Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Συνελήφθη και ο τρίτος δράστης του μακελειού στον Ρέντη

Συνελήφθη στην περιοχή των Αχαρνών - Ο τέταρτος μάλλον έχει διαφύγει στο εξωτερικό

Εξάστερος ο Παναθηναϊκός - Νίκησε τη Μακάμπι στον τελικό

Στην κορυφή της Ευρώπης οι “πράσινοι” για έκτη φορά - Επικράτησε της Μακάμπι στον τελικό της Βαρκελώνης με 78-70 - MVP ο Διαμαντίδης - Εξαιρετικοί οι Σάτο, Μπατίστ. Δάκρυσε ο Ομπράντοβιτς

Αμερικανοί κομάντος σκότωσαν τον Μπιν Λάντεν

Ο επικεφαλής της Αλ Κάιντα, νούμερο ένα καταζητούμενος σε όλο τον κόσμο και φερόμενος ως ο ιθύνων νους των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου στις Η.Π.Α., Οσάμα Μπιν Λάντεν, είναι νεκρός.

Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

Του απαγόρευσαν να κάνει σεξ, λόγω χαμηλής νοημοσύνης!

Μια πρωτοφανή απόφαση έλαβε δικαστήριο της Βρετανίας, απαγορεύοντας σε έναν 41χρονο άνδρα να κάνει σεξ, λόγω χαμηλής νοημοσύνης!

Ο Άλαν (μόνο το μικρό του όνομα δόθηκε στη δημοσιότητα), είχε δεσμό με έναν άνδρα, με τον οποίο συγκατοικεί και σύμφωνα με μαρτυρίες ήταν "μηχανή του σεξ", κάτι που ενοχλούσε τη γειτονιά.

Στόχος και πάλι η εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στην Αίγυπτο

Έκρηξη σημειώθηκε σήμερα στην εκκλησία των χριστιανών Κοπτών της Αιγύπτου Μαρ Γκίργκις (Άγιος Γεώργιος) στη Ράφα, κοντά στη μεθόριο της Αιγύπτου με τη Λωρίδα της Γάζας, αλλά μέχρι στιγμής το μέγεθος της έκρηξης και τα αίτιά της παραμένουν άγνωστα.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι είδαν ορισμένους οπλισμένους άνδρες γύρω από την εκκλησία αυτή στο Σινά, η οποία έχει τυλιχθεί στις φλόγες, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί αν υπάρχει εμπλοκή τους στην έκρηξη.

Ταλαιπωρίας συνέχεια...

>Ταλαιπωρία συνέχεια για τους επιβάτες των αστικών συγκοινωνιών αφού από τη Δευτέρα ξεκινά νέος γύρος κινητοποιήσεων στα μέσα μεταφοράς.

Πιο αναλυτικά της Δευτέρα (7/2) τα λεωφορεία θα πραγματοποιήσουν πεντάωρη στάση εργασίας από τις 11.00 μέχρι τις 16.00 το μεσημέρι.

Την επόμενη μέρα, από τις 12.00-16.00 θα κάνουν στάση εργασίας οι εργαζόμενοι του Μετρό.

Νέο θύμα από τον H1N1

Μια 50χρονη γυναίκα από την Κομοτηνή, που είχε προσβληθεί από τον ιό της νέας γρίπης (Η1Ν1), κατέληξε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης.

Όπως ανέφερε ο διοικητής του νοσοκομείου Νίκος Ραπτόπουλος, η άτυχη γυναίκα ανήκε στις ομάδες υψηλού κινδύνου, καθώς ήταν υπέρβαρη και ινσουλινοεξαρτώμενη. Όπως υπογράμμισε, την περίοδο αυτή η νέα γρίπη παρουσιάζει έξαρση και ειδικά οι ομάδες υψηλού κινδύνου (καρδιοπαθείς, υπέρβαροι και σακχαροδιαβητικοί) θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με τα συμπτώματα.

Ποιους ερευνά η Αστυνομία για το φόνο του επιχειρηματία;

Σε πρόσωπα τα οποία είχαν οικονομικές διαφορές με τον Άγγελο Αγγελόπουλο, εστιάζει τις έρευνές της η Αστυνομία για να βρει το φονιά του 59χρονου αιγιώτη επιχειρηματία.

Όπως γράφει σήμερα η εφημερίδα της Πάτρας «Πελοπόννησος» το θύμα από τον Γενάρη του 2009 είχε υποβάλλει μηνυτήριες αναφορές στις οποίες κατονόμαζε άτομα που τον απειλούσαν.

Λαθρέμποροι τσιγάρων, γένους... θηλυκού!!!

Μεγάλη ποσότητα λαθραίων τσιγάρων μετέφεραν στο αυτοκίνητό τους δύο γυναίκες ηλικίας 47 και 68 ετών αντίστοιχα.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 04/02/2011, στην περιοχή της Ανάληψης, στο αυτοκίνητο των δύο γυναικών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1.900 πακέτα τσιγάρα, τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης Ελληνικού Δημοσίου.

ΠΑΟΚ - ΠΑΟ 0-1

Το «χρυσό» γκολ του Σωτήρη Νίνη στο 10ο λεπτό ήταν αρκετό να κρατήσει τον Παναθηναϊκό μέσα στη διεκδίκηση του τίτλου. Μπορεί οι «πράσινοι» να έπαιζαν με δέκα παίκτες για 45 λεπτά, όμως όσοι έμειναν μέσα στον αγωνιστικό χώρο έδωσαν και την ψυχή τους για αυτή τη νίκη με 1-0 κόντρα στον ψυχωμένο, αλλά άστοχο ΠΑΟΚ.

Το μονότερμα του ΠΑΟΚ και η πολυκοσμία στην επίθεση των Θεσσαλονικιών δεν ήταν αρκετή στην ομάδα του Μάκη Χάβου για να γυρίσει το εις βάρος της σκορ. Καταπληκτικός ο Καντέ, ο οποίος ήταν πραγματικό «Hummer» στην πράσινη άμυνα και όποτε χρειάστηκε έσβηνε τόσο τον Σαλπιγγίδη, όσο και τον Μουσλίμοβιτς.

Έκρυβε τους λαθρομετανάστες σε τροχόσπιτο

Στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας συνελήφθη τις πρώτες πρωινές ώρες από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής, ένας 40χρονος αλλοδαπός οδηγός τροχόσπιτου, διότι μετέφερε κρυμμένους στο χώρο της κουκέτας, τρείς αλλοδαπούς, χωρίς νόμιμα έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

Μόλις έγιναν αντιληπτοί συνελήφθησαν και οι τέσσερις. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το όχημα.

Επίδοξος πιλότος... 7 χρονών!

Ιδιοκτήτης ενός μαχητικού τζετ Χάριερ επεδίωξε να γίνει ένας επτάχρονος από το Λονδίνο.

Ο μικρός όταν το είδε να πωλείται στο διαδίκτυο είπε να το κάνει δικό του κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αγοράστε το τώρα». Ωστόσο, παρέβλεψε πως το εν λόγω μαχητικό κόστιζε 113.515 δολάρια στο eBay.

Σάλος από τη σέξι φωτογράφηση της κυρίας προέδρου

Με φόντο το βρετανικό Κοινοβούλιο, το Big Ben, και τυλιγμένη μ’ ένα λευκό σεντόνι φωτογραφήθηκε, για τις ανάγκες βρετανικού περιοδικού ενόψει Αγίου Βαλεντίνου, η Σάλι Μπέρκοου - σύζυγος του προέδρου της Βουλής των Κοινοτήτων.

Όπως ήταν φυσικό, ξεσήκωσε πολλές αντιδράσεις. ∆εν ήταν όµως µόνο η επίµαχη φωτογράφηση που προκάλεσε όλη αυτήν την πολιτική κατακραυγή, αλλά και το περιεχόµενο της συνέντευξης, την οποία η κ. Μπέρκοου παραχώρησε στο βρετανικό περιοδικό «London Evening Standard’s ES».

Ρουμάνοι εργάζονταν σε άθλιες συνθήκες στη Λεμεσό

Μια συγκλονιστική περίπτωση σύγχρονου δουλεμπορίου αποκαλύφθηκε στη Λεμεσό. Δεκαεπτά Ρουμάνοι εντοπίστηκαν να διαβιούν σε άθλιες συνθήκες σε ξύλινα παραπήγματα και εμπορευματοκιβώτια.

Ο εβδομαδιαίος μισθός τους, όπως καταγγέλλουν ήταν τους τελευταίους τέσσερις μήνες μόλις 60 ευρώ, από τα οποία ο εργοδότης τους τούς απέκοπτε ένα ευρώ ημερησίως ως κόστος παροχής... στέγης!!!Την υπόθεση δουλεμπορίου έφερε στο φως η Συντεχνία Οικοδόμων της Συνομοσπονδίας Εργατών Κύπρου(ΣΕΚ).

"Xαμένη στην απογραφή" η κυβέρνηση

Σε ιδιώτες ετοιμάζεται να αναθέσει η κυβέρνηση την καταγραφή του παραγόμενου έργου, του κόστους λειτουργίας και του προσωπικού που διαθέτουν περίπου 23.000 φορείς του Δημοσίου, ενώ με νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών προχωρεί στην άμεση κατάργηση επτά και στη συγχώνευση έντεκα ακόμη φορέων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των “Νέων” (03/02), το γραφείο του κ. Πάγκαλου κατήρτισε µελέτη για την επιτάχυνση της διαδικασίας συγχωνεύσεων και καταργήσεων φορέων του Δηµοσίου, µε στόχο, όπως αναφέρεται, “τη µείωση των φορέων του Δηµοσίου,

Ολυμπιακός Βόλου - Ατρόμητος 2-0

Έναν μόνο πρωταγωνιστή είχε η «πρόβα» του ημιτελικού του Κυπέλλου Ελλάδας ΟΠΑΠ, ανάμεσα στον Ολυμπιακό Βόλου και τον Ατρόμητο. Οι Βολιώτες επικράτησαν 2-0 των «κυανόλευκων», χάρη σε τέρματα των Μαρτίν (45’+2’) και Ντολεζάι (52’) και τους προειδοποίησαν για το τι θα αντιμετωπίσουν στις διπλές αναμετρήσεις του επόμενου μήνα!

Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτύρονται, σωστά, για γκολ του Καραλή που δεν μέτρησε ως οφσάιντ στο 13’.

Άφαντη παραμένει η επιτύμβια στύλη της αρχαίας Αμβρακίας

Άκαρπες παραμένουν οι έρευνες της Ασφάλειας Άρτας, αλλά και άλλων υπηρεσιών, οι οποίες εδώ και ένα μήνα προσπαθούν να φωτίσουν την υπόθεση της κλοπής επιτύμβιας στήλης από την ταφική πομπική οδό της αρχαίας Αμβρακίας.

Η ΕΔΕ που διεξάγει η Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων είναι σε εξέλιξη χωρίς μέχρι τώρα, όπως αναφέρουν πληροφορημένες πηγές, να αποδίδει σημαντικά στοιχεία.

48.811 Έλληνες το 2010 αναζήτησαν εργασία μέσα από την πύλη europass

Στις πρώτες θέσεις κατάταξης των ευρωπαίων που αναζητούν εξάσκηση ή εργασιακή εμπειρία στο εξωτερικό βρίσκονται οι `Ελληνες.

Συγκεκριμένα, η Ελλάδα κατατάσσεται ένατη σε απόλυτο αριθμό χρηστών με 48.811 συμπληρωμένα βιογραφικά στην ευρωπαϊκή πύλη Europass. Ο αριθμός αυτός είναι ιδιαίτερα υψηλός αν αναλογιστεί κανείς τον πληθυσμό της Ελλάδας σε σύγκριση με αυτόν άλλων χωρών που προηγούνται σε αριθμό χρηστών όπως η Ιταλία, η Ισπανία, η Γερμανία, η Γαλλία και η Πολωνία.

"Nα ανοίξει τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης"

Να ενισχύσει την προστασία των θρησκευτικών ελευθεριών και να ανοίξει τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης, ζητά από την Τουρκία, ο Επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης, Τόμας Χάμαρμπεργκ.

Με επιστολή του, που απευθύνει προς την κυβέρνηση της Τουρκίας, ο Επίτροπος για τα ανθρώπινα δικαιώματα του Συμβουλίου της Ευρώπης, Τόμας Χάμαρμπεργκ, ζητά να ενταθούν οι προσπάθειες για τη στήριξη και ενίσχυση των θρησκευτικών ελευθεριών στη χώρα, αναγνωρίζοντας, ωστόσο, ότι έχουν πραγματοποιηθεί, κάποια θετικά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση.

Απίστευτη ξεφτίλα: Έξωση σε πρεσβεία μας!

Ούτε οι ελληνικές πρεσβείες απανταχού της γης γλίτωσαν από το «μαχαίρι» στις κρατικές δαπάνες, με τις περικοπές να έχουν συχνά τραγελαφικά αποτελέσματα: πρεσβεία σε σκανδικαβική χώρα έμεινε χωρίς ρεύμα γιατί δεν είχε λεφτά για τον λογαριασμό, ενώ σε άλλη έγινε έξωση επειδή δεν πλήρωσε το νοίκι!

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», ο προϋπολογισμός του υπουργείου Εξωτερικών για το 2011 «ψαλιδίστηκε» κατά 22%, στα 350 εκατομμύρια ευρώ, ενώ το 2010 ήταν πιο μικρός από εκείνον του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός».

Πιάστηκε σπείρα που λεηλάτησε 12 υποσταθμούς της ΔΕΗ

Έκαναν… υπερωρίες τα μέλη μιας συμμορίας από τις Σέρρες για να ρημάζουν επί δυόμισι μήνες τους υποσταθμούς και τα εργοτάξια της ΔΕΗ σε ολόκληρο τον νομό Δράμας, κλέβοντας καλώδια χαλκού και άλλα υλικά! Ως τώρα έχουν αποκαλυφθεί 12 κλοπές, οι οποίες απέφεραν στους τρεις δράστες υλικά συνολικής αξίας 96.700 ευρώ!

Μια οργανωμένη επιχείρηση ανδρών της Ασφαλείας και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας από την Δράμα στον οικισμό Αγίου Ραφαήλ Σερρών, έριξε στα χέρια τους τα τρία μέλη της σπείρας που είναι όλοι Έλληνες 49, 27 και 26 χρόνων.

Ολυμπιακός - Skoda Ξάνθη 1-0

Οι τρεις βαθμοί της νίκης κόντρα στην Skoda Ξάνθη, είναι το μοναδικό που θα κρατήσει ο Ολυμπιακός από την αναμέτρηση του για την 21η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας στο Καραϊσκάκη.

Οι «ερυθρόλευκοι» βρήκαν το δρόμο προς τα δίχτυα του Γκσπούρνινγκ μόνο μία φορά και αυτό με την… συμβολή του Αντεφέμι (βρήκε η μπάλα στο χέρι του) και χωρίς να πιάσουν ιδιαίτερα καλή απόδοση, διεύρυναν με αυτό το 1-0 στα εννέα παιχνίδια το νικηφόρο σερί τους.

Εργοτέλης - Πανιώνιος 2-0

Αν μη τι άλλο, ήταν ξεκάθαρος… Στο ερώτημα «μέχρι πού μπορείς να φτάσεις;», ο Εργοτέλης απάντησε ορθά και κοφτά, «ως… την Ευρώπη»!

Οι Κρητικοί, με μία αρχοντική εμφάνιση και γκολ των Σασιασβίλι (6') και Ζούνιορ (47') -ίσως το ομορφότερο που έχουμε δει φέτος στα γήπεδα της Σούπερ Λίγκας- επικράτησαν 2-0 του Πανιωνίου και έβαλαν υποψηφιότητα για τα πλέι οφ και -γιατί όχι;- ένα ευρωπαϊκό «εισιτήριο».

Καβάλα - Κέρκυρα 1-0

Η Καβάλα φέτος δεν «παίζει», δεν κοροϊδεύει… Έχει ξεκάθαρο στόχο και σε κάθε αγωνιστική τον πλησιάζει ολοένα και πιο πολύ.

Στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής, έχοντας τον Νικουλάε σε μεγάλα κέφια, πήρε το «τρίποντο» 1-0 κόντρα στην Κέρκυρα και το ευρωπαϊκό όνειρο έχει πάρει φωτιά.

18χρονος εκβιαστής!

Ένας 18χρονος μαθητής τεχνικής σχολής, συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πτολεμαΐδας, διότι εκβίαζε έναν 17χρονο συμμαθητή του, απειλώντας για τη σωματική του ακεραιότητα, με σκοπό να του αποσπάσει το χρηματικό ποσό των 900 ευρώ.

Ο μαθητής κατήγγειλε το περιστατικό μαζί με τη μητέρα του στο Τμήμα Ασφαλείας Πτολεμαΐδας και σε συνεννόηση με τον εισαγγελέα συμφωνήθηκε να του παραδώσει το ποσό των 100 ευρώ, αφού δεν διέθετε το ποσό που του ζητήθηκε.

Συλλήψεις για κλοπή μέσω πιστωτικών καρτών στην Αλβανία

Τρεις Κοσοβάροι και ένας Αλβανός επιχειρηματίας από το Ελμπασάν έπεσαν στα δίχτυα των αρχών με την κατηγορία της κλοπής, μέσω πλαστών πιστωτικών καρτών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εκπροσώπου της αλβανικής αστυνομίας, Αλμα Κατραγκίνι, οι συλληφθέντες είναι ηλικίας από 26 έως 58 ετών και είχαν καταφέρει μέσα σε περίπου δύο εβδομάδες να εξασφαλίσουν πάνω από 150.000 ευρώ, από συναλλαγές μέσω πλαστών πιστωτικών καρτών.

Οι τέσσερις συνελήφθησαν μετά από επιχείρηση των αντρών του τμήματος δίωξης οικονομικού και ηλεκτρονικού εγκλήματος, με την κωδική ονομασία "Skimmer 2".

Πρόσκληση της ΔΕΗ για «συνέταιρο» για φωτοβολταϊκό πάρκο στην Κοζάνη

Η ΔΕΗ απηύθυνε την Παρασκευή πρόσκληση σε μεγάλους ενεργειακούς ομίλους να εκδηλώσουν μέχρι τις 31 Μαρτίου το ενδιαφέρον τους για συμμετοχή στην κατασκευή γιγαντιαίου φωτοβολταϊκού πάρκου στην Κοζάνη.

Σύμφωνα με το «Βήμα», το έργο προϋπολογισμού 600 εκατ. ευρώ προβλέπει την κατασκευή και λειτουργία φωτοβολταϊκού πάρκου δυναμικότητας 200 μεγαβάτ περίπου, καθώς και τη δημιουργία μονάδας κατασκευής φωτοβολταϊκών συστημάτων.

Δεσμεύτηκαν 386 χλιδάτα γιώτ

>Οι ιδιοκτήτες τους τα δήλωναν ως επαγγελματικά για να γλιτώνουν φόρους και μετά έβγαζαν και την ελληνική σημαία.

Το μεγάλο ''κόλπο'' μεγαλοεφοπλιστών και επιχειρηματιών ανακάλυψε ο ΣΔΟΕ που δέσμευσε 386 σκάφη στην Αττική, 72 στην Πάτρα και 25 στη Θεσσαλονίκη ενώ ταυτόχρονα ανοίγει και τους ελβετικούς λογαριασμούς των ιδιοκτητών τους.

Νέες απεργίες των μέσων από Δευτέρα

Ταλαιπωρίας συνέχεια για τους επιβάτες των αστικών συγκοινωνιών αφού από τη Δευτέρα ξεκινά νέος γύρος κινητοποιήσεων στα μέσα μεταφοράς.

Πιο αναλυτικά της Δευτέρα (7/2) τα λεωφορεία θα πραγματοποιήσουν πεντάωρη στάση εργασίας από τις 11.00 μέχρι τις 16.00 το μεσημέρι.

Την επόμενη μέρα, από τις 12.00-16.00 θα κάνουν στάση εργασίας οι εργαζόμενοι του Μετρό.

Το παλεύει ο Σισέ

Τελευταία στιγμή θα κριθεί η συμμετοχή του Τζιμπρίλ Σισέ στην αναμέτρηση της Τούμπας, ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ. Ο Γάλλος θα δοκιμάσει το πόδι του με τις πιθανότητες να μην είναι με το μέρος του ενώ και ο Ζεσουάλδο Φερέιρα δεν επιθυμεί να ρισκάρει με την συμμετοχή του υπό τον φόβο της υποτροπής.

Από την πλευρά του ο 30χρονος επιθετικός, θέλει σαν τρελός να αγωνιστεί απέναντι στον «Δικέφαλο του Βορρά» καθώς είναι γνωστό πως ζει γι’ αυτά τα παιχνίδια.

Ξανθός παράδεισος στις Μαλδίβες!

>Με μεγάλη χαρά το ανδρικό κοινό υποδέχτηκε την πρωτοβουλία μιας εταιρείας με έδρα τη Λιθουανία που θέλει να δημιουργήσει έναν πανέμορφο τόπο διακοπών όπου θα εργάζονται αποκλειστικά ξανθές καλλονές!

Η εταιρεία συνεργάζεται με ξανθά μοντέλα για κάθε είδους διαφήμιση στην Λιθουανία.

Η υπεύθυνη της εταιρίας, η οποία είναι βεβαίως ξανθιά, λέει ότι η φιλοσοφία πίσω από το εγχείρημα είναι απλή:

Έρχονται καμπάνες για τους δημοσίους υπαλλήλους

Απόλυση για τους επίορκους υπαλλήλους, υποβιβασμό και πρόστιμα έως 100.000 ευρώ είναι οι σημαντικότερες από τις ρυθμίσεις που προωθεί ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Ραγκούσης Ραγκούσης για το Πειθαρχικό Δίκαιο των δημοσίων υπαλλήλων.

Η ποινή του προστίμου των αποδοχών αυξάνεται από τρεις μήνες σε ένα έτος, ενώ θα απολύονται όσοι υπάλληλοι έχουν διαπράξει τρία παραπτώματα μέσα σε πέντε χρόνια και τους έχει επιβληθεί πρόστιμο αποδοχών άνω του ενός μηνός.

Βόλτα στην επαρχία

Σε Κρήτη, Καβάλα και Βόλο(εξαιρούνται οι «αιώνιοι») θα παιχτεί το δεύτερο μέρος της 21ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Ο Εργοτέλης φιλοξενεί τον ανεβασμένο Πανιώνιο (15:00), η Καβάλα – που θέλει να παραμείνει σε τροχιά Ευρώπης - την Κέρκυρα (15:00), ενώ τέλος Ολυμπιακός Βόλου και Ατρόμητοςκάνουν μια πρώτη πρόβα πριν την μονομαχία τους στα ημιτελικά του Κυπέλλου ΟΠΑΠ(17:15).

«Η αλλαγή σημαίας επιβάλλεται»

Επιμένει η εταιρεία κυπριακών συμφερόντων LOUIS HELLENIC CRUISES στην υποστολή της ελληνικής σημαίας από τα πλοία της και σε επίσημη ανακοίνωσή της τονίζει ότι «η αλλαγή σημαίας επιβάλλεται, προκειμένου να καταστεί δυνατή η συνέχιση της παρουσίας μας στο χώρο της κρουαζιέρας στην Ελλάδα».

Η εταιρεία επιβεβαιώνει τη συνάντηση με τον υπουργό Θαλασσίων υποθέσεων Νήσων και Αλιείας Γιάννη Διαμαντίδη τονίζοντας ότι ο υπουργός έδειξε πλήρη κατανόηση και ενδιαφέρον για το πρόβλημα της εταιρείας με το ΝΑΤ εδώ και έξι περίπου χρόνια.

Τα απόβλητα έχουν μετατρέψει τον Αμβρακικό σε "Νεκρά Θάλασσα"

Ο Αμβρακικός κόλπος προστατεύεται από τη διεθνή συνθήκη Ραμσάρ ως τόπος με τεράστια οικολογική αξία.. Αντί αυτού όμως βιομηχανίες, βιοτεχνίες ακόμα και μικρές μονάδες μεταποίησης πετούν ανεξέλεγκτα υγρά και στερεά απόβλητα.

Σύμφωνα με έρευνες ελλήνων επιστημόνων, κάτω από τα 35 μέτρα βάθος δεν υπάρχει καθόλου οξυγόνο, ενώ και από το βάθος των 25 μ. το οξυγόνο είναι ελάχιστο! Πρόκειται για εντυπωσιακά και άκρως ανησυχητικά ευρήματα έρευνας του Δικτύου Εργαστηρίων «Ωκεανός» του Πανεπιστημίου Πατρών.

Νεκροί 5 ανθρακωρύχοι στη Ρουμανία

Ενας μηχανικός και τέσσερις ηλεκτρολόγοι, που απασχολούνταν σε ένα ανθρακωρυχείο στη νοτιοδυτική Ρουμανία, βρήκαν τραγικό θάνατο, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του εθνικού σωματείου των ανθρακωρύχων, Οάνα Στοϊκούτα.

Ξαφνικά κατέρρευσε μία στοά σε βάθος περίπου 400 μέτρων, όπου βρίσκονταν οι εργάτες. Στο συγκεκριμένο ανθρακωρυχείο, λόγω του σαββατοκύριακου, δεν δούλευε κανένας άλλος εργάτης, απο τους περίπου 800 που απασχολούνται.

Πιάστηκε σπείρα που λεηλάτησε 12 υποσταθμούς της ΔΕΗ

Έκαναν… υπερωρίες τα μέλη μιας συμμορίας από τις Σέρρες για να ρημάζουν επί δυόμισι μήνες τους υποσταθμούς και τα εργοτάξια της ΔΕΗ σε ολόκληρο τον νομό Δράμας, κλέβοντας καλώδια χαλκού και άλλα υλικά! Ως τώρα έχουν αποκαλυφθεί 12 κλοπές, οι οποίες απέφεραν στους τρεις δράστες υλικά συνολικής αξίας 96.700 ευρώ!

Μια οργανωμένη επιχείρηση ανδρών της Ασφαλείας και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας από την Δράμα στον οικισμό Αγίου Ραφαήλ Σερρών, έριξε στα χέρια τους τα τρία μέλη της σπείρας που είναι όλοι Έλληνες 49, 27 και 26 χρόνων.

Απαγορεύεται το κάπνισμα και στις στάσεις λεωφορείων

Μέχρι και τα 185 ευρώ μπορεί να φτάσει το πρόστιμο για τους παραβάτες που καπνίζουν στις στάσεις των λεωφορείων. Αυτή την απόφαση πήρε ο δήμος της Βουδαπέστης στην Ουγγαρία και το μέτρο θα ισχύσει από την Κυριακή. Η απόφαση περιλαμβάνει και τις στάσεις των τραμ, του προαστιακού σιδηρόδρομου και του τελεφερίκ που ανεβαίνει στη συνοικία του Κάστρου.

Ο οργανισμός δημόσιων μεταφορών BKV σκοπεύει να αναρτήσει περίπου 5.000 αφίσες σε όλη την πόλη που θα προειδοποιούν τους επιβάτες για τα νέα μέτρα.

Διδάσκουν αφιλοκερδώς «αδύναμους» μαθητές

Αν και οι καλές ειδήσεις σπανίζουν τη δύσκολη αυτή εποχή, ωστόσο η επίδρασή τους είναι μεγάλη. Δέκα εκπαιδευτικοί από την Καλαμπάκα αποφάσισαν να προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους σε μαθητές από οικονομικά αδύναμες οικογένειες.

Η απόφαση αυτή ελήφθη ύστερα από συζήτηση που έγινε μεταξύ των εκπαιδευτικών και λόγω της δυσμενούς οικονομικής κατάστασης που υπάρχει.

Ηλεκτρονικά διόδια στην Εγνατία

Στην προκήρυξη Ευρωπαϊκού Διαγωνισμού για την προμήθεια και εγκατάσταση του ηλεκτρονικού συστήματος διοδίων στην Εγνατία, προχώρησε η Εγνατία Οδός Α.Ε.

Η προκήρυξη για το έργο, ύψους 14 εκατομμυρίων ευρώ, που υπέστη αρκετές τροποποιήσεις και καθυστερήσεις, δημοσιεύτηκε τελικά την Τετάρτη στην Εφημερίδα τη Ευρωπαϊκής Ένωσης ενώ οι προσφορές κατατίθενται μέχρι τις 17 Μαρτίου.

Ολυμπιακός - Skoda Ξάνθη

Να αφήσει πίσω τον αποκλεισμό από τον ΠΑΟΚ στο Κύπελλο και να επιστρέψει στις νίκες, καλείται ο Ολυμπιακός απέναντι στην Skoda Ξάνθη στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Η ήττα από τον ΠΑΟΚ που σήμανε ταυτόχρονα τον αποκλεισμό από την συνέχεια του Κυπέλλου ΟΠΑΠ ανήκει στο παρελθόν για τους «ερυθρόλευκους», που στρέφουν το βλέμμα τους στην κατάκτηση του πρωταθλήματος και στην αναμέτρηση με την Ξάνθη.

Ένα στυλό που καταπολεμά το άγχος

Είναι γεγονός ότι τα αγχώδη άτομα έχουν την τάση να «ελευθερώνουν» το στρες τους παίζοντας με τα μολύβια και τα στυλό τους. Σε αυτό στηρίχτηκε ένας Ολλανδός φοιτητής ο οποίος κατασκεύασε ένα στυλό για την καταπολέμηση του στρες.

Το «αγχωλυτικό» στυλό διαθέτει έναν μηχανισμό που ελέγχει την ταχύτητα περιστροφής, καθώς και έναν μηχανισμό ανάδρασης που κάνει πιο δύσκολη την κίνηση του στυλό, μόλις γίνει αντιληπτή μια αύξηση στην ταχύτητα περιστροφής.

Ελπίδα ότι τώρα θα τελειώσουν τα έργα στο αεροδρόμιο των Ιωαννίνων

Φως στην άκρη του «τούνελ», στο οποίο εδώ και καιρό έχουν μπει τα έργα επέκτασης του αεροδρομίου Ιωαννίνων φαίνεται να δίνει η επερχόμενη ιδιωτικοποίησή του! Τα άδεια κρατικά ταμεία καθιστούν αδύνατη τη συνέχιση της χρηματοδότησής του από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, γεννούν ελπίδες, όμως, για συνέχιση των έργων από την εταιρία που θα αναλάβει τη διαχείριση και την εν γένει λειτουργία του μοναδικού Ηπειρωτικού αεροδρομίου!

Σύμφωνα με τον Υπουργό Υποδομών Δημήτρη Ρέππα, προωθείται η ιδιωτικοποίηση 40 αερολιμένων σε όλη τη χώρα, με τους ιδιώτες να αναλαμβάνουν τη διοίκηση, τη λειτουργία, τη διαχείριση, την ανάπτυξη και την επέκταση τους!

Αγόρασε αεροπλανοφόρο η Τουρκία

Αεροπλανοφόρο απέκτησε η Τουρκία, και μάλιστα τον νικητή του πολέμου των Φώκλαντς, το βρετανικό HMS Invincible. Σύμφωνα με βρετανικές πηγές, το αεροπλανοφόρο, που έχει παροπλιστεί πρόσφατα, κατακυρώθηκε σε τουρκική εταιρεία που ανήκει στις Ένοπλες Δυνάμεις και θεωρείται «βιτρίνα» του τουρκικού ΓΕΕΘΑ.

Το 17.000 τόνων HMS Invincible, μπορεί να μεταφέρει μέχρι και 22 μαχητικά αεροσκάφη του μεγέθους του F-35B της έκδοσης VSTOL και έχει πλήρωμα 1100 ανδρών.

Στην Αθήνα οι επικεφαλής της τρόικας - Τη Δευτέρα ξεκινάει η αξιολόγηση για την 4η δόση

Οι επικεφαλής της τρόικας θα βρίσκονται τη Δευτέρα στην Αθήνα και μέσα στην εβδομάδα θα ετοιμάσουν την έκθεσή τους για την πορεία της οικονομίας, όμως, όπως διαφαίνεται, δε θα υπάρξει πρόβλημα για την εκταμίευση της τέταρτης δόσης. Το θέμα είναι η προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών και κατά πόσον θα τηρηθούν αυτές από την ελληνική κυβέρνηση το ερχόμενο διάστημα.

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της Goldman Sachs Γερμανίας Αλεξάντερ Ντιμπέλιους προειδοποιεί για τους κινδύνους που περικλείει μία πιθανή πτώχευση της Ελλάδας και προτρέπει σε αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. «Δεν επιτρέπεται να οδηγηθούμε σε μία πτώχευση της Ελλάδας.

Παχύσαρκος ένας στους 10 ενήλικες παγκοσμίως

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στην ιατρική επιθεώρηση «Τhe Lancet», παχύσαρκος είναι ένας στους 10 ενήλικες παγκοσμίως.

Ερευνητές από το Imperial College του Λονδίνου και το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ των Η.Π.Α., αφού συνέλεξαν στοιχεία για τον Δείκτη Μάζας Σώματος (Δ.Μ.Σ.), την χοληστερίνη και την υψηλή πίεση από το 1980 ως το 2008, κατέληξαν στο συμπέρασμα, ότι η υψηλή πίεση και η χοληστερίνη μειώθηκαν στις ανεπτυγμένες χώρες ενώ η παχυσαρκία αυξήθηκε γενικώς σε όλο τον κόσμο.

Μεγάλες καταστροφές στις καλλιέργειες σε Ηλεία-Αρκαδία - Video

Χίλια στρέμματα καλλιεργήσιμων εκτάσεων βρίσκονται καλυμμένα από τα νερά του ποταμού Αλφειού, στην περιοχή των Μακρισίων στο δήμο Ανδρίτσαινας – Κρεστένων. Οι αγρότες είναι ανάστατοι καθώς ήδη είχαν ξεκινήσει τις εργασίες για τη νέα καλλιεργητική περίοδο.

Ο Αλφειός τις τελευταίες ημέρες λόγω της κακοκαιρίας στην ευρύτερη περιοχή της Ηλείας και της Αρκαδίας, κυλούσε «φουσκωμένος» και ιδιαίτερα απειλητικός.

Οι διευθύνσεις του Ίντερνετ τελείωσαν!

Είναι πλέον γεγονός! Τριάντα χρόνια μετά τη δημιουργία των πρώτων διευθύνσεων του διαδικτύου, τα τελευταία πέντε πακέτα ηλεκτρονικών διευθύνσεων, από τα συνολικά 4 δισεκατομμύρια -με βάση το υπάρχον πρωτόκολλο IPv4- είναι πλέον και επίσημα «πιασμένα».

Το κλείσιμο όμως αυτού του μεγάλου κύκλου, δεν είναι παρά μόνο η αρχή για την είσοδο σε έναν ακόμα μεγαλύτερο ηλεκτρονικό «κόσμο»!

H δεύτερη... ήταν μοιραία

Με σκάγια για… αγριογούρουνο «γάζωσε» ο δολοφόνος από κοντινή απόσταση τον 59χρονο επιχειρηματία Άγγελο Αγγελόπουλο λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, έξω από το σπίτι του στο Αίγιο. Και τα εννέα σκάγια που περιείχε το φυσίγγιο χτύπησαν το θύμα στον θώρακα, απ’ όπου τα έβγαλε ο ιατροδικαστής που έκανε τη νεκροτομή.

Κι αυτό δείχνει ότι ο πυροβολισμός ρίχτηκε σχεδόν εξ επαφής, πράγμα που εμπόδισε τα σκάγια να κάνουν διασπορά.

Τέλος ο 13ος και 14ος μισθός και για τον ιδιωτικό τομέα;

Οι συμβάσεις και οι μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα θα βρεθούν στο επίκεντρο των συζητήσεων μεταξύ της υπουργού Εργασίας, Λ. Κατσέλη, και της τρόικας την Δευτέρα -σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη συνάντηση- και από ότι φαίνεται οι εκπρόσωποι είναι αποφασισμένοι να πιέσουν για:

- λήψη επιπρόσθετων μέτρων

- νομοθετικών ρυθμίσεων για την πρακτική εφαρμογή του νέου θεσμού των ειδικών επιχειρησιακών συμφωνιών εργασίας και την προώθηση των συμβάσεων «αλά καρτ» και

Στις 25 Φεβρουαρίου κλείνουν τα πρατήρια καυσίμων στα Χανιά

Κλείσιμο των πρατηρίων την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου, αποφάσισε η Ένωση Πρατηριούχων Βενζίνης και Πετρελαιοειδών του Νομού Χανίων, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αδράνεια, όπως αναφέρει, των αρμοδίων αρχών στο θέμα της αντιμετώπισης των υψηλών τιμών των καυσίμων.

Η Ένωση επικροτεί την έρευνα της Επιτροπής Ανταγωνισμού, την περασμένη εβδομάδα στις Ενώσεις Βενζινοπωλών της Κρήτης, σημειώνει ωστόσο ότι ανάλογη έρευνα έγινε πριν ενάμιση χρόνο χωρίς να έχει γίνει γνωστό το πόρισμα.

Καλός ο καιρός και σήμερα

Ο καιρός σε όλη τη χώρα θα είναι αίθριος. Στην περιοχή των Κυθήρων, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα έχουμε νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανότητα για πρόσκαιρη καταιγίδα.

Η θερμοκρασία θα βρεθεί σε άνοδο κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

Κλέψανε τα... τάματα!!!

«Χέρι» στο παγκάρι και τα τάματα της Ιεράς Μονής του Αγίου Κυπριανού και Ιουστίνης στη περιοχή Λαμπετίου στην Ηλεία έβαλαν άγνωστοι δράστες.

Οι ληστές παραβίασαν με λοστό την πόρτα του ναού και αφού ερεύνησαν το χώρο αφαίρεσαν άγνωστο αριθμό από τάματα (όπως χρυσά δαχτυλίδια και σταυρούς), το κουτί από το φιλόπτωχο ταμείο, ενώ παραβίασαν και το παγκάρι.Η αξία των κλοπιμαίων δεν έχει υπολογιστεί. Οι Αρχές αναζητούν τους ιερόσυλους δράστες.

Απόπειρα πειρατείας σε ελληνόκτητο φορτηγό πλοίο

Ελληνόκτητο φορτηγό πλοίο, στο οποίο επέβαιναν και επτά 'Ελληνες ναυτικοί, προσπάθησαν να προσεγγίσουν πειρατές που επέβαιναν σε σκάφος, 290 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Ινδίας, ενώ έπλεε από τη Σιγκαπούρη προς την Υεμένη.

Στο πλοίο επέβαιναν συνολικά 31 άτομα πλήρωμα. Ο καπετάνιος του φορτηγού πλοίου, πραγματοποίησε ελιγμούς και τελικά η πειρατεία απετράπη. Για το συμβάν ενημερώθηκε ο θάλαμος επιχειρήσεων του Υπουργείου Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας.

Ξαναχτύπησαν τα μέλη του "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ"

Με συντονισμένη ενέργεια σε πολλούς σταθμούς του Μετρό, του ΗΣΑΠ, του Τραμ αλλά και σε λεωφορεία και Τρόλεϊ, "χτύπησε" πάλι το κίνημα του "Δεν πληρώνω".

Χθες το πρωί μέλη του κινήματος πήγαν στους περισσότερους σταθμούς των Μέσων Σταθερής Τροχιάς και τοποθετούσαν κόλλα στα ακυρωτικά μηχανήματα, προκειμένου αυτά να μπλοκαριστούν και να μη γίνεται η ακύρωση των εισιτηρίων.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More