Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Συνελήφθη και ο τρίτος δράστης του μακελειού στον Ρέντη

Συνελήφθη στην περιοχή των Αχαρνών - Ο τέταρτος μάλλον έχει διαφύγει στο εξωτερικό

Εξάστερος ο Παναθηναϊκός - Νίκησε τη Μακάμπι στον τελικό

Στην κορυφή της Ευρώπης οι “πράσινοι” για έκτη φορά - Επικράτησε της Μακάμπι στον τελικό της Βαρκελώνης με 78-70 - MVP ο Διαμαντίδης - Εξαιρετικοί οι Σάτο, Μπατίστ. Δάκρυσε ο Ομπράντοβιτς

Αμερικανοί κομάντος σκότωσαν τον Μπιν Λάντεν

Ο επικεφαλής της Αλ Κάιντα, νούμερο ένα καταζητούμενος σε όλο τον κόσμο και φερόμενος ως ο ιθύνων νους των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου στις Η.Π.Α., Οσάμα Μπιν Λάντεν, είναι νεκρός.

Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Αγνοούμενοι ανθρακωρύχοι και στην Τουρκία

Εννέα ανθρακωρύχοι αγνοούνται στη νότια Τουρκία μετά την κατάρρευση μιας στοάς σε ορυχείο. Δεκάδες διασώστες και ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά έχουν κινητοποιηθεί και αναζητούν επιζώντας στο ιδιωτικό ορυχείο που βρίσκεται στην επαρχία Καχραμανμαράς.

Στο δυστύχημα σκοτώθηκε ένας εργαζόμενος και τραυματίστηκαν άλλοι επτά. Οι διασώστες προσπαθούν να εξακριβώσουν σε ποιο σημείο βρίσκονται οι εγκλωβισμένοι ανθρακωρύχοι εντοπίζοντας το σήμα των κινητών τηλεφώνων τους.

Ταινία για τους μεταλλωρύχους της Χιλής

Ταινία για την περιπέτεια των 33 μεταλλωρύχων στη βόρεια Χιλή με τίτλο «Atacama's 33», δηλαδή «Οι 33 της Ατακάμα», αναμένεται να παρουσιαστεί αύριο στη Μπερλινάλε.

«"Η απίστευτη ιστορία των 33 Χιλιανών μεταλλωρύχων. 69 ημέρες. 2,300 πόδια. Ένα εκατομμύριο θεατές» γράφει η αφίσα, όπου απεικονίζονται οι μεταλλωρύχοι- ηθοποιοί.

Less... fakelaki!!!

"Έξω από τα δόντια" τα είπε ο μόνιμος αντιπρόσωπος του ΔΝΤ στην Αθήνα, κ. Μπομπ Τράα, μιλώντας σε εκδήλωση της Τραπέζης της Ελλάδος. Ο κ. Τράα καυτηρίασε την ελληνική κακοδαιμονία και την επιπολαιότητα στη λήψη των μέτρων αντιμετώπισης της κρίσης.

Ο κ. Τράα έβγαλε ουσιαστικά... άχρηστες τις απανωτές αλλαγές στο φορολογικό σύστημα, οι οποίες φτάνουν "αισίως" πλέον τις 525 σελίδες διατάξεων και νόμων (σ.σ.: που ούτε οι ίδιες οι εφορίες φυσικά δεν γνωρίζουν, για να μπορούν να εφαρμόσουν)!

Στο σφυρί κρατική περιουσία 50 δισ. ευρώ

Το απίστευτο ποσό των 50 δισ. ευρώ έθεσαν ο στόχο, κυβέρνηση και τρόικα για τα έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις και την αξιοποίηση δημόσιας περιουσίας που θα πρέπει να γίνουν από τον ελληνικό δημόσιο την περίοδο 2011-2015.

Μάλιστα τα 15 δισ. ευρώ θα πρέπει να εισπραχτούν μέχρι το τέλος του 2012! Στόχους που η τρόικα θεωρεί ρεαλιστικούς και εφικτούς…

Κλειστή για μία εβδομάδα λόγω εργασιών η αριστερή λωρίδα στην Αθηνών-Κορίνθου

Από το Σάββατο 12 μέχρι και το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011 από τις 7:30-16:30 θα εκτελούνται εργασίες συντήρησης ηλεκτροφωτισμού στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου, στο τμήμα από την Ιερά Οδό στο Δαφνί έως τον κόμβο των διυλιστηρίων στον Ασπρόπυργο.

Οι εργασίες αφορούν αντικατάσταση τρακαρισμένων ιστών ηλεκτροφωτισμού και φωτιστικών στην κεντρική νησίδα. Κατά τη διάρκεια των εργασιών θα καταλαμβάνεται προσωρινά η αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας με κατεύθυνση από Αθήνα προς Κόρινθο.

Ανεστάλη η απεργία των γιατρών του ΙΚΑ

Την αναστολή της απεργίας αποφάσισαν οι γιατροί του ΙΚΑ, δηλώνοντας ότι θα στραφούν σε νέα μορφή κινητοποιήσεων, ώστε να ακυρωθεί στην πράξη το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας.

Από τις 10 το πρωί οι γιατροί ξεκίνησαν τη συνταγογράφηση φαρμάκων και προσανατολίζονται για τη γενική απεργία στις 23 Φεβρουαρίου, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση.

Αύριο στις 4 "Δεν πληρώνω" στις Αφίδνες

Για τις τέσσερις αύριο το απόγευμα έδωσαν ραντεβού τα μέλη του κινήματος “Δεν Πληρώνω” προγραμματίζοντας συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στη νέα τροπολογία την οποία θεωρούν αντισυνταγματική και προειδοποιούν ότι θα προσφύγουν στη δικαιοσύνη

Ο υφυπουργός Υποδομών Γιάννης Μαγκριώτης επανέλαβε σε δηλώσεις του ότι θα υπάρξουν σημαντικές μειώσεις διοδίων στα υπό κατασκευή τμήματα των αυτοκινητόδρομων και γενικότερα μειώσεις των διοδίων.

Ελεύθεροι οι συλληφθέντες της Κερατέας

Στον πρώτο τακτικό ανακριτή απολογήθηκαν σήμερα οι πέντε κάτοικοι της Κερατέας, που είχαν συλληφθεί μετά τα επεισόδια της Τρίτης, και αφέθησαν τελικά ελεύθεροι, με τον όρο της απαγόρευσης εξόδου τους από τη χώρα και την υποχρεωτική εμφάνισή τους μία φορά τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους.

Κατηγορούμενος για κακουργήματα είναι και ο πρώην δήμαρχος Κερατέας, Σταύρος Ιατρού, ο οποίος αναμένεται να κληθεί τις επόμενες ημέρες από τον ανακριτή. Σε βάρος του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για: έκρηξη, κατοχή εκρηκτικών υλών, εξύβριση και απρόκλητη έμπρακτη εξύβριση, καθώς και παραβάσεις του νόμου περί όπλων.

Ο τίτλος... περνάει από το Κλ. Βικελίδης

Το ματς του Άρη με τον Ολυμπιακό αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία για τους ερυθρόλευκους μιας και γίνεται παραμονές του ντέρμπι ”αιωνίων”. Σε Νέα Σμύρνη (Πανιώνιος - ΠΑΟΚ) και Παγκρήτιο (Εργοτέλης - Καβάλα) ανοίγει η αυλαία της 22ης αγωνιστικής.

Αναλυτικά τα παιχνίδια του Σαββάτου:

Πυροβολισμοί για… επίδειξη!!!

Καταδίωξη με ρίψη άσκοπων πυροβολισμών σημειώθηκε χθες το βράδυ, στην εθνική οδό Ηρακλείου - Αγίου Νικολάου, στο ύψος του κόμβου αεροδρομίου.

Συγκεκριμένα, αστυνομικός που περνούσε από το σημείο, είδε έναν εκ των επιβατών προπορευόμενου οχήματος να επιδίδεται στη ρίψη πυροβολισμών, και άρχισε να καταδιώκει το όχημα εκτιμώντας πως επρόκειτο για κακοποιούς.

Μαστροποί συνελήφθησαν στο Ηράκλειο Κρήτης

Δύο ανήλικες, ένας 56χρονος από τη Βουλγαρία και ένας 54χρονος ημεδαπός συνελήφθησαν, στην Παχειά Άμμο Ιεράπετρας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγ. Νικολάου, με τις κατηγορίες για προαγωγή στην πορνεία, μαστροπεία και παραβάσεις του νόμου περί όπλων.

Σύμφωνα με την αστυνομία, το τελευταίο χρονικό διάστημα η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αγίου Νικολάου διερευνούσε πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες η μία αλλοδαπή, σε συνεργασία με τους δύο άνδρες, προωθούσε στην πορνεία αλλοδαπές γυναίκες.

Καλοβλέπουν τη μετακόμιση στη Ριζούπολη

Η ζεστή ατμόσφαιρα στο παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό είχε βάλει τη σπίθα. Η μικρή προσέλευση του κόσμου στα άλλα ματς τη σιγόνταρε. Ήρθε και η έντονη αντιπαράθεση με το ΟΑΚΑ να φουντώσει τη… φλόγα της επιστροφής (κοντά) στα πάτρια εδάφη!

Το αδιέξοδο στις σχέσεις της ΑΕΚ με τη διοίκηση του σταδίου ενίσχυσε τις (ήδη υπάρχουσες) σκέψεις για μετακόμιση και έκανε ακόμα πιθανότερη έδρα της «Ένωσης» για του χρόνου τη Ριζούπολη!

Ληστεία με καλάσνικοφ στα Άσπρα Σπίτα

Η περιοχή, αλλά και ο τρόπος δράσης των ληστών κίνησε και υποψίες για ένα ακόμη “χτύπημα” από τον διαβόητο Βασίλη Παλαιοκώστα.

Όπως και να 'χει οι τέσσερις δράστες αποδείχθηκαν κάτι παραπάνω από αποφασισμένοι. Οι δύο έσπασαν με βαριοπούλες την πόρτα και οι άλλοι δυο με τα καλάσνικοφ στα χέρια φορώντας φόρμες παραλλαγής μπήκαν μέσα και πήραν τα χρήματα από το ταμείο.

Έρχοντια οι φορο-κομάντο

Στις 16 Μαρτίου θα ξεκινήσει το σαφάρι ελέγχων της νέας Οικονομικής Αστυνομίας για φοροκλοπή, ξέπλυμα χρήματος, αλλά και για έκδοση αποδείξεων με ευέλικτες μηχανοκίνητες δυνάμεις και η οποία όπως διατείνονται στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, δεν θα υποκαταστήσει το ΣΔΟΕ, αλλά θ’ αποτελέσει ένα νέο αυτόνομο όπλο του κράτους στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής και των πολυσύνθετων εκφάνσεων του οικονομικού και του ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Σήμερα το πρωί, ξεκίνησε η εκπαίδευση με εντατικούς ρυθμούς των 37 υψηλής κατάρτισης Ράμπο που πέτυχαν πρόσφατα στο συμπληρωματικό διαγωνισμό της Αστυνομίας.

Πράσινο φως για την επόμενη δόση

Κατά την συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι επικεφαλείς της τρόικας, οι κ.κ. Servaas Deroose (Ε.Ε.), Poul Thomsen (ΔΝΤ) και Klaus Masuch (ΕΚΤ) άναψαν το πράσινο φως για την εκταμίευση της δόσης των 15 δις ευρώ καθώς υπήρξε κοινή διαπίστωση πως το μνημόνιο εκτελείται ικανοποιητικά βασει των χρονοδιαγραμμάτων που έχουν συμφωνηθεί.

Καθυστερήσεις όμως συνεχίζουν να εντοπίζονται στην προώθηση αρκετών διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και ζήτησαν επιτάχυνση των προσπαθειών της κυβέρνησης.

Πα-ΤΕΡΑΣ βίαζε τη θετή του κόρη και έκανε 8 παιδιά μαζί της!

Συγκλονίζει τη γερμανική κοινή γνώμη το δράμα μιας 27χρονης κοπέλας, που επί σειρά ετών είχε πέσει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από τον σύζυγο της μητέρας της. Και όχι μόνο αυτό, αλλά έφερε στον κόσμο και οκτώ παιδιά από τον βιαστή της, εκ των οποίων τα επτά βρίσκονται ακόμη στη ζωή.

Σήμερα, είναι ηλικίας από 11 έως 15 ετών, που σημαίνει πως η κακοποίησή της ξεκίνησε όταν ήταν ακόμη ανήλικη!

Σκηνές Φαρ Ουέστ...

Όλα ξεκίνησαν λίγο πριν τα μεσάνυχτα, όταν δύο αυτοκίνητα με άγνωστο αριθμό επιβατών κατευθύνθηκαν με χαμηλή ταχύτητα προς αγροτική περιοχή, κοντά στη διασταύρωση Σαβαλίων της Ε.Ο. Πατρών - Πύργου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iliatora.gr, βοσκοί της περιοχής που είδαν τα αυτοκίνητα να κινούνται στα χωράφια μέσα στο σκοτάδι, δεν έκατσαν με σταυρωμένα χέρια αλλά κινήθηκαν εναντίον τους, με αποτέλεσμα οι επιβαίνοντες στα οχήματα να βγουν από αυτά και να... το βάλουν στα πόδια!

Παραιτήθηκε τελικά ο Μουμπάρακ

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Χόσνι Μουμπάρακ τελικά παραιτήθηκε παρά το διάγγελμα της Πέμπτης (10/2) όπου έλεγε ότι δεν θα φύγει από το αξίωμα του προέδρου. Ο Μουμπάρακ έχει καταφύγει στο "εξοχικό" του στην περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας, ενώ αρνείται να φύγει από τη χώρα.

Την ίδια στιγμή, ο αιγυπτιακός στρατός υποσχέθηκε την Παρασκευή (11/2) να τερματίσει την 30χρονη "κατάσταση συναγερμού" που είχε θέσει την Αίγυπτο ο Μουμπάρακ. Πάντως, οι διαδηλωτές συρρέουν στην Πλατεία Ταχρίρ κατά χιλιάδες για να πανηγυρίσουν τη νίκη τους, μετά από 18 ημέρες αγώνων.

Το βαπόρι απ' την... Τουρκία

Φορτηγό πλοίο υπό τη σημαία της Βολιβίας μετέφερε συνολικά 4.300 χαρτοκιβώτια λαθραίων τσιγάρων (43.000.000 τσιγάρα).Το μήκους 45 μέτρων πλοίο εντοπίστηκε, στη θαλάσσια περιοχή της νησίδας «Σταυρονήσι» Ύδρας. Με πλήρωμα έξι αλλοδαπούς ναυτικούς, ουκρανικής υπηκοότητας, κατά δήλωση του Πλοιάρχου του είχε αποπλεύσει από την Τουρκία με προορισμό την Αλβανία.

Το πλοίο οδηγήθηκε συνοδεία πλωτού περιπολικού σκάφους Λιμενικού Σώματος στο λιμένα του Ναυπλίου, όπου μικτό κλιμάκιο αποτελούμενο από στελέχη του Τμήματος Ναρκωτικών του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος και της Διεύθυνσης Ασφαλείας του Λ.Σ. διενήργησαν αυτοψία - έλεγχο επί του φορτίου και των σχετικών φορτωτικών εγγράφων διαπιστώνοντας ότι το φορτίο είναι προϊόν λαθρεμπορίας.

Ζευγάρι αρχαιοκάπηλων στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ.

Στη σύλληψη μίας 56χρονης Ρουμάνας προχώρησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Αρχαιοκαπηλίας χθες το βράδυ στο Λουτράκι. Η 56χρονη γυναίκα οδηγούσε ένα αυτοκίνητο στο οποίο μετά από έλεγχο διαπιστώθηκε ότι υπήρχε ένα αρχιτεκτονικό μέλος με τη μορφή μαρμάρινης γυναικείας κεφαλής με επίστεψη σύμφυτης με διακοσμημένο κιονόκρανο, ύψους 60 εκατοστών.

Σήμερα οι αστυνομικοί συνέλαβαν και τον 54χρονο σύζυγό της που προσήλθε στο τμήμα και δήλωσε ότι το αντικείμενο είναι δικό του.

Απόπειρα βιασμού σε βάρος 50χρονης στο Ρέθυμνο από 22χρονο

Την Πέμπτη το πρωί καταγγέλθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Γεροποτάμου από 50χρονη, ότι στις 12.45 της Τετάρτης, στο Πέραμα, 22χρονος ο οποίος διατηρούσε φιλικές σχέσεις με μέλος της οικογένειάς της, μπήκε στο σπίτι της την ώρα που αυτή βρισκόταν μόνη της και προσποιούμενος αρχικά προσωπικό του πρόβλημα για το οποίο ζήτησε την συμβουλή της, την οδήγησε σε υπνοδωμάτιο του σπιτιού, όπου ασκώντας σωματική βία, προσπάθησε να την βιάσει.

Η 50χρονη αντιστάθηκε σθεναρά με αποτέλεσμα ο 22χρονος δράστης να εγκαταλείψει την προσπάθειά του και να τραπεί σε φυγή. Ο 22χρονος δράστης αναζητείται, ενώ δόθηκε παραγγελία για εξέταση της 50χρονης από Ιατροδικαστή.

Άρχισαν οι αιτήσεις για φωτοβολταϊκά σε νησιά

Αιτήσεις για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στα 28 νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου που είναι διασυνδεδεμένα με το ηπειρωτικό δίκτυο δέχεται η ΔΕΗ, στα κατά τόπους γραφεία.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της επιχείρησης, σε εφαρμογή της σχετικής νομοθεσίας, οι αιτήσεις αφορούν μονάδες ισχύος έως 150 κιλοβάτ και θα γίνονται με την εξής διαδικασία:

Πάει διακοπές… ο Μουμπάρακ

Το Αλ Αραμπίγια μετέδωσε ότι ο Αιγύπτιος πρόεδρος, μια μέρα αφού μεταβίβασε σημαντικές εξουσίες στον αντιπρόεδρο Ομάν Σουλεϊμάν, πήρε την οικογένειά του και εγκατέλειψε το Κάιρο.

Αναχώρησαν πως άγνωστη κατεύθυνση από στρατιωτική βάση στα προάστια της πρωτεύουσας. Η πληροφορία μεταδόθηκε παντού και σύμφωνα η μια μετά την άλλη οι πηγές επιβεβαίωσαν τη φυγή του.

Η Τρόικα μας θεωρεί “ανεπαρκείς”

Οι παρατηρήσεις των ελεγκτών κατατέθηκαν στην Κομισιόν, που με τη σειρά της θα πάρει αποφάσεις για την εκταμίευση των δόσεων του δανείου.

Το μεγαλύτερο αγκάθι είναι το εργασιακό Οι κοινοτικοί θεωρούν ανεπαρκές το νομοθετικό πλαίσιο που εγκρίθηκε, καθώς περιλαμβάνει τη δυνατότητα της υπουργού να επεκτείνει τις συλλογικές συμβάσεις εκεί όπου δεν υπάρχει επιχειρησιακή, ενώ προβλέπεται αυξημένος ρόλος για την Επιθεώρηση Εργασίας προκειμένου να υπογραφεί επιχειρησιακή σύμβαση. Επιπλέον, δεν περιλαμβάνεται καμιά πρόβλεψη για ατομικές συμβάσεις εργασίας εντός μιας επιχείρησης.

112 κάμερες ασφαλείας... Όχι σε θησαυροφυλάκιο, αλλά σε... σχολείο!!!

Υπάρχει ένα σχολείο στο Coventry της Αγγλίας που δεν μοιάζει καθόλου με όλα τα άλλα. Το Stoke Park School and Community Technology College έχει ξοδέψει πάνω από 11.000 ευρώ για να τοποθετήσει στο κτίριο 112 κάμερες ασφαλείας. Ο αριθμός αντιστοιχεί σε περίπου 1 κάμερα ανά 10 μαθητές!

Σύμφωνα με το σχολείο, οι 33 εξωτερικές και 79 εσωτερικές κάμερες, έχουν τοποθετηθεί σε διάφορα σημεία του κτιρίου προκειμένου να αποφευχθούν διαρρήξεις και κλοπές. Όμως οι γονείς δεν το βλέπουν θετικά μιας και αισθάνονται σαν να στέλνουν τα παιδιά τους σε φυλακή υψίστης ασφαλείας.

Το Σάββατο η κηδεία του Μιλτιάδη Έβερτ

Η κηδεία του πρώην Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Μιλτιάδη Έβερτ θα γίνει το Σάββατο 12 Φεβρουαρίου, στις 13:00, στο Α’ Νεκροταφείο.

Από την οικογένειά του απευθύνθηκε παράκληση, αντί στεφάνων, να κατατεθούν χρήματα σε φιλανθρωπικά ιδρύματα.

“Ψαλίδι” στις φοροαπαλλαγές

Από την πρώτη στιγμή το πρόβλημα ήταν η ανικανότητα του κρατικού μηχανισμού να εισπράξει και κυρίως να πατάξει τη φοροδιαφυγή. Έτσι και πάλι μπαίνουν στο στόχαστρο οι συνήθεις... αιμοδότες.

Όλοι όσοι έχουν φοροελαφρύνσεις και είναι νόμιμοι θα δουν έμμεσα το εισόδημά τους να μειώνεται καθώς το κράτος θέλει να πάρει πίσω τα μισά από τα χρήματα που επιστρέφει μέσω απαλλαγών.

Ο Χάιντφελντ στη θέση του Κούμπιτσα

Η αναζήτηση του αντικαταστάτη του Ρόμπερτ Κούμπιτσα συνεχίζεται με ραγδαίους ρυθμούς από τη Renault. Μπρούνο Σένα, Νικ Χάιντφελντ και Βιταντόνιο Λιούτσι είναι οι πιθανοί αντικαταστάτες του Πολωνού πιλότου, μετά το πολύ σοβαρό ατύχημα που παραλίγο να του στοιχήσει τη ζωή και θα τον αφήσει μακριά από τις πίστες πιθανότατα για όλο το ερχόμενο πρωτάθλημα.

Όπως έγινε γνωστό από τη Renault τις μεγαλύτερες πιθανότητες έχει ο Γερμανός πιλότος: «Το Σάββατο και την Κυριακή, η ομάδα θα “χιλιομετρήσει” τον Μπρούνο Σένα, ενώ θα αξιολογήσει και τον Νικ Χάιντφελντ, ο οποίος είναι και ο πιθανός αντικαταστάτης του Ρόμπερτ Κούμπιτσα».

Η Θεσσαλονίκη πρώτη στο «Civitas»

Μέσω του έργου «Civitas Catalist», το οποίο ανέλαβε το Συμβούλιο Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΣΑΣΘ) η Θεσσαλονίκη κατέκτησε τον τίτλο της πρώτης ελληνικής πόλης, που εντάσσεται στην κοινοτική πρωτοβουλία βιώσιμων συγκοινωνιών «Civitas», λαμβάνοντας παράλληλα ευρωπαϊκή χρηματοδότηση.

Στο πλαίσιο του έργου, διάρκειας τεσσάρων μηνών και προϋπολογισμού 68.000 ευρώ, θα διερευνηθεί ποιο μέσο μεταφοράς (π.χ, μετρό, ελαφρύ τραμ, μονορέιλ) συγκεντρώνει τα περισσότερα πλεονεκτήματα, για τη σύνδεση του αεροδρομίου «Μακεδονία» με τον τερματικό σταθμό του μετρό στη Μίκρα (επέκταση Καλαμαριάς).

"Γιατροί Χωρίς Σύνορα": Σειρά εκδηλώσεων την επόμενη εβδομάδα στη Σπάρτη

Η ομάδα «Face to Face» της διεθνούς, ιατρικής ανθρωπιστικής οργάνωσης «Γιατροί Χωρίς Σύνορα» θα επισκεφθεί τη Σπάρτη από τις 15-19 Φεβρουαρίου με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των κατοίκων της πόλης γύρω από το έργο και τη δράση της.

Προγραμματίζεται σειρά εκδηλώσεων, ώστε τα μέλη της ομάδας να επικοινωνήσουν με τους πολίτες της Σπάρτης, να μοιραστούν εμπειρίες και απόψεις και να ζητήσουν την υποστήριξή τους, που αποτελεί

Mαχαίρωσε μέχρι θανάτου την έγκυο κοπέλα του ξαδέρφου του

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσε ένας ψυχοπαθής μαχαιροβγάλτης στο Newport της Ουαλίας, ο οποίος κατηγορείται για την άγρια δολοφονία με πολλαπλές μαχαιριές της 19χρονης εγκύου Nikitta Grender, μόλις δυο εβδομάδες πριν τη γέννηση του μωρού της.

Χθες Τετάρτη, οι αστυνομικές αρχές της Ουαλίας συνέλαβαν τον 26χρονο Carl Whant, πατέρα ενός παιδιού και ξάδερφο του αγοριού της κοπέλας.

Kομπίνα 17εκ.€ σε γυναικείο μοναστήρι!

Ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου για τα κακουργήματα της απάτης, της υπεξαίρεσης και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, για την «ιερή» κομπίνα εκατομμυρίων ευρώ που στήθηκε γύρω από το γυναικείο μοναστήρι Αναστάσεως του Κυρίου Εμμαούς, στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης.

Η δίωξη ασκήθηκε με βάσει το πολυσέλιδο πόρισμα των ελεγκτών του ΣΔΟΕ, στο οποίο «φωτογραφίζονται» ως εμπνευστές της απάτης δύο μοναχοί κι ένας δικηγόρος. Το δε ύψος της «κομπίνας» ανέρχεται σε 17 εκατ. ευρώ.

Πάνω από 7 δισ. δολάρια οι ζημιές στην Αυστραλία

Μεγάλο είναι το κόστος από τις πλημμύρες στην Αυστραλία δημιουργώντας τρύπα πολλών δισεκατομμυρίων στην οικονομία της χώρας.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις οι πλημμύρες στην Κουινσλάνδη θα κοστίσουν 5 δισ. δολάρια στη βιομηχανία εξόρυξης γαιάνθρακα, που ακινητοποιήθηκε από τις καταστροφές που προκάλεσαν οι πλημμύρες.

Θα κατασκευαστεί κυματοθραύστης στο λιμάνι της Αίγινας

Εγκρίθηκε από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για τον κυματοθραύστη στο λιμάνι της Αίγινας.

Η συζήτηση για το θέμα έχει ξεκινήσει εδώ και πολλά χρόνια, ενώ το ζήτημα του λιμανιού της Αίγινας, αν θα δημιουργηθεί νέο ή αν θα επεκταθεί η υπάρχουσα προβλήτα, έχει απασχολήσει εδώ και δεκαετίες τους αρμόδιους φορείς.

Βγήκε από την εντατική ο Κούμπιτσα

Βελτίωση έχει παρουσιάσει η κατάσταση της υγείας του Ρόμπερτ Κούμπιτσα, ο οποίος βγήκε από την εντατική, τέσσερις ημέρες μετά το ατύχημα που είχε σε αγώνα ράλι στην Ιταλία.

Ο 26χρονος πιλότος της Ρενό, ο οποίος σώθηκε από… θαύμα, μετά το φρικιαστικό ατύχημα που είχε κατά τη διάρκεια αγώνα ράλι στην Ιταλία, σύμφωνα με την ανακοίνωση είναι πολύ καλύτερα ενώ μπορεί να κουνάει και τα δάχτυλά του, πράγμα άκρως ενθαρρυντικό.

Θύμα διάρρηξης ο Ότο Ρεχάγκελ

Θύμα διάρρηξης και ληστείας έπεσε ο Ότο Ρεχάγκελ! Όπως αποκαλύπτει σήμερα η «Bild», λίγο πριν τα Χριστούγεννα, εν τη απουσία του ιδίου και της συζύγου του, Μπεάτε, από το σπίτι τους στο Έσεν, άγνωστοι εισέβαλαν στην οικία τους και έκλεψαν αντικείμενα μεγάλης χρηματικής, αλλά και συναισθηματικής αξίας.

Λίγο μετά τις 18:00 και αφού το ζεύγος είχε αποχωρήσει από το σπίτι, οι διαρρήκτες ανέβηκαν από το μπαλκόνι,

Άλογο ... πότης!!!

Το άλογο που βλέπετε, συνηθίζει να συχνάζει σε ένα country pub και να πίνει το ποτό του κάνοντας παρέα με τους υπόλοιπους θαμώνες, που έχουν συνηθίσει την παρουσία του. Ο υπεύθυνος του bar ξέρει τι θα του σερβίρει αφού το άλογο είναι τακτικός επισκέπτης στο bar εδώ και μερικά χρόνια.

Μετά την καθιερωμένη βόλτα του στην ύπαιθρο, το άλογο κατευθύνεται στο τοπικό αυτό bar αφού η παρουσία του είναι ευχάριστη στους ιδιοκτήτες οι οποίοι συχνά του προσφέρουν φρούτα και λαχανικά.

Εισέβαλε με μαχαίρι σε ΕΛΤΑ στα Καμίνια

Τον τρόμο έζησαν πριν από λίγο οι εργαζόμενοι και οι πελάτες του υποκαταστήματος των ΕΛ.ΤΑ στη λεωφόρο Θηβών στα Καμίνια, όταν άγνωστος άντρας εισέβαλε με μαχαίρι μέσα στο κτίριο.

Ο δράστης κατάφερε να αρπάξει τα χρήματα από το ταμείο και εξαφανίστηκε αμέσως, πριν προλάβει κάποιος να αντιδράσει.

9 χρόνια για το δρόμο Ε.Ο. Άμφισσας - Λιδωρικίου και ακόμα δεν υπάρχει ανάδοχος!!!

Εκ νέου δημοπρασία για το δρόμο Ε.Ο. Άμφισσας- Λιδωρικίου πραγματοποιείται προσεχώς. Πρόκειται για έργο συνολικού προϋπολογισμού 17 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ Στερεάς Ελλάδας.

Ωστόσο μέχρι και σήμερα είναι η τρίτη φορά που δημοπρατείται χωρίς τις προηγούμενες δύο να έχει ολοκληρωθεί.

Η Mercedes ήταν... κλεμμένη

Όλο καμάρι πήγε να περάσει τα σύνορα από την πατρίδα του προς την Ελλάδα ένας Αλβανός επιχειρηματίας, οδηγώντας την Mercedes δεκαετίας που έφερνε για πρώτη φορά στην χώρα. Όμως, το ταξίδι του τελείωσε στην Κακαβιά, όπου αποδείχθηκε ότι το αυτοκίνητο ήταν κλεμμένο!

Οι τελωνειακοί υπάλληλοι ανακάλυψαν από τις λίστες της “Shengen” ότι η πολυτελής Mercedes είχε κλαπεί το 2002 από την Ιταλία και συνέλαβαν τον αλλοδαπό επιχειρηματία, που ωστόσο δήλωσε άγνοια και ισχυρίσθηκε ότι είχε αγοράσει το αυτοκίνητο στην Αλβανία το 2009, αλλά ήταν η πρώτη φορά που ερχόταν στην Ελλάδα με αυτό.

Στο "στόχαστρο" του ΣΔΟΕ όσοι μετέφεραν χρήματα στο εξωτερικό

Στην «τσιμπίδα» του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος αλλά και των εφοριών μπαίνουν χιλιάδες Έλληνες, που από τα τέλη του 2009 και έπειτα μετέφεραν χρηματικά ποσά συνολικού ύψους 30 δισ. ευρώ, προερχόμενα από καταθέσεις, σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της Κύπρου, της Μ. Βρετανίας, της Ελβετίας αλλά και των Η.Π.Α.

Τα χαρτιά τους στην Εφορία, φαίνεται ότι άνοιξαν χιλιάδες φορολογούμενοι, οι οποίοι υπό το κράτος του πανικού την περασμένη άνοιξη έσπευσαν να φυγαδεύσουν τα χρήματα τους σε τράπεζες του εξωτερικού.

Διάλεξε λάθος πελάτη...

Λάθος… πελάτη διάλεξε ένας 44χρονος στο Κάστρο Κυλλήνης στην Ηλεία για να πουλήσει ένα κιλό ακατέργαστης ινδικής κάνναβης που είχε στην κατοχή του!

Ο υποψήφιος αγοραστής αποδείχθηκε… αστυνομικός της Ασφάλειας Αμαλιάδας και, μόλις ο έμπορος πήρε στα χέρια του τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα, συνελήφθη από άλλους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. οι οποίοι καραδοκούσαν.

7 λόγοι για να κάνουμε σεξ

Η αλήθεια είναι ότι το σεξ είναι υγεία και παίζει σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη και στη διάρκεια μιας σχέσης. Όμως, δεν είναι μόνο αυτά τα οποία προσφέρει, καθώς η σεξουαλική ζωή είναι η αιτία που:

1. Φαίνεσαι νεότερος
Μια μακροχρόνια έρευνα με δείγμα 3.500 ανθρώπων από 30 έως και 101 χρονών έδειξε ότι το σεξ μπορεί να δείξει κάποιον από τέσσερα έως και επτά χρόνια μικρότερο.

Μόνιμα η Frontex στα σύνορα

Στην πιθανή μονιμοποίηση της υπηρεσίας συνοριακής φύλαξης που απέστειλε η ΕΕ στην Ελλάδα αναφέρεται σημερινό δημοσίευμα του κοινοτικού δελτίου Europolitique.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η ομάδα των περίπου 200 συνοριοφυλάκων που απέστειλε εκτάκτως τον περασμένο Νοέμβριο η ΕΕ για να βοηθήσει στην περιπολία των ελληνοτουρκικών χερσαίων συνόρων, αναμένεται να αποκτήσει το χαρακτήρα μόνιμης αποστολής.

Στους δρόμους σήμερα οι δικηγόροι

Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα θα πραγματοποιήσουν το μεσημέρι (στη 1 μ.μ.) οι δικηγόροι όλης της χώρας, διαμαρτυρόμενοι για το άνοιγμα του επαγγέλματός τους που προωθεί η κυβέρνηση.

Η απόφαση για την πραγματοποίηση του συλλαλητηρίου διαμαρτυρίας ελήφθη κατά τη σύγκληση της ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων που έγινε την περασμένη Κυριακή, 6 Φεβρουαρίου 2011, στη Λάρισα. Στην ολομέλεια αυτή συμμετείχαν 52 από τους 63 δικηγορικούς συλλόγους του κράτους.

Πάνω από 12.000 € η λεία της ληστείας στη ΔΕΗ στο Βόλο

Άγνωστοι άρπαξαν το χρηματοκιβώτιο από γραφείο της ΔΕΗ στο Βόλο που περιείχε πάνω από 12 χιλιάδες ευρώ.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι δράστες εισήλθαν στο γραφείο της Επιχείρησης από ανασφάλιστο παράθυρο. Για τον εντοπισμό τους διενεργούνται έρευνες από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.

Στο 13,9% η ανεργία το Νοέμβριο

Καλπάζει" η ανεργία στη χώρα μας, που τον προηγούμενο Νοέμβριο ανήλθε στο 13,9%, από 13,5% τον Οκτώβριο του 2010 και 10,6% τον Νοέμβριο του 2009.

Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή, στις γυναίκες το ποσοστό ανεργίας ανήλθε σε 17%, από 13,3% που ήταν τον Νοέμβριο του 2009, ενώ στους άνδρες αυξήθηκε στο 11,6% από 8,8%. Τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας παρατηρούνται στις ηλικίες 15-24 ετών (35,6%) και 25-34 ετών (17,9%).

200 € το πρόστιμο για όσους δεν πληρώνουν διόδια

Παράβαση του κώδικα οδικής κυκλοφορίας που θα επισείει πρόστιμο 200 ευρώ, ακόμη και αφαίρεση άδειας οδήγησης, κυκλοφορίας και πινακίδων, θα θεωρείται στο εξής η μη πληρωμή διοδίων ενώ σε πλημμέλημα μετατρέπεται η άρνηση καταβολής εισιτηρίου στις αστικές συγκοινωνίες.

Με τροπολογία που κατατέθηκε την Πέμπτη στο νομοσχέδιο για την εξυγίανση των αστικών συγκοινωνιών, το υπουργείο «τραβάει» το αυτί στο κίνημα του «τσάμπα» προβλέποντας ότι:

Βατικανό: Όχι στην εξομολόγηση μέσω iphone

Οι Καθολικοί δεν μπορούν να εξομολογούνται μέσω του κινητού. Αυτό ξεκαθάρισε σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου του Βατικανού, ύστερα από το σάλο που δημιουργήθηκε από μια εφαρμογή
του iPhone που ονομάζεται «εξομολόγηση».

«Είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι το μυστήριο της μεταμέλειας απαιτεί απαραιτήτως μία σχέση προσωπικού διαλόγου μεταξύ αυτού που μετανοεί και του εξομολογητή του.

Κορινθία: Πήγε από... Ασθενοφόρο!

Στη Συκιά Κορινθίας, το βράδυ της Τετάρτης, ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ παρέσυρε μια 72χρονη αλλοδαπή γυναίκα, την στιγμή που εκείνη διέσχιζε το δρόμο, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό της.

Η άτυχη γυναίκα μεταφέρθηκε με το ίδιο ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας Ξυλοκάστρου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Ο οδηγός του ασθενοφόρου, ηλικίας 66 ετών, αρχικά συνελήφθη και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος, ύστερα από προφορική εντολή του εισαγγελέα υπηρεσίας.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More