Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Συνελήφθη και ο τρίτος δράστης του μακελειού στον Ρέντη

Συνελήφθη στην περιοχή των Αχαρνών - Ο τέταρτος μάλλον έχει διαφύγει στο εξωτερικό

Εξάστερος ο Παναθηναϊκός - Νίκησε τη Μακάμπι στον τελικό

Στην κορυφή της Ευρώπης οι “πράσινοι” για έκτη φορά - Επικράτησε της Μακάμπι στον τελικό της Βαρκελώνης με 78-70 - MVP ο Διαμαντίδης - Εξαιρετικοί οι Σάτο, Μπατίστ. Δάκρυσε ο Ομπράντοβιτς

Αμερικανοί κομάντος σκότωσαν τον Μπιν Λάντεν

Ο επικεφαλής της Αλ Κάιντα, νούμερο ένα καταζητούμενος σε όλο τον κόσμο και φερόμενος ως ο ιθύνων νους των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου στις Η.Π.Α., Οσάμα Μπιν Λάντεν, είναι νεκρός.

Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

Μιανμάρ: 60 οι νεκροί από τον σεισμό

Τουλάχιστον 60 νεκροί και 90 τραυματίες στην Μιανμάρ, μια νεκρή στην Ταϊλάνδη από το χθεσινό σεισμό.

Ο σεισμός μεγέθους 6,8 βαθμών που έπληξε την Μιανμάρ και την Ταϊλάνδη στοίχισε τη ζωή τουλάχιστον 60 ανθρώπων και προκάλεσε τον τραυματισμό άλλων 90 στην πρώτη χώρα ενώ στοίχισε τη ζωή μιας γυναίκας στην δεύτερη, δήλωσαν αξιωματούχοι σήμερα.

"Έχουμε πληροφορίες από την επαρχία Σαν ότι η χειρότερα πληγείσα περιοχή είναι η πόλη Τάλι", δήλωσε τοπικός αξιωματούχος που ζήτησε να διατηρηθεί η ανωνυμία του.

Μια 55χρονη γυναίκα σκοτώθηκε εξ άλλου στην Ταϊλάνδη όταν ένας τοίχος κατέρρευσε στο σπίτι της και την καταπλάκωσε.

Οι δρόμοι έχουν κλείσει σε τμήματα της σεισμόπληκτης περιοχής στην Μιανμάρ ενώ τουλάχιστον 130 κτίρια έχουν καταρρεύσει.

Το επίκεντρο του σεισμού, που είχε εστιακό βάθος περίπου 12 χλμ., εντοπίστηκε από το γεωφυσικό ινστιτούτο των ΗΠΑ (USGS) κοντά στην μεθόριο Μιανμάρ, Ταϊλάνδης και Λάος, 90 χλμ. βόρεια της Τσιανγκ Ράι και 235 χλμ. από την Τσιανγκ Μάι (βορειοανατολική Ταϊλάνδη).

Αστυνομικός σκύλος μαχαιρώθηκε από δουλέμπορο, αλλά τελικά κατάφερε να τον αφοπλίσει

Οι αστυνομικοί της Ομάδας Δίωξης Λαθρομεταναστών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης, σε συνεργασία με αξιωματούχους του FRONTEX , εντόπισαν δύο αλλοδαπούς να κινούνται στην αγροτική περιοχή Φερών, στο Δέλτα του Έβρου. Λίγο αργότερα εντοπίστηκε και τρίτο άτομο στην περιοχή να κινείται προς τους άλλους δύο, αλλά συνελήφθη πριν τους συναντήσει.

Με τη βοήθεια φιλανδικού σκύλου ανίχνευσης ατόμων, εντοπίστηκε ο ένας εκ των δύο άλλων ανδρών, ο οποίος έβγαλε μαχαίρι και τραυμάτισε το σκύλο στη ράχη.

Παρά τον τραυματισμό του και την σθεναρή αντίσταση του δράστη, ο αστυνομικός σκύλος κατάφερε να τον αφοπλίσει. Στη συνέχεια, ο αστυνομικός σκύλος μεταφέρθηκε σε κτηνίατρο και ο δράστης, που προέκυψε πως ήταν δουλέμπορος, στο Κέντρο Υγείας Φερών για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο λαθρομετανάστης, παρελήφθη από τον διακινητή, που τον συνόδευε, μαζί με άλλους 20 μετανάστες και οδηγήθηκαν αρχικά στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης.

Και επίσημα πια το Καστελόριζο είναι "γκρίζα ζώνη" - Η Ελληνική Κυβέρνηση (και πάλι) κοιμάται!

Οι Τούρκοι διεθνοποίησαν τη διαφορά με την Ελλάδα και κατάφεραν να “πείσουν” την ώρα που η ελληνική πλευρά κοιμάται ύπνο βαθύ! Για δεύτερη φορά υποχρέωσαν ιταλικό πλοίο να τους δώσει λογαριασμό για το που πάει και τι κάνει χωρίς κανένα δικαίωμα, παρεμβαίνοντας σε μια περιοχή η οποία ανήκει στην Ελλάδα και θα έπρεπε να ελέγχεται από την Ελλάδα.

Στις 16/3 οι Τούρκοι έστειλαν μια κορβέτα ανοιχτά του Καστελόριζου και ζήτησαν από ιταλικό ερευνητικό που εκείνη την ώρα βρισκόταν εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας στις συντεταγμένες 33.946ο 28.190ο να σταματήσει τις έρευνες, γιατί κινείται εντός τουρκικής υφαλοκρηπίδας!

Καλό είναι να θυμόμαστε επίσης ότι το ιταλικό σκάφος δρούσε για λογαριασμό του Ισραήλ. Στην επιστροφή του λοιπόν από το Ισραήλ, κάνοντας το ταξίδι αντίστροφα, την περασμένη Τρίτη 22/3 και ενώ, όπως διαβεβαίωσε το ιταλικό ΥΠΕΞ τις ελληνικές Αρχές, δεν έχει ζητήσει άδεια ερευνών και από την Τουρκία, η Τουρκία εκδίδει αναγγελία με τις συντεταγμένες του δρομολογίου που θα ακολουθήσει το πλοίο, ενέργεια που προϋποθέτει ότι ο κυβερνήτης του πλοίου υπέβαλε σχετικό αίτημα.

Η τουρκική NAVTEX 206/11 ανακοινώνει ότι το R/V «Ogs Explora» θα πραγματοποιήσει ωκεανογραφικές έρευνες από τις 22 μέχρι τις 24 Μαρτίου στο τόξο που διαγράφεται από συγκεκριμένες συντεταγμένες, που ξεκινά από την Κύπρο, διέρχεται νοτίως του Καστελόριζου και φτάνει μέχρι νοτίως της Καρπάθου και της Κρήτης.

Όλη αυτή η περιοχή περιλαμβάνει, εκτός της κυπριακής και μεγάλο μέρος ελληνικής υφαλοκρηπίδας, την οποία όμως και εμπράκτως αμφισβητεί η Τουρκία. Με λίγα λόγια κάποιος δέχθηκε πως η Τουρκία έχει δικαιώματα στην περιοχή, εμμέσως πλην σαφώς εκτός της Τουρκίας μια ακόμη χώρα δέχθηκε ότι η περιοχή μπορεί και να έχει ... δυο αφεντικά.

Τι επιχειρεί και φαίνεται να το πετυχαίνει η Τουρκία; να βάλει σφήνα μεταξύ ελληνικής και κυπριακής ΑΟΖ να κόψει το τόξο Ισραήλ-Κύπρου-Ελλάδας την ώρα που γίνονται οι τελευταίες έρευνες πριν ξεκινήσει η εξόρυξη φυσικού αερίου από τα γιγαντιαία κοιτάσματα στην ανατολική Μεσόγειο που φτάνουν ως ανοιχτά του Καστελόριζου.

Όλα αυτά τα διαβλέπουν όλοι οι... αδαείς εκτός, φαίνεται, από την ελληνική κυβέρνηση που αντί δυναμικής αντίδρασης στην πρώτη πρόκληση των Τούρκων στις 16/3 αντιδρά για μια ακόμη φορά... χαλαρά και με διάβημα διαμαρτυρίας.

Απάτη με θύμα ιερέα στο Λασήθι

Θύμα επιτήδειων έπεσε ιερέας στην Ιεράπετρα, ο οποίος, με καλή θέληση εμπιστεύτηκε απατεώνες, οι οποίοι κατάφεραν να του αποσπάσουν χρηματικό ποσό. Πριν 10 ημέρες, παρουσιάστηκαν στον εφημέριο της ενορίας της Ιεράπετρας ένας 32χρονος και ένας 33χρονος , παριστάνοντας τους τεχνίτες εκκλησιαστικών σκευών. Ο ιερέας τους εμπιστεύθηκε και τους παρέδωσε εκκλησιαστικά είδη.

Τρεις ημέρες αργότερα οι "μαϊμού" τεχνίτες εμφανίστηκαν και πάλι στον ιερέα ζητώντας του για τις υπηρεσίες τους το ποσό των 6.000 ευρώ. Όταν ο ιερέας ζήτησε εξηγήσεις για το υψηλότατο κόστος των επισκευών, οι δύο άνδρες επικαλέστηκαν υψηλό κόστος των υλικών που χρησιμοποίησαν, ενώ εξέδωσαν απόδειξη είσπραξης με τα ψευδή στοιχεία που είχε χρησιμοποιήσει ο ένας από τους δύο δράστες.

Ο ιερέας κατήγγειλε την απάτη σε βάρος του στις αστυνομικές αρχές, και τελικά οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ιεράπετρας εντόπισαν τους δράστες, τους οποίους προσήγαγαν στο τμήμα. Οι ψευτο-τεχνίτες ομολόγησαν την πράξη τους και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, ωστόσο δε συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου.

Ένοπλες ληστείες σε Δάφνη και Νέα Σμύρνη

Ένας ιδιοκτήτης περιπτέρου και ένας ιδιοκτήτης πρακτορείου ήρθαν αντιμέτωποι με τα όπλα των ληστών.

Λίγα λεπτά μετά τις εννιά ένας ληστής μπήκε κρατώντας ένα πιστόλι σε προποτζίδικο της Δάφνης. Πριν προλάβει αντιδράσει κανείς ο δράστης πήγε στο ταμείο, κόλλησε το πιστόλι στον ιδιοκτήτη του πρακτορείου και το ανάγκασε να του παραδώσει τα χρήματα. Μέχρι να ειδοποιηθεί η αστυνομία ο δράστης είχε γίνει “καπνός”.

Χαράματα, μετά τις τρεις δυο ληστές έβαλαν στο μάτι ένα περίπτερο που μένει ανοιχτό όλη τη νύχτα στη Νέα Σμύρνη. Πλησίασαν τον περιπτερά από πίσω, έβγαλαν όπλο και τον ανάγκασαν να αδειάσει το ταμείο.

160.000€ αποζημίωση από γυναικολόγο για μια επέμβαση ρουτίνας

Το ποσό των 160.000€ επιδίκασε το Πολυμελές Πρωοτοδικείο Ηρακλείου ως αποζημίωση σε 40χρονη γυναίκα, η οποία λίγο έλειψε να πεθάνει ενώ υποβλήθηκε σε μία συνηθισμένη επέμβαση.

Η Ηρακλειώτισα υπέστη βαρύ σηπτικό σοκ και νοσηλεύτηκε επί περίπου 30 ημέρες στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΑΓΝΗ. Το εν λόγω ποσό της αποζημίωσης καλούνται να καταβάλουν ο γυναικολόγος που έκανε την επέμβαση στη γυναίκα και η ιδιωτική κλινική στην οποία εργάζεται.

Η πλευρά του γιατρού άσκησε έφεση κατά της απόφασης ενώ τώρα εκκρεμεί η εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.

Αποχή των μαθητών από την παρέλαση στην Πτολεμαΐδα

Διαμαρτυρόμενοι για την κατάργηση των σχολείων τους, δεν παρέλασαν οι μαθητές των γυμνασίων Αγίου Χριστοφόρου και Γαλάτειας.

Την απόφαση αυτή έλαβαν τα συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων και οι σύλλογοι γονέων της περιοχής. Οι μαθητές των δύο γυμνασίων του δήμου Εορδαίας, απέχουν από τις παρελάσεις για την 25η Μαρτίου, ενώ συμμετείχαν μόνο στον εκκλησιασμό και τη δοξολογία.

Επίσης, στο χώρο των παρελάσεων αναρτήθηκαν πανό, σε ένδειξη διαμαρτυρίας κατά της απόφασης του υπουργείου Παιδείας για την κατάργηση των δύο γυμνασίων Αγίου Χριστοφόρου και Γαλάτειας και τη μεταφορά των μαθητών στα γυμνάσια Ανατολικού και Εμπορίου αντίστοιχα.

Προσπάθησαν να εξαπατήσουν τον ΣΔΟΕ στο όνομα του Κ.Καραμανλή!!!

Επιχειρηματίας και δύο υπάλληλοί του χρησιμοποιούσαν το όνομα του διευθυντή του πολιτικού γραφείου του τέως πρωθυπουργού για να διευθετήσουν φορολογική απάτη. Το Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης καταδίκασε τον επιχειρηματία και τους δύο υπαλήλους του σε φυλάκιση τριών μηνών για την υπόθεση απάτης που αποκαλύφθηκε το Σεπτέμβριο του 2006.

Όλα ξεκίνησαν όταν γυναίκα-υπάλληλος σε εταιρία που αναλαμβάνει την καθαριότητα σε δημόσια ιδρύματα και επιχειρήσεις επικοινώνησε με τον τότε περιφερειακό διευθυντή Θεσσαλονίκης του ΣΔΟΕ, υποστηρίζοντας ότι τηλεφωνούσε από το γραφείο του Κώστα Σταϊκούρα, διευθυντή του πολιτικού γραφείου του τέως πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.

Ζητούσε μάλιστα με προκαθορισμένο ραντεβού να δει υπάλληλο προκειμένου να εξετάσουν υπόθεση παραγραφής προστίμων δεκάδων χιλιάδων ευρώ για έκδοση πλαστών τιμολογίων. Ο συγκεκριμένος υπάλληλος ήταν ο συγκατηγορούμενός της.

Ωστόσο το τηλεφώνημα κίνησε τις υποψίες του πρώην διευθυντή της Υπηρεσίας ο οποίος έκλεισε το ραντεβού. Έτσι, τηλεφώνησε στον κ. Σταϊκούρα, ζητώντας να πληροφορηθεί εάν ήταν ενήμερος. Αφού πληροφορήθηκε ότι επρόκειτο για απάτη, ειδοποιήθηκε η Αστυνομία και μετά από έρευνα συνελήφθησαν οι κατηγορούμενοι.

Το δικαστήριο έδωσε αναστολή στην ποινή της γυναίκας, ενώ για τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης και τον άλλο υπάλληλο αποφάσισε οι ποινές τους να είναι εξαγοράσιμες προς 5 ευρώ τη μέρα.

Βροχή οι συλλήψεις για ναρκωτικά στην Ήπειρο

Στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας συνέλαβαν δύο Αλβανούς, 30 και 28 ετών αντίστοιχα και δύο Έλληνες 41 και 42 χρόνων, για διακίνηση ναρκωτικών. Οι αστυνομικοί εντόπισαν τρία αυτοκίνητα να κινούνται ύποπτα και τα έθεσαν σε διακριτική παρακολούθηση.

Τα δύο από αυτά που οδηγούσαν οι Αλβανοί, ακινητοποιήθηκαν και σε έλεγχο που έγινε, βρέθηκαν συνολικά έξι σάκοι που περιείχαν 191 κιλά χασίς.

Στη συνέχεια στη Νέα Σελεύκεια Θεσπρωτίας συνελήφθησαν οι δύο Έλληνες επιβαίνοντες στο τρίτο αυτοκίνητο και οι οποίοι ενεργούσαν ως προπομποί. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Θεσπρωτίας, ενώ τα ναρκωτικά και τα τρία αυτοκίνητα κατασχέθηκαν από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση.

Παράλληλα, και στα Ιωάννινα αστυνομικοί συνέλαβαν δύο άτομα γιατί είχαν στην κατοχή τους 14,5 γραμμαρία χασίς. Σε έρευνα που έγινε στα σπίτια των δύο δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητα χασίς 14,7 γραμμαρίων, μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και χρηματικό ποσό 340 ευρώ προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών ουσιών.

Έρχεται στην Ελλάδα το iPad 2

Η διάθεση του iPad 2, του νέου tablet της Apple, στα ελληνικά καταστήματα, θα αρχίσει από το Σάββατο, 26 Μαρτίου. H συσκευή θα διατίθεται σε δύο χρώματα, μαύρο και άσπρο, και σε εκδόσεις των 16, 32 και 64 GB με δυνατότητα ασύρματης σύνδεσης (Wi-Fi και Wi-Fi + 3G).

Σύμφωνα με την iSquare, τον επίσημο διανομέα για την Ελλάδα, τα διαθέσιμα αποθέματα αναμένεται να εξαντληθούν γρήγορα, αφού το ενδιαφέρον του ελληνικού κοινού είναι μεγάλο σύμφωνα με τις προπαραγγελίες που έχουν γίνει.

Η τιμή του θα είναι χαμηλή σε σχέση με το πρώτο iPad, το οποίο θα συνεχίσει να πωλείται έως ότου εξαντληθούν τα αποθέματά του, ενώ υπολογίζεται ότι πρόλαβαν να κυκλοφορήσουν περίπου 8.000 ταμπλέτες.

Το πιο φθηνό μοντέλο iPad 2, με 16GB και Wi-Fi, θα πωλείται 509 ευρώ και το πιο ακριβό 839 ευρώ. Η διαθεσιμότητα όλων των μοντέλων στην εγχώρια αγορά θα είναι σε πρώτη φάση περιορισμένη, αλλά σιγά-σιγά θα αυξηθεί, όπως έγινε γνωστό.

Το iPad 2, που έχει πάχος 8,8 χιλιοστά και βάρος 600 γραμμαρίων, κυκλοφορεί στην Ελλάδα με υποστήριξη της ελληνικής γλώσσας, ελληνικό λεξικό και θησαυρό λέξεων, ενώ θα επιδιωχθεί σταδιακά η ανάπτυξη ελληνικών εφαρμογών.

Τέλος τόσο η Vodafone, όσο και η Cosmote, προσφέρουν προγράμματα συμβολαίου σε συνδυασμό με το νέο iPad.

Αδίστακτη συμμορία σκότωσε 90χρονο στη Σαλαμίνα για να τον ληστέψουν

Φίμωσαν και έδεσαν χειροπόδαρα έναν 90χρονο. Πήραν 1.200 ευρώ και τον άφησαν δεμένο με αποτέλεσμα να βρει φρικτό θάνατο. Δράστες μια Ελληνο-Ρουμανική συμμορία ληστών που διέπραττε κλοπές-διαρρήξεις σε σπίτια και καταστήματα της Σαλαμίνας.

Ο μεγαλύτερος από τους συλληφθέντες - που ήταν και ο εγκέφαλος της συμμορίας - ήταν ένας 39χρονος Ρουμάνος. Οι υπόλοιποι ήταν 37, 31, 27, 24 και 22. Κατηγορούνται για «ανθρωποκτονία από πρόθεση» «σύσταση και συμμορία» και «ληστείες και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής κατ’ εξακολούθηση και κατά συναυτουργία». Επίσης συνελήφθη και ένας 68χρονος κατηγορούμενος για «κλεπταποδοχή».

Οι συλληφθέντες μαζί με άλλους συνεργούς τους, που αναζητούνται, είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση, η οποία διέπραττε ληστείες και διαρρήξεις σε σπίτια και καταστήματα στη Σαλαμίνα. Από την προανάκριση που διενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πειραιά και το Τ.Α. Σαλαμίνας προέκυψε ότι κατά τη διάρκεια του τελευταίου οκταμήνου, έχουν διαπράξει:

Την ανθρωποκτονία 90χρονου μέσα στο σπίτι του, στη Σαλαμίνα. Οι δράστες είχαν μπει τα ξημερώματα της 10ης Νοεμβρίου του 2010 , με σκοπό την ληστεία. Ο ηλικιωμένος αντιστάθηκε και τότε οι κακοποιοί τον σκότωσαν. Από εκεί και πέρα η συμμορία διέπραξε:

-Τρείς ληστείες σε βάρος ενοίκων οικιών στη Σαλαμίνα.
-Μία διάρρηξη σπιτιού στη Σαλαμίνα και μία στην Εκάλη.
-17 διαρρήξεις καταστημάτων (ταβέρνες, παντοπωλεία, περίπτερα, ψιλικών κ.α.) στη Σαλαμίνα.

Σύμφωνα με αστυνομικές πληροφορίες το χρηματικό ύψος, χρημάτων και αντικειμένων που είχαν αρπάξει κυμαίνεται περίπου στις 700.000 ευρώ.

Χαρακτηριστικές περιπτώσεις ενεργειών τους ήταν η εισβολή σε σπίτι στις 5 Ιανουαρίου 2011 όπου κοιμόταν ένα ζευγάρι, τους κατάλαβε ο άνδρας συνεπλάκη μαζί τους, τον χτύπησαν σοβαρά στο κεφάλι και τράπηκαν σε φυγή χωρίς να αρπάξουν κάτι, ενώ στις 4 Μαρτίου 2011 μπήκαν σε εργοστάσιο στον Πειραιά, που είχε παύσει να λειτουργεί από το 1997, και άρπαξαν με γερανό τρία ντεκάρτερ, ένα μηχάνημα ζυγοστάθμισης, έναν τόρνο, σωλήνες σιδήρου και ανοξείδωτους άξονες συνολικής αξίας 600.000 ευρώ.

Επίσης, είχαν εισβάλει σε διώροφο σπίτι ενός 52χρονους στην Εκάλη, άρπαξαν τέσσερις πίνακες ζωγραφικής και ένα μαχαίρι κειμήλιο του 1821, με την αξία τους να ανέρχεται περίπου στις 100.000 ευρώ. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά.

Δημιουργήθηκε σπέρμα στο... εργαστήριο

Προς το παρόν το επίτευγμα αφορά σε... ποντίκια, αφού οι Ιάπωνες επιστήμονες προτίμησαν να πειραματιστούν με αυτά και όχι απευθείας με ανθρώπινο σπέρμα, ωστόσο η επιτυχία τους γεννά ελπίδες για τους άνδρες. Μέχρι τώρα, έστω και σε επίπεδο ποντικού, η δημιουργία σπέρματος εκτός σώματος θεωρούνταν αδύνατη.

Οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου της Γιοκοχάμα τα κατάφεραν. "Θέλω να χρησιμοποιήσω την μέθοδό μας και σε άλλα μεγαλύτερα είδη, συμπεριλαμβανομένων των ανθρώπων", δήλωσε ο επικεφαλής, εκφράζοντας την ελπίδα ότι η νέα τεχνική θα βοηθήσει να αποκαλυφθούν οι μοριακοί μηχανισμοί για τη δημιουργία του ανθρώπινου σπέρματος και τελικά θα οδηγήσει σε νέες θεραπείες για την ανδρική υπογονιμότητα.

Όμως, άλλοι επιστήμονες, όπως ο ανδρολόγος, Άλαν Πέϊσι, του βρετανικού πανεπιστημίου του Σέφιλντ, εμφανίστηκαν πιο επιφυλακτικοί και είπαν ότι η επιτυχία της μεθόδου στα ποντίκια δεν εγγυάται ανάλογη επιτυχία και στους ανθρώπους, δήλωσαν πάντως ότι σε κάθε περίπτωση αποτελεί ένα σημαντικό βήμα, για να δημιουργηθεί κάποια μέρα ανθρώπινο σπέρμα στο εργαστήριο, ως διαδικασία ρουτίνας.

Τον έκοψαν για το δίπλωμα και αυτός πήρε ομήρους για 18 ώρες!!!

Μια αποτυχία στις εξετάσεις για το δίπλωμα οδήγησης, αλλά και ο έρωτας για την ταμία φαίνεται να είναι τα αίτια πίσω από τη ληστεία μετά ομηρείας στην εμπορική τράπεζα "Invest Bank", στην πόλη Σλίβεν της ανατολικής Βουλγαρίας.

Ένας νεαρός από το χωριό Κόρτεν, στην περιοχή της Νόβα Ζαγορά, στην Ανατολική Βουλγαρία, ο 27χρονος Στέφαν Πετρόφ κράτησε επί 18 ώρες ομήρους στο κατάστημα της εμπορικής τράπεζας, απογοητευμένος από την αποτυχία του να περάσει τις εξετάσεις για το δίπλωμα οδήγησης, αλλά και… "για τα μάτια μιας γυναίκας".

Άμεση αφορμή για την αλλόκοτη (τουλάχιστον) παρόρμηση του νεαρού να εισβάλει στο κατάστημα, στο κέντρο της μεγάλης πόλης, να πυροβολήσει τον φύλακα και να πάρει ομήρους πέντε υπαλλήλους της τράπεζας αποτέλεσε η αποτυχία του στις εξετάσεις για το δίπλωμα.

Όπως αναφέρουν, ωστόσο, σχετικά τηλεοπτικά ρεπορτάζ, ο νεαρός --που εργαζόταν ως υπάλληλος σεκιούριτι-- έτρεφε τρυφερά αισθήματα και για μια ταμία της τράπεζας, η οποία, ωστόσο, δεν γνώριζε τίποτα.

Αυτά λένε, τουλάχιστον, οι πρώτες πληροφορίες των βουλγαρικών ΜΜΕ.

Μία ακόμη από τις λεπτομέρειες της υπόθεσης που προκαλεί ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι η διευθύντρια του καταστήματος παρέμεινε κρυμμένη στο γραφείο της στη διάρκεια όλης της κρίσης και επικοινωνούσε όλη την ώρα με το κινητό της, πρώτα με την οικογένεια της και ύστερα με την αστυνομία, στην οποία έδινε πολύτιμες πληροφορίες για τις εξελίξεις.

Ο δράστης Στέφαν Πετρόφ αντιμετωπίζει σοβαρή ποινική ευθύνη για τον τραυματισμό του φύλακα της τράπεζας, Στάντσο Στάνεφ (42 ετών), την κρίσιμη κατάσταση του οποίου κατάφεραν να σταθεροποιήσουν οι γιατροί, έπειτα από πολύπλοκη εγχείριση στο θώρακα, όπου τον βρήκε η σφαίρα του ληστή.

Ο ίδιος απειλούσε ν' αυτοκτονήσει, εάν οι αστυνομικοί επιχειρούσαν τη σύλληψή του, ενώ ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ, τον είχε καλέσει "να παραδοθεί με το καλό, σώος και αβλαβής". "Αφού ενήργησε ως άνδρας και άφησε τις γυναίκες (ομήρους) ελεύθερες, τον διαβεβαιώνω, ότι δεν πρόκειται να πάθει το παραμικρό. Ούτε μια σφαλιάρα πρόκειται να φάει, όχι να σκοτωθεί ή να ταπεινωθεί με κάποιο τρόπο. Έχω δώσει ρητές οδηγίες", είπε χαρακτηριστικά ο Βούλγαρος πρωθυπουργός.

Εκ μέρους της, η διοίκηση της ιδιωτικής "Invest Bank" εξέφρασε με ειδική ανακοίνωση θερμές ευχαριστίες στο Βούλγαρο πρωθυπουργό για την προσωπική παρέμβαση του στην επιτυχή διαχείριση της πρώτης, στη Βουλγαρία, κρίση με ομήρους, όπως αναφέρεται στα σχετικά ρεπορτάζ.

Τα άκουσε για την Κερατέα και το Μνημόνιο ο Π. Γερουλάνος!

Σήκωσαν πανό σε αίθουσα του ευρωκοινοβουλίου και διαμαρτυρήθηκαν στ' αγγλικά. Κατηγόρησαν την κυβέρνηση για την υπόθεση του ΧΥΤΑ αλλά και για το Μνημόνιο.
Μορφή χιονοστιβάδας έχουν πάρει πλέον τα περιστατικά αποδοκιμασίας μελών της κυβέρνησης αλλά και μεμονωμένων πολιτικών. Μετά την επίθεση στον Κωστή Χατζηδάκι μετά από πορεία, την επίθεση από αγνώστους στον Κώστα Σημίτη κοντά στο γραφείο του και τις 2 επιθέσεις που έχει δεχθεί, η μια φραστική και η άλλη με γιαούρτια, ο Θεόδωρος Πάγκαλος, είχαμε άλλο ένα κρούσμα.

'Ολα έγιναν σε εκδήλωση που διοργάνωσε η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Χρυσούλα Παλιαδέλη για την επέτειο της Μάχης του Μαραθώνα.

Στον χώρο της εκδήλωσης βρισκόταν και ο υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος. Ξαφνικά οι διαδηλωτές μπήκαν στην αίθουσα και ύψωσαν πανό με το οποίο αποκαλούσαν βάρβαρους την ΕΕ το ΔΝΤ και την κυβέρνηση.

Ο διαδηλωτής σε άπταιστα αγγλικά μίλησε κυρίως για την Κερατέα και όσα γίνονται τους τελευταίους μήνες στην περιοχή.
Εντύπωση προκάλεσε η παρέμβαση της πρώην υπουργού και νυν βουλευτού, Κατερίνας Μπατζελή, η οποία όλη την ώρα ειρωνευόταν το νεαρό που έκανε την παρέμβασή του. Μάλιστα τον ειρωνευόταν στ' αγγλικά.

Η ομάδα αυτοαποκαλείται «Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στην Ελλάδα που Αντιστέκεται».

Στην εκδήλωση, που διοργάνωσαν οι πολιτικές ομάδες των Σοσιαλδημοκρατών και των Φιλελεύθερων, εκτός από τον κ. Γερουλάνο, παρόντες ήταν ο πρώην πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Χανς – Γκερτ Πότερινγκ, ο ελληνικής καταγωγής Γερμανός Φιλελεύθερος ευρωβουλευτής Γιώργος Χατζημαρκάκης και η πρώην υπουργός Κατερίνα Μπατζελή. Στην αίθουσα, βρισκόταν επίσης η επίτροπος Μαρία Δαμανάκη.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

ΦΑΠα και στα εκτός σχεδίου οικόπεδα και στα αγροτεμάχια!

Επειδή απoτυγχάνουν συνεχώς στην είσπραξη των εσόδων οι ''φωστήρες'' του υπουργείου Οικονομικών εισηγούνται τώρα την ένταξη στο Φόρο Ακίνητης Περιουσίας και των εκτός σχεδίου εκτάσεων μεγάλης επιφάνειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών έχουν υποβάλει πρόταση στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου για ένταξη στο Φόρο Ακίνητης Περιουσίας και των εκτός σχεδίου εκτάσεων μεγάλης επιφάνειας αιτιολογώντας το πως πολλοί ιδιοκτήτες εκτάσεων μεγάλης επιφάνειας σε εκτός σχεδίου περιοχές δεν πληρώνουν καθόλου Φόρο Ακίνητης Περιουσίας ενώ οι ιδιοκτήτες μικρότερων κατά πολύ οικοπέδων υποχρεούνται στην καταβολή φόρων καθώς τα ακίνητα τους είναι εντός σχεδίου.

Εαν πάντως καταφέρουν και ''κρύψουν'' την ανικανότητα τους με αυτό τον τρόπο, τότε αυτόματα θα αυξηθεί το αφορολόγητο όριο που σήμερα φθάνει στα 400.000 ευρώ.

Μέχρι σήμερα η απαλλαγή του ΦΑΠ ισχύει για ακίνητα εκτός σχεδίου πόλης ή οικισμού που ανήκουν σε φυσικά πρόσωπα, δάση και δασικές εκτάσεις, ακίνητα για τα οποία έχει εκδοθεί άδεια ή πρωτόκολλο κατεδάφισης ή επιταγμένα από στρατό, παραχωρημένα στο δημόσιο χωρίς αντάλλαγμα, Εκκλησίας που χρησιμοποιούνται για θρησκευτικούς σκοπούς.

Την Τρίτη ξεκινάει νέα ταλαιπωρία για τους ασθενείς

Σε πανελλαδική 48ωρη απεργία προχωρούν οι γιατροί του ΙΚΑ στις 29 και 30 Μαρτίου. Τις ίδιες μέρες, οι Ιατρικοί Σύλλογοι Αθήνας και Πειραιά καλούν τα μέλη τους να απέχουν από τα καθήκοντά τους. Απεργίες και στάσεις εργασίας θα πραγματοποιήσουν επίσης οι νοσοκομειακοί γιατροί και οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία.

Οι γιατροί του ΙΚΑ ζητούν ανανέωση των συμβάσεων όλων των γιατρών του Ιδρύματος, κάνουν λόγο για «απαξίωση της ιατρικής πράξης και ανεξέλεγκτη παροχή υπηρεσιών σε ασφαλισμένους του ΙΚΑ ΕΤΑΜ», και για «επερχόμενη διάλυση της περίθαλψής του».

Η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) κήρυξε 24ωρη απεργία για την Τετάρτη 30 Μαρτίου, με βασικά αιτήματα να μη γίνουν «περικοπές και συγχωνεύσεις, που διαλύουν το ΕΣΥ», αξιοπρεπείς αποδοχές για όλους τους εργαζόμενους και δωρεάν δημόσια περίθαλψη.

Την Τετάρτη, 30 Μαρτίου, στις 12:30, οι γιατροί θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο στα Προπύλαια και πορεία προς τη Βουλή.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) έχει κηρύξει για τις 31 Μαρτίου 24ωρη απεργία στα νοσοκομεία της Περιφέρειας και πεντάωρη στάση εργασίας από τις 10.00 έως τις 15.00 στα νοσοκομεία Αθήνας και Πειραιά.

Την ίδια μέρα, στις 11.00, οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας. Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία ζητούν να διατηρηθεί ο δημόσιος χαρακτήρας του ΕΣΥ, προσλήψεις προσωπικού, νέο ενιαίο μισθολόγιο με ουσιαστικές αυξήσεις μισθών και ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά.

Εκδικήθηκαν τους καθηγητές τους ανεβάζοντας φωτογραφίες τους στο facebook!

Μία από της καθηγήτριες λιποθύμησε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όταν έμαθε για τις φωτογραφίες και τα απρεπή σχόλια που τις συνόδευαν.

Μαθητές του γυμνασίου του πολεοδομικού συγκροτήματος Βόλου - Ν. Ιωνίας φωτογράφισαν καθηγητές και συμμαθητές τους χωρίς την συγκατάθεσή τους και τις προώθησαν στην δημοφιλή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

Στη συνέχεια, άλλοι μαθητές έκαναν απρεπή σχόλια κάτω από τις φωτογραφίες που έδειχναν τους καθηγητές τους κατά την διάρκεια του μαθήματος.

Το γεγονός έγινε θέμα συζήτησης σε όλο το σχολείο και μάλιστα δημιούργησε σύγκλιση συνεδρίασης του Συλλόγου Διδασκόντων, σ'υμφωνα με το trikalanews.gr, όπου στην συνεδρίαση καθηγήτρια λιποθύμησε και διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Βόλου.

Τον έπιασαν 2 μήνες μετά τη ληστεία στο ενεχυροδανειστήριο

Δικογραφία, σε βάρος νεαρού ομογενή, σχηματίστηκε από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, με την κατηγορία ότι διέπραξε ένοπλη ληστεία σε ενεχυροδανειστήριο.

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία ο 21χρονος, στις 23 Ιανουαρίου 2011, εισέβαλε στο ενεχυροδανειστήριο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και με την απειλή αιχμηρών αντικειμένων και με σωματική βία, αφαίρεσε από την ιδιοκτήτρια κοσμήματα και χρήματα, που ανέρχονται στο ποσό των 20.000 ευρώ.

Έβαζε το παιδί της να παλεύει - Σκληρό Video

Στην Καλιφόρνια, μία μητέρα συνελήφθη αυτή την εβδομάδα επειδή ενθάρρυνε το γιο της να παίξει ξύλο με ένα άλλο παιδί, σε ένα περιστατικό που καταγράφηκε μάλιστα σε κάμερα.

Η Jennifer Zuniga όχι μόνο «έσπρωξε» το παιδί της να εμπλακεί στον καβγά, αλλά του έδινε και οδηγίες κατά τη διάρκειά του. Κάποιος περίοικος ειδοποίησε την αστυνομία για το συμβάν και λίγο αργότερα η 33χρονη εντοπίστηκε.

Την ίδια ώρα το βίντεο με τον ξυλοδαρμό κάνει τον γύρο του κόσμου εγείροντας πολλές απορίες για τους τρόπους με τους οποίους ορισμένες γυναίκες αντιλαμβάνονται τη μητρότητα…

Προσοχή, το βίντεο περιέχει βίαιες σκηνές

Ζευγάρι στη Βρετανία ανακάλυψε ότι είχε κακοποιηθεί από τον ίδιο άνθρωπο!

Η τραγική σύμπτωση είναι λίγη ως χαρακτηρισμός για να περιγράψει αυτό που ανακάλυψε ένα παντρεμένο ζευγάρι στη Βρετανία.

Αφού είχαν ήδη σμίξει και αποφασίσει να ζήσουν μαζί για πάντα, αποφάσισε να μιλήσει ο ένας στον άλλο για την τραγική παιδική του ηλικία. Αυτό που ανακάλυψαν δεν ήταν απλώς σοκαριστικό. Συγκρίνοντας σημειώσεις στα ημερολόγιά τους και παιδικές αναμνήσεις κατάλαβαν ότι και οι δύο είχαν βιαστεί από τον ίδιο άνθρωπο όταν ήταν παιδιά. Αποφάσισαν όμως να μην αφήσουν αυτή την απίστευτη σύμπτωση να πάει χαμένη και αμέσως ειδοποίησαν την αστυνομία…

Οι εξελίξεις κύλησαν γρήγορα και χθες το ζευγάρι είδε τον 65χρονο Steven Mizon να καταδικάζεται σε φυλάκιση 11 ετών για όλα αυτά που τους είχε κάνει μεταξύ των χρόνων 1984 και 1990. Ο άντρας αυτός εργαζόταν σε ένα κλαμπ νεότητας που αποτελούσε και το μέρος όπου πραγματοποιούσε τις επιθέσεις του. Τρομοκρατούσε τα παιδιά και τα εκβίαζε, ενώ τους έλεγε ότι μόνο εκείνος μπορεί να τους σώσει από άλλους που θέλουν να τους κάνει κακό. Σε ένα γράμμα που απέστειλε τώρα στα θύματά του έγραψε ότι μετάνιωσε για όσα έκανε.

Ένας πυροβολισμός για... αντίο!!!

Δεν είναι μόνο οι δολοφόνοι των ανδρών της ομάδας ΔΙΑΣ, ούτε εκείνοι που μερικές μέρες μετά άνοιξαν πυρ κατά των αστυνομικών. Στις περισσότερες ληστείες οι δράστες είναι βαριά οπλισμένοι και δεν διστάζουν να ανοίξουν πυρ.

Αυτή τη φορά ευτυχώς πυροβόλησαν μόνο για εκφοβισμό στον αέρα. Στο κέντρο του Γέρακα, τη γνωστή ώρα λίγο πριν τις εννιά και λίγο πριν κλείσει το super market ένας ληστής μπήκε το όπλο στο χέρι, ακινητοποίησε τους υπαλλήλους και άδειασε τα ταμεία.

Κανείς δεν πρόβαλε την παραμικρή αντίσταση ωστόσο ο δράστης όταν έφτασε στο αυτοκίνητο όπου τον περίμενε ο συνεργός του έριξε μια σφαίρα στον αέρα για να πείσει τους περαστικούς να μην σταθούν εμπόδιο στο δρόμο τους...

Λόγω κόντρας κυβέρνησης και Ελλήνων εφοπλιστών, η ελληνική σημαία χάνει συνεχώς τη δύναμή της!

Η ελληνικών συμφερόντων ναυτιλία μπορεί να πρωταγωνιστεί σε παγκόσμιο επίπεδο, όμως η ελληνική σημαία χάνει συνεχώς τη δύναμή της. Ειδικότερα την τελευταία διετία έχει μειωθεί η δύναμη του ελληνικού νηολογίου κατά 19%, αφού έχουν φύγει 204 πλοία, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Ελληνική Επιτροπή Ναυτιλιακής Συνεργασίας Λονδίνου (Committee).

Μόνο το 2011 ο υπό ελληνική σημαία ποντοπόρος στόλος μειώθηκε κατά 52 πλοία και σήμερα αποτελείται πλέον από 917 έναντι 969 το 2010. Το 2009 στην ελληνική σημαία υπήρχαν 1.121 ποντοπόρα. Η δυσμενής αυτή εξέλιξη οφείλεται και στην κόντρα που υπάρχει μεταξύ κυβέρνησης και Ελλήνων εφοπλιστών, όπως αυτή αποτυπώθηκε με την κατάργηση του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και την απομάκρυνση του Λιμενικού Σώματος από τη Ναυτιλία με την υπαγωγή του στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Ο ελληνόκτητος στόλος περιλαμβάνει σήμερα 3.848 πλοία έναντι 3.996 το 2010, ενώ για λογαριασμό των Ελλήνων εφοπλιστών κατασκευάζονται σε διάφορα ναυπηγεία 621 πλοία έναντι 826 το 2010.

Είναι νηολογημένος σε 40 σημαίες συνολικά, έναντι 47 σημαιών το 2010, σύμφωνα με τα στοιχεία του Lloyd's Register - Fairplay που επεξεργάστηκε το Committee.

Στην ελληνική σημαία είναι εγγεγραμμένα 917 πλοία, 79.712.050 dwt έναντι 969 πλοίων πέρυσι (80.502.206 dwt) και 1.121 πλοίων το 2009.

Ακολουθούν οι σημαίες:
- της Λιβερίας με 592 πλοία (41.217.018 dwt) έναντι 581 πλοίων (38.700.989 dwt) το 2010,
- των Marshall Islands με 476 πλοία (32.996.280 dwt) έναντι 470 πλοίων (29.933.099 dwt) το 2010,
- της Μάλτας με 518 πλοία (31.564.003 dwt) έναντι 524 πλοίων (30.529.238 dwt) την προηγούμενη χρονιά,
- του Παναμά με 441 πλοία (23.207.685 dwt) έναντι 558 πλοίων (28.914.005 dwt) το 2010,
- της Κύπρου με 258 πλοία (16.031.432 dwt) έναντι 271 πλοίων (17.016.688 dwt) το 2010 και
- των Bahamas με 286 πλοία (15.953.287 dwt) έναντι 279 πλοία (15.408.842 dwt) τον προηγούμενο χρόνο.

Πέντε δήμοι διεκδικούν μέρος των εσόδων του Ελληνικού!

Οικονομικές απαιτήσεις αξίας εκατομμυρίων ευρώ εγείρουν πέντε δήμοι της Ανατολικής Αττικής διεκδικώντας το 10% από τα έσοδα αξιοποίησης του Ελληνικού!

Οι Δήμοι Μαρκοπούλου, Σπάτων, Ραφήνας, Παιανίας και Κορωπίου «ξετρύπωσαν» νόμο του 1995 που είχε ψηφίσει ο τότε υπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ. Κώστας Λαλιώτης, με τον οποίο προβλεπόταν ότι από τον ειδικό φορέα που θα δημιουργηθεί για την αξιοποίηση του παραλιακού φιλέτου θα αποκτήσουν με τη μορφή αντισταθμιστικών το 10% των εσόδων.

Στον νόμο για το φορολογικό νομοσχέδιο που ψηφίστηκε χθες, προβλέπεται η σύσταση της Ελληνικό Α.Ε., που θα αναλάβει την υλοποίηση του σχεδίου εκμετάλλευσης του Ελληνικού για λογαριασμό του Δημοσίου, όμως δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για την υποχρέωση της προηγούμενης ρύθμισης.

Θα την “πέσουν” στο Αεροδρόμιο;
Σύμφωνα με πληροφορίες, τις απαιτήσεις τους οι δήμαρχοι εξέφρασαν πρόσφατα αυτοπροσώπως στον υπουργό κ. Χάρη Παμπούκη, αλλά η αρνητική απάντηση που πήραν οξύνει τα πνεύματα και οδηγεί στη χρήση νομικών μέσων.

Υπάρχουν μάλιστα σκέψεις ακόμη και για αποκλεισμό του «Ελευθέριος Βενιζέλος» εφόσον αποφασίσουν να σκληρύνουν τη στάση τους!

Εάν υποθέσουμε ότι το Δημόσιο θα εισπράξει από την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας περί τα 2 δισ. ευρώ, το 10% ισοδυναμεί με 200 εκατ. ευρώ. Με την οικονομική ένδεια που κατατρέχει τα ταμεία των δήμων, γίνονται αντιληπτοί οι λόγοι που οι ΟΤΑ καταφεύγουν στη διεκδίκησή τους, χωρίς όμως εμφανείς ελπίδες.

«Πρόκειται για ευθεία προσβολή ενός δικαιώματος νόμιμης προσδοκίας που θεμελίωσε ο ν. 2338/1995, ως μορφή αντισταθμίσματος για τη σημαντική περιβαλλοντική και κοινωνική επιβάρυνση που συνεπάγεται η λειτουργία του εθνικού αερολιμένα στα Μεσόγεια», αναφέρουν οι πέντε δήμοι.

Τονίζουν μάλιστα ότι η κατάργηση «ενός δίκαιου και εύλογου ανταλλάγματος» κινείται ενάντια στις προηγούμενες αποφάσεις της Πολιτείας για την αντιμετώπιση των δραστικών συνεπειών από τη λειτουργία του νέου αεροδρομίου, τη ριζική μεταβολή του τρόπου ζωής των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής και τη δέσμευση δεκάδων χιλιάδων στρεμμάτων γύρω από αυτό.

Χάκερς χτύπησαν την ΕΕ δ48 ώρες πριν την Σύνοδο Κορυφής

Μία μεγάλη επίθεση από χάκερς δέχθηκαν οι υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Εξωτερικής Δράσης. Την είδηση αποκάλυψε η ιστοσελίδα euobserver.

Η ΕΕ δεν θέλησε να σχολιάσει τις υποψίες της για τη «φύση της επίθεσης» παραπέμποντας σε λόγους ασφαλείας, θυμίζοντας, ωστόσο, ανάλογη επίθεση που είχε δεχτεί το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών πέρσυ, λίγο πριν από τη σύνοδο του G20.

Αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, παρατήρησαν πως «συχνά» οι υπηρεσίες της ΕΕ δέχονται επιθέσεις τέτοιου είδους, όμως τούτη τη φορά ήταν μία επίθεση «μεγάλης κλίμακας». Μόλις οι αρμόδιες υπηρεσίες αξιολόγησαν τον κίνδυνο ενημέρωσαν τους εργαζόμενους με ένα email και για να εμποδίσουν την πρόσβαση των χάκερς σε διαβαθμισμένες πληροφορίες έκλεισαν τη ροή εισόδου των email, την εσωτερική διαδικτυακή λειτουργία και ζήτησαν από το προσωπικό να αλλάξει τους κωδικούς εισόδου του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η προηγούμενη - «θεαματική» όπως είχε χαρακτηριστεί - επίθεση στο γαλλικό υπουργείο Οικονομικών είχε πλήξει κάπου 150 υπολογιστές και είχε αποδοθεί σε λόγους «κατασκοπείας».

Οι πληροφορίες τότε ανέφεραν, πως ορισμένες από τις υποκλαπείσες πληροφορίες ανακατευθύνθηκαν σε κινεζικές ιστοσελίδες και η συγκεκριμένη υποψία βαρύνει και τούτη την επίθεση.

Επισήμως, ωστόσο, εκπρόσωπος της Επιτροπής αρνήθηκε να διατυπώσει εικασία για την προέλευση της επίθεσης, σημείωσε όμως ότι «η σημασία της συνόδου Κορυφής ασφαλώς ανοίγει την όρεξη σε ορισμένο κόσμο, να πληροφορηθεί τις διαφορετικές προσεγγίσεις στα θέματα που συζητώνται».

Αξίζει πάντως να σημειωθεί, ότι ήδη από πέρσυ η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε οργανώσει μιαν άσκηση προσομοίωσης για υποθετική επίθεση στον κυβερνοχώρο.

Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ Κρήτης!

Σε επίσχεση εργασίας προτίθενται να προχωρήσουν τα μέλη του Παγκρητίου Συλλόγου εργαζομένων στο ΕΚΑΒ κι εθελοντών αιμοδοτών, διαμαρτυρόμενοι για τη μη καταβολή των δεδουλευμένων τους αλλά και του επιδόματος στολής, που για τον συγκεκριμένο κλάδο εργαζομένων είναι απαραίτητη!

Όπως σημειώνουν σε ανακοίνωσή τους, έχουν να πληρωθούν για τις αργίες, τα Σαββατοκύριακα και τα νυχτερινά, από τον περασμένο Δεκέμβριο, ενώ τα εκτός έδρας είναι απλήρωτα από τον περασμένο Σεπτέμβριο!

Τονίζουν ότι αν δεν βρεθεί άμεσα λύση στο μείζον πρόβλημα που αντιμετωπίζουν, θα προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Οικογενειακή επιχείρηση διακίνησης λαθρομεταναστών

Για διακίνηση λαθρομεταναστών κατηγορούνται, από την αστυνομία, 48χρονη αλλοδαπή και ο γιος της, που συνελήφθησαν στη διάρκεια καταδίωξης, στα Λαγυνά.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η αλλοδαπή και ο 19χρονος γιος της, μαζί με ένα ακόμα άτομο που διέφυγε και αναζητείται, μετέφεραν με αυτοκίνητο οκτώ λαθρομετανάστες, από τους οποίους οι δύο βρέθηκαν μέσα στο πόρτ μπαγάζ...

Τον τσακωμό τον "πλήρωσε" το περιπολικό!

Όλα ξεκίνησαν από ένα τροχαίο ατύχημα σε δρόμο της πόλης. Οι εμπλεκόμενοι όμως δεν ηρέμησαν όταν έφτασε η Τροχαία.

Το περιπολικό «πλήρωσε τη νύφη» στον καβγά δύο Ηρακλειωτών στην περιοχή του Μπεντεβή. Οι δύο Ηρακλειώτες ενεπλάκησαν σε τροχαίο ατύχημα, ενημερώθηκε η Αστυνομία για να καταγραφεί το συμβάν αλλά τελικά και το όχημα της ΕΛΑΣ έφυγε «κουτσουρεμένο».

Οι δύο οδηγοί φαίνεται πως δεν τα έβρισκαν και κουβέντα στην κουβέντα άρχισαν να πέφτουν και «ψιλές». Κάποια στιγμή ο ένας από τους εμπλεκόμενους οδηγούς έπεσε στο πίσω παρμπρίζ και το έσπασε. Ο ίδιος πάντως δήλωσε ότι θα καλύψει τη ζημιά.

Πετροπόλεμος διαδηλωτών-αστυνομίας στις Βρυξέλλες

Το διήμερο της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες ξεκίνησε με... ξύλο! Χιλιάδες πολίτες από κάθε γωνιά της Ευρώπης βρέθηκαν στην πρωτεύουσα της Ε.Ε. για να στείλουν ένα μήνυμα στους 27!

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έλαβαν μέρος στην ογκώδη διαδήλωση κατά των μέτρων λιτότητας που υιοθετούνται σε πολλά κράτη μελη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δεν έλειψαν τα επεισόδια, με τους διαδηλωτές να πετούν πέτρες στις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και τους Βέλγους αστυνομικούς να «απαντούν» με ρίψεις νερού.

Πάνω από 10.000 νεκροί, τουλάχιστον 17.000 οι αγνoούμενοι στην Ιαπωνία

Ξεπέρασε τους 10.000 ο επιβεβαιωμένος αριθμός των νεκρών, μεταδίδει το Kyodo. Η αστυνομία η οποία έχει αναλάβει τη σύνθεση των στοιχείων από τις διάφορες πληγείσες περιοχές δεν έχει επιβεβαιώσει τον αριθμό αυτό προς το παρόν, ενώ ο τελευταίος επίσημος απολογισμός χθες βράδυ έκανε λόγο για 9.811 νεκρούς και περίπου 17.500 αγνοούμενους.

Τα επίπεδα της ραδιενέργειας που μετρήθηκαν στην διάρκεια 24 ωρών 30 χλμ. βορειοδυτικά της Φουκουσίμα "ξεπερνούν το ετήσιο επιτρεπόμενο όριο" ενώ ένα ιαπωνικό πλοίο με "αφύσικα" επίπεδα ραδιενέργειας εντοπίστηκε στην Κίνα.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Νέα Κίνα, το οποίο επικαλέστηκε την υπηρεσία ποιότητας και ελέγχου, δεν ανέφερε συγκεκριμένα πόσο υψηλά ήταν τα επίπεδα της ραδιενέργειας στο πλοίο, που ανήκει στη ναυτιλιακή εταιρία Mitsui O.S.K. Lines, ούτε εάν επιτράπηκε στο σκάφος να ελλιμενιστεί.

Τώρα η ύστατη μάχη δίνεται στους αντιδραστήρες όπου οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ θα συμβάλουν στις ρίψεις νερού στο πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα.

Apple: Η εφαρμογή που ξεσηκώνει αντιδράσεις από τους χρήστες

Πολλές αντιδράσεις προκαλεί μία νέα εφαρμογή που θα κάνει σε λίγο καιρό, την εμφάνισή της στο ηλεκτρονικό κατάστημα της Apple. H απόφαση της Apple να εγκρίνει μια νέα εφαρμογή για το iPad και το iPhone, που έχει στόχο τους ομοφυλόφιλους έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις από το κοινό.

Ο λόγος για την εφαρμογή Gay cure (θεραπεία από την ομοφυλοφιλία), την οποία έχει κατασκευάσει η χριστιανική ομάδα Exodus International.

Στόχος της νέας εφαρμογής είναι να ενθαρρύνει τους ομοφυλόφιλους χρήστες, να αλλάξουν σεξουαλική προτίμηση τονίζοντας πως η ελευθερία από την ομοφυλοφιλία έρχεται μέσα από τη δύναμη του Ιησού.

Σίγουρα αυτό, δεν άρεσε και πολύ σε πολλές οργανώσεις με αποτέλεσμα να συγκεντρώσουν πάνω από 80.000 υπογραφές διαμαρτυρίας ενώ από την πλευρά της η Apple, δήλωσε πως δεν υπάρχει λόγος για ενστάσεις.


Σεισμός 6,8 στη Μιανμάρ - Τουλάχιστον 60 νεκροί και 90 τραυματίες

Ο σεισμός μεγέθους 6,8 βαθμών που έπληξε την Μιανμάρ και την Ταϊλάνδη στοίχισε χθες πήρε τη ζωή τουλάχιστον 60 ανθρώπων μέχρι αυτή την ώρα τα σωστικά συνεργεία έχουν καταφέρει να βγάλουν από τα συντρήμια και 90 τραυματίες, ενώ μια γυναίκα ανασύρθηκε νεκρή στην Ταϋλάνδη.

“Έχουμε πληροφορίες από την επαρχία Σαν ότι η χειρότερα πληγείσα περιοχή είναι η πόλη Τάλι", δήλωσε τοπικός αξιωματούχος που ζήτησε να διατηρηθεί η ανωνυμία του.

Οι δρόμοι έχουν κλείσει σε τμήματα της σεισμόπληκτης περιοχής στην Μιανμάρ ενώ τουλάχιστον 130 κτίρια έχουν καταρρεύσει.

Παύει να ισχύει η μείωση δημοτικών τελών στην Θεσσαλονίκη

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Ανάπτυξης και Διαχείρισης Οικονομικών Πόρων, Χασδάι Καπόν παύει να ισχύει η μείωση δημοτικών τελών κατά 75% για τους δημοτικούς υπαλλήλους Θεσσαλονίκης.

Όπως είπε ο ίδιος κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, η απόφαση είχε ληφθεί το 1987 και μολονότι είχε κριθεί παράνομη, ίσχυε μέχρι και πέρυσι.

Σημείωσε ότι υπό διερεύνηση βρίσκεται η περίπτωση 2.000 ιδιοκτητών που άγνωστο για ποιο λόγο κατέβαλαν μειωμένα δημοτικά τέλη κατά 75%, ενώ οι οικονομικές υπηρεσίες εντόπισαν μεγάλο αριθμό υπόχρεων στο δήμο Θεσσαλονίκης στους οποίους δεν εστάλησαν ποτέ οι σχετικές κλήσεις από την προηγούμενη διοίκηση ενόψει των δημοτικών εκλογών του 2010.

Η επιστολή Κούγια στον Αθλητικό Εισαγγελέα

Ο πρόεδρος της Παναχαϊκής έδωσε στη δημοσιότητα την επιστολή που έστειλε στον Ανδρέα Φάκο και με την οποία τον ενημερώνει για τα στοιχεία που έχει δώσει στον Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου.

Η επιστολή του Αλέξη Κούγια:

"Κύριε Εισαγγελεύ,

Συγγνώμη που δεν επικοινώνησα μαζί σας λόγω ανειλημμένων επαγγελματικών υποχρεώσεων.

Θέλω να εκφράσω τον απόλυτο σεβασμό μου για την εν γένει προσωπικότητά σας και το έργο που επιτελείτε, αλλά θέλω να σας ενημερώσω ότι μετά την παράδοση στα χέρια μου των 2 CD, όπου αποκαλύπτει τις παράνομες πράξεις του ο Αχιλλέας Μπέος, όπως και στις απομαγνητοφωνήσεις που μου παραδόθηκαν, όπως απεδείχθη με ελλείψεις, αφού λείπει μια φράση, τις έχω παραδώσει στον Αθλητικό Εισαγγελέα κ. Σιμιτζόγλου, ο οποίος, όπως με διαβεβαίωσε σήμερα, θα σας τα παραδώσει μαζί με το σύνολο της δικογραφίας που σχηματίστηκε, στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, όταν θα έχει ολοκληρωθεί η προανάκριση.

Εφόσον θέλετε κάτι άλλο εκτός αυτών των στοιχείων, παρακαλώ όπως επικοινωνήσετε μαζί μου, ώστε να ανταποκριθώ άμεσα."

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Κούγιας: Η παρέμβαση του Μπέου αφορά το στοίχημα
"Δεν έχω καμία σχέση με τις κασέτες" δήλωσε ο Πατέρας - Βοργιάς: "Ο Πιλάβιος ακούγεται στην τρίτη κασέτα"
Θωμαΐδης: Έδωσε cd και επιστολή στον εισαγγελέα! Video
Υπάρχουν και DVD της παράγκας;
Παρέδωσε τις κασέτες για τα στημένα ο Κούγιας - Ακούστε το ντοκουμέντο
Απάντηση Μπέου στις καταγγελίες Κούγια
Πατέρας: Εξαίρετος σεναριογράφος ο κ. Μπέος
Βοργιάς: “Ελπιζω αυτή τη φορά να γίνει κάτι”

Ξαναρχίζουν τα δρομολόγια του ΟΣΕ από και προς την Καλαμπάκα

Επαναλειτουργεί από την Κυριακή 27 Μαρτίου το πλέγμα των δρομολογίων, όπως ανακοινώθηκε από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Συγκεκριμένα, επανακυκλοφορεί το ζεύγος αμαξοστοιχιών IC48 και IC47, οι οποίες θα εκτελούν τα δρομολόγια Αθήνα - Καλαμπάκα και Καλαμπάκα - Αθήνα αντιστοίχως.

Η αμαξοστοιχία IC48 θα αναχωρεί από τον Σ.Σ. Αθήνας στις 15:53, ως συνδεδεμένος συρμός μαζί με την αμαξοστοιχία IC 40 (Αθήνα - Βόλος), ενώ η αμαξοστοιχία IC47 θα αναχωρεί από Καλαμπάκα στις 06:33.

Εμπρός γκρεμός και πίσω... ΔΝΤ για την Πορτογαλία

Εκτός ελέγχου μοιάζει η κατάσταση στην Πορτογαλία όπου ενώ το spread συντρίβει κάθε ιστορικό ρεκόρ από την είσοδο της χώρας στην ευρωζώνη και παρασκηνιακά ετοιμάζεται πακέτο διάσωσης άνω των 80 δισεκατομμυρίων ευρώ, η Μέρκελ εμφανίζεται τη μία ως τεθλιμμένη χήρα και την άλλη ως Πόντιος Πιλάτος.

Κάθε ιστορικό υψηλό ''καταπίνει'' το Πορτογαλικό spread καθώς μετά την παραίτηση του πρωθυπουργού Socrates οι αγορές, σαν τα κοράκια που μύρισαν πτώμα, εντείνουν τις πιέσεις τους με τις αποδόσεις των ομολόγων να έχουν ανέλθει σε δυσβάσταχτα επίπεδα, ενώ η χώρα καλείται να αποπληρώσει τον επόμενο μήνα χρέος ύψους 4,23 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η απόδοση που απαιτούν οι επενδυτές για την διακράτηση των δεκαετών πορτογαλικών ομολόγων έναντι του γερμανικού, ενισχύεται στις 450 μονάδες βάσης, κατά πολύ υψηλότερα δηλαδή από ότι πριν ένα 24ωρο.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με ευρωπαίο αξιωματούχο που ειδικεύεται στις ''διαρροές'', όλα τα ισχυρά κράτη-μέλη της Ευρωπαικής Ένωσης, εκτός Γερμανίας, πιέζουν αφόρητα τη Λισαβόνα να ζητήσει βοήθεια, φοβούμενοι ωτόμινο κατάρρευσης στην ευρωζώνη.

Σύμφωνα μάλιστα με το Reuters, ήδη η Ευρώπη και το ΔΝΤ κάνουν τους προυπολογισμούς τους για το πακέτο διάσωσης που θα ξεπερνάει τα 80 δισεκατομμύρια ευρώ.

Όμως υπολογίζουν χωρίς τον "ξενοδόχο" δηλαδή την Καγκελάριο Μέρκελ που για κάποιο ακατανόητο λόγο εμπιστεύεται τις θεατρικές της δυνατότητες και υποδύεται και πάλι εναλλάξ τους ρόλους που έπαιξε στην Ελληνική τραγωδία, δηλαδή της τεθλιμμένη χήρας και του Πόντιου Πιλάτου.

Η Άγκελα Μέρκελ λίγο πριν από την έναρξη της Συνόδου Κορυφής, μόνο τα μαύρα δεν φόρεσε για να εκφράσει τη λύπη της για την καταψήφιση από το Πορτογαλικό Κοινοβούλιο των νέων περικοπών στον προϋπολογισμό που εισηγήθηκε η κυβέρνηση του παραιτηθέντος πια Σόκρατες, τον οποίο και εκθειάζει.

Από την άλλη σφυρίζει αδιάφορα για τα νέα δεδομένα ''νίπτοντας τας χείρας της'' για το δράμα που περνάει η πορτογαλική οικονομία αφού επιδίδεται σε ατάκες του στυλ :''είναι προτιμότερο να εστιάζουμε την προσοχή μας στην τόνωση της ανταγωνιστικότητας στην Ευρώπη παρά να ανησυχούμε για την τήρηση των προγραμμάτων διάσωσης και άλλων υπερχρεωμένων κρατών''.

Αυτό για το οποίο πραγματικά παλεύει με νύχια και με δόντια η Μέρκελ είναι να κρατήσει εκτός τρόικας την Πορτογαλία, γιατί αλλιώς θα χορτάσει "μαύρο" στις γερμανικές εκλογές.

Η κυρία Μέρκελ θα ζοριστεί να πείσει τους γερμανούς πολίτες να "ξηλωθούν", αυτή τη φορά για τη διάσωση της Πορτογαλίας, γιατί προηγουμένως τα "θαλάσσωσε" με τους Έλληνες.

Θυμηθείτε στην αρχή, τάισε-καλλιέργησε στη γερμανική κοινή γνώμη το μύθο των ''τεμπέληδων Ελλήνων'' και μετά φοβούμενη ντόμινο χρεοκοπίας επιχείρησε θεαματική κωλοτούμπα για να εξηγήσει στους Γερμανούς την αναγκαιότητα της διάσωσης μας.

Τώρα μπορεί για προεκλογικούς λόγους να "αναθεματίζει" δημοσίως το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Πορτογαλίας, το κόμμα δηλαδή του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, επαναλαμβάνοντας νε έμφαση ότι το πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης της Πορτογαλίας ήταν ένα πρόγραμμα που στήριξε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και η Ευρωπαϊκή Ενωση όμως είναι πια αργά γιατί και η πορτογαλική κυβέρνηση έπεσε και η Πορτογαλία έφτασε στα πρόθυρα της τρόικας.

ΣτΕ: Ναι στην κατασκευή χωματερών στην Αττική

Στο ΣτΕ είχε προσφύγει ο Δήμος Κερατέας, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ανατολικής και Δυτικής Αττικής και ο ιδιώτης Σ. Ιατρού.

Κανονικά συνεχίζεται η προγραμματισμένη κατασκευή των χωματερών στην Αττική, καθώς το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε τις τέσσερις προσφυγές για ακύρωση των αποφάσεων του περιφερειάρχη Αττικής του 2006, με τις οποίες εγκρίθηκε το σχέδιο διαχείρισης στερεών αποβλήτων στην περιφέρεια Αττικής κατά το σκέλος που προβλέπει τη χωροθέτηση εγκατάστασης ολοκληρωμένης διαχείρισης αποβλήτων (ΟΕΔΑ).

Οι σημερινές τέσσερις αποφάσεις του Ε' Τμήματος του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου (901-904/2011) είναι "ουρά" προγενέστερων αποφάσεων του 2007 (965-967/2007 και 1151-1153/2007). Με τις αποφάσεις αυτές του 2007 είχαν απορριφθεί προσφυγές κατά της προέγκρισης κατασκευής ΧΥΤΑ στην Κερατέα, το Γραμματικό και τη Φυλή.

Οι σύμβουλοι Επικρατείας απέρριψαν όλους τους ισχυρισμούς των προσφευγόντων περί αντισυνταγματικότητας κατασκευής των εγκαταστάσεων ολοκληρωμένης διαχείρισης αποβλήτων, όπως ότι πρόκειται να κατασκευαστούν σε δασικές και αρχαιολογικές εκτάσεις, σε περιοχές φυσικού κάλλους, κ.λπ.

Ειδικά ως προς την προσφυγή του Δήμου Κερατέας, η δικαστική απόφαση αναφέρει ότι οι ισχυρισμοί του έχουν ήδη απορριφθεί με τις προγενέστερες αποφάσεις του 2007, χωρίς ωστόσο να επικαλείται νεώτερα δεδομένα ως προς το σκέλος της επιλογής των χώρων εγκατάστασης της μονάδας αποβλήτων.

Από τον κ. Ιατρού υποστηρίχθηκε, μεταξύ των άλλων, ότι η δημιουργία ΟΕΔΑ στην περιοχή της Κερατέας συνεπάγεται πρόκληση κινδύνων για τον άνθρωπο και το περιβάλλον, λόγω της επιλογής της λύσεως της υγειονομικής ταφής των απορριμμάτων σε περιοχή με οικοσυστήματα χρήζοντα προστασίας και αρχαιότητες. Όμως, ο λόγος αυτός ακυρώσεως απορρίφθηκε, προεχόντως γιατί, στην προσβαλλόμενη πράξη περιέχεται, η πρόβλεψη όχι απλής υγειονομικής ταφής των αποβλήτων αλλά, η διάθεση μετά προηγούμενη ειδική επεξεργασία τους.

Οι μισές βιβλιοθήκες της χώρας κινδυνεύουν με λουκέτο

Με κλείσιμο κινδυνεύουν οι μισές από τις 28 παιδικές και εφηβικές βιβλιοθήκες οι οποίες βρίσκονται σε πόλεις και χωριά της χώρας, λόγω μη χρηματοδότησής τους από το Υπουργείο Παιδείας.

Οι Βιβλιοθήκες και το Κέντρο Παιδικού και Εφηβικού βιβλίου παραμένουν κλειστά από τον Μάρτιο του 2010, όταν οι εργαζόμενοι μετά από τέσσερις μήνες μη καταβολής των μισθών τους έκαναν επίσχεση εργασίας.

Ο πρόεδρος του Οργανισμού Παιδικών και Εφηβικών Βιβλιοθηκών Στάθης Ποταμίτης, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου του Οργανισμού σήμερα το μεσημέρι, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση, λέγοντας ότι αν δεν βρεθούν άμεσα 800.000 ευρώ - αφού οι ανελαστικές δαπάνες του Οργανισμού είναι 1 εκατ. ευρώ - αναγκαστικά θα κλείσουν οι μισές βιβλιοθήκες και θα απολυθούν οι μισοί από τους 38 εργαζομένους.

Οι Βιβλιοθήκες λειτουργούν σε απομονωμένες ή υποβαθμισμένες περιοχές της χώρας όπως η Αιτωλοακαρνανία, η Ημαθία, η Σάμος, τα Ιωάννινα, η Σύρος τα Κύθηρα, οι Σέρρες, ο Έβρος, η Ξάνθη κλπ, εξυπηρετώντας κατά μέσο όρο 2.400 παιδιά την ημέρα και δανείζοντας 700 περίπου βιβλία ημερησίως.

Το Ερευνητικό Κέντρο Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου διαθέτει 43.000 τίτλους βιβλίων και πλουσιότατη συλλογή παλαιών εκδόσεων και ταυτόχρονα λειτουργεί υποστηρικτικά προς τις κατά τόπους βιβλιοθήκες, με την παραγωγή και αποστολή σε αυτές ειδικών παιδαγωγικών προγραμμάτων δράσης.

Ο Οργανισμός, ο οποίος ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 1993, χρηματοδοτείται από το Δημόσιο και σε μικρότερο βαθμό από ιδιώτες χορηγούς. Με τα σημερινά δεδομένα, ο Οργανισμός έχει ανελαστικές δαπάνες ύψους περίπου ενός εκατομμυρίου, ενώ οι ιδιωτικές χορηγίες καλύπτουν ποσό περίπου 200.000 Ευρώ. Μέχρι το 2008, παρά την ύπαρξη δυσκολιών και καθυστερήσεων, το δημόσιο κάλυπτε τις χρηματοδοτικές ανάγκες, έκτοτε όμως η δημόσια χρηματοδότηση έχει καταρρεύσει και φέτος εκταμιεύτηκαν μόλις 245.000 Ευρώ.

Με βάση αυτά τα δεδομένα, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Στάθης Ποταμίτης είπε ότι η μόνη λύση είναι η διατήρηση του Ερευνητικού Κέντρου και των μισών βιβλιοθηκών και παράλληλα να γίνει προσπάθεια να μεταφερθούν οι υπόλοιπες στους Δήμους, οι οποίοι και να αναλάβουν το λειτουργικό κόστος τους.

«Αφού το υπουργείο Παιδείας δεν έχει ανταποκριθεί στα αγωνιώδη αιτήματά μας και άρα δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται για το έργο του Οργανισμού και των βιβλιοθηκών οι οποίες αντιμετωπίζονται από τις τοπικές κοινωνίες με αγάπη και εκτίμηση, ενώ είναι ταυτόχρονα γνωστή η ανάγκη των νέων και των παιδιών για πρόσβαση σε βιβλία, είναι η μόνη λύση» τόνισε ο κ. Ποταμίτης.

Η Δέσποινα Κοτώνη, υπεύθυνη της Βιβλιοθήκης στη Μύκη Ξάνθης, τόνισε το πόσο απαραίτητη και σημαντική είναι η Βιβλιοθήκη για ένα μειονοτικό χωριό στην ορεινή Ξάνθη, που δεν έχει ούτε παιδική χαρά.

Η εκπρόσωπος των εργαζομένων Μαρία Τερζή, η οποία είναι και υπεύθυνη για την Βιβλιοθήκη Πεντάπολης Σερρών, είπε ότι δεν πρέπει να κλείσει καμία βιβλιοθήκη και να μην απολυθούν οι εργαζόμενοι.

Στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Οργανισμός Παιδικών και Εφηβικών Βιβλιοθηκών παραβρέθηκαν τα μέλη της Εταιρείας Ίδρυσης Παιδικών και Εφηβικών Βιβλιοθηκών, Αιμιλία Γερουλάνου, Όλγα Καρατζά και Έλενα Καββαδία.

Οι διοικήσεις του Οργανισμού, της Εταιρίας Ίδρυσης και των Φίλων, όλοι εθελοντές, ζητούν από το Υπουργείο είτε να διαθέσει αμέσως τα απαραίτητα κονδύλια, είτε να αναλάβει το κλείσιμο, αναλαμβάνοντας τις οικονομικές εκκρεμότητες και τη διάθεση των περιουσιακών τους στοιχείων σύμφωνα με τις νόμιμες προβλέψεις, θέση η οποία δεν βρίσκει σύμφωνους τους εργαζόμενους, οι οποίοι προτείνουν την ένταξη των Παιδικών και Εφηβικών Βιβλιοθηκών στις σχολικές μονάδες και έτσι θα εξυπηρετούν μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Αποχή των μαθητών από την παρέλαση στην Πτολεμαΐδα

Διαμαρτυρόμενοι για την κατάργηση των σχολείων τους, δεν θα παρελάσουν οι μαθητές των γυμνασίων Αγίου Χριστοφόρου και Γαλάτειας. Την απόφαση αυτή έλαβαν τα συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων και οι σύλλογοι γονέων της περιοχής.

Οι μαθητές των δύο γυμνασίων του δήμου Εορδαίας, θα απέχουν από τις παρελάσεις για την 25η Μαρτίου, ενώ θα συμμετέχουν μόνο στον εκκλησιασμό και τη δοξολογία.

Επίσης, στο χώρο των παρελάσεων θα αναρτηθούν πανό, σε ένδειξη διαμαρτυρίας κατά της απόφασης του υπουργείου Παιδείας για την κατάργηση των δύο γυμνασίων Αγίου Χριστοφόρου και Γαλάτειας και τη μεταφορά των μαθητών στα γυμνάσια Ανατολικού και Εμπορίου αντίστοιχα.

Δεν τους άφησαν να πουν το... ποίημα στα Τρίκαλα

Με κλάματα γύρισαν τα παιδάκια στο σπίτι τους καθώς δεν πραγματοποιήθηκαν οι προγραμματισμένες εορταστικές εκδηλώσεις. Έξι στους επτά βρεφονηπιακούς σταθμούς στα Τρίκαλα έμειναν σήμερα κλειστοί καθώς οι εργαζόμενοι σε αυτούς αποφάσισαν να αναδείξουν στη σημερινή ημέρα το γεγονός ότι είναι απλήρωτοι.

Το αποτελεσμα ήταν να μην πραγματοποιηθούν οι προγραμματισμένες εορταστικές εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Τα παιδάκια που είχαν προετοιμαστεί να πουν τα ποιηματά τους, σύμφωνα με το trikalanews.gr, γύρισαν στο σπίτι τους κλαίγοντας που δεν έγινε η γιορτή...

Ο μόνος βρεφονηπιακός σταθμός που λειτούργησε ήταν ο 7ος στον οποίο παραβρέθηκε και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ζήσης Γκουγκουστάμος για να παρακολουθήσει την γιορτή.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More