Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Συνελήφθη και ο τρίτος δράστης του μακελειού στον Ρέντη

Συνελήφθη στην περιοχή των Αχαρνών - Ο τέταρτος μάλλον έχει διαφύγει στο εξωτερικό

Εξάστερος ο Παναθηναϊκός - Νίκησε τη Μακάμπι στον τελικό

Στην κορυφή της Ευρώπης οι “πράσινοι” για έκτη φορά - Επικράτησε της Μακάμπι στον τελικό της Βαρκελώνης με 78-70 - MVP ο Διαμαντίδης - Εξαιρετικοί οι Σάτο, Μπατίστ. Δάκρυσε ο Ομπράντοβιτς

Αμερικανοί κομάντος σκότωσαν τον Μπιν Λάντεν

Ο επικεφαλής της Αλ Κάιντα, νούμερο ένα καταζητούμενος σε όλο τον κόσμο και φερόμενος ως ο ιθύνων νους των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου στις Η.Π.Α., Οσάμα Μπιν Λάντεν, είναι νεκρός.

Σάββατο 9 Απριλίου 2011

Μνημόσυνο για τους αστυνομικούς της ΔΙΑΣ που έχασαν τη ζωή τους στον Ρέντη

Συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι τέλεσαν μνημόσυνο για τις 40 μερες απο τη δολοφονία των δύο αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ, στου Ρέντη.

Ακόμα δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν οτι δύο παλικάρια 23 και 22 χρόνων έχασαν τη ζωή τους τόσο άδικα.

Ηταν 1η Μαρτίου όταν αδίστακτοι κακοποιοί έκoψαν το νήμα της ζωής για τους δύο νεαρούς αστυνομικούς.

Στο σημείο οπου άφησαν την τελευταία τους πνοή τελέστηκε τριασάγιο στη μνήμη των αδικοχαμένων αστυνομικών. Στην τελετή παραβρέθηκαν εκτός απο τους συγγενείς, συνάδελφοι, φίλοι αλλά και απλοί πολίτες.

Συνεχίζουν την απεργία οι εργαζόμενοι στα ΕΛ.ΠΕ

Έως και τη Δευτέρα συνεχίζουν τη 10ήμερη απεργία τους οι εργαζόμενοι στα Ελληνικά Πετρέλαια, διεκδικώντας αφενός την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας αφετέρου τη στελέχωση των μονάδων στη Θεσσαλονίκη και την Ελευσίνα.

Η λειτουργία των διυλιστηρίων έχει σταματήσει και τα βυτιοφόρα δεν θα φορτώνουν καύσιμα από τις εγκαταστάσεις σε Θεσσαλονίκη, Ελευσίνα και Ασπρόπυργο.

Οι απεργοί έχουν ωστόσο προειδοποιήσει πως εάν υπάρξουν κρούσματα αισχροκέρδειας στην αγορά θα τροφοδοτηθεί άμεσα ώστε να εκλείψουν.

35χρονος είχε διαρρήξει 11 καταστήματα μέσα σε 2 μήνες

Ο 35χρονος κατηγορείται για “διακεκριμένες κλοπές” καθώς, σύμφωνα με την αστυνομία, παραβίαζε τις εισόδους καταστημάτων στην περιοχή των Ά. Λιοσίων, από τα οποία αφαιρούσε χρήματα, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές καθώς και διάφορα εμπορεύματα .

Από την έρευνα που έγινε προέκυψε ότι κατά τη διάρκεια του τελευταίου διμήνου διέπραξε ένδεκα κλοπές καταστημάτων.

Νέα ρεκόρ στις τιμές των καυσίμων

Το ένα ρεκόρ μετά το άλλο σπάνε οι τιμές των καυσίμων στην χώρα μας και οι μετακινήσεις για την περίοδο του Πάσχα που πλησιάζει αναμένεται – αν ...γίνουν – να “κάψουν” κυριολεκτικά τους πολίτες.

Παράλληλα, τα νοικοκυριά βρίσκονται μπροστά στο δίλημμα να “ξηλωθούν” τώρα, αποθεματοποιώντας πετρέλαιο θέρμανσης ενόψει του χειμώνα, ή να περιμένουν με την ελπίδα ότι το υπουργείο Ολικονομικών θα αλλάξει την απόφασή του για εξίσωση των φόρων με το πετρέλαιο κίνησης.

Η μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης βρέθηκε την Παρασκευή μία ανάσα πριν τα 1,69 ευρώ ανά λίτρο, ενώ η μέγιστη είναι στα 1,87 ευρώ. Η δε ενισχυμένη αμόλυβδη των 100 οκτανίων φτάνει να πωλείται έως και 1,999 ευρώ – καθώς τουλάχιστον οι πρατηριούχοι που δηλώνουν τιμές στο Παρατηρητήριο (www.fuelprices.gr) δεν “τολμούν” για ψυχολογικούς λόγους να βάλουν “το 2 μπροστά” στην τιμή!

Την ίδια ώρα, η μέση τιμή για το πετρέλαιο θέρμανσης είναι στα 90,5 λεπτά, ενώ η μέγιστη αγγίζει τα 1,04 ευρώ ανά λίτρο! Όσο ήταν, δηλαδή, η αμόλυβδη πριν ξεκινήσει το μπαράζ της επιβολής φόρων στα καύσιμα από τα υπουργεία Οικονομικών...

Με δεδομένο ότι το υπουργείο έχει ανακοινώσει πως από τις 15 Οκτωβρίου θα εξισωθούν οι φόροι του πετρελαίου θέρμανσης προς εκείνους του κίνησης – η τιμή του είναι σήμερα στα ...1,51 ευρώ το λίτρο! – οι καταναλωτές βρίσκονται μπροστά σε μια ιδιαίτερα δυσάρεστη θέση: να “φουλάρουν” με πετρέλαιο θέρμανσης μέχρι τις 15 Απριλίου, προκειμένου να αποφύγουν τα επιπλέον 60 λεπτά ανά λίτρο το φθινόπωρο;

Ή να ρισκάρουν -με φόντο κάποιες πρόσφατες διαρροές αλλά και επειδή το θέρμανσης είναι έτσι κι αλλιώς ακριβό – μήπως το υπουργείο Οικονομικών αλλάξει την απόφασή του;
Σε κάθε περίπτωση, το ζωνάρι θα στενέψει κι άλλο...

Ένοπλη ληστεία σε Γεωργικό Συνεταιρισμό στη Μεσσηνία

Δύο δράστες με την απειλή όπλων εισέβαλαν στα γραφεία και αφού αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 950 ευρώ, εξαφανίστηκαν.

Η ληστεία σημειώθηκε χθες το πρωί στo Γεωργικό Συνεταιρισμό στην περιοχή Νεοχωρίου - Λεύκτρου στην Στούπα Μεσσηνίας.

Η Αστυνομία διεξάγει έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών.

Φωτιά σε διαμέρισμα στην Ιεράπετρα

Φωτιά ξέσπασε σε διαμέρισμα που γίνονταν εργασίες ανακαίνισης, στο κέντρο της Ιεράπετρας, στην οδό Λασθένους, χθες το μεσημέρι λίγο μετά τις 14.30.

Αλλοδαπος εργάτης που εργάζονταν στο διαμέρισμα, άναψε φωτιά με σκοπό να κάψει τα σκουπίδια που βρίσκονταν στο χώρο.

Όμως, η φωτιά ξέφυγε από τον έλεγχο τους και οι κάτοικοι της περιοχής, μετά τους πυκνούς που αντιλήφθηκαν, κάλεσαν την Πυροσβεστική Υπηρεσία η οποία έσπευσε άμεσα.

Η φωτιά σβήστηκε από τους άνδρες της Υπηρεσίας λιγα λεπτά αργότερα, χωρίς να προκαλεσει σοβαρές ζημιές σε γειτονικά διαμερίσματα.

Βρήκε τον αδερφό του κρεμασμένο

Σε δέντρο βρέθηκε κρεμασμένος σήμερα το πρωί ένας 25χρονος Αλβανός σε αγροτική περιοχή του Αλιβερίου.

Το πτώμα του βρήκε σήμερα το πρωί στις 09.45 ο αδερφός του, ο οποίος κατέρρευσε μπροστά στο αποτρόπαιο θέαμα.

Ο 25χρονος είχε στο παρελθόν εκτίσει ποινή φυλάκισης στην Κέρκυρα για συμμετοχή σε εγκληματική ενέργεια εις βάρος ομοεθνούς του.

Για τις ακριβείς συνθήκες του συμβάντος διενεργείται προανάκριση ενώ δεν βρέθηκε σημείωμα του αυτόχειρα.

Κρήτη: Συλλήψεις για παράνομο τζόγο

Έναν 54χρονο και έναν 34χρονο συνέλαβαν τα ξημερώματα αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, σε συνεργασία με Άνδρες του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων και του Ά. Α.Τ. Ηρακλείου για παράβαση νομοθεσίας περί Παιγνίων, εράνων και λαχειοφόρων αγορών.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στο καφενείο του 54χρονου συλληφθέντα, κατελήφθη να το λειτουργεί ο ίδιος, έχοντας εγκαταστήσει δύο ηλεκτρονικές ρουλέτες, ενώ εκείνη τη στιγμή ο 34χρονος συλληφθείς έπαιζε στο ένα από τα δύο.

Επίσης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερα τυχερά ηλεκτρονικά παιγνιομηχανήματα τύπου «REAL MAGIC» δυο τυχερά αυτόνομα παιγνιομηχανήματα τύπου ΤΡΙΛΙΖΑ τα οποία … περίμεναν πελάτες!

Επίσης κατασχέθηκαν 40 ευρώ, ως προερχόμενα από τις συναλλαγές για τη διενέργεια των τυχερών παιγνίων.

Καταδίωξη και συλλήψεις στην Εθνική Οδό

Ένα μαύρο jeep, που όπως αποδείχτηκε μετέφερε λαθρομετανάστες αρνήθηκε να σταματήσει σε σήμα της τροχαίας στο 320ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού, στο νομό Μαγνησίας. Οι αστυνομικοί πρόλαβαν και είδαν τον αριθμό και διαπίστωσαν ότι το αυτοκίνητο με τα φιμέ τζάμια, που είχε κατεύθυνση από Θεσσαλονίκη προς Αθήναμε ήταν κλεμμένο.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι άνδρες των Α' και Β΄ Τμημάτων Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων και περίμεναν λίγο έξω από τη Λαμία.

Το αυτοκίνητο εντοπίστηκε στο 212 χλμ., στο ύψος του πρατηρίου "Μακεδονία", ο οδηγός του ωστόσο και πάλι δεν σταμάτησε και συνέχισε με ιλιγγιώδη ταχύτητα προς Αθήνα με τα περιπολικά της τροχαίας να το καταδιώκουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην καταδίωξη συμμετείχαν 5 περιπολικά της τροχαίας αυτοκινητοδρόμων και μια μηχανή με 2 άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Στα διόδια της Αγίας Τριάδας, και ενώ η καταδίωξη ήταν σε εξέλιξη, ένα από τα περιπολικά χτύπησε σε μπάρα των διοδίων και έσπασε το φάρο και το παρμπρίζ του, χωρίς να τραυματιστεί κάποιος από τους αστυνομικούς.

Η καταδίωξη συνεχίστηκε και όταν ο οδηγός του κλεμμένου αυτοκινήτου πήγε να βγει εκτός εθνικής στη διασταύρωση του Μώλου, περιπολικό της τροχαίας με ελιγμούς τον εμπόδισε κλείνοντάς του το δρόμο.

Τελικά το jeep έπεσε στο πίσω μέρος του περιπολικού και ακινητοποιήθηκε.

Ο οδηγός προσπάθησε να ξεφύγει μέσα στα χωράφια τρέχοντας, αλλά συνελήφθη από αστυνομικό που τον καταδίωξε.

Μέσα στο αυτοκίνητο επέβαιναν 8 άτομα, πιθανότατα Αφγανοί, μαζί με τον οδηγό που ήταν Σύριος.

Οι συλληφθέντες και το όχημα οδηγήθηκαν στο αστυνομικό μέγαρο Φθιώτιδας και την υπόθεση θα ερευνήσει περαιτέρω η Ασφάλεια Λαμίας.

Βασάνισαν 70χρονο για να τους πει τους ζωοκλέφτες!!!

Με ... έναν παππού τα έβαλε ένας 48χρονος μαζί με δύο ακόμη άτομα, χθες το βράδυ, στη Μάρθα Βιάννου, εξοργισμένοι για ζωοκλοπή.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την καταγγελία του 70χρονου άνδρα, ο 48χρονος μαζί με τους δύο συνεργούς του, τον επισκέφθηκαν στις 8 χθες το βράδυ, με φορτηγό στο ποιμνιοστάσιό του, στη θέση Κοπράνι, στη Μάρθα.

Αφού τον απείλησαν - χωρίς αποτέλεσμα - προχώρησε στο ... plan B! Άρχισαν να τον χτυπούν στο σώμα, με σκοπό να τους αποκαλύψει ποιοι είχαν κλέψει 25 πρόβατα, πριν 15 μέρες από το ποιμνιοστάσιο 54χρονου στην ίδια περιοχή.

Ο ηλικιωμένος είπε πως δε γνώριζε ποιος είχε κλέψει τα ζώα, και τότε οι τρεις άνδρες, αφού του έδεσαν τα χέρια, τον "φόρτωσαν" στο φορτηγάκι και τον μετέφεραν σε άγνωστη αγροτική τοποθεσία κοντά στην Καρκαδιώτισσας. Ο ηλικιωμένος παρέμεινε στα χέρια των απαγωγέων τους ως τις 10.30 το βράδυ, ενώ όταν τελικά τον απελευθέρωσαν, κράτησαν ... για ενθύμιο, το κινητό του τηλέφωνο.

Οι δράστες αναζητούνται, ενώ προανάκριση ενεργείται από την ΥΑ Ηρακλείου

Σημειώθηκε μεγάλη διαρροή αερίου στη Βόρεια Θάλασσα!

Συναγερμός στη Βόρεια Θάλασσα μετά από διαρροή αερίου σε πλατφόρμα νορβηγικής εταιρείας.

Η εταιρεία Statoil σταμάτησε χθες την παραγωγή στην εγκατάσταση της στη Βόρεια Θάλασσα, αφού παρουσιάστηκε σημαντικό τεχνικό πρόβλημα. Δεν έχει επιβεβαιώσει μέχρι στιγμής τη διαρροή, η οποία μεταδίδεται από τα διεθνή ΜΜΕ.

“Ενημερωθήκαμε για περιστατικό στην πλατφόρμα Visund σήμερα το πρωί. Υπάρχουν αναφορές για διαρροή αερίου. Έχουμε θέσει σε εφαρμογή το σύστημα έκτακτης ανάγκης και ενημερώσαμε τους αρμοδίους” αναφέρει ανακοίνωση της εταιρείας.

Σύμφωνα ωστόσο με τα τοπικά ΜΜΕ εκκενώθηκε η πλατφόρμα από 56 εργαζόμενους και μένει μόνο το απολύτως απαραίτητο προσωπικό.

Ολλανδία: Μακελειό σε εμπορικό κέντρο - 6 νεκροί και τουλάχιστον 16 τραυματίες

Ενας άνδρας άρχισε να πυροβολεί με πολυβόλο μέσα στο εμπορικό κέντρο, για άγνωστο έως τώρα λογο. Το περιστατικό σημειώθηκε στην περιοχή Alphen aan den Rijn, 21 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του 'Αμστερνταμ.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες τουλάχιστον 6 είναι οι νεκροί ενω άλλα 16 άτομα τραυματίστηκαν όταν άγνωστος άρχισε να πυροβολεί στα τυφλά μέσα στο εμπορικό κέντρο. Οπως είπαν οι γιατροί του νοσοκομείου της περιοχής κάποιοι απο τους τραυματίες είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν οτι ακούστηκε ήχος απο πολυβόλο.

Σύμφωνα με το sky news ο άνδρας αυτοκτόνησε ενω η περιοχή έχει αποκλειστεί.

Έντονος προβληματισμός στην Κυβέρνηση

Έντονος προβληματισμός επικρατεί στο Μέγαρο Μαξίμου από τα όσα συνέβησαν την Πέμπτη στη συνεδρίαση του ΚΤΕ Οικονομικών όπου συζητήθηκε το νομοσχέδιο για τα τυχερά παιχνίδια .

Οι έντονες επικρίσεις που δέχθηκε ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου έρχονται να επιβεβαιώσουν το έκρυθμο κλίμα που επικρατεί στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ και τις δραματικές επιπτώσεις που μπορεί να επιφέρει στο μέλλον της κυβέρνησης.

Για τον λόγο αυτό και σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός κ. Γώργος Παπανδρέου φέρεται να είναι έντονα προβληματισμένος και να ψάχνει να βρει τον καλύτερο τρόπο εκτόνωσης πριν η κρίση μεταξύ υπουργού Οικονομικών και κοινοβουλευτικής ομάδας αποβεί μοιραία τόσο για την κυβέρνηση όσο και για την χώρα.

Πλέον, οι στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού αντιλαμβάνονται ότι το μήνυμα των βουλευτών που ανέφεραν ότι «από δω και πέρα ο υπουργός Οικονομικών θα είναι υπο αμφισβήτηση» αποκτά μορφή τελεσίδικης απόφασης.

Δηλώνουν μάλιστα πως ο φόβος τους είναι πως «κανείς πλεόν δεν μπορεί να εγγυηθεί πως αυτή η αμφισβήτηση δεν θα ξεπεράσει τις κομματικές συνεδριάσεις. Ο κίνδυνος να εκφραστεί και σε μια μελλοντική ψηφοφορία νομοσχεδίου είναι ορατός».

Το μήνυμα άλλωστε από τον ΚΤΕ του ΠΑΣΟΚ ήταν ξεκάθαρο «δεν θα ψηφίσουμε το νομοσχέδιο του τζόγου».

Το γεγονός λοιπόν ότι μια πιθανή καταψήφιση νομοσχεδίου που θα φέρει ο υπουργός Οικονομίας από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα θέσει ζήτημα εμπιστοσύνης συνολικά στην κυβέρνηση… τρομοκρατεί το Μέγαρο Μαξίμου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για τις 15 Απριλίου έχει προγραμματιστεί η παρουσίαση του νομοσχεδίου για τα νέα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί με την Τρόικα και μία τυχόν απόρριψή του ενδεχομένως να έχει δραματικές συνέπειες σε σχέση ακόμη και με την ομαλή δανειοδότηση της χώρας αλλά και την αναμενόμενη επιμήκυνση της αποπληρωμής του δανείου, η οποία συνοδεύεται και από μείωση των επιτοκίων.

Πάσχα: Φθηνότερη η Ρώμη και η Κύπρος από την Κέρκυρα και την Αράχωβα!

Παρά την οικονομική κρίση που λογικά θα έπρεπε να κάνει τους ξενοδόχους να ρίξουν τις τιμές, τα πασχαλινά πακέτα διακοπών του εξωτερικού εξακολουθούν να παραμένουν ελκυστικότερα και οικονομικότερα απο αυτά της Κέρκυρας και της Αράχωβας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε o πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων Ελλάδας, Γιώργος Τελώνης, τα πασχαλινά πακέτα διακοπών του εξωτερικού είναι στην ουσία φθηνότερα από αυτά του εσωτερικού καθώς τα ταξίδια εξωτερικού περιλαμβάνουν και αεροπορικά εισιτήρια τα οποία ανεβάζουν το κόστος της εκδρομής κάτι που δεν ισχύει για τα πακέτα εσωτερικού.

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 4ΗΜΕΡΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ:
- Κύπρος, 500 ευρώ το άτομο.
Το πακέτο περιλαμβάνει διαμονή σε τετράστερο ξενοδοχείο με πρωϊνό, ημιδιατροφή και τα εορταστικά δείπνα.

- Κωνσταντινούπολη, 560 ευρώ το άτομο
Το πακέτο περιλαμβάνει διαμονή σε τετράστερο ξενοδοχείο με πρωϊνό.

- Ρώμη, 580 ευρώ το άτομο.
Το πακέτο περιλαμβάνει διαμονή σε τετράστερο ξενοδοχείο με πρωϊνό.

- Παρίσι, 580 ευρώ το άτομο.
Το πακέτο περιλαμβάνει διαμονή σε τετράστερο ξενοδοχείο με πρωϊνό.

Για παιδιά έως 12 ετών το κόστος κυμαίνεται από 100 έως 150 ευρώ.

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 4ΗΜΕΡΕΣ ΕΚΡΟΜΕΣ:
- Κέρκυρα, 500 ευρώ το άτομο (με αεροπορικό εισιτήριο)
Το πακέτο περιλαμβάνει διαμονή σε πεντάστερο ξενοδοχείο με πρωϊνό, ημιδιατροφή και τα εορταστικά δείπνα.

- Αράχωβα, 500 ευρώ το άτομο (οδικώς με ιδιωτικό όχημα)
Το πακετο περιλαμβάνει διαμονή σε πεντάστερο ξενοδοχείο με πρωϊνό και τα εορταστικά δείπνα.

- Χαλκδική, 250 ευρώ το άτομο (οδικώς με πούλμαν)
Το πακέτο περιλαμβάνει διαμονή σε τετράστερο ξενοδοχείο με πρωϊνό, ημιδιατροφή και εορταστικά δείπνα.

Για παιδιά έως 12 ετών η επιβάρυνση ανέρχεται στο 50% της τιμής.

Έχουν κάνει "μπαλάκι" τη σορό του 28χρονου που αυτοκτόνησε στην Ελάτεια!

Δεν έχει τέλος το μαρτύριο της οικογένειας του 28χρονου που βρέθηκε χθες νεκρός μέσα στο δωμάτιο του.

Οι συγγενείς του 28χρονου, που φέρεται ότι αυτοκτόνησε, απευθύνθηκαν αρχικά στην ιατροδικαστική υπηρεσία Λαμίας προκειμένου να παραλάβει τη σορό.

H Υπηρεσία απάντησε ότι αδυνατεί να αναλάβει το περιστατικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την Λαμία οι συγγενείς και η αστυνομία απευθύνθηκαν στην Λάρισα, αλλά ούτε και εκεί μπορούσαν να δεχθούν τη σορό του παιδιού, επειδή όπως απάντησαν υπήρχε κάποιο πρόβλημα στους ψυκτικούς θαλάμους.

Τελικά η σορός μεταφέρθηκε στην ιατροδικαστική στην Αθήνα, και ενώ όπως φαινόταν θα γινόταν εκεί η νεκροψία-νεκροτομή σήμερα το πρωί, παρενέβη η ιατροδικαστική υπηρεσία Λαμίας και ζήτησε να επιστραφεί η σορός στη Λαμία προκειμένου η νεκροψία να γίνει εκεί τη Δευτέρα.

Όλο το 24ωρο υπήρξε παρασκήνιο και παρεμβάσεις τηλεφωνικές και το θέμα έφτασε μέχρι τον Τομεάρχη Υγείας Θανάση Γιαννόπουλο, αλλά και τον Υπουργό Δικαιοσύνης Χάρη Καστανίδη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Βρέθηκε νεκρός μέσα στο δωμάτιό του στην Ελάτεια! - Διαβάστε την τραγική ειρωνία

Δράμα: Τα φωτοβολταϊκά πάρκα δεν αφήνουν τα ζώα να βοσκήσουν!!!

Οι κτηνοτρόφοι της περιοχής αντιδρούν γιατί στο σημείο που θα εγκατασταθούν τα φωτοβολταϊκά πάρκα βόσκουν τα κοπάδια τους.

Τα αιτήματα δύο επενδυτών για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάρκων, έκτασης περίπου 450 στρεμμάτων το καθένα, στο δημοτικό διαμέρισμα Κοκκινογείων του δήμου Προσοτσάνης Δράμας βρίσκουν αντίθετους τους κτηνοτρόφους της περιοχής.

Ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας, Γιάννης Ξανθόπουλος υποστηρίζει ότι ο δήμος δεν είναι αντίθετος στην επένδυση, αλλά πρέπει να ληφθεί υπόψη το γεγονός ότι νέοι άνθρωποι επέλεξαν να παραμείνουν στο χωριό και να επενδύσουν στην κτηνοτροφία.

Μέσα στις επόμενες μέρες, σύμφωνα με τον ίδιο, το θέμα μπορεί να λυθεί με την μετακίνηση των φωτοβολταϊκών πάρκων βορειότερα, ούτως ώστε να συνυπάρχουν και οι δύο δραστηριότητες.

Αρεταίειο και Αιγινήτειο αναστέλλουν τη λειτουργία τους λόγω έλλειψης κονδυλίων!

Επιδεινώνεται συνεχώς η κατάσταση στη δημόσια υγέια. Ζήτημα ασφάλειας των ασθενών θέτουν οι υπεύθυνοι των νοσοκομείων Αρεταίειο και Αιγινήτειο και αναστέλλουν το μεγαλύτερο μέρος των υπηρεσιών τους.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, σε συνεδρίαση στην οποία συμμετείχαν διοικητικοί, γιατροί και πανεπιστημιακοί, διαπιστώθηκε ότι λόγω έλλειψης κονδυλίων δεν μπορεί πλέον να συνεχίσει η λειτουργία των δύο μεγάλων νοσοκομείων της πρωτεύουσας.

Όπως λένε δεν υπάρχουν πια χρήματα ούτε για τρόφιμα και καύσιμα, ούτε για φάρμακα. Όσο για τη μισθοδοσία του προσωπικού, αυτή βρίσκεται στον αέρα εδώ και εβδομάδες και οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε κινητοποιήσεις.

Έρευνα για τη σεξουαλική παρενόχληση στο λιμεναρχείο Ηρακλείου

Το δρόμο της δικαστικής διερεύνησης έχει πάρει η υπόθεση της καταγγελίας λιμενοφύλακα για σεξουαλική παρενόχληση από αξιωματικό του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου αφού ξεκίνησε με τις καταθέσεις των πρώτων αξιωματικών του Λιμενικού Σώματος η Ένορκη Διοικητική Εξέταση που διατάχθηκε για να διαπιστωθεί εάν ισχύει ή όχι η καταγγελία.

Το γραφείο της διοικητού της 4ης Περιφερειακής Διοίκησης Κρήτης και Δωδεκανήσων του Λ.Σ κας Στ. Παπαδάκη που διενεργεί την Ε.Δ.Ε πέρασε πρώτος ο λιμενάρχης Ηρακλείου κ. Μ. Βαφείδης, ενώ ακολούθησαν κι άλλα άτομα, κυρίως γυναίκες που υπηρετούν στο λιμεναρχείο Ηρακλείου, ενώ οι κλήσεις για κατάθεση θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες.

Κανείς μέχρι και χθες από όσους κλήθηκαν να καταθέσουν δεν ανέφεραν κάποιο στοιχείο που θα μπορούσε να οδηγήσει την έρευνα που διεξάγεται σε ασφαλή συμπεράσματα. Η καταγγελία, σύμφωνα με το cretalive.gr, δεν θα επαληθευτεί εάν δεν κληθεί να καταθέσει και τρίτο πρόσωπο που είναι άσχετο με το Λιμενικό Σώμα, κάτι που είναι πολύ πιθανό να γίνει τις επόμενες ημέρες.

Οι ίδιοι λιμενικοί τονίζουν ότι εάν ισχύει η καταγγελία δύσκολα η συνάδελφός τους που υπέστη τη σεξουαλική παρενόχληση, όπως καταγγέλθηκε, θα βρει τη δύναμη να το επιβεβαιώσει στο πλαίσιο της ΕΔΕ επώνυμα πλέον. Και υποστηρίζουν τη θέση τους λέγοντας ότι κάποιες αλλαγές που σημειώθηκαν στην υπηρεσία το προηγούμενο διάστημα «δένουν» το στόμα της καταγγέλλουσας, εάν ισχύουν τα καταγγελλόμενα.

Νέο γιουχάρισμα στον Θεόδωρο Πάγκαλο στην Ελευσίνα - Δείτε Video

Ο Θεόδωρος Πάγκαλος για άλλη μία φορά βρέθηκε στο στόχαστρο εξαγριωμένων πολιτών στην Ελευσίνα!

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Θεόδωρου Πάγκαλου στα εγκαίνια του Κέντρου Υγείας στην Ελευσίνα ήρθε ξανά αντιμέτωπος με την οργή των πολιτών, οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί έξω από το κέντρο υγείας.

Ο κ. Πάγκαλος με τη συνοδεία ανδρών της προσωπικής του ασφαλείας προσέγγισε το σημείο του Κέντρου Υγείας και τότε μία μερίδα πολιτών στάθηκε στο πλάι του και άρχισε να τον γιουχάρει δυνατά και να φωνάζουν διάφορα υβριστικά συνθήματα.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δεν έδειξε ωστόσο να πτοείται από την αποδοκιμασία των πολιτών και απλά συνέχισε να περπατάει μέχρι να μπει στο Κέντρο Υγείας Ελευσίνας.

Είναι το τρίτο συνεχόμενο περιστατικό αποδοκιμασίας προς τον κ. Πάγκαλο. Είχε προηγηθεί το επεισόδιο στο Παρίσι και το επεισόδιο με το γιαούρτωμα στα Καλύβια.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO:

ΓENOΠ-ΔΕΗ: Παράνομες οι χρηματοδοτήσεις της

Σύμφωνα με την Καθημερινή, η έρευνα που πραγματοποίησε ο Γενικός Eπιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λ.Pακιτζής έδειξε ότι τα 25 εκατομμύρια που ''πέταξαν'' από τα ταμεία της ΔEH προς τα ταμεία της ΓENOΠ το διάστημα 1999-2010, είναι όλες ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ.

Το πόρισμα Pακιντζή καταρρίπτει και τις δύο γνωματεύσεις της ΔEH που εμφάνιζαν το μεγαλύτερο μέρος αυτών των χρηματοδοτήσεων ως νόμιμες και μόνο κάποιες εξ αυτών στα όρια της νομιμότητας.

Όπως δημοσιεύεται το πόρισμα είναι σχεδόν έτοιμο και θα κατατεθεί στην αρμόδια υπουργό Tίνα Mπιρμπίλη σε λίγες ημέρες δημιουργώντας εξελίξεις που δεν θα έχουν επιστροφή και κρυψώνα για πολλούς.

Όλα αυτά τα γνωρίζουν καλά οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ και μόνο τυχαία δεν είναι η πρόσφατη ανακοίνωση που αντί απαντήσεως για τα χρήματα γίνεται λόγος για μακροοικονομικά με αρκετή δόση βέβαια εθνικής υπερηφάνειας : Δεν παζαρεύουμε τη στάση μας απέναντι στο ξεπούλημα της επιχείρησης του ελληνικού λαού. Mα ακόμα να μας μάθετε; Eδώ δεν λυγίσαμε με άλλους τρόπους. Tο πόρισμα Pακιντζή θα μας λυγίσει;''

Για την ''καυτή πατάτα'' θα πρέπει να ανοίξουν τα στόματα όλων που γνώριζαν για αυτές τις δοσοληψίες από το 1999 εως το 2010, δηλαδή όλων των διοικήσεων της ΔEH που ενέκριναν τις χρηματοδοτήσεις προς τη ΓENOΠ αλλά και των αρμοδίων ΥΠΟΥΡΓΩΝ τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της Νέας Δημοκρατίας που θα πρέπει να μας εξηγήσουν γιατί συναίνεσαν όλοι σε αυτές τις χρηματοδοτήσεις.

Λαμία: Ξύλο μετά μουσικής σε φοιτητικό πάρτι

Επίθεση από εξωπανεπιστημιακούς δέχθηκαν φοιτητές του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας την ώρα που διασκέδαζαν σε πάρτι, που πραγματοποιούνταν εντός του ιδρύματος.

Όπως καταγγέλλουν περίπου δέκα 10 άτομα, οπαδοί μεγάλης ποδοσφαιρικής ομάδας, ήρθαν μέσα στον εσωτερικό χώρο, όπου γινότανε η εκδήλωσή τους, χτυπώντας πέντε φοιτητές και προκαλώντας υλικές ζημιές.

Το γεγονός ανησύχησε την τοπική κοινωνία της Λαμίας, αλλά και την φιλήσυχη ζωή του Πανεπιστημίου, που δεν είναι συνηθισμένο σε τέτοιες επιθέσεις και φασαρίες.

Έμποροι: Μέχρι να πεζοδρομηθεί η Πανεπιστημίου, θα κλείσουμε!!

Το 2014 θα ολοκληρωθεί η πεζοδρόμηση της Πανεπιστημίου. "Θα πάρει μεγάλη αξία ο δρόμος αλλά μέχρι τότε θα κλείσουμε" λένε στο Newsit oι έμποροι.

Ξεχωριστός φορέας με επικεφαλής την ΤΡΑΜ ΑΕ, θα αναλάβει την υλοποίηση του μεγάλου έργου της πεζοδρόμησης της Πανεπιστημίου, το οποίο είναι εφικτό να υλοποιηθεί έως το 2014. Το έργο, προϋπολογισμού περί τα 180 εκατομμύρια ευρώ προβλέπει τη δημιουργία μίας γραμμικής πλατείας πλάτους 40 μέτρων από την πλατεία Συντάγματος έως την Ομόνοια, η οποία θα διακόπτεται μόνο στις οδούς Αμερικής και Εμμ. Μπενάκη.

Η κυκλοφοριακή ρύθμιση προβλέπει τη μεταφορά της κίνησης από τη Συγγρού προς βορρά μέσα από τη Λεωφόρο Βασ. Κωνσταντίνου, ενώ και η λεωφ. Πειραιώς θα σταματά στην πλατεία Ομονοίας.

Όπως δήλωσε ο κύριος Στέλιος Πετράκης, ο οποίος έχει μαγαζί με ανδρικά παπούτσια στην Πανεπιστημίου 16, "η πεζοδρόμηση είνα ένα πολύ μεγάλο έργο και ο δρόμος θα πάρει μεγάλη αξία αλλά πως θα αντέξουμε εμείς εδω πέρα μέχρι να ολοκληρωθεί το έργο; Σε συνδυασμό με τους μετανάστες που στήνουν υπαίθριους παράνομους πάγκους, θα καταστραφούμε. Θα αντέξουμε μέχρι να ολοκληρωθούν τα έργα; Πρέπει να μας βοηθήσει το κράτος μέχρι να ολοκληρωθούν".

Ο κύριος Γιώργος Παρνασάς, ο οποίος έχει μαγαζί με είδη δώρων στην Πανεπιστημίου 42, λέει "σαν επαγγελματίες θα μας ωφελήσει μακροπρόθεσμα αλλά μέχρι να ολοκληρωθεί η ανακατασκευή εμείς θα κλείσουμε. Είμαστε ήδη στα πρόθυρα της καταστροφής. Ένα άλλο θέμα είναι πως θα γίνεται η τροφοδότηση των εμπορευμάτων στα μαγαζιά μας; Θα μπορούν τα οχήματα να ξεφορτώνουν εμπόρευμα;".

Ο κύριος Πωλ Χριστουλάκης που έχει μαγαζί με ρολόγια στην Πανεπιστημίου 46, λέει "το έργο αυτό δεν νομίζω να ωφελήσει ιδιαίτερα καθώς για εμάς το σημαντικότερο πρόβλημα είναι οι πορείες. Μόνο πέρυσι έγιναν 999 πορείες. Η πεζοδρόμηση θα βοηθήσει ώστε να μη γίνονται πορείες; Δεν νομίζω.

Ένας νεκρός, ένας σοβαρά τραυματίας από πυροβολισμούς σε πυρηνικό υποβρύχιο

Άνδρας του Βασιλικού Ναυτικού άνοιξε πυρ κατά τη διάρκεια επίσκεψης του δημάρχου του Σαουθάμπτον σε πυρηνικό υποβρύχιο, σκοτώνοντας έναν συνάδελφό του και τραυματίζοντας σοβαρά έναν άλλο.

Το περιστατικό προκαλεί σάλο στη βρετανική κοινή γνώμη. Το υποβρύχιο HMS Astute έγινε τόπος εγκλήματος. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, ο δράστης xρησιμοποίησε πιστόλι 9mm για την επίθεση.

Άνδρας του Βασιλικού Ναυτικού άνοιξε πυρ κατά τη διάρκεια επίσκεψης του δημάρχου του Σαουθάμπτον σε πυρηνικό υποβρύχιο, σκοτώνοντας έναν συνάδελφό του και τραυματίζοντας σοβαρά έναν άλλο.

Το περιστατικό προκαλεί σάλο στη βρετανική κοινή γνώμη. Το υποβρύχιο HMS Astute έγινε τόπος εγκλήματος. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, ο δράστης xρησιμοποίησε πιστόλι 9mm για την επίθεση.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, ο ναύτης άνοιξε πυρ στη γέφυρα του υποβρυχίου. Τα κίνητρα που τον οδήγησαν στη δολοφονία δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά. Ήδη πάντως βρίσκεται στα χέρια των αρχών, που συνελήφθη λίγη ώρα μετά το αιματηρό περιστατικό.

Το πυρηνικό σύστημα του υποβρυχίου δεν υπέστη ζημιά, ενώ ο αντιδραστήρας κηρύχθηκε ασφαλής, χωρίς επιπτώσεις για το περιβάλλον. Το HMS Astute μπορεί να μεταφέρει τορπίλες βαρέων βαρών και πυραύλους Τόμαχοκ.

Πέρυσι βρέθηκε στον... αφρό της επικαιρότητας όταν προσάραξε στα ανοιχτά του νησιού Skye στη βόρεια Σκώτια, κατά τη διάρκεια δοκιμών.

Αύξηση της online διαφήμισης στην Ελλάδα

Άνοδο κατά 8,7% αποτυπώνει η διαφημιστική δαπάνη στο ίντερνετ το 2010 και, παρ’ ότι περιορίζεται μόλις στα 62 εκατ. ευρώ (4,1 στο σύνολο της διαφημιστικής επένδυσης), εμφανίζει σταθερή τάση ανόδου από χρόνο σε χρόνο, σε αντίθεση με την κραταιά τηλεόραση η οποία, διατηρεί με τον μερίδιό της στο 30%, ωστόσο χάνει το 18% των εσόδων της.

Ωστόσο, το μερίδιο που κατέχει η ελληνική online διαφήμιση, σύμφωνα με τον Κόσμο του επενδυτή, θεωρείται εξαιρετικά χαμηλό σε σύγκριση με άλλες αγορές, ενώ η Ελλάδα τοποθετείται στην τρίτη θέση από το τέλος σε μια λίστα 24 χωρών.

Πρώτη, τόσο σε όγκο διαφημιστικής δαπάνης όσο και σε ποσοστό επί τις συνολικής διαφημιστικής επένδυσης στα Μέσα, η Αγγλία, με 4,011 δισ. ευρώ και μερίδιο 27,3% στα ΜΜΕ - σε σύνολο 14,7 δισ. ευρώ στην Ευρώπη.

Σε επίπεδο συμμετοχής της διαδικτυακής προβολής στο συνολικό διαφημιστικό μπάτζετ, ακολουθεί η Δανία με 25,5% και ύψος δαπάνης 384 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε το IAB Hellas, η online display διαφήμιση στην Ελλάδα για το 2010 ανέρχεται στα 62 εκατ. ευρώ, έναντι 47,8 εκατ. ευρώ το 2009 και 39,9 εκατ. ευρώ το 2008.

Πρώτος σε διαφημιστική δαπάνη εμφανίζεται ο κλάδος των χρηματοοικονικών υπηρεσιών με 12,7 εκατ. ευρώ (20,5% επί της συνολικής δαπάνης), ο οποίος ακολουθεί -εκτός από το 2010- αυξητική πορεία: από 7,2 εκατ. ευρώ το 2007 στα 74 εκατ. ευρώ το 2008, στα 14,4 εκατ. ευρώ το 2009 και στα 12,7 εκατ. ευρώ το 2010.

Ακολουθεί ο κλάδος των τηλεπικοινωνιών, με 10,1% εκατ. ευρώ (16,2%), έναντι 11,9 εκατ. ευρώ το 2009, 6,7 εκατ. ευρώ το 2008 και 4,8 εκατ. ευρώ το 2007.

Στη συνέχεια συναντώνται τα καταναλωτικά αγαθά με 8,4 εκατ. ευρώ (13,6%) από 7,3 εκατ. ευρώ το 2009, 14,7 εκατ. ευρώ το 2008 και 3,1 εκατ. ευρώ το 2007.

Την πεντάδα για το 2010 συμπληρώνουν το retail με 5,8 εκατ. ευρώ (9,4%) και η ψυχαγωγία με 5,3 εκατ. ευρώ (8,6%).

Η διαφημιστική δαπάνη στο Διαδίκτυο στην Ελλάδα
Έτος Ποσά (σε εκατ. ευρώ)
2002 4,6
2003 7,2
2004 13,7
2005 7,6
2006 13
2007 30,5
2008 39,9
2009 47,8
2010 62

Ιαπωνία: Επιτυχής η επιχείρηση για αποτροπή νέας έκρηξης

Οι υπάλληλοι στο εργοστάσιο της Φουκουσίμα επέστρεψαν στον σταθμό αργά το βράδυ της Παρασκευής, ύστερα από το νέο σεισμό των 7,4 Ρίχτερ που τους ανάγκασε να αποχωρήσουν για αρκετές ώρες. Σύμφωνα πάντως με την εταιρεία, δεν υπάρχουν αναφορές για νέες ζημιές στον σταθμό.

Η επιχείρηση αποτροπής μίας νέας έκρηξης υδρογόνου στον αντιδραστήρα 1 του πυρηνικού εργοστασίου, με τη διοχέτευση υδρογόνου ξεκίνησε με επιτυχία, ανακοίνωσε χτες η Tokyo Electric Power, ωστόσο, υπάρχουν ακόμα ντονες ανησυχίες για τη ραδιενέργεια που εκλύεται.

Όπως μετέδωσει το πρακτορείο Kyodo, η πίεση στο εσωτερικό του αντιδραστήρα αυξήθηκε, κάτι που υποδηλώνει υποδηλώνοντας την επιτυχία της επιχείρησης η οποία επρόκειτο να ολοκληρωθεί σήμερα.

Πάντως, η Tepco συνέχισε να διοχετεύει στον Ωκεανό μολυσμένο με χαμηλά επίπεδα ραδιενέργειας νερό για να απελευθερώσει χώρο στο εργοστάσιο. Η Tepco επίσης ανακοίνωσε ότι η συγκέντρωση ραδιενεργού ιωδίου μειώθηκε σημαντικ

Πάντως, ο νέος σεισμός των 7,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε την Πέμπτη στα ανοιχτά της επαρχίας Miyagi της βορειοανατολικής Ιαπωνίας αναστάτωσε ξανά τους Ιάπωνες. Οι κάτοικοι για άλλη μια φορά είναι σε απόγνωση και ζουν τον φόβο μιας νέας σεισμικής δόνησης. Στις συνοικίες της Ιαπωνίας κυριαρχούν οι εικόνες με τους κατοίκους σε ουρές έξω από τα καταστήματα, για να αγοράσουν είδη πρώτης ανάγκης.

Οι αρχές είχαν εκδώσει αρχικά συναγερμό για τσουνάμι, ο οποίος λίγες ώρες αργότερα έληξε και οι κάτοικοι επέστρεψαν πίσω στο σπίτια τους. Ο επίσημος απολογισμός των ιαπωνικών αρχών κάνει λόγο για τέσσερις νεκρούς και τουλάχιστον 141 τραυματίες, εκ των οποίων οι 17 σε σοβαρή κατάσταση, από τα 7,4 Ρίχτερ που συγκλόνισαν την επαρχία Μιγιάγκι.
Στην περιφέρεια Yamagata βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της μια 63χρονη γυναίκα, η οποία υποστηριζόταν από συσκευή οξυγόνου, που σταμάτησε να λειτουργεί όταν ο σεισμός διέκοψε το ρεύμα.

Στην πόλη Ishinomaki, ένας άντρας 79 ετών πέθανε σε νοσοκομείο της περιφέρειας Miyagi όταν έπαθε καρδιακό επεισόδιο την ώρα του σεισμού. Το τρίτο θύμα είναι ένας 85χρονος άντρας ο οποίος πέθανε την ώρα που προσπαθούσε να πάει σε ένα ασφαλές καταφύγιο με την οικογένειά του.

Ο σεισμός κράτησε για περίπου ένα λεπτό, και όπως αναφέρει υπεύθυνος του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα στον αντιδραστήρα Νταϊτσί, οι εργαζόμενοι εκεί είναι ασφαλείς. Η Tepco ανακοίνωσε ότι δεν υπήρξαν νέες ζημιές στους αντιδραστήρες.

Το βάθος εντοπίζεται στα 25 μίλια και ταρακούνησε ιδιαίτερα τις γύρω πόλεις. Το ρεύμα στην πόλη Ichinoseki κόπηκε αυτόματα, ενώ, σύμφωνα με την προειδοποίηση που προέβαλε το κρατικό κανάλι της χώρας NHK, οι πολίτες καλούνται να απομακρυνθούν από τις ακτές και να μετακινηθούν σε υψηλότερα επίπεδα.

Το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο δίνει ως μέγεθος του σεισμού τα 7,1 Ρίχτερ.

Ο Φέτελ την pole position


Ο Σεμπάστιαν Φέτελ χρειάστηκε μόλις έναν γύρο στο τέλος για να κλέψει την pole position από τον Λιούις Χάμιλτον, στις κατατακτήριες δοκιμές της Μαλαισίας. Τρίτος θα εκκινήσει ο Μαρκ Γουέμπερ.

Για ακόμη μια φορά ο Σεμπάστιαν Φέτελ, άφησε τους υπόλοιπους πιλότους να... χαρούν μέχρι να κάνει τον τελευταίο γύρο. Ο Γερμανός πιλότος της Red Bull στο παρά πέντε πήρε την πρώτη του πολ ποζίσιον στη Μαλαίσια, κάνοντας το δύο στα δύο για τη φετινή σεζόν και ρίχνοντας τον Λιούις Χάμιλτον στο καναβάτσο.

Οι «κόκκινοι ταύροι» αμέσως μετά τη λήξη της περιόδου ανακοίνωσαν πως έτρεχαν με το σύστημα KERS και όπως όλα δείχνουν θα το χρησιμοποιήσουν και στον αυριανό αγώνα.

Από την τέταρτη θέση θα δει τα φώτα να σβήνουν ο Τζένσον Μπάτον, ο οποίος ωστόσο δήλωσε ικανοποημένος. Το δίδυμο της Ferrari δεν κατάφερε να διατηρήσει τον καλό ρυθμό της δεύτερης περιόδου, με αποτέλεσμα να πλασαριστεί στην πέμπτη και έβδομη θέση με τους Αλόνσο και Μάσα, αντίστοιχα.

Αναλυτικά η κατάταξη:

1. Φέτελ, red Bull, 1:34.870
2. Χάμιλτον, McLaren, +0.104
3. Γουέμπερ, Red Bull, +0.309
4. Μπάτον, McLaren, +0.330
5. Αλόνσο, Ferrari, +0.932
6. Χάιντφελντ, Renault, +1.254
7. Μάσα, Ferrari, +1.381
8. Πετρόφ, Renault, +1.454
9. Ρόσμπεργκ, Mercedes, +1.939
10. Κομπαγιάσι, Sauber, +1.950
11. Σουμάχερ, Mercedes
12. Μπουεμί, Toro Rosso
13. Αλγκουερσουαρί, Toro Rosso
14. Ντι Ρέστα, Force India
15. Μπαρικέλο, Williams
16. Πέρες, Sauber
17. Σούτιλ, Force india
18. Μαλντονάτο, Williams
19. Κοβαλάινεν, Lotus
20. Τρούλι, Lotus
21. Γκλοκ, Virgin
22. Ντ’αμπρόσιο, Virgin
23. Λιούτσι, HRT
24. Καρθικέγιαν, HRT

Λαμία: Ελεύθερη η μάνα με τους δυο της γιους

Η 44χρονη από το Ρεγγίνι Καμένων Βούρλων διοχέτευε στα καταστήματα της πόλης μαζί με τα παιδιά της πλαστά χαρτονομίσματα. Οι αρχές συνέλαβαν τους τρεις δράστες στις αρχές της εβδομάδας καθώς βρέθηκε πίσω από την εκκλησία του Ρεγγινίου το μηχάνημα που χρησιμοποιούσαν.

Μετά την σύλληψη της μητέρας ακολούθησαν και αυτές των 21 και 24 ετών γιων της που αποκάλυψαν την οικογενειακή επιχείρηση πλαστών!

Σήμερα με ομόφωνη απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα τα δυο αγόρια της οικογένειας, σύμφωνα με το lamiastar, αφέθησαν ελεύθερα ενώ για την μητέρα τους που αφέθηκε επίσης ελεύθερη θα συνεδριάσει το συμβούλιο πλημμελειοδικών καθώς η εισαγγελέας πρότεινε προφυλάκιση.

Το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα η οικογένεια θα πρέπει να παρουσιάζεται στο οικείο αστυνομικό τμήμα, μέχρι να γίνει η δίκη.

Αίγυπτος: Αίμα ξανά στην πλατεία Ταχρίρ - Δείτε Video

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και 15 τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια νέων επεισοδίων στην – παγκόσμια πλέον γνωστή – πλατεία Ταχρίρ στο κέντρο του Καίρου.
Ο κόσμος κατέβηκε ξανά στους δρόμους για να ζητήσει να προσαχθεί ενώπιον της δικαιοσύνης ο έκπτωτος πρόεδρος Χόσνι Μουμπάρακ και να μπει πλέον τέλος στον στρατιωτικό νόμο.

Ο στρατός ωστόσο κατέστειλε τη διαδήλωση και – σύμφωνα με αυτόπτες – άνοιξε πυρ κατά πολιτών. Ιατρικές πηγές λένε ότι οι νεκροί και οι τραυματίες φέρουν τραύματα από σφαίρες, ωστόσο ο στρατός άρνείται ότι χρησιμοποιήσε πραγματικά πυρά.

ΔΕΙΤΕ VIDEO:



Πυρηνελαιουργείο έπαιρνε ρεύμα με "πειραγμένο" μετρητή

Με "πειραγμένο" μετρητή έπαιρνε ρεύμα πυρηνελαιουργείο στην Ιεράπετρα μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής, οπότε οι αρμόδιοι της ΔΕΗ της περιοχής πήραν "χαμπάρι" όσα συμβαίνουν!

Λίγο μετά τη 1 μετά το μεσημέρι της Παρασκευής, τεχνικοί της ΔΕΗ, παρουσία αστυνομικών, μετέβησαν στο σημείο και διέκοψαν την ηλεκτροδότηση του.

Όπως διαπίστωθηκε, η επιχείρηση λειτουργούσε, ηλεκτροδοτούμενη από το δίκτυο της ΔΕΗ χωρίς, όμως, ο μετρητής να καταγράφει!

Οι τεχνικοί της ΔΕΗ κατάσχεσαν το μετρητή και διέκοψαν την ηλεκτροδότηση από παρακείμενο στύλο.

Στην συνέχεια ο Προϊστάμενος της ΔΕΗ Ιεράπετρας κατέθεσε στην αστυνομία για τα "ευρήματα" των τεχνικών, προκειμένου να κινηθούν οι νόμιμες διαδικασίες.

'Ρήμαξαν" αποθήκη της ΔΕΗ στην Πάτρα

Την κότα με τα χρυσά αυγά αποτελούσε για δύο Ρουμάνους αποθήκη της ΔΕΗ στην Πάτρα, καθώς σύμφωνα με την αστυνομία, είχαν αφαιρέσει από αυτή κατ' επανάληψη μεγάλη ποσότητα χαλκού, το κόστος της οποίας ανέρχεται σε πολλές χιλιάδες ευρώ.

Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν τα ξημερώματα της Τετάρτης δύο Ρουμάνοι, ηλικίας 22 και 25 ετών, οι οποίοι είχαν μεταβεί στην αποθήκη της ΔΕΗ, για να κλέψουν χαλκό. Ωστόσο στάθηκαν άτυχοι. Χτύπησε ο συναγερμός με αποτέλεσμα να συλληφθούν από την Ασφάλεια.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δύο Ρουμάνοι, είχαν κάνει «στέκι» τη συγκεκριμένη αποθήκη. Στις 7 Μαρτίου είχαν αφαιρέσει από αυτή 1200 κιλά χαλκό, αξίας 10.000 ευρώ.

Στις 9 προς 10 Μαρτίου είχαν αφαιρέσει άλλα 400 κιλά χαλκό, αξίας 4.000 ευρώ, ενώ στις 14 Μαρτίου αφαίρεσαν επιπλέον 300 κιλά χαλκό.

Η απάντηση της ΕΛ.ΑΣ. για την ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Την απάντησή της έδωσε η ΕΛ.ΑΣ., σχετικά με τις καταγγελίες που αφορούν στην στελέχωση, στον εξοπλισμό και στην αποστολή της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση:

«O αριθμός των αστυνομικών των Ομάδων ΔΙΑΣ παραμένει ο ίδιος σε όλη την επικράτεια της χώρας, συνεπώς και οι περιοχές ευθύνης και το αξιόμαχο των Ομάδων αυτών.

Προβλήματα που είχαν παρουσιαστεί σε ότι αφορά στον εξοπλισμό, αλλά και στην ευρύτερη υλικοτεχνική υποδομή τους έχουν σε συντριπτικό βαθμό επιλυθεί, ενώ έχει επισκευασθεί σχεδόν το σύνολο των οχημάτων που χρησιμοποιούν. Ένας μικρός αριθμός μοτοσικλετών, που δεν έχουν επισκευασθεί ακόμα, οφείλεται σε καθυστερήσεις των συνεργείων επισκευής τους.

Η αποστολή, το πεδίο δράσης, καθώς και ο επιχειρησιακός ρόλος των Ομάδων ΔΙ.ΑΣ είναι σαφώς προσδιορισμένος από το ιδρυτικό θεσμικό τους πλαίσιο και σε καμία περίπτωση δεν έχει μεταβληθεί».

Δεκάδες καταγγελίες από μέλη της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης για ενοικιαζόμενα δωμάτια "μαϊμού"

Πλήγμα για τον τουρισμό αποτελούν τα ενοικιαζόμενα δωμάτια «μαϊμού» στη Θεσσαλονίκη. Δεκάδες καταγγελίες από μέλη της-ξενοδόχους έχει δεχτεί το τελευταίο χρονικό διάστημα η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, ότι «ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια» ενοικιαζόμενα διαμερίσματα και δωμάτια χωρίς να διαθέτουν την προβλεπόμενη από το νόμο άδεια λειτουργίας.

Οι επιχειρήσεις που λειτουργούν ως παράνομα «ξενοδοχεία», όπως αναφέρει ο Αδέσμευτος Τύπος, μισθώνουν χώρους ακόμα και με τη μέρα, χρησιμοποιώντας το Διαδίκτυο για να διαφημιστούν, προσελκύοντας πελάτες με δέλεαρ τη χαμηλή τιμή, εκμεταλλευόμενες την οικονομική κρίση, τονίζει η Ένωση Ξενοδόχων της πόλης, που με έγγραφό της έχει καταγγείλει το γεγονός στην Τουριστική Αστυνομία Θεσσαλονίκης.

Το έγγραφο αναφέρει: «Η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, μετά από πρόχειρη έρευνα που διενήργησε, διαπίστωσε πως στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, μία και μόνο επιχείρηση με ενοικιαζόμενα δωμάτια διαθέτει τη σχετική άδεια από τον ΕΟΤ».

Η Ένωση ζητά την πλήρη εφαρμογή του νόμου τόσο για μία συγκεκριμένη, όσο και για άλλες επιχειρήσεις που όπως έχει πληροφορηθεί λειτουργούν παράνομα και καλεί την εντατικοποίηση των προσπαθειών αστυνόμευσης με σκοπό να προστατευθούν οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις που λειτουργούν σύμφωνα με το νόμο.

Αγρίνιο: Φοιτητές απέκλεισαν την εθνική οδό

Στον αποκλεισμό της εθνικής οδού και σε πορεία προς το κέντρο του Αγρινίου, προχώρησαν χθες οι φοιτητές του Πανεπιστημίου, διεκδικώντας την λύση μιας σειράς σημαντικών προβλημάτων, που χρονίζουν στο ίδρυμα.

Οι φοιτητές, συγκεντρώθηκαν στο κτίριο του Πανεπιστημίου και στη συνέχεια με πορεία σε ένα ρεύμα της εθνικής οδού, έφτασαν τον κόμβο του Αγίου Δημητρίου, όπου και παρέμειναν για μια ώρα περίπου, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε πορεία που κατέληξε στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Η σημερινή κινητοποίηση αποφασίστηκε από όλες τις φοιτητικές παρατάξεις και των τριών Τμημάτων του πανεπιστημίου και είχε σκοπό την ανάδειξη στην τοπική κοινωνία των σημαντικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα τμήματα του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας στο Αγρίνιο.

H ανακοίνωση των φοιτητών αναφέρει:

«Με το παρόν δελτίο τύπου επιθυμούμε να κοινοποιήσουμε τα άλυτα και διαχρονικά προβλήματά μας τόσο σε τοπικό όσο και σε πανελλαδικό επίπεδο. Εδώ και δέκα μήνες που η Διοικούσα Επιτροπή έχει διοριστεί ως η αρμόδια Διοικητική Αρχή του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας, δεν έχει επιλύσει πρακτικά κανένα από τα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζει η φοιτητική κοινότητα.

Το τελευταίο διάστημα που τα προβλήματα έχουν οξυνθεί, η Διοικούσα Επιτροπή παραμένει αδρανής, "διοικώντας" στην ουσία από απόσταση, με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο η βιωσιμότητα του Πανεπιστημίου. Η δεδομένη όμως κατάσταση που επικρατεί αυτή την στιγμή στα τμήματά μας δεν αποτελεί μόνο ευθύνη της Διοικούσας Επιτροπής αλλά συντελούν σε αυτήν προηγούμενες ηγεσίες του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων καθώς και οι δωδεκαετείς "απουσία" της μέριμνας που θα έπρεπε να έχει το Υπουργείο Παιδείας.

Η έλλειψη επαγγελματικών δικαιωμάτων, η αδυναμία ολοκλήρωσης της Μετονομασίας του τμήματος Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων σε Μηχανικούς Περιβάλλοντος, η έλλειψη μεταπτυχιακών προγραμμάτων, υλικοτεχνικών υποδομών και εστιών, η έλλειψη διδακτικού και διοικητικού προσωπικού, η ελλιπής χρηματοδότηση, η ανυπαρξία υπηρεσιών και επιτροπών (οικονομική, τεχνική, ερευνών, τμήμα προμηθειών κτλ) και η παντελής απουσία της οποιασδήποτε φοιτητικής μέριμνας από όλους τους υπεύθυνους, μας οδήγησε σε συνελεύσεις φοιτητών για να παρθούν άμεσα μέτρα.

Απαιτούμε την άμεση επίλυση των παραπάνω προβλημάτων προκειμένου το Πανεπιστήμιο να συνεχίσει εύρυθμα την λειτουργία του. Δηλώνουμε πως δεν είμαστε διατεθειμένοι να αποτελέσουμε τον δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ Διοικούσας Επιτροπής, Πρυτανείας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και Υπουργείου Παιδείας.

Καταληκτικά απαιτούμε από όλους τους αρμόδιους να επιδείξουν την δέουσα υπευθυνότητα και να γίνουν αρωγοί στην προσπάθεια που κάνουμε από κοινού όλοι, για ένα βιώσιμο και "ανταγωνιστικό" δημόσιο και δωρεάν πανεπιστήμιο που να παρέχει εκπαίδευση υψηλού επιπέδου».

Φονική αμμοθύελλα με 8 νεκρούς και καραμπόλα 80 αυτοκινήτων στη Γερμανία - Δείτε Video

Το περιστατικό έγινε σε μεγάλο αυτοκινητόδρομο κοντά στο Ροστόκ στο κρατίδιο του Μεκλεμβούργου – Δυτική Πομερανία. Εκατοντάδες ανυποψίαστοι οδηγοί εγκλωβίστηκαν σε μία φοβερή αμμοθύελα που “τύφλωσε” τα τζάμια τους και προκάλεσε χάος.

Ενδεικτικό του πανικού που ακολούθησε ήταν ότι σημειώθηκε καραμπόλα με 80 αυτοκίνητα και τρία φορτηγά. Είκοσι οχήματα έπιασαν φωτιά ενώ στο πρωτοφανές συμβάν τραυματίστηκαν 41 άτομα – πολλοί από αυτούς βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ενας μοτοσικλετιστής που βρέθηκε στο σημείο αναφέρει: “Ξαφνικά έπεσε πάνω μας ένας μαύρος τοίχος από άμμο και δεν μπορούσαν να δω τίποτα. Τράκαρα πάνω σε ένα αυτοκίνητο. (...) Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο και είναι πολύ δύσκολο να το περιγράψω”.

Οι πρώτες εκτιμήσεις από την καταστροφή λένε ότι τα αίτια ήταν η παρατεταμένη ξηρασία και οι ισχυροί άνεμοι.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO:

100.000€ αγγίζει η ζημιά στο νοσοκομείο Ιεράπετρας από τη φωτιά

Η φωτιά εκδηλώθηκε στις 08.00 χθες το πρωί, στο Γυναικολογικό Τμήμα του νοσοκομείου. Η φωτιά προήλθε από το μηχάνημα του Υπερήχου λόγω βραχυκύκλωσης, σύμφωνα με το Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιεράπετρας, κ. Βασιλάκη.

Η φωτιά περιορίστηκε στα αμέσως επόμενα λεπτά και κατασβέστηκε στις 09.05, λόγω της άμεσης παρέμβασης των εργαζομένων του Νοσοκομείου, κάνοντας χρήση των πυροσβεστήρων και αμέσως μετά και των ανδρών της Πυροσβεστικής, που έσπευσαν με τρία οχήματα και έξι άνδρες.

Σύμφωνα με το cretalive.gr, ο καπνός της φωτιάς εξαπλώθηκε σε όλο το ισόγειο αλλά και στους πάνω ορόφους ενώ οι άνθρωποι που βρέθηκαν στο χώρο βγήκαν από το νοσοκομείο, έτσι ώστε να κάνουν σωστά τη δουλειά τους οι Πυροσβέστες.

Αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας και ο κόσμος μπορεί να επισκέπτεται το Νοσοκομείο κανονικά.

Λειψοί, το "πράσινο" νησί

Ευρυζωνικά δίκτυα, ηλεκτρικά αυτοκίνητα, και μετατροπή σε ακίνητα μηδενικών ρύπων των 5-6 ξενοδοχείων, των 50 εμπορικών κτιρίων όσο και των 500 κατοικιών που διαθέτει, περιλαμβάνει το σχέδιο να μετατραπούν οι Λειψοί σε "πράσινο νησί", κατά το μοντέλο του δανέζικου Samso.

Την εξαγγελία, έκανε η υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Τίνα Μπιρμπίλη, μιλώντας στο συνέδριο του «Economist» για την καινοτομία και ευρυζωνικότητα. Η ιδέα είναι οι Λειψοί, ένα από τα πολλά μικρά νησιά κοντά στη Λέρο και στην Πάτμο, να αποκτήσουν μηδενικό ισοζύγιο εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, δηλαδή ένα πιο εξελιγμένο «πείραμα» απ’ ότι στον Αι-Στράτη, όπου η έμφαση έχει δοθεί στην κάλυψη από ΑΠΕ των αναγκών του σε ηλεκτρισμό.

Τελικός στόχος είναι το νησάκι των Λειψών που το χειμώνα έχει 500-600 κατοίκους οι οποίοι γίνονται 2.000-3.000 το καλοκαίρι, να αποτελέσει το πρώτο νησί μηδενικών εκπομπών ρύπων στη Μεσόγειο, και τουριστικό πόλο έλξης καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, κατά το μοντέλο του Samso στη πρωτοπόρο Δανία.

Τι περιλαμβάνει το πλάνο των 28 εκ. ευρώ
Το σχέδιο, που αναμένεται να κοστίσει συνολικά γύρω στα 28 εκατ. ευρώ, περιλαμβάνει τη χρήση προηγμένων συστημάτων εξοικονόμησης ενέργειας και ΑΠΕ, «έξυπνων» ευρυζωνικών δικτύων, σε συνδυασμό με καθαρά μέσα μεταφοράς, δηλαδή ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Για την κάλυψη των αναγκών του νησιού σε ηλεκτρισμό, θα τοποθετηθούν φωτοβολταικά και αιολικά συστήματα, ενώ θα δημιουργηθούν μονάδες παραγωγής και αποθήκευσης υδρογόνου, καθώς και μονάδες αφαλάτωσης του νερού με χρήση ήπιων μορφών ενέργειας.

Όσο για τον κτιριακό τομέα, τεχνικές εξοικονόμησης ενέργειας θα ενσωματωθούν στα ξενοδοχεία του νησιού, στα εμπορικά κτίρια, και στις 500 περίπου κατοικίες, μεγάλο τμήμα των οποίων είναι παραθεριστικές. Τα κονδύλια των 28 εκ. ευρώ θα προέλθουν από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλοντος (ΕΠΕΕΡΑ) του υπ. Περιβάλλοντος. Συντονιστής του έργου είναι το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ), οι μελέτες βρίσκονται στη φάση της σύνταξης και σύμφωνα με τις πληροφορίες οι διαγωνισμοί για την επιλογή των κατασκευαστριών εταιρειών να προκηρυχθούν και μέσα στο 2011.

Σκοπός είναι μέσα από τις παρεμβάσεις αυτές να προκύψει ένα νησί με μηδενικό ισοζύγιο εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, το πρώτο «Samso» στη Μεσόγειο, και ένα από τα καλύτερα παραδείγματα του είδους σε ολόκληρη την Ευρώπη. Αυτό σημαίνει για τους Λειψούς ότι θα μπορούσαν να αποτελέσουν πόλο έλξης οικολογικού τουρισμού, αλλά και πρότυπο πράσινης ανάπτυξης, με θετικές συνέπειες και για τα γειτονικά τους νησιά Λέρο και Πάτμο.

Τι έκαναν οι Δανοί στο μακρινό 1997...
Πρώτοι οι Δανοί, έκαναν πράξη την ιδέα του «πράσινου νησιού». Ήταν το 1997, όταν η κυβέρνηση της χώρας αποφάσισε να δοκιμάσει αν και κατά πόσο είναι εφικτό να καλυφθεί η ανάγκη μιας μικρής τοπικής κοινωνίας 100% από ΑΠΕ. Διενήργησε λοιπόν διαγωνισμό, όπου υποψηφιότητα υπέβαλλαν πολλές περιοχές, και νικητής αναδείχθηκε το νησί Samso με πληθυσμό γύρω στους 4.000 κατοίκους.

Σήμερα, δεκατέσσερα χρόνια μετά, οι κάτοικοι του Samso καλύπτουν το 100% των αναγκών τους σε ηλεκτρισμό από αιολικά πάρκα και το 75% των αναγκών τους σε θέρμανση από φωτοβολταϊκά και καύσιμη ύλη βιομάζας. Κυκλοφορούν μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα ή οχήματα που καίνε βιοντίζελ ή βιοαιθανόλη που προέρχεται από τα απόβλητα από τις φάρμες που υπάρχουν στο νησί.

Διεθνώς, το Samso έχει καταγραφεί ως η πρώτη σύγχρονη και αυτάρκης ενεργειακά κοινότητα, ενώ οι κάτοικοι όχι μόνο στήριξαν την πρωτοβουλία, αλλά έγιναν και μέτοχοι στην εταιρεία που συστάθηκε. Επίσης, το νησί είναι διασυνδεδεμένο με το ηπειρωτικό σύστημα της χώρας στο οποίο και πουλάει το περίσσευμα ενέργειας που παράγει από τις ανεμογεννήτριές του.

19 νεκροί από πυρά των δυνάμεων ασφαλείας στην Συρία

Η πόλη Ντεραά βυθίστηκε πάλι στο αίμα, όπου αναφέρθηκαν δεκάδες νεκροί κατά τη διάρκεια των αντικαθεστωτικών διαδηλώσεων. Η παραίτηση της κυβέρνησης και η απομάκρυνση δυο κυβερνητών από τον Μπασάρ αλ Άσαντ δεν έπεισαν το λαό της Συρίας, που μετά την προσευχή της Παρασκευής βγήκε στους δρόμους πολλών πόλεων.

Δακρυγόνα, σφαίρες από καουτσούκ και αληθινά πυρά από τη μια, πετροπόλεμος από την άλλη στην πόλη Ντεραά, σύμφωνα με το Αλ Τζαζίρα. Επικαλούμενο αυτόπτες μάρτυρες, το αραβικό δίκτυο αναφέρει πως ο απολογισμός είναι τουλάχιστον 15 νεκροί. Σύμφωνα με το BBC οι νεκροί είναι 19, ενώ σύμφωνα με κυβερνητικούς αξιωματούχους έχασαν τη ζώη τους ένα μέλος των δυνάμεων ασφαλείας και ένας οδηγός ασθενοφόρου.

Νωρίτερα, αυτόπτες μάρτυρες, όπως μετέδωσε το Fox News, δήλωσαν ότι δυνάμεις ασφαλείας, χρησιμοποιώντας αληθινές σφαίρες, άνοιξαν πυρ κατά των διαδηλωτών στη Ντεράα, τραυματίζοντας θανάσιμα 13 ανθρώπους.

"Είδα λίμνες αίματος και τρία πτώματα στο δρόμο, να μεταφέρονται από συγγενείς τους", δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας στο Reuters. Άλλος αυτόπτης μάρτυρας είπε πως μέτρησε 13 πτώματα στο νοσοκομείο της πόλης.

Διαδηλώσεις και επεισόδια σημειώθηκαν επίσης στις πόλεις Λατάκια και Χομς, κοντά στα σύνορα με το Λίβανο, ενώ πυροβολισμοί ακούστηκαν και στη Χαράστα, προάστιο της Δαμασκού.

Την ίδια στιγμή, αποκλεισμένη παραμένει η Ντούμα, κοντά στη Δαμασκό μεταδίδει ο ανταποκριτής του BBC. Το ίντερνετ και οι τηλεπικοινωνίες παραμένουν μπλοκαρισμένες.

Εθελοντική δεντροφύτευση στο Ηράκλειο Κρήτης

Η ΜΚΟ Ρεύμα Ενεργών Πολιτών προχωρά αύριο Κυριακή 10 Απριλίου σε μια εθελοντική δεντροφύτευση στην πόλη του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στον Προμαχώνα της Πύλης Βηθλεέμ (στα τείχη απέναντι από το Παλιό Πανάνειο, πάνω από το νέο θερινό σινεμά του Δήμου). Η ημερομηνία διεξαγωγής της δράσης, είναι η Κυριακή 10 Απριλίου και η δράση θα λάβει χώρα στις 12:30 το μεσημέρι με σημείο συνάντησης και εκκίνησης την Χανιώπορτα.

Η δράση αυτή πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Δήμο Ηρακλείου (Αντιδημαρχία Εθελοντισμού, Νεολαίας, Παιδείας και Καινοτομιών) και για τον λόγο αυτό θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε δημόσια τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Κο Νίκο Γιαλιτάκη για την αμέριστη υποστήριξη του καθώς και τους υπαλλήλους της υπηρεσίας Ενετικών Τοιχών και του τομέα Πρασίνου για την πολύτιμη βοήθεια τους.

Να σημειώσουμε ότι η φύτευση θα πραγματοποιηθεί από εθελοντές Ηρακλειώτες, μέλη της οργάνωσης μας και όχι μόνο καθώς και από μαθητές σχολείων για παιδιά με ειδικές ανάγκες και θα συμπεριλάβει σπάνια βότανα και αρωματικά φυτά της Κρήτης, σε μια προσπάθεια διάσωσης της κρητικής χλωρίδας, συνεχίζοντας την προσπάθεια που ξεκίνησε πριν 2 εβδομάδες στον ίδιο χώρο η υπηρεσία Ενετικών τοιχών με την βοήθεια του παιδικού σταθμού ‘Ροδομηλιά’.

Τροποποίηση του κανονισμού λειτουργίας του Χρηματιστηρίου

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου ανακοίνωσε ότι ξεκινά διαβούλευση για την τροποποίηση του κανονισμού λειτουργίας του με στόχο τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του και την ενίσχυση της εμπορευσιμότητας των μετοχών.

Οι σημαντικότερες αλλαγές, σύμφωνα με το Euro2day θα είναι :

- Κατάργηση των κατηγοριών Μεγάλης, Μεσαίας και Μικρής Κεφαλαιοποίησης και αντικατάστασή τους από μια ενιαία αγορά της οποίας κριτήριο θα παραμείνει η διασπορά. Το ύψος της ελάχιστης απαιτούμενης διασποράς για παραμονή στην ενιαία κατηγορία προτείνεται να είναι το 20%.

- Αναδιάρθρωση των δεικτών FTSE. Στο κείμενο διαβούλευσης προτείνεται η μετατροπή των τριών βασικών FTSE/XA δεικτών σε FTSE/ASE Βιg Cap, o oποίος θα απαρτίζεται από 25 τίτλους, FTSE/ASE Medium Cap, ο οποίος θα απαρτίζεται από 20 τίτλους και FTSE/ASE Small Cap που θα απαρτίζεται από 15 τίτλους.Το Χ. Α προανήγγειλε ήδη την διεύρυνση του αριθμού μετοχών του FTSE 20 και την μετατροπή του σε FTSE Big Cap με ταυτόχρονη μείωση του αριθμού των μετοχών των FTSE 40 και FTSE 80.

- Η υιοθέτηση ενός νέου μοντέλου διαπραγμάτευσης, προσαρμοσμένου στο νέο μοντέλο αγοράς.

- Ρυθμίσεις για την εισαγωγή συγκεκριμένων διατάξεων για τη διαγραφή εταιριών από το ΧΑ και τον επαναπροσδιορισμό ορισμένων προϋποθέσεων ένταξης στις Ειδικές Κατηγορίες Διαπραγμάτευσης.

FRONTEX και στην Κρήτη

Εκπρόσωπος του ευρωπαϊκού οργανισμού για τη διαχείριση της επιχειρησιακής συνεργασίας στα εξωτερικά σύνορα των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (FRONTEX) συνοδευόμενος από Πλωτάρχη του Λιμενικού Σώματος ως εκπρόσωπος του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη θα βρίσκονται το Σάββατο στην Κρήτη όπου θα επιθεωρήσουν τις δυνάμεις που επιτηρούν τα θαλάσσια σύνορα της Κρήτης, ενώ θα επισκεφθούν κι όλες τις λιμενικές και αστυνομικές Αρχές του νησιού.

Η επίσκεψή τους κρίνεται ως επιβεβλημένη από τη στιγμή που η Κρήτη στο πλαίσιο της άσκησης Poseidon 2011 «ενσωματώθηκε» -μετά τα γεγονότα στις χώρες της βόρειας Αφρικής- ως μία από τις περιοχές όπου ο κίνδυνος ύπαρξης μεγάλου κύματος λαθρομεταναστών είναι ορατός .

Ο εκπρόσωπος του Frontex μαζί με τον αξιωματικό του Λιμενικού Σώματος θα παραμείνουν μέχρι και τις 14 Απριλίου στην Κρήτη. Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δύο άνδρες εκτός από τη συνεργασία που θα ζητήσουν από όλες τις αρμόδιες Αρχές, θα μεταφέρουν ενδεχομένως και την πείρα τους για τη μεγιστοποίηση της άσκησης που σκοπό έχει τον έγκαιρο εντοπισμό πλοίων που μεταφέρουν λαθρομετανάστες και τη σύλληψη διακινητών και λαθρομεταναστών. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης, τα πλοία που περιπολούν νότια του νησιού παρατείνουν την παραμονή τους μέχρι και τα τέλη Μαρτίου του 2012. Για το σκοπό αυτό περιπολίες σε 24ωρη βάση πραγματοποιούν όλα τα σκάφη του Λιμενικού Σώματος στα νότια και βόρεια παράλια του νησιού, ένα καταδιωκτικό σκάφος του Λ.Σ που ήρθε στην Κρήτη από τον Πειραιά αλλά και σκάφος από τη Ρουμανία που ανήκει στη δύναμη του ευρωπαϊκού οργανισμού

Μπορούμε και χωρίς πυρηνικά

Το συγκλονιστικό πυρηνικό ατύχημα της Φουκουσίμα ανέδειξε για ακόμη μία φορά την επικινδυνότητα της πυρηνικής ενέργειας. Είναι ακόμα νωρίς να εκτιμήσουμε τις επιπτώσεις και το μέγεθος της πυρηνικής αστοχίας, τη στιγμή μάλιστα που η ροή πληροφόρησης εκ μέρους των ιθυνόντων παραμένει σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα. Η συζήτηση όμως γύρω από την ασφάλεια και το δόκιμο της πυρηνικής ενέργειας έχει ξανανοίξει. Κι άνοιξε μια στιγμή που η πυρηνική ενέργεια άρχισε να παίρνει και πάλι τα πάνω της, υποτίθεται ως «σοβαρή λύση» στο πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής.

Για το παγκόσμιο δίκτυο του WWF, η πυρηνική ενέργεια ήταν και παραμένει επικίνδυνη, ακριβή και αχρείαστη. Η χρήση της δεν αφήνει κανένα δικαίωμαγια λάθη ή αστοχίες κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Με την πρόσφατη παγκόσμια έκθεση της οργάνωσης «Έκθεση για την ενέργεια: 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας έως το 2050», αποδεικνύουμε πως η απόσυρση των πυρηνικών μονάδων μπορεί να συμβεί σε σύντομο χρονικό διάστημα, χωρίς να επιφέρει βλάβες στη μέγιστη προσπάθεια που όλες οι χώρες πρέπει να καταβάλουν προκειμένου να καλύψουν τις ενεργειακές τους ανάγκες και συνάμα να περιορίσουν δραστικά την επελαύνουσα κλιματική αλλαγή.

Σήμερα, σε όλο τον κόσμο, οι κυβερνήσεις ανακοινώνουν την έναρξη σειράς ελέγχων σε υφιστάμενους πυρηνικούς αντιδραστήρες και καλούνται να αναθεωρήσουν τα πλάνα τους για νέες πυρηνικές μονάδες. Οι «συνήγοροι υπεράσπισης» της πυρηνικής ενέργειας όμως, ανασυντάσσονται και προσπαθούν να αντιστρέψουν την παρούσα δυσμενή για αυτούς παγκόσμια κατάσταση.

Στη Γερμανία, για παράδειγμα, μόλις η καγκελάριος Μέρκελ ανακοίνωσε το άμεσο προσωρινό κλείσιμο των 7 από τις 17 συνολικά πυρηνικές μονάδες της χώρας, συνάντησε τις αντιδράσεις των ιδιοκτητριών εταιριών των επτά μονάδων που κάνουν λόγο για πρόβλημα εφοδιασμού της χώρας, αύξηση των εισαγωγών ορυκτών καυσίμων και ως εκ τούτου αύξηση των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου. Το γερμανικό γραφείο του WWF απάντησε άμεσα στις συγκεκριμένες αιτιάσεις, δημοσιεύοντας επιστημονική έκθεση, σε συνεργασία με το ερευνητικό κέντρο Öko-Institut, με την οποία αποδεικνύεται πως η Γερμανία μπορεί να προχωρήσει άμεσα στο οριστικό κλείσιμο 10 πυρηνικών μονάδων και να απαλλαγεί δια παντός από την πυρηνική ενέργεια το αργότερο έως το 2017, χωρίς να αντιμετωπίσει προβλήματα στην πορεία της προς έναν ενεργειακό τομέα μηδενικών εκπομπών άνθρακα. Δείτε τη σύνοψη της έκθεσης στα αγγλικά.

Στην Ελλάδα δεν τίθεται σοβαρό θέμα χρήσης της πυρηνικής ενέργειας. Η διαχρονική κατηγορηματική αντίθεση των ελληνικών κυβερνήσεων και η σχεδόν καθολική αποδοκιμασία της συγκεκριμένης τεχνολογίας από τους Έλληνες πολίτες αποκλείουν ευτυχώς οποιαδήποτε σκέψη χρήσης της πυρηνικής ενέργειας στην Ελλάδα. Ο κίνδυνος όμως πυρηνικού ατυχήματος, όπως περίτρανα αποδείχτηκε στην περίπτωση του Τσερνόμπιλ, δεν γνωρίζει σύνορα.

Η Ελλάδα έχει κάθε δικαίωμα να εγείρει σοβαρές αντιρρήσεις κατά των σχεδιαζόμενων πυρηνικών μονάδων στα Βαλκάνια και την Τουρκία, σε περιοχές δηλαδή ιδιαίτερα σεισμογενείς. Η Ελλάδα επίσης, οφείλει να ζητήσει την ανάθεση σε ανεξάρτητες τρίτες αρχές του ελέγχου κοπώσεως (stress-test) των πυρηνικών μονάδων της Ευρώπης.

Σήμερα, η τραγωδία που εξακολουθεί να ζει η Ιαπωνία εξαιτίας της πυρηνικής ενέργειας, αναγκάζει όλους μας να κινητοποιηθούμε με κάθε δυνατό τρόπο ώστε να καταχωνιάσουμε οριστικά στο ντουλάπι της ιστορίας την χρήση πυρηνικής ενέργειας. Το WWF Ελλάς θα προσπαθήσει με όλες του τις δυνάμεις να πιέσει σε πολιτικό και επιχειρηματικό επίπεδο, ώστε να μπει ένα οριστικό τέλος στον εφιάλτη που ακούει στο όνομα «πυρηνική ενέργεια».

Πρωταγωνιστής σε ταινία σκληρού πορνό αδελφός ιερέα από το Αίγιο!

Την ταινία που έχει γίνει ανάρπαστη διαφήμιζε της προηγούμενες μέρες, η εταιρεία «Sirina» και με το που κυκλοφόρησε έγινε ανάρπαστη. Ο λόγος είναι ότι ο βασικός πρωταγωνιστής είναι γνωστός στην ευρύτερη περιοχή και μάλιστα αδελφός ιερέα που λειτουργεί στα μέρη.

Ο αδελφός του ιερέα είναι χωρισμένος - πατέρας, ενώ κάνει διάφορες δουλειές. Το τελευταίο διάστημα είχε εργαστεί κατά καιρούς και ως μάγειρας...

Πρόταση για πίστα ποδηλάτων ΒΜΧ στην Κομοτηνή

Πρόταση για τη δημιουργία πίστας ποδηλάτων ΒΜΧ στην πόλη της Κομοτηνής, κατέθεσε στο δήμο ο ποδηλατικός σύλλογος «Θράκας Ιππέας». Το σχέδιο αφορά πίστα ολυμπιακών προδιαγραφών, πρότυπο της οποίας υπάρχει στο Ηράκλειο Κρήτης.

Μάλιστα, ο σύλλογος κατανοώντας ότι το οικονομικό είναι πάντοτε «αγκάθι» προτείνει να βρεθούν χρήματα για την κατασκευή και συντήρησή της από διαφημίσεις οι οποίες θα τοποθετούνται στην πίστα για ορισμένο χρονικό διάστημα και η ανανέωση της διαφήμισης θα συνεπάγεται και καταβολή κάποιων χρημάτων από μέρους τους.

Παράλληλα, όσοι χρησιμοποιούν την πίστα θα πληρώνουν εισιτήριο, ενώ ενοίκιο θα πληρώνει και ο ιδιοκτήτης του αναψυκτηρίου.

Να σημειωθεί ότι ο χώρος να είναι ήδη του δήμου και έτσι δε χρειάζεται αγορά του οικοπέδου.

Σήμερα δίνει σκληρή μάχη στην Μόσχα ο Ζαμπίδης

Την ευκαιρία να θαυμάσουν τον Έλληνα πρωταθλητή θα έχουν σήμερα οι Ρώσοι φίλοι του kick boxing. Ο Iron Mike θα αγωνιστεί στο τουρνουά W5 Grand Prix K Ο, στην Μόσχα, όπου και θα διεκδικήσει τον Παγκόσμιο Τίτλο W5 !

Την Τετάρτη που μας πέρασε, ο Μιχάλης Ζαμπίδης και η ομάδα του αναχώρησαν με προορισμό την πρωτεύσουσα της Ρωσίας. Ο Iron Mike θα συμμετάσχει σε τουρνουά 4 μαχητών και στα ημιτελικά θα αντιμετωπίσει τον πολύ δυνατό Ουκρανό Πρωταθλητή Enriko Gogokhia.

Εφόσον προσπεράσει αυτό το εμπόδιο, θα αναμετρηθεί την ίδια ημέρα στο μεγάλο τελικό με το νικητή του άλλου αγώνα μεταξύ του Ολλανδού Πρωταθλητή Willian Diender και ενός άλλου παλιού γνώριμου, του σκληροτράχηλου Dzabar Askerov (πήρε τη θέση του Ρώσου Armen Israelyn που τραυματίστηκε και δε μπορεί να συμμετάσχει).

Αξίζει να σημειωθεί πως οι διοργανωτές επέλεξαν τους 4 αθλητές λόγω του παρόμοιου επιθετικού και θεαματικού στυλ παιχνιδιού τους και αναμένεται να γίνουν πολύ δυνατοί αγώνες!

Σε δηλώσεις του κατά την συνέντευξη Τύπου, ο Έλληνας πρωταθλητής παρουσιάστηκε πολύ άνετος και αποφασισμένος για την κατάκτηση του τίτλου, δηλώνοντας χαρακτηριστικά:

"Είμαι πολύ καλά προετοιμασμένος και έτοιμος να δώσω σκληρές μάχες. Είναι πολύ σημαντικό για εμένα να δείξω ποιος είμαι και στο κοινό της Ρωσίας. Γνωρίζω πως οι αντίπαλοί μου είναι πολύ δυνατοί και το απόγευμα των αγώνων θα είναι «καυτό»".

Ο αντίπαλος του Ζαμπίδη στον ημιτελικό, ο Ουκρανός Πρωταθλητής Enresto Gogokhia, δήλωσε πως θα αγωνιστεί στο maximum και πως είναι σίγουρος πως θα βάλει όλη του την ενέργεια στους αγώνες του.

Αχαΐα: 3 οπλισμένοι ληστές, πιάστηκαν από πολίτες

Αστυνομική καταδίωξη σε βάρος τριών σεσημασμένων και οπλισμένων διαρρηκτών, με πρωταγωνιστές όχι αστυνομικούς αλλά έναν δημοτικό σύμβουλο και έναν πολίτη. Όλα αυτά συνέβησαν πριν από μερικά βράδια στην περιοχή της Άρλας και μάλιστα οι δύο θαρραλέοι πολίτες κατόρθωσαν να ακινητοποιήσουν, να συλλάβουν και να παραδώσουν τους οπλισμένους δράστες στην αστυνομία...

Οπως γράφει σήμερα η εφημερίδα "Κόσμος", το περιστατικό συνέβη τα ξημερώματα της προηγούμενης Πέμπτης. Ένας 50χρονος Βούλγαρος και ο 18χρονος γιος του, μαζί με έναν 30χρονο Ρουμάνο εισέβαλαν σε σπίτι της Άρλας για να κλέψουν. Δεν βρήκαν τίποτα πολύτιμο και αποφάσισαν να φύγουν.

Όμως έγιναν αντιληπτοί από έναν ηλικιωμένο γείτονα ο οποίος ειδοποίησε τον δημοτικό σύμβουλο της Ενωτικής Κίνησης για τη Δυτική Αχαΐα Θανάση Πουλίδα, ο οποίος μαζί με το συμπολίτη του Γιώργο Γκαρέλα άρχισαν να ψάχνουν στον επαρχιακό δρόμο προκειμένου να εντοπίσουν τους δράστες.

Τελικά τους εντόπισαν και τότε άρχισε η καταδίωξη, που θύμιζε σκηνές από κινηματογραφική ταινία περιπέτειας και όλα αυτά στους χωματόδρομους της Άρλας! Κάποια στιγμή, όμως, ο δημοτικός σύμβουλος και ο πολίτης μπόρεσαν να πλησιάσουν αρκετά με το αυτοκίνητό τους το όχημα των διαρρηκτών, να το προσπεράσουν και να μπουν μπροστά τους, αναγκάζοντάς τους να σταματήσουν.

Κατέβηκαν κάτω και φαίνεται ότι... το 'λεγε η καρδιά τους. Ακόμα και όταν ο ένας από τους δράστες πήγε να τραβήξει το όπλο του και να τους απειλήσει, ούτε καν που πρόλαβε! Οι δύο θαρραλέοι άνδρες τον αφόπλισαν, ενώ πιάστηκαν στα χέρια μαζί του αλλά και με τους άλλους δύο. Και παρά το γεγονός ότι ήταν λιγότεροι, μπόρεσαν να τους ακινητοποιήσουν και τους τρεις...

Δημοτικός σύμβουλος και πολίτης ειδοποίησαν τις αστυνομικές αρχές και παρέδωσαν τους τρεις διαρρήκτες. Όπως διαπιστώθηκε αργότερα, επρόκειτο για τρεις από τους πλέον επικίνδυνους κακοποιούς οι οποίοι είχαν διαπράξει περισσότερες από 30 με 40 διαρρήξεις σε σπίτια σε όλη την Αχαΐα.

Μάλιστα στην μετέπειτα έρευνα που έκαναν οι άνδρες της αστυνομίας εντόπισαν στην περιοχή του Αλισσού ένα σπίτι στο οποίο οι δράστες διέμεναν και έκρυβαν όλα τα κλοπιμαία.

2 χώρες σε διαδικτυακό χάος από... μία γιαγιά!!!

Η 75χρονη ανέμελα μάζευε κάτι παλιοσίδερα όχι πολύ μακριά από το σπίτι της στην Γεωργία. Είδε κι ενα καλώδιο και της "καλογυάλισε". Το έκοψε. Και ήρθε το χάος! Η συνταξιούχος από το Τμπιλίσι δεν ήξερε οτι αυτό ήταν ένα καλώδιο οπτικών ινών.

Το συγκεκριμένο καλώδιο όμως συνέδεε τις δύο χώρες τηλεφωνικά κι έτσι για μερικές ώρες, οι χρήστες σε Γεωργία και Αρμενία έμειναν χωρίς Ίντερνετ!

Η γυναίκα συνελήφθη. Θα δικαστεί για φθορά δημόσιας περιουσίας όπου αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης τριών χρόνων!

Ρέθυμνο: Ποδηλατικός αγώνας την Κυριακή

Ποδηλατικός αγώνας θα διεξαχθεί την Κυριακή στο Ρέθυμνο, από την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας.

Η πορεία που θα ακολουθήσουν οι ποδηλάτες είναι μέσα από τα δημοτικά διαμερίσματα Πρινέ - Γωνιά - Επισκοπή - Νέα Εθνική Χανίων-Ρεθύμνου (από διασταύρωση Επισκοπής, εώς διασταύρωση Ατσιπόπουλου) ενώ θα τερματίσουν στο Πρινέ.

Η ποδηλατοδρομία θα ξεκινήσει στις 9:30 το πρωί οπότε και θα υπάρξει διακοπή κυκλοφορίας , η οποία και θα ισχύει, μόνο μέχρι την ολοκλήρωση της προγραμματισμένης διαδρομής.

Οι Αστυνομικές Αρχές απευθύνουν έκκληση προς τους Ρεθυμνιώτες να συμμορφωθούν με τις υποδείξεις των αστυνομικών, τόσο για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα όσο όμως και την αποφυγή ατυχήματος.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More