Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Συνελήφθη και ο τρίτος δράστης του μακελειού στον Ρέντη

Συνελήφθη στην περιοχή των Αχαρνών - Ο τέταρτος μάλλον έχει διαφύγει στο εξωτερικό

Εξάστερος ο Παναθηναϊκός - Νίκησε τη Μακάμπι στον τελικό

Στην κορυφή της Ευρώπης οι “πράσινοι” για έκτη φορά - Επικράτησε της Μακάμπι στον τελικό της Βαρκελώνης με 78-70 - MVP ο Διαμαντίδης - Εξαιρετικοί οι Σάτο, Μπατίστ. Δάκρυσε ο Ομπράντοβιτς

Αμερικανοί κομάντος σκότωσαν τον Μπιν Λάντεν

Ο επικεφαλής της Αλ Κάιντα, νούμερο ένα καταζητούμενος σε όλο τον κόσμο και φερόμενος ως ο ιθύνων νους των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου στις Η.Π.Α., Οσάμα Μπιν Λάντεν, είναι νεκρός.

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Δολοφονία μέρα μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας

Μέρα μεσημέρι ένοπλος μπήκε σε καφετέρια στα Πατήσια και σκότωσε έναν αλλοδαπό.

Στις 13.40 ένοπλος μπήκε σε καφετέρια στην οδό Ευπαλίνου 21 στην πλατεία Καραμανλάκη στα Πατήσια, κατευθύνθηκε στο τραπέζι ενός Αλβανού τον οποίο και πυροβόλησε 4 φορές από κοντινή απόσταση.

Το θύμα εξέπνευσε σχεδόν αμέσως ενώ ο δράστης καταζητείται.

Καβάλα: Σε απεργία πείνας για να βρουν δουλειά

Έπειτα από 4 χρόνια χωρίς δουλειά δεν αντέχουν άλλο και έστησαν σκηνή στην κεντρική πλατεία Ελευθερίας της πόλης.

Το ζευγάρι ξεκίνησε απεργία πείνας από την Παρασκευή 11 Μαρτίου. Ο 60χρονος Λάζαρος Παπαδόπουλος και η 40χρονη σύζυγός του, Φρειδερίκη Τόκα, έστησαν μια σκηνή σε μια άκρη της πλατείας και σήκωσαν ένα πανό με το οποίο κάνουν ενημερώνουν τον κόσμο για τους λόγους που το κάνουν.

Η σκηνή στήθηκε το πρωί της Παρασκευής ωστόσο απομακρύνθηκε λίγη ώρα αργότερα μετά από εισαγγελική παρέμβαση, ενώ το ζευγάρι μεταφέρθηκε στην αστυνομία όπου έγινε αναγνώριση στοιχείων. Οι ίδιοι καταγγέλουν την στάση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας καθώς τους έσυραν στο τμήμα, τους φωτογράφισαν και τους πήραν δακτυλικά αποτυπώματα σαν να ήταν εγκληματίες.

Στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι και συνεχίζουν την απεργία πείνας για τέταρτη συνεχόμενη μέρα. Το ζευγάρι κοιμάται στις κερκίδες του διαμορφωμένου ανοιχτού θεάτρου στην πλατεία Ελευθερίας και δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν πρόκειται να κάνει πίσω αν ο δήμος ή οποιοσδήποτε άλλος φορέας δεν τους δώσει δουλειά.

Κινδυνεύουν να μείνουν στο δρόμο
Δηλώνουν πως βρίσκονται σε απόγνωση, αφού και οι δυο είναι περισσότερα από τέσσερα χρόνια άνεργοι, ενώ πριν από λίγες μέρες, ο ιδιοκτήτης του σπιτιού θα τους κάνει έξωση, αν δεν καταβάλουν τα επτά νοίκια που του χρωστούν.

Ο 60χρονος εργάστηκε με ολιγόμηνες συμβάσεις έργου ως οδηγός στο Δήμο Καβάλας μέχρι και το Δεκέμβριο του 2009, έκτοτε, όμως, παραμένει άνεργος παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις προς το Δήμο Καβάλας. Η 40χρονη είναι βοηθός μάγειρα και είναι άνεργη τέσσερα ολόκληρα χρόνια. Η ίδια επισημαίνει πως λόγω της ηλικίας τους δύσκολα μπορούν να βρουν δουλειά και ότι όλο αυτό το διάστημα απευθύνθηκαν τόσο στο δήμαρχο όσο και τους βουλευτές, ώστε να βρουν δουλειά και να μπορέσουν τουλάχιστον να πληρώσουν τα νοίκια για να μην τους γίνει έξωση.

Ο δήμος δεν μπορεί να βοηθήσει
Ο δήμαρχος Καβάλας, Κωστής Σιμιτσής, σε δηλώσεις του, τόνισε ότι αναγνωρίζει την άσχημη κατάσταση των δυο συμπολιτών του, αλλά επισημαίνει πως ο Δήμος δεν έχει τη δυνατότητα να απασχολήσει προσωπικό αυτό το διάστημα. Σε λίγο καιρό, σημειώνει, και εφόσον υλοποιηθούν οι εξαγγελίες της υπουργού Εργασίας Λούκας Κατσέλη, θα υπάρξει η δυνατότητα απασχόλησης ανέργων σε δημοτικές επιχειρήσεις.

Επίσης, προσθέτει ότι ο Δήμος θα έχει σε δυο μήνες τη δυνατότητα να απασχολήσει εποχικό προσωπικό, με την προκήρυξη, όμως, ανοιχτού διαγωνισμού (πάντα με κριτήρια ΑΣΕΠ) για την καθαριότητα, τη συντήρηση των ακτών και την κατασκευή έργων αυτεπιστασίας.

"Σύμφωνο των Νησιών" και ενεργειακός σχεδιασμός

Το "Σύμφωνο των Νησιών" (ISLE-PACT), υπέγραψαν νησιωτικοί δήμοι της Ελλάδας, κατά τη διάρκεια συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο στην Ερμούπολη της Σύρου.

Παρουσιάστηκε για πρώτη φορά, πριν από έναν χρόνο, στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αειφόρου Ανάπτυξης 2010 (22-26 Μαρτίου 2010). Στην πρώτη φάση του έργου συμμετέχουν 12 ομάδες ευρωπαϊκών νησιών, που συνολικά αντιπροσωπεύουν πάνω από 50 νησιά.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, 15 νησιωτικοί δήμοι υπέγραψαν το Σύμφωνο. Πρόκειται για τους δήμους: Άνδρου, Αμοργού, Αίγινας, Σύρου, Μυκόνου, Νάξου, Κιμώλου, Σίκινου, Σίφνου, Λέσβου, Θήρας, Ίου, Λήμνου, Σκύρου και Μήλου, ενώ κατ’ αρχήν αποδέχτηκαν το Σύμφωνο και οι Περιφέρειες Νοτίου και Βορείου Αιγαίου, οι οποίες όμως θα πρέπει να λάβουν την τελική έγκριση από το Περιφερειακό Συμβούλιο.

Περίπου το 3,5% των Ευρωπαίων πολιτών ζουν σε νησιά κι αυτό το ποσοστό αυξάνεται σημαντικά κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου, επιβαρύνοντας έτσι τα οικοσυστήματα, τις μεταφορές, την ενεργειακή υποδομή και τις απαιτήσεις των νησιών.

Η εισαγωγή αειφορικών συστημάτων ενέργειας και μεταφορών στις κοινότητες των νησιών θα εξυπηρετήσει τρεις βασικού στόχους.

Συγκεκριμένα, θα συμβάλλει σημαντικά στην επίτευξη των ευρωπαϊκών στόχων αειφόρου ενέργειας, για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά τουλάχιστον 20% και τη βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας κατά τουλάχιστον 20% μέχρι το 2020 (στόχος 20-20-20).

Θα προστατεύσει τα οικοσυστήματα των νησιών, αυξάνοντας την ενεργειακή και υδατική τους ανεξαρτησία και θα ενισχύσει την οικονομική ανάπτυξη, θα συμβάλλει στη δημιουργία θέσεων εργασίας και θα αναστρέψει τη μείωση του τοπικού πληθυσμού.

Το Σύμφωνο των Νησιών είναι ένα δεσμευτικό κείμενο, με το οποίο οι νησιωτικές τοπικές αρχές αναλαμβάνουν την πολιτική δέσμευση να πραγματοποιήσουν τους στόχους του έργου.

Μετέφερε αλλοδαπούς στο... ρεζερβουάρ της νταλίκας

Συνελήφθη το βράδυ της Κυριακής ένας 55χρονος οδηγός φορτηγού οχήματος που μετέφερε τέσσερις αλλοδαπούς χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στην Ηγουμενίτσα από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής διαπιστώθηκε ότι έκρυβε τους αλλοδαπούς σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη στη δεξιά δεξαμενή πετρελαίου του φορτηγού.

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.

Ιαπωνία: Το απόλυτο χάος - 6.000 οι επιβεβαιωμένοι θάνατοι - Μάχη με τη ραδιενέργεια

Σε δεκάδες χιλιάδες μπορεί να ανέλθουν οι νεκροί από τον καταστροφικό σεισμό και το τσουνάμι που σάρωσε τη βορειοανατολική Ιαπωνία, σύμφωνα με εκτιμήσεις κυβερνητικών αξιωματούχων, την ώρα που τμήματα της χώρας βυθίζονται κατά διαστήματα στο σκοτάδι λόγω της ανεπάρκειας ηλεκτρικής ενέργειας.

Αυξάνεται επίσης η ανησυχία για τήξη στο πυρηνικό εργοστάσιο Φουκουσίμα 1 αφού τα συστήματα ψύξης στους αντιδραστήρες του δεν λειτουργούν.

Ο αριθμός των νεκρών και των αγνοούμενων έχει φτάσει, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, τις 6.000. Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Ναότο Καν, ανακοίνωσε ότι μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί 15.000 άνθρωποι.

Στην πόλη Οναγκάβα της επαρχίας Μιγιάγκι, που χτυπήθηκε σφοδρά από το σεισμό, έχουν ανασυρθεί περισσότερα από 1.000 πτώματα. Άλλες τόσες σοροί εντοπίστηκαν και στην πόλη Μιναμισανρίκου, όπου οι νεκροί μπορεί να ξεπεράσουν τις 10.000.

Πληροφορίες από τα μέσα ενημέρωσης της ιαπωνίας ανέφεραν ότι οι αγνοούμενοι ανέρχονται σε δεκάδες χιλιάδες. Σύμφωνα με τον Ιαπωνικό Οργανισμό Τουρισμού, έχουν χαθεί τα ίχνη περίπου 2.500 τουριστών που επισκέπτονταν την περιοχή. Οι αρχές ανακοίνωσαν επίσης ότι δεν έχουν καταφέρει να επικοινωνήσουν με περίπου 8.000 κατοίκους της πόλης Οτσούτσι στην επαρχία Ιβάτε.

Από την καταμέτρηση που έχει κάνει μέχρι στιγμής το υπουργείο Εσωτερικών προκύπτει ότι συνολικά 72.945 κτίρια έχουν καταστραφεί ολοσχερώς ή έχουν καταστεί ακατοίκητα.

Η περιοχή εξακολουθεί να σείεται από μετασεισμικές δονήσεις, η ισχυρότερη από τις οποίες σήμερα ήταν 6,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Η συνεχιζόμενη σεισμική δραστηριότητα δυσχεραίνει τις προσπάθειες των σωστικών συνεργείων που χτενίζουν τα ισοπεδωμένα ψαροχώρια και τις διαλυμένες πόλεις αναζητώντας εγκλωβισμένους και παγιδευμένους κατοίκους.

Εξάλλου, χιλιάδες άνθρωποι παραμένουν αποκομένοι από την υπόλοιπη χώρα και πολλοί περιμένουν, πάνω σε στέγες σχολείων, σούπερ-μάρκετ και άλλων κτιρίων, να τους προσεγγίσουν οι διασώστες και να τους σώσουν. Στην περιοχή επικρατεί δριμύ ψύχος που σύμφωνα με τους μετεωρολόγους θα συνεχιστεί μέχρι και την Τετάρτη, ενώ δεν αποκλείεται και να χιονίσει.

Μέχρι αργά το βράδυ της Δευτέρας είχαν απομακρυνθεί από την περιοχή περίπου 550.000 άνθρωποι οι οποίοι στεγάζονται σε περισσότερα από 2.500 καταφύγια. Από αυτούς, οι 100.000 είναι παιδιά, σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση Σώστε τα παιδιά.

Ελλείψεις παρουσιάζονται σε νερό, καύσιμα και τρόφιμα και η κυβέρνηση προσπαθεί να εφοδιάσει τους κατοίκους με ελικόπτερα. Προβλήματα παρουσιάζονται και στην ηλεκτροδότηση, αφού λόγω των ατυχημάτων στα πυρηνικά εργοστάσια έχουν χαθεί από το σύστημα 10.000 μεγαβάτ. Για το λόγο αυτό γίνονται προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος στην ευρύτερη περιοχή του Τόκιο, κάτι που ενδέχεται να συνεχιστεί μέχρι και τα τέλη Απριλίου, σύμφωνα με την εταιρεία Tepco.

Μάχη με τη ραδιενέργεια δίνουν οι αρχές - Επίσημη παραδοχή του Τόκιο πως δε μπορεί να ελέγξει την κατάσταση
Με τον πλέον επίσημο τρόπο, η Ιαπωνία παραδέχτηκε πως δε μπορεί να θέσει υπό έλεγχο την πυρηνική κρίση που έχει ξεσπάσει μετά το σεισμό των 9 Ρίχτερ. Και ζήτησε επίσημα τη βοήθεια της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας.

Το Τόκιο ζήτησε από την ΙΑΕΑ την αποστολή ομάδας ειδικών για να συνδράμουν τους Ιάπωνες επιστήμονες. «Συζητούμε με την Ιαπωνία όσον αφορά τις λεπτομέρειες», δήλωσε ο σημείωσε ο γενικός διευθυντής της υπηρεσίας Γιουκίγια Αμάνο.

Ο Αμάνο προσέθεσε ότι ο πολύ ισχυρός σεισμός και το τσουνάμι προκάλεσαν προβλήματα και πλημμύρισαν πυρηνικούς σταθμούς στην Ιαπωνία, αλλά σημείωσε ότι το κέλυφος των αντιδραστήρων των σταθμών αυτών παραμένει ανέπαφο και η διαρροή ραδιενέργειας ήταν περιορισμένη.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ΙΑΕΑ το ατύχημα στο πυρηνικό εργοστάσιο Φουκουσίμα είναι απίθανο να κλιμακωθεί σε μια καταστροφική κατάσταση παρόμοια με αυτή του Τσερνόμπιλ. Η βασική διαφορά, σύμφωνα με τον Αμάνο, είναι ότι δεν υπάρχει αλυσιδωτή αντίδραση σε κανέναν από τους αντιδραστήρες του Φουκουσίμα. Επιπλέον, οι πυρήνες των αντιδραστήρων στο ιαπωνικό εργοστάσιο στεγάζονται σε χαλύβδινα περιβλήματα που δεν υπήρχαν στο Τσερνόμπιλ.

Έκρινε δε ότι δεν οφείλεται σε ανθρώπινα λάθη ή στο σχεδιασμό της μονάδας αλλά «έγινε εξαιτίας μιας τεράστιας φυσικής καταστροφής που ξεπερνά τη φαντασία και την εμπειρία των ανθρώπων».

Την ίδια ώρα, τα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν λίγο νωρίτερα επικαλούμενα την εταιρεία διαχείρισης του πυρηνικού σταθμού Tokyo Electric Power (Tepco) ότι μειώθηκε εκ νέου το επίπεδο του νερού στον αντιδραστήρα αριθμός 2 του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα.

Η Tepco είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι κατάφερε να τροφοδοτήσει με θαλασσινό νερό τον αντιδραστήρα ώστε να βυθιστούν μέχρι το μέσον οι ράβδοι πυρηνικού καυσίμου, οι οποίοι είναι πιθανόν να έχουν ήδη αποκαλυφθεί μια πρώτη φορά.

«Το επίπεδο του νερού, το οποίο εξυπηρετεί στην ψύξη, ξανακατέβηκε λόγω της εξάτμισής του, η οποία οφείλεται στην αύξηση της θερμοκρασίας», εξήγησε ειδικός στο τηλεοπτικό δίκτυο NHK.

Αν οι ράβδοι καυσίμου δεν ψυχθούν, εγκυμονείται ο κίνδυνος τήξης τους και ως εκ τούτου πρόκλησης βλάβης στον πυρήνα του αντιδραστήρα. Την επικίνδυνη αυτή κατάσταση θέλουν πάση θυσία να αποτρέψουν οι ειδικοί της Tepco και οι αρχές.

Εκτός από την ΙΑΕΑ, το Τόκιο ζήτησε βοήθεια και από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Ζητήθηκε επιπρόσθετος εξοπλισμός για την παροχή νερού και άλλων πόρων που βοηθούν στη διατήρηση της ψύξης των πυρηνικών της αντιδραστήρων, δήλωσε ο Γκρεγκ Τζάκζκο, επικεφαλής της αμερικανικής Ρυθμιστικής Επιτροπής Πυρηνικών, προσθέτοντας ότι οι πυρηνικοί σταθμοί των ΗΠΑ λειτουργούν με ασφάλεια.

Σύμφωνα, τώρα, με την επίσημη αναφορά της Ιαπωνικής Αντιπροσωπείας στην Ε.Ε., έχει διακοπεί σε ακτίνα 20 χλμ η συγκομιδή και διανομή αγροτικών προϊόντων που προέρχονται από την εκκενωθείσα περιοχή. Επίσης, αναφέρεται ως τυπική ενδεικτική τιμή των επιπέδων ραδιενέργειας στην περιοχή ρυθμός δόσης ίσος με 34,2 μSv/ώρα. Η τιμή αυτή, αν και είναι μεγαλύτερη του επιτρεπτού, δεν είναι άμεσα απειλητική για την υγεία. Ενδεικτικά, το ετήσιο όριο δόσης για το γενικό πληθυσμό είναι 1.000 μSv.

Μετά την είδηση για τη μεγάλη έκρηξη στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα, το φωτοειδησεογραφικό πρακτορείο EPA έδωσε εντολή σε όλους τους φωτογράφους του στην περιοχή αυτή να φύγουν αμέσως, κρίνοντας σημαντικότερη όλων την ασφάλεια των εργαζομένων του.

Ανησυχία στις αρχές και τους πολίτες προκαλεί και η πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας πως από το βράδυ της Τρίτης η φορά των ανέμων θα στραφεί σε ανατολικούς, δηλαδή θα κατευθυνθεί προς την ενδοχώρα.

Ο πυρηνικός εφιάλτης δεν επηρεάζει μόνο την Ιαπωνία αλλά και ολόκληρη την υφήλιο. Η Γερμανία ήδη ανακοίνωσε ότι αναστέλλει για τουλάχιστον τρεις μήνες την παράταση λειτουργίας των πυρηνικών της εγκαταστάσεων.

Η αρχή πυρηνικής ασφάλειας της Γαλλίας (ASN) ανακοίνωσε ότι το πυρηνικό ατύχημα στην Ιαπωνία θα μπορούσε να καταταχθεί ως επιπέδου 5 ή 6 στη διεθνή κλίμακα που έχει 1 ως 7 βαθμίδες, δηλαδή ήταν ανάλογο με το πυρηνικό δυστύχημα του 1979 στο Θρι Μάιλ Άιλαντ στις ΗΠΑ.

Και ενώ ο εφιάλτης παραμένει, την Τρίτη, στις Βρυξέλλες, ο Επίτροπος Ενέργειας Γκ. Έτινγκερ έχει συγκαλέσει έκτακτη συνάντηση με συμμετοχή και των επικεφαλής των Αρχών Πυρηνικής Ασφάλειας και Ακτινοπροστασίας των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Εικόνες Βιβλικής καταστροφής στην Ιαπωνία - Φωτογραφίες που κόβουν την ανάσα
Νέες εκρήξεις σε πυρηνικό εργοστάσιο στην Ιαπωνία - Video
Αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των νεκρών στην Ιαπωνία - Οι νεκροί θα ξεπεράσουν τους 10.000 - Updated 15:21
Ιαπωνία: Ραδιενεργός εφιάλτης
Συνταρακτικές εικόνες από τον σεισμό στην Ιαπωνία
Νέο βίντεο από την έκρηξη στο πυρηνικό εργοστάσιο!
Έκρηξη σε πυρηνικό εργοστάσιο στην Ιαπωνία - Δείτε το βίντεο
433 μέχρι τώρα οι νεκροί στην Ιαπωνία - 88.000 οι αγνοούμενοι - Updated 23:41 - Νέο Video
Καλιφόρνια: Αγνοούμενος από το τσουνάμι - Δείτε βίντεο

Κρεμάστηκε στην μπαλκονόπορτα του σπιτιού του

Βρέθηκε νεκρός από τον γιο του στο σπίτι του στην περιοχή Νεάπολη στα Ζαρουχλέικα. Ο 77χρονος άνδρας αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα υγείας και έχει υποστεί αρκετά εγκεφαλικά επεισόδια.

Ο λόγος που τον οδήγησε να βάλει τέρμα στη ζωή του με αυτό τον τρόπο παραμένει άγνωστος ωστόσο οι αρχές έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας.

Τον ηλικιωμένο άνδρα βρήκε απαγχονισμένο στην μπαλκονόπορτα του σπιτιού του νωρίς το πρωί ο γιος του.

7 μέρες νεκρός από έμφραγμα ήταν στο σπίτι του ο ρασούλης

Η νεκροψία που έγινε σήμερα έδειξε ότι πίσω από τον θάνατο του μεγάλου τραγουδιστή κρυβόταν μια φρικτή αλήθεια. Εδώ και εφτά μέρες ήταν νεκρός μέσα στο ίδιο του το σπίτι στην Θεσσαλονίκη όμως κανείς δεν τον είχε αναζητήσει.

Ο θάνατος του Μανώλη Ρασούλη επήλθε τελικά από έμφραγμα, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Ματθαίο Τσούγκα, που έκανε το πρωί, την νεκροψία και νεκροτομή

Τραγική λεπτομέρεια. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, ο θάνατος επήλθε πριν από εφτά μέρες!

Το δεύτερο και θανατηφόρο τελικά έμφραγμα, αφού είχε προηγηθεί, σύμφωνα με τους οικείους του κι άλλο έμφραγμα, καθώς ο ίδιος παραπονιόταν για πόνους στο στήθος προ εικοσαημέρου, το έπαθε το Σάββατο 5 Μαρτίου. Βρισκόταν, δηλαδή, νεκρός στο σπίτι του επί εφτά μέρες, μέχρι χθες το πρωί, οπότε εντόπισαν τη σορό του φίλοι, που τού τηλεφωνούσαν, αλλά δεν απαντούσε. Κανείς δεν τον αναζήτησε. Ήταν μοναχικός τύπος όμως η τραγική αυτή κατάληξη δείχνει το σκληρό πρόσωπο της κοινωνίας.

Μάλιστα ο ιατροδικαστής κ.Τσούγκας δήλωσε ότι ο Μανώλης Ρασούλης είχε πάθει άλλο ένα έμφραγμα πριν από τρεις μήνες αλλά δεν το είχε καταλάβει. Αύριο στις 4.30 το απόγευμα, θα κηδευθεί από το Α΄νεκροταφείο της Αθήνας.

Πήγαν στο δικαστήριο και συνελήφθησαν... λόγω μέθης!

Η υπόθεσή τους θα εκδικαζόταν με καθυστέρηση και αποφάσισαν να πάνε στο κυλικείο για ένα... ποτάκι.

Οι κατηγορούμενοι αφού ενημερώθηκαν από τους δικηγόρους τους ότι η ακροαματική διαδικασία θα καθυστερούσε, πήγαν στο κυλικείο που είναι στο υπόγειο του Δικαστικού Μεγάρου Πάτρας. Το ένα ποτό όμως έφερε το άλλο...

Όταν επέστρεψαν μετά από πολύ ώρα στην αίθουσα του δικαστηρίου, σύμφωνα με το dete.gr, αποφάσισαν να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους στο εδώλιο. Μόνο που δεν υπολόγισαν το πόσο είχαν πιει!

Ο δικαστικός λειτουργός χρειάστηκε ελάχιστα λεπτά για να ανακαλύψει τι ακριβώς συνέβαινε και διέταξε τη σύλληψή τους για ασέβεια προς το δικαστήριο! Έκπληκτοι ήταν οι δύο κατηγορούμενοι από την απόφαση του δικαστή αλλά δεν χρειάστηκε να πάνε στα κρατητήρια. Αφού ξεμέθυσαν επέστρεψαν στην αίθουσα και ξεκίνησε η εκδίκαση της υπόθεσης...

Προσφορά αλεξίσφαιρων γιλέκων για την ΕΛ.ΑΣ

Συμβολική κίνηση, που στέλνει μήνυμα σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία, αλλά και σε όλους τους επιφανείς Έλληνες, χαρακτήρισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, την προσφορά από τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, Γιώργο Καρατζαφέρη, αλεξίσφαιρων γιλέκων τελευταίας τεχνολογίας για την Ελληνική Αστυνομία.

Επιπλέον, ο κ. Παπουτσής χαρακτήρισε εξαιρετικής σημασίας την κίνηση για τη μεγάλη προσπάθεια, που κάνει η αστυνομία, ώστε να μπορέσει να συνεχίσει το καθήκον της στην ασφάλεια της χώρας και των πολιτών.

Ο κ. Καρατζαφέρης από την πλευρά του είπε ότι τα γιλέκα είναι τελευταίας τεχνολογίας, ελαφριά, και μπορούν να σταματήσουν ακόμη και όπλα τύπου Καλάσνικοφ και Μάγκουμ.

Πρόσθεσε ότι επιδιώκει με την κίνηση αυτή να βρεθούν μιμητές, οι οποίοι ζουν και δρουν στην Ελλάδα και έχουν οικονομική άνεση να προσφέρουν έναν θώρακα ασπίδας στην αστυνομία και την κοινωνία.

Παρόντες κατά την εκδήλωση ήταν ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μανώλης Όθωνας, και ο αρχηγός της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγος Λευτέρης Οικονόμου.

Βγάλτε τις ηλεκτρικές συσκευές από την πρίζα!

Σε μια συνήθεια άκρως βλαβερή για το περιβάλλον αλλά και το βαλάντιο των καταναλωτών αποδεικνύεται η τάση να μην απενεργοποιούμε τις ηλεκτρικές συσκευές, αλλά να τις αφήνουμε να λειτουργούν σε κατάσταση αναμονής.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι συσκευές δεν σταματούν να καταναλώνουν ενέργεια αλλά αντίθετα, συνεχίζουν να δουλεύουν κανονικά, επιβαρύνοντας το περιβάλλον και την τσέπη μας.

Οι συσκευές σε κατάσταση αναμονής εκλύουν στο περιβάλλον 19 εκατομμύρια τόνους διοξειδίου του άνθρακα.

Οι επιστήμονες υπολόγισαν ότι η ενεργειακή κατανάλωση στην Ευρωπαϊκή Ένωση αντιστοιχεί σήμερα σε 43 εκατομμύρια MW. Αυτό το νούμερο πλησιάζει κατά πολύ την κατανάλωση στην Ελλάδα, που σύμφωνα με δημοσίευμα της «Real planet», εκτιμάται από τον Διεθνή Οργανισμό Ενέργειας στα 56,6 εκατομμύρια MW.

Σύμφωνα με στοιχεία της Ε.Ε πέντε από τις πιο συνηθισμένες συσκευές ενός σπιτιού όταν λειτουργούν σε κατάσταση αναμονής, στοιχίζουν στο νοικοκυριό μέχρι και 15,75 ευρώ τον μήνα, δηλαδή 189 ευρώ τον χρόνο.

Οι ειδικοί συστήνουν:
-Να μην αφήνουμε τις ηλεκτρικές μας συσκευές σε κατάσταση αναμονής

-Να ελέγχουμε τις συσκευές που αγοράζουμε για την ενέργεια που καταναλώνουν σε κατάσταση αναμονής

-Να χρησιμοποιούμε πολύπριζα ή διακόπτες που σταματούν αυτόματα την παροχή ενέργειας των συγκεκριμένων συσκευών

-Να απενεργοποιούμε τις συσκευές μας όταν δεν τις χρησιμοποιούμε, και να τις βγάζουμε από την πρίζα

-Να χρησιμοποιούμε «έξυπνους» αυτόματους διακόπτες, που αντιλαμβάνονται πότε μια συσκευή μπορεί να σταματήσει να λειτουργεί.

Στο 1,87 ευρώ το λίτρο η αμόλυβδη!

Συνεχίζεται και αυτή την εβδομάδα η ανοδική τροχιά των τιμών των καυσίμων. Κοντά στο 1,70 ευρώ το λίτρο διαμορφώνεται η μέση τιμή της αμόλυβδης, ενώ το πετρέλαιο θέρμανσης πλησιάζει τα 90 λεπτά το λίτρο, σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία του Παρατηρητηρίου τιμών καυσίμων.

Συγκεκριμένα η αμόλυβδη διαμορφώνεται σήμερα στο 1,677 ευρώ το λίτρο, από 1,646 την 1η του μήνα (έχει ακριβύνει δηλαδή κατά 3,1 λεπτά στο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου) και 1,604 στην αρχή του χρόνου. Η μέγιστη τιμή φθάνει σήμερα στο 1,872 ευρώ, με ακριβότερες περιοχές την Κρήτη και την Κεφαλονιά και φθηνότερες τα δύο μεγάλα αστικά κέντρα (λεκανοπέδιο Αττικής και Θεσσαλονίκη).

Το πετρέλαιο θέρμανσης βρίσκεται σήμερα στα 89,5 λεπτά, με ελάχιστη τιμή 80 και μέγιστη 99 λεπτά το λίτρο ή σχεδόν ένα ευρώ. Το πετρέλαιο έχει ακριβύνει κατά 4,2 λεπτά το Μάρτιο και 10,5 λεπτά από την αρχή του χρόνου.

Ανάσα ή θηλιά στο λαιμό μας; - Τι σημαίνουν οι αποφάσεις της Ε.Ε.

Ασφαλώς και η απόφαση των 17 ηγετών της ευρωζώνης να παραταθεί ο χρόνος αποπληρωμής των ελληνικών δανείων ύψους 110 δις ευρώ μέχρι το 2023 δίνει μια «γερή ανάσα» στην κυβέρνηση, καθώς την κρίσιμη διετία 2014-2015 το ελληνικό δημόσιο θα έπρεπε να αναζητήσει στις αγορές χρήματος περίπου 75 δις ευρώ ετησίως για να αναχρηματοδοτήσει ένα χρέος που θα αγγίζει το 160% του ΑΕΠ. Το να βρει μια χώρα με αυτά τα δεδομένα πρόθυμους δανειστές θεωρείται απίθανο…

Η μείωση των επιτοκίων δανεισμού από το 5,2% στο 4,2%, είναι άλλη μια κίνηση, από πλευράς Ευρωπαϊκής Ενωσης, που προσφέρει ανακούφιση ύψους περίπου 6 δις. ευρώ στο σύνολο των τόκων που θα κληθεί να αποπληρώσει το ελληνικό δημόσιο.

Ωστόσο, οι διευκολύνσεις εξαντλούνται εδώ, καθώς οι όροι που βάζουν οι Ευρωπαίοι κρύβουν παγίδες και πολιτικές δυσκολίες που θα κληθεί να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση από σήμερα. Τι ζητούν οι εταίροι μας;

* Πρώτα απ’ όλα ιδιωτικοποιήσεις και αξιοποιήσεις δημόσιας περιουσίας ύψους 50 δις. ευρώ. Στην κυβέρνηση γνωρίζουν καλά, πως τα μεγάλα ποσά δεν θα έρθουν από ακίνητα, από τα οποία ακόμη δεν γνωρίζουν καν ποιά είναι τα αξιοποιήσιμα και ποια όχι… Τα μεγάλα ποσά θα έλθουν από την πώληση μεριδίων του Δημοσίου στις κρατικές επιχειρήσεις, τη ΔΕΗ, τον ΟΤΕ, τον ΟΠΑΠ, τη ΔΕΠΑ, την ΕΥΔΑΠ, τα λιμάνια, τα αεροδρόμια κλπ …. Μαζί, όμως, με τα μεγάλα ποσά η συζήτηση και μόνο για την ιδιωτικοποίηση αυτών των επιχειρήσεων θα φέρει και έντονες συγκρούσεις με πανίσχυρα συνδικάτα.

* Παγίδα δεύτερη: το Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας, στο οποίο συμφώνησαν οι ηγέτες της ευρωζώνης, προβλέπει ότι οι χώρες με χρέος πάνω από 60% του ΑΕΠ θα πρέπει να παίρνουν μέτρα για να το μειώνουν κατά το 1/20 κάθε χρόνο. Δηλαδή, η Ελλάδα καλείται από το 2013 να μειώνει το χρέος της κατά περίπου 10 δις ευρώ ετησίως επί μία 20ετία.

Όσο για τα υπόλοιπα ανταλλάγματα που ζήτησαν οι Ευρωπαίοι προκειμένου να βοηθήσουν την Ελλάδα; Το Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας ή Σύμφωνο για το Ευρώ ζητεί κατάργηση των τιμαριθμικών αυξήσεων και σύνδεσή τους με την παραγωγικότητα, καθώς και αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης.

Αφήνω τελευταίο το θέμα της απευθείας αγοράς κρατικών ομολόγων από το Ευρωπαϊκό Ταμείο, γιατί μένει να ξεκαθαριστεί κάτω από ποιες συνθήκες θα αγοράζει ομόλογα χώρας που αδυνατεί να δανειστεί από τις αγορές. Στο κείμενο των συμπερασμάτων αναφέρεται ότι αυτό θα γίνεται «κατ’ εξαίρεση», φράση που επιδέχεται πολλών ερμηνειών. Όπως για παράδειγμα, από ποιο ύψος επιτοκίων και πάνω θα γίνεται αποδεκτό ότι μια χώρα δεν μπορεί να δανειστεί; Θα θεωρείται ως οροφή το επιτόκιο του ισχύοντος μηχανισμού για την Ελλάδα; Δηλαδή το 4,2% ή εάν μια χώρα βρίσκει να δανειστεί με 6% ή 6,5% θα θεωρείται ότι δεν υπάρχει λόγος να παρέμβει το Ταμείο; Και, φυσικά, τι μέτρα θα επιβάλλονται στις χώρες που θα προσφεύγουν;

Το σίγουρο είναι ότι η Ελλάδα εισέρχεται σε μια περίοδο λιτότητας «χωρίς επιστροφή» με αντάλλαγμα τη «μη χρεωκοπία». Το κατά πόσο θα γίνει, τελικά, δεκτό το συγκεκριμένο δίλλημα…θα φανεί στο χειροκρότημα…

tatsimbouria: Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε από την Κα Σοφία Δήμτσα στο aixmi.gr στις 13/03/2011

Αλεξανδρούπολη: Τον πυροβόλησε και τον σκότωσε μέσα στη στάνη του

Ασύλληπτος παραμένει ο 60χρονος κτηνοτρόφος που φέρεται ότι πυροβόλησε και σκότωσε 49χρονο συγχωριανό του στον Δορίσκο.

Από την ιατροδικαστική έρευνα προέκυψε ότι το θύμα πυροβολήθηκε από πιστόλι και έφερε διαμπερές τραύμα στην πλάγια αριστερή θωρακική χώρα. Ο 60χρονος για άγνωστους λόγους πήγε στη στάνη του 49χρονου και τον σκότωσε.

Στη συνέχεια διέφυγε με το αυτοκίνητό του, το οποίο και βρέθηκε σε δασώδη περιοχή. Από τον έλεγχο που έγινε από τους αστυνομικούς με τη βοήθεια σκύλων, διαπιστώθηκε ότι ο 60χρονος το εγκατέλειψε και έφυγε πεζός.

Ομάδες αστυνομικών ερευνούν την περιοχή για τον εντοπισμό του 60χρονου, ενώ στην προσπάθεια συνδράμουν και σκύλοι ανιχνευτές του Frondex.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι δύο κτηνοτρόφοι, στο παρελθόν είχαν απασχολήσει και πάλι τις αστυνομικές αρχές, καθώς μετά από διαπληκτισμό, ο φερόμενος ως δράστης, είχε μαχαιρώσει το θύμα.

Οκτώ νέους κήπους θα αποκτήσει η Θεσσαλονίκη

Οκτώ νέους θεματικούς κήπους θα αποκτήσει η Θεσσαλονίκη στη νέα παραλία, από τον Ναυτικό Όμιλο μέχρι τον Λευκό Πύργο, οι οποίοι θα μεταμορφώσουν το πολυσύχναστο παραλιακό μέτωπο σε μια όαση πρασίνου και αναψυχής.

Σύμφωνα με την «Real Planet» οι νέοι κήποι θα ενωθούν με τους πέντε που έχουν ήδη κατασκευαστεί στην παραλία μέχρι το Μέγαρο Μουσικής, δημιουργώντας έναν ενιαίο ελεύθερο χώρο μήκους 3,5 χιλιομέτρων. Περίοπτη θέση θα έχει η αλέα που θα σχηματιστεί από δύο συστάδες πεύκων και θα διατρέχει όλη την παραλία, προσφέροντας δροσιά στους περιπατητές.

Η κατασκευή των νέων πάρκων αναμένεται να ξεκινήσει στους επόμενους δύο μήνες και υπολογίζεται πως θα έχει ολοκληρωθεί σε 2,5 χρόνια.

«Ο σχεδιασμός, η επιλογή των υλικών και των φυτών και ο φωτισμός οφείλουν να συμβάλλουν όχι μόνο στην κατασκευή ενός δημόσιου χώρου υψηλής ποιότητας, αλλά κυρίως στην οργάνωση ενός χώρου του οποίου η διαχείριση και συντήρηση δεν απαιτεί τη σπατάλη ενέργειας και νερού», εξηγεί ο αρχιτέκτονας Πρόδρομος Νικηφορίδης, ο οποίος μαζί με τον συνεργάτη του Μπερνάρ Κουόμο, έκαναν την μελέτη της ανάπλασης.

Για την μείωση της κατανάλωσης νερού θα κατασκευαστεί μια υπόγεια δεξαμενή κάτω από το νέο πλακόστρωτο, ενώ για τον φωτισμό θα επιλεχθούν συστήματα υψηλής απόδοσης και αντοχής.

Χαμένη Ατλαντίδα: Την ψάχνουν στην Ισπανία

Μια διεθνής ερευνητική ομάδα, με επικεφαλής τον αρχαιολόγο καθηγητή Ρίτσαρντ Φρόιντ του Πανεπιστημίου του Χάρτφορντ στο Κονέκτικατ των Η.Π.Α., υποστηρίζει ότι πιθανότατα εντόπισε τη χαμένη πόλη της Ατλαντίδας σε μια βαλτώδη περιοχή στη Νότια Ισπανία.

Οι ερευνητές -σε μια επίκαιρη αναφορά στα τραγικά γεγονότα μετά τον σεισμό της Ιαπωνίας- πιστεύουν ότι ένα γιγάντιο τσουνάμι «κατάπιε» τη μυθική μητρόπολη, για την οποία έγραψε ο φιλόσοφος Πλάτων πριν από περίπου 2.400 χρόνια, αλλά πολλοί επιστήμονες σήμερα θεωρούν ότι δεν σχετίζεται με την ιστορική πραγματικότητα.

«Αυτή είναι η δύναμη των τσουνάμι. Είναι τόσο δύσκολο να καταλάβουμε ότι μπορεί να σαρώσουν την ενδοχώρα σε βάθος 100 χιλιομέτρων και γι’ αυτό ακριβώς μιλάμε (σ.σ. στην περίπτωση της Ατλαντίδας)» δήλωσε ο Φρόιντ στο πρακτορείο Reuters.

Οι ερευνητές αρχαιολόγοι και γεωλόγοι (Αμερικανοί, Καναδοί και Ισπανοί) χρησιμοποίησαν μια δορυφορική φωτογραφία που εμφανίζει τα ίχνη μιας βυθισμένης πόλης βόρεια του ισπανικού λιμανιού του Κάδιθ (τα Γάδαρα των αρχαίων Ελλήνων). Η πόλη βρίσκεται λίγο έξω από τα στενά του Γιβραλτάρ, στην περιοχή του Ατλαντικού και χρονολογείται πριν από 4.000 χρόνια. Εκεί, σε αυτή την τεράστια βαλτώδη περιοχή του Πάρκου Ντόνα Άνα, ένα από τα πιο εκτεταμένα έλη της Ευρώπης, στο αχανές δέλτα του ποταμού Γουαδαλκιβίρ, οι ερευνητές πιστεύουν ότι βρήκαν την Ατλαντίδα, με τη βοήθεια υπόγειων ραντάρ, ψηφιακής χαρτογράφησης της περιοχής και της σύγχρονης υποθαλάσσιας τεχνολογίας.

Οι ερευνητές εκτιμούν ότι τη θεωρία τους ενισχύει η ανακάλυψη -από την ίδια επιστημονική ομάδα- στην Κεντρική Ισπανία μιας παράξενης σειράς ιχνών άλλων πόλεων, που θεωρούν ότι παραπέμπει στην κατασκευή «αναμνηστικών πόλεων», οι οποίες χτίστηκαν κατά το πρότυπο της Ατλαντίδας, όταν οι εναπομείναντες κάτοικοί της αναγκάστηκαν να μετακομίσουν πιο βόρεια και πιο βαθιά στο εσωτερικό της χώρας. Η ανακάλυψη παρουσιάστηκε την Κυριακή σε ειδική εκπομπή με τίτλο «Βρίσκοντας την Ατλαντίδα» στο κανάλι του National Geographic.

Ο Φρόιντ παραδέχθηκε ότι είναι δύσκολο να αποδειχθεί με βεβαιότητα πως πρόκειται για την Ατλαντίδα, δήλωσε όμως πεπεισμένος ότι πρόκειται περί αυτής. «Βρήκαμε κάτι που κανείς άλλος δεν είχε δει πριν, πράγμα που παρέχει έναν βαθμό αξιοπιστίας, ειδικά στην αρχαιολογία». Όπως είπε, τσουνάμι στη συγκεκριμένη περιοχή της Ισπανίας έχουν αναφερθεί εδώ και αιώνες, με μεγαλύτερο αυτό που έπληξε την Λισαβόνα το 1755 και είχε ύψος δεκαόροφου κτηρίου.

Οι ερευνητές σχεδιάζουν περαιτέρω ανασκαφές στην περιοχή αυτή της Νότιας Ισπανίας, καθώς και στις μυστηριώδεις «πόλεις» σε απόσταση περίπου 240 χιλιομέτρων, για να μελετήσουν τους γεωλογικούς σχηματισμούς και να χρονολογήσουν αντικείμενα που θα ανακαλυφθούν.

Άλλες περιοχές του κόσμου, κατά καιρούς, έχουν προταθεί ως πιθανές τοποθεσίες της Ατλαντίδας, μεταξύ αυτών η αρχαία Θήρα (Σαντορίνη).

«Πράσινο» μήνυμα του Βαρθολομαίου

Έκκληση για να σκεφτούμε και πάλι τη χρήση της πυρηνικής ενέργειας, απευθύνει ο οικουμενικός πατριάρχης Βαρθολομαίος, με αφορμή το σεισμό που συγκλόνισε την Ιαπωνία.

«Αντιπροτείνομεν τας ακινδύνους πρασίνας μορφάς ενεργείας, αι οποίαι και το περιβάλλον σέβονται και τον άνθρωπο δύνανται επαρκέστατα να υπηρετήσουν εις τας ανάγκας του», αναφέρει ο κ.κ. Βαρθολομαίος στο μήνυμά του και χαρακτηρίζει τη χρήση της πυρηνικής ενέργειας ως επικίνδυνη για την επιβίωση της ανθρωπότητας.

«Ο Δημιουργός μας εχάρισεν ήλιον, αέρα, θαλάσσια και ωκεάνεια κύματα, εκ των οποίων δυνάμεθα να παράξωμεν ενέργειαν. Η οικολογούσα επιστήμη εφεύρε τρόπους και εξ αυτών των σκυβάλων να πορίζεται ενέργειαν ακίνδυνον. Διερωτώμεθα, λοιπόν: Προς τι η τροπή προς τόσον επικίνδυνα εγχειρήματα; Μήπως πρόκειται δι' ύβριν κατά της φύσεως; Αλλά η φύσις εκδικείται!», λέει ο οικουμενικός πατριάρχης, ο οποίος, ταυτόχρονα, προσεύχεται «τόσον υπέρ των απολεσθέντων, όσον και υπέρ των εξακολουθητικώς δοκιμαζομένων και κινδυνευόντων, από τας μετασεισμικάς εκρήξεις του εγκελάδου».

Στον εισαγγελέα οι 6 από τους 7 προσαχθέντες στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία

Έξι από τους επτά προσαχθέντες, σήμερα, από την Αθήνα και το Βόλο για την υπόθεση της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» κρατούνται στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και θα οδηγηθούν αύριο στον εισαγγελέα για συμμετοχή σε τρομοκρατική δραστηριότητα.

Συλληφθέντες είναι πέντε άνδρες και μία γυναίκα, ενώ μία ακόμα γυναίκα που είχε προσαχθεί αφέθηκε ελεύθερη γιατί δεν προέκυψαν στοιχεία σε βάρος της.

Ελεύθερη αφέθηκε η κοπέλα που εντοπίστηκε μαζί με έναν από τους συλληφθέντες στο σπίτι της οδού Ορφέως 21, στο Χολαργό.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες στο Βόλο είναι και τρεις καταζητούμενοι με εντάλματα σύλληψης για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», τα στοιχεία των οποίων και τις φωτογραφίες έδωσε στη δημοσιότητα πριν από λίγο το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.

Πρόκειται για τους Γεώργιο Νικολόπουλο του Παναγιώτη, 25 χρονών, Νταμιάνο Μπολάνο του Πτολεμαίου, 24 ετών, από το Τεπελένι της Αλβανίας, και Χρήστο Τσάκαλο του Γερασίμου, 32 ετών.

Σε βάρος των τριών έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για τρομοκρατική οργάνωση, προμήθεια, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών και εκρηκτικών βομβών κατά συναυτουργία και έκρηξη κατά συναυτουργία, από την οποία μπορούσε να προκύψει κοινός κίνδυνος για πράγματα και άνθρωπο κατά συρροή.

Στο σπίτι της οδού Ελλησπόντου 53, στη Νέα Ιωνία Βόλου, βρέθηκαν εκτός των άλλων χειρόγραφες σημειώσεις από τις οποίες, σύμφωνα με την Αστυνομία, προκύπτει ότι προετοίμαζαν ληστεία σε τράπεζα στο Βόλο. Στο ίδιο σπίτι βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αναλυτικά τρία πολεμικά τουφέκια Καλάσνικοφ, επτά πιστόλια, ένα περίστροφο 38άρι σπέσιαλ, μεγάλος αριθμός φυσιγγίων, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, στολές της Αστυνομίας, περούκες, ένας φάρος της Αστυνομίας και ασύρματοι.

Στο σπίτι της οδού Ορφέως, στο Χολαργό, μεταξύ άλλων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πτυσσόμενο κλομπ και σιδερογροθιές. Όλα τα ανευρεθέντα μεταφέρθηκαν και εξετάζονται στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας.

Η Αστυνομία, δίνοντας στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες των καταζητούμενων, κάνει έκκληση στους πολίτες όποιος γνωρίζει κάτι για τις κινήσεις τους να επικοινωνήσει στα τηλέφωνα 1701014 και 1964 της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας για να δώσει πληροφορίες ακόμη και ανώνυμα διαβεβαιώνοντας ότι θα διασφαλιστεί το απόρρητο για οποιαδήποτε πληροφορία.

Οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής για την υπόθεση συνεχίζονται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Επτά μέλη των “Πυρήνων” στα χέρια της αντιτρομοκρατικής - Ολόκληρο οπλοστάσιο βρήκαν στον Βόλο

Επανέρχονται τα πρότυπα πειραματικά σχολεία

Τα θεωρούσαν σχολεία «ελιτίστικα», που απευθύνονταν σε λίγους και άριστους. Αυτός ήταν και ο ένας λόγος που τα κατήργησαν. Ο άλλος ήταν ότι πίστευαν πως «διά της εξισώσεως» όλων των σχολείων θα αναβαθμιζόταν η δημόσια εκπαίδευση.

Από τη δεκαετία του 1980, που καταργήθηκαν, μέχρι σήμερα, τα Πειραματικά και Πρότυπα Σχολεία διατήρησαν μόνο τη φήμη που συνδέθηκε με το όνομά τους. Ολα τα άλλα άλλαξαν. Καταργήθηκαν η επιλογή των μαθητών, των εκπαιδευτικών, τα ξεχωριστά προγράμματα, οι καινοτόμες μορφές διδασκαλίας. Καταργήθηκε για τα Πειραματικά η σύνδεση με τα ΑΕΙ και, μαζί με αυτήν, η εποπτεία και η ευθύνη που είχαν οι πανεπιστημιακοί καθηγητές της Παιδαγωγικής για τη λειτουργία των σχολείων αυτών.

Τριάντα χρόνια μετά, η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας επαναφέρει, και μάλιστα αναβαθμίζει, το θεσμό των Πειραματικών και Πρότυπων Σχολείων, τα οποία θα λειτουργήσουν κανονικά από την επόμενη σχολική χρονιά.

Σύνδεση με ΑΕΙ
Με σχέδιο νόμου, που θα κατατεθεί την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή, προβλέπεται η πλήρης αναμόρφωση του θεσμού, καθώς κρίνεται πλέον πως κακώς καταργήθηκε η σύνδεση όλων των Πειραματικών Σχολείων με τα πανεπιστήμια, αλλά και η ίδρυση νέων Πειραματικών Σχολείων σε περιοχές της χώρας όπου υπάρχουν πανεπιστημιακά τμήματα.

Στο σχέδιο νόμου, όπου περιγράφεται το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των σχολείων αυτών, προβλέπεται ότι λειτουργούν με ξεχωριστό ωρολόγιο πρόγραμμα, ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε μονάδας. Στις ιδιαίτερες δράσεις τους προβλέπεται η δημιουργία ομίλων, προκειμένου να αναπτυχθούν οι ιδιαίτερες κλίσεις και ικανότητες των μαθητών που φοιτούν σ' αυτά. Οι όμιλοι θα λειτουργούν πέρα από το ωρολόγιο πρόγραμμα (δηλαδή την 8η και 9η ώρα) μία ή δύο φορές την εβδομάδα και θα αφορούν γνωστικούς τομείς, όπως τα μαθηματικά, η γλώσσα, η λογοτεχνία, τα εικαστικά, ο αθλητισμός κ.λπ.

Η καινοτομία στο νέο καθεστώς πλέον των Πειράματικων-Προτύπων Σχολείων είναι ότι στους ομίλους αυτούς θα μπορούν να εγγραφούν και μαθητές που φοιτούν στα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία της ευρύτερης περιοχής, με σκοπό να δημιουργηθούν πυρήνες αριστείας και δημιουργικότητας, χωρίς να υπονομεύεται η κοινωνικοποίησή τους, την οποία θα προκαλούσε η αποκοπή των μαθητών από την ομάδα των συνομηλίκων τους.

Τεστ και κλήρωση
Η εισαγωγή των μαθητών στα Δημοτικά Πειραματικά-Πρότυπα θα γίνεται έπειτα από κλήρωση, ανεξάρτητα από τον τόπο διαμονής τους, ενώ στα Γυμνάσια και Λύκεια θα γίνεται ύστερα από εξετάσεις ή τεστ δεξιοτήτων.

Στο άρθρο 1 του σχεδίου νόμου ορίζονται ως σκοποί λειτουργίας των Πειραματικών-Πρότυπων Σχολείων οι εξής:

1 Η παροχή υψηλού επιπέδου εκπαίδευσης στους μαθητές για την ολόπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητας του κάθε μαθητή και την υποστήριξη του στόχου της αριστείας.

2 Η προαγωγή της εκπαιδευτικής έρευνας στην πράξη, σε συνεργασία με τα αντίστοιχα πανεπιστημιακά τμήματα, στη διδακτική των επιμέρους γνωστικών αντικειμένων, στον ψυχοπαιδαγωγικό τομέα.

3 Η εκπαίδευση των φοιτητών και η επαγγελματική ανάπτυξη των εκπαιδευτικών μέσα από την πρακτική άσκηση των προπτυχιακών φοιτητών των Παιδαγωγικών Τμημάτων.

4 Η πειραματική εφαρμογή κυρίως προγραμμάτων σπουδών, αναλυτικών προγραμμάτων, μεθόδων διδασκαλίας, καινοτόμων και δημιουργικών δράσεων, νέου μοντέλου διοίκησης και λειτουργίας του σχολείου.

Ως Πειραματικά-Πρότυπα Σχολεία θα οριστούν:

  • Όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των πανεπιστημίων.
  • Τα πρώην Πρότυπα Σχολεία, τα οποία ονομάστηκαν Πειραματικά με το νόμο 1566/1985.
  • Όσα έχουν οριστεί ως τέτοια, σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου 1566/85.

Τα Ολοήμερα Πειραματικά Δημοτικά Σχολεία.
Νέα Πειραματικά Σχολεία γενικής εκπαίδευσης μπορούν να ιδρυθούν έπειτα από σύνδεσή τους με ΑΕΙ σε κάθε νομό, με κοινή απόφαση του υπουργού Οικονομικών και Παιδείας, έπειτα από σύμφωνη γνώμη της Διοικούσας Επιτροπής των Πειραματικών (ΔΕΠΠΣ). Προκειμένου να οριστεί ένα σχολείο ως Πειραματικό, εκτός από τη σύνδεσή του με το ΑΕΙ, θα πρέπει να διαθέτει τις ανάλογες υλικοτεχνικές υποδομές, το εκπαιδευτικό προσωπικό, συνθήκες λειτουργίας, εμπειρία του προσωπικού από δημιουργικές πρωτοβουλίες και άλλα στοιχεία, τα οποία θα ορίζονται με απόφαση του υπουργού Παιδείας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία» ο διευθυντής του Πειραματικού-Πρότυπου Σχολείου επιλέγεται από τη ΔΕΠΠΣ για πενταετή θητεία, ενώ ο υποδιευθυντής του Πειραματικού επιλέγεται από το Επιστημονικό Εποπτικό Συμβούλιο με την ίδια θητεία. Το Επιστημονικό Εποπτικό Συμβούλιο (ΕΕΣ) είναι ένα πενταμελές όργανο που συγκροτείται με απόφαση του υπουργού Παιδείας. Το ΕΕΣ αποτελείται από έναν καθηγητή του ΑΕΙ, με το οποίο συνδέεται το σχολείο, ένα μέλος ΔΕΠ από το ίδιο ΑΕΙ, τον υπεύθυνο σχολικό σύμβουλο της μονάδας, το διευθυντή του σχολείου και έναν εκπαιδευτικό από τους συντονιστές των μαθημάτων.

Το Εποπτικό Συμβούλιο
Στο Επιστημονικό Εποπτικό Συμβούλιο πέφτει το βάρος όλων των καινοτόμων και ερευνητικών δραστηριοτήτων του σχολείου. Αποφασίζει για τη δημιουργία ομίλων μαθητών ή τμημάτων ειδικής υποστήριξης. Σχεδιάζει την τροποποίηση του αναλυτικού και του ωρολόγιου προγράμματος, προκειμένου να υλοποιηθούν καινοτομίες, να λειτουργήσουν όμιλοι, πιλοτικά προγράμματα, συνεργασίες με σχολεία εσωτερικού ή εξωτερικού.

Προβλέπεται ακόμη ότι το κάθε Πειραματικό Σχολείο θα λειτουργεί ως φορέας ενδοσχολικής επιμόρφωσης και θα διοργανώνει σεμινάρια, ημερίδες, συνεργασίες μεταξύ των σχολείων και των εκπαιδευτικών σε θέματα που αφορούν την εφαρμογή καινοτόμων και δημιουργικών δραστηριοτήτων και την εφαρμογή σύγχρονων μεθόδων διδασκαλίας.

Διεθνείς αντιδράσεις για την πυρηνική ενέργεια

Από την Ε.Ε. φοβόταν η Μέρκελ ότι μπορεί να δεχθεί πλήγμα στους εκλογικούς στόχους του κόμματός της, από την Ιαπωνία… το βρήκε.

Το πυρηνικό ατύχημα στη Φουκουσίμα ανακίνησε την αντίδραση των Γερμανών και την έκφραση της ανησυχίας τους για ανάλογο δυστύχημα στη Γερμανία.

Δεδομένου ότι η κυβέρνηση Μέρκελ έδωσε παράταση ζωής σε 17 πυρηνικούς σταθμούς, το ζήτημα λαμβάνει διαστάσεις ειδικά στη Βάδη- Βυρτεμβέργη, όπου στις 27 Μαρτίου θα διεξαχθούν περιφερειακές εκλογές.

Η καγκελάριος συγκάλεσε υπουργικό συμβούλιο «κρίσης», μίλησε τηλεφωνικά με τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων και έκανε δηλώσεις στην κρατική τηλεόραση, για να διαβεβαιώσει τους Γερμανούς ότι «οι γερμανικοί σταθμοί είναι ασφαλείς και δεν επηρεάζονται ούτε από σεισμούς ούτε από παλιρροιακά κύματα».

Διαβεβαίωσε τους συμπατριώτες της, δε, ότι θα επανεξεταστούν «με μεγεθυντικό φακό» οι προδιαγραφές ασφαλείας των αντιδραστήρων και σημείωσε πως θα προτείνει «ευρωπαϊκό δημόσιο διάλογο» επί του θέματος.

Στη Γαλλία, επίσης, το πυρηνικό ατύχημα της Ιαπωνίας προκαλεί την ενεργοποίηση των δυνάμεων που τάσσονται κατά της πυρηνικής ενέργειας και ήδη οργανώνεται διαδήλωση στο Παρίσι, ενώ κινητοποιούνται τα δίκτυα στην Ιταλία και την Αυστραλία.

Στην Ιταλία, το ατύχημα της Ιαπωνίας θα επηρεάσει καθοριστικά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος που θα γίνει εντός του προσεχούς τριμήνου και αφορά στην επέκταση του πυρηνικού προγράμματος της χώρας.

Γενικότερα τώρα, από τους 440 πυρηνικούς αντιδραστήρες που είναι εγκατεστημένοι, ανά τον κόσμο, παράγεται περίπου το 15% του παγκόσμιου ηλεκτρισμού.

Στα τέλη του 2009 είχε αναγγελθεί ότι περίπου 60 νέοι αντιδραστήρες βρίσκονταν υπό κατασκευή, ενώ η κυβέρνηση Κάμερον στη Μεγάλη Βρετανία είχε ήδη αναγγείλει την πρόθεσή της να εμπλακεί στην πυρηνική ενέργεια, εγκαταλείποντας τα προγράμματα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Eλεύθερη & έτοιμη για δράση η σπείρα που "ρήμαξε" την Ηλεία!

Έτοιμοι για... νέες περιπέτειες είναι οι κάτοικοι και οι καταστηματάρχες του κάμπου της Ηλείας, μετά την είδηση πως η γνωστή σπείρα παρανόμων που δραστηριοποιείται στο νομό εδώ και καιρό, κυκλοφορεί ελεύθερη και σε αναζήτηση νέων στιγμών δόξας.

Ένα από τα μέλη της σπείρας, νεαρός αθίγγανος που συνελήφθη στα όρια του αυτοφώρου και ομολόγησε πως συμμετείχε σε πλήθος διαρρήξεων, αφέθηκε ελεύθερος την Πέμπτη με περιοριστικούς όρους και πλέον αναμένεται να συναντηθεί με τους δύο συνεργούς του (που τους κατονόμασε αλλά δεν συνελήφθησαν) για να συνεχίσουν τις "δουλειές" τους, που άφησαν στη μέση για λίγες ώρες...

Να σημειωθεί πως οι δύο συνεργοί του (επίσης αθίγγανοι, πατέρας και γιος) είχαν συλληφθεί λίγες εβδομάδες νωρίτερα και άμεσα αφεθεί ελεύθεροι, αφού πρώτα ομολόγησαν πως είχαν διαπράξει τις ζωοκλοπές για τις οποίες κατηγορούντο τότε.

Όπως δήλωσαν κάτοικοι της περιοχής, που έχουν πληγεί από τη δράση των παρανόμων, στο iliatora.gr, δεν υπάρχει λόγος να πηγαίνουν κάθε φορά στην Αστυνομία και να επιβαρύνονται και με άλλα έξοδα πέρα από τη ζημιά που έχουν πάθει, μιας και θεωρούν ότι ο νόμος "δένει" τα χέρια αστυνομικών και δικαστών. Ήδη δεν είναι λίγοι αυτοί που πέφτουν θύματα κλοπών & διαρρήξεων και δεν το αναφέρουν στις Αρχές, αφού δεν περιμένουν κάποια θετική εξέλιξη αλλά μονάχα το θυμό των δραστών εναντίον τους, θυμός που φοβούνται πως θα τους "βάλει στο στόχαστρο" και αργά ή γρήγορα θα εκφραστεί με νέα κλοπή ή διάρρηξη, στην καλύτερη περίπτωση...

Τόνισαν μάλιστα πως οι κλέφτες και οι διαρρήκτες έχουν πλέον αποθρασυνθεί και δε διστάζουν να "μπουκάρουν" σε σπίτια και καταστήματα ότι ώρα επιθυμούν και χωρίς να έχουν καλυμμένα τα πρόσωπα τους, αφού δεν τους ενδιαφέρει αν θα τους αναγνωρίσουν, μιας και κατά πάσα πιθανότητα θα αφεθούν και πάλι ελεύθεροι αν συλληφθούν.

Όπως μας ανέφερε χαρακτηριστικά κάτοικος χωριού του κάμπου "σκεφτόμαστε να πάρουμε το νόμο στα χέρια μας, αλλά αν χτυπήσουμε κανέναν για να σώσουμε την οικογένεια μας και τις περιουσίες μας, εμάς θα μας στείλουν φυλακή με συνοπτικές διαδικασίες..."

Λέσβος: Βιάζονταν να κάνουν... Πάσχα!

Εκτός από κάποια εργαλεία, έβαλαν στο μάτι και τα κατσικάκια.

Πρόκειται για μια περίεργη αν και όχι πρωτάκουστη κλοπή που σημειώθηκε σε αγρόκτημα στη περιοχή Πλωμάρι της Λέσβου.

Οι δράστες εισέβαλλαν στο αγρόκτημα και έκλεψαν συνολικά 5 κατσικάκια.

Επτά μέλη των “Πυρήνων” στα χέρια της αντιτρομοκρατικής - Ολόκληρο οπλοστάσιο βρήκαν στον Βόλο

Οι γροθιές σφιχτά κλειστές. Όπως και τα στόματα. Αρνούνται να πουν κουβέντα, δεν ανοίγουν καν τα χέρια τους ούτε αγγίζουν τίποτε μήπως τυχόν και καταφέρουν οι αστυνομικοί να πάρουν αποτυπώματά τους, ενώ αποφεύγουν με κάθε τρόπο και να φωτογραφηθούν.

Οι αστυνομικοί δεν περίμεναν κάτι λιγότερο, ειδικά από τη στιγμή που γνώριζαν ότι με τη διπλή επιχείρηση σε Βόλο και Χολαργό θα “βάλουν στο χέρι” τον πυρήνα της οργάνωσης “Πυρήνες της Φωτιάς” και ειδικά, όπως λένε, τους Χρίστο Τσάκαλο, Γιώργο Νικολόπουλο και Νταμιάνο Μπολάνο.

Η έφοδος των αστυνομικών έγινε ξημερώματα, στις τρεις, για να πιάσει στον ύπνο τους υπόπτους. Οι αστυνομικοί φαίνεται περίμεναν αντίσταση, ωστόσο όλα δείχνουν ότι τους έπιασαν κυριολεκτικά στον ύπνο.
Κανείς δεν οπλοφορούσε, τα όπλα που βρέθηκαν ήταν όλα αποθηκευμένα, όχι πάνω τους.

Οι αστυνομικοί μιλούν για μεγάλη επιτυχία καθώς οι τρεις από τους επτά συλληφθέντες θεωρούν ότι έχουν επαφές και με τη φονική σέχτα επαναστατών.

Αυτός είναι ο λόγος που μπήκαν πρώτα απ' όλα τα ευρήματα στο μιρκοσκόπιο τα “καλάσνικοφ”. Οι “Πυρήνες” ποτέ δεν έχουν χρησιμοποιήσει οπλοπολυβόλο, αντίθετα είναι το “αγαπημένο” όπλο της “Σέχτας”. Τώρα οι αστυνομικοί περιμένουν με αγωνία να “μιλήσουν” τα καλάσνικοφ, ειδικά από τη στιγμή που όσα όπλα τέτοιου είδους έχουν βρει ως τώρα ήταν “καθαρά”

Ειδικά το διαμέρισμα που είχε νοικιαστεί πριν ενάμιση μήνα στη Νέα Ιωνία του Βόλου, θεωρείται ότι είχε μετατραπεί σε βασικό κρησφύγετο-γιάφκα της οργάνωσης. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες το σπίτι-γιάφκα κατά τους αστυνομικούς στη Νέα Ιωνία στο Βόλο βρέθηκε ένα ακόμη καλάσνικοφ που ανεβάζει τον αριθμό τους στα τρία, αλλά και ένα ακόμη πιστόλι ανεβάζοντας τον αριθμό τους στα επτά.

Στο σπίτι-γιάφκα κατά τους αστυνομικούς στη Νέα Ιωνία στο Βόλο βρέθηκαν 7 καλάσνικοφ αλλά και 7 πιστόλια.

Επίσης βρέθηκαν 5.000 σφαίρες διαφόρων διαμετρημάτων, τρία λαπτοπ, πολλά usb, δεκάδες πλαστές ταυτότητες, ασύρματες φορητές κάμερες.

Επίσης βρέθηκαν πολλά καπέλα και στολές αστυνομικών, τσιμεντένιες παγίδες με καρφιά, κινητά τηλέφωνα, αλεξίσφαιρα γιλέκα και ασύρματους φάρους.


Τα νεότερα στοιχεία πάντα σύμφωνα με την αντιτρομοκρατική λένε οτι το σπίτι στον Βόλο το είχε νοικιάσει ο Χρήστος Τσάκαλος με πλαστή ταυτότητα.

Οι αστυνομικοί τους παρακολουθούσαν εδώ και 10 μέρες και όπως λένε ετοιμάζονταν να ληστέψουν τράπεζα στο Βόλο.
Αυτό προκύπτει από χειρόγραφα σημειώματα με σχέδια για ληστεία.

Το γεγονός ότι το σπίτι είχε νοικιαστεί μόλις πριν ενάμιση μήνα οδηγεί τους αστυνομικούς στο συμπέρασμα ότι οι έφοδοι σε σπίτια της Αθήνας ανάγκασε τα μέλη της οργάνωσης να μεταφέρουν εκεί τον οπλισμό. Μάλιστα εκτιμούν οτι πριν πάνε τον οπλισμό στο Βόλο, τον είχαν σε άλλο σημείο της Ελλάδας.

Στο διαμέρισμα που είχαν νοικιάσει άλλα δύο άτομα που συνελήφθησαν σήμερα στην Αθήνα πριν επτά μήνες τα ευρήματα είναι “φτωχά” σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες.

Στο διαμέρισμα που είχαν νοικιάσει άλλα δύο άτομα που συνελήφθησαν σήμερα στην Αθήνα πριν επτά μήνες τα ευρήματα είναι “φτωχά” σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον δείχνουν τις δύο τελευταίες ώρες οι αστυνομικοί για δύο αυτοκίνητα ένα πράσινο, κοντά στη γιάφκα του Βόλου και ένα κόκκινο στο Χολαργό στο δεύτερο σπίτι όπου έγιναν συλλήψεις.

Όλα δείχνουν μέχρι στιγμής ότι όλα ξεκίνησαν για την αντιτρομοκρατική από τον περασμένο Ιανουάριο όταν σε “γιάφκα” στη Νέα Χαλκηδόνα βρέθηκαν αποτυπώματα των τριών βασικών υπόπτων και αμέσως ξεκίνησαν έρευνες που φαίνεται ότι οδήγησαν ως το... Βόλο.

Μυστήριο πάντως εξακολουθεί να καλύπτει την ταυτότητα τεσσάρων από τους συλληφθέντες. Πρόκειται για έναν 28χρονο και μια 27χρονη που συνελήφθησαν στο Βόλο, αλλά και για έναν 24χρονο και μια 24χρονη που συνελήφθησαν στην Αθήνα. Το μόνο που διαρρέεται μέχρι στιγμής είναι ότι η κοπέλα που έπιασαν οι αστυνομικοί στο Χολαργό μάλλον δεν έχει καμία σχέση με την οργάνωση και ίσως σύντομα αφεθεί ελεύθερη...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Στον εισαγγελέα οι 6 από τους 7 προσαχθέντες στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία
Επιχειρήσεις της Αντιτρομοκρατικής σε Βόλο και Αθήνα

Συνελήφθησαν 8 σπουδαστές με ναρκωτικά στις Σέρρες

Οκτώ σπουδαστές του ΤΕΙ Σερρών, συνελήφθησαν το βράδυ της Πέμπτης (10/3) από άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών, να έχουν στην κατοχή τους έξι συσκευασίες ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους 121 γραμμαρίων και έξι συσκευασίες εμποτισμένου καπνού με χασισέλαιο συνολικού βάρους 98,1 γραμμαρίων.

'Oπως δήλωσε στα τοπικά ΜΜΕ ο υποδιευθυντής της αστυνομικής διεύθυνσης Σερρών Ξενοφών Μπεριντζής, οι νεαροί προμηθευτήκαν τις ποσότητες από έναν 21χρόνο.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του, εντοπίστηκε ένα πλαστικό μπουκάλι γεμάτο χασιλέλαιο, μία σύριγγα με υπολείμματα χασιλέλαιου, μία εύχρηστη ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, ένα κινητό τηλέφωνο και το χρηματικό ποσό των 210€ τα οποία και κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Δυτική Ελλάδα: Έφοδοι της Οικονομικής Αστυνομίας

Στο μικροσκόπιο της νεοσύστατης Οικονομικής Αστυνομίας μπαίνουν οι εκκρεμείς οικονομικές υποθέσεις της Δυτικής Ελλάδας. Με την εξέλιξη αυτή, αναμένεται να δρομολογηθούν εξελίξεις στις υποθέσεις αυτές, καθώς η μέχρι τώρα διαχείριση τους ήταν αδύνατη από το υπάρχον προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στόχος του νεοσύστατου Σώματος της ΕΛ.ΑΣ, είναι η πρόληψη και η καταστολή οικονομικών εγκλημάτων, με προτεραιότητα σε αυτά που τελούνται σε βάρος του δημοσίου, ή σε αυτά που αυτά που έχουν το χαρακτήρα οργανωμένου εγκλήματος. Η Υπηρεσία, θα βρίσκεται υπό την εποπτεία του Εισαγγελέα που είναι ορισμένος για το Οργανωμένο Έγκλημα.

Ανώτατα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ αλλά και του ΣΔΟΕ, ευελπιστούν πως η Οικονομική Αστυνομία θα συντελέσει στο να δοθεί ένα ουσιαστικό χτύπημα στην φοροδιαφυγή.

Πέντε μήνες φυλάκιση σε δολοφόνους αδέσποτων ζώων

Για ακόμα μία φορά τιμωρούνται δολοφόνοι ζώων στη Ρόδο. Αν και δύο χρόνια μετά, οι δύο κατηγορούμενοι, ηλικίας 50 και 54 ετών, καταδικάστηκαν σε 5 μήνες φυλάκισης από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Ρόδου.

Οι απάνθρωποι δολοφόνοι τον Μάρτιο του 2009 είχαν πυροβολήσει με τα κυνηγετικά τους όπλα αδέσποτα σκυλάκια στο χωριό της Σορωνής, χωρίς δισταγμό, παρά τους μάρτυρες - περαστικούς και κατοίκους!

Είναι ακόμα ένα περιστατικό που φτάνει στη Δικαιοσύνη, ύστερα από τον βοσκό που κρέμασε δύο κουτάβια. Ευτυχώς, φιλόζωοι κάτοικοι έκαναν μήνυση εναντίον τους και δεκάδες αυτόπτες μάρτυρες κατέθεσαν στο δικαστήριο.

Οι δύο δολοφόνοι μπορούν να εξαγοράσουν την ποινή τους και έχουν δικαίωμα έφεσης, όπως είχε δυστυχώς γίνει και με τον βοσκό - δολοφόνο δύο κουταβιών, που κυκλοφορεί ακόμα ελεύθερος και σκοτώνει ό,τι τον ενοχλεί. Μικρή και απογοητευτική η ποινή, θα πούμε εμείς.

Πρέβεζα: Σημαντικές ελλείψεις στην Αστυνομία

Την έντονη ανησυχία του για την έλλειψη προσωπικού στο Αστυνομικό Τμήμα Λούρου εκφράζει με επιστολή του προς τον Γενικό Γραμματέα Προστασίας του Πολίτη ο αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Λούρου Λάζαρος Παπαχρήστος.

Μέχρι το τέλος Μαρτίου στο αστυνομικό τμήμα Λούρου θα υπηρετούν μόλις τέσσερα άτομα με αποτέλεσμα να υπάρχει μόνος ένας αστυνομικός ανά βάρδια ο οποίος θα πρέπει να βρίσκεται στο τηλεφωνικό κέντρο, να παρεμβαίνει όπου του ζητηθεί και να μεριμνήσει ακόμη και για τροχονομικές παραβάσεις!.

«Όλα αυτά την ώρα που ο Λούρος βρίσκεται ακριβώς στο πιο κομβικό σημείο της Εθνικής Οδού Πρέβεζας-Ιωαννίνων και αποτελεί τον κύριο κόμβο οδικής σύνδεσης του Νομού» τονίζει ο κ. Παπαχρήστος συμπληρώνοντας ότι στην περιοχή μένουν εκατοντάδες μόνιμοι οικονομικοί μετανάστες αλλά και λαθρομετανάστες οι οποίοι διαβιούν σε συνθήκες εξαθλίωσης που τους οδηγεί σε συμπεριφορές αυξημένης παραβατικότητας.

«Οι φασαρίες είναι σχεδόν καθημερινό φαινόμενο στην περιοχή μας με αποτέλεσμα οι διαμαρτυρίες των κατοίκων να είναι έντονες και ασφυκτικές αφού το αστυνομικό τμήμα δεν έχει την παραμικρή δυνατότητα παρέμβασης» συμπληρώνει ο αντιδήμαρχος Λούρου χαρακτηρίζοντας χρόνιο και κορυφαίο το πρόβλημα του Αστυνομικού Τμήματος Λούρου. Αίτημα του Δήμου είναι η άμεση ενίσχυση με επιπλέον προσωπικό 3 ατόμων καθώς και την διεύρυνση της ακτίνας δράσης των ομάδων ΔΙΑΣ και ΟΠΚΕ.

«Είναι ψευδαίσθηση να θεωρείται αστυνόμευση η νυχτερινή βάρδια του ενός αστυνομικού εντός του τμήματος» καταλήγει ο κ.Παπαχρήστος σημειώνοντας ότι το ΑΤ Λούρου καλείται υπό αυτές τις συνθήκες να ασκεί τον θεσμικό του ρόλο, να παράξει έργο και να διασφαλίσει την κοινωνική γαλήνη με μηδενικές δυνατότητες.

Πανελλαδική αποχή οι εργολήπτες δημόσιων έργων

Με πανελλαδική αποχή από τις δημοπρασίες και συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 10.30 στο ΤΕΕ, στην Αθήνα, οι εργολήπτες Δημοσίων Έργων κορυφώνουν τις κινητοποιήσεις τους για τα «τεράστια προβλήματα που ταλανίζουν τον κλάδο και τον έχουν φέρει στο χείλος της καταστροφής».

Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση της ΠΕΣΕΔΕ, η αποχή από τις δημοπρασίες και η συγκέντρωση στηρίζονται από το σύνολο των εργοληπτικών οργανώσεων. Στην κινητοποίηση μετέχει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία των μηχανικών δημοσίων υπαλλήλων, με τρίωρη στάση εργασίας (από την αρχή του ωραρίου), που έχει εξαγγείλει η Π.Ο. ΕΜΔΥΔΑΣ.

Τα βασικά αιτήματα του κλάδου είναι:

* Άμεση εξόφληση εκτελεσμένων έργων από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

* Ενεργοποίηση - αύξηση των χρηματοδοτούμενων προγραμμάτων (ΠΔΕ, ΕΣΠΑ, ΘΗΣΕΑΣ κ.λπ.) για έργα απαραίτητα και αναγκαία κυρίως για την ανάπτυξη της Περιφέρειας, έργα που θα τονώσουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις του κλάδου και τις τοπικές αγορές και θα στηρίξουν την απασχόληση.

* Δίκαια φορολογικά μέτρα (ρύθμιση του ΦΠΑ μη εξοφληθέντων τιμολογίων, συμψηφισμός χρεών ευρύτερου δημόσιου τομέα κ.λπ.).

* Απόσυρση και εκ βάθρων αλλαγές στο προτεινόμενο Νομοσχέδιο για τα Δημόσια Έργα με τίτλο «Μεταρρύθμιση συστήματος ανάθεσης και εκτέλεσης συμβάσεων μελετών και δημοσίων έργων, ίδρυση Αρχής Ελέγχου μελετών και έργων και άλλες διατάξεις», το οποίο το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων έχει θέσει σε διαβούλευση.

Ο πρόεδρος της ΠΕΣΕΔΕ ανέφερε ότι «η χρεοκοπία των εργοληπτών είναι προ των πυλών και αν συμβεί θα συμπαρασύρει το σύνολο σχεδόν της οικονομίας των τοπικών κοινωνιών, τους συνδεδεμένους κλάδους, αλλά και τα έσοδα των Ταμείων. Οι μικροί και μεσαίοι εργολήπτες της χώρας απαιτούν να τους καταβληθούν τα χρωστούμενα για έργα που έχουν ολοκληρώσει και παραδώσει στη χρήση του κοινωνικού συνόλου» και πρόσθεσε ότι η ΠΕΣΕΔΕ «απευθύνει ύστατη έκκληση προς την Κυβέρνηση και τους συναρμόδιους υπουργούς, ζητώντας εδώ και τώρα τα χρήματα που χρωστά το δημόσιο και οι φορείς του στα μέλη της.

Πρόκειται για αμοιβές που δεν έχουν καταβληθεί για έργα, τα οποία οι εργολήπτες έχουν εκτελέσει και παραδώσει σε όλη τη χώρα τα τελευταία πέντε χρόνια και για τα οποία έχουν πληρώσει το ΙΚΑ, τον ΦΠΑ και όλους τους άλλους φόρους».

Υπενθυμίζεται ότι οι οφειλές της ελληνικής πολιτείας προς τις εργοληπτικές επιχειρήσεις υπολογίζονται στα ¤2,5 δισ., δηλαδή γύρω στο 1% του ΑΕΠ. Και αυτά για έργα τα οποία έχουν παραδοθεί από τα μέσα της περασμένης δεκαετίας.

Σημειώνεται ότι το προηγούμενο χρονικό διάστημα οι 49 σύνδεσμοι μέλη της ΠΕΣΕΔΕ, που δραστηριοποιούνται σε όλη τη χώρα έχουν πραγματοποιήσει σειρά κινητοποιήσεων (διαβήματα στις τοπικές αρχές, καταλήψεις, αποχές από τις δημοπρασίες κ.ά.) με τα παραπάνω αιτήματα.

Επανακαθορισμός του τρόπου λειτουργίας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας

Τον ριζικό επανακαθορισμό του τρόπου ύπαρξης και λειτουργίας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας επιχειρεί η κυβέρνηση. Σε φάση επεξεργασίας και διαβούλευσης βρίσκεται, στην κατεύθυνση αυτή, νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και, όπως αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης, με έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, μελετώνται και αλλαγές στη διάρθρωση των υπηρεσιών του ΣΕΠΕ.

Το έγγραφο διαβιβάστηκε σε απάντηση ερώτησης της βουλευτού του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Ευαγγελίας Αμμανατίδου-Πασχαλίδου, για τη λειτουργία του Τμήματος Επιθεώρησης Πτολεμαΐδας.

Ο κ. Κουτρουμάνης δηλώνει ότι πράγματι έχει προταθεί κατάργηση του τοπικού Τμήματος Κοινωνικής Επιθεώρησης Πτολεμαΐδας και κάλυψής της κατά τόπο αρμοδιότητάς του, από το αντίστοιχο τοπικό τμήμα Κοζάνης με ανάλογη ενίσχυσή του. Εναλλακτικά, μελετάται λειτουργία τοπικού γραφείου, το οποίο θα λειτουργεί ως συνδετικός κρίκος εργαζομένων και Κοινωνικής Επιθεώρησης.

Η αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης παρακολουθεί τις ανάγκες σε θέματα προσωπικού και οργάνωσης των υπηρεσιών, καθώς και ποσοτικά και ποιοτικά στοιχεία των επιχειρήσεων που λειτουργούν σε κάθε περιοχή. Ο κ. Κουτρουμάνης υπογραμμίζει, λοιπόν, ότι η επισήμανση προβλημάτων και ελλείψεων στα ζητήματα αυτά είναι μια ιδιαίτερα ευπρόσδεκτη και χρήσιμη ενέργεια, καθώς όλες οι επισημάνσεις καταγράφονται από την υπηρεσία, έχοντας στόχο τη συνεχή βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών και την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη.

Η βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Ευαγγελία Αμμανατίδου Πασχαλίδου, με ερώτησή της στη Βουλή, έχει επισημάνει ότι η κατάργηση του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων στην Πτολεμαΐδα θα είναι μεγάλο πλήγμα για την περιοχή, στην οποία έχουν την έδρα τους περίπου 2.000 επιχειρήσεις, μεταξύ των οποίων και η Δ.Ε.Η. Α.Ε..

Η κα Αμμανατίδου-Πασχαλίδου επικαλέστηκε και την έντονη δυσαρέσκεια που έχει εκφράσει και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πτολεμαΐδας- Εορδαίας, με το σκεπτικό μάλιστα ότι η περιοχή απαιτεί όχι μόνο τη διατήρηση του συγκεκριμένου Τμήματος αλλά επιπλέον και δημιουργία Τμήματος Επιθεώρησης Μεταλλείων, λόγω της ύπαρξης πολλών ορυχείων εξόρυξης λιγνίτη.

Σημαντικές οι οικονομικές επιπτώσεις από τον καταστροφικό σεισμό στην Ιαπωνία

Η καταστροφική σεισμική δόνηση στα βορειοανατολικά της Ιαπωνίας θα έχει «σημαντικές» επιπτώσεις στην οικονομία της χώρας, προειδοποίησε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιουκίο Εντάνο.

«Ο σεισμός αναμένεται ότι θα έχει σημαντική επίπτωση στις οικονομικές δραστηριότητες μεγάλου τμήματος του τομέα», τόνισε ο ίδιος στη συνέντευξη Τύπου.

Ο σεισμός, μεγέθους 8,9 Ρίχτερ και το συνεπακόλουθο τσουνάμι έχουν καταστρέψει συνολικά το 8% του ΑΕΠ της τρίτης οικονομίας του κόσμου.

Μεγάλο τμήμα της παράκτιας οικονομικής δραστηριότητας έχει ουσιαστικά νεκρωθεί και οι υποδομές έχουν καταστραφεί από τα ύψους 10μ. κύματα που έπληξαν την μητρόπολη του βορρά Σεντάι.

Αλλά και η περιοχή του Κάντο, λίγο νοτιότερα, στην οποία περιλαμβάνεται και η πρωτεύουσα Τόκιο και η οποία αντιπροσωπεύει το 40% του ΑΕΠ έχει πληγεί σε σημαντικό βαθμό, όπως επίσης και η Ιιτσιχάρα, ανατολικά της πρωτεύουσας, όπου τα διυλιστήρια της πετρελαϊκής εταιρείας Cosmo Oil καταστράφηκαν εν μέρει από πυρκαγιές.

Πάντως στη στρατηγική από οικονομικής πλευράς ζώνη, η πλειονότητα των υποδομών και των κτηρίων άνθεξαν την δοκιμασία του σεισμού.

"Διαφημίστρια" εξαπατούσε τους κατοίκους στα Φιλιατρά

Στα Φιλιατρά Μεσσηνίας, συνελήφθη μια 47χρονη κάτοικος Αθήνας, για απάτη κατ’ εξακολούθηση. Η 47χρονη, προσέγγιζε καταστηματάρχες της Τριφυλίας, από το Μάρτιο του 2010, εξαπατώντας τους, αυτοσυστηνόμενη ως διαφημιστική παραγωγός εταιρείας αμφιβόλου ύπαρξης.

Τους ζητούσε χρηματικό ποσό που κυμαινόταν από 200 έως 400 ευρώ ως προκαταβολή, εκδίδοντας για απόδειξη δελτία παραγγελίας, προκειμένου να διαφημίσει και να προβάλλει την επιχείρησή τους, καταχωρώντας την σε έντυπο - επαγγελματικό οδηγό.

Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Καλαμάτας, ενώ εξετάζεται και η ύπαρξη συνεργών - συμμετεχόντων σ’ αυτές τις αξιόποινες πράξεις. Προανάκριση διενεργεί το αστυνομικό τμήμα Φιλιατρών.

Judas Priest & Whitesnake στην Αθήνα

Δύο μύθοι του Heavy Metal θα βρεθούν μαζί στην Αθήνα το φετινό καλοκαίρι. Tην Τρίτη 5 Ιουλίου, οι Judas Priest, στην τελευταία περιοδεία της καριέρας τους, και οι Whitesnake θα εμφανιστούν στην Πλατεία Νερού στον Ολυμπιακό Πόλο του Φαλήρου. Μαζί τους θα εμφανιστούν και άλλα σημαντικά ονόματα από τον metal και hard rock ήχο, τα οποία θα ανακοινωθούν σύντομα.


JUDAS PRIEST
Από τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν οι Judas Priest ανακοίνωσαν ότι η Epitaph Tour θα είναι η τελευταία παγκόσμια περιοδεία της τεράστιας καριέρας τους, σύσσωμο το metalκοινό ανέμενε με κομμένη την ανάσα την ανακοίνωση κάποιας ημερομηνίας και για την Ελλάδα. Στις 5 Ιουλίου, λοιπόν, θα έχουμε την χαρά να απολαύσουμε, για τελευταία φορά live στην Αθήνα, τους “Metal Gods”.

Για να γιορτάσουν το γεγονός, οι Priest έχουν ανακοινώσει ότι σκέφτονται να περιλάβουν στο setlist της περιοδείας τουλάχιστον ένα τραγούδι από κάθε δίσκο της καριέρας τους, ώστε να μην αφήσουν ούτε έναν οπαδό απογοητευμένο! Και φυσικά, υπόσχονται ότι θα δείξουν σε όλο τον πλανήτη πως πρέπει να είναι μια πραγματική metal συναυλία, αντάξια της κληρονομιάς που αφήνουν πίσω τους: με τους ενισχυτές στο 11 και “all guns blazing”! Πιστοί, ετοιμαστείτε να αποτίσετε τον τελευταίο φόρο τιμής στους “Θεούς τουMetal”!

WHITESNAKE
Μετά τις εμφανίσεις τους με τους Scorpions και τους Def Leppard, οι Whitesnake μας επισκέπτονται για 3η φορά τα τελευταία χρόνια. Αυτή είναι η καλύτερη απόδειξη για το πόσα σημαίνουν ο David Coverdale και η παρέα του για το ελληνικό κοινό: άλλωστε, τόσο η θρυλική φωνή του Coverdale, όσο και η απίστευτη ενέργεια που βγάζουν οιWhitesnake επί σκηνής εγγυώνται μια αξέχαστη συναυλιακή εμπειρία.

Στις 5 Ιουλίου, οι Whitesnake θα μας παρουσιάσουν ένα show–ανασκόπηση της υπερ-επιτυχημένης καριέρας τους, με όλες τις μεγάλες επιτυχίες τους (“Here I Go Again”, “Is This Love”, “Fool For Your Loving”, “Still Of The Night”, “Now You're Gone”, κλπ), αλλά και κομμάτια από τον καινούργιο δίσκο τους με τίτλο “Forevermore”, ο οποίος κυκλοφορεί στις 25 Μαρτίου.

Εισιτήρια
Πωλούνται ήδη προς 50 Ευρώ στο www.ticketarena.gr και στα καταστήματα Public και Tickethouse. Την ημέρα της συναυλίας, θα πωλούνται προς 58 Ευρώ μόνο από τα ταμεία του συναυλιακού χώρου.
Οι πόρτες ανοίγουν στις 17.00

Υπάρχουν και DVD της παράγκας;

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με το θέμα των κασετών. Σύμφωνα με ρεπορτάζ εφημερίδας οι πρωταγωνιστές της 3η κασέτας έχουν καταγραφεί με κάμερα, ενώ εμπλέκεται και πρόεδρος μεγάλης ΠΑΕ.

H είδηση που -αν ευσταθεί- αναμένεται να ταράξει ακόμη περισσότερο τα ήδη ταραγμένα νερά στους κόλπους του ελληνικού ποδοσφαίρου, είναι αυτή που αποκαλύπτει το "ΕΘΝΟΣΠΟΡ της Δευτέρας".

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται οι περίφημες κασέτες δεν είναι μόνο ακουστικό υλικό αλλά πρόκειται για DVD που έχουν εικόνες με τους πρωταγωνιστές.

Μάλιστα, πάντα σύμφωνα με την εφημερίδα, εκείνος ο οποίος είχε αναλάβει -προσωπικά και όχι ύστερα από συντονισμένη πρωτοβουλία των ποδοσφαιρικών αρχών- δράση, έστησε στο Γραφείο του το κέντρο παρακολούθησης όλων των εμπλεκομένων στο σύστημα.

Μάλιστα, το "Εθνος της Κυριακής" αποκάλυψε ότι ηχογραφημένο απόσπασμα από την 3η κασέτα φέρεται να αποτελεί τηλεφωνική επικοινωνία ενός προέδρου μεγάλης ΠΑΕ με κορυφαίο θεσμικό ποδοσφαιρικό παράγοντα αμέσως μετά τη λήξη αγώνα της Σούπερ Λίγκας, ο οποίος έχει αναφερθεί στις δύο πρώτες κασέτες. Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, έξαλλος ο πρόεδρος καταγγέλλει τα λάθη του διαιτητή, ενώ ισχυρίζεται ότι τον έχει «πουλήσει» και κατά το παρελθόν, ζητώντας επίμονά την καρατόμησή του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Βοργιάς: “Ελπιζω αυτή τη φορά να γίνει κάτι”
Παρέδωσε τις κασέτες για τα στημένα ο Κούγιας - Ακούστε το ντοκουμέντο
Απάντηση Μπέου στις καταγγελίες Κούγια
Πατέρας: Εξαίρετος σεναριογράφος ο κ. Μπέος

Αξιοποίηση των πρώην φυλακών Τρικάλων

Επί τάπητος τέθηκε το θέμα της αξιοποίησης των πρώην φυλακών Τρικάλων στη χθεσινή συνεδρίαση της διαπαραταξιακής επιτροπής.

Το θέμα τέθηκε προς συζήτηση κατόπιν ενημέρωσης από την πλευρά του δημάρχου Τρικκαίων Χρήστου Λάππα, ο οποίος αναφέρθηκε στην πρόταση για ένταξη του έργου της ανάπλασης των παλαιών φυλακών και της δημιουργίας κέντρου πολιτισμού και ερευνών για τον Βασίλη Τσιτσάνη, σε πρόγραμμα του ΕΣΠΑ. Οι επικεφαλής των παρατάξεων έδειξαν θετικοί σε μια τέτοια προοπτική με την προϋπόθεση όμως, να ενταχθεί η πρόταση σε πρόγραμμα πολιτισμού.

Καταρχήν, συμφωνήθηκε η αξιοποίηση των παλαιών φυλακών ως χώρος πολιτισμού για την πόλη των Τρικάλων. Στο μεσοδιάστημα θα εξελιχθεί η διαβούλευση τόσο στο επίπεδο της ηλεκτρονικής κατάθεσης προτάσεων, όσο και στο επίπεδο της συζήτησης στο δημοτικό συμβούλιο για την αξιοποίηση των πρώην φυλακών.

Στη διαπαραταξιακή επιτροπή, αποφασίστηκε και η μορφή που θα έχει η επιτροπή ένταξης μεταναστών που προβλέπεται από τον Καλλικράτη.

Αποφασίστηκε, ομόφωνα, να είναι ενδεκαμελής. Έξι μέλη της θα είναι δημοτικοί σύμβουλοι και πέντε εκπρόσωποι συλλόγων αλλοδαπών, αλλά και μεμονωμένοι μετανάστες που δεν εκπροσωπούνται από τις υπάρχουσες συλλογικότητες.
Σε απόφαση κατέληξε και για την επιτροπή διαβούλευσης. Συνολικά, στην πρόσκληση της δημοτικής αρχής ανταποκρίθηκαν 47 οργανωμένοι φορείς αλλά και μεμονωμένοι πολίτες. Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της διαπαραταξιακής αποφασίστηκε 37 μέλη της επιτροπής διαβούλευσης να προέρχονται από τους φορείς και 13 από την κοινωνία των πολιτών.

Υπογραμμίζεται ότι για να έχουν ισχύ οι αποφάσεις της διαπαραταξιακής επιτροπής θα πρέπει να εγκριθούν από το δημοτικό συμβούλιο Τρικκαίων.

Παγκόσμια Ημέρα Μπριζόλας και Πεολειχίας σήμερα!

Πρόκειται για την ανδρική απάντηση στην Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου καθώς γιορτάζεται σήμερα, ένα μήνα ακριβώς μετά τις 14 Φεβρουαρίου.

Η Παγκόσμια Ημέρα Μπριζόλας και Πεολειχίας ξεκίνησε να γιορτάζεται το 2002, με πρωτοβουλία του ραδιοφωνικού παραγωγού Τομ Μπέρτσι σε σταθμό της Καλιφόρνιας, που αλλού, και διαδόθηκε ταχύτατα μέσω Ίντερνετ.

Επισκοπή Νάουσας: Αυτοπυρπολήθηκε στην πλατεία...

Σοκ έχει προκαλέσει στην Επισκοπή Νάουσας η αυτοπυρπόληση ενός 47χρονου κατοίκου του χωριού, για άγνωστους, μέχρι στιγμής, λόγους. Το περιστατικό συνέβη λίγο μετά τις 4 το απόγευμα του Σαββάτου, στην πλατεία του χωριού.

Αυτόπτες μάρτυρες είδαν τον 47χρονο να ρίχνει πάνω του βενζίνη και να βάζει φωτιά. Αμέσως έσπευσαν για να τον σώσουν. Κάλεσαν την αστυνομία και την πυροσβεστική, όμως ήταν ήδη αργά. Όταν ο άνδρας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, οι γιατροί απλώς διαπίστωσαν το θάνατό του.

Επιχειρήσεις της Αντιτρομοκρατικής σε Βόλο και Αθήνα

Φύλλο και φτερό γίνεται αυτή τη στιγμή ένα κόκκινο αυτοκίνητο κοντά στο σπίτι όπου οι αστυνομικοί συνέλαβαν έναν άνδρα και μια γυναίκα στο Χολαργό.

Νωρίτερα οι αστυνομικοί στο Βόλο αφού ερεύνησαν επί τόπου ένα πράσινο αυτοκίνητο που ήταν παρκαρισμένο στην οδό Ελλησπόντου το μετέφεραν στα εργαστήρια για νέα έρευνα για τυχόν ίχνη DNA ή εκρηκτικών.

Στη διπλή επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής σε Βόλο και Αθήνα τα χαράματα έχουν συλληφθεί οι Χρίστος Τσάκαλος, Γιώργος Νικολόπουλος, Νταμιάνο Μπολάνο και τέσσερα ακόμη άτομα, μεταξύ αυτών και δύο γυναίκες.

Πέντε από τα άτομα προσήχθησαν βάσει ενταλμάτων σύλληψης, ενώ τα άλλα δύο μετά από ταυτοποίηση των αποτυπωμάτων τους σε σπίτι της οδού Θεμιστοκλέους, στην Νέα Χαλκηδόνα, το οποίο φέρονται να χρησιμοποιούσαν μέλη της οργάνωσης.

Οι πληροφορίες μιλούν για στόχο της αντιτρομοκρατικής που εδώ και καιρό είχε τεθεί σε παρακολούθηση.

Τα ξημερώματα οι αστυνομικοί εισέβαλαν στο σπίτι στην οδο Ελλησπόντου με Σαγγάριου και συνέλαβαν κάποια άτομα.

Στο σπίτι του Βόλου σύμφωνα με πληροφορίες είχε εμφανιστεί ως ενοικιαστής ένα άτομο αλβανικής καταγωγής (ίσως ο Νταμιάνο Μπολάνο). Εκεί οι αστυνομικοί συνέλαβαν τέσσερις άνδρες και μία γυναίκα.

Μια γυναίκα που μένει στη διπλανή πολυκατοικία άνει λόγο για μια επιχείρηση που έγινε γύρω στις τρεις τα ξημερώματα. Όπως λέει η γυναίκα που θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία της επρόκειτο για άτομα που δεν είχαν επαφές, και πιθανότατα κάποιοι από αυτούς ήταν αλλοδαποί, λέει, επιβεβαιώνοντας, ίσως, τις πληροφορίες ότι το σπίτι είχε νοικιαστεί στο όνομα ατόμου αλβανικής καταγωγής.

Η επιχείρηση στην Αθήνα έγινε σε σπίτι στην οδό Ορφέως στον Χολαργό, όπου σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες οι αστυνομικοί συνέλαβαν έναν άνδρα και μία γυναίκα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι εντοπίστηκαν 2 οπλοπολυβόλα καλάσνικοφ, 6 πιστολια, 1 περίστροφο, δεκάδες σφαίρες, στολές αστυνομικών και ασύρματοι, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, αλλά και μέσα μεταμφίεσης όπως περούκες. Όλα μεταφέρονται στα εγκληματολογικά εργαστήρια για εξέταση.

Το σπίτι στο Χολαργό δεν έχει ερευνηθεί ακόμη πλήρως. Όπως και να έχει οι αστυνομικοί αυτή τη στιγμή τόσο στην Αθήνα όσο και στο Βόλο κάνουν έρευνες και για τον εντοπισμό εκρηκτικών.

Βρήκαν το αρχαιότερο μινωϊκό ναυάγιο!

Το πιο αρχαίο μινωικό ναυάγιο που έχει βρεθεί ποτέ εντόπισαν έλληνες επιστήμονες ακολουθώντας τους θαλάσσιους δρόμους του μινωϊκού εμπορίου.

Την ανακάλυψη έκανε η αναπληρώτρια προϊσταμένη της Διεύθυνσης Ενάλιων Αρχαιοτήτων Ελπίδα Χατζηδάκη με ομάδα ερευνητών. Η ομάδα ακολούθησε τα δρομολόγια των αρχαίων καραβιών της Μινωϊκής Κρήτης προς τα μεγάλα λιμάνια του αρχαίου κόσμου.

Στη συνέχεια, η περιοχή χαρτογραφήθηκε με τη βοήθεια δυτών και από το σημείο του ναυαγίου ανασύρθηκαν αρκετοί περίτεχνοι μινωικοί αμφορείς.

Εντοπίστηκαν πάνω από 20 περιοχές αρχαιολογικού ενδιαφέροντος στους θαλάσσιους χώρους των νήσων Ψείρας, Μόχλου, Διονυσάδων και Παξιμαδίου, οι οποίες θα εξεταστούν σε μελλοντικές έρευνες.

Σημειώνεται ότι στην θαλάσσια περιοχή της Ψείρας είχε καταδυθεί τη δεκαετία του 80 η ομάδα του Ζαν Ζακ Κουστώ. Οι γάλλοι ερευνητές είχαν ανασύρει τότε από τον πυθμένα διάφορα αγγεία.

“Ο Κουστώ είχε τότε διατυπώσει τη θεωρία, ότι τα αγγεία προέρχονταν από πλοίο που βυθίστηκε με το τσουνάμι, που δημιούργησε η έκρηξη του ηφαιστείου της Σαντορίνης. Ως εκ τούτου αποφασίσαμε να καταδυθούμε στα βαθύτερα σημεία της περιοχής, στους μυχούς των ορμίσκων, οι οποίοι δεν είχαν ερευνηθεί από κανένα στο παρελθόν” λέει η κ. Χατζηδάκη.

Υπέρταση: Ένας από τους μεγαλύτερους κινδύνους καρδιαγγειακών παθήσεων

Περισσότεροι από 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι, δηλαδή το 25% του παγκόσμιου πληθυσμού πάσχει από υπέρταση. To ποσοστό αυτό θα φθάσει το 30% μέχρι το 2025.

Δηλαδή σχεδόν ένας στους τρεις ανθρώπους θα είναι υπερτασικός.

Η υπέρταση είναι ένας από τους μεγαλύτερους επιβαρυντικούς παράγοντες καρδιαγγειακού κινδύνου και υπεύθυνο για το 65% του φορτίου των καρδιαγγειακών παθήσεων, στη σύγχρονη κοινωνία. Και είναι γνωστό ότι ο καρδιαγγειακός θάνατος είναι η πρώτη αιτία θανάτου παγκοσμίως.

Είναι ακόμη γνωστό ότι υπάρχουν πολλοί παράγοντες κινδύνου για καρδιαγγειακή νόσο όπως είναι η ηλικία, το άρρεν φύλο, η υπέρταση, το κάπνισμα, τα λιπίδια, η υπερβολική παχυσαρκία κ.α.

Λιγότεροι φέτος οι φοιτητές κατά 8.000

Σε δραστική περικοπή των εισακτέων στα ΑΕΙ της περιφέρειας κατά 20% προσανατολίζεται το υπ. Παιδείας, λόγω σφικτής οικονομικής πολιτικής και η περικοπή ως και 35% των κρατικών κονδυλίων προς την ανώτατη εκπαίδευση.

Τα ίδια τα ιδρύματα σύμφωνα με ρεπορτάζ της Καθημερινής, ζητούν ψαλίδισμα στους εισακτέους κατά πάνω από 50% σε σχέση με περύσι λόγω των μειωμένων κονδυλίων.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, από 88.165 εισακτέους πέρυσι, το έτος 2011-12 θα έχουμε 80.000.

Επισήμως ο αριθμός των εισακτέων θα ανακοινωθεί στα τέλη Μαρτίου και θα προσεγγίζουν τις προτάσεις των ιδρυμάτων.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, τη μεγαλύτερη μείωση στον αριθμό των εισακτέων έχει ζητήσει το Πάντειο -48%- , στα ΤΕΙ, τη μεγαλύτερη μείωση ζητούν οι διδάσκοντες του ΤΕΙ Μακεδονίας – μείωση κατά 56%

Συλλήψεις λαθρομεταναστών στη Σάμο

Χθες στις 20:00 στο λιμάνι της Σάμου, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν τρεις ακόμη αλλοδαποί, χωρίς νόμιμα έγγραφα.

Οι συλληφθέντες δήλωσαν πως είχαν ξεκινήσει από τα απέναντι τουρκικά παράλια με πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, η οποία καταστράφηκε κατά την αποβίβασή τους στην ακτή.

Οι τρεις μεταφέρθηκαν στο Γ.Ν. Σάμου για προληπτικές ιατρικές εξετάσεις. ενώ προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία διενεργεί η Λιμενική Αρχή Σάμου.

Λήστεψαν ζευγάρι ηλικιωμένων και το έβαλαν στα πόδια

Απροστάτευτοι νιώθουν οι πολίτες και ιδιαίτερα οι ηλικιωμένοι που αντιμετωπίζουν συχνά επιθέσεις από άγνωστους δράστες.

Λίγο μετά τις 10 το βράδυ του Σαββάτου, δύο άγνωστοι επιτέθηκαν σε ένα ηλικιωμένο ζευγάρι και με τη χρήση βίας κατάφεραν να πάρουν ό,τι είχαν εκείνη την ώρα στην κατοχή τους.

Οι δράστες αφού άρπαξαν τα γυαλιά οράσεως και μια χρυσή αλυσίδα, τραυμάτισαν το ηλικιωμένο ζευγάρι στα πόδια και στο κεφάλι, και έγιναν καπνός.

Κοιτάτε ελεύθερα… κάνει καλό στην υγεία!

Σύμφωνα με το έγκυρο αμερικανικό δίκτυο Fox, μα νέα επιστημονική έρευνα επιβεβαίωσε αυτό που εδώ και αρκετά χρόνια ισχυρίζονταν τόσοι και τόσοι άνθρωποι (…κυρίως άντρες…) ότι δηλαδή εκείνοι που κοιτάνε για περισσότερο διάστημα της ζωής τους γυναικεία στήθη, χαίρουν καλύτερης υγείας!

Σύμφωνα με τα ευρήματα της επιστημονικής (το τονίζουμε αυτό) έρευνας, οι άντρες που κοιτάνε περισσότερο τα γυναικεία στήθη, τείνουν να έχουν λιγότερα προβλήματα με την καρδιά και την αρτηριακή τους πίεση.

Εμείς για το καλό της υγείας σας το λέμε!!!!

Όλο και περισσότεροι στα συσσίτια

Σημαντική αύξηση παρουσιάζει η προσέλευση των συνανθρώπων μας στα συσσίτια Ρεθύμνου.

Σύμφωνα με το flashnews.gr 270 άνθρωποι στρέφονται πια καθημερινά στα συσσίτια, όταν στα μέσα του 2010, οι μερίδες φαγητού έφταναν περίπου τις 210.

Η διανομή φαγητού που οργανώνεται κυρίως με πρωτοβουλία της Εκκλησίας γίνεται σε τρία σημεία του Ρεθύμνου.

Συγκεκριμένα: το ένα συσσίτιο βρίσκεται στην Κυρία των Αγγέλων και καθημερινά εξασφαλίζει τη σίτιση 50 παιδιών.

Το δεύτερο βρίσκεται σε χώρο απέναντι από την εκκλησία της Αγίας Βαρβάρας, και μοιράζει φαγητό κυρίως σε οικογένειες, άπορους και άστεγους.

Τέλος, το τρίτο συσσίτιο βρίσκεται στην εκκλησία του Αγίου Κωνσταντίου όπου καθημερινά ετοιμάζονται 171 μερίδες φαγητού, για πολύτεκενες οικογένειες, συνταξιούχους και φοιτητές.

Στα συσσίτια συρρέουν άνθρωποι όλων των ηλικιών αλλά και εθνοτήτων, ενώ όλο και αυξάνεται το ποσοστό ντόπιων Ρεθυμνιωτών που αδυνατούν να καλύψουν μόνοι τους τα έξοδα διατροφής.

Νέες εκρήξεις σε πυρηνικό εργοστάσιο στην Ιαπωνία - Video

Σεισμός 9 Ρίχτερ, τσουνάμι ύψους 10 μέτρων, πυρηνικές εκρήξεις… Αν κάποιος έβλεπε μία ταινία με τέτοια υπόθεση προφανώς θα μίλαγε για το πιο παρατραβηγμένο σενάριο στην ιστορία του κινηματογράφου. Η πραγματικότητα όμως αυτή τη φορά στην Ιαπωνία ξεπέρασε κάθε σενάριο και κάθε ανθρώπινο εφιάλτη…

Τις τελευταίες ώρες η αγωνία όλων στρέφεται στους πυρηνικούς αντιδραστήρες που μοιάζουν με θηρία που βρυχώνται. Τα ξημερώματα της Δευτέρας, ώρα Ελλάδος, στο κτίριο του αντιδραστήρα 3 στο πρώτο πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα σημειώθηκαν νέες εκρήξεις με αποτέλεσμα 6 άνθρωποι να τραυματιστούν.

Προς το παρόν εκπρόσωπος της ιαπωνικής κυβέρνησης, έχει επιβεβαιώσει τις πληροφορίες για τις εκρήξεις, ωστόσο επεσήμανε πως η πιθανότητα διαρροής ραδιενέργειας είναι «πολύ μικρή». Η Υπηρεσία Πυρηνικής Ασφάλειας της Ιαπωνίας εκτιμά πως η έκρηξη προκλήθηκε από συγκέντρωση υδρογόνου.

Είχε προηγηθεί ισχυρός μετασεισμός μεγέθους 6,2 Ρίχτερ για τον οποίο εκδόθηκε και προειδοποίηση για τσουνάμι, η οποία ήρθη λίγο μετά.

Την ίδια ώρα, συνεχίζεται το έργο των σωστικών συνεργείων. Μόνο σε δύο ακτές της περιοχής Μιγιάκι βρέθηκαν 2.000 πτώματα αγνοουμένων. Πρόκειται για τη χερσόνησο που δέχθηκε τη τα πλέον σφοδρά πλήγματα από το τσουνάμι που προκάλεσαν τα 9 Ρίχτερ. Ο αρχηγός της αστυνομίας στην επαρχία αυτή, Τακέουτσι Ναότο, δήλωσε στη δημόσια τηλεόραση ΝΗΚ ότι "δεν έχει καμία αμφιβολία" ότι οι νεκροί στο Μιγιάγκι θα ξεπεράσουν τις 10.000.

Οι αρχές επισημαίνουν ότι ο απολογισμός αυτός πιθανότατα θα αυξηθεί, δεδομένου ότι χιλιάδες άνθρωποι εξακολουθούν να φέρονται ως αγνοούμενοι. Συνολικά, μέχρι στιγμής, ο αριθμός των νεκρών από τον σεισμό και το τσουνάμι ξεπερνά τους 5.200, εν μέσω φόβων για σοβαρό δυστύχημα στα χτυπημένα από την καταστροφή πυρηνικά εργοστάσια της χώρας.

Ο πρωθυπουργός, Ναότο Καν, ανακοίνωσε ότι περισσότεροι από 12.000 άνθρωποι έχουν διασωθεί από το πρωί της Παρασκευής.

Την ανάγκη για όσο το δυνατόν πιο γρήγορη αντιμετώπιση της κατάστασης, ενισχύει η προειδοποίηση της μετεωρολογικής υπηρεσίας της Ιαπωνίας ότι υπάρχει αυξημένος κίνδυνος να σημειωθεί μετασεισμός μεγέθους 7 ή και περισσότερων βαθμών μέχρι την Τετάρτη το πρωί, εκτιμώντας ότι οι πιθανότητες φτάνουν το 70%.

Τουλάχιστον 190 άνθρωποι έχουν εκτεθεί στη ραδιενέργεια, ενώ περίπου 590.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

"Περίπου 380.000 άνθρωποι έφυγαν από τις πληγείσες περιοχές και κατέφυγαν σε 2.050 καταφύγια", ανακοίνωσε το γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ (Ocha). "Οι αρχές μετακίνησαν επίσης 210.000 ανθρώπους που κατοικούσαν σε ακτίνα 20 χιλιομέτρων γύρω από το πυρηνικό εργοστάσιο Φουκουσίμα", προσθέτει το Ocha.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των νεκρών στην Ιαπωνία - Οι νεκροί θα ξεπεράσουν τους 10.000 - Updated 15:21
Ιαπωνία: Ραδιενεργός εφιάλτης
Συνταρακτικές εικόνες από τον σεισμό στην Ιαπωνία
Νέο βίντεο από την έκρηξη στο πυρηνικό εργοστάσιο!
Έκρηξη σε πυρηνικό εργοστάσιο στην Ιαπωνία - Δείτε το βίντεο
433 μέχρι τώρα οι νεκροί στην Ιαπωνία - 88.000 οι αγνοούμενοι - Updated 23:41 - Νέο Video
Καλιφόρνια: Αγνοούμενος από το τσουνάμι - Δείτε βίντεο

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΕΚΡΗΞΗ

Ο γύρος του κόσμου με τα... πόδια!!!

Εγκατέλειψε τα πάντα και αποφάσισε να κάνει το γύρο του κοσμου με τα πόδια περνώντας από τις πιο φτωχές χώρες για να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο για τα παιδιά που υποφέρουν από ασθένειες και πολέμους.

'Οπως γράφει ΤΟ ΒΗΜΑ, στις 18 Αυγούστου του 2000, την ημέρα που έγινε 45 ετών, ο Ζαν Μπελιβό αποχαιρέτισε γυναίκα και δυο παιδιά και ξεκίνησε με το πιο «βασικό» μέσο μεταφοράς: τα δυο του πόδια.

Σπρώχνοντας ή σέρνοντας ένα ελαφρύ τρίκυκλο καροτσάκι με τα απολύτως απαραίτητα, ολοκληρώνει ένα επικό ταξίδι 74.000 χλμ. σε πέντε ηπείρους και 64 χώρες. Πώς τα κατάφερε; Είναι απλό: συνάντησε παντού καλούς ανθρώπους.

Θέλησε να βρει ξανά το νόημα της ζωής του «στους δρόμους και στις ζωές των άλλων». Επέστρεψε στο Βανκούβερ πριν από λίγες εβδομάδες, 56χρονος πια. Την άνοιξη θα κάνει τα τελευταία του χιλιόμετρα, στην ίδια του την πατρίδα.
«Λίγο προτού κλείσω τα 45 έπαθα κατάθλιψη. Η επαγγελματική μου ζωή δεν μου έδινε καμιά χαρά. Ενιωθα άδειος.

Η ρουτίνα της καθημερινότητας με κούραζε, τα παιδιά είχαν μεγαλώσει και η ζωή μου έμοιαζε να μην έχει νόημα. Υπέφερα από αυτό που λέμε “κρίση της μέσης ηλικίας”.

'Αρχισα να τρέχω, πιστεύοντας ότι η φυσική άσκηση θα μου έκανε καλό.Μια μέρα έπιασα τον εαυτό μου να αναρωτιέται πόσο μακριά θα μπορούσα να φτάσωαν συνέχιζα να τρέχω αντί να γυρίσω στο σπίτι. Πόσο καιρό θα έκανα για να φτάσω στη Νέα Υόρκη; Στο Μεξικό; Στο Σαντιάγκο; Σιγά-σιγά άρχισα να σκέφτομαι σοβαρά ένα ταξίδι με τα πόδια που θα το αφιέρωνα στον σκοπό που με αγγίζει πιο πολύ: την ειρήνη για τα παιδιά του κόσμου».

Επειτα από λίγο καιρό βρήκε το θάρρος να μιλήσει στη γυναίκα του για το όνειρό του. Προς μεγάλη του έκπληξη, «η Λους με κοίταξε στα μάτια και μου είπε:“Να το κάνεις. Αν έτσι νιώθεις, πρέπει να φύγεις...”».

Η οδύσσεια άρχισε από το Μόντρεαλ, ένα ηλιόλουστο πρωινό. Ο Μπελιβό διέσχισε με τα πόδια την Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ και τη δυτική πλευρά της Νότιας Αμερικής. Πήρε το αεροπλάνο για τη Νότια Αφρική και από εκεί περπάτησε προς τον βορρά, κατά μήκος των ανατολικών ακτών της Μαύρης Ηπείρου.

«Το καθεστώς του Καντάφι δεν μου έδωσε βίζακαι έτσι πέρασα στην Ευρώπη από το Μαρόκο και όχι από τη Λιβύηόπως σχεδίαζα. Σήμερα βλέπω με φρίκη στην τηλεόραση τις εικόνες από τον εμφύλιο στη Λιβύη... Καθώς πλησίαζε ο βαρύς χειμώνας του 2006 εγκατέλειψα το σχέδιο να περάσω στη Ρωσία και κατευθύνθηκα προς τη Μέση Ανατολή...».
Διέσχισε τη Βόρεια Ελλάδα καθ΄ οδόν για την Κωνσταντινούπολη και έχει τις καλύτερες αναμνήσεις από τη χώρα μας «και τη ζεστή φιλοξενία των Ελλήνων».

«Αλλά στην Αφρική ήμουν σε ένα μόνιμο πολιτισμικό σοκ. Μόλις είχα μάθει για τους στόχους της Διεθνούς Δεκαετίας για έναν Πολιτισμό Ειρήνης και μη Βίας για τα Παιδιά του Κόσμου, που είχε κηρύξει η UΝΙCΕF, και η πραγματικότητα που αντίκρισα εκεί με συγκλόνισε. Στο Σουδάν είδα με τα μάτια μου την τραγική κατάσταση πολλών παιδιών που στρατολογούνται ως πολεμιστές στην εμφύλια διαμάχη και πέφτουν θύματα απαγωγής, δολοφονιών και σεξουαλικής βίας» λέει.

Τα επόμενα χρόνια διέσχισε την Ινδία και την Κίνα και τον Αύγουστο του 2008 έφτασε στη Νότια Κορέα. Σειρά είχαν οι Φιλιππίνες, η Μαλαισία και η Αυστραλία. Τους τελευταίους μήνες του 2010 περπατούσε στη Νέα Ζηλανδία. Στις 30 Ιανουαρίου του 2011, ο ατρόμητος πεζοπόρος προσγειώθηκε στο Βανκούβερ, πίσω στην πατρίδα, για το τελευταίο σκέλος της περιπέτειας. Στο αεροδρόμιο τον περίμεναν η γυναίκα του, που είχε να τον δει ένα χρόνο, μια ζωντανή ορχήστρα και πλήθος θαυμαστών.

«Εάν οι πλούσιες χώρες διέθεταν απλώς τις στρατιωτικές δαπάνες έξι ημερών για την εκπαίδευση θα μπορούσαν να εξοικονομηθούν τα 16 δισ. δολάρια που είναι απαραίτητα για να πάνε σχολείο όλα τα παιδιά στον αναπτυσσόμενο κόσμο» λέει ο ιδεαλιστής καναδός οδοιπόρος. Και εξηγεί: «Γενιές ολόκληρες μένουν αγράμματες ή αμόρφωτες εξαιτίας των ένοπλων συγκρούσεων,οι οποίες εκθέτουν τα παιδιά κυρίως σε επιθέσεις με στόχο τα σχολεία τους ή σε σεξουαλική βία.Από τα 67 εκατομμύρια παιδιά που δεν πηγαίνουν στο σχολείο,το 42%, δηλαδή 28 εκατομμύρια,ζουν σε φτωχές χώρες στις οποίες μαίνονται συγκρούσεις.

Από το 1999 ως το 2008 35 χώρες υπήρξαν θέατρο ένοπλων συγκρούσεων.Ενα από τα κύρια προβλήματα είναι ότι οι πλευρές που εμπλέκονται στις συγκρούσεις βάζουν στο στόχαστρο παιδιά και σχολεία.Οσο καιρό έμεινα στην Υεμένη καταστράφηκαν και λεηλατήθηκαν 220 σχολεία στη διάρκεια συγκρούσεων μεταξύ κυβερνητικών και ανταρτικών δυνάμεων» καταλήγει ο Ζαν Μπελιβό.

Πάτρα: Του έκλεψαν το αυτοκίνητο στο... περίπτερο

Υπάλληλος εταιρείας που προμηθεύει τσιγάρα τα περίπτερα έπεσε χθες θύμα θρασύτατης ληστείας.

Ο άνδρας είχε παρκάρει σε πολύ κοντινή απόσταση από περίπτερο στην οδό Ευβοίας, στα Ζαρουχλέικα.

Αφού ολοκλήρωσε τη συναλλάγή του με την περιπτερούχο, διαπίστωσε έκπληκτος πως το αυτοκίνητο του είχε κάνει.. φτέρα!

Υπατία: Φεύγουν τη Δευτέρα οι μετανάστες

Στην Κρήτη επιστρέφουν το απόγευμα της Δευτέρας οι μετανάστες που επι 44 ημέρες έκαναν απεργία πείνας στο Μέγαρο Υπατία.

Απο τις 5 το απόγευμα θα αρχίσουν να φεύγουν απο το κτίριο ενώ στις 7 το βράδυ θα αναχωρήσουν για Κρήτη.

Σύμφωνα με τον Αμπντούλ Χατζί από το φόρουμ μεταναστών Κρήτης, όλοι οι μετανάστες πήραν από την αστυνομία τα χαρτιά τους, με τα οποία εξασφαλίζουν καθεστώς ανοχής, χωρίς κανένα πρόβλημα.

Σύμφωνα με τον γιατρό Θανάση Καραμπέλη, από την ομάδα που παρακολουθούσε την υγεία των απεργών, μόνο πέντε μετανάστες έχουν παραμείνει στα νοσοκομεία και θα πάρουν εξιτήριο το πρωί της Δευτέρας.

Εντοπίστηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη του επιστολογράφου του e-mail της χρεοκοπίας

Εντοπίστηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη του επιστολογράφου, όχι όμως ακόμη και ο ίδιος, ο οποίος την περασμένη Πέμπτη έφερε στα πρόθυρα της κατάρρευσης το χρηματοπιστωτικό σύστημα της χώρας.

Τότε είχε αποστείλει στις διοικήσεις μεγάλων εμπορικών τραπεζών ένα ανώνυμο e-mail, στο οποίο υπό την επίκληση μάλιστα υψηλά ιστάμενων πηγών, προοιώνιζε την χρεοκοπία της οικονομίας την 25η Μαρτίου και τη επιστροφή της χώρας στη δραχμή.

Μέσα σε λίγες ημέρες η δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ανακάλυψε την πηγή προέλευσης του πανικού, ενώ από αύριο νωρίς το πρωί αναμένεται να κληθούν στην ίδια υπηρεσία για να καταθέσουν περίπου 40 διαχειριστές blogs και portal που αναδημοσίευσαν τις χαλκευμένες πληροφορίες, επιτείνοντας τη σύγχυση και τον πανικό στις αγορές.

Από τους τελευταίους θα ληφθούν ανωμοτί καταθέσεις στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας που διέταξε η εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, καθώς θεωρούνται εν δυνάμει ύποπτοι για το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων.

Ακόμη και να μην είχαν πρόθεση οι υπεύθυνοι των sites, σημειώνουν αρμόδιες αστυνομικές πηγές, θα έπρεπε να φιλτράρουν την πληροφορία πριν από την ανάρτηση της, με την οποία αφενός επηρέασαν το αναγνωστικό κοινό τους με την παραπλανητική είδηση, αφετέρου ενδέχεται να εξυπηρέτησαν άγνωστα ακόμη και άνομα οικονομικά συμφέροντα που στόχο είχαν να πλήξουν την ελληνική οικονομία.

Στο νοσηρής, αναφορικά με το κλίμα των ημερών, έμπνευσης e-mail, η απήχηση και ο αντίκτυπος του οποίου ωστόσο υποδηλώνει την ανασφάλεια των αγορών και την επιρρέπεια τους στην άκριτη υιοθέτηση κάθε κακόβουλης πληροφορίας, έλεγε μεταξύ άλλων ευτράπελων.

"Είμαι υψηλόβαθμο στέλεχος σε έναν από τους μεγαλύτερους τραπεζικούς οργανισμούς της χώρας μας και θέλω να σας ενημερώσω ότι από την προηγούμενη εβδομάδα επικρατεί πανικός στις μεταφορές κεφαλαίων προς το εξωτερικό.

Συγκεκριμένα σχεδόν όλες οι μεγάλες εταιρείες ελληνικών και ξένων συμφερόντων μεταφέρουν τα κεφαλαία τους σε τράπεζες του εξωτερικού και έχει δοθεί σαφής εντολή να σταματήσει κάθε είδους πληρωμή. Έχουν μεταφέρει ακόμα και τα αποθεματικά των μισθοδοσιών αυτού του μήνα. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει με τα ιδιωτικά κεφάλαια επιχειρηματιών, στελεχών σε εταιρείες, πολιτικών, δημοσιογράφων και τραπεζικών. Καθημερινά γίνονται μεταφορές αυτών σε τράπεζες του εξωτερικού…

Ετοιμάζεται χρεοκοπία ή επιστροφή στη δραχμή σε λίγες ημέρες και δεν το ανακοινώνουν για να δεσμεύσουν τις καταθέσεις των ιδιωτών και να αποφύγουν τον πανικό και το bank run.

Από άτομα του υπουργείου εσωτερικών πληροφορήθηκα ότι στο γενικό λογιστήριο του κράτους έχει τεθεί σε λειτουργία ο μηχανισμός παύσης πληρωμών σε μισθούς και συντάξεις. Ο κρατικός μηχανισμός έχει ήδη επεξεργαστεί τα στοιχεία και το μόνο που απομένει είναι μόνο η εντολή.

Μετά την συνάντηση του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς πραγματοποιήθηκε άτυπη σύσκεψη με τους κυριότερους τραπεζικούς παράγοντες της χώρας μας, εκπροσώπους του υπουργείου οικονομικών εσωτερικών δημόσιας τάξης και αμύνης. Το περιεχόμενο της συνάντησης δεν το γνωρίζω.

Από χθες το απόγευμα σε τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχα με άτομα του υπουργείου οικονομικών, συναδέλφους του τραπεζικού κλάδου αλλά και δημοσιογράφους όλοι είχαν ακριβώς την ίδια πεποίθηση. Πάμε για χρεοκοπία".

Στη συνέχεια παρέθετε τις μύχιες … "εκμυστηρεύσεις" στον ίδιο, ενός υποτιθέμενου συντάκτη κεντρικού δελτίου ειδήσεων μεγάλου καναλιού, ο οποίος του είπε όχι μόνο ότι ο πρωθυπουργός ετοιμάζει διάγγελμα, αλλά και περιεχόμενο του.

Απίστευτη διάσωση Ιάπωνα: Τον έσωσε η στέγη του σπιτιού του

Ένα κομμάτι από τη στέγη του κατεστραμμένου σπιτιού του έσωσε έναν 60χρονο Ιάπωνα, ο οποίος βρέθηκε να επιπλέει, 15 μίλια ανοιχτά της ακτής που χτύπησε το τσουνάμι.

Ο Χιρομίτσου Σινκάουα παρέμεινε στο νερό για 48 ώρες, έως ότου εντοπίστηκε από αντιτορπιλικό του ναυτικού στα ανοικτά της επαρχίας Φουκουσίμα, τα ξημερώματα, ώρα Ελλάδας. Παρά την περιπέτειά του, ο διασωθείς «χαίρει άκρας υγείας». Ωστόσο, για προληπτικούς λόγους μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Τζίτζι, ο κάτοικος της πόλης Μιναμισόμα είπε στους διασώστες του πως «άρχισε να τρέχει μόλις άκουσε πως φθάνει το τσουνάμι».

«Όμως επέστρεψα για να πάρω κάτι από το σπίτι και το κύμα με παρέσυρε. Τότε γραπώθηκε από ένα τμήμα της στέγης του σπιτιού μου, και αυτό με έσωσε», πρόσθεσε.

Ο τελευταίος επίσημος απολογισμός των θυμάτων του καταστροφικού σεισμού των 8,9 Ρίχτερ και του τσουνάμι κάνει λόγο για 688 νεκρούς και 642 αγνοουμένους και 1.570 τραυματίες. Μολαταύτα, ο αρχηγός της αστυνομίας της επαρχίας Μιγιάγκι τόνισε πως αναμφίβολα ο αριθμός τους σε αυτήν την περιοχή θα ξεπεράσει τους 10.000.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των νεκρών στην Ιαπωνία - Οι νεκροί θα ξεπεράσουν τους 10.000 - Updated 15:21
Ιαπωνία: Ραδιενεργός εφιάλτης
Συνταρακτικές εικόνες από τον σεισμό στην Ιαπωνία
Νέο βίντεο από την έκρηξη στο πυρηνικό εργοστάσιο!
Έκρηξη σε πυρηνικό εργοστάσιο στην Ιαπωνία - Δείτε το βίντεο
433 μέχρι τώρα οι νεκροί στην Ιαπωνία - 88.000 οι αγνοούμενοι - Updated 23:41 - Νέο Video
Καλιφόρνια: Αγνοούμενος από το τσουνάμι - Δείτε βίντεο

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More