Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Σε αυτόν τον χώρο, μπορείτε να βάλετε τις διαφημίσεις σας. Οι διαφημίσεις σας, πρέπει να είναι ή κείμενα, ή banner διαστάσεων
135 χ 400. Αν θέλετε να βάλετε banner και δεν έχεται, μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς.

Στείλτε μας email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Συνελήφθη και ο τρίτος δράστης του μακελειού στον Ρέντη

Συνελήφθη στην περιοχή των Αχαρνών - Ο τέταρτος μάλλον έχει διαφύγει στο εξωτερικό

Εξάστερος ο Παναθηναϊκός - Νίκησε τη Μακάμπι στον τελικό

Στην κορυφή της Ευρώπης οι “πράσινοι” για έκτη φορά - Επικράτησε της Μακάμπι στον τελικό της Βαρκελώνης με 78-70 - MVP ο Διαμαντίδης - Εξαιρετικοί οι Σάτο, Μπατίστ. Δάκρυσε ο Ομπράντοβιτς

Αμερικανοί κομάντος σκότωσαν τον Μπιν Λάντεν

Ο επικεφαλής της Αλ Κάιντα, νούμερο ένα καταζητούμενος σε όλο τον κόσμο και φερόμενος ως ο ιθύνων νους των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου στις Η.Π.Α., Οσάμα Μπιν Λάντεν, είναι νεκρός.

Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη ιδιοκτήτη καφενείου για παράνομα στοιχήματα

Ένας 45χρονος ιδιοκτήτης καφενείου συνελήφθη, ενώ αναζητείται ο 47χρονος συνιδιοκτήτης του, για «επιχείρηση» παράνομου στοιχήματος, μέσα στο κατάστημα, στην περιοχή Ευκαρπίας Θεσσαλονίκης.

Το καφενείο είχε μετατραπεί, υποκαθιστώντας τα νόμιμα πρακτορεία του ΟΠΑΠ, σε χώρο διενέργειας παράνομου στοιχήματος, όπου μέσω ηλεκτρονικού λογαριασμού σε ιστοσελίδα εταιρείας στοιχημάτων, δινόταν σε πελάτες η δυνατότητα στοιχηματισμού χρηματικών ποσών για ποδοσφαιρικούς αγώνες.

Ο ηλεκτρονικός υπολογιστής μαζί με άλλα πειστήρια (κουπόνια στοιχήματος, αποδείξεις παράνομου στοιχηματισμού, κ.α.) κατασχέθηκαν.

Όπως αποκαλύφθηκε σε βάρος του 45χρονου εκκρεμούσαν δύο καταδικαστικές αποφάσεις, ενώ ο καταζητούμενος συνιδιοκτήτης είχε και στο παρελθόν συλληφθεί, στο ίδιο κατάστημα, για παράνομο στοίχημα.

Σε βάρος τους σχηματίζεται δικογραφία με την κατηγορία της παράβασης του νόμου «περί Ρύθμισης θεμάτων ΟΠΑΠ» και άλλων συναφών διατάξεων.

Ο συλληφθείς θα παραπεμφθεί στον εισαγγελέα.

Μπαράζ κλοπών σε νεκροταφεία!

Δεν λένε να αφήσουν τους νεκρούς στην… ησυχία τους οι θρασύτατοι ιερόσυλοι που αναζητούν ακόμη και στα μνήματα τα μεταλλικά αντικείμενα τα οποία θα τους αποφέρουν «μεροκάματο»! Μέσα σε λίγες ώρες, οι συμμορίες των βανδάλων χτύπησαν τέσσερα κοιμητήρια στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές!

Εικόνες πρωτοφανούς καταστροφής αντίκρισαν οι συγγενείς που πήγαν να επισκεφθούν τα μνήματα των αγαπημένων τους ανθρώπων στα νεκροταφεία του Απαλού, του Αρίστεινου και των Λουτρών Αλεξανδρούπολης, ενώ ανάλογοι βανδαλισμοί έγιναν και στο νεκροταφείο της Άνθειας, προφανώς από τους ίδιους δράστες που δεν διστάζουν να βεβηλώσουν τη μνήμη των νεκρών για να εξασφαλίσουν μερικές δεκάρες!

Οι άγνωστοι εισβολείς κατέστρεψαν μνήματα και μαρμάρινους σταυρούς για να αρπάξουν όσα κομμάτια μετάλλου περιείχαν, έσπασαν τις φωτογραφίες των νεκρών για να κλέψουν τα μεταλλικά κάδρα, εξαφάνισαν τα καντήλια και άρπαξαν όσα αντικείμενα θεωρούσαν ότι μπορούσαν να τους αποφέρουν κέρδος! Φεύγοντας, μάλιστα, πήραν μαζί τους και τα δοχεία με το… λάδι για τα καντήλια! Οι συγγενείς υπέβαλλαν αλλεπάλληλες καταγγελίες στην Αστυνομία, όμως για μια ακόμη φορά οι «φαντομάδες» κακοποιοί δεν άφησαν ίχνη πίσω τους.

14 άτομα σκοτώθηκαν σε εξέγερση σε φυλακή της Βαγδάτης

Δέκα κρατούμενοι, ορισμένοι από τους οποίους θεωρούνταν ύποπτοι ότι ανήκαν στην Αλ Κάιντα και τέσσερις αστυνομικοί σκοτώθηκαν σε εξέγερση σε φυλακή στη Βαγδάτη, ανακοίνωσε εκπρόσωπος των ιρακινών υπηρεσιών ασφαλείας.

Ένας από τους κρατούμενους κατάφερε την ώρα της ανάκρισης να πάρει το όπλο ενός αξιωματικού της αστυνομίας και να απελευθερώσει άλλους εννιά κρατούμενους, διευκρίνισε η ίδια πηγή.

Στη διάρκεια της εξέγερσης σκοτώθηκαν ο στρατηγός Μοαγιέντ αλ-Σάλεχ, επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής μονάδας του τομέα της Καράντα, ένας αντισυνταγματάρχης, ένας λοχαγός και ένας αστυνομικός, πρόσθεσε ο Ιρακινός αξιωματούχος.

Οι στασιαστές παρέμειναν οχυρωμένοι για αρκετές ώρες σε ένα τμήμα των φυλακών, πριν πέσουν νεκροί από πυρά αστυνομικών.

Η Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων δωρεάν σε 10.000 νέους

Στην Ελλάδα χρησιμοποιείται από 10.000 νέους, ενώ μόνο το 2010 800 νέες επιχειρήσεις προστέθηκαν στη λίστα των συνεργατών της κάρτας.

Δέκα χιλιάδες εκπτωτικές κάρτες θα διατεθούν δωρεάν από τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς και το Ινστιτούτο Νεολαίας με πρωτοβουλία των υπουργείων Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και από το Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων από τη Δευτέρα.

Η κίνηση αυτή, που αποσκοπεί εκτός των άλλων και στη δημιουργία καταναλωτικής συνείδησης στους νέους, όπως σημείωσε η υπουργός Εργασίας Λούκα Κατσέλη, ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν σήμερα στο υπουργείο Εργασίας η κα Κατσέλη, η υφυπουργός Άννα Νταλάρα, η υφυπουργός Παιδείας Έφη Χριστοφιλοπούλου, ο γενικός γραμματέας Νέας Γενιάς Γιάννος Λιβανός και ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Νεολαίας Μιχάλης Γεωργάκης.

Οι κάρτες θα διανεμηθούν δωρεάν σε μαθητές, φοιτητές, νέους εργαζόμενους και ανέργους, κατά προτεραιότητα στους κατόχους κάρτας ανεργίας του ΟΑΕΔ. Η διανομή των καρτών θα ξεκινήσει από τη Δευτέρα 9 Μαΐου και οι κάτοχοί της θα εξασφαλίσουν εκπτώσεις σε ορισμένες κατηγορίες αγαθών και υπηρεσιών οι οποίες περιλαμβάνουν εκπαίδευση, αγορές, ψυχαγωγία, ταξίδια κ.λπ.

Η Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων είναι εκπτωτική και όχι πιστωτική και έχει ισχύ σε 37 χώρες της Ευρώπης. Προσφέρει στους κατόχους της εκπτώσεις και τη δυνατότητα συμμετοχής σε εκδηλώσεις, διαγωνισμούς και αθλητικές δραστηριότητες. Χρησιμοποιείται από 5 εκατ. νέους στην Ευρώπη, οι οποίοι μπορούν να επιλέγουν από ένα κατάλογο 100.000 προσφορών για ταξίδια, πολιτιστικά γεγονότα, μεταφορικά μέσα, βιβλιοπωλεία, υπηρεσίες και άλλα καταστήματα.

Συνέλαβαν τους ληστές των ταξί με τις ξιφολόγχες

Σημαντική ανάσα στους οδηγούς των Ταξί που έπαιρναν από την Αθήνα κούρσα με προορισμό τα Μεσόγεια, έδωσαν λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Κυριακής οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Μαρκόπουλου.

Μετά από ανάλυση δεδομένων, του modus operandi δηλαδή των απανωτών υποθέσεων ληστειών σε βάρος οδηγών ταξί από ομάδα δραστών οπλισμένων με ξιφολόγχες, οι αστυνομικοί κατάφεραν να βρεθούν στο κατάλληλο μέρος, την κατάλληλη στιγμή, λυτρώνοντας και γλιτώνοντας από τον εφιάλτη έναν οδηγό.

Το θρίλερ άρχισε να ξετυλίγεται λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, όταν ένας ευγενικός και καλοντυμένος άνδρας, σταμάτησε ένα ταξί στο Πολυτεχνείο και ζήτησε από τον οδηγό να το μεταφέρει προς την περιοχή του ιπποδρόμου στο Μαρκόπουλο.

Σύμφωνα με την συγκλονιστική περιγραφή του το θύματος της επίθεσης για τον εφιάλτη που έζησε στους αστυνομικούς, ο πελάτης του έδειχνε ιδιαίτερα ψύχραιμος κατά τη διαδρομή, όμως όπως διαπίστωσε, έστελνε συνεχώς μηνύματα από το κινητό, ενώ μίλησε και δύο φορές, αλλά για πολύ λίγο και κάθε φορά μετά από κοφτές απαντήσεις.

Στο ύψος του ιπποδρόμου του ζήτησε να μπει σε χωματόδρομο. Ο οδηγός είπε ότι τότε ακριβώς τον έζωσαν τα φίδια, καθώς είδε στο GPS ότι είχαν μπει σε αδιέξοδο. Όταν του ζητήθηκε να σταματήσει δεν έβγαλε ταχύτητα αλλά ακινητοποίησε το ταξί κρατώντας πατημένο το συμπλέκτη.

Τότε είδε να ξεπηδά μέσα από από συστάδα θάμνων ένας νεαρός μελαψός με ένα μαχαίρι με ξύλινη λαβή και κάμα περίπου 20 cm, όμως πάνω στον πανικό του να φύγει, άφησε απότομα το συμπλέκτη και η μηχανή έσβησε. Σχεδόν την ίδια ώρα δέχτηκε και την επίθεση του επιβάτη.

Δευτερόλεπτα αργότερα κι ενώ οι δράστες μόλις είχαν βγει από τα ταξί, έκαναν την με ταχύτητα την εμφάνιση τους δύο συμβατικά αυτοκίνητα με σβηστά φώτα, απ' όπου κατά τον οδηγό, ξεπήδησαν κάποια άτομα που άρχισαν να καταδιώκουν τους δράστες, κατορθώνοντας να πιάσουν το νεαρό με το μαχαίρι, ενώ ο ... ευγενικός "επιβάτης" μπόρεσε να ξεφύγει.

Ήταν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας της περιοχής, οι οποίοι είχαν διαπιστώσει πως τουλάχιστον 5 προηγούμενες ληστείες σε βάρος οδηγών ταξί είχαν γίνει με τον ίδιο τρόπο και πάνω κάτω στην ίδια περιοχή, με αποτέλεσμα να στήσουν μπλόκο. Μόλις με διόπτρες νυχτός είδαν το ταξί να μπαίνει στο χωματόδρομο κατάλαβαν ότι είχαν κάνει διάνα κι αποφάσισαν να κινηθούν.

Όπως διαπιστώθηκε οι δράστες ήταν Κούρδοι του Ιράκ και Πακιστανοί και στη συμμορία εκτιμάται ότι συμμετέχουν τουλάχιστον άλλα 4 άτομα. Ο συλληφθείς, ήταν υπάλληλος του ιπποδρόμου.

12 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά από γάμο χριστιανής με μουσουλμάνο

12 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη διάρκεια της νύχτας στις συγκρούσεις μεταξύ κοπτών χριστιανών και σαλαφιστών μουσουλμάνων, όπως δήλωσε ένας αυτόπτης μάρτυρας.

Οι κάτοικοι προειδοποιούσαν τους περαστικούς να αποφεύγουν την περιοχή γύρω από την εκκλησία της Αγίας Μίνας στην Ιμπάμπα, η οποία όμως ήταν σχετικά ήρεμη το πρωί της Κυριακής. Γύρω απο την εκκλησία εχει επιβληθεί απαγόρευση της κυκλοφορίας μέχρι τη Δευτέρα στις 11:00 τοπική ώρα, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση.

Ο αιγυπτιακός στρατός, που έχει αναλάβει τη διακυβέρνηση της Αιγύπτου μετά την πτώση του πρώην προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ, ανακοίνωσε ότι 190 άνθρωποι που συνελήφθησαν μετά τα χθεσινοβραδυνά βίαια επεισόδια θα προσαχθούν στο στρατοδικείο. Ο στρατός διέταξε "τη μεταφορά όλων των συλληφθέντων σε σχέση με τα επεισόδια του Σαββάτου, ο αριθμός των οποίων είναι 190, να προσαχθούν στο ανώτατο στρατοδικείο", σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε.

Ένας στρατηγός που μίλησε το Σάββατο το βράδυ στο ιδιωτικό αιγυπτιακό τηλεοπτικό δίκτυο ON-TV δήλωσε ότι οι ένοπλες δυνάμεις "δε θα επιτρέψουν σε καμιά θρησκεία να επιβάλει την ηγεμονία της στην Αίγυπτο" και πρόσθεσε ότι όσοι συμμετείχαν στα επεισόδια θα συλληφθούν και θα τιμωρηθούν αυστηρά.

Τα επεισόδια, στα οποία τραυματίστηκαν πάνω από 186 άνθρωποι, σύμφωνα με τον προσωρινό απολογισμό που μετέδωσαν κρατικά μέσα, ξέσπασαν όταν περίπου 500 συντηρητικοί ισλαμιστές έκαναν πορεία σε κοπτική εκκλησία όπου πίστευαν ότι βρισκόταν μια νεαρή γυναίκα που προσηλυτίστηκε στο ισλάμ και παντρεύτηκε ένα μουσουλμάνο.

Μετά από φραστικό επεισόδιο με ανθρώπους που φρουρούσαν την εκκλησία υπήρξαν ανταλλαγές πυρών και γενικευμένα επεισόδια μεταξύ πολιτών. Επενέβησαν ο στρατός κι η αστυνομία.

Κατάργηση 7 Προξενείων της Ελλάδας

Καταργούνται τα Γενικά Προξενεία Βρυξελλών, Λονδίνου, Παρισίων, Ανοβέρου, Κολωνίας, Λειψίας και Νάπολης. Επίσης, καταργούνται τα προξενεία Νις και Ντέρμπαν.

Με τρία σχέδια Προεδρικών Διαταγμάτων που κατατέθηκαν για επεξεργασία στο Ε' τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας καταργούνται επτά Γενικά Προξενεία της χώρας στο εξωτερικό και δύο Προξενεία, όπως επίσης καταργείται και η μόνιμη αντιπροσωπεία της Ελλάδος στη Δυτικοευρωπαϊκή Ένωση.

Παράλληλα, συνιστώνται προξενικά γραφεία σε τρεις Πρεσβείες μας. Συγκεκριμένα, συνιστάται: α) Προξενικό Γραφείο στην Πρεσβεία των Βρυξελλών με περιφέρεια αρμοδιότητας όλη της επικράτεια του Βελγίου, β) Προξενικό Γραφείο στην Πρεσβεία Λονδίνου με περιφέρεια αρμοδιότητας όλη την επικράτεια του Ηνωμένου Βασιλείου, γ) Προξενικό Γραφείο στην Πρεσβεία Παρισίων με περιφέρεια αρμοδιότητας όλη την επικράτεια της Γαλλίας, με εξαίρεση τις περιοχές που υπάγονται στην περιφέρεια αρμοδιότητας του Γενικού Προξενείου Μασσαλίας.

Επίσης, ανακατανέμονται οι περιφέρειες αρμοδιότητας των προξενικών αρχών της Ελλάδας στη Βραζιλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, τη Νότια Αφρική και τη Σερβία.

Εξάλλου, ανακαθορίζεται η σύνθεση της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση (Βρυξέλλες) ως εξής: 1) Πρέσβης, 2) δύο Πρεσβευτές-Σύμβουλοι, 3) έξι σύμβουλοι Πρεσβείας Α' ή Β', 4) οκτώ γραμματείς Πρεσβείας Α', Β' ή Γ', 5) έξι εμπειρογνώμονες, 6) δύο σύμβουλοι οικονομικών και εμπορικών υποθέσεων Α' ή Β', 7) δύο γραμματείς οικονομικών και εμπορικών υποθέσεων Α', Β' ή Γ, 8) αναπληρωτής νομικός σύμβουλος της ειδικής νομικής υπηρεσίας, 9) εισηγητής της ειδικής νομικής υπηρεσίας, 10) δεκαπέντε πτυχιούχοι διοικητικοί ή διοικητικοί γραμματείς, 11) τέσσερις υπάλληλοι κλάδου επικοινωνιών και πληροφορικής, 12) τέσσερις ιδιαίτεροι γραμματείς, 13) δύο τηλεφωνητές, 14) τέσσερις κλητήρες, 15) πέντε οδηγοί και 16) δύο φύλακες-θυρωροί.

Ιαπωνία: θα ανοίξουν τις "πύλες της κολάσεως"

Η ιαπωνική κυβέρνηση αποφάσισε να ανοίξει την πόρτα του αντιδραστήρα ώστε οι εργάτες να τοποθετήσουν νέο σύστημα ψύξης. Διαβεβαιώνουν οτι δεν θα υπάρξουν επιπτώσεις στο περιβάλλον αν και θα διαρρεύσουν ίχνη ραδιενέργειας.

Η ιαπωνική κυβέρνηση επέτρεψε στη διαχειρίστρια εταιρεία του πυρηνικού σταθμού Φουκουσίμα Νταϊίτσι (Φουκουσίμα 1), να ανοίξει τις πόρτες ενός από τους αντιδραστήρες του, όμως ίχνη ραδιενεργών στοιχείων αναμένεται να διαρρεύσουν.

Ωστόσο τόσο η ιαπωνική Πυρηνική και Βιομηχανική Υπηρεσία και η TEPCO δήλωσαν ότι η κίνηση αυτή δεν θα έχει επιπτώσεις στο περιβάλλον.

Σύμφωνα με την TEPCO, τα επίπεδα ραδιενέργειας μέσα στο κτίριο του αντιδραστήρα 1 είναι χαμηλά, οπότε το άνοιγμα της πόρτας δεν αναμένεται να δημιουργήσει προβλήματα. Η εταρεία ενημέρωσε την τοπική κυβέρνηση για τα σχέδιά της αφού πήρε την άδεια της Υπηρεσίας ενω η ιαπωνική κυβέρνηση ενημέρωσε άλλες χώρες για την κίνηση αυτή.

Η TEPCO δήλωσε ότι ακόμα κι αν διαρρεύσουν ραδιενεργές ουσίες από το κτίριο, τα ποσοστά ραδιενέργειας μέσα στον αντιδραστήρα θα είναι πολύ κάτω από 1 μιλισιβέρτ, σύμφωνα με το πρακτορείο Kyodo.

Εργάτες αναμένεται να εισέλθουν στο κτίριο του αντιδραστήρα 1 περίπου στις 04:00 τοπική ώρα (22:00 ώρα Ελλάδας) για να μετρήσουν τα επίπεδα ραδιενέργειας, σύμφωνα πάντα με το πρακτορείο.

Την Πέμπτη εργάτες τοποθέτησαν σωλήνες οι οποίοι συνδεόυν το κτίριο του αντιδραστήρα 1 με έναν εξαερισμό με στόχο να φιλτράρονται οι ραδιενεργές ουσίες ώστε να μειωθούν τα υψηλά επίπεδα ραδιενέργειας και οι εργάτες να μπορέσουν να εισέλθουν στο κτίριο χωρίς να κινδυνεύουν.

Αφού μέτρησε τα επίπεδα ραδιενέργειας στον αέρα που βγαίνει από το κτίριο η TEPCO αποφάσισε ότι είναι ασφαλές να ανοίξει τις πόρτες που ενώνουν το κτίριο του αντιδραστήρα με ένα διπλανό.

Τώρα οι εργάτες θα μπορέσουν να εισέλθουν και να ξεκινήσουν να τοποθετούν ένα νέο σύστημα ψύξης για τον αντιδραστήρα.

Εντωμεταξύ η θερμοκρασία στον αντιδραστήρα 3 έχει αρχίσει πάλι να αυξάνεται και σήμερα έφτασε τους 202 βαθμούς Κελσίου από 163 που ήταν το Σάββατο. Υπό κανονικές συνθήκες λειτουργίας η θερμοκρασία είναι περίπου 286 βαθμοί, σύμφωνα με το Kyodo.

Διακινούσαν λαθραία τσιγάρα με φορτηγά και πλοία

Έξι άτομα συνελήφθησαν και άλλα τρία αναζητούνται για εμπλοκή σε κύκλωμα λαθρεμπορίου τσιγάρων, στο νομό Ηλείας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι 6 συλληφθέντες είναι βουλγαρικής υπηκοότητας ενώ αναζητούνται 2 Έλληνες και ένας ακόμη Βούλγαρος.

Οι λαθρέμποροι έπεσαν στα χέρια των αστυνομικών του αστυνομικού τμήματος Βάρδας, το απόγευμα του Σαββάτου μετά από αξιοποίηση πληροφοριών.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε έρευνες στα σπίτια των έξι Βουλγάρων, όπου εντόπισαν και κατάσχεσαν συνολικά 26.000 τσιγάρων (περίπου 1.350 πακέτων).

Κατά τη διάρκεια της προανάκρισης όμως, οι συλληφθέντες ομολόγησαν την απίστευτη δράση ενός οργανωμένου κυκλώματος λαθρεμπορίας.

Οι έξι ανέφεραν πως τουλάχιστον 5 φορές τους τελευταίους μήνες μικρό πλοίο προσέγγισε τις ακτές της Ηλείας, στη Γλύφα, και παρέδωσε περισσότερα απο 1.000 χαρτοκιβώτια, με συνολικά 500.000 πακέτα τσιγάρων κάθε φορά!

"Εγκέφαλος" της σπείρας φέρεται να είναι ένας από τους δύο Έλληνες που αναζητούνται.

Το κύκλωμα με τη συμμετοχή περιφερειακών μελών, μεταφόρτωνε τα χαρτοκιβώτια σε φορτηγό και μετά το παράνομο εμπόρευμα διοχετευόταν στην αγορά.

Ένας από τους συλληφθέντες υπέδειξε μάλιστα σε αναπαράσταση στους αστυνομικούς το σημείο όπου κατέφθανε το πλοίο καθώς τα δρομολόγια που ακολουθούσαν

Οι αρχικές ανεπίσημες εκτιμήσεις για τα διαφυγόντα κέρδη εις βάρος του ελληνικου Δημοσίου κάνουν λόγο για περισσότερα από 2,5 εκατομύρια ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελέα Αμαλιάδας που τους άσκησε ποινική δίωξη για λαθρεμπορία σε βαθμό κακουργήματος και διέταξε την κράτηση τους.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των τριών ακόμη ατόμων που φέρονται ότι ήταν μέλη του κυκλώματος συνεχίζονται.

Πρατηριούχοι: Ζητούν άρση του πλαφόν στη βενζίνη

Η ΠΟΠΕΚ επισημαίνει ακόμη την ανάγκη «να εξετασθούν σε βάθος και να δοθούν άμεσα λύσεις στις χρόνιες παθογένειες της αγοράς, που αναγκάζουν κάθε τόσο την κυβέρνηση να επιβάλει μέτρα - ασπιρίνη όπως οι ανώτατες τιμές».

«Όταν το πλαφόν στις τιμές λιανικής των καυσίμων στηρίζεται στα στρεβλά στοιχεία της αγοράς τα οποία προέρχονται από την παράνομη διακίνηση, τις πειραγμένες αντλίες, τις εμπορικές συμβάσεις κ.λ.π, τότε το πλαφόν έχει στρεβλή εφαρμογή σε βάρος των καταναλωτών», αναφέρει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων - Εμπόρων Καυσίμων σε σημερινή ανακοίνωση, και ζητά την κατάργηση των ανώτατων τιμών στη βενζίνη με αφορμή και το γεγονός ότι οι διεθνείς τιμές υποχωρούν.

Η Ομοσπονδία αναφέρει ότι στη συνάντηση που είχε την περασμένη Παρασκευή με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας , Στέφανο Κομνηνό και υπηρεσιακούς παράγοντες, «αναγνωρίσθηκε το γεγονός ότι η απόφαση για το πλαφόν περιέχει σφάλματα και αδυναμίες, με κυριότερο το γεγονός ότι δεν επιβλήθηκαν ανώτατες τιμές και στη χονδρική παρά μόνο σε 5 από τους 13 νομούς». Εν τούτοις, σημειώνει , η ηγεσία του υπουργείου απέφυγε να δεσμευθεί για την άμεση άρση του μέτρου ή τουλάχιστον την επιβολή ανώτατων τιμών χονδρικής και στους υπόλοιπους 8 νομούς.

Συνελήφθη γιατί πετούσε πέτρες στην εθνική οδό

Ψυχολογικά προβλήματα αντιμετωπίζει σύμφωνα με πληροφορίες ο άνδρας που είχε βάλει στόχο τα διερχόμενα αυτοκίνητα στην εθνική οδό Αθηνών Λαμίας.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο δράστης που είναι από την Αταλάντη παραφυλούσε κρυμμένος στον κόμβο Μαλεσίνας Θεολόγου και πετούσε πέτρες στα αυτοκίνητα, πετυχαίνοντας μάλιστα πέντε από αυτά.

Ένας από τους οδηγούς τραυμάτιστηκε από πέτρα στο κεφάλι.

Αμέσως ειδοποιήθηκε η αστυνομία, που συνέλαβε το δράστη, ο οποίος κρατείται στο Α.Τ. Αταλάντης.

Το επόμενο Final4 στην Πόλη!

Όπως ανακοίνωσε μέσω συνέντευξης Τύπου ο εκτελεστικός διευθυντής της Ευρωλίγκας, Ζόρντι Μπερτομέου, το επόμενο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας θα διεξαχθεί στην Κωνσταντινούπολη.
Την διαδρομή Βαρκελώνη – Κωνσταντινούπολη θα ακολουθήσει το Φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας.

Παρά το γεγονός ότι οι μέχρι τώρα το Λονδίνο παρουσιαζόταν ως το μεγάλο φαβορί για να αναλάβει την συγκεκριμένη διοργάνωση, ο εκτελεστικός διευθυντής της Ευρωλίγκας, Ζόρντι Μπερτομέου ανακοίνωσε -λίγο πριν τον μικρό τελικό της Βαρκελώνης- ότι το επόμενο Final-4 (2011-12) θα διεξαχθεί στην Κωνσταντινούπολη.

Οι αγώνες θα γίνουν στο «Σινάν Ερντέμ», το χωρητικότητας 16.000 και πλέον θεατών γήπεδο που φιλοξένησε το Μουντομπάσκετ του 2010 από τη φάση των «16» και μετά. To Final 4 θα γίνει στις αρχές Μαΐου, αλλά ακόμη δεν έχει οριστεί ακριβής ημερομηνία.

Πρόβλεψη για μεγάλο σεισμό στις 11 Μαΐου προκαλεί πανικό στη Ρώμη

Να ερημώσει αναμένεται η ιταλική πρωτεύουσα την ερχόμενη Τετάρτη καθώς στην Ιταλία έχει επικρατήσει πανικός από πρόβλεψη “συγχωρεμένου” εδώ και χρόνια “επιστήμονα” για σεισμό στις 11 Μαΐου.

Εδώ και μήνες σύμφωνα με το Reuters σελίδες στο Ίντερνετ, blogs και κοινωνικά δίκτυα κυκλοφορούν την πρόβλεψη του Ραφαέλε Μπεντάντι για πολύ μεγάλο σεισμό στη Ρώμη την παραπάνω ημερομηνία.

Η δημόσια τηλεόραση Rai μέσω ρεπορτάζ έχει προσπαθήσει να ηρεμήσει τα πνεύματα και η Πολιτική Προστασία εκδίδει ανακοινώσεις που συμβουλεύουν τους πολίτες να μην ενδίδουν στον πανικό. Ωστόσο πολλοί προτιμούν να “φυλάνε τα ρούχα τους”.

Ο μπάρμαν Φάμπιο Μενγκαρέλι αναφέρει: “Εγώ θα πω στο αφεντικό μου ότι έχω ραντεβού στο γιατρό. Αν είναι να πεθάνω, θέλω να πεθάνω με τη γυναίκα μου και τα παιδιά μου. Νομίζω το ίδιο θα κάνουν και άλλοι”.

Η σεφ Τάνια Κοτορομπάι δηλώνει επίσης ότι θα πάρει ρεπό και θα φύγει για την εξοχή. “Δεν ξέρω αν το πιστεύω πραγματικά αλλά μπαίνω στο Ίντερνετ και διαβάζω διάφορα και τελικά αγχώνομαι” λέει.

Τα αισθήματα αυτά είναι κατανοητά καθώς είναι νωπές ακόμη οι μνήμες από το μεγάλο σεισμό στη Λ' Άκουιλα, στον οποιο σκοτώθηκαν πάνω από 300 άνθρωποι και που έγινε αισθητός και στη Ρώμη.

Ποιός είναι τώρα αυτός ο "επιστήμονας" που έσπειρε τον πανικό; Ο Ραφαέλε Μπεντάντι, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 86 ετών το 1979, θεωρούσε ότι οι σεισμοί μπορούσαν να προβλεφθούν με ακρίβεια με παρατήρηση των πλανητών, του ήλιου και της σελήνης.

Το 1923 προέβλεψε σεισμό στην Αδριατική για τις 2 Ιανουαρίου του επόμενου έτους. Έπεσε έξω μόλις δύο ημέρες και η Corriere Della Sera τον είχε πρωτοσέλιδο με τίτλο “Ο άνθρωπος που προβλέπει τους σεισμούς”.

Εμπρησμός σε μουσουλμανικό χώρο λατρείας

Σε εμπρησμό οφείλεται, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες σε χώρο λατρείας μουσουλμάνων στη συμβολή των οδών Σπάρτης και Σοφοκλέους 196, στην Καλλιθέα.

Στις 03:17 χθες τα ξημερώματα, άγνωστοι έσπασαν τα τζάμια ισόγειου διαμερίσματος πολυκατοικίας που χρησιμοποιείται ως τόπος λατρείας και έβαλαν στο εσωτερικό του φωτιά με εύφλεκτο υγρό, με αποτέλεσμα να υποστεί υλικές ζημιές.

Η πυρκαγιά σβήστηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ενώ γίνεται έρευνα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Έλυναν μάγια με προσευχή και σεξ!!!

Σε πολυετή κάθειρξη καταδικάστηκαν δυο άνδρες και μια γυναίκα που εκμεταλλεύτηκαν δυο Ελληνίδες για να τους λύσουν τα …μάγια υποχρεώνοντάς τες να κάνουν σεξ και αποσπώντας τους σημαντικά χρηματικά ποσά.

Επικεφαλής της ομάδας ήταν ο Τόνι Γκολοσιάν γνωστός και ως «ο άγιος», 63 ετών, που καταδικάστηκε σε 20 χρόνια φυλάκιση με την υποχρέωση να μείνει στη φυλακή 15 χρόνια πριν έχει δικαίωμα να υποβάλει αίτημα για πρόωρη αποφυλάκιση.

Συνεργός του ήταν ο Θανάσης Ψυχογιός που καταδικάστηκε σε 16ετη κάθειρξη με την υποχρέωση να εκτίσει 12 χρόνια της ποινής του.

Για την ίδια υπόθεση καταδικάστηκε, ως συνεργός και η σύζυγος του Ψυχογιού, Φράνσις, σε εννέα χρόνια φυλάκιση με την υποχρέωση να μείνει στη φυλακή τουλάχιστον πέντε χρόνια.

«Τα εγκλήματά σας είναι φρικιαστικά. Εξοντώσατε ψυχολογικά τα θύματά σας, στα οποία είχε γίνει πλύση εγκεφάλου» είπε η δικαστής Πινέλοπ Χοκ.

Οι δυο γυναίκες πίστευαν ότι τους είχαν κάνει μάγια και κατέφυγαν στον Γκολοσιάν να τους τα λύσει.

Ο τελευταίος τις έπεισε ότι επικοινωνεί με τους αγγέλους και τους έλυνε τα μάγια, έναντι μεγάλης αμοιβής σε δωμάτια ξενοδοχείων με προσευχές και …σεξ στο οποίο συμμετείχε ο Ψυχογιός με την συνεργασία και της συζύγου του!

Καλάσνικοφ και χασίς στο πάρκινγκ νοσοκομείου!

"Λαυράκι" εβγαλαν οι αστυνομικοί μετά από έρευνα που έκαναν σε αυτοκίνητο στο προαύλιο του νοσοκομείου Ιωαννίνων.

Η έρευνα στο αυτοκίνητο που όπως αποδείχτηκε ήταν κλεμμένο, και είχε εγκαταληφθεί από το απόγευμα της 5ης Μαΐου στον υπαίθριο χώρο σταθμευσης, πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί.

Κατά την έρευνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 100κιλά και 145 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης,1 πυροβόλο όπλο Kalashnikov, 1 γεμιστήρα και 21 φυσίγγια.

Οι δράστες αναζητούνται.

Στα χέρια της Αστυνομίας ο γιος του αστυνομικού για την αιματηρή συμπλοκή των οπαδών στην Κόρινθο

Στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκεται από το πρωί ο γιος του αστυνομικού που συμμετείχε στα επεισόδια με καλάσνικοφ που οδήγησαν στον τραυματισμό ενός 27χρονου και ενός 28χρονου.

Υπενθυμίζεται πως το επεισόδιο έγινε μετά από "ραντεβού" για συμπλοκή μεταξύ οπαδών του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, μετά από τον προχθεσινό αγώνα μπάσκετ του ΠΑΟ με τη Σιέννα.

Ο συλληφθείς που φέρεται να είναι αυτός που κανόνισε τη συνάντηση, υποστηρίζει πως δεν πυροβόλησε ο ίδιος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά τη λήξη του αγώνα και αφού είχε προηγηθεί επεισόδιο σε σύνδεσμο του ΟΣΦΠ, ο 22χρονος γιος του αστυνομικού που είναι φοιτητής στα ΤΕΙ Αθήνας, κάλεσε στο τηλέφωνο 27χρονο οπαδό του ΠΑΟ, με τον οποίο είχε προηγούμενα, κλείνοντας του ραντεβού για να λύσουν τις... διαφορές τους από κοντά.

Το σημείο της συνάντησης, που κανονίστηκε για τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, ήταν μια αλάνα στην περιοχή Καλλιθέα.

Ο 22χρονος φοιτητής έφτασε συνοδευόμενος από άλλα δύο άτομα ενώ λίγο αργότερα έκανε την εμφάνιση του και ο 27χρονος-και μετέπειτα τραυματίας- μαζί με έξι φίλους του.

Φαίνεται πως η αριθμητική υπεροχή των οπαδών του ΠΑΟ, τρομοκράτησε έναν από τους φίλους του 22χρονου, που κατευθύνθηκε προς το αυτοκίνητο και έφερε ένα καλάσνικοφ με το οποίο και τραυμάτισε τους δύο οπαδούς της αντίπαλης ομάδας.

Η αστυνομία γνωρίζει και τους δύο εμπλεκόμενους-φίλους του συλληφθέντος, οι οποίοι όμως παραμένουν προς το παρόν ασύλληπτοι.

Σκότωσε με μαχαίρι τη γυναίκα του στον ύπνο της και μετά αυτοκτόνησε

Νεκρός βρέθηκε ο 53χρονος Αλβανός που φέρεται πως μαχαίρωσε μέχρι θανάτου την 44χρονη σύζυγό του ενώ αυτή κοιμόταν.

Ο 53χρονος, φερόμενος ως δράστης, που οι αρχές αναζητούσαν από χθες το πρωί, βρέθηκε κρεμασμένος σε υπόγειο εξοχικής κατοικίας στη Νέα Αγχίαλο.

Ο ίδιος εργαζόταν περιστασιακά στα κτήματα της της ιδιοκτήτριας του εξοχικού.

Υπενθυμίζεται πως την άτυχη γυναίκα βρήκε στο κρεβάτι της νεκρή ο γιος τους.

Η προανάκριση συνεχίζεται.

Λιβύη: Μάχες για τον έλεγχο του αεροδρομίου της Μιζράτα

Οι εξεγερμένοι μάχονται με τις κυβερνητικές δυνάμεις, για τον έλεγχο στο αεροδρόμιο της πόλης και στο γειτονικό του κτήριο 'Αεροπορικών σπουδών', την ώρα που τα αεροσκάφη του ΝΑΤΟ έκαναν πολλούς βομβαρδισμούς στ'ανατολικά της Μιζράτα.

"Ακούμε, διαρκώς, τα πυρά βαρέος πυροβολικού, όπως και των ρουκετών που εκτοξεύονται", δήλωσε εκπρόσωπος των εξεγερμένων στη Μιζουράτα, που μη έχοντας περισσότερες πληροφορίες, ανέφερε απλά ότι, "το ΝΑΤΟ βομβάρδισε γιά πολλή ώρα στ' ανατολικά της πόλης".

Εξ άλλου, στην Τρίπολη η κρατική τηλεόραση αλ Τζαμαχιρίγια μετέδωσε σήμερα ότι "στη Μιζουράτα μία ομάδα των εξεγερμένων κατέθεσε τον οπλισμό της και παραδόθηκε" στις κυβερνητικές δυνάμεις. "Αργότερα, οι παραδοθέντες θα κάνουν δημόσιες ομολογίες".

Οι εξεγερμένοι στη διάρκεια του σαββατοκύριακου έχουν κάνει απολογισμό, σύμφωνα με τον οποίο περίπου χίλιοι άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη Μιζουράτα, ύστερα από τις πολυήμερες πολύ σκληρές μάχες εκεί.

Μετά τον έναν ολόκληρο μήνα, πλέον, που κάνει βομβαρδισμούς στη Λιβύη, το ΝΑΤΟ ανακοίνωσε το μεσημέρι ότι, "τις τελευταίες λίγες ημέρες τα αεροπλάνα του έπληξαν και κατέστρεψαν : 16 αποθήκες με πολεμοφόδια, 20 αποθήκες γιά στρατιωτικά οχήματα, πέντε άρματα μάχης και, τέλος, 9 θωρακισμένα οχήματα".

Οι λίστες με τις καταθέσεις στην Ελβετία

Έφτασαν οι λίστες με τους 3.000 Έλληνες που έχουν βγάλει στην Ελβετία ποσά από ένα ως και 15 εκατομμύρια ευρώ.

Μεταξύ τους γνωστοί επιχειρηματιές, δικηγόροι και μεγαλοστελέχη τραπεζών. Σύμφωνα με το “Πρώτο Θέμα” εντός των επόμενων ημερών ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γ. Διώτης αναμένεται να δώσει πράσινο φως ώστε ορισμένοι εξ αυτών να κληθούν για να δώσουν εξηγήσεις.

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι μετά από ελέγχους που έκανε το ΣΔΟΕ σε συνεργασία με την Τράπεζα της Ελλάδας διαπιστώθηκε ότι σε 1.900 περιπτώσεις γνωστοί επιχειρηματίες, γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί, χρηματιστές και υψηλόβαθμα στελέχη τραπεζών έβγαλαν από την Ελλάδα ποσά – μαμούθ.

Σημειώνεται ότι εφόσον οι έχοντες τα ποσά μπορούν να τα δικαιολογήσουν δεν υπάρχει πρόβλημα. Στις περιπτώσεις ωστόσο που ερεύνησε το ΣΔΟΕ υπάρχουν ερωτήματα για το “πόθεν έσχες”. Ορισμένοι μάλιστα επιχειρηματίες είχαν δηλώσει εισοδήματα χαμηλότερα ως και κατά 10 φορές από αυτά που είχαν βγάλει έξω.

Σύμφωνα με το “Πρώτο Θέμα” στις λίστες περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων:

Μεγαλογιατρός μαιευτηρίου που κατέθεσε ποσό 5,5 εκ. ευρώ στη Γενέυη και βάσει φορολογικών δηλώσεων προκύπτει ότι μέσα στην τελευταία 7ετία έχει δηλώσει συνολικά 1,5 εκ. ευρώ

Πλαστικός χειρουργός με εισοδήματα το ίδιο διάστημα 750.000 έχει καταθέσει στο Λοκάρνο 4 εκ. ευρώ

Δικηγόρος με γραφείο στο Κολωνάκι έχει καταθέσει 5 εκ. ευρώ στο Λουγκάνο και την τελευταία 7ετία είχε δηλώσει 1 εκ. ευρώ

Γιατρός που εμπλέκεται σε σκάνδαλο με προμήθειες έχει βγάλει στην Ελβετία 4 εκ. ευρώ με δηλώσεις εισοδήματος πολύ χαμηλότερες!

"Στάση πληρωμών" από το Δημόσιο

Στο κίνημα “δεν πληρώνω” φαίνεται ότι έχει προσχωρήσει και το δημόσιο μεταθέτοντας τις οφειλές του στο μέλλον και προκαλώντας μεγαλύτερη ασφυξία στην αγορά. Το ποσό που χρωστά το ελληνικό κράτος φτάνουν τα δέκα δισ. ευρώ σύμφωνα με ρεπορτάζ της Ελευθεροτυπίας.

Μόνο το 2010 οι οφειλές του δημοσίου ανήλθαν στα 5,3 δισ. ευρώ ενώ στον ορίζοντα του 11 φαίνονται νέες περικοπές λόγω οικονομικής δυσχέρειας.

Το πιο μεγάλο πρόβλημα είναι στα δημόσια έργα καθώς οι βεβαιωμένες οφειλές του δημοσίου ανέρχονται σε 1,8 δισ. ευρώ και αν συνυπολογιστούν και τα έργα των οποίων η παραλαβή καθυστερεί λόγω έλλειψης κονδυλίων μιλάμε για 2,5 δισ. ευρώ.

Ίδια εικόνα και στις προμήθειες. Τα χρέη του δημοσίου στα νοσοκομεία υπολογίζονται σε 1,1 δισ. ευρώ που οφείλονται σε προμηθευτές υλικού και σε 1,4 δισ. ευρώ είναι οι οφειλές μαζί με τα ταμεία για φάρμακα.

Όσον αφορά τους δήμους, αυτοί χρωστούν 1,2 δισ. ευρώ σε προμηθευτές, εργολάβους και οργανισμούς.

Μεγάλη οφειλή είναι και αυτή του ΦΠΑ. Το ποσό που οφείλεται από το κράτος στους επαγγελματίες είναι από 2,5 δισ. ευρώ ως 3 δισ.ευρώ. Στη φορολογία φυσικών προσώπων οι επιστροφές φόρου προς τους δικαιούχους δεν έχουν τακτοποιηθεί ακόμη για το 2010.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η μετάθεση πληρωμών είναι γενική πρακτική σε όλο το φάσμα του δημοσίου και έτσι επιτέυχθηκε η συγκράτηση των λεγόμενων καταναλωτικών δαπανών του προϋπολογισμού στο 4,6% το πρώτο τρίμηνο.

Το δημόσιο οφείλει αναλυτικά:

- Πέντε δισ. ευρώ στην Υγεία
- Τρία δισ. ευρώ για επιστροφή ΦΠΑ σύμφωνα με το ΕΒΕΑ
- 1,8 δισ. ευρώ ληξιπρόθεσμες οφειλές για έργα
- 1,4 δισ. ευρώ οι οφειλές νοσοκομείων σε προμηθευτές
- 1,1 δισ. ευρώ οι οφειλές του ΤΕΑΔΥ για εφάπαξ
- 1,1 δισ. ευρώ οι οφειλές νοσοκομείων και ταμείων για φάρμακα
- 1 δισ. ευρώ επιστροφές φόρου σε δικαιούχους
- 300 εκ. ευρώ οφείλει ο κλάδος πρόνοιας του ΤΕΑΥΤΕΚΩ για εφάπαξ
- 200 εκ. ευρώ οφειλές σε συμβασιούχους δασκάλους και καθηγητές
- 100 εκ. ευρώ οφειλές των ΑΕΙ και ΤΕΙ για αμοιβές συμβασιούχων καθηγητών
- 35 εκ. ευρώ στους συμβασιούχους των ΙΕΚ

Χαλάει ο καιρός από σήμερα

Αναμένονται βροχές και καταιγίδες κατα τόπους ισχυρές, πτώση της θερμοκρασίας και βοριάδες μέχρι 7 μποφόρ στο βόρειο Αιγαίο.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται βροχές και καταιγίες ενώ τα φαινόμενα κατα τόπους θα είναι έντονα.Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 06 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο, τη δυτική Στερά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται βροχές και καταιγίες κατα τόπους έντονες μετά το μεσημέρι κυρίως στην Ηπειρο. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν και στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο. Τα φαινόμενα θα είναι έντονα από το μεσημέρι κυρίως στη Θεσσαλία. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 08 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Καλός θα είναι ο καιρός στις Κυκλάδες και την Κρήτη οπου απο το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα τοπικά στις Κυκλάδες 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στα Νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένεται γενικά συννεφιά και πιθανώς λίγες καταιγίδες στα βόρεια.Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ. Στα νοτια βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά και βόρεια οπού το απόγευμα ενδέχεται να εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 11 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλoνίκη αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι έντονα. Από το απόγευμα αναμένεται βαθμιαία βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν 3 με 5 και τοπικά στο Θερμαϊκό 6 μποφόρ. Από το απόγευμα θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Μόδα οι γάμοι στη Σαντορίνη για τους ξένους

Η Σαντορίνη ανταγωνίζεται επαξίως τη Χαβάη ως καλύτερος γαμήλιος προορισμός. Τα ελληνικά νησιά είναι μόδα για να τελέσει κανείς το γάμο του, όπως καταγράφει ρεπορτάζ της Καθημερινής.

Στη Βρετανία η καλωδιακή τηλεόραση προβάλει εκπομπή με τίτλο “Nice Day for a Greek Wedding” στην οποία οι τηλεθεατές παρακολουθούν γάμους ξένων ζευγαριών στη χώρας μας με την τιμητική τους να έχουν Σαντορίνη και Κεφαλονιά.

“Οι γάμοι μεταξύ Βρετανών αποτελούν το 65% των γάμων που οργανώνουμε κάθε χρόνο” αναφέρει η κ. Κωνσταντινίδη του weddings.heliotopos.net.

“Οι λόγοι είναι πολλοί. Ο ελληνικός καλός καιρός, η ισχυρή κουλτουρα και η ιστορία αλλά και το χαμηλότερο κόστος του γάμου σε σχέση με αυτό που θα πλήρωναν στο Ηνωμένο Βασίλειο. Με αυτό τον τρόπο τα ζευγάρια συνδυάζουν και τον μήνα του μέλιτος”.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More