείρηση στη Γλυφάδα, όπως αποκάλυψε έλεγχος του ΣΔΟΕ.

Τα 42 «φρουτάκια» που είχε θέσει παράνομα σε λειτουργία η επιχείρηση, κατασχέθηκαν μαζί με τα χρήματα που βρέθηκαν μέσα σ’ αυτά.

Ο υπεύθυνος του καταστήματος συνελήφθη και σχηματίσθηκε δικογραφία, η οποία διαβιβάστηκε στην αρμόδια Εισαγγελική αρχή.

Tελεσίγραφο προς τους μετανάστες της Υπατίας

Πριν από λίγη ώρα, ο υπουργός Εσωτερικών παρουσίασε την πρόταση - τελεσίγραφο προς τους μετανάστες - απεργούς πείνας της Υπατίας.

Ο Γιάννης Ραγκούσης επιτρέπει στους μετανάστες να μείνουν στη χώρα για ένα εξάμηνο, τους αφήνει το περιθώριο να πάνε και να επιστρέψουν στην πατρίδα τους για ανθρωπιστικούς λόγους και τέλος δίνει το δικαίωμα σε όσους μπορούν να αποδείξουν ότι εργάζονται στην Ελλάδα για 12 χρόνια να κάνουν αίτηση για νομιμοποίηση.

Αυτή, σύμφωνα με την ηγεσία του υπουργείου, είναι η μόνη λύση και πέραν αυτήν της πρότασης υπάρχει μόνο αδιέξοδο.

20 μαχαιριές στον... εαυτό του

Σοβαρά τραυματισμένος βρέθηκε σήμερα το πρωί στο σπίτι του, στο Καλαμάκι Ζακύνθου, 28χρονος άνδρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνδρας έφερε γύρω στις είκοσι μαχαιριές στο λαιμό, στο θώρακα και στην κοιλιά. Οι περισσότερες πληγές του 28χρονου ήταν επιφανειακές, ωστόσο ορισμένες, κυρίως στην περιοχή της κοιλιάς, ήταν σοβαρές.

Το νεαρό άνδρα βρήκε στο σπίτι η σύζυγός του γύρω στις 10 το πρωί και άμεσα κλήθηκε ασθενοφόρο για τη μεταφορά του στο νοσοκομείο.

Η Αστυνομία έχει αποκλείσει την εγκληματική ενέργεια και οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο άνδρας, για λόγους που παραμένουν άγνωστοι, αυτοτραυματίστηκε, θέλοντας προφανώς να προκαλέσει κακό στον εαυτό του. Τα τραύματα προκλήθηκαν από μικρό μαχαίρι κουζίνας.

Η αιτία που τον οδήγησε σε αυτή την παράλογη πράξη παραμένει άγνωστη, ωστόσο για την υπόθεση θα σχηματιστεί φάκελος που θα προσκομιστεί στη Δικαιοσύνη.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More