Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Συνελήφθη και ο τρίτος δράστης του μακελειού στον Ρέντη

Συνελήφθη στην περιοχή των Αχαρνών - Ο τέταρτος μάλλον έχει διαφύγει στο εξωτερικό

Εξάστερος ο Παναθηναϊκός - Νίκησε τη Μακάμπι στον τελικό

Στην κορυφή της Ευρώπης οι “πράσινοι” για έκτη φορά - Επικράτησε της Μακάμπι στον τελικό της Βαρκελώνης με 78-70 - MVP ο Διαμαντίδης - Εξαιρετικοί οι Σάτο, Μπατίστ. Δάκρυσε ο Ομπράντοβιτς

Αμερικανοί κομάντος σκότωσαν τον Μπιν Λάντεν

Ο επικεφαλής της Αλ Κάιντα, νούμερο ένα καταζητούμενος σε όλο τον κόσμο και φερόμενος ως ο ιθύνων νους των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου στις Η.Π.Α., Οσάμα Μπιν Λάντεν, είναι νεκρός.

Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Super League: Πρόβλημα με την αδειοδότηση Πανιωνίου και Ηρακλή

Η επιτροπή αδειοδότησης διαπίστωσε ελλείψεις στους φακέλους του Ηρακλή και του Πανιώνιου και ζήτησε επιπλέον στοιχεία για να τους εγκρίνει.

Φανερά προβληματισμός αποχώρησε από τα γραφεία της ΕΠΟ ο πρόεδρος του “γηραιού”, Γιάννης Τάκης, καθώς η επιτροπή αδειοδότησης διαπίστωσε ελλείψεις και ζήτησε επιπλέον στοιχεία για να εγκρίνει τον φάκελο.

Ο Γιάννης Τάκης παρέστη ενώπιον της Επιτροπής Αδειοδότησης για την εξέταση του φακέλου της ΠΑΕ Ηρακλής. Όπως αποδείχτηκε ο φάκελος που παρουσίασε είχε ελλείψεις και ζητήθηκε από τον πρόεδρο του γηραιού να προσκομίσει συμπληρωματικά στοιχεία ώστε να ανάψει η ΕΠΟ το πράσινο φως για την συμμετοχή του Ηρακλή στις διοργανώσεις τις επόμενης περιόδου.

Ελλείψεις παρουσίασε και ο φάκελος του Πανιωνίου. Στη Νέα Σμύρνη πάντως δεν ανησυχούν. Τόσο από την νυν διοίκηση, όσο και από εκπροσώπους της προηγούμενης διοίκησης του κ.Τσακίρη διαβεβαιώνουν ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και όλα είναι τακτοποιημένα.

Το πρόβλημα φαίνεται πως προκλήθηκε από τα χρήματα που οφείλονται στον Ρίσκαρντ. Οι άνθρωποι της ομάδας, όμως, υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Όλα θα ξεκαθαρίσουν με την επίσημη ανακοίνωση της επιτροπής αδειοδότησης της ΕΠΟ.

Κροατία: Κατασχέθηκε φορτίο 105 κιλών κοκαΐνης

Η σλοβενική αστυνομία, σε συνεργασία με τις αστυνομικές δυνάμεις της Κροατίας, της Αυστρίας και της Γερμανίας, κατέσχεσε φορτίο 105 κιλών κοκαΐνης, στα σύνορα με την Κροατία. Η αξία των ναρκωτικών υπολογίζεται σε 3,9 εκ. ευρώ.

Ο επικεφαλής της εγκληματολογικής υπηρεσίας της σλοβενικής αστυνομίας, Γιούρι Φέρμε, δήλωσε ότι ένα μέρος του φορτίου, λόγω της μεγάλης ποσότητας, θα κατέληγε και στη Σλοβενία.

Μέλη της σλοβενικής αστυνομίας συνέλαβαν, στις 12 Απριλίου, στην πόλη Μπρέζιτσε, στη μεθόριο Σλοβενίας-Κροατίας, τρεις Κροάτες που εμπλέκονται στην υπόθεση και αναμένεται να απελαθούν από τη Σλοβενία.

Η διεθνής αστυνομική επιχείρηση με την κωδική ονομασία "Spiderweb", με στόχο την εξάρθρωση του κυκλώματος εμπορίας ναρκωτικών, τέθηκε σε εκκίνηση από την κροατική αστυνομία, η οποία μέχρι στιγμής έχει ασκήσει διώξεις σε βάρος επτά ατόμων, δύο από τα οποία συνελήφθησαν από τις αυστριακές αρχές.

Το φορτίο έφθασε στην Ευρώπη με ιδιωτικό αεροπλάνο από τη νότια Αμερική, μέσω Δομινικανής Δημοκρατίας, Γαλλίας, Γερμανίας και από εκεί μεταφέρθηκε με αυτοκίνητο μέσω της Αυστρίας και της Σλοβενίας, με τελικό προορισμό την Κροατία.

Κέρκυρα: Αυτοκτόνησε αστυνομικός

Με το υπηρεσιακό του πιστόλι έδωσε τέλος στη ζωή του το Σάββατο ένας 32χρονος υπαρχιφύλακας της ΕΛ.ΑΣ. που υπηρετούσε στο Αστυνομικό Τμήμα Λευκιμμαίων στην Κέρκυρα.

Ο αστυνομικός, που καταγόταν από τα Γιάννενα, βρέθηκε νεκρός μέσα στο σπίτι του στην περιοχή Χρυσηίδα, ωστόσο οι λόγοι που τον οδήγησαν στο απονενοημένο διάβημα δεν έχουν αποσαφηνιστεί.

Στο σημείο προσήλθαν ιατροδικαστής και συνεργείο του Τμήματος Εγκληματικών Ερευνών, ενώ η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κέρκυρας διενεργεί προανάκριση.

Πορεία ανέργων στο λιμάνι Θεσσαλονίκης

Άνεργοι, μέλη της συντονιστικής επιτροπής ανέργων που υποστηρίζεται από το ΠΑΜΕ και την ΠΑΣΕΒΕ, διαδήλωσαν μπροστά από τα κεντρικά γραφεία του ΟΑΕΔ στην οδό Δωδεκανήσου 10Α.

Οι άνεργοι, που προέρχονται από το χώρο της οικοδομής των κατασκευών του επισιτισμού και των αυτοαπασχολούμενων εμπόρων, παρέμειναν έξω από τα γραφεία του ΟΑΕΔ περίπου μιάμιση ώρα, κρατώντας με πανό και φωνάζοντας συνθήματα.

Στη συνέχεια συγκρότησαν πορεία, η οποία κατευθύνθηκε προς το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, επειδή πληροφορήθηκαν ότι στο χώρο του λιμανιού συνέβη θανατηφόρο εργατικό ατύχημα, με θύμα υπάλληλο εταιρίας ιδιωτικής φύλαξης...

Sold out ο τελικός Κυπέλλου Ελλάδας ΟΠΑΠ!

Μετά το έντονο ενδιαφέρον των φίλων της ΑΕΚ, τα 33.283 εισιτήρια του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας της 30ης Απριλίου με τον Ατρόμητο, στο ΟΑΚΑ, που είχε η Ένωση στη διάθεσή της εξαντλήθηκαν!

Να σημειωθεί ότι δεν αποκλείεται η ΕΠΟ να αποφασίσει να ανοίξει και άλλη θύρα στο ΟΑΚΑ, για να μπορέσουν να μπουν στο γήπεδο περισσότεροι φίλοι των «κιτρινόμαυρων».

Με λιακάδα θα σουβλίσουμε και θα φάμε με συννεφιά

Ανοιξιάτικη θα είναι η μέρα με ήλιο στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και με θερμοκρασίες που φτάσουν τους 21έναν με 22 βαθμούς Κελσιου κυρίως στις δυτικότερες περιοχές.

Το μεσημέρι και το απόγευμα όμως θα συννεφιάσει και δεν αποκλείεται νά έχουμε καποιες μπόρες στα βουνά της Δυτικής και Βόρειας χώρας. Οι άνεμοι θα έχουν εξασθενήσει αρκετά και δεν θα ξεπεράσουν τα 6 μποφορ στα πελάγη.

ΟΙ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΣΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ
- Αθήνα: Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 20 βαθμούς κελσίου με λιακάδα.
- Θεσσαλονίκη: Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 18 βαθμούς κελσίου με λίγα σύννεφα το μεσημέρι.
- Γιάννενα: η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 19 βαθμούς κελσίου με λίγα σύννεφα το μεσημέρι.
- Βόλο: η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 17 βαθμούς, αλλά στο Πήλιο θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη και οι ελάχιστες θερμοκρασίες θα κυμανθούν γύρω στους 6 με 7 βαθμούς κελσίου το
βράδυ της Ανάστασης.
- Αλεξανδρούπολη: η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 17 βαθμούς με λιακάδα
- Κέρκυρα: η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 εώς 22 βαθμούς με σύννεφα το μεσημέρι.
- Μύκονος: η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 18 βαθμούς με καλό καιρό.
- Πάτμος: η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 18 βαθμούς με λιακάδα.
- Νάυπλιο: η θερμοκρασία θα κυμαθνεί απο 10 εώς 20 βαθμούς με λίγα σύννεφα.
- Καλαμάτα: η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 20 βαθμούς με λιακάδα.
- Μεσολλόγι: η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 εως 21 βαθμούς κελσίου με λιακάδα

ΙΚΑ: Συντάξεις σε πεθαμένους!!!

Μέχρι στιγμής, έλεγχοι του ΙΚΑ έχουν εντοπίσει διακόσιους σαράντα τέσσερις συνταξιούχους, στους οποίους καταβάλλονταν συντάξεις μετά το θάνατό τους. Σύμφωνα με απάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Εργασίας Γιώργου Κουτρουμάνη, έπειτα από ερώτηση των βουλευτών κ.κ., Ν. Νικολόπουλου, Θ. Καράογλου και Α. Καριπίδη, σχετικά με δημοσιεύματα εφημερίδας.

Πρόκειται για περιπτώσεις εξαπάτησης του Ταμείου και των ασφαλισμένων από συνδικαιούχους σε λογαριασμούς συντάξεων του ΙΚΑ, οι οποίοι ακόμη και για χρόνια μετά το θάνατο των δικαιούχων, συνέχιζαν να εισπράττουν τις συντάξεις τους, ζημιώνοντας το ΙΚΑ με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Σύμφωνα με τον κ. Κουτρουμάνη, οι υπηρεσίες του Ιδρύματος έχουν ξεκινήσει το τελευταίο διάστημα συστηματικούς ελέγχους στα αρχεία των συνταξιούχων του ΙΚΑ ξεκινώντας από όσους έχουν γεννηθεί προ του 1922.

Μέχρι τώρα, οι έλεγχοι έχουν ολοκληρωθεί σε 38 υποκαταστήματα και από τις 1.669 περιπτώσεις ενηλίκων που εντοπίσθηκαν είχαν αποβιώσει οι 244 χωρίς να έχει δηλωθεί στις υπηρεσίες του ΙΚΑ ΕΤΑΜ οπότε και οι συντάξεις συνέχισαν να εισπράττονται από τους συγγενείς τους. Το ΙΚΑ απαίτησε την επιστροφή των χρημάτων που είχαν δοθεί παράνομα ως παροχές, όμως σε 13 περιπτώσεις υπήρξε άρνηση επιστροφής των ποσών αυτών οπότε και εκδόθηκαν καταλογιστικές αποφάσεις.

Όπως ανέφερε ο Αναπληρωτής Υπουργός, στις περιπτώσεις που διαπιστώνεται είσπραξη παροχών μετά το θάνατο του συνταξιούχου, οι υπηρεσίες του Ιδρύματος εφαρμόζουν τις γνωμοδοτήσεις του Δ’ Τμήματος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (αρ. 431/2001) και του Γραφείου Νομικού Συμβουλίου του ΙΚΑ (αρ.5362/28.5.2008), εκδίδουν καταλογιστικές αποφάσεις κατά των συδικαιούχων του κοινού λογαριασμού ή των κληρονόμων του αποβιώσαντος συνταξιούχου και προχωρούν σε διαδικασίες είσπραξης των ποσών που αντιστοιχούν στις συντάξεις που δόθηκαν μετά θάνατον.

ΠΑΟ: Μόνο 1.007 "μαγικά χαρτάκια"

Παρά τις προσπάθειες των ανθρώπων του Παναθηναϊκού, οι “πράσινοι” δεν μπορούν να πάρουν άλλα εισιτήρια για το φάιναλ φορ της Βαρκελώνης.

O Μάνος Παπαδόπουλος πήγε εσπευσμένα στην Βαρκελώνη για να προσπαθήσει να εξασφαλίσει όσο το δυνατόν περισσότερα εισιτήρια μπορούσε...

Όμως τα νέα από την Ευρωλίγκα ήταν δυσάρεστα και όπως ανακοίνωσε και η ΚΑΕ Παναθηναϊκός, οι πράσινοι θα πορευτούν με τα 1007 εισιτήρια που τους δίνει η διοργανώτρια αρχή. Είναι περιττό να πούμε ότι η ζήτηση από τον κόσμο του Παναθηναϊκού είναι πολύ μεγαλύτερη και από την ΚΑΕ σηκώνουν τα χέρια ψηλά, μιας και η Ευρωλίγκα έχει διαθέσει τα περισσότερα εισιτήρια για το Final Four μέσω ίντερνετ.

Ποινική δίωξη σε βάρος του εφοριακού της ΚΓ’ Εφορίας Αθηνών

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε εις βάρος του εφοριακού Νίκου Ανδριόπουλου, ο οποίος υπεξαίρεσε χρηματικό ποσό ύψους 2,2 εκατ. ευρώ από την ΚΓ’ Εφορία Αθηνών και εξαφανίστηκε, ενώ στη συνέχεια εισήχθη στο ψυχιατρικό νοσοκομείο Αττικής «Δαφνί».

Εναντίον του ασκήθηκε ποινική δίωξη για ψευδείς βεβαιώσεις σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608/50 περί καταχραστών του Δημοσίου και για «ξέπλυμα βρόμικου χρήματος».

Παράλληλα, εκδόθηκε εισαγγελική διάταξη για τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, από τον έλεγχο που διενήργησε το ΣΔΟΕ, ο υπάλληλος φέρεται να καταχράστηκε, το 2011, ποσό 500.000 ευρώ, ενώ εκτιμάται ότι το ποσό που ιδιοποιήθηκε τα προηγούμενα χρόνια αγγίζει τα οκτώ εκατομμύρια ευρώ.

Δήμος Θεσσαλονίκης: Νέα ένορκη διοικητική εξέταση για υπεξαίρεση

Είναι η δεύτερη κατά σειρά που γίνεται για την συγκεκρμένη υπόθεση που έχει πάρει ήδη το δρόμο της δικαιοσύνης.

O αντιδήμαρχος Οικονομικών Χασδάϊ Καπόν, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, επισήμανε ότι η αναγκαιότητα για τη νέα ΕΔΕ προέκυψε από τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στο πόρισμα της οικονομικής επιθεωρήτριας για την υπεξαίρεση.

Θα γίνει, επίσης, ΕΔΕ και για τη διάθεση κονδυλίων με ειδικές εντολές αντιδημάρχων, από το 1987 και μετά, που συνολικά ανέρχονται σε περίπου 111.000 ευρώ. Όπως είπε, ο τρόπος διάθεσής τους δεν ήταν σύννομος, οι προηγούμενες διοικήσεις δεν έκαναν ΕΔΕ, ως όφειλαν, και η νέα διοίκηση Μπουτάρη θα την προχωρήσει.

Στάση εργασίας ειδικευόμενων γιατρών σε Αθήνα και Πειραιά τη Μ. Τετάρτη

Το μεσημέρι της Μεγάλης Τετάρτης, η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος και ο Σύλλογος Φοιτητών Ιατρικής Παράσταση θα προβούν σε διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο Υγείας, για τα σχέδια του υπουργείου όσον αφορά στην ιατρική εκπαίδευση.

Η ΟΕΝΓΕ αποφάσισε την κήρυξη δίωρης στάσης εργασίας από τις 11.30 π.μ. μέχρι το τέλος της εργασίας, προκειμένου να διευκολυνθούν οι ειδικευόμενοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην παράσταση διαμαρτυρίας.

Δεν φεύγει από τον πάγκο της Εθνικής Σερβίας ο Ίβκοβιτς

Η ανάδειξη του Ντράγκαν Τζίλας σε πρόεδρο της σέρβικης ομοσπονδίας μπάσκετ κρατάει τον “Ντούντα” στον πάγκο των “πλάβι”.

Ο «Ντούντα» είχε ανακοινώσει πως παραιτείται από τη θέση του λόγω διαφωνιών, αλλά και αρκετών οφειλών προς το πρόσωπό του, με την προηγούμενη ηγεσία της ομοσπονδίας, αλλά η καλή του σχέση με τον Ντράγκαν Τζίλας, που είναι παράλληλα και δήμαρχος Βελιγραδίου, τον έφεραν και πάλι στον πάγκο των «πλάβι».

«Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς θα παραμείνει στον πάγκο της εθνικής Σερβίας. Δεν έχουμε μιλήσει ακόμη για χρήματα, γιατί και ο κ. Ίβκοβιτς γνωρίζει πως δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε ακόμη σε όλες τις υποχρεώσεις μας. Όμως κάθε άνθρωπος που εργάζεται πρέπει να πληρώνεται», τόνισε με νόημα ο νέος ισχυρός άνδρας του σερβικού μπάσκετ.

Παράλληλα έκανε γνωστό πως ο Ντέγιαν Μποντίρογκα θα αναλάβει θέση υπεύθυνου των εθνικών ομάδων της Σερβίας και ο Ντέγιαν Τομάσεβιτς καθήκοντα υπεύθυνου των διοργανώσεων μπάσκετ στη χώρα.

4,10% το επιτόκιο στη σημερινή δημοπρασία εντόκων γραμματίων

Με σημαντικά υψηλότερο επιτόκιο στο 4,10%, από 3,85% στην αντίστοιχη δημοπρασία του Φεβρουαρίου, υπερκαλύφθηκε η δημοπρασία εντόκων γραμματίων τρίμηνης διάρκειας.

Αντλήθηκαν 1,625 δισ. ευρώ, με τις ελληνικές τράπεζες να αποκτούν το μεγαλύτερο μέρος της έκδοσης.

Ταραχές στην πόλη Χομς στην Συρία

Δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν πυρ τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα εναντίον αντικυβερνητικών διαδηλωτών στην πόλη Χομς της Δυτικής Συρίας, μια ημέρα μετά τις επικήδειες τελετές 14 διαδηλωτών, όπως έγινε γνωστό από αυτόπτες μάρτυρες.

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο αλ-Τζαζίρα. Οι κυβερνητικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν επίσης δακρυγόνα, για να ανακτήσουν τον έλεγχο της κεντρικής πλατείας της Χομς.

«Πυροβολισμοί ακούγονται σε όλη την πόλη» δήλωσε στους New York Times μια γυναίκα που κατοικεί κοντά στην πλατεία. «Τα τζαμιά απευθύνουν όλα εκκλήσεις για βοήθεια. Φοβόμαστε ότι σκοτώθηκαν πολλοί στην πλατεία».

Aξίζει να αναφερθεί ότι χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν χθες το βράδυ, για να πραγματοποιήσουν καθιστική διαμαρτυρία στην πλατεία, ζητώντας την παραίτηση του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ. Οι δυνάμεις ασφαλείας απέκλεισαν την «πλατεία του Ρολογιού» και έδωσαν εντολή στους διαδηλωτές να διαλυθούν στις 2.30 π.μ., εξαπολύοντας προειδοποιητικά πυρά.

Τραγωδία στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης με νεκρό εργάτη

Υπάλληλος του Οργανισμού Λιμένα Θεσσαλονίκης παρασύρθηκε από ανυψωτικό μηχάνημα (κλάρκ) και έχασε τη ζωή του στις εγκαταστάσεις του λιμανιού.

Το ατύχημα σημειώθηκε στο εμπορικό τμήμα του λιμανιού όπου ο άτυχος 55χρονος, που απασχολούνταν στην υπηρεσία ασφάλειας του ΟΛΘ, παρασύρθηκε από το ανυψωτικό μηχάνημα, κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες. Ο 48χρονος χειριστής του κλάρκ συνελήφθη...

Επίσκεψη στο Facebook; Απόλυση χωρίς αποζημίωση!!!

Οι επισκέψεις στο Facebook αλλά και σε άλλες ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, εν ώρα εργασίας, αποτελούν νόμιμο λόγο καταγγελίας της σύμβασης εργασίας. Αυτό έκρινε με απόφασή του το Πρωτοδικείο της Αθήνας και «επισφράγισε» απόλυση εργαζόμενης σε αεροπορική εταιρεία, η οποία έχασε τη δουλειά της χωρίς μάλιστα να αποζημιωθεί, επειδή παραμελούσε τα καθήκοντά της για να βρίσκει άπλετο χρόνο για «σερφάρισμα» στο Διαδίκτυο!

Η συμπεριφορά της συγκεκριμένης υπαλλήλου -ότι δηλαδή επισκέπτονταν εν ώρα εργασίας διάφορες ιστοσελίδες («κοινωνικής δικτύωσης» και για συναντήσεις ανθρώπων), ήταν εν γνώσει των προϊσταμένων της στην εταιρεία, οι οποίοι μάλιστα την είχαν προειδοποιήσει γραπτώς να σταματήσει να επισκέπτεται το Facebook και γενικότερα να «σερφάρει» στο Διαδίκτυο κατά τη διάρκεια του ωραρίου της.

Εκείνη, όμως, όχι μόνο δεν έλαβε υπόψη της την προειδοποίηση των εργοδοτών της αλλά κάλεσε τον διευθυντή της να απολογηθεί για την «προσβλητική, ντροπιαστική, συκοφαντική και υπερβολική επιστολή του» και μάλιστα μέσα σε διάστημα δέκα ημερών.

Η υπάλληλος εργάζονταν στην αεροπορική εταιρεία από το 1989 και ήταν αρμόδια για κρατήσεις εισιτηρίων. Μέχρι το 2008 η απόδοσή της ήταν εξαιρετική, κάτι που οδήγησε τους εργοδότες της να της δώσουν και «bonus». Τη χρονιά εκείνη, εν τω μεταξύ, η εταιρεία με ηλεκτρονικό μήνυμα προς τους εργαζόμενους τους απαγόρευε να επισκέπτονται ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook.

Αγνόησε τις παρατηρήσεις
Το Μάιο του 2009 η εργαζόμενη έλαβε επιστολή από το γενικό διευθυντή της εταιρείας με την οποία της γινόντουσαν συστάσεις για μη προσήκουσα εκπλήρωση των συμβατικών της υποχρεώσεων. Συγκεκριμένα, φέρεται να αργούσε να πάει στην εργασία της, χρησιμοποιούσε τις τηλεφωνικές γραμμές της εταιρείας για προσωπικές της κλήσεις και επισκέπτονταν συστηματικά διάφορες σελίδες στο Διαδίκτυο. Κάποια στιγμή μάλιστα οι διευθυντές της διευθυντής την έπιασαν «επ αυτοφώρω» να «σερφάρει» στο Facebook.

Εκείνη, παρ’ όλα αυτά, δεν έλαβε υπόψη της τις παρατηρήσεις των ανωτέρων της, τους οποίους μάλιστα κάλεσε να απολογηθούν για την συμπεριφορά τους διαφορετικά – όπως τους προειδοποιούσε – θα εκλάμβανε ως δεδομένο ότι πρόκειται για «μια πράξη εκδίκησης» σε βάρος της για τη στάση της το 2008, ως προς την αλλαγή των μισθολογικών κλιμακίων των εργαζομένων στην εταιρεία. Στο δικαστήριο, πάντως, αποδείχθηκε ότι δεν υπήρξε καμία αντιπαράθεση της ίδιας και των εργοδοτών της το 2008 καθώς υπήρξε κοινή συμφωνία εργαζομένων και εταιρείας για το ζήτημα των αποδοχών.

Το σκεπτικό της απόφασης
Η συμπεριφορά της υπαλλήλου επιβεβαιώθηκε και στο ακροατήριο από καταθέσεις μαρτύρων, οι οποίοι μίλησαν για την συνάδελφο τους με όχι και τόσο κολακευτικά λόγια. Ανέφεραν ότι αργούσε να προσέλθει στη δουλειά, μιλούσε συνεχώς στο τηλέφωνο (της εταιρείας) με συγγενείς και φίλους της και καθημερινά επισκεπτόταν το Facebook φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να λέει στους πελάτες ότι το σύστημα κρατήσεων εισιτηρίων δεν λειτουργεί ζητώντας τους να ξανακαλέσουν αργότερα...

Το δικαστήριο που δικαίωσε την αεροπορική εταιρείας και απέρριψε όλους τους ισχυρισμούς της εργαζόμενης περί εκδικητικής απόλυσής της, αναφέρει στο σκεπτικό της απόφασης (34/2001) που εξέδωσε: «Η απόλυση της εργαζομένης δεν έλαβε χώρα καταχρηστικά, αλλά νομίμως και στα πλαίσια του καλώς νοούμενου συμφέροντος της εργοδότριας επιχείρησης, καθόσον πραγματικό κίνητρο της καταγγελίας ήταν η πλημμελής και μη προσήκουσα άσκηση των συμβατικών υποχρεώσεων της εργαζομένης, η οποία δημιουργούσε προβλήματα στην ομαλή και αποδοτική άσκηση της εργασίας και στις ανάγκες της επιχείρησης και επέφερε ακολούθως κλονισμό της εμπιστοσύνης της εργοδότριας στο πρόσωπό της, εκ του οποίου εξέλιπε το απαιτούμενο πνεύμα συνεργασίας».

Ένοπλη ληστεία στον ΔΣΑ με έναν τραυματία και λεία 400.000 €

Θρασύτητα ληστεία στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας (ΔΣΑ) στην οδό Ακαδημίας. Περίπου στις 3 μ.μ. τρεις κακοποιοί εισέβαλαν στα γραφεία του συλλόγου και με την απειλή όπλων άρπαξαν 400.000 που υπήρχαν εκείνη την ώρα στο ταμείο του β’ ορόφου. Τραυμάτισαν μάλιστα ελαφρώς τον ταμία και στη συνέχεια αποχώρησαν με ένα αυτοκίνητο μάρκας BMW.

Ο πρόεδρος του ΔΣΑ κ. Γιάννης Αδαμόπουλος σε δήλωση που εξέδωσε με αφορμή το περιστατικό αναφέρει: «Με οργή και αγανάκτηση γίναμε σήμερα μάρτυρες ένοπλης ληστείας στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών κατά την οποία υπάλληλοι του συλλόγου μας κρατήθηκαν όμηροι, ενώ ένας εκ των εργαζομένων στο κτίριο τραυματίστηκε σοβαρά.

Πρόκειται αναμφισβήτητα για ένα θλιβερό γεγονός το οποίο, αν και σύνηθες πλέον στη σύγχρονη ελληνική καθημερινότητα, δεν παύει να μας εκπλήσσει όταν συμβαίνει μέσα στην ίδια μας την οικογένεια, στο κέντρο της Αθήνας, σε ένα από τα πιο πολυσύχναστα σημεία της πόλης.

Από την πλευρά μας, εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στον άτυχο εργαζόμενο, ευχόμενοι ταχεία ανάρρωση, είμαστε δίπλα σε όλους τους εργαζομένους μας και ευελπιστούμε στον άμεσο εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Μετά και από αυτό το γεγονός, επιτακτική καθίσταται πλέον η ανάγκη λήψης μέτρων για την αποτελεσματική προστασία του συλλόγου μας, των εργαζομένων του, καθώς και όλων όσι προσέρχονται καθημερινά σε αυτόν.

Προς τον σκοπό αυτό θα κινηθούμε άμεσα, καταθέτοντας σχετικό αίτημα προς τους αρμόδιους φορείς, έτσι ώστε να παρασχεθεί επιτέλους αποτελεσματική και διαρκής φύλαξη του συλλόγου μας».

Πρώην αστυνομικός αποπλάνησε 14χρονη!

Ο πρώην αστυνομικός έμενε τα τελευταία χρόνια στην περιοχή Πάνορμος και εργαζόταν ως ταξιτζής.

Ο δράστης εκμεταλεύτηκε την σχέση που είχε με τους γονείς της 14χρονης και κατάφερε να μπει στο σπίτι την ώρα που η ανήλικη ήταν μόνη της. Δεν θα μπορούσε να φανταστεί τι θα συνέβαινε όταν του άνοιγε την πόρτα στις 10 Απριλίου του 2010.

Η κοπέλα αντιστάθηκε στην προσπάθειά του να ασελγήσει πάνω στο κορμάκι της και τον απώθησε. Εκείνος βρίσκοντας αντίσταση τα παράτησε και ζήτησε από την 14χρονη, σύμφωνα με το trikalanews, να μην αποκαλύψει τίποτα στους γονείς της. Ωστόσο η ίδια μην αντέχοντας την ψυχολογική πίεση και το σοκ που επέστη περιέγραψε στη μητέρα της τι ακριβώς είχει γίνει μέσα στο σπίτι τους.

Οι γονείς της εφηβης κατήγγειλαν το περιστατικό στη Ασφάλεια Ρεθύμνου, όπου κλήθηκε ο 55χρονος και ομολόγησε την πράξη του. Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να βρεθεί και ενώπιον της δκαιοσύνης.

Τους την κοπάνησε τρέχοντας

Με κινηματογραφικό τρόπο κατόρθωσε να διαφύγει μέσα από τα χέρια της Αστυνομίας, ένας 38χρονος ο οποίος είχε ένα μικρό οπλοστάσιο κρυμμένο στο αυτοκίνητό του.

Το σκηνικό στήθηκε στο δήμο Φαιστού Ηρακλείου, όταν αστυνομικοί έκαναν νόημα στον 38χρονο οδηγό του αυτοκινήτου να σταματήσει για να του κάνουν έλεγχο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, γκάζωσε, έκανε όπισθεν και λίγα μέτρα πιο μακριά εγκατέλειψε το αυτοκίνητο και άρχισε να τρέχει...

Ο 38χρονος έγινε καπνός και μέχρι τώρα οι Αστυνομικοί τον αναζητούν καθώς στον έλεγχο που έγινε στο αυτοκίνητό του βρέθηκε: ένα Καλάσνικοφ, δύο γεμιστήρες και 37 πλήρη φυσίγγια.

Το Καλάσνικοφ βρισκόταν στο κάθισμα του συνοδηγού και έφερε «κουμπωμένη» επάνω του 1 γεμιστήρα, η οποία ήταν γεμάτη με 30 πλήρη φυσίγγια Καλάσνικοφ. Οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη συνεχίζονται...

Τρόλεϊ πήρε φωτιά εν κινήσει

Την τύχη με το μέρος τους είχαν ο οδηγός ενός τρόλεϊ και οι επιβάτες, καθώς λίγα λεπτά μετά τις 22:40 χθες το βράδυ, το όχημα τυλίχθηκε στις φλόγες ενώ κινούνταν στην Πέτρου Ράλλη 148, στην περιοχή της Νίκαιας.

Συγκεκριμένα, ο οδηγός κατάλαβε πως κάτι δεν πήγαινε καλά και έτσι ο ίδιος αλλά και οι επιβάτες κατάφεραν εγκαίρως να εγκαταλείψουν το τρόλεϊ, χωρίς ωστόσο να τραυματιστεί κανείς.

Στο σημείο έσπευσαν 6 άνδρες της Πυροσβεστικής με 2 οχήματα, οι οποίοι κατάφεραν να κατασβήσουν την πυρκαγιά.

Τα αίτια της πυρκαγιάς οφείλονται πιθανότατα σε μηχανική βλάβη.

Άγρια ληστεία σε καφενείο στη Θεσσαλονίκη

Όλα έγιναν λίγο πριν τις 05.00 το πρωί σε καφενείο στο κέντρο της πόλης. Οι δύο άγνωστοι δράστες μπηκαν από την είσοδο και αιφνιδίασαν τον ιδιοκτήτη. Ο ένας έβγαλε όπλο και ο άλλος άρχισε να τον γρονθοκοπεί στο πρόσωπο και στο σώμα...

Ο ιδιοκτήτης δεν αντιστάθηκε. Έμεινε πεσμένος στο πάτωμα του καφενείου και τότε ο ένας από τους δύο προχώρησε, άνοιξε την ταμειακή μηχανή και βούτηξε τις εισπράξεις της ημέρας. Στη συνέχεια διέφυγαν πεζοί και αναζητούνται από την αστυνομία που συνεχίζει τις έρευνες...

22 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ καταγγέλουν ανίκανο κράτος, ανύπαρκτους ελέγχους και άνθιση του λαθρεμπορίου καυσίμων

Αυστηρή κριτική με κατηγορίες για "διαφθορά, ανοχή και ανικανότητα του ελληνικού φορολογικού και τελωνειακού μηχανισμού του κράτους", καταγγέλλουν με ερώτησή τους είκοσι δύο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Απευθύνοντας την ερώτησή τους προς τον υπουργό Οικονομικών υπογραμμίζουν ότι "στη χώρα της παραοικονομίας, το λαθρεμπόριο καυσίμων κατέχει εξέχουσα θέση", ενώ προσθέτουν ότι οι διαστάσεις του λαθρεμπορίου καυσίμων αγγίζουν το 1 δισ. ευρώ ετησίως στη χώρα με τα ακριβότερα καύσιμα στην Ευρώπη.

Οι βουλευτές απευθύνονται στον υπουργό Οικονομικών τονίζοντας ότι δεν είναι πλέον ανεκτή η ανικανότητα των ελεγκτικών αρχών, για να ρωτήσουν, αν το υπουργείο διαθέτει εξειδικευμένο σχέδιο δράσης για την ανασυγκρότηση των φορολογικών, φοροεισπρακτικών και τελωνειακών οργανισμών για την εξάρθρωση του κυκλώματος λαθρεμπορίας των καυσίμων.

Την ερώτηση συνυπογράφουν και οι Παν. Αντωνακόπουλος, Οδυσ. Βουδούρης, Ιωαν. Βούρος, Σαβ. Εμινίδης, Ηλ. Καρανίκας, Δημ. Καρύδης, Παναγ. Κουρουμπλής, Οδ. Κωνσταντινόπουλος, Αρ. Λαφαζάνης, Χρ. Μαγκούφης, Σ. Μαργέλης, Ι. Μιχελογιαννάκης, Μ. Παντούλας, Αθ. Παπαγεωργίου, Θ. Παραστατίδης, Φρ. Παρασύρης, Όλγα Ρεντάρη - Τέντε, Π. Στασινός, Ανδ. Τριανταφυλλόπουλος, Γ. Χαραλαμπόπουλος και Χρ. Χάιδος.

tatsimbouria: Αλήθεια, ποιος φταίει για όλα αυτά που καταγγέλουν; Εμείς ή οι αυτοί οι ίδιοι; Ποιον καταγγέλουν δηλαδή; Τον... εαυτό τους;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

Κυνήγησε και έπιασε αυτή που της έκλεψε την τσάντα στη λαϊκή

Συνεχίζονται οι αρπαγές τσαντών και οι κλοπές με δράστες κυρίως τσιγγάνους και τσιγγάνες από τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία στις λαϊκές αγορές της Πάτρας.

Νεαρή γυναίκα άρπαξε την τσάντα από 50χρονη αλλοδαπή η οποία εργάζεται χρόνια στην Ελλάδα και άρχισε να τρέχει. Η γυναίκα την κυνήγησε και μάλιστα μετά από οκτακόσια περίπου μέτρα τρέξιμο κατάφερε να την ακινητοποιήσει. Είχε ήδη βέβαια ειδοποιηθεί η αστυνομία.

Οι δύο γυναίκες πιάστηκαν στα χέρια και το θύμα κατάφερε... να βγάλει τη μπλούζα της δράστιδος! Μετά από λίγο η αστυνομία συνελάμβανε την νεαρή και την οδηγούσε με χειροπέδες στο Τμήμα...

Ξανακόβουν την πίστωση στους ασφαλισμένους του Δημοσίου από 1η Μαΐου οι φαρμακοποιοί

Αυτό θα συμβεί από την 1η Μαϊου εάν μέχρι τις 30 Απριλίου δεν έχουν υλοποιηθεί όσα υποσχέθηκαν ο υπουργός Υγείας και ο πρόεδρος του ΟΠΑΔ. O ΦΣΑ, λέει οτι «στην περιοχή της Δυτικής Αττικής όχι μόνο δεν έχει πληρωθεί κανένα μέλος, αλλά δεν έχουν καν ξεκινήσει οι διαδικασίες προς αυτή την κατεύθυνση».

«Παρόλο που, πράγματι, υπάρχουν κάποια χρήματα στον ειδικό κωδικό του ΟΠΑΔ, που αφορούν τις πληρωμές των φαρμακείων, για τις συνταγές που εκτελέστηκαν το 2011 και μόνο, από τα χρήματα αυτά έχουν δοθεί ελάχιστα στους δικαιούχους που είναι τα μέλη μας. Το μέλλον των πληρωμών μας εμφανίζεται δυσοίωνο, τα χρέη του ΟΠΑΔ προς τα φαρμακεία για το 2010 παραμένουν απλήρωτα», αναφέρει η ανακοίνωση.

Ανάλογη προειδοποίηση απηύθυνε και ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) Θεόδωρος Αμπατζόγλου, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, εκφράζοντας, ωστόσο, την εκτίμηση ότι έχει δρομολογηθεί από τον ΟΠΑΔ η εξόφληση των φαρμακοποιών.

Σημείωσε, όμως, ότι το πρόβλημα παραμένει με το Ταμείο των εργαζομένων στη ΔΕΗ «το οποίο έχει να πληρώσει πάνω από ένα χρόνο», αλλά και με το Ταμείο των εργαζομένων στον ΟΤΕ.

Με αφορμή τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν το τελευταίο χρονικό διάστημα τα φαρμακεία, ο πρόεδρος του ΠΦΣ κ. Αμπατζόγλου ανέφερε ότι «η Πολιτεία σχεδιάζει νέα επίθεση στους 12.000 φαρμακοποιούς, με νέα μείωση του συνολικού κέρδους τους, σε ποσοστό όχι μεγαλύτερο του 15%, η οποία και θα οδηγήσει το 20% των λειτουργούντων φαρμακείων στο κλείσιμο».

Rapidshare: Tέλος οι περιορισμοί

Η δημοφιλής υπηρεσία διαμοιρασμού αρχείων, Rapidshare ανακοίνωσε ότι πλέον καταργεί όλους τους περιορισμούς που επέβαλλε μέχρι σήμερα στους συνδρομητές του μήπως και καταφέρει να κερδίσει πίσω το χαμένο κοινό του.

Η αλλαγή αυτή, όπως ήταν αναμενόμενο επηρεάζει και τους μη εγγεγραμμένους χρήστες, αφού από εδώ και στο εξής, δεν έχουν κανένα όριο σε upload και download, ούτε και στο μέγεθος των αρχείων που ανεβάζει κάποιος.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή της η υπηρεσία λέει οτι κάνει γενικό «ξεκαθάρισμα», με το οποίο αφαιρούνται όλοι οι περιορισμοί που δυσαρεστούσαν τους χρήστες.

Παρά τις αλλαγές όμως το Rapidshare δεν επαναφέρει το σύστημα χρηματικής επιβράβευσης των μελών, που ίσχυε μέχρι και πριν από κάποιους μήνες.

Oι αλλαγές αυτές σίγουρα για πολλούς ίσως να μην είναι αρκετές όμως πολύ πιθανό να κερδίσει πίσω ένα μέρος των χρηστών που έχασε από τους νέους ανταγωνιστές.

Μπήκαν και έβαλαν φωτιά σε συναγωγή στην Κέρκυρα

Φωτιά στην Συναγωγή στην εβραϊκή συνοικία, στην καρδιά της Κέρκυρας, αποπειράθηκαν να βάλουν άγνωστοι δράστες μετά τις 03:00 το πρωί της Μ. Τρίτης. Τους καπνούς που έβγαιναν από το κτήριο και τη μυρωδιά του καμένου αντιλήφθηκε περιπολία αστυνομικών αμέσως μετά με αποτέλεσμα την παρέμβαση της Πυροσβεστικής, που ευτυχώς έσβησε γρήγορα την εστία πριν αυτή επεκταθεί.

Οι δράστες είχαν συγκεντρώσει παλιά βιβλία σε ένα σημείο της Συναγωγής μπροστά από το Εχάλ, που φυλάσσονται ιερά κείμενα των Εβραίων και παλιά βιβλία μεγάλης αξίας (πάνω από 400 χρόνων, μας είπαν) και τα άναψαν πιθανότατα θέλοντας έτσι να στείλουν ένα συμβολικό μήνυμα αφού από τις πρώτες εκτιμήσεις της Αστυνομίας δεν φαίνεται να λείπουν πράγματα αξίας.

Μπήκαν από μια πίσω βαριά ξύλινη πόρτα, την οποία και παραβίασαν, πιθανότατα με λοστό. Μέλη της εβραϊκής κοινότητας της Κέρκυρας συγκεντρώθηκαν στο χώρο προσπαθώντας να διαπιστώσουν τι ακριβώς είχε συμβεί. Σύμφωνα με όσα είπαν στο enimerosi.com δεν είχαν προηγηθεί απειλητικά τηλεφωνήματα ούτε βεβαίως υπάρχουν τέτοια προηγούμενα στην Κέρκυρα.

Η πρόσφατη μνήμη πηγαίνει στα ανάλογα γεγονότα στα Χανιά τον Ιανουάριο του 2010, που είχαν ως αποτέλεσμα του εμπρησμού της Συναγωγής εκεί, την καταστροφή 2500 τόμων υψηλής αξίας.

Νοθευμένα συμπληρώματα διατροφής σκέτο δηλητήριο!

Νοθευμένα με τη δραστική ουσία σιβουτραμίνη, είναι τα προϊόντα Li Da capsules (DAI DAI HIUA JIAO NANG) και FRUTA PLANTA/REDUCE WEIGHT, τα οποία διακινούνται παράνομα ως συμπληρώματα διατροφής που προορίζονται για απώλεια βάρους.

Σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων, τα συγκεκριμένα προϊόντα περιέχουν τη δραστική ουσία σιβουτραμίνη, η οποία αποσύρθηκε πρόσφατα από τις ευρωπαϊκές χώρες λόγω αρνητικού προφίλ ασφάλειας, χωρίς σχετική αναφορά στην επισήμανσή τους, όπως προέκυψε από ενημέρωση των αρμόδιων αρχών της Νορβηγίας και των Ηνωμένων Πολιτειών αντίστοιχα.

Εφιστάται η προσοχή των καταναλωτών, ώστε σε περίπτωση που έρθουν στην κατοχή τους προϊόντα με τα ανωτέρω χαρακτηριστικά, να μην τα χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.

Έρχονται και νέες αυξήσεις στα επιτόκια

Το 0,25% όπως είχε αφήσει να φανεί εδώ και περισσότερο απλό ένα μήνα ο Ζ.Κ. Τρισέ δεν είναι αρκετό, ειδικά από τι στιγμή που ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη τρέχει με περισσότερο από 2,5%

Έτσι μόνο έκπληξη δεν αποτελούν οι δηλώσεις στελεχών της ΕΚΤ που μιλούν για νέα αύξηση ως και μισή μονάδα.

Ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Αυστρίας κ. Έβαλντ Νοβότνι είπε στο Bloomberg ότι οι προσδοκίες των επενδυτών ότι το βασικό επιτόκιο της ΕΚΤ θα αυξηθεί κατά περαιτέρω 50 μονάδες βάσης (0,5 της ποσοστιαίας μονάδας) το 2011 "είναι καλά θεμελιωμένες", ενώ ο Βέλγος κεντρικός τραπεζίτης κ. Λυκ Κοέν δήλωσε στο πρακτορείο ότι "οι νομισματικές συνθήκες είναι πολύ διευκολυντικές".

"Βλέπουμε μία σημαντική αύξηση των πληθωριστικών πιέσεων", δήλωσε ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας της Γερμανίας κ. Άξελ Βέμπερ, ο οποίος παρακολούθησε τις εργασίες της εαρινής συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Google Videos: 13/5 το τέλος

Η Google ανακοίνωσε ότι η υπηρεσία Google Video στις 13 Μαΐου θα κλείσει. Θέμα χρόνου ήταν η Google να δώσει ένα τέλος στην υπηρεσία Google Videos μιας και από τότε που αγόρασε το Youtube πλέον δεν είχε κάποιο λειτουργικό ρόλο.

Όλοι λοιπόν οι χρήστες που έχουν ανεβάσει κάποιο βίντεο στην ξεχασμένη υπηρεσία της Google, πλέον θα πρέπει να το κατεβάσουν στον υπολογιστή τους ή να το μεταφέρουν στο YouTube.

Όλα τα βίντεο που έχουν ανέβει στην υπηρεσία θα είναι διαθέσιμα για playback μέχρι τις 29 Απριλίου ενώ μέχρι τις 13 Μαΐου θα πρέπει όλοι οι uploaders να κατεβάσουν το υλικό τους μέσω του κουμπιού Download που έχει προστεθεί στα videos.

Τέλος, η υπηρεσία αφού σταματήσει τη λειτουργία της θα έχει αποκλειστικά ρόλο μηχανής αναζήτησης για τις υπηρεσίες διαμοιρασμού video.

Έως 30% ακριβότερη η έξοδος του Πάσχα

Μόνο για διόδια, το ταξίδι μιας οικογένειας από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη και αντίστροφα το κόστος έχει αυξηθεί κατά 10 ευρώ.

Όσο για τη βενζίνη; Η αύξηση για ένα μέσο οικογενειακό αυτοκίνητο για την ίδια απόσταση που είναι 1.000 χιλιόμετρα είναι περίπου 70 ευρώ!

Μια μέση τετραμελής οικογένεια με ένα αυτοκίνητο μέσης κατανάλωσης στα 1.600 κυβικά για το ταξίδι αυτό υπολογίζεται ότι θα χρειαστεί (χωρίς τα έξοδα για μια στάση) μόνο για βενζίνες και διόδια περίπου 200 ευρώ ή 50 ευρώ το άτομο.

Για μια αντίστοιχη οικογένεια που θα κάνει ένα αντίστοιχο ταξίδι, περίπου 950 χιλιόμετρα προς Ιωάννινα με με λιγότερα διόδια στο δρόμο, αλλά με το κόστος της γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου το ταξίδι υπολογίζεται λίγο κάτω από τα 170 ευρώ, κυρίως λόγο της ακριβής βενζίνης στα Ιωάννινα με τιμές πάνω από 1,80-1,85...

Μικρότερο είναι το κόστος, λόγο μικρότερης απόστασης και έτσι χαμηλότερου κόστους βενζίνης για όποιον κινηθεί στον άξονα μέχρι Πάτρα ή Καλαμάτα. Το ταξίδι μιας τετραμελούς οικογένειας υπολογίζεται από 95 ως 105 ευρώ.

Τη μεγάλη ζημιά την έχει κάνει η βενζίνη που σε σχέση με έναν χρόνο πριν έχει αυξηθεί κατά πολύ. Τα διόδια έχουν αυξηθεί κατά μέσω όρο 30%.

Μόνο μέσα στο 2010 τα διόδια Αθήνα – Πάτρα (μετ' επιστροφής) έχουν αυξηθεί κατά 1,20 ευρώ, στη διαδρομή Αθήνα-Σπάρτη-Καλαμάτα η αύξηση είναι 2 ευρώ, ενώ 5,2 ευρώ έχουν αυξηθεί τα διόδια για τα Ι.Χ. στον άξονα Αθήνα-Θεσσαλονίκη...

Στον αέρα οι πτήσεις του καλοκαιριού λόγω έλλειψης προσωπικού

H Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας, ζητούν να στελεχωθεί η υπηρεσία τους υποστηρίζοντας οτι υπό τις παρούσες εργασιακές συνθήκες δεν είναι δυνατόν να παραχθεί το απαιτούμενο έργο με απόλυτη ασφάλεια και δεν μπορούν να εγγυηθούν τη διαχείριση της εναέριας κυκλοφορίας.

Οι ελεγκτές υπενθυμίζουν ότι έχουν γίνει στον κλάδο μειώσεις αποδοχών όπως σε όλους τους εργαζόμενους και δεν έχουν πληρωθεί για τα δεδουλευμένα των νυχτερινών και των αργιών από τον Ιανουάριο του 2011. Επίσης, επισημαίνουν ότι για την εύρυθμη λειτουργία της υπηρεσίας απαιτούνται περίπου 60 προσλήψεις, το κόστος μισθοδοσίας των οποίων θα είναι ανταποδοτικό, καθώς θα καταβάλλεται από τις αεροπορικές εταιρείες μέσω των τελών υπερπτήσης.

Παράλληλα, αφήνουν σαφείς αιχμές κατά του πρόσφατου νομοσχεδίου, που ψηφίστηκε στη Βουλή, για την αναδιάρθρωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και το οποίο, σύμφωνα με τους ελεγκτές, προβλέπει την παροχή ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας μόνο πάνω από την ελληνική επικράτεια και όχι πάνω από τα διεθνή ύδατα, τα οποία αποτελούν τα 2/3 του ελληνικού FIR, γεγονός που ενδέχεται να δημιουργήσει προβλήματα που αφορούν στην εθνική κυριαρχία.

Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας καλούν τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, να δώσει άμεση λύση στα προβλήματα, τα οποία, όπως υποστηρίζουν, δεν έχουν κανένα κόστος για το Δημόσιο.

Στο "δόκανο" της Εφορίας 2.350 που έκρυβαν εισοδήματα

Στο στόχαστρο μπαίνουν και όσοι έχουν μεγάλη ακίνητη περιουσία Τα «παχυλά πορτοφόλια» που φαίνεται πως έκρυβαν συστηματικά από την εφορία τα πραγματικά τους εισοδήματα βάζει στο στόχαστρο το υπουργείο Οικονομικών.

Πρόκειται για 2.350 φορολογούμενους και συγκεκριμένα για κατασκευαστές ακινήτων, μεσίτες, μεγαλοκαταθέτες αλλά και Έλληνες με μεγάλη ακίνητη περιουσία στο εξωτερικό.

- 500 εξ αυτών είναι φορολογούμενοι, που εντοπίστηκαν να έχουν τεράστια ακίνητη περιουσία σε διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις. Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων αυτή την περίοδο διενεργεί διασταυρώσεις, προκειμένου να εντοπίσει κυρίως αν η συγκεκριμένη περιουσία δικαιολογείται από τα εισοδήματα που δήλωναν τα τελευταία χρόνια.

- 1.700 είναι εργολάβοι -κτηματομεσίτες, που πωλούν και αγοράζουν μονοκατοικίες ή πολυκατοικίες και δεν δήλωναν τα εισοδήματα που εισέπραξαν από τις αγοραπωλησίες αυτές.

- 150 είναι τα φυσικά πρόσωπα, που ανεξαρτήτως κοινωνικής κατηγορίας και οικονομικής τάξης, επιλέχθηκαν βάσει τυχαίου δείγματος με βάσει τα κριτήρια επικινδυνότητας και υπόκεινται σε έλεγχο πόθεν έσχες. Οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι εμφανίζουν υψηλές καταθέσεις, ακριβά αυτοκίνητα, κότερα και πολυτελή ακίνητα.
Και οι τρεις ομάδες- στόχοι θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις και να αποδείξουν πως απέκτησαν τόσο μεγάλη περιουσία.

Η Κυβέρνηση φέρεται αποφασισμένη να βάλει στην πρώτη γραμμή των προτεραιοτήτων της την πάταξη της φοροδιαφυγής, αφού μόνο για φέτος έχουν προβλεφθεί έσοδα 1,6 δις. ευρώ.

Σε αυτό το πλαίσιο το υπουργείο Οικονομικών ξεκινά σειρά ελέγχων σε φορολογούμενους που μετέφεραν τα χρήματά τους σε τράπεζες του προκειμένου να διαπιστωθεί αν το ύψος των καταθέσεών τους δικαιολογείται από το εισόδημα που δηλώνουν στην Εφορία.

Μεταξύ αυτών θα βρεθούν και φορολογούμενοι οι οποίοι ενώ στην Ελλάδα δηλώνουν ετήσια εισοδήματα έως 10.000 ευρώ, στο εξωτερικό είναι κάτοχοι καταθέσεων πολύ υψηλών ποσών.

Σημειώνεται ότι το 2010 αποσύρθηκαν από τις ελληνικές τράπεζες καταθέσεις ύψους 30 δισ. ευρώ από αυτά 16 δις. είχαν προορισμό τράπεζες του εξωτερικού.

Εκτός από τις καταθέσεις στο επίκεντρο των ελεγκτών του ΣΔΟΕ και των Περιφερειακών Ελεγκτικών Κέντρων θα βρεθεί και η ακίνητη περιουσία των Ελλήνων. Μάλιστα, από τους πρώτους 9.500 μεγαλοϊδιοκτήτες ακινήτων που δεν υπέβαλαν τη δήλωση ΦΜΠΑ το 2007, οι φάκελοι των 100 πρώτων έχουν ήδη σταλεί στα Διαπεριφερειακά Ελεγκτικά Κέντρα για εξονυχιστικό έλεγχο.

Έμπορος ναρκωτικών φυλάκισε 16χρονη στο σπίτι του!

Η σύλληψη του 34χρονου, που είχε μπει από καιρό στο στόχαστρο της Δίωξης Ναρκωτικών, έγινε το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου (16-04-2011). Αστυνομικοί, που είχαν γίνει σκιά του, τον ακινητοποίησαν και σε σωματικό έλεγχο που του έκαναν βρήκαν 34,9 γραμμάρια ηρωίνης και μικροποσότητα χασίς. Η μεγάλη αποκάλυψη όμως έγινε όταν αποφάσισαν να μπουν στο σπιτι του...

Σε ένα κλειδωμένο δωμάτιο βρέθηκε ένα 16χρονο κορίτσι, που είχε διαφύγει από το Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Θηλέων Ιωαννίνων και αναζητούνταν από την 21-01-2011. Στα υπόλοιπα δωμάτια βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, δύο τηλεκάρτες με εμφανή ίχνη ηρωίνης, καθώς και τέσσερις κενές νάιλον σακούλες που προορίζονταν για τοποθέτηση ναρκωτικών ουσιών.

Κατά τη διάρκεια της ανάκρισης διαπιστώθηκε ότι ο 34χρονος σε τακτά χρονικά διαστήματα, μετέβαινε στη Θεσσαλονίκη όπου προμηθεύονταν ναρκωτικές ουσίες, τις οποίες στη συνέχεια διακινούσε σε χρήστες της Καβάλας.

Ο δράστης συνελήφθη και με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία οδηγήθηκε ενώπιον της κας. Εισαγγελέως Πρωτοδικών Καβάλας. Η προαναφερθείσα ανήλικη μεταφέρθηκε στο Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Θηλέων Ιωαννίνων. Προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Καβάλας.

Ισόβια σε Αλβανό που χτύπησε 19χρονο μέχρι θανάτου στη Θεσσαλονίκη

Το περιστατικό συνέβη τον περασμένο Μάιο, στην περιοχή του "Ιπποκράτειου" Νοσοκομείου, όπου ο 20χρονος Αλβανός μαζί με δύο ομοεθνείς του, 21 και 18 ετών, επιτέθηκαν στο θύμα τους με κλωτσιές και γροθιές. Αφού του άρπαξαν ένα ρολόι χειρός, δύο κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 20 ευρώ που είχε πάνω του, τράπηκαν σε φυγή.

Ωστόσο, ο 20χρονος επέστρεψε στο σημείο που ήταν σωριασμένο το θύμα και συνέχισε να το χτυπά. Μάλιστα, ένα από τα χτυπήματα που δέχθηκε ο νεαρός ομογενής στο πρόσωπό του ήταν, κατά τον ιατροδικαστή, αυτό που επέφερε το θάνατό του.

Ισόβια κάθειρξη κι επιπλέον κάθειρξη 12 χρόνων επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης στον 20χρονο. Στο εδώλιο κάθισε κι ο 21χρονος, ο οποίος αθωώθηκε για την πράξη της ανθρωποκτονίας και κρίθηκε ένοχος μόνο για την πράξη της ληστείας. Το δικαστήριο τον καταδίκασε σε ποινή κάθειρξης 12 χρόνων και 6 μηνών.

Να σημειωθεί ότι 18χρονος δικάστηκε το προηγούμενο διάστημα σε Δικαστήριο Ανηλίκων, το οποίο του επέβαλε ποινή κάθειρξης 16 ετών.

11-14% οι μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις μέσα σε ένα χρόνο!!!

Με το επόμενο βήμα της Κυβέρνησης να είναι η επιβολή επιχειρησιακών συμβάσεων στον εργασιακό τομέα η Ελλάδα γυρνάει στη δεκαετία του '50. Ό,τι πέτυχαν με αίμα οι εργαζόμενοι τίθεται σε αμφισβήτηση.

Μονάχα σε ένα χρόνο ελέω Μνημονίου εξανεμίστηκαν οι αυξήσεις που είχαν πετύχει οι εργαζόμενοι από το 2003. Όσο είχε βελτιωθεί το εισόδημα από τη “χρυσή εποχή” των Ολυμπιακών μέχρι το 2010 χάθηκε από τον περασμένο Μάιο.

Οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα έχουν μειωθεί, κατά μέσο όρο 14%, πάνω από 13% είναι ο μέσος όρος των μειώσεων που υπέστησαν οι υπάλληλοι του Δημοσίου και ένα 11% έχουν χάσει απ' το εισόδημά τους οι συνταξιούχοι.

Η οικονομία έχει μπει σε έναν φαύλο κύκλο. Οι μειώσεις δεν είναι τίποτε μπροστά στις στρατιές ανέργων που πλέον δεν έχουν καν εισόδημα. Η ανεργία μετά τα απανωτά λουκέτα σε όλα τα επίπεδα της αγοράς έχει “σπάσει ρεκόρ” εικοσαετίας.

Ξεπέρασε το 15% και μόνο μέσα στο 2010 βγήκαν στην ανεργία σχεδόν 200.000 άνθρωποι, μόλις σε ένα μήνα από Δεκέμβρη ως Γενάρη άλλες 23.000 άνθρωποι έχασαν τη δουλειά τους.

Ο καθρέπτης της οικονομίας το Χρηματιστήριο κινείται εδώ και καιρό λίγο πάνω ή λίγο κάτω από τις 1.500 μονάδες στα επίπεδα του 1997, όμως αυτή τη φορά το “ξένο χρήμα” δεν έρχεται.

Η γνωστή “λύση” για τη χώρα, ο δανεισμός, είναι πλέον απαγορευτικός, τα spreads που οι Έλληνες έμαθαν τώρα πρόσφατα στην εποχή του Μνημονίου έχουν ανέβει και πάλι πάνω από τις 1.000 μονάδες κλείνοντας τις κάνουλες για δάνεια από τις αγορές...

Εγκλωβισμένη στο Μνημόνιο η χώρα μοιάζει να ακολουθεί πορεία ανακύκλωσης της ύφεσης. Μέσα σε ένα χρόνο πήγαμε δεκαετίες πίσω και η απάντηση στο ερώτημα αν έχουμε πιάσει πάτο έρχεται με στοίχημα...

Κάποιοι στοιχηματίζουν ήδη στις πλάτες όλων μας με την ημερομηνία που η χώρα θα κάνει αναδιάρθρωση του χρέους της συνεχίζοντας την πορεία προς τα κάτω...

48ωρη απεργία των τεχνικών στα ιδιωτικά κανάλια

Χωρίς δελτία θα μείνουν τα ιδιωτικά κανάλια της χώρας αφού η Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής προχώρησε σε 48ωρη απεργία από το πρωί στις 05:00 μέχρι την ίδια ώρα της Μεγάλης Πέμπτης.

Οι εργαζόμενοι ζητούν την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας, η οποία "θα αναπληρώνει το χαμένο εισόδημα και θα εξασφαλίζει αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας", αλλά και να καταβληθούν τα δεδουλευμένα σε όσους τηλεοπτικούς σταθμούς καθυστερούν την καταβολή τους έως και τρεις μήνες.

Ας δούμε όμως πως διαμορφώνεται το πρόγραμμα το διήμερο της απεργίας στα ιδιωτικά κανάλια:

Χωρίς δελτία και ζωντανές εκπομπές μένουν Mega και ΑΝΤ1 καλύπτοντας τις ώρες αυτές με επαναλήψεις άλλων εκπομπών του εκάστοτε σταθμού.

Ο τηλεοπτικός σταθμός ALTER προβάλει "Best of" και επαναλήψεις.

Ο Star προβάλει μαγνητοσκοπημένες όλες τις εκπομπές του, "Πρωινή Μελέτη" "Super Star", "Αξίζει να το ζεις" και "Φώτης - Μαρία Live" την Μ. Τρίτη, ενώ η τελευταία δεν θα προβληθεί την Μ.Τετάρτη.

Mαγνητοσκοπημένες θα προβληθούν επίσης στον Alpha ο "Καφές με την Ελένη" και το "Κους Κους" τις δύο μέρες της απεργίας, καθώς και το "Δέστε τους" την Μ.Τετάρτη. Aπό τις υπόλοιπες ζωντανές εκπομπές θα θυμηθούμε τα "Best Of".

Ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ εκπέμπει κανονικά το πρόγραμμά του...

Μείωση στα πιστωτικά όρια καρτών

Σε σημαντική μείωση στα πιστωτικά όρια των πιστωτικών καρτών προχωρούν οι τράπεζες, οι οποίες ειδοποιούν με επιστολές τους πελάτες για τη μείωση, που σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να φτάσει και το 92%.

Για παράδειγμα μεγάλη ξένη τράπεζα που δραστηριοποιείται στη χώρα μείωσε το πιστωτικό όριο πελάτη της από τα 12.000 ευρώ στα 1.000 ευρώ.

Τα πιστωτικά όρια που διαμορφώνονταν κατά μέσο όρο στο επίπεδο των 3.000 ευρώ, τώρα πλέον είναι παρελθόν, καθώς σήμερα ο μέσος όρος έχει μειωθεί στα 1.500 ευρώ.

Την ίδια ώρα, τα επιτόκια των πιστωτικών καρτών έχουν πάρει στην κυριολεξία «φωτιά» καθώς φτάνουν ακόμα και στο 19% -για αγορές- και στο 21,35% για ανάληψη μετρητών. Ενώ οι καθυστερήσεις στις πληρωμές των μηνιαίων δόσεων από πιστωτικές κάρτες «τρέχουν» πια με 20%.

Η τακτική της μείωσης των πιστωτικών ορίων αποτελεί κοινή γραμμή για το σύνολο των τραπεζών. Όπως κοινή είναι και η πολιτική τους στις εγκρίσεις για χορήγηση πιστωτικών καρτών. Οι απορρίψεις φτάνουν σχεδόν στο 85%. Μάλιστα πλέον δεν εγκρίνονται ούτε οι αιτήσεις «λευκών» στον Τειρεσία πελατών, αν αυτοί καθυστερούν έστω και για λίγες μέρες την αποπληρωμή υποχρεώσεων που έχουν σε άλλες τράπεζες.

Στο έγγραφο που κοινοποιούν οι τράπεζες στους πελάτες τους σημειώνουν σε γενικές γραμμές τα ακόλουθα: «Η τράπεζα εφαρμόζοντας τις αρχές του υπεύθυνου δανεισμού, επανεξετάζει σε τακτά χρονικά διαστήματα τα όρια των πιστωτικών καρτών των πελατών της. Βασικά κριτήρια της διαδικασίας αυτής είναι, μεταξύ άλλων, η χρήση των καρτών, η αποπληρωμή των οφειλών και το ευρύτερο οικονομικό περιβάλλον.

Επιπλέον, στο πλαίσιο αυτής της επανεξέτασης, η τράπεζα ενημερώνεται για την μη ομαλή αποπληρωμή των οφειλών των πελατών της σε άλλες τράπεζες, μέσω του διατραπεζικού αρχείου συγκέντρωσης οφειλών».

Και στη συνέχεια ενημερώνει τον πελάτη για τα νέα τους πιστωτικά όρια.

Απαγορεύεται η αλιεία στον Έβρο

Σε ανακοίνωση απαγόρευσης αλιείας στον Ποταμό Έβρο, στις φραγμαλίμνες, ταμιευτήρες και σε όλους τους υδάτινους σχηματισμούς της περιοχής ευθύνης της, προχώρησε η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Έβρου λόγω αναπαραγωγής των αλιευμάτων.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:
1.«Απαγορεύουμε την αλιεία ιχθύων και λοιπών υδρόβιων οργανισμών, με κάθε μέσο και εργαλείο α) στον ποταμό Έβρο, β) στις τεχνητές λίμνες, γ) στα ρέοντα ύδατα (ρέματα, χείμαρροι, κανάλια, διώρυγες) και δ) τους υπόλοιπους υδάτινους σχηματισμούς της περιοχής ευθύνης της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Έβρου. Η απαγορευτική περίοδος αλιείας αρχίζει στις 15 Απριλίου 2011 ημέρα Παρασκευή ώρα 8:00 π.μ. και λήγει στις 30 Μαϊου 2011 ημέρα Δευτέρα ώρα 8:00πμ.

2. Η απόφαση αυτή αποσκοπεί στην προστασία της αναπαραγωγής των ιχθυοπληθυσμών και των λοιπών υδροβίων οργανισμών που διαβιούν στα παραπάνω επιφανειακά νερά.

3. Οι παραβάτες αυτής της απόφασης τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις που ισχύουν (άρθρο 11 και άρθρο 17 του Ν.Δ. 420/70 όπως αντικαταστάθηκαν και ισχύουν με το άρθρο 9 παρ. 2 και 3 του Ν.2040/92). Συγκεκριμένα για τις παραβάσεις των αλιευτικών διατάξεων η αποφάσεων επιβάλλονται διοικητικές ποινές και ποινικές κυρώσεις όπως επιβολή προστίμου, αφαίρεση άδειας αλιείας, κατάσχεση και εκποίηση των παρανόμων αλιευμένων προϊόντων, κατάσχεση και εκποίηση η καταστροφή (ανάλογα με την περίπτωση) αλιευτικών εργαλείων και συσκευών.

4. Υπεύθυνες Αρχές για την τήρηση αυτής της απόφασης είναι οι Αστυνομικές Αρχές, τα Δασαρχεία και όλες γενικά οι ανακριτικές Αρχές.

5. Οι αποδέκτες της παρούσης θα πρέπει να την γνωστοποιήσουν με κάθε πρόσφορο μέσο στους χώρους ευθύνης τους (ανάρτηση στους πίνακες ανακοινώσεων, πινακίδες κ.λ.π.) και γενικότερα να προβούν στις ενέργειες που απορρέουν από την εφαρμογή της».

Εισαγγελέαςς στο «Αλεξάνδρα» για την αναστολή εφημερία

Μετά την ΕΔΕ του υπουργείου Υγείας έρχεται και η εισαγγελική παρέμβαση στο θέμα που προέκυψε με το νοσοκομείο «Αλεξάνδρα» και την αιφνιδιαστική διακοπή της εφημερίας λόγω έλλειψης κρεβατιών και υγειονομικού υλικού.

Με αφορμή τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας μέσω του Τύπου, η προϊσταμένη εισαγγελίας πρωτοδικών, Ελένη Ράικου, διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Η κα Ράικου ανέθεσε σε εισαγγελέα να διερευνήσει καταγγελίες για έλλειψη ιατρικού υλικού και κλινών, που μετά από έλεγχο διαπιστώθηκε ότι δεν ίσχυαν.

Όλα ξεκίνησαν όταν η διοικητής του «Αλεξάνδρα» Ελένη Ρογδάκη απέστειλε προς το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας έγγραφο στο οποίο ανέφερε ότι το νοσοκομείο δεν μπορεί να δεχτεί κανένα περιστατικό λόγω έλλειψης υγειονομικού υλικού και πληρότητας κλινών.

Ωστόσο, η αρμόδια Α' Υγειονομική Περιφέρεια Αττικής διαπίστωσε ότι στο νοσοκομείο υπήρχαν 37 διαθέσιμες κλίνες, αλλά και αποθέματα υγειονομικού υλικού.

Λίγο αργότερα η διοικητής ανακάλεσε το έγγραφο, ενώ το υπουργείο διαβεβαίωσε ότι το νοσοκομείο εφημερεύει κανονικά στα όρια των κλινών που διαθέτει. Για την υπόθεση διενεργείται Ένορκη Διοικητική Εξέταση και από το υπουργείο Υγείας.

Αυξημένα μέτρα από την Τροχαία για το Πάσχα

Σε ετοιμότητα βρίσκεται η Τροχαία με τη λήψη έκτακτων μέτρων τις ημέρες του Πάσχα, με στόχο την ομαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας αλλά και την ασφάλεια των εκδρομέων.

Συγκεκριμένα, αυξημένα μέτρα επιτήρησης θα τεθούν σε ισχύ στις εθνικές οδούς, ενώ τις ημέρες «αιχμής» θα απαγορευτεί η κυκλοφορία φορτηγών στους δρόμους.

Η αστυνομία εκτιμά πως το μεγαλύτερο κύμα εξόδου των εκδρομέων αναμένεται τη Μεγάλη Πέμπτη και τη Μεγάλη Παρασκευή, ενώ η επιστροφή θα αρχίσει από τη Δευτέρα του Πάσχα.

Λαμία: Έντονες αντιδράσεις για τις ιχθυοκαλλιέργειες

Τις έντονες αντιδράσεις των περιβαλλοντικών συλλόγων αλλά και της αυτοδιοίκησης στην περιοχή της Λοκρίδας συναντά το σχέδιο για τη χωροθέτηση των ιχθυοκαλλιεργειών, που έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Ήδη οι μεγαλύτερες αντιδράσεις υπάρχουν στην περιοχή της Αταλάντης και του Θεολόγου, μια και οι κάτοικοι και οι εκπρόσωποι φορέων εκτιμούν ότι με την εγκατάσταση ιχθυοκαλλιεργειών υποβαθμίζεται τουριστικά η περιοχή.

Σε ψήφισμά του ο Δήμος Λοκρών της Φθιώτιδας δηλώνει πως δεν πρόκειται να δεχθεί νέες εγκαταστάσεις, αφού θεωρεί την περιοχή κορεσμένη.

Παράλληλα, ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να δεχθεί την αύξηση παραγωγικότητας και επέκταση σε υφιστάμενες ιχθυοκαλλιέργειες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με το χωροταξικό, που έχει τεθεί σε διαβούλευση στην περιοχή του Μαλιακού και του Β. Ευβοϊκού, προβλέπονται τέσσερις περιοχές οργανωμένης ανάπτυξης υδατοκαλλιεργειών (Π.Ο.Α.Υ.), με πρόβλεψη η παραγωγή να φθάσει τους 24.000 τόνους ψάρια κάθε χρόνο.

Ιδιαίτερα στην περιοχή της Λοκρίδας (Λιβανάτες, Αταλάντη, Τραγάνα και Θεολόγος), όπου ήδη λειτουργούν ιχθυοκαλλιέργειες, προβλέπεται σχεδόν ο πενταπλασιασμός της παραγωγής, είτε με αύξηση δυναμικότητας του υπαρχόντων ιχθυοτροφείων είτε με εγκατάσταση νέων.

10 ομάδες της Superleague πήραν την άδεια συμμετοχής - Οι υπόλοιπες θα εξεταστούν στις 19 Απριλίου

Το πρωτοβάθμιο όργανο αδειοδότησης της ΕΠΟ έδωσε το “ΟΚ” σε δέκα ΠΑΕ για για να συμμετάσχουν στις διοργανώσεις της επόμενης περιόδου.

Τη Μεγάλη Τρίτη θα συνεδριάσει εκ νέου το Πρωτοβάθμιο Όργανο Αδειοδότησης της ΕΠΟ για να εκδικάσει τις υποθέσεις των υπολοίπων ΠΑΕ, που δεν εξετάστηκαν ακόμη. Πρόκειται για τις ΠΑΕ ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Ηρακλής, Πανιώνιος, Πανσερραϊκός και Ολυμπιακός Βόλου.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το Πρωτοβάθμιο Όργανο Αδειοδότησης (Π.Ο.Α.) της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά τη σημερινή του συνεδρίαση έλαβε, μετά την εκδίκαση υποθέσεων δέκα (αριθμός 10) ΠΑΕ της Super League σχετικά με την αδειοδότηση της περιόδου 2011-2012, τις ακόλουθες αποφάσεις:

1.Εκδίδει άδεια UEFA στην ΠΑΕ Νέα Καβάλα για την περίοδο 2011-2012 και της επιβάλλει πρόστιμο 1.000 ευρώ για παραβίαση προθεσμιών υποβολής των απαιτούμενων δικαιολογητικών.

2.Εκδίδει άδεια UEFA στην ΠΑΕ ΓΣ Εργοτέλης για την περίοδο 2011-2012.

3.Εκδίδει άδεια UEFA στην ΠΑΕ Ολυμπιακός ΣΦΠ για την περίοδο 2011-2012.

4.Εκδίδει άδεια UEFA στην ΠΑΕ Κέρκυρα ΑΟ για την περίοδο 2011-2012 και της επιβάλλει πρόστιμο 12.000 ευρώ για παραβίαση προθεσμιών υποβολής των απαιτούμενων δικαιολογητικών και έλλειψη προπονητικών υποδομών.

5.Εκδίδει άδεια UEFA στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός ΑΟ για την περίοδο 2011-2012 και της επιβάλλει πρόστιμο 4.000 ευρώ για παραβίαση προθεσμιών υποβολής των απαιτούμενων δικαιολογητικών.

6.Εκδίδει άδεια UEFA στην ΠΑΕ ΑΕ Λάρισα 1964 για την περίοδο 2011-2012 και της επιβάλλει πρόστιμο 2.000 ευρώ για παραβίαση προθεσμιών υποβολής των απαιτούμενων δικαιολογητικών.

7.Εκδίδει άδεια UEFA στην ΠΑΕ SKODA Ξάνθη ΑΟ για την περίοδο 2011-2012 και της επιβάλλει πρόστιμο 1.000 ευρώ για παραβίαση προθεσμιών υποβολής των απαιτούμενων δικαιολογητικών.

8.Εκδίδει άδεια UEFA στην ΠΑΕ Αρης Θεσσαλονίκης για την περίοδο 2011-2012 και της επιβάλλει πρόστιμο 3.000 ευρώ για παραβίαση προθεσμιών υποβολής των απαιτούμενων δικαιολογητικών.

9.Εκδίδει άδεια UEFA στην ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης ΓΣ για την περίοδο 2011-2012.

10.Εκδίδει άδεια UEFA στην ΠΑΕ Νέα Ατρόμητος Αθηνών 1923 ΑΠΣ για την περίοδο 2011-2012 και της επιβάλλει πρόστιμο 1.000 ευρώ για παραβίαση προθεσμιών υποβολής των απαιτούμενων δικαιολογητικών.

Το Π.Ο.Α. θα συνεδριάσει εκ νέου την Τρίτη 19-4-2011 και θα εκδικάσει τις υποθέσεις των υπολοίπων έξι (αριθμός 6) ΠΑΕ της Super League σχετικά με την αδειοδότηση της περιόδου 2011-2012.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η άδεια που εκδίδεται για κάθε ΠΑΕ αναφέρεται ως άδεια UEFA, μετά την πλήρη εξομοίωση των κριτηρίων για τη συμμετοχή, τόσο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, όσο στο πρωτάθλημα της Super League».

Σέιχ Σου: Στο έλεος των σκουπιδιών

Εικόνες ντροπής επικρατούν σε διάφορα σημεία του δάσους του Σέιχ Σου στη Θεσσαλονίκη με πλήθος σκουπιδιών παντός είδους να ρίχνονται ανεξέλεγκτα. Εκτεταμένο πρόβλημα εντοπίζεται στη νότια πλευρά του δάσους (Φιλίππειο, Αγιος Παύλος, ΔΕΗ) με τους υπαλλήλους του δασαρχείου Θεσσαλονίκης και των δήμων που συνορεύουν με το δάσος να έχουν σηκώσει τα χέρια ψηλά, τονίζοντας ότι το πρόβλημα διογκώνεται λόγω της έλλειψης επαρκούς φύλαξης.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν μόνο τρεις υπάλληλοι, οι οποίοι καλούνται να καλύψουν έκταση λίγο λιγότερο από 30 χιλ. στρέμματα.

«Οι άνθρωποι πηγαίνουν με τα πόδια και μόνοι τους να αντιμετωπίσουν παραβάτες. Είναι αδιανόητο και επικίνδυνο, αφού δέχονται και επιθέσεις ακόμη κι από άτομα που οπλοφορούν. Προσπαθούμε να προστατεύσουμε το δάσος με το προσωπικό και τα μέσα που διαθέτουμε», ανέφερε ο δασάρχης Θεσσαλονίκης, Απόστολος Αϊναλής.

Παράλληλα, έντονες είναι οι ανησυχίες για το καλοκαίρι με τον πύρινο εφιάλτη να εμφανίζεται έντονα απειλητικός καθώς λόγω οικονομικής κρίσης, τα κονδύλια για τον καθαρισμό του δάσους είναι ελάχιστα και δεν επαρκούν. Οι τρεις δήμοι που έχουν όρια με το Σέιχ Σου (Θεσσαλονίκης, Πυλαίας - Χορτιάτη και Νεάπολης - Συκεών) έχουν υποσχεθεί ότι θα βοηθήσουν, αφού όμως αντιμετωπίσουν τα προβλήματα εντός αστικού ιστού με τα σκουπίδια.

«Μόνο μέσω των δήμων θα κάνουμε κάτι. Εν όψει της αντιπυρικής περιόδου δεν έχουμε ακόμη ούτε τις πιστώσεις για τους καθαρισμούς στους δασικούς δρόμους. Μακάρι να έρθουν γρήγορα. Τα προβλήματα είναι σε γνώση μας, προσπαθούμε, αλλά δεν έχουμε ούτε αυτοκίνητα, ούτε προσωπικό, ούτε πιστώσεις. Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τους δήμους, που τουλάχιστον εν όψει της αντιπυρικής περιόδου θα μας βοηθήσουν, ενώ μεγάλη βοήθεια περιμένουμε κι από τους εθελοντές, που θα μπουν στο δάσος και θα κάνουν και ελέγχους», συμπλήρωσε ο δασάρχης Θεσσαλονίκης.

Νέος "θρίαμβος" Πάγκαλου στην Τουρκία: "Ο τζίτζικας και ο μέρμηγκας!"

Την Κων/πολη επισκέφθηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, ο οποίος με τις δηλώσεις του στη Hürriyet χάϊδεψε τα αυτιά των Τούρκων, υποτίμησε την Ελλάδα και χαρακτήρισε τους Έλληνες ως τεμπέληδες!

O Πάγκαλος μιλώντας στην εφημερίδα Hürriyet τόνισε, "οικονομικά και πολιτικά βλέπω την Τουρκία ισχυρή. Οι άνθρωποι έχουν επιτυχίες γι' αυτό είναι χαρούμενοι και έχουν εμπιστοσύνη στον εαυτό τους. Όταν οι Τούρκοι δούλευαν εμείς τεμπελιάζαμε. Τώρα ζούμε τα αποτελέσματα αυτού".

Γι' αυτο και η τουρκική εφημερίδα έχει τίτλο "ο τζίτζικας και ο μέρμηγκας!"

O αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης τόνισε στη Hürriyet οτι το θέμα της αγοράς και της πώλησης ακινήτων απο τους Έλληνες υπηκόους έχει επιλυθεί αλλά δεν έχει ανοίξει ακόμη η Θεολογική Σχολή της Χάλκης και ούτε ξεκίνησε η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Ιμβρου με τη Λήμνο.

ΟΙ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ!
Ο Θεόδωρος Πάγκαλος υποτίμησε και το ελληνικό τραπεζικό σύστημα καθώς δήλωσε " μετά την αγορά της Finansbank κάποιοι εθνικιστές στην Ελλάδα ενοχλήθηκαν. Αλλά σήμερα η Finansbak είναι μια επο τις πιο πετυχημένες επενδύσεις. Οι δικές μας τράπεζες είναι αποτυχημένες, αν πάρουν ως παράδειγμα τις τούρκικες, θα συμαζευτούν"!

Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής (συγνώμη.... ελληνικής θέλαμε να πούμε!!!)κυβέρνησης δήλωσε επίσης οτι δεν βλέπει καμία διαφορά στους χαρακτήρες των Ελλήνων και των Τούρκων αλλα ούτε και στην εμφάνισή τους. "Για παράδειγμα σήμερα επισκέφθηκα το Πατριαρχείο. Εκεί είδα κάποιους νέους. Νόμισα οτι είναι Έλληνες κι άρχισα να τους μιλώ στα ελληνικά και είδα οτι δεν με κατάλαβαν. Μετά mου είπαν οτι είναι Τούρκοι που ήρθαν να ξεναγηθούν στο Πατριαρχείο."

Ο αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κυβέρνησης κατα τη διάρκεια της ιδιωτικής του επίσκεψης στην Κωνσταντινούπολη, το βράδυ του Σαββάτου, παρέστη σε δεξίωση προς τιμήν του στην αίθουσα του Ναού Αγίας Τριάδος Ταξείμ, που διοργάνωσε το νεοσύστατο συντονιστικό όργανο της Ομογένειας "Σύνδεσμος Υποστήριξης Ρωμέϊκων Ευαγών Ιδρυμάτων".

Το πρωί της Κυριακής ο Θεόδωρος Πάγκαλος εκκλησιασθηκε οικογενειακώς στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου κατά την πανηγυρική Θ. Λειτουργία της Κυριακής των Βαϊων. Ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης συναντήθηκε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και συζητήθηκαν θέματα που αφορούν το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Μαχαίρι 5% - 6% στις επικουρικές συντάξεις το 2012

Οι περικοπές στις επικουρικές συντάξεις προαναγγέλονται στο Μεσοπρόθεσµο Πρόγραµµα και θα εξειδικευτούν με νόμο το Σεπτέμβριο.

Από 1/1/2012 οι δικαιούχοι θα πάρουν μειωμένη εως και 6% την επικουρική τους σύνταξη όπως προβλέπεται από τις αναλογιστικές μελέτες.

Όπως προκύπτει από το Μνηµόνιο οι αλλαγές στο κύριο ασφαλιστικό σύστημα μαζί με την µεταρρύθµιση των επικουρικών ταµείων και των ταµείων πρόνοιας θα έχουν ολοκληρωθεί το αργότερο ως τον Ιούλιο μετά βέβαια από την σχετική έγκριση της τρόικας.

Έγδυσαν μαθητές δύο λυκείων κατά τη διάρκεια της 5ήμερης στα Χανιά!

Την άμεση διερεύνηση των καταγγελιών μαθητών δύο λυκείων της χώρας που βρίσκονταν για διακοπές στα Χανιά και κατήγγειλαν ότι έπεσαν θύματα κλοπών, καθώς άγνωστοι μπήκαν στα δωμάτια ξενοδοχείου όπου έμεναν, ζήτησε ο προϊστάμενος της διεύθυνσης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Χανίων Γιάννης Κανδαράκης.

Οι μαθητές σχολείων από την Αιδηψό και τα Κύθηρα που ταξίδεψαν στα Χανιά στο πλαίσιο της πενθήμερης εκδρομής τους, κατήγγειλαν στην αστυνομία ότι μια ημέρα πριν αναχωρήσουν από τα Χανιά δέχτηκαν επίσκεψη «ποντικών» στα δωμάτια του ξενοδοχείου όπου έμεναν. Όπως υποστήριξαν στην καταγγελία τους, άγνωστοι εισέβαλαν τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής (15-04-2011) στα δωμάτιά τους, την ώρα που απουσίαζαν και τα άδειασαν, παίρνοντας χρήματα, φωτογραφικές μηχανές ακόμα και laptop που είχαν φέρει μαζί τους.

Για το θέμα, ο προϊστάμενος δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Χανίων Γιάννης Κανδαράκης, ενημέρωσε τον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης Κρήτης ενώ με δηλώσεις του ζήτησε άμεση διερεύνηση των καταγγελιών. «Τέτοιες ενέργειες τις καταδικάζομε απερίφραστα, δυσφημούν τον τόπο μας και πρέπει άμεσα οι ιθύνοντες να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για να εκλείψουν τέτοιες ενέργειες».

Το σεξ στην νταλίκα τους βγήκε... ξινό

Το ζευγάρι που θέλησε να εκπληρώσει την ερωτική του φαντασίωση υπολόγιζε χωρίς τον ιδιοκτήτη της νταλίκας...

Tο περιστατικό συνέβη στην οδό Ακτή Δυμαίων στην Πάτρα, ακριβώς απέναντι από τη ΔΕΗ. Στο συγκεκριμένο σημείο σταθμεύουν συχνά νταλίκες και φορτηγά. Πού να ήξεραν, όμως, οι οδηγοί ότι τα οχήματά τους μπορεί να μετατραπούν και σε ερωτικές φωλιές!

Όλα συνέβησαν την περασμένη Κυριακή (10-04-2011). Η θερμοκρασία ήταν αρκετά υψηλή, και θερμόαιμο νεαρό ζευγάρι «εντόπισε» το φορτηγό, διαπίστωσε πως μετέφερε στρώματα και αποφάσισε να υλοποιήσει... τη «ροζ» ιδέα που αυτομάτως τους ήρθε στο νου! Έλεγξαν αν υπάρχει οδηγός, διαπίστωσαν πως κανείς δεν υπήρχε στην «καμπίνα» του φορτηγού και έτσι ανέβηκαν στην καρότσα!

Άρχισαν να ερωτοτροπούν, ξύπνησε ο οδηγός που κοιμόταν στο κρεβάτι που οι περισσότεροι τοποθετούν πίσω από τα καθίσματα! Το ζευγάρι δεν είχε σκεφθεί καν το ενδεχόμενο ο οδηγός να κοιμάται στην καμπίνα!

Ο άνδρας κοίταξε από το παραθυράκι της καμπίνας, επιβεβαίωσε... τις αρχικές (στον ύπνο του) υποθέσεις για το τι συνέβαινε στην καρότσα του και αποφάσισε... να «τιμωρήσει» τους «καταπατητές» του χώρου του. Έβαλε μπροστά τη μηχανή και πήρε το δρόμο... για Πύργο - Καλαμάτα!

Το ζευγάρι αντελήφθη τι συνέβαινε και άρχισε τις φωνές και τα παρακάλια! Εκείνος, όμως, συνέχιζε απτόητος το δρομολόγιό του! Κάποια στιγμή στο ύψος της Βιομηχανικής Περιοχής αποφάσισε να σταματήσει την νταλίκα! Ήρθε «αντιμέτωπος» με το ζευγάρι, το οποίο μάλιστα ούτε καν είχε προλάβει να ντυθεί!

Αφού τους «κατσάδιασε», τους εγκατέλειψε σχεδόν ημίγυμνους στο δρόμο. Τo ζευγάρι, ειδοποίησε γνωστό του ο οποίος έφθασε άρον - άρον με το αυτοκίνητό του και τους παρέλαβε από... χωράφι της Βιομηχανικής, στο οποίο είχαν κρυφτεί για να μην γίνονται αντιληπτοί από τους διερχόμενους οδηγούς...

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More