Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Συνελήφθη και ο τρίτος δράστης του μακελειού στον Ρέντη

Συνελήφθη στην περιοχή των Αχαρνών - Ο τέταρτος μάλλον έχει διαφύγει στο εξωτερικό

Εξάστερος ο Παναθηναϊκός - Νίκησε τη Μακάμπι στον τελικό

Στην κορυφή της Ευρώπης οι “πράσινοι” για έκτη φορά - Επικράτησε της Μακάμπι στον τελικό της Βαρκελώνης με 78-70 - MVP ο Διαμαντίδης - Εξαιρετικοί οι Σάτο, Μπατίστ. Δάκρυσε ο Ομπράντοβιτς

Αμερικανοί κομάντος σκότωσαν τον Μπιν Λάντεν

Ο επικεφαλής της Αλ Κάιντα, νούμερο ένα καταζητούμενος σε όλο τον κόσμο και φερόμενος ως ο ιθύνων νους των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου στις Η.Π.Α., Οσάμα Μπιν Λάντεν, είναι νεκρός.

Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Ελλάδα - Πολωνία 0-0

Η Ελλάδα έμεινε στις δάφνες της επιτυχίας στη Βαλέτα και στο φιλικό με την Πολωνία ουσιαστικά δεν… μπήκε ποτέ στο ματς (0-0). Και όμως υπήρχε ενδιαφέρον για νίκη, αφού αν τα κατάφερνε θα έπαιρνε πλεονέκτημα για την κλήρωση των προκριματικών του Μουντιάλ. Τίποτα όμως δεν τελείωσε, αφού όλα θα κριθούν στο φιλικό με τους Ιταλούς στο Τορόντο το καλοκαίρι. Την δόξα της βραδιάς πήρε ο Ζεβλάκοφ, ο οποίος αποθεώθηκε από τον κόσμο στο τελευταίο ματς με την Εθνική Πολωνίας.

Πολλά νέα πρόσωπα από τον Φερνάντο Σάντος, ο οποίος κράτησε μόλις τρεις παίκτες σε σχέση με το ματς του Σαββάτου κόντρα στην Μάλτα. Ο Αβραάμ Παπαδόπουλος στην άμυνα, ο Γιώργος Καραγκούνης στη μεσαία γραμμής και ο Σαμαράς στην επίθεση ήταν αυτή που διατηρήθηκαν στην ενδεκάδα κόντρα στην Πολωνία. Από κει και πέρα στο σύστημα 4-3-3, ο Χαλκιάς βρέθηκε κάτω από τα δοκάρια, Βύντρα στα δεξιά, Λαγός στα αριστερά, Μόρας, Παπαδόπουλος στο κέντρο της άμυνας, Στη μεσαία γραμμή τοποθετήθηκαν οι Καραγκούνης, Κονέ, Καφές, ενώ την τριπλέτα της επίθεσης αποτελούσαν οι Φετφατζίδης (δεξιά), Σαμαράς (αριστερά) και Μήτρογλου (στην κορυφή).

Φιλικό… δοκιμών για τον Φερνάντο Σάντος, ο οποίος με την άνεση από τη νίκη στη Βαλέτα άλλαξε οχτώ πρόσωπα. Το πρώτο 20λεπτο πάντως είχε μόνο τους Πολωνούς να αντιμετωπίζουν το ματς ως ένα επίσημο φιλικό, και τους Έλληνες διεθνείς να αδυνατούν να βρουν ρυθμό και φυσικά να απειλήσουν. Λάθη στη μεσαία γραμμή και ευκαιρίες στους Πολωνούς να βγουν μπροστά, αλλά τόσο ο Πέτσκο όσο και ο Λεβαντόφσκι δεν κατάφεραν να πετύχουν κάτι. Στον αντίποδα, η Εθνική είχε την πρώτη της καλή επίσκεψη στο 23’ με τον Κονέ να «σερβίρει» στον Σαμαρά, όμως το σουτ του τελευταίου να κοντράρει. Μετά το 25λεπτο η Ελλάδα ανέβασε ταχύτητα, κέρδιζε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, με τους Καφέ, Καραγκούνη και Κονέ να δίνουν ώθηση.

Βέβαια, τα λάθη δεν έλειψαν και από ένα…πούλημα της μπάλας από τον Κονέ στο 32’ λίγο έλειψε να έρθει το γκολ για τους φιλοξενούμενους, ωστόσο το καλό πλασέ του Πέτσκο δεν βρήκε στόχο. Κάπου εκεί η Ελλάδα άρχισε να πιέζει ψηλά, η Πολωνία έκανε λάθη και στο 42’ ο Μήτρογλου έχασε κλασική ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Η Εθνική πίεσε και μέχρι το τέλος είχε δυο ακόμα καλές επισκέψεις, αλλά τόσο ο φορ του Πανιωνίου όσο και ο Καφές δεν απείλησαν.

Αλλαγές δεν έγιναν με το… καλημέρα, με τους Πολωνούς να μπαίνουν ορεξάτοι, με τον Πέτσκο όμως να χάνει τεράστια ευκαιρία. Ο Πολωνός εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Λαγού, πέρασε και τον Βύντρα όμως ο Χαλκιάς του πήρε τη μπουκιά από το στόμα. Χωρίς ρυθμό το ματς, με τους Πολωνούς πιο κινητικούς και την Ελλάδα σε ρόλο θεατή, αφού αδυνατούσε να απειλήσει.

Μπορεί η ομάδα του Σάντος να μην έδινε αφορμή για χειροκρότημα, ωστόσο στο 62’ το «Καραϊσκάκη» αποθέωσε έναν πρώην «ερυθρόλευκο» τον Μίχαλ Ζεβλάκοφ. Ο Πολωνός αντικαταστάθηκε στο 62’ δίνοντας έτσι τέλος σε μια λαμπρή καριέρα στην Εθνική Πολωνίας, οι συμπαίκτες του τον αγκάλιασαν, και ο «Ζέβλα» είπε «αντίο» σε μια έδρα που έζησε πολλές επιτυχίες!

Στο αγωνιστικό κομμάτι ο Σάντος αναγκάστηκε σε αλλαγές, πέρασε Νίνη, Λυμπερόπουλο, Κατσουράνη μετέτρεψε το σύστημα σε 4-2-3-1, ωστόσο η Ελλάδα… γιατρειά δεν είδε. Η Εθνική δεν βρήκε ρυθμό, οι Πολωνοί διατήρησαν τον έλεγχο και ούτε οι Τοροσίδης, Σαλπιγγίδης (είχε πίσω του τον Λυμπερόπουλο) κατάφεραν να ενισχύσουν να απειλήσουν! Αντίθετα, ο Παπαδόπουλος κατάφερνε να αναχαιτίζει όλες τις προσπάθειες των αντιπάλων, με άξιο συμπαραστάτη τον Μόρα.

Βέβαια, η Εθνική ακόμα και σε μια άσχημη βραδιά θα μπορούσε να πάρει τη νίκη, όμως ο Βύντρα στο 93’ έχασε την ευκαιρία να δώσει το… πλεονέκτημα για την κλήρωση των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Για να καλύψουν την αποτυχία τους βάζουν «Χέρι» και στα κοινωνικά επιδόματα

Επιπλέον θυσίες και βάρη, κατά δικαίων και αδίκων, φέρνει το νέο «πακέτο» μέτρων λιτότητας, ύψους 12,8 δισ. ευρώ για τη περίοδο 2012-14, που κλειδώνει τις αμέσως επόμενες μέρες και θα παρουσιαστεί στους επικεφαλείς της Τρόικα που καταφτάνουν επί τούτου στην Αθήνα την ερχόμενη εβδομάδα.

Πρόκειται για το «μεσοπρόθεσμ層 σχέδιο δράσης της κυβέρνησης στο οποίο, αν προστεθούν και τα μέτρα της ήδη δρομολογημένα μέτρα, τα οποία έχουν περιληφθεί στο Μνημόνιο αλλά επισπεύδονται από φέτος κιόλας, ύψους 5,1 δισ. ευρώ, το «πακέτο» αγγίζει πλέον τα 20 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό που παρουσίασε στη χθεσινή συνεδρίαση της διϋπουργικής επιτροπής ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, το υπουργείο οικονομικών αναμένει να εισπράξει:

• από περικοπές -βάσει εισοδηματικών κριτηρίων- στα κοινωνικά επιδόματα, έως και 4,5 δισ. ευρώ.
• από το νέο μισθολόγιο του Δημοσίου και την κατάργηση επιδομάτων, άλλα 4,5 δισ. ευρώ.
• από αλλαγές στις ΔΕΚΟ, έως και 3,3 δισ. ευρώ.
• από παρεμβάσεις στο Σύστημα Υγείας άλλα 2,2 δισ. ευρώ.
• από «ψαλίδι» σε φοροαπαλλαγές και με τα νέα τεκμήρια, περί τα 8,5-9 δισ. ευρώ.

Άμεσα ο υπουργός Οικονομικών θα αποστείλει και επιστολές στις διοικήσεις ΔΕΚΟ και τραπεζών, για τις υποχρεώσεις τους που απορρέουν από την εφαρμογή του Μνημονίου.

Στον «πάγο» ο φόρος θέρμανσης
Σε επανεξέταση του μέτρου της εξίσωσης του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης -που έχει ανακοινωθεί ότι θα εφαρμοστεί από τον προσεχή Οκτώβριο- υποχρεώνεται το οικονομικό επιτελείο, καθώς η επιβάρυνση των νοικοκυριών θα είναι πολύ μεγάλη λόγω τις πολύ μεγάλης ανόδου στις τιμές του πετρελαίου διεθνώς.

Όπως επισημαίνουν παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, το πρόβλημα θα είναι διπλό, αφού στην περίπτωση της εξίσωσης θα πρέπει να αυξηθεί, ανάλογα με το ύψος της τιμής των καυσίμων, και το επίδομα που θα δοθεί στους οικονομικά ασθενέστερους, επιβαρύνοντας σημαντικά τον προϋπολογισμό.

Πάντως, αν τελικώς αναβληθεί η εφαρμογή του μέτρου, η κυβέρνηση θα κληθεί να βρει άλλους τρόπους για να αντλήσει το 1,1 δισ. ευρώ που θα εισέπραττε από την εξίσωση του φόρου τη διετία 2011 - 2012, όπως έχει δεσμευτεί στο μνημόνιο.

Μεταξύ των προτάσεων που εξετάζουν στο υπουργείο Οικονομικών, είναι η «αυξομείωση» του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης, ανάλογα με το εύρος της διακύμανσης της τιμής του πετρελαίου brent. Δηλαδή, όσο ψηλότερα κινούνται οι τιμές διεθνώς, τόσο να μειώνεται ο ΕΦΚ και αντίστροφα.

Σιένα - Ολυμπιακός 81-72

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε 81-72 από την Σιένα στην Τοσκάνη στο τρίτο μεταξύ τους παιχνίδι για τα προημιτελικά της Ευρωλίγκας και με το σε βάρος του 2-1 στην σειρά καλείται να δώσει έναν «τελικό» την Πέμπτη στο ίδιο γήπεδο ώστε να αποφύγει έναν οδυνηρό αποκλεισμό από την συνέχεια της διοργάνωσης και να ξαναπάρει την κατάσταση στα χέρια του.

Τα πολλά προβλήματα στην άμυνα και στα ριμπάουντ αλλά και τα λάθη, ήταν τα βασικά στοιχεία που… έριξαν στο καναβάτσο τους «ερυθρόλευκους» οι οποίοι μέχρι και την τρίτη περίοδο έδειχναν να ελέγχουν την κατάσταση. Δεν είχαν υπολογίσει όμως στον Μάρκο Γιάριτς (24 π) που μαζί με τον Λαβρίνοβιτς και τον Καουκένας «χτύπησαν» σε καίριο σημείο τις αδυναμίες των Πειραιωτών.

Στο βασικό σχήμα του Ολυμπιακού για πρώτη φορά στην σειρά με τη Σιένα βρέθηκε ο Τεόντοσιτς. Με καλές προϋποθέσεις αλλά άστοχες οι επιλογές και των δύο ομάδων στο ξεκίνημα. Οι «ερυθρόλευκοι» προσπαθούσαν να τροφοδοτήσουν τους ψηλούς στα πρώτα λεπτά και αυτό είχε αποτέλεσμα. Οι Ιταλοί άφηναν τα σουτ στον Παπανικολάου και αυτός του τιμωρούσε με 2/2. Η Σιένα δεν επέτρεπε στον Ολυμπιακό να ξεφύγει και πέρασε και μπροστά με 11-10, εκμεταλλευόμενοι κάποιες κακές επιθετικές επιλογές των «ερυθρόλευκων». Ένα μικρό 4-0 δια χειρός Γιάριτς, έδωσε αέρα τεσσάρων πόντων στη Σιένα (18-14) λίγο πριν το φινάλε της περιόδου για να φτάσουμε στο 21-14 υπέρ των Ιταλών.

Τα εφτά λάθη του Ολυμπιακού μέχρι τις αρχές της δεύτερης περιόδου, του είχαν κοστίσει, ωστόσο με Παπαλουκά, Σπανούλη και Νεστέροβιτς στην πεντάδα μείωσε σε 23-20. Ο Γιάριτς συνέχισε όμως το… βιολί και με 11 πόντους έπαιζε μόνος του τον Ολυμπιακό.

Οι «ερυθρόλευκοι» εξακολουθούσαν να κάνουν πολλά λάθη και να χάνουν κατοχές ωστόσο με καλή δουλειά από τον Έρτσεγκ μείωσαν σε 29-26. Το τρίποντο του Χαλπερίν έφερε το ματς στα ίσια 31-31, δύο λεπτά πριν το ημίχρονο. Οι δύο βολές του Σπανούλη έδωσαν προβάδισμα στην ελληνική ομάδα αλλά οι δύο βολές του Ζήση και το εύστοχο σουτ του Καουκένας στην εκπνοή έκαναν το 39-37.

Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς επιστράτευσε και τον Νίλσεν που μπήκε ζεστός και σκόραρε για τρεις στην πρώτη του επαφή με την μπάλα για να κάνει το 40-39. Οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι και το ματς παρέμενε αμφίρροπο. Ο Ολυμπιακός έκανε σωστά την δουλειά του αλλά η Σιένα είχε απαντήσεις και με δύο συνεχόμενα τρίποντα από Λαβρίνοβιτς και Καουκένας έφυγε με εφτά πόντους διαφορά.

Το 14/14 βολές ήταν ένα στοιχείο που κράταγε στο ματς τους Πειραιώτες. Όμως τα λάθη σε άμυνα και επίθεση συνεχίστηκαν και η Σιένα έφτασε στο 55-46 περίπου τρία λεπτά πριν το τέλος της περιόδου. Ο Γιάριτς συνέχισε να «πυροβολεί» και ο Ολυμπιακός να κάνει λάθη με αποτέλεσμα οι Ιταλοί να προηγηθούν με σκορ 60-50.Αυτό ήταν και το σκορ του τρίτου δεκαλέπτου.

Ο Ολυμπιακός δεν ξεκίνησε καλά ούτε στο 4ο δεκάλεπτο. Δεν μπόρεσε να διορθώσει τα προβλήματά του (λάθη και αμυντικό ριμπάουντ) και έτσι όταν η Σιένα άρχισε να ευστοχεί ακόμα και με μακρινά σουτ, η διαφορά άνοιγε ολοένα και περισσότερο. Το τελικό 81-72 έδωσε στους Ιταλούς το προβάδισμα με 2-1 στη σειρά και δυσκόλεψε πολύ το έργο των «ερυθρολεύκων» για την πρόκριση στο Final-4.

18 οικονομικοί επιθεωρητές έχουν κληθεί ως ύποπτοι για κακούργημα επειδή μηδένιζαν οφειλές προς το δημόσιο

Στο 1 δισ. ευρώ υπολογίζεται κατά προσέγγιση η ζημία που έχει υποστεί το ελληνικό δημόσιο από τους μαϊμού επανελέγχους σε επιχειρήσεις από το 2003 μεχρι και το 2008.

Την εξαιρετικά αυτή σοβαρή υπόθεση ερευνά η εισαγγελία πρωτοδικών της Αθήνας και ήδη έχουν κληθεί ως ύποπτοι για κακούργημα 18 οικονομικοί επιθεωρητές οι οποίοι αφού τελούσαν τους ύποπτους επανελέγχους σε επιχειρήσεις στη συνεχεία μηδένιζαν τις οφειλές τους προς το δημόσιο.

Στο πλαίσιο της ερευνάς που βρίσκεται σε εξέλιξη, έδωσε σήμερα εξηγήσεις με γραπτό υπόμνημα συνταξιούχος οικονομική επιθεωρήτρια η οποία κλήθηκε ως ύποπτη για το αδίκημα της απιστίας σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νομού περί καταχραστών του δημοσίου.

Συμφωνά με πληροφορίες στο υπόμνημα της η συνταξιούχος επιθεωρήτρια αφήνει αιχμές για τον πρώην γενικό διευθυντή τη οικονομικής επιθεώρησης λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Οι επανέλεγχοι είναι μια σύνθετη διοικητική διαδικασία και η τελική απόφαση ανήκει στον γενικό διευθυντή της οικονομικής διεύθυνσης ή στον αρμόδιο υπουργό ή υφυπουργό όταν πρόκειται για διαχειριστικό έλεγχο σε εκκλησιαστικούς φορείς».

Η ιδία υποστηρίζει ακόμη ότι ο τελικός υπογραφών ήταν και αυτός που άρχιζε την διαδικασία του επανελέγχου και καθόριζε τον οικονομική διευθυντή που θα τον διενεργούσε.

Η συγκεκριμένη οικονομική επιθεωρήτρια έχει κληθεί από την εισαγγελία να δώσει εξηγήσεις για δέκα συνολικά περιπτώσεις υπόπτων επανελέγχων.

Πρόκειται για επανελέγχους στους δήμους Κάρλας, Θήρας, Χαλκίδας, Ύδρας, Άμφισσας, Λαμίας, Ίου αλλά και για επανελέγχους στο πανεπιστημιακό ινστιτούτο τηλεπικοινωνιακών συστημάτων Κρήτης και στον ειδικό λογαριασμό κονδυλίων έρευνας του πανεπιστημίου Κρήτης.

Σε ότι αφορά στην πορεία της έρευνας συνολικά έχουν κληθεί να καταθέσουν 18 οικονομικοί επιθεωρητές, όλοι με την ιδιότητα του υπόπτου και τη διαδικασία της παροχής εξηγήσεων, και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως την ερχόμενη Παρασκευή.

Προθεσμία μέχρι τις 31 Μαΐου για δηλώσεις φόρου Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας

Να υποβάλλουν έως 31 Μαίου 2011 τις δηλώσεις φόρου Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας των προηγούμενω ετών, τις οποιες όπως προέκυψε απο διασταυρώσεις, δεν υπέβαλαν ώς όφειλαν ζητά το υπουργείο Οικονομικών απο χιλιάδες ιδιοκτήτες μεγάλης ακίνητης περιουσίας.

Σε διαφορετική περίπτωση θα υποβληθούν εξονυχιστικό έλεγχο.

Σε ανακοίνωση του το υπουργείο Οικονομικών αναφέρει οτι κατόπιν ελέγχων διασταυρώσεων που διενήργησε το Υπουργείο Οικονομικών, εντοπίστηκε μεγάλος αριθμός φορολογουμένων-κατόχων Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας, οι οποίοι αν και όφειλαν, δεν έχουν εκπληρώσει τις φορολογικές τους υποχρεώσεις όσον αφορά στη φορολογία αυτή, για την περίοδο 1997 μέχρι 2007.

Οι φορολογούμενοι που εμπίπτουν σε αυτή τη κατηγορία, οπως σημειώνει το υπουργείο, καλούνται να τακτοποιήσουν την φορολογική τους υποχρέωση, υποβάλλοντας τις αντίστοιχες δηλώσεις μέχρι την 31η Μαΐου 2011, κάνοντας χρήση των ευεργετημάτων που παρέχονται από το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο.

Επισημαίνεται ότι αμέσως μετά τη λήξη της παραπάνω προθεσμίας, θα ακολουθήσει ενδελεχής έλεγχος των φορολογουμένων που δεν ανταποκρίθηκαν από εξειδικευμένο ελεγκτικό μηχανισμό, ειδικά οργανωμένο για τον έλεγχο αυτόν.

Παρακαλάνε τους οφειλέτες εισφορών να πληρώσουν!!!

Κίνδυνο βιωσιμότητας θα αντιμετωπίσουν τα ασφαλιστικά Ταμεία αν οι οφειλέτες δεν ενταχθούν στη νέα ρύθμιση, ώστε να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους και να καταβάλλουν εισφορές.

"Ζητήσαμε από τους εκπροσώπους των κοινωνικών εταίρων να ενημερώσουν και να ενεργοποιήσουν τα μέλη τους έτσι ώστε να αξιοποιήσουν τη ρύθμιση", δήλωσε μετά το τέλος της συνάντησης ο Αναπληρωτής Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Γιώργος Κουτρουμάνης.

Ο κ. Κουτρουμάνης τόνισε ότι η εισπρακτικότητα είναι ιδιαίτερα χαμηλή, σημειώνοντας ότι ο ένας τρεις υπόχρεους δεν καταβάλει εισφορές και χαρακτήρισε τη ρύθμιση συμφέρουσα αφού προβλέπει χαμηλές δόσεις και μακρό χρόνο αποπληρωμής. Επανέλαβε, ότι οι επιχειρήσεις που δεν θα υπαχθούν στο νέο διακανονισμό αποπληρωμής θα υποστούν τις συνέπειες των αναγκαστικών μέτρων είσπραξης (κατασχέσεις, πλειστηριασμοί).

Με την εφαρμογή της ρύθμισης η οποία θα ισχύει μέχρι 31/12/2012δίνεται η δυνατότητα αναστολής των μέτρων αναγκαστικής είσπραξης για οφειλές μέχρι 31/12/2010, αρκεί να καταβάλλονται ανελλιπώς οι τρέχουσες εισφορές από 1/1/2011 προσαυξημένες κατά το ποσό που αντιστοιχεί στο 20% των τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών, έναντι της κεφαλαιοποιημένης οφειλής. οι οφειλέτες σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία.

Κατά την εφαρμογή της προηγούμενης ρύθμισης από τις 282.886 επιχειρήσεις που χρωστούσαν στο ΙΚΑ οι 62.186 ρύθμισαν τις οφειλές τους και από τις 400.000 που όφειλαν στον ΟΑΕΕ περίπου οι 11.000.

Συνεχίζουν την κατάληψη οι συμβασιούχοι του Δήμου Αθηναίων

Αμετακίνητοι μεταφορικά και κυριολεκτικά οι καταληψίες συμβασιούχοι του Δημαρχειακού Μεγάρου στην πλατεία Κοτζιά.

"Δεν υποχωρούμε" λένε οι συμβασιούχοι οι οποίοι καταγγέλουν τη χθεσινή απόφαση του Δημάρχου Γ.Καμίνη να πραγματοποιήσει τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου σε κεντρικό ξενοδοχείο όπου υπερψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του 2011.

Νωρίτερα το χώρο της κατάληψης επισκέφθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας ο οποίος είπε "στηρίζω τον αγώνα σας και ξέρω τα προβλήματα σας καθώς υπήρξα Δημοτικός Σύμβουλος Αθήνας για πολλά χρόνια. Φοβάμαι πως η Δημοτική αρχή θα ψάχνει αρκετά στο μέλλον για να βρει ξενοδοχεία να κάνει τις συνεδριάσεις της. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα φέρει το θέμα των συμβασιούχων του Δήμου στη Βουλή με επερώτηση".

Θεσσαλονίκη: Έκκληση στους πολίτες να μην κατεβάζουν τα σκουπίδια στους δρόμους

Ο δήμος Θεσσαλονίκης απευθύνει έκκληση στους πολίτες, την ώρα που τα προβλήματα στην αποκομιδή συνεχίζονται.

Στο μειωμένο προσωπικό μετά τη λήξη των συμβάσεων όσων εργάζονταν στην καθαριότητα και την ανάληψη καθηκόντων μικρής μερίδας των νεοπροσληφθέντων συμβασιούχων, οφείλονται οι δυσχέρειες στην αποκομιδή των σκουπιδιών, στον δήμο Θεσσαλονίκης.

Η αποκομιδή πραγματοποιείται από σήμερα σε τρεις συν μία βάρδιες (μια επιπλέον νυχτερινή βάρδια) και τα συνεργεία θα συνεπικουρούνται από αυξημένη δύναμη του τμήματος σαρώματος, που θα συνοδεύει τα απορριμματοφόρα, καθαρίζοντας τα ιδιαίτερα επιβαρυμένα σημεία.

Στην παρούσα φάση, πέρα από το σύνολο των εργαζομένων της Καθαριότητας που εργάζονται για τον καθαρισμό της πόλης, ζητήθηκε η συνδρομή ιδιωτικών συνεργείων, ώστε να προστατευθεί το αγαθό της δημόσιας υγείας και να καθαρίσει η πόλη το συντομότερο δυνατόν, αλλά και για την αποκομιδή των ανακυκλώσιμων υλικών, υλοποιώντας αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο δήμος Θεσσαλονίκης απευθύνει έκκληση στους πολίτες να μην κατεβάζουν όσο συχνά συνήθιζαν τα σκουπίδια τους (θα ενημερωθούν μέσω θυροκολλημένων μηνυμάτων για το πρόγραμμα της αποκομιδής στη γειτονιά τους), να φροντίζουν να κατεβάζουν στους κάδους μόνο τα οργανικά απορρίμματα, κρατώντας στο σπίτι τους τα ανακυκλώσιμα υλικά, προκειμένου να περιοριστεί ο όγκος των απορριμμάτων, αλλά και να μην κατεβάζουν ογκώδη αντικείμενα χωρίς προηγούμενη συνεννόηση με την Υπηρεσία Αποκομιδής Ογκωδών του Δήμου Θεσσαλονίκης (τηλ. κέντρο 15192).

Αυτοπυροβολήθηκε αστυφύλακας στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης

Αναστάτωση προκλήθηκε νωρίς το απόγευμα στο Αστυνομικό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης, όταν αστυφύλακας αυτοπυροβολήθηκε κατά τη διάρκεια τακτικού ελέγχου όπλων της ΕΛ.ΑΣ., πιθανότατα λόγω εσφαλμένου χειρισμού.

Όπως έγινε γνωστό, ο 40χρονος αστυνομικός - που έχει ειδικότητα οπλουργού - μεταφέρθηκε με διαμπερές τραύματα στο αριστερό πόδι στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται. Σύμφωνα με τους γιατρούς, η υγεία του δεν εμπνέει ανησυχία.

Το περιστατικό συνέβη γύρω στις 14.30 το μεσημέρι, την ώρα που ο αστυφύλακας πραγματοποιούσε έλεγχο ρουτίνας σε όπλα της ΕΛ.ΑΣ. Κάτω από συνθήκες που ερευνώνται, εκπυρσοκρότησε ένα από τα όπλα, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο αριστερό πόδι. Συνάδελφοί του ειδοποίησαν ασθενοφόρο που τον μετέφερε στο νοσοκομείο για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Η Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε ότι πρόκειται για ατύχημα.

Έως την Πέμπτη οι αλλαγές στο Λύκειο

Τις σαρωτικές αλλαγές στο Λύκειο, αναμένεται να ανακοινώσει το υπουργείο Παιδείας το αργότερο ως την προσεχή Πέμπτη. Οι αλλαγές αυτές θα αρχίσουν να εφαρμόζονται σταδιακά στα λύκεια από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από κύκλους του υπουργείου, αλλάζει εκ βάθρων ο τρόπος διδασκαλίας, αξιολόγησης και παροχής γνώσεων στα παιδιά. Καταργούνται τα επιστημονικά πεδία και αντικαθίστανται από κατευθύνσεις στην β΄και γ΄λυκείου. Τα υποχρεωτικά μαθήματα, εξάλλου, θα είναι λιγότερα, όπως και η ύλη, ενώ δίδεται έμφαση στην κατάρτιση των μαθητών στον τομέα της έρευνας και της ανάπτυξης και αξιοποίησης της κριτικής τους ικανότητας. Το νέο λύκειο βασίζεται ουσιαστικά στο να μάθουν τα παιδιά να «ερευνούν» και να συνθέτουν ένα είδος «πτυχιακών εργασιών» ομαδικά και ατομικά. Αυτό είναι ένα καινούργιο μάθημα, στο οποίο δίδεται ιδιαίτερη βαρύτητα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν πρόκειται να ανακοινωθεί τώρα το νέο σύστημα εισαγωγικών εξετάσεων, το οποίο θα εφαρμοσθεί για πρώτη φορά το 2014. Άλλωστε, πριν από αυτό θα πρέπει να έχουν αναμορφωθεί και τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, όπου επίσης θα εφαρμοσθεί «Καλλικράτης», που θα περιλαμβάνει συγχωνεύσεις, μετονομασίες ακόμη και καταργήσεις ορισμένων τμημάτων.

Είχαν κλέψει 2 τόνους καλώδιο από τον Προαστιακό

Αστυνομικοί του τμήματος ασφαλείας Κορίνθου χθες το απόγευμα μετά από αξιοποίηση των πληροφοριών που είχαν πήγαν στον καταυλισμό των αθίγγανων στο Ζευγολατιό και συνέλαβαν τρεις αθίγγανους από 25 έως 40 ετών περίπου καθώς στην κατοχή τους βρέθηκαν 2 τόνοι καλώδιο φωτισμού που χρησιμοποιείται στον προαστιακό σιδηρόδρομο!

Οι αστυνομικοί της ασφάλειας αναφέρουν ότι δεν είχαν δει κάτι παρόμοιο κατά το παρελθόν! Οι αθίγγανοι είχαν κλέψει καλώδιο σχεδόν στην μισή διαδρομή του προαστιακού από το Κιάτο στην Κόρινθο.

Η υπόθεση έχει πάρει πλέον τον δρόμο της δικαιοσύνης και τα τρία άτομα αναμένεται σήμερα να περάσουν το κατώφλι του εισαγγελέα! Κλείνοντας να αναφερθεί ότι οι αθίγγανοι κλέβουν τα καλώδια τα οποία και τα πουλούν για χαλκό! Έχουν γίνει και άλλες συλλήψεις κατά το παρελθόν ατόμων που προέβησαν σε τέτοιου είδους… δραστηριότητες αλλά δύο τόνους καλώδιο δεν έχει συμβεί ξανά!

Σπέτσες: Προχωρούν οι διαδικασίες για τον βιολογικό καθαρισμό

Προχωρούν οι διαδικασίες για την κατασκευή του έργου αποχέτευσης και καθαρισμού λυμάτων στο Δήμο Σπετσών.

«Η Περιφέρεια Αττικής και η Περιφερειακή Ενότητα Νήσων, ανταποκρινόμενη στο αίτημα του Δήμου Σπετσών αποφάσισε να στηρίξει έμπρακτα και με όλες της τις δυνάμεις την κατασκευή και υλοποίηση του έργου της αποχέτευσης και επεξεργασίας λυμάτων Σπετσών, με την υποβολή πρότασης στο πρόγραμμα "περιβάλλον και αειφόρος ανάπτυξη"» δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Δημήτρης Κατσικάρης.

Ο αντιπεριφερειάρχης πρόσθεσε ότι η ανάληψη της ευθύνης κατασκευής και λειτουργίας του μεγάλου αυτού έργου λύνει προβλήματα δεκαετιών και οδηγεί τις Σπέτσες σε μια νέα εποχή αυτάρκειας και δημιουργίας.

Έσπασε το φράγμα του Μόρνου και πλημμύρισε χωριό

Όλα ξεκίνησαν το μεσημέρι όταν ο αγωγός του Μόρνου έσπασε και τα ορμητικά νερά ξεχύθηκαν με μεγάλη ταχύτητα συμπαρασύροντας τα πάντα στο πέρασμά τους. Το ορμητικό "τσουνάμι" κατέληξε στο χωριό Σαράντη Βοιωτίας και μέσα σε λίγα λεπτά το βύθισε!

Οι κάτοικοι έτρεχαν για να σωθούν από τα σπίτια τους. Οι περισσότεροι ανέβηκαν σε ένα ψηλό σημείο του χωριού και άρχισαν την καταμέτρηση για να δουν μήπως έμεινε πίσω κάποιος γνωστός τους. Οι άνθρωποι του χωριού ανησυχούσαν για τους ηλικιωμένους και για το κατά πόσον κατάφεραν να βγουν από τα σπίτια τους, πριν μπουν τα ορμητικά νερά. Αρχικά την ανησυχία τους συντηρούσε η Πυροσβεστική που δεν απέκλειε το ενδεχόμενο να υπάρχουν αγνοούμενοι. Ευτυχώς όμως λίγο μετά τις 16.30 αυτό το ενδεχόμενο αποκλείστηκε.

Τα συνεργεία της ΕΥΔΑΠ τρέχουν και δεν φτάνουν! Όπως ανακοινώθηκε θα σημειωθεί πτώση της πίεσης έως και πλήρης διακοπή της παροχής νερού από τις 07.00 το πρωί έως τις 18.00 το απόγευμα της Πέμπτης, 31 Μαρτίου, στο δίκτυο ύδρευσης των περιοχών Χέρωμα, Κόρμπη, Μηλαδέζα του δήμου Βάρης, καθώς και των περιοχών Σκάρπιζα, Κίτσι και Βουρβάτσι του δήμου Κορωπίου.

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα δημοσίων έργων της ΕΥΔΑΠ, Γιαννη Οικονομίδη, το ρήγμα που προκλήθηκε στο κανάλι του Μόρνου εκτείνεται σε 60 μέτρα μήκος. Διαβεβαίωσε, πάντως, ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα με την υδροδότηση της Αθήνας, αφού, μόλις διυληθεί το νερό, που υπάρχει στο κανάλι, από το σημείο της ζημιάς μέχρι την Αθήνα, η ΕΥΔΑΠ θα θέσει σε εφαρμογή τα συστήμα απάντλησης νερού από Υλίκη και Μαραθώνα.

Όπως είπε ο κ. Οικονομίδης, στο σημείο της ζημιάς του αγωγού, υπήρξε κατολίσθηση σε μήκος εξήντα μέτρων και οφείλεται είτε στις βροχοπτώσεις, είτε σε διαρροή του ίδιου του καναλιού.

Εν τω μεταξύ το έργο της Πυροσβεστικής παραμένει εξαιρετικά δύσκολο. Τα νερά από τον αγωγό κατέστρεψαν τον κεντρικό δρόμο του χωριού και έτσι τα οχήματα της Υπηρεσίας προσπαθούσαν να μπουν στο χωριό από τους δασικούς δρόμους. Το πρόβλημα στον κεντρικό δρόμο αποκαταστάθηκε στις 17.30 και ισχυρές δυνάμεις απο τη Θήβα, τη Λιβαδειά και την υπόλοιπη Στερεά Ελλάδα, κατάφεραν να μπουν στο χωριό.

Οι πυροσβέστες κάνουν λόγο για πραγματικό «τσουνάμι» μιας και το νερό από τον αγωγό της ΕΥΔΑΠ, που έσπασε, άδειασε με μεγάλη ταχύτητα στο χωριό. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τα ορμητικά νερά έχουν μπει σε σπίτια, ενώ παρέσυραν βράχια και δέντρα προς τη θάλασσα. Η περιοχή έχει «πνιγεί» στη λάσπη, και οχήματα, ακόμη και πεζοί είναι εξαιρετικά δύσκολο να μετακινηθούν.

Οπως δήλωσε στο Newsit ο κάτοικος της περιοχής Σεραφείμ Δέδες, που είναι ο άνθρωπος που ειδοποίησε την ΕΥΔΑΠ, "το φράγμα έσπασε στις 12.00 το μεσημέρι και το νερό ξεχύθηκε αμέσως. Αυτή τη στιγμή όλο το χωριό είναι πλημμυρισμένο. Το νερό πέφτει με ορμή. Η ΕΥΔΑΠ δεν είχε πάρει είδηση τίποτα για τον υποσταθμό που βρίσκεται στην κοινότητα Χωστίων, εγώ ειδοποίησα την ΕΥΔΑΠ και ενημέρωσα τον αδελφό μου που έχει καφετέρια και έτσι ενημερώσαμε τους κατοίκους και εγκαταλείφθηκε το χωριό.

Αυτή τη στιγμή οι κάτοικοι του χωριού είναι κρεμασμένοι στους γύρω λόφους και παρακολουθούν το χωριό τους και την περιουσία τους να πλημμυρίζει. Ακόμα τρέχει το νερό. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε υπάρχει μεγάλη καταστροφή. Ακόμα δεν ξέρουμε τι ζημιά έχει προξενήσει αυτή η πλημμύρα. Για εγκλωβισμένους ανθρώπους δεν ξέρουμε εμείς, ξέρουμε ότι δεν κινδύνεψαν άνθρωποι. Εχει σπάσει ο κεντρικός επαρχιακός δρόμος που συνδέει το χωριό με τη Θήβα, ο δρόμος είναι κομμένος και το Σαράντι είναι το τελείωμα, είναι στην ουσία ο μόνος δρόμος.

24ωρη απεργία δασκάλων και καθηγητών αύριο

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν αύριο Τετάρτη δάσκαλοι και καθηγητές αντιδρώντας στις καταργήσεις και συγχωνεύεις σχολικών μονάδων και διεκδικώντας, μεταξύ άλλων, χρηματοδότηση του Οργανισμού Περίθαλψης ώστε να εξασφαλιστεί δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στους δικαιούχους και να πληρωθούν οι αναπληρωτές του ΕΣΠΑ.

Οι εκπαιδευτικοί οργανώνουν συλλαλητήριο στις 12:30 στα Προπύλαια ενώ θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή.

Καταγγελίες εναντίον 50χρονου για κακοποίηση ανηλίκων

Με απόλυτη μυστικότητα και υπό την εποπτεία ανώτερων αξιωματικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πάτρας διεξάγονται, σύμφωνα με πληροφορίες, έρευνες για την εξιχνίαση υπόθεση κακοποίησης ανηλίκων.

Οι καταγγελίες που έφθασαν στην τοπική αστυνομία θέλουν έναν 55χρονο να έχει κακοποιήσει σεξουαλικά δύο 10χρονους πριν από λίγες ημέρες.

Η αστυνομία πλησιάζει «στην άκρη του νήματος» της υπόθεσης και σύντομα αναμένεται να υπάρξουν εξελίξεις και επίσημες ανακοινώσεις.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ο 55χρονος γείτονας των δύο παιδιών αρνείται πως τα κακοποίησε σεξουαλικά, παραδέχεται, ωστόσο, ότι τα έχει θωπεύσει.

Απόδραση με σεντόνια από τον Κορυδαλλό - Σε διαθεσιμότητα τρεις αστυνομικοί

Μετά από την απόδραση δύο κρατουμένων από τις φυλακές Κορυδαλλού, ο υπαρχιφύλακας και δύο εξωτερικοί φρουροί του Ψυχιατρείου Κρατουμένων Κορυδαλλού με εντολή του υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Χάρη Καστανίδη, τίθενται σε διαθεσιμότητα.

Διετάχθη επίσης πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση για το περιστατικό την οποία θα διενεργήσει ο αρμόδιος εισαγγελέας.

Tα ξημερώματα δύο κρατούμενοι αλβανικής καταγωγής, 34 και 28 ετών, κατόρθωσαν να κόψουν τα κάγκελα από το κελί τους και να διαφύγουν με τη βοήθεια των σεντονιών.

Μόλις η απόδραση έγινε αντιληπτή σήμανε συναγερμός στο σωφρονιστικό κατάστημα, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται ανθρωποκυνηγητό της αστυνομίας για τον εντοπισμό τους.
Οι δυο κρατούμενοι είναι υπόδικοι για υποθέσεις ναρκωτικών, ενώ ο 28χρονος εκτίει και 8μηνη ποινή φυλάκισης για υπεξαίρεση.

Ρομά έκαναν κατάληψη στον Ο.Α.Ε.Δ. Ξάνθης

Σε κατάληψη των γραφείων του Ο.Α.Ε.Δ. Ξάνθης προχώρησαν σήμερα μέλη του Συλλόγου Ελλήνων Ρομά της Ξάνθης, τα οποία διαμαρτύρονται για τη διακοπή του προγράμματος επιδότησης νέων επαγγελματιών Ρομά.

Οι συγκεντρωμένοι απέκλεισαν όλες τις υπηρεσίες του Ο.Α.Ε.Δ. και άναψαν φωτιές. Διαμαρτύρονται ότι, ενώ έκαναν δαπάνες για το εν λόγω πρόγραμμα, εντούτοις ελάχιστοι πρόλαβαν να πάρουν την πρώτη δόση του προγράμματος, πριν αυτό διακοπεί, στις 13/04/10.

Στις δηλώσεις του ο διευθυντής του τοπικού Καταστήματος, Σπύρος Μαζαράκης, τόνισε ότι το πρόβλημα είναι γνωστό, υπάρχει κατανόηση, αλλά είναι κάτι που χειρίζεται η κεντρική Υπηρεσία. Επεσήμανε ότι ο ίδιος δεν μπορεί να παρέμβει, παρά μόνο να ενημερώσει τον Ο.Α.Ε.Δ. για το πρόβλημα.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας ΡΟΜ, Ηλίας Συμεών, ζητεί την κατανόηση των συμπολιτών του για την αναστάτωση που προκλήθηκε, τονίζοντας ωστόσο ότι οι Ρομά αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα εξαιτίας της διακοπής του προγράμματος.

Ευρωλίγκα: ΠΑΟ και Ολυμπιακός με στόχο το 2-1

Το πιο αποφασιστικό παιχνίδι στη σειρά των πλέι οφ της Ευρωλίγκας είναι τόσο για τον Παναθηναϊκό όσο και για τον Ολυμπιακό αυτό που θα δώσουν το βράδυ της Τρίτης. Με το σκορ στο 1-1, οι δύο κορυφαίες ελλγνικές ομάδες θα επιχειρήσουν να πετύχουν το 2-1, κάτι που θα τους φέρει μία νίκη μακριά από το φάιναλ φορ της Βαρκελώνης.

Ο βαθμός δυσκολίας, ωστόσο, έχει διαφοροποιηθεί για για τις δύο ομάδες. Οι "ερυθόλευκοι" ξεκίνησαν με πλεονέκτημα έδρας και οι "πράσινοι" με μεινέκτημα, ωστόσο τα αποτελέσματα της περασμένης Πέμπτης αντέστρεψαν άρδην την κατάσταση.

Ο Ολυμπιακός, μετά την ήττα από τη Σιένα στο δεύτερο παιχνίδι του ΣΕΦ, θα πρέπει να "σπάσει" την έδρα της Σιένα, με την πρώτη προσπάθεια να ξεκινάει την Τρίτη το βράδυ (21.00). Μοναδικό πρόβλημα (πέραν βέβαια του γνωστού με τον Βασιλόπουλο) για τον Ντούσαν Ίβκοβιτς ήταν μέχρι το βράδυ της Δευτέρας ο Τεόντοσιτς, ο οποίος ωστόσο έδειξε στην τελευταία προπόνηση να έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του, με αποτέλεσμα να τεθεί στη διάθεση του προπονητή του.

Όσο για τον Παναθηναϊκό, ύστερα από το θρίαμβο της Πέμπτης στο "Παλάου Μπλαουγκράνα" επί της Μπαρτσελόνα, αρκεί να αξιοποιήσει την έδρα του την Τρίτη (21.45) και την Πέμπτη για να πάει εκείνος στη Βαρκελώνη και οι πρωταθλητές Ευρώπης και διοργανωτές να μείνουν... στην απ' έξω! Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα, έχοντας ολόκληρο το "οπλοστάσιο" στη διάθεσή του. Μεγάλο όπολο για τους πρωταθλητές οι 18.000 οπαδοί τους που αναμένεται να γεμίσουν ασφυκτικά το κλειστό του ΟΑΚΑ..

Παραιτήθηκε η κυβέρνηση της Συρίας

Αποδεκτή έγινε από τον Σύρο πρόεδρο, Μπασάρ αλ Άσαντ η παραίτηση που υπέβαλε η κυβέρνηση του Μοχάμαντ Νάτζι Ότρι.

«Ο πρόεδρος Άσαντ αποδέχεται την παραίτηση της κυβέρνησης κυβέρνησης του Μοχάμαντ Νάτζι Ότρι και του ανέθεσε να διεκπεραιώσει τις τρέχουσες υποθέσεις», μετέδωσε το επίσημο συριακό πρακτορείο ειδήσεων Sana. Που σημαίνει ότι ο Ότρι παραμένει πρωθυπουργός, αλλά υπηρεσιακός.

Ο Άσαντ αναμένεται να απευθυνθεί στο έθνος αργότερα σήμερα ή αύριο και στην ομιλία του ενδέχεται να περιλάβει απόφαση για την άρση του νόμου περί κατάστασης έκτακτης ανάγκης, έπειτα από δύο εβδομάδες διαδηλώσεων υπέρ της δημοκρατίας στη χώρα.

Η νέα κυβέρνηση, η σύνθεση της οποίας αναμένεται να γίνει γνωστή ως το τέλος της εβδομάδας, θα έχει στόχο να φέρει εις πέρας το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων που αναμένεται να ανακοινώσει σύντομα ο πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ. Πάντως, η κυβέρνηση έχει ουσιαστικά λίγη εξουσία στη Συρία. Η ισχύς βρίσκεται συγκεντρωμένη στα χέρια του Άσαντ, της οικογένειάς του και του μηχανισμού ασφαλείας.

Η παραίτηση της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Ότρι θεωρείται νίκη της αντιπολίτευσης, που το τελευταίο διάστημα πραγματοποιεί μαζικές διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα.

Διαδηλώσεις που όμως βάφτηκαν με αίμα διαδηλωτών και «σκιάστηκαν» από τις καταγγελίες για εν ψυχρώ δολοφονίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Άρση της κατάστασης έκτακτου ανάγκης στη Συρία
Καλούν σε λαϊκή εξέγερση μέσω... facebook στη Συρία!
Συρία: Συνεχίζεται το αιματοκύλισμα
Προσπαθούν να κατευνάσουν την εξέγερση στη Συρία αφήνοντας ελεύθερους 260 πολιτικούς κρατούμενους
Μακελειό στη Συρία - Πνίγεται στο αίμα η επανάσταση - Δείτε video

Αυτοπεραίωση φωτιά για 800.000 ελεύθερους επαγγελματίες

Η αυτοπεραίωση γίνεται πι ακριβή, ταυτόχρονα ξεκινούν έλεγχοι σε λογαριασμούς ΔΕΚΟ και κινητών, ακόμη και σε έξοδα εταιρικών αυτοκινήτων ώστε από τις δαπάνες να προκύπτουν έσοδα.

Στο στόχαστρο μπαίνουν κυρίως αρχιτέκτονες, μηχανικοί, οδηγοί ταξί και φορτηγών, ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων δωματίων, λιανοπωλητές και πολλοί άλλοι οι οποίοι σύμφωνα με το κράτος βρίσκονται στην κορυφή της λίστας με τους φοροφυγάδες και πλέον τα εισοδήματά τους θα υπολογίζονται με λογιστικό τρόπο.

Από δω και πέρα και παρά τα προβλήματα του taxis οι δηλώσεις θα υποβάλλονται μόνο ηλεκτρονικά για να μπορεί διαρκώς να γίνεται έλεγχος.

Όσοι υπάγονται στον αυτοέλεγχο θα πρέπει να υποβάλλουν δήλωση υποχρεωτικά με την υπογραφή του λογιστή τους για ακαθάριστα έσοδα πάνω από 100.000 ευρώ για τις επιχειρήσεις και 50.000 ευρώ για ελεύθερους επαγγελματίες.

Ο αυτοέλεγχος όμως γίνεται πανάκριβος αφού όσο υψηλότερες είναι οι δαπάνες που παρουσιάζει ο επαγγελματίας τόσο πιο πολλά θα είναι και τα ακαθάριστα έσοδα που θα προκύψουν.

Πολλοί θα βρεθούν να πληρώνουν ως και διπλάσιο ΦΠΑ καθώς από φέτος τα ακαθάριστα έσοδα και τα καθαρά κέρδη υπολογίζονται πλέον με τεκμαρτό τρόπο.

Παράλληλα έρχεται ηλεκτρονικό φακέλωμα, αφού μέχρι τέλος Ιουνίου οι λογιστές θα πρέπει να έχουν υποβάλλει ηλεκτρονικά τη λεγόμενη κατάσταση φορολογικής αναμόρφωσης των πελατών τους.

Μια κατάσταση που θα περιλαμβάνει αριθμό εργαζομένων, αυτοκινήτων ακόμη και κινητών τηλεφώνων μια εταιρίαε ή ενός ελεύθερου επαγγελματία έτσι ώστε να ... τριπλοτσεκάρονται έσοδα και δαπάνες που, είπαμε, πλέον ... βγάζουν το φόρο.

Ξεκίνησαν κατασχέσεις σε όσους χρωστάνε στο Δημόσιο

"Χέρι" στις συναλλαγές μεταξύ επιχειρήσεων του λιανεμπορίου και των προμηθευτών τους βάζει το υπουργείο Οικονομικών που σύμφωνα με την "Ημερησία" ξεκίνησε ήδη κατασχέσεις στα χέρια τρίτων για χρέη προς το Δημόσιο.

Πρώτα θύματα της νέας πρακτικής του Δημοσίου, είναι 300 προμηθευτές μεγάλων αλυσίδων σούπερ μάρκετ με ληξιπρόθεσμα χρέη.

Από τις αρμόδιες εφορίες επιδόθηκαν κατασχετήρια στα χρήματα που αυτοί περιμένουν να πάρουν από τους μεγάλους πελάτες τους, δηλαδή τα σούπερ μάρκετ.

Το χειρότερο όμως είναι πως με κατασχέσεις απειλούνται και άλλοι τομείς της λιανικής όπως, για παράδειγμα, οι αλυσίδες ηλεκτρικών ειδών και οι εταιρείες μηχανολογικού εξοπλισμού.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι περισσότεροι από τους προμηθευτές των σούπερ μάρκετ δεν είναι μεγάλες επιχειρήσεις αν και ανάμεσά τους υπάρχουν και κάποιες μεγάλες εταιρείες όπως μονάδες παραγωγής κρέατος και πουλερικών, αλλά μικρές επιχειρήσεις που ασχολούνται κυρίως με μη τυποποιημένα τρόφιμα.

Την μέθοδο των κατασχέσεων χρησιμοποιεί ως ύστατο μέσο το υπουργείο Οικονομικών, απέναντι σε όσους χρωστούν στο Δημόσιο, με στόχο να εισπράξει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές που φτάνουν τα 37 δισεκατομμύρια ευρώ και για να αναπληρώσει την υστέρηση των εσόδων.

Ρέθυμνο: Σύλληψη 39χρονου για κατοχή φωτοβολίδων και κροτίδων

Ένας 39χρονος άνδρας συνελήφθη στο Ρέθυμνο, διότι στη κατοχή του, βρέθηκαν μεταξύ άλλων, 2.700 κροτίδες μεγάλου μεγέθους, Ιταλικής προέλευσης.

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας πραγματοποίησαν έρευνα σε χώρους, αυτοκίνητα και ιδιοκτησίες του 39χρονου όπου βρήκαν και κατάσχεσαν πέρα των κροτίδων: ένα 1 εύχρηστο πιστόλι, μάρκας CZ, διαμετρήματος 9mm / δύο εύχρηστα πιστόλια εκτόξευσης φωτοβολίδων / εξακόσια πλήρη και εύχρηστα φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων και εκατό πλήρη καψύλλια πυροδότησης πιστολιού φωτοβολίδων.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο ελέγχων στην πόλη του Ρεθύμνου για την εφαρμογή του Νόμου περί φωτοβολίδων, κροτίδων και πυροτεχνημάτων, ενόψει των εορτών του Πάσχα.

Ξύλο για μια θέση πάρκινγκ στην Πάτρα!

Ένας οδηγός νταλίκας κι ένας στρατιωτικός πιαστήκαν στα χέρια για μία θέση στάθμευσης στην περιοχή Σύνορα. Όλα ξεκίνησαν όταν και οι δύο οδηγοί προσπάθησαν ταυτόχρονα να παρκάρουν στην ίδια ελεύθερη θέση. Φυσικά και οι δύο διεκδίκησαν τη θέση υποστηρίζοντας, όπως συνήθως γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις, ότι ο καθένας είχε την προτεραιότητα για την κατάληψή της καθώς είχαν κινηθεί πρώτοι γι' αυτήν.

Κανείς όμως δεν έκανε πίσω και δεν άργησαν να έρθουν ο διαπληκτισμός και οι "απαραίτητες" βρισιές. Κουβέντα στην κουβέντα πιάστηκαν στα χέρια και άρχισαν τις μπουνιές και τις κλωτσιές. Μάλιστα στον καβγά μπλέχτηκε και ο γιος του ενός αλλά και ο δεύτερος οδηγός είχε την υποστήριξη ενός τρίτου ατόμου. Ο καυγάς μεταξύ τους λοιπόν εξελίχθηκε σε μαζική συμπλοκή!

Κάποια στιγμή πάνω στον άγριο καβγά, ο ένας από τους δύο μπήκε στο αυτοκίνητό του για να χτυπήσει το αυτοκίνητο του άλλου, μόνο που αντί να για το αυτοκίνητο του αντιπάλου, την πλήρωσε τελικά διερχόμενο ταξί.

Ο καυγάς όμως δεν σταμάτησε ούτε εκεί! Ο γιος του οδηγού που επιχείρησε να τρακάρει το άλλο όχημα προσπάθησε να τελειώσει το έργο του μπαμπά του αρχίζοντας να ρίχνει μπουνιές και κλωτσιές στο αυτοκίνητο.

Το περιστατικό έληξε μόνο όταν έφτασε στο σημείο η αστυνομία, με άντρες της ομάδας ΔΙΑΣ και χώρισαν τους αιμόφυρτους πια εμπλεκόμενους. Η επόμενη συνάντησή τους πιθανότατα θα είναι στα δικαστήρια.

Ελλάδα - Πολωνία σήμερα στις 21:30

Η Εθνική ομάδα υποδέχεται τη διοργανώτρια του Euro 2012, Πολωνία σε φιλικό ματς που όμως έχει... βαθμολογική σημασία. Δοκιμές σε πρόσωπα θα κάνει ο Σάντος.

Η Ελλάδα αν καταφέρει να νικήσει τους Πολωνούς και τον Ιούνιο κάνει το ίδιο κόντρα στη Μάλτα τότε θα τεθεί επικεφαλής της κλήρωσης των προκριματικών του Μουντιάλ. Το κίνητρο λοιπόν είναι υψηλό αφού αν τα καταφέρει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα έχει πολλές πιθανότητες για μία ευνωική κλήρωση.

Ο Φερνάντο Σάντος προβληματίστηκε από την εικόνα της ομάδας στο ματς κόντρα στη Μάλτα και θέλει να δει μέσα στο γήπεδο διαφορετικά πράγματα από τους διεθνείς.

Δεν αναμένεται να αλλάξει το σύστημα αλλά σίγουρα θα αλλάξει πρόσωπα. Θα δώσει ευκαιρία σε όλους τους ποδοσφαιριστές να δείξουν την αξία τους.

Το ματς θα ξεκινήσει στις 21.30 και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από το MEGA.

Συνελήφθησαν Βούλγαροι... πατατοκλέφτες!!!

Σε χωριό της Δράμας συνελήφθησαν εννέα Βούλγαροι που μέσα σε δύο ημέρες έκλεψαν συνολικά δεκατέσσερις τόνους πατάτας μέσα από το χωράφι ενός Έλληνα παραγωγού. Ο ιδιοκτήτης του χωραφιού έβλεπε τα δύο τελευταία πρωινά τη σοδειά του να εξαφανίζεται και έστησε βραδυνό καρτέρι, αφού νωρίτερα είχε ειδοποιήσει τις αστυνομικές αρχές.

Με αυτόν τον τρόπο συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω πέντε Βούλγαροι ηλικίας 27, 25, 44, 48 και 23 ετών που με τη βοήθεια τεσσάρων γυναικών ηλικίας 21,19, 47 και 21 ετών, εφοδιασμένοι με τα κατάλληλα εργαλεία, έκλεβαν μέσα από το χωράφι, στη Δημοτική Κοινότητα Οχυρού, τις πατάτες.

Τη στιγμή της σύλληψής τους από αστυνομικούς του Τμήματος Κάτω Νευροκοπίου και τους συνοριοφύλακες πρόλαβαν να γεμίσουν και να φορτώσουν στο φορτηγάκι τους τριάντα σακιά πατάτες αξίας περίπου 500 €.

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν επίσης 220 κενά σακιά των τριάντα κιλών και οκτώ γεωργικά εργαλεία, τα οποία κατασχέθηκαν μαζί με το φορτηγάκι των δραστών.

Κατά τη διάρκεια της προανάκρισης ο γεωργός από τη Δράμα δήλωσε ότι στο χρονικό διάστημα από 23-3-2011 έως και 25-03-2011, έκλεψαν από το χωράφι του 14.000 κιλά πατάτας, συνολικής αξίας 8.000 € περίπου.

Από αύριο αναλαμβάνει το ΝΑΤΟ τη διοίκηση των επιχειρήσεων στη Λιβύη

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, δήλωσε τη Δευτέρα, ότι η αιτία που ανεκόπη η προέλαση των στρατευμάτων του Μουαμάρ Καντάφι, ήταν η στρατιωτική δράση που ανέπτυξαν οι συμμαχικές δυνάμεις.

"Καταφέραμε καίριο πλήγμα στο σύστημα της αεράμυνάς του και έτσι δημιουργήθηκαν οι συνθήκες που επιτρέπουν την επιβολή της ζώνης απαγόρευσης πτήσεων πάνω από τη χώρα. Καταστρέψαμε άρματα μάχης και στρατιωτικά μέσα, που είχαν καταλάβει πόλεις αλλά και εγκαταστάσεις, ενώ διακόψαμε την επικοινωνία με τις περισσότερες από τις πηγές ανεφοδιασμού των δυνάμεων του καθεστώτος", τόνισε ο Ομπάμα και συνέχισε λέγοντας ότι "Μπορώ πλέον σήμερα να ανακοινώσω ότι σταματήσαμε την ολέθρια προέλαση των δυνάμεων του Καντάφι".

Παράλληλα στις δηλώσεις του ο Αμερικανός πρόεδρος, διευκρίνισε ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν τον υποστηρικτικό ρόλο προς τις συμμαχικές δυνάμεις, με συλλογή και παροχή πληροφοριών, ανεφοδιασμό υλικών, επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, αλλά και την παρεμπόδιση των επικοινωνιών των κυβερνητικών δυνάμεων.

Τέλος ο Μπάρακ Ομπάμα ανακοίνωσε οριστικά ότι η μεταβίβαση της διοίκησης των επιχειρήσεων από τις ΗΠΑ στην στρατιωτική ηγεσία του ΝΑΤΟ, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη.

Από την Παρασκευή μετρητά τέλος στις μεγάλες συναλλαγές

Τα μετρητά γίνονται παρελθόν από την Παρασκευή 1η του Απρίλη για συναλλαγές που έχουν αξία από 3.000 και πάνω. Από την πρώτη του Ιανουαρίου του 2012 το μέτρο θα ισχύει για τις συναλλαγές από τα 1.500 ευρώ και πάνω.

Στο εξής λοιπόν φορολογικά στοιχεία, που εκδίδονται από επιτηδευματίες, για πώληση αγαθών ή παροχή υπηρεσιών σε ιδιώτες θα εξοφλούνται αποκλειστικά μέσω τραπέζας, με χρεωστικές ή πιστωτικές κάρτες του αγοραστή ή μέσω τραπεζικού λογαριασμού ή με επιταγές.

Στο ποσό συνυπολογίζεται και ο ΦΠΑ.

Τι θα γίνει με τις δόσεις; Ευτυχώς αυτή τη φορά έχουν δώσει την απάντηση πριν την ισχύ του μέτρου.

Η αξία της αγοράς ή της υπηρεσίας θα φαίνεται ολόκληρη στην απόδειξη, αλλά ο πελάτης θα επιβαρύνεται τμηματικά, όπως ακριβώς γίνεται και σήμερα.

Για παράδειγμα αν κάποιος κάνει μια αγορά αξίας 5.000 ευρώ σε 18 άτοκες δόσεις, θα πάρει απόδειξη για ολόκληρο το ποσό και θα χρεώνεται κάθε μήνα με το ποσό των 278 ευρώ.

Τώρα, στις περιπτώσεις όπου ο πελάτης δεν έχει ούτε πιστωτική η χρεωστική κάρτα, ούτε μπορεί να βγάλει επιταγή, τότε ο έμπορος ή ο επαγγελματίας θα είναι υποχρεωμένος να κόβει ένα παραστατικό το οποίο στη συνέχεια θα είναι επίσης υποχρεωμένος να το καταθέτει στην τράπεζα


Ποιες συναλλαγές αφορά
Προκαταβολές που εισπράττονται ή τμηματικές καταβολές, που αφορούν συναλλαγές ύψους άνω του ισχύοντος κάθε φορά ορίου, ανεξαρτήτως του ποσού έκαστης τμηματικής καταβολής ή προκαταβολής.
Πώληση αγαθών (όπως οχήματα, κ.λπ.) σε ιδιώτη "με ανταλλαγή", η διαφορά της αξίας που προκύπτει από το συμψηφισμό των αμοιβαίων ανταπαιτήσεων, εφόσον αυτή υπερβαίνει το ισχύον κάθε φορά όριο.
Αλλαγή λιανικώς πωληθέντων αγαθών, η αξία των οποίων προηγουμένως έχει εξοφληθεί, για τη νέα απόδειξη λιανικής πώλησης που εκδίδεται.
Επιστροφή αγαθών, εφόσον μεταγενέστερα η απαίτηση του ιδιώτη συμψηφισθεί με επόμενη αγορά αγαθών.
Σε περίπτωση συναλλαγής που εξοφλείται, μερικώς ή ολικώς, με εκχώρηση από τον ιδιώτη προϊόντος δανείου που βαρύνει αυτόν, με κατάθεση του σχετικού ποσού στο λογαριασμό του πωλητή - επιτηδευματία, για το τυχόν υπολειπόμενο ποσό, ανεξαρτήτως αξίας, εφόσον η τιμολογούμενη αξία της συναλλαγής υπερβαίνει το ισχύον κάθε φορά όριο.

Ειδικές περιπτώσεις
Σε εξαιρετικές περιπτώσεις συναλλαγών, που διενεργούνται σε ημέρες και ώρες μη λειτουργίας των τραπεζών ή με πρόσωπα - ιδιώτες που για αντικειμενικούς λόγους δεν είναι δυνατή η από μέρους τους εξόφληση, με τους νέους τρόπους και καταβάλλονται μετρητά ή παραδίδονται συναλλαγματικές, οι οποίες εξοφλούνται εκτός τραπεζικού συστήματος, ακολουθείται ειδική διαδικασία ως ακολούθως:

-Από τον επιτηδευματία - πωλητή, κατά το χρόνο είσπραξης μετρητών ή παραλαβής συναλλαγματικών (εκτός τραπεζικού συστήματος) από τον πελάτη - ιδιώτη, εκδίδεται λογιστικό παραστατικό «απόδειξη είσπραξης μετρητών ή παραλαβής αξιόγραφων».
Η συγκεκριμένη απόδειξη, εκδίδεται αθεώρητη από διπλότυπο, τουλάχιστον, στέλεχος και εφόσον είναι μηχανογραφική δεν απαιτείται η σήμανση αυτής μέσω ΕΑΦΔΣΣ.
Στο περιεχόμενο αυτής αναγράφονται το ποσό, ο τρόπος εξόφλησης, η αιτιολογία της είσπραξης (π.χ. προκαταβολή, τμηματική καταβολή, εξόφληση) και ο αύξων αριθμός του παραστατικού (εφόσον έχει προηγηθεί η έκδοση αυτού).
Επί προκαταβολών, πριν την έκδοση του φορολογικού στοιχείου, αναγράφονται τα αντίστοιχα στοιχεία του οικείου ταμιακού παραστατικού, εφόσον εκδίδεται από την επιχείρηση.

-Ο επιτηδευματίας υποχρεούται το ποσόν των μετρητών, που εισπράττει κατά το χρόνο έκδοσης της εν λόγω απόδειξης ή κατά το χρόνο εξόφλησης των συναλλαγματικών, να το καταθέσει εντός δύο εργάσιμων ημερών από την έκδοσή τους, σε τραπεζικό λογαριασμό που τηρεί σε οποιαδήποτε αναγνωρισμένη Τράπεζα ή Πιστωτικό Οργανισμό.
Τα εκδιδόμενα τραπεζικά παραστατικά, συσχετίζονται από τον επιτηδευματία με τις «αποδείξεις είσπραξης μετρητών ή παραλαβής αξιόγραφων» που αφορούν.

-Οι εκδιδόμενες «αποδείξεις είσπραξης μετρητών ή παραλαβής αξιόγραφων», καθώς και τα τραπεζικά παραστατικά από τα οποία προκύπτουν τα δεδομένα της κατάθεσης, διαφυλάσσονται με ευθύνη του υπόχρεου, για όσο χρόνο προβλέπουν οι διατάξεις του άρθρου 21 του ΚΒΣ

Δεν ενεργοποιείται πρόγραμμα προσλήψεων 50.000 ανέργων

280 εκατομμύρια, από αυτά που δεν έχουμε, μένουν ανενεργά γιατί το πρόγραμμα-ανάσα για τους μακροχρόνια άνεργους δεν ενεργοποιείται αφού από τη μια υπάρχει το πλαφόν που υπέγραψε η κυβέρνηση με την τρόικα για μια πρόσληψη ανά πέντε αποχωρήσεις από το δημόσιο, ενώ παράλληλα υπάρχει και ο φόβος προσφυγών για μονιμοποιήσεις.

Έτσι ειδικά άνθρωποι πάνω από 55 ετών που περιμένουν να συγκεντρώσουν λίγα ένσημα για να μπορέσουν να βγουν στη σύνταξη μένουν εκτός εργασίας παρά τις εξαγγελίες μόλις λίγο καιρό πριν για αποκατάστασή τους, έστω για μερικούς μήνες μέσω του προγράμματος.

Το απίστευτο είναι ότι τα συναρμόδια υπουργεία ενώ έχει τα χρήματα για να επιδοτήσει την εργασία τους με 625 ευρώ το μήνα δεν βρίσκει ποιος θα τους προσλάβει και αυτό γιατί φοβάται την τρόικα!

Με λίγα λόγια και 50.000 άνθρωποι μένουν στο... ράφι της ανέχειας και για μια ακόμη φορά η Ελλάδα δεν μπορεί να αξιοποιήσει χρήματα που θα μπορούσαν να δώσουν βαθιά ανάσα.

Μέχρι και κάμερες μπαίνουν στις εξετάσεις για δίπλωμα οδήγησης

Αφορμή και πάλι το “μαύρο χρήμα” και όχι το ότι κανείς δεν μαθαίνει να οδηγεί μέχρι να πάρει το δίπλωμα. Υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο δάσκαλοι οδήγησης, υπάλληλοι του υπουργείου και εξεταστές “τσεπώνουν” περίπου 50 εκατομμύρια ευρώ “μαύρα¨για να κάνουν τα στραβά μάτια.

Για να μπει τέλος λοιπόν στα “λαδωμένα” διπλώματα το υπουργείο σκέφτεται να βάλει ακόμη και κάμερες σε όλα τα στάδια των εξετάσεων, ενώ θα γίνεται ακόμη και κλήρωση των εξεταστών λίγο πριν τις πρακτικές εξετάσεις ώστε να σταματήσει το φαινόμενο του λαδώματος με... ενδιάμεσο το δάσκαλο που γνωρίζει από πριν ποιοι εξεταστές έχουν αναλάβει τους μαθητές της σχολής του.

Οι αλλαγές θα ολοκληρωθούν μέσα στο ερχόμενο διάστημα ώστε το νέο σύστημα να ισχύσει από το 2012.

Για να μην έχουν πολλές επαφές οι υποψήφιοι με τους υπαλλήλους του υπουργείου θα παίρνουν το δίπλωμα μέσω ΕΛΤΑ έχοντας κάνει μόνο μια επίσκεψη στην αρχή της διαδικασίας για να καταθέσουν τα χαρτιά τους.

Παράλληλα θα αλλάξει το βιβλίο θεωρητικής εξέτασης, τα λεγόμενα σήματα, ενώ θα αυξηθεί και ο χρόνος σπουδών των εκπαιδευτών από 1,5 στα 2 χρόνια.

Τι αλλάζει από το 2012
Θα γίνεται βιντεοσκόπηση εξέτασης, ενώ θα υπάρχει και σύστημα απενεργοποίησης κινητών τηλεφώνων! Τα αποτελέσματα θα παρακολουθούνται μηχανογραφικά από κεντρικό μηχανογραφικό σύστημα και όχι από τους server των νομαρχιών όπως τώρα.

Τα διπλώματα θα εκδίδονται από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ενώ προβλέπονται αυστηρές ποινές για ελεγκτές και υπαλλήλους που θα βρεθούν με... χρήματα στα χέρια.

Για να μην υπάρχουν τα... γνωστά φαινόμενα κατά τη διάρκεια των εξετάσεων θα γίνονται εξετάσεις σε ειδικές πίστες όπου ο οδηγός θα κάνει ειδικούς ελιγμούς και δεν θα είναι παρών ο δάσκαλος οδήγησης.

Παράλληλα “δάσκαλοι” θα μπορούν να είναι και παλιοί οδηγοί αρκεί να έχουν τρία χρόνια δίπλωμα της ίδιας κατηγορίας με αυτό στο οποίο εξετάζεται ο υποψήφιος.

Ο υποψήφιος ωστόσο θα πρέπει να έχει βεβαίωση της σχολής του ότι παρακολούθησε τον ελάχιστο αριθμό απαιτούμενων μαθημάτων.

Κινδυνεύει να χάσει και το άλλο μάτι της η μικρή Αφγανή λόγω γραφειοκρατίας

Ένας χρόνος πέρασε από τον άδικο χαμό του 15χρονου Αφγανού και τον σοβαρό τραυματισμό της 9χρονης αδελφής του, όταν εξερράγη εκρηκτικός μηχανισμός που ήταν τοποθετημένος στην είσοδο του κτηρίου της Ε.Ε.Δ.Ε. στα κάτω Πατήσια.

Οι βουλευτές Θανάσης Λεβέντης και Γρηγόρης Ψαριανός φέρνουν με ερώτησή τους στη Βουλή το σοβαρό θέμα της δεκάχρονης Νατζάφι Φερστέ, η οποία σήμερα είναι μονόφθαλμη, ενώ και το άλλο μάτι της χρήζει χειρουργικών επεμβάσεων, οι οποίες, όμως, δεν είναι δυνατόν να γίνουν στην Ελλάδα. Μάλιστα, στο πιστοποιητικό του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ», που υπογράφεται από την Α΄ Οφθαλμολογική Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών αναφέρεται χαρακτηριστικά «Λόγω της μικρής της ηλικίας, του γεγονότος ότι είναι μονόφθαλμη και του σοβαρού της καταστάσεώς της συνιστάται σε έλεγχο και αντιμετώπιση της κερατοπλαστικής, με ταυτόχρονη ένθεση ιριδικού ενδοφακού, να μεταβεί σε ειδικό κέντρο του εξωτερικού, διότι δεν αντιμετωπίζεται στην Ελλάδα».

Οι δυο βουλευτές θίγουν το θέμα της καθυστέρησης της πολιτείας να αναλάβει την ευθύνη της ώστε να καλύψει τα έξοδα για την επέμβαση σε νοσοκομείο του εξωτερικού. Τέλος, κάνουν λόγο για αδικαιολόγητη γραφειοκρατία που μπορεί να έχει αρνητικές συνέπειες για την όραση του άτυχου κοριτσιού.

Κλείνουν 7 Κέντρα Εκπαίδευσης λόγω... κρίσης

Επτά μεγάλα κέντρα εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων πρόκειται άμεσα να κλείσουν έτσι ώστε να εξοικονομήσει το Υπουργείο Άμυνας 25 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο.

Όπως αναφέρει το σημερινό ρεπορτάζ της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ, το Γενικό Επιτελείο Στρατού, έκρινε ότι ο αριθμός των κέντρων εκπαίδευσης που υπάρχουν σήμερα, είναι υπερβολικός και σε πολλές περιπτώσεις δεν εξυπηρετεί τους νέους φαντάρους και προσανατολίζεται στην τελική φάση του πλάνου του, να υπάρχει ένα ΚΕΝ ανά περιφέρεια.

Το κλείσιμο θα επιφέρει και οικονομική ανακούφιση αφού το κράτος θα γλυτώνει κάθε χρόνο 25.000.000 ευρώ. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε κάθε ΕΣΣΟ το κόστος λειτουργίας ενός Κέντρου Εκπαίδευσης, ανέρχεται στα 900.000 ευρώ.

Τα Κέντρα Εκπαίδευσης που κλείνουν είναι:
Διαβιβάσεων (ΚΕΔΒ) στην Καλαμάτα
Σύνταγμα Ευζώνων στο Μεσολόγγι
Υγειονομικού στην Άρτα
625 Τάγμα Πεζικού στα Ιωάννινα
Κέντρο Νεοσυλλέκτων στο Παρανέστι Δράμας
557 Τάγμα Πεζικού στη Ξάνθη
Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων στο Άργος Ορεστικό

Αδιευκρίνιστο παραμένει ποια θα είναι η τύχη των υπόλοιπων 17 μικρότερων κέντρων εκπαίδευσης που δημιουργήθηκαν μετά το 2004 (Ρεντίνα, Μάλεμε Χανίων, Λεπτή Ορεστιάδας, Καβησσό 'Έβρου και αλλού)

Ο απώτερος στόχος του ΓΕΣ είναι να λειτουργεί ένα ΚΕΝ ανά περιφέρεια. Δηλαδή:
Ένα στη Μακεδονία που θα εξυπηρετεί τους νεοσύλλεκτους από Μακεδονία και Θράκη.
Ένα στην Ήπειρο και εκεί θα κατατάσσονται όλοι από το εδαφικό διαμέρισμα της Ηπείρου.
Ένα στη Θεσσαλία
Ένα στο λεκανοπέδιο όπου θα εξυπηρετεί τους νεοσύλλεκτους από Αττική, Στερεά, νησιά του Κεντρικού Αιγαίου και του Ιονίου
Ένα στην Πελοπόννησο, για τους νέους από την Πελοπόννησο, και τα νησιά του Νότιου και Ανατολικού Αιγαίου και
Ένα στην Κρήτη που θα δέχεται μόνο Κρητικούς.

Ανιχνεύτηκε ραδιενεργό ιώδιο σε Κίνα και Κορέα

Νοτιοκορεάτες επιστήμονες εντόπισαν ίχνη ραδιενεργού ιωδίου στην ατμόσφαιρα πάνω από τη Σεούλ και από άλλα τμήματα της χώρας, αναφέρουν σημερινά δημοσιεύματα.

Το Κορεατικό Ινστιτούτο Πυρηνικής Ασφάλειας ανακοίνωσε ότι σωματίδια του ιωδίου-131 ενδέχεται να προέρχονται από το ιαπωνικό πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα, μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός KBS.

Οι αρχές πραγματοποιούν αναλύσεις στις συγκεντρώσεις του ιωδίου που ανιχνεύτηκαν στην ατμόσφαιρα, αλλά προφανώς αυτές είναι πολύ χαμηλές, ώστε να συνιστούν κίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία ή το περιβάλλον, δήλωσαν οι επιστήμονες.

Όταν εισπνέεται, το ιώδιο-131, ένα ραδιενεργό ισότοπο του ιωδίου, συγκεντρώνεται στον θυρεοειδή αδένα, όπου η ακτινοβολία Γάμμα και Βήτα, την οποία εκπέμπει, μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου.

Αλλά η ραδιενέργεια αυτή φθίνει σχετικά σύντομα. Η ουσία υποδιπλασιάζεται κάθε οκτώ μέρες περίπου, δηλαδή η ένταση της ακτινοβολίας που εκπέμπεται μειώνεται κατά το ήμισυ κάθε οκτώ μέρες.

Σε πολλούς αντιδραστήρες στο πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα, 250 χιλιόμετρα βορειο-ανατολικά του Τόκιο, σημειώθηκαν εκρήξεις, υπερθέρμανση, ρωγμές και διαρροή ραδιενέργειας από την ημέρα που ο σεισμός και το τσουνάμι προκάλεσαν βλάβη στα συστήματα ψύξης τους.

Το πυρηνικό ινστιτούτο ανακοίνωσε ότι ραδιενεργό υλικό από το εργοστάσιο μπορεί να μεταφέρθηκε με τον αέρα βορειο-ανατολικά της Ιαπωνίας στην Αρκτική και στη συνέχεια να επέστρεψε νοτίως στην Κορεατική Χερσόνησο, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

Χθες Δευτέρα, οι αρχές επιβεβαίωσαν ότι χαμηλές συγκεντρώσεις του ραδιενεργού στοιχείου Ξένου-133 ανιχνεύτηκαν στα βορειο-ανατολικά της Νότιας Κορέας.

Παράλληλα, η κινεζική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα ότι ανιχνεύτηκαν στην ατμόσφαιρα πολύ μικρές ποσότητες ραδιενεργού ιωδίου-131, που προέρχονται από την Φουκουσίμα.

Το υπουργείο Υγείας ζήτησε από τις αρχές 14 επαρχιών, ανάμεσά τους του Πεκίνου και της Σανγκάης, να πραγματοποιήσουν ελέγχους ανίχνευσης ραδιενέργειας στο νερό και στα τρόφιμα, σύμφωνα με την China Daily.

Οι περιοχές, όπου ανιχνεύτηκε στην ατμόσφαιρα το ραδιενεργό ιώδιο-131 είναι οι παράκτιες επαρχίες του νοτιο-ανατολικού τμήματος της χώρας, από την Σανγκάη μέχρι το Γκουανγκσί και το Ανχούι, σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Το υπουργείο Υγείας διευκρινίζει ότι δεν κρίνεται απαραίτητη η λήψη μέτρων λόγω του χαμηλού επιπέδου του ραδιενεργού ιωδίου στην ατμόσφαιρα.

Γολγοθάς για τους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους του Δημοσίου

Γολγοθάς διαρκείας για τους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους του Δημοσίου που συνωστίζονται ακόμη σε ουρές για να προμηθευτούν τα φάρμακα τους. "Δώσαμε λύση" λέει το Υπουργείο. "Δεν έχουμε πάρει ούτε ένα ευρώ" λένε οι φαρμακοποιοί.

Ταλαιπωρίας το ανάγνωσμα για τους ασφαλισμένους του Δημοσίου οι οποίοι για να προμηθευτούν τα φάρμακά τους περιμένουν στα κεντρικά γραφεία του ΟΠΑΔ μετά την αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων από τα φαρμακεία της Αττικής και του Πειραιά.

Αν και από το Υπουργείο Υγείας λένε πως έχει υπογραφεί η απόφαση για καταβολή των χρωστούμενων Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου, οι φαρμακοποιοί απαντούν "δεν έχουμε πάρει ούτε ένα ευρώ".

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Θεόδωρος Αμπατζόγλου "αυτή τη στιγμή που μιλάμε ο ΟΠΑΔ χρωστάει στους φαρμακοποιούς χρήματα απο τον Ιούνιο του 2010. Συν οι δύο μήνες του 2011. Οι οφειλές παραμένουν και αυτό με ευθύνη του Υπουργείου Οικονομικών".

Κοντά στα 2 ευρώ το λίτρο η τιμή της αμόλυβδης!

Σύμφωνα με το παρατηρητήριο τιμών υγρών καυσίμων του Υπουργείου Οικονομίας η μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης είναι 1,673, η χαμηλότερη 1,555 και η υψηλοτερη 1,925.

Χθες οι τιμές των καυσίμων πανελλαδικά ήταν:

Νομαρχία Αθηνών
-Μαρούσι, αμόλυβδη βενζίνη 1,739
-Γλυφάδα, αμόλυβδη βενζίνη 1,699
-Καλλιθέα, αμόλυβδη βενζίνη 1,719

Νομαρχία Ανατολικής Αττικής
- Καπανδρίτι, αμολυβδη βενζίνη 1,645

Νομαρχία Δυτικής Αττικής
- Άνω Λιόσια, αμόλυβδη βενζίνη 1,65

Νομαρχία Πειραιώς
- Κύθηρα, αμόλυβδη βενζίνη 1,925

Νομαρχία Αχαϊας
- Πάτρα, αμόλυβδη βενζίνη 1,679
- Ακράτα, αμόλυβδη βενζίνη 1,747

Νομαρχία Ευβοίας
- Κάρυστος, αμόλυβδη βενζίνη 1,76
- δήμος Διρφύων, αμόλυβδη βενζίνη, 1,69

Νομαρχία Εβρου
-Σουφλί, αμόλυβδη βενζίνη 1,739
- Αλεξανδρούπολη, αμόλυβδη βενζίνη, 1,719

Νομαρχία Θεσσαλονίκης
- Καλαμαριά, αμόλυβδη βενζίνη 1,654
- Θεσσαλονίκη, αμόλυβδη βενζίνη 1,678

Νομαρχία Καστοριάς
- Αγία Τριάδα, αμόλυβδη βενζίνη 1,669

Νομαρχία Φθιώτιδας
-Λαμία, αμόλυβδη βενζίνη 1,769

Νομαρχία Ρεθύμνου
- Ρέθυμνο, αμόλυβδη βενζίνη 1,829

Νομαρχία Χανίων
- Δήμος Κισσάμου, αμόλυβδη βενζίνη 1,783

Νομαρχία Κυκλάδων
- Νάξος, αμόλυβδη βενζίνη 1,70
- Πάρος, αμόλυβδη βενζίνη 1,756

Νομαρχία Δωδεκανήσων
- Ρόδος, αμόλυβδη βενζίνη 1,709
- Σύμη, αμόλυβδη βενζίνη 1,789

Νομός Κεφαλληνίας
- Αργοστόλι, αμόλυβδη βενζίνη 1,80

Συνεχίζεται η ταλαιπωρία για τους ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ

Συνεχίζεται ο Γολγοθάς των ασφαλισμένων του Δημοσίου στην Αττική καθώς ο Φαρμακευτικός Σύλλογος αποφάσισε το απόγευμα της Δευτέρας (να συνεχίσει) να τους χορηγεί φάρμακα μόνον επί πληρωμή μέχρι την έναρξη της αποπληρωμής των οφειλομένων τους από το Ταμείο του Δημοσίου.

Η παύση της χορήγησης φαρμάκων επί πιστώσει στους ασφαλισμένους του Οργανισμού Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου (ΟΠΑΔ) από τον ΦΣΑ τις τελευταίες δέκα ημέρες έχει οδηγήσει σε οικονομικό αδιέξοδο χιλιάδες βαρέως πάσχοντες που λαμβάνουν υψηλού κόστους φάρμακα, όπως οι καρκινοπαθείς, οι μεταμοσχευμένοι κα.

Στην υπόλοιπη χώρα η κατάσταση τείνει προς εξομάλυνση έπειτα από την πρόσκληση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου προς τα μέλη του να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τους και να ξαναρχίσουν να χορηγούν φάρμακα με πίστωση στους ασφαλισμένους του Δημοσίου, αμέσως μόλις ο ΟΠΑΔ ξεκινήσει να αποπληρώνει τις οφειλές του και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα των οφειλών του.

Ανυποχώρητοι οι φαρμακοποιοί της Αττικής
Ειδικότερα, στη γενική τους συνέλευση τη Δευτέρα οι φαρμακοποιοί της Αττικής έλαβαν την απόφαση να εμμείνουν στη σκληρή γραμμή τους, αρνούμενοι όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά «να πληρώσουμε φόρους για το 2010 για χρήματα που δεν έχουμε εισπράξει ποτέ». Μάλιστα, τον τόνο είχε δώσει νωρίτερα το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο πρόεδρος του ΦΣΑ κ. Κώστας Λουράντος ο οποίος είχε αποχωρήσει από την προγραμματισμένη συνάντηση με τον υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Λοβέρδο.

Σύμφωνα με τον ΦΣΑ, ο ΟΠΑΔ οφείλει περί τα 100 εκατ ευρώ στους φαρμακοποιούς της Αττικής για το περασμένο έτος. Από την πλευρά του, το Ταμείο των Δημοσίων Υπαλλήλων απέστειλε επιστολή στον πρόεδρο του ΠΦΣ κ. Θεόδωρο Αμπατζόγλου με την οποία ενημερώνει αναλυτικά τον κλάδο των φαρμακοποιών για το χρονοδιάγραμμα εξόφλησης.

Όπως αναφέρεται, έχουν ήδη υπογραφεί χρηματικά εντάλματα ύψους 100 εκατ. ευρώ για λογαριασμούς του Ιανουαρίου και του Φεβρουαρίου του 2011. Σε ό,τι αφορά τις οφειλές του 2010, η αποπληρωμή τους θα γίνει σε δύο δόσεις – τον Απρίλιο του 2011 και τον ερχόμενο Αύγουστο. Όπως εξηγεί ο πρόεδρος του ΟΠΑΔ κ. Κυριάκος Σουλιώτης, η καθυστέρηση οφείλεται στη μετατροπή του ΟΠΑΔ σε ασφαλιστικό ταμείο, ενώ διαβεβαιώνει ότι «η πληρωμή των φαρμακείων θα γίνεται εφ' εξής απ' ευθείας από τις περιφερειακές υπηρεσίες, με την όλη διαδικασία να ελέγχεται από το Ελεγκτικό Συνέδριο»

Στα φαρμακεία του ΙΚΑ οι ασφαλισμένοι του ΟΠΑΔ
Υπενθυμίζεται ότι από 24-03-2011, τα φαρμακεία του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ εξυπηρετούν τους ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ για την περιοχή της Αττικής και του Πειραιά με τα φάρμακα υψηλού κόστους για χρόνιες παθήσεις, που είναι ήδη δεσμευμένα και διατίθενται από τα φαρμακεία του Ιδρύματος. Επίσης, οι ασφαλισμένοι του ΟΠΑΔ δεν παραπέμπονται στις Επιτροπές φαρμάκων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ενώ οι συνταγές τους εκτελούνται μόνο με προσκόμιση συνταγής, γνωμάτευσης ή και έντυπο διάθεσης, όπου απαιτείται.

Φαρμακεία ΙΚΑ-ΕΤΑΜ

- Κεντρικό Φαρμακείο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, Αγίου Κωνσταντίνου 16, 10841 Αθήνα (210-5200022)

- Φαρμακείο του Ογκολογικού Νοσοκομείου ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Αθήνας, Παράσχου 23, 11 473 Γκύζη (210-6495246, 210-6495281)

- Φαρμακείο του 7ου Νοσοκομείου ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Αθήνας, Αγίου Λουκά 53, 11 144 Αθήνα (210-2282325, 210-2282325)

- Φαρμακείο του 3ου Νοσοκομείου Βραχείας Νοσηλείας, Καποδιστρίου 4, 10 682, Πλ. Κάνιγγος Αθήνα (210-3899135, 210-3808457)

- Φαρμακείο του 1ου Νοσοκομείου ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Αθηνών, Τέρμα Ζαΐμη, 15 127 - Μελίσσια Αττικής (210-8042322, 210-8042459)

- Παράρτημα Κεντρικού Φαρμακείου ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, Πειραιώς 167, 18233 Ρέντης (210-4815417, 210-4838008)

Παραμένει κλειστή η Λ. Λαυρίου - Έκαψαν μπουλντόζα που πήγε να ανοίξει τον δρόμο

Κλειστή παραμένει και στα δύο ρεύματα, η λεωφόρος Λαυρίου. Αιτία το πρόχειρο οδόφραγμα, με μπάζα, που έχουν στήσει οι κάτοικοι, αντιδρώντας στην κατασκευή ΧΥΤΑ στην Κερατέα.

Οι κάτοικοι δηλώνουν μάλιστα, ότι ο δρόμος θα παραμείνει κλειστός επ' αόριστον.

Ωστόσο η ένταση δεν έλειψε ούτε σήμερα από την περιοχή

Όλα φαίνεται ότι ξεκίνησαν όταν μια μπουλντόζα του υπουργείου πλησίασε, συνοδεία αστυνομικών, στο σημείο όπου υπήρχαν τα μπάζα για να τα απομακρύνει. Τότε σύμφωνα με πληροφορίες κάτοικοι επιτέθηκαν με μολότοφ και έκαψαν το όχημα. Αυτό στάθηκε αφορμή να κινηθούν εναντίον των κατοίκων οι αστυνομικοί.

Τα όσα ακολούθησαν... γνωστά μολότοφ και πέτρες από τη μια, δακρυγόνα από την άλλη.
Κάποια στιγμή μάλιστα άγνωστοι φαίνεται ότι έπιασαν... στον ύπνο τους αστυνομικούς με... καταδρομική επιχείρηση. Σύμφωνα με πληροφορίες μια μηχανή XT πέρασε με μεγάλη ταχύτητα και οι επιβαίνοντες εκτόξευσαν βόμβες μολότοφ εναντίον ενός περιπολικού που άρπαξε φωτιά.

Οι κάτοικοι από την πλευρά τους καταγγέλλουν για μια ακόμη φορά αστυνομική βία μιλώντας για έναν τραυματία χτυπημένο από αστυνομικούς. Η λεωφόρος Λαυρίου πάλι, παραμένει μπλοκαρισμένη. Όλη μέρα χθες το υπουργείο δεν έστειλε μηχανήματα, αυτό που στάλθηκε σήμερα ... κάηκε.

Οι κάτοικοι πάλι έριξαν και άλλα μπάζα αυτή τη φορά στους παράδρομους με αποτέλεσμα να είναι τα πάντα μπλοκαρισμένα. Όποιος θέλει να πάει Λαύριο θα πρέπει να πάει από την παλιά οδό μέσω παραλίας.
Εκτός από τη λεωφόρο Λαυρίου από σήμερα τα ξημερώματα με τον ίδιο τρόπο έκλεισαν τον παράδρομο της λεωφόρου Λαυρίου καθώς και την επαρχιακή οδό Αναβρύτου-Κερατέας και στις δύο κατευθύνσεις, όπου έχει διακοπεί η κυκλοφορία από το ύψους της παραλιακής Αθηνών-Σουνίου.

Νέα μέτρα ύψους 1,74 δις στο τραπέζι - Μαύρη τρύπα (και πάλι) στα έσοδα

Διυπουργική επιτροπή για την οικονομία και την ανάπτυξη πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας υπό τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου, στην οποία εκφράστηκε αισιοδοξία για την πορεία του κυβερνητικού έργου. Στη συνεδρίαση, συμμετείχαν οι υπουργοί Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Περιφερειακής Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκανδαλίδης, Επικρατείας Χάρης Παμπούκης, Υποδομών Δημήτρης Ρέππας, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Τίνα Μπιρμπίλη και Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος.

Τα θέματα, που κυριάρχησαν στην κυβερνητική ατζέντα ήταν η υλοποίηση του προγράμματος των αποκρατικοποιήσεων, η πορεία των εσόδων, καθώς και το ενδεχόμενο να ληφθούν νέα οικονομικά μέτρα και πώς θα εμφανιστούν στην κοινή γνώμη, ώστε να περιοριστούν οι αντιδράσεις.

Το οικονομικό επιτελείο θα πρέπει μέσα στις επόμενες ημέρες να ολοκληρώσει τη σύνταξη του μεσοπρόθεσμου προγράμματος 2012 - 2014 καθώς και τη λήψη πρόσθετων μέτρων ύψους 1 δισεκατομμυρίου 740 εκατομμυρίων ευρώ για τον τρέχοντα προϋπολογισμό.

Να σημειωθεί πάντως ότι για τις αποκρατικοποιήσεις υπάρχει θέμα, καθώς η κα Μπιρμπίλη δήλωσε υπέρ της παραμονής στο δημόσιο της ΔΕΗ, της ΕΥΔΑΠ και του φυσικού αερίου. «Άρα θα πουλήσουμε τον αέρα για να εξοικονομήσουμε χρήματα;» αναρωτιόταν με φανερό προβληματισμό κορυφαίος υπουργός της κυβέρνησης. Στους εκπροσώπους της τρόικας πάντως πρέπει να παρουσιαστεί και το πρώτο σχέδιο από το πακέτο των αποκρατικοποιήσεων των 50 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Μετά το πέρας της διυπουργικής, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη κυβερνητικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ στην οποία προήδρευσε ο πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια της οποίας εξετάστηκαν θέματα σχετικά με τις Εξεταστικές Επιτροπές για υποθέσεις που εκκρεμούν, όπως η Siemens και τα ομόλογα, αλλά και η υπόθεση των γερμανικών υποβρυχίων.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Γιώργος Παπανδρέου είναι θετικός στη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση αυτή, εφόσον αποσταλεί ο σχετικός φάκελος στη Βουλή, προκειμένου να ερευνηθεί η εμπλοκή πολιτικών προσώπων.

Πυρηνικό θρίλερ για γερά νεύρα - Σε ύψιστο συναγερμό η Ιαπωνία

Με βραδείς ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες στους αντιδραστήρες 1, 2 και 3 στο πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα, καθώς και τα δύο κτήρια έχουν πλημμυρίσει με ραδιενεργό νερό.

Σήμερα, νέες δηλώσεις έκανε ο ιάπωνας πρωθυπουργός Ναότο Καν, ο οποίος επεσήμανε ότι το ατύχημα στον πυρηνικό σταθμό συνέβη σε μια περιοχή που απαιτούσε επαγρύπνηση. «Πρέπει να συνεχίσουμε διαχειριζόμενοι μια πραγματικότητα, που απαιτεί αίσθημα υψίστης ετοιμότητας», δήλωσε ο Καν στο ιαπωνικό κοινοβούλιο.

Ανησυχία επικρατεί και για τις ποσότητες πλουτωνίου που βρέθηκαν σε πέντε σημεία στο χώμα μέσα στο εργοστάσιο της Φουκουσίμα, ανακοίνωσε η διαχειρίστρια εταιρεία Tepco, αναφέροντας ότι οι ποσότητες οι οποίες βρέθηκαν δεν είναι επιβλαβείς για τη δημόσια υγεία.

Η Tepco ζήτησε την «υποστήριξη» γαλλικών δημόσιων βιομηχανικών ομίλων για την αντιμετώπιση της κρίσης, δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Βιομηχανίας Ερίκ Μπεσόν, σύμφωνα με τον οποίο η κατάσταση είναι «κρίσιμη».

Στη Βιέννη, ο γενικός διευθυντής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) Γιουκίγια Αμάνο, δήλωσε ότι πρέπει να πραγματοποιηθεί μια διάσκεψη υψηλού επιπέδου πιθανότατα τον Ιούνιο, για να συζητηθούν θέματα σχετικά με την πυρηνική ασφάλεια. Ο Αμάνο χαρακτήρισε την κατάσταση στην κατεστραμμένη ιαπωνική πυρηνική μονάδα ως «πολύ σοβαρή», και σημείωσε ότι ανησυχεί για τα επίπεδα της ραδιενέργειας που καταγράφηκαν στα τρόφιμα και στο νερό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ιαπωνία: Συνεχίζεται το θρίλερ στη Φουκουσίμα - Το ραδιενεργό ιώδιο είναι 1.150 φορές πάνω από το φυσιολογικό
Ιαπωνία: Η ραδιενέργεια μόλυνε την θάλασσα - 1.250 φορές πάνω από το φυσιολογικό! - Video
Ιαπωνία: 25.000 οι νεκροί ή αγνοούμενοι της τραγωδίας - Μοιράζουν εμφιαλωμένο νερό στο Τόκιο - Η μάχη της Φουκουσίμα
Υψηλά επίπεδα ραδιανέργειας γύρω από την Φουκουσίμα
Στα ύψη πάλι τα επίπεδα της ραδιενέργειας στον αντιδραστήρα No2
Τα έκαναν... θάλασσα στη Φουκουσίμα - Η ραδιενέργεια έφτασε και στην Ελλάδα
Προσπαθούν ακόμη να πάρουν ρεύμα στη Φουκουσίμα
Νέος συναγερμός στην Φουκουσίμα για τον αντιδραστήρα 3

Ετοιμάζονται στην Λιβύη για την μάχη της Σύρτης - Video από το βομβαρδισμό της Μιζράτα

Το καθεστώς του λβυου ηγέτη Μουαμάρ Καντάφι ενισχύει τις θέσεις του στην πόλη της Σύρτης προετοιμαζόμενο να αποκρούσει πιθανή επίθεση των δυνάμεων των αντικαθεστωτικών, για να καταλάβουν τη γενέτειρα του ίδιου του Καντάφι.

Σε αυτή την εκτίμηση προχώρησε κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων, ο αντιναύαρχος Μπιλ Γκόρτνεϊ, διοικητής του Μικτού Στρατιωτικού Σώματος του Πενταγώνου, ο οποίος αποκάλυψε ότι το καθεστώς τοποθετεί φυλάκια ελέγχου και μετακινεί άρματα μάχης σε όλη την πόλη. Παρόμοια σχέδια άμυνας εφαρμόζονται και σε άλλα κρίσιμα μέτωπα, όπου μαίνονται οι συγκρούσεις, όπως η πόλη-κλειδί Μιζουράτα.

Οι δυνάμεις των ανταρτών έχουν ξεκινήσει την αντεπίθεση –υπό την «ομπρέλα» και της διεθνούς συμμαχίας- και ανακαταλαμβάνουν πόλεις που πρόσφατα έχασαν. Ο μεγάλος τους στόχος είναι φυσικά η πρωτεύουσα Τρίπολη, αλλά για να φτάσουν ως εκεί πρέπει να πάρουν τον έλεγχο της Σύρτης, πόλη που «γέννησε» τον Καντάφι, περίπου 400 χιλιόμετρα μακριά από την Τρίπολη.

Οι μάχες είναι σφοδρότατες και οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης κατάφεραν νωρίτερα να απωθήσουν τις φιλοκυβερνητικές δυνάμεις από την πόλη Μπεν Τζαουάντ. Η προέλασή τους ανακόπηκε κάπως και οι αντάρτες προχώρησαν τη Δεύτερα μόνο 40 χιλιόμετρα μέχρι την πόλη Ρας αλ Αουάτζα. Τώρα βρίσκονται περίπου 100 χιλιόμετρα μακριά από τη Σύρτη.

Γαλλικά καταδιωκτικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν την Κυριακή αργά το βράδυ επιθέσεις κατά ενός «σημαντικού κέντρου διοίκησης» του λιβυκού στρατού, 10χλ νότια των προαστίων της Τρίπολης, ανακοινώθηκε από το γαλλικό γενικό επιτελείο στο Παρίσι.

Κατάπαυση πυρός στη Μιζράτα
Κόλαση πυρός και στη Μιζράτα, όπου νωρίτερα οι αντάρτες κατήγγειλαν βομβαρδισμούς, πυροβολισμούς από ελεύθερους σκοπευτές και μάχες με τουλάχιστον 8 νεκρούς. Λίγες ώρες μετά, όμως, οι δυνάμεις του καθεστώτος ανέκτησαν τον έλεγχο μέρους της πόλης, ενώ η κυβέρνηση θεωρεί ότι την ελέγχει πλήρως.

ΔΕΙΤΕ VIDEO ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΥΣ:


ΔΕΙΤΕ LIVE ΑΠΟ ΤΟ ALJAZEERA:


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί στη Λιβύη - Live οι εξελίξεις από το Aljazeera
Washington Post: Οι ΗΠΑ θα δώσουν όπλα στους αντάρτες της Λιβύης
Επιχειρήσεις και στο έδαφος της Λιβύης από το ΝΑΤΟ
Λιβύη: Οι εξεγερμένοι πήραν την Ατζαμπίγια - Live οι εξελίξεις από το Aljazeera
Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί στη Λιβύη - Μακελειό αμάχων – Ξεπέρασαν τους 100 οι νεκροί στη Μιζράτα
Λιβύη: 18 στρατιώτες νεκροί στην Τρίπολη - Ο Καντάφι άνοιξε τα νεκροτομεία για να δείξει οτι οι Δυτικοί χτυπούν αμάχους
Άρχισε με την συμμετοχή Ελληνικής Φρεγάτας ο ναυτικός αποκλεισμός της Λιβύης
Νύχτα κόλασης στη Λιβύη - Ολονύκτιο σφυροκόπημα από τις ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις
Επίσημα στο «παιχνίδι» και το ΝΑΤΟ - Η Ελλάδα δεν δίνει F-16, αλλά δίνει όλα τα άλλα - Σε σύγκρουση ο Σαρκοζί με Ομπάμα
Έπεσε Αμερικανικό αεροπλάνο στην Λιβύη - Συνεχίστηκαν οι βομβαρδισμοί για 3η νύχτα στη Λιβύη - Live οι εξελίξεις από το Aljazzera
Εκρήξεις και αντί-αεροπορικά πυρά στην Τρίπολη – Ελληνική συμμετοχή στις επιχειρήσεις κατά της Λιβύης
Χάσανε τα ίχνη του Καντάφι - Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί στην Λιβύη
ΥΕΘΑ: Ο πόλεμος στη Λιβύη θα κρατήσει 100 μέρες
Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί στην Λιβύη - Χτύπησαν το σπίτι του Καντάφι - Live από το Aljazeera
Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί στη Λιβύη - Κατάπαυση πυρός διέταξε ο Καντάφι - Live οι εξελίξεις από το Aljazeera
Λιβύη: Κάνει πίσω η Ελλάδα
Συνεχίζεται ο βομβαρδισμός της Λιβύης - Ρήξη στους κόλπους του ΝΑΤΟ - Live οι εξελίξεις από το Aljazzera
ΗΠΑ, Γαλλία και Βρετανία βομβαρδίζουν τον Καντάφι - Live από το Aljazeera
ΝΑΤΟϊκά αεροσκάφη βομβαρδίζουν την Λιβύη - Live από το Aljazeera - Updated 22:29
Σαρκοζί: Ξεκινάει η στρατιωτική δράση - Δείτε το βίντεο
Κατελήφθη από τις δυνάμεις του Καντάφι η Βεγγάζη - Νέο Video από την κατάρριψη του αεροσκάφους
Λιβύη: Και αντίστροφα ο χρόνος μετράει...
Οι δυνάμεις του Καντάφι εισήλθαν στη Βεγγάζη - Καταρρίφθηκε αεροπλάνο - Δείτε Video
Οι αντικαθεστωτικοί παραβίασαν την εκεχειρία

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις οι γιατροί από σήμερα

Σε πανελλαδική 48ωρη απεργία προχωρούν οι γιατροί του ΙΚΑ σήμερα και αύριο. Σε αποχή από τα καθηκοντά τους τις ίδιες ημέρες καλούν τα μέλη τους οι Ιατρικοί Σύλλογοι Αθήνας και Πειραιά, 24ωρη απεργία έχουν κηρύξει οι νοσοκομειακοί γιατροί για τις 30 Μαρτίου, ενώ κινητοποιήσεις προγραμματίζουν και οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία.

Οι γιατροί του ΙΚΑ ζητούν ανανέωση των συμβάσεων όλων των γιατρών του Ιδρύματος και κάνουν λόγο για «απαξίωση της ιατρικής πράξης».

Η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) κήρυξε 24ωρη απεργία για την Τετάρτη 30 Μαρτίου, με βασικά αιτήματα να μη γίνουν «περικοπές και συγχωνεύσεις, που διαλύουν το ΕΣΥ», αξιοπρεπείς αποδοχές για όλους τους εργαζόμενους και δωρεάν δημόσια περίθαλψη.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) έχει κηρύξει για τις 31 Μαρτίου 24ωρη απεργία στα νοσοκομεία της Περιφέρειας και πεντάωρη στάση εργασίας από τις 10.00 έως τις 15.00 στα νοσοκομεία Αθήνας και Πειραιά. Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία ζητούν να διατηρηθεί ο δημόσιος χαρακτήρας του ΕΣΥ, προσλήψεις προσωπικού, νέο ενιαίο μισθολόγιο με ουσιαστικές αυξήσεις μισθών και ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά.

Μεγάλες αλλαγές στις πανελλαδικές εξετάσεις

Σε λιγότερα μαθήματα θα εξετάζονται οι μαθητές για να μπουν στο πανεπιστήμιο, ενώ η Β΄ και η Γ΄ λυκείου θα είναι προπαρασκευαστικές της εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. Συνολικά έξι αλλαγές εξετάζονται από το υπουργείο για να ισχύσουν από την περίοδο 2013-14 σύμφωνα με την εφημερίδα “Τα Νέα”.

Οι αλλαγές θα ισχύσουν για τους μαθητές που θα μπουν στην πρώτη λυκείου τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Η αξιολόγηση του μαθητή στη δευτέρα και την τρίτη τάξη του λυκείου, οι βαθμοί του δηλαδή και η συνολική του απόδοση θα είναι άμεσα συνδεδεμένη με τις πανελλαδικές, ωστόσο ακόμη δεν έχει ξεκαθαριστεί πως.

Η κάθε σχολή θα καθορίζει το μάθημα το οποίο θα έχει τη μεγαλύτερη βαρύτητα στην εισαγωγή σε αυτή. Οι μαθητές θα επιλέγουν από μια σειρά προκαθορισμένων μαθημάτων τα 4 στα οποία θα εξεταστούν.

Τη βαθμολογία των πανελλαδικών στα τέσσερα μαθήματα θα συνυπολογίζεται και η επίδοση στην Β' και Γ' λυκείου. Η είσοδος στην τριτοβάθμια εκπαίδευση θα γίνεται σε σχολή και όχι σε τμήμα. Για την εισαγωγή στα τμήματα θα ακολουθούν εξετάσεις μετά το πρώτο έτος σπουδών.

Λαμπεντούζα: Εντάσεις και αντιδράσεις για τους λαθρομετανάστες

Η ένταση στη νήσο Λαμπεντούζα της Νότιας Ιταλίας -παρά τις διαβεβαιώσεις τις ιταλικής κυβέρνησης για άμεση λύση του προβλήματος της συνεχούς μεταναστευτικής ροής- συνεχίζει να αυξάνεται: οι κάτοικοι του νησιού κατάφεραν, ουσιαστικά, να μπλοκάρουν το μώλο στο οποίο φτάνουν οι λαθρομετανάστες από την Τυνησία και την Λιβύη.

Χρησιμοποιώντας τα ίδια τα πλεούμενα τον βορειοαφρικανών, έκλεισαν την είσοδο του λιμανιού, ενώ με κάδους απορριμμάτων και μεγάλες πλάκες από τσιμέντο μπλόκαραν τον δρόμο που από το μώλο οδηγεί στην πρωτεύoυσα του νησιού. Παράλληλα, πολλές γυναίκες, μόνιμες κάτοικοι της Λαμπεντούζα, κατέβηκαν σε διαδήλωση διαμαρτυρίας.

Η κατάσταση ήταν έκρυθμη εδώ και αρκετές ημέρες, με συνθήκες υγιεινής που δεν σέβονταν ούτε τα κατώτατα επιβεβλημένα επίπεδα αξιοπρέπειας, λιγοστό πόσιμο νερό, ανεπαρκείς κλίνες, απορρίμματα που συσσωρεύονταν συνεχώς στην περιοχή όπου έχουν υποχρεωθεί να συγκεντρωθούν οι μετανάστες.

Τις τελευταίες είκοσι τέσσερις ώρες οι αφίξεις ξεπέρασαν τις δυο χιλιάδες, ενώ αν λάβουμε υπόψη τις τελευταίες τρεις ημέρες, ο αριθμός των αφιχθέντων αγγίζει τις τρεις χιλιάδες επτακόσιους. Ο περιφερειάρχης της Σικελίας Ραφαέλε Λομπάρντο επισκέφθηκε το νησί και ζήτησε να δημιουργηθεί άμεσα ένα «ναυτικό φράγμα» μπροστά στη Λαμπεντούζα, χρησιμοποιώντας σειρά μεγάλων πλοίων στα οποία θα πρέπει να επιβιβάζονται οι λαθρομετανάστες που φθάνουν από την Λιβύη και την Τυνησία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Κοριέρε Ντέλα Σέρα, ο Λομπάρντο σε τηλεφωνική του επικοινωνία σήμερα το απόγευμα με τον Ιταλό υπουργό εσωτερικών Ρομπέρτο Μαρόνι, τόνισε ότι «η κατάσταση στο νησί αυτό θυμίζει οίκο ανοχής. Πρέπει οπωσδήποτε να δώσουμε τέλος σε όλη αυτή την κόλαση, ακόμη και αν πληρώσουμε βαρύτατο τίμημα».

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι είχε δεσμευθεί από χθες ότι «θα χρησιμοποιήσει πλοία φίλων του, εφοπλιστών, για να μεταφερθούν οι χιλιάδες βορειοαφρικανοί που βρίσκονται στην Λαμπεντούζα, σε άλλα κέντρα φιλοξενίας της χώρας». Μέχρι αυτή την στιγμή, όμως, ο συνολικός τους αριθμός των ξένων, στο νησί, παραμένει αμείωτος, στις πέντε χιλιάδες.

Στο μεταξύ ο εισαγγελέας Πιέρο Γκράσο έκανε γνωστό ότι «τουλάχιστον τετρακόσια ανήλικα που αποβιβάσθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες στις ακτές τις Νότιας Ιταλίας, έχουν εξαφανισθεί». Και ενώ οι ιταλικές αρχές, προσπαθούν να δώσουν μια λύση στην ακραία κατάσταση της Λαμπεντούζα, άρχισε να χρησιμοποιείται μια νέα, εναλλακτική, πορεία πλεύσης: χίλιοι ερυθραίοι, σομαλοί και λίβυοι που σάλπαραν από την Τρίπολη αποβιβάσθηκαν, πριν λίγο, στο νησί της Λινόζα, το οποίο βρίσκεται, πάντα, νότια της Σικελίας.

Η ιταλική κυβέρνηση αναζητά διέξοδο με μια διπλή στρατηγική που δεν έχει όμως βρει ακόμη, ουσιαστική εφαρμογή. Από την μια ο υπουργός Εξωτερικών Φράνκο Φρατίνι, εξετάζει την δυνατότητα παροχής χρηματικού κίνητρου (μέχρι και 1.700 ευρώ, με κάλυψη της Ευρωπαϊκής Ένωσης) σε όσους λαθρομετανάστες δεχθούν να επιστρέψουν αμέσως στην πατρίδα τους.

Από την άλλη, ο υπουργός εσωτερικών, Ρομπέρτο Μαρόνι, προσπαθεί να δεσμεύσει όλες της περιφέρειες της Ιταλίας, να φιλοξενήσουν μέρος των τυνήσιων, λίβυων και ερυθραίων που αποβιβάσθηκαν, τις τελευταίες μέρες, στις ιταλικές ακτές. Και στις δυο περιπτώσεις, όμως, η Λέγκα του Βορρά ( ο ισχυρότερος κυβερνητικός εταίρος του Σίλβιο Μπερλουσκόνι) αντιδρά, και διαμέσου του επικεφαλής της Ουμπέρτο Μπόσι ζητά «να επαναπατρισθούν άμεσα οι λαθρομετανάστες, χωρίς κανένα χρηματικό βοήθημα και να τύχουν υποδοχής και φιλοξενίας μόνον όσοι μπορεί να θεωρηθούν πολιτικοί πρόσφυγες».

47χρονη διέπραξε 26 απάτες σε ένα χρόνο στα Φιλιατρά

Ο λόγος για μια 47χρονη που όπως προέκυψε από την προανάκριση εξαπατούσε συστηματικά καταστηματάρχες στη Μεσσηνία αλλά και την Αθήνα.

Συγκεκριμένα η 47χρονη γυναίκα από το Μάρτιο του 2010 μέχρι σήμερα προσέγγισε 26 καταστηματάρχες και προφασιζόμενη ότι θα προβάλλει τις επιχειρήσεις τους, διαφημίζοντας τες σε έντυπο επαγγελματικό οδηγό μεγάλης εμβέλειας, τους αποσπούσε χρηματικά ποσά από 200 έως 400 ευρώ.

Το συνολικό ποσό που απέσπασε ανέρχεται στις 6.000 ευρώ. Η προανάκριση από το αστυνομικό τμήμα Φιλιατρών συνεχίζεται.

Νέο "ψαλίδι" στους μισθούς στις ΔΕΚΟ

Χιλιάδες εργαζόμενοι των 52 ΔΕΚΟ θα δουν το μισθό τους να μειώνεται και πάλι, για τρίτη φορά.

Αρχές Απρίλη, πριν το Πάσχα θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις γιατί τότε έρχονται και πάλι οι ελεγκτές που φυσικά θα γνωρίζουν ότι τα έσοδα... μπαίνουν μέσα.

“Στόχος” αυτή τη φορά της κυβέρνησης περίπου 22.000 εργαζόμενοι που έχουν “υψηλές” αμοιβές.

Αντί των 800 εκατομμυρίων που σκεπτόταν να εξοικονομήσει η κυβέρνηση από περικοπές δαπανών στις ΔΕΚΟ τώρα πρέπει να βρει 1 δισεκατομμύριο, κάτι που σημαίνει ότι οι περικοπές από τους μισθούς θα είναι τις τάξεις των 200 εκατομμυρίων.

Το μόνο... καλό σε αυτή την υπόθεση είναι ότι δεν μιλάμε για οριζόντια περικοπή 20% αλλά για “στοχευμένη” στα υψηλότερα μισθολογικά κλιμάκια.

Ήρθε update για το Google Earth!

Η δημοφιλής εφαρμογή της Google προσφέρει σε όλους τους χρήστες νέο υλικό! Όλοι οι χρήστες του Google Earth, μπορούν πλέον να ανανεώσουν τις φωτογραφίες του χάρτη με την νέα ενημέρωση της εφαρμογής που διέθεσε η Google.

Η νέα ενημέρωση προσφέρει πολλές καινούργιες δορυφορικές εικόνες από πολλά μέρη του κόσμου.

Όσοι έχουν ήδη το Google Earth δεν έχουν παρά να κάνουν update στην εφαρμογή ενώ όσοι δεν έχουν μπορούν να το κατεβάσουν από εδώ.

Έρχεται το... happy χάπι!!!

Το μυστικό κρύβεται, λένε οι επιστήμονες, στην ουσία λουτεϊνη που την έβαλαν στο γάλα και έκαναν προς το παρόν τα... ποντίκια τρισευτυχισμένα. Επίσης προς το παρόν οι επιστήμονες μελετούν την επίδραση της ουσίας σε σχέση με ηλικιωμένους ανθρώπους.

Το... happy χαπι το ετοιμάζουν όπως λένε επιστήμονες στην Αυστραλία βασισμένοι σε μελέτες Ιαπώνων γιατί εικάζεται ότι συμβάλλει στην αύξηση της φυσικής δραστηριότητας των ηλικιωμένων και κάνει την σωματική άσκηση πιο ευχάριστη.

Η εργασία είναι βασισμένη σε μια ιαπωνική μελέτη, η οποία έδειξε αυτόματη αύξηση της φυσικής δραστηριότητας σε ποντίκια που κατανάλωσαν γάλα σε συνδυασμό με τη βιταμίνη λουτεΐνη, που βρίσκεται σε πράσινα φυλλωτά λαχανικά.

Ο ζον Μπάκλεϊ,καθηγητής σε πανεπιστήμιο της Αυστραλίας, ανακοίνωσε μάλιστα, ότι αναζητούνται εθελοντές, ηλικίας 60 έως 80 ετών, για τοπική μελέτη και δήλωσε:
"Γνωρίζουμε ότι στους ανθρώπους η λουτεΐνη μπορεί να αλλάξει τη διαδικασία σκέψης και, δεδομένων των πληροφοριών που έχουμε από τα ποντίκια, φαίνεται ότι μπορεί να αλλάξει τη διαδικασία σκέψης που διευκολύνει τη σωματική άσκηση, όποτε και τους βοήθα στο να γίνουν περισσότερο δραστήριοι ή πιθανότατα να καθιστά την εμπειρία της άσκησης πιο ευχάριστη".

Ας ελπίσουμε ότι η... χαρά δεν θα περιοριστεί μόνο στους ... άνω των 60.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More