Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Συνελήφθη και ο τρίτος δράστης του μακελειού στον Ρέντη

Συνελήφθη στην περιοχή των Αχαρνών - Ο τέταρτος μάλλον έχει διαφύγει στο εξωτερικό

Εξάστερος ο Παναθηναϊκός - Νίκησε τη Μακάμπι στον τελικό

Στην κορυφή της Ευρώπης οι “πράσινοι” για έκτη φορά - Επικράτησε της Μακάμπι στον τελικό της Βαρκελώνης με 78-70 - MVP ο Διαμαντίδης - Εξαιρετικοί οι Σάτο, Μπατίστ. Δάκρυσε ο Ομπράντοβιτς

Αμερικανοί κομάντος σκότωσαν τον Μπιν Λάντεν

Ο επικεφαλής της Αλ Κάιντα, νούμερο ένα καταζητούμενος σε όλο τον κόσμο και φερόμενος ως ο ιθύνων νους των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου στις Η.Π.Α., Οσάμα Μπιν Λάντεν, είναι νεκρός.

Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

Φονική έκρηξη σε ανθρακωρυχείο στην Κίνα

Δεκατρείς άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι έξι αγνοούνται, μετά την έκρηξη μεθανίου σε ανθρακωρυχείο στη νοτιανατολική επαρχία Γκινζού της Κίνας, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Η έκρηξη στο ορυχείο Ζιντσένγκ στην κομητεία Πανζιάν σημειώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυκτα (18.00, ώρα Ελλάδος, χθες), μεταδίδει το πρακτορείο Νέα Κίνα, επικαλούμενο κυβερνητική πηγή.

Περίπου 34 ανθρακωρύχοι εργάζονταν στις στοές την στιγμή της έκρηξης και 15 εξ αυτών κατόρθωσαν να διαφύγουν.

Τα σωστικά συνεργεία ανέσυραν 13 σορούς και εξακολουθούν να ερευνούν για τους έξι αγνοουμένους. Οι αρχές τόνισαν πως έχουν ξεκινήσει έρευνες για να διαπιστωθεί η αιτία της έκρηξης.

Απίστευτο: Μπήκαν με τα όπλα στο λεωφορείο!!!

Μία απίστευτη ληστεία συνέβη σήμερα στη Θεσσαλονίκη, που θύμιζε σκηνή από αστυνομική ταινία. Τρεις νεαροί επιβιβάστηκαν σε λεωφορείο του ΟΑΣΘ όχι για να πάνε στον προορισμό τους αλλά για να κλέψουν.

Όταν ανέβηκαν στο λεωφορείο, οι άνδρες έβγαλαν τα όπλα που έκρυβαν και λήστεψαν τους επιβάτες! Η αστυνομία διενεργεί έρευνες για τον εντοπισμό τους.

Δαλούκας: Έδειξε τον Μπέο

Το θέμα με τις κασέτες μόλις έχει ξεκινήσει αφού μετά τις καταθέσεις Βοργιά, Δαλούκα θα ακολουθήσουν τη Δευτέρα οι Πιλάβιος, Βασσάρας. Ο Δαλούκας φέρεται να κατονόμασε τον Αχιλλέα Μπέο στον εισαγγελέα.

Η εφημερίδα "Άποψη" επικαλούμενη δικαστικές πηγές αναφέρει ότι ο Γιώργος Δαλούκας κατονόμασε τον Αχιλλέα Μπέο ως τον άνθρωπο που τον προσέγγισε και τον απείλησε πριν από το παιχνίδι Άρης-Παναθηναϊκός.

Το δημοσίευμα γράφει ότι ο Δαλούκας υποστήριξε πως ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού Βόλου του ζήτησε να ευνοήσει τον Άρη κάτι που ο ίδιος αρνήθηκε απαντώντας του πως θα σφυρίξει ό,τι βλέπει.

Σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, ο Βολιώτης ρέφερι φέρεται να είπε ότι οι απειλές συνεχίστηκαν και μετά το ματς. ακολούθως ο Δαλούκας ξεκαθάρισε ότι δεν είχε καμία σχέση με το ματς Μακάμπι - Ολυμπιακός ενώ φέρεται να επανέλαβε ότι δεν έχει συναντηθεί ούτε έχει συνομιλήσει ποτέ με τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Βοργιάς: “Ελπιζω αυτή τη φορά να γίνει κάτι”
Υπάρχουν και DVD της παράγκας;
Παρέδωσε τις κασέτες για τα στημένα ο Κούγιας - Ακούστε το ντοκουμέντο
Απάντηση Μπέου στις καταγγελίες Κούγια
Πατέρας: Εξαίρετος σεναριογράφος ο κ. Μπέος

Συνταρακτικές εικόνες από τον σεισμό στην Ιαπωνία

Σοκ προκαλούν οι εικόνες αποκάλυψης που έρχονται από την Ιαπωνία, μία ημέρα μετά τον θηριώδη σεισμό των 8,9 Ρίχτερ. Οι τρομακτικές ζημιές οφείλονται ως επί το πλείστον στα τσουνάμι που επακολούθησαν.

Παρά τη σφοδρότητα της φυσικής καταστροφής, οι Ιάπωνες επέδειξαν ψυχραιμία, ενώ τα περισσότερα κτίρια άντεξαν, χάρη στις προηγμένες μεθόδους κατασκευής. Ωστόσο, τα παραδοσιακά ξύλινα σπίτια που βρέθηκαν στο δρόμο του τσουνάμι διαλύθηκαν μέσα σε μια στιγμή.

































ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Νέο βίντεο από την έκρηξη στο πυρηνικό εργοστάσιο!
Έκρηξη σε πυρηνικό εργοστάσιο στην Ιαπωνία - Δείτε το βίντεο
433 μέχρι τώρα οι νεκροί στην Ιαπωνία - 88.000 οι αγνοούμενοι - Updated 23:41 - Νέο Video
Καλιφόρνια: Αγνοούμενος από το τσουνάμι - Δείτε βίντεο

Πυρηνοκίνητο υποβρύχιο των ΗΠΑ στη Σούδα

Και πυρηνοκίνητο υποβρύχιο έστειλαν οι αμερικανοί στη Σούδα που δείχνουν ότι ετοιμάζονται για όλα τα ενδεχόμενα στη κρίση της Λιβύης.

Το πυρηνοκίνητο υποβρύχιο USS Florida (SSGN 728) βρισκόταν στις 7 Μαρτίου στη Ναυτική Βάση της Σούδας, για ανάπαυση του πληρώματος και ανεφοδιασμό.

Η επίσκεψή του στο κρητικό λιμάνι χαρακτηρίζεται ως επίσκεψη ρουτίνας και εντάσσεται στο πλαίσιο των υπηρεσιών που προσφέρει η ναυτική βάση της Σούδας στα πλοία του 6ου αμερικανικού στόλου, τα οποία έχουν καταπλεύσει στο πλαίσιο της προετοιμασίας του ΝΑΤΟ για τη Λιβύη.

Απείλησαν πατέρα και κόρη με μαχαίρι μέσα στο σπίτι τους

Στιγμές αγωνίας έζησαν ένας γιατρός και η κόρη του στο σπίτι τους στην Κηφισιά. Τρία άτομα μπήκαν στη μονοκατοικία της οδού Γούναρη στην Κηφισιά και αιφνιδίασαν πατέρα και κόρη.

'Εβαλαν το μαχαίρι στο λαιμό του πατέρα και του ζήτησαν να τους δώσει τα κλειδιά του αυτοκινήτου του.

Ο 58χρονος γιατρός, δεν προέβαλλε αντίσταση και οι δράστες πήραν τα κλειδιά της Μερσεντές και εξαφανίστηκαν.

Ηρακλής - Παναθηναϊκός 1-3

Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στις νίκες έπειτα από τρια ανεπιτυχή αποτελέσματα. Απόλυτοι πρωταγωνιστές του 3-1 επί του Ηρακλή οι Σισέ και Πετρόπουλος, με τον Γάλλο να πασάρει και τον Έλληνα επιθετικό να σκοράρει. Προσπάθησε ο Ηρακλής αλλα τα δυο γρήγορα γκολ στα δυο ημίχρονα του παιχνιδιού του έκοψαν τα πόδια.

Έχοντας να διαχειριστεί σχεδόν μια… ντουζίνα προβλήματα ο Γιώργος Παράσχος κατέβασε την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα. Εξάλλου, ο Έλληνας τεχνικός δεν υπολόγιζε τους τραυματίες Κατσαμπή, Κατσικά, Ηλιάδη αλλά και τους τιμωρημένους Χοσέμι, Γιάκομπ, Σολτάνι και Γκαρσία.

Έτσι, λοιπόν, κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Ελευθερόπουλος, δεξιά ο Αραμπατζής, αριστερά ο Λίμα και ο Κυριαζής με τον Παπαστεριανό στο κέντρο της άμυνας. Η τριάδα στον άξονα αποτελούνταν από Μάρα, Κανακούδη και Ντάνι, αριστερό «φτερό» τον Ζερκά, δεξί τον Μαχόπ και στην κορυφή της επίθεσης ο Ζοέλ Επαλέ σε σύστημα 4-3-3.

Για πρώτη φορά από την μέρα που ανέλαβε τον Παναθηναϊκό, ο Ζεσουάλδο Φερέιρα επέλεξε από την αρχή το 4-4-2, αφήνοντας στην άκρη το αγαπημένο του 4-3-3. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Τζόρβας, δεξιά ο Βύντρα, αριστερά ο Σπυρόπουλος και ο Καντέ με τον Σαριέγκι κεντρικό αμυντικό δίδυμο.

Κατσουράνης και Ζιλμπέρτο κεντρικά χαφ, αριστερό ο Καραγκούνης, δεξί ο Μαρίνος και στην κορυφή ο Σισέ με τον Πετρόπουλο. Οι δύο φορ του «τριφυλλιού» είχαν εντολή ανάλογα την φάση να παίζει ο ένας λίγο πιο πίσω από τον άλλον.

Καλύτερα αρχή δεν θα μπορούσε να φανταστεί ο Παναθηναϊκός. Αυτό που ακριβώς ήθελε να πάρει από το επιθετικό του δίδυμο ο Φερέιρα το πήρε με το… καλημέρα. Μόλις στο 4’ Σισέ και Πετρόπουλος συνεργάστηκαν άψογα, ο Γάλλος έκανε σούπερ προσπάθεια από δεξιά και ο Έλληνας φορ έκανε καλά αυτό που ξέρει από οτιδήποτε άλλο. Τελείωσε ιδανικά την σέντρα με κεφαλιά… ψαράκι και άνοιξε το σκορ για τους πρωταθλητές.

Οι «πράσινοι» μέχρι το πρώτο ημίωρο πατούσαν καλύτερα μέσα στο γήπεδο, είχαν κάποιες μικρό-ευκαιρίες πέρα από το γκολ αλλά η αμυντική του τετράδα σε κάποιες στιγμές φαινόταν… ευάλωτη όπως στο τετ-α-τετ που χάνει στο 8’ ο Μάρα.

Από το 30’ και έπειτα οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν, προσπάθησαν να φέρουν το ματς στα ίσια και στο 36’ ο Αραμπατζής εκμεταλλεύθηκε τον τραυματισμό του Σπυρόπουλου(θα μπορούσε να κάνει fair play ο παίκτης του Ηρακλή) και ο Μαχόπ από το ύψος της μικρής περιοχής ισοφάρισε.

Μάλιστα, οι «κυανόλευκοι» έφτασαν μια ανάσα από το να φέρουν… τούμπα το ματς στο φινάλε. Ο Ιωαννίδης που αντικατέστησε τον Σπυρόπουλο έκανε πάσα στον… Επαλέ αλλά ο Τζόρβας έβγαλε το τετ-α-τετ με τον Καμερουνέζο.

Στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός έκανε… copy-paste το ξεκίνημα του ματς. Γρήγορο γκολ, ξανά από συνεργασία Σισέ-Πετρόπουλου. Ο «Πετρογκόλ» σημείωσε το 2-1 στο 51’ και από εκεί και πέρα τα πράγματα ήταν εύκολα για τους «πράσινους» κόντρα σε έναν Ηρακλή που δεν είχε τρόπο να απειλήσει.

Ο Φερέιρα γύρισε το σύστημα σε 4-2-3-1 με τον Λάζαρο αντί του Πετρόπουλου ενώ ο Παράσχος με Καϊτά και Ρόμπλες προσπάθησε να βρει λύση στο δημιουργικό κομμάτι. Προδόθηκε, όμως, ξανά από την άμυνα του. Ο Ελευθερόπουλος… κέρασε το 3-1 στον Χριστοδουλόπουλο και το παιχνίδι επί της ουσίας τελείωσε στο 83’.

Βlogs: Εντοπίστηκε σημαντικό κενό ασφαλέιας

Ένας hacker εντόπισε ένα σημαντικό κενό ασφαλείας στην υπηρεσία blogger που επιτρέπει να πάρει τον έλεγχο σε οποιουδήποτε blog.

To Blogger, είναι η δημοφιλής υπηρεσία της Google που επιτρέπει στον κάθε χρήστη να δημιουργήσει εύκολα και γρήγορα το blog του.

Απ’ οτι φαίνεται τα συστήματα ασφαλείας της Google είναι πολύ εύκολα να παραβιαστούν κάνοντας έτσι τα blog ευάλωτα σε επιθέσεις επιτήδειων.

Αυτό απέδειξε ένας hacker με το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα, στο οποίο αποκαλύπτει πόσο εύκολο είναι κάποιος να αποκτήσει δικαιώματα administrator σε ένα blog.

Έτσι λοιπόν χωρίς την έγκριση του διαχειριστή βάζει τον εαυτό του ως author του blog και στη συνέχεια στέλνει στον εαυτό του ένα confirmation email αποκτώντας έτσι δικαιώματα πάνω στο ξένο blog.

Για την ώρα η google δεν έχει ανακοινώσει αν έχει καλύψει αυτό το κενό ασφαλείας.

Εμφύλιος μέσω Διαδικτύου ανάμεσα στους υποστηρικτές των μεταναστών

Εμφύλιος μεταξύ των αλληλέγγυων των απεργών πείνας έχει ξεσπάσει μετά το πέρας της απεργίας και τον συμβιβασμό που έγινε ώστε οι μετανάστες να σταματήσουν την απεργία πείνας.

Μέσω διαδικτύου, κάποιοι από τους υποστηρικτές πανηγυρίζουν την νίκη και κάποιοι άλλοι καταγγέλλουν ξεπούλημα του αγώνα των μεταναστών.

Συγκεκριμένα η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στους 300 μετανάστες απεργούς πείνας με ένα ενθουσιώδες κείμενο γράφουν:

«Η απόφαση της κυβέρνησης να ικανοποιήσει μέρος των αιτημάτων των 300 μεταναστών απεργών πείνας, απέδειξε ότι ο μόνος χαμένος αγώνας είναι αυτός που δεν δίνεται. Επίσης, έδειξε σε όλους τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες ότι η κυβέρνηση του Μνημονίου δεν είναι ανίκητη. Το άκαμπτο αγωνιστικό φρόνημα και πλατιά κοινωνική αλληλεγγύη μπορούν να φέρουν χειροπιαστά αποτελέσματα»

Μετά τη δημοσίευση του κειμένου σε blog ανέβηκε κείμενο που μιλούσε για ξεπούλημα:
«Το ΔΙΚΤΥΟ το οποίο υποστηρίχθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ ξεπούλησε τους αγώνες που έκαναν αυτοί οι άνθρωποι και επί 44 μέρες είχαν μείνει χωρίς φαγητό με μόνο τους αίτημα τη μαζική τους νομιμοποίηση», αναφέρει ο συντάκτης του κειμένου και προσθέτει πιο κάτω πως: «η σημερινή απόφαση για την παύση της απεργίας πείνας των μεταναστών δεν είναι ούτε δικαίωση, ούτε ελπίδα για όλη την κοινωνία. Είναι το ξεπούλημα μιας ομάδας ανθρώπων, πολλοί εκ των οποίων θα απελαθούν».

57 κυβερνήτες αεροσκαφών στην Ινδία βρέθηκαν... μεθυσμένοι

Περίπου 57 κυβερνήτες αεροσκαφών στην Ινδία βρέθηκαν μεθυσμένοι στη διάρκεια ελέγχων στους οποίους υποβλήθηκαν αιφνιδιαστικά πριν πετάξουν, από τον Ιανουάριο του 2009 ως τον Νοέμβριο του 2010, σύμφωνα με δημοσιεύματα της Παρασκευής.

Από τους 57, οι 11 απολύθηκαν επειδή έθεσαν σε κίνδυνο τη ζωή επιβατών, ενώ οι υπόλοιποι υπέστησαν διάφορες κυρώσεις, όπως μείωση μισθού και στέρηση εργασίας για τρεις μήνες, όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Times of India, επικαλούμενο την κυβέρνηση.

Η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρία της Ινδίας, Jet Airways, βρέθηκε πιο παραπτωματική με 23 από τους πιλότους της να έχουν βρεθεί μεθυσμένοι.

Η IndiGo Airlines και η SpiceJet είχαν 11 και 7 αντίστοιχα από τους πιλότους τους μεθυσμένους και απέλυσαν αμφότερες τέσσερις από αυτούς, ενώ η Kingfisher Airlines απέλυσε τρεις από τους οκτώ πιλότους που εμφανίστηκαν στη δουλειά τους...παραπατώντας.

Όλες οι υπόλοιπες αεροπορικές εταιρίες, -μεταξύ των οποίων και η κρατική Air India-, υπέστησαν ελαφρές κυρώσεις ή δέχτηκαν προειδοποιήσεις.

Ακαπούλκο: Τα ψάρια βγήκαν στην στεριά

Σαρδέλες, αντζούγιες, σκουμπριά και πέρκες γέμισαν μια παραλία του Ακαπούλκο και σύμφωνα με τους επιστήμονες αυτό έγινε εξαιτίας του σεισμού.

Oι ψαράδες έτρεξαν να μαζέψουν τα ψάρια με ό,τι έβρισκαν μπροστά τους! Ακόμα και με κουβάδες!

Ακόμα και πολίτες έτρεξαν στην παραλία με τα παιδιά τους και δεν ήξεραν που να βάλουν τόσα ψάρια!

Βρήκαν τη χασισοφυτεία σε κρύπτη πίσω από μια… ντουλάπα!

Μια ολόκληρη χασισοφυτεία που είχε καλλιεργήσει με υδροπονική μέθοδο (skang) διατηρούσε μέσα στο σπίτι της στη Δράμα μια 39χρονη Ελληνίδα.

Για να μην εντοπίζεται, μάλιστα, ο ειδικά διαμορφωμένος χώρος, τον είχε αποκλείσει από το υπόλοιπο κτίσμα και η μοναδική πρόσβαση ήταν μέσα από μια… ντουλάπα!

Οι άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών Δράμας, όμως, είχαν πληροφορίες για την κρυφή δραστηριότητα της 39χρονης και έκαναν έρευνα στο σπίτι της. Όταν ανακάλυψαν τη μυστική κρύπτη στην ξύλινη ντουλάπα και μπήκαν στο κρυφό δωμάτιο, έμειναν άφωνοι καθώς αντίκρισαν μια μεγάλη χασισοφυτεία από 75 δενδρύλλια ινδικής κάνναβης ύψους από 20 ως 50 εκατοστά το καθένα και μια πανάκριβη εγκατάσταση με την οποία εξασφαλιζόταν ο απαραίτητος εξαερισμός και ο ειδικός φωτισμός της!

Οι δυνάμεις του Καντάφι επικρατούν

Σε υποχώρηση τρέπουν τους αντάρτες οι δυνάμεις του Καντάφι, που έχουν πλέον στα χέρια τυς πολλές πόλεις στα ανατολικά της χώρας.

Υπό τον έλεγχο του λιβυκού στρατού, βρίσκεται το πετρελαϊκό κέντρο της Μπρέγκα, ενώ σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Aljazeera στη Λιβύη, οι κυβερνητικές δυνάμεις βρίσκονται σε ευνοϊκή θέση για την κατάληψη της Βεγγάζης – προπύργιο των επαναστατών.

Οι δυνάμεις της Λιβύης που παραμένουν πιστές στον ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι εξαπέλυσαν επίσης επίθεση εναντίον της πόλης Μιζουράτα σε μία προσπάθεια να ανακαταλάβουν το τελευταίο οχυρό των αντικαθεστωτικών στο δυτικό τμήμα της χώρας, όπως δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες και αντικαθεστωτικοί στο Ρόιτερς."Προσπαθούν να φτάσουν στη Μιζουράτα, τώρα είναι 10 χιλιόμετρα μακριά", δήλωσε ένας αντικαθεστωτικός. "Ακούμε βομβαρδισμούς. Δεν έχουμε άλλη επιλογή παρά να πολεμήσουμε", πρόσθεσε.

Όπως έγινε γνωστό, το Σάββατο ο στρατός της Λιβύης ανάγκασε τους αντικαθεστωτικούς με συνεχιζόμενους βομβαρδισμούς εναντίον της πόλης Ρας Λανούφ να υποχωρήσουν. Ετσι η πρώτη γραμμή των εξεγερμένων υποχώρησε κατά 20 χιλιόμετρα στα περίχωρα της Ρας Λανούφ στη διάρκεια της νύχτας της Παρασκευής προς Σάββατο, όπως δήλωσε σήμερα στο Ρόιτερς ένας αξιωματούχος των αντικαθεστωτικών.

Ο Σάιφ αλ Ισλάμ, γιος του λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι, δήλωσε απογοητευμένος από τη στάση της Ιταλίας και την απείλησε με οικονομικά αντίποινα αν "προδώσει" το καθεστώς του οποίου είναι βασικός εμπορικός εταίρος, όπως δήλωσε σε συνεντέυξεις του σε εφημερίδες.

"Είμαστε πολύ σοκαρισμένοι ακόμα και λυπημένοι από τη στάση σας διότι είστε ο πρώτος εταίρος της Λιβύης παγκοσμίως", δήλωσε ο Σάιφ αλ Ισλάμ στις ιταλικές εφημερίδες Corriere della Sera και Republica.

"Ο Μπερλουσκόνι είναι φίλος μας. Είμαστε γείτονες, φίλοι. Μπορούσαμε να το περιμένουμε (την προδοσία) από τη Γαλλία, τη Βρετανία, τη Σουηδία, αλλά όχι από την Ιταλία", πρόσθεσε.

Ο δευτερότοκος γιος του Καντάφι επεσήμανε εξάλλου ότι "οι Κινέζοι, οι Ινδοί, οι Ρώσοι και οι Νοτιοαφρικανοί υποστηρίζουν" το καθεστώς, ενώ πρότεινε στην Ιταλία να "προσέξει" διότι "αν προδώσεις τον εταίρο σου, πώς πιστεύεις ότι θα αντιδράσει;".

"Το μήνυμα προς την Ιταλία είναι πολύ απλό: ο λιβυκός λαός είναι ενωμένος και σύντομα θα νικήσουμε τους τρομοκράτες. Στη συνέχεια θα κανονίσουμε τους λογαριασμούς μας με όλο τον κόσμο. Θα είναι πολύ εύκολο να αντικαταστήσουμε την Ιταλία με την Κίνα ή τη Ρωσία", προειδοποίησε.

Αν και ο Σάιφ αλ Ισλάμ δήλωσε βέβαιος για τη νίκη και την ανάκτηση του ελέγχου των περιοχών παραγωγής αερίου και πετρελαίου, προειδοποίησε τη Ρώμη για τις συνέπειες που θα έχει μία πιθανή νίκη των αντικαθεστωτικών.

"Ξέρετε τί θα γίνει αν οι αντάρτες αποκτήσουν τον έλεγχο της χώρας; Θα είστε τα πρώτα θύματα, θα έχετε χιλιάδες παράνομους μετανάστες, τρομοκράτες θα φύγουν από τις ακτές της Τρίπολης προς τη Λαμπεντούζα και τη Σικελία".

"Θα είναι εφιάλτης για την Ιταλία, ξυπνήστε!", υπογράμμισε.

Ηρθε 'Ελλάδα... να κάνει την τύχη του

Με τόσα που γράφουν και λένε οι συμπατριώτες του για την Ελλάδα, χαρακτηρίζοντάς την ως «παράδεισο» της λαμογιάς και της φοροδιαφυγής, πείστηκε ότι εδώ θα έκανε την… τύχη του ένας Γερμανός που δηλώνει ότι ασκεί το επάγγελμα του αργυραμοιβού! Σίγουρα, όμως, θα διαπίστωσε ότι τα όσα μάθαινε για τη χώρα μας δεν και (εντελώς) ακριβή!

Ο Γερμανός είχε εγκατασταθεί σε σουίτα πολυτελούς ξενοδοχείου στο Βόλο που είχε κλείσει για τέσσερις μήνες και είχε εγκαταστήσει ολόκληρο… εργαστήριο χωρίς να ενημερώσει τους υπεύθυνους! Αμέσως μετά, άρχισε να πλημμυρίζει την πόλη με διαφημιστικά φυλλάδια στα οποία ανέφερε ότι αγόραζε ακόμη και… χρυσά δόντια! Πίστευε –και δεν είχε πολύ άδικο- ότι οι «πεινασμένοι» λόγω κρίσης Έλληνες θα συνέρρεαν στο αυτοσχέδιο «μαγαζί» του.

Όταν τον συνέλαβαν οι άνδρες της Ασφάλειας Βόλου και τον έστειλαν στον εισαγγελέα επειδή δεν κατείχε την απαιτούμενη από το νόμο άδεια που εκδίδεται από τις κατά τόπους αστυνομικές αρχές, ο Γερμανός άρχισε να… ωρύεται λέγοντας ότι δεν ήξερε πως χρειαζόταν κάτι τέτοιο! Φαίνεται πως στην έντιμη και αδιάφθορη πατρίδα της κ Μέρκελ, ο καθένας κάνει ό,τι δουλειά γουστάρει, χωρίς να ενημερώνει το κράτος!

Ο Γερμανός παραπέμφθηκε σε δίκη και αφέθηκε ελεύθερος, αλλά δεν… ξεμπέρδεψε με το «διεφθαρμένο» ελληνικό κράτος, καθώς μετά ανέλαβε σειρά το ΣΔΟΕ που διαπίστωσε ότι δεν διέθετε τα απαραίτητα παραστατικά για τις οικονομικές δοσοληψίες του. Με δεδομένο ότι ο ίδιος δήλωσε ως έδρα την Κοζάνη, αλλά πρόσφατα πέρασε από τα Τρίκαλα και την Κατερίνη όπου επίσης μοίρασε διαφημιστικά φυλλάδια, οι «Ράμπο» είναι έτοιμοι να του κόψουν «κοστουμάκι» πολλών χιλιάδων ευρώ για… καραμπινάτη φοροδιαφυγή! Έτσι, ο… εντιμότατος εκπρόσωπος της «πιο οργανωμένης χώρας της Ευρώπης» θα μπορεί να πει στους συμπατριώτες του ότι οι νόμοι τηρούνται ακόμη στην Ελλάδα κι ότι (κάποια, έστω) λαμόγια συλλαμβάνονται!

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ – SKODA ΞΑΝΘΗ 2-1

Μεγάλη έκπληξη στις Σέρρες. Ο Πανσερραϊκός έπιασε στον ύπνο την Ξάνθη την οποία και νίκησε με 2-1 και πλέον τα “λιοντάρια” μείωσαν τη διαφορά από τον Ατρόμητο στους 8 βαθμούς και έστω και μαθηματικά έχουν (πολύ λίγες) ελπίδες παραμονής. Αν και είναι πολύ αργά... Σωρεία ευκαιριών έχασε η Ξάνθη που κατάφερε να ευστοχήσει μόνο από το σημείο του πέναλτι! Φανταστικός ο Φερναντές!

Με αρκετές αλλαγές στην ενδεκάδα ο Πανσερραϊκός μετά την απομάκρυνση του Κοκότοβιτς. Παίκτες όπως ο Ντιόγκο, ο Μουσικάκης, ο Ανάκογλου, ο Τριανταφύλλου και ο Βοσκόπουλος ξεκίνησαν στο βασικό σχήμα. Έτσι, αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να χαθεί λίγο η ομοιογένεια των γηπεδούχων που έτσι κι αλλιώς μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο με κακή ψυχολογία.

Η Ξάνθη προσπάθησε να το εκμεταλλευτεί αυτό το γεγονός και από τα πρώτα κιόλας λεπτά μετέφερε την πίεση στην αντίπαλη εστία. Ωστόσο, για μισή περίπου ώρα, οι “ακρίτες” δεν δημιούργησαν ούτε μία τελική ενέργεια παρά την υπεροχή τους, με εξαίρεση ένα δοκάρι σε “νεκρό χρόνο”.

Το παιχνίδι ήταν εντελώς αδιάφορο ποιοτικά, αλλά όλα άλλαξαν όταν ο Παπάζογλου με κεφαλιά άνοιξε το σκορ από στημένη φάση (κόρνερ του Ντιόγκο). Η Ξάνθη προσπάθησε να αντιδράσει άμεσα αλλά και λίγο ανορθόδοξα, καθώς εκτός από την πολύ μεγάλη ευκαιρία του Σουάνη δύο λεπτά αργότερα, αλλά και αυτή του Μπόατενγκ στην εκπνοή του πρώτου μέρους, δόθηκε αρκετός χώρος στους γηπεδούχους για να βγάλουν αντεπιθέσεις.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν αποφασισμένοι να φτάσουν στην ισοφάριση αλλά ο Σουάνης δύο φορές απώλεσε πολύ μεγάλες ευκαιρίες, από αυτές που συνηθίζουμε να αποκαλούμε “σίγουρα γκολ”. Και πάνω που είχε αρχίσει να εκνευρίζεται ο Παπαδόπουλος είδε τον Νταλέ να πετυχαίνει το δεύτερο γκολ του Πανσερραϊκού. Ο Έλληνας τεχνικός προσπάθησε να βοηθήσει από τον πάγκο την ομάδα του αλλά δεν έβλεπε αντίδραση μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Το ματς αμέσως μετά έγινε “γκραν γκινιόλ”. Ο Πανσερραϊκός έχασε τον Ανάκογλου στο 77΄ με δεύτερη κίτρινη κάρτα και δέχτηκε ασφυκτική πίεση των φιλοξενούμενων. Η μία ευκαιρία διαδεχόταν την άλλη και ήταν εντυπωσιακό το πως τα “λιοντάρια” δεν δέχτηκαν γκολ μετά από τόσες τελικές ενέργειες (πάνω από 15!). Τελικά, στα τελευταία λεπτά, ο Μαρσελίνιο με πέναλτι που κέρδισε ο Καζάκης απλά μείωσε σε 2-1. Στις καθυστερήσεις, ο Βασιλακάκης είχε διπλή ευκαιρία από πλεονεκτική θέση να ισοφαρίσει αλλά έπεσε κι αυτός πάνω στον εκπληκτικό Φερναντές.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡ. - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ 2-1

Στο 89΄ ο Μπαρτολίνι χάρισε τους τρεις βαθμούς στον Αστέρα Τρίπολης, ο οποίος ελπίζει βάσιμα στην παραμονή του. Ο Ολυμπιακός Βόλου προφύλαξε παίκτες εν όψει του επαναληπτικού ημιτελικού με τον Ατρόμητο και οι Αρκάδες σχεδόν με την εκπνοή του αγώνα κέρδισαν με 2-1.

Ο Αστέρας έκανε καλή εκκίνηση με γκολ του Μπαστία στο 16΄, αλλά το πρώτο ημίχρονο δεν έκλεισε ιδανικά για τους Αρκάδες. Ο Ολυμπιακός Βόλου ανέβασε στροφές έφερε το ματς στα ίσα με τον Σολάκη στο 23΄, την ώρα που οι γηπεδούχοι μετρούσαν απρόσμενες απώλειες. Αργυρόπουλος και Ουντότζι τέθηκαν νοκ άουτ λόγω τραυματισμών και τα πλάνα του Δερμιτζάκη αναπροσαρμόστηκαν.

Στο δεύτερο μέρος, ο Αστέρας επιχείρησε να μεταφέρει την πίεση στα καρέ του Γιακούποβιτς. Το κατάφερε μεν, αλλά το δρόμο προς τα δίχτυα δεν τον βρήκε. Ο Ολυμπιακός Βόλου ήταν καλά στημένος στον αγωνιστικό χώρο και ουσιαστικά περίμενε την κόντρα επίθεση.

Οι γηπεδούχοι είχαν την υπεροχή, δημιούργησαν κάμποσες ευκαιρίες και έμελλε να φτάσει το 89΄ για να σκοράρει ο Μπαρτολίνι με κεφαλιά και να χαρίσει σπουδαία νίκη.

Καβάλα: Συνελήφθησαν Ρουμάνοι που έκλεβαν εξωλέμβιες

Για μια ακόμη φορά, Ρουμάνοι έπεσαν στα χέρια της Αστυνομίας την ώρα που έκλεβαν εξωλέμβιες μηχανές και άλλα εξαρτήματα από σκάφη! Η νέα σύλληψη, που επιβεβαιώνει τις υποψίες της ΕΛ.ΑΣ. ότι στη χώρα μας δρα οργανωμένο κύκλωμα, έγινε στη Νέα Καρβάλη Καβάλας όταν αστυνομικοί της Δίωξης Λαθρομετανάστευσης εντόπισαν δύο αλλοδαπούς ηλικίας 23 και 34 χρόνων που είχαν μαζί τους μια εξωλέμβια μηχανή, ένα ντεπόζιτο βενζίνης 12 λίτρων, έναν κόφτη και μια σακούλα με εργαλεία.

Οι Ρουμάνοι ομολόγησαν ότι είχαν κλέψει την εξωλέμβια από ένα σκάφος στο δημοτικό διαμέρισμα Αγιάσματος του Δήμου Χρυσούπολης Καβάλας. Είχαν, μάλιστα, επιχειρήσει να κλέψουν και τη μηχανή ενός δεύτερου, αλλά δεν τα κατάφεραν και άρπαξαν το… ντεπόζιτο! Ήταν η δεύτερη φορά που καταγράφονται παρόμοιες κλοπές στην περιοχή της Καβάλας.

Στις 22 Φεβρουαρίου, άγνωστοι είχαν διαρρήξει ένα συνεργείο συντήρησης και επισκευής μηχανών σκαφών στην Άσπρη Άμμο και έκλεψαν επτά εξωλέμβιες μηχανές πελατών αξίας 30.000 ευρώ!

Κλοπές εξωλέμβιων γίνονται συχνά σε διάφορα σημεία της χώρας:

• Στις 18 Φεβρουαρίου, άγνωστοι είχαν κλέψει τις μηχανές από επτά σκάφη σε ένα αλιευτικό καταφύγιο στο Αχλάδι Πελασγίας και στο λιμανάκι στις Ράχες Φθιώτιδας, αφήνοντας τις βάρκες να παραδέρνουν στα ανοιχτά!
• Τον Ιανουάριο είχαν γίνει μέσα σε λίγες ώρες τρεις διαρρήξεις σε ισάριθμα καταστήματα τριών διαφορετικών περιοχών της Ηλείας με λεία εξωλέμβιες.
• Τον περασμένο Νοέμβριο είχαν συλληφθεί τρεις Ρουμάνοι που είχαν κλέψει τουλάχιστον 20 κινητήρες σκαφών από τα Λουτρά Αιδηψού, την Ερέτρια και την Χαλκίδα και τις μετέφεραν με πλαστά έγγραφα φορτωτικής στην πατρίδα τους.
• Τις ίδιες μέρες είχαν συλληφθεί άλλοι δύο Ρουμάνοι στην Θεσσαλονίκη, που είχαν κλέψει… 47 εξωλέμβιες μηχανές συνολικής αξίας 100.000 ευρώ από έξη εταιρείες πώλησης σκαφών και από μια μαρίνα!

Καλιφόρνια: Αγνοούμενος από το τσουνάμι - Δείτε βίντεο

Ο κυβερνήτης Τζέρι Μπράουν κήρυξε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης σε τέσσερις περιοχές στην Καλιφόρνια καθώς το τσουνάμι που προκάλεσε ο ισχυρός σεισμός στην Ιαπωνία έπληξε την Δυτική Ακτή των ΗΠΑ

Ο κυβερνήτης Τζέρι Μπράουν κήρυξε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης σε τέσσερις περιοχές στην Καλιφόρνια καθώς το τσουνάμι που προκάλεσε ο ισχυρός σεισμός στην Ιαπωνία έπληξε την Δυτική Ακτή των ΗΠΑ, αναγκάζοντας τις αρχές να προχωρήσουν εσπευσμένα στην εκκένωση παράκτιων περιοχών και καταστρέφοντας δεκάδες πλεούμενα.

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος αγνοείται.

Η απόφαση του Μπράουν θα διευκολύνει την αποδέσμευση ομοσπονδιακών κεφαλαίων για την αποκατάσταση των ζημιών από τα σεισμικά κύματα στην Καλιφόρνια. Το τσουνάμι προκάλεσε επίσης ζημιές στο Όρεγκον.Οι συνέπειες των κυμάτων απειλούν "τις κομητείες Δελ Νόρτε, Χούμπολντ, Σαν Ματέο και Σάντα Κρους", ανέφερε ανακοινωθέν του γραφείου του κυβερνήτη Μπράουν.

Μια από τις χειρότερα πληγείσες κοινότητες είναι η Κρέσεντ Σίτι, 560 χλμ. βόρεια του Σαν Φρανσίσκο, όπου τουλάχιστον 35 πλεούμενα καταστράφηκαν σε λιμάνι. Περίπου 7.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν προσωρινά τις εστίες τους πριν το πλήγμα του τσουνάμι.

Στην πόλη αυτή ένα τσουνάμι είχε στοιχίσει τη ζωή 11 ανθρώπων το 1964.

Η Λίσα Έκερς, διευθύντρια του λιμανιού στην πόλη Σάντα Κρους, εκτίμησε ότι οι ζημιές μόνο σε αυτό φθάνουν τα 10 εκατ. δολάρια, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο CNN. Στο μεταξύ η ακτοφυλακή των ΗΠΑ αναζητά έναν άνδρα ο οποίος είχε πάει να φωτογραφίσει το τσουνάμι μαζί με δύο φίλους του κοντά στο Κρέσεντ Σίτι αλλά παρασύρθηκε από τα κύματα στα ανοικτά. Οι άλλοι δύο άνδρες κατάφεραν να σωθούν, σύμφωνα με τις αρχές.

Μεγάλες ζημιές αναφέρθηκαν και στο Όρεγκον, ειδικά στο Μπρούκινγκς Χάρμπορ.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO:

Οικονομία: Πάνω από 1 δις το έλλειμμα!

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών για τα στοιχεία εκτέλεσης του Κρατικού Προϋπολογισμού για το δίμηνο Ιανουάριου-Φεβρουάριου 2011, σε δημοσιονομική βάση, παρουσιάζεται έλλειμμα 1.028 δις € έναντι ελλείμματος 944 εκατ. € το αντίστοιχο διάστημα του 2010!

Ειδικότερα τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 7.943 εκ. € και εμφανίζουν μείωση κατά 9,2% η οποία οφείλεται, στη μη επανάληψη των εισπράξεων τελών κυκλοφορίας κατά 393 εκατ. € τον μήνα Ιανουάριο, αφού φέτος δεν δόθηκε η ίδια παράταση στην εξόφληση των τελών, στα μειωμένα έσοδα από την έκτακτη εισφορά στις κερδοφόρες επιχειρήσεις κατά 99 εκατ. € αλλά και στις μειωμένες εισπράξεις από παρακράτηση φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων στο τρέχον δίμηνο.

Οι δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού είναι αυξημένες κατά 3,3%. Η αύξηση αυτή οφείλεται στη διάθεση ποσού ύψους 351 εκατ. € για επιχορήγηση νοσηλευτικών ιδρυμάτων προκειμένου να εξοφληθούν παλαιές οφειλές τους, ενώ οι πρωτογενείς δαπάνες είναι μειωμένες κατά 0,1% και οι τόκοι κατά 1,3 %.

Οι δαπάνες τακτικού Προϋπολογισμού παραμένουν χαμηλότερες κατά 300 εκατ. περίπου από τις μηνιαίες προβλέψεις του Προϋπολογισμού.

Τα έσοδα, τέλος, του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων παρουσιάζουν αύξηση 356,4% και οι δαπάνες μείωση 67,9%.

Το υπουργείο διευκρινίζει ότι τα παραπάνω στοιχεία αφορούν μόνο στην εκτέλεση του Κρατικού Προϋπολογισμού και όχι στο σύνολο των δημοσιονομικών δεδομένων για το έλλειμμα της Γενικής Κυβέρνησης – κατά τον ορισμό του ESA95 – που αποτελεί το κριτήριο για την αξιολόγηση του Προγράμματος Οικονομικής Πολιτικής της Ελλάδας.

Αύριο ραντεβού για δενδροφύτευση

H τελευταία δενδροφύτευση της εποχής συμπεριλαμβάνει, Αθήνα (Πεντέλη), Πέλλα, Χίο και Ναύπακτο και θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 13 Μαρτίου.

Στην Αθήνα
Η δράση γίνεται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, με τον Σύνδεσμο για την Προστασία και Ανάπλαση της Πεντέλης και την υποστήριξη του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικών Αλλαγών.
Τόπος, η περιοχή γύρω από το νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης. Θα φυτευτούν 15.000 δένδρα.
Το σημείο συνάντησης είναι: μπροστά από το νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, όπου υπάρχει χώρος στάθμευσης για αυτούς που θα έλθουν με τα αυτοκίνητά τους.
Ώρα συνάντησης: 11.00 το πρωί.

Οι εθελοντές, μπορούν να χρησιμοποιήσουν το αστικό λεωφορείο 446, το οποίο ξεκινάει από το σταθμό του Ηλεκτρικού στο Μαρούσι και περνά μπροστά από το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης καθώς και πούλμαν ιδιωτικής εταιρείας Travel που θα περιμένουν έξω από το metro στην Δουκίσσης Πλακεντίας από τις 10.00 το πρωί, για να τους μεταφέρουν στο χώρο της δενδροφύτευσης.

Στην Πέλλα
Την Κυριακή 13 Μαρτίου ο Σκάι, σε συνεργασία με το Δήμο Πέλλας και το Ράδιο Τοξότης 96.3 FM στα Γιαννιτσά αναδασώνουν στην Πέλλα σε τρεις περιοχές. 45.000 φυτά θα φυτευτούν στις περιοχές: Ελευθεροχώρι, Αραβησό και Κρύα Βρύση.
Σημεία συνάντησης: Το κέντρο κάθε οικισμού
Ώρα συνάντησης: 11.00 το πρωί.

Στη Χίο
Την Κυριακή 13 Μαρτίου δενδροφυτεύουμε στη Χίο. Θα φυτευτούν 1000 νέα φυτά στην περιοχή Τσουμπάρα Καρυών. Οι εθελοντές θα πρέπει να ακολουθήσουν το δρόμο από Καρυές προς Νέο Μοναστήρι. Η δενδροφύτευση αυτή οργανώνεται από τον Σκάι 100.3, το Δασαρχείο Χίου και το Ράδιο Αλήθεια 95.5
Σημείο συνάντησης: Μετά το λατομείο προς την Αγία Παρασκευή.
Ώρα συνάντησης: Στις 11 το πρωί.

Στη Ναύπακτο
Την Κυριακή 13 Μαρτίου δενδροφυτεύουμε στη Ναύπακτο. Θα φυτευτούν 1000 νέα φυτά στην περιοχή Μακύνειας Ναυπάκτου. Η δενδροφύτευση αυτή οργανώνεται από τον Σκάι 100.3, το Δήμο Ναυπάκτου, το Δασαρχείο Ναυπάκτου, τη Διεύθυνση Δασών του νομού Αιτωλοακαρνανίας και το Ραδιόφωνο Lepanto FM 101.4
Σημείο συνάντησης: Έξω από το Παπαχαραλάμπειο Στάδιο Ναυπάκτου
Ώρα συνάντησης: Στις 11 το πρωί.

Αλβανός πρώην αστυνομικός βίαζε 15χρονη μαθήτρια

Οι αποκαλύψεις προκαλούν σάλο στην τοπική κοινωνία - Ο Αλβανός την απειλούσε και η 15χρονη φοβόταν να μιλήσει στους δικούς της για τον εφιάλτη που ζούσε.

Ο δράστης, πρώην αστυνομικός στην Αλβανία, βίαζε συστηματικά μία 15χρονη ομοεθνή του και στη συνέχεια την εξωθούσε στην πορνεία για να κερδίζει χρήματα. Ο άνδρας διέμενε στις Καμάρες στην περιοχή της Αιγιάλειας καθώς είχε έρθει κρυφά στην Ελλάδα γιατί εκκρεμούσε σε βάρος του διεθνές ένταλμα σύλληψης από την Ιντερπόλ.

H 15χρονη ζούσε φοβισμένη τον απόλυτο εφιάλτη. Για ένα μήνα πήγαινε το πρωί στο σχολείο και στη συνέχεια έπεφτε στα χέρια του Αλβανού βιαστή. Το κορίτσι φοβόταν να μιλήσει στους δικούς της, καθώς ο δράστης την απειλούσε ότι θα κάνει κακό στην ίδια και στους συγγενείς της.

Ο Αλβανός που συνελήφθη από αστυνομικούς, φέρεται να την παρέδωσε σε διεθνές κύκλωμα πορνείας και η κοπέλα βρίσκεται σήμερα στην Ιταλία. Ο δράστης πρώην αστυνομικός βρίσκεται ήδη στις φυλακές Αγίου Στεφάνου.

Επιμήκυνση, αλλά με αντίτιμο αποκρατικοποιήσεις 50 δις

Μείωση επιτοκίου κατά μία μονάδα από το 5,2% στο 4,2% και επιμήκυνση των χρονικών ορίων για την απόσβεση του δανείου στα 7,5 χρόνια μας έδωσε η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ, με αντίτιμο τη συγκέντρωση 50 δισ. ευρώ από την πώληση δημόσιας περουσίας ως το 2015.

Παράλληλα, αποφασίστηκε να δοθεί στους μηχανισμούς διάσωσης δυνατότητα αγοράς νέων κρατικών ομολόγων. Θετικά είδαν οι ευρωπαίοι ηγέτες το αίτημα για φόρο επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών, με τις αποφάσεις να παραπέμπονται για την επόμενη Σύνοδο της 25ης Μαρτίου.

Ως προς αυτά που πρέπει να δώσουμε, στο κείμενο των συμπερασμάτων καταγράφεται σαφώς η ελληνική δέσμευση για άντληση πόρων ύψους 50 δισ. ευρώ από την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, όπως κάλεσε η τρόικα κατά την προηγούμενη επίσκεψή της. Παράλληλα, προαπαιτούμενο για τους ευνοϊκότερους όρους είναι ότι θα εφαρμοστεί σφικτό δημοσιονομικό πρόγραμμα για την περίοδο 2012-15.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, μέχρι το τέλος του μήνα θα παρουσιαστεί συνολικό πακέτο, τόσο για την αξιοποίηση δημόσιας περιουσίας από την οποία θα πάρουμε τα 50 δισ. που έχουν τεθεί ως στόχος, αλλά και το μεσοπρόθεσμο πακέτο προσαρμογής του 12-15. Πάντως στόχος είναι να μπορέσουμε το 2012 να ξαναβγούμε στις αγορές για δανεισμό, ώστε να μην χρειαστεί να λάβουμε νέο δάνειο.

Νεκρές 2 αλεπούδες από φόλες

Δύο νεκρές αλεπούδες στον περιφερειακό αγροτικό δρόμο της Μακρακώμης βρέθηκαν χθες το πρωί, καθώς όπως φαίνεται “άγνωστοι” έριξαν φόλες με στόχο να εξοντώσουν τα άτυχα ζώα.

Σύμφωνα με το lamiareport.gr, κοντά στα νεκρά ζώα βρέθηκαν καρτέλες με αριθμούς, που σημαίνει ότι η εξόντωση έγινε οργανωμένα και ελεγχόμενα. Είναι σίγουρο ότι από το δηλητήριο πρέπει να έχουν πεθάνει αρκετές αλεπούδες και αδέσποτα σκυλιά, εκτός από αυτές που βρέθηκαν στο δρόμο.

Αποφεύχθηκε η πυρηνική τραγωδία

Ανέπαφο παραμένει το κέλυφος του αντιδραστήρα 1 του πυρηνικού εργοστασίου Φουκουσίμα, όπως ανακοίνωσε η ιαπωνική κυβέρνηση, η οποία κάλεσε τους κατοίκους της περιοχής να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους.

«Λαμβάνοντας σταθερά μέτρα θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε ώστε κανένας να μην αντιμετωπίσει προβλήματα υγείας», δήλωσε ο ιάπωνας πρωθυπουργός Ναότο Καν στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε, τέσσερις ώρες μετά την έκρηξη στον αντιδραστήρα του Φουκουσίμα 1.

«Θα ήθελα όλος ο κόσμος να προσέξει τις πληροφορίες που δίνει η κυβέρνηση και τα μέσα ενημέρωσης και να δρα με ψυχραιμία», πρόσθεσε.

Ο Καν χαρακτήρισε το σεισμό και το τσουνάμι που έπληξαν χθες Παρασκευή τη χώρα του «εθνική καταστροφή χωρίς προηγούμενο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Νέο βίντεο από την έκρηξη στο πυρηνικό εργοστάσιο!
Έκρηξη σε πυρηνικό εργοστάσιο στην Ιαπωνία - Δείτε το βίντεο
433 μέχρι τώρα οι νεκροί στην Ιαπωνία - 88.000 οι αγνοούμενοι - Updated 23:41 - Νέο Video

Πατέρας και Μελισσανίδης: Δώρισαν στην ΕΛ.ΑΣ από 200.000 €

Δωρεά 200.000 ευρώ για την επισκευή των μοτοσικλετών των ομάδων ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ έκανε στην Αστυνομία ο εφοπλιστής Ν. Πατέρας.

Ο κ. Πατέρας γνωστοποίησε την απόφασή του για τη δωρεά με επιστολή του στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Χρ. Παπουτσή, ο οποίος την αποδέχτηκε και τον ευχαρίστησε για τη σημαντική βοήθεια που προσφέρει σε μια τέτοια δύσκολη περίοδο. Ο εφοπλιστής παρέδωσε επιταγή με τα 200.000 ευρώ στον υπουργό και στον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Λευτέρη Οικονόμου.

Τέσσερις επιταγές συνολικού ύψους 200.000 ευρώ κατέθεσε το πρωί της Πέμπτης (10/03) ο Δημήτρης Μελισσσανίδης για την ενίσχυση των οικογενειών των δύο αστυνομικών της ομάδας «ΔΙ.ΑΣ.» που έχασαν την ζωή τους στο Ρέντη.

Όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία, ο Έλληνας επιχειρηματίας, επισκέφτηκε τον Αρχηγό της Αστυνομίας, Αντιστράτηγο Ελευθέριο Οικονόμου, όπου παρέδωσε τις τέσσερις επιταγές. Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΕΛ. ΑΣ., αναφέρει:

«Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Ελευθέριος Οικονόμου, δέχτηκε σήμερα το πρωί τον επιχειρηματία κ. Δημήτριο Μελισσανίδη, ο οποίος προσφέρθηκε να ενισχύσει οικονομικά τις οικογένειες των δύο αστυνομικών, που έπεσαν στο καθήκον την 01-03-2011 στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη, καθώς και τους δύο αστυνομικούς που τραυματίστηκαν.

Ο κ. Μελισσανίδης παρέδωσε στον κ. Αρχηγό τέσσερις (4) επιταγές, συνολικού ύψους 200.000 ευρώ, δηλώνοντας ότι με τη χειρονομία αυτή εκφράζει την έμπρακτη συμπαράστασή του στους Αστυνομικούς, που αγωνίζονται καθημερινά για την ασφάλεια των πολιτών.

Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, αφού ευχαρίστησε τον κ. Μελισσανίδη για τη συγκινητική, όπως χαρακτήρισε αυτή χειρονομία, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι τέτοιου είδους πρωτοβουλίες στηρίζουν ηθικά τους Έλληνες Αστυνομικούς, οι οποίοι καθημερινά προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για την ασφάλεια της κοινωνίας και την προστασία των πολιτών».

Νέο βίντεο από την έκρηξη στο πυρηνικό εργοστάσιο!

Καθησυχαστική εμφανίζεται η υπηρεσία πυρηνικής και βιομηχανικής ασφάλειας της Ιαπωνίας μετά την έκρηξη στον πυρηνικό σταθμό Φουκουσίμα 1, εκτιμώντας ότι είναι μικρές οι πιθανότητες να υπάρχουν σοβαρές ζημιές, οι οποίες μπορεί να επηρεάσουν το δοχείο του αντιδραστήρα.

Η ιαπωνική κυβέρνηση δήλωσε ότι το κέλυφος του αντιδραστήρα του πυρηνικού εργοστασίου Φουκουσίμα 1 δεν έχει υποστεί ζημιές και ότι τα επίπεδα ραδιενέργειας έχουν μειωθεί, ενώ κάλεσε τους κατοίκους της περιοχής να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους.

"Λαμβάνοντας σταθερά μέτρα θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε ώστε κανένας να μην αντιμετωπίσει προβλήματα υγείας", δήλωσε ο ιάπωνας πρωθυπουργός Ναότο Καν στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε τέσσερις ώρες μετά την έκρηξη στον αντιδραστήρα του Φουκουσίμα 1.

"Θα ήθελα όλος ο κόσμος να προσέξει τις πληροφορίες που δίνει η κυβέρνηση και τα μέσα ενημέρωσης και να δρα με ψυχραιμία", πρόσθεσε.

Πάντως ο Καν χαρακτήρισε το σεισμό και το τσουνάμι που έπληξαν χθες Παρασκευή τη χώρα του "εθνική καταστροφή χωρίς προηγούμενο".

Ο εκπρόσωπος Τύπου της κυβέρνησης Γιουκίο Εντάνο διαβεβαίωσε ότι το κέλυφος του αντιδραστήρα του Φουκουσίμα 1 δεν έχει υποστεί "καμία ζημιά", επικαλούμενος τις πληροφορίες που έδωσε στη δημοσιότητα η εταιρεία ηλεκτροδότησης της Ιαπωνίας Tokyo Electric Power Co (TEPCO) η οποία διαχειρίζεται το πυρηνικό εργοστάσιο.

'Oπως αναφέρει το πρακτορείο Κιόντο, τα επίπεδα ραδιενέργειας γύρω από τους πυρηνικούς σταθμούς έχουν μειωθεί έπειτα από την αύξηση που είχαν σημειώσει μετά την έκρηξη.

Η διάμετρος εκκένωσης - με κέντρο τα εργοστάσια Φουκουσίμα 1 και 2 - επεκτάθηκε στα 20 χιλιόμετρα από τα 10 χιλιόμετρα που ήταν μέχρι τώρα.

Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση ΝΗΚ, από την έκρηξη, η οποία σημειώθηκε σήμερα περί τις 16.00, τοπική ώρα (09.00, ώρα Ελλάδος), τραυματίστηκαν ελαφρά τέσσερις εργαζόμενοι στον πυρηνικό σταθμό. H στέγη και οι τοίχοι του κτηρίου του αντιδραστήρα έχουν καταρρεύσει.

Οι τοπικές αρχές διέταξαν τους κατοίκους να εγκαταλείψουν μία ζώνη σε περίμετρο 20 χλμ. γύρω από τον αντιδραστήρα, ενώ το κρατικό δίκτυο ΝΗΚ συμβούλευσε τους κατοίκους να κλεισθούν στα σπίτια τους και να ασφαλίσουν τα παράθυρά τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Συνταρακτικές εικόνες από τον σεισμό στην Ιαπωνία
Έκρηξη σε πυρηνικό εργοστάσιο στην Ιαπωνία - Δείτε το βίντεο
433 μέχρι τώρα οι νεκροί στην Ιαπωνία - 88.000 οι αγνοούμενοι - Updated 23:41 - Νέο Video

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO:

Έπιασαν 'Βαποράκι' με 4 κιλά χασίς

Πρόκειται για έναν 28χρονο Αλβανό που συνελήφθη στο 1ο χιλιόμετρο της Ε.Ο. Δεσκάτης- Λάρισας από αστυνομικούς του Τμήματος Δεσκάτης Γρεβενών. Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο χώρο αποσκευών του αυτοκινήτου, βρέθηκαν δύο νάιλον συσκευασίες, που περιείχαν συνολικά 4 κιλά και 150 γραμμάρια χασίς.

Κατά την προανάκριση, ο δράστης δήλωσε ότι προμηθεύτηκε τις ναρκωτικές ουσίες από ομοεθνή του κάτοικο Αττικής, με σκοπό να τις μεταφέρει σε άγνωστο προς αυτόν άτομο, στην ευρύτερη περιοχή Κρανέας Ελασσόνας έναντι της χρηματικής αμοιβής των 500 ευρώ.

Τα ναρκωτικά κατασχέθηκαν και ο δράστης με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του θα οδηγηθεί κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικ ών Γρεβενών.

Παζάρι βιβλίου μέχρι αύριο με μειωμένες τιμές έως και 60%

Τριήμερο παζάρι ξεκίνησε από την Παρασκευή στο πωλητήριο του Μουσείου Μπενάκη (νέο Κτίριο της Πειραιώς) και αφορά σε επιλεγμένα βιβλία, αντικείμενα και καταλόγους παλαιότερων εκθέσεων, τα οποία προσφέρονται σε μειωμένες τιμές (από 40% έως 60%).

Το κοινό, θα έχει την ευκαιρία να επιλέξει βιβλία μέσα από μεγάλη γκάμα τίτλων και ευρύ φάσμα περιεχομένου. Εκτός όμως από τις ειδικές εκπτώσεις στα βιβλία, οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα να αναζητήσουν και να βρουν αντικείμενα που υπήρχαν σε παλαιότερες εκθέσεις του Μουσείου.

Το Μουσείο Μπενάκη διοργανώνει για πρώτη χρόνια ένα τέτοιο παζάρι ωστόσο συμμετείχε σε εκδηλώσεις άλλων μουσείων όπως σε αυτό του Βυζαντινού Μουσείου που πραγματοποιήθηκε πριν λίγους μήνες.

Το παζάρι θα διαρκέσει έως και την Κυριακή 13 Μαρτίου και θα λειτουργεί τις ώρες που είναι ανοιχτό και το Μουσείο. ( Παρασκευή και Σάββατο, από τις 10 το πρωί έως και τις 10 το βράδυ, και την Κυριακή από τις 10 το πρωί, έως και τις 6 το απόγευμα).

Εφοριακοί υπάλληλοι ''δάγκωναν'' φορολογούμενους στην Ηλεία!

Βαρύτατες κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος αντιμετωπίζουν 11 εφοριακοί που υπηρετούσαν στα Κρέστενα και τον Πύργο που φέρονται ότι είχαν στήσει φαγοπότι στην υπηρεσία τους, τόσο σε βάρος του Δημοσίου όσο και σε φορολογούμενους της περιοχής. Η υπόθεση έχει ξεκινήσει να εκδικάζεται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Πάτρας μετά από πολλές αναβολές, αφού το σκάνδαλο είχε αποκαλυφθεί... το 2000.

Οι κατηγορούμενοι σύμφωνα με το dete.gr, φέρονται ότι βεβαίωναν σε φορολογούμενους πολλαπλάσιους φόρους από τους προβλεπόμενους. Οι φορολογούμενοι πλήρωναν τα συγκεκριμένα ποσά και οι εφοριακοί "καρπώνονταν" την διαφορά.

Επίσης κατά το κατηγορητήριο υπέβαλλαν στην ΔΟΥ δηλώσεις με πλαστά, εικονικά παραστατικά για δήθεν ιατρικές πράξεις που είχαν κάνει και με τον τρόπο αυτό πετύχαιναν να έχουν φοροαπαλλαγές. Επιπλέον οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι της ΔΟΥ Κρεστένων Ηλείας είχαν εκμεταλλευτεί τη θέση τους και είχαν αξιοποιήσει τα "παράθυρα" της φορολογικής νομοθεσίας.

Με το πρόσχημα του κλεισίματος βιβλίων πενταετίας, είχαν δημιουργήσει μία κερδοφόρα επιχείρηση αποκομίζοντας δεκάδες εκατομμύρια δραχμές. Πλησίαζαν επιχειρηματίες της ευρύτερης περιοχής, τους ενημέρωναν πως τους είχαν επιβάλλει τεράστια πρόστιμα, τους ζητούσαν μικρότερα ποσά για να "κλείσουν" υποθέσεις, όμως δεν απέδιδαν τα χρήματα στην υπηρεσία τους.

Οι κατηγορούμενοι από την πλευρά τους υποστήριξαν πως πολλά από τα αδικήματα για τα οποία κατηγορούνται έχουν παραγραφεί και θεωρούν άκυρη την παραπομπή τους στο Δικαστήριο. Η δίκη συνεχίζεται στις 24 Μαρτίου.

Εκτός από κασέτες, υπάρχει (;) και μπάλα

Σε (ευχάριστο ελπίζουμε) διάλειμμα της… κασετολογίας ετοιμάζεται να μετατραπεί η 26η αγωνιστική!

Λίγο πριν ξαναπατηθεί το «play» της μιζέριας, ο Παναθηναϊκός θέλει να πατήσει «stop» -απέναντι στον Ηρακλή- στο μοιρολόι του ντέρμπι.

Και αφού η ΑΕΚ επιδιώξει να «κοπιάρει» με την Καβάλα τη μουσικοχορευτική εμφάνιση της περασμένης Κυριακής, ο ΠΑΟΚ θα προσπαθήσει να μην ακουστεί μέσα στο «σπίτι» του η (μαθηματική) αναγγελία του Ολυμπιακού ως πρωταθλητή!

Σάββατο 12/3
Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός Βόλου (17:15, NovaSports 3)
Καθένας με τον… πόνο του! Αντίπαλοι με τελείως διαφορετικές «σκοτούρες», αλλά ίδιο στόχο (το τρίποντο που θα τις ανακουφίσει) τρακάρουν στην Τρίπολη! Εκεί όπου η δεύτερη μόλις νίκη του Αστέρα στο σπίτι του μοιάζει τουλάχιστον απαραίτητη για να συνεχίσει να αναπνέει. Αλλά και εκεί όπου θα βρεθούν… μερικώς οι Βολιώτες -με το μυαλό να ταξιδεύει αναπόφευκτα και στον ημιτελικό της Τετάρτης με τον Ατρόμητο.

Πανσερραϊκός-SKODA Ξάνθη (17:15, NovaSports 2)
Πάνε… γι’ άλλα! Ο Πανσερραϊκός έχει «καληνυχτίσει» εδώ και καιρό, η Ξάνθη (σχεδόν) επιβεβαίωσε με την Κέρκυρα πως θα πει και του χρόνου «καλημέρα, Superleague» και πλέον το μεταξύ τους ματς μόνο με… «μέρα της κρίσης» δεν μοιάζει. Αν, πάντως, οι Ακρίτες πάρουν την τρίτη νίκη σε πέντε (αήττητες) αγωνιστικές, δεν αποκλείεται να μοιάσει με ευκαιρία για να κοιτάξουν και ακόμα ψηλότερα.

Ηρακλής-Παναθηναϊκός (19:30, NovaSports 2)
Υπάρχει ζωή και μετά το… Καραϊσκάκη! Στην τρίτη απόπειρα να ξεπεράσει τα συμβάντα στο ντέρμπι -και έχοντας σπαταλήσει τη δικαιολογία στα ματς με Ατρόμητο και Λάρισα- ο Παναθηναϊκός ανεβαίνει στη Θεσσαλονίκη. Εκεί όπου το «3 στα 3» φέτος δεν μοιάζει και τόσο εύκολη υπόθεση, με τη φόρα που έχουν δώσει στον Ηρακλή -τόσο το διπλό στο «Βικελίδης», όσο και το αήττητο σερί έξι αγώνων που συνέχισε εκεί.

Κυριακή 13/3
Εργοτέλης-Ατρόμητος (15:00, NovaSports 3)
Πανιώνιος-Λάρισα (15:00, NovaSports 2)
ΑΕΚ-Καβάλα (17:15, NovaSports 2)
Κέρκυρα-Άρης (17:15, NovaSports 3)
ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός (19:30, NovaSports 1)

Ντύθηκαν μασκαράδες με τα μωρά τους για να περάσουν λαθραία στην Ιταλία

Συγκλονισμένοι είναι οι λιμενικοί της Πάτρας από το δράμα των μεταναστριών μανάδων που επιχειρούν να περάσουν λαθραία από το λιμάνι μαζί με τα ανήλικα παιδιά τους. Μάλιστα, τις ημέρες του καρναβαλιού δυο μανάδες με τα παιδιά τους είχαν ντυθεί καρναβαλικά προσπαθώντας να ξεγελάσουν τους λιμενικούς!

Όπως αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα η εφημερίδα της Πάτρας «Πελοπόννησος», στην μια περίπτωση η μητέρα των ανήλικων είχε μεταμφιεστεί σε κλόουν και μια άλλη σε κάου μπόι, επιχειρώντας να περάσουν στα πλοία με προορισμό την Ιταλία με πλαστά διαβατήρια. Και οι δυο συνελήφθησαν αλλά αφέθηκαν ελεύθερες μαζί με τα παιδιά τους, με εντολή του Εισαγγελέα.

Το δράμα όμως των μανάδων και των παιδιών τους συνεχίζεται από την στιγμή που φεύγουν από την πόρτα των κρατητηρίων. Δεν έχουν λεφτά, δεν έχουν που να μείνουν και είναι απελπισμένες. Μάλιστα, δεν είναι λίγες οι φορές που παρακαλούν τους λιμενικούς να τις βοηθήσουν.

Οι περισσότερες προέρχονται από το Αφγανιστάν ενώ τις τελευταίες ημέρες εντοπίστηκε και μητέρα με ανήλικα από το Ιράν.

Αυξήθηκαν οι Έλληνες που θέλουν να μεταναστεύσουν στην Αυστραλία


Ο αριθμός των Ελλήνων που ενδιαφέρονται να μεταναστεύσουν στην Αυστραλία έχει αυξηθεί, αλλά ο αριθμός εκείνων που παίρνουν τη μεγάλη απόφαση του ξενιτεμού παραμένει αμετάβλητος.

Αυτό προκύπτει από στοιχεία που έδωσε η αυστραλιανή πρεσβεία στην Αθήνα.

Σύμφωνα με την πρεσβεία, «έχει σημειωθεί αύξηση εκείνων που ζητούν πληροφορίες σχετικά με τις επιλογές μετανάστευσης στην Αυστραλία, αλλά αυτό δεν μεταφράζεται και σε αύξηση των αιτήσεων για βίζα».

Από τα στοιχεία της πρεσβείας προκύπτει ότι «το 2009-10 έως τον Ιούνιο, μόνο σε 26 Έλληνες υπηκόους χορηγήθηκε μεταναστευτική βίζα για ειδικευόμενους έναντι 35 το 2008-2009. Την ίδια περίοδο, μόνο σε 93 Έλληνες υπηκόους χορηγήθηκε βίζα για οικογενειακούς λόγους, σε σύγκριση με το σύνολο των 96 εγκρίσεων βίζας το 2008-09».

Η αυστραλιανή πρεσβεία σημειώνει ότι «οι στατιστικές δείχνουν ξεκάθαρα πως δεν έχει υπάρξει καμία αξιοσημείωτη αλλαγή στις οργανωμένες εξόδους από την Ελλάδα προς την Αυστραλία από το 2008-09 στο 2009-10».

Για να εμπίπτει κάποιος στις προϋποθέσεις ειδικευμένου εργατικού δυναμικού, θα πρέπει να έχει αναγνωρισμένα προσόντα σε έναν επαγγελματικό χώρο που είναι σε ζήτηση στην Αυστραλία, να είναι αγγλομαθής και κάτω των 45 ετών.

Οι προϋποθέσεις για εξειδικευμένο εργατικό προσωπικό αφορούν πλέον σε όλους τους αιτούντες βίζα λόγω της αλλαγής στην οικονομική κατάσταση στην Αυστραλία. Προτεραιότητα δίνεται σε εκείνους που έχουν δεχθεί προσφορά εργασίας από έναν Αυστραλό εργοδότη που διατίθεται να γίνει ο χορηγός τους στην Αυστραλία.

"Μαύρη Λίστα" για χρέη στη ΔΕΗ

Οι κακοπληρωτές, ειδικά οι επιχειρήσεις, μπαίνουν στο στόχαστρο της ΔΕΗ που ζητά να δημιουργηθεί ¨μαύρη λίστα”. Η ΔΕΗ ¨βλέπει” ότι μέχρι το τέλος του 2011 τα χρέη από νοικοκυριά και μικρές επιχειρήσεις θα φτάσουν τα 400 εκατομμύρια και προ του... κραχ στα έσοδά της ζητάει από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας να δημιουργηθεί ένα σύστημα τύπου Τειρεσία.

Την ίδια ώρα όμως το υπουργείο μελετάει το ενδεχόμενο να δώσει τη δυνατότητα εξόφλησης μέσω δόσεων, λύση που επιλέχθηκε και στην περίπτωση των οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία.

Αυτό καθώς εκτός απ' τους ... κατ' επάγγελμα οφειλέτες και κακοπληρωτές της ΔΕΗ εύκολα μπορούν να βρεθούν στη μαύρη λίστα και άνθρωποι με οικονομικά προβλήματα, άνεργοι και ηλικιωμένοι, αλλά και μικρομάγαζα που αντιμετωπίζουν πρόβλημα ρευστότητας.

Αυτό που καταγγέλλει από την πλευρά της η επιχείρηση είναι ότι πολύ καταναλωτές “φεσώνουν” τη ΔΕΗ, αφήνουν τους λογαριασμούς απλήρωτους και στη συνέχεια αλλάζουν εταιρεία παροχής... Έτσι ζητάει την κατάρτιση λίστας ώστε να πάψει αυτό το φαινόμενο.

Αναστολή κατασχέσεων και ρύθμιση για 300.000 οφειλέτες των Ταμείων

Ο ... παγετός στην αγορά που έχει φτάσει τα περισσότερα ταμεία προ του κραχ επέβαλλε ουσιαστικά τη ρύθμιση.
Μόνο στο πρώτο τρίμηνο του 2011 τα έσοδα των ταμείων σημείωσαν πτώση 15% και έτσι η κυβέρνηση επέλεξε το “κάλιο αργά παρά ποτέ”

Έτσι αναστέλλουν μέχρι 31/12/2012 τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης σε οφειλέτες, όλα τα ασφαλιστικά ταμεία, εκτός του ΟΓΑ, σύμφωνα με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή.

Η συγκεκριμένη ρύθμιση, η οποία θα συμπεριληφθεί στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών με τίτλο: «Καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, στελέχωση των ελεγκτικών υπηρεσιών και άλλες διατάξεις», κρίθηκε αναγκαία, προκειμένου να διευκολυνθούν οι επιχειρήσεις στην πληρωμή των τρεχουσών υποχρεώσεών τους, αλλά και παλαιότερων οφειλών.

Για να μπορέσουν οι οφειλέτες να επωφεληθούν από την ρύθμιση, θα πρέπει εκτός από την υποβολή σχετικής αίτησης στις αρμόδιες υπηρεσίες των ταμείων, να καταβάλλουν ανελλιπώς τις τρέχουσες εισφορές από 1/1/2011 και μετά όπως επίσης να καταβάλλουν παράλληλα κάθε μήνα ποσό που αντιστοιχεί στο 20% των προηγουμένων οφειλών, δηλαδή όσων έχουν κεφαλαιοποιηθεί μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2010. Το ποσό αυτό σε ό,τι αφορά το Ι.Κ.Α. - Ε.Τ.Α.Μ. και τα λοιπά ταμεία ασφάλισης μισθωτών δεν μπορεί να είναι μικρότερο του 1,25% της προηγούμενης οφειλής και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να είναι μικρότερο των 150 ευρώ.

Για τους οφειλέτες του ΟΑΕΕ, που πληρώνουν δόση ανά δίμηνο το ποσό της διμηνιαίας καταβολής υπολογίζεται με βάση την εισφορά που ισχύει κατά την ημερομηνία της υποβολής του αιτήματος υπαγωγής στον διακανονισμό, αλλά δεν μπορεί επίσης να είναι μικρότερο των 150 ευρώ

Για τους οφειλέτες των ταμείων ασφάλισης αυτοαπασχολούμενων - ανεξάρτητα απασχολούμενων, πλην ΟΑΕΕ, που καταβάλλουν μηνιαία εισφορά το ύψος της δεν μπορεί να είναι μικρότερο από τα 100 ευρώ.

Στους αυτοτελώς απασχολούμενους ασφαλισμένους του Κλάδου Κύριας Ασφάλισης Αγροτών, που οφείλουν ληξιπρόθεσμες ασφαλιστικές εισφορές ποσού 600 ευρώ και άνω, παρέχεται, η ευχέρεια εξόφλησης σε δόσεις των καθυστερούμενων οφειλών τους, υπό την προϋπόθεση της εμπρόθεσμης καταβολής των τρεχουσών εισφορών τους. Οι ασφαλισμένοι αυτοί μπορούν να εξοφλήσουν με έως 20 τριμηνιαίες δόσεις, και ελάχιστο ποσό δόσης τα 150 ευρώ. Η μη εμπρόθεσμη καταβολή δύο (2) συνεχόμενων δόσεων, καθώς και η μη καταβολή των τρεχουσών εισφορών, συνεπάγεται την έκπτωση από τη ρύθμιση και καθιστά άμεσα απαιτητό το σύνολο του οφειλόμενου ποσού.

Σε όσους υπαχθούν στον διακανονισμό και τηρούν τους όρους του, χορηγείται βεβαίωση ασφαλιστικής ενημερότητας διάρκειας 2 μηνών, υπό την προϋπόθεση ότι ο διακανονισμός τηρείται έναντι όλων των φορέων κύριας και επικουρικής ασφάλισης στους οποίους υπάγεται το προσωπικό των επιχειρήσεων ή ο αυτοαπασχολούμενος.

Στη διάταξη μπορούν να ενταχθούν και οι οφειλέτες οι οποίοι δεν έχουν ρυθμίσει τις οφειλές τους αλλά και όσοι έχουν εκπέσει λόγω καθυστέρησης των δόσεων.

Για όσους δεν υπαχθούν στον συγκεκριμένο διακανονισμό θα συνεχιστεί η διαδικασία εφαρμογής των αναγκαστικών μέτρων.

Έκρηξη σε πυρηνικό εργοστάσιο στην Ιαπωνία - Δείτε το βίντεο

Εφιάλτης χωρίς τέλος στην Ιαπωνία που ζει από μία από τις μεγαλύτερες καταστροφές στην ιστορία της. Εικόνες φρίκης κάνουν το γύρο του κόσμου μετά τον σεισμό των 8,9 Ρίχτερ και το τσουνάμι 10 μέτρων που όπως είπαν επιστήμονες έτρεξε με την ταχύτητα αεροπλάνου τζάμπο.

Έκρηξη σημειώθηκε το Σάββατο στο πυρηνικό εργοστάσιο Φουκουσίμα στη ΒΑ Ιαπωνία, από όπου νωρίτερα μεταδόθηκε ότι ραδιενεργό καίσιο εκλυόταν στην ατμόσφαιρα.Το εργοστάσιο είχε παρουσιάσει πρόβλημα καθώς λόγω της αυτόματης διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος, τέθηκε εκτος λειτουργίας το σύστημα ψύξης. Από την περιοχή - σε ακτίνα 10 χμ. - απομακρύνονται 20.000 κάτοικοι. Τα επίπερα ραδιενέργειας γύρω από το εργοστάσιο είναι 20 φορές πάνω από το κανονικό.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, ένα από τα τέσσερα κτήρια των εγκαταστάσεων του πυρηνικού εργοστασίου Φουκουσίμα Νο 1 καταστράφηκε. Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το κρατικό δίκτυο, η στέγη και οι τοίχοι του κτηρίου του αντιδραστήρα έχουν καταρρεύσει και 4 εργαζομενοι τραυματίσθηκαν.Το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της Ιαπωνίας ΝΗΚ συμβουλεύει τους κατοίκους να κλεισθούν στα σπίτια τους και να ασφαλίσουν τα παράθυρά τους σε περίμετρο «μεγαλύτερης των 10 χλμ από την εκκενωθείσα ζώνη».

Η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας ζήτησε από την Ιαπωνία να παρέχει άμεσα πληροφορίες για την κατάσταση.

Ειδικοί και δημοσιογράφοι του δικτύου κάλεσαν επίσης όσους από τους κατοίκους βρίσκονται εκτός οικίας να προστατεύσουν το αναπνευστικό τους σύστημα καλύπτοντάς το με ένα βρεγμένο μαντήλι και να καλυφθούν όσο το δυνατόν καλλίτερα ώστε να αποφεύγεται η απευθείας έκθεση του δέρματος με τον αέρα.

Δημοσιογράφοι ρώτησαν επιστήμονα σχετικό με τα πυρηνικά γιατί έγινε αυτό και εκείνος εκτίμησε πως ενδέχεται η έκρηξη να έγινε "σκόπιμα".

Σύμφωνα με την ηλεκτρική εταιρεία του Τόκιο (Tepco), η έκρηξη σημειώθηκε μετά από μετασεισμό και η σκεπή και οι τοίχοι του κτηρίου που στέγαζαν τον αντιδραστήρα κατέρρευσαν, μεταδίδει το ΝΗΚ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Συνταρακτικές εικόνες από τον σεισμό στην Ιαπωνία
Νέο βίντεο από την έκρηξη στο πυρηνικό εργοστάσιο!
433 μέχρι τώρα οι νεκροί στην Ιαπωνία - 88.000 οι αγνοούμενοι - Updated 23:41 - Νέο Video

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO:

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More