Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Απογειώθηκαν τα C-130

Με σκοπό να μεταφέρουν πίσω στην Ελλάδα όσους περισσότερους από τους 300 Έλληνες που βρίσκονται στη Λιβύη (δεδομένου ότι βρίσκονται διάσπαρτοι σε πολλές περιοχές της αφρικανικής χώρας), δύο μεταγωγικά αεροσκάφη C-130 απογειώθηκαν το πρωί της Πέμπτης από το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας (και αναμένεται να απογειωθεί άλλο ένα).

Τα δύο C-130 θα προσγειωθούν στην Τρίπολη, ενώ το τρίτο θα κατευθυνθεί στην πόλη Σάπκα περίπου 700 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα της Λιβύης.

Επικεφαλής της επιχείρησης είναι ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δόλλης ο οποίος μεταβαίνει στη Λιβύη με ένα από τα στρατιωτικά αεροσκάφη για να συντονίζει επί τόπου την επιχείρηση επαναπατρισμού των Ελλήνων.

Ωστόσο, ενώ στην Τρίπολη η κατάσταση προς το παρόν είναι ήρεμη και οι πολίτες μπορούν να μεταφερθούν στα αεροδρόμια, δεν ισχύει το ίδιο για τις υπόλοιπες πόλεις της χώρας αλλά και για όσους βρίσκονται «εγκλωβισμένοι» στην έρημο. Μιλώντας σε πρωινές εκπομπές, πολλοί Έλληνες δήλωσαν ότι δε γνωρίζουν καν για την επιχείρηση επαναπατρισμού και πως λόγω οδοφραγμάτων δεν μπορούν να μετακινηθούν στη Λιβύη και να προσεγγίσουν τα αεροδρόμια. Στην Αθήνα έχουν ήδη φτάσει Ελληνες με πτήσεις της γραμμής, οι οποίοι κατήγγειλαν ότι δεν είναι δυνατή η επικοινωνία με την ελληνική πρεσβεία, ότι υπήρχαν προβλήματα με τις πτήσεις λόγω της γενικής απεργίας χθες στη χώρα μας και πως γενικώς οι Ελληνες αισθάνονται εντελώς μόνοι τους σε μία χώρα όπου η ασφάλεια δεν είναι δεδομένη.

Για όλα τα ενδεχόμενα, τα μεσάνυχτα της Τετάρτης αποφασίστηκε να αποσταλεί στη θαλάσσια περιοχή ανοικτά της Λιβύης η φρεγάτα "Ψαρά" του Πολεμικού Ναυτικού, η οποία βρισκόταν στη βάση της Σούδας. Το πολεμικό πλοίο κινείται ήδη με τη μεγίστη ταχύτητα προς τον κόλπο της Σύρτης, με αποστολή να υποστηρίξει από θαλάσσης την προσπάθεια μετακίνησης των Ελλήνων, όπου και προβλέπεται να φτάσει περίπου στις τέσσερις το μεσημέρι της Πέμπτης.

Προς την ίδια περιοχή ανοικτά της Λιβύης δεν αποκλείεται να πλεύσει και μία δεύτερη φρεγάτα του ΠΝ, η "Υδρα", το πλήρωμα της οποίας έχει ήδη διαταχθεί να κινηθεί στην Κρήτη για περιπολία. Επισήμως δεν έχει διευκρινιστεί αν οι Ελληνες πολίτες που θέλουν να εγκαταλείψουν τη Λιβύη και δεν καταφέρουν να μπουν σε κάποια από τα C-130 θα μπορέσουν να επιβιβαστούν σε μία από τις δύο φρεγάτες του Πολεμικού Ναυτικού.

Το μεσημέρι της Πέμπτης αναμένεται να φτάσουν στην Κρήτη δύο εμπορικά πλοία με 4.500 άτομα από τη Λιβύη, ενώ άλλα τρία εμπορικά βρίσκονται εν πλω προς τη χώρα που μαστίζεται από βίαια επεισόδια.

Διαβάστε επίσης: “Στην πρεσβεία δεν σηκώνουν τα τηλέφωνα”
Διαβάστε επίσης: Σήμερα το πρωί τα C-130 απογειώνονται για Λιβύη
Διαβάστε επίσης: Δεν θα διστάσει να σκοτώσει κόσμο!
Διαβάστε επίσης: Το τραβάει στα άκρα το σχοινί ο Καντάφι: Οι διαδηλωτές θα τιμωρούνται με θάνατο!
Διαβάστε επίσης: Δε φεύγει ο Καντάφι - Αναμένεται συνέντευξη τύπου του γιου του
Διαβάστε επίσης: 1.000 οι νεκροί της εξέγερσης στη Λιβύη - Χάος και αίμα
Διαβάστε επίσης: Ο Καντάφι «πνίγει» τη Λιβύη στο αίμα - 1.000 οι νεκροί της εξέγερσης


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More